Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Lilium Air Mobility

Lilium  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό LILM ... εδώ ....

Αριθμός μετοχών : 284.110.059 μετοχές
Presentation Lilium
... εδώ ...



Η ιδέα του Urban Air Mobility είναι η δημιουργία αεροπορικών οχημάτων που θα μπορούν να μεταφέρουν ανθρώπους και αγαθά, πολύ γρήγορα, αλλά και με πολύ χαμηλότερο κόστος και με πολύ λιγότερη ταλαιπωρία.
Αυτή η ιδέα δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε μια ανατρεπτική πραγματικότητα, επειδή η τρέχουσα γενιά αεροπορικών οχημάτων - κυρίως τα ελικόπτερα - είναι αρκετά ακριβά, θορυβώδη και με αναποτελεσματική κατανάλωση καυσίμου.


Πολλαπλές καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις συγκλίνουν αυτή τη στιγμή στη δημιουργία μιας νέας γενιάς αεροπορικών οχημάτων που ονομάζονται ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVOTL).
Αυτά τα αεροσκάφη μοιάζουν με «ιπτάμενα αυτοκίνητα» και ουσιαστικά θα είναι ηλεκτρικά ελικόπτερα χωρίς θόρυβο και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος κατασκευής. Τα αεροσκάφη eVOTL θα μπορούν να παρέχουν οικονομικές μετακινήσεις, αθόρυβες και αποδοτικές αεροπορικές μεταφορές στις μάζες.


Η Boeing διαθέτει αεροσκάφος eVOTL. Η Airbus έχει ένα. Οι Lilium, Joby Aviation, Archer, Bell και Volocopter έχουν όλες τα δικά τους μοντέλα. Βέβαια, ακόμη θα χρειαστούν χρόνια για να υιοθετηθούν ευρέως αυτά τα νέα αεροσκάφη. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, θα εισάγουν συλλογικά μια νέα εποχή Urban Air Mobility, όπου οι πόλεις θα γεμίσουν με αεροσκάφη eVOTL που θα μεταφέρουν ανθρώπους και αγαθά παντού.

Η Lilium GmbH ιδρύθηκε το 2015 από τέσσερις μηχανικούς, διδακτορικούς φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστήμιο του Μονάχου, τους Daniel Wiegand, Sebastian Born, Matthias Meiner και Patrick Nathen.

Η εταιρεία δημιούργησε το Lilium Eagle, ένα μη επανδρωμένο διθέσιο πρωτότυπο μοντέλο και με το οποίο πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στο αεροδρόμιο Mindelheim- Mattsies κοντά στο Μόναχο στη Γερμανία στις 20 Απριλίου 2017.
Το 2017, η Lilium ανακοίνωσε τα σχέδιά της να λανσάρει το Lilium Jet 5 θέσεων, έως το 2025, με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες αεροπορικού ταξί.
Αργότερα, τον Μάιο 2019 πέταξε για πρώτη φορά το πενταθέσιο πρωτότυπο Lilium Jet. Το πρωτότυπο τροφοδοτήθηκε από 36 ηλεκτροκίνητες έλικες με μανδύα τοποθετημένες σε κινητά πτερύγια που μπορούν να έχουν κατεύθυνση προς τα κάτω για κάθετη απογείωση και σταδιακά να μετακινούνται σε οριζόντια θέση για να παρέχουν ώθηση προς τα εμπρός. Το πενταθέσιο Lilium Jet είναι ικανό να επιτύχει τελική ταχύτητα 300 km/h και στοχεύει σε εμβέλεια 300 km.


Η Lilium είναι μια γερμανική εταιρεία και έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό κινούμενο κάθετα επιβατικό αεροσκάφος απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL). Το Lilium Jet θα είναι πλήρως συμβατό με τους υπάρχοντες χώρους προσγείωσης ελικοδρομίων και θα μπορεί να επαναφορτιστεί σε λίγες ώρες και να μεταφέρει έξι άτομα μαζί με τις αποσκευές τους.

Η εταιρεία στοχεύει στην εισαγωγή του τζετ στην αγορά το 2024.

Ο στόχος της Lilium είναι να δημιουργήσει έναν βιώσιμο και προσβάσιμο τρόπο περιφερειακής μεταφοράς υψηλής ταχύτητας. Η κατασκευή του 7θέσιου Lilium Jet, ένα ηλεκτρικό τζετ κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, θα προσφέρει κορυφαία χωρητικότητα, χαμηλό θόρυβο και υψηλές επιδόσεις, η Lilium σκοπεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο μεταφορών και υπηρεσίων για ανθρώπους και αγαθά. Η ισχυρή ομάδα 650+ της Lilium περιλαμβάνει περίπου 400 μηχανικούς αεροδιαστημικής και μια ηγετική ομάδα υπεύθυνη για την παράδοση μερικών από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη στην ιστορία της αεροπορίας.Τα κεντρικά γραφεία και οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Lilium βρίσκονται στο Μόναχο της Γερμανίας, με ομάδες που εδρεύουν σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το τζετ Lilium είναι ηλεκτρικό και δεν θα καίει καύσιμα. Οι κινητήρες του χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς στρόβιλους για να τραβήξουν αέρα στους αγωγούς του κινητήρα, να τον επιταχύνουν και να τον εξαερώσουν μέσω των ακροφυσίων ώθησης. Οι κινητήρες - συνολικά 18 - είναι τοποθετημένοι στο πίσω πτερύγιο και των πίσω φτερών.
Το Lilium απέδειξε την ιδέα του το 2017, με ένα μονοθέσιο πιλότο πρωτότυπο. Η εταιρεία τώρα εργάζεται για τη μεγαλύτερη έκδοση των 7 θέσεων.

Όπως πολλές εταιρείες, έτσι και η Lilium εκμεταλλεύτηκε τη γενική ανοδική τάση των αγορών για να δημοσιοποιηθεί. Η Lilium ολοκλήρωσε μια συναλλαγή SPAC τον Σεπτέμβριο 2021, με την Qell Acquisition Corporation και με το ticker LILM άρχισε να διαπραγματεύεται στο NASDAQ στις 15 Σεπτεμβρίου. 

Η Lilium, δημοσιοποιήθηκε στο χρηματιστήριο του Nasdaq στις 14 Σεπτεμβρίου μέσω της συγχώνευσης με το SPAC. Το 65% των μετόχων του SPAC πούλησαν τις μετοχές τους και δεν συμμετείχαν στην νέα εταιρία Lilium.
Έτσι, μειώθηκε το σύνολο των μετρητών που ήταν διαθέσιμα για τη Lilium. Οι θεσμικοί επενδυτές, μέσω PIPE, παρείχαν 450 εκατομμύρια δολάρια στη Lilium. Αρχικά, το SPAC θα διέθετε 380 εκατομμύρια δολάρια, αλλά έπρεπε να πληρώσει το 65% αυτών με 10 δολάρια ανά μετοχή στους μετόχους της SPAC που εξαγοράζονταν. Αυτό μειώνει τα μετρητά του SPAC που θα διατεθούν στη Lilium σε 133 εκατομμύρια δολάρια.


Ο συνδυασμός της Lilium με το SPAC έφερε στην εταιρεία 584 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα. Μετά από 50 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα συναλλαγής, τα διαθέσιμα μετρητά είναι 533 εκατομμύρια δολάρια. Η Lilium αρχικά περίμενε 780 εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχει επίσης χρέος 166 εκατομμυρίων δολαρίων, τα καθαρά μετρητά είναι 367 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι κατά 247 εκατομμύρια δολάρια χαμηλότερα από τα αρχικά καθαρά μετρητά που ανέμενε η Lilium.


Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Lilium συγκέντρωσε έναν κύκλο χρηματοδότησης 90 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τον Μάρτιο του 2020, η Lilium είχε συγκεντρώσει 240 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση υπό την ηγεσία του Κινέζικου τεχνολογικού ομίλου Tencent και με τη συμμετοχή των Atomico, Freigeist και LGT.
Τον Οκτώβριο του 2019, η Lilium ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης της μονάδας παραγωγής και κυκλοφόρησε πλάνα που δείχνει το Jet σε πλήρη πτήση, να απογειώνεται κάθετα και να μεταβαίνει σε οριζόντια πτήση.


Τον Αύγουστο του 2021 η βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία Azul υπέγραψε επιστολή προθέσεων για αγορά 220 επταθέσιων Lilium Jet, συνολικής αξίας 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την παράδοση να ξεκινάει το 2025.


Η Lilium καλύπτεται από τον αναλυτή, 5 αστέρων, της Oppenheimer,  Colin Rusch που αναφέρει :
«Θεωρούμε το Lilium ως έναν κορυφαίο παίκτη τεχνολογίας στον αναδυόμενο χώρο της ηλεκτρικής κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL). Πιστεύουμε ότι είναι σε καλή θέση να αξιοποιήσει μια διαφοροποιημένη τεχνολογική πλατφόρμα, ισχυρές στρατηγικές συνεργασίες και μια έμπειρη ομάδα διαχείρισης σε υπερμεγέθη μερίδια αγοράς σε μια αναστατωτική βιομηχανία. Βλέπουμε τις δυνατότητες των eVTOL να μεταμορφώσουν εταίρους αστικής και περιφερειακής κινητικότητας τόσο για άτομα όσο και για φορτία. Βλέπουμε επίσης τη δυνατότητα μείωσης των εκπομπών πέρα ​​ από τις οδικές λύσεις και τις τρέχουσες προσπάθειες για την απομάκρυνση του άνθρακα από την περιφερειακή αεροπορική βιομηχανία. Πιστεύουμε ότι η αγορά των επιβατικών ταξί θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2035 », εξήγησε ο  Rusch.


Σύμφωνα με αυτά τα σχόλια, ο Rusch δίνει σύσταση Outperform στο LILM και στόχο τιμής τα 24 δολάρια για τους επόμενους 12 μήνες.
Το Lilium έχει προσελκύσει μόλις 2 κριτικές αναλυτών πρόσφατα και οι δύο συμφωνούν ότι πρόκειται για μια μετοχή προς αγορά. Ο δεύτερος αναλυτής δίνει την τιμή στόχο των 17 δολαρίων.


Η διοίκηση της Lilium έχει ανακοινώσει ότι η παραγωγή του αεροσκάφους θα ξεκινήσει το 2024 και προβλέπει έσοδα 246 εκατομμύρια, τα οποία θα ανέλθουν το 2025 σε 1,314 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2026 και 2027 θα εκτιναχθούν στα 3,306 και 5,867 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Τα EBITDA καθίστανται θετικά, σύμφωνα με τη διοίκηση, το 2025 και θα ανέλθουν σε 708 εκατομμύρια το 2026 και 1,44 δισεκατομμύρια το 2027.

