Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ελληνικό Χρηματιστήριο Νο9

 

Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη  Ελληνικό Χρηματιστήριο

 

208 σχόλια:

  1. Η ΔΕΗ πάει για Χ4! Η Αμερικάνα του ΧΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κύριε Τάκη και σε όποιο/α θέλει να απαντήσει.

    Αναρωτιέμαι ποιο πρίσμα έχει το περισσότερο νόημα για να εξηγήσουμε/αναλύσουμε τη περίπτωση της ΔΕΗ, η οποία τραβάει την ανηφόρα με γκάζι. Πώς θα τη προσεγγίζατε και που θα θέτατε μια δίκαιη τιμή;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πανω απο τα 5 ευρω η ΔΕΗ.
    κ ακομα ειναι στο 0,38 της λογιστικης της αξιας.
    ισως να περασουν χρονια για να ξαναβρεθει εταιρεια μεγαλης κεφαλαιοποιησης του χαα τοσο χαμηλα οσο ηταν καποτε η δεη.
    αρχες του 2019 η μετοχη διαπραγματευονταν στο 0,08 της λογιστικης της αξιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω βασικός λόγος της κίνησης είναι η λογιστικοποίηση της αξίας του ΔΕΔΔΗΕ. Ο οποίος είναι περιουσιακό στοιχείο το οποίο λόγω αποσβέσεων παρουσιάζεται με ελάχιστη αξία στις λογιστικές καταστάσεις. Οι χρηματιστηριακές που ρώτησα πιθανολογούν από € 1,5 - 3 δις την πιθανή αξία-κεφαλαιοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ μετά την εισαγωγή του στο ταμπλό (που αντιστοιχεί € 6,45-13 σε τιμή ΔΕΗ).

      Νομίζω κάνουν λάθος καθώς εάν η ΔΕΗ έκανε spin-off σε όλα της τα assets κάποια εξ αυτών  (ορυχεία-εργοστάσια λιγνίτη κλπ) θα είχαν αρνητική αξία καθώς θα πρόσθεταν ζημιές. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι έχει εύκολα τα € 6. Γενικότερα ωστόσο θεωρώ επενδυτικό λάθος να πουλήσει κάποιος μετοχή που καλπάζει (είδαμε τι έγινε στην ΤΕΝΕΡΓΑ).

      Προσωπικά την παρατηρώ χαρούμενος αλλά ακίνητος. Όσο πλησιάζει η είσοδος του  ΔΕΔΔΗΕ η κερδοσκοπία θα εξιτάρει τους παίχτες.

      Διαγραφή
    2. βημα βημα κ βλεπουμε αγαπητε.
      η μετοχη ειναι μολις στο 0,38 της λογιστικης αξιας.

      Διαγραφή
  4. Για ποια εισαγωγη ΔΕΔΔΗΕ στο ΧΑΑ μιλατε ρε παιδια, ποιος ειπε οτ.θα εισαχει.στο ΧΑΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ, άμεσα ΔΕΝ υπάρχει προοπτική εισόδου στο ΧΑΑ. Σε πρώτη φάση, εντός του έτους, θα μπει στρατηγικός επενδυτής. Οι τιμές που αναφέρθηκαν είναι εκτιμήσεις δυο χρηματιστηριακών-βάσει των θεμελιωδών-για την αποτίμηση της αξίας του ΔΕΔΔΗΕ από Goldman Sachs και Eurobank που έχουν αναλάβει ως σύμβουλοι πώλησης.

      Ο ΔΕΔΔΗΕ το 2019 είχε έσοδα 891,7 εκατ. ευρώ, EBITDA 132,2 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 7,4 εκατ. το 2018) και κέρδη προ φόρων 99,3 εκατ. ευρώ. Η διοίκησή του εκτιμά ότι η επίπτωση της πανδημίας δεν θα είναι σημαντική με βάσει τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα και ότι το 2020 θα είναι καλύτερη χρονιά για την κερδοφορία της.

      Διαγραφή
  5. Κάποια κοπελιά από εδα με κορόιδευαν ότι έγραφα ότι ειμαι φορτωμένος Ελλακτωρα. Τώρα που έφυγε από την μέση ο σύντεκνος Λεω κσι μπήκαν οι Ολλανδοι ο δρόμος είναι ανοικτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις τώρα λύθηκαν οι απορίες τους αγαπητέ... σε βάθος διετίας νομίζω θα δει τα 3 ευρώ...

      Διαγραφή
    2. Γιατρε μου σημερα ζωγραφίζεις και ζωγραφίζουμε και μαζι στον ΚΑΜΠΑ αν τα έχεις ακόμη...Κατα τα άλλα δεν έχει ευκαιριες το ΧΑΑ λες και θα τρεξουν οι μάγκες τα χαρτιά τους όταν θελει το πόπολο...Θα τους τα δώσουν στην κεφαλα στο Θεο και μεις μαζί τους..
      Λες και δεν τοχουμε ξαναδεί το έργο εμείς οι παλιές του ΧΑΑ..Τα μικρά ποιοτικά θα πληρώσουν όπως πάντα ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΓΕΒΚΑ etc..
      Σε κάποιους οι αποδωσεις 50% και άνω τους πέφτουν λίγο.. μ και δεν μιλάω φυσικά για την παιχτουρα τον Τακαρο..ουτε για τον φιλο hippy..
      Ο Captain συνεχίζει να μαζεύει αθορυβα και διακριτικά...

      Διαγραφή
    3. Ποια διετία μπρε σύντεκνε? Σε 8 με 10 μήνες εγώ το βλέπω. Παιζει χοντρό παιχνίδι.

      Διαγραφή
    4. Θα εμφανιστεί ο βλαξ ο Αυνανίας με πινακίδια πώλησης ... να το παίζει παίκτης.🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    5. Σύντεκνε Καπετάνιο ότι πουλω το γράφω. Φυσικά και υπάρχουν και θα πουληθούν 1 φορά πιο πάνω από εδα που είναι σήμερα.

      Διαγραφή
    6. Σίγουρα δεν γνωρίζω το παρασκηνιο αλλά όταν διαθέτεις ενέργεια, διαχείριση απορριμάτων, real estate, μαρίνα, παραχωρήσεις σε οδικές αρτηρίες, κατασκευές κτλ δεν γίνεται να είσαι κολλημένος στο 1 ευρώ... προφανώς υπήρξε κακοδιαχείριση από την παλιά διοίκηση κ βρέθηκε στα τάρταρα ως εταιρία... Τώρα όμως με τον ξένο μετοχο....??

      Διαγραφή
    7. Αν ξεκίνησε και Φριγο θα μείνει σεκος ο Ανανίας

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη μη μας το κάνετε αυτο και τον βγάλετε από την υπογα..

      Διαγραφή
    9. Μπράβο σε όσους διακρατούν Ελλάκτωρα, ειδικά όποιος άντεξε μετά την πρόσφατη πτώση στα 0,83. Φαντάζομαι πώς θα νιώθει όποιος τα έδωσε εκεί και μέσα σε 3 μέρες έχει πάρει σχεδόν 50%.

      Διαγραφή
    10. ΟΚ γιατρε μου ...Εγω ελλακτωρα εν κατεω καθ ότι τον είχα αδειασει στο 1.40 πριν την μεγάλη πτώση στο 0.50 ..αλλα από ΚΑΜΠΑ έχω μπολικο πραμμα ίσαμε 10000...Και εκεί κοντά ειμαι στο Καλπινε'ι'κο ..και στον Κρεμμυδα..

      Διαγραφή
    11. Ο απενταρος και καραμαρτζιναρισμένος Αυνανίας εμφανίστηκε. Είπε τις ανοησίες του και έμεινε στο αμπαρι κλειδωμένος.
      Απορώ γιατί γαυγίζει ... φιμωμένος είναι. Δεν τον ακούει κανείς.

      Διαγραφή
  6. Σας είχα προτείνει ιντεαλ στο 1 Έβρο γιοργος έχει δρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολυμπιακη με 120 μιλλιον κασέρι και σεντρικ με 22 κασέρι πόσο πρέπει να γράφουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να αναγκάσετε τις διοικήσεις να τα μοιράσουν? Αυτά που βλέπετε εσείς τα ξέρει όλη η αγορά πολύ καιρό (και στο μπλογκ έχουν συζητηθεί) και παρ΄όλα αυτά επιμένει να τις αγνοεί* (δλδ στην πραγματικότητα κάποιος-καποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ελαφρώσουν σε κάπως αποδεκτές γι αυτούς τιμές). Σας περνά απ΄το μυαλό πως ίσως η αγορά να ξέρει κάτι που αγνοείτε εσείς?


      * πχ μπαγαπόντηδες βασικοί μέτοχοι με βεβαρυμένο παρελθόν-αδιαφορία για τους μικρομετόχους

      Διαγραφή
  8. Όπως πιστευω πως Κυριακουλης αν δεν κάνουν καμμιά φουστια σε 2 χρόνια η όταν τελειωσουμε με τον Covid το 3 το γράφει μπροστά όπως και η άλλη μ#ιμ#υ στο Μαρούσι...Ικτινος επισης...Παιζω με τα δεύτερα και επενδύσω με τα ΒΑΡΙΆ ΤΟΥ ΦΊΛΟΥ hippy ..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκπληκτικά τα αποτελέσματα τις ΦΛΕΞΟ... Αυτή τη στιγμή δεν πουλιέται ούτε ένα κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολη μέρα προσπαθούσα να αγοράσω 1000 κομμάτια και δεν πουλουσαν.
      Αναγκάστηκα να ανέβω στο +10%. Μόνο αγοραστές έχει το χαρτι.
      Ειναι για διπλάσια τιμή. Σε μια βδομάδα βέβαια θα σταματήσει πάλι να κάνει πράξεις και δεν θα μπορούμε ούτε να πουλήσουμε, να αγοράσουμε δεν βρίσκουμε ούτως ή άλλως ποτε, παρά μονο στο +10% plus.
      Αυτό είναι το μόνο στραβό του χαρτιού, γιατί από θεμελιώδη σκίζει.

      Διαγραφή
    2. Όντως έτσι είναι... εγώ μάζευα από το Μάιο...τα τελευταία τα πήρα 9 Σεπ. Περίμενα καλά αποτελέσματα, αλλά όχι τόσο καλά. Τώρα οπότε και όταν έρθει η ώρα να τα δώσω, θα δείξει πως θα φύγουν.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα κύριοι,
      Η μεγάλη μου καψούρα (όπως έχω δηλώσει κατ' επανάληψη εδώ) και η δεύτερη μεγαλύτερη θέση στο χαρτοφυλάκιό μου (μετά την ΕΥΠΙΚ). Έκτιζα θέση τσούκου τσούκου επί τριετία (οι αγορές ολοκληρώθηκαν πριν από 4 περίπου χρόνια και έκτοτε μπαούλο). Δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να πουλήσω (οπότε δεν με πολυενδιαφέρει το ότι δεν κάνει πράξεις).
      Το μόνο μου πραγματικό άγχος είναι μην γίνει καμιά ΔΠ σε πολύ χαμηλή τιμή. Κατά τα λοιπά άγχος μηδέν. Ξέρω ότι κάθε εξάμηνο τα αποτελέσματα θα είναι όλο και καλύτερα και η εταιρεία θα δυναμώνει συνεχώς.
      ΥΓ. Μου άρεσαν και τα αποτελέσμα του ΑΔΜΗΕ (τα περίμενα) και της ΓΕΒΚΑ (δεν τα περίμενα τόσο καλά, καθώς στην ΓΣ που είχα συμμετάσχει η διοίκηση μας είχε ενημερώσει ότι το 2020 πασχίζει να αποφύγει τις ζημιές).

      Διαγραφή
    4. Αύριο η ΕΥΠΙΚ σας μπαίνει στον Micro Cap των δεικτών FTSE/Russel (κι εγώ έχω μικρή θέση). Όλες οι αλλαγές εδώ

      Χρηματιστήριο: Rebalancing δεικτών Stoxx και FTSE με ελληνικό ενδιαφέρον

      https://www.euro2day.gr/news/market/article/2042169/hrhmatisthrio-rebalancing-deikton-stoxx-kai-ftse-m.html

      Διαγραφή
    5. Κε Βασίλη, όταν θελήσετε να τα δώσετε,για βάλτε ένα μηνυμα εδω. Μπορεί και να ενδιαφέρομαι να τα παρω εγω. Εξαρτάται και την τιμή βέβαια. Που ήσασταν σήμερα που έψαχνα να αγοράσω και δεν έβρισκα?
      Αντε, για πουλάτε να αγοράζουμε.

      Διαγραφή
    6. Έχει κι αλλα για διπλασια τιμή και βάλε μην τα ξαναλέμε και γινόμαστε κουραστικοι..Ο κυριος Τάκης ξέρει αλλά δεν μιλάει...Τα χαρτάκια τα μαζεύουμε όταν ειναι στα αζήτητα...

      Διαγραφή
    7. Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση κ. Hippy! Δεν το είχα προσέξει

      Διαγραφή
  10. Κύριοι FRIGO αγωραζουμε για το σεντούκι στο 0,08 η μακρια τι λετε ??? Ευχαριστω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για μια εταιρεία με αρνητικά ίδια κεφάλαια που ελπίζαμε εδώ (όταν τζογάραμε) ότι θα τα γυρίσει σε θετικά μετά από μελλοντική κερδοφορία 3 ετών (τουλάχιστον) ή μετά από ΑΜΚ.

      Φέτος θα έχει ζημιογόνο αποτέλεσμα, άγνωστο το 2021, την ΑΜΚ την απευχόμαστε, άρα....?

      Άρα μακάρι να γυρίσει κι ας κερδίσουν αυτά που έχω (ότι με αφορά).

      Νέο χρήμα στο χαρτί που μου ανταποδίσει και όχι σ΄αυτό που συνεχίζει τις βουτιές...τουλάχιστον μέχρι να βρει πάτο και ν΄αντιδράσει (με πολλαπλασιασμό του όγκου)

      Διαγραφή
  11. Αδειάζουν τα Θεσμικακια ΚΑΜΠΑ για να τον πάρουν ψηλότερα εκεί που θα τους τα χώνουνε στην κεφάλα...Μεγαλοι παιχτουρες οι περισσοτεροι 🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Barren wuffett είδα αποτελέσματα Ικτίνου,επειδή έχετε μετοχές ,όπως γράψατε σας βλέπω για μακροχρόνιο,δεν βλέπω φως στον κοντινό ορίζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Κωνσταντίνε θα σας απογοητεύσω, έχω αποχωρήσει στα ~0,66 με αρκετή ζημιά.
      Για καζούρα μπορείτε να πάτε στον επίσημο μίτο του κυρ Βαγγέλη στο Capital.
      Καλά να δέχομαι bullying από τους τιφόζι επειδή είπα ότι θα πάει 30~40, αλλά όχι και πειράγματα ότι θα γίνω μακροχρόνιος, basta.
      https://www.capital.gr/forum/thread/6382427?page=103&messageId=6846113

      Διαγραφή
    2. Καζούρα κάνουν μόνο οι μέτριοι και οι άσχετοι ... όπως οι διάφοροι χαζοΑυνανίες, προφήτες της συμφοράς και των πολλών nicks.
      Καζούρα κάνουν όσοι δεν εκδηλώνουν τη δική τους άποψη, την δική τους εκτίμηση και όσοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν το παραμικρό.
      Με λίγα λόγια καζούρα κάνουν μόνο οι κομπλεξικοί, οι χασούριδες και αυτοί που είναι ετερόφωτοι!!!

