Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Spire Global - SaaS In Space

Spire  .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό NSΗ ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι SPIR
Αριθμός μετοχών : 163,7 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)

Presentation Spire 
... εδώ ...


Το SPAC του NSH
Στις 29 Μαίου 2020 ιδρύεται η εται
ρεία NavSight Holdings και δημιουργήθηκε το Spac - NSH. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 5.750.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.

 
Στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 23.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 230.000.000 δολάρια. 
Η εταιρεία SPAC - NSH εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 6.600.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό 
NavSight Holdings.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την Spire
Την 1 Μαρτίου 2021 το spac NSH, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Spire.
Η Spire θα συγκεντρώσει 475 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 245.000.000 δολαρίων,
που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Tiger Global, BlackRock, Hedosophia και Barry Sternlicht.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο "SPIR"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Spire, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια,
σε περίπου 1,637 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Spire θα έχει 408 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της, συνεπώς η επιχειρηματική αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 1,23 δισεκατομμύρια δολάρια.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της NSH δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Spire (67%), τους μετόχους της NSH (14%), τον χορηγό της NSH (4%) και τους επενδυτές PIPE (15%).

 
H Spire Global ήταν αρχικά γνωστή ως NanoSatisfi Inc. και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 στο Σαν Φρανσίσκο από τους πτυχιούχους του Διεθνούς Διαστημικού Πανεπιστημίου Peter Platzer, Jeroen Cappaert και Joel Spark.
Η Spire Global είναι μια εταιρεία που αναλύει και παρέχει δεδομένα που βασίζονται στο διάστημα χρησιμοποιώντας έναν ιδιόκτητο αστερισμό νανο-δορυφόρων πολλαπλών χρήσεων που ονομάζεται LEMUR. Το δίκτυο της Spire απαρτίζεται από περισσότερους από 110 δορυφόρους.
 
O αστερισμός των δορυφόρων της Spire συλλέγει 5 terabyte δεδομένα κάθε μέρα και τα μεταφέρει στις 70 κεραίες εδάφους της εταιρείας σε 16 χώρες. Στη συνέχεια επεξεργάζεται και αναλύει αυτά τα δεδομένα - τα οποία καλύπτουν κάθε σημείο της γης 10 φορές την ημέρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση πλοίων, αεροπλάνων ή καιρικών συνθηκών. Κατόπιν πωλεί την πρόσβαση των δεδομένων που έχει συλλέξει σε πελάτες με συνδρομητική βάση.
Η Spire είναι μια εταιρεία SaaS που βασίζεται στο διάστημα.

Η ανάλυση λογισμικού της Εταιρείας δημιουργεί ιδιόκτητα δεδομένα, πληροφορίες, αναλυτικά στοιχεία και προγνωστικά στους παγκόσμιους πελάτες της μέσω συνδρομής. Η Spire δημιουργεί έσοδα από αυτές τις πληροφορίες σε έναν ευρύ και αυξανόμενο αριθμό βιομηχανιών, όπως είναι ο καιρός, η αεροπορία, και οι θαλάσσιες μεταφορές. Η εταιρεία παρέχει δεδομένα παγκόσμιας κάλυψης σχεδόν σε πραγματικό χρόνο που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των πελατών της. 

Η επεξεργασία, ημερησίως, των 5 και πλέον terabyte, εξυπηρετεί περισσότερους από 150 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων της NASA, της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, της Aerion Supersonic και της Chevron Corp.

Το Spire πρωτοπορεί επίσης σε ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο «space-as-a-service». Αξιοποιώντας την πλήρως ανεπτυγμένη υποδομή και τη λειτουργία μεγάλης κλίμακας της εταιρείας, οι πελάτες μπορούν να λειτουργούν τα δικά τους ωφέλιμα φορτία σε τροχιά μέσω του API του Spire και μπορούν να αρχίσουν να λαμβάνουν δεδομένα σε λιγότερο από ένα χρόνο και ένα απλό συμβόλαιο συνδρομής.

 
Οι δορυφόροι της εταιρείας χρειάζονται τρεις έως έξι μήνες από τη σχεδίαση τους, έως την εκκίνηση τους, έναντι 12 μηνών των ανταγωνιστών.

H Spire έχει ένα προβάδισμα, αλλά η πραγματική δοκιμή της επιχείρησής,  καθώς και τα περιθώρια κέρδους της, θα φανούν αρκετά χρόνια αργότερα. Παράλληλα, καθώς η εμπορική πρόσβαση στο διάστημα γίνεται όλο φθηνότερη και ευκολότερη  οι ανταγωνιστές της Spire Global θα πληθαίνουν.

Αραίωση μετόχων από εντάλματα
  • Σχέδιο έκδοσης 8 εκατομμυρίων μετοχών υπέρ εργαζομένων Spire. Θα εκδίδονται από 2 εκατομμύρια μετοχές κάθε φορά που η μετοχή θα ξεπερνάει διαδοχικά τα επίπεδα των 13, 16, 19 και 22 δολαρίων.
  • Σε μετόχους της Spire Global υπάρχει πρόβλεψη για μελλοντική έκδοση 13 εκατομμυρίων μετοχών.  
  • 11,5 εκατομμύρια εντάλματα που κατέχονται από τους μετόχους του SPAC - NSH  
  • 6,6 εκατομμύρια εντάλματα που κατέχει ο χορηγός του SPAC
Έτσι συνολικά δύναται να εκδοθούν 39,1 εκατομμύρια νέες μετοχές

 
H Spire αναμένει, για το 2021, έσοδα 70 εκατομμυρίων δολαρίων και θα είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τα έσοδα των 36 εκατομμυρίων δολαρίων του 2020.
Οι εκτιμήσεις της διοίκησης είναι πως τα έσοδα της εταιρείας θα αυξάνονται  με σύνθετο ετήσιο ρυθμό αύξησης 100% από το οικονομικό έτος 2020 έως το 2025.
Αναμένεται το 2025 να φθάσουν το 1,189 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η διοίκηση της Spire προβλέπει ότι το περιθώριο του μεικτού κέρδους θα κινείται άνω του 90%, από το 2025 και μετά, ενώ το περιθώριο EBITDA θα είναι της τάξης του 50% και το 2025 θα είναι περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια.
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές γίνονται θετικές το 2023 και το 2025 προβλέπεται πως θα είναι 357 εκατομμύρια δολάρια.

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Spire Global θα αποτιμάται 1,637 δισεκατομμύρια δολάρια, με την επιχειρηματική αξία της (ΕV) να ανέρχεται σε 1,23 δισεκατομμύρια δολάρια, έχοντας καθαρό ταμείο 408 εκατομμύρια δολάρια, συνεπώς θα έχουμε EV/ πωλήσεις

  • 1,03 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,189 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 2 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 615 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 4,03 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 305 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 8,48 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 145 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 17,57 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 70 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.
και EV/EBITDA
  • 2,89 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 6,21 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
Τα EBITDA γυρίζουν θετικά το 2023.

166 σχόλια:

  1. Την είδα αυτη την εκτίμηση για την ASTS space mobile, εγώ δεν ξέρω πόσο θα μου πάρει κάτω από 500$ δεν δίνω λεπι, ούτε θα τηρήσω τον κανόνα βγάζω τα μισά όταν διπλασιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα έχω θα πάνε μέχρι τέλους!!
      Σε 5 χρονάκια θα κάνω απολογισμό.
      Είναι μια απο τις 4 μακροπρόθεσμες επιλογές μου κύριε Spy .... σύντομα θα προσθέσω ορισμένες στο μακροχαρτοφυλάκιο.

      Διαγραφή
    2. Αν βγει το project της ASTS .... θα μιλάμε για την Tesla της Αεροδιαστημικής.

      Διαγραφή
    3. Ο κύριος spy αναφέρθηκε εδώ ... υποθέτω.

      https://investorplace.com/hypergrowthinvesting/2021/04/ast-spacemobile-could-change-the-world-why-asts-stock-could-reach-500/?fbclid=IwAR36cQ8ENQEMF4e3IIowzAlyhUonK78COr198Dj8wcfOt0qxCa5siPVyPGg

      Διαγραφή
    4. Ο ίδιος αναλύει και το SKILZ Λένε για 29 και αυτός δίνει 40

      Διαγραφή
    5. Skilz δίνει στα 50 εντός 52 εβδομάδων ... όχι 40.
      Αν πάμε πιο μακρυά, θα χάσουμε το τόπι.

      Διαγραφή
    6. Κε Τάκη είχατε αναφέρει πως σας ενδιαφέρει κ η redwire. Μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον κ την μελετάω. Θα υπάρξει από εσάς κάποια ανάλυση;

      Διαγραφή
    7. Και αφού τη μελετάτε ... ξεκινήστε την μελέτη απο αυτήν
      https://madeinspace.us/

      Διαγραφή
    8. Μόνο ουαου (που έλεγε και μια φαλακρή ψυχή) για την made in space! Τι πράγμα είναι αυτό.. κε Τάκη ο λαός θέλει ανάλυση για την εταιρία!