Κίνδυνοι
Οι προβλέψεις της; διοίκησης είναι ιδιαίτερα φιλόδοξες και ενθουσιώδεις.
Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις προβλέψεις της διοίκησης της Lilium, καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο, οι προβλέψεις των spacs, να είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξες, ειδικά όταν αυτές γίνονται στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. 

H Lilium θα έχει έντονο ανταγωνισμό στον χώρο των eVTOL. Άμεσοι ανταγωνιστές θα είναι η Joby Aviation και η Archer  .... δύο νέες εταιρίες που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στη μεταφορά επιβατών και οχημάτων μέσω αεροσκαφών κάθετης απογείωσης. Τόσο η Joby όσο και η Archer πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν μέσω spacs, όπως και η Lilium.

Θα πρέπει να προσεχθεί ότι κάποιες εταιρείες των eVTOL θα αποτύχουν και ίσως να μην μπορέσουν να κατασκευάσουν το αεροσκάφος που υπόσχονται.

Τον Ιανουάριο του 2020 το Aerokurier (μηνιαίο περιοδικό αεροσκαφών) δημοσίευσε μια έκθεση που ανέφερε ότι το Lilium δεν μπορούσε να επιτύχει τους στόχους απόδοσης του αεροσκάφους που είχε δηλώσει και θα μπορούσε να πετάει μόνο για δύο λεπτά τη φορά. Η έκθεση που συντάχθηκε ανώνυμα απορρίφθηκε από την εταιρεία, αλλά αργότερα υποστηρίχθηκε από τέσσερις Γερμανούς ακαδημαϊκούς της αεροδιαστημικής που έγραψαν ότι η Lilium «δημιουργεί έναν απατηλό κόσμο για να προσελκύσει επενδυτές».

Τον Φεβρουάριο του 2021, το Forbes δημοσίευσε ένα άρθρο που επικαλείται έναν αριθμό πρώην υπαλλήλων που ανέφερε ότι η ανάπτυξη του αεροσκάφους της Lilium «διατρέχει προβλήματα και ότι η εκστρατεία δοκιμών πτήσης σημείωσε ελάχιστη πρόοδο».

  • Η αγορά eVTOL ενδέχεται να μην συνεχίσει να αναπτύσσεται ή τα αεροσκάφη eVTOL ενδέχεται να μην υιοθετηθούν από την αγορά μεταφορών. 
  • Τα αεροσκάφη eVTOL ενδέχεται να μην πιστοποιηθούν από τις αρχές μεταφοράς και αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένου του EASA ή του FAA. 
  • Το Lilium Jet ενδέχεται να μην προσφέρει την αναμενόμενη μείωση του λειτουργικού κόστους ή την εξοικονόμηση χρόνου που αναμένει η εταιρεία.

 Η βιομηχανία eVTOL είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή αυτή τη στιγμή.

198 σχόλια:

  1. μάρμαρα επανέρχονται στο προσκήνιο ή είναι ιδέα μου? ο ΙΚΤΙΝ δείχνει έτοιμος να απλωθεί σαν τραχανάς...Καλό ΣΚ
    ΥΓ και στο εξωτερικό βλέπω νταβαντούρι στους μαρμαράδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε πληροφορία που προσλαμβάνω για τους ανταγωνιστές με πομπάρει ακόμα περισσότερο για τη JOBY!

    Πόσα μετρητά έχει η Lilium? $367 μύρια? Και χωρίς πρωτότυπο?
    Εδώ η Joby έχει $1,4 B και με -200 Μ ελεύθερες ροές στο 9μηνο (που θα γίνονται ακόμα πιο αρνητικές στην πορεία) τη βγάζει δε τη βγάζει μέχρι να ξεκινήσει δραστηριότητα. Στη Lilium βλέπω βαριά Q2 2022 να γίνει του Αραιωτή το κάγκελο (dilution).

    Αλλά, αν σας έχω μάθει λίγο κ. Τάκη, ξέρω πότε θα ανβάσετε JOBY. Όταν θα παίξει <$7, οπότε και θα καβαλήσετε, χαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη Joby τελευταία, μετά τη Βρετανική Vertical .... η οποία επίσης δεν θα έχει μεγάλο ταμείο.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό.

    Ας κάνουμε μία ανασκόπηση του τι έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό. Αρχικά βρισκόμαστε στα πολλά + μετά από 2-3 πολύ καλές τοποθετήσεις. Και εξηγούμεθα:

    1.Η μετοχή της Bitfarms ουσιαστικά δίπλωσε σε λιγότερο από 15 ημέρες και αποεπένδυσα. Μπήκαμε όμως στην HIVE που την πιστεύω. Έχει στην κατοχή της και Bitcoin και Ethereum αλλά όπως και όλες οι εταιρίες του κλάδου αυξάνει το hashrate της. Όσοι πιστεύουν στα crypto αλλά δεν θέλουν να μπλέξουν με αγορές και πορτοφόλια και τα θεωρούν περίπλοκα, νομίζω η αγορά κάποιας εταιρίας που ασχολείται με το mining είναι μονόδρομος.

    2.Η θέση στην ADMA πουλήθηκε δυστυχώς στο 100% πέριξ του 1,5$.Είχα ΜΤΚ το 1,47$ οπότε μικρό το κέρδος. Ομολογώ ότι με επηρέασε το γεγονός των νέων μετοχών που αγοράστηκαν στο 1$ αλλά και η γνώμη του κ.Τάκη ότι σε περίπτωση μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων πάμε για κατηφόρα. Αν μας κάνει την χάρη και πάει πέριξ του 1,4$ θα ξαναμπούμε σταδιακά. Πάμε για νέα κουλουρια.

    3.Η ASTRA αυτήν την εβδομάδα πάει για εκτόξευση αν και ξεπέρασε το δεσμευτικό παράθυρο κατά μία εβδομάδα λόγω καιρικών συνθηκών στην Αλάσκα. Σε περίπτωση επιτυχίας νομίζω ότι ένα +20% δεν είναι καθόλου υπερβολικά. Είμαι καραφορτωμένος και απλά περιμένω για το όνειρο. Η μεγαλύτερη θέση στο χαρτοφυλάκιο που θα ρευστοποιηθεί σταδιακά. Πρώτη στάση για εμένα τα 13$ που θα φύγει ένα 20% της θέσης μου.

    4.Μπήκα ξανά στην Clever leaves στα 5,55$ καθώς θεωρώ ότι μπαίνει σε ελκυστικές τιμές. Όπως είπε και ο κ.Τάκης τα αποτελέσματα δεν έπεσαν και τόσο έξω οπότε αυτή η στρέβλωση σε σχέση με την Flora αργά ή γρήγορα θα διορθωθεί. Και με ένα +30% θα ξαναβγώ. Την θεωρώ για γρήγορες μπούκες.Ο κλάδος για μένα δεν είναι hot.Έχει γεμίσει ο κόσμος με μαριχουανοπαραγωγούς.

    5.Μπήκαμε για πρώτη φορά στην Zevia στα 10,00$.Μου θυμίζει το στόρυ της δικής μας Green cola που έχει να τα βάλει με τον Γολιάθ της αγοράς. Πιστεύω όμως στο γεγονός ότι θα πάρει μερίδιο καθότι πλασάρεται ως 'υγιές' υποκατάστατο. Και ποιος ξέρει..ίσως μία μέρα οι μεγάλοι της χτυπήσουν την πόρτα για εξαγορά.Στόχος εδώ τα 20$ σε βάθος χρόνου.Αυτή θα γίνει ερωμένη που λέει και ο κ.Waffet.

    6.Η είδηση ότι η Λεμονάδα θα μας αγοράσει εμάς του μετρομιλάδες μου άρεσε. Την λεμονάδα την έχω για πάνω από 150$ σε βάθος τριετίας. Ας ελπίσουμε να μαζέψουμε την χασούρα καθότι έχω Μ.Τ.Κ τα 4,67$.

    7.Η Volta πουλήθηκε εξ'ολοκλήρου πέριξ των 12$ και απλά περιμένω να την ξαναγοράσω σε τιμές κάτω του 9,5$ αν μου κάνει το χατήρι. Ήταν η μετοχή που μου άνοιξε τα μάτια για να μπώ στον κόσμο της Wall street.Και φυσικά λόγω του οικοδεσπότη με την τότε όμορφη παρουσίαση και τις προοπτικές της.θα πρέπει τιμής ενεκεν να κρατήσω μερικά κομμάτια έτσι για να θυμάμαι.

    8.Τα SEAH πουλήθηκε με κέρδος 10% και απλά περιμένω να γίνει το Spac μετοχή της Betway ώστε να ξαναπάρω κάτω από τα 10$ εάν μας κάνει την χάρη.

    Τώρα στις μετοχές που παρακολουθώ:

    1. Αν και είμαι φανατικός πλέον οπαδός της Wall..σκέφτομαι να ρίξω κανένα ψιλό στην μετοχή της BVB. Πλέον κινείται σε τιμές κάτω του 4,7€ . Και είναι ο ορισμός της υγειούς αθλητικής εταιρίας. Νομίζω ότι η επιστροφή στην κανονικότητα, θα εκτοξεύσει και τα έσοδα της αλλά και τα κέρδη της.

    2.Η coupang αρχίζει να μου αρέσει σε αυτές τις τιμές.Ίσως λίγο πιο κάτω να πάρουμε μερικά κομμάτια.

    Τέλος ένα σχόλιο προς τον κ.Τάκη. Καλές όλες αυτές οι εταιρίες που μας παρουσιάζεται αλλά κάποιες είναι υπερβολικά καινοτόμες όπως οι τελευταίες με τα αεροταξί. Προσωπικά δεν θα αγόραζα με τίποτα καθότι το θεωρώ υπερβολικά φουτουριστικό. Μήπως θα έπρεπε να κάνετε και κάποιες παρουσιάσεις εταιριών του εξωτερικού που θεωρείται vaue με καλά θεμελιώδη όπως κάνατε τον παλιό καλό καιρό με το ΧΑΑμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κενάκι της VOLTA στο 8-9 προβληματίζει κανέναν ή τσάμπα έχει κολλήσει το μάτι μου εκεί;

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα, έχω λιώσει στο γέλιο!!!

    Στιχομυθία στο Twitter:

    Bernie Sanders (το γνωστό γραφικό κουμούνι):
    "We must demand that the extremely wealthy pay their fair share. Period."

    Elon Musk (χωρίς συστάσεις):
    "I keep forgetting that you’re still alive"

    "Want me to sell more stock, Bernie? Just say the word …"

    https://twitter.com/elonmusk/status/1459904966194253824

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Έσονται οι έσχατοι πρώτοι κι οι πρώτοι έσχατοι»

    Μετά το Ελ Σαλβαδόρ που έγινε το πρώτο κράτος που κατέστησε το Bitcoin επίσημο νόμισμα, τώρα τα Barbados φαίνεται πως θα γίνουν το πρώτο κράτος που θα έχει διπλωματική παρουσία (πρεσβεία) στο Metaverse και συγκεκριμένα στη Decentraland !!!

