Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

OPTRONICS TECHNOLOGIES (ΟΠΤΡΟΝ) και τα κέρδη φωτοβολίδα

Μου ζητήθηκε να κοιτάξω και να αναλύσω την εταιρία ΟΠΤΡΟΝ. Γενικά αποφεύγω να απαντώ και να αναλύω μικρές εταιρίες ... μόνο σε ορισμένες κάνω κάποιες εξαιρέσεις. Ο λόγος απλός. Αν αποφανθώ κάτι πολύ κακό ακούω γκρίνιες ... αν γράψω κάτι πολύ καλό, αρχίζουν να κράζουν κάποιοι ότι τάχα μου πομπάρετε το χαρτί για να το φορτωθούν αθώοι ποπολάριοι.
Όμως, υποσχέθηκα ανάλυση για την περίπτωση της ΟΠΤΡΟΝ και θα την κάνω. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΊΣΩ. ..... 

Για να δούμε τι βλέπουν οι οφθαλμοί μου!!


Η εταιρία OPTRONICS TECHNOLOGIES (κωδικός ΟΠΤΡΟΝ) εισήχθη, τέλη του 2008, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο στην τιμή των 3 ευρώ.
Συγκεκριμένα εκδόθηκαν 333.500 μετοχές και στην τιμή των 3 ευρώ μπήκαν στα ταμεία της εταιρίας 1.000.050 ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανέρχονταν σε 3,124 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,94 ευρώ ανά μετοχή. Συνεπώς η μετοχή ξεκίνησε να διαπραγματεύεται, στην ΕΝ.Α. 3 φορές τα ίδια κεφάλαια της.
Τα καθαρά κέρδη που είχε ανακοινώσει η εταιρία το 2008 ήταν 1,105 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,33 ευρώ ανά μετοχή.


Η εταιρεία OPTRONICS TECHNOLOGIES Α.Β.Ε.Τ.Ε. δραστηριοποιείται στην εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Ιδρύθηκε το 2002 στην Αθήνα και εδρεύει στην Ελλάδα, Νομός Αττικής, στο Μοσχάτο.

Ας επικεντρωθούμε σε μερικά γεγονότα :
1) Το Συνολικό Ενεργητικό της εταιρίας ανέρχεται σε 5,796 εκατ. ευρώ, όπου τα Ενσώματα Πάγια είναι μόλις 48 χιλιάδες ευρώ. Το σύνολο του Ενεργητικού της εταιρίας αφορά το Κυκλοφορούν Ενεργητικό που ανέρχεται σε 5,640 εκατ. ευρώ.

  • Απόθεματα 594 χιλιάδες ευρώ 
  • Ταμείο 777 χιλιάδες ευρώ 
  • Απαιτήσεις απο πελάτες 4,268 εκατ. ευρώ.
Συνεπώς τα ίδια κεφάλαια των 2,747 εκατ. ευρώ ήτοι 0,82 ευρώ ανά μετοχή σχεδόν στο σύνολο τους εξαρτώνται απο τις εργασίες της εταιρίας. Δεν υπάρχουν ίδια κεφάλαια που να αναλογούν σε κάτι πιο στέρεο, εργοστάσια, αποθήκες, μηχανήματα κ.τ.λ.

2) Το διάγραμμα της μετοχής απο την ημέρα της εισαγωγής της εως και σήμερα που έκλεισε στα 3,78 ευρώ φαίνεται ακολούθως.


Όπως είναι φανερό η μετοχή μετά την είσοδο της στα 3 ευρώ, συσσώρευσε για 1,5 χρόνο γύρω απο τα 3 και κατόπιν κατέρρευσε, για να σταθεροποιηθεί στο 1,77 για περισσότερο απο 4 χρόνια. Απο το δεύτερο εξάμηνο του 2019 η μετοχή έχει ξεκινήσει ανοδική κούρσα που την έχει φέρει στα 3,78.

Ο διπλασιασμός της μετοχής οφείλεται σε 3 λίγους.
1) Το καλό χρηματιστηριακό κλίμα (bull market) που διέπει την Ελληνική χρηματαγορά.
2) Η μικρή διασπορά που έχει η μετοχή.
3) Η κατακόρυφη άνοδος των κερδών της εταιρίας. Όπως η πτώση της μετοχής είχε αιτία τις ζημιές που κατέγραφε η εταιρία για 8 χρόνια, απο 2010 εως και 2017 ... έτσι και τώρα η άνοδος της μετοχής έχει εφαλτήριο την κατακόρυφη άνοδο των κερδών της εταιρίας.

Ας δούμε λοιπόν πως εξελίσσονται τα κέρδη της εταιρίας από το 2007, έως και το Α΄εξάμηνο του 2019.


Τα καθαρά κέρδη της ΟΠΤΡΟΝ το 2018 έκλεισαν στα 0,377 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,11 ευρώ ανά μετοχή, που στην τιμή των 3,78 ευρώ αναλογούν σε P/E = 34 ... με P/BV = 6,4 (η λογιστική αξία της ΟΠΤΡΟΝ το 2018 ήταν 0,59 ευρώ ανά μετοχή).

Στο εξάμηνο του 2019 η ΟΠΤΡΟΝ ανακοινώνει καθαρά κέρδη 0,786 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,24 ευρώ ανά μετοχή, που στην τιμή των 3,78 ευρώ αναλογούν σε P/E = 15,75 ... με P/BV = 4,6 (η λογιστική αξία της ΟΠΤΡΟΝ στο 6μηνο 2019 ήταν 0,82 ευρώ ανά μετοχή).

Η αγορά λοιπόν,
στο εξάμηνο του 2019, βλέπει να απογειώνονται τα κέρδη της ΟΠΤΡΟΝ  και σπεύδει να προεξοφλήσει ότι στο κλείσιμο της χρήσης του 2019 η μετοχή θα παίζει με μονοψήφιο P/Ε. 
ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΩΣΤΑ!!

Τα κέρδη της ΟΠΤΡΟΝ, εξαρτώνται αποκλειστικά από τις πωλήσεις, καθώς η εταιρία δεν έχει αποσβέσεις και δεν έχει δανεισμό για να αποπληρώνει τόκους.



Η αγορά βλέπει πως το εξάμηνο του 2019 οι πωλήσεις εκτοξεύονται σε 7,472 εκατ. ευρώ, που αποτελεί Ιστορικό ρεκόρ και σπεύδει να προεξοφλήσει πως αυτές οι πωλήσεις θα επαναληφθούν και στο δεύτερο 6μηνο και πως θα έχουν διάρκεια και για τα επόμενα έτη.

Αν η αγορά έχει δίκιο, δηλαδή η ΟΠΤΡΟΝ καταφέρει να έχει πωλήσεις πάνω απο 12 εκατ. ευρώ και αυτό είναι γεγονός επαναλαμβανόμενο και για τα απόμενα έτη, τότε ίσως η μετοχή στα νούμερα που διαπραγματεύεται σήμερα να έχει κάποια λογική.

Παρατηρείστε πως κατανέμονται οι πωλήσεις της ΟΠΤΡΟΝ ανά κατηγορία. Όπως φαίνεται η ανάληψη έργων είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να εμφανίζει η ΟΠΤΡΟΝ υψηλές πωλήσεις και αυτές είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε υψηλή κερδοφορία.

Το 2018 η ΟΠΤΡΟΝ έκανε 6,506 εκατ. ευρώ πωλήσεις απο αναθέσεις έργων. Στο εξάμηνο του 2019 αυτές οι πωλήσεις έχουν εκτοξευθεί στα 7,081 εκατ. ευρώ.

Όμως ....

Η εταιρεία στην έκθεση του 2018 ανακοινώνει πως .... ολοκλήρωσε επιτυχώς και χωρίς υπερβάσεις αρκετά μικρά έργα προμήθειας και εγκατάστασης δικτύων οπτικών μέσα στο 2018 ενώ ολοκλήρωσε και το μεγαλύτερο μέρος των κατασκευαστικών εργασιών των ξενοδοχειακών υποδομών. Για την επόμενη χρήση αναμένεται να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες και να τιμολογηθούν έργα ύψους περίπου € 6 εκ.

Άρα; 

Από ότι φαίνεται τα κέρδη και οι πωλήσεις που εμφανίζει η εταιρία στο εξάμηνο 2019 είναι φωτοβολίδα ....  

186 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. EYΓΕ ΣΕΡ .και να ηταν η μονη φωτοβολιδα . καθε μερα ο Μ/Μ και ο ειδικος αναλυτης αποστολης προτεινουν φωτοβολιδες που αφου τρεξουν για λιγο μετα εξαφανιζονται στην στρατοσφαιρα . τι να προτοθυμηθει κανης το φιδι τον κεκροπα ,την πατσαβουρα την εκτερ την λουγκρα τον μαθιο ,τον πεινασμενο λυκο ,την μοντα μπανιο ,την οπτρο που ανελυσες.ο καταλογος ειναι ατελειωτος και μεγαλωνει καθημερινα .τελευταια τους φωτοβολιδα που θα σου ζητησουν και απο εδω οι ποπολαριοι να αναλυσεις ειναι η Μασσοπ με την μαστιχα χιου .την συστηνουν και λενε οτι δεν εχει ταβανι και τρεχουν να την αγορασουν τα προβατα .μετα που θα εγλωβιστουν σε ψηλες τιμες και δεν θα μπορουν να πουλησουν ποιος θα τους φταιει αραγες??εχει χαθει τελειως η συλογιστικη σκεψη .διοτι καλλα κυριε να υποθεσουμε οτι ολα θα πανε καλλα και οι πωλησεις μαστιχας θα ειναι μεγαλες και σε ακριβες τιμες και να υιοθετησουμε το σεναριο σου .αλλα τον προιον που θα βρεθει να το πουλησεις βρε ατιμουλη .ποσα μαστιχοδεντρα υπαρχουν και ποση παραγωγη μπορουν να δωσουν ?? εκτος και εαν ο εφοπλιστης απο την χιο φυτεψει μαστιχοδενδρα και στα καραβια του .ΕΛΑΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΖΤΗΔΕΣ ΣΕΡ .τουλαχιστον εσεις μειλατε παντα με στοιχεια και αριθμους για αυτο σας παραδεχονται και αναγνωριζουν την αξια σας οι παντες

      Διαγραφή
    2. Η Μediterra είναι ο ορισμός της πανάκριβης μετοχής. Όμως στην προ 1999 εποχή ... σχεδόν όλες οι μετοχές του ΧΑΑ είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά.

      Μπαίναμε στις Δημόσιες Εγγραφές παίρνοντας χαρτιά με P/E στο Θεό και P/BV στην άλλη ακρη του σύμπαντος και με την εισαγωγή τους γράφαμε καμιά 15ριά +8% (αυτό ήταν το πλαφόν) και βγαίναμε ...
      ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!!

