Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Upstart- Eπανάσταση στον τρόπο έγκρισης των δανείων

Upstart .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό UPST ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 85.057.317 μετοχές


Presentation Upstart ... εδώ ...
Investor UpStart ... εδώ ...

Τομέας : Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (Fintech)
Αριθμός εργαζομένων : 1875

Προηγούμενη αναφορά ... εδώ ... και ... εδώ ...

ΙPO : 20 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 16η Δεκεμβρίου 2020.
Προσφέρθηκαν 9.000.000 μετοχές στα 20 δολάρια και  εισπράχθηκαν καθαρά 159,488 εκατομμύρια δολάρια, δίνοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση 1,521 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Επίσης πουλήθηκαν 3.015.690 μετοχές από ορισμένους παλαιούς μετόχους της Upstart.

Η μετοχή κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης άνοιξε στα 26 δολάρια, έφτασε στο υψηλό των 30,01 δολαρίων και τελικά έκλεισε στα 29,47 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 47,35%.

Στις 13 Απριλίου 2021 ολοκληρώθηκε μια επιπλέον προσφορά 2.300.000 μετοχών (συμπεριλαμβανομένης της πλήρους άσκησης του δικαιώματος αγοράς από τους αναδόχους 300.000 μετοχών) που διατέθηκαν στα 120 δολάρια. Η Εταιρεία έλαβε καθαρά έσοδα ύψους 263,9 εκατομμύρια δολάρια μετά την αφαίρεση των εκπτώσεων και των προμηθειών αναδοχής.

Στις 20 Αυγούστου 2021, η UpStart συγκέντρωσε 661,3 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας προσφοράς ομολόγων.
Το επιτόκιο καθορίζεται σε 0,25% και οι τόκοι θα καταβάλλονται κάθε 6μηνο. Τα ομόλογα θα λήξουν το 2026 και θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές στην τιμή των 285,26 δολάρια ανά μετοχή.

Πιο συγκεκριμένα κάθε 1.000 δολάρια κεφαλαίου θα είναι μετατρέψιμα σε 3,5056 μετοχές  Upstart που ισοδυναμεί με τιμή μετατροπής περίπου 285,26 δολάρια ανά μετοχή. 

Τα καθαρά έσοδα από την πώληση των Ομολογιών ήταν περίπου 645,5 εκατομμύρια δολάρια μετά την αφαίρεση του κόστους έκδοσης χρέους.

Τα ομόλογα λήγουν στις 15 Αυγούστου 2026, εκτός εάν έχουν εξαργυρωθεί, επαναγοραστεί ή μετατραπεί νωρίτερα. Η Upstart δεν μπορεί να εξαργυρώσει τα χαρτονομίσματα πριν από την 20 Αυγούστου 2024. Η Upstart μπορεί να εξαργυρώσει σε μετρητά όλα ή οποιοδήποτε μέρος των χαρτονομισμάτων, κατά την επιλογή της, την 20 Αυγούστου 2024 ή μετά, εάν η τελευταία αναφερόμενη τιμή πώλησης της κοινής μετοχής της Upstart έχει τουλάχιστον 130% της τιμής μετατροπής που ισχύει τότε για τουλάχιστον 20 ημέρες διαπραγμάτευσης (είτε συνεχόμενες είτε όχι) κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε περιόδου 30 διαδοχικών ημερών διαπραγμάτευσης. Επομένως, εάν τελικά μετατραπούν τα ομόλογα σε μετοχές θα εκδοθούν 2,318 εκατομμύρια μετοχές UpStart.

Δραστηριότητα
Έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί για να αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα των πιθανών δανειοληπτών με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από το παραδοσιακό σύστημα βαθμολόγησης FICO. Η εταιρεία δεν δανείζει χρήματα η ίδια, χωρίς όμως αυτό να απαγορεύεται από το καταστατικό της. Η Upastart λαμβάνει προμήθειες για τη χρήση της τεχνολογίας της για τη δημιουργία δανείων για συνεργαζόμενες τράπεζες.
Το επιχειρηματικό της μοντέλο, εγκυμονεί πολύ λιγότερο πιστωτικό κίνδυνο και έχει ανοίξει το δρόμο για την απίστευτη ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς δεν υπόκειται στους ίδιους περιορισμούς ή κανονισμούς όπως μια τράπεζα.


Η τεχνολογία της Upstart αναλύει 1.600 σημεία δεδομένων σε έναν αιτούντα και το κάνει αρκετά γρήγορα ώστε να παρέχει μια άμεση απόφαση στο 88% των περιπτώσεων.

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της Upstart παρέχονται σε τραπεζικούς συνεργάτες στο πλαίσιο μιας εφαρμογής cloud που απευθύνεται στους καταναλωτές, η οποία βελτιστοποιεί τη διαδικασία της χορήγησης ενός δανείου. Αυτά τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούν και αναλύουν δεδομένα από όλους τους τραπεζικούς συνεργάτες της Upstart. Έτσι, αυτά τα μοντέλα εκπαιδεύονται από κάθε δάνειο που υποστηρίζεται από την Upstart και κάθε τραπεζικός συνεργάτης επωφελείται από τη συμμετοχή σε μια κοινή πλατφόρμα δανεισμού AI.

Σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας, τα ιδιόκτητα μοντέλα της Upstart εκπαιδεύονται σε πάνω από 120 δισεκατομμύρια κελιά δεδομένων απόδοσης με μέσο όρο 85.000 δεδομένων αποπληρωμής που προστίθενται κάθε εργάσιμη ημέρα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης πρόσβασης στην πίστωση της Upstart , ο αλγόριθμος της εταιρείας εγκρίνει 44% περισσότερους αιτούντες σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό μοντέλο πιστωτικής βαθμολογίας. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι το μοντέλο Upstart το κάνει αυτό με APR (ετήσιο επιτόκιο) που είναι 36% χαμηλότερο από το παραδοσιακό μοντέλο. Ακόμη και εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων, η Upstart κατάφερε να διατηρήσει καλύτερα επιτόκια αθέτησης υποχρεώσεων σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μοντέλα, γεγονός που δείχνει πολλά για την ευρωστία των αλγορίθμων AI που χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Η Upstart ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα δανεισμού επικεντρωμένη σε προσωπικά δάνεια, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία της TransUnion, είναι μια αγορά αξίας 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα, η εταιρεία επεκτείνεται σε πολλές άλλες τελικές αγορές που είναι μεγαλύτερες σε σύγκριση με την αγορά προσωπικών δανείων. Σύμφωνα με στοιχεία της TransUnion που επικαλείται η Upstart στην παρουσίαση των κερδών της, η αγορά δανείων αυτοκινήτων αποτιμάται στα 731 δισεκατομμύρια δολάρια και η αγορά στεγαστικών δανείων στα 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η αγορά των μικρών επιχειρήσεων, που είναι μια άλλη νέα αγορά που επιθυμεί να διεισδύσει η Upstart, αποτιμάται στα 895 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση για να μιμηθεί την επιτυχία της στην αγορά προσωπικών δανείων σε αυτά τα νέα τμήματα της αγοράς, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν την αύξηση των εσόδων μακροπρόθεσμα.

Η Upstart στοχεύει σε μια αγορά 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Όταν διαβάζω την παρουσίαση αποτελεσμάτων της Upstart (ανεξάρτητα με το αν μας αρέσουν τα αποτελέσματα και η πορεία της μετοχής) και όταν τα μελετάω πάντα φεύγω με την αίσθηση ότι έχω να κάνω με ένα πραγματικό πάροχο δανείων που δουλεύει την επιχείρηση καθαρά με ΤΕΧΝΗΤΉ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ ... ή τουλάχιστον αυτό προσπαθεί η διοίκηση να μας πείσει-αποδείξει ότι είναι η εταιρία. Σε άλλες εταιρίες fintech, επι παραδείγματι στην Pagaya, δεν βλέπω να επιμένουν και να ασχολούνται τόσο πολύ και διαρκώς με αυτό ... δηλαδή, με τα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης τους, πόσο έξυπνα είναι και πόσο πολύ θα κάνουν τη διαφορά στο μέλλον.

Για να δείτε πόση σημασία δίνουν στην Upstart στο αν είναι η εταιρία μια εταιρία Α.Ι., δείτε το τελευταίο Earnings Call, όπου ο CEO και συνιδρυτής της Upstart ξεκινάει ακριβώς έτσι ...
Είμαι ο Dave Girouard, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Upstart. Ενώ το 2023 εξακολουθεί να είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για τον καταναλωτικό δανεισμό, μπορώ να δηλώσω με σιγουριά ότι σημειώνουμε ταχεία πρόοδο στην κατασκευή της πρώτης και καλύτερης πλατφόρμας δανεισμού τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο.


Είναι τελικά η Upstart μια εταιρία τεχνητής νοημοσύνης που θα οδηγήσει σε επανάσταση στον τρόπο έγκρισης των δανείων;
Το Upstart risk grades είναι ένα σύστημα αξιολόγησης κινδύνου που χρησιμοποιεί η Upstart και βασίζεται σε ένα μοντέλο μηχανικής εκμάθησης που αναλύει μια σειρά δεδομένων σχετικά με τους αιτούντες δανείου, συμπεριλαμβανομένης της πίστωσης, της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και της τοποθεσίας.

Το Upstart risk grades έχει πέντε βαθμούς:

  • A : Χαμηλός κίνδυνος
  • B : Μέσος κίνδυνος
  • C : Μέσος προς υψηλός κίνδυνος
  • D : Υψηλός κίνδυνος
  • E : Πολύ υψηλός κίνδυνος

Οι αιτούντες με βαθμολογία A έχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο να μην αποπληρώσουν το δάνειο τους, ενώ οι αιτούντες με βαθμολογία E έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο.

Η Upstart ισχυρίζεται ότι το σύστημα αξιολόγησης κινδύνου της είναι πιο ακριβές από τα παραδοσιακά συστήματα αξιολόγησης κινδύνου, όπως η πιστωτική βαθμολογία FICO. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το μοντέλο της μπορεί να διακρίνει καλύτερα μεταξύ των αιτούντων τον πραγματικό κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν.