      Εκτιμώ βέβαια ότι λόγω μικρού μεγέθους και μη γνωσης ακόμα ότι θα τη βρούμε κάτω απο τα 10$ σίγουρα. Στο εύρος 7,5 με 8$ αν έχετε προσέξει είναι μια εξαιρετική είσοδος για τα καλά, αλλά όχι trendy SPACs.


      Κι επειδή δε μου αρέσει να "ξοδεύω" σχόλια, να βάλω ενα λινκ από twitter για την ASTS που βρήκα πολυ βοηθητικό.
      https://twitter.com/satorimind/status/1345030011389157376


      και τέλος, να κάνω και μια ερώτηση για όποιον ξερει. Τι διαφορετικό έχει η Luminar σε σχέση με τις άλλες εταιρίες lidar και είναι τόσο ψηλότερα. Οκ, επιλέχθηκε απο την airbus, αλλά αυτός είναι ο λόγος μόνο της χθεσινής εκτόξευσης. Όλον τον προηγούμενο καιρό γιατί αυτό το premium?
      Διαβάζω ότι έχει 100 πατέντες έναντι 25-30 των ανταγωνιστών. Αλλα τι αφορούν αυτές?

      Διαγραφή
    9. Redwire
      https://www.mikrometoxos.gr/wall-street-redwire-me-tin-ypografi-toy-amerikanoy/

      Διαγραφή
    10. Η Luminar υπόσχεται αυτόνομο αυτοκίνητο γιαυτο ξεχωρίζει από τις άλλες εταιρίες Lidar.
      Είναι σαν τη QS που υπόσχεται τη Solid State battery ... καμμία σχέση με τις εταιρείες μπαταρίας λιθίου.

      Η καινοτομία πληρώνει!!!
      Οι αλλαγές που έρχονται θα είναι κοσμογονικές ... πολλοί κολοσσοί θα πάψουν να υφίστανται ... ή θα πρέπει να αλλάξουν ή θα εξαφανιστούν

      Διαγραφή
    11. τι λετε λοιπον SIR? Αξιζει την επενδυση η REDWIRE ?
      Πολλους προβληματισμους διαβασα

      Διαγραφή
    12. Σχετικά με την ASTS εγώ θα προτιμήσω να πάω με τα 25$ Calls του 23, ρισκάροντας το μισό κεφάλαιο ουσιαστικά έχεις τις 3πλάσιες μετοχές με τιμή κτήσης 25$, αν το project πετύχει θα αρχίσει ήδη να γίνεται κίνηση (25,30 είχε κάνει υψηλό φέτος) και τότε το χειριζόμαστε ανάλογα.

      Διαγραφή
    13. Κανονικά μόνο options (leaps) θα έπρεπε να έχουμε σε τέτοιες εταιρείες. Ακούω επιχειρήματα περί του αντιθέτου.

      Διαγραφή
    14. Ευχαριστώ κε Τάκη για την ανάλυση της redwire! Πολύ εύστοχες οι παρατηρησεις σας,συγχαρητήρια. Είναι νωρίς ακόμη για τοποθέτηση. Θα περιμένω να δω ποια θα είναι η εξέλιξη της στα επόμενα τρίμηνα κ αν συμβαδίζουν με τις προβλέψεις της διοίκησης

      Διαγραφή
    15. Κύριε Weeb,
      Αν έχετε την καλοσύνη, τη διάθεση και το χρόνο, γράψτε λίγο περισσότερα για την στρατηγική σας με τα calls του 2023

      ΥΓ Σε USA, από πού έχετε πρόσβαση σε options?

      Διαγραφή
    16. κ. ARVH,
      Δεν είναι κάποια σύνθετη στρατηγική αλλά θα σας θέσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τη λογική μου:
      Η ASTS US αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 8.20$ και το 25$ call του 2023 περίπου 1.60. Εάν ήθελα να τοποθετήσω 10000$ θα αγόραζα 1220 μετοχές που για εμένα εάν αποτύχει το project η τιμή θα βρεθεί τουλάχιστον -50% από εδώ (ίσως και πολύ πιο κάτω). Άρα το ρίσκο μου είναι τουλάχιστον 5000$. με αυτά τα 5000$ λοιπόν, αγοράζω 30 25$ calls ληξης 01/2023 και έχω τα αντίστοιχα κέρδη με το αν είχα αγοράσει 3000 στο 25. εάν λοιπόν στην λήξη η μετοχή είναι πάνω από 40$ τότε θα έχω περισσότερα κέρδη με αυτόν τον τρόπο και λογικά θα έχει επαληθευθεί το "καλό" σενάριο για την εταιρία οπότε ίσως τότε επανεπενδύσω όλα τα κερδη αγοράζοντας μετοχές(λιγότερες) για πιό μακροχρόνια διακράτηση. Εάν αυτό γίνει νωρίτερα, τότε θα έχω ακόμα περισσότερα κέρδη από τα options λόγω του time value για αυτό λέω ότι το χειριζόμαστε ανάλογα.
      Είναι και άλλα πράγματα που επηρεάζουν την τιμή στα options για αυτό θέλει μια μικρή επιπλέον παρακουλήθηση καθώς μπορεί να δημιουργηθούν ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα αλλά η γενική ιδέα είναι η παραπάνω.
      Παραγωγα και κατ' επέκταση options κάνω σε ελληνική χρηματιστηριακή από dealing room (οχι πλατφόρμα). Ξέρω ότι είναι μεγαλύτερο το κόστος αλλά δεν κάνω high frequency trading οπότε οκ.

      Διαγραφή
    17. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Weeb. Πολύ κατατοπιστικός.
      Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

      Διαγραφή
  2. Το εψαξα αρκετα το θεμα με τη ASTS και δεν νομιζω οτι θα βγει. Για αυτο και τα εδωσα ολα με μικρο κερδος. Η spacex θα τους φαει ολους αυτους γιατι εχει τον σιδηροδρομο to space. Γνωμη μου μπορει να κανω και λαθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνετε ΛΑΘΟΣ και θα το δείτε.
      Δεν νομίζω ότι υπάρχει συσχέτιση ASTS με Spacex

      Διαγραφή
    2. Τι σχέση έχει η SpaceX με τη ASTS? Αν πετύχει η SpaceX είναι εξαιρετικά καλό νέο για την ASTS επειδή είναι αυτοί που μάλλον θα εκτοξεύσουν κάποιους από τους δορυφόρους μας, λόγω χαμηλού κόστους μεταφοράς... Άλλωστε η SpaceX ήδη αποτελεί τεράστια επιτυχία γι' αυτό που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια! Τι συγκρίνουμε ακριβώς λοιπόν;

      Διαγραφή
    3. Είναι ένα κοινό λάθος στο διαδίκτυο να συγκρίνουν την AST με τη Starlink (όχι spaceX). Η πρώτη θα αναπτύξει ένα σύμπλεγμα 373 δορυφόρων βάρους 1,5 τόνων και συστοιχίες- κεραίες 20 τ.μ. οι οποίοι θα λειτουργούν ως cell towers in space και θα συνδέονται απευθείας σε αμοντάριστες συσκευές ενώ η Starlink έχει αναπτύξει mεχρι τώρα 1500 sat cubes και σκοπεύει να φτάσει τους 4000 τουλάχιστον, που συνδέονται με κεραία σε σταθερό σημείο για να παρέχουν Internet. Η μια προσφ;eρει σε δίκτυο τηλεφωνίας και 5g ταχύτητες με μοντέλο b2b και με το get go έχει 1.3 b πελάτες με 50/50 έσοδα και άλλη απευθύνεται σε καταναλωτές αποκλειστικά για internet και αυτό με χρήση εξοπλισμού (κεραία και router) κόστους 500 δολαρίων και 99$ τον μήνα. Και να ήθελε να παρέχει Mobile ειναι τεχνικά αδύνατο με τους δορυφόρους που έχει, δεν θα μπορούσαν να συλλάβουν το αδύναμο σήμα του ενός κινητού τηλεφώνου.

      Διαγραφή
  3. Κ Τάκη κοιτάξτε αν θέλετε και αυτή Genesis Park Acquisition Corp (GNPK)που θα συγχωνευθεί με την space-tech εταιρία (ή καλύτερα όμιλο εταιριών) REDWIRE. Ακολουθούν μερικές πληροφορίες για την Redwire σχετικά με θεμελιώδη και projections
    • $119Μ 2020E Revenue
    • $13Μ 2020E Adj. EBITDA
    • $16M 2020E Free Cash Flow
    • Pro Forma Equity Value $675M
    • Net Cash Position $60M
    • Pro Forma Enterprise Value $615M
    Και για το μέλλον τα παρακάτω:
    $1,413M 2025E Revenue
    $250M 2025E Adj. EBITDA
    $195M 2025E Free Cash Flow
    0,44 2025EV/Revenue
    2,46 2025EV/EBITDA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε nek την έχουμε πει εδώ και κανένα μήνα περίπου.
      Μη μου βιάζεστε ....

