Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Teladoc - The killer

Teladoc Health .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό TDOC ... εδώ .... 

Presentation Teladoc ... εδώ ...
Investors Teladoc ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : 161.892.008 μετοχές

Η Teladoc Health ιδρύθηκε με σκοπό να υλοποιήσει μια απλή, αλλά επαναστατική ιδέα, πως όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην καλύτερη δυνατόν υγειονομική περίθαλψη, οπουδήποτε στον κόσμο με τους δικούς τους όρους.
Συστάθηκε στην Πολιτεία του Τέξας τον Ιούνιο του 2002 και από τις 10 Αυγούστου 2018, η Teladoc, Inc. άλλαξε την εταιρική της επωνυμία σε Teladoc Health, Inc. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Purchase της Νέας Υόρκης.


Σήμερα, η Teladoc Health είναι παγκόσμιος ηγέτης στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στην υγειονομική περίθαλψη της ψυχικής υγείας και διαχείριση χρόνιων παθήσεων εξ αποστάσεως.
Η Teladoc Health παρέχει εικονική πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και τεχνογνωσία υψηλής ποιότητας. Έχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή σχεδιασμένη να επιτρέπει στους πελάτες της να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όποτε και όπου επιλέξουν μέσω κινητών συσκευών, Διαδικτύου, βίντεο και τηλεφώνου.

Το Teladoc Health είναι μια πλατφόρμα τηλευγείας που συνδέει τους ασθενείς με τους γιατρούς μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας. Ξεκίνησε να προσφέρει λύσεις ενός σημείου, αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και διαχείρισης χρόνιας φροντίδας κατά παραγγελία.

Η Teladoc Health, Inc. είναι μια πολυεθνική εταιρεία τηλεϊατρικής και εικονικής υγειονομικής περίθαλψης με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κύριες υπηρεσίες περιλαμβάνουν τηλευγεία, ιατρικές γνωματεύσεις, τεχνητή νοημοσύνη και αναλυτικά στοιχεία, συσκευές τηλευγείας και υπηρεσίες πλατφόρμας με άδεια χρήσης. Συγκεκριμένα, η Teladoc Health χρησιμοποιεί λογισμικό τηλεδιάσκεψης, καθώς και εφαρμογές για κινητά για την παροχή απομακρυσμένης ιατρικής περίθαλψης κατά παραγγελία. Ως η πρώτη και μεγαλύτερη εταιρεία τηλεϊατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Teladoc Health ξεκίνησε το 2002 και έχει εξαγοράσει εταιρείες όπως η BetterHelp το 2015, Best Doctors το 2017, και Advance Medical το 2018. Διαπραγματεύεται στο NYSE και το 2019 δραστηριοποιήθηκε σε 130 χώρες και εξυπηρέτησε περίπου 40 εκατομμύρια μέλη το 2021

  • H Teladoc έχει 4,335 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης
Τα στελέχη της Teladoc χτυπούν το καμπανάκι του NYSE


Η Teladoc εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την 1η Ιουλίου 2015, με αρχική τιμή 19 δολάρια ανά μετοχή, δίνοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση 758 εκατομμυρίων δολαρίων και Enterprise Value 620 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μόνη εταιρεία τηλεϊατρικής στο NYSE.
H Teladoc, συγκέντρωσε 163,1 εκατομμύρια δολάρια στην IPO της πουλώντας 9,487 εκατομμύρια μετοχές.


Στις 24 Ιανουαρίου 2017, η Teladoc ολοκλήρωσε τη συνέχεια της δημόσιας προσφοράς καθώς εξέδωσε και πούλησε 7,887 εκατομμύρια μετοχές, σε τιμή έκδοσης 16,75 δολάρια ανά μετοχή. Η Εταιρεία έλαβε καθαρά έσοδα 123,9 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την αφαίρεση των εκπτώσεων και των προμηθειών αναδοχής ύψους 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και άλλων εξόδων προσφοράς 0,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2017, η Teladoc έκλεισε τη δημόσια προσφορά εκδίδοντας και πουλώντας 4,096 εκατομμύρια μετοχές, σε τιμή έκδοσης 35,00 δολάρια ανά μετοχή. Η Εταιρεία έλαβε καθαρά έσοδα 134,7 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την αφαίρεση των εκπτώσεων και των προμηθειών αναδοχής ύψους 8,2 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και άλλων εξόδων προσφοράς ύψους 0,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 26 Ιουλίου 2018, η Teladoc Health ολοκλήρωσε μια μεταγενέστερη δημόσια προσφορά στην οποία η Εταιρεία εξέδωσε και πούλησε 5 εκατομμύρια μετοχές, σε τιμή έκδοσης 66,28 δολάρια ανά μετοχή. Η Εταιρεία έλαβε καθαρά έσοδα 330,9 εκατομμύρια δολάρια.


Livongo - Χρόνια φροντίδα .... εδώ ....
Στις 30 Οκτωβρίου 2020, η Teladoc ολοκλήρωσε τη συγχώνευση με τη Livongo Health. H Livongo είναι ηγέτης στις ψηφιακές λύσεις διαχείρισης χρόνιων παθήσεων και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με χρόνιες παθήσεις να ζήσουν καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή, ξεκινώντας από τον διαβήτη και τώρα συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης, της διαχείρισης βάρους, της πρόληψης του διαβήτη και της ψυχικής υγείας.


Το συνολικό τίμημα για να εξαγοραστεί η Livongo έφθασε τα 13,938 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελούμενο από :
  • 401 εκατομμύρια δολάρια καθαρά μετρητά 
  • 555,4 εκατομμύρια δολάρια που σχετίζονται με τη δυνατότητα μετατροπής των Livongo Notes που εγγυάται η Εταιρεία και  
  • 60,4 εκατομμύρια μετοχές Τeladoc αξίας περίπου 12.981,6 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Σύμφωνα με τους όρους της συγχώνευσης, οι μέτοχοι της Livongo πήραν 0,5920 μετοχές της Teladoc Health συν μετρητά 11,33 δολάρια για κάθε μία μετοχή της Livongo που κατείχαν. Οι μέτοχοι της Teladoc μετά τη συγχώνευση κατέχουν περίπου το 58% της ενοποιημένης εταιρείας και οι μέτοχοι της Livongo περίπου το 42%. 

Από την Livongo αναμένονται 500 εκατομμύρια έσοδα το 2025, από 170 εκατομμύρια το 2019.

Τον Οκτώβριο του 2020 η μετοχή της Teladoc βρισκόταν πάνω από τα 200 δολάρια με κεφαλαιοποίηση άνω των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων και της Livongo στα 150 δολάρια με συνολική κεφαλαιοποίηση περίπου 15 δισεκατομμύρια. Εξαιτίας, κυρίως, της έκδοσης μετοχών Teladoc που δόθηκαν στους μετόχους της Livongo σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή που είχαν τότε και οι δύο μετοχές οδήγησαν σε μια μεγάλη υπερτίμηση της Livongo, των ιδίων κεφαλαίων των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά 14 δισεκατομμύρια.

Έτσι τα GoodWills και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της Teladoc απογειώνονται από τα 971 εκατομμύρια δολάρια του 2019 στα 16,602 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και τα ίδια κεφάλαια από 1,014 δισεκατομμύρια γίνονται 15,883 δισεκατομμύρια.

Ουσιαστικά όμως, η συγχώνευση με τη Livongo έγινε με ανταλλαγή χαρτιών. Στην πράξη η Livongo στοίχισε 401 εκατομ. δολάρια. Όλα τα άλλα ήταν δημιουργική λογιστική φρου φρου και αρώματα που λόγω των υψηλών κεφαλαιοποίησεων, οι ανταλλαγές μετοχών οδήγησαν σε 16 δις Goodwills, που τώρα τα σβήνουν. Με αφορμή της πτώσης των μετοχών (η Teladoc από 250 δολάρια το 2020, έφτασε το Ά εξάμηνο του 2022 στα 35 δολάρια) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 απομειώθηκαν τα ίδια κεφάλαια κατά 9,63 δισεκατομμύρια. 6,6 το Ά τρίμηνο και 3,03 δισεκατομμύρια το Β΄τρίμηνο του 2022, σβήνοντας ισόποσα ένα μέρος των ''μουσαντένιων'' GoodWills. Στην πραγματικότητα όμως δεν άλλαξε τίποτα στον Ισολογισμό της Teladoc ή για την ακρίβεια άλλαξε η στρέβλωση του Ισολογισμού, που έγινε το 2020, που σήμερα τείνει να εξομαλυνθεί. Μάλιστα, ίσως χρειαστεί η εταιρεία να προχωρήσει και σε περαιτέρω απομείωση των Goodwills. Ίσως να χρειαστεί να σβήσει και ως 4 ακόμη δισεκατομμύρια δολάρια.

InTouch .... εδώ ....
Tην 1η Ιουλίου 2020, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά της InTouch Technologies, Inc., μιας κορυφαίας εταιρείας παροχής λύσεων τηλευγείας και ολοκληρωμένων λύσεων εικονικής φροντίδας σε νοσοκομεία καθώς  και άλλων συστήματων υγείας.

H InTouch έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Εταιρείας, ενώ το συνολικό τίμημα που καταβλήθηκε ήταν 1,069 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελούμενο από 166,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και από 4,6 εκατομμύρια μετοχές αξίας 903,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

MedecinDirect .... εδώ ....
Στις 30 Απριλίου 2019, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά του παρόχου τηλεϊατρικής MedecinDirect με έδρα το Παρίσι. Η MedecinDirect έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Εταιρείας. Το συνολικό τίμημα συγχώνευσης που καταβλήθηκε ήταν 11,187 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, στις 19 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε μια μειοψηφική επένδυση 5,0 εκατομμυρίων δολαρίων στη Vida Health.

Advance Medical .... εδώ ....
Στις 31 Μαΐου 2018, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά της Advance Medical μέσω συγχώνευσης κατά την οποία η Advance Medical έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Εταιρείας. Το συνολικό τίμημα συγχώνευσης που καταβλήθηκε ήταν 351,7 εκατομμύρια δολάρια, αποτελούμενο από 283,1 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και από 1.344.387 μετοχές αξίας 68,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Advance Medical είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος εικονικής υγειονομικής περίθαλψης που προσφέρει ένα χαρτοφυλάκιο εικονικής υγειονομικής περίθαλψης και εξειδικευμένων λύσεων ιατρικών υπηρεσιών.

Best Doctors .... εδώ ....
Στις 14 Ιουλίου 2017, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά της Best Doctors Holdings, μιας εταιρείας ειδικών ιατρικών συμβουλών που επικεντρώνεται στη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας για τα πιο περίπλοκα, κρίσιμα και δαπανηρά ιατρικά ζητήματα.
Η Best Doctors παρέχει τεχνολογικές καινοτομίες και υπηρεσίες για να βοηθήσει τους εργοδότες, τα σχέδια υγείας και τις οργανώσεις παρόχων να διασφαλίσουν ότι τα μέλη τους καταπολεμούν την ιατρική αβεβαιότητα με πρόσβαση στα καλύτερα ιατρικά μυαλά.

H Best Doctors έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Εταιρείας, ενώ το συνολικό τίμημα που καταβλήθηκε ήταν 445,5 εκατομμύρια δολάρια, αποτελούμενο από 379,3 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και από 1.855.078 μετοχές αξίας 66,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

HealthiestYou ... εδώ ....
Την 1η Ιουλίου 2016, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά της HealthiestYou η οποία έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Εταιρείας. Το συνολικό αντάλλαγμα που καταβλήθηκε ήταν 145,3 εκατομμύρια δολάρια, αποτελούμενο από 37 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και από 6.955.796 μετοχές αξίας 108,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το HealthiestYou είναι μια κορυφαία τεχνολογική πλατφόρμα αφοσίωσης καταναλωτών τηλε-υγείας. Παρέχει στους τελικούς χρήστες πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλεϊατρικής, μεταξύ άλλων μέσω μιας διαδικτυακής πύλης και μιας εφαρμογής για κινητά. Οι λύσεις που παρέχονται από το HealthiestYou περιλαμβάνουν πρόσβαση σε τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τηλεδιάσκεψη με γιατρούς, καθώς και την ευκολία των συγκρίσεων τιμών, όπως και συγκρίσεις τιμών συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αλλά και πληροφορίες για το πρόγραμμα υγείας και την καταλληλότητα των παροχών και πληροφορίες τοποθεσίας για παρόχους υπηρεσιών ευεξίας.

Βetterhelp - Ψυχική Υγεία .... εδώ ....
H BetterHelp αγοράστηκε από την Teladoc τον Ιανουάριο του 2015 για 4,5 εκατομμύρια δολάρια.
H BetterHelp μέσω συγχώνευσης έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Εταιρείας. Είναι μια πλατφόρμα ψυχικής υγείας απευθείας στον καταναλωτή και έφτασε το 2021 να αποφέρει 700 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια έσοδα.

Είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή υπηρεσία ψυχικής θεραπείας στον κόσμο, τα έσοδα της BetterHelp για το 2021 ήταν ρεκόρ για την πλατφόρμα. Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εξυπηρετηθεί από περισσότερους από 20.000 θεραπευτές της BetterHelp. Oι επισκέψεις ψυχικής υγείας παίζουν σημαντικό ρόλο στις συνολικές υπηρεσίες της Teladoc, κάτι που είναι καθοριστικό για τη φιλοσοφία της ολοκληρωμένης φροντίδας. Η Teladoc έχει περισσότερους από 90 εκατομμύρια χρήστες στην πλατφόρμα της, με περίπου το ένα τρίτο να τη χρησιμοποιεί για την ψυχική υγεία.

StatDoc
Στις 17 Ιουνίου 2015, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά της StatDoc μέσω συγχώνευσης κατά την οποία η StatDoc έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Εταιρείας. Το συνολικό τίμημα συγχώνευσης που καταβλήθηκε ήταν 30,1 εκατομμύρια δολάρια,αποτελούμενο από 13,3 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και από 1.051.033 μετοχές αξίας 16,8 εκατομμυρίων δολαρίων.