    Στο μεταξύ όλες οι χώρες / προορισμοί παραθερισμού του πλανήτη έχουν μπει σε κούρσα προσέλκυσης digital nomads τώρα που το remote work φαίνεται πως πάει να γίνει νόρμα. Επίσης νομιμοποιούν την παραγωγή και χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης (άλλο χρυσωρυχείο από 'κει), πχ η Πορτογαλία κάνει και τα δύο.

    Και εδώ στο Τζατζικιστάν έχουμε το Μητσοδράκουλα και τον Τσιπρόκιο να ξεριζώνουν τις κwλότριχές τους ποιος θα γ@μ@ει πιο γλυκά το ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ!

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από όταν εξελέγη ο Αλτσχάιμερ:

    SP500 : +32%
    US 10Yr Yield : +110%

    Τι να σου κάνουν και τα δόλια τα broncos!
    Τρέχουν, παλεύουν αλλά έχουν μια στρατιά από χοντροκwλικα γραφειοκρατικά κουμμούνια να ταΐσουν, δεν είναι εύκολο το έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!
    7~8,50 θα φορτώσω Zevia δίχως αύριο, ότι μπορώ, όπου χωράει.

    Στα $8,80 τώρα έχουμε EV/Rev (TTM) 3.66.
    O Mr Market γίνεται εξαιρετικά γενναιόδωρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΗ ΖΕVIA ΠΩΣ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τιμωρία στη Zevia, είναι πρόωρο Χριστουγεννιάτικο δώρο για μας κ. DDIN.

      Δεν κρατήθηκα τελικά, ξαναπήρα τα δοθέντα @11,49 στο 8,96 με τη σχετική προσαύξηση κι αν αισθανθεί ακόμα πιο πεσμένη τις επόμενες μέρες ο μπαρμπα Γούφετ θα είναι εκεί να την πάρει αγκαλίτσα.

      Διαγραφή
    2. ΕΤΣΙ! Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΜΙΑ CELH JUNIOR E? ΠΑΡΤΙ ΤΟ ΓΙΟΥΦΤΕΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΜ. . . ΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    3. Σωστoς Mr Barren! Ψωνισα κ γω κατι ψηλα εκει κοντα.

      Διαγραφή
  9. τόμπολα!

    H Redwire, εβγαλε ανάκοινωση προς τη SEC ότι δεν μπορεί να βγάλει αποτελέσματα τριμήνου. Υπάρχουν λεει πληροφορίες ότι εχουν πειραχτεί τα αποτελέσματα και το ψάχνουν.

    Redwire Corporation (the “Company”) is unable to file its Quarterly Report on Form 10-Q for the quarter ended September 30, 2021 (the “Form 10-Q”) by the prescribed due date without unreasonable effort or expense.

    On November 5, 2021, senior management of the Company received a notification from an employee that included allegations of potential accounting issues at a business subunit. Management promptly reported the matter to the Audit Committee of the Company’s Board of Directors (the “Audit Committee”). The Audit Committee has commenced an independent investigation. In addition, the Company has voluntarily reported the matter to the Securities and Exchange Commission. Given the timing of the notification, the Company has not been able to finalize its financial statements or its assessment of the effectiveness of its disclosure controls and procedures and any impact relating to the Form 10-Q.

    https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/0001819810/000162828021023269/nt10-qredwirecorporation.htm


    Αγόρασα σήμερα στο 10.4$ παρακαλώ, χωρίς να έχω δει το παραπάνω, αλλά όταν το είδα τα έστειλα μέσα σε 5 λεπτά στα 10.37$. Μου ξύπνησαν μνημες Follie. Κι επειδή τότε είχα φάει έναν λούτσο από εδώ μεχρι την Κίνα, φεύγω μακριά όταν ακουσω για πείραγμα Ισολογισμού. Ας δούμε τι έχει γίνει και πάλι εδώ είμαστε. Αλλωστε και η Lucking έλυσε τα θεματά της και τώρα (ξανα)πετάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε ΤΑΚΗ ΦΡΙΓΟ δεν ΔΙΔΩ ...από το 17 που σας είπα ότι φόρτωσα ...CLVR ούτε σ αυτήν ΔΙΔΩ...ορθώς είπατε πως κάπου εδώ είναι ο πάτος... ZVIA μόλις τώρα πήρα το 30 % της θέσης ...ADMA είμαι έτοιμος να επιβιβασθω ξανά και μετά δεν ΔΙΔΩ μέχρι να σφυριξετε την εγκατάλειψη του σκάφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry Frigo?
      Tι μου θυμίσατε τώρα;
      Καθήστε να κάνω λίγη πλάκα στο mister Νο22546600009 nicks!!!

      Διαγραφή
    2. Τι την θέλετε την ADMA???
      Για επικεντρωθείτε λίγο στην UPST τώρα που διορθώνει .... και βρείτε καμιά καλή τιμή εισόδου.

      Διαγραφή
    3. Και να σας πω και ένα μυστικό. Πίνοντας ΛΕΜΟΝΑΔΑ φυσικά 😉😉😉
      Όσο πιο πολύ την σκαλίζω τόσο πιο πολύ την ερωτεύομαι. Οι διοικούντες είναι από άλλο πλανήτη .... πραγματικοί διαταρακτές της ασφαλιστικής αγοράς. Θα τα σαρώσουν όλα ....

      Βλέπω πολύ τρελά νούμερα να γράφει στο ταμπλό.
      🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋

      Διαγραφή
    4. Κ Τάκη μιας και χάσατε την UPST δείτε την AMPL - Amplitude, Inc.
      Ακριβούτσικη αλλα πολύ μπροστά.

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι UPST.

      Τι ακριβώς κάνει η AMPL στη ψηφιοποίηση;

      Διαγραφή
    6. https://www.fool.com/investing/2021/11/12/amplitude-passes-first-test-q3-earnings/?source=eptyholnk0000202&utm_source=yahoo-host&utm_medium=feed&utm_campaign=article

      Τo UPST αλλαξε το τροπο που δινει δανεια η αγορα περιπου παρεχοντας νεο υπολογιστικα κριτηρια περιπου βασιζομενο στην πλατφορμα AI λογισμικου που εχει αναπτυξει

      .
      Το AMPL κανει οεριπου αυτο
      Μόλις οι εταιρείες κατασκευάσουν την ψηφιακή υποδομή που χρειάζονται, μπορούν να επικεντρωθούν στη βελτιστοποίηση αυτής της υποδομής, όπου έρχεται το Amplitude.
      Ανακοινωσε και καλα αποτελεσματα

      Διαγραφή
    7. k. Τάκη συμφωνώ για τους ιδρυτές της LMND, φαίνονται εξαιρετικοί.

      Για εμένα είναι πλέον βασικό και αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο να εντοπίζω κάτι ιδιαίτερο στους διοικούντες ως προσωπικότητες και φυσικά πάθος και αφοσίωση στο αντικείμενό τους.

      Μου άρεσε το τελείωμα στο blog post του CEO Daniel Schreiber για την εξαγορά της MILE, με την καρφωτή (στα ίσα) στη legacy ανταγωνίστρια Progressive :

      "Exactly what will that dreamy product look like? We’re going to keep that under wraps for now. It’s not that we don’t trust you with our detailed plans, we totally do. It’s just that a copy of this post may fall into the hands of the good folks over at Progressive, and we’re not sure they’re ready for that quite yet."

      Μπουάχαχαχαχα! Γιατί μου αρέσει το corporate trash talk? Γιατί δείχνει ότι ο challenger έχει τα φρύδια να φέρει εις πέρας την πρόκληση!

      Διαγραφή
    8. Κύριε ΤΑΚΗ σας ευχαριστώ ... Για Ρίχτε(ρ) στο τραπέζι μια επιθυμητή τιμή για είσοδο στη UPST σας παρακαλώ...Τώρα ADMA δεν ξέρω αν θα σας αφήσω μόνο σας να κλωσατε οπως είπατε..

      Διαγραφή
    9. Ούτως η άλλως Ρευστότητα υπάρχει...σσσσσσ μη μας ακούσει ο Φίλος
      Κύριος BARREN και μετά ....

      Διαγραφή
    10. Θα ήθελα Upst να πάει να κλείσει το 2ο γκαπ στο 140.
      Ο κύριος Barren λέει μέχρι 170 το πολύυυυυ και αν ....

      Διαγραφή
    11. Οκ τι να καμωμεν ...τα πρώτα στο 170 και βλέπομεν...πρώτη φορά θα ναι η τελευταία??? Από 🍋 🍋🍋Κύριε ΤΑΚΗ πως είστε???η έχετε αυτά που προέκυψαν από την ΜΙΛΙΩ???

      Διαγραφή
    12. Έχει κσμία διαφορά η Μιλιώ με τη Λεμονιώ;
      Μόνο λεμονάκια κοιτάμε.

      Είπαν από την Metromile

      Outlook και κλήση συνδιάσκεψης

      Λόγω της εκκρεμούς συναλλαγής με το Lemonade που ανακοινώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2021, η Εταιρεία δεν θα παράσχει μια ενημερωμένη προοπτική για ολόκληρο το έτος 2021 και μετά, ούτε θα φιλοξενήσει κλήση συνδιάσκεψης σε συνδυασμό με την έκδοση κερδών του τρίτου τριμήνου 2021. Επιπλέον, η Εταιρεία αποσύρει τις προηγούμενες οικονομικές οδηγίες της.
      Mόνο 🍋🍋🍋🍋🍋

      Διαγραφή
    13. Κύριε ΤΑΚΗ μάλλον δεν το εξέφρασα σωστά...Είστε αγοραστής σ αυτά τα επίπεδα στα LEMONADIKA 🍋🍋🍋🍋?η έχετε μόνο τα λεμόνια της ΜΙΛΙΩΣ???

      Διαγραφή
  11. Πέτυχα μια εταιρία που μου κίνησε το ενδιαφέρον (θα αναφερθώ άλλη στιγμή).
    Ψάχνω καμιά συνέντευξη του Ιδρυτή, του 37χρονου Jared, βρίσκω. Το τυπάκι είναι φτυστό ο Τσιπρόκιο, ω γ@μ#$ %$## %%^^^&&5^& σκέφτομαι.

    Δε μαμιέται, σκότωσα τα Magnitάκια μου με ζημιά @22,5 (όχι ότι με χάλαγαν για μικρή θέση) και πιστός στην αρχή μου "buy first think later" τα έκανα αρχική τοποθέτηση στην εν λόγω @71,16.

