Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Inmode (INMD)

InMode  .... εδώ .... εδώ ....
Διαπραγματεύεται στον Nasdaq με τον κωδικό INMD ... εδώ .... 

Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Invasix Ltd και άλλαξε το όνομά της σε InMode Ltd. το Νοέμβριο του 2017. Η InMode Ltd ιδρύθηκε το 2008 και έχει την έδρα της στο Yokneam του Ισραήλ.

Πρόκειται για μια ιατρική αισθητική εταιρεία η οποία αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται συσκευές που εκμεταλλεύονται τη νέα τεχνολογία βασισμένη σε ραδιοσυχνότητες (RF).

Η εταιρεία προσφέρει ελάχιστα επεμβατικά αισθητικά ιατρικά προϊόντα για διάφορες διαδικασίες, όπως λιποαναρρόφηση με ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος, περίγραμμα σώματος και προσώπου, και περιποιήσεις αναπνοής δέρματος. Σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται μη επεμβατικά ιατρικά αισθητικά προϊόντα που στοχεύουν σε μια σειρά διαδικασιών, όπως η μόνιμη μείωση των μαλλιών, η αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου, η μείωση των ρυτίδων, η θεραπεία της κυτταρίτιδας, η εμφάνιση και η υφή του δέρματος και οι επιφανειακές καλοήθεις αγγειακές και χρωματισμένες αλλοιώσεις .
Τα χειρουργικά εργαλεία του είναι ελάχιστα επεμβατικά και χρησιμοποιούνται κυρίως για πλαστική χειρουργική, γυναικολογία, δερματολογία, ωτορινολαρυγγολογία και οφθαλμολογία.

Η InMode Ltd. προσφέρει τα προϊόντα της απευθείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Αυστραλία και την Ινδία, καθώς και έμμεσα μέσω διανομέων σε 46 χώρες. 


Στις 14 Αυγούστου 2019 η εταιρία εισήχθη στο Nasdaq εκδίδοντας 5.000.000 μετοχές με τιμή διάθεσης 14 δολάρια ανά μετοχή.


Η εταιρία έχει 8 θυγατρικές, πλήρως ελεγχόμενες : στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στο Χόνγκ Κόνγκ, την Ιαπωνία, την Ισπανία, στο Ισραήλ, την Ινδία και στην Αυστραλία.  Επίσης έχει 2 θυγατρικές ελεγχόμενες σε ποσοστό 51%, μια στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια στην Κίνα.
Η ΙnMode πουλάει τα προϊόντα της μέσω των 10 θυγατρικών της.

To 2019 η Inmode παρουσίασε συνολικά έσοδα ύψους 156,4 εκατ. δολαρίων, αυξημένα κατά 56,1% σε σύγκριση με το 2018, όπου οι πωλήσεις ήταν 100,162 εκατ. ευρώ και τριπλάσια σε σχέση με το 2017 όταν οι πωλήσεις έκλεισαν μόλις στα 53,456 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της Ιnmode ήταν ύψους 61,1 εκατ. Δολαρίων, αυξημένα κατά 173% σε σχέση με τα 22,371 εκατ. ευρώ του 2018.
Η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων και των κερδών οφείλεται στη συνεχιζόμενη επέκταση του ομίλου στις ΗΠΑ καθώς τα διεθνή έσοδα έχουν αυξηθεί κατά 71%.


Συνεπώς τα καθαρά κέρδη του 2019, αντιστοιχούν σε 1,86 δολάρια ανά μετοχή.
Για το 2020 και προ της κρίσης του COVID 19 η διοίκηση έδινε guidance για έσοδα 190 με 198 εκατ. ευρώ. Εάν η οδηγία επαληθευθεί τότε το περιθώριο EBITDA θα κινηθεί πέριξ του 38% ... οπότε τα EBITDA αναμένεται να ανέλθουν πάνω απο 72 εκατ. εως 75 εκατ. δολάρια .

Αν λάβουμε υπόψη πως οι αποσβέσεις της εταιρίας είναι μηδενικές ενώ τα χρηματοοικονομικά έξοδα είναι θετικά τότε αναμένονται κέρδη προ φόρων στα 76 εκατ. ευρώ ήτοι 2,29 ευρώ ανά μετοχή.


Αν θεωρήσουμε πως λόγω COVID και των προβλημάτων που δημιούργησε η νόσος πως οι πωλήσεις της Inmode πέσουν κατά 30% τότε θα έχουμε πωλήσεις 2020 που θα φτάσουν στα 110 εκατ. δολάρια. Το περιθώριο EBITDA θα πέσει στο 25% συνεπώς, σε αυτό το σενάριο θα αναμένονται EBITDA της τάξης των 27 με 28 εκατ δολάρια και τα κέρδη προ φόρων πέριξ των 30 εκατ. δολαρίων , δηλαδή 0,91 ευρώ ανά μετοχή.

Η Inmode δεν έχει χρέος, αντιθέτως έχει ταμείο 193,362 εκατ. δολάρια που καλύπτουν το σύνολο των υποχρεώσεων των 38,582 εκατ. δολαρίων. Επομένως μπορεί να αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και να της περισσέψουν 154,78 εκατ. δολάρια ήτοι 4,72 δολάρια ανά μετοχή.

Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 176 εκατ. δολάρια που αναλογούν σε 5,37 δολάρια ανά μετοχή.

Η εταιρεία μέρισμα δε δίνει ... βρίσκεται σε ανάπτυξη.
.

201 σχόλια:

  1. Εμένα μου σφύριξε φιλος fund manager ξένος αυτή https://finance.yahoo.com/quote/lecn.sw?ltr=1

    Έχω ήδη πάρει σε κωδικό της γυναίκας μου αρκετές σημερα και την Παρασκευή. Για πολυυυυυυυ μακριά και σε απόδοση αλλά και σε χρόνικο ορίζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε γιατρέ! Να μπορούσα κι εγώ να πείσω τη γυναίκα μου να ανοίξει κωδικό..

      Διαγραφή
    2. Το αντικείμενο είναι γοητευτικότατο ... όποιος καταφέρει να βρει τη Super μπαταρία (βλέπε και ηλεκτρικά αυτοκίνητα) που μπορεί να αποθηκεύει όλο και περισσότερη ενέργεια και παρέχοντας μεγαλύτερη αυτονομία στα προϊόντα ... θα κυριαρχήσει.

      Όμως η λεγάμενη έχει Αποτελέσματά Εις Νέο αρνητικά.
      Accumula ted losses = -146,303 εκατ. Ελβετικά φραγκα.
      Συσσωρευμένες ζημιές δηλαδή ... που στο κλεισιμο του 2018 εφτασαν στα 146,303 εκατ φραγκα. Και οι οποίες θα μεγαλώσουν στο κλείσιμο του 2019, κσθως παράγει ζημιες.

      Στα θετικά , ότι η εταιρεία υπάρχει απο το 1904 ...

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ έχω αντίθετη λογική απ΄την δική σας. Η ανάκαμψη κάποια στιγμή του πετρελαίου είναι 100% σίγουρη. Η ευκαιρία που δίνει στις τρέχουσες στιγμές το crud προφανής. Γιατί να ξοδέψω τη ρευστότητα μου ψαρεύοντας σε θολά νερά με αμφίβολα αποτελέσματα (όπως πρόσφατα εγώ με την Delta Airlines ή λίγο παλαιότερα με την United States Steel (X) που χάνει 35% στο 2μηνο που μας την πρότειναν). Αρνούμαι μεν, εύχομαι όμως ούριο άνεμο στις επιλογές σας.

      Διαγραφή
    4. Σιγουρα στοιχηματα. Συμφωνω
      Λαρις

      Διαγραφή
    5. Κύριοι
      Το μόνο βέβαιο είναι πως θα πεθάνουμε όλοι. Όμως και εκεί δεν ξέρουμε το πότε ...

      Διαγραφή
    6. Κύριε hippy αύξηση την θέση μου σε crud.m ( Μιλάνο για να αποφεύγω τις μετατροπές σε στερλίνα)Και ότι bnp και bt άνοιξαν ψηλά...Συμφωνώ δεν χαζεύω πια σε άγνωστα και αχαρογραφητα ύδατα...

      Διαγραφή
    7. Καλημερα! Κ Hippy συμφωνω. Το εχω γραψει αλλωστε προ ημερων για το πετρελαιο κ την αναγκαια ανακαμψη του ως προπομπος δεικτης της οικονομικης δραστηριοτητας.

      Κ Τακη εχεις αντιθετη αποψη? Δηλ βλεπεις ευκαιριες τωρα για τοποθετηςση σε μεμονωμενες μετοχες με ενα πετρελαιο πτωτικο? Θελω να πω οτι, αν βλεπουμε ενα σεναριο μειωμενης παγκοσμιας ζητησης και υφεσης στο εγγυς μελλον και αρα πτωση του πετρελαιου εκ νεου στα 20 δολαρια ή κ πιο κατω (οπως αναφερουν σε αναλυσεις τους διαφορες επενδυτικες τραπεζες) τοτε τι να μιλαμε για μετοχες? Σα να ψαχνεις βελονα στ' αχυρα μου μοιαζει.
      Εκτος αν καποιος βλεπει ως σεναριο το bear market κ προσπαθει να εκμεταλλευτει τα ραλλυ ανακουφισης μεσω trading. Να φερω ενα παραδειγμα μιας κ εχουμε ασχοληθει, και οι κρουαζιερες απο τα χαμηλα της Παρασκευης μεχρι σημερα στο ανοιγμα δινουν αποδοση σχεδον 50% για τους τολμηρους. To γενικοτερο view ομως πιο ειναι για το τρεχον ετος? Αυτο εχει για μενα σημασια μιας κ θα καθορισει την πορεια των αγορων ανεξαρτητως βραχυπροθεσμων διακυμανσεων προς τη μια ή την αλλη κατευθυνση.

      Διαγραφή
    8. Φίλτατε Ανδρέα να ξεκινήσουμε από την κοινή παραδοχή πως τα μπαλόνια SP DOW DAX και όχι μόνο παραείχαν φουσκώσει και αφορμης δοθείσης θα ξεφουσκώναν. Η πλειονότητα σκέφτονταν πως λόγω προεδρικών εκλογών το Νοέμβριο με τον Α η Β τρόπο πέρα από κάποια διόρθωση το Αμέρικα θα κρατιόταν κοντά στα ψηλά του παρ' ότι τα νούμερα είχαν ταβανιασει σε θεμελιώδη και οποίους άλλους δείκτες. Αρχίσαμε λοιπόν το stock picking στο USA στρίβοντας την λεμονοκουπα να μας δώσει λίγο παραπάνω χυμό. Αυτό είναι η επιτομή του ψάχνω ψύλλους στ άχυρα. Τώρα τα πάντα από τα πιο δυνατά οχυρά κατέρρευσαν από 50%Στην καλύτερη μέχρι 70%Και βάλε. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα. Μετά αρχίσαμε να ψάχνουμε αν είναι εδώ ο πάτος και αν έχουν προεξοφλήσει τα χειρότερα οι αγορές και η παγκόσμια οικονομία βρισκόμενοι αντιμέτωποι με μία ασύμμετρη απειλή που και αυτή την στιγμή που μιλάμε οχι εμείς αλλά ούτε η παγκόσμια επιστημονική κοινοτητα μόνο με εικασίες και εάν μιλάει δηλαδή φεξε μου και γλιστρησα. Ρωτάμε λοιπόν τον Κύριο Τάκη Ανδρέα hippy Captain να προφητευσουν αν ο Βασιλιάς είναι γυμνός όσο η φουρτούνα είναι ακόμη εν εξελίξει με αβέβαιη την σφοδρότητα και διάρκεια τής. Αλήθεια έχει γίνει και μπορεί να γίνει αποτίμηση της πραγματικής ζημιάς της παγκόσμιας οικονομίας όταν και αν τραβηχτουν τα νερά? Κάτι τέτοιο κατά την ταπεινή μου άποψη θα μπορούσε να γίνει μόνον εάν γνωρίζαμε τον χρόνο παράδοσης των εμβολίων φαρμάκων και τεστ στην πλατιά παγκόσμια κοινότητα. Ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου εδώ όμως θεωρώ πως ειδικά σ αυτή την στιγμή είναι επιβεβλημένη η ρευστότητας 50% min και αυστηρή επιλογή εταιρειών που θα υπάρχουν και αύριο.Προσωπικα αυτό πρατω αυτή την στιγμή με 60%ρευστότητα που μόλις απόκτησα ξανά ρευστοποιοντας θέσεις ΣΤΟ ΧΑΑ.Μιλαω με πάσα ειλικρίνεια...

