Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Πλαίσιο

Η ανάλυση είναι παλιά προ 3ετίας περίπου και όταν η μετοχή έπαιζε στα 4,44.
Χρειάζεται επικαιροποίηση ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Κάνω την ανάρτηση για να υπάρχει thread για σχολιασμούς, εως ότου ετοιμάσω κάτι νέο.


ΠΛΑΙΣΙΟ
Όταν πριν 3 περίπου χρόνια (2012 - 2013) μου έλεγαν ορισμένοι ότι η εταιρία θα έχει πρόβλημα από την ύφεση της Ελληνικής αγοράς και ότι τάχα μου τα κέρδη του Πλαισίου θα γυρίσουν σε ζημιές .... τους απαντούσα να αγοράσουν κανένα Νηρέα, καμιά ΜΙΓ και τέτοιου τύπου κολλάντζες γιατί μέχρι εκεί φθάνει το μυαλό τους.

Το ΠΛΑΙΣΙΟ λοιπόν είναι μια εταιρεία θωρηκτό που υπό την καθοδήγηση του Γεράρδου είναι, στο είδος της, ο ηγήτορας στην αγορά.
Το 2008 ήταν η χρονιά που έκανε ρεκόρ πωλήσεων και έφθασε στα 411,9 εκατ. ευρώ και έκτοτε οι πωλήσεις έως και το 2013 ήταν διαρκώς μειωμένες, όπου και έφθασαν στα 282,7 εκατ. ευρώ. Παρόλο όμως την πτώση των πωλήσεων ... η διοίκηση Γεράρδου κατάφερνε να πετυχαίνει λόγω και καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα εξαιτίας 2 κυρίως βασικών παραγόντων ...
1) Η εταιρία είναι θωρακισμένη χρηματοοικονομικά
2) Προωθούσε πετυχημένα στην αγορά την προώθηση προϊόντων own names με συνέπεια την αύξηση του περιθωρίου μεικτού κέρδους.


Με την προώθηση λοιπόν προϊόντων own names κατάφερε να ανεβάσει το περιθώριο μεικτού κέρδους απο το 18,19% το 2008 στο 24,33% το 2013.
Συνεπώς παρόλο την πτώση των πωλήσεων κατά 31,3% που συνέβηκε απο το 2008 εως το 2013 .... η εταιρία πέτυχε να μειωθούν τα μεικτά κέρδη της μόλις κατά 8,2% , απο 74,9 εκατ. μεικτά κέρδη το 2008 σε 68,7 εκατ το 2013.
Κατόπιν, η διοίκηση Γεράρδου περιόρισε τα διοικητικά έξοδα και τα έξοδα διαθέσεως και τελικά έγινε το ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ (για ορισμένους απροσδόκητο ... όχι για Τάκαρους) τα καθαρά μετά φόρων κέρδη το 2013 εκτοξεύονται στο 14,3 εκατ απο μόλις 4,2 εκατ το 2008.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ έτσι????
Πτώση πωλήσεων 31,3% ..... αύξηση κερδών μετά φόρων κατά 240%!!!!!

Έχει δίκιο ο Σόιμπλε όταν λέει στους ΝεοΕλληναράδες ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες ήταν κατώτεροι του αναμενόμενου και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πτώχευση της Ελλάδος. Η αλήθεια είναι ότι αν είχαμε περισσότερους Γεράρδους, Γκινοσάτιδες, Καρέλιδες τότε το Ελληνικό επιχειρείν θα ήταν σε άλλη διάσταση ... αν παράλληλα είχαμε και υπουργούς οικονομικών τύπου Σόιμπλε αντί των βλαμμένων ΑιΓιάνιδων, που  υποσχόταν ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ (για τους άλλους πάντα βέβαια, όχι για την πάρτι του) ... Αλογουσκούφιδων (που στην δική του θητεία διπλασιάστηκε το ονομαστικό χρέος της Ελλάδος) και Παπαντωνίου ... τότε η Ελλάδα σήμερα θα πέεεταγε.

Στο θέμα μας.
ΠΛΑΙΣΙΟ ... αφού η διοίκηση Γεράρδου έκανε αυτά τα μαγικά απο το 2008 εως το 2013, κατόπιν ήρθε η χρονιά του 2014 ... η χρονιά των ρεκόρς.
Το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά μετά απο 5 χρόνια πτωτικών πωλήσεων όπου η εταιρία πετυχαίνει αύξηση πωλήσεων στα 297,5 εκατ απο 282,7 εκατ. (2013)
Ρεκόρ στα EBITDA .... 25,8 εκατ. (13 εκατ. το 2008)
Ρεκόρ στα μετά φόρων κέρδη 16,1 εκατ. ευρώ .... δηλαδή κέρδη ανά μετοχή 0,73

Μετά, το 2014, ήρθε ο Τσίπρας , οι κλειστές τράπεζες και η απότομη προσγείωση. Η εταιρία πάλι δοκιμάζεται. Πτώση  ΕΒΙΤDΑ, πτώση κερδών.

ΠΛΑΙΣΙΟ
Ταμείο 42,8 εκατ. ευρώ!!! Τραπεζικός δανεισμός 15,5 εκατ. ευρώ.
Η ρευστότητα της εταιρίας στα ύψη!!! Μόνο με το ταμείο των 42,8 εκατ. η εταιρία καλύπτει σχεδόν όλες τις υποχρεώσεις της 60,9 εκατ.

Ίδια κεφάλαια 3,91 ευρώ ανά μετοχή
Καθαρά κέρδη 2016 0,2 ευρώ ανά μετοχή ....
καθαρά κέρδη 2015 0,73 ευρώ ανά μετοχή.

Στα 4,4 που βρίσκεται η μετοχή σήμερα δεν αποτελεί την ευκαιρία της ζωής μας ... η ευκαιρία ήταν όταν έφθασε στα 2 ευρώ το 2012.




174 σχόλια:

  1. Σχολιάζουμε εδω.
    Να ξαναπω ότι:

    εγω αγοράζω τις ΧΕΛΩΝΕΣ και στις κάτω υπερβολές. Όταν δεν σου γεμίζουν το μάτι ... οταν δεν τις πιστευει η αγορά.

    Θα περιμένω να δω την κάτω υπερβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πλαίσιο δεν ειναι χελώνα που κυνηγάει την άλλη να την πηδήξει..είναι χελώνα που έχει γεράσει,έχει γίνει διπλάσια και κάθεται όλη μέρα με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και βλέπει τηλεοραση όλη μέρα....

      Διαγραφή
    2. Παραταύτα ποιο εύκολο είναι να γίνει νέα προσφορά αύριο στον Περσέα στο 1.8(σικ)παρά να πάει ένα ευρώ πιο κάτω..

      Διαγραφή
    3. Το κόλλημα ... κόλλημα εσεις, με τον Περσέα. Θα πάθετε στέρηση σε λίγο.

      Παραταύτα ... σε λίγο ξημερώνει μια υπέροχη μέρα.

      Διαγραφή
  2. Εκτός από μια σύντομη περίοδο κατά την ελληνική χρεοκοπία του 2012 το ΠΛΑΙΣΙΟ όποτε κτυπούσε στη ζώνη 3,40-3,60 αντιδρούσε. Θεμελιωδώς δεν είναι κακή εταιρεία, μου αρέσει σε τρέχουσες τιμές, ψώνισα μια πρώτη θέση 2000 μετ. στα 3,50 και θα ενισχύσω στα 3,10 ή τα 3,80 ότι έρθει πρώτο. Δίνω περισσότερες πιθανότητες στο δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά δε πιστεύω στο αντικείμενο του Πλαισίου και πιστεύω ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο και άλλα θα τον φάνε άπο άποψη κόστους μακροπρόθεσμα όρεο βέβαια το άνοιγμα στα λευκά είδη αλλά και εκεί μεγάλος ανταγωνισμός. Μόνο σε καλή υποτίμηση κάτω από 3 για μένα καλός είναι άλλα όχι για παντριές για μεσοπρόθεσμο.

      Διαγραφή
    2. Αφού δεν τον πιστεύεται μην ψωνίζετε...τόσο απλά....δεν είναι απαραίτητο να μπαίνουμε στις ίδιες εταιρίες...το αντίθετο μάλιστα.

      Εάν όμως όπως πιστεύετε "θα τον φάει το ηλεκτρονικό εμπόριο" τότε ούτε κάτω από 3 ούτε σε καμιά τιμή δεν αξίζει αγορά καθώς κατά την κρίση σας θα πτωχεύσει

      (λες και ο Γεράρδος δεν θα μπει στο χώρο, είναι ανόητος)

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ και επαυξάνω. Διαφώνω στο ότι και να μπει στο ηλεκτρόνικο επείδη θα μπει αργά θα πρέπει να ρίξει πολύ χρήμα σε μαρκετινγκ προώθηση και διαφήμηση αλλά και αυτό μπορεί να μην φτάσει εν συντομία και να μπει έχει αργησει και η ταχύτητα είναι σημαντική στο ηλεκτρονικό εμπόριο γιατί φτιάνεις όνομα.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ κύριε Τάκη μια ανάλυση και για Νακα αν έχετε χρόνο και βρίσκετε ενδιαφέρον. Νόμιζω του αξίζει μια αναφόρα έτσι να τον βλέπουμε και στις ετικέτες έχω και εγώ και φίλος Ξενοφών και ίσως και άλλα άτομα που παρακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί το γράψαμε κ. silentpatience!
      κ. Τακη, αν έχετε χρονο, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη η δική σας ματια στον Νάκα.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να μην τον ενδιαφέρει Ξενοφών παίρνουν πολλά και τα αφεντικά χαχα. Θα μπορούσε να γράφει τα διπλά κέρδη το χαρτί.

      Διαγραφή
    3. Αυτό σίγουρα. Εισπράττουν πάρα πολλά τα δύο αδέρφια.
      Και πάλι όμως τα μεγέθη του είναι δελεαστικά.

      Διαγραφή
  4. Όπως είχα γράψει στον τομέα της λιανικής προτίμησα τον Νάκα, καθως έβλεπα καλύτερα χαρακτηριστικά.
    Πλαίσιο σκοπεύω να αγοράσω στα 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν την είχα ψάξει την εταιρεία πριν δύο χρόνια, διαπίστωσα ότι ο μπαμπάς Γεράρδος προσπαθούσε να δώσει τα ηνία στον γιο, αλλά αυτός δεν το "είχε" και τόσο, με αποτέλεσμα το μάνατζμεντ να φαίνεται ανεπαρκές. Μου έδωσε την εντύπωση ότι έπαιρνε σκληρές και κοντόφθαλμες αποφάσεις.

    Η είσοδος στις λευκές συσκευές είναι κάτι θετικό γιατί έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Θα φανεί βέβαια στα νούμερα πώς τα πάει με αυτό.

    Τέλος, αυτό που άκουσα τελευταία ότι κινδυνεύει από την είσοδο της Amazon, θεωρώ ότι δεν έχει μεγάλη βάση, γιατί η Amazon είναι κάτι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο το 1999 η μετοχη εχει πτωτικη ταση ,απο 23,50 τοτε στο 3,50 σημερα.Καλα τα λεμε εδω αλλα κατι κανει λαθος ο κος Γεραρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω το αντικείμενο είναι τέτοιο που δεν έχει και μεγάλα περιθώρια κέρδους, επίσης θα συμφωνήσω ότι ο πατήρ Γεράρδος κατείχε καλύτερα το αντικείμενο. Πλέον σε μεγάλη ηλικία, δεν με πείθει η διάδοχη κατάσταση ότι θα ασκήσει management με φαντασία. Ο κλάδος είναι ανταγωνιστικός και παρά τη μετρημένη και συνετή χρηματοοικονομικά πορεία του ΠΛΑΙΣΙΟΥ,δεν θα επενδυα στον κλάδο αυτό πλέον.

      Διαγραφή
    2. Την Ραδιο Κορασιδη την θυμαται κανενας; Ηταν ο πρωτος που επεσε στην μαχη.... το Πλαισιο θα ειναι το τελευταιο.

      Διαγραφή
    3. Ήμουν πελάτης απο το πρώτο κατάστημα στη Στουρνάρη. Ο πατέρας Γεράρδος εξαίρετος επιχειρηματίας.Δυστυχώς τα Turbo-X που συναρμολογεί στην Μαγούλα είναι ό,τι χειρότερο.Όποιος έχει αγοράσει πηγαινοέρχεται στο service.Σε όσους άλλους επώνυμους υπολογιστές πουλάει είναι ακριβότερος.Γι αυτό εξάλλου δεν είναι στο skroutz.Οι υποψήφιοι αγοραστές σήμερα ,ακόμη και οι μεγαλύτεροι, είναι καλά ενημερωμένοι και δεν διστάζουν να ψωνίζουν απο Amazon,Computeruniverse κλπ. κυνηγώντας κι εκεί τις προσφορές
      Η κίνηση για τις λευκές συσκευές λάθος κατ εμένα λόγω των χαμηλών περιθωρίων κέρδους και των μεγάλων λειτουργικών εξόδων.Οι εγκαταστάσεις σε Μαγούλα και Μεταμόρφωση πολύ καλές.
      Δεν βλέπω σποδαίες προοπτικές σήμερα.Άν όμως πέσει απο τα € 3 θα το σκεφτώ.

      Διαγραφή
    4. Εγω επειδη ειμαι οπαδος της τεχνικης αναλυσης για παρα παρα πολλους λογους θα αρχιζω να την παρακολουθω οταν θα δω τιμη κατω απο το 1.40 ( που θα το δω)

      Διαγραφή
    5. Κύριε Κοττερμαν έχουμε χρονικό ορίζοντα πρόβλεψης;

      Διαγραφή
    6. Κυριε Τακη μια εκτιμηση εκανα με βαση το γραφημα της μετοχης με βαση ανα μηνα.Νομιζω πως η διασπαση του 3.20 με δινει δινει τιμη στοχο το 1.40
      Θα περιμενω .

      Διαγραφή
    7. Χρονικο οριζοντα δεν μπορω να σας δωσω αλλωστε δεν βαζω ποτε χρονοδιαγραμμα στις επιλογες μου αλλα μονο τιμες στοχους.

      Διαγραφή
    8. Αν σπασει το 3,2 προς τα κάτω ... τι πρεπει να γινει τεχνικά για να αναιρεθεί το 1,4 σύμφωνα με το μοντέλο σας;

      Διαγραφή
    9. Μπορω να εχω λιγο χρονο πριν σας απαντησω; Ας περιμενουμε τις επομενες συνεδριασεις να δουμε λιγο την συμπεριφορα της στο επιπεδο αυτο των 3,20 να δουμε ογκους κτλ και ξαναμιλαμε

      Διαγραφή
    10. Και για να μην γινω τρομολαγνος και βγουν λαθος συμπερασματα επαναλαμβανω οτι δουλευω παντα σε μηνιαιο γραφημα οποτε θα πρεπει να περιμενουμε.Δεν με ενδιαφερουν ημερησια και εβδομαδιαια.Κοιταζω παντα την ταση σε βαθος.

