Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Vertical Aerospace

Vertical Aerospace  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό BSN ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι EVTL

Αριθμός μετοχών : 222,1 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation
Vertical ... εδώ ...


Το SPAC του BSN
Την 13 Μαίου 2020 εκδόθηκαν για την  Broadstone Acquisition Corp. 7.632.575 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - BSN.

Τα Μερίδια Κατηγορίας B θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί. 

Κατόπιν στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 ακολούθησε η εισαγωγή της εταιρείας στο NΥSE.
Εκδόθηκαν 30.530.301 κοινές μετοχές της κατηγορίας Α, στην τιμή των 10 δολαρίων.
Συγκεντρώθηκαν 305.303.000 δολάρια.
Κάθε αρχική μονάδα μετοχής BSN εδικαιούτο το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.


Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 8.106.060 ΔΑΜ στην τιμή του 1 δολαρίου ανά ένταλμα με ιδιωτική τοποθέτηση στον χορηγό δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 8.106.060 δολάρια.

Η συμφωνία συγχώνευσης με τη Vertical
Στις 10 Ιουνίου 2021, το Spac BSN, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Vertical.
Η Vertical  θα συγκεντρώσει 394 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 89.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές, όπως American Airlines, Avolon, Rolls-Royce, Honeywell και M12 της Microsoft
. Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στον Nasdaq με το νέο σύμβολο "EVTL"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Vertical, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 2,221 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Vertical θα έχει 376 εκατομμύρια δολάρια καθαρό ταμείο, συνεπώς η επιχειρηματική αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 1,845 δισεκατομμύρια δολάρια.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της BSN δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Vertical (72%), τους μετόχους της BSN (14%), τον χορηγό της BSN (3,5%), τους επενδυτές PIPE (2%) και από την Avolon (4%), American Airlines (5%).

  • Η Vertical Aerospace θα λάβει επιπλέον 35 εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες θα δοθούν σε ίσα μέρη όταν η τιμή της μετοχής φτάσει τα 15 δολάρια και τα 20 δολάρια μετά το κλείσιμο της συγχώνευσης. 
  • Η American Airlines θα λάβει 8,75 εκατομμύρια αρχικές μετοχές και μέσω της επένδυσης 25 εκατομμυρίων δολαρίων στο PIPE θα λάβει επιπλέον 2,5 εκατομμύρια μετοχές. 
  • Η Avolon θα λάβει 6,38 εκατομμύρια αρχικές μετοχές και μέσω της επένδυσης 15 εκατομμυρίων δολαρίων στο PIPE θα λάβει επιπλέον 1,5 εκατομμύρια μετοχές 
  •  Η Virgin Atlantic λαμβάνει 2,265 εκατομμύρια τίτλους μετοχών με τιμή εξάσκησης 10,00 $
  • Ο ιδρυτής Stephen Fitzpatrick της Vertical και o χορηγός Broadstone θα επενδύσουν 5 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας στο PIPE λαμβάνοντας επιπλέον 0,5 εκατομμύρια μετοχές ο καθένας.
Προδιαγραφές αεροσκάφους VA-X4:
  • Τύπος αεροσκάφους: αεροσκάφος eVTOL
  • Χωρητικότητα: 1 πιλότος και 4 επιβάτες
  • Ταχύτητα κρουαζιέρας: 320 km/h (200 mph)
  • Εμβέλεια: 161 km (100 μίλια)
  • Ωφέλιμο φορτίο: 450 κιλά (992 λίβρες)
  • Έλικες: 8 έλικες (κάθε πίσω έλικας VTOL θεωρείται μία προπέλα)
  • Ηλεκτροκινητήρες: 8 
  • Μεγάλα παράθυρα και φεγγίτης που προσφέρουν εκπληκτική θέα στους επιβάτες
  • Διαμόρφωση φτερών: Ψηλό φτερό γλάρου με πτερύγια όπως και στα άκρα των πίσω φτερών
  • Διαμόρφωση ουράς: V ουρά με πηδάλια
  • Χαρακτηριστικό ουράς: Κάτω από την ουρά υπάρχουν κεραίες VHF που έχουν τοποθετηθεί για να προσφέρουν αεροδυναμικό όφελος
  • Άνοιγμα φτερών: 15 μέτρα (49 πόδια, 2 ίντσες)
  • Μήκος: 13 μέτρα (42 πόδια, 8 ίντσες)
  • Ύψος: 4 μέτρα (13 πόδια, 1 ίντσα)
  • Εξοπλισμός προσγείωσης: Ανασυρόμενος τροχοφόρος εξοπλισμός προσγείωσης τρίκυκλου

Χαρακτηριστικά ασφαλείας: Η κατανεμημένη ηλεκτρική πρόωση (DEP), παρέχει ασφάλεια μέσω πλεονασμού για τους επιβάτες ή/και το φορτίο της. Το DEP σημαίνει ότι υπάρχουν πολλαπλοί έλικες και κινητήρες στο αεροσκάφος, έτσι εάν ένας ή περισσότεροι κινητήρες ή έλικες αποτύχουν, οι άλλοι κινητήρες και έλικες που λειτουργούν μπορούν να προσγειώσουν με ασφάλεια το αεροσκάφος. Οι ηλεκτρικές μπαταρίες, οι ηλεκτρικοί κινητήρες και οι μικρές έλικες καθιστοπύν ένα πολύ πιο ασφαλές αεροσκάφος επειδή υπάρχουν εκθετικά λιγότερα εξαρτήματα, χρησιμοποιώντας πιο αξιόπιστα εξαρτήματα όπως ηλεκτρικούς κινητήρες και μπαταρίες που καθιστούν τα ηλεκτρικά αεροσκάφη όχι μόνο λιγότερο περίπλοκα, αλλά και πιο αξιόπιστα από τα πολύπλοκα πετρελαϊκά πολλαπλών εξαρτημάτων.

Η Vertical Aerospace ιδρύθηκε το 2016 από τον επιχειρηματία της τεχνολογίας ενέργειας Stephen Fitzpatrick και είναι μια Βρετανική εταιρεία αεροδιαστημικής με έδρα το Μπρίστολ της Αγγλίας που σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά αεροσκάφη μηδενικού άνθρακα, κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL - Vertical Take-Off and Landing).

Ο Stephen Fitzpatrick είναι ένας καθιερωμένος επιχειρηματίας περισσότερο γνωστός ως ιδρυτής του Ovo Group, μιας εταιρείας ενέργειας. Η OVO Energy είναι μια εταιρεία παροχής ενέργειας με έδρα το Μπρίστολ της Αγγλίας. Ιδρύθηκε από τον Stephen Fitzpatrick και άρχισε να εμπορεύεται ενέργεια τον Σεπτέμβριο του 2009, αγοράζοντας και πουλώντας ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο για την παροχή οικιακών ακινήτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι τον Ιούνιο του 2017 η OVO είχε 680.000 πελάτες, αντιπροσωπεύοντας μερίδιο εγχώριας αγοράς 2,5%. Τον Νοέμβριο του 2018, η OVO Energy απέκτησε έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, τη Spark Energy. Αν και αρχικά ήταν μία από τις 15 μικρότερες ενεργειακές εταιρείες που ανταγωνίζονταν τις Big Six που κυριάρχησαν στην αγορά, τον Ιανουάριο του 2020 η OVO ολοκλήρωσε την εξαγορά του κλάδου λιανικής της SSE και γίνεται η ίδια μία από τις Big Six και η τρίτη μεγαλύτερη εγχώρια εταιρεία παροχής ενέργειας της χώρας.
Σήμερα η Ovo Energy είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο με έσοδα 6,5 $ δισεκατομμύρια.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018, η Vertical Aerospace αποκάλυψε ότι είχε 28 μηχανικούς αεροδιαστημικής και «ειδικούς από τεχνολογικά προηγμένους τομείς όπως η Formula 1, η Ενέργεια και η Άμυνα». Τον Οκτώβριο του 2019, η Vertical Aerospace ανακοίνωσε ότι είχε 70 υπαλλήλους και προσλάμβανε ενεργά περίπου 20 μηχανικούς, τεχνικούς εμπειρογνώμονες και επιχειρησιακό προσωπικό. Στις 24 Μαρτίου 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απασχολούσε 120 υπαλλήλους.

