Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

IPOB (To 2o απο τα 3 Spac του Chamath Palihapitiya ) και η συμφωνία με την Opendoor


Το SPAC του IPOB
Στις 30 Απριλίου 2020, εκδόθηκαν για τη Social Capital Hedosophia Holdings II 10.350.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - IPOB.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί. Κατόπιν, τον Ιούνιο του 2020, ακολούθησε εισαγωγή της εταιρείας στον NYSE.


Σύμφωνα με την αρχική δημόσια προσφορά, η Εταιρεία πούλησε 41.400.000 μετοχές, συμπεριλαμβανομένων 5.400.000 που καλύφθηκαν από τον ανάδοχο της έκδοσης, στην τιμή των 10 δολαρίων. Η εταιρεία SPAC - IPOB εισάγεται στον NYSE
Συγκεντρώθηκαν 414.000.000 δολάρια.


Κάθε αρχική μονάδα μετοχής IPOB εδικαιούτο το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή. 

Πριν μια εβδομάδα λέγαμε :
Όλα δείχνουν ότι το εν λόγω Spac ,ετοιμάζεται να ανακοινώσει το γάμο του. Μάλλον πάει για την εταιρεία opendoor .... μέχρι στιγμής καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει διαψεύσει ότι βρίσκονται σε συνομιλίες.
Τελικώς το deal έκλεισε

Opendoor ... εδώ ...
Η Opendoor, ιδρύθηκε το 2014 και λειτουργεί επί του παρόντος σε 21 πόλεις, όπως η Ατλάντα, το Ώστιν, το Σαρλότ, το Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, το Ντένβερ, το Χιούστον, το Τζάκσονβιλ, το Λας Βέγκας, το Λος Άντζελες, η Μινεάπολη-Σεντ Πολ, Νάσβιλ, Ορλάντο, Φοίνιξ, Πόρτλαντ, Ράλεϊ-Ντάραμ , Riverside, Sacramento, San Antonio, Tampa, Tucson και Salt Lake City.

Η Opendoor ασχολείται με αγοραπωλησίες ακινήτων. Έχει ψηφιακή εμπειρία και μέσω διαδικτύου εξυπηρετεί τους πελάτες της στην αγορά και πώληση σπιτιού. Η Opendoor επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σπιτιού να πωλούν και να αγοράζουν διαδικτυακά με λίγα πατήματα ενός κουμπιού, παρέχοντας μεγαλύτερη απλότητα, σιγουριά και άνεση από ποτέ.

Από την ίδρυση της, η Εταιρεία έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 80.000 πελάτες, έχοντας συνολικά έσοδα πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια κατοικιών. Το 2019, η εταιρεία πούλησε περισσότερα από 18.000 σπίτια, δημιουργώντας έσοδα 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κατοικημένη ακίνητη περιουσία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές στις ΗΠΑ με ετήσιες πωλήσεις κατοικιών αξίας 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με λιγότερο από 1% διείσδυση στο διαδίκτυο.
Για τους καταναλωτές, η τρέχουσα διαδικασία αγοράς ή πώλησης ενός σπιτιού είναι περίπλοκη, αβέβαιη, χρονοβόρα και όχι λειτουργική. Η Opendoor, ως πρωτοπόρος και ηγέτης της αγοράς στο iBuying, βελτιστοποιεί τη συναλλαγή και φέρνει διαδικτυακή εμπειρία μεταξύ των αγοραστών και των πωλητών.


Οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο για να ζητήσουν και να αποδεχτούν μια προσφορά, να επιλέξουν την προτιμώμενη ημερομηνία κλεισίματος, να υπογράψουν και να κλείσουν τη συμφωνία. Αυτό καταρρέει ολόκληρη τη διαδικασία πώλησης σπιτιών σε μερικά απλά βήματα και αφαιρεί έως και 100 ημέρες ταλαιπωρίας και αβεβαιότητας. Οι εγχώριοι αγοραστές μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Opendoor, να κάνουν περιοδεία και να επισκεφθούν σπίτια αμέσως με αυτο-περιηγήσεις, να λάβουν χρηματοδότηση σε ανταγωνιστικές τιμές και να κάνουν μια προσφορά, όλα μόνο με μια κινητή συσκευή.

Tο Opendoor είναι μακράν το μεγαλύτερο και πιο καθιερωμένο iBuyer στον κλάδο. Πέρυσι, αγόρασε πάνω από 10.000 σπίτια - 3 φορές περισσότερα  από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του.
Οι ιδιοκτήτες σπιτιού συμπληρώνουν μια ηλεκτρονική φόρμα με λεπτομέρειες σχετικά με το σπίτι τους - όπως ηλικία, τετραγωνικά πλάνα, παροχές και πολλά άλλα. Κατόπιν, ένας εμπειρογνώμονας της αγοράς θα προετοιμάσει μια προσφορά, χωρίς να χρεώσει τον πελάτη, με βάση τις τελευταίες τοπικές τάσεις και τον αλγόριθμο της Opendoor.
Εάν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού αποδέχεται την προσφορά, μπορεί να ορίσει το δικό του χρονοδιάγραμμα για μετακίνηση.


Σε αντάλλαγμα για την ταχεία, απλοποιημένη υπηρεσία οικιακής πώλησης, το Opendoor χρεώνει τέλος υπηρεσιών που κυμαίνεται από 6-14%. Η μέση χρέωση είναι 7,1%, η οποία είναι παρόμοια με τις τυπικές προμήθειες που χρεώνουν οι κτηματομεσίτες για τις υπηρεσίες τους.
Η Opendoor πληρώνει δίκαιες τιμές για τα σπίτια που αγοράζει, τα επισκευάζει και μετά τα μεταπωλεί για μικρό κέρδος - συνήθως μεταξύ 0-5%
.

Η συμφωνία της συγχώνευσης
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, το Spac IPOB, του Chamath Palihapitiya, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την Opendoor μέσω ενός συνδυασμού χρηματοδότησης μετοχών και μετρητών. Η συνένωση επιχειρήσεων εκτίμησε το Opendoor σε εταιρική αξία 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όσες είναι και οι πωλήσεις του 2019
.

Η συμφωνία συγχώνευσης αναμένεται να αποδώσει έως 1,0 δισεκατομμύριο δολάρια ακαθάριστων εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των 414 εκατομμυρίων δολαρίων μετρητών που διατηρούνται στον λογαριασμό εμπιστοσύνης της Social Capital Hedosophia (SCH) από την αρχική δημόσια προσφορά της τον Απρίλιο του 2020.

Η συναλλαγή υποστηρίζεται περαιτέρω από 600 εκατομμύρια δολάρια PIPE (στα 10,00 $ ανά μετοχή), με

  • 200 εκατομμύρια δολάρια από οντότητες που είναι συνδεδεμένες με την SCH, 
  • συμπεριλαμβανομένων 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Chamath Palihapitiya, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της SCH, 
  • 58 εκατομμύρια δολάρια από την Hedosophia και 
  • τα υπόλοιπα από υφιστάμενους μετόχους της Opendoor, Access Industries και Lennar, μαζί με τη διοίκηση της Opendoor. 

Οι νέοι επενδυτές στο Opendoor μέσω πρόσθετων εισφορών PIPE περιλαμβάνουν κεφάλαια και λογαριασμούς που διαχειρίζεται η BlackRock και το Healthcare of Ontario Pension Plan (HOOPP). 

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Opendoor, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, έχουν συμφωνήσει να εισφέρουν το 100% των ιδίων κεφαλαίων τους στη νέα εταιρεία.

Η Opendoor αναμένει να έχει έως και 1,5 δισ. δολάρια σε μετρητά στον ισολογισμό της για να χρηματοδοτήσει δραστηριότητες και να υποστηρίξει νέες και υπάρχουσες πρωτοβουλίες ανάπτυξης. Όλες οι αναφορές σε μετρητά στον ισολογισμό, τα διαθέσιμα μετρητά από τον λογαριασμό εμπιστοσύνης και τα παρακρατούμενα έσοδα συναλλαγών υπόκεινται σε οποιεσδήποτε εξαγορές από τους δημόσιους μετόχους της SCH και την πληρωμή των εξόδων συναλλαγής.


Η συναλλαγή, η οποία έχει εγκριθεί ομόφωνα από τα Διοικητικά Συμβούλια της Opendoor και της SCH, υπόκειται σε έγκριση από τους μετόχους της SCH.

Η παρουσίαση της Opendoor και η συμφωνία .... εδώ ... 


Με τιμή του Spac - ΙPOB στα 10 δολάρια και εφόσον εκτιμήθηκε η OPENDOOR στα 4,8 δις και στο νέο σχήμα θα έχει το 79,3% του συνόλου, τότε στα 10 δολάρια η νέα εταιρεία θα έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 6,1 με 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με βάση τις πωλήσεις, του 2019, των 4,8 δις η νέα εταιρεία στα 10 δολάρια θα διαπραγματεύεται με P/S = τιμή/πωλήσεις = 1,3
Στα 30 δολάρια θα έχουμε P/S = 3,8 ... με βάση, πάντα, τις πωλήσεις της Opendoor, του 2019.

O βασικός ανταγωνιστής της Opendoor η ZILLOW διαπραγματεύεται, στον Νasdaq, με τους κωδικούς Ζ και ΖW.
Η κεφαλαιοποίηση της Zillow την 18η Σεπτεμβρίου 2020 ανέρχεται σε 21,711 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι πωλήσεις του 2019 ήταν 2,742 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή η τιμή της μετοχής αντιστοιχεί σε P/S = 8.

Μετά τη συμφωνία
Η ομάδα διαχείρισης της Εταιρείας, με επικεφαλής τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο Eric Wu, θα συνεχίσει να ηγείται του Opendoor. Ο Διευθυντής της SCH, Adam Bain (πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter), θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της συγχωνευθείσας εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ο Eric Wu, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Opendoor, δήλωσε:
"Ιδρύσαμε το Opendoor για να το κάνουμε απλό και άμεσο να αγοράζουμε και να πουλάμε ένα σπίτι, να ευχαριστούμε τους πελάτες μας, κάνοντας τη ζωή τους λιγότερο αγχωτική. Αυτό είναι ένα από τα πολλά ορόσημα προς την αποστολή και τη θέλησή μας. Βοηθήστε μας να επιταχύνουμε την πορεία προς την οικοδόμηση του ψηφιακού one-stop-shop για να προχωρήσουμε. Είμαι ευγνώμων για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη από τους συνεργάτες και τους μετόχους μου και ευχαριστώ πολύ για τις δεκάδες χιλιάδες - και ελπίζω σύντομα να είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες - οικογενειών , ζευγάρια και άτομα που εμπιστεύονται την Opendoor με τη μεγαλύτερη οικονομική απόφαση της ζωής τους. Ενεργοποιούμε την ευκαιρία να διαθέτουμε την online, βελτιωμένη εμπειρία μας σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες σπιτιού καθημερινά. "

Ο Chamath Palihapitiya, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κοινωνικής πρωτεύουσας Hedosophia II, δήλωσε:
"Δημιουργήσαμε το SPAC IPOB για να εντοπίσουμε και να συνεργαστούμε με εταιρεία τεχνολογίας και με δυναμική ομάδα διαχείρισης. Το Opendoor ενσωματώνει τέλεια αυτό το όραμα. Η Εταιρεία αναστατώνει την αγορά ακινήτων κατοικιών αξίας 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων συνδυάζοντας εμπειρία, βελτιωμένες λειτουργίες και μηχανική μάθηση για τη δημιουργία μιας απρόσκοπτης ψηφιακής εμπειρίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον Eric και την εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα Opendoor για να ξεκλειδώσουμε την ιδιοκτησία σπιτιού για εκατομμύρια Αμερικανούς. "

191 σχόλια:

  1. Amazon of housing

    https://seekingalpha.com/article/4375477-knock-knock-opendoor-chamath-just-spacd-amazon-of-housing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και άλλο με πολλά ενδιαφέροντα.

      https://seekingalpha.com/article/4375441-spac-focus-amazon-for-houses

      Διαγραφή
  2. Διάβασα λίγο για τον Τσαμάτ το Παλιχαπιτίγια, συναρπαστικός τύπος, ρισπέκτ.
    Κ. Τάκη έχει κρατήσει λέει τα tickers έως και IPOZ, θα έχετε πολλή δουλειά με αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren σκέφτομαι, μετρώ και ξαναμετρώ .... όλα με οδηγούν ότι το
      ΙPOB ή OPENDOOR λίγο μετά τη συγχώνευση, δεν μπορεί να γράφει λιγότερο απο 30. Έγω το μετρώ 36 με 40 .... το 90 πάντως δεν μπορεί να το ξεπεράσει για τα επόμενα 2 χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Να πω και άλλη μια κουβεντούλα για IPOB
      και opendoor.

