Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Topps - η μετεξέλιξη της σε ψηφιακή / NFT επιχείρηση.

Topps  .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό MUDS ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι TOPP
Αριθμός μετοχών : 115 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)

Presentation Topps 
... εδώ ...


Το SPAC του MUDS
Στις 30 Iουλίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία Mudrick Capital Acquisition Corporation II και δημιουργήθηκε το Spac - MUDS. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 7.906.250 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 10 Δεκεμβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 31.625.500 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 316.255.000 δολάρια. 
Η εταιρεία SPAC - MUDS εισάγεται στον Nasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 11.375.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την Topps
Την 6  Απριλίου 2021 το spac MUDS, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Topps.
Η Topps θα συγκεντρώσει 571 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 250.000.000 δολαρίων,
στα 10,15 $ ανά μετοχή, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων και λογαριασμών που διαχειρίζονται οι GAMCO Investors και Wells Capital Management και έως και 100 εκατομμύρια δολάρια από τη Mudrick Capital.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο "TOPP"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Topps, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια,
σε περίπου 1,162 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Topps θα έχει 50 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της, με το χρέος της να ανέρχεται σε 194 εκατομμύρια δολάρια. Συνεπώς η επιχειρηματική αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 1,307 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της MUDS δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Topps (44%), τους μετόχους της MUDS (28%), τον χορηγό της MUDS (7%) και τους επενδυτές PIPE (21%).

Το πρόσθετο κεφάλαιο των 521 εκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά των μετοχών από τον υπάρχοντα μέτοχο της Topps, Madison Dearborn Partners, η οποία θα πουλήσει τη μετοχική της θέση.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον Michael Brandstaedter, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Topps.

Ο Eisner, ιδρυτής της Tornante, σχολίασε : ''Η Topps είχε μια ισχυρή συνεργασία με την Madison Dearborn Partners. Με την υποστήριξη όμως των νέων συνεργατών μας, της Mudrick Capital, η εταιρεία θα συνεχίσει τη μακρά ιστορία της καινοτομίας και της παγκόσμιας επέκτασης, προσφέροντας στους καταναλωτές τα καλύτερα συλλεκτικά προϊόντα και προϊόντα ζαχαροπλαστικής, ενώ θα επεκτείνεται σε νέες κατακόρυφες και αναδυόμενες κατηγορίες για να επωφεληθεί από την καινοτομία ψηφιακού περιεχομένου και τις υψηλές ευκαιρίες ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο. Γι 'αυτό δεν πωλώ ούτε μία μετοχή της Topps σε αυτήν τη συναλλαγή. "

Ο Michael Dammann Eisner (γεννημένος στις 7 Μαρτίου 1942) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Walt Disney Company από τον Σεπτέμβριο 1984 έως τον Σεπτέμβριο του 2005. Πριν από την Disney, ο Eisner, από το 1976 έως το 1984, ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του κινηματογραφικού στούντιο Paramount Pictures και είχε συνεργασίες με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως NBC, CBS και ABC.

Το 2005, ο Michael Eisner, αμέσως μετά την αποχώρησή του, από τη Disney, ιδρύει τη Tornante Company, μια αμερικανική ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων.
Στις 5 Μαρτίου 2007, η Tornante και η Madison Dearborn Partners αγόρασαν τη Topps έναντι 385 εκατομμυρίων δολαρίων.


Η Topps Company ιδρύθηκε το 1938 και είναι μια αμερικανική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στη ζαχαροπλαστική, παρασκευάζοντας τσίχλες, καραμέλες, όμως ταυτόχρονα κατασκευάζει κάρτες αθλητικών και άλλων γεγονότων που πωλούνται ως συλλεκτικά αντικείμενα. Η Topps είναι πιο γνωστή ως ο κορυφαίος δημιουργός καρτών με θέματα όπως το αμερικανικό ποδόσφαιρο, το μπέιζμπολ, το μπάσκετ, το χόκεϊ επί πάγου, το ποδόσφαιρο άλλα και καρτών που δεν έχουν σχέση με αθλήματα και καθίστανται συλλεκτικές.
Η Topps στον τομέα της ζαχαροπλαστικής διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο γνωστών brandnames όπως είναι τα Bazooka gum, Ring Pop, Baby Bottle Pop και Juicy Drop candy.


Η Topps ήταν εντελώς μια αναλογική επιχείρηση. Ήταν μια επιχείρηση εμπορίου καρτών και μια επιχείρηση ζαχαροπλαστικής. Η ζαχαροπλαστική εξακολουθεί να είναι μια πολύ δυνατή επιχείρηση, η οποία μπορεί να μην έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ωστόσο δίνει μεγάλη σταθερότητα στα κέρδη της Topps.

Η Topps όμως είναι κυρίως γνωστή για τις αθλητικές κάρτες της.
Για παράδειγμα, οι κάρτες μπέιζμπολ είναι κάρτες από χαρτί που συνήθως έχουν μια φωτογραφία ενός παίκτη του μπέιζμπολ στο μπροστινό μέρος και στο πίσω μέρος τα στατιστικά στοιχεία του παίκτη.


Το 2012, η ​​Topps άρχισε να δημιουργεί ψηφιακές αθλητικές κάρτες, ξεκινώντας με την εφαρμογή Topps Bunt μπέιζμπολ για κινητά. Αφού κυκλοφόρησε το Bunt το 2013 και διαπιστώθηκε πως είχε επιτυχία, επεκτάθηκε στην αγορά των αθλητικών καρτών και σε άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής Kick soccer τον Αύγουστο του 2014, της εφαρμογής Huddle Football τον Απρίλιο του 2016 και της εφαρμογής Skate hockey το 2017.

Μαζί με τις αθλητικές κάρτες, η Topps επεκτάθηκε επίσης στην αγορά για συλλέκτες ψηφιακών αγαθών ώστε να συμπεριλάβει κάρτες εκτός αθλητισμού σε κινητές συσκευές. Τον Μάρτιο του 2015 κυκλοφόρησε η εφαρμογή Star Wars : Card Trader και τον Μάιο του 2016 κυκλοφόρησε μια εφαρμογή κάρτας συναλλαγών Walking Dead. Μετά την επιτυχία στις εφαρμογές ψηφιακών καρτών συναλλαγών, επεκτάθηκε για άλλη μια φορά στην αγορά για ψηφιακούς συλλέκτες, κυκλοφορώντας μια εφαρμογή κάρτας εμπορικών συναλλαγών Marvel την άνοιξη του 2019 και την εφαρμογή εμπορικών καρτών Disney τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Το 2020, αρκετές βασικές αθλητικές κάρτες πωλήθηκαν για πολλά εκατομμύρια ποσά, καθιστώντας επίσημα τις αθλητικές κάρτες μια βιώσιμη κατηγορία εναλλακτικών επενδύσεων.

Η Topps κατέχει την αποκλειστική άδεια με τη Major League Baseball («MLB») να παράγει κάρτες μπέιζμπολ, η οποία πρόκειται να λήξει το 2025. Αυτό σημαίνει ότι μόνο η Topps μπορεί να παράγει κάρτες μπέιζμπολ που περιέχουν φωτογραφίες με λογότυπα ομάδας. Επιτρέπεται σε άλλες εταιρείες να δημιουργούν κάρτες - η Panini, για παράδειγμα, δεν διαθέτει άδεια με την MLB αλλά έχει άδεια με την Ένωση Παικτών MLB (MLBPA), η οποία της επιτρέπει να παράγει κάρτες μπέιζμπολ με φωτογραφίες των παικτών αλλά με τα λογότυπα της ομάδας. Οι κάρτες Panini εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς, αλλά όχι στον βαθμό των Topps.
Επίσης η Topps έχει συνεργασία με την Bundesliga, το Champions League και την UEFA σε όλο τον κόσμο, με διαφορετικά είδη αδειών. 


Εδώ και μια δεκαετία η Topps έχει επεκταθεί στον τομέα των ψηφιακών καρτών, όχι όμως στο blockchain. Η ψηφιακή επέκταση ήταν εξαιρετικά δημοφιλής. Για παράδειγμα, στο μπέιζμπολ, υπάρχει μια κάρτα που ονομάζεται BUNT και η οποία είναι μια ψηφιακή κάρτα. Μπορεί να έχει τέσσερις πλευρές αντί για δύο. Μπορεί να έχει βίντεο. Μπορεί επίσης να έχει και κάποια εφέ βίντεο πάνω της.

Τον Μάρτιο του 2020, η Topps ανακοίνωσε συνεργασία με το WAX.io για να κάνει τις κάρτες της εμπορεύσιμες στο blockchain. Από τον Δεκέμβριο του 2020, η Topps έχει διαθέσει μόνο τις κάρτες Garbage Pail Kids σε εμπόρους μέσω blockchain, αλλά έχει ανακοινωθεί ότι σύντομα θα κυκλοφορήσουν τα συλλεκτικά είδη Alien Quadrilogy.
Το πείραμα της Topps με τις κάρτες Garbage Pail Kids, οι οποίες είναι αποκλειστικό δημιούργημα της εταιρείας και δεν είναι προϊόν που απαιτείται αδειότηση λειτουργησε με απόλυτη επιτυχία. Οι κάρτες εξαντλήθηκαν αμέσως.


Τι είναι τα NFT
NFT σημαίνει Non-Fungible Tokens δηλαδή «Μη Ανταλλάξιμα Νομίσματα». Είναι ένας τύπος ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, ένα εμπορεύσιμο ψηφιακό πιστοποιητικό ιδιοκτησίας, επαληθευμένο για τη γνησιότητά του μέσω blockchain. Tο blockchain είναι κάτι σαν ψηφιακό λογιστικό βιβλίο. Xάρη σε αυτό, ένα ψηφιακό έργο τέχνης ή κάποιο άλλο αγαθό μπορεί να πιστοποιηθεί ως μοναδικό ή περιορισμένων αντιτύπων. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να γίνει συλλεκτικό παρά το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να το «κατεβάσει» και να το αναπαράγει εύκολα. Ουσιαστικά κάθε NFT αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό περιουσιακό στοιχείο. Τα NFT αναπαριστούν και διασφαλίζουν την ιδιοκτησία σπάνιων ψηφιακών αγαθών, όπως έργων τέχνης ή ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων.

Πλέον όλοι μιλάνε για τα NFT παρόλο που η αγορά τους υπάρχει από το 2017. Κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο ξοδεύτηκαν πάνω από 200 εκατ. δολάρια σε μια σειρά από έργα τέχνης, memes και GIF μέσω των NFT, ενώ για ολόκληρο το 2020 είχαν ξοδευτεί μόλις 250 εκατ. δολάρια για NFT.

Το γεγονός που προκάλεσε τεκτονικές ανακατατάξεις και επέβαλε πια τα NFT ως νέα πραγματικότητα συνέβη στις 11 Μαρτίου, όταν ο καλλιτέχνης ψηφιακών έργων Beeple, πούλησε έργο του για το ποσό-ρεκόρ των 69 εκατ. δολαρίων μέσω του διάσημου οίκου δημοπρασιών Christie’s.
Ο Beeple, τον Οκτώβριο του 2020, είχε πουλήσει ένα βίντεο-έργο του διάρκειας 10 δευτερολέπτων στον συλλέκτη έργων τέχνης Πάμπλο Ροντρίγκεζ Φράιλ για 67.000 δολάρια. Κι αν κάποιος τότε είχε θεωρήσει τον Φράιλ έναν ακόμα εκκεντρικό πλούσιο που δεν έχει τι να κάνει τα λεφτά του οπότε τα πέταξε για κάτι που μπορούσε να έχει παρακολουθήσει online, σίγουρα τώρα θα αναγκαζόταν να ανακαλέσει. Ο Φράιλ μεταπώλησε τον Φεβρουάριο αυτό το βίντεο για 6,6 εκατομμύρια δολάρια.


Ο κόσμος του επαγγελματικού αθλητισμού, όμως, δεν έχει μείνει εκτός. Τον Μάρτιο πουλήθηκε μια συλλεκτική κάρτα με τον ποδοσφαιριστή Τομ Μπρέιντι για 1,3 εκατομμύρια δολάρια. Η ιστοσελίδα NBA Top Shot, που εμπορεύεται NFT κλιπ με τις καλύτερες στιγμές του μπάσκετ, έχει ξεπεράσει τα 232 εκατομμύρια σε σύνολο πωλήσεων από πέρσι που πρωτοδημιουργήθηκε.

