Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Ελληνικό Χρηματιστήριο Νο19

Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη  Ελληνικό Χρηματιστήριο


 

206 σχόλια:

  1. Κάποια γνώμη για δρομέα και είσοδο σε αυτά τα επίπεδα λόγω ότι συνεχίζει να παίρνει έργα από το εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ (50) ΕΚΑΤ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΒΕΛΠΙΣΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΗΓΜΗ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ?

      Διαγραφή
    2. Τρέχουν οι δουλειές του Δρομέα με τον γερμανικό στρατό. Μετά τη νέα παραγγελία ύψους 5 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί το 2022, το σύνολο των παραγγελιών της εταιρείας ξεπερνά τα 27 εκατ. ευρώ. Η εισηγμένη αναμένει να ανακοινωθούν κατακυρώσεις σε διαγωνισμούς για την προμήθεια επίπλων και σε οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως η εφοδιαστική αλυσίδα θα επανέλθει στην κανονικότητα το β’εξάμηνο του έτους και προχωρά στον επενδυτικό της σχεδιασμό, με την κατάθεση στον Αναπτυξιακό Νόμο επένδυσης σε μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

      Liberal.gr

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα κύριοι.Στο αμερικανικό χρηματιστήριο το πήρα απόφαση έχω ποντάρει σε κουτσά άλογα.
    Πάμε λοιπόν ξανά στα εγχώρια προιόντα με την δεη να μας δίνει τρελλές αποδόσεις.(καί άλλες ημέτερες μικρές δυνάμεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. FLEXOPACK ΑΡΙΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι καλή συγκυρία για την εταιρία τόσο η αύξηση στις τιμές πρώτων υλών όσο και η αυξηση στο κόστος των μεταφορών.
      Παρόμοιες προκλήσεις με αυτές που αντιμετωπίζει και η ΜΠΕΛΑ, η μετοχή της οποίας ταλαιπωρείται ανάλογα πρόσφατα..

      Διαγραφή
  4. Κύριε Τάκη καλημέρα.
    Διάβασα το παρακάτω σχόλιο για την Φρίγο και ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχει βάση;

    "Μήπως αν δεν είχε αφαιρεθεί η αξία του ασφαλισμένου εργοστασίου τα κέρδη από την ψύξη θα ήταν γύρω στα 12εκ όποτε το σ εξάμηνο θα είχε ΕΒΙΤDA γύρω στα 24εκ δηλαδή το EBITDA του έτους περίπου τα 2/3 της κεφαλαιοποίησης; Καλημέρα. Πολύ άσχημο παιχνίδι παίχτηκε στους παλιούς μετόχους, καλά κέρδη σε όσους είναι μέσα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αρνητικά ίδια κεφάλαια της (όπως ττης ΙΝΛΟΤ 100+εκ!!), πώς θα καλυφθούν??? οέο ...
      Αν βέβαια είναι να γίνει το παίγνιο, Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

      Διαγραφή
    2. Έχω γράψει τα EBITDA πόσο είναι διαχρονικά .... θα σας έγραφα πιό πιπεράτα πράγματα, για τιμές και πακέτα που έρχονται, αλλά δεν γουστάρω να ξυπνήσει πάλι ο πανίβλακας με τα 123000000 nicks και να το παίζει πονηρός.
      Μα τι ανόητος και άσχετος. Μου έστειλαν κάτι βλακείες για καρπούζια και στο φορτηγάκι που κάθεται πίσω και δεν τον βλέπει ο μάρκετ μέικερ.
      Αλήθεια, υπάρχουν τόσο άσχετοι, να κυκλοφορούν, στο Ελληνικό ΧαΧα;

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ κ.Τακη.
      Η αλήθεια είναι ότι τυγχάνει λόγω θέσης, να γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα πολύ κοντά στην εταιρεία και γενικότερα σε γειτονικές εταιρίες του ομίλου εδώ και πολλά χρόνια.
      Είμαι τοποθετημένος τα τελευταία 3 χρόνια και γνωρίζω εκ των έσω ότι αναμένεται μεγάλο comeback στην εταιρεία λόγω πλάνου αναδιάρθρωσης, συνεργειών και cost killing.
      Θα έπρεπε να έχει συμβεί ήδη αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, αλλά...
      Η αλήθεια είναι ότι ούτε οι ίδιοι μπορούν να πιστέψουν τις αναποδιές που συνέβησαν στην εταιρεία τα τελευταία 2 χρόνια , κύρια πλητόμενη από διεθνή κλειστή αγορά λόγω του Κορονωϊου και της πυρκαγιάς.
      Όμως τα σχέδια δεν αλλάζουν, το νερό έχει μπει στο αυλάκι και έπεται συνέχεια...
      Την υγειά μας να έχουμε να τη δούμε όλη!!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη δεν γνωρίζω αρκετά για το παρελθόν που λέτε για το τύπο με τα πολλά nicks, αλλά για το τι θα γράφετε στο δικό σας blog, θα περιορίζεστε από έναν άσχετο όπως λέτε, ή το κάθε περίεργο ή troll;

      Διαγραφή
    5. Μην παραβλέπετε στις ΦΡΙΓΓΟ ΙΝΛΟΤ νομΊζω και ΙΝΤΚΑ τα δικ.μειοψηφίας.Μακάρι όταν έρθει η ώρα του λογ.μου να ωφεληθούν και οι μμ, όχι όπως στη Πειραιώς....

      Διαγραφή
    6. Κύριε Long όχι βέβαια!! Σιγά μην ασχοληθώ με τον καράσχετο. Η αλήθεια είναι και το πρωτεύον ότι στην Ελλάδα δεν βρίσκω κάτι το ενδιαφέρον. Οι εταιρείες μας είναι χρόοοοοονια πίσω. Οι άλλοι πετάνε διαστημόπλοια και εμείς πετάμε πέτρες.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα σας κ. Τάκη.
      Ο Μ/Μ σήμερα έγραψε τον κάτωθι "μυστήριο χρησμό"
      Μήπως το δικό σας "Ομορφομαντείο" διαθέτει κάποια παραπάνω πληροφορία ή ερμηνεία ;;;

      ΦΡΙΓΟ: Εκτιμούμε ότι θα την βγάλουν από την ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, εντός του προσεχούς 6μήνου. Οχι πάντως πριν το 2022. Το πως, το γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι.

      Διαγραφή
    8. Μου αρέσει που ο φίλος μου την ανακαλύπτει .... τελικά δεν είμαι τόσο μουρλός, όπως έλεγε χαριτολογώντας, όταν την ανακάλυπτα λίγο πριν τον covid.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη καλησπέρα. Σχετικά με ΦΡΙΓΚΟ...ενδεχόμενη εξοδος από επιτηρηση, παιζει μια ΑΜΚ ισως στα επίπεδα των 0.35 ? Η πως εκτιματε? Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Καλησπερα.Πως βλέπετε να κινείται η μετοχή? Εχω αρκετά καλή θέση η οποία είναι πλεον και η μοναδική που εχω στο χαα.Ευχαριστω

      Διαγραφή
    2. Η edison προβλέπει 75 μυρια ΚΠΦ περιπου για το 2021 και τιμή 10 ευρώ, ενώ μόνο το Α τριμηνο είχε 24 ΚΜΦ. Βλέπω να φτάνει μάλλον τα 500 μύρια κεφαλαιοποίση.

      Διαγραφή
  6. Γεια σας κο Τάκη, θα ήθελα να ρωτήσω για την πορεία της AEGEAN.. δυσκολεύεται να πάρει τα πάνω της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ερώτημα προς γνωρίζοντες, η απόκτηση μετοχών των ομίλων ΤΙΤΑΝ και ΒΙΟΧΑΛΚΟ θεωρείται απόκτηση περιουσιακού στοιχείου εξωτερικού -αλλοδαπής και δηλώνεται στην ετήσια φορολογική δήλωση; (Ε1, πίνακας 2, κωδικός 029)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι,αν τα έχετε αγοράσει μέσω της ΕΧΑΕ.Το ίδιο ισχύει και για τα αμοιβαία που αγοράστηκαν μέσω Ελληνικών ΑΕΔΑΚ ή επενδυτικών και τα χρήματα σας κατατέθηκαν σε ελληνική τράπεζα.

      Διαγραφή
  8. Ακριβώς έτσι είναι. Όπως και η ΕΕΕ. Γιατί έχουν έδρα στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα ενα videaki
    https://www.youtube.com/watch?v=TlqjBUjIv10 με μερικά εργαλεία << που ίσως κάποιο φανεί χρήσιμο >>...

    Αγαπητέ Τάκη μήπως να μας έκανες κανένα ταχύρρυθμο μάθημα σχετικά ,
    ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ,για να μας ξεστραβώσεις ???
    ( dark pools ??? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοό Christos C., thank yου.
      Tο videaki το ανάρτησα και μόνο για τα site που αναφέρει .(μάλλον θα μας χρησιμέψουν κάποτε ... )
      Προσωπικά έχω κι άλλα κριτήρια για την επιλογή μετοχών, πιο απλά.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα στην παρέα, είχα καιρό να γράψω, ελπίζω να είστε όλοι καλά! Ήθελα να ακούσω την άποψή σας για την ΠΕΡΦ. Γενικά, σε σχετικές αποτιμήσεις έχει ακόμα περιθώριο ανόδου σε σχέση με τις άλλες, αν και η καθεμία έχει το δικό της αντικείμενο. Επίσης θετικό ότι θα αρχίσει να μπαίνει και στα έργα του δημοσίου. Τα περί σπλιτ (3:1), ΑΜΚ 5εκ με ιδιωτική τοποθέτηση και πιθανή είσοδο στην κύρια αγορά είναι θετικές εξελίξεις αλλά πιστεύω ότι η αγορά τις έχει χωνέψει σε μεγάλο βαθμό.

    Αυτό που δεν μου αρέσει όμως είναι το stock option. Δεν είμαι αντίθετος με τις αμοιβές και τα bonus των στελεχών σε μια καλή εταιρεία. Αν φέρνουν καλό αποτέλεσμα για να καρπωθεί ο μέτοχος αξίζουν μια καλύτερη αμοιβή. Θα προτιμούσα όμως να είναι χρηματική παρά με μετοχές γιατί έτσι ενισχύεται το dilution καθώς επίσης η μετοχή γίνεται pump and dump.

    Anyway, το ερώτημα που με απασχολεί είναι αν θα πουλήσω ή όχι. Δεν έχω πρόβλημα να παραμείνω Βούδας, όπως δεν θα με πείραζε μια μερική κατοχύρωση κερδών. Θα περιμένω να δω και τα αποτελέσματα εξαμήνου να δω αν υπάρχει βελτίωση. Περισσότερο όμως θα με ενδιέφερε να προβλέψω ποια μπορεί να είναι η Performance σε 10 χρόνια. Μπορεί ας πούμε να είναι μια εταιρεία 5 ή 10 φορές μεγαλύτερη, σε κερδοφορία και κεφαλαιοποίηση?

    Ps: Τι σερβίρισμα είναι αυτό που γίνεται από χθές σχετικά με την ακρίβεια? Τώρα το ανακαλύψαμε ξαφνικά ή μήπως πλησιάζει η ώρα για να έρθει ο λογαριασμός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περί ΟΠΑΠ

    Μου άρεσαν τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ. Όλες οι γραμμες ήταν δυνατές με κύριο όπλο το στοίχημα που είχαμε και τη μεγαλη βοήθεια από το stoixhman σε σχέση με το 2020, αλλά την θετική έκπληξη έκανε νομίζω το online καζινο (48 εκ από 2 εκ στο 2ο τρίμηνο 2020) καθως και τα vlts (+70%) , μιας και τα νούμερα από λαχεία , κινο, σκρατς τζόκερ κτλ ήταν περίπου αναμενόμενα.