«Το eVTOL είναι η επόμενη τεχνολογία που προκαλεί αναστάτωση στην αεροπορία», δήλωσε η αναλύτρια της Cowen, Helane Becker, σε συνέντευξή της, αναφερόμενη στα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Επίσης, πρόσθεσε ότι υπάρχουν περίπου δώδεκα βήματα που πρέπει να κάνουν τέτοιοι κατασκευαστές αεροσκαφών για να λάβουν πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA). Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει τρία έως επτά χρόνια. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής πρέπει επίσης να είναι πιστοποιημένες.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, η Vertical ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε και πέταξε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) του Ηνωμένου Βασιλείου σε εξωτερικούς χώρους.
Στις 16 Οκτωβρίου 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε και πέταξε το πρώτο στον κόσμο «ηλεκτρικό αεροταξί ικανό να μεταφέρει 250 κιλά (550 λίβρες)». Το πρωτότυπο, με το όνομα Seraph, ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση στο αεροδρόμιο Llanbedr στην Ουαλία στις 22 Αυγούστου 2019
.

Στις 26 Αυγούστου 2020 η Vertical αποκάλυψε το νέο της αεροσκάφος της, το VA-X4. Το αεροσκάφος είναι πολύ κομψό, έχει μοντέρνο σχεδιασμό και χωράει πέντε άτομα (έναν πιλότο και τέσσερις επιβάτες). Μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 320 km/h (200 mph), έχει αυτονομία 161 km (100 μίλια), ξεχωριστό χώρο αποσκευών, χώρο για αποσκευές δίπλα σε κάθε κάθισμα, έχει δώδεκα έλικες, ψηλό φτερό, ουρά V, έχει αναδιπλούμενο τρίκυκλο τροχοφόρο σύστημα προσγείωσης, είναι 100% ηλεκτρικό και υποστηρίζεται ότι είναι 100 φορές πιο αθόρυβο και ασφαλέστερο από ένα ελικόπτερο.
Η Vertical σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμαστική πτήση αυτού του αεροταξί φέτος. Η πιστοποίηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της American Airlines, θα μπορούσε να έρθει το 2024.
Το VA-X4 αναμένεται να είναι πιστοποιημένο με τα ίδια πρότυπα με τα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη και επομένως αναμένεται να είναι 100 φορές ασφαλέστερο από ένα ελικόπτερο. Η Vertical σκοπεύει να πιστοποιήσει το VA-X4 στα πρότυπα του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) – τα πιο αυστηρά παγκόσμια πρότυπα – προκειμένου να ξεκλειδώσει ένα μεγάλο TAM του Urban Air Mobility ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων έως το 2040, με ανοδικό TAM 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2050.


Η Vertical συνεργάζεται με την American Airlines, την Avolon, τη Rolls-Royce, τη Honeywell και την M12 της Microsoft και ενώ έχουν επενδύσει στην εταιρία. Στους συνεργάτες συμπεριλαμβάνονται και οι GKN Aerospace και Solvay.

Η συνεργασία της Vertical με την American Airlines, την Avolon και τη Virgin Atlantic θα έχει μελλοντικές πωλήσεις με προπαραγγελίες έως και 1000 αεροσκαφών eVTOL, υπό όρους, για έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η American συμφώνησε να προπαραγγείλει έως και 250 αεροσκάφη, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Έχει επίσης τη δυνατότητα να παραγγείλει επιπλέον 100 αεροσκάφη.
Η Avolon συμφώνησε να προπαραγγείλει έως και 310 αεροσκάφη με δυνατότητα επιλογής για άλλα 190 για 2 δισεκατομμύρια δολάρια και η Virgin Atlantic έχει τη δυνατότητα να αγοράσει από 50 έως 150 αεροσκάφη.


Επιπλέον, όλα τα μέρη θα συνεργαστούν για την ταχεία πιστοποίηση και ανάπτυξη αεροσκαφών σε εμπορικές επιχειρήσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η American Airlines αναμένει να συνεργαστεί με την Vertical για τις μεταφορές επιβατών και την ανάπτυξη υποδομών. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Virgin Atlantic και η Vertical αναμένουν να συνεργαστούν για να εξερευνήσουν την κοινή επιχείρηση έναρξης ενός δικτύου eVTOL μικρών αποστάσεων με την επωνυμία Virgin Atlantic, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών και ανάπτυξης υποδομών.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 η Vertical Aerospace, ανακοίνωσε ότι η Marubeni Corporation, ένας κορυφαίος ιαπωνικός όμιλος ολοκληρωμένων εμπορικών και επενδυτικών επιχειρήσεων συμφώνησε σε προπαραγγελία, υπό όρους, έως και 200​ αεροσκάφη.
Το VX-X4 eVTOL της Vertical Aerospace πάνω από τον ιαπωνικό ορίζοντα
Οι συνολικές προπαραγγελίες για το VA-X4, περιλαμβάνουν τις Virgin Atlantic, American Airlines, JAL, Bristow Group, Gol, Marubeni και Iberojet, πλέον έχουν φθάσει έως και 1.350 μονάδων για περίπου 5,4 δισ. δολάρια.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Vertical έχει επικεντρωθεί στην οικοδόμηση μιας έμπειρης και ικανής ομάδας στον κλάδο του eVTOL που έχει πάνω από 1.200 συνδυασμένα χρόνια εμπειρίας και έχει πιστοποιήσει και υποστηρίξει πάνω από 30 διαφορετικά πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη και συστήματα πρόωσης. Σε αυτή την ομάδα συμπεριλαμβάνονται:
  • Michael Cervenka, πρώην επικεφαλής των μελλοντικών τεχνολογιών στη Rolls-Royce
  • Eric Samson, πρώην Αντιπρόεδρος Μηχανικός και Αρχιμηχανικός της General Dynamics
  • Tim Williams, πρώην Αρχιμηχανικός της Rolls-Royce
  • Madhu Bhabuta, πρώην Chief Technology Officer του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου
  • Ο Δρ. Limhi Somerville , πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Jaguar Land Rover, υπεύθυνος για την εγκατάσταση κυψελών, τη λειτουργική ασφάλεια της μπαταρίας και την προηγμένη ανάπτυξη κυττάρων
  • Paul Harper, πρώην επικεφαλής μηχανικός πτητικής ικανότητας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Airbus, και
  • Eduardo Dominguez , πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Urban Mobility της Airbus.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Vertical η εταιρεία θα είναι σε θέση να επιτύχει κερδοφορία και θετικές ταμειακές ροές με ετήσιες πωλήσεις περίπου 100 αεροσκαφών.

Η διοίκηση της Vertical Aerospace έχει ανακοινώσει ότι η παραγωγή του αεροσκάφους θα ξεκινήσει το 2024 και προβλέπει έσοδα 192 εκατομμύρια, τα οποία θα ανέλθουν το 2025 σε 931 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2026 θα εκτιναχθούν στα 3,566 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα EBITDA καθίστανται θετικά, σύμφωνα με τη διοίκηση, το 2025 και θα ανέλθουν σε 270 εκατομμύρια, ενώ το 2026 υπολογίζονται σε 1,357 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κίνδυνοι
Η Vertical Aerospace, προς το παρόν, είναι μια άκρως κερδοσκοπική επένδυση, παρόλο που η ιδέα των αεροπορικών ταξιδιών eVtol είναι πιθανότατα ελκυστική για πολλούς καταναλωτές, ειδικά εκείνους που συχνά βρίσκονται κολλημένοι στην κίνηση. Οι αναλυτές της Booz Allen Hamilton πιστεύουν ότι η αγορά Urban Air Mobility των ΗΠΑ θα φτάσει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια.

Οι προβλέψεις της διοίκησης ίσως να είναι ιδιαίτερα φιλόδοξες και ενθουσιώδεις.

Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις προβλέψεις της διοίκησης της Vertical, καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο, οι προβλέψεις των spacs, να είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξες, ειδικά όταν αυτές γίνονται στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. 

H Vertical Aerospace θα έχει έντονο ανταγωνισμό στον χώρο των eVTOL. Άμεσοι ανταγωνιστές θα είναι η Joby Aviation, η Lilium και η Archer  .... τρεις νέες εταιρίες που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στη μεταφορά επιβατών και οχημάτων μέσω αεροσκαφών κάθετης απογείωσης. Τόσο η Joby, όσο και η Lilium με την Archer πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν μέσω spacs, όπως και η Vertical.

Θα πρέπει να προσεχθεί ότι κάποιες εταιρείες των eVTOL θα αποτύχουν και ίσως να μην μπορέσουν να κατασκευάσουν το αεροσκάφος που υπόσχονται.

  • Η αγορά eVTOL ενδέχεται να μην συνεχίσει να αναπτύσσεται ή τα αεροσκάφη eVTOL ενδέχεται να μην υιοθετηθούν από την αγορά μεταφορών. 
  • Τα αεροσκάφη eVTOL ενδέχεται να μην πιστοποιηθούν από τις αρχές μεταφοράς και αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένου του EASA ή του FAA. 
  • Το αεροσκάφος της Vertical ενδέχεται να μην προσφέρει την αναμενόμενη μείωση του λειτουργικού κόστους ή την εξοικονόμηση χρόνου που αναμένει η εταιρεία.