      Διαγραφή
  7. Πλαισιο

    ας δουμε την χρηματοοικονομικη θεση της εταιρειας με βαση προσφατα στοιχεια.
    η εταιρεια εχει 92 εκ ευρω ιδια κεφαλαια.συνολο παθητικου 192. σχεδον τα μισα απο τα κεφαλαια που απασχολει ειναι ιδια κεφαλαια δηλαδη.αυτο σημαινει οτι η εταιρεια ειναι υπομοχλευμενη.τα δανεια της ειναι πολυ μικρα. το κυκλοφορουν ενεργητικο ειναι διπλασιο απο τις βραχυπροθεσμες υποχρεωσεις. η ταμειακη ρευστοτητα της εταιρειας , κατα διαστηματα, ειναι πολυ μεγαλη.αν εχει καποιο μεγαλο επενδυτικο προγραμμα, σιγουρα μπορει να το χρηματοδοτησει.αν οχι, τοτε μερος αυτης της ρευστοτητας θα μπορουσε να επιστρεψει στους μετοχους, στο μελλον. στα 4,16 ευρω, περιπου, η λογιστικη αξια της μετοχης.

    η εταιρεια δειχνει να ειναι εξαιρετικα χημηλου ρισκου, με βαση τα στοιχεια αυτα.κ οχι μονο αυτο , δειχνει να εχει μεγαλη ανεση, οταν για παραδειγμα τα ταμειακα διαθεσιμα ειναι μεγαλυτερα απο το συνολο των δανειων.δεν εχει μεγαλα δανεια, δεν εχει σοβαρες επισφαλειες, δεν εχει υποπτα ανοιγματα.
    χαμηλο κ απολυτα ελεγχομενο ρισκο λοιπον.

    παμε κ στην κατασταση αποτελεσματων.
    με 92 εκ ευρω ιδια κεφαλαια, το να δειχνει κερδη 2-3 εκ ευρω, δεν ειναι αρκετο.χρειαζεται κερδη τουλαχιστον 6-7 εκ ευρω, για να δειξει μια καλυτερη αποδοση ιδιων κεφαλαιων. στο εξαμηνο του 2019, δειχνει μειωση κερδων , αν κ οι πωλησεις ειναι σταθερες.αυτο οφειλεται στο οτι τα εξοδα διοικησης-διαθεσης ειναι αυξημενα.οπως κ οι αποσβεσεις(γι αυτο κ τα ebitda ειναι αυξημενα)

    με μερικες εκατονταδες εκ ευρω εσοδα, σιγουρα μπορει να δειξει κερδη εστω λιγο κατω απο 10 εκ ευρω, οταν η διοικηση το αποφασισει βεβαια.
    μαλλον δεν θα γινει το 2019.
    ολα ειναι πιθανα το 2020 ομως.

    η αγορα μεχρι τωρα την βλεπει ως εταιρεια με πολυ χαμηλο ρισκο αλλα κ πολυ χαμηλη κερδοφορια ταυτοχρονα. μετοχη φθηνη, αλλα χωρις πολλες προοπτικες δηλαδη, τουλαχιστον μεχρι τωρα.
    αυτο ομως μπορει να αλλαξει , οταν η διοικηση θελησει.
    κ μπορει να γινει γρηγορα κ μαλλον κ ευκολα.

    με βαση μια γρηγορη ματια που εριξα, αυτη ειναι η εικονα μου για τη μετοχη.δεν ειναι μια ακριβοδικαιη αποψη.
    σκορπιες σκεψεις ειναι μονο.
    απο κει κ περα, οσοι παρακολουθουν την εταιρεια σιγουρα ξερουν παραπανω. οπως για παραδειγμα για τις επιχειρηματικες εξελιξεις που αφορουν την εταιρεια, τις οποιες εγω δεν κοιταξα καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή η ανλαλυσή σας κε nickdan. Εγώ παρατήρησα παλαιότερα πολύ ηψηλά τα ποσά των αποσβέσεων και αυτό μου φαντάζει περίεργο για εταιρεία που ασχολείται με λιανική. Κάτι μου λέει οτι δεν θέλει να εμφανίζει αυξημένα κέρδη ενώ μπορεί. Πολύ μικρό το freefloat και αυτό μου μυρίζει δημόσια πρόταση. Πάντως σε κάθε περίπτωση επιλογή μικρού ρίσκου.

      Διαγραφή
  8. Από τις ανακοινώσεις προκύπτει ότι ο Γεράδρος έχει αγοράσει το τελευταίο 20ήμερο περί τις 15000 μετοχές στην περιοχή 3,45-3,55

    Σίγουρα δεν έχει σκουπίσει την αγορά αλλά τουλάχιστον είναι δείγμα ότι ασχολείται με την μετοχή. Μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεχρι τα τελη Μαρτη στα ετησια αποτελεσματα η μετοχη μαλλον θα πιεστει λογω και του κακου 6μηνου που ειχε. Λογικα ο Γεραρδος θα την ''καψει΄΄ επιτηδες την χρονια. Το -1 ευρω μπορει να το δει ευκολα και μετα με μια καλη χρονια να φτασει παλι τα 100 εκ κεφαλαιοποιηση. Δηλαδη να διπλασιασει. Προσωπικα στην θεση του Περσεα κοιταζω την μεταλουργικη που αρχιζει απο ''me'' και τον γερομπαμπαλη. Μπορει να αυξησω και λιγο τα frigo που εχω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το περνάω εδώ το πόνημα του κυρίου Θεού Ερμή για να υπάρχει και να εμφανίζεται στα σχόλια και να μην είναι εξαφανισμένο στο προηγούμενο thread όπου ξεπεράστηκαν τα 200 σχόλια και δεν βρίσκεται εύκολα ...
    ----------------
    ΚΑΙΡΙΟΣ ΕΡΜΗΣ22 Δεκεμβρίου 2019 - 8:58 π.μ.
    Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ αφου εκανε φυλο και φτερο ολο το ταμλπο για παρτη σας , παει κοντρα τον ΤΑΚΑΡΟ με μια πενταδα και κανει δωρο τα εξης χαρτια που θεωρει οτι θα κανουν την διαφορα το 2020. οι τιμες ειναι αυτες που εκλεισαν στην συνεδριαση της 20-12-19. 1.ΑΔΜΗΕ ΤΙΜΗ 2,325 2.ΜΥΛΩΝΑΣ ΤΙΜΗ 1,13 3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ τιμη 2.30 . 4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΙΜΗ 2.84. 5.ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΤΙΜΗ 0,368. το νου σου κτηνιατρε μην πειραξεις τις τιμες και αραδιαζεις αλλες εχω κανει κοπυ το μηνυμα και αυτη την φορα θα στο φερω κολαρο. ΚΟΥΙΖ. ποια μετοχη θα παρει την θεση του ΠΕΡΣΕΑ και θα εχει την ιδια τυχη με αυτον ενω θα εγκλωβισει ντουνια και αθωο κοσμακι .ευκολακι αρχιζει απο Μ και πρεπει να δωσει μεγαλη προικα στις θυγατερες του . ΠΡΟΣΟΧΗ στις πατατες που ηδη δινει ο ΣΕΡ και ειναι μεχρι στιγμης το πλαισιο η φριγγο και ο μουζακης .υ.γ την δευτερα 23-12-19 παρτε μπολικο κολοχαρτο θα σας χρειαστει να σκουπισετε τις ακαθαριες της ματωμενης περσιδας ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε έρπητα μην μου αγχώνεσαι. Το επαγγελματικό μου απόρρητο απαγορεύει να χρησιμοποιώ το brainstorming (στο γράφω Αγγλικά γιατί έχω διαπιστώσει ότι με την Ελληνική γλώσσα έχεις πρόβλημα) ασθενών!!!!

      Διαγραφή
    2. Απαντώ και εγώ στο κύριο Ελλάνιο.

      1) Καταρχήν απο που προκύπτει ότι προτείνω Πλαίσιο; Ανοίξαμε ένα θέμα συζήτησης για να συζητήσουμε την εταιρία Πλαίσιο .... πως είναι δυνατόν να προτείνω Πλαίσιο, ενώ εγώ θα σκεφτώ να τοποθετηθώ, αφού επανεξετάσω τα νούμερα 1 ευρώ πιο κάτω.
      ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ !!

      2) Δεν προτείνω πουθενά Μουζάκη. Να σας βοηθήσω λίγο .... Μουζάκη είχα προτείνει στα 0,35 με 0,37 με στόχο το 2021, οπότε μην μου λέτε για εγκλωβισμούς αθώων ποπολάριων. Σε αυτά τα νούμερα δεν προτείνω τίποτα ....
      Πάντως μια δίκαιη τιμή του Μουζάκη και αφού μετοχοποιηθούν οι υποχρεώσεις των 20 εκατ. προς τους κληρονόμους θα ήταν τα 0,6 με 0,7 το πολύ.

      3) ΦΡΙΓΟ. Ναι μου αρέσει. Έχω τονίσει τα προβλήματα της και τις ιδιαιτερότητες. Την έχω για υποψήφιο turn around story. Θα δούμε αν δικαιωθώ.

      4) Πλέον οι αποτιμήσεις όλων των μετοχών έχουν ανέβει. Είναι δύσκολες οι επιλογές. Ενώ τα προηγούμενα 2 έτη, κάθε 1η Ιανουαρίου, ανέβαζα thread με επιλογές μετοχών, φέτος δεν σκέφτομαι να κάνω κάτι παρόμοιο. ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΠΑ ΚΕΡΔΗ, ΟΠΩΣ και ΜΕ ΠΕΡΣΕΑ, έχουν τελειώσει. Απο εδώ και στο εξής δυσκολεύει το πράμα για τους πεφωτισμένους γκουρούδες και τους Θεούς Ερμήδες.

      5) Δίχως παρεξήγηση ..... σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να ρίξω κάποιες ζαριές στην Ολύμπ, λόγω των εξελίξεων (όχι για πολλά ... εως τα 3 με 3,5 και αν πάει) αλλά κατόπιν της δικής σας προτεινόμενης 5άδας την έχω ήδη αφαιρέσει απο τις σκέψεις μου.
      ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

      Διαγραφή
    3. Κριμα ΣΕΡ και ηθελα να παμε κοντρα τις επιλογες μας φετος πριν αλλαξω σπορ . Μια φορα ομως τα μεγαλα πνευματα συναντηθησαν τυχαια ΣΕΡ και το αλλαζετε.ΓΙΑΤΙ ??? .Μαλλον με θεωρητε αντιδεικτη κατι σαν τον βιντεακια για παραδειγμα χαχαχαχα αλλα δεν πειραζει. παντος σας εβγαλα και απο τον κοπο φετος. αλλα μιας και προτεινα σας αφηνω να σχολιασετε εσεις την πενταδα μου εαν θελετε αφου στην αναλυση τα λετε καλυτερα απο εμενα .ΚΑΛΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    4. 1) ΑΔΜΗΕ
      Πρόκειται για μια καλή επιλογή και αυτή την περίοδο παίρνει απο τη λάμψη της ΔΕΗ. Αν συνεχίσει να λάμπει η ΔΕΗ θα ανεβαίνει και αυτή. Αν η ΔΕΗ γυρίσει προς τα κάτω, κάτω θα πάει και ο ΑΔΜΗΕ.
      Εγώ θα την αγόραζα όπως έχω γράψει στο 50% των ιδίων κεφαλαίων ... απο τα σημερινά νούμερα, δε βρίσκω πολλά ανοδικά περιθώρια.

      2) Μυλωνάς
      Είναι φανερό ότι υπάρχει κερδοσκοπικό λόμπι που την παίζει τη μετοχή. Με ποιόν στόχο; Ίσως τα 3 με 4 ευρώ που έπαιζε κάαααααααποτε η μετοχή. Θεμελιωδώς δεν τα αξίζει ... ήδη η μετοχή είναι υπερτιμημένη, τα προβλήματα πολλά και απο ότι βλέπω δεν υπάρχει διάθεση για ένα σοβαρό σχέδιο αναδιοργάνωσης.
      Εδώ ισχύει το ρητό : Όσο ζεις ελπίζεις.
      Αλλά με πορδές δεν βάφονται τα αυγά!!

      3) ΟΛΥΜΠ
      Πιστεύω ότι όποιος αγοράζει στα 2,3 έχει μικρή πιθανότητα να χάσει. ο γεροΣτέγγος όλο πουλάει και όλο απούλητο έχει το Πόρτο Καράς, που υποαποδίδει.

      4) Πειραιώς.
      Είναι η χειρότερη τράπεζα, αλλά και πιο παιχνιδιάρα. Για παίκτες είναι καλή επιλογή, για επενδυτές όχι!!

      5) Ιντραλότ
      Αν δεν σοβαρευτούν και συνεχίσουν να δουλεύουν έτσι την εταιρία, είναι βέβαιο ότι θα είναι ο επόμενος Νηρέας.

      Διαγραφή
  11. καλημερα!
    αν κ κοιταζω ελαχιστα εταιρειες μεσαιας κ μικρης κεφαλαιοποιησης, εδω κ λιγο καιρο παρακολουθω μια εταιρεια πολυ μικρης κεφαλαιοποιησης(κατηγορια περιπτερο) αλλα για την ωρα με μπερδεουν πολυ αυτα που διαβαζω.
    απο τη μια τα θεμελιωδη δειχνουν βελτιωση, απο την αλλη η βελτιωση ειναι τοσο μεγαλη που σκεφτομαι αν ειναι οντως αληθινα η αν ειναι καποια περιπτωση απατης.
    ισως καποια απο τις επομενες ημερες, ισως κ αμεσα,να σας δειξω ολοκληρωμενη της εικονα, για να μου πειτε αποψη.

    εννοειται βεβαια πως δεν μιλαμε για επενδυτικη επιλογη, αλλα για παριπτωση με ρισκο που δεν ειναι καν μετρησιμο.ρισκο εκτος οριων δηλαδη...τα νουμερα παντως ειναι πολυ παραξενα...
    κ οι πληροφοριες για την εταιρεια που βρισκω σχεδον ειναι περιορισμενες.

    ισως σας την δειξω αμεσα...
    μονο για τζογαδορους ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας,

      Εάν αυτή η μεγάλη βελτίωση που παρατηρείτε αφορά τις πωλήσεις,και συγκεκριμένα την αύξηση αυτών κατά 2εκ σε σχέση με το περσινό εξάμηνο (από 800Κ στα 2,8Μ),τότε εάν μιλάμε για την ίδια αναμένω εναγωνίως και τις δικές σας απόψεις...