      Διαγραφή
  4. Super Group, the parent company of online bookmaker Betway, is nearing a deal to go public through a merger with blank-check acquisition firm Sports Entertainment Acquisition Corp (SEAH.N)

    https://www.reuters.com/business/online-bookmaker-betway-parent-go-public-merger-with-acquisition-firm-2021-04-25/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο γυρισματάκι έχει κάνει στο αθόρυβο και το νερό.
    Νομίζω αν φύγει πάνω από 1,5~1,6 μπορεί να βγάλει ραλλάκι της προκοπής.
    Αν βγάλει έσοδα στο Q4 15~16+ εκ. χωρίς ξεχείλωμα στα έξοδα το 'χει νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο το στόμα σας και στου νερού τ αυτί κ. Baren!

      Διαγραφή
    2. Ενθαρρυντική ειδησούλα αυτή.

      https://ir.thealkalinewaterco.com/news-events/press-releases/detail/351/the-alkaline-water-company-adds-premier-co-packer-creekside

      Συνεργασία με νέο εμφιαλωτή που θα έχει παραγωγική δυνατότητα προϊόντος $30 εκ. ετησίως. Μακάρι, να τρέχει και να μη φτάνει.

      Διαγραφή
    3. Δεν λέει να κουνηθεί όμως πάνω από το 1.5!

      Διαγραφή
  6. Nα τον crashάρουν φαγώθηκαν ... σε νέα υψηλά πάει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρώμε 40% κατακούτελα και γεμίζουν σχόλια όλες οι αναρτήσεις. Τώρα έχουμε πάρει διάδρομο με άδεια απογείωσης και νεκρικη σιγή. Κανένας δεν έχει SKLZ εδώ να χαρεί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερη είναι η ησυχία.
      Στα 25 θα χάσουν οι υπόλοιποι τα κόμματια τους.

      Διαγραφή
    2. sklz και ξερό ψωμί! o Παράδεισος έχασε κάμποσα 23,34 ;)

      Διαγραφή
    3. Σήμερα 'έχασα' και εγώ τα warrants μου στα $10. Αγορασμένα, όπως έγραψα και εδώ πριν 9-10 συνεδριάσεις στα $3,5. Απίστευτες διακυμάνσεις, δεν μπόρεσα να κρατηθώ. Τις μετοχές όμως ότι και να γίνει δεν τις πειράζω!

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα , κύριε Ari εγώ εχω Sklz (δεν πούλησα δεν αγόρασα ούτε λέπι) αλλά από το ξύλο που εχω φάει σε όλο μου το χαρτοφυλάκιο δεν εχω όρεξη να κάτσω να δω ούτε καν συνεδρίαση. Ο κορμός του χαρτοφυλακίου μου ειναι για διακράτηση 2-5 χρόνια και το δύσκολο κομμάτι ειναι όταν πχ η ASTS φτάσει στην τιμή κτίσης που την έχω αν και το έχω πάρει απόφαση ότι θα την κρατήσω μέχρι τέλους .

      Διαγραφή
    5. Από τα 40 και πάνω χαιρόμαστε.
      Αυτή είναι η σιγή της ανακούφισης.

      Διαγραφή

    6. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://ark-funds.com/wp-content/fundsiteliterature/holdings/ARK_NEXT_GENERATION_INTERNET_ETF_ARKW_HOLDINGS.pdf&ved=2ahUKEwjx1rux4Z3wAhWzg_0HHTI5Cpw4FBAWMAR6BAgCEAI&usg=AOvVaw06jQBfHIKMSD4Mlja0ugIN

      Καλημέρα Sir!
      Δεν ξέρω αν η κυρία Cathy κάνει διάδρομο (pton) και παίζει skllz στο μελλον για να διατηρείται σε φόρμα.
      Αυτό που διαβάζω εγώ είναι τιμή στόχο PTON ~+100%.Τι λέτε να ανέβουμε στο διάδρομο..?

      Διαγραφή
    7. Καλημερα και απο εμενα Κ Geopard. Γυρισα τα Fiii IACA ALUS THCB με ζημια 30% σε SKLZ στα 17 και 14,7 & ASTS στα 8.9 και πηρα ανασες .Εχουν δρομο ακομα και πιστευω θα πανε πιο κατω ως που να ξανατρεξουν . SKLZ πλεον χωρις ανχος η εταιρεια ειναι καλη θα παει AST Spacemobile υπομονη θα μεινει εδω γυρω και μετα πανω, LAZY Κυρία με Κ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, WTER καποια στιγμη θα διψασει ο πλανητης , SOFI οτι πει ο CHAMATH, SNPR ταλαιπωρια ισως τα γυρισω σε REDWIRE η CLVR ισως οχι βλεπουμε. Ετσι θα παω ησυχα και ηρεμα

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα σας.
      Nα δηλώσω και εγώ -φυσικά- παρόν στη SKLZ... Με μικρή αύξηση στα χαμηλά της, μπας και χαμηλώσω το Μ.Ο.
      Η συνεδρίαση, πλέον, έχει θεραπευτικό χαρακτήρα, μόνο καλό μπορεί να κάνει.

      Διαγραφή
    9. SKLZ και δεν δίνουμε λέπι. Στα 50 ίσως συζητήσουμε τι θα δώσουμε και τι θα κρατήσουμε για 3-5 χρόνια

      Διαγραφή
    10. Εγώ από 22 και πάνω σιγούλια σιγούλια δίδω.
      2 παρτίδες του 10% 22 & 26.
      3 παρτίδες του 8% 30,35,40.
      Ότι δίνει διόρθωση >20% θα διερευνάται επαναγορά, στα 50 με το καλό βλέπω τι θα κάνω με τα free.

      Διαγραφή
    11. παρων! εχουμε εχουμε και παραεχουμε . .

      Διαγραφή
  8. ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΤΟ REDDIT ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ MICROVISION +60% ΣΧΕΔΟΝ! ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΥΡΟΥΔΙΑ Κ ΔΡΟΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα, κύριε Τάκη νομίζω ότι έχετε αναφερθεί στην NVVE αλλά δεν βρίσκω το σχόλιο σας. Τι βλέπετε, αξίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GRinvest είχε πει ότι δεν ειναι για χήρες και ορφανά βέβαια αν πιάσεις τον βηματισμό της θα σου κάνει ένα 3Χ χωρίς να το καταλάβεις , σήμερα στο pre-market την ειχαν στείλει με 25 κομμάτια στο -12% για αρκετή ώρα https://prnt.sc/125dbsw

      Διαγραφή
    2. Σαν εταιρία όμως τι παίζει? Φαίνονται να έχουν πρωτοποριακή τεχνολογία, καλές συνεργασίες από πίσω και καλή αποτίμηση. Ποιο είναι το αρνητικό της εταιρίας?

      Διαγραφή
    3. Καραμαζεμένη νομίζω έχει πει ο κύριος Τάκης και όποτε θέλουν την κανουν αεροπλάνο , βέβαια σε αυτές τις μετοχές έχει μεταπτυχιακό ο κύριος Τάκης και τις πάει με χίλια από ότι έχω καταλάβει.

      Διαγραφή
  10. Μήπως έχει έρθει και η ώρα της Velodyne να τροχοδρομήσει για απογείωση;

    https://marketcomposite.com/topic?name=NextGen%20Driving%20Tech

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βούτηξα λίγο δαχτυλάκι PLTR @23.7*.
    I like the stock and i like Peter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάτοχοι ADMA biologics;

    καλά νέα:
    https://cnafinance.com/adma-biologics-adma-stock-climbs-on-fda-approval/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρία είναι για πολύ υψηλά πράγματα.
      Απλώς θέλει λίγη υπομονή.

      Διαγραφή
    2. Aπό την οπτική της μετοχής, το ενδιαφέρόν θα είναι η διάσπαση της ζώνης 3 με 3,5. Μέχρι να γίνει αυτό, όλα τα υπόλοιπα είναι μια τρυπα στο νερό.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , κύριε Τάκη στην NVVE λέτε να έχουμε τίποτα έξαλα σαν τα άλλα που έκανε την προηγούμενη φορά που δίπλωσε σε 2 μέρες και να κάνει το 3Χ από το 8 που πήγε. (νομίζω το 3Χ το είχατε αναφέρει όταν έγραψα ότι είχε κάποιο σημείο εισόδου με όριο 4-5$ κέρδους )

      Διαγραφή
    4. Στα 2,63 έχει μια κατερχόμενη αντίσταση από τα ψηλά του 2014. Αν την περάσει βλέπει τις επόμενες κορυφές από 3,11 και πάνω. Το ερώτημα είναι αν θα κλείσει το gap και δώσει ευκαιρία αγορών. Χάρη σε σας κε Τάκη έχουμε θέση στον πύραυλο

      Διαγραφή
  13. Μια κίνηση σαν την ADMA θέλουμε και στις άλλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έτσι είναι το αμερικάνικο χρηματιστήριο .Πρίν 20 ημέρες που η μετοχή έκανε μία βύθιση στα 1,60 κυριαρχούσε πλήρης απογοήτευση,πολλοί βγήκαν με απώλειες γιατί θα έφτανε στο 1$.Τα λεφτά ΔΕΝ βγαίνουν εύκολα θέλει υπομονή και ψυχραιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά φορά βγαίνουμε χωρίς να μας νοιάζει αν θα πάει 1 ή 151.
      Προσωπικά, εκτός της ADMA, έδωσα κυρίως pre merger SPACS στο 10ρικο, που θεωρητικά δεν έχει πιο κάτω. Πούλησα δηλαδή εν γνώσει τον πάτο, για να μεταφέρω το ρευστό σε άλλα που θα μπορούσαν να πέσουν κι άλλο αλλά τα πίστευα περισσότερο.
      Θέλω να πω ότι καμιά φορά πουλάμε και zbuchams πού θα πάει amalaxei naoum.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Τα σέβη μου Mister Master Barren...

