Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Metromile

Metromile .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό
MILE ... εδώ ....

Αριθμός μετοχών : 126.727.134 μετοχές
Αριθμός ενταλμάτων : 7.846.646 με τιμή άσκησης 11,5 δολάρια.
Presentation Metromile ... εδώ ...



H Metromile ιδρύθηκε το 2011 στο Redwood City του Σαν Φρανσίσκο, από τον Ντέιβιντ Φρίντμπεργκ και δραστηριοποιείται στη Βιομηχανία Ασφάλειας Αυτοκινήτων.
Η Metromile είναι μια εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων, του Σαν Φρανσίσκου,  που προσφέρει ασφάλιση πληρωμής ανά μίλι.
Η ασφάλιση πληρωμής ανά μίλι είναι ένας τύπος ασφάλισης όπου ο ασφαλισμένος ασφαλίζεται και πληρώνει ανάλογα με τα μίλια που διανύει μηνιαίως, έχοντας όμως μια πάγια κατώτατη ασφάλιση του αυτοκινήτου του.

Η Metromile είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία που παρέχει ασφάλιση αυτοκινήτου με πληρ4ωμή, ανάλογα με τον αριθμό των μιλίων που έχουν διανυθεί. Προσφέρει τις καλύτερες τιμές, επειδή είναι σε θέση να συσχετίσει το ασφάλιστρο με το πόσο συχνά οδηγεί ο ασφαλισμένος. 'Έτσι μπορεί να προσφέρει μια προσιτή τιμή για όλους.
Ο ασφαλισμένος μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα οδηγώντας λιγότερο. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το project της Metromile, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου με βάση το πόσο συχνά οδηγεί κάποιος. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της, η Metromile μπορεί να υπολογίζει τον αριθμό των χιλιομέτρων που έχει οδηγήσει ο ασφαλισμένος και να προσαρμόζει αναλόγως τα ασφάλιστρα.

Η ασφάλιση των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ είναι άνω των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Υπάρχουν 16 ασφαλιστές που αντιπροσωπεύουν το 80% της αγοράς ασφάλισης αυτοκινήτων ...... όμως το υπόλοιπο 20% (περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια) είναι πολύ κατακερµατισµένο.


Σύμφωνα με τη Metromile το εκτιμώμενο ασφάλιστρο 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντιπροσωπεύει αυτό που θεωρεί ότι είναι υπερτιμημένες τιμολογήσεις για οδηγούς που διανύουν λίγα χιλιόμετρα σε σχέση με το ασφάλιστρο που πληρώνουν.
Περίπου τα δύο τρίτα των οδηγών των ΗΠΑ θεωρείται ότι διανύουν μικρές αποστάσεις σε μίλια και θα μπορούσαν να πληρώνουν μικρότερα ποσά για την ασφάλιση των αυτοκινήτων τους. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, εφόσον ασφαλιζόντουσαν πληρώνοντας ασφάλιστρα ανάλογα των μιλίων που διανύουν. Σήμερα, οι ασφαλιστικοί πελάτες της Metromile εξοικονομούν κατά μέσο όρο 47% σε σύγκριση με όσα πλήρωναν στους προηγούμενους ασφαλιστές των αυτοκινήτων τους.

Συνεπώς, η Metromile έχει μια μεγάλη αγορά για να δραστηριοποιηθεί η οποία ουσιαστικά δεν κυριαρχείται από καμία εταιρεία. Επειδή οι οδηγοί δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο εμπορικό σήμα της ασφαλιστικής που θα ασφαλίσουν το αυτοκίνητο τους, η Metromile θα έχει ένα πλεονέκτημα με τους ανταγωνιστές της καθώς έχει την ικανότητά να βοηθά τους οδηγούς να εξοικονομήσουν 47% ή περισσότερο στα ετήσια ασφάλιστρα τους.

Η Metromile δραστηριοποιείται σε 8 πολιτείες : Καλιφόρνια, Ιλινόις, Νιου Τζέρσι, Πενσιλβανία, Βιρτζίνια, Ουάσιγκτον, Αριζόνα και Όρεγκον.

Έως το τέλος του 2021 θα ξεκινήσει δραστηριότητα στις πολιτείες: Ιντιάνα, Κολοράντο, Μισούρι, Αϊόβα και Τέξας. Οι νέες πολιτείες θα αρχίσουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στις πωλήσεις της εταιρείας από το 2022. Με τη δραστηριοποίηση της Metromile στις 13 Πολιτείες θα μπορεί να προσεγγίσει περισσότερο από το 50% των Αµερικανών.

Σύμφωνα με το αρχικό presentation της εταιρείας, πριν ακόμη εισαχθεί στο Nasdaq, στο τέλος του 2021, προβλεπόταν να έχει 128.864 συμβόλαια. Όμως στο τέλος του Β τριμήνου 2021 είχε 95.314. Προφανώς η εκτίμηση της διοίκησης αποδείχτηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη, καθώς η νέα οδηγία αναφέρεται σε περισσότερα από 100.000 συμβόλαια τέλος του 2021.
Η Μέση τιμή ασφάλιστρου ανά αυτοκίνητο είναι περισσότερο απο 100 δολάρια ανά μήνα.
Οπότε με 95.000+ συμβόλαια η Metromile θα μπορεί να παρουσιάζει τουλάχιστον 95000Χ100Χ12 = 115 εκατομμύρια πωλήσεις το 2021, αρκετά χαμηλότερα από τις πωλήσεις των 142 εκατομμυρίων που έδινε οδηγία η διοίκηση στο αρχικό presentation για την εισαγωγή στο Nasdaq μέσω ενός spac.

Για τα επόμενα 3 χρόνια δεν πρόκειται να γυρίσει κερδοφόρος η Μetromile.
Στο τέλος του Β΄ τριμήνου 2021 η Metromile είχε 95.314 συμβόλαια αυτοκινήτων, από 93.117 στο τέλος του Β τριμήνου 2020 και 88.115 στο τέλος του Β τριμήνου 2019. Ήταν το πρώτο τρίμηνο που η Metromile είχε λιγότερα συμβόλαια σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς στο τέλος του Α τριμήνου 2021 είχε 95.958 συμβόλαια. Φυσικά αυτό το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από την αγορά και ερμηνεύτηκε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να αναπτυχθεί πλέον, παρόλο που στις πολιτείες στις οποίες δραστηριοποιείται το μερίδιο αγοράς της δεν φτάνει ούτε το 0,2%.

Στο τέλος του Β τριμήνου του 2021 η Metromile είχε 95.314 συμβόλαια που κατά μέσο όρο προσφέρουν ετήσια έσοδα 1.181 δολάρια
Η οδηγία της διοίκησης είναι πως οι πωλήσεις για ολόκληρο το 2021 θα κινηθούν από 115 έως 125 εκατομμύρια δολάρια. Η προηγούμενη πρόβλεψη για πωλήσεις 2021 από 143 έως 176 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να επιτευχθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Τα συμβόλαια στο τέλος του 2021 αναμένεται να είναι περισσότερα από 100.000. Η διοίκηση αναφέρει πως αναμένει τα συμβόλαια σε ισχύ να σταθεροποιηθούν έως ότου τα κανάλια μάρκετινγκ ωριμάσουν στις υπάρχοντες αγορές, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν πρόσθετες συνεργασίες και νέα κανάλια διανομής. 



 Εξαιτίας της στασιμότητας που παρουσίασαν τα αποτελέσματα της Metromile στο Β΄ τρίμηνο του 2021 και της αλλαγής, προς τα κάτω, των νέων προβλέψεων της διοίκησης της Metromile, οι τιμές των μετοχών της εταιρείας μειώθηκαν κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, περισσότερο από 75% και από το υψηλό 52 εβδομάδων στα 20,39 δολάρια, έφθασαν στο χαμηλό των 52 εβδομάδων, στα 4 δολάρια, στις 4 Αυγούστου 2021.

Οι προοπτικές του 2021 αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω και τα συνολικά αποτελέσματα ήταν ασθενέστερα από το αναμενόμενο. Οι χαμηλότεροι χρόνοι οδήγησης κατά τη διάρκεια του COVID-19 φαίνεται να επηρεάζουν την ανάπτυξη σε κάποιο βαθμό. Στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της αγοράς (με τιμή μετοχής στα 4 δολάρια) διαπραγματεύεται περίπου 5 φορές τα ασφάλιστρα .... ωστόσο η επιτυχία αυτής της εταιρείας θα οφείλεται στη διαταρακτική της ικανότητα και στην μελλοντική της ανάπτυξη.

Όπως έχει προαναφερθεί το δεύτερο τρίμηνο 2021, η Metromile, διέθετε 95.314 συμβόλαια τα οποία συνεισφέρουν ασφάλιστρα 27,758 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 23% σε σχέση με το Β τρίμηνο του 2020. Σε επίπεδο εξαμήνου η συνολική συνεισφορά των συμβολαίων αντιστοιχεί σε 53,58 εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα συμβόλαια υπολογίζεται ότι τα ετήσια ασφάλιστρα της εταιρείας θα είναι ύψους 113 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του 2021.


Στον επόμενο πίνακα φαίνεται η κατανομή των ασφαλίστρων ανά πολιτεία που δραστηριοποιείται η Metromile.
Με δεδομένο ότι στις ΗΠΑ ταξινομημένα είναι γύρω στα 250 εκατομμύρια αυτοκίνητα και οι 8 πολιτείες στις οποίες δραστηριοποιείται η Metromile αναλογούν στο 1/3 του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ τότε είναι εύκολο να κατανοηθεί ότι ακόμη η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει ούτε το 0,2%.

Τα έσοδα της Metromile προέρχονται από την 1) Ασφάλιση αυτοκινήτου, 2) Αντασφάλιση, 3) Πώληση και αδειοδότηση λογισμικού και υπηρεσιών σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες (Metromile Enterprise).

Μέσω της Metromile Enterprise, η Metromile χορηγεί την τεχνολογική της πλατφόρμα σε ασφαλιστικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το λογισμικό βασίζεται σε cloud και είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους παρόχους να λειτουργούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, να αυτοματοποιούν και να αναλύουν τα διάφορα δεδομένα, να μειώνουν τις απώλειες που σχετίζονται με την απάτη και να ξεκλειδώνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων.
Το Metromile Enterprise, κυκλοφόρησε το 2019 και ουσιαστικά είναι μια υπηρεσία που παρέχει πρόσβαση
στην τεχνολογική πλατφόρµα της Metromile.
Το 2024 αναμένεται η Μetromile να πετύχει έσοδα 48,3 εκατομμύρια δολάρια από την τεχνολογική της πλατφόρμα Metromile Enterprise. Αυτό το προϊόν SaaS που προσφέρεται σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσε να είναι μία ξεχωριστή επιχείρηση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η Metromile μπορεί να αδειοδοτήσει τα μοντέλα κινδύνου της σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, να βοηθήσει με την εμπειρία των απαιτήσεων, να βελτιώσει τα περιθώρια λειτουργίας και να μειώσει την απάτη. Όλα αυτά κερδίζοντας χρήματα ανά συμβόλαιο.

