Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Archer Aviation

Archer Aviation .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό ACHR ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 240.633.554 μετοχές
  • 25.398.947 εντάλματα αγοράς μετοχών Archer Class A, με τιμή εξάσκησης 11,50 $. και
  • 12.772.625 εντάλματα αγοράς μετοχών Archer Class B, με τιμή εξάσκησης 0,01 $.
Presentation Archer ... εδώ ...



Η Atcher Aviation ολοκλήρωσε μια συναλλαγή SPAC τον Σεπτέμβριο 2021, με την Atlas Crest Investment Corp. και με το ticker ACHR άρχισε να διαπραγματεύεται στο NYSE στις 20 Σεπτεμβρίου 2021. 

Η αρχική συμφωνία με το spac προέβλεπε πως η συνδυασμένη εταιρεία θα είχε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια μετρητά από το spac και 600 εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτική επένδυση PIPE, που καλύφθηκε από επενδυτές όπως η United Airlines, η Stellantis, Baron Capital Group, Mubadala Capital, Putnam Investments και Access Industries. Ο Ken Moelis, μαζί με τον Marc Lore, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους και αρχικούς υποστηρικτές της Archer, επενδύουν 30 εκατομμύρια δολάρια στο PIPE.

Η Archer με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, αποτιμήθηκε σε 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια, όπου η εταιρεία επρόκειτο να λάβει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων. Η επιχειρηματική αξία της εταιρείας έφθασε στα 2,713 δισεκατομμύρια δολάρια.  
Πριν από τη συμφωνία SPAC, η Archer είχε συγκεντρώσει 60 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο seed και Series A.

Το 48,5% των μετόχων του SPAC πούλησαν τις μετοχές τους και δεν συμμετείχαν στην νέα εταιρία Archer. Συγκεκριμένα οι κάτοχοι 24.239.307 μετοχών του spac Atlas, ή περίπου το 48,5% των μετοχών, άσκησαν το δικαίωμα τους να εξαγοράσουν τις μετοχές τους έναντι μετρητών με τιμή εξαγοράς περίπου 10 δολάρια ανά μετοχή, για συνολικό ποσό εξαγοράς περίπου 242,4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Έτσι από τον συνδυασμό των επιχειρήσεων η Archer πήρε 250 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα, από όσα αρχικά υπολόγιζε ..... ωστόσο στο ταμείο της Archer έφθασαν 850 εκατομμύρια δολάρια που θα την βοηθήσουν να αναπτύξει το αεροσκάφος της. 

Το σύνολο των μετοχών μετά την συγχώνευση θα είναι κατά 125 εκατομμύρια λιγότερες, από όσο προέβλεπε το presentation. Τα 25 εκατομμύρια είναι μετοχές του spac που δεν μετατράπηκαν σε μετοχές Arher και κατά 100 εκατομμύρια (βλέπε διαμάχη με Wisk) εξαιτίας υποτίμησης της proforma αποτίμησης της Archer από 2,65 σε 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Archer έχει σκοπό να αναπτύξει μοντέλα πλήρως ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) που επικεντρώνονται στη βελτίωση της κινητικότητας στις πόλεις.

Προδιαγραφές αεροσκάφους Maker:

  • Τύπος αεροσκάφους: αεροσκάφος eVTOL 
  • Πλοήγηση: Θα έχει 1 πιλότο στην αρχή και θα έχει αυτόνομη ικανότητα στο μέλλον 
  • Χωρητικότητα: 4 επιβάτες, 1 πιλότος 
  • Ταχύτητα κρουαζιέρας: 150 mph (241 km/h) 
  • Εμβέλεια: 60 μίλια (σχεδόν 100 χλμ.) 
  • Έλικες: 12 (Κάθε κεκλιμένη έλικα έχει 5 λεπίδες. Κάθε προπέλα μόνο VTOL έχει 2 λεπίδες. 
  • Υψόμετρο κρουαζιέρας: 2.000 πόδια (610 μέτρα) 
  • Ηλεκτροκινητήρες: 12 
  • Πηγή ισχύος: Μπαταρίες 
  • Επίπεδο θορύβου κατά την πτήση προς τα εμπρός: 45 db 
  • Μέγιστο βάρος απογείωσης: 7.000 λίβρες (3.175 κιλά) 
  • Παράθυρα: Πανοραμικά παράθυρα για εκπληκτική θέα 
  • Πτέρυγα: Ψηλό φτερό 
  • Ουρά: V-tail 
  • Εξοπλισμός προσγείωσης: Σταθερός τροχοφόρος εξοπλισμός προσγείωσης τρίκυκλου

Χαρακτηριστικά ασφαλείας: Η κατανεμημένη ηλεκτρική πρόωση (DEP), παρέχει ασφάλεια μέσω πλεονασμού για τους επιβάτες ή/και το φορτίο της. Το DEP σημαίνει ότι υπάρχουν πολλαπλοί έλικες και κινητήρες στο αεροσκάφος, έτσι ώστε εάν ένας ή περισσότεροι κινητήρες ή έλικες αποτύχουν, οι άλλοι κινητήρες και έλικες που λειτουργούν μπορούν να προσγειώσουν με ασφάλεια το αεροσκάφος. Επιπλέον, η εταιρεία αυξάνει την ασφάλεια των αεροσκαφών της εξαλείφοντας κρίσιμα μέρη, αυξάνοντας την αξιοπιστία των εξαρτημάτων και σχεδιάζοντας ασφαλείς μπαταρίες αεροσκαφών.

H Archer Aviation ιδρύθηκε το 2018 και έχει έδρα το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας. Ιδρύθηκε από τον Adam Goldstein και τον Brett Adcock, συνιδρυτές της Vettery, μιας εταιρείας μάρκετινγκ λογισμικού ως υπηρεσίας, την οποία πούλησαν οι δύο στην εταιρεία προσωπικού Adecco Group με έδρα την Ελβετία το 2018 για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Οι συνιδρυτές Brett Adcock και Adam Goldstein

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Marc Lore, Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart eCommerce, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην εταιρεία. Με την υποστήριξη του Lore, η Archer ισχυρίζεται ότι «έχει το κεφάλαιο που απαιτείται για να ηγηθεί της αγοράς αστικής αεροπορικής κινητικότητας, αξιοποιώντας παράλληλα την απαράμιλλη επιχειρηματική προοπτική του Lore». Ο Lore έχει ιστορικό ίδρυσης μιας σειράς επιχειρήσεων. Πιο πρόσφατα, πούλησε την ανταγωνιστική μάρκα ηλεκτρονικού εμπορίου Jet.com στη Walmart για 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Πριν ξεκινήσει το Jet.com, πούλησε το Quidsi στην Amazon για 550 εκατομμύρια δολάρια το 2010.

Η Archer είναι από τους κατασκευαστές αεροσκαφών eVTOL όπου αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης τεσσάρων επιβατών (eVTOL), το οποίο σκοπεύει να πιστοποιήσει το 2024.

Η Archer έχει προσελκύσει κορυφαία ταλέντα του κλάδο, με 40 μηχανικούς από τον Μάιο του 2020, συμπεριλαμβανομένων ταλέντων από ανταγωνιστικές εταιρείες eVTOL Joby, Airbus Vahana και Wisk. ​Ο Tom Muniz, προηγουμένως Αντιπρόεδρος Μηχανικής στη Wisk, έχει οριστεί Αντιπρόεδρος Μηχανικής της Archer, ενώ ο Geoff Bower θα υπηρετήσει ως Αρχιμηχανικός, έναν τίτλο που κατείχε στην Airbus Vahana. Ο Alan Chen, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής των Flight Controls στη Wisk, είναι τώρα ο επικεφαλής καθοδήγησης, πλοήγησης και ελέγχου (GNC) για την Archer, ενώ ο Ben Goldman, προηγουμένως ο Επικεφαλής στη Joby, είναι ο επικεφαλής Ακουστικής στο Archer.

Την 10η Ιουνίου 2021, η Archer παρουσίασε ένα διθέσιο αεροσκάφος επίδειξης που ονομάζεται Maker, το οποίο διαθέτει 12 ηλεκτρικούς έλικες τοποθετημένους στα φτερά και με βάρος 1500 κιλά. Οι 6 έλικες θα είναι σταθεροί για πτήση μόνο VTOL και 6 έλικες θα μπορούν να μετακινούνται για πτήση προς τα εμπρός, αλλά και VTOL. Το αεροσκάφος θα έχει αυτονομία 96 km χάρη σε μια μπαταρία 75 kWh και μπορεί να ταξιδέψει με μέγιστη ταχύτητα 241 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ολόκληρο το άνοιγμα των φτερών είναι 40 πόδια. Θα μπορεί να ταξιδεύει στα 2.000 πόδια (610 μέτρα) στον αέρα και το αεροσκάφος θα είναι 100 φορές πιο αθόρυβο από ένα ελικόπτερο, παράγοντας μόνο 45 ντεσιμπέλ ήχο.
Η κομψή άτρακτος ολοκληρώνεται με ψηλό κύριο φτερό, V-ουρά και τρίκυκλο σταθερό τροχοφόρο σύστημα προσγείωσης.

Ωστόσο, η Archer δεν έδειξε τις δυνατότητες πτήσης του Maker, ούτε η διοίκηση έχει ανακοινώσει πότε περιμένει να λάβει πιστοποίηση για δοκιμαστικές πτήσεις
Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι αναμένει να κατασκευάσει τελικά ένα πενταθέσιο αεροσκάφος που θα χρησιμεύσει ως το κύριο όχημα στην ενδεχόμενη εμπορική λειτουργία της, την οποία σχεδιάζει να λανσάρει το 2024.


Αρχικά, η Archer σχεδιάζει να επικεντρωθεί στις πολύ πυκνοκατοικημένες περιοχές με μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Μακροπρόθεσμα, η Archer ισχυρίζεται ότι θα επεκτείνει την εμβέλειά της, αναπτύσσοντας ένα δίκτυο μεταφοράς αεροταξί.
Σε μια αγορά που προβλέπεται από τη Morgan Stanely να αξίζει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2040, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι η Archer είναι μεταξύ των πρώτων εισηγμένων εταιρειών που εργάζονται για τη δημιουργία αυτού του μέλλοντος», δήλωσε ο συνιδρυτής και συν-CEO της Archer, Brett Adcock. «Το όραμα της Archer είναι να φέρει ένα eVTOL στην αγορά και να ξεκινήσει ένα δίκτυο αστικής αεροπορικής κινητικότητας».

Τον Φεβρουάριο 2021, η Archer δήλωσε ότι η United Airlines δεσμεύτηκε να αγοράσει τα αεροσκάφη της.
Αρχικά η United Airlines συμφώνησε να επενδύσει στην εταιρεία και σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας της, η United έχει κάνει παραγγελία για 1 δισεκατομμύριο δολάρια του αεροσκάφους της Archer. Η United έχει την επιλογή να αγοράσει επιπλέον αεροσκάφη 500 εκατομμυρίων δολαρίων.


Δικαστική διαμάχη Wisk με Archer
Η Wisk ιδρύθηκε το 2019 και είναι μια κοινοπραξία της Boeing και της Kitty Hawk, της εταιρείας ιπτάμενων ταξί που χρηματοδοτείται από τον συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ.
Η ιστορία της Wisk με την ηλεκτρική αεροπορία εκτείνεται πολύ πιο πίσω, αφού η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά το 2010 ως Levt, η οποία τελικά συγχωνεύθηκε με την αδελφή εταιρεία Kitty Hawk. Η Wisk αρχικά είχε σχεδιάσει ένα αεροσκάφος με σταθερά φτερά και 12 έλικες το 2016. 

Στις 6 Απριλίου 2021 η Wisk μηνύει την αντίπαλη εταιρεία αεροταξί Archer Aviation για φερόμενη κλοπή των εμπορικών της μυστικών και παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της. Η Wisk επιδιώκει απροσδιόριστη χρηματική αποζημίωση και διαταγή κατά της Archer για να την αποτρέψει από τη χρήση της υποτιθέμενης κλεμμένης τεχνολογίας. Σε απάντηση, η Archer λέει ότι δεν κατέχει κάποια από τις πνευματικές ιδιοκτησίες της Wisk.

