Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

IPOB - To 2o απο τα 3 Spac του Chamath Palihapitiya

Το επιτυχημένο SPAC της Virgin Galactic ... εδώ ...
Στo 1ο του SPAC ο Palihapitiya με τη Social Capital Hedosophia Holdings συγκέντρωσε 600 εκατομμύρια δολάρια από δημόσιους επενδυτές και εξαγόρασε, το Σεπτέμβριο του 2019, την Virgin Galactic ( NYSE: SPCE ). 

Η Virgin Galactic ήταν ένα επιτυχές SPAC και δημιουργήθηκε μια ενδιαφέρουσα επιχείρηση υψηλής ανάπτυξης για τους επενδυτές, με τη μετοχή ακόμη και σήμερα να διαπραγματεύεται κατά 65% ψηλότερα από την τιμή IPO των 10 δολαρίων.  

Ο Palihapitiya εξακολουθεί να κατέχει το 13,9% των μετοχών της Virgin Galactic και είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της.

Η επιτυχία του πρώτου SPAC της Social Capital Hedosophia Holdings και του Palihapitiya με τη συγχώνευση με τη Virgin Galactic άνοιξε το δρόμο για επιπλέον οχήματα SPACs.
Τον Απρίλιο 2020, η Palihapitiya δημοσίευσε δύο SPACs, το Social Capital Hedosophia Holdings II (NYSE: IPOΒ) και το Social Capital Hedosophia Holdings III (NYSE: IPOC) .
Τα δύο SPAC έχουν τα ticker IPOB και IPOC.


Κάθε SPAC στοχεύει σε διαφορετικό μέγεθος. Το IPOC είναι η μεγαλύτερη οντότητα. Συγκέντρωσε πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια στο IPO του και στοχεύει σε έναν τεχνολογικό "μονόκερο", δηλαδή σε μια εταιρεία αξίας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η IPOB στοχεύει σε μια μεσαία εταιρεία.

Ο Chamath Palihapitiya έχει γίνει λαϊκός ήρωας της Silicon Valley. Αφού υπηρέτησε ως πρώην στέλεχος στο Facebook , η Palihapitiya ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Social Capital, η οποία έκανε πολλές εξαιρετικές και επιτυχημένες επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Box , Slack και SurveyMonkey .
Πριν από την ίδρυση του Social Capital, ο Chamath ήταν μέλος της ανώτερης εκτελεστικής ομάδας στο Facebook (από το 2007 έως το 2011) και πριν από αυτό κατείχε ηγετικές θέσεις στο Mayfield Fund (από το 2006-2007), στην AOL (από το 2004 έως το 2005) και Winmap (από το 2000-2001).


Ο Chamath Palihapitiya είναι ένας Καναδάς - Αμερικανός επιχειρηματίας, γεννημένος στη Σρι Λάνκα. Είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Social Capital.

Ο Palihapitiya γεννήθηκε στη Σρι Λάνκα και σε ηλικία έξι ετών, μετακόμισε με την οικογένειά του στον Καναδά ως πρόσφυγας. Καθ 'όλη την παιδική του ηλικία, ο πατέρας του ήταν συνεχώς άνεργος και η μητέρα του ήταν οικονόμος και αργότερα βοηθός νοσοκόμων.
Παρακολούθησε το Lisgar Collegiate Institute, ενώ εργαζόταν με μερική απασχόληση για να βοηθήσει την οικογένειά του. Αποφοίτησε σε ηλικία 17 ετών.


Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Waterloo το 1999 με πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού, ο Palihapitiya εργάστηκε για ένα χρόνο στην επενδυτική τράπεζα BMO Nesbitt Burns. Ο Palihapitiya προσχώρησε στην AOL και έγινε ο νεότερος αντιπρόεδρος της εταιρείας, επικεφαλής το τμήμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων το 2004. Το 2005, έφυγε από την AOL και εντάχθηκε στο Mayfield Fund. Λίγους μήνες αργότερα έφυγε από αυτήν τη δουλειά και προσχώρησε στο Facebook. Η εργασία του Palihapitiya στο Facebook περιελάμβανε την προσπάθεια αύξησης της βάσης χρηστών της.

Σε ηλικία 34 ετών η καθαρή του αξία είχε φτάσει σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.


Το SPAC του IPOB
Στις 30 Απριλίου 2020, εκδόθηκαν για τη Social Capital Hedosophia Holdings II 10.350.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - IPOB.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.
Κατόπιν, τον Ιούνιο του 2020, ακολούθησε εισαγωγή της εταιρείας στον NYSE.


Σύμφωνα με την αρχική δημόσια προσφορά, η Εταιρεία πούλησε 41.400.000 μετοχές, συμπεριλαμβανομένων 5.400.000 που καλύφθηκαν από τον ανάδοχο της έκδοσης, στην τιμή των 10 δολαρίων. Η εταιρεία SPAC - IPOB εισάγεται στον NYSE
Συγκεντρώθηκαν 414.000.000 δολάρια.


Κάθε αρχική μονάδα μετοχής IPOB εδικαιούτο το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

OPENDOOR
Όλα δείχνουν ότι το εν λόγω Spac ,ετοιμάζεται να ανακοινώσει το γάμο του. Μάλλον πάει για την εταιρεία opendoor .... μέχρι στιγμής καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει διαψεύσει ότι βρίσκονται σε συνομιλίες.


Η Opendoor έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, αγοράζει απευθείας σπίτια από πωλητές, κάνει μικρές επισκευές στα σπίτια και στη συνέχεια τα μεταπωλεί με κέρδος. Το 2019, η εταιρεία ανέφερε ότι ο μέσος χρόνος κατοχής ενός ακινήτου είναι 90 ημέρες
Το 2019, το Opendoor εκτιμήθηκε στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Opendoor θα μπορούσε να εκτιμηθεί σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια συμφωνία με την Social Capital.
Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε το Bloomberg.


https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2020-09-10/opendoor-said-in-talks-to-go-public-via-social-capital-ii-merger?__twitter_impression=true

121 σχόλια:

  1. Ο Palihapitiya είναι επηρεασμένος από τη "σχολή" του Buffett και έχει έφεση στο να ξετρυπώνει τεχνολογικές εταιρείες με προοπτικές. Η μόνη του διαφορά με τον δάσκαλο έχει να κάνει με το bitcoin.

    Όσον αφορά το IPOB, εσείς κύριε Τάκη, με ποια τακτική σκέφτεστε να κινηθείτε; Πάτε, ας πούμε, για ένα 30%, όπου αν μιλάμε για την Opendoor θα πάει από τα 3,8 στα 5 billion όπως εκτιμά το Bloomberg? Ή σκέφτεστε να παραμείνετε στην εταιρεία, έχοντας μπει με έκπτωση και προσδοκώντας ο γκουρού Palihapitiya να έχει χτυπήσει διάνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πάω ποτέ για ένα 30% ... τι θα γίνει στην πορεία είναι αλλο θέμα, όμως ποτέ δεν ξεκινώ για ένα φτωχό και ταπεινό 30%.

      Σε ότι αφορά τα
      Spacs γενικότερα
      ... η κατοχή τους απο εμένα έχει ημερομηνία λήξης 2 με 3 μέρες μετά τη συγχώνευση. Αν στο ενδιάμεσο πάρω αυτό που προσδοκώ, ή δω κάτι άλλο που μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και δυνατότερα, μπορεί και να δώσω όλη τη θέση ή τουλάχιστον μέρος αυτής.

      Διαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ Κ. ΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΕΩΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.google.com/amp/s/investorplace.com/2020/09/dive-into-spac-trend-gores-metropoulos-gmhi-stock/amp/

    K Τάκη δείτε αυτό το Spac μου έκανε "κλικ" λόγω αντικειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτό το Μητροπουλος δεν μου αρεσει. Έχει Έλληνα μέσα;

      Διαγραφή
    2. Δεν είδα κάτι τέτοιο πουθενά...

      https://www.google.com/amp/s/www.marketwatch.com/amp/story/lidar-tech-company-luminar-to-go-public-via-merger-with-blank-check-company-gores-metropoulus-2020-08-24-6914852

      H εταιρία συνοπτικά..

      About us. Luminar is an autonomous vehicle sensor and software company with the vision to power transportation by delivering the only lidar capable of making them both safe and ubiquitous. We rebuilt lidar from the chip-level up to meet the stringent performance and safety requirements.

      Διαγραφή
    3. Δεν λεω για τη Luminar.
      Μιλαω για το Spac .... GORES METROPOULOS

      Διαγραφή
    4. To κατάλαβα...

      Δεν έχω δει κάτι που να αναφέρεται σε Έλληνες σε ότι έχω διαβάσει..

      Η luminar σας αρέσει σα concept?

      Διαγραφή
    5. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dean_Metropoulos

      Είναι Αμερικανός μεγιστάνας με ελληνικές ρίζες κ net worth 2.5B

      Διαγραφή
    6. Είδα ότι τον έχουν κ σε εξωφυλλο στο forbes με αφιερωμα

      Διαγραφή
    7. Η luminar μου αρέσει σαν ιδέα.
      Όμως δεν εχω βρει χρόνο να ψάξω περισσότερο.
      3 βδομάδες είναι που έχει ανακοινωθεί η συγχώνευση αλλά το σπακ δεν έχει τρέξει.
      Ξέρουμε ποιοι είναι οι θεσμικοί που φορτωθηκαν κομμάτια;

      Διαγραφή
  4. Κ Τάκη προσωπικά θεωρώ το Ιpoc πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση, αν και προφανώς θα αργήσει λίγο παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ. ΤΑΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ SNPR ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aγορασα σήμερα και από αυτήν μου αρέσει.

    Θεωρώ ότι όποιος αγοράζει μιας κ είναι νέο φρουτο θα πάρει δωρεάν κ warrants. To ίδιο έγινε κ με την Pershing. Πιστώθηκαν σήμερα κ σταμάτησε η διαπραγμάτευση για να γίνει ο διαχωρισμός σε 2-3 μέρες όπως με πληροφορησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά αύριο να μπω στο PSTH και στο IPOB.

    Το πρώτο διαπραγματεύεται με ένα premium 10% και το δεύτερο με 30% σε σχέση με την εγγυημένη τιμή. Έχοντας κατά νου ότι μπορεί να μην φτάσουν στο τελικό στόχο ή να αργήσουν πολύ, θα μπω μετρημένα και με μεγαλύτερη αναλογία σε αυτό του Άκμαν.

    Αυτό συνεπάγεται μια μείωση σε WTER και AYRO για να μην θυσιάσω επιλέον ρευστότητα κι ας φαίνεται ότι πάει να γυρίσει προς τα πάνω το παιχνίδι με αυτές. Ήδη σήμερα ειδικά τα νερά θυμήθηκαν ότι υπάρχουν ως μετοχή.

    Παραμένω επιφυλακτικός αλλά θεωρώ ότι είναι ακόμα η αρχή. Όταν θα μπαίνουν όλοι αβλεπεί στα SPACS τότε θα υπάρξουν τρομερές μπανανόφλουδες. Σε σχόλια που διάβασα στο yahoo finance, υπάρχει και η άποψη ότι τα SPACS δεν είναι καλή επιλογή γιατί εγκλωβίζεις τα λεφτά σου σε μια περίοδο που οι μετοχές τριπλώνουν και τετραπλώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά μπήκα και στην IPOB και στην PSTH, όπως το είχα αποφασίσει, με τη μόνη διαφορά ότι στην IPOB πήρα 20% λιγότερα κομμάτια για να ισοσταθμίσω το ποσό λόγω της ανόδου της τιμής.

      Μείωσα AYRO για να διατηρήσω ρευστότητα και να γλιτώσω μετατροπές συναλλάγματος και τελικά το ψιλομετάνιωσα γιατί έφαγα τόση παρατεταμένη πτώση και έφυγα τώρα που ξεκινάει η άνοδος. Το λάθος είναι βέβαια ότι δεν έπρεπε να την είχα πάρει από την αρχή αφού δεν την πίστευα, γι αυτό είχα γράψει τότε για λίγες εμφανίσεις. Τώρα θα πάει ×4 και θα σκάω που θα τη βλέπω.

      Γενικώς σήμερα ανέβασα τρελές πιέσεις με όλες τις κινήσεις να μου πηγαίνουν κόντρα, είχα καιρό να νιώσω τόσο άβολα. Ούτε στην πτώση του Μαρτίου δεν ένιωσα έτσι.

      Διαγραφή
    2. Η Αμερική θα κάνει πάμπολους να νιώσουν άβολα. Εδώ δεν είναι τα ζώα μου τα αργά, όπως ΧΑχΑ ... εδώ θέλει μπρίο, φαντασία, μυαλό, ταχυτητα και τόλμη. Δεν είναι για όλους.

      Άσχετο ... αλλά βλεπω τον Palihapitiya αγριεμένο. Το IPOC θα είναι το καλύτερο του.
      Εκτιμώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα βρει την εταιρεία.
      Δεν αγοραζω .... καραδοκώ.
      Το καλύτερο timing για αγορά ενος spac που πιστεύεις είναι το παρα πέντε ή το και ένα λεπτό.

      Θυμίζω έβαλε ταυτοχρονα τα 2 του spac IPOB και ipoc.

      Διαγραφή
    3. κ. Τάκη γιατί δεν ορμάτε και στο IPOC; Περιμένετε γύρισμα της τιμής ή αναμένετε φήμες για το ποια εταιρεία στοχεύει; Είναι και ο τομέας του Palihapitiya (tech). Δε φοβάστε ότι στην Άγρια Δύση το τρένο θα έρθει ξαφνικά;

      Διαγραφή
    4. Θα μπω και εγώ ξαφνικά τότε. Καλύτερα λιγο πιο ψηλά ... αλλα στο σωστο timing.

      Διαγραφή
  8. κυριε χιπυ καλημερα. για την basf τι λετε? πως σας φαινεται?
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρεία και πριν τον επέλαση του COVID-19 είχε αρχίσει να "ζορίζεται" πιστεύω λόγω του πολέμου Τραμπ-Κινας. Πιθανολογώ λοιπόν ότι η βραχυπρόθεσμη μελλοντική συμπεριφορά της, εξαρτάται απ΄τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ κι αν η παγκοσμιοποίηση συνεχίσει το δρόμο της επουλώνοντας τις πληγές της απ΄τον τυφώνα Τραμπ.

      Μεσοπρόθεσμα πιστεύω στην εταιρεία και την έχω στο επενδυτικό μου χαρτοφυλάκιο καθώς έχει (κατά τη γνώμη μου μου) καλά θεμελιώδη και απέχει 24% από τα ψηλά έτους.

      P/E ~ 16,8....Prise/Sales 0,88....P/B 1,4...Μέρισμα € 3,30 (απόδοση 6%)

      Διαγραφή
  9. Αγόρασα μερικές ipob εχθές και ελπίζω στη συγχώνευση. Δεν μου έχει βγει τίποτα στον αμερικάνο τους τελευταίους μήνες.Όποια μετοχή πουλάω τρέχει σαν τρελή (celcius, datadog,draftkings, dphc, se, peloton και όποια κρατάω πάει άπατη(wter, htbx, ayro).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα κι αν δεν μου βγαίνει τίποτα στον Αμερικάνο... Ειδικά στην IPOB, μιλάμε για τον ορισμό της γκαντεμιάς! Έχασα το τρένο για πλάκα. Δεν πειράζει, θα δω πώς θα πάει και ίσως το πάρω στην πρώτη στάση.