Η Upstart χρησιμοποιεί το σύστημα αξιολόγησης κινδύνου της για να καθορίσει τα επιτόκια και τους όρους των δανείων που προσφέρει. Οι αιτούντες με χαμηλότερο κίνδυνο λαμβάνουν χαμηλότερα επιτόκια και πιο ευνοϊκούς όρους, ενώ οι αιτούντες με υψηλότερο κίνδυνο λαμβάνουν υψηλότερα επιτόκια και λιγότερο ευνοϊκούς όρους.

Το Upstart risk grades είναι ένα νέο σύστημα αξιολόγησης κινδύνου που έχει λάβει θετικές κριτικές από τους ειδικούς. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το σύστημα της μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές να αποκτήσουν πρόσβαση σε δάνεια με πιο δίκαιους όρους.

Όπως βλέπουμε, οι βαθμοί κινδύνου της Upstart προβλέπουν ένα σταθερά αυξανόμενο ποσοστό αθέτησης από αριστερά προς τα δεξιά καθώς οι δανειολήπτες γίνονται πιο ριψοκίνδυνοι. Κοιτάζοντας κάτω από οποιαδήποτε στήλη, υπάρχει σημαντικά μικρότερη διαφορά μεταξύ ποσοστά αθέτησης, ανεξάρτητα από το πιστωτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα νούμερα του Upst Risk Grades που παρουσιάζει η Upstart οι αλγόριθμοι της δουλεύουν και η μηχανική εκμάθηση της τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας είναι εμφανώς πολύ ικανότερη από ένα παραδοσιακό σύστημα αξιολόγησης FICO!! 

Τι είδους δάνεια χορηγεί η Upstart;
Τα δάνεια που δίνονται μέσω της πλατφόρμας της Upstart, επί του παρόντος, είναι προσωπικά δάνεια.
Τα δάνεια AUTO που δίνει η Upstart είναι σχεδόν μηδενικά.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2023 δόθηκαν 1,219 δισεκατομμύρια δάνεια όπου μόλις τα 29 εκατομμύρια αφορούσαν δάνεια αυτοκινήτων. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 δόθηκαν 1,125 δισεκατομμύρια δάνεια όπου μόλις τα 56 εκατομμύρια αφορούσαν δάνεια αυτοκινήτων.
Σχεδόν όλα τα δάνεια που δίνει η Upstart είναι προσωπικά ... στην αγορά του αυτοκινήτου ακόμη δεν έχει μπει.


Εντούτοις στον Ισολογισμό της Upstart διακρατούνται 972,336 εκατομμύρια δολάρια δάνεια, όπου τα 380 εκατομμύρια είναι δάνεια Autο, που διακρατούνται για τεστάρισμα των αλγορίθμων, 329 εκατομμύρια είναι  προσωπικά δάνεια και 196 εκατομμύρια είναι δάνεια τιτλοποιημένα όπου εμφανίζονται για πρώτο τρίμηνο στο Ενεργητικό της εταιρίας. 

Γιατί η Upstart δεν προχωράει σε χορηγήσεις Auto δανείων;
Η απάντηση ίσως είναι ότι οι αλγόριθμοι της Upstart δεν είναι ακόμη έτοιμοι για να υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα και αυτό εκμαιεύεται από μια διαπίστωση που δίνει ο Sanjay Datta, ο Chief Financial Officer της εταιρίας, όταν στο earning call λέει ...
έχουμε περίπου 0,5 δισεκατομμύρια δολάρια δάνεια αυτοκινήτων στο βιβλίο μας, τα οποία έγιναν στο πλαίσιο της Ε&Α σχεδόν πριν από ενάμιση χρόνο, όταν ήμασταν σε ένα πολύ πιο διαφορετικό περιβάλλον. Και αυτό το μισό χαρτοφυλάκιο δανείων αναλαμβάνει αναπάντεχα τις υπερβολικές χρεοκοπίες αυτή τη στιγμή. Και νομίζω ότι όλα αυτά τα γεγονότα θα παραμείνουν και στο τέταρτο τρίμηνο. Το μεγαλύτερο στοιχείο της εύλογης αξίας γενικά είναι οι πραγματικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν από το χαρτοφυλάκιο δανείων.


Επίσης ο Dave Girouard ισχυρίζεται ότι ...
Ενώ τα δάνεια εκτός Ε&Α που υπάρχουν στον ισολογισμό δεν έχουν προβλήματα και αυτά είναι τα καλά νέα για τους μετόχους της Upstart, το χαρτοφυλάκιο δανείων Ε&Α αρχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι χρεώσεις σε παλαιότερες σοδειές αυξάνονται. Αυτή η δυναμική πρόκειται να δημιουργήσει αρνητικό αντίκτυπο και στα καθαρά έσοδα της UPST και το άμεσο μέλλον.


Επομένως θα ήταν λογικό να συμπεράνουμε ότι η εταιρία ακόμη δοκιμάζει τους αλγόριθμους της στα Auto δάνεια, ενώ τα δάνεια Upstart HELOC πρόσφατα είναι διαθέσιμα στους ιδιοκτήτες κατοικιών στο Κολοράντο, το Μίσιγκαν, την Ουάσιγκτον και τη Γιούτα και στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η Αλαμπάμα, το Κεντάκι, το Τενεσί και η Ουάσιγκτον DC.

Πάνω από το 90% των HELOC προσφέρονται σήμερα από τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις. Άρα ταιριάζει καλά με την πλατφόρμα Upstart και τους συνεργάτες της. Στην πλατφόρμα της Upstart, σύμφωνα με τη διοίκηση, τα δάνεια HELOC θα έχουν δύο κυρίαρχα πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι η ταχύτητα και η ευκολία πρόσβασης και το δεύτερο θα είναι, επειδή οι τράπεζες και οι πιστωτικές ενώσεις που δημιουργούν τα περισσότερα HELOC σήμερα χρειάζονται περισσότερο από ένα μήνα κατά μέσο όρο, για να λάβει ο αιτών κεφάλαια, ενώ η Upstart στοχεύει να τα χορηγεί σε λιγότερο από πέντε ημέρες.

Κάθε μήνα, περισσότεροι από 80.000 ιδιοκτήτες κατοικιών υποβάλλουν αίτηση για προσωπικό δάνειο στο Upstart, ένα μεγάλο μέρος από αυτούς μπορεί και θα εξυπηρετηθεί καλύτερα με ένα προϊόν μετοχικού κεφαλαίου που προσφέρει χαμηλότερο επιτόκιο.

Τα δάνεια HELOC, ή πιστωτικές γραμμές μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας, είναι ένας τύπος δανείου που εξασφαλίζεται από την αξία της κατοικίας του δανειολήπτη. Ο δανειστής δίνει ένα δάνειο Heloc  το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως θέλει ο δανειολήπτης.
Τα δάνεια HELOC είναι ανακυκλούμενα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε ανάληψη χρημάτων και να τα επιστρέψετε ανά πάσα στιγμή, έως ότου φτάσετε στο μέγιστο ποσό δανείου σας. Οι τόκοι υπολογίζονται μόνο για το ποσό που έχετε χρησιμοποιήσει.Τα δάνεια HELOC μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που έχουν σημαντική αξία μετοχικού κεφαλαίου στην κατοικία τους και χρειάζονται πρόσβαση σε επιπλέον μετρητά.


Η βασική στόχευση της Upstart είναι σε περίπου 29 δισεκατομμύρια δολάρια προσωπικών δανείων, 266 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δάνεια αυτοκινήτων και 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε HELOC που χρηματοδοτούνται από πιστωτικές ενώσεις κάθε χρόνο.

Τι είναι το UMI (Upstart Macro Index);
Το Upstart Macro Index (UMI) είναι ένας δείκτης που δημιουργήθηκε από την Upstart και υπολογίζει την πιθανότητα αθέτησης των δανείων που χορηγεί η Upstart. Είναι ένας δείκτης που δείχνει τις σημερινές αθετήσεις πληρωμών σε σχέση με το μακροπρόθεσμο αναμενόμενο μέσο ποσοστό αθέτησης.
Ο δείκτης έχει τιμές από 0 έως 2, όπου οι τιμές μεγαλύτερες από το 1 υποδηλώνουν αυξημένο κίνδυνο αθέτησης ενώ οι τιμές μικρότερες από 1 υποδηλώνουν μειωμένο κίνδυνο αθέτησης.
Δηλαδή ...
Ένα UMI 1,0 σημαίνει ότι οι τρέχουσες αθετήσεις είναι ίσες με το μακροπρόθεσμο αναμενόμενο μέσο ποσοστό αθέτησης πληρωμών στην αγορά. Ένα UMI 1,25 σημαίνει ότι οι αθετήσεις είναι 25% υψηλότερες από τον μακροπρόθεσμο αναμενόμενο μέσο όρο, ενώ ένα UMI 0,75 θα σήμαινε αθετήσεις πληρωμών 25% χαμηλότερες από τον μακροπρόθεσμο αναμενόμενο μέσο όρο.

Την εξέλιξη του UMI μπορούμε να την παρακολουθούμε από ... εδώ ...

Το UMI δείχνει ότι στο σημερινό μακροοικονομικό περιβάλλον, των υψηλών επιτοκίων, οι δανειολήπτες δυσκολεύονται να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των δανείων τους. Ένα υψηλό UMI υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο αθέτησης των δανείων της Upstart.
Το UMI είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την κατανόηση του κινδύνου των δανείων ωστόσο όμως δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το μέλλον καθώς βασίζεται σε ιστορικά δεδομένα λίγων ετών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Upstart, Dave Girouard,σχολιάζει ...
Το τρίτο τρίμηνο, τα επιτόκια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών στην αγορά, υψηλότερα από ό,τι περιμέναμε. Είναι από τα υψηλότερα επιτόκια και των δύο τελευταίων δεκαετιών και αυτό προσδίδει αυξημένο κίνδυνο στην καταναλωτική οικονομία. Αυτό δεν είναι ένας δρόμος που θα είχαμε επιλέξει. Και προφανώς δεν είναι εποικοδομητικό για την ανάπτυξή μας.


