Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Polestar

Polestar  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό GGPI ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι PSNY

Αριθμός μετοχών : 2,125 δισεκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation Polestar
... εδώ ...


Το SPAC του GGPI
Την 21 Δεκεμβρίου 2020 εκδόθηκαν για την Gores Guggenheim Inc 20.000.000 κοινές μετοχές κατηγορίας F .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - GGPI.
Τα Μερίδια Κατηγορίας F θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί. 


Κατόπιν στις 25 Μαρτίου 2021 ακολούθησε η εισαγωγή της εταιρείας στο Nasdaq.
Εκδόθηκαν 80.000.000 κοινές μετοχές της κατηγορίας Α, στην τιμή των 10 δολαρίων.
Συγκεντρώθηκαν 800.000.000 δολάρια.
Κάθε αρχική μονάδα μετοχής GGPI εδικαιούτο το ένα πέμπτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.


Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 9.000.000 ΔΑΜ στην τιμή των 2 $ ανά ένταλμα τοποθέτησης σε ιδιωτική τοποθέτηση στον χορηγό δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 18.000.000 δολάρια.

Η συμφωνία συγχώνευσης με τη Polestar
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, το Spac GGPI, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Polestar.
Η Polestar  θα συγκεντρώσει 1,050 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 250.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από το χορηγό
. Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στον Nasdaq με το νέο σύμβολο "PSNY"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Polestar, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 21,253 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Polestar θα έχει 1,253 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρό ταμείο, συνεπώς η επιχειρηματική αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της GGPI δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Polestar (94,1%), τους μετόχους της GGPI (3,8%), τον χορηγό της GGPI (0,9%) και τους επενδυτές PIPE (1,2%).

Έως το 1999, η Volvo Cars (τομέας επιβατικών οχημάτων της Volvo) ανήκε στην AB Volvo (Volvo στα Λατινικά σημαίνει κυλάω), όταν και εξαγοράστηκε από τον Όμιλο της Ford, αντί τιμήματος 6,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. H Ford τοποθέτησε τη Volvo Cars στον τότε υπό-όμιλο των πολυτελών αυτοκινήτων της, Premier Automotive Group, μαζί με τις Jaguar, Aston Martin και Land Rover. 
Στις 28 Μαρτίου 2010, η Ford πώλησε τη Volvo Cars στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely.
Το τίμημα ανήλθε σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια και η Geely αποκτά το 100% των μετοχών της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Ford προσπαθούσε να πουλήσει τη Volvo από το 2008, λόγω της τότε παγκόσμιας κρίσης της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η Geely μέσω αυτής της εξαγοράς απέκτησε τη δυνατότητα να εισέλθει στις ευρωπαϊκές αγορές. Ένας ακόμα βασικός στόχος της Geely, ήταν η εσαγωγή της μάρκας στην Κίνα και έτσι ξεκίνησε η παραγωγή κάποιων μοντέλων της Volvo και στην Κίνα
, διατηρώντας βέβαια και τα εργοστάσια της Volvo στη Σουηδία.

Στις 5 Ιουλίου 2017, η Volvo ανακοίνωσε ότι όλα τα νέα μοντέλα της που θα λανσάρονται από το 2019 και μετά, θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά, και μάλιστα έγινε τότε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοίνωσε κάτι τέτοιο.

Η Polestar είναι μια σουηδική μάρκα αυτοκινήτων που ιδρύθηκε το 1996 από τον συνεργάτη της Volvo Cars τη Flash/Polestar Racing και εξαγοράστηκε το 2015 από τη Volvo, η οποία εξαγοράστηκε από την Geely το 2010. H Geely χαρακτηρίζει τη μάρκα Polestar ως "ανεξάρτητη" από το 2017 και την θεωρεί συνιδιοκτησία της με τη Volvo Cars. Έχει την έδρα της στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με την παραγωγή οχημάτων να πραγματοποιείται στην Κίνα.

Η Polestar, ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες κατασκευάζοντας τα αυτοκίνητα αγώνων της Volvo. Το 2017 στράφηκε αποκλειστικά στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Πούλησε περίπου 10.000 οχήματα των premium μοντέλων της Polestar 1 και Polestar 2 το προηγούμενο έτος, ενώ για το 2021 αναμένεται να πουλήσει 29.000 μοντέλα. Ωστόσο η εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει τη γκάμα της με τρία νέα μοντέλα αυτοκινήτων και να αυξήσει τις πωλήσεις της στα 290.000 οχήματα μέχρι το 2025.

Ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Ingenlath δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να είναι «δολοφόνος της Tesla».

Στους επενδυτές της Polestar περιλαμβάνονται η Volvo ADR (OTC: VLVLY ), ο Eric Li ο πρόεδρος της Geely Automotive Holding ADR (OTC: GELYY ) και ο ηθοποιός Leonardo DiCaprio.
Οι τρέχοντες μέτοχοι της GGPI θα κατέχουν μόλις το 3,8% της νέας εταιρείας, στην οποία το 94,1% θα το κατέχουν οι παλαιοί μέτοχοι της Polestar.

Η Volvo ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει επιπλέον, έως και 600 εκατομμύρια δολάρια, στην Polestar σε συνδυασμό με τον συνδυασμό Gores Guggenheim, δίνοντάς της συμμετοχή κοντά στο 50%. Ο διευθύνων σύμβουλος της Polesar, Ingenlath, δεν σχολιάσε πόσο μεγάλο μερίδιο έχει ο πρόεδρος Li της Geely και ο DiCaprio.

Τα αυτοκίνητα της Polestar είναι ήδη στο δρόμο.
Η Polestar παράγει δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα απόδοσης. Το Polestar 1 είναι ένα υβριδικό GT ηλεκτρικών επιδόσεων χαμηλού όγκου με αμάξωμα από ανθρακονήματα, 609 ίππων, 1.000 Nm / 738 lb-ft και αυτονομία μόνο 124 χιλιόμετρα (WLTP)-το μεγαλύτερο από οποιοδήποτε υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Polestar 2
Στην Ευρώπη, το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Polestar 2, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της σουηδικής φίρμας, έγινε μόνο σε λίγες χώρες.
Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ολλανδία και Σουηδία. Αυτές είναι οι έξι χώρες όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράσει το Polestar 2, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του σπορ-premium βραχίονα της Volvo. Φυσικά, η χώρα μας δεν αποτελεί μέρος της εμπορικής στόχευσης της Polestar, λόγω του ότι είναι μια μικρή αγορά, το αυτοκίνητο είναι ακριβό για τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν οι υποδομές για EVs.


Η παραγωγή του Polestar 2 γίνεται στο εργοστάσιο της Geely στο Luqiao της Κίνας.

Στο Βέλγιο, το Polestar 2 ξεκινά από τα 58.990 ευρώ, ενώ στη Γερμανία σχεδόν ένα χιλιάρικο φθηνότερα (€57.900). H φθηνότερη χώρα για το Polestar 2 είναι η Νορβηγία με 46.850 ευρώ. Η τιμή φαίνεται υψηλή, αλλά η Polestar προτείνει, προς το παρόν, αποκλειστικά μοντέλα υψηλής κλάσης. Πράγματι το τετρακίνητο 2άρι της αποδίδει 407 άλογα, διαθέτει μπαταρία 78 kWh και πλούσια λίστα βασικού εξοπλισμού.

Το ηλεκτρικό fastback Polestar 2 είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο μεγάλου όγκου της εταιρείας.
Το Polestar 2 είναι ένα premium 5θυρο fastback με δύο ηλεκτροκινητήρες, μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh που προσφέρει αυτονομία έως και 500 χλμ (στον κύκλο WLTP) και βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) της Volvo.
Η συστοιχία των μπαταριών ενσωματώνεται στο δάπεδό του, συνεισφέροντας έτσι στην ακαμψία του πλαισίου και βελτιώνοντας τα επίπεδα θορύβου και κραδασμών (NVH) – ενδεικτικά, ο θόρυβος από το δρόμο έχει μειωθεί κατά 3,7 dB σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό πλαίσιο.

H Polestar αντιμετωπίζει το θέμα της φόρτισης στο Polestar 2 με μια πρακτική και γενικευμένη προσέγγιση. Με μία ψηφιακή λύση συνδεσιμότητας που είναι διαθέσιμη τόσο μέσα στο αυτοκίνητο (in-car) όσο και σε φορητές συσκευές, η Polestar αναπτύσσει στρατηγικές συνεργασίες που δίνουν στους ιδιοκτήτες του Polestar 2 εύκολη και απροβλημάτιστη πρόσβαση στα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης σε όλον τον κόσμο.
Το σύστημα κίνησης του Polestar 2, παρέχει ισχύ και στους τέσσερις τροχούς, αποδίδει 408 ίππους (300 kW) και 660 Nm ροπής. Αυτό μεταφράζεται σε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Το στάνταρ σασί Dynamic μπορεί να ενισχυθεί με το Performance Pack, που βελτιώνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά με αμορτισέρ Öhlins, φρένα Brembo και μοναδικούς σφυρήλατους τροχούς 20 ιντσών. Η χαρακτηριστική «υπογραφή» της Polestar με χρυσαφί χρώματος ζώνες ασφαλείας, δαγκάνες φρένων και καπάκια βαλβίδων, ολοκληρώνει τα οπτικά στοιχεία που παραπέμπουν σε υψηλές επιδόσεις.

Το Polestar 2 είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα στον κόσμο που ενσωματώνει ένα σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας βασισμένο στο λειτουργικό Android, που παρέχει ένα σταθερό και ευπροσάρμοστο ψηφιακό περιβάλλον για να συνυπάρξουν οι διάφορες εφαρμογές με τις λειτουργίες του οχήματος και κάνει για πρώτη φορά αναπόσπαστο μέρος του συστήματος τις υπηρεσίες της Google – συμπεριλαμβανομένων των Google Assistant, Google Maps με υποστήριξη για ηλεκτρικά οχήματα και Google Play Store. Ο έλεγχος του συστήματος γίνεται μέσω φυσικού φωνητικού ελέγχου και μιας νέας οθόνης αφής 11 ιντσών.

