Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

AEM .... αυτοματισμοί Σιγκαπούρης

ΑΕΜ  .... εδώ .... 
Διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο Σιγκαπούρης ... εδώ ... με τον κωδικό AΕΜ ... εδώ ....


Τιμές μετοχής σε δολάρια Σιγκαπούρης : σχέση με ευρώ ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : 273.308.000
  • 26 Μαΐου 2015 ... Reverse split : 10 μετοχές αντικαθίστανται από 1.
  • 18 Απριλίου 2017 ... Split : 1 νέα μετοχή για κάθε 2 παλιές
  • 4 Ιουνίου 2018 ... Split : 3 νέες μετοχές για κάθε 1 παλιά
 Δραστηριότητα : Έξυπνοι αυτοματισμοί σε όλο τον κόσμο


Η Εταιρεία συστάθηκε στη Σιγκαπούρη στις 21 Ιουλίου 2000.
Ο Όμιλος άλλαξε την επωνυμία του σε AEM Holdings Ltd στις 7 Μαΐου 2007.




Η AEM Holdings Ltd παρέχει λύσεις σε συστήματα εξοπλισμού , εξαρτήματα ακριβείας και συναφείς κατασκευαστικές υπηρεσίες για διάφορες βιομηχανίες. Η εταιρεία προσφέρει εξοπλισμό χειρισμού και δοκιμών ..... υπηρεσίες μηχανικής και σχεδιασμού ..... υπηρεσίες υποστήριξης πεδίου και αναλώσιμα.

Παρέχει επίσης αυτόματες λύσεις μέτρησης και δοκιμών για επικοινωνίες .... εξειδικευμένους ανιχνευτές που επιτρέπουν τη δοκιμή αισθητήρων και ημιαγωγών για τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της βιομηχανίας και των καταναλωτών. 


Η εταιρεία προσφέρει τα προϊόντα της μέσω ενός δικτύου γραφείων πωλήσεων, συνεργατών και διανομέων στην Ασία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Από το Φεβρουάριο του 2018, διαθέτει 4 εργοστάσια παραγωγής που βρίσκονται στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία (Penang), την Κίνα (Suzhou) και τη Φινλανδία (Lieto).
  • Τον Σεπτέμβριο του 2017, αποκτήθηκε η InspiRain Technologies με έδρα τη Σιγκαπούρη για 2,7 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης. Η InspiRain ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή προηγμένων λύσεων επικοινωνίας και βιομηχανικών δοκιμών με έμφαση στη ραδιοσυχνότητα («RF»).
  • Τον Φεβρουάριο του 2018, αποκτήθηκε η Afore Oy, πρωτοπόρος στον κλάδο και παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις δοκιμής και χειρισμού μικροηλεκτρονικών συστημάτων (“MEMS”) με έδρα τη Φινλανδία, για 7,58 εκατομμύρια ευρώ καθώς και το IRIS Solution για 1,5 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης. Η IRIS Solution ασχολείται με την έρευνα, ανάπτυξη και ενσωμάτωση προηγμένων λύσεων μηχανικής
    όρασης.  
Η Afore Oy, με έδρα τη Φινλανδία, είναι πρωτοπόρος στον κλάδο και παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις δοκιμών και χειρισμού Μικροηλεκτρομηχανικών Συστημάτων (“MEMS”). Οι συσκευές MEMS διεισδύουν στο απέραντο τοπίο της ψηφιακής οικονομίας, από κινητά τηλέφωνα έως προηγμένους αισθητήρες καρδιάς, αυτόνομα οχήματα, φορητά ηλεκτρονικά και πολλές άλλες βιομηχανικές και καταναλωτικές εφαρμογές.

Η έρευνα δείχνει ότι η αγορά MEMS αναμένεται να αυξηθεί με CAGR 17,5% την περίοδο 2018-2023 και να φθάσει τα 31 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται η δοκιμή και ο χειρισμός MEMS με τρέχον μέγεθος αγοράς 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ να αναπτυχθεί ανάλογα. Ως εκ τούτου, η Oy, ως η μόνη λύση σε επίπεδο γκοφρέτας εμπορικής κλίμακας που διατίθεται σήμερα, έχει μερίδιο αγοράς 6% παγκοσμίως και βρίσκεται σε καλή θέση για την επόμενη φάση ανάπτυξης.
Η Afore Oy μαζί με την Bluefors ανέπτυξαν πρόσφατα ένα πρώτου είδος εργαλείο. Η νέα λύση αναπτύχθηκε για το πρόγραμμα κβαντικών υπολογιστών της Intel και ελπίζουμε ότι αυτό το νέο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΜ να αναπτυχθεί σε νέες αγορές στον τομέα της κβαντικής πληροφορικής που απαιτούν δοκιμές και χαρακτηρισμό σε θερμοκρασίες κοντά στο απόλυτο μηδέν


  • Το 2017 ήταν έτος ρεκόρ για την AEM. Πέτυχε ρεκόρ εσόδων και κερδών. Τα έσοδα και τα κέρδη βελτιώθηκαν 216% και 576,2% αντίστοιχα σε 221,6 εκατομμύρια δολ Σιγκαπουρης και 31,5 εκατομμύρια δολ Σιγκαπούρης σε σύγκριση με 70,1 εκατ. και 4,6 εκατ. δολαρια Σιγκαπούρης, το 2016.
Η ευρεία αποδοχή και η συνεχιζόμενη ζήτηση για την πλατφόρμα χειριστή High Density Modular Test (“HDMT”) από τον βασικό πελάτη της εταιρείας οδήγησε στην ισχυρή αύξηση των εσόδων.


Οι πωλήσεις της ΑΕΜ μέσα σε 5 χρόνια έχουν απογειωθεί και απο 46,8 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης το 2015 παρουσίασαν μια άνοδο 590% και έφθασαν το 2019 στα 323,13 εκατ. δολάρια.
Η οδηγία της διοίκησης μιλάει για το 2020 για πωλήσεις που θα ανέλθουν σε 360 με 380 εκατ. δολάρια.

Τα μετά φόρων κέρδη για το 2019 ανήλθαν σε 52,763 εκατ. δολάρια (0,193 δολάρια ανά μετοχή) και παρουσίασαν μια αύξηση  812% απο τα καθαρά κέρδη των 5,782 εκατ. δολαρίων του 2015.

Τα προ φόρων κέρδη για το 2019 ανήλθαν σε 63,74 εκατ. δολάρια .... παρουσίασαν μια αύξηση  1208% απο τα προ φόρων κέρδη των 4,87 εκατ. δολαρίων του 2015.


Τα τρία τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει πετύχει συνολικά καθαρά κέρδη ύψους 118,44 εκατ δολάρια Σιγκαπούρης .... οι λειτουργικές ταμειακές ροές στο σύνολο τους έφθασαν στο ύψος των 151,679 εκατ. δολάρια.

Στο κλείσιμο της οικονομικής χρήσης 2019 η εταιρεία έχει :
  • ταμειακά διαθέσιμα 107,68 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης δηλαδή 0,394 δολάρια ανά μετοχή.
  • ο δανεισμός της είναι μηδενικός.
  • ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της ανέρχονται σε 93,625 εκατ. δολάρια.
Μπορεί λοιπόν με τη βοήθεια του ταμείου της να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της και να να περισσέψουν και 14,055 εκατ. δολάρια που αντιστοιχούν σε 0,051 δολάρια ανά μετοχή.

Τα ίδια κεφάλαια της ΑΕΜ ανέρχονται σε 134,336 εκατ. δολάρια που αναλογούν σε 0,724 δολάρια ανά μετοχή.

Αν αφαιρέσουμε τα άυλα περιουσιακά στοιχεία και τα Good Wills τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 117,431 εκατ. δολάρια, ήτοι 0,43 δολάρια ανά μετοχή.


Return On Equity (ROE) = Καθαρό κέρδος / Ίδια κεφάλαια
Κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, η AEM Holdings κατέγραψε απόδοση ROE 39%.
Αυτό σημαίνει ότι 1 δολάριο ιδίων, δημιουργεί κέρδη 0,39 δολάρια Σιγκαπούρης.
Συγκρίνοντας το ROE της εταιρείας με τον μέσο όρο της βιομηχανίας της, αν και ορισμένες εταιρείες είναι πολύ διαφορετικές από άλλες, ακόμη και στην ίδια ταξινόμηση του κλάδου, έχουμε ROE κλάδου βιομηχανίας ημιαγωγών = 16%.


Return on Capital Employed (ROCE) = Κέρδη προ φόρων τόκων (EBIT) / (Σύνολο Ενεργητικού - Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις).
Η ΑΕΜ έχει ROCE = 45,5%
Είναι σημαντικά καλύτερο από το μέσο όρο 12% στη βιομηχανία Ημιαγωγών.


Με την τιμή της μετοχής στα 2,1 δολάρια και με καθαρά κέρδη 2019 = 0,193 δολάρια ανά μετοχή έχουμε P/E = 10,88
Η AEM Holdings έχει αναλογία P / E που είναι περίπου σύμφωνη με τον μέσο όρο της βιομηχανίας ημιαγωγών (10,3).


Η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 95% τον τελευταίο χρόνο. 'Όσο υψηλότερη τιμή έχει η μετοχή τόσο καθίσταται λιγότερο ελκυστική για μελλοντικούς αγοραστές. Έτσι κάποιοι θα προτιμήσουν να σταματήσουν τις αγορές όταν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την μετοχή.

Το καταβληθέν μέρισμα της AEM Holdings αυξήθηκε από 0,12 δολάρια ανά μετοχή σε 0,20 , σε μόλις ένα χρόνο. Δόθηκε υψηλότερο μέρισμα κατά 59%.



Η μετοχή τα τελευταία 5 χρόνια έχει μια εντυπωσιακή άνοδο κατά 2500% ... δηλαδή από τα πολύ χαμηλά της επίπεδα έχει ανέβει κατά 26 φορές περίπου.

197 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Σε. Όλους. Καλό. Πάσχα. Παρακολουθώ. Τον.. ΟΠΑΠ. 6,83..την.πεμπτη.θα.ηθελα..την.γνωμη.του.. Κυρίου. Τάκη.. Για. Την. Μετοχη. Ο. Μεγαλομέτοχος.. Αγόρασε. Στα. 9,13.καπου.23.εκατ.μετοχες.δεν..ξερω.κατα.ποσο.η.εταιρια.. Θα. Επηρεαστεί. Από. Τις. Καταστασεις. Τις. Καινουργιες. Που. Έρχονται. Με. Σεβασμό . Τιγρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τίγρη.
      Μάλλον δεν με διαβαζετε από παλιά.