Συμπερασματικά ... εφόσον αρχίσει να πέφτει το UMI τότε θα ομαλοποιείται και η αγορά των στη χορήγηση των δανείων.  

Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στο πώς η Upstart συνεχίζει να προσελκύει νέους εταίρους χρηματοδότησης ακόμη και εν μέσω δύσκολων συνθηκών της αγοράς. Πριν από μερικά χρόνια, όταν τα επιτόκια ήταν ακόμη χαμηλά και η δανειοδοτική δραστηριότητα ανθούσε, η Upstart είχε περίπου 40 τραπεζικούς συνεργάτες. Σήμερα, η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερες από 100 τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις.

Λογικά, αυτή η σημαντική αύξηση των συνεργασιών θα μετατραπεί σε αύξηση των χορηγήσεων δανείων και κατ επέκταση σε αύξηση των εσόδων της Upstart όταν ομαλοποιηθεί το μακροοικονομικό περιβάλλον. Αυτό δεν παρατηρείται σήμερα είτε διότι οι νέοι εταίροι είναι προσεκτικοί όσον αφορά την έγκριση νέων δανείων εν μέσω υψηλών επιτοκίων, είτε διότι λειτουργεί ο αλγόριθμος της Upstart και η τεχνητή νοημοσύνη του μοντέλου αποτρέπει την εταιρία και τους συνεργάτες της να χορηγούν δάνεια.
Εδώ ο καθένας ότι θέλει επιλέγει ....
Οι funs της Upstart δέχονται ότι η εταιρία έχει πράγματι ένα έξυπνο και ταχύτατα εξελισσόμενο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που αποτρέπει την εταιρία να δώσει δάνεια, ενώ οι αντιφρονούντες πιστεύουν ότι η Upstart αδυνατεί να δώσει δάνεια, για διάφορους λόγους και μας παραπέμπουν να δούμε πόσο εύκολα δίνουν δάνεια, οι ανταγωνιστές της, όπως η Pagaya και η Sofi.

Πάντως η ηγεσία της Upstart δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ζήτηση δανειοληπτών για δάνεια στην πλατφόρμα της είναι σε υψηλά όλων των εποχών. Ωστόσο, τα υψηλότερα επιτόκια στην αγορά και τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής από τους δανειολήπτες περιορίζουν την ανάπτυξη.
Λέει η διοίκηση ...
Ο περιορισμός της πλατφόρμας σήμερα στην ανάπτυξη είναι από την πλευρά του δανειολήπτη και
η αδυναμία μας να εγκρίνουμε. Αλλά εν αναμονή της τελικής αλλαγής, και όπως είπαμε σε μια από τις
προηγούμενες ερωτήσεις, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει επειδή μειώνονται τα ποσοστά, θα μπορούσε να αλλάξει επειδή κανονικοποιούνται οι τάσεις προεπιλογής και πέφτει το UMI. Εν αναμονή αυτού, θέλουμε οπωσδήποτε να τελειώσουμε μερικές ακόμη συμφωνίες και κάποιες συνεργασίες έτοιμες να ξεκινήσουν εκείνη τη στιγμή. Αλλά (η πλευρά χρηματοδότησης της πλατφόρμας) δεν είναι το στοιχείο πύλης για την ανάπτυξη της πλατφόρμας αυτήν τη στιγμή.


Σήμερα από σύνολο των αιτούντων που συμπληρώνουν μια αίτηση και ζητούν χρηματοδότηση από την πλατφόρμα της Upstart, περίπου το 8,5% εγκρίνονται, όταν στον απόγειο της εταιρίας, αυτός ο αριθμός ήταν κοντά στο 24%.
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι από τα δάνεια που χορηγεί η Upst το 88% είναι πλήρως αυτοματοποιημένα ... δηλαδή σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η διοίκηση στο 88% των δανείων δεν επεμβαίνει ανθρώπινο χέρι, όλα γίνονται από τα bots.  
Στο Q3 2022 πλήρως αυτοματοποιημένα ήταν το 75%, ενώ στο Q3 2021 ήταν το 67%.

Από το Q3 2019, μέσω της πλατφόρμας της Upstart, ικανοποιήθηκαν 3.195.369 αιτήσεις δανείων, όπου εγκρίθηκαν 31,601 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως παρατηρούμε, ανά αίτηση, κατά μέσο όρο δανειοδοτούνται 9.890 δολάρια.
Στον παραπάνω πίνακα φαίνεται :
  • Υψηλό στον αριθμό των εγκρίσεων στο Q4 2021 = 495.205 δάνεια εγκρίθηκαν
  • Υψηλό στο ποσό των χορηγήσεων στο Q1 2022 = 4,535 δισεκατομμύρια.
  • Υψηλότερα έσοδα από τέλη στο Q1 2022 = 313,982 εκατομμύρια δολάρια
Σημειώστε εδώ ότι η Upstart ήταν κερδοφόρος κάθε τρίμηνο ... όμως από το Q2 2022 γύρισε απότομα σε ζημιογόνα τρίμηνα. Η χρηματιστηριακή αγορά και κατά συνέπεια η τιμή της μετοχής κινήθηκε πιο γρήγορα και αντιλήφθηκε ενάμιση τρίμηνο νωρίτερα πως τα αποτελέσματα της Upstart θα αναστρέψουν και ανά τρίμηνο θα χειροτερεύουν.


Στο πίνακα επίσης πρέπει να παρατηρήσουμε :
  • Τα αποτελέσματα της Upst σε αριθμό δανείων, σε όγκο χορηγήσεων, όπως και σε έσοδα από τέλη που είναι ανοδικά για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.  
Στο Q1 2023 η εταιρία ανέφερε ότι εγκρίθηκαν μόλις 84.084 δάνεια και δόθηκαν 997 εκατομμύρια, ενώ τα έσοδα από τέλη ανήλθαν 117,141 εκατομμύρια δολάρια.  
Στο Q3 2023 η εταιρία ανέφερε ότι εγκρίθηκαν 114.460 δάνεια και δόθηκαν 1,219 δισεκατομμύρια, ενώ τα έσοδα από τέλη ανήλθαν 146,755 εκατομμύρια δολάρια. 
Δηλαδή στους τελευταίους 6 μήνες βλέπουμε μια αύξηση 36,12% σε εγκριθέντα δάνεια, μια αύξηση κατά 22,26% σε όγκο δανείων και μια αύξηση 25,28%  στα έσοδα από τέλη χρήσης.
Τα νούμερα αποκαλύπτουν ότι η Upstart είναι σε φάση αναστροφής ... και τα αποτελέσματα της εταιρίας είναι καλύτερα από όσο τα αποτιμά η αγορά, μέχρι στιγμής. Μένει να δούμε αν αυτά τα νούμερα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και στα επόμενα τρίμηνα.
Επίσης παρατηρούμε ότι ...
  • Επί των χορηγήσεων η εταιρία έχει φθάσει να έχει έσοδα από τις χρεώσεις 12,04% ... όταν στο καλύτερο τρίμηνο Q1 2022 το ποσοστό των χρεώσεων ήταν μόλις 6,92%
Ωστόσο, με βάση των λεγομένων της Fed είναι απίθανο να δούμε χαμηλότερα επιτόκια τα επόμενα 2-3 τρίμηνα, οπότε τα οικονομικά δεδομένα των καταναλωτών μπορεί να επιδεινωθούν και άλλο προτού τα πράγματα αλλάξουν.
Καθώς οι κορυφαίοι οικονομικοί δείκτες εξακολουθούν να δείχνουν μια επικείμενη ύφεση, οι τράπεζες είναι πιθανό να παραμείνουν επιφυλακτικές και να αποφύγουν τον κίνδυνο όσον αφορά τη δανειοδοτική δραστηριότητα στο εγγύς μέλλον. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει κάποια δεσμευμένη χρηματοδότηση, η ανάκαμψη της ανάπτυξης της Upstart παραμένει υπό αμφισβήτηση στο τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον. Τα πράγματα θα μπορούσαν να επιδεινωθούν τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότερο, εάν η καθυστερημένη επίδραση των επιθετικών αυστηρότερων μέτρων της Fed ωθήσει την πραγματική οικονομία σε βαθιά ύφεση.
Οι επενδυτές, προς το παρόν, γιαυτό επιφυλάσσονται και εκ τούτου, η Upstart δεν έχει βγει ακόμη στο ξέφωτο και η πορεία της μετοχής της είναι νευρική με απότομες μεταπτώσεις.


Πόσο ισχυρός είναι ο Ισολογισμός της Upstart;
Η Upstart στο εννεάμηνο 2023 στον ισολογισμό της έχει δάνεια ύψους 776 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από την ενοποίηση των τιτλοποιημένων δανείων, χαμηλότερα από τα 838 εκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου τριμήνου. Από αυτά τα δάνεια τα 447 εκατομμύρια δολάρια χορηγήθηκαν για σκοπούς Ε&Α και είναι κυρίως δάνεια αυτοκινήτων.
Με τα τιτλοποιημένα δάνεια στον Ισολογισμό υπάρχουν δάνεια συνολικής εύλογης αξίας 972,336 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ρευστότητα της εταιρίας παραμένει ισχυρή, με 615,028 εκατομμύρια δολάρια μετρητά στον Ισολογισμό της, με το προσαρμοσμένο EBITDA να είναι θετικό για δύο συνεχόμενα τρίμηνα.
Το σύνολο του Ενεργητικού ανέρχεται σε 2,001 δισεκατομμύρια δολάρια με μόλις 67,062 εκατομμύρια δολάρια να αντιστοιχούν σε GoodWill και άυλα περιουσιακά στοιχεία. 

