Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Σχολιασμοί Νο6

Συνεχίζουμε σε αυτό το thread τα σχόλια και τις όποιες αναλύσεις.
Ζωή να έχετε ... είστε πολυγραφότατοι!!

155 σχόλια:

  1. Εδώ συνεχίζουμε ... για να μπορούμε να παρακολουθούμε τα σχόλια.
    Τα Threads γέμισαν ΟΛΑ και δεν εμφανίζονται τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον μόνο που δεν τα βάζει ο Covid 19 είναι με τον γερομπαμπαλή κύριε Τζό.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα...Αγαπημένε μου κύριε Τάκη δεν είμαστε μοχθηροί ως άνθρωποι:))) Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους όπως και όταν τους πρέπει.

      Διαγραφή
    3. Βλέπω να βγαίνει από νοσοκομείο πληρως υγιείς!!! Με ρεπορτάζ κιόλας!!

      Διαγραφή
  2. Κύριε Τάκη το χα σήμερα τήρησε στάση αναμονής εν όψει eurogroup...για εγώ πιστεύω πως την την Τρίτη θα γίνει πάρτυ με μπροστάρηδες τις τραπεζες;;;
    Ποια η γνώμη σας;;;;
    Kill bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ευρώπη επιβάλλεται να μην μείνει πίσω από τις εξελίξεις και πιστεύω ότι οι Γερμανοί θα πεισθούν είτε με το καλό είτε δια της βίας.Οι πάντες διοχετεύουν φρέσκο και άπειρο χρήμα και οι Βόρειοι φοβούνται τον πληθωρισμό,όμως όποτε έμειναν μόνοι τους(παγκόσμιοι πόλεμοι)το πλήρωσαν πανάκριβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως γίνεται αυτό που συνέβη στο παρελθόν...δηλαδή κάτι θα δωθεί σίγουρα μεν στεγνό και τσιγγούνικο δε. Ευτυχώς μέχρι στιγμής τουλάχιστον η Λαγκάρντ δείχνει να κινείται στα χνάρια του Σούπερ Μάριο.

      Διαγραφή
    2. Δεν θα υπάρξει μακροημέρευση με τέτοιες συνεχιζόμενες πρακτικές,το τενεκεδάκι δηλαδή λίγο πιο πέρα.Μετά από κάθε κρίση απ'το 2008 μέχρι σήμερα,η Ευρώπη βγαίνει ολοένα και περισσότερο τραυματισμένη και η κρίση ταυτότητος επαναλαμβάνεται.Σήμερα δε όπου όλος ο πλανήτης σκοπεύει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο για την κρίση,η Ευρώπη φαντάζει ως το μαύρο πρόβατο ή καλύτερα,το απολωλός πρόβατο...

      Διαγραφή
    3. Τραυματισμένη η Ευρώπη, 6 στη Γερμανία. Το ίδιο πάει να γίνει και τώρα.αν επαληθευτεί θα είμαι κατά 80% βέβαιος ότι από τα εργαστήριά τους ξεκίνησε ο κορονοϊός

      Διαγραφή
    4. 6 στη Γερμανία = εκτός από την Γερμανία.

      Διαγραφή
    5. Η Ευρώπη πάντα πίσω θα μένει με μεσοβέζικες λύσεις που θα επιβάλλουν οι βόρειοι. Αυτοί που δεν θα έχουν πρόβλημα είναι η USA και το ξαδερφάκι τους το UK. Αυτοί πάντα τη βρίσκουν την άκρη, γι αυτό επιβάλλεται μια διασπορά προς τα εκεί.

      Διαγραφή
  4. Saudi Arabia and Russia have a deal on deep oil output cuts – Reuters
    NEWS | 9 minutes ago | By Eren Sengezer
    Share on Twitter Share on Facebook Share on Linkedin
    Saudi Arabia and Russia have reached a deal on deep oil output cuts, Reuters reported on Thursday, citing an OPEC source familiar with the matter.

    "Russia and Saudi Arabia have managed to remove their main obstacles to agreeing on a new deal on oil cuts," a senior Russian source told Reuters. "OPEC+, others to discuss oil cuts as big as 20 million barrels per day," one OPEC and one Russian source added.

    Market reaction
    With the initial market reaction to this headline, crude oil prices shot higher. As of writing the barrel of West Texas Intermediate was trading at $27.55, adding 5.6% on the day.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Τάκη πουλησα τα uco με μέσο όρο στα 2.44.πήγε 2.67 και μετά 2.23 δεν ασχολουμε ξανά μαζί τούς γιατί ειναι ρουλέτα. Πάμε για άλλα πιο cool plays..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις μπήκα μέσα και εγώ στο PBF με 7,7 μέσο όρο!!
      Σιγά μην κάτσω στα αυγά μου.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη. Πρόστιμο 150 ευρώ για παραβίαση καραντίνας!!

      Διαγραφή
    3. Δεν αφήνετε επενδυτή να αγιάσει εδώ μέσα ... ξελογιάστρες.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη, ρωτήσατε καθόλου τον φίλο σας τον τεχνικάριο για την PBF?
      Άσχετο...πήρα και μερικά Άλφα σήμερα.

      Διαγραφή
    5. Όχι ... με τέτοια νούμερα δε με νοιάζουν τα τεχνικά.
      Λίγο το χρεος με ενοχλεί.
      Αν δεν είχε χρεος καθόλου, θα έβαζα τα πάντα εδώ.

      Θα προσπαθήσω να την αναλύσω, όπως και μια άλλη ...

      Διαγραφή
    6. Το Stock Issuance που επαναλαμβανεται κάθε χρονιά δεν σας ενοχλει? $1.3δις τα τελευταια 6 χρονια αν δεν κανω λαθος...

      Διαγραφή
    7. Κύριε Ευρωβλάχε για CCL NCHL λέει για γρηγορο διπλασιασμό. Εγω δεν ακολουθώ ...

      Μόλις τωρα ρωτησα για PBF.

      Διαγραφή
    8. Κύριε BigShorty αναχρηματοδοτει το χρέος ανα 5ετια κάνει νέες επενδύσεις ... προσφατα αγόρασε το 6ο διυλιστήριο με δεικτη Nelson 16,1 ... και πανω που μείωσε το χρεος το ξανανεβασε.

      Εκτος αν σας απασχολεί κάτι αλλο.

      Διαγραφή
  6. Κύριε rouanos,απάντηση απ'το προηγούμενο θέμα:έγραψα σχετικά στον κύριο Βασίλη(σχόλιο ώρα 5.01),ότι πρόκειται για διαδικασία αρκετών ετών(5-10).

    Το μόνο που με ανησυχεί τώρα είναι η στάση των Γερμανών και τίποτε άλλο.Προτιμώ όμως μια αποχώρησή των απ'το ευρώ τώρα,παρά να συρόμαστε σε κάθε κρίση πίσω απ'τα φουστάνια τους.Και πιστέψτε με,δεν θα είναι η Ελλάς αυτή που θα ζημιωθεί από ένα τέτοιο γεγονός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το ειδα κυριε Tzo.. εγω απορω ακομα με την Ιταλια.. μια χωρα που τα ειχε ολα τη ξεφτιλισαν τελειως τι να πω.. στα τσακιδια τετοια ευρωπη..

      Διαγραφή
  7. https://newpost.gr/politiki/5e8f322628c743931a239437/tilediaskepsi-mitsotaki-me-stelehi-tis-etaireias-papoytsanis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλετε να βουτήξουμε στα βαθιά?
    Seanergy maritime (ship) nasdaq.
    Με προϊστορία και σασπένς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω να βουτήξω στην μπανιέρα μου αγαπητέ αδειουχε...

      Διαγραφή
    2. Αν θέλετε να σας στείλω με courier αναπνευστηρα και βατραχοπεδιλα, έχω από 2 ζευγάρια. Όντως καλή ιδέα.
      Εγώ πήρα 10000,λίγο πριν το κλείσιμο, όσα τα κέρδη από την MIST.
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Κύριε Αδειουχε για την προσφορά όμως όπως έχω ξαναγράψει είμαι δεινός ψαροντουφεκας από τα 18 μου και από στολές πέδιλα μάσκες άλλο τίποτα...Μην χάνετε το χιούμορ και την ψυχραιμία σας δεν έχω ούτε πρόθεση ούτε διάθεση να πουλήσω εξυπνάδες και μαγκιά απλά εξεφρασα την θέση μου παραβολικα: Πιστεύω ότι η αγορά δεν έχει προεξοφλησει τα χειρότερα η τουλάχιστον μια καλή διόρθωση από εδώ η λίγο πιο πάνω θα την κάνει. Το μόνο που δεν με απασχολεί είναι μήπως δεν βρώ χαρτιά να μπω...Μεγάλωσα και προτιμώ να ταξιδεύω όταν η Ομίχλη θα έχει διαλυθεί ακόμη και αν κοστίζει λίγο πιο ακριβά το ταξίδι...

      Διαγραφή
  9. Πούλησα ότι είχα και δεν είχα σε USA ainv και Ευρώπη bnp και crud.m ολη την θέση και μένω ΧΑΑ..Ρευστότητα πλέον 70%...Από εβδομάδα επανέρχεται το short selling...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Captain Cook καλησπέρα.. με όλο το σεβασμό που σας έχω θα ήθελα να ρωτήσω γιατί έχετε πουλήσει σε Αμερική και Ευρώπη, μόνο και όχι και σε Ελλάδα;; Αν θεωρήσουμε ότι επέρχεται πάλι το short selling εκεί, γιατί η δική μας αγορά να μείνει ανεπηρέαστη.. ευχαριστώ προκαταβολικά και καλό Πάσχα σε όλους..
      Γιώργος Κυψέλη..

      Διαγραφή
    2. Εγώ το ξεκίνησα από σήμερα.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Γιώργο κατ αρχήν πουλησα Αμερική γιατί κατά την προσωπική μου άποψη αφ ενός η V αντίδραση δεν με πείθει για αντιστροφη της τάσης και αφ ετέρου AINV με έδωσε 70% απόδοση σε 4 μέρες και μου φθάνει.Η απληστία είναι κακός σύμβουλος. Ευρώπη BNPκαι GRUD.Μ .Ελλάδα δεν πουλησα για δύο λογους:Πρώτον 35χρόνια χρόνια που ασχολούμαι με τις αγορές ποτέ δεν είμαι αχαρτος και δεύτερον TΕΝΕΡΓ ΑΔΜΗΕ ΚΑΜΠΑ ΑΛΜΥ ΓΕΒΚΑ ΜΟΥΖΆΚΗ ΚΑΙ ΙΚΤΙΝΟ που πήρα μόλις χθες αντιπροσωπεύουν το 30%των χρημάτων που επενδυω!Αυτά με πάσα ειλικρίνεια.

      Διαγραφή
    4. Εννοώ Ικτινο πήρα χθες 4000 τεμάχια...

      Διαγραφή
  10. Κύριε Tzo72 Ευρω χωρίς Γερμανία δεν θα υπάρχει παρα μόνο ως μουσειακό έκθεμα...Ελπίζω πως δεν θα συμβεί γιατι αν καλύτερα να έχουμε γίνει προτεκτοράτο του Βαψομαλια που λέει και ο Κύριος Barren...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά θα υπάρξει,απλά χωρίς τη Γερμανία.Αν φοβάστε κύριε Captain,διαβάστε την ιστορία να σας καλμάρει...

