Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Engine Media (GAME) Μία πρώτη γνωριμία

Engine Media ... εδώ ... 

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό GAME ... εδώ .... 
Αριθμός μετοχών : 15.364.425 εκατομμύρια μετοχές
Options​ & Warrants 6,1 εκατομμύρια


Presentation Engine Media  ... εδώ ...

Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Torque Esports Corp. και άλλαξε το όνομά της σε Engine Media Holdings, Inc.
H ονομασία Engine Media προέκυψε από το αρκτικόλεξο .... Esports, News, Gaming, Interactive, Network, Engagement.


Η Engine Media Holdings Inc ασχολείται με την παροχή δεδομένων esports, τη διοργάνωση τουρνουά esports και τους αγώνες esports. Οι λειτουργικοί τομείς της εταιρείας περιλαμβάνουν E-Sports, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Διαφήμιση. Η εταιρεία δημιουργεί έσοδα κυρίως από το τμήμα Μέσων και Διαφήμισης. Το τμήμα Μέσων και Διαφήμισης περιλαμβάνει υπηρεσίες πλατφόρμας και διαφήμισης που παρέχονται σε άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, κυρίως τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς φορείς.

Στις 13 Αυγούστου 2020, η Torque Esports μετονομάζεται σε Engine Media Holdings και ταυτόχρονα συγχωνεύεται με την Frankly Media και την θυγατρικής αυτής την WinView.

Στις 8 Ιουλίου 2021 ξεκινά η διαπραγμάτευση της εταιρείας και στον Nasdaq, εκτός από το Toronto Stock Exchange.


Η Engine Media Holdings, Inc., μαζί με τις θυγατρικές της, ασχολείται με την ανάπτυξη και πώληση εφαρμογών παιχνιδιών. Παρέχει e-sport, αθλητικές εκδηλώσεις, υπηρεσίες τουρνουά, ενώ προσφέρει σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, λογισμικό βίντεο, εφαρμογές για κινητά και λύσεις πλατφόρμας δεδομένων ηλεκτρονικού αθλητισμού. Επίσης δημιουργεί και τοποθετεί διαφημιστικές καμπάνιες που τρέχουν το δίκτυο εκδοτών, ενώ παρέχει υπηρεσίες εγκατάστασης και σχεδιασμού ιστοσελίδων, καθώς και παράδοση αναφοράς ανάλυσης δεδομένων.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης πλατφόρμα Esports για διαδικτυακά τουρνουά.

H Engine Media είναι μια εταιρεία βίντεο παιχνιδιών και ταυτόχρονα μια εταιρεία λύσεων πολυμέσων. Υπάρχουν τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα βίντεο παιχνίδια (WinView Games, Eden Games και UMG Gaming) και τρεις επιχειρήσεις που εστιάζουν στη διαφήμιση μέσω προγραμματισμού, το μάρκετινγκ με επιρροές, τα δεδομένα και τα αναλυτικά στοιχεία που σχετίζονται με τη ζωντανή ροή (Frankly Media, Stream Hatchet και Sideqik).

H Engine Media μέσω των 6 θυγατρικών της δραστηριοποιείται στη βιομηχανία esports, στην παροχή ειδήσεων και στα βιντεοπαιχνίδια.
  • WinView Games, ένας καινοτόμος κλάδος σε παιχνίδια δεύτερης οθόνης κοινού κατά τη διάρκεια ζωντανών εκδηλώσεων. 
  • Eden Games, κορυφαίος προγραμματιστής και εκδότης βιντεοπαιχνιδιών με πολυάριθμα franchise παιχνιδιών κονσόλας και κινητών τηλεφώνων.  
  • UMG Gaming, μια ανταγωνιστική πλατφόρμα esports που δίνει τη δυνατότητα στην επαγγελματική και ερασιτεχνική κοινότητα esport να παίρνουν μέρος σε τουρνουά και σε αγώνες και να κερδίζουν χρηματικά έπαθλα.  Μέσω του UMG TV μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος αγώνες esports.
  • Frankly Media, μια ψηφιακή πλατφόρμα εκδόσεων που δίνει τη δυνατότητα στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να δημιουργούν, να διανέμουν και να δημιουργούν έσοδα από περιεχόμενο σε όλα τα κανάλια 
  • Stream Hatchet, ένας παγκόσμιος ηγέτης στην ανάλυση διανομής βίντεο παιχνιδιών.
Η Engine Media παράγει έσοδα μέσω ενός συνδυασμού τελών συνδρομής. τεχνολογία ροής, προσφορές βάσει δεδομένων SaaS, διαφήμιση μέσω προγραμματισμού και μέσω χορηγιών.

WinView ... εδώ ...
Η WinView, Inc. είναι μια εταιρεία που εδρεύει στη Silicon Valley και δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ στα τηλεοπτικά αθλητικά παιχνίδια μέσω κινητών συσκευών. Μέσω της WinView το κοινό μπορεί να παίζει ποντάροντας σε ζωντανά αθλήματα και σε αγώνες esports. Αφού δηλωθεί η συμμετοχή στους διαγωνισμούς πληρώνεις για να προβλέψεις τι θα συμβεί στη συνέχεια. Επιλέγεις ένα παιχνίδι NBA, MLB, NHL ή NFL που είναι στην τηλεόραση και λαμβάνεις μέρος σε έναν δωρεάν ή επί πληρωμή διαγωνισμό. Απαντάς σε 5 ερωτήματα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Στη συνέχεια, την ώρα του παιχνιδιού, απαντάς σε ζωντανές ερωτήσεις καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται.

Το WinView διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 80 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που περιλαμβάνουν 1.200+ αξιώσεις ευρεσιτεχνίας.
Το 85% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει πρόσβαση στο WinView, δίνοντας στην Engine Media μια πραγματική ευκαιρία να ξεχωρίσει στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο των παιχνιδιών.

Η Εngine Media απέκτησε τη WinView την 11η Μαΐου 2020.

Αποκτήθηκαν όλες οι μετοχές της μητρικής, της Winview, Frankly Media με αντάλλαγμα μία κοινής μετοχής Torque για κάθε μία κοινή μετοχή, με αποτέλεσμα την έκδοση 33.249.106 κοινών μετοχών της Torque κατά το κλείσιμο της συνένωσης των επιχειρήσεων. Έτσι η Torque απέκτησε, έμμεσα, το WinView.

Η Engine Media έχει καταθέσει αγωγές τόσο κατά της Draftkings Inc. όσο και της FanDuel. Συγκεκριμένα, την 20 Ιουλίου 2021 η Engine Media καταθέτει αγωγή κατά της Draftkings ισχυριζόμενη παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατέχει η Winview.
Η αγωγή ισχυρίζεται ότι διάφορες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών που παρέχονται από το FanDuel παραβιάζουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Winview με αριθμό 9,878,243 (το "'243 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας") με τίτλο "Μεθοδολογία για την εξίσωση συστημικών καθυστερήσεων στην τηλεοπτική λήψη σε σύνδεση με παιχνίδια δεξιοτήτων που παίζονται σε σύνδεση με ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή".


 
Eden Games ... εδώ ... 
Η Eden Games ιδρύθηκε στη Λυών της Γαλλίας το 1998 και ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την παραγωγή βιντεοπαιχνιδιών αγώνων ταχύτητας εδώ και 25 χρόνια. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη κυρίως αγωνιστικών βιντεοπαιχνιδιών και είναι δημιουργός των V-Rally για το Play Station, όπως και του Test Drive Unlimited.

Η Atari ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2011 ότι απέλυσε περισσότερους από 51 από τους 80 υπαλλήλους που εργάζονταν στα στούντιο, γεγονός που οδήγησε τους εργαζόμενους στο στούντιο να κάνουν απεργία. Η Atari ανακοίνωσε αργότερα τον Απρίλιο του 2012 ότι θα προσπαθούσε να χωρίσει από τον προγραμματιστή λόγω διαφωνιών με τους εργαζόμενους στο στούντιο και τη μητρική εταιρεία. Στις 29 Ιανουαρίου 2013, το στούντιο τέθηκε σε δικαστική εκκαθάριση.

Στις 31 Οκτωβρίου 2013, υπό την παρόρμηση πρώην υπαλλήλων και με τη χρηματοδότηση των ID Invest και Monster Capital, η Eden Games άνοιξε ξανά ως ένας μικρός ανεξάρτητος προγραμματιστής παιχνιδιών απαλλαγμένος από την Atari. Η εταιρεία είδε την κυκλοφορία του πρώτου της παιχνιδιού, GT Spirit, στο Apple TV τον Δεκέμβριο του 2015 και αργότερα ακολούθησε το Gear. Club μέσω του Nintendo Switch, καθώς και το Gear. Club Unlimited και Gear. Club Unlimited 2.

Η Eden Games εργάζεται τώρα για τη νέα της άδεια, το Gear.Club για κινητά και το Nintendo Switch, ενώ επίσης συνεργάζεται με τους Codemasters στο επίσημο παιχνίδι F1 Mobile Racing και με το Microids για το Gear.Club Unlimited Franchise.
Σε συνεργασία με την EA κυκλοφορεί για κινητά το επίσημο παιχνίδι F1 (Formula 1).

UMG Gaming ... εδώ ... 
Η UMG Gaming, είναι εξ ολοκλήρου θυγατρική της Engine Media Holdings και δραστηριοποιείται σε διαδικτυακούς διαγωνισμούς παιχνιδιών μεταξύ παικτών όσο και σε επαγγελματικά πρωταθλήματα esports. Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα του UMG Gaming επιτρέπει στους παίκτες και στους επαγγελματίες να ανταγωνίζονται καθημερινά σε τουρνουά και αγώνες και δίνει την δυνατότητα στους υποψηφίους να κερδίζουν διάφορα χρηματικά βραβεία. Οι προσφορές των τουρνουά της UMG Gaming έχουν οδηγήσει πολλούς εγγεγραμμένους παίκτες σε συνεργασίες με μεγάλους εκδότες παιχνιδιών, μάρκες, ομάδες και οργανισμούς esports. 

Η UMG Gaming ανανέωσε τη συνεργασία της με το The Coalition της Microsoft, για να συνεχίσει να λειτουργεί ως ο κύριος συνεργάτης Esports για το Gears Esports μετά από μια επιτυχημένη σεζόν. Η UMG θα συνεχίσει να διαχειρίζεται ολόκληρο το πρόγραμμα Gears Esports, συμπεριλαμβανομένων των τουρνουά, των πρωταθλημάτων, των εκδηλώσεων και των εκπομπών.

Frankly Media ... εδώ ...
Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.
Η Frankly Media παρέχει μια πλήρη σειρά λύσεων που δίνουν στους εκδότες μια ενιαία ροή εργασίας για τη δημιουργία, διαχείριση, δημοσίευση και δημιουργία εσόδων μέσω ψηφιακού περιεχομένου σε οποιαδήποτε συσκευή.
Οι ολοκληρωμένες διαφημιστικές υπηρεσίες της Frankly μεγιστοποιούν την απόδοση επένδυσης (ROI) για τους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων πωλήσεων και της υποστήριξης διαφημίσεων μέσω προγραμματισμού. Με την κυκλοφορία της πλατφόρμας για την εισαγωγή διαφημίσεων από την πλευρά του διακομιστή (SSAI), η Frankly είναι σε καλή θέση για να βοηθήσει τους παραγωγούς βίντεο να επωφεληθούν πλήρως από την αναπτυσσόμενη αγορά διαφήμισης με διευθύνσεις.


Τα τεχνολογικά προϊόντα της Frankly περιλαμβάνουν μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα βίντεο για ροές εργασιών Live, VOD και Live-to-VOD, ένα πλήρως εξοπλισμένο CMS με πλούσιες δυνατότητες αφήγησης ιστοριών και εγγενείς εφαρμογές για iOS, Android, Apple TV, Fire TV και Roku.

Στις 9 Ιουλίου 2021, η Frankly Media ανακοίνωσε συνεργασία με την Esports Media. Η ομάδα του Frankly θα παρέχει εξειδικευμένη καθοδήγηση και καθημερινή διαχείριση για τη δημιουργία εσόδων από τις ψηφιακές ιδιοκτησίες της Esports Media, συμπεριλαμβανομένου του ειδησεογραφικού πρακτορείου Esports.gg , μέσω άμεσης και προγραμματικής διαφήμισης


Stream Hatcher ... εδώ ...

Η Stream Hatcher εξειδικεύεται μέσω των προϊόντων της στην ανάλυση διανομής βίντεο παιχνιδιών και στατιστικών. Η Stream Hatchet κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά στην ανάλυση του κοινού στα βιντεοπαιχνίδια. Με ενσωματώσεις API σε 16 από τις κορυφαίες πλατφόρμες ζωντανής ροής βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως, το Stream Hatchet ενισχύει τη βιομηχανία esports και παιχνιδιών με τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες κοινού.

Στις 16 Ιουνίου 2021, η Engine Media αποκτά την Sideqik, μια πλατφόρμα μάρκετινγκ influencer με έδρα την Ατλάντα, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα των δεδομένων και των λύσεων μέσων. Η Sideqik θα ενσωματωθεί με τη Stream Hatchet, στην ανάλυση ζωντανής ροής και την αφοσίωση του κοινού, για να δημιουργήσει ένα ενιαίο σημείο επαφής στον διευρυνόμενο κόσμο του μάρκετινγκ.
Ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, η Engine εξέδωσε 410.523 κοινές μετοχές στους πωλητές και τα συνδεδεμένα μέρη, με το ποσό αυτό να υπόκειται σε προσαρμογή κατά το κλείσιμο για διακανονισμό μετρητών ορισμένων εξόδων που σχετίζονται με συναλλαγές και άλλους όρους και προϋποθέσεις της συμφωνίας.


Η Sideqik ... εδώ ... είναι μια influencer πλατφόρμα μάρκετινγκ που προσφέρει μάρκες και CPG στο κοινό, καθώς και εργαλεία για να ανακαλύψουν, να συνδέσουν και να εκτελέσουν καμπάνιες μάρκετινγκ.
Το Sideqik, μαζί με το Stream Hatchet της Engine Media, θα προσφέρουν ένα Premier One-Stop-Shop για μέτρηση κοινού, αξιολόγηση αξίας μέσων και σύνδεση μάρκας με τους παίκτες.
Ο συνδυασμός των Sideqik και Stream Hatchet δημιουργεί μια εταιρεία με μία εντυπωσιακή λίστα πελατών που θα επιτρέψουν να προωθηθούν οι διαφημίσεις της Engine καθώς και οι διάφορες προσφορές της στα μέσα ενημέρωσης.


Παγκόσμια αγορά esports
Το 2021, η παγκόσμια αγορά eSports αποτιμήθηκε σε λίγο περισσότερο από 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Επιπλέον, τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς του κλάδου eSports προβλέπεται να αυξηθούν σε 1,62 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024. Η Ασία και η Βόρεια Αμερική αντιπροσωπεύουν σήμερα τις μεγαλύτερες αγορές eSports από πλευράς εσόδων, με την Κίνα να αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα πέμπτο της αγοράς. Η Κίνα αναμένεται πως θα είναι η μεγαλύτερη αγορά eSports παγκοσμίως το 2021, αποφέροντας περίπου 360,1 εκατομμύρια δολάρια στον κλάδο, οι HΠΑ 243 και η Δυτική Ευρώπη 205,8.


