Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Εκπλήρωση προφητείας 2019

Η προφητεία για το 2019 ήταν ...

Η χρηματιστηριακή χρονιά 2019 ίσως να είναι δύσκολη .... οι πρώτες ενδείξεις αυτό φανερώνουν. Ας κάνουμε τις επιλογές μας, που παραδοσιακά κάνουμε κάθε έτος τέτοια εποχή. Ο πρώτος στόχος για φέτος είναι να μην χάσουμε ... 
Επιλογές ... με Γενικό Δείκτη 613,3 ΔΕΗ 1,294  .... Δρομέας 0,21 .... Εβροφάρμα 0,645 .... Ελληνικά Πετρέλαια 7,38 .... Ικτίνος 4,58 .... Interlife 1,6 .... Μοτοδυναμική 0,705 ....  Μυτιληναίος 7,29 .... Παπουτσάνης 0,998 .... Περσέας 0,935 και για τους συντηρητικούς  ΕΥΔΑΠ 5 και ΕΥΑΠΣ 4,44. (η αναπροσαρμοσμένη τιμή της ΜΟΤΟ, λόγω της ΑΜΚ με 3 νέες στα 0,56 για 2 παλαιές είναι 0,618 αντί για 0,705)

Εκπλήρωση προφητείας
Γενικός δείκτης απο 613,3 ----> 916,08  άνοδος 49,36%

ΔΕΗ απο 1,295 ----> 4,13 .... άνοδος 218,91% 
Δρομέας απο 0,21 ----> 0,396 .... άνοδος 88,57%
Εβροφάρμα απο 0,645 ----> 1,165 .... άνοδος 80,62%
Ελληνικά Πετρέλαια απο 7,38 ----> 8,77 .... άνοδος 18,83%
Ικτίνος απο 1,145 ----> 1,162 .... άνοδος 1,48%
Μοτοδυναμική απο 0,618 ----> 1,59 .... άνοδος 157,28%
Μυτιληναίος απο 7,29 ----> 9,78 .... άνοδος 34,15%
 Παπουτσάνης απο 0,998 ----> 1,71 .... άνοδος 71,34%
 Περσέα απο 0,935 ----> 1,15 .... άνοδος 22,9%
 Ιnterlife απο 1,6 ----> 2,6 .... άνοδος 62,5%
 
Μέση επίδοση των 10 μετοχών 75,658%


Αν συμπεριλάβουμε και τις 2 συντηρητικές επιλογές θα έχουμε
ΕΥΔΑΠ απο 5 ----> 7,55 .... άνοδος 51%
ΕΥΑΠΣ απο 4,44 ----> 4,79 .... άνοδος 7,82%

Μέση επίδοση και των 12 μετοχών 67,95%

Εύχομαι χρόνια πολλά. Ευτυχισμένο το 2020 με υγεία πάνω από όλα.
Χρηματιστηριακά εύχομαι οι επιλογές μας πάντα να είναι τέτοιες που να μην χάνουμε ... κοινώς να μην πηγαίνουμε στον κουβά!!!


43 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά να έχετε αγαπημένε μου κύριε Τάκη,υγεία για να στοχάζεστε ελευθέρως!Καλή χρονιά σε όσες και όσους συμμετέχουν σ'αυτή εδώ τη γωνιά με ευπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια κυριε Τακη για ακομα μια χρονια..Η νέα προφητεία ποτέ θα πάρει σάρκα και οστα;;;
    ΚIll bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσονούπω αν και απρόθυμη η σάρξ .... για να δούμε τι θα δούμε.

      Διαγραφή
    2. κ.Τάκη εδώ θα σας παραδεχτώ..γιατί η προφητεία του 2019 αν μη τι άλλο έγινε σε μία χρηματιστηριακά χρονιά..που και πέτρες να αγόραζες στο Χ.Α.Α θα έβγαζες κέρδος.Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τις γνώσεις σας και τις επιλογές σας.Σε πολλές απο αυτές ήμουν συνοδοιπόρος το 2019.Δυσκολεύουν τα πράγματα για επιλογές το 2020.Πάντως εγώ θα ποντάρω σε 4+1 μετοχές φέτος που πιστεύω ότι θα πάνε καλά και θα αρχίσω μέσα στον Γενάρη να χτίζω θέση.Την 1/1/2021 θα είμαστε εδώ για να κάνουμε απολογισμό.Περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας.Εύχομαι υγεία και καλά κέρδη.