    Το όνομα αυτής Shift4 Payments (FOUR).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό το βιντεάκι μπορείτε να δείτε το Jared να μιλάει. Μπορεί να θυμίζει πολύ Τσιπρόκιο, αλλά το κεφάλι του είναι τίγκα στις συνάψεις, καθώς ίδρυσε τη Shift4 Payments στα 16 (ΔΕΚΑΕΞΙ).

      https://www.youtube.com/watch?v=b7260BhfdnA

      H Shift4 ξεκίνησε ως πάροχος υπηρεσιών πληρωμών σε εστιατόρια, αλλά επεκτείνεται σε Sports & Entertainment, Gaming, E-Commerce. Προ ημερών ανακοίνωσε 5ετή στρατηγική συνεργασία για τη διαχείριση πληρωμών της Starlink, η οποία defacto τη βάζει στη διαδικασία διεθνούς επέκτασης. Το Σεπτέμβριο προέβη σε επένδυση $27 εκ. στη SpaceX. O Jared είναι από τους πρώτους αστροναύτες-πελάτες του προγράμματος Inspiration της SpaceX.

      Στα $6 Β MCap αυτή τη στιγμή με FY2021 Revenue Guidance $520 M έχουμε P/S 11.5 και guidance για Revenue Growth έως το 2024 >30%.

      Υποψιάζομαι ότι η χθεσινή θέση που άνοιξα ήταν απλά το ορεκτικό, θα δω γνωρίζοντας την εταιρία και παρακολουθώντας τη μετοχή πώς θα εξελιχθεί στην πορεία.

      Μια παρουσίαση της εταιρίας στο Shareholders Letter του Q32021:

      https://s28.q4cdn.com/546129658/files/doc_financials/2021/q3/Q3FY21ShareholderLetter.pdf

      Διαγραφή
    2. Πρώτα αγοράζεις μετά αναλύεις δηλαδή...Έμπλεξε το ΓΟΥΦΕΤΕ'Ι'ΚΟ με το Κοσταλανε'ι'κο...σα να λέμε Κοντογιωργηδες και Μακρυγιωργηδες από Άνω και Κάτω Ομάχα να Ουμ..

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη των εμπειρότερων για την Freshworks FRSH μια εταιρεία SaaS που μπήκε Σεπτέμβριο με IPO στα 36$ και τώρα είναι χαμηλότερα. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανακοινωσε μεγαλη ζημια κ DIMAT .Αυξηση εσοδων μεν αλλα μεγαλη ζημια δε
      https://finance.yahoo.com/m/5192d2ce-1b72-31b8-a56e-4385bb7664ba/why-freshworks-stock-dropped.html

      Διαγραφή
    2. εδω Κ Dimat μπορειτε να ενημερωνεστε για τις νεες και παλαιοτερες ΙpO
      https://www.iposcoop.com/

      Διαγραφή
  13. Στη DM έχουμε σκισιματάκι και δικαιολογημένα. Miss στις Πωλήσεις, χοντρό κατέβασμα του FY2021 Revenue guidance. Το αποδίδουν κυρίως σε ανωμαλίες της εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics, τους πιστεύω.

    Θέλω να πιστεύω ότι από το σημερινό gap down(-8~10% ?) που τιμολογεί αυτή την εξέλιξη θα πάμε σε γέμισμα και εν καιρώ διαφυγή >$10.
    Δεν αλλάζει τίποτα για μένα μακροπρόθεσμα, πρόσφατα ανακοίνωσαν νέα παραγωγική μονάδα με στόχο τον 3πλασιασμό της δυναμικότητας, θεωρώ πως στο επόμενο διάστημα τα νέα από το μέτωπο θα είναι κυρίως καλά.

    Αλλά για την ώρα κι άλλο πόνο. Το κακό ρε γμτ είναι ότι από αυτή και τη Μιλιώ που είμαι μέχρι το λαιμό περίμενα κυρίως να τραβήξω λίγη ρευστότητα, αλλά είναι αυτές που δε λένε να ξεκουνηθούν με τίποτα. Τέσπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι βλέπουμε μέχρι τώρα οποια εταιρεία ανακοινώνει αποτελεματα τρώει ενα -10 εως -20. Μήπως εχουμε επιβιβαστεί σε λάθος timing k. Barren Wuffett?

      Διαγραφή
    2. Δηλωνω ομοιπαθων... απλα στη DM τα χω ξεχασμενα αν και ΜΟ 11.5 ... στη Μιλιω μαλλον την πατησαμε...

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση η ανακοίνωση για αύξηση δυναμικότητας δυο εβδομάδες πριν τα σκ@τ@ αποτελέσματα να έγινε για να διευκολύνουν συγκεκριμένο κόσμο να βγει αναίμακτα, οπότε και ο Ric o Fulop είναι φρύδι, αλλά ... τέλοσπάντων, θα δείξει.

      Πάντως, να είναι η αγορά στο +0,3% και το Χ/Φ σου στο -4% ... αξία ανεκτίμητη, αυτό θα πει contrarian investor, χαχαχα.

      Διαγραφή
    4. Ο πρώτος, μάλλον παγκοσμίως, που ανακοίνωσε προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας ήταν ο Βακάκης.....

      Διαγραφή
    5. EVFM. Την ήπιαμε την τσικουδιά....
      Excited ο τυπάκος της για το phexxi...
      +90%, αλλά στο μείον οι πωλήσεις.
      Τώρα πως γίνεται αυτό....
      Από την άλλη, οι αναλυταράδες, περίμεναν αύξηση πωλήσεων και κερδών (μείωση ζημιών), με ταυτόχρονο χωσιμο της μτχ, αλλά και υποβάθμιση της πριν 10 μέρες!!!
      We are extremely excited by the initial results of our celebrity DTC campaign, which is driving an increase in awareness of Phexxi among our target audience and substantial growth in prescriptions filled," said Saundra Pelletier, Evofem's Chief Executive Officer.
      Πολλές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εταιρειών, παντού χωσίματα.(πχ.DM), λες και δεν ξέρανε για τις ζημίες.
      Για να δικαιολογήσουν την τρελή φούσκα που έχουν δημιουργήσει οι Κ.Τ εφευρεσαν νέους δεικτες προς πωλήσεις, γιατί προς κέρδη, ούτε κατά διάνοια...
      Αλλά με αυτό παίζουμε, και ρωτάω την ομάδα εδώ.

      Σκέφτεται κανείς το σορτ, έστω και σαν hetzing?

      Διαγραφή
    6. κ. nek η DM το σημερινό το αξίζει και με το παραπάνω. Αλλά είπαμε, το έχουμε αναλύσει και μαζί, ο στόχος 5ετίας είναι 1 0 0 , οπότε ZBUCHAMS!

      k. drleon στη Μιλιώ μάλλον οι κάτοχοι LMND την πάτησαν, εμάς καλά μας έκατσε. Μπορεί να χάσαμε την περίπτωση του παιγνίου, να εκτεθήκαμε σε ολίγο downside πιθανώς περισσότερο, αλλά το μακροπρόθεσμο outlook έγινε πολύ καλύτερο.

      Αλήθεια, δεν έχω κοιτάξει ακόμα ούτε MILE ούτε LMND αποτελέσματα, έχει κανείς άποψη?

      Διαγραφή
    7. Kύριε Barren. Για τα αποτελέσματα ....
      H Μιλιώ δείχνει να έχει στοπάρει και να μην μπορεί να αναπτυχθεί. Οι διοικούντες είπαν δεν έχει guidance και δεν ισχύει ότι έχουν πει .... άλλα είναι τα αφεντικά πλέον.

      Αντίθετα η Λεμονάδα πετάει. Ζορίζεται λίγο στο ταμπλό, λόγω αύξησης ζημιών και Μιλιώ!!!
      Όμως η συγχώνευση είναι win win !!!

      Θα έρθω με αναλυτική παρουσίαση.

      Διαγραφή
    8. k. Tάκη ευχαριστώ και συμφωνώ (για το win win).

      Διαγραφή
    9. Αλήθεια για τη FOUR έχετε καθόλου άποψη?

      Διαγραφή
    10. Μήπως να της ρίχνατε καμιά ματιά?

      Ο τυπάκος ο Jared ο Isaacman φαίνεται δαιμονάκος! Είναι 37 και τη διοικεί 21 χρόνια. Ξεκίνησε πελάτης του Elon στο space tourism της SpaceX, το έκανε ΤΡΕΛΟ marketing και φαίνεται να έχει χωθεί για τα καλά στο Μεγάλο.

      Αν πήρε τις πληρωμές τις Starlink, γιατί να μην πάρει αύριο μεθαύριο και τους Superchargers όταν τους ανοίξει για όλους ή/ και τα Robotaxis και ... και ...

      Διαγραφή
    11. Metromile: Revenue of $30M (+277.4% Y/Y) beats by $18.56M.

      Αφου το τριμηνο ηταν τοσο φλοπ με μειωση QoQ πως στο καλο πετυχε σχεδον 100% πανω απο τα estimates των οικων; τι πινουν και δε μας δινουν; Δηλαδη τι περιμεναν ακριβως, οτι στο 3ο τριμηνο θα αυτοκτονησουν μαζικα οι πελατες της Μετρομαιλ;

      Διαγραφή
    12. Mile
      2ο συνεχόμενο τρίμηνο με πτωτική τάση ο αριθμός των συμβολαίων.
      Policies in Force as of September 30, 2021 were 95,238, compared to 95,314 at the end of the second quarter of 2021.

      Το μέσο ετήσιο ααφάλιστρο έχει σχεδόν σταθεροποιηθεί κοντά στα 1200 δολάρια.

      Το Loss Ratio κτύπησε το 81,6%
      Μικρό μερίδιο αγοράς στις πολιτείες που δραστηριοποιείται .... κουβεντα για έναρξη λειτουργιών στις άλλες πολιτείες.

      Χρειάζονταν οπωσδήποτε την ΛΕΜΟΝΑΔΑ τους για να πάρουν ενέργεια!!
      🍋🍋🍋🍋🍋

      Διαγραφή
    13. Μιας και το φέρε η κουβέντα για λεμόνια 🍋🍋🍋🍋 και ΛΕΜΟΝΑΔΕΣ ξαναψωνισα λίγα ψυγεία χθές στο 23 ...είδα κάτι βιαστικους στην έξοδο και έστησα δοκανο...Λεμονάδα ζεστή δεν πίνεται ...

      Διαγραφή
    14. Excactemon.. Κύριε αδειουχε...εδώ δεν ΔΙΔΩ ούτε Λεπι καλύτερα ZERO...Είχα 10000 Καλπινεικο με 0.87 και τα σκότωσα στο 1.48.. Τώρα θα μου πεις περσινά ξινά σταφύλια ..