      Διαγραφή
  10. Τι κάνουμε Κύριε Τάκη τώρα που ανακοίνωσε με την Opendoor ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κονομάμε, τώρα

      https://www.marketwatch.com/story/opendoor-to-go-public-through-merger-with-blank-check-company-social-capital-hedosophia-2020-09-15?siteid=yhoof2&yptr=yahoo

      Διαγραφή
    2. Αλλά επειδή γουστάρετε γκουρουδιά .... δεν θα παει αυτο το spac χειρότερα από τη SPCE.

      Άρα βάζω τιμή στόχο τα 30, εως τη συγχώνευση και περιμένω το sec ... για να σκεφτώ.

      Διαγραφή
    3. In an interview with CNBC, Palihapitiya highlighted that real estate is the largest market that has yet to be disrupted by online technologies, and that the COVID-19 pandemic has only heightened the need to move the home buying and selling process online.
      Palihapitiya estimated that if Opendoor is able to capture 4% of its target market, that would equate to more than $50 billion in revenue.
      "This is my next big 10x idea," Palihapitiya said in a tweet.

      Διαγραφή
    4. κ. Τάκη μασάμε?

      https://www.prnewswire.com/news-releases/shareholder-alert-weisslaw-llp-investigates-social-capital-hedosophia-holdings-corp-ii-301131781.html

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Αν μπορούν να αναγκάσουν τους σορταδόρους να κλείσουν ... θα χαθεί η μπάλα εδω.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με τα isin της PSTH (Pershing Square Tontine Holdings Ltd. Cl A) και της SNPR (SNPR-UN - Tortoise Acquisition Corp. II) γιατί μου τα ζητάνε από την χρηματιστηριακή τρομάρα τους... Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SNPR - > ISIN: KYG895541103

      PSTH -> ISIN: US71531R1095

      Διαγραφή
    2. κε Cornelius σε ποια είστε αν επιτρέπεται?

      Διαγραφή
    3. Θα δώσουν και το 2 πολύυύυ χρήμα.
      Ακόμη όμως παρατηρώ.
      Είναι ΚΑΙ παιχνίδι με το χρόνο.

      Διαγραφή
    4. Τα SNPR και PSTH διαπραγματεύονται κανονικά; Γιατί στην πλατφόρμα της saxo ενώ βρίσκω άλλα spacs (όπως τα ipob, ipoc κλπ), αυτά δεν τα βρίσκω.

      Διαγραφή
    5. Προς το παρόν Dphc φίλτατε... Παρατηρώ κι εγώ🧐

      Διαγραφή
    6. κ. socrates ναι διαπραγματεύονται. Ίσως θα πρέπει να ζητήσετε να τα ανοίξουν/προσθέσουν.

      Διαγραφή
    7. Ναι κ. Σωκράτη διαπραγματεύονται.

      Διαγραφή
  13. Ερώτηση για όποιον χρησιμοποιεί την Optima. Σας αφήνει να κάνετε εντολές στο Pre-market και After-market?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια πολύ καλή ανάλυση για τα νερά:

    https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/article/4374128-alkaline-water-company-tremendous-upside-potential

    Επίσης σήμερα ξεκινά η Snowflake. Τελικά η τιμή του Ιpo ήταν πολύ ψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις της εταιρίας. Στα 120$ τελικά η τιμή εισαγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο +120% η SNOW, ο Μπαφέτος μίλησε. Θυμίζει δημόσιες εγγραφές του '99!

      Διαγραφή
    2. Mε τη μασέλα ή χωρίς τη μασέλα μίλησε.
      Για εμένα είναι πίσω ... δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις αγορες.

      Διαγραφή
    3. Στα νερά φοβάμαι το dilution για να αυξήσω τη θέση μου.Από την άλλη κάθε βδομάδα ανακοινώνει συνεργασία με καινούριο προμηθευτή.

      Διαγραφή
    4. ακριβώς γι' αυτο κ theo τα πήρε ο διάολος τα νερά. Επειδή όλοι φοβούνται αυτό που γράψατε. Κρίμα, η εταιρία τα σπάει, αλλά ο Ρίκυ αραιώνει τους μετόχους και για ψύλλου πήδημα.

      Εγώ τα πούλησα όλα στο 1,4€ και έριξα τα λεφτά σε DPHC στα 18$ και βρήκα την υγειά μου.

      Διαγραφή
    5. Πάνω κάτω 4 εκατομμύρια μετοχές έχουν δοθεί από τον Ιούνιο... τα σχόλια δικά σας!

      Διαγραφή
    6. Εγώ πάντως κύριοι σήμερα αύξησα νερά ένα 40% @1,42, σα να στρογγυλεύει η βάση. Ή πουλιά ή αυγά.

      Διαγραφή
  15. Κύριε Τάκη, γνωρίζετε πώς θα προχωρήσει διαδικαστικά η εξαγορά της Opendoor από την IPOB (χρονοδιάγραμμα, αποτίμηση και σχέση ανταλλαγής)?

    Επίσης, παρατηρώ το διάγραμμα της SPCE ότι πέρυσι το Νοέμβριο έπεσε στα $7,5 ενώ το deal είχε κλείσει ήδη από το Σεπτέμβριο. Για ποιο λόγο μπορεί να συνέβη αυτό και γιατί να μην φορτώσει κάποιος αλύπητα εκεί αφού η εγγυημένη τιμή ήταν στα $10?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εγγυημένη τιμή είναι τα 10 εως τη συγχώνευση.

      Διαγραφή
    2. H ZILLOW διαπραγματεύεται με P/S κοντά στο 10 και η κεφαλαιοποίηση της είναι 20 δις.
      Αυτό προς σκέψη και έρευνα ...

      Διαγραφή
    3. Η Opendoor για την διεκπεραίωση της συναλλαγής θα αποτιμηθεί όσο μία φορά οι πωλήσεις του 2019, δηλαδή 4,8 billion.

      Βλέπω επίσης ότι με ένα ποσό θα μπεί ο Palihapitiya, στελέχη από το management της εταιρείας, η Blackrock και ένα ασφαλιστικό fund του Καναδά. Το βλέπουν ως επένδυση δηλαδή και όχι απλά ως παίγνιο.

      Συνεχίζω να ψάχνω...

      https://www.businesswire.com/news/home/20200915005665/en/

      https://www.opendoor.com/w/investors

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη,

      Η zillow είναι κάτι πολύ περισσότερο απ' το opendoor. Δε λέω ότι δικαιολογεί την αποτίμηση, αλλά είναι μια συλλογή εταιριών στο χώρο του real estate που έχει το μεγαλύτερο συγκεντρωτικά mind share σε σχέση με το one trick pony opendoor και μεγαλύτερο δυναμικό για συνέργειες.

      Διαγραφή
    5. Εγω νομίζω ότι η opendoor είναι καλύτερη και πιο δυναμική απο τη zillow.
      Όμως κατα βάθος δεν με μέλλει. Το αργότερο 3 μέρες μετά τη συγχώνευση θα έχω πουλήσει.

      Διαγραφή
  16. Πολύ πομπάρισμα ο Chamath Palihapitiya. Κρίμα, τον είχα για πιο ηθικό τύπο.
    Γίνεται της πόπης το κάγκελο με τα spac, και τα ipos. Προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι 5 spacs που απο εμένα θα φορτωθούν αλύπητα ... ή στο παρα πέντε ή το αργότερο στο και ένα.