      Ο στόχος είναι 5% στο EBITDA ... με 10ετές πλάνο να φτάσουν τα 50 δις πωλήσεις.

      Όμως .... who cares?
      Προσωπικά ακολουθώ το χρήμα και την τάση. Για εμένα η ημερομηνία λήξης είναι, το αργότερο, η 3η ημέρα διαπραγμάτευσης της νέας εταιρείας.

      Μέσα μου είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι τότε θα την πιάσω την τιμή στόχο που νομίζω.
      Το σύντομο μέλλον θα δείξει.

      Διαγραφή
    3. Να σας κάνω 2 ερωτήσεις?
      -Αφού υπάρχουν 41,4 εκ. μετοχές, γιατί λέτε ότι στα $10 θα έχει cap 6,1 δις και όχι 4,1?
      -Αφού η ανταγωνίστρια (και μικρότερη) ZILLOW παίζει με P/SALES 8, γιατί εδώ στοχεύετε στο 4?
      Και μια τρίτη επειδή πήρα θάρρος: τα οικονομικά της opendoor μπορούμε να τα βρούμε κάπου?
      Και επειδή είμαι εντελώς χωριάτης μια τέταρτη: πώς βλέπετε τη SEA? Στα 150 παίζει πλέον P/SALES 33, διατηρεί βέβαια Growth YoY ~100% αλλά το μικτό περιθώριο διαρκώς πέφτει. Αποχώρησα πλήρως (το τελευταίο 50%) στα 147 με σκοπό να τα ξαναπάρω αν ποτέ βρεθεί κοντά στο 100, αλλά έχω μια ψιλοφαγούρα.

      Διαγραφή
    4. Κυριε Barren

      1) Ειναι 41,4 εκατ μετοχές κατηγοριας Α. Αυτες είναι αγορασμένες απο τους κατόχους σπακ με 10 δολάρια.
      Ειναι και 10,35 εκατ μετοχές του χορηγού κατηγοριας Β , με τιμή κτήσης σχεδόν μηδενική.

      Άρα συνολο 51.750.000 μετοχες.

      Η κεφαλαιοποίηση του σπακ Ipob στα 10 δολ. Ειναι 517,5 εκατομ.

      Μετα τη συγχώνευση οι κάτοχοι του σπακ θα έχουν το 8,2% της νεας εταιρείας.
      Άρα οι μετοχές συνολικά τα ειναι περίπου
      51.750.000 / 0,082 =
      631.000.000

      Άρα με τιμή 10 η κεφαλαιοποίηση θα είναι περίπου 6,3 δις

      Διαγραφή
    5. 2) Σωστή η παρατήρηση σας.
      Στα 30 αν παει θα εχει κεφαλαιοποιηση 18,9 δις ... διχως όμως να έχουμε υπολογίσει και τις μετατροπές των ενταλμάτων σε μετοχες.
      Εκεί όντως θα εχει P/S περίπου 4 με βαση τις πωλήσεις 2019.
      Το 30 το έγραψα με βάση την κεφαλαιοποίηση της Zillow (20 δις κεφαλαιοποίηση) σε συνδυασμό με το πως έπαιξε το Virgin Galactikc ... αλλά και με τον τρόπο που παίζουν τα σπακ. Αν περάσουν το 17 με 18 πάνε 30.
      Πήγα στο 30 πιστεύοντας ότι θα το πιάσω ....

      Διαγραφή
    6. 3) Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα sec ... αν βρείτε νούμερα, θα ειναι 3 τελευταίων ετών ... ακολουθούμε τα σπακ με λογική 1999, όχι θεμελιώδη.
      Με τη συγχώνευση θα βγουν και τα sec. Όμως αυτό δεν με απασχολει, σε αυτή τη φάση.

      Διαγραφή
    7. Εγω SEA δεν έχω ... αν είχα πάρει στα 52 που το λέγαμε θα ειχα κρατήσει .... εκτός αν ξέμενα απο ρευστό και είχα μια δυνατη επιλογή για υπερπολλαπλασιασμο, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ

      Διαγραφή
    8. Ετχαριστώ για όλες τις απαντήσεις, με τον αριθμό των μετοχών τα είχα τελείως μπερδέψει.

      Διαγραφή
  3. Κύριε Τάκη καλημέρα.
    Την 3η ημέρα όλα έξω ή μόνο το κεφάλαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mιλάω για όλα κύριε Δημήτρη και για όλα τα Spacs.
      Στο ενδιάμεσο, βέβαια, μπορεί και να βγάζω ενα μέρος .... αυτη τη στρατηγική εγω θα ακολουθήσω.

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη, για να καταλάβω καλύτερα: Έχετε δηλ. σκοπό να φύγετε οσονούπω από το IPOB, κι ας μην πιάσει την τιμή στόχο σας; (Ή δεν ερμήνευσα σωστά τα γραφόμενά σας;

      Διαγραφή
    3. Κύριε Σωκράτη ... θα βγω είτε την 3η μέρα (το αργότετο) που θα γίνει η συγχώνευση είτε σε τιμές πάνω απο 30.
      Βλέποντας και κάνοντας .... αν είναι θα το γράψω.
      Εδώ είναι Νέα Υόρκη μπορώ πιο άνετα να γράφω τι πιστεύω και τα μπες βγες μου. Δεν είναι Ελλάδα να κατηγορηθώ ότι χειραγωγώ την αγορά με αυτά που πιστεύω.

      Διαγραφή
  4. Τα καβάλησα και τα 2, B & C από 2%.
    Τον συμπάθησα τον Τσαμάτ.
    Αν δε με ξεπουπουλιάσει θα τον ακολουθήσω έως το Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι βέβαιος ότι θα τον συμπαθήσετε ....
      Καλώς ήρθατε στα spacs. Απορώ που το καθυστερήσατε.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Barren και το PSTH να κοιτάτε. Είναι του Μπίλ Άκμαν ... εδώ, αδυνατώ να δεχτώ ότι θα βρει "Μονόκερο" και θα πάει σε συγχώνευση και θα δεχτεί να διαπραγματεύεται σε διψήφιο αριθμό.

      Ακούγεται ακόμη και το Bloomberg ... με πιθανό μήνα ανακοίνωσης του deal το Δεκέμβριο.

      Διαγραφή
  5. Το πρώτο spac που μου έφυγε ήταν το shll που ήθελα να το αγοράσω στα 17 αλλά ένας φίλος που είχε βγάλει καλά λεφτά στα spacs με απότρεψε. Το δεύτερο lca αγορασμένο στα 16 με πήγε βόλτα μέχρι τα 11 και το έδωσα όταν ξαναγύρησε. Με την ipob πιστεύω ότι θα σταθώ πιό τυχερός..πιστεύω στην opendoor είναι σε hot κλάδο. To flippin house είναι στην κουλτούρα των αμερικάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είχατε μπει στο Shll ... το PIC, πως σας φαίνεται;

      Διαγραφή
    2. Δεν μπήκα και το μετάνιωσα στη shll.Έχω αγοράσει μερικές pic στο 12.50 και θα φορτώσω και άλλο αν κάνει πίσω.¨οπως έχετε επισημάνει όποιο spac σπάει το 18 φεύγει για το φεγγάρι.Ένα φιλάρακι από αμερική που μου τα έμαθε τα spac έχει κάνει πολλά λεφτά. Eιδικά με την draftkings.

      Διαγραφή
  6. κε Τάκη (και λοιποί εάν ξέρετε) από τη στιγμή που οι μέτοχοι ψηφίσουν ΝΑΙ στην συγχώνευση ενός spac, πόσο γρήγορα αλλάζει το ticker?

    Κατέχω SHLL και την Δευτέρα 09.30 ώρα ΗΠΑ είναι η ψηφοφορία. Το ticker θα αλλάξει άμεσα σε HYLN ή θα περάσουν μερικές μερες πρώτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσπαθώ με τη φαντασία μου να δω ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε κανείς να χάσει μεγάλο μέρος του κεφαλαίου του μέσα από την επένδυση σε SPAC. Τα βασικά που μπορώ να σκεφτώ είναι τα εξής:

    1. Να αγοράσει κανείς σε πολύ μεγάλη τιμή σε σχέση με την εγγυημένη, π.χ. πάνω από 50% και να μην ευδοκιμήσει το deal.

    2. Να διακρατήσει κανείς μετά την συγχώνευση λόγω μικρού κέρδους ή διαφαινόμενης προοπτικής και πλέον χωρίς εγγύηση να πάει άπατος.

    Υπάρχει και το ανάποδο ρίσκο βέβαια, να φύγει κάποιος μετά από πολύ υπομονή και αναμονή με 30,50 ή 100% και στη συνέχεια η μετοχή να τριπλώσει, τετραπλώσει κοκ.

    Συμφωνώ ότι μπορεί να είναι παρόμοιο με τη λογική του '99 και να πηγαίνει καλά επί μακρόν. Τότε, για παράδειγμα, πήγαινε τόσο καλά που σε κάποιες περιπτώσεις έπαιρνες μόνο 10 μετοχές σε μια δημόσια εγγραφή. Από την άλλη έχω κατά νου και την πρόσφατη σφαγή που έγινε στο πετρέλαιο με τις αρνητικές τιμές, που δείχνει ότι όπου μαζευτεί πολύ χρήμα ως safe bet θα βρεθεί και ο τρόπος για να μαζευτεί.
    Οι απόψεις σας ευπρόσδεκτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/news/3616405-united-wholesale-mortgage-to-go-public-via-spac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσιμπολόγησα λίγες, αλλά δε το έχω ψάξει πολύ. Μόνο για να το παρακολουθώ...

      Διαγραφή
    2. Εγώ μπήκα στην PIC σήμερα όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση..

      Διαγραφή
  9. Σύντεκνοι στο 1.26$ ήρθαν και τα υπόλοιπα μισά WTER. Έχομε πλέον 30Κ με 1.38

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ είσαστε παικτούρα...
      Θαυμάζω την στρατηγική σας, παραγγείλατε τα νερά στο 1,25 και σας τα σερβιρανε...
      Η αξία των χρημάτων είναι ίδια για αυτόν που διαθέτει 1$ με αυτόν που διαθέτει 1Μ$...το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Να με συμπαθάτε αλλά τα Κ$ τα "μαδατε" σαν μαρούλια...
      Καλοφαγωτα τα μαρούλια...εχετε ουμπαλα

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνε σε μετοχές κάτω από 3$ δεν αξίζει για εμένα η παρακολούθηση για 2 - 3 χιλιάδες κομμάτια. Εξάλλου έχω πει ότι είμαι γκαμπλερ (Αμερική γαρ).

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα. Και εγώ τα περέμενα καιρό στο 1.24 και αύξησα θέση... όπως είχα πει κάτω από εδώ αγχώνομαι...

      Διαγραφή
  10. Έχει κάποιος άποψη γιατί τα νερά πέφτουν συνεχώς το τελευταίο δίμηνο και δεν μπορούν να σηκώσουν με τίποτα κεφάλι; Μήπως η εταιρεία δεν έχει τα αποτελέσματα που περιμένουμε ούτε το 2ο τρίμηνο και μας περιμένει μπροστά περαιτέρω απαξίωση της τιμής τους; Εγώ προσωπικά έχω μεγάλη θέση στα νερά με βάση το χαρτοφυλάκιο μου, με μέσο όρο γύρω στο 1.50 και βλέπω την εξέλιξη της τιμής και έχω αρχίσει και αγχώνομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1,237 έιμαι το 61,8 όλης της ανόδου. Ελπίζω να σταματήσει εδώ, εγώ ψώνισα σήμερα.

      Διαγραφή
  11. Όου κέη, ομολογώ ότι είμαι λίγο γκαντέμης. Είπα να κάνω δυο αγορές μετά από καιρό και ανέβασα τη λίμπιντο του Διός. Τα τσαματάκια όμως δεν τα δίνω, τουγκέδερ ολ δε γουέη.
    Το κακό είναι ότι τα χαρτάκια που λιγουρεύομαι δεν ακούνε ρε γμτ, το παίζουν κυρίες. Μέχρι και τα crypto είναι ανεξήγητα ψύχραιμα, ας ελπίσουμε να εξελιχθεί το φαινόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα ο τεμπέλης μου έχει σπάσει τα νεύρα ... δεν λέει να έρθει προς τα κάτω.
      ΟΚ ... το πόπολο και οι Ρουμπινχούντιδες δεν έχουν κομμάτια, άλλα έστω λίγο για τα μάτια του κόσμου ... ας κατηφορίσει λίγο.