      Διαγραφή
    15. Εγώ ξέρω, ότι τις ζημίες της Αμερικής, μου τις έβγαλαν και με το παραπάνω οι ΙΝΛΟΤ,ΙΝΤΚΑ,ΦΡΙΓΓΟ,ΑΛΜΥ κλπ κυρίες.
      Εκεί, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πάρω ΦΒ,AMAZON,APPLE κλπ.εκ πεποιθήσεως.
      Αλλά, βλέπω μόνο αρκούδες και δυστυχώς ΔΕΝ ΣΟΡΤΑΡΩ...

      Διαγραφή
  14. Στην CPNG είμαστε μαθαίνω συνεταιράκια με Sorros και Druckenmiller, οι οποίοι φόρτωσαν λέει χοντρά το τελευταίο διάστημα?

    Άη λάικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σόρος πηρε cpng η ο σορός? ΧΑΧΑ..ΕΛΑ ΜΝΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω, πλέον ότι η Coupang δεν θα δει το 20. Έχω αρχίσει να αλλάζω άποψη και ο πάτος ίσως να ειναι το 25!!

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ E COΜMERCE ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΤΙ ΛΕΤΕ? Π.Χ JUMIA Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ?
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    4. Jumia δεν βλέπω πολύ μέλλον. Η Αφρική είναι πολύυυυ πίσω για e commerce. Στο μέλλον ίσως ....
      To MELI πολυδιαφημίζουν!!!

      Διαγραφή
  15. Βλέπω που θα κάτσει η μπίλια σήμερα και εισέρχονται εις τον οίκον του DM...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. GNTM ήθελα να γράψω κύριε Bagholder...

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , τι πιπέρι κύριε Bagholder! εξάσκηση στα γιαπωνέζικα κάνει ο κύριος GERRY!!!

      Διαγραφή
    3. Α γειά σου Κύριε GEOPARD...εσείς και ο Κύριος BARREN με καταλάβαινετε...

      Διαγραφή
    4. Κύριε GERRY την άλλη φορά να το γράφετε σωστά όμως για να καταλαβαίνει ο κόσμος ( 私は彼女の猫をファック ) μην μπερδεύονται.

      Διαγραφή
    5. Κύριε GEOPARD βλέπω την κατέχετε την γλώσσα των Samurai...έχω μείνει πίσω ..δεν βοηθάει και ο Κύριος BARREN...😂😂😂

      Διαγραφή
  17. Τα έσοδα και κέρδη τριμήνου ήταν εξαιρετικά για την CLVR τα κόστη σταθερά και βελτιώνονται οι προοπτικές για καλύτερη κερδοφορία στο μέλλον. Τεχνικά όμως η εικόνα της χαρακτηρίζεται άθλια.Περιμένω να την δώ λίγο κάτω απο 5 για να αποφασίσω αν θα τοποθετήσω κι άλλο κεφάλαιο.Αν κάνει νεότερα χαμηλά ελπίζω να μην σπάσουν και οι αποκλείσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ουπς μόλις επιβιβάσθηκα DM στο 6.55...περιμενω ανταπόκριση από την Ομαχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. Gerry πλάκα με κάνετε?

      Αν δεν ήμουν μέχρι το λαιμό είδη και με τη γνωστή διάρθρωση του Χ/Φ μου (cashwise), ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΘΑ ΦΟΡΤΩΝΑ ΑΓΡΙΩΣ!!!

      Μπορεί να ήταν τα αποτελέσματα λίγο ΣΚ@Τ@ και η διοίκηση να μας προέκυψε λίγο ΛΑΜΟΓΙΑ, αλλά η μακροπρόθεσμη θέση δεν αλλάζει (για την ώρα).

      Εδώ πάμε για κατοστούρα (2025).

      Διαγραφή
    2. Κατεω πράμα πολύ ...μόλις τώρα ΚΎΡΙΕ BARREN...

      Διαγραφή
    3. Πάτο παρά δέκα (cents) αγοράσατε κ. Gerry, μου φαίνεται πολύ καλό το timing!

      Διαγραφή
    4. Από τύχη ΚΎΡΙΕ BARREN μου... καμμιά φορά στραβωνεται κι αυτή ...Από εδώ και πάνω δεν ΔΙΔΩ εκτός και έχουμε καμμιά εξαλωσυνη...απ' κατ μεριά ενισχύω...είμαι με 6.55...

      Διαγραφή
  19. Κι άλλα FOUR, FUBO, ROKU.
    H μόχλευση στο ... αφήστε δε θέλετε να ξέρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ Barren, πως τη βλέπετε τη Fubo?? Θα κάνει κανένα πεταγμα μέχρι τα 30?

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή κ. Dimat, αν κάνει θα τη σκοτώσετε στα $30 ?
      Αν είναι έτσι δε σας απαντώ! (όχι ότι ξέρω)

      Διαγραφή
    3. Αμα κάνει κανένα γρήγορο έτσι σκέφτομαι γιατι βλέπω οτι ζαλίζεται κάθε φορά που τα περνάει...

      Διαγραφή
    4. Κοιτάξτε, έτσι είναι οι αντιστάσεις, γι' αυτό και τις λέμε έτσι. Χτυπάει 1,2,3 ... κάποια στιγμή αν είναι ένα μαγαζί για παραπάνω θα τις τρυπήσει και θα τις αφήσει πίσω. Αν όχι, μπορεί να μείνει για πάντα από κάτω.

      Το θέμα είναι, αν εκτιμάς πως το μαγαζί είναι για πολύ πολύ παραπάνω από την τρέχουσα αντίσταση τι κάνεις? Προσωπικά την εκμεταλλεύομαι για να φορτώσω όταν μπορώ. Στη FUBO συγκεκριμένα από $40 και πάνω θα αρχίσω σεμνές πωλήσεις, ας κοπανιέται σα χταπόδι στο $30 τώρα.

      Διαγραφή
    5. Ωραία τα λέτε κ Barren. Εδω είμαστε και θα χαρώ να ξανά μιλήσουμε μόλις τρυπήσει το 30αρι

      Διαγραφή
  20. ΠΟΛΥ ΦΑΠΑ ΚΥΡΙΟΙ. DM MILES ZEVIA ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ . .ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
    ΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θέλουμε θέλουμε ...πως δεν θέλουμε...,🔥🔥🔥🔥🔥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχει κανείς γνώση τα 100μυρια που δείχνει η romeo sto balance της ότι τα έχει σε investment, τι είναι? Που μπορώ να βρω ινφο. Λένε cash 57m kai 100m investment από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι κάτω από το cash μάλλον θα είναι βραχυπρόθεσμες, κοντινά ομόλογα κλπ

      Διαγραφή
  23. Έχει κανείς γνώμη για wish? Εγώ βλέπω μια εταιρία που πάει να αλλάξει Ρότα. Έχει φτιάξει πιο όμορφο το app της και έβαλε στην λίστα της εταιρίας με ποιοτικά και γνωστά προϊόντα πέρα από τα φτηνιαρικα που είχε. Επίσης έφτιαξε και το χρόνο παράδοσης της. Μήπως είναι ευκαιρία για τοποθέτηση με μακροχρόνιο ορίζοντα? Από πωλήσεις πάντως χάλια πάει το πράγμα σε σχέση με πέρυσι. Αλλά φταίνε τα μεταφορικά κυρίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάει κατά διαόλου. Οι εξάρτηση με Κίνα και τα μεταφορικά κόστη τρομάζουν. Ο ιδρυτής/ceo έκανε την μπάζα του (IPO στα $24 τον περασμένο Δεκ.). Πλέον όμως παίζεις το story της διάσωσης, νομίζω ότι θα αναζητήσουν νέο ceo με σκοπό την πώληση, ενδεχομένως σε κάποιον μεγάλο που θέλει να ενισχύσει τη θέση του στο ecommerce. https://www.retaildive.com/news/wish-ceo-to-step-down-by-february/609993/

      Διαγραφή
  24. Η τρελή κούρσα της Rivian εκτόξευσε και την Lucid.. Επίσης, δεν ξερω αν ειδατε ενα επικό pump and dump στην Redwire σήμερα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δώσει στην NASA τα φώτα της γι αυτό Κ Βugs_Bunny. Αλλά δεν κράτησε πολύ. Από - 4% σε +12%. Τουλάχιστον έδειξε ζωή Ειδωμεν..

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Η σειρά της Elms ποτε λέτε να έρθει? Εχω τοποθετηθεί απο Fiii και ακόμα περιμενω και παραμενω -

      Διαγραφή
    3. δε νομιζω πως θα έρθει κ Dimat. Τίμια εταιρία, κανει ό,τι υποσχεται. Ακόμα και το χρονοδριάγραμμα της παραγωγής τήρησε. Αλλά μες στη φτήνια. Μπιζνες μοντελ που στηριζεται στη φτήνια δεν πάει μακριά στις ΗΠΑ. Γνώμη μου.
      Αν ανεβεί, θα είναι επειδή πουλησε πολυ, λόγω αλλαγης των επιτρεπώμενων ρύπων ίσως. Αλλα για να γίενι αυτό θα χρειαστεί scale up στην παραγωγή και αρκετή διείσδυση των EVs στην αγορά, δηλαδή ειναι μακρια αρκετό καιρό.


      κε Αρη ναι, την ειδα την είδηση, αλλα ήταν εντυπωσιακο το πόσο γρήγορα πουληθηκε. Eγω εχω βγει, τον ηπια αγρίως στη Φολί, δεν μένω μεσα όταν ακουω για πιθανά πειράγματα στους ισολογισμούς.

      Διαγραφή
  25. Λοιπόν, έτσι για την καληνύχτα, γκουρουδιά με ολίγο hopium για τη FOUR :

    Αύριο άνοιγμα με γκαπ @78,4 και ανοδική διαφυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, εγώ λέω να αρχίσω τα γιαπωνέζικα σε λίγο κύριε Barren για να κάνουμε πρακτική εξάσκηση για να μαθαίνει ο κύριος GERRY.

      Διαγραφή
    2. Επιτέλους να συμπληρωθεί η Τάξη Κύριε GEOPARD αλλιώς τα δίδακτρα σε ιδιαίτερα είναι φωτιά 🔥...δεν είναι καιρός για σπατάλες...!!!

      Διαγραφή
    3. Παρά τρίχα...καραφλος!!!τι χαμε τι χάσαμε που λέει και λαϊκό ασ(θ)μα...!!!Γ*™¶°°Τ '¥$ Τ*#ς...

      Διαγραφή
  26. ΚΥΡΙΕ ALEX KLO TO SPI Κ PROG ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΕΤΑΞΑΝ.. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! ΠΗΡΑ ΛΙΓΑ SPI ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΕΩ ΜΕ TO AUTO SHOW. ΕΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα στην παρέα! Σήμερα δίδω (τα πρώτα, και με φειδώ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΖΙΜ + SPI + PROG 🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀.
    Να είστε καλά . Μεγάλη μου η χαρά που κερδίζετε ...

    Δυστυχώς στην PROG έφυγα νωρίς..