Το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων της αγοράς eSports προέρχεται από χορηγίες και διαφημίσεις το 2021. Συνολικά, τα παγκόσμια έσοδα της αγοράς eSports από χορηγίες και διαφημίσεις ανήλθαν σε 641 εκατομμύρια δολάρια το 2021. Η επόμενη υψηλότερη πηγή εσόδων ήταν τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης λίγο παραπάνω 192 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2021, το παγκόσμιο κοινό του eSports προβλέπεται πως θα φθάσει τα 474 εκατομμύρια άτομα. Τα επόμενα χρόνια, όλο και περισσότεροι θεατές αναμένεται να συντονιστούν για να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια που παίζονται από μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Μέχρι το 2024, αναμένεται να υπάρχουν πάνω από 577 εκατομμύρια θεατές eSports παγκοσμίως.

Η παγκόσμια βιομηχανία αθλητικών στοιχημάτων έφτασε σε μέγεθος αγοράς 203 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Μέσα σε αυτόν τον κλάδο, υπήρχαν περίπου 197 χιλιάδες εργαζόμενοι σε σύνολο σχεδόν 31 χιλιάδων επιχειρήσεων. Πολλές χώρες συμμετέχουν σε νόμιμα αθλητικά στοιχήματα, μία από τις πιο πρόσφατες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες το 2019.
Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καταργήσει την ομοσπονδιακή απαγόρευση των αθλητικών στοιχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο του 2018, διάφορες πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει ή θεσπίσει νομοθεσία για τη νομιμοποίηση της βιομηχανίας αθλητικών στοιχημάτων. Η βιομηχανία αθλητικών στοιχημάτων στις ΗΠΑ απέφερε έσοδα 1,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020.
Τα έσοδα από αθλητικά στοιχήματα στις ΗΠΑ προβλέπεται να αυξηθούν έως και οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2025.


Το μάρκετινγκ Influencer βρίσκεται σε άνοδο, το οποίο φαίνεται από τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία που δείχνουν ότι η αξία αυτής της συγκεκριμένης αγοράς υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ 2019 και 2021, αυξανόμενη από 6,5 δισεκατομμύρια σε 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μόνο για τα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, η διαφήμιση που πωλήθηκε με προγραμματισμό ήταν 129,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020. Ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 155 δισεκατομμύρια το 2021. Το 2019, η Βόρεια Αμερική αντιπροσώπευε σχεδόν τα τρία τέταρτα των παγκόσμιων δαπανών προγραμματισμού .

Το οικονομικό έτος της εταιρείας λήγει την 31η Αυγούστου.
Τα έσοδα της Engine Media το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 14,6% στα 9,61 εκατομμύρια δολάρια από 8,388 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκαν 29% από 7,466 εκατομμύρια δολάρια από το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους.


Για το 9μηνο η εταιρεία είχε πωλήσεις 25,464 εκατομμύρια δολάρια .... ενώ για τα ετήσια αποτελέσματα προβλέπεται οι πωλήσεις να ξεπεράσουν τα 33 εκατομμύρια δολάρια, από 11,108 εκατομμύρια δολάρια στην περσινή χρήση και 4,219 την προπέρσινη οικονομική χρήση.


169 σχόλια:

  1. Mile παρα και την δραστηριότητα στα options έξτρα πιεσεις και δύσκολη εικόνα. Long term αναγκαστικά και βλεπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρεεε τη MILE!
    Το λέει η περδικούλα της και δε της το 'χα!

    Κάνε το $4 κουκλάρα και θα δεις τι θα κανει ο μπαρμπα Barren στο γάμο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασχετο, αλλά και πολύ σχετικό.

      https://www.fool.com/earnings/call-transcripts/2021/08/12/root-inc-root-q2-2021-earnings-call-transcript/?source=eptyholnk0000202&utm_source=yahoo-host&utm_medium=feed&utm_campaign=article

      Διαγραφή
  3. ΜΙLE ακόμη κρατιεμαι...πιθανόν να παραδώσω εγώ την Νύφη στον Κύριο BAREEN εκεί κοντά στο 4+κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα βρει τον τρόπο και εύκολα και με συνοπτικές διαδικασίες θα προσεγγίσει σε πρώτη φάση το 7 ....

      Διαγραφή
    2. Ας πάει καί τό παλιάμπελο ...500 MILE στο 4.85...τα υπόλοιπα σα κατ αν πάει ...

      Διαγραφή
    3. Καρφί για 3 δλδ... Οι κακομοίρηδες που σε ακολούθησαν στο 9.70 δεν τους λυπάσαι.?

      Διαγραφή
    4. Άντε εξαφανίσου .... να ακολουθείς τον εαυτό σου ψάρακλα.

      Διαγραφή
    5. Ναι σωστά πολύ σωστά οι κακομοίρηδες τών:ZEV FLORA και όλων των υπολοίπων Plays από τον Οκτώβριο του 20 μέχρι και τον Απρίλιο του 21 με αποδόσεις σε χρόνο Dt από 70 έως 100%...και από Ικτινο Παπ κτλ στο χααμενο .. πραγματικά είμαστε για λυπηση όλοι εμείς που τον ακολουθήσαμε και πουλήσαμε σωστά...Α ΤΣΑ ΠΡΡΡΡΡΡ... Κύριε Τάκη στο μπαλαουρο σε παρακαλώ γιατί έχουμε και δουλειές ...

      Διαγραφή
    6. Μην απαντάτε κύριε GERRY στον κάθε χαροΧΑΑ Nasdaqοκαμμένο.
      Αυτοί είναι το αλατοπίπερο μας .... οι νίκες και οι ήττες είναι πάντα δικές μας.

      Τράβα τώρα ψάρακλα και στον Chamath να του πεις παρόμοια στο τουίτερ του. Να δεις αυτός πως απαντάει ... όχι όπως εγώ ευγενικά.

      Μπαλαούρο και ο ψαρακλας.
      ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ FRIGOGLASS ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΦΡΈΣΚΟΣ ΦΡΈΣΚΟΣ.

      Διαγραφή
    7. χαχαχαχα! ετσι γλεντηστε τους κυριε τακη!

      Επί της ευκαιρίας κε ΤΑΚΗ τι λέτε για τη frigo μας που ανακάμπτει? Που βρισκόμαστε? Τι μυρίζετε?

      Διαγραφή
    8. Εγώ την πιστεύω.
      Ο Covid την πήγε λίγο πίσω ... τέτοια βιομηχανία οποιοδήποτε fund θα την αγόραζε.

      Διαγραφή
  4. Μια ιαχή διαπερνά τη Wall St και τραντάζει συθέμελα το Μανχάτν:
    "Με μέτρο
    με μέτρο
    ξεδίπλωσέ τη Πέτρο!", δις

    PLTR στο +15% και με υπέρβαση του 27,5 ενεργοποιεί καλοσχηματισμένο αν. ΩΚΩ με στόχο 37,85.
    Πάνω από 35 αρχίζει λίγο παίγνιο έως 20~30% της θέσης καθότι είμαι μακροπρόθεσμη.
    Τη θέση αυτή τη δημιουργώ με πολλή αγάπη για δώρο αποφοίτησης της 6χρονης κόρης μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε BARREN ποτέ εκδιδετε την πρώτη ποιητική συλλογή σας και με τι τίτλο???Μόνο σας παρακαλώ στην παρουσίαση να με καλέσετε να πω δυο λόγια αν όχι να την προλογησω...🤣🤣🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. UWMC στον διπλοπατο του 6.5 θα την κάνω την αποκοτια... είμαι σίγουρος με τις ευλογίες του Κυρίου ΤΆΚΗ...ένα τριφραγκο θα το δωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. RIDE

    Η MS υπενθυμίζει ότι η RIDE δεν έχει προς το παρόν CEO, ενώ έχει προσωρινό CFO.
    "Η ομάδα μας δεν γνωρίζει κανένα παράδειγμα στη σύγχρονη ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας όπου ένα προϊόν επικυρώθηκε επιτυχώς, κυκλοφόρησε και εμπορευματοποιήθηκε χωρίς CEO", προειδοποιεί η Μ S.
    Αλλού στη Wall Street,

    H Deutsche Bank μειώνει τον στόχο των τιμών της στο RIDE στα 7 $ από 8 $, ενώ η RBC Capital μείωσε την τιμή στόχο σε 1 $ από 5 $.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχα δεν τον εχουν αντικαταστήσει; Διαβασα για την παραίτηση και το θεώρησα λογικη εξέλιξη. my apologies για την λανθασμενη πληροφόρηση στο προηγούμενο ποστ.

    Καλό το βλεπω που μειωσαν τους στοχους παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να ενημερωσω οτι πλησιαζουμε σε ενδιαφεροντα επιπεδα για STEM τους συνοδοιπορους! αν παει 20αρικακι αρχιζω να τσιμπαω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To 15 είναι ιδανικό. Aν δεν κρατήσει το 22, νομίζω θα φυάσει ξανά το 15.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα , ευχαριστώ κύριε Τάκη για την υπομονή σας και τις απαντήσεις σας και που ανέχεστε εμάς αλλά και όσους θέλουν να βγάλουν τα απωθημένα τους με άκομψο τρόπο .

    Έχετε μήπως έναν μπούσουλα πότε θα τελειώσουν οι παρατεταμένες εκπτώσεις , μήπως θα περιμένουμε το January effect πάλι που θα ξεκινήσει περί τον Νοέμβριο πάλι! ή θα δούμε χαρά νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πιστεύω δεν θα τελειώσουν ποτέ. Οι εταιρείες που κοιτάμε είναι οι περισσότερες νέες εταιρείες που τώρα ξεκινάνε να αναπτύσσονται. Μέχρι να πείσουν την αγορά ότι είναι σε καλό δρόμο και να έρθουν οι σοβαροί μεγάλοι επενδυτές να βάλουν σε αυτές τα κεφάλαια τους, δυστυχώς θα υπάρχουν έντονες αναταράξεις.

      Γιαυτό, όσο πολύ και να πιστεύουμε μια εταιρεία, traderούμε κιόλας μέχρι να αλλάξει level όπως έκανε η Celsius!!

      Διαγραφή
    2. Αυτές ακόμη είναι εταιρείες του regdit. Τις περισσότερες τις έχουν ο κάθε ψάρακλας ποπολάριος που δεν ξέρει γιατί αγοράζει και γιατί πουλάει .... μέχρι οι εταιρείες να αλλάξουν level και να προσελκύσουν άλλου είδους κεφάλαια, θα πρέπει να το συνηθίσουμε το -20% και μετά ξαφνικά το +70%.

      είμαι σίγουρος ότι εδώ μέσα έχουμε τις νέες Tesla, Celsius, Google, Netflix κ.τ.λ. αλλά δυστυχώς ακόμη δεν ξέρουμε ποιες μπορεί είναι αυτές.

      Αν η ASTS βγάλει το προϊόν της και δουλεύει πάμε για 500+ .... αν δεν το καταφέρει θα γίνουμε MHΔENIA.
      Αν της Cubient δουλεύει το προιόν της και πουλήσει εγκαίρως πάει πολύυυ ψηλά, αν δεν τα καταφέρει πάμε άπατοι.

      Εγώ τέτοια θέλω .... ή ταν ή επί τας.

      Διαγραφή
    3. Εννοείται όταν νομίζω ότι κάτι στραβώνει .... ΦΕΥΓΩ !!!
      Πάνω στην ασπίδα νεκρό δεν με φέρνουν ποτέ πίσω.

      Διαγραφή
  11. Η SOFI κε Τάκη, όμορφα και μουλωχτά κάθε μέρα τσιμπάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. By the way μου φαίνεται οσονουπω θα φάω στη μάπα κάτι DIEMAKIA που έχω στημένα 7.50...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα κ.Τάκη! Ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για την TTCF. Παλιότερα είχατε αναφέρει ότι είναι ένα τρένο έτοιμο να φύγει.. Σήμερα βγάζει και αποτελέσματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει πάρα πολύ η Tattooed.
      Δυστυχώς δεν μου έχει κάνει τη χάρη μέσα στο γενικό χαμό των πρώην spacs να κάνει και αυτη κίνηση προς τα 15 που την ήθελα.
      Πιστεύω ότι θα έχει καλά αποτελέσματα και οτι πάνε καλά οι πωλήσεις.

      Για να δούμε.

      Διαγραφή
    2. Βλέπω τρίγωνο

      https://finviz.com/quote.ashx?t=TTCF

      Αν βγάλει πολύ καλά αποτελέσματα και σπάσει πάνω .....βλέπω πολλές χαρές και πανηγύρια.
      Μακάρι.

      Διαγραφή
    3. Για την DNUT τι λέτε;

      https://finance.yahoo.com/quote/DNUT?p=DNUT

      Διαγραφή
    4. Η Tattooed Chef, Inc. (TTCF) βγήκε με τριμηνιαία απώλεια 0,09 $ ανά μετοχή έναντι της εκτίμησης Zacks Consensus για απώλεια 0,01 $. Αυτό συγκρίνεται με απώλεια 0,07 $ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο

      Διαγραφή
  14. Κάποια στιγμή τον χειμώνα είχε φθάσει κάπου στα 15.5 Εγώ τα έχω στα 18 μ.ο και ενώ ποτέ δεν αγοράζω πιο ψηλά από την τιμή κτήσης σε αυτήν την περίπτωση με.. τρώει το χέρι μου..

    DNUT όλοι χρειαζόμαστε την καθημερινή δόση ζάχαρης μας!!! Νομίζω είναι αρκετά ακριβή σε αυτά τα επίπεδα και με αρκετό ρίσκο (ανταγωνισμός, υψηλό χρέος κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην OPEN δε βλέπω αναφορές, μόνος είμαι;

    Επιτρέψτε μου ένα τεχνικό σχόλιο:
    μαμεί πώλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. H Σοφι έβγαλε αποτελεσματάρες κατά τη γνωμη μου. Τα έσοδα και οι χρήστες ανεβαίνουν τρελλά.
    Βέβαια, έγραψε ζημιές λόγω της αποκτησης του Galileo λεει και πεφτει αρκετά τωρα. Εγώ πάντως το στοιχημά μου το πηρα, στο 15,4. Πιστεύω ότι αυτό που βλεπουμε τώρα, αύριο θα μαζευτεί.

    Βραχυπροθεσμο, το πολυ μεχρι τελος του μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο ποια πλατφορμα παιζεις after hours?

      Διαγραφή
    2. Εμενα επισης μου φανηκαν καλα, αλλα η αγορα ειναι σε φαση διορθωσης.
      Ελπιζω η αγορα του growth να βρισκεται σε A-B-C με το Α τελη μαιου, Β τα πανηγυρια μας αρχες καλοκαιριου και να εχουμε ενα κομματι για το τελος του C. (και οχι κατι αλλο πιο σκοτεινο..)

      Το μονο παρηγορο ειναι το ακολουθο, δε μπορει να φταινε (μονο) οι επιλογες μας γιατι ολο το shortlist μου γκρεμιζεται! Απιστευτο πραγμα, μετοχες που εχω αλλα και μετοχες που το σκεφτομαι. Ολες στο καιαδα!