Στην καταγγελία που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η Wisk μήνυσε την Archer «για να σταματήσει μια θρασύτατη κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπιστευτικών πληροφοριών της και να προστατεύσει τη σημαντική επένδυση πόρων και την πολυετή σκληρή δουλειά και προσπάθεια των υπαλλήλων της και το όραμά τους για το μέλλον στις αστικές αεροπορικές μεταφορές».

Η Wisk κατηγορεί την Archer για κατάχρηση «χιλιάδων εξαιρετικά εμπιστευτικών αρχείων που περιέχουν πολύ πολύτιμα εμπορικά μυστικά, καθώς και για τη χρήση σημαντικών καινοτομιών που έχει κατοχυρώσει η Wisk».
Η εμφάνιση της Archer «εξέπληξε τη βιομηχανία», ισχυρίζεται η Wisk, με βάση το σύντομο χρονοδιάγραμμά της για να βγει στην αγορά με τα ηλεκτρικά της αεροσκάφη. Η Archer έχει ένα πολύ μικρό προσωπικό έναντι άλλων εταιρειών του χώρου και πιο καθιερωμένων εταιρειών αστικής αεροπορικής κινητικότητας.


Το πιο εκπληκτικό για την Wisk ήταν ο σχεδιασμός του πρωτότυπου αεροσκάφους της Archer, κυρίως επειδή έμοιαζε πολύ με το πρωτότυπο αεροσκάφος του Wisk. Και τα δύο αεροσκάφη διαθέτουν έξι μπροστινούς έλικες, ο καθένας με πέντε λεπίδες, που μπορούν να γέρνουν είτε οριζόντια είτε κάθετα, καθώς και έξι πίσω έλικες που ο καθένας αποτελείται από δύο λεπίδες και παραμένουν σταθεροί σε κάθετη θέση. Το αεροσκάφος της Archer περιλαμβάνει επίσης μια «μη συμβατική» ουρά σε σχήμα V, παρόμοια με το πατενταρισμένο σχέδιο της Wisk.
«Η εντυπωσιακή ομοιότητα σε αυτά τα σχέδια δεν θα μπορούσε να ήταν τυχαία», λέει η Wisk. Ο μήνας που η Wisk υπέβαλε την αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ήταν ο ίδιος μήνας που η Archer προσέλαβε 10 μηχανικούς της Wisk, λέει η εταιρεία.


Η Wisk ισχυρίζεται ότι :
Ανακαλύψαμε ότι ένας από αυτούς τους μηχανικούς κατέβασε χιλιάδες αρχεία της Wisk, λίγο πριν ανακοινώσει την παραίτησή του και αναχωρήσει αμέσως για την Archer. Αυτά τα αρχεία περιέχουν τα πολύτιμα εμπορικά μας μυστικά και εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη αεροσκαφών της Wisk που καλύπτουν την ιστορία της εταιρείας, που έχουν συσσωρευτεί σε αμέτρητες ώρες σταδιακής προόδου από δεκάδες μηχανικούς. Ένας άλλος μηχανικός κατέβασε πολλά αρχεία που περιείχαν δεδομένα δοκιμής λίγο πριν αναχωρήσει για την Archer. Ένας ακόμη σκούπισε κάθε ίχνος των δραστηριοτήτων του στον υπολογιστή λίγο πριν φύγει για το Archer.

Η Wisk τέλος επισημαίνει ότι μεταξύ των ανταγωνιστών της, δεν υπάρχουν δύο πρωτότυπα που να φαίνονται ίδια, γεγονός που κάνει την υποτιθέμενη κλοπή των εμπορικών της μυστικών από την Archer να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο.

Στις 23 Ιουλίου 2021, το αίτημα της εταιρείας ηλεκτρικών αερομεταφορών Wisk Aero για προκαταρκτική διαταγή κατά της ανταγωνιστικής Archer Aviation απορρίφθηκε από τον ομοσπονδιακό δικαστή, σε μια συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη για το αν η Archer έκλεψε εμπορικά μυστικά για την ανάπτυξη του αεροσκάφους Maker.

Ο δικαστής William Orrick είπε ότι «τα στοιχεία της υπεξαίρεσης της Wisk είναι πολύ διφορούμενα για να δικαιολογήσουν μια προκαταρκτική διαταγή».

Η Wisk, τον Μάιο του 2021, υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η οποία αν είχε εγκριθεί, θα είχε ουσιαστικά σταματήσει αμέσως τις επιχειρήσεις της η Archer.
Η Wisk υπέβαλε στο δικαστήριο 52 εμπορικά μυστικά που ισχυρίζεται ότι κλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από την Archer και η διαταγή θα εμπόδιζε την Archer να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε από αυτά μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση στην αγωγή. Είναι λογικό ότι ο δικαστής Orrick θα πρέπει να δει περισσότερα και πιο συγκεκριμένα στοιχεία που να δικαιολογούν την υπεξαίρεση. "Υπάρχουν ορισμένες αμφισβητούμενες ενδείξεις κατάχρησης, αλλά δεδομένου του πόσο διφορούμενα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία, η Wisk δεν δικαιούται το έκτακτο ένδικο μέσο ενός ασφαλιστικού μέτρου", δήλωσε ο Orrick στην προσωρινή απόφαση. «Επειδή τα πλεονεκτήματα είναι τόσο αβέβαια, η Wisk επίσης δεν έχει δείξει επαρκώς ανεπανόρθωτο τραυματισμό που βασίζεται σε κατάχρηση.


Η Wisk ισχυρίζεται ότι η απόφαση του δικαστή για τα ασφαλιστικά μέτρα δεν έχει καμία σχέση με την έκβαση της υπόθεσης «και δεν αθωώνει καθόλου την Archer».
Η Wisk ισχυρίζεται ότι :
«Κάναμε αυτήν τη μήνυση με βάση ισχυρές ενδείξεις κλοπής και χρήσης της IP της Wisk και τα αρχικά περιορισμένα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέσω της δικαστικής διαδικασίας μέχρι σήμερα επιβεβαιώνουν μόνο την πεποίθησή μας ότι η κατάχρηση από την Archer των εμπορικών μυστικών της Wisk είναι ευρέως διαδεδομένη και διαποτίζει την ανάπτυξη αεροσκαφών της Archer. Μετά τη σημερινή απόφαση, η Wisk θα έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να συλλέγει τα
σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία».

Η αλήθεια είναι πως η Archer στρατολόγησε πολλούς πρώην μηχανικούς της Wisk, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπαλλήλου Jing Xue, για τον οποίο η Wisk λέει ότι κατέβασε σχεδόν 5.000 αρχεία πριν από την αναχώρησή του από την εταιρεία, τα οποία ισχυρίζεται ότι παρέδωσε στην Archer. 

Η Archer λέει ότι η Wisk δεν προσκόμισε κανένα ουσιαστικό στοιχείο για τον κεντρικό ισχυρισμό της αγωγής ότι η Archer έλαβε και χρησιμοποίησε εμπορικά μυστικά της Wisk. Οι ισχυρισμοί της Wisk βασίζονται σε «θεωρίες συνωμοσίας και ξεκάθαρες παραποιήσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της Archer, Eric Lentell. «Είναι σαφές σε εμάς από τις ενέργειες της Wisk σε αυτήν την υπόθεση ότι αφού αναγνώρισε την ορμή και τον ρυθμό καινοτομίας της Archer, η Wisk άρχισε να καταχράται το δικαστικό και ποινικό σύστημα δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να μας επιβραδύνει για να αντισταθμίσει τη δική της έλλειψη επιτυχίας», είπαν οι ιδρυτές Brett Adcock και Adam Goldstein.

Το δικαστήριο θα πραγματοποιήσει διάσκεψη προγραμματισμού στις 11 Αυγούστου, όπου ο δικαστής θα περιγράψει τα επόμενα βήματα για την υπόθεση. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη δίκη. Η υπόθεση κατατέθηκε στο δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια με την υπόθεση αρ. 3:2021cv02450. 

Ενώ η Archer επικράτησε στον πρώτο γύρο της διαμάχης, κατέθεσε ανταγωγή κατά της Wisk, κατηγορώντας την κοινοπραξία Boeing-Kitty Hawk ότι ανέπτυξε μια «εν γνώσει μας ψευδή εξωδικαστική συκοφαντική καμπάνια» κατά της Archer που έχει πλήξει τις επιχειρηματικές της προοπτικές σε «μια κρίσιμη συγκυρία για την εταιρεία».
Ένας εκπρόσωπος της Archer είπε στο eVTOL.com ότι ακόμα κι αν η Wisk παραιτηθεί από τις αξιώσεις της, η Archer θα συνεχίσει να ζητά αποζημίωση από τον αντίπαλό της. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποδείξουμε αποζημίωση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε αυτήν την ανταγωγή και θα επιδιώξουμε πλήρη ανακούφιση», είπε ο εκπρόσωπος.


Πριν από τον προγραμματισμένο συνδυασμό τους, η Archer και η Atlas Crest μείωσαν την πρόσφατη pro-forma αποτίμηση της Archer από 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κίνηση αυτή κατέδειξε επίσης μια γενικότερη δυσφορία των επενδυτών προς κερδοσκοπικές μετοχές τεχνολογίας που δεν περιορίζεται μόνο στην Archer. Η συγχώνευση τελικά δημιούργησε ακαθάριστα έσοδα 850 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η διοίκηση της Archer Aviation έχει ανακοινώσει ότι η παραγωγή του αεροσκάφους θα ξεκινήσει το 2024 και προβλέπει έσοδα 42 εκατομμύρια, τα οποία θα ανέλθουν το 2025 σε 1,044 δισεκατομμύρια δολάρια, το 2026 θα εκτιναχθούν στα 2,23 δισεκατομμύρια δολάρια και το 2027 θα ανέλθουν στα 3,444 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα EBITDA καθίστανται θετικά, σύμφωνα με τη διοίκηση, το 2025 και θα ανέλθουν σε 255 εκατομμύρια, ενώ το 2026 υπολογίζονται σε 647 εκατομμύρια δολάρια. Οι ταμειακές ροές καθίστανται θετικές το 2026.

Κίνδυνοι
Η Archer Aviation, προς το παρόν, είναι μια άκρως κερδοσκοπική επένδυση, παρόλο που η ιδέα των αεροπορικών ταξιδιών eVtol είναι πιθανότατα ελκυστική για πολλούς καταναλωτές, ειδικά εκείνους που συχνά βρίσκονται κολλημένοι στην κίνηση. Οι αναλυτές της Booz Allen Hamilton πιστεύουν ότι η αγορά Urban Air Mobility των ΗΠΑ θα φτάσει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια.

Οι προβλέψεις της διοίκησης ίσως να είναι ιδιαίτερα φιλόδοξες και ενθουσιώδεις.
Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις προβλέψεις της διοίκησης της Archer, καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο, οι προβλέψεις των spacs, να είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξες, ειδικά όταν αυτές γίνονται στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. 

H Archer Aviation θα έχει έντονο ανταγωνισμό στον χώρο των eVTOL. Άμεσοι ανταγωνιστές θα είναι η Joby Aviation και η Lilium  .... δύο νέες εταιρίες που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στη μεταφορά επιβατών και οχημάτων μέσω αεροσκαφών κάθετης απογείωσης. Τόσο η Joby όσο και η Lilium πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν μέσω spacs, όπως και η Archer.

Θα πρέπει να προσεχθεί ότι κάποιες εταιρείες των eVTOL θα αποτύχουν και ίσως να μην μπορέσουν να κατασκευάσουν το αεροσκάφος που υπόσχονται.

  • Η αγορά eVTOL ενδέχεται να μην συνεχίσει να αναπτύσσεται ή τα αεροσκάφη eVTOL ενδέχεται να μην υιοθετηθούν από την αγορά μεταφορών. 
  • Τα αεροσκάφη eVTOL ενδέχεται να μην πιστοποιηθούν από τις αρχές μεταφοράς και αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένου του EASA ή του FAA. 
  • Το αεροσκάφος της Archer ενδέχεται να μην προσφέρει την αναμενόμενη μείωση του λειτουργικού κόστους ή την εξοικονόμηση χρόνου που αναμένει η εταιρεία.
 Η βιομηχανία eVTOL είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή αυτή τη στιγμή.

