Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Black Sky - Be the First to Know, With BlackSky.

Black Sky  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό SFTW ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι BKSY
Αριθμός μετοχών : 147,7 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation Black Sky
... εδώ ...

Το SPAC του SFTW
Στις 17 Ιουνίου 2019 ιδρύεται η εταιρεία
Osprey Technology Acquisition Corp. και δημιουργήθηκε το Spac - SFTW. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 5.908.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 5 Νοεμβρίου 2019, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 31.625.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 316.250.000 δολάρια. 
Η εταιρεία SPAC - SFTW εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 7.500.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό και 825.000 ιδιωτικών ενταλμάτων, επίσης στο 1 δολάριο ανά ιδιωτικό ένταλμα, στους ασφαλιστές.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την Black Sky 
Στις 18 Φεβρουαρίου 2021 το spac SFTW, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Black Sky.
Η Black Sky θα συγκεντρώσει, καθαρά, 447 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 180.000.000 δολαρίων
, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές, όπως η Tiger Global Management, Mithril Capital (συν-ιδρύθηκε από τους Ajay Royan και Peter Thiel), Hedosophia και Senator Investment Group. O χορηγός της Osprey και οι συνεργάτες της επενδύουν πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια στο PIPE.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο "ΒKSY"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Black Sky, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια,
σε περίπου 1,477 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Black Sky θα έχει 371 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της και η επιχειρηματική της αξία θα ανέρχεται σε 1,106 δισεκατομμύρια δολάρια
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της SFTW δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Black Sky (63%), τους μετόχους της SFTW (21%), τον χορηγό της SFTW (4%) και τους επενδυτές PIPE (12%). 

Η BlackSky είναι μια εταιρεία πάροχος γεωχωρικών πληροφοριών και παρακολούθησης της παγκόσμιας δραστηριότητας σε πραγματικό χρόνο.
Ιδρύθηκε το 2014 και διευθύνεται από τον CEO Brian O'Toole.
Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να παρατηρήσουν τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο, να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν την παγκόσμια δραστηριότητα, ώστε να κατανοήσουν και να προβλέψουν τις επερχόμενες αλλαγές.
Διαχειρίζεται έναν αστερισμό μικρών δορυφόρων απεικόνισης που περιβάλλουν τη Γη με υψηλούς ρυθμούς επίσκεψης. Συλλέγει επίσης δεδομένα από δορυφόρους και άλλων οργανισμών όπως και από ανοιχτές πηγές πληροφοριών. Η εταιρεία χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για να μετατρέψει τα δεδομένα σε πληροφορίες.


Οι δορυφόροι της Black Sky κατασκευάζονται από την LeoStella, μέσω κοινοπραξίας με την Thales Alenia Space.
Η BlackSky έχει πέντε δορυφόρους σε τροχιά και σχεδιάζει να αναπτύξει 25 ακόμη μέσα στα επόμενα χρόνια. Οι πρόσθετοι δορυφόροι θα δώσουν την δυνατότητα να υπάρχει επαφή από κάθε γεωγραφικό σημείο κάθε 30 λεπτά. Η BlackSky αναπτύσσει επίσης έναν νέο δορυφόρο που θα παρέχει εικόνες υψηλότερης ανάλυσης.


Η πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων της Τεχνητής Νοημοσύνης / Μηχανικής Μάθησης του BlackSky αντλεί μοναδικές γνώσεις από τον αστερισμό του, καθώς και από μια ποικιλία αισθητήρων και ροών δεδομένων διαστήματος, IoT και της επίγειας βάσης. Το BlackSky παρακολουθεί παγκόσμια γεγονότα και δραστηριότητες παρέχοντας βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης για τους εμπορικούς και τους κυβερνητικούς του πελάτες παγκοσμίως.

Η BlackSky διαθέτει πέντε δορυφόρους σε εμπορική λειτουργία και έχει προγραμματίσει να προσθέσει επιπλέον εννέα δορυφόρους στον αστερισμό της το 2021.

Η BlackSky εμπορεύεται τις υπηρεσίες της σε εταιρείες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις αμερικανικές στρατιωτικές αγορές και τις αγορές πληροφοριών.
Το National Reconnaissance Office (ΝRΟ) είναι ο βασικός πελάτης / στόχος για το BlackSky. Η εταιρεία είναι ένας από τους διάφορους προμηθευτές που έλαβαν συμβόλαια μελέτης NRO το 2019.
Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών (NRO) αποκτά εικόνες που χρησιμοποιούνται από αναλυτές του National Geospatial Intelligence Agency.
Μια πρόσφατη μελέτη αγοράς από την Quilty Analytics ανέφερε ότι το NRO θα συνεχίσει να αγοράζει τις περισσότερες από τις εμπορικές δορυφορικές εικόνες της από την Maxar Technologies, τον κυρίαρχο παίκτη της βιομηχανίας. Όμως, αναδυόμενοι διεκδικητές όπως το Planet και το BlackSky, ανέφερε η μελέτη, είναι πιθανό να λάβουν μέρος των προμηθειών του NRO.


Καθώς περισσότερες χώρες αναπτύσσουν πυραύλους και όπλα στον κυβερνοχώρο που μπορούν να θέσουν εκτός λειτουργίας τους δορυφόρους των ΗΠΑ, το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες πληροφοριών αναζητούν διαστημικές δυνατότητες που μπορούν να ανακάμψουν γρήγορα σε περίπτωση επίθεσης.

Ένας τρόπος για να γίνουν τα διαστημικά συστήματα πιο ανθεκτικά είναι να τοποθετηθούν πολλοί μικροί δορυφόροι σε τροχιά για να καταστεί πιο δύσκολο για έναν εχθρό να τους κατεβάσει όλους. Μια άλλη προσέγγιση είναι να υπάρχουν εφεδρικοί δορυφόροι στο έδαφος που να μπορούν γρήγορα να αναδυθούν σε νέους δορυφόρους και να ενεργοποιηθούν ξανά αντικαθιστώντας τους παλαιούς.

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία θα υπάρξουν όταν δημοσιοποιηθεί και θα αρχίζει να παρουσιάζει τις οικονομικές της καταστάσεις κάθε τρίμηνο, παρέχοντας και  διάφορες πληροφορίες.
Σύμφωνα με τη διοίκηση η BlackSky παρουσίασε για το 2019 πωλήσεις 15 εκατομμύρια δολάρια και 22 εκατομμύρια δολάρια για το 2021, με τα EBITDA της να είναι αρνητικά κατά 30 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Black Sky θα αποτιμάται 1,477 δισεκατομμύρια δολάρια, με την επιχειρηματική αξία της (ΕV) να ανέρχεται σε 1,106 δισεκατομμύρια δολάρια, έχοντας καθαρό ταμείο 371 εκατομμύρια δολάρια, συνεπώς θα έχουμε EV/ πωλήσεις

  • 2,02 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 546 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 2,86 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 386 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 4,95 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 223 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 9,7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 114 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 24,04 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 46 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.
και EV/EBITDA
  • 4,53 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 6,35 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
  • 16,02 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.

Τα EBITDA γυρίζουν ελαφρώς θετικά το 2022.

199 σχόλια:

  1. Αν είναι να κάνει το καλό, κάποιος τεχνικάριος ή διαγραμματιστής ή τέλος πάντων όποιος έχει μια σοβαρή αποψη-εκτίμηση ... ας μας κάνει μια πρόβλεψη για
    1) Kubient
    2) TTCF και
    3) FUBO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fubo κύριε Τάκη αυτό το διάγραμμα δεν αγοράζετε https://prnt.sc/11pkigy έχει στόχο σχεδόν το μηδέν κάτι δεν πάει καλά θα δω και τις άλλες.

      Διαγραφή
    2. TTCF δεν πρέπει να χάσει με τίποτα το 15,6 γιατί και αυτή κοιτάει σχεδόν το μηδέν μετά , εννοείται με έγκυρη διάσπαση και μη ανάκτηση του επιπέδου.
      Όμως δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη αυτό που βλέπω.

      Διαγραφή
    3. CLOV CHAMATINIO 175 εκ όγκο ????το στιψιμο του σορτυ???...

      Διαγραφή
    4. και η Kubient μια από τα ίδια αν χάσει τα εδώ επίπεδα έχετε γεια βρυσούλες

      Διαγραφή
    5. Χα χα κύριε Geopard θα τα μηδενισετε όλα εσείς.

      FUBO έχει Βeta κοντά στο 3!!
      TTCF μακάρι λοιπόν να σπάσει το 15,6.

      Διαγραφή
    6. .... λόγγοι, βουνά, ραχούλες.

      Για δώστε και μια εκτίμησή για Ride κύριε Geopard.
      Που πεθαίνει ο νεκρόε;

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη με τι ορίζοντα αγοράζετε?
      Να ρωτήσω αν Sklz Asts ισχύουν οι στόχοι που είχατε πει για φέτος επίσης η Sofi για φέτος τι τιμές θα μπορούσε να δει γιατί αν και την έχετε πει για μακροπρόθεσμη δεν έχετε πει τιμές νομίζω .

      Διαγραφή
    8. Κύριε Geopard θέλετε ψυχολογική ενίσχυση μου φαίνεται.
      Αυτές οι 3 εταιρείες έχουν παρκαρισθεί. Θα δούμε αν στο μέλλον θα ενισχύσω SoFi και AST.
      Η αλήθεια είναι ότι κοιτάζω πολύ ψηλά!!
      Αν αρχίζω, τώρα, να δίνω τιμές στόχους, ενώ οι μετοχές δεν ανεβαίνουν θα γινόμουν γραφικός.

      Πάντως ότι έχω πει το πιστεύω τώρα πιο δυνατά.
      Γιαυτό ήθελα να μπει μια ώρα αρχύτερα η AST ... για να αλλάξουν χέρια τα χαρτιά και να τελειώνουμε.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη οφθαλμοφανέστατα έχει κάνει διπλή κορυφή η Ride και έχει στόχο αρνητικές τιμές , απλά με την φρενίτιδα των πωλήσεων σε καμία μετοχή δεν μπορείς να εφαρμόσεις ΤΑ και να είναι αξιόπιστη για αυτό βγαινουν τρελοί στόχοι αφού πουλάει και αγοράζει η μαρίδα άναρχα συνεπώς καμία τεχνική ανάλυση δεν μπορει να βγάλει άκρη , το θέμα ειναι πότε θα σταματήσει αυτό που ζούμε και μαλιστα χωρίς να συντρέχει κάποιος σημαντικός λόγος γιατί όπως βλέπω ούτε τα θεμελιώδη σώζουν την παρτίδα σε αυτήν την φάση γιατί όλες μας οι εταιρίες έχουν ικανά θεμελιώδη και προσδοκίες να πουλήσουν για να τις εκτοξεύσουν και όχι να τις ανατινάξουν όπως γίνετε τώρα.

      Διαγραφή
    10. Μόνο διπλή; Τριπλή κορυφή.
      Στη RIDE τις βλέπω τις τιμές στόχους ... δεν είναι αρνητικές.

      Θυμάστε για το τρίγωνο που λέγαμε? Έσπασε ανοδικά αρχικά .... αλλά μετα ήρθε η διάσπαση κάτω.
      Η ομάδα μου ήταν πολυ φιλόδοξη με την ανοδική διάσπαση.
      Εγώ τους έλεγα ... ΚΑΙ ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ τελικά ΚΆΤΩ; Αυτοί γέλαγαν, πως δεν γίνεται.
      Έτσι έκανα τα κουμάντα μου εγκαίρως.

      Διαγραφή
    11. Το τρίγωνο έχει στόχο περίπου το 5-5,5 στην Ride εκεί θα μπορούσε να δώσει αντίδραση , εκτιμάτε αν τα χαρτιά έχουν αλλάξει χέρια ή έχουμε ακόμα πόνο?

      Διαγραφή
    12. Εγώ, (που δεν γνωρίζω απ' αυτά χαχα), για την RIDE βλέπω τιμές στην περιοχή των 7$ (χονδρικά).

      Διαγραφή
    13. Ακριβώς ... εκεί κοιτώ 4 με 6.
      Εκτιμώ ότι θα ξαναδεί τουλάχιστον το 20, το Endurance θα καθυστερήσει, αλλά τελικά θα βγει.
      Πιστεύω πως απο εδώ θα βγουν πολλά λεφτά. Όμως, προς το παρόν θα κοιτάζω...

      Διαγραφή
    14. TTCF στην περιοχή του 14! Μετά χαιρετίσματα....(γελάω με τον εαυτό μου, που κάνω και προβλέψεις)

      Διαγραφή
    15. Κύριε Τάκη όσο πέφτουμε τα μηνύματα στο stocktwits αυξάνουν πότε πετάει λευκή πετσέτα η μαρίδα εκεί https://prnt.sc/11pnmb2 πχ σήμερα έχει αύξηση 20% των μηνυμάτων στην Ride ( δεν διαβάζω τι γράφουν).

      Διαγραφή
    16. Υπόψιν στην Ride σήμερα έκανε σφυρί αντιστροφής ενώ υπάρχει και απόκλιση στον rsi οπότε σε περίπτωση που δώσει ανοδικό από εδώ μπορει και να τελείωσε το πτωτικό της και τα δυο που αναφέρω ειναι εύκολα διακριτά στο διάγραμμα και πολύ εύκολο να ανιχνευθούν από τον οποιονδήποτε https://prnt.sc/11pui9t

      Διαγραφή
    17. Θα έχουμε πολλές RIDE Κύριε Τάκη και το ξέρετε καλύτερα απ' όλους .... πάρα πολλές και εκεί που ίσως δεν το περιμέναμε..Θα ψωνίσω εκεί που θέλω εγώ όχι όπου θέλουν αυτοί... εσείς το είπατε σε δική μου ερώτηση πριν 40 μέρες...RESPECT...!!!

      Διαγραφή
    18. Περιμένω QS Κάτω από 15 και Βλέπουμε και φυσικά LUSID κοντά στο 12 ...και φυσικά χαμηλώνουμε τιμές αναλόγως....αν θέλουν...