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα , κύριε Τάκη τόσο πολύ δεν άρεσαν τα αποτελέσματα της Sofi στην αγορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως σας έχω ξαναπεί κύριε Geopard, όλες οι εταιρείες όταν μπαίνουν στις χρηματαγορές μπαίνουν ακριβά. Κανένας δεν βάζει την εταιρεία να διαπραγματευτεί στο χρηματιστήριο με χαμηλή αποτίμηση. Αυτός είναι ο κανόνας .... ειδικά όταν οι εταιρείες είναι νέες και αναπτύσσονται, κάποιος τοποθετείται σε αυτές ποντάροντας στις μελλοντικές προσδοκίες ή διαφορετικά περιμένει να πέσουν λίγο οι τιμές τους

      Όσον αφορά τη SOFI, το έχω ξαναπεί με βάση τα τωρινά νούμερα είναι ακριβή .... όμως το βασικότερο είναι ότι το guidance της διοίκησης για το 2021 παρέμεινε σταθερό και φαίνεται ότι εύκολα η SOFI θα τις πιέσει όλες τις προβλέψεις. Ακόμη η εταιρεία είναι εταιρεία που χορηγεί φοιτητικά δάνεια. Κατά κύριο λόγο οι πωλήσεις απο εκεί προκύπτουν. Οι άλλοι 2 τομείς ΘΑααα αναπτυχθούν. Άρα μπορούν να ανεβοκατεβάζουν οι market makers τις τιμές των μετοχών μέχρι να ωριμάσουν. Καμία μετοχή στο Αμέρικα δεν παίζει σε σταθερές τιμές. Δεν είναι Ελλάδα εκεί, με τα ζώα μου τα αργά. Άρα θεωρώ ότι τις αναταράξεις πρέπει να τις συνηθίσουμε. Εξακολουθώ να γράφω, για τη SOFI, ότι αν αύριο έγραφε 40+ στο ταμπλό θα πούλαγα .... για του χρόνου ή αν αλλάξει κάτι δεν ξέρω τι θα έκανα.

      Διαγραφή
    2. Για παράδειγμα, δείτε τη Sea Limited

      https://finance.yahoo.com/quote/SE?p=SE&.tsrc=fin-srch

      Πόσο καιρό έκανε για να ξεφύγει απο τις αναταράξεις?
      Τουλάχιστον 2 χρόνια (2017 με 2019) .... μετά πέρασε 1 χρόνος (2019 με 2020) στη φάση της ωρίμανσης και κατόπιν ξεκίνησε τη μεγαλειώδη ανοδική της κίνηση.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη θα τις "πιάσει ή θα τις πιέσει" τις προβλέψεις γιατί τα αποτελέσματα από μια ματιά που έριξα και με τις ελάχιστες γνώσεις που διαθέτω δεν ήταν κακά και τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα.

      Διαγραφή
    4. Α πιστεύουμε (παίζοντας όμως και τις αναταράξεις) μένουμε .... αν πάψουμε να πιστεύουμε ή κάτι χαλάσει τότε φεύγουμε.

      Διαγραφή
    5. Αν τώρα το guidance της SOFI είχε πάει κατά διαόλου για το 2021, όπως έγινε με MILE, τότε η μετοχή θα κατέρρεε .... όπως έκανε η MILE. Αν στην κατάρρευση βλέπουμε υπερβολή και πιστεύουμε στην εταιρεία και στο προϊόν τότε αγοράζουμε την κατάρρευση και περιμένουμε. Αν είμαστε σωστοί θα θησαυρίσουμε .... αν κάνουμε λάθος και το αντιληφθούμε, φεύγουμε.
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ.

      Διαγραφή
    6. Εκ παραδρομής έγραψα πιέσει .... εύκολα η SOFI θα τις πιΑσει όλες τις προβλέψεις

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη σιγά τις αναταράξεις που είχε η SE τι σχέση είχε με τις αναταράξεις της Sklz που από τα 45 τώρα παίζει στα 12 και η Sofi από τα 28 στα 14 η μεγαλύτερη ανατάραξη της SE ήταν από τα 17 στα 10 στην αρχή που μπήκε και μετά δεν ξανακοίταξε πίσω , εγώ χάδι θα το έλεγα απλά είχε πολύ μεγάλη διάρκεια οπότε σίγουρα δεν έμεινε κανένας μαριδαίος μέσα.

      Διαγραφή
    8. Το κατάλαβα κύριε Τάκηότι ήταν "πιθανό" λάθος για αυτό ρώτησα μήπως κάνω εγώ λάθος που συνήθως ειναι και το ποιο "πιθανό".

      Διαγραφή
    9. Επαιζε μεταξύ 10 με 20.
      Αν και αυτή ξέφευγε προς τα 40 θα επέστρεφε.
      Αν δεν είχε μπει η Καθυ στο SKLZ πολύ πιθανό ούτε η Sklz να έφτανε 45.

      Διαγραφή
    10. Ανοδική διαφυγή πριν το κλείσιμο και pm -10%!
      Χμμμ

      Γέμισμα το gap και κλείσιμο +10%.
      Γουφέτιος

      Διαγραφή
    11. Κύριε Barren αν το γράφετε για την Sofi θα πω και εγώ την πρόβλεψη μου κλείσιμο στα χαμηλά μέρας , συνήθως με κανουν ρόμπα στις προβλέψεις μου για αυτό το γράφω μπας και γίνει το δικό σας κύριε Barren που με συμφέρει.

      Κύριε Τάκη ξέρω ότι το υπερβολικό φούσκωμα των τιμών ειναι και η αιτία για τις τόσο μεγάλες διορθώσεις αλλά δεν δίδω τίποτα από τις βασικές μου θέσεις θα τις πάω μέχρι τέλους και αν σκάσει την πάτησα ελπίζω μόνο να σώσω κάτι αν το πάρω μυρωδιά νωρίς με την βοήθεια σας πάντα και σας ευχαριστώ για αυτό.

      Διαγραφή
    12. Μικρή αύξηση 15% @15,05, για να έχομε να δίδομε στο ~22.
      Όσο παλεύει ο ταύρος να με πετάξει, τόσο θα του βάζω πωποδάχτυλο, αρκεί να μη ξεμείνω από δάχτυλα.

      Διαγραφή
    13. Με το μαλακό Mr BARREN... έχουμε παράταση εκπτώσεων ...και να πω ότι δεν το πες πριν κάνα δυβδομαδο...

      Διαγραφή
    14. k. Gerry αυτές οι απότομες πτώσεις μου προκαλούν FOMO.
      Τι να πω, για μένα αυτές οι τιμές είναι ξεφτίλα, αν γίνουν ακόμα πιο ξεφτίλα εδώ είμαστε, τι να περιμένω.

      Να διευκρινίσω ότι τη θέση στη SOFI τη δημιουργώ με πολλή αγάπη για δώρο ενηλικίωσης στο εγγονάκι μου το Barry Jr, ο οποίος βέβαια δεν έχει γεννηθεί ακόμα διότι η κόρη μου πάει νήπιο.

      Διαγραφή
    15. Κύριε Barren

      Tην θυμάστε;
      https://finance.yahoo.com/quote/GRNV?p=GRNV

      Όταν ξεσπακαριστεί ... στα υπόψην.
      Συνεργασίες και με ZEV και με Li Cycle.

      Διαγραφή
    16. Τα Ιταλικά σκουτεράκια ε?
      Δεν ξέρω κ. Τάκη, για παίγνιο βέβαια πάντα μέσα είμαι δε λέω.

      Αυτό που περιμένω και παρακαλώ τώρα που ξεσπακαρίστηκε είναι να δω JOBY $6~7, να βγω σε έρανο σε συγγενείς, φίλους, ακόμα και στην εκκλησία την Κυριακή με δίσκο και να της τα ακουμπήσω της κουκλάρας φορ έβα naoum.

      Διαγραφή
    17. https://finance.yahoo.com/quote/GRNV?p=GRNV
      χα χα κύριε Barren αυτά είναι χαρτιά. Για ξαναδείτε την!!!
      Κάτω απο 10 να μου τη θυμίσετε?

      ΟΚ??

      Διαγραφή
    18. Κύριε Τάκη την είχα αλλά την έδωσα και αυτήν με ζημιά όχι ότι σήμερα θα άντεχα μέχρι το 143% που την είδα κάποια στιγμή σήμερα μετά από μια πτώση στο 7 χθες , αν την είχα κρατήσει θα μου έβγαζε τις ζημιές της Sofi και της Sklz μαζί σήμερα.

      Διαγραφή
    19. Εγώ κύριε Geopard το έβλεπα το 7 και το 8 και περίμενα πως και πως το ξεσπακάρισμα.
      Η ρουφιάνα όμως το έκανε το άλμα με την ψηφοφορία της συγχώνευσης σήμερα.

      Δεν πειράζει. Στο 10 όταν ξαναπάει ξανασφυρίξτε μου να μπώ ...

      Διαγραφή
    20. GRNV αυτή με τα πατίνια και τους γείτονες Ιταλούς???

      Διαγραφή
    21. Κύριε Barren στην Sofi πάει να βγει η γκαντεμογκουρουδιά μου , Παρασκευή και 13 δεν ειναι σήμερα! συνήθως την είχα για καλή μέρα αλλά μόνο για τους αγοραστές ειναι τυχερή σήμερα.

      Κύριε Τάκη δεν την κοιτάζω την GRNV πλέον αν και την έχω σε λίστα , απλά όταν το είπατε την θυμήθηκα άλλη μια χαμένη περίπτωση και αυτή , να δω πότε θα τρέξουν και οι δικές μου και αν τελικά θα είμαι μέσα όταν θα τρέξουν γιατί μέχρι τώρα μετράω 3-4 Wter Flgc GRNV ALUS(FREY) CLSK από παλιά .

      Δεν θέλω να φανώ μάντης κακών αλλά η Space mobile νομίζω πάει για τα χαμηλά της πάλι την παίζουν όπως την RMO αλλά με καθυστέρηση , θα μας αλλάξουν τα φώτα σε εμάς που δεν φροντίσαμε να βγάλουμε το κεφάλαιο όξω.

      Διαγραφή
    22. Α τόσο LONG MR BARREN... έτσι πες τε μου για να καταλάβω ...το θέμα είναι πως το πιθανότερο δεν θα είμαι εδώ να τα λέμε τότε... αλλά μια εύφημο μνηα ελπίζω να την κάνετε τότε...🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    23. Είχαμε και απ' αυτά Κύριε ΤΑΚΗ αλλά που να μείνουμε μέσα με τους γείτονες Ιταλιανους σε συνδυασμό με Κινέζους...εδώ εγκατέλειψε ο Κύριος BAREEN εγώ θα μένα????

      Διαγραφή
    24. GRNV πόσα θέλουν να μας τρελάνουν???25 Hi ? καί τώρα 13???

      Διαγραφή
    25. https://www.businesswire.com/news/home/20210730005112/en/Helbiz-Partners-with-Lightning-eMotors-to-Deploy-Electric-Vehicles-for-Fleet-Management

      Διαγραφή
    26. Κύριε Barren, προτιμάτε την JOBY από τη BLDE που είναι ήδη στα 7 και αρέσει και στην κάθυ μας;

      Διαγραφή
  18. Σερ καλημερα! Τα αποτελεσματα της Χαζοβιολας πως τα βλεπετε;; Εντυπωσιακα δειχνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 40% στο premarket.
      Γενικά κάτω απο το 1 τις φοβάμαι τις μετοχές .... μόνο αν συντρέχουν λόγοι να βγουν απο το Nasdaq τις κοιτάζω, αν ψιλοαξίζουν βεβαίως.

      https://www.tipranks.com/stocks/biol/forecast

      Όπως είχα πει μέχρι το 1,5 μπορεί άνετα να δικαιολογήσει αποτίμηση.

      Διαγραφή
  19. Ένα σχόλιο και για τα αποτελέσματα την Clever κύριε Τάκη αν θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Clever Leaves 1

      Καλησπέρα, όλοι και σας ευχαριστώ που συμμετείχατε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουμε τα οικονομικά αποτελέσματα της Clever Leaves για το Δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021. Σήμερα μαζί μας είναι ο CEO της Clever Leaves, Kyle Detwiler και ο CFO της εταιρείας, Hank Hague.

      Πριν παρουσιάσω τον Κάιλ, σας υπενθυμίζω ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής κλήσης, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων των ερωτήσεων και απαντήσεων που δεν είναι ιστορικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν προβλέψεων ή καθοδήγησης, δηλώσεις σχετικά με μελλοντικά γεγονότα ή μελλοντικές οικονομικές επιδόσεις ή δηλώσεις προθέσεων ή πεποιθήσεων- αναζητούν δηλώσεις και καλύπτονται από τις αποποιήσεις Safe Harbour που περιέχονται στο σημερινό δελτίο τύπου και τις δημόσιες καταθέσεις της εταιρείας στην SEC. Τα πραγματικά αποτελέσματα και τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά που εκφράζονται ή υπονοούνται από αυτές τις προοπτικές δηλώσεις. Συγκεκριμένα, ανατρέξτε στο έντυπο 10-Q της εταιρείας για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021, το οποίο κατατέθηκε πριν από αυτήν την πρόσκληση, καθώς και άλλες καταθέσεις που έγιναν από την Clever Leaves στο SEC κατά καιρούς.

      Λάβετε επίσης υπόψη ότι κατά τη διάρκεια αυτής της κλήσης η διαχείριση θα αποκαλύψει προσαρμοσμένο EBITDA. Πρόκειται για ένα χρηματοοικονομικό μέτρο εκτός GAAP όπως ορίζεται από τον κανονισμό SEC G. Συμφωνία αυτού του χρηματοοικονομικού μέτρου χωρίς GAAP με το πιο άμεσα συγκρίσιμο μέτρο GAAP και μια δήλωση που αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι το προσαρμοσμένο EBITDA παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στους επενδυτές σχετικά με η οικονομική κατάσταση της εταιρείας και τα αποτελέσματα των εργασιών της περιλαμβάνονται στο σημερινό δελτίο τύπου που αναρτάται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

      Με αυτό, θα μεταφέρω την κλήση στον Κάιλ. Κάιλ;

      Διαγραφή
    2. Clever Leaves 2
      Κάιλ Ντέτγουιλερ

      Ευχαριστώ, Cody και καλό απόγευμα σε όλους. Το δεύτερο τρίμηνο σημείωσε σημαντική πρόοδο προς το μακροπρόθεσμο όραμά μας να γίνουμε κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες κάνναβης χαμηλού κόστους και συνέχιση της πορείας μας για την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων στόχων μας. Οι αποστολές κανναβινοειδών συνεχίζουν να οδηγούν σε ισχυρή αύξηση των εσόδων σε ετήσια βάση, ενώ η κορυφαία αποτελεσματικότητα της αγοράς που επιτυγχάνουμε στις εγκαταστάσεις καλλιέργειάς μας στην Κολομβία και την Πορτογαλία οδήγησε σε βελτιώσεις στο προσαρμοσμένο EBITDA.