156 σχόλια:

  1. Από την έρευνα που έχω κάνει η Joby Aviation είναι πολλά βήματα πιο μπροστά απο όσα eVTOL έχω μελετήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάποιος είναι διατεθειμένος να πάρει αυτό το στοίχημα, έχω ξαναπεί τη γνώμη μο ότι μόνο με τη Joby αξίζει.

      Στο σοβαρό θέμα της Archer με τη δικαστική διαμάχη, κάτι που μου ξύνησε εξαρχής και δεν ακούμπησα ήταν ότι οι ιδρυτές πρωτοασχολήθηκαν το 2018, αφού μοσχοπούλησαν εταιρία online recruiting. Είναι exitάκηδες entrepreneurs που έψαχναν το next hot thing. Δεν είναι builders με πάθος για το αντικείμενο.
      Επίσης δεν έχει ακόμα full scale πρωτότυπο. Αντίθετα η Joby έκανε πρόσφατα και δοκιμαστική πτήση 150 μιλίων, έχει πιστοποίηση πτητικής ικανότητας από UAF, συνεργασία με NASA για επίπεδα θορύβου και συνεργασία με FAA για διαμόρφωση διαδικασίας πιστοποίησης.

      Αν για τη Joby υπάρχουν αμφιβολίες ότι θα λειτουργήσει εμπορικά το 2024, για την Archer είναι μαθηματικά αδύνατο.

      Διαγραφή
    2. Mε Toyota και Uber συνεργάτες .... μάλλον κάτι καλό θα βγει.

      Διαγραφή
    3. Ναι, είναι και τα δύο καλοί οιωνοί.
      Toyota επενδυτής και συνεργάτης τεχνογνωσίας στην παραγωγή.
      Uber πούλησε στη Joby την UBER Elevate και συμφωνία για λειτουργική ενσωμάτωση στην πλατφόρμα της.

      Επίσης καλός οιωνός ότι ο ιδρυτής Joeben Bevirt και ο σπόνσορας ο Reidαρος ο Hoffman είναι κλειδωμένοι τμηματικά από 16~50 αν δεν κάνω λάθος.
      Η μακροπρόθεσμη στόχευση της εταιρίας είναι να ρίξει το κόστος/μίλι σε επίπεδα επίγειου ταξί και όχι να λειτουργήσει ως high end υπηρεσία. Αν το πετύχει αυτό, δε βλέπω το λόγο να μη χτυπήσει κεφαλαιοποίηση αντίστοιχη της σημερινής UBER, οπότε μιλάμε για *15~*20, σίγουρα βέβαια θα υπάρξει και dilution.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα , καλή εβδομάδα και καλό μήνα , η Sofi σήμερα θεωρητικά κάνει διάσπαση σφήνας https://prnt.sc/1y2bku3 που αν ειναι έγκυρη θα έχουμε στόχο τουλάχιστον 32 με 33 $ , δεν εχω δώσει ούτε λέπι με σχεδόν 38% βαρύτητα στο χαρτοφυλάκιο μου , κύριε Barren θα ήθελα την τεχνική σας άποψη αν και ξέρω ότι είστε φορτωμένος και εσείς (εντάξει εγώ το τερμάτισα με τόσο μεγάλη θεση ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Geopard καλημέρα, θα σας απαντήσω για SOFI και για SKLZ εδώ.

      SOFI:
      Συμφωνώ με αυτό που γράφετε περί σφήνας. Η δική μου οπτική είναι ότι κινείται σε κύμμα 1/(3) με αφετηρία το 13,60. Χωρίς να είμαι βέβαιος, πιστεύω ότι εωσότου το ολοκληρώσει (πιθανότατα με το νέο έτος) δε θα βγάλει σοβαρή διόρθωση, παρά μόνο 1 ή 2 εσωτερικά flat 4άκια. Το μέχρι πού μπορεί να φτάσει είναι άγνωστο, οπουδήποτε στην περιοχή 30~50, ότι γουστάρει κάνει. Με αυτά κατά νου και δεδομένου ότι ο στόχος μου μακροπρόθεσμα είναι της τάξης 150~200, δε με απασχολεί τόσο η βραχυπρόθεσμη κίνησή της στον πάτο, αλλά να κατορθώσω να διατηρήσω σοβαρή θέση όταν θα ξεφύγει οριστικά για ανώτερα επίπεδα. Επειδή ωστόσο είμαι μέχρι το λαιμό και παράλληλα με 27% μόχλευση, το πλάνο μου είναι όταν βρθεί >$25 να αρχίσω σεμνό τριμαρισματάκι δίδοντας ταληράκια (%) ανά 5$, έως του 25~30% max της τρέχουσας θέσης. Αν προκύπτει διόρθωση 25~30% θα επαναγοράζονται με τη σχετική προσαύξηση τεμαχίων. Δεν ξέρω με πόση ακρίβεια και συνέπεια θα το τηρήσω, ίσως βλέποντας και κάνοντας. Είναι η Νο 1 σύζυγος στο χαρέμι και θα της φερθώ αναλόγως γιατί προσδοκώ να περάσω αρκετά χαρούμενα χρόνια μαζί της.

      SKLZ:
      Αυτή πλέον βρίσκεται σε καθεστώς ενδυνάμει συζύγου υπό αυστηρή επιτήρηση. Έχει πολλά να δείξει και διαγραμματικά και θεμελιωδώς. Τα ματζούνια μου λένε ότι το καθοδικό (3κυμματικό) από το ATH έχει λήξει, αλλά δε μπορώ να γνωρίζω αν θα πάει σε διόρθωση και καθοδική συνέχεια ή θα πάρει ανοδική τάση. Διαγραμματικά έχει κατ' αρχήν μπροστά της αντίσταση στο 12,4~12,8 (παλαιά γραμμή στήριξης και σημειακές) και μετά 14~14,5 (παλαιά γραμμή στήριξης, σημειακές και ΕΜΑ200). Αν καταφέρει να περάσει αυτά τα επίπεδα λογικά θα δει 20+, οπότε και θα αρχίσω να δίδω σεμνά όταν περάσει το ΜΟ μου (17). Αν όχι απλά θα κάνω υπομονή, χωρίς να προσθέσω παρά μόνο αν δούμε σημαντική αλλαγή momentum θεμελιωδώς. Δε θα βιαστώ, πρώτο μέλημά μου είναι να ρίξω το ΜΟ χωρίς δέσμευση επιπλέον κεφαλαίου, δε με πειράζει και αν ξεφύγει και έχω μείνει με μικρότερη θέση. Ετούτη εδώ θα πρέπει πρώτα να γίνει το putanaki μου προτού πειστώ ότι αξίζει να την αναβαθμίσω σε καθεστώς συζύγου στο χαρέμι.

      Διαγραφή
    2. Πάλι τα ίδια Κύριε BARREN μου??! Πιπέρι καγιέν...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Barren με καλύψατε με το παραπάνω , ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    4. ΧΑΧΑΧΑΧΑ. . . ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΜΕ POTANAKIA. . .

      Διαγραφή
    5. Το ζήτημα του Bank charter για τη SoFi, σε κανα 6 μηνο (?) πήρε το μάτι μου, αναμένουμε λέτε κάποιο αδιασμα όταν θα πλησιάζει η ώρα;

      Διαγραφή
  3. Sklz έχει διασπάσει κανάλι και καθοδική σφήνα με στόχο τουλάχιστον τα 13,4$ https://prnt.sc/1y2dcop , πιστεύω ότι μπορει να δει άνετα και τα 14$ και εδώ κύριε Barren θα ήθελα την τεχνική σας άποψη αφού γνωρίζω ότι την ακολουθείτε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Geopard βλέπατε τα 6,3 για SKLZ όταν ήσασταν απογοητευμένος.
      Τώρα είστε ενθουσιασμένος και βλέπετε άλλα.

      Να σας θυμίσω ...
      Τάκης Μορφονιός5 Οκτωβρίου 2021 - 11:14 μ.μ.
      Πάντως το 6,3 δεν το βλέπω κυριε Geopard. Βλέπω ότι απο το 7,8 με 8 μπορεί να βγάλει μια γερή αντίδραση.
      ----------
      Οι αναλυτές και η αγορά περιμένουν να δουν συγκεκριμμένα πράγματα. Αυτά δεν φτιάχνουν απο τη μια μέρα στην άλλη ....
      Τώρα γίνεται παίγνιο στο SKLZ, όπως και στο ACHR επειδή ο trader Καθυ κτύπησε αγορές.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τακη θυμάστε μας τι λέγατε για την sklz αρχές του 21. Τι τιμές στοχους είχατε?Τελευταια θετικό σχόλιο ήταν την άνοιξη που χαρακτηριστικά είχατε πει πως του θερινούς μήνες θα χτυπήσει 60 δολάρια .Με όλο τον σεβασμό αφού δεν υπάρχει λογοκρισία να λέμε τα σύκα σύκα και την σκαφη σκάφη.Εσείς είπατε πως είστε σιγουρος πως θα ξαναπέσει στα 8+ μετά την αντίδραση που προβλέψατε.Συνεχίζετε και το πιστεύετε?

      Διαγραφή
    3. Με το τελευταίο sec έδειξε ότι η εταιρεία δεν αναπτύσσεται .... αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψιν.

      Διαγραφή
    4. Και να συμπληρώσω για να μην παρεξηγηθώ επειδή το ύφος δεν μπορεί να κατανοηθεί πίσω από το πληκτρολόγιο σέβομαι την δουλειά που κάνετε και δεν είμαι ούτε ειρωνικός ούτε νευριασμένος γιατί στο κάτω κάτω η επιλογές αγοράς μιας μετοχής που παρουσιάζετε είναι καθαρά δικιά μου ευθύνη

      Διαγραφή
    5. Tο MAU εχει σταθεροποιηθεί .... δεν αναπτύσσεται η εταιρεία.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη θυμάμαι τι έγραφα , όπως το ότι ακυρώνετε πάνω από τα 10 το 6,3 σαν στόχος , δεν πούλησα στο κάτω γιατί υποψιαζόμουν ότι γίνετε παίγνιο και το ποιο πιθανών να έχανα την θεση μου με ζημιές πάνω από 50% η Αμερική θέλει υπομονή και αντοχές αυτό εχω καταλάβει από την μέχρι τώρα μικρή μου ενασχόληση με την Αμερική , το κακό με εμένα ειναι ότι δεν κράτησα δυνάμεις στην πτώση , τώρα θα αλλάξω τακτική θα κρατάω κάτι και για μένα από τα κέρδη αλλά και στην πρώτη ευκαιρία θα βγάζω το κεφάλαιο όξω γιατί αν το είχα κάνει αυτό δεν θα γκρίνιαζα στην πτώση.
      Οι στόχοι στην Sklz ειναι καθαρά από το διάγραμμα και η διαπίστωση μου ειναι ότι όσο ανεβαίνει θα δίνει και υψηλότερους στόχους άρα κατά την γνώμη μου δεν ειναι τόσο αξιόπιστη η τεχνική ανάλυση ενώ η προσέγγιση σας κύριε Τάκη μας δίνει τι ειναι τίμιο και τι φουσκωμένο.

      Εγώ κύριε Τάκη σας ευχαριστώ γιατί μαθαίνω αρκετά από εσάς και στην διαχείριση.

      Διαγραφή
    7. Να θυμάστε κύριε Geopard ότι έχει ξεκινήσει το January effect.
      Nα κάνετε καλά κουμάντα και το Γενάρη δεν βλάπτει να πέσει και μπόλικο ξαλάφρωμα ... γενικώς μιλάω, όχι μόνο για Sklz.

      Διαγραφή
    8. k. Τάκη έχει βγει το 3ο τριμ δεν το εχει παρει το ματι μου. Αυτα για το MAU που λετε είναι του 2ου τριμ?