Στο τµήµα Metromile Enterprise, δημιουργήθηκαν έσοδα 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο 2021 και αντιστοιχούν σε 4,2 εκατομμύρια δολάρια ετήσιων επαναλαµβανόµενων εσόδων.
Τα έσοδα Β τριμήνου ανήλθαν σε 28,098 εκατομμύρια δολάρια, όπου τα 26,988 εκατομμύρια ήταν από ασφαλιστικές εισφορές και 1,11 εκατομμύρια δολάρια από την πλατφόρμα Enterpise Value ..... ενώ για ολόκληρο το εξάμηνο του 2021 τα έσοδα ανήλθαν σε 45,374 εκατομμύρια δολάρια,
όπου τα 43,216 εκατομμύρια ήταν από ασφαλιστικές εισφορές και 2,158 εκατομμύρια δολάρια από την πλατφόρμα Enterpise Value.

Οι απώλειες ατυχήματος για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν 20,6 εκατομμύρια δολάρια, που αναλογούσαν σε ποσοστό 74,2% επί των ασφαλίστρων, έναντι 49,8% της αντίστοιχης περιόδου του προηγούµενου έτους. Η διαφορά στην αναλογία ζηµιών οφειλόταν κυρίως στην αύξηση τόσο της σοβαρότητας των απαιτήσεων, που παρατηρήθηκε σε ολόκληρο τον κλάδο όσο και της συχνότητας σωµατικών τραυµατισµών, που αντισταθµίστηκε εν µέρει από τα υψηλότερα έσοδα από το µοντέλο τιµολόγησης ανά µίλι.
Εδώ να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν είχε εισχωρήσει, κατά το πρώτο εξάμηνο 2021, μεγάλο μερίδιο των ασφαλίστρων σε αντασφαλιστές.
Τα ταµειακά διαθέσιµα και ισοδύναµα µετρητών στο τέλος του 2ου τριµήνου ήταν 202,584 εκατοµµύρια δολάρια, έναντι 221,5εκατοµµυρίων δολαρίων στο τέλος του πρώτου τριµήνου.
Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια την λειτουργία της και έχει καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά της σε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και καθώς ξεκινά την κυκλοφορία του προϊόντος της σε ολόκληρη τις ΗΠΑ, αυτά τα έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια. 
Στην τιμή των 4 δολαρίων η μετοχή διαπραγματεύεται σε : τιμή/πωλήσεις = (P/S) 5 και τιμή/ίδια κεφάλαια (P/B) = 2,17.

Με βάση τα μετρητά των 203 εκατομμυρίων δολαρίων και των μετοχών σε κυκλοφορία 126,7, η εταιρεία έχει 1,60 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, που σημαίνει ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς για να συνεχίσει την επέκτασή της τουλάχιστον μέχρι και το 2022. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν οι συνεχιζόμενες πιέσεις ύφεσης που προκλήθηκαν από την πανδημία η από μια παρατεταμένη ύφεση της Αμερικάνικης οικονομίας.
 
Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα, μόνο ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ακόμη και η διείσδυση 1% θα επέτρεπε δυνητικά έσοδα 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο στις ΗΠΑ.


Προς το τέλος του 2021 και έως το 2022 θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε την ανάπτυξη της εταιρείας να αυξάνεται καθώς θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται και στις υπόλοιπες πολιτείες των ΗΠΑ. Τέλος μια ακόμη ευκαιρία για να αναπτυχθεί η εταιρεία θα είναι η ικανότητα της εταιρείας να συνδυάζει ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερα έσοδα.


Η Metromile μόλις έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Hippo Insurance Services, μέλος του ομίλου Hippo που προσφέρει ασφάλειες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού.
Οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα μπορούν να αγοράζουν ασφάλιση αυτοκινήτων και ασφάλειες σπιτιού από τη Metromile και την Hippo, αντίστοιχα και να εξοικονομούν έως και 15% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων και σπιτιών τους, όταν ομαδοποιούνται.

180 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Όταν περάσει τα $10 θα έχει μείνει μόνο η παρέα εδώ, Ο Φρίντμπεργκ και ο Chamathinio στο χαρτί.
      Οικογενειακές καταστάσεις.

      Διαγραφή
  2. αφού ασφαλώς ευχαριστήσω τον κ. Τάκη που προσφέρει απλόχερα ποιοτική πληροφόρηση, να επισημάνω κάποιες σκέψεις μου για όποιον ενδιαφέρεται αναφορικά με την εν λόγω επένδυση.

    Το target group στο οποίο απευθύνεται η Εταιρία εκ της φύσεως του ασφαλιστηρίου αφορά κυρίως "κακό" (ζημιογόνο) χαρτοφυλάκιο δεδομένου ότι το επιζητούν οδηγοί που διανύουν λίγα μίλια (κυρίως ηλικιωμένοι). Αυτό τεκμαίρεται από το υψηλό Loss Ratio (74,2%) που παρουσίασε το β΄ τρίμηνο το 21 η Εταιρία, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμασταν και σε καιρό πανδημίας!!! (περιορισμένες μετακινήσεις)

    Για να πατήσει γερά η Εταιρία πρέπει να απογειωθούν τα ασφάλιστρα (μεγάλη ανάπτυξη) προκειμένου να επιτύχει σοβαρή διασπορά του κινδύνου.

    Προσωπικά, θα περίμενα τουλάχιστον 1 χρόνο για να δω πως κινείται το ασφαλιστικό ΧΤΦ προκειμένου να αποφασίσω αν αξίζει η συμμετοχή μου στην επένδυση.

    Τα ανωτέρω αποτελούν προσωπικές σκέψεις και μόνο και τις μοιράζομαι χωρίς καμία δόλια πρόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ με το τελικό συμπέρασμα για το Ross Ratio.
      To 74,2% Loss Ratio για ασφαλίσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μπορεί να φαίνεται υψηλό, αλλά είναι κανονικό αφού η Metromile στην προσπαθεια της να πάρει συμβόλαια προβαίνει σε εκπτώσεις 40% με 50% ανάλογα με τα μίλια που κάνει ο οδηγός.
      Αν δεν υπήρχαν αυτές οι εκπτώσεις το Loss Ratio θα ήταν κάπου στο 46%.

      Στην Ελλάδς το Loss Ratio το 2010 ήταν πάνω απο 75% .... σταδιακά έχει πέσει και είναι λίγο κάτω απο 50%.

      Διαγραφή
    2. Και αν πρόβαινε σε μια επιπλέον έκπτωση 20% .... το loss ratio θα πήγαινε στο 100%.
      Τότε τι θα λέγαμε; Ότι οδηγούν όλοι οι υπερήλικες άνω του 80;

      Για εμένα μια χαρά το δουλεύει το project η Μile. Mόνο πρόβλημα η πολύ χαμηλή διείσδυση στην αγορά.

      Διαγραφή
    3. Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση? Αν το LR συγκρίνεται με τα συμβατικά συμβόλαια, δεν είναι εγγενές στο business model να είναι μεγαλύτερο? Θέλω να πω, τα ποσοστά ατυχημάτων είναι συνάρτηση της διανυθείσας απόστασης ανά οδηγό και όχι σταθερά ανά εξάμηνο, άρα αφού χρεώνει με το μίλι και είναι φθηνότερη από τη συμβατική ασφάλιση, λογικά θα έχει μεγαλύτερο LR.

      Από εκεί και πέρα, διάβαζα ότι ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτου έως το 2050 στις ΗΠΑ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 70% (!!!).
      Οι λόγοι :
      1. Αυτόνομη οδήγηση => μείωση ατυχημάτων (άρα και τζίρου)
      2. Τάση του ridesharing, ενισχυμένη και από το FSD, robotaxis κλπ=> λιγότερα αυτοκίνητα
      3. Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν και ασφάλιση

      Δεν αμφιβάλλω ότι θα τα έχουμε αρπάξει γερά πολύυυυυυυυυ νωρίτερα όμως.

      Διαγραφή
    4. κύριε Τάκη,
      ο κλάδος του αυτοκινήτου παγκοσμίως λειτουργεί στις ασφαλιστικές ως "κράχτης" προκειμένου να φέρουν πελατολόγιο στα προϊόντα που αφήνουν χρήμα (περιουσίας, ζωής, επενδυτικά κ.λπ.). Αυτό τους επιτρέπει να το έχουν ίσα βάρκα ίσα πανιά (συνήθως οριακά ζημιογόνο). Η MILE πουλάει μόνο αυτοκίνητο και έχω την εκτίμηση ότι δεν απευθύνεται σε προφίλ οδηγών που έχουν τα αυτοκίνητα καλοδιατηρημένα. Στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο πουλάει η ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ αλλά προανέφερα τον λόγο (κράχτης). Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα λιγοστές της οικονομικές αναφορές είναι ακόμα ανέλεγκτες.
      Σε κάθε περίπτωση ασφαλώς, όπως πολύ σωστά παρατηρεί κατωτέρω ο χρήστης Constantine, ...το θέμα είναι αν θα γίνει παίγνιο...για το οποίο δεν έχω άποψη.
      Και πάλι σας ευχαριστώ για το βήμα.

      Διαγραφή
    5. το LR προκύπτει από την ποιότητα του ΧΤΦ. Πρέπει να γράψει μεγάλα νούμερα-τζίρο για να καταφέρει να επιτύχει την απαραίτητη διασπορά του κινδύνου ή (ακραίο σενάριο για να γελάσουμε και λίγο) να ακριβύνει πολύ το πετρέλαιο (γιατί δεν νομίζω να την προτιμήσουν σαν ασφαλιστική οδηγοί με υβριδικά) και οι ασφαλισμένοι να μην μετακινούν καθόλου τα αυτοκίνητα (ελάχιστες ζημιές) και να οικονομήσει από τα βασικά ασφάλιστρα.