    ΖΙΜ = +8.58 % αποτελεσματάρες για το Q3 2021 !!! Μιλάμε για ΑΤΜ . ( αν δεν ήτανε και ναυτιλιακή κανα + 80 % θα το έκανε σήμερα σίγουρα ).

    https://s27.q4cdn.com/416879924/files/doc_financials/2021/q3/ZIM-Earnings-Q3-2021-17-11-2021-updated-final.pdf

    Λέτε να δούμε κανένα - vertical take-off and landing (VTOL) ship ( κάθετης απογείωσης) ?
    ή να θυμηθούμε το γνώριμο μας παιδικό παιχνίδι ... το μπούφ , εχω ενα αυτοκίνητο που ολο ολο τρέχει και που θα σταματήσει αυτο το αυτοκίνητο ...? μπουχαχα ( για να δουμε )!

    Σχετικά με SPI να τονίσω ότι το AUTO SHOW στο L.A θα έχει διάρκεια 10 μέρες .( σχετικά με την αναφορά σας στην πώληση , μην σας πάρω και στο λαιμό μου , πράξατε κατα βούληση )

    ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΔΩΜΕΝ ΚΥΡΙΕ ΑLEX KLO! ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΘΕΛΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΕΥΓΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΣΩΣΤΑ?

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Τις περισσότερες φορές έτσι γίνεται .

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα, καλές οι γνώμες και οι αναλύσεις για τις μετοχές αλλά για τη μεγάλη εικόνα δεν εχω διαβάσει κάτι.Πως βλέπετε την άνοδο του πληθωρισμού, την ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων τα προβλήματα στην εφοδιαστική σε συνδιασμο οτι βρισκόμαστε σε All time high???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τελικά οι πιο σταθερές μετοχές είναι: Η clsk χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που την έδωσα.
    Αυτή με τα τρία τυχαία γράμματα που κόλλησαν στον αέρα nio
    Και η μπλιγκ μπλινκ που έκανε λέει κάτι λαμογιές με τον αριθμό των φορτιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κ. ΤΆΚΗ ΚΆΠΟΙΑ ΆΠΟΨΗ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ GAME ΣΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΤΙΜΉ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τη mile δεν τη σώνει ούτε η Λεμονάδα μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα είσαι μέσα? Καλή τύχη.

      Διαγραφή
    2. Η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου είναι περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στις ΗΠΑ, και είναι περίπου 70 φορές μεγαλύτερη από την ασφαλιστική αγορά των ενοικιαστών και 80 φορές μεγαλύτερη από την αγορά ασφάλισης κατοικίδιων ζώων. Είναι επίσης τρεις φορές μεγαλύτερο από το σύνολο της αγοράς ιδιοκτητών σπιτιού.

      Και δεδομένου ότι οι τάσεις της Google δείχνουν ότι οι αναζητήσεις για ασφάλιση αυτοκινήτου Lemonade και ασφάλιση αυτοκινήτου Lemonade υπερτερούν των αναζητήσεων σε σχέση με την ασφάλεια σπιτιού Lemonade, πιστεύουμε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε μια αρκετά μεγάλη ευκαιρία από αυτήν την τεράστια πίτα. Τώρα, παραμερίζοντας τη τεράστια νέα αγορά που ανοίγει το Lemonade Car, θα είναι επίσης ένα τεράστιο ξεκλείδωμα αξίας για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις μας. Πρώτον, πιστεύουμε ότι οι πελάτες ασφάλισης των ιδιοκτητών σπιτιού μας ξοδεύουν ήδη περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για ασφάλιση αυτοκινήτου, αλλά δεν μπόρεσαν να το ξοδέψουν στο Lemonade και η προσεχής κυκλοφορία μας θα το λύσει. Για ένα άλλο, πουλάμε αποτελεσματικά ασφάλειες ιδιοκτητών σπιτιού με το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη μας, καθώς δεν μπορούμε να συνδυάσουμε τους ιδιοκτήτες σπιτιού και την ασφάλεια αυτοκινήτου με τον τρόπο που κάνουν οι ανταγωνιστές μας.

      Έτσι, το Lemonade Car όχι μόνο ανοίγει μια τεράστια νέα αγορά, αλλά αναμένω ότι θα είναι μια ώθηση και για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις ιδιοκτητών σπιτιού μας. Η επόμενη ερώτηση που μου κάνουν είναι κάπως έτσι. Με τέτοιους απαγορευτικούς κατεστημένους φορείς όπως η GEICO και η Progressive, οι οποίοι έχουν πραγματικά επιτύχει κυριαρχία στον χώρο ασφάλισης αυτοκινήτων απευθείας στον καταναλωτή, πώς μπορεί να ανταγωνιστεί το Lemonade; Λοιπόν, αυτές οι εταιρείες είναι όντως τρομερές, και κάνουν τη δουλειά τους από το 1936 και το '37, αντίστοιχα. Τώρα ο καθένας έχει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε ισχύ πριμοδότησης, και ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για διαφημίσεις και το κάνει για πολλά, πολλά χρόνια.

      Όλα αυτά αποτελούν πραγματικό βάρος και τρέφουμε τεράστιο σεβασμό για αυτούς τους ανταγωνιστές, όπως θα έπρεπε. Αλλά τα δυνατά σημεία και οι αδυναμίες είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, και όλη αυτή η κληρονομιά και ο όγκος έρχονται σε βάρος της ευκινησίας. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για αυτούς, δεδομένου ότι η αυτοκινητοβιομηχανία περνά από μια εξάρθρωση που συμβαίνει κάθε έναν αιώνα, και αυτό μπορεί να ευνοήσει την ελεύθερη κληρονομιά. Κατά κανόνα, όταν οι καινοτομίες είναι συνεχείς ή σταδιακές, τα οφέλη από αυτές τις καινοτομίες προέρχονται από κατεστημένους φορείς.

      Αλλά όταν είναι ασυνεχείς ή ενοχλητικές, συνήθως προκύπτουν προς όφελος των ενοχλητών ή των νεοφερμένων. Και νομίζω ότι οι μεταμορφώσεις στον χώρο κινητικότητας είναι σε μεγάλο βαθμό του τελευταίου είδους. Τα αυτοκίνητα μετατρέπονται από μηχανικές πλατφόρμες σε ψηφιακές πλατφόρμες, μεταμορφώνονται από χαζές συσκευές σε έξυπνα ρομπότ και από απομονωμένες συσκευές σε κόμβους σε ένα δίκτυο. Η Tesla δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο

      Διαγραφή
    3. Και συνεχίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής, Daniel Schreiber, της Lemonade ....
      ''Νομίζω ότι η Lemonade, γενικά, έχει χαρακτηριστεί από μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη. Σίγουρα, αν κοιτάξετε την παρουσίαση των προηγούμενων προϊόντων μας και τα συγκρίνετε με τη Metromile, είμαστε πιο επιθετικοί από αυτή την άποψη. Επομένως, αναμένω ότι με ή χωρίς τη Metromile, θα αναζητούσαμε μια ταχεία ανάπτυξη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και είδαμε τη Metromile ως επιταχυντή για αυτό.''

      Διαγραφή
    4. Πάντως Κύριε ΤΑΚΗ δεν έχετε παράπονο ... ενδιαφέρεται προσωπικως για σας.. σε σημείο που έχει χάσει τον ύπνο τού... κατέβασε του με το γάντζο ένα Κασονι ZERO COLA ...ζεστή όμως λόγω χειμώνα...

      Διαγραφή
  33. k.Τάκη και λοιποί, βλέπετε στην evfm μεταφορά σε OTC?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βγήκα και από την dm sto 7.33 λίγο μετά το άνογμα, αλλά με γαργαλάει κάτι και το ποντίκι μου ψιθυρίζει, πάτα το Α....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σύμφωνα με φήμες ακυρώθηκε το φετινό January effect αναβλήθηκε επ' αόριστον και βλέπουμε αν θα υπάρξει ξανά , για να κάνουμε και λίγη πλάκα! πολλές εταιρείες από νέο χαμηλό σε νέο χαμηλό που όπως και αν το κάνεις σου αφήνει μια πίκρα όταν δεν έχεις ρευστότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε νομίζω ότι εχετε δίκιο. Απλά δεν τρέχουν όλες μαζί αγεληδόν. Ασε που ειναι σχετικά νωρίς για january effect γενικευμένο.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα , κύριε Bugs_Bunny προς τα κάτω μια χαρά τρέχουν σαν κοπάδι https://prnt.sc/1zz95jg και ας κάνω πλάκα , το ανοδικό μέσα σε 3-4 μέρες το ροκάνισαν και με το παραπάνω ενώ οι περισσότερες γράφουν νέα χαμηλά βλέπε Game KBNT ZVIA CLVR MILE DM .

      Διαγραφή
    3. Θέλω να βλέπω Lemonade, οχι MILE. Ανήκει πια στο χρονοντούλαπο το ΜETROMILE.

      Διαγραφή
    4. Λέω εδώ γύρω να πιω και γω καμμιά LEMONADA.. 🍋🍋🍋🍋🍋

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη προς το παρόν γράφει Mile στο χαρτοφυλάκιο και θα αυξήσω όποτε μπορέσω για να βγει ακριβής αριθμός στην μετατροπή πολλαπλάσια του 19 , άλλωστε το είχα πει ότι κοιτάω πλέον μόνο LMND αφού ή Mile θα ειναι παρελθόν σε λίγο καιρό.

      Διαγραφή
    6. Επειδή Κ Τάκη mile και Lemonade ακολουθούν την ιδια πορεία πια που βλέπεται τον πατο τους.

      Διαγραφή
    7. κε Geopard, γιατί να δούμε αυτές που αναφέρατε και να μη δούμε τη SOFI, τη CHPT, την QS, την IONQ? Να δούμε και την πάλαι ποτε αγαπημενη Lucid.

      Σας πέρασε απο το μυαλό ότι μπορεί να μη φταίει η χρονικότητα αλλά να έχετε επιλέξει "λαθος" εταιρίες;


      Εχει αρχίσει να ξεχωρίζει η ήρα απο το στάρι στις ΗΠΑ. Δε θα τρέχουν όλες όπως έτρεξαν. Θέλει πολύ πιο διεισδυτική ματιά πλέον η επιλογή. Και λίγο τύχη να κάτσει κάποιο καλό νέο μαζί με την επιλογή (ή τουλάχιστον να μην κάτσει κάποιο κακό νεο).

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ.
      Να προσθέσω και MP και Stem, Lazr, Envx, Chpt Mttr και ένα σωρό άλλες.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα , CLVR GAME MILE(LMND) ειναι κακές επιλογές δηλαδη γιατί νομίζω ότι ειναι από τις καλές επιλογές , αν ειναι να τις δώσω μάρκετ δηλαδη ακόμα και με 50% ζημιά θέσης (πλάκα κάνω), θα τις πάω μέχρι τέλους αλλά δεν τους βάζω ούτε σεντ .