    Στα θετικά επίσης βλέπουμε ότι τα έσοδα από online δραστηριότητες έφτασαν τα 100 εκ ευρώ (έναντι 10 εκ ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι) κάτι το οποίο δείχνει ότι σε ενδεχόμενο lockdown (μικρή πιθανότητα) οι πηγές εσόδων του οργανισμού είναι σαφώς μεγαλύτερες από παλαιότερα.

    Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν στα 130 εκ για το β τριμ. από 30 εκ το β τριμ του 2020 (συμπεριλαμβανομένων 30 εκ πληρωμων για το stoixhman και για άδειες) με το καθαρό χρέος σημαντικό στα 420 εκ. αλλά εξυπηρετίσιμο (ίσο με τις ταμειακές ροές 2 περίπου ετών).

    Τέλος η εταιρεία έχει αναγνωρισει 55 εκ. ευρώ σαν λειτουργικό έσοδο στο 2ο τρίμηνο (και 100 εκ. στο 6μηνο) ποσό που οφείλεται στη νέα σύμβαση με το δημόσιο (σελ. 75 οικονομικών καταστάσεων).

    Επενδυτικά θεωρώ πως η μετοχή στις πτώσεις αγοράζεται (ιδανικά κοντά στα €12) και σκοπεύω να πάρω το μικρό προμέρισμα σε μετοχές (κάτι που πάνω σταθερά απ΄όταν πρωτοέδωσε η εταιρεία αυτή την δυνατότητα).

    ΥΓ Το γεγονός ότι το Sazka Group ασκεί συστηματικά το δικαίωμα του scrip dividend αυξάνοντας σταθερά το ποσοστό της στην εταιρεία δίνει-νομίζω-μια απάντηση σε όσους (βλέποντας το θετικό ταμείο να μετατρέπεται σε αρνητικό) υποστηρίζουν ότι ο βασικός μέτοχος "λεηλατεί" την εταιρεία κι αργότερα θα την κοπανήσει αφήνοντας πίσω το κουφάρι. Εφ΄όσον αυξάνει το ποσοστό του βλέπει αξία σ΄αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε hippy τι βλέπετε για τα ΠΛΑΘ? Το σημερινό -5% μας ανησυχησε λιγο. Ευχαριστω

      Διαγραφή
    2. Με κέρδη μετά φόρων 1,1110 ευρώ/μετοχή στο 6μηνο (=> Ρ/Ε 7!!!!! ακόμα κι αν δεν κερδίσει τίποτα στο 2ο εξάμηνο) και θετικό ταμείο 11,4 εκατ ευρώ τι έχει να φοβηθεί κανείς? Αύξησα τη θέση μου στην εταιρεία κατά 10% στα €7,92. Τα πολύ καλά αποτελέσματα ήσαν αναμενόμενα, κάποιοι μπήκαν νωρίς για να επωφεληθούν, χθες-σήμερα "κουρεύουν τους ανοικτούς και τους 24ωρους" που λέει κι ο μ/μ. Πιστεύω πως είναι θέμα ημερών η αντίδραση.

      Κι αφού αυτό πιστεύω γιατι αύξησα μόνο 10% ?

      Το Φθινόπωρο είναι εποχή σποράς...όλο το Φθινόπωρο, ο Σεπτέμβριος ταιριάζει μάλλον για έρευνα και μελέτη...και κάπου προς το Πάσχα η εποχή συγκομιδής. Οπότε σε ότι με αφορά για αγορές ...σπεύδε βραδέως.

      Διαγραφή
    3. Για δημόσια πρόταση ανησυχείτε κ. Hippy στον ΟΠΑΠ

      Διαγραφή
    4. Μία ερώτηση κι από εμένα κ. Χίππυ: Πότε εκτιμάτε ότι θα μπούμε σε εκλογολογία και ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στο ΧΑ, δεδομένου μάλιστα του εκλογικού συστήματος που θα ισχύει τότε (απλή αναλογική, διπλές εκλογές κλπ). Αυτά, ανεξάρτητα από τυχόν εξελίξεις στα διεθνή. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    5. Η Sazka Group είναι ο στρατηγικός μέτοχος του ΟΠΑΠ κατέχοντας το 46,25% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Αυτή η θέση δημιουργήθηκε σταδιακά μετά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας (δ’ τρίμηνο 2013), την Δημόσια Πρόταση (δ’ τρίμηνο 2019) και τις περιοδικές συμμετοχές στα προγράμματα επανεπένδυσης μερίσματος. Η εναπομείνουσα ελεύθερη διασπορά είναι 53,75% και κατέχεται κυρίως από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, Έλληνες θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

      Και πες ότι κάνουν δημόσια πρόταση λέτε να τους δώσουν τις μετοχές? Νομίζω όχι. Η πρόταση θα αποβεί άκαρπη όπως η τσιγκούνικη του Σαββίδη στον ΟΛΘ.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Βασίλειε είμαι φανατικός υπέρμαχος του άρθρου του συντάγματος που ορίζει "εκλογές κάθε 4 χρόνια".

      Κάποιοι υποστηρίζουν πως τα μέτρα-ενισχύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι προεκλογικού χαρακτήρα και το 2022* θα είναι εκλογικό έτος. Αρκετοί συνάδελφοι επενδυτές "φοβούνται" το λόφο που έχει κατακτήσει το ΧΑΑ και ψάχνουν σύννεφα στον ορίζοντα. Εγώ όχι. Πιθανολογώ τους 2,5 επόμενους μήνες ως καλό διάστημα σποράς με στόχο συγκομιδής το Πάσχα/2022 περί τις 1100 μονάδες ΓΔ. Επίσης, λόγω απουσίας "ενήλικης" αντιπολίτευσης, θεωρώ περίπου σίγουρη την άνετη επικράτηση της ΝΔ στην επόμενη (ή μεθεπόμενη με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ) εκλογική αναμέτρηση.

      Η επιθυμία μου (ίσως και κακία μου δεν ξέρω) είναι το προσεχές συνέδριο του ΚΙΝΑΛ να εκλέξει ως αρχηγό τον 42χρονο εργατικό και δραστήριο στην Ευρωβουλή κ. Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος πιθανολογώ έχει σοβαρές πιθανότητες να στείλει τον Τσίπρα σε μονοψήφια ποσοστά στις μεταπροσεχείς εκλογές.

      * https://www.protagon.gr/apopseis/kai-pote-tha-ginoun-oi-ekloges-44342347582

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ πολύ κ. Χίππυ. Ρεαλιστικό και λογικό σενάριο. Αρκεί να μην έχουμε τίποτα δημοσκοπικές ανατροπές ή/και διεθνείς αναταράξεις βεβαίως.

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα
    Κύριε Γιώργο Τ, την ΠΕΙΡ την ξεφορτώσατε ή την κρατάτε ακόμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι σε όλους,
      κ. ARVH κρατώ ακόμη τα τεμάχια που πήρα από την ΑΜΚ της Πειραιώς και έχω μεγάλη υπομονή. Θα δώσω μετά τα 2 ευρώ (όταν έρθουν). Έχω βέβαια και stop loss στο 1,15 (τιμή κτήσης).

      Όπως έγραψα και στο soltrade για τη ΔΕΗ, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε λίγο καθώς αυτές τις ημέρες γίνονται τα road shows (ήδη έγινε της Goldman Sachs) και να δούμε τι θα κάνουν οι ξένοι παίκτες τις επόμενες ημέρες. Νομίζω ότι χθες Παρασκευή ξένα κεφάλαια μπήκαν στην Πειραιώς.
      Εκτός από Πειραιώς έχω ΕΤΕ, ALPHA, όπως και καμιά 10αρια ακόμη μετοχές.

      Υγεία και κέρδη σας εύχομαι όπως και σε όλους τους φίλους.

      Διαγραφή
  13. Το κουίζ της ημέρας : Ελλάκτωρ ίδια κεφάλαια μετόχων 182,652,000 ευρώ (με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία περιόδου ως 30/6/2021). Ποια θα είναι η σχέση ανταλλαγής αν η REDS απορροφηθεί από τη μητρική; Ο ευρών αμειφθήσεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχετε ρωτήσει από τις 9 Απριλίου κύριε Βασίλη! και εγώ τουλάχιστον περιμένω να ακούσω τη γνώμη σας.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί η διοίκηση του Ελλάκτωρα να προβεί στην συγκεκριμένη πράξη δίχως την σύμφωνη γνώμη των ομολογιούχων? Νομίζω όχι. Και είναι πολλά τα λεφτά...670 εκατομμύρια. Δύσκολο.

      Μεταβολή Ελέγχου (Change of Control) δίνει το Δικαίωμα στον επενδυτή να πουλήσει τα ομόλογα στον Εκδότη σε τιμή 101%

      https://ellaktor.com/arxikh/ekdosi-protis-taxeos-omologion-perigrafi-vasikon-oron/

      Διαγραφή
  14. Η αναζήτηση της ημέρας: Έχετε δει πως κινούνται οι εξαγωγές οινοποιητικών προιόντων το 2021 και που βρίσκονται σε σχέση με το προ covid επίπεδo;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άποψη μου τα κερδηπλαθ 1/6μηνο 48 από την κυρία λειτ. Τα 17!ανμειωθουνοι μασκοφόροι και με πρώτες ύλες στο Θεό. Πιθανόν τα κέρδη συντο 2021 μπακάλικα τα 50.αρα η σημερινη κεφ. Λογική. Πιθανή διόρθωση μέχρι το 6.5,να πουλήσει το αφεντικό και θεσμικοι,να πέσουν αντο πιστεύουν για επαναγορά, αλλά πρώτα πρέπει να εγκλωβισουντη μαρίδα! Ταπεινά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα στον κυριο Τακη και σε ολους τους συμμετεχοντες του μπλογκ.

    Κατανοω την στορφη του προς τις ξενες αγορες,παρολο που εγω προσωπικα επιμενω στο ελληνικο χρηματιστηριο.

    Η εκτακτη μου εμφανιση εχει να κανει αφενος,με ενα εκτακτο γεγονος,την πιο πετυχημενη στην ιστορια (μερικη) ιδιωτικοποιηση asset του ελληνικου κρατους,του 49% του ΔΕΔΔΗΕ,που αποτελει GAME CHANGER για την ΔΕΗ (και οχι μονο) και αφετερου με την εκτιμηση μου στις αναλυσεις του mister Μορφονιου τοσο ως προς την γνωση οσο και ως προς την διατυπωση και τη ροη σκεψης.

    Αν και πρωτη φορα που γραφω εδω,ας μου επιτραπει αυτη η "προτροπη",καθως ειναι καποιες σπανιες φορες που τα γεγονοτα μας ξεπερνουν.

    Και αυτη τη στιγμη τα γεγονοτα φωναζουν για νεα αναλυση της ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα ανακοινωθεί νέα εξαγορά ΕΠΣΙΛΟΝ πολύ πολύ σύντομα, όπως μαθαίνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.capital.gr/xrim-anakoinoseis/3581765/epsilon-net-anakoinosi-gia-tin-exagora-tiw-iqom

      Διαγραφή
    2. H εξαγορά γίνεται από κοινού με την Space

      Δυναμική επέκταση των Ομίλων Space Hellas και Epsilon Net στο χώρο του Λιανικού Εμπορίου μέσω εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού της iQom



      Η «SPACE HELLAS» ανακοινώνει ότι: η εταιρεία Epsilon SingularLogic Α.Ε. στην οποία η «SPACE HELLAS» συμμετέχει με ποσοστό 39,972%, ολοκλήρωσε την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού 80% της εταιρείας με την επωνυμία «Α. Τριανταφυλλίδης - Δ. Ζάχος Ο.Ε» και το διακριτικό τίτλο «iQom», η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (www.iqom.gr), με στόχο την ενίσχυση των λύσεων που προσφέρουν οι δύο Όμιλοι (Space Hellas και Epsilon Net) στο χώρο του Λιανικού Εμπορίου.

