Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Teladoc

Teladoc Health .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό TDOC ... εδώ .... 

Presentation Teladoc ... εδώ ...
Investors Teladoc ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : 165.557.306 μετοχές

Τομέας : Τηλεϊατρική - Health Care
Αριθμός εργαζομένων : 4816

Προηγούμενη αναφορά  ... εδώ ...

IPO : 19 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 1η Ιουλίου 2015.
Προσφέρθηκαν 9,487.500 μετοχές στα 19 δολάρια και  εισπράχθηκαν καθαρά 163,118 εκατομμύρια δολάρια. δίνοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση 758 εκατομμυρίων δολαρίων και Enterprise Value 620 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δραστηριότητα
Η Teladoc Health παρέχει, εξ αποστάσεως, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς. Η εταιρεία λειτουργεί μέσω δύο τομέων, των τμημάτων Integrated Care και BetterHelp.

Το τμήμα Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Integrated Care) προσφέρει εικονικές ιατρικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων γενικών ιατρικών, ειδικών ιατρικών, διαχείρισης χρόνιων καταστάσεων και ψυχικής υγείας, καθώς και τεχνολογιών και λύσεων εταιρικής τηλευγείας για νοσοκομεία και συστήματα υγείας.

Το τμήμα BetterHelp λειτουργεί μια πλατφόρμα ψυχικής υγείας που παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας μέσω ιστότοπου, εφαρμογών για κινητά, τηλεφώνων και αλληλεπιδράσεων που βασίζονται σε κείμενο από τους αδειοδοτημένους κλινικούς ιατρούς του.

Η εταιρεία προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της με τα εμπορικά σήματα Teladoc, Livongo και BetterHelp. Εξυπηρετεί εργοδότες, προγράμματα υγείας, νοσοκομεία και συστήματα υγείας και εταιρείες ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και μεμονωμένα μέλη.

Teladoc και Cathie Wood .... εδώ ....
Ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Teladoc είναι η CathieWood, όπου μέσω των χαρτοφυλακίων της του ARK έχει αποκτήσει 20,311 εκατομμύρια μετοχές. Η πρώτη συναλλαγή στην Teladoc Health πραγματοποιήθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2017. Από τότε η Cathie Wood αγόρασε μετοχές άλλες δεκαοκτώ φορές, ενώ πούλησε σε έξι περιπτώσεις.Υπολογίζεται ότι έχει μέσο όρο κτήσης τα 168 δολάρια, έχοντας επενδύσει 3,43 δισεκατομμύρια δολάρια και προς ώρας έχει μια απώλεια της τάξης του 90%.

Η μετοχή της  Teladoc Health, από τα ολικά υψηλά των 308 δολαρίων που κατέγραψε στις 16 Φεβρουαρίου  2021 σήμερα βρίσκεται στα 15 δολάρια βυθιζόμενη σε χαμηλά επίπεδα πολλών ετών και καταγράφοντας μια πτώση από τα ολικά υψηλά της τάξης του 95%.

Γιατί όμως παρατηρείται μια τέτοια παρατεταμένη πτώση της μετοχής?
Πρόβλημα Νο1
Η εταιρεία εξακολουθεί να παρουσιάζει ανάπτυξη, αλλά η ταχεία ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί.

Ενώ τα έσοδα του τρίτου τριμήνου 2023 αυξήθηκαν στα 660,238 εκατομμύρια δολάρια από 611,402 εκατομμύρια του Q3 2022 και από 652,406 εκατομμύρια του Q2 2023, ο ρυθμός ανάπτυξης συνέχισε να επιβραδύνεται.

Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που ανησυχούν τους επενδυτές, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 8% στα 660,4 εκατομμύρια δολάρια, από 611,4 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Άρα, η πτώση της τιμής της μετοχής έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η ανάπτυξη 8% δεν είναι καθόλου κοντά σε σχέση με το παρελθόν.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αναιμικής ανάπτυξης προήλθε από τέλη πρόσβασης που αυξήθηκαν κατά 8% στα 582,1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα λεγόμενα άλλα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% στα 78,2 εκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα των ΗΠΑ αυξήθηκαν 7% στα 569,3 εκατομμύρια δολάρια και τα διεθνή έσοδα αυξήθηκαν 17% στα 90,9 εκατομμύρια δολάρια. Εξετάζοντας βαθύτερα τις πωλήσεις, βλέπουμε ότι τα έσοδα του τμήματος Integrated Care αυξήθηκαν κατά 9% στα 374,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το τμήμα BetterHelp σημείωσε αύξηση πωλήσεων 8% στα 285,8 εκατομμύρια δολάρια.

Για μια εταιρία που ακόμη είναι ζημιογόνα αυτά τα νούμερα δεν αποτελούν ανάπτυξη, γιαυτό η μετοχή συνεχίζει να υποχωρεί στο ταμπλό.

Πρόβλημα Νο2
Η εταιρεία παρουσιάζει στον Ισολογισμό της, Ίδια κεφάλαια ύψους 2,294 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αναλογούν σε 13,86 δολάρια ανά μετοχή.

Ωστόσο τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούν Good wills και Άυλα περιουσιακά στοιχεία ... που όπως αντιλαμβάνεστε αν αυτά διαγραφούν τότε τα ίδια κεφάλαια καθίστανται αρνητικά.
Η εξαγορά της Livongo με ανταλλαγή μετοχών χρηματιστηριακά, όταν οι τιμές ήταν ήδη φουσκωμένες, εκτόξευσε τα Good Wills στα ύψη.
Στην πράξη η Livongo στοίχισε 401 εκατομ. δολάρια. Όλα τα άλλα ήταν δημιουργική λογιστική φρου φρου και αρώματα που λόγω των υψηλών κεφαλαιοποιήσεων, οι ανταλλαγές μετοχών οδήγησαν σε 16 δις Goodwills, που κατά την περσινή οικονομική χρήση διεγράφησαν τα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια ακόμη υπάρχουν στον Ισολογισμο και φουσκώνουν τα ίδια κεφάλαια.

