Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Envision Solar International (EVSI) ------> Beam Global (BEEM)

Envision Solar International .... εδώ .... 

Διαπραγματεύεται στον Nasdaq με τον κωδικό EVSI ... εδώ .... 

Αριθμός μετοχών : 6.671.749  μετοχές

  • Εντός του 2020, θα αποφασιστεί η αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας απο Envision Solar σε Beam Global.
  • Τον Απρίλιο του 2019, η Εταιρεία πραγματοποίησε reverse split, όπου οι 50 μετοχές αντικαταστάθηκαν από 1, οπότε 145,331 εκατομμύρια μετοχές μειώθηκαν σε 2,906 εκατομμύρια.
  • Επίσης τον Απρίλιο του 2019 εκδόθηκαν 2,2 εκατομμύρια στην τιμή των 6,00 δολαρίων. Στο ταμείο της εταιρείας εισρέουν 13,2 εκατ. δολάρια. Για κάθε μια μετοχή εκδίδεται και ένα ένταλμα το οποίο έχει δικαίωμα την απόκτηση 1 κοινής μετοχής σε τιμή άσκησης 6,30 $ ανά μετοχή.
  • Στις 8 Ιουλίου 2020 εκδόθηκαν 1,393 εκατομμύρια στην τιμή των 8,25 δολαρίων. Στο ταμείο της εταιρείας εισρέουν 11,5 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία Envision Solar International, Inc., είναι μια εταιρεία της Νεβάδας, με έδρα το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.
Η Envision Solar εφευρίσκει, σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί προϊόντα ηλιακής ενέργειας και αποκλειστικές τεχνολογικές λύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς. Η εταιρεία επικεντρώνεται στη δημιουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Πουλάει προϊόντα ηλιακής ενέργειας που επιτρέπουν ζωτικές και πολύτιμες υπηρεσίες σε τοποθεσίες όπου το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πολύ ακριβό ή όπου οι απαιτήσεις για ηλεκτρική ενέργεια είναι σημαντικές.
Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της βασίζεται στις πατενταρισμένες γραμμές EV ARC ™ και Solar Tree®. Όλα τα προϊόντα είναι βελτιωμένα με πατενταρισμένη την ηλιακή παρακολούθηση Envision Trak ™, την αποθήκευση ενέργειας ARC Technology ™ και μπορεί να περιλαμβάνει φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων Sun Charge ™.



EV ARC ™ 2020
Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας EV ARC (Electric Vehicle Autonomous Renewable Charger) είναι η μόνη παγκοσμίως μεταφερόμενη αλλά μόνιμη λύση υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Το EV ARC, αναπτύσσεται και τοποθετείται σε λίγα λεπτά χωρίς χρονοβόρα και δαπανηρή άδεια, κατασκευή ή ηλεκτρική εργασία. Υποστηρίζει οποιονδήποτε φορτιστή και τον παροχέα υπηρεσιών του πελάτη.
Το EV ARC παράγει και αποθηκεύει όλη τη δική του ενέργεια και δεν χρεώνεται ο πελάτης ηλεκτρικό ρεύμα από κανέναν πάροχο. Είναι μια κατοχυρωμένη πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ενισχύει, μέσω του EnvisionTrak, την ηλιακή παραγωγή ενέργειας έως και 25%. Το EV ARC ™ 2020 επιτρέπει καθαρή και αξιόπιστη φόρτιση EV .


Το EV ARC καταλαμβάνει χώρο μίας θέσης στάθμευσης και δεν μειώνεται ο διαθέσιμος χώρος στάθμευσης. Παράγει αρκετό καθαρό ηλιακό ηλεκτρισμό για να τροφοδοτήσει έως και 225 μίλια EV οδήγησης σε μια μέρα. Τα συστήματα γρήγορης φόρτισης EV ARC ™ HP DC παρέχουν έως και 1.100 μίλια την ημέρα.

Η ηλιακή ηλεκτρική παραγωγή του συστήματος EV ARC ενισχύεται από το EnvisionTrak (κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) που κατευθύνει την ηλιακή συστοιχία να ακολουθεί τον ήλιο, παράγοντας έως και 25% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από μια σταθερή συστοιχία. Η ενέργεια αποθηκεύεται στην ενσωματωμένη ενεργειακή αποθήκευση του προϊόντος EV ARC για φόρτιση μέρα ή νύχτα, αλλά και για να παρέχει φόρτιση EV και ισχύ έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια αστοχίας του δικτύου. Το προϊόν EV ARC είναι μια μόνιμη λύση που παρέχει γρήγορη φόρτιση επιπέδου I, επιπέδου II και DC και δεν απαιτεί καμία χάραξη, θεμέλια ή εργασίες εγκατάστασης οποιουδήποτε είδους.

Αναπτύσσεται σε λίγα λεπτά και μπορεί να μετακινηθεί σε νέα τοποθεσία με ευκολία. Τα προϊόντα EV ARC κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο.
Το EV ARC μπορεί να φορτίσει έως και έξι EV τη φορά και μπορεί να φτάσει έως και δέκα θέσεις στάθμευσης.


Solar Tree ™
Οι μονάδες Solar Tree® είναι μεγάλες και εξαιρετικά ορατές, παρόλο που δεν επηρεάζουν τις υπάρχουσες ρυθμίσεις στάθμευσης. 