      Τα σέβη μου κύριε Barren

      Διαγραφή
    3. Αν αφορά εμένα κύριε Τάκη,παρεξηγησατε

      Διαγραφή
    4. Εσείς κύριε Κωνσταντίνε;
      Απο που και ως πού;

      Διαγραφή
    5. Στον Ικτίνο είχα μηδενίσει την (αρκετά μεγάλη) θέση μου πέρσι τέτοια εποχη (και το είχα γράψει εδώ) στα 0,92€ αμέσως μετά την κρυάδα των αποτελεσμάτων εξαμήνου, όταν ένιωσα ότι η διοίκηση με ενεπαιζε ως μικρομετοχο και με παραπληροφορουσε σκοπίμως.
      Είχα μάλιστα προηγουμένως (λίγους μήνες νωρίτερα) εκφραστεί άσχημα για τον κ. nikdan, κάτι για το οποίο έχω μετανιώσει και του ζητώ συγγνώμη. Αποδείχθηκε ότι αυτός είχε δίκιο και εγώ εντελώς άδικο.
      Εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είχα γράψει εδώ πριν λίγο καιρό. Θα σκεφτώ επανατοποθέτηση μονοκατω από τα 0,50€ (και αυτό μόνο και μόνο λόγω των τεράστιων κερδών που μου έχει δώσει ο κλάδος του μαρμάρου, τιμής ένεκεν).

      Διαγραφή
    6. Μια και το αναφέρατε θα ήθελα κι εγώ να ζητήσω μια δημόσια συγγνώμη από τον κ. nikdan (το έχω ήδη κάνει ιδιωτικά) γιατί όταν ανέφερε τον προβληματισμό του γύρω στα 1,20+ είχα κι εγώ αντιδράσει άκομψα. Δικαιώθηκε πανηγυρικά, όχι απλώς από την εξέλιξη της τιμής αλλά των αποτελεσμάτων. Φαίνεται πως η μόνη που τον άκουσε προσεκτικά ήταν η κα Λυδία.

      Διαγραφή
    7. Μ αρέσει το τελευταίο σχόλιο,διεισδυτικό.ακουει το κορίτσι,ΧΑ,χα

      Διαγραφή
    8. Κύριοι με συμπαθατε γιατί τόσο νιαουρισμα μεταξύ σας(μας)..
      Γραφτε όποιος θέλει τι αγοράζει και τι πουλάει καλή ώρα ο υποφαινομενος ,ο Γιατρός μας ο Κύριος hippy μας κάντε τα σχόλιά σας κόσμια και το ταμπλω θα μιλήσει...

      Διαγραφή
    9. Λύστε μου μια απορία φίλοι μου:Κάποιος αγοράζει εγω ?ΙΚΤΙΝΟ πχ στα 50 λεπτά με στοχο τα επομενα 2με 3 χρόνια το 1ευρω και και κάποιος τον περιμένει στα 40 με 45 και δεν πάει...Τι είναι πιο σωστο?

      Διαγραφή
    10. O κυρ Βαγγέλης πάντως φαίνεται να πιστεύει πως κάνετε λάθος εσείς καπετάνιο. Διαφορετικά θα είχε σπρώξει μια δυο κατοστούδες στα 0,50 από τις 15 που μάζεψε στα 1,20+.
      Και αυτή ήταν η τελευταία μου αναφορά στον ΙΚΤΙΝΟ για το 2020. Μακάρι να πάνε όλα καλά.

      Διαγραφή
    11. Ξεχασατε μια λεπτομερεια. Τον κορωνοιο που καθηλωσε τα εργοταξια και παγωσνάν τα εργα 2 στην σιγκαμπ. 5 εμιρατα 2 μολ αμερικη κλπ

      Διαγραφή
    12. Σύντεκνε Λαρης ο nikdan τα έλεγε προ κορωνοιου και ο Τακαρος ακόμα νωρίτερα για δαυτον. Τα χαρτιά δεν τα παντρευομαστε μπρε.

      Διαγραφή
    13. Γιατρε μου δεν ειμαι του μπες βγες. προς το παρον δικαιωθηκαν, όσοι βγηκαν εγκαιρως. Εγω θα δω όλο το εργο. Πιστευω στις προοπτ. Της εταιριας. Αν δω στασιμοτητα όαν ομαλοποιηθεί η καταστ. Θα αποχωρησω ανεξαρτητως τιμής, όμως σε ομαλες συνθηκες

      Διαγραφή
    14. Κύριε Bareen δεν είπα ποτέ πως έχω καταπιεί το Αλάθητο του ΠΑΠΑ...Νομίζω πως είναι περισσότερο από σαφής η ταχτική μου στο ΧΑΑ την δεδομένη στιγμή καθ ότι έχω γράψει πως,ο έμπειρος παίχτης πρέπει να προσαρμόζεται στο στυλ του εκάστοτε παιχνιδιού....τωρα αν θα πάρει το παιγνίδι εξαρτάται και από άλλους παραγοντες....Όποτε στην παρούσα όσο αφορα την περιφέρεια έχω αναφέρει ουκ ολίγες φορές τις επιλογές μου που σε κάθε μια διαφέρει και το ποσό επένδυσης συγκυριακά πάντα αναλόγως τιμής μετοχής...ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΓΕΒΚΑ ΚΥΡΙΟ ΚΑΜΠΑΣ ΙΑΤΡ ΙΚΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΚ(εδώ η μικρότερη θέση)στιγμής ...Οι μέσοι όροι κτήσης δεν είναι πάνω από το 10-12%από τα πρόσφατα χαμηλά τους και είμαι με ορίζοντα τουλάχιστον 3τιας τοποθετώντας κεφάλαια που δεν θα,χρειαστω ούτε σε 10ετια...Αν κάποιο απ αυτά,διορθώνει οχι πέφτει για μένα έχει διαφορά εφ όσον δεν έχει αλλάξει κάτι παίρνω και σε αντίδραση το σπρώχνω κρατώντας την αρχική μου θέση και ούτε λεπι παραπάνω...Ετσι κατεβάζω κι άλλο τους μεσους όρους κτήσης μου...Αυτα περί τακτικής μου και όπως λέμε περί ορέξεως...Αλλα μόνο το ταμπλω θα πει την Αλήθεια....

      Διαγραφή
  13. Αλλά το κάνει επίτηδες ο Κύριος Τάκης και ανοίγει το μπαλαουρο να προαυλισθουν ορισμένα ζόμπι για να μου φτειαχνει την μέρα 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του βλάκα τα σχόλια θα άφηνα να περάσουν ... αν σεβόταν τους υπόλοιπους. Αλλά έχει ένα στυλάκι ότι όλα τα ξέρει ... ενώ στην πραγματικότητα είναι μετεξεταστέος και δεν γνωρίζει ούτε ποια είναι η εξεταστέα ύλη.

      Θα αφήσω λίγο ακόμη όλες τις σαχλαμάρες σχόλια που αφορούν την πάρτυ του και μετά πέφτει γομολάστιχα.

      Έχουμε δουλειές με τις χρηματαγορές ... δεν υπάρχει χρόνος πλέον να ασχολούμαστε με κουτσομπολιά. Η Αμερική χρειάζεται ενασχόληση 24 ωρες το 24ωρο.

      Διαγραφή
  14. η γνωστή μας cpi η ΣΠΙ άνετα θα γινόταν στόχος εξαγοράς αν ο παππούς Παπαθάνος έπαιρνε 2 με 3 εκ κασέρι και τα υπόλοιπα σε χαρτιά του νέου σχήματος. Από πολύ βαθειά πληροφόρηση κάποιοι έχουν ήδη μαζέψει 400 χιλιάδες χαρτιά τα τελευταία χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς διάθεση ειρωνείας ή παρεξήγησης, θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να βγάλω λεφτά στο καζίνο παρά στην cpi.
      Γιατί δεν εμφανίζει κέρδη τοσα χρόνια? Τι γίνεται ολις ο τζίρος? Που καταλήγει?
      Μακριά από εμένα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ξενοφών προσυπογράφω...μακριά κι αγαπημένοι.

      Διαγραφή
    5. Τελικά κ.alex, ο γνωστός τραγουδιστής είναι ο ίδιος που τραγουδούσε στον Περσέα ή συνωνυμία?

      Διαγραφή
  15. Κύριε Τάκη ,προσωπική άποψη,άσε τον Ανανία κάνα μήνυμα να παίρνει,χρειαζόμαστε και ψυχαγωγία,ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΜΥΤΙΛ βλέπω τις τελευταίες μέρες το χει πάρει στα σοβαρά με τις αγορές ιδίων. Ξοδεύει κοντά μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα. Προσωπικά θέλω να αυξήσω αλλά θα το κάνω μόνο αν δει το 7 μπροστά, διαφορετικά θα πορευτώ με αυτά που έχω.

    Η ΠΕΡΦ είναι η άλλη μου συμπάθεια, όπως και του μ/μ.  Έκανε νέα υψηλά, το οποίο θεωρώ ότι είναι καλό. Πιστεύω ότι τη διάσπαση προηγούμενων υψηλών θα μπορούσε κανείς ακόμη και να την αγοράσει σε ένα μικρό βαθμό. Το χαρτί πάντως φαίνεται καρασυγκεντρωμένο.

    Γενικότερα για το ΧΑ, όπως σωστά είπε ο κύριος Λουκάς Παπαϊωάννου στα ελληνοτουρκικά είχαμε το τέλος του πρώτου επεισοδίου από μια σειρά αυτών που θα δούμε. Οπότε δεν μιλάμε για ουσιαστική αποκλιμάκωση, γι αυτό και συνεχίζουμε αμυντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Burren,καλοπροαίρετα,την ίδια φόλα έφαγα και εγώ,έφυγα στο 0,65_0,66 με μεγάλη χασουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επίσης κύριε Barren σας εκτιμώ αφάνταστα,πιθανόν να έγραψα μεγαλύτερη ζημιά από σας,διάβασα τα σχόλια για τον κυρ Βαγγέλη,δεν θέλω να ασχοληθώ τώρα,έχει πολύ δρόμο μπροστά για να ανακάμψει,δεν βλέπω χρηματιστηριακή διαφυγή σύντομα,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πέσει,εγώ πούλησα με ζημιά 40% ,αλλά δεχομε καζουρα και αρκετά κομμάτια.στο site του kapital ο ΛΑΡΙΣ κάνει παιχνίδι,εδώ έχω καιρό να δω να γράφει,καλημέρα κύριε Barren

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Κωνσταντίνε παρεξήγησα επειδή αναφερθήκατε ονομαστικά.
      Συμφωνώ μαζί σας, αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε δίλημμα συνεπώς δεν βλέπω λόγο να τη συζητάω, εωσότου με απασχολήσει ξανά επενδυτικά. Σε εκείνες τις συζητήσεις είχα διώξει το 70% και έψαχνα για κάποιο λόγο να συνεχίσω να ασχολούμαι, δε τον βρήκα και μέχρι εκεί.
      Σχετικά με τα περί καζούρας αλλά και γενικότερα το φαινόμενο κάποιοι να χαίρονται με τα προβλήματα των άλλων, με κάλυψε ο κ. Τάκης παραπάνω. Ας ασχοληθεί η επιστήμη της ψυχιατρικής και της ανθρωπολογίας.

      Διαγραφή
  19. Καλημερα σε ολους. Σημερα μετα απο καιρο εριξα ξανα μια ματια στους ισολογισμους 2019 αναμενοντας τα 6μηνα του 20 σε καμια 30 αρια χαρτια που με ενδιαφερουν για χ - ψ λογους..Μπορω να πω σχεδον με σιγουρια οτι μολις τελειωσει το θεμα ιος εχουμε χαρτια που εχουν τα φοντα για τουλαχιστον Χ2 ακομα κ Χ3 απλως βλεπω οτι η ανικανοτητα της Ε.Κ και των πολιτικων αλλα κ το ρισκο χωρας μας εχουν στρεψει προς Αμερικανικα κ.α χρηματιστηρια παιζοντας προσδοκια την ωρα που πολλα μικρομεσαια σε χαα κ χακ ειναι απο φθηνα ως τζαμπα..Αρκει να μην ειναι σε κλαδους που πληττονται ασχημα..Για χαα πιστευω σε ΕΛΣΤΡ αν κ επηρεαζεται λιγο πολυ εχει πολυ χαμηλη αποτιμηση επισης βλεπω ΜΕΝΤΙ ελπιδοφορο να δωσει υπεραξια στους μελλοντικους, ΙΝΤΚΑ παρα τον διπλασιασμο ξεφτιλα αποτιμηση στο 0,18 της bv με καθαρο δδμ 0,57 περιπου.Ο ισολογισμους παλι της ΑΣΚΟ διαμαντακι τα ταμειακα καλυπτουν το συνολο των υποχρεωσεων κ ενα p/e γυρω στο 7,5 για το 2019 την περιμενω γυρω στο 1,5 με 1,6 για μια 1η αγορα δεν περιμενω μεγαλεια αλλα μελλοντικα μπορει να αποδωσει θα δω κ το 6μηνο βεβαια πρωτα κ κατα ποσο επηρεαστηκε απ τον ιο..ΡΕΒ κ ΑΤΕΚ χαμηλα p/e συμμαζεψαν τα κοστη παραμενει μεγαλη η μοχλευση τους το ερωτημα ειναι ποσο επηρεαστηκαν απο ιο κ κατα ποσο θα εχουν μια καλη κερδοφορια μετα το τελος του θεματος ιος τα εχω σαν ερωτηματικο στη λιστα μου δεν τα προτεινω σε καμια περιπτωση αφου δεν ειναι ξεκαθαρα τα πραματα υπαρχει υψηλο ρισκο λογω κ δανεισμου.Το ΠΕΡΦ δεν το αναφερω καθως επι του παροντος το θεωρω δικαια αποτιμημενο.Απο τουρισμου ασχολουμαι πλεον μονο με ΚΥΡΙΟ κ ΑΤΤΙΚΑ αν κ πληττονται τα θεωρω φθηνα κ ισως στο μελλον να υπαρχουν εξελιξεις..Απο χακ θεωρω πολυ φτηνα κ για μακροπροθεσμους ΤΣΙΒ,ΜΠΛΕ,ΚΕΤΣ,ΦΡΟΥ (παρακολουθω κ ΚΥΘΡ) κ απο τουρισμου πλεον μονο ΑΜΑΘ κ ΛΟΞΕ δεν με χαλαει κ το ΣΑΛΑ..Υπαρχουν βεβαια κ πολλα ακομα χαρτια που για διαφορετικους λογους το καθενα μπορουν να αποδωσουν..Αυτα απο μενα αυτες οι αποψεις μου..Ελπιζω να μην κουρασα οποιος θελει φυσικα σχολιαζει.. Καλη συνεχεια σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα έχω χρόνο οπότε και θα γράψω δυο σχόλια και για τις παραπάνω (πολύ συνοπτικά για να μην κουράσω).
      ΕΛΣΤΡ. Προβλημα για εμένα η διοίκηση. Ακόμη δεν έχουν απαντηθεί οι παλιές καταγγελίες του συγχωρεμενου Μιχαηλίδη. Έχω την εντύπωση ότι η εταιρεία δουλεύει για τη διοίκηση και τους κολλητούς της. Όχι για τους μικρομετοχους της.
      ΙΝΤΚΑ. Μια λέξη μόνο Κόκκαλης. Μακριά από τον μεγαλύτερο μοναχοφαγα που πέρασε ποτέ από το ελληνικό χρηματιστήριο. Όσο υπάρχει ο Κόκκαλης δεν βλέπω μέλλον. Μετά Κόκκαλη ναι.
      ΜΕΝΤΙ και ΑΣΚΟ. Διατηρώ θέσεις και στην ΑΣΚΟ την αυξάνω. Θεωρώ ότι είναι φθηνές και μπορούν να δώσουν ένα 50% απόδοση.
      ΡΕΒ. Δεν ασχολούμαι με εταιρείες εμπορίας καυσίμων. Όπως είχσ διαβάσει πριν πολλά χρόνια η δουλειά τους είναι σαν να μαζεύεις κερματα μπροστά από οδοστρωτήρα. Κάποια στιγμή θα σε πατήσει.
      ΑΤΕΤ. Δεν βλέπω να έχει αντικείμενο (ασχέτως κορονοιου). Οι εκδόσεις φθίνουν χρόνο με το χρόνο. Μετά τι?
      ΠΕΡΦ. Πολύ καλή εταιρεία. Δεν μου έκανε την χάρη να πέσει όταν περίμενα να αγοράσω.
      Για ΚΥΡΙΟ και ΑΤΤΙΚΑ θεωρώ ότι θα πληγούν πολύ από τις επιπτώσεις του κορονοιου (όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια). Θέλει υπομονή.
      Από Κύπρο έχω θέση σε ΤΣΙΒ, ΛΟΤΖ και ΣΑΛΑ την οποία και αυξάνω σε κάθε ευκαιρία (θέλω στην πενταετία η Κύπρος να αντιστοιχεί στο 20-25% του χαρτοφυλακίου μου).