      Διαγραφή
    2. συντομα θα τα πουμε παιδια...
      δεν ειναι κατι μυστικο, απλα ακομα δεν μπορω να εξηγησω πολλα τρελλα αλλα κ εντυπωσιακα ταυτοχρονα που βλεπω στον ισολογισμο...
      ισως αυριο η μεθαυριο το συζητησουμε αναλυτικα.
      με ονοματα, στοιχεια, εστω κ περιορισμενα, κ αλλα τετοια...

      Διαγραφή
  12. Να ρισκαρω και εγω και να δωσω μια μετοχη που θα διπλωσει απο τα τωρινα επιπεδα για το 2020;ΕΛΤΟΝ με τιμη στοχο τα 3.6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάποιες αξιόλογες σκέψεις για το ΠΛΑΙΣΙΟ γράφτηκαν εδώ: http://mitarola.blogspot.com/2019/11/bq-properties.html?showComment=1573057608022#c6211937041182327475


    Και θα σας πω μια παλιά ιστορία, 7-8+ χρόνια πλέον. Την πρωτάκουσα από φίλο φίλου, οπότε ίσως είναι και λίγο ψεύτικη, αλλά επειδή η εταιρία έχει τη φήμη της γαλέρας, τη πιστεύω. Μια φορά και ένα καιρό που λέτε, το πλαίσιο είχε ένα τμήμα Χ ατόμων, εξειδικευμένων στο Ψ αντικείμενο που πληρωνόταν μισθό ας πούμε 1000 ευρώ/μήνα πάνω κάτω. Έρχεται ένα τζιμάνι μανατζαραίος που ήθελε να αποδείξει τη χρησιμότητά του και λέει στον αφεντικό: "Μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά με τα μισά ας πούμε άτομα απ' το τμήμα Χ." Και λέει ο αφεντικός, "τότε να διώξουμε όσους περισσεύουν", και τους έδιωξαν. Ένας τουλάχιστον απ' αυτούς που απολύθηκαν έπιασε δουλειά σε μια απ' αυτές τις φανταζί εταιρίες συμβούλων στο ίδιο Ψ αντικείμενο. Στο μεταξύ το τζιμάνι μανατζαραίος συνειδητοποίησε πως δε βγαίνει η δουλειά με τα άτομα που έμειναν. Kατέληξαν να προσλάβουν τη φανταζί εταιρία συμβούλων με ~500 ευρώ / μέρα εξειδικευμένου συμβούλου, και ο απολυμένος "επέστρεψε" στο πλαίσιο, να κάνει την ίδια δουλειά που έκανε πριν εμφανιστεί το τζιμάνι.

    Καλές γιορτές σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να ρισκάρω κι εγώ τις επιλογές, που θεωρώ άτι θα υπεραποδωσουν το 2020?
    1. ΤΕΝΕΡΓΑ
    2. ΕΛΛΑΚΤΩΡ (κυρίως λόγω απορρόφησης ανέμου και Αττικής Οδού). Πιστεύω πολύ στις ΑΠΕ (ίσως και λόγω έντονης προσωπικής περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από πολύ μικρή ηλικία).
    3. ΕΥΠΙΚ (ειδικά αν μπει η Εθνική Ασφαλιστική στο ΧΑΑ και υπάρχει πλέον μέτρο σύγκρισης και αν ξεκινήσει το consolidation του κλάδου ή η εξαγορά εταιρειών του κλάδου από ξένους, πχ πρόσφατα η Υδρόγειος)
    4. Λύκος (θα τον τραβήξει η φημολογία για τον μεγάλο διαγωνισμό των ταυτοτήτων, ακόμη και αν δεν τον πάρει, που είναι και το πιθανότερο να μην τον πάρει)
    5. Τράπεζα Πειραιώς (έτσι για το παιχνίδι και την αδρεναλίνη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και αναφέρατε τις ασφαλιστικές, γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με την εισαγωγή της Interlife στο ΧΑ?

      Διαγραφή
    2. Έχετε δίκιο, αυτήν την είχα ξεχάσει.
      Δεν γνωρίζω κάτι νεώτερο. Έχω μείνει στο ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και αναμένουμε την ολοκλήρωση τους.

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα σε όλους! Κύριε Τάκη, μερικές φορές σε κάποιες μετοχές υπάρχει η διαίσθηση ότι θα ανεβούν χωρίς η θεμελιώδη ανάλυσή τους να δείχνει κάτι τι ιδιαίτερο. Κατά καιρούς σας ρωτάω για κάποιες, όταν βλέπω πως δύσκολα θα πάνε πιο κάτω και μάλλον έχουν κάποιο στόρυ...Σας είχα ρωτήσει για την Ολυμπιακή παλιότερα, μόλις πέρασε το 1 ευρώ που ήταν μια αντίσταση χρόνων...Για τον Μουζάκη παρόλο που είναι σε κλάδο κλωστών, αλλά κάτι μου λέει ότι θα θα πάει προς το 0,70 με 1 ευρώ...Η Profile που την πίστευα πάρα πολύ και νομίζω ότι ετοιμάζεται για το επόμενο κύμα. Την στηρίζουν και την παίζουν έντεχνα τη μετοχή. Συνεχίζει την αγορά ιδίων, αφού πούλησε τα προηγούμενα με καλό κέρδος και επαναλαμβάνει το ίδιο κάθε χρόνο. Και μιλάμε για διαμάντι εταιρεία με ανάπτυξη...Πιστεύω πάααρα πολύ στην Εβροφάρμα και η διαίσθησή μου είναι ότι θα δώσει μεγάλες συγκινήσεις και είναι σε κλάδο που η Ελλάδα έχει μεγάλο κενό και με πολλές εισαγωγές...Επίσης Βιοσκ με τα χίλια...Στη ΓΕΒΚΑ τα σκουπίζουν όλα και παίζουν με τα νεύρα σου...Αλλά δεν χάνεις και δόξα τω Θεώ έχουμε πολυυύ υπομονή...Θέλω απλά ένα σχόλιό σας για την τελευταία, αν πλησιάζει η ώρα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εβροφαρμα, Βιοσωλ, Γεβκα μαζι σας.

      Η Βιοσωλ ισως να μπορουσε να αγοραστει στα τρεχοντα επιπεδα. Περιμένω με πολύ μεγαλο ενδιαφερον να δω αποτελέσματα 2020 (όχι 2019, αυτα ειναι παρελθόν)

      Θελω να κατανοησετε οτι μου ειναι δυσκολο να γραφω πολλα και να σχολιαζω μετοχες ... γιατι την επομενη μερα οι ποπολαριοι θα αγοραζουν διχως αυριο.
      Ετσι προσπαθω να είμαι όσο γίνεται λιγομίλητος και πολύ προσεκτικός

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη κυριε Τακη την profile δεν την πιστευετε ή θεωρειτε οτι υπαρχουν αλλες μςτοχες που μπορουν να δωσουν καλυτερες αποδοσεις;;

      Διαγραφή
    3. Σε αυτά τα νούμερα όχι.
      Μου ειναι αδιαφορη. Να κερδισουν άλλοι. Πλέον την έμαθε όλος ο ντουνιας.

      Διαγραφή
  16. Αν είναι μια μετοχή να δώσει καλά κέρδη στο μέλλον δεν με ενδιαφέρει αν την πάρω λίγο υψηλότερα...Πιστεύω ότι κάπου εδώ μπορεί κάποιος να αρχίζει να αγοράζει Βιοσώλ. Μου φαίνεται ότι δεν την αφήνουν να πάει κάτω από 0,35.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μην παρεξηγηθώ. Όταν λέω δεν τη αφήνουν, εννοώ ότι μάλλον έρχονται καλύτερες μέρες ως προς τα αποτελέσματα...Αν αυτά είναι χάλια, τότε θα πάει και κάτω από 0,30.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα πω 2 λογια για τις δικες μου μετοχες που περιμενω για το 20 να διπλωσουν. Να εχουμε ρε παιδια λιγο αισιοδοξια.
    1) Ευρωφαρμα
    Στα αποτελεσματα του 20 δεν θα υπαρχει η επιβαρυνση από το μη επαναλαμβανόμενο έξοδο ποσού 750.000 ευρώ. EBITDA λογικα πανω απο 4 εκ. Αρα μετα το 19 ερχονται τα καλυτερα.
    2) Paperpack
    Φετος περιμενει Ebitda 4,5 εκατ με τα οποια σε 2 χρονια θα εχει ριξει τον δανεισμο τουλαχιστον στα μισα..
    Μερισμα περιμενω γυρω στα 0,20.
    Για τα επομενα χρονια βαίνει αύξουσα η οικονομικη δραστηριοτητα της εταιριας (τα ebitda, o κυκλος εργασιων και τα κερδη). Αισιοδοξω..
    3) Frigoglass
    Τα εχει πει ολα ο Κ. Τακης, οι αριθμοι δειχνουν να φτιαχνουν και μαλιστα πολυ γρηγορα.

    Ψαχνω πλεον την 4η μετα την αυριανη πωληση του Περσεα.
    Δυσκολη επιλογη γιατι ορατες φτηνες εταιριες πλεον δεν υπαρχουν...Ισως mevaco, ισως intertech, ισως αυξηση θεσης σε καποια απο τις 3 παραπανω. Λετε και εσεις για unibios...Ειναι δυσκολη επιλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικές περιπτώσεις όλες κ. Music Charts.
      Σε ΠΠΑΚ και ΦΡΙΓΟ είμαι μέσα.
      Την ΕΒΡΟΦ την παρακολουθώ από κοντά για να μπω σε τυχόν αδυναμία της (δυστυχώς δεν είχα ρευστότητα όταν πήγε 0,9€).
      Καλα Χριστούγεννα και καλή χρονιά να έχουμε με ειρήνη (δυστυχώς καθίσταται και αυτό πλέον ζητούμενο) και υγεία πρώτα από όλα και ακολούθως με κέρδη!!

      Διαγραφή
    2. Να ειστε καλα Κ. Ξενοφων και παντα με υγεια!!! Καλα Χριστουγεννα σε ολους τους φιλους του blog και φυσικα στον οικοδεσποτη μας που μας ανεχεται τοσα χρονια!!!

      Διαγραφή
    3. Η συμβολή όλων σας είναι σημαντική στο να βελτιώνομαι και εγώ. Αφηστε που μου δινετε και ιδεες!!
      Άρα δεν τίθεται θεμα ανοχης ... είστε όλοι προσκεκλημένοι

      Διαγραφή
  19. Πιστεύω ότι η ΦΡΙΓΟ θα είναι το next big thing. Είναι θετικό που δεν την έχει πιστέψει ο μ/μ και δεν την προμοτάρει. Όταν θα βγουν τα καλά νέα θα είναι αργά, θα έχει αλλάξει επίπεδα. Μέχρι τότε περιμένω με υπομονή και contrarian σκεπτικό, χωρίς να τηρώ υπέρβαρη θέση, έχοντας κατά νου και ενδεχόμενη ΑΜΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα κ καλά Χριστούγεννα. Έγραφα ένα αναλυτικό post από το κινητό,το οποίο δυστυχώς διεγράφη πριν το δημοσιοποιήσω. Οπότε αναφέρω συνοπτικά κάποιες ιδέες για το 2020 (στις περισσότερες είμαι ήδη τοποθετημένος καιρό):

    Τέρνα, Lamda, Ελλάκτωρ (contrarian). Ερωτηματικό ο Μυτιλος για κάτι το αξιόλογο σε απόδοση το επομενο ετος.
    Σε μικρότερες κεφ/σεις Εβροφαρμα,Ιντερτεκ,Μοτοδυναμικη, Newsphone κ φυσικά Φριγο (the next big thing?). Ερωτηματικό η Ιντρακομ στα τρέχοντα επίπεδα.

    Τέλος, όσον αφορά τις τράπεζες αναμένω ως σημείο εισόδου ενδεχόμενες ΑΜΚ όπως έχουμε συζητήσει κ παλιότερα.

    Παράλληλα, μετά από 10 χρόνια ανόδου στο εξωτερικό, ειδικά δε στις ΗΠΑ μέσω 'helicopter money' έχουμε το νου μας... Ειδικά μετά τις προεδρικες εκλογες, λαμβάνοντας υπόψιν ότι παλιές καραβανες (βλ. Buffett, Dalio) είναι πωλητές κ κρουν τον κώδωνα... Οι αποτιμήσεις ακόμα κ σε όρους P/S είναι να ζαλίζεται κανείς, ειδικά δε στον τεχνολογικό κλαδο που βλεπεις αποτιμήσεις δις οι οποίες παράγουν ζημιές κ προσδοκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ ότι η αύξηση ρευστότητας σταδιακά μέχρι και 50% είναι μια καλή τακτική για τη συνέχεια.

      Διαγραφή
  21. Ξέχασα τη Βιοσωλ αναμένοντας απτά αποτελέσματα... Επίσης όσον αφορά τη Φριγο 2 παρατηρήσεις μετά από σχετική ερευνα. Πρώτον δεν θεωρώ πιθανή ΑΜΚ κ δεύτερο το ζητούμενο μενού είναι η διατηρησιμοτητα στις πωλήσεις. Φόβοι που εκφράζονται για ένα δύσκολο 2020 στην παγκόσμια οικονομία θα την επιρρεασουν καθιστωντας πυροτεχνημα το turn around στο οποίο έχουμε επενδύσει. Βέβαια αυτό θα φανεί στα αποτελέσματα μετά το α εξάμηνο του 2020 οπότε μέχρι τότε έχουμε αρκετό χρηματιστηριακό χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εμένα μου αρέσει πολύ μια από τα έξω τη θεώρω και αμυντική αρκετά αλλά ακόμα κοιτάω και μια εταίρεια που χει μεγαλύτερη κεφαλαιοποιήση απο μετρητά αλλά είναι Κίνα όποτε πιθανότατα κάποιο λάκο θα χει η φάβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kαλησπέρα και χρόνια πολλά στη όμορφη παρέα και στον βασιλιά της θεμελιώδους ανάλυσης του ΧΑ Κύριο Τάκη.
    Για το 2020 θα επιμείνω στης εταιρίες της χαμηλής κεφαλοποίησης και ειδικά στον αγαπημένο μου δρομέα που μου έχει χαρίσει ουκ λίγα κέρδη τα τελευταία χρόνια.Θα ρισκάρω και κάποια μικρή θέση στην frigoglass γιατί έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στης αναλύσεις του Κ Τάκη, καθώς και παπουτσάνη γιατί βλέπω όλο και πιό συχνα τα προιόντα του σε αμερικάνικα μαγαζιά. Πίστεύω σε διπλασιαμό της τιμής μέσα στο 2020.Θα προτείνω κα 2-3 εταιρίες από τον αμερικάνο γιατί τα φώτα φέτος πέφτουν στην χαμηλή λόγω ότι δεν έχει τρέξει όσο η μεγάλη. Yext & datadog εταιρίες τεχνολογίας αρκετά υποσχόμενες και με μικρό ανταγωνισμό που μπορούν να εξελιχθούν σε leaders στην κατηγορία τους.Επίσης θα πρότεινα την Uber καθως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το brand που έχει δημιουργήσει. Αν γυρίσει της ζημιές όπως υπόσχεται θα εκτοξευθεί σε άλλα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε στην Uber μόλις έληξε το 6μηνο διακράτησης το αφεντικό πούλησε σχεδόν όλες τις μετοχές που κατείχε. Προσοχή.