Οι Συνολικές υποχρεώσεις φθάνουν τα 1,361 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα ίδια κεφάλαια είναι ύψους 640,764 εκατομμυρίων δολαρίων.
 Το χρέος της ανέρχεται σε 1,096 δισ εκατομμύρια δολάρια. Όμως τα 645 εκατομμύρια δολάρια αντιστοιχούν σε ομολογιακό χρέος που μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές όταν ωριμάσουν οι ομολογίες. Τα ομόλογα λήγουν στις 15 Αυγούστου 2026, εκτός εάν έχουν εξαργυρωθεί, επαναγοραστεί ή μετατραπεί νωρίτερα. Εαν τελικά μετατραπούν τα ομόλογα σε μετοχές θα εκδοθούν 2,318 εκατομμύρια μετοχές UpStart. Το επιτόκιο έχει καθοριστεί σε 0,25% και οι τόκοι θα καταβάλλονται κάθε 6μηνο. Τα ομόλογα θα λήξουν το 2026 και θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές στην τιμή των 285,26 δολάρια ανά μετοχή.

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Upstart, για το άμεσο μέλλον, είναι από ελάχιστος έως μηδενικός, με την ρευστότητα της εταιρίας να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Αυτό ακριβώς επισημαίνει και η διοίκηση ... που όπως έχω αναφερθεί, συνεχώς τονίζει το πρωτοποριακό μοντέλο μηχανικής εκμάθησης που αναπτύσσεται στη χορήγηση δανείων μέσω της πλατφόρμας Upstart.


Όχι μόνο είμαστε οικονομικά ασφαλείς, αλλά συνεχίζουμε επίσης να επενδύουμε στην πλατφόρμα AI μας. Το περασμένο τρίμηνο, παρουσιάσαμε το Model 15.0, την πιο πρόσφατη έκδοση του βασικού μοντέλου αναδοχής προσωπικών δανείων. Αυτή η νέα έκδοση αύξησε την ακρίβεια του μοντέλου μας κατά περίπου 15%, τη μεγαλύτερη βελτίωση που έχουμε δει από τότε που ξεκινήσαμε να παρακολουθούμε τις βελτιώσεις το 2018.

Μπορεί ο βραχυπρόθεσμες επιχειρηματικές προοπτικές της Upstart να είναι δύσκολες, ωστόσο, η μακροπρόθεσμη ευκαιρία στον δανεισμό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη της είναι τεράστια. Η Upstart έχει μπροστά της έναν τεράστιο διάδρομο ανάπτυξης με μια ΤΑΜ 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Upstart είναι μια δυνατή επένδυση ή αν θέλετε ένα γερό στοίχημα για τον επόμενο πιστωτικό κύκλο!
Ας δούμε τα αποτελέσματα της Upstart το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2023, τα έσοδα από προμήθειες ήταν 146,755 εκατομμύρια δολάρια , ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις της διοίκησης για 150 εκατομμύρια δολάρια και οριακά αυξημένα από τα 143,689 εκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου τριμήνου. 
Η αναδοχή δανειοληπτών με υψηλότερο εισόδημα έχει γίνει πιο συντηρητική το τελευταίο τρίμηνο, καθώς τα ποσοστά ζημιών τους επιταχύνονται και συγκλίνουν με τις ευρύτερες τάσεις αθέτησης υποχρεώσεων σε όλο το φάσμα των δανειοληπτών.


Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν αρνητικά 12,198 εκατομμύρια δολάρια, λόγω των συνεχιζόμενων αυξημένων χρεώσεων στο χαρτοφυλάκιό Ε&Α, καθώς και μιας εφάπαξ αλλαγής στη διαδικασία εκκαθάρισης χρεώσεων μας για δάνεια σε πτώχευση. 40,476 εκατομμύρια δολάρια ήταν προσαρμογές στην εύλογη αξία των δανείων.

Οπότε η Upstart παρουσίασε συνολικά καθαρά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο 134,557 εκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις της διοίκησης και τα οποία αντιπροσωπεύουν μια συρρίκνωση 14% από έτος σε έτος. 
 
Βασικά σημεία 3ου τριμήνου 2023
  • Το 88% των δανείων εγκρίθηκαν άμεσα και ήταν πλήρως αυτοματοποιημένα.  
  • Το περιθώριο συνεισφοράς ανήλθε στο 64% το τρίτο τρίμηνο, αυξημένο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από 54% πέρυσι, αλλά 1 ποσοστιαία μονάδα κάτω από την καθοδήγησή της διοίκησης.
  • Εγκρίθηκαν 114.460 δάνεια με 70.000 νέους δανειολήπτες. 
  • Μέσο μέγεθος δανείου 10.650 δολάρια. 
  • Χορηγήθηκαν 1,219 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Κατακόρυφη πτώση των συνολικών εξόδων λειτουργίας στα 178,402 εκατομμύρια δολάρια.
  • Θετικό προσαρμοσμένο Ebitda για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στα 2,252 εκατομμύρια δολάρια.
Η Upstart στην τελική γραμμή εμφάνισε ζημιές 40,315 εκατομμύρια δολάρια.

Guidance
Έχοντας υπόψη το άσχημο μακροοικονομικό περιβάλλον, η διοίκηση προβλέπει για το 4ο τρίμηνο του 2023, συνολικά έσοδα περίπου 135 εκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελούνται από έσοδα από προμήθειες ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά έσοδα από τόκους περίπου αρνητικών 15 εκατομμυρίων δολαρίων. 
Το περιθώριο συνεισφοράς περίπου 62%, ενώ οι ζημιές της εταιρίας θα ανέλθουν σε περίπου 48 εκατομμύρια δολάρια. 
Το προσαρμοσμένο EBITDA θα είναι περίπου μηδενικό.


Να τονίσουμε εδώ ότι η εταιρία έως και το Q2 2022 ήταν κερδοφόρος εταιρία. Μάλιστα για την οικονομική χρήση 2021 παρουσίασε κέρδη 135 εκατομμύρια δολάρια αλλά τότε είχε έσοδα από τα τέλη χρήσης της πλατφόρμας 801 εκατομμύρια, ενώ τώρα αναμένεται να έχει τέλη χρήσης της πλατφόρμας 550 εκατομμύρια και ζημιές από το χαρτοφυλάκιο της.

Ας επιχειρήσουμε όμως να κάνουμε μια συντηρητική προσέγγιση των μελλοντικών προοπτικών της εταιρίας.

Παραδοχή 1
Υποθέτουμε ότι η Upstart αναπτύσσεται, για τα επόμενα 5 έτη, με μέσο ρυθμό 20% ετησίως.
Επομένως τα έσοδα από τα τέλη της πλατφόρμας της των 550 εκατομμυρίων του 2023, το 2028 θα έχουν γίνει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ταυτόχρονα υποθέτουμε ότι η εταιρία σε ένα καλύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον δεν θα εμφανίζει αρνητικά έσοδα από τόκους και προσαρμογές ... ενώ παράλληλα θεωρούμε ότι τα συνολικά έξοδα λειτουργίας της φθάνουν τα 850 εκατομμύρια δολάρια. Άρα, με βάση αυτές τις παραδοχές η Upstart το 2028 θα έχει 550 εκατομμύρια καθαρά κέρδη.


Παραδοχή 2
Με επιτόκιο προεξόφλησης 5%. Τα 550 εκατομμύρια, του 2028, είναι το 2023, σημερινής αξίας, 430 εκατ. δολάρια.
Με ένα P/E 20 δίνουν κεφαλαιοποίηση 8,6 δις που αντιστοιχούν σε σημερινή τιμή 101 δολάρια η μετοχή.


Αν όμως η εταιρία αναπτύσσεται ταχύτερα και οι αλγόριθμοι της είναι όντως τόσο πρωτοποριακοί και μπορέσει η Upstart να εισέλθει δυναμικά στην αγορά των Auto loans, όπως και των στεγαστικών δανείων τότε πιθανότατα να έχουμε μπροστά μας the next big thing.

Προσοχή αν οι αλγόριθμοι της εταιρίας δεν λειτουργούν ή δεν είναι τόσο ικανοί όσο παρουσιάζονται τότε είναι πολύ πιθανό η μετοχή της εταιρίας να καταρρεύσει, καθώς η Upstart θα είναι ένα από τα πολλά fintech και δεν θα ανταπεξέλθει στον σκληρό ανταγωνισμό.


167 σχόλια:

  1. PAGAYA-CHART UPDATED
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_8be770f2d638102d047870e52d2fa6d1.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PDD holding
    k.Tακη ,πριν πειτε το μεγαλο οχι σας για μια κινεζική εταιρεία..ψαξτε το λιγακι περεταίρω

    ΘΕΝΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κινέζικη NETEASE διαπραγματευοταν με 2 μηδενικά μπροστά της πριν 15 χρόνια και τώρα σκίζει..πανω απο 115 δολάρια.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Virgin Galactic Holdings, Inc. (SPCE) Καλησπέρα σας !! ειναι εταιρεια με μέλλον μια διαστημική εταιρεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EKTAKTH - ειδηση

    CPI data show October was first month since July 2022 with no retail-price rise

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gap εξαντλησης ? σιγουρα υπαρχει και sort covering, παει να καλυψει και το gap της 1 Αυγουστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. The news of the day...!!

    https://finbold.com/michael-burry-closes-1-6-billion-bet-against-the-market-with-huge-loss/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΤΕΟ
      Μην ασχολείστε με τον αρχιχασούρη των χρηματαγορών BIG χασούρ.
      Αυτός είναι κατηγορίας Ρουμπινοκεφτές ... που επειδή του έκατσε μια φορά μια κολοφαρδία τον μυθοποιήσαν. Αυτούς Big χασούρη , Ρουμπινοκεφτέ, τον συνονόματο του τον Ρουμπίνο, τον άλλο τον Ιαπωνα τον Καβασάκι και όοοοοοολη την παρέα του Κλαιωτσάκου τους διαβάζουμε μόνο για να γελάμε και στο τέλος να κάνουμε τις ανάποδες κινήσεις.
      ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια.
      Ο Κλαιωτσάκος φήμες λένε ότι έχει πέσει σε βαρύ πένθος και κατάθλιψη, βλέποντας τα νέα ιστορικά υψηλά να έρχονται και μην σκάζοντας οι καρφιτσούλες του τις καραφουσκάρες.