      Διαγραφή
    2. Κύριε Rfs συμφωνώ με το γενικότερο κλίμα της τοποθέτησής σας. Το ελληνικό έχει πιο υποτιμημένες μετοχές λόγω φόβου για το ρίσκο χώρας. Να επισημάνω ότι, αν και το έχουμε ξαναπεί, για τις ελληνικές μετοχές έχουμε καλύτερη ενημέρωση και επίσης για να κερδίσεις σε μια αγορά πρέπει να είσαι καλύτερος σε σχέση με αυτούς που ασχολούνται σε αυτήν. Αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις εύκολα στη Wall που συγκεντρώνει τους καλύτερους παίχτες από όλο τον κόσμο.

      Από τα επί μέρους χαρτιά, η ΑΣΚΟ  που αναφέρατε είναι μια πολύ καλή επιλογή αν κατέβει ένα επίπεδο ακόμα στα 1,35-1,45.

      Το ΕΛΣΤΡ είναι πολύ υποτιμημένη εταιρεία, νοικοκυρεμένη, η οποία θα  επωφεληθεί αν πέσουν λεφτά σε δημόσιες επενδύσεις. Έχει όμως ένα κακό ιστορικό ως προς το χρηματιστηριακό παίγνιο. Συνήθως τις μετοχές τις ανεβάζουν τα λόμπι, ενίοτε με τη συμμετοχή και του μεγαλομετόχου. Τη συγκεκριμένη δεν την έχει αναλάβει κάποιο λόμπι. Είναι πιο υγιής η ΔΕΗ ας πούμε?

      Όσον αφορά την ΠΕΡΦ είναι μεν δίκαια αποτιμημένη αλλά συμφωνώ με τη συγκριτική συλλογιστική του μ/μ σε σχέση με τις άλλες που είναι αρκετά τσιμπημένες. Επίσης, είναι φανερή η προσπάθεια της διοίκησης να συγκρατήσει την τιμή για να μπορέσουν να μαζέψουν κι άλλα κομμάτια στα χαμηλά από τους μικρούς.

      Διαγραφή
    3. Κε Ξενοφων πραγματι δεν ειναι το σωστο timing για ΚΥΡΙΟ / ΑΤΤΙΚΑ συμφωνω απολυτα κ για Κοκκαλη μιλαω φυσικα για μικρη θεση ειδαλλως δε θα κοιμομουν ησυχος το βραδυ ωστοσο στην συγκεκριμενη αποτιμηση ειναι ικανη να δωσει δυνατα κερδη σε επιθετικους επενδυτες - παικτες θα εχει ωφελη κ απο Κεκρ απο οτι ολα δειχνουν.Εννοειται οποιος δεν θελει να ρισκαρει μενει σε πιο σοβαρες επιλογες οπως οι δικες σας γιατι με ενα ακομα lockdown..δεν ειναι κ απο τις μετοχες που βαστανε.Κε Ευρωβλαχε αν παει κοντα στο 1,3 τοτε θα ειναι λουκουμι δεν με ενθουσιαζει η τωρινη αποτιμηση ωστοσο μιλαμε για εταιρεια διαμαντακι που πρεπει να την κοιτας μακροπροθεσμα.Την περιμενω απο 1,6 κ κατω για μια αρχικως μικρη τοποθετηση αν ερθει εν αναμονη κ του 6μηνου βεβαια.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα,από κυπριακές έχω ΤΣΙΒ,ΚΕΤΣ,ΜΠΛΕ,ΛΙΝΑ και ΛΟΤΖ,όλες έδωσαν μέρισμα,η ΚΕΤΣ το έστειλε μέσω επιταγής χωρίς παρακράτηση,οι υπόλοιπες μέσω της χρηματιστηριακής με τσουχτερές χρεώσεις,γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω για να το παίρνω ολόκληρο και στις υπόλοιπες;

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ευρωβλαχε τα λομπυ τα,σκυλιά και οι λαγοί μαζι όπως τους ξέραμε εμείς οι παλιές του ΧΑΑ δεν υπάρχουν πια τους πάτησαν οι Ελέφαντες...Προσφατα ένα ψιμαρι που κανει τον έξυπνο μου είπε πως στο ΑΒΕ έχει μπει λόμπυ και μονο που δεν λιποθυμησα από τα γέλια...Δηλαδη μετοχή του Βαρδινογιανεικου που είμαι μαζεμενη κατά 95% και ο τύπος έχει κάψει καμμιά 100ρια μυρια που τα χώνει μόνος του θα αφήσει λόμπυ να παίξει το χαρτί του..Τωρα το Σιμοκαλπινεικο φαίνεται πως δεν το νοιάζει η τιμης της μετοχής του...Εμ θα τον νοιαξει προσεχώς γι αυτό και έχω φορτώσει και θα φορτωσω κι αλλά...

      Διαγραφή
    6. Χαιρετώ τους θαμώνες και τον κύριο Τάκη.

      Επιτέλους μία δημοσίευση για το Ελληνικό Χρηματιστήριο η οποία μπορεί να προκαλέσει συζήτηση για ποιοτικές του μετοχές και που μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει στον αναγνώστη. Όχι ότι θα σας ψέξω για την ενασχόληση με τις χρηματαγορές των ΗΠΑ, κάθε άλλο, θα είχα ασχοληθεί κι εγώ και σε ένα βαθμό το έχω μετανιώσει, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει ο χρόνος για τη διαχείριση τόσο τεράστιου όγκου πληροφορίας σε συνδυασμό με την ταχύτητα που κινούνται οι καταστάσεις εκεί.

      Από τις εισηγμένες τις οποίες παραθέσατε, αυτή που μου κεντρίζει (ξανά) το ενδιαφέρον είναι η AS Company. Αποτελεί χρηματοοικονομικό διαμάντι και αν πάει και στις τιμές που παραθέτει ο κύριος Ευρωβλάχος θα τιμηθεί δεόντως. Αν και πιστεύω ότι δεν θα πάει τόσο κάτω, θα μπορούσε δυνητικά κάποιος μακροπρόθεσμος επενδυτής να πολλαπλασιάσει το κεφάλαιο του. Είναι βέβαια σε δύσκολο κλάδο ειδικά για Ελλάδα, αλλά θα ανακάμψει και υπάρχουν και οι προσδοκίες για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην Βαλκανική.

      Περιπτώσεις σαν τις υπόλοιπες δεν με πολυενθουσιάζουν. Εγώ θέλω να βλέπω βιώσιμα κέρδη, ταμειακές ροές, μερίσματα, ανάπτυξη και στην κατάλληλη πτωτική συγκυρία να φορτώνω, ή διαφορετικά να βλέπω κάποια ακραία υποτίμηση (πχ τύπου ΔΕΗ πρόσφατα).

      Για την ΠΕΡΦ δεν θα ξαναπώ, καθώς αποτελεί και ευγενική προσφορά μου στο blog κοντά στα 2 ευρώ και έχω ξαναγράψει, αλλά ακόμα και τώρα δεν είναι ακριβή. Βλέπω δηλαδή και τους δείκτες στις άλλες του κλάδου της Πληροφορικής (κατά τα άλλα βέβαια υπάρχουν και κάποιες πολύ αξιόλογες) και γελώ. Δείτε p/e, δείτε άϋλα, και όχι μόνο.

      Τα σέβη μου.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Πέλοπα, μιλήστε με την χρηματιστηριακή σας.
      ΤΣΙΒ και ΛΟΤΖ μου έστειλαν το μέρισμα με επιταγή χωρίς καμιά κράτηση (η μόνη χρέωση ήταν η προμήθεια των 3€ ανά επιταγή όταν τις κατέθεσα σε λογαριασμό μου στην τράπεζα Πειραιώς).

      Διαγραφή
    8. Κύριε Πέλοπα, μιλήστε με την χρηματιστηριακή σας.
      Η ΤΣΙΒ και η ΛΟΤΖ μου έστειλαν το μέρισμα με επιταγή χωρίς καμιά κράτηση, η μόνη χρέωση ήταν η προμήθεια των 3€ ανά επιταγή όταν τις κατέθεσα σε λογαριασμό μου στην τράπεζα Πειραιώς.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Πέλοπα συζήτηση για τα κυπριακά μερίσματα είχαμε προχτές και στο αντίστοιχο thread, δείτε εδώ

      http://mitarola.blogspot.com/2020/06/blog-post.html?m=0#comment-form

      Διαγραφή
    10. Θα πρέπει λοιπόν κύριε Ξενοφώντα να καλέσω την alpha finance και να το ζητήσω αυτό ή τις ίδιες τις εταιρείες να το στέλνουν με επιταγή;Θα ξεκινήσω με την χρηματιστηριακή.Ευχαριστώ για την απάντηση.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Πέλοπα, όταν είχα ρωτήσει την χρηματιστηριακή μου (Optima Bank) μου είχαν πει ότι δεν εμπλέκονται καθόλου στη διαδικασία πληρωμής μερισμάτων Κύπρου και ότι θα μου έρθει επιταγή από την εταιρεία (όπως και έγινε).
      Καλύτερα να ξεκινήσετε από την χρηματιστηριακή σας.

      Διαγραφή
    12. Σχετικά με ΑΤΕΚ θα ήθελα να σημειώσω, υποχρεώσεις το 2014 στα 36 εκ. ευρώ, σήμερα (σε μια πενταετία) στα 26 εκ. ευρώ με εξαιρετικές θετικές χρηματοροές και συνεχή μείωση του δανεισμού (όντως ήταν και είναι υπερμοχλευμένη). Το στοίχημα της συγκεκριμένης είναι η ψηφιακή μετάβαση, για φέτος αναμένεται το 30% του τζίρου της να προέρχεται από το ψηφιακό κομμάτι, καθώς το έντυπο δεν τραβάει. Συν οτι είναι το νούμερο 1 στα ραδιόφωνα στην Αττική (με διαφημιστικά έσοδα αυξανόμενα τα τελευταία χρόνια). Την φετινή χρονιά δεν αναμένεται να τα πάει καλά, καθώς το τρίμηνο του lockdown είχε σοβαρότατη πτώση των διαφημιστικών εξόδων, ωστόσο τα μεγέθη του 2019 δείχνουν οτι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση...

      Διαγραφή
    13. Καλησπέρα κ. Στέλιο,
      Μερικά αντεπιχείρημα, που θα πρέπει να λάβει υπόψιν του κάποιος που σκέφτεται να επενδύσει στην ΑΤΕΚ:
      Στην πενταετία που αναφέρετε ότι μείωσε τις υποχρεώσεις της δεν μοιρασε ούτε ένα σεντ ως μέρισμα (δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που διένειμε μέρισμα) και δεν προβλέπεται να διανείμει ούτε στο (ορατό τουλάχιστον) μέλλον.
      Η εταιρεία (παρά την μείωση των υποχρεώσεων) παραμένει σημαντικά μοχλευμενη.
      Η μόνη θυγατρική που έδινε μερίσματα στην μητρική ήταν το Τηλέραμα, που χρόνο με το χρόνο φθίνει. Οι υπόλοιπες θυγατρικές είτε παρουσίαζαν ζημιές είτε δεν είχαν ταμιακες ροές να στηρίξουν διανομή μερίσματος.
      Η ακροαματικότητα των ραδιοφώνων από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα αν δεν μεταφράζεται σε κέρδη που εισπράττονται. Μέχρι σήμερα τα ραδιόφωνα φαίνεται να μην μπορούν να παράξουν κέρδη. Επιπλέον το μέλλον του ελεύθερου ραδιοφώνου (όπως και της τηλεόρασης) δεν προδιαγράφεται ευοίωνο καθώς επηρεάζεται από την επέλαση του διαδικτύου και του pay per view/listen. Όποιος θέλει να ακούσει μουσική αγοράζει μια συνδρομή στο Spotify και ακούει ό,τι θέλει οπότε θέλει χωρίς να εξαρτάται από κάποιον ραδιοφωνικό παραγωγό.
      Η ψηφιακή μετάβαση μόνο εύκολη δεν θα είναι (πολύ δε περισσότερο αν εξαντληθεί σε αγορές όπως του the toc). Ο ανταγωνισμός είναι αδεισωπητος και με πολύ πιο βαθιές τσέπες από την ΑΤΕΚ. Για να υποκαταστήσει την πολύ γρήγορη απώλεια τζίρου από τα έντυπα θα πρέπει είτε να αναπτύξει ψηφιακούς τίτλους (θέλει χρόνο και χρήμα με αβέβαιο αποτελέσματα) είτε να εξαγοράσει ήδη πετυχημένους τίτλους (θέλει πολύ χρήμα που η ΑΤΕΚ δεν διαθέτει).
      Μέχρι τότε θα προσπαθει με αγορές φθηνών τίτλων (όπως το the toc) που όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά και με προσπάθειες περιορισμού του λειτουργικού κόστους (που και αυτό έχει τα όρια του).
      Αν συνυπολογιστεί και η δραματική μείωση της διαφημιστικής δαπάνης λόγω κορονοιου, το κοκτέιλ γίνεται εκρηκτικο.
      Δεν είμαι αισιόδοξος για την εταιρεία.
      Όλες οι ίδιου αντικειμένου εταιρείες στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα και δεν μπορούν να βρουν λύση (συρρικνώνονται συνεχώς). Δεν βλέπω πως (και γιατί) μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση η ΑΤΕΚ.