Πρόβλημα Νο3
Η εταιρεία έχει υψηλό χρέος 1,572 δισεκατομμύρια δολάρια, στο ταμείο υπάρχουν 1,03 δισεκατομμύρια δολάρια και αν η εταιρία συνεχίσει να παρουσιάζει υψηλές θετικές ταμειακές λειτουργικές ροές δεν θα είναι δύσκολο να το αποπληρώσει.

  • Η αποπληρωμή του χρέους μπορεί να γίνει με τη διαδικασία offer μετοχών, αλλά επειδή η η τιμή της μετοχής είναι ήδη πολύ χαμηλά θα πρέπει να εκδοθούν πολλές νέες μετοχές, με αποτέλεσμα οι υφιστάμενοι μέτοχοι να υποστούν ένα μεγάλο dillution.

Δηλαδή αν η εταιρία αποπληρώσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια με offer στην τιμή των 10 δολαρίων θα πρέπει να εκδώσει 150 εκατομμύρια νέες μετοχές, ενώ με offer στην τιμή των 20 δολαρίων θα εκδοθούν 75 εκατομμύρια νέες μετοχές ... όταν σήμερα η εταιρία έχει 165,5 εκατομμύρια μετοχές.

  • Επειδή το χρέος της Teladoc είναι κυρίως ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές, τότε η αποπληρωμή του χρέους μπορεί να γίνει με αύξηση της τιμής της μετοχής και μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές.

Χρέος Τeladoc = 1,533 δισεκατομμύρια δολάρια
Είναι μακροπρόθεσμο ομολογιακό και μετατρέψιμο σε μετοχές. Υφίσταται μέσω τριών σειρών μετατρέψιμων ομολογιών.

  • 1.0 δισεκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 1.25% μετατρέψιμων ομολογιών λήξης 2027, που εκδόθηκαν στις 19 Μαΐου 2020. Για το 1 δις κάθε 1000 δολάρια ανταλλάσσονται με 4,1258 μετοχές .... άρα σύνολο 4,125 εκατομμύρια μετοχές. Ημερομηνία μετατροπής 1 Δεκ 2026. Τιμή μετατροπής 242,42 δολάρια.
  • 287,5 εκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 1.375% μετατρέψιμων ομολογιών λήξης 2025, που εκδόθηκαν στις 8 Μαΐου 2018. Για τα 287,5 εκατομ. κάθε 1000 δολάρια ανταλλάσσονται με 18,6621 μετοχές .... άρα σύνολο 5,365 εκατομμύρια μετοχές. Ημερομηνία μετατροπής 15 Νοεμβ 2024. Τιμή μετατροπής 53,58 δολάρια.
  • 550 εκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 0,875% μετατρέψιμες ομολογίες λήξης 2025 που εκδόθηκαν από τη Livongo στις 4 Ιουνίου 2020 για τις οποίες η Εταιρεία έχει συμφωνήσει να εγγυηθεί τις υποχρεώσεις της Livongo. Για τα 550 εκατομ. κάθε 1000 δολάρια ανταλλάσσονται με 13,94 μετοχές .... άρα σύνολο 7,667 εκατομμύρια μετοχές. Ημερομηνία μετατροπής 1 Μαρτιου 2025. Τιμή μετατροπής 71,73 δολάρια.

Δηλαδή αν η εταιρία θα έχει στο μέλλον τη δυνατότητα να αποπληρώσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια με μετατροπή του χρέους σε μετοχές τότε θα πρέπει να εκδώσει 17,157 εκατομμύρια νέες μετοχές

Υψηλός Κίνδυνος Χρεοκοπίας
Έχοντας τα παραπάνω προβλήματα η Teladoc και εμφανίζοντας Altman Z Score = -6,23 υποδηλώνεται ότι η εταιρία για τα επόμενα δύο έτη έχει υψηλή πιθανότητα χρεοκοπίας. Αυτό εξηγεί τη διαρκή πτώση της μετοχής, λαμβάνοντας υπόψη ότι και η αύξηση των επιτοκίων κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα καθώς οι εταιρίες δεν έχουν εύκολη και μη δαπανηρή πρόσβαση στο δανεισμό.


Προσωπικώς θεωρώ βέβαιο ότι μέσα στα επόμενα δύο έτη, η Teladoc θα προσπαθήσει να περιορίσει το χρέος της.
Ας κάνουμε μια προσπάθεια να υπολογίσουμε την λογιστική αξία της μετοχής, διαγράφοντας τα Good Wills, τα Άυλα περιουσιακά στοιχεία και ταυτόχρονα μηδενίζοντας το χρέος της εταιρίας.

Διαγράφοντας 2,8 δισεκατομμύρια από τα Good Wills και τα Άυλα Περιουσιακά στοιχεία τότε το Ενεργητικό πέφτει στα 1,526 δισεκατομμύρια δολάρια, όπου το 1 δισεκατομμύριο θα είναι ταμειακά διαθέσιμα. Σβήνοντας όλο το χρέος τότε οι συνολικές υποχρεώσεις θα ανέρχονταν σε 461 εκατομμύρια δολάρια και τα Ίδια Κεφάλαια θα ήταν 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο φανταστικό σενάριο, τότε ο Ισολογισμός της Teladoc θα ήταν θωρακισμένος και αυτομάτως η εταιρία θα ήταν πανίσχυρη και με υψηλότατη ρευστότητα να αναπτυχθεί και θα εξαφανιζόταν ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.
Όμως σε αυτό το σενάριο θα έπρεπε η εταιρία να εκδώσει νέες μετοχές οι οποίες θα προορίζονταν να αποπληρώσει το συνολικό χρέος της. 

Σενάριο 1:
Αποπληρωμή του χρέους με μετατροπή των ομολογιακών δανείων σε μετοχές ... τότε οι συνολικές μετοχές της εταιρίας θα ανέρχονταν σε 182,8 εκατομμύρια και τα ίδια κεφάλαια θα αντιστοιχούσαν σε 6 δολάρια ανά μετοχή.