      Διαγραφή
  18. Έγραψες!
    Αναμένουμε και τα αποτελέσματα τσιμπώντας πότε πότε κάτιτις.
    Τώρα περιμένουμε και το εννεάμηνο των ΠΛΑΘ για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. JIM 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2021 10:30
    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΚΤΙΝΟ ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΠΆΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΌΡΑ ΜΕ ΤΌΣΟ ΜΕΓΆΛΟ ΌΓΚΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΏΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mεγάλος πωλητής, αλλά δεν ξέρω ποιός.
      Ίσως ξέρει ο μμ!!

      Διαγραφή
    2. 15ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 19:50 ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ κος LARIS ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΚΤΙΝΟ ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΆΕΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΦΥΣΙΚΑ.

      Διαγραφή
    3. Πιθανολογώ ότι ο ΜΕΓΑΛΟΣ πωλητής πνέει τα λοίσθια. Όμως στην μτχ υπάρχουν πολλοί αμοιβαίοι, χρηματιστηριακές, θεσμικοί που αθροιστικά μπορεί και αυτοί να επηρεάσουν τιμή και όγκο. Όμως εφόσον ο μεγάλος πωλητής τελειώνει, η μτχ θα ισορροπήσει και θα κινηθεί ευκολότερα ανοδικά σε τυχόν θετική είδηση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορεί να γίνει υποτιμητική κερδοσκοπία,αφού δεν θα υπάρχει συστηματικός πωλητής.
      Και μια πληροφορία για τους έχοντες.
      Το εργολαβικό λατομείο που πήραν φέτος αλλά και των Πύργων έχει πολύ καλή ποιότητα μαρμάρου.
      Γενικά τα απόνερα της πανδημίας επηρεάζουν τις αγορές. Ο ικτίνος δεν ανήκει σε κλάδο που θα ωφεληθεί συγκυριακά από τις ανατιμήσεις των μετάλλων ή αντίθετα θα ζημιωθεί από κόστος πρώτων υλών, μεταφορικών κλπ. Αυτό είναι καλό. Επηρεάζεται έμμεσα από όλο αυτό. ΛΧ Αν η Κίνα συσσωρεύει μάρμαρα μέχρι να ομαλοποιηθούν οι πωλήσεις προς τις χώρες που εξάγει ή υποστεί μια εσωτερική κρίση ή ύφεση, θα επηρεάσει τις πωλήσεις όλων των ελληνικών και όχι μόνο εταιριών. Όμως και πάλι επειδή η εξάρτηση πέφτει σταδιακά με το νέο εργοστάσιο, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει σε βάθος χρόνου και αυτό το πρόβλημα. Βλέπουμε δηλ. ότι οι επενδύσεις προσφέρουν ευελιξία και αναχώματα σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει.
      Θυμούνται οι παλιοί ότι όταν η εταιρία ξεκίνησε εξήγαγε ένα πολύ μικρό ποσοστό των προϊόντων της και έφτασε στο 97%!, όταν η Ελλάδα βούλιαζε. Κάθε εμπόδιο σε καλό. Όταν έχεις όλο τον πλανήτη στα πόδια σου και μάλιστα με διαδικτυακές πωλήσεις λόγω πανδημίας που προσεγγίζουν και ίσως ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019, θα δείξει, τί να φοβηθείς; Μιλάμε για αχανείς αγορές που διψάνε για ποιοτικό μάρμαρο και πλήρωνουν προκαταβολικά στο μεγ. ποσοστό, πλην πολύ μεγάλων φερέγγυων πελατών. Οπότε έχεις πολλές επιλογές και αντισώματα να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε ασθένεια. Δεν είναι ο κλάδος πλέον όσο κυκλικός νομίζουμε. Η τιμή του μαρμάρου δεν ακολουθεί τις αυξομειώσεις των μετάλλων. Και οι καθετοποιημένες εταιρίες ελέγχουν καλύτερα την τιμή λόγω της ιδιόκτητης πρώτης ύλης και μάλιστα σε μονοπωλιακά σχεδόν άσπρα περιζήτητα μάρμαρα

      Διαγραφή
    4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ
      ΑΝΤΑΠΌΚΡΙΣΗ κ LARI.
      ΕΊΜΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΉ ΜΕ ΠΟΛΛΆ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΚΑΙ ΜΈΣΟ ΌΡΟ ΚΤΗΣΗΣ ΤΑ 0,87 ΛΕΠΤΑ.

      Διαγραφή
  20. 040721 είχα προτείνει ολυ. Κοντά σε κεφ. 52 εκ=το ταμείο της! 140821 προσέθεσα ότι τα μετρητά μπορεί να αυξηθούν στα72εκ! Σήμερα η κεφ. Έφθασε στα 81 περίπου. Με κέρδη 5+5 αλλάζει όλο το στάτους της.safebet για stepbystep άνοδο. Κακό παρελθόν αλλα θετικό μέλλον εκτιμω,ταπεινα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Τάκη καλησπέρα
    Ξερω ασχολείστε με τα ξένα και Καλά κανετε.οτ ίδιο κανω και εγω!!
    Όμως από Ελλάδα κατέχω ΦΡΙΓΚΟ.
    Μάλλον δεν θα μου απαντήσετε καθώς έχετε εκφράσει την γνώμη σας πλειστακις απλά τις τελευταίες μέρες από διάφορους "" ειδήμονες " του διαδικτύου ακούμε κάποιες κατά την γνώμη μου παρατραβηγμενες απόψεις.
    Π.χ ότι την μετοχή εσκεμμένα την τραβάνε ψηλα για να κάνουν riverse split και αύξηση μετοχικού κεφαλαιου..
    Τι έχετε να πείτε εσείς περί αυτωνν των σχολιων;;;
    Έχετε ακόμα θέση στην μετοχή.
    Αν μου πείτε πως όχι δεν θα σας ενοχλήσω ξανά.
    Ευχαριστώ θερμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη φορά ακούω επιχειρηματολογία πως ταχα μου μια μετοχή ανεβαίνει γιατί θαααααα της κάνουν reverse split.
      Στο Nasdaq υπάρχουν περιορισμοί για τις μετοχές που διαπραγματεύονται κάτω του 1 δολαρίου. Εκεί πρέπει ή να ανέβουν πάνω απο το 1 ή να γίνει reverse.

      Μάλλον η Frigo μπήκε στο Nasdaq 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    2. Mε 400+εκ πωλήσεις, γιατί να μην μπεί κ Τάκη? Χ10 που παίζουν εκεί = 4δισ κφπ!!!! Τα αρνητικά ίδια θα τα καλύψει από τα έσοδα της ipo!!!
      Tο ότι τα κέρδη τα παίρνει η μειωψηφία και οι μμ τις ζημιές, είναι ψιλά γράμματα. Σιγά μη το πάρουν χαμπάρι τα Αμερικανάκια..................................................

      Διαγραφή
  22. https://www.capital.gr/epixeiriseis/3582160/to-mydata-hub-tou-omilou-epsilon-net-brabeutike-me-silver-award-sta-supermarket-awards

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΣΙΛΟΝ παίρνουμε σκαλπ, ωραίο πράγμα όταν η φαντασία (μου) συναντά την πραγματικότητα.
      που εισαι ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΕ να καλέσεις την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, γιατί ανεβαίνει ΕΡΗΜΗΝ ΣΟΥ Η ΜΤΧ!!

      ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΟΥΝ
      ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

      Διαγραφή
  23. Κυριε Τακη,μετα τη δυνατη ανοδο εχθες που εκανε η τραπεζα ελλαδος μηπως ηρθε η ωρα να διπλωσει ,μηπως δεν ητανε τυχαιο το ξεσπασμα της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημερα και καλο ΣΚ.Μηπως μπορει ο hippy να μας κανει μια αναλυση των αποτελεσματων εξαμηνου του ΟΠΑΠ και αν διακρινει καποιο growth story? Νομιζω οτι ειναι φαν του και θα εκτιμουσα οποιαδηποτε γνωμη του.Ευχαριστω εκ των προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάσο έχω γράψει τη γνώμη μου για τον ΟΠΑΠ καμμιά 15σχόλια πιο πάνω.

      "Επενδυτικά θεωρώ πως η μετοχή στις πτώσεις αγοράζεται (ιδανικά κοντά στα €12) και σκοπεύω να πάρω το μικρό προμέρισμα σε μετοχές (κάτι που πάνω σταθερά απ΄όταν πρωτοέδωσε η εταιρεία αυτή την δυνατότητα) όπως κάνει και το Sazka Group που ασκεί συστηματικά το δικαίωμα του scrip dividend αυξάνοντας σταθερά το ποσοστό της στην εταιρεία."

      Πως καταλαβαίνω εγώ το "επενδυτικά"

      Πιθανολογώ ένα μέσο μέρισμα τα επόμενα 8 έτη περί το €1,40. Συνολικά €11,20. Δηλαδή χονδρικά όσο το σημερινό κόστος της μετοχής (τα δύο τελευταία έτη δεν τα υπολογίζω, θα χρειαστεί τις ταμειακές ροές για την επέκταση της μονοπωλιακής σύμβασης για άλλη μια 10ετία). Έχω κατά νου μέση τιμή στο ταμπλό €15 σε αυτό το διάστημα. Δηλαδή μόλις 10% κεφαλαιακά κέρδη, πολύ λίγα για τους "πεινασμένους" μικροεπενδυτες (ίσως και λίγο "καλομαθημένους" τελευταία). Συνεπώς το χαρτί (κατά τη γνώμη μου) ανήκει στην κατηγορία "μετοχές για να μην χάσω" με υποσχόμενη μέση ετήσια απόδοση 10-12% περίπου.

      Θα πει κάποιος πως το 2006-7-8 το χαρτί έκανε πράξεις στα €32 (ο ΟΤΕ στα €24 κι η ΔΕΗ στα €19). "Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς" απαντώ (και κλαίω χε χε). Ωραίες συζητήσεις για τους παλιούς να τις λένε μαζί με τις άλλες απ΄το στρατό.

      Διαγραφή
    2. Στη μετοχή του ΟΠΑΠ νομίζω θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο αυξανόμενος αριθμός μετοχών κάθε φορά που γίνεται επανεπένδυση μερίσματος, γεγονός που από μόνο του αυξάνει την κεφαλαιοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι όλο και πιο δύσκολα θα ανεβαίνει η τιμή της μετοχής.

      Διαγραφή
    3. Σωστό κ. Βασίλειε. Από την άλλη βέβαια αφού η εταιρεία δεν εκταμιεύει σημαντικά χρήματα για μερίσματα (επανεπενδύεται λίγο πάνω από 50%) αυξάνει το ταμείο και ίδια κεφάλαια.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα.
      Με όλο το θάρρος κ. Hippy γράφετε και σε κάποιο άλλο blog εκτός του κ. Τάκη?
      Ευχαριστώ
      Βαγγέλης

      Διαγραφή
    5. "Όποιος λέει την αλήθεια έχει το Θεό βοήθεια" συμβούλευε η γιαγιά μου κύριε Βαγγέλη χα χα χα. Οπότε δεν έχω θέμα. Συχνάζω και στην "Ελεύθερη γνώμη" που προμοτάρει ο κύριος Τάκης πάνω δεξιά και (σποραδικά) σε μια ομάδα του facebook.

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα κύριοι. Θά ήθελα να ρωτήσω τούς γνώστες για την motor oil. Με την άνοδο τού πετρελαίου καί τού δολλαρίου, ποιά θεωρείται ότι είναι η δίκαια τιμή; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω απο 10 δις κεφαλαιοποίηση είναι ακριβή.