      Διαγραφή
    14. Καλημέρα κ. Ξενοφώντα,
      είμαι σύμφωνος με αρκετά από τα οποία γράφετε, όντως δεν προβλέπεται να διανείμει μέρισμα στο ορατό μέλλον η εταιρία, όντως η ψηφιακή μετάβαση είναι ένα δύσκολο στοίχημα και αρκετά αμφίβολο, όντως υπάρχει γενικότερο πρόβλημα παγκοσμίως στον συγκεκριμένο κλάδο, πολλές προκλήσεις και αβεβαιότητα.
      Από την άλλη, η εταιρία είναι η μοναδική μεγάλη που κατάφερε να επιβιώσει στον κλάδο της σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Σε ένα υφεσιακό περιβάλλον, η διαφημιστική δαπάνη είχε την τάση να συρρικνώνεται, ωστόσο αυτό σταμάτησε γύρω στο 2018 και έδειξε αυξητικές τάσεις όλο το 2019. Εφ'όσον τα επόμενα χρόνια υπάρχει η πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, πιστεύω ότι θα υπάρξει και σημαντική αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης, την οποία βρίσκεται σε θέση να εκμεταλλευτεί η εταιρία έχοντας το πλεονέκτημα δραστηριοποίησης σε περισσότερα κανάλια (έντυπα, ψηφιακά, ραδιόφωνα), προσφέροντας στους διαφημιζόμενους ένα μπουκέτο υπηρεσιών. Ως προς τα ραδιόφωνα, θα διαφωνήσω όσον αφορά το μέλλον τους, αφού ειδικά στις πόλεις, όπου ο μέσος εργαζόμενος περνά αρκετές ώρες προς και από τη δουλειά του, μια χαρά τον ψυχαγωγεί το ραδιόφωνο κι επιπλέον δείχνει όλα τα τελευταία χρόνια μεγάλη ανθεκτικότητα στα διαφημιστικά έσοδα. Ως προς το ψηφιακό κομμάτι, η εταιρία διαθέτει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο τίτλων που αποτελείται κυρίως από το ψηφιακό κομμάτι των έντυπων τίτλων της συν το thetoc που αναφέρατε.
      Εκεί που θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σας είναι στο οτι σε περιβάλλον κορωνοιού τα διαφημιστικά της έσοδα θα είναι πενιχρά (όλες οι εταιρίες κόβουν πρώτα τα έξοδα διαφήμισης σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον) και είναι αδύνατο να στηρίξει το όποιο αναπτυξιακό στόρι, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρξει προ κορωνοιού.

      Διαγραφή
    15. Τελικα αρκετα μειωμενα τα αποτελεσματα της ΑΣΚΟ..Στο 1,30 που ειπε κ ο φιλος μας αν παει ειδαλλως υπομονη..https://www.athexgroup.gr/el/web/guest/financial-statements-in-pdf-format/-/asset_publisher/rszQq5Xl8b45/document/id/6009385?controlPanelCategory=portlet_101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45&redirect=https%3A%2F%2Fwww.athexgroup.gr%2Fel%2Fweb%2Fguest%2Ffinancial-statements-in-pdf-format%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26controlPanelCategory%3Dportlet_101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45%26_101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45_

      Διαγραφή
    16. Το ΤΣΙΒ 0,06 μερισμα http://oam.cse.com.cy/Announcement/announcementvariation/54385

      Διαγραφή
  20. Παρά την μεγάλη πτώση των κερδών Μ αρέσει η ΟΤΟΕΛ και αντιλαμβανομε ότι ψωνίζουν μεγάλα παιδιά,πιστεύω ότι μπορεί να κινηθεί αρκετά πάνω,πλαστικά Κρήτης,φλεξοπακ έχουν υψηλές κερδοφορίας,ίσως ήρθε η ώρα των ΠΛΑΘ είχανε πολύ καλό τρίμηνο,απορία έχω για ΣΠΕΙΣ,το γράψε και ο κύριος hippy,τριπλάσιο τζίρο συγκριτικά με τις άλλες της πληροφορικής,λιγότερα κέρδη,ΓΙΑΤΙ; Επίσης Μ αρέσει στην τιμή που είναι η ΕΥΑΘ,η ΕΥΠΙΚ θέλω να δω εξάμηνο είναι υπό σκέψη όταν δω το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση ,τι ώφελος μπορεί να δει,αυτά από μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας κ. Κωνσταντίνε,
      Για εμένα ΠΛΑΘ και ΣΠΕΙΣ είναι μη επενδυσιμες για τον ίδιο ακριβώς λόγο: οι διοικήσεις τους που φροντίζουν να τις απομυζούν με τεράστιες αμοιβές. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ τέτοιες διοικήσεις (αν με κλέβουν τόσο εξοφθαλμα μπροστά στα μάτια μου, πιθανολογω ότι θα με κλέβουν και με χίλιους άλλους τρόπους, πχ αμοιβες και αναθέσεις σε τρίτους).
      Για ΟΤΟΕΛ δεν έχω άποψη.
      ΦΛΕΞΟ, ΠΛΑΚΡ, ΕΥΑΘ και ΕΥΠΙΚ υπάρχουν ήδη στο χαρτοφυλάκιο μου και τις πιστεύω.

      Διαγραφή
  21. Κάποιες φορές γίνομαι πολύ γκρινιάρης και το ξέρω. Η ηθική ικανοποίηση είναι όταν αποδεικνύεται ότι δεν γκρινιαζα χωρίς λόγο.
    Παράδειγμα όταν προ ολίγου καιρού γκρινιαζα για το ότι ο ΚΑΡΑΤΖΗΣ δεν είχε δημοσιεύσει ισολογισμό για το 2019 παρά το ότι ήταν εισηγμένος και υπειχε σχετική υποχρέωση (ασχέτως της ΔΠ).
    Χθες επεβλήθη από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς πρόστιμο 10.000€ για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
    ΥΓ. Το πόδι του προστίμου είναι εντελώς αστείο (ποινή χάδι κυριολεκτικά). Τέτοιες ποινές είναι αυτονόητο ότι δεν έχουν καμία απολύτως αποτρεπτική ισχύ και ευτελίζουν (εντελώς όμως) τους θεσμούς. Απόδειξη? Η ΚΑΡΑΤΖΗΣ ακόμη και σήμερα δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό για το 2019...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα σε όλους, είμαι καινούριος στην παρέα αν και παρακολουθώ αρκετό καιρό το τι γράφετε στο φόρουμ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος κάποια άποψη για την ΚΟΥΑΛ μιας και είμαι πλέον χρόνια εγκλωβισμένος στο χαρτί. Βλέπω ότι τους τελευταίους μήνες, ότι ο Ξιώνης, ένας εκ των βασικών μέτοχων και μέλος του ΔΣ, πουλάει αβέρτα, και ο Άγγλος o Croker γενικώς αυξάνει. Ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας,δεν γνωρίζω κάτι,απλά έχω παρατηρήσει ότι το δρομολόγιο 0.20-0.25 θα το κάνει 2 φορές το χρόνο...

      Διαγραφή
  23. Μάλλον για ψιμαρι μου φαίνεται ο Άγγλος... Ένα πράμα όπως τι θελει η Αλεπού στο παζαρι? Προσωπικη άποψη εκφραζω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριε Ξενοφών τι μου θυμίσατε τώρα...Προσωπικα δεν μ ενοχλεί καθόλου που δεν απαντήθηκαν οι καταγγελιες του Μιχαηλιδη...Μιχαηλιδη...14000 τεμάχια αγορασμενα στο 3.90 και πουλημενα πάνω από 10 it's ok...Ξαναφερτε μας τον Μιχαηλίδη παρακαλώ..οχι εσείς φυσικά..Λες και οι υπόλοιποι είναι μωρές Παρθένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καπετάνιο είσαι πολύ έμπειρος στο σπορ. Για να φορτώνεις κάτι βλέπεις.
      Εμένα μου αρέσει η ΓΕΒΚΑ και ο κ.Κρομυδας (και στην ΓΣ μου άρεσαν ακόμη περισσότερο, έστω και από απόσταση λόγω κορονοιου).
      Νοικοκυρης και πολύ προσγειωμένος. Λίγες κουβέντες και χωρίς μεγάλα λόγια. Μου άρεσε ακόμη το ότι δίνει συνεχώς μέρισμα (επίσης να αναφέρω ότι όταν στην ΓΣ ένας μέτοχος πρότεινε -5 μέτοχοι ημασταν όλοι και ολοι- να μην δοθεί φέτος μέρισμα για να στηριχθεί η εταιρεία, ο κ. Κριμυδας απάντησε ότι πρέπει να δοθεί μέρισμα και το μέρισμα είναι τόσο που το αντέχει η εταιρεία και δεν θα έχει πρόβλημα).
      Το στοίχημα της έκρηξης των επενδύσεων λόγω μεγάλων έργων το παίζω μέσω της ΓΕΒΚΑ.

      Διαγραφή
  25. Αν θέλει κάποιος να μοιραστεί τις γνώσεις του, σε γενικές γραμμές ποιο είναι το αποδεκτό ύψος του P/E μιας μετοχής; Ανάλογα βέβαια και τον κλάδο που ανήκει. Φαντάζομαι σε εταιρείες με μέλλον δεχόμαστε ένα μεγαλύτερο. Ξέρω πως για να επενδύσεις σε μια επιχείρηση παίζουν ρόλο πολλά και είναι μια σύνθετη απόφαση, όμως το P/E είναι ένα από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Long είναι μεγάλο θέμα το P/E και θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες.

      Πολύ χοντροκομμένα θα σας πω ότι ο παλιός πρακτικός κανόνας έλεγε ότι η δίκαιη αποτίμηση είναι P/E=10 και η κεφαλαιοποίηση ίση με τις πωλήσεις δηλαδή P/S=1. Αυτά βέβαια διαφέρουν ανά κλάδο και επίσης τέτοια νούμερα θα βρείτε μόνο σε ΧΑ-ΧΑΚ. Στο εξωτερικό αν βρείτε τέτοια νούμερα ενδέχεται να κρύβουν κάποιο πρόβλημα για την εταιρεία.

      Επίσης, ένας άλλος πρακτικός τρόπος να εξηγήσεις το P/E είναι ότι ο δείκτης αυτός δείχνει πόσα χρόνια θέλει μια εταιρεία για να παράξει κέρδη ίσα με την κεφαλαιοποίηση της, δηλαδή για να διπλώσει. Καταλαβαίνεται λοιπόν τι διαφορά έχει ένα P/E 10 με ένα στο 20, 50, 100 κοκ.

      Τέλος, ένας άλλος κανόνας λέει ότι το όριο για το P/E ισούται με την ανάπτυξη της εταιρείας. Δηλαδή μια εταιρεία με ετήσιο growth 20% μπορεί να δικαιολογήσει ένα P/E=20.

      Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Δεν υπάρχει clear cut answer και χρειάζεται προσοχή να μην πάθετε αυτό που παθαίνουν αρκετοί επενδυτές όπως κι εγώ κάποιες φορές, το λεγόμενο "P/E syndrome".

      Διαγραφή
    2. Κύριε long δεν είναι τόσο απλό όσο δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος εδώ μέσα να σας απαντήσει. Το p/e είναι ένας δείκτης και οσο χαμηλότερος είναι τόσο καλύτερα (εγώ θέλω να είναι κοντά στο 10).
      Μόνο τον όμως το p/e δεν λέει τίποτα, αντιθέτως μπορεί να αποδειχθεί και μια τεράστια παγίδα.
      Πρέπει να συνυπολογίζονται και πολλές άλλες παράμετροι.

      Διαγραφή
    3. Το ROE και το ετησιο growth μιας εταιριας πως μπορουμε να το υπολογισουμε βαση των οικονομικων αποτελεσματων της?

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα σε όλους.
      Κύριε Long μπορείτε να δείτε το ενδιαφέρον βιντεάκι του κου Κουτσουμπού/Investorblog.gr με τίτλο 'Κατανοώντας το P/E στις μετοχές :
      https://www.investorblog.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%8e%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf-pe-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ad%cf%82-%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf/

      Διαγραφή
    5. Όταν μιλάμε για ετήσιο growth εννοούμε την αύξηση του κύκλου εργασιών ή την αύξηση των κερδών; Ή και τα 2 μαζί; Ή κάτι άλλο; Επίσης θα ήθελα να ακούσω γνώμες για ποσοστό της αποταμίευσης που πηγαίνει σε μετοχές για έναν μεσαίου προς χαμηλού ρίσκου 'χαρακτήρα'. Για να δώσω λίγο το προφίλ μου, γιατί όλο ερωτήσεις κάνω στο φόρουμ, σκέφτομαι να ακολουθήσω το 50-50 ή 60-40 (Μετρητά-Μετοχές ΧΑΑ). το ποσοστό για μετοχές θα το χωρίσω πάλι σε 50-50(μετοχές blue chip που λέγαμε το 1999-μετοχές μικρότερης κεφαλαιοποίησης καί ελάχιστο ποσό (2,5%) για κανένα σαπάκι όπως λέγεται) και θα δείξω προτίμηση σε μετοχές με μερισματική απόδοση ή σε εταιρίες με προοπτικές. Δεν έχω χρόνο δυστυχώς να ασχοληθώ με ξένες αγορές. Μέχρι και το Μάρτιο ήμουν στο 100-0 και κάτι με 'τσίμπησε'. Είχα να ασχοληθώ από το 'κραχ' του 1999. Ίσως είναι παρενέργεια του κορονοϊού! Υποψιάζομαι πως ευθύνεται η καραντίνα (λόγω χρόνου) και η μεγάλη πτώση του χρηματιστηρίου το Μάρτιο που πιστεύω έδωσε και δίνει ακόμα ευκαιρίες για χτίσιμο ενός χαρτοφυλακίου. Ελπίζω να μην κούρασα και να μην ξαναγράψω πάλι τόσα πολλά.
      Υ.Γ. Γνωρίζω οικονομικά λόγω σπουδών αλλά τα της αγοράς τα είχα αφήσει λίγο και με αφήσαν και αυτά!

      Διαγραφή
    6. Στο βιβλίο των Gallea-Patalon  "Κόντρα στο ρεύμα-τα μυστικά της αντιθετικής επένδυσης" που εκδόθηκε το 2000 από τις Εκδόσεις Στούπα οι συγγραφείς ασχολούνται με την μελέτη αρκετών δεικτών προσπαθώντας να καταλήξουν σε κάποιου είδους αυτοματισμό για τους ερασιτέχνες επενδυτές (εμάς).

      Καταλήγουν ότι μια μετοχή μας κάνει (επενδυτικά) αγοραστικό κλικ όταν α) έχει πέσει 50% από τα ψηλά 12μήνου και ταυτόχρονα β) ισχύουν 2-3 από τα παρακάτω...
       
      1) Δείκτης τιμής προς κέρδη  Ρ/Ε < 12
      2) Δείκτης τιμής προς λογιστική αξία  P/BV < 1
      3) Δείκτης τιμής προς ελεύθερη ταμειακή ροή P/FCF <10
      4) Δείκτης τιμής προς πωλήσεις P/S <1

      (προσοχή εάν ισχύουν και τα 4 υποψιαζόμαστε βάσιμα πως ίσως πρόκειται για "μαύρη χήρα" κι επανεξετάζουμε θεμελιώδη και ειδησεογραφία προσεκτικά).
       
      Εάν αποφασίσουμε να την αγοράζουμε, λένε, την κρατάμε μέχρι να κερδίσουμε 50% ή για τρία χρόνια (!!!) ότι έρθει πρώτο.  Μέχρι εδώ μια χαρά. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τα παραδείγματα που χρησιμοποιούν οι συγγραφείς-επαγγελματίες διαχειριστές για να πείσουν τον αναγνώστη για την ορθότητα-αποτελεσματικότητα της εργασίας τους....Chrysler, Eastman KodaK, Citibank!!!δηλαδή εταιρείες που λίγα χρόνια αργότερα εξαγοράστηκαν για να μην κλείσουν ή σώθηκαν με λεφτά των φορολογουμένων (Citi) Καταπληκτικό? Συμφωνώ.