      Εγω με τον Οπαπ τι σχεση μπορεί να έχω;
      Αρρωστος είμαι;

      Διαγραφή
    2. Εμένα δεν μου αρέσει το management και το στράγισμα της εταιρείας. Αν δεν κάνω λάθος ο ΟΠΑΠ έχει μοιράσει το 85% το FCF απο το 2011 και μετά. Γεγονός που αύξησε κατα κάποιον τρόπο το δανεισμό της εταιρείας. Αλλα θεωρώ οτι αξίζει τουλάχιστον 10 συνεπώς μπορεί να δώσει ενα ευκολο 50-60%. Μπορεί να μην συγκινεί η απόδοση αλλα θεωρώ ότι μπορεί να πιασει το 10 σχετικά γρηγορα.

      κ. Τάκη τι δεν βλέπω εδω? Ήμουν έτοιμος να ανοίξω μια μικρή θέση κατω απο τα 6.2. Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας.

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά τα λέτε για ΟΠΑΠ.

      Μακροπρόθεσμα όμως, όλο και θα κονταίνει η τιμή στόχος.
      Για την ώρα είναι max κάπου στα 12 ευρώ.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ!

      Αν έχετε χρόνο ρίξτε μια ματιά στην Canfor Pulp (CFX.TO). Ειναι pure play στο softwood pulp (κυκλική) αλλά φαίνεται νοικοκυρεμένη. Θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει αποδόσης >100% χωρίς πολύ ρισκο. Εισπράττει τα κέρδη της, δεν ειναι πολύ μοχλευμένη, κάνει αγορές ιδίων...

      Διαγραφή
  2. ΑΕΜ διαμάντι!! Έγραψε χαμηλό στο 1,39 τον Μάρτιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΕΜ είναι επιλογή του κυρίου Βασιλη.
      Η εταιρεία σφιζει απο υγεία και ρευστό.
      Μέτοχοι όλοι οι μεγάλοι οίκοι ανοχής!!
      Όμως εχει κάνει μεγάλη κούρσα .... ΑΝΑΜΟΝΗ!!!

      Διαγραφή
  3. Χαλαρώστε πατριώτες, Έλληνας απατεώνας στο Ammurica μάλλον.
    AKAZOO: You only live twice!
    https://www.qcmfunds.com/v6/target/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εδώ με ημ/νία 19/4/2020, άρα αυτό είναι , AKAZOO by Dimitri!
      https://www.qcmfunds.com/wp-content/uploads/2020/04/Quintessential-Akazoo-Report.pdf

      Διαγραφή
    2. Μας χάρισες δύο ώρες ψυχικής ηρεμίας! Ευχαριστούμε! Για αυτό και η ανακοίνωση θα γίνει λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης στην Αμερική... Αφού αφορά εισηγμένη σε αυτό το Χρηματιστήριο

      Διαγραφή
    3. Γι' αυτό είναι καλό να πηγαίνουμε στην πηγή της πληροφορίας.
      Τώρα, πώς γίνεται η ανακοίνωση να είναι στης 16:00 αλλά τα report να έχουν αναρτηθεί στο site τουλάχιστον 3 ώρες πριν, άγνωστο.

      Διαγραφή
    4. Πάντα παίζει το σενάριο να είναι ΚΑΙ άλλη εταιρεία αλλά δύο αναλύσεις με ελληνικό περιεχόμενο για ένα fund που κάνει αραιά αναλύσεις και σίγουρα όχι μια κάθε ημέρα φαντάζει χλωμό...

      Διαγραφή
    5. Στο 1,5$ Pre-market με πτώση 44% η AKAZOO, κωδικός SONG, άρα αυτή είναι. Εντωμεταξύ σαν στόρυ με την πρώτη ματιά δείχνει πολλά υποσχόμενη. Έχει κάνει συνεργασία με την Viber για προώθηση μουσικής. Τι πιο πιασάρικο για growth αυτή την εποχή. Έκαψε τον κοσμάκη πάλι.

      Διαγραφή
    6. Πάντα έχει ενδιαφέρον να διαβάζεις τέτοιες συνεντεύξεις μετά...
      https://www.kathimerini.gr/1054081/gallery/proswpa/synentey3eis/opoy-pop-kai-o-topos-ths

      Διαγραφή
    7. k. Ευρωβλάχε αν διαβάσετε την έκθεση η εταιρία φαίνεται σάπια μέχρι το μεδούλι, ο Grego χτύπησε ευκολάκι.
      Το χρειαζόταν μετά το στραπάτσο της Aphria για να αποκαταστήσει το όνομά του, μέχρι και το site είχε κατεβάσει.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Barren καμία ιδέα γιατί η Gravity δεν δίνει μέρισμα;

      Διαγραφή
    9. κ. Τάκη για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πολυεμβαθύνει, αλλά με 700% αύξηση εσόδων και 880% στο Κόστος Πωληθέντων στην 3ετία, χωρίς μόχλευση δε μπορώ να πω ότι μου κάνει εντύπωση.
      Ενδεικτικά να πω ότι το 2016 το Αμυντικό Διάστημα ήταν 395 ημέρες ενώ το 2019 187 ημέρες, θέλω να πω ότι εφόσον η εταιρία επιλέγει να μη καταφύγει σε δανεισμό και να αναπτύσσεται με το ταμείο της, μου φαίνεται λογικό να κρατάει το ρευστό ώστε να υποστηρίζει τις δραστηριότητες και την ανάπτυξή της.
      Υποθέτω ότι για να έδινε μέρισμα θα έπρεπε ή να μετριαστεί η ανάπτυξη, ή να καταφύγει σε μακροπρόθεσμο δανεισμό ώστε να είναι πιο σίγουρη ταμειακά.
      Περισσότερο με προβληματίζει θα έλεγα κατά πόσο είναι πραγματική αυτή η ξαφνική ανάπτυξη, καθώς υπάρχει από το 2000. Μύγα την τσίμπησε?
      Επαναλαμβάνω δεν έχω εμβαθύνει και πάνω από 25 δε με ενδιαφέρει. Από όταν την είδα στα 29 ξέφυγε γρήγορα στο +35%, αν δε γυρίσει, δεν...

      Διαγραφή
    10. Κύριε Barren και εγώ απορώ με την εκτόξευση των πωλήσεων. Αν δε βρω πρόσβαση σε ολοκληρωμένους Ισολογισμους (και όχι σε σκέτα νούμερα.) δεν θα μάθουμε την απάντηση.
      Δυστυχώς στην εταιρεια δεν βρήκα Ετήσιες Εκθέσεις.

      Για την ώρα βρίσκεται σε ανάλογη τιμή διαπραγμάτευσης με τις άλλες τρεις εταιρείες του κλάδου της. Σε σύγκριση με αυτες διαπραγματεύεται σε δικαιη τιμή. Όμως είναι πολύ μικρη σε σχεση με τις άλλες .... αν ανεβάσει πωλήσεις σαν τις άλλες τότε εδώ κατω είναι καρατσάμπα.

      Που μπορούμε να βρουμε περισσοτερα στοιχεια;

      Διαγραφή
    11. Σύντεκνε ο Εβραίος μπορεί να τον πιει στην Akazoo όπως και στην Aphria.

      Διαγραφή
    12. Γιατρέ στην Aphria δε τον ήπιε,έκλεισε την 1η μέρα στο -40%, λογικά θα είχε ανοίξει και λίγο πιο πάνω από όταν δημοσίευσε.
      Ομοίως και στη SONG τον κόβω να έχει ανοίξει τα short περί το 4,0~4,5 και λογικά θα έκλεισε με το άνοιγμα.
      Από ότι έχω καταλάβει δημοσιεύει το report προκειμένου να δημιουργήσει των όγκο πωλήσεων που θα του επιτρέψουν να κλείσει, αυτός και η αγέλη του έχουν ανοίξει αρκετά πιο πάνω.

      Διαγραφή
    13. κ. Τάκη στο site της στα SEC Filings υπάρχουν όλα τα Annual Reports μέχρι και το 2007 στα Αγγλικά , αλλά σε KRW. Είναι το Form 20-F
      Θα σας τα έβαζα όλα σε link αλλά δε θα με αφήσει να το ανεβάσω με τόσα links.
      2007: https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1313310/000114554908001180/h02250e20vf.htm#301

      2018 : https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1313310/000156459019013202/grvy-20f_20181231.htm

      Διαγραφή
    14. Σύντεκνε η Aphria το έχει πάει δικαστικά σχετικά με την τότε έκθεση καθώς τίποτα δεν αποδείχθηκε. Θα του πάρουν το σκαλπ σε αποζημιώσεις.

      Διαγραφή
    15. H SONG πάντως έκλεισε στα 2,22$ στο -17%. Τίποτα το ιδιαίτερο, θα μπορούσε να είναι απλά μια κακή μέρα. Δεν το ψάχνω περισσότερο γιατί δεν την κατέχω αλλά φοβάμαι πως αν την είχα θα ήμουν στους ταλαίπωρους που πούλησαν pre-market στο 1,5.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Βarren

      Έχουμε εντοπίσει αρκετές σημαντικές αδυναμίες στον εσωτερικό μας έλεγχο επί των χρηματοοικονομικών αναφορών. Εάν δεν κατορθώσουμε να επιτύχουμε και να διατηρήσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα εσωτερικού ελέγχου επί των χρηματοοικονομικών αναφορών, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να αναφέρουμε με ακρίβεια τα οικονομικά μας αποτελέσματα ή να το πράξουμε έγκαιρα και η ικανότητά μας να αποτρέψουμε ή να εντοπίσουμε απάτη μπορεί να μειωθεί και η εμπιστοσύνη των επενδυτών και η τιμή αγοράς των ADS μας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά.

      Σε σχέση με την κατάρτιση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων μας σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, εντοπίσαμε αρκετές ουσιώδεις αδυναμίες (όπως ορίζονται στα Πρότυπα του Συμβουλίου Δημόσιας Εποπτείας Λογιστικής (Ηνωμένες Πολιτείες)) στο σύστημα εσωτερικού ελέγχου πέραν των οικονομικών αναφορών · η διοίκησή μας αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα του εσωτερικού μας ελέγχου στις χρηματοοικονομικές αναφορές από τις 31 Δεκεμβρίου 2018 σύμφωνα με το άρθρο 404 του Sarbanes-Oxley Act του 2002 («Sarbanes-Oxley Act») και τους σχετικούς κανόνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς («SEC») και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εσωτερικός μας έλεγχος στις χρηματοοικονομικές αναφορές δεν ήταν αποτελεσματικός από τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Βλέπε ΣΗΜΕΙΟ 15. «ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ».

