Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

J & P Άβαξ ... ανεβαίνοντας στο τρενάκι του τρόμου.

Τέλη Σεπτεμβρίου του 2019 η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των ευρώ ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (20.000.000 €) με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους μετόχους της, με τιμή έκδοσης  0,30 ευρώ ανά μετοχή και την έκδοση 66.666.666 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. 
Μάλιστα οι βασικοί μέτοχοι έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την επιτυχία της Α.Μ.Κ. , αφού έχουν προκαταβάλει το ποσό των 16,2 εκατ. ευρώ.

Τα κεφάλαια που θα προκύψουν απο την Α.Μ.Κ. θα διατεθούν ως εξής :
  • Περίπου 4,725 εκατ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια της εταιρείας
  • 5 εκατ. ευρώ για μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων 
  • 3,43 εκατ. για τη χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE ως προς την εισφορά ιδίων κεφαλαίων στο υπό κατασκευή αιολικό πάρκο στο Κουρομάντρι-Ριγανόλακα Ναυπακτίας και 
  • 3,487 εκατ. για βελτίωση ταμειακής ρευστότητας, ενόψει και των πληρωμών (σε δόσεις) του προστίμου ύψους 18,3 εκατομμυρίων που επιβλήθηκε το 2017 στην εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για διευθέτηση διαφοράς. 
  • 3 εκατ. για εισφορά ιδίων κεφαλαίων και δανείου μειωμένης εξασφάλισης (sub-debt) στο έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμάτων του Νομού Ηλείας.

H JP Άβαξ είναι, στην Ελλάδα , η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία, μετά τους Ελλάκτωρα και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Τα ίδια κεφάλαια που αναλογούν στους μετόχους ανέρχονται σε 101,025 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 1,3 ευρώ ανά μετοχή

Ωστόσο κοιτάζοντας κάποια πράγματα σε σχέση με το παρελθόν τρομάζουν ...

Τα σημερινά ίδια κεφάλαια της εταιρίας (101 εκατ.) είναι χαμηλότερα ακόμη και απο το 2005 που τότε ανέρχονταν σε 178 εκατ. Το 2010 τα ίδια κεφάλαια είχαν φθάσει να ανέρχονται ακόμη και σε 327,605 εκατ. ευρώ. Απο το 2010 όμως και κατόπιν η εταιρία έκαψε 227,924 εκατ. ευρώ ιδίων κεφαλαίων, εξαιτίας των ζημιών που κατέγραφε για 8 συναπτά έτη.


Σήμερα οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στο τρομακτικό νούμερο του 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ , όταν το 2005 οι συνολικές υποχρεώσεις ήταν μόλις 274 εκατ..
Ο τραπεζικός δανεισμός σήμερα φθάνει στα 709,3 εκατ. ευρώ, απο μόλις 118 εκατ. ευρώ το 2005.
Στο ταμείο υπάρχουν μόλις 114,7 εκατ. ευρώ, απο 51,383 εκατ. ευρώ το 2005.
Η ΑΒΑΞ είναι υπερχρεωμένη και κοιτάζοντας κάποιος τους Ισολογισμούς της είναι δυνατόν να σκεφτεί πως λειτουργεί λόγω της τραπεζικής βοήθειας και ότι τα 20 εκατ. ευρώ της προγραμματισμένης ΑΜΚ αποτελούν μόνο μια ασπιρίνη. 
Ωστόσο ένα παίγνιο με αφορμή την ΑΜΚ είναι δυνατόν να στηθεί.

198 σχόλια:

  1. Και μόνο στο άκουσμα του δανεισμού τρόμαξα.Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.Θα κινηθούμε το 2020 σε πιο ασφαλή επενδυτικά λιμάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τρομακτικά αλλά είναι Και μεγάλο το ανεκτέλεστο, είναι τα έργα στο εξωτερικό, είναι και η ΓΡΑΜΜΗ 4 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ, είναι και η προσδοκώμενη ανάπτυξη του Κατασκευαστικού κλάδου κλπ. ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουλούρι μαύρο και παχύ, του χρέους το καμάρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους. Για εμένα ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το 2024 λήγει η περίοδος παραχώρησης της Αττικής Οδού. Χωρίς αυτά τα μερίσματα, πως θα καταφέρει η ΑΒΑΞ να επιβιώσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΗ παραβολική άνοδος, παραπέμπει σε συμπεριφορές "άρον άρον κλείσε τα short γιατί φτάνει τόση ζημία!!" 4,23+2,26=6,5 ευρώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφ΄όσον στο ταμπλό διαπραγματεύεται η ΑΔΜΗΕ συμμετοχών που έχει το 50% της μαμάς νομίζω το σωστότερο είναι 4,23 + 2χ2,26 = 8,75 που σαν αποτίμηση είναι πλησιέστερα στα €11 της (πολύ καλύτερης) ΔΕΗ το 2014. Συνεπώς (κατά τη γνώμη μου) λογικά υπάρχει ταβάνι κοντά στο 5ευρo max (και για την εισηγμένη ΑΔΜΗΕ συμμετοχών φυσικά)

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή κύριε hippy αν μπει στο ταμπλό και ο υπολοιπος ΑΔΜΗΕ τοτε θα γραφει στο ταμπλό τιμή 4,52 ο ΑΔΜΗΕ;

      Διαγραφή
    3. ας πουμε καλυτερα το εξης:
      οτι θα μπουν αλλες τοσες μετοχες , περιπου, χωρις να αλλαξει κατι στην τιμη.
      απο αυτες τις νεες μετοχες οι μικροεπενδυτες δεν θα παρουν κατι, μιας κ αυτες θα ανηκουν στο κρατος κ στην State Grid.


      Ο αδμηε αλλα ο κ ο αδμηεε συμμετοχων δεν εχουν πολυπλοκη μετοχικη συνθεση, οπως ισως μερικοι να νομιζουν.
      Η μετοχικη συνθεση του ΑΔΜΗΕ είναι η εξής:
      51% ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.
      25% ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.
      24% State Grid Europe Limited

      Στον αδμηε συμμετοχων η μετοχικη συνθεση ειναι:
      51,12% ελληνικο δημοσιο,
      12,937% Silchester International Investor,
      και 35,943% επενδυτικο κοινο.
      Η State Grid Europe Limited(SGEL) αγορασε τη μετοχη προς 2,93 € περιπου.

      Διαγραφή
    4. Οταν έσπασε ο ΑΔΜΗΕ απο τη ΔΕΗ δόθηκε 1 ΑΔΜΗΕ για μια ΔΕΗ ... εκει ακριβως υπέστει ο μικρομέτοχος ενα μικρό dilution
      Του έδωσαν μια εταιρία αξίας 1 δις που του την κοστολόγησαν για 500 εκατ.
      Κανονικά έπρεπε να παρει 2 ΑΔΜΗΕ και όχι 1 τόοοοοοτε ...
      Αυτή είναι η πραγματικότης.

      Διαγραφή
    5. Αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι .... ΣΥΡΙΖΑ γαρ στην κυβέρνηση. Μούγκα οι ποπολάριοι.

      Διαγραφή
    6. Καλησπερα σας κυριοι! Εσείς πιστεύετε ότι το 1 δις κεφαλαιοποίηση είναι αντιπροσωπευτικό για μια μετοχή όπως η ΔΕΗ για το μέγεθος της αλλά και με τη σημερινή οικονομική της κατάσταση;

      Διαγραφή
    7. Οχι.
      Θα παει ψηλότερα. Τέλος πάντων ακομη ειναι νωρις, ΧΡΟΝΙΚΑ, για να δουμε που μπορει να είναι η κορυφή ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ.

      Διαγραφή
    8. Το άθροισμα το οποίο έδωσα άνωθεν είναι τι έχει ο μέτοχος σήμερα ως αξία με τις σημερινές αποτιμήσεις. Έτσι για την ιστορία.

      Διαγραφή
    9. Και σαφώς συμφωνώ με τον κο Τάκη για το τι θα έπρεπε να πάρει ο μέτοχος της ΔΕΗ, αλλά το τσίρκο γαρ.....

      Διαγραφή
    10. Έκανα μια εκτίμηση της αξίας ΔΕΗ του 2014 με την σημερινή ΔΕΗ + ΑΔΜΗΕ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχω δίκιο καθώς προσπάθησα να συγκρίνω σύκα με σύκα. Απολύτως δικαιολογημένος ο σημερινός ενθουσιασμός των ΔΕΗλατρών. Έχω μια μικρή επιφύλαξη για το μέλλον καθώς η απολιγνιτοποιημένη και νοικοκυρεμένη εταιρεία του 2024 που οραματίζεται ο κύριος Στάσης (και μακάρι να τα καταφέρει) θα είναι ταυτόχρονα μια μικρότερη εταιρεία ως προς το πελατολόγιο-τζίρο-μικτά κέρδη.

      Προσωπικά αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος που ακολούθησα την προτροπή σας Τάκη κι ευχαριστώ. Έδωσα τα κομμάτια μου το πρωί στα 4,20. Μια χαρά.

      Όταν αγόραζα ΑΔΜΗΕ συμμετοχών έδινα σαν τιμή στόχο τα 2,40-2,50 ως το τέλος του 2020. Λένε πως η πρώτη σκέψη συνήθως είναι η καλύτερη. Οπότε δεν θα φανώ ανακόλουθος, εάν φτάσει αυτές τις τιμές θα ρευστοποιήσω το 50% (τουλάχιστον)

      Διαγραφή
    11. Κύριε hippy και Βασίλη είστε φοβεροί. Ήξερα ότι στα θεωρητικά (Φιλοσοφία, Νομική) μπορείς να θεμελιώσεις διαφορετικές απόψεις. Αλλά στα λογιστικά πρώτη φορά τα καταφέρνετε. Και έχει ο καθένας δίκιο από τη σκοπιά του. Έχει πολύ γούστο. Αυτά μόνο σε μας συμβαίνουν. Είναι διαφορετικό τι θα έπρεπε να έχει ο μέτοχος και τι του έδωσαν.