      Υ.Γ Το short selling επιστρέφει σε 2 βδομάδες στο ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    2. Κύριε TZO72 διακρίνω μια επιθετικότητα η κάνω λάθος? Κατ αρχήν είμαι τόσο cool και calm που πιο πολύ πεθαίνεις.Αλλα και πάλι αν δεν ήμουν ξέρω τον τρόπο να καλμαρω τι να διαβάσω και ποτέ. Τώρα δεν ξέρω που είδατε τον φόβο και να φοβάμαι τι χωρίς την Γερμανία?Τ Γι αυτό παρα καλώ αν θέλετε να συζητάμε μαζί δεν χρειάζεται κανένα υφάκι.Το έχω γράψει ουκ ολίγες φορές οι φίλοι που με διαβάζουν το ξέρουν: ΚΌΣΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ανεξαρτητα αν συμφωνούμε η διαφωνούμε.

      Διαγραφή
    3. Τώρα όσο αν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση (Και όχι Ευρώπη έχει διαφορά)Χωρίς Γερμανία όχι δεν υπάρχει...

      Διαγραφή
    4. Έγραψα για το ευρώ,μου απαντήσατε και σας ανταπάντησα για το ευρώ,δεν μίλησα για ΕΕ.Την ιστορία δεν την έχετε διαβάσει προσεκτικά,διαφορετικά δεν θα μου γράφατε αυτά που γράφετε για τη Γερμανία.Αυτά που ζει η Ευρωζώνη αλλά και η ΕΕ μετά το 2010,συνέβησαν ακριβώς και πριν 1 αιώνα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Tzo72 μαθήματα ιστορίας η ζωής τι ξέρω και τι έχω διαβάσει αφήστε να τα κρίνω εγώ και όποιος με γνωρίζει καλά και προσωπικά πάντως σίγουρα εσείς δεν μου κάνετε διότι έχω αλλεργία με τους εριστικους ξερόλες παντογνωστες και το μονο αντισταμινικο που δουλεύει σ αυτή την αλλεργία μου ειναι η πλήρης αδιαφορία και απαξίωση των.Επειδη λοιπόν από ότι φαίνεται δεν έχει νόημα η οποία αντιπαράθεση μαζί σας καθ ότι στερείται και ευγένειας και επιχειρημάτων. Μπορείτε λοιπόν να παίξετε με τα κουβαδακια σας σε άλλη αμμουδιά και όχι στην δική μου μέχρι να καταλάβετε πως διαφωνώ σημαίνει απλά διαφωνώ. Τώρα γιατί σας έγραψα για το USA ?Γιατί δεν παίρνω μαθήματα εξ αποστάσεως για κάτι που το βίωσα 10 χρόνια και όχι μεσα από φωτογραφίες...

      Διαγραφή
    6. Γι'αυτό ακριβώς έχω πάψει εδώ και πολλά χρόνια να συμμετέχω σε διαδυκτιακές συζητήσεις και πλέον γράφω ελάχιστα εδώ στον φίλο μου τον κύριο Τάκη.Γιατί στο 80%-90% των θεμάτων η κουβέντα καταλήγει στο ποιος την έχει μεγαλύτερη και γεμίζουν ολόκληρα θέματα με ακατάσχετη πολυλογία.

      Η ιστορία κύριε μου είναι γεγονότα,δεν είναι υποκειμενικές κρίσεις και δεν εξετάζουμε στο πώς γράφθηκε αυτή η ιστορία,όπου τότε και μόνο τότε μπαίνει ο υποκειμενικός παράγοντας.Χαμηλώστε το "εγώ" σας παρακαλώ και κοιτάξτε τον καθρέφτη σας αν ψάχνετε για ξερόλες,διαβάζοντας την τελευταία σας απάντηση...

      Διαγραφή
    7. Μόνος σας ξυστικατε στην γκλιτσα του τσοπάνη εγώ ένα σχόλιο έκανα καλοπροαίρετα στο δικό σας σχόλιο και θελήσατε με υφάκι να μου παραδώσετε μαθήματα ιστορίας και φόβου. Συγχωρήστε με αλλά δεν θα πάρω τώρα προσωπικά γράφετε δεν γράφετε ουδόλως με αφορά ούτε θα μου λείψετε. Με το να είναι φίλος σας ο αγαπητός κύριος Τάκης δεν σας δίνει το δικαίωμα να πουλάτε υφάκι. Ήταν το μονο που με ενόχλησε και σας απάντησα στη γλώσσα που χρησιμοποιείτε και προφανώς καταλαβαίνετε...

      Διαγραφή
  11. Τους έχει πάρει ολονών τα σώβρακα ο Τραμπ,ο καλύτερος πρόεδρος όλων εποχών,μόνο ο Ρήγκαν μπορεί να συγκριθεί μαζί του.Κοινό τους,δεν ήταν κατ'επάγγελμα πολιτικοί...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α και κάτι άλλο Κύριε TZO72 δεν έχω διαβάσει μόνο ιστορία αλλά έτυχε να Ζήσω και να Εργασθω στο USA μια 10ετια γεμάτη γεμάτη οπότε...

      Διαγραφή
    2. Ζωή να'χετε και υγεία και καλά κάνατε και εργασθήκατε στις ΗΠΑ,αλλά γιατί όμως μου το γράφετε αυτό...?

      Διαγραφή
  12. Και μια παρατήρηση (το έχω και άλλοτε αναφέρει): Αν είμαστε σε BEAR MARKET, τότε συμφωνώ μ' αυτό που αναφέρει και ο Στούπας:
    Ο κύκλος της πτώσης δεν τελειώνει όσο θα ακούτε ανθρώπους ανήσυχους για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσουν μετοχές καθώς θεωρούν την υποχώρηση σαν ευκαιρία..

    Στον πυθμένα ενός πτωτικού κύκλου θα ακούτε μόνο φωνές απόγνωσης και περιφρόνηση για τις μετοχές και το χρηματιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σωκράτη οι Αμερικάνικες αγορές , η Ελληνική και ο Dax απο εχθές είναι σε bull market. Άνοδος δηλαδή μεγαλύτερη απο 20% απο τα χαμηλά τους.

      Για να ξαναγίνουν bear markets πρέπει να πέσουν 20% από τα οποια υψηλά θα κάνουν.

      Άρα μιλάμε για bull markets επι του παρόντος!!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη γνωρίζετε τον σεβασμό που σας έχω τόσο για το ήθος όσο και για τις γνώσεις σας. Κατά τας γραφάς και by the manual ναι η αγορές γύρισαν σε bull αλλά ξέρετε πως αν είναι έτσι οι bull markets έχουν πάντα έντονες και βίαιες διορθώσεις.Επισης η εμπειρία μου έχει αποδείξει το εξηε:Αν είναι bull market λίγη σημασία έχει που θα καβαλήσει το κύμα (Η απληστία δεν είναι αρετή)Αν όμως δεν είναι ειδικά σε καταστάσεις όπως αυτές τότε δεν είναι και τόσο καλό να είσαι φορτομενος. Πάντα μα πάντα θα υπάρχουν χαρτιά να επιβιβαστείς σε κάθε ανοδική αγορά σε δε καθοδική ακόμη περισσότερα.

      Διαγραφή
    3. Οι αλλαγές στις τάσεις πάντα έτσι γίνονται με απίστευτη βιαιότητα ... μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
      Μέχρι και ο ψόφιος ο CΑC γύρισε οριακά σε bull market. Ο Νικκει θέλει 300 μονάδες ακόμη ... το σκέφτεται.

      Όταν λοιπόν θα μιλάμε για αυτές, το σωστό είναι να λέμε ότι είμαστε σε bull markets που πιστεύουμε ότι θα γυρίσουν εκ νέου σε bear markets.

      Όμως αυτά δεν έχουν καμιά σημασία ... είναι εκθέσεις ιδεών. Να είχαμε να λέγαμε. Τρίχες κατσαρές δηλαδή ...

      Το σημαντικό είναι πάντα οι επιλογές και όχι οι δείκτες.
      Η μαγκιά λοιπόν είναι να βρούμε εταιρίες που θα κάνουν τη διαφορά ... και να ακούμε ιδέες για εταιρίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ψάχνουμε.
      Αυτό είναι το δύσκολο και η μαγκιά .... και ας είναι ότι θέλουν οι αγορές και ας είναι και νευρικές ... και ας κάνουν νέα χαμηλά και ας έρθει η μεγάλη ύφεση.

      Η μαγκιά λοιπόν είναι για παράδειγμα ... να βρω την εταιρεία που θα βρει το τσιπάκι που θα αλλάξει το χάρτη στην τεχνητή νοημοσύνη .... ή να βρω την εταιρεία που θα κάνει την επανάσταση στην μπαταρία και θα μπορεί να δίνει μεγαλύτερη αυτονομία και μεγαλύτερη αποθήκευση ενέργειας σε όσο γίνεται μικρότερο χώρο, με ταχύτατη επαναφόρτιση .... η μαγκιά είναι να ανακαλύψω την εταιρία που θα πρωταγωνιστήσει στην νέα τεχνολογία 5G.

      Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες ... τέτοιες ιδέες και τι ψάχνουμε και ας κάνουν ότι θέλουν οι δείκτες και ας βαφτίσουν με όποιο όνομα γουστάρουν τις αγορές.

      Ε, λοιπόν καπετάνιο μου τέτοια θέλω να διαβάζω ... και εφόσον ανακαλύψω μια τέτοια εταιρεία και πεισθώ θα γίνω άπληστος μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη μαζί σας τόσο για την ζωντάνια της σκέψης και της χρηματηστηριακης κουλτούρας σας (Αν δεν είναι αδοκημος ο όρος)Όσο και για την ανακάλυψη κρυμμενων θησαυρών.Ηθελα μόνο να τονίσω το δικό σας ΜΟΤΟ: Σπεύδουμε Βραδεως μελετώντας τας γραφάς. Μέσα από το δικό σας ΜΠΛΟΓΚ διαβάζοντας φίλους όπως εσείς αλλά και πολλών άλλων για να μην αδικήσω κανέναν έχω γίνει σοφότερος χρηματηστηριακα και πλουσιότερος οικονομικά..Αυτό είναι που διαλαλω πολλάκις: Όλες οι απόψεις καλοδεχούμενες και αιτιολογημένες είναι χρήσιμες αρκεί να υπάρχει καλή πρόθεση και κοινος σκοπός για το καλό όλων μάς.Ευτυχως η πλειονότητα των φίλων εδώ το πράττει και σας ευχαριστώ προσωπικά.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ με όσα λέτε, κύριε Τάκη. Ωστόσο πολύς κόσμος καταστράφηκε στην αναζήτηση της επόμενης Microsoft.
      Πάντως ο ορισμός του contrarian είναι να πηγαίνεις εκεί όπου οι άλλοι δεν τολμούν να πάνε ή δεν βρίσκουν ενδιαφέρον και όχι να αγοράζεις εκεί που οι άλλοι πουλάνε.

      Διαγραφή
    6. Μου αρέσει το Ιστολόγιο που δεν ξεμένει απο ιδέες ... ψάχνουμε, μελετάμε και κάνουμε διασπορά ... Αν τα βάζουμε όλα σε μια επιλογή τότε αντί να ανακαλύψουμε τη νέα Microsoft μπορεί και να βρούμε κάρβουνο που δεν καίγεται.

      Προσωπικά το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά και όσα λέει ο κύριος Στούπας θεωρώ ότι είναι σύμμαχος μου ... διότι έτσι είμαστε προσεκτικοί. Τα λάθη γίνονται στις κορυφές της bull market ... εκεί μπορεί να φας στην κεφάλα LK και χαμπάρι να μην πάρεις. Την προηγούμενη φορά που την έφαγα ήταν στην κορυφή του 2007 ... έκτοτε όλα καλώς. Η πτώχευση της χώρας, τα μνημόνια και όλες οι καταστροφές ήταν σύμμαχος και αρωγός.