      Τώρα περί δίκαιων τιμών .... αυτά είναι σχετικά.
      Εγώ θα έλεγα 4 με 5 δις κεφαλαιοποίηση ..... όμως λόγω του ότι η εταιρεία είναι Ελληνική με το χρηματιστήριο στα αζήτητα, ΊΣΩΣ η δικαιη τιμή να είναι χαμηλότερα των 4 δις κεφαλαιοποίηση.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Δηλαδή από αυτή την τιμή μπορεί και επί δύο φορές επάνω,αν συνυπολογίσουμε και τά μερίσματα τότε μάλλον είναι για αγορά και διακράτηση ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Αγορά έπρεπε να είχε γίνει πέρσι.
      Πάντως για το ξεφτιλο Ελληνικό ΧΑΧΑ το εικοσάρικο θα το δεί.

      Διαγραφή
  26. Κυρις τακη ειστε φουλ μεσα στην Evergrande!!!? Νεο πατατρακ μετα την luckin coffee...Το διαδιδει εκλεκτο μελος που γραφει εδω μεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το τμημα αυτο του site αφορα το ΧΑΑ. Το να επιτιθεται καποιος στον οικοδεσποτη ειναι το λιγοτερο αγενες. Αυτο που πρεπει να μας ενδιαφερει ειναι ο εντοπισμος των ευκαιριων και οχι να .....ψοφησει ο γαιδαρος του γειτονα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΠΣΙΛΟΝ ΝΕΤ
    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΙΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ!
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ (οργανική ανάπτυξη, εξαγορές, περιθ κέρδος, μηδενικό δανεισμό)
    Εδώ θα δούμε σπουδαία πράγματα και ας ανέβηκε αισθητα η κεφαλαιοποίηση
    εχει πολυυυυυ δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΧΑΙΡΕΤΗΣΑ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ
    ΜΕ ΛΥΠΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους!
    Κε Τάκη την άποψή σας παρακαλώ, για την επικείμενη ΑΜΚ της ΔΕΗ.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κ. Τακη, νομίζω πρέπει να κάνετε ένα σχόλιο για την κινδυνολογια που επικρατει αυτο τον καιρο ογια τα χρηματιστηρια. Ειτε έχουν δίκιο και θα καεί ο κοσμάκης είτε δεν έχουν δίκιο και απλά θέλουν να πάρουν φθηνά τις μετοχές. Ποια είναι η αποψή σας μιας και ασχολείστε και με διεθνές περιβάλλον. Οδεύουμε προς μια κρίση (ενεργειακή ίσως) ανευ προηγουμένου ή ειναι κάτι τελείως παροδικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δει ποτέ κάποια χρηματιστηριακή κρίση να προαναγγέλεται;

      Διαγραφή
    2. Αν το προαναγγείλω εγώ, θα με πιστέψει κανείς?
      ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ......

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ανησυχεί κανείς για το προσεχές μέλλον:
      1. Ελληνοτουρκικά (τα έχουμε ξεχάσει).
      2. Εκλογές με απλή αναλογική, όπου αν και όποτε σχηματιστεί κυβέρνηση θα είναι για να περάσει άσχημα πράγματα και να μοιραστεί η ευθύνη.
      3. Ενεργειακή κρίση και "transitory" hyperinflation.
      4. Πτώση στα ξένα λόγω υπερβολικών αποτιμήσεων ή κάποιου γεγονότος.
      Όλα αυτά μεταφράζονται κατά τη γνώμη μου ότι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Και πώς μπορούμε να είμαστε πιο προσεκτικοί? Με έναν από τους παρακάτω τρόπους ή συνδυασμό αυτών.
      1. Περισσότερη ρευστότητα.
      2. Στροφή σε asset class μικρότερου ρίσκου πχ χρυσός, ομόλογα κοκ.
      3. Στροφή σε μικρότερο ρίσκο μέσα στο ίδιο asset class, πχ αν μιλάμε για μετοχές μεγάλη κεφαλαιοποίηση ή γερά θεμελιώδη.
      Πάντως οι ανωτέρω ανησυχίες μπορεί να είναι η αφορμή για μια απότομη πτώση ώστε να μας πάρουν τα χαρτιά. Για αυτό δεν βιάζομαι να αγοράσω σε μια πρώτη πτώση του 5-10%. Αν δω όμως μια μεγάλη βύθιση πχ 30-50%, τότε θα σκεφτώ για κάποιες σταδιακές αγορές.

      Διαγραφή
  32. Κε Τάκη την άποψή σας παρακαλώ, για την επικείμενη ΑΜΚ της ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΜΚ- ΔΕΗ ..........τι λετε ???? Καλο η κακο νεο ,,,,??? ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ πως το σπουδαιότερο προτέρημα ενός πετυχημένου επενδυτή είναι η "πειθαρχία" (όχι η "έμπνευση")

      Το βιβλίο είναι σαφές "Buy the rumor, sell the news"

      Η ερώτηση τώρα για όσους "παρασύρθηκαν" από τους αναλυτές, μητσοτάκηδες, μητροπολίτες, καντηλανάφτες και αγόρασαν ή δεν πούλησαν στα €10,50 με την ανακοίνωση πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ είναι...και τώρα τι κάνουμε?

      Επενδυτικά ΔΕΝ αγοράζουμε μετοχές αγοράζουμε την εταιρεία και τις προοπτικές της. Η οποία

      α) με τα 400 εκ περίπου που εισέπραξε από τις τιτλοποιήσεις των ανεισπράκτων οφειλών
      β) με τα 1,275 εκ που έβαλε στο ταμείο από τα δύο ομολογιακά
      γ) με τα 1,3 δισ. ευρώ κασαδούρα από τον ΔΕΔΔΗΕ
      δ) τα 750 εκ της ΑΜΚ
      ε) όσο χαμηλότοκο δανεισμό χρειαστεί (με το γεμάτο ταμείο)

      έχει τη δυνατότητα όχι απλώς να πρωταγωνιστήσει στο αύριο των παραγωγών ΑΠΕ αλλά να "πατήσει" και τους ανταγωνιστές. Προσοχή, αναφέρομαι στην παραγωγή, όχι στην κατανάλωση που έχει την υποχρέωση του 50%.

      Επενδυτικά μου αρέσει επίσης ότι θα περιοριστεί το ποσοστό του δημοσίου. Ιδανικά θα προτιμουσα ενα "Γερμαναρά" βασικό μέτοχο μειοψηφίας (πχ RWE) που θα έβαζε και λίγο φρένο στις διαχρονικές σπατάλες. Εννοείται πως δεν τρέφω τέτοιες ελπίδες.😇

      Μ΄αυτά και μ΄αυτά προσωπικά αρχίζω διάβασμα-ξεσκόνισμα του κλάδου.


      Εννοείται πως η θέση (η δική μου τουλάχιστον) θα δημιουργηθεί κατά την ΑΜΚ που θα είναι "καθαρή" η εικόνα.

      Διαγραφή
    2. Και στο βάθος (τον Νοέμβριο) MSCI ???

      Απ΄όσο ξέρω η ελάχιστη κεφαλαιοποίηση του free float για να μπει μια εταιρεία στον MSCI είναι 1,6 δις δολάρια δλδ περίπου 1,37 δις ευρώ. Μετά την ΑΜΚ (και με τιμή περί τα €8) η ΔΕΗ θα έχει κεφαλαιοποιηση περίπου (232 χ 8 =1856 εκ) + (750 εκ η αύξηση) = 2,6 δις.

      Συνεπώς το 66% του free float (εάν το κράτος κρατήσει το 34%) θα είναι 1,720 δις ευρώ συνεπώς ΝΑΙ η προϋπόθεση πληρούται και είναι πολύ πιθανό να μπει στον δείκτη...το αυτό κι αν η τιμή στο ταμπλό πέσει στα €7 ή ακόμα και €6 (απίθανο ενδεχόμενο)

      Διαγραφή
    3. Καλησπερα κυριε hippy. Μια ερώτηση. Αν ένας πουβεχει μετοχές ΔΕΗ, δεν συμμετάσχει στην ΑΜΚ και απλά κρατήσει τις μετοχές που έχει τι συνέπειες μπορεί να έχει? Ευχαριστω

      Διαγραφή
    4. Εξαιρετικός όπως πάντα. Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    5. πουλησα σημερα στα 8 ολα καλα εκανα ???? αγορα ειχα στα 6 η επρεπε να περιμένω και να εμπενα στην αμκ ???

      Διαγραφή
    6. ανευ σημασιας.... σε σχεση με την τιμη που θα εχει σε 3 χρονια!!
      Αν δεν παει ξανα στα 7 η 6 αγορασε την και στα 10!

      Διαγραφή
    7. Κύριε Μαρκο η ΑΜΚ είναι ακριβώς σαν την αντίστοιχη της ΑΛΦΑ. Δεν θα υπάρχουν δικαιώματα. Απλά πιθανολογείται-δεν έχει αποφασιστεί ακόμα-πως θα δωθεί η δυνατότητα στους παλαιούς μετόχους να πάρουν κατα προτεραιότητα ίσο αριθμό μετοχών με αυτές που κατέχουν ώστε να μην υποστούν dilution.

      Εάν το book building που θα γίνει για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών ορίσει την τιμή πχ στα €7 και στο ταμπλό παίζει στα €8 σας συμφέρει να πουλήσετε τις παλιές και να μπείτε στην ΑΜΚ ακριβώς όπως κι ένας οποιοσδήποτε επενδυτής που δεν έχει θέση στην εταιρεία (πιθανότατα όμως να μην σας τις δώσουν όλες). Αλλιώς κάθεστε αναπαυτικά και βλέπετε το έργο που πιθανολογώ θα έχει ευχάριστο τέλος.

      Ένα σενάριο που προκρίνει ΑΧΕ που συνεργάζομαι αναφέρει μια 1 νέα μετοχή σε κάθε 2 παλιές με τιμή 7,80-8,20

      Διαγραφή
  34. Σχόλια για το ΧΑ.
    Ήτανε στραβό το κλίμα το φάγε και ο γάιδαρος. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το άρθρο στον μ/μ για το θέμα της ΔΕΗ.
    https://www.mikrometoxos.gr/24-9-ch-a-liga-logia-kai-starata/
    Κοροϊδία των μικρομετόχων μέχρι αηδίας από τους insiders (βάζω και τους κυβερνητικούς μέσα σε αυτούς, για να μην πω κυρίως αυτούς). Συν το ότι στραγγίζουν για άλλη μια φορά τη ρευστότητα από την αγορά.

    Έλαστρον και Κορδέλλος είναι τα καινούργια plays που μαζεύουν τα βλέμματα. Τη μία την συζητούσαμε πέριξ του 0,80-0,90 και την άλλη πέριξ του 0,18. Τώρα, ενάμιση χρόνο περίπου μετά, αμφιβάλλω αν έχει διακρατήσει κανείς, ίσως ελάχιστοι όπως ο κύριος Hippy. Και τώρα 2,5 με 3 φορές πάνω συζητάμε αν αξίζει κανείς να μπει. Το clue είναι ότι αν είχε διακρατήσει κανείς ΧΑ αντί να τρειντάρει στα ξένα, θα είχε μια πολύ πιο αξιοπρεπή απόδοση. Είναι αυτό που λένε ότι οι περιφερειακές αγορές έχουν περισσότερα inefficiencies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ΧΑ είναι φτωχό αλλά αν κερδίζεις έχει καμιά σημασία και μάλιστα συνολικά 400% σε έναν χρόνο με 2 κινήσεις (ΠΛΑΘ+ΕΠΣΙΛΟΝ);
      Ένα καλό που έχει είναι ότι παρά τις λίγες εισηγμένες υπάρχει ποικιλία ως προς τους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι εισηγμένες
      Οπότε μπορείς να εξετάζεις εταιρίες με βάση τις εκάστοτε προοπτικές των κλάδων σε συνδυασμό βέβαια με τις εταιρίες που τις απαρτίζουν
      Έμεινα με ικτίνο και 20% ΕΠΣΙΛΟΝ, δεν βιάζομαι καθόλου, έχω ρευστότητα και σκανάρω κλάδους που με εξιτάρουν.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ευρωβλάχο έχει σιχαθεί η ψυχή μου να ακούει τον μικρομέτοχο να διαμαρτύρετε για αδιαφάνεια, insiders, ξεπουλήματα κλπ.