      Διαγραφή
    9. Κατεβείτε κάτω στα αποτελέσματα.
      Θα δείτε ότι τόσο στο τρίμηνο, όσο και στο 6μηνο είναι πεσμένο το MAU.

      https://investors.skillz.com/news/news-details/2021/Skillz-Reports-Record-Q2-Revenue-and-Updates-2021-Guidance/default.aspx

      Διαγραφή
    10. Οπως τα λεει ο κος Τακης ειναι τα πραγματα στο Q2, πολυ ασχημα σε επιπεδο MAU, καπως καλυτερα σε επιπεδα pMAU. O κος Παρανταις εχει δηλωσει πως δεν ενδιαφερεται να αυξησει MAU οταν τον στριμωξαν στη συνεντευξη τυπου, μακαρι οπως ειπε να εχω μονο λιγους pMAU και καλους καθως και οτι το μαρκετινγκ κοστιζει τοσο ανα χρηστη ισως και γιατι ειναι στοχευμενο σε ανθρωπους που εν δυναμει θα ξοδεψουν. Δεν εχουν οφελος απο τζαμπατζηδες μιας και δεν εχει ads το προιον.
      Για την ωρα λειτουργησε παντως, παροτι το MAU ηταν αθλιο, παροτι το pMAU ηταν αδυναμο το revenue Y/Y ηταν ισχυρο. Τωρα φυσικα παμε στο Q3 και εδω περιμενω εκρηξη σε MAU/pMAU μιας και βλεπω aggregated 56% αυξηση στο τραφικ της σελιδας των downloads quarter over quarter ενω και τα παιχνιδια Big Buck Hunter, Trivia Crack ειναι στα τοπ στις κατηγοριες τους(δεν υπηρχαν καν στο 2ο τριμηνο).
      Τελος το βαρυ πυροβολικο Blackout Bingo ειναι ακουνητο στη θεση νο2 στο Καζινο!
      Απο πισω εχουμε αλλα games που ερχονται οπως το Armajet που η νον-σκιλζ βερσιον εχει πανω απο 1 εκατομμυριο Downloads και απο στιγμη σε στιγμη θα βγει 1vs1 cash based και real time.
      Κολαση, ας ειμαστε ομως και ρεαλισται, πως θα μπορουσε να εχει εξαιρετικο τριμηνα Q1 και Q2 οταν καλα καλα δεν ειχε ενα νεο παιχνιδι σε σχεση με ενα χρονο πριν;
      Επειδη εκανε Despac και ανακοινωσε οτι θα ανοιχτει Ινδια και θα κανει NFL game καποια στιγμη το 2022; Οι gamers δεν ασχολουνται με αυτα, το Q3 θα ειναι οπως υπολογιζω θετικο ως προς τους αριθμους, αν μαλιστα ειναι ιδιαιτερα θετικο δεν αποκλειεται να ξεφορτωσω selling the news ενα ποσοστο.

      Διαγραφή
    11. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΕ INDIEFUNDA ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΑΜΕΝΗ.
      KEEP ON THE GOOD JOB!!
      ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ...EYXOMAI TA ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
    12. Τα στοιχεια που παραθετω κε. Τατα ειναι απο το similarweb για τη μεν σελιδα της Skillz για τα downloads, η δε καταταξη αφορα μονο το iOS και τη σχετικη θεση στη καταταξη καποιας εφαρμογης, οποτε να τα λαβετε με ενα pinch of salt.
      Τωρα για να εχουμε ενα πιο ολοκληρωμενο λογισμο, ξερει κανεις ποια ειναι τα estimates για Q3 revenue? Το Αarki με τοσα που ξοδευει ο Paradise για διαφημιση μπορει να εμφανισει επισης μεγαλο revenue increase, απο τη μια τσεπη θα βγαινει απο την αλλη θα μπαινει.

      Διαγραφή
    13. Καλημερα, τα έχω υπόψη μου τα τα 2 προηγούμενα τριμ. και απο οτι δειχνει το 3ο τριμ δεν θα ειναι κατι το ιδιαιτερο.

      Διαγραφή
  4. Κ Τάκη μάλλον σας διαβάζουνε στο Αμερικα. Σήμερα γράψατε για την Archer +13% πάνω 😁😁😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα ... την παρακολουθώ απο αρχές Οκτώβρη όταν ξεκίνησε να ξαναγοράζει απο τα 8 η Κάθυ και αυτή έπεφτε.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα CWBR και BGFV. CWBR για WATCH LIST = insider = αγορά στο 0.72 και καταλύτης η 12 Νοεμβριου 2021 ( ανακοινώνει αποτελεσματα σχετικα με 1 φαση )
    Σχετικά με το CohBar
    Η CohBar (NASDAQ: CWBR) είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας κλινικού σταδίου που επικεντρώνεται στην έρευνα και ανάπτυξη θεραπειών με βάση τα μιτοχόνδρια, μια αναδυόμενη κατηγορία φαρμάκων για τη θεραπεία χρόνιων και ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία. Οι θεραπείες που βασίζονται στα μιτοχόνδρια προέρχονται από την ανακάλυψη από τους ιδρυτές του CohBar μιας νέας ομάδας πεπτιδίων που προέρχονται από φυσικά μιτοχόνδρια μέσα στο μιτοχονδριακό γονιδίωμα που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό και τον κυτταρικό θάνατο και των οποίων η βιολογική δραστηριότητα μειώνεται με την ηλικία. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει ανακαλύψει περισσότερα από 100 πεπτίδια που προέρχονται από μιτοχόνδρια και έχει δημιουργήσει περισσότερα από 1.000 ανάλογα. Οι προσπάθειες της CohBar επικεντρώνονται στην ανάπτυξη αυτών των πεπτιδίων σε θεραπευτικά που προσφέρουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης ενός ευρέος φάσματος ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της μη αλκοολικής στεατοηπατίτιδας (NASH), της παχυσαρκίας, των ινωτικών ασθενειών, του καρκίνου, σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS), διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακά και νευροεκφυλιστικά νοσήματα ....

    BGFV = αποτελέσματα μάλλον Τρίτη μετά τη λήξη της συνεδρίασης, για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα, πάντως εγώ πιστεύω ότι το αεροσκάφος της Lilium είναι πιο προηγμένο και καλύτερα σεταρισμένο για αστικό περιβάλλον καθώς χρησιμοποιεί μικρούς και πολλούς (36) turbofuns οι οποίοι είναι μέσα σε προστατευτικό κέλυφος. Επίσης βλέπω ότι το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας είναι πολύ αξιόλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δε μπορώ να διαφωνήσω, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ με ευρωπαίκή εταιρία ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Θα πρέπει να βουλιάξουν στη θάλασσα οι υπόλοιπες 4 ήπειροι και να μείνει μόνο η Ευρώπη.
      Εξάλλου είμαι έμμεσα επενδυτής στη Lilium μέσω της PLTR, οπότε μακάρι να πετάξει το κορίτσι.

      Διαγραφή
  7. Η Velo 3D [VLD], είναι εταιρία που εισήχθη πρόσφατα μεσω spac. Η Καθυ αγοραζει συνεχώς (δεν ξερω αν ειναι καλό χαχα). Το ενδιαφέρον είναι πως διάβασα ότι είχε προσπαθήσει θα την αογράσει o Musk όταν ηταν private. Δεν ξερω κατά πόσο ισχύει, δεν το έψαξα. Την βαζω σε watchlist. Θεωρείται ανταγωνίστρια της Made in Space (redwire).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα φίλοι. Η Sofi έχει ανέβει απότομα ή είναι οκ η άνοδος για Αμέρικα;; ρωτάω γιατί είμαι με κάποιο κέρδος τώρα και σκέφτομαι να ελαφρινω λίγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρότεινα ένα stop loss order, good til cancel, ή/και μερική μείωση θέσης.

      Διαγραφή
    2. Αυτό σκεφτόμουν να κάνω, μια μικρή μείωση θέσης. Εξάλλου ευκαιρίες στο Αμέρικα υπάρχουν...

      Διαγραφή
  9. κε Alex Klo και λοιποί φίλοι που παίζετε σπεκουλαδόρικα.

    Μόλις διάβασα αυτό στο twitter:
    SeekingAlpha losing credibility by allowing "blog" post scams. Headline and article link @elonmusk to joining board of $ANY based on *zero* evidence. Entire post is conjecture. Rambling nonsense.


    Είχε γίνει παλιότερα, τώρα φαίνεται να έγινε κάτι ανάλογο για την CIFR που και καλά θα την αγόραζε η Coinbase.

    Anyway, προσέχετε αν ενημερώνεστε απο εκεί ή αν διαβάζετε tweets ή μικρά αρθράκια σε twitter, stocktwits ή reddit και πουν ως βάση ποσταρίσματα στο Seeking Alpha. Φαίνεται πως κάποιοι εκμεταλλεύονται την σχετική αξιοπιστία του μέσου και ανεβάζουν ό,τι να 'ναι, για γρήγορα pumps and dumps.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , Θα το έχω υπ όψιν ευχαριστώ !

      Διαγραφή
    2. ( SAVA ) Cassava Sciences = άποψη ...Cassava Stock Could Jump More Than 200 Times ( φστ μποινγκ !!! ) Ισως να αξιζει να τοποθετηθουν 1000 ευρώ χ 200 = 200.000 ευρώ ,όχι κι άσχημα , μπουχαχα !!!
      Κατέχω μετοχες της με 120 $ μέσο όρο .

      Διαγραφή
  10. Μικρή αυξησούλα 25% ROKU με την προτελευταία ικμάδα διαθέσιμης μόχλευσης.
    Αυτή είναι εν δυνάμει σύζυγος με θετικό outlook, οπότε ... έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eεεε αφού μου άρεσε στο 315, μου αρέσει ακόμα περισσότερο στο $287.
      Άλλο 20% αύξηση @287 λοιπόν και ΜΟ=>315.

      Μόχλευση στο 31%, παραπάνω καίγομαι.

      Bring it on μαφάκαζ!

      Διαγραφή
  11. Έχει κάποιος/α θεμελιώδη άποψη για τη Ginkgo Bioworks (ticker: DNA) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι θυμάμαι σαν spac ήρθε από την ομάδα που έβαλε τις Sklz Dkng μέχρι εδώ όλα καλά , έχει κάνει και ένα καλό trading μετά το ξε spac , ο κύριος Τάκης το έχει υπόψιν του μιας και το Srngu το είχε αναφέρει , εγώ το είχα άλλα το έδωσα με μικρο κέρδος σαν spac , τώρα δεν το παρακολουθώ .

      Διαγραφή
    2. Πανακριβη, το 2019 είχε αποτιμήθει σε ιδιωτική χρηματοδότηση στα 4,5 δις. Δεν πεφτει όμως με τίποτα, πολυ δυνατά χερια απο πισω. Απιστευτες δυνατότητες για χαρτί 15ετίας. (βεβαια εγω δε σκεφτομαι τοσο μακριά)


      Την έμαθα στη βουτιά της στο short report. Μακαρι να την ηξερα πιο πριν και να την ειχα βουτηξει. Μέσα στη μέρα, συνήθως χώνεται στην αρχή της συνεδριασης και τρεχει απο τη μέση και μετά. Την εχω tradάρει 3 φορές έτσι με πολύ καλά αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ λίγο που την κοίταξα συμφωνώ ότι το αντικείμενό της είναι ΣΥ-ΓΚΛΟ-ΝΙ-ΣΤΙ-ΚΟ αλλά η αποτίμησή της μου φάνηκε (εξωφρενική)^10.

      Αν ξηγιόταν καμιά επισκεψούλα προς το 5~6 ίσως δοκίμαζα, αν και risk junkie τώρα κωλλώνω.

      Διαγραφή
    4. Και μένα σε μια πρώτη ματιά μου φαίνεται πανάκριβη και με πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο. Απόκτησα έκθεση με cash covered short put options στα $2.5. Πούλησα δηλαδή συμβόλαια put με strike price στα $2.5 και αν πάει εκεί θα υποχρεωθώ να τις αγοράσω σε αυτή τη τιμή. Είναι μια στρατηγική η οποία μου έχει αποφέρει κάποιο σεβαστό εισόδημα φέτος μιας και τα spacs έχουν ψηλή μεταβλητότητα και άρα ψηλά premiums. Βέβαια θέλει προσοχή.