      Διαγραφή
    3. Μην ξεχνατε και τον κλουκινα που εχει το ταδε book value κι ειναι δηθεν ευκαιρια και τωρα δεν μπορει να πουλησει πανω απο 1000 ευρω τη μερα. Κανονικος κομπιναδορος ο ΜΜ

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια κ. Τάκη!

    Ευθύς, άμεσος και χωρίς περιστροφές!
    Φαίνεται ότι προσεχώς θα υπάρξει μεγάλη επένδυση στο δίκτυο 5G.

    Θα είχε ενδιαφέρον αν εσείς ή κάποιος άλλος φίλος με γνώσεις στις διαδικασίες εγκατάστασης δικτύων, γνωρίζει την πιθανότητα συμμετοχής της εταιρίας στην επένδυση αυτή.

    Χρόνια πολλά να έχετε με υγεία!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε
      Κάποιος άλλος έχει μεγάλη συμμετοχή στο 5G και όχι μόνο.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!! Η optronics δραστηριοποιείται στην εγκατάσταση οπτικών ινων.
      Συνεπώς θεωρώ ότι η ανάπτυξη του 5g δεν θα έχει κάποια θετική επιπτωση στα αποτελέσματα της.
      Αντιθέτως, θετική ανάπτυξη μπορεί να έχει από την ανάπτυξη του VDSL και του FTTH.

      Διαγραφή
    3. Στην ΜΕΒΑΚΟ αναφέρεστε κ. Τάκη?

      Διαγραφή
    4. Η ΔΕΗ ενδεχομένως θα συμμετάσχει στο δίκτυο 5G μέσω του ΔΕΔΔΗΕ..

      Διαγραφή
    5. Σωστή σκέψη κ. Δημήτρη! Και ο ΑΔΜΗΕ ενδεχομένως. Μην ξεχνάμε ότι ο ΑΔΜΗΕ δήλωσε συμμετοχή για το έργο του ultra fast broadband.
      Καλά Χριστούγεννα!!

      Διαγραφή
  3. Καλημερα σας.Σαφως ο φοβος ολων οσων πηραν ηταν για το αν τα κερδη ειναι διατηρησιμα ή αν ειναι φωτοβολιδα οπως λετε.Μπορω να πω οτι τελευταια εβλεπα αρκετα εργα με οπτικες ινες για λογαριασμο του ΟΤΕ που μπορει να σχετιζεται με ΟΠΤΡΟΝ (καθως τον αναφερει ως πελατη).Ισως λοιπον να πηρε μαζεμενα εργα κ μετα οπως αφηνεται κ εσεις να εννοηθει να μην μπορει να διατηρησει τα νουμερα κατι παρομοιο εξαλλου δειχνει κ το ιστορικο απο 2008 πολλα σκαμπανεβασματα σε πωλησεις κ κερδη.Επισης στο 6μηνο δεν εισπραξε αυξηση απαιτησεων κατα 3,1εκ.€ κ ελευθερες ροες αρνητικες κατα 2,1εκ.€.Γι αυτο λοιπον στις μετοχες αυτες ειμαστε βραχυπροθεσμοι μεχρι τουλαχιστον να πειστουμε οτι μπορει να διατηρησει ή να αυξησει τα νουμερα (συμπερασμα κ απο την δικη σας αναλυση) οποτε ή τις αγοραζεις στην αρχη προσδοκωντας σε ανοδο απο τον ενθουσιασμο της αγορας με λιγα χρηματα ή δεν τις ακουμπας καθολου ποσο μαλλον στα 12,6 κεφ. που προεξοφλει κ 2ο καλο 6μηνο.Προτιμω συνηθως το 1ο προσωπικα.Χρονια πολλα κ καλες γιορτες κ απο μενα στον κο Τακη κ σε ολα τα αξια μελη αυτου του blog.Καλα κερδη κ για το 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγκεκριμένα εκδόθηκαν 333.500 μετοχές και στην τιμή των 3 ευρώ μπήκαν στα ταμεία της εταιρίας 1.000.050 ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανέρχονταν σε 3,124 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,94 ευρώ ανά μετοχή.

    Καλησπέρα και καλές γιορτές σε όλους.
    Νέος και προσπαθώ να καταλάβω και να μαθαίνω..
    Η πρώτη πράξη μου βγαίνει.
    3€x333500=1.000.050€
    Το 0.94 ανά μετοχή με ίδια κεφάλαια 3.124.000€ και 333.500 μετοχές πως προκύπτει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοπέλα το χαρτί μου για το 2020 είναι ο ΚΑΜΠΑΣ. 1.13 η τιμή του όπου εκεί είμαι αγορασμένος φουλ.

    Καλή Χρονιά μπρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ μου όχι απλα συντασσομαι αλλα είμαι τίγκα μεχρι τα μπούνια με μεσο ορο1.05.Για το 19 ήταν η ΔΕΗ θα μου πεις περσινά ξυνα σταφύλια και τώρα πάμε για αλλά...

      Διαγραφή
    2. Καλή χρονιά Γιατρέ μου και φυσικά σε όλους τούς Φίλους με πρωτο τον Οικοδεσπότη μας!

      Διαγραφή
    3. Γιατρε, δεν φοβασαι συνχωνευση απο την μητρικη με μικρό αντιτιμο?

      Διαγραφή
    4. Έχω Καμπά από 0.75 και δεν φοβάμαι τίποτα εκτός αυτού έχουν μεγάλο ποσοστό οι Καλλιτσάτιδες ακόμη και σε περίπτωση συνχώνευσης θα πάρουμε καλό πρεμιουμ. Εκτός αυτού πιστεύω ότι μάλλον προς πώληση θα πάει.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους.Βλεπω οτι ειστε πολύ θετικοί με το Καμπα το ιδιο και ο μικρομετοχος.
      Προσωπικά ομως δεν βλέπω τίποτα τρομερό σε αυτη την εταιρεία. Ειναι μια εταιρεία ακινήτων που δεν καταφέρνει να επιστρέψει σταθερα καμία αξία στους μετοχους.
      Δεν βλεπω κανενα νοημα να επενδυσει καποιος εκει. Η υψηλη καθαρη θεση ειναι ενα τυρακι. Αν η καθαρη θεση δεν φαιρνει κερδη τι να το κανεις. Και απο οτι καταλαβαινω για καποιο λογο δεν μπορει να φερει κερδη. Πας να δεις την κατασταση αποτελεσματων και νομιζεις οτι βλεπεις αποτελεσματα περιπτερου. Τι να τα κανω εγω τα smart park και τις ιστοριες, οταν ολο και ολο το εξαμηνο ειχαν ενοικια 3Μ+ με ολα αυτα τα εξοδα που συνοδεύουν.
      Αν πιστευετε οτι υπαρχει ενδιαφερομενος που μπορει να ανεβασει τη τιμή σε περιτπωση εξαγορας το δεχομαι.
      Αλλα σαν μοντελο επιχειρηματικης δραστηριοτητας και αναπτυξης ειναι αποτυχημενο. Πολλα δεσμευμενα κεφαλαια ελαχιστο εως ανυπαρκτο κερδος

      Διαγραφή
    7. Σύντεκνε Panopti θα δούμε τέλος του 2020 αν έκαμα σωστά και την θεωρώ χαρτί του νέου έτους η έκαμα λάθος. Βάλε και εσύ ένα χαρτί που πιστευεις μπρε.

      Διαγραφή
    8. Αυξημένες ζημιες σε σχεση με το 2018 και δραστηριοποιηση σε εναν κλαδο (εμπορικα ακίνητα-πολυχωροι-mall) που διεθνως βρισκεται σε παρακμει και κινδυνευει εντονα απο την αναπτυξη της τεχνολογιας.
      Σκεφτομουνα να αγορασω μετοχες αλλα δυσκολευομαι να βρω κατι θετικο, περα απο μια καθαρη θεση. Βλεπω και τα διαφορα θα θα για project που ερχονται, αλλα δεν εοενδυω με βαση αυτα, γιατι μεχρι να υπαρξει κερδοφορια απο υποθεσεις που εμπλεκεται το δημοσιο, εχουμε ανεγερσεις κτλ δεν θελω να σκεφτομαι που θα βρισκομαι.
      Δεν ξερω μηπως βλεπω κατι λαθος. Για εσας ποια ειναι τα θετικα της μετοχης σε επιπεδο χρηματοοικονομικο; εκτος αν μιλαμε καθαρα για κερδοσκοπικη κινηση σε περιπτωση εξαγορας που παντα αυτα εχουν ρισκα

      Διαγραφή
    9. Επειδη ψαχνω χαρτια για το 2020 εριξα μια ματια στο καμπα. Και εγω ειμαι προβληματισμενος. Προσωπικα πιστευω Αλουμιλ και Ευρωπαικη Πιστη. Και στα δυο εχω καλη θεση. Τις περισσοτερες μετοχες που ειχα τις εχω πουλησει, μου εχουν μεινει ορισμενες μικρες διασπαρτες θεσεις. Και ψαχνω για καινουργιες ευκαιριες και κοιταω ισολογισμους

      Διαγραφή
    10. Σκοπευω σε ενδεχομενη διόρθωση να τοποθετηθω σε ισχυρα κερδοφορες και μερισματικες εταιρείες, μη κυκλικες. Πιστευω οτι στο περιβαλλον αρνητικων επιτοκιων θα αποτελέσουν ισχυρο δελεαρ για τους αγοραστες σε συνδυασμο με τις μειωσεις του εταιρικου φορου που έρχονται και τις μειωσεις φορου μερισματων που εγιναν.
      Απο εκει και περα γλυκοκοιταζω Εβροφαρμα και οτοελ. Παρακαολουθω και οσες γραφονται εδω.

      Διαγραφή
    11. Σύντεκνε σε εταιρίες ακινήτων το πρωτο που ενδιαφέρει δεν είναι άλλο από τα ΊΔΙΑ τα ακίνητα τους. Ειδικά αν μια χώρα βλέπει πάλι το Real Estate να παίρνει τα πάνω του και να σαρώνουν οι ξένοι ότι καλό κινείται από σκινητο. Στην συγκεκριμένη ολοκληρώνεται το smart Park με επιπλέον 15.000μ2 μισθωμένων χορων άρα του χρόνου θα δούμε τι έσοδα θα υπάρχουν. Το σημαντικότερο όμως είναι όπως είπα τα ακίνητα. Και έτσι δεν πρέπει να ξεχνάμε τα 315 στρέμματα σε εξαιρετικό σημείο πλησίον αεροδρομίου και κέντρου Αθηνών. Εκεί ποντάρω σύντεκνε.

      Διαγραφή
  6. Το τι τρολαρισμα έχουμε να φάμε από τον Ανανια μέχρι να πάρει μπροστά το χαρτί φανταζεσαι νομίζω. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά ο Λύκος στις νέες ταυτότητες θα κατέβει με την εισηγμένη η με την Austria Cards??Ε """ψαγμένοι""" μου κουρούδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλού είναι οι πορτοκαλιές ... έχουν και 5G γιατρέ μου.