      Διαγραφή
    3. Σύντεκνε Kirkonet είσαι πολύ λάθος. Ο Τακαρος έδωσε προβλέψεις όταν όλα τα έσκιαζε η φοβερά, οι Συριζαιοι αλωνιζαν στα υπουργεία και ο Ερπητας σορταρε ΔΕΗ στα 1.20€ με στόχο το μηδέν.

      Διαγραφή
    4. Πέστα Χρυσόστομε Γιατρέ
      !Καλή Χρονιά με υγεία αγαπητέ μου.

      Διαγραφή
    5. Μάλλον κάποιοι δεν κατάλαβαν το ύφος της ανάρτησης μου.Σαφώς και ο κ.Τάκης έκανε πολύ καλές προβλέψεις σε μία καλή χρηματιστηριακή χρονιά και πέτυχε απόδοση άνω του μέσου όρου.Το 2019 με αλλαγή κυβέρνησης,επενδυτική αναβάθμιση και μέτρα(μείωση φορολογίας κερδών,μερισμάτων κτλ) φιλοεπενδυτικά έδειχνε τον δρόμο.Το 2020 δεν πιστεύω ότι έχουμε πολλές επιλογές σαν επενδυτές για αποδόσεις 67% όπως πέτυχε ο κ.Τάκης.Φαντάζουν τέτοιες αποδόσεις πλέον εξωπραγματικές.Τουλάχιστον εγώ με τις επιλογές μου, πάω για ένα ποσοστό 25%-30% στο τέλος του έτους και αν το πετύχω θα είμαι ευχαριστημένος.

      Διαγραφή
    6. Σύντεκνε εγώ μια χαρά διάβασα τι έγραψες. Τώρα αν εσύ αλλά ήθελες να πεις και άλλα βγήκαν στον γραπτό λόγο αυτό είναι άλλο θέμα. Ο Τακαρος όταν έδινε τις προβλέψεις του ή μαυρίλα στην Ελληνική χρηματαγορα κυριαρχούσε και οι εκλογές έδειχναν Οκτώβριο με ότι αυτό συνεπάγεται. Εσύ τότε αν θυμάμαι δεν είχες γράψει κάτι.

      Διαγραφή
    7. Γιατρέ δεν είμαι εδώ για να γράφω αλλά για να μαθαίνω,να παίρνω ιδέες(επενδυτικές) και να ενημερώνομαι για το πώς κινείται ο ''παλμός'' του μέσου μικροεπενδυτή.Οι επιλογές του κ.Τάκη ήταν εντυπωσιακές αλλά η τελική επιλογή είναι του καθενός.Προσωπικά έριξα βάρος σε ΟΠΑΠ και ΤΕΝΕΡΓΑ.Και επειδή μου αρέσει ο διάλογος και οι ''προκλήσεις'' θα ήθελα όλα τα ενεργά μέλη του κ.Τάκη να δώσουν τις δικές τους προβλέψεις(3-4 μετοχές) μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του έτους στο νέο θέμα που άνοιξε .Για να παίρνουμε και ιδέες.

      Διαγραφή
  3. Χο χο χο ωραιος κ γενναιοδωρος παντα τετοια Τακαρε..!! υγεια κ πολλα χαμογελα ευχομαι για το 2020 στο Τακη κ σ ολους τους φιλους ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..μας τρεφεται το μυαλο....ευχαριστουμε Τακαρε κ παντα προοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Τάκη, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε Καλή Χρονιά με υγεία, επιτυχίες και κέρδη !
    Ευχαριστούμε που μας ανοίγετε τα μάτια με τη μοναδική οξύνοιά σας και ταυτόχρονα διδάσκετε ευγένεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Κύριε Τάκη καλή χρονιά και από εδώ με υγεία κέρδη πολλά.Σας ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία και την μεγαλοψυχία σας!Να είστε πάντα καλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρίε Τάκη, εκπληκτικός ο απολογισμός σας για άλλη μια χρονιά. Ο, τι και να πούμε είναι λίγο. Είστε μεγάλος δάσκαλος. Αναμενουμε τις 2+1(από Κύπρο)επιλογές σας από το ΧΑΑ για το 2020, που σαφώς θα είναι πολύ πιο δύσκολο μετά από τις μεγάλες ανόδους που προηγήθηκαν. Να είστε καλά με υγεία πάντα και καλό και δημιουργικό 2020!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή Χρονιά για όλους μας και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά!
    Εύχομαι στον νοικοκύρη που μας φιλοξενεί υγεία και πάντα χαμόγελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή Χρονιά με υγεία,αγάπη και χαρές σε όλους!Κύριε Τάκη σας ευχαριστούμε γι'αυτό που κάνετε και την ποιότητα ως άνθρωπος που έχετε.Να είστε γερός και δυνατός και να έχετε άλλη μία επιτυχημένη χρηματιστηριακή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους με τους συνανθρώπους μας σε πρώτο πλάνο και τα υπόλοιπα έπονται θα τα βρούμε μην ανησυχούμε.Αγαπη-αγαπη-αγαπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοπέλια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ μόνο με ΥΓΕΙΑ. Αυτό είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

