Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Rocket Lab

Rocket Lab .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό VACQ ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι RKLB
Αριθμός μετοχών : 482,7 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)

Presentation Rocket Lab 
... εδώ ...


Το SPAC του VACQ
Στις 28 Ιουλίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία
Vector Acquisition Corporation και δημιουργήθηκε το Spac - VACQ. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 8.000.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 32.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 320.000.000 δολάρια. 
Η εταιρεία SPAC - VACQ εισάγεται στον Nasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 5.333.333 ενταλμάτων στην τιμή των 1,5 δολαρίων, ανά ένταλμα, στον χορηγό και 266.667 ιδιωτικών ενταλμάτων, επίσης στο 1,5 δολάριο ανά ιδιωτικό ένταλμα, στους ασφαλιστές.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την Rocket Lab 
Στις 1 Μαρτίου 2021 το spac VACQ, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Rocket Lab.
Η Rocket Lab θα συγκεντρώσει, καθαρά, 740 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 470.000.000 δολαρίων
, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές, όπως η Vector Capital, BlackRock και Neuberger Berman.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο "RKLB"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Rocket Lab, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια,
σε περίπου 4,827 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Rocket Lab θα έχει 745 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της και η επιχειρηματική της αξία θα ανέρχεται σε 4,082 δισεκατομμύρια δολάρια
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της VACQ δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Rocket Lab (82%), τους μετόχους της VACQ (7%), τον χορηγό της VACQ (2%) και τους επενδυτές PIPE (10%).

H Rocket Lab είναι μία αμερικάνικη εταιρεία κατασκευαστής αεροδιαστημικής, που εξιδεικεύεται στις εκτοξεύσεις πυραύλων.
Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Νέα Ζηλανδία το 2006 από τον μηχανικό Peter Beck και μετέφερε την έδρα της στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών το 2013.
Επί του παρόντος χρησιμοποιεί έναν ελαφρύ τροχιακό πύραυλο γνωστό ως Electron , ο οποίος παρέχει ειδικές εκτοξεύσεις για smallsats και CubeSats. Παράλληλα σκοπεύει να αναπτύξει ένα νέο πύραυλο εκτόξευσης που θα ονομάζεται Neutron.


Στις 25 Μαΐου 2017, η Rocket Lab έγραψε ιστορία με την επιτυχημένη εκτόξευση του πρώτου της πυραύλου Electron, «It's a Test» από το Rocket Lab LC-1 στη Mahia της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στις 21 Ιανουαρίου 2018, έφτασε επιτυχώς σε τροχιά με τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του τροχιακού οχήματος εκτόξευσης Electron, «Still Testing» από το Rocket Lab LC-1. Μάλιστα, στην 2η εκτόξευση, ο Electron ανέπτυξε επιτυχώς ωφέλιμα φορτία από τους πελάτες εκτόξευσης Planet και Spire Global.

Η εταιρεία συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς για την εκτόξευση δορυφόρων σε τροχιά και μέχρι αυτή τη στιγμή έχει τοποθετήσει 104 δορυφόρους σε τροχιά, έχοντας 19 επιτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων.

Από την πρώτη τροχιακή εκτόξευση της Rocket Lab, το 2018, ο πύραυλος εκτόξευσης Electron έγινε ο δεύτερος πιο συχνά εκτοξευμένος αμερικανικός πύραυλος κάθε χρόνο. Μέχρι σήμερα, η Rocket Lab έχει παραδώσει 104 δορυφόρους σε τροχιά για περισσότερους από 20 δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και κορυφαίους τεχνολογικούς φορείς του διαστήματος. 

Η πελατειακή βάση της Rocket Lab κατανέμεται ομοιόμορφα σε κυβερνητικούς και εμπορικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της NASA, του National Reconnaissance Office (NRO) και της Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA).

Οι 19 επιτυχημένες αποστολές της Rocket Lab όπως αναφέρονται από την εταιρεία είναι :


Η Rocket Lab διαθέτει δύο περιοχές από όπου μπορεί να εκτοξεύει τους πυραύλους της.
Η βασική της εγκατάσταση βρίσκεται στην χερσόνησο Mahia της Νέας Ζηλανδίας όπου έχει την δυνατότητα να εκτοξεύει ετησίως έως και 120 πυραύλους, καθώς διαθέτει άδεια για εκκίνηση ενός πυραύλου κάθε 72 ώρες και για 30 χρόνια.
Σε αυτήν την περιοχή κατασκευάζει και μια δεύτερη βάση εκκίνησης. Οι εργασίες στο Pad B θα ολοκληρωθούν εντός του 2021 και θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται ταυτόχρονες εκκινήσεις πυραύλων από το Launch Complex 1 εντός των επόμενων 12 μηνών.


Η δεύτερη περιοχή από όπου μπορεί να εκτοξεύει τους πυραύλους της είναι το Wallops Island στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε αυτή την εγκατάσταση η Rocket Lab μπορεί να υποστηρίξει έως και 12 αποστολές ετησίως.


Η εταιρεία σκοπεύει να αναβαθμίσει τον τρέχοντα στόλο των μικρών πυραύλων της Electron, καθένας από τους οποίους έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 225 κιλά (496 λίβρες) σε ωφέλιμο φορτίο, με μια νέα κατηγορία πυραύλων Neutron μεσαίας εκτόξευσης που μπορούν να μεταφέρουν έως 8 τόνους ωφέλιμου φορτίου σε τροχιά Γης και 1,5 τόνο σε πορεία προς την Αφροδίτη/Άρη.

Ο πύραυλος  Neutron θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου κατά 35 φορές περισσότερο από το ωφέλιμο φορτίο του Electron. Σύμφωνα με τη Rocket Lab, ο νέος πύραυλος θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμος (όπως και οι πύραυλοι Falcon που κατασκευάζει η SpaceX) και θα μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες στο διάστημα. Οι πύραυλοι Neutron θα είναι έτοιμοι το 2024.

Η Rocket Lab το 2018 παρουσίασε πωλήσεις 13,5 εκατομμύρια δολάρια, το 2019 τα έσοδα της έφθασαν στα 48 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για τα 2020 και 2021 η πρόβλεψη είναι ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν σε 35 και 69 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Επίσης, η Rocket Lab προβλέπει ότι θα δημιουργήσει θετικά προσαρμοσμένα EBITDA το 2023, θετικές ταμειακές ροές το 2024 και περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το 2026.

Η Rocket Lab, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, μετά τη συγχώνευση με το spac VACQ, θα έχει επιχειρηματική αξία 4,082 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η ASTRA 2,123 δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό η διαφορά στις αποτιμήσεις φαντάζει ως λογική καθώς η Rocket Lab είναι παλιότερη και εμπειρότερη εταιρεία, σε σχέση με την ASTRA, με αναγνωρίσιμο Brand name. Όμως η ASTRA εμφανίζει πολύ πιο αισιόδοξες προβλέψεις από την Rocket Lab. Για παράδειγμα η ASTRA προβλέπει πωλήσεις 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια το 2025, όταν η Rocket Lab προβλέπει αντίστοιχες πωλήσεις το 2027.

Αυτό είναι παράδοξο και χρήζει αυξημένης προσοχής ...

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Rocket Lab θα αποτιμάται 4,827 δισεκατομμύρια δολάρια, με την επιχειρηματική αξία της (ΕV) να ανέρχεται σε 4,082 δισεκατομμύρια δολάρια, έχοντας καθαρό ταμείο 745 εκατομμύρια δολάρια, συνεπώς θα έχουμε EV/ πωλήσεις

  • 2,59 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,571 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2027.
  • 3,52 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,159 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2026.
  • 5,44 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 749 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 9,07 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 15,28 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 267 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 23,19 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 176 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.

και EV/EBITDA 

  • 8,08 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2027.
  • 12 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2026.
  • 24,29 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 34,3 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.

197 σχόλια:

  1. Εγώ διαφωνώ.
    Οι αγορές ανεβαίνουν και κατεβαίνουν απο το πόπολο. Όσο μεγαλύτερη είναι η αγορά τόσο περισσότερο το πόπολο τις επηρεάζει.
    Το πόπολο, δηλαδή η αγορά, είναι ισχυρότερη από όλους ... Και απο Μπαφέτιδες και Πσλιχαπιτίγιες και απο όλους τους οίκους.
    Οι μεγάλοι δεν μπορούν να ανεβοκατεβάζουν αγορές και χαρτιά ... το πόπολο μπορεί.
    Οι μεγάλοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να προσπαθούν να επηρεάζουν το πόπολο για να κινήσει τις αγορές.

    Για την ώρα στα χαρτιά που συζητάμε οι μεγάλοι δεν προσπαθούν να επηρεάσουν το πόπολο να αλλάξει σκεπτικό .. και το πόπολο πουλάει. Αρκετοί πουλάνε να τα πάρουν χαμηλότερα και μπόλικοι για να αγοράσουν περιμένουν το σύνθημα.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι ... τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ διαφωνώ Κύριε Τάκη και όχι μόνο σ αυτή την φάση αλλά πάντα γιατί οι κανόνες των αγορών είναι ίδιοι από συστάσεως με μικρές παραλλαγές η μεταλλάξεις.... Από τους πρώτους κανόνες πουλάω με ζημιά όχι γιατί δεν πιστεύω την Χ εταιρεία αλλά γιατί το κλίμα στο παιχνίδι άλλαξε και πρέπει να προσαρμοστώ...Έχω πάντα Ρευστότητα ανεξαρτήτως πόσο πιστεύω την αγορά γιατί όπως έχετε ορθά πει ο καλός ο ταύρος ♉ ανεβαίνει ήσυχα και με πισωγυρισμα...Δεν γουστάρω καθόλου τους μετά Χριστόν προφήτες...τους κανονικούς όμως προφήτες πρέπει να μπορείς και να τους αναγνωρίσεις εγκαίρως και ότι δεν προφητεύουν από καμμιά θεϊκή παρέμβαση αλλά ερμηνεύουν τα σημεία των καιρών (και των αγορών)... γράφατε και έγραφα στην πρόσφατη πτώση των δεικτών επί λέξει: έχει κανείς αντιρηση ότι όλοι οι δείκτες θα γράψουν νέα υψηλά ?όμως ποιός μου λέει ότι τα δικά μου χαρτιά δεν θα συνεχίσουν να πέφτουν...? είμαστε ακριβώς σ αυτό το σημείο ...πιο ακριβώς δεν γίνεται ...ορθώς γράφετε ότι τα δυνατά χέρια δίνουν την τάση και αυτό γιατί ξέρουν τόσο καλά την ψυχολογία του ποπολου και της μαριδας που δεν έχουν παρά να ρίξουν την πρώτη φαπα άντε και την δεύτερη ...μετά κάθονται και παρακολουθούν το αυτομαστιγωμα της μαριδας ....δεν έχω πεισθεί καθόλου μα καθόλου ακόμη ότι έχει τελειώσει και πως θα τελειώσει Μ ένα πτωτικό blow off όπως λέει ο Κύριος BARREN...Μακάρι να είναι έτσι ...είχα απαντήσει στον Φίλο BARREN στην αρχή της πτώσης των χαρτιών πως φοβάμαι το ροκανισμα των αποτιμήσεων τύπου πριόνι και οι φόβοι μου επαληλεφθηκαν...αυτή την στιγμή δεν έχω ακόμη πεισθεί πως το πριόνι βρήκε το δάπεδο ούτε το ελατήριο είναι έτοιμο για επαναφορά στο αρχικό του σχήμα...με εξαιρέσεις κάποια χαρτιά πάντα... Κύριε BARREN σας είχα για πολύ μικρότερο...να χαίρεστε τον γιο σας και αφήστε τον να σας τρελαίνει..
      Αυτή είναι η φύση του στα 5 χρόνια του ... έχει καιρό να καθήσει φρόνιμος αλλά μέχρι τότε ας το απολαύσει...Φιλικά σαν πατέρας ..