Η τεχνολογία Phone-as-Key επιτρέπει την κοινή χρήση του αυτοκινήτου (Car Sharing) και προσφέρει δυνατότητες διασύνδεσης που δημιουργούν μια νέα εμπειρία ιδιοκτησίας, μέσα από υπηρεσίες όπως το pick-up and delivery, (συντήρηση, καθαρισμός, φόρτιση, που εκτελούνται από τρίτους μέσω ψηφιακού κλειδιού). Επιτρέπει επίσης στο Polestar 2 να «αισθάνεται» πότε πλησιάζει ο οδηγός του. Έξυπνα χαρακτηριστικά όπως τα μεγεθυμένα γραφικά στον πίνακα οργάνων διευκολύνουν τον οδηγό να δει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την αυτονομία πριν εισέλθει στο αυτοκίνητο. Το Polestar 2 μπορεί επίσης να προ-εκτιμήσει την επόμενη κίνηση του οδηγού και να δημιουργήσει μια συναρπαστική εμπειρία, προετοιμάζοντας τις συνθήκες στην καμπίνα και ενεργοποιώντας τη διαδικασία γρήγορης εκκίνησης.

Οι πρώτες αγορές στις οποίες θα λανσαριστεί το Polestar 2 περιλαμβάνουν την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Το δίκτυο θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες αγορές.

Η ευρωπαϊκή τιμή των περίπου 60.000 ευρώ φέρνει το Polestar 2 αντιμέτωπο με το Tesla Model 3 Long Range. Το Polestar 2 δείχνει πολύ ανταγωνιστικό, οπότε μάλλον δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα να βρει το κοινό του σε αυτή την κατηγορία.

Η Polestar είναι μια σουηδική μάρκα αυτοκινήτων που ιδρύθηκε το 1996 από τον συνεργάτη της Volvo Cars τη Flash/Polestar Racing και εξαγοράστηκε το 2015 από τη Volvo, η οποία εξαγοράστηκε από την Geely το 2010. H Geely χαρακτηρίζει τη μάρκα Polestar ως "ανεξάρτητη" από το 2017 και την θεωρεί συνιδιοκτησία της με τη Volvo Cars. Έχει την έδρα της στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με την παραγωγή οχημάτων να πραγματοποιείται στην Κίνα.
Τα υφιστάμενα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας, Polestar 1 με τιμή 155.000 δολαρίων και Polestar 2 με τιμή 60.000 δολαρίων είναι προς το παρόν διαθέσιμα σε 14 αγορές παγκοσμίως.

Όσον αφορά τα νέα μοντέλα της, τα Polestar SUV 3, 4 και 5, πρόκειται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους το 2022, το 2023 και το 2024, αντίστοιχα, και θα έχουν αυτονομία περίπου 600 χλμ. (360 μιλίων) ανά φόρτιση.
Πέραν της ηλεκτροκίνησης, τα νέα μοντέλα Polestar 3 και 4 θα εφοδιαστούν επίσης με σύστημα "αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο”, που θα βασίζεται στους αισθητήρες laser lidar της Luminar, θα φέρει λογισμικό της Zenseact και υπολογιστικό σύστημα που θα παρέχει η Nvidia, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας.


Mε την έλευση των τριών νέων μοντέλων της και τα κεφάλαια που θα αποκτήσει από τη συγχώνευση με το SPAC, η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων σκοπεύει να επεκταθεί σε 30 χώρες έως το 2023, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Ingenlath.


Στην παρουσίαση της Polestar και στην ανακοίνωση της συγχώνευσης με το spac, η διοίκηση τόνισε ότι υπάρχουν μόνο δύο εταιρείες πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκόσμιας εμβέλειας .... η Polestar και η Tesla, ωστόσο δεν είναι ο δολοφόνος της Tesla. 

Η NIO (NIO) και η XPeng (XPEV) προς το παρόν θεωρούνται περιφερειακές εταιρείες. Η Lucid Motors ακόμη δεν έχει ξεκινήσει την παραγωγή. Ωστόσο, η Polestar, τουλάχιστον από την άποψη της κεφαλαιοποίησης, λαμβάνει πολύ χαμηλότερη αποτίμηση.
Tην 16η Οκτωβρίου 2021 η κεφαλαιοποίηση των ανταγωνιστικών εταιριών είναι :

  • Tesla 844 δισεκατομμύρια δολάρια 
  • NIO 62 δισεκατομμύρια δολάρια 
  • Lucid Group 39 δισεκατομμύρια δολάρια 
  • XPeng 37 δισεκατομμύρια δολάρια 
  • Polestar 21 δισεκατομμύρια δολάρια 
  • Fisker 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια 
  • Faraday Future 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Το πλεονέκτημα της σουηδικής εταιρείας είναι ότι διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων από τους περισσότερους νεοαναδυόμενους ανταγωνιστές της, όπως είναι για παράδειγμα η Rivian, η οποία ξεκίνησε την παραγωγή των οχημάτων της μόλις αυτόν τον μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Rivian ετοιμάζεται για την αρχική δημόσια προσφορά της και σύμφωνα με ότι κυκλοφορεί στα διάφορα έγκυρα sites έχει σκοπό να αντλήσει 5 έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια και θα αναζητήσει αποτίμηση 70 με 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Lucid Motors πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή του Air sedan σύντομα, ενώ η Fisker, όπως και η Faraday Future ετοιμάζουν το ντεμπούτο τους το επόμενο έτος. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους της Polestar, η Lucid (LCID), η Fisker (FSR) και η Faraday Future (FFIE), έχουν προ-έσοδα. Αντίθετα η Polestart έχει πωλήσεις και τα αυτοκίνητα της είναι ήδη στο δρόμο, αφού το 2020 παρέδωσε 10.000 οχήματα.

Τα οχήματά της Polestar είναι προς το παρόν διαθέσιμα και κυκλοφορούν σε 14 παγκόσμιες αγορές στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα. Το 2021, η Polestar επεκτείνεται σε οκτώ νέες νέες αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία-Ειρηνικό. Τα αυτοκίνητα Polestar κατασκευάζονται επί του παρόντος σε δύο εγκαταστάσεις στην Κίνα, ενώ προγραμματίζεται επιπλέον μελλοντική κατασκευή και στις ΗΠΑ.
Το αμερικανικό δίκτυο λιανικής πώλησης της Polestar αναμένεται να αυξηθεί σε συνολικά 35 τοποθεσίες σε εθνικό επίπεδο μέχρι το τέλος του 2022, ήδη λειτουργεί σε 20 τοποθεσίες, όπως στο Λος Άντζελες, στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστόνη, στο κεντρικό και νότιο Νιου Τζέρσεϊ, στο Ντάλας, στο Ντιτρόιτ, στη Minneapolis, στο Phoenix, στο Seattle, στο Orange County της Καλιφόρνιας, στο Denver και στο Colorado.

Το Polestar 2 ξεκινά στις ΗΠΑ από 38.400 δολάρια μετά από πιστώσεις ομοσπονδιακού φόρου.
Η Polestar στοχεύει σε 29.000 πωλήσεις οχημάτων φέτος και 290.000 παραδόσεις για το 2025. Λειτουργεί σε 14 αγορές τώρα και σχεδιάζει να είναι σε 30 έως το τέλος του 2023. Σύμφωνα με τη διοίκηση αναμένεται, το 2025, το περιθώριο EBIT (κέρδη προ φόρων και τόκων) να φτάσει περίπου 9%.

Η Polestar διαφέρει από τα περισσότερες εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιβατών καθώς έχει ήδη καθιερώσει ένα παγκόσμιο αποτύπωμα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις σχέσεις της με την κινεζική Geely Auto, αλλά και στη θυγατρική της Geely Volvo Cars. Τα οχήματα Polestar θα κατασκευάζονται σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις Geely/Volvo στην Κίνα, ενώ το Polestar 3, ένα σπορ όχημα που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, θα έχει μέρος της παραγωγής του στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Με το το Polestar 3 που αναμένεται το επόμενο έτος, το Polestar 4 (ένα SUV coupe που θα κυκλοφορήσει το 2023) και το Polestar 5 (ένα premium κουπέ, που θα κυκλοφορήσει το 2025), η εταιρεία στοχεύει να βρίσκεται σε περισσότερες από 30 αγορές με πάνω από 150 τοποθεσίες πωλήσεων.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης η Polestar θα έχει εντυπωσιακή ανάπτυξη.


Για το 2021 η πρόβλεψη είναι πως η Polestar αναμένεται να έχει έσοδα 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα αυξάνονται με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 83% και το 2025 θα ανέλθουν σε 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια, όπου η διοίκηση αναμένει να έχει 290.000 πωλήσεις αυτοκινήτων.

Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις προβλέψεις του SPAC, καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο, οι προβλέψεις των spacs, να είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξες, ειδικά όταν αυτές γίνονται στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. Ο μεγάλος αριθμός νεοσύστατων επιχειρήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων δημιουργεί έντονο ανταγωνισμό και είναι βέβαιο ότι οι περισσότερες θα αποτύχουν και ορισμένες δεν θα καταφέρουν ποτέ να βγάλουν στην παραγωγή κάποιο μοντέλο.

Η Polestar όπως προβλέπει η διοίκηση θα έχει 3 δισεκατομμύρια δολάρια, συνολικά, αρνητικές ταμειακές ροές έως το 2024. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν και επιπλέον κεφάλαια.

Η εταιρική σχέση παραγωγής και τα υπάρχοντα έσοδα είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Polestar, ωστόσο όμως δεν εγγυώνται την επιτυχία.
Η αποτίμηση της Polestar, των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται λογική σε σύγκριση, με τη Lucid των 40 δισεκατομμυρίων .....όμως είναι απαιτητική καθώς το 2024 και 2025 η πρόβλεψη είναι ότι τα EBITDA καθίστανται θετικά.


148 σχόλια:

  1. Καλή ειδησούλα, προσπαθεί να μας σερβίρει η ADMA, όμως ύποπτη η στιγμή που την βγάζει στην επιφάνεια.
    Εγώ κάποια στιγμή την επόμενη βδομάδα θα είμαι εκτός.
    Καλή δυνάμη και καλά αποτελέσματα σε όσους συνεχισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ SIR είμαι σχεδόν οξω από ADMA...έμεινα με 2500.εν τη παλάμη και ούτω βοησωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έγω θα ακολουθήσω .... αν δω τη Δευτέρα τις ανακοινώσεις για την έκδοση των νέων μετοχών και πως θα παίξουν το χαρτί και αναλόγως θα πράξω τα δέοντα.

      Πάντως 50 εκατομμύρια μετοχές είναι πολλές για να ξεφορτωθούν στο ταμπλώ.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα , κύριε Τάκη αν δεν σας ειναι πρόβλημα στην Adma πείτε μας όταν θα βγείτε , εγώ ειμαι αρκετά ψηλά στο 1,57 και θέλω να δω πως θα το διαχειριστώ , πιθανόν στο 1,40 να ρευστοποιήσω λίγα , με + 50 εκατομμύρια μετοχές λογικά με την αραίωση ο στόχος θα πάει κάπου στα 7 μέγιστο από τα 10 που ήταν αρχικά ή τα υπολογίζω λάθος ?


      σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Τώρα που την κοίταξα λίγο καλύτερα νομίζω ότι μπορει άνετα τα 2 $ https://prnt.sc/1x5yh2t , αν σπάσει την σφήνα έγκυρα κοιτάει και την περιοχή του 5-6 αναλόγως τις μετρήσεις άρα και το 7 ειναι μέσα στο παιχνίδι , λέτε να μας αδειάσουν φορτηγά μετοχές στην κεφάλα? Θέλει προσοχή όπως και να έχει.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους.
    Θα σχολιάσω εδώ μερικά μηνύματα της προηγούμενης σελίδας επειδή εκει περασε τα 200 σχόλια και δε θα εμφανιστούν.


    i) Για τον κύριο antep να πω ότι είναι πολύ χρήσιμη η παρατήρησή του για το short στους IB. Εγώ ακόμα ούτε που το σκέφτομαι να σορτάρω, αλλα κάποια στιγμη στο μέλλον ίσως να θελήσω, θα μου γλιτώσει πολύ κόπο ψάξιμο αυτή η γνώση.

    Θα ήθελα να ρωτήσω, εσάς και γενικά, μήπως ξέρετε και κάποια πλατφόρμα που να επιτρέπει το δανεισμό μετοχών χωρίς ταυτόχρονη πωλησή τους; Να την έχουμε στο πίσω μερος του μυαλού μας.


    ii) Για τον κύριο Γεωπόνο και την αναζήτησή του για site με τα dilution, να πω το έψαχνα κι εγω και δε βρήκα. Κρατάω σε ένα excel τον αριθμό των μετοχών κάποιων εταιριών διαιρώντας κεφαλαιοποιηση/τιμή που βρίσκω το yahoo. Δεν ειναι καλός τρόπος αλλα δε μπορώ να βρω κάποιον άλλον.


    iii) Κύριε Αλεξ Κλο, ναι αυτόν εννοώ. Επι την ευκαιρία συγχαρητήρια για το trade σας στο warrant. Όποτε μπορέσετε, γράψτε κι ένα review για την αντικατάσταση των διευθυντών στην BBIG. Ξέρω ότι ήταν ψηφισμένη απο τους μετοχους, αλλά δεν το πήρε καλά η μετοχή. Ελπίζω να μην ανατρέπονται τα σχέδια. Δεν εχω θεση προς το παρόν, αλλά το στόρυ της είναι τεράστιο.


    iv) Τέλος, για τον κύριο Τάκη, να σας ευχαριστήσω εγώ με τη σειρά μου. Σε άλλες μετοχές έχασα, σε άλλες όμως κερδισα. Και για τα δύο ήμουν πρωτίστως υπεύθυνος. Αλλα χωρίς τα άρθρα σας και χωρίς αυτήν εδώ την κοινότητα θα ήταν δραματικότερα εναντίον μου οι πιθανότητες.
    Και αν μου επιτρέπετε, αν δεν είστε έτοιμος για άρθρο ανεβαστε μας μερικά κενά "Συζήτηση για τη Wall" όταν γεμίζουμε τα παλιά, όπως κάνετε για το ελληνικό χρηματιστήριο.

    ------------- -------------- ----------- -------------------

    Για τις μετοχές έχω να πω τα εξής:
    Είχα πει σε κάποιον κύριο τις προάλλες, δε θυμάμαι αν ήταν ο κύριος Αρίστος ή κάποιος άλλος, για short Astra /long RKLB. Τωρα αρχίζω να πιστεύω το αντίθετο. Μου έχει καθίσει στο μυαλό ότι, στατιστικά, σε κάποια εκτόξευση η RKLB θα αποτύχει. Και έχει ήδη και υψηλότατη αποτίμηση, οπότε φαντάζεστε τι θα γίνει..

    Αντίθετα, πιστεύω αγοράζοντας την Αστρα μετά απο αποτυχία, στην ουσία αγοράζει κάποιος αυξημένη πιθανότητα "πρωτης επιτυχίας". Και απο τα μαθηματικά, ξέρουμε όλοι πως όσο καθυστερεί η πρωτη επιτυχία να έρθει, τόσο αυξάνεται η πιθανότητά της να συμβεί "την επομενη φορα". [αρνητική διωνυμική κατανομή]



    H Redwire αρχίζει να γίνεται γνωστή, μιλησε κάποιος απο τη διοίκηση σε μια επιτροή τη Γερουσίας. Εχει κυκλοφορήσει και στα σόσιαλ το βίντεο για την ενδεχόμενη συνεργασία με την Αμαζον και όλοι το περιμένουν. Αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι δεν ανεβαίνει στρωτά και όμορφα, αλλά ανεβαίνει με γιουρούσια.

    Είχα μία θέση στα 10,2$ την πουλησα στα 10,8$ και την ξαναπήρα αυτούσια στα 11,2$ Καλά να πάθω για το ενδιάμεσο, αλλά κάπως πρέπει να μάθουμε και να tradάρουμε. Ας το μαθουμε με διαφύγοντα κερδη και όχι με ζημίες :)


    Τέλος, η ASTS, η μεγαλύτερή μου θέση, δε μπορώ να καταλάβω τέτοιο ξεπούλημα όταν πάει να ξεμυτήσει. Dead money κυριολεκτικά. Βέβαια, η θέση δεν πωλείται, όταν και αν ανεβει θα ανεβεί με απίθανο spike. Η Rakuten την προωθεί τρελά. Όπως σταθεί και βρεθεί μιλάει για την ASTS.
    Όμως ρε γαμώτο, αγκάθι το ότι O CEO μιλάει αγγλικά σαν τον Τσίπρα. Θα βοηθούσε ένας pr manager. Προτείνω τον trevor milton.



    Και τέλος, κατι σπεκουλαδόρικο:
    H BENE, spac του ίδιου ιδρυτή με την DWAC, ίσως φέρει την ECombustible στην αγορά (Bloomberg). Εταιρία με υδρογόνα, δεν την έχω ψαξει. Δεν ανοιξα θέση στα 11$ χθες βράδυ γιατί μου φάνηκε pump and dump αλλά ίσως το μετανιώσω.
    *SOS* να πούμε ότι όλοι οι παίκτες του υδρογόνου είναι ζημιογόνοι αρκετά. Η καλύτερη στον κλάδο φαίνεται να είναι η plug.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ,BBIG άποψη https://www.reddit.com/r/BBIG/comments/qbqy7u/some_due_diligence/
      προσωπικά λέω να πάω για κανένα τρίμηνο περίπου μετά την νέα ημερομηνία ( 27/12 /21) ... σαν μπούσουλα έχω την συμπεριφορά της OVERSTOCK .. εκτός απροόπτου πάντα.

      Διαγραφή
  4. BGFV. Υπάρχει η εταιρεία ή είναι μούφα? Μπορεί κανείς να μπει στο site της? Εγώ όχι!!!
    Στο μεταξύ στο market watch 42%short!!!! ενώ στο https://www.nakedshortreport.com/ 62%!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα BGFV 430+ καταστήματα .( Κι εγώ δεν μπορώ να μπω στο site της αλλά τα μερίσματα τα πήρα ).

      Διαγραφή
    2. Σωστό κι αυτό, .... Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν μερικοί επενδυτές ESG (Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης) που τους αρέσει να ΣΟΡΤΑΡΟΥΝ όπλα, πυρομαχικά και σχετικούς λιανοπωλητές....η Big 5 Sporting Goods είναι κορυφαίος λιανοπωλητής αθλητικών ειδών στις ΗΠΑ, παρέχοντας εξοπλισμό αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων ειδών κυνηγιού. Αλλά κατά τη γνώμη μου, αυτοί οι επενδυτές ESG θα είναι πολύ φτωχοί σύντομα.

      Θυμηθείτε, το Big 5 Sporting Goods υποστηρίζεται από ανώτερα θεμελιώδη μεγέθη—και υπερβαίνει σταθερά τις προσδοκίες των αναλυτών...παρουσίασε έκπληξη κερδών 92% και 50,9% τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2021.
      Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου έχουν επίσης αναθεωρηθεί κατά 31,3% υψηλότερα τους τελευταίους τρεις μήνες, επομένως μια άλλη τριμηνιαία έκπληξη κερδών είναι πιθανή ...

      ..συνεχίζει επίσης να επιβραβεύει τους μετόχους της με τριμηνιαία μερίσματα. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 67% μόνο φέτος, πληρώνοντας 0,15 δολάρια ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο και στη συνέχεια ανεβάζοντας το μέρισμά της στα 0,25 δολάρια ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή έχει επίσης ρυθμό αύξησης μερίσματος 24,2% 12 μηνών. Η BGFV έχει τρέχουσα μερισματική απόδοση 4,3%...

      Θα πρέπει επίσης να προσθέσω ότι άλλα αθλητικά είδη και λιανοπωλητές όπλων εξαγοράζονται. Για παράδειγμα, το Sportsman's Warehouse εξαγοράστηκε από το Great American Outdoors Group (μητρική εταιρεία των Bass Pro Shops και Cabela's) σε μια συμφωνία αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν τα Big 5 Sporting Goods εξαγοραζόντουσαν όπως το Sportsman's Warehouse, οι μικροπωλητές θα έχαναν πολλά χρήματα...

      Συνολικά, νομίζω ότι είναι ανόητο να ΣΟΤΡΤΑΡΟΥΝ το BGFV, δεδομένων των θετικών αναθεωρήσεων των αναλυτών, της μερισματικής του απόδοσης 4,3% και των δυνατοτήτων του ως υποψήφιος εξαγοράς...

      Προσωπικά ολα τα παραπάνω τα ασπάζομαι. Ο χρόνος θα δείξει!

      Διαγραφή
  5. Προς τον κύριο Κορνελιο, είδατε την είδηση για το πλοίο της ΖΙΜ? 40 κοντέινερς έπεσαν στη θάλασσα και έπιασε φωτιά το καράβι. Ποσό της % λέτε να φάμε στη Κεφάλα τη Δευτέρα? Υπάρχει πιθανότητα οι αποζημιώσεις να είναι υπέρογκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.reuters.com/business/autos-transportation/geelys-volvo-cars-sets-price-range-53-68-crownsshare-ipo-2021-10-18/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xpev - Πάμε γερά! Κ. οικοδεσπότα για την PTRA τι λέτε εδώ γύρω;

      Διαγραφή
    2. Εγω αυξησα απο τα ρευστα διαθεσιμα(τα ελαχιστα πλεον) προτερα σημερα.
      Σκεφτομαι να μειωσω λιγο Ξπενγκ ακομα και να τα κανω Προτερα αλλα απο την αλλη νιωθω πως αυτο ειναι το 3 του 3 οποτε θα μετανιωσω. Ελπιζω να δωσει νεα χαμηλα η Προτερα και η Ξπενγκ να συνεχισει αμεσα για παραπανω τιμες για να κανω το switch διχως ενδοιασμους.