Σενάριο 2:
Αποπληρωμή του χρέους με offer μετοχών στα 20 δολάρια ... τότε οι συνολικές μετοχές της εταιρίας θα ανέρχονταν σε  240,6 εκατομμύρια και τα ίδια κεφάλαια θα αντιστοιχούσαν σε 4,6 δολάρια ανά μετοχή.

Σενάριο 3:
Αποπληρωμή του χρέους με offer μετοχών στα 10 δολάρια ... τότε οι συνολικές μετοχές της εταιρίας θα ανέρχονταν σε  315,6 εκατομμύρια και τα ίδια κεφάλαια θα αντιστοιχούσαν σε 3,5 δολάρια ανά μετοχή.

Φυσικά κανένα από τα τρία παραπάνω σενάρια δεν πρόκειται να συμβεί .... απλώς με το σκεπτικό αυτών των σεναρίων μπορούμε να αντιληφθούμε κοντά σε ποιες τιμές η μετοχή της Teladoc θα είναι απολύτως συμφέρουσα με την προϋπόθεση την ολική αποπληρωμή του χρέους της.

Θετικά νέα της Teladoc

1. Ενδυνάμωση EBITDA

Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε 73% στα 88,8 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 51,2 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Ταυτόχρονα το μεικτό περιθώριο ήταν 71,8%, αυξημένο σε σύγκριση με 69,6% του Q3 2022.

Η μετοχή διαπραγματεύεται κάτω από το 10-πλάσιο του προσαρμοσμένου EBITDA για το 2023.  Παρόλο τη βελτίωση του προσαρμοσμένου EBITDA η αγορά δείχνει ότι φοβάται την Amazon που σκοπεύει να επεκταθεί στην τηλειατρική. Ο διαδικτυακός γίγαντας λιανικής μόλις ξεκίνησε το Amazon Clinic και μια επιχειρησιακή ανασκόπηση μπορεί να υποδηλώνει ότι η απειλή είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύαμε. Η Teladoc Health πρέπει οπωσδήποτε να επικεντρωθεί στην ισορροπημένη ανάπτυξη. Η εταιρεία δεν μπορεί να αναπτυχθεί με κάθε κόστος, αλλά ο πάροχος τηλεϊατρικής πρέπει να οικοδομήσει μια κυρίαρχη επιχείρηση που δεν θα υποκύψει στην απειλή της Amazon επενδύοντας στο μέλλον.


Το προσαρμοσμένο EBITDA στο τμήμα Integrated Care αυξήθηκε κατά 62% στα 62,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA της BetterHelp αυξήθηκε 133% στα 26,0 εκατομμύρια δολάρια.


 2. Αύξηση ταμειακών ροών
Οι λειτουργικές ταμειακές χρηματοροές συνεχίζουν να βελτιώνονται και το 9μηνο 2023 αυξήθηκαν στα 219,939 εκατομμύρια δολάρια έναντι 123,743 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο και 110,782 εκατομμύρια του 9μηνου 2021.


Guidance
Ωστόσο, οι προοπτικές για το τέταρτο τρίμηνο δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακές, παρόλο που αυξήθηκε η καθοδήγηση για τις ελεύθερες ταμειακές ροές. Η διοίκηση αναμένει τώρα ελεύθερες ταμειακές ροές για ολόκληρο το έτος περίπου 175 εκατομμυρίων δολαρίων, από την προηγούμενη προσδοκία των 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο θα είναι 658 έως 683 εκατομμύρια δολάρια. Η συναίνεση ήταν 686 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό προϋποθέτει υψηλό μονοψήφιο ποσοστό ετήσιας ανάπτυξης στον τομέα της Ολοκληρωμένης Φροντίδας και χαμηλή έως μεσαία μονοψήφια ανάπτυξη από έτος σε έτος στο τμήμα BetterHelp.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν την Teladoc είναι :
  • To 2023 Πωλήσεις 2,6 δισεκατομμύρια ... ζημιές 229 εκατομμύρια
  •  Το 2024 Πωλήσεις  2,8 δισεκατομμύρια ... ζημιές 205 εκατομμύρια
  •  Το 2025 Πωλήσεις 2,95 δισεκατομμύρια ... ζημιές 162 εκατομμύρια

81 σχόλια:

  1. Συνεχίζουμε εδώ τους σχολιασμούς.

    Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι αν η τιμή της μετοχής TDOC φθάσει γύρω από τα 10 δολάρια ή και σε μονοψήφιο νούμερο θα έχει ενσωματώσει όλους τους κινδύνους γύρω από την εταιρία, ακόμη και τον κίνδυνο του dilution.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Teladoc
      H Talk διαπραγματεύεται 3,5 φορές τις πωλήσεις της.

      Αν η Teladoc διαπραγματευόταν 2 φορες τις πωλήσεις της θα είχε τιμή στο ταμπλό 31 δολάρια.

      Με 3 φορές τις πωλήσεις θα είχε 46.

      Εδώ γίνεται ληστεία χαρτιών και έχουν κοιμήσει την αγορά.

      Η DOC διαπραγματεύεται 5 φορές τις πωλήσεις της.

      Είναι κατάφωρη η στρέβλωση .... απλώς για την ώρα γουστάρουν να πηγαίνει η teladoc κάτω.
      -----------
      Τeladoc μια γρήγορη ματιά στα νούμερα.

      1. Ανάπτυξη προς το παρόν δεν υπάρχει.

      2. Το 2024 πρέπει να αποπληρώσει 287,5 εκατομμύρια ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές στα 53,5.

      Εύκολα το αποπληρώνει ... λεφτά έχει με το τσουβάλι και οι ταμειακές ροές της παράγουν χρήμα.