      Διαγραφή
    19. κ. Τακη καλημερα, στο τριγωνο που δινατε στοχο 50 σας ειχα πει οτι επρεπε να το ειχε σπασει νωριτερα και μαλλον παει για ψευδη διασπαση και μετα κατω. Τωρα θα παει 6 ή 5?
      so what , μετα που οδηγει στο 2 ή 0 ή στο 40-50 αυτη ειναι η ερωτηση και όχι αν παει 6 ή 5 αυτο εμενα λιγο μ΄ενδιαφερει, αν αγορασω 6, 5, 4. Τεχνικα τωρα το γκαπ που εκανε θα φανει αν ηταν εξαντλησης η συνεχισης από τις επομενες 2, 3 συνεδριασει. Επειδη δεν εκανε πολυ μεγαλο ογκο πιθανον να συνεχισει.

      Διαγραφή
    20. Τα ήξεις αφίξεις των διαγραμματιστών τα ακούω βερεσέ ... για εμένα το τρίγωνο υπήρχε και υπήρξε όντως ψευδοδιάσπαδη και ενώ γύρισε μέσα στο τρίγωνο ξαφνικά ήρθε ο σορτάκιας της συμφοράς.
      Ωιμέεεε τι σύμπτωση!!!

      Όμως με τα διαγράμματα ουδείς σοβαρός επενδυτής πορεύεται.
      Τα πράγματα είναι απλά ... βγαίνει το Endurance και είναι πειστικό? Θα πάει 50 και λίγα λέω .... δεν θα βγει; Τότε ναι θα πάει κάτω απο δολάριο.

      Οδηγός πάντα τα θεμελιώδη. Τα διαγράμματα τα κοιτάνε οι παικτες και επειδή τα κοιτάνε δεν τα διαγράφω απο τη στρατηγική μου.

      Διαγραφή
    21. Fundametalist δηλωνω και εγω αλλα δεν απορριπτω και τη τεχνικη αναλυση, δεν διαφωνω με αυτα που λετε σχετικα για το Endurance

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας...Δεν υπάρχει περίπτωση να ειμαστε τον Μαιο πτωτικοί και αυτο θα ισχύει μέχρι τον Νοέμβριο / Δεκέμβριο.
    Εκει πιτεύω 'οτι θα εχουμε μια αναμενόμενη διόρθωση γύρω στο 12 - 15 % για ΣΠ500.
    Συνήθως ο ΝΑΣΔΑ΅ακολουθει, χρονικα εννοώ.
    Συμπεράινω αυτό λόγω του οτι στο χρονικο αυτό σημειο το δεκαετες θα πλσιάσει το 2.00 και εως εκεί. Συσχετίζεται αμεσα ομως η πορεία των δεικτών και με ένα άλλο συναφη παράγοντα που ειναι το δολλάριο και που θα βρίσκεται σε σχέση με την πορεία του δεκαετες΄.
    Εκεί εγώ πουλάω ΧΑΑ και USA και αρχίζω επαναγορές από τέλη Ιανουαρίου πλεόν.
    Το λεγομενο ρατατιον θα το έχουμε στισ δικες μας επιλογές τουλαχιστον 2 φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μπερδέψατε λίγο κύριε olymp , μας λέτε ότι θα παίξουμε ανάποδα το πούλα Μάη και το January effect κατάλαβα καλά?

      Διαγραφή
    2. Η άνοδος στην απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς λόγω πληθωριστικών φόβων κάνει τα ομόλογα ανταγωνιστικά προς τις μετοχές. Από την άλλη όμως αύξηση τιμών λόγω πληθωρισμού συχνά σημαίνει και αυξημένα κέρδη στις επιχειρήσεις (σε απόλυτες τιμές).

      Από ένστικτο αλλά και λόγω των πακέτων χορήγησης ρευστότητος κρατώ το δεύτερο σενάριο και αισιοδοξώ. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σας.

      Διαγραφή
    3. Πολυ σωστα κ.Hippy, αυξημένα κέρδη στις επιχειρήσεις και ειδικα στις τραπεζες - επιτοκια, αλλα αυτο ακολουθει και λαμβάνεται υπόψη μετα της σχετικής διόρθωσης.
      Λαμβανουμε υπόψη τη διαχρονική διάρθρωση των επιτοκίων των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως σχετικούς δείκτες πληθωρισμού και οικονομική ς δραστηριότητας τον πυρήνα του απόπληθωριστή προσωπικής κατανάλωσης και το βαθμό χρησιμοποίησης του παραγωγικού δυναμικού, αντίστοιχα. Πιο απλα η τιμή ενός ομολόγου ισούται με την παρούσα καθαρή αξία του αθροίσματος των υποσχόμενων χρηματοροών τ ου, δηλαδή κουπόνια και αποπληρωμή της ονομαστικής αξίας του ομολόγου κατά το χρόνο ωρίμανσής του.
      Επίσης η παρουσία αρνητικής κλίσης στη χρονική διάρθρωση των επιτοκίων (δηλ. βραχυπρόθεσμα επιτόκια υψηλότερα από τα μακροπρόθεσμα επιτόκια) συνήθως σημαίνει ί πρόδρομο δείκτη επερχόμενης οικονομικής ύφεσης. ∆ιαισθητικά, η εξήγηση είναι ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε περιόδους όπου η νομισματική πολιτική είναι ήδη ιδιαίτερα περιοριστική- π.χ. στο τέλος του κύκλου αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων – και συνεπώς η αγορά τιμολογεί ραγδαία αποκλιμάκωση των παρεμβατικών επιτοκίων και του πληθωρισμού στο μέλλον (λόγω της αναμενόμενης από-θέρμανσης της οικονομικής δραστηριότητας). Είναι νωρις για να εκτιμησω εάν θα προκυξει και 2ο διορθωτικό εντος του 2022 παρόμοιο αυτου που θα εχουμε τελη της χρονιας. Και στα δυο η ενα διορθωτικα μάλλον δύσκολα θα κατέβεις όπως και δυσκολα θα ανεβεις, απλα δεν θα προλάβεις.

      Διαγραφή
  3. Καπως έτσι κ. Geopard...January effect ναι μεν αλλα από αρκετά χαμηλότερες τιμες από τις αναμενόμενες εφόσον ο πατος του 12 - 15 % (στο δικό μας 25-30 %) θα εξελιχθει τέλη της χρονιας με τα τωρα δεδομενα. Εξαρταται απο τις αυξανομενες τιμες εξαγωγων των Ασιατικών χωρων, πορεία δολλαριου - πληθωριστικες τάσεις. Οριο του δεκαετες για εμενα ειναι 2.15 αρα οσο πλησιαζουμε το 1.80 βγαινω πωλητης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι το SKILZ είναι 14 το ASTS 7. Και όλοι είμαστε φορτωμένοι κάργα. . No comments!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα τι απομένει? Η συνθηκολόγηση (capitulation). Κι αφού δεν έρχεται με το απότομο, θα έρθει με το παρατεταμένο. Δίνεις τα χαρτιά στο χαμηλότερο σημείο χωρίς να υπάρχει λόγος, απλά επειδή έχεις κουραστεί ψυχικά. Μετά πέφτει λίγο (told ya) και στη συνέχεια ανεβαίνει σιγά σιγά  και κρυφά χωρίς να το πιστεύει κανείς.

      Σε εμένα πάντως δούλεψε και με την PBF και με την AYRO. Τώρα όμως δεν θα τους κάνω τη χάρη. Για να είμαι ειλικρινής πάλι θα την πάταγα αλλά τώρα έχω προστασία από το δεκαδόλλαρο και το παίζω μάγκας. Το μάθημα ελήφθη πάντως. Τέρμα πια τα τσιλιμπουρδίσματα.

      Διαγραφή
    2. Προσπαθώντας να παρηγόρησω και τον εαυτό μου, ήταν εξαρχής χαρτιά για LONG οπότε ας τους κάνουμε το χατίρι. Όχι ότι έχουμε και άλλη επιλογη

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ari στην σκύλα δεν το περίμενα στην Space mobile την ψιλοπερίμενα και το είχα αναφέρει αλλά δεν είχα κοστολογήσει σωστά τους κινδύνους για αυτό και φόρτωσα τώρα εδώ εχω μια μεγαλοπρεπέστατη ζημιά 50% στο 10% plus του χαρτοφυλακίου μου , το επόμενο που θα πάθει τέτοια ζημιά στο χαρτοφυλάκιο μου υποψιάζομαι ότι θα ειναι το Σοφάκι και πραγματικά δεν θέλω να κοιτάω αποτιμήσεις άντε ας τα πάνε εκεί που θέλουν να τελειώνουμε μας τα έχουν κάνει τσουρέκια δυόμιση μήνες τώρα και μην μου πει κανένας ότι δεν έχουν κάνει κουμάντο στις τιμές , γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να το πιστέψω ότι η ζημιά έγινε από την μαρίδα τόσο συντονισμένα με τους δείκτες να βαράνε νέα υψηλά ever εγώ πιστεύω ότι η ζημιά έγινε για την μαρίδα και θα το πιστεύω.

      Διαγραφή
    4. k. Ευρωβλάχο αν το σκεφτείτε δε σας προστατεύει κανένα δεκαδόλλαρο. Η μόνη περίπτωση που σας προστατεύει είναι να είναι πολύ κάτω από $10 ακριβώς τη μέρα της ψηφοφορίας (χλωμό να το αφήσουν), οπότε έχετε ξεκάθαρη επιλογή, για μία και μόνο μέρα.
      Αν όμως τη μέρα της ψηφοφορίας είναι 9,90 ή 10,1 ή 11,0 τι είναι πιθανότερο να ζητήσετε redemption ή να κρατήσετε? Και αν την επόμενη μέρα με το νέο ticker κάνει ένα πεταγματάκι και μετά καταρρεύσει? Ή χειρότερα αν ανοίξει κατευθείαν με gap κάτω? Το μόνο που μας προστατεύει είναι όντως η κάθε εταιρεία να ανταποκριθεί με μικρές έστω αποκλίσεις στο μακροπρόθεσμο outlook που έχει δώσει, αλλιώς θα χάσουμε τα δεκαδικά και τα reverse split.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα σε όλους,
      Όντως κ. Ευρωβλάχο, δεν μας προστατεύει κανένα 10δολαρο. Δείτε τι έγινε στην GIK. Έφτασε το 7,5 δολ. σήμερα και έχει αύριο ΓΣ για merge.
      Από τη άλλη, θα συμφωνήσω μαζί σας για τις περιπτώσεις PBF και AYRO. Ειδικά στην PBF προσωπικά έφτασα σε 50% ζημιά, καθώς ήμουν με μ.ο. λίγο κάτω από 9 δολ. αλλά δεν με πείραζε καθώς όλη η αγορά ανέβαινε. Τελικά πούλησα με κέρδος 50%.

      Διαγραφή
    6. Θα συμφωνήσω ότι επί της ουσίας το ρίσκο βρίσκεται στο πόσο υπερτιμημένη είναι η εταιρεία που γίνεται το deal. Ωστόσο, υπάρχει μια στοιχειώδης προστασία από το δεκαδόλλαρο.

      Αν ήμουν για παράδειγμα στην GIK στα 7,5 θα ψήφιζα για ρευστοποίηση. Αν ήταν οπουδήποτε πάνω από 10 θα πουλούσα. Παρομοίως σκέφτομαι για την THCB που κατέχω.

      Από την άλλη βέβαια σκέφτομαι να τη δώσω, να γράψω τις ζημιές και μετά άντε γεια, να μην ξανασχοληθώ με SPACS. Θα αποφύγω όλη αυτή την καταπόνηση. Γενικότερα, μου τη δίνει αυτός ο εγκλωβισμός που έχει παιχτεί και στην προσδοκία ενός δυνατού rebound που αναμένουμε μας έχουν εξαντλήσει. Δεν έχουν δώσει καν μια μετριοπαθή αντίδραση της τάξης του 30-50% να βγούμε.

      Διαγραφή
  5. Φαίνεται πως κυκλοφόρησε και νέο, ανώνυμο short report για τη SKLZ.
    Καλή ανάγνωση.

    https://drive.google.com/file/d/1AZLcuomm5cjZWQCxA4uud3FUl8d6wBov/view

    https://investorplace.com/2021/04/sklz-stock-is-this-short-report-behind-the-stumble-in-skillz-today/?mod=mw_quote_news

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κύριε Barren θα ήθελα την άποψη σας , αυτό το report ήταν η αιτία για την χθεσινή πτώση αν δεν κάνω λάθος ,τι λέτε είμαστε στο τελειωτικό χτύπημα των short ή θα έχουμε και συνέχεια!

      Διαγραφή
    2. Target Price => $3 δίνουν οι παικταράδες αυτοί.

      Ισχυρίζονται ότι οι πραγματικές πωλήσεις είναι πολύ μικρότερες και πως μοχλεύονται με τα Bonus Cash. Διαιρούν λοιπόν τις προβλεπόμενες για 2021~2022 πωλήσεις /3, κοτσάρουν και πολλαπλασιαστή EV/Sales *4 και βγάζουν 2,80~2,30 τιμή στόχο.

      Διαγραφή
    3. k. Geopard δεν έχω ιδέα. To report είναι κάπως υπεραπλουστευτικό και υπερβολικό. Είναι και ανώνυμο, θα μπορούσε να είναι για το κλείσιμο ναι, αλλά το πόσο κάτω θα μπορούσε να τραβηχτεί άγνωστο.
      Πάντως σε μετοχή που είναι -70% από τα υψηλά και -50% από προηγούμενο short report, να βγαίνει και δεύτερο με στόχο άλλο -80%, ψιλοπρωτοφανές μου φαίνεται. Βρήκαν και μαμούν τι να γίνει τώρα.

