Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Spire Global - SaaS In Space

Spire  .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό SPIR ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 145,801 εκατομμύρια μετοχές

Presentation Spire 
... εδώ ...

Οι κοινές μετοχές της κατηγορίας Β, που μετατράπηκαν σε κατηγορία Α, ανήκαν στους ιδρυτές και έχουν εννέα ψήφους η κάθε μια μετοχή. Έτσι οι ιδρυτές της Spire Global ελέγχουν ένα ποσοστό ψήφων που φτάνει περίπου στο 50%
H Spire Global ήταν αρχικά γνωστή ως NanoSatisfi Inc. και ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2012 στο Σαν Φρανσίσκο από τους πτυχιούχους του Διεθνούς Διαστημικού Πανεπιστημίου Peter Platzer, Jeroen Cappaert και Joel Spark.


Η Εταιρεία αποτελείται από την Spire Global, Inc. (ΗΠΑ) και τις εξ ολοκλήρου θυγατρικές της Spire Global UK Limited (Ηνωμένο Βασίλειο), Spire Global Luxembourg Sa rl (Λουξεμβούργο) και Spire Global Singapore Pte. Ltd. (Σιγκαπούρη). Η Εταιρεία λειτουργεί επί του παρόντος γραφεία σε έξι τοποθεσίες : Σαν Φρανσίσκο, Μπούλντερ, Ουάσινγκτον (ΗΠΑ), Γλασκώβη (Ηνωμένο Βασίλειο), Λουξεμβούργο και Σιγκαπούρη.

Η Spire Global είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής δεδομένων και αναλύσεων που βασίζονται στο διάστημα και προσφέρει συλλογές δεδομένων και ισχυρές γνώσεις για τη Γη από το διάστημα έτσι ώστε οι πελάτες της να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις με σιγουριά, ακρίβεια και ταχύτητα.
Η Εταιρεία συλλέγει αυτά τα διαστημικά δεδομένα μέσω του ιδιόκτητου αστερισμού νανοδορυφόρων πολλαπλών χρήσεων. Στη συνέχεια, παρέχονται αυτά τα δεδομένα σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, να διαθέσουν πόρους για ανάπτυξη και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να μετριάσουν τον κίνδυνο. Δίνεται στους εμπορικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που επιδιώκουν να καινοτομήσουν και να λύσουν μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα του κόσμου με πληροφορίες που συλλέγονται από το διάστημα.


Η Spire Global συλλέγει όλα αυτά τα δεδομένα που βασίζονται στο διάστημα μέσω του ιδιόκτητου αστερισμού 120 Νανοδορυφόρων Low Earth που ονομάζονται «LEMUR». Τον Ιούνιο του 2021, ο πλήρως ανεπτυγμένος δορυφορικός αστερισμός κάλυψε τη γη πάνω από 200 φορές την ημέρα κατά μέσο όρο και το παγκόσμιο δίκτυο επίγειων σταθμών πραγματοποιούσε πάνω από 2.100 επαφές κάθε μέρα κατά μέσο όρο, συλλέγοντας αξιόπιστα και ανθεκτικά δεδομένα με χαμηλή καθυστέρηση. Η υποδομή δεδομένων που βασίζεται σε σύννεφο (cloud) επεξεργάστηκε πάνω από έξι terabyte δεδομένων κάθε μέρα κατά μέσο όρο τον Ιούνιο του 2021, για τη δημιουργία ιδιόκτητων λύσεων ανάλυσης δεδομένων.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τον αστερισμό δορυφόρων LEMUR αποστέλλονται στο παγκόσμιο δίκτυο επίγειων σταθμών της Spire. Λειτουργώντας τους δικούς της δορυφόρους και σταθμούς εδάφους, είναι σε θέση να συλλέξει γρήγορα και αποτελεσματικά μεγάλο όγκο δεδομένων και να τα διαθέσει στους πελάτες της.

Το παραπάνω γράφημα απεικονίζει τις τοποθεσίες των 31 επίγειων σταθμών της Spire σε όλο τον κόσμο στις 30 Ιουνίου 2021.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αστερισμό των δορυφόρων LEMUR μεταφορτώνονται στο αποθετήριο δεδομένων μέσω του διαχειριζόμενου παγκόσμιου δικτύου επίγειων σταθμών. Τα συλλεγόμενα δεδομένα αναλύονται και εμπλουτίζονται από την ιδιόκτητη πλατφόρμα δεδομένων και διατίθενται στους πελάτες μέσω του API δεδομένων.

Αφού αναλυθούν τα δεδομένα μέσω της ιδιόκτητης πλατφόρμας προσφέρονται στους πελάτες της Spire Global σε τέσσερις λύσεις: Ναυτιλιακές, αεροπορικές, καιρικές και διαστημικές υπηρεσίες. Κάθε λύση δεδομένων είναι πλήρως αυτόνομη, επιτρέποντας στους πελάτες να αγοράζουν δεδομένα σταδιακά ή ως πακέτο. Η πλατφόρμα δεδομένων της Spire είναι μαζικά κλιμακούμενη. Τον Ιούνιο του 2021, εξυπηρετούσε περίπου δύο terabyte δεδομένων την ημέρα.

Τα βασικά στοιχεία της πλατφόρμας δεδομένων περιλαμβάνουν:
  • Όλα σε ένα : Η πλατφόρμα δεδομένων παρέχει μια ενοποιημένη προβολή δεδομένων στα οποία υπάρχει πρόσβαση από πολλές πηγές δεδομένων παγκοσμίως. Μέσω αυτής της ενιαίας προβολής, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. 
  • Ισχυρό, βαθύ σύνολο δεδομένων : Η ικανότητα της πλατφόρμας της Spire να συγκεντρώνει δεδομένα από πολλαπλές πηγές παρέχει στους χρήστες της ένα πλούσιο και ισχυρό σύνολο δεδομένων βάσει του οποίου μπορούν να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις.
  • Πλατφόρμα SaaS : Η πλατφόρμα βασίζεται σε σύννεφο (cloud) επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν τεράστιους όγκους δεδομένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και
  • Ανάλυση δεδομένων βασισμένη στο σύννεφο : H Spire έχει αναπτύξει συστήματα επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των δεδομένων που παράγονται από τους αισθητήρες, το συνδυασμό τους με δεδομένα τρίτων και την παροχή προγνωστικών λύσεων ανάλυσης για τους πελάτες.

Οι λύσεις για τους πελάτες της Spire είναι:
  • Θαλάσσια : Η θαλάσσια λύση παρέχει ολοκληρωμένη κάλυψη των ωκεανών. Συνδυάζει, σε ζωντανή κάλυψη, τα θαλάσσια δεδομένα σχετικά με τις θέσεις των πλοίων, τις καιρικές συνθήκες και την παγκόσμια ναυτιλιακή δραστηριότητα, έτσι ώστε οι πελάτες της Spire να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.
  • Αεροπορία : Η αεροπορική λύση παρέχει ιστορικά δεδομένα πτήσεων, παρακολούθηση ADS-B και ενημερωμένα δεδομένα για τον καιρό που επηρεάζει τις αεροπορικές δραστηριότητες, όλα αυτά παρέχονται μέσω ενός φιλικού προς τους προγραμματιστές API.
  • Καιρός : Ο αστερισμός Lemur συλλέγει και εμπλουτίζει συνεχώς δεδομένα για τον πλανήτη μας και την ατμόσφαιρά του για να παρέχει μια πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στη Γη. Τον Ιούνιο του 2021, οι δορυφόροι χρησιμοποίησαν αισθητήρες ραδιοσυχνοτήτων για να συλλέγουν πληροφορίες κατά μέσο όρο πάνω από 12.500 φορές την ημέρα, ενώ τα προγνωστικά μοντέλα αποστάζουν περίπλοκα περιβαλλοντικά δεδομένα σε έξυπνες γνώσεις που χρησιμοποιούν οι πελάτες για να λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις και να προβλέπουν μελλοντικές κλιματικές διακυμάνσεις. Η ομάδα ανάπτυξης προϊόντων προσθέτει συνεχώς νέο υλικό, βελτιώνει το API πρόβλεψης και προσαρμόζει τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού για να βοηθήσει τους πελάτες να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή και να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και
  • Διαστημικές Υπηρεσίες : Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και την κλίμακα της λύσης Διαστημικών Υπηρεσιών, η Spire προσφέρει στους πελάτες της πολλαπλές ξεχωριστές υπηρεσίες που καλύπτουν και βασίζονται σε έργα (ανάπτυξη, κατασκευή, εκτόξευση και δορυφορικές λειτουργίες) ή συνδρομητικές υπηρεσίες δεδομένων, που επιτρέπουν στους καινοτόμους, τους εμπορικούς οργανισμούς και τις κυβερνήσεις να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές και αισθητήρες στο διάστημα γρήγορα και αποτελεσματικά.
Την 30η Ιουνίου 2021, η Spire Global είχε 202 πελάτες ARR Solution, στους οποίους περιλαμβάνονταν η Chevron Corporation, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, η NASA, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος («ESA»), η Flightradar24 AB και η VesselBot Ship Chartering Ltd.

Ο αριθμός των Ετήσιων Περιοδικών Πελατών ("ARR") ήταν 187 στις 30 Ιουνίου 2021, αυξήθηκε από 111 στις 30 Ιουνίου 2020 και 144 στις 31 Δεκεμβρίου 2020, αυξήθηκε από 82 στις 31 Δεκεμβρίου 2019 έγκαιρα ή καθόλου

Η Spire είναι μια εταιρεία SaaS που βασίζεται στο διάστημα.


Τι είναι το AIS ?
Το Αυτόματο Σύστημα Αναγνωρίσεως, ευρύτερα γνωστό ως σύστημα AIS, (Automatic Identification System) είναι ένα σύστημα αυτόματης ανταλλαγής ψηφιακών σημάτων μεταξύ πλοίων, αλλά και παράκτιων συστημάτων κυκλοφορίας πλοίων, στη συχνότητα των υπερβραχέων κυμάτων (VHF). Μέσω του συστήματος αυτού επιτυγχάνεται η αμοιβαία ενημέρωση όλων των πλοίων, της ταυτότητάς τους, του φορτίου τους, του λιμένα απόπλου και κατάπλου, καθώς και άλλων χρήσιμων πληροφοριών. Οι πληροφορίες του συστήματος εμφανίζονται σε σύγχρονο απεικονιστικό μέσο (οθόνη), ενώ ενσωματώνονται επίσης και στις πληροφορίες των Συστημάτων Απεικόνισης Ηλεκτρονικού Χάρτη και Πληροφοριών (ECDIS).

Σύμφωνα με το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό ο αντικειμενικός σκοπός της ανάπτυξης του συστήματος AIS είναι η βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας κατά τον πλου, η δυνατότητα εκτελέσεως ασφαλέστερης και αποτελεσματικότερης ναυτιλίας, η αναγνώριση των στόχων, η υποβοήθηση της παρακολούθησης των στόχων, η απλούστευση της επικοινωνίας/ ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ πλοίων και η παροχή επιπρόσθετης πληροφορίας για ορθή εκτίμηση του ναυτιλιακού περιβάλλοντος

Εξαγορά exactEarth ... εδώ ...
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, η Spire Global σύναψε οριστική συμφωνία με την exactEarth Ltd., έναν κορυφαίο πάροχο παγκόσμιων δεδομένων θαλάσσιων σκαφών για εντοπισμό πλοίων και προσφέρει λύσεις επίγνωσης θαλάσσιων καταστάσεων, σύμφωνα με την οποία θα αποκτηθεί η exactEarth για περίπου 161,2 εκατομμύρια δολάρια, όπου

  • 103,4 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν μετρητά και
  • 57,8 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν μέσω κοινών μετοχών κατηγορίας Α με έκδοση 5.234.857 μετοχών, που αντιστοιχούν σε περίπου 11 δολάρια ανά μετοχή.

Η exactEarth θα γίνει 100% θυγατρική της Spire και θα συνεχίσει να λειτουργεί από το Κέιμπριτζ του Οντάριο του Καναδά υπό την ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου της, Peter Mabson, υπό την καθοδήγηση του CEO της Spire, Peter Platzer.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι πρώην μέτοχοι της exactEarth θα κατέχουν περίπου το 3,8% της Spire, με βάση το τρέχον μετοχικό κεφάλαιο.

Η exactEarth αποτιμήθηκε περίπου 9 με 10 φορές τα έσοδα του 2021.

Myriota
H exactEarth κατέχει μειοψηφικό συμφέρον στη Myriota. Όπως ανακοίνωσε η Spire Global, ξεκινά συνεργασία με τη Myriota για να επεκτείνει το δίκτυο της δορυφορικής εταιρείας Internet-of-Things και να επιταχύνει την παγκόσμια διάδοσή της. Η Myriota χρησιμοποιεί δορυφόρους για να διατηρεί επαφή με αισθητήρες IoT στη Γη, επιτρέποντας στους πελάτες στις βιομηχανίες εφοδιαστικής, κοινής ωφέλειας και γεωργίας "να παρακολουθούν και να συλλέγουν δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο με ασφάλεια. Από τη μία πλευρά, η συνεργασία της Spire με τη Myriota θα πρέπει να αυξήσει τη ροή εσόδων της εταιρείας. Από την άλλη πλευρά, βοηθώντας τη Myriota να αναπτύξει την επιχείρησή της, η Spire θα πρέπει να αυξήσει την αξία του μεριδίου της στη Myriota.


Η Myriota, θα ενσωματώσει τώρα τους νανοδορυφόρους της Spire στο δίκτυό της, έτσι ώστε να αυξήσει γρήγορα την κάλυψη της Myriota σε έναν παγκόσμιο, αστερισμό χαμηλής καθυστέρησης.
Απομένει να δούμε πόσο κερδοφόρα θα είναι αυτή η συνεργασία, αλλά φαίνεται πως είναι μια θετική εξέλιξη για την Spire.


Ο συνδυασµός της Spire με τη Myriota θα δηµιουργήσει έναν ηγέτη στα θαλάσσια δεδοµένα και την ψηφιοποίηση για τη ναυτιλιακή βιοµηχανία. Η συµφωνία αυξάνει το πελατολόγιο της Spire κατά περισσότερο από 75%.