      Εάν δηλαδή πραγματικά η δημόσια περιουσία εκποιείται τζάμπα τι εμποδίζει εσάς, εμένα, τον καθένα να πουλήσω χωράφι, σπίτι, αυτοκίνητο και να μπω στην ουρά μαζί με τους ξένους να πάρω κομμάτι?

      Εάν πραγματικά οι μετοχές της Πειραιώς, της Αλφα δόθηκαν έναντι πινακίου φακής γιατί παιδεύονται στο ταμπλό σε κοντινές τιμές με τις αντίστοιχες της ΑΜΚ?

      Προσωπικά πιστεύω ότι οι τραπεζικές τρύπες (κόκκινα δάνεια και αναβαλλόμενος φόρος DTC) ήταν-και είναι-πολύ μεγαλύτερες απ΄ότι πίστευε η αγορά και δεν υπήρχε κουτόφραγκος να τις καλύψει. Θεωρώ επίσης πολύ πιθανό ότι όχι μόνο η "ναυαρχίδα" ΕΤΕ θα κάνει ΑΜΚ αλλά και η τενεκεδοπειραιώς εκ νέου στο α΄εξάμηνο/22.

      Γενικότερα πάντως είμαι αρκετά αισιόδοξος για την αγορά με ορίζοντα 8-9 μηνών...πολλές μετοχές της οποίας όμως-όπως πολύ σωστά αναφέρετε-είναι λογικό να κάνουν μικρότερη ποσοστιαία άνοδο καθώς έχουν ήδη απαιτητική κεφαλαιοποίηση.

      Διαγραφή
    3. Ο Ικτίνος έχει στο τιμόνι του ένα Ιταλο και μάλιστα Ρωμαίο με πολύ μυαλο πολυ εμπειρία στον τομέα του μαρμάρου και ΠΟΛΎΥΥΥ φιλόδοξο...Από προσωπική εμπειρία ...!

      Διαγραφή
    4. GERRY μήπως αναφέρεσαι σε άλλη εταιρία; Κάπου τα μπέρδεψες και οφείλω να στο πω με κάθε σεβασμό

      Διαγραφή
    5. Όχι LARIS... απλα κρατήστε το ... έτσι να υπάρχει...

      Διαγραφή
    6. ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΣΥ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

      Διαγραφή
    7. Καλά τα λέει o GERRY.
      Μπείτε στο site και διαβάστε για τον δ/σ.

      Διαγραφή
    8. Μην ασχολείστε με πράγματα που δεν γνωρίζετε.

      Διαγραφή
  35. Βεβαια εν προκειμένω επειδη εβαλα κεφ.+ κερδη απο ΠΛΑΘ ΣΤΗΝ ΕΠΣΙΛΟΝ που διπλωσε και βαλε η απόδοση ηταν πολύ δυνατη συνολικα, αφου το 100% υπολογιζεται σε μεγαλυτερο Ποσο και οχι στο αρχ.κεφ. καλή φάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. κυριε Hippy ποια η γνωμη σας για τη μετοχη της τραπεζης της ελλαδος.Υπαρχει πιθανοτητα να βρει στο ταμπλω τη πραγματικη της αξια που καμμια σχεση δεν εχει με την παρουσα τιμη και ποια ειναι αυτη κατα τη γνωμη σας





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ποια είναι η "πραγματική" της αξία της ΕΛΛ. Ωστόσο είναι το 5% του χαρτοφυλακίου μου για την μερισματική της απόδοση. Έχω μέσο κόστος €12, στα €15 ίσως σκεφτόμουν να αυξήσω θέση, στα €17 δεν το συζητώ.

      Διαγραφή
    2. Κυριακή hippy τι βλέπετε για την πορεία της ΔΕΗ?

      Διαγραφή
    3. Εάν κάποιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ μετοχές ΔΕΗ (όπως εγώ) κ. Μάρκο περιμένει την ολοκλήρωση του book building και τις ανακοινώσεις της διοίκησης στο τέλος Οκτωβρίου για το μέγεθος και την τιμή της ΑΜΚ. Κατά την αύξηση, με καθαρή εικόνα, θα δημιουργήσει την επενδυτική θέση που επιθυμεί. Δίχως μάλιστα να πληρώσει προμήθειες αγοράς στην χρημ/κή.

      Εάν κάποιος ΕΧΕΙ μετοχές ΔΕΗ ομοίως περιμένει την ολοκλήρωση του book building και τις ανακοινώσεις της διοίκησης στο τέλος Οκτωβρίου για το μέγεθος και την τιμή της ΑΜΚ. Γιατί να πάρει το μικρό στοίχημα του 50-50 ?? Είναι νομίζω σαφές ότι χωρίς την ολοκλήρωση της αύξησης σημαντική κίνηση της μετοχής ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

      Θεωρώ αρκετά πιθανό πως το ποσό της αύξησης θα φτάσει λίγο υψηλότερα των 750 εκ (που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι μικροεπενδυτές θα πάρουν το μεγαλύτερο τμήμα των μετοχών που θα ζητήσουν). Ως προς την τιμή της αύξησης όμως σιγά να μην την ξέρουν οι δημοσιογράφοι που την Παρασκευή έσκιζαν τα ρούχα τους για τον αιφνιδιασμό.

      Διαγραφή
    4. Μαθήματα χρηματιστηριακής ανάγνωσης Νο.. 1593
      Ευχαριστούμε για ακομά μια φορά αγαπητέ κ.Hippy
      θα ήταν λάθος να προσθέσω ότι η ΔΕΗ όπως δεν έχει περιθώριο σημαντικής ανόδου,
      ομοίως δεν έχει και σημαντικά περιθώρια πτώσης λόγω της ΑΜΚ?
      Το αναφέρω επειδή λόγω κόστος μεταφορών / Αερίου / πετρελαίου έχουν μαζευτεί πολλά σύννεφα στις αγορές....

      Διαγραφή
    5. κ. Hippy μια εκτίμηση για το που μπορεί να φτάσει η διόρθωση/πτώση του ΧΑ και πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  37. Κ Τάκη αν έχετε την καλοσύνη τι κεφαλαιοποίηση θα μπορούσε να έχει ο Μυτιληναίος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. MEDICOM λίγα τμχ αγορά μπας και βγάλουμε τα χρήματα για σελφ τεστ και rapid που δίνουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. γειά σας αγαπητοί επενδυταί.
    Ασχολείται καποιος με την ελχα? Θα ηθελα μια εκτίμηση μεσο-μακροπρόθεσμη,ειδικά και απο τον Κο Τάκη.
    Σκεφτόμουν αν πάει 1,6-1,7 να τοποθετηθώ.

    Να ειστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να πάει προς τα εκεί και εγώ θα ενισχύσω τη θέση μου στη μετοχή ( αγορασμένος στο 1.90) Νομίζω όμως οτι ακόμα και στα 1.80 είναι υποτιμημένη σε σχέση με τις προοπτικές της εταιρείας.

      Διαγραφή
  40. Κουρου στο λεκανοχαρτο τον δρομεα τους εχω παρει τις σωβρακες στο καπιταλ. Απο 0.5 που εβλεπαν ανοδικες ανοδους...πηρες κανα ματι?
    Θα παρουμε στην αφετηρια το σαβουροχαρτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου άφησα να περάσει ένα σχόλιο, για να σου απαντήσω .... μπας και επιτέλους καταλάβεις, που δεν το νομίζω.

      Απο Ελλάδα, ασχολούμαι καθαρά επενδυτικά με μερικές εταιρείες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ούτε που μπορεί να πάει το μυαλό σου που βρίσκομαι (και δεν σκοπεύω να τις διαφημίσω). Είμαι σε πολύ θετικό πρόσημο πάνα απο 100%, δεν κουνάω λέπι και ούτε πρόκειται να υποχωρήσουν στις τιμές. Μην χαλάσεις το μυαλό σου να τις βρεις. Δεν εντοπίζονται.

      Α, μου σφυρίξαν ότι γράφεις πολλά ψέματα σε άλλα forums. Το να πεοπαίζει κάποιος και να ψεύδεται δεν τον κάνει έξυπνο.
      ΚΟΦΤΟ λοιπόν.

      Διαγραφή
    2. Απορώ κύριε Τάκη που του ρίχνεις ακόμη θειάφι στο μπαλαουρο...ούτως η άλλως δεν υπάρχει σωτηρία μαζί του...


      Διαγραφή
    3. Είχα σήμερα καταιγισμό μηνυμάτων απο δαύτον.

      Διαγραφή
    4. πείτε μας και μας κ. Τάκη αν θέλετε.

      Διαγραφή
  41. Βλέπω αλυσιδωτές αντιδράσεις που αυτή την φορά θα οδηγήσουν σε μια διόρθωση (καλοδεχούμενη) τις αγορές. Και αυτό γιατί δεν μπορεί να ελεγχθεί τεχνητά αυτό που συμβαίνει καιπλήττει τα πραγμ. κέρδη των εταιριών. Όταν βρεθεί το σημείο ισορροπίας θα επανέλθει και η χρημ. ομαλότητα.
    Είναι η πρώτη φορά που πιστεύω στην διόρθωση και αποτέλεσε την Πέμπτη την αφορμή κατοχύρωσης του 80% της θέσης μου ΕΠΝΕΤ.
    Συνεχίζω με ικτίνο πιστεύοντας στην ανάπτυξη της εταιρίας χρόνο με το χρόνο, 20% επσιλον ΕΔΏ ΘΑ ΔΟΎΜΕ ΟΡΓΑΣΜΌ ΚΑΙ λίγα MEDICON που αγόρασα προχθές μπας και βγάλουμε τα έξοδα από τα συνεχή test κλπ (τουλ. τις μάσκες τις αγοράζουμε τζάμπα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως ο xenos57 στο capital έχει ξεσκιστεί να γράφει ότι κάτι κακό θα συμβεί και στο ΧΑ θα πέσει χώσιμο τρελό.
      Άποψή του, θα μου πείτε.
      Στο παρελθόν βέβαια έχει πέσει μέσα στις προβλέψεις που έχει κάνει.

      Διαγραφή
    2. Ποιος είναι ο ξένος? κάνας αναλυτής?

      Διαγραφή
    3. Στατιστικά ο Σεπτέμβριος είναι κακός μήνας για τις αγορές διεθνώς. Σεπτέμβριος του 2008 ήταν όταν «έσκασε το κανόνι» της Lehman Brothers, πυροδοτώντας τη μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική «καταιγίδα» από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Σεπτέμβριο έγινε η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ το 2001. Για τη Wall Street ο Σεπτέμβριος θεωρείται ο χειρότερος μήνας του έτους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες (DJ, S&P, Nasdaq) καταγράφουν απώλειες 0,9% κατά μέσο όρο. Φέτος πιθανότατα η απώλεια τους θα είναι μεγαλύτερη. Από μεθαύριο όμως Παρασκευή μπαίνει ο Οκτώβριος, θ΄ανοίγουν σιγά σιγά και οι χειμερινοί κινηματογράφοι.

      Προσωπικά ως ένθερμος οπαδός της στατιστικής και των μετοχών έχω ένα "θερινό" χαρτοφυλάκιο 55-45 μετοχών-μετρητών που γίνεται 85-15 καθώς λήγει ο Νοέμβριος και αναμένουμε το January effect. Κοντά στα Νικολοβάρβαρα του κ. Ξενου. Φέτος ιδιαίτερα έχουμε ένα πρόσθετο λόγο να περιμένουμε καθώς περιμένουμε να μάθουμε τους όρους της ΑΜΚ της ΔΕΗ. Πιθανή ευκαιρία μπροστά μας γιατί να στεναχωριόμαστε? Και γιατί να βιαστούμε για τοποθετήσεις?