      Διαγραφή
  2. Και που είχε αγοράσει το πόπολο κ. Τάκη και πουλάει τόσα εκατομμύρια μετοχές SKLZ στα 15?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπουδήποτε.
      Ποιός σας είπε ότι στις αγορές πουλάνε πάντα με κέρδος?
      Το σύνθημα είναι ..."όπου φύγει, φύγει" με παρασύνθημα "θα τα πάρω χσμηλότερα"

      Διαγραφή
    2. Και στο Αμέρικα, υπάρχει πολυ trade.
      Μην τσιμπατε με τα κομμάτια που βλέπετε να γίνονται σε όλες τις μετοχές.
      Trade όσο δεν φαντάζεστε γίνεται.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη στην Αμερική αν δεν προσέξεις και πουλήσεις νωρίς δεν υπολογίζετε η ζημιά στην εφορία και ενώ μπορει να εχεις ζημιές μπορεί να πληρώσεις φόρους για κέρδη στην εφορία , πολλοί ποπολάροι δεν το γνωρίζουν και την έχουν αρπάξει.
      Αυτό που γίνετε πάντως στα χαρτιά μας κύριε Τάκη δεν έχει προηγούμενο στην χρηματιστηριακή μου εμπειρία (12ετή) ενώ είναι η πρώτη φορά είχα τόσο μεγάλη διασπορά αλλά δεν σώθηκα .

      Διαγραφή
    4. Αν δεν υπήρχε το $10 floor σήμερα θα τα είχα πουλήσει όλα! Και που υπάρχει δηλαδή... πάλι το σκέφτομαι. Έχουν αρχίσει και μου μπαίνουν σκέψεις ότι βρισκόμαστε μπροστά στο απόλυτο κρασάρισμα. Αν δεν γυρίσει πάνω άμεσα τότε κλάφτα, κι όταν λέω άμεσα εννοώ αύριο βαριά Δευτέρα.

      Πόνος, πόνος, pain!!!

      Διαγραφή
    5. Κύριε Geopard έχετε διασπορά αλλά σε μετοχές με πολύ όμοια χαρακτηριστικά. Δηλαδή growth εταιρίες με μικρή κεφαλαιοποίηση που έχουν ίδιου τύπου μετόχους μέσα και εισήχθησαν στο χρηματιστήριο με τον ίδιο τρόπο. Οπότε κινούνται με τον ίδιο τρόπο.

      Διαγραφή
    6. κ Geopard, θα μπορούσατε να γίνετε λίγο πιο επεξηγηματικός σχετικά με το γιατί δεν υπολογίζεται η ζημιά στην εφορία;

      Διαγραφή
    7. Έτσι είναι κύριε Ευρωβλάχο.
      Κάποιοι ετοιμάζονται να τα χώσουν όλα και άλλοι ετοιμάζονται να μπουν με τα μπούνια.

      Διαγραφή
    8. Κύριε antep πριν μέρες διάβαζα ένα άρθρο στο capital αναδημοσίευσης που το έγραφε , δεν συγκράτησα νούμερα άλλα έλεγε ότι για την Αμερικανική εφορία δεν υπολογίζονται οι ζημιές αν δεν έχει παρέλθει χρόνος διακράτησης νομίζω περισσότερο από ένα μήνα .

      Διαγραφή
    9. k ευρωβλαχο εδω που φτάσαμε θα το φάμε όλο το αγγούρι έγω με χασουρα δεν πουλάω

      Διαγραφή
    10. Εγώ έδιωξα Fiii IACA ALUS στο 10 και ΤCHB στο 11.5 και άργησα. Δςν έχει νόημα θα πάνε σίγουρα από 8 και κάτω ενώ αν γυρίσει το κλίμα αυτά έχουν γι ει ζόμπι. Τα γύρισα ASTS ΣΤΑ 8.95 και Skilz στα 17. Τουλάχιστον να πιάσουν τόπο όταν ανέβουν τα χάρτια. Ελπίζω κάποια στιγμή σύντομα το ASTS στο 20 και Skilz 30

      Διαγραφή
    11. κ Geopard, αυτό ισχύει αν ξαναγοράσεις τις μετοχές μέσα σε 30 ημέρες από την πώληση πχ κάποιος πουλάει τον Δεκέμβριο για να κάνει tax credit τη ζημιά - δεν μπορεί να το κάνει αν τα ξαναπάρει μέσα σε 30 ημέρες.

      Διαγραφή
    12. Διορθώνω: Κύριε GEOPARD και όχι Κύριε BARREN..και για να μην σπεύσει κάποιος δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε προφήτη ούτε και άλλο... Μαθητευόμενος και ασκούμενος...και ευτυχώς...

      Διαγραφή
  3. Άρα όπως το καταλαβαίνω έχει μπει σε φαύλο κύκλο η SKLZ χωρίς τελειωμό.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμπειρικά πάντως όταν υπάρχουν εναλλαγές ετοιμάζετε αντιστροφή και στην Space mobile αυτό γίνετε σήμερα οπότε λογικά μπορει να αντιδράσει.

    Κύριε Τάκη υπάρχει πιθανότητα να ανακάμψουν και σε τι τιμές τα χαρτιά μας μέσα στον Μάιο πχ θα μπορούσαν να δουν τιμές παραπλήσιες με τα υψηλά του Ιανουαρίου Φεβρουαρίου, γιατί χθες μου είπατε για 3χ και με βάλατε σε σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στην ride τι έγινε? ανατιναχτηκε κάποιο endurance

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ανεφερα πριν κάποιο καιρο ότι τα περισσότερα spacs μετα τη συγχωνευση θα πάνε κατω από 7 ε εγινα κακός και μαλιστα χωρις κακο κλιμα. Είδατε τη επαθε χθες η QS και με τέτοιες πλατες από πίσω. Γι αυτην ειχα πει για 25, μάλλον θα παει να κλεισει το gap στα 15. Επίσης πλεον απ΄ότι φαινεται δεν προκειται κανενα να ανέβει που περιμενουμε, μεχρι τη συγχωνευση, εχει πεσει πολυ λασπη για απατες κλπ. απλα όποιος εχει υπομονη και παρακολουθει τις εξελίξεις μπορει να γινει πλουσιος τα επόμενα 3-4 χρονια από μερικες από αυτές. Δυστυχώς μπήκα σε κάποια περιξ των 11 ευρω αλλά πριν τη συγχωνευση θα γινω αφαντος παίρνοντας τη ζημιά. Η ride όμως ειναι πραγματι case study περιπτωση με τον απατεωνα CEO τρομάρα του, αλλά πιστευω εδω δεν το εχουμε δει όλο το εργο.

      Διαγραφή
    2. Όσοι συνεχίζουν να βλέπουν spacs αντί για εταιρείες, δεν πρόκειται να βγάλουν λεφτά ούτε πριν, ούτε αύριο, ούτε ποτέ ....

      Διαγραφή
    3. Κύριε Dr deligianakis εγώ έγραψα για όλα στο 10 και μου είπαν να κοιτάζω την δουλειά μου .... οτιδήποτε ανέβει ( και δεν εννοώ ανέβει 20 και 30% μετά το ξύλο που έχει πεσει σταγόνα στον ωκεανό) θα ανέβει μόνο με ειδήσεις σοβαρές .... κάποια δεν θα ξαναδούν τα ψηλά τους και κάποια θα τα ξεπεράσουν στο πολλαπλάσιο ...εδώ ταιριάζει το ποτέ και το πότε του Κυρίου Τάκη...όμως μέχρι τότε θα έχει τρέξει πολύ νερό (αίμα ) στ αυλάκι...θεωρώ πως η οποία πρόβλεψη ως προς τον χρόνο τουλάχιστον είναι πολύ επισφαλής...και αυτό γιατί είναι οι συνθήκες θα μεταβληθούν...το να γραπωνετε κάποιος από κάτι που το πιθανότερο είναι να αλλάξει για μένα τουλάχιστον δεν είναι ότι πιο σοφό ... ιδωμέν...

      Διαγραφή
    4. Δεν νομίζω πως βλέπει κανείς SPACS ....απλά έχει επικρατήσει ο όρος που διαφοροποιεί τον τρόπο εισαγωγής ...εγώ προσωπικά εταιρίες αγοράζω ..


      Διαγραφή
    5. Για τις εταιρείες μιλάω και εγώ και για τις προοπτικες που θα εχουν αν εχουν τελικα........

      Διαγραφή
    6. Όλοι spac βλέπουν ... spacονόματα γράφουν, για σιγουριά του 10 μιλούν και για νούμερα που δεν έχουν ελεγθεί απο sec (ενώ των IPO τα νούμερα είναι ελεγμένα και εδώ βαστάω την κοιλάρα μου απο τα γέλια).

      Διαγραφή
  6. Σκέφτομαι πώς θα βρούμε το πάτο επειδή κάθε μέρα πέφτει σπάζοντας όλες τις αντιστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως θα έλεγε και ο Χ. Τρικούπης αν ήταν στη θέση μου... ''Δυστυχώς τον εφάγαμεν!'' (και σήμερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγινε μια πρωτη γνωριμια με τη SKLZ σημερα στα 15.80. Μετοχη hyper growth ειναι αλλωστε και με το βλεμμα στις Ινδιες. Μου θυμιζει πολυ SEA στα 50!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SEA limited
      24 Οκτωβρίου 2017 εισάγονται στο NYSE 67,804 εκατομ. μετοχές στην τιμή των 15 δολαρίων. Η εταιρία εισέπραξε 1,017 δισεκατ. δολάρια.
      To Μάρτιο του 2019 εισάγονται στο NYSE επιπλέον 69 εκατομ. μετοχές στην τιμή των 22,5 δολαρίων. Η εταιρία εισέπραξε 1,538 δισεκατ. δολάρια

      Διαγραφή
    2. Από το στόμα σας και στου Θεού το αυτί κύριε Τάκη. Πάντως επιπλέον κεφάλαια από το χρηματιστήριο θα χρειαστεί και πολλά μάλιστα και η ASTS. Βέβαια είπαμε, αν πιάσει το σχέδιο μιλάμε για επανάσταση των τηλεπικοινωνιών.

      Διαγραφή
    3. πρώτη γνωριμία με το warrant στα 4. έρχεται από τα ..33!

      Διαγραφή
    4. Αυτό που γίνεται με τα χαρτιά μας μου θυμίζει το ΧΑΑ την εποχή του 1999 όταν αγοράζαμε στην πτώση πιστεύοντας ότι θα γυρίσει αλλά δεν γύρισε ποτέ ενώ και κάποιες εταιρείες εξαφανίστηκαν.

      Διαγραφή
    5. Κύριε GRinvest
      Υπολογίζω ότι η AST μπορεί μέσα στη 5ετία να εγγράψει ζημιές 700 εκατ δολ εως και 1 δις.
      ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ!! ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌ.

      Μετά θα είναι τα ωραία εφόσον βέβαια το project δουλέψει .... φυσικά όλα θα προεξοφληθούν πολύ νωρίτερα.