Annual Recurring Revenue - ARR
Τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα (ARR) είναι μια βασική μέτρηση επιχειρήσεων SaaS που δείχνει πόσα επαναλαμβανόμενα έσοδα μπορούμε να περιμένουμε, με βάση τις ετήσιες συνδρομές.

H Spire Global, το 2020, είχε ARR 36 εκατομμύρια δολάρια, από 18 εκατομμύρια το 2019 και 8 εκατομμύρια το 2018.

Οικονομικά μεγέθη
H Spire Global, το 2020, παρουσίασε έσοδα 28 εκατομμύρια δολάρια, από 18 εκατομμύρια το 2019 και 6 εκατομμύρια το 2018.

Το 55% των εσόδων του 2020 δημιουργήθηκε από τρεις κυβερνητικούς πελάτες.
Οι καθαρές ζημίες για το 2020 ανήλθαν σε 32,5 εκατομμύρια δολάρια από 32,3 εκατομμύρια δολάρια για το έτος 2019.



Κατά το 2ο τρίμηνο του 2021 η Spire Global πρόσθεσε 33 καθαρούς νέους πελάτες ARR Solution, ολοκληρώνοντας την περίοδο με 202 Πελάτες. Αυτό αντιπροσώπευε αύξηση πελατών ARR Solution κατά 73% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2020.


Κατά τους πρώτους 6 μήνες του 2021 η Spire Global παρουσίασε :
  • Έσοδα μεταξύ των 18,6 εκατομμυρίων δολαρίων και 19,0 εκατομμυρίων δολαρίων, παρουσιάζοντας αύξηση μεταξύ 33% και 35% από το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020. Η αύξηση των εσόδων για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020 περιελάμβανε μια εφάπαξ αγορά ιστορικών δεδομένων ύψους 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων που δεν επαναλήφθηκαν στους έξι μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2021. 
  • Μεικτά κέρδη που κυμάνθηκαν στα 11,2 εκατομμύρια και 12,0 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση μεταξύ 30% και 39% από το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020.

Οι καθαρές ζημίες κυμάνθηκαν μεταξύ 47,5 και 46,6 εκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση μεταξύ 223% και 217% από το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020.
Καθώς η Εταιρεία δημοσιοποιήθηκε και εκτελεί το κλείσιμο του Συνδυασμού Επιχειρήσεων που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2021, υπάρχουν σημαντικές εφάπαξ και επαναλαμβανόμενες δαπάνες που επηρεάζουν αρνητικά τα οικονομικά. Η καθαρή ζημία επηρεάστηκε από περίπου 5,3 εκατομμύρια δολάρια που σχετίζονται με εφάπαξ έξοδα από τον διακανονισμό ορισμένων χρεωστικών υποχρεώσεων.

  • Το EBITDA ήταν αρνητικά μεταξύ 37,7 εκατομμυρίων δολαρίων και 36,8 εκατομμυρίων δολαρίων, παρουσιάζοντας αύξηση μεταξύ 315% και 306% από το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020. 
  • Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν αρνητικό μεταξύ 16,2 εκατομμυρίων δολαρίων και 15,3 εκατομμυρίων δολαρίων, παρουσιάζοντας αύξηση μεταξύ 110% και 99% από το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020. 
  • Τα έσοδα ARR ήταν περίπου 36,6 εκατομμύρια δολάρια στις 30 Ιουνίου 2021, αυξημένα κατά 37% από τα έσοδα ARR στις 30 Ιουνίου 2020.


Κατά την παρουσίαση της SPIRE και πριν ολοκληρωθεί η συγχώνευση με το spac και δημοσιοποιηθεί, η διοίκηση προέβλεπε, για το 2021, έσοδα ARR 70 εκατομμυρίων δολαρίων και θα είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τα έσοδα των 36 εκατομμυρίων δολαρίων του 2020.

Οι εκτιμήσεις της διοίκησης είναι πως τα έσοδα της εταιρείας θα αυξάνονται  με σύνθετο ετήσιο ρυθμό αύξησης 100% από το οικονομικό έτος 2020 έως το 2025.

Αναμένεται το 2025 τα έσοδα ARR να φθάσουν τα 1,189 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η διοίκηση της Spire προέβλεπε ότι το περιθώριο του μεικτού κέρδους θα κινείται άνω του 90%, από το 2025 και μετά, ενώ το περιθώριο EBITDA θα είναι της τάξης του 50% και το 2025 θα είναι περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές γίνονται θετικές το 2023 και το 2025 προβλέπεται πως θα είναι 357 εκατομμύρια δολάρια.


Αναθεώρηση Guidance 
Η Spire μειώνει τα αναμενόμενα έσοδά της κυρίως λόγω ορισμένων συμβάσεων εσόδων βάσει έργου που αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις που σχετίζονται με πελάτες ή παρόχους εκτόξευσης τρίτων, καθώς και καθυστερήσεις στο αναμενόμενο κλείσιμο πολλών μεγάλων συμβάσεων νέων πελατών. Η Spire αναμένει ότι αυτά τα χαμηλότερα αναμενόμενα έσοδα θα αυξήσουν επίσης την καθαρή ζημία και θα μειώσουν το EBITDA και το Προσαρμοσμένο EBITDA για τη χρήση που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021.


Συγκεκριμένα αναμένει :
  • Έσοδα μεταξύ 40 εκατομμυρίων και 42 εκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση μεταξύ 40% και 47% από το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η προηγούμενη πρόβλεψη της διοίκησης ήταν έσοδα 54 εκατομμύρια δολάρια.
  • Μεικτά κέρδη μεταξύ 24,5 και 27,1 εκατομμυρίων δολαρίων, παρουσιάζοντας αύξηση μεταξύ 35% και 49% από το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η προηγούμενη πρόβλεψη της διοίκησης ήταν μεικτά κέρδη 35 εκατομμύρια δολάρια.
  • Λειτουργικές ζημίες εκτός GAAP μεταξύ 48,5 εκατομμυρίων δολαρίων και 44,4 εκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση μεταξύ 86% και 71% από το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, όπου οι λειτουργικές ζημίες ήταν ύψους 31 εκατομμυρίων δολαρίων.
  • EBITDA αρνητικά μεταξύ 63,8 εκατομμυρίων δολαρίων και 59,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση μεταξύ 195% και 177% από το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, όπου τα EBITDA ήταν αρνητικά κατά 25 εκατομμύρια δολάρια.
  • Προσαρμοσμένο EBITDA αρνητικά μεταξύ 37,8 εκατομμυρίων δολαρίων και 33,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση μεταξύ 114% και 92% από το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, όπου ήταν αρνητικά κατά 19 εκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα ARR θα κυμανθούν μεταξύ 48,4 εκατομμυρίων δολαρίων και 52 εκατομμυρίων δολαρίων στις 31 Δεκεμβρίου 2021, παρουσιάζοντας αύξηση μεταξύ 34% και 44% από τα ARR στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η προηγούμενη πρόβλεψη της διοίκησης ήταν έσοδα ARR ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος, στις 31 Δεκεμβρίου 2021, οι Πελάτες ARR Solution με σύμβαση προβλέπεται πως θα είναι μεταξύ 240 και 252.
Η καθοδήγηση δεν περιλαμβάνει καμία προβλεπόμενη επίπτωση λόγω διακυμάνσεων συναλλάγματος.


Οι μέσες προβλέψεις των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία προβλέπουν

  • Έσοδα 2021 : 40,7 εκατομμύρια δολάρια που θα αποφέρουν ζημιές 70,8 εκατομμύρια
  •  Έσοδα 2022 : 73,6 εκατομμύρια δολάρια που θα αποφέρουν ζημιές 62 εκατομμύρια
  • Έσοδα 2023 : 105 εκατομμύρια δολάρια που θα αποφέρουν ζημιές 51,8 εκατομμύρια



185 σχόλια:

  1. Ο μεγάλος αντίπαλος της Spire είναι το Planet

    https://www.planet.com/

    Που έρχεται μέσω του spac
    https://finance.yahoo.com/quote/DMYQ?p=DMYQ

    Με 200 δορυφόρους το Planet στα 10 δολάρια θα έχει κεφαλαιοποίηση 2,8 δισεκατομμύρια και Enterprise Value 2,25 δις, εφόσον οι μέτοχοι του spac δεν εξαργυρώσουν ... με πωλήσεις 2021 πάνω απο 100 εκατομμυρια δολάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Τάκη καλημέρα...
    Τί βλέπετε να γίνεται με adma ενόψει αποτελεσμάτων 9μηνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά μαύρη σαν καλιακούδα.
      Έτσι και αρχίσουν να πουλάνε όσοι μπήκαν στο 1 δολάριο δεν θα έχει σταματημό.
      Αν μάλιστα δεν αρέσουν τα αποτελέσματα .....έχετε γειά βρυσούλες, λόγγοι βουνά ραχούλες!!!

      Διαγραφή
    2. Για εμένα η πρόβλεψη είναι πως δεν θα περάσει την αντίσταση του 1,6. Μόλις την είδε εμπρός της, ζαλίστηκε.
      GAME OVER

      Ελπίζω η κυρία να με διαψεύσει

      Διαγραφή
  3. Όταν την είχα πρωτοψάξει ειχα ενθουσιαστεί με το πλήθος των δορυφόρων και τις εξαγορές των εταιριών. Μέτα κάπου διαβασα όι οι δοροφύροι της είναι πάμφθηνοι και μινιατούτες και έψαξα για φωτογραφίες και είδα κάποιες σαν αυτές που έχουν μεσα αυτά τα δύο άρθρα.

    https://www.upi.com/Science_News/2021/03/08/Spire-Global-satellite-company-New-York-Stock-Exchange/9791614976078/
    και
    https://www.nanalyze.com/2021/03/spire-global-stock-nanosatellite/

    **σημειωση: έβαλα τα άρθρα για τις φωτογραφίες, δεν εχω ιδέα τι λένε τα κειμενα**


    Anyway, εμένα δε μου γεμίζει το μάτι καθόλου. Θεωρώ ότι και πελάτες και έσοδα να ανεβάσει δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σουπερ ουάου εταιρία. Ακόμα και αν γίνει ηγέτιδα στον χώρο της, ο χώρος της δεν ειναι hot καθόλου. Μόνο για βραχυχρόνιο παίγνιο και αν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εταιρείες που μπαίνουν μέσω spac δεν παρέχουν πολλές πληροφορίες στο επενδυτικό κοινό. Δίνουν μόνο ότι τους βολεύει.

      Όταν δημοσιοποιηθούν θα μελετήσουμε και τα 2 με 3 πρώτα sec και θα έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

      Πάντως η εταιρεία είναι εταιεία SAAS, αν το λογισμικό είναι πρωτοποριακό μπορεί να κάνει τη διαφορά και ας μην συγκινεί η δραστηριότητα της.

      Διαγραφή
    2. κε Τάκη, ακόμα κι αν κάνει τη διαφορά, αν δεν συγκινήσει το αντικείμενο, τότε η αγορά θα της δώσει πολυ χαμηλούς πολλαπλασιαστές. Θα ανεβεί λίγο και σχετικά ασθμαίνοντας.

      anyway, ιδωμεν.

      Διαγραφή
  4. Kυριοι παρατηρωντας το παρτυ του IONQ μηπως να τους δουμε τους κβαντικους υπολογιστες και εμεις?
    SNII Ενα SPAC που θα συνχωνευτει με την RIGETTI COMPYTING κβαντικοι υπολογιστες
    φτηνοτερο απο το ΙΟΝQ αλλα ιταλικο
    QUBT μικρη εταιρεια λογισμικου για κβαντικους υπολογιστες
    ΑRQQ μπηκε με SPAC εφτασε τα 25 επεσε στα 13 και ξανα 20+
    Ασφαλεια κβαντικων υπολογιστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Αρη, αν θέλετε κβαντικούς υπολογιστές, πηγαίνετε με την IONQ. Μην μπλεκετε με "μικροτερα" και "φτηνότερα". Είναι απίστευτα λάθος αυτό στις ΗΠΑ.

      Ειχα γραψει παλιότερα, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τρέξει εταιρία μπαταρίας χωρίς να τρέξει η QS ή να τρέξει εταιρία φορτιστών χωρίς να τρέξει η CHPT. Κι ας είναι ακριβότερες αυτές από όλες τις άλλες. Και σήμερα δικαιώνομαι (και βγαίνω απο την QS)

      Valuation is a state of mind στις ΗΠΑ. Πηγαίνετε με τους leaders του κάθε κλάδου.


      Μην παρεξηγηθώ, δεν λεω να αγοράσετε τωρα την IONQ. Δεν ξερω σε ποια τιμή πρεπει να την πάρετε, ξερω όμως ότι πρέπει να πάρετε αυτή.
      (την ειχα μπροστα μου στα 7$ και δεν την κοιταζα, δεν ήξερα να την αποτιμήσω ως αντικείμενο.. :( )

      Διαγραφή
    2. Τα ιδια επαθα και γω με την ΙΟΝQ
      Δεν εχετε αδικο στα υπολοιπα

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο
      "Μην μπλεκετε με "μικροτερα" και "φτηνότερα". Είναι απίστευτα λάθος αυτό στις ΗΠΑ."

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους. Νεότερα από την OBSV. Είναι στη λίστα της ατζέντας του Νοεμβρίου του EMA αλλά ζητάνε επιπλέον στοιχεία για έγκριση. Οπότε πάει πιο πίσω η όποια απόφαση.
    https://www.ema.europa.eu/en/documents/agenda/agenda-chmp-agenda-8-11-november-2021-meeting_en.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την PTRA που τα σπάει σήμερα ο κορίτσαρος έχω στόχο αρκετά παραπάνω, ωστόσο τα έφερε έτσι η ζωή ώστε έδωσα ένα 20% που είχα πεισσευάμενο της βασικής θέσης @12,88 (MTK=>9.93), για να αυξήσω 15% ROKU @277 (ΜΤΚ=>310,5).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε Barren εάν η Ptra ειναι η Tesla των φορτηγών όπως λέει ο κύριος Τάκης δεν δίδω , βέβαια δεν είχα ρευστότητα και ειμαι με μόλις 200 κομμάτια και μέσο όρο 9,06 οπότε τα ξεχνάω προς το παρόν και θα τα δω τον Ιανουάριο μήπως και βγει κάποιο trade αν έχει ανεβεί υπερβολικά απότομα , προσοχή στο NVVE https://prnt.sc/1ystrwo χτύπησε στην κατερχόμενη πιθανόν να την ξαναδοκιμάσει αλλά λίγο παντελόνιασμα δεν θα ήταν άσχημο εδώ , εγώ την εχω δώσει εδώ και καιρό με ένα μέτριο κέρδος αλλά την κίνηση της προς την κατερχόμενη την περίμενα αλλά δεν είχα υπομονή και την έχασα.