      Σε ότι με αφορά ξέρω γιατί κατέχω τις εταιρείες που έχω στο χαρτοφυλάκιο (όλες μερισματοφόρες). Δεν δίνω τίποτα. Ούτε όμως και αυξάνω περιμένοντας να δω Φως.Εκτός κι αν γίνει κάτι ακραίο (πχ ΜΥΤΙΛ στα 12, ΠΛΑΘ στα 5 κ.ο.κ). Απίθανο ενδεχόμενο όμως.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για την παρέμβαση κύριε Hippy. Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ. Δεν πηγαίνω εντελώς σε μετρητά, έχω επιλογές που δεν θα σπάσω εύκολα αν με τεσταρει η αγορά και δεν βιάζομαι για καινούργιες τοποθετήσεις.

      Διαγραφή
    5. ΚΥΡΙΕ HIPPY ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ RWE ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΚΑΘΟΔΟ. ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΙΑΚΡΑΗΣΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

      Διαγραφή
    6. Αν και η RWE διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεταξύ των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, εξακολουθεί να παράγει περίπου το ένα τέταρτο της ισχύος της από λιγνιτικούς σταθμούς. Τα τελευταία χρόνια δέχεται τα πυρά των επενδυτών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων επειδή δεν απομακρύνθηκε πιο γρήγορα από τα ορυκτά καύσιμα. Ο λόγος απλός. Έχει προνοήσει να αγοράσει δικαιώματα ρύπων έως το 2030.

      Η Enkraft Capital που αποτελεί ένα μικρό ακτιβιστή επενδυτή υποστηρίζει ότι η RWE AG πρέπει να επιταχύνει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να διπλασιάσει την αξία της. Η τιμή των δικαιωμάτων άνθρακα έχει αυξηθεί και η Enkraft επισημαίνει ότι η RWE θα μπορούσε να αποκομίσει ένα απροσδόκητο ποσό συνολικού ύψους 10 έως 13 δισ. ευρώ εάν σταματούσε την παραγωγή στις λιγνιτικές μονάδες και πουλούσε τα δικαιώματα εκπομπών που είχε συγκεντρώσει στο παρελθόν με χαμηλότερο κόστος.

      Χαρτάρα

      P/E 10...Price/Sales 1,36...P/B 1,1...Μέρισμα €0,85 (2,70%)...Payout ratio 46%...χαμηλό έτους 28,39...υψηλό 38,65

      Μαζί με τη BNP και την INMD οι μεγαλύτερες θέσεις στο "ξένο" χαρτοφυλάκιο μου. Εάν τώρα που διορθώνουν οι αγορές την βρείτε κοντά στα €30 χτυπήστε την και ξεχάστε την. Ενεργειακός κλάδος γαρ.

      Διαγραφή
  42. ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Η ΕΠΣΙΛΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15€ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κύριοι καλησπέρα.

    Παρακολουθω τον φρλκ εδω κ καιρο κ ειναι εκει στα 4 . Νομιζω πως εχει προοπτικες με τα ικεα μεσα στις πολεις κ με την εταιρεία ακινητων που πήρε άδεια. Αν καποιος τον παρακολουθεί κ εχει αποψη ( χρονο κ διαθεση ) ας γραψει την εκτίμηση του.

    (Να πω την αλήθεια κοιτώ κ τον ΟΛΠ αλλα με προβληματιζει το usa vs china -αναιτια ισως- )

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ MEDICON POLY KALA TA APOTELESMATA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ξέρει κάποιος αν οι ευρωσυμβουλοι έκαναν σήμερα αίτηση για έξοδο από την επιτήρηση? Βρήκα και αυτό :
    https://www.imerisia.gr/oikonomia/23853_prohora-i-epilogi-symboylon-gia-ti-nea-genia-ergon-toy-ypoyrgeioy-ypodomon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα και καλό ΣΚ. Έχει ασχοληθεί κανείς με την μετοχή του Καρέλια? Νομίζω ότι είναι ένα καλό αμυντικό χαρτί, το οποίο όμως δίνει μια αξιοπρεπή απόδοση.

    Ας ξεκινήσω με τα πλήν:
    1. Δραστηριοποιείται σε έναν τομέα που βλάπτει την υγεία και τον κοντράρουν και οι κυβερνήσεις. Χώρια που πολλοί πλέον δεν καπνίζουν ή το γυρίζουν σε ηλεκτρονικό. Πόσο λοιπόν θα μπορεί να αναπτύσσεται ακόμα, παρότι και εξαγωγικός?
    2. Χαμηλή εμπορευσιμότητα.
    3. Έχει μεγάλο ταμείο, το οποίο μάλλον δεν έχει τι να το κάνει.

    Ας δούμε και τα συν:
    1. Καλό μάνατζμεντ με μεγάλο μέτοχο την οικογένεια του ιδιοκτήτη (αν και νομίζω ότι παλιά είχα ακούσει για μια ενδοοικογενειακή κόντρα αλλά τώρα πρέπει να έχει λυθεί)
    2. Έχει ένα P/E ~15. Με κεφαλαιοποίηση ~800εκ έχει ταμείο 400εκ και κέρδη 60εκ. Πέραν αυτού κάθε 5 χρόνια περίπου, διπλασιάζει τα κέρδη της το οποίο είναι εντυπωσιακό.
    3. Είναι μετοχή που πετά under the radar. Νομίζω ότι επειδή δεν τραβάει και πολύ το ενδιαφέρον έχει προσελκύσει πιο ποιοτικούς μετόχους που την πιστεύουν. Έτσι σε μια ενδεχόμενη χρηματιστηριακή κρίση μπορεί είτε να μην πέσει τόσο πολύ είτε να ανακάμψει πιο εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εναλλακτικά, για τους κυνηγούς μερισμάτων, υπάρχει και η British American Tobacco (BATS.L) με P/E 9,7...Book Value 27,4 GBP (P/B=0,90)...Μέρισμα 2,143 GBP (απόδοση 8,44%) αφορολόγητο στη Αγγλία πληρώνει όμως όπως και οι ελληνικές 5% στην Ελλάδα με Payout ratio 79,6%...P/S 2,33

      Την μείωση του καπνίσματος (μακάρι αλλά δύσκολο) δεν την παίρνω και πολύ στα σοβαρά γιατί η BATS.L όπως και η Philip Morris είναι πρωτοπόρες στην αναζήτηση άλλων, λιγότερο επιβλαβών για την υγεία συνηθειών (στριφτό, ηλεκτρονικό κλπ) που θα αντικαταστήσουν τις μειωμένες πωλήσεις τσιγάρων (εάν γίνουν).

      Διαγραφή
    2. Kύριε Ηλία, την BAYER AG (BAYN.DE) https://finance.yahoo.com/quote/BAYN.DE/ πως την βλέπετε;

      Διαγραφή
    3. Έχω θέση, γράφω ζημιά, πληρώνει τις αμαρτίες της Monsanto. Νομίζω το ρίσκο είναι μικρό στα €46 που βρίσκεται τώρα (από τα €100 που είχε όταν αγόρασε την "αμαρτωλή" αμερικάνα). Mε P/S 1,1-P/B 1,5-μερισματική απόδοση 4,3% νομίζω το ρίσκο/απόδοση είναι μικρό ακόμα κι αν υποχωρήσει ο DAX. Γι αυτό και την κρατάω.

      (ο φόρος επί των μερισμάτων στην Γερμανία είναι 30%)

      Διαγραφή
  47. Κι ένα σχόλιο για την ΠΕΡΦ, να μου πείτε την άποψή σας αν θέλετε.

    Έτρεξα ένα DCF valuation με συντηρητικά νούμερα (growth 25% για 0-5 έτη και 15‰ για 5-10, discount rate 10%, terminal multiple 15, αρχική τιμή 2,7εκ καθαρά κέρδη 2020) και μου έβγαλε δίκαιη αποτίμηση 120εκ, δηλαδή 100% από εδώ που είναι.

    Το μόνο που μπορεί να είναι λάθος στις υποθέσεις μου είναι ότι χρησιμοποίησα τα καθαρά κέρδη αντί για ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF), που είναι καλύτερο να βάζεις FCF. Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση τα νούμερα αυτά είναι αρκετά διαφορετικά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλεται. Μόνο κάποιος που είναι γάτα στους ισολογισμούς μπορεί να το βρει.

    Πάντως, μετά την αύξηση στην κεφαλαιοποίηση λόγω ανόδου της τιμής, την πώληση του ποσοστού από το Zaitech fund, το επερχόμενο σπλιτ, την επικείμενη ΑΜΚ 5 εκ, την προσδοκώμενη συμμετοχή σε έργα του πακέτου στήριξης, πιστεύω ότι θα ανοίξει ο δρόμος για να μπουν θεσμικοί και να αυξηθούν οι εισροές και η εμπορευσιμότητα της μετοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δεν θ απαντήσω επί της ουσίας κύριε ευρωβλαχε,αλλά σήμερα το πρωί μελετούσα τον ΚΑΡΕΛΙΑ και όταν είδα τα γραφόμενα σου ένιωσα υποκλοπή των σκέψεων μου,ΧΑ,χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλημερα. Για τη ΔΕΗ τι βλέπετε? Εκτιμώ ότι η τιμή της αυξησης θα είναι αρκετα πανω απο την τωρινή τιμή. Έτσι σε πρωτη φάση θα δουμε μια εκτίναξη μέχρι τα 12€.Εσεις τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αποφασίσουν αμκ της τάξεως 750 εκατ. τότε το ελάχιστο θα είναι 6.5 με 8.5.
      Σημασία έχει τι ποσοστό θα έχει το κράτος.[Απο 34 εώς 40]
      Είναι το πιθανότερο αλλά όχι σίγουρο ότι θα γίνει αμκ.
      Θα αποφασιστεί σε λίγες μέρες.

      Διαγραφή
    2. Το ποσοστό που έχει ανακοινωθεί είναι 34% απ'οσο ξέρω εγώ. Το θέμα είναι τι πόσο θα αποφασίσει να αντλήσει η εταιρια. Αν αντλήσει πχ 1δις τότε η χαμηλότερη τιμή θα είναι 8,6

      Διαγραφή
  50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δεν έχω άποψη,δεν την παρακολουθώ,κύριε Τάκη αφήστε την των των μηνυμάτων για να υπάρχει αμεσότητα,πάντα θα υπάρχουν τρολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. τελευταια 3000 τμχ medicon με ορίζοντα διετίας το πολύ.
    Πολύ χρήσιμη η ανάλυση του 2017 του Κου Τάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κύριε Τάκη επειδή με το Αμερικανό τα έχουμε μπαουλιασει και έχουμε κλείσει τις οθόνες γιατί δεν μας αρέσουν οι δραματικές ταινίες ένα σχόλιο για την ΔΕΗ όπου έχετε να σχολιάσετε από την εποχή των 3 ευρώ Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κεφαλαιοποίηση ΣΙΔΜΑ = Κεφαλαιοποίηση Ελαστρον!! Σαν στραβός είναι λίγο ο γιαλός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΕΛΑΣΤΡΟΝ

    ΠΩΛΗΣΕΙΣ 78
    ΚΕΡΔΗ μετά φόρων 12
    ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ 51

    ΣΙΔΜΑ

    ΠΩΛΗΣΕΙΣ 130
    ΚΕΡΔΗ μετά φόρων 28( 14 λογιστικα)
    ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ 106
    Οι δυνατότητες της νέας ΣΙΔΜΑ είναι τεράστιες στην απεραντη αγορά των βαλκανιων με εναν μεγαλομετοχο ο οποίος είναι και προμηθευτής.
    Μπορώ ν γράψω πολύ περισσότερα γι αυτή την εταιρεία Αλλά δεν ξέρω αν ενδιαφέρει κάποιον
    Κατέχω την μετοχή της από τα 2.1 ευρώ και τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση
    KILLBILL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα με ενδιεφερε πολυ η αποψη σας για σιδμα