 Η βιομηχανία eVTOL είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή αυτή τη στιγμή.


141 σχόλια:

  1. Συνεχίζουμε σε αυτό το thread σχολιασμούς και αναλύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετο και συγγνώμη για την παρέμβαση. Το δολάριο ενισχύεται με την ισοτιμία EUR/USD να είναι περίπου στο 1,12. Λέτε να πάει στο 1:1? Σκέφτομαι μήπως γύριζα όλη τη ρευστότητα στην IBKR σε δολάρια. Κάποια άποψη...?
    Ps. Απ' ότι φαίνεται θα τα χρειαστώ για να αγοράσω κι άλλο BABA αν πάει προς τα 100.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και δεν γνωρίζω τι μέλλει γενέσθαι αλλά έχω κάνει την ακριβώς αντίθετη κίνηση.

      Προ λίγων ημερών έφαγα τα μούτρα μου σε μια προσπάθεια για ξεπέτα σε μια μετοχή στις ΗΠΑ (αγορά UPST μια μέρα πριν βγάλει αποτελέσματα στα $310, πώληση-stop loss αμέσως μετά τ΄αποτελέσματα στα $265). Έχοντας πάρει το μάθημα μου-μετεξεταστέος-ταυτόχρονα πούλησα και το σύνολο της θέσης στην INMD και προχθές μετέτρεψα το σύνολο των δολαρίων σε ευρώ στα 1,13 ώστε να μην ξαναμπώ σε πειρασμό αγορών στις ΗΠΑ που σκοντάφτω 🤕. Μόνη θέση 500 κινεζούλες στο καλάθι τεχνολογιας KWEB.L αγορασμένες προ μηνός στα τρέχοντα περίπου επίπεδα με ορίζοντα 10ετίας (πιστεύω στην Κίνα).

      Θυμίζω, αν και σίγουρα το ξέρετε, πως η αρχική ισοτιμία κατά την δημιουργία του ευρώ το 2000 ήταν EUR/USD = 1,1743

      Διαγραφή
  3. Επειδή το άλλο thread γέμισε, θα απαντήσω εδώ στον κ. big bang γιατί εχει σημασία το track record του φίλου του.

    Είναι πολυ διαφορετικό να σπαταλά κάποιος χρόνο για να ψάχνει μια εταιρία την οποία προτεινε κάποιος που αγοραζε στο παρελθόν ΜΙΓες ή Κλωνατεξ, από πχ κάποιον που είχε αρπάξει την SEA limited τέλη του '19.
    Τωρα αν αυτό σας φαίνεται άσχετο οκ, δεν υπάρχουν πολλα επιχειρήματα να σας πείσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε δικιο ετσι οπως το λετε.Εγω απλα μοιραστηκα αυτο που μου ειπε και με ευγενια το εριξα στον Κυριο Τακη αν θελει να το τσεκαρει και αν του φαινεται ενδιαφερον να ασχοληθει παραπανω.Παιδια εγω στο φορουμ αλλα και στην ενασχοληση με τα χρηματιστιριακα ειμαι νεος αν εγραψα κατι που παραβαινει τους κανονες ζητω συγγνωμη.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα στην ομήγυρη! Κε Bugs Bunny με όλο το θάρρος -δίκιο έχετε σ'αυτό που λέτε- το track record του Nicolo de Massi δεν σας κάνει; RSI, GENI, IONQ, DMYQ... H εταιρεία είναι ντούμπανο, φτηνή με έσοδα και Google backed🧐

      https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/article/4470661-google-backed-planet-set-to-soar

      Διαγραφή
    3. Κ Cornelius φτηνη δεν ειναι
      Κανενα SPAC δεν ειναι.28 φορες τα εσοδα εχει αποτιμηση
      2.8b market cap στα 10 dollars
      ελπιζει εσοδα του 2021 σε 130m με 27% αναπτυξη
      Δικαη αποτιμηση θα ελεγα
      Το σωστο ερωτημα ειναι να ειναι
      Θα πεταξει κατα την υπογραφη της συνχωνευσης?
      Ακριβως με την αλλαγη του συμβολου?
      Μετα την συνχωνευση?
      Ποτε?



      Διαγραφή
    4. κε big bang, μη ζητάτε συγγνώμη, δεν γραψατε κάτι κακό, απλά κι εγώ δε ρωτησα κάτι κακό. Anyway, ελπίζω να μην έγραψα κι εγώ με παραξηγήσιμο τόνο.


      κε Cornelius, κατηγορηματικά όχι. Απόδειξη τα spacs του Chamath. Θα προτιμούσα να ήμουν στην opendoor απο την Clover Health. Ως τώρα.


      κε Αρη να παρακαλάτε για μεγάλο ποσοστό redeemed shares. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, θα εκτοξευτεί. Εγώ το ρετάλι, η RedBox έπιασε τα 25$.
      Η πληροφορία αυτή δημοσιευέται στο 8Κ έγγραφο που είναι υποχεωμένοι να γνωστοποιήσουν προς τη SEC το πολύ μέσα σε 4 εργάσιμες ημέρες απο την ημέρα της συγχώνευσης.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Big bang δεν χρειάζεται να ζητάτε συγνώμη είτε είστε νέος είτε παλιός ...δεν γράψατε κάτι που να προσβάλει η να ενοχλεί κανένα ...δεν έχουμε νόμους εδώ μόνο κανόνες καλής συμπεριφοράς... ο Κύριος Βugs Bunny δεν νομίζω ότι είχε κακή πρόθεση...Λάθη επιτρέπονται από παλιούς και νέους ...λάθος συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές ...συνεχίστε να ρωτάτε και να σχολιάζετε..

      Διαγραφή
    6. Κύριε GERRY με είχατε ρωτήσει που νομίζω ότι πρέπει να αγοράσω και αν αγοράζω LMND και δεν είχα απαντήσει.
      Ήρθε η ώρα να απαντήσω.

      Lemonade - Forget everything you know about insurance
      Πιστεύω ότι όποιος του αρέσει η εταιρεία και δεν έχει lemonade, εδώ στο 51 δολάρια μπαίνει και μπαίνει μακροπρόθεσμα (αν φυσικά την ξέρει την εταιρεία και την πιστεύει.
      Αν πάρει 1 τεμάχιο στο 51 .... στα 29 (αν πάει) παίρνει άλλα 2.

      Η μετοχή από το υψηλό των 180 δολαρίων έχει φθάσει να διαπραγματεύεται στα 52 δολάρια έχοντας υποχωρήσει περίπου 70%, μέχρι στιγμής, αλλά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 80% από την τιμή των 29 δολαρίων της IPO της.
      Στην τιμή των 52 δολαρίων η κεφαλαιοποίηση της Lemonade ανέρχεται στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια και διαπραγματεύεται 25 φορές τα προβλεπόμενα έσοδα των 127 εκατομμυρίων δολαρίων του έτους 2021.
      Στο ταμείο της εταιρείας υπάρχουν 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια (όσα είναι και τα ίδια κεφάλαια) που αναλογούν σε 18 δολάρια ανά μετοχή.

      Πιο αναλυτικός λίαν συντόμως!!

      Διαγραφή
    7. Σας ευχαριστώ πολύ Κύριε ΤΑΚΗ και αναμένω ...!!

      Διαγραφή
    8. https://www.mikrometoxos.gr/wall-street-lemonade-insurance-me-tin-ypografi/

      Διαγραφή
    9. Το μελέτησα ΚΎΡΙΕ ΤΆΚΗ ... είστε ξεκάθαρος ! Έχετε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς και την εκτίμηση φίλου μου διαχειριστή σε ένα από τα μεγαλύτερα Ελληνικά Funds με παρουσία στο America αλλά και στο ΧΑΑΜΕΝΟ όσο πατάει η γάτα..Ta LEMONIA η PLTR και η UPST είναι στις πρώτες θέσεις του RADAR του...

      Διαγραφή
  4. Κύριε ΤΑΚΗ βλέπω να έρθουν όλα τα νούμερα αγορών εκεί που τα θέλουμε και καλύτερα...Άδειασα κάποιες θεσουλες και θα σπεύδω ΠΟΛΎΥΥΥ βραδέως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σας, κ. Τάκη πααιότερα είχατε αναφέρει την New Age (NBEV) με ελκυστικη τιμή 1.40. Ηδη βρίσκεται στο 1.17. Εχει αλλάξει κάτι? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφερουσα, ωραια αποτιμηση και θετικα EBITDA στο 9μηνο, ομορφο revenue growth στο top line και ας ειναι και απο εξαγορες. Να ακουσουμε ομως και την αποψη του κου. Τακη.