      Διαγραφή
    6. Ναι φυσικά είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό, τα project θέλουν λεφτά για να γίνουν, αν πρόσεξα καλά την τελευταία φορά που κοιτούσα την παρουσίαση της $NVVE, υπολόγιζαν για την ASTS ότι θα χρειαστεί γύρω στο 1,5 δισ. Αλλά δεν είμαι σίγουρος

      Διαγραφή
    7. Υπάρχει περίπτωση να λάβει μέρος χρηματοδότησης για δομές 5G που έχει προαναγγειλει ο Biden οπότε σε κάποιον βαθμό θα μειωθούν οι ζημιες

      Διαγραφή
    8. Ίσως να μη χρειαστεί νέο κεφάλαιο ... θα έχει εξαιρετικές ταμειακές ροές.

      Μεγάλη αγάπη, όπως RedWire που θα περιμένω καλύτερες τιμές απο το τσάμπα του σήμερα.

      Διαγραφή
    9. Στη SEA limited οι οι insider αν δεν κανω λαθος δεν ξεφόρτωσαν μετοχές σε σύγκριση με τη SKLZ.

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα , κύριε nek η κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική ο κύριος Τάκης είχε εγκρίνει αυτό που έγινε με την προσφορά μετοχών και είχε εξηγήσει και τους λόγους βέβαια εγώ γκρίνιαξα για το timing , πιθανόν το παίγνιο στην SKLZ να είναι εις γνώση της διοίκησης βλέποντας που αγόρασαν μετοχές και πως έτρεξαν να ξεφορτώσουν μετά την έκθεση του σορταδόρου στα 30+ για να πάρουν τις μετοχές της προσφοράς στα 24 αν θυμάμαι καλά , σιγά μην μας άφηναν να βγάλουμε εύκολο κέρδος στην πλάτη τους ( ένα δίκιο το έχουν βέβαια ) .

      Ας δούμε μέχρι που θα την φτάσουν την διόρθωση στην SKLZ αλλά και τι τιμές θα δούμε τον Μάιο πριν το "πούλα Μάη"

      Διαγραφή
  9. Εγώ πάντως έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μας έχουν πιάσει κώτσους.

    Έχω τώρα μερικές μέρες μελετώ συνέχεια τον Jeremy Grantham

    https://www.gmo.com/europe/research-library/waiting-for-the-last-dance/

    https://youtu.be/RYfmRTyl56w

    Και έχω πειστεί πλήρως ότι η φούσκα θα σκάσει εντός του 2021. Μάλιστα πιστεύω ότι η εκκίνηση έχει ήδη γίνει από τον Δεκέμβριο. Εκεί τράβηξε μέσα όλη τη ρευστότητα, υπήρξε φρενίτιδα σε SPACS, EVs, τεχνολογικές καθώς και ευφορία, μάρτζιν, ειρωνεία στους σκεπτικιστές κοκ. Από τις αρχές Φεβρουαρίου έσκασαν τα SPACS και τώρα μάλλον πλησιάζει η ώρα για τις τεχνολογικές. Ο Grantham δίνει ως μαντεψιά - εκτίμηση για το σκάσιμο "late spring, early summer".

    Έτσι λοιπόν στις αγορές που έγιναν το τελευταίο διάστημα, γιατί έχουν γίνει όντως αγορές το τελευταίο δίμηνο, έχω στο μυαλό μου τα εξής δύο σενάρια τα οποία είναι η μέρα με τη νύχτα.

    Το ένα είναι ότι μπήκε η εναπομείνασα ρευστότητα και φεύγουμε δυνατά για κάτω χωρίς να προλάβει να κουνηθεί κανείς, και το άλλο είναι οι αγορές αυτές να οδηγήσουν σε ένα έντονα ανοδικό κύμα (extension 5) για να μπουν και οι "άπιστοι". Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πουλάω.

    O Ken Fisher πάντως είναι λίγο πιο αισιόδοξος αλλά παρόλα αυτά συνιστά επαγρύπνηση
    https://youtu.be/0upvStLP220.

    Θα με ενδιέφερε να ακούσω και τις δικές σας απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...oκ και το 2018 ελεγε παρομοια....!
      https://www.institutionalinvestor.com/article/b1743d0x0ms3yx/why-is-no-one-listening-to-jeremy-grantham
      ΜΠορει να μας πει πότε θα γινει η τειλκη κατρακυλα η τουλαχιστον 1 μηνα πριν? Οτι λέει μπορουν πολλόι να τα ισχυριστούν και δεν θα διαφωνησω σε αρκετα από αυτα. Το ερωτημα είναι ΠΟΤΕ (πότε)?

      Διαγραφή
    2. Ποτε ... βάλτε όπου θέλετε τον τόνο 😜😜😜

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα , κύριε Τάκη για δείτε αυτό έχει το ίδιο αντικείμενο με την Sklz αν κατάλαβα καλά https://finance.yahoo.com/quote/EBET?p=EBET&.tsrc=fin-srch ΕΒΕΤ χθες μπήκε πρώτη μέρα με ένα 500% άλλα πρακτικά από τα 21 έκλεισε 36,42 εγώ δεν έχω ρευστότητα και απλά την αναφέρω μήπως παρουσιάζει ενδιαφέρον για κάποιους άλλους από το blog .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διορθώνω: Κύριε GEOPARD και όχι Κύριε BAREEN....και για να μην σπεύσει κάνεις δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε προφήτη η κάτι ανάλογο....Μαθητευόμενος και ασκούμενος και ευτυχώς ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Τάκη φάγαμε και τον μισό Απρίλιο στην διάλυση τιμών , νομίζω ότι δεν θα τελειώσει ποτέ αυτό θρίλερ που ζούμε , φαίνεται κάτι στον ορίζοντα γιατί προχθές λέγατε ότι έχει τελειώσει η πτώση για σας ? Νομίζω πλέον ότι ούτε οι σορτ δεν τολμάνε να ανοίξουν θέσεις μετά από τόσο ξύλο που έχει πέσει σχεδόν σε όλα τα χαρτιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε Geopard το πηγάδι που πέσαμε είναι βαθύ ή αποφασίζεις και τα πουλάς όλα και φεύγεις με καμμένη γούνα απο το αμέρικα ή τα αφήνεις παίρνοντας απόφαση ότι πρίν απο 1-2 χρόνια δεν πρόκειται να ρεφάρεις,πολλές φορές έχουμε παρασυρθεί σε λάθος δρόμο,μην το παίρνεις βαρέως.

      Διαγραφή
    2. Cornelius 24 Μαρτίου 2021 - 7:55 μ.μ.
      Καλησπέρα στην ομήγυρη! Από 25/02 είμαι με 100% ρευστότητα εκτός από 2-3 γρήγορες κινήσεις. Κατά την άποψη μου έχει κι άλλο κάτω... Δύο από τα τρία spac etfs που παρακολουθώ και τυπικά σε bear market🧐 Φιλικά πάντα και με απεριόριστη εκτίμηση στον οικοδεσπότη μας!

      Αρχικά είχα εφιστήσει την προσοχή στις 25/2 σε groth και spacs...

      Τώρα διερωτώμαι αν το καθολικό κάτω ξεκινήσει από εβδομάδα που μπορεί να φτάσουν ορισμένα χαρτιά 🤔

      Φυσικά το απεύχομαι, αλλά αυτό μυρίζομαι...
      Φιλικά πάντα!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα, κύριε Spy αν έστω μια από τις βασικές μετοχές του χαρτοφυλακίου μου πιάσει στόχο θα έχω ρεφάρει με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει κλείσει κάποια από τις βασικές μου επιλογές, πράγμα λίγο δύσκολο αφού τις έχει τσεκάρει και ο κύριος Τάκης ακόμα και η Space mobile σε 5 χρόνια αν θέλει 1 δις η κεφαλαιοποίηση της θα ειναι πολλαπλάσια και απλά θα φάμε μια μικρή αραίωση αν είμαστε ακόμα μέσα ,(τα βασικά μου χαρτιά με τους στόχους ASTS 50$ , SKLZ 60$ , IPOE δεν εχω στόχο αλλά νομίζω μπορει να πάει καλά ,ακόμα και η Volta αν κάνει ένα γρήγορο στα 20$ θα με φτιάξει αρκετά ).

      Τώρα μόλις είδα το χαρτοφυλάκιο συνολικά και όχι τιμές μεμονωμένα , ήθελα να κάνω διακοπές με τα κέρδη αλλά δεν το βλέπω , μέχρι το τέλος του χρόνου αν αντέξουμε θα έχουμε έρθει στα ίσια μας .

      Πάμε και στο παράπονο της ημέρας , ενδέκατη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση στο χαρτοφυλάκιο μου από ότι είδα μέχρι τώρα , άντε να σπάσει η γκίνια αυτή με έχει κουράσει να χάνω 2-3% κάθε μέρα πρέπει να μας έχουν γκαντεμιάσει άσχημα 2,5 μήνες τώρα.

      Κύριε Τάκη θα ρισκάρατε μια πρόβλεψη αν μέχρι το τέλος του χρόνου θα δούμε τις τιμές στα βασικά χαρτιά που έχετε ; (να δούμε και έχετε κερδίσει τον Chamath)

      Διαγραφή
    4. Aν δεν πίστευα δεν θα ήμουν με αυτές τις εταιρείες.
      Όμως ... είμαι πιο φιλόδοξος κύριε Geopard. O χρόνος θα είναι υπέρ μου.

      Είμαι έτοιμος να ανοίξω βεντάλια ... μόλις έρθει το γύρισμα.
      Επιλογές πάνω από 20.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Cornelius ελπίζω οι δικές μας εταιρίες ,ακόμα και αν διορθώσει ο Αμερικάνος, ότι θα διαφοροποιηθούν γιατί τώρα απλά δεν ακολουθούν και χωρίς να είμαι βέβαιος για αυτό ελπίζω να γίνει το rotation , εσείς είχατε πει για το Fear & Greed Index ? https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/ το κοιτάζω που και που αλλά δεν νομίζω ότι το ακολουθούν οι δικές μας εταιρίες.

      Διαγραφή
    6. Ο Αμερικανός διορθώνει απο το 2008 ... καλό το ανέκδοτο!!
      Το ακούμε 13 χρόνια. Θα συνεχίζουμε να το ακούε άλλο τόσο.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη για φέτος έχετε μεγαλύτερες προσδοκίες; Γιατί για παρακάτω το ξέρω ότι έχετε πολύ υψηλότερους στόχους αλλά το παρακάτω είναι μια άλλη υπόθεση προς το παρόν , ας τα βλέπουμε βήμα βήμα και ελπίζω να μάθω και εγώ τον σωστό βηματισμό μαζί σας.

      Διαγραφή
  13. Χαιρετώ παίδες.. Έχω μείνει παγωτό μ αυτά που βλέπω αν κ το 1/4 του χαρτοφυλακίου μ θα σας ακολουθήσει στο Αμερικα όπως το είχα αποφασίσει.. Καλή συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σήμερα μου έδωσαν SKLZ στο 14,57 (στημένη εντολή). Για να δούμε, αν υπάρξει κάποιο γυρισματάκι από εδώ... Αλλιώς αν μοιράζουν έτσι εύκολα σ' αυτές τις τιμές, σημαίνει ότι θα δούμε απίστευτα χαμηλές τιμές (γνώμη μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Demetrios Kouzoukas στο CLOV ...ο Προφήτης με τον πατριώτη γλέντια για τους short...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώζει το χαρτοφυλάκιο μου σήμερα αν και αποτελεί μόνο το 2% αυτού...