      Διαγραφή
    9. Σύντεκνε hippy έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στο χρηματιστήριο. Στο δια ταύτα στην συγκεκριμένη με μερικά χιλιάδες κομμάτια είτε θα γίνω πλούσιος σε βάθος χρόνου είτε απλά θα χάσω 7000€.

      Διαγραφή
    10. Για το πετρέλαιο. Η ανάκαμψη των τελευταίων ημερών ξεκίνησε από το tweet του ηλίθιου εξ'ΗΠΑ, στη συνέχεια ήρθε η επιβεβαίωση για το meeting του OPEC+, μετά η αναβολή για την Πέμπτη της συνάντησης από Δευτέρα αρχικά προγραμματισμένη, και το tweet του Ηλίθιου περί επιβολής δασμών στις εισαγωγές πετρελαίου!!! Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως οι ΗΠΑ είναι εξαγωγέας πλέον!!! Οπότε short covering, προσδοκία για συμφωνία στη συνάντηση, διόρθωση της υπερβολικής πτώσης, έφεραν τις τιμές εδώ που είμαστε σήμερα. Είναι νωρίς ακόμη για να κηρύξω τέλος συναγερμού στο πετρέλαιο, καθώς η μάκρο εικόνα των οικονομιών είναι ακόμη συγκεχυμένη....

      Διαγραφή
    11. Γιατρέ, φαίνεται καλή περίπτωση και το αντικείμενο γοητευτικό. Θα την ψάξω διεξοδικά.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Hippy μας ξερασανε από αεροπορικές και κρουαζιέρες...Πάμε γι αλλα..Ελπίζω Κύριε Τάκη να κρατήθηκεs ccl

      Διαγραφή
    13. Καλησπέρα , η LK μάλλον πάει για delist από τον nasdaq έχει κωδικό T.3 και είναι εκτός διαπραγμάτευσης ενώ μπορεί να περάσουν 10 μέρες για να αρχίσει να διαπραγματευτεί πάλι , μια χαρά απατεώνες είναι τα κινεζάκια μία η Φολι και τώρα άλλο ένα κελεπούρι η LK , δυστυχώς χάθηκαν πολλά χρήματα σε δαυτην ελπίζω γιατρέ να τους τα πάρεις εσύ, το παλικάρι με 1100 σκέφτομαι. Κουτσομπολιά για αυτήν στο παρακάτω νήμα https://stocktwits.com/symbol/LK

      Διαγραφή
    14. "το παλικάρι που την πρότεινε και είχε και 1100 μετοχές "

      Διαγραφή
    15. Σύντεκνε δεν παίζει delisting. Έχει ζητηθεί από την ίδια την διοίκηση της εταιρίας το πάγωμα διαπραγμάτευσης μέχρι το πόρισμα. Κάτι εγραψα προχθές για 24 Απριλίου.

      Διαγραφή
    16. Νομίζω μέχρι 5 Μαίου ... κάπου αυτή την ημερομήνια πήρε το μάτι μου.

      Γιατρέ μου θα σας κάνω ανδριάντα ... το μνημείο του αγνώστου επενδυτή.
      Μόνο που διαβάζω τα γράμματα L , K σε αγγλικά κείμενα με πιάνει μια αναγούλα.

      Εύχομαι ολόψυχα να τους τα πάρετε ...

      Διαγραφή
    17. Κύριε Τάκη μπραβο ευτυχώς έμεινες εσυ τουλάχιστον!!

      Διαγραφή
    18. Σύντεκνε Τακαρε είμαι με 1200 κομμάτια στα 11$ με τις τελευταίες. Η θα κάμω διακοπές στο Μαϊάμι η στην Λούτσα😁

      Διαγραφή
    19. Μέχρι στιγμής κινείται όπως ακριβώς σας έγραψα ότι έκαναν οι κινέζες το 2012...πρώτα διαπραγμάτευση σε pink αγορά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να πουλήσεις (εγώ έστηνα καθημερινά στο preopening τις μισές CILE μου με εντολή market και τις υπόλοιπες στο -50% αλλά δεν κατάφερα να ξεφορτωθώ ούτε μία). Μακάρι στην περίπτωση της LK να είναι διαφορετικά (αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον της).

      Διαγραφή
    20. Κύριε Βασίλη με βρίσκετε σύμφωνο 1000% για όλη την κίνηση του πετρελαίου που περιγράψατε...γι αυτό διακρατώ τη θέση μου (5000 μετοχές) και σφίγγω τα μετρητά μου. Θα αγοράσω άλλες τόσες CRUD.M εαν ξαναγράψει τα €3 (αλλά δεν θέλω). Προτιμώ και έχω κατά νου να τετραπλασιάσω την θέση όταν σπάσει τα προηγούμενα τοπικά υψηλά στα €3,80 (πάντα πριτιμώ να πυραμιδώνω αντί να ψάχνω τον πάτο)

      Διαγραφή
    21. Κύριε hippy κατ αρχήν να σας "ξεψαρωσω " :Σημειώστε πως συγχώνευση ΤΕΝΕΡΓ με ΓΕΚ είναι το ανέκδοτο του αιώνα.Τωρα όσο αφορά το crud .l το συγκεκριμένο etf παίζει για split η κάτι άλλο περίεργο? Έχω 3000 κομμάτια ακόμη..

      Διαγραφή
    22. Συγνωμη crud.m εχω. Τα υπόλοιπα θα τα πάρετε και εσείς σε m?

      Διαγραφή
    23. Έχω πουλήσει προ 15νθημέρου τη θέση μου στο πρόσφατα εκδοθέν ΟΕΔ/35 στο 102. Τα χρήματα είναι σε ευρώ οπότε γιατί να τα αλλάξω? CRUD.M, τα μυαλά στα κάγκελα (κι ελπίζω να μην μου πάρουν το σκάλπ)

      Διαγραφή
    24. Ε τώρα να σας( μας)Το σκαλπ λίγο τραβηγμένο δεν είναι?Από το σίγουρο στο διπλασιασμό του Πετρελαίου τώρα μου το κάνατε Lukin Coffee..

      Διαγραφή
    25. Trump says LK coffee kills coronavirus. 😁😁😁✌️✌️✌️

      Διαγραφή
    26. Captain είστε παλιός και έμπειρος. Ξέρετε ότι η αγορά είναι γένους θηλυκού κι επομένως άστατη. Πιστεύω 90% πως αυτή η κερδοσκοπία θα πετύχει. Πάντως είναι δρομολογημένη και πιστέψτε με σε ότι με αφορά θα την πάω τραίνο. Καμία λοξοδρόμηση.

      Νομίζω περισσότερο ενδιαφέρον έχει το ΧΑΑ μας. Πιθανολογώ ότι αύριο και περισσότερο μεθαύριο θα υπάρξει διόρθωση της πρόσφατης ανόδου του ΧΑΑ καθώς ακολουθεί 4ήμερη αποχή λόγω του καθολικού Πάσχα. Μεγάλο διάστημα για να είναι κάποιος (τρειντεράς) ανοιχτός. Μου φαίνεται επίσης λογικό ότι το σενάριο αρνητικών σχολίων (αν όχι υποβάθμισης όπως της Κύπρου απ΄την Fitch) από S&P και  DBRS την μεγάλη Παρασκευή στις 24/4 θα κρατήσει τις τιμές χαμηλά ίσως όλη τη μεγάλη εβδομάδα. Για μένα-εάν γίνει-θα είναι μια καλή ευκαιρία επιβίβασης στο ΧΑΑ. Το σενάριο είναι μακρύ, πιθανά να πέσω έξω, αλλά όπως έχω εξομολογηθεί δεν μπορώ να δουλεύω δίχως πλάνο. Σκέφτομαι λοιπόν αγορές Μεγάλη Τετάρτη-Πέμπτη. Θυμίζω τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης λήγουν 27/4 και όλοι ελπίζουμε σε κάποια χαλάρωση. Αλλά το χρηματιστήριο προεξοφλεί σωστά?

      Διαγραφή
    27. Κύριε hippy το σκεπτικό μου στις χρηματαγορές προσομοιάζει τα μέγιστα με το δικό σας μόνο που εγώ μερικές ευτυχώς λίγες φορές γίνομαι λιγάκι πιο aggresive (Το ξέρω κακή συνήθεια που μου συμβαίνει όταν έχω πάει καλά στις μεγάλες μου θέσεις).Διαφοροποιούνται ως προς τα χρονοδιαγράμματα και εστιάζω στην τιμή σε σχέση με τα θεμελιωδη τής μετοχής. Στο crub είμαι μέσα και θα το πάω μέχρι τέλους όσο και αν πάρει αν και είμαι λίγο επιφυλακτικος σχετικά με τα ETFs. Θα διπλωσω ξανά την θέση μου στο crub.m όπως θα ξαναπαιξω το uco αν μου κάνει την χάρη κοντά στα 160.Στην πρώτη φάση έφυγα νωρίς και διπλωσε στο 2μερο. Μιλάω πάντα για μικρή θέση που αν όμως προσέγγιση τα χαμηλά του ξανά τότε 😉..Επίσης κοιταζω axp αν προσεγγίσει το 72...

      Διαγραφή
    28. Θα παραμείνω σε bnp και bt και αύξηση λίγο ακόμη των θέσεων όπως και edf αν την βρω σε διόρθωση..

      Διαγραφή
    29. Κύριε ακούγοντας τον Μοσιαλο χθες βράδυ να μιλά για σταδιακή και αργή επαναφορά σε μερική κανονικότητα είμαι πολύ επιφυλακτικος για το ποσό όχι μόνο εδώ αλλά και εκτός οι αγορές έχουν η μπορεί να έχουν προεξοφλησει τα χειρότερα. Σκοπεύω ευκαιρίας δοθείσης το πολύ να μειώσω την ρευστότητα μου έως 50%.

      Διαγραφή
    30. Κύριε hippy (συμπλήρωνω την προσφωνήση..

      Διαγραφή
    31. Από την αναφορά της Alpha Bank για το Πετρέλαιο:
      Κατά την εκτίμησή μας, οι καθοδικές πιέσεις αναμένεται
      να διατηρηθούν σε βραχυπρόθεσμο ορίζονται με την τιμή
      του πετρελαίου να διαπραγματεύεται σε εύρος $18 με
      $26/βαρέλι, καθώς δεν αναμένεται ισχυρή ανοδική
      επίπτωση ούτε από την πλευρά της ζήτησης ούτε από
      την πλευρά της προσφοράς. Πιθανή ανάκαμψη της τιμής
      κατά το β΄ εξάμηνο 2020, σε περίπτωση που
      ομαλοποιηθεί η οικονομική κατάσταση και τεθούν σε
      εφαρμογή τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα κύριοι Βλέπω το αλουμίνιο να έχει κάνει διπλό πάτο οπότε θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει και έχει διάθεση να με διαφωτίσει μια άνοδο της τιμής του αλουμινίου πόσο μπορεί νά επιδράσει στα αποτελέσματα τού Μυτιληναίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω πόσο σας βοηθάει αλλά στην ετήσια οικονομική έκθεση του 2019 του Μυτιληναίου άμα πάτε σελίδα 36 γράφει:

    "Επιδράσεις των παραγόντων κινδύνου και ανάλυση ευαισθησίας
    Σχετικά με την επίδραση των παραπάνω παραγόντων στα λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου, στα Ίδια Κεφάλαια και στην καθαρή του κερδοφορία την 31η Δεκεμβρίου 2019 και 2018, έχει ως εξής:

    2019

    LME AL (Αλουμίνιο) κάθε +-50 $/t έχει επίπτωση +-50εκ σε EBITDA, καθαρά αποτελέσματα και Ίδια κεφάλαια. Το αντίστοιχο ποσό για το 2018 ήταν 0.1εκ.