      Διαγραφή
    2. Ολές αυτές οι εταίριες παπάτζα όπως τις λέω εγώ με applications είναι μια μόδα και κατ εμε η επόμενη φούσκα όλο βάζουν βάζουν βάζουν και τελιωμό δεν έχει στη μεγάλη πλειοψηφία αυτά τα όλιγα για 10 που πέτυχαν 100000 απέτυχαν. Uber προσωπικά μακριά για το λόγω που είπε ο γιατρός και επείδη το μοντέλο γενικά έχει θέματα.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ ότι οι περισσότερες είναι φούσκα. Και η μεγαλύτερη φούσκα είναι αυτή που πάει να κάνει το αφεντικό της uber και γιαυτό πούλησε της μετοχές για να ρίξει εκεί τα λεφτά. cloudkitchen λέγεται η εταιρία. Όσο για την uber πιστεύω ότι όπως amazon, booking.com,google,facebook, apple επικράτησαν έτσι και αυτή θα επικρατήσει γιατί οι νέες γενιές έτσι έχουν μάθει να κινούνται και όχι με τους παραδοσιακούς τρόπους.

      Διαγραφή
    4. https://www.youtube.com/watch?v=A48AJ_5nWsc

      Μου αρέσει πολύ το silicon valley είναι μια σειρά κομμωδίας αν δείτε μέχρι το δεύτερο λεπτό θα δείτε το πρόβλημα με το σημερινό κόσμο φτιάχνουμε πράγματα τα όποια δεν έχουν καμία χρησιμοτητα έχει χαθεί η έννοια της λειτουργικότητας και της πρακτικής απλής εφαρμογής

      Διαγραφή
  24. Το πλαίσιο φαίνεται πως έχει πολλούς φαν στο blog, οπότε θέλησα να το κοιτάξω. Τα χρηματοοικονομικά στοιχεία είναι όντως καλά αλλά ακόμα και ένα ευρώ κάτω στο 2.5 το p/e είναι στο 17. Για μια εταιρία μου συρρικνώνεται, αυτό δεν είναι καλό. Ίσως κοντά στο 10-12 p/e να έχει κάποιο ενδιαφέρον δηλαδή κάτω από 1.75 ευρώ.
    Μέσα σε ένα χρόνο έως και σήμερα το Πλαίσιο φαίνεται πως έχει χάσει το 18% του προσωπικού της. Για σύγκριση, η performance έχει αυξήσει κατά 12%, ενώ η MLS έχει χάσει κατά 8% του προσωπικού της. Υπάρχει λόγος βεβαια που κάνω την σύγκριση με αυτές της δύο εταιρείες συγκεκριμένα. Θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μια πρόβλεψη γα το 2020 για μετοχές που θα αποδόσουν
    1. ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ
    2. ΓΕΒΚΑ
    3. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
    4. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ

    Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εβροφ 65000 κομματια τα εδωσα ,,αγορασμενος απο 0,30 ,,,στην τιμη που ειναι ξαι με το ομολογιακο 15000000 μαλλον δεν ...

      Διαγραφή
    2. το επομενο ειναι η βιοσωλ ,,,σφοδρα αγορασμενος,,στο μηνιαιο απολαμβανει κανεις μια ωραια κουπα με χερουλι ...πλησιαζει η ωρα της ,,στο μηνιαιο οι mcd / einai akoma κατω απο το μηδεν ,,σε λιγο θα κοψουν τη γραμμη ,,για ριξτε μια ματια

      Διαγραφή
    3. Ο κυρ Αντωνης χτες στο σεδ ηταν η μονη παρουσια -εκπληξη απο εισηγμενους.. μακαρι να κανει κ την εκπληξη που λετε..!! Καλη συνεχεια..!!

      Διαγραφή
  26. Μια αγνωστη εταιρεια του χαα....OPTRONICS TECHNOLOGIES(ΟΠΤΡΟΝ)
    (ριξε μια ζαρια με λιγα λογια, αντι να τρεχεις στο καζινο)

    αυτη η εταιρεια για την οποια θα συζητησουμε εδω δεν εχει καμια σχεση με εταιρειες για τις οποιες συζητησαμε σε αλλους μιτους τα προηγουμενο διαστημα.
    ειναι μια αλλη κατηγορια απο μονη της.
    μια ζαρια, οχι μια επενδυτικη επιλογη.
    διαπραγματευεται στην εναλλακτικη αγορα του χαα(ΕΝΑ).
    οσοι λοιπον ειναι επενδυτες κ δεν εχουν διαθεση να ριξουν ουτε ενα ευρω σε τζογο, ας κλεισουν αμεσως το θεμα αυτο...

    οι πληροφοριες που εχω για την εταιρεια αυτη ειναι εξαιρετικα περιορισμενες.κ αμφιβολης αξιοπιστιας... επιπλεον, δεν εχω τοσες πληροφοριες για να απαντησω σε ερωτησεις σας.για την ακριβεια, περα απο τα στοιχεια που θα γραψω πιο κατω, μαλλον δεν μπορω να απαντησω σε καμια ερωτηση...
    πολυ μικρη εταιρεια δηλαδη!
    με ρισκο εκτος οριων!
    κ πληροφοριες λιγες!
    οτι πρεπει δηλαδη για τζογαδορους..
    στο πνευμα τον γιορτων!!

    αυτα που δειχνουν οι λογιστικες της καταστασεις ομως μαλλον μας αναγκαζουν να την κοιταξουμε...

    ξεκιναμε λοιπον:
    η OPTRONICS TECHNOLOGIES(ΟΠΤΡΟΝ) ασχολειται με δικτυα οπτικων ινων, και ειδων τηλεπικοινωνιακης και οπτοηλεκτρονικης τεχνολογιας.ξεκινησε διαπραγματευση στην εναλλακτικη αγορα του χαα αρχες του 2008.τα στοιχεια τοτε εδειχναν εσοδα 6 εκ ευρω, κ κερδη κοντα στα 2.τα επομενα χρονια οι πωλησεις κατερρευσαν κ η εταιρεια εφθασε να δειχνει ακομα κ ζημιες.λες κ τα ειχε μαγειρεψει μονο κ μονο για να μπει στο χαα.. αυτο ειναι κακο για το βιογραφικο της εταιρειας...

    η εταιρεια για πολλα χρονια φυτοζωουσε. χρηση:

    2014: εσοδα 2,040 εκ ευρω, 1000,00(χιλια) ευρω κερδος μετα φορων.

    2015: εσοδα 1,498 εκ ευρω, 148 χιλ ευρω ζημιες μετα φορων.

    2016: εσοδα 2,265 εκ ευρω, 54 χιλ ευρω κερδος μετα φορων.

    2017: εσοδα 1,438 εκ ευρω, 497 χιλ ευρω ζημιες μετα φορων.
    σαν να μιλαμε για το περιπτερο της γειτονιας δηλαδη...
    κ εδω ξεκινουν τα παραξενα...

    2018: εσοδα 7,2 εκ ευρω, κερδος 377 χιλ ευρω μετα φορων.
    ανοδος πωλησεων 250% σε σχεση με το μεσο ορο των τελευταιων ετων.
    κ καλη κερδοφορια μετα απο χρονια...

    2019:
    με στοιχεια απο τις οικονομικες καταστασεις πρωτου 6μηνου 2019:
    εσοδα 7,5 εκ ευρω, κερδη μετα φορων 796 χιλ ευρω...
    μιλαμε για το πρωτο εξαμηνο, οχι για ολοκληρο το 2019.. ειναι περιττο να αναφερω ποσοστο ανοδου στις πωλησεις κ τα κερδη σε σχεση με τα ετη 2017-2017.αλλα ακομα κ σε συγκριση με το 2018, η χρονια δειχνει παλι εκρηκτικη...

    απο κει κ περα: η εταιρεια εχει 2,747 εκ ευρω καθαρη θεση.μεγαλο μερος της καθαρης θεσης ειναι απο τα κερδη 1 εξαμηνου 2019...
    λογιστικη αξια μετοχης 0,83 λεπτα...
    εχει 2,747 εκ ευρω ιδια κεφαλαια, οταν το συνολο του παθητικου ειναι 5,796 εκ ευρω.σχεδον τα μισα απο τα κεφαλαια που χρησιμοποιει ειναι ιδια κεφαλαια δηλαδη. η εταιρεια ειναι υπομοχλευμενη με απλα λογια. η εταιρεια δεν εχει δανεια.κ οταν λεω πως δεν εχει δανεισμο δεν εννοω πως εχει δανεια πολυ μικρα, αλλα πως δεν εχει καθολου δανεια.ουτε ενα ευρω.
    το κυκλοφορουν ενεργητικο ειναι 5,64 εκ ευρω, οταν ολες οι υποχρεωσεις(μακροπροθεσμες κ βραχυπροθεσμες) ειναι 3,049 εκ ευρω. το παγιο ενεργητικο ειναι μολις 155 χιλ ευρω.γι αυτο κ η εταιρεια στην ουσια δεν εχει αποσβεσεις.

    τα νουμερα που παρουσιαζει η εταιρεια τις 2 τελευταιες χρησεις ειναι εξωπραγματικα!τοσο το 2018, οσο κ την τρεχουσα χρηση...
    απο που προηλθε η τοσο μεγαλη αυξηση πωλησεων; δεν εχω ιδεα... μεγαλο μερος μαλλον προηλθε απο ξενοδοχειακα εργα σε καποια νησια..
    ποιοι ειναι οι βασικοι της πελατες; ουτε αυτο ξερω...
    ειναι διατηρησιμα τα νουμερα αυτα; ειναι απιθανο να απαντησω απο την στιγμη που δεν γνωριζω ολα τα παραπανω...

    η εταιρεια εκανε συναλλαγες ελαχιστες φορες το χρονο. τις τελευταιες 20 συνεδριασεις ομως , κ εντελως ξαφνικα, ξεκινησε να εχει μικροσυναλλαγες καθε ημερα. απο 100 τεμαχια μεχρι 5.000 τεμαχια την ημερα.εχει δωσει κερδη της ταξης του 40% το τελευταιο διαστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  27. η εταιρεια ορκωτων που την ελεγχει ειναι η PKF , εταιρεια ορκοτων λογιστων αρκετα χαμηλα στην καταταξη.

    μπορει να ειναι μια ακομα απατη;μπορει...
    αν ομως ηταν απατη θα ειχε φροντισει να παρει κ δανεια...
    μπορει τα στοιχεια αυτα να μαγειρευονται με σκοπο να κανει αιτηση για μεταταξη στην κυρια αγορα; μπορει...αλλωστε οση κ βελτιωση κ να δειξει, μικρη σημασια θα εχει αν δεν μπει στην κυρια αγορα του χαα...
    μπορει τα στοιχεια αυτα να ειναι αληθινα κ να μην τρεχει τιποτα παραξενο; ολα πιθανα ειναι!ακομα κ αυτο...
    προσωπικα πριν λιγο καιρο πηρα μια πολυ μικρη θεση στην εταιρεια αυτη.θεση πολυ μικρη κ ως ποσοστο στο χαρτοφυλακιο μου
    κ ειναι κ η μοναδικη θεση τοσο μικρης εταιρειας που εχω στο χαρτοφυλακιο μου.
    αντι.να τρεχω στο καζινο εριξα λιγα ευρω εδω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξεραιτική ανάλυση φίλε nikdan. Το p/e της ετσιρείας είναι κάτω απο το 10% σε σχέση όμως με το εξάμηνο του 19. Η κεφαλαιοποίηση της είναι γύρω στα 7.5εκ. Ουσιαστικά η εταιρεία είναι εταιρεία μηχανικών έργου και δουλέυει με μεγάλα περιθώρια κέρδους αλλά και ελάχιστες αποσβέσεις αξίζει σίγουρα μια ζαριά. Πολύ ελκυστικός κλάδος με υψηλή τεχνογνωσία. Αυτό που με προβλημάτισε λίγο είναι γιατί δεν έχει διανήμει μέρισμα μέχρι σήμερα και φυσικά εάν θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και στο μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετική ήθελα να γράψω ανορθογραφία απο βιασύνη. Το σχόλιο να μη διαγραφεί Σερ Τάκη

      Διαγραφή
    3. Συμφωνουμε σε πολλα κε
      Nikdan μονο που το χαρτι ξεκινησε απο 1,77 εχει γραψει χ2 κ οσοι υποψηφιοι αγοραστες υπαρχουν καλυτερα να περιμενουν αν πεσει στα 3€ για να ριξουν την ζαρια τους. Απο capital 3/11/19: Αδανειστη εταιρεια με p/e 6μηνου κατω του 10 αν και μεγαλο μερος δεν το εισεπραξε.Στην διασπορα για το κοινο υπαρχει μολις ενα 10% Θεωρω πως αν αρχισει να κανει κομματακια οπως το ΠΕΡΦ θα μπορουσε γιατι οχι να εχει και την αναλογη πορεια μιας που τετοια χαρτια ειναι της μοδας.Προσωπικα εχω μαθει οταν βλεπω καλα νουμερα να μην τις απορριπτω τετοιες περιπτωσεις αλλα να βαζω ενα μικρο κεφαλαιο που αν εγκλωβιστει δεν θα με πειραξει και μου εχει βγει με το παραπανω.Το ιδιο εκανα και σε αυτη απο την 1η μερα που ανιχνευσα πωλητη εριξα ενα χιλιαρικακι  αφου ετσι κι αλλιως δεν προσφερεται για πολλα κομματια Παντως για να ειμαι ειλικρινης την εταιρεια δεν την ξερω καθολου ομως ετσι περιπου ηταν και η περιπτωση της ΠΕΡΦ πριν λιγο καιρο.Φυσικα το ποσο μακρια μπορει να παει μελλοντικα θα εξαρτηθει απο την ποιοτητα αλλα και την διαχρονικοτητα των αποτελεσματων της σε συναρτηση με το ΑΝ θα κανει εστω λιγα κομματακια στο ταμπλο.

      Διαγραφή
    4. καλημερα!

      πολυ πιθανο να πιεστει λιγο, μιας κ μεταξυ εντολων αγορας-πωλησης υπαρχει παντα χασμα πολυ μεγαλο.