      Ταπεινό μου συμπέρασμα:

      Τα πάντα όλα φαίνεται να μοιάζουν σωστά σε ένα συγκεκριμένο χρονικό παράθυρο. Εάν ανοίξουμε το time frame επαληθεύεται ο νόμος του Ηράκλειτου: "Τα πάντα ρει"....ή στα δικά μας, καλό το διάβασμα των θεμελιωδών αλλά νά΄χεις και λίγο τύχη.

      Διαγραφή
    7. Φιλε Hippy και τι γίνεται αν βρισκομαστε στην 25η Ώρα και ο Χρονος εχει διασταλει?

      Διαγραφή
    8. Κύριε hippy ας μάθω πρώτα την ορθολογική επένδυση και μετά συζητάμε για την αντιθετική. Όσον αφορά το θέμα της τύχης, δεν την αποδέχομαι ούτε καν στο τάβλι. Εκτός αν παίξει κανείς μία μόνο παρτίδα. Η τύχη συνήθως πάει με τους ικανούς. Ή σε κάθε περίπτωση είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να προβλέψεις. Ας κάνουμε προβλέψεις για όσα πιθανόν μπορούμε έστω με κάποια αβεβαιότητα. Πάντως μου αρέσει πολύ να σας διαβάζω και οι απαντήσεις σας με βοηθούν ειλικρινά πολύ. Πάντα κάτι μου κάνει 'κλικ' από τα λεγόμενά σας

      Διαγραφή
    9. Κύριε Ευρωβλάχε διάβασα με ενδιαφέρον τις απόψεις και τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
    10. Φίλε Ηλία hippy προ καιρού είχα γράψει και εγώ: "αλλά νά΄χεις και λίγο τύχη" και ο εξαίρετος κύριος Δαρείος με είχε επιπλήξει με ευγένεια φυσικά.Εδώ και πολλά χρόνια χαίρομαι να συνδιάζω την επιστήμη μου την φυσική με την οικονομία και την κοινωνιολογία.Μάλιστα άλλοι χειροκροτούσαν και άλλοι διαμαρτύρονταν στις αίθουσες δέσμης όταν εξηγούσα βάσει του 2ου θερμοδυναμικού την πρόβλεψη της αταξίας-αναρχίας στις κοινωνίες ή τις ουρές στα ΑΤΜ αλλά με ταυτόχρονη μείωση της ικανότητας παραγωγής έργου.Για την τύχη σκέφτομαι την αρχή της απροσδιοριστίας,την δυνατότητα διαφορετικών αποτελεσμάτων από το ίδιο αίτιο,την πτώση του Αριστοτελικού θέσφατου "αίτιον-αιτιατόν",που ισχύουν στον μικρόκοσμο.Και αν πλέον διαφαίνεται ότι και ο έρωτας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ανταλλαγή σωματιδίων ελπίζω και στα χρηματιστήρια να ισχύει το "Λίγο τύχη να΄χα..."από τον βιολιστή στην στέγη.
      Καλή σας εβδομάδα κύριοι.

      Διαγραφή
    11. Εάν ήμουν στην αίθουσα, θα ήμουν με αυτούς που θα προβληματίζονταν, θα χειροκροτούσαν και όταν πήγαιναν σπίτι θα το έψαχναν φίλε Νίκο.

      Ο κύριος Δαρείος? Αλήθεια τι να κάνει αυτό το παληκάρι...στην τελευταία του εμφάνιση μετά 3-4 χρόνια απουσίας από το μπλογκ είχε γράψει ότι διακρατούσε ακόμα τον Ευάγγελο...το χαρτί μας βραχυπρόθεσμα μας βγάζει την ψυχή από την άλλη όμως είναι το πιο ελπιδοφόρο για σημαντική υπεραξία δίχως να ξεχνά το μέρισμα

      http://www.greekfinanceforum.com/fundamentalist/fundamentalist.html

      Διαγραφή
  26. Κύριε Ξενοφών επειδή σας διαβάζω όπως και τους υπόλοιπους φίλους εκτός απο τους κομήτες ζόμπι που σουλατσάρουν να πουν την παπατζα τους για ΕΛΑΣΤΡ που αναφερθήκατε βλέπω ότι βλέπω για ΓΕΒΚΑ και ΚΎΡΙΟ...Ειδικα ΓΙ Α ΚΥΡΙΟ αν δεν κάνουν καμμιά φουστια πιστεύω ότι έχει Χ 3 τουλάχιστον και όχι γιατί το προμοταρει ο κυρ Βασιλης απο το απέναντι νησί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kαλημέρα Αυτά τα spac τα μελέτησα ,και θεωρώ ότι δεν ταιριάζουν σε εμένα,θέλει πιό έμπειρους στις χρηματαγορές , εγώ θα σας δώσω μία αμερικάνικη εταιρεία,που άνοιξα μια μικρή θέση Richardson Electronics (RELL) ,παλιά εταιρεία ,χωρίς χρέη,χαμηλή κεφαλαιοποίηση,divident stock ,5g ,και καλό managment .κύριε Τάκη ,Barren ρίξτε μιά ματιά,ίσως αξίζει μιά μικρή θέση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. SpyEye, επειδή πιθανολογώ ότι ο κ. Τάκης θα ξίνισε βλέποντάς τη και βαριέται να απαντήσει, θα πάρω το θάρρος να πω τη γνώμη μου μετά από μια γρήγορη ματιά.
      Η απορία που μου δημιουργήθηκε κατ' αρχήν είναι γιατί είναι στο χρηματιστήριο.
      Μου δίνει την εντύπωση μιας νοικοκυρεμένης οικογενειακής επιχείρησης που μεροδούλι μεροφάι τρώει σιγά σιγά από τα έτοιμα καλύτερων εποχών, χωρίς θέληση ή όραμα για κάτι μεγαλύτερο, χωρίς ανάγκη κεφαλαίων ή διάθεση για πολλά χρηματοοικονομικά παιχνίδια.
      Στα 4,50 η αγορά την αποτιμά στα 58,5 εκ., ενώ έχει Ίδια 118 εκ., καθαρό ταμείο 43 εκ. , οριακές ζημιές 2~3 εκ. και δίνει συνεπές μέρισμα ~3 εκ. παρά τις ζημιές, οι πωλήσεις flat.
      Ιδιαίτερες προοπτικές για κάτι καινοτόμο (5G που λέτε) δε βλέπω, εφόσον δε φαίνεται να ξοδεύει σε R&D, ο δε Mr Richardson ελέγχει το 65% των ψήφων, θα παίρνει και τις μισθάρες του (51 εκ. τα γενικά έξοδα, με 50 εκ. μικτά κέρδη), why try harder?
      Το διάγραμμά της δείχνει ότι ποτέ δεν κατάφερε κάτι διαίτερο, ακόμα και εντός του τελευταίου 10ετούς bull run, έχει από το 2011 που γενικά πέφτει. H αντίδρασή της από τον COVID πάτο ιδιαίτερα χλιαρή, ανεβαίνει με flat τριάρια, εικάζω πως θα μπορούσαν να την πάνε έως ~6,1 ως κύμα 4 προτού συνεχίσει κάτω. Είναι μάλλον θέμα αγοράς, αν εξελιχθεί σε ανοδική παράνοια σίγουρα θα μπορούσε να δει μεγαλύτερα νούμερα, κορώνα γράμματα δηλαδή.
      Εν ολίγοις ενώ φαίνεται αδικημένη από την αγορά, μάλλον δε της αναγνωρίζει όραμα, έμπνευση και προοπτική για growth.
      Προσωπικά μου φαίνεται σαν η μετοχή να μου λέει " δώς μου τα λεφτά σου και εγγυημένα σε είκοσι χρόνια θα σου τα έχω επιστρέψει σταδιακά, ενώ μπορεί στο ενδιάμεσο να βρεις κάποιον να με πάρει και *2~*3". Οπότε γιατί όχι, έχω αγοράσει και πιο ρισκαδόρικες.

      Διαγραφή
    2. Εγώ βλέπω σταθερές πωλήσεις και ζημιούλες.
      Δικαίως της δίνει η αγορά μια κεφαλαιοποίηση κάτω απο τος πωλήσεις της.

      Διαγραφή
  28. Σχετικά με την Autohellas, είχε πέσει σε καλά επίπεδα, ωστόσο έχει τα θεματάκια της, όπως και την έκθεση στην Aegean που ίσως την καθυστερήσει. Θα προτιμούσα, από γειτνιάζοντα κλάδο, Πετρόπουλο στην πρόσφατη πτώση του.

    Περι Space, καλά τα λέει ο κύριος Ξενοφώντας και λίγα λέει.

    Κύριε Γεωπόνε, ROE=Καθαρά κέρδη/Ίδια Κεφάλαια. Κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμο για να εντοπίσουμε περιπτώσεις που είναι σε ανάπτυξη.

    Το P/E το συγκρίνουμε με μ.ο. κλάδου και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Βλέπουμε πχ ότι η Πληροφορική συνήθως παίζει με σχετικά υψηλά P/E, ενώ τα Πετρέλαια με σχετικά χαμηλό. Επίσης, πρέπει και τα κέρδη να εισπράτονται, αλλά και να συμβαδίζουν και άλλοι αριθμοδείκτες. Από μόνο του ένα χαμηλό P/E μπορεί να μη λέει και τίποτε ή ακόμα χειρότερα κάτι να βρωμάει, πρόσφατο παράδειγμα η απάτη ολκής στο FF Group.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κάτι παει να γίνει...ζωντανεψαμε εκεί που είχαμε γίνει Αμερικανακια ...(Και καλώς κάποιοι δεν λέω...) λετε να μας ανεμοδουριασε ο ΙΑΝΟΣ?









    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριοι σας είχα γράψει από το 1,9 ότι ψωνίζω ΠΛΑΘ,διότι αλλάζουν επίπεδο,αν δεν είναι φωτοβολίδα τ αποτελέσματα πάμε για αλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της και οφείλω να επιβεβαιώσω τα γραφόμενα σας για αγορές σας από το 1,90...μπράβο σας.
      Μπήκα στον πειρασμό να πάρω ορισμένα στο άνοιγμα της συνεδρίασης... αλλά ήδη έχω μια έκθεση στα πλαστικά (Πλακέ,ΦΛΕΞΟ) σε ποσοστό 18% του χαρτοφυλακίου.
      Δεν είχα και το χρόνο να δω αναλυτικά τα αποτελέσματα και να εκτιμήσω κατά πόσο αυτά τα κέρδη προέρχονται από νέες δραστηριότητες που αφορούν την πανδημία και αν ναι, σε τι βαθμό είναι διατηρησιμα στην μετα covid εποχή.
      Σε αυτή την τιμή είναι από τις πιο ελκυστικές.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, οφείλονται στην μείωση του κόστους της πρώτης ύλης λόγω πτώσης του πετρελαίου.
      Αναμένουμε πλέον και τα αποτελέσματα της ΠΛΑΚΡ, ελπίζοντας να είναι το ίδιο δυνατά.

      Διαγραφή
  31. Τι έγινε πάλι σήμερα? Πτώση παντού! Ελπίζω να μην είναι η απαρχή για ένα δεύτερο γύρο σαν αυτόν του Μαρτίου. Όπως και να χει μετρητό υπάρχει βέβαια. Αναμένουμε τις ευκαιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευρωβλαχε μου γιατί τέτοιες διακυμάνσεις στην ψυχολογία σας (και να με συμπαθατε βέβαια γιατί εγώ αυτο εισπράττω)...Μας διαβάζουν και παιδιά που είναι αγουρα ακομη στην Αγορα...ψυχραιμία και υπομονη αν είναι η απαρχή it's just ok...







      Διαγραφή
    2. Μακάρι να είναι σαν του Μαρτίου κι ας μας πόνεσε μερικούς. Έδωσε καλές τιμές και γρήγορη ανάκαμψη.
      Υπάρχουν πολύ χειρότερα σενάρια.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Captain μου, καμία διακύμανση. Ούτε εμπρός, ούτε πίσω. Απλά θεώρησα ότι μετά από τόσο ξύλο δικαιούμαστε να χαμογελάσουμε για άλλη μία εβδομάδα και μας το χάλασε.

      Μόλις είδα το πρωί το δημοσίευμα για τις κομπίνες των ξένων τραπεζών και τις συζητήσεις για ολικό lockdown, μου μύρισε σερβίρισμα. Ότι πάρτε δηλαδή την απαραίτητη αρνητική ειδησεογραφία για να ξεκινήσουμε.

      Άσχετο, ο Ελλάκτωρ είχε πολύ καλή συμπεριφορά σήμερα. Ακόμα και να αγοράσει θα μπορούσε κανείς.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ανδρέα δεν δίνω φραγκο για Ελλαδα .. μια τα lockdown , μια ο Ερντογαν, μια ο Γιάνης ... δεν με ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    6. Αφήστε που τη θεωρώ ακριβή και με προοπτική Μηδεν.

      Διαγραφή
    7. Κύριοι μέχρι προ ολίγου θα πηγαίναμε με τους Τούρκους σε σύρραξη, εως 10 Οκτώβρη ... τώρα βγήκαν τα lockdowns στο τραπέζι;

      Ά, ρε Ελλαδάρα ...

      Διαγραφή
    8. Κύριε Ανδρέα η  ΦΡΙΓΟ με έχει προβληματίσει κι εμένα. Γράφω περίπου ένα -60% αλλά δεν με πειράζει αυτό. Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω, δεν έχω πρόβλημα να φύγω. Θέλω να κάνω το σωστό επενδυτικά. Για αγορά όμως δεν το σκέφτομαι.

      Αυτή τη στιγμή έχει κεφαλαιοποίηση 35 εκ ευρώ. Μια κερδοφορία ακόμα και στα 5 εκ θα ήταν ικανοποιητική. Αυτό που με χάλασε όμως ήταν η αύξηση των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων από τα περίπου -85 στα -95. Εκεί δηλαδή που περιμέναμε μέσα από κερδοφορία να τα καλύψει σταδιακά μέσα σε 4 χρόνια, αυτά αυξάνονται παρά την κερδοφορία.

      Αν ζητήσει χρήματα μέσω ΑΜΚ μπορεί να αποδειχθεί βαρέλι δίχως πάτο. Αυτός είναι ο μεγάλος μου προβληματισμός.

      Από την άλλη σκέφτομαι ότι αν τη δώσω τώρα χωρίς λόγο και μετά τραβήξει πάνω τι θα κάνω?

      Προσπαθώ να δω πώς θα είναι σε 1,2 και 3 χρόνια από τώρα.