      Διαγραφή
    6. Αν καταφέρει να διεισδύσει στο 1% στην αγορά αυτοκινήτου θα μπορεί να έχει 2,5 δις σε συμβόλαια. Με μια αυστηρότερη (λίγο) πολιτική στις τιμές θα έχει 70% κόστη σε αποζημιώσεις 10% σε bonus ασφαλιστών επί ρων συμβολαίων και 10% σε διοικητικά έξοδα θα μπορεί άνετα να βγάζει (αν δεν θέλει να αναπτυχθεί άλλο) να βγάζει 250 εκατομμύρια σε κέρδη. Υπολογίστε ένα P/E 20 και θα δείτε την τιμή στόχο. Επειδή η αγορά θα προεξοφλήσει κάποια πράγματα νωρίτερα χρονικά .... τότε τέλος παιχνιδιού είναι η ζώνη 20 με 40.
      Εφόσον και αν γίνει το παίγνιο .... σαν τώρα βλέπω εμπρός μου ο Chamath να βγάζει έξω το κεφάλαιο του, πουλώντας το 1/3 και για τα υπόλοιπα θα σκεφτεί.

      Διαγραφή
  3. Κύριε Ευλογήσον... χρειαζόμαστε πολλούς σαν εσάς εδώ ...! συνεχίστε να γράφετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάπου πίνακας με τά pipe lock up pdriods για spac ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θεμα ειναι αν θα γινει παιγνιο. Προσωπικά, δεν εχω μπει ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ βλέπω με τα παραμύθια το Obseva ετοιμάζεται να στήσει παίγνιο. Κούτσου, κούτσου και στα μουλωχτά μέχρι στιγμγς.

      Διαγραφή
    2. Τελευταίο προπύργιο το 3,3.
      Αν πέσει και αυτό τότε ... η obseva εάλω.

      Διαγραφή
    3. Κυριε Τακη wter κρατάτε ακόμη? πολύ δύσκολη συμπεριφορά έχει ρε γαμώτο μας έπρηξε.

      Διαγραφή
    4. K. Pepito θα πέσει φωτιά να μας κάψει!
      +80% YTD είναι, ούτε FAANG.

      Διαγραφή
    5. Εγώ προ λίγων ημερών έχω αποχωρήσει.

      Διαγραφή
    6. Έχετε απόλυτο δίκαιο Κ.Barren Wuffett η απληστια βλέπετε...:))

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα , κύριε Barren μια τεχνική άποψη για αυτό που κάνει η Sklz σήμερα κάτι σε τίναγμα ψόφιας γάτα μου κάνει εκτός και αν δεν θέλουν να αφήσουν εκκρεμότητες από κάτω με γκαπ πάντως το πάνω γκαπ στο 13,5 το έκλεισε και γύρισε πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άποψη και να είχα δε θα την έλεγα γιατί έχουμε χορτάσει κάζο από την αγορά. Τάση για την ώρα δεν υπάρχει.
      Γενικά όμως, υπάρχουν δύο ειδών gaps :
      -εξάντλησης, όταν μια μεγάλη κίνηση πλησιάζει στο τέλος της
      -εκκίνησης, όταν μια μεγάλη κίνηση αρχίζει

      Αυτό που έγινε ακριβώς από τη διάσπαση της καθοδικής γραμμής στο 11,70 εσάς τι από τα δύο σας φαίνεται?

      Έχω όμως πλάνο : 20~22 δίνω ένα 20%, 6~8 αυξάνω ένα 30%.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κύριε Barren τα συμπεράσματα δικά μου , το γκαπ θα μπορούσαμε να πούμε ότι έκλεισε άρα ούτε εκκρεμότητες άφησε.

      Διαγραφή
  7. Καλι μήνα Πολύ! Πολυ ευχαριστούμε για την ανάλυση, θεωρώ ότι έχει μέλλον ακόμα σε αυτα τα επίπεδα η MILE.

    Απο την αλλη στην RIDE σε ένα λεπτό κάποιος ξεφπρτωσε 685k τμχ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι τέτοια flash crashes με προϊδεάζουν για επάνω κίνηση βεβαια. Θα δειξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια που μιλησα για την mile και μια που έκανε πανω 10%. Ωραια! Διάψευση σε χρόνο μηδέν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με ρεκόρ ωριαίου όγκου από deSPAC και μετά.

      Αν δεν ήμουν ήδη μέχρι το λαιμό (αύξησα πάλι χθες 35% στο 3,92) θα έμπαινα τώρα με τα μπούνια.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα σας.

    1. Έχει κάποιος συναγωνιστής εδώ μέσα μελετήσει και καταλάβει τη διαφορά των μπαταριών της Enovix από τις κλασσικές του λιθίου (πχ της μπαταρίες της Microvast)?

    Προμοτάρει κάτι μακακίες με τα ανόδια, όμως λόγω έλλειψης γνώσεων στον τομέα δε μπορω να το αξιολογήσω. Πλασάρεται πάντως σαν ανώτερη απο τις κλασσικές λιθίου και ως η λύση μεχρι τις μπαταριες της στερεάς κατάστασης.

    Η μετοχή πάντως κρατάει εντυπωσιακά καλά. Στην πτωση τελευταία και στην άνοδο από τις πρωτες.

    Σημειωτέον, δεν εχει ακόμα εργοστάσιο, όοοταν φτιάξει και ειναι πληρως σε λειτουργία υπολογίζει να πουλάει 45 εκατομ μπαταρίες το χρόνο.



    2. προς κο Κώστα παραπάνω, που λεει για τα κλειδώματα:
    Ένας τέτοιος πίνακας θα ήταν χρυσός πραγματικά.. Αν πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη όποιου κυρίου να το αναρτήσει κι ας ειναι και με κάποια συνδρομή.


    Θα τονίσω εδώ ότι στην αγαπημένη μας ASTS οι βασικοί μετοχοι έχουν περιοδο κλειδώματος 1 χρόνο. ΟΜΩΣ, σε άλλα spacs ο χρόνος μετράει απο τη στιγμή του deal, σε άλλα από τη στιγμή της συγχώνευσης. Δεν ξερω τι ισχυει στην συγκεκριμενη. Αν εχτε την πληροφορία παρακαλω αναρτήστε τη ή θα επιστρεψω εγω όταν τη μαθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hyzon
    Σιγά, σιγά πάει να πιάσει την ελάχιστη τιμή στόχο .... σταματήσαν και οι γκρίνιες που γράφονταν στα 6 και 6,2. Τα αμαξάκια ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους. Μένει να δούμε αν τελικώς το project θα έχει ολική επιτυχία.
    Απάτες δεν υπάρχουν .... μόνο αποτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΓΙΑ HYZON. ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ? ΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΡΓΟ Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνδεθείτε με την εταιρεία
      https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://twitter.com/hyzonmotors%3Flang%3Del&ved=2ahUKEwikrqrowuDyAhWwhv0HHcOJCtIQjjh6BAgFEAI&usg=AOvVaw3G01Ox6_VFDEWj2PlXhx5K

      Διαγραφή
    2. O Craig γιατί ξεφορτώνει το κλαρκ μόνος του ρε παιδιά?
      Οικονομία στους εργάτες ή θεατράκι?

      Διαγραφή
  13. Ασχετο. Εδινα 150 ευρω για μια μηχανη 650cc και με ενα google search επεσα στα 51. Συμπερασμα, πριν κανετε την ανανεωση ψαξτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. I think we gonna see the insurance business to switch to source. What i mean by that is that car companies gonna start rolling out personalised insurance based on the data that they have on your type of driving. Everything is shifting to the cloud even cars. It doesn't make sense not making use of the drivers data and sell direct insurance to them. Tesla is going to be the first to do that with all the others to follow. Also hyundai has a big move coming up with this.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σα να τους βλέπω μπροστά μου, μισοκακόμοιροι τσουρουφλισμένοι νοικοκυραίοι που παράτησαν το φιλοτελισμό, την κηπουρική και το κυνήγι πεταλούδας για να επενδύσουν στο ινοβέσιο και στο ντισράψιο.

    Τσουρομαδήθηκαν, αλλά έμαθαν το μάθημά τους. Πετάνε από τα παράθυρα τα βρωμοψωροινοβέισιο για να τοποθετηθούν στα καλά τα μαγαζά, στα ΦΑΑΑΑΑΑΝΚ και τα βάλιου.

    Το κλείσιμο της πόρτας και από τους τελευταίους θα είναι το σύνθημα της επέλασης.
    Ευχαρίστως θα τους δώσω μερικά τεμάχια στο *2~*3 όταν θα τα ζητάνε πίσω, γιατί θα έχουν (ξανα)καταλάβει ότι το μέλλον (και τα λεφτά) είναι στο ινοβέσιο.

    Μπουουάααααχαχαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγριεμενο σάς βλέπω MR BARREN... συντασομαι φυσικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα τον Αϊ Γουφετιο φόρτωσα μόλις στα 4.22 MILE μέχρι τα πλαϊνά της νταλίκας... Καί ο Άγιος βοηθός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κάνεις πίσω μέχρι το 6 τουλάχιστον μωρη MI(OULARA...να ξεφορτωσω τα πλαϊνά της νταλίκας καί είμαι υπέρβαρος... μετά θα σε τρέχω με μ.ο κτήσης 2.50 οπότε στην Bouthcamas...

      Διαγραφή
    2. Κύριε GERRY είμαι περίεργος για το τι θα πράξετε αν δείτε το 5,6 την επόμενη βδομάδα .... έστω και ενδοσυνεδριακά.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , κύριε Τάκη σε τι φάση είμαστε κατά την άποψη σας στις εταιρίες που ακολουθούμε,τι λέτε έχουν πετάξει όλους τους μικρούς εκτός ή έχει πόνο ακόμα ?
      Συμπέρασμα για το ξεφόρτωμα στην Sklz από την GS μπορούμε να βγάλουμε ή να μην δώσουμε σημασία.

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    4. Κάντε κάτι να μου στείλετε τη Redwire στα 8. Να έχω άλλη μια διαστημική με τιμή κτήσης 8-.
      Ζητάω πoλλά;

      Διαγραφή
    5. Μακαρι, αλλα δυσκολα να την δουμε κατω απο τα 11.00
      https://www.nasdaq.com/articles/why-rocket-lab-stock-rocketed-today-2021-09-02
      Πουλησα το 1/3 της θεσης μου στα 18.80. Ειμαι αγοαρασμενος στα 10.67

      Διαγραφή
    6. Πριν λίγη ώρα αποχαιρετίσαμε τα πρώτα κομμάτια της Volta στα 11,71$ για να ενισχύσουμε ρευστότητα με κέρδος περίπου 20%.

      Μέρος των μετρητών θα γίνει SEAH. Μου αρέσει το γεγονός ότι δραστηριοποιείται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής. Θα είναι ο 'δεύτερος' ΟΠΑΠ στο χαρτοφυλάκιο μου καθότι έχω μία ιδιαίτερη αγάπη στις στοιχηματικές εταιρίες/καζίνο. Μόνο που στην περίπτωση της το growth είναι πολλά υποσχόμενο.