      Διαγραφή
    12. Πρόσεξα ότι παρά την πίεση των επιτοκίων, τον περιορισμό των yields και την ανοδική κίνηση των εταιρικών ομολογιακών εκδόσεων, η ATTICA ΣΥΜ/ΧΩΝ διαπραγματεύεται αυτό τον καιρό κάτω από το 100, γύρω στα 98. Ή κάνω λάθος; Είχε ξεκινήσει αρκετά πάνω από 100 νομίζω. Μπορεί να έχει ενδιαφέρον; Ή υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος γι΄αυτή τη διολίσθηση;

      Εμπράγματες εξασφαλίσεις σε πλοία, αλλά δεν παύουν να είναι πλοία, με το ρίσκο που εμπεριέχει ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο. Κάποια άποψη;

      Διαγραφή
    13. Η πίεση στο ομόλογο, με υψηλές συναλλαγές, ξεκίνησε όταν η Πειραώς έβαλε στο NPE δάνεια της, τα δάνεια της MIG. Το ενημερωτικό για το ομόλογο είναι πολύ μεγάλο για να το διαβάσει κανείς, ακόμη και τα ψιλά γράμματα. Οπότε δεν γνωρίζω προσωπικά κάτι παραπάνω

      Διαγραφή
    14. Κατά την εγγραφή το ομόλογο της ΑΤΤΙΚΑ έδωσε περίπου το 40% των αιτηθέντων. Άνοιξε στο 101 και μετά 2-3 βδομάδες έπιασε το 103. Διαβασμένος χρήστης σε άλλο μπλογκ εστίασε στο παρακάτω άρθρο σαν πιθανή αιτία διόρθωσης. Προσωπικά διαφωνώ α) διότι ΟΛΑ τα εταιρικά ομόλογα διορθώνουν και σωστά κατά τη γνώμη μου και β) πολλά "αν" βάζει ο δημοσιογράφος στο άρθρο του που κάποια είναι αδύνατον να γίνουν πχ όσα απαιτούν ομοφωνία εντός της ΕΕ (δλδ πρέπει η Ελλάδα, η Ιταλία, η Δανία να πυροβολήσουν τα πόδια τους) . Είχα πουλήσει τη θέση μου περί τα 102 καθώς έφτιαχνα ρευστότητα για συμμετοχή στην κερδοσκοπία που πιθανολογούσα κατά την ΑΜΚ της ΛΑΜΔΑ. Καθώς αυτό δεν έγινε έχω ξεκινήσει να την επαναγοράζω (είμαι στο 50%)

      https://www.kathimerini.gr/1056200/article/oikonomia/epixeirhseis/h-prasinh-symfwnia-ths-ee-apeilei-thn-aktoploia

      Διαγραφή
    15. Μάλιστα. Είστε πολύ διαβασμένοι. Που πάτε και τα βρίσκετε; Κάθε σχετικό άρθρο, οπουδήποτε ευρισκόμενο. Μόλις πρόλαβα και το κοίταξα στα γρήγορα. Κάποια τα ξέραμε. Κάποια στοιχεία είναι καινούργια. Δεν νομίζω ότι αιτία είναι το άρθρο.

      Τον ακάθιστο έχετε κ.hippy. Πρέπει να κηρύξει αργία το ΧΑΑ για να ξεκουραστείτε.

      Διαγραφή
    16. Προσπεράσατε φίλε Σύλβιε το "σωστά διορθώνουν" στην πρόταση με τα εταιρικά ομόλογα.

      Στο παρελθόν είχαμε σχολιάσει εδώ την μεγάλη αντοχή τους ακόμα και στα κάτω του ΧΑΑ το 2018. Σαν εξήγηση πιθανολογήσαμε ότι έχουν αγοραστεί-πακκεταριστεί από θεσμικούς. Η ίδια εξήγηση μπορεί να αιτιολογήσει και την αδυναμία τους στο ταμπλό τις προηγούμενες εβδομάδες. Πουλήθηκαν για να γίνουν ίσως συμμετοχή στην ΛΑΜΔΑ ιδιαίτερα με το bonus των €100,000 από τις αδιάθετες που απεφάσισε το ΔΣ σαν "τυράκι" προσέλκυσης κεφαλαίων. Ωστόσο σκέφτομαι πόσο λογικό είναι το ομόλογο GEKTERNAB1 να έχει τιμή 104 (και απόδοση περίπου 3,10%) ενώ το senior του Ελλάκτωρα με την ίδια περίπου διάρκεια 102,40 (και απόδοση 5,85%). Και οι δυο εξίσου υπερδανεισμένες είναι (και θεωρώ τιμιότερη επιλογή την 2η).

      Διαγραφή
    17. Κύριε Σύλβιε επειδή αναφέρατε σε προηγούμενα μηνύματα ότι επενδύετε σε μεγάλο βαθμό εξωτερικό, και σε δείκτες, δύο ερωτήσεις και αν θέλετε προφανώς μου απαντάτε:

      1) Γιατί ασχολείστε με stock picking στο ΧΑΑ; Αν ασχολείστε βεβαίως, απλά το υποθέτω λόγω συναναστροφής στο μπλογκ του μορφονιού
      2) Τι asset allocation έχετε; Σα ποσοστά, όχι ποσά. Ιδιαίτερα επειδή θέλετε να κοιμάστε ήσυχος τα βράδια - και γω.

      Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    18. Πάντα ακούμε με προσοχή τον παλαιό, πρώην μακρυμάλλη επενδυτή. Εύστοχη η σύγκριση. Και καλή η σκέψη υπέρ της δεύτερης.

      Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Δεν τις έχω ανοίξει, δεν έχω ιδέα και δεν ξέρω την ποιότητα των εσόδων της κάθε μίας σήμερα και την κατανομή τους ποσοστιαία. Για παράδειγμα να υποθέσω ότι τα έσοδα από μη κατασκευαστικές δραστηριότητες ίσως οι επενδυτές τα βλέπουν με καλύτερο μάτι και τον δανεισμό με επενδύσεις στην ενέργεια τον συγχωρούν περισσότερο. Και τι ανεκτέλεστο έχει η κάθε εταιρεία και τι δυνατότητα μελλοντικής κερδοφορίας ώστε να αποπληρώνει ευκολότερα; Και τι ποσοστό από το συνολικό δανεισμό χρηματοδοτεί συγκεκριμένα νέα έργα; Όλα αυτά ίσως συναξιολογούνται.

      Σε κάθε περίπτωση η μία έκδοση είναι 600 εκ, με αποκλεισμένα πρακτικώς τα ελληνικά φυσικά πρόσωπα, για τα οποία οι εταιρείες αυτές είναι αναγνωρίσιμες (το 100άρι απαγορευτικό για τον μέσο έλληνα, που θέλει και διασπορά). Απευθύνεται στους θεσμικούς, ξένους κυρίως (που πολλοί μέχρι χθες δεν ήξεραν την εταιρεία) και κάμποσους έλληνες (πόσοι είναι οι τελευταίοι). Η άλλη έκδοση, καθαρά ελληνική, στο 1/5 της πρώτης σε αξία αν δεν κάνω λάθος και με τη δυνατότητα εισόδου με χιλιάρικο. Οι έλληνες μαριδαίοι (όπως τους αποκαλείτε) τη στήριξαν στη συντριπτική της πλειοψηφία και λογικά εκεί παραμένουν. Και το υπόλοιπο θεσμικοί, αλλά έλληνες κυρίως. Πόσοι ξένοι θα πήγαν τότε με πιστοληπτική αξιολόγηση ICAP!

      Διαγραφή
    19. Κύριε Μιχάλη,
      Είμαι αιρετικός ως επενδυτής. Και μακροχρόνιος. Και δεν πρέπει να αποτελώ μοντέλο για τους άλλους. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Στηρίζομαι πολύ στην Ψυχολογία. Αλλά αφού με ρωτάτε. Θα απαντήσω.

      Όσον αφορά τις μετοχές: Οι μεγάλες μου επενδύσεις έγιναν άλλες εποχές. Για κάποιες από τις περιόδους που επένδυσα μαζικά έχω γράψει κάτω από το άρθρο της ΔΕΗ, αν πατήσετε «φόρτωση περισσότερων». Κατ’ εξοχήν στις μεγάλες διεθνείς χρηματιστηριακές κρίσεις (1997-98, 2003, 2008), κόντρα στο ρεύμα, σε στάδια. Είναι οι περίοδοι που δέχομαι να κοιμάμαι ΑΝΗΣΥΧΟΣ. Τις ίδιες αυτές περιόδους μπήκα πάντοτε KAI στην Ελλάδα. Δεν αγνοώ τη χώρα μου. Πάντα ήμουν εδώ. Ενδεχομένως δεν έγινα κατανοητός. Το έγραψα νομίζω.

      Στην Ελλάδα όμως τη μεγάλη, τη μαζική είσοδο, την έκανα αργότερα στα δύσκολα χρηματιστηριακά χρόνια των μνημονίων, όταν το εξωτερικό δεν είχε να μου δώσει ευκαιρίες, επειδή με προσέλκυσε η φτήνια των ελληνικών μετοχών και η απαξίωση. Εκεί αναγκαστικά προσέτρεξα σε Kikou και μετά σε Τάκη (που δεν τον ήξερα). Έχω σημαντική συμμετοχή Ελλάδα σήμερα (ακόμα).

      Διαγραφή
    20. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΟΜΟΛΟΓΑ:
      Παλιότερα δεκαετία 1990 και 2000: convertible bonds διεθνώς. Θεωρούσα ότι θα συμμετέχω στη δυνητική άνοδο της μετοχής του εκδότη, αν αυτή έρθει, με εξασφάλιση του κεφαλαίου μου. Τα αγόραζα από γνωστό μου τότε σε dealing room τράπεζας, αλλά τα επέλεγα μόνος μου. Σε λίγα αξιώθηκα να μετατρέψω. Στα υπόλοιπα η τιμή της μετοχής δεν μου έκανε τη χάρη. Αλλά πήρα το κεφάλαιο μου πίσω εντόκως στο τέλος, στη λήξη των ομολόγων.

      ΤΟ 2008-2009 ΚΟΙΝΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ. Τότε μπήκα μαζικά, με πάθος, στα εταιρικά ομόλογα. Τότε τα γνώρισα και τα μελέτησα. Ξαφνικά στο τέλος του 2008 διαπίστωσα ότι τα διεθνή εταιρικά ομόλογα υπέφεραν περισσότερο από όλα τα περιουσιακά στοιχεία καθώς οι επενδυτές έφευγαν μαζικά, στρεφόμενοι προς τις καταθέσεις και τα κρατικά ομόλογα. Τα spreads των εταιρικών ομολόγων είχαν φτάσει σε εκατονταετή υψηλά, κοντά στο ιστορικό peak του 1932!!! Οι υποσχόμενες αποδόσεις πολλών investment grade εταιρικών ομολόγων είχαν γίνει ισοδύναμες των μετοχών!!! Διάλεγες τα καλύτερα. Σαφώς η τοποθέτησή μου σ΄αυτά ήταν πολύ μεγαλύτερη των μετοχών. Πάλι η Ψυχολογία. Να σκεφθείτε ότι το τελευταίο που δεν έχω πουλήσει λήγει του χρόνου, είναι investment grade και δίνει 17% ετησίως (εσωτερική απόδοση) όλα αυτά τα έτη.

      Διαγραφή
    21. ΣΗΜΕΡΑ: Είναι η πιο άσχημη εποχή. Δεν υπάρχει πεδίο δράσης για μένα. Δεν μου αρέσει να κυνηγώ τα αγαθά όταν ανεβαίνουν. Για σήμερα μάλλον θα έλεγα «To φυλάξαι τ' αγαθά χαλεπώτερον είναι του κτήσασθαι». Ενδεχομένως για τις μέρες μας προσφέρονται καλύτερα οι γρήγορες κινήσεις του κ.hippy, με ανακύκλωση κεφαλαίου.

      ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ:
      -Περιέχει πολλά μετρητά. Σε ισχυρές ξένες τράπεζες, με μηδέν επιτόκιο, κατανεμημένο σε πολλές και με συνδικαιούχους, για να καλύπτομαι και από τα ξένα ΤΕΚΕ, που σε αυτές τις τράπεζες ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί. Και χάνω από τον πληθωρισμό! (Και όλα δηλωμένα και φορολογημένα. Μετά το Μουζάκη θα με ανακηρύξουν ως τον πιο τίμιο φορολογούμενο έλληνα. Βλάκα δηλαδή.)
      -Ακίνητα στην Ελλάδα, σε φυσική μορφή, βαρύτατα φορολογούμενα (όσο κι αν η ενεργός διαχείριση σου κάνει λίγο τη ζωή μαύρη)
      -Funds ξένων Ακινήτων, αγορασμένων από παλιά (έχω πωλήσει μεγάλο μέρος της Αγγλίας, κρατώ όμως αυτά των κατοικιών της Γερμανίας)
      -Private Equity Funds ευρωπαϊκά με έδρα το UK αγορασμένα από το 2002 (έχουν πάει πολύ καλά, ποτέ δεν θα αγόραζα σήμερα), διαρκώς μειούμενα με πωλήσεις μου.
      -Φυσικά ένα σημαντικό ποσοστό σε μετοχές και ομόλογα.

      Διαγραφή
    22. ΠΟΣΟΣΤΑ
      Είναι άδικο να πω ποσοστό γιατί υπάρχουν τα μετρητά, υπάρχουν οι επενδύσεις και υπάρχουν και τα «προς πώληση επενδυτικά στοιχεία». Τα τελευταία είναι αποκτημένα από παλιά σε τιμές 2009 και κάποια ενδιάμεσα της δεκαετίας σε τιμές σκοτωμένες (για κάποιους λόγους) που βρίσκονται σε διαδικασία σταδιακής πώλησης. Επίσης κάποια REITS που είναι αποκτημένα εδώ και δεκαετία ή κάποιες διεθνείς μετοχές αριστοκράτες μερισμάτων αγορασμένες χρόνια. Εκεί αισθάνεται ότι υπάρχει μεγάλη διαδρομή προς τα κάτω για να βρεις την τιμή που τα απέκτησες και αυτό σε κάνει να κοιμάσαι λίγο πιο ήσυχα. Και φυσικά υπάρχει και το ελληνικό χαρτοφυλάκιο που χτίστηκε μεταγενέστερα, τα μνημονιακά χρόνια.

      Χονδρικά, αν εξαιρέσουμε τα φυσικά ακίνητα, στο χαρτοφυλάκιο κινητών αξιών τα μετρητά πλησιάζουν πια το 50% και βαίνουν σταδιακά αυξανόμενα. Το ξέρω είναι αντι μπαφετικό, δεν συνάδει με τους θεμελιώδεις που λένε είμαστε συνέχεια μέσα στην αγορά ή πουλάμε τις μετοχές που υπερτιμήθηκαν και πηγαίνουμε σε άλλες υποτιμημένες κοκ, αλλά αυτό είναι. Κι αν τα πράγματα χειροτερέψουν-φουσκώσουν κι άλλο θα σκεφτώ περαιτέρω την αγροτική γη, τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Αν ξεκινούσα σήμερα με μετοχές, δεν θα αγόραζα τίποτα.

      Διαγραφή
    23. Φυσικά και συμμετέχω. Δεν είμαι όπως παλιά που κάποτε τα πωλούσα όλα και μηδένιζα το μετοχικό χαρτοφυλάκιο (το έχω κάνει το 1999-2000 και ιδιαίτερα ότι είχα στην Ελλάδα). Αλλά συμμετοχή σε πειθαρχημένο ποσοστό, που σε απόλυτες τιμές όμως είναι σεβαστό. Τελευταία είχα λίγο πιο πολύ χρόνο και έγραψα περισσότερο στο blog. Δεν είμαι πάντα εδώ. Πιστεύω ότι όσο το χαρτοφυλάκιο μεγαλώνει πρέπει να ρισκάρεις λιγότερα.

      Αν είσαι 28άρης μπορείς να τα κάνεις όλα FRIGO. Γιατί τότε ισχύει το «Αν όσα πλούτη κέρδισες μπορείς να τα σωριάσεις, σε ένα παιγνίδι τολμηρό να μη τα λογαριάσεις. Κι όταν χαθούν αχάλαστη νάναι η ζωή σου εσένα, χωρίς να παραπονεθείς ποτέ για τα χαμένα». (Από το If, του Κίπλιγκ, που το έχω κορνιζωμένο στο γραφείο μου). Όταν μεγαλώσεις, όπως τώρα, είναι αλλιώς.

      Κάνω και ριψοκίνδυνα πράγματα, ακόμα και σε επικίνδυνες εποχές υπερτίμησης, όπως τα τελευταία έτη που διανύουμε. Αλλά με το ποσοστό του χαρτοφυλακίου που μου επιτρέπεται με βάση τις αρχές μου. Τον Ιανουάριο 2016 έβαλα κάποια λίγα χρήματα σε ρωσικό fund και το έχω ακόμα. Με ενδιέφερε η αγορά αυτή, στην οποία θεωρώ ότι υπάρχουν κάποιες πάμφθηνες μετοχές με πολύ χαμηλά p/e και ήθελα να την παρακολουθήσω. Αλλά δεν το προσμετρώ στο χαρτοφυλάκιο. Δεν το διαφήμισα, για να μην παρασύρω άλλους. Το θεωρώ ως διαγραμμένο, λόγω γεωγραφικού προορισμού, παρότι έχει πάει καλά.

      Ο κύριος Τάκης νομίζω ότι είναι εκπληκτικός στον εντοπισμό των turn around stories και θα είναι ο τελευταίος που θα εγκαταλείψω. Πιστεύω ότι μετά τη ΔΕΗ, η μεγαλύτερη επιτυχία του θα είναι η FRIGO.

      Διαγραφή
    24. Ελπίζω να ικανοποίησα τις ερωτήσεις σας.
      Επιτρέψτε μου τώρα να αποχωρήσω λίγο, γιατί έχω κάνει κατάχρηση τις τελευταίες μέρες και να επιστρέψω στους κανονικούς μου, χωρίς internet και blog Τάκη ρυθμούς. Θα σας διαβάζω αναδρομικά σε εβδομαδιαία βάση.

      Διαγραφή
    25. Κύριε Σύλβιε δεχθείτε τον θαυμασμό μου και τις ευχαριστίες μου .
      Respect!

      Διαγραφή
    26. Κε Σύλβιε πραγματικά υποκλίνομαι! Σας ευχαριστώ που είσατε φίλος μας

      Διαγραφή
    27. Κύριε Σύλβιε,

      Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στο κόπο να μου απαντήσετε. Η σοφία σας και η πορεία σας προκαλούν σεβασμό. Αν κάποτε σας βγάλει ο δρόμος Χανιά και πέριξ, θα ήταν τιμή μου να βρεθούμε.

      Διαγραφή
    28. Απίστευτος ο ΚΥΡΙΟΣ Σύλβιος!!!
      Απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμός και από μένα.

      Διαγραφή
  6. καλημερα!
    οσο περναει ο καιρος μαθαινουμε ολο κ πιο πολλα για τους στοχους της εταιρειας, αλλα κ για το πως θα τους πετυχει.για παραδειγμα μερικα στοιχεια που μαθαμε χθες:

    οι επενδύσεις της, οι οποίες το 2018 ανήλθαν σε 747 εκατ. ευρώ, το 2019 θα κλείσουν στα 650 με 700 εκατ. ευρώ, ενώ το 2020 θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα των 650 με 700 εκατ. ευρώ.

    Αυτό που θα κάνουμε είναι να στρέψουμε τις επενδύσεις μας από τα λιγνιτικά, που ήταν αναγκαίο να γίνουν στο παρελθόν προκειμένου οι μονάδες μας να συμμορφώνονται στους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανόνες, στις ΑΠΕ και τα Δίκτυα είπε ο κ. Στάσσης. Συγκεκριμένα τα περίπου 700 εκατ. ευρώ επενδύσεις του 2020 θα στραφούν σε ποσοστό 70% σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σε ποσοστό 30% στο δίκτυο διανομής.

    O δανεισμός αναμένεται να παραμείνει σταθερός και μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης σύμφωνα με αναλυτές θα γίνει από τις ταμειακές ροές.

    Ως προς το προσωπικό ο κ. Στάσσης έδωσε πιο αναλυτικά στοιχεία για το πλάνο ανανέωσης του προσωπικού της εταιρείας. Συγκεκριμένα σήμερα η ΔΕΗ έχει 15300 εργαζόμενους στον όμιλο και έχει ως στόχο το 2024 να φτάσει τους 11500 υπαλλήλους. Σημειώνεται ότι μόνο φέτος η εταιρεία έχει 1600 αποχωρήσεις με συνταξιοδότηση.

    Στο επόμενο διάστημα προβλέπεται να αποχωρήσουν 4500 εργαζόμενοι εκ των οποίων το 60% θα φύγει με συνταξιοδότηση ή θα έχει θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, ενώ για το υπόλοιπο 40% θα εξαντληθούν τα εργαλεία είτε κινητικότητας εντός του ομίλου, ή για μετάταξη στο δημόσιο ή για επανεκπαίδευση και επανακατάρτιση σε συνδυασμό με πακέτα εθελούσιας κατά το πρότυπο του ΟΤΕ την περίοδο 2012 - 2014.
    Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές χρηματοδότησης της ΔΕΗ ο κ. Στάσσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για έκδοση νέου ομολόγου ενώ αναφέρθηκε και στις δυνατότητες που υπάρχουν μέσω της τιτλοποίησης οφειλών.

    Ως προς το ομόλογο, σημείωσε ότι η εταιρεία κρατά ανοιχτή την option ωστόσο καθώς δεν έχει κάποιο μεγάλο χρηματοδοτικό κενό, έχει την δυνατότητα να περιμένει πιθανή νέα αναβάθμιση που θα βελτιώσει το επιτόκιο και το κόστος για την επιχείρηση. Ανάλογα με τις συνθήκες πάντως η επιλογή παραμένει ανοιχτή.Η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί μέρος της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει με αξία 650 εκατ. ευρώ σε book value, ενώ θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες η αποκρατικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ (έχει ήδη προσληφθεί σύμβουλος).
    .

    Η διοίκηση περιμένει οφέλη από την διασύνδεση των νησιών με υποβρύχιο καλώδιο και κατάργηση του diesel το οποίο επίσης έχει υψηλό κόστος.Υπάρχουν νησιά οπου το κόστος είναι απο 2,5 μέχρι κ 27 φόρες πάνω απ οτι θα είναι μετά τη διασύνδεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ύπνος και ο θάνατος είναι δίδυμα αδέλφια,και ο Περσέας πρώτοξαδελφος....🤫🤫🤫😜

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΗ

    στη δεη, οσο μελεταω τα νουμερα κ το σχεδιο που εχει ανακοινωθει, με τα μεχρι τωρα γνωστα δεδομενα, διαμορφωνω της εξης εικονα:



    οι προβλεψεις για τα μελλοντικα εσοδα,EBITDA,κερδη κτλ που εχει κανει η διοικηση ειναι εξαιρετικα συντηρητικες.



    αυτο μαλλον εχει γινει ωστε σταδιακα να γινεται αναθεωρηση των στοχων προς ακομα καλυτερα επιπεδα.ωστε η διοικηση να δειξει οτι τα πηγαινει ακομα καλυτερα δηλαδη, σε σχεση με τους αρχικους στοχους.



    μπορει τωρα να φαινονται αισιοδοξα οσα διαβαζουμε, με βαση οσα διαβαζω εγω ομως βγαζω το συμπερασμα πως οι εκτιμησεις αυτες ειναι πολυ συντηρητικες.