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς Mr Bafi και έγώ το διάβασα ,και άλλοι γράφουν οτι είναι παρόμοια περίπτωση με την luckin Coffee. Ok δεν έχω σκοπό να πουλήσω ειδικά τώρα,αλλά σίγουρα έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη,δεν ξέρω αν κάποτε μπορέσει να ανακάμψει η μετοχή

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ κύριε Barren , όλο και κάποιος θα τσιμπήσει όμως λέτε να ειναι το τελευταίο ή θα έχει και άλλο , ανοίγει κάτω πάλι λογικά θα έχουν στήσει ανοικτές πωλήσεις με ότι έχουν βρει για πούλημα και ας ειναι το επιτόκιο στο θεό σήμερα δεν ξέρω πόσο έχει πάει δυστυχώς θα πάει μακρυά η βαλίτσα ακόμα και στην χρηματιστηριακή μου μπλόκαρε η εντολή που πήγα να βάλω για να μην τα δανείσουν σήμερα , το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον μας (αν σε μισή ώρα δεν ξεμπλοκάρει θα τους πάρω τηλέφωνο έστησα τα κομμάτια μου στα 17 αλλά τώρα δεν μπορώ να αλλάξω ή να ακυρώσω την εντολή ).

      Κύριε Τάκη κάτι έπαθε πάλι το φόρουμ και δεν βλέπουμε τις τελευταίες αναρτήσεις.

      Διαγραφή
    6. κιμπαρηδες τους βρισκω. . .

      Διαγραφή
    7. Kύριε Geopard.
      Τι να δείτε απο τις τελευταίες αναρτήσεις; όλο τα ίδια γράφουμε εδώ μέσα .... δεν χάνουμε και τίποτα.

      Διαγραφή
    8. Οι εντολές μπήκαν στην Sklz από 20 έως 30 $, κύριε Τάκη υπάρχει δόση αλήθειας στο νέο report ; αλλάζει κάτι για εσάς στην Sklz μετά και από αυτό.

      Διαγραφή
    9. Και όμως κύριε Τάκη τις απαντήσεις σας και 5-6 εκλεκτών φίλων εδω μέσα τις διαβάζω συνέχεια. Μπορεί να μην κοιτάω τιμές όμως εσάς σας διαβάζω .

      Διαγραφή
    10. Τι, βάλατε εντολές πώλησης απο 20 εως 30 στο SKLZ?

      Θα μας αποτρελάνετε κύριε Geopard.

      Διαγραφή
    11. Οχι κύριε Τάκη είναι τρόπος για να μην δανείζουν τις μετοχές μας οι πλατφόρμες, σιγά μην περιμένω να εκτελεστεί η εντολή

      Διαγραφή
    12. Εγώ πάντα τις δανείζω. Τα παίρνουμε και απο την άνοδο, αλλά τους παίρνουμε και τόκους στους σορταδόρους.

      Είστε υπο μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Πάρτε γρήγορα τις αποφάσεις σας και εφαρμόστε τις ... έτσι όπως είστε είναι βέβαιο πως θα κάνετε πολλά λάθη, όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Τάκη εγώ ποτέ δεν τις δανείζω αλλά η ib τις δανείζει χωρίς να μας πληρώνει για αυτό.
      Τις αποφάσεις μου τις πήρα πριν καιρό θα πορευτώ με τις 3-4 βασικές εταιρίες μου (Sklz Sofi Asts και ίσως Volta) και όπου βγει απλά δεν έκανα κινήσεις όταν έπρεπε για να μειώσω τις τιμές κτίσης , οι υπόλοιπες 7 εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο μου ειναι αναλώσιμες και όχι για διακράτηση.
      Τώρα μπορει να με έχει ρίξει ψυχολογικά το χαρτοφυλάκιο μου αλλά έχω υπομονή και ελπίζω και τον χρόνο που θέλω ώστε να μην κάνω τις λάθος κινήσεις .

      Διαγραφή
    14. Να τις δανείζετε στη ΙΒ ... μια χαρά επιτόκια δίνει.
      Απορώ γιατί δεν το κάνετε.

      Διαγραφή
    15. Πώς μπορούμε να δανείσουμε τις μετοχές μας μέσω της Optima;

      Διαγραφή
    16. Δεν έχετε άδικο θα το σκεφτώ μιας και τις εχω για μακροπρόθεσμη τοποθέτηση.

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα στους φίλους. Δυστυχώς ή όχι, ζούμε την παρατεταμενη πτώση του κλάδου των SPACs. Είναι κάτι σαν εκδίκηση των funds που μπαίνουμε ως μικροί από την αρχή στις εταιρίες.


    Πιστεύω πως στο μέλλον, ό,τι άνοδο δούμε θα τη δούμε σε μεμονωμένες εταιρίες. Και πολυ περισσότερο στις επικρατούσες εταρίες κάθε κατηγορίας. Είναι σώφρων κατά τη γνώμη μου η επένδυση σε τέτοιου είδους εταιρίες. Μπορεί κάποιες μικρότερες να είναι καλύτερες εταιρίες αλλά αυτό σε αυτή τη φάση δεν έχει καμία μα καμία σημασία.

    Ένα τέτοιο παραδειγμα ειναι η Chargepoint και η Volta. Αν είναι να τρέξει κάτι απο τον κλάδο, η chargepoint θα τρέξει. Η τουλαχιστον, θα τρέξει και αυτή. Το να τρέξει η Volta μόνη της το θεωρώ απίθανο. Αν τρέξουν οι μπαταρίες, θα τρέξει σίγουρα η QS. Δεν γίνεται να τρέξει η ALUS μόνο.
    Δεν έχει σημασία η αποτίμησή τους ότι είναι πολυ υψηλότερη. Market Cap is a state of mind στις HΠΑ. Αν η αποτίμηση ήταν πρόβλημα και υπήρχε deleveraging βάσει αποτιμήσεων τότε θα βλεπαμε να πέφτει και η τέσλα -60%. Αλλα η τέσλα είναι απλά στο -20%.


    Βλέπω σε πολλα spacs τιμές κάτω από τα 10$ post merger. Σε αυτές τις εταιρίες πιστεύω συμπεριλαμβάνεται και η SoFi.

    Το αμέσως επόμενο διάστημα, συγχωνεύονται οι NGA στις 23/4 και η αγαπημένη STPK στις 27/4. Εκεί έχω στραμμένα τα μάτια μου, είδικά στη δεύτερη. Ελπίζω να μας κάνουν τη χάρη τα funds να τη λιώσουν λιγάκι.


    Τέλος, εδώ που ήρθε η ASTS στα 7$ πιστεύω πως αγοράζεται με κλειστά μάτια. Θελω όμως να ρίξω τα λεφτα στην stpk και δε θα την παρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν κατάλαβα ... γιατί η AST αγοράζεται με κλειστά μάτια στα 7;
      Για ρίξτε το λίγο πιο λιανά ... μήπως 4πλασιάζουμε τη θέση μας;
      Γιατί στο 7 και όχι στο 5;

      Διαγραφή
    2. Οι προσδοκίες για αυτήν είναι μεγάλες αλλά και το ρίσκο όπως βλέπω, δυστυχώς παρασύρθηκα από αυτές (προσδοκίες) και τώρα βλέπω τα ραδίκια ανάποδα όπως και αρκετοί εδώ πέρα.

      Διαγραφή
    3. κε Τάκη, είναι στο 70% της τιμής εισαγωγής. Αν υποθέσουμε ότι οι εταιρίες μπαίνουν με ενα premium γύρω στο 50% στην αξία τους (και σωστά μπαίνουν λίγο ακριβα όπως είχατε πει), τότε πλησίαζει την fair value. Προφανως, αν πάει στα 5$ ακόμα καλύτερα.

      Φυσικά αν κάποιος κατεχει ήδη και του βρίσκονται χρήματα, εδω κάτω αυξάνει κατά πολύ.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Bugs_Bunny έχει αρκετά μεγάλο ρίσκο μήπως και το project δεν βγει , ίσως αυτό να θέλει να πει ο κύριος Τάκης για αυτό έχει και μικρή θέση που θα αυξήσει αν έχει επιτυχία το project , εμείς που μπήκαμε με μεγάλο ποσοστό του χαρτοφυλακίου μας αναλάβαμε αδικαιολόγητα μεγάλο ρίσκο , εδώ ειναι πολύ καλό σημείο να μπει κάποιος που δεν έχει την εταιρία και αγοράζει για πρώτη φορά αλλά με μικρο κεφάλαιο ώστε να μην ματώσει αν δεν του βγει.

      Διαγραφή
    5. Αχ αυτή η σιγουριά κάποιων φίλων εδώ ...και στο πάνω και στο κάτω ...ψυχραιμία συνάδελφοι...

      Διαγραφή
    6. UWMC Κύριε Τάκη έχει ρίξει άγκυρα προς το παρών βέβαια...Μ ένα καλό βύθισμα 5-6 θα ρίξω μία ζαριά...

      Διαγραφή
  7. Έχω την εντύπωση, πως αυτό που είχε γράψει ο Elon Musk και είχα αναφέρει εδώ, πριν λίγο καιρό, ήταν πράγματι ειρωνικό. Υπενθυμίζω πως είχε γράψει την φράση:
    "GREEN EGGS AND SPACS"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα κόκκαλα του Madoff τρίζουν με αυτά που γίνονται accidental printing of warrant redemption into EDGAR στην σκύλα ,brokerage sent out redemtion notices

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Dear Client

    The notiication is regarding a recent notification regarding the SKLZ WS warrants and an upcoming expiration date

    strike 11.5
    call/put skillz inc
    please be advised that the notification was sent in error as the warrants have not indicated an early expiration at this time.
    ibkr apologizes for the inconvenience

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τη σιχάθηκα τόσο τη SKLZ που έκανα την τελευταία αγορά σε διψήφιο @12,90 => ΜΟ~17.
    Η επόμενη σε μονοψήφιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren πουλήσατε κάτι ή βάλατε νέο χρήμα μέσα εγώ τα εχω κλειδώσει γιατί ότι και να κάνω βγαίνει ανάποδα .

      Διαγραφή
    2. Να σας πω ένα καλό να πάρετε clovis oncology Πούλησα στο πρόσφατο squeeze out και ξαναμπήκα ,ρίξτε μιά ματιά στον όγκο που έκανε την ημέρα του squeeze ο μεγαλύτερος της πενταετίας

      Διαγραφή
    3. Αν πάει σε μονοψήφιο κύριε Barren τότε καλύτερα να τα πουλήσουμε.Διοτι αν δεν δείξει αντίδραση το πουλέν του SIR σημαίνει ότι δεν βλέπουμε αυτό που η αγορά μας λέει.

      Διαγραφή
    4. κυριε barren ριξτε μια ματια και εσεις. μου φαινεται ειναι στο 5 tou C η κυρια. . . .τι βλεπετε εσεις

      Διαγραφή
    5. κ. ΤΑΤΑ ποιος το ξέρει, η μετοχή απλώς πέφτει διαρκώς. Έστω κι ότι είναι στο 5 του C, τι το εμποδίζει να φτάσει όπου γουστάρει και να κρατήσει και καναδυο χρονάκια και μετά να βολοδέρνει στον όποιο πάτο άλλα δυο τρία?

      Διαγραφή
    6. Κύριε Barren πίνω Jameson και σας απολαμβάνω πραγματικά 😉

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα, αγορα σημερα sklz στα 12.52, μεσο ορο 16.6 τωρα.Τελευταια αγορα, ας παει οπου θελει. Υπαρχουν και αλλου καρβελια.(Διασπορα)

      Ειμαι φουλ του growth και ευτυχως οι δυο αγαπημενες κινεζουλες μου, μπορει να μην ανεβαινουν αλλα τουλαχιστον δεν γκρεμοτσακιζονται (Xpev, Api)
      Κατα τα αλλα, ινφερνο!Το αιμα παντως ψυχρο, ανιωθος ειμαι.

      Τελος να πω πως τη μεγαλυτερη φολα την εχω φαει στη WWR, πιστεψα οτι θα ξεπεταχτει ανακοινωση καποιου ντιλ για δεσμευση της εξορυξης που θα διπλωνε τη μτχη αλλα με τη χαρα εμεινα, ας προσεχα. Επρεπε τη PLL που τη προτειναν και οι fool.

      Διαγραφή
    8. Γι αυτό λέμε πως την γάτα των Αγορών την σκότωσε η σιγουριά της και όχι η περιέργεια της ...εδώ πάτωσε εδώ κορυφωσε ..δεν έχει άλλο πάνω η κάτω εδώ αγοράζεται στα σίγουρα τον τάδε μήνα θα κάνει αυτό το άλλο το άλλο...αν όντως έτσι είναι οι Αγορές τότε μάλλον δεν έχω μάθει τίποτα τόσα χρόνια ..μα απολύτως τίποτα ... Κύριε BARREN χαίρομαι να σας διαβάζω ...

      Διαγραφή
    9. Barren, αυτά που αγόρασες χθες τα πούλησες σήμερα?
      Αν όχι, πάει να πει ότι χάλασες και εσύ χαχα...
      Με την καλή έννοια το γράφω καθώς σε βλέπω να γίνεται επενδυτής και όχι trader.
      Και όπως έλεγε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, του χαρτοπαίκτη, του ψαρά και του trader το πιάτο... 7 φορές είναι αδειανό και μία φορά γεμάτο.. :)))

      Καλό βράδυ σε όλους τους φίλους.