      Από την άποψη της επιχειρηματικής ανάπτυξης, υπογράψαμε νέες συμφωνίες συνεργασίας στην Αυστραλία και το Μεξικό, διευρύνοντας το παγκόσμιο δίκτυο διανομής μας σε περισσότερους συνεργάτες και νέες γεωγραφικές περιοχές. Ξεκινήσαμε επίσης το Project Change Lives, την ερευνητική μας πρωτοβουλία ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε τα ερευνητικά προγράμματα κάνναβης των ΗΠΑ ενώ προωθούμε τη θέση Clever Leaves σε αυτό το αναδυόμενο τμήμα της βιομηχανίας κάνναβης. Η επιτυχία μας στην επέκταση του αποτυπώματός μας μέσω νέων συνεργασιών, ενώ επιτυγχάνουμε θετική οικονομική δυναμική, μας αφήνει σίγουρους για το λαμπρό μέλλον που θα ακολουθήσει για το Clever Leaves.

      Κατά την τελευταία μας κλήση, υπενθύμισα σε όλους ότι η μελλοντική μας επιτυχία θα καθοριστεί από το ίδρυμα με το οποίο είμαστε απασχολημένοι σήμερα. Το ταξίδι μας είναι ακόμα νέο, αλλά θα ήθελα να επισημάνω μερικά σημαντικά επιτεύγματα στις βασικές μας αγορές. Στην Πορτογαλία, συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις δραστηριότητές μας, οι οποίες άρχισαν να δημιουργούν έσοδα για την εταιρεία κατά το δεύτερο τρίμηνο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι παρόλο που είχαμε αρκετές επιτυχημένες εμπορικές καλλιέργειες στην Πορτογαλία, η επιχείρηση είναι ακόμα στην αρχή της. Συνεχίζουμε να βελτιστοποιούμε τις διαδικασίες μας καθώς και να προσαρμόζουμε τις εξελισσόμενες κατάντη στρατηγικές και προτιμήσεις του πελάτη μαζί με τους διεθνείς κανονισμούς. Το προφίλ κόστους θα χρειαστεί επίσης να περάσει μια περίοδο βελτιστοποίησης και βελτίωσης.

      Διαγραφή
    3. Τούτου λεχθέντος, είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που σημειώνεται και τις ευκαιρίες τόσο για επέκταση στις υπάρχουσες αγορές μας όσο και για είσοδο σε νέες γεωγραφικές περιοχές. Αυτή η δυνατότητα έγινε πραγματικότητα στα τέλη Ιουνίου όταν η ομάδα μας συνήψε εμπορική συνεργασία με φαρμακοβιομηχανίες από την IDT Australia για να εξάγει το φαρμακευτικό μας λουλούδι απευθείας από την πιστοποιημένη GACP εγκατάσταση στην Πορτογαλία στην Αυστραλία. Αυτό όχι μόνο σηματοδοτεί την πρώτη εμπορική μας αποστολή υψηλής ανθοφορίας THC στην Αυστραλία από την πορτογαλική μας εγκατάσταση, αλλά είναι επίσης ένα βήμα προς την επίλυση της συνεχιζόμενης έλλειψης ιατρικής κάνναβης στην Αυστραλία, η οποία έχει αφήσει τους ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση στα συνταγογραφούμενα φάρμακα με βάση την κάνναβη. Είμαστε ικανοποιημένοι με τις πρώτες μέρες αυτής της ρύθμισης και στοχεύουμε να διευρύνουμε το κανάλι διανομής μας με IDT για καλύτερη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση της ζήτησης της Αυστραλιανής αγοράς.

      Επίσης, επεκτείναμε περαιτέρω το δίκτυο διανομής μας στη Λατινική Αμερική κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Στο Μεξικό, εκμεταλλευτήκαμε γρήγορα τις κανονιστικές αλλαγές που επιτρέπουν τώρα την παραγωγή και την εμπορευματοποίηση της ιατρικής κάνναβης όταν ανακοινώσαμε την είσοδό μας στην αγορά μέσω μιας εμπορικής συνεργασίας με την CBD Life. Η CBD Life είναι ένας ανερχόμενος ηγέτης στη βιομηχανία κάνναβης του Μεξικού που προσφέρει μια αναπτυσσόμενη σειρά προϊόντων ευεξίας και καταναλωτικών προϊόντων CBD. Αρκετοί ηγέτες θα λειτουργήσουν ως ο ενεργός προμηθευτής φαρμακευτικών συστατικών ή API για την ανάπτυξη και την κατασκευή των ιατρικών προϊόντων κάνναβης της CBD Life, ξεκινώντας από το απομονωμένο CBD. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με μια ομάδα έμπειρη στη δημιουργία μάρκας και φαρμακευτική διανομή για την παράδοση προϊόντων κανναβινοειδών από την πιστοποιημένη από την ΕΕ μονάδα GMP στην Κολομβία στο Μεξικό. Σε αυτό που θεωρούμε ως σημαντικό βήμα στη στρατηγική μας ευκαιρία ανάπτυξης, στοχεύουμε να είμαστε συνεχής προμηθευτής των απαιτούμενων API για τους σκοπούς παραγωγής προϊόντων της CBD Life.

      Όσον αφορά την Κολομβία, φυσικά θα παραμελούσαμε αν δεν ασχοληθούμε με αυτό το ιστορικό διάταγμα που υπεγράφη μετά το τέλος του τριμήνου, το οποίο θα επιτρέψει στις αδειοδοτημένες εταιρείες κάνναβης της Κολομβίας, όπως η Clever Leaves, να συμμετέχουν στην εμπορική παραγωγή και εξαγωγή ιατρικού λουλουδιού κάνναβης. πρώτη φορά. Θα έχω να πω περισσότερα για αυτό αργότερα στην πρόσκληση, αλλά με το λουλούδι να εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς κανναβινοειδών. Αυτή η εξέλιξη έχει τη δυνατότητα να διπλασιάσει τη μακροπρόθεσμη αγορά με διευθύνσεις.

      Για την περαιτέρω κατανόηση της σοβαρότητας αυτής της προόδου στην κανονιστική μεταρρύθμιση, η περίσταση γιορτάστηκε από μια επίσκεψη με τον Πρόεδρο της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε και πολλούς βασικούς υπουργούς στην καλλιεργητική μας εγκατάσταση κοντά στη Μπογκοτά, καθώς οι δραστηριότητες μας στη χώρα έχουν οριστεί ως έργο εθνικό και στρατηγικό ενδιαφέρον από την κυβέρνηση της Κολομβίας. Ενώ οι εξαγωγές λουλουδιών από την Κολομβία δεν θα πραγματοποιηθούν εν μία νυκτί, αυτό είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά ρυθμιστικά ορόσημα στην ιστορία του Clever Leaves. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε μια μέρα το λουλούδι μας υψηλής ποιότητας που καλλιεργείται στις εγκαταστάσεις μας με πιστοποίηση GMP της ΕΕ σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

      Διαγραφή
    4. Όπως αποδεικνύεται από τη συνεχή δυναμική της παγκόσμιας επέκτασής μας, είμαστε σίγουροι για τη θέση μας για να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας για το μέλλον. Επιπλέον, είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές που έχουν ανοίξει ως αποτέλεσμα των κανονιστικών μεταρρυθμίσεων. Εκτός από τους ανεμόμυλους έξω από την Αυστραλία, το Μεξικό και την Κολομβία που ανέφερα νωρίτερα, είμαστε πολύ συντονισμένοι με άλλες αλλαγές στις τρέχουσες και μελλοντικές γεωγραφικές μας περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των εξελισσόμενων προτύπων ποιότητας στο Ισραήλ καθώς και των συνεχιζόμενων προσπαθειών νομιμοποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στα βασικά γεωγραφικά μας σημεία, όλα τα μεγάλα επιχειρησιακά μας κέντρα παράγουν τώρα έσοδα. Είμαι πολύ περήφανος για τη σκληρή δουλειά που κατέβαλε η ομάδα μας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 και για όλα τα συναρπαστικά βήματα που έχουμε ήδη κάνει καθώς προχωράμε στο τρίτο τρίμηνο.

      Πριν συζητήσω λεπτομερέστερα αυτά τα πρόσφατα επιτεύγματα και δώσω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις λειτουργικές μας επιδόσεις από το τρίμηνο, θα ήθελα να μεταβιβάσω την κλήση στον οικονομικό διευθυντή μας, Χανκ Χέιγκ, για να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές μας επιδόσεις για το δεύτερο τρίμηνο. Χανκ, κοντά σου;

      Χανκ Χέιγκ

      Ευχαριστώ, Κάιλ. Όσον αφορά τα οικονομικά μας αποτελέσματα, τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκαν κατά 89% στα 3,7 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 1,9 εκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη περίοδο. Αυτή η αύξηση καθοδηγήθηκε εν μέρει από την αύξηση στο τμήμα εσόδων από κανναβινοειδή, η οποία αυξήθηκε σχεδόν τετραπλάσια από την περίοδο του προηγούμενου έτους, καθώς συνεχίζουμε να επιδιώκουμε παγκόσμιες ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρήσεων και να εισερχόμαστε σε νέες αγορές με αποστολές Pathfinder, οι οποίες είναι συνήθως άτακτες. Στα μη κανναβινοειδή μας τμήματα, οι πωλήσεις στη διατροφική μας επιχείρηση Herbal Brands συνέχισαν να κάνουν μια υγιή ανάκαμψη από τις επιπτώσεις που σχετίζονται με την πανδημία του περασμένου έτους. Σε γενικές γραμμές, διατηρήσαμε τη δυναμική μας διαφοροποιώντας το μείγμα εσόδων μας και δουλεύοντας για να βελτιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας σε βασικά μέρη των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού κανναβινοειδών.

      Το συνολικό κόστος ανά γραμμάριο αποξηραμένου λουλουδιού το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν 0,22 $ ανά γραμμάριο σε σύγκριση με 0,11 $ την προηγούμενη περίοδο. Αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στο κόστος παραγωγής που σχετίζεται με την αύξηση των πρώτων σταδίων μας στην Πορτογαλία. Καθώς αυτή η αγορά μεγαλώνει, αναμένουμε ότι το κόστος μας θα μειωθεί καθώς αποτυπώνουμε οικονομίες κλίμακας. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το συνολικό κόστος περιλαμβάνει τόσο τα έξοδα καλλιέργειας όσο και τα έξοδα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την εξόρυξη, την απόσβεση, τη διασφάλιση της ποιότητας και άλλα είδη που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού, τα οποία όλα περιλαμβάνονται στα τρέχοντα έξοδα για τη διατήρηση της παραγωγής σε πιστοποιημένο από την ΕΕ GMP επίπεδο ποιότητα και ιχνηλασιμότητα.

      Διαγραφή
    5. Το ακαθάριστο κέρδος το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκε κατά 157% στα 2,3 εκατομμύρια δολάρια έναντι 0,9 εκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη περίοδο, με αποτέλεσμα το μεικτό περιθώριο 63,6%. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ισχυρές επιδόσεις στη διατροφική μας δραστηριότητα, όπως μόλις ανέφερα. Στα προσεχή τρίμηνα, αναμένουμε ότι οι μελλοντικές περίοδοι θα πλησιάσουν τους στόχους μικτού περιθωρίου 61% που είχαμε προηγουμένως συμβουλευτεί, καθώς τα έσοδα από κανναβινοειδή συνεχίζουν να αυξάνονται. Τα λειτουργικά έξοδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν 12 εκατομμύρια δολάρια έναντι 8,2 εκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη περίοδο. Η αύξηση οφείλεται στην αύξηση περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων στα έξοδα αποζημίωσης που δεν βασίζονται σε μετοχές, καθώς και στις ασφαλιστικές και επαγγελματικές αμοιβές που σχετίζονται με την ύπαρξη δημόσιας εταιρείας. Σε ολόκληρο τον οργανισμό μας, παραμένουμε αφοσιωμένοι στη διατήρηση της συνετής προσέγγισής μας για τον έλεγχο του κόστους καθώς προχωράμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

      Οι καθαρές ζημίες το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν 9 εκατομμύρια δολάρια έναντι καθαρών ζημιών 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη περίοδο παρά τη γενική αύξηση των εξόδων, η οποία συνδέθηκε κυρίως με το κόστος λειτουργίας ως δημόσιας εταιρείας. Το προσαρμοσμένο EBITDA το δεύτερο τρίμηνο του 2021 βελτιώθηκε σε αρνητικά 5,8 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με αρνητικά 6,7 εκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη περίοδο. Η βελτίωση καθοδηγήθηκε κυρίως από την προαναφερθείσα αύξηση ακαθάριστου κέρδους και τη διαχείριση του κόστους σε ολόκληρο τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένης της αποδοτικότητας καλλιέργειας και παραγωγής.

      Διαγραφή
    6. Στις 30 Ιουνίου 2021, το ταμειακό μας υπόλοιπο ήταν 57,1 εκατομμύρια δολάρια έναντι 79,5 εκατομμυρίων δολαρίων στις 31 Δεκεμβρίου 2020 που αποδίδεται κυρίως στις αναμενόμενες λειτουργικές ζημίες σε επενδύσεις κεφαλαίου κατά τη διάρκεια του έτους. Ως πρόσθετη ενημέρωση του ισολογισμού τον Ιούλιο του 2021, ανακοινώσαμε μια στρατηγική χρηματοδότηση ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων από την SunStream Bancorp, μια πρωτοβουλία κοινοπραξίας που χρηματοδοτήθηκε από τους Sundial Growers καθώς και την πλήρη εξόφληση των εξασφαλισμένων μετατρέψιμων ομολόγων που λήγουν στις 30 Μαρτίου 2022 σε ποσοστό 90% ονομαστική αξία. Η χρηματοδοτική ομάδα με τη μορφή εγγυημένου μετατρέψιμου χαρτονομίσματος, με 3ετή λήξη και επιτόκιο 5% ετησίως, το επιτόκιο αυτό αντιπροσωπεύει μείωση από το προηγούμενο επιτόκιο 8% ετησίως, το οποίο σε συνδυασμό με την προεξοφλημένη μείωση του αρχικού κεφαλαίου , θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση άνω των 3 εκατομμυρίων δολαρίων για τους μετόχους. Αυτή η δράση ενισχύει τη ρευστότητά μας και μειώνει τις δεσμεύσεις μας για την εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ παρέχει επιπλέον κεφάλαιο κίνησης καθώς συνεχίζουμε τις προσπάθειες επέκτασής μας στις βασικές μας αγορές. Είμαστε ευγνώμονες που λάβαμε την υποστήριξη από την SunStream και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτήν τη συνεργασία και να παραμείνουμε πειθαρχημένοι διαχειριστές κεφαλαίου μακροπρόθεσμα.