      Διαγραφή
    9. Η ΦΡΙΓΟ ήταν η και είναι μια περίπτωση που λένε μη σου τύχει καθ ότι ενώ έδειχνε ότι πάει να γυρίσει το παιγνίδι ήρθε ο Κύριος Κοβιδης και τα υπόλοιπα είναι γνωστά...Εχω λακισει όπως έχω δηλώσει κοντά στα 0.14 λεπτά με μια ζημιά 35% και τοποθέτησα τα χρήματα σε ΚΑΜΠΑ ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΚΑΙ ΓΕΒΚΑ...Οποτε δεν δίνω φραγκο για το που θα πάει η Φριγκο για να παραφρασω τον κυριο Τάκη...Τις μετοχές δεν τις παντρεύομαι και ειδικά αυτές τις περιπτώσεις...Αν μου βγουν οι κινήσεις μου υπερκαλυπτω την ζημιά και βγάζω από καλό έως πολυυυ καλό μεροκάματο και δεν με νοιάζει από που θα πάρω τα λεφτά....Κύριε Ευρωβλαχε ελπίζω να μην το παίρνετε επί πόνου όταν αναφερομαι σ εσάς διότι σας εκτιμώ. ..όμως πάντα υπάρχει λόγος όταν πουλάμε η αγοράζουμε μια μετοχή και δεν θα πρέπει να μας νοιάζει τι κάνει εφ όσον πουλήσαμε την συγκεκριμένη στιγμή...Έχω φιλαράκι μου που με τις εμμονές του καταστράφηκε από ΜΙΓ και ΙΝΛΟΤ...
      .
      .

      Διαγραφή
    10. Σωστόοοοος ο Καπετάνιος.

      "Αν μου βγουν οι κινήσεις μου υπερκαλυπτω την ζημιά και βγάζω από καλό έως πολυυυ καλό μεροκάματο και δεν με νοιάζει από που θα πάρω τα λεφτά"

      Διαγραφή
    11. Η διαφορά ανάμεσα στην πιο μεγάλη απαισιοδοξία και τον άκρατο ενθουσιασμό είναι ένα limit up λέγαμε τους παλιούς ένδοξους καιρούς. Για limit up είναι κομμάτι δύσκολο αλλά για μια καλύτερη συνεδρίαση-ίσως και αύριο-είναι αρκετό πιθανό. Βλέπετε το 2ο κύμα του covid φέρνει εγγύτερα το lockdown παγκοσμίως, που πιθανολογώ πως δεν θα έρθει τελικά, ταυτόχρονα όμως φέρνει εγγύτερα και τα μέτρα οικονομικής στήριξης της ομάδας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που πιθανολογώ πως θα έρθουν σύντομα.

      Διαγραφή
    12. Εδώ στο ΧΑΑ μπορείς να βγάλεις λεφτά από την αρνητική δημοσιογραφία ακόμα και με διαφορά φάσης έτσι μας έλεγε ενας 'παππούς' εκεί στο 2005. Αν υπήρχε τέλεια πληροφόρηση δεν θα είχαμε μεταβολές στις τιμές άρα όποιος είχε πρόσβαση πρώτος την πληροφορία ήταν μάγκας. Εδώ στην Ελλάδα αν ανοίξετε την τηλεόραση κάθε μέρα θα ακούτε και αφορμή για να μην πάνε καλά τα πράγματα οπότε θα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε έστω και μεταχρονολογημένα.
      Στα της ΦΡΙΓΟ τώρα, δεν υπάρχει το too big to fail, αλλά δεν νομίζω ότι θα πάει για εκεί αφού το σώσανε το καράβι πριν 2-3 χρόνια

      Διαγραφή
    13. Μπορεί να μην πάει για εκεί αλλά αν την δει αυτος που έχει στα ο.4η 5 που είναι το χαμηλο της...τι κανει τοτε εκτός από δραματικές?Μουαγιεν?..

      Διαγραφή
    14. Εκτός από δραμαμινες...(Ο κορεκτορας κακο πράγμα για μας τούς παλιούς...

      Διαγραφή
    15. Εγώ θα προτιμούσα να τα χάσω μηδενίζοντας παρά να ρευστοποιήσω εδώ. ¨Ενα πράμα σαν το cash out για μας τους στοιχηματικούς που δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Δεν είναι θέμα εμμονής, είναι θέμα οπτικής!

      Διαγραφή
    16. Περί ορέξεως οποία πιτα επιλέξετε φίλε μου...Παντα φιλικά η εμμονή με την οπτική τις χωρίζει μια ανεπαίσθητη γραμμή ισορροπίας....Εγω πήρα την ζημιά μου με 35% επένδυσα άλλου και ήδη έχω λογιστικά (αφου δεν εχω ρευστοποιήσει σχεδόν το 40% της ζημιάς μου πίσω...Αλλα άλλο τι κάνω εγώ βεβαίως βεβαίως...

      Διαγραφή
    17. Ως προς τη FRIGO.

      Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί κάποιος που δεν έκανε stop loss στο -10%...στο -20% κλπ να κάνει τώρα στο -70%!!!!!!!!!!!! Με τα χειρότερα σενάρια να είναι ΟΛΑ ανοιχτά πάνω στο τραπέζι τι έχει να φοβηθεί? Μήπως χάσει 1-1,5 cent ακόμη?

      Προσωπικά την έχω αγοράσει 2 φορές κι άλλες τόσες έκανα stop loss στο -10%. Αν και δεν είμαι "παίκτης" με τρώει το χέρι μου ν΄αγοράσω. Τρίτη και φαρμακερή? Γιατί όχι

      Διαγραφή
    18. Φίλε hippy τι σας κανει να πιστεύετε ότι το 1με 1.5 cent ακόμη είναι ο πάτος? Ειλικρινώς σας ρωτώ..
      Τό ότι έφυγα με 35% δεν είναι για μένα stop loss αλλά εναλλακτική κίνηση...

      Διαγραφή
    19. Εμένα, κύριοι, η άποψή μου είναι ότι όταν μια μετοχή χάνει ~70%, αυτό θεωρείται permanent loss of capital είτε την πουλήσεις είτε όχι και δεν επουλώνεται εύκολα. Τώρα αν θα προσπαθήσεις να καλύψεις το χαμένο έδαφος μέσω της ίδιας ή άλλης μετοχής έχει μικρή σημασία. Για μένα το κριτήριο διακράτησης είναι αν τηρείται ακόμη το αρχικό στόρυ που οδήγησε στην επιλογή. Αν έχει αλλάξει αυτό, μπορεί να αναζητήσει κανείς άλλες ευκαιρίες.

      Όσον αφορά την πορεία της μετοχής και το  πόσο κάτω μπορεί να πάει, όλα είναι ανοιχτά, κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να κάνει ένα reverse split και να χάσει πάλι πάνω από 50%, μπορεί και να παιχτεί λομπίστικα και να κάνει μια κούρσα από το πουθενά.

      Τεχνικά αύριο την βλέπω πάνω. Σήμερα έφαγε πολύ ξεφόρτωμα (απόδειξη μάλλον του ότι μας διαβάζουν).

      Διαγραφή
    20. Καπετάνιε κανείς δεν ξέρει μετά βεβαιότητος την οροφή ή τον πάτο κάποιας μετοχής έτσι δεν είναι? Εκτιμήσεις κάνουμε και έχω απαντήσει ήδη. Όλα τα κακά σενάρια είναι στο τραπέζι (αποτελέσματα, πανδημίες, Δαυιδες, τα πάντα όλα). Εσύ βλέπεις κάτι θετικό? Το χρηματιστήριο τι κάνει σ΄αυτές τις περιπτώσεις? Έμπειρος είσαι, ξέρεις.
       
      Επίσης

      1) το ομόλογο της εταιρείας διαπραγματεύεται περίπου οριζόντια στο 70% της αξίας του...εάν η εταιρεία πήγαινε για φούντο δεν θα προσπαθούσαν να το ξεφορτωθούν οι ομολογιούχοι όπως τα ΙΝΛΟΤ?

      https://www.bourse.lu/security/XS2114234714/302841

      2) το χαρτί σήμερα έκανε κοντά 800,000 μετοχές περίπου 5πλάσιο απ΄το μέσο όρο και υπήρχε αγοραστικό ενδιαφέρον για 100,000 επιπλέον στο κλείσιμο. Ακόμα κι αν δεν ξεφούσκωσαν οι πωλήσεις κάπου εδώ λογικά δεν τελειώνουν?

      3) Μετά από 20% πτώση σε 1,5 εβδομάδα δεν είναι λογική μια αντίδραση?

      Ο λόγος που σχολίασα σήμερα είναι γιατί θεωρώ άστοχο να πουλά κάποιος συνάδελφος επενδυτής υπό καθεστώς τρομοκρατίας. Προσωπικά όπως είπα δεν έχω θέση (για την ακρίβεια πήρα κάτι λίγες σήμερα-10Κ-ίσα για να ξεκινήσω να την παρακολουθώ). Εάν όμως αύριο δω να στερεύει η προσφορά έχω κατά νου να ρίξω μια ζαριά κι ας μην είμαι παίκτης. Εννοείται για ξεπέτα και όχι για διακράτηση. Πάντως εάν είχα θέση με κόστος πάνω 15-20 λεπτά δεν θα πουλούσα (δίχως όμως να κάνω μουαγέν...για μένα είναι εξορκισμένο_

      Διαγραφή
    21. Φίλε hippy ρωτησα επειδή εκτιμώ την γνώση και τον χαράκτηρα σας...Φυσικα και ουδείς γνωρίζει πατους και οροφές...Οχι δεν βλέπω τίποτα το θετικό γι αυτό και έφυγα με κόστος 0.20κατι στο 0.14 και ευτυχώς...εκτοτε ούτε καν την κοιτάζω και από εσάς μαθαίνω οτι έκανε 800000 χθες αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι να παίξω καμμιά αντίδραση και ας πάει στο ΘΕΟ...Συγκριση με ΙΝΛΟΤ δεν υπάρχει πάρα μόνο με την εμμονή αν έχει κάποιος..Για την ιστορία να ξαναπώ όσον αφορά το ομόλογο αν δεν κανω λάθος η τιμή του Ομολόγου αν θυμάμαι καλά ήταν η ίδια στα ψηλοτερα νουμερα της μετοχής...Πολύ φίλος μου και ένας απο τους Top όχι μόνο στην Ελληνική Αγορά (απλα τυχαίνει να εργάζεται εδω τώρα)μου έχει αναλύσει διεξοδικά το θέμα συσχέτισης τιμής μετοχής και ομολογου της ειδικά για εταιρίες που είναι στα κόκκινα και έκτοτε κρατάω μικρά καλάθια καθ ότι και εκεί (στα ομόλογα παίζονται διαφορα)αλλα δεν ειναι της παρούσης...Κύριε Ευρωβλαχε ολα τα σενάρια είναι ανοιχτά για την μετοχή και μπορεί να πάει στο Θεό άλλωστε Πότε και Πάντα δεν υπάρχει για μένα απλά εγώ δεν θέλω να πληρώσω άλλο εισιτήριο για αυτο το έργο...Χώρια που οι ταινίες τρόμου δεν μ αρέσουν πια..Εδώ δεν βλέπω ταινίες επιστημονικής φαντασίας...Θα το ξαναπώ και με προσοχή σας παρακαλώ τις πέτρες..Η οποια φύση Εμμονής στις Αγορές και όχι μόνο είναι τουλάχιστον ζημιογόνος μέχρι καταστροφής...Οι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη τους και οι ευφυείς από τα λάθη των άλλων....Επίσης δεν γίνεται και δεν μπορείς να αλλάξεις τις τωρινές σού καταστάσεις χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που τις δημιουργησε...Ο Παππούς με τα ατίθασα μαλλιά τα έχει πεί αυτά όχι εγώ...Κατι παραπάνω θα ήξερε από μας αλλιώς δεν θα "έφτιαχνε "ατομική βόμβα....

      Διαγραφή
  32. Δρομεας δυναμη εεε? Κυριε τακη με τις τραπεζες ριξατε μαυρη πετρα εεεεε? 7 μηνες δινουν πονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η αμερικα με μια λελογισμένη πτώση,μετά από τέτοια άνοδο,τα ζώα στο ελλαντα,αργά και με μικροπουστιες,έχει δίκαιο ο κύριος Τάκης που ασχολείστε με Αμέρικα ,απλά δεν είναι εύκολο για όλους μας να το κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κωνσταντίνε έπρεπε απο το 2008 να είχα μετακομίσει στο Αμερικα!!!

      Διαγραφή
    2. Πάντως και στο Αμερικα υπάρχουν πο@στιες ... μόνο που δεν είναι μίκρο, αλλά μεγαλοπο@στιές.

      Διαγραφή
    3. Έτσι είναι,απλώς βαρέθηκα το αργά τα ζώα,να πιέσουμε ,να μαζέψουμε ,να τα γνωρίσουμε λίγο παραπάνω,μιζεροκαταστασεις

      Διαγραφή
  34. Ο Παππούς είχε πεί:καλή μετοχή είναι αυτή που δεν πουλάς ποτέ....μονο που για να συμβαίνει αυτό πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι και αδιαπραγμάτευτοι λόγοι...Στην δική μου γλώσσα ειδικά στις Αγορές δυο λέξεις δεν υπάρχουν:το ποτέ και το πάντα καθ οτι τα πάντα ρει που είπε και ο σκοτεινός φιλόσοφος...Η οποια εμμονή είναι ψυχαναγκασμος και αν κάπου δεν υπαρχουν αδιεξοδα είναι σίγουρα στις Αγορές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές και φθηνές είναι οι μετοχές που αυξάνεται η τιμή τους.

      Διαγραφή
    2. καλημέρα. Άρθρο απο capital (Forbes) με αναφορά σε NIKOLA-TESLA
      https://www.capital.gr/forbes/3482326/ta-problimata-tis-nikola-egeiroun-erotimata-gia-tin-tesla-na-doume-an-tha-apantisei-o-musk-stin-battery-day

      Διαγραφή
    3. Εάν αντικαταστήσουμε το "τις κρατάς ΠΑΝΤΑ" με το "τις κρατάς για μια 10ετία" υπάρχουν τουλάχιστον 20 μετοχές στο ΧΑΑ που πληρούν τα κριτήρια του παππού. ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΕΥΔΑΠ, ΚΡΙ, ΠΛΑΚΡ, ΦΛΕΞΟ μεταξύ αυτών. Φεεεετα

      https://www.youtube.com/watch?v=XsNxAmjiOOg

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα σας Κ.Hippy δεν αναφέρατε την Τενεργα πιστεύεται ότι δεν έχει μέλλον ?

      Διαγραφή
    5. Φίλε μου hippy εγώ ανεφερα την δική μου Στρατηγική γιατί εγώ θα πάω ταμείο μονος μου στο τέλος..

      Διαγραφή
    6. Κύριε Καπτεν Κουκ, αν επιτρέπεται, μακροπρόθεσμα (30-50+ χρόνια), για τους επόμενους, πώς το σκέφτεστε/προσεγγίζετε το θέμα;

      Διαγραφή
    7. Κύριε Papadopoule πιστέψτε με ότι εάν αποφασίσω να βγω απ΄την ΤΕΝΕΡΓ στο μπλογκ θα το γράψω πριν το πράξω (αν και είναι ελάχιστης σημασίας η γνώμη του ερασιτέχνη χίππη). Τυχαία ήταν η αναφορά, να συμπληρώσω για το χατήρι σας ΤΕΝΕΡΓΑ, ΚΟΥΕΣ, ΕΛΛ*, ΕΥΑΠΣ* κι αφήνω χώρο για επιλογές δικές σας και άλλων φίλων.