      Διαγραφή
  6. Ευχάριστα τα νέα για τους μετόχους της Astra.Πιάσαμε διάστημα..

    Εδώ τα συγχαρητήρια και από τους ανταγωνιστές μας..
    https://www.moneyreview.gr/startup/56784/astra-giati-apespase-sygcharitiria-apo-ton-e-musk/

    Και εδώ για όποιον ενδιαφέρεται και είναι φαν του διαστήματος η εκτόξευση σε stream:
    https://astra.com/livestream/

    Γκουρουδιά για αύριο..προβλέπεται εκτόξευση..στα χνάρια του κυρίου Barren και εμείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με την UPST κ. Τακη συμφωνω απόλυτα. Αν κρίνουμε από τους ιδρυτές Dave Girouard (President of Google) και Daniel Loeb (Third point) και την Anna M. Counselman (Μεγαλοστέλεχος της Google) και Paul Gu 30 χρονών με πολύ δυνατό βιογραφικό είναι πράγματι για μεγαλα πραγματα. Να αναφερθεί ότι είναι ήδη κερδοφορος από πέρυσι όταν άλλες fintech πουλανε μόνο προοπτικες. Ωστόσο έχουν ξεφορτώσει άνω του 8% με τις περισσότερες πωλησεις απ΄τον Αυγουστο και πέρα. Θέλει λιγο υπομονη με σταδιακες αγορές ενω να αναφερθεί ότι είναι μία από τις 10 μτχς που προτείνει το Motley fool

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Paul Gu είναι ο μάγος του αλγόριθμου της τεχνητης νοημοσύνης.

      Να συμπληρώσω εδώ, ότι το Third Point έβγαλε την Παρασκευή 2 εκατομμύρια μετοχές, γιαυτό και η πίεση.
      Έχει άλλα 10,4 εκατομμύρια. Έβαλε μερικά εκατομμύρια ... και πλέον έχει δισεκατομμύρια δολάρια απο αυτήν την επένδυση του.

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκη μιας και αναφερθηκατε για τις μτχς που κατεχετε για μακροπροθεσμα τη clvr δεν τι πιστευετε πια.Εγω μπηκα με λίγα στα 6 αλλα μάλλον θα βαλει μπροστα το 4

      Διαγραφή
    3. Clever έχω, όπωε και άλλες. Όμως ακόμη είναι αρκετά κερδοσκοπική και γιαυτό δεν αναφέρθηκε ως μακροπρόθεσμη επιλογή.

      Διαγραφή
  8. Δεν ξερω αν το πήρε κάπου το μάτι σας, αλλά η ASTS μίλησε στα αποτελέσματά της για πιθανή καθυστέρηση στην εκτόξευση του δορυφόρου. Το νέο παράθυρο ειναι 22 Μαρτίου - 22 ιουνίου 2022.
    Υπάρχει ένα τέτοιο option στο συμβόλαιο με την spaceX και αν θέλει να κάνει χρήση του ο φίλος μας ο Abel θα πρέπει να έχει ειδοποιήσει την spaceX μεχρι 1 Δεκεμβρίου 2021, σε λίγες μέρες δηλαδή.

    ===========================================

    Συγχαρητήρια στους φίλους που κερδισαν με την Αστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα , τρομάρα μου με την ΤΑ , 32 ήθελα λέει στη SOFI , πάρε την σφαλιάρα σου και μπες μέσα στην σφήνα , πάρε και την Sklz κάτω από τα 10 σήμερα τελικά αν δεν τα πάρεις τα κέρδη σου είσαι χαμένος 100% , την PROTERA μόνο πρόλαβα και την έδωσα 12,8 με αγορά 9,07 και θα την ξαναπάρω γύρω στα 11 αν πάει όμως με ελάχιστα κομμάτια (200) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη την πούλησαν όμορφα όμως δεν μπορείτε να πείτε! με φοβερά αποτελέσματα κανένας δεν περίμενε τέτοιο χώσιμο εν αναμονή και του January effect αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έδωσα και βράζω στο ζουμί μου τώρα καθώς και η διάσπαση της σφήνας ανοδικά με στόχο το 32 τουλάχιστον βέβαια μετά τις πωλήσεις που είδα έπρεπε να το καταλάβω https://prnt.sc/20jsuoi μας τα άδειασαν στην μούρη και μόνο ο CEO ο Noto Anthony δεν βλέπω να έδωσε , φέτος δεν θα δω January effect στο χαρτοφυλάκιο μου το πήρα απόφαση μετά το χώσιμο που έφαγα , ίσως αν κανουν τις αγορές τους στο black Friday μπορει να δούμε ένα υποτυπώδες January effect ( να δείτε ότι την επόμενη φορά θα το σπάσει το range και θα μας αφήσει λαλάκες και άχαρτους ) , η επόμενη που θα χώσουν θα ειναι η Asts γιατί τις συμπεριφέρονται πολύ όμορφα τώρα και στην εκτόξευση αν ειναι επιτυχημένη θα την ξεσκίσουν .

      Διαγραφή
    2. Αφήστε στα January effects. Αν περιμένουμε να ανέβει όοοοοοολη η αγορά για να ανέβουν και οι ΜΙΓες του Ελληνικού χρηματιστηρίου χαθήκαμε.

      Δίχως να θέλω να σας επηρρεάσω λέω φωναχτά τη σκέψη μου. Αν δεν είχα ρευστότητα θα αλλάζα τη Sofi (ή οποιοδήποτε άλλο με χαλάει ή γενικότερα δε πάει σύμφωνα με όσα ανέμενα) με UPST.
      Θα έπαιρνα Χ τεμάχια στα 200, 2Χ στα 170 και 3Χ στα 140 στο κλείσιμο του γκάπ και αν πάει. Μετά θα καθόμουν ήσυχος 2 χρονάκια να δω τι ψάρια έπιασα.

      Διαγραφή
    3. k. Geopard θα σας υπενθυμίσω τα λόγια του μεγάλου σοφού του 20ου αιώνα, του Μιχαλάρα του Τάισον :
      "Everyone has a plan untill they get punched in the mouth."

      καθώς και το λαϊκό απόφθεγμα :
      "When the going gets tough, the tough get going."

      Πώς περνάτε από το "δε δίδω λέπι κάτω από $30" στο να χτυπιέστε που δε δώσατε στο $25!
      Αν δε πιστεύετε πως σε δυο τρία χρόνια max θα είναι πολύ πολύ παραπάνω, δώστε τίποτα, παίξτε λίγο το (όποιο) range και μη βασανίζεστε. Αν το πιστεύετε απλώς μη βασανίζεστε.

      Don't worry, be happy!

      Διαγραφή
    4. Είμαστε τώρα κύριε
      Barren
      στο βοήθα Παναγιά μου. Πάει το "σε Ευχαριστώ".

      Διαγραφή
    5. Να κ. Geopard, σα τον κυριούλη με τα κίτρινα πρέπει να γίνουμε.
      Από το 1:10

      https://www.youtube.com/watch?v=Js_3bIni52I

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα , κύριε Barren αυτό που ανεβάσατε ειναι το έργο χωρίς οικογένεια.
      Προσωπικά η Sofi νομίζω ότι θα πάει προς το γκαπ έτσι έδωσα λίγα σχεδόν το 1/4 της θέσης μου στο 18,5 ώστε να τα ξαναπάρω κρατώντας την διαφορά για μένα , αν βγει έχει καλώς αλλιώς την ρευστότητα αυτή θα την κάνω UPST αν πάει στα 140 , τα χθεσινά μετρητά από την πώληση της PROTERA τα κρατάω για την επαναγορά της PROTERA σε ποιο χαμηλά νούμερα.

      Διαγραφή
    7. UPST τώρα που το ξανασκέφτηκα
      Θα έπαιρνα 3Χ κομμάτια στα 170 και 3Χ στα 140 στο κλείσιμο του γκάπ και αν πάει. Μετά θα καθόμουν ήσυχος 2 χρονάκια να δω τι ψάρια έπιασα. 😁😁😁

      Διαγραφή
  10. Παιδιά νομίζω ότι με τα SPAC την έχουμε πατήσει. Από ότι διάβασα ολες οι καλες εταιρείες μπαίνουν μέσω IPO και ολες τα σαπάκια μέσω SPAC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πανικός!
    Η αγορά φαίνεται να προεξοφλεί πως με 4 χρόνια Biden+Powel η 'mmmmurica έχει ξοφλήσει και δεν υπάρχει αύριο.
    Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανικος στα δικα μασ χαρτοφυλακια κ Barren Wuffett. Με nasdaq 16000 και μεις ολο και πιο κατω.