    Αυτή η ανάλυση ευαισθησίας προφανώς και γίνεται υπό παραδοχές, οπότε αν κατάλαβα καλά αυτό που ψάχνεται να βρείτε στην πραγματικότητα είναι αρκετά πιο πολυσύνθετο (πχ υπάρχον hedging ktl) οπότε είναι δύσκολο κάποιος να δώσει μια αντίστοιχη εκτίμηση για το 20.

    coffeeroomboy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη εκ παραδρομής σας έγραψα ότι LME AL (Αλουμίνιο) κάθε +-50 $/t έχει επίπτωση +-50εκ σε EBITDA............

      Το σωστό είναι "Για το 2019, LME AL (Αλουμίνιο) κάθε +-50 $/t έχει επίπτωση +-8.3εκ σε EBITDA, καθαρά αποτελέσματα και Ίδια κεφάλαια."

      coffeeroomboy

      Διαγραφή
    2. Κύριε coffeeroomboy είστε απίστευτος...με όλο το θάρρος και (ελπίζω) δίχως παρεξήγηση

      https://www.youtube.com/watch?v=aqqoUx6-cio

      Διαγραφή
  4. Παπουτσάνης: Ελαβε την έγκριση των αρμόδιων αρχών και αξιοποιεί μέρος της παραγωγής της στη Ριτσώνα για την αποκλειστική παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών με χρήση οινοπνεύματος σε περιεκτικότητα 80%
    Σε μια σειρά ενεργειών υποστήριξης, για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας που βιώνει η Ελλάδα, προχωρά η εταιρεία Παπουτσάνης. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία, έχοντας λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών, αξιοποιεί μέρος της παραγωγής της υπερσύγχρονης μονάδας στη Ριτσώνα Ευβοίας, για την αποκλειστική παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών με χρήση οινοπνεύματος σε περιεκτικότητα 80% κατ' όγκον, ώστε να καλύψει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ανάγκες της χώρας. Ταυτόχρονα, όντας μία πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία, έχει δυνατότητα παραγωγής πλαστικών μπουκαλιών και πωμάτων καθώς και παραγωγής μαζών και εμφιάλωσης είτε σε μικρά είτε σε μεγάλα μπουκάλια. Ήδη η Παπουτσάνης έχει ξεκινήσει την παραγωγή για μικρά φιαλίδια, περιεκτικότητας 25 - 80 ml, προς διάθεση στο ευρύ κοινό μέσω των εμπορικών καταστημάτων ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και την παραγωγή φιαλών 300 - 1.000 ml. Η Παπουτσάνης αρχικά θα παράγει 150.000 φιαλίδια τσέπης ανά 24 ώρες επί επταήμερης βάσης ενώ στη συνέχεια και εφόσον υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, 250.000 φιαλίδια ανά 24 ώρες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών, που βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς συνθήκες τις τελευταίες εβδομάδες, η εταιρεία θα διαθέσει τα συγκεκριμένα προϊόντα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές". Επιπλέον, η Παπουτσάνης, συμβάλλοντας στις προσπάθειες που καταβάλλει το Εθνικό Κέντρο 'Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), προσφέρει 52.000 τεμάχια προϊόντων προσωπικής υγιεινής και 30.000 αλκοολούχα απολυμαντικά φιαλίδια τσέπης για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του. Παράλληλα, έχει ήδη δρομολογήσει την παροχή 30.000 περίπου επιπλέον σχετικών προϊόντων σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία και ΜΚΟ. Αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες που, εν μέσω κρίσης, αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), η Παπουτσάνης προχώρησε σε δωρεά νοσοκομειακού εξοπλισμού, αξίας 26.700 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, έχει παραδώσει στο Νοσοκομείο Ελπίς δύο διφασικούς απινιδωτές, έναν ηλεκτροκαρδιογράφο και ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, για την ενίσχυση του έργου του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου.

    © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λόγω Πάσχα καθολικών και πίεσης που βιώσαμε δικαιολογούνται αυτά που βλέπουμε ας το χαρούμε και ας ρευστοποιουμε σιγα-σιγα κάποια με κέρδη θα δούμε και άλλα επεισόδια,έχουμε 5-6 μήνες να αποφασίσουμε εν τέλει τι θα κάνουμε που έλεγε και ο κύριος Τάκης αυξάνουμε μετρητά και έχουμε και χαρτιά.Χαιρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sir Τακη σας ευχαριστώ θερμά για την CCL περίμενα και μπήκα στην τιμή των νέων χαρτιών εκεί στα 8, έχω χεστεί στο τάλληρο, αλλά καταπιέζομαι για να μην παντελονιάσω, διότι θεωρώ πως το χαρτί (ιδίως με τέτοιο κλίμα) έχει πολύ ακόμη να δώσει. Μπορεί να δώσω τα μισά, θα δείξει.
    έχει ασχοληθεί κανείς με την CARR μου άρεσαν τα θεμελιώδη διάβασα το ραπόρτο της εταιρεία είδα και την παρακάτω ανάλυση στο αγαπημένο "ψάξε το α"
    https://seekingalpha.com/article/4336179-carrier-spin-off-is-trade-of-lifetime
    όλα φαίνονται ωραία, αλλά έχουμε σημαντικό δανεισμό ο οποίος είναι όμως μακροπρόθεσμος με "earliest maturity of long-term debt is in 2023", οπότε δεν κρίνεται θέμα βιωσιμότητας.
    ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Sofia με όλο τον σεβασμό που αρμόζει στην μοναδική Κύρια του ΜΠΛΟΓΚ 50% σε 2 μέρες ενός bear market rally και καταπιέζεστε να δώσετε έστω τα μισά? Την παροιμία με το κλημα που ήτανε στραβό και το έφαγε και ο γάιδαρος προφανώς την ξέρετε η την άλλη του φευγατου η μάνα κτλ..
      Καλή τύχη από μένα..

      Διαγραφή
    2. να είστε κάλα Captain αλλά όχι και κυρία, απλά το νικ είναι ψόφια γάτα...
      για την CARR κανείς?

      Διαγραφή
    3. Με συγχωρείς μου διέφυγε το p και κάνει τη διαφορά!

      Διαγραφή
    4. Γάτε εγώ θα έκανα την εξής ερώτηση στον εαυτό μου. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις ''που αγοράζεις 1 ευρώ για 50 λεπτά''??Δηλαδή είναι undervalued ή έρχονται χειρότερα και δεν μπορώ να το εκτιμήσω? Έριξα μία ζαριά στην ρουλέτα ή είναι περισσότερα?
      Αν δεν μπορούσα να απαντήσω όσο πιο καθαρά μπορούσα θα τα έδινα.

      Διαγραφή
    5. Τελικά τα μισά φύγανε, προ ολίγου, γιατί την βλέπω να κλείνει με μονοψήφιο ποσοστό ανόδου)

      Διαγραφή
    6. k. psofia_gata αν η CARR είναι η Carrier Global Corp έχω 3 παρατηρήσεις:
      1.Το $1,16 bil είναι σημαντικός δανεισμός αν το χρωστάω εγώ κι εσείς. Με $952 mil στο ταμείο Equity $14.1 bil και EBITDA $2.82 bil δε τον λες σημαντικό, μάλλον μικρό.
      2. Έχει μεν PE ~7 αλλά με $11 bil Άυλα και Goodwill έχει PBV 4.7 άρα δε τη λες και πολύ υποτιμημένη.
      3. Αυτό που πραγματικά με προβληματίζει όμως και θα έψαχνα βαθύτερα αν ενδιαφερόμουν είναι η σχέση της με την εταιρία UTC (μητρική?). Διότι βλέπω ότι επί τρία έτη σχεδόν το σύνολο των λειτουργικών ροών μεταφέρεται μέσω των Χρηματοδοτικών σε αυτή. Ενώ έχει κέρδη ούτε Ίδια αυξάνει, ούτε μερίσματα δίνει, ούτε δανεισμό μειώνει, ούτε πολυεπενδύει.
      Μόνο μεταφέρει τα κέρδη στη UTC, τι παίζει?

      Διαγραφή
    7. Ok, τώρα κατάλαβα κάπως καλύτερα τι παίζει.
      Η μητρική UTC αποεπενδύει ενόψει ύφεσης από μια ιδιαίτερα ευαίσθητη σε υφεσιακές συνθήκες εταιρία, φορτώνοντας της παράλληλα και ~$11 bil χρέους. Έτσι η CARR μένει με $4 bil Ίδια που αφαιρώντας τα Άυλα σημαίνει $-7 bil BV και $2 bil κέρδη (λόγω των τόκων), με ερωτηματικό αν είναι διατηρήσιμα.
      Άρα στα $15 με Κεφαλαιοποίηση $14,6 bil, σα να λέμε δίνεις 146 χιλιάρικα για μια επιχείρηση που είναι μέσα 70 χιλιάρικα (δηλαδή έχει υποχρεώσεις κατά 70 χιλιάρικα περισσότερο από όσο αξίζουν τα assets της) και σου βγάζει 20 χιλιάρικα το χρόνο, με σημαντικές πιθανότητες για μειωμένα κέρδη.
      Λέει? Εγώ δε βλέπω ευκαιρία εδώ.
      Επίσης, σχετικά με το άρθρο που παραπέμπετε, όταν βλέπω τέτοιους υπερβολικούς τίτλους (the trade of a lifetime) και γενικά μια προσπάθεια σε όλο το κείμενο να δημιουργήσει στον αναγνώστη μία αίσθηση επείγοντος, προβληματίζομαι. Αυτές είναι κλασικές πρακτικές πωλητών αλλά και απατεώνων,σαν κάποιος να βιάζεται πολύ να σπρώξει.

      Διαγραφή
    8. Σας μερσώ κύριε Barren, και συμφωνώ απόλυτα όσον αφορά τους "πιασάρικους" μαρκετίστικους τίτλους.

      link για την πορεία του cov19 (Italy, France, Spain, US)
      https://aatishb.com/covidtrends/?country=Australia&country=Canada&country=China&country=France&country=Germany&country=Greece&country=India&country=Iran&country=Italy&country=Japan&country=Pakistan&country=South+Korea&country=Spain&country=Switzerland&country=US&country=United+Kingdom

      με βάση την πορεία της εξάπλωσης δικαιολογείται το ράλι που βλέπουμε διεθνώς.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους και υγεία επίσης.
    Έδωσα Φριγο σήμερα με ένα +20% και "ψιλομουαγιέναρα" στον Χαιδε,έριξα τον μ.ο. κάτω από 0.70.Θα προτιμούσα ΙΝΤΕΚ να πω την αλήθεια μου αλλά όμως πέριξ του 0.80...Και επειδή σε τέτοια χαρτιά τα αγοράζεις όταν βρεις κομμάτια,πήρα ό,τι προσφερόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις δημοσίευσε αποτελέσματα η ΕΥΠΙΚ. Εκτόξευση μεγεθών και μέρισμα 0,24€.
    Δεν φαίνεται (στο μυαλό μου τουλάχιστον) να επηρεάζεται από τον ιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έσοδα επενδύσεων +3,863 εναντι +3,437 εκ
      Κέρδη από πωλ.χρημ.στοιχείων 5,866 εκ εναντι 2,444 εκ
      Κέρδη αποτίμησης χρημ.στοιχεών +2,969 εκ έναντι -0,662

      Συνολικά +12,698 έναντι 5,880 ΤΟ 2018

      Άρα από ασφαλιστική δραστηριότητα κέρδη 22,397-12,698=9,699 εκ έναντι 15,387-5880=9,507 εκ

      Επίσης άγνωστο πως θα κλείσει η χρονιά για τα χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, άρα το 2020 δεν είναι γνωστό ακόμη!

      Διαγραφή
    2. Η καθαρή θέση πέριξ των 5 ευρώ κύριε Ξενοφών.