      Όσον αφορά τις προοπτικές μας, παραμένουμε ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχουμε σημειώσει έως τώρα και είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε την καθορισμένη οδηγία για ολόκληρο το έτος 2021. Για να επαναλάβω, η προαναφερθείσα καθοδήγησή μας αντανακλά σταθερή απόδοση σε ετήσια βάση με έσοδα μεταξύ 17 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων, μεικτό περιθώριο περίπου 61%και προσαρμοσμένο EBITDA στο εύρος αρνητικών 24 εκατομμυρίων δολαρίων έως αρνητικά 26 εκατομμύρια δολάρια καθώς και κεφαλαιουχικές δαπάνες περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

      Αυτό ολοκληρώνει τις προετοιμασμένες παρατηρήσεις μου. Θα επιστρέψω την κλήση στον Κάιλ. Κάιλ;

      Κάιλ Ντέτγουιλερ

      Ευχαριστώ, Χανκ. Και στις δύο δραστηριότητές μας στην ευρύτερη βιομηχανία κάνναβης, ο ρυθμός της παγκόσμιας κανονιστικής μεταρρύθμισης παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την εμβέλεια των προϊόντων μας μέσα σε μια αυξανόμενη διεθνή βάση πελατών. Ενώ είμαστε ενθουσιασμένοι με την πρόοδο που σημειώθηκε σε πολλές από τις βασικές μας γεωγραφικές περιοχές κατά τη διάρκεια του τριμήνου και τις προοπτικές για εμπορική επιτυχία που ελπίζουμε ότι θα εγκαινιάσουν, αναγνωρίζουμε ότι οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να διεκδικούν τις συνέπειες της παρατεταμένης απαγόρευσης της κάνναβης.

      Διαγραφή
    7. Στο Clever Leaves, λειτουργούμε με αποστολή να καλλιεργούμε mojo, να δημιουργούμε αξία και να αλλάζουμε ζωές και αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για να βοηθήσουμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων, ιδιαίτερα εκείνων που περιλαμβάνουν κενά στον τομέα της παροχής και της έρευνας σχετικά με την ιατρική κάνναβη. Καθώς οι παγκόσμιες μεταρρυθμίσεις προχωρούν και οι φορείς εκμετάλλευσης συνεχίζουν να αποκτούν μεγαλύτερες κανονιστικές επικυρώσεις, είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε καλύτερα αυτήν την αποστολή. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτόν τον χρόνο για να αναφέρω κάποια από την πρόοδο που έχουμε σημειώσει προς αυτές τις προσπάθειες τους τελευταίους μήνες.

      Στην Αυστραλία, όπως ανέφερα νωρίτερα, η πρόσφατη συνεργασία μας με την IDT Australia βοηθά στην αντιμετώπιση της περιορισμένης πρόσβασης της χώρας σε προσιτά φαρμακευτικά προϊόντα λουλουδιών κάνναβης. Είμαστε μάρτυρες της μακροπρόθεσμης βλάβης που προκαλεί η απαγόρευση από πρώτο χέρι καθώς οι ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις στους οποίους έχουν συνταγογραφηθεί φαρμακευτικά προϊόντα με βάση την κάνναβη βρέθηκαν αδύνατοι να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες λόγω έλλειψης εφοδιασμού σε όλη την ήπειρο. Πιστεύουμε ότι οι ασθενείς θα πρέπει να είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση και να εμπιστεύονται τα προϊόντα που τους είχαν συνταγογραφηθεί, γι 'αυτό είμαστε υπερήφανοι που προμηθεύουμε λουλούδια από την πιστοποιημένη εγκατάσταση GACP στην Πορτογαλία.

      Ενώ είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε οικονομικά αποδοτικό λουλούδι από τις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις καλλιέργειας στην Πορτογαλία, βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στην πρόσφατα δημιουργημένη ευκαιρία να εξάγουμε αποξηραμένο λουλούδι κάνναβης από τις επιχειρήσεις της Κολομβίας, μια περιοχή που δεν απαιτεί πρόσθετες επενδύσεις για πρόσβαση σε 1,8 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια της ήδη κατασκευασμένης και λειτουργικής καλλιέργειας. Μίλησα λίγο νωρίτερα για τις οικονομικές ευκαιρίες που προσφέρει αυτό το νέο διάταγμα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διπλασιασμού της συνολικής αγοράς που απευθυνόμαστε και αποτελεσματικότερου ανταγωνισμού στην παγκόσμια αγορά ιατρικής κάνναβης, της οποίας το λουλούδι αποτελεί περίπου τα μισά.

      Όσον αφορά τις υπάρχουσες δραστηριότητές μας, η ευκαιρία εξαγωγής λουλουδιών από την Κολομβία συμπληρώνει την υπάρχουσα ισχυρή παραγωγή λουλουδιών, τις σχέσεις πελατών και τις γνώσεις αγοράς στην Πορτογαλία και διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων κανναβινοειδών για πελάτες. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα που πήραμε από τις εργασίες παραγωγής αποξηραμένων λουλουδιών στην Πορτογαλία καθώς ξεκινάμε αυτές τις δραστηριότητες στην Κολομβία, δίνοντάς μας ένα επιπλέον πλεονέκτημα καθώς αξιοποιούμε αυτήν την ευκαιρία. Παρόλο που μπορεί να μην είμαστε ο μόνος χειριστής στην Κολομβία, είμαστε η μόνη επιχείρηση κάνναβης με πιστοποίηση GMP στην Λατινική Αμερική σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης GMP της ΕΕ για παραγωγή αποξηραμένων λουλουδιών. Χαιρετίζουμε την έγκριση της κολομβιανής κυβέρνησης και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε αυτήν την πρόσθετη προσφορά προϊόντων για το αυξανόμενο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών μας.

      Διαγραφή
    8. Εκτός από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων εξαγωγής διαφορετικών μορφών κάνναβης, έχουμε δημιουργήσει επίσης μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς ερευνητές να κατανοήσουν τα πιθανά ιατρικά οφέλη της κάνναβης. Τον Ιούνιο, ανακοινώσαμε το Projects Change Lives, ή PCL, σε συνεργασία με την βιοφαρμακευτική ερευνητική εταιρεία, στην οποία η Clever Leaves έχει δεσμευτεί να δωρίσει έως και 25 εκατομμύρια δολάρια σε ιατρικά προϊόντα κάνναβης σε τυχόν επιλέξιμους οργανισμούς των ΗΠΑ για να βοηθήσει στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας για τα πιθανά ιατρικά οφέλη κανναβινοειδών. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, έχουμε ήδη βοηθήσει να καταλύσουμε μια ερευνητική μελέτη που επικεντρώνεται στην αλληλουχία DNA, ανακοινώνοντας την πρώτη μας συνεργασία με ένα σημαντικό ερευνητικό ίδρυμα των ΗΠΑ, παρέχοντας στους ερευνητές του UC Davis τρεις από τις ποικιλίες μας, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν για τη μελέτη της αλληλουχίας και της εξαγωγής DNA ως καθώς και νέες μέθοδοι εξαγωγής RNA. Αυτές οι ορόσημες μελέτες μοιράζονται τη δέσμευσή μας για αυστηρή επιστημονική διερεύνηση των κανναβινοειδών φαρμάκων που μπορούν δυνητικά να σώσουν εφαρμογές. Είμαστε υπερήφανοι που πρωτοστατούμε σε αυτήν τη συμβολή στη βιομηχανία κάνναβης, μια από τις μεγαλύτερες στο είδος της που γνωρίζω και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε ομάδες επιστημονικών ερευνητών παγκόσμιας κλάσης στο UC Davis και σε άλλα καταρτισμένα ιδρύματα των ΗΠΑ.

      Τέλος, συνεχίσαμε επίσης να προάγουμε την πρόοδο στις ευρωπαϊκές μας επιχειρήσεις. Εκτός από την αποστολή της πρώτης εμπορικής αποστολής αποξηραμένων λουλουδιών υψηλής THC από την Πορτογαλία στην Αυστραλία μέσω της εμπορικής μας συνεργασίας IDT. Η κατασκευή της επέκτασής μας στην πορτογαλική καλλιέργεια και η νέα εγκατάσταση μετά τη συγκομιδή παραμένει σχετικά σε καλό δρόμο. Αυτή τη στιγμή αναμένουμε ότι η κατασκευή μας στην καλλιεργητική μας εγκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η εγκατάσταση μετά τη συγκομιδή θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2022.

      Είμαι πολύ περήφανος για όλη τη σκληρή δουλειά που κατέβαλε η ομάδα μας για να μας βοηθήσει να επιτύχουμε αυτά τα επιτεύγματα και να μας τοποθετήσει περαιτέρω ως προμηθευτή επιλογής στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού κανναβινοειδών B2B. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην εργασία για την περαιτέρω επέκταση του διεθνούς δικτύου διανομής μας για την οικοδόμηση και υποστήριξη παγκόσμιων συνεργασιών και την αξιοποίηση των ρυθμιστικών ουρών και των εξελίξεων στις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες εστιάζουμε. Το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς συνεχίζουμε τις κατασκευαστικές μας προσπάθειες για ράμπες παραγωγής στην Πορτογαλία για να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για προετοιμασίες εξαγωγής λουλουδιών στην Κολομβία και να παρακολουθούμε στενά τις αλλαγές στα πρότυπα ποιότητας και τις διαδικασίες έγκρισης στις γεωγραφικές μας περιοχές. Ανυπομονώ να σημειώσω περαιτέρω πρόοδο στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας και να το δω στο όραμά μας για έξυπνα φύλλα στην ωριμότητα.

      Πιστεύω ότι τώρα θα ανοίξουμε την κλήση για ερωτήσεις και απαντήσεις.

      Διαγραφή
    9. Χειριστής

      Σας ευχαριστώ, κύριε. [Οδηγίες λειτουργίας] Και η πρώτη μας ερώτηση προέρχεται από τη σειρά του Bobby Burleson με τον Canaccord. Παρακαλώ προχωρήστε.

      Μπόμπι Μπέρλεσον

      Γεια σε όλους. Ευχαριστώ που πήρατε τις ερωτήσεις μου. Συγχαρητήρια για τη συνεχή πρόοδο. Είναι υπέροχο να μιλήσω μαζί σας σήμερα το απόγευμα. Νομίζω λοιπόν ότι θα ξεκινούσα με το μοντέλο -στόχο σας και μιλάμε για το τρέχον αποτύπωμα στην ωριμότητα, εσείς μιλάτε για έσοδα 220 εκατ. Δολαρίων και 90 εκατ. Δολάρια για EBITDA, αλλά καλείτε επίσης ένα εκτιμώμενο CapEx για να φτάσετε σε αυτό το αποτέλεσμα 50 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά αναρωτιέμαι, ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή για να επανεξετάσουμε αυτόν τον αριθμό δεδομένου ότι το διάταγμα μόλις συνέβη στην Κολομβία, αλλά είμαι περίεργος για μια γενική τάξη μεγέθους πώς μπορεί να μειωθεί η ένταση του κεφαλαίου εκεί αν είμαστε σε θέση να μετατοπίσουμε περισσότερο ότι η εξαγωγή λουλουδιών στην επιχείρηση της Κολομβίας. Απλά περίεργο το είδος της προαιρετικότητας που υπάρχει για εσάς;

      Κάιλ Ντέτγουιλερ

      Τέλεια, ναι. Ευχαριστώ για την ερώτηση, Μπόμπι και χαίρομαι που σας ακούω. Το διάταγμα είναι σχετικά νέο και περιμένουμε μεταγενέστερα ψηφίσματα και κανονισμούς, οι οποίοι θα βοηθήσουν να διευκρινιστούν ορισμένες άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις εξαγωγές λουλουδιών της Κολομβίας. Παρ 'όλα αυτά, νομίζω ότι σίγουρα σκέφτεστε ένα από τα κύρια ερωτήματα που σκεφτόμαστε, έχουμε σίγουρα δημιουργήσει την ικανότητά μας στην Κολομβία με πολύ χαμηλότερο κόστος ανά τετραγωνικό πόδι, καθώς η εγκατάσταση είναι ήδη πιστοποιημένη από την GMP της ΕΕ, οπότε το κάνει ελαφρώς ευκολότερο να επεκταθούμε εκεί μέσα. Ωστόσο, είναι ακόμα πολύ νωρίς. Εάν είμαστε σε θέση να αναπαράγουμε αυτό το λουλούδι που προηγουμένως σχεδιάζουμε να καλλιεργήσουμε στην πορτογαλική εγκατάσταση, ο αριθμός των 50 εκατομμυρίων δολαρίων CapEx θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά. Δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση να παρέχουμε κάποιες νέες εκτιμήσεις εάν αυτό το σενάριο επρόκειτο να αναπτυχθεί. Προβλέπουμε όμως και περιμένουμε να μειωθεί εάν είμαστε σε θέση να εξάγουμε απρόσκοπτα από την Κολομβία.

      Διαγραφή
    10. Μπόμπι Μπέρλεσον

      Φανταστικός. Και τότε υποθέτω, γρήγορα-έχω μια άλλη ερώτηση, δεν είναι πραγματικά συνέχεια. Όσον αφορά τη διατροφική δραστηριότητα, είναι, προφανώς, ένα μεγάλο αποτύπωμα στην καθοδήγησή σας φέτος. Ακούγεται σαν η ορμή εκεί να είναι υγιής, ίσως λίγο πιο κάτω από την κουκούλα εκεί από την άποψη του τι συμβαίνει; Τι είδους τάσεις βλέπετε τόσο ως προς τον όγκο όσο κινείται μέσω της διανομής εκεί, ίσως επιπλέον ευκαιρίες για χώρο στο ράφι. Πόσο - πόσο δυναμική είναι αυτή η επιχείρηση κατά την άποψή σας;

      Κάιλ Ντέτγουιλερ

      Ναι, σίγουρα είμαι πολύ ενθαρρυνμένος από τα αποτελέσματα. Εμείς, νομίζω ότι επωφελούμαστε από δύο μεγάλες δυνάμεις εδώ. Το ένα είναι το 2020, το λιανικό εμπόριο στις ΗΠΑ, ειδικά σε είδος διατροφικού καναλιού, επηρεάστηκε σημαντικά από τον COVID-19. Έτσι, όταν έκλεισαν τα καταστήματα ως μη ουσιώδη που είχε αρνητικές επιπτώσεις για την επιχείρησή μας. Και το 2021, μέχρι πρόσφατα φαίνεται ότι τα πράγματα γίνονταν πολύ καλύτερα. Πρέπει να διατηρήσουμε την επαγρύπνησή μας με τον COVID, την παραλλαγή Delta, αλλά είμαστε πολύ ενθαρρυνμένοι μέχρι πρόσφατα, ή μέχρι τώρα. Νομίζω ότι ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι αυτή η επιχείρηση που αποκτήσαμε το 2019 ήταν οικογενειακή για 30 χρόνια και έχουμε αναβαθμίσει τον οργανισμό και επεκτείνουμε σταδιακά τη διανομή, αυτό σημαίνει νέους συνεργάτες λιανικής. Και αυτό σημαίνει περισσότερα στραβά μέσα σε αυτούς τους συνεργάτες και περισσότερα καταστήματα σε αυτούς τους συνεργάτες. Έτσι, νομίζω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο με την πάροδο του χρόνου. Και ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν κι άλλα.