      Διαγραφή
    2. Είναι αδιόρθωτη, αλλά αν συνεχιστεί η γενική διόρθωση πιστεύω ένα 9αράκι τουλάχιστον θα μας το δώσει.

      Διαγραφή
    3. Η πιο εκνευριστική απ' όλες είναι η Gravity. Κοιτάω και ξανακοιτάω το διάγραμμα και δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπήκα στο breakout εκεί στο 46. Βέβαια εκ των υστέρων όλα φαίνονται κρυστάλλινα, στο live παλεύεις με τους δαίμονες...

      Διαγραφή
    4. Εγώ ψώνισα GRVY λίγο κάτω από τα 100. Από διαγράμματα δεν κατέω και για αυτό το μόνο που βλέπω είναι το trend. Αν πιστεύουμε δηλαδή ότι η μετοχή θα φτάσει π.χ τα 200 ευρώ τι διαφορά θα έχει αν θα την αγοράσουμε 50 η 100. Από τα 100 στα 200 είναι απόδοση 100% ή σε βάθος τετραετίας (αν κάνει 4 χρόνια να πάει εκεί) 18%. Λίγο είναι το 18%?
      Πιστεύω και φυσικά μπορεί να κάνω λάθος ότι, σε λογικά πλαίσια, η τιμή εισόδου έχει περισσότερη σημασία σε value μετοχές, αλλά σε μετοχές που αναμένουμε μεγάλο growth δεν είναι τόσο σημαντική. Φυσικά δεν εννοώ ότι θα πάμε να αγοράσουμε σε ότι τιμή να' ναι όπως π.χ στις τιμές της IPO της Snowflake.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα , πολύ το ξύλο στα χαρτιά έξω , η Wter κύριε Τάκη μεγάλη απογοήτευση 2,5 μήνες πέφτει από τα τοπικά υψηλά της η δε Ayro τα ίδια μόνο ξύλο , όλη η περιφέρεια τρώει το ξύλο της αρκούδας , περιμένω την Beem μήπως και ψωνίσω στα 9,5 ενώ χτες ψώνισα και λίγη IPOC στα 12 αλλά γενικά πολύ απογοήτευση δεν μπήκα στην DPHC και όλες μου οι θέσεις Αμερική ειναι με ζημιές αυτήν την στιγμή με με την Ayro σε πολύ χάλια ποσοστά. Αλήθεια δεν γίνετε να έχουμε ενημερώσεις με το τι γίνετε ποστ γιατί εχω χάσει την μπάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δείτε κ αυτό...

    Electric vehicle charging network ChargePoint to go public at $2.4 billion valuation

    https://www.google.com/amp/s/mobile.reuters.com/article/amp/idCAKCN26F1DZ

    Ο κλάδος πάντως είναι σε αναβρασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. K Taki τελικά το Αμέρικα θέλει προσοχή και όχι πανηγυρισμούς.δεν είναι ΧΑΑ τα ζώα μου αργά και εχει ο θεός.

    Είδατε τι έγινε μέσα σε 3 μέρες στο χαρτί μας.. όπως μας τα έδωσε γρήγορα μας τα πηρε..

    Πολλές φορες, και μιλάω κ για τον εαυτό μου, το να είσαι πλεονέκτης είναι ύβρις.

    Χθες πήρα κάποια κομμάτια επιπλέον μόλις έκλεισε πτωτικά το γκαπ, παίρνω κ σήμερα κ περιμένω αν θα πάει για το 17-18..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το κλίμα πάντως εδώ και 3 εβδομάδες έχει βαρύνει.. ίσως η αστοχία στο στορυ σχετικά με το φάρμακο που ήταν έτοιμο, ίσως ο φόβος για μη καθαρό αποτέλεσμα στις προεδρικές εκλογές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κ. Τάκη ακολούθησα στο DPHC @19, βοήθειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να φοβηθώ κ. Τάκη?
      Εγώ παρακαλάω ο καψερός 2 μήνες τώρα να διαλυθεί το σύμπαν και τίποτα.
      Μακάρι να καταρρεύσουν οι αγορές και ας είμαι μερικώς εκτεθειμένος.

      Διαγραφή
    2. Shll
      https://finance.yahoo.com/quote/SHLL?p=SHLL&.tsrc=fin-srch

      Εκει θα φτασουμε

      Διαγραφή
  17. ε τη π@τνα τη αυρο!
    μας μαμησε τα πρεκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τι παγνιο κανουν εκει στο αυρο?
    σας βλεπουμε ωρε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί η Wter πάει πίσω; έχασε πάνω από 50% της τιμής της μέσα σε 2,5 μήνες και η Ayro έχασε αρκετά πάνω από 50% από τα τοπικά ψηλά της και αν δεν αντιδράσουν σύντομα την Ayro την βλέπω για νέα χαμηλά σύντομα. Το απογευμα με ειχαν ζαλίσει και είχα κολλήσει με την Nikola και δεν πρόσεξα την DPHC.

      Διαγραφή
  19. Ο μακάκας ο Τρέβορ διέλυσε τη φήμη των SPACs. Και ήρθε ο άλλος καραφλομακάκας ο Κράμερ και το αποτελείωσε. Το momentum εχει χαλάσει εντελώς.

    Για να επανέθλει χρειάζονται 2-3 καλές συγχωνεύσεις, με εταιρίες solid που θα πάνε καλά μετα τη συγχώνευση. Πιστευω ότι το επόμενο καλό παίγνιο στα SPACs θα γίνει χρονικά κοντά στα χριστούγεννα. Αλλα τότε, ποιο δε θα τρέξει θα μου πείτε..

    Είμαι στην SHLL και θα αναμένω την συγχώνευση.

    Για την DPHC διαβάζω ότι πάνω απο 40 χιλιάδες pre-orders. Ποιος διάολο πουλούσε σήμερα στα 18$, απορίας άξιον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπενθυμίζω ότι μέχρι τις συγχωνεσεις, απο την ανακοίνωση του deal, δεν μπορούν να μπουν θεσμικά χαρτοφυλάκια.

      Διαγραφή
    2. Πάντως cool ... η ψυχολογία του λαού εύκολα φτιάχνει, όπως και ευκολα χαλάει.

      Ο Cramer συνήθως πέφτει έξω στις εκτιμήσεις του.

      Διαγραφή
    3. Ο τρόπος που πέφτουν(ή διορθώνουν;) το τελευταίο διάστημα οι αγορές, εμένα μου δείχνουν ότι τα χαρτιά είναι στα "τρεμάμενα χέρια". Αυτό τουλάχιστον παλιά σήμαινε ότι βρισκόμαστε στα ψηλά και θα ακολουθήσει πτώση. Ίδωμεν. Αυτή τη φορά μπορεί να γίνει διαφορετικά.
      Επίσης αυτή η στροφή των παιχτών σχεδόν όλου του κόσμου προς Αμέρικα (βλέποντας τι συμβαίνει και στην Ελλάδα), αλλά και οι υπερβολές που παρατηρούνται, (κατά την άποψή μου), στα EVs και στην καινούργια μόδα των SPACs, εντείνουν τις ανησυχίες μου.

      Διαγραφή
    4. Σύντεκνε όσο αφορά τα SPAC αυτός ήταν και εμένα ο προβληματισμός μου μέχρι που είδα ότι έχουν εγγυημένη ελάχιστη τιμή που επιστρέφει πίσω το κεφάλαιο αν δεν προχωρήσει. Τώρα αν κάποιος αγοράσει πάνω από αυτή προφανώς αναλαμβάνει και το ρίσκο πέραν της δέσμευσης των χρημάτων του μέχρι να κλείσει ένα deal.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα κορονοιος Αμερική https://www.capital.gr/forbes/3483061/ipa-perissotera-apo-3-sta-10-noikokuria-exantlisan-tis-apotamieuseis-tous-sti-diarkeia-tis-pandimias

      Διαγραφή
  20. Ο cramer πέτυχε το index covid με εταιρίες που ευνοήθηκαν από την πανδημία. Όσοι παίξαν κάποιες από αυτές βγάλανε τρελά λεφτά(zoom,peloton,dogusign,datatdog)
    Όσο και να τον βρίζουν η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία στο αμερικάνικο επενδυτικό κοινό. Την DPHC την καθάρισε σαν ραπανάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με 200% κέρδη σε ένα μήνα, δίχως διόρθωση,με το θεματάκι της NKLA και με τα θεσμικά χαρτοφυλάκια να μην μπορούν να μπουν ακόμη ... το μόνο που θα πετύχει θα είναι να βγάλει μεγαλύτερη φούσκα.

      Διαγραφή
  21. Ποια καθάρισε σα ραπανάκι?? Χαχχαα!

    Σαν ραπανάκι καθάρισε το retail με τις 100 μετοχές που τρέχουν από πίσω σε ότι είναι hype... Δείτε τι έγινε μέσα σε 3 μέρες στην Spi η οποία ανακοίνωσε ότι Θαααα μπει στα Evs... Μετά τρεξαν να τζογαρουν τις Sunworks & Polar power μήπως ανακοινώσουν ότι θα μπουν κ αυτές...

    Η Dpch ακολούθησε ακριβώς το παράδειγμα της Shll τον Ιούλιο. Το έγραψα κιόλας προχτές. Όποιος αγόρασε στα γκαπ στα 24.68 προχτες κ ειδικα χθες στο 18.55 (δεν νομίζω ότι θα ξαναδεί αυτή την τιμή προσωπικά) και έχει άντερα να μείνει μέσα θα δει τιμές που δεν θα το πιστεύει. Το θέμα της Νkla θετικά θα λειτουργήσει θεωρώ καθώς όσο ξεχωρίζει το τοπίο. Ο μόνος θεωρητικός φόβος είναι να ακυρωθεί το deal που προσωπικά το θεωρώ σχεδόν απίθανο.

    Διαφορετικά μη σας κάνει εντύπωση τις πρώτες μέρες διαπραγματεύσης να γράψει τριψήφιο νουμερο καθώς όλοι θα τρέξουν μη χάσουν το τραινο όπως συμβαίνει κατά κόρον στο Αμερικα...

    Επίσης κάτι ακόμα που αναφέρθηκε παραπάνω από τον φίλο Barren για την Αyrο...χαριτολογώντας έγραψε ΜΙΓΑ style. Προσωπικά θα έγραφα αν θέλουμε να την παρομοιάσουμε με κάτι από εδώ, ότι μου φέρνει πιο πολύ σε Λαναράstyle εν έτη όμως 1998.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται το time frame κε Αντρέα. Σε βραχυπρόθεσμο την καθάρισε. Δε θα μας χάλαγε να είχαμε πουλήσει στα 31 και να παίρναμε 1,8x τεμάχια στα 18,5.
      Προσωπικά, δεν περίμενα ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο, γι' αυτο και διακράτησα.

      Από εκεί και πέρα, ναι, στο μακροπρόθεσμο δεν της έκανε και πολλά, αφού έχει πάνω απο 2 δις preorders. Προσωπικά, τη βλεπω ότι θα πιάσει την κεφαλαιοποίηση της ΝΙΟ για πλάκα.

      Διαγραφή
    2. Σκεφτόμουν πως στις ΗΠΑ το retail πυροβολεί για πλάκα. Ξέρετε γιατί;

      Αφενός γιατί έχουν τρελά χαμηλότερες χρεώσεις απο εμάς εδώ. Αφετέρου επειδή έχουν τη λογική λίγα και στην τσέπη κι αν κάτι αλλαξει ξαναέρχομαι.

      Προσωπικά, σε ό,τι με αφορά, πρέπει να μάθω να πουλάω εταιρίες που τις θεωρώ καλες και τις πιστεύω.

      Διαγραφή
    3. Αν ειναι Λαναρα style 1998 ... θα βγαλουμε πολλά λεφτα 🤣🤣

      Διαγραφή
    4. Ήρθε η ώρα της κύριε Barren

      https://finance.yahoo.com/news/ayro-inc-karma-automotive-innovation-124300559.html

      Διαγραφή
    5. Γιατρός4 Σεπτεμβρίου 2020 - 5:56 μ.μ.
      2.64 και 2.65 επήρα πίσω τα μισά AYRO. Προς τα 2 μα μας την κάνει για τα υπόλοιπα.
      ---------------------------------
      5.300 κομμάτια πήρα τότε. Βάση του άρθρου δεν βλέπω να παίρνω τα υπόλοιπα

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη στην AYRO είχατε πει κάποια στιγμή για 13$ ισχύει αυτό το νουμερο?