      Διαγραφή
  11. έ οχι και μονοψήφιο Κύριε Barren μου ,πολυ απαισιόδοξο σας βρίσκω ,και όχι τίποτα άλλο είστε στην πρώτη πεντάδα αυτών που εκτιμώ ιδαίτερα θυμάστε τι περάσαμε στην pbf??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι ούτε απαισιόδοξος ούτε αισιόδοξος, το έγραψα και πιο πάνω. Έχει κάνει -70% εν μέσω μιας εκπληκτικής αγοράς. Τι -70% τι -80% τι -90%. Δηλαδή αν κάνει μια φυσιολογική διόρθωση η αγορά μετά από τέτοια επίδοση, πιστεύετε ότι παίζει η καρακαηδόνα να κρατήσει καλύτερα?
      Αν συνεχίσει πάνω η αγορά ναι, ελπίζουμε κάποια στιγμή από κάπου σε μια τεχνική τουλάχιστον αντίδραση ή και κάτι καλύτερο, μήπως και βγούμε στον αφρό.
      Για την ώρα δε μπορεί να βγάλει αντίδραση πάνω από +1% με intraday πτώση 10%, τι συζητάμε. Ακόμα στο ημερήσιο δεν έχει εμφανιστεί ούτε απόκλιση, η πτώση είναι μονοκόμματη, ούτε εσωτερική δομή δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    2. Αυτό με την μονοκόμματη πτώση από την εμπειρία σας κύριε Barren τι θα μπορούσε να σημαίνει; πχ κάτι που δεν γνωρίζουμε και όταν θα το μάθουμε θα ειναι αργά , η ΤΑ ορισμένες φορές σε βγάζει από κακοτοπιές εδώ αποφάσισα να παίξω χωρίς ΤΑ σε όλες τις εταιρίες και δυστυχώς δεν ξέρω καν τι συμβαίνει.
      Και η Τεσλα το βιολί της , αυτή θα γράφει νέα υψηλά.

      Διαγραφή
    3. Μου έχει χαλάσει όλη την διάθεση. Και μην πει κανείς για γκρίνια, Αμερικα και τα σχετικά
      , long, και για καλοκαίρια. Κανείς δεν είναι προετοιμασμενος για -70% σε βασική επιλογή.Δεν ποντάραμε σε κουτσό άλογο μπας και τρέξει. Σε καθαρόαιμο μπήκαμε και έσπασε τα πόδια του. Θέλω να είμαι αισιόδοξος αλλά αυτό δεν διορθώνεται σύντομα. Κουράγιο Κυριοι και καλή μας τυχη στα άλλα χαρτιά μας.

      Διαγραφή
    4. Κύριε ARIS και εγώ αν ήμουν στην θέση σας (και πιστέψτε με έχω περάσει από τα ίδια μονοπάτια στα πρώτα χρόνια τής μαθητείας μου στις αγορές πλήρωσα έπαθα καί έμαθα όμως) όπως καί άλλων φίλων του Μπλογκ θά είχα την ίδια αν όχι χειρότερη κακή διάθεση...Τα LONG καί εγώ καλύτερα τα τρώω τά χαρτιά μου μοιάζουν με παυσίπονα μετά από αφαίρεση φρονιμίτη χωρίς τοπική αναισθησία χώρια που μπορεί να είναι και ληγμένα όταν έχεις φάει στην κεφάλα 50% ζημιά στο σύνολο ενός χαρτοφυλακίου από την τιμή κτήσης του.. αφήνω στην άκρη τά διαφυγοντα κέρδη αν καί δεν συμφωνώ γιατί καί αυτό Κεφάλαιο είναι αλλά τό προσπερνω... όταν γνωρίζεις ότι για νά πάρεις πίσω το αρχικό σού Κεφάλαιο χρειάζεται ένα 💯% ανοδικό γύρισμα πόσο αλήθεια το πιστεύει αυτό κάποιος ? Καί ειδικά στην παρούσα φάση ? μιλώ πάντα όταν ή ζημιά είναι στο σύνολο η στο 80% ενός Κεφαλαίου καί όχι σε μία δύο μετοχές που αφορούν ένα μικρό ποσοστό...

      Διαγραφή
    5. Να διευκρινίσω:Δεν λέω ότι δεν γίνεται αλλά το ποσό εφικτό είναι αυτό...και η ιστορία έχει δείξει εκτός λίγων εξαιρέσεων ότι το εγχείρημα δεν πιάνει σε όσο και βάθος χρόνου να το δείς γιατί η πρόβλεψη καθίσταται πολύ επισφαλής γιατί δεν πρόκειται για μελέτη και πείραμα σε αποστειρωμενο και ελεγχομενο περιβάλλον που δεν μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα αλλά για ΑΓΟΡΕΣ....που σε βάθος χρόνου τα δεδομένα θα ανατραπούν και αυτό είναι απόλυτα βέβαιο προς το καλύτερο ΑΛΛΑ και προς το Χειρότερο... φαίνεται πως οι επενδυτές και παίχτες των Αγορών το δεύτερο κακό σκέλος η δεν το έχουν το όψιν τους η σκοπίμως το παραβλέπουν και το ξεχνούν η δεν μπορούν νά τό δεχτούν...οι άνθρωποι και οι επενδυτές άνθρωποι είμαστε συνήθως δεν θέλουν και δεν γουστάρουν την αλήθεια καί προτιμούν το ψέμα το δικό τους ψέμα αλλά να το ακούν από τα χείλη των άλλων ... Καλή τύχη σε όλους γιατί πιστεύει ότι τα δύσκολα έπονται... μακάρι να μην έπονται και να έχουν πέρασει...έχουν όμως??

      Διαγραφή
    6. Και να θυμόμαστε πως αν κάτι είναι δεδομένο είναι μόνο αυτό: Τίποτα δεν είναι δεδομένο...έχοντας αυτό το όψιν οι ζημιές είναι μικρότερες ...λέω εγώ τώρα...

      Διαγραφή
    7. Ο πνιγμενος απ τα μαλλια του πιανεται. χεχεχε
      Αν ειμασταν Ελλαδα θα εδινα μικρες πιθανοτητες.
      Εδω ομως ισως κατι γινει σε βαθος χρονου. Σιγουρα δεν υπαρχει αλλη λυση καθως πωληση απαγορευεται για μενα προσωπικα. Ειχατε πολυ σωστη συμπεριφορα Κ GERRY , οσμηστηκατε τον κινδυνο και αποχωρησατε παρα τις αντιθετες προβλεψεις των αλλων .
      Σας συνχαιρω για αυτο

      Διαγραφή
    8. Κύριε Αris να είστε καλά ... απλά να σας πω και δεν είναι η πρώτη φορά που το αναφέρω ότι τα παθήματα στα πρώτα βήματα μου (και ευτυχώς που συνέβησαν τότε και όχι αργότερα βλέπε 1999)μου έγιναν μαθήματα... ειλικρινά και σας το λέω με πολύ καλή πρόθεση ..δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος κάθεται και τρώει 50% ζημιά σε όλο του το χαρτοφυλάκιο από την τιμή κτήσης του ...εγώ δεν ... εκτός και αντιπροσωπεύει το 20% της ρευστότητας μου ... αλλά και πάλι..εκτός και μου διαφεύγει κάτι και πρέπει να το μάθω ...Δεν θέλω και δεν προσπαθώ να "διδάξω" κανέναν ... μαθήματα θέλω να πάρω ...

      Διαγραφή
    9. Γιατί αν αυτό συμβαίνει τότε κάτι κάνει λάθος ...λάθος επιλογές? λαθος timing? άγνοια κινδύνου?? απλά σκέφτομαι φωναχτά...

      Διαγραφή
    10. Υπερβολικη εμπιστοσυνη στις επιλογες του.
      Και φυσικα το timing

      Διαγραφή
  12. Σε συνέχεια όσων έγραψα για GIK (Lightning eMotors), έως χθες Δευτέρα μπορούσε κάποιος στις ΗΠΑ να προχωρήσει σε εξαγορά (redeem) και να πάρει τα 10,10 δολ. που ήταν τα εγγυημένα. Εγώ χρησιμοποιώ χρηματιστηριακή από Ελλάδα και η προθεσμία έληξε στις 13/4. Ευτυχώς για μένα η χρηματιστηριακή δεν μου προώθησε την ενημέρωση (Put Redemption) που έλαβε από το ελληνικό χρηματιστήριο (καθώς δεν ήξεραν καν ότι πρέπει να προωθούν αυτά email στους πελάτες τους). Έτσι, και χωρίς καν να τους το ζητήσω (προς τιμήν τους) δέχθηκαν να καλύψουν τη ζημιά από την πώληση που έκανα χθες στη μετοχή (έως την τιμή των 10,10 δολ.).

    Από ότι μου είπαν δεν υπάρχει καμία χρέωση, σε αντίθεση από όσα διάβασα σε ξένα blogs (πχ stockwits) ότι ξένοι brokers χρεώνουν 100-200 δολ.

    PS: Σήμερα έληγε η προθεσμία από Ελλάδα για Put Redemption στην TUSCAN (THCB).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γιώργο δεν γίνεται κι αυτό μαζί με την ψηφοφορία? Πάντως ούτε στην Πειραιώς ούτε στην IB μου έχουν στείλει κάτι ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Είναι όλοι άσχετοι κ. Ευρωβλάχο. Δεν έχουν ιδέα τι είναι τα spacs και πως λειτουργούν. Αν αναφέρεστε για GIK, πάρτε τους τηλ. αύριο και σκίστε τους. Ειδικά στην Πειραιώς που είναι και ελληνική ΑΧΕ, λαμβάνουν από το ελληνικό χρηματιστήριο ενημέρωση μέσω του email CorporateActions@athexgroup.gr. Από εκεί παίρνουν οι χρηματιστηριακές και οι vendors τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις του Χ.Α αλλά και ξένων αγορών. Αυτές πρέπει να τις διαβάζει κάποιος υπάλληλος χρηματιστηριακής και να σας τις προωθήσει καθώς υπάρχουν και σοβαρές ενημερώσεις όπως η εξαγορά των μετοχών στην εγγυημένη τιμή των 10 δολ.
      πχ. στην gik η προθεσμία έληξε στις 13/4 και η εγγυημένη τιμή ήταν 10,10 δολ. Το Χ.Α. τους έστειλε το email στις 30/3/2021.

      Στην TUSCAN (THCB) έληξε σήμερα και η τιμή είναι 10,22. Έλαβαν email από το Χ.Α. στις 31/3/2021.

      Πείτε τους ότι θα είχατε πουλήσει αν το ξέρατε και να σας καλύψουν τη διαφορά με τα 10,10 δολ.

      PS: Διάβαζα σχόλια επισκεπτών στο seekingalpha.com. Εκεί να δείτε ασχετοσύνη....

      Διαγραφή
    3. Το "ασχετοσύνη" δεν πήγαινε φυσικά σε εσάς, αλλά στους "ειδικούς" στις ελληνικές και όχι μόνο χρηματιστηριακές.

      Διαγραφή
    4. Καλά οι Αμερικανοί σχολιαστες είναι πιο άσχετο και απο τον γκουρού με τα 125533560099 nicks.
      Απίστευτες χαζομάρες ... και ερωτήσεις νηπίων.

      Διαγραφή
    5. Σε περίπτωση που θελήσετε να δείτε το email που τους έστειλε το χρηματιστήριο, κάντε post ένα email που χρησιμοποιείτε και θα σας το κάνω forward. Την διεύθυνση βάλτε ως toonomasas {at} xyz.gr πχ bourboutsalos {at} gmail.com, ώστε να μην υποκλαπεί το email σας και ξεκινήσετε από αύριο να λαμβάνετε ένα τόνο spam.

      Διαγραφή
    6. κ. Τάκη, στην Αμερική θα σας έβλεπα με εκπομπή, back to back μετά από cramer.

      Διαγραφή
    7. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον κύριε Γιώργο αλλά μάλλον δεν θα μου χρειαστεί. Μετέφερα τη θέση στην IB και μέχρι αύριο θα σφίξω πώληση στην Πειραιώς...κι αν μου τη βιδώσει πουλάω και στην IB και βρίσκω την υγειά μου!

      Διαγραφή
    8. Ετσι για να γελασουμε και λιγο...απο τον ..με 125533560099 nicks (via capital):
      "Η Πειραιώς θα βρεθεί με χρηματιστηριακή αξία περίπου 1,45 δισεκ. και με στόχο να φθάσει μετά την αύξηση κεφαλαίου στα 1,8 με 2 δισεκ. αποτίμηση δηλαδή άνοδος έως 35%."

      Τόσο χάλια είναι η αλφα και ο τσεο κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλι ασταμάτητα και η αλφα έχει την ίδια κεφαλαιοποίηση με την Πειραιώς που έκλεινε!! και κυριολεκτικά διασώθηκε τελευταία στιγμή?
      Ακόμα και η ευρωβ αν βγάλεις την γριβαλντια έχει 2.5 δις κεφαλαιοποίηση..
      έρχεται και η σειρά της αλφα να διασωθεί .με τον ίδιο τρόπο άμκ 1.5 δις οι τωρινές μετοχές για την τουαλέτα και κεφαλαιοποίηση οι νέες μετοχές μετά την αμκ

      Διαγραφή
    9. Μήπως τους ΑΣΤΑΚ-ΟΥΣ τους φάει η μαρμάγκα??

      Διαγραφή
    10. Παρακαλώ να αποφεύγουμε το black humor για τους ΑΣΤΑΚ-ΟΥΣ 😀!!

      Διαγραφή
    11. Αν το χάσουμε κι αυτό δεν ξερω τι μένει Κύριε GRinvest...Φόβου τους σιγουρατζες και ζημιές φέροντας....

      Διαγραφή
    12. Αν μιλάμε για τα ΑΣΤΑΚουδάκια μην ασχολείστε φίλε GRinvest. Τα κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση για το 2020 ανήλθαν σε 3,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών ύψους 3 εκατ. ευρώ το  2019.

      Ρευστό στο Ταμείο 79.939.489 από 78.295.119 στην περσινή χρήση (5,71 ευρώ ανα μετοχή-90% της κεφαλαιοποίησης)

      Σύνολο καθαρής θέσεως 137.631.137 από 134.330.842 (9,83 ευρώ ανα μετοχή)...περιθώριο ανοδου 53% απ΄το ταμπλό (πες ότι η ΑΛΦΑ κάνει ΔΠ στα πρότυπα της ΓΡΙΒΑΛΙΑ βρε αδελφέ)
      Δεν δίνει μέρισμα...ε και? Δεν πληρώνεις φόρο (καθώς δεν είναι ΑΕΕΑΠ)

      Για μετοχές συμβουλευόμαστε χρηματιστές ...οι μάγειρες είναι για συνταγές.