      κ.Τάκη Redwire στα 8 θα είναι δώρο.Δύσκολα πιστεύω ότι μπορεί να πιάσει τέτοια τιμή αλλά ποτέ μην λέμε ποτέ.

      Στις υπόλοιπες θέσεις που πιστεύω(ADMA,ASTRA,Kubient,Metromile) και έχω μεγάλες θέσεις είμαστε σε φάση αναμονής.Δούλεψα μουαγιέν σε ημέρες έντονης πτώσης και έχω κατεβάσει κατά πολύ το μ.ο κτήσης.Έχουμε μεσοσταθμικά ένα -5% στο σύνολο του αμερικάνικου χαρτοφυλακίου το οποίο είναι απόλυτα διαχειρίσιμο και πιστεύω ότι μέχρι τέλος του έτους θα είμαστε πράσινοι στην σούμα.

      Διαγραφή
  18. Αν και σήμερα κάνει πίσω να πάει να GAMEFTHTI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Skillz (NYSE:SKLZ) is up 8.9% on extremely heavy volume that's already surpassed daily averages - another day in a rally that has clearly included it among Wall Street's "meme stocks."
    The stock jumped 11.1% yesterday, a day on which AMC Entertainment (AMC -2.2%) also rose nearly 9% and GameStop (NYSE:GME) rose 4.3%.
    And just past 58 million shares, Skillz volume so far today is already quadrupling the daily average.
    Discussions of Skillz on the Reddit forum WallStreetBets are up more than 4,000% over the past 24 hours and have surpassed talk of Corsair (NASDAQ:CRSR), GameStop (GME) and AMC, according to Quiver Quantitative.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάτι ψήνεται να γίνει εκεί στην ASTS.. Ακούγεται πολύ στο WSB και το float είναι ιδανικό για τοσο για Short squeeze οσο και για fomo run

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στόχος που έχει δώσει

      https://finviz.com/quote.ashx?t=ASTS

      είναι πολύ ψηλότερα από το κλείσιμο του γκάπ.
      Ας τα πουν και οι διαγραμματιστές ...

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα σε συνέχεια της αναφοράς μου σε BGFV εδώ θα βρείτε και κάποιες λοιπές πληροφορίες οι κατέχοντες ( αν έχει αγοράσει κάποιος ..) https://www.reddit.com/r/Bgfv/new/

    Υ.Γ Νομίζω πως πολλές από τις επιλογές μας στο blog θα πρέπει να είναι πλέον και μετοχές REDDIT !! Τακτική που σκοπεύω να ακολουθώ πλέον με το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Αλεξ Κλο, δίνετε το σύνθημα αν εντοπίζετε κάποια όπως κάνατε πχ. προημερών με τη Vinco.


      Και κάτι που δε μπορώ να θυμηθώ, είχε αναφερθεί εδώ στο μπλογκ η είσοδος της Upstart στο χρηματιστήριο στις πολύ πολύ αρχές, όταν είχε περιξ των 40$. Εσείς την είχατε αναφέρει;

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα .Στο blog πλέον γράφω μόνο για μετοχές και μόνο που κάνω κίνηση και για τον εαυτό μου . Μια πολύ πρόσφατη κίνηση που παρέλειψα να αναφερθώ είναι αγορά COINBASE ( COIN ) στο 260$ , αξιας 4000 $ ( και βλέπουμε ) , λόγω κερδοφορίας και λόγω ΚΑΤΗΥ WOOD.

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ UPSTART = ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ .

      Διαγραφή
    3. Την UPSTART την έχουμε αναφέρει με τον κύριο Χασάπακλα και η Ipo της ήταν 20 δολάρια.

      Διαγραφή
  22. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ << ΜΑΕΣΤΡΟ !!! >> .ΙΣΩΣ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΙΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ TV ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΕΝ ΜΕΡΗ ΣΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΜΟΥ... ( ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ- ΜΟΥΣΙΚΗ ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η Stem προσφέρει πλέον ό,τι και η Nuvve. Διαχείριση φορτισης στόλων οχημάτων. https://www.stem.com/solutions/ev-charging/

    Μια εταιρία φορτηγών την επέλεξε ήδη.
    https://www.prnewswire.com/news-releases/penske-truck-leasing-pilots-stem-incs-athena-software-to-support-ev-charging-301364339.html


    Δεν κατεχω μετοχές για την ωρα.
    (δε μου αρέσει που δε μπορώ να βρω την αρχή λειτουργίας της Athena. Θα μου πείτε βέβαια, στην asts μπορεις να τσεκάρεις κάτι; και θα εχετε και δικιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στη VIH ετοιμαζεται παιγνιο. Πηρα μια μικρη θεση στα 11.3 και βλεπουμε. Δυστυχως ξεμειναμε απο πυρομαχικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μας πηραν τα χαρτια (TTCF) πατριωτη, παει ξεφυγε η τιμη.
    Απογοητευση, τη περιμενα ελαχιστα πιο χαμηλα για να απασφαλισω ενα σεβαστο ποσο.
    Οταν εσπασε τη πολυμηνη συσσωρευση στο τριγωνο προς τα κατω, ημουν σιγουρος οτι θα δημιουργησει καπου πατο για ενα χρονικο διαστημα πριν συνεχισει τη πορεια που δειχνουν τα θεμελιωδη της. Αυτη η ατιμη εφυγε καρφι προς τα πανω, 50+% σε 10 συνεδριασεις, ουτε γκαπ αφησε ουτε γκουπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επρεπε να κανετε αναρτηση για να παρει μπρος η Μιλε κυριε Τακη../;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. RKLB τι λετε, θα συνεχισει προς τα πανω η θα κανει το γυρισμα όπως εγινε αρχές Μαρτίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κ Τάκη τα διαστημόπλοια που είχατε κάνει ανάλυση πετάνε. RDW ευτυχώς μπήκα πριν την συνχωνευση. RKLB δυστυχώς δεν μας έκανε το χατήρι να πέσει πύραυλος. SPIR Δεν μας άφησε η Πειραιώς ακόμα να βάλει το ticker κρίμα πύραυλος κ αυτή SFTW επόμενος στόχος για μένα πριν αλλάξει. Ακόμα κ η ASTR πάει τρένο αν κ έφαγε μια βουτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε Ari τηλέφωνο να σου ανοίξουν την θεση τηλεφωνικά δεν έχει διαφορετική χρέωση το είχα κάνει παλιότερα βέβαια τώρα εχω και την IB που δεν έχει τέτοια θέματα.

      Διαγραφή
    2. Redwire ανάλαφρη σαν πούπουλο.
      Είμαι έτοιμος να ανοίξω 1η θέση κάτω απο το 10. Οσονούπω και λίαν συντόμως ....

      Διαγραφή
    3. Κε Geopard ευχαριστημένος με την ib?

      Διαγραφή
    4. Κύριε Aristo μέχρι στιγμής όλα καλά αλλά δεν εχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, σε αντίθεση με την Degiro που έχουν πολύ κακό support και αρχίζει να με προβληματίζει.

      Διαγραφή
  29. Ένα πάαααααρα πολυ ενδιαφέρον βίντεο..

    https://www.youtube.com/watch?v=j2x815lNP8Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συνέχεια του βίντεο, δείτε εδώ τα ποσοστά μετοχών που ανταλλάχθηκαν με τα 10$ της NAV σε διάφορα spacs.
      https://twitter.com/TornikeLaghidze/status/1422210411978502154

      Πρωτη πρώτη φιγουράρει η FREY.
      Έχει και φωτογραφίες για άλλους μήνες. Ενδεικτικά, στην Enovix και την Lucid ήταν μηδαμινά τα ποσοστά.


      Μάλλον έχει να κάνει με το που πέτυχαν τις μετοχές προ συγχώνευσης. Όσες ήταν κάτω απο τη NAV τις πήραν και τις αντάλλαξαν. Αυτές λοιπόν μάλλον βυθίζονται άγρια μετά.

      Διαγραφή
    2. Σε συνέχεια των παραπανω, που βρίσκουμε όλες αυτές τις πληροφορίες;
      Εδώ! (1-0)
      https://twitter.com/spacanpanman/status/1434206257515307009

      Διαγραφή
  30. Καλημέρα , για αυτό πέφτει η ADMA στο after hours https://last10k.com/sec-filings/adma/0001140361-21-030391.htm?utm_source=stocktwits&utm_medium=forum&utm_campaign=8K&utm_term=adma με τις υγείες μας κόβει χαρτί και τώρα τρώει καλό ξύλο με 11% πτώση , ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα παρακαλώ εν αναμονή για την πτήση .
    Βέβαια ο ποιο ικανός να εκφέρει άποψη ειναι ο κύριος Τάκης για το εάν υπάρχει στο τραπέζι ακόμα το 10 βέβαια με το dilution σίγουρα ο στόχος πάει ποιο κάτω , εγώ τώρα την κόβω για 7-7,5 maximum ίσως αυτός να ειναι ο λόγος που έβγαινε άγαρμπα το fund .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν δεν κόβει τίποτα.... όταν θα έρθει η ώρα να κόψει, αυτό θα είναι ένα θαυμάσιο νέο και θα διπλασιάσω τη θέση μου.

      Αυτό το fund που έβγαινε .... δεν είναι όποιο και όποιο. Είναι ο βασικός μέτοχος.
      Όλα υπέροχα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη παρασύρθηκα από την ημερομηνία ήταν περσινό αυτό που έδωσα στις 3 Σεπτεμβρίου του 2020 λέτε να παρασύρθηκαν και άλλοι για αυτό να έγινε η πτώση στο after hours?

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη καλημέρα σε σας και στη παρέα. Πρώτη φορά γρα3στη στήλη σας. Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι έγινε στην adma? Έχω μεγάλη θέση με μο 1,48 και είμαι σε αναμμένα κάρβουνα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Geopard, ήταν περσινή απόφαση που ανανεώθηκε στις 3/8 & 3/9/21.
      Αυτό που με ανησυχεί είναι η ονομαστική αξία του 0,0001!!!, όπως και τα σχόλια του κ.Τάκη.
      Δεν μπορώ να συλλάβω το γεγονός της αύξησης θέσης σε μτχ που ανακοινώνει δημόσια προσφορά όσο το 30% της κφπ και ο βασικός μέτοχος να την κάνει με ελαφρά πηδηματακια....
      Κύριε Τάκη, λίγο ανάλυση σκεπτικού pls!!