      Διαγραφή
    2. Να συμπληρώσω ότι ειναι άσχημο αυτό που κάνει η Asts https://prnt.sc/1ysutt1 η διάσπαση προς το παρόν ειναι ψευδή άρα έχει ταλαιπωρία ελπίζω να γυρισει πάνω από το apex και να δούμε τιμές πάνω από 20 σύντομα

      Διαγραφή
    3. Η TSLA των φορτηγών θα είναι η TSLA, εν καιρώ.

      Διαγραφή
  7. ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΡΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΣΤΕ Ο Μ@Λ@ΚΑΣ ΤΗΣ ΣΚΥΛΟΥΣ? ΤΙ ΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. TATA, αυτό το κάνω όποτε θέλω! Και σήμερα με το άνοιγμα που λέει ο λόγος.
      Το ερώτημά σας είναι αν παίζει σύντομα να γίνει το putanaki μου μάλλον.
      Όλα παίζουν, γουάι δε φακ νοτ naoum?

      Διαγραφή
    2. AXAXXAXA... AYTO ΑΚΡΟΒΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΓΑΠΗΤΕ...ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ Μ@Λ@ΚΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΕΤΕ POTANAKI ΣΑΣ...ΓΙΑ ΣΥΖΥΓΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ...ΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    3. Βλέπω αρχίσαμε ξανά τα Ιερογλυφικά σε ταχυρυθμα και εντατικά ...!!😂😂😂

      Διαγραφή
    4. Αφήστε κ. GERRY γιατί ξύπνησε και το Cardano και πάω καρφί για την κόλαση, δεν υπάρχει σωτηρία.
      Το Cardano είναι βέβαια ήδη σύζυγος με θετικό outlook για σοβαρό upgrade.

      Διαγραφή
    5. Σας καταλαβαίνω Κύριε BARREN μου...σαράντα χρόνια φούρναρης...παρά κάτι ψιλά !!!

      Διαγραφή
  8. Μόλις ανακοίνωσε η lemonade ότι θα εξαγοράσει τη MILE. Λέει 500m deal, από ότι καταλαβαίνω για όσους είναι με μέσο όρο γύρω στα 5$ δεν είναι και πολύ καλό το deal...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί? Βγάζει τιμή ~4,37 ενώ πριν την ανακοίνωση ήταν 3,12, +40% δίνει άμεσα.
      Επίσης ... τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι προοπτικές με MILE θα ήταν καλύτερες από ότι με το συνδυασμό τους, πάλι θα διαπραγματεύονται.

      Αααα μην ξεχάσω, ο σπόνσορας της MILE εκτίθεται ανεπανόρθωτα, κανονικά θα έπρεπε η σταδιοδρομία του να λήξει κάπου εδώ.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς βγάζει μια τιμή γύρω στο 3,50. Οι προοπτικές σαν εταιρία όχι, αλλά το παίγνιο σαν μετοχή θα ήταν πιο εύκολο να γίνει. Επίσης, τα MILEW καθώς και όποια OTM options έχει κάποιος(όπως εγώ ας πούμε 😂😂)--> 0

      Διαγραφή
    3. Πως υπολογίζετε τα 4,37; Εγώ βγάζω 500 εκατ. $. / 127 εκατ. μετοχές = 3,94
      Εναλλακτικά, και μάλλον πιο σωστά, με το ratio 19:1, και την τιμή της lemonade στα 70$ η τιμή της mile μου βγαίνει στα 3,68.

      Όπως και να ναι, για όσους έχουν μέση τιμή κτήσης πέριξ του 5, ή πιστεύουν σε πιθανή άνοδο της lemonade τουλάχιστον μέχρι τα 100 ή παίρνουν οσονούπω τις ζημιές τους και φεύγουν.

      Πιστεύω ότι το λαμόγιο ο Chamath θα περιμένει να εισπράξει μελλοντικά από lemonade..

      Διαγραφή
    4. κ. Διονύση πιθανόν να έκανα λάθος, πήρα την κεφ/ση όπως τη δείχνει το marketwatch 390 M στα 3,38 και έκανα αναγωγή στα 500 Μ.
      Ελάχιστη σημασία έχει, τα πράγματα δεν είναι στατικά, θα πάρουμε 1 LMND για κάθε 19 MILE.
      Και ρωτώ : γιατί να θεωρήσω αυτή τη στιγμή ότι το μέλλον της επένδυσής μου στη MILE ήταν καλύτερο από ότι στο συνδυασμό LMND+MILE? Δε γνωρίζω καλά την εταιρία, θα προσπαθήσω να τη μάθω, αλλά δε με χάλασε. Θα μου πείτε για την αποτίμηση της συναλλαγής. Προφανώς για να αποφασίσουν να πουληθούν στο 40% της αποτίμησης του (αποτυχημένου και με τη βούλα πλέον) SPAC ένα χρόνο πριν, δεν είχαν άλλη επιλογή, άρα η επένδυσή μας ήταν ακόμα πιο επίφοβη.

      Η συμπύκνωση μέσω συγχωνεύσεων σε μια αγορά η οποία είναι κορεσμένη και ανταγωνιστική έχει θετικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Προσανατολίζομαι κι εγώ το μεγαλύτερο μέρος της θέσης να το κρατήσω ως LMND.

      https://www.lemonade.com/blog/lemonade-acquires-metromile/

      Διαγραφή
  9. H lemonade απορροφά την mile με 19:1 αναλογία μετοχών! Πώς σας φαίνεται σαν εξέλιξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι εγινε με Metromile, μας αγορασε η πορτοκαλαδα με 500m?
    Κοψοχρονια, κριμα ρε γαμωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Lemonade
    Mile! https://www.google.gr/amp/s/finance.yahoo.com/amphtml/news/lemonade-acquire-metromile-211000043.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ METROMILE.
    ΚΟΙΝΩΣ... ΤΟΝ ΕΙΠΙΑΜΕ ΠΑΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το +10% της MILE AH και το -5% της LMND, μάλλον οι νυν μέτοχοι της LMND τον ήπιανε!

      Διαγραφή
    2. Κανένας δεν τον ήπιε κύριε Barren , βέβαια πάνω από 3Χ δεν θα δούμε με τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Τι 3Χ κύριε Geopard. 500μυρια την αγοράσαμε. Τσάμπα. Η εταιρία είχε κεφαλαιοποίηση 400 μύρια με 250 μύρια ταμείο. Μην τρελαθουμε... Εγώ που μπήκα 4.5 τον ήπια. Μόνο αν είμαι τυχερός και κάνουν καμία εχτρεμε κινηση άθελά τους τα τσιράκια και προλάβω να βγω. Αλλιώς θα μείνω με τη λεμονάδα και τη πορτοκαλαδα μου μέχρι να αρχίσει να παίρνει τα πάνω του ο σεκτορ.

      Διαγραφή
    4. Βοηθηστε κε. Barren ως πιο εμπειρος, σημερινη κεφαλαιοποιηση 400μ και προσφορα για buy out στα 500, δε θα επρεπε η τιμη να καρφωθει αμεσα στο +25%; Κατι τετοιο εκανε προσφατως η Xone απο το buyout της DM(εκει βρισκομουν στην αντιστροφη θεση, δυστυχως).

      Το προσπεκτους αναφερει βεβαια αναλογια 1 προς 19, οποτε με ολοκληρωση του ντιλ Q2 2022, μαλλον το κουφαρι της MILE θα σερνεται για πολυ καιρο. Θα εβγαινα εδω και τωρα μιας και θεωρω τη Lemonade ανατριχιαστηκα ακριβη αλλα βλεπω στο AH οχι +25% αλλα ουτε +7% και δε καλυπτω σχεδον τιποτα απο τις απωλειες που μου εχει φερει το χαρτι του Πακιστανου Μπαφετ.

      Εντωμεταξυ, ειναι τοσο ακριβη η Lemonade που και 40% να επεφτε απο εδω και παλι ακριβη θα τη θεωρουσα. Δε το αποκλειω να συμβει,να χασει δηλαδη περαιτερω ενα 40% σε σημειο να λαβουμε 1 προς 19 το Q2 2022 και αρα ενα μεγαλο εξτρα dilution.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα , εγώ κοιτάζω την LMND πλέον και όχι την mile αφού εξαγοράστηκε και αφού και οι 2 ειναι στα χαμηλά τους άνετα μπορει να γίνει παίγνιο και να πάει 2Χ μπαμ μπαμ όσο για μένα εχω μικρή έκθεση αγορά στο 5,45 με ούτε 1,5% του χαρτοφυλακίου μου τώρα , ίσως για αυτό δεν ιδρώνω και τόσο πολύ.
      Περιμένω βέβαια και την άποψη του κύριου Τάκη .

      Διαγραφή
    6. Έχετε καμιά αμφιβολία ότι η Λεμονάδα θα γράψει 200+;

      Το πιο σωστό σχόλιο που έχω διαβάσει είναι του κυρίου Barren .... ότι ο χορηγός του spac που έβαλε τη Mile πρέπει να αλλάξει επάγγελμα. Η Lemonade μπήκε στα 29 και είναι στα 70, ενώ η Mile μπήκε στα 10 και δέχεται ανταλλαγή 19 προς 1 με τη Lemonade.

      Μένω με Mile και ενισχύω ... κάτι μου λέει, ότι μέχρι την τελική συγχώνευση ίσως να πέσουν και μετρητά στο τραπέζι.

      Διαγραφή
    7. Βγήκαμε και απο τη δύσκολη θέση , εγώ δηλαδή, καθώς γλυκοκοίταζα τη Lemonade, που έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε μια UPST

      Διαγραφή
    8. k. Indiefunda δεν είμαι και τόσο έμπειρος, σας ξεγελά η φωτογραφία μάλλον, η οποία είναι του μπάρμπα μου.

      Τώρα, η MILE σερνόταν έως τώρα σαν κουφάρι, αλλά γιατί να είμαστε απαισιόδοξοι, μπορεί να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Πλέον είναι συνδεδεμένες 19:1, θα γίνεται arbitrage, άρα θα ακολουθεί την κίνηση της LMND, ή μάλλον και οι δύο μαζί σε μια προσπάθεια να βρίσκει η αγορά τη "δίκαιη" τιμή της συνδυασμένης εταιρίας. Άρα αν τρέξει η LMND θα ακολουθεί με το 19:1 και η MILE που μέχρι τώρα ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

      Τώρα, συμφωνώ ότι οι LMND δείχνει πολύ πιο ακριβή βάσει πολλαπλασιαστών ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ? Γιατί η αγορά έχει τη MILE μονίμως "φθηνή" και τη LMND "ακριβή"? Μήπως βλέπει κάτι? Καλύτερη διοίκηση? Καλύτερη δικτύωση? Καλύτερη προοπτική?

      Η LMND ήθελε να μπει στο αυτ/το και πήρε μαγαζί έτοιμο στημένο. Η MILE (ως Lemonade Car) αποκτά πρόσβαση στο 1εκ. πελάτες της LMND, σε περιοχές όπου δεν είχε αδειοδοτηθεί να λειτουργήσει και στο brand της LMND. Το συνδυασμένο προϊόν θα έχει καλύτερη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό και αποτελεσματικότητα.

      Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να είναι win win. Εγώ μένω (επί το πλείστον).

      Διαγραφή
    9. Ααααα και ξέχασα ίσως το καλύτερο που θα συμβεί στη MILE με αυτή τη συναλλαγή:
      Θα πάψει να συνδέεται με το λαμόγιο το Chamathinio, o οποίος παρπιπτόντως τρώει την καζούρα του αιώνα για το περιβόητο tweet " Buffett had Geico, i pick MILE" και κάποιες απαντήσεις του :

      https://prnt.sc/1yvg9ma

      Τσαπρρρρρρρ ρε τραΐ που την είδες και διάδοχος του μπάρμπα μου. Εκεί που έκλ@σε ο μπάρμπας μου φύτρωσες εσύ.

      Διαγραφή
    10. Πιστέυω οτι μπορει να μην ειναι καλοι οι οροι της εξαγορας ομως τωρα θα παιξει μπαλα η lmnd η οποια απο οτι δειχνει το ξερει το τοπι
      Εν αντιθεση με τους mile που ουτε για εξεδρα δεν κανανε

      Διαγραφή
    11. Lemonade ένας πραγματικός αναστατωτής στο χώρο των ασφαλειών.

      Μια συνομιλία δύο λεπτών με το bot, AI Maya, είναι ό,τι χρειάζεται για να καλύψετε ασφάλειες ενοικιαστών ή ιδιοκτητών σπιτιού, ασφάλιση κατοικίδιων ζώων ή ζωής και αναμένουμε να προσφέρουμε παρόμοια εμπειρία για άλλα ασφαλιστικά προϊόντα με την πάροδο του χρόνου. Οι αξιώσεις υποβάλλονται μέσω συνομιλίας με ένα άλλο bot, τον AI Jim, ο οποίος πληρώνει τις αξιώσεις σε μόλις τρία δευτερόλεπτα. Αυτή η συναρπαστική εμπειρία διαψεύδει την εξαιρετική τεχνολογία που της δίνει τη δυνατότητα: μια πλατφόρμα αιχμής που εκτείνεται από το μάρκετινγκ έως την αναδοχή, την εξυπηρέτηση πελατών έως την επεξεργασία αξιώσεων, τη χρηματοδότηση έως τη ρύθμιση.
      --------
      Είναι ακριβή, θα παραμείνει ακριβή και θα γίνεται όλο και ακριβότερη!!