      3. Άνετα μπορεί να γυρίσει σε κέρδη αν σφίξει λίγο κάποια έξοδα.
      Ένα 10% λιγότερα έξοδα γυρίζει σε κέρδη.

      4..Οι ταμειακές ροές της γεννάνε άνετα 300 εκατομμύρια ευρώ ... σε 5 χρόνια 1,5 δις!!
      Μια κεφαλαιοποίηση στο 1,5 δις είναι δώρο.
      1,5 δισεκατομμύρια σημαίνει 9 δολάρια ανά μετοχή.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστουμε κε. Τακη,
    καποιες μικρες σημειωσεις, το χρεος Notes 2025 με αποπληρωμη το 24 ειναι σχεδον μηδενικο. Το επομενο χρεος που θα ωριμασει ειναι το Livongo notes τον Ιουνη του 2025, εκεινο ειναι στο 0.5 δις και υποθετω πως θα αποπληρωθει με μετρητα απο το 1 δις διαθεσιμο. Το επομενο ειναι το 2027 και νομιζω αυτο θα το μετακυλισουν καθως τα επιτοκια θα εχουν υποχωρησει, δεν αποκλειω την εκδοση μετοχων ή συνδιασμο με νεο δανεισμο. To Altman ειναι παντελως αναξιοπιστο στη συγκεκριμενη περιπτωση καθως κοιταει gaap measures και το goodwill write down πειραξε τους αριθμους. Δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα χρεοκοπιας με τα σημερινα δεδομενα, τουλαχιστον μεχρι το 2027.

    Το προβλημα της εταιρειας ειναι το ανελεητο depreciation που μπορει να οδηγησει την εταιρεια να μη καταφερει gaap κερδοφορια για τα τουλαχιστον επομενα 5 ετη. Ο ρυθμος που τα καιει επιταχυνθηκε αλλα συνεχιζει και παρουσιαζει μια αεναη δημιουργια αυλων σε υψηλο ρυθμο. Η τιμη της μετοχης θα συνελθει μονο αν σταματησει τα capitalised software expenses + CapEx. H πανακριβη Shopify για παραδειγμα παρα του πολλαπλασιου του μεγεθους της εχει last 12 months Capex + Capitalised software 45m.. η Teladoc εχει 174m.. Δεν ξερω τι λογιστικα κολπα ειναι αυτα αλλα παρα τα 240μ D&A στις ταμειακες ροες το τελευταιο 9μηνο, τα αυλα μειωθηκαν μολις κατα 108. Περιεκτικα, με αυτο το ρυθμο δε θα εμφανιστει gaap κερδοφορα τον αιωνα τον απαντα, ωστοσο η εταιρεια ΕΙΝΑΙ κερδοφορα και δεν υπαρχει φοβος χρεοκοπιας. Για χρεοκοπια ειναι η Amwl, η Cerebral, η Babylon Health που χρεοκοπησε ηδη και ενδεχομενως οι Accolade και Talkspace(αναφερομαι στις αρνητικες ταμειακες ροες). Ο χωρος καθαριζει μεν αλλα επιβραδυνει δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TELADOC
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_653673f0eef6361583368c0036623c07.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. PAGAYA-UPDATE

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_3110ada15e9c05cd8e7cebe6058c6332.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μετοχές και δείκτες πάνε για τα ΓΚΑΠΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. PAGAYA TOUCHES SUPPORT

    https://uploads.disquscdn.com/images/afbec6f39c85245cc5aa3706fe6c7c2a0fe11b44777b860daf81fed2bf661b74.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κε Τάκη, μπορείτε να μου εξηγήσετε τι είναι οι FPAs [future purchase agreements] σε ένα spac merger?

    Αν μπορείτε με δικά σας λόγια, κάποιες πληροφορίες που βρήκα στο ίντερνετ, τα έχω διαβάσει αλλά δεν μπορώ να τα καταλάβω.


    Νομίζω, ότι είναι συμφωνίες μελλοντικής αγοράς μετοχών από τον σπόνσορα ή τους insiders αλλά δεν είμαι σίγουρος. Και δεν ξερω πόσο "κοντά" στην συγχώνευση συμβαίνουν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα δούμε χοντρές εκπτώσεις στην upst, είναι υποψήφια για tax loss harvesting.

    Έτσι και γίνει η παραμικρή μείωση επιτοκίων, η εταιρία (και η μετοχή) θα εκτοξευτεί.
    Ελπίζω ως τότε να έχει καταρρεύσει η Cross River, να έχει πάει η μετοχή στα 5$ και να ανεβούμε χωρίς βαρίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ. Τάκη, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όποια σχόλια και τις εκτιμήσεις σας σχετικά με τα χθεσινά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν στην UPST. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Aramis έχω πολλά πράγματα να αναλύσω και ακόμη εμβαθύνω.
      Λέω να αφιερώσω ένα νέο thread στη λεγάμενη όταν θα είμαι έτοιμος.
      Προς το παρόν να πω ότι είμαι απο εχθές αγοραστής, εκ νέου στην εταιρία, μετά απο πολλούς μήνες. Πιστεύω ότι σήμερα, όπως και εχθές στο after market τα νούμερα της μετοχής για αγορά ήταν καλά.
      Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι ο αλγόριθμος είναι έξυπνος, δουλεύει και θα κάνει τη διαφορά. Απο εκεί και μετά τα νούμερα της εταιρίας απο το Q1 2023 είναι ανοδικά. Οι εγκρίσεις, όπως και οι χορηγήσεις δανείων είναι για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ανοδικές .... και η αύξηση των επιτοκίων είναι πλέον προεξοφλημένες στην τιμή της μετοχής.

      Αυτά προς το παρόν ...