      απο κει κ περα, σημασια εχει ο ρυθμος με τον οποιο αυξανονται εσοδα κ κερδη...
      αυτο ηταν που μου τραβηξε την προσοχη.

      Διαγραφή
    5. Σαφως κε nikdan..Αν γνωριζαμε οτι μπορει να συνεχισει να τρεχει με τους ιδιους αυξητικους ρυθμους τζιρο κ κερδη τοτε θα μιλουσαμε για μια μεγαλη κερδοφορα επενδυση που αποδωσει αμεσα καρπους.Επειδη ομως δεν την γνωριζουμε την εταιρεια κ που μπορουν να ταβανιασουν πωλησεις κ κερδη μιλαμε για ζαρια.Το αντικειμενο ωστοσο πρεπει να ειναι καλο κ χρειαζεται εξεδικευμενη τεχνογνωσια.Παντως ουσιαστικα ολο το ενεργητικο ειναι απαιτησεις απο πελατες 4,26 κ το ταμειο 0,78.Απο οτι φαινεται πηρε καποιες μεγαλες δουλειες που αργει ομως να εισπραξει

      Διαγραφή
    6. Σε τόσο μεγάλη αύξηση τζίρου, δεν θα έπρεπε να υπάρχει και άυξηση προσωπικού;

      Διαγραφή
    7. απ οτι εχω διαβασει σε σχεση με το 2017 υπαρχει.
      αλλα μιλαμε για παρα πολυ μικρη εταιρεια, μην το ξεχνας αυτο.

      Διαγραφή
    8. 2.000 μετοχες σημερα, μεχρι τωρα.


      σε ελευθερη διασπορα ειναι 333.000 μετοχες περιπου.

      Διαγραφή
    9. ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ.

      Όμως υπόσχομαι ότι θα είναι η επομένη που θα αναλύσω. Δεν θέλω γκρίνιες, απο ορισμένους γκρινιάρηδες.
      Τα νούμερα αποφαίνονται .... όχι εγώ. Όποιος διαφωνεί, ΑΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.

      Προς το παρόν σας λέω ότι δεν την ξέρω καθόλου την εταιρία ...

      Διαγραφή
    10. καλημερα!

      πολυ καλα κανενας δεν την ξερει αγαπητε!
      τωρα τη μαθαινουμε...
      θα περιμενω να δω κ τις δικες σου σκεψεις!

      Διαγραφή
    11. Κύριε nikdan Καλα Χριστούγεννα και σε εσάς και πάντα υγεία.Δεν το έχω ξεχάσει ούτε αμελήσει έλειψα 20 μέρες εκτός Ελλάδος για επαγγελματικούς λόγους. Θα μιλήσουμε προσεχώς.

      Διαγραφή
    12. χρονια πολλα κ καλα αγαπητε!
      υγεια κ οτι αλλο επιθυμεις!

      Διαγραφή
  28. κ.Τάκη σας παρακολουθώ εδώ και 1 χρόνο περίπου, γράφω για 1η φορά και μπορώ να πώ ότι πράγματι οι αναλύσεις σας ειναι πολύ καλές και μου θυμίζουν τις αναλύσεις ενός παλαιότερου αξιόλογου blogger του kiku (έχετε καμία σχέση;). Για το Πλαίσιο ήθελα να καταθέσω την γνώμη μου όχι ως επενδυτής αλλά ως ελεύθερος επαγγελματίας που αγοράζω συχνά προϊόντα από τα καταστήματά του: α) Ήδη από το 2008 είχε ξεκινήσει να μειώνει το κόστος προσωπικού προσλαμβάνοντας νέα άτομα χαμηλόμισθα και άγαμες κοπέλες (γνωστή μου μόλις παντρεύτηκε απολυθηκε για ευνόητους λόγους αποφυγής εγκυμοσύνης κτλ). β) Από 2011-2014 με τις χαμηλές τιμές (κυρίως στα προϊόντα ιδιωτικής του ετικέττας) και τις ολοκληρωμένες λύσεις κατάφερε να "κλείσει" το 85% των ανταγωνιστών του κι ετσι να συνεχίζει να έχει ικανές πωλήσεις παρά την γενικότερη πτώση των λιανικών πωλήσεων εκείνη την περίοδο. Όμως παράλληλα κατέλαβε και μεγάλο μερίδιο της πίτας της αγοράς που είναι δύσκολο να αυξηθεί περαιτέρω από ένα σημείο και μετά γ) Εδώ και 1,5 χρόνο περίπου τα eshop έχουν πολύ χαμηλότερες τιμές από plaisio, kotsovolo κτλ. Επίσης οι προσπάθειες που εκανε το plaisio για προώθηση προϊόντων σε επαγγελματίες μέσω newsletter δεν πήγε καλά και είχε τόση δυσανάγνωστη μορφή που απέστειλα email στο πλαίσιο για να το επισημάνω, δ) Τα καταστήματα δεν τα "βλεπω" να έχουν κίνηση. Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν κλείσουν κάποια. ε) Σίγουρα η διοίκηση ασχολείται με την εταιρεία και είναι ικανή να βρεί τα κατάλληλα εργαλεία και να λύσει αρκετά από τα προβλήματα που έχει. Όμως αυτό ίσως νά λάβει χώρα μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα πχ ενός έτους στ) Δεν ειμαι οικονομολόγος και δεν έχω άποψη για ισολογισμό , p/e, ίδια κεφάλαια και θα ήταν ενδιαφέρον αν κάποιος γνωρίζει να μας πεί ποιό είναι πχ το κόστος μισθοδοσίας προσωπικού και διοίκησης καθώς και ενοικίων καταστημάτων ώστε αν πχ τα έσοδα έχουν κατακόρυφη πτώση τότε σε περίοδο ενός έτους πόσο θα μειωθεί το ταμείο ή τα ίδια κεφάλαια (αν επηρεάζονται και αυτά άμεσα διότι δεν γνωρίζω οικονομικά). Ελπίζω να μη σας κούρασα με το 1ο σχολιό μου καθώς και λόγω της άγνοιας οικονομικών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χαιρετω.. Τακαρε μη φαω κραξιμο αλλα ενα πολυυυ συντηρητικο χαρτι που καλοβλεπω ειναι κ η εχαε.. εχουμε καλους τζιρους τελευταια κ οσο τα χαρτια γενικως πανε καλα θα εχουμε ακομα μεγαλυτερους.. απο ΑΜΚ παμε καλα μπορει κ καλυτερα το 2020.. ξερω τη γνωμη σου στο παρελθον αλλα τοτε ειχαμε 20 κ 30 εκατ. τζιρους κ επειδη τα παντα ρει περιμενω αποψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εφόσον πουληθεί το ΧΑΚ .... να δουμε τι θα γίνει;
      Η ΕΧΑΕ θα ωφεληθεί; Οι Κυπριακες μετοχές που ειναι καραυποτιμημένες; Και τα δύο; Τίποτα;

      Διαγραφή
  30. Καλημέρα και Καλές Γιορτές με υγεία σε όλους τους φίλους του blog αλλά και στον οικοδεσπότη.

    Οι δικές μου "αγαπημένες" για το 20 είναι οι εξής:
    ΧΑΙΔΕ,ΜΕΒΑ,ΙΝΤΕΤ,ΙΝΤΕΚ και υπό στενότατη παρακολούθηση οι ΜΑΘΙΟ,ΦΡΙΓΟ & ΚΤΗΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ΜΑΘΙΟ ... ήθελα να ήξερα. Τι βλέπετε, εκτός απο σκότος;

      Διαγραφή
    2. Την αύξηση των πωλήσεων Ά Εξαμήνου κ.Τάκη από 800Κ σε 2,8M...Να δούμε αν αφορά τιμολόγηση που έγινε μπροστά,ή σταθερή αύξηση πωλήσεων!

      Διαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
      Θα ήθελα να την πάμε την κόντρα ... μου κίνησε το ενδιαφέρον για ποια μετοχή μιλατε.

      Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο δεν έχω κάτι πολύ σκληρό, αλλά όλο και κάτι θα βρεθεί ...

      Διαγραφή
    2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
      ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΑΝΤΑ (ορθη επανάληψη διεγραμμένου σχολίου μερος 1)
      Κυριακού και Αντύπας έχουν συμφωνήσει σε επιστολές με την ΑΜΕΡΑ ότι θέλουν να πουλήσουν τις μετοχές τους. Χωρίς όμως εμείς να γνωρίζουμε αν δεχθούνε την δημόσια πρόταση στο 1.15
      Απλά λέει ότι συμφώνησαν στο οτι θέλουν να πουλήσουν τα ποσοστά τους
      ( το ίδιο ισχυρίζεται και η εξυπηρέτηση μετόχων του Περσέα μετά από τηλ συνομιλία μου την Παρασκευη .)
      Άρα μένει να το δούμε μπροστά μας με την υποβολή της πρότασης .
      Αν πουλήσουνε τα Συνεταιράκια μας τα ποσοστά τους στο 1.15 τότε για εμάς απομένει να

      Περιμένουμε να πουλήσουμε όταν μαζέψει το 90 % η ΑΜΕΡΑ
      και δηλώσει στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι θα πραγματοποιήσει την έξοδο από το ταμπλό ( squeeze out)
      Έτσι θα εξαντλήσουμε και την πιθανότητα
      να είναι τακτική της ΑΜΕΡΑ να πάρει της μετοχές Kυριακου - Αντύπα με σκοπό να αφήσει μέσα τον Περσέα .( Αν ξέρουν οι άνθρωποι από δουλειές ).
      Να τονίσω ότι δεν γνωρίζω 100% αν μπορεί η εταιρία να μείνει η πρέπει υποχρεωτικά να βγει αν μαζευτεί το 90% .
      Να θυμίσω επίσης ότι έχει συμβεί με την ΜΕΡΚΟ , ενώ μαζέψανε το 90 %+ δεν τη βγάλανε.

      Φανταστείτε λίγο να αφήσει μέσα τον Περσέα να πουλάει ελεγχόμενα ψαροτροφές σε όλο τον όμιλο ,
      να δώσει δυο τρία πακετάκια σε κανένα θεσμικό και να εμφανίσει καμία 12 +
      εκατομμύρια καθαρά κέρδη τι αποτίμηση θα πρέπει να έχει μετά ; =
      πολύ πιο εύκολο χρήμα σε σχέση με το να παλεύεις καμία δεκαριά χρόνια με τα κύματα και τις τσιπούρες.

      Τώρα σχετικά με τα συνεταιράκια μας τους κυρίους Κυριακού και Αντύπα ,αν δεχθούν το 1.15 θα φανεί πως τους βλέπαν τους μικρούς και την εταιρία ( Πρόωρη αποπληρωμή δανειίου ,μηδέν μερίσματα και δώρο απαιτήσεις 17 εκ συν τις μετοχές Πειραιώς στην ΑΜΕΡΑ ) .
      Να προσθέσω ακόμη άμα ακούς ανεξάρτητο αποτιμητή
      ( πάλι καθρεφτάκια και χάντρες θα πάρεις , γιατί άραγε να μην υπάρχει και μια εκτίμηση της αξίας του περσέα απο την Euroxx με τους αριθμοδείκτες που χρησιμοποιεί στις εκθέσεις της για σύσταση αγοράς μετοχών που προτείνει π.χ ΟΤΕ χαχα χαχα ,καλο ε??)
      μάζεψέ τα και φύγε ή μείνε με εντολή 1 λεπτό πιο πάνω για το υπόλοιπο 10 %
      ( θα ψάχνουν να σε βρουν ,χρυσό θα σε κάνουν)

      Κανονικά θα πρέπει να μαζευτούμε όλοι να στήσουμε μια εντολή για το υπόλοιπο 10% στο 1.16 έτσι η ΑΜΕΡΑ θα αναγκαστεί να επανέλθει με βελτιωμένη προσφορά.

      Και να το πάμε μέχρι εκεί που θα μας πληρώσουν αυτό που πρέπει
      ( την κανονική αξία της εταιρίας) ΑΛΛΑ !!!

      Θυμηθείτε λίγο τι έγινε σε προηγούμενη δημόσια πρόταση στην Κυριακίδης
      Που αναγκάστηκαν να κάνουν βελτιωμένη προσφορά .
      ( ο οποίος Κυριακίδης που και μετά την βελτιωμένη προσφορά και αυτός αποδείχθηκε έξτρα large !!!!
      Αν θυμάστε πριν την πρόταση ,αγόρασε το λατομείο , πάρκαρε 10 εκατομμύρια κέρδη στο ταμείο ,μοίρασε μερικά ψίχουλα σε εμάς ( κατά την γνώμη μου) και μετά την δημόσια πρόταση στην επόμενη χρήση εμφάνισε Άκουσον Άκουσον 44 εκ κέρδη μετά από φόρους !!!!! τόσο extra large μαζί μας .
      ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΝΟΝΟΘΕΣΙΑ ,ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???? ΟΛΑ Ο.Κ
      ΒΑΛΕ ΚΥΡΙΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΥΣ ( ΧΑΧΑΧΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ Ε ?? )
      Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω θερμά αρχικά τον Τάκη που μοιράζεται μαζί μας τον τρόπο σκέψης του και μετά όλους του υπόλοιπους συμμετέχοντες στο blog και για τις δικές τους πολύτιμες απόψεις .
      Επίσης να ευχαριστήσω και τον Βασιλη Παπαθεοδωρου
      (mikrometoxos) με τους συνεργάτες του.
      ( Το mitarolablogspot το έμαθα προ 3 ετίας από αναφορές του μικρομέτοχου πρώτα και μετά από φίλο μου χρηματιστή που μου το πρότεινε και παρακολουθώ πλέον καθημερινά .)

      κύριε Τάκη θα τολμήσω να σε προσκαλέσω σε μια κόντρα στην απόδοση ( αν φυσικά έχεις την διάθεση) .

      Εγώ θέλω να προτείνω μια μετοχή εξωτερικού ( την καλύτερη από όσες έχω ) .

      GIKOS ( η συνέχεια στο 2 μερος του σχολίου που θα ακολουθήσει ) .

      Διαγραφή
    3. ΜΕΡΟΣ 2 .ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
      ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΑΝΤΑ (ορθή επανάληψη διαγραμμένου σχολίου μερος 2 )
      κύριε Τάκη θα τολμήσω να σε προσκαλέσω σε μια κόντρα στην απόδοση ( αν φυσικά έχεις την διάθεση) .