      Διαγραφή
    12. Και οι ιδρυτές φαίνονται γ@μw τα παιδιά, από μια ανάγνωση στο blog τους.
      GG

      Διαγραφή
    13. Με 1,1 δις στο ταμείο και 1,3 εκατομμύρια πελάτες.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Barren
      Tην UPST έχουμε πιθανότητα να την δούμε στο 140;

      Διαγραφή
    15. To 1ο γκαπ στα 70 το αποκλείω να το κλείσει. Αλλά να το πλησιάσει 80 με 100 (δεν ξέρω με ποια αφορμή) δεν θα μου έκανε έκπληξη.

      Διαγραφή
    16. Πάτε για το γκαπ ε?
      κ. Τάκη δε την παρακολουθώ αλλά δε το πιστεύω, μάλλον 170~220 στην καλύτερη (κι αν).
      Βέβαια μια πιθανότητα υπάρχει για τα πάντα.

      Διαγραφή
    17. Αφήστε δεν μπήκαμε στο 100 και τώρα ψάχνουμε να βρούμε κάποια μεγάλη και βαθιά διόρθωση.
      Η εταιρία είναι μεγάλος διαταρακτής .... αλλά έφυγε πολύ γρήγορα πάνω και δικαιολογημένα.
      Ο κύριος Χασάπακλας την πήρε αγκαζέ κάπου στα 100 ... εγώ περίμενα από τότε το 70 με 80.

      Διαγραφή
    18. Αν δω το 170 σας θα ανοίξω μια μικρούλα θέση για το γαμ@το!!

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα, Mile 3,16*19=60 λεμοναδα 70,50 με ανοδο 12% το τελευταίο μήνα Mile -50% τους τελευταίους μήνες …δε μου κάθετε καλά. Στην Ελλάδα θα λέγαμε « θα επέμβει η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς??
    Dimat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγκινητική ημέρα η χθεσινή για το BWF. Για πρώτη φορά μετά το Φλεβάρη τον έχω ξανά πάνω 20 εκ (τον CAGR) και συγκεκριμένα 20,14%. Οκ οκ ξέρω ότι είναι εφήμερο, ανα πάσα στιγμή η αγορά μπορεί να με καρπαζώσει κλπ.

    Ωστόσο πιστεύω αφενός ότι πρέπει να απολαμβάνουμε τις μικρές νίκες. Αφετέρου θεωρώ πως το ανοδικό momentum θα συνεχιστεί το Νοέμβριο, προς τα τέλη του ή αρχές Δεκέμβρη θα πάμε σε κάποια προεόρτια διόρθωση (την οποία κάθε χαρτί θα εκδηλώσει διαφορετικά) και μια ψιλοπαράνοια το Γενάρη.
    Για να δούμε αν θα φτάσει τα 40 εκ (ο CAGR).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ, αν ειχα mile, θα συμμετείχα στο νέο σχήμα πάντως. Μου φαίνεται πολύ πολύ καλύτερο από το όδευε η Mile μόνη της.

    Δεν ξερω βέβαια αν πρέπει να κρατήσετε τις μετοχές και να τις ανταλλάξετε, ή αν είναι καλυτερο να πουλήσετε εδώ και να βρείτε την lmnd παρακάτω.

    Πιστεύω πάντως πώς σε βάθος χρόνου, όχι πολυ χρόνου αν δεν πέσει όλη η αγορά, θα τα πάρετε πίσω τα χρήματα που βάλατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΥΡΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ MILE ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ Η MILE ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς θα πάρουμε 1 LMND/ 19 MILE και τέλος.
      Αλλά αυτό από Q1 2022 και μετά. Έως τότε θα έχουμε MILE η οποία λογικά θα πηγαίνει καρμπόν με LMND (λόγω arbitrage). Για να κάνουμε κουμάντα κοιτάμε πλέον διάγραμμα αποκλειστικά LMND (νομίζω έχει μεγαλύτερη βαρύτητα) και διαιρούμε /19.

      Αυτά βέβαια αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία σχετικά με το deal.

      Διαγραφή
  17. Η PLTR έπιασε ή ξεπέρασε τις προβλέψεις σε όλα και ... -10%!
    Έλα νινί στον τόπο σου!
    Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

    B T F D

    15% αυξησούλα @24.55, ΜΟ 21.81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεραστιο beat για Fubara σε revenue, beat se EPS -> -10% premarket.
      Μεγαλο miss για Roblox και σε revenue και σε EPS -> +42%.

      Θα το δικαιολογουσα αν η Φουμπαρα ειχε υψηλους πολλαπλασιαστες μετα απο ισχυρο ραλυ και η αγορα το ειχε προεξοφλησει αλλα αυτο μαλλον θα ισχυε για τη Ρομπλοξ, που σκαει το τρελο miss και η αγορα το γιορταζει με 42% (ναι ξερω metaverse και αηδιες).

      Μηπως να αρχισω το πλεξιμο; Τα earnings μας εχουν παει αιμα.

      Διαγραφή
    2. O Μρ Market έχει ζαλιστεί από το υψόμετρο και βρίσκεται σε αποδρομή (NKLA 14.32, τι να λέμε). Δε δίνω καν σημασία, μόνο στη δική μου άποψη στέκομαι και επιλεγμένες που εμπιστεύομαι, το τι κάνει η αγορά είναι πλέον irrelevant.

      Πώς βλέπω τα αποτελέσματα της FUBO και την αντίδραση της αγοράς:
      Η ναράμου της γειτονιάς που όλοι πάντα λιγουρευόμασταν αλλά το έπαιζε δύσκολη, ανακάλυψε ότι έχει και IQ 150, αλλά και ότι κληρονόμησε μια μικρή περιουσία από ένα μπάρμπα στο 'mmmurica. Αλλά επειδή έβγαλε μια μικρή ελίτσα πάνω από τον αφαλό ψυχοπλακώθηκε και αποφάσισε να κάτσει σε όλα τα λιγούρια της γειτονιάς για να συνέλθει.

      Ρωτάμε γιατί?
      Μας νοιάζει?
      Βουρ στον πατσά, με ότι αντοχές διαθέτει ο καθένας.

      Διαγραφή
    3. κυριε Barren δειτε λιγο αυτο
      FuboTV Stock: «Ο αυτοκράτορας δεν έχει ρούχα»
      Σε μια αναφορά την Τρίτη, η LightShed Partners επέκρινε τη μετοχή FuboTV. Η εταιρεία εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το εάν η εταιρεία θα μπορούσε να δημιουργήσει μια βιώσιμη επιχείρηση από την πολυκαναλική υπηρεσία βίντεο και το προϊόν αθλητικών στοιχημάτων υποκλίμακα. Οι αναλυτές του LightShed είπαν επίσης ότι το FuboTV πληρώνει υπερβολικά για αθλητικά δικαιώματα.

      Το τελικό παιχνίδι για τα στελέχη της FuboTV πιθανότατα είναι να «πουλήσουν την εταιρεία προτού όλοι καταλάβουν πόσο κακή είναι στην πραγματικότητα η υποκείμενη οικονομική ιστορία», είπαν οι αναλυτές της LightShed. Οι επενδυτές του FuboTV δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι «ο αυτοκράτορας δεν έχει ρούχα», ανέφερε η έκθεση.

      Στις 3 Νοεμβρίου, η FuboTV κυκλοφόρησε το Fubo Sportsbook , μια διαδικτυακή υπηρεσία στοιχηματισμού, στις ΗΠΑ, ξεκινώντας από την Αϊόβα. Η υπηρεσία αθλητικών στοιχημάτων είναι ενσωματωμένη με την υπηρεσία ζωντανής τηλεόρασης της εταιρείας σε φορητές συσκευές.

      Στις 4 Νοεμβρίου, η μετοχή της FuboTV φλέρταρε με σημείο αγοράς 35,19 σε μια περίοδο ενοποίησης 18 εβδομάδων , σύμφωνα με τα διαγράμματα της IBD MarketSmith . Αλλά οι μετοχές της υποχώρησαν από αυτό το επίπεδο αντίστασης.

      Διαγραφή
    4. Κε Barren νομίζω ότι είναι αυτό που συζητούσαμε την προηγούμενη φορά
      Υψηλό dilution (20% για φέτος) που χαμηλώνει το growth rate της εταιρείας
      Πρέπει ο ρυθμός ανάπτυξης να υπερκαλύψει το dilution
      Επίσης αν την δούμε με όρους αποτίμησης είναι πολύ ακριβή
      Forward p/e 125 πολλοί θα πουλάνε όταν η τιμή θα ξεφεύγει
      Στα θετικά η εταιρεία μένει σταθερή στο business plan κ αναπτύσσεται σύμφωνα με το σχέδιο, η σημαντική μείωση εξόδων και αύξηση του πελατολογίου

      Διαγραφή
    5. Απολαυστικος κ κατατοπιστικοτατος Ο Μr Barren!

      Διαγραφή
    6. k Aris δε τους ξέρω και την άποψή τους τη γράφω στα φρύδια μου. Το 2019 έπαιρνα στα σοβαρά τον κάθε λαλάκα σορταδόρο της TSLA που ισχυριζόταν ότι θα χάσει το παιχνίδι γιατί η AUDI, η FORD και η GM θα βγάλουν EV μοντέλα και 2 χρόνια μετά είναι όλοι 1000 έτη φωτός πίσω, ενώ τα μοντέλα της GM παγορεύονται στα πάρκινγκ γιατί πιάνουν φωτιά σβηστά.

      κ. Αρίστο, το dilution σε μια ζημιογόνο αναπτυσσόμενη εταιρία δε με απασχολεί αν συνοδεύεται από κτηνώδη ανάπτυξη (+156% Revenue YoY, +25% συνδρομητές QoQ, δηλαδή πόσο πια) και διαφαίνεται μια πορεία προς μελλοντική κερδοφορία (ζημιές 274 Μ=>106 Μ). Tους μελλοντικούς γίγαντες δε θα τους βρούμε ποτέ φθηνά, μόνο στο τέλος καμιάς 3ετούς bear market που θα έχει διαλυθεί το σύμπαν. Πάντα ακριβοί θα φαίνονται, μέχρι να ωριμάσει η επιχείρηση, οπότε όμως θα έχουν ήδη κάνει *10~*20. Θα πάρω τα ρίσκα μου τώρα που είναι πανάκριβα βρέφη κι ότι βγει.

      Διαγραφή
  18. Την PayPal πως την βλέπετε σε αυτές τιμές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Barren μπορείτε να δείτε λίγο διαγραμματικά τη Luminar να μου πείτε μία γνώμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. Τάκη δεν υπάρχουν και πολλά να πω γιατί το διάγραμμά της είναι κάπως άτσαλο, αλλά σκέφτομαι τα εξής :

      Το γεγονός ότι δεν έχασε το 10 και σταμάτησε στο 88,7% της κίνησης 10=>47,90 (14,34), αφήνει σημαντικές πιθανότητες η κίνηση να ήταν ένα βαθύ 1-2. Αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικοί στόχοι είναι πολύ ψηλά (τόσο που δεν έχει νόημα να τους συζητάμε σε αυτή τη φάση), μένει βέβαια να ενισχυθεί από τη συμπεριφορά της τους επόμενους μήνες.

      Σύμφωνα με τα ματζούνια μου, το καθοδικό έληξε με το breakout του RSI (γαλάζιος κύκλος) και αν ψαχνόμουν θα είχα μπει στην περιοχή 17~18 που καβάλησε τον ΕΜΑ50. Αν ήθελα να μπω τώρα, ίσως περίμενα να τεστάρει τον ΕΜΑ200 (17,9) και να πλησιάσει στο κλείσιμο του gap up (17.5), δηλαδή στην περιοχή 18~19.

      Αν είχα και ψαχνόμουν για πώληση, μάλλον δε θα έδινα τίποτα πριν φτάσει στην περιοχή 30~40, ανάλογα και με την εμπιστοσύνη μου στα θεμελιώδη.

      https://prnt.sc/1yzpdne

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, να προσθέσω ότι στο βραχυπρόθεσμο έχει δώσει στόχο 25-26 από την διάσπαση της καθοδικής σφήνας , στα υπόλοιπα που έγραψε ο κύριος Barren δεν θα διαφωνήσω . https://prnt.sc/1yzw6hs

      Διαγραφή
    3. ΟΚ σας ευχαριστώ.
      Να θεωρήσουμε δεδομένο ότι στα Lidars η θέση είναι μόνο στην "ακριβή" Luminar που θα παραμείνει ακριβή και θα γίνει πανάκριβή. Ετσι θα το βλέπει ο λάος....

      Διαγραφή
  20. Unity (U), άλλη μία με εξαιρετικό Q3 beat σε όλες τις γραμμές, 43% growth, μείωση ζημιών, αύξηση guidance και μια εξαγορά φωτιά (Wete Digital, πλατφόρμα που δημιουργήθηκαν "Lord of the Rings", "Plane of the Apes", "King Kong", "Avatar" κλπ).

    Ο ψυχάκιας ο Mr Market την καρπαζώνει και αυτή pre market με -5%.
    ZBUCHAM, ούτως ή άλλως με ΜΟ 105 δεν είμαι σε ζώνη ενδιαφέροντος για αγορές, παρά μόνο σεμνές πωλήσεις >200.
    Σύζυγος Νο2 η U.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι πήραν από τα αδαή χεστρόνια πήραν.
      Από -7%=>+2%

      Τσικιμπάι.

      Διαγραφή
  21. Ξεκινάει η Rivian με ticker RIVN στα 78 δολάρια.
    Απο την IPO θα πάρει 11,9 δισεκατομμύρια 😲😲😲 και η κεφαλαιοποίηση της στα 78 θα είναι 76,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. FUBO : δεν άντεξα στην τόση μ@λ@κί@ της αγοράς κι έπαιξα μπάλα.
    Με πολύ βαριά καρδιά σκότωσα τα προχθεσινά MGNI από 22,4 @23,2 και αύξησα 15% FUBO @27.8, MO=>25.54.