Η StatDoc ήταν ένας πάροχος τηλεϊατρικής, επικεντρωμένος στη διαχειριζόμενη φροντίδα, το σύστημα υγείας και τους αυτοασφαλισμένους πελάτες.
Το Stat Doctors βοηθά τους ασθενείς να επικοινωνήσουν με τους γιατρούς σχετικά με ιατρικές ερωτήσεις 24-7. Μετά την εγγραφή τους, οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν μια επίσκεψη μέσω βίντεο σε έναν πιστοποιημένο ιατρό ER χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smartphone, μέσω μιας διαδικτυακής πύλης ή μέσω τηλεφωνικής κλήσης. Ο μέσος χρόνος αναμονής για να δει έναν γιατρό Stat Doctors είναι έξι λεπτά, σύμφωνα με την εταιρεία. Ο γιατρός μπορεί επίσης να χορηγήσει στον ασθενή μια συνταγή.


Χρέος Τeladoc = 1,533 δισεκατομμύρια δολάρια
Είναι μακροπρόθεσμο ομολογιακό και μετατρέψιμο σε μετοχές. Υφίσταται μέσω τριών σειρών μετατρέψιμων ομολογιών.
  • 1.0 δισεκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 1.25% μετατρέψιμων ομολογιών λήξης 2027, που εκδόθηκαν στις 19 Μαΐου 2020. Για το 1 δις κάθε 1000 δολάρια ανταλλάσσονται με 4,1258 μετοχές .... άρα σύνολο 4,125 εκατομμύρια μετοχές. Ημερομηνία μετατροπής 1 Δεκ 2026. 
  • 287,5 εκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 1.375% μετατρέψιμων ομολογιών λήξης 2025, που εκδόθηκαν στις 8 Μαΐου 2018. Για τα 287,5 εκατομ. κάθε 1000 δολάρια ανταλλάσονται με 18,6621 μετοχές .... άρα σύνολο 5,365 εκατομμύρια μετοχές. Ημερομηνία μετατροπής 15 Νοεμβ 2024. 
  • 550 εκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 0,875% μετατρέψιμες ομολογίες λήξης 2025 που εκδόθηκαν από τη Livongo στις 4 Ιουνίου 2020 για τις οποίες η Εταιρεία έχει συμφωνήσει να εγγυηθεί τις υποχρεώσεις της Livongo. Για τα 550 εκατομ. κάθε 1000 δολάρια ανταλλάσσονται με 13,94 μετοχές .... άρα σύνολο 7,667 εκατομμύρια μετοχές. Ημερομηνία μετατροπής 1 Μαρτιου 2025.

Teladoc και Cathie Wood .... εδώ ....
Ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Teladoc είναι η CathieWood, όπου μέσω των χαρτοφυλακίων της του ARK έχει αποκτήσει 20,293 εκατομμύρια μετοχές. Η πρώτη συναλλαγή στην Teladoc Health πραγματοποιήθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2017. Από τότε η Cathie Wood αγόρασε μετοχές άλλες δεκαπέντε φορές, ενώ πούλησε σε δύο περιπτώσεις.
Υπολογίζεται ότι έχει μέσο όρο κτήσης τα 183 δολάρια, έχοντας επενδύσει 3,73 δισεκατομμύρια δολάρια και προς ώρας έχει μια απώλεια της τάξης του 80%.

Η Teladoc είναι τώρα η έβδομη μεγαλύτερη θέση μεταξύ όλων των ETF της Ark Invest .


Θεμελιώδη Teladoc

Δεύτερο τρίμηνο 2022
Τα έσοδα της Teladoc το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκαν 18% στα 592,4 εκατομμύρια δολάρια από 503,1 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Τα έσοδα από τα τέλη πρόσβασης αυξήθηκαν κατά 20% στα 518,7 εκατομμύρια δολάρια και τα έσοδα από τα τέλη επίσκεψης αυξήθηκαν κατά 7% στα 66,7 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα των ΗΠΑ αυξήθηκαν 18% στα 521,4 εκατομμύρια δολάρια και τα διεθνή έσοδα αυξήθηκαν 13% στα 71,0 εκατομμύρια δολάρια.
Η Επιβάρυνση απομείωσης της υπεραξίας (Goodwill Livongo) χωρίς μετρητά ανήλθε στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εμφανίσει καθαρή ζημιά ύψους 3,101 δισεκατομμύρια δολάρια ή 19,22 δολάρια ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με 133,8 εκατομμύρια δολάρια ή 0,86 δολάρια ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 περιελάμβαναν επίσης έξοδα αποζημίωσης βάσει μετοχών ύψους 51,0 εκατομμυρίων δολαρίων και αποσβέσεις 59,371 εκατομμύρια δολάρια.

Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2021 περιελάμβαναν έξοδα αποζημίωσης βάσει μετοχών ύψους 83,0 εκατομμυρίων δολαρίων και αποσβέσεις ύψους 51,341 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η εντυπωσιακή ανάπτυξη της Teladoc από την εισαγωγή της στο NYSE
Τα μέσα έσοδα, στο δεύτερο τρίμηνο 2022, ανά αμειβόμενο μέλος στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε 2,60 $ το δεύτερο τρίμηνο του 2022, από 2,31 $ το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Πρώτο εξάμηνο 2022
Τα έσοδα αυξήθηκαν 21% στα 1.157,7 εκατομμύρια δολάρια από 956,8 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2021. Τα έσοδα από τέλη πρόσβασης αυξήθηκαν 24% στα 1.010,1 εκατομμύρια δολάρια και τα έσοδα από τέλη επίσκεψης αυξήθηκαν 10% στα 134,7 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα των ΗΠΑ αυξήθηκαν 21% στα 1.012,6 εκατομμύρια δολάρια και τα διεθνή έσοδα αυξήθηκαν 20% στα 145,1 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η Επιβάρυνση απομείωσης της υπεραξίας (Goodwill Livongo) χωρίς μετρητά ανήλθε στα 9,63 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εμφανίσει καθαρή ζημιά ύψους 9,766 δισεκατομμύρια δολάρια ή 60,72 δολάρια ανά μετοχή για το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε σύγκριση με 333,468 εκατομμύρια δολάρια ή 2,16 δολάρια ανά μετοχή για το πρώτο εξάμηνο του 2021. Τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2022 περιελάμβαναν επίσης έξοδα αποζημίωσης βάσει μετοχών ύψους 111,04 εκατομμυρίων δολαρίων και αποσβέσεις 118,304 εκατομμύρια δολάρια.

Τα μέσα έσοδα, στο εξάμηνο του 2022, ανά αμειβόμενο μέλος στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε 2,56 $ το πρώτο εξάμηνο του 2022, από 2,20 $ το πρώτο εξάμηνο του 2021.
 

Η Teladoc Health έχει συσσωρευμένο έλλειμμα 11,124 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το οποίο τα 9,63 δισεκατομμύρια δημιουργήθηκαν στους τελευταίους 6 μήνες, εξαιτίας της απομείωσης της υπεραξίας (GoodWill) που προέκυψε από την εξαγορά της Livongo και της ανταλλαγής χαρτιών, όπως αναφερθήκαμε.
Στον Ισολογισμό εμφανίζονται ακόμη GoodWills 4,858 δισεκατομμύρια και άυλα 1,872 δισεκατομμύρια δηλαδή σύνολο 6,730 δισεκατομμύρια.
Τα ίδια κεφάλαια είναι 6,084 δισεκατομμύρια. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι εάν διαγραφούν τα άυλα και όλες οι υπεραξίες, τότε τα ίδια κεφάλαια θα ήταν αρνητικά.


Ωστόσο .... το χρέος της εταιρείας ανέρχεται σε 1,533 δισεκατομμύρια δολάρια, που όπως δείξαμε είναι μακροπρόθεσμο και όλο μετατρέψιμο σε μετοχές. Εφόσον λοιπόν το χρέος έσβηνε, όπως και τα Goodwills της Teladoc τότε η εταιρεία θα είχε μια καθαρή θέση περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Με αυτόν τον υπολογισμό η Teladoc θα έφτανε να έχει 179 εκατομμύρια μετοχές και στα 35 δολάρια μια κεφαλαιοποίηση 6,265 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Enterprise Value θα ήταν 5,4 δισεκατομμύρια.

Στο επόμενο διάγραμμα φαίνεται το dilution των μετόχων της Teladoc. Οι μετοχές αυξάνονται ανά έτος, κυρίως λόγω των εξαγορών που γίνονται και με έκδοση νέων μετοχών, αλλά και εξαιτίας της εκδόσεως μετοχών με σκοπό να συγκεντρώσει η διοίκηση μετρητά που θα χρηματοδοτούν την ανάπτυξης της. Επίσης υπάρχουν και τα stock options.
Στο ταμείο της Teladoc υπάρχουν 883,7 εκατομμύρια δολάρια ενώ οι απαιτήσεις φθάνουν στα 205,4 εκατομμύρια δολάρια. Το κυκλοφορούν Ενεργητικό ανέρχεται σε 1,257 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις είναι 2,018 δισεκατομμύρια με τα 1,533 να είναι το μακροπρόθεσμο χρέος μετατρέψιμο σε μετοχές. Στην πραγματικότητα λοιπόν το χρέος της Teladoc 485 εκατομμύρια δολάρια που υπερκαλύπτεται τόσο από το Κυκλοφορούν Ενεργητικό όσο και από το ταμείο των 883 εκατομμυρίων δολαρίων.
Χάρη στους αυξανόμενους αριθμούς της Teladoc, τα μετρητά θα συνεχίσουν να έρχονται. Το 2021, οι καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 194 εκατομμύρια δολάρια, οι οποίες βελτιώθηκαν από τα μετρητά που χρησιμοποιήθηκαν σε δραστηριότητες ύψους 53,5 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.
Η Teladoc αναμένεται να αξιοποιήσει τη δυναμική της και για το 2022 να μην καταναλώσει μετρητά. Στο εξάμηνο του 2022 η εταιρεία εμφάνισε θετικές λειτουργικές ταμειακές χρηματοροές 60,722 εκατομμύρια δολάρια (34,191 εκατομμύρια δολάρια στο περσινό εξάμηνο)
Η αυξανόμενη ισχύς στις δραστηριότητες της εταιρείας αναμένεται να στηρίξει τις ταμειακές ροές της, ενώ είναι φανερό ότι οι λειτουργικές χρηματοροές ισχυροποιούνται και ήδη έχουν γυρίσει σε θετικές τα τελευταία 2 με 3 χρόνια. Αυτό είναι πολύ πιθανό να υποδηλώνει το σημείο break even της εταιρείας και την εμφάνιση κερδοφορίας συντομότερα από ότι υπολογίζει ο μέσος επενδυτής και ο κάθε αναλυτής.
Σύμφωνα με το MarketsandMarkets, η παγκόσμια αγορά τηλευγείας προβλέπεται να σημειώσει CAGR 16,9% κατά την περίοδο πρόβλεψης 2020-2025, αγγίζοντας τα 55,6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025 από 25,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Η Teladoc Health, ο κορυφαίος παίκτης σε αυτόν τον κλάδο, είναι έτοιμη να κερδίσει από αυτή την τάση.
Ασχολήθηκε με εξαγορές για να τονώσει την ανάπτυξη, η οποία επέκτεινε τις δυνατότητες διανομής της, διεύρυνε τις προσφορές υπηρεσιών της και δημιούργησε ένα παγκόσμιο αποτύπωμα.
Σύμφωνα με το Fortune Business Insights , η αποτίμηση της αγοράς τηλευγείας θα μπορούσε να αυξηθεί στα 636 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, μια αύξηση 599% από το 2021. Οι περισσότερες διαβουλεύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και με την έλλειψη γιατρών, η αγορά τηλευγείας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με εντυπωσιακό ρυθμό.
 

Να τονιστεί εδώ πως ο ανταγωνισμός στον χώρο της εικονικής φροντίδας θα είναι έντονος, γεγονός που θα ασκήσει πίεση στην τιμολόγηση της εταιρείας και αυτό διότι η Amazon και η Walmart έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν με την τηλε-υγεία.

Η εντυπωσιακή ανάπτυξη της Teladoc στο χώρο της τηλε-υγείας
 
Guidance
Για το τρίτο τρίμηνο του 2022, η διοίκηση αναμένει έσοδα από 600 έως 620 εκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 15% έως 19% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Αναμένονται συνολικά αμειβόμενες συνδρομές στις ΗΠΑ από 55,5 έως 56,5 εκατομμύρια και οι συνολικές επισκέψεις τρίτου τριμήνου αναμένονται να κυμανθούν μεταξύ 4,8 και 5 εκατομμυρίων επισκέψεων.

Το προσαρμοσμένο EBITDA για το τρίτο τρίμηνο θα κυμαίνεται από 35 έως 45 εκατομμύρια δολάρια. Το χαμηλότερο αναμενόμενο διαδοχικά προσαρμοσμένο EBITDA το τρίτο τρίμηνο είναι κατά κύριο λόγο συνάρτηση της χαμηλότερης συμβολής της ψυχικής υγείας απευθείας στον καταναλωτή και της αυξημένης δαπάνης δέσμευσης για την υποστήριξη του πληθυσμού της Χρόνιας Φροντίδας που ξεκίνησε πρόσφατα.

Για το 2022, η διοίκηση αναμένει έσοδα από 2,4 έως 2,5  δισεκατομμύρια δολάρια, υψηλότερα από το επίπεδο του 2021 των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά 18% έως 25%. Η Teladoc προβλέπει συνολικές επισκέψεις στο εύρος των 18,8-19,3 εκατομμυρίων το 2022, υποδηλώνοντας αύξηση από το επίπεδο του 2021 των 15,4 εκατομμυρίων. Επίσης, αναμένονται συνολικά αμειβόμενες συνδρομές στις ΗΠΑ από 55 έως 56,5.


H Teladoc έχει κάνει υψηλό στις 16 Φεβρουαρίου 2021 όταν κατέγραψε τιμή 308 δολάρια, Έκτοτε η μετοχή μπήκε σε ένα καθοδικό σπιράλ που την έστειλε να διαπραγματεύεται 87% χαμηλότερα από το ολικό ιστορικό υψηλό της.