      Διαγραφή
    2. Ξέρετε τι θα πάθει;
      Έτσιιιιι;
      https://www.euro2day.gr/news/world/article/2218028/o-mr-big-short-sortarei-thn-nvidia.html

      Διαγραφή
  8. Την αγαπημένη μας SE πως την βλέπετε μετά το χθεσινό -22% αξίζει να μπει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα. Τα 10.000 τεμάχια BLNK που είχαν αγοραστεί με μτ 3.79$ πουλήθηκαν σήμερα στα 4.40$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 10.000 τεμάχια ASTS που είχαν αγοραστεί με μτ 3.89$ πουλήθηκαν σήμερα στα 4. 70$

      Διαγραφή
    2. Αγοράστηκαν 5.000 τεμάχια LC με μτ 5.68$.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα. Τα 20.000 OTLY που είχαν αγοραστεί στα 0.5350$, πουλήθηκαν σήμερα στα 0.75$.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα. Σήμερα ολοκληρώθηκε οι αγορές μου (αρκετές ημέρες) στην INCR με 20.000 τεμάχια και μτ 1.13$.

      Διαγραφή
    5. Τα αγορασμένα στα 23.45$ 1500 τεμάχια TWST πουλήθηκαν σήμερα μτ 24.65$.

      Διαγραφή
    6. Τα 6000 τεμάχια CNSP που είχαν αγοραστεί στα 1.89$ πουλήθηκαν σήμερα μτ 2.32$.

      Διαγραφή
    7. Διπλασιασαψτην θέση στην JBLU. 5000 τεμάχια στα 4.16$. Σύνολο 10.000 τεμάχια με μτ 5.65$. Παράλληλα διπλασίασα την θέση σε LAZR. 10.000 τεμάχια μτ 2.80$. Σύνολο 20.000 τεμάχια μτ 5$.

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 10.000 τεμάχια PLUG με μτ 3.58$.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα. Στα 3.84$ πουλήθηκαν τα 10.000 τεμάχια PLUG που είχαν αγοραστεί 3.58$.

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα. Έγινε αγορά 10.000 τεμάχια NVNO μτ 3.71$.

      Διαγραφή
    11. Καλημέρα.Χθες πουλήθηκαν τα 5.000 τεμάχια LC (αγορασμένα στα 5.68$) στα 6.70$ μτ. Αγοραστηκαν 15.000 τεμάχια INVZ με 1.74$ μτ.

      Διαγραφή
    12. Καλησπέρα. Πουλήθηκαν στην προσυνεδρίαση τα 15.000 τεμάχια INVZ σε τιμές 2.14$ και 2.15$. Είχαν αγοραστεί μτ 1.74$.

      Διαγραφή
    13. Διπλασιάστηκε η θέση στην SRTS. 10.000 τεμάχια μτ 2.13$. Σύνολο 20.000 με μτ 2.56$.

      Διαγραφή
    14. Καλημέρα σας. Τις τελευταίες ημέρες έχουν αγοραστεί 11.500 τεμάχια ΟP με μτ 2.15$.

      Διαγραφή
    15. Καλησπέρα. Τα 30.000 τεμάχια FATE που είχαν αγοραστεί στα 2.64$ πουλήθηκαν σήμερα στα 3.35$ μου.

      Διαγραφή
    16. Τα 10.000 τεμάχια NVNO που είχαν αγοραστεί με 3.71$ πουλήθηκαν 4.57$ μτ.

      Διαγραφή
    17. Καλοφάγωτα φιλε Γιώργο ...και παντα τετοια
      μεχρι τον Απρίλη θα εχει ψωμι η ανοδος την μικρών μου λενε καποια τσαρτς δεικτων

      Διαγραφή
    18. Παντα τετοια κ. Αδειμαντε.
      Συγχαρητηρια για τις επιλογες σου.

      Διαγραφή
    19. Καλησπέρα σας. Αγοράστηκαν 15.000 τεμάχια INGN σε μτ 5.42$. Επίσης ξαναγοραστηκαν INVZ 15.000 τεμάχια με μτ 1.79$.

      Διαγραφή
    20. Καλημέρα σας. Χθες αγοράστηκαν 3500 τεμάχια IRBT με μτ 17.35.

      Διαγραφή
    21. Καλησπέρα. Τα 20.000 τεμάχια SRTS (αγορασμενα 2.56$) πουλήθηκαν 3.28$ μτ.

      Διαγραφή
    22. Καλησπέρα. Πουλήθηκαν τα αγορασμενα στο 5.42$ 15.000 INGN με μτ 7.36$. Παράλληλα αγοράστηκαν 20.000 τεμάχια ARC χθες και σήμερα με μτ 2.92$.

      Διαγραφή
    23. πςςςςς....μπράβο ρε φιλε...παντα τετοια

      Διαγραφή
    24. Καλησπέρα. Τα 500 τεμάχια ENPH που είχαν αγοραστεί με μτ. 129$ τον Αύγουστο του 2023 πουλήθηκαν σήμερα στα 131$ μτ.

      Διαγραφή
    25. Διπλασιαστηκε η θέση στην MCRB με μτ 1.15$. Τα προηγούμενα είχαν αγοραστεί με 1.58$. Σύνολο πλέον 60.000 τεμάχια με μτ 1.365$.

      Διαγραφή
    26. Καλησπέρα. Στα 7.05$ μικτή τιμή πουλήθηκαν τα 10.000 τεμάχια JBLU που είχαν αγοραστεί με 5.65$.

      Διαγραφή
    27. Διπλασίασα την θέση μου στην IRBT στα 12.85 μτ. Σύνολο πλέον 7000 τεμάχια με μτ 15.10$.

      Διαγραφή
    28. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 1000 UPST με μτ 26.42$.

      Διαγραφή
    29. Καλησπέρα. Τα 2000 NNOX που είχαν αγοραστεί με μτ 8.07$ τον Αύγουστο του 2023 πουλήθηκαν στο after hours στα 11.55$ μτ.

      Διαγραφή
    30. Καλησπέρα. Σήμερα στα 1.95$ μτ πουλήθηκαν 10.000 (από τα 20.000) τεμάχια INCR που είχαν αγοραστεί με 1.13$. Τα υπόλοιπα πάνω από 2$ αν πάει άμεσα.

      Διαγραφή
    31. Αγοράστηκαν 1.000 τεμάχια CCRD στα 10.83$.

      Διαγραφή
    32. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 500 MED στα 41.80$.

      Διαγραφή
    33. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 5.750 επιπλέον τεμάχια OP με μτ 1.92$. Σύνολο 17250 τεμάχια με μτ 2.09$.

      Διαγραφή
    34. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 2500 τεμάχια PETS με 5.18$.

      Διαγραφή
    35. Καλησπέρα. Στην προσυνεδριαση αγοράστηκαν 5000 τεμάχια LUNR στα 4.75$

      Διαγραφή
    36. Καλησπέρα. Άνοιξα short θέση στην SMCI στα 1070$

      Διαγραφή
    37. δυσκολο το ΑΠΠ...απο εδω και μπρος φιλε...
      Το σορτ ομως το βλεπω σιγουρο μεχρι 1800-1850......και οχι παρακατω

      Διαγραφή
    38. Τα 2000 τεμάχια ENTA που είχαν αγοραστεί τον Σεπτέμβριο του 2023 στα 14.03$ μτ μόλις πουλήθηκαν στα 15.88$ μτ.

      Διαγραφή
    39. Αγοράστηκαν 2000 τεμάχια TDOC μτ 14.42$.

      Διαγραφή
    40. Καλησπέρα. Στα 15.45$ μτ πουλήθηκαν τα 2000 TDOC που είχαν αγοραστεί 14.42$

      Διαγραφή
    41. Αγοράστηκαν 2500 ακόμα PETS στα 4.90$ μτ. Σύνολο 5.000 με μτ 5.04$.

      Διαγραφή
    42. Διπλασιαστηκε η θέση στην MED στα 37.80$. Σύνολο 1.000 τεμάχια μτ 39.80$.

      Διαγραφή
    43. Καλησπέρα. Σήμερα στα 2.02$μτ πουλήθηκαν και τα υπόλοιπα 10.000 τεμάχια INCR που είχαν αγοραστεί στα 1.13$.

      Διαγραφή
    44. Επίσης να ενημερώσω μια και πλέον έπαψε η διαπραγμάτευση για την ζημιά των 40.000 τεμαχίων PTRA που είχαν αγοραστεί στον Αύγουστο του 2023 με μτ 0.96$. Πρακτικά είναι πλέον στο μηδέν και ας περιμένουν αρκετοί μια πιθανή επιστροφή από την τελική εκκαθάριση.

      Διαγραφή
    45. Διπλασιασα την θέση στην CCRD σήμερα στα 11$ μτ. Σύνολο 2.000 τεμάχια με μτ με 10.91$.

      Διαγραφή
    46. Καλησπέρα σας. τα αγρασμένα τον Ιούλιο 2023 10.000 ΑΒΙΟ (σε τιμή 2.05$) πουλήθηκαν σήμερα προσυνεδριακά στα 3.75$.

      Διαγραφή
    47. Αγοράστηκαν 4000 τεμάχια PGY μτ 9.49$

      Διαγραφή
    48. Καλησπέρα. Τα χθεσινά 4000 τεμαχια PGY πουλήθηκαν στα 10.49$ μτ.

      Διαγραφή
    49. Αγοράστηκαν 10.000 τεμάχια BLNK με μτ 2.88$.

      Διαγραφή
    50. κ. Αδειμαντε, σχετικα με την ASTS που αγορασατε καπου στα 3 στα οποια επιπεδα ειχα κανει average down και εγω σε καποια που ειχα ηδη. Εφαγα τη μειωση κατα κεφαλα και κρατω ακομα. Εσεις τι τακτικη σκεφτεστε να ακολουθησετε? Θα ρευστοποιησετε γιατι αλλαξε κατι στο διαγραμμα ή θα αγορασετε και αλλες παρακατω?