      Διαγραφή
    13. Και οι γυρολόγοι των μπλογκς να εκλιπαρούν για μια τζούρα λιβάνι μπας και βρουν άκρη με τα υπαρξιακά τους θέματα....χιχιχι...




      Διαγραφή
    14. Είναι αλήθεια ότι το πρώτο κτίσμα στο Ελληνικό θα είναι η Πυραμίδα του HIOPPA???... Μπουχαχαχα...

      Διαγραφή
    15. Η καλύτερα του HIOPPY....!!!!.με εμ(βλήμα) το θυμιατό!!!

      Διαγραφή
    16. GERRY21 Απριλίου 2021 - 9:27 π.μ.

      "Μήπως τους ΑΣΤΑΚ-ΟΥΣ τους φάει η μαρμάγκα??"


      Εάν έχετε θέση στα ΑΣΤΑΚ το σχόλιο δείχνει άγχος απ΄τον εγκλωβισμό σας. Είμαι πρόθυμος να σας βοηθήσω. Πείτε πόσα κομμάτια θέλετε να πουλήσετε να συμφωνήσουμε την τιμή και να έρθω να σας τα πάρω ΟΛΑ. Όσα κι αν είναι. Απλώς business, το κάνω για το κέρδος.

      Εάν ΔΕΝ έχετε θέση στα ΑΣΤΑΚ το σχόλιο δείχνει κακία και εμπάθεια προς τον συνάδελφο επενδυτή που έχει αναφέρει στο μπλογκ ότι έχει μετοχές της εταιρείας. Δεν είμαστε φίλοι, με ενδιαφέρει ο χαρακτήρας σας, το σχόλιο σας ερμηνεύω.

      Το μπλογκ είναι απ΄τα καλύτερα, οι θαμώνες που σχολιάζουν σοβαροί κι ο οικοδεσπότης εξαιρετικός παίκτης και Δημοκράτης. Δεν θέλω να κάνω κατάχρηση των ορίων τους με προσωπικές αντιδικίες. Σας θυμίζω απλά ότι στο παρελθόν δώσαμε υπόσχεση αμοιβαίας αδιαφορίας.

      Σας δίνω την ευκαιρία να έχετε τον τελευταίο λόγο. Γράψτε ότι θέλετε, δεν θα επανέλθω.Τελεία. Παύλα.

      Διαγραφή
    17. Δώσαμε υπόσχεση αμοιβαιας αδιαφορίας την οποία φυσικα δεν τηρήσαμε καθ' ότι λόγω χαραχτηρα αδυνατειτε να το πράξετε... Κρατήστε τα χουβαρδαλιακια σας για τους ομοίους σας και δεν θα σας δώσω λόγο αν έχω ΑΣΤΑΚ Η ΌΧΙ ..το μόνο που δεν έχω στην ζωή μου είναι άγχος και ειδικά για τις Αγορές... συνέλθετε...το σχόλιο μου ήταν καθαρά χιουμοριστικό και σε καμμιά περίπτωση δεν είχα και δεν έχω καμμιά πρόθεση να θίξω την επιλογή του οποίου συναδέλφου εδώ ούτε καν την δικιά σας γιατί δεν μου πέφτει λόγος....δεν απάντησα σε κανένα σχόλιο για τα ΑΣΤΑΚ...και είστε ο μόνος που σαν την ....του κόκορα ξυστικατε στην γκλίτσα του τσοπάνη...και φυσικά δεν γνωρίζω ποιός έχει ΑΣΤΑΚ γιατί απλά δεν το γνωρίζω...το ποιος είναι σοβαρός και ποιός όχι το αφήνω στην κρίση του Οικοδεσπότη ...η δικιά σας μου περισσεύει..Την ευκαιρία δεν μου την δίνετε εσείς αλλά ο Οικοδεσπότης... Τώρα αν θα είναι η τελευταία θα δείξει ...το ελπίζω ...

      Διαγραφή
    18. k. Hippy....η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.
      Θαυμάζω τα κείμενα και τις γνώσεις σας.

      Διαγραφή
  13. Βρηκε πατο η ASTS! Ελεγα να περιμενω κατω απο τα 7 αν ερχοταν, αλλα αγορασα και εκανα εδω av. down μπας και γυρισει προς τα 10 για αρχη. Περιμενουμε ειδηση για ημερομηνια εκτοξευσης και deals με telcos στα κοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπική εκτίμηση ειναι ότι θα κάτσει καιρό εδώ κάτω η Asts μέχρι να πετάξει και τους τελευταίους έξω δείτε η Clov τι έκανε εκτός και αν στα 10 θα πουλήσετε για να ξαναμπείτε στα 8.

      Διαγραφή
    2. Αν βγεί το project το 7 ή το 8 ή το 10 ή το 20 τιμή αγορας δεν θα έχει καμία σημασία.
      Θα Είναι σαν να κοιτας τη Γη και τον Δία απο την άλλη άκρη του σύμπαντος. Μηδενική απόσταση έχουν.

      Με AST και Redwire!!! Θα πάω για αρχή στην Αεροδιαστημική.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη σε τι χρονικό ορίζοντα θα γνωρίζουμε αν πηγαίνει καλά το project της Space mobile σε βάθος μηνών ή χρόνων;

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη νομίζω ότι δεν ειναι απόλυτα σωστό αυτό που γράφετε ότι το 20 με το 7 θα έχουν ελάχιστη διαφορά ,γιατί για εμένα μπορει να έχουν τεράστια διαφορά και να εξηγήσω το γιατί , εγώ συνήθως αγοράζω ένα 5% max του χαρτοφυλακίου μου σε εταιρίες εάν λοιπόν εχω εχω αγορές στα 7$ τότε θα εχω υπερδιπλάσια κομμάτια για το μέλλον χώρια του ότι θα μπορούσα να βγάλω το κεφάλαιο έξω και να αφήσω τα κέρδη να τρέχουν όπως κάνατε εσείς στην Sklz και τώρα δεν ιδρώνετε καν.

      Διαγραφή
    5. Απο την άλλη άκρη του σύμπαντος η απόσταση Γης Διά είναι μηδενική.

      Διαγραφή
    6. Δεν έχετε προφανώς καταλάβει τη δυναμική της εταιρείας εφόσον βγει το project. 95% περιθώριο στο Ebitda δεν υπάρχει πουθενά. Κάθεσαι, δεν κάνεις τίποτα και απλώς προσφέρεις την καινοτομία σου. Εισπράτεις μόνο μικροποσά απο εκατομμυυρια πελάτες!!!

      Διαγραφή
    7. Για οποιον ενδιαφερεται για AST, παραθετω ενα link με dd απο εναν σοβαρο τουιτερα και πρωην hedge fund manager https://www.reddit.com/r/SPACs/comments/mkbgi9/asts_npa_notes_from_meeting_with_abel_avellan_ceo/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3

      Διαγραφή
    8. Kε Panoramix,
      ευχαριστώ για το link 😎

      Διαγραφή
  14. αγορά ΙΒΜ και αγορά slv. αφού δεν βρήκα short hedge σε στόκια (δεν βγάζω κουβέντα από τον Sir...) πάω για αρνητικά συσχετιζόμενα assets για τα οποία και για τα 2 έχω θετικές βλέψεις. είδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτή η επιχείρηση έχει κάνει τη Redwire μοναδική μεταξύ των διαστημικών εταιρειών που δημοσιεύονται μέσω SPACs, καθώς έχει τόσο έσοδα όσο και κέρδη. Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 119 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020, με προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 13 εκατομμυρίων $. Η εταιρεία προβλέπει αύξηση των εσόδων στα 163 εκατομμύρια δολάρια το 2021, με προσαρμοσμένο EBITDA 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι το 2025, η εταιρεία αναμένεται να αυξηθεί σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα με προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.
    SIR ποτε θε γινει παρουσιαση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.cnbc.com/2021/03/25/redwire-space-going-public-via-a-spac-after-year-of-acquisitions.html

      Διαγραφή
    2. Καλό το άρθρο όπως και άλλα τόσα στο WEB αλλά σαν την παρουσίαση του SIR καμία! 💰💰💰💰💰💰

      Διαγραφή
    3. Εννοειται και την περιμενουμε....

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα στην ομήγυρη!
    ZIM, GOLD για long και PLX για swing trade (ίσως έχει νέα μέχρι την Τρίτη, αν βγουν τα νέα και αναλόγως την κατάσταση της αγοράς βέβαια...)🧐
    Να εκτιθέμεθα και λίγο, γιατί καλό το stay in cash, αλλά σίγουρα δεν μας κάνει πιο μάγκες από πολλούς συνδαιτυμόνες εδώ μέσα...
    Φιλικούς χαιρετισμούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gold long γιατί? Περιμένετε εξελίεις με Ρωσία?Εγω αναρωτώμαι γιατί να μην πάει από όπου ξεκίνησε προ covid = 1400.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα! Πληθωριστικές τάσεις, φτηνό δολάριο, crypto σε πτώση προσωρινή ή μη, ε και οι δημοκρατικοί δεν είναι και τίποτα φιλειρηνιστές!

      Θα δείξει...🧐

      Διαγραφή
  17. Α ξέχασα! Και GENI στα ραντάρ (πρώην DMYD) που σήμερα αλλάζει ticker αν και όποτε πιάσει κάνα πάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατι κουνιεται στην SKILZ (pre market) Κραταω την ανασα μου να συνεχισει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δύσκολα θα είναι αύριο ή μεθαύριο ... όταν θα γράφει -10% ή -15% again.
      Εκεί θέλω να δω τους παίκτες - επενδυτές τι θα κάνουν.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , κύριε Τάκη εδώ νομίζω ότι θα χαθούν τα χαρτιά και των τελευταίων , ελπίζω να ξεκίνησε επιτέλους το ανοδικό γιατί μου είχε σακατέψει την ψυχολογία 3 μήνες τώρα ενώ είχε αρχίσει να κλονίζετε η εμπιστοσύνη μου στις εταιρίες που εχω στο χαρτοφυλάκιο μου με 13 συνεχόμενες πτωτικές στο χαρτοφυλάκιο μου αφού τις κλείδωσα για να μην βλέπω , σήμερα ήμουν με τον πεντάχρονο γιο μου έξω στον κήπο και κάναμε κηπουρική για να μην κοιτάζω , τώρα μπήκα μέσα και διάβασα το blog και μετά είδα τιμές , επιτέλους σχηματίστηκε ένα χαμόγελο ,
      έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και δεν ειναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

      Διαγραφή
    3. Το χρειαζόμαστε αυτό για ξαναπιστεψουμε το χαρτί. Κάπου είχε αρχίσει να ξεθωριαζει

      Διαγραφή
  19. Κι εννοείται kathy style μετοχές, microcaps και spacs βλέπω κι άλλο κάτω, φιλικά πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. Το σημερινό στη sklz ειναι ξεκαθαρο reversal day το θεμα ειναι αγοράζεις στο +20?

      Διαγραφή
    2. Σε ότι με αφορά ... δεν αγοράζω, δεν πουλώ, δεν tradeάρω στο Skillz.
      Με τα κομμάτια που εχω διακρατήσει θα πάω to the end.
      Ίσως είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι εμπρός μου έχω μια Shopify.

      To the end.

      Διαγραφή
    3. Οι μετοχές είναι κλειδωμένες για 2 χρόνια ... πρέπει με κάποιο τρόπο να βγάλουν λεφτά οι ιδρυτές και οι pipers.
      Kάτω το χαρτί και φόρτωμα .... μετά θα αρχίζουν να βγαίνουν όλες οι καλές ειδήσεις.

      Διαγραφή
    4. μαζι σας και εγω ως το τελος κυριε τακη..
      πιστος στη σκυλα και ρομαντικος ταυτοχρονα...σαν συγχρονος ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ...

      Υ.Γ αν μας βγει το στοιχημα σε αυτην κυριε τακη θα αλλαξω το nickname μου σε ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ...

      Διαγραφή
    5. σημαντικη εξελιξη στο εβδομαδιαιο εκοψε πανω η σκυλα...ισχνο κοψιμο ως τωρα αλλα το κανε. ως τελος της εβδομαδας μπορει να κλεισει καιμε ακομα πειστικοτερο κοψιμο.
      Αν ολα πηγαινουν καλα λογικα θα δουμε και δυνατο κατω (ως 2)οπως λεει και ο κυριος τακης. Εκει θα τολμισω και αλλη ενισχυση...forza!!

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα σε όλους,
      Με τη SKLZ (και όχι μόνο)να δούμε την κίνηση από αύριο. Σε όλα τα χαρτιά με όγκο μπαίνουν day traders για το μεροκάματο. Γι΄ αυτό κάνουν και όγκο στο τελευταίο 5λεπτο καθώς κλείνουν την ημερήσια θέση (long ή sort). Μακάρι να ξεκινήσει από εδώ και να πάει στα ύψη. Θυμίζω προ ημερών η ROMEO έκανε 60% και μέσα σε 9 μέρες όχι μόνο τα έχασε αλλά είναι και χαμηλότερα. Βοήθησε φυσικά και το κακό κλίμα.
      https://gr.investing.com/equities/rmg-acquisition-a

      Υγεία και κέρδη σας εύχομαι.
      ps: Δεν έχω θέση στη SKLZ

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα σε όλους. Εχτές η Κάθυ το έκανε πάλι το θαύμα της, διπλασίασε στην SKLZ το ποσοστό που κατέχει αγοράζοντας 5 εκ. μετοχές. Η MORGAN έχει το 12% με μέση τιμή 19 δολάρια. Λέτε να μην το έχουν ψάξει...