    ακομα κ απο του χρονου.

    αρχιζωντας απο τη χρηση του 2020,ειναι πολυ πιθανο να περασει τους βασικους στοχους που εχει βαλει(εσοδα, ebitda,λειτουργικο αποτελεσματ κτλ) για την πρωτη χρηση που θα εχουν αποτυπωθει παρα πολλες απο τις αλλαγες.

    η διοικηση το εχει κανει αυτο για να μπορεσει να τις ξεπερασουν με πολυ ευκολια.

    αν δεν κανω λαθος, κ ειναι οντως ετσι τα πραγματα, ειναι περιττο να γραψω τι θα σημαινει αυτο για τη μετοχη.

    εχετε διαβασει λεπτομεριες, τουλαχιστον οσες ειναι γνωστες ακομα, για τους στοχους κ το νεο σχεδιο;;;



    (αν μπορεσω θα παω στη γεινκη συνελευση που θα γινει αρχες του 2020, κ που εκει θα παρουσιαστουν πιο πολλες λεπτομεριες.)

    https://www.dei.gr/el/i-dei/enimerwsi-ependutwn/etairikes-parousiaseis/mesoprothesmes-stratigikes-proteraiotites-tis-dei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πορεία της μετοχής της ΔΕΗ, σκέφτομαι, γιατί να μην παρόμοια με την πορεία που έκανε η μετοχή του Ικτίνου;

      Λέω εγώ τωρα ....

      Διαγραφή
    2. Ε καλά τώρα κ. Τάκη πετάει το μυαλό σας αλλά με συγχωρείτε καμμία σχέση το ένα με το άλλο.
      Αλλά επειδή ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις έχει πολύ λίγες πιθανότητες κατά την άποψη μου.

      Διαγραφή
    3. Χμμμ για να δούμε κυριε Δημητρη.
      Κορύφωση στα 6,2 ή καπου εκεί στο Α τρίμηνο του 2020 και κατόπιν συσσώρευση στα 4 ή κάπου εκεί.

      Διαγραφή
    4. Α ξέχασα
      ΔΕΗθώμεν.
      Το απόλυτο χαρτί του 2019 ήταν!!!!!

      ΔΕΗθώμεν

      Διαγραφή
    5. Λέτε, τελικά , να είναι και του 2020?

      Διαγραφή
    6. Τώρα το βλέπουν πολλοί. Άρα η απάντηση ειναι ΟΧΙ. Βέβαια έχει φανατικούς οχτρούς, όποτε είναι βέβαιο ότι έχει και άλλο πάνω.

      Διαγραφή
    7. Oπως παντα to the point.... Σας ευχαριστουμε σερ 👏👏....

      Διαγραφή
    8. Κυριε Τακη ποτε βλεπετε να παιρνει εμπρος η Frigo....??

      Διαγραφή
    9. Να μην σας απασχολει αυτό.
      Να σας απασχολει να σταθεροποιηθούν οι πωλησεις στα 500 εκατ και αν ειναι δυνατον να είναι αυξητικές, χρόνο με το χρονο.

      Διαγραφή
    10. Συμφωνώ. Το σημαντικό είναι η διατηρισημοτητα των πωλήσεων κυρ Τακη. Οι πληροφορίες μου αυτό μου λένε, γεγονός που βέβαια θα φανεί εν καιρώ... και εξαρτάται πολύ κ από τους προβληματισμούς που υπάρχουν αναφορικα με την γενικότερη πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2020 και συνεπακόλουθα της ζήτησης και των παραγγελιών από τους μεγαλοπελατες της εταιρείας.

      Διαγραφή
    11. Καλημέρα στη παρέα.
      1. Σωθήκαμε από τα παράπονα με την ακινησία του ΠΕΡΣΕΑ ευτυχώς δηλαδή γιατί ένα χρόνο μόνο στο νοσοκομείο που δεν μας στείλανε οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.
      2. Πιθανολογώ κορύφωση της ΔΕΗ γύρω στα 7 (μέσα στο 1ο εξάμηνο) αλλά όχι πιό κάτω από τα 5,50.

      Διαγραφή
    12. ΦΡΙΓΟ:ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΤΑΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.

      Διαγραφή
  9. στη δεη,να σας δωσω μια ταξη μεγεθους για να καταλαβετε λοιπον γιατι σκεφτομαι πως ισως η προβλεψη για 650 εκ ευρω ebitda το 2020 να ειναι συντηρητικη:

    η δεη για το 2020 κανει προβλεψη 650 εκ ευρω ebitda.

    για το 2019, για το οποιο εχει ηδη ανακοινωσει 9μηνο, η προβλεψη ειναι 320-370.
    εστω οτι τελικα δειχνει 350.
    τα 350 αυτα θα ειναι ολα το δευτερο εξαμηνο του 2019, μιας κ το 1 εξαμηνο του 2019 παρουσιασε σχεδον μηδενικα ebitda.

    στο δευτερο εξαμηνο του 2019 δηλαδη ,με πολυ λιγες απ τις αλλαγες που διαβαζουμε να εχουν εφαρμοστει(για παραδειγμα τα ΝΟΜΕ καταργηθηκαν αλλα η δεη εχει υποχρεωση να προμηθευει με ρευμα εως 30/06/2020.το οφελος θα φανει απο κει κ περα) θα δειξει περιπου 350 ευρω ebitda.

    καταλαβαινετε τωρα γιατι σας λεω οτι η προβλεψη για 650 ευρω ebitda το 2020, οχι μονο δεν ειναι αισιοδοξη, αλλα ισως να ειναι κ συντηρητικη??

    αρκετα σας ζαλισα για σημερα ομως!!
    αλλωστε εδω θα ειμαστε να συζηταμε οσο μαθαινουμε πιο πολλα, αν κ εχω την εντυπωση πως η συμμετοχη που επενδυτικου κοινου στη δεη ειναι πλεον περιορισμενη.στη διαρκεια της ανοδου η πλειοψηφια πουλησε.δεν ξερω δηλαδη ποσοι ενδιαφερονται πια για τη μετοχη.
    απο κει κ περα βημα-βημα γιατι τα δεδομενα παντα μπορει να αλλαξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν για το 0 δίνεις 0,1 για το 1,4 πόσο δίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μια εταιρεία που λειτουργεί στον αυτόματο λόγω τραπεζών,με 200 εκ τζίρο,και με 5!! εκ ευρώ+1ευρω πήραν την εταιρεία..και σε δύο χρόνια θα είναι ο μεγαλύτερος όμιλος πανευρωπαϊκά...

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανανια γραφτε .... αλλα μην κολλάμε στα ίδια και στα ίδια.
      Μια φορά κάθε μέρα δεν φτάνει;

      Διαγραφή
    2. Εσείς τελικώς έχετε απο τον πεθαμένο και κοιμισμένο κανένα χαρτάκι ή μόνο κράζετε;

      Διαγραφή
    3. Ναι αλλά τις πληροφορίες για τις δπ σε Νηρέα σελοντα που έβαλε ο κύριος Άρης γιατί τις αφαιρέσετε? Το σχόλιο του?Του κυρίου hippy το σχόλιο?

      Διαγραφή
    4. Μπανανία αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι δεν έχουμε ούτε Νηρέες ούτε Σελοντες. Μείναμε μακριά από αυτούς τους αρχισάπακες χάρη στον Τάκαρο που τα έχει γράψει μήνες πριν γεννηθείς εσύ στην διαδικτυακή κοινότητα.

      Εσύ το λοιπόν θα κριθείς για τα λεγόμενα σου ΜΟΝΟ αν και εφόσον γίνει ΔΠ στον Περσέα που έχουμε ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ γίνει στην τιμή που έγραψες. Εκεί θα δούμε τι ψάρια έπιασες.

      Διαγραφή
    5. "Μείναμε μακριά από αυτούς" Όλοι μαζί πηγαίνετε? Αχαχαχαχχ.

      Διαγραφή
    6. Την περίοδο μετατροπής του ομολογιακού δανείου μια χαρά χρήματα βγάλαμε απ΄το Νηρέα...και μερικά σήμερα καθώς από πέρσι περιμέναμε την ΔΠ. Επιπλέον προτιμώ να διασωθεί μια εταιρεία που παράγει παρά μια εταιρεία που εισάγει.

      Διαγραφή
    7. Οι ιχθυοκαλλιέργειές μας ήταν κάποτε σημαντική πλουτοπαραγωγική και εξαγωγική πηγή για τον τόπο μας. Πρέπει να ενισχυθούν και να ευχόμαστε να πάνε καλά. Το ομόλογο εκείνο φίλε hippy δεν το μετέτρεψα. Δεν πιεζόμουν να κάνω κάτι άλλο τα χρήματα… Τελικά μας το πλήρωσαν πρόωρα (σε όσους μείναμε), ακέραιο χωρίς κανένα κούρεμα και κανονικά με όλους τους τόκους. Εξέδωσαν νέο οι τράπεζες χωρίς τους «μικρούς».

      Διαγραφή
    8. Συγχαρητήρια για την αντοχή και την επιμονή σας φίλε Σύλβιε. Μια μεγάλη (ειλικρινά) τύψη που έχω είναι ότι στην έξοδο από την ΓΣ τότε δεν έδωσα την προσοχή που έπρεπε στον "ευπατρίδη" (ως προς το στυλ) αδελφό και έχασα έτσι την ευκαιρία να μάθω περισσότερα για τον διαβασμένο οικουμενικό επενδυτή που εκτιμώ. Έχω δυο δικαιολογίες (της πλάκας). Πρώτον δεν είχα συνδέσει τα nick names και δεύτερον μόλις είχα γνωρίσει τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ που με την εξωστρεφή του προσωπικότητα σκεπάζει τα πάντα.  Μια και δόθηκε η ευκαιρία εκφράζω τη λύπη μου.  Γνωρίζω βέβαια ότι εγώ έχασα.

      Διαγραφή
    9. Έλα φίλε hippy, πως τα λες έτσι! Εγώ τα έχω σχεδόν παρατήσει. Από τον παλαιό Τζον Λένον της φωτογραφίας, παίρνουμε εδώ καμία ιδέα.

      Διαγραφή
    10. Ως προς τις μετοχές (δυστυχώς) είμαι εξαρτημένος. Κάθε μέρα θα πάρω μια μικρή δόση, οπότε παρακολουθώ ανελλιπώς.

      Δηλώνω όπως κι εσείς τα πάντα. Οπότε ως προς τα ομόλογα έχω επειδή δεν αντέχω τις μηδενικές αποδόσεις των τραπεζών ψάχνομαι στα zero coupon προσέχοντας βέβαια τον εκδότη (ΑΑ τουλάχιστον)

      Διαγραφή
  12. Premium 100% προσφερει η Amerra σε σχεση με την τιμη του ταμπλο για τη Σελοντα.Αραγε αυτο εχει σχεση με ποσοστο μετοχων που εχει η Σελοντα σε γνωστη μας εταρεια;Για τη γνωστη μας εταιρεια τι premium πρεπει να δοθει σε σχεση με την τιμη του ταμπλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σερ Τάκη νομίζω ότι δεν ξέρετε τίποτα για Περσέα...γράφετε για Μάρτιο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ΔΠ σε Νηρέα σελοντα,όταν από σήμερα πχ στο Νηρέα που βλέπω λίγο θα εξασφαλίσει το 90% των μετοχών και θα λήξει η υπόθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το 12% του μπλογκ έχει συμφωνήσει,οπότε αν αποκτησει και αλλες 9 εκ μετοχές ξεμπερδευει η αμερρα με τον πρώτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας μέλλει κύριε Ανανία τι θα κάνει ο πρώτος και ο δεύτερος

      Διαγραφή
    2. Εσείς δεν γράψατε ότι πρέπει να τελειώσουν οι διαδικασίες σε Νηρέα σελοντα πριν λίγες μέρες σε απάντηση? Εκτός αν εννοείτε να τελειώσει η συγχώνευση τους σε κάνα χρόνο,για να ασχοληθούν με Περσέα...