      Χθες έκανα πλάκα αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να κρατάμε πολύ μικρό καλάθι φέτος στο January effect (αν τελικά έρθει).

      Στο ταμπλό τώρα η Asts ακυρώνει το ανοδικό αν κλείσει εδώ που ειναι τώρα 11:40 , Zevia μου αρέσει που έλεγα ότι ειναι Ipo και δεν θα την σαπίσουν δεν κατάπινα έναν κροκόδειλο καλύτερα! CLVR είπα για τιμές κάτω από 4 αλλά δεν το βλέπω .

      Διαγραφή
    10. Οταν η ASTS είχε κανει το 60% σε μια μέρα μεσα είχε επιβεβαιώσει κάποιο ανόδικό;
      Όταν η Bakkt πήρε 230% σε μια μέρα είχε επιβεβαιώσει η ακυρώσει τιποτα;

      Πραγματικά δε βρίσκω κανενα νόημα στην τεχνική ανάλυση σε binary bets.


      Τέλος, ναι, η CLVR και η MILE είναι πολυ κακές επιλογές για την ώρα. Απο τις χειρότερες που θα μπορούσε να κάνει κάποιος μεσα στο 2021. Δηλαδη πόσο πρέπει να πέσουν για να το παραδεχτείτε;

      Από εδώ και πέρα, μπορεί να αποδειχθούν οι καλύτερες, αλλά υπάρχει και κάτι που λέγεται timing και ειναι το σημαντικότερο πράγμα στην αγορές.

      Διαγραφή
    11. Ετσι και βγαλει ανακοίνωση η ASTS Τον Μάρτη ότι επικοινώνησε ο δορυφόρος δεν πάει να κοιτα και την άβυσσο διαγραμματικά, θα δουμε καρφί που θα τρίβουμε τα μάτια μας.

      Και μιας και μιλάμε για τη λεγάμενη, ενας ωραίος σχολιασμός των αποτελεσμάτων.

      https://twitter.com/steve_larrison/status/1460378626310868992?fbclid=IwAR3IQkB76OtDFhDUSx3j1wc9RpAGRMPTbcODNB7bv9W4LZLpYT5eR0OjMOo

      Ξεχωρίζω το σημείο που λεει για τους επεξεργαστές.

      Διαγραφή
    12. Ο Αϊ Βασίλης πού στις Αγορές λέγεται January effect δεν έρχεται πάντα και κυρίως για όλα τα παιδάκια και δεν φέρνει σε όλα τα ίδια δώρα ...ας το έχουμε κατά νου...άλλο πέρσι άλλο φέτος....Τα πάντα ρει...στις δε Αγορές παρά ρει...

      Διαγραφή
    13. Κάπου στο 1ο τρίμηνο του 2022 (αν θυμάμαι καλά) ξεκλειδώνουν και τα λουκέτα των Pipers και των παλαιών μετόχων!!!!

      Διαγραφή
    14. Το timing στις αγορές δεν πιάνεται.
      Ας είσαι καλός στις επιλογές σου σε βάθος διετίας και δεν πιάνεσαι.

      Διαγραφή
    15. κ. Τάκη, με καθε εκτίμηση στο πρόσωπό σας, διαφωνώ εν μέρει.

      Ναι έχετε δίκιο, σε λίγο πιο βαριές μετοχές και πιο κυκλικές και με κάποια τάση απο τους δείκτες η 2ετία είναι καλό χρονικό όριο. Υπάρχει το παραδειγμα της Macy's, της Royal Caribbean κλπ.
      Σε βάθος διετίας όμως πολλές απο τις μετοχές που ποντάρουμε εμείς μπορεί να είναι στην τιμή που ξεκίνησαν.


      στο 1,5 έτος που διαστηριοποιούμαι αποκλειστικά στις ΗΠΑ, οι τοπ επιλογές που πραγματικά μου έδωσαν πολλά χρήματα, ήταν αυτές που έπιασα το momentum. Η Hyliion ως σπακ, η stem ώς σπακ και η bakkt τωρα που ξεσπακαρίστηκε.
      Δεν είμαι καθόλου σίγουρος που θα είναι αυτές οι μετοχές στη διετία.
      (οκ η Hyliion ξερω, θα είναι στον πάτο)

      δείτε και άλλες επιλογές, πχ την Fastly. Η την moderna.


      Το momentum είναι πολύ δύσκολο να πιαστεί, είναι κάτι ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΘΑ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ. Αν το πιάσουμε όμως τα αποτελέσματα είναι μαγικά. Το να πούμε ότι δεν πιάνεται και να μην το κυνηγάμε καθόλου, το θεωρώ σφάλμα.

      Διαγραφή
  36. Η γιαγιά Καθυ λέει πως το BIT το Coin μπορεί να πετάξει στις 560000 εως το 2026 αν οι θεσμικοί τοποθετήσουν το 5%,των χρημάτων τούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Την καλησπέρα μου. Τάκη δεν έχω καταλάβει από τα συμφραζόμενα? Την MILE πλέον δεν την διακρατάτε? Είδα το χρονοντούλαπο, και αν δεν κάνω λάθος αν μιλατε για χρονοντούλαπο, είναι μακριά και αγαπημένοι. Σωστά?

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Mile θα γίνει Lemonade Car και η ολοκλήρωση της απορρόφησης θα γίνει πριν μπει το καλοκαίρι του 2022.
      Οι μέτοχοι της Mile θα γίνουν μέτοχοι της LMND.
      Άρα η Mile ανήκει στο χρονοντούλαπο.

      Εγώ πιστεύω τη Λεμονάδα και έχω πειστεί ότι μπορεί να δει και 4ψήφιο.

      Διαγραφή
    2. Και αν για τη LMND διατηρώ ακόμξ κάποιες επιφυλάξεις για το 4ψήφιο .... για την Upst είμαι βέβαιος.

      Διαγραφή
    3. Να αναφέρουμε εδώ ότι στην Zacks η Mile έγινε 2άρι..ενώ η ADMA πέφτει κατηγορία από 2άρι σε 3άρι.Συνεχίζω να φορτώνω.Πλέον η μεγαλύτερη θέση στο Αμέρικα και ο Θεός βοηθός.Ολ ιν που λένε και στην Ομάχα όταν παίζουν πόκα.

      Διαγραφή
    4. Το ειπα την ημερα της ανακοινωσης του Ντιλ, μεγαλη πιστολια για τους μετοχους της Μετρομαιλ μιας και με παραδοσιακα χρηματοοικονομικα κλασματα η Lemonade ειναι πανακριβη και η Μετρομαιλ παμφθηνη. Αν οντως ειχε ανοιχτει στις επαρχιες που ειχε υποσχεθει θα ειχαμε δει και αυξηση του revenue και θα ειχαμε πουλησει το παιγνιο με ενα ευκολο 80% με 100% μεχρι το 3ο τριμηνο του 2022.

      Τωρα βλεπω ενα βυθισμα 30% με 40% της Λεμοναδας και με τη συνενωση με τη Mile να δουμε λιγο πιο φυσιολογικους πολλαπλασιαστες για τη μητρικη. Βεβαια να παρεις 1 προς 19 μετα απο το 40% κατω μικρη αξια θα εχει. Νομιζω πως η επενδυση η συγκεκριμενη καηκε, παμε για αλλα 'η υπομονη για τη Λεμοναδα να ξεφουσκωσει.

      Διαγραφή
    5. Δηλ.κ.Τακη, θα φτάσει την τωρινή ΚΦΠ της GS.....

      Διαγραφή
    6. H UPST είναι για μεγάλα πράγματα. Ελπίζω να μου κάνει τη χάρη να την δω κάτω απο 200.

      Διαγραφή
  38. BMTX (Bm thehnologies) για στους κατέχοντες SOFI δείτε και αυτή.

    https://seekingalpha.com/instablog/52641238-edge-research/5663976-bankmobile-technologies-deep-value-fintech-100-percent-upside .

    Έκανα μια διερευνητική πρώτη τοποθέτηση σήμερα .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απαντήσεις
    1. Την πάτησα κε Τάκη! Περίμενα να μπω στα 2,8 κ έμεινα με την όρεξη. 2ο social network σε επισκεπτες με θέμα το gaming πίσω μόνο από το twitch

      Διαγραφή
    2. Εγώ περίμενα το 2,2.
      Η πλάκα είναι ότι σε σύγκριση με Game, GMBL είναι πανάκριβη. Αλλά έτσι αποφάσισαν οι μαρκετίστες του χαρτιού. Τώρα πάνω.

      Διαγραφή
    3. Την Τρίτη ανακοινώνει η Game, θα γίνει παιχνίδι λέτε η έχει προεξοφλήσει ήδη;

      Διαγραφή
  40. Το spac DGNS θα φέρει στην αγορά την εταιρία Cvent. Είναι metaverse play, backed by Zoom. Virtual δωμάτια για meetings.

    Λίγο αλμυρή η αποτίμηση, γύρω στα 12δις, αρκετές εκατοντάδες εκατ $ όμως τα έσοδά της.
    Ημερομηνία ψηφοφορίας, 7 Δεκ.


    Την ίδια ημερομηνία είναι και η ψηφοφορία της DCRC για την Solid Power.
    Στις 3 Δεκ, είναι η ψηφοφορία για την DMYQ -> Planet Labs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μεγάλη φάπα και σήμερα τρωμε όλα από -6 εως -10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με -500 ευρω σε χαρτοφυλάκιο 13000 χιλ . πονάνε κ ΤΑΤΑ

      Διαγραφή
    2. Στο Αμέρικα όλα γυρίζουν σε μία νύχτα! Δεν υπάρχει εγκλωβισμός. Εγώ το βλέπω σαν ευκαιρία για αγορές σήμερα και μπαίνω για αγορές στις εταιρίες που πιστεύω. Σε δύο τρείς μέρες θα δούμε πάλι κανένα ραλάκι και θα λέμε τι χάσαμε..Πάντως με αυτά τα συχνά μπες βγες το μεροκάματο βγαίνει.

      Διαγραφή
    3. Και εγω μεγάλη φάπα σήμερα πανω που άρχιζα συνέρχομαι. .

      Διαγραφή
    4. Και η πλάκα θα είναι να γράψει νέο ATH o SP σήμερα.
      Τι τραβάμε οι growth investors αδερφάκι μου ... θα πλερώσει όμως, έτσι η αλλιώς, αργά ή γρήγορα ... θα πλερώσει.

      Διαγραφή
    5. Θα πλερωσει και το θέμα δεν είναι ούτε ποτε ούτε πόσο γιατί θα πλερωσει πολύ καλα όχι σε όλες ...Όμως μένω στην αρχική μου θέση ότι θα βρίσκουμε τιμές μουρλια και ήδη βρίσκουμε όσο και αν ο Αρχηγός γράφει ΑΤΗ .... Συνιστάται ρευστοτης για να υπάρχει Ορατότης...εκτός φυσικά του Φίλου mr BARREN που έχει αλλεργίες σε τέτοιες ουσίες...