165 σχόλια:

  1. Τη θεωρώ κορυφαία επιλογή σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Απορώ με αυτά που γράφουν και αναλύουν κάποιοι γκουρούδες με το δήθεν χρέος που υπάρχει και τις μεγάλες ζημιές που καταγράφει. Αν δεν το κάνουν εκ του πονηρού, για να φοβίζουν κόσμο, τότε είναι άσχετοι που δεν μπαίνουν στον κόπο να μελετήσουν από που προκύπτουν τα νούμερα που επικαλούνται.

    Τολμώ μάλιστα να πω (και ας με εκθέσει η αγορά) πως η μετοχή αδικείται και θα έπρεπε να διαπραγματεύεται σε τριψήφιο νούμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας διαβάζω συχνα. Μόνο συγχαρητήρια μπορει να πει ένας αδαής σαν εμενα. Ωστόσο, σήμερα διαπραγματεύεται στα 33$. Διαβάζω ότι την εμπιστεύεστε. Ισχύει ακόμη; Σκέφτομαι σοβαρά αγορά με ορίζοντα τριψήφιο νούμερο.

      Διαγραφή
    2. Για εμένα η Teladoc είναι ευκαιρία ζωής ... όσο βρίσκεται σε αυτά τα νουμερα και κάτω.

      Αγοράζω όποτε μπορώ και όταν έχω.

      Διαγραφή
    3. Οι insiders παντως δεν αγοράζουν ειναι πωλητες

      Διαγραφή
    4. Και εμενα αν μου δίνανε τα bonus μου και τους μισθούς μου σε stock option θα τα πούλαγα .... τον επόμενο μήνα τα υπόλοιπα και άντε δώσε και τα επόμενα. Τις μετοχούλες θα τις είχα ...

      Αντίθετα ωραίο πούλημα και ξεφόρτωμα έκανε ο κύριος της Game Stop στην BBBY. Την ξέρανε την αγορά και όλους τους memeδες

      Διαγραφή
  2. Ότι η Καθυ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι καλό ή κακό κ. Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή τελευταία αγοράζει ακριβά και μάλλον αναγκάζεται να πουλήσει φτηνά μπορεί να αποβεί κακό.

      Διαγραφή
    2. Όταν θα πουλήσει η Κάθυ είδε κάτι κακό, πολύ κακό και όχι επειδή έπεσαν οι τιμές.
      Για κοιτάξτε το λίγο.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα σας,
    Αν και σας διαβάζω εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχω ξαναγράψει κάποιο σχόλιο.
    Μετά από ψάξιμο έχω καταλήξει προς επένδυση και στην εταιρία Valhi inc (VHI).
    κ. Τάκη αν έχετε χρόνο θα ήθελα και τη δική σας άποψη διότι με βάση τα νούμερα και το guidance εμφανίζεται αρκετά καλή.
    Σας ευχαριστώ πολύ
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γιώργο κοιτάζοντας τα νούμερα επιφανειακά και δίχως να εμβαθύνω, κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο, η λεγάμενη είναι φτηνή. Στο Ελληνικό χρηματιστήριο για να καταλάβετε δεν υπάρχει τέτοια εταιρεία με τόσο καλά νούμερα. Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει απο άποψη ανάπτυξης και τι προσδοκίες μπορει να έχει κανείς απο αυτήν. Η δραστηριότητα της δεν με συγκινεί ... ..

      Θα μπορούσε με βάση τα νούμερα της να κάνει ένα Χ2 ή και επί Χ3 και ας μην παίζει τίποτα απο ανάπτυξη. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω στο γιατί είναι τόσο φθηνή είναι ότι δεν την καλύπτει ούτε ένας αναλυτής .... έτσι δεν έχει βαθμίδα zacks rank.

      Διαγραφή
    2. Εντυπωσιακό!!! Δεν την καλύπτει ούτε ένας αναλυτής, παρόλο πιυ είναι εταιρεία 90 ετών και εισηγμένη πάνω απο 35 χρόνια.
      Εξήγηση γιαυτό δεν μπορώ να δώσω .... σκέφτομαι μόνο ότι, ίσως, επειδή είναι ελεύθερα στην αγορά λιγότερα απο 8% κομάτια, δεν ενδιαφερεται κανείς.

      Διαγραφή
    3. Κοιτάζω και το site της .... απαράδεκτο. Ούτε ερασιτεχνικά σωματεία στις τοπικές κατηγορίες δεν έχουν τέτοια sites. Έτσι εξηγούνται όλα .... οι διοικούντες δεν ενδιαφέρονται για την εικόνα της εταιρειας και την παρουσίαση και ανάδειξη της μετοχή τους.

      Διαγραφή
    4. Εμπρός Μάρς. Πάρτε την εταιρεία απο το NYSE και φέρτε τη στο Ελληνικό ΧαΧα. Άντε διοικούντες οικονομικότερα θα είναι και δν θα σας ενοχλούν κιόλας ...

      Διαγραφή
    5. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τον χρόνο σας!!

      Διαγραφή
  4. Κε Τάκη τι λέει το morfoniosranking για τις CPNG, OPENDOOR, LATCH, εκτός τι αλλες που ήδη αναφέρατε και τις έχει πρασινήσει το ZACKS 1,2. Ακόμα και την OBSV τη δίνει 2. Έχω αρχίσει αγορές και πρέπει να βάλω ένα φρένο στην ανυπομονησία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο zackrank μην πολυδίνεται πολύ σημασία. Είναι ένας αλγόριθμος που δείχνει πόσο καλή (κατηγορία 1) ή πόσο κακή (κατηγορία 5) είναι μια μετοχή με βάση τις εκτιμησεις των αναλυτών των προβλεπόμενων αποτελεσμάτων. Μπορεί οι αναλυτές να είναι ιδιαίτερα αισοδοξοι με μια εταιρεια και τελικά αυτή να βγάλει λίγο χειρότερα αποτελέσματα απο αυτά που εκτιμούν οι, πουλ, πουλ αναλυτές, οι κότες οι λειράτες. Δείτε για παράδειγμα εχθές ... τη fubo την έστειλε 4, επειδή έπεσε 1,5% έξω ως προς τα έσοδα και ακολούθησε ένα guidance που κατέβασε λίγο τον πήχη στα ετήσια έσοδα.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα! Σκέφτομαι αν μια θέση στην Intel θα ήταν ένα καλό hedge σε μια ενδεχόμενη κλιμάκωση στη διαμάχη Κίνας Ταϊβάν. Κάποια απρόσμενη διακοπή των δραστηριοτήτων της TSMC και κυρώσεις στον κινεζικό chipmaker δε θα επωφελουσε τους υπόλοιπους κατασκευαστές; Επιπλέον η INTEL είναι στα χαμηλά της και θα πάρει και κρατικό χρημα από ένα bill των Δημοκρατικών για απεξάρτηση της χώρας από ξένους chipmakers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αγορά είναι σε beast mode εδώ και 3 βδομάδες. Οι growth εχουν ανεβεί από 80%-150% και με εξαιρέσεις >200% (VLD).ε
    Σε καλά αποτελέσματα πέφτει απίστευτο ράλι, σε άσχημα υπάρχει μια κάποια ανοχή και δεν αποκλείεται ως το τέλος της συνεδρίασης να έχουν μαζέψει τις ζημιές.

    Είτε ζουμε τις πρώτες μέρες της αντιστροφής, καθότι οι bull markets δεν παίρνουν τηλεφωνο να ειδοποιήσουν και όταν "φτιάξουν" τα νούμερα στις εταιρίες ή στα μάκρο οι μετοχές είναι πολυ υψηλότερα απο τον πάτο, είτε ζούμε ΤΟ bear market rally.

    Αν δεν διάβαζα ότι η χρήση πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ έχει χτυπήσει ταβάνι θα πίστευω αναφανδόν το 1ο, αλλά τώρα δίνω πόντους και στο σενάριο του ράλι.

    Με όλο αυτό μπροστά στα μάτια μου και την κεφαλαιοποίηση της PGY, που κάνει ό,τι και η UPST, στο μυαλό, πίστευω ότι ενα στοίχημα τη Δευτερα για τα κέρδη της UPST για τα οποία εχει προειδοποιήσει κιόλας, δε θα ήταν κακό στην παρούσα φάση.
    Μια μικρή θετική έκπληξη στο conference call και θα ξαναδει τα 45$-50$ για πλάκα.
    Επίσης, στην παρούσα φάση και άσχημα αποτελεσματα να βγάλει πιστευω σε μια βδομάδαθα είναι στα 25$ πάλι. Απαραίτητο φυσικά να συνεχιστεί αυτό το κλίμα.

    Γκουρουδιά, δεν εχω αποφασίσει αν θα το παίξω και δε θα γράψω επ' αυτού είτε κερδίσω ειτε τον πιω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη τη βδομάδα κύριε Bunny αυτό κάνουμε. Μασουλάμε Upstάκια. Πιό τσάμπα δε γίνεται. Ελάχιστος στόχος το 33 με 35.
      1,2 δις ταμείο δίχως χρέος, με κεφαλαιοποιηση 2 δις και ελπίζω τη Δευτέρα να δω την εταιρεία να έχει φορτώσει καραβιές μετοχών γύρω απο το 30, τι άλλο να ζητήσω;

      Διαγραφή
    2. Να έρθει και ο Παλομπαρίνι να μας δώσει νέα τιμή στόχο τα 10 και ο Κλαιωτσακος να σκάσει τη φουσκάρα και δεν θέλω τίποτα άλλο .... βουρ προς το 400!!!

      Διαγραφή
    3. Η αγορά έχει γυρίσει ... όποιος δεν αγοράζει μετανιώνει.
      Ραντεβού στα 14500 του Nasdaq.

      Διαγραφή
    4. UPST
      Στα 300 και 400 διαβάζαμε όλο bullish αναλύσεις .... τώρα θυμήθηκαν στα 25 ότι είναι ακριβή και διαβάζουμε παπαρδέλες αρκούδων που βλέπουν κατάρρευση.

      Tο άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
      Θα εξαγοραστεί η Teladoc, προκειμένου να διασωθεί. Μπουχαχαχα μυρουδιάδες. Την κορυφή δεν την είδατε, σιγά μην δείτε τον πάτο. Και να που δίνουν 10 τιμη στόχο για Teladoc. 20 δίνει ο Τοτός μπουχαχαχα.

      Διαγραφή
    5. κ. Τάκη, θα μπορούσατε να σχολιάστε κάτι σχετικά με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η UPST καθώς και την αγορά 3.500.000 ιδίων μετοχών; Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Αramis
      Στην ανάλυση εσόδων, εχθές, η διοίκηση τόνισε ότι μέχρι και εχθές αγοράστηκαν
      4,4 εκατομμύρια μετοχές της Upstart. Συνολικά διέθεσαν 150 εκατομμύρια δολάρια σε επαναγορές ...
      Nα θυμίσω ότι το πρόγραμμα είναι για επαναγορές εως 400 εκατομμύρια δολάρια.
      Προς ώρας έχουν ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ 34 δολάρια.
      (Σημείωση. Πιστεύω ότι η μετοχή το είδε το ολικό χαμηλό της)

      Στον Ισολογισμό κράτησαν Δάνεια 624 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 484 εκατομμύρια δολάρια αντιπροσώπευαν δάνεια Ε&Α κυρίως στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

      Για εμένα ο Ισολογισμός ήταν δυνατός αν και λόγω κρίσης και αύξησης επιτοκίων τα έσοδα ήταν λίγο αδύναμα. Ωστόσο κοντά 260 εκατομμύρια έσοδα απο την πλατφόρμα είναι πολύ μεγάλο ποσόν.

      Διαγραφή
    7. 910 εκατομμύρια ταμείο. Το συνολικό χρέος είναι σχεδόν μηδενικό, αφού είναι μετατρέψιμο σε μετοχές (δείτε τις αναλύσεις μου για UPST) μια εταιρεία που κάνει πωλήσεις κοντά 1 δις το χρόνο και ετοιμάζεται να μπει στις χορηγήσεις δανείων αυτοκινήτων (700 δις ετησίως),με ταμειακές ροές θετικές, cash δεν πρόκειται να χρειαστεί .... τι να πω εγώ;
      Όποιος πιστςύει στον αλγόριθμο εδώ είναι τα λεφτά. Και προσφέρονται με μεγάλη έκπτωση.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη μακροπρόθεσμα θεωρείτε ότι ο αλγόριθμος είναι διατηρισιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα; Προσωπικά δε το πιστεύω. Για μένα η εταιρία σε βάθος χρόνου πάει για εξαγορά, δε τη βλέπω να μένει αυτόνομη.

      Προσωπικά απέχω , καλή τύχη στους κατέχοντες.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Μιχάλη
      Τα χρόνια που έρχονται, δεν θα έχουν καμιά σχέση με ότι έχουμε ζήσει. Όλα θα κινούνται γύρω από έναν αλγόριθμο και τα πάντα θα λειτουργούν μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

      Επομένως απαντώ. ΝΑΙ. Ασφαλώς ΝΑΙ. Όποιος έχει αλγόριθμο και πρωτοποριακή τεχνητή νοημοσύνη θα προοδεύσει και θα εξελιχθεί. Οι υπόλοιποι θα εξαφανιστούν.

      Τώρα αν εξαγοραστεί ή όχι η UPST, δεν με ενδιαφέρει. Ας την πάρει και αυτή η Amazon, μιας και σχεδόν όλα αυτή τα εξαγοράζει ... αλλά δεν με μέλει. Εγώ ψάχνω πρωτοποριακές εταιρείες που μπορούν να πάνε και αυτόνομα. Ψάχνω νέες Amazon, Google, Tesla, Apple ... εγώ λέω θα τις βρώ όσο νωρίτερα μπορώ, αλλά και αν δεν τις βρω θα έχω να λέω ότι προσπάθησα. Έτσι είναι η έρευνα .... μπορεί να ερευνάς και να μην βρεις και τίποτα, αλλά τουλάχιστον το ευχαριστήθηκες. ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΑΥΤΌ.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη,

      Θα πω μια γνώμη, μην έχοντας εντρυφήσει στην εταιρία, και ελπίζω να φανεί έστω και λίγο χρήσιμη.