      Διαγραφή
    2. Eε ναι, ο καθένας για το δικό του μιλάει. Απλώς τυγχάνει να πιστεύω ακράδαντα πως αρκετές από τις συμμετοχές μου εν ευθέτω χρόνο θα αποτελούν μέρος του κορμού της αμερικάνικης οικονομίας. Το ότι αυτή τη στιγμή σφαγιάζονται σχεδόν χωρίς ζήτηση με την αγορά να είναι (για την ώρα) στα υψηλά της, για μένα δείχνει πως η αγορά δεν πιστεύει στο αύριο, ή ότι ήρθε το τέλος της επιχειρηματικής ιστορίας, ότι δε θα αναδειχθούν νέοι πρωταγωνιστές.

      Η αγορά αυτή τη στιγμή θέλει κερδη τώρα, 50% growth τώρα, moat τώρα, ζεστά. Εγώ θα αναλάβω το ρίσκο να κάνω υπομονή.

      Διαγραφή
    3. κ. Τάκη μου φαίνεστε σαν καρχαρίας που γυροφέρνει το προβατάκι μέσα στο νερό ...

      Τι να σας πω, παρά τη σφοδρότητα της χθεσινής πτώσης, για εμένα το σενάριο είναι ότι κινείται σε κύμα 4 με το 3 να ξεκινάει είτε από το $118 (50%=>163) είτε από το $93 (50%=>150). Άρα θεωρώ για την ώρα πως μέχρι για 150 είναι, αλλά μένει να διαψευστεί.

      Μακροπρόθεσμά έχω πει τη γνώμη μου, θεωρώ πως θα γίνει μεγέθους AAPL, στην ξεφτίλα ADBE.

      Διαγραφή
    4. Με το τρέχον momentum why not? Θεωρείται ακόμα πανάκριβη, αλλά πισεύω πως κανείς δεν αποτιμά τις εναλλακτικές αγορές που ψήνονται και εστιάζουν στο mobile gaming. Δε μπορούν να αποτιμηθούν γιατί ακόμα δεν έχουν πάρει μπρος βέβαια. Αλλά για να μην πάρουν ποτέ θα πρέπει να μεσολαβήσει εξαιρετική ανικανότητα σε συνδυασμό με άλλα εξωγενή προβλήματα.

      Διαγραφή
    5. Τρέχον momentum: Genius Sports Reports 70% Third Quarter Revenue Growth and Raises 2021 Revenue Guidance, η μετοχή -22%...
      Έλα mini στον τόπο σου🤯

      Διαγραφή
    6. Την καλησπέρα μου!
      Κε Τάκη UPSTART:

      the 200d EMA is at $183
      the 200d SMA is at $175
      the VWAP from March 2021 lows is $193
      the VWAP from December 2020 IPO is $178

      Έτσι για το χαβαλέ, να δούμε που θα γυρίσει 🧐

      Διαγραφή
    7. Πράγματι το καθοδικό momentum είναι πολύ δυνατό, αλλά είναι θέμα χρόνου να ξεμείνει από μ@λ@κες, σόρυ από καύσιμα.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Cornelius πιστεύω θα τα σπάσει όλα τα νουμερα. Το 170 το έχω σίγουρο, ελπιζω στο 140. Απο 100 και κάτω κλέβουμε εκλησσία

      Διαγραφή
    9. Θα βρίσκουμε τιμές τρέλλας στα χαρτιά που θέλουμε Κύριε ΤΑΚΗ...Ήδη έχουμε βρει και πάλι αναθεωρούμε πιο κάτω...το 140 το θεωρώ δεδομένο εν ευθέτω χρόνο ....το μετά θα δούμε...

      Διαγραφή
    10. Eπειδή το χασμα στα 140 το βλεπoυν 1 δισ σπεκουλαδοροι είτε θα πάει περιξ του 120 ή δεν θα κατεβει από τα 170. Ωστόσο σε μια καλη διορθωση των αγορων όταν έρθει μπορεί να δει και τιμες κατω των 100 το θεμα είναι ποτε όταν θα διορθώσουν οι αγορες τι τιμες θα γραφει τοτε γιατί αν γραφει πανω από 300 τοτε χαιρετισματα οι τιμες που λεμε

      Διαγραφή
    11. Το χάσμα των 140 σίγουρα το βλέπουν όλοι. Αυτό όμως που
      τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν βλέπουν (βρισκόμενοι κάτω απο τον πανικό της διορθωσης) είναι πως όταν ολοκληρωθεί η διόρθωση η επόμενη διόρθωση θα έρθει απο το 600.

      Διαγραφή
    12. Και επειδή ο κύριος deligianakis, εν μέρει, έχει και δίκιο .... μπήκαν οι εντολές στο 200 και στο 170 ΜΟΝΙΜΕΣ!!!
      Το 140 είναι νωρίς ακόμη.

      Διαγραφή
  12. Μιας και είχα από σήμερα στην Degiro μηδέν προμήθειες άλλαξα mile σε Lmnd την θέση μου για να μην έχω τον φόβο μήπως χαλάσει το deal το έκανα έτσι για το ποδαρικό ; Η Degiro σήμερα πάντως τα είχε φτύσει δεν μπορούσα να μπω όλο το απόγευμα, το είχε και κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NAI. Μας προφύλαξε από τις βιαστικές πωλήσεις....
      Τα λουλούδια τα κράτησα πάντως( τον έσκισα τον al6 στις κωλοτούμπες)
      Αποκορύφωμα, που δεν με πίστεψα ούτε εμένα, όταν ανακοίνωνα την αρχή της πτώσης σε σχόλια του οικοδεσπότη ότι οι πτώσεις δεν ανακοινώνονται......

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα, καιωεγω είχα θέμα να μπώ όλο το απόγευμα.. Αλλά δεν έκανα κάποια πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκέφτομαι και πράττω φωναχτά σε ότι με αφορά:"Δεν κοιτάμε "δείκτες αλλά μετοχές οκ ... μέχρις εδώ καλά...όμως δεν θέλω να σκέφτομαι αν δεν έχω πολύυυυ ρευστότητα τι τιμές θα δούμε σε ενδεψχομενη σοβαρή διόρθωση των Αγορών στο Αμέρικα ...Ελαχιστοποίηση θέσεων τόσο όσο και να μηδενίσουν να με αφήνει παγερά αδιάφορο...Μελετω(αμέ) τας γραφάς του Κυρίου TΑΚΗ... κυρίου BARREN και οποίου άλλου συναδέλφου και πρατωμε κατά βούληση...ότι κάποιες από τις μετοχές που κοιτάμε η κατέχουμε μπορεί για χψ λόγους να πάνε αντίθετα από την Αγορά αυτό το γνωρίζουμε όλοι ...όμως σ αυτή την φάση με αφήνει εντελώς αδιάφορο το οποίο FOMO γιατί σε μένα έχει επικρατήσει το FOSI...Πράξατε κατά βούληση γιατί μόνοι μας θα πάμε ταμείο ...οπότε πάει ο καθένας ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο κ. GERRY. Να προσθέσω όμως ότι η αγορά έχει γυρίσει στα χαρτιά μας εδώ και καιρό.

      Διαγραφή
    2. Έχουν αλλάξει οι προτιμήσεις του SIR και οι δικές μου φυσικά ... έβαλε και το χεράκι του ο Κύριος BARREN...UPST PLTR LMND U ROCU FUBO τα νέα πουλεν με SOFI PROTERA ZVIA ...όλο και κάποια θα μας κάτσει στα νούμερα που θέλουμε....στα κάτω και στα πάνω....

      Διαγραφή
    3. Και του λιμανιού και του σαλονιού. Όπου πάει το χρήμα κύριε Barren.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη η OBSEVA έφθασε χθες μία ανάσα από το προηγούμενο Low των 1.92??? Δεν ξέρω αν είναι ακόμη στο χαρτοφυλάκιο σας (εμένα όχι) αλλά στα RADAR σας είναι ...τι λέτε??

      Διαγραφή
    5. K.GERRY αν δεν κάνω λάθος έχετε CARDANO. Δεν έχει ακολουθήσει την άνοδο. Εχετε καμιά γνώμη.

      Διαγραφή
    6. Όχι εγώ Κύριε NEK ...ο γιος μου σαν νέα γενιά και Πολυτεχνίτης προγραμματιστής... Είναι όμως αγορασμενος στο 1 ΔΟΛ Μ.Ο..Εγω είμαι άσχετος με το άθλημα...ο Κύριος BARREN είναι πιο ειδικός και έχει γράψει επανηλειμενως σχετικά με τα CRYPTOS..