      Διαγραφή
    6. Και να ετοιμάζονται οι θιασώτες της ZVIA για τιμές επιβίβασης TABLA..

      Διαγραφή
  42. ZEVIA ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ? ΣΤΑ 6? ΣΤΑ 7? ΤΙ ΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. KYΡΙΟΙ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ FLORA ΣΤΑ 3.5 ΠΑΛΙ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ Χ2 ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για flora ψήνομαι και εγώ στις προηγούμενες μετοχές που είχα τις είχα αγοράσει στο 3,95 100 μετοχές.θα προσπαθήσω να κρατηθώ σήμερα και αύριο μου φαίνεται θα κάνω αγορά, θέλω να δω πως θα κινηθεί και αύριο

      Διαγραφή
  44. Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΞΑΝΑ Ο SIR ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΟΜΙΖΩ. ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΟΤΑΤΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

      Διαγραφή
    2. Για αυτο https://www.stonkmoon.com/news/FLGC/6e8ebca869fbfaefa19635acf19e66ad

      Διαγραφή
    3. Για Flora έχω σημάνει, εδώ και καιρό, game over. Δεν ενδιαφέρομαι.

      Διαγραφή
    4. 10 εκ. μετοχές στην τιμή των 3$ κ 1/2 warrant για κάθε μετοχή με τιμή εξάσκησης 3,75$ για αγορά μετοχής σε 5 χρόνια. Οι νέες μετοχές αντιστοιχούν σε +15% στον αριθμό των μετοχών

      Διαγραφή
  45. Και μια ευχάριστη είδηση. ΑποΔευτέρα, η DEGIRO θα προσφέρει συναλλαγές χωρίς προμήθεια στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ.
    Μήπως εκτός μετοχές για μπαουλο να γράφουμε και για καμια για μέσα εξω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιες έχουμε για μπαούλο τελικά; Όποιος φίλος θέλει η ο κ. Τάκης ας μας πει γιατί έχουν αλλάξει πολλά.

      Διαγραφή
    2. Κ ΝΕΚ οταν μιλαει το ταμπλο τι να πει καποιος παραπανω?

      Διαγραφή
    3. Έγω κύριε Nek για μπαούλο είχα αναφέρει ASTS, SOFI και Sklz που για αυτή την ώρα έχω κάποιες επιφυλάξεις.

      Προσθέτω UPST που περιμένω στη ζώνη 140(ιδανικό) με 190 και πλέον Lemonade.

      Mε επιφυλάξεις απο Evs Protera, Zev και μάλλον θα βάλω και Zvia.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα , κύριε Τάκη αν θυμάμαι καλά Sofi είστε εκτός (όχι γιατί δεν σας αρέσει αλλά για το trading) Asts νομίζω κρατάτε , η Sklz σας χάλασε στα 13 και βγήκατε αλλά θα την δείτε ξανά αργότερα. Στην μόνη που δεν έχετε δώσει πλάνο για μετά από 2-3 χρόνια ειναι η Sofi .

      Διαγραφή
    5. Nαι Sofi είμαι έξω. Πιστεύω ότι θα παίζει σε range 1 με 2 χρόνια.

      Διαγραφή
    6. Αρα clvr, kbnt, mile, game, dm φεύγουμε στην πρώτη ευκαιρία κ. Τάκη?

      Διαγραφή
    7. Το θέμα είναι όμως σε τι range θα παίζει η Σόφω; 10-25 ή 20-45;
      Μίλιον ντάλαρζ κουέστιον naoum.

      Διαγραφή
    8. O Chamatino πάντως πουλάει SOFI κ. Τάκη διάβασα για να μπεί clover.. Πως τη βλέπετε τη κίνηση??

      Διαγραφή
    9. Το περιεχόμενο του μπαούλου είναι υποκειμενικό, προσωπικά αν πάει εντελώς κατά διαόλου θα συσπειρωθώ με σειρά προτεραιότητας γύρω από :
      U
      DDOG
      ABNB
      SOFI
      PLTR
      ROKU
      CPNG
      FUBO
      OPEN
      DM
      SKLZ
      LMND
      FOUR
      JOBY

      Διαγραφή
    10. Κύριε nek
      1) Δεν έχω DM.
      2) Πως είναι δυνατόν να φύγω απο Mile, ενώ πιστεύω τη Lemonade και με έχει πείσει για μεγάλα νούμερα;

      Διαγραφή
    11. Εγώ πάντως χθες που τη βρήκα @2,73 στο LMND/MILE = 19.7 τσίμπησα λίγα MILE αν και δε το σκόπευα.
      Και λιγούλι ROKU (δυστυχώς σκότωσα όλη την PTRA & 35% IPA :( )

      Διαγραφή
  46. Κ Τακη μιας και θυμαμαι οτι για την Tokopedia σκιζατε τα ιματια σας για την GRAB που ειναι ο ανταγωνιστης της τι γνωμη εχετε?
    Μπαινει με το SPAC ΑGC αρχες Δεκεμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τι γίνεται με Έξυπνα Φύλλα …….ξύπνησαν και παίζουν κόντρα στην λουλούδο.....
    https://finance.yahoo.com/quote/CLVR?p=CLVR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Να με συμπαθατε αλλά στο 2.40 τα λουλούδια τα τιμησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγόρασα και εγώ Κ.GERRY στο 2,39 πιστεύω ότι είναι σε πολύ καλή τιμή

      Διαγραφή
    2. Αγόρασα και εγώ σήμερα τα λουλούδια χα χα χα σε αυτές τις τιμές είναι super.Με την roblox τι έχει γίνει εκτοξεύτηκε πολύ στο 136 έχει πάει

      Διαγραφή
  49. Κυριε Τακη αν δεν βαριεστε δειτε λιγο την DMYQ.Μου την προτεινε φιλος και μου ειπε πως ειναι διαμαντι πολλων καρατιων.Εγω ψωνισα χωρις πολλα πολλα επειδη τον εμπιστευομαι.Εσεις που εχετε μυτη αν θελετε ριξτε μια ματια,μπορει να σς αρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι track record έχει ο φίλος; Σας έχει προτείνει και κάποια άλλη στο παρελθόν;

      Διαγραφή
    2. κυριε bugs δεν καταλαβα τι νοημα εχει να σας πω τι μου εχει προτεινει και τι track record εχει.

      Διαγραφή
  50. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ZEVA ΣΤΑ 6 ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΑΡΑ ΘΕΣΗΣ. . ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΕΡΝΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Στην Βakkt, υπάρχει μια διχογνωμία. Άλλοι λένε ότι το PIPE ειναι κλειδωμένο μεχρι τον Απρίλη του '22 και άλλοι που όμως εκτιμώ περισσότερο, λένε ότι θα πρέπει να εισάγει τις μετοχές του περίπου μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.
    Διαβαζοντας μερικά πραγματα στη SEC, κατ' εμέ θα έπρεπε να είχε ήδη μπει το PIPE μέχρι τις 14 Νοε. Νομίζω ότι εχω την πιο λάθος άποψη απο όλους χαχα.

    Προσωπικά, εχω μια σχετικά μικρή για τα γούστα μου θέση (γιατί εγω παίζω μονοπαντα συνήθως) περίπου 11% του χαρτοφυλακίου μου, με μεσο όρο 22$. Μεχρι χθες έγραφα καλη ζημιούλα, τώρα μου τη μηδένσε.

    Αν μπει το PIPE θα την τραβήξει κάτω στα σίγουρα!! Όμως, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανακοινώσει κάποια συνεργασία με apple πραγμα που θα μας κανει να τρίβουμε τα μάτια μας αν συμβεί.

    Γι' αυτους τους δύο λόγους, ούτε πουλάω, ούτε αυξησα χθες και ούτε θα αυξήσω μεχρι τελος του μήνα. Προχωράω με τη θέση που κατέχω. Ευχης έργο να μην παει παραπανω και να παίζει γύρω στα 18$ μέχρι να κάνουμε παίγνιο στην DCRC.


    υ.γ. Πόσο καταπληκτικο θα ήταν τα έγγραφα για τη SEC να είχαν ένα στανταρ φορμαρισμα ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΠΟΛΥ HIT AND RUN ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ Ε.
    ΣΕ ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Η μλκ πάει σύννεφο. Αγορά λουλούδια 2.29
    (πρόκληση το -38), αλλά για πολύ λίγο. Στοπ στο 2,1 αν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Στοπαρισα ήδη στο 2.35 όταν είδα πως δεν έλεγε να υπερβεί το 2.39 -2.40...Καλυτερα 150 ντολαρς ζημιά παρά ....πάντως έχω πειστεί ότι έχει πολύ πόνο ακόμη σε πολλάασα χαρτιά...αν δε κάνει γυρίζει ο Αρχηγός φασκελοκουλοστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά κάνατε,αν εννοείται την Φλόρα.
      Το μετάνιωσα που δεν εφάρμοσα τα στοπ όταν είδα αδυναμία της clvr να περάσει καταρχάς το 12 και αργότερα να χάνει τη μια στήριξη μετά την άλλη κυρίως εκεί στα 8 $.
      Αν και στην κάνναβη στον κλάδο υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές.

      Διαγραφή
  55. Έβαλα 10$ στο app της SKLZ, αλλά Τζιφός...
    Λέει,
    pro tournaments are currently unavailable in your location!!!
    Gamers, help.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Kαλημέρα σας.Κύριε Τάκη οι μετοχές των ηλεκτρικών οχημάτων ayro ,lastmile,fiii,endurance έχουν καταποντισθεί.Εχουν κολλήσει τα projects ή κάτι άλλο.......και πουλάνε όπως αγόραζαν δίχως αύριο.2.mile ή λεμοναδα τι είναι προτιμότερο για αγορά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω αποσύρει το ενδιαφέρον μου απο AYRO και RIDE εδώ και πολύ καιρό. Ό,τι κέρδισα, κέρδισα. Τώρα δεν κοιτάζω πίσω και δεν με ενδιαφέρουν. Ας κάνουν έργα, να τα δω να εμφανίζονται στα sec και κατόπιν θα σκεφτώ.


      Δεν έχει διαφορά να αγοράσει κάποιος mile ή lemonade. Εκτός αν πιστεύει ότι θα χαλάσει το deal ή θα αλλάξει κάτι στους όρους της συμφωνίας.
      Έτσι όπως είναι τώρα δεν έχει σημασία αν πάρει κάποιος Mile ή Lemonade .... εκτός αν κυνηγάει αποδοσούλες της τάξης του 1% ή 2%, που εγώ δεν ενδιαφέρομαι ούτε για το δεκαπλάσιο του 1% και 2%.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