    When the going gets tough the tough get going.
    Ελληνιστί, οι χεσμένοι ας αρχίσουν το πλέξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι διαολο τοσο χαλια ηταν αυτα τα αποτελεσματα;;; Τι σκατα εγινε παλι σημερα;;;

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά ήταν.
      Μακάρι να βγάζει τέτοια κι ας την πάνε και κάτω από 15.
      Πήγαμε για καλά λεφτά και θα βγούμε με πάρα πολύ καλά λεφτά.

      Διαγραφή
    3. Thanks για την ψυχολογικη στηριξη!! 🙏🙏

      Διαγραφή
    4. Κι άλλα τόσα στο 25.86.

      Η σημερινή μέρα ήταν δύσκολη κι απαιτεί αναπροσαρμογή στρατηγικής.

      Ακύρωσα λοιπόν όλες τις εντολές πώλησης που είχα σε διάφορα χαρτιά λίγο πάνω από το χθεσινό κλείσιμο. Τα χαρτιά είναι για πολύ πάνω και θα πλερώσουν.

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα...Η RDW γιατι τέτοια συμπεριφορά σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ανακοίνωσε αλλαγή στην ημερομηνία ανακοίνωσης του τριμήνου της.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ. Τάκη....και ελπίζω να το κάνει πάντα έτσι(ευκαιρια για αυξηση αγορων)!

      Διαγραφή
    3. Εγώ μένω πιστός στο δόγμα μου. Να έρθει στα 8 να την τιμήσω ...

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα ομάδα.
    Κ. Τάκη, με την μέχρι τώρα εμπειρία σας στο us, με το ΚΦΠ βλέπετε να κάνει ντου η ντόπια μας, και αν υπάρχειspac case?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. OPEN: Από το -7% της συνεδρίασης στο +20% ΑΗ.

    Μα γιατί?
    Γιατί Revenue +600% YoY και +91% QoQ.
    Και γιατί guidance Q4 +50% ακόμα.

    Ναι Mr Market, δεν είναι σαπακοZillow.

    Την καληνύχτα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε ΚΎΡΙΕ BARREN μου καί σεις τώρα ... εκκλησίες κλέβετε?? ντροπή...παίζει το ΓΟΥΦΕΤΕ'Ι'ΚΟ εντός έδρας με την κάτω Παναγια στο Τρίκορφο και χωρίς τέρματοφυλακα... έτσι κερδαω και γω άμα λάχει να ουμε...😂😂😂😂😂🍷🐎🐎🐎🐎

      Διαγραφή
    2. Άμα έχεις Λαμόγιο Πρόεδρο και Προφήτη....μη λέμε ονόματα τώρα...

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα , κάποιος έχει άποψη για τα αποτελέσματα της Sofi ( εμένα μου άρεσαν ) και στην αγορά φαίνεται ότι άρεσαν με το παραπάνω , πως την έχωναν αριστοτεχνικά 2 μέρες για να μαδήσουν τους traders , τεχνικά τώρα έκανε retest στην πάνω πλευρά της σφήνας https://prnt.sc/1z2m84e λέτε να δούμε σύντομα το 32 που έχει στόχο η σφήνα? εγώ κάτω από τα 32 δεν δίδω ούτε λέπι.

    Σήμερα πραγματικά δεν ήθελα να κοιτάζω με τίποτα το ταμπλό (έτσι και αλλιώς ρευστότης μηδέν το ακούτε κύριε Barren πήρα κάτι ελάχιστα mile με τα 133 ευρώ που είχα τώρα θα κοιμάμαι ήσυχος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Foxconn buys Lordstown Motors’ old GM factory for $230 million. Πουλάει το εργοστάσιο δηλαδή;;; άρα δε πρόκειται να βγάλει το endurance;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτά είναι νέα καλοκαιριού.. Μαλιστα η μετοχή πεταξε αγρίως τη μερα της είδησης και απορούσα γιατί. Μετά, πήρε τον δρόμο που έπρεπε..

      Θα νοικιάσει χώρο στο εργοστάσιο που πουλάει και καλά για την παραγωγή της.
      Προσωπικά, πιστεύω ότι μαλλον δε θα το βγάλει. Η μετοχή πάντως, μάλλον θα κάνει κανα παίγνιο.
      Αν ειχα, θα κοιτούσα που θα βγω.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστω κ Bugs Bunny, θα κοιτάξω να την κάνω κρατώντας ενα πολυ μικρό μέρος μπας κ γίνει κάτι κάτι σαν τζόκερ..

      Διαγραφή
  28. Αποτελεσματα μπουμπουνοφυλλων ενταυθα https://archive.md/0hPVy
    Καθυστερησεις, βαλτωμενο revenue περιορισμενο σε non cannabinoid προς ωρας.
    Scale up, scale up Πορτογαλια, πωλησεις δε βλεπω. Τα γνωστα δηλαδη και τα ρευστα διαθεσιμα αρχιζουν και σωζονται. Το μονο θετικο, προσπαθουν λιγο πιο εντονα Γερμανια και η νεα κυβερνητικη συμμαχια ειναι πιο θετικη στη Καναβη. Διακρατω, δεν αυξανω, πρεπει να ειμαι καπου -45%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. KYΡΙΕ ΤΑΚΗ, ADMA ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΛΕΤΕ? PREMARKET 1.58
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zachs rank
      η τρέχουσα κατάσταση μεταφράζεται σε Zacks Rank #2 (Αγορά) για τη μετοχή.
      -----------
      Δεν πάω πουθενά θα τα κλωσήσω τα αυγουλάκια μου. 👍👍👍

      Διαγραφή
    2. Αυτό ήθελα να πω και εγώ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριμήνου SOFI ADMA & KBNT διακράτηση.

      Διαγραφή
  30. Όσον αφορά την redwire, η ανταγωνίστριά της στο κομμάτι της made in space που είναι και πιο προσοδοφόρο της είναι η Velo 3D.
    Την συγκεκριμενη εταιρία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει και ο Musk όταν ήταν private διάβασα. Δεν ξερω γιατί δεν έγινε.

    Βέβαια, η redwire είναι κάτι παραπάνω απο την Made in Space μόνο, αλλά εχει και πολυ περιπλοκη εταιρική δομή και αυτό φαίνεται πως δεν συναρπάζει τους επενδυτές για την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, έγω έχω την εντύπωση πάντως ότι η εταιρεία Velo 3D είναι εταιρεία που ασχολείται με το metal 3D printing.

      Διαγραφή
  31. Paysafe
    Χωρίς να προλάβω να δω τι έγινε, αγορά 400 ΤΕΜ στο 4,61, μάλλον από μαρκετιά κάποιου η αγορά έγινε στο 4.27!!!! + 170€ σε χρόνο dt(αν παραμείνει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα σήμερα λίγο AYRO, ελπίζω σε κάποια αντίδραση μηπως και δώσω ολη τη θέση. Να ξανακάνει βόλτα προς το 10 ξανά όπως πιστευε ο κ. Τάκης λίγο δύσκολο το βλέπω πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συναγωνιστές, η στιγμή που όλοι περιμέναμε! (εγώ δηλαδή)

    Η DCRC ανακοινωσε ημερομηνία συγχώνευσης με την Solid Power. 7 Δεκεμβρίου. Θα γίνει τρελό παρτάκι σε ετούτη πιστεύω. Θυμίζω ότι ειναι backed απο την BMW.


    Άλλη εταιρία μπαταριών που περιμένουμε να βγαλουμε να βγαλουμε το άχτι μας είναι η SES. Εταιρία Li-Metal, θα έρθει μεσω του spac ΙVAN. Όπως την καταλαβάινω, είναι στην συνομοταξία της Enovix η συγκεκριμενη. Backed από GM και LG. Υποτίθεται ότι θα έρθει κι αυτή μεσα στο Q4 αλλα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμα.


    Το αγαπημένο νοτιοκορεάτικο fund του κ. Τάκη, KS, είναι μετοχος και στις δύο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα για SEAH και DCRC ( solid power ). SEAH = στο madmoney o Eric Grubman σήμερα (για να δούμε ) και DCRC = https://finance.yahoo.com/news/decarbonization-plus-acquisition-corporation-iii-213900695.html

    Κατέχω μονο SEAH .

    BGFV = 40.88 $ακόμη ενα +5% !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Eglx +25%, άρεσαν τα αποτελέσματα. QoQ: έσοδα +16%, από τα οποία το 88% είναι από διαφημίσεις (+15%), esports +40%, συνδρομές +25%. Gross margin 22%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε ΤΑΚΗ μπουμπουνοφυλλα τι λέτε ...πιστεύετε στην αρχική θέση σας για 1 Billion CAP...???Δεν έχω αλλά με τρώει ατσαλα το χέρι μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, εγώ που έχω κυριε Gerry θα σας πω να κάτσετε στα αυγά σας και να περιμένετε το γύρισμα και το σύνθημα , έχουν πολύ άσχημο διάγραμμα τεχνικά και δεν έπρεπε να χάσουν το 8 ,εγώ τον ήπια αλλα έχω μικρή θέση και μεγάλη ζημιά (50% σχεδόν) λογικά χρωστάνε ένα retest στα 8$ το θέμα βέβαια είναι που θα πατήσουν για να δώσουν την αντίδραση, εγώ χωρίς ρευστότητα δεν μπορώ να κάνω κάτι προς το παρόν και δεν δίδω λεπι.

      Διαγραφή
    2. Γιατι τετοια κατρακυλα;;; Υπαρχει καποιος λογος;;

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστώ Κύριε GEOPARD...αν δείτε που πατάει για γύρισμα μας λέτε...προς το παρών στ αυγά μου..

      Διαγραφή
    4. Η σφήνα που έσπασε καθοδικά δεν ήταν καλό σημάδι https://prnt.sc/1z6u80t , την εταιρεία την πιστεύω αλλά θα μας βγάλει το λάδι , δεν αυξάνω δεν πουλάω , πιστεύω αν και ξέρω ότι θα με κάνει ρόμπα πάλι ότι θα δει τιμές κάτω από 4 πριν δώσει αντίδραση , τα 8$ είναι κρίσιμο σημείο και αν τα ξεπεράσει φτιάχνει το διάγραμμα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε GERRY ο καλύτερος να πάρει μυρουδιά τα γυρίσματα ειναι ο κύριος Barren αυτός θα μας το πει με μεγαλύτερη σιγουριά , ελπίζω μόνο να την παρακολουθεί στενά.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Gerry δεν βλέπω κάτι σοβαρό για να συντρέχει λόγος για αυτό το βύθισμα.

      Ο λόγος της πίεσης είναι πως η Clever Leaves αναθεώρησε τις προοπτικές εσόδων της και αναμένει τώρα τα έσοδα του 2021 να κυμαίνονται μεταξύ 14 και 16 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με το προηγουμένως δηλωμένο εύρος μεταξύ 17 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

      Αυτή η αναθεώρηση προς τα κάτω είναι η 2η φορά που το κάνει εντός του 2021 .... και κάτι τέτοια η Αμερικάνικη αγορά τα τιμωρεί.

      Η μειωμένη καθοδήγηση εσόδων για το 2021 οφείλεται λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

      Για εμένα εδώ είναι ο πάτος της μετοχής.
      Δεν έχει λογική η Clever να αποτιμάται 145 εκατομμύρια και η Flora 250 εκατομμύρια. Η αγορά εδώ κάνει λάθος και θα το διορθώσει άμεσα.

      Διαγραφή
    7. Κύριε ΤΑΚΗ δεν κρατήθηκα τελικά και προς το κλείσιμο πήρα 800 ΤΕΜ ...αν βυθίσει κι άλλα τόσα...Kυριε GEOPARD δεν κάθησα και πολύ στ αυγά μου όπως βλέπετε...

      Διαγραφή
    8. Αυτό που βλέπω είναι πως η CLVR δεν κάνει όγκους ούτε και χθες έκανε μεγάλο στην πτώση...συγκριτικά με το average είναι 4πλασιος αλλά σε απόλυτους αριθμούς είναι χαμηλός για κάποια μετοχή που δεν "αρέσει"...οπότε θα συνταχθω με τον Κύριο Τάκη πως εδώ κάπου πολύ κοντά είναι ο πάτος...

      Διαγραφή
    9. Εδω ενα ενδιαφερον αρθρο/αναλυση για Clever Leaves.
      Βεβαια τελειως long biased.
      https://twitter.com/jimmyrunsmoney/status/1458606203215482884

      Διαγραφή
  37. Απαντήσεις
    1. Για να κανει αυτο το +33% Κ DDIN επεφτε 5 μηνες συνεχομενα απο τα 7
      Τι να το κανεις αν εχεις ψωνισει ψηλα?
      Εκτος και αν ειναι μονο η αρχη
      Βλεπουμε

      Διαγραφή
  38. Εδόθη ένα 15% ZVIA @11.5 γιατί δε μου πολυαρέσει η διαγωγή της και έρχονται και αποτελέσματα και έγινε 15% αύξηση ROKU @274,1 (ΜΟ=>306,43) γιατί την πάω για σύζυγο Νο6 και στα δύσκολα πρέπει να την στηρίξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν δίδω λέπι σε αυτήν κύριε Barren την εχω για τριψήφιο , εκτός και αν αλλάξουν τα δεδομένα της , ενδιάμεσα ας κάνει ότι θέλει , ipo ειναι δεν θα κάνει τις τρέλες των spac έτσι πιστεύω.

      Ένα σχόλιο για την Sofi κύριε Barren , δεν ειμαι σίγουρος αλλά νομίζω είχατε πει ότι δεν θα δώσετε κάτω από τα 30 ,πείτε πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα, βέβαια το ταμπλό μιλάει αυτήν την στιγμή και ίσως τα λόγια ειναι περιττά, αλλά αν υπάρχει κάτι που δεν αρέσει κάλο ειναι να ειπωθεί , ο κύριος Τάκης την έλεγε τσιμπημένη στην τιμή οπότε κρατώ μια πισινή αν και θα ήθελα ένα ξεσάλωμα γιατί εχω να δίδω .

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ BARREN ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ CELSIUS No2 ΘΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ. . ΔΕΝ ΔΙΔΩ.