      Συνεχίζω το ψάξιμο ...

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη τα 30 ακατέβατα είναι για το IPOB:

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα σας! Δείτε λίγο κι αυτό κύριε Τάκη και γενικότερα: TRNE

    https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/article/4374801-desktop-metal-additive-for-manufacturing-outsized-returns

    Κάποιοι μιλάνε για την 4η βιομηχανική επανάσταση με το 3d printing🤔

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα σε όλους.
    Ένα παλαιότερο πινακάκι που έχω με τις λήξεις των SPACs (Q3 ή Q4) 3o ή 4ο τρίμηνο.
    https://uploads.disquscdn.com/images/380b3cb6c97d43661a0dbcfe45d3cbb4872fe5886196f48dc89f04b4e26051d7.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. K Taki για δες αυτό το Spac...

    Είναι το 2ο της Goldman Sachs. To πρώτο ήδη έκλεισε deal και παει αρκετά καλά.

    https://www.google.com/amp/s/www.fool.com/amp/investing/2020/07/29/why-goldman-sachs-just-raised-700-million-for-a-ne.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Goldman's first SPAC went public in June 2018, initially raising $600 million. Two years later, it completed the acquisition of Vertiv Holdings (NYSE:VRT), a leading manufacturer of data center cooling systems. Vertiv's hardware not only cools data centers, it also transmits data that can be used to better manage these facilities. Vertiv benefits from the rapid growth of cloud computing and the IT infrastructure that supports it.

      Αυτό κ Τάκη. Βέβαια έκανε 2 χρόνια να ολοκληρωθεί όμως τώρα θεωρώ ότι ο
      Ευρύτερος κλάδος των Spacs έχει ωριμάσει κ είναι κ hot..

      Διαγραφή
    2. Στο 2ο spac έχει βρει εταιρεία ή ακόμη ψαχνει;

      Διαγραφή
    3. Είναι νέο spac μόλις τον Ιούλιο ξεκίνησε να διαπραγματεύεται.

      Διαγραφή
    4. Tο βάζω και αυτό το spac υπο παρακολούθηση

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα, μπήκα κι εγώ σήμερα AYRO με ένα 4% @2,9, φαίνεται πως έφερα γούρι.
    Η διόρθωση του SP φαίνεται για την ώρα πως έλαβε τέλος. Το εκπληκτικό ήταν η άρνηση της Ευρώπης να διορθώσει, ακόμα και του ΧΑΑ (τον ψιλοήπια shortάροντας DAX...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απαντήσεις
    1. κ. Τάκη στη συνέντευξη είπε ένα spac το έτος, υπονοώντας ότι το IPOC πάει για του χρόνου.. Έπιασε τίποτα η μύτη σας?

      Διαγραφή
    2. Eτσι δείχνει πήρατε?? Άπλωσα κ εκεί τραχανά..

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν εχω πάρει.
      Απλώς μου έκανε εντύπωση η σημερινή κίνηση ... και το σχολίασα.

      Διαγραφή
  22. Barren, TEO, στην Smart Sand πάει να γίνει τίποτε τεχνικά (στο εβδομαδιαίο μου θυμίζει cup and handle, ή κάνω λάθος)...
    https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_a33d3c0d770f7a95211ac181d9d61ba3.png
    Αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να παίξεις τεχνικά κάποιες μετοχές
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κλάδος δεν ευνοείται ακόμη. Δεν είναι hot και έχει πολλά προβλήματα ... πάντα μιλάω για τον κλάδο πετρέλαια, φυσικό αέριο, σχοστόλιθος.

      Διαγραφή
    2. Γιώργο εμένα μου φαίνεται πολύ καλή η εικόνα της. Δεν υπάρχει λόγος για μεγαλοστομίες, αλλά θεωρώ πως εύκολα θα δει τα ~2,0 και το ερώτημα για το κάτι (πολύ) παραπάνω είναι αν θα τα περάσει. Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να της δώσω αρκετό χρόνο.

      Διαγραφή
  23. Για δείτε κ αυτή την περίπτωση που μου σφύριξαν. Ανακοινώθηκε βέβαια προ 2 ημερών κ έφυγε πάνω σχετικά όμως μπορεί να έχει ενδιαφέρον κ λόγω του ευρύτερου κλάδου.

    https://seekingalpha.com/news/3614710-ev-charging-network-chargepoint-nearing-reverse-merger-to-go-public

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα περίπτωση ... πρέπει να βρούμε τα νούμερα της λίγο να κοιτάξουμε. Να μην μπούμε μέσα μόνο λόγο FOMO.

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνα με αυτά που γράφει το Ροιτερ, εαν προχωρήσει η συγχώνευση και δεν αλλάξουν οι όροι, στα 10 δολάρια θα έχει χρηματιστηριακή αξία 2,5 με 3 δις.
      Στα 15 θα έχει 3,8 με 4,5 δις.

      H BLINK έχει κεφαλαιοποίηση 240 εκατομ. Και παίζει 10 φορες τις πωλήσεις της.

      Η Charge Point είναι κορυφαία εταιρεία.

      https://www.chargepoint.com/en-gb/about/

      Συνεχίζουμε το ψάξιμο ...

      Διαγραφή
    3. Άρα για να μην τρέχουμε, δίχως να ξέρουμε γιατί τρέχουμε και που πάμε ... θα ηθελα η Charge Point
      να έχει ετήσια έσοδα πάνω απο 1 δις οπωσδήποτε .... για να αρχίζω να σκέφτομαι αν πρέπει να πάρω το ρίσκο.
      Τα έχει;

      Συνεχίζω την έρευνα ...

      Διαγραφή
    4. Oι εκτιμήσεις μιλάνε για 103 εκατομμύρια έσοδα.
      Δεν έχω επίσημα στοιχεία.

      Με 103 εκατομ. πωλήσεις θα κάτσω όξω και μακάρι να γίνει η συγχώνευση να δούμε τα sec και τα επίσημα νούμερα ... και αλλάζω τότε άποψη, αν τα νούμερα είναι καλύτερα.

      Πάντως με 100 εκατ πωλήσεις δεν μπορώ να αγοράσω μια εταιρεία των 4 δις κεφαλαιοποίηση ... τι μπορεί να προσδοκώ, όσο ελπιδοφόρα και αν είναι;

      Αν κλείσει το deal το πιθανότερο είναι να πάει πάνω ... χωρίς όμως εμένα.

      Διαγραφή
  24. Καλημερα. Εκτιμήσεις για Έσοδα δεν είχα προλάβει να ψάξω όμως η κεφαλαιοποίηση μου είχε φανεί τσιμπημενη. Η αλήθεια είναι ότι κ το δικό μου μυαλό πήγε στην Blink αμέσως... By the way, αναφορικά με αυτήν μετά την μεγάλη πτώση κ την αντίδραση της την κοιτάζετε ακόμα???

    Κάτι ακόμα προς σκέψη. Όταν η Workhorse μέσα σε ένα 4μηνο έφτασε από μία κεφ/σή 200+ εκατ στα 3 δις, με κατά βάση κύριο περιουσιακό στοιχείο το 10% της Lordstown... Αλήθεια πόσο τότε αξίζει η συγχωνευμενη εταιρία????

    Διότι τόσα χρόνια σερνόταν η Workhorse.. αν ήταν να ανέβηκε λόγω των δικών της συνεργασιών κ προϊόντων θεωρώ ότι θα είχε γίνει προ πολλού... Άρα η αγορά κάτι άλλο αποτιμησε από τον Ιούνιο και μετά όταν σε κάποιους ήταν ήδη γνωστή η πρόθεση να εισήχθη στο χρηματιστήριο η εταιρία στην οποία μετέχει μειοψηφικό ποσοστό...