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχα σύντεκνε Τάκαρε το ξέρω. Εγώ περιμένω να μου απαντήσει κάποιος "κουρου" που ποντάρει στον Λύκο τι θα γίνει αν τον διαγωνισμό τον κερδίσει η Austria με την οποία θα κατέβει. Θα έχει αντίκτυπο στον ισολογισμό της εισηγμένης και άρα σε όσους πόνταραν εκεί???Μην απαντήσεις Τάκαρε εσύ.

      Διαγραφή
    3. Άλλο Λύκος άλλο Austria. Οπότε αν στο σχήμα δεν συμμετάσχει ο Λύκος με κάποιον τρόπο (ένωση εταιρειων, υπεργολαβος) προφανώς και δεν θα έχει κανένα όφελος από την εξέλιξη του διαγωνισμού.

      Διαγραφή
    4. κ Τάκη στην ΔΕΗ αναφέρεστε?

      Διαγραφή
    5. Give the man a cigar!!!Σύντεκνε Ξενοφώντα προφανώς δεν αναφερόμουν σε εσένα αλλά στην ψυχή αυτή που έδωσε τιμή στα 3€+ λόγω ταυτοτήτων.

      Διαγραφή
    6. Το καταλαβα γιατρέ, αλλά επειδή αυτή η ψυχή μάλλον δεν θα εμφανιστει, είπα να πάρω σειρά...
      Σε παραδέχομαι παντως... Εξαρχής το είχες προβλέψει!
      Να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Το Ελλάκτωρ τον κρατάς ακόμη? Επιβιβάστηκα προχθές με τα κέρδη των πλαστικών Κρήτης.

      Διαγραφή
    7. Εκεί είμαι με 1.66€ και όπως έχω γράψει δεν δίνω τίποτις πριν δω το 3 μπροστά.

      Διαγραφή
    8. Τόσο αγόρασα κι εγώ προχθές. Οι Καλλιτσαντσηδες κάνουν αθόρυβη δουλειά και το 2020 θα δούμε μάλλον κέρδη. Οπότε μαζί σου!
      Αν πιάσει την αποτίμηση της ΓΕΚ, είναι το νούμερο που λες.

      Διαγραφή
    9. Χωρίς τις ζημιές στην Αυστραλία,θα είχε από φέτος κέρδη.Αν είναι μη επαναλαμβανόμενες μαζί με την εκκίνηση του έργου στο Ελληνικό θα δει ικανοποιητικά κέρδη.Πιστεύω θα τα δει.

      Διαγραφή
    10. Έχουν πάρει θέση οοοοολοι οι μαριδαιοι σε Ελλάκτωρ και φριγο,και τις προτείνουν σε διάφορα σάιτ για χαρτιά της χρονιάς...Η καταληξη γνωστή από τώρα όταν συμβαίνει αυτό στο ΧΑΑ..

      Διαγραφή
    11. Μην μου ανησυχείτε καθόλου. Εσείς έχετε πάρει θέση στο penny stock off the year ✌✌✌

      Διαγραφή
    12. Μεγαλοεπενδυτή μου εσύ Μπανανία.

      Διαγραφή
  8. Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα ακόμα για ποια μιλάει και τα 5G ο κύριος Τάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΗ αφου πεταξαν 1,4 διςς για την πτολεμαιδα απο το παραθυρο ,ελπιζουν τωρα και σε κερδοφορια.αλλα το μεγαλο καζο θα το παθουν απο τις ΑΠΕ .εκει θα πεταξουν λεφτα απο το παραθυρο με το τσουβαλι https://youtu.be/Ix3R9El219Y ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Πάνε τα Κρικριά, πάει η ΛανΕΤΕ, πάει και ο κακός Λύκος .... τώρα πιασαμε τα penny stocks.

      Και σαν να μη φτάνει αυτό γράφουμε και κατόπιν σβήνουμε τις εξυπνάδες μας.

      Διαγραφή
    2. Τα σβήνω γιατί μπορεί να βρουν το χαρτί και να το γκαντεμιασουνε!! Μόνο εγώ είμαι καθαρόαιμος,οι πιο πολλοί στη γενικη σουμα ,είστε σε τεράστιες ζημιές...ο γιατρός έχει μηδενίσει από τράπεζες,και από αλλα χαρτιά πολλάκις,γι'αυτό παίζει 3 Χιλ ευρώ δρομέα και 1800 ευρώ Κέκροπας,για να πάρει 2 κατοσταρικα,με μπόλικο καρδιοχτύπι..!
      ΥΓ:Δεν πιστεύω να πήρατε ολυμπιακή τεχνική Σερ Τάκη?χιχιχιχι

      Διαγραφή
    3. Μεγαλοεπενδυτή μου εσύ Μπανανία. Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και ο Ερπητας εδά και μας ανοίγετε τα μάτια!!! Καλή χρονιά μπρε κοπέλι και καλά μυαλά!

      Διαγραφή
    4. Την ανοιξη θα ανοίξουν οι προσφορές στο διαγωνισμό για τις ταυτοτητες από τώρα θα μπούμε να κρατάμε το φανάρι? Ανυπομονε γιατρέ θα σε μαλωσω...Εδώ ο Σερ Τάκης έδωσε δρομέα στο 0.3 ότι σε 1.5! Χρόνο θα είναι πάνω από 0.5 και το χαρτί πήγε 0.18!σε ένα τρίμηνο ,και τελικά έκανε και μερικές πράξεις πάνω από 0.4!

      Διαγραφή
    5. Τι σου λέω τώρα εεεε,αλλά δες διαγραμματικά το χαρτί..Όταν περάσει το 1.8 θα γίνει του περσεαααα,,συγνωμη μου ξεφυγεεεε..θα κανει τον ανήφορο ισιωμαααα..

      Διαγραφή
    6. Σύντεκνε μάλλον σου αρέσει να εκτίθεσαι. Προφανώς ακόμα και με όσα γράψαμε ΑΚΟΜΑ να καταλάβεις ότι η AUSTRIA που κατεβαίνει στον διαγωνισμό ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με την εισηγμένη έχει πέραν του ότι και οι 2 έχουν ίδιο βασικό μέτοχο τον Λύκο. Και να κερδίσει τον διαγωνισμό στα ταμεία της εισηγμένης φράγκο δεν μπαίνει. Μπαίνει στην προσωπική εταιρία του Λύκου.

      Διαγραφή
    7. Γιατρέ είστε ακριβώς tp the point!

      Διαγραφή
    8. Εσύ πήρες τον αρχισαπακα
      ελλακτωρα ,που σε οποιαδήποτε άλλη αγορά θα είχε μπει σε επιτήρηση μην πω τίποτα χειρότερο,θα κοιμάσαι σαν πουλάκι...τσίου τσίου..

      Διαγραφή
    9. Μπανανία αντί να μπεις σε μια σπηλιά μακριά να κρυφτείς που γράφεις και ξαναγράφεις ότι η Λύκος θα τρέξει λόγω ταυτοτήτων (που τελικά κατεβαίνει άλλη εταιρία και όχι η εισηγμένη) ακόμα κελαηδάς. Περαστικά μπρεεεεεεεεεεεε

      Διαγραφή
    10. Οι αγορές πάντα χρειάζονται τους χρήσιμους ηλιθίους σαν και του λόγου σου. Για να ξεφορτώνουν στην καμπούρα τους τα τσακάλια.

      Άκου να περιμένει να "τρέξει" μια μετοχή λόγω διαγωνισμού που δεν έχει κατέβει η εταιρία. χαχαχαχαχαχαχαχα. Μπας σε καλό σου....

      Άιντε μπρε κοπέλι καλή χρονιά και καλά μυαλά.

      Διαγραφή
    11. Μια φωνή μέσα του έλεγε: «ηρέμησε, δεν είσαι ο πρώτος γιατρός που κοιμάται με έναν ασθενή του!» και μια άλλη απαντούσε: «μα είσαι κτηνίατρος!»

      Διαγραφή
    12. Όχι και προσωπική εταιρεία του Λύκου.Είμαι και εγώ εκεί.
      (sic)Έχω 450 μετοχές όλες και όλες.

      Διαγραφή
    13. Έχω αρχίσει και το διασκεδάζω δεν είχα άλλη επιλογή Κύριε Τάκη μου και Γιατρέ...Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει σωτηρία...

      Διαγραφή
  11. πορτοκαλιες με 5G o κυριος τακης ποια εννοει ,ΕΥΚΟΛΑΚΙ,ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑΚΙ,Τωρα οσοι βγαζουν κακιουλες γιατι δεν εχουν ανεβει ακομα στο τρενακι πρεπει να βιαστουν γιατι μεταμορφωνεται σε πυραυλο οσονουπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος ?

      Διαγραφή
    2. Για εμένα ... μην βιάζεστε.
      Κάθε πράμα στον καιρό του.

      Διαγραφή
    3. Έχουν αλλά προτεραιότητα....😉😉

      Διαγραφή
    4. Πρέπει να κάνει κάποια στιγμή μια διορθώσει...

      Διαγραφή
    5. Χεχεχε. Το χαρτί έχει δώσει "διαστημική" απόδοση. Το περιμένω πιο κάτω μπρε. Αν είναι να ρτει έχει καλώς.

      Διαγραφή
    6. Μάλλον για τη Space μιλάει αρκετά σαφώς ο φιλτατος Γιατρός.

      Διαγραφή
    7. Αλήθεια φιλτατοι και αγαπητοί συνοδοιπόροι γιατί τόση γριφολογια και κρυψινοια στα χαρτιά?Τι φοβόμαστε καλοπροαίρετα ρωτάω αλλα μια απορία την έχω. Και συ τέκνο Γιατρέ?

      Διαγραφή
    8. Για τη ΔΕΗ μιλούν κ. Captain Cook. Θα έχει μεγάλες υπεραξίες λόγω ΔΕΔΔΗΕ και τη δυνατότητά του να αποτελέσει το δίκτυό του βάση ανάπτυξης δικτύου κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G). Πολλοί θέλουν να διορθώσει η ΔΕΗ για να μπουν αλλά προς το παρόν δεν τους κάνει τη χάρη.

      Χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους.

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ Κύριε Γιώργο για την διευκρίνηση. Άλλωστε ΔΕΗ ήταν το μεγάλο μου στοίχημα όλο το 19 όταν από τα 1.25 είπα ότι εδώ τέλος άλλο κάτω δεν έχει. Βέβαια έχω δώσει την μισή μου θέση με μ.ο.3.80 αλλά παραμένω με τα υπόλοιπα και όπου πάει.

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Εγώ από 5G προτιμώ NOKIA. Από εσωτερικό ΚΑΜΠ, ΚΤΗΛΑ τα μικρά μου.

      Διαγραφή
    11. Συντεκνε NOKIA με ενδιαφέρει και εμένα. Σε ποιο όμως χρηματιστήριο? Αμερική ή Ευρώπη?