      Διαγραφή
    3. Ορθώς πράξατε νομίζω, δεδομένου και του ξελαφρώματος από τα warrants μεθαύριο.

      Διαγραφή
    4. Εγώ νομίζω ότι το 9 της Ptra είναι μια χαρά.


      https://www.reuters.com/business/autos-transportation/rivian-aims-raise-much-8-bln-ipo-sources-2021-09-15/

      Δηλαδή η Proterra δεν είναι τσάμπα? Ή μήπως επειδή είναι πρώην
      spac είναι απατεώνες;

      Διαγραφή
    5. Υπενθιμίζω σε τυχόν κατόχους του warrant, ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την εξάσκησή του. Από αύριο μηδενίζουν. Οι κάτοχοι της μετοχής από την άλλη, μπορούν να έλπίζουν/με βάσιμα, σε μια καλή κίνηση σύντομα!

      Διαγραφή
    6. Ας το ελπισουμε κε. Αντεπ γιατι δωσαμε 25% Xpeng και το καναμε Προτερα και την επομενη οι κινεζοι διεσχισαν τη Γκουαγκντσου με αυτονομη οδηγηση, κολαση εντωμεταξυ δεξια αριστερα αυτοκινητα πατινια πεζοι, λες και διασχιζεις Ομονοια->Γαλατσι. Δειχνουν τρομακτικη προοδο, μη μιλησω για το ιπταμενο Car-Evtol που εχουν στα σκαρια!
      Παντως καθαρα με τους αριθμους η Προτερα ειναι φθηνη, πολυ φθηνη οπως λεει και ο κος. Τακης. Η Xpeng ειναι ακριβη ως αυτοκινητοβιομηχανια αυτη τη στιγμη αλλα πολυ φθηνη εναντι της Τεσλα και της Lucid

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα κε Bagholder και λοιποί συνδαιτυμόνες! Η φωτιά σβήστηκε, το προσωπικό είναι ασφαλές και θεωρώ ότι το συμβάν είναι άνευ ουσίας για τους επενδυτές καθότι τα φορτία είναι ασφαλισμένα. Επίσης το πλοίο ανήκει στην DAC (chartered by ZIM), όποτε και να αναζητηθεί ευθύνη από την ασφαλιστική θα αναζητηθεί από την DAC. Η ZIM απλώς θα χάσει ελάχιστα έσοδα από τα 40 containers που δεν θα παραδοθούν, ψίχουλα δηλαδή καθώς μεταφέρουν εκατομμύρια κάθε χρόνο και θα έχει και αρκετές μέρες καθυστέρηση λόγω των ερευνών. Βέβαια δεν παύει να είναι μια αρνητική είδηση που θα μπορούσε να επηρεάσει επενδύτες που δεν γνωρίζουν καλά τον χώρο. Ίδωμεν🧐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σκηνικούλι, με τα δυνατά ανοίγματα που ακολουθούνται από δυνατά ξεπουλήματα, έχει γίνει μια ανόητη ρουτίνα που είναι θεωρώ θέμα χρόνου να οδηγήσει σε πόνο όσους την αξιοποιούν.

    Πώς? Κάποια στιγμή το δυνατό άνοιγμα με gap up θα έχει συνέχεια τέτοια, που οι τρέχουσες τιμές θα γίνουν μακρινή ανάμνηση για μήνες ή και χρόνια. Το "sell the pop" θα γίνει "buy the dip" και οι τελευταίοι "sell the popp"ers θα μείνουν με το πτηνό στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μόνο βέβαιο είναι ότι όσοι το κάνου/ν/(με), θα μείνουν στο χέρι με τα τρελά τους κέρδη. στο γράφει κάποιος που πριν λίγο πούλησε τα RDWW στο +100% από χθες.

      Διαγραφή
    2. Είμαστε και οι δύο αρκετά έμπειροι (εσείς περισσότερο) για να μην πέσουμε σε αυτή την παγίδα.
      Είναι σα να διαφωνεί ο επικοντιστής με το μαραθωνοδρόμο για την επίδραση του ανέμου στην τεχνική.

      Ναι, στο trading είτε είναι στο 3.000 ο Σπίκος είτε στο 15.000 δε σε νοιάζει.
      Όταν όμως φτιάχνεις θέση σε εταιρίες που θες να μείνεις καβάλα για μερικά χρόνια είναι άλλο παιχνίδι.

      Τα ξέρετε.

      Διαγραφή
  9. Μικρή αυξησούλα 15% στο FUBOνι @28,8 =>ΜΟ 25,22.
    Για να έχω να δίδω >50. Θα υπάρχει πολλή ζήτηση τότε και δε θέλω να έρθω σε δύσκολη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είχα πρόγραμμα να το κάνω και ξέρω ότι δεν είναι σωστό, ΑΛΛΑ:
    Αύξηση 20% MILE, =>ΜΟ 4,36.

    Κυρίως για συμπαράσταση, τραβάει λούκι το κορίτσι.
    Άντε ρε Μιλιώ, σπάσε τα δεσμά σου, όταν φύγεις από το Κωσταλέξι θα είναι σα να μην υπήρξε ποτέ.
    Αλλά πρώτα ένα νέο ATL, μιας και η αγορά πάει για νέο ΑΤΗ, καταλαβαίνω, χαχαχααχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡ BARREN ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΧΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΣΟΦΑΚΙ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ.
      ΘΕΛΕΙ ΑΓΡΙΑΔΑ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΙΛΙΩ.
      ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΑΣ ΜΕ ΡΟ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΣ.
      ΣΟΥΣΤΑ

      Διαγραφή
    2. Μα στο Σοφάκι δεν έχω χώσει τίποτα!
      Μία μόνο μικρή πώληση είχα ως IPOE και τα ξαναπήρα ελάχιστα πιο κάτω.
      Έκτοτε μόνο αγορές έχω.
      Θου Κύριε!

      Διαγραφή
    3. Εγώ αυτό που ξέρω είναι αυτό που έχω δει :Από την στιγμή που ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΆΚΗΣ έφερε δύο τραπέζι μας τον CHAMATINIO σε κανένα από τα χαρτιά τού όποιος δεν έκανε την MAKAKIA να μπει στα πολύ ψηλά τους (πρόβλημα του ) δεν έχασε κάνεις μας ...και μην μου πει κάποιος για το CLOV...από το 6 στο 29 σε χρόνο DT... αμφιβάλλει ακόμη κάποιος για το τι θα συμβεί στην MILIW τού???εγώ πάντως όχι και ας χάσω...

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡ BARREN ΤΗΔ ΓΚΡΙΝΙΑΞΑΤΕ ΠΕΡΙΞ ΤΩΝ 15-16... ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΙΛΙΩ.
      ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΟΔΟΥ ΚΥΡΙΟΙ.
      ΑΠΛΑ... Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ.

      Διαγραφή
    5. K. Unknown αν κάθε φορά που γκρίνιαζα κονόμαγα, θα ήμουν παρέα με τον Ήλον και το Σαματίνιο.
      Σύμπτωσις.

      Τη Μιλιώ δε μπορώ να την κράξω, το κορίτσι περνάει κανάλι, τι θέλετε να καταρρεύσει τελείως;
      Αγάπη μόνο.

      Διαγραφή
    6. Μία ψιλοκαταρευση να πάρει φόρα για να ανέβει στο τραπέζι δεν νομίζω πως θα μας χάλασε MR BARREN... Παρεπιπτόντως μιλώντας με την ομάδα του γιου μου (πάνω στην δουλειά του )μου λέει ένα παλικάρι :την ξέρετε την PALANTIR Κύριε GERRY...όχι παιδί μου που να την ξέρω εγώ είμαι αναλφάβητος σ αυτά...την ξέρει όμως προσωπικά ο Κύριος BARREN...ανηψιος του Παππού.. Πάντως είναι BIG THING μου λέει...ΛΕΣΣΣ του λέω... είμαι σίγουρος δεν λέω απλώς...MIT ο μικρός ...λέτε κύριε BARREN να ξέρει κάτι??

      Διαγραφή
    7. Βασικά κ. Gerry για την Palantir ο κόσμος το έχει τούμπανο.
      Πιστεύω πως στο όχι πολύ μακρινό μέλλον θα βρισκεται στο Top 10 by Market Cap.
      Στο μεταξύ, ξέρετε.

      Για τη Μιλιώ ... τι να πούμε άλλο, νομίζω χαραμίζουμε χώρο. Το πρόβλημα είναι ότι η κατάσταση δείχνει εντελώς risk off, μικρά growth, crypto, παντού έπαιξαν bull traps και ακολούθησαν hardcore αδειάσματα. Τώρα, αν η παγίδα ήταν για να ξεφορτώσουν, ή παγίδα στην παγίδα για να μαζέψουν, τρέχα γύρευε.

      Γενικά ZBUCHAMS, αν οι τιμές καταρρεύσουν θα μαζέψουμε κι άλλα, αν καλπάσουν θα αδειάσουμε, αν μείνουν εδώ γύρω θα πετάμε τάπες. Δε βλέπω κακό ενδεχόμενο στις αγορές πλέον, όλα σε καλό βγαίνουν.

      Διαγραφή
    8. ΝΑΤΟ ρε το αγοροκόριτσο...έλα μωρη Μιλίτσα δώσε λίγο "πόνο" ακόμη...σε καλό θα σου(μας ) βγει...

      Διαγραφή
    9. Νεες αγορες Mile και πλεον μ.ο. 3.65, μεχρι και χρεοκοπημενες εταιρειες κανουν ραλυ ανακουφισης. Πλεον τη παιζω καθαρα τεχνικα, η αποκλιση στον rsi βγαζει ματια.
      Αντε ρε Ντανη αγορι μου, ανακοινωσε επεκταση σε νεες πολιτειες να ξαλαφρωσουμε ολιγα!

      Διαγραφή
    10. Τι βλέπετε τεχνικαριοι για την Μιλιω κάτω από 3...που φορτώνουμε???