      Διαγραφή
  13. Κύριε Socrates επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
    Οι αγορές τα τελευταία 25+ χρόνια που έχω μια εικόνα, έχουν αλλάξει πολύ, θα έλεγα πως έχουν μεταλλαχθεί.
    Βέβαια, όταν θα σκάσει η φούσκα μετά το τόσο τρομπάρισμα, με τα "αναβολικά" κυρίως της Fed, που μονίμως κάνει τις παρεμβάσεις τις Ευρώπης να φαντάζουν το λιγότερο ανεπαίσθητες, θα κλάψουν μανούλες,πιτσιρίκες κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σταϊκούγας το γάμα με ρο, το πρωί:
    Όπως τόνισε η πρόταση για το πακέτο του ESM είναι στα 240 δισεκατομμύρια ευρώ. Συνολικά μαζί με τα άλλα εργαλεία η πρόταση φτάνει σε 540 δισεκατομμύρια ευρώ. Επανέλαβε ότι τα ποσά αυτά δεν επαρκούν και υπενθύμισε τη θέση της ΕΚΤ για ανάγκες ύψους 1,5 τρισ. ευρώ. Άρα, επεσήμανε, χρειάζονται πρόσθετες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο"
    Σταϊκούγας το βραδυ:
    Ικανοποίητικη η συμφωνία..
    Να τον έχεις σαν στόχο σε Λούνα παρκ και αντί για μπαλάκια να του πετάς σαπιες ντοματες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι θέλατε να πει απόψε το βράδυ όταν όλοι βγήκαν μετά και σχεδόν πανηγύριζαν,ικανοποιητική είπε και όχι καταπληκτική.Υποτίθεται ότι εμείς ως Ελλάδα πήγαμε στο σημερινό Eurogroup ως τροπαιούχοι της πανδημίας,με κεκαλυμμένα πρόσωπα και διαθέσεις για να πάρουμε ότι προέκυπτε.Άλλωστε αν διαβαστεί προσεκτικά η συμφωνία,ουσιαστικά πρόκειται για το α'ημίχρονο.Δυστυχώς έτσι λειτουργεί ακόμα η Ευρωζώνη,μέχρι να είναι για όλους κάποια στιγμή αργά για δάκρυα...

      Διαγραφή
    2. Νομίζω οτι το πακέτο που ανακοίνωσαν, τηρουμένων των αναλογιών, είναι θετικό. Υπάρχει άλλωστε και το πακέτο της ΕΚΤ αγοράς ομολόγων. Το κλειδί της υπόθεσης είναι μόνιμα οιτράπεζες. Το ταμείο φυσικά θα το κάνουμε στο τέλος. Υποθέτω οτι τα δύσκολα είναι μετά τη λήξη της πανδημίας. Ανεργία, κλείσιμο επιχειρίσεων, υψηλός δανεισμός, δημόσιο χρέος, ύφεση, νέα μνημόνια,πιθανή κρίση στη ζώνη του ευρώ. Παρ όλα αυτά, ο Σερ Τάκης και η εκλεκτή μας παρέα (δεν γράφω ονόματα γιατί κάποιους θα ξεχάσω) θα είναι εδώ.Θα Είμαστε ζωντανοι και μετά απο αυτό. Για όλα τα άλλα είμαι σίγουρος οτιθα βρούμε καινούργιος δρόμους.

      Διαγραφή
    3. Σωστός Κύριε eloy68 γι αυτό το μότο του Κυρίου Τάκη είναι Ευαγγέλιο: Σπευδε ΒΡΑΔΕΩΣ..

      Διαγραφή
    4. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τους εξαιρετικούς κυρίους Eloy68 και Captain Cook. Δεν νομίζω ότι τόσο εύκολα θα ξεμπερδεψουμε από την κρίση. Το ότι ανεβαίνουν μανιωδώς τα χρηματιστήρια το τελευταίο διάστημα και ειδικά η Αμερική που έφτασε σχεδόν τις 24.000 μονάδες, δεν νομίζω ότι αντανακλά τη δυσκολία της κατάστασης.

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα σ ολους ,κύριε τζο ο γέρομπαμπαλης δεν θέλει μετρητο να πληρώσει τα νοσηλεία μπας και ανασαίνουμε και εμείς,ΧΑ,χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τάκης Μορφονιός
    Η μαγκιά λοιπόν είναι να βρούμε εταιρίες που θα κάνουν τη διαφορά ...

    Καλημέρα σε όλους.Κύριε Τάκη στην Ελληνική αγορά ποιές εταιρείες είναι καινοτόμες?
    Η ερώτηση απευθύνεται και σε όποιον θέλει να συμμετάσχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Ελλάδα δυστυχώς έχει κουμμουνιστική νοοτροπία παλαιά και κακιά κοπής.
      Φροντίζει το κράτος πατερούλης και κάθε καινοτόμο είναι κακό γιατί θα κερδοσκοπήσουν οι κακοί επιχειρηματίες, εις βάρος του πολίτη που του πίνουν το αίμα με το καλαμάκι.

      Δύσκολο να σκεφτώ κάτι καινοτόμο εντός χώρας. Εν γένει ο καινοτόμος στην χώρα θα κυνηγηθεί λυσσαλέως.
      ΨαροΚώστενα γαρ ... δεν ξέρω αν συμφωνείτε;

      Διαγραφή
    2. Καμμία φίλε μου απολύτως καμμιά από τις εισηγμένες δυστυχώς. Καινοτομεί όποιος έρευνα ρισκάρει και ψάχνεται...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη μου δεν σας προλαβαίνω 🤣😂

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς κ. Τάκη είναι ακριβώς έτσι...

      Διαγραφή
    5. Στην Ελλάδα παράγουμε περισσότερη αριστερά απ αυτήν που μπορούμε να καταναλώσουμε όπως και στα Βαλκάνια περισσότερη Ιστορία απ αυτή που μπορούμε να χωνέψουμε...

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλους...
    Να θέλει κανείς να αγιάσει και να μην τον αφήνουν...
    Διαβάσω ότι ο κολοσσός που ονομάζεται ΛΑΝΑΚΑΜ μας ενημερώνει ότι δύστυχώς δεν μπορεί να δημοσιεύσει αποτελέσματα πριν τις 30/6 (μετά το πέρας της συνεδρίασης εννοείται).
    Τα περίπτερα σε Ελλάδα (ΟΤΕ, ΕΕΕ, TITC, ΜΟΗ, τράπεζες, ΜΥΤΙΛ και πολλές άλλες εταιρείες) και στο εξωτερικό (όλες οι εταιρείες) κατάφεραν και δημοσίευσαν. Οι κολοσσοί λογικό είναι να καθυστερούν...
    Και για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του δουλέματος, ο ως άνω κολοσσός μας ενημερώνει ότι "Λόγω των ζημιογόνων αποτελεσμάτων της εταιρίας, δεν επιτρέπεται η καταβολή μερίσματος για την χρήση 2019 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία". Γνωρίζουν δηλαδή τα αποτελέσματα (θα είναι ζημιογόνα, όπως ήταν άλλωστε πάντοτε), αλλά δεν μας τα ανακοινώσουν (μας τα κρατούν για έκπληξη). Γιατι το κάνουν; ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ! ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ!
    Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυριε Τακη λετε να γινει W η αγορα; Πολυ γρηγορα εγινε bull. Μηπως το γεγονος με τον κορονοιο επιταχυνε τις εξελιξεις η ηταν κυκλικη bear;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δουμε κυριε Χρηστο ... πάντως μακροοικονομικα τα δύσκολα ειναι μπροστά μας.
      Χρηματιστηριακα θα δουμε τι εχουν προεξοφλήσει ...

      Διαγραφή
    2. Ο ελεφαντας κε τακη είναι στο δωμάτιο. Ό,τι και να γινει η ευθραστη προηγουμενη κανονικότητα διαταραχθηκε για τα καλά
      Λαρις

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη συμφωνώ απολύτως τα μακροοικονομικά είναι μπροστά μας τα δύσκολα όσο για το τι έχει προεξοφλήσει νομίζω σχεδόν τίποτα το κόβω για εκεί που δεν το περιμένει σχεδόν κανένας 1500-1600 s&p και μετά τσουκου-τσουκου και βλέπουμε για πολύ καιρό,και γιατί το νομίζω πτωχεύσεις πολλών εταιρειών άνοδος μεγάλη της ανεργίας πτώση ζήτησης μεγάλη μείωση κερδών η τέλεια καταιγίδα,προετοιμασμένος μόνο για καμμία αρπαχτη τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Κίτσο να κάνω και σε εσάς την ίδια ερώτηση που έκανα και στον κύριο alexgermany (αλλά δεν μου απαντάει)
      Τι νούμερο πρέπει να δείτε στο SP για να αλλάξετε άποψη;

      Διότι SP 1500 και να κάνει εκλογές ο Τράμπ το θεωρώ αδύνατο.

      Άρα πάμε στην εξής ερώτηση ...
      Πόσο θα γράφει ο SP την ημέρα που θα κάνει εκλογές ο Τράμπ;

      Διαγραφή
    5. Πάνω από 2900 και μερικές μέρες ηρεμίας νομίζω ότι θα είναι ένα καλό σημάδι,αλλά διάβαζα δύο ανησυχητικά άρθρα το ένα για China telecom ότι ζητούν να ανασταλεί η άδεια στις ΗΠΑ και το δεύτερο ότι δεν είναι τωρα η ώρα να αναζητηθούν ευθύνες από την Κίνα,και για τις εκλογές στις ΗΠΑ νομίζω ότι μπορεί να τις χάσει αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα έτσι και αλλιώς και ο Biden φιλικά διακείμενος είναι προς τις αγορές δεν νομίζω να τους καίγεται καρφί.

      Διαγραφή
  19. Κυριε Τακη και λοιποι φιλοι καλημερα.

    Χωρις να θελω να εμφανιζομαι ως "quite a bear" που λενε κ οι Αμερικανοι, θεωρω οτι η αποψεις και η αναρτηση του κ. Στουπα εχει βαση, σε συνδυασμο με τις αντιστοιχες παραπομπες που κανει σε αποψεις, βιβλια αλλα κ μακροπροθεσμα ιστορικα διαγραμματα.

    Εξαλλου, αν δει κανεις το μακροπροθεσμο διαγραμμα του SP500 δεν θελει και πολυ να αντιληφθει το τι συνεβει μετα την κριση του 2008, οπου αντι τα τυπωμενα χρηματα να κατευθυνθουν στην πραγματικη οικονομια, προωθηθηκαν στα χρηματιστηρια μεσω συνεχων επαναγορων μετοχων, μεγιστοποιωντας τις αποδοσεις και τα bonuses. Σε ολο αυτο θεωρω οτι συνεβαλλε κ η μαζικη στροφη προς τα passive investment vechicles φουσκωνοντας τις αξιες ανεξαιρετως. Χαρακτηριστικη ειναι η αποψη του M. Burry (βλεπε The Big Short)

    "As for market threats, Burry says huge inflows into index-like vehicles are distorting stock and bond prices in the same way the rush into exotic financial instruments stretched subprime mortgages in the run-up to the global financial crisis more than a decade ago. In both cases, prices are being set not by “fundamental security-level analysis, but by massive capital flows” based on flawed risk models".