      Μπόμπι Μπέρλεσον

      Μεγάλος. Και στη συνέχεια, ακριβώς, ο αγωγός σας εκτός της nutraceutical είναι στην πραγματικότητα, τέσσερις γενικές γεωγραφικές περιοχές που επισημάνατε, η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη, είμαι περίεργος αν κοιτάζουμε ή όχι το '22 και μετά ποια από αυτές τις γεωγραφίες θα περιμένατε να κάνετε κέρδους όσον αφορά το συνολικό μείγμα του αγωγού;

      Διαγραφή
    11. Κάιλ Ντέτγουιλερ

      Ναί. Σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε κάνει ακόμη δηλώσεις για το 2022. Παρ 'όλα αυτά, αν συγκρίνετε το 2022 με το 2021, υπάρχουν νέες γεωγραφικές περιοχές που προσφέρουν μεγαλύτερη δυνατότητα. Μερικές από αυτές τις χώρες είναι στην Ευρώπη, όπως η - ανάλογα με το αν υπολογίζετε το Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος της Ευρώπης, μερικές από αυτές μπορεί να είναι και πάλι στη Λατινική Αμερική, όπως το Μεξικό, ανάλογα με το πώς το ταξινομείτε. Αλλά, επίσης, δεν υποθέτουμε ότι κανένα προϊόν έρχεται στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, όλα εξαρτώνται πραγματικά από τη ρύθμιση. Αλλά, νομίζω ότι αναμένουμε πιθανώς παγκόσμια ανάπτυξη σε όλες τις διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Αλλά λίγο νωρίς για να πούμε, πόσο θα αλλάξει το γεωγραφικό μείγμα.

      Μπόμπι Μπέρλεσον

      Υπάρχουν γεωγραφικές περιοχές που περιμένετε να επεκταθούν σε ό, τι αφορά τη μίξη ή αυτή τη στιγμή απλώς τις κάνετε να προχωρούν με παρόμοιο ρυθμό;

      Κάιλ Ντέτγουιλερ

      Και ορισμένες αγορές βρίσκονται σε μεγαλύτερα βήματα της καμπύλης ανάπτυξης τους από άλλες. Η Γερμανία ήταν μια αγορά όπου η κάνναβη κυκλοφορούσε εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι, υποθέτω ότι η ανάπτυξη μπορεί να φαίνεται πιο σταδιακή και όχι επαναστατική. Ενώ η Βραζιλία, βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια, πολύ λίγες εταιρείες είναι σε θέση να εμπορευματοποιήσουν προϊόντα. Πιστεύουμε ότι είμαστε από τα πρώτα παρελθόν εκεί. Και έτσι, αυτό θα είναι ένα είδος κτιρίου από το πρώτο. Έτσι, είναι πιθανό να δείτε μεγαλύτερη ανάπτυξη στις αγορές, όπως αυτή. Αλλά και πάλι, είναι λίγο νωρίς για να το πω.

      Μπόμπι Μπέρλεσον

      Εντάξει ωραία. Ευχαριστώ που πήρατε τις ερωτήσεις μου.

      Χειριστής

      [Οδηγίες χειριστή] Η επόμενη ερώτησή μας προέρχεται από τη σειρά του Vivien Azer με τον Cowen. Συνεχίστε με την ερώτησή σας.

      Βιβιέν Αζέρ

      Γεια, καλησπέρα ή καλό απόγευμα.

      Κάιλ Ντέτγουιλερ

      Γεια σου, Βίβιαν.

      Βιβιέν Αζέρ

      Σας ευχαριστώ που λάβατε τις ερωτήσεις. Ενεργά-εστιάζοντας ίσως λίγο περισσότερο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, εκτιμούσα όλα τα σχόλια γύρω από τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες και το 2022, το οποίο είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Αλλά αν κάναμε μια απλή κλήση στο πίσω μισό του 2021, εσείς επαναλάβατε την καθοδήγησή σας για τα έσοδα, θα συνεπαγόταν πολύ περισσότερα σταδιακά έσοδα διαδοχικά από ό, τι δημοσιεύσατε το 2ο τρίμηνο έναντι του 1ου τριμήνου. Έτσι, αν μπορούσατε να προσφέρετε λίγο χρώμα για το πώς πρέπει να σκεφτούμε τη σταδιακή εξέλιξη αυτού μεταξύ του τρίτου τριμήνου και του τέταρτου τριμήνου και ποιοι θα ήταν οι κύριοι παράγοντες αυτού, αυτό θα ήταν χρήσιμο; Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    12. Κάιλ Ντέτγουιλερ

      Ωραία, ναι και ευχαριστώ για την ερώτηση. Έτσι, στη Βραζιλία, είμαστε σίγουρα σε κατάσταση καινοτομίας με την εγγραφή ορισμένων από τα πρώτα προϊόντα κανναβινοειδών της χώρας. Έτσι, όχι μόνο μαθαίνουμε καθώς προχωράμε, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές της Βραζιλίας μαθαίνουν όπως προχωρούν. Έτσι, η πρόοδος παραμένει σε φαρμακευτικό ρυθμό, κάτι που το Clever Leaves είναι μοναδικά ικανό να αντιμετωπίσει λόγω της έντονης εστίασής του στην ποιότητα, όπως παραδείγματος χάρη τόσο από την πιστοποίηση GMP της Κολομβίας όσο και από μια ευρωπαϊκή πιστοποίηση. Επομένως, εργαζόμαστε με ομαλή διαδικασία. Έτσι, δεν υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια σε αυτό το σημείο. Αλλά εδώ αναδύονται απρόβλεπτα ζητήματα, τα οποία πλέον αναλύουμε σε μια κανονική πορεία, σχεδόν σε ό, τι κάνουμε. Σχετικά με το Cansativa εάν - σχεδόν το σκεφτόμαστε ως ένα είδος ερώτησης για τη μεγαλύτερη γερμανική ευκαιρία, πιθανότατα να έχουμε δύο πράγματα να πούμε, νομίζω ότι το πρώτο είναι ότι, αρχίζουμε να βλέπουμε, περισσότεροι χειριστές να εισέρχονται στο χώρο. Βλέπουμε ότι τα δεδομένα δείχνουν μέσω της Cansativa, η οποία έχει διευρύνει σημαντικά τον αριθμό των προμηθευτών που εισέρχονται στην αγορά. Και πραγματικά πιστεύω ότι αυτό είναι πραγματικά καλό πράγμα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, ο πραγματικός ανταγωνισμός σε αυτό το σημείο δεν είναι άλλοι παραγωγοί. Είναι μια ανεξέλεγκτη πηγή που εφαρμόζεται για έναν ασθενή ή είναι ένας ασθενής που δεν γνωρίζει ή δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό το ιατρικό προϊόν, επομένως, όσο περισσότερες εταιρείες είναι εκεί για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση ιατρών και/ή ασθενών, τόσο το καλύτερο. Επιπλέον, θα έλεγα ότι άλλα σημεία δεδομένων που βλέπουμε μέσω του Cansativa είναι ότι η ποικιλία των προϊόντων αυξάνεται σταδιακά. Έτσι, ναι, υπάρχουν νέοι προμηθευτές λουλουδιών κάνναβης. Και υπάρχει επίσης ένας αυξανόμενος αριθμός παικτών που εισέρχονται στην πλευρά του εξαγόμενου προϊόντος, κάτι που είναι εξαιρετικό για εμάς καθώς έχουμε μια συνεργασία με την Ethypharm, μία από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη που επικεντρώνεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Και έτσι, ελπίζουμε ότι το προϊόν θα βγει στην αγορά σχετικά σύντομα. Και έτσι νομίζω ότι όλα φαίνονται αρκετά καλά. Διατηρούμε τη μεγάλη εικόνα του μυαλού στη Γερμανία. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε έναν στους 1.000 ανθρώπους στη Γερμανία που χρησιμοποιούν ιατρική κάνναβη έναντι των ΗΠΑ και του Καναδά, και οι δύο αριθμοί βόρεια των 10 στους 1000 ανθρώπους. Έτσι, πολλές δυνατότητες και η αγορά νομίζω ότι εξελίσσεται σταδιακά και υγιεινά.

      Άγνωστος Αναλυτής

      Ευχαριστώ.

      Χειριστής

      Αυτή τη στιγμή, αυτό ολοκληρώνει τη συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων. Και θα ήθελα να επιστρέψω την κλήση στον κ. Detwiler για τις τελευταίες παρατηρήσεις.

      Κάιλ Ντέτγουιλερ

      Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και αναμένουμε τα επόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα.

      Χειριστής

      Κυρίες και κύριοι, αυτό ολοκληρώνει τη σημερινή τηλεδιάσκεψη. Μπορείτε να αποσυνδέσετε τις γραμμές σας αυτήν τη στιγμή. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

      Διαγραφή
    13. Σχόλιο δικό μου

      Το μοναδικό αρνητικό που μπορώ να σκεφτώ στα μπουμπουνόφυλλα .... είναι η Κολομβία με τα καρτέλ της και όπου μπορούν να σου έρθουν με τα όπλα μέσα στις εγκαταστάσεις και να μην ξέρεις απο που σου ήρθε η συμφορά .... όπως και οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις που κατά καιρούς υπάρχουν.
      Για την ώρα η εταιρεία έχει συμφωνήσει με την Κολομβιανή κυβέρνηση όπως θα διαβάσατε και υπάρχει προστασία.

      Διαγραφή
    14. Είστε Απίθανος Μonsieur 😉
      Mille mercis!!!

      Διαγραφή
    15. Flora πάνω απο 15 και 660 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση

      Clever Leaves ή μπουμπουνόφυλλα στα 11,17 και 283 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση.
      Άντε να δούμε πότε θα βάλουν κανά 2 αναλυτές να δώσουν τιμές στόχους και να αρχίσει η κάλυψη της εταιρείας.

      Διαγραφή
    16. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που γίνεται με τη Flora!
      Για τα φυλλαράκια μας έχω την αίσθηση οτι είμαστε σε καλό δρόμο αλλά έχουμε πορεία ακόμα..

      Διαγραφή
    17. Συμφωνώ ότι η διαφορά είναι χαώδης μεταξύ των δύο κεφαλαιοποιήσεων, οι μεγάλη διαφορά που βλέπω μεταξύ τους είναι ότι η flora δεν έχει ούτε options, ούτε warrants, και ίσως για αυτό την πάνε όπου θέλουν ενώ η clvr ειδικά για την επόμενη λήξη (20 Αυγούστου) έχει τρελό open interest στα calls. Ίσως χρειαστεί να περιμένουμε να λήξουν...

      Διαγραφή
    18. Παντως την κανανε την κινησουλα τους τα μπουμπουνοφυλλα στο τελος! Θα εχει συνεχεια ή θα ξαναπάνε παλι σιγα σιγα στα 8...;;;

      Διαγραφή
    19. Το 8 πολύ δύσκολα θα το δουν ξανά...

      Διαγραφή
    20. Στα 16 βγάζω όξω το 1/3 της θέσης μου και τα υπόλοιπα θα παίξουν δωρεάν τουλάχιστον εως το 1 δις κεφαλαιοποίηση!!

      Διαγραφή
    21. Παλι σφαλιαρα τα μπουμπουνοφυλα...! Τη διαδρομη 8,50 - 12,50 την εχουνε κανει Παγκρατι Κολιατσου...!! Αν ξαναπαει 8,50 ... θα γυρισει ολο το Χφ σε μπαφους....!

      Διαγραφή
  20. Κε Τάκη μια άλλη καναδική την enthusiast gaming (eglx) στον nasdaq, την έχετε μελετήσει; Είναι στον τομέα esport κ αυτή αλλά με διαφορετικό επιχειρηματικό σχέδιο. Επικεντρώνεται κυρίως στον τομέα media των esport. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό δίκτυο (social media) για gamers. Έχουν περίπου 300εκ μηνιαίους χρήστες με ca$0,4 arpu(average revenue per user) το 2020 με στόχο το τέλος του 22 τα ca$3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, ωχ κύριε Αρίστο. Αυτή μέσα σε 5 μήνες, προσφάτως, έχει 8πλασιάσει. Ακόμη και τώρα που έχει διορθώσει 50% από τα υψηλά της είναι 5 φορές πάνω απο τον Οκτ2020.

      Αυτά δεν τα ακουμπάω.
      Θα την δω το Σ/Κ αλλά θα προτιμούσα κάτι που ακόμη να τρώει φάπες και να είναι κοντά στα χαμηλά.

      Έχετε καμία άλλη του κλάδου να τη δούμε;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη αν επιτρέπεται, βρήκα αυτές τις δύο:

      https://finance.yahoo.com/quote/AESE?p=AESE

      https://finance.yahoo.com/quote/GAMB?p=GAMB

      Διαγραφή
    3. Εδώ από ότι φαίνεται στήνεται παίγνιο

      https://finance.yahoo.com/quote/ELYS?p=ELYS

      Διαγραφή
    4. Το βλέπετε για άμμεσα ή να περιμένουμε το ~$3,50 και βλέπουμε;

      Διαγραφή
    5. Βλέποντας και κάνοντας .... ακόμη είμαι στη συλλογή όλων των δεδομένων.
      Μακάρι να μας έκανε ένα γύρισμα στο 4-.

      Διαγραφή
    6. Τη Δευτέρα ανακοινώνει αποτελέσματα κύριε Τάκη.
      Παρεμπιπτόντως, τα νούμερα της, με τα ελάχιστα που καταλαβαίνω, δεν μου φαίνονται καθόλου άσχημα.

      Διαγραφή
    7. GAMB τη βάλανε στο Nasdaq με τιμή 8.

      https://finance.yahoo.com/news/gambling-com-group-announces-pricing-013000240.html

      Την τιμολογησαν δηλαδή κάπου στα 300 εκατομμύρια ... όταν οι πωλήσεις της είναι γύρω στα 30 εκατομμύρια.
      Δηλαδή 10 φορές τις πωλήσεις.

      Αυτό δείχνει τη φθήνια κάποιων άλλων ομοειδών εταιρειών ... που όμως βρίσκονται κάτω απο τα radars.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Αρίστο
      enthusiast gaming (eglx) στο 4,9 η μετοχή έχει πάει 8 φορές πάνω. Ακόμη και τώρα που έχει διορθώσει 50% από τα υψηλά της είναι 5 φορές πάνω απο τον Οκτ2020.

      Βλέπω με 100 εκατομμύριο προβλεπόμενες πωλήσεις 2021 ... έχει κεφαλαιοποίηση 615. Δηλαδή η κεφαλαιοποίηση είναι περισσότερο απο 6 φορές πάνω.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα και Χρονια Πολλά...κ. Τάκη , για την πιο κάτω τι γνώμη έχετε?
      https://in.finance.yahoo.com/quote/HYSR?p=HYSR
      https://www.sunhydrogen.com/market
      https://www.globenewswire.com/news-release/2021/03/11/2191137/0/en/SunHydrogen-Announces-Project-Kickoff-for-the-GEN-2-Cooperation-Update-with-SCHMID-Group.html

      Διαγραφή
    10. Enthusiast gaming (eglx)

      Bλέπω μπήκε στο Nasdaq και πήρε 46 εκατομμυρία δολάρισ εκδίδοντας 8.000.000 μετοχές στην τιμή των 5,75 USD ανά μετοχή.

      Θα την ψάξω κύριε Αρίστο.
      Μάθε τέχνη και άστηνα και όταν πεινάσεις πιάστηνα.