      Διαγραφή
    11. ROOT
      Τιμή μετοχής στις 27 Οκτωβρίου: 4,83

      Τιμή IPO: 27 δολάρια
      Πτώση 82% απο την τιμή IPO πριν κλείσει χρόνος.

      Mile
      Υψηλά 20 ... μια πτώση 80% δίνει τιμη 4.
      Μια πτώση 80% απο την τιμή spac των 10 δολαρίων δίνει τιμή 2.
      Ο μέσος όρος είναι 3.

      Διαγραφή
  11. Elms βλέπω καλή κίνηση. Είχαμε κάτι νεότερο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό περιμένω και εγώ κύριε BARREN το νέο ATL της Μιλιως... αλλά όχι με 10 σεντσακια διαφορά από το προηγούμενο...αν είναι να το κάνει ας το κάνει σωστά τουλάχιστον να δεί τι θα γίνει στο γάμο της... μέχρι τώρα έχουμε αρραβώνες... θά τό κάνει όμως η θα μείνουμε με το πτηνό ανά χείρας??? Αλλά και να μην το κάνει πως το έχετε πιει και το ξέχασα?😉😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H θέση στη Redwire πουληθηκε στα 14,7$ Μπορουσα και καλύτερα, αλλα ποιος δίνει στα μεγάλα ντουζένια μια θέση που την πιστεύει..;

    Όσον αφορά την Sierra Nevada και την θυγατρική της Sierra Space που είναι οι κύριοι συνεργάτες της Αμαζον για την κατασκευή του διαστημικού σταθμού, βλέπω ότι είναι private εταιρίες, δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς. Παρακαλώ αν κάνω λάθος να με διορθώσει κάποιος συναγωνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eγω θα περιμενω το 20 Κ Bugs_Bunny

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα στην ομήγυρη! Could you elaborate please mr Aris? Που λένε κι οι φίλοι οι Ammuricans naoum😉

      Διαγραφή
    3. ελπιζω να παει 20 Κ Cornelius αν εννοειτε αυτο

      Διαγραφή
  14. Πηρα μια πολυ μικρη θεση στο HCTI στο 2.90
    Με το σκεπτικο οτι ειναι μια μικρη εταιρια που μπηκε με ΙPO απο τα 4 και μηπως γινει παιχνιδι
    Εδω θα ειμαστε να δουμε τι θα γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Αρη, αν θέλετε παιχνίδια βραχύβια και βίαια, να παρακολουθείτε τα de-spac και να κοιτάτε τον αριθμό των μετοχών που εξαργυρώθηκαν. Εταιρίές με πολυ μεγάλο redemption, απομενουν με πολυ μικρό float και εκτοξεύονται μεχρι να μπουν οι μετοχές του PIPE.
      Τελευταίο παράδειγμα αυτής της συνομοταξίας η RDBX.


      Για την Redwire που γράψατε παραπάνω κι εγώ για 20$-22$ την είχα να πάει, γι' αυτο και δεν την έδωσα στα 16$ ή στα 15,4$, ΌΜΩΣ, είδα μεγάλη πιεση πωλήσεων, δε μου φάνηκε λογικό μετά απο μια τέτοια ανακοίνωση να πιέζεται έτσι. Σκεφτηκα ότι βρήκαν ευκαιρία να πουλήσουν αυτοί του pipe που δεν πουλησαν όταν μπήκαν οι μετοχές. Κι ότι ίσως την ξαναβρούμε γύρω απο τα 11,5.
      Δυστυχως για μένα (κι ευτυχώς για εσάς), το σημερινό κλίμα φάινεται και πάλι καλό. Πίστευα ότι δε θα ήταν.

      Διαγραφή
    2. τα κοιταω τα despac αλλα δεν πιανονται με τιποτα
      Αλλα πανε πανω αλλα πολυ κατω και μετα ανεβαινουν
      Εχω μια λιστα με 50 που θα ξεσπακαριστουν και μετα ολα πανε σαν τον ανεμο
      Θα ριξω τις ζαριες μου στις ΙPO
      Οταν γραφουν -30% απο αρχικη τιμη με μικρη κεφ/ση πιθανον να γινει παιχνιδι
      Πχ KBNT FLVRA ακομα και ΖVIA εφτασε 17 απο 10 απο τις γνωστες εδω
      Κοιταω ολες τις νεες
      Εδω θαμαστε και θα βλεπουμε
      HCTI μπηκε 4 εφΤΑσε 2.5

      REDWIRE μακαρι να φτασει 20 θα δωσω τα μισα και θα κοιταω το μελλον ανετα μετα





      Διαγραφή
    3. k. Ari έχετε κάποιο site που βλεπετε συγκεντρωμένες όλες τις IPO? ή απλα διαβάζετε τα νεα;

      Διαγραφή
    4. https://www.tipranks.com/calendars/ipo/pricing
      Στη διαθεση σας ολα

      Διαγραφή
  15. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...ΤΆΚΗΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ για TESLA όταν" βολοδερνε" (λέμε τώρα)στα 670 ΔΟΛ:Ένα Τριλιονι σύντομα...κάτι μήνες έχουν περάσει από τότε ..ένα τσιγάρο δρόμος σα να λέμε ...οι του μπαλαουρου τι κάνουν άραγε???μια απορία την εχω όσο να ναι...😉😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φάση κύριε Gerry ειναι ότι υπάρχει ακόμη πολύυυυς κόσμος που πιστεύει ότι η Tesla είναι φούσκα.

      Διαγραφή
    2. Η TESLA είναι φούσκα όσο η γιαγιά μου ήταν πατίνι ΚΎΡΙΕ ΤΆΚΗ ...η TESLA ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ .... ΜΌΝΟ... Οπότε..

      Διαγραφή
  16. Kαλημέρα diginex ( EQOS ) +21.35 % και after market
    + 113.4 % παρακαλώ !!!, για να δούμε.( ειναι αυτό που λενε δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει )
    Απο παλιότερη αναφορά μου http://mitarola.blogspot.com/2021/05/clever-leaves.html?showComment=1623585828203#c6734027145186793642

    ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΡΥΘΜΟ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ , LOL !!! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΨΙΛΟ ΧΑΜΟΣ !!!


    Να ενημερώσω οτι παραρτρίχα εχθές και απο βλακώδη ΒΑΡΑΕΜΑΡΑ δεν έπιασα ΒΚΚΤ απο το +1 % περίπου που έκλεισε στο + 234 % και + 70% στο after market ,
    ( συνεργασία με mastercard MA για κρυπτοπληρωμές ) . Και συγκεκριμένα δεν τσέκαρα το τικερ της .Τσέκαρα μονο το τικερ ΜΑ και μολις ειδα market capital = 356 billion $ και + 0,5 % επάνω .εξαφανιζολ !!! << Λεω , δεν κανει για εμας >> !! ( θέλει διάβασμα το ΑΜΕΡΙΚΑ παιδιά , και πολύ μάλιστα).

    Ισως ειναι και ο καταλύτης για την άνοδο της EQOS

    Συντονιστείτε στο blog συναγωνιστές θα γίνει χαμός !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Αλεξ την είχα απο κοντά την Bkkt, απο τις μερες της που ηταν VIH, μου φαινόταν υποσχομενη. Ηθελα να την παρω στα 8$. Πήγε την Πέμπτη. Κάπου χάζευα και δεν το προσεξα.
      Παρασκευή ασχολιόμουν με την μετοχή του Τραμπ (δεν πηρα) και λιγο την redwire. Κοιταω σε κάποια στιγμη την bakkt, ήταν >9,6 με 20% ανοδο. Λεω τι διάολο, δεν παίρνω στο 20% θα ξαναπεσει απο βδομαδα.
      Pre market δευτέρας +50% με "χαμηλο" +25% για ελαχιστον χρόνο με το ξεπουλημα του ανοιγματος. Με σας τα πολυλογώ, δεν πήρα.

      Με αυτα και αυτά, κατεληξα να πιασω την κινηση της redwire και να είμαι και στα πατώματα.. Δεν αντεχεται αυτό το πράγμα. Πάντα θα υπαρχει κάτι καλυτερο που θα μπορουσαμε να κάνουμε.

      Ενταλως news driven χρηματιστήριο (είναι και τα χαρτιά που παίζουμε έτσι βεβαίως βεβαίως..)

      =======================================================

      Διάφοροι στο twitter αναφέρουν την Circle (συγχωνεύεται με την CND) ως αναταγωνιστρια της bkkt σε συνεργασία με την Visa. Δεν την έχω κοιτάξει ακομα. Και προφανως δεν εχω θεση. Απλα το αναφέρω.

      Διαγραφή
  17. Κε Geopard θαρρώ πως ήρθε η ώρα τους που με είχατε ρωτήσει παλαιότερα...if you know what i mean🧐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, κύριε Cornelius ευχαριστώ πολύ , κάτι υποψίες είχα και εγώ κοιτάζοντας τις αποτιμήσεις στο χαρτοφυλάκιο μου , νομίζω και εγώ ότι ήρθε η ώρα των growth βέβαια δεν ξέρω αν θα τρέξουν όλα αν και εδώ λογικά πρέπει γίνει το ξεκαθάρισμα για το ποιες εταιρίες αξίζουν , να δούμε ποιός θα αντέξει πάνω στον ταύρο!!!

      Το χαρτοφυλάκιο μου όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα https://prnt.sc/1xdkfjc συν μια θεση περίπου 4-5% στην Game και μετρητά σχεδόν μηδέν , περιμένοντας το January effect για ρευστότητα!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , κύριε Cornelius θα ήθελα την άποψη σας για την πορεία της αγοράς στην συνέχει μετά την βαθειά διόρθωση .


      Ο κύριος Bugs_Bunny πέτυχε διάνα (συγχαρητήρια για αυτή του την πρόβλεψη) την αρχή της διόρθωσης https://prnt.sc/21whu53 εάν έχει αλλάξει κάτι στα δεδομένα σας αναφέρετέ το και εσείς κύριε Bugs_Bunny.


      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα στην ομήγυρη! Κε Geopard τι να σας πω; Μετά από 10-20 μέρες από την προηγούμενη μου δήλωση δυστυχώς διαψεύστηκα παταγωδώς... Νομίζω έχει ακόμα δρόμο η διόρθωση, αλλά θεωρώ ότι η άνοδος θα συνεχιστεί και το 2022 με rotation προς τα growth. Δεν νομίζω ότι μπαίνουμε σε bear market, ίδωμεν 🧐

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, κύριε Cornelius ευχαριστώ για την απάντηση , εάν θυμάμαι καλά κάποιος κύριος από τους συμμετέχοντες δεν θυμάμαι ποιος και μπορει να είσαστε και εσείς ,είχε αναφέρει ότι τα growth ειχαν πόνο μετά την άνοδο του Φεβρουαρίου , το rotation ειναι ευπρόσδεκτο και καλώς να ορίσουν οι αγοραστές προς τα μέρη μας να χαρούμε και εμείς λίγο.