      Διαγραφή
    12. Μουτσε cook .εγω λεω να μας δωσεις και τον αριθμο του τραπεζικου σου λογαριασμου, για να σου κανουμε απευθειας καταθεση. ολα στο πιατο τα θες φιτσουλα

      Διαγραφή
    13. Ποιος σου ζήτησε κάτι ρε αφραγκο νούμερο και καθυστερημενε χιμπατζη και από πού και ως πού μου απευθυνθείς τον λόγο?

      Διαγραφή
    14. Λοιπόν Π@Π@Ρα κοιτα την τυφλα σου και εφ όσον δεν σου απευθύνω τον λόγο κάτσε στ αυγά σου Κότα λιρατη .

      Διαγραφή
    15. Καλησπέρα και χρόνια πολλά να έχετε όλοι.

      Συγχαρητήρια για τη νεότερη αρθρογραφία στον αρχηγό. Έχω μεγάλο όγκο αδιάβαστων συζητήσεων των τελευταίων ημερών. Θα ολοκληρώσω μετά τις γιορτές με πολύ προσοχή. Αλλά μπαίνοντας για λίγο έπεσα πάνω στο σχόλιό σας: «NOKIA. Αμερική ή Ευρώπη». Είχα κοιτάξει πριν κανένα μήνα και είδα ότι από την χρηματιστηριακή Interactive Brokers μπορούσα να αγοράσω είτε από Αμερική (NYSE) σε δολάρια, είτε από XETRA (IBIS) σε ευρώ. Από Φινλανδία - Helsinki (που ασφαλώς είναι πάλι σε ευρώ) δεν μου έδινε.

      Το μειονέκτημα στο XETRA είναι ότι έχει χαμηλό όγκο συναλλαγών στη συγκεκριμένη μετοχή (σε αντίθεση με τα άλλα δύο) και δεν αισθάνεσαι καλά να συναλλαγείς από εκεί. Οπότε, αν δεν έχεις πρόσβαση Φινλανδία, σου μένει η Αμερική σε δολάρια. Για μια μετοχή που είναι κατ΄εξοχήν ευρωπαϊκή! Μια ελληνική ΑΕΠΕΥ νομίζω ότι θα έκανε συναλλαγή Ελσίνκι, που είναι η ορθότερη επιλογή.

      Διαγραφή
  12. πιστευω οτι η απαντηση του κυριου τακη ειναι η δεουσα και σωφρων,γιαυτο και διεγραψα το σχολιο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για μένα οποία μετοχή είναι καλό είναι να δίνεται ονομαστικά χωρίς γρίφους άσχετα αν πάει καλά η Οχι... Αυτό καλό για όλους και όποιος θέλει ακολουθεί η όχι... Μεγάλα παιδιά ήμαστε και στο κουρμπέτι όχι καινούργιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τοτε εαν αναφερεστε σε εμενα τον ταπεινο γραφοντα ,μιλαω για τη δεη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ βλέπω υπεραποδοση στην Ευρωπαϊκή πίστη για το πρώτο δίμηνο,είμαι κάτοχος ολίγων μτχ,αιτιολογωη σχέση της με την εθνική ως προς τα μερίδια αγοράς είναι 1 προς3 ,η εθνική αποτιματε στο 1,06 δις στον ισολογισμό της ΕΤΕ η 700 εκατ με βάση την προσφορά που έχει γίνει μέχρι στιγμής.με βάση την κατώτερη προσφορά για την εθνική η ευπικ πρέπει να δει μια κεφαλαιοποίηση 234 εκατ η 8,5 ανά μτχ,αν συνυπολογίσουμε το hot του κλάδου ,την δυνατότητα της ευπικ να κινείστε με ιδιωτικοοικονομικα κριτήρια,τα πολύ καλά της αποτελέσματα και οι προοπτικές που ανοίγονται με το νέο ασφαλιστικό,είναι και η μόνη εισηγμένη από τον κλάδο,βλέπω ν αρχίζει να προεξοφλεί όλα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτός ο τύπος Nikkei 225 που τρολάρει στον Εκηβόλο περιμένοντας το μπάμ που δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει κατα την άποψή του ή επιθυμία του θ'λεγα και εκτιμά 5/6 συνεχόμενα -30 τι ρόλο παίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελαστρον και εταιρίες πληροφορικής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τάκη υπάρχει μια χελώνα στο 0,30 με ΚΦΠ 3 εκ ευρώ, τζίρο 17 εκ ,2,5 εκ δανεισμό, οριακή κερδοφορία προ φόρων και σε hot κλἀδο. Νομίζω αξίζει να την ψἀξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή κι αν φοράει ζιβάγκο...Μέχρι το 2016 όπου ζιβάγκο βάλτε αμοιβές Δ.Σ.,και μετά το 16 βάλτε τις 600αρες σε συνδεδεμένα μέρη.Είναι μέχρι να καψώσει κι αυτή και ν'αρχίσει να μας δείχνει τα κάλλη της.Παρεπιπτόντως ο τωρινός της ισολογισμός είναι απείρως καλύτερος από το 2006 που έπαιζε στα 0.80-0.90...Σε κάθε περίπτωση συγχαρητήρια για την ανακάλυψη κ.alexgermany,εξαιρετικός.

      Διαγραφή
  19. Το πιάσατε το χαρτάκι, θα ήταν εξαιρετικό αν ο Τάκης μας την έκανε φύλλο και φτερό...θέλω ξεπουποὐλιασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να δώσουμε τα εύσημα στην Βιοσώλ που προσπαθεί να κάνει κίνηση... λογικά μέσα στο 2020 θα δει το 0,51 ή και θα το ξεπεράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σαυρα που σερνετε το χαρτι σου φιλε

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε όλους του φίλους και Χρόνια Πολλά και Καλά.
      Έχεις καμία άλλη σαύρα σαν και αυτή να μας προτείνεις ?

      Εύγε στον κ. Τάκη - εξαιρετική επιλογή η ΒΙΟΣΩΛ.

      Διαγραφή
    3. Συγχαρητήρια κ.Τάκη για άλλη μια φορά!!
      Με το καλό να έρθει και η σειρά τις FRIGO και θα δεν θα βρίσκουν φωλιά να κρυφτούν απο την ντροπή τους κάτι άλλες ΣΑΥΡΕΣ που είναι γεμάτες γλίτσα ....

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Τάκη.
      Εξαιρετική πρόταση. Η υπομονή είναι αρετή. Patience is a virtue.
      Καλό κσι Ευλογημένο το 2020 για εσάς, την οικογένεια σας και όλους τους καλούς συμμετέχοντες στην ιστοσελίδα σας.
      Είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι και η FRIGO θα πετάξει... θέμα χρόνου καθαρά.
      George

      Διαγραφή
    5. Εγω ευχαριστώ που μου τη χρεώνετε τη UNIBΙOS.
      Είναι η μόνη που δεν πούλησα απο τις ΑΜΚ του 2019 ... και μάλιστα την ενίσχυσα λίγο.
      Πιστεύω ότι το 0,5 μάλλον το έχει.

      Γενικά πάντως να ξέρετε στο ταμπλό είμαι πωλητής .... και στο January effect θα πουλάω τμηματικά. Μιλάω για το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου μου , όχι για όλες τις μετοχές .... θα κρατήσω κάποιες μακροπρόθεσμες θέσεις,που θα τις δω μετά απο 2 χρόνια τουλάχιστον .... και θα περιμένω χαρτιά να έρθουν εκεί που θέλω ή θα περιμένω νέα που θα αλλάξουν την πορεία εταιριών.

      Δεν είχα σκοπό για το 2020 να κάνω επιλογές μετοχών όπως τα προηγούμενα χρόνια ... αλλά τελικά με πείσατε να το κάνω. Θα βγω με 2 επιλογές γαιδάρους, έτσι για να κοροϊδεύει ο κυρ. ΑΝανίας ... ενώ θα προτείνω, ως τρίτη και μια μετοχή αξίας και καραυποτιμημένη απο το ΧΑΚ.

      Διαγραφή
    6. Τάκη βάλε 0,47 για να είσαι ασφαλής!

      Διαγραφή
    7. Μαλιστα ΣΕΡ η σαυρα το βιοσκατο που λεγατε εγινε και μετοχαρα τωρα.χαχαχαχα .ενω εσεις λετε οτι θα πουλατε, ταυτοχρονα προτεινετε και γαιδαρους και μαλιστα εναν απο το κουμπαρονησι.ποιο πολυ τζιρο κανει η εβγα της γειτονιας μου παρα το ΧΑΚ. οσοι εκαναν το λαθος και ψωνισαν απο ΧΑΚ ειναι εγλωβισμενοι και χαμενοι .εδω ολοκληρο βγενο και τον εκαναν ζομπι τον ανθρωπο .χαχαχαχα ρε και να σας χαρισουν κατι τα χαζοκουμπαρα μην το παρετε διοτι θα σας το ζητησουν πισω χ10.

      Διαγραφή
    8. Στην περσινή πάντως αναφορά ... είχα μια μετοχή απο το κουμπαρονήσι. Δεν την πήρατε χαμπάρι;

      Διαγραφή
    9. την πηρα χαμπαρι ΣΕΡ, αλλα δεν παιρνω τιποτε απο τα χαζοκουμπαρα ακομη και εαν μου το χαρισουν.τους λογους τους ανεφερα παραπανω ,με κυριοτερο αυτον του εκλγωβισμου .η εγβα της γειτονιας μου μεγαλυτερο τζιρο κανει

      Διαγραφή
    10. Το ένα σας βρωμάει, το άλλο σας χαλάει .... σίγουρα τότε θα πήρατε Luckin.

      Διαγραφή
    11. χαχαχαχ τι ειναι αυτο παλι ?? τα μονα χαρτια που εχω σερ ειναι αυτα τα 5 που προτεινα. αλλα και ακομα και αυτα μου μυριζουν μποχα βρωμα και δυσοδεια .τα παντα μου βρωμανε ολα μου βρωμανε εκτος απο ενα που εσεις θεωρειτε ΜΟΥΛΑΡΙ αλλα για εμενα ειναι αστρερι και ας ειναι και παει και σαν τον αστραχαν .ΜΟΝΟ Ο ΑΔΜΗΕ ΜΟΣΧΟΝΥΡΙΖΕΙ ΣΕΡ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΜΛΠΟ .ΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ .ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ

      Διαγραφή
    12. Βλέπω πολλές Κινεζιές.
      Έπρεπε να είχατε πάρει και τον κανονικό Κινέζο τα Luckin coffee...αφού σας κατάλαβα.

      Διαγραφή
    13. τι να κανω ΣΕΡ αδυναμιες ειναι αυτες .βλεπετε οι κινεζουλες ειναι οι μονες υπακουες και καθολου απαιτητικες σαν γυναικες .αρα ψωνιζω κινα αλλα παραμενω παντα σουλτανος . ποτε δεν θα γινω κινεζος αλλα ουτε και ραγιας με ψευτοεπαναστατικες αριστερες αμπελοφιλοσοφιες.