      Διαγραφή
    3. Σωστά κ. Βασίλη.
      5,17€ για την ακρίβεια η καθαρή θέση, ενώ η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει μέσω αγορών περίπου το 2% των μετοχών της.
      Παράλληλα το πρώτο τρίμηνο η ασφαλιστική παραγωγή της τρέχει με 10% (χαμηλότερα από το 16% που έτρεχε το πρώτο δίμηνο και λογικό).
      Το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο είναι πολύ συντηρητικα τοποθετημένο (σε σύγκριση πχ με την ΙΝΛΙ που τα κέρδη από το χαρτοφυλάκιο της είναι κολοσσιαια) οπότε δεν αναμενω τρελές αυξομειώσεις.
      Πλεον αποτελεί την μεγαλύτερη θέση στο χαρτοφυλάκιο μου και δυστυχώς δεν ενίσχυσα την θέση μου στα 3€ όπως σκεφτόμουν (κυρίως γιατί θα βαραίνει πια υπερβολικά στο χαρτοφυλάκιο μου).
      Είμαι πολύ αισιόδοξος και για την εταιρεία και για τον ασφαλιστικό κλάδο στην Ελλάδα. Ο ιός θεωρώ δεν θα πλήξει τον κλάδο, καθώς (πέραν του προφανούς οφέλους της μείωσης της κυκλοφορίας και των ατυχημάτων) στην Ελλάδα (σε αντίθεση με την Ευρώπη και τον λοιπό κοσμο) δεν θα πληρωθούν νοσηλεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία (όλοι οι νοσούντες περιθάλπονται σε δημόσια νοσοκομεία) και αποζημιώσεις (για θανάτους ή απώλεια τζίρου), καθώς δεν υπάρχει ασφαλιστική συνείδηση στην χώρα και τα σχετικά ασφαλιστηρια είναι ελάχιστα.

      Διαγραφή
    4. Μόλις έχω λίγο χρόνο θα συνεχίσω κι εγω λίγο την ανάλυση της ΕΥΠΙΚ με τα φανταστικά αποτελέσματά της.
      Πούλησα ολη τη θέση μου ΚΟΥΕΣΤ που έβγαλε αποτελέσματα by the book, πήρα την 80% απόδοση κέρδος σε 1,5 χρόνο και την αγόρασα όλη ΕΥΠΙΚ. Διπλασίασα τη θέση μου.
      Πληροφοριακά τη ΕΥΠΙΚ την έχω από τα 1,40 ευρω.

      Διαγραφή
    5. Το μέρισμα θα ειναι λίγο παραπάνω από 0,24 ευρω.
      Τη μέρα της αποκοπής , θα υπολογιστεί τι μέρισμα αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές και θα μοιραστεί στους υπόλοιπους μετόχους αναλογικά.

      Διαγραφή
    6. Πολύ σωστά κ. Χρήστο. Όπως το έχω υπολογίσει το μέρισμα θα προσαυξηθεί κατά περίπου 0,005€ ανά μετοχή.

      Διαγραφή
  9. Η ΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ P/B 0.10 ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ TIER2
    ΟΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ
    DISCOUNT ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΣ. ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ 0,70 ΣΤΟ 1 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατι όμως μου λέει ότι ξεκινάει Ελληνικό τραπεζικό ράλυ ανακούφισης.

      Διαγραφή
    2. Άρα Κύριε Τάκη μπαίνουμε για ένα εύκολο 50% ή σπεύδουμε βραδεως;;;,,
      Kill bill

      Διαγραφή
    3. Το +50% το εκαναν ηδη. Μετα τη σημερινη αποφαση για τα collateral ειναι καλυτερα τα πραγματα

      Διαγραφή
    4. Αν κρατήσει τά χαμηλά πού έχει κάνει η κίνηση της θα είναι για πολύ πολύ ψηλότερα όπως και των ελληνικών τραπεζών

      Διαγραφή
    5. Πούλησα προς το τέλος της συνεδρίασης Ετε και Αλφα.
      Μάλλον θα χάσω το επόμενο διήμερο το καλό ανοδικό στις τράπεζες.
      Δεν περίμενα να περάσουν το υψηλό που κάνανε στις 31/3 Τώρα ίσως να πάνε πολύ παραπάνω.

      Διαγραφή
  10. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ P/B 0.23,ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ MANAGEMENT,Ο ΚΑΝΑΔΟΣ
    WATSA ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,ΕΙΝΑΙ Η EUROBANK. TO 2021 EINAI H MONH ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΕΡΔΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ PIMCO ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ UPSIDE KAI EINAI H ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ. ΕΥΚΟΛΑ ΣΙΝ 30 PCT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σε όλους, κε Hippy ειναι εύκολο το ticker του crude στο οποίο αναφέρεστε.
    Αν κάποιος φίλος θέλει να σχολιάσει για το eurogroup και πιθανά άμεσα αποτελέσματα όσον αφορά τις Τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Crud.l στο Λονδίνο σε λίρα και crud.m στο Μιλάνο σε Ευρώ Φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Crud.l στο Λονδίνο σε Δολάρια και crud.m στο Μιλάνο σε Ευρώ

      Διαγραφή
    2. Κύριε hippy ποιά η γνώμη σας για etf στην αμερική που παρακολουθούν την απόδοση του wti crude. Συγκεκριμένα τοποθετήθξκα στο etf με κωδικό UCO. Στα 2 δολλάρια είναι ένα σχετικά´ ασφαλές στοίχημα πιστεύω. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Κύριε theodukati είχα αγοράσει uco στα 1.55 την πριν 10 μέρες όταν το crud ήταν στα 20 δολάρια και βιαστηκα να βγω με αποτέλεσμα να χάσω το μέγιστο της απόδοσης που διπλωσε τιμή. Το συγκεκριμένο έχει πολλαπλασιαστη ×2 οπότε είναι πιο επιθετική τοποθέτηση..
      Το περιμένω στο 1.60 -1.70 να πάρω το 50% της θέσης μου.

      Διαγραφή
    4. Το συγκεκριμένο δεν το πολυεμπιστευομαι καθ ότι έχει κάνει ένα split και 2 reverse split και εδώ στα χαμηλά με πρόβληματιζει για να πάρω μεγάλη θέση σε σχέση με το crud.m

      Διαγραφή
    5. Απ΄όσο ξέρω οι ιδιώτες δεν μπορούμε ν΄αγοράσουμε λόγω Mifid II...σίγουρα δεν μπορώ εγώ...όταν μάλιστα ξεκίνησαν οι περιορισμοί είχα θέση στο ασήμι (SLV)...δεν με υποχρέωναν να πουλήσω αλλά δεν μπορούσα να προσθέσω οπότε αναγκάστηκα να συνεχίσω την κερδοσκοπία με (SLVR) στο Λονδίνο επίσης όμως σε δολάρια

      Διαγραφή
    6. Κύριε hippy φίλος μου που είναι με την Ελληνοαμερικανική αγοράζει κανονικά uco καθώς και η merit νομίζω...

      Διαγραφή
    7. To UCO που αναφέρετε εμένα δεν με αφήνει η πλατφόρμα της ΙΒ να το αγοράσω...φαντάζομαι ότι αν το ψάξω από άλλη πλατφόρμα θα βρω την άκρη αφού βολεύομαι όμως με το CRUD δεν μπαίνω στη διαδικασία

      Διαγραφή
    8. Οκ απλά κάποιος που δεν έχει η δεν θέλει να δεσμεύσει πολύ ρευστότητα το προτιμά λόγω πολλαπλασιαστη με τις ανάλογες συνέπειες φυσικά..

      Διαγραφή
    9. Να υποθέσω ότι ενισχυσατε λίγο crud.m εδώ στο 3.30?Εγώ είμαι στο 3.10.

      Διαγραφή
  13. Μάλλον έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες το τραπεζικό ράλι...Πιστεύω ότι σχεδόν όλες οι τράπεζες θέλουν reverse split. Πρώτη πρώτη η Eurobank διά 4, γιατί νομίζω έχει γίνει αρκετά δυσκίνητη, μετά η Άλφα διά 2,η ΑΤΤ διά 3...ίσως και η Εθνική... Η Πειραιώς είναι εντάξει...Τι λέτε κύριε Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σήμερα αξίζει για ένα γρήγορο στις τράπεζες ; Με ποια θα κάνατε trading ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πρώτη φάση Αλφα (για να κοιμάσαι και πιο ήσυχος) και σε 2η φάση Ευρωβ που κάθε ετος απο το 2016 και μετα παίζει στο range 0.35 με 0,5 ως 1.

      Όχι μονο για trade, αλλά και για κατι παραπάνω.

      Διαγραφή
    2. Προσωπικα σημερα το πρωι πηρα Eurob. Η Αλφα ειναι η πιο συντηρητικη σε κινηση προς τα πανω θεωρω. Την εχω παιξει αρκετες φορες κυριως μεσω συμβολαιων. Την καλυτερη εικονα απο τα χαμηλα παρουσιαζει η ΕΤΕ (αληθεια γιατι αραγε??). Η Πειρ ειναι η πιο "τζογαδορικη" ως γνωστον και η μονη βεβαια που δεν προσεγγισε, απο τις 4, τα προηγουμενα χαμηλα απο τις αρχες του 2019.

      Διαγραφή
    3. είδατε τι ωραίο είναι το μαγαζάκι μας.Αν είχατε αγοράσει 7-8 μετοχές απο την δεκάδα που είχε γραφεί εδω θα είχατε 20-30% πάνω .Εγω΄όπως είχα γράψει είχα τιμήσει πολλές,μυτιλ οπαπ,σπεισ,κεκρ,ελλακτ,εβρο.κορδε κα Είπαμε καλύτερη τραπεζα ευρωβ με grivalia μέσα στα 0.33-0,39 είδα καλα πακέτα

      Διαγραφή
    4. Κι εγώ πήρα σήμερα εθνική στο 1.27 για το λόγο ότι παρουσιάζει τη καλύτερη εικόνα κύριε Ανδρέα όπως είπατε.

      Διαγραφή
    5. Αυτή η ευαθ δεν μπορώ να καταλάβω ???? στον γύψο ακινησία- αλλά το έφαγε ενα 30% κάτω στην πτώση του κορονοιου.Υπομονή ας αναμένω τουλάχιστον το μέρισμα

      Διαγραφή
    6. Είδε ο μαριδαιος καλά πακέτα στην ευρωβ...Μήπως είδε και πριν 2 μήνες 5 πακέτα 180 εκ τεμαχίων συνολικα πάνω από 0.85?Τράπεζες μόνο για τρειντινγκ....

      Διαγραφή
    7. Θα συμφωνήσω με τον προφήτη...με την δυνατή μνήμη εκτός των άλλων.

      Διαγραφή
    8. Στις ''εμπλουτισμένες'' επιλογές του 2020 που έχουν φτάσει στις 10, θα τολμήσω την κουζουλάδα.

      Θα προσθέσω την ΑΛΦΑ με σημερινό κλείσιμο 0,7206.

      Διαγραφή
    9. Εκεί που δεν βρίσκαμε επιλογές, τώρα θα παίξουμε και τα ζόμπι...μαζί σας Κύριε Τάκη
      Σε τι επενδυτικό οριζοντα προσβλεπετε ;;;;
      Kill bill

      Διαγραφή
    10. Ηθελα και να κατεχα ηντα ντουχιουντιζεις μπρε Τακαρε.

      Διαγραφή
    11. Από το να παίξεις καζίνο, που έχει ξεσκιστεί η τηλεόραση να διαφημίζει, καλύτερα να πάρεις Άλφα. Λίγα όμως...

      Διαγραφή
    12. Κύριε Bill η αγορά βλέπει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυτή την ώρα που μπορεί να μεγαλώσουν λίγο ακόμη λόγω lock down ... ακόμη όμως δεν αντιλαμβάνεται την ποσοτική χαλάρωση που ανακοινώθηκε.

      Νομίζω ότι έχουμε κάποια καλά περιθώρια. Αν βγάλει γρήγορα κέρδη θα τη σκοτώσω ... θα δούμε!!

      Διαγραφή
    13. Ο Ελλάκτωρας έκανε το ψοφίμι, αλλά σήμερα ξεπετάχτηκε ...

      Διαγραφή
    14. Παντού σήμερα ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΙΚΑ πράγματα διαβάζω για τράπεζες ... καλά ο Λεωτσάκος το μηδένισε τελείως, όπως πάντα.