      Τα μοντέλα AI, γενικά, όσο πιο πολλά δεδομένα τα ταΐζεις, τόσο περισσότερο βελτιώνονται. Πρακτικά, η google έχει τη καλύτερη μηχανή αναζήτησης επειδή έχει τους περισσότερους χρήστες που ψάχνουν σ' αυτή. Είναι "αυτοτροφοδοτούμενος"/"αυτοενισχυόμενος" μηχανισμός. Με βάση αυτή τη παραδοχή, θεωρώ ότι άλλα fintech ή/και παραδοσιακοί δεινόσαυροι, που έχουν μεγαλύτερη κλίμακα, έχουν περισσότερες δυνατότητες να φτιάξουν κάτι δυνητικά καλύτερο. Δε λέω ότι οι δεινόσαυροι θα τρέξουν να το κάνουν. Άλλωστε αν οι εδραιωμένες εταιρίες δεινόσαυροι λειτουργούσαν με μια κάποια ταχύτητα, δε θα υπήρχαν startups.

      Αυτό που κρίνω εγώ απ' τη παρουσίαση της upstart είναι ότι έχουν χτίσει ένα μοντέλο το οποίο είναι αποδοτικό για πληθυσμούς οι οποίοι είναι παραδοσιακά αποκλεισμένοι απ' τις δανειοδοτήσεις, όπως αφροαμερικανοί, λατίνοι, κλπ. Αυτό είναι θεμιτό και από κοινωνική άποψη, και από επιχειρηματική, μιας και είναι ένα κομμάτι της αγοράς το οποίο υποεξυπηρετείται. Πελάτες είναι περιφερειακές, μικρές τράπεζες των ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν σε τέτοιες υποδομές, οπότε τις αγοράζουν από παρόχους όπως η upstart.

      Για μένα, υποθέτοντας ότι βλέπετε μακροπρόθεσμα, αυτό που θα πρέπει να δώσετε σημασία είναι:
      - είναι οι μικρές/περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ αξιόπιστοι πελάτες που θα συνεχίσουν να υπάρχουν ή θα τις καταπιούν τα fintech?
      - τι εμποδίζει τις FICO/Mastercard/Visa/JP Morgan (σα παραδείγματα και μόνο τις αναφέρω) να τροποποιήσουν το risk assessment μοντέλο τους, κοπιάροντας αυτό της upstart(έστω και όχι τέλεια, για αρχή), και να παρέχουν βελτιωμένο credit assessment στις ίδιες ομάδες πληθυσμών που πουλάει η upstart?

      Τώρα αν και πότε θα γίνει κάτι απ' αυτά, πώς θα έχει προσαρμοστεί η εταιρία ως τότε, πώς ο ανταγωνισμός, κλπ, δε το γνωρίζω. Επίσης το τι θα κάνει η μετοχή μπορεί να μην έχει επαφή με τα θεμελιώδη για αρκετό διάστημα. Πάντως δε μου βγάζει ότι είναι εταιρία που μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της. Είναι κάτι το οποίο είναι στο roadmap των δεινοσαύρων, αλλά δε το έχουν κάνει ακόμα, και πιθανά να προτιμήσουν να το αγοράσουν έτοιμο, μαζί με το έμπειρο προσωπικό του, παρά να το χτίσουν οι ίδιοι. Γι αυτό μου φαντάζει στόχος εξαγοράς.

      Διαγραφή
    11. Περί μικροβίου θα συμφωνήσω. Η διαδικασία είναι ανταμοιβή από μόνη της.

      Διαγραφή
    12. Εγώ κύριε Μιχάλη πιστεύω ότι έχω βρεί μια περίπτωση ανάλογη της Tesla, της Google και άλλων παρομοίων.
      Τα πήρα τα κομμάτια μου και τώρα κάθομαι στα αυγουλάκια μου.

      Έχουμε εμπιστοσύνη στην ιδιοφυία του Paul Gu ...

      Διαγραφή
    13. For the record, διαφωνώ ισχυρά με το τελευταίο σας σχόλιο, αλλά ταυτόχρονα εύχομαι ειλικρινά να σας κάτσει.

      Διαγραφή
    14. Το ευκολότερο κομμάτι είναι να μου κάτσει, το δυσκολότερο όμως είναι να της κάτσω στο σβέρκο, όσο χρειαστεί!!

      Διαγραφή
    15. Όπως έγραψα και πιο πάνω
      UPST
      Ελάχιστος στόχος το 33 με 35.
      Aποδεικνύει ότι έχει ένα θεματάκι με το 35. Όταν περάσει απο εκεί, ούτε που θα πάρει χαμπάρι η αγορά πωε έφτασε στο 50.

      Διαγραφή
    16. Πράγματι έχει θέμα στο 35 κε Τάκη. Όχι απλό θεματάκι...

      Διαγραφή
    17. Είναι και η γκαπάρα που δυσκολεύει το πράμα ... όπως και οι αναλυτές της κακιάς ώρας που την υποβαθμίζουν. Σιγά, σιγά να στρώσει το πράμα και ο ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ !!!

      Διαγραφή
    18. https://www.barrons.com/amp/articles/teladoc-health-stock-downgrade-51660743670
      Μας εχουν ταραξει στη σφαλιαρα κε. Τακη, νεα τιμη στοχος για Teladoc χθες 25$ και αρπα τη σφαλιαρα -9%, οχι πως ειχε τρεξει και καθολου το προηγουμενο διαστημα..
      Κατσε ρε "μαστορα", τρεχει αυτη τη στιγμη με forward EV/GP 4.2 και αναπτυσσεται σταθερα ανω του 15% συν οτι ειναι FCF κι EBITDA positive, σε μια δυσκολη σχετικα χρονια, και γιατι ειναι δυσκολες οι συγκρισεις με τις χρονιες κοβιντ και γιατι η οικονομια ειναι στα ορια της υφεσης. Μην αναφερθω στον ανταγωνισμο, που ο ενας μετα τον αλλο βαζει λουκετο 'η παει για πωληση, συντομα μονοπωλιο τη βλεπω τη Τντοκ.

      Το μηλο ας πουμε εχει revenue estimates κατω του πληθωρισμου, forward EV/GP 15 και δινουν τιμη στοχο 25% παραπανω. Παντως οι εταιρειες κινητων και υπολογιστων βλεπουν μεγαλα στοκ και δεν ακουγεται ιδιαιτερα υποσχομενο αυτο για το Μηλο. Εκει βεβαια ξεχνανε ολα τα αρνητικα.. Ποσο θελουν να μας τρελανουν;

      Δεν γκρινιαζω, αγοραζω.

      Διαγραφή
    19. Τωρα για Upstart να αναφερω πως χθες ανακοινωσε συμφωνια με ενα πολυ μεγαλο Credit Union στο δικτυο partner. Alliant Credit Union. Αρα μεγαλυτερο pool για τα originations, αλλα ουτε αυτο το νεο ηταν ικανο να μετακινησει τη μετοχη που γκρεμισε ενα 9%. Η μαγεια με τη μηχανικη μαθηση ειναι πως με το καιρο βλεπεις βελτιωση, ειτε γιατι εχει περισσοτερα δεδομενα στο ιστορικο ειτε γιατι περνας νεες μεταβλητες που αυξανουν την ακριβεια. Αυτα τα iteration ειναι η μαγεια, οσο το FICO ειναι αρτηριοσκληρυντικο και δεν προσθετει μεταβλητες δεν εχω φοβο, ο αλγοριθμος υπερτερει ως ωρας και θα συνεχισει να υπερτερει στο μελλον.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Indie μην ασχολείστε με παπαρδέλες. Τις μελετάμε, να πιάνουμε κλίμα αλλά η στραβοκεφάλα μας θα κάνει το δικό της. Εμενα η Teladoc, σε αυτά τα επίπεδα μου αρέσει και τη θεωρώ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ. Για το τι λένε οι 'Κλαιωτσάκοι" δεν με μέλλει. Όποτε έχω την οικονομική δυνατότητα θα παίρνω κομματάκια.

      Δείτε και μία άλλη απο το χώρο, που μου σφύριξαν και μου άρεσε.

      https://finance.yahoo.com/quote/SRTS?p=SRTS

      Αρνητικό .... έχει ήδη τριπλώσει. Και εγώ δεν ακολουθώ σε ανοδικά.
      Αμφιβολία!! Είναι διατηρήσιμα τα κέρδη και οι πωλήσεις που βγάζει το 2022;
      Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε ξεχνάω το αρνητικό.

      Διαγραφή
  7. Χαιρετώ την παρέα. Την Παρασκευή μπήκα ξανά σε μια παλιά αγαπημένη: WTER. Λαμβάνοντας υπόψη το πως διαμορφώνεται το κλίμα της αγοράς γενικότερα ως προς την αντίδραση των μετοχών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, συνυπολογίζοντας την αλλαγή CEO, καθώς και την ανακοίνωση της για αναμενόμενα ιστορικά υψηλά πωλήσεων, θεωρώ ότι αξίζει ένα καλό ποντάρισμα πριν τα αποτελέσματα της.
    Στην επίσης αγαπημένη UPST, αναμένουμε επιτέλους την δικαίωση ότι σχηματίζει εδώ και καιρό τον πάτο, βλέποντας τιμές που ελπίζουμε ότι θα βλέπουμε σε λίγα χρόνια και θα χτυπάμε το κεφάλι μας που δεν αγοράσαμε ακόμα περισσότερα κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις πούλησα την FLNC με 86% κέρδος, σε ένα χαρτοφυλάκιο, που τα περισσότερα χαρτιά έχουν σημαντικές ζημιές. Δεν αντέχονται τελικά τα γρήγορα κέρδη σε τέτοιο κλίμα. Αρχικά είχα υπολογίσει ότι θα είμαι μακροχρόνιος σ' αυτήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Socartes αν πουλησατε ολόκληρη τη θεση σας καλώς εαν την βρείτε αρκετα χαμηλωτερα να την ξαναπάρετε!

      Διαγραφή
    2. Αυτό έκανα. Ευελπιστώ να το πετύχω κι' αυτή τη φορά (το έχω κάνει άλλη μια). Αν όχι πάμε γι' άλλα. Εν τω μεταξύ περιμένοντας να βρω την upst ακόμα χαμηλότερα, δεν έχω αγοράσει ακόμα.

      Διαγραφή
    3. Πρώτη αγορά upst στα 28,74. Λόγω του σχολίου του κ. Τάκη βεβαίως βεβαίως χαχα

      Διαγραφή
    4. Oι σορταδόροι και κάθε λογής αρκουδιάρης έχουν πλέον αντίπαλο. Δεν παίζουν πλέον μόνοι τους στο ταμπλό.
      Νισάφι πιά με τις αναλύσεις που διαβάζω και ισοπεδώνουν εταιρείες που αποθέωναν οι ίδιοι σε δεκαπλάσιες τιμές.
      Ας του πει κάποιος ότι εδώ στο Ελλάντα ο Κλαιωτσάκος σκάει φούσκες και να φυλάγονται με τις μαλακίες που γράφουν.

      Ραντεβού στα 14.500 του Nasdaq

      Διαγραφή
    5. Κε. Τακη,
      πως σας φανηκαν τα αποτελεσματα της Magnite? Ενα συντομο σχολιο αν τη παρακολουθειτε ακομα. Καπως αναιμικα προ-φορμα μου φαινονται.

      Διαγραφή
    6. Tο Trade Desk σήμερα πάντως πέταξε ... και ας το έβγαλε ο zack rank στο 5, δηλαδή ισχυρή πώληση.

      Δεν ξέρω με αυτά τα ψηφιακά ψάχνομαι και έχω μπερδευτεί.
      Γιατί να μην δούμε το Τrade desk?
      Κύριε Indiefunda καμιά ιδεα;

      Διαγραφή
    7. Εξαιρετικο το TTD αλλα ακριβο. Παιζει με τελειως διαφορετικους πολλαπλασιαστες απο την υπολοιπη αγορα. Συγκρινεται EV/GP, EV/EBITDA και growth σε σχεση με MGNI, PUBM, TRMR, PERI , για μενα αδικαιολογητα ακριβο.
      Εχω στοιχηματισει στη Magnite λογω μεγαλυτερης πιτας του ρεβενιου στο κομματι Ctv που οντως παει καλα αλλα ολη η υπολοιπη εταιρεια ειναι βαριδι.

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Κ. Τάκη όπως έχω αναφέρει παλιότερα, είχα κάνει 2 αγορές, (γιατί μ' αρέσει η εταιρεία), αλλά αρκετά ψηλά (έχω Μ.Ο= 79,66). Γι' αυτό όταν την είχατε αναφέρει, σας είχα ρωτήσει που θα ήταν καλή τιμή, να ενισχύσω. Είχατε πει νομίζω την περιοχή του 30. Δυστυχώς λόγω κλίματος κι επειδή είχα δει πωλήσεις από ανθρώπους της εταιρείας προσπαθούσα να την πάρω χαμηλότερα αλλά δεν τα κατάφερα. Ποια η γνώμη σας; Να ενισχύσω εδώ, ή να περιμένω διόρθωση;

      Διαγραφή
    2. Από τι να διορθώσει κύριε Σωκράτη? Απο τα 300 δολάρια που πέφτει? Μιλάμε για πτώση 90% από τα υψηλά της.
      Περίμενα ότι θα απομείωνε στο Β τρίμηνο 2022 και άλλα GoodWills απο τη Livongo και αυτός ήταν ο λόγος που συνιστούσα λίγο προσοχή και περίμενα να ξαναχτύπαγε τα χαμηλά της .... αλλά από ότι φαίνεται αυτοί που πλέον έχουν το χαρτί στα χέρια τους δεν τσιμπάνε και γνωρίζουν ότι δεν απομειώνει τίποτα, παρά μόνο τον αέρα τον κοπανιστό που δημιουργήθηκε απο την ανταλλαγή των χαρτιών της livongo και teladoc σε τιμές κατά 6 φορές υψηλότερα από σήμερα.