      Διαγραφή
  18. TRADING , ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ , PROG = Progenity Inc ΣΤΟ 3.53 PRE MARKET

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Τάκη τι κάνατε με ADMA ??? είστε με το χέρι στην σκανδάλη,??? 2500 έχουν μείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οξω Κύριε ΤΑΚΗ στο 1.38....αυτος ο όγκος δεν μου αρέσει...ακόμη και αν κάνω λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry δεν είναι, για εμένα, μεγάλος ο όγκος .... έχει πολύ short το χαρτί. Πιθανολογώ ότι αύριο ή μεθαυριο θα κορυφώσει. Περιμένω μεγαλύτερο όγκο .... ακόμη κοιτάζω. Δεν δίδω. Θα δούμε!!

      Διαγραφή
    2. Τα μισά θα τα κάνω
      SPIR. Στο 5,5 με 6 μου κάνει μια 1η τοποθέτηση με στόχο το 11.

      Διαγραφή
    3. Δικό μου λάθος ΚΎΡΙΕ ΤΆΚΗ για τον όγκο ... ήμουν "άλλου"...mea culpa...όπως και να έχει βγήκα και βλέπω μαζί σας SPIR...

      Διαγραφή
    4. https://www.gurufocus.com/news/1554698/adma-biologics-inc-adma-president-and-ceo-adam-s-grossman-bought-350000-of-shares
      Adam S Grossman αγόρασε μετοχές 350.000 $

      Διαγραφή
  21. Κύριοι τον ήπια... Τελικά θα πάω επί τας. Σε sec filling της RMO ανακοινώθηκε ότι ο borg wagner που ήταν μέλος της κοινής εταιρίας με μερίδιο 60(BW)/40(romeo) άσκησε επιλογή να πουλήσει το μερίδιο του από την εταιρία. Τι να κάνω... Χάνω 55% από μια επένδυση χαρτοφυλακίου με 25%βαρυτητας. Χοντρό πλήγμα για μένα. Να τα αφήσω σεντούκι μήπως ορθοποδήσει ποτέ η εταιρία ή πάει για εξαγωγή από το χρηματιστήριο και να πάρω ότι μου απέμεινε και να κλάψω στη γωνιά μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το δείτε ψύχραιμα, χασατε περίπου το 11-12% του χαρτοφυλακίου σας. Δεν ειναι τραγικό ποσοστό.

      Εγώ θα έβγαζα τα χρήματα και θα κοιτούσα αλλού. Και μόνο το σπάσιμο και ο εκνευριμός θα μου χαλούσαν τη διάθεση να βγάλω λεφτα απο δαύτη.

      ---------------
      Δε νομίζω να βγει η εταιρία απο το χρηματιστήριο, πως σας ήρθε αυτό; Τώρα μπήκε.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , χωρίς να θέλω να προκαταβάλλω κάτι για την RMO πιθανόν αυτός που άνοιξε αυτήν την θεση τέλη Σεπτεμβρίου ίσως κάτι να ήξερε https://prnt.sc/1u8rwot ήταν μια από τις αιτίες που την έδωσα το είχα γράψει τότε αλλά την είχα αγοράσει και στο 4,18 οπότε είχα διαφορετική ψυχολογία https://mitarola.blogspot.com/2021/09/coupang-amazon.html?showComment=1633022563904#c8377506157580093997

      Διαγραφή
  22. κ.Τακη μια αποψη για BRPM που ανακοινωσε deal με FaZe. Φαινεται meme stock στα γενοφασια της. Η νεα ταση της εποχης οπου το fanbase μετραει περισσοτερο απο το growth και το value μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνεται πολύ ακριβή .... θα την βάλω στο πρόγραμμα όμως να την κοιτάξω. Θα ξεσπακαριστεί και βλέπουμε .... όχι βιασύνες.

      Διαγραφή
    2. Τα Αμερικανάκια πάντως την πιστεύουν. Σήμερα πάντως πίκρα έπεσε.

      Διαγραφή
    3. Το μεγάλο ατου της εταιριας ειναι η αξια του φανατικου, λογω της φυσης του gaming, audience 350 εκ ατομων, ηλικιας απο 13 εως 35. Μιλαμε για το ποιο περιζητητο target group ηλικιακα. NFT's, e-sports betting, streaming ειναι μονο λιγοι απο τους τομεις αξιοποίησης του

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς κύριε Panoramix.
      Γιαυτό και θέλω να την μελετήσω και να την μάθω ... η εικόνα του site που έριξα μια ματιά στα πεταχτά μου άρεσε ιδιαιτέρως.

      Διαγραφή
    5. B Riley spacs
      Ο B. Riley έχει συμμετάσχει σε 3 spacs.

      Το πρώτο άρχισε να διαπραγματεύεται τον Απρίλιο του 2019 και συγκέντρωσε 125 εκατομμύρια δολάρια. Τον Φεβρουάριο του 2020, η B. Riley Principal Merger ολοκλήρωσε την εξαγορά της Alta Equipment Co., μιας εταιρείας με έδρα τη Λιβονία, στο Mich. που πουλά καινούργιο και μεταχειρισμένο εξοπλισμό χειρισμού υλικών και κατασκευής στα Midwest.
      ΣΗΜΕΡΑ Η ALTG είναι 14 δολάρια. Το ξεσπακάρισμα έδωσε χαμηλό 7,42!!

      Τον Μάιο του 2020, ο B. Riley συγκέντρωσε 175 εκατομμύρια δολάρια για το B. Riley Principal Merger II και το spac συγχωνεύτηκε με την Eos Energy Enterprises που εδρεύει στο NJ τον Νοέμβριο του 2020.
      ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΟSE στα 11 δολάρια αφού έκανε υψηλό 31 δολάρια.


      Τον Φεβρουάριο, το τρίτο SPAC, B. Riley Principal, συγκέντρωσε 172,5 εκατομμύρια δολάρια προσφέροντας 15 εκατομμύρια μονάδες στα 10 δολάρια. Διαπραγματεύεται με το σύμβολο BRPM

      Διαγραφή
    6. Το EGLX όλο και πιο χαμηλά.
      Έρχεται σιγα σιγα να αναπαυθεί στην αγκαλιά μου. Άντε να μπει και το 2 εμπρος.

      Διαγραφή
    7. Mόλις αποκτήθηκε στο 3,04. Το 2 μπροστά το αφήνω για τον οικοδεσπότη!!

      Διαγραφή
    8. Έχει χαμηλό έτους το 1δολ. κ. Τάκη.

      Διαγραφή
    9. Πότε πήγε εκεί κ. Αδειούχε, 3,83 είναι τώρα.

      Διαγραφή
    10. EGLX 3,12 είναι τώρα.
      Απο το 1 και κάτι, ξεκίνησε και έφτασε στο 8,88.
      Εγώ πάντως έχω ψυχανεμιστεί το 2,2.

      Διαγραφή
    11. Πάντως όλα τα games πάνε καταδιαολου
      ELYS GAME GMBL EGLΧ EBET
      Εδω και τριμήνο δεν πατωνουν με τπτ.
      Και καλά οι ΙΤΑΛΟΙ και το ΕΒΕΤ που είναι πανακριβο Οι άλλες έχουν ανακοινώσει καλά αποτελέσματα. Σχεδόν μια φορά τα έσοδα τους κεφ/ση

      Διαγραφή
    12. κε Ari, πιστεύω έχει να κάνει με το ποιος είναι απο πίσω απο την κάθε εταιρία.
      Δεν λειτουργουν και πολυ οι αριθμοδείκτες σε αυτήν την αγορά.

      πχ δείτε τη lucid >50δις κεφαλαιοποίηση και δεν χει πουλήσει μισό αμάξι.

      δείτε την φ α ν τ α σ τ ι κ ή DNA. Δεν λέει να πέσει. Εφαγε μια βουτιά με το σορτοreport και αυτό ήταν. 30 δις κεφ, έσοδα ψίχουλα και ανάθεμα αν καταλαβαίνει κανει τι κάνουν. Προγραμματίζουν κυτταρα. οκ, κι άλλες το κάνουν αυτό.

      valuation is a state of mind στις ΗΠΑ. To πρώτο όνομα, αντε και το δεύτερο σε κάποιον κλάδο, αν και ακριβά γίνονται ακόμα ακριβότερα και ακόμα ακριβότερα και ακόμα ακριβότερα.
      Τα φτηνά πέφτουν σε μακροχρόνιο downtrend και ελπίζουν μόνο σε αναλαμπές. Βέβαια, αυτές οι αναλαμπές είναι βιαιότατες και μπορέι να δώσουν πίσω χασουρες πολλών μηνών ή πολλα κερδη σε λίγο χρόνο αν αγοραστούν στον σωστό χρόνο, αλλα είναι πλήρως εκνευριστικό να βλέπεις τη μετοχή σου να πέφτει κάθε μέρα όταν οι δίπλα τρέχουν.


      τελος, να σας ευχαριστήσω για το site που μου παρεθεσατε τις προάλλες.

      Διαγραφή
    13. Οχι και ολες κ. Αρη..
      https://finance.yahoo.com/quote/SGMS?p=SGMS&.tsrc=fin-srch
      https://finance.yahoo.com/quote/CZR?p=CZR&.tsrc=fin-srch
      https://finance.yahoo.com/quote/CHDN?p=CHDN&.tsrc=fin-srch

      Διαγραφή
  23. Κύριε Τάκη, το πετρέλαιο παίρνει την ανηφόρα κάθε μερα, όπως ακριβώς το είχατε προβλέψει πριν εναμιση χρόνο περίπου...μεχρι πού το βλέπετε; μπορεί να ξεπεράσει και τα 100 δολλαρια ή καπου εκεί θα αρχίσουν να αυξάνουν τα αποθεματα; είχατε πει επισης, ότι για μία τελευταία φορά θα ξαναφτάσει στα ψηλά του...αυτες οι ψηλές τιμες μπορεί να διαρκέσουν για 1 ή 2 χρόνια ή και παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σας πω κύριε Leky και εγώ τώρα;
      Το 2007 κυκλοφορούσε πολύ λιγότερο χρήμα απο ότι σήμερα .... άρα γιατί να μην πάει προς τα ολικά υψηλά του μέσα στην επόμενη διετία;

      Πάντως η μακροπρόθεσμος τιμή στόχος είναο το ΜΗΔΕΝ, είτε γιατί θα στερεύσει και δεν θα βρίσκουμε πετρέλαιο είτε γιατί δεν θα χρησιμοποιείται πλέον. Δεν ξέρω αν εμείς προλάβουμε να την δούμε αυτή την τιμή που θα στηρίζεται στα θεμελιώδη και ουχί στο κερδοσκοπικό παίγνιο που στήθηκε στο Α τρίμηνο του 2021 όπου και μηδένισε η τιμή του πετρελαίου.