    Με αυτό θέλω να πω ότι ίσως βρηκαμε σε μια περιπτωση στον απόλυτο πάτο (προσωπικά όταν την πρωτιαντιληφθηκα έγραφε μπροστά 12 κ όταν την ανέφερα στο μπλοκ 14) και ενδέχεται να είμαστε μπροστά σε εταιρία game changer αν όλα πάνε καλά, κάτι το οποίο ήδη η αγορά αποτιμά μέσω της Workhorse!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Δεν με ενδιαφέρει η Blink.
      2) Η Workhorse έχει και κάποιες άλλες καλές συμμετοχές και ατού στα χέρια της. Γενικά πατάει σε πολλά πράγματα. Νομίζω ότι είναι φθηνή, αλλά δεν την κοιτάζω.

      Έπρεπε την DPHC να μου την είχατε αναφέρει στα 12. Θα είχαμε μπει την επομένη μέρα. Τέλος πάντων ... δεν παραπονιέμαι, είμαι καλά φορτωμένος.

      Διαγραφή
  25. Πρόσφατη συζήτηση περί SPACs μεταξύ Chamath Palihapitiya και άλλων σοβαρών tech επενδυτών εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=0uf-F0ssFP0&t=3046s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν εννοώ για την workhorse. Εννοώ για την δυνάμει Ride ότι μπορεί να είναι ένα sky is the limit παίγνιο.

    Κ Τάκη στα 16 την ανέφερα σε έναν πολύ γνωστό και δυνατό επιχειρηματία κ παίχτη δικό μου. Τελικά ψώνισε στα 20 δολαρια, 220.000 κομματια.

    Δεν ήμουν και εγώ 100% σίγουρος. Άρχισα να ψάχνω, να διαβαζω κ ξαφνικά έφυγε πάνω. Νομίζω όσοι είμαστε φορτωμένοι στα 14-17 είναι τζάμπα.. το θέμα εδώ είναι ότι μάλλον θα φύγουμε με πολύ καλά κέρδη αλλά πολύ νωρίς κατά πάσα πιθανότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια κ. Ανδρέα & κ. Τάκη. Lordstown δεν πρόλαβα να μπω και δυστυχώς για εμένα δεν βλέπω να διορθώνει σοβαρά. Ένα μικρό fund που την έχει αγοράσει πολύ χαμηλά δίνει στόχο 100 δολ. σε 1 έτος (για τη RIDE μετά τη συγχώνευση).
      https://charts.stocktwits.com/production/original_244051316.jpg

      Κοιτάω μήπως μπω στη διόρθωση της Ipob ή της SPAQ καθώς να spacs τείνουν να υποχωρούν από την 2η εβδομάδα 2 έως την 6η εβδομάδα. (όχι πάντα καθώς η DPHC δεν διόρθωσε σημαντικά).
      Τα Spacs τείνουν να ανεβαίνουν από την 9η βδομάδα και προς το κλείσιμο που απέχει ένα μήνα από την ολοκλήρωση της τελικής συγχώνευσης.
      Η DPHC δείχνει ευκαιρία ακόμη και στα 28 δολ. Αυτό που φοβάμαι είναι καμιά καλή διόρθωση στο USA και φάω πτώση από αυτούς που βγάζουν 160% και 180% κέρδη.
      Ίδωμεν.
      PS: Εκτός από την LCA που έχω με μ.ο. 12,7 δολ. αυτές τις ημέρες μπήκα και σε PSTH, CCXX, AACQ και TRNE.
      Καλά κέρδη σε όλους εύχομαι.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Γιώργο, μήπως ξέρετε τα 2 πρώτα spacs της Churchill Capital Corp, με ποιές εταιρείες συγχωνεύτηκαν;

      Διαγραφή
    3. k. Τάκη το Churchill Capital I πήρε τον Μάιο του 2019 την Clarivate PLC (σύμβολο CCC). Από 10 δολ, σήμερα είναι στα 29,45 δολ. Νομίζω ότι αμέσως μετά τη συγχώνευση το νέο σύμβολο έγραψε 15 δολ.-17 δολ.
      Το Churchill Capital II δεν έχει βρει ακόμη τίποτα ,ενώ το III μπήκε στη Multiplan.

      Διαγραφή
    4. Για το Churchill Capital II ακούγεται ότι θα κτυπήσει SKILLSOFT.

      https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-02/skillsoft-global-knowledge-in-talks-to-go-public-via-churchill

      Το Multiplan αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση .... ως spac έχει πλέον καεί. Τρίτη αν θυμάμαι καλά ξεκινάει να διαπραγματεύεται. Πιστεύω το 15 θα το δει .... το έχω βάλει στην παρακολούθηση και περιμένω να ξεκινήσει την διαπραγμάτευση του, ως Multiplan.

      Διαγραφή
    5. Εγω θα περιμένω εδώ ...

      https://www.proterra.com/vehicles/

      Διαγραφή
    6. Καλησπερα. Τακη αγορα 1300 τεμ στο 3,88 LKNCY πρωην LK (κινεζικο καφέ ) απο optima.
      << Οι παρεξηγήσεις στην αγορά δημιουργούν ευκαιρίες -

      Με λίγα λόγια, ο Luckin Coffee - κάποτε υποχώρησε ως το Starbucks της Κίνας - διογκώνει τρομερά τους αριθμούς πωλήσεων για τα τρία τέταρτα και πιάστηκε. Το απόθεμα βυθίστηκε. Οι ρυθμιστικές αρχές έριξαν το σφυρί. Η Wall Street έγραψε ότι η εταιρεία έχει ένα άλλο κινεζικό σχέδιο «αντλίας και απόρριψης».

      Αλλά δεν είναι.

      Η Luckin Coffee είναι μια νόμιμη και ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα λιανικής καφέ γρήγορης εξυπηρέτησης στην Κίνα, η οποία έχει δημιουργήσει μια θέση για τον εαυτό της που πωλεί φθηνό καφέ μέσω μιας καινοτόμου στρατηγικής πώλησης πρώτης τάξεως για κινητές συσκευές, η οποία είναι τέλεια προσαρμοσμένη σε νέους, αστικούς κινέζους καταναλωτές.

      Η εταιρεία είχε μόλις μερικά κακά μήλα στην κορυφή που είχαν άπληστους και ινώδεις αριθμούς.

      Αυτά τα κακά μήλα έχουν πλέον φύγει , αντικαθίστανται από καλύτερα άτομα. Τα περισσότερα από τα πρόστιμα έχουν ήδη επιβληθεί. Και η εταιρεία εξακολουθεί να έχει έναν τόνο μετρητών για να εκτελέσει με ειλικρίνεια τη μεγάλη της ευκαιρία ανάπτυξης στην αναπτυσσόμενη λιανική αγορά καφέ της Κίνας.

      Τα κέρδη θα συνεχίσουν να έρχονται τα επόμενα χρόνια καθώς ο Luckin βάζει πίσω τη λογιστική απάτη, προχωρά και συνεχίζει να ορίζει μια νέα εποχή κατανάλωσης καφέ στην Κίνα >>.


      Η Luckin Coffee εξακολουθεί να λειτουργεί 6.500 καφετέριες στην Κίνα, εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής καφέ της χώρας και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα επιχειρηματικό μοντέλο ιδιοφυίας, καινοτόμου, μικρού αποτυπώματος, που εστιάζει στις παραγγελίες για κινητά.

      Η εφαρμογή της εταιρείας εξακολουθεί να είναι μία από τις πέντε κορυφαίες εφαρμογές φαγητού και ποτού που έχουν κατεβάσει στην Κίνα.