      PINS εδώ ή λίγο πιο κάτω αν προσέγγισει την ζώνη 59-62 μήπως είναι ευκαιρία...λέω εγώ τώρα 🧐

      Διαγραφή
  15. Ο Παλιχαπιτίγια παίρνει και θα παίρνει σκάλπς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριοι

    Υπάρχει κάποιο σχόλιο/άποψη για Topps?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Τάκη πείτε μου ότι δεν εννοείτε την ναυτιλιακή???

      Διαγραφή
    2. Εγω ναυτιλιακή;
      Ακόμη είναι μορφή spac, που πετάει!!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , κύριε Τάκη για την MUDS λέτε; αν ναι παίζει να γυρίσει στην βάση των 10 και αυτό το Spac.

      Διαγραφή
    4. Aς έκανε μια διορθωσούλα προς τα 13,5 και θα ήταν δωράκι.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη με καλό κλίμα σαφώς και δεν ειναι εύκολο να γυρίσει , αλλά αν συνεχίσει αυτή η διαφοροποίηση των spac από την αγορά δεν το βρίσκω απίθανο , επίσης μην ξεχνάμε τι γίνετε όταν γίνει το merge όπου συνήθως εκεί πέφτει αρκετό ξύλο και πολλά spac κανουν και χαμηλότερες τιμές από την βάση των 10$ , βλέπω πχ το ipoc - clov του chamath τι έκανε που μόλις σήμερα πέρασε ξανά τα 10$ αφού έκανε μια βόλτα από τα 6-7$ . Όπως και να έχει πιθανολογώ πως βλέπετε κάτι καλό σε αυτό οπότε μπαίνει στην λίστα παρακολούθησης για όταν θα βρω ρευστότητα (δεν μου κάνει το χατήρι η NVVE και η AYRO να τρέξουν σχετικά σύντομα ώστε να κάνω λίγη ρευστότητα)

      Διαγραφή
    6. H εταιρεία υπάρχει απο το 1938!! Αυτό απο μόνο του λέει πολλά.

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα, στην Tuscan μας έχουν ψήσει το ψάρι στα χείλη. Τώρα ανέβαλαν τη ΓΣ για τις 10 Μαΐου για να δώσουν περισσότερο χρόνο στους μετόχους να ψηφίσουν για την τροποποίηση της προθεσμίας και παράταση του deal.

    Στη νέα ημερομηνία, γράφει η είδηση, δεν θα απαιτείται 65% αλλά απλή πλειοψηφία, οπότε μάλλον γι αυτό το έκαναν γιατί τότε μπορεί να περάσει.

    Εγώ πάντως αναρωτιέμαι, με 12 hedge funds μέσα και με τόσους θεσμικούς δεν μπόρεσαν να πιάσουν ένα 65%? Μάλλον υπάρχουν πολλοί κατσαπλιάδες ανά τον κόσμο (χρηματιστηριακές εννοώ) που έχουν χαθεί στο χαρτοβασίλειό τους και δεν έχουν προωθήσει το link.

    https://finance.yahoo.com/news/tuscan-holdings-corp-adjourns-annual-214500997.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μετά τη διαγωγή της SKLZ των τελευταίων 2 ημερών αναπροσαρμόζω το σχεδιασμό μου.
    Ακυρώνω την εντολή πώλησης που είχα λίγο κάτω από 22 (και για λίγο δεν έγινε).
    Πλέον δίδω από 26 και πάνω, αν και όποτε θέλει no pressure.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , με ποια λογική αλλάξατε στρατηγική κύριε Barren , εγώ στα 60 θα δώσω αν τελικά δώσω κομμάτια Sklz μέχρι τότε μπορει να μην την κοιτάζω καν αφού το trade δεν μου κάθετε το ίδιο και στην Asts απλά εδώ μπορει να δώσω στα 50 κομμάτια για να μηδενίσω την τιμή κτίσης ( εδώ βέβαια αν πάει ίσως να ειναι λάθος γιατί αν πάει στα 50 πιθανόν το project να έχει πετύχει οπότε αξίζει πλήρη διακράτηση ) από την άλλη σκέφτομαι ότι αν τρέξει το snpr κάποια στιγμή και δώσω τα 2/3 της θέσης μου πάνω από 20$ θα εχω μηδενίσει το βασικό χαρτοφυλάκιο (Sklz , Ipoe , Snpr(1/3 , Asts) και θα τα κρατήσω όλα ως έχουν στον βασικό κορμό με ορίζοντα 2-5 χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Έβγαλε διόρθωση από το επίπεδο αυτό, αν επιστρέψει είναι απίθανο να διορθώσει περισσότερο, άρα πλέον δεν έχει νόημα η πώληση εκεί.
      Αν πάλι συνεχίσει κάτω, πασατέμπο.

      Διαγραφή
    3. Δεκτό αυτό που λέτε κύριε Barren ,όμως η μεγάλη εικόνα νομίζω ότι ειναι το θέμα μας αν πάρουμε την μεγάλη κίνηση θα βγάλουμε πολλά στις μικρές κινήσεις πολύ πιθανόν να μας πετάξει έξω πχ μας έχει προετοιμάσει ο κύριος Τάκης για μια διόρθωση από την περιοχή του 60 και συνήθως τις μεγάλες κινήσεις τις πιάνει ο κύριος Τάκης και για αυτό λέω να περιμένω .

      Διαγραφή
    4. Θα αρχίσω να ανησυχώ μήπως με πετάξει έξω αφού έχει κάνει την κίνηση και κοντεύω να μείνω με τη βασική μου θέση.
      Αυτή τη στιγμή η θέση μου είναι τριπλάσια από αυτή που έχω σκοπό μακροπρόθεσμα και η μετοχή παίζει special olympics, το τελευταίο που με απασχολεί είναι μήπως ξεμείνω από κομμάτια.

      Διαγραφή
    5. καλή ανάσταση σε όλους, και εγώ νομίζω ότι το fomo στην sklz, έχει εκλείψει όσο αφορά εμένα στα 24-25 θα ξεφορτωσω 70%, και θα τα ξαναπάρω κάτω από 20. το έκανα εξαλου προ 20 ημερών με όλα τα κομμάτια μου στο 19.20,και τα ξαναπήρα λίγο νωρίς στα 18.

      Διαγραφή
    6. Δεν είναι μόνο θέμα SKLZ, είναι προφανές ότι όλες οι growth μετοχές τραβάνε τεράστιο ζόρι.
      Ανεβαίνει η αγορά + ανεβαίνει 10yr yield=>πέφτουν
      Πέφτει η αγορά + πέφτει 10yr yield=>πέφτουν
      Πέφτει η αγορά + ανεβαίνει 10yr yield=>διαλύονται
      Ανεβαίνει η αγορά + πέφτει 10yr yield=>κάνουν διάλειμμα από την πτώση
      Ανεβαίνει η αγορά + πέφτει 10yr yield +ευθυγραμμίζονται όλοι οι πλανήτες με τον Άλφα του Κενταύρου=> ψευτοαντιδρούν.

      Απλά η SKLZ είναι πιο drama queen, είχε και την παγκόσμια νομίζω στα χρονικά πρωτοτυπία να έχει και δύο short reports σε δυο μήνες (εμένα αυτό μου δίνει ελπίδα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο), ΟΚ τι να κάνει το κορίτσι.

      Το πρόβλημα είναι γενικό. Κοιτάω το διάγραμμα το ARKK που αντιπροσωπεύει αρκετά καλά τις παλαβιάρες μας. Αν κλείσει κάτω από 120 φοβάμαι ότι πάει για επίπεδα 75~80, οπότε καταλαβαίνετε ...
      Όσοι δεν το 'χουμε ως traders γινόμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές που λένε, ή πιάνουμε το πλέξιμο, ότι τη βρίσκει ο καθένας.
      Βραχυπρόθεσμα μάλλον κρεμόμαστε από τα φρύδια του Jerome, μακροπρόθεσμα από τα φρύδια του εκάστοτε CEO κι ελπίζουμε να παραδώσει που λέμε και στην Κ. Όμαχα.

      Διαγραφή
    7. Το περίεργο είναι ότι με τη σημερινή εικόνα δεν έχουμε ακόμα -5~-10%.
      Ή είναι καλό σημάδι ή μας το φυλάει για gran finale της παράστασης.