      Διαγραφή
    7. Κύριε Geopard βήμα, βήμα.
      Σε πρώτη φάση μας ενδιαφέρει να αρχίζει να φτιάχνει τα LSEV και να ξεκινήσει να έχει έσοδα ...

      Πιστεύω ότι 300 εκατομ κεφαλαιοποίηση θα μπορούσε να τα πιάσει , σε πρώτη φάση.
      Πιστεύω ότι απο τις εταιρείες LSEV είναι η πιο φτηνά αποτιμημενη ... και σκεφτείτε μόνο τούτο. Αν ήταν spac σε ποια κεφαλαιοποίηση θα έμπαινε στο χρηματιστήριο;

      Διαγραφή
    8. Επίσης σημειώστε ότι ...
      Ακόμη δεν έχει κάλυψη απο κάποιον αναλυτή.

      Διαγραφή
  22. Παρακαλώ για πότε υπολογίζετε τις πρώτες μέρες της διαπραγμάτευσης της dphc ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. K Bugs κ εμένα με έτρωγε το χέρι μου γιατί είχα ενδομυχα την πεποίθηση ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει πορεια ανάλογη της Shll.

    Oμως σταθμισα την κατάσταση κ προτίμησα να κρατήσω κ να ενισχύσω αν τελικά συνέβαινε. Τελικά βγήκε.

    Νομίζω ότι το μέλλον της είναι λαμπρό. Κακώς την συγκρίνουν με την Nkla με τις μακέτες. Εγώ το έργο αυτό μακροπρόθεσμα το βλέπω πιο κοντά σα μια μικρογραφια της Τesla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω είμαι με τον κύριο Ανδρεα.
      Φανατικός στο club της Lordstown.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ανδρέα είχα ξεχάσει να ενημερώσω, αν και θα το ξέρετε .... ο CEO μας είναι αρνητικός στο COVID

      Διαγραφή
  24. Στα 5.85$ ξαναπήρα PBF σύντεκνοι. 1500 τεμάχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπήκα κι εγώ σε δίλημμα ρε γμτ, αλλά δεν.
      Άμα θέλει το κορίτσι στα τέσσερα.

      Διαγραφή
    2. Όχι εμμονές κύριοι.
      Ο κλάδος έχει ακόμη προβλήματα.

      Για trade, αλλη ιστορία ....

      Διαγραφή
    3. Ωραίος ο κ. Γιατρός, εγώ και πάλι σήμερα μπήκα σε δίλημμα στο 5,60 και πάλι δεν...
      Από τη μία μου δίνει την εντύπωση ΄΄οτι ξέσπασε πάνω, από την άλλη ο λιγδιάρης φαίνεται έτοιμος για κατάρρευση, τι να πω.
      Θα κλωσήσω κι άλλο τ' αυγουλάκια μου.

      Διαγραφή
  25. https://www.electrive.com/2020/09/24/chargepoint-to-enter-us-stock-market/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mακάρι να πάει καλά αυτο το spac .... όμως εμένα το ChargePoint μου φαίνεται ακριβό. Ή για την ακρίβεια φαίνεται καρατσάμπα η Blink, με βάση την αποτιμηση της ChargePoint στα 10 δολ. Γιαυτό ξαναξύπνησε η Blink και αναστήθηκε με τα τόσα προβλήματα και τις κατηγοριες που τη βαραίνουν.

      Προς το παρόν δεν θα ακολουθήσω. Θα φυλάξω τις δυνάμεις μου για άλλα εδέσματα.

      Διαγραφή
  26. Αύριο ξεκινάει διαπραγμάτευση η palantir(pltr).
    Παρακάμπτει την παραδοσιακού τύπου ipo και ξεκινάει απευθείας διαπραγμάτευση στην αρχική τιμή. Μου φαίνετε μία καλή περίπτωση για αρχική τοποθέτηση αν δεν ξεφύγει η τιμή στο άνοιγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου φαίνεται πανάκριβη.
      Άντε να πιάσει μια τιμή 10 φορες τις πωλήσεις της. Που σημαίνει κάτω απο 5 δολ. Θα μπορουσε να εχει ενδιαφερον ... όμως θα επικρατήσει παροξυσμός προς τα 20 δολάρια ... όπου εκεί θα παίζει 40 φορές τις πωλήσεις της.

      Διαγραφή
    2. Στην τιμή 12 δολάρια η μετοχή θα έχει :
      τιμή/πωλήσεις = P / S = 15 με βάση όμως τις εκτιμωμενες πωλήσεις του 2021.
      Η εταιρεία εκτιμά αύξηση πωλήσεων 30% σε ετήσια βάση.

      Βάση των Ταμειακών Ροών η μετοχή θα μπορούσε να χτυπήσει τα 19 δολάρια.

      Διαγραφή
    3. Αλλα θα μου πείτε ότι εδω η Snowflake αποτιμάται στα 63,5 δις ... γιατί να μην πάει και pltr στα 60 δις; 30 δολάρια δηλαδή .... ούτως ή άλλως όλος ο λαός πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα θα πιάσει τριψήφιο νούμερο.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα. Σε ποια τιμή θα ξεκινήσει κ. Τάκη;

      Διαγραφή
    5. 10 με 14 δολ θα είναι η εκκίνηση.
      Αλλά θα πετάξει πάνω απο 20.
      https://seekingalpha.com/article/4376812-palantir-ipo-surprisingly-initial-valuations-look-reasonable

      Διαγραφή
  27. Σε όλα μαζί

    https://seekingalpha.com/article/4376539-chamath-palihapitiya-strikes-while-iron-is-hot-social-capital-iv-v-and-vi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ξελογιάσουμε και τον κύριο Βarren 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα, κ. Τάκη ήδη σκέφτομαι να ιδρύσω Fun Club του Σαμά του Παλιχαπιτίγια.
      Το είπα, αν δε με μαδήσει στο μεταξύ θα μπω σε όλα, μέχρι το IPOZ.
      Και να σας πω και κάτι, εφόσον έβγαλε τη SPCE, κάτι μου λέει ότι μαζί του θα βγάλει στο κλαρί ο μαλλιάς και τη HyperloopOne, την οποία περιμένω πώς και πώς.

      Διαγραφή
    3. Μακάρι η HyperloopOne να μπει μέσω spac. Θα τη φορτώσουμε γερά κύριε Barren.

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη λέτε να πούλησε ο κ. Ευροβλαχος...?###χιούμορ###

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα, ωραίο!!!

      Εγώ έγραψα πότε πούλησα, έπρεπε να είχατε επωφεληθεί! Την έδωσα σε κακό timing (μέχρι κι εγώ το κατάλαβα) μετά από τόση πτώση, για να μην χαλάσω νέα ρευστότητα και πήρα IPOB, οπότε είμαι στα ίδια.

      Πάντως η AYRO έχει ολοκληρώσει από ότι φαίνεται 5-κυματική πτώση και δείχνει να ξεκινάει για πάνω. Αν κάποιος την πιστεύει ότι θα πάει άνετα στα 10, τότε τι 2,5, τι 3 τι 3,5?

      Η διαφωνία μου είναι, όπως και σε πολλές άλλες της Wall, ότι θεωρούμε αυτονόητο μια μετοχή να διαπραγματεύεται με μεγάλο P/S, χωρίς πολλές φορές να έχει γυρίσει σε κέρδη ή προεξοφλώντας μεγάλο growth ή τα κέρδη επόμενων ετών τα οποία δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αν θα πραγματοποιηθούν. Θα μου πει κάποιος, ναι αλλά δουλεύει, οι τιμές τρέχουν κι όλα καλά. Θα σας πω ναι, αλλά κάποια στιγμή μπορεί να μην δουλέψει, οπότε προτιμώ να κινούμαι πάνω στις βασικές αρχές.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ευρωβλαχο αναφερόμουν στο pic της wter...
      Νομίζω έρχεται και η δική της ώρα.
      Εγώ πάντως ενίσχυσα στο 1,23

      Διαγραφή
    3. Η wter θα κανει ότι η Celsius ... ακόμη, όμως, της λείπουν πολλά πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ευρωβλάχε πρέπει να αλλάξετε το σκεπτικό σας, αν θέλετε να δειτε προκοπή στη Wall.
      Εδω δεν ειναι ΧΑχα ούτε ΧΑΚ , όπου φαινονται οι μετοχές τους φτηνές. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ όμως ....

      Εμένα πλέον όλη η Ελλάδα που φαίνεται ακριβή, εως πανάκριβη .... δίχως προοπτική, δίχως growth.

      Διαγραφή
  29. Για ADYEY, CRWD έχει κανένας άποψη? Εν τω μεταξύ στο λεξικό δίπλα στο λήμμα volatility υπάρχει το σημερινό διάγραμμα των νερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ GRinvest θα σου πω για την CRWD

      CROWDSTRIKE (CRWD)

      Με το τέλος της θέσης του γραφείου ή του server στο γραφείο και τον κόσμο να μεταφέρεται στο cloud, αυξάνονται οι ανάγκες για ένα ασφαλές δίκτυο.

      Crowdstrike προσφέρει απλές και αποτελεσματικές λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που βασίζονται στο cloud και βοηθούν στην αποφυγή παραβιάσεων.
      Το AI της εταιρείας γίνεται πιο έξυπνο κάθε φορά που ένας πελάτης υφίσταται παραβίαση, δημιουργώντας ένα θετικό αποτύπωμα δικτύου που ωφελεί όλους τους χρήστες που είναι στις πλατφόρμες του CRWD.
      Η εταιρεία έχει ήδη μεγάλη αξία, αλλά έχει ισχυρές δυνατότητες αύξησης των κερδών, καθώς οι ουρές πρέπει να είναι ένας πραγματικός κοσμικός παραγωγός.

      Ο συνιδρυτής-διευθύνων σύμβουλος της Crowdstrike George Kurtz έχει 27 χρόνια εμπειρίας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως πρώην CTO και GM της McAfee. Κατάλαβε πριν από πολύ καιρό τα αδύνατα σημεία των παικτών παλαιού τύπου (Macafee, Symantec κοκ) και την ευκαιρία για μια πλατφόρμα ασφαλείας που βασίζεται στο cloud.

      Crowdstrike ακολουθεί ένα μοντέλο προσφοράς & επέκτασης παρόμοιο με πολλές άλλες εταιρείες που βασίζονται σε cloud. Η συντριπτική πλειονότητα των εσόδων (91%) βασίζεται σε συνδρομές. Αυτό δίνει στη διοίκηση μια φανταστική προβολή για την επιχείρηση.

      Η εταιρεία έχει ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα 600 εκατομμυρίων δολαρίων από το τέλος του οικονομικού έτους 2020.

      Οικονομικά
      Οι αριθμοί

      Σημείωση: Η πιο πρόσφατη οικονομική χρήση που έληξε 31 Ιανουαρίου του 2020. Αυτό αναφέρεται στην εταιρεία ως FY20.

      Η Crowdstrike ανέφερε την απόδοση Q4 FY20 τον Μάρτιο. Εδώ υπάρχουν πολλά να σας αρέσουν!

      Η αύξηση του ARR (ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα) ήταν 92% το τρίμηνο του 2015
      Τα έσοδα από συνδρομές αυξήθηκαν κατά 99% σε 436 εκατομμύρια FY20
      Το 91% των εσόδων της εταιρείας βασίζεται σε συνδρομές.

      Χαϊλάιτς για το FY20:

      Έσοδα = 481 εκατομμύρια $ (+ 93% Y / Y)
      Καθαρή επέκταση βάσει δολαρίου 124%
      5.431 πελάτες συνδρομής
      Η εταιρεία διπλασίασε ουσιαστικά τα έσοδά της τόσο στο FY19 όσο και στο FY20.

      Εάν γυρίσουμε το υπόλοιπο της κατάστασης αποτελεσμάτων:

      Το μικτό περιθώριο ήταν πολύ υψηλό και βελτιώθηκε, επί του παρόντος στο 71%.
      Το κόστος πωλήσεων και μάρκετινγκ είναι υψηλό, αλλά μειώνεται, στο 50% το 4ο τρίμηνο του 2015.
      Το περιθώριο λειτουργίας είναι αρνητικό, αλλά βελτιώνεται σαφώς, -20% το Q4 FY20.

      Crowdstrike δείχνει ξεκάθαρα ισχυρά σημάδια οικονομιών κλίμακας.