      Διαγραφή
    11. Ευχαριστώ κε Τάκη κ χρόνια πολλά για χθες
      Η εταιρεία δεν είναι e sport. Θέλει να χτίσει όσο το δυνατόν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο χρηστών κ gamers esport ώστε αυτό να είναι το προϊόν που θα χρηματοδοτήσει την εταιρεία μέσω διαφημίσεων, συνδρομών κτλ. Στην ουσία αν πιστεύουμε ότι ο κλάδος των e sport θα έχει άνοδο τα επόμενα χρόνια , θα μεγεθύνεται ο αριθμός των χρηστών που θέλουν ένα δίκτυο για να αλληλεπιδρούν χωρίς να απασχολεί αν ένα franchise game αποτύχει όπως αν επενδύαμε σε μια εταιρεία developer. Οπότε πρέπει να την δούμε σαν εταιρεία media που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό το οποίο όμως αυξάνεται συνεχώς κ είναι πιο καταναλωτικό καθώς αφορά ηλικίες 18-35

      Διαγραφή
    12. Κύριε Αρίστο την είδα και ξέρω τι ακριβώς κάνει .... δεν σας το κρύβω μου αρέσει τα μάλα. Με γοήτευσαν οι τύποι!!!

      Η μόνη, προς το παρόν ένσταση μου είναι ότι ήδη τη βρίσκουμε σε τιμή που έχει προηγηθεί ράλλυ.
      Αν δω μια καλή διόρθωση θα μπω σίγουρα .... διαφορετικά βλέποντας και κάνοντας.

      Διαγραφή
    13. Και επειδή κύριε Αρίστο σας κόβω για γενιά Millenials .... για πείτε μου τη γνώμη σας για GAME και GMBL, αν τις έχετε μελετήσει βεβαίως τις δραστηριότητες τους.

      Διαγραφή
  21. Να θυμίσω στους συνοδοιπόρους ότι η ΣοΦι περιμενει άδεια τράπεζας το φθινόπωρο. Ήταν να την πάρει τώρα το καλοκαίρι, το θέμα πήγε λιγο πίσω.

    Για να είναι πιο σίγουρη ότι θα πάρει την άδεια, εξαγόρασε μια μικρη καλιφορνεζικη τράπεζα (σα να λέμε Συνεταιριστική Χανίων απ' ό,τι κατάλαβα) και πλέον ζητάει μετατροπή της άδειας και όχι έκδοση καινούργιας.

    Ο Τσέο, εχει δηλώσει ότι ΔΕΝ ενδιαφέρονται να ανοίξουν φυσικά καταστήματα. Θα παραμείνουν στο διαδίκτυο. Όμως, τωρα που δεν έχει την άδεια τράπεζας, δε μπορει να διακρατεί τα χρήματα που περνάνε απο τα χερια της. Τα καταθέτει σε τραπεζα.

    Anyway, η εταιρία είναι ένα υβρίδιο. Θα είναι και τράπεζα και fintech. Πιστευω ότι πιο σίγουρη τοποθέτηση για 5+ χρόνια απο τη συγκεκριμένη, δε γίνεται να βρει κάποιος.


    Εγω βέβαια είμαι άπληστος και γι' αυτο και εχω κολλησει στις διαστημικές κι εδω ειμαι για τα γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις Διαστημικές κύριε Μπαγκς Μπάνυ τη Red Wire πως τη βλέπετε;

      Βλέπετε κάποια άλλη;

      Διαγραφή
    2. FLORA τρελά γκάζια 17+??? Αυτά είναι φυλλαράκια... μία τζούρα και είσαι πιταλιο...

      Διαγραφή
    3. κε Τάκη, την red wire την θεωρώ τούμπανο. Ίσως λιιιιγο πιο μπροστά απο την εποχή της, όπως λέτε για τα lidars στα EVs. Θα μεγαλουργήσει όμως αν δεν ειναι απάτη. Βέβαια, περνάει απαρατήρητη από όλους. Ειχα καιρό να την κοιταξω, ειδα ότι συγχωνεύεται 1η Σεπτέμβρη. Θα την βρούμε κάτω απο τα 10$ στα σίγουρα. Δεν έχω θέση ακόμα.


      Από εκεί και πέρα, μου αρέσει πολύ η rocket lab. Μπαίνει ακριβά ΑΛΛΑ':
      θυμάστε τι είχατε πει όταν μπήκε η chargepoint? Είχατε πει ότι τη θεωρούσατε ακριβή και σας ειχε κάνει εντύπωση "με πόσο σεβασμό την αντιμετώπιζαν". Το θυμάμαι γιατί μου είχε χτυπήσει η έκφραση. Σεβόμαστε εταιρίες; Κι όμως στις ΗΠΑ το κανουν.

      Αυτό ακριβώς βλέπω και όπου διαβάζω για την rocket lab. Όλοι τη θεωρούν την μοναδική άξια λόγου μετά την spaceX. Πιστεύω ότι η αγορα θα την ανταμείψει με σχετικά υψηλούς πολλαπλασιαστές. Δεν έχω θέση, είμαι όμως ετοιμος.
      (εννοείται πως μπροστά της η Αστρα ειναι περίπτερο. Και ασχέτως αν την tradeάρω κάτι μου βρωμαει στην εταιρία. Φοβάμαι μην ειναι η Νικολα των διαστημικών)

      Διαγραφή
    4. Κύριε Bunny ομολογώ ότι το τελευταίο σχόλιο σας με προβλημάτισε.Έχετε κάποια ένδειξη για αυτό που λέτε;Είμαι καραφορτωμένος με την ASTRA και πιστεύω ότι αξίζει το ρίσκο απο την στιγμή που απέδειξε ότι μπορεί να βάλει σε τροχιά δορυφόρους.Η Rocket Lab από την άλλη είναι σίγουρα μίλια μπροστά σε θέματα τεχνογνωσίας αλλά και αυτή έχει τα θεματάκια της.Αν διαβάζετε ειδήσεις για την εταιρία θα δείτε ότι πρόσφατα είχε αποτυχημένη εκτόξευση(κουβαλούσε 2 δορυφόρους της Blacksky).Βέβαια και η SpaceX είχε άπειρες πτώσεις πριν να μάθει να ισορροπεί στις άκρες του διαστήματος.Σαν το ποδήλατο ένα πράγμα!

      Νομίζω ότι και η Momentus είναι ένα στοίχημα που αξίζει το ρίσκο(με μικρή θέση φυσικά) παρότι δεν έχει δείξει δείγματα γραφής..ακόμη.Όπως είχε πει και ο κύριος Τάκης η αγορά αν και τεράστια δεν θα τους χωρέσει όλους.Πιστεύω όμως ότι η αναλογία ρίσκου/απόδοσης είναι υπέρ μας.Τι λέτε;Ακόμη και αν πάμε κουβά,νομίζω ότι ποντάρουμε σε value και growth καταστάσεις.

      Διαγραφή
  22. Καλησπερα στην παρεα...
    κ Τακη έχουμε ακομα θετικη γνωμη για την RENEW POWER? Οσο πλησιαζει η ωρα να ξεσπακαριστει τόσο κατεβαινει τα σκαλοπατια... που βλεπετε να πηγαινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τα ξεσπακαρίσματα οτιδήποτε έρχεται κάτω απο 8 (αν πάνε) δεν θα πούμε ΟΧΙ.
      Ασφαλώς και έχω θετικότατη γνώμη ....

      Διαγραφή
    2. Θυμαμαι οτι και ο κ. thecoffeeroomboy είχε θετικη long term αποψη.. σας προβληματιζει κατι στην εταιρια? Πχ δανεισμος / εδρα Ινδια κτλ?

      Διαγραφή
    3. Είναι δυνατόν ο thecoffeeroomboy να έχει θετική άποψη και να διαφωνώ εγώ;
      ΑΠΙΘΑΝΟ.

      Μετά το ξεσπακάρισμα βλέπουμε ....

      Διαγραφή
    4. Έχω κρατημένα στο αρχείο μερικά σχόλια του κυρίου thecoffeeroomboy (λόγω εκτίμησης)


      "RMGB-ReNew Power μου τραβηξε την προσοχή.

      Στα πολύ θετικά της ότι έχει μακροπρόθεσμες Power Purchase Agreements (PPAs) για το μεγαλύτερο μέρος του capacity της διάρκειας περίπου 20-25 χρόνια. Αυτά τα μακροπρόθεσμα PPAs παρέχουν καλή ορατότητα σχετικά με της μελλοντικές ταμειακές ροές της εταιρείας και τα κέρδη της. Στα αρνητικά ότι οι Ινδικοί διανομείς που αγοράζουν την παραγωγή της έχουν αδύναμη πιστοληπτική διαβάθμιση για αυτό υπάρχει ένα σχετικό πιστωτικό ρίσκο.

      Προσέξτε τώρα. Στην Ινδία λόγω covid είχαμε πτώση της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια. Διάφοροι αναλυτές προβλέπουν λοιπόν ότι φέτος οι αντίστοιχοι παραγωγοί ενέργειας όπως η ReNew Power μάλλον θα παρουσιάσουν ΖΗΜΙΕΣ αλλά και καθυστέρηση στην είσπραξη των απαιτήσεων τους. Γενικά φέτος συνεπώς δεν αναμένονται καλά αποτελέσματα γενικότερα για τον κλάδο στην Ινδία.

      Καταλαβαίνω ότι τα ωραία αρχίζουν από το 2022, αφού πέρα από την αύξηση της ζήτησης σε περίπτωση που επανέλθουμε σε μια ομαλότητα θα παραδοθεί και μεγάλο μέρος των καινούργιων της projects και θα συνοδεύεται από αύξηση της εισπραξιμότητας με αποτέλεσμα οι εταιρείες να παρουσιάσουν και αύξηση των ταμειακών ροών.

      Εγώ έχω κάνει μια πρώτη τοποθέτηση στην RMGB. Γενικά αν κρίνω και απο την πορεία της Adani Green (στην οποία μπήκε και η Total πρόσφατα με ένα ποσοστό 20%) θα δούμε πολύ καλή πορεία το από μέσα 2021 αρχές 2022. Φαίνεται να είναι σε καλή αποτίμηση η συναλλαγή. Ελπίζω ότι με την ολοκλήρωση της συναλλαγής και άμα πράγματι ανακοινώσει ζημιές η εταιρεία να πουλάνε οι βραχυπρόθεσμοι και να δούμε και τιμές κάτω από 10. Εκεί θα αποτελεί τρομερή ευκαιρία.

      Με εκτίμηση,
      coffeeroomboy"

      Διαγραφή
    5. κ. Hippy την συγκεκριμενη μτχ σκεφτομαι να την αγορασω γυρω στα 8 ~ 8.5 για το χαρτοφυλακιο του γιου μου... την εχω στο μυαλο μου σαν τον Μυτιλ στα 5 ευρω.. φανταζομαι οτι επειδη εχει ηδη εσοδα θα εχει στρωτη συμπεριφορα....

      Διαγραφή
    6. Ενδιαφέρουσα πληροφορία κ.Hippy.Αναμένουμε για βουτιές στα (πιο) ρηχά. Στήνω πρώτο καραούλι στα 8,5$.

      Διαγραφή
  23. Κύριε Τάκη....
    Τα φώτα σας παρακαλώ
    Από σχεδόν μονοχαρτος σε sklz, κατέληξα σταδιακά με τις παρακάτω.
    Sklz 67%
    Asts 23%
    Elms 10%
    Δεν είχα σκοπό να κάνω κάποια αναδιάρθρωση , αλλά με προβλημάτισε η αποχώρηση σας από την sklz!
    Θα κάνατε κάποια αλλαγή στο παραπάνω χαρτοφυλάκιο την συγκεκριμένη στιγμή;
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τι να σας συμβουλεύσω και εσάς?
      Καταρχήν πάτε μονόπατα το χαρτοφυλάκιο σας και δεν είναι σωστό.

      Εγώ απο SKLZ έφυγα γιατί πιστεύω θα την ξαναπάρω απο χαμηλότερα πίσω. Έτσι νομίζω .... επίσης μου γυάλισαν δύο άλλες εταιρίες του χώρου της και ήθελα να μπω εκεί. Δεν ήθελα να έχω 3 εταιρείες των esports και αφού πίστεψα ότι θα πιεστεί βγήκα.
      Αυτό δεν σημαίνει τίποτα ....

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα. Έχω την αίσθηση ότι η ταλαιπωρία της sklz είναι προς το τέλος. Έχω πουλήσει τα μισά μου κομμάτια 2$ πιο πάνω αλλά σήμερα η Δευτέρα θα τα πάρω πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. TTCF for the win, wallstreet can't see the value of the company. They grow like crazy.

    BYND 7.7B valuation
    TTCF 1.41

    hmmmmm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη προσοχή ....

      https://finviz.com/quote.ashx?t=TTCF

      Όταν βλέπω τέτοια τρίγωνα με πιάνει τρόμος. Υπάρχει και το γκαπ το σημερινό.
      Ελπίζω να σπάσει απο πάνω ... αν σπάσει κάτω τότε όχι βιασύνες.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη αυτή αν σπάσει θα δει τιμές μπορει και 5$ δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο Αμερική ειναι αυτή.

      Διαγραφή
    3. Η εταιρεία πάει καλά και μου αρέσει.

      https://www.fool.com/investing/2021/08/13/heres-why-tattooed-chef-stock-tanked-today/?source=eptyholnk0000202&utm_source=yahoo-host&utm_medium=feed&utm_campaign=article

      Το τρίγωνο αν σπάσει απο κάτω δίνει χαμηλές τιμές. Αν μου κάνει τη χάρη .... εκεί θα είμαι και θα μαζεύω σε 3 τουλάχιστον επίπεδα αγορών.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη εγώ θα ειναι δύσκολο να σας ακολουθήσω πρέπει να ισιώσει κάπως το χαρτοφυλάκιο μου σε αποτιμήσεις και να καταφέρω να βγάλω πωλήσεις με κέρδος γιατί καλές εταιρίες εχω αλλά τα κέρδη μου εξαφανίστηκαν μετά το επικό ξύλο που έχει πέσει στις εταιρίες που ακολουθούμε και το κακό ειναι ότι πάνε πάνε όλες μαζί πάνω ή κάτω .

      Διαγραφή
  26. Θέλω την γνώμη του κυρίου Τάκη ή οποιουδήποτε φίλου του βλογκ. Η RMO ανακοίνωσε πριν 17 ώρες ότι έκλεισε συμφωνία για μπαταρίες μέχρι το 2028 από LG για 8 GWH. Επίσης λέει θα δώσει 65 μύρια για να συμμετέχει στη κατασκευή νέας γραμμής της LG στην Κορέα. Μετά από μερικές ώρες όμως διέγραψαν την ανακοίνωση αυτή από παντού. Τι πρέπει να σκεφτώ γιατί το έκαναν? Μήπως για να το ανακοινώσουν Δευτέρα στα αποτελέσματα και να προλάβουν τα funds να χωθουν? Είμαι φορτωμένος περίπου 25-30% χαρτοφυλακίου στο 12 και μείον 45%. Να ρίξω την τελευταία ρευστότητα εκεί πριν ή μετά τα αποτελέσματα? Πώς το βλέπετε θα πιεστεί ή θα εκτοξευτεί? Δεκτές όλες οι γνώμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Romeo Power partners with LG Energy Solution on battery cells through 2028 20:02 RMO Romeo Powe has entered into a long-term supply agreement for lithium-ion battery cells with LG Energy Solution. Under the long-term supply agreement, LG Energy has committed to supplying cells to Romeo Power that equal 8GWh of energy through 2028. Romeo Power expects to use the allocated cells to manufacture battery packs for approximately 29,000 electric vehicles sold or operated by its customers. Romeo Power will facilitate LG Energy's build of an additional assembly line in Ochang, Korea through a recoupable pre-payment of $64.7M. The agreement was approved by both Boards of Directors and became effective on August 10, 2021.