      Διαγραφή
    8. Να μας γράφετε και άλλα τέτοια αστρονομικά (Αλφα του Κενταύρου) κύριε Wuffet μιας και προσωπικά πάντα με συνάρπαζε η αστρονομία :-)

      Διαγραφή
    9. Κ. Barren εγώ δεν κοιτάω πάντως δεν θέλω να μου χαλάνε την διάθεση χρονιάρες μέρες.
      Κύριε Τάκη θα τολμούσατε μια εκτίμηση για τα δικά μας αν θα αρχίσουν το ανοδικό τους σύντομα και αν θα ειναι γρήγορο για να τους αφήσει έξω όλους ή αργό και βασανιστικό ώστε να μην τα θέλει κανένας .
      Η Tesla πάλι παίζει με τον πόνο μας σήμερα!!!

      Διαγραφή
    10. Ok άκυρο, πλέον και με
      άνοδο αγοράς + πτώση 10 yr yield =>πάλι πτώση!!!

      Αυτά τα σενάρια ούτε στις βιντοταινίες των 80's δεν έχουν παιχτεί λέμε.

      Διαγραφή
    11. Καλησπέρα , πάλι δίνουν πόνο τα χαρτιά μας από μια κλεφτή μάτια που έριξα , μας έδωσαν ένα ανοδικό 3 μέρες και μετά πάλι αλύπητο ξύλο και βέβαια οι δείκτες στον Θεό ακόμα και το Χααμενο δίνει τρελή άνοδο ειναι σαν αν μας κάνει κάποιος πλάκα κύριε Barren , έλπιζα σήμερα στην ονομαστική μου εορτή να μην εχω πικρά στο χαμόγελο μου άλλα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση μόνο πόνο , κλείνω πάλι οθόνες και θα κοιτάξω στο κλείσιμο μπας και αλλάξει κάτι (προς το καλύτερο ελπίζω).

      Διαγραφή
    12. Είδατε με το που γράψατε ότι έχετε γιορτή βγήκε ψευτοαντιδρασούλα. Είναι εντάξει η αγορά, απλά δεν το ήξερε φαίνεται.
      Χρόνια σας πολλά, αν και δεν πιστεύω στις βασκανίες.

      Διαγραφή
    13. χρόνια πολλά. θα αρχίσω μου φαίνεται να πήγαινω με τους shorts, και να ανοίγω put options. Είτε έχουν δίκιο η όχι στις αναλύσεις τους ή αγορά τις ακολουθεί. Ενώ η Apple βράχος.

      Διαγραφή
    14. αυτή την ayro θυμάστε που την είχαμε αγοράσει στα 3 εκεί θα φτασει, ευτυχώς την ξεφορτωθηκα στα 9,καλά η sklz.... βλέπω ο paradise λοιαζει την κορμαρα του στις μπαχαμες

      Διαγραφή
    15. Δηλαδή κύριε Wuffet μόνο στην ευθυγραμμίση με τον Άλφα του Κενταύρου μπορούμε να ελπίζουμε πια;

      Διαγραφή
    16. k. Spy ειδικά στη SKLZ τα short reports είναι που μου δίνουν κουράγιο να αντέξω το ξύλο.
      Είναι και τα δύο (κυρίως το το 2ο) μνημεία τσαπατσουλιάς και εντυπωσιοθηρίας.
      Δεν ακολουθεί η αγορά τους short νομίζω , απλά οι short διέγνωσαν πολύ σωστά σε ποιες μετοχές έχει γίνει της μαρίδας το κάγκελο και χτύπησαν εκεί που τους έπαιρνε.
      Το κοπάδι αφού κουρεύτηκε από τους ultra long τσοπαναραίους αγοράζοντας μέχρι τα ύψη, οδηγείτε τώρα από τους short γιδοβοσκούς στη σφαγή, που είναι η πώληση στους πάτους.
      Zbuchams για αμφότερους.

      Διαγραφή
    17. Ευχαριστώ του για τις ευχές.
      Τώρα είδα το κλείσιμο , με την ψιλή με κούρεψαν σήμερα και ήπια πικρό καφέ (σχεδόν 4% κάτω το χαρτοφυλάκιο μου σήμερα σε αποτιμήσεις , ήταν το δωράκι μου και έκατσε πολύ βαρύ οφείλω να το ομολογήσω ) ούτε τον Μάιο θα έχουμε ανάκτηση τιμών τελικά κύριοι από ότι βλέπω γιατί μάλλον ξεκίνησε νωρίς νωρίς το πούλα Μάη και όπου πάει ενώ όλα καλπάζουν στην Ευρώπη , μέχρι να αρχίσουν και εδώ πέρα οι φάπες (το γράφω γιατί πολλά θετικά διαβάζω για Ελλάδα και θα χώσουν κόσμο πάλι εδώ κατά την άποψη μου ) .

      Διαγραφή
    18. οκ το μόνο παρήγορο για την σκύλλα είναι ότι αγοράζει η θεία .τόσο λάθος να κάνει....και να επιμένει https://cathiesark.com/arkk/trades Αναμονή λοιπόν .Στην δεύτερη μεγαλύτερη θέση μου στον αμερικάνο την fiii σιγή ιχθύος,καλύτερα το merge να ανακοινωθεί αργότερα σε καλύτερο σπακοκλίμα.

      Διαγραφή
    19. long call vix κε spy out of the money με exercise τα 25 λήξη ιουλίου. μερικώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν από short call exercise τα 40. δείτε εδώ πως το καναν τα μεγάλα παιδιά...https://www.reuters.com/article/usa-stocks-options-vix-idUSL1N2M138Z long μεταβλητότητα δλδ με άνω όριο τα 40 καθόλου κακό το bet βέβαια ιδανικά θα έπρεπε να έχει ανοιχθεί πριν το σημερινό +9% του vix καθώς έχει ακριβύνει πλέον το premium...

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Αν και ξέρω ότι τα πλοία τα αποφεύγετε ορισμένοι σάν ο διάολος το λιβάνι, είναι η χρονιά των πλοίων φέτος... ,Στην ZIM έχω στόχο τα 50 και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για τα growth, spacs και ark style τα έχω ξαναπεί, να μην σας κουράζω... Καλή Ανάσταση σε όλους τους συνδαιτυμόνες 👌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλή Ανάσταση χρόνια πολλά και καλά κέρδη στους Αγωνιστές του μπλογκ και φυσικά με πρώτο τον Οικοδεσπότη μας Κύριο ΤΑΚΗ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλό μήνα Καλή ανασταση. Νέο short report για sklz, αν και αυτά έχουν ειπωθεί ξανά https://www.fool.com/investing/2021/05/01/short-seller-questioning-skillz-what-you-need-know/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αφες αυτοίς ου γὰρ οίδασι τί ποιούσι"

      Καλή Ανάσταση.
      Χρόνια πολλά με υγεία.

      Διαγραφή
    2. Χρόνια πολλά σε με υγεία σε όλους.

      Καλή Ανάσταση

      Κύριε Τάκη σας ευχαριστούμε για τον χώρο που μας προσφέρετε , σας εύχομαι υγεία σε εσάς και την οικογένεια σας.

      Διαγραφή
    3. To twitter σε τι ευρος τιμης ειναι καλα για εισοδο? σκεφτομουν οτι μαλλον θα κρατησει το 50 και μπηκα με πολυ μικρο ποσοστο στο 56. Μετα ειδα και τον ανταγωνισμο τα P/E Που παιζει σε σχεση με τα growth του και καταλααβα οτι εκανα γκαφα. Μαλλον γυρω στα 25 θα πρεπει να την περιμενουμε ε?

      Διαγραφή
  23. Χριστός Ανέστη!
    Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους με Υγεία & Αγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αληθώς Ανέστη. Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους και στον κ Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα στην παρεούλα,
    teladoc πολύ μεγάλη θέση η κυρία wood και την αυξάνει οσο πέφτει.. δεύτερη θέσησε βάρος μετα τον ελον μασκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κατι που ίσως οι φίλοι δεν έχουν προσεξει, ο Νοτο τουιταρε οτι η SoFi θα δεχθει την εξαργυρωση των ενταλμάτων με Bitcoin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Των ενταλμάτων;
      Νομίζω πως έγραψε για τις επιστροφές των πελατών από κάρτες και τέτοια.

      Διαγραφή
    2. πωπω διαβασα το rewards ως warrants.. Apologies!

      Χρειαζομαι διακοπές επειγόντως.