      Βλέποντας λοιπόν ότι αντί να πέφτει η μετοχή, αυτή αν δεν ανέβαινε τουλάχιστον ήταν σταθερή, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων άνοιξα θέση. Κάπου στα 35. Όχι μεγάλη, αλλά μπήκα .... και πρέπει να το βάλω σκοπό, να μασουλάω κομματάκια χράτσα, χρούτσα, όποτε μπορώ και όσο είναι εδώ κάτω χαμηλά.

      Με την Teladoc έχουμε να κάνουμε με μια εταιρεία που έχουμε πιά στο αρχείο μας νούμερα 10ετιας, άρα θεωρώ ότι την βλέπω καλά. ότι αναλύσεις γράφουν (αυτή τν περίοδο) διάφοροι παρλαπίπες, στα Αμερικάνικα sites είναι για τα μπάζα. Διαβάζω του κόσμου τις μαλακίες, όπως για τις τεράστιες ζημιές που έχει (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ) και για το υψηλότατο χρέος που έχει (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ) ... έφτασαν να γράψουν κάποιοι ότι η Teladoc θα εξαγοραστεί, γιατί πρέπει να τη διασώσουν.

      Εγώ βλέπω άριστες ταμειακές ροές και την εταιρεία να μην χρειάζεται χρήμα ... οσμίζομαι μάλιστα ότι είναι σε σημείο break even και ότι σύντομα, όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός απο τις απομειώσει πους κάνει, ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΕΡΔΗ!!
      Η Κάθυ του ΑΡΚ έχει ψωνίσει καλό πράμα και θα της βγει!!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για την Κάθυ το γνωρίζω. Απ' αυτήν άλλωστε γνώρισα την εταιρεία.

      Διαγραφή
  10. Αύξηση θέσης από εμένα σε ZVIA. Αναμένουμε αύριο και την ανακοίνωση αποτελεσμάτων πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος αντέξει εδώ ... θα έχει μια νέα Celsius στα χέρια του. Ακόμη θέλει λίγο δουλίτσα για να δέσει το γλυκό!!

      Διαγραφή
    2. Εγώ αυτό που θα ήθελα να μάθω σήμερα ... είναι γιατί ο Paddy έχει φύγει απο CEO?

      Διαγραφή
    3. Βέβαια η Amy Taylor που ήρθε πέρσι στη Ζevia έχει πολύ δυνατό βιογραφικό, ήταν 10 χρόνια στη Red Bull και υπεύθυνη marketing Βορείου Αμερικής, ενώ διετέλεσε και CEO. Αλλά ο Paddy γιατί φεύγει? Ποιό είναι το σχέδιο?

      Διαγραφή
    4. Μια γνώμη: ο paddy έφυγε γιατί δε θέλει να τρέχει μια εισηγμένη εταιρία ως ceo, είναι πιο "startup"/"pe" τύπος, που παίρνει μικρά πράγματα, τα πάει ως ένα σημείο, μετά τα πουλάει και πάει στα επόμενα. Ή/και απλά κουράστηκε. Ή/και απλά συνειδητοποίησε πως δεν έχει τις ικανότητες να μεγαλώσει περεταίρω την εταιρία.

      Υπάρχουν startup τύποι, στη τεχνολογία τουλάχιστον που έχω εικόνα, που κάνουν αυτό το πράγμα, δραστηριοποιούνται στις πρώτες φάσεις ζωής της εταιρίας, και μόλις τη πουλήσουν, περιμένουν 2-4 χρόνια να πάρουν τα μπόνους απ' την εταιρία που τους εξαγόρασε και μετά πάνε για τις επόμενες.

      Διαγραφή
    5. Ζevia με 180 εκατομμύρια πωλήσεις και με ρυθμό ανάπτυξης 30% ... θα έπρεπε να την αποτιμούσαν 4 με 5 φορές τις πωλήσεις της.
      Άρα κεφαλαιοποίηση 720 με 900 εκατομμύρια.
      Έχει 68,6 εκατομ μετοχές .... άρα τιμή στόχος 10,5 με 13,1 το ελάχιστο.

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Το πρώτο ταξίδι Panagioti K. έχει ήδη ξεκινήσει με πολλούς καταλύτες μέχρι την εκτόξευση του Σεπτεμβρίου. Έπονται τα επόμενα ταξίδια της ASTS.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε όλους! Η ερώτηση είναι αν πουλάμε και πότε; Εγώ πάντως γλυκοκοιταζω τη περιοχή τιμών 20 με 25 να ξεφορτωθώ τη μισή μου θέση... αν πάει ποτέ βέβαια εκεί! Πάντως μετά το σημερινό είμαστε σε καλό δρόμο.

      Διαγραφή
    3. Σημερα αυριο θα φανει αν εχει δρομο η υποθεση. Αν μαζευτει η προσφορα και ξαναφυγει τοτε παμε αφοβα για το 20+..Αν παμε παλι για 10 και κατω φτου και απ την αρχη.

      Διαγραφή
  12. κ. Παναγιωτη...το δικο μας ΤΑΞΙΔΙ, μου φαινεται οτι ξεκινησε απο σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σας. Ξεφόρτωμα ολικό adma στο 2.44.Wter ενίσχυση προχθές στο 0.43 ανακοινώνει αποτελέσματα Τρίτη προ ανοίγματος, αν δεν καταφέρει να περάσει το 1 μέχρι οκτ πάει για reverse, nasdaq rules. Κορυφαίες θέσεις μου MGNI apps, και αγορα λίγων UPST λόγω μύτης κ Τακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Ρικυ τα έχει κάνει ολίγον σκατά .... αφού δεν μπορεί να την τρέξει την εταιρεία, γιατί δεν ξεκουμπίζεται να φύγει να φέρει ένα CEO της προκοπής?

      Διαγραφή
    2. Άργησε να παραιτηθεί .... για να δούμε αν αλλάζει η φθίνουσα πορεία

      Διαγραφή
    3. Κ. Τάκη έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό ο φαφλατάς και εχει αναλαβει ο Frank Lazaran απ' ότι θυμάμαι...

      Διαγραφή
  14. Σωστά κ. Panagioti, εχει αντικατασταθει προ 2μηνου από τον Frank Lazaran ο οποίος εστίασε από την πρώτη στιγμή στο να βάλει τάξη στα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας, βάζοντας στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων που θα επιτρέψουν μελλοντικά στην εταιρία να εμφανίσει κέρδη. Σχετικό άρθρο: https://finance.yahoo.com/news/alkaline-waters-ceo-lays-cost-151634512.html

    Οι πωλήσεις δείχνουν να συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά, μάλιστα ανέφεραν ότι αναμένεται ρεκόρ πωλήσεων: https://finance.yahoo.com/news/alkaline-water-company-announces-preliminary-130500702.html

    Πρόσφατα άνοιξα ξανά θέση στην εταιρία αναμένοντας τα αποτελέσματα της Τρίτης.
    Μήπως κ. Τάκη θα έπρεπε να την βάλετε ξανά την εταιρία στα ραντάρ σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα σας. Πώληση ASTS 13.22 θα ξαναβρεθούμε χαμηλότερα. Η wter, ρεκόρ πωλήσεων τριμήνου, βελτίωση μεγεθών, την βλέπω 1 μέχρι, οκτ να γλυτώσει το reverse.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα χειρότερα δεν ξέρω αν προλαβαίνει να τα γλυτώσει ...

      Διαγραφή
    2. Για ASTS νομίζω πράξατε Άριστα. Μέχρι να κάνει πωλήσεις θα δώσει πάμπολες ευκαιρίες.
      Αν περάσει πάντως τα 13,5 που την ταλαιπωρουν πολύυυυ καιρό τώρα, ανοίγει το έδαφος για καλό παίγνιο.

      Διαγραφή
    3. Root 18 μετοχές τις έκανε 1 και μπήκε πολύ πρόσφατα στο χρηματιστήριο.
      Τι θα εμποδίσει το Wterάκι να κάνει (ας πούμε) τουλάχιστον τις 8 παλαιές 1 μετοχή;

      Όταν ο φαφλατάς Ρίκυ μοίραζε και έκοβε διαρκώς χαρτιά ήταν καλά;
      Νομίζω ήρθε η ώρα του reverse split.

      Διαγραφή
    4. ASTS ...πραγματι θα δωσει πολλες ευκαιρίες αλλα όχι κατω από τα 18.00

      Διαγραφή
  16. Kubient έχασε τον μεγαλύτερο πελάτη της Associated press, έχω κλείσει την θέση μου και δεν θα επαναγορασω, όπως και adma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κλείσει τη θέση μου ... η απώλεια του Associated press ήταν γνωστή απο τα αποτέλεσματα Α τριμήνου και λίγο νωρίτερα.
      Δυστυχώς το management είναι για τα μπάζα και θυμίζει το φαφλατά τον Ρίκυ της Alkaline Water.
      Mόνο ως παίγνιο από εδώ και στο εξής ...

      Διαγραφή
    2. Ναι η kubient θα χρεωκοπησει, τότε κάποιος θα αγοράσει το KAI, μπιτ παρ.α.Για μένα τέλος ούτε trading.

      Διαγραφή
    3. Κι εγω εκλεισα την προηγουμενη εβδομαδα με κερδος 20 μετοχες που κρατησα για να την παρακολουθω...Fubo Κε Τακη ή καποιος φιλος γνωριζει κατι για το σημερινο ξεσπασμα ?short squeez ή κατι αλλο??

      Διαγραφή
    4. Πάντως η Kubient με πτώχευση δεν κινδυνεύει. Σε 2 χρόνια ίσως ... το θέμα είναι ότι οι διοικούντες αργούν, λες και είναι Έλληνες και πάνε τα ζώα αργά, πολυ αργά.

      Στο μετοχικό θέμα .... η μετοχή δείχνει έτοιμη για κίνηση. Έκανε και πακετάκι σήμερα ενώ από πίσω έχει και τα δυνατά χέρια των Αράβων του Mythaq. Έχει όλα τα εχέγγυα η μετοχή να γίνει πύραυλος. Μακαριοι οι κατέχοντες!!

      Διαγραφή
  17. https://finviz.com/quote.ashx?t=ASTS
    Αυτό δεν είναι κερί που έκανε σήμερα... λαμπάδα είναι! Πάντα τέτοια! Η σημερινή κίνηση άφησε απέξω κόσμο που είχε απογοητευτεί το προηγούμενο διάστημα με τη συμπεριφορά της μετοχής και "σοφά" εξασφάλισε το κεφάλαιο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλησπέρα σας. Πόσο προβλέψιμη είναι η συμπεριφορά των μετοχών, στο USA. όταν μια μετοχή κάνει τρελή άνοδο για κάποια μέρα σε 1-3 ημέρες θα κάνει το ανάποδο. Έβγαλα δωρεάν τις διακοπές μου χ2 τώρα που είχα χρόνο στην παραλία, και διατήρησα σχεδόν όλες τις θέσεις μου. Πώληση klxe 7.20 αγορασμένη 4.90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Τάκη ρίξτε μια ματιά στην xnet, σούπερ νούμερα αν είναι αληθινά, καθόσον κινέζα.αγορασα μια μικρή ποσότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα νούμερα όντως δείχνουν απίθανα και ταμειάρα ναααα .... και βλέπω ένα P/E 4 για το 2022. Αλλά όπως το είπατε.Να πάω να μπλέξω με κομμουνιστές και με το καθεστως της Κίνας;

      Διαγραφή
  20. Άσχετο, αλλά θέλω να την πω την μακακία μου.

    Σκέφτομαι πολύ σοβαρά, αύριο κιόλας να τα βάλω όλα στη Zevia. Όλα. Και τα βρακιά μου ακομη, να τα δώσω στην Amy 😲😲

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα,
      Αν και είμαι σίγουρος ότι θα επικρατήσει η εμπειρίας σας, θα πρότεινα να μην βάλετε όλα τα εσώρουχά σας στο ίδιο πλυντήριο!!!! (Με πολύ διάθεση χιούμορ! ελπίζω να μην παρεξηγηθώ και να ληφθεί η σύσταση ως άσκοπη εξυπνάδα)

      Διαγραφή
    2. Και τα λερωμένα
      https://prnt.sc/PzVfelCq5CEC

      Κύριε Ευλόγησον

      Διαγραφή
    3. κύριε Τάκη, αν απογειωθεί το χαρτί συντόμως θα σας στείλω μία κουκούλα αυτοκινήτου να σκεπάζετε την μύτη σας!!! Να σημειωθεί ότι δεν έχω θέση στο χαρτί αλλά το παρακολουθώ.

      Διαγραφή
    4. Η Freedom24 δίνει αι αγορά τη ZVIA με τιμή στοχο τα 8,4$ https://el.freedom24.com/ideas/12970-zevia-pbc-investidea

      Διαγραφή
    5. Όταν βλεπω συστάσεις σε μικροεπενδυτές για τοποθέτηση 1% των διαθεσίμων τρελαίνομαι. Ειδικά για τα πιτσιρίκια της Freedom, θα μεταφράζεται σε κανα 100ευρω.

      Διαγραφή
  21. GigaCloud Technology Inc Class A Ordinary Shares (GCT
    55.92+40.23 (+256.43%)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κ. Τάκη

    Ευχαριστούμε για την ανάλυση και ιδιαίτερα που ψάξατε και αναλύσατε τις ημερομηνίες και τιμές μετατροπής των ομολόγων. Βοηθάτε πολύ.