    Επισης, αξιολογο και κατατοπιστικοτατο ειναι, οπως εχω πει κ σε παλιοτερα threads, το ντοκυμαντερ INSIDE JOB σε παραγωγη του M. Damon. Παραλληλα, πριν ακομα ξεσπασει η κριση του 2008, στο βιβλιο AMERICAN VERTIGO (2006), ο Γαλλος θεωρητικος Bernard-Henry Levy, διασχιζοντας την αμερικανκη υφηλιο, προσπαθουσε να απαντησει στο ερωτημα "Ποιος ειναι ο Αμερικανος του σημερα?" εστιαζοντας στην ραγδαια ανισοτητα, την περιθωριοποιηση, την πτωση του βιοτικου επιπεδου, και τη φτωχοποιηση παραδοσιακων βιομηχανικων πολιτειων (οπως π.χ το Μπαφαλο, το Κλιβελαντ, το Ντιτροιτ).

    Τελος, θεωρω οτι θα πρεπει να λαβουμε σοβαρα υποψιν αποψεις οπως του Ray Dalio στο Forbes οτι "οδεύουμε σε ύφεση αντίστοιχη με εκείνη της δεκαετίας του 1930, από την οποία θα χρειαστούν χρόνια χρηματοπιστωτικής και οικονομικής αναδιάρθρωσης αλλά και ευρηματικότητας προκειμένου να ανακάμψουμε", αλλα και της πρωην Προεδρου της Fed Janet Yellen, στο CNBC, ότι αναμένει πτώση του ΑΕΠ κατά 30% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλα κ την εντονη κριτικη της απεναντι στον Τrumb σε συνεντευξεις της στο Marketplace δηλωνοντας χαρακτηριστικα "Trumb is an even BIGGER IDIOT THAN HE LOOKS" και "Trump has a ‘lack of understanding’ of Fed policies and the economy".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα.
      Όσο περισσότεροι τείνουν να πιστέψουν ότι θα γίνει της ΜΕΓΑΛΗΣ ΥΦΕΣΕΩΣ το κάγκελο τόσο θα τείνω να πειστώ ότι θα συμβεί το ακριβώς το ανάποδο.

      Προς το παρόν με απασχολεί γιατι ο Μπάφετ αντι να μειώνει τα ταμειακά του διαθέσιμα (100 δις περίπουου) βρίσκοντας ευκαιρίες ... αυτός πουλάει ακόμη και με ζημιά.

      Διαγραφή
    2. Και επειδή προβληματιζόμουν γιατί ο Μπάφετ δεν αγοράζει ... είπα να πάω να δω λίγο τους ισολογισμούς του και έτσι έπεσα στο χαρτοφυλάκιο που έχει.
      Σας το λινκάρω ....

      https://prnt.sc/rwt0l7

      248 δις αξίζαν οι συμμετοχές του στις 31/ 2/2019
      Ειλικρινά ... με έπιασε απογοήτευση. Ο Μπάφετ δηλαδη του 2020 έχει τράπεζες, έχει Visa και Αmerican Exrress .. έχει και Αpple.
      Είχε φορτωθεί και κάποιες αεροπορικές , αυτός που πάντα μισούσε τις αεροπορικές και τώρα τις πουλάει όσο όσο ...
      Απογοήτευση ο Μπάφετ του 2020 ... λές και είναι στο 1970.

      Τελικά τείνω να πιστέψω ότι ο κύριος Hippy ίσως έχει δίκιο για το τι πιστεύει για τον Μπάφετ.
      Καλός ήταν για πριν 50 χρόνια .... αλλά τώρα είναι μάλλον λίγος.

      Διαγραφή
    3. Τα εχω διαβασει κ Τακη...

      By the way, με τις εταιριες φυσιkου αεριου τι κανατε? Εχουν κανει μεγαλο comeback αυτες κυριως που ειχα κ παρακολουθω.. EQT, SWN,Antero Resources.

      Μακαρι να εχετε δικιο να μας βγει κ η ΦΡΙΓΟ την οποια ειχαμε για το μεγαλο turnaround story! Μηπως φορτωσουμε κ αλλα εν καιρωσε επιπεδα εδω κοντα στον πατο και τα παρουμε απο κει μαζεμενα!!

      Για το Φουρλη εχετε αποψη? μΙας κ εχει υποχωρησει αισθητα.

      Διαγραφή
    4. Δεν έχω κάνει τίποτα κύριε Ανδρέα .... και εγώ είμαι προβληματισμένος όπως εσείς και δεν θέλω να ανοίγομαι. Αλλά παρακολουθώ στενά, καταγράφω και μελετώ.
      Η SWN μου αρέσει ιδιαιτέρως διότι έχει μεγαλομέτοχο με 16% ο οποίος είναι και CEO της εταιρίας ... αλλά δεν έχω κάνει τίποτα. Με προβληματίζει το μεγάλο χρέος. Αν δεν είχε χρέος θα είχα πάρει!!

      ΦΡΙΓΟ ότι έχω πάρει , έχω πάρει ... είμαι φορτωμένος πιο ψηλά. Δεν πουλάω, δεν αγοράζω. Πάντως να ξέρετε, έτσι και πει ο Δαυίδ ότι πουλάει ... νααααα τα κοράκια θα εμφανιστούν αν αγοράσουν την εταιρία. Προς το παρόν όμως ότι πήρα, πήρα. Στο μέλλον θα δούμε ... γενικώς δεν θέλω να τα παίρνω μαζεμένα. Θέλω αργά, σταθερά και σίγουρα.

      Τον Φουρλή μου τον ρωτάνε πολλοί και πάντα τον στηρίζουν ... εμένα δεν μου αρέσει και δεν με συγκινεί. Μου φαινόταν και πανάκριβος πάντα.

      Διαγραφή
    5. Την Παρασκευή πήρα λίγα PBF ... έτσι και περάσουν πάνω απο τα 15 εντός του έτους θα τα δώσω.

      Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που παρακολουθώ και τις ψάχνουμε και απο άλλα χρηματιστήρια.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Ανδρέα σας διαβάζω προσεχτικά. Είμαι και εγώ της ίδιας άποψης γι αυτό και έχω βρεθεί με 70% ρευστότητα. Προτιμώ να διαλυθεί πρώτα η Ομίχλη ανεξαρτητα πισο έχει προεξοφλησει η ζημιά στην Παγκόσμια οικονομία που προσωπικά πιστεύω πως όχι..
      ΊΔΩΜΕΝ...

      Διαγραφή
    7. Bigger Idiot?
      Μα αν δεν κάνω λάθος, ακόμα και τώρα βρίζουμε τους πολιτικούς που δεν έχουν δουλέψει. Και θα μας πει η κυρία Έλεν ότι είναι ηλίθιος ο μεγιστάνας?
      Θα συμφωνήσω με τον κύριο tjo 72
      Στη σύγκριση του Τραμπ και του Ρήγκαν σε σχέση με όλους τους άλλους πολιτικούς.
      Θα συμφωνήσω και με τον κύριο Τάκη, ότι βρισκόμαστε σε bull αγορά, αλλά με βίαιη ενδιάμεση διόρθωση.
      Και όπως είπε και ο βαγγέλας προχθές, ότι θα μας εκπλήξει μελλοντικά, η τεράστια επιπλέον ρευστότητα παγκοσμίως.

      Διαγραφή
    8. Και εμένα με εκπλήσσει θετικά ο Τράμπ. Όταν πρωτοβγήκε δεν τον είχα σε υπόληψη, με εκνεύριζε και τον κορόιδευα .... ωστόσο ο τρόπος που πήρε τις εκλογές και ο τρόπος που σερφάρει πάνω στα κύματα τη πολιτικής με όλο τον κόσμο (βλέεπε Β. Κορέα, Κίνα, Ιράν ....) μου δείχνει ότι ξέρει καλή μπάλα.

      Διαγραφή
    9. κ. Τάκη γιατί τέτοια αποστροφή στην APPLE? Αν δηλαδή βρεθεί ξανά <$150 δε θεωρείτε ότι αξίζει?
      Προσωπικά θεωρώ ότι τις νέες τεχνολογίες που ψάχνετε (πχ ΑΙ, υπερσυσσωρευτές κλπ) θα τις αναπτύξουν και θα τις καρπωθούν κυρίως οι υφιστάμενοι γίγαντες APPLE, MICROSOFT, AMAZON, GOOGLE. Αυτές ρίχνουν πακτωλούς χρημάτων και έχουν τις οικονομίες κλίμακας. Ακόμα και αν κάποια μικρή βγάλει κάτι σημαντικό, πολύ σύντομα θα εξαγοραστεί ή θα την εξαφανίσουν, το παίγνιο μπορεί να μην προλάβει να γίνει καν χρηματιστηριακό. Το θέμα βέβαια είναι να βρεις τους ήδη γίγαντες σε καλές τιμές, το οποίο μπορεί και να συμβεί προσεχώς. Το να τους βρεις πριν γίνουν γίγαντες είναι ΛΟΤΤΟ, πολύ δύσκολο να τις εντοπίσεις. Δείτε την APPLE από τη μέρα που παρουσίασε το iPhone έκανε ένα +11% και μετά χρειάστηκαν 4 μήνες για να υπεραποδώσει της αγοράς. Η αγορά δεν πήρε χαμπάρι ότι ανακοινώθηκε το πιο εμπορικό προϊόν όλων των εποχών, θα το πάρουμε εμείς?
      Όσον αφορά τις αεροπορικές καλά κάνει ο Δάσκαλος και ξεφορτώνει, κακώς τις πήρε εξαρχής. Η τιμή στόχος τους σε 15 χρόνια από τώρα είναι μηδέν (όπως λέτε κι εσείς). Η τεχνολογία είναι παρωχυμένη, ενεργοβόρα, αργή και επικίνδυνη, σε 15 χρόνια θεωρώ πως θα πετάνε μόνο μαχητικά και διαστημικά λεωφορεία.
      Αν ψάχνετε νέα τεχνολογία είπαμε, την 1η μέρα μπάσιμο Hyperlop One.

      Διαγραφή
    10. Hyperlop One. Αν και όποτε μπει,θα είναι με το καλημέρα πανάκριβη. Μόνο άνθρωποι πχ.ερευνητές, χημικοί,που ΔΕΝ ασχολούνται με μετοχές, μπορούν να "ψυθηρήσουν" ίσως και χωρίς να το καταλάβουν κάποια τέτοια περίπτωση ευκαιρίας.
      Για μας τους κοινούς θνητούς, παντός καιρού είναι οι εταιρείες με ταμείο, λίγο ή καθόλου δάνεια και προπαντός ΕΞΑΓΩΓΕΣ. Η Ελλαδίτσα, είναι δυστυχώς μικρή.
      Για τους contrarian, όπως εγώ, από το 2015 και μετά, πίστευα και πιστεύω ακόμα, ότι όλες οι εταιρείες που παραμένουν στο ταμπλό, περιμένουν την ώρα τους.
      Απλά το μαγαζί θέλει και ΤΥΧΗ.
      Το ίδιο ισχύει και για το εξωτερικό.
      Για αυτό ανέφερα την seanergy maritime, βλέποντας την πορεία από την είσοδο στον nasdaq και την μετέπειτα πορεία της.
      ΙΛΥΓΓΟΣ
      και στόρυ και συνειρμούς για FF.
      Δεν ήξερα ότι διαπραγματεύεται ακόμα, το ανακάλυψα κατά λάθος χθες και πήρα 1000 ,όχι 10.000 που εκ παραδρομής έγραψα χθες, γιατί δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο μικρόβιο.. έτσι για αρχή.
      Καλό βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
  20. Χαιρετω.. περαν του τι θα γινει τελικα δεν αλλαζω στρατιγικη ( δε βλεπω κ τπτ αλλο δλδ ) χρυσος αντι μετρητα κ μετοχες.. τπτ αλλο δεν εμπιστευομαι.. καλη συνεχεια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. θεωρώ μπήκαμε σε παγκόσμιο πτωτικό κύκλο που θα κρατήσει 2 έως 3 χρόνια...θα βγουν τρελές ευκαιρίες Αμερική αλλά προσοχή στις διακυμάνσεις των νομισμάτων... θεωρώ ότι ο DOW θα δει 16,000 μονάδες και ίσως 14,500.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ρωτήσω κάτι καλοπροαίρετα;
      Τι μονάδες πρέπει να γράψει ο DOW για να πείτε οτι λαθέψατε;

      Διαγραφή
    2. Κύριε alexgermany αν θέλετε μας αιτιολογειτε την άποψη σας?