      Διαγραφή
    2. Το τσαρτ της UPST και η κυματικη ανάλυση μου λέει οτι...αργά,σταθερά,και βασανιστικά πάει για 4-5 δολάρια.....αυτό ακυρώνεται μόνο εάν σήμερα κάνει big reversal και κλείνει πράσινο πάνω από 4..5%...ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ...
      δλδ the bad news is baked in
      Πολύ δύσκολο το βλέπω αλλά που να ξερεις

      Διαγραφή
    3. Σιγά μην κλεισει σήμερα πάνω απο 30 δολάρια.
      Σήμερα θα πουλήσει ο κάθε πικραμένος και ο κάθε trader που μπήκε να παίξει τα αποτελέσματα. Εκτός αν εννοούμε πάνω απο το κλείσιμο του after market. Αυτό δεν το αποκλείω.

      Διαγραφή
  10. Ακόμα και με αυτή σας την απάντηση με έχετε καλύψει στα κύρια σημεία για την εταιρία. Σας ευχαριστώ θερμά. Θα αναμένω το νεο thread με ιδιαίτερη προσμονή, καθώς παραμένω με μεγάλη θέση στην εταιρία και συνεχίζω να αυξάνω θέση σε κάθε ακραίο βύθισμα της τιμής της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αλγόριθμος πάντως δουλεύει ... και οι αναλυτές επι τούτου ήταν εντυπωσιασμένοι. Μένει να βγει όλος ο memeδόκοσμος,να κάνουν τις απαραίτητες υποβαθμίσεις για να πάρουν χαρτιά οι πελάτες τους.
      Θα ακούνε UPST οι μεμέδες και δεν θα πλησιάζουν για πολύυυυ καιρό.

      Διαγραφή
    2. https://www.upstart.com/umi/

      Ένα UMI 1,0 σημαίνει ότι οι τρέχουσες αθετήσεις είναι ίσες με το μακροπρόθεσμο αναμενόμενο μέσο ποσοστό αθέτησης πληρωμών στην αγορά. Ένα UMI 1,25 σημαίνει ότι οι αθετήσεις είναι 25% υψηλότερες από τον μακροπρόθεσμο αναμενόμενο μέσο όρο, ενώ ένα UMI 0,75 θα σήμαινε αθετήσεις αθετήσεων που είναι 25% χαμηλότερες από τον μακροπρόθεσμο αναμενόμενο μέσο όρο.

      Διαγραφή
    3. άρα λοιπόν δεν τα παει και τόσο καλά βάσει του umi. Είναι σε ιστορικά υψηλά. Βέβαια, δεν ξέρω το umi σε px sofi και pagaya.

      anyway, παραμένω με το 30% του χαρτοφυλακίου μου στην UPST.


      ασχετο, αυτή η SOFI γιατί τόσο άχρηστη μετοχή, έχει καταλάβει κανένας; Εχει στηθεί πάρτυ στο ταμπλώ και εκείνη, πτωση.

      Διαγραφή
    4. που το ειδατε το παρτυ κ Bunny?
      Ολα κοκκινα ειναι
      Απο πολυ εως λιγο

      Διαγραφή
  11. FLYWIRE
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_e6e14f2d95a93f76e7f3a1b6d82cc638.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κ.Tακη δειτε λιγακι την OPERA.......(OPRA).....ειναι ευκαιρια ΕΔΩ ΠΕΡΑ δειχνει to διαγραμμα .....αλλα τα νουμερα της δεν ξερω τι λενε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την είχα δει πρόσφατα ... αλλά δεν την έψαξα περισσότερο λόγω μικρού ταμειου και υψηλών goos wills. Αυτά όμως τα ξεπερναω ... αρκεί να είχε ανάπτυξη. Αν δεν έχει (έτσι δείχνουν οι τωρινές επιδόσεις) τότε επειδή είναι κερδοφόρος θα αποτιμηθεί βάσει P/E. Με αυτό το σκεπτικό δεν εύρισκα πολλά περιθώρια να εχει προς τα πάνω.
      Αν σας κανει κλικ το διάγραμμα ή γνωρίζετε κάτι περισσότερο τότε πάρτε το ρίσκο.

      Διαγραφή
  13. ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

    https://www.businesswire.com/news/home/20231108658397/en/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα φρέσκα και ωραία κουλούρια και να βγάζει ο μαγνήτης την τραβάει κάτω .... επι τούτου εχω διάφορες θεωρίες.
      Κάποια στιγμή θα τις αναφέρω.
      Η πιο αισιόδοξη είναι πως ίσως να έχουν κάποιον μεγάλο πακετά ... και να θέλουν να του φάνε χαμηλά τα κομμάτια.
      Ελπίζω να ειναι αυτό...

      Υπάρχει και η πιο απαισιόδοξη.
      Η Pagaya υποχρεούται να κρατάει το 5% των δανείων που χορηγεί .... αυτό την κάνει μια μικρή τράπεζα ... και η αγορά θα την αποτιμά με όρους bv.

      Aυτό είναι το κακό σενάριο.
      Η μετοχή δεν θα πάει ποτέ πολύ ψηλότερα των ιδίων κεφαλαίων.

      Διαγραφή
  14. PAGAYA -UPDATED

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_54423da783f78f5c20ae57854dfed23f.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. OPERA

    https://finance.yahoo.com/news/opera-reports-both-revenue-adjusted-110000309.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ENFUSION

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_5a56316acf92d0ef334eaac6c0a57252.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σας κ. Τάκη και λοιποί φίλοι,
    Έχω καιρό να γράψω και πέρασα να σας πω ένα γεια.
    Ελπίζω να είστε καλά.
    PS με την ευκαιρία της σημερινής ανακοίνωσης η FOUR τα έχει σκίσει όλα. Τρομερός ο Jared.
    coffeeroomboy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σας, σας χάσαμε.

      Four θωρηκτό. Μετοχή των 200+ .... να είναι μόνο καλά ο CEO και θα γράψει μεγάλα νουμερα.

      Διαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. APP μετά τα αποτελέσματα θα κάνει νέο υψηλό κ θα πιάσει το στόχο των αναλυτών 46$ κ κάποιοι ήδη δώσανε 50. Κε Τάκη βλέπω στο Tr View EV/EVITDA 21,53 κ ΚΕΦ 14 δις, μετά τα χθεσινά δεν έχει φθάσει σε μια δίκαιη τιμή από το παρόν κ τις μελλοντικές προσδοκίες?