    Από σήμερα και εγώ μαζί σας στην TDOC και σκοπεύω να αυξήσω και άλλο. Ίσως έχουμε μια νέα airbnb/booking/uber.
    Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι τα reviews των χρηστών στο App Store με score 4.8/5 με καμιά 411k reviews.
    Οι ΗΠΑ είναι πολύ πιο αραιοκατοικημένες από την Ευρώπη με αποτέλεσμα σε πολλά μέρη να χρειάζεται κάποιος να οδηγήσει ώρες για να επισκεφθεί έναν ιατρό.
    Αφήστε που όσον αφορά και τα ψυχολογικά/ψυχιατρικά θέματα που επίσης αυξάνονται στις ΗΠΑ περισσότερο αλλά και στην Ευρώπη σε λιγότερο βαθμό (κυρίως κατάθλιψη) δεν καταλαβαίνω γιατί μια συνεδρία να μην γίνεται online.
    Είχα και πρόσφατη εμπειρία με ιατρό που έτρεχα μέχρι το ιατρείο και περίμενα 30 λεπτά στην αίθουσα αναμονής να συζητήσουμε κάποιες εξετάσεις αίματος μόνο και μόνο για να μου πει ότι γενικά όλα ήταν ΟΚ. Πρώτος θα χρησιμοποιούσα την εφαρμογή. Βέβαια στην Ευρώπη ίσως εγείρονται κάποια νομικά θέματα πριν επιτραπεί μια τέτοια εφαρμογή που θα μπορεί ο γιατρός να συνταγογραφεί ηλεκτρονικά αλλά ο κόσμος αλλάζει.

    Σε κάθε περίπτωση φαίνεται αρκετά υποσχόμενη. Μπαούλο λογικά εδώ.

    coffeeroomboy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε coffeeroomboy αφού και εσείς συμφωνείτε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα πάρω περισσότερα κομμάτια απο όσο αρχικά υπολόγιζα και θα είμαι λιγότερο διστακτικός.

      Πάντα πιστός στα νούμερα .... και μου αρέσει αυτό. Σε κάνει αήττητο. Εγώ είμαι και ολίγον παίκτης.

      Μας βάλατε και τα γυαλιά στην ADMA. Μείνατε πιστός στα νουμερα και θα απολαύσετε την άνοδο τη της, που ακόμη είναι σιγανοπαπαδίτσα, πριν σκάσει το ηφαίστειο.

      Διαγραφή
    2. Όσον αφορά την ADMA αγαπητέ δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να πάρω την παρουσίαση σας και να παρακολουθήσω την εταιρεία. Ευχαριστούμε άλλη μια φορά. Απλά αντιλήφθηκα ότι όλα πάνε σύμφωνα με το business plan και τα κέρδη είναι θέμα χρόνου... Προς το παρόν κρατάω όπως είπατε είναι κρίμα να μην δούμε όλο το έργο τώρα που φτάνουμε στο τέλος. Απλά διαβάζω σε forums και έχουν δίκιο... μια εταιρεία με το ανελαστικό προιόν της adma που είναι ολιγοπώλιο και θέλει μια 5ετία για να το αναπτύξει κάποιος είναι πολύ πιθανό να γίνει στόχος εξαγοράς από μεγάλη biotech η pharma. Αλλά ακόμα και αν δεν γίνει ένα p/e 10x-20x στα καθαρά κέρδη των USD 50-100m που προβλέπουν είναι πιθανόν.

      Η άλλη που πάει μαθηματικά για κέρδη είναι η ReNew. Ουσιαστικά στα τρέχοντα επίπεδα του δίνεται κάπoiου η ευκαιρία να τοποθετηθεί σε μια αποτίμηση όσο όλο το share capital που έχουν συνεισφέρει οι μέτοχοι της ΟΛΑ αυτά τα χρόνια, εξαιρουμένων των συσσωρευμένων ζημιών. Και εδώ η διοίκηση μέχρι στιγμής σε προσαρμοσμένο επίπεδο δεν έχει αποκλείσει καθόλου από τις αρχικές προβλέψεις. Είναι ήδη κερδοφόρα σε net earnings ουσιαστικά αν εξαιρέσει κάποιος κάτι έκτακτα έξοδα και ας βλέπουν όλοι οι γκουρού ζημιές... Ξεκίνησε και αγορές ιδίων. Κοιτάξτε στα αποτελέσματα τριμήνου τα weighted average shares που μειώθηκαν... Μακάρι να βοηθούσε λίγο και η ισοτιμία θα ήταν τσάμπα. Άντε και μία πρόβλεψη γιατί ξέρω ότι σας αρέσει να μιλάει κάποιος με νούμερα... Προσαρμοσμένα προ φόρων (αν δεν έχουμε εκπλήξεις) για την χρονιά που λήγει Μάρτιο του 2023 USD 150-200m και για την χρονιά που λήγει Μάρτιο 2024 USD 250-300m. Ας βάλουμε και ένα συντελεστή για το country risk της Ινδίας και ο καθένας ας κάνει τα κουμάντα του.

      Τέλος για την TDOC τα νούμερα δεν είναι απολύτως καθαρά ακόμα αλλά δεν είναι και τόσο κακά όσο τα παρουσιάζουν σε διάφορα άρθρα. Εδώ περισσότερο λειτουργώ με προαίσθημα (δεν πιάνει πάντα) διότι μου φαίνεται ότι το προιόν της είναι το μέλλον. Μάλιστα όπως έγραψα ρωτάω τον εαυτό μου αν μου αρέσει το προιόν και καταλήγω ότι αν υπήρχε στην Ευρώπη θα το χρησιμοποιούσα πρώτος. Επίσης καταλαβαίνω ότι στο προσεχές μέλλον η εταιρεία θα ρίξει τα περιθώρια κερδοφορίας της προκειμένου να αναπτύξει νέα προιόντα. Άρα εδώ υπάρχει ρίσκο (υπάρχει και ανταγωνισμός) οπότε ο καθένας πράττει ανάλογα. Απλά αν η TDOC γίνει ο επόμενος μεγαλύτερος πάροχος υγείας στο μέλλον (χωρίς να κατέχει ούτε ένα asset, ούτε ένα μικρό ιατρείο) τότε μιλάμε για αστρονομικές αποδόσεις από αυτά τα επίπεδα. Οπότε εγώ ένα ρίσκο το παίρνω εδώ.

      coffeeroomboy

      Διαγραφή
    3. Σας επρηξα κε. Τακη με τη Τελαντοκ αλλα βλεπω φρεσκα νεα και δεν μπορω παρα να δηλωσω ενθουσιασμενος. Καπως ετσι αλλος ενας δελφινος βγαινει εκτος, εχω χασει το μετρημα ποσοι εχουν αποχωρησει το τελευταιο διαστημα. Μονοπωλιο λεμε και δεν κλαιμε!
      https://www.washingtonpost.com/technology/2022/08/24/amazon-care-telehealth-shutting-down/
      ΥΓ. Δεν θα ξεχασω που τους τελευταιους 18 μηνες οποιαδηποτε κινηση εκανε η Αμαζον στο χωρο συνοδευοταν απο βυθισμα της μετοχης της Τντοκ, για να δουμε τωρα, θα εχουμε αντιστροφη κινηση 'η η Αμαζον ηταν FUD μονο για τη πτωση.

      Διαγραφή
    4. Ποιός την κλ@νει την Amazon?

      Είπαμε κάποιες εταιρείες όπως Teladoc, Zoom πήραν τα πάνω τους λόγω covid και τηλεργασίας. Η αγορά και οι memeδες νομίζουν ότι με την αρση των περιοριστικών μέτρων θα καταρρεύσουν. Την πετυχαν την κατάρρευση στις τιμές των μετοχών .... στα υπόλοιπα όμως κάνουν λάθος και η αγορά θα τους ξεβρακώσει. Οι εταιρείες είναι ισχυρές και γίνονται μεγαλύτερες.

      Διαγραφή
  23. Ποια είναι η ReNew κ Coffeeroomboy? Δεν τη βρίσκω στο Yahoo Finance

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ASTS...The two price targets on $ASTS are.....

    Barclays - $29 Overweight

    Deutsche Bank - $30 Buy

    With BW3 launch coming up in less than two trading weeks, don't miss out on your chance to own shares in a company that could change the world! 🚀...Πριν μερικές εβδομάδες, όταν η τιμή της μετοχής ήταν στο εύρος των 6 $, δεν ήταν ρεαλιστικό να κληθούν τα warrants. Στα 18 δολάρια είναι η τιμη που θα δοθει και η ευκαιρια για ασκηση των warrants. Για να διατηρηθεί η τιμή της μετοχής αρκετά υψηλή πιστεύω ότι η AST θα πρέπει να παρέχει τακτικά σχόλια κατά τη διαδικασία δοκιμής του BW3, παρόλο που ορισμένα από τα αποτελέσματα των δοκιμών θα είναι τεχνικά και δύσκολα κατανοητά από πολλούς.
    https://ibb.co/DD8329j
    https://ibb.co/d7T61wy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα στην παρέα! Αφήνω σήμερα και εγώ ένα δωράκι, για παρακολούθηση. https://docsend.com/view/fb4egwvivuqyb928

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και Otc και δεκάλεπτα η μετοχή και βιοτεχνολογία;
      Φέρτε μου μια σόδα Zevia!! 🤣😄😄😄

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα, οι ακυρώσεις δανείων από Bidden επηρεάζουν τηSofi? Σήμερα είναι πάνω. Τι συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Sofi αλλάζει .... αν την κοιτάξω λίγο θα μου τραβήξει το μάτι τα φοιτητικα δάνεια.

      Διαγραφή
    2. sofi Από 441 θέση στην κατάταξη q1 στην 240 θέση το q2 αναμονή, παραμένω long

      Διαγραφή
    3. Απο μια έρευνα που έκανα κατέληξα ότι τα φοιτητικά δάνεια δεν είναι πλέον η πλειοψηφία των δανείων της. Έχει προσωπικά και μάλιστα κάλους πελάτες αν κρίνω απο το χαμηλό ποσοστό αθέτησης τους. Σε κάθε περίπτωση όμως η δική σας γνώμη κ Τάκη στο θέμα θα είχε βαρύνουσα σημασία.

      Διαγραφή
  27. FLNC πλησιάζει σε κατερχόμενη από τα ψηλά και τα 50% στο 22.2, 61,8% στο 26.2, έχω δίλημμα να πάρω το κεφάλαιο. Και η STEM δίνει καλά κέρδη, χτυπησε προσώρας το 23,6% στα 16,5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μετοχές έχουν τριπλώσει απο τα χαμηλά τους (η Fluence 4 φορές πάνω) και είναι σε πολύ καλές τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

      Εγώ θα το έπαιρνα το κεφάλαιo. H αποθήκευση ενέργειας θα έχει πολλά επεισόδια να παιχθούν, μέχρι οι εταιρείες να γίνουν στέρεες και κερδοφόρες.
      Εξάλλου, υπαρχουν πάμπολες πλέον ευκαιρίες για να βάζει κάποιος κεφαλαια .... όπως η ZOOM!!!

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη,

    Αν θέλετε στρέψετε λίγο τη μυτόγκα σας προς τη bayer? Αυτή με την ασπιρίνη. Bayer AG - ETR: BAYN.

    Χαμηλή αποτίμηση σχετικά επειδή θα φάει πρόστιμα για καρκίνους στις ΗΠΑ λόγω monsanto, για τα οποία όμως νομίζω έχει πάρει ήδη προβλέψεις. Κολοσσός. Συνδυάζει σταθερότητα και δυνητικά growth μιας και επενδύει συστηματικά σε έρευνα και ανάπτυξη.

    Φαίνεται εκ πρώτης όψεος περίπτωση που αγοράζεις, κάθεσαι και περιμένεις να επανέλθει η αποτίμηση σε πιο λογικά επίπεδα σε λίγους μήνες/χρόνια, ενώ μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος.

    Με προσωρινά(;) ξεφτιλισμένο ευρώ έναντι δολαρίου πιο ελκυστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το wteraki θα το δει το1$ σε κανένα μήνα. Και εδώ long. Sofi apps MGNI wter UPST teladoc - Ζevia full long, χωρίς αλλά μέσα εξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Γιώργο πείτε.μας μερικά πραγματα για Digital Turbine. Ότι νομίζετε εσείς ...

      Διαγραφή
    2. Να πω. Μου άρεσε και την αγόρασα. Νο1 adtech εταιρεία, πάρα και τα όχι και τόσο καλά αποτελέσματα q2 οι θεσμικοί αύξησαν σε 80%.ο zachs strong sell, tprank Strong buy. Πιας το αυγό και κουρευτο..Μετα τις λάθος επιλογές μου k ubient, και άλλα σκουπίδια, ελπίζω να έχω καλύτερη τύχη.

      Διαγραφή
    3. Να πεταχτω εγω σαν π..τσα;
      Την εχω βαλει στο χαρτοφυλακιο ως μερος του secular trend Adtech no2 αναμεσα σε Mgni(1) + Roku(3), αφου μου αρεσε οτι περιγραφεται εδω και εδω.
      https://fundasyinvestor.wordpress.com/2022/05/05/digital-turbine-a-roic-framework/
      https://www.tubinvesting.com/2022/05/digital-turbine-apps-contrarian.html

      Διαγραφή
    4. Ελάτε κύριε Indie εσας έψαχνα για να σχολιάσετε.

      Σχόλιο συνοπτικό.
      Η Digital Turbine έχει όλα τα φόντα να κάνει νέο υψηλό και να κλείσει το γκαπ στα 90 δολάρια (και πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τετοιο και θα πάει πολυυυυ παραπάνω), όμως πιστεύω ότι νωρίτερα θα δώσει μια πίκρα κάτω απο τα 10 δολάρια, αρκετά κάτω.