      Αναρωτιέμαι αν άλλοι κάνετε trade έτσι.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή κε Μιχάλη,
      για κάθε συμβόλαιο δεσμεύσατε (με χθεσινές τιμές, δεν ξερω εσεις σε τι τιμή πουλήσατε) 250$ και πληρωθήκατε 10$. Για λήξη Δεκέμβρη ή Γενάρη. Πετύχατε δηλαδή 4% απόδοση στα επενδεδυμένα χρηματά σας. Για 1 μηνα καλά είναι.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Bugs Bunny αυτή η λογική περίπου, ναι. Να διευκρινήσω όμως:

      1) την απόδοση τη κλειδώνεις όταν λήξει το συμβόλαιο, ως τότε είναι λογιστικό κέρδος ή ζημιά, απλά πληρώνεστε το premium μπροστά
      2) το margin requirement δεν είναι 100% , είναι δυναμικό και αυξομειώνεται βάσει μεταβλητότητας και τιμής της μετοχής π.χ. για λήξη Jan20 '23 τώρα είναι ~$56.
      3) είναι χρήματα που έχω να διαθέσω. Το βλέπω ως "θα ήθελα να αγοράσω τη μετοχή σε αυτή τη τιμή και χρησιμοποιώ αυτό το εργαλείο. Αν κάτσει καλώς, αν δε κάτσει παίρνω το premium. Βέβαια χάνω το πιθανό upside της μετοχής έτσι, δηλαδή αν φύγει πάνω, εγώ δε καρπωνομαι προφανώς υπεραξία. Επίσης αν πάει στο 0 χάνω εντελώς." Θεωρείται στρατηγική με ψηλό ρίσκο, αλλά ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου όπως τη χρησιμοποιώ (far far out of the money strike prices) και σε bullish αγορές.

      Διαγραφή
    7. κε ΜιχάληΠ.

      υπεραξία δεν καρπώνεστε, αλλά αν φύγει η μετοχή επάνω πεφτει η τιμή του συμβολαίου (και σε συνδυασμό με το time decay του συμβολαιου πεφτει "περισσότερο" η τιμη του option) και κλείνετε τη θέση σας πηγαίνοντας σε καινούργια φρούτα έτσι δεν είναι;
      Η ξανανοίγετε καινούργιο σε κάποιον επόμενο μηνα με υψηλότερο strike για για πληρωσει περισσότερο.

      έτσι δεν είναι;

      Σε ποια πλατφόρμα αν επιτρέπεται το κάνετε αυτό;

      Διαγραφή
    8. Ναι όπως τα λέτε είναι. Interactive brokers χρησιμοποιώ

      Διαγραφή
  12. H OPEN πέφτει 14% στην είδηση ότι ο βασικός ανταγωνιστής της στο i-buying η ZILLOW τον ήπιε και εγκαταλείποντας ξεφορτώνει 7.000 σπιτάκια με ζημιά.

    Α ρε νια να μην έχω ρευστό! Δεν πειράζει, διαλύστε τη και κάτι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε. 25% αύξηση @21.1, νέος ΜΟ 17.
      Έχω αλλεργία στους μαλακοβλαχοψευτοτσαμπουκάδες.

      Διαγραφή
    2. Τραγική η Zillow Group, απλά τραγική. Από $200+ φέτος, σε $68. Πόσα κεφάλαια και κόσμο έκαψαν.

      Τώρα η OpenDoor τρέχει μόνη της. Offerpad αρκετά πιο πίσω. Οπότε μένει ν' αποδείξει η OpenDoor αν το i-buying δουλεύει ως επιχειρηματικό μοντέλο. Με το δάκτυλο στη σκανδάλη όσοι ασχολείστε, σε λίγες μέρες ανακοινώνωνει αποτελέσματα Q3. Στο twitter βλέπω ότι έχει πουλήσει και σπίτια με χασούρα το Q3 γιατί η αγορά cool-αρε κάπως, οπότε μένει να δούμε το narrative.

      Διαγραφή
    3. Να πω πως όποιος πιστεύει στο ibuying μακροπρόθεσμα η opendoor έγινε πιο ελκυστική

      Διαγραφή
  13. Η Ρευστό θα χεις η Χαρέμια και αδελφές ψυχές...είδατε πόσο κόσμια εκφραζομαι κύριε BARREN??😉😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθαίνετε Ιαπωνικά βλέπω, χαχαχα.
      Τι να σας πω για το ρευστό, τρέμω την ώρα που θα χρειαστεί να το αποκτήσω.
      Να φανταστείτε ένα emergency fund που αναγκαστικά διατηρώ στην τράπεζα είναι ο λόγος που δυσκολεύομαι να κοιμηθώ τα βράδυα και για να έρθω στα ίσα μου είμαι διαρκώς υπό μόχλευση.

      Προτιμώ να μηδενίσω στις αγορές με αντάλλαγμα την πιθανότητα για ένα καλύτερο αύριο, παρά να μου τα φάει αργά αλλά σίγουρα η Αγγέλω και τα σκυλιά της.

      Διαγραφή
    2. Εμ μ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα Γιαπωνέζικα θα μάθεις κύριε BARREN ...τι να κάμω ο παλιός που αν δεν τα μάθω κινδυνεύω να χαρακτηριστω οπισθοδρομικός..

      Διαγραφή
    3. Να δείτε που κάτι μου θυμίζει η λέξη μόχλευση Κύριε BARREN... κάτι μου θυμίζει...στα Γιαπωνέζικα εννοώ..

      Διαγραφή
  14. SAVA 2 = https://investorplace.com/2021/11/sava-stock-could-jump-more-than-200-times/ ( δεν θυμάμαι αν επικόλλησα το άρθρο ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SAVA και ένα άρθρο στο capital για εξαπάτηση μετόχων ... https://www.capital.gr/diethni/3592680/sto-stoxastro-tou-qcm-i-cassava-gia-exapatisi-me-farmako-kata-tou-altsxaimer

      Διαγραφή
  15. Tο GMBL τι έπαθε σήμερα.
    Ένας αναλυτής ανέβασε την τιμή στόχο, αλλά τι το τσίμπησε το χαρτί;
    Έχουμε κάτι άλλο, που δεν αντιλήφθηκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sir το έψαχνα και εγώ, δεν βρήκα κάτι ..Μάλλον όπως έχετε πει κάποιους τους πήραν και τα σώβρακα 😃

      Διαγραφή
    2. Έδωσε τιμή 22 η Roth capital και χαρηκαμε ολοι

      Διαγραφή
    3. 22 δολάρια λίγα, δηλαδή 4,5 φορες τις πωλήσεις .... όταν η Draft Kings αποτιμάται 20 φορές τις πωλήσεις και η DraftKings κοστολόγησε περίπου 1,5 δις την Golden Nugget, δηλαδή 13 φορές τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2021.

      Διαγραφή
    4. Τεχνικά πως τη βλέπετε κ.Τακη, θα κάνει νέο χαμηλό ή σε 1η φάση, να βλεπουμε ανοδικούς στόχους προς 10-14$?

      Διαγραφή
    5. Κύριε apipapi για τη GMBL ουσιαστικά η εταιρεία είναι καινούργια και μέσω μιας σειράς εξαγορών εταιρειών επιδιώκει καθετοποιηση για να κάνει πράξη το σλογκαν της "play, watch, bet".
      Με τις εξαγορες που έχει κάνει θα βγάλει 100+ εκατομμύρια πωλήσεις σε ετήσια βάση.
      Όμως .... μέχρι να πείσει την αγορά ότι αναπτύσσεται και ότι βαδίζει σε σωστά βήματα, κατα τη γνώμη μου, δεν έχει να πάει πουθενά. Θα παίζει σε range 30% κάτω, 50% πάνω .....

      Η Sea Limited, η Celsius και ένα σωρό άλλες που έδωσαν ανοδική διαφυγή δεν έγινε απο την μια μέρα στην άλλη. Έμειναν 2 με 3 χρόνια σταθερες, παιζοντας σε range .... όταν έπεισαν την αγορά και τους αναλυτες τότε απογειώθηκαν.

      Διαγραφή
    6. https://finance.yahoo.com/news/esports-entertainment-group-announces-launch-200100673.html

      Διαγραφή
  16. Από μετοχές κάνναβης τσεκάρετε και την curaleaf (Curlf)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα Sir και στην εκλεκτή παρέα! Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα της Obsv. Μέχρι την άλλη Παρασκευή περιμένει Πυ καλά νέα από το φάρμακο. Αν όλα πάνε καλά δεν θα την ξαναδούμε στα επίπεδα που είναι τώρα! Και έπονται τα καλύτερα εντός του Q1 2022.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να δούμε... Με νύχια, δόντια και άγκυρες προσπαθώ να συγκρατηθώ μην τη στείλω στον αγύριστο.
      Κούρασε η άτιμη και εύχομαι να ανταποδώσει.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν κουραστεί καλέ μου φίλε και ο τελευταίος δεν πρόκειται να ανέβει. Το ξέρεις αυτό! Πάντως έχω σκοπό να δώσω τη μισή μου θέση πάνω από τα 8$.

      Διαγραφή
    3. Δεν τίθεται θέμα να κουραστεί και ο τελευταίος. Κάποιοι κουράζονται και φεύγουν, κάποιοι ξεκούραστοι θα μπουν αν δουν κάτι καλό να ετοιμάζεται.

      Προ ολίγου ανακοινωσε το τρίμηνο.

      https://finance.yahoo.com/news/obseva-announces-third-quarter-2021-060000628.html

      Οbseva
      Μην ξεγελιόμαστε απο τα έσοδα των 20,1 εκατομμυρίων δολαρίων του τριμήνου ....

      Αυτά τα 20,1 εκατομμύρια δολάρια προέκυψαν από τα εσόδα 25 εκατομμυρίων δολαρίων από τη συμφωνία με την Organon για ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση
      ebopiprant .... καθαρά από κόστη συναλλαγής και διαγραφή του σχετικού άυλου περιουσιακού στοιχείου.

      Είναι χρήματα που θααααα πάρει αν κυκλοφορήσει και εμπορευματοποιηθεί το φάρμακο.
      Κατόπιν στις ταμειακές λειτουργικές ροές αφαιρούνται διότι δεν τα εισεπραξε.
      Συνεπώς οι πωλήσεις συνεχίζουν να είναι μηδενικές. Συνεχίζουμε να είμαστε στο θαααα....

      Διαγραφή
    4. Κύριε ΤΑΚΗ (συγνώμη που γράφω σε ξένα χωρικά ύδατα)αν θέλετε πείτε μου πόσο πιθανή θεωρείτε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της FRIGO...???

      Διαγραφή
    5. Μακάρι να το έκανε .... αλλά δεν το βλέπω πιθανό όσο οι ελεύθερες ταμειακές ροές είναι θετικές (ακόμη και μετά απο το περσινό lockdow) και μπορεί ταυτόχρονα να αναχρηματοδοτεί το δανεισμό της.

      Διαγραφή
    6. Σας ευχαριστώ θερμά ... Ρώτησα για δύο λόγους...α)Χθές αύξησα κατά 30%την θέση μου και β)φίλος που είχε παλιά στενή επαγγελματική σχέση με την εταιρεία και μιλά μαζί τους υπάρχει στο τραπέζι το θέμα της αύξησης για το β εξάμηνο του 22..

      Διαγραφή
    7. Αν θέλει να φτιάξει την εταιρεία επιβάλλεται να πάει σε ΑΜΚ.

      Διαγραφή
    8. Προσωπικά πιστεύω πως την εταιρεία θα την φτιάξει στον επόμενο χρόνο με την λήξη της πανδημίας ... έχει κάθε λόγο να το κάνει...μπήκα και διάβασα λιγάκι την ανάρτηση σας FRIGO Αναδρομή Νο 1 ...μου φάνηκε σαν να ήταν δεκαετία πρίν... κάτι φυντανια που έγραφαν τότε ...έρπητας ο ένας όπως τον έλεγε ο γιατρός...τι τραβαγαμε και τότε...Ήταν μόλις είχατε αναχώρηση από Ελλάδα ΚΎΡΙΕ ΤΆΚΗ και είχατε αφήσει κάποιες γκαρσονιερουλες εδώ που όμως δεν είπατε τοποθεσίες 😂😂😂😂

      Διαγραφή
    9. Θα... "Θα σας εξαφανίσομεν!" .. ενα πράμα; ή τήνει προς το εξασφαλίσομεν;

      Μου το θυμήσατε Κε Τάκη, έπρεπε να το πω.