      Διαγραφή
    2. Μετα το σημερινό απο το +20% στο -5% σχόλασε ο γάμος. Τώρα θα μοιράσουν χαρτούρα και μένει να δούμε απο που και πότε θα ξεκινήσουν την επόμενη ανοδική κίνηση.

      Διαγραφή
    3. APP
      εχει ολοκληρώσει μεγαλο B-WAVE επανω ,στη μεγαλη εικονα της
      Τωρα μπορει να παει και για κατω απο 10 δολαρια ...σιγα σιγα σταθερα και βασανιστικά

      Διαγραφή
    4. APP
      Μεγάλοι μάγκες οι διαχειριστές του χαρτιού. Απίθανη εταιρία.
      Έτσι και το σπάσει το 45 και δεν κάνει Διπλή κορυφή μη τον είδατε τον Παναή ... θα χάσουμε το ανοδικό μέτρημα και θα λέμε the sky is the limit.

      Σε διαφορετική περίπτωση θα βγω αγοραστής στα 24 δολάρια ή κάπου εκει.
      Τα υπόλοιπα νούμερα σημαίνουν ότι η Αμερική χρεοκόπησε.

      Διαγραφή
    5. Βλέπω το 45 στην APP και μου μπαίνουν αμαρτωλές σκέψεις για κούπες και διάφορα άλλα, μαζί με την κίνηση των μεγάλων δεικτών πχ NASDAQ έσπασε το 13700

      Διαγραφή
    6. Τελικώς
      Τhe sky is the limit.
      Μη τον είδατε τον Παναή στην ΑΡΡ!!
      Πάει για νέα ιστορικά υψηλά ... όλα τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

      Διαγραφή
  19. APPS
    Όπως περίμενα ξεκίνησε η απομείωση των good wills.
    147 εκατομμύρια για αρχή. Θα έχει και συνέχεια ... και δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα γλυτώσει τα 2 δολάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε ΤΕΟ μελετάω INVZ και τείνω να ξεχάσω την LAZR.
    Ισραηλίτικη η inoviz και μελετάω ότι έχει ένα πολύ δυνατό lidar με βασικό πελάτη τη BMW.
    LIDAR αυτονομίας 4-5.
    Γερή στήριξη απο Citron!! Την έχει για κορυφαία εταιρία στο AI των LIDARS.

    Για βάλτε την στο target group. Είμαι ένα βημα πριν την καταχωρήσω ως μακροπρόθεσμη επιλογή.
    Προ διμήνου έκανε και ένα μικρό offer στα 2,5 δολάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. INVZ όχι....το διάγραμμα δεν μου λέει κάτι εκτός από κάτω...κάτω...κατω

      Διαγραφή
  21. Taboola
    Όπως έλεγα blue chip.
    Μπαίνω, βγαίνω και ταμείο.
    Όμως ....
    Εδώ θα γίνει ένα μεγάλο μπράφ!!! Διάγραμμα κοιτάζω.

    Εγώ έπαιξα ότι σήμερα θα έπιανε την πάνω γραμμή.
    Όμως κάτι μου λέει ότι θα τους παίξουν ανάποδα ... και θα σπάσει η κάτω ανερχόμενη γραμμή στήριξης.
    Τaboola
    Αν δικαιωθώ τότε ή θα δω το 2,8 ή ακόμη καλύτερη το 1,8 και θα κλείσει το γκαπ.

    Εκεί θα είναι μια μοναδική ευκαιρία ζωής!!

    Κυριε ΤΕΟ τα φώτα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TBLA πιστεύω τα 5 θα τα δει σε πρώτη φάση κ τα gap θα κλεισουν σε επόμενο κύκλο (ο ΤΕΟ βέβαια ξέρει καλύτερα). Έχω στοπ το 3,5

      Διαγραφή
  22. Αύριο τα μάτια στραμμένα στη XMTR.
    Λέω ότι θα δώσει καλή κίνηση. Ποντάρω πάνω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. BFLY
    Δεν ξέρω, αλλά μου έχει καρφωθεί το 0,35!! Εκεί μου κάνει. Έχω ελπίδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΑΒΟΟLA

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_ec2da1c009b4c16c78a2de5e0625e290.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΑBOOLA
    στα 3.80....πολυ καλο σημειο εισοδου σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. PAGAYA-UPDATE

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_c77e9566a8dfb07b5ff08624584a2c40.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. PUBM πως τη βλέπετε μετά τα αποτελέσματα? Karabull μου φαίνεται.. Πολύ gap παίζει κ island

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PubMatic
      Δεν αντιλαμβάνομαι προς τι το τίναγμα της μετοχής απο τα 12 στα 15 δολάρια με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.
      Δεν λέω ότι πρέπει να πέσει η μετοχή ... απλώς δεν κατανοώ γιατί οι επενδυτές ξετρελάθηκαν με τα αποτελέσματα του Q3 και έστειλαν την μετοχή 25% πάνω.

      Η εταιρία κρατάει τους τζίρους της, αλλά έχει πλέον ζημιογόνα τρίμηνα λόγω των κατά πολύ υψηλότερων λειτουργικών εξόδων σε σχέση με το 2022.
      Η ύφεση είναι φανερή στα αποτελέσματα της εταιρίας ... η οποία παρόλα αυτά ανθίσταται!!!
      Όμως πλέον η PubMatic χάνει πελάτες ... το Net dollar-based retention was 97% ... όταν προ λίγων μηνών βρισκόταν στο 130%.

      Οι αγορές ιδίων μετοχών πιθανότατα είναι ικανές να στηρίξουν την μετοχή και τελικώς να μην πέσει κάτω από τα 10 δολάρια.