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια κύριε GERRY, πιστεύετε ότι , στο τέλος, ο chamath θα λαθέψει και δεν θα βγάλει πακτωλό χρημάτων από τις επιλογές του;

      Αλίμονο στο πόπολο και στους φιλοσόφους των χρηματαγορών.

      Διαγραφή
  16. Κύριε Τάκη δεν νομίζω πως άφησα να εννοηθεί πουθενά κάτι τέτοιο για τον CHAMATINIO ...ίσα ίσα που είπα ότι γλενταει τους σορτιδες με τον πατριώτη...αν ο Προφήτης δεν βγάλει πακτωλό χρημάτων ποιός θα το κάνει?Εγώ σίγουρα όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και να ξεκαθαρίσω για άλλη μία φορά κάτι Κύριε Τάκη :Βγήκα από την αγορά και είμαι με 85%ρευστοτητα μειώνοντας δραματικά ακόμη και την SKLZ στην πρόσφατη αντίδραση της στο 19 ...τους λόγους τους έχω αναφέρει πολλάκις μην γίνομαι κουραστικός...από τα γραφόμενα σας έχω καταλάβει πως είστε και εσείς με πολύυυυυυ μεγάλη Ρευστότητα...στην αγορά θα μπω όταν θα έχουν πετάξει λευκή πετσέτα και οι τελευταίοι... πιστεύει πως λόγω εμπειρίας θα προφθασω ...άλλωστε έχουμε τοσεεεες επιλογές...αλλά και αν δεν προφθασω το γεγονός ότι απέφυγα όλο αυτό μου φτάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα sir! Ελπίζω να είστε καλά! Όλα διορθώνονται αν είμαστε καλά... Έχετε κάτι νεότερο με την έγκριση του φαρμάκου της OBSV? Πότε αναμένεται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. IPOE στην ΙΒ έχει διαθέσημα για short μόνο 6Κ shares και ζητάει επιτόκιο 38% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε antep κάποια από αυτά τα IPOE πρέπει να ειναι δικά μου ξέχασα να τα βγάλω για πούλημα στο +100% η μισή μου θέση ειναι εκεί και η άλλη μισή στην Degiro , που βγάζει για την πώληση τα κομμάτια στο κινητό θυμάστε?

      Διαγραφή
    2. @ GEOPARD: αφήστε τα καλέ να πουληθούν κι αυτά. μετά βάζετε και την εντολή σας :p

      Διαγραφή
    3. Μα αυτό είχα σκοπό να κάνω να μην έχουν για πούλημα και να τα ζητήσω εγώ και να αυξηθεί και άλλο το επιτόκιο σιγά μην τους το κάνω εύκολο και η Degiro ξέρω ότι τις δανείζει απλά εκεί πρέπει να είσαι από πάνω γιατί δεν σε αφήνει να βάλεις +100% αλλά μόνο +20%

      Διαγραφή
    4. GEOPARD help pls. Eγώ στην degiro δεν μπορώ να πουλήσω τπτ και έχω περάσει όλα τα τεστ καταλληλότητας, εκτός των ομολόγων που δεν με ενδιαφέρουν. Εσείς δηλ,μπορείτε να κάνετε ανοιχτές πωλήσεις?

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα , κύριε Αδειούχε δεν κατάλαβα την ερώτηση θέλετε να σορτάρετε ? εγώ μόνο αγορά μετοχών κάνω και πουλάω αυτές που έχω δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο και ειδικά προϊόντα με μόχλευση , δοκιμάστε την τύχη σας με το Ελληνικό help desk (211 1768291) το άνοιξαν πάλι από είδα πρόσφατα .

      Διαγραφή
  20. Αν συνδυάσουμε τα δύο παραπάνω τι συμπέρασμα βγάσουμε μεσιέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το γύρισμα θα ξεκινήσει απ' τα τσαμόχαρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έκλεισε άλλη μια τραγική εβδομαδιαία αποτίμηση , ερώτηση έχει κάποιος άλλος 40% ζημιά από τα υψηλά του Φεβρουαρίου γιατί πρέπει να έσπασα κάθε ρεκόρ εδώ μέσα , την τελευταία εβδομάδα βλέπω ζημιά 11,2% στην αποτίμηση μου.
    Κύριε Barren δεν νομίζω να με ξεπεράσατε εσείς πραγματικά πλήρη καταστροφή αποτίμησης χαρτοφυλακίου πρέπει να θέλω από εδώ 70% άνοδο για να επανέλθω στις αποτιμήσεις Φεβρουαρίου , αρχίζω να πιστεύω ότι δεν θα το δω ποτέ ξανά αυτό το νούμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε geopard είχα 50% κέρδη και τώρα έχω σχεδόν 20% ζημιές. Δεν έκανα ροτατιον και τη πάτησα. Θα δούμε όλο το έργο. Τα χαρτιά μας αν και σπεκουλαδορικα θα δώσουν σίγουρα σημεία εξόδου τελικά αλλά και πιθανότητες για τρελά κέρδη. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

      Διαγραφή
    2. Κι εγω στα ιδια με σας...! Το κακο ειναι για μενα οτι φυγανε ολα τα κερδη και απο χθες καιω και το κεφαλαιο...! Αν δεν υπαρξει αντιδραση απο Δευτερα θα τα γυρισω ολα Alpha bank, η οποια

      Διαγραφή
    3. Όταν ο Τάκης έλεγε για Αλφα κάποιοι έλεγαν για 0,3 ... 0,2 και ένα σωρό ανοησίες. Πρώτος και καλύτερος ο άχρηστος και άσχετος με τα 157500968000 nicks, που αγόραζε Πειραιώς και κορόιδευε.

      Το ίδιο θα γίνει και τώρα ... οι αγορές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Αν ήταν εύκολο θα το έκαναν πολλοί.

      Εγώ τη συμβουλή την έχω δώσει προς σχεδον σε όλους.
      Πουλήστε και μην ασχολείστε με χρηματαγορές. Δεν το έχετε ...

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα , κύριε Bagholder με αυτό που γράψατε με ξεπερνάτε εάν είχατε κεφάλαιο 100 πήγατε 150 και τώρα είστε στα 80 , χοντρικά είστε 46% κάτω σε αποτιμήσεις από τα υψηλά όπως το γράφετε , τα νούμερα ειναι τρομακτικά, έχω κάνει κάποιες κινήσεις αλλά μερικές δεν μου βγήκαν άλλες πάλι βγήκαν και αν ειχαν γίνει νωρίς θα είχα γλυτώσει αρκετό κεφάλαιο που μπήκε σε ενίσχυση θέσεων όταν δεν έπρεπε. Κύριε drleon δυστυχώς την πατήσαμε.

      Η στρατηγική που θα ακολουθήσω ειναι η διακράτηση έτσι και αλλιώς από τα 3-4 βασικά χαρτιά μας αν τα 2 βγάλουν αυτά που περιμένει ο οικοδεσπότης μας θα σβήσουν τις ζημιές και θα μας γυρίσουν σε πολύ καλά κέρδη και από την στιγμή που δεν έχω άμεσα ανάγκη τα χρήματα μπορώ να περιμένω (κοινώς έχω αγοράσει χρόνο) το μόνο που με χαλάει ειναι το ψυχολογικό της πρόσκαιρης ζημιάς αλλά αν κάνει ένα καλό come back τον Μάιο μπορει να σβήσει πολύ μεγάλο μέρος της "ζημιάς" και εκεί θα δω πως θα πράξω για κάποιες εταιρίες.

      Διαγραφή
    5. "αν τα 2 βγάλουν αυτά που περιμένει ο οικοδεσπότης μας θα σβήσουν τις ζημιές και θα μας γυρίσουν σε πολύ καλά κέρδη"

      Νομίζω το θέσατε σωστά κύριε Geopard. Οι εταιρείες που έχετε ποντάρει έχουν μικρή ιστορία. Ελάχιστα στατιστικά. Θα τις λέγαμε "στοιχήματα". Εάν κάτσει 1 στις 5 θα βγείτε στη στεριά. Με 2/5 θα διπλασιάσετε. Αν όμως δεν βγάλουν αυτά που περιμένει ο οικοδεσπότης? ή εάν βγουν αλλά μετά από 3-4-5 χρόνια κι ενδιάμεσα χρειαστούν κεφάλαια (ΑΜΚ) από τους παλιούς μετόχους? Έχετε κάνει τα κουμάντα σας?

      Οι αγοραστές της ΔΕΗ που σύχναζαν στο μπλογκ το 2014 (στα 10-11-12 ευρώ) τώρα έπιασαν στεριά δίχως ενδιάμεσα να πάρουν ούτε σεντς μέρισμα. Εάν πάτε πίσω στις "ετικέτες" του 2013 κ 2014 θα βρείτε κάμποσους κερδοσκόπους-επενδυτές που εγκλωβίστηκαν από την λανθασμένη βεβαιότητα τους. Τα στοιχήματα συνήθως δεν βγαίνουν. Προσωπικά θα έδινα προσοχή στην παραίνεση του κυρίου Τάκη και θα έφτιαχνα λίγο ρευστότητα. Στη τελική μακάρι να αντιδράσουν κι ας κερδίσουν τα υπόλοιπα βρε αδελφέ.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Hippy εδώ είναι Αμέρικα ... δεν ζητάνε λεφτά από τους μετόχους.

      Συγκρίνετε τη ΔΕΗ του 10-11-12 με τι;
      Πριν πάει όμως 10-11-12 ξεχνάτε ότι ήταν 1 - 2 και 3.... και όχι μόνον αυτή.

      Διαγραφή
    7. Φυσικά και την θυμάμαι κύριε Τάκη. Εάν μάλιστα πάτε στο next top guru του Swear στο marketzone.gr που γράφαμε παρέα τότε θα διαβάσετε αιτιολογημένη πρόταση αγοράς στα 2 ευρώ από τον Χίππη στα μέσα Ιουνίου 2012. Και ΟΤΕ στο 1,40.

      Οι λόγοι που αναφέρθηκα στην ΔΕΗ στον κύριο Geopard είναι δυο
      α) την γνωρίζει καλά καθώς είχε ξαναζήσει μαζί της αυτά που ζει τώρα στα spacs (πρόωρη αγορά και ψυχική ταλαιπωρία έκτοτε μέχρι την ανάσταση με την ΝΔ)
      β) οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΕΥΔΑΠ κλπ ήταν δίπλα μας, τις ξέραμε. Γνωρίζαμε τους λόγους πτώσης (Τσίπρας-Συριζα), την αξία τις κάθε εταιρείας και είμαστε σίγουροι πως νομοτελειακά θα ανακάμψουν με την αλλαγή κυβέρνησης όπως κι έγινε. Είμαστε το ίδιο σίγουροι για το σύνολο των spacs που έχουν παρουσιαστεί στο μπλογκ?

      Εννοείται πως δεν ζητώ ξεσκαρτάρισμα από εσάς, είναι ευθύνη του κάθε επενδυτή να ψάξει τον κλάδο και τη θέση της επιλεχθείσας εταιρείας σ΄αυτόν.

      Διαγραφή
    8. Εσάς δε σας φοβάμαι κύριε hippy. Εσείς είστε μαγικός.
      Στο κάτω των μετοχών έχετε πάντα βγει ..... ενώ στο πάνω πάντα είστε μέσα, δεν πουλάτε και πυραμιδώνεται.
      Απλά είστε μαγικός!!
      Ελάτε όμως που κάτι μου λέει μέσα μου ότι στο πρώτο +10% έχετε πουλήσει και απλά ξαναγοράζετε στο επόμενο +20%.