      Διαγραφή
    5. Κύριοι πολύ με στενοχωρείτε. Τη σχέση έχει η ονομαστική αξία? Η ονομαστική αξία όλων των μετοχών στην Αμερική είναι στο 0,000001 ..... το ότι βλέπετε αυτό και τρέμετε ένα πράγμα μου λέει. Δεν ξέρω αν κακώς επενδύετε τα χρήματα σας στα χρηματιστήρια, αλλά σίγουρα είστε σε λάθος αγορά. Εδώ στην Αμερική γίνονται τα πάντα γρήγορα και οι άνθρωποι είναι πολύυυυυ πιο μπροστά απο το Ελλάντα, όπου βάζουν μεγάλα νούμερα στις ονομαστικές αξίες.

      Στην Αμερική όταν κυκλοφορούν 10 μετοχές έχουν ήδη συμφωνήσει η διοίκηση να μπορεί να εκδώσει (ας πούμε) άλλες 90 με ονομαστική αξία 0,00001 και δεν χρειάζονται συνελεύσεις επι συνελεύσεων για να αποφασίσουν μια ΑΜΚ και άλλες συνελεύσεις (και εκεί στην Αμερική, μην ξεχνάμε δεν υπάρχουν πλειοψηφίες του 50%+ ούτε του 30%+) για να αλλάξουν την ονομαστική αξία ή να κάνουν reverse splits όταν η τιμή της μετοχής είναι κάτω απο την ΑΧΡΗΣΤΗ τιμή της ονομαστικής αξίας.

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα , κύριε Αδειούχε το μόνο που δεν με ανησυχεί ειναι η ονομαστική τιμή , το ότι την κοπάνησε ο βασικός μέτοχος βλέπε το Fund που γράφει ζημιά και φεύγει παρουσιάζει ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να μάθουμε και τους λόγους π (σιγά μην τους μάθουμε) , τώρα αν κόψει χαρτί εμείς που είμαστε μέσα θα φάμε dilution αλλά ο κύριος Τάκης το βλέπει θετικά και θα αυξήσει την θέση του εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω άλλα χρήματα οπότε βλέπω απλά με μέση τιμή 1,57 και μια καλή θεση σε αυτήν ( 6% του χαρτοφυλακίου μου περίπου) με στόχο πάνω από τα 3 - 3,5 να αδειάσω πάνω από την μισή μου θέση και μετά εκ του ασφαλούς να δω όλο το έργο .

      Διαγραφή
    7. Δεν βλέπω κανένα fund να αποχώρησε. Βλέπω ένα fund που πούλησε 2,333 εκατ μετοχές που αγόρασε ψηλότερα και εξακολουθει να έχει άλλες 14,802 εκατ μετοχές.

      Διαγραφή
    8. Να θυμίσω πέρσι πως η διοίκηση προχώρησε στην αντεπιθεση και πέρασε αποφάσεις που εφόσον τις ενεργοποιήσει δεν μπορεί να γίνει επιθετική εξαγορά της εταιρείας δίχως τη σύμφωνη γνώμη της.

      Προς το παρόν η Zacks δίνει βσθμολογία 4 και πρέπει να βελτιώσει τα αποτελέσματα της

      https://finance.yahoo.com/news/adma-biologics-adma-reports-q2-225510502.html

      Αυτό είναι το βασικό.... και όχι ποιός πουλάει ή αγοράζει.

      Διαγραφή
    9. Κ. Τάκη η Zacks δίνει βσθμολογία 4 και για την ASTS

      Διαγραφή
    10. Η Zacks δίνει βαθμολογία 1 μόνο στη LAZY από όσες ασχολούμαστε εμείς.

      Διαγραφή
    11. Πολύ σωστές βαθμολογίες .... γιατι ακόμη παράγει τίποτα η ASTS? Προσδοκίες πουλάει ....

      Διαγραφή
    12. Κύριε ΤΆΚΗ όταν διπλώσετε θέση ADMA παρακαλώ πες το...θα σας ακολουθήσω πάραυτα...έχω αδειάσει πάνω από 2.20-2.30 μήνες πριν όταν έφυγα και από τα νερά...

      Διαγραφή
    13. ADMA...μας τα πήραν τα χαρτιά πατριώτες... μακάριοι οι κατέχοντες και μπράβο τούς...

      Διαγραφή
    14. Κύριε GERRY εγώ ήμουν που "γκρίνιαξα" πρώτος για αυτήν (ADMA) το ΣΚ αλλά είπα ότι δεν πουλάω , γιατί ειμαι σίγουρος θα με ξεπουπουλιάσουν όπως την έφαγα στην Wter , πάνω από τα 3-3,5 θα πάρω το κεφάλαιο μου και λίγο κέρδος (με ένα 20% κέρδος ειμαι μια χαρά ) και θα αφήσω τα υπόλοιπα να τρέχουν μέχρι τα 10$ αν πάει αλλά θα ειμαι εκ του ασφαλούς .

      Διαγραφή
    15. Δεν κατάπινα ένα κροκόδειλο από το να γράψω η Adma μας ξεβράκωσε κανονικά !!!

      Διαγραφή
    16. Μάλλον άτυχοι οι κατέχοντες τελικά

      Διαγραφή
    17. Λέμε και καμμιά "γκουρουδια" κι αν πιάσει...αν όχι στον κουβά...

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα σας. Γνωρίζουμε πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της GAME? Δεν βρίσκω κάποιο άρθρο σχετικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η Sunlight αναθεωρεί την οικονομική πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους 2021 για χρηματοδοτούμενα δάνεια, συνολικά έσοδα και προσαρμοσμένο EBITDA στις ακόλουθες περιοχές:
    Αναμενόμενο 2021 Σύνολο χρηματοδοτούμενων δανείων 2,6 - 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων
    Αναμενόμενα 2021 Συνολικά έσοδα $ 113 - $ 121 εκατομμύρια
    Αναμενόμενο 2021 Προσαρμοσμένο EBITDA $ 46 - $ 51 εκατομμύρια
    Αναμενόμενο 2021 Προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA 38% - 42%
    Κ Τακη αξίζει για αγορά στα 5 δολ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη προσοχή γιατί δεν έχει αυτή τη κεφαλαιοποίηση που εμφανίζεται, καθώς δεν προσμετρούνται οι μετοχες κατηγορίας Γ.

      Υπάρχουν 84.837.655 κοινές μετοχές κατηγορίας Α, ονομαστικής αξίας $ 0.0001 και 47.595.455 μετοχές κατηγορίας Γ, ονομαστικής αξίας $ 0.0001 ανά μετοχή.

      Η μετοχή στα 10 δολάρια μέσω του σπάκ μπήκε σε μια ακριβοδίκαιη αποτίμηση, δίχως όμως πολλά βραχυπρόθεσμα ανοδικά περιθώρια κερδοσκοπίας.

      Την προηγούμενη φορά που προσέγγισε το 5 θα είχα ανοίξει μια 1η θέση αλλά περίμενα να βγουν τα πρώτα sec να ολοκληρώσω την μελέτη μου με επίσημα στοιχεια.

      Στα 500 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση και κάτω είναι σαν να κλέβεις εκλησσία. Δηλαδή στο 3,78. Επομένως ένας που έχει μελετήσει την εταιρεία και βλέπει τα ίδια που βλέπω και εγώ .... κάπου στα 5, ίσως να ανοίγει μια πρώτη θεση.

      Διαγραφή
    2. Καλή μελέτη

      https://www.sec.gov/ix?doc=/Archives/edgar/data/1821850/000121390021042745/f10q0621_sunlightfin.htm


      https://www.sec.gov/ix?doc=/Archives/edgar/data/1821850/000110465921112475/sunl-20210831xs1a.htm

      Διαγραφή
  33. https://www.businesswire.com/news/home/20210824005529/en/Flora-Growth-Closes-Investment-in-Hoshi-Provides-Clear-Expected-Pathway-To-European-Distribution


    Δείτε deal που έκλεισε η flora growth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Special crashάκι στα crypto!
    Μπήκα τουαλέτα και όταν βγήκα έχανα 2 μηνιάτικα, χαχαχα.

    Τα τεμάχια επάρθησαν, έτσι ξεκινάνε τα καλά τα ράλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελευταία στάση για τους αναποφάσιστους θα τολμήσω να πω...
      Μαζί με το ράλλυ ακρόπολης.. :)

      Διαγραφή
    2. Μπααα, όσοι είναι ακόμα αναποφάσιστοι δεν αγοράζουν βουτιές 25%.
      Αυτοί κ. Mickey θα αγοράσουν όταν είναι το BTC στις 200 κ, βάζοντας υποθήκη το σπίτι τους με κυμαινόμενο επιτόκιο και leverage 1:20.

      Σε αυτά τα πελατάκια θα πουλάμε όταν έρθει η ώρα, μπουάαααχαχαχαχαχ

      Διαγραφή
    3. Τον τέλειο φραπέ έχουν φτιάξει εκεί στα κρύπτο από το πολύ πάνω κάτω.
      Σήμερα ίδια συμπεριφορά και στις μετοχές με βουτιές .

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ έκανε τη μεγαλύτερη μλκ που θα μπορούσε, ότι και η Αργεντινή που συνέδεσε το νόμισμά της με το $.
      Εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ δανεικά, γιατί ποιός και πώς θα τα δώσει. Η κρυπτομπάνκ?
      Οι αναποφάσιστοι, δεν αποφασίζουν πότε θα αγοράσουν, αλλά πότε θα σορτάρουν, όπως εγώ από τις 45κ.
      Στόχος το 0.

      Διαγραφή
    5. Το νου σας κ. Αδειούχε! Την τιμή που σορτάρατε παίζει και να μη την ξαναδεί ποτέ.

      Ας ρίξω μια γκουρουδιά, τζάμπα είναι:
      το El Salvador σε 10 χρόνια θα είναι debt free και πάμπλουτο, όχι μόνο από ανατίμηση του BTC, αλλά και από τη δραστηριότητα που θα προσελκύσει.

      Διαγραφή
    6. Συνυπογραφω ΚΎΡΙΕ BARREN... ειδικά στο B σκέλος της γκουρουδια σας...

      .