      Διαγραφή
  24. Καλημέρα, παρατηρώ τις τελευταίες μέρες αγορές Skillz απο Ark. Πως το σχολιάζεται οι εμπειροτεροι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο μου είναι πως η Κάθυ κατάντησε trader της συμφοράς. Έχω χάσει πάσα ιδέα ....

      Διαγραφή
    2. Για μένα εδώ και καιρό είναι υποψήφιος αντιδείκτης. Τόσο που σκέφτομαι να πάρω PINS. Τι λέτε;

      Διαγραφή
    3. Για την Κάθυ, κυκλοφορεί η άποψη στο Twitter, ότι ειναι μπροστινή για να παρέχει όγκο μετοχών σε τραπεζικά αμοιβαία, φαντς και λοιπά μεγάλα πορτοφόλια.

      Κάτι ανάλογο είχε πει ο κ. Οικονομόπουλος (favlos) πριν χρόνια ότι κάνει το Silchester με τη ΔΕΗ. Ότι είναι μπροστινό κάποιων σορτofunds. Δεν ξερω πως λειτουργεί αυτό, δεν εχω τις γνώσεις λοιπόν να κρίνω αυτά τα λεγόμενα. Αλλα ακολουθούσα τον falvo καιρό όσο ήμουν στην Ελλάδα επενδυτικώς, τον θεωρούσα έμπειρο παίχτη. Οπότε το παίρνω as it is.

      Αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια ασχετοσύνη και απο την μεν και απο τους δε.

      Διαγραφή
    4. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα! Όταν έδινε στόχο στην TSLA 3.000 (4.400 σήμερα), οι περισσότεροι δεν ξέραμε πού πέφτει το 'mmmmurica.

      https://prnt.sc/1xiq1pk

      Διαγραφή
  25. Κατάλαβα, την είχα κάτι σαν guru. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Sava ;
    Ίσως βρήκε αγωγή για Αλτσχάιμερ …είναι σε φάση 3 από fda
    Αν και εφόσον θα είναι χωρίς ανταγωνισμό …τότε στο τέλος του 22 θα την δούμε πάνω από …1500 αν κ εφόσον φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΎΡΙΕ ΤΆΚΗ ΜΟΥ θα μου επιτρέψετε λόγω της ημέρας και λόγω" ηλικίας" να ρίξω μια κανονιά εδώ σε ουδέτερο έδαφος για να ακουστεί μέχρι και τα μπαλαουρα...Έχετε πει και προσφάτως μάλιστα πως έχετε κάποιες επιλογές και στο ΧΑΑΜΕΝΟ αλλά δεν τις δημοσιοπειτε για ευνόητους λόγους και πολύυυυ καλά κάνατε...Έκατσα και σκέφτηκα που έλεγε και η Ποπ σταρ μας Παπαρίζου ποιες θα μπορούσε να είναι πάντα βάσει παλιών αναλύσεων σας :Έχω καταλήξει σε μία σ αυτή την Φάση για την οποία είμαι 1000% σίγουρος πως έχετε και την πίστευετε σε βάθος χρόνου για *3 4 και 5...Σας ακολούθησα την ίδια μέρα που έγραψα ότι μπηκα ΔΕΗ στο 8 και κάτι...ΦΡΙΓΟΟΟΟ...ψυχανεμιζομαι και SPACE αλλά και Κυριακούλη...Κυριακούλη έχω κάτι ψιλά...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και απο Κύπρο μια Ελληνική εταιρεία ... όπου έχει διπλώσει απο τότε που στα μουλωχτά την είχα σκιαγραφήσει.

      Διαγραφή
    2. Χαιρετώ σας.
      Μια και το αναφέρατε εσείς μου δίνετε την ευκαιρία να ευχαριστήσω καθώς έκανα μια τοποθέτηση τότε.

      Διαγραφή
  28. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΑ ΝΕΟ ΑΠΟ ARVL ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΤΣΑ ΚΟΥΤΣΑ ΟΛΟ Κ ΤΣΙΜΠΑΕΙ?
    ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΥΡΙΕ HIPPY ΓΙΑ ΤΗ DEUTSCHE TELEKOM ΤΙ ΛΕΤΕ? ΓΙΑΤΙ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ? ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ RWE ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΑ 10?
    ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η DT ΕΙΧΕ ΚΑΙ 100. ΔΙΝΕΙ Κ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , για watch list , 1 ) SPI Energy Co., Ltd. (SPI) Nasdaq, καταλύτης= παρουσίαση solar - elektrik pick up και Van στο L.A. ( LOS ANGELES ) Auto show . https://edisonfuture.com/#pu-header .... οταν το ανακοίνωσε πήγε απο 1$ στα 50$ .

    2) Meten Holding Group Ltd. (METX) καταλυτης crypto ( ΛΙΓΑ = ΠΡΟΣΟΧΗ KINEZA)

    Καταλύτης https://finance.yahoo.com/news/meten-holding-group-announces-strategic-120000439.html

    ΚΑΤΕΧΩ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ.
    PROG = ΒΓΗΚΑ .

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΠΟΜΠΑΡΙΣΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΓΙΑ Sports Entertainment Acquisition Corp. (SEAH) = ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ MERGE ΛΕΕΙ ΤΕΛΟΣ 3 ΤΡΙΜΗΝΟΥ - ΑΡΧΗ 4 ΤΡΙΜΗΝΟΥ .
    ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ...



    ΚΑΤΕΧΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ . PROG ΕΧΩ ΒΓΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν πιστευω να πουλησε / πουλησει κανενας σας Lucid ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δε κρατήθηκα έδωσα, 29 και 31. Αχαρτος στη lucid. Μακάρι να γίνει το ίδιο και σε skillz...

      Διαγραφή
    2. https://finance.yahoo.com/quote/LCID/community/

      Διαγραφή
    3. απο τα 20 λ. και υστερα τα πιο ενδιαφεροντα...
      https://youtu.be/zgbde-SgWGM

      Διαγραφή
  32. Για όσους φίλους ενδιαφέρονται για την SPIR, να πω πως μπαίνει η planet lab μεσω του spac "dMY Technology Group IV" [DMYQ] που μου φαίνεται πολύ καλύτερη περίπτωση..


    Επίσης, τα μάτια μας στραμμένα στην Solid Power, όταν μπει (μεσω της DCRC). Λογικά θα μπει μεχρι τέλος του έτους. Με όλα τα παίχνίδια του despac, redemption κλπ που ξέρουμε πως παίζονται και δεδομενης της αγοράς των solid state μπαταριών και της BMW από πίσω της, προβλεπω τρελό πανηγύρι. Θα πρεπει να της πάρουμε τα σώβρακα της συγκεκριμενης.

    Παρακαλώ για υψηλό redemption percentage, δείτε το πτώμα την Redbox [RDBX] εταιρία με ενοικιάσεις DVD που στάνταρ θα τη φαει το σκότος σε λίγο καιρό, πως έπιασε >25$ επειδή έμεινε χωρίς float.


    Tέλος, μία που την έχασα γιατί δεν εχω καμία γνωση στον τομέα "κβαντικοί υπολογιστές" ειναι η IONQ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ξυπνάει η κινέζα μου(ezgo) για να δούμε, γιατί στο τέλος την μηδενίζουν!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και κάτι για τους κρυπτόφιλους
    Μήπως μπορείτε να μου βρείτε το λινκ της έγκρισης από την sec του νέου etf/btc?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Velodyne, πως τη βλέπεται σε αυτή το φάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει κόντρα του ΔΣ και της εταιρείας με τους ιδρυτές, οι οποίοι έχουν παραιτηθεί.

      Διαγραφή
    2. Έχει καταλύτη μπροστά, σύντομα θα έχει και Τσίου!
      Τι άλλο να ζητήσεις από μια εταιρία, χαχαχαχ.

      Οι ιδρυτές κατηγορούνται για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και επί της ουσίας για βιομηχανική κατασκοπεία. Ποιοι Κουτσολιούτσοι και ποιοι Δομαζάκηδες, χαχαχα.

      Διαγραφή
  36. Κύριε ΤΑΚΗ η ομάδα του γιου μου λέει:για αρχίστε σιγά σιγά να ρίχνετε καμμιά ματιά στις εταιρείες Κβαντικών υπολογιστών ... εκεί είναι το επόμενο βήμα...από μικρό καί από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια... αυτοί των υπολογιστών τα χουν και τα δύο 😂😂😂 Κύριε BARREN έχετε νέο προζύμι ν αναπιασετε...ούτως η άλλως μικρός ΕΙΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρός αλλά αγράμματος. Ανάθεμα τη βιοπάλη, ευχαρίστως να μάθω έστω και τώρα, αλλά χρειάζομαι τον αφέντη το Μεροκάματος γ$%^$#% ##$%%$ %$%^&&^%$.

      Για να μην καταχρώμαι το χώρο. Αδέρφια, τι έπαθε το EURUSD και τρώει -1%. Δε παρακολουθώ ειδήσεις Ανατολικά του Ατλαντικού και Δυτικά του Ευφράτη, έγινε κάτι? Μην έπαθε τίποτα η Αγγέλω?

      Διαγραφή
    2. Τυπωνουν dollars σαν χαρτι της τουαλετας και αυτο ανεβαινει.. πως το καταφερνουν τα παιδια?

      Διαγραφή
    3. βγήκε ο πληθωρισμός ο μεγαλύτερος των τελευταίων 30 ετών. Προφανώς προεξοφλει άρση των μετρων απο την FED.