Όπως έχει τονιστεί, η Topps έχει δύο μεγάλα επιχειρηματικά τμήματα, τις κάρτες αθλητισμού και ψυχαγωγίας και τη ζαχαροπλαστική (καραμέλες, όπως Ring Pops και Bazooka Joe).
Το 2020, η εταιρεία δημιούργησε έσοδα ύψους 567 εκατομμυρίων δολαρίων, όπου τα 314 εκατομμύρια δολάρια προήλθαν απο τις πωλήσεις καρτών στη φυσική τους μορφή και τα 198 εκατομμύρια δολάρια από τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής. Δηλαδή, το 35% των εσόδων του 2020 προήλθαν από τη ζαχαροπλαστική, όπου προβλέπεται να έχει μια ισχνή ανάπτυξη.


H εταιρεία προβλέπει ότι τα έσοδα της θα αυξάνονται με CAGR 19% και θα φθάσουν τα 777 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Το σημαντικό τμήμα των αθλητικών καρτών προβλέπεται να αυξηθεί από 315 εκατομμύρια δολάρια το 2020, σε 454 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Η συνολική ανάπτυξη της εταιρείας είναι περιορισμένη λόγω του τομέα της ζαχαροπλαστικής που είναι σταθεροποιημένος.

Τα EBITDA του 2020 ανήλθαν σε 92 εκατομμύρια δολάρια. Στην τιμή της μετοχής στα 15 δολάρια, η επιχειρηματική αξία της Topps θα είναι 1,87 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχεί σε 3,29 φορές τα έσοδα του 2020 και 20 φορές τα EBITDA 2020.

Τα καθαρά κέρδη της Topps το 2020 ανήλθαν σε 83,654 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για τα έτη 2021, 2022 προβλέπονται πως θα κινηθούν μεταξύ 70 και 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην τιμή της μετοχής στα 15 δολάρια, η επιχειρηματική αξία της Topps θα είναι 1,87 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχεί σε 22 φορές τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, με το P/E της εταιρείας να ανέρχεται πέριξ του 20.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η εταιρεία αποτιμάται σε μια δίκαιη τιμή, η οποία όμως δείχνει συντηρητική καθώς δεν έχει υπολογισθεί η ανοδική πορεία που μπορεί να προέλθει από την μετεξέλιξη της εταιρείας σε ψηφιακή / NFT επιχείρηση.

Με την τιμή της μετοχής στα 15 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Topps θα αποτιμάται 1,162 δισεκατομμύρια δολάρια, με την επιχειρηματική αξία της (ΕV) να ανέρχεται σε 1,87 δισεκατομμύρια δολάρια, συνεπώς θα έχουμε EV/ πωλήσεις

  • 2,4 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 777 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 2,7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 692 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.
  • 3,29 φορές τα έσοδα, των 567 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2020.
  • 4,06 φορές τα  έσοδα, των 460 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2019.
και EV/EBITDA
  • 16,25 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2022.
  • 17,7 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2021.
  • 20,31 φορές τα EBITDA του 2020.
  • 36,64 φορές τα EBITDA του 2019

Πολλοί μπορεί να ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Topps λόγω του ότι είναι ένα πιθανό επενδυτικό παιχνίδι στα NFTs, καθώς τα NFT είναι ψηφιακά έργα τέχνης που βασίζονται σε blockchain και έχουν την ίδια υποδομή που έχουν τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.
Μπορεί η μετοχή της Topps να κινηθεί ανοδικά λόγω της τρέλας του NFT, όμως η πραγματικότητα είναι πως, για την ώρα, δεν ωφελείται η Topps άμεσα όταν ορισμένες κάρτες της μπορεί να πωληθούν σε μια υψηλή τιμή μεταξύ των συλλεκτών, ακόμη και αν είναι της μάρκας Topps.


Ωστόσο, η μετεξέλιξη της Topps σε ψηφιακή ΝFT επιχείρηση είναι δυνατόν να την ωθήσει σε ισχυρή ανάπτυξη.
Όταν η Topps πουλήσει 100 δολάρια φυσικές κάρτες, συνήθως δημιουργούνται κέρδη εισφοράς περίπου 20 δολάρια. Όμως αν η κάρτα δημιουργηθεί ψηφιακά τότε εξοικονομούνται τα κόστη του χαρτιού.


Οι οικονομικές επιπτώσεις των NFTs στην Topps θα είναι πως όταν πωληθούν 100 δολάρια NFT, θα εξοικονομηθούν 20 δολάρια από το κόστος του προϊόντος και στη συνέχεια, θα κερδηθούν τουλάχιστον άλλα 20 δολάρια από την αγορά τρίτων, τριπλασιάζοντας έτσι την κερδοφορία.

198 σχόλια:

  1. Πραγματικά απορία το έχω σήμερα με μένα, δεν με νοιάζει καθόλου για το ξύλο που πέφτει στο χαρτοφυλάκιο μου ας το πάνε όπου θέλουν εγώ θα πάω ταμείο με Sklz πάνω από 500 εκτός και αν κλείσει , ε δεν μπορεί και οι 4-5 εταιρίες που έχω σαν βασικές να κλείσουν, με στεναχωρεί μόνο που δεν έχω ρευστότητα αλλά και τα spac ρευστότητα εν δυνάμει είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι ότι λέει τίποτα η άποψη του αλλά αναγνωριζει κάποια θέματα https://youtu.be/DCfwSinCWhw
    πάντως πάει τρένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Αrkk αγόρασε εχθές ξανα 3 εκ κομμάτια. Πως γίνεται αυτό αφού ο τζίρος εχθές ήταν 36m και 3m Χ 15$ περιπου = 45m??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 36m και γενικά αυτό που βλέπετε δεν είναι τζίρος ... είναι αρθ μετοχών που έγιναν.. VOLUME...

      Διαγραφή
    2. Άλλο τζίρος και άλλο VOLUME...αν τα 36m ήταν τζίρος τότε θα είχε κάνει λίγο πάνω 2εκ τεμάχια όσα κάνει η ΔΕΗ στο ΧΑΑΜΕΝΟ και αυτό στις καλές μέρες...

      Διαγραφή
    3. Γιατί τις αγόρασε προχθές κ. Άρη.
      https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/news/3691049-cathie-wood-continues-to-add-shares-of-sklz-and-pltr

      Διαγραφή
    4. Απλά Θεά η γυναίκα ...

      https://cathiesark.com/ark-combined-holdings-of-sklz

      Διαγραφή
    5. K Gerry volume σημαίνει ογκος τζίρος δλδ δεν γίνεται να εχει 10% την ημέρα εμπορευσημοτητα το χαρτί. Shares είναι τα τεμάχια Επίσης το χαρτί κάνει μόνο του τον μισό τζίρο του Χαα την μερα με αυτά τα νούμερα. Πριν 10 μέρες είχε κάνει 100m. Όπως τα λέτε 100m Χ15 1.5b Εχει 6 b όλο όλο και 440m ΤΕΜ.Δν γίνεται να έκανε 25 % σε μια μέρα Κάτι άλλο θα ειναι

      Διαγραφή
    6. Κ Panagiotis K αγόρασε και 4/5 3.1m τεμάχια και 5/5 3.1m τεμαχια

      Διαγραφή
    7. Κύριε ARIS με συμπαθατε αλλά είναι δυνατόν να μην γνωρίζετε τι σημαίνει VOLUME στο χρηματηστηριακο ταμπλώ ... δηλαδή μας λέτε ότι : Χθές η Microsoft έκανε 26εκατομυρια τζίρο διαιρούμενη με την τιμή τής μετοχής 250 ΔΟΛ (χοντρικά τα γράφω ) μας κάνει 100000 τεμάχια...που σημαίνει ότι η Ιντρακατ ο Κέκροπας η όλα τα σαπακια του ΧΑΑΜΕΝΟΥ κάνουν ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ συναλλαγών από τον Κολοσσό Microsoft... ότι πείτε Κύριε ARIS....

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. 6/5 (εχθες)η καλη νεραιδα μας Καθυ αγορασε ξανα 2,4m τεμαχια ακομα

      Διαγραφή
    10. ΔΝ λεω αυτο κ gerry
      Ειναι δυνατον λοιπον το sklz να κανει 12% εμπορευσημοτητα την μερα???
      26m την ημερα x 15 dollars κανει 416m OTAN ΕΧΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 6b ???
      Η ΑΛΛΙΩΣ 26 ΕΚ ΤΕΜΑΧΙΑ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 440 ΕΚ???

      Διαγραφή
    11. Αυτό λέτε Κύριε ARIS...και σας ξαναλέω καί οποίος άλλος φίλος θέλει να σας το εξηγήσει αν και δεν υπάρχει λόγος :Τα 26 εκ που βλέπετε στο VOLUME είναι ο αριθμός των τεμαχίων της μετοχής που έγιναν στην διάρκεια της συνεδρίασης...όχι μόνο 12% αλλά και 120% γίνεται...δες τες τι έκανε η LUCID. τις πρώτες μέρες.... είναι δυνατόν να παίζετε Αμερική και να υποστηρίζετε κάτι τέτοιο...????

      Διαγραφή
    12. Να σας το πω και στα Ελληνικά δηλαδή στο ΧΑΑΜΕΝΟ:,ΟΓΚΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΏΝ ΕΊΝΑΙ ο αριθμός των τεμαχίων της μετοχής στην ημέρα το μήνα το χρόνο κτλ... Τζίρος συναλλαγών=τεμάχια μετοχής *την τιμή της μετοχής στην εκάστοτε συναλλαγή αθροιστικά φυσικά...ελπίζω να το καταλάβατε...

      Διαγραφή
    13. κε Άρη κανετε λάθος. Ναι γίνεται να κάνει τόσο όγκο, στις ΗΠΑ είμεθα.

      https://www.investopedia.com/terms/v/volumeoftrade.asp


      Η Ocugen εχει μετοχές σε κυκλοφορία 188εκατ.
      https://finviz.com/quote.ashx?t=ocgn

      Στις 23 Απριλίου έκαne ογκο 492 εκατομμύρια!
      https://finance.yahoo.com/quote/OCGN/history?p=OCGN

      Διαγραφή
    14. Επίσης και τελειώνω εδω,
      η Google η ΑΑPL και μερικές άλλες εταιρίες, μερικές φορές κάνουν ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ x10 τον ημερίσιο τζίρο ολοκληρου του ΧΑΑ.

      Οι ΗΠΑ ως αγορα έχουν το 56% των παγκοσμιων χρηματιστηριακων συναλλαγων. Κι όλος ο άλλος κοσμος το 46%. Τα ποσά που παίζονται ειναι ασύλληπτα.

      Διαγραφή
    15. Κ Τάκη πως σας φάνηκε που η κ Κάθυ αγόραζε Coinbase μόλις μπήκε και κοντά στα 400. Εμένα με προβλημάτισε

      Διαγραφή
    16. Ευχαριστώ Κύριοι. Το κατάλαβα και έχετε δίκιο.

      Διαγραφή
    17. Εμένα καθόλου.
      Πούλησε Tesla που εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη θέση της και γύρισε σε Coin.
      Θα μπει και άλλο και πιο δυναμικά!!

      Διαγραφή
    18. Λογικό παίζουν και τρεϊντεράδες εκεί και κυρίως τα μηχανάκια=ρομπότ και δεν συμμαζεύεται...🧐

      Διαγραφή
    19. Κύριε Bugs -Bunny επιτέλους βγήκε κάποιος και είπε τα αυτονόητα... 💯 φορές είχε γράψει ο Κύριος Τάκης μη δίνετε σημασία στο VOLUME που γίνεται γιατί το 70%ειναι trading.... είναι δυνατόν να παίζουμε AMERICA και να έχουμε τέτοιες απορίες???

      Διαγραφή
    20. Κ GERRY μπορει εσεις να ασχολειστε με χρηματηστηρια χρονια και να γνωριζετε τα αυτονοητα.
      Υπαρχουν εδω ομως και ανθρωποι που τωρα κανουν βηματα με τις οποιες χαζες αποριες μπορει να εχουν.
      Οι συμβουλες απο εσας ειναι καλοδεχουμενες οπως επισης και οι ερωτησεις απο εμας

      Διαγραφή
    21. Κε Aris καμία μα καμία απορία δεν είναι χαζή! Συνεχίστε να ρωτάτε ότι γουστάρετε με όλο το θάρρος. Ο καθένας έχει το δικό του style γραφής κι έτσι μην παρεξηγείται κανέναν...