      Διαγραφή
    3. θεωρώ ότι βλέπουμε ένα ράλλυ λόγω ότι κάποιοι δεν πουλήσανε τα χαρτιά τους και μόλις και αυτοί πουλήσουνε κοντά στον Αύγουστο του 2020 θα δούμε τέτοιο κάτω που θα τρίβουμε τα μάτια μας.Δεν θα μου έκανε εντύπωση να δω S&P κοντά 3300...τα νούμερα είναι παραπλανητικά. Το κάτω δεν το έχουμε δει ακόμη.

      Διαγραφή
    4. Κύριε alexgermany ο sp πρώτα στα 3300 και μετά κάτω ιντα κατέχω πράμα που λέει και ο Γιατρός της παρέας.Μας μπέρδεψατε..Και εγώ κάτω βλέπω αλλα όχι και από το 3300..

      Διαγραφή
    5. μάλλον δεν καταλάβατε τι εννοούσα...δεν θα μου προξενούσε εντύπωση να δω S&P ακόμη και 3380..το που θα πάει δεν το γνωρίζω βραχύ...το μάκρο το βλέπω 1600 για S&P!!!

      Διαγραφή
    6. Δεν πιστεύω μετά απο τέτοια ''πιστεύω'' που έχετε κύριε alex να διακρατάτε χαρτιά τύπου UNIBIOS και κάτι άλλα που σας άρεσαν;
      Αν μου απαντήσετε ΝΑΙ, θα με κάνετε να κουζουλαθώ.

      Διαγραφή
    7. οι θέσεις μου είναι μικρού βεληνεκούς και σε ανοδική συνθήκη θα τις μηδενίσω...

      Διαγραφή
    8. Κύριε alexgermany προφανώς εννοείτε πως το 1600 ο SP θα το δει στην παρούσα φάση πριν τις εκλογές κ όχι στο μακρινό και άγνωστο μέλλον σωστά καταλαβα?

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη με 1600 SP εύκολα μπορεί να φαντασθεί κανείς όχι μόνο οι μικρές δημοκρατίες Unibios etc αλλά ακόμη και τα διεθνή θωρηκτό!

      Διαγραφή
    10. Εγώ καπετάνιο μου βλέπω:
      1) Γκουρούδες πεφωτισμένους που διαρκώς βλέπουν όλο και νεώτερα χαμηλά και πάτους, απόπατους ... ενώ οι αγορές πάνε πάνω.
      2) Γκρίνιες, τσακωμοί, ψιλοκοντρίτσες στα forums. Ακόμη και εδώ μέσα.
      3) Τα άσχημα μακροοικονομικά είναι εμπρός μας και ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
      4) Ουδείς τολμάει να πει ότι οι αγορές θα πάνε πάνω ... μόνο ο κύριος Τζο έχει εκφραστεί φανερά σε υπερπληθωρισμό που θα συμπαρασύρει τις αγορές πάνω.
      5) Όλοι οι bulls έχουν γίνει bears ...... όσοι έχουν χαρτιά, φοβούνται να τα κρατήσουν παρασκευή ή στο τετραήμερο που είναι κλειστές οι αγορές.
      6) Όλοι μας πιστεύουμε ότι οι αγορές θα ξανακάνουν κάτω ... είτε με τη μορφή W, είτε με τη μορφή πάμε στα τάρταρα και στο πυρ το εξώτερον.

      Και εγώ ρωτάω .... αν αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά χρηματιστηριακού πάτου, τότε ποια είναι;
      Αντιθέτως ... αν όλοι αυτοί ξεθαρρέψουν, τότε εμείς πρέπει να ΞΑΝΑφυλαγόμαστε.
      Ίδωμεν.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Τάκη μου τα επιχειρήματα σας είναι δείκτες-αντιδεικτες χρηματηστηριακης συμπεριφορά της μάζας παγκοσμίως οπότε ορθώς τα παραθέτετε.Αλλωστε έχω πεί ότι μόνο σοφότεροι και πλούσιοτεροι γινόμαστε μελετώντας και παραθέτοντας επιχειρήματα. Προσωπικά σ αυτή την φάση προτιμώ να κρατήσω μια επιφύλακτικη εως και αρνητική στάση καθ ότι η εμπειρία μου έχει δείξει πως όταν κάτι δεν μπορώ να το εκλογικευσω πρέπει να μείνω εκτός έως η Ομίχλη διαλυθεί.Το να χάσω μια ενδεχόμενη δυνατή ανοδική κίνηση από αυτά τα επίπεδα τιμών το θεωρώ πολύ μικρή πιθανότητα.Αλλα ακόμη και έτσι ξέρω και ξέρουμε οι παροικουντες την Ιερουσαλήμ των Αγορών πως ευκαιρίες υπάρχουν σε οποιαδήποτε φάση πόσο δε μάλλον σε bull αγορά αν είναι.Ειναι όμως?

      Διαγραφή
    12. Κάποτε στην Αμερική στην ηλικία των 26 χρόνων μου ένας Αμερικανόεβραιος παππούς δεινός επιχειρηματίας και παίχτης των Αγορών νοικιαζα το διαμέρισμα του μου είπε όταν του ανέφερα πως θέλω να ασχοληθώ με την Αγορά: Μικρέ δεν είναι το πιο απλό πράγμα να βγάλεις χρήματα από τα Χρηματηστηρια αλλά ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει στο να τα κρατήσεις γιατι θέλει Χαρακτηρα.Η ιστορία μου έδειξε πως κάτι παραπάνω γνώριζε ο παππούς..

      Διαγραφή
    13. S&P 1600 και ίσως 1000 τον βλέπω μέσα στην επόμενη διετία... 2-3 χρόνια θα διαρκέσει αυτή η κρίση. Το τι γίνεται τώρα δεν με απασχολεί...μακάρι να ανέβει η αγορά να πουλήσουμε. Αλλά το τέλος θα είναι δραματικό με αυτοκτονίες και πτωχεύσεις...

      Διαγραφή
    14. Να υποθέσω τότε ότι είστε αχαρτος?
      Αν περιμένετε αυτοκτονίες, δεν μπορώ να φανταστώ κάποια άλλη επενδυτικη στρατηγική.

      Διαγραφή
  22. Καλησπερα. Σας.. Θα.. Ήθελα. Την. Γνώμη. Σας. Για.. Την..ευαπσ.στην... Τιμή. Των.. 3,62..νομιζω..οτι..ειναι..για.. Αγορά.. Θα.. Με. Βοηθησετε.. Παρακαλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα σε όλους. κ. Μικρομέτοχε, δεν επιθυμώ να δώσω το email καθώς το χρησιμοποιώ και για επαγγελματικούς λόγους. Θα μπορούσα να κάνω ένα fake gmail αλλά δεν είναι του τύπου μου. Αν δεν επιθυμείτε να απαντήσετε εδώ, κάτω από ερώτημά μου, απαντήστε στο site σας και ανεβάστε εδώ το link που περιέχει την απάντηση. Το όνομά μου είναι Γιώργος Ταφ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. http://mitarola.blogspot.com/2020/04/2019.html?showComment=1586130741051#c60307401706579248

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εντυπωσιακό rebound η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Συγχαρητήρια κ. Τάκη που την βάλατε στις επιλογές 2020. Τελικά ενίσχυσα θέση όταν έδωσε σήμα για Long στις 7/4, μπήκα στο 0,61 ευρώ, στο 0,63 και στο 0,67 την επόμενη. Στη συγκεκριμένη νομίζω ότι μάλλον όσοι ήταν να μαζέψουν – μάζεψαν (τα δυνατά χέρια που έγραφα σε παλαιότερο μήνυμα). Πλέον από 56% ζημιά βρίσκομαι με μικρά κέρδη στη μετοχή. Η επόμενη μάχη θα γίνει στο μεγάλο πτωτικό κερί της 5ης Μαρτίου. Σε περίπτωση που δώσει σήμα πώλησης θα δώσω μέρος της θέσης άμεσα.

    Στην LK έχω μείνει με το 40% της θέσης. Εκτός από τον Γιατρό, υπάρχει κάποιος άλλος φίλος που παραμένει?

    Εύχομαι υγεία στον οικοδεσπότη και σε όλους τους φίλους του blog και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι νούμερα δίνει το μεγάλο πτωτικό κερί ... εγω δεν σας το κρύβω στο 1 με 1,2 όξω.

      Διαγραφή
    2. Ασχολούμαι επιδερμικά με την Τ.Α. κ. Τάκη. Γνωρίζω τα βασικά. Την 5η Μαρτίου έφαγε το -30% και έκανε 5,27 εκατ. τεμάχια όγκο. Υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι μεταξύ 1,19 ευρώ έως 0,82 που έκλεισε εκείνη την ημέρα. Από αυτά το 1,4 εκατ. είναι σε τιμές πάνω από 1,14 ευρώ, 400k μεταξύ 1,14-1,04, 1 εκατ. τεμάχια μεταξύ 1,07 έως 0,8 και 2,7 εκατ. τεμάχια σε τιμές από 0,86 έως 0,825. Όμως, «δυνατά χέρια» είναι αυτά. Μπορεί να τα σαρώσουν και μετά να περιμένουμε εμείς να πάει ξανά στα χαμηλά για να ξαναμπούμε. Σιγά να μη. Αν συνεχίσει προς τα πάνω, θα δώσω ένα μέρος της θέσης.

      Στα πολύ χαμηλά έχουν μαζευτεί περίπου 14 εκατ. τεμάχια. Μπορεί τελικά να δώσανε θεσμικοί που είναι και στο ομόλογο (για hedging) και να μπήκανε άλλοι που θα την πάνε εκεί που πρέπει.

      Αν φθάσει στο 1,04 και μετά από διόρθωση κρατήσει το 0,80 τότε μπορεί να έχει καλύτερη τύχη. Μια καλή τεχνική ανάλυση έχει ο κ. Μιχάλης εδώ: https://freeforumstocks.blogspot.com/2020/04/blog-post_9.html#more

      Ένα είναι σίγουρο. Όποιος ήταν χωρίς χαρτιά στην πτώση θα είναι χωρίς χαρτιά και στην άνοδο της μετοχής.

      Ίσως ο κ. Barren να μπορούσε να μας πει λίγα περισσότερα βλέποντας την τεχνική της εικόνα.

      Διαγραφή
    3. Αυτό αυτό είναι το φαινόμενο της αρνητικής ψυχολογίας για τη συγκεκριμένη μετοχή και όχι για το σύνολο της αγοράς.
      Όμως κύριε ΓιώργοΤ, εδώ θα διαφωνήσουμε. στην άνοδο της μετοχής όποιος θέλει να πάρει, παίρνει. Απλά φοβάται και δεν παίρνει.