      Διαγραφή
    8. Η Κάθυ ξερει τι κάνει.
      Εδώ μέσα πολλοί θα διαπιστωθεί, στο μέλλον, ότι δεν ξερουν τι τους γίνεται.

      https://cathiesark.com/ark-combined-holdings-of-sklz

      Διαγραφή
  21. Εάν, EAN λέω, πιάσει η ASTS τα EBITDA που εκτιμάει το 2030 (16 δισ) και με ένα συντηριτικό πολλαπλασιατή 10 θα έχει μια κεφαλαιοποίηση 100 φορές την σημερινή. Τώρα ακόμα και κατά την διάρκεια αυτή αν έχουν εκδοθεί διπλάσιες μετοχές από τις σημερινές (δεν το πολυπιστεύω, επειδή η επόμενη ανάγκη για χρηματοδότηση θα είναι μετά την φάση της κάλυψης του ισημερινού κατά την οποία λογικά η μετοχή θα έχει ανέβει αρκετά) αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές μας θα αξίζουν 500 ντολαρς. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθούμε για καμιά βδομάδα για πάρτυ σε κανά ελληνικό νησί και να κλείσουμε και μια σουίτα για τον Τάκαρο που μας την έφερε μπροστά μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσετε!!
      Να κοιτάτε EV/EBITDA μέχρι το 15 είναι τσάμπα .... είναι σαν να λέμε P/E κάτω του 10.

      Ναι. Αν το Project βγει είναι πολύ πιθανό η μετοχή να ξεπεράσει κατά πολύ την τιμή στόχο που δώσατε.
      Εκτιμώ ότι θα κάψει σε ζημιές 700 εκατομ. μέσα στην επόμενη τριετία και αν όλα πάνε καλά ίσως δεν χρειαστεί νέα κεφάλαια. Αν χρειαστεί, κάνει μια έκδοση νέων μετοχών στα 50 σηκώνει 500 εκατομ δολάρια και το dilution είναι ανύπαρκτο.

      Το παν είναι να πάει καλά το project.

      Διαγραφή
    2. Όμως για να συμβούν αυτά χρειάζονται 2 με 4 χρόνια ... και αυτή η περίοδος είναι μεγάλη για να αντέξουν οι επενδυτές τα όποια σκαμπανεβάσματα .... και ευκόλως θα τα δώσουν τα χαρτιά τους.

      Διαγραφή
    3. Το δύσκολο δεν είναι να ανακαλύψεις την Τεσλα ή την Google... το δύσκολο είναι να μείνεις μέσα.

      Διαγραφή
    4. Πέστε τα Χρυσοστομε για να μην αυτοπαραμυθιαζομαστε....2030 είναι ΔΕΚΑ χρόνια από τώρα δηλαδή περίπου 3 χρηματηστηριακες δεκαετίες και ότι ο χρόνος στις Αγορές έχει άλλες διαστάσεις....

      Διαγραφή
  22. Ευτυχώς που τα λέτε εσείς Κύριε Τάκη ... αυτό αναρωτηθηκα και εγώ .... ποιος από τους σημερινούς μικροτετοχους θα έχει θέση το 2030 στην εταιρεία ..ούτε fund που λέει ότι λόγος δεν διακρατει ....εγώ τουλάχιστον δεν υπάρχει περίπτωση να έχω λεπι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως υπεραπλουστεύετε;
      Επειδή μια εταιρεία θα φτάσει σε επιχειρησιακή ωριμότητα σε 10 χρόνια και εκεί θα αξίζει πχ *100, σημαίνει ότι ο μέτοχος θα καρπωθεί κέρδη τότε;
      Αν δηλαδή δείξει σε 2-3 χρόνια ότι είναι σε καλή τροχιά αποκλείεται να γράψει το *10-20 από το *100;

      Διαγραφή
    2. Αν το project πάει καλά και η καινοτομία είναι πειστική ... τότε στη 2ετία θα έχει ήδη ακολουθήσει , για παράδειγμα, το δρόμο της Sea limited.
      Kαι αυτή έκανε 2 χρόνια για να μπει σε κίνηση.

      Διαγραφή
    3. Αν αυτό καταλάβατε Κύριε BARREN τότε ΟΚ!!!ξαναδιάβασε το και πείτε μου που γράφω η εννοώ κάτι τέτοιο ...ότι δηλαδή ο μέτοχος θα καρπωθεί σε 10 χρόνια κάποιο κέρδος...Ας πάει 1500 και ας μην έχω ούτε λεπι Κύριε BARREN ...αν αυτό θέλετε να ακούσετε...

      Διαγραφή
    4. Δεν σας εννοώ αλλά δεν πειράζει.

      Διαγραφή
    5. Κύριε BARREN είστε έξυπνος άνθρωπος ..δεν το χρειάζεστε να γράφετε προκατειλημενα ...άλλο 2 με 3 χρόνια να τρέξει το πρότζεκτ επιτυχημένα και η μετοχή να πάει επί 5 και επι 10 καί νά καρπωθεί ο μέτοχος υπεραξία πολύ μεγάλη ...και άλλο κρατάω την μετοχή για 10 χρόνια... αυτό και αν είναι ο ορισμός της υπεραπλουστευσης...

      Διαγραφή
    6. Με εννοείτε Κύριε BARREN αλλά δεν πειράζει... ξέρετε πολύ καλά τι διαβάσατε ... έγραψα μόνο για χρονική διάρκεια και πουθενά για την τιμή της μετοχής ... είναι εκεί δεν το σβήνω...

      Διαγραφή
    7. Μα ποτέ δεν είπε κανείς ότι πάμε apriori για 10ετή διακράτηση για να το συζητάμε. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει αξία το να εικάζουμε πού μπορεί να βρίσκεται λειτουργικά τότε, διότι είναι οδηγός. Αν πχ μια εταιρεία σε 10 χρόνια πιστεύω πως θα έχει κλείσει δεν ακουμπώ ότι και να κάνει ενδιάμεσα. Αν πιστεύω ότι θα τα σπάει υπομένω οτιδήποτε.
      Αυτό.
      Μην αρπάζεστε, ου χρει.

      Διαγραφή
    8. Κύριε BARREN δεν αρπάζομαι ...απλά σας εξηγώ ότι αφ' ενός μίλησα μόνο για χρονική διάρκεια διακράτησης και μάλιστα είπα πως εγώ δεν πρόκειται να έχω ούτε λεπιιιιι τότε ...και δικαίωμα σας είναι να παίξετε την όποια μετοχή για 10 και 20 χρόνια δεν μου πέφτει λόγος...με τον GERRY συζητάτε ...μην μπερδευεστε επειδή σας εκτιμώ το λέω...

      Διαγραφή
  23. Αλφάδω και πάσης Ελλάδος..Στην σκύλα δεν πανηγυρίζω ακόμα ,μετά απο 2-3 squeeze out

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στην Tuscan προτρέπουν τους μετόχους να ψηφίσουν για την παράταση υλοποίησης του deal, γιατί αν δεν πιάσει τον απαιτούμενο αριθμό, τότε δεν προλαβαίνουν τις προθεσμίες, το deal με τη Microvast θα ακυρωθεί, το SPAC θα διαλυθεί και θα μοιραστούν 10,22 ανά μετοχή.

    Τι 10,90 που έχει τώρα, τι 10,22 στη διάλυση? Δεν χάνεις και τίποτα! Κάντε κανένα παίγνιο ρε παιδιά να δώσετε κανένα κίνητρο!

    https://finance.yahoo.com/news/tuscan-holdings-corp-urges-stockholders-210200491.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Ευρωβλάχε, υπάρχει μεγάλο δομικό πρόβλημα στις ΗΠΑ με αυτούς του κανονισμούς. Δεν γίνεται να σε βάζουν να ψηφίσεις για κάτι που κατείχες 1 μήνα πριν. Ειδικά με τις ταχύτητες που αγοράζζει και πουλάει το εκεί retail.

      Μπορεί να είχα πάρει κι εγώ THCB πριν ενα μηνα για ενα γρήγορο trade, δε θυμάμαι. Και προφανως δε θα κάτσω να το εξετάσω αφού τώρα δε με ενδιαφέρει.

      Θα γίνει κάποια στιγμή μια μεγάλη ζημιά απο τέτοια αβλεψία αλλά δεν ξερω πότε θα είναι. Πρέπει να μικρύνουν τα χρονικά παράθυρα ψηφοφορίας και να αφορά μεχρι 10 μερες πριν το πολύ.

      Διαγραφή
  25. Σκέψεις για Fisker
    Ενώ έχουμε ένα πρώην spac που είναι στο Θα, θα και θα ... που θα βγει στην παραγωγή σε 2 χρόνια και με ένα κάκιστο παρελθόν του ιδιοκτήτη και μια χρεοκοπία στο βιογραφικό του .... ουδείς τόλμησε να πει κάτι για τη λεγάμενη. Δεν βγήκε σορταδόρος να βγάλει έκθεση με τιμή στόχο στο βυθό, ούτε δέχτηκε επίθεση απο κανέναν.

    Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατί κάνεις δεν ασχολείται με τους πεθαμένους Κύριε ΤΑΚΗ...απλό δεν είναι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν είναι απλό ... όταν πρόκειται για λεφτά. τους πεθαμένους τους σορτάρεις.

      Εδώ όμως είναι υπέρ ένας από τους καλύτερους αναλυτές της Morgan ... σχεδόν 5άστερος.

      https://www.tipranks.com/analysts/adam-jonas

      Διαγραφή
  27. Ήταν μια καλή αρχή, καλύτερη δε γινόταν εδώ που τα λέμε.
    Δεν ξέρουμε τι έχει η συνέχεια, αλλά η ξεδοντιάρα η SKLZ έλαβε άφεση αμαρτιών για την ώρα. Η μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία μεταβολή μεταβολή της από εισαγωγής. Γεμάτο κερί, ανοδικές διορθώσεις (running flat), ψιλοτάβλα το intraday δηλαδή.

    Κάντε υπομονή, μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά, που λέει και το άσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. όσο ζεις μαθαίνεις
    https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1801661/000110465921040405/tm2110423d1_ex99-1.htm#:~:text=(NYSE%3A%20SKLZ)%20(%E2%80%9C,among%20Flying%20Eagle%20Acquisition%20Corp.
    άρα μεγαλύτερη προσφορά και πούλαγαν μπαμ μπαμ για τη διαφορά, θα είχε ενδιαφέρον να δει κάποιος το short ratio από 22/3 και μετά.
    2. το ARKW μετά τις 22/3, συγκεκριμένα 26/3 αγόρασε περίπου 700.000 τεμάχια...δεν θα το περίμεναν στην ομάδα των αναλυτών φαίνεται, ότι η προσφορά θα επηρεάσει την τιμή...
    3. οπότε και τα short reports όπως έλεγε ο κος. Τάκης ήταν εκ του πονηρού και σύντομα θα τα βλέπουν όλα θετικά οι χθεσινοί short.

    ο τόσο μεγάλος σημερινός όγκος θα είχε και κλείσιμο short θέσεων αλλά γιατί να περιμένει κάποιος να κλείσει τη short θέση του τη τελευταία ημέρα ή να εξασκήσει το warrant τη τελευταία ημέρα? εδώ πάλι το short ratio σε χρονολογική σειρά θα είχε ενδιαφέρον για να το επιβεβαιώσει.
    με αυτά σκεπτόμενος κλίνω προς το συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό είναι φρέσκο χρήμα, δηλαδή θετικές long θέσεις. αν κάπου σφάλλω ερμηνευτικά δώστε μου να καταλάβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συγχαρητήρια στους φίλους που έχουν SKLZ, παραδεισος η μέρα. Προσωπικά δεν έχω. Να ηρεμήσει λίγο και ο κος Geopard.


    Θα ήθελα να σας κάνω δυο ερωτήσεις κε Τάκη, η πρώτη αφορά την ASTS, δεδομένου ότι με ενδιαφέρει πάααααρα πολυ η συγκεκριμενη. Η Lockheed συνεργάζεται με μια startup για να κάνουν ακριβώς το ίδιο με την ASTS. Σας προβληματίζει καθόλου αυτό δεδομένου του ταμείου της Lockheed και της δύναμης που έχει στον χώρο?

    https://www.mobileworldlive.com/featured-content/top-three/lockheed-martin-omnispace-target-satellite-5g

    και δευτερον, στην Avepoint, οι υπάρχντες μετοχοι θα πάρουν τα μισά λεφτά από το spac. Αν αθροιστουν trust account + PIPE βγαζουν 500εκατ. Αντι αυτά να πανε όλα στην εταιρία, η εταιρία θα παρει τα μισά και τα άλλα μισα οι μετοχοί της. Πιστεύετε ότι μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση με offering μετοχών μεχρι το ποσό που θα παρουν οι μετοχοι? Κατι ανάλογο που είδαμε και στην SKLZ δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πολλές συγχωνεύσεις spacs γίνεται αυτό, βασικοί μέτοχοι για να εκχωρήσουν ποσοστά παίρνουν χρηματικά ποσά. Θεμιτό και πολύ καλά κάνουν. Εδώ λοιπόν, οι βασικοί μέτοχοι για να εκχωρήσουν το 25% πήραν 250 εκατομ. Άρα με έμμεσο τρόπο αξιολόγησαν τη εταιρεία 1 δισεκατομ δολάρια.

      Διαγραφή
    2. Στο άλλο που ρωτάτε ... τι να φοβηθω; Τον υγιή ανταγωνισμό; Αυτό είναι το ζητούμενο στις οικονομίες. Ανταγωνισμός, βελτίωση και ανάπτυξη.

      Εμείς πάμε με Vodafone, Rakuten , Samsung και AST και περιμένουμε να είναι εφαρμόσιμη η καινοτομία.

      Διαγραφή
    3. Συγχαρητήρια κι από μένα σε όποιον κράτησε SKLZ και ειδικά στον κύριο Geopard!

      Κι εγώ πιστεύω ότι θα είναι μια νέα Shopify αλλά το λέω μόνο με τη μορφή ψήφου. Σκεφτόμουν μάλιστα να μπω στα 18 καθώς έπεφτε. Στην πράξη όμως δεν ταιριάζει με το στυλ μου γι αυτό και δεν μπήκα. Χρειάζεται πολύ περισσότερη σιγουριά για να αντέξεις και να καβαλήσεις όλο το κύμα. Επίσης, είναι δύσκολο να κάνεις αποτίμηση σε αναπτυσσόμενη εταιρεία που δεν είναι ακόμη κερδοφόρα. Βέβαια αυτές είναι και οι περιπτώσεις που πληρώνουν περισσότερο.