      Διαγραφή
    22. Κύριε ARIS ορθώς ρωτήσατε (όχι εμένα αλλά όλους μας )την απορία σας με τον όγκο τής SKLZ και πολύ καλά κάνατε και αυτό από μόνο του τίποτα το μεμπτό δεν έχει ...και σας απάντησα αυτό που ξέρω ... επανηλθατε όμως με "μαθηματα" Αγγλικής γλώσσας τι είναι Volume κτλ...εδώ τα" χαλάσετε"...όταν κάτι δεν το γνωρίζουμε δεν το υποστηρίζουμε μέχρι τουλάχιστον να διαπιστώσουμε την αλήθεια του πράγματος... αυτά για την αποκατάσταση της τάξης...και βεβαίως ρωτώντας πας στην "πόλη"...

      Διαγραφή
    23. Σωστά Κ Gerry.
      Ακριβώς Κ Cornelius.
      Την καλησπέρα μου σε όλους.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα , κύριε Τάκη κάτι γίνετε και χάνονται οι τελευταίες 25 απαντήσεις , είναι χρήσιμο γιατί ορισμένα σχόλια όπως τα δικά σας και κάποιων χρηστών ειναι ποιο εύκολο να διαβαστούν με αυτόν τον τρόπο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ THN RKT ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ? ΟΧΙ ΓΙΑ LONG BEBAIA. EΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Ξύπνησε και ο χρυσός... Το Arkk πλέον σε pre market crash . Είχα συστήσει την προσοχή στους συνδαιτυμόνες από τέλη Φλεβάρη...
      Λίγο προσοχή δεν βλάπτει. Food for thought 🧐

      Διαγραφή
    2. Ο χρυσός θα ξυπνήσει μαζί με τους απέθαντους. Θα πάει ένα μικρό βηματάκι και μετά πάλι εδώ γύρω.

      Όσο για το ΑΡΚ δεν βλέπω τίποτα συνταρακτικό, μπας και πάρουμε και εμείς κανένα κομμάτι. Τι κάθεται και αγοράζει και αυτή η Κάθυ και δεν τους περινένει χαμηλότερα; Μοναχοφάησα είναι ...

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , κύριε Τάκη έφυγε σχεδόν το 1/3 του Μάη με αρκετό ξύλο αλλά αντίδραση τις προκοπής δεν βλέπω στον ορίζοντα , μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για το πότε θα τελειώσει , πάντα κατά την άποψη σας ?

      Κύριε Cornelius εσείς πότε προβλέπετε να τελειώνει η διόρθωση σύμφωνα με αυτά που βλέπετε.

      Εγώ προσωπικά συμπληρώνω μόνο το αρχείο μου πλέον και αυτό μετά που θα λήξει η συνεδρίαση μιας και η ήττα μου ειναι συντριπτική θα έλεγα μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    4. https://www.capital.gr/agores/3543838/-kampanaki-fed-gia-tin-ektinaxi-ton-metoxon-kindunos-gia-megales-apoleies-se-mia-strofi-tis-agoras

      Διαγραφή
    5. Το ξύλο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ακόμη ...

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα στην ομήγυρη!
      Κε Geopard δεν μπορώ να ξέρω πότε θα τελειώσει η διόρθωση των growth ειδικά χωρίς να έχουν ψηφιστεί οι αλλαγές στην φορολογία από την κυβέρνηση Biden... Παρατηρώ ότι τις τελευταίες μέρες μετακινούνται χρήματα σε gold-silver etfs και short-inversed etfs και οι όγκοι των μετοχών τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ μικροί. Τα tech, evs και biotech δεν έχουν ισοπεδωθεί ακόμα πλήρως όπως τα spacs, άρα βλέπω κι άλλο κάτω... Οι τράπεζες θα τραβήξουν για κάνα δυο μήνες ακόμα λογικά και τα cyclicals-reopening λίγο λιγότερο. Τώρα αν θα πάμε στο μαρτύριο της σταγόνας ή σε νέα υψηλά για τους δείκτες δεν μπορώ να το ξέρω. Δεν είμαι αισιόδοξος για το επόμενο εξάμηνο πάντως. Γι'αυτό είμαι τοποθετημένος σε πλοία (ZIM) και χρυσό (GOLD και άρχισα και κτίζω θέση στην HMY).

      Ελπίζω να μην σας κούρασα!

      Υγ. Κε Τάκη οι απέθαντοι ποιοι είναι;😉

      Διαγραφή
    7. Κε Gerry την καλημέρα μου! Το βλέπετε κι εσείς έτσι;😉

      Να συμπληρώσω μόνο στην απάντηση μου στον κο Geopard ότι εγώ είμαι βραχυμεσοπρόθεσμος...

      Διαγραφή
    8. Για να περιμένει ο Κύριος Τάκης τον FUBO στο 10ρικο μάλλον αυτό συνεπάγεται... σπανίως έχει πέσει έξω τόσο στο πάνω όσο καί στο κάτω....

      Διαγραφή
    9. Στό μπαούλο οι usa μετοχές μου,stop οι αγορές πωλήσεις σε 1-2 χρόνια θα δούμε τι ψάρια πιάσαμε.Μόνο Ελλάς τώρα ,αγορά πειρ σήμερα +κομμάτια δημόσιας προσφοράς

      Διαγραφή
    10. Νομίζω πως το άρθρο "τσουβαλιάζει" το σύνολο των μετοχών κύριε socrates κι αυτό είναι λάθος. Υπάρχουν κλάδοι οι οποίοι έχουν λογικές αποτιμήσεις (πχ φαρμακευτικός, τραπεζικός), ίσως και ελαφρά υποτιμημένοι (πχ πετρελαικές, που το προιόν τους έχει αρκετά χρόνια ζωής μπροστά τους, άσε που δεν παραγουν μόνο πετρέλαιο). Και σημαντική μερισματική απόδοση. Στο περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων όπως αυτό που πιθανολογούμε την προσεχή 2ετία φαίνονται μικρού ρίσκου/κέρδος στη σκέψη μου.

      Διαγραφή
    11. Κύριε GERRY και κύριε socrates δηλαδη θέλετε να πείτε ότι οι μετοχές μας ειναι φουσκωμένες ενώ 3 μήνες τώρα τις πουλάνε δίχως αύριο και ότι ειναι στα ιστορικά υψηλά και ότι όταν αρχίσει το ξύλο , αν αρχίσει, θα γράψουν αρνητικές τιμές! Δεν μπήκα με τεχνική ανάλυση και θα κάτσω να το δω όλο το έργο για να πάρω το μάθημα μου από την καλή , η ζημιά ειναι τεράστια για τα δικά μου δεδομένα σχεδόν η ηλικία μου σε ευρώ επί χίλια.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Gerry δεν ξέρω αν πάει η FUBO στο 10. Προς Θεού ... γκουρού είμαι , όχι προφήτης. Απλώς έχω κατεβάσει τoν πήχη, μέχρι να φτιάξει το κλίμα για τη FUBO, στο 10. Αν δω ότι κάτι αλλάζει δεν έχω πρόβλημα να ξεκινήσω τοποθετηση και ψηλότερα ...

      Διαγραφή
    13. Κύριε ΤΑΚΗ λογοπαίγνιο έκανα με την αναφορά μου σε σας για FUBO... μην ανησυχείτε δεν παρερμηνευω τα γραφόμενα σας...

      Διαγραφή
    14. Κύριε Geopard δεν μίλησα για το δικό σας χαρτοφυλάκιο ούτε για συγκεκριμένες μετοχές .... είπα αυτό που κάνω και είναι γνωστό ... είμαι έξω από την αγορά γιατί πιστεύω ότι θα βρω πολύ χαμηλότερες τιμές από εκεί που πούλησα....δεν ξέρω σε ποιες αλλά ξέρω ότι θα έχω πολλές επιλογές...αν όχι δεν τρέχει κάστανο...την επόμενη φορά ...τι να κάνουμε ...ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει...

      Διαγραφή
    15. Κύριε Gerry εγώ για άμεσα κοιτάζω Tattooed και Kubient .... αλλά οι ρουφιάνες δεν λένε να έρθουν λίγο παρακάτω ....

      Διαγραφή
    16. TATTOOED στο 13 με 14 και KUBIENT με 4 δεν νομίζω να μην σας (μας) κάνουν το χατίρι ΚΎΡΙΕ ΤΑΚΗ...αν όχι αυτές τότε οκ ...το" μοναστήρι" να είναι καλά...

      Διαγραφή
    17. Όσοι κυνηγούσαν, στο ανοδικό, την υπερβολή στο να πουλήσουν όλο και πιο ψηλά .... μείναν με τα χαρτιά.
      Το ίδιο θα συμβεί και τώρα αλλά απο την ανάποδη!!

      Διαγραφή
    18. Το sell in May ήταν πούλα το Γενάρη!!
      Τώρα παίζουμε ανάποδα.

      Διαγραφή
    19. Αυτά τα γράφω .... περισσότερο για να τα διαβάσω εγώ.

      Διαγραφή
    20. Χαίρεται! Το sell in May κε Τάκη ήταν πούλα το Γενάρη και αντί για buy the dips buy the ships!!! 💥 Αλλά δεν το πήραμε χαμπάρι εγκαίρως...

      Διαγραφή
    21. Κύριε GERRY δεν είπα ότι είπατε για το δικό μου χαρτοφυλάκιο , απλά όταν λέτε ότι το ξύλο δεν άρχισε ακόμα ανατριχιάζω με το τι τιμές μπορει να δούμε (σήμερα με σκίζει το ευρώ και πάλι κάτω σε αποτιμήσεις όχι ότι έχει σημασία έχω συνηθίσει το ξύλο αν μια μέρα βγάλω θετική αποτίμηση θα μου φανεί παράξενο).
      Τα Spac που έχω μπορει να μετατραπούν μόνο σε Sklz και όχι σε κάποια άλλη εταιρία πχ Sofi ή Space mobile ακόμα και την Volta εχω στο μυαλό μου να γυρίσω σε Sklz αν βέβαια δω τιμές προκλητικά κάτω και ας πάει περίπατο η διασπορά αφού έτσι και αλλιώς δεν μου γλίτωσε και πολλά , προς το παρόν μόνο κλεφτές ματιές και κάθομαι ακίνητος μήπως κάποια από τις εταιρίες μου δώσε ρευστότητα αν και δεν το βλέπω γιατί όλα μαζί πάνε κάτω και όλα μαζί κάτω κάτι σαν το δικό μας το ΧΑΑμένο .

      Διαγραφή
    22. Κύριε Cornelius δεν με κουράσατε αντιθέτως μου κεντρίσατε το ενδιαφέρον και λαμβάνω υπόψη μου την άποψη σας απλά κοιτάζω με μεγαλύτερο ορίζοντα πλέον ( κάτι σαν θεσμικός αφού την πάτησα και έμεινα με χαρτιά και χωρίς ρευστότητα ) θα εκτιμούσαν πολύ αν θα αναφέρετε όταν το δείτε ότι γίνετε γύρισμα στις δικές μας εταιρίες.

      Διαγραφή
    23. Και κάτι ακόμη κε Geopard: κι εγώ έχω τρία πλοία, αλλά δεν λέω ότι έχω διασπορά και 13 πλοία να είχα πάλι δεν θα έλεγα ότι έχω διασπορά... Πραγμακή διασπορά σημαίνει διαφορετικές αγορές (Αμερική, Hong Kong αναπτυσσόμενες αγορές), διαφορετικοί κλάδοι, διαφορετικές ποιότητες (value, groth, cyclicals,defensives...), hedgαρίσματα με commodities, precious metals, iversed etfs και άλλα να μην συνεχίσω άλλο και σας κουράσω... Το ότι έχω 13 πλοία ή 13 spacs δεν σημαίνει ότι έχω διασπορά σε καμία περίπτωση με όλο το θάρρος 🤔

      Διαγραφή
    24. Κύριε Τάκη ανεβάζω για να καταλάβουμε όλοι τι χάσαμε και πόσο σημαντικό είναι να απεγκλωβιζόμαστε από τις προκαταλήψεις στις αγορές και στη ζωή γενικότερα, και πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ιδέα και πραγματικά ευπροσάρμοστοι στις νέες συνθήκες και να ακούμε τον οποιοδήποτε συνδαιτημόνα στα πλαίσια αυτού και όλων των συμποσίων που συμμετέχουμε.

      https://finviz.com/screener.ashx?v=211&f=ind_marineshipping

      Συγχωρέστε με για τον οίστρο σήμερα, ευχαριστώ πολύ τον κο Τάκη για ότι μας προσφέρει 🙏
      Καληνύχτα σας κύριοι, καλή συνέχεια ✨

      Υγ. Μόνο όταν μηδενήσεις στις αγορές δεν γυρίζει...

      Διαγραφή
    25. Εγώ θα έλεγα (προς κύριο Geopard) μην υπoτιμάτε την Sofi!!! Το ότι δεν αναφέρομαι ακόμη είναι κυριως γιατί περιμένω να ξε-spacαριστεί.