      Διαγραφή
    4. Αυτή την περίοδο που αναφέρατε κύριε Γιώργο .... κτύπαγαν ανελέητα τα τηλέφωνα και η ερώτηση ήταν πάντα ίδια.
      ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡΑΣ;

      Μας τα πήραν τα χαρτιά πατριώτη!!!!
      Έτσι δεν μας έλεγε ο κύριος Στούπας το 2008;
      Τώρα λέει άλλα .... σημεία των καιρών.

      Διαγραφή
    5. Γιώργο (πιστεύω να μου επιτρέπεις τον ενικό) η ΤΑ δεν έχει και τόση σημασία τώρα. Εντάξει οι σοβαρές αντιστάσεις είναι 1,04-1,10 και 1,50-1,64.
      Το ζουμί είναι πως η αγορά δείχνει να επιβεβαιώνει πως η απόφαση του ΣΤΕ ουσιαστικά δίνει τη Γραμμή 4 στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κάτι που μένει να οριστικοποιηθεί με πολιτική απόφαση η οποία θα είναι στο ύψιστο επίπεδο (Π/Θ). Εγώ τουλάχιστον όταν βλέπω τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο +8% με €2,5 εκ. τζίρο και τον ΑΒΑΞ στο 0% με €60 χιλ. τζίρο αυτό καταλαβαίνω. Είχε να υπεραποδώσει της αγοράς πάνω από δίμηνο, από Τρίτη άλλαξε συμπεριφορά.
      Οπότε για μένα, αφού έφυγε από τη μέση το άγχος του λουκέτου, είναι θέμα χρόνου η διαχείριση ζημιών να περάσει σε διαχείριση κερδών της θέσης. Ο χρονικός μου ορίζοντας είναι αρκετά μακρύς.
      Επίσης να πω ότι θεωρώ πως στη διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας οι κατασκευαστικές θα παίξουν το ρόλο των τραπεζών, με την έννοια ότι μέσω αυτών κυρίως θα διαχυθεί το κρατικό και ευρωπαϊκό χρήμα στην πραγματική οικονομία, εξαιρουμένου του ελικοπτεράτου. Άρα, αν και συμφωνώ με τις μακροπρόθεσμες στοχεύσεις του ομίλου, βραχυπρόθεσμα μόνο η κατασκευή μπορεί να τον ξελασπώσει.
      LK κρατάω κι εγώ όλη τη θέση, να ρευστοποιήσω με 85% ζημιά δε μου λέει κάτι. Αν πάει πολύ χαμηλά (~$1) μπορεί να δοκιμάσω μουαγέν με τεχνικά κριτήρια, αν ανακάμψει περί το ~15 μπορεί να ρευστοποιήσω. Αναμονή και υπομονή.

      Διαγραφή
    6. Κανένα πρόβλημα αγαπητέ Barren. Τα λέγαμε και δίπλα. Εγώ δεν είχα το άγχος του λουκέτου στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ. Ίσως, γιατί όπως και στη ΔΕΗ που τοποθετήθηκα στα πολύ χαμηλά, πίστεψα ότι κυβέρνηση και τράπεζες δεν θα τον αφήσουν να χαθεί. Απλώς όταν πέφτει το μαχαίρι δεν το πιάνω, γι’ αυτό περίμενα να δώσει σήμα για τοποθέτηση. Πιστεύω ότι αν δεν είχε απαγορευθεί το short selling θα μπορούσε να πάει καλύτερα, καθώς θα γινόταν hedging από σοβαρούς παίκτες και πιθανόν να υπήρχε και σορτοκάψιμο. Θα δούμε πότε θα ξεκινήσει και μέχρι που θα φτάσει η διόρθωση του ανοδικού. Συμφωνώ επίσης ότι το ΑΕΠ της επόμενης τριετίας θα στηριχθεί σε έργα υποδομών. Μαζί με σκουπίδια – ΑΠΕ έχει ψωμί η μετοχή αν δεν μπούμε σε καμιά μακροχρόνια ύφεση (που προς το παρόν δεν το βλέπω).

      Αν βοηθήσει ο Τραμπ με μέτρα έως τις εκλογές το Νοέμβριο, τότε μπορεί να πάει καλύτερα και η δική μας αγορά. Φυσικά εφόσον όλοι περιμένουμε ότι οι ΗΠΑ θα πάνε ψηλά μέχρι το Νοέμβριο το πιθανότερο για εμένα είναι η αγορά να κάνει τα δικά της και να πέσει πολύ νωρίτερα. Αν τώρα συμπέσει και το 2ο ή κατά άλλους το 3ο κύμα του κορονοϊού, τότε :( 👎😩😩😩👎

      κ. Αδειούχε, αρνητική ψυχολογία υπήρχε και υπάρχει για όλη την αγορά, όχι μόνο για τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ. Οι περισσότεροι αγοράζαμε προ κορονοϊού στο 1,5 ευρώ γιατί βλέπαμε την εταιρία ως το νέο turn around μετά τη ΔΕΗ και δεν ακουμπάγαμε όταν έφθασε στο 0,5 ευρώ. Το ίδιο συνέβη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και με σχεδόν όλες τις άλλες, πολύ λιγότερο επικίνδυνες μετοχές. Το κακό στην πτώση είναι ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Μετά όμως από μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η αγορά επαναφέρει τις τιμές των μετοχών στα επίπεδα που αξίζουν, ξεχωρίζοντας την ήρα από το στάρι.

      Ολοκληρώνοντας όπως έχω ξαναγράψει, πάντα ξεκινάω από τα Macro πριν επενδύσω. Βλέπω σε τι επίπεδο είναι η οικονομία, εν προκειμένω η Ελληνική και τότε αποφασίζω. Μαζί ως πρώτο βήμα, λαμβάνω υπόψιν και την πολιτική. Δεύτερο βήμα είναι η θεμελιώδης ανάλυση και τρίτο η ποσοτική ανάλυση. Στο τέλος έρχεται η τεχνική ανάλυση. Αν τα 3 πρώτα βήματα είναι καλά αλλά η τεχνική εικόνα της μετοχής ή της αγοράς είναι χάλια, δεν προχωρώ σε αγορά.

      PS: Καλού – κακού, προ ημερών πήρα για trading και μερικά ΦΡΛΚ στα 3 ευρώ που έδωσε σήμα αγοράς (πρώτη τοποθέτηση αν πάει καλά) πάντα με stop loss. Είχε δώσει σήμα πώλησης από 21/2 στα 5,7 ευρώ.

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα στην όμορφη παρέα.Περι Ελλάκτωρα αγορασμενος και γω στα 0,8 εκεί κάτω από το 0,6 μας αγχωσε λίγο.Με την απόφαση στο ΣτΕ εκεί συγκλεινω και γω, φωτογραφίζει τον Ελλάκτωρα.Αλλα έχει και αιολικά ,και παραχωρήσεις και τη μαρίνα πλέον.Κυριε Barren σε βάθος διετίας τι τιμές θα του δίνατε;

      Διαγραφή
    8. κ. TSK ότι και να πω θα είναι αστήρικτο, ευσεβής πόθος. Τα θεμελιώδη προς ώρας δε βοηθούν και η τεχνική εικόνα επίσης, την προσδοκία παίζουμε πως με μια πιο τεχνοκρατική διοίκηση η αύξηση τζίρου θα συνοδευτεί και από αυξανόμενα κέρδη, μείωση δανεισμού και γενικά παραγωγή αξίας για τους μετόχους.
      Θεμελιωδώς θα πρέπει να δούμε και τη χρήση του 2020 και τεχνικά να δούμε τη δομή της αντίδρασης για να μιλήσουμε για ανοδικούς στόχους.
      Προσωπικά δε με απασχολεί τόσο το πόσο ψηλά θα φτάσει, όσο το τι Μ.Ο. θα έχω καταφέρει να φτιάξω. Ο στόχος είναι κάποια στιγμή να έχω μια ικανοποιητική για το Χ/Φ μου θέση δωρεάν.

      Διαγραφή
    9. Μιας και οι καιροί είναι χαλεποί εγώ θα σκεφτώ out of the box και θα προκρίνω ως βέλτιστη λύση τη συνεργασία των δύο (αβαξ-ελλακτωρ) για να γίνει πιο γρήγορα το έργο τώρα που θέλουμε να κινείται το χρήμα μπας και ξεκολλήσει το κάρο της ανάπτυξης. Ένα κερδοσκοπικό μέρος των ελλ-ακτωρων έφυγε την πέμπτη και τα υπόλοιπα αναμονή για ανώτερα σημεία αντίστασης. Μην είμαστε και πλεονέκτες! Θα μείνει πάντως σίγουρα το 1/3 για να είμαστε μέσα για την περίπτωση ολικής ανατροπής, που δεν την βλέπω πιθανή αυτή την ώρα.

      Διαγραφή
    10. Στην Ελλάδα συνεργασίες;
      Τι λέτε τώρα κύριε Lorac.

      Εδώ ισχύει, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ... τη διαλύσαν την Ελλάδα και μετά μας φταίει ο Γερμανός, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

      Διαγραφή
    11. Δε συμφωνώ κ. Τάκη, οι κατασκευαστικές στην Ελλάδα μια χαρά ξέρουν να συνεργάζονται (πλην ελικοπτεράτου). Νομίζω ότι βρίσκονται στο aftershock τhς ιστορίας με το καρτέλ, εκεί ίσως οφείλεται και η δικομανία που βλέπουμε.
      κ. Lorac, έχω την αίσθηση ότι στην αγορά είναι λίγο πολύ γνωστό εδώ και καιρό ότι και οι δύο θα παίξουν μπάλα στο μετρό, έχει όμως και το ποιος θα έχει το πάνω χέρι τη σημασία του. Όντως οι καιροί δεν είναι για κωλυσιεργίες, μέχρι και οι κηφήνες του υπουργείου έχουν αναγκαστεί να κινητοποιηθούν. Προσωπικά βλέπω τον Κυριάκο να μοιράζει τα έργα αυτοπροσώπως και να νομοθετούνται διαδικασίες fast track.

      Διαγραφή
  25. Σύντεκνοι να κάμω έχω μιαν ερώτηση? Τι θα γίνει άμα χάσει το τριπλε Α ή Αμερική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Αγγλία γιατρέ το έχασε το ΑΑΑ είδες να γίνει τιποτα,εγώ προτιμώ το σκουπιδαριο μας που να πάει τα έχει προεξοφλήσει όλα και λίγο ακόμα να πέσει μακάρι να πάρουμε κατι που θέλουμε από βδομάδα νομίζω θα μου κάνει την χάρη.Ξαλο βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα θα οδηγήσει κάποια fund σε ρευστοποιήσεις επειδή θα το υπαγορεύει το καταστατικό τους.
      Ωστόσο, δεν καθορίζει την ποιότητα της επένδυσης η επενδυτική βαθμίδα αλλά η τιμή. Τι θα πληρώσεις γι αυτό που παίρνεις, είτε αυτό είναι ΑΑΑ είτε C, junk κτλ.

      Διαγραφή
    3. Σύντεκνοι αν θέλουν να ξεφορτωθούν τον Τραμπ θα δούμε νταουνγκρειτ. Εκεί θα δει και τα χαμηλά του ο Νταου πιστεύω. Έβαλα και ένα λινκ παρακάτω.

      Καλό βράδυ μπρε κοπέλια.