      Διαγραφή
    3. Το πλάνο μου ήταν και παραμένει ξεκινώντας λίγο πάνω από $25 να δίνω 5% ανά 5$, έως του 25%. Δεν αλλάζει για την ώρα διότι είμαι υπερμοχλευμένος και είναι και μακράν η μεγαλύτερη θέση μου.

      Τα αποτελέσματα μου φάνηκαν εξαιρετικά, κυρίως διότι φαίνεται να αποδίδει το βασικό concept που είναι : ONE STOP SHOP FOR HENRY (δηλαδή τους πλούσιους της επόμενης 10ετίας και πλέον).
      Είμαι δε λίγο αναστατωμένος διότι ακούω τον Αντώνιο το Νότο στο EC κι έχω ψιλοταβλώσει. Κύριοι φαίνεται πως αγοράσαμε τον επόμενο Jamie Dimon ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ._

      Διαγραφή
    4. Κύριε ΒAREEN αναφέρεστε στην SOFI ??

      Διαγραφή
  39. H EVGO (με μόνο 100 τεμ. δυστυχώς) δεν λέει να σταματήσει και εχει μόλις φθασει τα ψηλά της / περί 20.00 του Ιανουαρίου. Πως βλέπετε την πορεία της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Στη SKLZ βλέπω τις τελευταίες μέρες αγορούλες από insiders, κασεράτες όχι options.
    5 μυριάκια $ @11,5 ο Αντρίκος, 1 μυριάκι $ ο CRO @11.63, 1 μυριάκι $ ένας director @12.48.
    Για σωπάτε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΩΠΑΤΙΣ.. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΜΠΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ Μ@Λ@ΚΕΣ ΤΗΣ. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. What T F is going on with Paysafe ??? Δεν έχω ούτε απ' αυτή... κατάντια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το ξεφούσκωμα καθώς οδεύουμε προς το τέλος αφήνει υπόνοιες για ξυλαράκι αύριο.
    Δε μαμιέται, έτσι κι αλλιώς πλέον δε νιώθω. Νιώθω ότι κάτι με ακουμπάει δηλαδή, αλλά με βαράει, με ξύνει, με γαργαλάει ... δε μπορώ να ξεχωρίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχα ενταξει ό,τι πιο αστείο εχω διαβασει εδω και καιρό.

      Διαγραφή
    2. Κ Bugs_Bunny η ASTR εχει εκτοξευση την αλλη βδομαδα
      Τι λετε?

      Διαγραφή
    3. κε Αρη δεν την εχω παρακολουθήσει τώρα τελευταία. Ούτε κατεχω μετοχές της. Δεν ξερω τι να σας πω για την άλλη βδομάδα, θα σας πω όμως τι σκεφτομαι.

      Η Astr αναμφίβολα κάποια στιγμη θα τα καταφέρει να εκτοξεύσει. Μετά τι όμως, είναι το θεμα. Κατα την γνωμη μου, μετά θα συμβεί μια μίξη, με πετυχημένες και αποτυχημένες εκτοξεύσεις μέχρι να στρώσει τεχνικά. Θα δούμε δηλαδή κινηση πριόνι. Μεχρι τότε, θα έχουμε μόνο απογοήτευση.

      Και πότε αγοράζει κάποιος; Στη βαθιά απογοήτευση! Αμέσως μετά μια αποτυχημένη εκτόξευση. Στην βουτιά του -20% και -30%. Φτιάχνει έναν ωραίο μεσο όρο εκει κάτω και περιμενει. Περιμενει η αγορά να προεξοφλήση την επιτυχή έκβαση της επόμενης εκτόξευσης.

      Στην περίπτωσή μας, τώρα, αυτό μερικώς έχει γίνει. Η Astra είναι +30% απο τα χαμηλά της στις αρχές Οκτ. Βέβαια, αυτά τα χαμηλά (όπως και τώρα τα υψηλότερα) δεν ειναι αμιγώς θεμα της μετοχής, είναι ΚΑΙ θέμα της αγοράς. Αλλα και της μετοχής.

      Οπότε:
      > Αν είχα παρει στη βουτιά και είχα κερδη, θα πουλουσα τώρα, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ, τα μισά τουλάχιστον.
      Αν αποτυχει και βουτήξει θα είμαι στα λεφτά μου, θα ξαναπαρω ό.τι εδωσα τωρα και θα περιμενω με καλυτερο μεσο όρο. Αν πετύχει, η επιτυχία σε συνδυασμό με january effect θα την εκτοξευσει. Θα κερδίσω με τα άλλα μισά μου.

      > Αν δεν είχα τίποτα, όπως και δεν έχω, σε καμία περίπωση δε θα έπαιρνα τώρα για να παίξω τυχών θετική έκβαση.

      > Αν είχα απο πιο ψηλά, πχ 12$-13$ και θέλω αυτό το pop up για να πάρω τα λεφτά μου πίσω, θα τα πουλούσα όλα τώρα και θα σταύρωνα τα δάχτυλα να αποτυχει. ΑΝ αποτύχει θα την πάρω στον πάτο. Αν πετύχει τότε καλή της ώρα, εγω βγηκα με απωλειες 20% αντι για 50% που είχα πριν ένα μηνα.
      Θα βρω αλλες ευκαιρίες να αναπληρώσω το υπόλοιπο ποσον. Έρχεται η DCRC, ερχεται η FazeClan μετοχές υπάρχουν σορός.

      Διαγραφή
    4. Πολύ ορθή ιντήντ!
      Δεν παρακολουθώ την εταιρία, αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης μου αρέσει όταν πρόκειται για binary αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
  44. Καλημέρα κύριοι.
    https://seekingalpha.com/article/4468303-nikola-beginning-massive-comeback

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Sir Takis αυτή την στρέβλωση EVgo ~5B να τρέξουν στο ammurica να την καλύψουν με την δικιά μας Volta ~2B. Αν λάβουμε υπόψη και μελλοντικά έσοδα από advertisings πιστεύετε ότι είναι πιο εφικτό ?
    Ποσοστό volta στο χαρτοφυλάκιο μου 15% και μτκ 13,49$
    Αν θέλετε δώστε μια γρήγορη απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H EVgo είναι μια καθαρά Αμερικάνικη εταιρεία που κάνει μόνο δίκτυα γρήγορης φόρτισης στις Η.Π.Α.
      Απο αυτά που έχω διαβάσει στα διάφορα forum οι Αμερικάνοι την σέβονται και την εκτιμούν εφάμιλλα με την Charge point. Δεν αποκλείω να πάει να χτυπήσει παρόμοιο νούμερο με την charge point και ας είναι πανάκριβη.

      Η Volta όντως φαίνεται φθηνότερη και θα έπρεπε να παίζει σε υψηλότερα κατά πολύ νούμερα. Θα πάει όμως στα 20+???
      Ιδού η απορία.
      Αν την παίξουν θα μπορούσε να δεί ακόμη και το 40 πριν κάνει το άδειασμα.

      Διαγραφή
  46. Θα την "παίξουν"..? θα την "παίξουμε"..?😀 Ίδωμεν...
    Σας ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 50% JOBY tobuloglu @9.04.
    Την αγαπώ, την πιστεύω τέρμα μακροπρόθεσμα, αλλά δε μπορεί να είμαι με το δάχτυλο στη σκανδάλη σε μαγαζά που πετάνε για να απομοχλευθώ και να κρατάω τη JOBY να λιώνει. Καταλύτης μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή και να πετάξει, επίσης μπορεί και να πάει 7- οπότε και θα τα ξαναπάρω.
    Ότι και να γίνει την αγαπώ και πάλι φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1/4 πήγε CPNG, 1/4 πήγε FUBO και τα υπόλοιπα κάβα.

      CPNG : ο Mr Market έχει πάθει πραγματικά παράκρουση. Είναι τόσο εκτός πραγματικότητας, που ασποφάσισα κάθε 1$ που πέφτει εφεξής, να ανεβάζω 1$ την ελάχιστη τιμή 1ης πώλησης, η οποία είναι αυτή τη στιγμή στο $37.

      Διαγραφή
    2. Για να φορτώσω εγώ κ. ΤΑΤΑ.

      Κι άλλα FUBO, κι άλλα CPNG, χόρτασα κι απ' τα δυο σήμερα, και τη Δευτέρα μέρα είναι.

      Διαγραφή
    3. Τι στο καλό, σκ@τ@ έφαγα?
      Ανακοίνωσε σήμερα η Jobάρα ότι ξεκινάνε οι επιθεωρήσεις για την πιστοποίηση του πλαισίου (νομίζω), έσκασε καμιά 10αριά τουίτς καπάκια και πέταξε!

      Δεν πειράζει, συνεχίζω με τα μισά, η διαμόρφωση της θέσης θα κρατήσει χρόνια ούτως ή άλλως, δε μασάμε!

      Διαγραφή
  48. Πώληση της paysafe 4.4$ και αύξηση θέσης στην evfm, ενόψει αποτελεσμάτων την Δευτέρα, και dip το 0.6$ ( κατά την ταπεινή μου άποψη). Η θεωρία του risk management πάει περίπατο!!!
    Cash 0,και 50/50 EZGO/EVFM.
    Οψόμεθα...
    Από Τρίτη βλέπουμε τον Αυγερινό ή το πηγάδι του χωριού μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου επιτρέπετε, θεωρώ αδιακαιολόγητα υψηλό το ρίσκο. Η ρευστότητα είναι υπερβολικά πολλή.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά...αν δεν έχεις μόχλευση τουλάχιστον 30% δεν γίνεται δουλειά...😂😂😂😂😂😂🐟🐟🐟🐟🐟🐟

      Διαγραφή
    3. Ε βέβαια! κ. Gerry με νιώθετε!

      Φοβηθήκανε όλοι λέει τον πληθωρισμό και τρέχουν στο ρευστό. Έλα νινί στον τόπο σου!
      Δηλαδή πάνε στο asset που πέραν πάσης αμφιβολίας σε 5 χρόνια θα έχει το 60~70% της σημερινής αγοραστικής δύναμης και ξεπουλάνε τα τεχνολογικά μέσα παραγωγής που ιστορικά είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αντίδοτο στο πρόβλημα αυτό.

      Προσωπικά (και μιλάω σοβαρά) διατηρώ σε ρευστό ένα emergency fund, λόγω του οποίου δε μπορώ να κοιμηθώ τα βράδυα γιατί ξέρω ότι σε 5 χρόνια θα έχει χάσει 30~40% της πραγματικής του αξίας τουλάχιστον. Το να είμαι μοχλευμένος στο Χ/Φ κάπως αντισταθμίζει το πρόβλημα αυτό, το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι να μη σε πάρει τηλέφωνο ο Mr Margin (margin call ντε) σε κάποιο ξαφνικό άδειασμα. Αλλά αν συμβεί ξέρω τι θα κάνω, θα ελαφρώσω άμεσα διώχνοντας putanakia και θα του κλείσω το τηλέφωνο στη μούρη.

      Ότι ταρζανιές και να κάνουν οι κεντρικοί τραπεζίτες και τα κουμούνια που κυβερνούν, ότι pipes και να λένε, ο πληθωρισμός είναι ένα πρόβλημα που οφείλεται στη δική τους παρασιτική ύπαρξη. Η μοναδική λύση ιστορικά έρχεται από την τεχνολογική καινοτομία και εκεί πρέπει να τοποθετείται το κεφάλαιό μας. Δείτε γύρω σας τι έχει ακριβύνει τα τελευταία 20 χρόνια (commodities, είδη πρώτης ανάγκης) και τι έχει φθηνύνει (όλα τα τεχνολογικά προϊόντα) και παράλληλα ποιοι κλάδοι έχουν καταρρακωθεί και ποιοι έχουν απογειωθεί.

      Διαγραφή
    4. Πληθωρισμός σημαίνει το χρηματιστήριο πάνω .... όποιος δεν το καταλαβαίνει καλύτερα να πάει στα ρευστά και να παραπονιέται για τα μικρά επιτόκια ή ας πάει στα ομόλογα 🤣🤣🤣.

      Διαγραφή
    5. Απλώς το δύσκολο θα είναι να μπορέσουν να βρουν κεφάλαια αναπτυξιακές εταιρείες με αμφίβολο το τελικό αποτέλεσμα εφόσον ανέβουν τα επιτόκια.
      Όσες αναπτυξιακές εταιρείες όμως πείαουν και κεφάλαια θα βρουν και θα τρέξουν στο ταμπλό.

      Διαγραφή
    6. Εγώ αυτό που ξέρω Κύριε BARREN είναι πως είχε δεν είχε ο ΚΎΡΙΟΣ ΤΑΚΗΣ Μ όλο αυτό το κατεβατο που έγραψε για την ADMA με χωσε (την Δευτέρα Πουρνο Πουρνο εννοώ)πάλι μέσα ενώ είχα πούλησει στο 1.38 ... 😂😂😂😂😂 Αλλά όπως λέει και ένας Φίλος εδώ μέσα αν τον ξέρετε στην.....μπα δεν λέω κακές λέξεις...

      Διαγραφή
  49. Επειδή πολλοί έχουν ZBIA ενώ ανακοίνωσε καλά έσοδα είχε και 45.7m έξοδα αποζημιώσεων στελεχών. Γι αυτό τρώει -9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην ξεχνιόμαστε .....
      Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών αναμένουν ότι οι πωλήσεις της ZEVIA θα είναι :

      142 εκατομμύρια δολάρια το 2021
      ----------
      Άρα με το ρυθμό που πάει θα το ξεπεράσει το 142.

      Τώρα πέφτει γιατί οι αναλυτές περίμεναν μερικά 3 με 4 εκατομμύρια παραπάνω στο τρίμηνο 🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ? ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ? ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ?

      Διαγραφή
    3. Εντάξει όμως, 22% Growth YoY είναι για πρωταθλητισμό στο ΧΑΑ. Η CELH πχ είχε 158% ΥοΥ kai 46% QoQ!!!
      Δε λέμε να πιάσει και ρυθμούς CELH αύριο το πρωί, αλλά πρέπει να στρώσει κwλο ο Paddy.

      Στο μεταξύ το διάγραμμά της έχει γίνει ένα ρημαδιό. Όχι ότι δείχνει κάτι, απλά δε βοηθάει σε κανένα συμπέρασμα, ατασική, φλιπεράκι.