      Διαγραφή
    51. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 2000 τεμάχια PERI με μτ 12.40$. Όταν κάνω κινήσεις ενημερώνω άμεσα κ. Γεωπόνε είναι.Δεν έχω λόγο να πουλήσω.

      Διαγραφή
    52. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 350 τεμάχια GL στα 51.98$

      Διαγραφή
    53. Καλησπέρα. Πουλήθηκαν προσυνεδριακα τα 350 GL στα 58.5$.

      Διαγραφή
    54. Αγοράστηκαν 2000 τεμάχια VFC στα 12.10$ και προστέθηκαν στα 1000 που είχαν αγοραστεί με 19.50$ τον Ιούλιο του 2023. Σύνολο 3000 τεμάχια μτ 14.56$.

      Διαγραφή
    55. Καλησπέρα. Τα αγορασμενα στο 10.91$ 2000 τεμάχια CCRD πουλήθηκαν μτ 14.75$.

      Διαγραφή
    56. Διπλασιαστηκε η θέση σε INVZ. Αγοράστηκαν 15.000 τεμάχια μτ 1.07$. Σύνολο 30.000 τεμάχια μτ 1.43$.

      Διαγραφή
    57. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 2500 τεμαχια PGY με μτ 8.77

      Διαγραφή
    58. Καλησπέρα. Τα 2500 τεμάχια PGY αγορασμεμα στα 8.77$ πουλήθηκαν μτ 10.37$.

      Διαγραφή
  10. Κύριε ΤΕΟ ένα update στη Lilium?
    Λέω να επανέλθω ... τα evtols είναι στην τελική ευθεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από χθες στην δικιά μας ADVENT.
    Αλλά, έχω χάσει την μπάλα στο us.
    Η view, βγάζει αποτελέσματα πολύ κάτω από τις προβλέψεις, +35% χθες,+,10σημερα. Η Αsts, περίπου το ίδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. UPSTART-updated

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_366b00d6eed29e1b11ff8d737de1af6b.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε ΤΕΟ μπορείτε να σχολιάσετε αυτό το διάγραμμα στην Upst
      https://prnt.sc/XQ3Cu5qgoGPm
      https://prnt.sc/Loh6b9Sz3q68 και αυτό σε ποιο κοντινό

      Διαγραφή
    2. και τα 2 ειναι λαθος.....δεν τραβαμε γραμμες απο το απολυτο υψηλο και οπου συμπιπτει ...ΛΑΘΟΣ

      Διαγραφή
  13. LILIUM-the chart is neutral

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_8aca6cf5d7e5daab2b722f93a7e10ff8.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εμένα το χαρτί έχει ήδη ξεκινήσει για το 2,4 ... απλώς το μόνο που δεν ξέρω ακόμη είναι αν θα κάνει μια γρήγορη επιβεβαιώση του 0,7ή δεν ξανακοιτάει πίσω μέχρι εκεί πάνω.

      Διαγραφή
    2. Επειδή συναντάει το 200ρη απο πάνω της και ζαλίζεται ... τι ζητώ για αύριο ένα πτωτικό 5% και κάπου στο 0,85 - 0,87 επιστρέφω δριμύτερος ... με τον 50ρη μου απο κάτω, που πολύ memeδες τον κοιτούν.

      Διαγραφή
    3. ΛΙΛΙΟΥΜ

      https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_acf0a0449657eb1143b64b5a2356e39e.png

      Διαγραφή
  14. CARVANA

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_206ac556334132bc99d73dfec565a0b2.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα κύριοι, πως τα βλέπετε? Θα έχει συνέχεια το ράλι? Τεο την bkkt πως την βλέπεις? Μέχρι που μπορεί να φτάσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ASTS

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_9037c5ff4faa41c8c23f1e91411ea4d4.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σημαίνει αυτό κ Τεο?
      Πάμε για το 2 Ή για το 20?

      Διαγραφή
    2. Ευτυχως κρατηθηκα και δεν πηγε το χερι μου κ Παναγιωτη
      Απλα δεν αγορασα και αλλα στο ντιπ αυτο
      Συμφωνα με τα αποτελεσματα τα χθεσινα κατι παει να βγει στο Spacemobile


      Διαγραφή
    3. Καλά κάνατε κ. Άρη. Εμένα προσωπικά είναι το μεγάλο μου στοίχημα η συγκεκριμένη. Εχθές χάρηκα αρκετά με αυτά που διάβασα και έχουμε και συνέχεια... υπομονή!

      Διαγραφή
    4. Εχουμε δρομο ακομα κ Παναγιωτη
      Ας ελπισουμε στα καλυτερα

      Διαγραφή
    5. Κ ΤΕΟ δεν μας ειπατε τι βλεπετε στο διαγραμμα για το ASTS?

      Διαγραφή
  17. STOREDOT

    https://www.in.gr/2023/11/09/auto/epanastasi-sta-ilektrika-aytokinita-erxontai-nees-mpataries/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα σας. Κε Τάκη και φίλοι, μήπως έχετε άποψη ή απλά παρακολουθείτε την INMODE? Κάποιο σχόλιο?
    Ευχαριστώ,
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Χρήστο 😲😲😲
      Ολόκληρο thread και μια τεκμηριωμένη ανάλυση της αφιέρωσα της Inmode ... και μάλιστα πρόσφατα, στις 22 Οκτωβρίου 2023 .
      Μου φαίνεται δεν με παρακολουθείται.

      Διαγραφή
    2. Κε Τάκη, το αντίθετο. Σας παρακολουθώ ανελλιπώς.
      Απλά, θέλω να κάνω κίνηση (αγορά) και ψάχνω ότι πιο πρόσφατο μπορώ.
      Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

      Διαγραφή
  19. LILIUM
    By the book .....βασει χθεσινου τσαρτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. By the takis book ... δεν βλέπω πως η Pagaya θα γλυτώσει την στενή επαφή τρίτου τύπου με το 0,8.

      Διαγραφή
    2. Το μόνο που μπορεί να τη σώσει και να αναιρεθεί η τιμή στόχος είναι να γυρίσει ανοδικά η UPST.

      Διαγραφή
    3. Μέχρι το επίπεδο 1.22-1.25 η PAGAYA είναι σε φυσιολογική διόρθωση σε ανάλογα φιμπο...(κλείνει και το γκαπ είτε μέρος του γκαπ)...
      Αν σπάσει πτωτικά το επίπεδο
      του 1.08.(.που δεν το πιστεύω.)..ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ να δείτε που θα είναι η UPSTART η οποία έχει ακρως χειροτερη τεχνική εικόνα σε σχέση με τη Pagaya

      Διαγραφή
    4. Καλώς, αλλά φυλαχθείτε ... ίσως πάει για offer!!!

      Διαγραφή
    5. πολύ θα θελα ένα χρησμό του "Καλώς, αλλά φυλαχθείτε ... ίσως πάει για offer!!!" για το paga θωρώ ότι πάει το σχόλιο σας. και δεν μπορώ να ερμηνεύσω γιατί να είναι κακό...

      Διαγραφή
    6. Κύριε gk σχετικά με την Pagaya
      Δεν ξέρω αν έχει γίνει κατανοητό αλλά η εταιρία, λόγω καταστατικού, όταν συνάπτει δάνεια και τα οποία τα χορηγεί υποχρεούται το 5% αυτών των χορηγήσεων να το χορηγήσει η ίδια. Έτσι όσο περισσότερα δάνεια δίνει η Pagaya τόσο περισσότερο μοχλεύεται ο Ισολογισμός. Γιαυτό στον Ισολογισμό έχει κάθε τρίμηνο όλο και περισσότερα δάνεια στον Ενεργητικό της και ταυτόχρονα βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση κεφαλαίων που τα βρίσκει είτε με αύξηση δανεισμού (μέσω δανείων revolver όπως τα λέει) είτε με έκδοση νέων μετοχών.
      Πέρσι έκδωσε προνομιούχες μετοχές στο 1,25 για να βρει αυτά τα κεφάλαια που χρειάζεται, τώρα παίρνει revolver.
      Όταν λοιπόν η διοίκηση στα τελευταία αποτελέσματα ανακοίνωσε ότι έχει στόχο στα επόμενα 3 χρόνια να δίνει δάνεια 25B Network Volume ... τότε είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί το 5% αυτών, τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια (1,25 για την ακρίβεια), προκειμένου να συμμετάσχει βάσει της συμφωνίας που έχει με τους θεσμικούς επενδυτές.
      Σκεφτείτε λοιπόν ότι ψάχνει 1 δισεκατομμύριο δολάρια .... όταν την ίδια ώρα έχει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 1 δισεκατομμύριο.
      Θεωρώ δεδομένο ότι σε βάθος τριών ετών θα γίνει γερό dilution στην μετοχή ...
      θα μου πείτε και που είναι το κακό?
      Αν αναπτύσσεται η εταιρία και πάει όλο και καλύτερα, προσωπικά, κανένα dilution δεν με φοβίζει, Αυτό όμως που με φοβίζει είναι μην αρχίζει η αγορά (όταν το πάρει χαμπάρι) να την αποτιμά βάσει ιδίων κεφαλαίων, επειδή η βασική δραστηριότητα της Pagaya θα είναι η χορήγηση δανείων.

      Ύστερα ένα άλλο που με προβληματίζει είναι η ανάμιξη του ανακατώστρα Β Ralley ... που έχει μια συμφωνία με την εταιρία να βάλει εως 300 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την συμφωνία δεν μπορούν να εκδοθούν στην B. Riley Principal Capital II περισσότερες από 40.139.607 μετοχές. Η διοίκηση θα ήθελε να γίνει η συμφωνία σε μεγάλη τιμή μετοχής, για να μπορέσει να πάρει τα 300. Ο ΒRiley θα ήθελε να γίνει σε αυτά τα νούμερα ... σε αυτά όμως, δύσκολα η εταιρία θα πάρει παραπάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια.
      Οπότε δεν ξέρω τι κοντρα θα έχουν μεταξύ τους .... αν έχουν βεβαίως. Πάντως ο B Riley να σας θυμίσω ήταν αυτός που τελικώς διέλυσε τη Lazy, όταν δεν έγινε αποδεκτή η απαίτηση του να την εξαγοράσει στα 23 δολάρια.