      Διαγραφή
    26. Κύριε Cornelius συμμερίζομαι τις απόψεις σας για τα πολύτιμα μέταλλα. Θεωρώ πως αξίζει μια κερδοσκοπική τοποθέτηση. Προσωπικά έχω πάρει μια μοχλευμένη θέση σε ασήμι και μη μοχλευμένη θέση σε etf μικρων ορυχείων χρυσού και ασημιού. Ο πληθωρισμός θα τσιμπήσει σίγουρα και τα επιτόκια θα κρατηθούν σταθερά χαμηλά όσο γίνεται περισσότερο, με αποτέλεσμα το spread μεταξύ πληθωρισμού και ονομαστικών επιτοκίων να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Αυτό μου φαίνεται σαν ευνοικό μακροοικονομικό περιβάλλον για τον χρυσό. Αν έρθει και καμια καλή διόρθωση στις αγορές (που φυσικά το απεύχομαι), πιστεύω πως τα πολύτιμα μέταλλα θα εκτοξευθούν. Οσο για ships αργησα και γω να παρω χαμπάρι.

      Διαγραφή
    27. Κύριοι, νομίζω ακολουθείτε σε λάθος timing τους βηματιαμούς. Για εμένα δ2ν έχουν πολλά περιθώρια τα χρυσάφια και τα ασήμια.
      Όποιος έπρεπε να είχε παίξει long το ασήμι έπρεπε να το είχε κάνει πριν 8 μήνες ...

      Ειδικός δεν είμαι, απλά για να βοηθήσω, σας κάνω copy paste μια μικροανάλυση που είχα κάνει για long στο ασήμι, στην ομάδα μου.

      ----------
      22 Σεπτεμβρίου 2020
      Κανονικά το σωστό παίξιμο είναι:
      Long silver
      Short gold.
      Aλλά στις αγορες δεν υπαρχει λογική. Μόνο μακροπρόθεσμα ... ερχεται η ισορροπία.

      Τα τελευταία 50 χρόνια ... η σχέση GOLD/SILVER έχει :
      ΜAX τιμή 115
      Min τιμή 18.

      Αυτή τη στιγμή gold/silver = 78.
      Θα έπρεπε να είναι γύρω στο 60 με 50

      Για να πάει στο 60 θα πρέπει : είτε να παει ο χρυσος 1500 με σταθερο το ασήμι

      Ή να πάει το ασημι 31 με σταθερό το χρυσάφι

      Ή ανάλογοι συνδυασμοί με κάτω χρυσαφι και πάνω ασημι.

      Διαγραφή
    28. Το ασήμι για μένα πήγε σχεδόν στα 31 ... άρα, πάντα για εμένα τα περιθώρια στενεύουν.
      Κάτι ανόητα που ακούω για ασήμια στα 100 και στα 1000 μόνο γέλιο μου προκαλούν.

      Διαγραφή
    29. Τότε όταν τα έγραφα αυτά ... όλοι έλεγαν για short στο ασήμι. Τώρα θυμήθηκαν το long!!!

      Διαγραφή
    30. Ασημένια Πέμπτη

      http://kiniti-axia.blogspot.com/2012/11/silver-thursday.html?m=1

      Διαγραφή
    31. κύριε Τάκη θα πάρετε μετα την συγχώνευση sofi?
      περιμενουμε δλδ πτώση στο ipoe?

      Διαγραφή
    32. Καλημέρα , κύριε Τάκη στην Sofi εχω αρκετά μεγάλη θέση αλλά αν έκανα γύρισμα δεν θα έβαζα χρήματα σε αυτήν τώρα αλλά θα περίμενα να ξεσπασπακαριστεί όπως είπατε και εσείς για να φύγει και ο τελευταίος άπιστος που ειναι μέσα και αφού πέσει το απαραίτητο ξύλο να δω που θα φτάσει για να αυξήσω την θέση μου.

      Κύριε Cornelius μπορει να έχετε και δίκιο για την διασπορά αλλά τα spac's μέχρι στιγμής ελαφρώς με έχουν προφυλάξει από τα χειρότερα την μεγάλη "ζημιά" μου την έκανα πχ Asts Sklz Ayro με 70-50% πτώση ενώ τα spac's ειναι με max 30% πτώση αλλά όταν γίνει το merge εκεί θα πέσει και άλλο ξύλο για αυτό λέω να τα γυρίσω πριν το merge.

      Διαγραφή
    33. Οχι δεν θα αγόραζα Sofi.
      H θέση που έχω είναι μια και έξω. Η αποτίμηση είναι αρκετά τσιμπημενη .... αυτό δεν σημαίνει ότι η μετοχή ότι θα πέσει. ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ, αλλά παιζει άμυνα.

      Εσείς τώρα κύριε Geopard δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πήγατε :
      1) και επαναγοράζατε AYRO στα ύψη
      2) και παίρνατε πίσω κομμάτια της Sklz που είχατε δώσει στα ύψη
      3) και καταφορτώσατε ASTS?

      Όσο λιγότερο κινείσαι στις αγορές και σοφότερα τοποθετείται κάποιος τόσο περισσότερα θα βγάλει

      Διαγραφή
    34. Κύριε Cornelius
      Σε όλα όσα λέτε η δικιά μου φιλοσοφία είναι να κάνω τη σωστή επιλογή και ας μην έχω διασπορά και ας μην hedgάρω.

      3 hengαρίσματα είπα το τελευταίο 8μηνο. Τα 2 τα έγραψα και εδώ ... όλα πετυχημένα, οσο δεν πάει.

      1) Long RIDE, short Nikola
      2) Long Gik, short Xl Fleet
      3) Long Ασημί, short χρυσάφι.

      Το hedge όμως δείχνει ότι δεν πιστεύεις αυτά που κάνεις ... και αν δεν πιστεύεις τότε κάτσε ήσυχος.

      Διαγραφή
    35. Κύριε geopard αυτό σκοπεύω να κάνω ..01-06-21 θα γίνει αλλαγή συμβόλου ...όποτε τρεις μέρες περίπου πιο πριν ..πουλάω ipoe και αγοράζω μετά sofi

      Διαγραφή

    36. Καλησπέρα , κύριε Τάκη και στην διαχείριση φαίνεται ο γκουρού! Ayro έχετε δίκιο είχα 3500 και στο ανοδικό έδωσα τα 2500 με πάρα πολύ καλό κέρδος , ξαναγόρασα από 9 μέχρι 6 περίπου 800 περιμένοντας το 13 (εδώ έκανα μεγάλη βλακεία) , στην Space mobile είχα 600 με μέσο όρο 13,5 και ανέβασα τον μέσο όρο στα 14 με 1000 κομμάτια συνολικά σε μια μετοχή μεγάλου ρίσκου , ενώ στην Sklz ξεκίνησα με 600 και μέσο όρο 19,5 και ενώ έδωσα τα 200 στο 32 κατεβάζοντας την τιμή κτίσης , στα 40+ δεν έδωσα άλλα 200 να είμαι και εγώ με αρνητικές τιμές όπως εσείς και κοιτούσα σαν χάνος την υπερβολή , στο 24 πήρα τα 200 που είχα πουλήσει και ενώ πήγε στο 32 που τα έδωσα τα ξαναγόρασα αμέσως μην μου φύγει (τρομάρα μου) και το αποτελείωσα το έγκλημα με αγορά άλλα 200 στο 19,5 ενώ είχα πει ότι θα πάω με 400 και τώρα είμαι με τα διπλά από ότι έλεγα αρχικά , κοινώς τα έκανα μαντάρα και τώρα έχω πρώτη θεση στο τρενάκι του τρόμου να κάνω βόλτα με προσδοκίες και όχι εκ του ασφαλούς όπως εσείς κύριε Τάκη , αν και νομίζω ότι οι εταιρίες που έχουμε στην πλειοψηφία τους δεν θα μας προδώσουν και στο τέλος θα πάμε ταμείο και όχι στον κουβά.

      Κύριε jkal πολύ σωστά τα λέτε για την Sofi αλλά υπάρχει ένα θέμα αν η αγορά γυρισει πάνω (πολύ πιθανό μέχρι το merge ) ίσως να αγοράσετε - αγοράσουμε ακριβότερα πχ νομίζω ότι στο NGA σε Lev όποιος πούλησε με την λογική αυτή αγόρασε ποιο πάνω μέχρι στιγμής, εγώ αυτά τα Sofi που έχω με 20,25 τα έχω στην άκρη και δεν τα ακουμπάω προς το παρόν , σκέψεις είχα μόνο να τα γυρίσω σε καθοδική υπερβολή της Sklz πχ κάτω από 12$ και αυτό με μεγάλο ρίσκο αφού εχω αυξήσει την έκθεση μου σε μια μόνο εταιρία ( Sklz ).

      Διαγραφή
    37. Στο SKLZ δεν μπορώ να δω κανένα τρενάκι του τρόμου. coolάρετε και απολαυστε τη διαδρομή.

      Διαγραφή
    38. τι σύμπτωση! σήμερα κοίταγα τις εταιρίες του GDX και τα σχόλια σας δένουν κουτί.
      κε. Cornelius στο εξαιρετικό σας σχόλιο να ρωτήσω Gold πως αγοράζετε? GLD, PHAU ή προτιμάτε κάποιο άλλο? την HMY δεν την είχα κατά νου αλλά τα νούμερα της είναι μια χαρά!
      για τα flows κοιτάτε το etf.com? natural gas, πετρελαικές και financials έχουν επίσης καλά flows. τα financials κε Hippy δεν σας κρύβω ότι σε αυτά τα ύψη με φοβίζουν (στο America αναφέρομαι), όπως και η μελλοντική προεξόφληση αύξησης επιτοκίων εκτός από (+) κερδοφορία θα έχει και (-) αντίκτυπο στα ζόμπι και θα αυξήσει τη χασούρα των τραπεζών ή θα προεξοφληθεί κάτι τέτοιο. οι ναυτιλιακές στη στρατόσφαιρα (ευνοήθηκαν θωρώ από πολλά πετρέλαιο, σουέζ, ναύλα) που θα σταματήσουν είναι το θέμα και ποιες. κε. Τάκη! μιλήσατε για τα hedgaρισματα και γέλασε το χειλάκι μου, τα είχα χάσει αυτά που είχατε γράψει προ 8μήνου. κάτι μου λέει ότι το ratio του χρυσού με το ασήμι έχει χάσει το μπούσουλα καθώς μέσα στην εξίσωση έχουν μπει και τα crypto ή τουλάχιστον έχουν μπει εκεί μέχρι τώρα...ο χρόνος θα δείξει. να συμπληρώσω σε αυτό που λέει ο κος. Cornelius η Κάθυ είναι 'παγιδευμένη' μέσα στο καταστατικό της σε ποιους κλάδους μπορεί να επενδύσει ο Sir Takis δεν έχει καταστατικό μπορεί να αλλάζει κλάδους κατά βούληση μόλις πιάσει τους στόχους του ή και πριν τους πιάσει, έτσι μας έχει συνηθίσει να είναι πρωτοποριακός και ευέλικτος.

      Διαγραφή
    39. Καλησπέρα! Καλά είναι αυτά τα δύο, αν έχεις πρόσβαση βέβαια 😉 Για τα flows etfdb.com. Έχετε δίκιο για τους κλάδους που αναφέρετε + τα μέταλλα... Η Kathie είναι παγιδευμένη και έχει παγιδεύσει και πολύ κόσμο, για μένα μακριά κι αγαπημένοι προς το παρόν...

      Διαγραφή
  6. Όποιος έχει καταλάβει πως παίζεται το παιχνίδι στην Αμερική να μου εξηγήσει και μένα. Έχεις κέρδη (lazy) τρως ξύλο δεν έχεις πάλι (όλες οι άλλες) πάλι τρως ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε nek απο όταν πρωτοπέρναγε η Lazy τα 10 και την είχα πρωτοαναφέρει ... έτσι ακριβώς παίζει στο ταμπλό, 8 μήνες τώρα ... αλλά πάντα θα την βλέπετε ολο και ψηλότερα.

      Διαγραφή
    2. Το τελευταίο διάστημα όλο παραπονάκια διαβάζω για Lazy και αυτή πάντα είναι κύρια.
      Ειλικρινά, δεν σας καταλαβαίνω τι θέλετε απο τις χρηματαγορές;

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα κε Τάκη! Για την Lazy τι να πούμε; Ο ορισμός του long, μικρή Inmode💥
      Τα σέβη μου!