      Διαγραφή

  18. Citi analyst Jason Bazinet resumes coverage on Skillz inc. (NYSE: SKLZ) with a Buy rating and a price target of $23.00...
    Λέτε να δούμε κανένα πέταγμα σήμερα;;;
    Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα ακριβως πριν τα αποτελεσματα το εβγαλε. Παρακινδυνευμένο.. (για η φήμη του)
      Ισως να είμαι καρακαχύποπτος, τι να πω..

      Διαγραφή
    2. Έχω ένα προαίσθημα ότι η skillz μελλοντικά θα μπει στο metaverse εκεί είναι που θα λάβουμε τρομερό πλούτο δεν πουλάω καμία από αυτές που έχω,σαν συμβουλή σε όλους σας μην πουλάτε ούτε εσείς παιδιά αυτές οι μετοχές θα πάνε πολύ ψηλά

      Διαγραφή
    3. κ. Berren όλοι θα μπούμε στο metaverse, μέχρι και η εκκλησία θυμηθείτε το.
      Αυτό δεν έχει να κάνει με το προϊόν της SKLZ. Δε τη νοιάζει αν είναι δυο παππούδες που παίζουν τάβλι ή δυο κομάντα με headsets γάντια που παίζουν virtual τένις.

      Εντάξει κι εγώ θα της δώσω ευκαιρία να με φτιάξει, αλλά δεν κολλάει παντού κάθε buzzword. Είναι σα να λες το 2005 : Ο ΑΒ θα μπει στο intenet και θα πετάξει, οκ όλοι μπήκαν.

      Αν λιγουρεύεστε metaverse plays αυτά είναι NVDA, U, RBLX, τώρα και το FB που έγινε ΜΕΤΑ και φυσικά κάποια crypto. Επίσης δείτε και τα holdings του ETF META.

      Διαγραφή
    4. Στο meta Κ.Barren θα μπουν επίσης Nvidia,Unity,activision(επίσης η activision από 78 έχει πέσει στο 65) είναι παρά πολύ καλή ευκαιρία για αγορά.Προσωπικά δεν μου αρέσει το metaverse αλλά θα ποντάρω στις ποιο πάνω μετοχές που σας είπα διότι είναι trend όπως και οι μετοχές τις κάνναβης,πιστεύω ότι πολλές επιχειρήσεις δουλεύουν πάνω σε αυτούς τους κλάδους. Αναμένουνε να δούμε το πως θα πάνε

      Διαγραφή
  19. https://finance.yahoo.com/news/skillz-announces-q3-2021-results-201500151.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κυρίου σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας, όπως και τον οικοδεσπότη που μπορούμε να αλλάζουμε έτσι απλα απόψεις ωστε να βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικοτερα. Εγω ελάφρινα παντως λίγο.... εστω κ με ζημιά. Ήθελα ρευστότητα... Ασε που απο τα 8ε που είχε πριν λίγο θεωρώ ότι έχει κάνει καλη κίνηση σύντομα.Θα μελετήσω και τις μετοχές που προαναφερατε. Αν και σκέφτομαι να αυξήσω σε Mile.. Πόσο απο 3 μπορεί να παει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα , πω πω σκίσιμο στην Sklz τελικά το MAU ήταν καλό ή τόσο χάλια ? Τώρα που διαβάζω τα αποτελέσματα δεν μπορώ να πω ότι ειναι άσχημα βέβαια δεν ξέρω πόσο δυνατά ειναι τα νούμερα άλλα η πτώση να πω δεν μου αρέσει στο after hours.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα στο MAU .... όμως τώρα είναι καιρός να θυμηθεί η αγορά ότι παίζει 15 φορές περίπου τις πωλήσεις της.
      Εαν δεν ήμασταν σε January effect θα έλεγα ότι πάει βούρ για τα 8 again.

      Πάντως θέλει δουλειά ακόμη το μαγαζί ....

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη πιστεύω ότι όλοι το έχουμε καταλάβει και ειδικά οι φορτωμένοι όπως εγώ (αφού ειμαι τίγκα αγορασμένος με μόνο 133 ευρώ μετρητά στο χαρτοφυλάκιο και χωρίς μόχλευση ) ,το January effect το περίμενα βέβαια μετά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου , θα αρχίσω να πουλάω όταν θα βλέπω τρέλες στο ταμπλό και ξεσαλώματα κατά Ιανουάριο μεριά και όχι τώρα γιατί θεωρώ ότι ειναι πολύ νωρίς για πωλήσεις αφού δεν νομίζω να υπάρξει range τώρα και όποιος πουλήσει απλά θα κοιτάει το τραίνο από μακρυά.

      Διαγραφή
    3. Να ρίξω μια doom γκουρουδιά? Έτσι για να σπάσει η τάβλα (με Κ).

      Πιστεύω πως μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα έρθει μια διόρθωση τόσο βίαιη, της τάξης 30~40%, η οποία θα φέρει την αγορά ... εδώ που είναι τώρα περίπου ή λίγο πιο πάνω.
      Γουφέτιος

      κ. Geopard αν είχα €133 ρευστότητα δε θα μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια! Οτιδήποτε άνω του μηδέν με ανατριχιάζει ως ιδέα.

      Διαγραφή
    4. Μακάρι να είστε σωστός Κύριε BARREN για εσάς πρώτα απ' όλα.... Βέβαια σημάσια έχει που θα είναι οι τιμές των μετοχών που κατέχουμε και όχι που θα ναι οι δείκτες ...κάποιες σίγουρα θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε και κάποιες στο δι😉Βόλο...

      Διαγραφή
    5. κ. Gerry και λάθος να είμαι, ξέρετε τώρα ... μη βωμολοχώ συνέχεια.

      Αλλά για να ξέρουν οι φίλοι και να μη με παίρνουν υπέρ του δέοντως σοβαρά, το προφίλ ρίσκου μου είναι πολύ ακραίο. Ή θα κονομήσω περισσότερα κι από όσα χρειάζονται τα αγέννητα εγγόνια μου, ή θα μηδενίσω. Τα ενδιάμεσα ενδεχόμενα δε με ενδιαφέρουν, αν θα τριπλώσω ή αν θα χάσω 50%, ZBUCHAM.

      Αλλά παρά το ακραίο προφίλ ρίσκου, υπάρχει ένα asset που φοβάμαι σαν το διάολο να κρατάω, το €. Σε 10 χρόνια max δε θα υπάρχει και δεν είμαι σίγουρος πόσο πολιτισμένα θα γίνει η μετάβαση.

      Διαγραφή
    6. Κατ αρχην δεν βωμολοχειτε απλώς θυμιατιζετε ΚΎΡΙΕ BARREN...,������Κατά δεύτερη αρχή (επιτρέπεται ποιητική άδεια νομίζω )σε μένα είναι πιο και από προφανές το προφίλ ρίσκου σας...γι αυτο και σας πάω με 1000που έλεγε και ο Χριστόδουλος... Τώρα για το € θα σας γελάσω ...δεν με ενδιαφέρει βέβαια και τόσο γιατί ότι έχει απομείνει θα μου τα δώσουν σε Γερμανική και Αυστριακή μονέδα οποία είναι τότε στην κάθε χώρα...το πιάσατε το υπονοούμενο Έτσι ιιιιιι?

      Διαγραφή
  22. Adma
    Έτοιμη να παει να αναμετρηθεί με την ανισταση των 1,65 .... αν περάσει απο εκεί 1,9.

    Όπως και να έχει στην παρούσα φάση και με τα νέα δεδομένα δεν μπορώ να τη δω με κεφαλαιοποίηση πάνω απο 500 εκατομμύρια, αν και στην Αμερική όλα είναι δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. BGFV + 8.5 % εχθές πριν τα αποτελέσματα , + 14,5 % σήμερα και + 13 % after market ....🚀🚀🚀🚀! ( στα 18 $ η πρώτη μου αναφορά 5/5/21, 36 $ σήμερα και + 2,80 $ μέρισματα περίπου μαζί με τα ανακοινωθέντα )

    Επιβεβαιώθηκα για το μέρισμα και για την συμπεριφορά (τουλάχιστον προς το παρόν ) κ. Αδειούχε , τελικά 1$ έξτρα μέρισμα + ο,25 $ για το τρίμηνο
    (για να δούμε τώρα τα σορτσάκια τι θα κάνουνε ). Θα πιάσουμε ρυθμό στο ΑΜΕΡΙΚΑ ....🚀🚀🚀🚀

    Έχω στο στόχαστρο και μια άλλη με 500+ % αύξηση κερδών στο τρίμηνο , θα ενημερώσω σχετικά ( εξαρτάται ομως απο την πορεία της μέχρι και λίγο πριν τα αποτελέσματα ). Σε τέτοια αποτελέσματα κανένα +30 % πιστεύω να μας το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τελικά η GMBL ανέβηκε λόγω πλάνου για πώληση μετοχών και ο αναλΗταράς εβγαλε το ραπόρτο για την SKLZ σήμερα, ημέρα αποτελεσμάτων, για να ξεφορτωθούν τεμάχια στο πόπολο.

    Ωραία ατμόσφαιρα, μπράβο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη GMBL H Roth Capital
      έδωσε τιμή στόχο 22, γιαυτο ανέβηκε προχθές.
      Οι όροι της έκδοσης προνομιούχων μετοχών στα 10 με εξαργύρωση στα 17,5 μάλλον ως θετικοί εκλαμβάνονται.

      Διαγραφή
    2. "Within the last twelve months, ROTH Capital Partners, or an affiliate to ROTH Capital Partners, has received compensation
      for investment banking services from Esports Entertainment Group, Inc.."

      Διαγραφή
    3. Έχετε δίκιο. Τότε πρέπει να το δούμε ανάποδα, με την ευκαιρία του ράλλι έκαναν την δημόσια προταση. Όπως και να 'χει εκμετάλλευση της ευκαιρίας (και των μετόχων) ειναι.

      Οι όροι όντως είναι καλοι.

      Διαγραφή
  25. Απάντηση για την προηγούμενη σελίδα,

    κε Barren με παρεξηγήσατε. Δεν είπα ποτέ ότι η Τεσλα δε μαμαί ή δε θα μαμεί, αλλά ότι αν είχε μόνο αυτοκίνητα δε θα βλέπαμε τέτοια αγάπη.

    Είναι ξεκάθαρα diversified εταιρία τεχνολογίας. Κάτι που η Lucid προσπαθεί να πείσει ό,τι είναι κι εκείνη. Και που δεν πιστευω οτι θα κάταφέρει να το πράξει.

    Οπότε σε αυτή τη βάση, θα επιμείνω, ότι τα αμάξια της Τεσλα καθαυτά δεν είναι και πολυ σημαντικά σε σχέση με το "Όλον" της εταιρείας. Φαίνεται απο τους αριθμοδείκτες που είναι στη στρατόσφαιρα.

    Βέβαια, το αν έχετε δίκιο εσείς ή εγώ θα το δούμε μόνο αν "κατοχοι ferrari τις δίνουν πίσω για να αποκτήσουν lucid air" και βλεποντας την κεφαλαιοποίηση της Lucid όταν αυτό θα γίνεται.



    anyway, ο Burry μαλλον θα χάσει τα σώβρακά του σε αυτό το bet του. Κάποια τα χάνει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Bugs ίσως βγήκε λίγο επιθετικό το σχόλιό μου αλλά φυσικά και δεν αφορούσε εσάς.
      Τα έχω με τον εαυτό μου γιατί ενώ έχω πειστεί εδώ και χρόνια ότι ο Musk είναι η μεγαλύτερη επιχειρηματική προσωπικότητα του 20ου-21ου αιώνα, επέτρεψα να επηρεαστώ από τις αηδίες που αναμασούν διαρκώς τα mainstream media (δεν εισπράτουν διαφήμιση ντεεε) και να το παίξω trader, χάνοντας την ευκαιρία να έχω ανεβάσει ήδη μια τάξη μεγέθους το Χ/Φ μου. Lesson learned, δε θα επαναληφθεί.