      όλα τα κόστη μειώθηκαν στο% των εσόδων από το 2017 έτος:

      Το κόστος πωλήσεων & μάρκετινγκ S&M αυξήθηκε από το 101% των εσόδων το FY17 σε 44% το Q4 FY20
      Το κόστος Έρευνας & Ανάπτυξης αυξήθηκε από το 73% των εσόδων το FY17 σε 22% το Q4 FY20
      Το κόστος της διαχείρισης G&A μειώθηκε από το 30% των εσόδων το FY17 σε 11% το Q4 FY20

      Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η Crowdstrike βρίσκεται σε καλό δρόμο για να είναι μια εξαιρετικά κερδοφόρα εταιρεία, με πιθανότητα 25% + λειτουργικό περιθώριο με την πάροδο του χρόνου από το 71% - όσο θα ωριμάζουν οι εταιρείες αυτές τόσο θα πλησιάζουν το 25%.

      Ήδη την καλύπτουν παρά πολλοί αναλυτές και ας είναι νέα - είσοδος τον Ιούνιο του 2019 !
      Εξαίσιο μάνατζμεντ που κατέχει και το 22% της εταιρείας.

      Προσωπική αντίληψη ότι τα έξοδα προστασίας για ιούς κοκ θέλουν όλοι να τα συμπιέζουν , αφού δεν μπορούν να τα αποφεύγουν.

      Διαγραφή
  30. κ. Τάκη για τη RADA, που νομίζετε οφείλεται η υστέρηση;
    Εβγαλε καλά αποτελέσματα + αναθεώρησε (προς τα πάνω) την πρόβλεψή της για τη χρονιά.
    Έχω μια πολύ μικρή θέση, έτσι για να παρακολουθώ.
    Θα με ενδιέφερε μια γνώμη, έτσι για να μαθαίνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπλουστατα είναι Ισραηλίτικη εταιρεία ... δεν πομπάρεται και δεν είναι ευραίως γνωστή. Τοσο η RADA όσο και η INMODE...

      Aπο την Inmode βγήκα ... με την πρώτη ευκαιρία θα βγω και απο εδώ ... παρόλο που και οι 2 είναι φτηνές.

      Θα επιλέξω να κάτσω σε τραπέζι που να παίζονται γερά λεφτά και να γίνεται τζόγος!! 😁😁

      Διαγραφή
  31. ΙPOB προσεχώς Opendoor

    Εχθές ξεκίνησαν την κάλυψη, της SPCE, οι δύο πρώτοι αναλυτές, δίνοντας τιμή στόχο 25 δολ. Το χαρτί φυσικά πέταξε στο +20%.
    Αποτιμήσαν την εταιρεία στα 5 δις και ενω ακόμη δεν έχει κάνει πωλήσεις και είναι άγνωστο πότε θα κάνει διαστημικό ταξίδι.

    Φανταστείτε τώρα .... όταν έρθει η ώρα να αποτιμήσουν την opendoor, τι τιμές στόχους θα δούμε.
    Το 30 είναι .... ότι πιο μικρό μπορώ να φανταστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αρα κ. Τάκη λέτε πως αξίζει μίa εένδυση στο ΙPOB το οποίο το βρίσκουμε στις πλατφόρμες με αυτο το ακρωνύμιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη κ. Investor αλλά περιμένετε απάντηση τώρα..?
      Στην αγορά ή πώληση είμαστε αποκλειστικά μόνοι με αντίστοιχη ανάληψη ευθύνης. Υπάρχουν εμπειροτεροι και σοφότεροι εμού στο μπλογκ και δεν έχω δει κανέναν να προτρέπει αγορά ή πώληση, πόσο μάλλον ο κ. Τάκης. Είμαστε ελεύθεροι να αποφασίσουμε μόνοι μας.
      Συγνώμη και πάλι...

      Διαγραφή
    2. Με συγχωρειτε αλλα ουσιαστικα δεν περιμενα απαντηση του στυλ αγοράστε,αλλα όπως δινονται τιμες στοχοι για καποιες μετοχες ρώτησα να αξιζει σε αυτη τη τιμη. Τα spac ειναι καινουργια προιοντα και δυσνοητο για εμας τους πιο νεους στην αρενα. Γι αυτο άλλωστε κ η ερώτηση για το πως ακριβως τη βρισκω στις πλατφορμες. Επίσης πολλοί προτείνουν ένα ποσοστό χαρτοφυλακιου να είναι πχ τράπεζες, με την ιδια λογικη και η ερώτηση μου...

      Διαγραφή
    3. μη του δινεις σημασια. ολο τετοια κανει κ ολο παρατηρησεις..

      Διαγραφή
  33. Στην φρενίτιδα των IPO

    Palantir (PLTR) και είδοσος πριν από το τέλος της περιόδου κλειδώματος (lock-up 6-9 μήνες) των pre-IPO αγοραστών. Αν θέλετε να δείτε την απόδοση των πρόσφατων απευθείας λιστών (IPO), κοιτάξτε Spotify (SPOT) ή το Slack (WORK).

    Η Palantir είναι μια 17χρονη εταιρεία που χάνει ακόμα έναν τόνο χρημάτων, αιμορραγεί μετρητά και είχε μια ασυνεπή ανάπτυξη με την πάροδο των ετών. Το πιο σημαντικό, υπάρχει πολύς έλεγχος γύρω από τις δουλειές της Palantir με «οργανισμούς των οποίων τα προϊόντα ή οι δραστηριότητες θεωρούνται ή είναι αχαρτογράφητα». Μου αρέσει το χαρτοφυλάκιό μου να αντιπροσωπεύει τις καλύτερες σε προοπτικές για το μέλλον. Μία από τις σημαντικές πτυχές της επενδυτικής μου προσέγγισης είναι «μην μπλέκεις με το σκοτεινό». Η Palantir είναι πολύ απίθανο να εισέλθει στο χαρτοφυλάκιο μου με βάση αυτά που γνωρίζω σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η appharvest είναι εταιρεία εφαρμοσμένης τεχνολογίας παραγωγής τροφίμων σε θερμοκήπια εγκατεστημένα σε έκταση 250 στρεμμάτων περίπου στα απαλλάχια στο ανατολικό Κεντάκι των ΗΠΑ, περιοχή πλούσια σε νερό κ σε απόσταση 1 ημέρας από το 70% του πληθυσμού της χώρας.
    Η εταιρεία αναφέρει ότι με τις μεθόδους παραγωγής της κάθε στρέμμα θα αποδίδει 30πλασια παραγωγή σε σχέση με ένα στρέμμα ανοιχτής έκτασης, θα χρειάζεται 90% λιγότερο νερό, 40% λιγότερη ενέργεια κ λόγω γεωγραφικής θέσης 80% μειωμένα κόστη μεταφοράς.
    Η AppHarvest έχει συνάψει οριστική συμφωνία συνένωσης επιχειρήσεων με την Novus Capital (NASDAQ:NOVS) μέσω SPAC χθες ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στον NASDAQ με το νέο σύμβολο.
    Κε Τάκη κ λοιποί συμμετέχοντες τι πιστεύετε για την ανωτέρω:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά σου λένε κάτσε Ελληνικό χρηματιστήριο .... με τα σποράκια του Σπύρου 🤣🤣🤣🤣

      Είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση πλην όμως μου φαινεται ακριβή και ο κλάδος δεν είναι hot για τους ΡομπινΧούντιδες

      Ξεκιναει το 2021 με 60 στρέμματα τομάτες.
      Η κεφαλαιοποίηση στα 10 δολάρια είναι 1+ δισεκατομμύρια δολάρια ....με προβλεπόμενα EBITDA 49 εκατομ το 2024 και 106 το 2025 (2021 και 2022 αρνητικά τα Ebitda).

      Μου φαίνεται πολλή ενδιαφέρουσα εταιρεία, ειδικά αν όλα όσα λέει είναι αλήθεια, αλλά λίγο ακριβή.
      Την βάζω υπο παρακολούθηση .... αλλά όσο είναι spac , μάλλον, δεν θα πάρω.

      Διαγραφή
  35. Στα νεράκια απ' ότι φαίνεται από τις 2 ανόδους ενδοσυνεδριακά χθες και προχθές προσπαθεί να μπει κάποιος μεγάλος... μάλλον ετοιμάζεται κίνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχουμε προσφορά μετοχών θα τρέξει σαν την celcius όπως λέει ο σερ τάκης. Οι τελευταίες συνεργασίες θα ανεβάσουν αισθητά τους τζίρους.

      Διαγραφή
    2. Προτιμώ την εξαγορά! Επειδή για να γίνει celsius θέλει πολύ χρόνο ακόμη!

      Διαγραφή
  36. Περίεργη συμπεριφορά εδώ και μερικές μέρες. Ανοίγει την κορυφωνουν και μετά γυρναει, κάποιες φορές κ αρνητικά σα χτες..

    Απόψεις τεχνικά ή οτιδήποτε? Κ. Τάκη εσείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πιστεύω ότι κάποιοι "μεγάλοι" φτιάχνουν θέση.

      Διαγραφή
    2. Δεν θα εκπλαγω αν την δω στο January effect στα 2,7 +

      Διαγραφή
    3. Ειδικά σήμερα φαίνεται ακόμη πιο πολύ αυτό... φορέστε τις ζώνες σας κύριοι!

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει και ένας σχηματισμός κούπας , που αν βγει δίνει στόχο 3,5+

      Διαγραφή
    5. Εγώ κ. Τάκη αυτό δε το βλέπω (βέβαια πολλά δε βλέπω), αλλά βλέπω έναν εν δυνάμει σηματισμό αν. ΩΚΩ που αν ενεργοποιηθεί πάνω από 2,5 έχει ως τεχνικό στόχο 4,75.

      Διαγραφή
    6. Σαν πως εγώ βλέπω τίποτα τεχνικά; Αφου δεν το κατέχω το άθλημα ... η μόνη τεχνική ανάλυση που κατέχω είναι δια του οφθαλμού και της εμπειρίας.

      Το σχηματισμό κούπας και τον ελάχιστο στόχο 3,5 (αν ενεργοποιηθεί) μου το έστειλε φίλος και συνεργάτης.
      Όταν βρεθώ στο PC μου θα το κοινοποιήσω και στο Ιστολόγιο ... απο το κινητό δεν μπορώ.

      Διαγραφή
    7. https://prnt.sc/usdrm4 έχει κάνει όντως κούπα χερούλι και έχει στόχο τα 4,8 με διάσπαση του 2,6 από ότι βλέπω

      Διαγραφή
    8. Το σεναριο φαση 1 συνωμοσυνολογιας προβλεπει μεγαλη πτωση στο αμερικανο την επομενη εβδομαδα λογω επιδεινωσης της υγειας του τραμπακουλα

      Διαγραφή
    9. Όταν κάνουν προβλέψεις οι συνωμοσιολογοι ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΠΑΤΑΓΩΔΏΣ

      Διαγραφή
  37. Κόλλησε ο Τραμπ κορονοιό και πέφτουν τα χρηματιστήρια. Με ποια λογική? Ότι θα μείνει η Αμερική ακυβέρνητη? Για την Αμερική μιλάμε που πάει τρένο πάνω σε ράγες!

    Τέλος πάντων, όταν βλέπω τέτοιες ειδήσεις βάζω τα εξής 2 φίλτρα που χρησιμοποιώ και για τις ειδήσεις εταιρειών:
    1. Ποιος δεν την ξέρει την είδηση αυτή?
    2. Τι σημασία θα έχει η είδηση αυτή μετά από 6 μήνες?

    Μάλλον αφορμή έψαχναν για να διορθώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα σε όλους,
    Αγορά AYRO, στα 3/4 της θέσης που θέλω. Γαμώτο, αν δεν είχε αυτά τα τρίκυκλα θα ήταν πολύ ψηλότερα.
    Καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγορα IPOB στα 18,08 και θα το δω ολο το έργο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σύντεκνε Τάκαρε ρίξε μια ματιά εδά: Precision Drilling Corporation (PDS).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ μου, γενικά δεν είμαι της λογικής να μπαίνω σε χαρτιά που βρίσκονται σε μακροπρόθεσμη και διαρκή πτώση. Δεν φιλοδοξώ, να βρίσκω τον απόλυτο πάτο, ούτε την μακροπρόθεσμη αλλαγή τάσης.

      PDS σημερινή τιμή 0,63.
      7 αναλυτές της δίνουν τιμή στόχο 0,92

      https://www.tipranks.com/stocks/pds/forecast

      Οι πωλήσεις σταθερές στσ 1,3 με 1,5 δις ... με μεγάλες, όμως ζημιές.

      Το Altman ZScore = 0,24 δείχνει χρεοκοπία.
      Χρέος 1,5 δις με 72 εκατομ μόνο ταμείο.
      Τίποτα δεν μου κάνει κλικ να τη δω αναλυτικότερα.

      Απο περιέργεια πήγα και κοίταξα δραστηριότητα .... και μόλις είδα ότι έχει σχέση με πετρέλαια .... την έσβησα απο το μυαλό μου.