      Διαγραφή
    4. κακομάθαμε κε. Τάκη! κατά το μας κακομαθαίνετε κε. Πρέσβη (Ferrero Rocher) προδίδω και την ηλικία μου! άντε καλημέρα σε όλους και καλά να μαστε

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Τοσο χαμηλα;
      Ας ειναι, θα το αντεξουμε αρκει να τα καταφερει να καθιερωθει και θα τα παρουμε πισω.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αν πάει 10. Απλώς είναι η φάση τέτοια που ακολουθώ το ρητό μου, ΣΠΕΥΔΩ ΒΡΑΔΕΩΣ.

      Διαγραφή
    3. Έρχεται SIR ... όπως και η MUDS.....έχω στήσει ξοβεργα και στις 2....

      Διαγραφή
    4. fubo to the moooonnn!!

      Gandler - Paradise, 10-0

      Διαγραφή
    5. https://platform.livex.tv/fuboq12021
      https://s21.q4cdn.com/819998841/files/doc_financials/2021/q1/fuboTV-Q1-2021-Earnings-Presentation.pdf

      Διαγραφή
    6. κατόπιν αυτών που είδα και άκουσα, μπορώ να πω ότι πλέον πιο πιθανό είναι να δούμε το 100 παρά το 10. καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχουμε τον κύριο όγκο δημοσιεύσεων 13F, να δούμε τις κινήσεις που έκαναν οι γκουρού στις ΗΠΑ το προηγούμενο τρίμηνο.

    Ο Bill Ackman σε μια συνέντευξή του δήλωσε ότι πούλησε τα Starbucks και αγόρασε μια άλλη εταιρεία, η οποία έχει internal rate of return 20% σε αντίθεση με το 10% των Starbucks. Αναμένω με ενδιαφέρον να δω ποια είναι.

    Σε κάθε περίπτωση, αν δω κάτι αξιοσημείωτο θα σας το πω.

    Επίσης, όσον αφορά την THCB αύριο κλείνει η ψηφοφορία και κρίνεται αν θα γίνει το deal ή όχι. Αν γίνει θα περιμένω επιτέλους μια σοβαρή αντίδραση, γιατί με έχει κουράσει πολύ.

    Στην PSTH ο φίλος μου ο Patrick σκέφτεται να τη σουτάρει γιατί έχει μεγάλο κόστος ευκαιρίας, όπως και αρκετοί άλλοι όπως διαβάζω στα σχόλια. Εγώ παραμένω σταθερός κι ελπίζω να είμαστε κοντά σε κάποιο deal.

    Τέλος, LAZY και ξερό ψωμί. Πιστεύω είναι μια νέα Inmode όπως έγραψε και κάποιος φίλος εδώ. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε καλή ενημέρωση επειδή δεν υπάρχει μεγάλη κάλυψη σε αρθογραφία και σχόλια. Αυτό βέβαια είναι που θα λειτουργήσει υπέρ μας καθώς θα την ανακαλύπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα στην ομήγυρη! Καλή εβδομάδα! Λέω να βάλω λίγο copper στο καλάθι μου (TGB) και λίγο timber (RFP) άμεσα ή σε κάνα γυρισματάκι αύριο μεθαύριο. Από πλοία είμαι τίγκα. Επιλογές πολλές υπάρχουν για όποιον ενδιαφέρεται παραθέτω προς διερεύνηση: ΖIM, NMM, SB, ESEA, SBLK, DAC, EDRY, EGLE, GNK, DSX, GSL. Λογικά το δεύτερο-τρίτο τρίμηνο θα είναι καλύτερο για τους σχετικούς δείκτες...🧐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ξύλο δεν έχει φουσκώσει πολύ??

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ CORNELIUS, ΤΡΕΛΗ ΚΟΥΡΣΑ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ. ΚΑΝΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑΚΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΤΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΩΣ ΦΥΓΟΥΝ ΠΑΝΩ. WHO KNOWS..ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ Commodities ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΙΣΩΣ.

      Διαγραφή
    3. ποια ειναι η δικη σας επιλογη απο καραβια κ. Cornelie? εγω συμπαθησα DAC kai GSL με πρωτη ματια.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα κε Γεωπόνε! Οι δικές μου επιλογές από παλαιότερα είναι η ZIM, NMM, SB, αλλά και η DAC θα γράψει νέα υψηλά λογικά και η GSL ανακοίνωσε προσαύξηση μερίσματος...

      Διαγραφή
    5. Το γυρισματάκι έγινε τελικά, προσοχή μην γίνει και γυρισματάρα🧐

      Διαγραφή
    6. Δεν τόλμησα την είσοδο τελικα

      Διαγραφή
  10. Κύριε ΤΑΚΗ πως βλέπετε την TDOC ??? Πού θά την θέλατε ιδανικά???Αγαπημένη της KATHY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κε GERRY! Με όλο το θάρρος μια γνώμη, φιλικά πάντα!!! Μην εκπλαγείτε αν την δείτε στη ζώνη των 90 με 110 και XPEV στα 17-18... Άσχετο αυτό 🧐

      Διαγραφή
    2. Κύριε Cornelius στις αγορές δεν Μ εκπλήσσει απολύτως τίποτα και στο πάνω και ειδικά στο κάτω....όπως και στην ζωή δεν Μ εκπλήσσει τίποτα πια...ξέρω πως δεν τα χω δεί όλα...τώρα στις αγορές να Μ εκπλήξει το 90 τής TDOC???όχι βέβαια ...έχω δει τον OTE και μάλιστα επί ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΟ 1.... ΟΠΌΤΕ...

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα, το αντέγραψα από το Simply Wall Street, αφορά την σκύλα μας και το παραθέτω για σχολιασμό από τον κύριο Τάκη αν το επιθυμεί και τους αγαπητούς που έχουν θέση στην εν λόγω:

    "Lowey Dannenberg P.C. announced that it has Filed a Class Action Lawsuit in the United States District Court for the Northern District of California, on Behalf of Investors Who Acquired Common Stock of Skillz Inc. Between December 16, 2020 and April 19, 2021 (the “Class Period”). According to the lawsuit, defendants throughout the Class Period made false and/or misleading statements and/or failed to disclose that: (i) three games responsible for a majority of Skillz’s revenues had declined substantially; (ii) Skillz’s revenue recognition policy misrepresented the financial condition of the company; (iii) unrealistic market growth, specifically in the Android market; and (iv) as a result, defendants’ statements about its business, operations, and prospects, were materially false and misleading and/or lacked a reasonable basis at all relevant times. When the true details entered the market, the lawsuit claims that investors suffered damages."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τίτο μια λέξη νομίζω αρμόζει " μπούρδες " οι δικηγόροι στην Αμερική ψάχνουν για δουλειά και λένε ότι τους κατέβει προς άγρα πελατών.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ κύριε Geopard και ευχαριατώ, το έβαλα για να γράψει κάποιος αγαπητός φίλος "μπουρδες" και να έχουμε πλήρη την εικόνα για το κουτάβι μας ,ακόμη και σε ότι αφορά "νέα" που προκύπτουν από τις ιδιομορφίες του αμερικ.συστήματος λειτουργίας

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα , μας γλεντάνε και σήμερα κανονικά άντε να δούμε πότε θα γράψουμε και αρνητικές τιμές αλλά και από αποτιμήσεις από χαμηλό σε νέο χαμηλό και το ευρώ δεν βοηθάει καθόλου , έχουν ισοπεδώσει τελείως τις εταιρείες που έχω (έχει και ποιο κάτω λέω εγώ ) και μόνο στα spac έχουν καρδιογράφημα νεκρού σε σημείο να απορείς αν αναπνέει στο ταμπλό η μετοχή ή όχι , χάσαμε και τον κύριο Barren με τα πετυχημένα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω κάτι να συνεισφέρω κ. Geopard και ο κ. Τάκης έχει δίκιο. Η αγορά θα κάνει ότι είναι να κάνει και η διασπορά γκρίνιας δε βοηθάει σε κάτι.
      Χάσαμε μια μάχη δεν υπάρχει αμφιβολία, ας επικεντρωθούμε στον πόλεμο που για μένα είναι είναι η δημιουργία καλών μακροπρόθεσμων θέσεων σε εταιρίες που θα αντέξουν (κι εγώ μαζί τους) στα δύσκολα.

      Επειδή πολλοί φίλοι έχουν μπει στα crypto, χρειάζεται προσοχή στα shitcoins. ΑΝ κάνει πως διορθώνει σοβαρά το BTC δε θα μείνει κολυμπηθρόξυλο, η πτώση των growth stocks θα μοιάζει με παιδική χαρά.

      Διαγραφή
    2. εύγε κε Barren για τη νοοτροπία σας και για τις σειρήνες για τα shitcoins. τα σχόλια σας δείχνουν πολλά. επίσης για τα shitcoins κάντε μια ερώτηση όσοι φίλοι ασχολούνται με αυτό το επικίνδυνο σπορ εάν παύσουν διαπραγμάτευσης (κλείσουν) και είστε short σε CFD τι συμβαίνει..? εγώ την έκανα...και με ελαφρά πηδηματάκια την έκανα επίσης...

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , τώρα είδα τι κάνουν στο pre market , ειναι σήμερα μέρα για υπογλώσσια δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξω τιμές πριν το κλείσιμο για να φάω την κρυάδα μια και έξω την σκύλα την είδα στα 13 πάντως πάμε μάλλον για τιμές κάτω από 12 εκεί θα αρχίσω τα γυρίσματα αν πάει και μετά τον χορό του Ζαλόγγου.

      Διαγραφή
    4. Σήμερα περίμενα καταστροφή.Πάνω από 10%
      Μου είχε κοπεί η όρεξη .Ευτυχως μέχρι στιγμής αυτό αντέχεται. Μέχρι στιγμής.....

      Διαγραφή
    5. Να είστε καλά, κ. gk, ωστόσο μάλλον σας έχουν διαφύγει κάποια σχόλιά μου, τα καλλιτεχνικά.
      Δεν ξέρω για CFDs, όταν shortάρω το κάνω στο kraken που δανείζει coins. Πάντως έχω δει shitcoins να διαπραγματεύονται αρκετό καιρό αφού τα έχουν παρατήσει οι developers ή έχει αποδειχθεί ότι είναι απάτες.

      Διαγραφή
    6. Κύριοι, απορώ που δεν βλέπετε πως η αγορά είναι ατασική , όπως και οι περισσότερες μετοχές.

      Διαγραφή
    7. Sir μέχρι να σταθεροποιηθεί το μο@νι το Αμέρικα, έτσι για την αλητεία πάμε στα τρέχοντα που ξέρω ότι είστε φαν...ακούω προγνωστικά survivor...
      Δικό μου bet...Μπαρτζης/winner

      Διαγραφή
    8. Μάλλον του τα πέταξε στη μούρη του Ατζουν ο σίγουρος νικητής Τζέιμς και έφυγε.
      Αν παραμείνει ο Νίκος μέχρι τέλους τότε είναι καλό το bet!!!
      O κηφήνας όμως καραδοκεί ... διακοπές είναι εξάλλου.

      Διαγραφή
    9. Ακούω οτι και ο Μπάρτζης φεύγει. Αν αποχωρήσει και ο Νίκος ας κάτσει ο Ατζουν μόνος του να βλέπει Survivor εως 15 Ιουλίου.
      A, να χαίρεται και τον κηφήνα του.

      Διαγραφή
    10. Sir αν μπορείτε να προβλέψετε και τι θα συμβεί στον Άγιο Δομινικο...έχετε τον μηχανισμό των Αντικυθήρων που είχε πει κάποιος φίλος εδώ🤔
      Ποιός το γ@μει τον Ατζουν.Ο κηφήνας πάντως έχει παντελονιασει μια 100σταρα € μέχρι τώρα

      Διαγραφή
    11. Στα δικά μας τώρα...Sir έλεγα αν μου έρθει το CLVR στα 7-7,5 να καπνίσω μερικά φυλλαράκια...Με αυτό που είπατε για τον Nasdaq με βάλατε σε σκέψεις...

      Διαγραφή
    12. Ο κηφήνας είναι πάντως μεγάλη "απάτη". Κλασσική περίπτωση ΝεοΈλληνα. Ξέρεις πως ό,τι και αν πει δεν πρέπει να ακούς τίποτα.

      Clever Leaves αν όλα πάνε καλά, θα δούμε τριψήφιο νούμερο.

      Διαγραφή
    13. Clever Leaves αν όλα πάνε καλά, θα δούμε τριψήφιο νούμερο.

      Αλλιώς θα καπνίσουμε τα χαρτία μας...Δεν είναι άσχημο και αυτό...