      Διαγραφή
    9. Γειά στο στόμα σας SIR μου....!!!!

      Διαγραφή
    10. Ο Θεός να μας φυλάει από μάγους και σασταλεγακηδες Κύριε Τάκη μου...

      Διαγραφή
  23. Αγορά σήμερα κάτω από τα 10 snpr και skilz στα 15
    Ελπίζω ότι έχουμε πιάσει πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριε Geopard νομίζω πως αυτό που πρέπει να κοιτάτε είναι ποσό τις % θέλετε για να πιάσετε το κεφάλαιο σας και να σας μείνει μόνο το ψυχικό κόστος που δεν αναπληρώνεται εύκολα.Εξαλου διαμαντάκια όπως λέει ο κύριος τακης υπάρχουν πολλά και δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα το να γκρινιάζουμε για λογιστικές ζημιές στις μετοχές,είναι σαν να μην αποδεχόμαστε τους όρους του < παιγνίου> που λέγετε χρηματιστήριο.Πάτους στον αμερικάνο ???? ποτέ δεν θα πέσεις μέσα.'Εχουν προταθεί πολλές μετοχές απο τον Κ Τάκη κ άλλους κυρίους,το θέμα είναι ποιές πρέπει να κρατήσουμε μακροπρόθεσμα (1-4) χρόνια???.Εδώ χρειαζόμαστε την βοήθεια ενός πολύ καλού αναλυτή όπως του Κ Τάκη---- clvr & skilz έχετε προαναφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω 10.000 δολάρια και αποφασίζω την είσοδο σε 5 μετοχές. Μετά από ικανό χρονικό διάστημα βλέπω ότι η μία σκίζει, η άλλη πάει καλά, οι δύο μέτρια και μια με ζημιώνει αρκετά. Τι κάνω?

      Το βιβλίο είναι σαφές. Πουλάω τη ζημιογόνο και τοποθετώ το χρήμα σε κάποια απ΄τις δυο πρώτες (cut losses and let the profits go on). Ποιος ο λόγος να κοντράρουμε την συσσωρευμένη επενδυτική-στατιστική σοφία ?

      Εχω μικρή θέση στις δυο μετοχές που αναφέρατε κύριε Spy. Το αυτό και σε δυο άλλες παλαιότερες προτάσεις του κ.Τάκη RADA και ΙΝΜD. Στις αρχές της βδομάδας αύξησα θέση στην ΙΝΜD που πετάει στα $82. Εάν και όποτε δώσουν αντίδραση οι άλλες εδώ είμαστε να τις ψωνίσουμε.

      ΥΓ Θα μας τρελλάνεις βρε Χίππη? Αντί να κάνεις μουαγέν στην SKLZ, αγοράζεις ΙΝΜD 150% ακριβότερα απ΄την τιμή της μετοχής κατά την παρουσίαση του Τάκαρου?

      ΑΠΑΝΤΩ: α) μου αρέσει να πυραμιδώνω (και να κάνω stop loss) β) φαντάζομαι τα ίδια θα έλεγαν και στον αγοραστή των Apple, Netflix, Amazon, Tesla κλπ όταν διπλασίαζε την αρχική του θέση μετά από κέρδη 100-200-400%

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι κύριε Hippy είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι πουλάνε γενικώς ... και στο κάτω , αλλά εύκολα και στο πρώτο 10%.

      Δεν παραμυθιάζομαι εύκολα ...
      Από λόγια όλοι πρώτοι είναι. Στις πράξεις όμως μένουν μετεξεταστέοι.

      Διαγραφή
    3. Εγώ λοιπόν αν είχα 10.000 δολάρια και αποφασίζα είσοδο σε 5 μετοχές .... θα διάλεγα αυτές που μου αρέσουν και που θα ανέβουν.

      Μετά από ικανό χρονικό διάστημα βλέπω ότι η μία σκίζει, η άλλη πάει καλά, οι δύο μέτρια και μια με ζημιώνει αρκετά. Τι κάνω?

      Το βιβλίο του Τάκη είναι σαφές. Πουλάω αυτή που το επόμενο διάστημα θα πέσει και τοποθετώ το χρήμα σε φρέσκα κουλούρια.
      Όποια τώρα ανεβαίνει θα πουληθεί μόλις πιάσει την τιμή στόχο μου ή όταν πάψει να με ικανοποιεί ....και τα λεφτά πάντα σε φρέσκα κουλούρια.

      Ποτέ πολλές αγορές ή πωλήσεις. 1 ή 2 ή άντε 3 το πολύ σε διάφορα επίπεδα.
      Αγορές μόνο προς τα κάτω.
      Πωλήσεις μόνο προς τα πάνω.

      Διαγραφή
    4. Φορτώσαμε Sklz με το κιλό ... πουλήσαμε προς τα 40.
      Μείναμε με κομάτια τσάμπα.

      Κάναμε πωλήσεις στο CCIV σε 3 επίπεδα ... το τελευταίο στα ολικά υψηλά. Δεν μείναμε με κομμάτια.

      Φαντάζομαι κάποιον να πυραμιδωνει ανοδικα και να του φορτώνω τα κομμάτια στην κεφάλα του.
      ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ!!

      Διαγραφή
    5. Αλλά γενικώς καλό είναι να μη δίνουμε συμβουλές και το παίζουμε έξυπνοι!!

      Ας κάνει ο καθείς ό,τι γουσταρει και ότι νομίζει σωστό.

      Η μόνη συμβουλή που δίνω χρόνια τώρα είναι : "βγείτε όξω από τις αγορές. Οι 9 στους 10 δεν το έχετε και παίζετε κουτουρού. Όξω τώρα και μην ξανακοιτάξετε πίσω".

      Διαγραφή
    6. Το συμπέρασμα μου τα τελευταία χρόνια είναι και εμένα το ίδιο κύριε Hippy, όποτε μου φάνηκε κάτι ακριβό και το πούλησα μετά καθόμουν και χτυπούσα το κεφάλι μου να το βλέπω να ανεβαίνει π.χ (roku αγόρασα 125 πούλησα το 75% στα 225 επειδή μου φαινόταν πανάκριβη και έφτασε τα 500). Το να πουλήσεις κάτι που σου φαίνεται φουσκωμένο έχει το πρόβλημα ότι μπορεί να συνεχίσει να φουσκώνει για πολύ ακόμα και ότι όταν το πουλήσεις, σε μια στιγμή που λογικά όλη η αγορά θα είναι φουσκωμένη θα πρέπει είτε να αγοράσεις κάτι άλλο, που στην φουσκωμένη αγορά μπορεί να είναι και αυτό ακριβό ή θα πρέπει να μείνεις έξω.

      Όποτε επίσης δεν βγήκα γρήγορα το πλήρωσα πανάκριβα (gogo βγήκα με απώλειες 50%). Οπότε προσπαθώ να κάνω και εγώ το ίδιο με εσας, να αγοράζω σταδιακά καθώς η μετοχή ανεβαίνει. Ανοιγώ αρχικά μικρές θέσεις για να είναι η μετοχή στο radar μου και αυξάνω σιγά-σιγά μόλις έχει κάνει μια καλή ανοδο π.χ 25%. Αν φάει ένα 10-15% κάτω την σουτάρω. Πρώτη αγορά SE στα 54 ευρώ, τελευταία αγορά στα 170 ευρώ. Τώρα δεν γίνεται να αγοράσω άλλο επειδή είναι ήδη το 30% του χ/φ στην Αμερική. Και στην INMD τα ίδια πρώτη αγορά στα 33 τελευταία στα 58.

      Παρόλα αυτά, δυστυχώς το 2021 δεν έκοψα νωρίς τις ζημιές σε ορισμένες μετοχές που άνοιξα μεγάλη θέση από την αρχή και το πλήρωσα ακριβά. Νομίζω το trend is your friend και το stop loss είναι οι πιο εύκολοι και αποτελεσματικοί κανόνες για εμάς τους μαριδαίους.

      Διαγραφή
    7. Οτιδήποτε κι αν έχεις αγοράσει, σχεδόν πάντα θα έρθει μια στιγμή που η αγορά θα σε τεστάρει, να δει αν ξέρεις και πιστεύεις αυτό που κρατάς. Αν δεν είσαι καλά διαβασμένος εκείνη τη στιγμή θα τα δώσεις.

      Διαγραφή
    8. Και να προσθέσω ότι η συμβουλή του κ. Τάκη "όξω από τις αγορες" εμένα με βρίσκει πολύ σύμφωνο. Το καλύτερο δηλαδή προσωπικά για εμένα, που σταδιακά προσπαθώ να κάνω είναι αυτό που λέει και ο Buffet. Αγορά ενός global μετοχικού etf για το π.χ 50% του χ/φ και τέλος. Άραγμα και ησυχία. Ο σπίκος έκανε ένα σχεδόν 90% από τα χαμηλα. Πόσοι από εμάς απόδωσαν καλύτερα? Ο κ.Τάκης είναι επαγγελματίας, θα μπει όταν πρέπει, θα βγει όταν πρέπει, θα κερδίσει το premium του σε σχέση με τον σπικο. Εμείς όμως δεν είμαστε επαγγελματίες, δεν γίνεται να παίξουμε το ίδιο παιχνίδι, θα κάνουμε λάθη timing, θα κάνουμε λάθη λόγω ψυχολογίας, θα κάνουμε ένα σωρό λάθη.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα, κύριε Τάκη αν δεν πληρώσουμε δεν μαθαίνουμε νόμος απαράβατος , εγώ με 12 χρόνια υποτιθέμενης εμπειρίας θα πλήρωνα για να σας διαβάζω , αυτά που γράφετε δεν τα τηρώ πάντα και όποτε έχω απόκλιση συχνά την πατάω (όχι πάντα).
      Μια ερώτηση που αν θέλετε απαντάτε πόσα χρόνια συσσωρευμένης εμπειρίας έχετε?
      σας θυμάμαι να γράφετε στο blog του Frapeziti , εκεί κάπου άρχισα να ασχολούμαι με το χρηματιστήριο , εσείς βέβαια έχετε μια διαφορετική προσέγγιση ποιο σωστή από τον Frapeziti που κοίταζε καλές εταιρίες και τους έκανε τεχνική ανάλυση αλλά το θέμα ειναι να βρεις την καλή εταιρία.

      Σας οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ και συγχωρέστε μου τις όποιες γκρίνιες και παράπονα , είναι οι στιγμές που μετανιώνω.

      Διαγραφή
    10. Εγώ να πω ότι τόοοοοτε ο Frapezitis έδωσε μετοχαρα.
      AMD!!!!!
      Όποιος πήρε ... κράτησε και αδιαφόρησε για τα ενδιάμεσα σκαμπανεβασματα και τα βαθιά κάτω .... έβγαλε πακτωλό χρημάτων!!!

      Διαγραφή
    11. Νομίζω ότι ο Stockstradamos είχε δώσει και την ford τότε και πρέπει να είχε βγάλει τρελά φράγκα από εκεί μαζί με την AMD αλλά αυτόν δεν τον είχα προλάβει , την AMD την έδωσε αρκετά νωρίς στο πρόσφατο ανοδικό της και κάποιος παρεξηγημένος ο Καισάριος (τον έφαγε η πολιτική αυτόν).