      Αυτά προς δική σας σκέψη ....

      Διαγραφή
    7. Ύστερα λέει ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη χορήγηση των δανείων που δίνει ... όμως δεν βλέπω πουθενά να εξηγεί τους αλγορίθμους της. Να μας πει έστω πόσα απο τα δάνεια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα!!
      Η UPST για παράδειγμα αναφέρει ότι το 88% είναι πλήρως αυτοματοποιημένα ... ενώ η φοβερή και τρομερή ML (Μοney Lion) που είναι φθηνή λέει ότι το 67% είναι αυτοματοποιημένα. Η pagaya στο κομμάτι αλγόριθμοι και AI είναι λίγο μουγκή. Γιατί να μην σκεφτώ εγώ ότι καμιά τεχνητή νοημοσύνη δεν χρησιμοποιεί, αλλά απλώς χορηγεί τα δάνεια μέσω FICO .... ύστερα δείτε και στο ταμπλό, ούτε ο βασικός πελάτης της pagaya η SOFI δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Όλο SUPER αποτελέσματα και όλο μηδέν εις το πηλίκον χρηματιστηριακά.
      Κατά τα άλλα όλα είναι καλά ....

      Διαγραφή
    8. ευχαριστώ πολύ κε Τάκη για το χρόνο και την επεξήγηση. όταν υπάρχουν αμφιβολίες είναι καλό να πετάμε σε άλλη κανάρα! είναι πολλές και δεν παντρευόμαστε...θα πράξω τα δέοντα

      Διαγραφή
    9. κε Τάκη, η Upstart δεν έχει παρόμοια υποχρέωση με την PGY?
      κι αν όχι, είναι απλά θέμα καταστατικού της εταιρίας;

      Κι αν είναι θέμα καταστατικού, οι της PGY ήταν τόσο βλάκες τελικά ώστε να βάλουν αυτή τη διακράτηση του 5% ??

      Πάντως σχετικά με κάτι που γράφετε παρακάτω, μια κραυγαλέα περίπτωση fintech που απλά δίνει δάνεια είναι η affirm. Άρα λοιπόν για να είμαστε σε fintech και όχι σε δανειστές πρέπει να βλέπουμε προμήθειες > χορηγήσεις στο ενεργητικό;

      Διαγραφή
    10. Η UPSTART δεν υποχρεούται να συμμετέχει στο δανεισμό ... και αυτή θα είναι η δύναμη της αν παραμείνει μακρυά απο συμμετοχή στα δάνεια που χορηγούνται στην πλατφόρμα της.
      Αν αποφασίσει να συμμετέχει στα δάνεια τότε όλοι οι τιμές στόχοι της θα κοντύνουν κατά πολύ.
      Στο τελευταίο τρίμηνο συμμετείχε για πρώτη φορά σε τιτλοποίηση δανείων για πρώτη φορά. Κακώς λέω εγώ ... τιτλοποιήσεις δανείων κάνει διαρκώς η pagaya και γιαυτό δεν πέφτουν τα έσοδα της.
      Η UPST να επικεντρωθεί στους αλγόριθμους της και να αφήσει τις συμμετοχές στα δάνεια ... σε διαφορετική περίπτωση η μετοχή θα χάσει όλη τη γοητεία της και θα αποτιμάται όπως όλες οι άλλες fintech ή ακόμη χειρότερα όπως οι τράπεζες, όπου η Book Value θα παίζει τον πρωταρχικό λόγο στην αποτίμηση της μετοχής.
      Η επιτυχία ή όχι κρύβεται ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ και μόνο εκεί.

      Διαγραφή
  20. BTTX
    Αγορα στο 0.17 .............37Κ τεμ
    Η μετοχή εχει τελειώσει 5 κυματα κατω και ειναι σε αναμονή για STRONG UPMOVE
    (ΥΓ .....ειναι μετοχη για παιχνιδι (σκουπίδι) και οχι διακράτηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. BTTX-stop and out 0.15

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_b4bb8f84074e20dbe3a73df35e6162db.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ενα ΜΠΡΑΒΟ στον φιλο Αδείμαντο για την OTLY...στα 0.55.....
    Παντα τετοια φιλε..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κ .Τακη δειτε λιγακι τη LC του φιλου Αδειμαντου .....εχει καλα νουμερα αλλα και το διαγραμμα λεει οτι ΠΑΤΟΣ καπου εδω περα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ξέρω πολύ καλά και την έχω απορρίψει από τις επιλογές μου.
      Γιατί;
      Διότι ουσιαστικά αυτή η εταιρία απο μια εταιρία αλγορίθμων με σκοπό να δίνει δάνεια, μετεξελίχθηκε σε εταιρία που δίνει δάνεια και λειτουργεί ως τράπεζα. Οπότε αποτιμάται χρηματιστηριακά βάσει των ιδίων κεφαλαίων. Θα μου πείτε διαπραγματεύεται στο 50% των ιδίων κεφαλαίων ... σωστά και αυτό γίνεται καθαρά λόγω του κινδύνου που μπορεί να έχουν τα δάνεια της.
      Τώρα ... αν φτιάξει η αγορά, σταθεροποιηθούν τα επιτόκια και αρχίζουν να πέφτουν τότε και μόνο τότε θα μπορούσε να πάει 2 με 3 φορές τα ίδια κεφάλαια της.

      Άρα ... αν κοιτάμε LC τότε να ξέρουμε ότι η χρηματαγορά θα την αποτιμά βάσει των ιδίων κεφαλαίων και όχι των κερδών.

      Διαγραφή
    2. Μαλιστα .......με καλύψατε 100% .....Θενξ !!

      Διαγραφή
  24. η BTTX μου.....μάλλον ξεκίνησε....... !!! Για να δουμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πάει και η Kubient .
    "Αναχώρησε" για την Χώρα των Μακάρων κι αυτή.......
    Kubient to Voluntarily Delist From Nasdaq Capital Market

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας τα πηρε και εφυγε κ Αρη

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ ΑΡΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ... PROTERRA, ELMS, ZEV,OBSEVA,TTCF... ΤΙΣ ΠΗΡΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ!! ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ GAME , GMBL, SKILLZ ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ R/S. ΑΠΟΡΩ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΕΡΔΟΣ Η ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΣΤΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ.

      Διαγραφή
    3. Κύριοι δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά εδώ είναι Αμέρικα. Ελεύθερη αγορά ... όλο γίνονται γρήγορα και όποιος δεν μπορεί τον στέλνουν στα αποδυτήρια, προς σύνταξη και για απόσυρση. Δεν είναι Ελλάδα να κυκλοφορούν όλα τα ζόμπι ελεύθερα και να λιμνάζουν στην αγορά.
      Όχι μόνο αυτές .... και άλλες τόσες συνταξιοδοτήθηκαν και έρχονται και άλλες στη σειρά, πολλές ... ακόμη και τώρα που η αγορά ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο bull run της των τελευταίων ετών εταιρίες κατά δεκάδες θα χρεοκοπούν και θα συνταξιοδοτούνται.
      Οπότε συνιστώ προσοχή, σύνεση και πολύ μελέτη.

      Διαγραφή
    4. Δικιο εχει ο κ Τακης
      Ευτυχως μονο στην Κbnt την πατησα ακαριαια.Τωρα gmbl sklz game ειναι με τα σωληνακια
      Πλεον απαραιτητα stop loss οπου κρινει κανεις

      Διαγραφή
  26. LX (LexinTech)

    κ.Τακη μιλαμε για τέλειο σημειο εισοδου..και καλα νουμερα
    Αν δεν ηταν Κινεζικη θα την ειχατε αγορασει...??
    Μου δινει περιξ 9 δολαρια στοχο απο τα 2 που ειναι τωρα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτή δίνει κάργα δάνεια ... είναι κάτι σαν Pagaya. Αν είδα καλά έχει δάνεια 1,6 δισεκατ. δολάρια με ανάλογο χρέος ... θα προτιμούσα την LC.

      Διαγραφή
    2. η SOFI δίνει δάνεια....η PAGAYA ελέγχει- εγκρίνει υποψήφιους να πάρουν ta δάνεια.
      η LX τελικα ειναι σαν τη PAGAYA η τη SOFI....??

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω ότι ανέφερα πουθενά για SOFI.
      H LX είναι σαν τη Pagaya ...

      Διαγραφή
  27. Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Θησαυρός γνώσεων , κύριε Τάκη, τι να λέμε!!!
    Respect , όπως λένε στο χωριό μου, respect!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα sec τα γράφουν όλα κύριε Χρήστο ... αλλά ποιος τα διαβάζει τώρα;
      Όποιος τα μελετάει ... ξέρει τι κινδύνους αναλαμβάνει ... ξέρει και τι δυνατότητες έχει η εταιρία, οπότε αναλόγως πράττει.

      Διαγραφή
  28. PAGAYA-updated
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_4a248c94d76eab0a5329fe89fb744d3f.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. OppFi
    Η OppFi Inc. λειτουργεί σαν πλατφόρμα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που επιτρέπει στις τράπεζες να προσφέρουν προϊόντα δανεισμού. Η πλατφόρμα του διευκολύνει το OppLoans, ένα προϊόν δανείου με δόσεις. SalaryTap, ένα προϊόν δανείου με εξασφαλισμένες δόσεις με έκπτωση μισθοδοσίας. και OppFi Card, ένα προϊόν πιστωτικής κάρτας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και έχει την έδρα της στο Σικάγο του Ιλινόις.

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_dbf3e2c6f9637c26b9af8f69319abeb0.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://mitarola.blogspot.com/2023/08/oppfi.html

      και αυτή δάνεια δίνει. Το 80% του Ενεργητικού της είναι χορηγήσεις.