      Μόνο αυτό βρήκα bullish.
      https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2016787/ti-apokalypse-h-alpha-bank-se-ependytes-ths-jp-mor.html

      Διαγραφή
    15. Κύριε Τάκη από κουζουλαδες άλλο τίποτα εγώ είχα μέσα ξεχασμενη εντολή gtc 4000 UCO στα 2.10 (ειναι με πολλαπλασιαστη 2)Και με βρήκε κατακουτελα.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Τάκη εδώ αναστήθηκε σημερα ο Αλουμινατος μου και δεν το πίστευα στα μάτια μου όταν τον είδα 20%πανω. Ο Ελλακτωρ δεν θα ζωντανευε?

      Διαγραφή
    17. Kυριε Τακη μια ερωτηση..και θα το θεσω "μπακαλικα"...

      Αφου ολες οι τραπεζες μαζι πηγαν στον κουβα τωρα με την πτωση και δεν υπηρξε διαφοροποιηση. Γιατι αφου το αποφασισατε δεν επιλεξατε μια απο τις αλλες 3 που εχουν και πιο επιθετικη συμπεριφορα στην ανοδο? Οπως ειπα κ παραπανω μου εκανε πχ εντυπωση οτι η Πειραιως που ολοι βριζουν λιγο πολυ ηταν η μονη που δεν προσεγγισε τα προσφατα χαμηλα..

      Διαγραφή
    18. Αισθάνομαι πιο σίγουρος κύριε Ανδρέα ... νομίζω ότι είναι σε καλή κατάσταση και τη γουστάρει και η JP Morgan!!
      Κατά τα άλλα ... έχετε δίκιο. Όλες μαζί πάνε απο τα χαμηλά τους. Την ίδια απόδοση έχουν μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    19. Ok k. Τακη! Για τη συγκεκριμενη εγω αυτο που ξερω ειναι οτι τη γουσταρει κ τη στηριζει ενεργα η HSBC καιρο τωρα. Απλα γενικα εχω διαπιστωσει οτι υστερει, μιας κ εχω ασχοληθει παλιοτερα μαζι της μεσω συμβολαιων κυριως. Νομιζω οτι αν τελικα παιξει παλι ο κλαδος, οπως φαινεται, αυτη που βριζουμε θα υπεραποδωσει κ παλι αν κ εγω σημερα πηρα σε πρωτη φαση ΕΥΡΩΒ οπως προανεφερα.

      Διαγραφή
    20. Και γιατί όχι μια bnp? και αυτή στο - 40% απο την αρχή της χρονιάς είναι και μάλιστα με μερισματικη αποδοση 12?

      Διαγραφή
    21. uso για πετρελαιο ?
      απο winbank piraeus αφηνει αγορες

      Διαγραφή
  15. Και.. Νομιζω.. Ότι.. Η.. Euro bank. Θα.. Δώση. Καλη.. Απόδοση. Από. Τα 0,3801

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κ. Βασίλη σχετικά με το πετρέλαιο, μην είστε σίγουρος για τα περί ηλιθιότητας του Trump ούτε βέβαια ότι κινείται μόνος.
    Μπορεί οι ΗΠΑ να έχουν ισοσκελίσει το ενεργειακό τους ισοζύγιο, όμως απέναντι σε χώρες όπως η Ρωσία και τις χώρες του OPEC είναι καθαρά εισαγωγείς.
    Αν όντως επέβαλλε δασμούς σε αυτές τις χώρες, πιστεύετε ότι θα είχε αντίποινα από τους ενεργειακούς "πελάτες" του που είναι κυρίως χώρες της Λατ. Αμερικής και της Ευρώπης?
    Επίσης είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, αν οι νομισματικές και δημοσιονομικές παρεμβάσεις που φαίνεται πως θα είναι επικές οδηγήσουν σε γρήγορη ανάκαμψη της ζήτησης, οι χώρες που τώρα ματώνουν διαγωνιζόμενες ποια θα αυξήσει περισσότερο την παραγωγή να ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία εκτοξεύοντας τις τιμές. Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ δε μπορούν να ρισκάρουν την κατάρρευση ούτε την υστέρηση της πετρελαϊκής του βιομηχανίας, γι' αυτό και την προστατεύουν σθεναρά.
    Πιστεύω πως ο πρόεδρας ούτε ηλίθιος είναι και φυσικά δεν παίρνει μόνος τις αποφάσεις, παρότι αρέσκεται να το παίζει one man show.
    Μην ξεχνάμε ότι είναι ο alpha γορίλλας της γειτονιάς και, παρόλο που θα ήταν εποικοδομητικό να είναι ελαφρώς πιο συγκαταβατικός, θα ήταν παράλογο να υποχωρεί αμαχητί στις προκλήσεις του κάθε beta, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μένα συνεχίζει και αποτελεί τραγική φιγούρα-καρικατούρα. Αν θέλει να ανακάμψει η τιμή του πετρελαίου, ως εξαγωγέας πλέον, πρέπει να μειώσει την παραγωγή στον κόλπο του Μεξικού και τα πηγάδια να μειώσουν παραγωγή επίσης (εκεί νομοτελειακά θα κλείσουν αρκετά λόγω της χαμηλής τιμής και ζήτησης ας μην ξεχνάμε). Όλα τα άλλα θα θεωρώ ως απλά σαχλαμάρες, ενός τραγικού ανθρώπου. Το καινούργιο που έκανε με τον ΠΟΥ φαντάζομαι το διαβάσατε; Αυτά που έλεγε για τον ιό θαρρώ επίσης τα θυμόμαστε....Τραγικοί ηγέτες σε δύσκολες στιγμές της ανθρωπότητας. Δικτάτορες (Ρωσία, Κίνα, Τουρκία) - IQ barbecue (ΗΠΑ, UK) - Δήμος Σταρένιος (Βόρεια Ευρώπη) - λαικιστές (νότια Ευρώπη - εμείς ευτυχώς τους στείλαμε). Και άντε να το κλείσω, σήμερα μετά από πολλάααααααααααααααα χρόνια πρώτο trade σε τράπεζες. Αγορά Eurobank στο 0,38 - τιμή στόχος 0,48-0,50 εντός του Απριλίου.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δε διαβάσατε καθόλου το σκεπτικό μου.
      Εν πάσει περιπτώσει, δε θα κάνω το συνήγορο του πρόεδρα, αλλά θεωρώ ότι οι πολιτικοί κρίνονται από τα αποτελέσματα που παράγουν για τη χώρα τους, όχι από το αν μας είναι συμπαθείς ως χαρακτήρες. Ο Ομπάμα πχ ήταν συμπαθέστατος, έγχρωμος, με χιούμορ και χαριτωμένο ζευγαράκι με το Μισελάκι, ότι έπρεπε δηλαδή για τα ενοχικά των αμερικάνων μετά τον ανεκδιήγητο Bush Jr. Βέβαια μετά από 2 θητείες κατάντησε τις ΗΠΑ καρπαζοεισπράκτορα του κάθε τυχάρπαστου.
      Το αποτέλεσμα θα δείξει την ορθότητα η μη των χειρισμών.

      Διαγραφή
    3. Το διάβασα και είναι απόλυτα σεβαστή η άποψη σας. Και να συμφωνώ το αποτέλεσμα θα δείξει!

      Διαγραφή
    4. "Μας τα πήρανε τα χαρτιά πατριώτες", για την PBF Energy μιλάω.
      Κύριε Barren εσείς πρέπει να είχατε φορτώσει μερικά. Τώρα μόνο σε πισωγύρισμα ή αλλιώς CRUD.MI.

      Διαγραφή
    5. 30% αυτών που θέλω έχω πάρει στα $6. Αν σήμερα γυρίσει άμεσα κάτω θα πάρω άλλο 30% περί το $6,5 και τα υπόλοιπα θα περιμένω λίγο, ή από $5 και κάτω, ή πιο ψηλά ανάλογα με την τεχνική εικόνα.
      Αλλά προς τι το άγχος? Και μόνο μια νορμάλ τεχνική αντίδραση μπορεί να την πάει έως τα $14,5 , υπάρχει ακόμα πολύ upside. Υπάρχει βέβαια ενδεχομένως και αρκετό downside, αλλά εδώ με καθησυχάζουν τα θεμελιώδη οπότε παρακαλάω να τη δω περί τα $4.
      Κάτω από $14 δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσω, αν και όποτε θέλει ο Mr Market από 14 και άνω.

      Διαγραφή
    6. κύριε ευρωβλάχο
      δείτε λίγο τι γίνεται από insiders στην Pbf energy
      https://simplywall.st/stocks/us/energy/nyse-pbf/pbf-energy#ownership_summary

      η Inversora Carso, S.A. de C.V. ψώνισε στις 03 Apr 20 $1,104,945 150,000τμχ στα US$7.37.
      λογικά έχει πολύ ψωμί η πρόταση του κύριου Barren.

      Διαγραφή
    7. Αγορά PBF Energy στα 7,85 το 50%. Τα υπόλοιπα μόνο αν ξαναπιάσει τα προηγούμενα χαμηλά.
      Έχω πειστεί για την ευκαιρία όσον αφορά τα θεμελιώδη αλλά ζορίστηκα να πάρω την απόφαση να αγοράσω στο +10% μια μετοχή που έχει φύγει 40% από τα τοπικά χαμηλά. Βλέπετε έχουμε συνηθίσει να πιάνουμε το μαχαίρι όταν πέφτει και μας φαίνεται περίεργο.
      Τεχνικά όμως στο ημερήσιο έχει σχηματίσει W και είναι στο όριο για διάσπαση ή μη.
      Το εβδομαδιαίο μου άρεσε πολύ περισσότερο γιατί είναι υπερπουλημένη με σημάδια αντιστροφής.
      Είμαι σωστός? Δεν γνωρίζω. Αν δεν είμαι θα το πιω με το ζουμάκι μου!

      Διαγραφή
    8. Και όπως πάντα με το που αγόρασα 20 λεπτά κάτω και έχει ο θεός!
      Μου αρέσει που ανέβασα την εντολή 10 λεπτά για να μπορέσω να τα πάρω.
      Αλλά τι το ψυρίζω τώρα, εδώ δεν αγόρασα στα 5,5 στα 6,5 στα 7,3. Τα 20 λεπτά με μάραναν?

      Διαγραφή
    9. Κύριε Ευρωβλάχε δεν νομίζω ότι θα χάσετε.

      Και εγώ θα την κάνω την κουζουλάδα με δαύτη.
      Στη διόρθωση της, όποτε γίνει αυτή, θα βάλω τα δολάρια που μου απέμειναν απο το LK ... και θα τα αφήσω εως ότου δω το Χ6 για να βγάλω τη ζημιά απο τη Κινεζα!! ... ας βγάλω και ένα μικρό κέρδος.

      Δεν ξέρω αν είμαι σωστός αλλά αυτό θα κάνω .... θα την μελετήσω, όσο μπορώ σε βάθος, στο 4ημερο που θα είναι κλειστά οι αγορές, μαζί με κάτι άλλες που μου έχουν στείλει, απο διάφορες αγορές και αυτό θα πράξω ...

      Διαγραφή
    10. Εγώ την έκαμα την κουζουλαδα μου το απόγευμα στο uco 4000 στα 2.10 και η νεκροψία θα δείξει...

      Διαγραφή
    11. Τι είναι αυτό καπετάνιο μου;
      Πετρέλαιο παίζεις εδώ;
      Γιατί τέτοια πτώση;

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη μου ETF πετρελαίου long Χ2.Είχα πάρει πριν 10 μέρες στο 1.55 και τους τα φορτωσα στο 1.75 την ίδια μέρα και νόμισα ότι τους έπιασε κωτσους και σε 2 μέρες πήγε 3 δολάρια. Βουρλιστικα και έβαλα στο 2.10 και με βρήκε σήμερα στο σταυρό. Για την ώρα μου βγαίνει...

      Διαγραφή
    13. Αμοιβαίο είναι που παίζει το πετρέλαιο;
      Βλέπω λένε ότι παίζε Χ2 το πετρέλαιο.

      Δηλαδή αν το πετρέλαιο αυξηθεί κατά 100%, αυτό θα πάει 200% πάνω;
      Στην πτώση του πετρελαίου βλέπω διαλύεται ... στην άνοδο όμως δεν βλέπω να συγκινείται.

      Διαγραφή
    14. Η ερώτηση απλή ... αν διπλασιάσει το πετρέλαιο ... αυτό τι τιμή θα έχει;

      Διαγραφή
    15. Ακριβώς έτσι πάει και πάνω και κάτω. Την κάνει adjust την τιμή μια χαρά το πάει στο τέλος..