      Διαγραφή
    4. και επειδή στο rodeo παρέμεινα πάνω στο άλογο την sklz,και η καρδιά μου επανήλθε στον τόπο της,θα ρωτήσω αν κάποιος κύριος κάνει εγγραφή για αγορά πειρ στα 1.15

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστούμε θερμά για τα συγχαρητήρια κύριε Ευρωβλάχο αλλά ο λαός* λέει "εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν" χα χα χα. Χθες πιάσαμε τιμή κόστους...θέλει λίγο δρόμο ακόμα για τη λεωφόρο του κέρδους. Εννοείται πως είμαστε αισιόδοξοι.


      *Η φράση παραπέμπει στην εκκλησιαστική γλώσσα, και προφανώς ξεκίνησε από ιερέα που ζήτησε προκαταβολικά την πληρωμή της ιεροπραξίας. Το «και ούτω βοήσωμεν» υπάρχει στην ακολουθία της Αναστάσεως, ενώ το πρώτο σκέλος το προσέθεσε η λαϊκή εφευρετικότητα.

      *

      Διαγραφή
    6. Κύριε Hippy αν κατάλαβα καλά ... δηλαδή εσεις έχετε τώρα Skillz με τιμή κόστους κάπου στα 16 δολάρια.

      Αν η απάντηση σας είναι ΝΑΙ, τότε το πράμα έχει χάσει κάθε σοβαρότητα.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα , σαφώς και κράτησα Sklz δεν πούλησα και δεν είχα σκοπό να πουλήσω ούτε λέπι την έχω με μέσο όρο 19,5 και είχα πει ότι θα την πήγαινα μέχρι τέλους η μεγαλύτερη "ζημιά" όμως ήταν και ειναι στην Space mobile και η αρχική θεση ελάχιστα μικρότερη (10%) με την Sklz . Συγχαρητήρια στους έχοντες και φυσικά στον κύριο Τάκη , ίσως να το καθιερώσω να μην κοιτάω για να αλλάξει το γούρι.

      Διαγραφή
    8. Καλά κέρδη σε όλους του έχοντες. Μήπως να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να ελαφρύνουμε λίγο τη θέση μας αν συνεχίσει η επιθετική άνοδος; Κ. Geopard υπομονή, εγώ πιστεύω ότι η AST είναι από τις επόμενες που θα γυρίσουν. Δηλαδή τι να πω και εγώ που κρατάω τη Ride με 50% ζημιά και με ελάχιστο φως στον ορίζοντα...😂

      Διαγραφή
    9. Κοιταξτε, σε εταιρία που σκοπεύω να είμαι μέσα και πουλάει δορυφορική κινητή τηλεφωνία θα ήθελα αν γινεται να ειναι μονοπώλιο χαχα. Αλλά δεν έχω προβλημα απλα με τον ανταγωνισμό, αν πχ η omnispace ανακοίνωνε ότι θα κάνει το ίδιο με την ASTS δε θα ανησυχούσα. Με ανησυχεί το μέγεθος και η τεχνογνωσία του συγκεκριμένου αντιπάλου.

      Όσον αφορα το προτζεκτ καθαυτό, θεωρώ δεδομενο ότι θα πετύχει. Δεν ξερω ποιος θα το φέρει στην αγορά πρώτος, αν θα το φέρει στην ώρα που έχει υποσχεθεί κλπ, αλλα σε βάθος χρόνου θα έχουμε τέτοια δυνατότητα στα κινητά μας.


      Για την avepoint είναι πολυ σωστή η εκτιμησή σας, ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτει έτσι.



      Και για κάτι που γράψατε παραπανω. Ποιος ειναι ο λόγος πιστεύετε που δεν την πέφτουν στον Fisker? Έχετε κάποια εκτίμηση?

      Διαγραφή
    10. "Κύριε Hippy αν κατάλαβα καλά ... δηλαδή εσεις έχετε τώρα Skillz με τιμή κόστους κάπου στα 16 δολάρια.

      Αν η απάντηση σας είναι ΝΑΙ, τότε το πράμα έχει χάσει κάθε σοβαρότητα"

      ΝΑΙ, στα $17,40 για την ακρίβεια...και υπάρχει και το ενημερωτικό της ΙΒ. Εάν θέλετε δώστε μου το mail σας και το προωθώ.

      Και γιατί σας κάνει εντύπωση? Την μετοχή την προμοτάρατε για πρώτη φορά περί τα $18,50 τον ΔΕΚ/2020. Σαν γνήσιος σκεπτικιστής επενδυτής ΔΕΝ αύξησα όταν όλοι έτρεχαν (ήμουν απησχολημένος, αγόραζα ΟΠΑΠ χα χα)

      Διαγραφή
    11. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ βγήκα από SKLZ στην τιμή κτήσης μου 19.20 και είμαι εντελώς αχαρτος μετά από ΠΟΛΎΥΥΥΥΥ καιρό... σας ευχαριστώ θερμά...Καλή τύχη και καλά κέρδη στους κατέχοντες .... Κύριε Geopard ειδικά για εσάς χαίρομαι πάρα πολύ για το γύρισμα της SKLZ.... Εύχομαι να συνεχίσει ....Θα σχολιάσω ξανά εφ όσον μπω στην αγορά αλλιώς δεν βρίσκω τον λόγο.... Καλά κέρδη σε όλους σας !!!!

      Διαγραφή
    12. Καλησπερα...κ. Ευρωβλάχο, και η SE (SEA LTD) δεν ειναι κερδοφορος, την ειδατε όμως που εχει παει?

      Διαγραφή
    13. Δεν θέλω να μου προωθήσετε τίποτα. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
      Ένας που είναι trader max 5 ημερών, είναι εύκολο να μου βρει πινακίδια αγοράς - πώλησης σε όλες τις τιμές που έχουν υπάρξει.

      Απο εμένα ΤΕΛΟΣ.
      Καλά σας κέρδη.

      Εγώ δεν προμοτάρω μετοχές ... αναλύω, παρουσιάζω και προσπαθώ να είμαι σοβαρός όσο μπορώ!!

      Διαγραφή
    14. Καλά...υπάρχουν και τα 100 τελευταία ενημερωτικα της θέσης μου στην ΙΒ για επιβεβαίωση. Συγκεντρωτικά, όχι μόνο πράξεις. Βρισκόμαστε, πίνουμε καφέ και τα χαζεύουμε στο pc.

      Αντίθετα απ΄εσάς εμένα μ΄ενδιαφέρει να ξέρουν όλοι-κι εσείς πρώτος απ΄όλους ότι ο Χίππης αγαπά την αλήθεια και δεν ρισκάρει την εντιμότητα του για ψευτοεγωισμούς.

      Κι απο εμένα ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
  30. Μιας και βλεπω πολλα κερακια αναστροφης στα spac και στα growth, θα κανω λιγο τσιμπολογημα παραπανω αποψε.
    Κύριε Τάκη έχετε άποψη για STPK(Stem) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Stem είναι λουκουμάκι ... αλλά μου ξέφυγε προς τα πάνω και για λόγους αρχής δεν ψωνίζω μια μετοχή που έχει υπεραποδώσει σε μικρό χρονικό διάστημα.

      Έχω μείνει με την ελπίδα μήπως μετά τη συγχώνευση της επιτεθεί κανένας σορτάκιας της συμφοράς και την βρω σε νούμερα κάτω του 17 ... εκεί θα της επιτεθώ.

      Διαγραφή
    2. Η αποθήκευση και διαχείριση της ενέργειας είναι top. Ότι πιο hot!!

      Διαγραφή
  31. κ. Τάκη δεν ξέρω αν την έχετε μελετήσει, αλλά θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με τη Unity (U).
    Είναι εν ολίγοις πλατφόρμα δημιουργίας IRT3D (Interactive - Real Time - 3D) content, παρέχει δηλαδή τα εργαλεία σε developers να ανοπτύξουν δυναμικό 3D περιεχόμενο με προφανώς κυρίαρχο αντικείμενο το gaming, αλλά και προεκτάσεις σε οτιδήποτε έχει να κάνει με VR/AR (πχ βιομηχανικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, εκπαίδευση, marketing κλπ).

    Εισπράτει μέσω συνδρομών των δημιουργών που έχουν εισόδημα >100 Κ, επιπλέον χρεώσεις για υπηρεσίες υποστήριξης και προμήθεια από τις διαφημίσεις.

    Ναι, με 43% Growth και EV/Sales 2021E ~25 είναι ψιλοτσιμπημένη ΑΛΛΑ:
    Αν κάποιος πιστεύει ότι τα επόμενα χρόνια το gaming θα είναι τα νέα social media και το metaverse θα αντικαταστήσει το internet, η U έχει τις προδιαγραφές για κάτι πολύ πολύ ΠΟΛΥ μεγάλο.
    Έχω αρχίσει και τσιμπιέμαι μαζί της και ξέρω ότι δεν είναι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγοράζει συνεχώς και η Cathie συν τοις άλλοις..

      Διαγραφή
    2. NYSE:U (Unity Software Inc.) είναι η κορυφαία πλατφόρμα στον κόσμο για τη δημιουργία και τη λειτουργία διαδραστικού 3D περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο. Τα προϊόντα της Unity παρέχουν στους δημιουργούς περιεχομένου, τα εργαλεία για τη δημιουργία καινοτόμων εμπειριών και την παροχή καλύτερων διαδικασιών για σχεδόν κάθε κλάδο.

      📈 4ο τρίμηνο του 2020:
      - 120+ εκατ. παίκτες επικοινωνούν κατά μ.ο. μέσω υπηρεσιών φωνής & κειμένου από την U.
      - 5 δις εφαρμογές λαμβάνονται κατά μέσο όρο ανά μήνα & υποστηρίζονται από την Unity.
      - Το 71% των κορυφαίων 1.000 ακαθάριστων παιχνιδιών για κινητά & τροφοδοτούνται από την U.
      - Οι μηνιαίοι μέσοι χρήστες προϊόντων U έφτασαν τα 2,7 δις, το τρίμηνο (+ 63% Y/Y).
      - Δημιουργοί από περισσότερες από 190 χώρες.
      - Περισσότερες από 25 πλατφόρμες εκτελούν δημιουργίες Unity

      Το επιχειρηματικό μοντέλο της Unity χωρίζεται σε δύο κύριες προτάσεις:
      Α) Δημιουργία (create solutions) Β) Λειτουργία (operate solutions)

      Η Unity έχει αυξήσει τους πελάτες της (άνω $100Κ ) ετησίως με σταθερό ρυθμό, + 32% Y / Y το Q4 FY20.
      ✔️✔️✔️Το πολύ σημαντικό ποσοστό καθαρής επέκτασης βάσει δολαρίου ήταν πάνω από 130% για τα τελευταία έξι τρίμηνα. Αυτό είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι που υποστηρίζω την U.
      Η Unity έχει ήδη ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς και η μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητά της να επεκτείνει τα έσοδά της ανά πελάτη.

      Κυριότερα σημεία του Q4 FY20:

      1️⃣ Τα έσοδα ήταν 220 εκατομμύρια δολάρια (+ 39% Y / Y).
      2️⃣ Πελάτες> 100.000 $ έφτασαν τα 793 (+ 32% Y / Y).
      3️⃣ Το μικτό περιθώριο ήταν 76%, (από 81% το Q4 FY19).
      4️⃣ Τα μετρητά που δημιουργήθηκαν από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν 15 εκατ. δολ.
      5️⃣ Το καθαρό ποσοστό επέκτασης βάσει δολαρίου ήταν 138% (πολύ εντυπωσιακό)
      💰 Προσθέτοντας πολλούς πελάτες και κερδίζοντας περισσότερα χρήματα από υπάρχοντες πελάτες ( DBNER ), η Unity έχει τα συστατικά για να δει μια πολύ βιώσιμη αύξηση εσόδων.

      📊 Κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων με βάση GAAP:
      Το μικτό περιθώριο ήταν υψηλό με συνέπεια και σταθερό, στο 76% το τρίμηνο.
      Το κόστος πωλήσεων και μάρκετινγκ είναι σχετικά σταθερό, στο 31% το 4ο τρίμηνο.
      Το περιθώριο λειτουργίας βελτιώθηκε σε σχέση με πριν από το IPO, αλλά εξακολουθεί να είναι στο κόκκινο, στο -37% το Q4.

      🦸‍♂‍ CEO Riccitiello χαίρει άκρας εκτίμησης και η U έχει έδρα στον κόλπο του Σ.Φ.

      Διαγραφή
    3. Αφού αρέσει και στον κύριο Butcher που είναι μαμούνι σε αυτά, υπόσχομαι θα την ψάξω.

      Διαγραφή
    4. είναι ακριβή - απλά εδώ κάποιος πάει για την τελευταία της επιτυχία στην επαυξημένη/εικονική πραγματικότητα 🏆AR/VR.
      Δείχνει να είναι το δυνατό της σημείο 🥇.
      Δική μου εκτίμηση σε 2-3 χρόνια θα είναι το talk of the town 💎!

      Στις τελευταίες εκπτώσεις έκανα τις πρώτες μου αγορές για το μάκρο χ/φ 🦥 .

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ κ. Butcher. Αν παρομοιάσουμε την διείσδυση της AR/VR και του metaverse στην οικονομία με την εποχή του πυρετού του χρυσού, η Unity έχει τις προδιαγραφές για να είναι το hardware store, ο κατασκευαστής, το ράντσο και το sallοon της πόλης.
      Για όσους παρακολουθούν western ο παραλληλισμός.