    Τακαρε σου εύχομαι προσωπικά υγεία και φυσικά να συνεχίζεις να παραδίδεις μαθήματα χρηματηστηριακης παιδείας αλλά και ΗΘΟΥΣ. Το τελευταίο έχει χαθεί από αρκετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ
    Εύχομαι και αυτή τη χρονιά να συνεχίσετε να μας φιλοξενείτε εδώ κ Τάκη Καλή Δύναμη.Για τις επιλογές σας αν θα θέλατε στις 2+1 συμπεριλάβετε και κάποιες από τις παλιές .Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα σε όλους.
    Εύχομαι το 2020 να είναι μια δημιουργική χρονιά ,με υγεία και επιτυχίες για κύριο Τάκη και φίλους του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή χρονιά, υγεία, ευτυχία και δημιουργία για όλους τους φίλους του blog και φυσικά στον ΚΥΡΙΟ Τάκη.

    Καλά κέρδη σε όλους μας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και επιτυχίες. Ευχαριστούμε πολύ κ.Τάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλημερα!
    χρονια πολλα κ καλη χρονια!
    υγεια πανω απ ολα!
    χρηματιστηριακα, ελπιζω το 2020 να φερει νεες κερδοφορες ιδεες πανω στο Value Investing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία και κέρδη σε όλους τους συνοδοιπόρους μας.Υπεραποδοση περιμένω από ΜΥΤΙΛ,ΔΕΗ,ΒΙΟ,ΕΛΛΑΚΤΩΡ,ΦΡΙΓΟ Διακρατωντας ταυτόχρονα τις μερισματοφορες ΜΟΗ ,ΟΛΠ,ΟΤΕ,ΟΠΑΠ,ΕΥΔΑΠ,ΕΛΠΕ,ΤΕΝΕΡΓ,ΑΔΜΗΕ.Και συνεχίζοντας με ΒΙΟΣΚ,ΠΑΠ,ΙΚΤΙΝΟ,ΓΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρόνια Πολλά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

    Σαφώς και στο 2020 είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθούν οι αποδόσεις του 2019 όπου προεξοφλήθηκαν πολλά...αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι καλή χρονιά. Η κυβερνητική ομάδα δείχνει σοβαρή (ιδίως ο πρωθυπουργός) και υπάρχουν αρκετές προσδοκίες κάποιες εκ των οποίων απολύτως βάσιμες. Αναφέρομαι στις αναβαθμίσεις του αξιόχρεου του χρέους της χώρας από τους οίκους και θα μπορούσαν να μας φέρουν σε επενδυτική βαθμίδα εντός του έτους. Βέβαια εμείς εδώ το ξέρουμε, με 1,62% μεσοσταθμικό επιτόκιο για την επόμενη 25ετία η εξυπηρέτηση του δεν είναι πρόβλημα (κανείς από τους "νότιους" δεν έχει τέτοιο επιτόκιο). Όσο να πεις όμως το rating ΒΒΒ- θα επισφραγίσει την επιστροφή στην κανονικότητα της ΕΕ.
    Η πολιτική  των χαμηλών* επιτοκίων της ΕΚΤ αλλά και της Fed ως το τέλος του 2020 λογικά θα βοηθήσουν στη συνέχεια του καλού κλίματος όπως και οι εκλογές του Τραμπ (που απ΄όσο θυμάμαι πρώτοι επισημάναμε, τώρα το διαβάζω παντού). Όσον αφορά τη χώρα μας η μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα θα βοηθήσει τον τζίρο στις επιχειρήσεις λιανικής και η μείωση των εισφορών ελπίζουμε να βοηθήσει στην μείωση της ανεργίας.