      Διαγραφή
    3. Μπανανία διαφώτισε μας γιαντα πετάει στο ταμπλο ο ΠΕΡΣΕΑΣ σήμερα.

      Διαγραφή
    4. Λόγω ΔΠ σε σελοντα και Νηρέα τον πήραν τα σκάγια,50 πράξεις με 14 Χιλ κομ από 300 η μία..χαροκαμμενοι κερδοσκόποι τζογαρουν,αλλά απο αύριο μπορεί να μην ανοιξει,θα ξαναγυρίσει στον ύπνο το βαθύ..

      Διαγραφή
  15. Εγώ απορώ αφού η αμερρα έχει τα δύο εργοστάσια του Νηρέα,γιατί δεν προσεγγίζει τον μπιτσακο τον βασικό ανταγωνιστή ,να δώσει το ποσοστό της να ξεμπερδευει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Amerra εδωσε εγκαταστασεις λογω της ευρωπαικης επιτροπης ανταγωνισμου,για να γινει η εξαγορα των εταιρειων.Στο μελλον δεν εμποδιζει τιποτα την Amerra να αυξησει την παραγωγη η τις εγκαταστασεις, αναλογα με τις αναγκες και της αραβικης αγορας η γενικα τις πωλησεις της εταιρειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τάκη σήμερα που το χαρτί κεντάει για πες τι βλέπεις να συμβαίνει...έχει τα δεδομένα πια γνωστά... τα σαπάκια πουλήθηκαν για χρυσάφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πριν ένα μήνα έγραψε: από 1.5 έως 1.7 το βλέπω κύριοι..Μετα το γύρισε,στο δεν θέλουμε ΔΠ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Βρε Ανανία τα είπαμε άσε το Τάκη να λέει τα δικά του δεν είναι μάγος εσύ μπορείς να μoυ πεις γιατί καίγεσαι αφού δεν έχεις το χαρτί ;
      Τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα.

      Διαγραφή
    2. Κυριοι ειλικρινά με κάθε σεβασμό στην προσφορά των γνώσεων σας απορωωπως μπορείτε και συνδιαλεγεστε με αυτό το εμπαθεστατο Τρολ.Καταντησε ανυπόφορο και κουραστικό δεν νομίζετε?

      Διαγραφή
  19. Χαιρετε.
    Κυριε Τακη κανε μια χαρη σε μενα και τους πιστους αναγνωστες σου.Μην απαντας πλεον τους επομενους 2-3 μηνες για ΠΕΡΣΕΑ και ΔΡΟΜΕΑ και ταιζεις παλι τα τρολ. Ασε το ταμπλο να μιλησει που δεν κανει ποτε λαθος,κι αν κανει το διορθωνει.Μηπως τυχον ησυχασουμε.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κυρ Τάκη καλησπέρα. Δεν σε έχω ξαναρωτησει σχετικά... Ψώνισα χτες το πρωι 5Κ Λάμδα. Μιας κ δεν έχουμε αναφερθεί σχετικά έχεις άποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δρομέας δεν ακουμπάει κανείς πάνω από 0.38 ,οι μαριδαιοι έχουν αρχίσει και ξυπνάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και επειδή έχετε κουράσει με τον περσεα,απο μέσα Γενάρη θα ξεκινήσει η συγχώνευση των εταιρειών.θα έπρεπε να γίνει ΔΠ και στον δικό σου ταυτόχρονα,για να μπει και αυτός στην παραπάνω διαδικασία..Οπότε παπαλα η ΔΠ...Τωρα μενουν τα χρωστουμενα,και πόοοοοτεεε και ααααν κάτσουν στο ίδιο τραπεζι,αααν τα βρουν ,αααν πάνε στα δικαστήρια,απλά πράγματα κατανοητά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε φίλε Ανανία μας γκάστρωσες με τον περσέα και το Δρομέα. Εγώ δεν έχω καμία απο τις δύο αλλά το +10 στον Περσέα σήμερα πού το αποδίδεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γίνει μια ΔΠ σε μια τράπεζα δεν θα τρέξει όλος ο κλάδος πόσο δε σε χαρτί που έχει μετοχική σχεση? Αλλά εμένα με προβληματίζει το εξής..ο Περσέας ήταν πρώτα βασικός προμηθευτής του Νηρέα,μέχρι που απέκτησε δικές μονάδες ,kego κλπ,και μεταπήδησε αποκλειστικός στη σελοντα..Τώρα που και η σελοντα θα προμηθεύεται από τον Νηρέα,ποιο είναι το μέλλον της εταιρείας αν δεν γίνει ΔΠ? Ακόμα και αν θα πάρει μέρος από τα χρωστουμενα,θα είναι επί ξύλου κρέμαμενος...ποτέ θα ξαναδεί τζίρους 45 εκ????

      Διαγραφή
    2. Κύριε eloy

      Ο Περσέας ενοποείται στον Ισολογισμό της Σελόντα με τη μέθοδο της καθαρής θέσης και ως εκ τούτο δεν εμφανίζεται πουθενά κανένα περιουσιακό στοιχείο του Περσέα, ούτε η όποια αξία του. Το μονο που εμφανίζεται είναι ένα ποσό 3,8 εκατ ευρώ που αναλογει για το 41,5% ... όταν τα ίδια κεφαλαια του Περσεα είναι 24,4 εκατ.
      Η Δ.Π. της Σελοντα ήταν +0,1 ευρώ ανα μετοχή , όταν τα ίδια κεφαλαια της ειναι Αρνητικά 0.2 ανα μετοχή.
      Ετσι αποφάσισε ο ανεξάρτητος εκτιμητής. Τι κάνει νιάου νιάου;
      Αυτά μπορώ να γράψω.

      Διαγραφή
    3. Δεν πουλάμε Περσέα. Να έρθει ο Λεώ να μας ξεφουσκώσει τα μυαλά.
      Γίνεται καλωπισμός λέει ο Λεώ. Θα βγάλουν τις νύφες έξω για παρέλαση και τις καλωπίζουν λέει. Μόνο Τ.Τ αγόραζε ο παικτούρας την πολύφερνη νύφη και Πειραιώς το hot story των Βαλκανίων.

      Γειά σου Τάκαρε πέρασα για μια βόλτα σήμερα.
      Τα λέμε.

      Διαγραφή
    4. Μπανανία πότε θα γίνει τελικά η ΔΠ στον Περσέα στα 0.95€ που μας έλεγες????Να ξέρω να πουλήσω!

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ γιατρέ καλημέρα.
      Αν θυμάμαι καλά μετά το 1,80 το βλέπουμε.(Αγορασμένος στο 0,78 ).

      Διαγραφή
    6. Τι τραβάμε σύντεκνε Spooky. Έχουμε πήξει στους "γνώστες" των αγορών. Ένας αυτός και ένας ο Φοίβος η Ερμής που σόρταρε την ΔΕΗ στα 1.20€ επειδή θα πήγαινε στα 0.50€ και προχθές μας είπε ότι έχει στοπ στα 4.40€!!!Του έχουν πάρει τις σωβράκες και έχει στοπ 3 ευρώ πάνω απο εκεί που σόρταρε. Ο δε Ελλάκτωρας που θα πήγαινε 0.50€ και αυτός δίνει πόνο.

      Τι τραβάμε μπρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

      Διαγραφή
    7. Κάποιοι είναι παίκτες κατά φαντασία καθώς είναι κατεστραμμένοι.Για να έχεις λογαριασμό παραγώγων και να σορτάρεις πρέπει να έχεις πιστωτικό υπόλοιπο η/και χαρτοφυλάκιο.Δυστυχώς ο 'αέρας' τελείωσε και είναι απαραίτητα τα € στον λογαριασμό για αγοραπωλησίες.

      Διαγραφή
    8. Πρόκειται για μικρο traders που πάνε για ένα μικρό κέρδος βραχυπρόθεσμο, ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΕΙ. Αν δεν τους κάτσει βαράνε ένα stop loss και τελείωσε η Ιστορία.
      Συνήθως ακολουθούν άλλους ή ακούν φημολογίες. Όταν βαράνε τα stop loss, βγαίνουν και στο διαδίκτυο και κράζουν όποιους ακολούθησαν στα τυφλά.

      Διαγραφή
    9. Αν προσέξετε στο Capital δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας να γράφει για τον πεθαμένο. Που είναι όλοι αυτοί που κάποτε γράφανε ολημερίς και ολονυχτίς;
      Τους βγάλανε όξω ... τους ξέραναν.

      Διαγραφή
    10. συγχαρητηρια ΣΕΡ για αλλη μια φορα με βαση οσα αναφερετε η δημοσια προταση στον περσεα θα γινει σε τιμη απο 1,80 και πανω εαν υπολογεισουν και τις μετοχες τις πειραιως μπορει να φτασει και μεχρι το 2,20 .το θεμα ειναι οτι η μετοχη εμεινε στα αζητητα ολο το 2019 και πολλοι πουλησαν αναμεσα τους και εγω για να μην χασουν την ανοδο σε αλλες μετοχες .σιγουρα και εσεις ειχατε αμφιβολιες καποιες στιγμες αλλα τελικα δικαιωθηκατε οπως και στην ΔΕΗ .δικαιωθηκατε στο φιναλε του 2019 σε ΔΕΗ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ .τελικα αποδειχτηκε για ακομη μια φορα οτι σε ρηχη αγορα οπως το ΧΑ ο σημαντικοτερος παραγων ειναι η καταληλη χρονικη στιγμη.υ.γ την καινουργια χρονια θα ακολουθησω τυφλα τα χαρτια που θα προτεινετε εστω και εαν δεν τα πιστευω .θα γινω και εγω ενας παπαγαλος .

      Διαγραφή
    11. Θα δούμε κύριε Ελλάνιε.
      Αυτό που εχω σχεδόν σίγουρο είναι ότι ο Κυριακού θα πουλήσει.

      Διαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. Και προσέξτε όταν ο φιλτατος Ανανίας δίνει χαρτί δεν είναι για την επόμενη τριετία να είναι τσάμπα μαγκας...Ούτε καν Μεσομακροπροθεσμα..ο λύκος θα είναι στο τριευρο μέχρι το Πάσχα...

      Διαγραφή
    2. Επιτέλους!!! Ο σύντεκνος έδωκε χαρτί. Για να δούμε τώρα πόσα φίδια βάνει ο σάκος!

      Διαγραφή
    3. Ανάσταση έδωσε χαρτί! Γιατρέ μήπως είναι στην επιτροπή για τις ηλεκτρόνικες ταυτότητες.