      *(τα μηδενικά επιτόκια θα κρατήσουν τουλάχιστον 3 χρόνια, μπορεί και περισσότερο (όπως στην Ιαπωνία) οπότε μερισματικές αποδόσεις 5-7% δεν τις προσπερνάς.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Μιχάλη Π.αν κατάλαβα καλά με ρωτάτε για 30 με 50 χρόνια μετά να σας αναλύσω πως θα ήταν η στρατηγική μου σωστα? Η μόνη "απάντηση "που θα μπορούσα να σας δώσω είναι αυτή που είχε δώσει ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες που έχουν περάσει από τις αγορές του Κοστολανι όταν ρωτήθηκε το ιδιο:Δεν έχει καμμιά σημασία γιατι άλλωστε λίγο πολύ όλοι εδώ στην ομήγυρη(ενουσε την παρεα του)μακροπροθεσμα θα έχουμε πεθάνει...Εγω τουλάχιστον...απο το βιβλίο Ιστορίες χρηματιστηριακής τρελλας (από τις εκδόσεις του τότε φίλου Κυρίου Κώστα Στουπα...)

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα κύριε Καπτεν Κουκ.

      Αντιλαμβάνομαι ότι μακροπρόθεσμα θα πεθάνουμε όλοι, απλά υποθέτοντας ό,τι έχετε απογόνους και θέλετε να τους αφήσετε κάτι, πώς το προσεγγίζετε σε συνδυασμό με τις επενδυτικές σας δραστηριότητες;

      Διαγραφή
    10. Κύριε Μιχάλη το κατάλαβα ότι εκεί το πηγαίνατε αλλο αν απάντησα αλληγορικα..Εχω έναν γιο που τελειώνει το Πολυτεχνειο (Μηχανολόγος μηχανικός Ηλ υπόλ και κάνει την διπλωματική του)ενώ παράλληλα τον έχει προσλάβει μια από τις πιο δυνατές εταιρίες της αγοράς και εργάζεται πάνω σε σοβαρά progects..μεχρι να φύγει για έξω θέλω να πιστεύω....Τωρα σε καμμιά περίπτωση δεν μπορώ να προσεγγίσω μια στρατηγική 30 με 50 χρονών μετά όχι μόνο γιατί δεν θα είμαι εδώ αλλά θεωρώ πως είναι ανόητο κάποιος να θέλει να προεξοφλήσει τα μελλούμενα των Αγορών...Εφαρμοζω την Ταχτική που έχω αναφέρει πολλάκις και αναπροσαρμοζω-,ελισομαι ανάλογα την συγκυρία...Ο γιος μου θα βρει αυτό που εχω καταφέρει μέχρι τότε αν και εφ όσον....Ομως για μένα τουλάχιστον το σημαντικό για τα παιδιά μας δεν είναι τόσο τι θα βρούν από μας αλλά τι θα δημιουργήσουν μόνα τους...Ενας από τους μεγαλύτερους ελληνες εφοπλιστες αυτοδημιουργητος φίλο αν όχι ο μεγαλύτερος που τυγχάνει τα είμαστε καλοί φίλοι πριν καν ασχοληθεί με τα πλοία και όχι μόνο σε ερώτηση μου τι κατ αυτόν ορίζει έναν άνθρωπο επιτυχημένο μου απάντησε:Αν κάποιος βρει από τον πατέρα του 5 πλοία και χάσει τα 2 δεν είναι επιτυχία...Αν βρει ένα κ και κανένα και τα κάνει 3 4 5 τότε ναι...Που σημαίνει επιτυχημένος κατα μια ενοια είναι αυτός που δημιουργει πλούτο μόνος του....

      Διαγραφή
    11. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, εκτιμώ τη σκέψη σας ιδιαίτερα.

      Διαγραφή
    12. Ναι είστε καλά...γραφω αυτό που ΠΡΆΤΤΩ ελπίζω να βοηθάει κάποιους από τους φίλους που μας διαβάζουν..

      Διαγραφή
  35. Στις Αγορές πρωτογενης σκέψη δεν υπάρχει καθ οτι δεν είναι φιλοσοφία αλλα καθαρα δυναμική Πρακτκη (αν δεν είναι αδοκιμος ο όρος)που σημαίνει :Μελετώ τας γραφάς, όσο μπορώ ανάλογα την γνώση και την εμπειρία μου βλέπω αυτό που είναι και όχι αυτό που θα θελα να δω,αποφασίζω βάσει δεδομένων της παρούσας στιγμής το οποίο σημαίνει πώς οταν αυτα αλλαξουν εγώ προσαρμοζομαι και ελισομαι και δεν εμμενω αλλά σαν έξυπνος κόουτς (αν ειμαι)κάνω τις αλλαγές μου και αν μου βγουν αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πεπραγμένων μου...Οι Αγορές θέλουν όπως και κάθε τι στην ζωή που το χαρακτηρίζει κατά βάση η δυναμική εκδοχή τους θέλουν ΣΤΡΑΤΗΤΙΚΗ που σίγουρα εφαρμόζεις κάποιες παραμέτρους της πίστα (ξέρουμε όλοι ποιές είναι)αλλά τις υπόλοιπες τις προσαρμοζεις ανάλογα την συγκυρία καλή ώρα.. Αλλιώς δεν θα ονομάζονταν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ αλλα συνταγή ζαχαροπλαστικής του Παρλιαρου...Και θα μου πείτε συντεκνοι:Κομιζεις γλαυκας εις Αθήνας (Αγορές στην προκειμενη)Καπετάνιε? Τρελός ειμαι να μου τις κατασπαράξουν τα Κοράκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οσο πέφτουν οι αγορές φοβούμενες νέο lockdown, ας ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν 2 ταχυτήτων μετοχές. Αυτές που δεν θα επηρεαστούν σχεδόν καθόλου και αυτές που θα ματώσουν.
    Στην πρώτη κατηγορία μετοχές όπως η Φλεξο και τα ΠΛΑΘ που όχι μόνο δεν έριξαν τα κερδη τους, αλλά τα ανέβασαν κατά πολυ στο προηγουμενο εξάνμηνο της πανδημιας, ο ΟΤΕ, ο ΜΥΤΙΛ, αυτές οι μετοχές είναι για διακράτηση και για μουαγέν σε περίπτωση πτώσης.
    Στη δευτερη κατηγορία οι περισσότερες, τράπεζες, πετρέλαια, Φριγο, ΟΠΑΠ, ΑΡΑΙΓ, τουρισμός γενικά, ΜΠΕΛΑ, που θα επηρεαστούν από λίγο ως πάρα πολύ.
    Κάνουμε τα κουμάντα μας και όσοι έχουν και τις γνώσεις και τις κοχόνες , σορτάρουν κιόλας στην δευτερη κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μηδενικά επιτόκια (μην ξεχνάμε είμαστε ακόμη στα αρνητικά)προσωπικά πιστεύω θα κρατήσουν τουλάχιστον μια 7ετια και βάλε..(Πρακτικά και όχι θεωρητικά το 0.50 % για μένα είναι μηδενικη απόδοση ετησίως....Ομως για καποιον που θέλει το Κεφάλαιο του ακέραιο για να εκμεταλευθει την οποία πολύυυυ δυνατή ευκαιρία ακόμη και το μηδενικό επιτόκιο μια χαρά είναι...Περι ορέξεως υπάρχουν όλα τα μενού και μάλιστα αλα καρτ....Τωρα το ποσό φθηνά η ακριβά είναι μόνο στην χώνεψη θα φανεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κύριε hippy θα μπορούσατε να δώσετε μια εξήγηση για τι πέφτει η ΕΥΑΠΣ με δεδομένο ότι το μέρισμα που δίνει είναι πάνω από 5%; Ξέρουμε κάτι για το επόμενο μέρισμα/μερισματική πολιτική ή έχουμε εκτίμηση για τα μελλοντικά κέρδη ή γενικότερη πορεία της εταιρίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρεία ανήκει στην ομάδα των εταιρειών (καμιά ντουζίνα είναι) που δίνει σταθερά μέρισμα από το 2010. Θα σας πρότεινα να διαβάσετε τις λογιστικές καταστάσεις των 3-4 τελευταίων ετών για να εκτιμήσετε μόνος σας εάν και πόσο θα είναι το μέρισμα της φετινής χρήσης.

      “Αν θέλεις να βοηθήσεις κάποιον που πεινάει μη του δώσεις να φάει ψάρι. Δώσε του ένα καλάμι και μάθε τον να ψαρεύει". Έτσι δεν λένε οι Κινέζοι?

      Διαγραφή
    2. Έχω δει τις λογιστικές καταστάσεις απλά έλεγα μήπως υπάρχει κάποια είδηση και σας ρώτησα επειδή έχετε μετοχές απ΄ ό,τι έχω καταλάβει. Όμως το μέρισμα του έτους 2020 που θα δοθεί το 2021 βγαίνει από τα κέρδη του 2020 τα οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα. Το Α εξάμηνο θα βγει την Παρασκευή 25/9/2020. Επίσης το ύψος του μερίσματος είναι και θέμα πολιτικής και σας ρώτησα μήπως έχετε διαβάσει κάτι που δεν έχω βρει. Πάντως ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

      Διαγραφή
    3. Επίσης τώρα θυμήθηκα μια ελληνική παροιμία την οποία προτιμώ. ' Αν δε βρέξεις κώλο ψάρι δεν τρως'.

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα σε ολους,θα ήθελα να ρωτήσω κύριε Τάκη αγοράζουμε από εβροφαρμα,Ικτίνο,unibios,καλπινης.κορδελλο,και από frigo,θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κίτσο με Ελλάδα δεν θα ξανασχοληθώ... θα έχω κάποιες θεσούλες, αλλά ουδέν σχόλιο.
      Έπρεπε απο το 2008 να είχα αλλάξει ηπειρο ...

      Διαγραφή
    2. Mε Amazon στα 50$ k Apple στα 10$ (χωρίς να έχει προσαρμοστεί το τελευταίο σπλιτ) κ Τάκη 😎 και πόσες αλλες από τους σημερινούς κολοσσούς..

      Αυτη ειναι αγορά!!

      Διαγραφή
  40. παντως για εναν επενδυτη του χαα στη φαση φαση νομιζω πως ισως μια συντηρητικη αλλα μαλλον απαραιτητη κινηση θα ηταν να μειωσει αμεσα την εκθεση του σ εταιρειες που θα πληγουν σοβαρα απο ενα δευτερο λοκνταουν.μιλαμε για εταιρειες που ειναι σε κλαδους λιανικης, μεταφορων,διασκεδαση, τυχερα παιχνιδια κτλ...
    κ αυτο ισως να πρεπει να γινει αμεσα.
    στην χειροτερη περιπτωη να εχει γινει μεχρι την παρασκευη.
    εσεις τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως συμφωνώ και εγώ. Μάλιστα μου έκανε μικρή εντύπωση η ψιλοαντίδραση της ΟΤΟΕΛ σήμερα-χτες. Βέβαια είμαι της άποψης πως το χρηματιστήριο πολλές φορές χωνεύει ή αλλιώς προεξοφλεί πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα μπροστά (ακόμη και έτος) οπότε πάντα είσαι με την αμφιβολία.

      Διαγραφή
  41. Επιπλέον όσων αναφέρετε κύριε nikdan θα μου επιτρέψετε να προσθέσω τα εξής (από άλλο μπλογκ) και θα ήθελα επίσης την γνώμη σας επ΄αυτών

    "Ο hippy είπε...

    -Φοβάμαι ότι στον προεκλογικό Οκτώβριο των ΗΠΑ θα δούμε πολλά χτυπήματα κάτω από την μέση των μονομάχων.

    -Νομίζω ότι ο Τραμπ είναι καλός για τις αγορές αλλά και φιλικά προσκείμενος στον Ερντογάν. Ο Μπάιντεν το ανάποδο. Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι η υπόθεση μοιάζει loose-loose για την χρηματαγορά της χώρας μου.

    -Με προβληματίζει η συνεχώς αυξανόμενη ένταση μεταξύ των γιγάντων Κίνας-Ινδίας (που δεν έχει βάλει περιορισμό στις γεννήσεις, ξεπέρασε πληθυσμιακά την Κίνα και ψάχνει ζωτικό χώρο).

    Είμαι και λιγόψυχος από κούνια => => =>

    ....αποφασίζω να φτιάξω ρευστότητα, πουλώντας οριζόντια το 20% του χαρτοφυλακίου, περιορίζοντας τον άπληστο εαυτό μου.

    Μακάρι να έχω άδικο και να κερδίσουν τα υπόλοιπα

    https://www.skai.gr/news/world/nea-sygkrousi-titanon-i-india-katigorei-tin-kina-gia-epeisodio-sta-synora

    16 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:41 μ.μ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα!

      οπως συζηταμε κ με αλλα μελη σε διαγορα φορουμ, εδω κ λιγες ημερες σκεφτομαι πως με βαση το δικου προφιλ η καλυτερη επιλογη ειναι μια πιο συντηρητικη εκθεση το χαα.
      το πως εννοει ο καθενας το συντηρητικο ειναι δικη του επιλογη. προφανως κ εχω εκθεση στην αγορα στη φαση αυτη. οι τιμες δεν δικαιολογουν να ειναι καποιος εκτος αγορας, εστω κ αν μια σοβαρη διορθωση εχει αρκετες πιθανοτητες. απλα εδω κ λιγες ημερες εχω κανει στροφη προς πιο συντηρητικη εκθεση στην αγορα. δεν ειμαι εκτος αγορας αλλα η συνολικη εικονα του χαρτοφυλακιου μου ειναι αρκετα πιο συντηρητικη απ οτι ηταν 10 ημερες πριν.

      κ σε θεμα ρευστοτητας, αλλα κ ως προς την διαρθρωση του χαρτοφυλακιου. το ηρεμο κλιμα στην αγορα κανει ολες αυτες τις κινησεις αρκετα πιο ευκολες.

      Διαγραφή
  42. Φίλε hippy το διεθνές κοκτέιλ όπως σωστά παρατηρείται είναι εκρηκτικό καθ ότι τα συστατικά και οι παράμετροι τους είναι τέτοια που μονο εφησυχασμό δεν επιτρέπουν...απληστια δε μην το συζητήσουμε...Διατηρω λίγο κάτω από 40% ρευστότητα απαρέγκλιτα και σκέφτομαι έως και το 45% ...καθ ότι το πρόσφατο παρελθόν ήταν για μένα τουλάχιστον πολύ διδακτικό ανεξαρτήτως που έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στις Αγορές το χαρτοφυλάκιο μου επανήλθε κοντά στα ψηλά του..θυμαστε νομίζω ΒΝΡ...etc...Ομως προτιμώ σ αυτή την φάση την θέση του κεντρικού στόπερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 2 σκόρπιες σκέψεις. Μετά από κάποια λίγα χρόνια ενασχόλησης με τις χρηματαγορές, αυτό που κυρίως μετανιώνω είναι 1) ό,τι δε ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι Αμερική νωρίτερα ενώ το έλεγα χρόνια και 2) ότι σπατάλησα χρόνο και φαιά ουσία να έχω στο μυαλό μου κωλοεταιρίες όπως το δρομέα και τη μιγ, ανεξαρτήτως κερδών ή ζημιών.