      Διαγραφή
    12. Hippy οι μετοχές το πιο σύνηθες στατιστικά είναι να έχουν mean reversion σε μικρούς χρονικούς ορίζοντες (έως μήνα), trend σε ενδιάμεσους χρονικούς ορίζοντες έως έτος και ξανά mean reversion σε μεγαλύτερους χρονικούς ορίζοντες (3-5 έτη). Το σήμα όμως δεν είναι τόσο μεγάλο για να το εκμεταλλευτείς εύκολα γι αυτό και τα φαντς που παίζουν σε μικρούς χρονικούς ορίζοντες εκμεταλλευόμενα την πρώτη στατιστική ανωμαλία όπως και τα momentum φαντς που παίζουν σε ορίζοντα μηνών εκμεταλλευόμενα την δεύτερη στατιστική ανωμαλία έχουν πολύ μεγάλη διασπορά και πάλι έχουν μεγάλες περιόδους που δεν αποδίδουν ή είναι ζημιογόνα.

      Διαγραφή
    13. Το να δίνει κάποιος ιδέες είναι δεκτό. Αλλά συμβουλές για αγορές όταν ο καθένας μας έχει διαφορετικούς στόχους, χρόνο, ψυχολογία, και στομάχι, είναι ρώσικη ρουλέτα.

      Προσωπικά στις μακροχρόνιες επιλογές, αγοράζω αργά, σταδιακά και σε μεγάλο βάθος χρόνου. Μου αρέσει να αγοράζω προς τα πάνω και απολαμβάνω τις αγορές στις υπερβολικές "εκπτώσεις" και στις τιμές που έχω κυαλάρει.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Geopard στους πάτους αγοράζουν μόνο οι κολόφαρδοι και οι ψεύτεε

      Ελπίζω να είμαι κολοφαρδος στα 4 μακροπρόθεσμα μου ...

      Διαγραφή
    15. Ο Καισάρειος απο μετοχές δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατος ... αλλά στο χρυσάφι πήρε τα σκαλπς απο τους φαν του gold που νομίζουν ότι πάντα μόνο ανεβαινει.

      Διαγραφή
    16. Σε σχέση με την απάντηση του CJB Capital, σχετικά με momentum και mean reversion, ένα βίντεο από τον καθηγητή valuation Damodaran: https://www.youtube.com/watch?v=T3WoIU8_ebQ&list=PLUkh9m2BorqlDJlnBXUaJaMRNE7UDckn6&index=10

      Διαγραφή
    17. GJB Capital στις αγορές υπάρχουν οι επιτυχίες και τα λάθη. Για τα λάθη προσωπικά προτιμώ το stop loss. Στις επενδύσεις πρώτα απ΄όλα παίζει ρόλο η τιμή στο ταμπλό. Όσο και να έχεις μελετήσει μια εταιρεία εάν πέφτει επίμονα κάπου έχεις κάνει λάθος. Στην τιμή ή στο timing. Πουλάς και περιμένεις την επόμενη ευκαιρία. Αν χάσεις 50% μετά πρέπει να κερδίσεις 100% για να βγεις στεγνός.

      Στις επιτυχίες πυραμιδώνω. Αγοράζεις AMD που αναφέρθηκε εδώ και πετάει. Εάν αυξήσεις (πυραμιδώσεις) και συνεχίσει το πέταγμα πολλαπλασιάζεις τα κέρδη σου. Τοσο απλά.

      Ωστόσο δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί. Δεν μας ενοχλούν οι διαφορετικές ιδέες και συμπεριφορές. Αντίθετα είναι ένδειξη δημοκρατίας. Ότι σου δίνει κέρδος είναι καλό.


      ΑΣΧΕΤΟ: η μεγάλη αγάπη του κ. Καισάρειου στο ΧΑΑ ήταν η ΠΛΑΘ. Αργησε αλλά δικαιώθηκε (για τους κ.κ. Λάρυ και Κωνσταντίνο)

      Διαγραφή
    18. Εγώ που νόμιζα ότι στο Αμέρικα μπαίνετε ή θα μπαίνετε σε εταιρείες πάνω απο 100 δις.

      E, οριακά σας βλέπω να ξεκινάτε απο το 90 δολ να κοιτάτε την AMD.

      Άσχετο
      Είχε ο Καισάριος τα Πλαθ ως πρόταση το 2008;
      Αν είχε, αυτό είναι που λέμε Ιώβιος υπομονή ....

      Διαγραφή
    19. Κάποιοι Κύριε Τάκη έχουν συνηθίσει στο θυμιατισμα και από το πολύ λιβάνι φαίνεται έχουν πάθει ζημια...!!!

      Διαγραφή
    20. Η AMD ήταν αγαπημένη επιλογή του κ. Στούπα την περίοδο 2010-11 και τα 3-5 ευρώ. Την παίξαμε τότε και την δώσαμε όταν έγινε διψήφια. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, τώρα μας συνδέει μια απλή φιλία. Είπαμε...η καινοτομία δίνει στην εταιρεία που την εκμεταλλεύεται ένα σημαντικό άλλα πρόσκαιρο πλεονέκτημα καθώς σύντομα οι ανταγωνιστές την αντιγράφουν και αποκαθίσταται η προηγούμενη ισορροπία του τρόμου. Στο χρηματιστήριο πρώτα διαλέγεις κλάδο και μετά μετοχή μέσα απ΄αυτόν. Το νέο αίσθημα είναι στο Τελ Αβιβ. Αισθητική σώματος. Μ΄εξιτάρει σαν κλάδος, με αυξανόμενη ζήτηση διαχρονικά.

      ΑΣΧΕΤΟ χρησιμοποιούν οι "μάγειρες" λιβάνι?

      Διαγραφή
    21. Απορώ που δώσατε την AMD όταν έγινε διψήφια και δεν πυραμιδώνατε μέχρι να γίνει τριψήφια!!

      Διαγραφή
    22. Κύριε Τάκη αν δεν το ξέρετε το λιβάνι είναι απαραίτητο συστατικό στο πιάτο κάθε θυμιατισμενου γυρολόγου των μπλογκς... χαχαχα...

      Διαγραφή
    23. Η τους πήγαινε η Θεία τους από μικρούς στην εκκλησία και έτσι το συνήθισαν το λιβανισμα...ΧΑΧΑΧΑ...

      Διαγραφή
    24. Μην απορειτε ποτέ Κύριε Τάκη μου με τους μάγους...όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν για το έρμο το λιβάνι.... ΧΑΧΑΧΑ...

      Διαγραφή
    25. ΆΣΧΕΤΟ :Στις πυραμίδες καίνε λιβάνι ???Μπουχαχαχα...

      Διαγραφή
    26. Aς το τελειώσουμε εδώ κύριε Gerry.
      Μην γεμίζουμε το thread με ανούσια σχόλια.
      Έχουν γνώση οι φύλακες και στα λόγια και στα γραπτά, αλλά προπαντώς στα έργα.

      Το κλείνουμε εδω ... ας μην επανέλθουμε.
      Η δική μου δουλειά και το μεράκι είναι να εντοπίζω εταιρειες, να τις παρουσιάζω και κατόπιν ο καθένας ας πράττει όπως νομίζει.

      Διαγραφή
    27. Mea culpa (εκ του αποτελέσματος) κύριε Τάκη. Ωστόσο το ρευστό κάπου αλλού μπήκε και κέρδισε από εκεί (πχ ομόλογα ελληνικού δημοσίου). Τα οποία τώρα πουλήθηκαν και ψάχνουν λιμάνι (και το γνωστό μεταξύ αυτών).

      Κύριε Τάκη θα μου επιτρέψετε να αποσυρθώ στις σπηλιές που γνωρίζω κι αγαπώ (όχι στα Μάταλα με τους άλλους χίππηδες χα χα χα...στα Ελληνικό Χρηματιστήριο που μας φιλοξενείτε). Όπως έχω επανειλημμένως αναφέρει στο μπλογκ στις υπερατλαντικές αγορές γνωρίζω ελάχιστα. Συνεπώς η άποψη μου, θετική ή αρνητική, είναι μικρής αξίας. Μελετώ προσεκτικά (και όχι απλά διαβάζω) τις αναλύσεις σας, του κυρίου Butcher, της ΑΧΕ που συνεργάζομαι. Σαν "αίσθηση" αγοράς και μόνο πιστεύω πως έχετε δίκιο, πως η κίνηση στις ΗΠΑ έχει αρκετό δρόμο ακόμα. Τουλάχιστον για το προσεχές 18μηνο (η δυσκολία βέβαια όπως πάντα είναι στις επιλογές).

      Παρ΄όλα αυτά, για λόγους εντιμότητας, θα προσθέσω πως έχω κατά νου να μειώσω το χαρτοφυλάκιο μου στο ΧΑΑ από περίπου 90% σήμερα στο  60% από την 1η μεταπασχαλινή εβδομάδα κι έπειτα ακολουθώντας το στατιστικό "πούλα Μάη κι όπου πάει".

      (στο μπλογκ συνήθιζα να το λέω "επιστροφή με το άνοιγμα των χειμερινών κινηματογράφων τον Οκτώβριο"...μακάρι ν΄ανοίξουν φέτος)

      Διαγραφή
    28. ΟΚ Κύριε ΤΑΚΗ... τουλάχιστον μαζί συνεννοούμαστε ...!!!

      Διαγραφή
  26. Να προσεχετε την sklz οπως και ολα τα spac!!!!!!
    https://wolfpackresearch.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλιστα! κοινως λεει οτι η συμφωνια SKILLZ με NFL ειναι μουφα και ψευτικη και

      τη δωσανε για να ξεφορτωσουν οι insiders!

      ΟΚ να μας σωσουν θελουν. ο κυριος οικοδεσποτης αν το εχει μελετησει, να

      ακουγαμε και την αποψη του αφου εχει ΜΥΤΗ...

      Διαγραφή
    2. Στο site τους το λεει: https://www.skillz.com/nfl-and-skillz-sign-multi-year-gaming-agreement/
      Μπουρδες λεει...

      Διαγραφή
    3. Βρε σεις .... αυτά τα συζητήσαμε πριν 1 μήνα.
      Πάλι τα ίδια κύριοι;
      Είναι κουραστικό να επαναλαμβάνομαστε .

      Διαγραφή
    4. δηλαδή τι να πουλήσω fiii-ride-adma-alus-volta-wter.επειδή ειμαι μειον?????
      ειχα αγοράσει x (steel) sta 10 έπεσε 6 πούλησα 13.40 τώρα έχει 22. οταν είχε 6 τα είχα βαψει μαύρα

      Διαγραφή
    5. Κυριε Τατα ,
      Δεν λεω οτι ειναι μουφα η συμφωνια απλως η απλη λογικη λεει οτι ενα μηνα χωρις καποια τεχνικη στηριξη η ενημερωση κατι δεν παει καλα.Αν πραγματικα δεν ειναι ετσι οπως τα λενε οι εσωτερικοι γιατι δεν βγηκε καποιος ενα μηνα να αντιδρασει.
      Σε καθε περιπτωση τα περισσοτερα spac με το 10$ εισαγωγη ειναι υπερτιμημενα

      Διαγραφή
    6. Κυριε Hippy
      Κατ αρχην θα ηθελα να σας συγχαρω για τις ακριβεις αναλυσεις και παρεμβασεις σας.
      Εκλεισα ολη την θεση μου στην ΗΠΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ OCGN KAI CVAC/Εχετε καποια προταση για ελληνικες και ευρωπαικες μετοχες αυτην την στιγμη.