      Διαγραφή
    4. Απο τα ΚΡΙ ΚΡΙ και ΕΤΕ και μόνο αυτά ... ξάφνου προέκυψε ο κακός Λύκος.

      Αλλά μου είπατε να μην απαντώ.

      Διαγραφή
    5. Άρα μπρε κοπέλι δίνεις Λύκο αλλά τον έχεις πουλήσει πριν το σημερινό +6% (και όχι 9%)...Ότι του φανεί..

      Silent έχει βρωμίσει η πιάτσα λες και πήρε ήδη τον διαγωνισμό. Κάτι Γερμανικοί Γαλλικοί και Αμερικανξκοι κολοσσοί που επίσης κατεβαίνουν προφανώς δεν μετράνε.
      .

      Διαγραφή
    6. Κυριε Τακη χαιρομαι που λαμβανετε υποψη σας τις υποδειξεις των πιστων φιλων του blog σας που σεβονται και αγαπουν τον χωρο σε αντιθεση με την ρυπανση των τρολ.
      Αποδεικνυετε οτι εκτος απο Playboy (παλαιοτερα) ειστε και Jentleman.

      Διαγραφή
    7. Τι μου θυμίσατε!!!
      Ως playboy ξεκινήσαμε ως πλάκα και που βρεθήκαμε κύριε Γιάννη!!!
      Πάνω απο 12 χρόνια!!!
      Μια ζωή ολόκληρη

      Διαγραφή
    8. Πόσα nicks? Πόσα διαφορετικά ψευδώνυμα πέρασαν.
      Εις πείσμα όμως πολλών. 12 χρόνια Τάκης Μορφονιός ... μόνο ο κύριος hippy άντεξε στο χρόνο.

      Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο άλλο σταθερό nick που να είναι και πολυγραφότατος ταυτόχρονα.

      Διαγραφή
    9. Για να θυμουνται οι παλαιοτεροι και να μαθαινουν οι νεωτεροι !

      Διαγραφή
    10. Και άλλοι πιστοί κύριε Τάκη αλλά όντως οχι πολυγραφότατοι!

      Διαγραφή
    11. Άλλος ένας επίμονος στην ταυτότητα του κύριε Τάκη,σε όλα τα φόρα.Έχετε όμως δίκιο ως προς την συχνότητα διατύπωσης θέσεων,προτιμώ να μελετώ εσας,τον Ηλία,τον Σύλβιο και τους αρκετούς εξαίρετους επισκέπτες σας.Λιγομίλητος ο κυρ΄Νίκος,μάλλον όμως τα καταφέρνει στο παίγνιον.Καλημέρα σας αγαπητοί,καλές γιορτές να έχετε.

      Διαγραφή
    12. Κυριε Τακη εγω μπορει να μην ειμαι πολυγραφοτατος αλλα σας διαβαζω ολα αυτα τα χρονια. Πριν 11 χρονια ξεκινησε η ενασχοληση με το ΧΑ και εχω βοηθηθει τα μεγιστα απο το site σας. Απεφυγα τις τρσπεζες στις επενδυσεις μου ολα αυτα τα χρονια και εδωσα βαρυτητα στις υπολοιπες που εχετε αναλυσει κατα καιρους και εχω(ειχα σε οσες πουλησα)αποδοσεις τρελες ολο αυτο το διαστημα. Σε οσους μιλησα για το ΧΑ αυτο το διαστημα(στην κριση) και ειπα οτι πολλες μετοχες δινουν υπερκερδη με περασανε για τρελο. Τι σημασια εχει. Μπορω να γραψω κι αλλα παντως καταλαβατε το πνευμα μου. Μπορει να μη ξερω να αναλυω τον ισολογισμο οπως εσεις(ξερω τα βασικα δεν εδωσα πολυ σημασια στο πανεπιστημιο) αλλα μπορω να καταλαβω. Ποσο πιο ξεκαθαρος να γινω για τη συμβολη σας ...-)

      Διαγραφή
    13. Να ρωτήσεις τον Λεωτσάκο να σου πει για τον Λύκο πως τον είδε.
      Χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    14. Γιατρέ δεν νομίζω ότι τους υπολογίζει μόνο κακό Λύκο και διαπλοκή βλέπει. Η φάση του είναι αιώνιος έφηβος. https://www.youtube.com/watch?v=bhdllX-u89E

      Out here in the fields
      I fight for my meals
      I get my back into my living
      I don't need to fight
      To prove I'm right
      I don't need to be forgiven

      Don't cry
      Don't raise your eye
      It's only teenage wasteland

      Διαγραφή
    15. Πότε γεννηθήκατε κ. silent? Το έχω το LP (όπως και το Tommy και το Quadrophenia)

      Διαγραφή
    16. Hippy δεν έχει σημασία πότε γεννήθηκε κάποιος μουσική παιδεία και καλό αυτί θέλει να έχεις. Πάντως τη χάρα του Κύριου Τάκη όταν πέφτουν ta καλά χαρτιά και αγοράζει την έχω συνδέσει με αυτο το τραγούδι https://www.youtube.com/watch?v=uwiTs60VoTM.

      If it keeps on rainin' levees going to break
      If it keeps on rainin' levees going to break
      When the levee breaks, have no place to stay

      Διαγραφή
    17. Και θα μου επιτρέψετε και μια αφιέρωση στον κύριο Ανανία μετά και το σημερινό τίναγμα του Περσέα. https://www.youtube.com/watch?v=75W_MSGfPPU.

      Διαγραφή
    18. Να αφιερωσω και γω με τη σειρα μου στον φιλο μας ανανια ενα βιντεο με τις καλυτερες φαπες του κωστα τσακωνα. Επισης αναμενω με ανυπομονησία το νεο του ψευδώνυμό.

      https://www.youtube.com/watch?v=M7BDYIGCRgA&t=33s

      Διαγραφή
  25. ειμαι ενας απελπισμενος που θελει να πουλησει καρατζη αλλα δεν μπορει και ψαχνει απεγνωσμενα αγοραστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Why? 8.15?
      Tον αναλύαμε με ειδική αναφορά και με presentation

      http://mitarola.blogspot.com/2014/10/blog-post_13.html?m=0

      (σε πολύ λίγες ετσιρίες εχω αφιερωσει τοσο χρονο για να την κανω presentation) εκει γύρω απο τα 2 ευρώ, τότε πριν 5 χρόνια και πριν ακόμη ερθει ο καταστροφεας Τσίπρας ... λέγαμε τσάμπα κατω απο τα 2 ευρώ ... και υπαρχουν αναγνώστες μου που αγοραζουν στα 8; Γιατί; επειδή έγιναν κάποια πακέτα;

      Δεν αγοραζουμε ποτε πανω ... μόνο κατω αγοράζουμε, πολύ κάτω ή σε πολύυυυυ γερες διορθώσεις και οταν σχεδον ολοι κλαινε και λερωνουν βρακακια.

      Διαγραφή
    2. Η παρουσίαση είχε γίνει κατόπιν δικού μου ερωτήματος (νομίζω η πρώτη μου ανάρτηση στο blog) και μετά το πράσινο φως του κ. Τάκη είχα αγοράσει φουλ! (Ευχαριστώ και για αυτό κ. Τάκη).
      Προσωπικά πουλησα πολύ εύκολα τα τετραπλάσια κομμάτια στα 7κατι (την ίδια μέρα πουλήθηκαν όλα). Βέβαια τις επόμενες ημέρες έκανε το γρήγορο ράλι και ίσως αυτό εξηγεί το πόσο εύκολα πούλησα (κάποιοι ήξεραν και μάζευαν κομματια).
      Θεωρώ ότι με λίγη επιμονή θα τα πουλήσετε χωρίς πρόβλημα.
      Από την άλλη (και ασχέτως όσων σέρνω στη διοίκηση) θεωρώ ότι είναι αμαρτία να πουλησετε αυτη την μετοχή με ζημιά. Οι πιθανότητες να χάσετε χρήματα (έστω και στην τιμή που αγοράσατε) θεωρώ ότι είναι πολύ μικρή.

      Διαγραφή
    3. Φήμες λένε ότι ο Λεωτσάκος βλέπει κάτω τον Καράτζη. Θα βάλει βελόνια στα φουσκιά του.μουχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Ο κύριος 65yearsold θίγει ένα σοβαρό θέμα αυτό της εμπορευσιμότητος. Εάν μελετήσουμε το ιστορικό των εταιρειών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης την τελευταία 5ετία βλέπουμε ότι πριν τις ανακαλύψει, καθαρίσει και τις τοποθετήσει στην προθήκη ο κύριος Τάκης (και αργότερα ο φίλος του μ/μ) εκτός απ΄τις παράλογα φτηνές αποτιμήσεις είχαν και ασήμαντη εμπορευσιμότητα.

      Το 2019 ήταν μια χρονιά εξαιρετική. Νομίζω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εταιρειών το ταμπλό αποκατέστησε τις αδικίες. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Όπως συνηθίζει να κάνει προεξοφλεί εξίσου σημαντική πορεία στο μέλλον κάτι που δεν είναι εύκολο όπως φαίνεται στα 6μηνιαία-9μηνιαία αποτελέσματα αρκετών αγαπημένων εταιρειών του μπλογκ (πχ ΤΕΝΕΡΓ, ΕΥΑΠΣ, ΙΝΤΕΤ ΜΥΤΙΛ κλπ) που δείχνουν επιβράδυνση. Ξέρουμε επίσης ότι για ν΄ανέβει μια μετοχή σκαλοπάτια χρειάζονται όλο και μεγαλύτερος όγκος, όλο και περισσότερα κεφάλαια. Σκέφτομαι λοιπόν "εξαιρετική εταιρεία ο ΚΑΡΤΖ, η ΠΠΑΚ,  ο ΧΑΙΔΕ, , ο ΠΑΠ, ο, ο, ο,...εάν όμως μου βρεθεί μια ευκαιρία και χρειαστώ τα χρήματα με έχουν σκλαβωμένο...γιατί λοιπόν να μην την ανταλλάξω (σε πρώτη ευκαιρία) με μια άλλη, επίσης εξαιρετική που να έχει κι εμπορευσιμότητα (πχ ΙΚΤΙΝ).". Νομίζω ότι θα δοθεί η ευκαιρία στο επόμενο 3μηνο και καλό είναι να ξέρουμε τι θέλουμε.

      (εννοείτε ότι ΔΕΝ έχω θέση σε καμιά απ΄τις "μικρές" εταιρείες που ανέφερα)

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι πρόβλημα η εμπορευσιμότητα. Το πρόβλημα είναι να μπορεί κάποιος να διαγνώσει σωστά και να έχει την απαραίτητη υπομονή, αγοράζοντας χαμηλά, να πετύχει υπεραποδόσεις 200% εως και 1000%. Τέλος πάντων να πετυχει υπερ-υπερ-αποδοσεις ... βάλτε εσεις τα νούμερα.
      Μετά τα πράγματα ειναι πανευκολα για να πουλήσει, αν βαρέθηκε ή αν θέλει να κάνει κάτι άλλο τα λεφτά του .... αρχίζει μια μέρα να πουλάει στα βαθιά μείον και ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΜΕΣΑ! Θα βρεθούν οι αγοραστες. Πάντα βρίσκονται.