      Διαγραφή
    16. Έτσι όπως το βλέπω ... στον διπλασιασμό του πετρελαίου αυτό θα δεκαπλασιάσει.
      Βάσει ποιου τύπου παίζει και τι έχουν αγορασμένο ... για να δίνουν αυτές τις τιμές;

      Διαγραφή
    17. Αυτό 7 Ιανουαρίου είχε 21 δολάρια.Ειλικρινα δεν ξέρω έψαχνε etf πετρέλαιου σε δολάρια και βρηκα αυτό. Έχω και crud.m αλλά αυτό πάει by the book. Tο uco είναι πύραυλος με εκρηκτικά 😉

      Διαγραφή
    18. Αν επιτρέπετε ... και γιατί το πουλήσατε;
      Δεν πιστεύετε ότι είναι θέμα χρόνου να πάει το πετρέλαιο στα 50;
      Αυτό θα είναι σίγουρα 24.

      Ρωτώ για να καταλάβω πως παίζει ... έχει τα χαρακτηριστικά μετοχής ή έχει προθεσμία και ημερομηνία λήξης αν αγοράσεις 1000 (ας πούμε) UCO;

      Διαγραφή
    19. Ρωτάω γιατί μου αρέσει ... αν παίζει σαν μετοχή, μου αρέσει πολύ.
      Θα το ψάξω.

      Διαγραφή
    20. Να ρωτάει ένας Αμερικάνος (την ιδια απορία έχω και εγώ)

      Can someone please explain, how this fund works? It claims to mimic oil at double the rate, but when oil goes down let's say 5% then this is going down 15 to 18 % while oil comes up 5% it only gives back 2%. How many shares this fund has? or is it a big scam to take people money as there is very little transparency. Thank you.

      Διαγραφή
    21. Όχι παίζει ακριβώς σαν μετοχή δεν υπάρχει λήξη.4000 που πήρε είναι σαν να έχω 4000 μετοχές. Το πούλησα γιατί είχα πάρει στο 2.75 crud.m 4000 τεμάχια την ίδια μέρα και είχα τινάξει την ρευστότητα μου στον αέρα .Και έμεινα με τα crud.m που πήγαν 30% πανω μέχρι το 3.90. Με το γύρισμα του crud γύρισαν όλα πίσω και ξαναφορτωσα σήμερα...

      Διαγραφή
    22. Δεν έχει άδικο ο Αμερικανός σας είπα ότι είναι κουζουλαδα. Το crud m είναι to the point. Απλά το uco εδώ είναι σχετικά Safe.

      Διαγραφή
    23. Πάντως από τα 20 δολάρια του Πετρελαίου στα 27.80 έδωσε διπλή τιμή πήγε 3 δολάρια σε 2 μέρες..

      Διαγραφή
    24. Κύριε Τάκη δείτε το και πείτε μου....


      Διαγραφή
    25. https://www.proshares.com/funds/uco_daily_holdings.html

      Δεν είναι long term όσον αφορά διακράτηση, καθώς με τα roll over στα futures που κάνει, δεν ακολουυ ανάλογα την κίνηση....

      Διαγραφή
    26. Εν ολίγοις ενδείκνυται όταν βλέπεις γρήγορη κίνηση στο πετρέλαιο, διαφορετικά σε βάθος χρόνου μπορεί το πετρέλαιο να διπλώσει αλλά εσύ όχι!! Θυμάμαι κάποια στιγμή είχα αγοράσει long vix x3 και σχεδόν μηδένισε ενώ ο vix έπαιζε σε ένα range.

      Διαγραφή
    27. Για ETFs με πολλαπλασιαστή είχαμε ξανασυζητήσει εδώ μέσα, αν δεν κάνω λάθος με τον κ. Ξενοφώντα. Είχαμε πει ότι είναι καταστροφικά προϊόντα για διακράτηση! Είναι μόνο για γρήγορες κινήσεις (ενδοσυνεδριακά ή το πολύ μια δύο μέρες). Είχα γράψει ότι στο παρελθόν είχα πάρει μεγάλες ζημιές σε αντίστοιχα ETFs του χρυσού (λόγω διακράτησης), παρότι προέβλεπα σωστά την κίνηση της τιμής του χρυσού.

      Διαγραφή
    28. Προσοχή κύριοι! Το συγκεκριμένο είναι μοχλευμένο και αναζητά την ημερήσια απόδοση του πετρελαίου ×2. Για να το πετύχει αυτό επενδύει σε διάφορα παράγωγα futures, options κτλ αλλά όχι σε καθαυτό προϊόντα πετρελαίου.

      Μακροπρόθεσμα δεν πετυχαίνει το ×2 και δίνω ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι το υποκείμενο προϊόν κάνει τη μία μέρα -10% και την άλλη +10%. Ένα απλό ETF χωρίς μόχλευση με τιμή 10 ευρώ θα πάει τη μία μέρα στα 9 και την επόμενη στα 9,9. Ένα μοχλευμένο ×2 ETF με τιμή 10 ευρώ θα πάει την πρώτη μέρα στα 8 και τη δεύτερη στα 9,6. Δηλαδή το υποκείμενο θα πέσει 1% και το μοχλευμένο 4%. Δεν ακολουθεί δηλαδή μακροχρόνια την κίνηση του υποκείμενου προϊόντος. Γενικώς αποδίδει καλύτερα σε short term. Αντίθετα, τα μη μοχλευμένα δεν έχουν αυτόν τον κίνδυνο και αποδίδουν ακριβώς την κίνηση.

      Επίσης, όπως έχει επισημάνει ο κύριος hippy δεν μπορούμε να το αγοράσουμε από Ευρώπη, αν και κάποιοι ανέφεραν ότι μπόρεσαν.
      Γενικότερα δεν πρέπει να ξανοιγόμαστε με τα ETF γιατί δεν τα γνωρίζουμε καλά.

      Διαγραφή
    29. Α μ' εσάς το είχα συζητήσει κ. Ευρωβλάχε.
      Κ. Τάκη και λοιποί ενδιαφερόμενοι κοιτάξτε αυτό:
      https://www.investopedia.com/articles/investing/092115/how-day-trade-using-leveraged-etfs.asp?utm_campaign=quote-yahoo&utm_source=yahoo&utm_medium=referral&yptr=yahoo

      Διαγραφή
    30. Σχετικα με το UCO παραθετω παρακατω τα χαρακτηριστικα του προιοντος. Οπως τονιζεται δεν ενδεικνειται για διακραταση μεσο-μακροπροθεσμη παρα για βραχυπροθεσμες/ακομα κ μες τη μερα κινησεις (οπως ειπε κ ο κ. Βασιλης).
      Οφειλεται δε σε αυτο που στα παραγωγα ονομαζεται contango. Δινω εναν ορισμο στα αγγλικα=

      Contango is when the futures price is above the expected future spot price. Because the futures price must converge on the expected future spot price, contango implies futures prices are falling over time as new information brings them into line with the expected future spot price). Παραθετω παρακατω τα χαρακτηριστικα του προιοντος καθως κ μια παραπομπη που εξηγει πως λειτουργει το φαινομενο αυτο κ γιατι τετοια προιοντα δεν ενδεικνυται για μακροπροθεσμες θεσεις.

      This ETF offers 2x daily leverage to an index that consists of crude oil futures contracts, making UCO a powerful tool for expressing a bullish outlook on energy prices. It should be noted that the daily reset feature combined with the explicit leverage in this ETF make UCO inappropriate for investors without the ability or willingness to monitor this position on a regular (daily) basis. Moreover, investors should note that the underlying index consists of oil futures contracts, and as such, this fund won't always move in unison with spot oil prices. For sophisticated investors with a fair amount of tolerance for risk and volatility, this ETF can be a very powerful tool. But UCO shouldn't ever be found in a long-term, buy-and-hold portfolio; it's simply too risky, and the nuances of this fund make it likely to lose money over the long run regardless of changes in spot oil prices, thanks to the damaging impact of contango.

      https://www.investopedia.com/articles/07/contango_backwardation.asp#citation-3

      Με απλα λογια δεν κανει το προιον για καποιον που νομιζει απλοικα οτι αν ανεβει το υποκειμενο προιον (στη συγκεκριμενη περιπτωση το πετρελαιο) χ%, μεσω αυτου του προιοντος θα εχει αποδοση 2χ%.

      Γι αυτο το λογο ειχα προαναφερει σε σχολιο στο προηγουμενο thread προν την ανοδο του πετρελαιου οταν ηταν στα 20 δολαρια οτι προτεινω το CRUD ως επενδυση σχετικα ασφαλη.

      Αυτα..

      Διαγραφή
    31. Οκ Κύριοι σεβαστό με πείσατε φεύγουν και μένω με crud.m.Mille MERCI...

      Διαγραφή
    32. https://www.investopedia.com/articles/investing/092115/how-day-trade-using-leveraged-etfs.asp?utm_campaign=quote-yahoo&utm_source=yahoo&utm_medium=referral&yptr=yahoo
      Εδώ τα αναφέρει όλα εν συντομία και με ουσία πιστεύω.

      Διαγραφή
    33. https://www.investopedia.com/articles/financial-advisors/082515/why-leveraged-etfs-are-not-longterm-bet.asp
      Κι άλλο με το ίδιο θέμα

      Διαγραφή
    34. Να κανω κ λιγο χιουμορ...
      Διαβαζοντας κ παλι περι παραγωγων (μιας κ υπηρχε η ερωτηση για το UCO), συζητωντας και αναλυοντας ως εκ τουτου θεματα περιπλοκα, ειδικα οσον αφορα "πονταρισματα" σε προιοντα (οπως το πετρελαιο) μιας κ αυτα λειτουργουν λιγο διαφορετικα απο τα προθεσμιακα συμβολαια σε μετοχες ή δεικτες, καθως επιρεαζονται απο περισσοτερου παραγοντες:

      Απορω ειλικρινα πως τα καταφεραμε και μας επιασαν ΤΟΣΟ ΚΟΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ οι σχιστοματηδες με τους... φρεντο καπουτσινο!!

      Διαγραφή
    35. Here is one roadmap for a sustainable global production agreement between OPEC+ and U.S. regulators. This agreement does not refer to only cuts in the short-term (as discussed above). It provides a framework for future coordination between the oil producers and is guided by game-theory dynamics (refer to Figure-1 on prices and payouts):

      1. Agreement to be made between OPEC, Russia, and representatives of the U.S. state government who have the authority to impose oil quotas. This would likely include regulators from key oil-producing states like Texas, North Dakota, etc. The more the merrier.

      2. The duration of the agreement will be three to five years. The agreement to impose cuts on U.S. (beyond economic/logistics-related cuts) would start from April 2020 or whenever global oil demand reaches 95% of 2019 levels (representing “normal” oil world), whichever is later.

      3. Until the time that cuts are triggered, USA oil rates would be dictated by involuntary economic and logistics-based shutdowns. During this interim period, OPEC+ would start ramping up oil rates as necessary to match rising demand with two key aims: maintain global storage at non-distress levels and prices within the $30-$40.

      4. Once the conditions in #2 are reached, U.S. production would need to be ramped down (through state quotas) to around 10 million bpd from 13 million bpd (2019 levels) with compliance against quarterly averaged rates.

      5. As demand requires more or fewer barrels, OPEC+ would assume 80% share and the U.S. 20% of the change, in line with each party’s respective share of overall global supplies.

      6. Year 2021+ real prices should be maintained in the $50-$60 levels, as evaluated on a quarterly average.

      While the above may seem very simplistic and over-optimistic, global oil players are more willing than they have been in a long time to accepts some sort of supply structure that limits volatility. This would facilitate sustainable investment in oil exploration and production, as well as steady revenues for both governments and private enterprises.

      By Amad Shaikh for Oilprice.com

      Διαγραφή
    36. Κύριε Ανδρέα-επειδή το αναφέρατε-θα είχε αξία να μάθουμε πόσο είναι το contago μεταξύ prompt και επόμενου μήνα στο UCO.