      Διαγραφή
  35. Πως τη βλέπετε την Proterra, μου φαίνεται ότι αυτή και η ΚΒΝΤ πάνε για νέο χαμηλό. Και η Flora που έδωσε τρελή χαρά, έρχεται σιγά σιγά στις αγκάλες μας.Η Clover κάνει παιχνίδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κε Τάκη, αυτή η Obseva, μας δουλεύει τελικά;... Και την συμπαθώ κατα βάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η σφαγή του νοικοκυραίου.
    Πιστεύω πως η μέρα θα κλείσει βαθυπράσινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K.Barren η ATER σας πετάει! Εύγε. Εγώ έδωσα τα 2/3 της θέσης. Με φοβίζουν αυτά τα άγρια παιγνίδια: από την απελπισία στην απληστία. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    2. k. Socrates, δε μπορώ να δεχτώ ούτε το "εύγε" ούτε το "ευχαριστώ", διότι θα μας πάρουν με τις ντομάτες.
      Και εξηγούμαι με ένα σύντομο απολογισμό της δικής μου μέχρι τώρα διαχείρισης:

      Άρχισα να αγοράζω στο $15 όπου και τη θεωρούσα πάμφθηνη, αρκετά εμπροσθοβαρώς με βάση τα trailing στοιχεία, το placement στο $15 και το guidance και έως το $10 είχα φτιάξει την αρχική θέση με ΜΟ 14,06.

      Μετά συνουσιάστηκε ο Ζευς, ήρθαν τα κακά αποτελέσματα, η κακή επικοινωνία της διοίκησης, η άρση του guidance και η παρουσίαση του προβλήματος του μεταφορικού κόστους σε πλήρη διάσταση και η μετοχή κατέρρευσε.

      Διπλασίασα τη θέση με μοιρασμένες αγορές @5,05 και 4,10 => ΜΟ 9,32.
      Στην παρούσα αντίδραση πούλησα το 75% στο διάστημα 11,2~12,60, οπότε και έμεινα με το 25% της αρχικής με κόστος κτήσης $1,5.

      Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή, με τη μετοχή στο $12,0 το λογιστικό μου κέρδος είναι ~40% της μέγιστης λογιστικής ζημιάς που έγραφα στο χαμηλό των $3,0 => Risk/Reward = 2.4/1 το οποίο είναι φυσικά Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο, όπως και οτιδήποτε χειρότερο του 1/2 κατά τη γνώμη μου.

      Ωστόσο, μετά από πολύ και βίαιο παθητικό sex έχω περάσει σε ενεργητικό ρόλο και όλη η ζωή είναι μπροστά μας να της πιω το αίμα, αν φανεί πως αξίζει.
      Αλλά όχι και "εύγε", να την ψώνιζα <5 οκ.

      Διαγραφή
    3. Ξεπούλησα.
      Αν απογειωθεί δε μαμιέται, zbuchams που λέμε και στο χωριό.
      Το ρευστό έγινε IPOF @10.22.

      Διαγραφή
    4. Κ.Barren, εγώ πάλι τα βλέπω διαφορετικά τα πράγματα. Βλέπω ότι τα περισσότερα χαρτιά μου, τρώνε πολύ ξύλο και δεν μπορούν να συνέλθουν, αρκετό καιρό τώρα. Την ATER την πήρα την πρώτη φορά, (όπως έχω αναφέρει, από εσάς), για παίγνιο, με τιμή >12. Όταν "βούτηξε" έτσι άσχημα, καταλαβαίνετε τι ζημιές έγραφα. Όπως σας έχω αναφέρει, σκεφτόμουν να τα δώσω με σκοπό να "σώσω ότι σώζεται". Όταν το συζητήσαμε εδώ και μου είπατε ότι εσείς θα αγοράζατε πάλι στις τιμές ~5 και 4, πήρα το θάρρος κι εγώ και 2πλασίασα τα κομμάτια στα 5 και 3πλασίασα στα 4. Ο Μ.Ο κατέβηκε κάτω από τα 8!
      Τώρα λοιπόν που κατάφερα και έκλεισα με κέρδος, (τα πούλησα όλα τελικά), μια θέση με τεράστιες ποσοστιαίες ζημιές, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το θεωρώ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε εσάς, επιτρέψτε μου να πω, γιατί σας ακολούθησα από την αρχή μέχρι το τέλος. Διαφορετικά να είστε σίγουρος, ότι το αποτέλεσμα για μένα, θα ήταν πραγματικά ΤΡΑΓΙΚΟ (και όχι με την έννοια που εσείς το γράψατε παραπάνω). Καταλαβαίνετε λοιπόν, γιατί θα επιμείνω να δεχτείτε το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
      Θέλω δε να τονίσω και τούτο: Σέβομαι το παραπάνω σκεπτικό σας, μόνο που στα μάτια μου δείχνει άκρως επαγγελματικό και "μετριοπαθές"! Ίσως οι μέχρι τώρα επιτυχίες σας στις αγορές, να επισκιάζουν τέτοιου είδους "κατορθώματα" (για μένα τουλάχιστον χαχα)

      Διαγραφή
    5. Η κίνηση της ATER σήμερα, "διαλύει" την χαρά του χτες!

      Διαγραφή
    6. Για μένα καθόλου κ. Socrates. Το να πάει στο 20 ήταν μια πιθανότητα, όπως και το να γυρίσει στο 3 (ακόμα είναι).

      Προσωπικά δεν κρίνω τις τακτικές από ΕΝΑ αποτέλεσμα. Κάναμε λάθος που κρατήσαμε και το αποτέλεσμα ήταν καλό (θα μπορούσε να μην είναι), κάναμε σωστά που πουλήσαμε και το αποτέλεσμα φαίνεται κακό.

      Θα κάνω αυτό που θεωρώ σωστό κάθε φορά και να παναμαμηθεί ο Mr Market. Ας πάει 500 η ATER, εγώ θα ξανασχοληθώ μαζί της μόνο <6. Το ότι βγήκε short squeeze δε σημαίνει ότι τέλειωσαν τα προβλήματα, ούτε ότι ο Τσίου είναι βλάκας ή λαμόγιο (ή και τα δύο).

      Διαγραφή
  38. Από χθές έφυγα από ΑDMA με περίπου 20% ζημιά και μερικό μουαγιέν σε ezgo και λίγο cash, μάλλον για XAA, μεταξύ ΒΙΟΣΚ ΙΝΤΚΑ ΦΡΙΓΓΟ ΜΙΓ.
    Από +14 στο -7!!!!!! ΚΆΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ.!!! Αγορά ADMA μόνο μετά την προσφορά και 20-30% πιό κάτω, αναλόγως το κλίμα.
    Καλά κέρδη κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αν έχει καταλάβει κάποιος τι γίνεται στη Αμερική ας μας εξηγήσει. Πως μια μετοχή από το +14 κλείνει στο -7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι το 'mmmurica k. nek, όλα είναι φαστ & μπιγκ.
      Σαν το ΝΒΑ, γρήγορες εναλλαγές, φύζικαλ γκέημ, μεγάλα σκορ και πολλή πολλή ντόπα. Δεν πάνε να πάρουνε το ματσάκι στις βολές σαν τους Δ/Υ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

      Σκεφτείτε το ενδεχόμενο αυτό να είναι το φυσιολογικό (εξάλλου εκεί γεννήθηκαν οι σύγχρονες αγορές) και η δική μας αγορά να είναι απλά σε slow motion.

      Διαγραφή
  40. Συνοδοιπόροι καλησπέρα,
    Αν η DM πιεστεί προς τα κάτω (below 7$) νομίζω ότι θα αξίζει και για trade και για διακράτηση. Στην ATER δεν συμμετείχα λόγω έλλειψης ρευστότητας (απλά τυχερός).
    Ευλογίες να μην σκάσει καμιά μπόρα και γίνουμε μούσκεμα μέχρι και τα εσώρουχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "το απλά τυχερός" για την ATER συνιστά φοβερή ειρωνεία!!!!!
      ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ παίδες!!!! μαγικό χαρακτηριστικό!!!!
      Να βλέπεις φτήνια και να μην μπορείς να αγοράσεις! Απίστευτη βλακεία!
      Δηλώνω ευθαρσώς απίστευτος βλάκας!

      Διαγραφή
    2. Επιτρέψτε μου, αυτή η δήλωση είναι εντελώς αντιφατική, καθώς κανένας βλάκας ποτέ δεν το καταλαβαίνει.
      Ή είναι ψευδής, ή αν είναι αληθής δε θα πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά, καθώς προέρχεται από βλάκα.
      Ειλικρινά δεν ξέρω τι να συμπεράνω.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Απλώς αστειεύτηκα κ. Ευλόγησον, ελπίζω να μην παρεξηγήσατε.

      Διαγραφή
    5. Προς Θεού όχι, απλά με προβλημάτισε που στο δίλλημα θέσατε την εναλλακτική του ψεύτη, αλλά κατάλαβα ότι τελικά συμφωνούμε στην ιδιότητα που δήλωσα απλά διαφωνούμε στο θέμα ρευστότητας. Υγεία και καλή τύχη να έχουμε.

      Διαγραφή
  41. BBIG σημαντικό = ίσως μπει και στον χώρο τον crypto https://investorplace.com/2021/09/dear-bbig-stock-fans-mark-your-calendars-for-a-big-crypto-catalyst-on-oct-15/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΗΥΖΝ θέλουμε σπάσιμο του 10,85 για να γίνει πανντε-φρίκιν-μόνιουμ leme.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. HYZON ΔΥΝΑΜΗ! ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Έβγαλα όξω το κεφάλαιο HYZN και έμεινα με τα κέρδη μέσα και όπου πάει. Αντε και στις επομενες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδατε τι γλυκιά ήταν στο 6,2 όπου λερώθηκαν μπόλικα σώβρακα;

      Ωραία πράξατε.

      Διαγραφή
  45. Hyzon πύραυλος! Επιτέλους γέλασε το χειλάκι μου. Πώς μπορώ να δω σε ποιο price target μπορούν να κάνουν convert ta warrants?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Και εδώ

    https://finviz.com/quote.ashx?t=Adma

    Βλέπω ένα ωραίο bullish σφηνοειδή πτωτικό σχηματισμο.
    Το δούλεμα κάποτε θα τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη αγορά adma 1.19 και βλέπουμε. Ελπίζω η μύτη σας να ξετρυπωσει λαγους ακόμα μια φορά Sir. Ελπίζω εμένα να περίμενε το Ατι να καλπάζει και να φέρω γούρι στους Κυρίους Nek & Geopard.

      Διαγραφή
  47. Επειδή με τις πωλήσεις ATER η μόχλευσή μου έπεσε υπερβολικά στο ~4%, ξανακαβάλησα IPOD @10,14 και BTWN @9.85, ώστε να την επαναφέρω σε φυσικά για την εποχή επίπεδα (>10%).