      Διαγραφή
    6. καλησπέρα σας!!
      ακόμα και 1-2 εκατομμύρια να διαχειρίζεται κάποιος η εμπορευσιμότητα δεν είναι ουσιαστικό πρόβλημα. Βέβαια αν κάποιος θέλει να μπορεί να πουλήσει άμεσα τότε αυτές οι μετοχές δεν κάνουνε για αυτόν.
      Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι όταν κάνεις σωστή επιλογή κάποια στιγμή η αγορά θα σου επιτρέψει να πουλήσεις όλα σου τα κομμάτια πολύ υψηλότερα...πχ κανακης,καρατζης,φλεξο,ικτιν,κουεστ,κτλ

      Προσωπικά στο Καράτζη δεν πήρα θέση παλιότερα...είχα άλλες προτεραιότητες που και αυτές πήγανε εξαιρετικά...οπότε μικρό το κακό...

      Σε αυτά τα επίπεδα είμαι αγοραστής διότι θεωρώ από το Ελληνικό χρηματιστήριο ίσως να είναι η πιο φθηνή μετοχή. Δίκαια τιμή βάζω περίπου στα 13-14 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα.

      Διαγραφή
    7. Ωραια τα λέτε κύριε Πανάγο.
      Σας χάσαμε.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Panago θα συμφωνήσω. Εάν έχει να διαχειρίζεται κάποιος 1-2 εκατομμύρια η εμπορευσιμότητα ΝΑΙ δεν είναι ουσιαστικό πρόβλημα....μπορεί να τοποθετήσει 100-150Κ στις εταιρειες που αναφέρετε.

      Διαγραφή
    9. Η δική μου άποψη είναι ότι ο επιχειρηματίας είναι αδιάφορος, μέρισμα δε δίνει ποτέ τι να τον κάνω να τον έχω να τον κοιτώ. Καλό του δρόμο. Να μου δίνει δηλαδή τι κύριε hippy μόνο από υπεραξία αλλά γιατί να τον αγοράσει κάποιος αν δε δίνει μια ακόμη και να βγάζει. Προσωπικά σαν επενδυτή δε με καλύπτει πήρα τα κέρδη μου και καλό του δρόμο και πολύ υπομονή στους κατέχωντες. Η φλέξο δίνει κάτι έστω συμβολικά 1% το δίνει, επίσης έχει και ξεκάθαρο αντικείμενο.

      Διαγραφή
    10. Τα ιδια γραφω κι εγω παραπανω. Υπεραποδοσεις και πουλας οποτε θες. Αργα και σταθερα.Καμια αλλη κυριε Τακη.

      Διαγραφή
  26. Φαντάζεστε να γινόταν καμμία ΔΠ αλλά σελοντα με κάνα διευρο στον Περσέα σήμερα? Θα έριχνα μαύρη πέτρα στο ΧΑΑ και θα πήγαινα να μονασω...Πόσοι θα το ονειρευτούν σήμερα να σηκώσουν το χέρι τους..😆😆

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι τώρα απαντήσατε σωστά στο εμπαθη ψυχωτικο τρολ Κύριε Τάκη ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΎΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΎΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΣΑΙ.

      Διαγραφή
  27. κυριε τακη συμφωνω ομως απο τα 2 ευρω μεχρι σημερα η αναπτυξη της οπως εχεις πει δικαιολογει πολυ πιο πανω απο τα 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη στιγμή, όπως βλέπω τις εντολές, μπορείτε άμεσα να δώσετε τα μισά στο 7,80.

      Διαγραφή
  28. Αυτος ο Λεωτσάκος πάλι φουσκώματα και ξεφουσκώματα βλέπει.
    Πείτε του να πιει καμιά σόδα να χωνέψει.
    Αν βλέπει μετοχή πάνω, πάει κατευθείαν για ψυχοθεραπεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. (Ήχος σειρήνας)

    AMBER ALERT

    Εξαφάνιση επενδυτή! Μπορείτε να βοηθήσετε;

    Εξαφάνιση επενδυτή από το διαδίκτυο. Τελευταία φορά εθεάθη στα blogs του Capital, Μορφονιού, Εκηβόλου και απαντάει σε πολλά ονόματα όπως Ανανίας, Robotaki, Προφήτης και πάαααρα πολλά άλλα. Υπάρχουν μαρτυρίες πως ψελλίζει ακαταλαβίστικες φράσεις όπως "ΔΠ στα 0.95" και "Ελδεάρχες του Δρομέα"

    Αν γνωρίζετε κάτι, επικοινωνήστε με το Χαμόγελο του Γκουρού"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Επικοινωνήστε με τη Νικολούλη. Εμένα πάντως μου είπαν οτι εθεάθη σε καφετέρια της οδού χρηματιστηρίου μεταμφιεσμένος σε κυρία. Οπότε συμπεραίνο οτι το επόμενο nikname του θα είναι monica belucci!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πφφφ..5 μήνες στο 1.2 δεν ήταν? Ξαναπήγε μια βόλτα....Μέχρι να κλειστεί το ραντεβού της αμερρα σε κάνα τριμηνο! οπως λεει ο Σερ τακης γιατί δεν εχει χρόνο ο αντυπας ,θα το κάνει το δρομολόγιο αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίδωμεν.
      Εσείς πάντα ξέρετε καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Κε Τάκη τι ειναι αυτο που σας ιντριγκαρει στη ΦΡΙΓΟ σε σχεση πχ με την ΑΛΜΥ;η οποια εχει χαμηλα μεν ιδια κεφαλαια (στη φριφο ειναι πλην), υψηλο δανεισμο, εξωστρεφεια οπως η ΦΡΙΓΟ και γενικα ειμαστε στην εποχη των χαμηλων επιτοκιων και των ευνοικων θα ελεγα ρυθμισεων ως προς τις μεγαλες επιχειρησεις.επισης οι διοικησεις εχουν κανει εξισου σοβαρα λαθη. Βλεπω πολλες ομοιοτητες και γενικα εχω παρατηρησει οτι δεν την εχετε σχολιασει καθολου

      Διαγραφή
  32. Απαντήσεις
    1. Σίγουρα ....
      Εσεις πάντα ξέρετε καλύτερα

      Διαγραφή
    2. προσεχε ανανια μην κλειδωσει σε κανα +30% ο ΠΕΡΣΕΑΣ σημερα .στο χαρτι ηδη μπηκαν πολυ βραχυπροθεσμοι με στοχο το 1.80

      Διαγραφή
    3. Δεν κουράζεσαι να εκτίθεσαι τόσο συχνά και τόσο σύντομα βρε;

      Διαγραφή
    4. Παίρνω την ευκαιρία της δικαίωσης με τον Περσέα ώστε να σας συγχαρώ κύριε Τάκη για την απουσία λογοκρισίας στο μπλογκ. Νομίζω ότι μόνο οι μεγάλοι αντέχουν την άλλη άποψη.

      Διαγραφή
    5. Συγνώμη ποια δικαίωση,για καμμία δεκαριά που αγόρασαν πριν δύο!! χρόνια στο 0.8..?500 Χιλ τεμάχια έγιναν όλο το καλοκαίρι στο 1.2,και τα υπόλοιπα της διασποράς είναι γύρω από το 1ευρω..δηλαδή όλοι αυτοί είναι ευχαριστημένοι που έχασαν την άνοδο της αγοράς με το χαρτί στο 1.2...δικαιωση θα υπήρχε αν το χαρτί ήταν πάαανωωω από 1.7 μόνο από τα θεμελιώδη,την απεξάρτηση από την αμερρα,και την προσδοκία για τα χρωστουμενα,σε συνδυασμό με την κίνηση του ΧΑΑ το 2019...Τώρα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό....

      Διαγραφή
    6. Κύριε Ανανία έχω άλλη, αντίθετη άποψη. Μπορώ?

      Διαγραφή
    7. Εγώ πάντως Μπανανία περιμένω την ΔΠ στο 0.95€ που μας έγραφες και ξανάγραφες κάθε μέρα με την φοβερή εσωτερική σου πληροφόρηση. Αααααα περιμένω και τα 3€ το......Πάσχα....στον Λύκο (τον οποίο είχες αλλά πούλησες πριν το χθεσινό 6% πάνω όπως μας έγραψες).

      Διαγραφή
    8. Όταν γράφω το έδωσα πριν λίγες μέρες, εννοώ έγραψα για το χαρτί ότι ετοιμάζεται για κίνηση ,πλησιάζει ο διαγωνισμός ...Έχω 8;Χιλ τεμαχ από τις αρχές τις προηγούμενης εβδομάδας.μσ 1.43..Θα θυσιάσω το κρι κρι οσονουπω γιατί πάνω από δύο χαρτιά δεν αντέχω να έχω....

      Διαγραφή
  33. Καλησπέρα σε όλους, κε Τάκη υπάρχει λογική στο να επενδύσει κάποιος τώρα στον ΠΕΡΣΕΑ.
    Σαν νεώτερο μέλος διάβασα τις αναλύσεις σας τον τελευταίο καιρό.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και για κεκροπα ήρθε ακριβώς στο σημείο που ανέφερα και πήρε την αναμενόμενη αντίδραση...Εσείς γράψατε ότι θα κάνει μήνες να συνέλθει....Σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις μέχρι ένα μήνα μετά ,δεν μπορεί κανείς να σταθεί δίπλα μου...αχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως να ανοιξουμε ένα θέμα ΑΝΑΝΙΑΣ, να γράφει μόνος του, μόνο εκεί όμως, να ευλογάει τα γένια του? Για κοινό ψάχνει. Αφού κανείς δεν θελει να ακούσει τι έχει να πει, μπαίνει και μιλάει εδω, ξέροντας ότι με το ζόρι θα τον διαβασουμε.

      Διαγραφή
  35. Η εταιρία «ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (στο εξής: η «Εταιρία») ανακοινώνει, ύστερα από τρεις ταυτόσημου περιεχομένου επιστολές που παρέλαβε σήμερα, 19 Δεκεμβρίου 2019 από τις εταιρίες ANDROMEDA SEAFOOD S.L., WISE MANAGEMENT S.A. και τον κ. Γεώργιο Αντύπα, ότι στις 17 Δεκεμβρίου 2019 μεταξύ των ανωτέρω προσώπων καταρτίστηκε σύμβαση για την πώληση από την εταιρία WISE MANAGEMENT S.A. και τον κ. Γεώργιο Αντύπα του συνόλου των μετοχών τους της Εταιρίας στην εταιρία Andromeda Seafood S.L., ήτοι για την πώληση 8.185.109 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 47,655 % του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Η ολοκλήρωση της συναλλαγής και η μεταβίβαση των μετοχών τελούν υπό συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της λήψης έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούω λοιπόν εκτιμήσεις.
      Σε ποιά τιμή θα πουλήσουν οι βασικοί μέτοχοι;

      Όχι ότι μας νοιάζει; Αλλά έτσι για να δούμε πόσο κοντά θα πέσετε.