      Παλαιότερα, το 2011, "έπαιζα" το UNG που τότε έκανε πράξεις γύρω στα $7. Είχε 90% contago ιστορικά μεταξύ prompt και επόμενου μήνα που αν προσθέταμε και το κόστος των rollovers, η τιμή μαθηματικά πήγαινε προς το 0 μεσοπρόθεσμα και σε reverse split. Έμοιαζε καλό sort παιχνίδι αλλά δεν ταίριαζε στο χαρακτήρα μου καθώς όποτε έκανε γρήγορη κίνηση πάνω το NatGas (και το έκανε συχνά) έπρεπε να προλάβεις να βγεις γρήγορα για να σώσεις τις σωβράκες σου λόγω της μόχλευσης (επιπλέον η ΙΒ χρέωνε έξοδα στις sort θέσεις). Οπότε το παράτησα.

      Δεν ξέρω βέβαια εάν και τι ισχύει για το contago στο UCO.

      Διαγραφή
  17. Ακόμα μία Κινέζα που μαγείρεψε

    Chinese video streaming giant iQiyi accused of fraud, company says report contains ‘misleading conclusions’

    Chinese video streaming site iQiyi has been accused of fraud and inflating its financial numbers by Wolfpack Research.
    The research firm alleges iQiyi, which is majority owned by Chinese search giant Baidu, overstated revenue for 2019 through a number of means.
    iQiyi said Wolfpack’s report “contains numerous errors, unsubstantiated statements and misleading conclusions.”
    Muddy Waters assisted Wolfpack in the research, and both firms said they took short positions against iQiyi, betting against the stock in light of their findings.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή μάλιστα είναι πολυ μεγαλύτερη εταιρία απο την LK και στον κλάδο της εκπαίδευσης και μάλιστα είχε ευνοηθεί με το lockdown αφου συνέχιζε μαθήματα online

      Η προσπάθεια να κερδίσουμε από δαύτες μου θυμίζει κάποια χαζά ανέκδοτα που λέγαμε πιτσιρικάδες

      "Παππού είναι μακριά η Κίνα?"

      "Σκάσε και κολύμπα"

      TAL Education Dives As It Becomes Latest China Stock To Report Sales Fraud
      2020-04-07 21:39:57.862 GMT

      MICHAEL LARKIN

      (Investor's Business Daily)

      TAL Education become the latest U.S.-listed China stock to admit sales fraud
      after Luckin Coffee last week said it is investigating "fabricated sales" that
      could total more than $300 million. In overnight trading, TAL Education stock
      plunged, while rivals New Oriental Education and GSX Techedu also retreated.

      TAL Education said "certain employee wrongdoing" was discovered in its
      "routine internal auditing process." The for-profit education firm blamed an
      employee in its new Light Class business for irregularities and violations of
      its conduct and internal control policies. The worker has been taken into
      police custody.

      "Based upon the company's routine internal audit, the company suspects that
      the employee of question conspired with external vendors to wrongly inflate
      'Light Class' sales by forging contracts and other documentations," the firm
      said in a news release.

      For fiscal 2020, which ended in February, Light Class sales accounted for
      approximately 3% to 4% of its total estimated revenue. TAL Education reported
      full-year revenue of $2.56 billion in 2019. Analysts expected the firm to post
      revenue of $3.37 billion in 2020, according to Zack's Investment research.

      TAL Education said it "highly values the integrity of business practices and
      the ethics of employee conducts" and has "zero tolerance of any illegal act."
      It also said it is committed to maintaining high standards of corporate
      governance.

      It is not the first time scandal has hit the company. Back in 2018 TAL
      Education stock dived after short seller Muddy Waters claimed TAL inflated
      pretax profits by 28.4%, or $153.2 million, between fiscal years 2016 and
      2018, and overstated its operating profit by at least 21% and net income by
      43%.

      At the time TAL Education said in a statement that Muddy Waters' claims
      "contains numerous errors, unsupported speculation and malicious
      interpretations of events."

      And in 2016, Reuters found evidence at New Oriental Education, China's largest
      private-education company, of fraud. The report said the company "regularly
      provided items from the (SAT) tests to clients shortly after the exams are
      administered." The report also accused employees of helping students engage in
      college application fraud.

      China Stocks Dive

      TAL Education stock fell 19% in late trade. Shares had rallied 3.8% to 55.82
      in Tuesday's stock market trading, closing above its 50-day line and nearly
      clearing a 57.31 cup-with-handle buy point intraday. TAL Education stock has a
      strong IBD Composite Rating of 95.

      New Oriental Education stock slid 6% late. EDU stock has a best-possible
      Composite Rating of 99.

      Online-only GSX Techedu stock lost 11% overnight. The June 2019 GSX IPO has a
      Composite Rating of 96. GSX stock sold off sharply last week on the Luckin
      Coffee scandal as investors worry that its huge growth is too good to be true.

      TAL Follows Luckin Coffee Scandal

      Διαγραφή
    2. Από Κινέζους το πολύ πάμε μέχρι Λιμάνι Πειραιά και ΑΔΜΗΕ άντε και για sweet and sour shrimps..Μέχρι εκεί Κύριε hippy..

      Διαγραφή
    3. Επόμενη θα είναι η ΝΙΟ. Εμείς όμως πληρώσαμε τα δίδακτρά μας και το πήραμε το μάθημά μας. Ποτέ ξανά κινεζιές!

      Διαγραφή
    4. Κύριοι, αν μου επιτρέπετε ... δεν μας φταίει (τουλάχιστον όσο αφορά εμένα) η Κινεζιά. Προσωπικά δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να ξαναεπενδύσω σε Κινεζιά.
      Τι φταίει τότε;
      1) Καινούργια εταιρία ... οπότε δεν υπάρχουν πολλά νούμερα για να την ακτινογραφήσεις απο πολλά, πολλά χρόνια πίσω.
      2) Προσωπικώς δεν κοίταξα ούτε αυτούς τους λίγους ισολογισμούς. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι με το που μπαίνει στο Nasdaq την ίδια ακριβώς χρονιά ... παραποιεί νούμερα και όχι μόνο τα παραποιεί, αλλά το παραδέχεται κιόλας.
      Έτσι μείναμε απο αναπτυξιακό story ... δεν είναι όλοι οι Κινέζοι απατεώνες, ούτε όλοι οι Αμερικάνοι πεντακάθαροι.

      Η ΝΙΟ δεν νομίζω ότι παραποιεί Ισολογισμούς ... το παραδέχεται πως έχει τεράστιες ζημιές και πως δεν έχει cash να τρέξει την εταιρεία.

      Διαγραφή
    5. Η πλάκα είναι κ. Τάκη ότι στο prospectus της έγραφε στα risk factors, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα:
      "If we fail to implement and maintain an ef ective system of internal controls, we may be unable to accurately report our results of operations, meet our
      reporting obligations or prevent fraud, and investor confidence and the trading price of the ADSs may be materially and adversely af ected.
      In connection with the audit of our consolidated financial statements as of and for the year ended December 31, 2018, we and our independent registered
      public accounting firm identified two material weaknesses in our internal control over financial reporting.
      ...
      The material weaknesses identified are our company's lack of sufficient accounting and financial reporting personnel with requisite knowledge and experience
      in application of U.S. GAAP and the Securities and Exchange Commission, or the SEC, rules, and lack of financial reporting policies and procedures that are
      commensurate with U.S. GAAP and the SEC reporting requirements."
      Βέβαια όλες οι εταιρίες γράφουν κάθε πιθανό και απίθανο παράγοντα κινδύνου, στους οποίους σπανίως δίνει κανείς σημασία, αλλά να που αυτό συνέβη!

      Διαγραφή
  18. Χαιρετω παιδες.. σχετικα με τις αεροπορικες περιμενουμε να βγει αποφαση απ τη υπηρεσια προστασιας καταναλωτη σχετικα με επιστροφη χρηματων.. μεχρι τωρα δινουν ενα βαουτσερ μελλοντικο μπλα μπλα κ οκ.. οι αλλοι θελουν τα χρηματα να τους επιστραφουν που αν τυχον γινει οι αεροπορικες σχεδον θα καταρευσουν.. τωρα παμε στο κρατος αποφασιζει με το ετσι θελω 40% μειωση επαγγ.ακινητων κλπ .. μαλιστα οτι πειτε χαχα κ η βλακεια παει συννεφο.. ολοι εχουν τρεξουν στο κρατος πατερουλη που βρεχει χρημα.. μαλιστα επιχειρηματικοτητα της πλακας τελικα παντου κ παντα ξανα χαχα.. λοιπον επειδη τα κρατη εχουν απεριοριστη δυναμη κ τα κοζα εχουν αλλαξει κανονιστε να εχουμε τπτ κρατηκοποιησεις των παντων κ μετα τελος τα χαχα για οποιον καταλαβαινει.. ολοι θελουμε το καλο σεναριο εννοειται αλλα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στις 29/4 η ΓΣ της ΤΕΝΕΡΓ για διανομή μερίσματος 0,18€ (αποκοπή 22/6).
    Συνεπώς συνολικά 0,35€ (0,17€ + 0,18). Μια χαρά νομίζω (απόδοση περίπου 5%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως θα κάνουν ΓΣ αυτοί αν ακόμη έχουμε περιοριστικά μέτρα;
      Θα μας σταματάνε δηλαδή οι αστυνόμοι στο δρόμο και θα λέμε πως πάμε στη ΓΣ της τενέργα;
      Πάει το μέρισμα .... θα πάει στα προστίματα.

      Απορώ γιατί βιάζεται για τη ΓΣ ο Περιστέρης ...

      Διαγραφή
    2. Νομικά έχει λυθεί αυτό κ. Τάκη (τι η βρίζω λόγω ιδιότητας).
      Σε μια από τις τελευταίες ΠΝΠ προβλεφθηκε ότι μέχρι τις 30/6 όλες οι εταιρείες μπορούν να πραγματοποιήσουν ΓΣ με ηλεκτρονικά μέσα ακόμη και αν δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό τους.

      Διαγραφή
  20. ευχαριστω τακη για την ιδεα που μου εδωσες στον ΙΚΤΙΝΟ ,,τον λυγουρευτηκα σημερα..να σαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενισχυσα τη θέση μου με λίγες ακόμα φριγο. Η μετοχή παρα την πτώση δεν έκανε καινούργια χαμηλά και δείχνει να ισορροπεί σ αυτα τα επίπεδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κ. Ευρωβλάχε καλά κέρδη με τη PBF. 20 cents πάνω ή κάτω θεωρώ πως δεν έχουν σημασία.
    Διαγραμματικά φαίνεται πολύ πιθανό μέχρι το τέλος έτους να φτάσει στα $19,50, εξίσου πιθανό είναι όμως πριν συμβεί αυτό να δει νέα χαμηλά, ίσως και έως τα $4 ή 3$.
    Όπως σας έγραψα παρακαλώ να τα δει προτού φύγει πάνω για να μη μπαίνω και σε πολλά διλήμματα για τη διαχείριση της θέσης.
    PS. Και η SWN τα ψιλοέσπασε χθες, να δούμε αν ξεκίνησε το ανοδικό προς τα $4~5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη ο Ικτινος είναι στις επιλογές σας?

      Διαγραφή
    2. Για μακροπρόθεσμα όχι ακόμη ... δεν είναι ακόμη στρωμένος ο δρόμος με ροδοπέταλα προς τα 2,5.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη μιλάω πάντα για μακριαα σε Ικτίνο Ελαστρον Γεβκα και λοιπές συμπαθείς δυνάμεις. Εδώ στα 60 λεπτά τον θεωρείτε ακριβό?

      Διαγραφή
    4. Κυριο - Μότο - Ικτιν - Χαιδε στα χαμηλαα ακόμα... νομίζω αξίζει μια ζαρια... έχουν ξεκολλήσει ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι πλεόν απο τα χαμηλά τους....

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ κύριε Barren! Αυτή τη στιγμή ο διπλός πάτος (W) που έχει σχηματιστεί βρίσκεται σε ένα εύρος χοντρικά μεταξύ 5,5 και 8. Αν το διασπάσει προς τα πάνω θα πάει στα 10,5 με τη μία. Αν το διασπάσει προς τα κάτω θα κινηθεί προς τα 3. Βλέπω κι ένα gapάκι στα 6,5. Anyway, το πάνω περισσότερο θα μας μπερδέψει, ενώ το κάτω αν και θα με ζορίσει βραχυπρόθεσμα θα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα.