      Η κινεζική κατανάλωση καφέ - ειδικά μεταξύ των νέων, αστικών καταναλωτών στους οποίους οι καφετέριες της Luckin είναι ιδιαίτερα ελκυστικές - εξακολουθεί να αυξάνεται σταθερά.

      Luckin καφέ ακόμα αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 250% + το 2019, εξακολουθεί να έχει πάνω από 1 δις $ σε μετρητά στον ισολογισμό στις καιρικές συνθήκες βραχυπρόθεσμες μεταβλητότητα, και εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί σε 10.000 ... 20.000 ... 30.000 ή περισσότερα καταστήματα σε μακροπρόθεσμη τρέξιμο.

      Διαγραφή

    7. LKNCY πρωην LK (κινεζικος καφές ), Και η ευκαιρία για την εταιρεία παραμένει τεράστια, με την εγχώρια αγορά καφέ της Κίνας να αναμένεται να αυξηθεί κατά 200% σε σχεδόν 150 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025 .

      Διαγραφή
    8. Καλά κάνατε ... εφόσον έχετε διασπορά.
      Η εταιρεία, πιστεύω θα επανέλθει ...

      Διαγραφή
    9. Κύριε ALEX KLO,

      Η αγορά LKNCY έγινε κανονικά? Όπως και στις ''κανονικές'' μετοχές? Το κόστος συναλλαγής ήταν μεγαλύτερο?

      Όπως έχω αναφέρει σε άλλη σελίδα, έχω LK (1500), αγορασμένες από τύχη, από ξεχασμένη εντολή στο 1,5$, στην Degiro, που όμως δεν υποστηρίζει ΟΤC συναλλαγές.
      Αφού είδα το ποστ σας, επικοινώνησα με την Optima, μήπως και βρω άκρη, για το πως θα μπορέσω να τις πουλήσω. Δεν αγχώνομαι βέβαια, γιατί συμφωνώ με αυτά που γράφετε.
      Από την Optima βέβαια, μου πρότειναν να μου ανοίξουν κωδικό, να μεταφέρω το χαρτοφυλάκιο μου σ' αυτούς, και να πουλήσω όταν αποφασίσω από εκεί.

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα σε όλους.
      Η αγορά LKNCY έγινε κανονικά οπως και στις ''κανονικές'' μετοχές .Το κόστος συναλλαγής ήτανε το ίδιο.

      Σχετικά με Gril τιμοκαταλογος
      https://latestmenuprice.com/muscle-maker-grill-menu/

      Διαγραφή
  27. Παραθέτω ένα απόσπασμα από άρθρο στο Forbes με τίτλο:

    Πώς οι Tesla και Nikola θα ορίσουν το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων εάν δεν διαθέτουν τις μπαταρίες;

    "Η Nikola μια εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά φορτηγά και έκανε τη δημόσια εγγραφή της την άνοιξη ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια συμφωνία με την General Motors η οποία και ώθησε την τιμή της μετοχής της κατά 40%. Στην πραγματικότητα η GM, η οποία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη δική της μπαταρία και τη δική της ηλεκτρική τεχνολογία υπέγραψε πρόσφατα ένα μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου να παράσχει την τεχνολογία της στην Honda.

    Εδώ έχουμε την Tesla να συνεργάζεται με αρκετές άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Panasonic και μιας κινεζικής εταιρείας, για την παραγωγή μπαταριών. Η Nikola συνεργάζεται με την GM για να φτιάξει τις μπαταρίες της. Ακόμα και η Honda σκοπεύει να πάρει τις μπαταρίες από τη GM για τη γραμμή των ηλεκτρικών οχημάτων της. Εν τω μεταξύ η μετοχή της Tesla έχει αυξηθεί κατά 800% μέσα σε ένα χρόνο, η μετοχή της Nikola κατά 40% από τη ανακοίνωση της συμφωνίας. Η μετοχή της Panasonic κινείται ανοδικά κατά 10% ενώ η μετοχή της GM στο έτος έχει σημειώσει πτώση.

    Οι πιο εκπληκτικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων δεν κατασκευάζουν τις δικές τους μπαταρίες. Με άλλα λόγια δεν παρέχουν το ηλεκτρικό μέρος του ηλεκτρικού οχήματος. Ωστόσο παίρνουν όλη την "δόξα" για αυτό. Η GM και η Panasonic καθώς και άλλοι κατασκευαστές μπαταριών πρέπει να λειτουργήσουν διαφορετικά προκειμένου να προωθήσουν την δική τους δουλειά και πρέπει να σκεφτούμε ποιος τελικά θα κυριαρχήσει στον κλάδο. Θα είναι η φίρμα του αυτοκινήτου ή η εταιρεία που μπορεί να κατασκευάσει τις "καρδιές" των μηχανών αυτών των οχημάτων;"

    Κ διερωτομαι... Μήπως θα πρέπει να εστιάσουμε στην περίπτωση της ΚCAC??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα στην ομήγυρη,
    μέχρι τώρα επενδύω μόνο ΧΑΑ και από την πλατφόρμα της Alpha Bank. Καθώς σκοπεύω να ασχοληθώ με Αμερική και Ευρώπη ψάχνω online πλατφόρμα κυρίως για μετοχές και αμοιβαία.
    Δοκίμασα το demo της Saxo bank αλλά με προβληματίζει ότι εγγυάται μέχρι 20k euro γα μετοχές και 100 k euro για καταθέσεις.

    Μπορεί κάποιος εμπειρότερος να μου προτείνει κάποια πλατφόρμα ή να με ενημερώσει για τις πιο αξιόπιστες διαθέσιμες επιλογές ?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. PIC-Pivotal Investment Corporation II:

    https://www.barrons.com/articles/electric-truck-company-to-go-public-xl-pivotal-51600453199?siteid=yhoof2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Παναγιώτη δεν μπορώ να διαβάσω τον βαρόνο
      .... δεν είμαι συνδρομητής.
      Όμως !!!
      Στα 10 δολάρια με περίπου 1,5 δις κεφαλαιοποίηση η νέα εταιρεία XL φαντάζει πανάκριβη με πωλήσεις μόλις 20 εκατ.
      Αλλά!!
      Η πρόβλεψη είναι οι πωλήσεις του 2024 να ξεπεράσουν το 1 δις.
      Οπότε μπορεί να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον

      Διαγραφή
    2. Το presentation της XL FLEET

      https://xlfleet.com/assets/Uploads/PDF/XL-Fleet-Investor-Presentation.pdf

      Ας βοηθήσει όποιος κύριος κατέχει την υβριδική τεχνολογία ... να μας πει δύο κουβεντούλες!!

      Διαγραφή
    3. Καλό μεσημέρι σε όλους.
      Το άρθρο του barrons

      Here’s the Latest Electric-Truck Company to Go Public

      Another alternative-fuel trucking startup is going public. And It has more sales than peers.

      The time, the company is XL Fleet. It’s merging with special purpose acquisition company Pivotal Investment (ticker: PIC) in a deal that values the electric-trucking company at about $1 billion. The deal was announced Friday.

      XL provides vehicle-electrification technologies for class 2 to 6 vehicles. Investors might be familiar with class 8 trucks. Those are big-rigs driving down highways. Class 1 vehicles are, essentially, cars. Class 2 vehicles are full-size pickup trucks. As vehicle weight goes up, so does the vehicle class. Class 6 vehicles include things such as school buses.

      XL says it has deployed about 3,000 systems. The company adapts chassis from existing truck makers, such as Ford Motor (F), and turns them into battery-powered vehicles for fleet operators. Sales this year are expected to be about $20 million.

      Electric trucking peers Hyliion and Nikola (NKLA), for instance, are expected to generate about $1 million and $141,000 in sales during 2020.