      Επιπλέον, υπόκειται στον Νόμο Sarbanes-Oxley, ο οποίος απαιτεί, μεταξύ άλλων, να διατηρήσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα εσωτερικού ελέγχου επί των χρηματοοικονομικών αναφορών και απαιτεί από τη διοίκησή μας να παρέχει πιστοποίηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εσωτερικών ελέγχων μας σε ετήσια βάση. βάση. Επιπλέον, οι ανεξάρτητοι λογιστές μας πρέπει να παρέχουν μια ανεξάρτητη έκθεση βεβαίωσης σχετικά με τον εσωτερικό μας έλεγχο επί των οικονομικών αναφορών για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

      Αυτές οι ουσιώδεις αδυναμίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανακρίβειες οποιασδήποτε από τις οικονομικές μας καταστάσεις που δεν εμποδίζονται ή εντοπίζονται και οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ουσιώδη ανακρίβεια στις ετήσιες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις μας. Αφού εξέτασε αυτές τις ουσιώδεις αδυναμίες, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος και ο διευθύνων σύμβουλος μας κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα, πιο πρόσφατα στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ότι οι έλεγχοι και οι διαδικασίες αποκάλυψης δεν ήταν αποτελεσματικοί για την παροχή εύλογης διασφάλισης ότι οι πληροφορίες που απαιτούνται πρέπει να αποκαλυφθούν στις αναφορές που υποβάλλουμε και υποβάλλουμε στο πλαίσιο του Exchange Act καταγράφεται, υποβάλλεται σε επεξεργασία, συνοψίζεται και αναφέρεται όπως και όταν απαιτείται.

      Εάν δεν διατηρήσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα εσωτερικού ελέγχου επί των χρηματοοικονομικών αναφορών, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να αναφέρουμε με ακρίβεια τα οικονομικά μας αποτελέσματα εγκαίρως ή να αποτρέψουμε σφάλματα ή απάτες. Οποιοδήποτε από αυτά τα πιθανά αποτελέσματα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη ενέργεια στην χρηματοοικονομική αγορά λόγω της απώλειας της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην αξιοπιστία των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων μας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε έρευνες ή κυρώσεις από την SEC, το NASDAQ Stock Market, LLC ("NASDAQ" ) ή σλλες ρυθμιστικές αρχές ή σε δικαστικές διαφορές. Οποιοσδήποτε από αυτούς τους παράγοντες θα μπορούσε τελικά να βλάψει την επιχείρησή μας και θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την τιμή αγοράς των ADS μας.

      Διαγραφή
    17. Το έχω υπόψιν κ. Τάκη.
      Επίσης αυτό:
      Material weakness related to ineffective information technology general controls (“ITGCs”)

      We did not design and maintain effective control over certain ITGCs for Mobile game servers and databases that are relevant to the preparation of our financial statements. Specifically, we did not design and maintain:





      Effective control over computer operations, including data interface monitoring controls to ensure the completeness and accuracy of game operation data in certain databases.
      This IT deficiency could impact the effectiveness of IT dependent controls, such as automated and manual controls that are dependent on the affected ITGCs. Especially in our case, system-generated reports and data used in revenue recognition and deferred revenue calculation related controls are adversely impacted. Accordingly, our management has determined this deficiency constitutes a material weakness.

      Material weaknesses related to ineffective controls over mobile game revenue recognition and deferred revenue calculation

      We did not design and maintain effective controls over the accuracy of mobile game revenue recognition and deferred revenue calculation. Specifically, we did not design controls over (i) deferred revenue calculation to enable us timely reporting of complete and accurate financial information. We did not maintain controls to (ii) review logic in data queries to calculate deferred revenue, (iii) reconcile game operation data between certain databases which we use to calculate deferred revenue, (iv) reconcile mobile revenue amount from game operation data with the revenue reports provided by mobile platform service providers and (v) review the accuracy of spreadsheet to calculate deferred revenue.

      These material weaknesses could result in the misstatement of account balances or disclosures that would result in a material misstatement to the annual or interim consolidated financial statements that would not be prevented or detected. Because of the material weaknesses described above, our management has concluded that we did not maintain effective internal control over financial reporting as of December 31, 2018, based upon criteria established in Internal Control—Integrated Framework issued by the Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission (2013 Framework).

      Διαγραφή
    18. Management’s Plans for Remediation of Material Weaknesses in Internal Control over Financial Reporting

      As of the date of the filing of this Annual Report, our management, including our Chief Executive Officer and Chief Financial Officer and the Audit Committee, have established a plan of actions to address the material weaknesses in our internal control over financial reporting;





      We plan to hire additional experienced and knowledgeable personnel, and conduct expanded training programs for our new and existing personnel with regard to internal control over financial reporting.

      108





      We plan to enhance our risk assessment process to include more specific procedures for comprehensive financial statement risk identifications and to ensure appropriate control design, implementation, and re-evaluation of our control activities.





      We plan to implement ongoing monitoring control in computer operation of ITGCs on the appropriateness of data interface between mobile game databases in order to make relevant accounts related to mobile revenue are recorded appropriately and completely.





      When recognizing mobile revenue, we plan to (i) implement the controls over deferred revenue calculation to ensure timely reporting of complete and accurate financial information, (ii) strengthen the review logic in data queries to calculate deferred revenue, (iii) perform periodic reconciliation of game operation data between certain databases which we use to calculate deferred revenue, (iv) strengthen the periodic reconciliation of mobile revenue amount from game operation data with the revenue reports provided by mobile platform service providers, and (v) strengthen upper managers’ review control on the accuracy of spreadsheet to calculate deferred revenue.

      We will continue to report regularly to the Audit Committee on the progress and results of the remediation plan, including the identification, status and resolution of internal control deficiencies.

      We believe these steps will enable us to remediate these material weaknesses. As part of our 2019 assessment of internal control over financial reporting, our management will conduct sufficient testing and evaluation of the controls to be implemented as part of this remediation plan to obtain evidence regarding whether they have been designed and are operating effectively. Until the remediation steps set forth above are fully implemented and operating for a sufficient period of time, the material weaknesses described above will continue to exist.

      Διαγραφή
    19. Εντός των ημερών θα πρέπει να δημοσιεύσουν το 20-F του 2019, να δούμε τι έχουν να πουν για την πρόοδο που έκαναν.

      Διαγραφή
    20. Κινητά παιχνίδια και εφαρμογές

      Οι πωλήσεις απο αυτόν τον τομέα δραστηριοτήτων της Gravity έχουν απογειωθεί τα τελευταία 3 χρόνια.

      Το 2018 οι πωλήσεις αυτού του τομέα ανήλθαν στο 83,51% των συνολικών πωλήσεων, το 2017 έφτασαν στο 58,34%, το 2016 στο 20,48% και το 2015 στο 42,28%.
      Έχουν εκτιναχθεί το 2018 σε 239,5 δισεκ KRW (82,624 δισ KRW) από 12 το 2016 και 15 το 2015.

      Διαγραφή
  4. Ε μααα ψαρώνουμε κι εμείς στα click baits. Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Crud.m πάλι λίγο παράξενα δεν κινείται παίδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή έχει τύχη κάποια στιγμή μέσα στο '18 να είχα επικοινωνία με τον ex marine όταν κυκλοφορούσαν βρωμες ότι η Μπέλλα θα είναι η επόμενη, ένα έχω να πω ο τύπος είναι καλός πωλητής. Δημιουργεί εντυπώσεις και φόβο χωρις πάντα να εχει στοιχεία κάνοντας build up στην υπόθεση Φολι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι ολοφάνερο ότι δεν έχετε ανοίξει ποτέ να μελετήσετε τον παραμικρό Ισολογισμό .... και αναμεταδίδετε rubbish.

      Μπέλα ΘΩΡΗΚΤΟ!
      Εταιρεία κοπής χρήματος.
      Τι σχέση μπορεί να εχει με τον καθε Grego?

      Διαγραφή
    2. Τράκαρε δεν έχω καμία σχέση με το από πάνω ποσταρισμα. Εγώ καμία μομφή δεν άφησα για την Μπελά καθώς έγραψα για "βρωμες" και αντίθετα άφησα μομφή προς τον εν λόγω κύριο καθώς είμαι από τους όχι και πολλούς στην Ελλάδα που είχαν επικοινωνία μαζί του τηλεφωνική και με μειλ και αυτό που κατάλαβα είναι ότι ναι μεν είναι ψηστης/πωλητής αλλά στην ουσία έκανε μια καλή και προσπαθούσε να στήσει επάνω της. Άρα..


      Διαγραφή
    3. Έτσι συμφωνώ ....
      Όμως και όποιος αποκαλύπτει "λαδιές" σε Ισολογισμούς και ξεμπροστιάζει κολπάκια, πάλι μαζί του είμαστε.

      Διαγραφή
  7. Εάν σταμάτησε η παγκοσμοπιηση μπελά παπαλα μακρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλο αυτό και άλλο μαιμουδιες .... να ξερουμε τι λέμε.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη αν έχετε χρόνο μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην weidai ltd εισηγμένη στο nyse κινεζική φυσικά φαντάζει εξαιρετικά φτηνή τρεις μέτοχοι έχουν 64,70 ο μεγαλομέτοχος 50,αλλά μικρή κεφαλαιοποίηση.

      Διαγραφή
    3. 10 λεπτά κοιταξα τα τελευταια νούμερα.

      1) Η δραστηριότητα μου φαινεται λιγο "αεριτζιδικη"

      2) Τα νούμερα που είδα στο πόδι ήταν εξωπραγματικώς καλά. ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ;

      Για διαφωτίστε μας λίγο κύριε Κίτσο.

      Διαγραφή
    4. Με τις ελεύθερες ταμειακές ροες 2016 17 18 δεν έπρεπε να δίνει μέρισμα η δεν τα εισπράττει και αυτή μάλλον αυτός είναι ο κύριος λόγος.

      Διαγραφή
  8. Καλησπερα. Και. Πάλι. Αγόρασα. ΟΠΑΠ. 6,38..πουλαω.οπαπ.7,10..850.τεμ...... Αγοράζω.. Ευαπσ. 3,61.1800τεμ.σκεφτομαι.τωρα.να.πουλησω.ευαπς.που.ανεβαινει.και.να.ξαναπαρω.οπαπ.που.πηγε.6,83.εκφραζω.τις.. Σκέψεις. Μου. Για. Αυτό. Θέλω. Να. Μάθω. Τις.. Αποψεις. Σας. Για. Τον. Οπαπ. Με. Σεβασμός. Τιγρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα μισά SWN από 1,44 έφυγαν ~2,90, το υπόλοιπο έργο θα το παρακολουθήσω δωρεάν εκτός αν επιστρέψει περί το 1,50 οπότε και θα επαναγοραστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. nickname "hunter": Συμβαίνει τώρα: στα 4,59€/βαρελι το αμερικανικο αργό. Πολύ άσχημο νέο. Πρέπει να λήξει άμεσα το lockdown. https://www.euro2day.gr/markets/merchandises/article-market/2018452/konta-se-hamhlo-20etias-h-timh-toy-argoy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έγραψε ΜΗΔΕΝ!!!
    Αυτά δε γίνονταν ούτε στις ελληνικές ταινίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nickname "hunter" : Η υπερβολή πάντα συνοδεύει τις αγορές. Για αυτο αλλωστε χρειάζεται ρευστότητα: για να εκμεταλλεύεσαι την υπερβολή. Όμως σιγουρα ειναι ενα ανησυχητικό νέο για την μετεπειτα πορεία. Για όσους στόχευεαν επίσης αγορά σε διυλιστήρια αύριο αλλά ακόμη καλύτερα μεθαυριο θα τους δοθεί καλή ευκαιρία καθώς τα αποθεματα στους ισολογισμούς τους τείνουν να μηδενιστούν.