      Διαγραφή
    2. Ο κύριος Ανανίας έχει διαλέξει το 0.95 ή μήπως άλλαξε άποψη;

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν, 1)ιστορικό υψηλό τη γνωστή περίοδο 62€
      2)Υψηλό το 2007 περίπου τα 2€
      3)Φετινό υψηλό 1,35
      4)Μέση τιμή 6μηνου 1,1

      Επειδή με τη ΣΕΛΟΝΤΑ επέλεξαν στρογγυλό νούμερο θα πάρω την κουρτίνα Νο2

      Όπως έγραψα και παρακάτω αποτελεί βάση η τιμή του συμφωνητικού με Αντύπα. Σε αυτό μπορεί να δώσουν ένα μικρό premium για να είναι σίγουροι για squeeze out

      Αυτή τη στιγμή ελέγχουν το 89%. Νομίζω ότι δεν θα τσιγγουνευτούν για το υπόλοιπο 11% που αντιστοιχεί σήμερα σε 2,2εκ€.

      Διαγραφή
    4. Άλλωστε ο ΠΕΡΣ αποτελεί βασικό κομμάτι του puzzle που φτιάχνει η Andromeda και είμαι σίγουρος ότι δεν θα θέλει να την έχει εισηγμένη με τις υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται...

      Διαγραφή
    5. 1.5. Θεώρω κορόιδα δεν είναι και πιστεύω ότι το άλλο 1% το έχουν μαζέψει για sqeeze out ή θα το μαζέψουν μέχρι το 1.5.

      Διαγραφή
    6. Κύριε silentpatience εφόσον οι βασικοί μέτοχοι θα πουλήσουν στην Αμέρα ... ανοίγει ο δρόμος για συγχώνευση του Περσεα με τα ζομπόχαρτα ΣελοντοΝηρέες. Ουδείς μέτοχος του Περσέα θα κάτσει για να πάρει στα χέρια του μετοχές του νέου σχήματος και να χορέψει η Αμέρα όπως βολεύει στο νέο σχήμα τις απαιτήσεις που έχει η εταιρία έναντι της Σελόντα.

      Η Δ.Π. θα είναι η τιμή που θα πουλήσουν οι βασικοί μέτοχοι ...
      Να θεωρήσετε δεδομένο ότι θα μαζέψουν σχεδόν το 100% ....

      Διαγραφή
    7. Εσείς κύριε τακη που μας λέγατε προχθές ότι το επόμενο τριμηνο βλέπετε να λήγει η ιστορία και ότι ακόμα δεν έχουν κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Αντύπα(μιλάγατε και μαζί του!!) και η συμφωνία είναι από τις 17 του μηνός ποια είναι η πρόβλεψη σας αν επιτρέπεται...

      Διαγραφή
    8. Σας αρέσει να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενα μου.
      Why?

      Είχα γράψει πολλά απο τόοοοοτε που κάνατε επιθέσεις στο Ιστολόγιο και αναγκάστηκα να βάλω φραγή στα σχόλια .... αλλά δεν διαβάζατε προσεκτικά. Μόνο με περιγελούσατε τόσο εδώ, όσο και όπου αλλού πηγαίνατε.
      Τώρα με ρωτάτε;
      Why?

      Διαγραφή
    9. Τον Αντύπα τον γνώρισα στην τελευταία Γ.Σ.
      Να είναι καλά ο άνθρωπος ... μας έκανε σοφότερους και μάθαμε πολλά, ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης των συμφωνιών, αλλά και ως προς την εταιρία.

      Πέρα απο αυτά ... εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
      Δεν κολλάω σε σοβαρούς ανθρώπους για να έχω προνομιακή μεταχείριση και ούτε θέλω να έχω Inside Info. Είναι λάθος σε όποιους δίνουν έμφαση σε inside informations .... εγώ δεν το κάνω. Αυτά τα έκανα στα νιάτα μου, προ 15 και άνω ετών και ήταν τα ακριβά δίδακτρα που πλήρωσα. Από τότε μόνο τα νούμερα και ότι λέγετε μπροστά σε κοινό δίνω σημασία.

      Οπότε μην λέτε παρακαλώ ότι μιλάω με τον Αντύπα. Είναι λάθος. Εγώ μιλάω μόνο με τους αριθμούς μου. Προσπαθώ να αγοράζω όσο φτηνότερα μπορώ και έχω μάθει να κάνω υπομονή αρκετά χρόνια.
      Αν βέβαια κάτι βγει γρηγορότερα δεν θα πω όχι.

      Αυτά κύριε Ανανία.

      Διαγραφή
    10. Τάκης Μορφονιός13 Δεκεμβρίου 2019 - 12:23 π.μ.
      Εννοώ ότι δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες Αμερα, ΝηρεοΣελόντα και Περσέα εντός 2019.
      Εγώ αμφιβάλλω αν ακόμη έχουν κάτσει να κουβεντιασουν Αμερα και Αντύπας.
      Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο Α τρίμηνο του 2020 θα εχουν ξεκαθαρίσει όλα.
      Θα δούμε
      ΥΓ: τι διαστρέβλωσα?

      Διαγραφή
    11. Βεβαίως διαστρεβλωνετε.
      Αυτή είναι η εκτίμηση μου ... όχι η βεβαιότητα μου.

      Απορώ που δεν καταλαβαίνετε τη διαφορά.

      Διαγραφή
    12. Λοιπόν όταν μίλαγα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας παλαιότερα και στο κινητό ,όχι στην εταιρεία με σύνδεση από τη γραμματεία,τονιζε ότι μια δίκαιη τιμή ,που θα μπορούσε να κάτσει στο τραπέζι ο Κυριακού να συζητήσει θα ήταν το 1.8...Μετα έπεσε μια ψυχρασια και δεν είχα άλλη επαφή...

      Διαγραφή
    13. Τελικά από ότι φαίνεται ... θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα νωρίτερα κύριε Ανανία.
      Από ότι φαίνεται συμφώνησαν και τα βρήκαν πολύ ευκολότερα απο ότι αναμενόταν οι αντισυμβαλλόμενοι.
      Μένει τώρα να δούμε πόσο συμφώνησαν.

      Διαγραφή
    14. Κυριε Τακη σας το ξαναλεω.
      Μην δινετε σημασια στο εμμονικο τρολ,μην απαντατε και σβηνετε και σχολια.
      Ετσι του κοβετε την παροχη οξυγονου.
      Μονο προβληματα και ανακατωσουρα μπορει να σας φερει.
      Αφηστε τον μονο του στην θλιβερη ασημαντοτητα του.

      Διαγραφή
    15. Κύριε Γιάννη πιστεύω ότι όλοι χωράμε.
      Όλοι έχουμε κερδίσουμε ... αν υπάρχει αμοιβαία αλληλοκατανόηση.

      Ας το προσπαθήσουμε.

      Διαγραφή
    16. Αν κάποιος ήθελε να αγοράσει μια υγιή εταιρία, σαν τον Περσέα θα έπρεπε να πάει σε μια τιμή, πάνω απο τα ίδια κεφάλαια ... τουλάχιστον στο 1.5 με 2 φορές.
      Εδώ βέβαια έχουμε ένα βασικό μέτοχο που κουράστηκε και θέλει να τσεπώσει και μια ιδιαιτερότητα με τις υψηλές απαιτήσεις που έχει ο Περσέας έναντι της Αμέρα πλέον ... οπότε ίσως πάνε στο 1.2 των ιδίων κεφαλαίων. Στο 1.8 που λέει και ο κύριος Ανανίας.

      Θα δούμε ... εγώ θα πουλήσω όπου και ο Κυριακού. Δεν χωράνε μαγκιές κύριοι.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Τάκη αυτός ο john M έγραφε σε άλλο σάιτ ότι την πάτησε με τα γραφόμενα σας και πήρε φριγο και το χαρτί ένα δίμηνο έχει πέσει σε κώμα...είναι φίδι κολοβό!

      Διαγραφή
    18. Φριγο δεν εχω παρει ακομη κυριε.
      Παλι ψεματα λετε.

      Διαγραφή
    19. Κύριε Ανανία.
      Μπορείτε να ασχολείστε ΜΟΝΟ με τον εαυτό σας;
      Μην ασχολείστε με άλλους, ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ (όπως τις προάλλες) και αφήστε τον καθένα να λέει ό,τι θέλει, όπου θέλει.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Γιάννη please ... μην απαντάτε. Δεν με νοιάζει κύριοι ... τι γράφουν άλλοι.

      Διαγραφή
    21. Για να τα βρήκανε εύκολα ή η Ανδρομέδα έδωσε πολλά ή ο Αντύπας ζήτησε λίγα...Πάντως αν κρίνω από τις γαλαντόμες προσφορές στα υπόλοιπα ψάρια (κι ας κλαίγονται οι του ΝΗΡΕΑ) μάλλον ισχύει το πρώτο. Επίσης και στις δύο άλλες περιπτώσεις η Αμέρα έκανε ΔΠ σε τιμές πάνω από τα υψηλά έτους άρα θεωρώ ότι μάλλον αγορές κι εδώ είναι ασφαλείς

      Διαγραφή
    22. Αν κατάλαβα σωστά κ.Τάκη,όταν πρόκειται για εξαγορά κοιτάμε το bv και όταν πρόκειται για παίγνιο το pe?

      Διαγραφή
    23. Εγώ θα ήθελα να συγχαρώ τον κύριο Τάκη για την πρόβλεψη. Προσωπικά δεν είχα χαρτιά για λόγους που έχω αναφέρει άλλα φαίνεται να αποδεικνύεται λίρα 100 κίνηση. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πως παρότι διαβάζω τον κύριο Τάκη και συμπιπτούν οι απόψεις μας σε κάποια θέματα δεν τον ακολουθώ σε όλες επιλογές του και παω πάντα και διαβάζω μόνος μου εις βάθος κάθε ισολογισμό και βλέπω αν ταιριάζει στο επενδυτικό μου προφιλ και στις προσδωκίες μου.

      Διαγραφή
  36. Οπότε, λοιπόν , πάμε σε ΔΠ και εδώ. Τα μάζεψε όλα η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ.

    Αυτό που ΔΕΝ μας λέει η ανακοίνωση είναι η τιμή μεταβίβασης που προφανώς αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή για την ΔΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1711735/iktinos-th-mh-dianomh-kerdon-apofasise-h-gs.html

    Το πιο σημαντικό αναφέρεται στην τελευταία πρόταση

    "Για το 2020 η εταιρία η εταιρεία αναμένεται να επανέλθει στα επίπεδα του 2018".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Επισης, στη σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας «MEDICON ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» (ISIN:GRS424003002) από την Κατηγορία Επιτήρηση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, κατόπιν σχετικού αιτήματός της, δεδομένου ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την υπαγωγή της στην εν λόγω κατηγορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://mitarola.blogspot.com/2017/09/medicon-llas-high-risk-no1.html?m=0#more

      Με συντρόφεψε απο τα 0.5 εως τα 2, όπως έχω δηλώσει.
      Τώρα έρχεται η ώρα να πάει να αναπαυτεί στα 3 με 3.5. Γνωστα τα λημερια αυτά, απο προ πτωχευσης των Ελληνικων ομολόγων.

      Διαγραφή
  39. Πολύ ευχάριστο νέο κ. Στέλιο! Αντε και στην ΦΡΙΓΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στην ΦΡΙΓΟ με το καλό...αν συνεχίσει όπως φέτος είναι καθαρά θέμα χρόνου...

      Διαγραφή
  40. Κανενα φρεσκο κουλουρι κυριε Τακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγόρασα 6 τεμάχια σήμερα, αποκτώ δικαίωμα για την ΑΜΚ, θα ζυγίσω την κατάσταση για αδιάθετα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