      Low sales hasn’t been an obstacle for investors. Nikola, one of the most valuable publicly traded electric-truck companies, has a market capitalization of about $13 billion. Shares are up about 221% year to date. Nikola merged with a SPAC in June.



      Stock in Tortoise Acquisition (SHLL), the SPAC which is merging with Hyliion, is up 410% year to date. That values Hyliion at roughly $7 billion to $8 billion based on the number of shares outstanding for the postmerger company. Hyliion is similar to supplies electric powertrains for heavy-duty trucks.

      Tortoise shareholders vote on that proposed deal on Sept. 28. The vote should be a formality, based on recent stock trading.

      Workhorse (WKHS), which makes electric-delivery vans, has a market capitalization of about $3 billion. Workhorse has been a publicly traded company for a while. There was no SPAC involved. Its stock has outperformed the market in 2020, like Nikola and Tortoise, rising 876% year to date

      XL’s CEO is Dimitri Kazarinoff. He has experience working in Eaton’s (ETN) hybrid powertrain division. Eaton, an industrial conglomerate, has a trucking-parts business. Pivotal’s CEO is Jon Ledecky, part owner of the New York Islanders hockey team.

      Pivotal stock is up 13.7% on the news. Year to date, shares are up about 21%, better than comparable returns of the S&P 500 and Dow Jones Industrial Average.

      Διαγραφή
    4. Καταρχήν είμαστε θετικοί ... λίγο μελέτη ακόμη, για να δούμε πόσο δυνατά θα μπούμε.

      Βλέπω επίσης και στο sec ότι κάποιοι μέτοχοι (προφανώς οι βασικοί και θεσμικολι) του spac
      και της ΧL FLEET
      έχουν δεσμευτεί ότι για ένα χρόνο μετά τη συγχώνευση δεν μπορούν να πουλήσουν, εκτός αν η μετοχή της XL πάει πάνω απο 15 δολάρια.

      Ασχετο ....
      Αλλά αρκετά συσσωρευσε το Dphc. Κάτι μου λεει ότι από Δευτέρα πετάει .... again.

      Διαγραφή
    5. Στα θετικά περιλαμβάνεται ότι το προϊόν παράγεται ήδη σε αντίθεση με άλλες εταιρίες που μπήκα στο χρηματιστήριο με τη ίδια διαδικασία και υπάρχει έτοιμη βάση πελατών για τη προώθηση του προϊόντος...
      Βρήκα και μια χθεσινή συνέντευξη:
      https://youtu.be/KEg6-6wN80k

      Διαγραφή
  30. Να γράψω κι ένα αστειάκι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σχετικά με τους Robin Hood, έτσι για να ευθυμήσουμε.

    Γιατί πέφτει η Wall από τις 2 Σεπτέμβρη? Γιατί ανοίξαν τα σχολεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σύντεκνε Τακαρε για κάποιον όπως εσύ που πιστεύει ότι ο DOW θα φτάσει 100.000 μονάδες σε βαθος χρόνου, πως βλέπεις την ιδέα επένδυσης ενός κεφαλαίου στο SPY (ETF)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανάλυση Opendoor και σύγκριση με Zillow

    https://seekingalpha.com/article/4378215-opendoor-play-on-future-of-real-estate-services

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και ο Chamath συνεχίζει:

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-08/palihapitiya-s-blank-check-firms-are-said-to-raise-2-1-billion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκίνησαν σήμερα και το IPOD , IPOE, IPOF .

      Σε όλα θα ακολουθήσω με την ανακοίνωση του DEAL ... απο το νέο έτος δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2020-10-08/palihapitiya-s-blank-check-firms-are-said-to-raise-2-1-billion

      Διαγραφή
  34. Κύριε Τακη,

    Καλησπέρα,

    Σε οτι αφορα το clover health πιστευετε οτι θα καταφέρει να να κάμψει την καμπύλη κόστους και να βελτιώσει τα αποτελέσματα των ασθενών;Mε την τεχνολογία τηλε-υγείας και μηχανικής μάθησης, η Clover πιστεύει ότι μπορεί να είναι φθηνότερη για τους γιατρούς και να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση στα μέλη. Το 2021, προβάλλει με 73.000 μέλη και 880 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα,ενώ η εταιρεία είναι παρούσα μόνο σε λίγες πολιτείες, ο Clover λέει ότι έχει την ευκαιρία να κερδίσει τελικά 25 δισ. Δολάρια σε έσοδα.Η πηγη για τα παραπάνω ειναι FT Lex notes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που πιστεύω είναι ότι, η μετοχή, μπορεί να δει μια τιμή max 38 δολάρια, με πιθανότερο σενάριο να προσεγγισθούν τα 20 με 25 δολάρια. Εντός 6μηνου ....

      Θα ακολουθήσει μια παρουσίαση για IPOC και Clover. Είναι ετοιμη ..

      Διαγραφή
  35. H Ζillow με βάση τις πωλήσεις 2019 παίζει με P/S = 8,7
    H Redfin με P/S=7

    Τιμή Zillow = 104,26
    Τιμή Redfin = 54,83.

    Ipob και Opendoor.
    Με βάση τις πωλήσεις, του 2019, των 4,8 δις η νέα εταιρεία στα 10 δολάρια θα διαπραγματεύεται με P/S = τιμή/πωλήσεις = 1,3
    Στα 30 δολάρια θα έχουμε P/S = 3,8 ... με βάση, πάντα, τις πωλήσεις της Opendoor, του 2019.

    To ΑRK που αγοράζει IPOB και δίνει Zillow μάλλον ξέρει τι κάνει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. IPOB -OPENDOOR
      Tα 30 θα τα δούμε σίγουρα.
      Θα απέκλεια να δουμε τα 90+ για τα επομενα 2 χρόνια.

      Διαγραφή
  36. Το ΣΚ είδα κάποια βιντεάκια του Palihapitiya σχετικά με τα SPACS του. Από αυτά που λέει φαίνεται ότι οι κινήσεις του είναι σοβαρές, πάνω στις βασικές αρχές που έχει χαράξει ο Buffett και το κέρδος που επιδιώκει είναι από την υπεραξία που θα βγάλει η μετοχή στο μέλλον. Δεν είναι ούτε τρειντεράς, ούτε σκοπεύει να βγάλει από προμήθειες των deal. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε.

    Όσον αφορά το IPOC έχει δεχθεί κριτική λόγω του ότι θα γυρίσει σε κέρδη το 2023 και γι αυτό κυρίως δεν άρεσε στους βιαστικούς της Wall.
    Έτσι όμως των κατηγορούσαν και για το SPCE, το οποίο έπεσε πρώτα στα 7 και μετά πήγε μέχρι τα 24 περίπου.
    Το IPOB από την άλλη είναι πιο πιασάρικο σαν στόρυ και αν κάνει κάποιος τους υπολογισμούς με ένα συντηρητικό P/S το 30άρι το δικαιολογεί για πλάκα. Τα χει γράψει αναλυτικά άλλωστε και ο κύριος Τάκης παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπερα , αποτελεσματα LAZY 3 τριμηνο .https://www.lazydays.com/investor-relations/press-releases/lazydays-holdings-inc-provides-preliminary-third-quarter-results