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα, θα ήθελα κ εγώ μια βοήθεια για την u , σκέφτομαι να μπω χοντρά, κάνει atl στο pre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατσε απ εξω μεχρι να καταλαγιάσει η σκόνη
      τα ματια SOY στον δεικτη RUSSELL 2000 small cap
      αν γυρίσει ανοδικος παρε οοοοτι θελεις και θα σου κατσει
      μεχρι τοτε stay out

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Τεο , είναι σοβαρή εταιρεία, λέω να πάρω τα μισά , απο ότι υπολόγιζα

      Διαγραφή
  29. K.Τάκη ή όποιος άλλος κύριος ξέρει , μπορεί να μου πει που μπορούμε να δούμε τα ποσοστά των short σε μια μετοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για δοκιμάστε εδώ ....βάζοντας το ticker της μετοχής που σας ενδιαφέρει.

      https://www.marketwatch.com/investing/stock/upst?mod=search_symbol

      Διαγραφή
    2. Χωρίς πληρωμή πουθενά. Όλα τα free είναι 15 και 20 μερες πίσω.

      Διαγραφή
    3. Απο το τίποτα κύριε Bunny καλή και η Παναγιώτενα λένε στο χωριό μου.

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα. FREYR Battery, γιατι τόσο κάτω? ναι μεν δεν εχει ακόμη προιον αλλα τετοια πτωση δεν αιτιολογείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα, για τη παλιά μας μετοχή από την εποχή των spac Freyer έχετε κάποια γνώμη;;; Πρόβλημα στη παραγωγή κατάλαβα εγώ και πέφτει έτσι...έφτασε σε αποτίμηση χαμηλότερα από το ταμείο αν τα βλέπω καλά τα νούμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η εξαύλωση της Freyr battery συνεχίζεται.
    μέσα σε ελάχιστες ημέρες εχει προσγειωθεί απο 10 δολ σε κάτω απο 2.
    Κύριε ΤΕΟ μου αρέσει πολύ η DNA ginkgo, έχει έρθει σε εξαιρετικές τιμές κατα την γνώμη μου. ΈΧΩ πάρει μια πρώτη θέση στο 1.26.
    ΑΝ βγούν αυτά που προσπαθεί, θα μοιράσει τρελές υπεραξίες...... Ποιά η τεχνική σας ματιά????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την παρακολουθω και εγω απο τοτε που την ειχε αναφερει ο Κ ΤΕΟ ... ετσι την εχω εγω μακαρι να φυγει πανω μου αρεσει και μενα
      https://www.tradingview.com/x/LUNn61FM/

      Διαγραφή
    2. αναμενόμενη η επιτάχυνση προς τα κατω
      τεχνικα ειναι ΔΡΑΜΑ

      Διαγραφή
    3. 1.6 b μετοχές έχει εξω... ειναι πολλες

      Διαγραφή
    4. Εδω στη Νορβηγια εχουμε τη Freyr ως ενας μορφης ανεκδοτο, παραγωγικη μοναδα στη Mo i Rana? Τι αλλο θα σκεφτουν οι σαταναδες. Πρασινη απατη.

      Μια Νορβηγικη που εχω σε εκτιμηση ειναι η Volue. οποιος θελει ας ριξει μια ματια.

      Διαγραφή
    5. Γιατί το λέτε ότι η freyr είναι πράσινη απάτη;
      Απο ποιά στοιχεία συμπεραίνουμε κάτι τέτοιο.

      Πάντως αυτή τη στιγμή το cash της εταιρίας μείον ΟΛΕΣ τις υποχρεώσεις της ... μας δίνει όσο είναι η κεφαλαιοποίηση της στο 1,5.
      Μια βραχυπρόθεσμη ζαριά εδώ ... ίσως εναι εξαιρετικά επικερδης.

      Διαγραφή
    6. Πέρα από ότι συζητιέται στη πιάτσα υπάρχουν ένα σωρo κόκκινες σημαίες
      https://e24.no/boers-og-finans/i/69GR7W/tidligere-freyr-styreleder-solgte-seg-ned-dagen-foer-kriserapport
      https://www.finansavisen.no/energi/2023/11/11/8057670/freyr-brukte-100-mill.-pa-tjenester-hos-broren-til-konserndirektor
      https://www.document.no/2023/11/10/freyr-battery-setter-stopp-for-kjempefabrikken-i-mo-i-rana/

      Πωλήσεις μετόχων λίγο πριν τη καταρρευση
      Παραχώρηση εργων στην εταιρεία του αδερφου
      Το πολυδιαφημισμένο έργο στο χωριό ακυρώνεται
      Παρακάλια παρακάλια και νέα παρακάλια για κρατική επιχορήγηση

      Τέτοιες εταιρείες δε θέλω, μια σοβαρή νορβηγική είναι η Volue.
      Προσωπικά είμαι σε ευαίσθητη θέση γιατί είμαστε βαρβάτος πελάτης τους και μου απαγορεύουν να έχω μετοχές αλλά το αντικείμενο είναι ωραίο με παχυλά μαρτζιν λόγω software, lock in effects και καλό growth.


      Διαγραφή
  33. TALKSPACE-updated

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_b4ae5de6a4f19218d7fe0739119310d9.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. DNA
    η τεχνικη εικονα ειναι ΔΡΑΜΑ....STAY AWAY