    Γενικά αυτή την τακτική θα ακολουθήσω το προσεχές διάστημα, όποτε η ρευστότητα πλησιάζει το 0 θα τοποθετούμαι σε pre DA SPACS όσο πιο κοντά στο $10 γίνεται.
    Έτσι θα έχω περιορισμένο downside έως το merger και καλό upside, αφού σε κάποια ανακοίνωση deal όλο και θα ξεπεταχτούν, ενώ αν πάρουν καλό μαγαζί (έ ρε και να φέρει κανά hyperloop ο τρελοChamathinio) θα έχω τοποθετηθεί πολύ καλά.
    Cash is trash.
    Νομίζω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Είναι τρελό το ΓΟΥΦΕΤΕ'Ι'ΚΟ ...SAS PAW...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καπου πηρε το ματι μου πως η Morgan Stanley ξεπουλησε απο Skillz
    Δε το λες ακριβως ψηφο εμπιστοσυνης οταν η μετοχη εχει χτυπηθει τοσο και ενας απο τους βασικους μετοχους(το μεγαλυτερο institution στο μετοχολογιο) τα δινει με ζημια.
    Εδω το filling, προσωπικα δε ξερω να τα διαβαζω, οποιος θελει μπορει να βοηθησει.
    https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1801661/000089542121000482/0000895421-21-000482-index.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κατάλαβα καλά έπεσε από τα 32 εκ. στα 4 εκ. τεμάχια.

      Όχι ότι δε μπορεί να πάει πολύυυυ χαμηλά, αλλά το μεγάλο ερώτημα εδώ είναι:

      Γιατί να μας καίγεται καρφί τι κάνει η MS? Τους θεωρείτε αξιόλογους παίκτες? Πιστεύετε ότι κάνουν σοβαρό DD?

      Διαγραφή
    2. Καλυτερο DD απο εμενα τουλαχιστον, λογω πληροφορησης.
      Για παραδειγμα ολες αυτες οι εταιρειες που βασιζονται σε app(s) σε διαφορα οικοσυστηματα(ανδροιδ, iOS) δινουν τη δυνατοτητα να παρακολουθησεις τα revenue streams σε πιο αμεσο βαθμο απο τη πληροφορηση που σου δινει καθε τριμηνο το earnings report. Πχ το google analytics και οι σχετικες εταιρειες που κανουν τρακινγκ. Ως πολιτης εχω προσβαση σε καποιες δωρεαν υπηρεσιες αλλες εως εκει, αν διεθετα τα financial muscles της MS, θα μπορουσα σιγουρα να χρησιμοποιησω παρομοια εργαλεια για πιο ουσιαστικο DD. Καλη ωρα, μια εταιρεια που σου δινει πληροφορηση για app ranking και website hits ειναι η similarweb που εχει συμφωνιες με ISPs, φανταζομαι θα υπαρχουν και ανωτερες συνδρομητικες υπηρεσιες που κανουν aggregate τις διαφορες πηγες.

      //

      Αρα 28εκατομ τεμαχια με τη τιμη αυτες τις ημερες να μη ξεπερασε τα 14 δολλαρια, βλεπω μεση τιμη κτησης 20 απο finintel αρα το λες γερη μπιστολια.

      Διαγραφή
  50. Δε λέει κάτι ιδιαίτερο, αλλά το βάζω για ψυχολογική υποστήριξη.

    https://seekingalpha.com/article/4454777-metromile-despite-heightened-risks-its-time-to-buy-the-dip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δουμε ομως και κανενα ντιπ, κανενα πανικο, αυτο το χρατσα χρουτσα προς το πατο
      δεν το αντεχω, ειναι ψυχοφθορο και εχω και 20% ρευστοτητα, με δυσκολια κρατιεμαι :)
      Δεν αφορα μονο τη Mile, αλλα γενικοτερα τα De-Spac/Growth/China. Αλιμπαμπα αυτη τη στιγμη σε τιμες 2017, τι αλλο θα δουμε!
      Το growth εχει αρχιζει και παρουσιαζει στοιχεια value..

      Αλλο ενα πτωτικο το περιμενω, ελπιζω να δουμε και συγχρονισμο σε ολους τους δεικτες, οσο ναναι δυσκολο για τη ψυχολογια να μπαινεις all in με Sp500, DJI, QQQ σε all time high.

      Διαγραφή
    2. Είναι πράγματι δύσκολο το all in σε αυτό το σημείο.
      Εγώ για να το κάνω πρέπει να πουλήσω περίπου 12% του Χ/Φ, αλλά δε βρίσκω το κουράγιο!

      Διαγραφή
  51. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Ενδιαφέρουσες οι γνωμες εδω που διαβάζω για εταιρείες αλλά μεγάλη εικόνα για τη πορεία των αγορών έχουμε;; Διαβάζω τελαυταία συνεχώς για διόρθωση. Θα με ενδιέφερε η γνώμη του κ. Τάκη περι αυτου και των υπολοίπων που έχουν εμπειρία. Θα επηρεάστουν πολυ οι growth μετοχές μας ή μιας και έχουν μείνει πισω σχετικά θα τη βγάλουμε σχετικά ανοδεινα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Volta εχει κανεις αλλος ή μονο εγω εχω ξεμεινει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου μου είναι volta. Για την ώρα δεν δίνω κομμάτια. Κάνω υπομονή μήνες τώρα και μαζέυω κάτω από 10.

      Διαγραφή
    2. Καλα το παει προς το παρον...! Εγω φοβομουν οτι μετα τη συγχωνευση θα καταρρευσει... αλλα παιζει αμυνα...! Για να δουμε... θα φτασει τα 15.5 που την αγορασα...;;;

      Διαγραφή
  53. Επίσης η Volta έκανε καλή κίνηση, θα συνεχίσει ή να ελαφρύνουμε λίγο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αδέρφια ζούμε σε εκπληκτικές εποχές!

    Αγόρασε ο Ήλωνας ο Μασκ που λέτε κουταβάκι και το έβγαλε Φλόκι. Χθες τουιτάρισε ότι το παρέλαβε.

    Πότε πρόλαβαν οι αθεόφοβοι και έβγαλαν νόμισμα Shiba Floki (FLOKI) και γράφει το τελευταίο 24ωρο *35 (3.500%).

    Μπουαααααάχαχαχαχαχα, kaigamw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα και από μένα.
    Η ομορφιά των αγορών, είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα. Να βρίσκονται οι δείκτες στα ιστορικά υψηλά τους, να ξέρουμε ότι σύντομα θα αυξηθούν τα επιτόκια και θα σταματήσουν οι ενδοφλέβιες ρευστότητας, και εμείς εδώ να αναρωτιόμαστε αν θα πρέπει να παραμείνουμε εντός η όχι και στο βάθος του δάσους, όχι του δένδρου, ο κύριος Τ να στοχεύει τις 100κ.

    Σχετικά με τα EV και τα πέριξ αυτών.
    Έπιασα πρόσφατα κουβέντα με φίλο μου μέσα από την BMW για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μου είπε το εξής.
    Αυτή τη στιγμή ούτε η Γερμανία δεν μπορεί να διαχειριστεί την ανακύκλωση μπαταριών, πόσο δε μάλλον τις νέες ποσότητες που ετοιμάζονται, και αρχίζουν να στρίβουν προς υδρογόνο μεριά.
    Μήπως πρέπει και εμείς το ίδιο?
    Τι λέτε κύριε Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Και κάτι άλλο.
    Τον καφέ θα τον πιούμε τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείτε κανονικό καφέ, σε καφετέρια, εγώ είμαι μεσα.

      Αν ειναι καποιο συνθηματικό για το Luckin Coffee, σχωράτε με που απάντησα σαν χαζοξανθιά και μην με δουλεύετε πολύ.

      Διαγραφή
  57. Για την Redwire:

    Sep 10
    8K filed for $RDW today
    6,510,755 shares redeemed at $10.15 reducing the trust by $66,107,775
    59,661,273 shares of common stock and 15,920,979 warrants outstanding in Redwire
    PIPE - Was originally $100m, now stated as $85m

    After transaction fees and consideration paid to AE Red Holdings, $RDW has been left with roughly $81m to their balance sheet compared to $170m expected in the original investor presentation.

    https://twitter.com/InvestorAlex23/status/1436288662375968769


    Να σημειώσω ότι τα παληκάρια που συζητάνε απο κάτω το βλέπουν ως καλό νεο επειδή θα υπάρχουν λιγότερες μετοχές σε κυκλοφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Με τα χασισοφυλλα τι γινεται ρε γαμωτο;;; Αργοσβηνουν μονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα , Για να μην πλήττουμε το φθινόπωρο !!! βάλτε την σε Watch list!!! Προσωπικά ,Πώληση sklz με ( ζημιά ) και μετατροπή σε Sphere 3D με σύμβολο
    ( ANY ).
    Ακούει ο κύριος Bugs Bunny ?

    Η τοποθέτηση έγινε λαμβάνοντας υπ όψιν τα παρακάτω δεδομένα =

    https://seekingalpha.com/instablog/49951726-biotechplayer123/5636818-sphere-3d-is-ultimate-bitcoin-merger-play-multiple-signs-indicating-share-price-of-24-end-of

    Υ.Γ να ρωτήσω αν όσοι έχετε δηλώσει στην φορολογική σας δήλωση ξένες μετοχές και κάνατε υποβολή της δήλωσης ,σας ζήτησε Α.Φ.Μ των εταιριών ( tax identification number -EIN )??
    Επίσης που μπορώ να τα βρώ ? Για παράδειγμα στην SEA LIMITED (SE ) ,
    VIPSHOP (VIPS) στα αρχεία sec στο αντίστοιχο πεδίο γράφει unavailable ...
    τι κάνουμε ? Ά ρε ΕΛΛΑΔΑΡΑ , παίρνεις τηλέφωνο στην εταιρία και στο λένε αμέσως ( άλλα κόλπα )!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα.
      Σαν οπαδός των αντικρύπτο, να σας ρωτήσω το εξής.
      Αφού λένε ότι ο αλγόριθμος του btc σταματαει το 21, (δεν ξέρω πότε ακριβώς) άρα δεν θα γινέται minning, τι προσδοκούν αυτού του είδους οι εταιρείες, και όχι συγκεκριμένα αυτή.
      Σχετικά με ΑΦΜ, δεν χρειάζεται.