      Διαγραφή
    14. Καλησπέρα κύριε Tακη
      Διορθώστε με αν κάνω λάθος,αλλά για να κατεβαίνετε με Μόνο 2 επιλογές θεωρείται πως η αγορά θα είναι bull και το 20 καθώς είχατε πει πως αν ξέρατε μετά βεβαιότητας πως και το 19 θα ναι bull θα κατεβαινατε με 2 3 επιλογές και θα τους παίρνατε τις σωβρακες..
      Από την άλλη όμως μας λέτε πως είστε πωλητής...
      Μήπως θέλετε να πωλησετε για να μπείτε σε μια ενδεχόμενη ΑΜΚ κάποιας τράπεζας καθώς όπως εχετε προβλέψει θα σημάνει το τέλος του january effect;;
      Όπως και να χει περιμένω με αγωνία της επιλογές σας.
      Καλη χρόνια σε εσάς και σε όλους τους εκλεκτούς φίλους της παρέας
      Killbill

      Διαγραφή
    15. Η αγορά περιμένω ότι θα είναι bull ... οι τιμές όμως των μετοχών είναι κάπως τσιμπημένες.
      Πουλάω ... γιατί κάποια για εμένα έχουν υπεραποδώσει ... και πρέπει να περιμένω για άλλα κουλούρια. Κάποιες τιμές έχουν τσιμπήσει κάπως.

      Διαγραφή
    16. Σας ευχαριστώ πολύ
      Και έτσι για να περνάει η ώρα ας κάνω και εγώ κάποιες γκουρουδιες.
      Επιλογές για να μην χάσουμε
      Profile,ΤΕΝΕΡΓΑ,ΚΑΡΑΤΖΗΣ,ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ,ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΒΑΚΟ..
      Θα ημουν ευγνώμων αν κύριε Τάξη κάνατε ένα σχόλιο
      Ευχαριστώ και παλι

      Διαγραφή
    17. Profile υπερτιμημένη , αλλά αυτοί που παίζουν το χαρτί δείχνουν να το λέει η περδικούλα τους. Φυσικά με τις ευλογίες της διοίκησης .... κάτι που δεν γίνεται με τον leader του κλάδου, που κάθονται και κλωσάνε τα αυγά τους, τσακωμένοι οι μεν με τους δε. Όμως οι δουλειές έρχονται η μια πίσω απο την άλλη. Μένει να δούμε αν στο παράδοξο δώσει λύση η αγορά!!!

      ΤΕΝΕΡΓΑ
      Κρατάτε .... μέσα απο αυτήν παίζεται με τους καλύτερους όρους τον ενεργειακό κλάδο. Προσοχή μόνο σε καμιά συγχώνευση με την κατασκευαστική, όπως με ΑΝΕΜΟ και Ελλάκτωρα. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τη δημόσια εγγραφή .... το λέω χρόνια αυτό.

      ΜΕΒΑΚΟ = πολλά ερωτηματικά.
      Θα έχει πωλήσεις; Ή πομπάρεται έτσι ... επειδή είναι ο Πύραυλος;
      Σε αυτά τα νούμερα εγώ δεν μπαίνω αγοραστής. Κάτω απο 1,5 μπορεί.

      ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ
      Το ανησυχητικό είναι ότι την έχουν ανακαλύψει όλοι. Πιστεύω ότι το 1,8 μάλλον το έχει. Εγώ είμαι εν δυνάμει πωλητής. Έλεγα στα 0,4 ότι είναι το νεό ΚΡΙ ΚΡΙ. Επαληθεύτηκα .... όταν είχαμε ανακαλύψει το ΚΡΙ ΚΡΙ (λίγο πριν τη φωτιά στο εργοστάσιο) η μετοχή έπαιζε στο 1 ευρώ .... την πιστεύαμε ως τα 3.

      ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
      Η Γαλλική θυγατρική κάνει όλες τις δουλειές και τελικώς κέρδη δεν βγαίνουν στους μετόχους. Hot κλάδος. Νομίζω ότι μπορεί να πάει ως τα 5 ευρώ. Θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμη!!

      Καρατζης το έχω γράψει πολλάκις. Είναι για πάνω απο 10 ευρώ. Υπομονή θέλει.

      Διαγραφή
    18. Σε ποιον leader του κλάδου αναφέρεστε κ. Τακη? Στο κοκκαλοχαρτο?

      Διαγραφή
    19. Τάκη καταρχήν Καλή Χρονιά, μάλλον για την Space μιλάς.

      Διαγραφή
  21. Υπάρχει κάποια ανάλυση για την Σέντρικ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ασχοληθώ με Σεντρικ. Είναι κανόνας αυτός για εμένα και δύσκολα θα σπάσει τουλάχιστον, συντόμως.

      Διαγραφή
    2. Γιατί? Μαλλον το έχετε εξηγήσει πιο παλιά, αλλά εγω δεν το διάβασα.
      (Γράφει συνεχώς ο καθένας το κοντο του και το μακρύ του πλέον κι εγω που θέλω να διαβάζω μόνο εσας, χάνω την μπάλα)
      Απλά διάβασα ότι το ταμείο της ειναι = με την κεφαλαιοποίησή της και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της ειναι δωρεάν. Προφανώς κάπου βρωμάει το πράγμα, αλλά δεν ξέρω που.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης, προς το πρόσωπο του Ροδόλφου Οντόνι ... και ας φαίνεται τώρα ότι είναι πιο έξω και μένει στο Λονδίνο μόνιμα.
      Η εταιρία γυρίζει σε εταιρία συμμετοχών και αγοράζει όποια επιχείρηση νομίζει ότι είναι προς το συμφέρον ... των μετόχων; ... άνετα τα λεφτά μπορούν να χαθούν προς μια απίθανη εξαγορά.

      Γιαυτό σας λέω .... επειδή υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης με τα όσα έχουν γίνει στη λεγάμενη, κατά το παρελθόν, εγώ μακρυά. Δεν θα είμαι αντικειμενικός.

      Διαγραφή
  22. Δρομεας στις 750 ΧΑΑ δεν μπορούσε το 0.4,στις 850 Μον δεν μπορούσε το 0.4, στις 950 δεν μπορεί το 0.4 ,στις 1050 δεν θα μπορεί το 0.4..κλπ κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχατε αγοράσει χαμηλά θα ήσασταν ευτυχισμένος και ίσως και πουλημένος. Σίγουρα πάντως Γκρινιάρης δεν θα ήσασταν.

      Διαγραφή
    2. Τους έχω πάρει τα σωβρακα..Άδειασαν 6 εκ μετοχές από 0.36 έως 0.40 μετά τον Ιούνιο,τους το έγραφα...τους έγραψα ότι θα πάει 0.3,πήγε(εσείς το βλέπατε μέχρι 0.42 να διορθώνει τότε!),τους έγραψα ότι το χαρτί το παίζουν μέχρι αρχές καλοκαιριού και μετά το παρατάνε,έγινε και αυτό...
      Τώρα θα το παίξουν τον άλλο μήνα ,τσουκου τσουκου να ξεφορτώσουν αυτά που πήραν στο 0.3 και μετά πάλι το Μάρτη τα αποτελέσματα τάχα μου ότι θα βγάλει κέρδη...Δεν περνω καλύτερα Κυριακούλη?

      Διαγραφή
    3. Και μετά τσουπ!!!
      Θα βρείτε κομμάτια και θα πουλήσετε, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ.

      Διαγραφή
    4. Ναι το 0,42 το έγραψα ... αλλά όχι όπως το παρουσιάζετε εσείς.
      Έγραψα επι λέξει ότι δεν πρέπει να πάει κάτω απο 0.42 .... αν αυτό συμβεί τότε θα συμβεί είτε για να μαζέψουν χαρτιά, είτε για λόγω αδυναμίας. Κάτω απο 0.42 θα βγουν όλοι πωλητές .... ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ..

      Διαγραφή
    5. Μπανανια τα ίδια μας έγραφες για ΠΕΡΣΈΑ κσι μετά μας εμφανισες υποτιθέμενα πινακίδια πώλησης στα 1.38.Δεν πιστεύω να κάμεις τα ίδια καραγκιοζηλικια στον ΔΡΟΜΈΑ αύριο μεθαύριο? 🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    6. Χτυπα ξύλο μεσιέ vétérinaire,αν και στο 0.3 δελεαστικα για μια στιγμή....

      Διαγραφή
    7. Ναι, ναι, ξέρουμε.
      Εσείς θα αγοράζατε στα 0,28 και ως γνωστόν ο λόγος σας είναι νόμος!!!

      Άλλωστε εσείς δεν έχετε ανάγκη ... έχετε την μετοχή του 2020 ήδη στα χέρια σας. Θα μας την ανακοινώσετε του χρόνου τέτοια εποχή!!!

      Διαγραφή
    8. Όπως έγραψα προχθές και το έσβησα αλλά το διαβασατε,μαζεψα πολλά κομμάτια σε χαρτί στην τιμή του 0.49 με στόχο ένα μήνα το πολύ να φύγουν πάνω από 0.7
      ..Σήμερα έκανε προθέρμανση το γλυκό μου..

      Διαγραφή
    9. https://youtu.be/nhmUnNJ5FqU το ποιο διασημο μεντιουμ στον κοσμο χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    10. Σας βλέπω κύριε Ανανία να βρίζετε πάλι όσους σαν τον πόμπαραν.
      Με 7 χιλιάρικα και με 9.625 στα απούλητα ... αν ήταν ο Δρομέας θα στηλιτεύατε και θα κάνατε 133440000422000 ποσταρίσματα.

      Τέλος πάντων ... εγώ σας εύχομαι καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
    11. Θηλυκό είναι,της αρέσουν τα βαμβακερά εσώρουχα..🤫😉😬

      Διαγραφή
    12. Φοβάστε την καζούρα και δεν μιλάτε καθαρά;

      Διαγραφή
    13. Την ΦΙΕΡΑΤΕΞ την είχε δώσει ο σε σύντεκνος Μαύρος Κύκνος εδα στου Τακαρου στα 0.25€.

      Διαγραφή
    14. Να κοιτάει το ξαδερφάκι της ... αν φτιάξουν λίγο τα νούμερα και οι πωλήσεις!!!

      Διαγραφή
    15. Καλή χρονιά με υγεία σε όλους.Μια διόρθωση προς τον Γιατρό.

      http://www.kritikaepikaira.gr/i-lexi-eda-stin-kritiki-dialekto/

      Όταν θέλουμε να πούμε εδώ,λέμε επά ή επαέ.

      Διαγραφή
  23. ΦΡΙΓΟ:ΕΠΕΝΔΥΣΗ 30 ΜΥΡΙΑ.ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 69 ΜΥΡΙΑ??? ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΔΙΑΦΥΓΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 60 έβαλε ο μεγάλος ... όχι 30.

      Όμως αυτό δεν παίζει και μεγάλο ρόλο ... γιατί μπορεί να έκανε και λάθος.
      Το σημαντικό είναι να έχει πετύχει η εγχείρηση!!!

      Διαγραφή
    2. ΕΝΝΟΩ 30 ΜΥΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΙΒΑΝΟ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ.