      Διαγραφή
  13. Κύριοι, νομίζω ότι τα αστεία με τους δείκτες, τελείωσαν. Εννοώ την ευημερία των δεικτών, σε αντίθεση με την πτώση των μετοχών. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι μετοχές, αν έχω δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H Tuscan τελικά την πήρε την παράταση μέχρι 31 Ιουλίου και αναμένεται μέσα στον Ιούνιο να γίνει το deal. Τι να το κάνω όμως? Ήρθε σε κακό timing.

    Μάλλον πάμε για το τελειωτικό χτύπημα. Τα νεύρα μας είναι τσιτωμένα και η υπομονή μας εξαντλείται. Αν κάνει κάποιος από τους καλούς παίχτες εδώ, όπως ο κος Τάκης, και δώσει μια νότα απογοήτευσης ή πει out (έστω και κατά λάθος σαν το tweet του Musk) θα πουλήσουμε όλοι market.

    Κι όπως είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, έλεγε, κρατείστε τις προσευχές σας για άλλα πράγματα πιο σημαντικά και όχι για να ανέβουν οι μετοχές που πήρατε επειδή σας το είπε ο γείτονας ή ο κουνιάδος σας. Άλλη φορά να είστε πιο προσεκτικοί στις επιλογές σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πλέον μόνο σε solid state battery θα επενδύσω.

      Διαγραφή
    2. Ποιο απ ολα Κ ΤΑΚΗ ?
      Quantumscape (QS)?
      Toyota (TM)?
      Ford Motor (F)?
      Albemarle (ALB)?

      Διαγραφή
    3. https://plusvolta.com/
      Και άλλη VOLTA K,Τάκη.
      Είστε ακόμα αισιόδοξος για την SNPR, την δικιά μας volta;

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Να επισημάνω ξανά ότι τα πλοία αντέχουν τις φουρτούνες εκ κατασκευής και στην συγκεκριμένη φουσκοθαλασσιά συνιστώ buy the dips at the ships 🚢

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Ευρωβλαχο ο Κύριος Τάκης (που δεν είναι παίχτης αλλά GURU)σαλπισε αναδίπλωση και αποχώρηση κάνα 2μηνο και βάλε...μέσα Φεβρουαρίου ... οπότε δεν υπάρχει επ αυτού δικαιολογία.... Τώρα ποιος είναι καλός και κακός παίχτης αυτό είναι άλλη ιστορία....Εγώ πάντως επειδή ξέρω πως είμαι μεν έμπειρος λόγω πολλών χρόνων στο άθλημα αλλά μέτριος σαν παίχτης μαθητευόμενος και ασκούμενος τον ακολούθησα τρέχοντας χωρίς να κοιτάξω πίσω ...ο φόβος φυλάει τα έρμα.... πιστεύω ακόμη και τώρα πως το ξύλο τώρα ξεκίνησε ....θα ψωνίσω εκεί που θέλω εγώ ...αν όχι δεν πειράζει ...την επόμενη φορά ....απ' την στιγμή που γλυτωσα το ξεπουπουλιασμα δεν τρέχει τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έγώ να πω ότι η Jumia ήρθε στα teens σήμερα μετά από πάααααρα πολυ καιρό. κε Τάκη την κοιτάτε? Έβγαλε και αποτελέσματα προσφατα, μήπως τα αξιολογήσατε?

    Βλέπω ότι βελτιώθηκαν κάποια περιθώρια κέρδους και “Our first quarter results reflect solid progress towards profitability" λεει το report αλλά εγώ ειδα τα συνολικά έσοδα να μειώθηκαν.

    https://s23.q4cdn.com/836376591/files/doc_financials/2021/q1/Jumia-Q1.21-11.05.21.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε να είναι η Amazon της Αφρικής .... όμως είναι θέμα αρχής νσ μην μπαινω σε εταιρείες που σε λίγότερο απο 1 έτος 6πλασιάζουν ή 10πλαδιάζουν.

      Η αγορά έχει παμπολες εταιρείες που τις αμολάνε τώρα στα χαμηλα ..... ή ακόμη δεν έχουν αποδώσει αυτά που πρεπει. Καπου εκει θσ με βρείτε!!

      Διαγραφή
    2. ΚΎΡΙΕ ΤΑΚΗ προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι ο Μάιος ο μήνας αγορών (σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ... αυτό πάντα συμβαίνει)Για μένα μήνας αγορών θα είναι από Αύγουστος η αρχές Σεπτεμβρίου... πιστεύω πως ο NASDAQ θα σπάσει τις 11500 και εκεί θα βρούμε τίς τιμές που θέλουμε ....και πιστεύω θα έχουμε πλήθος επιλογών....Και ναι συντασομαι μαζί σας στο ότι αναμασαμε τα ίδια καί τά ίδια κάθε μέρα χωρίς νόημα για τις ίδιες μετοχές στόχους ETC....οι δείκτες θα διορθώσουν ... είναι θέμα λίγου χρόνου.... ιδωμέν...

      Διαγραφή
    3. Εγώ αργα το απόγευμα αν είναι κόκκινη η Kubient ανοίγω θεση κάτω απο 5

      Διαγραφή
    4. SIR μου ανάψατε το φυτίλι ???Δεν έχετε παράπονο με 4.31 χαμηλό .....ακόμα κρατιεμαι γιατί είναι η πρώτη ημέρα που τρώει ξύλο ...μεταξύ 3.50 με 3.80 θα βουτηξω το 1/3...

      Διαγραφή
    5. Sir κάτω από 4 πάει. Τόσο άσχημα αποτελέσματα έβγαλε?

      Διαγραφή
    6. Ακόμα και στο -20%;
      Άλλαξε η μεγάλη αυτή πτώση την απόφαση σας;

      Διαγραφή
    7. Κύριε Gerry 3,5 και 3,8 φορτώνω και τέλος.

      Διαγραφή
    8. ΟΚ SIR...Θα σας κάνω παρέα το 1/3 στα 3.80 και άλλο 1/3 στα 3.50 ...το άλλο στην υπερβολή αν και εφ όσον...

      Διαγραφή
    9. Το τρίμηνο ήταν αναμενομενο. Πτώση πωλήσεων επειδή δεν υπήρχαν οι beta πωλήσει. Ωστόσο .... ανανεώθηκε η συνεργασια με Associated Press και αυτό για μένα λέει πολλά.

      Διαγραφή
    10. Κ Τάκη αν πηρατε KBNT εχθές μπράβο σας.Μονο εσείς θα βλέπατε την συμφωνία και όχι τα αποτελέσματα. Εγώ δεν τόλμησα και πήρα τσιγαριλικια.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Άρη όχι δεν πήρα .... θα πάρω 4 και κάτω. Έχω κατεβάσει τον πήχη. Αυτά τα + και - 10% ή 20% με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

      Διαγραφή
    12. 3.80 και 3.50 SIR μην ξεχνιόμαστε....

      Διαγραφή
    13. Κύριε Τάκη με έχω την εντύπωση ότι μιλάμε για κάτι πολύ μεγάλο και εδώ, να τολμήσω να ρωτήσω πόσο επί θα την δώσετε. (σίγουρα για πάνω από 10Χ νομίζω την έχετε)

      Διαγραφή
  18. Κυριοι τι θα λεγατε για ΕΒΕΤ? εγω την περιμενω να μου ερθει κατω απο 20 για να αρχισω εισαγωγες. Μαρεσει το σαιτ οπως το εχουν μαρεσει το αντικειμενο εχει μελλον, μαρεσει που ανοιγονται Ιαπωνια και Ταιβαν που εκει το εσπορτ ειναι εθνικο αθλημα για τα κινεζακια. Μαρεσει που δεχετε κρυπτο και μαρεσει γενικα που δεν ειναι μονο e-sport bet alla kai casual NFL ktl καθως και casino, live casino. Γνωμες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. βέβαια σε ενδεχομένη άνοδο πληθωρισμού ολες οι τεχνολογικές θα φανε και αλλα ξυλο...αυτη ειναι μια ταση..μακροπροθεσμα ομως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα κ Τάκη. επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τα νέα δεδομένα ποιες μετοχές κρατάμε από τις επιλογές του 2021 και αν έχουν προστεθεί και άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε nek ο καθείς κάνει τα δικά του κουμάντα. Εγώ έχω δηλώσει σε 4 εταιρείες μακροπρόθεσμος ... όλα τα άλλα παίζουν!!

      Τέλος για εμένα ο Μάιος είναι μήνας αγορών. Αλλά φυσικά δεν είμαι κανενα κορόιδο να τρέξω να πάρω , ας πoύμε Kubient ή fubo, ή Topps , αν πιστεύω ότι μπορώ να τα βρω και φθηνότερα.

      Έχω βρει και κάτι solid states batteries μπουκιά και συγχώριο!!

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα στην ομήγυρη!

    https://www.indexmundi.com/commodities/#google_vignette 🧐

    Μήπως έχουμε inflation και πρέπει να το παίξουμε διαφορετικά το έργο; Λέω εγώ τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα στην παρέα! Την MILE την έχετε δει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν παει πανω σημερα εχει διπλο πατο στο 7.6 απο 20/4 και εχθες

      Διαγραφή
  23. Για την FIII καμία συμβουλή η νεότερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε, ίσως να γίνει κάποια αλλαγή σε μια άλλη επιλογή που έχει πιεστεί, αδίκως, πολύ περισσότερο.

      Διαγραφή
    2. Και ποιά δεν έχει πιεστεί αδίκως αυτό το διάστημα κε. Τάκη; :)
      Τυχαία μαντεψιά σε EV. Ισως Xiaopeng Motors;

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , κύριε Τάκη κατά την άποψη σας ποιες ειναι οι δίκαιες τιμές για Sklz Ipoe Asts άσχετα των προσδοκιών και του τι γράφει το ταμπλό σήμερα πχ η Ipoe το είπατε ότι ειναι τσιμπημένη , Asts όπως είχατε γράψει δεν θέλουν ούτε καν τους σορτ μέσα , Sklz δεν εχω υπόψη μου ποια ειναι η δίκαιη τιμή της και κάτω από ποια τιμή ειναι ευκαιρία (ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχών απάντηση) .

      -Για να πρωτοτυπήσω σήμερα δεν έχει γκρίνια , θα ήθελα μια ατάκα από τον κύριο Barren που τόσο εκτιμώ .

      Διαγραφή
    4. Σε EV ας πούμε η TM δεν έχει πιεστεί. Κορυφαία ... πολύ πιο μπροστά από όλες.

      Διαγραφή
    5. Δίκαιη τιμη μεγάλες κουβέντες κύριες Geopard.

      Tιμές ευκαιρίας με ρωτάτε ... Αυτά είναι σχετικά πράγματα.
      Αν βγούν αυτά που πιστεύω ότι θα δω σε 5 χρόνια τότε το 18 ή το 8 ή το 5 δεν έχει καμία σημασία.

      Τα έχω γράψει τόσες φορές αυτά κύριε Geopard και κάθε φορά κλωσσάμε τα ίδια.

      Διαγραφή
    6. Η sklz κ. Geopard μιας και την αναφέρατε τις τελευταίες μέρες παίζει να δέχεται και 1 μήνυση ανά ώρα... Βρήκαν δουλειά οι χαζοδίκες 😂😂

      Διαγραφή
    7. Μην προσπαθείτε να ακολουθήσετε εμένα .... λίγοι επενδύουν όπως εγώ. Μετρημένοι στα δάχτυλα αντέχουν .... έχω κάτσει, για παράδειγμα, επενδεδυμένος Λιθουανία (για παράδειγμα) 6 χρόνια για να πάρω 20 φορές τα λεφτά μου (και πάλι χαμηλά πούλησα) και ας υπήρχε μια περίοδος που μπορεί να ήμουν και μείον 50% απο τις αρχικές τιμές κτήσης.
      Μιλάω τη Λιθουανία τη εποχή που είχε ακόμη Λίτας και πριν μπει στη Ευρωπαική Ένωση.

      Διαγραφή
    8. Από αντοχές καλά πάω αντέχω το ξύλο κύριε Τάκη το θέμα ειναι να μην μας πάνε 5 χρόνια έτσι όπως μας πήγαν το τελευταίο τετράμηνο στην Αμερική αλλά να μας γλυκάνει και λίγο νωρίτερα κάπως πχ να ξαναδούμε τις τιμές του Ιανουαρίου Φεβρουαρίου φέτος και λίγο παραπάνω δεν θα έλεγα όχι , Sklz είχατε πει 60 για φέτος αν και έχω την υποψία για τα 100 αλλά μόνο υποψία , ενώ στην Asts κάτι σε 50 νομίζω ότι παίζει για το 2021 , ειναι μεγάλες αυτές οι προσδοκίες για το 2021 ή υπερβολικές θα λέγατε ?