      Διαγραφή
    2. Περιουσιακά στοιχεία στην αλλοδαπή (άρα και μετοχές) δηλώνονται στον κωδ. 029 της φορ. δήλωσης. Αν έχουν αγοραστεί μέσω αλλοδαπής χρηματιστηριακής (όπως στην περίπτωσή μας) δεν απαιτείται ΑΦΜ. Συμπληρώνεται μόνο η χώρα προέλευσης της χρημ/κής (βγάζει κωδικούς χωρών το σχετικό πεδίο, π.χ. αν έχεις degiro, βάζεις NL-NETHERLANDS). Σε διπλανό επίσης πεδίο "Είδος εισοδήματος ή περιουσίας", επιλέγεις: Χρηματοοικονομικός λογαριασμός (καταθέσεις, επενδύσεις). Αν οι μετοχές έχουν αγοραστεί από ελλην χρημ/κή, τότε επιλέγεις Χώρα προέλευσης της εταιρείας-μετοχής (πχ BE-BELGIUM, αν έχει κάποιος ΤΙΤΑΝ, έχει έδρα το Βέλγιο, σε διπλανό πεδίο επιλέγεις: "Χρηματοοικονομικά προιόντα αλλοδαπού εκδότη μέσω ημεδαπού χρηματ/κού ιδρύματος" και πιο δίπλα συμπληρώνεις το ΑΦΜ της χρημ/κής. Σε καμία απ τις 2 περιπτώσεις δε συμπληρώνεις το όνομα της χρημ/κής. Οι χρηματ/κές στην Ελλάδα δεν ασχολούνται με αυτά γι αυτό δηλώνουν άγνοια. Εκεί που χάνεται η μπάλα, είναι στη συμπλήρωση του Πόθεν Έσχες!

      Διαγραφή
    3. κε Αλεξ Κλο, την είδα την εταιρία και την έβαλα σε λίστα παρακολούθησης. Ευχαριστώ.

      κε Βασίλειε, γιατί να συμπληρωθεί πόθεν έσχες απο τους απλούς πολίτες? Δικαστικοί, βουλευτές και κάποιες λοιπές κατηγορίες υποχρεούνται σε τέτοια δήλωση.

      Ως πολίτης, εκείνο που πρέπει να πληρείς, είναι να έχεις σχηματισμένο κεφάλαιο απο προηγούμενα χρόνια. 'Η να έχεις κάνει κάποια πωληση κλπ ώστε να μπορεις να συμπληρώσεις την ανάλωση εισοδήματος.
      Αλλά πόθεν έσχες απο που κι ως που;

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ κ. Βασίλειος. ( αν και ο λογιστης μου μάλλον εχει διαφορετική άποψη ...μάλλον ειμαι για εφορία αύριο )

      Κ.Αδειούχος δεν είμαι ο κατάλληλος να σας απαντήσω , ίσως κάποιος στο blog να μπορεί ( θα το ψάξω όμως..).. νομίζω οτι στο άρθρο αναφέρει οτι θα μπορεί να κάνει εξόρυξη και άλλων νομισμάτων αν χρειαστεί..... Πάντως η Cathie Wood σε ένα forum πιο παλιά μίλησε για τιμή bitcoin 500.000 αλλά χωρίς ορίζοντα !!! ( αν εχει καποια σημασια αυτό ).

      Υ,Γ άσχετο , σε πλατφόρμα απο το κινητο τσεκαροντας το υψος που μου αφηνει να αγορασω google ( alphabet ) παιρνει μελοντική εντολή κατα λαθος για την επόμενη μέρα και μου αγοράζει GOOGLE 11 μετοχες στο + 7% παρακαλώ , 3/2/21 με τιμή 2080 $ η μετοχή = 22,884 $ , έντρομος κατάφερα και την πούλησα την ίδια μέρα με ΄+ 3,38 $ συνολικό κέρδος

      2868 $ σημερινή τιμη + 40% + απο τότε τσούκου,τσούκου ..-0,04% σήμερα..

      Διαγραφή
    5. κ. Bugs_Bunny σχετικά με το Ποθεν, εννοείται από όσους έχουν υποχρέωση να το καταθέτουν, όχι από όλους.

      Διαγραφή
    6. Κ ALEX Για άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια μου. BBIG και τώρα ANY και BGFV παλαιότερα. Υπόσχομαι την άλλη φορά να σας ακολουθήσω

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα , αν δεν βγάλω τουλάχιστον δυο μετοχές στρατόσφαιρας για το blog που θα περάσουν σε απόδοση το GAMESTOP ,δεν θα σταματήσω κ. Aris (έχω τους λόγους μου και θα επανέλθω κάποτε σχετικά , με μια μικρή ιστορία ).

      Νομίζω οτι μια από της δυο θα είναι ( ή η BBIG ή η ΑΝΥ ) καλώς εχόντων.

      Επαναλαμβάνω πως ότι γράφω στο blog είναι αυστηρά συνδεδεμένο με τις κινήσεις μου και καλά θα κάνετε να είστε προσεκτικοί !!!

      Υ.Γ να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Τάκη ,τους υπολοίπους σοφούς του BLOG και όλους τους αγαπητούς συμμετέχοντες τακαρόπληκτους .

      Υγεία και καλά κέρδη σε όλους μας

      << ΜΙΤΑΡΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ... !!! >>

      Υ.Γ 2 θα παρακαλούσα να μην κόβεται το KLO στις αναφορές σας στον ALEX KLO , είναι αρκετά σημαντικό .

      Διαγραφή
  60. Ο κύριος Adam Jonas απο την Morgan Stanley ρίχνει στα 5 τη Ree στα 12 τη lucid... Τρέχει κάτι ή είναι ευκαιρία για αγορές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Jonas τα συνηθίζει αυτά.
      Η αλήθεια πάντως ότι δεν έχει και πολύ άδικο .... είναι πανάκριβες.

      Τη Ree λόγω του ότι είναι Ισραηλίτικη την εμπιστεύομαι .... έχουν βγάλει και αρκετές αγορές οι βασικοί μέτοχοι στο 5,5. Ακόμη όμως δεν με σαγηνεύει.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστω κ Τάκη για τις πληροφορίες, ειδικά για τη Ree

      Διαγραφή
  61. - Μαμά γιατί ΓΑΜΙΕΤΑΙ H LAZY?

    - Πού να ξέρω παιδάκι μου? Πάντως πήρε το μάτι μου αυτό:

    On September 9, 2021, Lazydays Holdings, Inc. (the “Company”) received notice that Wayzata Investment Partners LLC (“Wayzata”) intends to distribute its holdings of the Company’s common stock that is held in the funds it manages (the “Funds”) to the Funds’ general partners and limited partners on or about September 16, 2021. The Funds hold approximately 2,359,905 shares of common stock of the Company, and the Company understands Wayzata intends to distribute all of these shares.



    On September 13, 2021, the Board of Directors of the Company authorized the repurchase of up to $25 million of the Company’s common stock through December 31, 2022. These shares may be purchased from time-to-time in the open market at prevailing prices, in privately negotiated transactions or through block trades.

    Όπα όπα όπα!
    Εδώ μιλάμε για το 20% της εταιρίας!
    Και ποιο είναι το Wayzata που έχει το 20%?
    Και γιατί σπεύδει η εταιρία να αποφασίσει να αγοράσει περίπου τα μισά έως τέλος του '22?

    Μάλλον οι LPs έχουν σκοπό να μας τα φέρουν στα δόλια κεφάλια μας και γι' αυτό αντιδρά η αγορά?
    Τι να πω, κ. Τάκη τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γενικα μαμιουνται ολες . . και lazy και skilz και ολες . . . α ρε . . .που ναι κατι celsius κατι sea limited. . .ποτε θα ξαναπετυχουμε καμια τετοια?

      Διαγραφή
    2. Απλώς υπενθυμίζω ότι Celsius και Sea limited πριν ξεκινήσουν ήταν 2 με 3 χρόνια στο κολοβάρεμα και σε βαθύ ύπνο.

      Είμαι βέβαιος ότι στο χαρτοφυλάκιο έχω ακόμη καλύτερες περιπτώσεις .... απλώς θέλουν λίγο υπομονή.

      Διαγραφή
  62. Kαλησπέρα σας η αναμονή στίς επιλογές μας,μάλλον θα είναι πέρα του αναμενόμενου.(sklz-metromile κλπ) Κύριε Τάκη ποιό κλάδο etf θα προτείνατε??? παράδειγμα ένα που παρακολουθεί τον δείκτη sp500...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. τσιμπολογησα μερικα MILE στο 4. εχω στηθει και για SOFI, RMO λιγο πιο κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ένα 20% αυξησούλα SOFI @14,49 και ολοκληρώθηκε η θέση που θα κληρονομήσει ο μικρός Barry όταν τελειώσει το σχολείο το 2061 περίπου.

    Ότι αγοραστεί πιο κάτω (πολύ πιο κάτω) θα είναι αποκλειστικά για τζόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Άσχετο .... αλλά κάποιος με 256700000065700 nicks θα σκάσει από το κακό του με αυτό που έρχεται και στο Luckin!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Από ποιά χρημ/κή μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σe otc?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ξανά μέσα JOBY @8.17, μομοκόμματα όλη η θέση και αν συνεχίσει προς 6~7 τα αβγατίζουμε naoum.
    Συγκινήθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. κ. Αδειούχε διάβασα πιο πάνω την ερώτησή σας, τι θα γίνει όταν έχει γίνει mining και το τελευταίο bitcoin.

    Μια και δεν υπήρξε άλλη απάντηση :
    https://www.investopedia.com/tech/what-happens-bitcoin-after-21-million-mined/

    Δεν εισφέρω γνώση, ένα απλό γκογκλάρισμα. Η εκτίμηση είναι ότι το τελευταίο bitcoin θα "εξορυχθεί" το έτος 2140. Αυτό οφείλεται στον 4ετή κύκλο halvening, δηλαδή η ανταμοιβή σε btc/block μειώνεται 50% κάθε 4 χρόνια. Άρα δεν είναι κάτι που απασχολεί προς το παρόν.

    Υπόψην ότι μέχρι τώρα, μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου ποτέ δεν έχει ξαναδεί την κορυφή του προηγούμενου. Όταν δηλαδή τελειώση η τρέχουσα bull market, πιθανότατα δε θα διορθώσει κάτω από $20.000.

    Αν θέλετε τη γνώμη μου, οι βασικοί κίνδυνοι για το bitcoin είναι δύο:

    1. Να ακολουθήσουν κάποια στιγμή η ΗΠΑ την Κίνα στην απαγόρευση mining, οπότε θα ακολουθήσει όλος ο Δυτικός κόσμος, θα βομβαρδίσουν το El Salvador και οι miners θα είναι κάπως σα τον Escobar.

    2. Να αναπτυχθεί τεχνολογία με υπολογιστική ισχύ ικανή να παραβιάσει την αξιοπιστία του δικτύου (πχ Quantum Computers), κάτι που για την ώρα είναι στη σφαίρα του Sci Fi.
    https://finance.yahoo.com/news/quantum-computing-cause-next-crypto-170601212.html#:~:text=The%20notion%20that%20a%20quantum,of%20bitcoin's%20public%20key%20cryptography.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. TMC https://metals.co/, εχει καποιος απο εασάς. Πως την βλέπετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