      Διαγραφή
    3. κ.Τάκη γίνομαι κουραστικός.....Στα ετήσια θα έχουμε σίγουρη εικόνα για τον χειρουργημένο και για την θεραπεία του (πιθανη ΑΜΚ)....?

      Διαγραφή
    4. και στον κατσελη τα ιδια εκανε .εβαλε λεφτα και μετα σε συνενοηση με τις τραπεζες τον μπουμπουνισε.ποσοι φουκαραδες εχασαν τα λεφτα τους τοτε .τωρα βλεπω την φιρμα κατσελη παλι πανω στα ραφια των σουπερ μαρκετ .δεν αποκλειω να ειναι αυτος παλι ο βασικος μετοχος εχοντας βαλει καποιον αλλο μπροστα για να μην φαινετε.μειλαμε για την πλεον αναξιοπιστη οικογενεια .δεν ξεχνω τι εκανε σε κατσελη ,πλιας ,την πατσαβουρα τον μουριαδη ,την αδιαφορια του για την ιντεαλ ,και κυριος με ποιο τροπο και αδικαιολογητα φουνταρε την φριγγο στο παρελθον .μακαρι να κερδισετε οι κατεχοντες φριγγο αλλα μαλλον θα σας την φερει παλι ο μπαρμπας .γιατι?? μα γιατι εχει προιστορια ο ανθρωπας και τετοια παστα χαρακτηρα εχει. λαμογιο λαμογιο λαμογιο

      Διαγραφή
    5. Η φίρμα του Κατσέλη έχει περάσει στον Καραμολέγκο κατόπιν πλειστηριασμού. Καμιά σχέση με όσα αναφέρετε περί αφανούς εταίρου οικογένειας Δαυίδ.

      Διαγραφή
    6. Η ΦΡΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΜΥΡΙΑ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΨΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ.Ο ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΠΟΥΛΑΓΕ ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΡΙΕ ΕΡΜΗ.ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ.ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ.

      Διαγραφή
    7. Πάντως για τον Κατσέλη δεν φταίει ο Δαυίδ.
      Τι να σας πω τώρα;
      Δείτε μόνο ποιον έβαλαν για πρόεδρο μετά την εξαγορά του Κατσέλη στην κολοεταιρία που φορτώθηκαν ...
      Δεν το κατάλαβα δηλαδή;
      Γιατί δεν φταίει ο πρωην;

      Διαγραφή
    8. Μκακαρι κυριε HOPE σας ευχομαι ολοψυχα να ανταμειφθειτε ,γιατι απο οτι θυμαμαι εχετε και μεγαλη θεση στο χαρτι.Συμφωνω λοιπον οτι η φριγγο ειναι μεγαλη ,αλλα προσεχτε μηπως σας ζητησουν λεφτα μετα απο ενα μεγαλο reveres splede. προσωπικα νομιζω οτι ακομα και να σωθει η εταιρια η αποδοση που θα εχει θα ειναι πολυ μικρη .αρα δεν αξιζει το ρισκο που πηρατε. αυτα λοιπον που ονειρευετε ο ΣΕΡ περι κεφαλαιοποιησης 700 εκκ με τα σημερινα δεδομενα χωρις να πεσει φρεσκο χρημα και χωρις να υποστουν ζημια οι παλαιοι μετοχοι ,εμενα μου φαινονται ονειρα θερινης νυχτος .προσωπικα το κελυτερο που θα μπορουσα να δω ειναι να γινει στην φριγγο οτι εγινε και στον ΜΑΙΛΗ .μακαρι να κανω λαθος .καλλη σας τυχη και καλλη σας χρονια σας ευχομαι αγαπητε .

      Διαγραφή
    9. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΜΟΥΛΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ. ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

      Διαγραφή
    10. Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος ΕΡΜΗΣ έχει ένα δίκιο σε αυτά που γράφει για τον Χάρη Δαυίδ.
      Οι αστοχίες του πολλές και σημαντικές.
      έριξε στα βράχια μια σειρά από εταιρείες.. όπως
      Παπουτσάνης
      Βιορυλ
      Κατσέλης
      Μουριαδης
      Τσακίρης
      Πίτα Παν
      Φύτρο
      Olympus Foods
      Και ίσως να ξεχνώ και άλλη/ες ..

      Το θέμα με την frigoglass όμως είναι εντελώς διαφορετικό..
      Τα μεγέθη άλλα...τα πράγματα απλά.

      Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το μαγαζί είναι της "κόκκινης "οικογένειας και αποτελεί συναφή ΚΑΙ παράλληλη δραστηριότητα με αυτήν της μαμάς, οπότε τα λεφτά θα πιάσουν τόπο.

      Ολα τα ανωτέρω μαγαζιά είχαν προσωποκεντρικη φιλοδοξία.
      Η οποία είχε όραμα την δημιουργία και εγκατάσταση ενός εθνικού δικτύου πωλήσεων εφάμιλλο της ελγεκα...
      Το όραμα αυτό έσβησε...εδώ και Χρόνια.

      Αυτά.
      Εύχομαι Καλή χρονιά να έχουμε, υγεία σε όλους μας.
      Εθνική ανάταση και ομοψυχία.




      Διαγραφή
    11. το μονο σιγουρο για εμενα κυριε Rory G. ειναι οτι και ολα καλλα να πανε η εταιρεια θα χρειαστει φρεσκο χρημα .αρα οι παλαιοι θα υποστουν απωλειες.εγω θα κοιταξω την εταιρια μονο αφου πεσει πρωτα φρεσκο χρημα . καλλη σας χρονια και καλλα κερδοι στις επιλογες σας να εχετε

      Διαγραφή
    12. Πάντως και ο ΠΑΠ, έστω και με ψιλό fake κλείσιμο δείχνει ότι θα κλείσει στα υψηλά του έτους.
      Ένα είναι σίγουρο κύριε Ελλάνιε. Στα χέρια Γκάτζαρου και Τασσόπουλου η μετοχή είναι για αρκετά πιο πάνω.
      Εγώ σας τα έλεγα .... αλλά εσείς λέγατε τα δικά σας. Δεν ακούγατε ...

      Διαγραφή
    13. εσεις πουλησατε ΣΕΡ ΠΑΠ και μπηκατε στην φριγγο οχι εγω.μαλιστα θεωρησατε οτι θα διπλωσει και θα τριπλωσει πιο ευκολα απο τον ΠΑΠ .εγω δεν πιστεψα σε αυτο το χαρτι και οντος βγηκα ζημιομενος που δεν σας ακουσα.οχι ομως τωρα να μας λετε οτι ο ΠΑΠ σε αυτες τις τιμες δεν ειναι και ακριβος??? μακαρι να δικαιωθειτε ΣΕΡ στην φριγγο .εκει τουλαχιστον γινονται ογκοι στον ΠΑΠ για να πουλησει τωρα καποιος πρεπει να στειλει την μετοχη στα ταρταρα.αφηστε με εμενα ΣΕΡ, εγω εχω ριξει την ζαρια μου την μεγαλη στο χαρτι που θελατε και εσεις να την ριξετε αλλα μολις το ανεφερα αλλαξατε γνωμη .δεν θελω να ριξω αλλες ζαριες περαν αυτης, η οποια και μου βρωμαει δεν σας το κρυβω.αρα πορευομαι με την κινεζουλα μου τον ΑΔΜΗΕ. οσο για το καφε LAKY που μου λετε να ψωνισω , ειπα ΣΕΡ οτι μου αρεσουν οι κινεζουλες, δεν ειπα οτι θελω να γινω εγω μια κινεζουλα.χαχαχαχα με κανατε και γελασα κυριε ΤΑΚΗ βραδιατικα .να ειστε καλλα να μας φωτιζετε εστω και εαν διαφωνω μαζι σας εκει που συμφωνησαμε εανδεν μας κανει φουστια ο ΛΕΝΙΝ θα δουμε μεγαλα νουμερα πιστευω μονο και μονο επειδη τα πνευματα μας συναντηθηκαν

      Διαγραφή
    14. E, κάποτε πρέπει να πουλάω και εγώ. Δεν νομίζετε;
      Δόξα τω Θεώ ... εντός 2019 βγήκαν πάμπολες πωλήσεις.
      Μια χαρά χρηματιστηριακή χρονιά.

      Διαγραφή
    15. Κάνετε εξαιρετική διαχείριση κύριε Τάκη, άλλωστε μεγάλα τα κέρδη σας.

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλα! Κ.Τάκη έχοντας ένα αρχικό κεφάλαιο 30κ.μοιρασμένο 3 χαρτια αποφάσισα 1/1/2019 να το ρευστοποιησω και να αγοράσω 6 χαρτια απ' αυτα που είχατε προτείνει.
    Σήμερα ολοκλήρωσα την ρευστοποίηση του κεφαλαίου και στις 6 αφήνοντας μονο να τρέχουν τα καθαρα κέρδη μόνο,το Χαρτοφυλακιο με σημερινες τιμές εχει αποδόση 177 %.Σας ευχαριστω θερμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω σας ευχαριστώ.

      Οι επιλογές κύριοι,οι νίκες και οι ήττες ειναι δικές σας. Εσεις σκέφτεστε, εσεις μελετάτε, εσείς επιλέγετε.

      Χρόνια σας πολλά

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙΡΙΕ ΕΡΜΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΕΚΡΟΠΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΜΕ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΚΟ.ΕΦΥΓΑ ΣΤΟ 3,20-3.40.

      Διαγραφή
    3. κυριε HOPE συγκρινετε ανομια πραγματα .ο κεκροψ σας βγηκε γιατι εκανε μικρη αυξηση δεν εκανε reveres splede πριν την αυξηση και ειχε μικρο αριθμο μετοχων .η φριγγο δεν εχει αυτα τα χαρακτηρηστικα .αρα αν σας ζητησουν λεφτα μαλλον σαν τον συχωρεμενο τον μαιλη θα μοιαζει η τιμη της φριγγο μετα την αυξηση .σε καθε περιπτωση σας ευχομαι καλλη τυχη .εσεις ισως γνωριζετε πραγματα που εγω δεν γνωριζω για το συγκεκριμενο χαρτι .σας βλεπω πολυ σιγουρο για αυτο το αναφερω .ομως ας μην δημιουργουμε προσδοκιες μας διαβαζουν και ποπολαριοι ασχετοι επενδυτες τυπου ΜΟΥΤΣΟΥ .σκεφτητε τι θα σας σερνουν εσας και του ΣΕΡ εαν δεν κερδισουν .ειδατε τι εσουραν στον περσεα στον κυριο τακη .μειλαμε για ασχετους αχαριστους φιτσουλεους που τα θελουν ολα στο πιατο .αρκετες φορες γραφω περισσοτερο επικρητικα απο οσο πρεπει για να προστατεψω καποιους αξιολογους ,απο κατι αχαρηστους, αχρηστους ποπολαριους, παπαγαλους, φιτσουλεους τυπου ΜΟΥΤΣΟΥ .οχι μουτσους των καραβιων αλλα τους μουτσους οπως τους ονομαζουν τα χαζοκουμπαρα .