      Διαγραφή
    2. Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Κύριο Βασίλη που την μυρίστηκε την δουλεία στο παίγνιο που θα γινόταν και το ξεφορτώθηκε το Αμερικάνικο πετρέλαιο όταν έκανε το ανοδικό προς τα 25 με 27.

      Εμένα δεν μου πέφτει λόγος ... δεν έμπλεξα με αυτή την Ιστορία, γιατί το έχω ξαναδεί το κολπάκι το 2008 απο την ανάποδη (και δεν είμαι παραγωγάς) .... και μετά ήρθε η κατάρρευση του πετρελαίου. αλλά το σωστό να λέγεται ... ο κύριος βασίλης μας έβαλε τα γυαλιά!!!

      Διαγραφή
    3. Στα χρόνια που θυμάμαι τον κύριο Βασίλη στο μπλογκ ποτέ δεν ήταν τόσο δραστήριος όσο τον τελευταίο χρόνο. Αναλυτικός και εύστοχος. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε καθώς πέραν των άλλων συνεισφέρει σημαντικά και στην προσέλκυση καλών διαβασμένων παιχτών που με τη σειρά τους πλουτίζουν το μπλογκ.

      Δεν θα έλεγα το ίδιο για το Χίππη. Ήταν μεν δύσκολο να προβλέψει την κίνηση του πετρελαίου στο προϊόν CRUD όμως ήταν μεγάλη η επιπολαιότητα του. Γκέλα ολκής που προς το παρόν δεν προσπαθώ να διορθώσω. Ακίνητος, περιμένοντας να δω προς τα που φυσήξει ο άνεμος.

      Διαγραφή
    4. Κύριε hippy έλατε τώρα σας παρακαλώ. Δεν υπάρχει λόγος να είστε τόσο επικριτικός με τον εαυτό σας σε βαθμό ακύρωσης. Μην τρελαθούμε κιόλας έχετε συνεισφέρει τα μέγιστα .Οκ λάθος και λοιπόν? Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο...

      Διαγραφή
    5. Προσωπικά στα 30 και πλέον χρόνια ενασχόλησης μου με το άθλημα με την σούμα να είναι ακόμα πολύ συν δεν έχω γνωρίσει από μέτριο έως πολύ καλό παίχτη που να μην έχει κάνει γκάφα ολκής Η οποιου άλλου μεγέθους. Όποιος το ισχυριστεί είναι ψεύτης και looser. Το ζητούμενο είναι η οποία πατάτα κάνουμε η μπανανοφλουδα πατάμε να μας αφήνει όχι μόνο ζωντανούς αλλά με απώλειες που να μπορούμε εν ευθέτω χρόνο να ανακτουμε. Και μη μου πείτε πως δεν το έχετε πετύχει γιατί δεν σας πιστεύω...Εγώ γλύτωσα από το crud αλλά ο Κακός Λύκος ξέρω πώς με περιμένει στην γωνία...

      Διαγραφή
    6. Απλά ήθελα να καταγραφεί. Πάντως ευχαριστώ Captain

      Διαγραφή
    7. Από κάποιους κυρίους εδώ μέσα διαβάζουμε μέχρι και το κόμμα! Ο νοών νοείτω...

      Διαγραφή
    8. Κύριε hippy η αυτοκριτική είναι ίδιον ώριμων ανθρώπων και η αρχή στο να αποφευχθεί η επόμενη γκάφα.Το έχω ξαναγράψει πως θεωρώ τον εαυτό μου μέτριο παίχτη και πώς στο crud την γλύτωσα στο τσακ από τύχη και διαίσθηση.Στη χώρα του ξερολα επενδυτή οι κουβάδες φτάνουν με τις νταλίκες και πάλι δεν φθάνουν. Περιμένουμε εναγωνίως την επόμενη πρόταση σας όπως και κάθε φίλου του ΜΠΛΟΓΚ!

      Διαγραφή
    9. Μεγαλη Παρασκευή και σήμερα έχω πάρει το 30% τής θέσης μου BNP. Για να δούμε είναι αυτός ο δικος μου Κακός Λύκος? Επίσης επέστρεψα αγοραστής στο ΧΑΑ σήμερα αυστηρά τα πρώτα 30% σε ΑΔΜΗΕ.

      Διαγραφή
    10. Πετρέλαιο, τα πάντα θα κριθούν στο πότε θα αρθεί το Lockdown στις ΗΠΑ. Η σειρά Ιουνίου λήγει στις 19/5 και αυτά θα πρέπει να μετακυλιστούν στη σειρά Ιουλίου (με λήξη στις 22/6). Είναι πολύ πιθανόν το spread να κλείσει στο rollover Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, οπότε το κόστος μετακύλισης για το ETF Crud.mi να μην είναι τεράστιο. Εγώ θέλω να δω το future Ιουλίου πέριξ των 15 -20 δολαρίων (τώρα είναι στα 23 δολάρια) που σημαίνει τιμή CRUD.MI (τρέχουσα 2,26) στην περιοχή 1,94 - 1,47. Εκεί θα τοποθετηθώ....αν και εφόσον έρθει στις τιμές που ζητώ. Μικρό κεφάλαιο σαφώς λόγω πολύ μεγάλου volatility και contango.

      Διαγραφή
    11. Ο πεθαμένος που λήγει σήμερα, έχει πάθει νεκρανάσταση .... πέρασε στα θετικά και αντεπιτίθεται!!
      Σήμερα βρήκαν λεφτά και χώρο να παραλάβουν Crude.

      Διαγραφή
    12. Πάω τώρα να μελετήσω λίγο Capitalιστέςγκουρούδες που όλα τα ξέρουν και έχουν λερώσει σωβρακάκια να πιάσω κλίμα.

      Παρατήρηση 1η
      Ουδείς πλέον μιλάει για τράπεζες. Κάποτε μας τα έκαναν τσουρέ4κια, διαρκώς. Τώρα μούγκα. Κάτι μου λεει ότι είναι άδειοι

      Παρατήρηση 2η
      Ο κυρ Ανανίας έχει γίνει Βινρεάκιας;
      Μήπως ήταν ο Βιντεάκιας και έρχοταν εδώ πέρα με καμουφλάζ;

      Διαγραφή
    13. 4 δολάρια ο πεθαμένος!!!
      μπουχαχαχα
      Ρε τι τους κάνουν!!!

      Διαγραφή
    14. Γύρω στα 4 δις εισροές είχε το ETF USO την προηγ.εβδομάδα!!! Μαριδαίοι, ποπολάροι στον κουβά......

      Διαγραφή
    15. Για μικρότερο ρίσκο σε σύγκριση με το USO (τραμποχώρα) είναι το ETF USL (http://www.uscfinvestments.com/holdings/usl) το οποίο έχει ίση κατανομή των θέσεων του στις 12 σειρές!! άρα λιγότερες ζημίες λόγω contango και roll overs.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Τάκη Βασίλη Bareen η όποιος φίλος μπορεί να ΔΕΙ την AGNC και να μας πεί?

      Διαγραφή
    17. Και κάπου εδώ πρέπει να δούμε κε Τάκη, ποιες εισηγμένες ευνοούνται λόγω της πτώσης του πετρελαίου (για το οποίο ας κάνουμε μία υπόθεση πως θα κυμανθεί πέριξ των 30 δολαρίων το υπόλοιπο 2020)

      Διαγραφή
    18. Η AGNC είναι πρόταση για ψάξιμο φίλου μου πολύ καλού παίχτη και μπαρουτοκαπνισμενου...Όποιος δη θεμελιώδη μας λέει...

      Διαγραφή
    19. Founded in 2008, AGNC Investment Corp. (“AGNC”) is an internally-managed real estate investment trust (“REIT”). We invest predominately in agency residential mortgage-backed securities on a leveraged basis, financed primarily through collateralized borrowings structured as repurchase agreements. NO NO δεν θα πάρω, μόνο και μόνο λόγω αντικειμένου, μόχλευσης κοκ.

      Διαγραφή
    20. Captain,
      6,8 Β Κεφαλαιοποίηση
      1,08 Β Έσοδα
      628 Μ Κέρδη
      2,15 Β Έξοδα Τόκων (Πώς βγάζει κέρδη?, μάλλον ανατιμήσεις ASSETS?)
      10 Β Καθαρή Θέση
      98 B Δανεισμός, τα 96 Β Βραχυπρόθεσμος
      Πιο χρεωμένη και από την Ελλάδα, τεχνική εικόνα κακή, θα τολμούσα να πω η περιοχή 12~14 θα είναι ταβάνι για πολύ πολύ καιρό.
      Για μένα δε λέει καθόλου.

      Διαγραφή
    21. Επενδυτής παραγωγάς που μετά απο το συμβόλαιο Μαίου του Crude εξηγεί επακριβώς τι συνέβηκε και απο που του ήρθε !!

      https://www.youtube.com/watch?v=NlB7HReFejE

      Διαγραφή
    22. Ευχαριστώ θερμά Κύριε Βασίλη και Κύριε Βarren για την άμεση ανταπόκριση. Ούτε και εγώ θα πάρω..

      Διαγραφή
    23. Στα 5+ ... μπουχαχαχαχα
      Αυτοί είναι ικανοί μέχρι το κλείσιμο να το πάνε στο Θεό.
      Δεν θα υπάρχουν βαρέλια να πουλήσουν τώρα.
      μπουχαχαχαχα

      Διαγραφή
    24. Ας ελπίσουμε η PBF να χεντζάρισε καλά και απο εκεί που όλοι περιμένουν ζημιές στο έτος να γράψει τρελά κέρδη.
      Έχουμε να δούμε παπάδες με ράσα να πετάνε!!
      Ο πιο καλός έμπορος δεν θα καταλάβει ούτε κρίση ούτε Covid.

      Διαγραφή
    25. Κ Hippy για μερικά άτομα ( εννοώ για τον εαυτό μου) αποτελείται πρότυπο επενδυτή. Επειδή στα δύσκολα φαινόμαστε πραγματικά τι ράτσα είναι ο καθένας μας, ομολογώ οτι θα ήθελα να σας γνωρίσω καλύτερα... νομίζω με όλο τον σεβασμό ότι έχω πολλά να μάθω από εσάς ( κ τον οικοδεσπότη μας)

      Διαγραφή
    26. Καλησπέρα σας!!!

      - Τηλεφωνώ απο Νέα Υόρκη.
      Μάλιστα .... και τι θέλετε;

      - Ξέρετε; Έχετε κάτι συμβόλαια που λήγουν αύριο.
      Ναι ναι ... ξέρω.

      - Ναι, μα λήγουν αύριο.
      Το ξέρω είπαμε.

      - Μα δεν καταλάβατε. Πρέπει να παραλάβετε 12.583 βαρέλια. ΑΥΡΙΟ. Και πρέπει να έρθετε να τα παραλάβετε, τώραααααααα!!

      https://www.youtube.com/watch?v=NlB7HReFejE

      Διαγραφή
    27. Σωστός!! κε Τάκη. Άλλωστε έχω πει στο παρελθόν πως κέρδη/ζημίες από αποτίμηση αποθεμάτων δεν τις υπολογίζω καθόλου.