      Διαγραφή
  27. Χρόνια Πολλά σε όλους!!
    Πάντα με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρόνια Πολλά !! με υγεία και καλα κερδη.!! Η Σκυλάρα μας πάλι δεχθηκε επιθεση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρόνια πολλά με ευτυχία, που συμπεριλαμβάνει όλες τις ευχές.
    Αφού τα πρόβατα επιβίωσαν του Πάσχα, (απίθανο timing) εκτοξεύονται σε ουρανούς και θάλασσες (ship) και από πίσω η castor - την θυμάστε?- που ξεκινάει από 0.5 μετά το καλό γύρισμα απο τα ψηλά.70% θέση στο πρόβατο, 10% στον κάστορα και τα υπόλοιπα adma - tnxp - evfm.
    Οι μάγκες των wsb αναφέρουν για TLRY από αύριο μετά την συγχώνευση,σαν την μεγαλύτερη εταιρεία καναβης.
    Κάποια γνώμη sir και λοιποί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η TELADOC ΒΟΥΤΙΑ. ΓΙΑ LONG ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ? ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΒΕΒΑΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΑΝ ΤΙΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για να δούμε μήπως δούμε και αρνητικές τιμές στις χαρτάρες μας.
    Έτσι όπως πάει το πράγμα πολύ θα είναι διατεθειμένοι και να πληρώσουν για να μη τις βλέπουν στο Χ/Φ.

    ΥΓ. Η SKLZ μας κάνει πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έγινε πάλι ναουμ και πέφτει ο ουρανός στα κεφάλια μας...
      Κάτι τέτοια απογεύματα μου έρχεται στο μυαλό ο στίχος του Παπακωνσταντίνου:
      "Κατακόκκινη γίνε σ΄αγαπάω ακόμαααΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ"

      Διαγραφή
  32. Είναι η πρώτη φορά που για κάποιο λόγο αισθάνομαι πως μετά από 3 μήνες ότι η ταλαιπωρία μας κάπου εδώ θα τελειώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα γιατί μου φαίνεται ότι μόλις ξεκινάει και μέχρι τώρα ήταν απλώς ζέσταμα?
      Μακάρι να έχετε δίκιο.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , ένα δίκιο το έχετε κύριε Barren σε λίγο και τα spac θα κανουν merge εκεί να δείτε ξύλο πάλι μιας και έχουν βάλει στο μάτι τις μετοχές μας οι λόγοι αρκετοί ο βασικότερος ειναι ότι τα χαρτιά μας τα έχει η μαρίδα που ειναι εύκολη λεία και στην πρώτη αναποδιά τα πετάει από το παράθυρο , όταν παίζουν τα βουβάλια βέβαια όπως τώρα μας έχουν τσαλαπατήσει και όντως αν αρχίσει καμιά σοβαρή διόρθωση κύριε Barren μας βλέπω με αρνητικές τιμές , ειναι απίστευτο το μίσος που βγάζουν στα χαρτιά μας αυτούς τους μήνες όλοι οι δείκτες στον Θεό και τα χαρτιά μας στα τάρταρα ειλικρινά σηκώνω τα χέρια ψηλά δεν εχω καν κουράγιο να δω συνεδρίαση και από το τόσο ξύλο εχω χαζέψει , περνάνε από το μυαλό μου σκέψεις να τα γυρίσω σχεδόν όλα σε SKLZ και να κρατήσω μόνο άλλες 3 μετοχές να δώσω Ipoe snpr και όλα τα spac αν κάνει κάποια κίνηση κάτω από 12$ η Sklz και ο Θεός βοηθός , αυτό ειναι το όλα η τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Με το συναίσθημα στις χρηματαγορές δεν γίνεται προκοπή.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη ούτε με την τεχνική ανάλυση μπορώ να βγάλω άκρη από την στιγμή που αποφάσισα να τοποθετηθώ με άλλα κριτήρια , βέβαια το λάθος μου ήταν ότι δεν έκανα σωστή διαχείριση και έμεινα από ρευστότητα , οι δικλείδες που κράτησα ειναι ότι εχω μπει μόνο με μετρητά και δεν εχω μόχλευση ενώ το κεφάλαιο δεν θα το χρειαστώ άμεσα αλλιώς θα ήμουν 1000% χαμένος .
      Με τις εταιρίες που κρατάω τώρα μπορει να γυρίσει το ματσάκι ανά πάσα στιγμή , θυμάμαι σαν τώρα τι έγινε με την AYRO που μας είχε βγάλει το λάδι πάλι πριν πληρώσει , νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα δούμε και τώρα , τότε την κοίταζα και με έπιανε απελπισία αλλά δεν είχα τέτοια πτώση σε όλο μου το χαρτοφυλάκιο και ήταν ποιο άνετα .

      Διαγραφή
    5. Ορθόν κ. Τάκη, ορθόν.
      Πλην όμως έχει πέσει πολλή και βαριά σφαλιάρα, μας φεύγει κανένα δάκρυ, άνθρωποι είμαστε.
      Προσωπικά δε με χαλάνε οι ζημιές, αλλά αυτή η απίστευτη υποαπόδοση απέναντι στην αγορά, δεν τρώγεται.

      Διαγραφή
    6. Κ. Μπαρεν αν φάμε κι άλλο ξύλο πάμε για κηδεία!
      Κ. Τάκη προκοπή δεν βλέπουμε με οτιδήποτε το τελευταίο διάστημα, οπότε λέμε και τίποτα να περάσει η ώρα...

      Διαγραφή
    7. Δε ξέρω αν σηκώνει το κλίμα μετά από τόση φάπα να πω:

      "This is where we stop them!! This is where we fight!!"

      Μπορείτε να αντικαταστήσετε το stop them με το HODL them!!

      Στο -3% του Χ/Φ ξεπεταγέται ο Σπιαρτιάτης από μέσα μου!

      Διαγραφή
    8. Κε Geopard καλησπέρα! Προσωπικά θα έκανα ένα γύρισμα σε ZIM, δεν είναι αργά για να πάρετε ένα 25-30% στους επόμενους 1 με 2 μήνες, και Safe bulkers (SB) για ένα safe speculative bet😅 με στόχο τα 5,5 με 7 μέσα στο καλοκαίρι αν βοηθήσουν κι οι δείκτες. Εδώ κοιτάμε Baltic dry index βασικά και κάνα δυο άλλους δευτερεύοντες... Με όλο το θάρρος και πάντα φιλικά γιατί συμμερίζομαι την ταλαιπωρία σας... Τα παραπάνω δεν αποτελούν επενδυτική πρόταση, παρακίνηση σε αγορά, η οποιουδήποτε είδους χρηματιστηριακή συμβουλή...

      Διαγραφή
    9. Κύριε Cornelius ευχαριστώ , αλλά δεν θα ρισκάρω ναυτιλιακές μιας και δεν το κατέχω και εκεί ότι χάσεις δεν μπορείς να το ανακτήσεις , σας εύχομαι καλά κέρδη πάντως.

      Διαγραφή
  33. Kαλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.
    Κύριε Τάκη , τι γνώμη έχετε σήμερα πια(=τιμή 18+) ΑRVL(συμφωνία με UBER κλπ) , πιο συγκεκριμένα ρωτώ αν συμφωνείτε πως πρέπει να κρατηθεί για 3-4 έτη για να πάει 40-50;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τίτο ακόμη η εταιρεία δεν έχει πωλήαεις. Αυτό είναι το ουσιαστικό .... αν βγει στην παραγωγή, πειστικά και με τα μικροεργοστάσια να λειτουργούν, τότε τι 40 και 50 λέτε; Μιλάμε για απίστευτα νούμερα .... αν όμως αυτά που υπόσχεται αποδειχθούν αέρας κοπανιστός τότε θα πάει σε χορό του Ζαλόγγου.
      Εγώ έχω αποφασίσει τόσο εδώ, όσο και στη lucid και στη Ride να περιμένω πρώτα να δω έργα.

      Τώρα πάλι αν κάποιος θέλει να επενδύσει σε EVs χωρίς θα και με πολλά επίπεδα πιο μπροστά από άλλες αυτοκινητοβιοηχανίες τότε κοιτάζει μόνο Τoyota (TM) .... όλες οι παλιές αυτοκινητοβιομηχανίες θα δουν την πλάτη της.

      Διαγραφή
    2. O Μπαφετ προσφατα ανέφερε ότι όταν ξεκίνησε η κατασκευη αυτοκινητων πολλα χρονια πριν, από τις 2000 εταιρείες που ξεκινησαν τωρα δεν υπαρχει καμία. Καντε ενα παραλληλισμό και στα EV και δειτε μετα από 20 ή 30 χρονια ποιες απο τις εταιρείες που εισήλθαν διαμεσω σπακς θα επιβιώσουν, που πολύ αμφιβάλλω. Εγω κ. Τάκη παρόλο που έχω ride και δεν θα αγοράσω ξανά ακόμα και αν βγαλει το Endurance πριν το τέλος του έτους, τι πιθανότητες επιτυχίας θα έχει στις πωλήσεις ? γιατι να μη περιμένει καποιος να παρει το ford ή το GM μετα από 6 μηνες, 1 χρομο εστω και ακριβοτερα παρεχοντας του την εγγύηση και το reputation των εταιρειών αυτών. Να μου πεις αν ηταν ετσι οι κορεατες με τα Κia & HYUDAY κλπ και τωρα οι κινεζοι δεν θα πουλαγαν τιποτα. Οι κορεατες όμως πουλησαν και καθιερωθηκαν όταν είδε ο κοσμος ότι πραγματι τα αυτοκίνητα τους ηταν αξιόπιστα.