      Από εκεί και πέρα, δεν παρακολουθώ τη Lucid και δε με ενδιαφέρει πλέον ο κλάδος των EVs (πλην μιας σεμνής θέσης PTRA). Ναι, είναι megatrend που πέρασε το inflection point, αλλά έχει πλέον ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο νικητή. Όποιος το 'πιασε το 'πιασε.

      Για να επιτύχω αυτά που θέλω επενδυτικά χρειάζομαι νικητές σε megatrends όταν είναι νιάναρα και γελούν μαζί τους οι ειδήμονες, όταν είναι σάκος εξάσκησης ρεαλιστικής λογικής των απανταχού ηλιθίων αναλυτών. Πάμε γι' άλλα.

      Διαγραφή
    2. νερό κι αλάτι κε Barren.

      Όσο για τις αποδόσεις, που θα πάει θα τις πιάσουμε.

      Διαγραφή
  26. Tα αποτελέσματα της SKLZ δεν πολυάρεσαν από ότι φαίνεται στο -9% του pre market (και στο AH). Ούτε κι εγώ τρελάθηκα αλλά ούτε και χαλάστηκα, ούτε κρύο ούτε ζέστη θα έλεγα.

    Το κακό ότι ο λόγος S&M/Revenue αυξήθηκε κι άλλο από το Q2 108%=>110%, αλλά τουλάχιστον είχε κάποιο αποτέλεσμα με ~25% αύξηση PMAUs Q2=>Q3. Θετικό ότι έκλεψε το νέο CPO από Amazon, δεν είναι λαλάκες αυτά τα στελέχη.

    Γίνονται καλές κινήσεις η οποίες προφανώς και δε θα αποδώσουν σε 1~2 Qs αλλά σε πολύ περισσότερα. Είχε πει κάποτε ο J. Bezos όταν του ρωτήθηκε για κάποια εκπληκτικά αποτελέσματα που είχε βγάλει η AMZN : "Δεν καταλαβαίνω το λόγο της έκπληξης, τα αποτελέσματα αυτά είχαν καθοριστεί τρία χρόνια πριν."

    Δεν αλλάζει σε τίποτα το ήδη υπάρχον πλάνο μου.

    Όποιος θέλει μπορεί στη σελίδα I/R της SKLZ να δει και βιντεάκι με τον Αντρίκο να παρουσιάζει τα highlights του Q3 (το 'χει με το P/R ο μπαγάσας και το γουστάρει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κλείσει κάτω από $14 σήμερα θα απογοητευτώ.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ ΒΑRREN ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΤΑΝΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΧΑΡΕΜΙ? ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΘΑ ΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΟΥ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝΧΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΒΑΔΙΣΗ . . . ΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    3. Εγώ σίγουρα, αρκεί να μπορεί να μου προσφέρει απολαυστικές συγκινήσεις, αλλά και να είναι σοβαρή όταν πρέπει.
      Πρέπει να δούμε πραματάκια όμως πρώτα.

      Διαγραφή
    4. Αλλά ... μην παρεξηγηθώ.
      Μέχρι στιγμής δεν είναι ούτε καν το putanaki μου ακόμα.
      Εγώ είμαι ο μ@λ@κ@ς της, χαχαχαχα.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα κυριοι,
      τελικα τα traffic aggregates επιβεβαιωσαν μια αυξηση στον ογκο των παιχτων, 25% εδωσε η εταιρεια απο 2ο στο 3ο τριμηνο, 55% εβλεπε αυξηση το similarweb που οπως εχω πει δειχνει τρεντ και οχι αριθμο downloads. Αλλα οπως και να εχει ειναι ακομα ενα εργαλειο στη φαρετρα.

      Τα στοιχεια για τα 2 τελευταια τριμηνα παρακατω.
      https://sec.report/Document/0001628280-21-021476/
      https://sec.report/Document/0001628280-21-015337/

      Μου αρεσε σαν πρωτη εικονα η αυξηση 70%, ο πηχης παντως ηταν ιδιαιτερα υψηλος, αυτο γιατι ειχαν προυπολογισει οι αναλυτες το τζιρο της Αρκι αλλα προσωπικα δεν τον ειδα στο τριμηνιαιο ραπορτο. Αναφερομαι στο δηλωμενο ARPU 11.4$ * 3mil users * 3 μηνες = 102.6mil , οσο εμφανισε η εταιρεια revenue τριμηνου. Το guidance ειχε ανεβει να θυμησω στα 389 επειδη προσθεσανε 13mil revenue contribution για το εξαμηνο απο την Αρκι. Αρα εχουμε 70% organic growth, τρελη επιδοση!
      Αν δουμε ενα ακομα 10% quarter over quarter στο revenue παμε 112 + 275(εως τωρα) = 387
      To 10% το θεωρω πιθανο και λογω cagr του e-gaming αλλα και λογω του Trivia Crack accelartion/BigBuck maturity/Armajet introduction. 387m ομως διχως να υπολογισουμε τα 13 της Αρκι, οποτε το 400 το εχουμε, σιγουρα πανω απο το 389m που εχει δωσει guidance.

      Τελοσπαντων, αν κανω καπου λαθος μπορειτε να με διορθωσετε, αλλα εκνευριστηκα χθες που εβλεπα εντονους τιτλους οτι τα revenue απογοητευσαν ενω αν ειχαν συνυπολογισει την Αρκι θα ειχαν υπεραποδοση. Ηθελα να το βγαλω απο μεσα μου.

      Τωρα για τα εξοδα user acquisition και μαρκετινγκ τρομαζει αλλα μου αρεσε πολυ, παρα πολυ o γραφος με το Lifetime Value Που δειχνει πως τα διαφορα cohort συνεχιζουν και τα ακουμπανε αρκετα χρονια μετα. Επιβεβαιώνοντας αυτο που ειχα διαβασει καποτε εδω https://www.fool.com/investing/2021/07/05/why-skillz-is-poised-for-growth/ πως τα UA costs ειναι πολλες φορες κατω απο το long-term customer value.

      Τελος να πω πως ο Αντριου ειναι ο ατιμος τελειως αμπαλος, ειναι ενας geek, ενας απο εμας. Καθησα και ακουσα τις ερωτησεις μετα τα αποτελεσματα, βα ρε τος, ενιωθα το αγχος του. Ειναι μικρος, μπορει να βελτιωθει αλλα προς ωρας, νοπ.

      ΥΓ.
      Εχει κανεις MGNI, τι πανωλεθρια ηταν αυτη;; Σκεφτηκα για λιγο να ενισχυσω αλλα εσπασε στηριξη πολλων μηνων, νομιζω θα συνεχισει κατω.

      Διαγραφή
    6. Εγώ έχω MGNI και αύξησα 25% @22.4.
      Αυτά τα σπασίματα μπορεί να είναι καταστροφικά, μπορεί όμως να είναι απλά άδειασμα των αδύναμων χεριών.
      Παρόμοια κίνηση είχε κάνει και η DDOG το Μάη στα 70 λαι κώλωσα να αυξήσω, το έκανα μετά 80+. Από εκεί όμως ξεκίνησε αδιόρθωτη κίνηση που την έφερε στα 180 τώρα.

      Οπότε βουρ στον πατσά, αν σου αρέσει στα 28, πρέπει ακόμα περισσότερο στα 22. Πάμε για πολλά και εδώ (ναι κ. nek, 100 κι αυτή, χαχαχα) και ZBUCHAMS.

      Διαγραφή
  27. Kαλησπέρα σε συνέχεια SAVA + 40,4 % και BGFV + 22% 🚀🚀🚀🚀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Desktop Metal, παρακολουθεί κανείς;
    Έχει κάνει μια ενδιαφέρουσα κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από $13 και πάνω θα αρχίσω κι εκεί να δίδω ταληράκια (%).
      Μεσοπρόθεσμος στόχος (2ετίας) $100.
      Μακροπρόθεσμος βλέπουμε.

      Διαγραφή
    2. Ολες 100$ θα πανε κυριε Barren Wuffet? χαχα

      Διαγραφή
    3. Όχι βέβαια, αλλά κι αυτές που θα πάνε 150, 200, 300, 500 θα περάσουν πρώτα από το 100.
      Σε ποια αναφέρεστε?
      Για τη DM πχ θεωρώ ότι ο στόχος για την 5ετία είναι στην ξεφτίλα $30 bil και είναι $2,3 bil, θα υπάρξει dilution που δεν μπορώ να εκτιμήσω αυτή τη στιγμή, στρογγυλεύω συντηρητικά στο $100 PT.

      Διαγραφή
  29. ( SNMP ) Evolve Transition Infrastructure για watch list άμεσα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα,εχω καιρό να ακούσω για την clever leaves.Εκεί κάτω που βρίσκεται υπάρχει κάποιος λόγος;; Σκέφτομαι να πάρω λίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ''Το κακό ότι ο λόγος S&M/Revenue αυξήθηκε κι άλλο από το Q2 108%=>110%, αλλά τουλάχιστον είχε κάποιο αποτέλεσμα με ~25% αύξηση PMAUs Q2=>Q3. Θετικό ότι έκλεψε το νέο CPO από Amazon, δεν είναι λαλάκες αυτά τα στελέχη.''
    Συμφωνω απολυτα σε αυτα που αναφέρεται. Δεν μπορω να βρω το σχολιο που ειχα κανει μετα την ανακοινωση των ετησιων αποτελεσματων οταν είχα επισημανει ως αρνητικο τοτε μονο αυτο που λετε κ. Barren και με ειχε προβληματισει και απ΄οτι φανηκε ηταν σημαντικό. Μάλλον γινεται μτχη της υπομονης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στο Ρανταρ και η Lightspeed (LSPD) μετά το σημερινό -30%, ο Saxena είναι αγοραστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παρακολουθώ αυτή τη μετοχή, αλλά αυτός ο κουρού ο Puru, το 2015 με τον SP500 στο 1940 προέτρεπε σε πλήρη έξοδο από τις μετοχές γιατί ερχόταν μεγάλο downtrend (πήγε μέχρι 1810 και μετά ...). Στα ψηλά αγορασμένος πάντα βέβαια.

      https://www.cnbc.com/video/2015/09/09/why-this-expert-is-avoiding-equities.html

      Επίσης το 2014 συνιστούσε διαφοροποίηση με είσοδο ΕΛΛΛΑΔΑ ME TO ΓΔ 1.300!!!

      https://www.financialsense.com/contributors/puru-saxena/trend-your-friend

      Στο Capital έχει καλύτερους κουρούδες.

      Διαγραφή
  33. By the way ορθώς του τον ακουμπήσετε (τον οβολό σας)ακόμη λίγο μόλις προχθές του ΛαμόγιοΠροφητη στην OPEN Κύριε BARREN μου...Πάντα τέτοια.. εύγε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω κ. Gerry, στο χωριό μου την κ. Όμαχα όταν ο ανταγωνιστής ενός μαγαζιού καταρρέει και βγαίνει από το παιχνίδι, αγοράζουμε κι άλλο από το μαγαζί που είναι πλέον μονοπώλιο, δεν το ξεφορτώνουμε.
      Τώρα πώς την είδε ο ψυχάκιας ο Mr Market, μόνο ο ψυχίατρος κι ο dealer του ξέρουν.

      Διαγραφή
    2. Α είστε από την κάτω Ομάχα...😂😂😂😂..

      Διαγραφή
    3. Κύριε BARREN βλέπω πως την DM την έχετε για το μεγαλύτερο *στα PLAY σας..
      Αν θέλετε ρίξτε μου μία εξπληκια! Είχα μπει στο 13.5 τελευταία φορά το καλοκαίρι αν θυμάστε και έφυγα στο 13+ και μετά ήρθαν οι μέλισσες...τώρα είμαι ακόμη οξω...Ούτε ο Κύριος ΤΆΚΗΣ αν θυμάμαι καλά είχε ακολουθήσει Παρ όλο που του άρεσε..

      Διαγραφή
    4. Ναι ναι, είναι εν δυνάμει αλλά είμαι παραφορτωμένος, έχω σχεδόν διπλάσια από τη θέση που θα κρατήσω μακροπρόθεσμα (>30).