      Διαγραφή
    7. Κύριε Gerry.
      Σε όλες τις αναρτήσεις γράφω τους κινδύνους και προσπαθώ να δείξω την μεγάλη εικόνα αν όλα πάνε θετικά.
      Στην Obseva "παίζουμε" την έγκριση του φαρμάκου. Αν εγκριθεί φαντάζομαι ότι υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να φανταστούν τι θα γίνει.
      Προχθές μιας φαρμακευτικής εγκρίθηκαν κάτι σταγόνες για τη μύτη κατά των αλεργιων. Μέσα σε 2 συνεδριάσεις έφυγε η μετοχή από τα 2,5 και πήγε στα 12.
      Άρα OBSV έχω και παίζω την έγκριση. Αν εγκριθεί θα γεμίσει η τσέπη μας. Αν όχι θα χάσουμε. Είναι ζήτημα μερικών μηνων ακόμη. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,!!!

      Διαγραφή
    8. OBSEVA
      Η ευρωπαϊκή αίτηση κυκλοφορίας του linzagolix επικυρώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ιατρικής (EMA) με σύσταση έγκρισης από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) που αναμένεται το 4ο τρίμηνο του 2021.

      Διαγραφή
    9. TO επομενο CHMP ειναι 13-16 December 2021

      Διαγραφή
    10. Σας ευχαριστώ Κύριε ΤΑΚΗ όπως καί τόν κύριο ARIS..

      Διαγραφή
    11. Πότε περιμένουμε απάντηση από FDA για την obsv? Γιατί στο ίντερνετ διαβάζω Σεπτέμβρη 2022

      Διαγραφή
    12. Ας έρθει η έγκριση όποτε θέλει.
      Θέλουμε πρώτα να έρθει η έγκριση και μετά η εκδοση μετοχών για να βρεθούν τα κεφάλαια ΟΧΙ ΑΝΑΠΟΔΑ.

      Διαγραφή
  15. Στο μεταξύ το 'mmmurica δανείζεται 10ετες με 1,66% και αν διασπάσει πάει για το τρίο, 35% ακριβότερα από τη χρεωκοπημένη Ελλάδα με 1,28%, η οποία πάει για ... νέα χρεωκοπία.

    Ναι ... tapering .. ναι ναι ... αύξηση επιτοκίων, ότι πούν τα παιδιά.
    Εγώ αν αυτή είναι η φορά των πραγμάτων, συνεχίζω να φοβάμαι περισσότερο για το ρευστό στην τράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλα τα χαρτιά του σριλανκανού τον χορό του ζαλόγγου.Καλά η σκύλλα έχει ήδη πέσει στο βάραθρο.Ετσι γίνεται αμα πάρουν αέρα τα μυαλά σου

      Διαγραφή
    2. Πάντως, αν ο αέρας στα μυαλά βοηθά να γίνεις μπιλιονέρος εγώ είμαι μέσα.
      Φέρτε την τρόμπα!

      Διαγραφή
    3. Ώρα είναι τώρα να κλάψουμε το "χάλι "του προφήτου CHAMATINIO...εγώ και milioneros μου φθάνει...

      Διαγραφή
  16. Όποιος περίμενε pullback στην SEA ενημερώνω ότι αυτήν την στιγμή χάνει περίπου 30% από τα υψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΙ ΛΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ RDW? ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΙΣΩΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριοι μόλις ψώνισα MULN. Ας ελπίσω να γίνει TESLA και όχι RIDE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με 70% revenue growth στο Q η Geni και -33% στο ταμπλο. Ελα Θεε και Κυριε! Εννοειται οτι φορτωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με την ιδια λογικη η RMO εχει 760% revenue growth και δε πως μαμιεται χαχα. Εγω ειμαι καραφορτωμενος και περιμενω το 2022.

      Διαγραφή
    2. H Geni πιστεύω βραχυπρόθεσμα θα σας βγει. Από σήμερα κιόλας.

      Διαγραφή
    3. O γιος παραμένει με το 70 %της θέσης του...έδωσε το 30%κοντα στο 2.55..

      Διαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. Είμαι εκεί με Μ.Ο: 3,86 και έστησα σήμερα μια εντολή αγοράς στο 2,91, (έκανε χαμηλό 2,90). Μου έδωσαν μόνο 100 μτχ! και μετά άρχισε να τσιμπάει. Κάτι υποψιάστηκα... Για να δούμε θα κρατήσει αύριο, μήπως δώσουμε τίποτα.
      Γενικότερα όμως το χ/φ μου, έχει συντριβεί! Απίστευτες ζημιές. Το μόνο παρήγορο, είναι ότι έχω κρατήσει ρευστό, για τα ακόμα πιο δύσκολα... Έχω αρχίσει να πιστεύω, πως θα αργήσω να ξελασπώσω.
      Φέτος τελικά με έσωσε το Χ.Α. Καλή η άνοδος και μεγαλύτερο το Χ/Φ.
      Για μένα η Αμερικάνικη αγορά, αποδείχτηκε πολύ δύσκολη μέχρι τώρα. Παρασύρθηκα κι εγώ από τα γρήγορα και μεγάλα κέρδη, (ειδικά στα spacs) και παρά το ότι υποψιάστηκα το χουνέρι, δεν κατάφερα να φύγω. Τώρα σκεπτόμενος ότι, αυτά συνέβησαν σε μια τόσο ανοδική αγορά, με ζώνουν τα φίδια για την συνέχεια. Χρειάζομαι ανασύνταξη σκέψεων πράξεων κλπ (και γενικώς χαχα)

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα στην παρέα. Κε οικοδεσπότα, αναμένουμε τις παρατηρήσεις σας για τα αποτελέσματα της GAME :-)
    https://www.accesswire.com/674420/Engine-Gaming-Media-Holdings-Inc-Reports-Fourth-Quarter-and-Fiscal-Year-2021-Financial-Results

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμενόμενα.
      Αυτό που θέλει υπενθύμιση είμαι ότι η Game για να μπει στο Nasdaq δεν πήρε φράγκο.
      Όμως θα χρειαστεί χρήμα εντος 2ετίας.
      Θα εκδώσει μετοχές αξίας έως και 50 εκατομμύρια δολάρια έως τον Απρίλιο του 2023 και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΩΝ 4 ΔΟΛΑΡΙΩΝ.

      Διαγραφή
  22. Απο Crypto κυριοι εχουμε κατι να προτεινουμε ως υποψηφιο για τον τιτλο του ethereum killer? Κατα την αντιληψη μου η θεση που κατεχει ως δευτερo σε κεφαλαιοποιηση ειναι εξαιρετικα ευαλωτη καθως δειχνει να δυσκολευεται να μεταβει σε proof of stake που ειναι το αυριο, και απο πισω ερχεται φρεσκος ο ανταγωνισμος. Απο προσωπικη εμπειρια στο χωρο των NFTs τα fees που απαιτουνται για τις συναλλαγες στο blockchain της ειναι υπερογκα. Προς το παρον τεινω στο Algorand.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Mullen Automotive, Inc. (MULN)
    Tην έχετε δει αυτήν κύριοι?
    Το Mullen FIVE κέρδισε άλλους φιναλίστ, Lincoln Aviator Grand Touring και Rivian R1S, για να κερδίσει το LA Auto Show 2021 Zero Emission Vehicle Award (ZEVAS™) στην κατηγορία «Top SUV ZEV»
    https://finance.yahoo.com/news/mullen-five-ev-crossover-debuts-133000846.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα το βίντεο. Δεν μου γέμισε το μάτι κανείς τους. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι δεν έδειξαν το εσωτερικό των 2 οχημάτων, ούτε σε 360ο κάτι που τουλάχιστον στη παρουσίαση θα έπρεπε. Από κει και πέρα, τι να πω, μπορεί να είναι και το καλύτερο. Και γώ παρουσιάζω την καλύτερη σοκολάτα που υπάρχει(ΙΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ). Αν δεν βγάλεις το περιτύλιγμα...

      Διαγραφή
    2. 200ml κεφ/ση εχουν. Αν πουλησει καλο FOMO μπορει να παει Χ5 για πλακα .Αν βγαλει και το οχημα τοτε παμε για Χ100.


      Διαγραφή
  24. Yπέρογκα?? Αφού τα κρύπτο έγιναν για γρήγορα, φτηνά και....κρυφά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πάρα πολλά που δεν έχετε καταλάβει.
      Οι σταυροφορίες ανήκουν στο 1000 μΧ, ψάξτε το λίγο αν θέλετε να έχετε μια ενημερωμένη άποψη.