      Διαγραφή
  37. Μήπως έχει κανένας πιο κονομημένος συναγωνιστής συνδρομή στο Forbes να μου κατεβάσει αυτό το αρθράκι?

    https://www.forbes.com/sites/bethkindig/2021/10/29/fubo-q3-earnings-if-we-see-a-beat-the-market-will-have-to-relent/?sh=7ba69f1f40fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Να ρίξω και την άσχετη πληροφορία της ημέρας?
    Είναι πολύ διασκεδαστική, bessa:

    Elon Musk Net Worth : $300 bil
    Exxon Mobil MCap : $274 bil
    Toyota MCap : $244 bil
    VolksWagen MCap : $145 bil
    General Motors MCap : $ 74 bil

    Μπουάαααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    ΆΑαααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
    Ford MCap : $ 67 bil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό δεν είναι; Έκανε κάποια απο τις εταιρίες αυτές σχέδια (και τα υλοποίησε) να φτιάξει παγκόσμιο ίντερνετ με δορυφόρους και να φτιάξει αποικίες στον Άρη;

      Εχει κάποια από τις εταιρίες αυτές τοίχους που να είναι αποθηκευτές ενέργειας και να τη διαχειρίζονται μέσω τεχνητής νοημοσύνης;

      Κανεις δε νοιάζεται για τα αυτοκίνητα της Τεσλα. Κανείς.

      Διαγραφή
    2. Δώρο το καρότο κ.ΒΒ.
      Έχετε απόλυτο δίκιο.

      Διαγραφή
    3. Ναι, τα αυτοκίνητα της TESLA τα έχουν όλοι τόσο xesmena που υπάρχουν χιλιάδες κόσμου διατεθειμένου να περιμένει >1χρόνο για να παραλάβει! Αλήθεια, ακόμα και σε χειροποίητα συλλεκτικά δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες αναμονές. Τα EV σε 10 χρόνια θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κυκλοφορούντων και ο μόνος λόγος που ο κόσμος θα αγοράζει και από τα άλλα ρετάλια είναι ότι η TESLA ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ να καλύψει τη ζήτηση, ακόμα και αν έχει φτάσει στα 10 gigafactories. Βλέπω κόσμο στα social που ξεφορτώνεται lambo και ferrari αφού οδήγησε το ModelS Plaid, γιατί τους φαίνονται πλέον ξενέρωτα.

      Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως μέχρι τα $800 πράγματι αποτιμήθηκε το γεγονός ότι η TSLA είναι η μοναδική δυτική αυτ/βιομηχανία με μέλλον. Οι υπόλοιποι έχουν πεθάνει, το ξέρουν κι έχουν βάλει μπροστά τον Αλτσχάιμερ να τους σώσει τα xesmena πωπουδάκια. Από τα $800 + πλέον τιμολογείται ότι είναι πολύ πολύ ΠΟΛΥ περισσότερα. Γνωρίζετε ότι η ζήτηση για το powerwall είναι τόσο μεγάλη, που τους έδωσε τη δυνατότητα να πουν : μάγκες ZBUCHAMS, αν δεν πάρετε μαζί και solar roof δεν παίρνετε powerwall. ZBUCHAMS.

      Βέβαια, όλα αυτά τα προφανή τώρα, δεν ήταν προφανή όταν το 2014 στη Φρανκφούρτη οι Τσίου των τότε κορυφαίων νυν πεθαμένων αυτ/νιών χαζογελούσαν με τον Ήλον σαν έφηβα κοριτσόπουλα που πρωτοείδαν βούρτσα (με Π και χωρίς Ρ). Ούτε το 2016 που απορρόφησε τη SolarCity και τον κατηγορούσαν οι ειδήμονες ότι ξελάσπωσε τα ξαδέρφια του σε βάρος της TSLA. Ούτε το 2019 που όπως μάθαμε πρόσφατα απείχε μερικές εβδομάδες από τη χρεοκοπία και ο 'Ηλον κοιμόταν στο gigafactory μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα στην επιτάχυνση της παραγωγής.

      Η εταιρία αυτή θα γ@μεί πώλους για άλλα 100 χρόνια και ούτε οι ανταγωνιστές πλέον δεν ελπίζουν σε κάτι διαφορετικό. Τα 300 μπιλιόνια του Ήλον είναι για την περίπτωσή του κυριολεκτικά ΨΙ-ΧΟΥ-ΛΑ, το σημαντικό είναι ότι πλέον έχει πάρει πλέον θέση στο πάνθεον των γιγάντων (κατά τη γνώμη μου στην κορυφή), ανάμεσα στους Ροκφέλερ, Κάρνεγκι, Βάντερμπιλτ, Φόρντ, Τζομπς. Δυο τρεις τέτοιους χρειάζεται το 'mmmurica για να παραμείνει στην κορυφή για άλλα 100 χρόνια, όσο και να το πολεμάει ο Αλτσχάιμερ και τα λοιπά κουμούνια. Κι επειδή ίσως ακούγομαι λίγο biased, να επαναλάβω πως δεν έχω μιά (ο ΜΑΛΑΚΑΣ).

      Διαγραφή
    4. Είναι ακριβώς έτσι και κάτι περισσότερο απ' αυτο Κύριε BARREN..Θα τρώνε την σκόνη του Ηλον για χρόνια...

      .

      Διαγραφή
  39. https://archive.md/jHBWa

    Στο αρκιβ μπορειτε να περνατε σελιδες που ειναι κλειδωμενες και σας κανει εκει μια ιστορικη κοπια. Νομιμοτατο αλλα ξεπερναει αρκετα απο τα κλειδωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δουλεύει.
      κ. Indiefunda υπόχρεος, ο Satoshi να μου κόβει Sats και να σας τα δίνει σε BTC.

      Διαγραφή
  40. Η matterport μπορει να ωφεληθεί απο την μετραστροφή του fb σε metaverse.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Kύριοι, ξέρουμε πότε ξεσπακάρει το DCRC και θα ξεκινήσει η Solid Power?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι ακριβώς αλλά δε θα αργήσει. Εχει καταθέσει δυο φορές S4/A εγγραφο.

      Διαγραφή
  42. https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1844862/000119312521310295/d248805d425.htm
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 3ΜΗΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλημερα στην παρεα...
    Μηπως καποιος καλος φιλος παρακολουθει την Paysafe?
    Despac = πτωση κ σε αυτην την περιπτωση, αλλα μηπως υποχωρησε υπερβολικα ..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. partnership me inlot!!!!!
      https://www.paysafe.com/en/paysafegroup/news/detail/paysafe-powers-online-payments-for-montana-lotterys-sportsbook/
      Για τη συγκεκριμένη -ινλοτ-είχα εκφράσει προβληματισμούς(κανείς δεν έγραψε ότι έχασε μια άδεια στην Ευρώπη), αλλά μετά είδα ότι η Ευρώπη έχει το 33% του τζίρου. Θά πείτε, λιγο το κακό, ενώ κάποιοι λένε ότι δεν ήθελαν οι ομολογιούχοι να βάλουν κάτι μύρια για να παραμείνει η άδεια, αφού είναι μηχανή παραγωγής ζημιών..
      Αρα, προσδοκούν και αυτοί την US IPO. Και μεις το ίδιο. Οπότε την κοιτάω με άλλο μάτι!!

      https://www.intralot.com/files/MDA_2Q21_Final.pdf
      ΑΛΛΑ, συνεχώς τα κέρδη πάνε στα δικαιώματα ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ και οι ΖΗΜΙΕΣ στους μετόχους!!!!
      οπότε εδώ θέλω βοήθεια, πως τιμολογείται η προσδοκία.(δεν ξέρω, αν η sec εγκρίνει IPO σε εταιρεία με αρνητικά κεφάλαια, και ας αναβαθμίστηκε πρόσφατα)
      Τώρα για PAYSAFE, εδώ, για το παίγνιο, βλέπουμε ινλοτ, να μην την αδικήσουμε αυτή!!

      Διαγραφή
  44. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ Κ. ΤΑΚΗ, ΚΥΡ BARREN ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ Metromile.

    ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ROAD TRAFFIC ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΕΔΩ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΡΦΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΥΣΤΑ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ COVID, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ... ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΜΜΕ.

    ΚΑΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ.
    Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ... ΣΤΑ ... 10 20 30 ΚΛΠ.
    ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΔΗΓΟΥ.
    ΑΥΤΗ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... Π.Χ. ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ REAL TIME.
    TI ΩΡΑΙΟ BUSINESS...

    ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ INSURANCE TECH... ΜΙLE ROOT LMND HIPO etc. ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ.
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Anonymous για μένα η bull thesis δε χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκη. Αυτή που έχω εγώ είναι πολύ απλή και στιβαρή : το λαμόγιο ο Chamathinio θα βγει κάποια στιγμή με κέρδος, εμείς έχουμε ΜΤΚ 50%+ χαμηλότερη από αυτόν, άρα υπομονή και ZBUCHAMS.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΥΡΙΕ BARREN.
      ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
      ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
      ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ... ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ BEST SELLER ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ... ΘΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΕΑΝ ΜΑΖΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ DEVICE ΜΕ ΤΟ REAL TIME ROAD TRAFFIC ΕΡΓΑΛΕΊΟ.
      ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ...ΗΔΗ.
      ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ BOARD.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα κ Barren και καλό μήνα σε όλους τους φίλους. Το λαμόγιο ο Chamathinio όπως προανέφερατε μπορείτε να μας πείτε σε ποια τιμή έχει μπεί. Έτσι για να κάνουμε καλύτερα τους υπολογισμούς μας..

      Διαγραφή
    4. Υποθέτω $10, αν και έχω την εντύπωση ότι κάτι έχει αναφέρει ο κ. Τάκης για $8, δεν είμαι σίγουρος. Σίγουρα πολύ πάνω από 4 και δε νομίζω να πηγαίνει για 20% κέρδος.

      Επίσης οι σπόνσορες νομίζω έχουν λαμβάνειν άλλα 10 εκ μετοχές αν περάσει για 20 συνεχόμενες μέρες πάνω από 15.

      Είναι πολλά τα λεφτά, θα το κάνουν οι γύπες το παίγνιο, είναι απλώς παιχνίδι υπομονής για μένα. Πιθανότατα θα έρθει στιγμή που θα χτυπιόμαστε για ότι δώσαμε 10-, αλλά εγώ ... ξέρετε.

      Διαγραφή
    5. Στο PIPE συμμετείχε με 10 δολάρια.
      Το θέμα είναι πόσα δολάρια έβαλε .... διότι άλλο είναι να βάζεις 10 εκατομμύρια και άλλο 100 όπως συνηθίζει να βάζει στα δικά του spac.

      Διαγραφή
  45. LCID...
    https://media.tenor.com/videos/065ec2b2d8400fade589b980a6e10bd1/mp4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=C-Zbr6RCTw4&ab_channel=InsideEVsUS
      ...για τους μελλοντικούς ΛΟΥΣΙΔΑΡ οδηγούς, δειτε / ακούστε με καθε προσοχή για να αντιληφθειτε την υπεροχή του οχήματος

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