      Διαγραφή
  27. Καλό ΣΚ σε όλους εύχομαι. Χθες η GIK (Lightning eMotors) έκλεισε με -10% στα 9 δολ. Στις 21/4 έχει ΓΣ για έγκριση συγχώνευσης. Δεν θυμάμαι να έχω δει spac να πηγαίνει σε merger vote με τιμή κάτω των 10 δολ. Οι κάτοχοι μετοχών έως 15/4 έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στη ΓΣ και αν δεν θέλουν να πάρουν πίσω τα 10 δολ. Γι' αυτό και μέχρι τις 15 κρατιόταν η μετοχή. Βέβαια πολλές πλατφόρμες χρεώνουν από 100 έως 300 δολ. για να σου στείλουν το Link για να ψηφίσεις και τελικά δεν ξέρω πόσοι από αυτούς που έχουν 100-200 τεμάχια το πράξουν τελικά. Αν δεν επανέλθει η τιμή στα 10 δολ. θα δοκιμάσω να το κάνω και γράψω την εμπειρία μου. Αν κάποιος φίλος το έχει πράξει στο παρελθόν ας απαντήσει σχετικά με χρεώσεις.

    Επίσης είδαμε τις προηγούμενες μέρες πολλοί "παίκτες" να πουλάνε θέσεις σε άλλες μετοχές και spacs για να τοποθετηθούν σε ipos όπως το ROBLOX και η COINBASE.
    Ειδικά στην COIN τοποθετούνται πολλά funds που δεν μπορούν να πάρουν θέσεις σε κρυπτονομίσματα. Επίσης έγινε Mini selloff σε bitcoin miners όπως MARA, RIOT αλλά και στο δικό μας clean spark (CLSK) για να τοποθετηθούν στην COIN.

    Τέλος, δύο προβληματισμοί μου.
    1. Έτσι και ξεκινήσει να κάνει διόρθωση η Αμερική που θα πάνε τα χαρτιά μας?
    2. Έτσι και ξεκινήσει το rotation από τα value στα growth stocks και γίνει με ροκάνισμα στην αρχή και μετά με ένταση (ή το αντίστροφο), θα το καταλάβουμε για να μπούμε - να ενισχύσουμε - ή θα είναι πολύ αργά?

    Υγεία και κέρδη σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια πλατφόρμα χρεώνει για να σου στείλει το λινκ να ψηφίσεις? Μπορειτε να μας διαφωτίσετε?

      Δεν το είχα ξανακούσει αυτό.

      Διαγραφή
  28. Κύριοι μήπως πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στο CLOV για βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση; Σκεφτομαι να ενισχυσω τη Δευτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε να είχατε ανοίξει θέση , όπως και Multiplan ... όλα έχουν και ένα όριο.

      Όχι όμως μετα απο ένα 30%.

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη έχω αφήσει μια μικρή θέση σε αυτό από την εποχή που ήταν ipoc με μέσο όρο τα 10$... Απλά βλέπω ότι έχει πάρει διαστάσεις η περίπτωση του για ενδεχόμενο short squeeze.

      Διαγραφή
  29. jim cramer... the SPAC spanking starts Monday tweet 17/4/2021 που είσαι βρε Τζιμάκο τους 2 τελεταίους μήνες........εκτός και γίνει το τελικό ξετίναγμα ,αλλα τι να δώσω fiii,alus volta κάτω απο 10 το χέρι μου δεν πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. https://hellasjournal.com/2021/04/to-ena-trito-tou-pagkosmiou-plithismou-ine-gamers-27-dis-pezoun-vinteopechnidia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Περι πυραμιδώσεων στην άνοδο και stop loss.
    Επειδή πολλές φιλοσοφίες διαβάζω χρόοονια τώρα .... και τσιμπάνε οι νεώτεροι.
    Σκεφτείτε λίγο ότι αυτά είναι απλώς φιλοσοφίες. Πως γίνεται να πυραμιδώνει κάποιος στην Τέσλα και να έχει κάποιος Τέσλα, όταν κάποια στιγμή θα κάνει -10% και θα πρέπει να κάνει stop loss?
    Γίνεται; Σίγουρα έχει βγει έξω.

    Θα μου πουν, μα εγώ κερδίζω, άρα στο -10% εγώ δεν πουλάω αφού κερδίζω 40%. ΟΚ, να το δεχτώ. Αυτός όμως που δεν αγόρασε χαμηλά και χάνει -10% τι κάνει; Α, αυτός πουλάει.

    Αυτά είναι αγελαίες συμπεριφορές και σημαίνει τρέχω ανατολικά επειδή κάποιος απο Δυτικά φώναξε φωτιά και τρέχω βόρεια επειδή ακούστηκε μια φωνή βορείως να ανακράζει Goooold

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούστε τον εαυτό σας και ακολουθήστε την δική σας στρατηγική.
      Γενικά ο σωστός κανόνας είναι να ξέρω όσο μπορώ την εταιρία, να μελετάω να ψάχνω συνέχεια και να λαμβάνω αποφάσεις με τρόπο μοναδικό κάθε φορά.

      Αν μια φορά δεν πήγατε καλά, δύο την πατήσατε, η τρίτη πρέπει να είναι η φαρμακερή .... σταματήστε να ασχολείστε. ΔΕΝ θα ΤΟ ΕΧΕΤΕ και δεν σας σώνει καμιά φιλοσοφία του καθενός, που εμπιστευτικά σας γράφω ... ούτε οι ίδιοι δεν τηρούν αυτά που γράφουν.
      ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
  32. Kαλημέρα .stop loss δεν κάνω .Οτι εταιρεία αγοράζω μου αρέσει ,και την κρατάω μπορεί και πολλά χρόνια ,οκ από μερικές έχω χάσει και λοιπόν ??? στο χρηματιστήριο είμαι.....>Τώρα για παράδειγμα αν είχα ενεργοποιήσει τα stop loss δεν θα είχα σχεδόν καμμία αμερικανική μετοχή.Ναι μερικά απο αυτά τα spac πιθανό να μην πάνε καλά,γιατί αγοράσαμε εταιρείς που ακόμα δεν έχει μπεί η σφραγίδα της συγχώνευσης ,και πρός το παρόν παράγουν αέρα κοπανιστό.Σίγουρα μερικές θα αποτύχουν ή θα αργήσουν πολύ ,αλλά ξέρετε κάτι παίζω τα χρήματα που θα αντέξω και να τα χάσω,και ποτέ με μόχλευση .Σας ανέφερα προ ημερών το παράδειγμα της δεη που διακρατούσα χρόνια έχοντας φάει δεκάδες ψυχρολουσίες,η δεη θα χρεωκοπήσει κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stop Loss κάνουν οι traders και όσοι ακολουθούν διαγράμματα και άλλους.
      Φυσικά και πουλάμε .... άχαστοι δεν υπάρχουν.

      Στα 10 stop loss του 10% οι stop lossερς έχουν μηδενίσει το κεφάλαιο τους.

      Διαγραφή
    2. Στις χρηματαγορές σύμμαχος των επενδυτών (όχι των traders) είναι η γνώση και ο χρόνος!!!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη, αν μου το είχε πεί κάποιος αυτό όταν άρχισα το σπορ θα είχα διακρατήσει πολλά καλά χαρτιά που τα έχασα απο ενδοσυνεδριακές βυθίσεις ενώ είχα stop loss. Βέβαια κέρδισα και μερικές έχοντας ζητήσει πολυ χαμηλή αγοράς οπότε δεν πααραπονιέμαι, μου έμεινε η γνώση . Αυτό που έμαθα είναι ότι αν μπορούσα να ξανακάνω τις συναλλάγές του κάθε προηγούμενου έτους θα κέρδιζα τουλαχιστο +20% περισσότερο, δυστυχώς από τη μιά δεν γίνεται και από την άλλη το μέλλον δεν είναι ποτέ ίδιο με τα παρελθόν.
      Ευχαριστώ εσάς και όλους τους γράφοντες στο blog για όλα όσα έχω μάθει χωρίς να χρειαστεί να τα πληρώσω ακριβά στο ταμπλώ

      Διαγραφή
  33. τώρα πως γίνεται μερικοί στις πτώσεις να είναι με full ρευστότητα, και στις άνοδος μέσα, ξέρετε ο ψαράς και ο κυνηγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μαγικά πράγματα Κύριε SPY ... Μαγικά...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. εχει μαθει κανεις αν τερματισε στον αγωνα το endurance της RIDE? Ή αν αντιμετωπισε προβληματα? Ειδα βιντεακι οταν ξεκινουσε τον αγωνα και οταν περνουσε ενα τσεκ ποιντ αλλα δε μπορω να βρω περαιτερω πληροφοριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 40 μίλια έμεινε από μπαταρία και περίμεναν αρκετή ώρα για να πάνε να το επαναφορτισουν... Μόνο αυτό το νέο έχω βρει προς το παρόν.

      Διαγραφή
    2. Εγώ σας έχω γράψει τη γνώμη μου.
      Πιστεύω ότι είναι ορατά τα 7 με 8 δολ και πως η εκκίνηση του Endurance θα πάει λίγο πιο πίσω.
      Κρατάτε δυνάμεις ...

      Τις αναλύσεις του σορταδόρου της συμφοράς τις πετάω στα σκουπίδια.
      Πιστεύω μάλιστα ότι λειτουργεί σε συνεννόηση με τη διοίκηση.

      Διαγραφή
    3. Το 7 με 8 με ποιο κριτήριο το βλέπετε; Επειδή έχουν ακολουθήσει και άλλα spacs ανάλογη πορεία;

      Διαγραφή
  36. κυριε τακη καλημερα.
    αν καταλαβα καλα συνεχιζετε και φορτωνετε κομματια στη σκυλα στα επιπεδα που ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κύριε ΤΑΤΑ.
      Εγώ όσα λέω τα τηρώ και στις πράξεις μου.

      Skillz είχα φορτώσει στο 19 με 21 όσο δεν έπαιρνε .... στο πάνω που πήγε πούλησα σε 2 επίπεδα τιμών.
      Κράτησα κάποια κομμάτια με αρνητικές τιμές και μαζί τους θα πάω σε βάθος χρόνου.

      ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ αυτά που έχω.
      Δεν ασχολούμαι με Skillz και δεν με απασχολεί καθόλου.

      Αν δικαιωθώ μελλοντικά ... θα δείτε τότε ξαφνικά πόσοι θα εμφανιστούν στις τρελές τιμές που περιμένω να δηλώνουν φανατικοί Skillzάκιδες και φορτωμένοι στα χαμηλά!!

      Διαγραφή
    2. Φρέσκα κουλούρια .... αλλά για να βρίσκεις φρέσκα κουλούρια θα πρέπει να είσαι και φούρναρης.

      Διαγραφή
    3. Το 500 Ρίκο που έπεσε στην Skillz τι ήταν Sir?

      Διαγραφή
  37. Εμφανίστηκε η Citadel στο μετοχολόγιο της ASTS με 3εκ μετοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα ....Securities and Exchange Commission’s (SEC) recent warning against SPACs, making investors second guess the valuations of these companies. ( Σε εταιρίες που θα ειναι Ο.Κ και θα πιεστούν προβλέπω μελλοντικά τρελό χρήμα ). Το θέμα είναι τι θα καραφορτώσουμε.