      Διαγραφή
    4. Κε Τάκη μήπως φταίει κ ότι έπεσε έξω η εκτίμηση eps κατά 0,84$? Πολύ μεγάλη απόσταση

      Διαγραφή
    5. Νομίζω πως ναι είναι μέγαλη η απόσταση Κύριε Aristos...

      Διαγραφή
  50. Που πιστεύετε ότι πρέπει να πουληθεί η ADMA κυριοι?
    Τιμή στόχος?
    Περιμένουμε το 2 η μπορεί και το 3?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, κύριε Ari πρώτη αντίσταση τα 2 περίπου https://prnt.sc/1zbs5mc η μεγάλη σφήνα αν σπάσει ανοδικά (δεν ειναι εύκολο με την μια ) έχει μεγάλο στόχο 5,5$ περίπου αλλά δεν το πιστεύω στην παρούσα φάση , εγώ στα 3 θα βγάλω το κεφάλαιο μου και 20% κέρδος ενώ τα υπόλοιπα θα τα εχω με στόχο τα 7 αντί για τα 10 που είχε πει ο κύριος Τάκης (φάγαμε μια σχετική αραίωση για αυτό ο μικρότερος στόχος).

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ Geopard Έχω χαμηλό μ.ο 1.34 οπότε θα πράξω ανάλογα

      Διαγραφή
    3. Κύριε Άρη
      Η εταιρεία για 1η φορά στην ιστορία της κατάφερε να έχει θετικό περιθώριο στο μεικτό κέρδος. Η διοίκηση έδωσε ενεργό ρόλο στην Morgan Stanley που με τις συμβουλές της και με τον τρόπο της θα προσπαθήσει να πετύχει υπεραξία των μετόχων της Adma.
      Ταυτόχρονα το Zacks rank (που εγώ το λαμβάνω πάντα σοβαρά υπόψη) έδωσε βαθμολογία 2 και σύσταση αγορά. Η βαθμολογία 1 είναι το ανώτερο και δίνει σύσταση υπεραγορά.

      Προσωπικά, θεωρώ δεδομένο ότι σύντομα η μετοχή θα πάει να αναμετρηθεί με την αντίσταση του 1,9. Πιστεύω ότι θα την ξεπεράσει, κάνοντας και τα απαραίτητα "τσαλιμάκια".
      Κρίνοντας απο το zachs rank ... όταν έδωσε σύσταση 2, η μετοχή ήταν γύρω απο το 1,5. Πιστεύω ότι θα κάνει ένα 50% σίγουρα άνοδο μέσα στο επόμενο τρίμηνο και θα μπορέσει να ξαναδεί το 2,2 με 2,4.

      Διαγραφή
    4. Πιο μακροπρόθεσμα.
      Οι αναλυτές προβλέπουν το 2024 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 214 εκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη 36 εκατομμύρια. Με κέρδη 36 εκατομμύρια θα μπορούσε άνετα να παίξει η μετοχή με ένα P/E 20 και να δώσει μια κεφαλαιοποίηση γύρω στα 700 με 750 εκατομμύρια. Αυτό αντιστοιχεί σε μια τιμή 3,5 3,75 ανά μετοχή.

      Η διοίκηση μιλάει για
      max έσοδα 250 εκατομμύρια το 2024. Εχθές ανέφερε και τα 300 εκατομμύρια έσοδα max.
      Αν πάει 250 με 300 εκατομμύρια έσοδα .... τότε σίγουρα θα είχε κέρδη πάνω απο 100 εκατομμύρια, που θα μπορούσαν να δώσουν μια κεφαλαιοποίηση 2 δισεκατομμύρια. Αυτό αναλογεί σε μια τιμή 10 δολάρια ανά τιμή.
      Αρα μια τιμή μετοχής σήμερα απο 3,5 εως 10 προεξοφλεί σχεδόν τα πάντα για το μέλλον .....

      Διαγραφή
    5. Εγώ κύριε Geopard βλέπω αυτή τη σφήνα

      https://finviz.com/quote.ashx?t=Adma

      Καθαρός ανοδικός σχηματισμός που ήδη έσπασε απο πάνω και θεωρώ δεδομένο, τεχνικά, ότι θα δει το 2,4 τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    6. K Τακη τι γινετε ομως με τα 50 m μετοχες που εκδοσαν στο 1Eυρο?
      Ποτε θα ξεφορτωθουν στο κεφαλι μας?
      ή θα τις κρατησουν μακροπροθεσμα και αυτοι?

      Διαγραφή
    7. Πιστεύω ότι αυτοί είναι πελάτες της Morgan Stanley και είναι πιθανό ήδη κάποιοι να έχουν πουλήσει.
      Γενικά οι περισσότεροι δεν πουλούν ότι κάτι ανεβαίνει και ονειρεύονται διαρκώς όλο και μεγαλύτερα νούμερα άνευ λογικής πολλές φορές.
      Τα ζόρια είναι όταν η μετοχή αρχίζει να πέφτει και αρχίζει να πλησιάζει την τιμή κτήσης. Τότε έχει αλλάξει η ψυχολογια και βγαίνουν πωλήσεις ΑΝΕΥ ΛΟΓΙΚΗΣ.
      Δείτε τη ψυχολογία τη δική σας .... όταν πιστεύετε ότι η άνοδος δεν έχει τελειωμό και βλέπετε μόνο τα θετικά, παίξτε αντίθετα τον εαυτό σας και αρχίστε πωλήσεις.

      Διαγραφή
    8. https://www.tipranks.com/stocks/adma/forecast

      Τα αποτελέσματα ήταν καλά και άρεσαν. Υπάρχει μια αισιοδοξία και τους παίρνει να συνεχίσουν το ανοδικό παίγνιο. Όσο ανεβαίνει σιγά, σιγά μας αρέσει. Αν κάποια μέρα ξυπνήσουμε και δούμε κανένα +30% επιβάλλεται να χώσουμε κανένα τεμάχιο.
      Εγώ πάντως το 2,2 με 2,4 το πιστεύω πως θα το δεί.

      Διαγραφή
    9. Strong Buy για ADMA απο Raymond James επικαλούμενη οικονομική δυναμική.

      Οι αναλυτές με επικεφαλής τον Elliot Wilbur υπογραμμίζουν μια διαδοχική
      βελτίωση εσόδων της και ένα τριμηνιαίο μικτό κέρδος που κατέγραψε η εταιρεία για πρώτη φορά από την έναρξή της το 2004.

      Υποστηρίζουν επίσης ότι η ADMA προσθέτει μερίδιο αγοράς και νέους πελάτες εν μέσω ισχυρής ζήτησης για προϊόντα ενδοφλέβιας ανοσοσφαιρίνης (IVIG), ενώ οι προμήθειες από κορυφαίους παίκτες έχουν δεχθεί πίεση.

      «Βλέπουμε σταθερές βραχυπρόθεσμες τάσεις που υποστηρίζουν τη διαδοχική
      ανάπτυξη της κορυφαίας γραμμής και βελτιώνουν την απόδοση των περιθωρίων
      κέρδους τουλάχιστον έως το τέλος του έτους 2022».

      Δίνουν στόχο τιμής τα 5 $ ανά μετοχή.

      Διαγραφή
  51. Κ Τάκη η Paysafe είναι για αγορά εδώ που εχει πεσει, τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορούσα με τίποτα να δω τη Paysafe πάνω απο τα 20 δολάρια. Για εμένα .... ότι πήραμε απο το καθεστώς spac και παντελονιάσαμε ήταν αρκετό. Έφθασε μέχρι τις παρυφές του 20. Όποιος δεν παντελώνιασε τα εύκολα και γρήγορα κέρδη τώρα βλέπει το μέλλον πολύ δύσκολο.

      Για εμένα .... δεν με συγκινεί η Paysafe και δεν βλέπω κάτι να με γοητεύει.Με τέτοιο χώσιμο που έφαγε απο τους αναλυτές και τέτοιο λιώσιμο στο ταμπλό δυσκολεύομαι να τη δω να ανακάμπτει σύντομα. Μόνο ως παίγνιο προσεγγίζεται μήπως δώσει κάποια γερή αντίδραση και μετά πάλι κάτω.

      Διαγραφή
    2. https://www.tipranks.com/stocks/psfe/forecast

      Επίσης να θυμίσω ότι απο τα 3,4.δις που συγκεντρώθηκαν στο spac της περίπου τα 2,323 δισεκατομμύρια δολάρια δόθηκαν στους παλαιούς μετόχους και οι οποίοι πήραν μόνο 329,1 εκατομμύρια μετοχές, με το ποσοστό τους να πέφτει στο 45,7%.

      Η Paysafe εξαγοράστηκε το 2017 από μια ομάδα επενδυτών ιδιωτικών μετοχών με επικεφαλής τη Blackstone και την CVC Capital σε αποτίμηση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
      Τώρα ήθελαν να παντελονιάσουν, τα 2,4 δις ..... άρα κάτι δεν πάει καλά.
      Δεν δείχνει να αναπτύσσεται και ΔΕΝ φαντάζει πιθανό ότι μπορεί να γίνει μια κερδοφόρα εταιρεία.
      Νομίζω ότι ταλαιπωρηθεί αρκετά εδώ κάτω στα 4,5 δολάρια.

      Διαγραφή
  52. Η ABNB πετάει, φοβερή!!! Είναι αυτό που λέει ο Peter Thiel "Competition is for losers". Η εταιρεία είναι μονοπώλιο και πασχίζει να κρυφτεί για να μην την περιλάβουν με κανονιστικούς περιορισμούς.

    Θεωρώ λάθος μου που δεν μπήκα στο πρόσφατο γύρισμα που έκανε κοντά στα 140. Μου φάνηκε πολύ το P/S~20 αλλά δεν εκτίμησα σωστά το growth.

    Anyway, συγχαρητήρια στους κατέχοντες. Αν τυχόν πέσει 80% θα μπω κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως κατάλαβα λάθος, αλλά μετανιώσατε που δε μπήκατε στο $140 και τώρα που καταλάβατε πόσο εκπληκτική εταιρία είναι θα περιμένετε για να μπείτε το ... $40?
      Πολύ σκληρός διαπραγματευτής είστε!

      Anyway, εγώ λέω ότι το μαγαζί εντός 3~5 ετών max θα χτυπήσει $1 Τ και είναι στα $120 Β. Για όποιον καταλαβαίνει πραγματικά περί τίνος πρόκειται είναι τζάμπα ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Αν θυμάμαι καλά Κύριε BARREN μπήκατε κοντά στο 140 .. σωστά???Το 40 το βλέπει η με δύο Κορωνοιους στο καπάκι η με SP στα 2000ρικα...μπααα..εγώ πάντως θα πάρω από τα 45 να προφθασω τον Κύριο Ευρωβλαχο που ελπίζω να μην με παρεξηγήσει..

      Διαγραφή
    3. Είχα μπει με το FOMO στις αρχές της χρονιάς περί το 190 και βγήκα περί το 178.
      Μετά άρχισα να μαζεύω συστηματικά από 137~169 κι έχω πλέον ΜΤΚ $149.
      Θεωρώ όμως τη θέση ανολοκλήρωτη, όταν έχω τη δυνατότητα και την ευκαιρία θα ήθελα να αυξήσω 25~35%.
      Έχω πει τη γνώμη μου, το μαγαζί ιζ γκόιν πλέησιζ naoum, είναι για Top 20.

      Διαγραφή
  53. Ο Κύριος BARREN ζωγραφίζει με πινελιές αλφάδι το τελευταίο διάστημα όχι μόνο για τις επιλογές του αλλά και για κάποια switch .. ... ΕΥΓΕ στο ΓΟΥΦΕΤΕ'Ι'ΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. Gerry το πρώτο μεγάλο ταμείο θα γίνει στο τέλος του 2025 και μακάρι να είμαστε όλοι εδώ με υγεία να κουβεντιάζουμε τι ψάρια πιάσαμε.

      Τα ενδιάμεσα είναι εφήμερα. Κάποιες μακροπρόθεσμες επιλογές για την ώρα μου βγαίνουν (SOFI, OPEN, U, ABNB, DDOG) και σε άλλες τρώω μαλαστούπες (PLTR, ROKU, FUBO, CPNG, DM).Δεν πειράζει, δεν ψάχνω τόσο το άμεσο κέρδος (δε με χαλάει), όσο να φτιάξω ένα Χ/Φ που θα μου αποφέρει σοβαρή υπεραπόδοση μακροπρόθεσμα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ.

      Νομίζω πως οι περισσότεροι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι που παίζουμε, το active investing ή stock picking. Μάλλον δεν έχουμε συνειδητοποιήσει καν ποιο είναι το παιχνίδι. Αυτό που κάνουμε δεν έχει νόημα αν δεν υπεραποδίδουμε του SP500, το οποίο από μόνο του είναι δύσκολο. Αλλά για να έχει πραγματικά νόημα ακόμα και η υπεραπόδοση (το ALPHA) θα πρέπει να είναι τέτοια που διαιρεμένη με το χρόνο και την ενέργεια που δαπανούμε να είναι πιο επικερδής από το πραγματικό μας επάγγελμα (γιατί η απόδοση του SP500 δε θα μας κόστιζε τίποτα σε χρόνο). Αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

      Άρα για μένα η επιτυχία στο παιχνίδι είναι συνάρτηση 3 παραμέτρων :
      1. Του μεγέθους του κεφαλαίου
      2. Της μακροπρόθεσμης απόδοσης (CAGR) και του ALPHA
      3. Του χρόνου που δαπανούμε για να πετύχουμε το 2

      Το (1) είναι αυτό που είναι και το ζητούμενο είναι να μεγιστοποιήσουμε το (2) ελαχιστοποιώντας παράλληλα το (3). Με αυτή τη λογική διαμορφώνω πλέον την επενδυτική μου στρατηγική, η οποία συνοψίζεται στο "αναζητώ ιδανικές συζύγους στο χαρέμι και ZBUCHAM τι κάνει η αγορά".