      Εγώ θέλω να προτείνω μια μετοχή εξωτερικού ( την καλύτερη από όσες έχω )
      για μέχρι την άνοιξη του 21 με στόχο τα χρήματα επί 8 στο μέτριο σενάριο
      και μέχρι άνοιξη του 25 τα χρήματα χ 25-30 ότι και να γίνει και πανεύκολα ,
      μπαίνεις όποτε θες ,βγαίνεις επίσης όποτε θες και το σημαντικότερο με όσα κομμάτια θες .
      ( όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές μου εκτιμήσεις και δεν αποτελούν απολύτως καμία προτροπή για αγορά )

      Με δύο όρους αγαπητέ Τάκη
      1) να προτείνεις και εσύ μια αντίστοιχη ,( όχι απαραιτήτως εξωτερικού, οποία θες εσύ )
      2) δεύτερο όρο να δώσουν παρόν και τον λόγο τους ότι όσοι θα αγοράσουν ( απαραιτήτως μετά από έλεγχο τους φυσικά) και βγει το σενάριο μου, μέρος των κερδών όλων μας με max 10% να πάει αν χρειαστεί ( το τονίζω το αν ) ,σε κάτι που θέλω να κάνουμε όλοι μαζί μετά την άνοιξη του 21 μπας και σωθούμε γιατί δεν μας βλέπω καθόλου καλά σαν ΧΩΡΑ .
      (ότι σκέφτομαι δεν έχει καμία μα καμία σχέση με πολιτική η κάποιο προσωπικό όφελος και επίσης να ξέρετε ότι μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε γιατί έχει σχέση με τις αγορές ,τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην πορεία) .

      Τι λες Τάκη πάμε ;

      Οι υπόλοιποι είναι μέσα ???????? Όσοι είναι και επιθυμούν να βοηθήσουν ας δηλώσουν παρόν.

      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ Gikos ( προσωρινό nick ) .

      Διαγραφή
    4. κ. Giko, πριν λίγο βγήκε ανακοίνωση ότι η Ανδρομέδα υπερέβη το 90% του Περσέα.
      Συνεπώς οι Αντύπας/Κυριακου έχουν ήδη πουλήσει.
      Επίσης το κρίσιμο ποσοστό για squeeze out και delisting έχει ήδη επιτευχθεί. Άρα game over.
      Μην συγχέετε την περίπτωση Κυριακίδη (εκεί δόθηκε καλύτερη τιμή γιατί υπηρχε ισχυρός μέτοχος που αγοραζε κάνω από την πρώτη τιμή της ΔΠ και ο Κυριακίδης δεν θα έπιανε το 90%) ούτε αυτή της ΜΕΡΚΟ (εκεί μιλάμε για παραγωγο προιον, ΕΛΠΙΣ, στο οποίο δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις περί squeeze out).

      Διαγραφή
    5. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ κ ΞΕΝΟΦΩΝ( ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ).
      ΜΕ ΤΟ 90+ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ Η ΑΜΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΑΜΠΛΟ Η ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ?

      Διαγραφή
    6. Δεν είναι υποχρεωμένη να την βγάλει εκτός ΧΑΑ. Έχει τη δυνατότητα να το πράξει (και πρακτικά θα το πράξει, καθώς εκεί αποβλέπει).
      Υποχρεούται εντουτοις να δηλώσει στη ΔΠ τι ακριβώς προτίθεται να πράξει. Εν προκειμένω νομίζω (δεν είμαι σιγουρος γιατί δεν έχω το κείμενο μπροστά μου) ότι έχει δηλώσει ότι θα την βγάλει.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Ξενοφώντα,τώρα μένει να δούμε αν θα βγάλουν την εταιρεία από το ταμπλό,το οποίο είναι και το πιθανότερο βέβαια.Να κάνω και μία ερώτηση.Μπορούμε να μείνουμε μέτοχοι στην εταιρεία αν βγει από το χρηματιστήριο;Το έχω κάνει με την inform lykos στο παρελθόν και παραμένω.

      Διαγραφή
    8. Όντως είχε γίνει στο παρελθόν πολλές φορές (πχ vodafone, Ζαμπα κλπ). Τότε όμως ίσχυε άλλο νομικό πλαίσιο (επί της ουσίας δεν υπήρχε δικαίωμα squeeze out, υπηρχε η επιλογή κάποιος να μην πουλήσει στη ΔΠ και να παραμείνει μέτοχος μιας μη εισηγμένης εταιρείας).
      Τώρα έχει αλλάξει το νομικό πλαίσιο (για την ακρίβεια έχει αλλάξει εδώ και περίπου 15 χρόνια) και αν κάποιος συγκεντρώσει το 90% μπορεί να προχωρήσει σε squeeze out. Squeeze out σημαίνει αυτό ακριβώς, σου παίρνω τις μετοχές ασχέτως αν συμφωνείς ή όχι.

      Διαγραφή
    9. Για ΛΥΚΟ και Austria Card δεν το είχα παρακολουθήσει και δεν γνωρίζω τι ακριβώς είχε συμβεί.

      Διαγραφή
    10. http://www.hcmc.gr/aweb/portalfiles/deltia_dimosion_protaseon/LYKOS.PDF

      Έδινε 1,50 ευρώ μετρητά ή μετοχές της LYKOS AG.Πήρα την δεύτερη επιλογή διότι ήμουν αγορασμένος στα 2 και επειδή πίστευα ότι η τιμή της ανταλλαγής ήταν κατώτερη της αξίας της εταιρείας.Μου στέλνουν τις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις και παίρνω και μέρισμα από το οποίο ο παρακρατηθείς φόρος στην Αυστρία είναι 27,5 τοις εκατό.

      Διαγραφή
    11. Χαιρετίζω τους καλούς σχολιαστές 

      Οι αποτιμήσεις των εταιρειών του ΧΑΑ στο κατώφλι του 2020 δεν είναι πια στη ζώνη της ευκαιρίας, έχουν περιορίσει τον βαθμό συμπίεσης ενσωματώνοντας προσδοκίες για ικανοποιητικές επιδόσεις στη νέα χρονιά. Προσωπικά βλέπω μικρό ρίσκο στα στρες τεστ των τραπεζών τον Ιούλιο, στην δυνατότητα του Κυριάκου να προχωρήσει στο Ellada την υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων δίχως καθυστερήσεις και σχετικά μικρότερο στον τουρκικό παράγοντα. ΄

      Στο πίσω μέρος του μυαλού μου όμως διατηρώ σταθερά μια επιφύλαξη για το μέλλον του ευρώ. Καταλαβαίνω δηλαδή την επιθυμία των Βρετανών να θέλουν ν΄αποτινάξουν την ασφυκτική οικονομική κυριαρχία των Γερμανών και δίνω 10%-15% πιθανότητες να βρεθούν μιμητές εντός της ΕΕ μέχρι το 2030. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος που (αφού μπορώ) ένα μέρος των χρημάτων μου έχω ξεκινήσει να το κατευθύνω σε γερμανικές μετοχές οι οποίες στην μικρή αυτή πιθανότητα θεωρώ ότι θα υπεραποδώσουν (σε αποτίμηση μάρκου). 

      Με αυτές τις σκέψεις δηλώνω ΠΑΡΩΝ στο παιγνίδι με τρεις επιφυλάξεις α) το ποσό που θα διαθέσω θα εξαρτάται απ΄την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας β) μέρες που είναι θα προτιμούσα το 10% των πιθανών κερδών να πάει  σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα γνωστό εκ των προτέρων γ) σε περίπτωση σημαντικής υποχώρησης (>15%) από την τιμή αγοράς της μετοχής για οποιοδήποτε λόγο την ρευστοποιώ (στο παρελθόν έχω δηλώσει την συμπάθεια μου στην στρατηγική stop loss και την απέχθεια μου στο μουαγέν)  

      Καλές γιορτές, με ευχές για υγεία και παραγωγική εργασία!! 

      Διαγραφή
    12. Καλώς ήρθες στο παιχνίδι αγαπητέ hippy,
      ειλικρινά θα είναι πολύτιμη η βοήθεια σου.
      Σχετικά με τις επιφυλάξεις σου OK δεκτές.

      Όσο αφορά τώρα την β) επιφύλαξη σου. Έχω να πω ότι σε περίπτωση που δεν σε καλύψει αυτό που σχεδιάζω να κάνουμε όλοι μαζί ( δεν θα υπάρξει τέτοια πιθανότητα ,θα το δεις άλλωστε) ή σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ , ευχαρίστως να δώσεις από τώρα το όνομα του ιδρύματος που επιθυμείς , και εγώ μαζί σου.

      Ό,τι καλύτερο σου εύχομαι .Καλές γιορτές. Gikos ( προσωρινό nick ) .

      Διαγραφή
    13. Κύριε Giko, ακολουθώντας τον Κύριο Τάκη εδώ και πολλά πολλά χρόνια, ανά πάσα στιγμή θα μπορούσα να διαθέσω μέρος υφιστάμενων κερδών, σε ενέργεια που έχει σχέση με τις αγορές και θα μπορούσε να βοηθήσει την χώρα μας.
      Ως εκ τούτου δηλώνω παρών σε κάθε πρόταση που θα μπορούσε να ενισχύσει και την εξαιρετική ιδέα σας.

      Διαγραφή
    14. Καλώς ήρθες στο παιχνίδι αγαπητέ Νησιώτη,
      ειλικρινά θα είναι πολύτιμη η βοήθεια σου.
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ.

      Ό,τι καλύτερο σου εύχομαι .Καλές γιορτές. Gikos ( προσωρινό nick ) .

      Διαγραφή
    15. Χρόνια πολλά σε όλους τους κυρίους που συμμετέχουν στο blog καθώς και στον οικοδεσπότη. Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα του κυρίου hippy και δηλώνω και εγώ παρών στην πρόταση

      Διαγραφή
    16. Καλώς ήρθατε στο παιχνίδι αγαπητοί giorgio και captain cook,
      ειλικρινά θα είναι πολύτιμη η βοήθεια σας.

      Διαγραφή
    17. Η μετοχη που αναφέρομαι είναι η luckin coffee ( LK) εισηγμένη Στον Nasdaq στην Αμερική με το σύμβολο LK και είναι λιανοπωλητής καφέ - τσαγιού στην Κίνα . Αποτίμηση 8.46 δις δολλάρια.
      ΜΕΡΟΣ 1
      https://www.luckincoffee.com/
      http://investor.luckincoffee.com/static-files/fad0e07a-ac5a-4881-9ff3-fdc6af395f6f


      1 γουάν = 7.1 $ δολάρια ΗΠΑ.

      Έχουμε και λέμε πληθυσμός Κίνας 1.4 δις
      ΗΠΑ 327 εκ
      Ευρώπη 750 εκ
      Ένας Αμερικανός κατά μέσο όρο πίνει 300 καφέδες το χρόνο ένας , Ευρωπαίος 600 καφέδες το χρόνο και ένας Κινέζος μόλις περίπου 5 καφέδες το χρόνο.

      Αποτίμηση Starbucks ( SBUX )
      104 δις 24/12 /19 με PE 30 .
      Καταστήματα 30.000 σε όλο τον κόσμο.
      Σε παλιότερες δηλώσεις της η Starbucks δήλωνε πως στην Κίνα ανακάλυψε μια αχανή αγορά και χωρίς ανταγωνισμό και και ότι πολύ σύντομα τα μισά της καθαρά κέρδη θα προέρχονται από την Κίνα.
      'Ετσι λοιπόν εώς το 2016 είχε στην Κίνα σε λειτουργία 2500 καταστήματα μέχρι το 2017 είχε 2937 καταστήματα και μέχρι το 2018 3300 καταστήματα .

      Το 2018 εμφανίστηκε Η κινεζική εταιρία λιανικής πώλησης καφέ Luckin coffee ( LK) με στόχο το 2021 να είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής καφέ της Κίνας έχοντας στο πλάνο της να ανοίξει 10.000 καταστήματα .
      Έτσι το 2018 είχε ανοίξει 660 καταστήματα καφέ .
      Το 2019 έκανε ipo στον Νasdaq σύμβολο LK.
      https://www.capital.gr/diethni/3341353/i-kineziki-etaireia-pou-apeilei-ta-starbucks-etoimazetai-gia-ipo-sto-xrimatistirio-tis-n-uorkis?amp=true
      Με την άντληση κεφαλαίων ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2019 θα έχει ανοίξει περίπου 4500 καταστήματα . Πολλοί θεώρησαν και θεωρούν τον στόχο υπέρ φιλόδοξο .
      Ο στόχος επιβεβαίωθηκε στα αποτελέσματα εννιαμήνου 2019 ) όπου το πλάνο τους εξελίσσεται κανονικά και είναι ήδη 10+ % πάνω στα έσοδα από τους στόχους της.)
      (Όπως θα δείτε και στο αρχείο που σας επισυνάπτω παρακάτω Με τα αποτελέσματα
      εννιαμήνου 2019.)
      http://investor.luckincoffee.com/static-files/fad0e07a-ac5a-4881-9ff3-fdc6af395f6f

      Κατά την άποψη μου πάντα ,
      Πλεονεκτήματα του luckin Coffee σε σχέση με τα Stαrbuks στην Κίνα :
      · Κινέζικη εταιρία
      · Τιμή πώλησης του late = διπλό καπουτσίνο κρύο (που είναι και το βασικό προϊόν πωλήσης ) Για την luckin = 3.9 δολάρια και στα 5 προϊόντα συν πέντε δώρο με σκοπό να μάθει τους φίλους κινέζους να πίνουν καφε .
      ( Τα Starbucks πουλάνε 5 $ το latte)

      · Όλες οι παραγγελίες και οι πληρωμές γίνονται μέσω Εφαρμογής και μόνο ηλεκτρονικά. ( αν πας με μετρητά να πάρεις καφέ απ όσα διάβασα δεν μπορείς ,δεν γίνεται ) Στα καταστήματα υπάρχει άτομο που σε βοηθάει να κατεβάσεις την εφαρμογή και να παραγγείλεις και να πληρώσεις μόνο μέσω αυτής .
      Πράγμα που σημαίνει ταχύτερη παραγγελία και εκτέλεση λιγότερη αναμονή και απόλυτος έλεγχος σε σχέση με τον ανταγωνισμό .
      · η εταιρία εκτός των κανονικών με σάλα (καθιστικά) ,διαθέτει επίσης καταστήματα κουζίνες για το delivery , και coffee spot για το take away .
      · όπως θα δείτε και στα αποτελέσματα εννιαμήνου o μέσος όρος - πωλήσεων προϊόντων ανα κατάστημα είναι 444 τεμάχια με καθαρό κέρδος 11.2 γουάν = 1.60 $ ΗΠΑ ανα Τεμάχιο.
      ( Μέσος όρος τιμής πώλησης προϊόντος = 3.9 $ ΗΠΑ και one cup costs 1,3$ )
      Αυξημένος σε σχέση με το εξάμηνο και με αυξητικές τάσεις.
      Οπως θα δείτε και στο site της αναφέρει η διοίκηση ότι είναι ενθουσιασμένη με την πορεία - εξέλιξη της επιχείρησης.
      · στο 2019 πήγε σε νέο project με καταστήματα με την επωνυμία luckin tea όπου μέσα θα πωλούνται και τα βασικά είδη καφέ εκτός από τσάι .
      Επίσης η εταιρία θα ξεκινήσει την διάθεση οικονομικών καταστημάτων με την μέθοδο Franchise χωρίς προμήθειες εισόδου απ ότι προς το παρόν λένε οι ίδιοι .
      ·Κάπου διάβασα ότι τα έσοδα από τα καταστήματα luckin tea που ήδη λειτουργούν δεν περιλαμβάνονται στους υπολογισμούς της εταιρίας προς το παρόν για τα εκτιμώμενα κέρδη .