      Διαγραφή
    2. Nαι,την ειχα δει και τοτε αλλα δεν το θυμόμουν.....καλα βλεπω οτι εχουμε εξαντλήσει ψάχνοντας σχεδόν ολες τις Fintech

      Διαγραφή
    3. Εδώ να τονίσω κύριε ΤΕΟ ότι 10δες εταιρίες fintech στο τέλος και στην κατώτατη γραμμή τους τελικώς δίνουν δάνεια ... απλώς προσπαθούν να το κρύψουν.
      Όμως αυτή που τελικά θα ξεχωρίσει έναντι των άλλων είναι πια έχει τον αλγόριθμο να δίνει τα δάνεια!!

      Διαγραφή
  30. PEGASYSTEMS
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_9f81ad4069335fe6efdcbfb80b1fec08.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παιδιά....κοιτάξτε ποοολυ προσεκτικά και με σοβαρότητα την FUBO TV......το λέω και ξαναλέω ότι το τσαρτ είναι απλά τέλειο
    Αυτό που μου δείχνει τώρα ειναι ότι κάτι μεγάλο και πολύ ΔΥΝΑΤΟ θα ξεσπάσει ΕΠΑΝΩ οσονούπω!!
    Σπάνια βρίσκω τέτοια διαγραμματα ένα βήμα πριν το μεγάλο BREAKUP MOVE
    Μόνο με μια πολύ αρνητική παρέμβαση θα μπορούσε να χαλάσει τέτοιο διαγραμμα...και όλα είναι πιθανά αν βγουν τρομερά κακά νέα..
    ΙΔΩΜΕΝ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. FUBO TV-UPDATED

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_d6b527913dfb84ad54a4610a9ea18792.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα. Για την PLTR τι νομίζετε κ. Τεο? Κάπως δυσκολο να βγει συμπερασμα μεσω διαγραμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΣΑΡΤ.....τα 30 δολαρια τα εχει σιγουρα στη τσεπη......απο εκει μπορει να διορθώσει.....αλλα για νεα υψηλα το πανε το χαρτι σε βαθος χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. https://www.marketwatch.com/story/a-record-share-of-people-applying-for-auto-loans-were-rejected-this-year-ny-fed-survey-finds-832a697c?mod=bnbh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Θέλω κάποιο σχόλιο για την Anavex Life Sciences Corp{AVXL } που ασχολείται με θεραπείες για Αλτσχάιμερ, ανοια παρκινσον. Αμα πάρει έγκριση απο τις υπηρεσίες υγείας στις ΗΠΑ μπορεί να δει τρελά νούμερα ειδικά αν αποδειχτεί κατάλληλη για τους ασθενείς. Το μόνο μειονέκτημα στη παρούσα φάση το πομπάρισμα της απο δικτυακούς κύκλους και αν θα την εκρίνουν ΚΑΙ τα ασφαίστηκά ταμεία.ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ΤΗ συγκεκριμένη ΜΕΤΟΧΗ.Το 47 στόχος απο 7 που είναι τώρα στους επόμενους μήνες μου φαίνεται λίγο υπερβολικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9 στις 10 βιοτεχνολογικές στο τέλος μηδενίζουν ή τέλος πάντων έχουν γίνει τόσα πολλά offers που στο τέλος είναι σαν να μηδένισαν.

      Να σας κάμω και εγώ μια ανάλυση με δικές μου προεξοφλήσεις και να σας βγάλω 470;

      Διαγραφή
    2. Καθώς συμφωνώ 100% με οσα περιέγραψε ο Κ.Τακης ....μια τεχνικη ματια που έριξα στο χαρτι μου δειχνει οτι αμα σπασει τα 7,25 και μετα 7.60 κατι μεγαλο ξεκινάει στο χαρτι ενώ αμα απο εδω ειτε απο 7.6 χτυπήσει ταβανι ,βαζει πλωρη για 1.80

      Διαγραφή
  37. Ο γκουρού της NVDA που προέβλεπε 50 δολάρια, αλλά του ήρθαν 500, μαζί με τον Big Χασούρη, που ό,τι πιάνει σχατά γίνεται ... σήμερα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο πίσω τους ο Κλαιωτσάκος της αποκάλυψης των 100 πληγών του Φαραώ και των χιλιάδων οδυρμών του παγκοσμίου γίγνεσθαι ... παρακαλάει να γίνει κάποιος λοιμός ή καταποντισμός για να μας αναλύσει για 1545474684000 φορά την 43670000956000 συντέλεια του κόσμου που έρχεται.

      Όξωωω μπρεεε ... είστε άσχετοι και το μόνο που καταφέρνετε είναι να πιάνουμε την κοιλάρα μας απο τα γέλια με αυτά που λέτε και φυσικά ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ!!

      Διαγραφή
  38. AVXL- (Alzheimer's disease candidate)

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_1f6f15cf421154bcb2533ca26d4b1d4d.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα παιδιά
    Τα αμερικανικά θέλουν ακόμα μισή ώρα να ανοίξουν και καθώς κοιτούσα το διάγραμμα της PAGAYA..αντιλήφθηκα ότι σήμερα πρέπει να κάνει θεαματική ανοδική κίνηση...είναι σημαντικό το σημερινό κερί...έχουν στενέψει όλες οι ανοχές
    Για να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέρα σας , Κοιτάω την Fisker Inc. (FSR) εφαγε μεγάλη σφαλίαρα .
    Next 5 Years (per annum) 754.30% λεεί
    κοιτάω τους holders ... ειδα την σελίδα τους πολυ ωραια αμαξία . Τα φώτα σας !! Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχει πολλα ψωμια, σηκωνει συνεχως δανεισμο, κοβει μετοχες αλλα τι να σου κανει; Μολις εδω και ενα τριμηνο αρχισε να παραγει αυτοκινητα και ηδη τα μαρτζιν της γυρισαν -50% διχως Capex και Opex!!!!!!!!
      340 εκατομμυρια αρνητικο free cash flow και οσο περισσοτερο πουλαει τοσο περισσοτερο μεσα θα μπαινει! Ποσα ταμειακα διαθεσιμα εχει; Πεντακοσιαεικοσιεπτα εκατομμυρια, ποσα τριμηνα βγαζουν; Θεωρητικα εναμιση, αλλα οσο περισσοτερο θα πουλαει, τοσο περισσοτερο θα μπαινει μεσα. Ενδεχομενως να χρεοκοπησει πριν το Πασχα, o Chief Accountant Officer εφυγε προχθες. Οσο για τον Henrik Fisker δεν κυκλοφορουν και τα καλυτερα σχολια στη Σκανδινβια..
      Εξαιρετικη περιπτωση σορτ παντως!

      Διαγραφή
    2. Eυχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου δώσατε στην απάντησή σας!!

      Διαγραφή
  41. PROFILE
    Κ.Τακη τι άποψη έχετε για τη δικιά μας PROFILE..?

    https://www.capital.gr/analusi/3751750/entuposiaki-anaptuxi-me-upsila-perithoria-anodou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. PAGAYA
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_43a9d386cbbf1d560c098e6d0e47ca66.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Surgepays Inc (SURG)

    οτι και να γινει ...αυριο Δευτερα θα τη τιμήσω....καλο τσαρτ...και καλα νουμερα (απ την αλλη κανει μακροχρονιο πατο )
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_383d9107e62932a3d646b0d6006b5b99.png


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. PAGAYA

    https://www.businesswire.com/news/home/20231127752769/en/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. PAGAYA-UPDATED

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_4b2bc16839debb32b24840cf72990c9b.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Aν και ο Girouard ο CEO της Upstart με έχει απογοητεύσει ,βλέποντας πιο ψύχραιμα την επικαιροποιημένη ανάλυση του κυρίου Τάκη για την εταιρεία ,(ίσως), να βρισκόμαστε σε σημείο καμπής για την εταιρεία και για την τιμή της μετοχής. Μαζί σας ξανά με μια καλή θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι θα πρέπει να κάνει ο Giruard για να μην μας απογοητεύει;

      Η πλάκα μόλις ξεκίνησε ....

      Διαγραφή
  47. Kύριε Τάκη .Ενα update για apps ( ειμαι σε αναμονη εισόδου) και ΙΝΜD (είμαι αγορασμένος μέσος όρος 22$ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι update να κάνω στην Inmode? Η τελευταία ανάλυση το λέει καθαρά .
      . Η μετοχή είναι για πάνω και πολύ πιο πάνω απο τα 75 δολάρια. Τι μπορεί να άλλαξε;

      Για την Apps θα έλεγα ότι μόλις άρχισε τις απομειώσεις των goodwills... θα έχει και συνέχεια και ταλαιπωρία στο ταμπλό μετοχή.
      Προς το παρόν σώνεται λόγω της ανοδικής τάσης της αγοράς.

      Διαγραφή
    2. https://finance.yahoo.com/news/inmode-revises-full-2023-guidance-120000442.html
      InMode
      23.62-1,07 (-4,33%)Κλείσιμο: 04:00
      Προ-αγορά 20,59 -3.03 (-12,83%)

      Διαγραφή
  48. την Fluence την πέτυχα διάνα. Την έπαιξε κανένας; Όχι, ε; Ούτε εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. κε Τάκη έχετε κάποια αποψη γιατί η AFRM τα πάει τόσο καλά στο ταμπλώ; Δάνεια δίνει στην ουσία και μάλιστα θα πιστολιαστούν κατά τη γνώμη μου. Κι όμως τρέχει τρελά.

    Κατ΄αναλογία η upst θα έπρεπε να είναι γύρω στα 55$..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. UPST
    Κοιτάτε, κύριοι επενδυτές παίκτες και γκουρούδες, η μετοχή έχει σχεδόν διπλώσει απο τα 22, όπου έπεφτε η κλάψα για την πορεία της μετοχής και πάνω απο τα κεφάλια μας κρεμόταν η Δαμόκλειος σπάθη των διαγραμμάτων της καταστροφής που μας απειλούσαν με μονοψήφια νούμερα.
    Κλάμματα και γκρίνιες δεν μπορώ ... όποιος είναι να πουλήσει να βρεί το νούμερο του και να χώσει. Μην διαβάζω μετά έπρεπε να είχα δώσει εδώ ή εκεί ή στο άλλο νούμερο. Κατόπιν εορτής προφήτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