      Διαγραφή
  41. https://techcrunch.com/2020/10/02/controversial-former-uber-exec-emil-michael-has-registered-plans-for-a-250-million-spac/?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAALjhgi8T-37D7_x22DYltyWBLncy-8RQ4v3X8VvLkcItljZ86POQeVh4gJ4ayXEpYqKQDQh23Ip12vj-nzYc1jMysGoIykespwY5uIky_yZwxz8MbiW-qM-d0eCCI88imtfIQyrFuuiXs0jwfS8arpgNw581ajKRFD8aNKC5MrrD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Kαλησπέρα σε οικοδεσπότη και φίλους του μπλογκ.
    Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για την Regeneron.
    Αν έχω καταλάβει καλά με τα φάρμακα Dupixent και Libtayo στην αμερικανική αγορά τα κέρδη της για τα επόμενα χρόνια είναι εξασφαλισμένα, ενώ αν λάβει έγκριση για τα αντισώματα (βλ.αγωγή Tραμπ) θα πάει ακόμη καλύτερα.Ξαναλέω όμως πως αν δεν κάνω λάθος στην εκτίμησή μου τα ήδη κυκλοφορούντα σκευάσματά της , μπορούν να την κάνουν ελκυστική.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. GRIL 2 ... έγκαιρη έλξη σε αυτές τις προσπάθειες ανάκαμψης επέτρεψε στο Muscle Maker Grill να συγκεντρώσει 5,6 εκατομμύρια δολάρια σε μια δημόσια δημόσια παρακολούθηση τον Σεπτέμβριο. Με το κλείσιμο αυτής της προσφοράς, το Muscle Maker Grill θα έχει περισσότερα μετρητά από ό, τι είχε η εταιρεία εδώ και χρόνια.

      Η Διοίκηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα μετρητά για να συνεχίσει να εκσυγχρονίζει το Muscle Maker Grill μέσω… νέα ιδέα επέκτασης και έναν τόνο ανοιγμάτων κουζίνας φαντασμάτων .

      Τώρα, δεν λέω ότι αυτή η ανάκαμψη θα τελειώσει με το Muscle Maker Grill να μετατραπεί σε έκδοση φανταστικής κουζίνας του Shake Shack ή του Chipotle.

      Με τιποτα. Το MMG θα χρειαζόταν πολύ περισσότερα κεφάλαια για να το βγάλει.

      Αλλά λέω ότι με αυτές τις νέες ιδέες για φαγητό, μια υπερβολική εστίαση στις κουζίνες φαντασμάτων και άφθονα χρήματα στον ισολογισμό, το Muscle Maker Grill έχει μια μοναδική ευκαιρία να γίνει μια πολύ πιο κερδοφόρα αλυσίδα εστιατορίων με πολύ ευρύτερο αποτύπωμα λιανικής .

      Σε τελική ανάλυση, το Muscle Maker Grill λειτουργεί σήμερα μόνο 33 τοποθεσίες, με 6 τοποθεσίες μόνο στο Νιου Τζέρσεϋ και μόνο 3 τοποθεσίες στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα σε συνδυασμό.

      Υποθέτοντας ότι το Muscle Maker Grill κλίνει σε κουζίνες φαντασμάτων για να αναπαράγει την πυκνότητα των καταστημάτων του στο Νιου Τζέρσεϋ σε όλη την Αμερική, τότε 190+ τοποθεσίες είναι πιθανό μέσα στα επόμενα χρόνια. Οι μέσες πωλήσεις εστιατορίων πρέπει να παραμείνουν ισχυρές χάρη στις νέες ιδέες για τρόφιμα. Τα περιθώρια κέρδους θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά λόγω του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους για κουζίνες φαντασμάτων.

      Όταν συνδέετε όλες τις κουκκίδες, η μοντελοποίηση μου υποδηλώνει ότι το Muscle Maker θα μπορούσε να αποφέρει καθαρά κέρδη περίπου 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα χρόνια.

      Αυτό μπορεί να μην μοιάζει πολύ.

      Ωστόσο, τα αποθέματα εστιατορίων συνήθως διαπραγματεύονται περίπου 24X προθεσμιακά κέρδη. Ένα πολλαπλάσιο 24 Χ σε 5 εκατομμύρια δολάρια συνεπάγεται ένα όριο αγοράς 100 + εκατομμυρίων δολαρίων για το Muscle Maker Grill.

      Διαγραφή
  43. Συζητήσεις με Clover Health

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-06/clover-health-said-in-talks-to-go-public-via-social-capital-iii

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα μπαίνω και μετά μελετώ το που μπορεί να φθάσει ... εμπιστεύομαι τον αρχηγό!!!

      Διαγραφή
    2. Το Deal εκλεισε.
      Η αποτίμηση της Clover Health είναι λίγο τσιμπημένη, όμως αναπτύσσεται ραγδαία.
      Η opendoor μου αρεσε καλύτερα

      Όμως 10 δις κεφαλαιοποίηση, νομίζω ότι μπορει να τα δει ... λίγο πάνω απο τα 20 ... στα σίγουρα.
      Δεν θα κυνηγήσω ... πέριξ του 13, θέλω. Και κάτω απο 13 δεν με χαλάει.

      Διαγραφή
    3. Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά έχει, στο -10% τώρα. Μάλλον για τίναγμα της αχλαδιάς μου μοιάζει. Στο άνοιγμα θα στρώσει πιστεύω. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να αγοράσω pre-market οπότε θα περιμένω το άνοιγμα για να αποφασίσω.

      Διαγραφή
    4. Δεν άρεσε κύριε Ευρωβλάχε ...
      Όταν ανακοίνωσε το SPCE το spac έφτασε ακόμη και στα 7. Τώρα 21.

      Διαγραφή
    5. Σε αυτό το θέμα, αγορά στο pre-market, μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
      Από τη χρηματιστηριακή μου λένε ότι δεν μπορώ να αγοράσω.
      Έχω δει σε άλλες περιπτώσεις, και τώρα τον κ.Τάκη, πως άλλοι βάζουν εντολές και παίρνουν κομμάτια.

      Διαγραφή
    6. Μαζί σας κι εγώ από τα 11,35 με τον κλασικό ωραίο τρόπο: εντολή στα 11,20 ανέβασμα στα 11,35 για να γίνει και τώρα 11,10.
      Γούρι, γούρι...

      Δεν βρίσκω το λόγο πάντως να έχουν τόση ένταση οι πωλητές, τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί deal.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Πάνο κι εγώ που "παίζω" μέσω χρηματιστηριακής, το ίδιο θέμα έχω.

      Από ότι κατάλαβα pre-market και after-market μόνο μέσα από πλατφόρμες και μάλιστα με πολύ χαμηλότερα κόστη συναλλαγής. Εκεί όμως έχεις τον κίνδυνο να παρασυρθείς με μοχλεύσεις, ρεφαρίσματα, πληθώρα προϊόντων (ισοτιμίες συναλλάγματος, δείκτες κτλ) και να τα χάσεις όλα, συν το άγχος της θεματοφυλακής, οπότε προσωπικά δεν μπαίνω στον πειρασμό.

      Διαγραφή
    8. Και το IPOB κάποια μύγα το τσίμπησε σήμερα. Τι έγινε μήπως έμαθαν ότι ο Palihapitiya έχει τίποτα κινέζικες ρίζες? Χιουμοράκι...
      Πάντως μαρούλι τα πάει τα SPAC ο Chamath.

      Διαγραφή
    9. Βγήκε και ένας περίεργος στο seeking και είπε ότι το opendoor είναι ακριβό και στο 13 αξίζει αγορα το IPOB .... και έδεσαν τα γλυκά 🤣🤣🤣

      https://seekingalpha.com/article/4377790-current-social-capital-hedosophia-holdings-corp-ii-price-values-opendoor-like-high-growth

      Διαγραφή
    10. Μάλλον εγώ σας εχω γκαντεμιάσει 4 μετοχές εχω στην Αμερική και οι τέσσερις με ζημιά από σήμερα η μόνη που είχα με κέρδος ήταν η IPOC μέχρι σήμερα με αγορά στο 11,95 , τεχνικά δεν θέλουμε να χάσει το 11,05 , Η wter και η ΑΥΡΟ που εχω δείχνουν να κρατάνε τα επίπεδα (ας ελπίσουμε) την wter την εχω στο 1,4 την AYRO στο 3,59 και ελάχιστη RADA στο 6,80 απλά η ζημιά ειναι σημαντική και από την ισοτιμία ,DPHC δεν εχω και πήγε τέλεια για αυτό σας λέω ότι εγώ σας εχω γκαντεμιάσει χαχαχα.

      Διαγραφή
    11. πολύ σκίσιμο στην Ipoc και το κακό είναι ότι έχασε την στήριξη του 11,09 να δούμε που θα σταματήσει.

      Διαγραφή
    12. Τι κακό πάθαμε κ. Τάκη;
      Ανοίγω που λέτε το pc με τη σύζυγο δίπλα. Έλα της λέω να δεις κάτι ωραία spacs που έχω πάρει και τι να δω, -10% το c, -5% το b, φωνές κακό.
      Ψύχραιμος εγώ αυξάνω 50% στο c @11,3, κοίτα της λέω τώρα τι θα γίνει. Κάνει πως πάει λίγο πάνω και δώστου πάλι κατρακύλα.
      Εν ολίγοις αν δε μαζέψει με βλέπω για καναπέ απόψε.

      Διαγραφή
    13. Εσείς κύριε Τάκη τι πιστεύετε ότι γίνεται στο IPOC, παίγνιο ή κάτι δεν έχει αρέσει στους επενδυτές?

      Διαγραφή
    14. Κύριε Barren κακώς βάζετε σε πειρασμό την γυναίκα σας θα θέλει μερτικό μετά από τα κέρδη μόνο φυσικά , εμένα δεν ξέρει καν τι κάνω ούτε πόσα εχω μην εχω και κρεβατομουρμούρα μετά.Εδώ που τα λέμε εχω βαρεθεί το ξύλο στην Αμερική Wter AYRO με έχουν σκίσει εδώ και 2-3 μήνες και τώρα και η IPOC άντε να δούμε κάνα January effect μήπως και ισιώσουμε από τις σφαλιάρες που πέφτουν βροχή στην περιφέρεια , IPOC μακάρι να πιάσει πάνω από 11 σήμερα στο κλείσιμο μήπως και μάζεψαν αυτά που ήθελαν θεωρώντας ότι δεν έχει γίνει κάτι άσχημο.

      Διαγραφή
    15. https://investorplace.com/2020/10/what-to-know-about-the-spac-news-clover-deal/

      ίσως για αυτό τρώει το ξύλο

      This prices shares of the stock at $10 each with $100 million of that coming from Social Capital founder Chamath Palihapitiya.

      Διαγραφή
    16. Κύριοι τι ψάχνουμε?
      Καταρρέει ο SP500, ο Τρόμπας απειλεί να σταματήσει το τρομπάρισμα.
      Οι σφαλιάρες τώρα ξεκινάνε.

      Διαγραφή
    17. Κύριοι ο Παλιχαπιτίγια σε κάθε του spac βάζει απο 100 εκατομμύρια.
      Cool κύριοι.

      Θυμίζω ότι σε κάθε spac γίνεται μια τοποθέτηση PIPE θεσμικών .... αυτοί δεν μπορούν να πουλήσουν για 1 χρόνο απο την ημέρα της συγχώνευσης, εκτός αν η τιμή ξεπεράσει κάποιο επίπεδο. Συνήθως 15 ή 17 δολάρια.

      Η Spce όταν ανακοινώθηκε ξύνισε το πόπολο και την έστειλε στα 7 δολ.... μετά ήρθε η ισορροπία.

      Διαγραφή
    18. Η Clover Health δεν άρεσε και είναι αρκετά τσιμπημενη ... θα έδινα μια τιμή στόχο τα 20+, όποτε και αν έρθουν.

      Διαγραφή
    19. Εγώ αύριο θα διπλασιάσω στο IPOC , ώστε να έχω μέση τιμή 11-.
      IPOB είμαι στο 12,2 και θα δω όλο το έργο ..... ΚΥΡΙΕ BARREN πάντα στον καναπέ να απολαμβάνω τα έργα με την ησυχία μου 😁😁😁

      Διαγραφή
    20. Ο τρόμπας έχει τελειώσει .... οι ρεπουμπλικλανοι κάνουν πάλι λίγο τους δύσκολους, όπως με Ομπάμπα. Τα θυμόμαστε όλα πολύ καλά ...