      Διαγραφή
    5. Τίποτα δεν αποκλείω.Για πείτε μας όμως αν η apps πάει κάτω από τα 10$ πόσο θα έχει η upst ??? ή fubo κτλ Ναι σε συνέχιση των πτώσεων στούς δείκτες,γίνονται όλα

      Διαγραφή
    6. APPS
      Κύριε Γιώργο μην μπερδεύετε τα δένδρα ... να τα κοιτάτε πάντα ξεχωριστά και ανεξάρτητα με το τι κάνουν οι δείκτες.
      Πάμε στην Digital Turbine.
      Δείτε την διαγραμματικά ... ήταν μια μετοχή που απο Σεπτέμβριο 2017 εως και Μάρτιο 2020 έπαιζε μεταξύ 2 και 4 δολαρίων. Έκτοτε κάνει μια τρελή κούρσα, δίχως διορθώσεις και φθάνει Φεβρουάριο 2021 στα 90 δολάρια. 25 φορές πάνω σε λιγότερο απο 1 έτος. Και εκεί στα 90 κάνει διπλή κορυφή με πολλαπλές προσπάθειες να τη διασπάσει.
      Ο σχηματισμός είναι κακός .... αλλά ας γρααψει κάποιος διαγραμματιστής τι τιμή στόχο έχει δώσει η APPS. Εγω θα μείνω στο σχόλιο ότι είναι πιθανόν να την δω κάτω απο 9 και θα το τεκμηριώσω ως εξής ... η Digital Turbine έκανε το 2021 δύο εξαγορές. Αυτές οι εξαγορές "μόχλευσαν " τον Ισολογισμό κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια περίπου σε Άυλα και Goodwills. Ενόψει της δύσκολης πληθωριστικής κατάστασης και του γεγονότος ότι οι τεχνολογικές φρενάρουν στην ανάπτυξή τους , για φανταστείτε να πρέπει να απομειώσει η APPS ένα μικρό μέρος του 1 δις. Ας πούμε 100 εκατομμύρια, πως θα φανεί στην αγορά και στους memeδοπαίκτες. Δείτε τι έγινε στο Teladoc όταν ανακοίνωσε την 1η απομειωση.
      Συνεχίζω να την μελετάω, αλλά νομίζω ότι χρωστάει .... μια μεγαλύτερη έκπτωση, στο σημείο που θα αναρωτιούνται οι memeδες και τα αρθρα αν πτωχεύει η APPS.

      Διαγραφή
    7. Και η APPS έχει και χρέος στην Bank of America , ενώ το ταμείο δεν είναι τόσο υψηλό. Η Tdoc δεν έχει χρέος και μας έχουν ζαλίσει με το χρέος της Tdoc (που δεν έχει) και με τις τεράστιες ζημιές που έχει (που δεν έχει, είναι θέμα διαγραφής Goodwills).

      Διαγραφή
    8. Και όπως έλεγα η τιμή στόχος της APPS είναι πολύ χαμηλά.
      Ίσως και 5 δολάρια και κάτω... κοιτάζω απο μακριά.

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα σ' όλους. Κύρις Τάκη και όποιος ενδιαφέρεται για την UPST, ρίξτε μια ματιά https://seekingalpha.com/article/4536970-upstart-broken-stock-or-broken-company?source=all_articles_title
    Σίγουρα την πιέζουν και τα αποτελέσματα βοηθούν σ' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουμε καιρο να ακουσουμε νεα του κου. Geopard, ελπιζω να ειναι καλα.
      Να γνωριζει οτι ειμαστε πολλοι που πινουμε το πικρον ποτηριον στην Upstart.
      Υπομονη.

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά είναι .... τον έχω αναλάβει προσωπικώς για να του ζαχαρώνω το πικρόν ποτήριον (του βάζω και λίγο Zevia μέσα, αλλά δεν το ξερει) και να του ανεβάζω το ηθικό.

      Διαγραφή
  31. Ερώτηση προς τους θαυμαστές της Magnite.

    Γιατί να επιλεγεί η Magnite και όχι η Digital Turbine (APPS)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Magnite -> ConnectedTV SSP με περιπου 50% ctv revenue και 50% legacy. To ctv ειναι το πλεον ταχεως αναπτυσσομενο κομματι διαφημισης και η Magnite ειναι ο μεγαλυτερος ανεξαρτητος παιχτης και αρα εχει το scale να κερδισει τα big boys οπως δειχνει η σχεση της με τη Disney, Disney+, Hulu, ESPN. Το organic growth ειναι περιορισμενο αλλα κυριως επειδη δε τραβαει το legacy κομματι ενω και η χρονια ειναι μετριοκακη ως ωρας στο χωρο. Μια παυση στη σχεση με Disney, αν για παραδειγμα αποφασισει και τρεξει μονη της το AD κομματι 'η διαλεξει καμια Microsoft οπως επραξε η Νετφλιξ θα ηταν καταστροφικο σεναριο.

      Digital Turbine ειναι στο κομματι του Mobile Ad με παρα πολλες εξαγορες τελευταια που δε γνωριζω πως θα εξελιχθουν. Το mobile δεν περναει τις καλυτερες μερες του με τις πωλησεις κινητων να εχουν πεσει ας πουμε Κινα, ο κοσμος διακρατει περισσοτερο τη συσκευη του κλπ. Τα Dynamic Installs εχουν λοιπον headwind, το one tap install θεωρειται για καποιους, ας ελπισουμε οχι για τη Google spyware installs και μια αλλαγη πολιτικης θα ειχε τραγικα αποτελεσματα για τη Digital Turbine, σχετικα δειτε εδω https://twitter.com/michaelheywire/status/1557214082427629575
      . Το mobile posse μου δειχνει για κλασσικη Mobile διαφημιση, οχι κατι καινοτομο και τελος οι εξαγορες που θελουν να τη μετατρεψουν σε end to end Mobile AdTech company οπως ειπα θα δουμε πως θα εξελιχθουν, αν δω οτι προχωραει ομορφα θα ενισχυσω, δεν βιαζομαι.

      Απο αποψη πολλαπλασιαστων ειμαστε λιγο πολυ παρομοια με μια μικρη συμπαθεια να εχω στη Magnite. Λιγο υψηλοτερα gross margins με καλυτερα P/S. Ebitda, FCF positive και οι 2 αλλα δεν δινω τοσο μεγαλη σημασια μιας και ειναι και οι 2 στη φαση growth. Τελος τα estimates που βλεπω εγω για τα επομενα 2μιση ετη ειναι λιγο παρομοια με ισως ελαφρυ πλεονεκτημα για τη Magnite. Πληροφοριες σχηματικα https://ibb.co/LvgTm8t
      https://ibb.co/LhQgYxT

      Δεν τις βλεπω ανταγωνιστικα αυτες τις 2 κε. Τακη, η επιτυχια της Magnite δεν αποτελει το τελος της Apps και το αντιστροφο. Πιστευω στο AdTech και το θεωρω ευκαιρια στις σημερινες αποτιμησεις, η αγορα απο την αλλη θεωρει ευκαιρια το legacy marketing Πχ Omnicom Group που συνεχιζουν και τρεχουν κατω του πληθωρισμου, εταιρειες βαλτωμενες εδω και δεκαετιες απλα επειδη εχουν συμπαθητικα P/E και η αγορα π**ει ασαλιωτα οτιδηποτε growth related. Πιο δυσκολη ερωτηση θα ηταν γιατι προτιμω Magnite και οχι Pubmatic ή Tremor. Ιδιως η Tremor ειναι παμφθηνη.. Δεν ξερω, παιζει ρολο και η ψυχολογια, πιο ευκολα βαζεις χρηματα σε κατι που εχει πεσει 80% παρα σε κατι που εχει πεσει 50%. Αυτο ειναι κατι που πρεπει να το δουλεψω γιατι ειναι λαθος.
      Εσεις τι λετε;

      Διαγραφή
    2. Εγώ ακόμη δεν λέω τίποτα. Θέλω να επενδύσω στο χώρο της ψηφιακής διαφήμισης, αλλά ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, το τεχνολογικό κομμάτι και τις διαφορές που έχει η κάθε είδους διαφήμιση.
      Προς το παρόν βλέπω μόνο μόνο νούμερα δίχως να αντιλαμβάνομαι τις λεπτομέρειες .
      Πάντως αυτή η Tremor έχει εντυπωσιακά νούμερα. Ποιά να είναι άραγε η παγίδα;

      Διαγραφή
    3. Δεν ξερω πραγματικα, μολις ολοκληρωσαν ενα γενναιο buyback και παρολα αυτα η μετοχη κατρακυλουσε, τι θα γινει τωρα που ολοκληρωθηκε; Εχουν καποιους σημαντικους πελατες οπως για παραδειγμα αποκλειστικη συνεργασια με τη Hisense που ειναι νο2 σε πωλησεις τηλεορασεων και εχει δικο της λειτουργικο. Δεν υπαρχει ομως εμπιστοσυνη στην αγορα, μου κανει μεγαλη εντυπωση. Η διοικηση δειχνει λιγο χαμενη απο οτι διαβαζω και συζηταει για νεο buyback, εχουν προχωρησει προσφατως και στην επενδυση της Amobee για να γινει End to End(DSP&SSP). Ισως αξιζει μια πρωτη τοποθετηση εδω; Τι εχουν να μας πουν οι τεχνικαριοι;
      Οι πληροφοριες απο εδω.
      https://twitter.com/VetTechTrader/status/1565358997850537986
      https://twitter.com/PsychoStock/status/1565307037134749696
      https://www.adexchanger.com/digital-tv/tremors-amobee-acquisition-is-about-plugging-holes-and-getting-scale/

      Διαγραφή
  32. Τι θελετε να πειτε με το "διαφορές που έχει η κάθε είδους διαφήμιση"?..Ασ πουμε οτι λειτουργει ως σύνδεσμος μεταξύ των διαφημιστικών εταιρειών/διακομιστών και των πελατών τους. Η ετααιρεισ συνδέεται με πολλές πηγές διαφημίσεων και συνεργάτες από ένα κέντρο ελέγχου και συνεργάζεται με τους πελάτες τους για να παρέχει τις κατάλληλες διαφημίσεις κατηγοροποιημένες αυτες αναλογως των πελατων δηλ. βαση των προτιμησεων τους....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΓΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ψηφιακή διαφήμιση video και Ctv .... υπάρχει και η ψηφιακή διαφήμιση για κινητά
      ... δείτε τι γράφει ο κύριος Indie άνωθεν.
      Αν ανοίγω τα sec και αρχίσω μελέτη θέλω τουλάχιστον μια εβδομάδα για κάθε μια εταιρεία, οπότε κοιτάζω μήπως προηγουμένως βοηθήσει ο κύριος Indie ή όποιος άλλος μπορεί, ώστε να αποκτηθούν οσο γίνεται περισσότερες γνώσεις και εμβάθυνση όσο δεν παει άλλο.

      Αυτό εννοώ ...

      Διαγραφή
    2. Τεχνολογικό κομμάτι δεν ξέρω, αυτό που έχω καταλάβει είναι μια διαφορά μεταξύ εταιρειών που χρησιμοποιούν cookies για στοχευμενη διαφήμιση όπως Facebook και αυτών που έχουν καταφέρει να αναπτύξουν άλλες τεχνολογίες που τα παρακαλούνται όπως Tradedesk και Pubmatic η οποία φενεται να είναι κ φθηνότερη..

      Διαγραφή
    3. Διαγραμματικα βοηθαει το σχημα κατω κατω στη παραγραφο Programmatic Advertising
      www.getrevue.co/profile/parrotstock/issues/stock-squawk-issue-4-the-world-of-ad-tech-575481
      Επισης συνοπτικα η διαφορα DSP-SSP

      Διαγραφή
    4. Όσο ψάχνω τη ψηφιακή διαφήμιση ... όλο και πιο κοντά έρχομαι σε Pubmatic και Τremor.
      Και κάπου στην μέση του πουθενά η Kubient που τον π@ίζει κανονικότατα.

      Διαγραφή
  33. Καλησπέρα στην παρέα , για watch list = υποψήφιες για squeez , WEBR ,APRN , CURV.

    ( Σχετικά με NISN που έχω αναφερθεί παλιότερα θα επανέλθω )

    WEBR...https://www.reddit.com/r/WallStreetbetsELITE/comments/x0w4f4/webr_ultimate_short_squeeze_gamma_squeeze_combo/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

    APRN .... Let's see if $APRN announces their share buyback next week as presented in their most recent shareholder presentation. At a 37% Short Interest this could cause shorts to start covering. At a $199M market cap they are projecting $500M revenue this year.

    CURV ...https://finance.yahoo.com/news/torrid-holdings-curv-beaten-down-182425674.html

    Για μεγάλα παιδιά ..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κε Τάκη, εαν θυμαμαι καλά πριν 1 -2 μήνες ειχατε αναφέρει οτι βρισκόμαστε ηδη στον πατο εννοωντας οι δείκτες....Μπορειτε να το επεξηγήσετε / τεκμηρειώστε εν συντομία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω να τεκμηριώσω κάτι ... απλώς πιστεύω ότι είμαστε χαμηλά.

      Στις 22 Αυγούστου ρωτούσα την ομάδα μου ...
      "10565 χαμηλό ο Nasdaq .... .για βρείτε μου ένα καλό σημείο να κάνει το δεύτερο ποδαράκι του W"
      Απλώς αυτό πιστεύω ....

      Διαγραφή
    2. Aνεξαρτήτως δεικτών, ενίοτε μου καρφώνονται και ορισμένες τιμές. Όπως για πχ μου έχει καρφωθεί ότι η Polestar θα δει το 5 μπροστά .... εγώ λέω το 4, αλλά και το 5 δεν με χαλάει.4,38 λέω!!

      Διαγραφή
    3. H Polestar οδεύει στην τιμή στόχο των 4,38. Όμως, προσωπικώς, δεν φοβάμαι να εκτεθώ και να πω το γκουρουδικό μου.
      Τώρα λέω ...

      Polestar
      Όσο και αν φαίνεται απίθανο αυτή τη χρονική στιγμή .... η μετοχή πλέον φλερτάρει με την οριζόντια γραμμή αντίστασης των 10 δολαρίων ... χρόνος επίτευξης της target price Φεβρουάριος 2023, εκεί πάνω στο January effect.

      Διαγραφή
  35. κ. Τάκη κ φίλοι,

    Shift4 το business plan εκτελείτε ακριβώς όπως είχε προβλέψει η διοίκηση για το 22.
    Καλή διασπορά πελατολόγιου.
    Αναθεωρημένα EBITDA προς τα πάνω για το 22.
    Θετικά ήδη προσαρμοσμένα Free Cash Flows στο εξάμηνο!!
    Η εταιρεία κάνει επαναγορές ιδίων.