      Διαγραφή
  23. Australia’s Port Hedland iron ore exports to China jump by 22 pct in March
    in Dry Bulk Market,Port News 09/04/2020


    Pilbara Ports Authority has delivered a total monthly throughput of 63.7 million tonnes (Mt) for the month of March 2020. This throughput was a 27% increase compared to the same month in 2019*.

    The total throughput for the 2019/20 financial year to date is 524.7Mt, an increase of 3% from the same time last year. The Port of Port Hedland achieved a monthly throughput of 47.2Mt, of which 46.7Mt was iron ore exports. The monthly throughput was a 29% increase from March 2019. Imports through the Port of Port Hedland totalled 160,000 tonnes, an increase of 5% from the same month in 2019.

    The Port of Dampier delivered a total monthly throughput of 15.4Mt, an increase of 22% from March 2019. Imports through the Port of Dampier totalled 68,000 tonnes, a decrease of 10% from the same month in 2019.

    * This increase can be partly attributed to the impact of Ex-Tropical Cyclone Veronica, which crossed the Pilbara coast in March 2019. It closed the Port of Port Hedland for 92.5 hours, the Port of Dampier for 132 hours and the Port of Ashburton for 109.5 hours, and contributed to a 13% decrease in March 2019 throughput figures compared to March 2018.
    Source: Pilbara Ports Authority

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριε Τάκη, αρχίζω και κοιμάμαι ήσυχα με Πειρ πια και μετά ΕΤΕ...αουτσάιντερ η ΑΤΤ...Επίσης όπως είπα και στις αρχές του '20 Εβροφάρμα,ΓΕΒΚΑ,ΒΙΟΣΚ και φυσικά την απίστευτη PROFILE...Αν μπει ο Σαββίδης στην ΟΛΥΜΠ τότε πιστεύω θα πάει για άλλα πράγματα η μετοχή...Αρχίζω και κοιμάμαι ήσυχα και με την CENTRIC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φυσικά ξέχασα την ΔΕΗ που συμφωνώ μαζί σας ότι θα δίνει το έναυσμα πια σε κάθε ανοδική κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μέχρι στιγμής ένα είναι το απόλυτο ψοφίμι, η Ιντερτέκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν το αφεντικό της είναι. Ψοφίμια 🤣🤣

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ευρωβλάχε μη μου βρίζετε τη μεγαλοκοπέλα... Έπεσε λιγότερο από τ'άλλα ψοφίμια,τώρα δεν υπάρχει και κανένας συνταρακτικός λόγος να κινηθεί πάνω δυνατά.Ας πιάσει πάλι το 0.60 και να'στε σίγουρος ότι ο Πόντιος τη δουλειά του θα την κάνει...

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα σας ,γράφω εδώ πρώτη φορά ,διαβάζω σε άλλα site ότι ο Μυτιληναίος ενδιαφέρεται για μικρή νοικοκυρεμένη εταιρεία γνωρίζεται ποιά υπονοούν ? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρετε.
      Πού το διαβάσατε ? Βάλτε link μήπως καταλάβουμε κάτι.

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν ρωτάτε αυτούς που το γράφουν; Είναι πιο εύκολο να πάρετε σωστή απάντηση νομίζω..

      Διαγραφή
    3. Πολλές φορές υπάρχουν διάφοροι, που αρέσκονται στο να βάζουν γρίφους στους άλλους, δημιουργώντας ταυτόχρονα την εντύπωση ότι γνωρίζουν περισσότερα, αλλά δεν μπορούν να τα πουν ξεκάθαρα (γαϊτανάκι..)

      Διαγραφή
    4. Παλιότερα ο Frapezitis, (στις δόξες του), μας είχε προτείνει να κάνουμε μια ομάδα, στην οποία θα γράφαμε διάφορες πληροφορίες ή γνώσεις, (αλιευμένες από διάφορες πηγές), συγκεκαλυμένες, έτσι ώστε να προξενείται το ενδιαφέρον των πολλών

      Διαγραφή
  28. Το ένα ειναι απο το Capital σας το μεταφέρω ,

    Αλλου κοιταει ο Βαγγελας . . . . . και ειναι μικρουλα αλλα νοικοκυρουλα και χαμηλοβλεπουσα καθημερινά!Το εχει εντοπισει και ο κουμπαρος ο μικρομετοχος το κοριτσακι της παντρειας! . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Αυτό είχε γραφτεί πρίν 1-2 μήνες και έχει κάποιες πιθανότητες λόγω αντικειμένου αν και εφόσον ο κυριος Δημήτρης θελήσει να πουλήσει.

      Διαγραφή
  30. Για να ακριβολογώ είναι από σχολιαστή στο capital και όχι από συντάκτη έγραφαν κάποιοι ότι θα πάρει τον Ελλάκτωρ και απάντησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απαντήσεις
    1. Στα τριάντα μύρια νομίζω κύριε Nameless τα δίνει και ο κύριος Κωστόπουλος και ο κύριος Δελενδας αλλά δεν τα δίνει ο Βαγγέλας.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας κύριοι Κιτσος Τσακ Socrates Spooky

      Διαγραφή
  32. Χαιρετώ επενδυτές και παίχτες.Εγώ, με αυτά που συμβαίνουν για να πώ την αλήθεια φοβάμαι.Θα παραμείνω εκτός αγοράς με 100% ρευστότητα για διάστημα.Μακάρι να κάνω λάθος κι ας χάσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μικρούλα ΚΑΙ νοικοκυρουλα αποκλείεται ο Ελλακτωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριοι άποψη για ΜΟΗ κανείς? Είμαι αγορασμένος στα 9,55 μ.ο. και έχει δώσει ένα 50% μέσα σε ένα μήνα σχεδόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγορασμένος €1 ακριβότερα από σας, μηδένισα χθες στην δημοπρασία...μακάρι να ήξερα το κλείσιμο του Ντάου ώστε να έκανα λίγο υπομονή ακόμη μεχρι το σημερινό άνοιγμα

      Εδώ γίνεται μια ωραία συζήτηση...προς το τέλος μιλούν και για την ΜΟΗ
      http://neoforum.gr/viewtopic.php?f=6&t=11913&sid=07e24ed1bf6558a82699d8ab629280bc

      Διαγραφή
    2. Χαιρετώ.
      Σε χθεσινή μου παρεμφερή ερώτηση για ΜΟΗ στον χρηματιστή μου η γνώμη του είναι πώς μπορεί να δεί τα € 16 μέσα στο Μάιο. Χθές έκλεισα τα μισά συμβόλαια.Σήμερα έστησα τα υπόλοιπα ψηλότερα , αλλά δεν έγιναν.
      Δείτε όμως και τους πίνακες απο το παρακάτω link :
      https://www.bankingnews.gr/index.php?id=492616

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Πώληση ΜΟΗ τα μισά στο 14,55.

      Διαγραφή
  35. Κύριε Ευρωβλαχε να με συμπαθας αλλά μη μου πείς ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα μισά τουλάχιστον σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Breaking: Fed takes additional actions to provide up to $2.3 trillion in loans to support economy
    NEWS | 3 minutes ago | By FXStreet Team
    Share on Twitter Share on Facebook Share on Linkedin
    The US Federal Reserve announced on Thursday that it has taken additional actions to provide up to $2.3 trillion in loans to support the economy.

    Developing story...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. UK εκτυπώνει κατευθείαν η κεντρική της τράπεζα και στην EU ...........!@#$%$@

      Διαγραφή
    2. WASHINGTON (Reuters) - The U.S. Federal Reserve on Thursday rolled out a broad, $2.3 trillion effort to bolster local governments and small and mid-sized businesses in its latest move to keep the U.S. economy intact as the country battles the coronavirus pandemic.

      The Fed said it would work through banks to offer 4-year loans to companies of up to 10,000 employees and directly buy the bonds of states and more populous counties and cities to help them respond to the health crisis.

      In announcing what may prove its most groundbreaking step in the crisis fight, Fed chair Jerome Powell said the Fed's role had now broadened beyond its usual focus in keeping markets "liquid" and functioning, to helping the United States get the economic and financial space it needs to fix a dire health emergency.

      “Our country’s highest priority must be to address this public health crisis, providing care for the ill and limiting the further spread of the virus,” Powell said in a statement released on Thursday. “The Fed’s role is to provide as much relief and stability as we can during this period of constrained economic activity, and our actions today will help ensure that the eventual recovery is as vigorous as possible.”

      Powell is scheduled to make separate comments at 10 a.m. eastern.

      Διαγραφή
    3. Γι' αυτό μέταξε ο χρυσός?
      Ή δεν έχει σχέση λέτε?

      Διαγραφή
    4. Είπαμε κύριε Βασίλη,θα ζήσουμε πολύ μεγάλες πληθωριστικές εποχές και κακώς πιστεύουν κάποιοι ότι όλο αυτό το χρήμα θα μαζευθεί αργότερα.Τουναντίον θα φθάσει μέχρι τη βάση,τους πολίτες,άλλωστε μόνον έτσι θα έρθει πληθωρισμός...

      Διαγραφή
    5. O χρυσός είναι σε bull φάση ούτως ή άλλως και η κίνηση του συνεπικουρείτε και από τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών , αλλά και την έλλειψη μετάλλου προς παράδοση!

      Δείτε εδώ https://prnt.sc/rw53gw τον long term (1 ως ε3 έτη) momentum (long από αρχές 2019)

      Διαγραφή
    6. Και κύριε tzo72 όσο το χρήμα που κόβεται έρχεται να κλείσει την τρύπα που άνοιξε το χρήμα που σταμάτησε να κυκλοφορεί λόγω της κρίσης, δεν βλέπω πληθωρισμό. Άλλωστε για αυτό και το πετρέλαιο το πολύυυυυυυ να πάει μέχρι τα 50 δολλάρια - όχι παραπάνω. Οπότε, don't fight the FED. Για εμάς Μάριο θα λέμε και θα κλαίμε :) :)

      Διαγραφή
    7. Το ξέρω κ. Βασίλη, ακολουθώ την κίνηση από 1250.
      Λέω για το σημερινό +2,5%

      Διαγραφή
    8. Τέτοια τεράστια ποσά, τζάμπα είναι; Δεν θα έχουν κόστος για τις επιχειρήσεις; Γιατί φαίνεται ότι άρχισε πάλι το γιουρούσι. Όσο γρήγορα έπεφταν οι αγορές (ειδικά USA), έτσι και ανακάμπτουν!

      Διαγραφή
    9. Κυριε Tzo72 μακαρι αλλα μεχρι τωρα φαινεται οτι το χρημα που θα φτασει στους πολιτες ειναι ισα για φαγητο να μη πεθανει απο πεινα.. κ ακομα δεν ειδαμε ανεργια.. ισως παει καπου αλλου το μυαλο σας κ βλεπετε πληθωρισμο ?

      Διαγραφή
  37. Πώληση 2000 uco 2.40 και αναμονή για το άνοιγμα να ξαποστειλω τα αλλά 2000 γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται..
    Κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο γι αυτό crud m Κύριε Hippy..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα.. Σε. Όλους. Το. Καλυτερο. Χαρτί.. Του. Χρηματιστηρίου. Είναι. Η.. ΕΥΑΘ. Έχει.. Το. Νερό. Το. Πολυτιμότερο. Αγαθό. Έχει.. Ταμείο.. 82..εκατομυρια..δεν..εχει.ουτε.ενα.δανειο.θα.ειναι.και.αυριο.εδω.. Στα. 3,63..ειναι..δωρο..με..σευασμο..τιγρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη της εταιρείας "Παπουτσάνης"

    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3444922/tilediaskepsi-tou-prothupourgou-kuriakou-mitsotaki-me-stelexi-tis-etaireias-papoutsanis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. https://seekingalpha.com/article/4336853-nio-coronavirus-kills-turnaround-hopes

    NIO

    την έχω στο watch list και αν δω ότι ανακοινώνει "ένεση" κεφαλαίων θα προσπαθήσω να βγάλω μεροκάματο από το τίναγμα της "ψόφιας γάτας".

    Η γνώμη σας για την σχιστομάτισσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