      Διαγραφή
    4. Παπαρακο Έρπητα είσαι γελοίο υποκείμενο πού προσπαθείς να βρεις υπόσταση βρίζοντας και κριτικαροντας ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.Γι αυτό λοιπόν βουλωσε το Μ@λ@κ@ του 2019 και απ ότι φαίνεται και του 20.Κερδιζεις Όσκαρ Κομπλεξικό Τρολ στο αθλημα της παλάμης.

      Διαγραφή
    5. Και όσο συνεχίζεις να ερπεις στην Μ@λ@κι@ θα την ακούσεις πολύ άσχημα καραγκιοζακι.ΕΡΠΗΤΑ ΕΡΜΉ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΟΤΑ ΛΙΡΑΤΗ.

      Διαγραφή
  25. Κύριε Τάκη γνωρίζετε νομίζω τον σεβασμό στο πρόσωπο σας και σε όλους τους φίλους εδώ.Ο συγκεκριμένος Παπαρας στερείται Ηθους και Αξιοπρέπειας και νομίζω πως βρίζοντας άνθρωπος που δεν τον ενόχλησαν θα πρέπει να μπει στην θέση του.Αληθεια Κύριε Τάκη αυτό είναι το επίπεδο ανθρωπων που θέλετε να συνδιαλεγεστε? Ρητορικό είναι το ερώτημα φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά και εσείς βρίζετε κύριε Καπετάνιο. Τώρα με φέρνετε σε δυσκολη θέση ....

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη βρίζω εφ όσον έχω βρισθει χωρίς να έχω ενοχλήσει. Ο συγκεκριμένος βρίζει προκαλεί και ειρωνευεται με απ ευθείας προσωπικούς χαρακτηρισμούς.Εδω είναι οι αναρτήσεις και μπορείτε να το διαπιστώσετε.Μεγαλωσα είναι γιο και μέχρι τα 27 του χρόνια δεν με ακουσε να βρίζω και τώρα έρχεται ο κάθε πικραμένος ανύπαρκτος στα 63 μου χρόνια να μου απευθύνεται έτσι.Ζυγιστε με Κύριε Τάκη και αν βρεθώ λειψος σας δινω τον λόγο μου πως δεν θα ξαναγράψω ποτέ απλά θα διαβάζω εσάς και τούς υπόλοιπους αξιοπρέπεις και καλοπροαίρετους φίλους του μπλογκ .Είπαμε ελευθερία εκφράσης οχι ασυδοσία.Καλη χρονια εύχομαι με υγεία προσωπικα σε σας και σε όλους τούς Φίλους του μπλογκ.

      Διαγραφή
    3. Απο μια άποψη έχετε δίκιο.
      Εγώ θα πρότεινα να κάνετε ότι κάνω και εγώ ... να διαχειριστείτε τους ''περίεργους'' λίγο πιο cool .... αν τότε επανέλθει με βρισιές, θα σβήσω αυτόν.
      Δείτε πως το κάνει ο Γιατρός για παράδειγμα!!

      Διαγραφή
    4. Τελος και κλείνω εδώ αγαπητέ κύριε Τάκη για μένα προσωπικά το να έχεις πλούτο χωρίς αξιοπρέπεια παιδεία και αρετή και πάνω απ όλα χωρίς ήθος όπως ο συγκεκριμένος ελαχιστη αξία έχει. Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου και θα πράξετε τα δέοντα. Με σεβασμό όπως πάντα ζητώ Συγνωμη από εσάς και τούς υπόλοιπους φίλους εδώ μέρες που είναι. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση !

      Διαγραφή
    5. Σύμφωνοι κυριε Τάκη.Σαν αρχή μου έχω να σέβομαι τον κάθε φίλο καθώς και την γνώμη του ανεξαρτητως αν συμφωνω μαζί του. Ουδέποτε υπήρχε περίπτωση να αναφερόμουν στον συγκεκριμένο με αυτόν τον τρόπο αν δεν έβριζε και με προκαλούσε χωρίς λόγο. Ελπίζω αυτό να αποτελέσει παρελθόν και η νέα χρονιά να μας βρει όλους καλά μηδενός εξαιρουμένου! Καλή σας Χρονια.

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα! Σήμερα η τελευταία μέρα του χρόνου αλλά και μιας ολόκληρης 10ετιας! Προσωπικά, αισίως στα 44.. για να δούμε πως θα είμαστε σε 10 χρόνια από τώρα σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο, μιας και η ληξασα 10ετια ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη για τη χώρα μας. Ας ελπίσουμε σε μια πνευματική και οικονομική ανάκαμψη. Χρόνια μας πολλά και καλή χρονιά να έχουμε.

    ΥΓ. Κ. Τάκη διαβάζω ότι είστε πωλητής εντός του επερχόμενου 1ου τριμήνου? Μια άποψη θα ήθελα παραλληλα με τη λήξη του έτους αλλά και της 10ετιας. Πώς βλεπετε τη γενικότερη κατάσταση στις αγορές μετά από το μεγαλύτερο bull market ever (αναφερόμαι κατά βάση στην αγορά των ΗΠΑ που δίνει κ τον τονο). Και πόσο θα επιρεασει τυχον μια νέα κρίση την πορεία της χώρας μας προς την ανάνηψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημερα.Τα ψαχνουν αραγε ή βαριουνται; Στο ιδιο καζανι ΦΡΙΓΟ-ΜΕΝΤΙ το ενα ειναι turn around στοιχηματακι κ το αλλο δεν ξερω γιατι βλεπει ασχημα θεμελιωδη ο αρθρογραφος προσωπικα βλεπω κ μερισματα για τους λατρεις σε λιγα χρονακια.. απο GFF:Πριν από λίγο καιρό ένας φίλος του site μας ρώτησε (μέσω email) ποιά είναι η άποψη μας για την Medicon και την Frigoglass. Σε σχέση λοιπόν και με τα όσα γράφουμε χρόνια για τις δύο εισηγμένες, Η άποψη μας και για τις δύο εταιρείες είναι 100% αρνητική. Και θα το κάνουμε το σχόλιο πιο γενικό, λέγοντας πως ένας επενδυτής δεν έχει κανένα λόγο να επενδύει σε μετοχές εταιρειών με τόσο κακά οικονομικά. Και με αφορμή αυτό το ερώτημα του φίλου, θα τονίσουμε για ακόμη μια φορά. Ότι μας είναι αδιάφορο αν χάσουμε ένα turnaround story (αν και πάντα ψάχνουμε να βρούμε τέτοια). Και μετρήσουμε διαφυγόντα κέρδη. 
    Το πρώτο μέλημα για έναν επενδυτή θα πρέπει να είναι να αποφύγει μια καταστροφική επιλογή. 
    Η εμπειρία πολλών ετών έχει δείξει. Ότι και 9 από τις 10 να κερδίσει (σχήμα λόγου) ένας επενδυτής, με επενδυτικές επιλογές όπως η Medicon και η Frigloglass. Την 10η που χάσει θα χάσει, θα χάσει όλα του τα χρήματα. Ξεκάθαρα! Η άποψη μας είναι πως το πρώτο μέλημα για τους επενδυτές πρέπει να είναι η αποφυγή μιας καταστροφικής επενδυτικής επιλογής. Είναι καλύτερα να είναι ένα επενδυτής συντηρητικός. Παρά να κάνει ακραίες και χωρίς χρηματοοικονομική λογική επιλογές.  Οι φίλοι που μας διαβάζουνε να μην ξεχνάνε κάτι βασικό. Πως όλα τα πράγματα στη ζωή είναι επενδυτικές αξίες. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος κανείς, κάτι που αξίζει 1 ευρώ. Να το πληρώνει 5 και 10!!  Αυτός που το κάνει θα είναι χρηματιστηριακά μια ζωή χαμένος. Κατεστραμμένος για την ακρίβεια, χάνοντας απλώς τα χρήματα του. Πιθανόν και το 100%.  
    http://greekfinanceforum.com/fundamentalist/fundamentalist.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διάβασα τίποτα συγκεκριμένο στο εν λόγω μακροσκελές άρθρο. Πολύ μπλα μπλα χωρίς καμία απολύτως ουσία.
      Γενικολογες αναφορές μόνο περί του ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε ακριβά.
      Δυστυχώς μου θυμίζει την ρήση ότι όταν κάποιος δεν μιλά συγκεκριμένα και με απλα λόγια αλλά καταφεύγει σε γενικολογιες είναι επειδή δεν έχει ιδέα για το θέμα για το οποίο μιλά.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνα απολυτα κε Ξενοφων..Μαλλον δεν το εχει ψαξει καθολου κ αναφερεται ετσι επειδη ηταν κ οι δυο στην επιτηρηση μπλα μπλα οπως λετε κ σεις κ τιποτα ουσιαστικο

      Διαγραφή
    3. Ο Μορφονιός απο τη Medicon εβγαλε 300% ετσι να του πειτε του αρθρογράφου, αλλά όταν ανέλυε κάποιοι βαριόντουσαν να σκεφτούν.

      Διαγραφή
    4. ΕΕχετε δικαιο κε Τακη οτι να 'ναι γραφει..Αν εγραφε μονο για ΦΡΙΓΟ ισως να ειχε υποσταση το αρθρο ισως..Αυτα που γραφει ειναι εντελως ασχετα με ΜΕΝΤΙ καμια σχεση. Καλα που δεν εβαλε κ ΣΑΤΟ μαζι στο ιδιο καζανι.Για ΦΡΙΓΟ για μα μην παρερμηνευτουν τα γραφομενα μου εχω παρει κ γω μια θεση μ.ο στο 0,19 λιγο πριν το 9μηνο με την ελπιδα οτι αν ενθουσιαζαν τα αποτελεσματα θα εκανε κινηση προς το 0,3..Για την ωρα δεν μου βγηκε αλλα θα περιμενω

      Διαγραφή
    5. Οι απολύτως χειραγωγούμενες μετοχές είναι αυτές της ειδικής διαπραγμάτευσης. Τις κάνουν ότι θέλουν και όποτε θέλουν. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό ... αν θα ανέβει η μετοχή ή αν θα ενθουσιάσουν τα αποτελέσματα για να ανέβει η μετοχή.
      Στην περίπτωση της Frigoglass το ζητούμενο είναι να έχει πετύχει η εγχείρηση και να έχει πωλήσεις πέριξ των 500 εκατ. ... μετά όλα θα είναι εύκολα.

      Κρατήστε και αυτό στο μυαλό σας.
      Αν πετύχει η εγχείρηση οι 9 στους 10 ποπολάριους που έχουν αυτή την μετοχή, με κάποιον μαγικό τρόπο θα τους έχουν βγάλει όξω.
      1 στους 10 πάντα κερδίζει. Οι υπόλοιποι είναι για να τα δίνουν στον 1!!