      Διαγραφή
    28. Κύριε Βασίλη επειδή διάβασα την πρωινή ανάρτηση σας τώρα με crud στα 11 δολάρια το crud.m που πρέπει να είναι κάτω από 1.40?

      Διαγραφή
    29. Κύριε Βασίλη γράψτε λάθος του Ιουλίου παίζει στα 20δολάρια..

      Διαγραφή
    30. Ο πεθαμένος 8.

      Μας πήραν τα βαρέλιααααα πατριώτη!!!
      https://www.youtube.com/watch?v=NlB7HReFejE

      Διαγραφή
    31. 10 δολάρια ... πάνε τα βαρέλια.
      Μας τα πήραν πατριώτη.

      Διαγραφή
    32. 6.5 έγραψε χαμηλό ο Ιούνιος!!!

      Διαγραφή
    33. Πετάει ο γάιδαρος;
      Πετάει και φτύνει και τα κουκούτσια την ώρα που κλάνει ο πεθαμένος!!

      Έγραψε παραλίγο 14!!

      Αυτή είναι μπάλα.

      Διαγραφή
    34. Και χθες χαμηλό -40!!!! Κάποιοι έχασαν περιουσίες, κάποιοι έσκασαν, κάποιοι κονομησαν απίστευτα!!! Έτσι είναι κ.κ

      Διαγραφή
    35. XAXAXA Δεν τον ήξερα αυτόν! ΤΙ ΕΧΑΝΑ ΓΜΤ! Έχει κάνει κι άλλα πολλά απ' ότι είδα.
      Μπράβο κ. Τάκη, έχετε κι άλλες ικανότητες εκτός των αγορών. Ανακαλύπτετε τα πραγματικά, παγκόσμιας εμβέλειας ΤΑΛΕΝΤΑ.(Γέλασα με την ψυχή μου!)

      Διαγραφή
    36. Εν τω μεταξύ ετοίμασα κάτι βαρέλια που έχω εδώ και δεν βρίσκω την κατάλληλη επιλογή στο χαρτί, για να μεταφέρω το πετρέλαιο.

      Διαγραφή
    37. Κύριε Τάκη είδατε δύναμη που δείχνει η PBF? Την κρατάνε καλά!

      Διαγραφή
    38. αν και αγορασμένος uso ...λέμε έσκασα στα γέλια χαχαχαχ μπράβο κύριε Τάκη

      Διαγραφή
    39. Uso

      https://www.capital.gr/diethni/3447610/to-megalutero-etf-petrelaiou-simeiose-ptosi-ano-tou-30-autin-tin-ebdomada?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1587501261

      Διαγραφή
    40. Κύριε Βασίλη 6.5 το είδα την στιγμή πού το έγραφε και δεν το πίστευα...Όχι γαιδαρους και παπάδες θα δούμε να πετάνε αλλά και ότι άλλο δεν έχουμε ξαναδεί...

      Διαγραφή
  12. Η αγορά και αποθήκευση πετρελαίου είναι τώρα η καλύτερη επένδυση. Σε πληρώνουν να αγοράσεις...

    https://www.cmegroup.com/trading/energy/crude-oil/light-sweet-crude.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήμουν διυλιστήριο τώρα θα μάζευα σε τιμές κατεδάφισης!!! Και διαβάστε εδώ ένα ωραίο άρθρο.

      https://www.google.com/amp/s/oilprice.com/Energy/Oil-Prices/How-To-Invest-In-An-Oil-Contango.amp.html

      Διαγραφή
    2. nickname "hunter" : Δεν ειναι ετσι απλά τα πράγματα γιατί δεν και δεν εχει τεράστιες αποθηκες το διυλιστήριο (ουτε και το συμφερει να εχει) και καταστρέφεται ο ισολογισμος του με τα αποθεματα και διοτι αντιλαμβάνεται και αυτό ότι τα προϊόντα του (τα οποία είναι παράγωγα του πετρελαίου) θα έχουν και αυτά μηδενική ζήτηση οπότε πρέπει να κρατήσει ρευστότητα. Το μόνο παρήγορο που έχω ακούσει εκ των έσω αλλα χωρίς να το έχω διασταυρώσει είναι ότι τιμές πώλησης των προϊόντων των ΕΛΠΕ είναι ανεξάρτητη των αυξομειώσεων του αργού και έχουν μια βάση στα 75€/βαρέλι brent. Επομένως απο εκεί και κάτω κέρδη ενω απο εκει και πανω ζημία. Απλοϊκή φυσικά ανάλυση.

      Διαγραφή
    3. αν κατάλαβα καλά είναι αρνητικός στο uso αυτή την στιγμή .

      Διαγραφή
    4. Πάντως εγώ αν κατάλαβα καλά, κανείς δεν σε πληρώνει για να πάρεις το πετρέλαιό του. Τα συμβόλαιά του σου χαρίζει γιατί δεν έχει τι να τα κάνει. Πρέπει αναγκαστικά να τα ρολλάρει σε πολύ ακριβότερη τιμή.

      Διαγραφή
    5. αν αγοράσω 1000 βαρέλια crude δεν θα μου δώσουν 20.000 δολάρια; θα τα πάω στο χωριό μου να τα φυλάξω ... στα χωραφια θα τα αμολύσω.

      Διαγραφή
    6. Βρε τι πάθαν οι longers του Μαιου.
      Αύριο του παραδιδουν βαρέλια και αυτοί δεν είχαν που να τα βάλουν. 🙉🙉🙉

      Διαγραφή
    7. Όποιος έχει πρόσβαση στο CME στα futures, δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί μπορεί να αγοράσει όποια σειρά θέλει. Όσοι είχαν τη σειρά Ιουνίου ή μεταγενέστερη, δεν έχασαν τίποτα.
      Τη ζημιά την έπαθαν όσοι είχαν τη σειρά Μαΐου (όπως εγώ).
      Η διαφοροποίηση της σειράς Μαΐου από αυτήν του Ιουνίου, ξεκίνησε πριν μια βδομάδα περίπου.
      Οι πλατφόρμες της FXCM και ΧΜ που χρησιμοποιώ, δεν δίνουν το δικαίωμα λήψης θέσης στην επόμενη σειρά, αν δεν λήξει η τρέχουσα. (Η ΧΜ δίνει το δικαίωμα μια μέρα πριν).

      Διαγραφή
    8. Χρόνια πολλά σε όλους. Υγεία πάνω απ' όλα.

      Διαγραφή
    9. By Katherine Greifeld
      (Bloomberg) -- Historic turmoil in the oil market is
      proving painful for investors who just piled into a $4.3 billion
      energy ETF.
      The United States Oil Fund LP, or USO, plunged as much as
      12% to hit the lowest since its 2006 inception amid a staggering
      sell-off in crude. The slide came after investors plowed $1.6
      billion into the exchange-traded fund last week -- the best on
      record. USO said Monday it plans to sell an additional 4 billion
      of new shares as the ETF approaches its shares outstanding
      limit, according to a filing with the Securities and Exchange
      Commission.
      USO is a popular choice for retail investors looking to bet
      on short-term price reversals, buying dips and selling rallies.
      However, those bets soured Monday. Crude plunged as a deadly
      pandemic ravaging global economies threatens to erase an entire
      decade of demand growth, slashing thousands of jobs and wiping
      out hundreds of billions of dollars from company valuations. The
      price on the futures contract for West Texas crude due to expire
      Tuesday fell into negative territory for the first time.
      “Traditionally, this product is used to play mean
      reversion. It also attracts outsiders whenever oil is so low it
      makes the nightly news,” said Eric Balchunas, an analyst at
      Bloomberg Intelligence. “So it’s basically an overcrowded
      bottom-calling trade gone bad.”
      While the “create-to-lend” process -- when new shares are
      generated for investors to borrow and sell short -- may be
      behind some of the activity, the bulk of trading is likely
      retail investors looking for exposure, according to
      JonesTrading’s Dave Lutz.
      “It just means a lot more unsophisticated oil investors are
      playing oil,” said Lutz, a macro strategist at JonesTrading.
      State Street’s $8.6 billion Energy Select Sector SPDR Fund,
      ticker XLE, dropped as much as 6.4% before paring losses.
      Meanwhile, $2.6 billion Vanguard Energy ETF, ticker VDE, sank
      more than 6% before recovering from its lows.
      Bottom Hunting: Retail Investors On an Oil ETF Buying Spree
      Before Monday’s rout, traders poured money into USO as
      demand to bet against further declines faded. Short interest as
      a percentage of shares outstanding on USO -- a rough indicator
      of bearish bets on the fund -- is currently 0.83%, according to
      data from IHS Markit Ltd. That’s down from 5.9% on March 12.
      USO said last week that it will move 20% of its contracts
      from the nearest month to the second-traded month. The issuer
      cited market and regulatory conditions in announcing the shift
      as coronavirus-related fears open up a gap between plunging
      prices for the nearest dates and the following month.
      The June crude contact settled at $20.43 per barrel on
      Monday. Meanwhile, the May futures contract -- which expires on
      Tuesday -- crashed as low as minus $40.32 per barrel, the lowest
      level in data going back to 1946.

      Διαγραφή
    10. Όσον αφορά ETF σε πετρέλαιο, υπάρχει και το DBO (το οποίο βλέπω έχει θέση στο future του 2021) αλλά και το USL το οποίο έχει θέση σε 12 σειρές του future όπερ και σημαίνει πως η ζημία στα rollover δεν είναι μεγάλη όπως το USO για παράδειγμα. Ειδικά στο USO έγινε η σφαγή και ο λόγος απλός (ποπολάροι, εισροές, κοκ)

      Διαγραφή
    11. ARVH
      Γιατί δεν πάτε σε πλατφόρμες όπως η CMC που σας δίνει άπειρες επιλογές, ακόμα και cash;

      Διαγραφή
    12. Ακόμα ένα άρθρο για τα Oil ETFs και τους κινδύνους τους

      https://www.fool.com/investing/2020/04/22/3-reasons-not-to-buy-oil-etfs-like-uso.aspx

      Διαγραφή
  13. pbf is downgraded by analist doug leggate of bofa. from buy to hold.it urgrades psx to buy.
    ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ REPORT ΤΗΣ BANK OF AMERICA ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με αφορμή τα λεγόμενα του Bill Gates για εμβόλιο/μικροτσίπ/μείωση πληθυσμού, τον κορονοϊό, τις ανυσηχίες για τις επιπτώσεις του 5G σε οικονομία/κοινωνία/υγεία έκανα κάποιες αναζήτήσεις που με οδήγησαν στη λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, παγκόσμιες ελίτ κυρίως εβραϊκής προέλευσης με βασική την οικογένεια Ρότσιλντ εκτελούν εδώ και δεκαετίες σχέδιο που οδηγεί σε μια παγκόσμια κυβέρνηση με χρήση της τεχνολογίας για τον περιορισμό των ελευθεριών και μεγαλύτερο έλεγχο του κράτους σε όλους τους πόρους, την επιχειρηματική δραστηριότητα, την κατανάλωση κτλ. Στην ατζέντα είναι και σενάρια σταθεροποίησης ή και μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού με την κλιματική αλλάγή να προβάλεται ως η αιτία. Στα πλαίσια αυτής της ατζέντας μπορούν να εξηγηθούν ζητήματα όπως το μεταναστευτικό στην Ευρώπη που προωθήθηκε ώστε να αλλιωθεί η εθνική ταυτότητα των χωρών, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αντικατάσταση κυβερνήσεων όπως π.χ. στη Λιβύη. Υπάρχουν βέβαια και δυνάμεις που φαίνονται να είναι αντίθετες στη Νέα Τάξη Πραγμάτων όπως ο Τραμπ.