      Διαγραφή
    2. Πάμε
      ΣΙΔΜΑ
      Μεσα σε ένα 9μηνο έφτασε να έχει 12μυρια ίδια κεφαλαια από μείον 66 που είχε.
      Ο δανεισμός μέσα σε ένα εξάμηνο μειώθηκε κατά 15 μύρια.
      Ταμειακα διαθέσιμα 21,12 παραπάνω δηλαδή
      Οι ανταγωνιστές της έβγαλαν κερδοφορία,αλλά οι υπόλοιπες παράμετροι παρέμειναν σταθερές
      Το μέλλον της προοιωνίζεται λαμπρό καθώς η ΣΙΔΜΑ μπητρος είναι Βιοχάλκο,όπερ μεθερμηνευομενον η εταιρεία έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην προμήθεια του χάλυβα
      Για ν κατανοήσετε την σημασία του παραπάνω πάρτε την ελλαστρον η οποία αγόρασε αποθέματα σε τιμές ρεκόρ,σε τιμές διπλάσιες από την σημερινή
      Θα μου πείτε ρε φίλε,αφού θεωρείς ότι η εταιρεία είναι διπλάσια από την ελαστρον γιατί δεν αποτυπώνεται στο ταμπλό?
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΙΔΜΑ ήταν μη επενδυσιμη πριν λίγο καιρό,και η μπητρος χρεωκοπημενη..
      Σε κάποια φάση όμως οι τράπεζες για ν σώσουν τα δάνεια τους έκαναν μια καινούργια εταιρεία την νέα σιδμα με την σιδμα μαζί και με τα δάνεια μόνο της μια εταιρείας και το ενεργητικό της άλλης.
      Με απλά λόγια η ΣΙΔΜΑ βγαίνει στη αγορά με λιγότερα δάνεια απ' ότι είχε πριν και με δανεισμό στο 2.75 και όχι στο 6.75 που είχε πριν.
      Ο υπόλοιπος δανεισμός θα πληρωθεί από το κουφαρι της μπητρος
      Δίκαια αποτίμηση στα μάτια μου
      70 μύρια
      Τα αποτελέσματα όμως θα αυξήσουν αυτή την αποτίμηση σύμφωνα με αυτά που παρατηρώ
      Τίποτα δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή
      Μεγάλα παιδιά είμαστε
      Kill bill

      Διαγραφή
    3. Δυσκολεύεται. Λες να δούμε ΑΜΚ?

      Διαγραφή
  56. Ποια είναι η γνώμη σας για τα ελληνικά διυλιστηρια σε σχέση με τη ΔΕΗ,πιστεύετε εχουν μέλλον ή να προτιμήσουμε μόνο ΔΕΗ, αναμένω γνώμες από τα μέλη του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κ Τάκη αν μου επιτρέπεται την γνώμη σας για τα Πλαστικά Θράκης. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γεια σας...μηπως εχει κανεις καποιες επιλογες απο Γερμανια...Dax....γιατι απο Ελλαδα δε βλεπω φως.....Τακης .Αγ.δημητριος..ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. MEDICON ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΩΜΑ ΜΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΠΟΛΥ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΑΚΑΡΟΥ
    ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ή για άλλες τσπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπέρα κύριοι.Εχει κάποιος άποψη για τον φουρλή; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα ομάδα.
    Δεν ξέρω αν χαλάσω την αισιόδοξη ορμή πολλών οπαδών των "Ι" που γράφεται τελευταία από όλα τα site, αλλά κρύβουν ένα πολύ αρνητικό συμβάν σε ένα από τα "Ι".
    ΠΡΟΣΟΧΗ ψαχτείτε στο διαδύκτιο, και αν βρείτε τι, μετά αποφασίστε αν θα αναβείτε, κατεβείτε ή παραμείνετε στο τραίνο, λόγω κλίματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κωνσταντινε ελα medicon για διπλωμα για αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Έχω ΑΛΜΥ με ΡΕ εξαμήνου 6,7 ,αλουμίνια θα μπαίνουν και σε δύο χρόνια,κορονοτεστ θα γίνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ταλαιπωρία ο ΑΛΜΥ.
      Έχεις κάποια διαίσθηση για τη βραχυχρόνια πορεία της μετοχής;

      Διαγραφή
    2. Μέχρι τότε θα έχουμε διπλώσει ή τριπλώσει

      Διαγραφή
  67. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙ ΣΗΖΗΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΟΊΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΈΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Νομίζω μια νέα ανάρτηση με τίτλο ΔΕΗ θα είχε ενδιαφέρον από τον οικοδεσπότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίου ΔΕΗΘΩΜΕΝ (ενώνω τη φωνή μου με την δική σας κύριε mixali)

      Ως προς την υπερκάλυψη της επικείμενης αύξησης έχω κατά νου την ΑΜΚ της Πειραιώς η οποία συγκέντρωσε κοντά στα 5 δις ευρώ (τελικά σήκωσε 1,38 δις) αλλά το χαρτί μαγνήτιζε καθώς "έπαιζε" στο ταμπλό 50-100% πάνω από την τιμή της αύξησης. Τελικά έδωσε στους ιδιώτες επενδυτές λίγο πάνω από το 25% των αιτουμένων.Σαφώς και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, είναι ωστόσο (για μένα) ένας μπούσουλας μια και ταιριάζει χοντρικά το ποσό της ΑΜΚ.

      Ως προς την τιμή στόχο με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2022

      -η γερμανίδα συνέταιρος RWE έχει κεφαλαιοποίηση 23 δις ευρώ....Ρ/Ε 10,24...Ρ/Sales 1,46...Ρ/B 1,2....έδωσε μέρισμα 0,85 ευρω (απόδοση 2.65%) με payout ratio 46,15%

      -η ισπανίδα Iberdrola (IBE.MC) έχει κεφαλαιοποίηση 64 δις ευρώ....Ρ/Ε 20,23...Ρ/Sales 1,84...Ρ/B 1,8....έδωσε μέρισμα 0,422 ευρω (απόδοση 4,10%)

      Η συνολική καθαρή θέση της ΔΕΗ στο 6μηνο ήταν 3,32 δις ή 14,30 ευρώ ανά μετοχή**

      https://www.athexgroup.gr/.../7d0842fe-4314-42e2-8c6a...

      Εάν υποθέσουμε πιθανή αύξηση 1,2 δις (με έκδοση 133 εκ μετοχών στα €9) η καθαρή θέση της ΔΕΗ θα φτάσει τα 4,52 δις με σύνολο μετοχών 365 εκ => 12,38 ευρώ/μετοχή περίπου. Χοντρικά όσο και η RWE (που όμως δίνει και μέρισμα).

      Θα έχει επίσης κεφαλαιοποίηση (στα 9 ευρώ) 3,285 δις ευρώ με προσδοκώμενες πωλήσεις για φέτος περίπου 4,5 δις ευρώ => Ρ/Sales 1,37 (πάλι κοντά στη γερμανίδα αλλά σαφώς καλύτερη απ΄την Iberdrola).

      Βέβαια κάθε χρηματιστήριο έχει τη δική του δυναμική. Δεν είναι όλα μαθηματικά. Δεν ξεχνώ την διδαχή του καλού Αντρέ (Κοστολάνι) ότι στα χρηματιστήρια 1+1 = 3-1

      Ωστόσο σε ότι με αφορά έχω κατά νου ως τιμή στόχο τα €14 max (1,5 φορά την λογιστική αξία) δλδ στο μέσο όρο των P/B των ευρωπαίων εξαδερφάδων.

      ** η αναπόσβεστη αξία για ολόκληρο τον ΔΕΔΔΗΕ στα βιβλία της ΔΕΗ μετά την αναπροσαρμογή που έγινε στα αποτελέσματα 6μηνου είναι 950 εκ ευρώ περίπου. Η πώληση του 49% σε πολύ υψηλότερη τιμή σαφώς και θα αυξήσει την καθαρή θέση της ΔΕΗ.

      Διαγραφή
  69. Καλημερα..Η δημόσια προταση στην Αμαθούς στο χακί στα 0.20 δείχνει από μόνο του πόσο τζάμπα είναι κάποια ξενοδοχεία/εταιρείες τουρισμού (κ όχι μόνο..) στο κυπριακό χρηματιστήριο.. Ακόμα περισσότερο εταιρείες αδανειστες οπως πχ η ΛΟΞΕ (όπως κ η αμαθ φυσικα)..Είχε προηγηθεί βέβαια και η cc tourist της ΚΕΤΣ που μετά την πώληση του ξενοδοχείου από 0.02 που διαπραγματευόταν βρέθηκε στα 0.14 ποσό που δίνουν σαν επιστροφή κεφαλαίου που μοιάζει περισσότερο με δημόσια πρόταση καθώς τόσο είναι περίπου κ η τιμή της αυτή τη στιγμη..Να σημειώσω για Αμαθούς ότι εκκρεμεί κ μέρισμα στη μετοχή ύψους 0.01 σεντ ανά μετοχη από κέρδη χρήσεως 2019.Καλη συνέχεια σε όλα τα μέλη.. Κάποια στιγμή θα πρέπει να προσεχθούν θεωρώ κ κάποια καλά χαρτιά κ φτηνά που υπάρχουν στο χακ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σημειώσω ότι για ccc tourist (ΣΙΤΟ) η πώληση αφορούσε συμμετοχή που είχε στο ξενοδοχείο parklane όσο για ΑΜΑΘ φυσικα κοψοχρονια τα ζητάει τα χαρτιά με 0.20 ωστόσο σημαντικά
      υψηλότερα από εκεί που διαπραγματευόταν η μετοχή

      Διαγραφή
  70. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω τους θαμώνες του blog spot για την Interlife (ΙΝΛΙΦ). Ποιες πιστεύετε είναι οι προοπτικές της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεία σας. Νοικοκυρεμένη εταιρία με σοβαρή διοιηκηση. Ιστορικά συνεχής ανάπτυξη και κέρδη, Μικρο free float. Τον Φλεβάρη τελείωνει η υποχρέωση διακράτησης μετοχών λογω της εισαγωγης της στο ΧΑΑ και μάλλον θα αυξηθούν οι πράξεις. ικανοποιητικό μερισμα περυσι. φέτος ίσως να κάνει στορικό υψηλό κερδών. p/bv 0,62-0,70

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας,
      Είναι σε καλό discount ακόμα, αλλά δεν συγκεντρώνει ενδιαφέρον θα έλεγα. Την έχω στο χαρτοφυλάκιο μου και το γεγονός ότι δεν αντιδρά με ανησυχεί για αυτό ρώτησα εδώ για να δω αν κάποιος βλέπει κάτι διαφορετικό από εμένα. Συμφωνώ μαζί σας ότι είναι νοικοκυρεμένη και φέτος θα δώσει ένα καλό μέρισμα.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα! Είναι σε αμυντικό κλάδο που όμως φαίνεται να έχει ο κλάδος σταθερή ανάπτυξη οχι ομως με πυροτέχνηματα. Θέλει υπομονή

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα σας κύριε George V. Αναμονή και υπομονή. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις πληροφορίες.