      Διαγραφή
    6. Επίσης σημαντικό στις χρηματαγορές, εκτος του ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ και ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ είναι να αλλάζουμε και απόψεις, ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ, και να μην είμαστε εμμονικοί.
      Δηλαδή κάποτε ήταν ΒΙΟΣΚΑΤΟ, αν δούμε ότι κάτι μπορεί να αλλάζει καλό είναι να λέμε UNIBIOS και βλέπουμε ....
      Κάποτε λέγαμε ΛΑΝΕΤΕ, τώρα οφείλουμε να λέμε ΕΤΕ και βλέπουμε ...
      Κάποτε όλοι αγόραζαν σας τρελοί ΦΡΙΓΟ, μετά έπρεπε να πουλάνε σαν τρελοί ....

      Διαγραφή


    7. Συμφωνω κε Τακη εχω ξαναδιαβασει την αποψη σας.Σαφως κ προσαρμοζομαστε στα νεα δεδομενα κ αλλαζουμε γνωμη για χαρτια αν δουμε οτι κατι αλλαζει.Προσωπικα δεν ειμαι πολυ μακροπροθεσμος εχω ανοιξει την διασπορα κ κανω συνεχη αναδιαρθωση οταν δω τιμες που με ικανοποιουν ή οτι κατι πρεπει να αλλαξω στο χαρτοφυλακιο εχω αλλαξει γνωμη κ για πολλα χαρτια κ μου εχει βγει με το παραπανω.Η συγκεκριμενη παντως κανει αρκετα κομματια ειναι πολυ πιο δυσκολο για χειραγωγηση απο οτι π.χ παλαιοτερα σε ΤΖΚΑ ή ΠΕΡΣ που στις δημοπρασιες τα ειχαν παει ακομα κ 0,02 αφηστε που διαμορφωναν κλεισιμο ακομη κ με 1τμχ. Στο ΦΡΙΓΟ μπηκα αρχικα βραχυπροθεσμα καθως ειχα την ελπιδα για ενα "γρηγορο" 0,3 μετα το 9μηνο βεβαια ολα για μενα ειναι βλεποντας κ κανοντας.. Αν με πεισει στη συνεχεια θα την δω κ πιο μακροπροθεσμα ισως να ενισχυσω κιολας. Ηδη εχουμε καποια καλα δειγματα δεν το κρυβω ομως οτι φοβαμαι το ενδεχομενο για μια μεγαλη ΑΜΚ(οχι οτι θα χασω..).Να εκφρασω κ γω την εκτιμηση μου προς εσας κ το ωραιοτατο blog σας.Καλη πρωτοχρονια σε ολου

      Διαγραφή
    8. κυριε ΤΑΚΗ επειδη το βιοσκατο εβαλε μερικα φιλτρα στην μεγαλοχαρη δεν σημαινει οτι εγινε και εταιριαρα .αλλα ας μην αναλυσω καλυτερα τα προβληματα που εχει γιατι θα πεταχτει παλι κανενας καπετανιος της σεντινας και θα φωναζει.ο συγκεκριμενος πεταχτηκε και μου μειλησε ασχημα οταν ειχα μια συζητηση μαζι σας για τον παπουτσανη και ενω εκανα πενηνταρακια το ποσο ακριβως ειναι ο παπουστανης .τωρα βεβαια κανει πως δεν το θυμαται .αλλα επειδη σεβομαι εσας και καποιους αλλους αξιολογους εδω μεσα απαξιω να ασχολειθω με ανθρωπακια που μια ζωη καθαριζαν σεντινες μπουλμεδες και εβαφαν πανιολα .τετοια ανθρωπακια εγω τα εκλεινα στο μπαλαουρο.καλλα κερδοι και καλλες γιορτες σε ολους ακομα και σε οσους με βριζουν και δεν με χωνευουν

      Διαγραφή
    9. Αν ήξερες τι είχα κάνει δεν θα μιλούσες έτσι. Τώρα το οτι μιλησα άσχημα όπως λέτε ειλικρινά δεν το θυμάμαι και αν το έκανα κακώς το έκανα .Μπορουσατε εφ όσον δεν σας άρεσε να με ανακαλεσετε τότε στην τάξη και να εισθε σίγουρος ότι θα βλέπατε αν αναγνωρίζω το λάθος μου.Τωρα το να γράφετε ότι σας κατέβει στο κεφάλι χωρίς να με έχετε καν δει και ούτε που πρόκειται και να γινεσθε τοσο κακοπροαίρετα εμπαθής δείχνει άνθρωπο κατώτερης υποσταθμης. Αν κάνω λάθος η νέα χρονιά θα το δείξει.Υποθεσεις μπορεί να κάνει ο καθένας αλλά η πραγματικοτητα είναι άλλη τις πιο πολλές φορές.

      Διαγραφή
    10. Βέβαια τώρα να μας εύχεσαι καλά κέρδη και καλές γιορτές μόνο για αστείο μπορώ να το εκλαβω !

      Διαγραφή
    11. Κύριε Ελλάνιε
      καλύτερη και πληρέστερη ανάλυση για τη UNIBIOS, στο διαδίκτυο, απο του Μορφονιού ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ.

      Μπορείτε να γράφετε τα δικά σας ... δίχως να προκαλείτε;
      Μάλλον ζητάω το αδύνατο!!!

      Διαγραφή
    12. Γράφετε...

      ανθρωπάκια που μια ζωη καθαριζαν σεντινες μπουλμεδες και εβαφαν πανιολα .τετοια ανθρωπακια εγω τα εκλεινα στο μπαλαουρο.

      Μετά σας βρίζουν και λέτε ότι φταίνε οι άλλοι.
      Μάλλον ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!

      Διαγραφή
    13. Ευχαριστώ Κύριε Τάκη!Είμαι σίγουρος ότι καταλάβατε γιατί έγραψα όλα αυτά τα καθόλου εγκωμιαστικά.Μπορει να είχα κάνει κάποιο αρνητικό σχόλιο όπως ισχυρίζεται(που παραδέχομαι λάθος ηταν) αλλά δεν τον εξυβρισα σε καμμιά περίπτωση.Καλη χρονια και πάντα με υγεία.

      Διαγραφή
    14. Καλημερα σας χρονια πολλα κ ευτυχισμενο το 2020.Κε Τακη για ΦΡΙΓΟ που πιστευετε οτι θα κυμανθει η κερδοφορια φετος αλλα κ τα επομενα χρονια; Επισης ποια ειναι η τιμη στοχος σας; Προσωπικα πιστευω μπορει να δει ενα p/e 10-15 γι αυτο αγορασα με το 15 ταβανι με τα σημερινα δεδομενα.(Μεταφραζεται ως τουλαχιστον χ2 αν θεωρησουμε οτι φετος παει για p/e 5 με 6).Επισης για βραχυπροθεσμα εχουμε ατου το χαμηλο p/e κ οτι ειμαστε bull market, μακροπροθεσμα ομως δεν θα πρεπει να λαβουμε υπ οψιν κ την book value; καθως αν ανεβει το χαρτι στις τιμες που γραφω θεωρω πως θα ειναι δικαια αποτιμημενο ποσο μαλλον με αρνητικα ιδια που θα ειναι βαριδι για την συνεχεια αν δεν συνεχιζουν να καλπαζουν κ αλλο τα αποτελεσματα. Γι αυτο κ η ερωτηση περι κερδων..Για να καταλαβουμε το ποσο μακροπροθεσμοι μπορουμε να ειμαστε στο χαρτι.Να συμπληρωσω οτι ειμαι θετικος τουλαχιστον για βραχυπροθεσμα απλως αυτο που εννοουσα ειναι οτι κολλαει ισως με ΦΡΙΓΟ αυτο που λεει γιατι μιλαει για turn around κ οτι αγοραζει κατι που αξιζει 1 στα 5 κ διαφορα που δεν κολλανε σιγουρα σε ΜΕΝΤΙ του απαντησε βεβαια με +8 η μετοχη..Ευχαριστω προκαταβολικα κ να με συγχωρειτε για την μερα που διαλεγω να ρωτησω.Το σπορ ειναι εθιστικο δε ξεχνιεται ουτε χρονιαρες μερες..

      Διαγραφή
  28. καλησπερα!
    χρονια πολλα κ καλα!
    υγεια σ εσας κ τις οικογενειες σας!
    χρηματιστηριακα, τα λεμε παλι του χρονου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Τάκη και σε όλους αυτούς που βοήθησαν στο να γίνουμε έτσω και λίγο σοφότεροι, χρηματιστηριακά αλλά και γενικά μέσα στο 2019! Ευχές για ένα όμορφο 2020 με υγεία κι ευτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σας ευχαριστώ.
      Χάρη του ιστολογίου, εδώ και μια δεκαετία και άνω ... γίνομαι σοφότερος και προσεκτικότερος.
      Παράλληλα, παίρνω πολλές ιδέες και μαθαίνω και εγώ εταιρίες ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΞΕΡΩ και μου δίνουν αρκετά κέρδη.
      Οι πραγματικοί γνώστες φαίνονται με την μία ... και τους ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
    2. Χρόνια_πολλά****Καλή_χρονιά!!!!!
      Υγεία_και_Χαρά_σε_όλους!!
      2020_Ευχαριστώ_στον_οικοδεσπότη_για_ΟΛΑ_όσα_μας_μαθαινει!!!

      Διαγραφή
  30. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020.HOPE=ΕΛΠΙΔΑ.ΟΣΟ ΖΕΙΣ ΕΛΠΙΖΕΙΣ.ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ Η ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΠΕΘΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΠΙΔΑ ΕΛΠΙΔΑ ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα σε όλους σας! Εύχομαι υγεία, ψυχική ανάταση και το 2020 να συνεχίσει να φέρνει κέρδη όπως το 2019. Τις τελευταίες αυτές ώρες ας σκεφθούμε ένα δύο πραγματάκια που πιστεύει ο καθένας μας ότι πρέπει να βελτιώσει στον εαυτό του, ώστε να γίνει καλύτερος και πιο ωφέλιμος στην κοινωνία... Κύριε Τάκη, ένα προσωπικό ευχαριστώ για ό,τι έχω μάθει από σας και με βοήθησε πολύ οικονομικά τα τελευταία δύο χρόνια που σας γνώρισα μέσα από το ιστολόγιό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε leky, παραπονιάρη κύριε leky χρόνια σας πολλά, με υγεία και ευτυχία.

      Διαγραφή
  32. Kυριε μορφονιε σας παρακολουθώ και εκ του αποτελέσματος σε αυτά που λέτε φαινετε ότι είστε πολύ καλός.Αν και εγώ πιστευο ότι όποιος λέει ότι μπορεί να προβλέπει την αγορά είναι είναι πσευτησ η άσχετος εσείς με έχετε μπρδεπσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mεγάλο ξεβράκωμα έκανα στην ΟΠΤΡΟΝ!!
      Που τη θυμηθήκατε?

      Απλώς κύριε Goodman, είμαι απο τους καλύτερους

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