      Διαγραφή
  34. Βγηκαν τα πρωτα αποτελεσματα της σκυλας μας.
    Skillz Q1 Adj. EBITDA $31.1M vs $14.6M In Same Qtr. Last Year, Sales $83.70M Beat $78.58M Estimate; Raises Guidance
    Skillz (NYSE:SKLZ) reported quarterly sales of $83.70 million which beat the analyst consensus estimate of $78.58 million by 6.52 percent.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα το call. Δεν μου άρεσε ο CEO και η παρέα του. Καμπανάκι και η αλλαγή του CFO. Τα νούμερα καλά. Ικανοποιητικές και οι απαντήσεις στα σορτοριπορτς.

      Διαγραφή
    2. Στο Χ20 θα αρέσει σε όλους.
      Απο τις λίγες εταιρίες που μπήκε στο Nasdaq, μέσω σπακ, και έχουν κάνει προβλέψεις μόνο για 2 χρόνια. Αυτή και η Topps μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό μου.

      Διαγραφή
    3. Όμως το πράμα έχει καταντήσει κουραστικό, ενοχλητικό και ολίγον ψυχασθενικό.
      Λέμε τα ίδια, τα ίδια και τα ίδια .... για όλα, όχι μόνο για Skillz

      Διαγραφή
    4. Είθισται να αναλαμβάνουν πριν την εισαγωγή μια εταιρείας στο χρηματιστήριο «έμπειρα» στελέχη (μεταγραφές) που όταν η δημόσια εισαγωγή της εταιρείας ολοκληρώνετε μετά αποχωρούν – βάση συμφωνιών κοκ.
      Από την συνέντευξη φάνηκε ότι και τα δύο μέρη είναι ικανοποιημένα – εύστοχα το είπε ο Κος Paradise.

      «we're really grateful to Scott for doing exactly what he set out to do, when he came on board. It was to use his experience to help take Skillz public. He will remain our CFO through June...»

      Σημαντική η αναφορά ότι αυτό που μετράνε στην $SKLZ είναι το ποσοστό των χρηστών που πληρώνουν (paying MAU) και όχι πόσες φορές έχει κατέβει η εφαρμογή ή παίζουν όπως αναφέρουν και τα short reports.

      Διαγραφή
  35. 3.1 mil τεμάχια ακόμα η Καθυ εχθές. Και εγώ αγορά επίσης Εξαιρετικά νούμερα παρουσίασε ο Παρανταις. Αν και τα σορτς έκαναν την δουλειά τους για να μαζευτεί το χαρτί τότε το ρίσκο η επιμονή και η υπομονή μας θα βγουν Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. καλημέρα και μερικά αρνητικά σημεία στα αποτελέσματα, ο δείκτης mau. monthly active user, κόλλησε, απέλυσε τον cfo διευθ οικονομικών υπηρεσιών sc Henry, μάλλον δεν τα πήγε τόσο καλά, και θα προσληφθει ο Lee από το airbnb. Αυτά. Θετικό βέβαια ότι η θεία έχει ξεσαλώσει και θέλει να διαλύσει τους shorts. η συνέχεια επί της οθονης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. space hellas .Aπό άλλη space περιμέναμε ,αλλά η εκτόξευση έγινε απο Ελλάδα.
    Νομίζω πρέπει να παρκάρουμε τις usa επιλογές μας,και να ασχοληθούμε περισσότερο με ΧΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η SPACE μας εχει βγαλει τα συκωτια . Οποια αλλη να ειχα παρει θα ειχε γραψει απο 30% εως 100% ειδικα στην πληροφορικη οποτε η εκτοξευση εχει ακομα δρομο Να γραψει διψηφιο πρωτα και τα ξαναλεμε
      Οσο για το ΧΑΑ που λετε κανε με προφητη να σε κανω πλουσιο. Επεισης σε 1-2 χρονια τα χαρτια θα εχουν πιασει ανωτερο πατο και μετα τι?
      AMERIKA λοιπον Κ SPY ολου του κοσμου το χρημα εκει ειναι και εκει θα μεινει

      Διαγραφή
    2. Κύριε Αρη.
      Μην ξεχνάτε τις τιμές στόχους που δίνει ο κυρ Τάκης.
      Σπανίως πέφτει όξω ....

      Διαγραφή
    3. Κύριε Αρη
      γιατί νομίζεις οτι στο αμέρικα οι μετοχές δεν θα μας βγάλουν τα συκώτια???? .

      Διαγραφή
    4. Γιαυτό και την κράτησα Sir. Ο μόνος λόγος είστε εσείς και η πίστη σας στο χαρτι

      Διαγραφή
    5. Μακαρι και στην frigo αγαπητοι κυριοι.... Αλλο φρουτο ομως αυτοοοο

      Διαγραφή
    6. Σωστά Κ Spy αλλά εδώ το ταβάνι δεν έχει όριο όπως και το κάτω βεβαίως. Το Χαα είναι (ομόλογο) στην καλύτερη διπλασιασμός αλλά ο Nasdaq είναι (λαχείο) αν το πιάσεις σώθηκες. Πχ space το πολύ Χ2
      Skilz Χ πόσο αν?
      ASTS X πόσο αν??

      Διαγραφή
    7. Καλή η Space (έχουμε) ωστόσο άλλο είναι το σιγουράκι του κλάδου.

      ΚΟΥΕΣ

      (πώληση Cardlink + split στα 2) => 16 ευρώ τιμή στόκος

      Φέσσας όπως Μίδας...δίχως ποτέ να εγκλωβίσει την τελευταία 5ετία

      (απολογούμαι για την κατάχρηση της φιλοξενίας του παρόντος θέματος-το εγχώριο δικό μας τιγκαρισε)

      Διαγραφή
    8. Όλη η Ελλάδα κύριε Αρη έχει ταβάνι ... καθώς δεν υπάρχει καινοτομία, οι εταιρείες έχουν πάψει να αναπτύσσονται εδώ και 15 χρόνια και όλες οι μετοχές είναι ακριβές!!!

      Διαγραφή
    9. Χρειάζεται να εισαχθούν νέες εταιρίες με όραμα και με τάση διαφυγής απο τη στασιμότητα του Ελληνικού χώρου.
      Μέχρι τότε ... δεν είμαστε για πολλά.

      Διαγραφή
    10. AKRIBΩΣ SIR !!!!
      Μπορει καποιος να πει sτην Πειραιως να βαλει την MUDS!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    11. Καλησπέρα , κύριε Ari πάρτε τηλέφωνο στο help desk και αγοράστε αν έχετε την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το τηλέφωνο των ξένων αγορών είναι 210-3354181 και με τον κωδικό χρήστη σας αγοράζετε.

      Διαγραφή
    12. Ευχαριστώ Κ Geopard αλλά τώρα θα περιμένω να ξαναπεσει. Πάνω δν τολμώ να πάρω

      Διαγραφή
    13. Δεν αντεξα και ενθυλάκωσα..με ένα ξεγυρισμένο 20% σε μια χρηματιστηριακή ημέρα επί της ουσίας, μεγάλη η πρόκληση..... Ξέρω ότι τα διαφυγόντα μου θα είναι τεράστια, εκτός αν μου κάνει την χάρη και ξαναγυρίσει, σχεδόν το αποκλείω.
      Υ.Γ. SPACE

      Διαγραφή
    14. Κάνατε κακώς κύριε Laris.
      Κρατηθείτε ....

      Διαγραφή
    15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  38. Καλησπερα, ετοιμος να ψωνισω Fubo, πλησιαζει το τελος του το falling wedge σε εβδομαδιαιο και υπαρχει bias να σπασει προς τα πανω, καθαρα τεχνικα.
    Τωρα για τα ουσιαστικα ο κος. Τακης εχει πιο ολοκληρωμενη αποψη και την εχει αναφερει και στο προσφατο παρελθον. Νομιζω πως ειναι μετοχη ολα 'η τιποτα, εντονο beta και συγκινησεις. Αν τους βγει το προτζεκτ η σημερινη κεφαλαιοποιηση θα ειναι αστεια.

    Αρνητικα; Αν τους βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού έγραψα τη γνώμη μου για τον Paradise ας γράψω για τα πρακτικά και για τον Gandler: Αν αγόραζα CEO, θα αγόραζα μόνο τον 2ρο.

      Διαγραφή
  39. Ένα αρθρο που μου έρεσε πολυ για την ASTS. Μπαίνει και σε τεχνικά μονοπάτια.

    https://seekingalpha.com/article/4417916-ast-spacemobile-20-100x-return-100-percent-loss-a-binary-bet


    Όσον αφορά τα EVs εχω να πω ότι

    > η ARVL παίζει το παιχνίδι της δημοσιότητας άριστα. Μάλιστα για να μην υπάρχουν υπόνοιες ως προς την παραγγελία της UPS τους πήγε το βαν να το δουν οι οδηγοι και να πουν τις παρατηρήσεις τους.
    Αυτό που προβληματίζει ειναι αν θα δουλέψει η λογική των μικροεργοαστασίων και μόνο. Διαβασα ένα ευστοχο σχόλιο που έλεγε ότι αν αντι για microfactories είχε gigafactories η κεφαλαιοποιηση θα ήταν x3 τουλάχιστον.
    Ο κος Τάκης είχε κάνει μια επισήμανση, αν θα της την πέσουν οι σόρτηδες. Δεν το έκαναν και πιστευω ότι δεν θα το κανουν μεχρι να αρχίσει να λειτουργει κάποια γραμμη παραγωγής. Εκεί, ίσως χτυπήσουν με ενδεχόμενες αδυναμίες που θα διαπιστώσουν.