      Read more at:
      https://thefly.com/n.php?id=3356908

      Διαγραφή
    2. Η γνώμη σας? Θα μπαίναμε πριν ή μετά από εαρνιγκς?

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι πλέον μικρή σημασία έχει .... είναι θέμα ολίγον ημερών να πάμε σε short sqeeze σε όλες τις μετοχές που προέρχονται απο πρώην σπακς. Έτσι νομίζω .... έρχονται στιγμές που θα κλαίνε γοερά όλοι οι σορταδόροι. Απορώ που δεν το βλέπουν και δείχνουν τέτοια έπαρση στο ταμπλό.

      https://finviz.com/quote.ashx?t=RMO&ty=c&ta=1&p=d
      Ένας που την πιστεύει εδώ κάτω δείχνει να έχει ισορροπήσει .... άρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να μπει.

      Διαγραφή
    4. κ.Τάκη έχει αλλάξει κάτι στο guidance της εταιρίας σχετικά με πωλήσεις και αποτελέσματα;Από ότι βλέπω Q1 είχε μόνο $1,1 million με projected αρχικά τα 140$ όταν την είχατε παρουσιάσει και με νέα ανακοίνωση στις 31/3 να λέει FY 2021 REVENUE $18 MILLION TO $40 MILLION.Κατάλαβα κάτι λάθος;

      Διαγραφή
    5. Κύριε kirkonet εφόσον μιλάμε για τη Romeo ναι ... έχουν αλλάξει το quidance. Επικαλέστηκαν έλλειψη πρώτης ύλης. Γιαυτό η μετοχή έχει πιεστεί τόσο πολύ.

      Διαγραφή
    6. Λογω αυτης της αλλαγης πλανων εχει φαει τα σκαμπιλια που εχει φαει η εταιρια. Εκανε μειωση προβλεψεων 80% και δεν ειχε αρκετες μπαταριες για να κανει παραγωγη παρολο που ειχε κλεισει συμφωνιες. Τωρα που ανακοινωσε με την LG κανονικα πρεπει να εκτοξευτει πανω απο 15.

      Διαγραφή
  27. Αν δεν μαζέψουν τα νερά πανω απο 2.10 θα χωρισουν οι δρομοι μας αποψε, μιας και διασπα καθοδικα την γρηγορη γραμμη τασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Wter έχει μια μακρινή και ισχυρή αντίσταση στο 2,35 https://freeimage.host/i/RAeeTv να δούμε αν την ξαναδοκιμάσει, δεν την έχω πλέον αλλά την είχα κρατήσει από παλιά που την είχα στο χαρτοφυλάκιο μου .

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κε Geopard. Τα αποτελεσματα θα δειξουν το δρομο πιστευω.

      Διαγραφή
  28. Η flora growth 16,93 απίστευτο έχω αγοράσει 200 μετοχές στο 3 και έχω καθαρό κέρδος 2.200

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να δω Κ. Τάκη το πως θα κινηθεί και από την άλλη εβδομάδα και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την flora growth διότι την είδα αυτή την μετοχή μέσα από αυτό εδώ το blog.Πάντως την βλέπω ότι έχει ανοδική τάση για να δούμε πως θα πάει

      Διαγραφή
    2. Φλερτάρετε με την απληστία κ.Berren33.Απλά δεν είσασταν βιαστικός όπως εμείς.Νομίζω ότι μείωση θέσης επιβάλλεται.

      Διαγραφή
    3. k. Berren κανετε πολυ απληστες κινησεις. Αν κανουν κανενα ξεπουλημα μεγαλο και την ριξουν 50% pre-market τι θα κανετε? θα τρεχετε να πετατε τα χαρτια με διαφυγοντα κερδη. Δωστε τα μισα τωρα να παρετε κερδος και καποιο κεφαλαιο και ασε να τρεχουν οι αλλες με μηδενικο ρισκο μεχρι να δεις οτι σπαει καθοδικα.

      Διαγραφή
    4. K berren 33 το ένστικτο σας σας έφτασε ως εδώ. Ακολουθήστε το και μην ακούτε κανέναν. Ότι φαίνεται παράλογο σε πολλούς καμία φορά είναι το πιο λογικό για λίγους.

      Διαγραφή
    5. K berren 33 η τύχη σας και ίσως η απληστία λόγω τουτου ότι είχατε μικρή θέση λέω εγώ σας έφθασε μέχρις εδώ ... φυσικά και δεν θα ακούσεις απολύτως κανένα γιατί μόνος σου θα πας ταμείο τελικά όπως όλοι μας ... φιλικά..

      Διαγραφή
  29. Χωρίς σάλιο τον έφαγα σήμερα σχεδόν 8,3% πτώση αποτίμησης χαρτοφυλακίου από χθες , ε δεν το λες και χάδι ακούω καλύτερες επιδώσεις κύριοι!! οι ένοχοι η σκύλα η Σοφία και το κακό συναπάντημα Nvve.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλτε και SKLZ μέσα που μας έχει κατεβάσει τα σώβρακα...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Panagioti πρώτη πρώτη την λέω (σκύλα) μετά η Σοφία και σε εμένα σήμερα η Nvve που δεν την πούλησα προχθές ο βλάκας όλη !

      Διαγραφή
    3. Νόμιζα ότι ήταν χαρακτηρισμός στη sofi χαχαχα!
      Σε εμενα έδινε τις προηγούμενες ημέρες μια ανάσα η άνοδος της Microvast στην αποτιμηση του χαρτοφυλακίου μου, αλλά σήμερα επιστρέψαμε πάλι στα χαμηλά... Δυστυχώς δεν πάει καλά μέχρι στιγμής η κατάσταση και ελπίζω να μην έρθει κανένα αναπάντεχο ξύλο από εκεί που δεν το περιμένουμε!
      Από την άλλη το φόρουμ βγάζει συνέχεια καινούργιες αναλύσεις αλλά που να πρωτοπάρεις; Έχουμε και τις λίγες επιλογές μας, έχουμε και τις πάμπολλες επιλογές του κ. Τάκη...
      Για να αλλάξω και θέμα, αυτή η flora τι πύραυλος είναι;! Έχει μείνει κάνεις με πυρομαχικά να τους τα φορτώσει;
      Μακάρι και σε μας τέτοια τους στερηθέντες τέτοια!

      Διαγραφή
  30. Θα απαντήσω σε όλους σας για να μην κάνω reply στον καθένα σας στο παρελθόν να φανταστείτε είχα μπει στην Pinterest στο 26 όταν είχε μπει στο χρηματηστηριο με 30 μετοχές μετά έπεσε στο 13 και ξανά πείρα άλλες 30 μετοχές.Πάντα έλεγα ότι δεν θα τις πουλήσω και τελικά έκανα το λάθος και τις έδωσα στο 45 με 46.Μετά όμως πήγε στο 90.Επίσης είχα μετοχές και τις gamestop στο 2,40 με 3 γύρω στις 60 μετοχές πριν πάει η gamestop στο 480 έδωσα 30 μετοχές στο 5 και κάτι χτύπαγα το κεφάλι μου στο τοίχο τις άλλες 30 15 τις έδωσα στο 380 μερικές και τις άλλες 15 στο 56.Αυτή την φορά με την flora growth δεν πρόκειται να ξανά γίνει τρίτο λάθος έτσι θέλω να πιστεύω διότι και οι μετοχές τις κάνναβης θεωρούνται μεγάλα trends για το μέλλον.Σίγουρα θα ακούσω όλες τις γνώμες σας και σας ευχαριστώ πολύ τον καθένα εδώ μέσα.Είμαι σε μετοχές στις κάνναβης στην Sundial growers με 2000 μετοχές και εάν πέσει και άλλο θα ξαναμπώ με άλλες 1000 και κλείνω εκεί , όπως επίσης και στην aurora cannabis αλλά στην aurora είχα 750 μετοχές και έκανε reverse split και έμεινα με 60 μετοχές.Πω πω σας έγραψα ολόκληρο σεντόνι χα χα χα και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ,όπως επίσης και εγώ τρώω ξυλο και από την σκυλα και την Sophie για να δούμε το πως θα κινηθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  31. Καλημέρα και Χρόνια πολλά με υγεία!!
    Μπορείτε να δείτε εδώ

    https://www.mikrometoxos.gr/wall-street-esports-entertainment-me-tin-ypografi-toy/

    την προσέγγιση της GMBL (Esports Entertainment)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύριο θα αναρτήσω την ELYS.

      Aν διασπάσει το 4,9 τότε φεύγει ψηλά
      https://finviz.com/quote.ashx?t=ELYS

      Διαφορετικά θα δώσει ευκαιρίες στο 4 και ίσως πιο κάτω.
      Είναι έτοιμη να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τη Δευτέρα Β τριμήνου 2021, ενώ η διοίκηση θα απαντήσει και θα σχολιάσει τα αποτελέσματα την επόμενη Δευτέρα.
      Το Β τρίμηνο δεν είναι το καλό. Το χειρότερο τρίμηνο είναι το τρίτο.

      Έναρξη λειτουργίας στην Αμερική την 9 Σεπτεμβρίου 2021 με πρώτη πολιτεία την Ουάσιγκτον DC όπου θα ξεκινήσει αρχικά να αναπτύσσεται χερσαίως .

      Διαγραφή
  32. Καλημέρα χρόνια πολλά. Η Παναγία μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρονια πολλα κυριε Τακη! Βοηθεια μας η Παναγια!! Χρονια πολλα στις Μαριες και τους Παναγιωτηδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χαίρετε και Χρόνια Πολλά!

    Θλιβερή εικόνα το βαρόμετρο ARKK, δείχνει τουλάχιστον ένα -10% να το έχει, έως ~107.
    Οπότε και οι δικές μας οι ξεκwλι@ρες να μην υπερβάλλουν και λίγο στο κάτω?
    Για να δούμε τι θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , Χρόνια πολλά σε όλους για εχθές και στις εορτάζουσες - εορτάζοντες , κύριε Barren για πείτε τη βλέπετε στα Asts Sofi Sklz όπου τον πίνουμε πανηγυρικά εγώ έχω απογοητευθεί πλήρως.

      Διαγραφή
    2. SOFI όσο πιο χαμηλά την πάνε, τόσο πιο ευγνώμων θα είμαι.

      SKLZ η αγορά αμφισβητεί το επιχειρηματικό της μοντέλο, επί της ουσίας αυτή τη στιγμή είναι χειρότερα και από start up, πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει πραγματική αγορά γι' αυτήν. Είτε 11, είτε 5, είτε 1, είτε βέβαια αναπηδήσει στο 20 το ίδιο κάνει. Απλώς traderoχαρτο πλέον. Κρατώ και αν τη δω στα 4 (κυριολεκτικά) ίσως της τον ακουμπήσω (τον οβολό).

      ASTS lotto αγοράσαμε εξ' αρχής, μη τρελαθούμε.

      Διαγραφή
    3. ARK Innovation ETF (ARKK)
      NYSEArca - Nasdaq Real Time Price
      116.09-4.01 (-3.34%)
      As of 11:04AM EDT. Market open

      Διαγραφή
  35. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ, ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ PROTERRA ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ? Η ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΜΕ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο χαμηλά και το πιο ψηλά ποτέ δεν το ήξερα .... αυτό που ξέρω είναι ότι για εμένα Proterra και ZEV θα πάνε στο μακροπρόθεσμο χαρτοφυλάκιο μου.

      ZEV σκέφτομαι πως αν πάει στα 8 θα ξαναπάρω πίσω ότι τους έδωσα στα ψηλά. Αν δεν πάει θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα που τα έχω με μηδενική τιμή κτήσης μέχρι να βαρεθώ.

      Proterra είμαι άπληστος να την πάρω όσο πιο χαμηλά γίνεται και ρισκάρω να χάσω τις εκπτώσεις. Εχω βάλει στόχο το 9 με 9,5 να αρχίσω να τσομπολογάω. Για να δούμε ....

      Διαγραφή
    2. Συμβαίνουν αυτά, αυτά που δίδομε να πετούν και αυτά που κρατάμε να πέφτουν, shit happens naoum.

      Διαγραφή
  36. Χρόνια πολλά σε όλους...FLORA.. κλέβει την παράσταση ...*5μεχρι στιγμής... Κύριε ΤΑΚΗ τα ρέστα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η Αμερική κύριε GERRY.
      Στο 3 με 3,2 γκρινιάζαμε και στο 20+ πάλι γκρινιάζουμε που φύγαμε νωρίς και η χαρτούρα πετάει.
      Μεγάλο λαθος εκ μέρους μου .... δεν μπορώ να καταλάβω, πως την πάτησα και δεν κράτησα κομμάτια!!!

      Διαγραφή
    2. Προφανώς λόγω μπουμπουνοφυλλων
      .. Κύριε ΤΑΚΗ... βέβαια σήμερα πέφτει κλάμα οποιος μπήκε στο Θεό...

      Διαγραφή
  37. Το πιο κταω, ποτε σταματαει να διαπραγματευεται?..(ειχε πριν λιγες μέρες ανφερθει αλλα δεν το σημειωσα)
    https://finance.yahoo.com/quote/SKLZ-WT?p=SKLZ-WT&.tsrc=fin-srch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χρόνια πολλά για τον 15 Αύγουστο η Παναγία να μας έχει καλά και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες.Παντός σήμερα πέφτει πολύ ξύλο και σε Wter , skillz , Sndl , Sofi αν και στις παραπάνω που ανέφερα είμαι με το χέρι στην σκανδάλη όμως θα κρατηθώ να δω το πως θα κινηθούν μέχρι την Πέμπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα στην παρέα! Αφήνω αυτό εδώ, ως update.

    https://s27.q4cdn.com/372223703/files/doc_presentation/2022/01/Engine-Gaming-Media-Investor-Deck-January-2022-VF-(Post-Earnings).pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δύο καταλύτες που μπορεί να πληρώσουν καλά την διακράτηση μιας τέτοιας εταιρείας αυτή την περίοδο. Ο πρώτος είναι μια θετική έκβαση της αγωγής κατά της Draftkings. Ο δεύτερος και σημαντικότερος, είναι τυχόν εξελίξεις σχετικά την πώληση της θυγατρικής Eden Games. Ναι μεν η εταιρεία φαίνεται να έχει γύρω στα 10Μ cash τα οποία της είναι αρκετά για 1+ χρόνο, νομίζω όμως ότι με τις τρέχουσες εξελίξεις θα επισπεύσει το θέμα της πώλησης. Επειδή δυσκολεύομαι να βρω αναλυτικά στοιχεία για τα μεγέθη της Eden Games, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη του οικοδεσπότη αν έχει εντρυφήσει σχετικά, μια ενδεχόμενη πώλησή της θα μπορούσε να σταθεί στα επίπεδα των 30 -40Μ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ. Τελευταία στοιχεία που έχω βρει για αυτήν είναι για 2019 revenue $4.10 million..

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