    υγ. αμα φτιαξει και δωσει ελπίδες εδω ειμαστε ...θα φανεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτή η pgy πολύ ταλαιπωρία βρε παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εν τω μεταξύ οι μεγάλοι δείκτες sp,nasdaq,dj είναι μόλις 5% χαμηλότερα από τα υψηλά έτους και περίπου 8% από τα υψηλά ever!!!τα αντίστοιχα ποσοστά σε small cap 2000 είναι 20 % και 35%!!!! Σε επιμέρους μικρά...τραγωδία ...λίγα στέκονται όρθια σε τιμές .πχ roku ,palantir,pubm,app,path και άλλα ..τα υπόλοιπα που έχουν ειπωθεί στο παρελθόν εδώ είναι βάραθρο σε τιμές ή εξαγορα, delisting κλπ...οι growth μικρές εταιρείες που κοιτάμε με τις πολύτιμες αναλύσεις του κυρίου Τάκη και άλλων φίλων εδώ ,έχουν ελπίδα εφοσον πετύχει το στορυ τους και αν επιβιώσουν το δύσκολο περιβάλλον επιτοκίων πληθωρισμού κλπ..που σίγουρα θα πάρει 1-2 χρόνια να αλλάξει . Όποιος αντέξει λοιπόν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα fintech θα δώσουν τρελές περιουσίες ... ειδικά όσα δουλεύουν ΑΙ. Ούτε που μπορεί να το φανταστεί ο καθένας μας το ύψος των περιουσιών που θα δημιουργηθούν.
      Στο τέλος όμως λίγοι θα καρπωθούν τις δάφνες . Η μάζα θα γλύψει κοκκαλάκια.

      Διαγραφή
  37. STNE- μετοχη Buffett, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα , πολυ καλα αποτελέσματα τελικα
    Δεν την εχω αλλα ψήνομαι....!!! (τι να πρωτοεχει κανεις...?? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν κοιτάτε τον ανταγωνιστή DLO?
      Και ακόμη δεν εχει βγάλει τρίμηνο ...

      Διαγραφή
    2. Κοιτάζω και STONE σε μια πιθανή επιστροφή στο 12.

      Διαγραφή
    3. Stone tip1
      Ο Buffett επένδυσε για πρώτη φορά στη βραζιλιάνικη εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας τον Οκτώβριο του 2018, κατά τη διάρκεια της IPO της. Συμμετείχε με 24 δολάρια ανά μετοχή, αποκτώντας 14 εκατομμύρια μετοχές και μερίδιο αξίας 336 εκατομμυρίων δολαρίων.

      H Berkshire Hathaway πούλησε 3,5 εκατομμύρια μετοχές το 1ο τρίμηνο του 2021 και στις υψηλές τιμές της μετοχές. Αυτό αντιπροσώπευε το 24% του μεριδίου της στη StoneCo.

      Διαγραφή
    4. Stone tip2
      Επαναγορά μετοχών
      H StoneCo Ltd ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της, στις 9 Νοεμβρίου 2023, έχει εγκρίνει ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, βάσει του οποίου η Stone μπορεί να επαναγοράσει έως 1 δισεκατομμύριο Ρεάλ (περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια) σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α.
      Αυτό το νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αντικαθιστά το προηγούμενο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που είχε ανακοινώσει η Stone στις 3 Οκτωβρίου 2023.

      Στο πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος, η Stone επαναγόρασε συνολικά 5.733.740 μετοχές σε μέση τιμή 10,29 δολάρια ανά μετοχή, δαπανώντας συνολικό ποσό 59,0 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

      Διαγραφή
  38. APP (Applovin)
    Πρόκειται για μηχανή κοπής χρήματος. Ο τρόπος που εισρέουν στα ταμεία της εταιρίας τα δολάρια είναι πραγματικά εκπληκτικός.
    Στο 9μηνο οι λειτουργικές ταμειακές ροές 717,5 εκατομμύρια δολάρια.
    Δηλαδή στο έτος στα ταμεία της εταιρίας θα έχουν εισρεύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

    Η εταιρία είναι κερδοφόρος και μέσα στο υφεσιακό περιβάλλον, αναπτύσσεται καθαρά λόγω της πλατφόρμας του λογισμικού της ... όπου εκει απογειώνεται.

    Η μετοχή με βάση την τωρινή κερδοφορία διαπραγματεύεται στα 40 δολ με P/E γύρω στο 40 και PBV παραπάνω απο 12.
    Η αποτίμηση θεωρείται απαιτητική αλλά εφόσον οι ρυθμοί ανάπτυξης συνεχιστούν τότε η μετοχή θα το συντρίψει το προηγούμενο υψηλό.

    Μια παρατήρηση προς τη διοίκηση!!!
    Ποιος ο λόγος να συνεχίζεται τις αγορές ιδίων;
    1,1 δις χαλάσατε στο 9μηνο για να αγοράζετε μετοχές ... και ενώ η εταιρία σχίζει και η μετοχή ανεβαίνει;
    Μόνο και μόνο απο αυτό ... αν είχα κρατήσει τα κομμάτια μου, θα σας τα είχα δώσει.
    Αγορές ιδίων κάνουμε στα χαμηλά για να στηρίξουμε και όχι να ανεβάσουμε την μετοχή.

    Κατά τα.υπόλοιπα ... ΕΤΑΙΡΙΑΡΑ , καμιά σχέση με τη U που σε όλο τον Ισολογισμό της ρέει αίμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Clearfield
    Κατακρημνίζονται οι πωλήσεις της εταιρίας ... και οριακή η κερδοφορία στο τέταρτο τρίμηνο.

    Στο επόμενο τρίμηνο όμως το guidance δίνει πωλήσεις 28 με 32 εκατομ και η εταιρία γυρνάει σε ζημιογόνο τρίμηνο .
    1ο ζημιογόνο τρίμηνο απο το Q1 2010 😲😲.

    Βέβαια ο Ισολογισμός της εταιρίας παραπέμπει με θωρηκτό , όπου τα ίδια κεφάλαια είναι 20,7 δολάρια ανά μετοχή ... με τον προβληματισμό που έχω αναφερθεί για τα υψηλά αποθέματα.

    Παραμένω επιφυλακτικός ... η εταιρία δεν έκανε την κατακόρυφη πτώση που περίμενα στο ταμπλό. Αυτό οφείλεται και στην αγορά ιδίων μετοχών που μόλις ξεκίνησε η εταιρία. Αυτό αναβάλλει προς το παρόν το sell off .... σε ΑΝΑΜΟΝΉ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΕΡΟ τρίμηνο της ιστορίας της Clfd ... προσεχώς στο επόμενο τρίμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