    > Οι πιο σταθερές αυτήν την περιοδο είναι οι NGA πρωτίστως και λίγο λιγοτερο η ACTC. Ειδικά στην πρώτη, καθε dip αγοράζεται αμεσως. Η ACTC είναι λιγο πιο περιεργη, μπορει να σε κανει να αμφιβάλεις λίγο για τον εαυτό σου. Την παρασκευή η NGA θα διαπραγματευτεί ως LEV.

    > Αναμονή για την αγαπημενη STEM, να δουμε που θα κάτσει. Φαίνεται ότι το 20αρι ειναι ενα κάτω φραγμα, δινει ενδοσυνεδριακά μαζέματα αλλα είναι και προθυμη σε μια κάποια αρχική πτωση. Την είχα κοντά 2 μηνες τη μετοχή, αυτή ήταν η εικόνα, καλο βύθισμα στην αρχή και ανοδος στο τέλος. Συνεχίζεται και τώρα που έφυγε απο spac. O CEO είναι καταπληκτικός πάντως σε ό,τι λεει, και τονίζει παντου ότι α) είναι εταιρια λογισμικου και όχι μπαταριων β) ότι δεν ειναι ανταγωνιστές με την Τεσλα γιατί ΔΕΝ απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές, αλλά στις μεγαλεςς εταιρίωες του S&P 500 που "θελουν να γινουν καλυτεροι πολίτες" χαχα.
    Προσωπικά, πιστευω ότι το 20 θα σπασει προς τα κατω. Να δουμε.



    Τελος, να πω ότι εδω που εχουμε φτασει θα ηθελα να πανε τα επιτοκια στο 2% με τη μια. Θα πεσουμε 2-3χιλ μοναδες αλλα μετά πάλι επανω. Αυτο το μαρτύριο της σταγονας ειναι εκνευριστικό.
    Παίζεται σκακι αυτή τη στιγμη στις αγορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έκαναν στην ASTS και δεν της την έπεσαν οι σόρτιδες της συμφοράς γιατί είναι κάτω απο 10 .... είπαμε, σόρτιδες είναι, δεν είναι βλάκες.

      Είναι φανερό ότι οι κλειδοκράτορες της μετοχής δεν θέλουν στο χαρτί κανέναν, ούτε τους σορτίδες!!!

      Διαγραφή
    2. για τους σόρτηδες στην Arrival έλεγα κε Τάκη.

      Διαγραφή
  40. Κε Bugs Bunny, εύστοχα τα σχόλια σας για EVs. Ποιά η εκτίμησή σας για GIK και FIII? Ο οικοδεσπότης έχει σχολιάσει ότι περιμένει deliveries για να πεισθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν τις παρακολουθώ σε καθημερινη βάση κε 21. Η αγορά δεν ειναι καθόλου καλή για alternative SPACs. Πάω με τα mainstream και μόνο.


      Είχα κανει μια αγορά στην GIK, δε μου βγήκε, πηρα τις ζημιές μου και δρόμο. Πάντως ειναι εντελως διαφορετικές εταιρίες, άλλο η μετατροπή σε ηλεκτρικό και άλλο ηλεκτρικό από κούνια. Μην τις βαζετε στο ίδιο καλάθι.

      Διαγραφή
  41. Πώληση FIII και διπλασιασμός SKILZ... Η στασιμότητα τελικά είναι πιο επίπονη από τη πτώση, γιατί στη πρώτη περίπτωση δεν ξέρεις αν κάνεις λάθος ή όχι, ενώ στη δεύτερη ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά μαύρη σαν καλιακούδα.Αυτό είναι που λέμε το ξύλο της αρκούδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει Κ. Spy , ελπίζω έτσι να είναι και στην περίπτωση μας ,έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις επιλογές μας απλά τώρα παίζουν μπάλα τα βουβάλια και οι φάλαινες , εμείς είμαστε το πλαγκτόν για αυτές, ο κύριος Τάκης αν κάτι στραβώσει θα μας το πει αν δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι .

      Διαγραφή
    2. Κύριε Geopard το θέμα είναι ότι ουδείς ξέρει πότε είναι το πιο βαθύ σκοτάδι.
      Πάντα ένα βαθύ σκοτάδι μπορεί να γίνει βαθύτερο.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη σαφώς και δεν ξέρω πότε ειναι το ποιο βαθύ σκοτάδι και σιγά να μην ξέραμε , τώρα πιστεύω ότι παίζουν τα μεγάλα παιδιά το που θα το πάνε και που θα το γυρίσουν ειναι δικιά τους απόφαση , στο stocktwits πάντως διακρίνω μεγάλη απογοήτευση και δεν το λες και άσχημο αυτό , η αλήθεια ειναι ότι σήμερα στην Sklz περίμενα ένα 10-15% θετικό όχι το -10% που πήγε σήμερα , δεν λες άσχημα τα αποτελέσματα που έβγαλε , εσείς είδατε κάτι άσχημο ή κάτι που δεν σας άρεσε ώστε να αναθεωρήσετε την άποψη σας για αυτήν ?

      Διαγραφή
  43. K Geopard εδώ βλέπουμε μια μάχη,των shorts με την κάθυ που είναι πλέον επί προσωπικού επιπέδου.
    Χτυπάνε τις επενδύσεις της ,και ένας λόγος είναι ότι είχε πολλλλλλούς μαριδαίους ακολούθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Short = κοντός, σύντομος.
      Long = μακρύς.

      Η Κάθυ κερδίζει!! Οι άλλοι πρέπει να ψεκάσουν , να σκουπήσουν και να τελειώσουν.

      Διαγραφή
    2. Κ. Spy όλα τα Spac έχουν χτυπηθεί ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατάνε αλλά και τα χαρτιά του Chamath έχουν φάει καλή σφαλιάρα , άσχετα ότι ο κύριος Τάκης επιμένει ότι το πόπολο ανεβάζει και κατεβάζει τις τιμές εδώ είμαι σίγουρος ότι μεγάλα χέρια κινούν τα νήματα αφού δεν έχει λογική η σημερινή πτώση της Sklz.

      Διαγραφή
  44. Για να δούμε θα μπούν λέει κανόνες ..... https://capital.com/sec-considering-more-transparency-on-derivatives-and-short-selling
    Τα shorts απο εργαλείο αντιστάθμισης ,έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις κερδοσκοπίας και μόχλευσης κεφαλαίων.οκ στις αγορές δεν υπάρχει οίκτος ,αλλά εδω έχουμε ξεφύγει απο τους κανόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Θα γραψω και εγω την γνωμη μου οσο αξια και αν εχει.
    Οταν μιλαμε για high growth stocks τοτε πρεπει να περιμενουμε 5-10 χρονια για να δουμε αν οντως αυτη η μετοχη θα τα καταφερει.
    Το να κοιταμε την τιμη καθε μερα δεν εχει κανενα νοημα.
    Με λιγα λογια αγοραζεις και τα αφηνεις για να τα δεις ξανα το 2025. Αν αυτα τα λεφτα χρειαζονται τοτε δεν επρεπε να μπουν σε high growth stocks.
    Το 2018 ειχα βαλει ενα χιλιαρικο σε ενα κρυπτονομισμα. το 2019 ειχαν γινει 300 και τωρα ειναι 600. Οταν τα εβαλα ηξερα οτι οσο και να το ειχα ψαξει ηταν ενα στοιχημα που επρεπε να το αφησω πολυ καιρο.
    Καλη συνεχεια για ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γιατί το Spire Global έχει βρεθεί στο 6,15????
    Δεν βλέπω να έχει ανακοινωθεί κάτι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τσακιστηκε όταν βγηκε το S1 και πούλησαν οι PIPE. Έκανε - 45% σε μια μερα. Το κοιτάζω και εγώ στα 6 μέρες τώρα αλλά δεν έχω να το παρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. https://sec.report/Document/0001193125-21-279735/
    https://www.fool.com/investing/2021/10/01/why-spire-global-stock-just-crashed-455/?source=eptmsmlnk0000001&utm_source=msnrss&utm_medium=feed&utm_campaign=article
    Απ'ότι κατάλαβα η πτώση ξεκίνησε με την κατάθεση του παραπάνω ενημερωτικού στις 1/10
    Κάποιοι επενδυτές μπορούν να πουλήσουν τις μετοχές και τα δικαιώματα τους χωρίς τους περιορισμούς που έθετε η συμφωνία συγχώνευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