      Διαγραφή
    21. Ανοίξτε το διάγραμμα.

      https://finance.yahoo.com/quote/SPCE?p=SPCE&.tsrc=fin-srch

      Μπήκε 28 Οκτωβριου 2019, έχοντας καταρρεύσει (κακώς για spac) στα 7,25.

      Σταματήστε κύριοι τη γκρίνια και σκεφτείτε ....

      Διαγραφή
    22. Είχε βέβαια την ευτυχή συγκυρία η είσοδος να συμπέσει με το breaoukout και το τελευταίο προ COVID ράλυ της αγοράς (~15% για SP500).
      Οι δικές μας περιπτώσεις με τι θα συμπέσουν, θα δούμε.
      Αλλά προσωπικά κ. Τάκη δε γκρινιάζω, αστειεύτηκα. Παρακαλάω να πέσει η αγορά, μαζί ας πέσουν και τα δικά μου.
      Κατά τ' άλλα, long στο Chamat all the way, αν μου έδινε κάποιος 1:50 ότι εντός 10ετίας θα φιγουράρει στο Top 10 by Net Worth του Forbes θα το έπαιρνα. Από κοντά κι ο Wuffett μήπως και αβγατίσει τα ψιλά του.

      Διαγραφή
    23. Muscle Maker Inc - Ordinary Shares (GRIL). N1 αντικειμενο ghost kitchens( βαλτε την σε watch list ισως να αξιζει μια καλυτερη ματιά ) αγορά εχθές 250 τεμ στο +6 % μετά απο πώληση αντιστοιχων wter ( alkaline water, για διασπορα )..<< Οι εξαιρετικά μικρές κουζίνες φάντασμα μόνο για παράδοση αντιπροσωπεύουν το μέλλον της γρήγορης βιομηχανίας εστιατορίων , επειδή.....Καλύτερη ευθυγράμμιση με τη μεταβαλλόμενη ζήτηση (οι πωλήσεις παράδοσης γεύματος στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί ~ 300% από το 2018).
      ....Χρησιμοποιώντας Ghost Kitchens για να μετατραπεί σε επωνυμία Health Food
      Μια μικροσκοπική εταιρεία γρήγορου φαγητού που βρισκόταν στο χείλος της εξαφάνισης πέρυσι, το Muscle Maker Grill (GRIL) 18 εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται να βρίσκεται στην κορυφή μιας τεράστιας ανάκαμψης που τροφοδοτείται από την κουζίνα-φάντασμα που θα μπορούσε να μετατρέψει το απόθεμα σε multi-bagger κατά τη διάρκεια της 2020.

      Εδώ είναι η ιστορία.

      Το Muscle Maker Grill είναι μία από αυτές τις αλυσίδες γρήγορου φαγητου αλλα η διοίκηση δεν έχει κάνει καλή δουλειά κατά την εκτέλεση των τελευταίων ετών.......Η διοίκηση αναγκάστηκε να κλείσει καταστήματα. Οι απώλειες συσσωρεύτηκαν.

      Για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, το Muscle Maker Grill έμοιαζε καταδικασμένο στα τέλη του 2019.

      Τότε… στις αρχές του 2020… η διοίκηση έκανε δύο μεγάλα πράγματα.

      Σταμάτησαν να κόβουν τις γωνίες και άρχισαν να ανανεώνουν το σήμα. Η εταιρεία έχει μετατρέψει δύο παλιές και παλιές τοποθεσίες Muscle Maker Grill σε νέες ιδέες - το ένα μοντέρνο κατάστημα με σάντουιτς υγείας που ονομάζεται Healthy Joe's στη Νέα Υόρκη και το άλλο ένα σύγχρονο κατάστημα υγιεινών burger που ονομάζεται MMG Burger Bar στη Βιρτζίνια. Σύμφωνα με κριτικές στο Διαδίκτυο, οι πελάτες συζητούν και για τις δύο τοποθεσίες.
      Σταμάτησαν να κλείνουν καταστήματα και έσκυψαν επιθετικά σε επέκταση μονάδας χαμηλού κόστους με κουζίνες φάντασμα. Στις αρχές του έτους, η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόθεση να ανανεώσει την επέκταση της μονάδας μέσω κουζίνες φαντασμάτων. Έχουν επιταχύνει αυτήν την πρωτοβουλία καθώς έχει εμφανιστεί το Covid-19, με την MMG να ανακοινώνει 7 νέες τοποθεσίες κουζίνας-φάντασμα στο Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες.
      Κάνοντας αυτά τα δύο πράγματα, η διοίκηση εκσυγχρονίζει το Muscle Maker Grill και ουσιαστικά μετατρέπει την αγωνιστική αλυσίδα γρήγορου φαγητού σε μια πιο σχετική, πιο αποτελεσματική, πιο κερδοφόρα μάρκα υγείας.

      Οι αριθμοί μιλούν από μόνα τους. Στο πρώτο τρίμηνο του 2020 - πριν το χτύπημα του Covid-19 - τα έσοδα του Muscle Maker Grill αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση .

      Διαγραφή
    24. Κύριε Barren την ξέρετε τη γνωμη μου. Δεν βρίσκω, με τα μέχρι τωρα δεδομενα, να πέσει η Αμερικανικη αγορα Τουναντίον ....

      Τώρα αν σχισθει το ρήγμα του Αγιου Ανδρεα ή επιτεθούν εξωγήινοι ... τι να πω. Θα πεσω έξω. Άλλα τότε μην μας πουν οι σορταδόροι ότι μας τα έλεγαν.

      Διαγραφή
    25. Δε το είπα σαν πρόβλεψη κ. Τάκη, απλά σαν ένα ενδεχόμενο που δε θα με χαλάσει.
      Είτε +50% πάει ο SP είτε -50% το επόμενο εξάμηνο δε θα μου κάνει εντύπωση.
      Τσίμπησα και ένα 40% της θέσης που υπολόγιζα στην τεμπέλα. Ίσως στο χειρότερο σημείο, μήπως ξεφύγει. Αντιφόμο που λέτε.

      Διαγραφή
    26. INMD, RADA και εσχάτως FSLY

      Έχετε ταλέντο κύριε Butcher...αν γράφατε και λίγο περισσότερο στο μπλογκ!!!!

      Διαγραφή
    27. Κε Hippy ,
      το να είσαι καλός ακροατής είναι σημαντική αρετή και με βοηθά να κατανοήσω τις προτάσεις των αξιόλογων σχολιαστών του μίτου.
      Οι προτάσεις μου είναι λίγο αναχρονιστικές - απαιτούν μεγάλη υπομονή & επιμονή ακόμα και αν προσωρινά δεν πάνε οι μετοχές βόρεια ή με την ίδια ταχύτητα που πάνε άλλες. Ακόμα και στενοί φίλοι λιγοψυχούν στα δύσκολα. Οι βασικές θέσεις μου για την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι:
      FSLY TDOC WTER CELH RADA FVRR & V

      Διαγραφή
  44. Clover Health Is Near a $3.7 Billion Deal to Be Bought

    The health care company, in talks with an affiliate of the billionaire Chamath Palihapitiya, hopes to use the money to fuel growth and achieve profitability.

    A “blank check company” led by the billionaire Chamath Palihapitiya is nearing a deal to acquire the Medicare insurance company Clover Health, according to people familiar with the matter. The deal, which could be announced as soon as Tuesday, would value Clover Health at $3.7 billion.

    The deal is being done through a special-purpose vehicle, or SPAC, which uses public market funds to buy private companies and take them public. It is the third such deal done through Mr. Palihapitiya’s Social Capital Hedosophia fund, following the real estate start-up Opendoor and the space tourism company Virgin Galactic.

    Clover, founded in 2013, sells Medicare insurance in largely rural or underserved areas. Alongside that insurance, it also offers software to physicians that helps aggregate key data on patients who are part of the Clover network. That data can, in turn, improve care and bring the cost of care down, the company argues.

    Still, Clover, which touts its software as a distinguishing feature, has indicated that technology alone is not enough to sustain the company. Clover laid off about a quarter of its employees last year as it sought to focus on hiring health care experts in addition to technology developers.

    Cash from the SPAC will fuel Clover Health’s growth beyond the more than 57,000 members it currently serves across seven states, the people said. That scale will help it achieve profitability, a goal it hopes to meet by 2023.

    The deal includes up to $1.2 billion in cash proceeds, $400 million of which will be through a private investment in the public entity, or PIPE, led by Mr. Palihapitiya.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα σε όλους. Σχετικα με την αναφορα- επιλογη του Τακη = LAZY υπαρχει σήμερα αναφορά απο investorBlog μερια που προτρεπει σε αγορα και ισως βοηθησει στο να κινηθει ανοδικα απο εδω και περα .....In the first half of 2020, Lazydays’ new RV unit sales rose 27%, while total revenues rose 19%. In July, unit sales rose 48%, while revenues soared 62% higher.......Covid19 εν μέσω της πανδημίας, οι επιχειρήσεις έχουν μετατοπιστεί σε περιβάλλοντα εργασίας από το σπίτι, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν τώρα να εργάζονται κυριολεκτικά από οπουδήποτε. Σε αυτό το περιβάλλον, οι καταναλωτές μπορούν να νοικιάσουν / αγοράσουν RV και να δουν τον κόσμο ενώ εξακολουθούν να εργάζονται εξ αποστάσεως - και πολλοί άνθρωποι κάνουν ακριβώς αυτό ....... Καθώς το Lazydays συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο στην ακμάζουσα αγορά RV τα επόμενα χρόνια μέσα γεωγραφική επέκταση, δημιουργία omni-channel και περισσότερα κέντρα εξυπηρέτησης, η εταιρεία θα αυξήσει τον όγκο των πωλήσεών της από ~ 7.500 RVs το 2019…. έως 20.000+ έως το 2025.
    Οι αριθμοί μου λένε ότι - αν συμβεί αυτό - το Lazydays θα είναι έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και εταιρεία καθαρού κέρδους 40 εκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025.
    Οι μετοχές λιανικής πώλησης αυτοκινήτων συνήθως διαπραγματεύονται με προθεσμιακά κέρδη 15Χ. Αυτό το μέσο κέρδος σε κέρδη 40 εκατομμυρίων δολαρίων συνεπάγεται ανώτατο όριο αγοράς 600 εκατομμυρίων δολαρίων για το Lazydays έως το 2024.
    Εάν οι ίδιες δυναμικές επέκτασης μεριδίου αγοράς παραμείνουν μέχρι το 2030, το Lazydays θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε εταιρεία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Υ.Γ Για να δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαστε σε υπερκύκλο του κλάδου RV.
      Εγω βλέπω τριψήφιο ... ο μόνος λόγος που δε φορτωνω γερα, είναι ότι περιμένω να πάρω ΚΑΙ τεχνικά σήματα.

      Η μετοχή έρχεται απο spac, είναι καραμαζεμένη , διχως πόπολο ακόμη μέσα.
      Θα περιμενω λιγο ακομη ....

      Διαγραφή
  46. Διορθωση = στο investorplace ( εκει γινεται η αναφορα για την LAZY και οχι στο investorblog που εσφαλμενα εγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. κ. Τάκη για το PIC εξακολουθείτε να είστε θετικός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κύριε Τάκη, σχετικά με την INMD, διάβσα πρόσφατα ένα σχόλιο σας ότι έχετε βγεί.
    Η συμπεριφορά της στο ταμπλό είναι πολύ καλή: με σταθερή άνοδο και χωρίς απότομες δυσάρεστες εκπλήξεις.
    Εάν δε σας κάνει κόπο μπορείτε να σχολιάσετε τι σας προβληματίζει και βγήκατε; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Διονύση δεν με προβληματίζει τίποτα στην Inmode, απολύτως τιποτα. Η εταιρεία αναπτύσεται, είναι κερδοφόρος και συνάμα έχει ενεργοποιηθεί αγορά ιδίων μετοχών και έτσι απέκτησε και μεγαλύτερη σταθερότητα το χαρτί.

      Βγήκα, διότι, ερχόμουν απο πολύ χαμηλά και ταυτόχρονα ήθελα κάτι πιο κερδοσκοπικό και γρήγορο.

      Διαγραφή
  49. Όταν ήρθε ο Αλεξης νομίζαμε ότι ήταν ελληνικό φαινόμενο. Nα όμως που 5 χρόνια μετά ο κόσμος γέμισε λαϊκιστές τύπου Τραμπ, Τζονσον και δυστυχώς οι δυτικές κοινωνίες πολώνονται όλο και πιο έντονα. Κατά τη γνώμη μου η απάντηση στο "που πάει το πράγμα"  είναι απλή: Συρρίκνωση της μεσαίας τάξης στη Δύση. Και οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι. Και η βρόχα να πέφτειέστρέιτ θρου, που έλεγε και ο Ζαμπετας.