      Διαγραφή
    2. Για την Coupang εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα δει τιμές κάτω απο τα 20 δολάρια, παρόλο που στα 25 είναι ,μάλλον μια καλή ευκαιρία τοποθετησης. Ο λόγος που ζορίζεται είναι ότι ακόμη δεν πείθει την αγορά και επειδή καίει πολύ χρήμα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τελικά το εγχείρημα Coupang θα είναι τελικά πετυχημένο.
      Επειδή όμως το εγχείρημα Coupang αντιγράφει πιστά ότι έκανε η Amazon, πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια το πολύ, με ένα μαγικό τρόπο όλοι θα δουν διαφορετικά τις προοπτικές τις εταιρείας.

      Ξαφνικά τώρα όλοι μας διαφημίζουν τη MercadoLibre, που παίζει 10 φορέ1 τις πωλήσεις της και τη Sea Limited που παίζει 20 φορές τις πωλήσεις της.

      Επομένως αν τελικά πειστεί η αγορά και βελτιωθούν λίγο οι ζημιές .... θα μπορούσε να πάει στα 200 με 300 δισεκατομμύρια κεφαλαιοποίηση γρήγορα. Πιστεύω στο 100+ .... αλλά θα περιμένω το 20-.

      Διαγραφή
    3. k. Τάκη συμφωνώ για την Coupang, το διάγραμμα χάλασε πολύ χθες και μπορεί να σας έρθει εκεί που τη θέλετε.
      Προσωπικά χθες έφτασα στην ολοκλήρωση της βασικής μακροπρόθεσμης θέσης με ΜΟ 27,77 αλλά με χαρά θα τη δω κοντά στο $20 για να αυξήσω κι άλλο.

      Πιστεύω πως ο βασικός λόγος που πιέζεται είναι ότι δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο σχετικά με διεθνή επέκταση, οπότε η αγορά θεωρεί ότι έχει πλέον εύκολα την Κορεάτικη αγορά, αλλά αυτό είναι και το ταβάνι της (το είχατε ανφέρει και στην παρουσίασή σας νομίζω). Ο Bom Kim όταν ρωτήθηκε σχετικά με διεθνή επέκταση (που σε αυτή τη φάση αφορά Ταϊβάν και Ιαπωνία) έδωσε την εξής σεμνή και ταπεινή απάντηση :

      "On a related note, on overseas expansion, that happens to be in an earlier life stage cycle, that's in a more nascent stage. I've spent some time exploring those markets.

      We continue to be very encouraged about what we see. We see opportunity to create WOW experiences for customers. Very reminiscent of the kind of opportunities we saw when we were at the earlier part of our journey in Korea. But it's still early, and we're still building out testing, building out the teams making sure that you'll start to see us -- you'll always see us start with small investments and grow investments as we learn more and build more confidence.

      That's the disciplined approach we've taken with all of our investments, and we'll continue to take with our international as well."

      Δεν πομπάρισε λοιπόν ο Kim, ο οποίος γενικά φαίνεται underpromiser/ overdeliverer, έλα όμως που εμένα μου αρέσει αυτό. Εν ολίγοις θα χαρώ με κάθε ευκαιρία να δημιουργήσω πολύ σοβαρή μακροπρόθεσμη θέση γιατί θεωρώ πως είναι μελλοντικό μεγαθήριο, νυν αμφισβητούμενο νιάνιαρο, που τσεκάρει κάποιες βασικές μου προϋποθέσεις :

      1. Δραστηριοποιείται στην ΝΑ Ασία (SEA) όπου θέλω οπωσδήποτε να έχω έκθεση
      2. Έχει σημαντικό growth και βελτιούμενα μικτά περιθώρια
      3. Ποιοτική και σοβαρή διοίκηση με όραμα και φιλοδοξία και νοοτροπία underpromis/overedeliver
      4. Ευελιξία και προοπτικές επέκτασης σε νέες αγορές, γεωγραφικά αλλά και κατηγορίες (πχ μίλησε για Fintech)

      Διαγραφή
    4. Δεν νομίζω ότι έχει ακόμη κερδίσει την Κορέα.
      Ο Bom Kim πιστεύω το έχει ξεκαθαρίσει ότι πρώτα θα κερδίσει την Κορέα και το μοντέλο της Coupang θα καταστεί κερδοφόρο στην Κορέα (όπου ακόμη καίει πολύ χρήμα για να κερδίσει μερίδια αγοράς και να χωθεί πάντου) και μετά θα σκεφτεί σοβαρά τις άλλες αγορές.
      Ακόμη και στην Ιαπωνία, Ταιβάν να μπεί , θα μπεί πολύ προσεκτικά στην αρχή.
      Πιστεύω ότι το βλέπει σωστά ...

      Διαγραφή
    5. Πάντως αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό από το εγχώριο e-commerce. Επίσης ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τον ανταγωνισμό και η απάντησή του ήταν :

      "On the competitive front, we did not see -- we saw virtually no impact from competitive factors. I think it's safe to say, from our perspective, more so than at any point in our company's history, we think the drivers of our business are unaffected by competition. As you saw, our demand was not constrained. It was really our capacity.

      In fact, this past quarter, we reduced efforts to acquiring new customers, for example, because we're trying to protect customer experience. Now there's 37 million new customers. We're well on that track. We've had periods like this where we've leaned into more customer acquisition, other periods where we leaned back."

      Εν ολίγοις, δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα ο ανταγωνισμός, η ανάπτυξή τους περιορίζεται μόνο από τη δυναμικότητά τους και όχι από τη ζήτηση. Δεν ξόδεψαν σημαντικά στην απόκτηση πελατών, προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν την καλή εξυπηρέτηση των υφισταμένων! (ναι, εδώ μιλάει ο Bezos μέσα του)

      Συμφωνώ για τον Kim ότι φαίνεται να τα βλέπει σωστά, φαίνεται να διαθέτει ένα ισορροπημένο μίγμα οράματος και πραγματισμού, αισιοδοξίας και σοβαρότητας.
      I like.

      Διαγραφή
    6. Κύριε BARREN μίλησα καθαρά για το τώρα το τελευταίο διάστημα...το τι θα γίνει στο μέλλον αδηλον και μυστήριον εστί...όπως και να χει όμως το γεγονός ότι το σχόλιο μου σας "προκάλεσε" να ξεδιπλώσετε για μια ακόμη φορά την στρατηγική σας με την οποία προσωπικά συμφωνώ απόλυτα το θεωρώ επιτυχία ...Εγώ σας ευχαριστώ για όλο αυτό ...όπως και τον Κύριο Τάκη Φυσικά για ευνόητους λόγους...

      Διαγραφή
  54. https://equalocean.com/news/2021072016467

    ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ? ΤUSIMPLE
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. https://www.google.com/amp/s/www.fool.com/amp/investing/2021/06/16/tusimple-stock-the-driverless-truck-stock-that-cat/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά δε θα θα ακουμπούσα εταιρία που υπόσχεται κάτι που είναι ήδη στα σχέδια της TSLA.

      https://www.youtube.com/watch?v=5RRmepp7i5g

      https://www.youtube.com/watch?v=YZyBwC3y4ps

      Διαγραφή
  56. U : Κάθε μέρα και νέο ΑΤΗ τις τελευταίες μέρες και μια μικρή εντολή πώλησης λίγο πάνω από $200 ακυρώθηκε. Βλέπουμε για ακόμα μικρότερες μοιρασμένες εντολές >$250, αλλιώς από 2025 και μετά.

    https://www.youtube.com/watch?v=3FygIKsnkCw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εταιρία διαμάντι. Ακόμα χτυπιέται που δεν μπήκα στα χαμηλά. Τώρα θα την περιμένω αν ποτέ πέσει σε 100ΜΑ ή 200ΜΑ να τοποθετηθω με στόχο το 2030

      Διαγραφή
    2. Τρίλιο ακατέβατο (50 Β ας γουή σπηκ).
      Οι περισσότεροι βλέπουν μια εταιρία που έχει καταβροχθίσει την αγορά mobile gaming και δε μπορεί να σταυρώσει κέρδος. Αλλά δε σκέφτονται την πιθανότητα την επόμενη 10ετία το 50% της πληροφορίας που περνά τον αμφιβληστροειδή τους να έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα της Unity.
      Εγώ βλέπω μια νέα Apple βρέφος ακόμα.

      Διαγραφή
  57. η Bakkt έπεσε αρκετά και κατά τη γνώμη μου θα πέσει κι άλλο τις επόμενες μερες λόγω τον αποτελεσμάτων που "δεν ήταν καλά". Λες και υπήρχε περίπτωση τα αποτεελέσματα να ήταν καλά.. Τεσπα. Ερχεται και λιγο dilution μεσω warrants και έδεσε το γλυκό.

    Βασικός της μετοχος με λίγο κάτι απο το 70% η ICE που διαχειρίζεται το NYSE, το Euronext κλπ.

    Συμφωνία με Starbucks και Mastercard και μια άλλη που μου διαφέυγει και βαριέμαι να κοιτάξω τώρα για να εκκαθαρίζει αγορες με bitcoin. Όποιος συναλλασεται χρησιμοποιώντας mastercard σε bitcoin θα εκκαθαρίζει τη συναλλαγή η bakkt.
    Αυτή τη βδομάδα ανακοίνωσε ότι θα εκκαθαρίζει και συναλαγές με Ethereum. Εν ολίγοις μιλάμε για "διόδια χρήματος".

    ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ APPLE ωστε να εκκαθαρίζει και συναλλαγές που θα γίνονται με κρύπτο μεσω του apple play.

    Να σημειώσω ότι shortάρεται ανελέητα.


    Απίστευτο εν δυνάμει στοίχημα, λίγο επικιδνυνο short term, αρκετά πιο ανωδυνο για longterm κατά τη γνώμη μου, καθένας κανει τα κουμάντα του σαν μεγαλα παιδιά που είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλό ΣΚ σε όλους!
    Για την Tattooed Chef σε αυτά τα επίπεδα τι λέτε κ Τάκη.
    Διαγραμματικά ακούμπησε την κάτω γραμμή τάσης.
    https://finviz.com/quote.ashx?t=TTCF
    Μήπως είναι καλή στιγμή για είσοδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αλλαγή τακτικής μου στο America, μεγαλύτερη θέση εως και 70 % ,σε μετοχές που έχουν πολύ πολύ σύντομο και ισχυρό καταλύτη, και χαρτιά υπάρχουν, και απλετος χρόνος για να μπεις
    ( κανένα δεκάλεπτο το έχουμε σίγουρα ) . Π.χ η BGFV δυο φορές ( τελευταία ) που έτρεξε, ετρεξε μαζί με τα πολύ καλά αποτελέσματα και το << παχουλό >> μέρισμα. Επίσης υπάρχουν και εταιρίες που σέρνονται 10 + χρονια ακίνητες στο ταμπλό με αποτέλεσμα οχι απλά = dead money effect αλλα καραdead !!!) Χαρτιά στο Αμέρικα χωρίς σημαντικούς ,και ΚΟΝΤΙΝΟΥΣ καταλύτες , έχω καταλήξει ότι πλέον προσωπικά ΔΕΝ ,αφού παρατήρησα ότι σέρνονται στο ταμπλό ( τα ζώα μου αργά ) .

    Οπότε για watch list και για καλά Χριστούγεννα στους αγαπητούς MITAROLES =
    ( ΖΙΜ ) Integrated Shipping Services Ltd και ( SPI ) και αν μας βγεί ( SPI ) Energy Co., Ltd .Έχουμε και λέμε

    ΖΙΜ = καταλύτης ΤΡΕΛΆ ΚΕΡΔΗ . Χονδρικά = Αποτίμηση 5,8 Δις $ , κέρδη στο Q2 888 εκ $ καθαρά ( και χωριστά πληρωμή σε δάνεια 453 εκ ) , καθαρά κέρδη εξαμήνου 2021 , 1.478 δις $ .Για το Q3 εκτίμηση 1 δις $ + τα ίδια και παραπάνω κέρδη και για το Q4 , και μετρητά ταμείο 1,55 δις.

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ! Η διοικηση λεει οτι θα δώσει το 2022 μέρισμα το 30 - 50 % των καθαρών κερδών του 2021 ( φςςτ μποινγκ )!!!!
    Και κλείνοντας κάπου διάβαζα οτι στην κορύφωση των τιμών για τα κοντεινερ, διεθνώς πουλούσανε απο Κίνα για Αμερική 13,400 $ το κοντεινερ !!!! και απο τοτε , τωρα εχουν διορθωσει 25- 30 % οι τιμές .Τωρα στα αποτελεσματα η ζιμ τα 888 εκ τα εβγαλε με 2341 $ ανα κοντεινερ !!!!! Επισης η ίδια πηγή λέει οτι η MAERSK ανακοίνωσε οτι το 2022 θα είναι μια ίδια χρονιά με το 2021 !!
    ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΙΓΟ για το 13,400 $ και MAERSK .

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Q3 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης .( Για να δουμε )

    ΤΟ Q2 https://s27.q4cdn.com/416879924/files/doc_financials/2021/q2/ZIM-Earnings-Q2-2021-Final-18-8-2021-FINAL.pdf


    Για όσους δεν φοβούνται την Θάλασσα . Προσωπικά έχω φορτώσει !!!

    Στην συνέχεια SPI = αποτίμηση 127 εκ $ , καταλυτης παρουσίαση οπως ειπαμε EV . στις 19 Νοεμβρίου σε εκθεση στο Los Angeles

    https://www.spigroups.com/ ( 3 σε 1 )

    Πωλήσεις εξαμήνου = +40% και 79,4 εκ , και 22 εκ ταμείο

    https://finance.yahoo.com/news/spi-energy-reports-net-sales-084500050.ht
    αν τα καταφέρουν λίγο και με τα ΕV ενας μικρος χαμός νομίζω θα γίνει .

    Kαι μετά αν προλάβουμε SEAH ( SUPER GROUP ) την έχει αναλύσει Ο Τάκης .
    ΘΑ ξεσπακάρει μέσα στο 21 απ οτι λένε . ( Τότε μας βλέπω και για χαρούμενη χρυσή πρωτοχρονιά )

    Κατέχω SPI , σκοπεύω να αυξήσω ,το ιδιο και SEAH μετά την ΖΙΜ και μόνο αν είναι σε λογική τιμή .

    Έχω μηδενίσει CWBR και ΑΝΥ με μικρό κέρδος ( ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΖΙΜ ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