      Διαγραφή
    18. luckin ΜΕΡΟΣ 2
      ( Στα luckin coffee εννοείται πως πωλούνται και όλα τα ροφήματα τσαγιού ,snacks , nuts Accessorize, κ.τ.λ.) .
      · πήρανε χρυσό βραβείο πέρσι σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποιότητας - γεύσης καφέ .
      Για το project γεύσης έχουν πάρει τον Ιταλό Αndrea Lattuada .
      . Για την Προώθηση Των προϊόντων χρησιμοποιούν διαφημιστικά με κινέζους Αστέρες , ηθοποιούς - τραγουδιστές .

      Έρευνα αγγλικής εταιρίας αναφέρει ότι το 2025 οι πωλήσεις καφέ στην Κίνα θα είναι 125 δις δολάρια ( καλά θα κάνετε να το τσεκάρετε ) .

      · Luckin Άποψη από τον buffet της Ασίας όπως τον αποκαλούν = https://jefftowson.com/2018/06/luckin-coffee-doesnt-have-to-beat-starbucks-to-win-big-in-china-pt-3-of-3/

      Συναλλασσόμενοι πελάτες στον εννιάμηνο 55,2 εκατομμύρια ( συν 7.9 εκατομμύρια στο τριμηνο )
      ( έχουν τα ηλεκτρονικά τους στοιχεία , για σκεφτείτε λίγο πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό και για άλλους επαγγελματικούς σκοπούς και πόσα στοιχεία θα έχουν συνολικά στο μέλλον ) .

      Τονίζω ότι μια δυο μέρες μετά την Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννιαμήνου η μετοχή έκανε συν 25 % .
      Τώρα λόγω του ότι έκανα και αυτό το επάγγελμα επιτυχώς για αρκετά χρόνια, για το 2021 απ ότι εκτιμώ αν έχουνε 10.000 βάση του πλάνου τους καταστήματα x 850 προϊόντα μέσο όρο ( medium σενάριο) x 360 μέρες x 1.6 $ κέρδος = 4,896,000,000 $ x 14 PE = ( Ta Starbucks είπαμε ΡΕ 30 ) .( επίσης να αντισταθμιστεί παρακαλώ και η μελλοντική εξέλιξη του κόστους συνολικής ανάπτυξης .)

      · κάπου διάβασα ότι στην Κίνα οι ζημιές για διάστημα 5 χρόνων συμψηφίζονται με την μελλοντική κερδοφορία και δεν πληρώνεις φόρο για το ύψος των ζημιών ,καλύτερα όμως να το ψάξετε αν ισχύει .
      https://www.taxexperts.gr/διεθνής-φορολογικός-οδηγός/ασία/κίνα.

      Και επειδή όλα δεν μπορεί να είναι παραμυθένια δυο αρνητικά που γράφονται είναι

      -Η πολύπλοκη διαδικασία να γραφτεί μια κινεζική εταιρία στον NASDAQ λόγου περιορισμών από την κινεζική κυβέρνηση.
      - Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ένας από τους ιδρυτές έχει στήσει μια διαφημιστική που εκεί πάνε μεγάλα ποσά σε Διαφημίσεις . ( για μένα έτσι κι αλλιώς κάπου θα έπρεπε να πάνε ).
      θεωρώ ότι το σημαντικότερο κομμάτι εδώ είναι το περιβάλλον της ανάπτυξης δηλαδή η αγορά της Κίνας χωρίς τέλος για καμία Δεκαριά χρόνια για τα οποία σκοπεύω να μείνω προσωπικά.
      Επίσης σε περιόδους κρίσης είδατε την ανθεκτικότητα του κλάδου.
      Να επισημάνω ότι Κατέχω μετοχές της luckιn .

      Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η ματιά του Τάκη και όλων των συμμετεχόντων στο mitarola σχετικά με την παραπάνω μετοχή .

      Εύχομαι λοιπόν καλή τύχη στην αναφορά μου για τους λόγους που γνωρίζετε.
      <>.

      Διαγραφή
    19. Διόρθωση 1 δολάριο Η.Π.Α = 7,1 γουάν .

      Διαγραφή
    20. Μερικές φορές μασάς πρώτα την τσιχλα που σε κερνάνε και κατόπιν σκέφτεσαι τι γεύση έχει.

      Μου θυμίζετε κάποιον παλιό θαμώνα στα ''λημέρια'' μου .... που τώρα γράφει με άλλο ψευδώνυμο. Γνώστης και ψαχτίρι!
      Το αρνητικό που βρίσκω, για τα κυβικά μου, είναι ότι η μετοχή είναι ήδη σε κίνηση και όχι σε ύπνωση και σε απαξίωση. Αλλά εκεί είναι Nasdaq θα μου πείτε και όχι ΧΑΑ ή ΧΑΚ!!

      Διαγραφή
    21. Οπότε κ. Τάκη θα το πάμε το στοίχημα?

      Διαγραφή
    22. Εγώ πάντως όταν ακούω για IPO στρίβω 180 μοίρες και την κάνω με ελαφρά. Πόσο μάλλον αν έχει σχεδόν διπλώσει από την εισαγωγή. Δεν ξέρω μπορεί και να αξίζει η εταιρεία, δεν κοίταξα καθόλου νούμερα, αλλά μοιάζει σαν να ψηφίζουμε ή να ποντάρουμε ότι θα πάει καλά και θα είναι τα νέα Starbucks. Συνήθως όμως τέτοιοι παραλληλισμοί δεν πιάνουν. Είναι όπως παλιά που έψαχναν όλοι την επόμενη Microsoft.

      Διαγραφή
    23. Το IPO σας φοβίζει;
      Εγώ περισσότερο θα επικέντρωνα στο ότι η εταιρία είναι νέα. Δεν υπάρχει παρελθόν τίποτα ... κάποιος επενδύει "τζογάροντας" στην ιδέα και μόνο.
      Είναι σαν να δίνεις χρήμα σε κάποιους νεαρούς φοιτητές, το 1998 (ίδρυση 1996) και σου λένε ονομάζω τξν εταιρεία Google θα κάνουμε πράματα και θάματα.

      Προσοχή λοιπόν ... εδώ είναι Nasdaq. Είναι για μεγαλα αγόρια. Μπορεί να γίνουν τα πράγματα όπως λέει ο κυριος Gikos ( μπορεί και καλύτερα) μπορεί και να μηδενίσεις εν μια νυκτί.

      Διαγραφή
    24. Καλησπέρα, χρόνια πολλά σε εσάς και σε όλους τους φίλους. Κύριε giko έχετε κάποια σχέση με τον παλιό φίλο του forum κύριο Coffeeroomboy?? Εαν ναι θεωρώ ότι πρέπει να το δηλώσετε.. Ο συγκεκριμένος χρήζει μεγάλη εκτίμηση από τα μέλη, κρίμα που δεν γράφει πια. 8 δις τωρινή κεφάλαιοποίηση με στόχο τον οχταπλασιασμο σε βάθος διετίας θεωρώ ότι είναι ένας πολύ φιλόδοξος στοχος,μακάρι να επιβεβαιώθουν οι προσδοκίες σας.

      Διαγραφή
    25. Όχι κύριε ΑΥΓΕΙΑ καμία σχέση , Κομήτης άλλες 3 φορές έχω γράψει στο blog ανώνυμα.
      Το οποίο όπως είπα παρακολουθώ καθημερινά εδώ και τρία χρόνια.
      Επίσης θα ήθελα να αναφέρω και τρίτο αρνητικό για την μετόχη = αναφορά του ΤΡΑΜΠΑ για σκέψεις περί δήθεν αποβολής κινεζικών μετοχών από τον NASDAQ σε πιθανή κλιμάκωση του εμπορικού .
      Να απαντήσω σε κύριο Gerry και Ευρωβλάχος ( τώρα το είδα ) σχετικά με το spam κ.τ.λ ο
      ότι ξαναζητώ συγνώμη και σε αυτούς και προκαταβολικά σε όποιον μέχρι τώρα έχει ενοχληθεί ( και παρακαλώ θερμά να κλείσει το θέμα εδώ, δεν είμαι και πολύ καλός γνώστης τεχνολογίας blog,με κόπο γράφω . )
      Τέλος νομίζω ότι στα χρηματιστηριακά δεν υπάρχει παρθενογένεση ,
      ο μόνος κριτής για την θεωρία του καθένα μας είναι ο χρόνος και μένει να το δούμε.
      Υ.Γ Aν σε χαλάει κάτι ΤΑΚΗ πάρε τη γόμα ΕΛΕΥΘΕΡΑ ,από εμένα έχεις το Ο.Κ.
      Καλό βράδυ σε όλους.



      Διαγραφή
    26. 1) Δε συμμετέχω στο στοίχημα
      2) ΕΊΝΑΙ ΚΙΝΈΖΙΚΗ => τα νούμερα με τριπλή προσοχή, κανείς δε ξέρει αν είναι αληθινά. Έχουν μηδενίσει τα τελευταία χρόνια κινεζικές μετοχές εισηγμένες στην αμερική ως απάτες - πούλαγαν το όνειρο του κινέζικου growth
      3) Είχε πέσει στο feed μου στο twitter μια αναφορά γι αυτή - δυστυχώς δε μπορώ να τη βρω τώρα. Έλεγε πως αγοράζουν επιθετικά growth αλλά δεν είναι κερδοφόρα ακόμα. Θα πρότεινα να δείτε πως εξελίσσονται τα same store sales.
      4) ΠΡΟΣΟΧΉ

      Καλές γιορτές

      Διαγραφή
    27. Η εταιρία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017.
      Για ποια νούμερα μιλάμε; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΑ!!
      Υπάρχει μόνο η μεγάλη ιδέα και αν πετύχει.

      Τα καταστήματα της είναι μικρά περίπτερα και οι παραγγελίες γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ... εννοείται ότι στην παρούσα φάση θα έχει ζημιές και μόνο ζημιές και οι ταμειακές ροές της θα είναι αρνητικές.

      Διαγραφή
    28. Κύριε Τάκη βασικά έχετε δίκιο και πήγατε στην ουσία απευθείας.

      Αυτό που επισημαίνω εγώ, για την έρευνα και μόνο, αν κάποιος ενδιαφέρεται ΚΑΙ αν υπάρχουν τα δεδομένα ΚΑΙ κάποιος τα εμπιστεύεται είναι το εξής: ξεκίνησε το 2017 με 10 μαγαζιά ας πούμε. Αυτά τα μαγαζιά έχουν δουλέψει ήδη 2 χρόνια. Σε αυτά τα 2 χρόνια, τα συγκεκριμένα μαγαζιά πρέπει πλέον να είναι κερδοφόρα και με ελκυστικούς δείκτες. Αν αυτά τα δεδομένα τα κρίνει κάποιος ικανοποιητικά, θα μπορούσε να θεωρήσει τα 10 αυτά μαγαζιά ως πρότυπο για τα υπόλοιπα που ανοίγουν τώρα και είναι σε πρώτη φάση ζημιογόνα και να κάνει μια πρόβλεψη για τα μελλοντικά μεγέθη της επιχείρησης.

      Διαγραφή
    29. Δεν πάει έτσι κυριε Μιχάλη.
      Στόχος είναι να ανοίγει 1 κατάστημα Luckin κάθε 4 ώρες. Επομένως είναι δεδομένο ότι δεν μας απασχολούν τι κάνουν τα πρώτα μαγαζάκια. Οι ταμειακές ροές θα είναι άθλιες και οι ζημίες θα τρέχουν ... πάνε πάρα πολύ γρήγορα, με στόχο να κάνουν μόδα το Luckin καφέ.

      Διαγραφή
    30. Όταν έγραψα ότι ενδιαφέρομαι είχα την εντύπωση πως η επένδυση θα αφορούσε σε κάποια αμερικάνικη ή δυτικοευρωπαϊκή εταιρεία. Η Κίνα μου πέφτει μακριά για έλεγχο της καθημερινότητας των κατοίκων της στα ροφήματα και τον έλεγχο της επένδυσης μου. Είχα και μια ατυχή εμπειρία στο παρελθόν με μια μικρή κινεζούλα που εκδιώχτηκε απ΄τον Nasdaq και ΔΕΝ μεγάλωσε China Intelligent Lighting and Electronics Inc (CILE).

      Κύριε Giko εύχομαι τα καλύτερα, δεν μ΄ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    31. Κύριε Τάκη προφανώς είναι σωστά αυτά που λέτε, απλά πιστεύω πως έχει νόημα να εξετάσει κάποιος αυτούς τους αριθμούς: https://static1.seekingalpha.com/uploads/sa_presentations/127/49127/slides/14.jpg?1573665157 (από δω: https://seekingalpha.com/article/4306234-luckin-coffee-inc-2019-q3-results-earnings-call-presentation ). Αν αυτοί δε πάνε "πάνω και δεξιά" σε βάθος χρόνου απλά θα παράγει ζημιές εσαεί μέχρι να πάει για φούντο.

      Διαγραφή
    32. Κύριοι στο Nasdaq είστε.
      Δεν υπάρχουν μετοχές υποτιμημένες εδω .... για να πάνε ×10 και ×30.

      Εδώ αγοράζεις μόνο προσδοκία και σωστή προφητεία για να πάρεις μεγάλες αποδόσεις.