      Υπόψιν ανακοίνωσε πρόσφατα νέα παραγωγική μονάδα για το σύστημα μαζικής παραγωγής μεταλλικών εξαρτημάτων P50, για να καλύψει είπε την αυξημένη ζήτηση διεθνώς. Μάλλον γι' αυτό βγήκε από το Kostaleksi state. Guidance για έσοδα 100+ Μ το 2021 (σύμφωνα με το πρόγραμμα), EV 1.3 bil. Όου κέηηη.

      Όποιος πιστεύει ότι μεγάλο μέρος της μαζικής βιομηχανικής παραγωγής δε θα παραδοθεί στα οφέλη του AM, ας ξεπεζέψει.

      Διαγραφή
  34. BGFV μηδενισμός θέσης. αφού δεν μου άρεσε το +30 % καλό και το + 1.5 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Alex Klo, οι μετοχές στις ΗΠΑ θέλουν χοντρό πούλημα. Ας διπλασιασει απο εκεί που θα τη δώσετε, εν πειράζει δωστε την και θα βρειτε άλλη.

      Εχασα πάρα παρα πολλα απο τα κέρδη μου πέρσι σκεπτομενος ότι ενταξει μωρε, θα σταματησει να πέφτει που θα πάει. Ετσι και ξεκινησει η πτωση και σε μαγκώσει μέσα, σου τα τρώει σε χρόνο dt.

      πχ η Moderna τον άυγουστο έπιασε 500$, τωρα εχει 230!


      Τα γραφω και τα ξαναγραφω για να μου εντυπωθούν στο μυαλό. Τις 4-5 προηγούμενες βγομάδες έχω αλλαξει set up στο παίξιμό μου, στην Bakkt και στην DNA. Τις δίνω για πλάκα αν μου πιάσουν καλό κερδος.

      Δυστυχως εχασα την IONQ.. :(

      Διαγραφή
    2. Ολοι έτσι την πατήσαμε κ. Bugs_Bunny.

      Διαγραφή
    3. SAVA σε συνέχεια ...η έκθεση για απάτη https://www.qcmfunds.com/wp-content/uploads/2021/11/Cassava-Report-FINAL-3-R.pdf

      Με αυτά που διάβασα .. έφριξα .
      Τώρα με τέτοια έκθεση πως έκανε τέτοιο ράλι ??? Τι να πω
      ( Το έχω σαν αρχή να μην συμμετέχω σε μπλεξίματα έχει κι αλλού πορτοκαλιές και πολλές μάλιστα ) οπότε κατ εξαίρεση μείωση 70 % της θέσης και μένω για λίγο ... αλλά δεν το πολυβλέπω.

      Ευχαριστώ , Θα πιάσω ρυθμό κ. Βugs_Bunny !
      Καλό Σ.Κ σε όλους .

      Διαγραφή
    4. ΘΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΡΑΓΕ? Η ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΣΑΝ ΣΦΑΙΡΑ ΠΑΝΩ?

      Διαγραφή
  35. Τελευταία μου π@π@ρι@ γι' απόψε γιατί παραλέρωσα.
    Η Δρ Άνναμπελ φαίνεται να έχει φορτώσει για mega κίνηση.
    Δυστυχώς εγώ πήδηξα στο $5,0 όταν έσπασε κάτω και, καθώς κοιτάω να νοικοκυρευτώ, δεν υπάρχει σάλιο πια για να ξανακαβαλήσω.
    Δεν πειράζει όμως, θα χαρώ για την Άνναμπελ και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη Flora.
      IPA παραμένω αρκετά φορτωμένος κ. Άρη, από Γενάρη να σας πω περιμένω προκοπή.

      Διαγραφή
    2. ABNB... πετάει..ΕΥΓΕ ΚΎΡΙΕ BARREN... Πάντα τέτοια και καλύτερα!!!

      Διαγραφή
    3. Σύζυγος Νο5 κ. Gerry μου! Σας ευχαριστώ, γιατί καλά τα putanakia και οι αρπαχτές, αλλά σα το να βλέπεις δυο απ' τις συζύγους σου (ABNB + DDOG) να ξεβιδώνονται στα τραπέζια για να σε ανεβάσουν, δεν έχει. Δεν έφυγε λέπι.

      Διαγραφή
    4. Διάβαζα το ER calltranscript της ABNB, το οποίο και ανέωσε την πεποίθησή μου ότι στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον θα είναι εταιρία $1Τ MCap.
      Όχι μόνο γιατί αυτή η εταιρία με το συγκεκριμένο ηγέτη μετέτρεψαν μια κατ' αρχήν τρελή ιδέα σε εισόδημα TTM $5B μέσα σε σε 12 χρόνια. Όχι μόνο γιατί διήλθε μέσα από ένα black swan event που θα μπορούσε να την έχει τερματίσει κι επιβίωσε. Αλλά γιατί έδειξε ότι μπορεί με διαύγεια να μετατρέψει μια ενδυνάμει καταστροφή σε νέα επιχειρηματική ευκαιρία και αυτό είναι ανεκτίμητο.

      Brian Chesky:
      "... But something bigger than a travel rebound that's happening. The world is undergoing a revolution in how we live and work. The pandemic has suddenly untethered tens of millions of people from the need to go into an office.

      ...

      Airbnb makes it possible to work from any home. And this newfound flexibility is bringing about a revolution in how we travel because for the first time ever, millions of people can now travel anytime, anywhere for any length, and even live anywhere on Airbnb. And we believe that this trend toward more flexibility will only accelerate.

      ...

      The second trend we're seeing is that people are traveling everywhere, literally everywhere. ... The third trend we're seeing is people aren't just traveling in Airbnb, they're now living on Airbnb.

      Long-term stays, up 28 days or more, remained our fastest-growing category by trip length. People are traveling with Airbnb for extended vacations, relocation, temporary housing, student housing, and many other reasons.

      ...

      We launched more than 100 upgrades already this year. And next week, we're going to announce 50 more. That's 150 upgrade innovations this year. Our design-driven approach means that we're constantly improving our service to adapt to this changing world.

      And the world will continue to change because for the first time ever, millions of people can now travel anytime, anywhere for any length and even live anywhere on Airbnb. And this is a travel revolution. So we're just getting started. We have many more innovations to share with you, starting with some exciting announcements next Tuesday."

      Brian shut up and take my money!

      Διαγραφή
  36. Η τσαχπίνα Flora μας έδωσε ένα καλό και γρήγορο trade, άλλες μας σπάνε τα χίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για όποιον ενδιαφέρεται, διαβάζω το βιβλίο "the psychology of money" του Morgan Housel αυτό το καιρό και το προτείνω ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα, όπως παρατηρώ τις κινήσεις του ARK βλέπω μια μετοχή Kratos Defense (ίσως κ λόγου ονόματος) στην οποία βγαίνει μονιμος αγοραστής.. ξέρουμε κάτι παραπάνω για αυτή;;
    Dimat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Quantum Computing: Το μέλλον του Ελεύθερου Λογισμικού
    Αν αυτο ειναι το μελλον τοτε το ΙΟΝQ ηδη πεταει και θα εξαφανιστει σε λιγο
    Arqit Quantum Inc. (ARQQ)
    Quantum Computing, Inc. (QUBT)
    Εχει αποψη κανεις?
    Ενα ωραιο αρθρο να καταλαβει κανεις για αυτο
    https://blog.desdelinux.net/el/computacion-cuantica-futuro-computacion-software-libre/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Η IONQ θα εξαφανιστεί όταν αρχίσουν να μπαίνουν μέσα οι θεσμικοί🚀 Έχει δρόμο ακόμα...
      Παρεμπιπτόντως η GLBE έχει lockup expiration την Δεύτερα, όποιος την βλέπει για long θα'χει εκπτώσεις από σήμερα μέχρι Τρίτη το πολύ λογικά 🧐

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους τους συνδαιτυμόνες! Εγώ βλέπω EV/Sales 37.92 κε Αδειούχε, το ξέρω είναι πανάκριβη... Παρεπιπτόντως βγάζει και αποτελέσματα αύριο.

      Διαγραφή
  40. Πως γινεται παλι ολοι οι δεικτες να ειναι πρασινοι με νεα υψηλα... και ολες οι μετοχες μου κοκκινες...;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. o σπικος πάνω .ο dow πάνω ,τα δικά μας γιατί ψοφάνε????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ, με κίνδυνο να γίνω γραφικός, πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να έχουμε ξεσπάσματα.
      Ας έχουμε τα πιστόλια καλολαδωμένα, τους κόκκορες τραβηγμένους και τις σκανδάλες εύκολες σαν μεθυσμένες αγγλίδες τουρίστριες στο Λαγανά.

      Διαγραφή
  42. Κύριε ΤΑΚΗ αυτά τα έξυπνα φυλλαράκια τι διάολο κάνουν εκεί κάτω ...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργοπεθαινουν μονα τους...! Λετε να μηδενισουν;;;

      Διαγραφή
    2. Κε DrLeon παιζει αυτο.
      Ειναι μια τετοια μετοχη, εκτασεις εχει, χαμηλο κοστος εχει αλλα να πουλησει μπορει;
      Αν οντως παραγει με το κοστος που λεει πως παραγει γιατι δεν εχει πλημμυρισει την αγορα;
      Εχουν φτασει σε σημειο να μοιραζουν δωρεαν χασισι σε πανεπιστημια στις ΗΠΑ, προφανως εχει καποιο λακο η φαβα. Προς ωρας το δευτερο μεγαλυτερο μπιστολι μετα τη Metromile, και στις 2 περιπτωσεις θα παω μεχρι το τελος παντως.
      Μου αρεσουν οι πιθανοτητες τους-> 0 ή x4

      Παντως και η Κανναβη και το Insurtech ειναι κατω συνολικα ως κλαδος, θα τρεξουν βιαια και ολα μαζι σα βουβαλια, εν καιρω.

      Διαγραφή
    3. Εγω παντως κυριε Ιντι απο φουντα εχω δει ολες τις αλλες να παιζουν μπαλλιτσα... φλωρα, sndl κλπ... και τα μπουμπουνοφυλλα να σερνονται... με αποκορυφωμα τωρα που χασανε κ τα 8$ κ βρεθηκαν στα 6$...! ΜΟ τα 8.5... τι να κανω θα περιμενω...

      Διαγραφή
    4. Με ολο το σεβασμο αναφερεται 1-2 ονοματα που επισης βρισκονται χαμηλα, αν εξαιρεσουμε τη Φλωρα που εκανε ενα προσωρινο pump and dump(μπραβο στους εχοντες) ολος ο κλαδος ειναι κατω. https://www.tradingview.com/chart/qDONNIH6/?symbol=NASDAQ%3APOTX
      Εδω το χασισοETF εφτασε σε νεο χαμηλο ετους και ουσιαστικα εκλεισε το τελευταιο γκαπ αν δε κανω λαθος, δευτερα προσωπικα θα αυξησω Καναβη, προσβλεπω σε μακροχρονιο μπουλμαρκετ, ελπιζω να συμβει ταπεινα και στα μουλωχτα, διχως ανοιχτα γκαπ και αγριοτητες, πιστος στο δογμα του Κου. Τακη πως αν βλεπουμε αγριαδες τη κανουμε και περιμενουμε το ξεφουσκωμα.

      Ανοιχτος σε επιλογες καναβης αν θελει καποιος να μοιραστει μαζι μας, αλλα κατα προτιμηση non Colombia μιας και τετοιο παιχτη διαθετομεν.

      Διαγραφή
  43. Κύριε Cornelie έχει αλλάξει κάτι στη ZIM που δεν έχω εντοπίσει ή είναι απλά profit taking? Πιέζεται 2-3 μερες τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα στην ομήγυρη! Κε Bagholder 30% γράψανε τα παιδιά σε δυο εβδομάδες, να μην κάνουν και λίγο profit taking? Και απ'τους όγκους δεν φαίνεται να πουλάει κάποιος μεγάλος, αν αντιληφθώ ότι συμβαίνει κάτι άλλο θα ενημερώσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. https://www.mikrometoxos.gr/wall-street-vertical-aerospace-me-tin-ypografi/

    Vertical Aerospace.

    Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, χρονικά, για EVTOL, θα έλεγα ότι η Βρετανίδα μου αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