    Έχει ασχοληθεί κάποιος με αυτές τις θεωρίες? Και πως μπορεί να μας επηρεάσουν ως επενδυτές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. Styrk εγώ έχω ασχοληθεί λίγο στο παρελθόν, ως επενδυτή θα έλεγα ότι με έχουν επηρεάσει σημαντικά με την ένοια ότι έχασα πολύτιμο χρόνο από τη μελέτη των αγορών και των εταιριών.

      Διαγραφή
    2. Εγώ όταν διαβάζω τέτοια , μετ' συγχωρήσεως, κρατάω την κοιλάρα μου απο τα γέλια.

      Οι γκουρούδες(και οι αδύναμοι) όταν κερδίζουν είναι αλάνια, όταν πέφτουν οι φάπες σύννεφο ψάχνουν για θεωρίες συνομωσίας και τους φταίει το σύστημα.

      Διαγραφή
    3. Διαβασε λογοτεχνια Καφκα, Καμυ κλπ.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Θέλω να ρωτήσω για το ομόλογο της ΤΕΝΕΡΓΑ λήξης 2026 και της ΓΕΚΤΕΡΝΑ λήξεως το 2025 για διακράτηση εώς τη λήξη. Πιστεύετε υπάρχει κίνδυνος μη πληρωμής? Ευχαριστώ Λάζαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασ βαλουμε μαζι και ΑΤΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛ ΚΑΙ ΑΡΑΙΓ αν θελετε φυσικα

      Διαγραφή
    2. Για τις εταιρείες αυτές θα έλεγα ότι αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ο κίνδυνος χώρας, δυστυχώς τα οικονομικά της χώρας μας δεν είναι τα καλύτερα και μετά το εκτεταμένο (και απαραίτητο κατά τη γνώμη μου lock in) θα είμαστε ακόμη χειρότερα...

      Διαγραφή
  16. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΕΡΩΤΗΣΗ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ, ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΙΤΛΩΝ , ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ? ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟ, ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ? ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΤΥΧΩΣ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. UCO + 2036% στα 33δολ .Μόνο που είναι με RS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Hin Leon Trading Σιγκαπούρη μας άφησε χρόνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ- ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ 2 ΕΤF ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΕΤΗΣΙΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 8% ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΚΩΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ
    BlackRock Corporate High Yield Fund (HYT) ΚΑΙ
    First Trust High Income Long Short Closed Fund (FSD) ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα έχω μελετήσει αυτά τα προϊόντα ούτε και θα το κάνω, θα σας παραθέσω όμως την παρακάτω εικόνα της απόδοσής τους κατά τη Bull Market από το 2009 και μετά, συγκριτικά με τον SP500.
      Οι διαχειριστές τους δε τα έχουν πάει και πολύ καλά.
      https://prnt.sc/s36sbc

      Διαγραφή
    2. Κάποιοι από εμάς συνεχιζουν να ξυνονται στου τσοπάνη την γκλιτσα με προϊόντα πετρελαίου που απ ότι κατάλαβα ελάχιστοι των ειδικών του χώρου γνωρίζουν..Κάλιο γαιδουρεδενε παρα γαιδουρογυρευε που λέγαν οι παππούδες μας..

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Καμιά γνώμη για άλφα τράπεζα κ. Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα, ποια η άποψη σας για τα πλαστικά Θράκης. Μήπως ο συνδυασμός φτηνό πετρέλαιο και Κορωνοιός τα ευννοούν πλήρως; Για πρώτη φορά σήμερα αγόρασα μετοχές τους.
    Αδυναμίες στον ισολογισμό υπάρχουν αλλά μηπως εχουν το momentum?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγορά ολίγων USO στα 2,955 δολάρια - το crude Ιουνίου έπαιζε πέριξ των 13 δολαρίων (στη σειρά αυτή είναι η μεγαλύτερη τοποθέτηση του ETF αυτού). ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ. Η ανακοίνωση μου δεν αποτελεί προτροπή για αγορά, πώληση τέτοιου προιόντος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. USO Holdings as of 04/20/2020, subject to change


      https://prnt.sc/s3fe88

      Διαγραφή
    2. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
      Κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
      ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ?
      ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ ?
      ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ.
      ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

      Διαγραφή
    3. H Θέση στο uso έκλεισε στο 2,89 με οριακή ζημία (μεγάλο premium είχε η τιμή). Θα δω αν προσεγγίσει το nav αν θα ξαναμπώ.

      Διαγραφή
    4. Uso πέφτει
      Uco ανεβαίνει
      Loil ούτε ξέρει που πατά. X2 και αυτό αλλά ανάποδα του Uco.

      Tο κλουβί με τις τρελές φέρτε ...

      Διαγραφή
    5. Κ. Vasilisg έχω μια απορία: Παρακολουθώντας τα διαγράμματα όλων αυτών των προϊόντων, παρατηρώ ότι είναι μακροχρόνια πτωτικά. Γιατί λοιπόν να μην ανοίξει κάποιος μια short θέση; Όχι για trade αλλά για διακράτηση. (Είναι το μόνο που δεν έχω κάνει).

      Διαγραφή
    6. Αν πιστεύετε ότι θα πέσει η τιμή, ναι το κάνετε. Η λήψη της απόφασης είναι πάντοτε δική σας ευθύνη!!

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα ήθελα επίσης, αν κάποιος από τους συμμετέχοντες, έχει μια σχετική εμπειρία να με βοηθήσει με την άποψή του. Μιλάω για short θέση σε παράγωγα των εμπορευμάτων προϊόντα (ETFs και ιδιαίτερα αυτά με μόχλευση)

      Διαγραφή
  23. Η κίνηση στο future του πετρελαίου θυμίζει εποχές Μανόλο στις κλωστές!! Απίστευτες στιγμές, που δεν πίστευα ότι θα ζήσω στον επενδυτικό μου βίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κυριε τακη ποια η γνωμη σας για τα αποτελεσματα που προκειται να ανακοινωσει η δεη και ποσο απο εδω και περα θα επηρεασθει απο τις τελευταιες εξελιξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλέον δεν μετράνε τα αποτελέσματα .... αλλά που θα κατευθυνθούν τα cashέρια. Και είναι πολλά πανάθεματα.... παρα πολλλα.

      Διαγραφή
  25. Υπαρχουν λογοι να κατευθυνθουν προς τα εδω τα cashερια,εδω θελω τη γνωμη σου Κυριε Τακη και το ενστικτο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. υ.γ.Ειδημονες ,επαιοντες και αλογομουρηδες εχουν κατα κορον δηλωσει οτι η δεη ειναι το κρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα εχω ξαναγραψει.
      Την παιζουν καθαρα τεχνικά ... όπως την προηγούμενη φορά, ετσι θα ξαναγίνει.
      Στο 2.6 το σκέφτεται. Στο 2,1 με 2.2 στηρίζεται.

      1 μονάδα πανω η αγορά 2 πάνω η ΔΕΗ .... όμως, αλήθεια, δεν σας κανει εντύπωση που οι γκουρούδες των forums, ουδείς γραφει κάτι για τράπεζες και ενώ όλοι οι ΜΜΕδες μας σφυροκοπούν με κακες ειδήσεις, ξεχνώντας τα καλά νεα;

      Διαγραφή
    2. Κε Τάκη ποια είναι τα καλά νέα; Η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων στο εκτακτο QE κ τις σκέψεις για πανευρωπαϊκή bad bank ή κάποια άλλα;

      Διαγραφή
    3. Κ.Αρίστο αν μου επιτρέπετε μια προσωπική άποψη και πάντα αναμένοντας την απάντηση του κυρίου Τάκη.

      Καλά νέα εσωτερικού:
      -Τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του Μαρτίου (δε σας κρύβω ότι μετά τα στοιχεία Ιανουαρίου ένα ψιλό-σύγκρυο το ένοιωσα)...
      -Η αντιμετώπιση της κρίσης από την Ελληνική Πολιτεία και τα διθυραμβικά σχόλια από το εξωτερικό(ίσως ο τουρισμός να εκπλήξει),
      -Άρση του waiver όπως πολύ σωστά αναφέρετε.

      Καλά νέα εξωτερικού:
      -Τρισεκατομμύρια από Fed & αναμονή ΕΚΤ,
      -Άμβλυνση σκληρής στάσης Γερμανίας (Ευρωπαϊκό πακέτο έστω και μέσω πανευρωπαϊκού φόρου χωρίς μνημόνια),
      -Εκλογές στις ΗΠΑ.

      Αναμένω κι εγώ με ενδιαφέρον την απάντηση του κ.Τάκη!

      Διαγραφή
  27. καλημερα! ναι κ. Τακη, παλι βγηκαν στο bankingnews και αναφερουν περι AMK και RS και δινουν τιμες στοχους στα ταρταρα...

    https://bankingnews.gr/index.php?id=494820

    Συνηθως βεβαια οπου τα γραφουν μαυρα το αντιθετο συμβαινει τελικα...

    Αποψεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε για crud.m σχετικά με αυτό που γράψατε χθες που πιστεύετε πως είναι καλή τιμή εισόδου? Ερώτηση φίλου μου που ξυνετε με το πετρέλαιο εδώ και λίγες μέρες και θα την κάνει την ΛΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ πολύ υψηλός μέχρι και απώλεια όλων των χρημάτων.

      Διαγραφή
    2. Είναι παράγωγο προϊόν και όχι μετοχή όπως πολύ λάθος πλασάρεται από αναλυτές, δημοσιογράφους κτλ. Όπως έγραφε ο μικρομέτοχος χθες στα παράγωγα 99 φορές να τους κερδίσεις την 100η θα βρουν τον τρόπο να σου τα πάρουν όλα.

      Τα πιο ακριβά μου δίδακτρα τα πλήρωσα πριν περίπου 10 χρόνια, όπου είχα ανοίξει λογαριασμό στη Saxo bank κι άρχισα να παίζω παράγωγα και short. Χαμηλές προμήθειες, μόχλευση, γρηγοράδα και το όνειρο για γρήγορο πλουτισμό ήταν πιο κοντά. Ώσπου μια μέρα εκεί που είχα μερικές χιλιάδες ευρώ μπαίνω μέσα και βλέπω ένα ξεγυρισμένο μηδενικό. Τα είχε εξαυλώσει όλα, μου είχε κλείσει και τις καλές θέσεις και άντε γειά. Από τότε σταμάτησα να ασχολούμαι και είπα ΠΟΤΕ πια παράγωγα. Μετοχές, χωρίς μόχλευση και μόνο long.