      Διαγραφή
    9. Γιατί ρωτάτε εμένα;
      Για ρωτήστε τον εαυτό σας και αλήθεια πείτε μου τι απάντηση σας έδωσε;

      Διαγραφή
    10. Δυστυχώς δεν πήρα απάντηση από τον εαυτό μου για αυτό ρωτάω εσάς κύριε Τάκη μήπως και υπερβάλω (εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους αν ισχύει αυτό), το κακό ειναι έδωσαν μεγάλη πίεση στις εταιρίες και αυτό εμένα με απογοητεύει ως προς το σκέλος των στόχων διότι στην πρώτη ευκαιρία όλοι θα πουλάνε για να φύγουν.

      Διαγραφή
    11. H αγορά είναι ατασική ... μην ακούτε κανένα.
      Όμως με Nasdaq κάτω απο 11.500 θα γίνει πτωτική και πιστέψτε με τότε θα δείτε τον πραγματικό πόνο και την μεγάλη πίεση.
      Προς το παρόν δεν έχει συμβεί τίποτα ....

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη οι εταιρίες μας πρακτικά δεν ακολούθησαν τον Nasdaq ούτε κατά διάνοια στο τελευταίο του ανοδικό και με αυτό που γράψατε τώρα μόλις κατάλαβα ότι μάλλον είμαι αισιόδοξος για τις τιμές που έγραψα παραπάνω και πιθανών να δω πολύ ποιο κάτω τις αποτιμήσεις μου σε σχέση με το 43% πτώση που έχω από τα υψηλά του Φεβρουαρίου δυστυχώς.

      Διαγραφή
    13. Πιθανόν ΝΑΙ, πιθανόν όμως να δούμε και ψηλότερα νούμερα απο αυτά που έχω γράψει.
      Πάντα υπάρχει το αισιόδοξο και το απαισιόδοξο σενάριο .... όπως και μερικές φορές είναι προτιμότερο να μην κάνεις προβλέψεις.

      Εγώ πάντως πιστεύω ότι είμαστε σε μήνα αγορών ... όπως τον Γενάρη ήμασταν σε μήνα πωλήσεων. Το Σεπτέμβριο θα ξέρω αν έχω δίκιο σήμερα.

      Διαγραφή
    14. Εγώ πάντως που είμαι ο φουσκαδόρος της παρέας, δηλώνω ακόμη αγορασμένος κατά 85% και πιστεύω πως δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο τέλος, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε.

      Παρακολουθώ στο Youtube, έναν επενδυτή ονόματι Kenneth Fisher (Net worth 5,5b). Αυτός λοιπόν λέει ότι τον περασμένο Δεκέμβριο - Ιανουάριο είδαμε τα πρώτα σημάδια ευφορίας αλλά ήταν σύντομα γιατί  συνήθως η ευφορία χρειάζεται κάποια διάρκεια για να κορυφωθεί ένας τόσο μεγάλος κύκλος.

      Πέραν αυτού έχει έναν πρακτικό κανόνα των 3 μηνών και του 2%. Λέει, λοιπόν, ότι τα bear markets ξεκινούν με ένα ανεπαίσθητο rolling με πτώση της τάξης του 2%(1-3%) το μήνα. Μόλις λοιπόν περάσουν τρεις πτωτικοί μήνες, τότε γυρνάς και κοιτάς προς τα πίσω. Αν είσαι 6% κάτω (προφανώς εννοεί τον δείκτη) τότε μάλλον επίκειται bear market οπότε βγαίνεις για να γλιτώσεις το μεγάλο μέρος της πτώσης (βέβαια οι μετοχές σου μπορεί να έχουν χάσει ένα 20% λέω εγώ, αναλόγως του beta). Διαφορετικά αν είναι κάτι πιο έντονο και πιο σύντομο σε διάρκεια (1-2 μήνες), τότε μάλλον πρόκειται για διόρθωση.

      Αμπελοσοφίες θα μου πείτε. Επαναλαμβάνω 5,5b NET worth, άρα είναι δυνατός παίχτης.

      Διαγραφή
    15. Οι Αγορές και οι κύκλοι τους ανοδικοι και πτωτικοι δεν ακολουθούν τα ίδια μοντέλα ....θυμιστε μου κάτι ανάλογο καί τότε οκ.. μεταλλάσσονται γιατί είναι διαφορετικές οι αφορμές και οι αιτίες που σηματοδοτούν τις πτώσεις και τις ανόδους....αν σε κάτι μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι πως ότι είναι να πάει πάνω γιατί άξιζει θα πάει πάνω αλλιώς κάτω...πάντα μακροπρόθεσμα...τα άλλα είναι φιλοσοφίες ...

      Διαγραφή
    16. Συνήθως στις ατασικες αγορές που βρίσκονται στα υψηλά τους ακολουθούν μεγάλες διορθώσεις... εκεί εξετάζουμε αν μπαίνουμε η όχι σε BEAR MARKET...Δεν είναι κανόνας αλλά πιο ισχυρή πιθανότητα...

      Διαγραφή
    17. Καλημέρα... Με όλο τον σεβασμό στους υπόλοιπους θα μπορούσατε κύριε Τάκη να γράψετε το παρακάτω...
      Δεν είμαι επενδυτικός σύμβουλος. Το παρόν κείμενο έχει καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Συμβουλευτείτε πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο για τη διαχείριση των κεφαλαίων σας. (Κλεμμένο...)
      Είναι κουραστικό να ακούμε τον τελευταίο καιρό συνεχόμενη γρκίνια... Δεν πατήσατε και κανένα κουμπί για να γίνει η εντολή του καθενός.Και εγώ στο μείον είμαι αλλά δεν μου βάλατε κανένα όπλο και μου είπατε αγόρασε... Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σας... Θα την είχα και εγώ...

      Διαγραφή
    18. Έτσι είναι κύριε Dimitris K...δεν είναι μόνο κουραστικό αλλά και χωρίς νόημα... μερικές φορές απορώ με την υπομονή του SIR...

      Διαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. Αν θυμάμαι καλά, είχατε δηλώσει πως έχετε Lazy.
      Άρα με το δίκιο σας, είστε καβάλα στο άλογο!

      Διαγραφή
    2. Είχα και LK είχα και FIII και ALUS. Και τη LAZY δεν την βλέπω και πολύ καλά, σε 3 μέρες είμαστε -10%

      Διαγραφή
    3. Μιας και την είχα την LK και εγώ είδα την τιμή και το διάγραμμα της και μάλλον κύριε Τάκη θα βγείτε και εκεί αν και δεν την έχω τώρα , τεχνικά θα κλείσει το χάσμα στο 25-26 αν δει και τα 1000 έστω και σε βάθος χρόνου θα μας εκπλήξετε για μια ακόμη φορά , βέβαια από ότι βλέπω στο διάγραμμα της την ίδια πορεία περίπου θα έχουμε και στις δικές μας εταιρίες με αργή και βασανιστική άνοδο ίσως από κάποιο χαμηλότερο επίπεδο και όποιος αντέξει , ωραία τα γρήγορα χρήματα πους μας μοίρασαν αρχικά αλλά μας τα πήραν αμέσως πίσω και με το παραπάνω.

      Διαγραφή
  25. Ένα πράγμα μόνο μπορώ να πω με την εικόνα της αγοράς: stay in cash, έχουμε δρόμο ακόμα 🧐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Τάκη, τη βοήθειά σας παρακαλώ...
    Είμαι εδώ και καιρό μόνο με sklz στο χαρτοφυλάκιο.Άντεξα και στα 12$, αλλά και δεν πούλησα στο 21$ (έκανε το συν 60% που είχατε προβλέψει).
    Τώρα, θα γυρίζατε ένα μικρό μέρος σε ASTS ή όχι; Υπομονή έχω αρκετή,και έχω αποφασίσει για ορίζοντα 2-3 ετών.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αγόραζα ASTS εδώ.
      Ή θα μηδενίσω ή θα πάρω τουλάχιστον 100 φορές τα λεφτά μου.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη αυτό δεν θα φανεί νωρίτερα ότι το project πάει καλά και σύμφωνα με τις προβλέψεις , δεν θα ξημερώσει σε 5 χρόνια πχ και θα γράψει 100 επί από εδώ σε μια μέρα , το ότι μέσα έχουν μπει τεράστιοι παίχτες μέχρι στιγμής αυτό δεν ειναι κακό , άσχετα ότι έχουν ρίξει τουλάχιστον μέχρι εδώ κάτω την τιμή.

      Διαγραφή
  27. Σήμερα ξύπνησε και το θηρίο η PSTH, έκανε +7%. Σύμφωνα με τα σχόλια που διαβάζω, βγήκε ο Ackman σε μία συνέντευξη και είπε ότι εργάζονται από το Νοέμβριο για ένα deal και πιθανόν εντός των επόμενων εβδομάδων, ίσως και εντός Μαΐου, να καταλήξουν σε συμφωνία. Πρόκειται λέει για μια recession proof iconic company. Θα ψάξω να βρω τη συνέντευξη να δω κι εγώ ο ίδιος τι είπε, γιατί τα σχόλια στο Yahoo finance δεν είναι και τόσο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Πάλι όμως μας έχει ξεσκίσει το timing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την είδα την συνέντευξη του Ackman και ισχύουν όσα έγραψα παραπάνω. Πρόκειται λέει για εξαιρετική ("phenomenal") εταιρεία. Είναι σε συζητήσεις από τις αρχές Νοεμβρίου για την επίλυση θεμάτων καθώς υπάρχει μεγάλη πολυπλοκότητα. Τόνισε όμως ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα κλείσει η συμφωνία. Είπε όμως ότι ακόμη κι αν δεν κλείσει, άξιζε ο χρόνος που αφιέρωσαν, άρα μάλλον κάτι καλό ετοιμάζει.

      Όσον αφορά την καινούργια θέση μετά την πώληση των Starbucks, αυτή είναι στην Domino's pizza (DPZ). Μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί στην τιμή που βρίσκεται τώρα στα $425 είναι περίπου 30% πάνω από τα χαμηλά του Μαρτίου 2021 (κάπου εκεί πρέπει να αγόρασε) και περίπου 50 φορές πάνω από την τιμή των περίπου $8 που έπαιζε το 2009.

      Διαγραφή
    2. Μιλάνε για την subway κε Ευρωβλαχο. Όπως τα βλεπω εγώ τα πράγματα αν δεν πάρει Stripe, Starlink ή Hyperloop θα πάθει ό,τι έπαθε κι ο Thiel με το δικό του spac. Που δεν πηρε την Tokopedia και καρφώθηκε στα 10$.

      Διαγραφή
    3. k. Bugs Hyperlloop να πάρει ο Ακμανόπουλος μου φαίνεται λίγο δύσκολο, δε νομίζω πως ταιριάζει στην περιγραφή της στοχοθεσίας του και στο επενδυτικό προφίλ του. Ομοίως η Starlink. Η Stripe ως payment processor δε τη λες και recession proof.
      To Bloomberg όμως δε θα σας άρεσε? Βρέξει χιονίσει τα cash flows, δεν απευθύνεται στην πλέμπα.

      Διαγραφή
    4. Επίσης το timing τι μας χαλάει κ. Ευρωβλάχο? Μπορεί μέσα στο κακό κλίμα να μη δούμε άμεσες εκτοξεύσεις, αλλά πιθανότατα ότι deals κλείσουν αυτή την περίοδο θα γίνουν σε πιο προσγειωμένες αποτιμήσεις το οποίο είναι καλό μακροπρόθεσμα.

      Τέλος, για το Μέγα Πέτρο το Thiel δεν προβληματίζομαι. Περιμένω να φέρει δυο εξαιρετικές ασιάτισες. Ο Νονός δε την πατάει, την έχει καλοτυλιγμένη και εν καιρώ θα μας την παρουσιάσει σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια.

      Διαγραφή
    5. κε Warren, δεν ξερω για το bloomberg. Και μου αρέσει γι' αυτο που λέτε και δεν μου αρέσει.

      Εχω συνηθίσει τα spacs να είναι εταιρίες στην τρελή τους αναπτυξη. Αν φέρει το bloomberg και το αποτιμήσει "σωστά" που να ανεβεί να πάει? Δεν ξέρω κιόλας αν έχει κάτι στα σκαριά η εταιρία, μπορεί να έχει και να δούμε τρελό μεγάλωμα. Αλλα στο μυαλό μου μετά απο ενα, ίσως, αρχικό ξεπέταγμα, δε βλεπω μελλον.


      Πάντως, η BTWN με την traveloka πάτωσε.