      Διαγραφή
  26. Για άλλους 3 μήνες μέχρι τέλη ιουλίου χωρίς κρουαζιέρες.
    https://www.google.com/amp/s/www.businessinsider.com/carnival-royal-caribbean-banned-from-sailing-up-to-3-months-2020-4%3famp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. https://www.marketwatch.com/story/stocks-will-revisit-their-coronavirus-crash-low-and-heres-when-to-expect-it-2020-04-09?siteid=yhoof2&yptr=yahoo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ξαναδούμε τα χαμηλά για να φορτώσουμε αλλα μετα απο αυτό που έζησα εχθές δεν ξέρω τι είναι ικανή να κάνει η fed. 8:30 το πρωί πέμπτης περιμέναμε τα στοιχεία για την ανεργία με τα futures 350 μονάδες κάτω. Με το που ανακοινώνουν 6500000 άνεργους στο καπάκι η fed ρίχνει τον μπαζούκα με τα τρις και ο δείκτης γυρνάει πράσινος 200 μονάδες στα 2 λεπτά. Ανατριχίλα πραγματική που μόνο στην αμερική μπορεί να συμβεί.

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνε εσύ θαρρείς ότι ότι κάνει η FED είναι δωρεάν??? Δεν τολμώ να κοιτάξω ισολογισμό της του χρόνου τέτοια εποχη...

      Διαγραφή
    3. Οι ΗΠΑ έχουν περιθώριο να δημιουργήσουν κι άλλο χρέος για να υποστηριξουν την οικονομια τους και έχουν δολάριο για νόμισμα όχι οποιοδήποτε νόμισμα, που σημαίνει ότι μπορόυν να εκδίδουν νέο χρήμα χωρίς να επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό η συναλλαγματικη τους ισοτιμία... Ακομη το ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ είναι κοντά στο 110% με ένα ΑΕΠ γύρω στα 20 τρις. Αυτό που κοιτούν κυρίως για το ζήτημα του χρέους είναι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ να είναι μεγαλύτερος από τον ρυθμό αύξησης του χρέους ώστε να πέφτει το κλάσμα χρέους προς ΑΕΠ. Από εκεί και πέρα αν διαμορφώσει ένα μεγάλο ετήσιο έλλειμμα για το 2020 όπως φοβάστε εσεις και παράλληλα έχει ύφεση για ένα χρόνο δεν χάθηκε και ο κόσμος.. Και το 2008 άλλωστε το ίδιο έγινε ως ένα βαθμό με το έλλειμμα να αγγίζει τα 2 τρις δολάρια σε σύγκριση με το 2019 όπου ήταν γύρω στο 1 τρισεκατομμύριο.

      Διαγραφή
    4. Σύντεκνε αν πιστεύεις ότι η σημερινή κατάσταση και αυτά που περιμένουν την οικονομία στην μετά ιού εποχή έχουν έστω την παραμικρή σχέση με το 2008 μάλλον κάνεις λάθος. Η επίπτωση θεωρώ θα είναι πολύ να πολύ μεγαλύτερες.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ως προς το μέγεθος της ύφεσης και των οικονομικών επιπτώσεων σε σχέση με το 2008. Εγώ δεν είπα ότι έχει κάποια σχέση το τώρα με το τότε, σύγκριση μεγεθών έκανα για να δείτε ότι δεν έχει σημασία αν ξεφύγει το κρατικό έλλειμμα για ένα χρόνο. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν τίθεται ζήτημα με τον προϋπολογισμό και το χρέος των ΗΠΑ, άρα θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο για να αντιστρέψουν τις επιπτώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.

      Διαγραφή
  28. Θέλω να κάνω μια ερώτηση προς τους αγαπητούς φίλους του μπλόγκ. Πού οφείλεται η ραγδαία άνοδος το τελευταίο διάστημα του επιτοκίου euribor; Απο το -0,45 στο -0,25. Δεδομένου οτι επηρεάζει τους κατόχους στεγαστικών δανείων προβλέπεται περετέρω άνοδό του ή είναι μάλλον παρωδικό και θα ηρεμήσουν τα πράγματα με τα πακέτα της ΕΚΤ.Ευχαριστώ τους φίλους εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βλέπεις πληθωρισμό στο μέλλον,και έχεις δάνειο το κλειδωνεις χαμηλά λέει η λογική,η άνοδος του χρυσού δείχνει για πληθωρισμό μελλοντικά,εμένα αυτό που με ανησυχεί είναι πληθωρισμός με ψιλή ανεργία θα είναι ότι χειρότερο.Γνωμη εκφέρω πάρε και κάποια άλλη γνώμη όσες περισσότερες τόσο πιο κοντά προς την αλήθεια.Καλο απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή είναι κε Κίτσο αυτό που σκέφτηκα και εγώ. Η διατραπεζική χονδρική αγορά χρήματος προξοφλεί πληθωριστικές τάσεις στην οικονομία. Σας ευχαριστώ για την απάντηση

      Διαγραφή
  29. Καλημέρα σε όλους, μοιράζομαι ένα link με τρελές αποδόσεις 2020. Δυστυχώς αν και παρακολουθώ Γαλλία δεν πέτυχα καμία από αυτές. Για όσους δεν διαβάζουν Γαλλικά ..google translate.
    https://www.tradingsat.com/actualites/marches/malgre-le-krach-ces-actions-ont-double-de-valeur-et-parfois-beaucoup-plus-909013.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημερα. Σε. Όλους.. Για.. Την
    .. Ευαπσ.. Θέλω.. Να.. Ξανά ρωτησω.. Αν. Είναι.. Στα. 3,62..για..αγορα..μπορει..καποιος.. Να. Με.. Ενημέρωση.. Παρακαλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΥΑΠΣ είναι μια εταιρεία με καλά μεγέθη. Είναι μονοπώλιο, έχει ένα P/E~10 και δίνει ένα αξιοπρεπές μέρισμα. Επίσης, έχει καλό ταμείο αν και θα χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο μέρος για επενδύσεις στα προσεχή χρόνια. Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω είναι ότι διοικείται από το δημόσιο και δεν μου άρεσαν κάτι προσλήψεις που έκανε τελευταία. Τεχνικά κινείται σε ένα εύρος 3,5 με 5,5 ευρώ. Οπότε η στρατηγική είναι να παίζεις το range με αγορά στα χαμηλά και πώληση στα ψηλά ή να παίρνεις ένα μικρό ποσό κάθε τόσο και να τις κρατήσεις για πάντα. Το τελευταίο σκέφτομαι να ξεκινήσω εγώ.

      Διαγραφή
    2. Στους υπότιτλους του τέλους της ταινίας The Big Short την οποία μνημόνευσε πιο πάνω ο κύριος Ανδρέας  αναφέρεται ότι ο χαρισματικός επενδυτής M. Burry δεν ξαναασχολήθηκε με κανέναν άλλο τίτλο, αγόραζε ΜΟΝΟ νερό.

      Προσωπικά έχω αγορασμένες από 5,000 μετοχές στην θυγατέρα, το γιο και την κυρά (για το χαρτζιλίκι-χιλια ευρώ το χρόνο) με κόστος περί τα €3 από το 2015. Έκτοτε ακίνητος, Βούδας. Η αντίστοιχη θέση στο δικό μου χαρτοφυλάκιο ρευστοποιήθηκε πέρσι λίγο κάτω απ΄τα €5 και τώρα στη ζώνη 3,45-3,55 την ξαναχτίζω. Υπάρχει όπως βλέπετε θέμα εμπορευσιμότητας οπότε απαιτείται υπομονή και επιμονή στο στόχο. Εννοείται ότι άλλες μετοχές, πιο παιχνιδιάρες, θα τρέξουν περισσότερο ωστόσο νομίζω ο συνετός επενδυτής αξίζει να έχει ένα ποσό στην "Πηνελόπη" που περιμένει, πιστή στο ετήσιο ραντεβού να του δώσει το μέρισμα. Αδιαλείπτως κάθε χρόνο..

      Ξαναθυμίζω την ρήση του κυρίου Burry καθώς σε γενικές γραμμές παρόμοια συμπεριφορά ακολουθούμε και οι περισσότεροι απ΄τους κερδοσκόπους εδώ στο μπλογκ

      "As for market threats, Burry says huge inflows into index-like vehicles are distorting stock and bond prices in the same way the rush into exotic financial instruments stretched subprime mortgages in the run-up to the global financial crisis more than a decade ago. In both cases, prices are being set not by “fundamental security-level analysis, but by massive capital flows” based on flawed risk models".

      Διαγραφή
    3. Ένας από τους πιο επιτυχημένους value investors της τελευταίας 20ετίας αγοράζει μόνο νερό?
      Μπαααα
      Εδώ οι συμμετοχές της Scion Asset Management της 31/12/2019, όπου στις μεγαλύτερες βρίσκονται εκτός από GOOGLE & BLACKBERRY, ρουχάδικα, videogames, διαστημικές υπηρεσίες κ.α. Επίσης έχει δηλώσει ότι επενδύει (προφανώς εξωχρηματιστηριακά) σε real estate, κυρίως καλλιεργήσιμες εκτάσεις (με πρόσβαση σε νερό) και τουριστικά ακίνητα, καθώς και είναι ιδιαίτερα δραστήριος σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ιαωπωνία, διαφόρων δραστηριοτήτων.
      https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1649339/000156761920003530/0001567619-20-003530-index.htm
      https://prnt.sc/rxdlm6
      PS1. Τους χολυγουντιανούς αστικούς μύθους καλύτερα να μη τους παίρνουμε και πολύ σοβαρά
      PS2. Αυτή η ταινία έχει κάνει μεγάλη ζημιά στους κύκλους των retail investors, καθώς πολλοί έχουν πλέον τη φιλοδοξία/απωθημένο να γίνουν οι επόμενοι μεγαλοσορτάκηδες, με θλιβερά συνήθως αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    4. Ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι με έκανε να διαβάσω λίγο λογοτεχνία και να δω (ή να ξαναδώ στην συγκεκριμένη περίπτωση) κάποιες ταινίες. Ανάμεσα σ΄αυτές και την "The big short" και το διασκέδασα.

      The small investing he still does it all focused one commodity: Water

      Αυτή ακριβώς είναι η τελευταία πρόταση στην οποία αναφέρομαι. Γνωρίζω απ΄την καλή και την ανάποδη την εταιρεία ΕΥΑΠΣ και τις δυνατότητες της. Ανέφερα την ατάκα απ΄την ταινία για να δώσω έμφαση στο κείμενο-απάντηση στον ερωτώντα συνάδελφο επενδυτή.

      Κατά τα λοιπά μου είναι παντελώς αδιάφορη η εταιρεία του καλού επενδυτή κυρίου Michael Burry. Στην αγορά κάνω το κέφι μου, οπότε προτιμώ να διαβάζω πολύ και να επενδύω όπου νομίζω ότι αξίζει. Είστε νέος στο μπλογκ, δεν γνωριζόμαστε. Έχω εκθέσει την άποψη στο παρελθόν ότι ΔΕΝ πρέπει ν΄ακολουθούμε στα τυφλά κανένα. Ούτε τον κύριο Τάκη. Διαβάζουμε τις αναλύσεις, μελετάμε τις προτάσεις κι αποφασίζουμε με δική μας ευθύνη σε ποιες θα επενδύσουμε και ποιες όχι.

      Γενικότερα πάντως θα έλεγα ότι πολλοί έχουν τη φιλοδοξία/απωθημένο να γίνουν οι επόμενοι μεγαλογκουρούδες με θλιβερά συνήθως αποτελέσματα (και όχι μόνο οι σόρτηδες). Δημοκρατία έχουμε, όλοι έχουν δικαίωμα να αναφέρουν τις απόψεις τους. Οκ, χαμογελάμε και προσπερνάμε.