      Διαγραφή
    3. 👍👍👍

      Μια από τα ίδια...κυρίως με νομίσματα...όταν στο τέλος της μέρας κερδίζεις μπαίνεις στον πειρασμό να κλειδώσεις τα κέρδη για να γλυτώσεις το ημερήσιο roll over της θέσης σου ενώ όταν χάνεις μένεις ανοικτός ελπίζοντας σε ανάκαμψη την επομένη που τις πιο πολλές φορές δεν έρχεται. Όταν πήρα τηλέφωνο στον αναλυτή της ΑΧΕ εξήγησα ότι ΔΕΝ θέλω futures αλλιώς θα ψώνιζα εύκολα μερικά mini crud απ΄την πλατφόρμα της ΙΒ. Είμαι θυμωμένος κυρίως με τον εαυτό μου για την ευπιστία μου και τον αναλυτή για την προχειρότητα στην απάντηση.

      Τούτη τη στιγμή όμως θεωρώ μεγάλο το ρίσκο του ανοίγματος αντίθετης θέσης (sort) εν μέσω τόσων αρνητικών δημοσιευμάτων για το πετρέλαιο. Ούτε σκέφτομαι όμως μουαγέν. Ας αλλάξει η τάση, ας ολοκληρωθεί η πρώτη αντίδραση short covering και μετά με καθαρότερο τον ορίζοντα βλέπουμε.

      Διαγραφή
    4. Έχετε απόλυτο δίκιο. Εγώ δεν έχω μηδενίσει ακόμα, αλλά ξεκίνησα με μεγάλο αρχικό ποσό. Ίσως για αυτό. Και επιμένω ακόμα. Έχω δοκιμάσει πολλά προϊόντα με οδυνηρά αποτελέσματα. Πάντα πιστεύεις ότι θα βρεις τον τρόπο να τα καταφέρεις και ειδικά μετά από πολλές κερδοφόρες κινήσεις, μέχρι που έρχεται μια γερή στραβή, που μπορεί να σου εξανεμίσει με μιας τα κέρδη μιας πετυχημένης χρονιάς. Οι κινήσεις εκεί είναι απότομες, μεγάλες και τρομακτικές θα έλεγα. Καμία σχέση με τα δεδομένα της Ελλάδας.

      Διαγραφή
    5. Κύριοι! Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Ανάλογα με το χρονικό σου ορίζοντα, βλέποντας τα Etf holdings πως κατανέμονται, επιλέγεις και προιόν. Υπάρχουν ETF στο πετρέλαιο που α) έχουν θέσεις κοντινές, άρα το contango τα διαλύει αν μείνεις με τη θέση στην περίοδο την οποία κάνει το rollover. (βλέπε USO)
      β) έχουν θέσεις στον επόμενο μήνα (πχ το crud.l, crud.mi είναι με θέσεις στο future του Ιουλίου - roll 6,10η εργάσιμη ημέρα τον Ιούνιο.
      γ) Έχουν θέσεις ίσες κατανεμημένες σε 12 μήνες, οπότε κάνουν roll ανά μήνα το 1/12 της θέσης, οπότε δεν τρώνε πολύ contango ζημία. (βλέπε USL)

      Διαγραφή
    6. USO real time υπολογισμός του NAV είναι 2,46 δολάρια, τρέχουσα τιμή 2,90 !! Premium!! Παιχνίδια για μεγάλα παιδιά...Για να έχει εσωτερική αξία 2,9 πρέπει το συμβόλαιο Ιουνίου να είναι πέριξ των 17 δολαρίων (14,10 τώρα)!! Ποιός κάνει front running ποιόν?

      Διαγραφή
    7. To etf USO έχει το 1/3 των ανοικτών θέσεων (open interest) στη σειρά Ιουνίου. Αν μη τι άλλο, οι regulators πρέπει να δουν ξανά τους κανόνες στην αγορά των ETF......

      Διαγραφή
    8. Oταν μπαίνουν traders στο παίγνιο τα νούμερα δεν εχουν σημάσια.

      Σημάσια εχει πόσες φάπες θα φανε στο τελος οι traders της συμφορας.

      Διαγραφή
    9. Σωστός ο κύριος Τάκης. Μακρία από αυτά τα προιόντα. Κατα την ταπεινή μου άποψη αν κάποιος θέλει να παίξει το πετρέλαιο βραχυπρόθεσμα τοποθέτηση σε μετοχές τάνκερ και μακροπρόθεσμα σε μεγάλες εταιρίες πετρελοειδών( bp, shell) Αγαπημένη μου στην αμερική η marathon.

      Διαγραφή
  29. Κύριε ΒΑΣΊΛΗ (το έφαγε ο αυτόματος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. https://bankingnews.gr/index.php?id=494480 TO ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΔΕΚΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόση ανάλυση για να πουλήσει λίγο χρυσάφι ... το πιο άχρηστο πράγμα στον κόσμο.

      Διαγραφή
    2. Στις δημοκρατίες η διατύπωση κάθε άποψης είναι δικαίωμα, όμως ο ενστερνισμός της δεν είναι υποχρέωση!!

      Άλλωστε η εταιρία προσπαθεί να πουλήσει το προιόν της (Matterhorn Asset Management AG) και ο ΑπατοΚΛεωτσάκος τα δικά του. Έχουν γνώση οι αναγνώστες;

      Διαγραφή
    3. Με λίγα λόγια, μπούρδες, όπως λέει και ο κ.Τακης, για να πουλήσει λίγο χρυσό.

      Διαγραφή
  31. καλημέρα χρόνια πολλά Ανοιξα μία θέση στο brend oil 17.50 .Σε 6 μηνές βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. AEM Holdings, σχεδόν μηδενικές απώλειες η μετοχή εν μέσω της κρίσεως.....Όταν έχεις νούμερα, δεν φοβάσαι τίποτα.

    https://prnt.sc/s3uyeg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτού του είδους τις μετοχές προτιμώ να αγοράζω (που μοιάζουν ακριβές, που αρνούνται να διορθώσουν-πιθανότατα λοιπόν κάποιος λόγος υπάρχει)... μόνο αρνητικό για μένα ότι διαπραγματεύονται σε τοπικό νόμισμα...έχω "καεί" στο παρελθόν από νόμισμα ισχυρού οικονομικά κράτους (νορβηγικής κορώνας) όπου κέρδιζα 10% σε ομόλογο (συν τους τόκους) αλλά έχασα στην λήξη 30% από την ισοτιμία με το ευρώ.

      Διαγραφή
  33. Την ώρα που η αγορά πετρελαίου βρίσκεται σε μια ιστορική χρονική συγκυρία, η νευρικότητα στις χρηματαγορές είναι έκδηλη και η πραγματική οικονομία αναζητά τρόπους διαφυγής προς τα εμπρός, δεν είναι λίγοι που σπεύδουν στο προσφιλές επενδυτικό καταφύγιο: τον χρυσό.

    Αυτό προκρίνει σε τελευταίο της report η Bank of America η οποία αυξάνει την τιμή – στόχο στα 3.000 δολ ανά ουγκιά (αύξηση 50%) με χρονικό ορίζοντα τους επόμενους 18 μήνες.

    Ενδεικτικό της προσδοκίας για μεγάλη άνοδο της τιμής του μεγάλου μετάλλου είναι το ότι η προηγούμενη τιμή στόχος ήταν 2.000 δολάρια.

    Στην τελευταία έκθεση με τίτλο «Η FED δεν μπορεί να τυπώσει χρυσό», ο αναλυτής Michael Widmer σημειώνει: «Καθώς το ΑΕΠ συρρικνώνεται βίαια οι δημοσιονομικές δαπάνες εκτινάσσονται και οι κεντρικές τράπεζες διπλασιάζουν τους ισολογισμούς τους, οι επενδυτές θα στραφούν στο χρυσό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χρυσός είναι ένα άλλο επικίνδυνο παιχνίδι για όποιον θέλει να κερδοσκοπήσει και πολύ πιθανόν να κάψει κι εκεί πολύ κόσμο.

      Ο χρυσός αποτελεί ένα καταφύγιο για πολύ δύσκολες συνθήκες. Καταφύγιο όμως, όχι βίλα. Οπότε όποιος θέλει παίρνει μια μικρή ποσότητα σε φυσική μορφή σε περίπτωση που χρειαστεί να καταφύγει εκεί. Όχι παράγωγα, etf ή ότι άλλο. Είδαμε τι έγινε σε αυτά με το πετρέλαιο.

      Ο Buffet είναι αντίθετος με την επένδυση σε χρυσό, την θεωρεί άσκοπη. Δεν έχει άδικο, με τη μόνη διαφορά ότι αυτού δεν του περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να γυρίσει από το νόμισμά του σε δραχμές. Εμένα όμως μου έχει περάσει...

      Διαγραφή
    2. !!!!!! Σωστός κ. Ευρωβλάχε.
      Εξηγήστε μου όμως πρακτικά, τι σημαίνει η επένδυση σε φυσικό χρυσό και πού θα τον χρησιμοποιούσατε.

      Διαγραφή
    3. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το 5-10% του ενεργητικού μας, ως επενδυτές πρέπει να είναι σε ΦΥΣΙΚΗ μορφή χρυσός. Ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει. Ναι συμφωνώ, δεν δίνει μέρισμα, δεν αποφέρει εισόδημα, αλλά τα μετρητά επίσης έχουν μηδενική ως αρνητική απόδοση. Το θεωρώ ως ένα ασφάλιστρο το οποίο πληρώνω για πάν ενδεχόμενο!!

      Διαγραφή
    4. Η πιο απλή μορφή είναι η χρυσή λίρα. Γνωστή στην Ελλάδα, μπορείς να την εξαργυρώσεις στην ΤτΕ (αν και δεν γνωρίζουμε τι κανονιστική έκπληξη μπορεί να μας επιφυλάσσει σε περίοδο κρίσης), στην Πειραιώς, στην μαύρη αγορά και στο ίντερνετ σε αξιόπιστα site όπως το coininvest.com.
      Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα Kruggerrand που είναι περισσότερο δημοφιλή στο εξωτερικό και οι πλάκες χρυσού σε διάφορα μεγέθη.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ κι εγώ με τον κ. Βασίλη, ο φυσικός χρυσός είναι μια "επένδυση" που ελπίζεις ποτέ να μη χρειαστεί αλλά την κάνεις, λίγο πολύ όπως κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα όπλο για ασφάλεια ελπίζοντας πως δε θα αναγκαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσει, αλλά το αγοράζει.
      Δεν κατάλαβα ποτέ αυτή την αιτίαση περί "άχρηστου" χρυσού. Μήπως δεν ήταν επί χιλιετίες το βασικό μέσο αποθήκευσης πλούτου, αλλά και συναλλακτικό μέσο? Θεωρώ ότι είναι πιο βαθιά εντυπωμένο στο ανθρώπινο DNA και από τη θρησκεία, μάλλον είναι πιο πιθανό κάποια στιγμή το σύνολο της ανθρωπότητας να πιστέψει τη Θεωρία της Εξέλιξης, παρά να πάψει να αποδίδει αξία στο χρυσό.