      Διαγραφή
  25. Κύριε Τάκη, αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στη VVOS, vivos therapeutics. Φαίνεται να ταιριάζει στο προφίλ σας και θα ήθελα να δω αν πιάνει τίποτα η μυτόγκα σας. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα , έκανα ένα μπες βγες στην GAME , χθες το βράδυ στο HA την μπουμπούνησα στο 4,55 και την ξαναγόρασα στο 3,95 σήμερα έτσι κατέβασα τον μέσο όρο 60 σεντ μείον τις προμήθειες , αν και από ότι βλέπω θα μπορούσα και καλύτερα αλλά μάζευε και ας ειν και ρόγες που λένε οι παλιοί, ποιο πολύ το έκανα για να μου φτιάξει την διάθεση , ελπίζω να μου βγουν και οι κινήσεις σε SOFI PROTERA (αυτή έφυγε σχεδόν στα υψηλά της στο 12,8).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που εχθές με 70Κ όγκο η τιμή ήταν στο 3,40 και σήμερα με 13Μ δεν μπορει να ξεκολλήσει απο τα 3,80 μου την την έχει δώσει στα νεύρα κ. Geopard.

      Διαγραφή
    2. Oντως. Έχει τζιραρει την κεφ/ση της σχεδόν μια φορά. Αδιανόητο.

      Διαγραφή
    3. Κύριοι να πω ότι εγώ βλέπω ότι η GAME δεν αφήνει εκκρεμότητες , σήμερα γύρισε και έκλεισε το γκαπ και πιθανόν να μην την ξαναδούμε εδώ κάτω , συμφωνά με αυτό που έγραψε ο κύριος Τάκης χθες η εταιρία θα ζητήσει χρήματα και δεν θα κόψει μετοχές εδώ κάτω αλλά πολύ ποιο πάνω , εγώ έκανα το trading και μείωσα τον μέσο όρο μου αλλά να πω την αλήθεια μέχρι να ανοίξει το pre market και να έρθει εκεί που είχα στόχο ήμουν στο refresh να δω τιμές μην μου φύγει , κακώς βέβαια όπως εξελίχθηκε.

      Διαγραφή
  27. Σίγουρα όλοι περιμένουμε το μοιραίο ξεφούσκωμα.
    Αύριο όμως είναι θενξγκίβινγκ γκαντάμιτ! Μπορεί να μας αφήσει με τη γλύκα να έχουμε κάτι να ευχαριστούμε τελοσπάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μεθαύριο μισή συνεδρίαση, κλείνει στις βμμ ώρα ελλαδας.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά κύριος ο Mr Market όμως. Άφησε να χαρούμε το θενξγκίβινγκ με μια γλυκιά επίγευση και σήμερα νωρίς νωρίς στο -1,5%.

      Αν κρατηθεί >-10% σήμερα το Χ/Φ θα το καταγράψω ως νίκη.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα κύριε Barren με αυτό που βλέπω παθαίνω κάτι https://prnt.sc/20x8n21 θέλω να δω στο pre market πως θα ανοίξουν , για σφαγή του Δράμαλη το κόβω στα δικά μας χαρτιά , τυχεροί οι έχοντες ρευστότητα.

      Διαγραφή
  28. ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΔΩ.
    ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ (BALY) κάνοντας και τους απαραίτητους συνειρμούς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ενόψει black Friday υπάρχει κάποιος που να έχει εντοπίσει κάποια καλή προσφορά στα συνδρομητικά χρηματοοικονομικά sites? Το seeking alpha προσφέρει το premium σε -50%, στα 180$ ετήσια συνδρομή. Ποια είναι η γνώμη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ είμαι ευχαριστημένος από το premium του SA. Προτείνω να τα δώσετε.

      Διαγραφή
  30. Ο πίνακας που όλοι περιμένατε!

    https://twitter.com/TornikeLaghidze/status/1449128465211482113/photo/1

    Στατιστικά για καθέναν απο τους σπόνσορες των spacs.
    Γενικά το παληκάρι αυτό μετράει, βαζει ωραια πραγματάκια. Ακολουθείστε το και δε θα χασετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στα σχόλια του παραπανω, έχει κι αυτό, σημαντικότατο.

    It looks like the differences between sponsors are not statistically significant. An F-test on IRR gives p = 0.77, meaning that if the sponsor had no effect on performance, you'd still expect to differences this large just due to chance.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σήμερα που ο SP καταρρέει το ARKK κρατάει χαρακτήρα, τρεχαγύρευε.
    Όχι efficient market δεν υπάρχει ούτε γι' αστείο, ο Mr Market έχει χάσει τη μπάλα, δεν ξέρει τι και από πού του μπαίνει και από που του βγαίνει.
    Για μένα πλέον είναι ξεκάθαρο, συσπείρωση γύρω από τις θέσεις που πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσουν σε ακμαίους κλάδους την ερχόμενη 5ετία και άσε το Mr Market να βαράει κρακ με πρωκτικά υπόθετα.

    Μέχρι τουλάχιστον να καθαρίσει η αγορά από ψιμάρια. Σε αρνητικές τιμές θα αγχωθώ κάπως, μη κρυβόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί σας κάνει εντύπωση; Tο arkk εχει εταιρίες που πονταρουν στις αποστασεις και στα ηλεκτρονικά μεσα, επισης εταιρίες που θελουν φτηνο χρήμα.

      Εφοσο ο δεικτης πέφτει λόγω της μεταλλαξης, όσα διακρατει το arkk επωφελούνται.

      Αν στις θέσεις του είχε πολυκαταστήματα και κρουαζιέρες, θα βουτούσε κι αυτό.

      Διαγραφή
    2. Διότι είναι risk on asset και high beta, το οποίο συν τις άλλοις τους τελευταίους 8 μήνες έχει γράψει -30% ενώ η αγορά +30%.
      Οπότε όταν στο -2~-2,5% της αγοράς γράφει 0~-0,5%, μου κάνει εντύπωση.
      Επίσης, το φθηνό χρήμα δε το καταλαβαίνω. Εδώ οι φόβοι είναι το χρήμα θα ακριβύνει.

      Η δική μου εξήγηση, αν πρέπει να υπάρχει μία χάριν της συζήτησης, είναι ότι έχουν προεξοφληθεί με τη μέχρι τώρα πτώση τόσοι κίνδυνοι και σε τέτοιο βαθμό υπερβολής, που όταν πραγματικά αρχίσει το tapering οι growth stocks δε θα έχουν πουθενά να πάνε παρά μόνο πάνω.

      Διαγραφή
    3. Ο φόβος είναι ότι το χρημα θα ακριβύνει επειδή υποτίθεται ότι ο ιός έχει μπει σε ένα αυλάκι. Η οικονομία ξαναλειτουργεί, ο ανεργία πέφτει να σου κι ο πληθωρισμός.

      Αν σκάσει κανα report ότι η μετάλλαξη της Μποτσουάνας ξεφεύγει απο τα εμβόλια και απαιτηθεί κανα lockdown έτσι επειδή εχουμε να κανουμε καιρό και μας έλειψε, τότε τα σχεδια για αύξηση του tapering και άνοδο των επιτοκίων θα καθυστερήσουν ή και θα ανατραπούν.

      Επειδή οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχτούν, η ανεργια θα ανεβει, λεφτα μόνο απο επιδόματα, ο πληθωρισμός θα πέσει κλπ.

      Διαγραφή
    4. Λέτε δλδ να ευνοηθούν οι innovators μας;

      Για να είμαι ειλικρινής δεν πολυπαρακολουθώ γενικές ειδήσεις και δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι παίζει τουρμπομετάλλαξη.

      Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι τα broncos έχουν προεξοφλήσει έτσι κι αλλιώς πολύ τραγ(ελαφ)ικά σενάρια.

      Διαγραφή
    5. Πάντως το δικό μου Χ/Φ είναι σα να είναι μοχλευμένο short του SP.
      Τι γίνεται ρε παιδί μου...

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα , κύριε Barren δεν τα βλέπω καλά τα innovation δεν ακολουθούν στην άνοδο αλλά στην πτώση πρώτα , ίσως να μην ειναι η ώρα τους ακόμα κάτι σαν τα μικρά του Χαα τρέχουν στο τέλος και υπερβάλουν εαυτό πριν το μεγάλο χώσιμο.

      Στα crypto δε γίνετε ο τρελός χαμός το Cardano το έχουν λιώσει αλλά κάπου εδώ το βλέπω να γυρίζει για νέο υψηλό μέχρι τα 3,5$ το δε Luna μου έχει βγει μέχρι στιγμής και κάπου στα 62$ θα του κάνω ένα trade αν μου κάνει την χάρη να πάει σχετικά σύντομα , το etherum έχει δώσει στόχο 6300$ , τώρα αν θα το κάνει άμεσα ειναι άλλο θέμα , κάποιος κύριος (δεν θυμάμαι ποιος) είχε πει ότι το kriptomat ειναι καλή πλατφόρμα μόνο που θέλει και spread αλλά και προμήθειες το σούταρα με την μια και τα έστειλα στο Binance όλα με λογικές προμήθειες.