    Προσωπικά λοιπόν δηλώνω συγκρατημένα αισιόδοξος. Στο 2020 προσθέτω στην τετράδα μου τον ΟΛΠ και συνεχίζω με ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΤΕΝΕΡΓ σαν βασικές επιλογές (75% μετοχικού χαρτοφυλακίου). Γνωρίζω φυσικά πως η 5άδα μου το πιθανότερο είναι να κάνει χαμηλές πτήσεις (αλλά πιθανολογώ ασφαλέστερες). Το υπόλοιπο 25% βρίσκεται σε μετοχές που αγαπούν οι βασικοί μέτοχοι (πχ ΚΟΥΕΣ, ΣΑΡ) ή σέξι τσιφτετελούδες όπως ΦΡΙΓΟ (του αρχηγού), ΔΕΗ,  ΜΕΒΑΚΟ.

     * (δεν ξεχνώ πως τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ δυσκολεύουν-μειώνουν την κερδοφορία των τραπεζών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικές οι παρατηρήσεις σας όπως πάντα, κύριε Hippy. Καλη χρονιά!

      Διαγραφή
  20. Καλή χρονιά κ.Τακη με υγεία και χρηματιστηριακή ευφυία...κ τα κέρδη θα ξαναερθουν.stratis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kαλή σας Χρονιά...!!
    Δεν θυμάμαι από που το έχω βρει..ίσως σας είναι χρήσιμο.
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRjig3qtoYngXmkC6FYPkYDFxWk9bPpNIYP7eIHiTyKy-YT2HDGdFAkcaZZgE6zOITlhi4sgSgtnJuh/pubhtml?gid=916453654&single=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή χρονιά στον κ. Τάκη και στους λοιπούς εκλεκτούς συμφορουμιτες!
    Εξαιρετικές επιλογές από τον κ. Τάκη, οτσν όλοι προέβλεπαν ένα μαύρο (χρηματιστηριακά) έτος.
    Respect...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΙΡΙΟΣ ΕΡΜΗΣ22 Δεκεμβρίου 2019 - 8:58 π.μ.
    Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ αφου εκανε φυλο και φτερο ολο το ταμλπο για παρτη σας , παει κοντρα τον ΤΑΚΑΡΟ με μια πενταδα και κανει δωρο τα εξης χαρτια που θεωρει οτι θα κανουν την διαφορα το 2020. οι τιμες ειναι αυτες που εκλεισαν στην συνεδριαση της 20-12-19. 1.ΑΔΜΗΕ ΤΙΜΗ 2,325 2.ΜΥΛΩΝΑΣ ΤΙΜΗ


    Σήμερα στο euro2day μας γράφει ο Ερπητας:
    Φοιβος Ακερσεκομης Gerry • 2 ώρες πριν • edited
    ΜΑΣΟΠ μαστιχα χιου ΜΛΣ και ΜΥΛΩΝΑΣ γινετε ο εκλγωβισμος της μαριδας ,ειδικα στην ΜΑΣΟΠ και ΜΛΣ θα χαθει πολυ χρημα

    Να δίνεις Μυλωνά σαν χαρτί της χρονιας και μερικές μέρες μετά να μιλάς για εγκλωβισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη εαν αλλαξει κατι γιατρε δεν πρεπει να αλλαξω γνωμη .ναι εδωσα τον μυλωνα . αλλα τωρα μολις εχω πληροφορια απο τραπεζικο στελεχος οτι παλι η συμφωνια με τις τραπεζες ενδεχετε να παρει αναβολη .αυτο πιθανον να δημιουργησει πισωγυρισμα και εγκλωβισμο στο χαρτι ισως και μεχρι το καλοκαιρι .αρα οταν ερχονται νεα, αλλαζουν τα δεδομενα. ακομα δεν εμαθες οτι φρεσκα κουλουρια πουλα ο κουλουρας .η πενταδα που εδωσα και δεν την αλλαζω μεχρι τελος του χρονου σκιζει και η κοντρα με τον κυριο τακη ειναι στα πλαισια του ευγενους συναγωνισμου και αφορα ολη την πενταδα και οχι μονο μια μετοχη .τελικα ειστε ορισμενοι τοσο πολυ κακκοπροαιρετοι που τα σηκωνει ο οργανισμος σας τα μπινελικια .

      Διαγραφή
  24. Συγκεκριμένα, μεγάλη ποσοστιαία αύξηση καταγράφεται στα Μηχανήματα (+25,7%) και αξιοσημείωτες αυξήσεις των εξαγωγών στις Πρώτες Ύλες (+15,7% Σημείωση μου : εδώ υπάγονται και τα ογκομάρμαρα)

    https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2002233/sthrixh-zhta-o-pse-meta-thn-epivradynsh-tis-exagog.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