    Προσωπικά σε ανύπαρκτα έσοδα - τζίρους και θα μετά απο 5- 10 χρονια , δεν το ξανακάνω . ( πχ εντελώς τυχαία και πάλι η αναφορά , XL τι να περιμένει κανείς που να πάει απο τα 6.49 και αν πάει πότε θα ..και με τι ? )

    Υ.Γ αγορά άκουσον , άκουσον , 14500 dogecoin 15/4/21 στο 0,14000 έτσι για το reddit φρενίτιδα ρε γαμώτο.( τρελό το ρίσκο εις γνώση μου φυσικά ) με σχεδόν + 100% !!

    https://www.reddit.com/r/SatoshiStreetBets/search?q=doge&restrict_sr=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αφού κάνει κουμάντο το πόπολο , τότε ό,τι θέλει το πόπολο λοιπόν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Lordstown Motors (NASDAQ:RIDE) is lower in early trading after all-electric Endurance pickup truck completed less than 40 miles of the 280-mile.
    Υπάρχει ελπίδα ή παει για φούντο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό ράλι τα περισσότερα "αυτοκίνητα" δεν το βγάζουν, επίσης αν δείτε τα οχήματα που συμμετέχουν δεν θυμίζουν σε πολλά τα αυτοκίνητα που κινούνται νόμιμα στο δρόμο.
      Το συγκεκριμένο αν κατάλαβα καλά "έφαγε" ποινή επειδή ο οδηγός μετά τη φόρτιση έχασε το δρόμο του...
      Τώρα πως και γιατί, κάποια στιγμή θα μάθουμε

      Διαγραφή
  41. George Livadas is the founder of long/short equity hedge fund Upslope Capital Management.

    εξηγεί γιατί σοτράρει τα SPACS

    https://archive.vn/N3B9h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μου έδωσαν και TTCF στο 16,88! (στημένη εντολή). Τι να πω. Μοιράζουν χαρτιά; Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο; Επειδή έμαθαν ότι ένας διευθυντής αγόρασε στα 10; Θα δείξει. Πιθανόν να είμαστε στη λάθος πλευρά. Όλα παίζουν στις αγορές και πρώτα απ' όλα η τύχη! (Γνώμη μου, αλλά και όχι μόνο. Και του Taleb και του Daniel Kanheman και...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου SIR ...δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης... χρόνια τώρα γράφετε :Σπευδε βραδέως...

      Διαγραφή
    2. Στη Tattooed κύριε Σωκράτη αυτό που εγώ βλέπω είναι εσωτερική συναλλαγή στα 10 και πωλητής ήταν ο ιδρυτης.

      Διαγραφή
  43. KΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ 16 THN TTCF? ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ Williamson στα 10$ ΤΩΝ 2.5Μ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατεβάζουμε τις εντολές ακόμη πιο κάτω.
      Δεν υπάρχει καμιά βιασύνη.

      Διαγραφή
    2. Φίλος μου διαχειριστής στην BNP Γενεύης μου είχε πει επί λέξει:τις μεγαλύτερες ζημιές το πόπολο τις τρώει όταν πιστεύει πως μετά μια μεγάλη πτώση τα χαρτιά είναι πολύ φθηνά και τότε ανεβάζει το Bet και την μόχλευση...Όταν η μετοχή της CITY είχε 30 ευρώ και βρέθηκε κοντά στα 15 παίξανε τα ρέστα τους και πήγαν σουμπιτοι στο 3 αν θυμάμαι καλά το 2008 με 2009..

      Διαγραφή
  44. Καλό είναι όσοι δεν το έχουμε κάνει ακόμα να σκεφτούμε και το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής συντριβής.
    Δηλαδή αν κάνει πως διορθώνει η αγορά ένα 10% οι δικές μας το έχουν το -50%, παίζει να δούμε και pre merger spacs στο 7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Baren, με Ayro και Wter τι κανετε; εχετε τεχνική εικόνα;

      Διαγραφή
    2. Πήγαμε στο άλλο άκρο κύριε Barren.
      Aπο τα +60% σε μια μέρα, τώρα βλέπουμε ολοκληρωτική καταστροφής;
      Ενδιαφέρον!!

      Διαγραφή
    3. Καταστροφή είναι ήδη αυτό που ζούμε εμείς που κρατάμε τα χαρτιά μας... Τώρα αν θα είναι ολοκληρωτική περαστικά μας!

      Διαγραφή
    4. Φίλτατε κ. Barren "pre merger spacs στο 7" = τζάμπα λεφτά.
      Εξηγούμαι: τα "ντίλια" ακυρώνονται και όποιος ψωνίσε στα 7 παίρνει πίσω $10,15.
      Τελευταία και το δικό μου αμερικάνικο χαρτοφυλάκιο δεν πάει πολύ καλά, αλλά αυτό οφείλεται σε λάθη ή παραλείψεις μου κυρίως, λόγω έλειψης χρόνου και μη τήρησης των "κανόνων" μου.

      Όσο για τα ΠΛΑΘ που αναφέρθηκαν πιο πάνω τα έχω ή πριν τον κ. Γιώργο Καισάρειο ή περίπου την εποχή που τα είχε αναφέρει, δεν πούλησα ποτέ, αλλά το μεγάλο μου παράπονο η εντολή που έδωσα πέρυσι δεν εκτελέστηκε για διπλασιασμό της θέσης...

      forza ΠΛΑΘ!

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα , κύριε Τάκη υπάρχει ενδεχόμενο αντί να έχουμε πούλα Μάη να έχουμε ανοδικό καλοκαίρι? Σήμερα δεν τολμώ να κοιτάξω τιμές γιατί δεν ξέρω πόσο δυσάρεστη έκπληξη θα έχω , για να ειναι τόσο αρνητικός ο κύριος Barren υποψιάζομαι ότι θα γίνετε σφαγή στο ίσιωμα στα χαρτιά μας και πάλι.

      Θα τα δω μετά τις 11 να την φάω την κρυάδα μια και έξω σήμερα πάμε για δωδέκατη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση.

      Διαγραφή
    6. Δεν ξέρω Mr Bafi αν πρέπει και στο ελληνικό να ξεφορτώσουμε γιατί αν την φάμε και απο εκεί ,έχετε γεια βρυσούλες

      Διαγραφή
    7. Κύριε Geopard στις 11 θα είμαστε Άγιο Δομήνικο και Survivor.
      Aντί για κρυάδα, θα φάμε καμία καρύδα. Νικούν οι μπλέ .... άντε να ξεφορτωθούμε τον Παπά.

      Διαγραφή
    8. ότι σχετίζεται με spacs και τα καλούδια της κάθυ (που της την πέφτουν χοντρά στα φόρα) βομβαρδίζονται ανελέητα απο τους shorts

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη αν και δεν το βλέπω ακούω πονταρίσματα ......

      Διαγραφή
    10. Τι μετράτε κι εσείς κ. Geopard?
      Να συμφωνήσουμε ότι παίζει κι ένα 40-50% πιο κάτω για να χαλαρώσουμε;
      Απλά το θέμα είναι ότι όταν μια μετοχή έχει κάνει -70% σε 2 μήνες ακόμα και σε καλό κλίμα, αν χαλάσει το κλίμα τι 70 τι 80 τι 90.

      Διαγραφή
    11. Κύριε spy
      Άρον, αρον σταύρωσον αυτήν.
      Χα χα αυτοί οι ποπολάριοι δεν παίζονται.

      Κύριε Geopard φανατικά το βλέπω

      Διαγραφή
    12. Μην βάζεις ιδέες SIR και πλησιάζει η Μεγάλη Τετάρτη και αφήσουν την Καθυ και πιάσουν τον Προφήτη...

      Διαγραφή
    13. Όλα παίζουν κ. Τάκη, ούτε το -50% θα μου κάνει εντύπωση ούτε το +100% το επόμενο δίμηνο.
      Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η εικόνα του ARKK, πάντως ΑΝ η αγορά πάει σε μια υγιή και ακίνδυνη διόρθωση του 10%, χλωμό να υπεραποδώσουν οι παίχνιδιάρες.
      Δε γνωρίζω.
      Δεν απαντώ.
      Δεν μασώ.

      Διαγραφή
    14. o jim cramer επηρεάζει πάρρρρρα πολύ τους ποπολάριους τελικά

      Διαγραφή
    15. Κύριε Barren θα με κάνετε να κοιτάξω τιμές ,την Παρασκευή στο κλείσιμο είχα αποτιμήσεις 40% κάτω από τα υψηλά του Φεβρουαρίου με ένα 45% κάτω από εδώ θα γράφω μικρότερη αποτίμηση και από πέρυσι με τον covid και ζημιές σχεδόν 70% δηλαδη θα θέλω άνοδο πάνω από 300% για να επανέλθω δεν νομίζω να γίνει ποτέ το να ξαναδώ τέτοιες αποτιμήσεις , κύριοι τον ήπιαμε άσχημα αν ειναι έτσι λέω να αρχίσω το αλκοόλ και πάλι.

      Κύριε Τάκη υπάρχει κάποια ελπίδα να τελειώσαμε επιτέλους .

      Διαγραφή
    16. ενδιαφέρον έχει long/short spac πχ βλέπεις κάποια που τα προστατεύει το 10αρικο και μόλις χάσουν τη προστασία καιάδας ενώ άλλα που επηρεάζονται από το κλίμα αλλά το πλάνο τους είναι τούμπανο...απλά προτείνω καθώς το spac spread θέλει αναλυτή...

      Διαγραφή
  45. Δεν αγοράζει κανένας μετοχές.. Όλοι πήγαν στα crypto. Που θα πάει θα γίνει το rotation

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Panoramix απο το στόμα μου το πήρατε. Θα έχει πλάκα το σενάριο να πηγαίνει εναλλάξ απο το ένα γήπεδο, στο άλλο. Μήπως, αυτή τη περίοδο που κάνουν την βουτιά δροσιάς τα Crypto, να επανέλθουν στις μετοχές;

      Άλλα, και τι να πρωτό σκεφτεί κανείς όταν βλέπει το $DOGE να στήνει ταυρομαχίες!
      Το πόπολο σέρνει καράβι θα έπρεπε να ήταν η παροιμία.

      Διαγραφή
  46. Kάποια γνώμη εδώ?
    April 9 (Reuters) - Biotech startup Ginkgo Bioworks is in talks to go public through a merger with a blank-check firm backed by former Hollywood executives Harry Sloan and Jeff Sagansky, in a deal valued at about $20 billion, a person familiar with the matter said.

    The company is in exclusive talks with Soaring Eagle Acquisition Corp for a potential business combination and a deal could be announced as soon as this month, the source said on Friday.

    Soaring Eagle declined to comment on the matter.

    Boston-based Ginkgo is backed by Bill Gates' private investment firm, Cascade Investment, and hedge fund Viking Global. It received a $1.1 billion loan from the U.S. government in November for COVID-19 testing and production of raw materials for therapies that may help address future pandemics.

    Soaring Eagle, a special purpose acquisition company (SPAC), raised $1.7 billion through an initial public offering in February.

    Sloan, a former chief executive officer of Metro Goldwyn Mayer, and Sagansky's former SPACs took gaming firms DraftKings Inc and Skillz Inc public.

    SPACs are shell companies that raise funds through an initial public offering to take a private company public through a merger at a later date.

    (Reporting by Sohini Podder in Bengaluru; Editing by Shinjini Ganguli)

    ((sohini.podder@thomsonreuters.com;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Tι ειδε η Θεια Καθυ κει ξεκινησε αγορες στο RKLB?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