      Διαγραφή
    33. Πέραν της προφητείας, ιδέας, προσδοκίας να επισημάνω ότι υπάρχουν ήδη και τεσσεράμισι χιλιάδες καταστήματα σε φυσική παρουσία και εν λειτουργία ,αγαπητέ Τάκη .( με βάση τα λεγόμενα τους πάντα )
      Οι κινεζικές μετοχές που εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί από τον nasdaq δεν είχαν καμία άλλη παρουσία στην Κίνα ,εκτός από ένα γραφείο και ένα τηλέφωνο ... και το κάνανε για να φάνε τα χρήματα της εγγραφής .
      Επίσης το να κλήσεις 4500 καταστήματα με x 8 εργαζόμενους μίνιμουμ = 45000 άτομα το βλέπω τρέλα δύσκολο ,άσε που για τέτοιες λεπτομεριούλες στην Κίνα έχει μέχρι και θανατική ποινή .
      Τώρα σχετικά με το 2021 έχοντας 10.000 καταστήματα επι μίνιμουμ 8 εργαζόμενους
      = 80.000 και με πρόγραμμα διάθεσης franchise πολύ οικονομικών καταστημάτων
      προβλέπω luckin σε κάθε κουτσοχώρι της Κίνας .( Στον κλάδο αρκετά franchise πωλούνται σε εργαζόμενους της ίδιας της επιχείρησης )
      Κλείνοντας επαναλαμβάνω αγαπητέ Τάκη το έχω ξαναδεί το έργο και δύο φορές μάλιστα και ξέρω το τέλος του .
      Να είσαι σίγουρος πως ούτε οι ίδιοι οι ιδρυτές δεν έχουν καταλάβει την μελλοντική επιτυχία τους και το τι έχουν κάνει και αυτό ξέρεις γιατί ; Γιατί γίνεται MONO με αυτό τον τρόπο ,
      Σκέψου λίγο και τι θα κάνουν και οι μέτοχοι των Starbucks που Επέλεξαν την εστίαση και είναι στην μετοχή από την αρχή της , θα περιμένουν να διπλώσει η θα αλλάξουν ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ .
      Y.Γ Παροτρύνω τον αγαπητό hippy σε μια πιο ψύχραιμη ματιά .



      Διαγραφή
    34. Πολύ καλή επιλογή. Πετάτε!!!
      Φάνηκε απο την αρχή ...
      ΕΥΓΕ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  32. Ερώτηση προς τον Σερ Τάκη.α Είναι σίγουρο οτι θα βγάλουν τον Περσέα απο το ταμλό?και β Υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει η ΔΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι είπα θα πουλήσω δεν σημαινει οτι θα πουλήσω απο σήμερα.

      Θα πουλήσω την τελευταία ώρα, την τελευταια στιγμή.
      Πως το λένε ... θα ειμαι αυτος που θα κλείσει την πόρτα.

      Διαγραφή
    2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕΡ, αλλα γιατι δεν προτρεπεται και τους αλλους να κανουν το ιδιο .εαν το κανουν ολοι μαζι αυτο, πιθανον να αποτυχει η δημοσια προταση σε αυτην την εξευτελιστικη τιμη

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη θεωρώ ότι θα έπρεπε να συνεχίσετε την ωραία παράδοση με απολογισμό των επιλογών στο τέλος του έτους και στη συνέχεια 1/1/2020 κάποιες νέες επιλογές. Σαφώς η αγορά έχει πραγματοποιήσει; μεγάλη άνοδο, είναι πολύ δύσκολη η εύρεση μετοχών με σημαντικά περιθώρια ανοδου, ας παρουσιάσετε έστω ένα πολύ μικρό αριθμό επιλογών. Και βέβαια θα ήθελα ένα γενικότερο σχόλιο σας με τη νέα χρονιά για το πώς βλέπετε την αγορά. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας κάνει τις δικές του επιλογές, μεγάλα παιδιά είμαστε. Αλλά αυτή η "παράδοση" θα ήθελα να συνεχιστεί σε αυτό το εξαιρετικό blog. Από εκεί και πέρα εύχομαι σε εσάς και στους αγαπητούς φίλους του blog καλές γιορτές με αγάπη,υγεια και ευτυχία και καλές χρηματιστηριακές επιλογές!

      Διαγραφή
    4. Τάκαρε πραγματικα νομιζω οτι μας πρεει να επεμβει η ΕΚ για το τιμημα... Σελοντα κ Περσεας τοποθετηθηκαν στο ιδιο επιπεδο? Νομιζω οτι πρεπεινα μας αποδειξουν για ποιο λογο εβαλαν σε αυτα τα επιπεδα την αξια της εταιριας αλλιως να προχωρησουμε σε ομαδικη αγωγη

      Διαγραφή
    5. Είμαι της άποψης πως ο καθε επενδυτής πρέπει να παίρνει τις δικές του ευθύνες και να μην περιμένει καμία Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να τον σώσει. Εμείς θα πρέπει να ξέρουμε καλύτερα ... αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, τότε δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε με τις χρηματιστηριακές επενδύσεις.

      Σε ότι αφορά τον Περσέα ...
      Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκθεση στης διοίκησης του Περσέα, σχετικά με το τίμημα. Για να δούμε. Θα συμφωνήσουν για το αν η αποτίμηση είναι σωστή;

      Διαγραφή
    6. Αν δεν συμφωνεί η διοίκηση με το τίμημα, τι μπορεί να σημάνει αυτό;
      Επίσης γιατί σπεύδουν κάποιοι και πωλούν από σήμερα αντί να περιμένουν έγκριση της δημόσιας πρότασης;

      Διαγραφή
    7. Αν προσέξετε ο αριθμός των μετοχών που ζητείται είναι δίχως τα κομμάτια Αντύπα , Κυριακού. Εχουν συμφωνήσει ότι θα πουλήσουν. Περιμένω να δω μέσω ποιού τρόπου θα μεταβιβάσουν τις μετοχές τους.

      Διαγραφή
    8. Μήπως έχουν συμφωνήσει και αυτοί στο 1,15 και απλά θα γίνει πακέτο ή εξωχρηματιστηριακά;

      Τι νόημα έχει να περιμένουμε; Έχει πιθανότητες να αποτύχει η πρόταση;

      Διαγραφή
    9. Την έκθεση της Eurox την έχετε μελετήσει;
      1,566 δίνει στην αξία της εταιρίας με βάση τον μέσο οικονομικό κύκλο 10ετίας.

      Απλώς κατόπιν βάζει συντελεστή στάθμισης 20% και έρχεται με τη μέθοδο των μελλοντικών προεξοφλούμενων ταμειακών Ροών, με στάθμιση 70% και βγάζει την τιμή έκτρωμα ...

      Διαγραφή
    10. Απο την ανακοινωση:
      Σημειώνεται σχετικώς ότι, στις 17.12.2019, ο Προτείνων σύναψε συμφωνία
      αγοραπωλησίας με τη WISE MANAGEMENT SA και τον κ. Γεώργιο Αντύπα για την
      απόκτηση του συνόλου των Μετοχών τους με τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο
      Αντάλλαγμα, η ολοκλήρωση της οποίας τελεί υπό συνήθεις αιρέσεις,
      συμπεριλαμβανομένης της λήψης έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

      Διαγραφή
    11. ?????αυτό το είδατε ζητάγανε κομμάτια περσ στο 1,19 το ψαρι βρωμάει

      Διαγραφή
    12. Αν είναι σωστοί οι υπολογισμοί μου (που θεωρώ ότι είναι), η αμερρα έπιασε ήδη το 90%...

      Διαγραφή
    13. Παρομοιο θεμα με τις σταθμισεις υπηρξε και στο Νηρεα. Προς τι η εκπληξη;
      Ολες αυτες οι εκθεσεις ειναι τις πλακας. Προφανως αυτις που πληρώνει λεει τι τιμη θέλει και το πως θα φτασουν εκει το κανονιζουν οι εκτιμητες

      Διαγραφή
    14. Οι μελλοντικές χρηματικές ροές είναι της πλάκας .... όμως η Ευrox και ενω λειτουργεί ως πελάτης της Αμέρα εκτίμησε ότι η αξία της εταιρίας είναι στα 1.566.
      Απλώς τα κουρασμενα παλικάρια Αντύπας, Κυριακού (ειδικά ο πρόεδρος) ήθελαν να παντελονιάσουν, δίχως να δώσουν μάχη. Η μάχη που δόθηκε με τη Σελόντα ήταν εξαντλητική ... τους είχε στείλει εως την χρεοκοπία.
      Εγω ειμαι ρομαντικός παντα ... δεν θελω να σκεφτω κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    15. Έτσι... Κρίμα θα ήταν για τα..ρεστα να την κάνουν 'γυριστη' κάτω από το τραπεζι

      Διαγραφή
    16. Εγκυκλοπαιδική ερώτηση: Την τσιπούρα στα 6€/κιλό την ξεχνάμε, ή λέτε να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα?

      Διαγραφή
    17. Αμφισβήτηση εκθεσης αποτιμησης

      https://bankingnews.gr/index_mob.php?id=475987

      Διαγραφή
    18. Αυτό οργανώθηκε από κάποιους στο capital...δεν ξέρω τι βαρύτητα έχει. Εγώ απλά θα περιμένω την επίσημη έγκριση της Ε.Κ. και τότε θα τα δώσω. Με μικρά μεν αλλά κέρδη. Δεν έχω λόγο να τα δώσω νωρίτερα. Περσ εδωκα το 1/3 προχτές στο 1.19 όχι από επιλογή αλλά γιατί τόσα πρόλαβα να δωσω όταν ξαφνικά και τυχαία είδα ότι κάποιοι αγόραζαν εκεί...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

      Διαγραφή
  33. Κοπέλια καλές γιορτές. Τάκαρε συνέχισε το ξεβρακωμα στους σύντεκνους που αν και εχουν φάει απίστευτες χρηματιστηριακες φάπες ακόμα βγάζουν γλωσσα.

    Τα λέμε του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές γιορτές Doc!!! Και προσοχη στα γλυκα 😂😂

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ με υγεία σε όλους ανεξαιρέτως τους φίλους του μπλογκ και ειδικά στον αγαπητο κυριο Τάκη όχι μόνο για τις αναλύσεις του αλλά και για το εξαιρετικό ήθος του.Ειδικη μνεία θέλω να κάνω και στον Γιατρο μας για την ειλικρίνεια των επιλογών του ανεξαρτητως αποτελέσματος. Επισης για τον κύριο hippy ανεξαρτηρα που κάποια στιγμή ενοχληθηκαμε χωρις λογο.Να είστε όλοι καλά.

      Διαγραφή
  34. Κύριε Τάκη καλημέρα.
    Με ρωτήσατε στο thread του ΠΕΡΣ σε ποιά αναφέρθηκα.Στο παρελθόν την απορρίψατε,ο μεγαλομέτοχος είναι φαταούλας,ο κλάδος της δεν είναι της μόδας αλλά το προϊόν της απαραίτητο ,το Brexit άγνωστο σε μένα τουλάχιστον τι θα φέρει και έχει παραγωγή στο ΗΒ,την ΠΛΑΘ έχω στο μυαλό μου κύριε Τάκη.Όχι βέβαια στην σημερινή τιμή,θεωρώ ότι πιο κάτω θα αποκτήσει ενδιαφέρον.
    Καλές γιορτές σε σας και σε όλους τους φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητοί φίλοι,
    Μην ξεχνάμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη.
    http://mitarola.blogspot.com/2019/12/perseus-effect.html?showComment=1576799434407#c2134594480447880349

    Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλές γιορτές σε όλους τους φίλους του blog και φυσικά στον οικοδεσπότη για την φιλοξενία του,και η πρόβλεψη για την νέα χρονιά μόνο τρία μικρά,ελαστρον,moda,κεπενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλά Χριστούγεννα και από μένα σε όλο τον κόσμο του blog. Σε αυτόν που καταναλώνει ενέργεια για να καταγράψει τις σκέψεις του αλλά και σε αυτόν που δαπανά χρόνο για να παρακολουθήσει τον πρώτο. Κύριε Τάκη ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στο δρομεα,δεν ασχολουμε πλέον με το τσιγαροχαρτο,αλλά οι αγοραστές είναι από 0.32 έως 0.33..Τιμη μετοχής 0.396...μπουαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε ανανια απροσαρμοστος εισαι? τιηλικια εχεις? ολο μπουαχαχαχαχ και μπουαχαχαχαχ

      Διαγραφή
    2. Τα ίδια και τα ίδια.
      Δεν μπορείτε τελικά να γίνετε χρηστικός.

      Διαγραφή
    3. Γιατί Κύριε Τάκη μας το κάνετε αυτό αφού βλεπετε οτι δεν υπάρχει γιατρειά?

      Διαγραφή
  39. την παρασκευη παλι συνεδριαση!
    ευχομαι κ εγω καλες γιορτες σε ολα τα μελη κ τις οικογενειες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σήμερα πούλησα τα ΠΛΑΚΡ. Είναι εντούτοις σίγουρος ότι στο μέλλον οι πορείες μας θα ξανασυναντηθούν.
    Όμιλος πραγματικό στολίδι για την αγορά μας.
    Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΦΡΙΓO:ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 0.20 ΛΕΠΤΑ.ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ 2019.ΜΕΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω με ανυπομονησία για το νέο έτος τις επιλογές και των εκλεκτών μελών που δίνουν εδώ και χρόνια έμφαση στα θεμελιώδη, των κυρίων Vassilisg και Πανάγου.

      Διαγραφή
    2. Σε επιτήρηση θα είναι πολύ καιρό ακόμα αφού τα αρνητικά ίδια κεφάλαια δεν θα γυρίσουν θετικά ούτε του χρόνου,εκτός μεγάλης αμκ,και στα 0.2 που είναι μια χαρά είναι,έχει έρθει από τα 0.07 λεπτά!

      Διαγραφή
    3. Οι μετοχες υπο επιτήρηση είναι οι πιο ευκόλως χειραγωγούμενες.

      Μην ξεγελιέστε απο τα ίδια κεφάλαια. Αυτά εύκολα ανεβοκατεβαίνουν ... δεν ειναι το βασικό αυτό. Το βασικό είναι αν η εγχείρηση πέτυχε.
      Οσονούπω ... θα δείξει.

      Διαγραφή
    4. Όπως τα λέτε κ.Τάκη η Φρίγο δεν ειναι Μαίλης.
      Καλά Χριστούγεννα με Υγεία σε όλους τους φίλους.

      Διαγραφή
    5. Πότε βλεπετε να ξεκαθαρίζει το τοπίο κ. Τάκη? Με τα ετήσια? Εκεί θα έχουμε και εικόνα αν απαιτείται ΑΜΚ?Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    6. ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ 2020 ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΡΚΕΙ Η ΤΙΜΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ 0,50 0,60. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΣΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΟΥ ΠΙΣΩ ΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
    7. Έχει να περάσει το τεράστιο εμπόδιο των ομολογιούχων που βγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια στη ζώνη των 20 λεπτών...Αν δεν βρεθουν να τα πάρουν δυνατά χέρια(δύσκολο)η μετοχή δεν έχει να πάει πουθενά..

      Διαγραφή
  42. Καλά Χριστούγεννα σε όλες-ους με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.
    Ιδιαίτερες ευχές στον οικοδεσπότη κο Τάκη πάντα υγεία και επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!

    https://www.youtube.com/watch?v=8VgLKXD-BoY

    Το φάντασμα της όπερας λίγο πιο Rock !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χρόνια πολλά! Υπάρχει κανείς που να θέλει να μπει στην αμκ του αβαξ που είναι στα 0.3 λεπτά με τη μετοχή να είναι πολύ υψηλότερα στο 0.62..Συμφερει αφού παίρνεις μετοχές σε χαμηλότερη τιμή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