      Για την psth ακούγεται η subway, αν είναι αυτή ας μην πουμε τι θα γίνει..

      Διαγραφή
    6. Για την ASTS που συζητάμε να βάλω ένα πολυ ενδιαφερον λινκ σχετικά με τις ανησυχίες της NASA για τις τροχιές και τα προβληματα του Project.

      https://observer.com/2020/11/nasa-object-satellite-constellation-startup-spacex-starlink-project/



      Επίσης, να πω ότι εγώ αγόρασα. Το 1/6 της θέσης με την οποία θέλω να πάω. Και όταν λεω "τη θεση με την οποια σχεδιάζω να πάω" δεν ειναι το 2% ή 3% κλπ, δεν πιστευω σε αυτά τα ποσόστά. Πιστευω ότι στα στοιχήματα στη ζωή τα καλά, αυτα που μπορούν να σου την αλλάξουν, πρέπει να βουτάς μέσα για μέσα.

      Πως θα το χρηματοδοτήσω αυτό; Από το υπάρχον κεφαλαιο και από κέρδη από άλλες μετοχές. Επειδή το πισωγυρισμα της αγοράς με άφησε με ένα πενιχρό 5% κερδος απο περσι, αυτή η αγορά εγινε και με αρχικό κεφάλαιο. Ήταν τετοια η τιμη όμως που έπρεπε να γινει αγορά. Μακάρι να τη βρουμε και στα 5$ και να μείνει εκει για κανα 6μηνο χαχα.


      Αλλα εγώ μύστες μου, είμαι 42, χωρίς παιδιά και σκυλιά και κυρίως, χωρίς να σκοπεύω να αποκτήσω. Οπότε, ό,τι κερδίσω ή χασω θα λείψει απο εμένα και μόνο. Ή θα το χαρώ εγώ και καλλιγραμμες κυρίες σε κανα κοτερο.


      Γιατί το γράφω αυτό:
      Εδω μεσα πολλοί αναγνωστες δεν εχουν συνειδητοποιήσει τι διαβάζουν. Δε διαβάζουν μόνο οικονομικές προβλέψεις. Διαβάζουν και αυτές, αλλά και τους φόβους τους μεγαλους, τις ελπίδες τις μεγάλες, αλλα και τους φόβους τους καθημερινους. Αυτά διαβάζουν.


      Πριν καιρό είχα ρωτήσει τον κο Ευρωβλάχο τι ηλικία έχει. Δε μου απάντησε λέγοντάς μου ότι δεν έχει σημασία. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι τεράστιο λάθος. Αλλιως επενδυει ενας 35 άρης ανυπαντρος, αλλιως ενας παντρεμενος, αλλιως ένας που σκοπεύει να παντρευτεί. Κι αλλιως ένας 60άρης. Αυτό θα είναι το πρώτο που θα έπρεπε να ξέρουμε για καθέναν απο εδώ.


      Δεν ευθυγραμμίζονται ούτε οι χρόνοι όλων μας, ουτε οι προσδοκίες όλων μας. Εμένα δε μου λεει τίποτα το να βγαλω 20k ή 30k από το χρηματιστήριο σε 2-3 χρόνια. Φυσικά καταλαβαίνω ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΩ ΟΛΑ.


      Αυτά, έχω να πω, να ευχαριστήσω τον κο Τάκη που ανέδειξε την εταιρία.
      Και να προσθεσω ότι ειστε υπεύθυνοι εσεις και μόνο εσεις για το πως επενδύετε.


      υ.γ. Για έναν φίλο που είπε για leaps, θα πω ότι διαφωνώ. Ξεκάθαρα μετοχές σε εταιρίες που ο χρόνος δεν ειναι δεδομενος. Αν υπήρχαν συμβόλαια για το 2030 ή το 2028 να το συζητούσαμε. Αλλα με το ποιο μακρινό διαθέσιμο σήμερα συμβόλαιο που ληγει το 2023 τον γενάρη, θεωρώ ότι οι μετοχές υπερέχουν ξεκάθαρα. Για το δικό μου προφιλ τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ με αυτά που γράφετε για την ηλικία, προφανώς τα αποδεκτά επίπεδα ρίσκου είναι αντιστρόφως ανάλογα της ηλικίας. Προφανώς ο 25άρης με μικρό (συνήθως) κεφάλαιο δε μπορεί να αρκεστεί αποκλειστικά σε μερίσματα και σταθερές αποδόσεις, "οφείλει" να ρισκάρει για το κάτι παραπάνω. Και προφανώς ο 60άρης που πλησιάζει να δρέψει τους καρπούς μιας ζωής δε μπορεί να ρισκάρει μεγάλο ποσοστό του Χ/Φ σε υπερβολιά risky επιλογές.

      Η traveloka όμως δεν ανακοινώθηκε, άρα δεν έχει σχέση με την πορεία της μετοχής. Ας δούμε αν και με τι όρους και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    8. Relax guys. Just enjoy the ride to the moon.

      Διαγραφή
    9. κε Wuffett, ούτε η Tokopedia ειχε ανακοινωθεί αλλά έπιασε 30$ η μετοχή στη φήμη της. To bloomberg την έχει παρουσιάσει ως σίγουρη πάντως. Εχει δώσει κι αποτίμηση.

      κε Jcal είπε ότι θα συνεργαστεί με τη Nasa για να βρει λύσεις.


      κε mike, ήρεμοι είμεθα, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα. Ζεν. Απλά, επειδή υπήρξε γκρινια και ειρωνίες, καλό θα είναι να γνωρίστούμε κάπως, για να ξέρουμε ποιον θα λαβάνουμε υπόψιν και ποιον όχι. Εγώ συστήθηκα, όποιος λοιπόν πιστεύει ότι του ταιριάζει το προφίλ μου με διαβάζει, όποιος θέλει με προσπερνάει.

      Διαγραφή
  28. The Alkaline Water Company and Shaquille O’Neal Enter a New Partnership!
    Επιτέλους μια σωστή κίνηση... Βάλτε τον να ρίξει καμιά βολή με τα A88 και θα τριπλώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάνα ριμπάουντ και καμια τάπα

      Διαγραφή
    2. Σε αυτά ήταν top! Στις βολές είχε 50% ευστοχία! Από τους χειρότερους του NBA στο κομμάτι των βολών χαχαχα!

      Διαγραφή
    3. Καιτα τελευταία $ στο 1,03 .Για να δούμε, έχει πέραση ακόμα ο Shaquille?

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα σε όλους! WTER:

    https://finance.yahoo.com/news/alkaline-water-company-shaquille-o-123000306.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μέσα στη σκύλα σήμερα, δεν θα την περιμένω άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα , άποψη για την Sklz από τεχνική άποψη έχει κάποιος; εγώ βλέπω τέσσερα σημεία από κάτω 12,62 11,62 9,82 και στην τέρμα υπερβολή 8,62 αν και τώρα βλέπω αντίδραση αρκετά καλή.
    Στην Ayro τώρα μου κάνει το σημερινό χαμηλό της και με τιμές πάνω από 4,60 κοιτάει το 9,5 σε πρώτη φάση.

    Όλα αυτά τα βλέπω τεχνικά μόνο και θα ήθελα απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Τεχνικά ειναι γρίφος για καλούς παίκτες η Sklz και θέλω ένα σημείο εισόδου για να αυξήσω την θέση μου για μια γρήγορη αντίδραση αλλά μάλλον θα το κάνω τμηματικά, δυστυχώς βλέπω και άλλη πτώση σε πολλά χαρτιά πριν μια αντίδραση της προκοπής , σήμερα όμως μπορει να μας γλυκάνουν λίγο.

      Κύριε Barren θα ήθελα την δική σας οπτική στην Sklz https://prnt.sc/12wvt85 τα εμφανή ειναι στο παραπάνω διάγραμμα και τα 10$ το χαμηλό της.

      Διαγραφή
    3. Στο daily weekly kai monthly timeframe φαινονται οι κινησεις των μεγαλων παικτων. Το κερι στις 21 Απριλιου ειναι πολυ ισχυρο και η κινηση συνεχιστηκε για τεσσερις μερες. Αρα το επιπεδο που βρισκομαστε τωρα θεωρειται επιπεδο ζητησης για τους μεγαλους γι αυτο η τιμη επεστρεψε εκει. Χθες ενω η καθοδος φανηκε ισχυρη στο τελος εγινε πολυ αδυναμη. Αφησε spike. Λογικα λοιπον σε αυτα τα επιπεδα περιμενουμε κερι δυνατο οπως στις 21 Απριλιου

      Διαγραφή
    4. Εγώ αυτό που έχω να πω κύριοι είναι πως εδώ δεν πήραμε χαμπάρι που τελειώνει το πάνω.
      Τώρα βγαίνετε και μου λέτε που θα τελειώσει το κάτω και σε ποια σημεία θα αγοράσετε. Αμ δε .... τζίφος θα είναι όλες οι προβλέψεις σας.

      Διαγραφή
    5. k. Geopard έχω καταλάβει ακριβώς τι θα κάνει και θα το μοιραστώ για να της πιούμε το αίμα ομαδικά :
      Κύμμα 1/3 =>29,738
      Κύμμα 2/(3) =>22,823
      Κύμμα 3/(3) =>69,437 (ή 67,964 δεν είμαι πολύ σίγουρος)
      Κύμμα 4/(3) =>50,734 (στη χειρότερη)
      Κύμμα 5/(3) =>95,882~104,841

      Για κύμμα (4) & (5) είναι κάπως νωρίς να ρισκάρω πρόβλεψη.

      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ

      Δεν έχω ιδέα τι θα κάνει και zbuchams εδώ που τα λέμε.
      Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα αυξήσω μόνο σε μονοψήφιο (χλωμό μάλλον) γιατί είμαι μέχρι το λαιμό και θα αρχίσω σεμνό take profit από 36+. Ανέβασα τιμή λόγω ψυχικής οδύνης αν αναρρωτιέστε.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα, κύριε Τάκη σαφώς και παίζουν μαζί μας , λίγο πριν την υποψία της πρώτης στήριξης 12,62 την μάζεψαν χτες.

      Κύριε Τεχνικάριε σωστή η ερμηνεία που δώσατε εκ του σημερινού αποτελέσματος.

      Κύριε Barren είστε ωραίος, αν σπάσει το 16,5 το 26 το έχει σίγουρα.

      Διαγραφή
    7. Σοφό σχόλιο:
      'Εγώ αυτό που έχω να πω κύριοι είναι πως εδώ δεν πήραμε χαμπάρι που τελειώνει το πάνω.
      Τώρα βγαίνετε και μου λέτε που θα τελειώσει το κάτω και σε ποια σημεία θα αγοράσετε...'
      Επίσης, κανείς δεν 'παίζει μαζί σας'!

      Διαγραφή
    8. Πολύ καλή μέρα η σημερινή. Κύριε Wuffet μάλλον πρόκειται για εκείνη την μοναδική περίπτωση που έχουν όλα ευθυγραμμιστεί με τον Αλφα του Κεντάυρου?

      Διαγραφή
    9. Εν τω μεταξύ, πέρα από την πλάκα, ξέρει κανείς γιατί είχαμε σήμερα αυτό το πάρτυ?

      Διαγραφή
    10. Σιγά μην πάρετε απάντηση.
      Όταν ο Νasdaq σπάσει το 14.200 εγώ είμαι περίεργος τι θα λένε όσοι βλέπουν bear market!!

      Διαγραφή
    11. Κύριε Τάκη μπορεί ο NASDAQ να σπάσει και τίς 15200 και τις 16200 ETC...το ερώτημα είναι που θα έχει γυρίσει πριν πάει εκεί 11200 10200??? Γιατί μιλάμε για αλλα νούμερα.... σε μια ατασικη αγορά είναι καί οι δύο πιθανότητες μέσα....

      Διαγραφή
    12. Για εμένα δεν υπάρχει 11200 και 10200. Όπως και ότι η αγορά δεν είναι ατασική. Είναι bullish .... ατασική ήταν βραχυπρόθεσμα το τελευταίο διάστημα.
      Αν δε προκύψει τίποτα καινούριο απροσδόκητο γεγονός όπως ήταν ο covid , για εμένα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Προσδεθείτε στη ράχη του ταύρου!!!

      Διαγραφή
  32. ΘΗΡΙΟ!!!
    Κοιτώντας ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ, πλέον είμαι βέβαιος.


    Έχουν μαζευτεί πολλά ζωντόβολα στα spacs και πρέπει να τα ξεφορτωθούμε.

    https://finance.yahoo.com/news/topps-company-raises-2021-outlook-113000845.html

    Αφες αυτοις ου γάρ οιδασι τί ποιουσι»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