      -Τα γράφω για να μην κοιτάζω τα χάλια του χαρτοφυλακίου μου.
      -Από τώρα και στο εξής ότι κέρδος απο trade σε intra θα παντελονιάζετε και δεν θα ξαναμπαίνει σαν ρευστότητα έρχονται και Χριστούγεννα .

      Διαγραφή
    7. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι είναι απίθανο κάποιος από μας να κερδίσει στην Αμερική.



      Διαγραφή
    8. Γιατί κ. nek, στο πηγάδι κατουρήσαμε εμείς?

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα ,κύριε nek το να βγεις κερδισμένος ειναι κάτι πολύ δύσκολο σε οποιαδήποτε αγορά όχι μόνο στην Αμερική και εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες πχ διαχείριση , όμως σίγουρα με κέρδη ειναι αρκετοί από τους φίλους εδώ πέρα , εγώ δεν ειμαι σίγουρα από αυτούς αν και πριν 15 μέρες ήμουν σε μικρά κέρδη που δεν τα τσέπωσα δυστυχώς , ελπίζω να τελείωσε το black Friday & Cyber Monday τιμών και να κάνουμε ένα πλουσιοπάροχο January effect μπας και παντελονιάσουμε και εμείς κάτι έστω και μετά τα Χριστούγεννα.

      Διαγραφή
    10. Από πού Κύριε nek βγάλατε αβίαστα ένα τόσο βιαστικό και τελεσίδικο συμπέρασμα...???Αφήστε εμένα εγώ ξέρω τι έχω κάνει και τι θα κάνω αλλά παιχτες σαν τους Κύριους ΤΑΚΗ BARREN ΑLEX CLO BUTHER ETC γιατί δεν θα κερδίσουν...μια συμβουλή ενός παλιού...όταν το συναίσθημα κυριαρχείται της Λογικής τότε σίγουρα δεν θα κερδίσει κανείς...εδώ εκτός εξαιρέσεων δεν διαβάζω κάτι τέτοιο... φιλικά πάντα εννοείται..

      Διαγραφή
    11. Κυριαρχεί της λογικής... διορθώνω

      Διαγραφή
    12. Κοίτα να δεις το Luna τι έκανε σήμερα , το έλεγα χθες και το έκανε σήμερα https://prnt.sc/21498gl την τάση έβλεπα χθες και την κουτούλησε σήμερα , μια διόρθωση μέχρι τα 44$ καλή θα ήταν για να ξαναμπούμε , έχει δώσει καλές αποδόσεις .

      Διαγραφή
    13. Μακάρι μας το εύχομαι. Το είπα γιατί είναι πολύ δύσκολο τελικά να βρούμε μια νεα CELH ή SEA. Εγω ότι εχω κάθε μέρα τρώω πολύ ξύλο. Συγνώμη αν μας στεναχώρησα.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Gerry επειδή μου είχατε πει να σας ενημερώσω για GAME.
      Oλοκληρώνω σήμερα το χτίσιμο της θέσης.
      Έχω κάποιες υποψίες ότι κάτι ετοιμάζουν.

      Διαγραφή
    15. Δεν πειράζει Κύριε nek...αν δεν είναι SEA η CELH...ας είναι και FRIGO.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Olymp αν το space mobile δουλέψει, να είστε σίγουρος!!!

      Διαγραφή
    17. k. nek σιγά μη στενοχωρηθούμε επειδή πίπτουσι αι μετοχαί ή επειδή το συζητάμε.

      Στη χειρότερη να φάμε άλλο ένα -50~-70% από εδώ και από εκεί που πηγαίναμε για το *5~*10 να πηγαίνουμε για το *10~*20. ψιλοzbuchams

      Διαγραφή
    18. Σάς Ευχαριστώ θερμά Κυριε ΤΑΚΗ...θα κάνω τα κουμάντα μου...για να δω τι μυριστηκατε!!!

      Διαγραφή
    19. Κύριε Τάκη μια εκτίμηση του τι να περιμένουμε από την GAME έχετε;

      Διαγραφή
    20. Κύριε Geopard, παικτικά, αν θέλουν, δεν θα απέκλεια ένα παίγνιο ανάλογο με αυτό που έκανε η Flora και η Kubient, όταν μπήκαν στη Wall Street!!!

      Θεμελιωδώς χρειαζεται πολλή δουλειά για να τη δει κάποιος μακροπρόθεσμα.

      Διαγραφή
    21. Εγω θα κοιταγα GMBL. Σε αυτη τη τιμη και με την ανακοινωση που εκανε θα παιξει παιγνιο μεσα στο Δεκεμβρη.

      Διαγραφή
    22. Αυτό περιμένω Sir να τα γυρίσω όλα zevia.

      Διαγραφή
  33. ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΦΑΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΥΛΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  34. Καλησπέρα , ενίσχυση θέσης σε ( ΒΜΤΧ ) Bm Technologies .( μιας και δεν μπήκα SOFI ).
    Σκεπτικό μου για για την αγορά = https://www.reddit.com/r/SqueezePlays/comments/qzx6mi/bmtx_moving_into_short_squeeze_territory/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf
    ( Προς το παρόν την βλέπω για διακράτηση - γάμο )

    Επίσης βάλτε σε watch list και την ( OEG ) Orbital Energy Group ,καταλύτες = αγορές από insider , chart at bottom , Solar /hot sector , με την νέα τους απόκτηση σύντομα θα βελτιώσει έσοδα και ταμειακές ροες ( περιμένουν 300 εκ πωλήσεις για το 2022 )...
    Κατέχω OEG (λίγα).
    Καλό Σ.Κ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παραδοξως ηταν μια σχετικα καλη μερα σημερα, βρηκα την ευκαιρια και ενισχυσα τις κινεζικες θεσεις μου κυριως σε Alibaba και Api Agora. Covid safe επιλογες μιας και η Κινα ειναι αποδεδειγμενα η μονη Covid-proof επιλογη, περα απο το υφος των ιδιων των εταιρειων που εχουν οφελος απο φοβισμενο, κλεισμενο στο σπιτι κοσμο.

    Τους φανταζομαι τους Κινεζους πρεπει απο χθες να μην εχουν σταματησει να γελανε απαξ και οντως αποδειχτει πως η νεα μεταλλαξη μας ξεκιναει απο την αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Indiefunda μπορείτε σας παρακαλώ να βάλετε αλλη μια φορα εκεινη τη σελίδα που δίνει αρχειοθετημένα αντίγραφα κλειδωμένων άρθρων?

      Διαγραφή
    2. Αφήστε το το βρήκα. Για τους φίλους ειναι το archive.today

      Να σημειωσω ότι ειναι στο thread του Polestar, κατω κατω. Εχουν περασει 20 μερες απο τότε, εγω πιστευα ότι ηταν στο προηγουμενο thread χαχαχα

      πως περναει ο άτιμος ο καιρός..

      Διαγραφή
    3. archive.ph το πιο απλο αλλα και το https://github.com/iamadamdev/bypass-paywalls-chrome
      για λιγο πιο advanced.

      Διαγραφή
  36. Επιμένω για BALY, θα κάνει εξαγορά μεγατόνων, αλλά, δυστυχώς, δεν γνωρίζω όρους και τιμή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημερα σας. Θέλω να ρωτήσω τους πιο παλιούς στους IB.

    Εχω μετοχές της DCRC. Στον κωδικό μου στους ΙΒ το mail εχει εναν τομεα που λεει corporate actions και εχε ενεργοποιηθεί μια φόρμα για να ψηφίσω αν θέλω να ανταλλάξω τις μετοχές μου με μετρητά (το κλασικό share redemption) ή να τις αφήσω ως έχουν.

    Έχει 3 επιλογές:
    α) No action (default)
    b) Redeem ενεργώντας ως μονάδα
    γ) Redeem ενεργώντας ως γκρουπ μαζί με άλλους μετόχους.

    Το κόστος για να επεξεργαστούν οι ΙΒ την πληροφορία/επιλογή μου και να την διαβιβάσουν στο spac, είναι 100$.


    Το ερώτημα είναι: Εφόσον εγώ θέλω να κρατήσω της μετοχές της DCRC ώστε με την συγχώνευση να γίνουν Solid Power και αυτό είναι by default στο mail που μου στείλανε,
    είναι απαραίτητο να τους το δηλώσω και να πληρώσω το 100ρικο;

    Αν αφήσω αναπάντητη αυτήν την φόρμα στο κωδικό μου θα ακολουθηθεί η default επιλογή. Είναι οκ οι ΙΒ με αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στα περισσότερα broncos που κοιτάω τα τρέχοντα επίπεδα είναι πολύ κοντά στο να γίνουν ταβάνι.
    Shit or get off the pot naoum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  39. George Kessarios:
    Algorithmic trading is killing this market.

    Μάλλον έχει δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