    Επίσης, respect στο κύριο Τάκη για τη στροφή στην Αμερική, τον πραγματισμό, τ' αντανακλαστικά και ότι σκέφτεται φρέσκα. Είναι αξιοθαύμαστο και ειλικρινά για μένα το πιο χρήσιμο εδώ μέσα να παρατηρώ έναν άνθρωπο να εξελίσσεται και να ψάχνει συνεχώς το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα....Βλέπω ότι η πλειοψηφία περιμένει μια σημαντική διόρθωση στις αγορές. Περιμένω να δω πως θα αντίδραση η δική μας που δεν έχει ακολουθήσει τόσους μήνες την πορεία των υπολοίπων. Πιστεύοντας πως θα τα πάει καλύτερα...
    αναζητώ ευκαιρίες τοποθετησης (όποτε έρθουν) με μετοχες/ρευστό 65-35, έχοντας τις παρακάτω θέσεις.
    ΜΥΤΙΛ, TITC, ΟΛΠ, ΠΛΑΚΡ, ΕΛΛ, ΕΥΑΠΣ, ΕΥΠΙΚ, ΦΛΕΞΟ, ΛΟΥΛΗ, ΑΣΚΟ

    Καλή διαχείριση στα χαρτοφυλάκια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπέρα σας, γνωρίζει κάποιος κύριος να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζεται η τιμή διάθεσης νέων μετοχών μέσω ΑΜΚ με προτίμηση ή χωρίς προτίμηση υπέρ παλαιών μετόχων; Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πόσα λαμόγια,πόσοι απατεώνες δεν βγάλαμε ακόμα αποτελέσματα;τα μαγειρεύουν;γέμισε η χώρα κοπριτοειδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βιάζεστε κ. Κωσνταντίνε; Έχουμε ακόμη καιρό... Το τελευταίο διήμερο θα δημοσιεύσουν όλοι ομαδόν... Με το πάσο τους...

      Διαγραφή
    2. Μην ορκίζεστε κ. Ξενοφώντα, αν πάμε σε γενικευμένο lockdown μπορεί να δοθεί καμιά παράτα.

      Διαγραφή
    3. Δεν χρειάζεται καν lockdown κ. Barren.
      Μερικά αιτήματα από εισηγμένες του στυλ "έχουμε φόρτο εργασίας και μας έχει αποδιοργανώσει ο COVID" και η πάντα γαλαντόμα σε αυτά Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα δώσει κανα εξάμηνο παράτα...

      Διαγραφή
  48. Από περιέργεια εριξα ενα βλέφαρο μιας και ο φίλος hippy με" τσιγλισε" :Φριγο 860000 τεμ και κεφάλι δεν σήκωσε...Ιδωμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν παρακολουθείτε τη συνεδρίαση live (και καλύτερα για την συναισθηματική σας υγεία χα χα). Δεν έγινε έτσι...στην πρώτη δημοπρασία των 12.00 έγιναν καμιά 80,000 μετοχές στα 0,077...στις 2 επόμενες περίπου 20,000 στα 0,075...στην τελευταία των 5.00 πουλούσαν περίπου 300.000, τους πήραν τις 200.000 έμεινε μια κατοστάρα στους πωλητές. Μερικά λεπτά αργότερα άποιος μεγάλος (ξένος ??) που φεύγει μαζικά πρόσθεσε άλλες 500.000...κάτι άλλο χάζευα αλλά είδα στην μπάρα πράξεων να τις αγοράζουν δυναμικά οπότε ψώνισα κι εγώ 20Κ. Τελικά έκλεισε με αγοραστές, κάτι που το λες κι ελπιδοφόρο για τους συναδέλφους στο μπλογκ που την διακρατούν, ματώνουν κι έχουν την κατανόηση μας. Δεν παραβλέπω βέβαια ότι το κλίμα είναι κακό, η Αμερική κάτω, ίσως συνεχίσει να παιδεύεται το χαρτί, συνεχίζω όμως να πιστεύω ότι τα 32 δις της ΕΕ έχουν έρθει εγγύτερα.

      Σε κάθε περίπτωση ισχύει η γνωστή ρήση του δάσκαλου που έχω αναφέρει και παλαιότερα. "Πουλώντας σήμερα φθηνά δεν παίρνεις συχώρεση για το γεγονός ότι δεν πούλησες χθες ακριβότερα"

      Διαγραφή
    2. Όχι δεν παρακολουθώ live αυτο τον καιρο (Η διαστροφή εχει και όρια χαχαχα)και σε καμμιά περίπτωση την Φριγγο....Οπως δεν είπα ότι δεν θα αγοράσω Πότε ξανά Φριγγο καθ ότι δεν υπάρχει ποτέ και παντα στις Αγορές....Τωρα δεν το λες φθηνά το 14 όταν το χαρτί γράφει 7 ...Ο αναμαρτητος πρώτος τον λίθο κτλ...Και μόνο για την ιστορία Φίλος εμμονικος με την ΜΙΓ(α)βέβαια άλλο πράγμα αυτή από τα 14λεπτα ξεκινησε τις αγορές και χθες στο 3κατι με ρωτούσε τι να κανει...Εσυ τι θα του απαντουσες γιατι η δική μου απάντηση δεν του άρεσε....

      Διαγραφή
    3. Στους δικούς μου φίλους Captain λέω τα ίδια χρόνια τώρα. Τελευταία φορά σε διπλανό μπλογκ όταν έγινε συζήτηση προ εβδομάδας που "έσκασε" το νέο για την πρόταση εξαγοράς της Vibartia


      "...πουλώντας στο ιδανικό σενάριο την Singular, την Vivartia, την ΑΤΤΙΚΑ και όλες τις συμμετοχές, η ΜΙΓ θα μείνει σκέτο κουφάρι, πλακωμένο όμως με το 35% των σημερινών υποχρεώσων, συν όσες φορτωθούν μέχρι την ημέρα που θα έχουν πουληθεί τα πάντα. Οπότε στην διαδρομή προς το εάν και όταν ξεπουληθούν τα ασημικά η μετοχή θα κινείται προς το € 0,01, την έξοδο απ΄το χρηματιστήριο και την οριστική χρεοκοπία.

      Δεν την θεωρώ μαντεψιά και ούτε θα παινευτώ όταν γίνει. Είναι το λογικό σε όποιον μελετά τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.

      18 Σεπτεμβρίου 2020 - 4:03 μ.μ."

      Διαγραφή
    4. Εγώ του απάντησα ότι είναι αργά για δάκρυα γιατί κάτι λέγαμε για εμμονές οπότε τα λογικά και απτα επιχειρήματα μας κάνουν να φαινόμαστε γραφικοί...σ αυτούς τους "παίχτες...

      Διαγραφή
  49. Κύριε barren αν πάμε σε γενικευμένο κλείσιμο ο ΠΛΑΘ θα ξεπουλήσει,ΧΑ,ΧΑ,πλάκα κάνω ,πρωτεύει η υγεία,οδό για τ αποτελέσματα δεν φταίνε αυτοί,ο Τσακαλώτος ψήφισε την ισχύουσα νομοθεσία και οι τωρινοί επαναπαυθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πάντως φίλε hippy περα από το αστείο της υπόθεσης και επειδή και οι δύο έχουμε γράψει πολλές η καλυτερα υπερβολικά πολλές ώρες (πτησης) πάνω στο πιλοτήριο και όχι σε προσομοιωτή ασφαλώς και πετώντας από άπνοια μέχρι σε συνθήκες θύελλας σαν την πρόσφατη και όχι μόνο τι σας κανει να πιστεύετε πως αυτό που βλέπατε χθες δεν είναι ένα ακόμη matrix? Καταλαβαίνετε τι εννοώ και που αναφερομαι ΦΥΣΙΚΑ.Αν όχι,στο παγοβουνο των 500000 χιλιάδων...Για την ιστόρια και πάλι αφορμής και ευκαιρίας δοθείσης λόγω της αναφοράς σας στο πως παίχθηκε "χθες " η Φριγγο θα αναφέρω πως την φουσκοδεντριες του 1999 στο μακρινό 1999 και για τρία χρόνια 1997 98 και 99 και λιγάκι από το 2000 το έζησα σαν αντικριστης σε Χρηματιστηριακή φίλου μου στο κέντρο της Αθήνας...Τωρα αντιλαμβανεστε τι έχουν δει τα ματάκια μου και ότι τότε βλέπαμε τον απέναντι τους απέναντι μάλλον "αγοραστές" και" πωλητές "...Νομιζω καταλάβατε τι εννοώ τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι φίλοι του μπλογκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα σε όλους,
    Πριν λίγο διάβασα τα αποτελέσματα της AS (διατηρώ μικρή θέση, έχοντας πουλήσει πέρσυ στο 2,8€ την μεγάλη τότε θέση μου και αρχίζοντας πριν λίγο καιρό να αγοράζω διστακτικά στο 1,8€).
    Ομολογώ ότι ήταν πολύ χειρότερα από ό,τι περίμενα.
    Εντούτοις σε τυχόν αδυναμία της μετοχής αύριο θα ενισχύσω την θέση μου, καθώς:
    α. μέρος της μείωσης των κερδών οφείλεται σε ζημιές επενδυτικού χαρτοφυλακίου (τώρα γιατί πρέπει η AS να διατηρεί επενδυτικό χαρτοφυλάκιο είναι άλλη πονεμενη ιστορία που δεν είναι της παρούσης),
    β. οι χρηματορροές της ήταν άριστες,
    γ. ο ισολογισμός της πολύ ισχυρός και
    δ. η Ρουμανία φαίνεται ότι πηγαίνει καλά και συνεπώς μειώνεται η εξάρτηση από Ελλάδα (ενώ παράλληλα αρχίζει να αχνοφαίνεται και κάποιο μικρό growth story).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δεν μπορώ να ψωνίσω τώρα,την έχω στα υπόψιν μου,όσο πιο κάτω τόσο καλύτερα,πάντως δεν πιστεύω ότι θα φύγει πάνω σφαίρα,θα ταλαιπωρηθεί,καλό για όσους δεν έχουν και θέλουν να παρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Χαίρετε

    ο Μητσοτάκης επιτέλους εμμέσως πλην σαφώς είπε αυτό που έπρεπε να είχε ειπωθεί εδώ και δυο βδομάδες απ΄την πλευρά της κυβέρνησης

    "Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown"

    Εάν προσθέσουμε το ζευγάρι "αρνητική Ευρώπη-θετική (έστω και τσουρούτικη στο τέλος) Αμερική" μπορούμε να δούμε αύριο πράσινο ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρημ/ρια και μια αντίδραση 1-2 ημερών στο ΧΑΑ* με πιθανή ελαφρά υπεραντίδραση σε χαρτιά του retail που έχουν πιεστεί (τράπεζες, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΦΡΛΚ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ). Φυσικά το παρελθόν φωτογραφίζει το μέλλον κι έχουμε δύσβατο μονοπάτι μπροστά μας.

    Ρευστότητα απαραίτητη, νομίζω. "Κράτα γέρο νά΄χεις" που λέει ο λαός.


    * εγώ το λέω κι ο Θεός ελπίζω να μην με διαψεύσει γιατί αν το κάνει θα είναι πολύ κακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρούδες αποδείχτηκαν οι ελπίδες για μικρό ξύπνημα του ΧΑΑ. Οι αγορές μοιάζουν συναχωμένες, φοβούνται τα χειρότερα (έχουν αναφερθεί μερικά). Ψάρωσε κι η ΦΡΙΓΟ από την φουσκοθαλασσιά, δυσκολεύεται να ξυπνήσει. Ασήμαντη η θέση μου, θα την μηδενίσω στη δημοπρασία. Ραντεβού με το ΧΑΑ στα μισά του Δεκέμβρη που θα φορτώσουμε σκοπεύοντας στην "στατιστική" Άνοιξη του Γενάρη (και μακάρι να έρθει όπως το συνηθίζει). Ενδιάμεσα μόνο trade σε τυχόν κατολισθήσεις για να αισθανόμαστε ζωντανοί.

      Διαγραφή
    2. Με προφθασες φίλε hippy όχι πως περίμενα κάτι διαφορετικό σήμερα λόγω Κυριάκου ...Καλα κρασιά..








      Διαγραφή
  54. Έτσι είναι κύριε hippy,συνολικό κλείσιμο θα ταν ταφόπλακα για την χώρα,εμένα με προβληματίζουν τα μεμετια,οδηγούμαστε είτε σε δορυφοροποιηση η σύγκρουση.προτιμω την σύγκρουση μέχρι εσχάτων,πρέπει να τελειώσει ο πολιτισμένος κόσμος Μ αυτούς,σκυλιά αγαρηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα , εκείνη η Unibios που ακούγαμε τα καλύτερα και της δώσαμε μια ευκαιρία στην ΑΜΚ τι έπαθε τόσες και έχει γκρεμοτσακιστεί ενώ και καλά την στήριζαν? το αντικείμενο της ουδόλως έχει επηρεαστεί από τον covid πάλι σε λαμόγια ιδιοκτήτες πέσαμε τελικά πάλι καλά το λέει ο κύριος Τάκης θα μείνουν μόνοι τους να ανταλλάζουν τα χαρτιά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλησπέρα, ΑΜΑ λεω εγω τωρα ΑΜΑ κανει καμια ΝΕΑ συνεργασία ο «ΔΡΟΜΕΑΣ» με την νεα ΕΛΒΟ τωρα που σε λιγο θα παρουν μπρος η μηχανες τους πάλι με τους Ισραηλινούς Ιδιοκτήτες και αρχισουν να παραγουν Διαφορα Προϊόντα & Αξεσουάρ για την ΕΛΒΟ διοτι το το υπερσύγχρονο εργοστάσιο υπάρχει και μπορεί πολλά να κάνει ....Ξέρετε τι εχει θα γίνει ετσι ......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΜΑ λέω κι εγώ ΑΜΑ τώρα ο Ελλάκτωρας πάρει τη γραμμή 4 του μετρό ξέρετε τι θα γίνει έτσι?

      ΑΜΑ οριστικοποιηθεί το καζίνο και ξεκινήσει να το φτιάχνει η ΓΕΚ τον επόμενο μήνα που θα πάει η μετοχή?

      ΑΜΑ ανακοινωθεί ότι ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ μπαίνει στον ΜSCI τον Νοέμβρη δεν θα απογειωθεί?

      ΑΜΑ συμφωνήσει το κράτος να πέσει στο 5% ο φόρος στο μικτά κέρδη του ΟΠΑΠ όπως ορίζει η αρχική σύμβαση τι θα κάνει το χαρτί?

      ΑΜΑ όμως δεν ???

      Θα μου πείτε βέβαια κύριε LEF εδώ έρχεται ο άλλος και γκουρουδιάζει "Ιντεάλ γιοργος" θα κολώσουμε εμείς που δίνουμε και μια στοιχειώδη αιτιολογία?

      Διαγραφή
  57. Ένα σχόλιο από τους αναγνώστες για το πώς είδαν τα αποτελέσματα εξαμήνου ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάλια όπως και αν το δει κανείς.
      Αυτά συμβαίνουν όταν διοικεί το δημόσιο.
      Όπως ακριβώς το είχε πει ο Milton Friedman "If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand".

      Διαγραφή
    2. Τα κέρδη μειώθηκαν λόγω προβλέψεων 17εκ. Εισπράξεις μειωμένες κατά -24εκ τον Ιούνιο σε ετήσια βάση το οποίο βελτιώνεται στο -9εκ.τους επόμενους μήνες αυτό θα φανεί στο λειτουργικό αποτέλεσμα γ' τριμήνου. Γίνεται αναφορά και σε νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αυτό δε γνωρίζω αν πρόκειται και για αύξηση οργανικών θέσεων ή για αντικατάσταση προσωπικού που αποχώρησε ή θα αποχωρήσει τα επόμενα έτη. Εκκρεμεί και η συμφωνία για το δημόσιο για το αδιυληστο νερό.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