      Διαγραφή
    5. Ουάου κ. hippy δεν περίμενα να σας πειράξει τόσο που επεσήμανα ότι αυτό που επικαλεστήκατε είναι ανακριβές.
      Σας αναγνωρίζω ωστόσο ότι συγκαλύψατε τα δηλητηριώδη σχόλια με την αποδοχή του δημοκρατικού δικαιώματος να διατυπώνουμε απόψεις ακόμα και οι νέοι στο blog, σας τιμά αυτό.
      Χαμογελώ κι εγώ με κατανόηση και προχωρώ.

      Διαγραφή
    6. Έγραψα κ. Wuffett

      "Στους υπότιτλους του τέλους της ταινίας The Big Short την οποία μνημόνευσε πιο πάνω ο κύριος Ανδρέας αναφέρεται ότι ο χαρισματικός επενδυτής M. Burry δεν ξαναασχολήθηκε με κανέναν άλλο τίτλο, αγόραζε ΜΟΝΟ νερό".

      Δεν έγραψα ότι "ο M. Burry αγοράζει ΜΟΝΟ νερό" καθώς δεν το ξέρω, ούτε μ΄ενδιαφέρει να το ψάξω. Κρατώ και δέχομαι την επισήμανση σας για την αναληθή πληροφορία του παραγωγού της ταινίας-πηγή του σχολίου μου..

      Ευχαριστώ για την τιμή που με περιβάλλεται, χαμογελώ επίσης με κατανόηση και προχωρώ σε άλλο δρόμο. Προσπαθώ να μην χάνω τον εστιασμό μου από τα σημαντικά

      "As for market threats, Burry says huge inflows into index-like vehicles are distorting stock and bond prices in the same way the rush into exotic financial instruments stretched subprime mortgages in the run-up to the global financial crisis more than a decade ago. In both cases, prices are being set not by “fundamental security-level analysis, but by massive capital flows” based on flawed risk models".

      (ελπίζω αυτό να το είπε πραγματικά...μην βγω και σ΄αυτό ανακόλουθος)

      Διαγραφή
    7. Το ειπε κ. Hippy φετος μαλιστα σε συνεντευξη του. Το εχω αναφερει παραπανω σε σχολιο μου.

      https://www.cnbc.com/2019/09/04/the-big-shorts-michael-burry-says-he-has-found-the-next-market-bubble.html

      Διαγραφή
  31. Ευχαριστώ.. Κυριε.. Ευρωβλαχε. Για. Τις. Συμβουλές. Σας.. Σκέφτομαι. Να. Τις κρατησω.. Για. Πολλά. Χρόνια. Μόνο.. Έτσι.. Μπορείς. Να. Κερδίσεις. Σίγουρα. Με.. Σεβασμο.. Τιγρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια άλλη μετοχή που μου έχει αρέσει πολύ για μακροχρόνια διακράτηση και μέρισμα είναι η ΒΟΣΥΣ. Έχει βέβαια πολύ χαμηλή εμπορευσιμότητα. Θεωρώ όμως ότι μια καλή τιμή θα ήταν στα 1,3 με 1,6 για αυτό και δεν την έχω αγοράσει ακόμη. Είδα όμως ότι και τώρα σε αυτή την κρίση δεν έφτασε τόσο χαμηλά, οπότε ίσως πρέπει να δώσεις πιο πολλά για να ανταπεξέλθεις και στη χαμηλή εμπορευσιμότητα και να μπεις. Σίγουρα όμως κάτω από 2 ευρώ.

      Διαγραφή
  32. Αγαπητέ μου τίγρη η συγκεκριμένη μετοχή ήταν απο τις αγαπημένες μου. Δεν έχω πλέον θέση μου χάρισε πάντως πολύ καλά κέρδη και μερίσματα. Στα μείον η χαμηλή εμπορευσιμότητα και ο Δημόσιος χαρακτήρας της. Μπορεί όμως με ένα σωστό managment να χαρίσει καλά κέρδη για τους μετόχους της. Απο την συγκεκριμένη δεν θα χάσεις. Λίγη υπιμονή χρειάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Mr Barren ο ελικόπτερατος ποιος είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ελικοπτεράτο χρήμα εννοούσα κ. TSAK, αυτό που το κράτος μοιράζει απευθείας στους πολίτες μέσω έκτακτων επιδομάτων.
      Αλλά διαβάζοντας ξανά αυτό που έγραψα καταλαβαίνω πως θα μπορούσε να πάει και αλλού το μυαλό. Όχι, δεν εννοούσα το γνωστό ελικοπτεράτο αν και όπως το πάει θα μείνει όντως εκτός.

      Διαγραφή
  34. Κυριε Τάκη χαίρετε,διαβάζοντας ένα άρθρο του Rogoff στις 19/3/2020,ακριβώς αυτό έλεγε ότι και να βρεθούμε με πληθωρισμό στο τέλος αυτής της ιστορίας δεν είναι το σημαντικότερο,το σημαντικό είναι κερδηθεί ο πόλεμος,και τώρα η ερώτηση αν συμβεί αυτό είναι καλό να μας βρει με μετοχές και όχι με μετρητά έτσι δεν είναι,και η δεύτερη ερώτηση είναι δεν φοβάστε μήπως συμβεί ότι και στην Ιαπωνία που ενώ έριχναν χρήμα αγόραζαν περιουσιακά στοιχεία φαίνεται βαλτομενη η οικονομία τους χρόνια τώρα.Καλο μεσημέρι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λέμε πληθωρισμός εννοούμε ότι κάτα πληθωρίζετε ... στην περίπτωση μας είναι σημαντικό είναι να μάθουμε τι θα πληθωριστεί.
      Αν πληθωριστεί το χρήμα ... θα μου πείτε προς τα που κατευθύνεται το επιπλέον χρήμα. Αν το βρούμε που θα πάει ... τότε θα μπορέσω να σας απαντήσω!!

      Διαγραφή
    2. http://mitarola.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%92%CE%B1%CF%8A%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82

      Δημοκρατία της Βαιμάρης.
      Ο Ορισμός του υπερπληθωρισμού .... όποιος έμεινε με cash τον έκλαψαν οι μανούλες!!
      Τι Covid και lock down μου λέτε τώρα .... πείνα και καταστροφή του χρήματος.

      Διαγραφή
  35. Κύριε Τάκη καλησπέρα,
    Έχοντας απεριόριστη εκτίμηση της γνώμης σας,καθώς σας διαβάζω χρόνια,θα ήθελα μια σφαιρικη αποψη αν βρισκοσασταν στην θεση που βρισκονται παρα πολλοι φιλοι μας σημερα και εξηγω
    Έχεις ένα σεβαστό ποσοστό καταθέσεων τα οποία τα συγκεντρώσες με κόπο και με αρκετές θυσιες..
    Επίσης έχεις ένα σεβαστό χαρτοφυλάκιο
    Τι θα πραττατε με τα σημερινά δεδομενα;;;
    Θεωρείται επίσης υπαρκτό το φαινόμενο του υπερπληθωρισμου,και αν ναι πιστεύετε πως η κατοχή ΓΗΣ αποτελεί το ασφαλέστερο καταφυγιο;;
    Σας ευχαριστώ ολόψυχα εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούστε κάτι.
      Όσοι είναι των καταθέσεων, πάντα θα είναι των καταθέσεων και του cash. Δεν θα αλλάξουν τώρα.

      όσοι είναι της γης ... πάντα θα αγοράζουν γη, όταν νομίζουν ότι είναι φτηνή και θα την πουλάνε όταν νομίζουν όταν είναι ακριβή.

      Και όσοι είναι των χρηματαγορών ... πάντα θα είναι στις χρηματαγορές και θα κινούνται μέσα σε αυτές όπως κινούνταν όσα χρόνια ασχολούνται με αυτές.
      ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!

      Ο καθένας καλό είναι να μείνει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα.

      Διαγραφή
  36. Χαιρετω κ Χρονια πολλα παιδες..!! ααααααα εδω διαφωνω Τακαρε με το παραπανω.. στο παρελθον εχω παει παει απο ακινητα σε μετοχες κ αντιστροφα.. γι αυτο ρωτησα κ γι αποψεις κ πριν κανα 5μηνο στο μπλοκ πως βλεπετε γενικα τ ακινητα.. οταν επενδυουμε πρεπει τα ματια μας να τα εχουμε ανοιχτα παντα κ παντου.. γνωμη μου ε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σύντεκνοι η εταιρία που σας είχα γράψει πριν κάνα μήνα.

    https://www.capital.gr/diethni/3446866/peiramatiko-farmako-tis-gilead-prokalei-ragdaia-anarrosi-se-astheneis-me-koronoio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.zerohedge.com/health/gilead-pours-cold-water-report-sent-market-soaring-anecdotal-reports-no-statistical-power

      Διαγραφή
  38. μένω με Σπι διότι θεωρώ γρήγορα θα ντηλάρει με δυνατόν παίκτη του χώρου των συστημάτων ασφαλείας και παρακολούθησης!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΣΙΔΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΥΨΗΛΟ ΕΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. MYTILINEOS | Powering through a hailstorm----Rating: Buy
    Target Price: EUR 10.20

    Mytilineos’ shares have shed >30% ytd, having registered a more pronounced decline than the 18% drop in global aluminium prices. In our view, despite increased volatility, the investment case remains intact by virtue of competitive production cash costs in Metallurgy and favourable operating dynamics in Power & Gas.

    In our new note, we reflect current trends in the metals and energy markets and adjust key input assumptions for the Metallurgy segment, incorporating lower LME prices, more conservative alumina assumptions and a more favourable €/$ rate. In EPC & RES, we assume delays in the kick-staring of new projects. Overall, we lower our sales and EBITDA estimates for 2020e by c. 18% while leaving 2021-2022 numbers largely unchanged. Following our estimates revision, we lower our PT to €10.20 but reiterate the stock as one of our top picks due to the attractive valuation (c5x 2021 EV/EBITDA), with the current price implying a medium-term LME of c. 1,500 $/Ton. Our PT places Mytilineos at 8.0x 2020e EV/EBITDA, at par with global aluminium producers.


    Η μετοχή είναι φθηνή, οι αναλυτές λένε το προφανές. Όμως δεν ξέρουν από στατιστική της αγοράς. Ότι και και να λέει η Eurobank εάν δεν φορτώσει πρώτα ο Ευάγγελος δύσκολο για το χαρτί να πιάσει τους στόχους...καλός manager αλλά ιδιοτελής.

    (ο ΜΥΤΙΛ είναι στην πεντάδα με τις σημαντικότερες θέσεις μου...σε ότι με αφορά δεν αυξάνω, περιμένω τις αγορές ιδίων κι αναλόγως των ανακοινώσεων θα πράξω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τάκη βγήκαν στο επίσημο σαιτ της ΣΙΔΜΑ οι ὀροι του ντηλ. Αν έβαζες και ένα προσωπικό σχόλιο θα ήταν ευχάριστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Στην εξαγορά της πατρινής εταιρείας Think Silicon, του χαρτοφυλακίου της Metavallon VC, προχώρησε η εισηγμένη στο NASDAQ εταιρεία Applied Materials, πραγματοποιώντας την ιστορικά μεγαλύτερη εξαγορά στο χώρο της deep tech υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή της εξαγοράς ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ και συγκαταλέγεται σε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.
    Συνιδρύτρια και partner της Metavallon VC, Μυρτώ Παπαθάνου. Θυγατέρα του Προέδρου της ΣΠΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