    Σ΄ένα τέτοιο περιβάλλον κάπου πρέπει να τ΄ακουμπάνε οι γυναίκες των πλουσίων ώστε να καλύπτουν την ματαιοδοξία τους. Μου αρέσει πολύ το αντικείμενο της εταιρείας, νομίζω προσφέρεται για μακροχρόνια διακράτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Απαντήσεις
    1. Πάντως αν δεν είχε γίνει η μαϊμουδιά, πιστεύω ότι ένα ×2 ή ×3 θα το είχαμε δει.

      Διαγραφή
  51. H SWN παλεύει για το breakout εκεί στα 2,70, αν το πετύχει ο επόμενος στόχος είναι μάλλον το τάληρο και μετά το 9,0.
    Το NATGAS πάνω από 2,6 (2,15 τώρα) ενεργοποιεί σχηματισμό με στόχο 3,87.
    Από 2,36 είμαι ξανά με τη βασική μου θέση, forza νοτιοδυτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren η λεγάμενη σας είχε πληρώσει, θυμάμαι, ένα 100% στο άψε σβήσε στο παρελθόν. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και τώρα.

      Κύριε Τάκη, μιας και είχατε αφιερώσει ένα ολόκληρο thread για τη συγκεκριμένη, θα με ενδιέφερε μια updated άποψή σας, αν είστε θετικός ή αρνητικός δηλαδή. Απ ότι θυμάμαι το μεγάλο αγκάθι ήταν ο δανεισμός.

      Διαγραφή
    2. Ναι κ. Ευρωβλάχε, αλλά δεν έχω εισπράξει ακόμα, απλώς έριξα το ΜΟ από 1,44 στο 0,85.
      Η SWN έχει χάσει τα Q1 & Q2/2020 περίπου 2,5 bil από τα Ίδιά της, εκ των οποίων τα 2,0 οφείλονται σε απομειώσεις λόγω της κατάρρευσης του NG από 2,8 τον 11ο/2019 σε 1,40 τον 6ο/2020.
      Αν πράγματι το NG κινηθεί πάνω από 2,60 και προς το 3,80 τα επόμενα 1~2 χρόνια όχι μόνο θα αναιρεθούν αυτές οι απομειώσεις αλλά θα γράψει και σημαντικά λογιστικά κέρδη, με αποτέλεσμα η μόχλευσή της από το τραγικό 75% που είναι τώρα να πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα.
      Αν στο μεταξύ επανέλθει η πολυθρύλητη κανονικότητα, ανακάμψουν οι πωλήσεις και επανέλθει σε λειτουργική κερδοφορία θα έχει ανοίξει ο δρόμος για πολύ ψηλότερες τιμές.
      Θα μου πείτε πολλά τα αν, είναι ένα στοίχημα, αλλά η δική μου αίσθηση είναι ότι αυτή η ιστορία τη βρήκε σε μια φάση σοβαρής αναδιοργάνωσης (πέφτει από το 2014), ανταποκρίνεται καλά κι εφόσον λήξει μπορεί να βρεθεί σε ακόμα καλύτερη κατάσταση από πριν.
      Προσωπικά, εφόσον δει το 5,0 θα φροντίσω ώστε να μείνω με δωρεάν θέση διώχνοντας 25~35% και μετά θα της δώσω όσο χρόνο χρειαστεί, με πιο χαλαρή διαχείριση.
      Δε την πήρα βρέφος για να την αποχωριστώ νήπιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τη δώσω κοπέλα της παντρειάς σε κάποιο καλόπαιδο.

      Διαγραφή
  52. Μηπως γνωριζεις Τακη για την LKNCY τι γινεται απο εδω και περα (δηλαδη μετα την διαγραφη της απο το Nasdaq τι διαδικασια ακολουθει για την μετοχη ,που μπορει να καταληξει . Πχ μπορουν να την γραψουν μονο στο κινεζικο και να διαπραγμτευεται εκει?).

    Σχετικα με το ποτε θα ξαναγινει LK αν εννοεις την παλια τιμη της , προσωπικα την βλεπω για πολυ παραπανω αρκει να πανε ολα καλα . Πρωτη σκεψη για αποχωρηση μονο οταν ανοιξει τα 10.000 καταστηματα και αφου δω το μελλοντικο της πλανο σε σχεση παντα με τον corona και την κερδοφορια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τις τελευταίες 2 ημέρες, πάνω απο 2 εκατομμύρια φούλαρε το ARK.
    Ο δρόμος φαίνεται ανοικτός ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Λάθος IPO αύξησα γμτ, το B πετάει και το C ακόμα σέρνεται, τέλοσπάντων, υπομονή.

    Κ. Τάκη αμάρτησα και όχι λίγο αμάρτησα πολύ!
    Ξαναπήρα το 50% της βασικής θέσης PBF @6,26 και τελώ εν αναμονή να πάρω το υπόλοιπο είτε χαμηλότερα αν γυρίσει είτε λίγο ψηλότερα αν κάνει το breakout.
    Αν είναι να μπούμε στη φάση της παράνοιας, ίσως ο ενεργειακός κλάδος αξίζει πάλι προσοχής, έχει πολύ καταπιεστεί και εν πάσει περιπτώσει ... είπαμε, καψούρα.

    Αμάρτησα επίσης με ΑΛΦΑ εχθές @0,51, βλέπετε φως εκεί? Σαν καθυστερημένο παραπληγικό σαλιγκάρι πάει η άτιμη.
    Αλλά αμάρτησα ακόμα χειρότερα, άνοιξα και μια μικρή θεσούλα ΑΤΤ @0,173, χαχαχα.

    Και ρωτώ, αν εγώ ο απαισιόδοξος υπέπεσα σε τόσες long αμαρτίες μαζεμένες, μήπως πλησιάζει η 2α παρουσία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως έτσι συμβαίνει κ. Barren, xaxa.
      Κι εγώ είχα ξεχάσει 2 εντολές αγοράς στην PBF (5,51) που εκτελέστηκε και στην SWN (2,31) που την ακύρωσα πριν εκτελεστεί, γιατί φοβήθηκα (δυστυχώς αυτή πάει καλύτερα). Και τις 2 τις είχα βάλει μάλλον από δική σας αναφορά (αν δεν με απατάει η μνήμη μου). Τώρα αν μπορείτε να βοηθήσετε και στην έξοδο (στην PBF αναφέρομαι και στην ικανότητά σας στην Τ.Α), θα σας ήμουν ευγνώμων.

      Διαγραφή
    2. κ. Socrates για να ζητάτε κάτι τέτοιο μάλλον δεν έχετε αντληφθεί πόσο λάθος τη χειρίστηκα την προηγούμενη φορά.
      Ξεκίνησα τη θέση @6,0, η μετοχή πήγε 15,5 κι εγώ "κατόρθωσα" να βγω με ένα πενιχρό κέρδος 8~9%. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε καλύτερα μόνος σας, εξάλλου έχετε τοποθετηθεί και πολύ καλύτερα.
      Προωπικά αυτή τη φορά θα το πάω τελείως αλλιώς, long all the way, χωρίς add χωρίς take profit, χεράκι χεράκι με το φίλο μας τον Κάρολο.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Barren, σχετικά με την ΑΤΤ, θα σας απαντήσει αυτές τις μέρες ο Λεώ ( θα κάνει ειδική αναφορά άκουσα σήμερα από το action 24, στο market watch στις 4μμ ).
      Και μη μου πει κανείς εδώ, ότι δεν τον παρακολουθεί, αλλά και το ότι ενώ όλοι τον βρίζουν, κανείς δεν τολμά στα σχόλια να διαφωνήσει στις αναλύσεις του.
      Σχετικά με τα πετρέλαια, έχετε κάποια άποψη για την glog?

      Διαγραφή
    4. Επίσης, μήπως η δευτέρα παρουσία ταιριάζει στην ship?
      Πάντως, με έτρωγε η μύτη μου και τσίμπησα κάτι τις..

      Διαγραφή
    5. Τι γίνεται με την EKSO κύριε Wuffett ; Θυμάμαι είχατε πάρει μια θέση κάποια στιγμή και την εέβαλα υπό παρακολούθηση έκτοτε...
      Αν και έχει φάει ξύλο επί 3μηνο xθες και σήμερα βλέπω άνοδο, έχουμε κάτι νεότερο ; Την παρακλουθείτε ; Διατηρείτε τη θέση σας ;

      Διαγραφή
    6. k. Koutsan τι λαγωνικό είστε εσείς? Έλεγα να την κάνω αβαβά και να που με ξετρυπώσατε!!!
      Η θέση είχε κλείσει @5,30 το Σεπτέμβρη με ένα ωραιότατο -25%.
      Δεν ξαναασχολήθηκα, αλλά από ότι βλέπω οι πωλήσεις ρόμποκοπ είναι βαλτωμένες όπως είχε επισημάνει ο κ. Τάκης, οι πωλήσεις νέων μετοχών πετάνε, όπως και οι ζημιές.
      Η αντίδραση μάλλον τεχνική είναι, αλλά αν ξεφύγει το πράγμα και έχουμε ανάσταση νεκρών, γιατί όχι και αυτή? Ανάπηρους και γέροντες βοηθάει με τα χρήματα από τις αγορές, το αξίζει.

      Διαγραφή
    7. Παρακολουθώ ό,τι είναι προϊόν μελέτης κύριε Wuffet κυρίως από ανθρώπους που πρωτίστως έχουν αντίληψη των ορίων τους στο πεδίο των χρηματιστηρίων.
      Επί του θέματος να πω ότι επίσης θυμήθηκα την πρότασή σας για CHWY τον Ιούνιο του 20 διαβάζοντας αυτό https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-07/elanco-targeted-by-sachem-head-in-activist-s-biggest-ever-bet.

      Οπότε ρίχνω μια ματιά, για ξεσκούριασμα / άσκηση εγκεφάλου στην pet industry γενικώς. Αν έχετε προτάσεις καλοδεχούμενες.

      Διαγραφή
    8. K. Koutsan την CHWY την έχω ακόμα στο στόχαστρο, την περίμενα όμως στην περιοχή 35~40 και δε γύρισε. Στα 61 τώρα φαίνεται πιθανότερο να πάει προς νέο υψηλό παρά να γυρίσει.
      Έχει θεματάκια, απ' την άλλη έχει δυνατό growth και P/SALES 4~4.5, σιγά σιγά φαίνεται να πλησιάζει σε κερδοφόρο 3μηνο ...
      Δεν ξέρω αν θα την κυνηγήσω προσωπικά.

      Διαγραφή
  55. κ. Αδειούχε τον κ. Λεώ ούτε τον παρακολουθώ, ούτε τον διαβάζω, βέβαια αναπόφευκτα μαθαίνω το έργο του γιατί συζητείται διαρκώς οπότε θέλω δε θέλω θα μάθω και για την ΑΤΤ.
    Για τις δύο ναυτιλιακές εταιρίες που αναφέρετε δεν έχω άποψη, καθώς δεν ασχολούμαι γενικά με τον κλάδο. Είναι εμφανές όμως ότι είναι βαθιά προβληματικές.
    Στη GLOG αυτό που παρατήρησα είναι ότι οι μακροπρόθεσμοι πάτοι της συμπίπτουν σχεδόν τέλεια με του NG, αυτή τη φορά όμως δεν ακολουθεί, το γιατί δε με πολυενδιαφέρει να το μάθω.
    Τώρα για τη SHIP, πρόκειται για το πιο αστείο διάγραμμα που έχω δει στη ζωή μου, ευχαριστώ που μου τη δείξατε. Έχω ένα φίλο που όλο τέτοια ψάχνει θα το λατρέψει. Δε μπορώ να το σχολιάσω, νομίζω όποιος τρώγεται βάζει ένα χιλιάρικο και λέει πως τράκαρε το αυτοκίνητο. Και ότι βγει. Για πιθανές υπεραποδόσεις προτιμώ τα crypto πάντως, μου φαίνονται πιο safe και υποσχόμενα από τέτοιες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Alpine Partners VI, LLC Buys Social Capital Hedosophia Holdings Corp II

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 922,691 IPOB έχει και 300.000 δικαιώματα.

      Έχει πολλά spacs , συνηθέστερα πολύ μικρές θέσεις .... όμως έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα θέση :

      319,228 BMRG warrants

      https://whalewisdom.com/filer/alpine-partners-vi-llc#tabholdings_tab_link

      Διαγραφή
    2. Την BMRG κοίταγα και το είδα....
      sir takis μου αρέσει που σας άρεσε η eos......χαχα

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