      Διαγραφή
    6. Άχρηστος με το πνεύμα ότι δεν δίνει χημικές ενώσεις που να χρησιμεύουν στην βιομηχανία σε αντίθεση πχ με τον άργυρο και άλλα ευγενή μέταλλα.

      Σαν ανταλλακτική-συναλλαγματική αξία σαφώς αξίζει και μάλιστα πολύ καθώς έχει περάσει στο DNA της ανθρωπότητος, πάντα θα θέλγει.

      Διαγραφή
    7. Μια χαρά είμαστε ... στο 13.5

      https://www.bullionvault.com/gold-news/files/DowGold2.png

      Διαγραφή
    8. Θα κάνουμε υπερπληθωρισμό χρήματος και θα ανεβαίνει το χρυσάφι, αλλα θα πέφτουν τα χρηματιστήρια.
      Καλό το ανέκδοτο ....

      Διαγραφή
    9. Χαιρετω.. εγω προτιμω χρυσο απο μετρητα.. απ οταν ξεκινησε η κριση κ γενικα το κραταω ακομα δεν εχει ξεκαθαρισει τπτ που να μου λεει πουλα..ειναι ασφαλεια κ την ασφαλεια δε τη διαπραγματευεσαι τελεια κ παυλα.. το μετρητο ειναι σκετος αερας κοπανιστος σα κ αυτον που εχουμε στα κυκλαδονησια.. 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    10. Θα μου φαινόταν περίεργο κάποιος να αγοράσει χρυσό ,αν κάποιος πιστεύει ότι θα ανέβει ο χρυσός αγοράζει κάποια εξορυκτική και κερδίζει πολλαπλάσια .

      Διαγραφή
    11. Tο πιο φτηνό πράγμα και πολυτιμότερο είναι το μαύρο λάδι.
      Εδώ είναι τα λεφτά.

      Διαγραφή
    12. Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

      Από οικολογικής πλευράς βέβαια η εξόρυξη χρυσού είναι εξαιρετικά επιβαρυντική για το περιβαλλον. Ιδιαίτερα για κοιτάσματα που βρίσκονται στην Αφρική, Ν. Αμερική και Ασία, εξορύσσονται χωρίς πολλές μελέτες για το περιβάλλον και για την υγεία των ανθρώπων που εργάζονται σ’ αυτά. Για την παραγωγή δύο χρυσών βερών που χρησιμοποιούμε στους γάμους μας παράγονται 6-10 τόνοι τοξικά απόβλητα!!!!!!!!!

      http://users.sch.gr/peroukgr/periballontiki_2013-2014/Html/Gold.htm

      (δεν παίρνω θέση υπέρ ή κατά των κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην Eldorado Gold...απλά θέλω να πω ότι οι αιτιάσεις τους δεν είναι εντελώς αβάσιμες...στην Ελλάδα ζούμε, ξέρουμε πόσο "δεν βαριέσαι άστο γι΄αύριο" επιτηρούν οι αρχές τις ρυπογόνες βιομηχανίες)

      Διαγραφή
    13. Ενω για το πετρελαιο που εχουν γινει τοσοι πολεμοι κ εχουν σκοτωθει τοσοι ανθρωποι ειναι καλα κ απο περιβαλλον ξερει ο κολπος του μεξικου να μας πει ..!!

      Διαγραφή
    14. Κύριε Τάκη. Συφμωνώ για το μαύρο λάδι, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος κάποιος να το κατέχει (πάντοτε μιλώντας για εμάς τους μικροεπενδυτές). Για αυτό υγιής μετοχές παραγωγής, διύλισης, διάθεσης - ειδικά αν κάνει και τα τρία!!!

      Διαγραφή
    15. Κύριε Βασίλη φωτογραφίζετε PBF?

      Διαγραφή
    16. Κύριε Hippy ΝΑΙ, και σύμφωνα με τη δική μου ανάλυση, αξίζει η επένδυση μακροχρόνια. Τιμή στόχος 25 δολάρια.

      Διαγραφή
    17. Συμφωνω και εγω κύριε hippy.
      Πιο καλά θα παίξουμε το πετρέλαιο απο εδω.

      Διαγραφή
    18. Ελήφθη Κύριοι Τάκη Βασίλη και Hippy ... μέσα και εγώ με το 30%της θέσης μου

      Διαγραφή
    19. AN ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΩΣ ΜΗΔΕΝ ΚΟΝΤΑΝΓΚΟ Η ΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ USL
      ETF IN USA

      Διαγραφή
    20. Το εγραψε ο κύριος Βασίλης χθες αγαπητέ το USL αλλά όλα αυτά κάνουν τζιζ...

      Διαγραφή
    21. αναρωτιέμαι μήπως ο κλάδος του πετρελαίου με την πάροδο του χρόνου θα έχει την ίδια φθορά όπως συνέβη με την χρήση άνθρακα ?

      Διαγραφή
    22. nickname "hunter" : Πράγματι η αγορά πχ χρυσών λιρών είναι σαν να αγοράζεις μια ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο ότι ό παππούς μου που έζησε πληθωριστικά κατοχικά χρήματα κτλ πάντα μου έλεγε ότι με μια λίρα θα μπορέσεις για ένα εύλογο διάστημα να ταϊσεις την οικογένειά σου και να πάρεις πχ 2 κιλά λάδι, 5 κιλά ζάχαρη, 10 κιλά αλεύρι και λίγη σοκολάτα ενώ τα χρήματα σου μένουν μόνο για να κάψεις και να ζεσταθείς αν είναι χειμώνας.

      Διαγραφή
    23. Δεν θα επενδύσω αλλά η PBF καθαρά τεχνικά έχει καλές πιθανότητες να δώσει πολύ καλή απόδοση για το 2020.Σε αυτά τα επίπεδα είναι πολύ ελκυστική.

      Διαγραφή
  34. ΕΡΩΤΗΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΤΙΤΛΩΝ? ΟΧΙ ETF ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΛΠ. ΜΟΝΟ ΩΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΤΙΜΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα στους παλιότερους, παρατηρώ σήμερα στο ΧΑ πολλά ανοδικά κτυπήματα με πολύ μικρές ποσότητες μετοχών. Γιατί γίνεται συνήθως αυτό ? Μήπως είναι προσπάθειά τεχνητής ανόδου της συγκεκριμένης μετοχής για ξεφόρτωμα, οπότε μετά αυτή θα πέσει απότομα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ή μήπως γίνεται για τεστάρισμα των περιθωρίων διακύμανσης ?

      Διαγραφή
    2. Με 16 εκ. τζίρο στις 14:30 σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να πρόκειται απλώς για ένα ψιλικατζίδικο όπου δε χρίζουν όλα ερμηνείας. Ότι λάχει, απλά.

      Διαγραφή
    3. Μια καλή τιμή εισόδου για Gravity; Τεχνικά ... όχι τι θέλουμε.

      Διαγραφή
    4. Εξαρτάται αν έχει ολοκληρωθεί το τρέχον ανοδικό στα 39,63 και πώς θα εξελιχθεί η διόρθωσή του.
      Αν υποθέσουμε ότι ολοκληρώθηκε στα 39,40 τότε για μένα το πλάνο είναι μια 1η τοποθέτηση 40% στην πράσινη περιοχή 25~27 και παρακολούθηση της εξέλιξης, όπως συμπεριφορά στη μοβ ανερχόμενη στήριξη των τιμών και του RSI στη γαλάζια ανερχόμενη.
      Στο 25,30 έχει αφήσει ένα GAP, εκεί είναι και το 78,6% της διόρθωσης του τελευταίου ανοδικού.
      Αν συνεχίσει ακάθεκτη προς τα πάνω αναθεωρώ και το πλάνο, βλέποντας και κάνοντας.
      Για την ώρα πιστεύω ότι το ~25 θα το ξαναδεί.
      https://prnt.sc/s3yvu7

      Διαγραφή
    5. OK ας περιμένουμε λίγο.
      Ας ελπίσουμε να πέσει από τα 30.

      Πάντως το γκαπάκι είναι ανεπαίσθητο ... Υπάρχει και στο 75 ενα γκαπ. Αυτό το βλέπουμε;

      Διαγραφή
    6. Τεχνικά πάντα, αν στο 21,5 έληξε κύμα 2 ή Β, τότε το 3 ή C θα είναι από 117 και πάνω.
      Αλλά επειδή τίποτα δεν είναι σίγουρο, ψάχνουμε ένα σχετικά ασφαλή Μ.Ο. τοποθέτησης.

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα,

    Πως στηρίζουμε τις τιμές πετρελαίου:

    https://www.mononews.gr/politics/tramp-dietaxe-tin-vithisi-kathe-iranikou-pliou-pou-parenochli-amerikanika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εδωσα σήμερα CEΝΕΡ και ΕΒΡΟΦ με >30% κέρδος και θα ξαναγοράσω σε νέο καθοδικό. Σκοπεύω να μπω σε ΜΟΥΖΚ γιατί δέχομαι την ανάλυση του κ Τάκη νωρίτερα φέτος και πιστεύω ότι δεν θα έχει πολύ διόρθωση ακόμα . Διαφορετικές γνώμες καλοδεχούμενες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παιδιά καλησπέρα. Είναι κανείς στην plus500; Μπορείς το πετρέλαιο που έχει να το πάρεις για διακράτηση ή με την λήξη του συμβολαίου Ιουνίου πρέπει να το έχεις δώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ COMMERZ Bank? DELTA? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κυριε Τακη μηπως οι ναυτιλιακες ειναι ευκαιρια λογω του οτι θα ανεβουν τα ναυλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Νέο ιστορικά υψηλό κλείσιμο για την ΑΕΜ, στα 2,43 SGD. Τα διαμάντια δεν τα πιάνει ο ιός.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Νέα ιστορικά υψηλά!!

    https://prnt.sc/sfaptb

    SALES ORDERS RECEIVED AND REVISED FINANCIAL GUIDANCE FOR THE FULL YEAR ENDING 31 DECEMBER 2020 (“FY2020”)

    The Company is pleased to announce that as at 4 May 2020, it has received sales orders
    worth S$416 million for delivery in FY2020. Based on the sales orders received so far and
    the business outlook going forward, the Group is revising its FY2020 revenue guidance
    upwards to be between S$430 million to S$445 million, and CAPEX to remain at about S$4
    million.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. AΕΜ
    https://www.businesstimes.com.sg/companies-markets/aem-utac-to-co-develop-new-test-systems-for-image-sensor-chips?amp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