    ΑΛΛΑ
    Σημείο προβληματισμού το χρέος όπως το αναλύσατε, το όποιο αν και μετατρέψιμο αυτή την στιγμή είναι out of the money.. υπάρχει χρόνος μέχρι το 2025 αλλά οι προβλέψεις τις διοίκησης δείχνουν ότι δεν θα μπορεί να ξεπληρωθεί μόνο με τα Free Cash Flows.. Το ρίσκο εξισορροπείτε από το μεγάλο ταμείο προς το παρόν. Αλλά λογικά η Shift4 θα κάνει επενδύσεις και εξαγορές στο προσεχές μέλλον.
    Η αποτίμηση σε σχέση με το equity είναι υψηλή... εκτός και αν καταφέρουν και μετατρέψουν τις ομολογίες σε μετοχές.

    Η διοίκηση πάντως μέχρι στιγμής από την εκτέλεση του business plan και από τις μέχρι τώρα εξαγορές μου έχει δώσει την εντύπωση ότι είναι... ιδιαίτερα ικανή. Αξίζει παρακολούθησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. S, AI, ΟΚΤΑ τόσο χάλια τα αποτελέσματα? Για την πρώτη στα νέα χαμηλά (αν γίνουν) θα βγω αγοραστής και σκέφτομαι σημείο εισόδου για ΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κ. Τάκη, η ΑΙ εχονατς αλλάξει τροπο χρεωσης των υπηρεσιων της, θα διερωτηθει καποιος γιατι ο Siebel το υλοποιει τώρα εστω και εαν θα του φερει περισσοτερα κέρδη όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν φτανει που οι πελάτες του ηταν λίγοι. Πιστευετε οτι με τον τροπο αυτό θα εχει θετικη πορεια η εταιρεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η New age NBEV εταιρεία βιολογικών και υγιεινών προϊόντων ,κατέθεσε εθελοντική αίτηση για ελάφρυνση σύμφωνα με το κεφάλαιο 11 («Κεφάλαιο 11») του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ASTS ...BW3 LIVE..https://www.youtube.com/watch?v=iO6EU-C9m10&aacb_channel=SPACEAFFAIRS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προσ το παρων, μονο Ο Θεός μας σωζει...! https://ibb.co/6g3kSbg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=uUBiGseRDw4&ab_channel=ASTSpaceMobile...Περιεργο το οτι ο Ηλιας ο Μοσχος δεν εχει κανει καποια δηλωση μεχρι τωρα. Σιγουρα για να μην πεταξει και η μετοχή παραπανω απο οτι πρεπει. Τον βλεπω γυρω στα 20 να αγοραζει.!!!

      Διαγραφή
    2. ASTS ...in details: https://www.youtube.com/watch?v=9IY9HSW8qzg&ab_channel=SpaceflightNow

      Διαγραφή
    3. Moυδιασμενο μεχρι στιγμης το pre market

      Διαγραφή
    4. ASTS update....https://ibb.co/92Z94hR.(2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ).....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ
      https://seekingalpha.com/article/4522624-ast-spacemobile-stock-most-asymmetric-risk-vs-reward-on-the-market?source=feed_f&utm_campaign=twitter_automated&utm_content=article&utm_medium=social&utm_source=twitter_automated

      Διαγραφή
    5. Η AST επιδιώκει να παράσχει ένα παγκόσμιο ευρυζωνικό δίκτυο με την εκτόξευση ενός αστερισμού δορυφόρων χαμηλής τροχιάς της γης που μπορεί να συνδεθεί απευθείας με τις υπάρχουσες κινητές συσκευές των χρηστών.
      Εάν η AST καταφέρει να εμπορευματοποιήσει με επιτυχία την πειραματική της τεχνολογία, η αξία της εταιρείας θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
      Αλλά είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Εάν η εταιρεία αποτύχει, οι μέτοχοι θα μείνουν στην κατοχή μιας πρακτικά άχρηστης εταιρείας.

      Διαγραφή
    6. Future of ASTS ...: https://ibb.co/tQzyhT4....https://ibb.co/gg34ydQ

      Διαγραφή
    7. Ημετοχή δυστυχώς δεν απέδωσε τα αναμεμενόμενα. Όλο το momentum χαλάσε με την ανακοινωση ότι θα έλεγε κάτι ο Musk.

      Αυτά που ανακοίνωσε κι αυτός παρεά με την Τ-Mobile και η Apple παρέα με την gsat είναι αστεία μπροστά σε ό,τι έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει η ASTS.
      'ΟΜΩΣ
      πλεον τιθεται το ερώτημα της ικανότητας.
      Πιστεύω ότι πολλοί στην αγορά αναρωτιούνται, "είναι δυνατόν μια αγνωστη εταιρία χωρις πολλα κεφάλαια να ανακοινώνει ευρυζωνικό ίντερνετ απο το διάστημα ενώ κολοσσοί να ανακοινώνουν απλό text?".

      Δυστυχως η κινηση της μετοχής δεν εδωσε ωραίο σημείο εξόδου ώστε να απολαύσουμε τα αποτελέσματα των δοκιμών με μια κάποια ασφάλεια..

      Διαγραφή
    8. Για εμένα, το έχω ξαναπεί και εφόσον η αγορά δεν γίνει strong bullish .... η μετοχή θα πάει κάτω. Ίσως να διασπάσει και τα.προηγούμενα χαμηλά της.

      Η διοίκηση έλεγε αρχές 2021 ...
      "Το 2022 θα έχουν τεθεί σε τροχιά 20 δορυφόροι, που θα αυξηθούν το 2023 σε 110".

      Τελικώς τίποτα απο τα παραπάνω δεν έγινε.
      Τώρα λέει η διοίκηση ...
      Προς το παρόν αναμένουμε να εκτοξεύσουμε πέντε Block 1 BB Satellites στα τέλη του 2023. Μετά την εκτόξευση και την ανάπτυξη πέντε Block 1 BB Satellites, σχεδιάζουμε επί του παρόντος να ξεκινήσουμε μια περιορισμένη μη συνεχής υπηρεσία SpaceMobile σε ορισμένες χώρες και επιδιώκουν τη δημιουργία εσόδων από αυτήν την υπηρεσία. Πριν ξεκινήσουμε μια τέτοια υπηρεσία, θα χρειαστεί να λάβουμε ρυθμιστικές εγκρίσεις σε κάθε δικαιοδοσία όπου θα παρέχουμε τέτοια υπηρεσία και θα πρέπει να συνάψουμε οριστικές συμφωνίες με τις MNO σχετικά με την προσφορά αυτής της υπηρεσίας σε κάθε δικαιοδοσία.

      Διαγραφή
    9. Αν όλα πάνε καλά .... θα χρειαστεί μια 500 ρα εκατομμύρια cash. Λεφτά θα βρεί .... είναι βέβαιο. Με τέτοιους partners το μόνο που δεν την απασχολεί είναι που θα βρει cash
      Προς το παρόν έχει 230 εκαυομμύρια. Νομίζω ότι για 6 με 12 μήνες και με όλη την καθυστέρηση του project δεν έχει ανάγκη απο λεφτά.

      Διαγραφή
  41. Ο Chief People Officer πούλησε πρόσφατα μετοχές αξίας 140 χιλιάδων δολαρίων
    Στις 26 Αυγούστου, ο Arnnon Geshuri πούλησε περίπου 4 χιλιάδες μετοχές στην αγορά με περίπου 34,27 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή. Αυτή η συναλλαγή ανήλθε στο 6,0% της άμεσης ατομικής τους συμμετοχής κατά τη στιγμή της συναλλαγής.
    Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πώληση από insider τους τελευταίους 3 μήνες.
    Οι insiders ήταν καθαροί πωλητές, οι οποίοι διέθεσαν συλλογικά 862 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ περισσότερα από όσα αγόρασαν τους τελευταίους 12 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα κε. Τάκη,

    Μια αποψη για Τελαντοκ, θα εχετε χρονο αυτη τη βδομαδα να κοιταξετε τα αποτελεσματα;

    Καλουτσικο 4ο τριμηνο αλλα ασχημη καθοδηγηση οπως ολος ο τομεας της τηλειατρικης.
    Μολις 8% δινει για το επομενο ετος στα εσοδα! Το ιδιο με τη TalkSpace ενω η Amwell δινει μολις 1.5%! Μου φαινεται οτι δε τραβαει ο τομεας και αναρωτιεμαι αν ειναι απλα μια φαση στο S Curve του adoption και αρα πρεπει να κανουμε υπομονη 'η αν θα πρεπει να παρουμε τα κουβαδακια μας και σε αλλη παραλια.
    Παντως ο Gorevic το παει καλα το πλοιο, αν κρινω απο τον ανταγωνισμο που και μικροτερο growth δειχνει και οι ζημιες τους εχουν αρχισει και συσσωρευονται σε μη βιωσιμα επιπεδα, συντομα θα ξεμεινουν απο κασερι. Aλλα απο την αλλη, αν σε μια χρονια με 7% πληθωρισμο εχεις sector cagr 9% τι εχει να γινει οταν ο πληθωρισμος επιστρεψει στο στοχο του;
    Value σαπακια με zero growth βρισκω καμποσα, να παω να παρω καμια κοκακολα, καμια πεπσικο αν ειναι, να μη παθαινουμε πιεση καθε φορα που ανακοινωνει αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολις 8% δινει για το επομενο ετος στα εσοδα!
      ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ 2023.
      Εδώ μας είχαν γανώσει τον εγκέφαλο ότι γιγαντώθηκε λόγω covid και lockdown και μας έλεγαν για μειωμένα έσοδα. Προ έτους αυτά ...

      Διαγραφή
  43. Teladoc και μετά τα αποτελέσματα 9μηνου 2023.

    Κοιτάζω την Teladoc και παρατηρώ ...

    1) Αρχίζουν να σταθεροποιούνται οι πωλήσεις της ... μόλις 8% ο ρυθμός ανάπτυξης. Αλίμονο αν αρχίσουν τα τρίμηνα να γίνονται πτωτικά.

    2) Η κατώτατη γραμμή (ζημιές κέρδη) δυσκολεύεται να μεταβληθεί θετικά. Σαν να μην θελει η διοίκηση να περιορίσει (γρήγορα και βίαια) τα λειτουργικά κέρδη.

    3) Εξακολουθεί να έχει υψηλά Goοd wills και άυλα. Αν τα σβήσει τότε ... αρνητικα ίδια κεφάλαια .

    4) !!!!!!!
    το χρέος 1,6 δις είναι ουσιαστικα μετατρέψιμο σε μετοχές (δείτε την ανάλυση μου).
    Ταμείο έχει 1 δις ....
    Αν συνεχίσει να έχει ΘΕΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ, οριακα θα μπορέσει να το καλύψει. Όμως με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχει cash προκειμένου να λειτουργεί ομαλά και να μπορέσει να αναπτυχθεί.

    Άρα ή θα πρέπει να βρει λεφτά ή στην καλύτερη περίπτωση να ανεβει η μετοχή για να στείλει τους ομολογιούχους σε μετατροπή.

    Η πιο κοντινη αποπληρωμή είναι 287 εκατ. δολάρια, λήξη Μαιο 2025 με το ΝΟΕ 2024 (σε 1 χρόνο) να ξεκινάει η μετατροπή του χρέους, με τιμή μετατροπής τα 53,5 δολ.

    Τeladoc
    Δίχως ανάπτυξη, με σταθεροποίηση πωλήσεων και έχοντας ουσιαστικά αρνητικά ίδια κεφάλαια δεν μπορώ να βρω τρόπο και λόγο να ανέβει η μετοχή .... ειδικά αν χρειαστεί cash και αναγκαστεί να πάει σε offer ... οπότε όσο χαμηλότερη η τιμή της μετοχής τόσο περισσότερες μετοχές πρέπει να εκδοθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να επιχειρήσω να αποτιμήσω την μετοχή .... με ζημιές, δίχως ανάπτυξη και με αρνητικά ίδια κεφάλαια????
      Είναι μάλλον αδύνατον, καθώς το πιθανότερο είναι να πάει τα επόμενα τρία χρόνια σε offer μετοχών, οπότε αναλόγως της τιμής της μετοχής θα είναι και διαφορετικά τα πράγματα και το dillution .... οπότε εκεί θα το ξανασκεφτώ το πράγμα.

      Ας κάνω όμως μια παραδοχή .... η μετοχή αρχίζει να ανεβαίνει και θα μπορέσει το χρέος της να το μετατρέψει σε μετοχές. Τότε θα εκδώσει συνολικά στην επόμενη τριετία περίπου 18 εκατομμύρια και θα μηδενίσει το χρέος. Σε αυτή την περίπτωση τα ίδια κεφάλαια θα αντιστοιχούν σε 20 δολάρια ανά μετοχή ..... με good wills και άυλα όμως μέσα. Αν τα διαγράψω και αυτά τότε η τιμή στόχος για να έχω σβήσει όλους τους κινδύνους απο την μετοχή είναι περίπου στα 6 δολάρια ανά μετοχή.

      Άρα 6 δολάρια η μετοχή = Ίδια κεφάλαια - Good Wills και άυλα - Χρέος (το οποίο όμως μετατρέπεται σε μετοχές με τους υπάρχοντες όρους)

      Διαγραφή
    2. Ο Gorevic έχει αποτύχει .... αν ήμουν η Κάθυ Γούντ θα ζητούσα την παραίτηση του και θα έκανα ανταρτοπόλεμο γιαυτό .... θα έφερνα φρέσκα μυαλά, με όρεξη για να αναπτύξει τον leader της τηλειατρικής και όχι τον παλαιομοδίτη Gorevic που αλά Βγενόπουλο δημιουργεί υπερξίες απο το πουθενά, με φρου φρου και αρώματα.
      ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ !!!!

      Διαγραφή
  44. Ευχαριστώ κε Τάκη για τα χρήσιμα σχόλια! Η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη της εταιρείας προβληματίζει και πλέον η κεφαλαιοποίηση της είναι ακριβή. Πλέον δεν έχω καθόλου ενδοιασμούς να την αποχωριστώ παρόλη τη ζημιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Teladoc κύριε Aristo
      Στα 11 - 13 αν θα πάει(που θα πάει, έστω και ενδοσυνεδριακά) θα δώσει μια γερή αντίδραση με maximum στόχο γύρω στα 18.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