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα. IPOB = ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ( να τονιστει το μεταγενεστερη) για την αναφορα του Τακη στην IPOB .το Opendoor θα μετατρέψει το ασυναγώνιστο μέγεθός του σε ασυναγώνιστα εφέ δικτύου - όσο περισσότεροι πωλητές σπιτιού έχει το Opendoor, τόσο περισσότεροι αγοραστές σπιτιού θα προσελκύσει η πλατφόρμα, οι οποίοι θα φέρουν πωλητές σπιτιού, ούτω καθεξής και ούτω καθεξής - τελικά και αναπόφευκτα Amazon της αγοράς ακινήτων.
    Η πιθανή ανοδική πορεία στο Opendoor είναι τεράστια.
    Περιπου 6 εκατομμύρια σπίτια πωλούνται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Χάρη στο megatrend ψηφιοποίησης, περίπου το ένα τέταρτο αυτών των σπιτιών θα πρέπει να πωληθούν στο διαδίκτυο έως το 2036 ή 1,49 εκατομμύρια διαδικτυακά σπίτια. Η Amazon ελέγχει περίπου το 39% της αμερικανικής αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου. Ένα παρόμοιο μερίδιο αγοράς για το Opendoor συνεπάγεται 600.000 σπίτια που πωλήθηκαν το 2036.
    Η μέση τιμή πώλησης ενός σπιτιού στις ΗΠΑ είναι κοντά στα 349.000 $. Λαμβάνοντας αυτόν τον μέσο όρο, τα έσοδα της Opendoor θα μπορούσαν να είναι 209 δισεκατομμύρια $ έως το 2036. Η διοίκηση στοχεύει μακροπρόθεσμα περιθώρια EBITDA 4-5%. Υποθέτοντας ότι η εταιρεία μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο, τότε το μοντέλο μου δείχνει ότι τα καθαρά κέρδη 5.5-6 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι εφικτά έως το 2036.
    Βάλτε ένα πολλαπλάσιο 20Χ τοτε το Opendoor μετατρέπεται σε μια ισχυρή ηλεκτρονική αγορά σπιτιών 110 + δισεκατομμυρίων δολαρίων μια μέρα.
    Το Opendoor είναι ένα «Amazon of house» 110 $ + δισεκατομμυρίων δολαρίων και μια πρώιμη φάση επενδύσεων σε μετοχές Opendoor σήμερα θα μπορούσε να δημιουργήσει πλούτο που αλλάζει τη ζωή την επόμενη δεκαετία.

    Λετε ???
    KATA THN ΑΠΟΨΗ MOY Η ΣΚΕΨΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ CORONA ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
    ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ IPOB. ( ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΟΜΩΣ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ALEX KLO ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σας. Θα επιχειρήσω να κάνω κι εγώ μια conceptual προσέγγιση.

      Η Opendoor είναι από τις ιστορίες που με εμπνέουν και πιστεύω ότι θα πάει καλά μακροπρόθεσμα. Στην Αμερική η αγορά ακινήτων είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομίας.

      Προσπαθώ όμως να δω τι μπορεί να πάει στραβά.
      Μπορεί, ας πούμε, μια μελλοντική αύξηση των επιτοκίων να οδηγήσει σε κάμψη των πωλήσεων ή και μείωση των τιμών.
      Επίσης, μπορεί να εμφανιστούν άλλες εταιρείες που να κάνουν το ίδιο πράγμα.

      Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η εταιρεία έχει να επωφεληθεί αρκετά από την αύξηση του μεριδίου στην αγορά, καθώς θεωρώ ότι η μετάβαση των πωλήσεων σε ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι σε πρώιμο στάδιο. Ο Chamath με την εμπειρία του Facebook θεωρώ ότι είναι ικανός να καταστήσει την εταιρεία leader στον κλάδο.

      Χρηματιστηριακά τώρα, η μετοχή θα μπορούσε να πάει αρχικά στα 48b κεφαλαιοποίηση (10x οι πωλήσεις του 2019), κάπου κοντά στα $60 (αν θυμάμαι καλά). Αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι γιατί στην Wall για να πάει κάτι από τα 15-18 στα 60 μπορεί να σε πάει μια βόλτα από τα 7 πρώτα. Επίσης, η αποτίμηση σε μια bull αγορά μπορεί να είναι με P/S 10 ή ακόμα και 20, αλλά αν η αγορά γυρίσει bear οι δείκτες αυτοί πέφτουν. Πέραν αυτών είναι growth story και είναι επισφαλές να γίνονται εκτιμήσεις για τις μελλοντικές πωλήσεις. Ακόμη, δεν θυμάμαι αν είναι κερδοφόρος ή αναζητά το breakeven. Τέλος, όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν και ο κύριος Captain,  που είναι παλιά καραβάνα, κανείς δεν έχει καβαλήσει το κύμα από την αρχή ως το τέλος. Δείτε για παράδειγμα τα διαγράμματα διαφόρων δημοφιλών εταιρειών, όπως πχ τα FAANG, ΒΑΒΑ κ.ά. Βλέποντάς τα εκ των υστέρων λες ότι με buy and forget για 10 χρόνια, θα είχα γράψει μια απόδοση ×10. Ποιος το πέτυχε αυτό όμως? Ελάχιστοι, για να μην πω κανείς. Θα πρέπει από όταν αγοράσεις να μην κοιτάξεις ξανά πίσω, κάτι που δεν μπορείς να το πετύχεις αν έχεις καθημερινή ενασχόληση.

      Οπότε, όπως το σκέφτομαι θα χώριζα την επένδυσή μου σε τρία κομμάτια με στόχο τα $30, τα $60 και τέλος το ×10 στο πολύ long run (πχ δεκαετία).

      Ελπίζω να μην σας κούρασα!

      Διαγραφή
    2. Kαλημέρα σε ολους.
      Πολυ ενδιαφέρουσα και η δικη σας προσεγγιση σας κυριε Ευρωβλάχος,σας ευχαριστω .
      Μετα απο ολονυκτιες δευτερες σκεψεις για αυτην την περιοδο και μεχρι να βγει επισημα εμβολιο η φαρμακο για τον coronα με βλέπω πιο πολυ να κλινω προς e-commerce only .
      Πιο συγκεκριμενα με βλέπω για 50% αποχη και μεγαλυτερη θεση σε 2 μονο μετοχες PINS και JD COM , τις οποιες κατεχω οπως εχω γραψει και πιο παλια .

      Για PINS (PINTEREST )Με το σκεπτικο οτι μια εικονα = χιλιες λεξεις + για οσα εχω αναφερει σε προηγουμενες αναρτησεις .

      ΓΙΑ JD ( JD COM ,Kινεζα για διασπορα ) πιστευω οτι θα εξελιχθει σε ΑΜΑΖΟΝ της ΚΙΝΑΣ + για τους λογους που επισης εχω αναφέρει. Αν δειτε το γραφημα της στην περιοδο της πανδημιας στην Κινα τα πηγε περιφημα.
      Επισης μου αρέσει οτι η ΚΙΝΑ εχει 20 κρουσματα την ημερα σε 1.4 δις πλυθησμο.

      Ολα αυτα αφου δω πρωτα τα αποτελεσματα 3 τριμηνων τους σημερα για PINS και 11 Νοεμβρη ( μαλλον ) για JD.

      Nομιζω οτι ολοι μας πλην ελαχιστων στο blog υποτιμησαμε τον CORONA και προσωπικα δεν σκοπευω να το ξανακανω .Ας ληξει το θεμα και ας ξαναψωνισω ακριβοτερα.

      Επισης κατεχω Gril,Lazy,Dphc,pic,wter,bigc (lkncy αποχωρησα με κερδος με το σκεπτικο οτι δεν ειναι anticorona ) .




      Διαγραφή
    3. PINS μετα το κλεισιμο = +30 %.

      Αποτελεσματα = https://investor.pinterestinc.com/financial-results/quarterly-

      results/default.aspxhttps://s23.q4cdn.com/958601754/files/doc_financials/2020/q3/Q3'20-EPR-10-28.pdf

      Για να δουμε θα το κρατησει αυριο?

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