      Διαγραφή
    6. Χαίρομαι διοτι απ ότι φαινεται βγηκε και επιπροσθετα που κρατηθηκα και πηρα μονο το κεφαλαιο όταν διπλωσε στα 172 το Δεκέμβριο.
      • Christos C.24 Οκτωβρίου 2020 - 4:18 μ.μ.
      Κύριε Βutcher τη Unity Software πως την βλέπετε; Αξίζει να τις δώσω 1-2 % του χαρτοφυλακιου;

      Η Unity λειτουργεί μια πλατφόρμα λογισμικού που βοηθά τους πελάτες της να αναπτύξουν, να δημιουργήσουν, να εκτελέσουν και να δημιουργήσουν έσοδα από διαδραστικό, πραγματικό χρόνο 2D και 3D περιεχόμενο για κινητά τηλέφωνα, tablet, υπολογιστές, κονσόλες και συσκευές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Και να το ονομάσουμε μια δημοφιλή πλατφόρμα θα το έβαζε ήπια:

      Το Unity διαθέτει 1,5 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς δημιουργούς.
      Πάνω από το 50% των παιχνιδιών για κινητά, υπολογιστές και κονσόλες συνδυάζονται με το Unity.
      Υπήρχαν πάνω από 3 δισεκατομμύρια λήψεις εφαρμογών ανά μήνα εφαρμογών που αναπτύχθηκαν με το Unity το 2019.
      Το περιεχόμενο Unity έχει συνολική προσέγγιση 2 δισεκατομμυρίων μηνιαίων τελικών χρηστών.
      Η επιχείρηση κερδίζει χρήματα κυρίως από δύο τμήματα: το τμήμα Δημιουργία Λύσεων και το τμήμα Λειτουργικών Λύσεων.

      Δημιουργία λύσεων : Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία, επεξεργασία, εκτέλεση και ανάπτυξη περιεχομένου 2D και 3D σε πραγματικό χρόνο. Στα προϊόντα περιλαμβάνονται εργαλεία προσαρμοσμένης δέσμης ενεργειών, αγωγός απόδοσης υψηλής ευκρίνειας για προγραμματιστές, γραφικά, κινούμενα σχέδια και εργαλεία ήχου, καθώς και εργαλεία πλοήγησης, δικτύωσης και διεπαφής χρήστη. Τα έσοδα σε αυτό το τμήμα δημιουργούνται μέσω μηνιαίων συνδρομών που καθορίζονται σε συμβόλαια που διαρκούν οπουδήποτε από ένα έως τρία χρόνια.

      Λειτουργικές Λύσεις : Βοηθά τους πελάτες να αναπτύξουν και να εμπλακούν στις βάσεις χρηστών τους και να εκτελέσουν και να δημιουργήσουν έσοδα από το περιεχόμενο ανεξάρτητα από το πού δημιουργήθηκε. Τα προϊόντα δημιουργίας εσόδων, όπως οι διαφημίσεις Unity και το Unity IAP (αγορές εντός εφαρμογής), βοηθούν τους προγραμματιστές να μεγιστοποιήσουν τη δημιουργία εσόδων. Τα προϊόντα αφοσίωσης τελικών χρηστών όπως το deltaDNA προσφέρουν βαθιά δυνατότητα ανάλυσης για τη βελτιστοποίηση της αφοσίωσης των τελικών χρηστών. Προϊόντα όπως το Multiplay και το Vivox βοηθούν επίσης στην απλοποίηση της παράδοσης περιεχομένου και στην παροχή back-end διαχείρισης. Αυτό το τμήμα χρησιμοποιεί ένα μοντέλο κατανομής εσόδων και χρήσης.

      Φυσικα θελει προσοχη δεν υπαρχει ιστορικο ειναι μια νεα IPO και επισης διαβαζω οτι τον Ιούνιο του 2019, ένας πρώην ανώτερος υπάλληλος κατέθεσε αγωγή εναντίον της Unity κατηγορώντας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο John Riccitiello για σεξουαλική παρενόχληση, μεταξύ άλλων. Η εταιρεία αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς για παράνομη συμπεριφορά και το δικαστήριο εξέδωσε μια πρόταση για να επιβάλει τη διαιτησία, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα ξέρουμε ποτέ πραγματικά τι συνέβη ή πώς θα επιλυθεί αυτό.

      Επιπροσθέτα η επιχείρηση δεν είναι κερδοφόρα ούτε είναι θετική στις ταμειακές ροές ενω εχει καθαρή ταμειακή θέση περίπου $ 200 εκατομμυρίων.
      Διαγραφή

      butcher25 Οκτωβρίου 2020 - 3:48 μ.μ.
      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Christos C.26 Οκτωβρίου 2020 - 6:23 π.μ.
      Κύριε Βutcher,

      Σας ευχαριστω.Μπορειτε να μου πειτε τι δεν σας άρεσε;
      Διαγραφή

      butcher26 Οκτωβρίου 2020 - 12:02 μ.μ.
      Κε Christos C.

      ΟΧΙ !

      Patience is a Virtue.

      butcher26 Οκτωβρίου 2020 - 6:43 μ.μ.
      Κε Christos C. οι λόγοι για τους οποίους δεν θα βιαζόμουν να τοποθετηθώ είναι:
      - να δούμε πως θα εξελιχθεί το lock-down των μετόχων
      - η εταιρεία εξακολουθεί να μην είναι κερδοφόρα μετά από 16 χρόνια λειτουργίας και
      - ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι πρώην στέλεχος της Electronic Arts (EA) και όχι ιδρυτής.

      Να δούμε τι θα κάνει τα πρώτα τρίμηνα του 2021- υπομονή. Είναι σε ωραίο κλάδο για την επαυξημένη & εικονική πραγματικότητα - κοιτάζουμε εκεί τι θα κάνει 😉

      Christos C.27 Οκτωβρίου 2020 - 4:26 μ.μ.
      Κύριε Βutcher,

      Eυχαριστω,μπορω να περιμένω,ηθέλα απλα να δω πως σκέφτεστε γιατι σιγουρα θα είχε ξεφυγει κάτι.

      Διαγραφή
  32. Κε Τακη, παρατηρώ ότι όλα τα Τακαρόχαρτα (εταιρίες που έχετε αναλύσει) κινούνται όλα προς την ίδια κατεύθυνση ανά χρονική περίοδο. Όλα μαζί πέφτουν ή όλα μαζί ανεβαίνουν.

    Οι κινήσεις τους δεν εξαρτώνται απόλυτα από της κινήσεις το NASDAQ.

    Τι γνώμη σας παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχουν Τακαρόχαρτα.
      Υπάρχουν εταιρείες!!
      Για ποιά εταιρεία μιλάτε να σας δώσω την εξήγηση.

      Διαγραφή
  33. ωραιο και επιθυμητο το κλεισιμο του gap στη σκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ερώτηση στους ειδήμονες. Ο ογκος στο καθαρόαιμο μας δείχνει ότι μαζεύετε εν αναμονή των αποτελεσμάτων 4/5? Ότι βγαίνει προς πώληση μαζεύετε θα λεγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείται τη Sklz μη δίνετε σημασία.
      Πρόκειται για τρειντεράδες της συμφοράς.
      Είναι συχνό φαινόμενο στο Αμέρικα ... ορισμένοι μπορεί και μέσα στην ημέρα, όταν υπάρχει volatility να μπουν βγουν και πάνω από 5 φορές

      Διαγραφή
  35. 5 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑ! ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ VERIZON ΓΙΑ LONG ΘΑ ΜΠΑΙΝΑΤΕ? ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΣΑΣ ΜΑΛΛΟΝ.ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΟΧΗ ΕΝΝΟΩ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι.
      Είναι δυνατή, σταθερή, κερδοφόρα και αποτιμάται δικαίως.
      Λίγο τη επηρεάζει τη μετοχή ο δείκτης καθώς ο Beta είναι κάτω απο 0,5.

      Για να την κοίταγα παρακάτω θα χρειαζόμουν κάτι πιο γαργαλιστικό, ως προς την ανάπτυξη της

      Διαγραφή
  36. Χθεσινο σχολιο του Lex notes


    Verizon: subscriber losses risk 5G spending plans

    Verizon, America’s largest wireless carrier, likes to tell investors that the tens of billions of dollars it is spending to build out its 5G service will be “rocket fuel” for growth.

    Yet the promise of a lightning-fast network connection did not stop thousands of its most lucrative mobile phone customers from hanging up during the first quarter. The company lost a net 178,000 “postpaid” mobile phone subscribers in the first three months of this year. Because they are billed on a recurring monthly basis, postpaid users are fiercely fought over as a source of stable revenue.

    Stakes are high in the battle for 5G customers. Verizon and rivals T-Mobile US and AT&T have all spent heavily to build faster networks. They have loaded up on more debt as a result. Verizon has already sold more than $31bn in bonds this year to pay for its $45bn bid for 5G airwaves. Net unsecured debt now sits at $137.4bn, or 2.9 times adjusted ebitda. It spent more than $1bn on interest expenses in the first quarter.

    Companies say that increased revenues will help to pay for 5G investments. While T-Mobile’s strategy has been to undercut its rivals on pricing to win new customers, Verizon has so far taken the high road. It relies on premium wireless pricing to generate significant free cash flow. If it continues to bleed customers, however, it may be forced to cut prices to compete.

    Still, Verizon does have an ace up its sleeves: broadband. The pandemic has fuelled brisk demand for fast and reliable home internet service. Nearly 38m adults shopped for a provider in the US last year, spending $34bn in the process, according to BroadbandNow.

    Verizon has been a beneficiary of this boom. It added a net 98,000 subscribers to its Fios internet service in the first quarter. The company should take advantage of this win and bundle its broadband and mobile services more aggressively. Keeping hold of subscribers is the key to fulfilling its 5G dreams.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Christos C. ωραία αυτή η ιστορική αναφορά της 24ης Οκτωβρίου – όπως είπα patience is a virtue και επιβεβαιώθηκε 👍.
      η NYSE:U είχε στην αρχική μας αναφορά γύρω στα $98 και σήμερα $101.90.
      Το βασικά στοιχεία όμως της αναμονής μου ήταν (α) ότι θέλω να έχω 2-3 τρίμηνα για να ζυγίσω μια νέα εισαγωγή – και όντως μεσολάβησαν τα 9Μ και τα ετήσια 2020 αποτελέσματα (σημαντικό στοιχεία) ✔️, (β) με τις αντίστοιχες συνεντεύξεις και σχολιασμούς ✔️, (γ) επίσης έληξε και η περίοδος διακράτησης (lockup period) των μετοχών ✔️. Κερασάκι στην αναμονή (δ) οι εξαγορές του Δεκεμβρίου, της MLAPI (multiplayer networking framework), και η RestAR, ειδικά αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση 💪.
      Μεγάλη βαρύτητα στις επιλογές μου (κανόνας #1 🥇) η Αξιοπιστία της Διοίκησης και εκτιμώ ιδιαίτερα όταν οι ιδρυτές βρίσκονται στο τιμόνι της εταιρείας. Δυστυχώς το τελευταίο σκέλος δεν καλύπτεται. Επίσης Insiders holding είναι στο τεράστιο 26% με βάση το ετήσιο SEC.
      Η εταιρεία αξιοποίησε την εισαγωγή της στο χ/ρ και παράλληλα έχει δώσει τεράστια έμφαση στην επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα. Οι συνεργασίες που κλείνει σε αυτούς τους τομείς είναι τεράστιες (group VW, apple κοκ).
      2018 - 2000 υπαλλήλους
      2020 – 4001 υπαλλήλους
      Τώρα έχει αγγελίες για +12% νέες θέσεις. Oι μισές (196) είναι για προγραμματιστές και άλλες 75 για τα τμήματα ανάπτυξης και πωλήσεων. Πηγή : http://shorturl.at/TW346
      Η εταιρεία είναι σε σημείο υπερανάπτυξης 🧑‍🚀 και σε τομείς που δεν έχουμε δει τις δυνατότητές τους. Δεν ξεχνώ ότι το 2018 είχε αποτίμηση $3 δις. όταν άντλησε $600 εκατ. τώρα η κεφαλαιοποίηση είναι σχεδόν Χ10.

      Προσωπικά βλέπω τεράστια ανάπτυξη στην ΑR/VR 💹, θα απογειωθεί όταν λυθεί το πρόβλημα με τις ταχύτητες δεδομένων. Αλλά θέλει τον χρόνο του 🌱 για να δούμε που θα πάει .

      Διαγραφή
  37. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ CHRISTO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ VERIZON.ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΚΟΛΟΣΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΑΝ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΒΕΒΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε DDIN σ αυτό τον κλάδο που αναφέρετε ψάχνω να δω εάν υπάρχει κάποια ευκαιρία σε εταιρίες που έχουν τις κεραίες, στους πύργους αναφέρομαι λογω 5g και επίσης σε εταιρίες reit που θα εκμεταλλεύονται χώρους για να τοποθετηθούν νέες.

      Διαγραφή
  38. Απ' ότι φαίνεται οι μικροεπενδυτές φεύγουν από τα κρυπτονομισματα και επιστρέφουν σιγά σιγά πάλι στις μετοχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανός λόγος της αλλαγής του κλίματος στις μετοχές που παίζουμε...
      https://www.sec.gov/divisions/marketreg/mr-noaction/2020/finra-fpl-20201022-15c3-3.pdf

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα σε όλους."Δεν δίνουμε λέπι" το μότο του Μαρτίου και ελπίζουμε σε μαγιάτικη ή καλοκαιρινή εκτόξευση.
    Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Γιώργο Τ(ή όποιον άλλο αγαπητό σχολιαστή κατέχει μετοχές της ή ασχολείται με την εν λόγω) αν εντάσει την πτώση της Desktop Metal
    στο ευρύτερο πλαίσιο της πρόσφατης μαζικής πτώσης ή αν συντρέχουν και επιπλέον λόγοι(αρνητικά νέα/εκτιμήσεις) για την συγκεκριμένη εταιρεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. κ. Τίτο παραμένω. Δεν έχει αλλάξει κάτι για εμένα. Αγόρασα προ ημερών και μακάρι να πέσει κάτω από 10 δολ. να ενισχύσω περαιτέρω. Εκτός από DM στο χ/φ μου έχω από πέρυσι το Νοέμβριο DDD και XONE που επίσης διόρθωσαν κατά 65%!!!. Ο κλάδος θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