      Διαγραφή
    5. Παρακαλώ, ευχαριστηση μου αγαπητέ

      Διαγραφή
  71. Προσοχή στην ολυ, αν φυσικά οι στεγγοι βγάλουν 9μηνο,διαφορετικα θα πιέζουν μέχρι τέλος 21 τα λυγουργια! Επίσης το 9μηνο της φριγο μπορεί να κρύβει έκπληξη για να δικαιολογεί η πίεση στη μετοχή, ταπεινα θεωρώ θετική. Με στεγγου και Δαυίδ κάνεις προφήτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. LUCIDARAAAA...!
    https://www.motortrend.com/reviews/2022-lucid-air-grand-touring-electric-luxury-car-first-test-review/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Περί ΔΕΗ

    Ένας εύκολος τρόπος να κλειδώνεις μέρος των κερδών σου σε μια ΑΜΚ είναι να πουλάς ΣΜΕ τρέχοντος 3μηνου. Προσωπικά είναι κάτι που συνηθίζω (και παρακολουθώ συστηματικά). Φυσικά υπάρχουν πολλοί που το κάνουν και γι αυτό το λόγο σχεδόν πάντα "ανοίγει" το περιθώριο τιμής spot και τιμής ΣΜΕ. Χαρακτηριστικά στην περίπτωση της ΑΛΦΑ ενώ στην αγορά spot η μετοχή έκανε πράξεις περί το €1,10 μετά την ΑΜΚ το αντίστοιχο ΣΜΕ (για χετζάρισμα) έκανε πράξεις περί το €1,06 δλδ κλείδωνες μεν κάποια κέρδη (σιγουριά) καθώς η αύξηση είχε γίνει στο €1 αλλά έπαιρνες μικτότερο κέρδος. Καλά στην Πειραιώς καθώς το reverse split είχε ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των μετοχών είχε γίνει τζόγος στο ταμπλό με τιμές spot πάνω από €1,80 ενώ το ΣΜΕ "έπαιζε" περί το €1,55.

    Αυτό γίνεται πάντα. Η σιγουριά πληρώνεται. ΟΧΙ όμως στη ΔΕΗ. Όπου όπως προχθές, όπως χθες έτσι και σήμερα τιμή spot και ΣΜΕ πήγαν χέρι χέρι. Έχω την αίσθηση πως εάν η Μοργκάνα συμπεριλάβει την μετοχή στον MSCI (το πιο πιθανό) το χαρτί θα πετάξει προς τα €11 μέχρι το τέλος του μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την συμπεριλαβει δεν αποκλειεται αλλα καπως απίθανο να εισαχθει τωρα (δεν εχω συγκρατησει την ημερομηνια) αλλα την επομενη φορα, εφοσον θα πρεπει να εισαχθουν οι νεες μετοχες πρωτα. Διορθωστε με αν κάνω λάθος και Κ.Σ.Κ

      Διαγραφή
    2. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αλλά...η Μοργκάνα λαμβάνει υπόψιν για τις αναθεωρήσεις του MSCI Greece τα κλεισίματα των μετοχών κατά το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Διάστημα κατά το οποίο έχει ολοκληρωθεί η ΑΜΚ της ΔΕΗ και έχει αυξηθεί η κεφαλαιοποίηση αλλά και το free float. Απ΄ότι έχει γραφτεί οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και θα ισχύσουν από τις 30 Νοεμβρίου. ​

      ΑΣΧΕΤΟ για όσους επενδύουμε στο ΧΑΑ. Μέχρι τέλους του μήνα (μάλλον στις 19 Νοεμβρίου) περιμένουμε κι από την Moody’s την απόφαση της για την Ελληνική οικονομία. Εάν έχουμε ευχάριστη έκπληξη (θεωρώ πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες μιας και υπολείπεται από τους άλλους οίκους) θα είναι κάμποσα τα πλεούμενα του ΧΑΑ που θα συνεχίσουν ανοδικά με ούριο άνεμο εν όψει January Effect.


      "Η MSCI αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εξαμηνιαίας αναθεώρησης του δείκτη της στις 11 Νοεμβρίου και τυχόν αλλαγές θα ισχύσουν από το κλείσιμο της συνεδρίασης της χρηματιστηριακής αγοράς στις 30 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης MSCI Greece αριθμεί σήμερα 5 εταιρείες, οι οποίες με βάση τη στάθμισή τους στον δείκτη (30.9.2021) είναι οι εξής: ΟΤΕ ΟΤΕ-0,46% (29,73%), ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ-1,13% (21,84%), Alpha Services (19,44 %), Eurobank Holdings (16,75%) και Jumbo (12,24%). Πληροφορίες από παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ως πιθανό το ενδεχόμενο εισόδου στον δείκτη Εθνικής και ΔΕΗ."

      https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1790639/talk-of-the-market-msci-merismata-doruforiko-internet-kai-ergostasio-evs

      Διαγραφή
    3. Καλημερα. Τι βλέπετε από δω και περα (βραχυπρόθεσμα) για τη ΔΕΗ τώρα που μπήκε στον MSCI? Τελευταίες ημέρες κάνει τρομερό τζίρο.Εχει να μας πει κάτι ο τζίρος για την 17 Νοέμβρη που ξεκινά στον MSCI? Ευχαριστω

      Διαγραφή
    4. Το πρωί της Τρίτης 16/11 θα μπουν 150 εκ μετοχές και το απόγευμα στις 5.00 θα αλλάξουν χέρια προς τα passive funds to 15 εκ...τι να πει κανείς? Προσωπικά εύχομαι να μηρυκάσει μέχρι το τέλος του χρόνου περί τα €11 και γνωρίζω καλά τι θα κάνω. Καθώς δεν έχω καθαρή εικόνα θα πουλήσω το 75% των μετοχών που πήρα κατά την ΑΜΚ και θα κρατήσω τα υπόλοιπα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ελπίζοντας πως ο Στάσης θα συμπεριφερθεί ως Τσαμάζ.

      Διαγραφή
  74. Η επιλογή πιστεύω ότι γίνεται όταν η κρατική συμμετοχή δεν υπερβαίνει την καταστατικό πλειοψηφία! Στην ετε και ΔΕΗ αυτό δεν ισχύει στον δε μυτ. Δεν είναι ξεκάθαροι οι σκοποί λειτουργίας, μοιάζει σαν holding co. Στο σκεπτικό μου κάνεις δεν μπαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Χαιρετώ την παρέα!

    Στην ΠΕΡΦ δεν μου άρεσε η μεγάλη και απότομη αύξηση του τζίρου. Κάτι σαν χώσιμο μου μυρίζει περισσότερο.

    Η ΔΕΗ με το που έπιασε την κεφαλαιοποίηση μπήκε κατευθείαν στον MSCI, ενώ άλλοι αγκωμαχάνε για χρόνια. Η διαπλοκή στο μεγαλείο της.

    Ο ΜΥΤΙΛ σταθερή αξία αλλά αυτά τα report που τον ανεβάζουν στα 23 τα βλέπω με καχυποψία.

    Δεν ξέρω τι περιμένετε εσείς από το ΧΑ αλλά εγώ θα περίμενα ένα μικρό εποχιακό ραλάκι για να ξαλαφρώσω λιγάκι. Αν κι εσείς περιμένετε το ίδιο, καταλαβαίνετε τι θα συμβεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να χαλαρώσετε κύριε Ευρωβλάχο. Όχι, δεν περιμένουμε το ίδιο. Με τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης unde portas είναι σαν να φεύγεις στο ημίχρονο γιατί φοβάσαι το συνωστισμό στο τέλος του αγώνα. Όσο το νερό-ρευστό ποτίζει το μποστάνι τα δέντρα θα καρπίζουν.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Hippy ποια η άποψή σας για τον Κορδέλλο σε αυτά τα επίπεδα; Θα δικαιολογούσε μια άνοδο προς τα 2-2,50 ευρώ (τα έβαλα μπόλικα...); Αν θυμάμαι καλά είχατε φορτώσει κάμποσα όταν ήταν στα 0,18, τα έχετε ακόμη;

      Διαγραφή
    3. Τον έχω πουλήσει πολλούς μήνες τώρα και σχετικά χαμηλά (0,40) κύριε Ευρωβλάχο. Δεν τον παρακολουθώ πια. Εαν όμως κινηθεί ελαφρά θετικά το ΧΑΑ (εγώ αυτό πιστεύω-πιθανολογώ 1050 μονάδες περίπου για τον ΓΔ μέχρι το Πάσχα/2022) συν ότι τον προμοτάρει ο μ/μ έχετε αμφιβολία πως θα κινηθεί το χαρτί? Θα σας εξομολογηθώ ότι παρακολουθώ προσεκτικά καμιά 30αριά μετοχές όλες κι όλες. Τεμπέλης ο Χίππης. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν επιχειρώ στις ΗΠΑ. Ωκεανός μετοχών, αδύνατη η παρακολούθηση από μένα.

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστώ κύριε Hippy για την απάντηση. Δεν με τρώει και τόσο πολύ να αγοράσω κάτι εδώ που τα λέμε. Ο κύριος Λουκάς Παπαϊωάννου, του οποίου την άποψη εκτιμώ, στη συνέντευξη του στο Neoforum είπε ότι οι καιροί δεν προσφέρονται για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις στο ΧΑ, πχ πενταετία.
      Πέραν αυτού όσον αφορά τις ΗΠΑ, έβλεπα ένα διάγραμμα προχτές που μου έκανε τρομερή εντύπωση, παρότι αυτονόητο. Έδειχνε τον αριθμό των συμμετεχόντων στις αγορές ανά κατηγορία εισοδήματος στην πάροδο του χρόνου. Κι ενώ ο αριθμός των πλουσίων που ασχολούνται ήταν ο ίδιος πάνω-κάτω, ο αριθμός όσων έχουν εισόδημα 0-20k έχει εκτιναχθεί και είναι πάνω απ' όλα. Και όλοι ξέρουμε πως καταλήγει αυτό...

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή με αυτό το σκεπτικό κύριε Ευρωβλάχο η Ελλάδα bull η Αμερική bear.

      Ότι είναι να ανέβει θα ανέβει και ότι εόναι να πέσει θα πέσει.
      Κάντε μια έρευνα πόσοι όσοι έχουν εισόδημα 0-20k αγοράζουν στην Αμερική χαρτιά απο 50 και 100 δολάρια και πάνω.
      Πόσοι απο αυτούς για πχ έχουν Τέσλα. Σε κάτι penny stock μπαίνουν .... και κάνουν βραχυπρόθεσμα trade ολίγων μηνών, οι περισσότεροι. Και όλοι ξέρουμε πως καταλήγει αυτό...

      Διαγραφή
  76. Στη ΔΕΗ έπεσα έξω δεν έλαβα υπόψιν τη μοργκανλομπη είναι δουλειές παίρνει... Τώρα όμως τι θα συμβεί στην είσοδο. Πάντως τους μεγάλους παίχτες-επενδυτές προφανώς δεν συμφέρει η αύξηση της τιμής της! Στην περφο είχε τοποθετηθεί fund το οποίο αποχωρεί πριν και μετά το split. Έχει τοποθετηθεί και σε άλλες δύο εισηγμένες μια εκ των οποίων είναι η doppler, αναμένεται game? Προσοχή οι α άρτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Σούπερ η φριγο
    Η ΟΤΟΕΛ 8.5 μπορεί και λίγο παραπάνω.
    Για εμένα τεράστια έκπληξη η ΙΝΛΟΤ!!!!
    200 σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΟ ΔΡΟΜΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Καλησπέρα τεράστιε κύριε Τάκη
    Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε καινούργιο θρεντ για το ΧΑ
    Και νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη έναρξη από την μάτια σας για τα αποτελέσματα της πολυαγαπημένης μας ΦΡΙΓΚΟ.
    ΕΧΟΥΜΕ καθίσει πρώτη σειρά και αναμένουμε την παράσταση σας
    Ευχομαο να είστε πάντα δυνατός και να μας κάνετε σοφότερους
    KILL BILL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. MEDICON ξεκίνησε το ζέσταμα. Απλά το επισημαίνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Κύριε Τάκη καλημέρα! Θα θέλαμε με τα δικά σας μάτια μια πινελιά για το πώς είδατε τα αποτελέσματα της Φριγο. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