Στις 31 Δεκεμβρίου 2019, εκδόθηκε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το προϊόν EV-Standard ™ που η παραγωγή του βρίσκεται σε εξέλιξη και θα χρησιμοποιήσει μια υπάρχουσα σύνδεση βάσης και πλέγματος streetlamp και θα το μετατρέψει σε έναν ηλιακό και ανεμοκίνητο φορτιστή EV Level II για φόρτιση "curbside" ή "on street". Ο σχεδιασμός EV-Standard ™ περιλαμβάνει μια γεννήτρια ελαφρού ανέμου που βρίσκεται πάνω σε ένα νέο φανό δρόμου. Επίσης ενσωματωμένο είναι ένα ηλιακό πάνελ παρακολούθησης και αποθήκευση μπαταρίας επί του σκάφους. Ο σχεδιασμός προϊόντος EV-Standard ™ παίρνει ενέργεια από την υπάρχουσα σύνδεση πλέγματος streetlamp και το χρησιμοποιεί για να φορτίζει τις ενσωματωμένες μπαταρίες.

Το προϊόν φόρτισης drone UAV ARC ™ αναμένει έγκριση διπλώματος ευρεσιτεχνίας και βρίσκεται σε εξέλιξη. Το UAV ARC ™ είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο, εξαιρετικά επεκτάσιμο, εκτεταμένο εύρος προϊόντων επαναφόρτισης drone που σχηματίζει ένα δίκτυο. Δεν απαιτεί σύνδεση τροφοδοσίας ή τροφοδοσίας, διότι παράγει και αποθηκεύει όλη τη δική του ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές

Τα προϊόντα και οι αποκλειστικές τεχνολογικές λύσεις της Envision στοχεύουν σε τρεις αγορές που παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη με ετήσιες παγκόσμιες δαπάνες σε δισεκατομμύρια δολάρια:
  • υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων · 
  • πλατφόρμες διαφημίσεων εκτός σπιτιού · και 
  • ενεργειακή ασφάλεια και ετοιμότητα για καταστροφές.

Η εταιρεία επικεντρώνεται στη δημιουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υψηλής ποιότητας προϊόντων για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων ("EV"), καθώς και στην ενεργειακή ασφάλεια, που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να σχεδιάσουν με ελκυστικό τρόπο.

Ο μεγαλύτερος πελάτης της Envision είναι η Πόλη της Νέας Υόρκης ακολουθούμενη από την Πολιτεία της Καλιφόρνιας. Επί του παρόντος, οι πιο ελκυστικές αγορές για το Envision είναι η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια και το Κολοράντο.
Τα προϊόντα της εταιρείας χρησιμοποιούνται σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ, σε 106 δήμους, δύο διεθνείς χώρες, στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ και στην Καραϊβική.


Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να αναπτυχθεί με ταχύ ρυθμό. Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η αγορά υποδομής EV αναμένεται να λάβει επενδύσεις ύψους 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία της υποδομής γύρω από πράσινα αυτοκίνητα. Το Bloomberg προβλέπει 559M EV στο δρόμο μέχρι το 2040.


Η Envision Solar International δεν είναι κερδοφόρα εταιρεία, επομένως η τιμή της μετοχής δεν συσχετίζεται με βάση τα κέρδη ανά μετοχή (EPS). Συνεπώς δεν είναι καλός σύμβουλος το P/E ως αριθμοδείκτης.
Οπότε τα έσοδα είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή. Εάν η εταιρεία αναπτύσσεται και επιτυγχάνει γρήγορη αύξηση των εσόδων, τότε αυτό οδηγεί συχνά σε αύξηση της τιμής της μετοχής, αλλά και μετέπειτα σε γρήγορη αύξηση των κερδών.


Η μονάδα παραγωγής της εταιρείας είναι ένα εργοστάσιο στο Σάν Ντιέγκο, 50.000 τετραγωνικών ποδών. Σε αυτήν την εγκατάσταση, επί του παρόντος, λειτουργεί μία βάρδια, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Η μέγιστη δυνατή παραγωγή μπορεί να φτάσει στις 260 μονάδες ετησίως, οι οποίες θα αποφέρουν περίπου 16 εκατομμύρια έως 17 εκατομμύρια δολάρια. Συνεπώς η κάθε μονάδα της εταιρείας έχει τιμή πώλησης περίπου 60.000 με 65.000 δολάρια.

Η διοίκηση τονίζει ότι έχει τη δυνατότητα, μεταβαίνοντας σε τρεις βάρδιες για επτά ημέρες την εβδομάδα, και επενδύοντας σε έναν αρκετά ελαφρύ αυτοματισμό, πως θα μπορέσει σε αυτό το εργοστάσιο, να φτάσει να παράγει πάνω από 2.000 μονάδες. Αυτό θα έδινε έσοδα από 130 εκατομμύρια έως 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ανάλογα με το συνδυασμό προϊόντων που θα πουλιούνται.

Αν η εταιρεία έφτανε να έχει 130 με 150 εκατομμύρια πωλήσεις και συνέχιζε να αναπτύσσεται θα μπορούσε η μετοχή να είχε μια κεφαλαιοποίηση 4 με 5 φορές ψηλότερα των πωλήσεων (P/S = Price/Sale = 4 με 5), δηλαδή 550 με 700 εκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίηση. Πολλές φορές μια ταχέως αναπτυσσόμενη, καινοτόμος και γενικά hot εταιρία, μπορεί να την δούμε να διαπραγματεύεται με P/S = 10 ή και πολύ ψηλότερα.

Οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι :
  • Πωλήσεις 2020 : 5,6 εκατομμύρια δολάρια ... ΖΗΜΙΑ 2,5
  • Πωλήσεις 2021 : 22,1 εκατομμύρια δολάρια ... Κέρδος 0,8
  • Πωλήσεις 2022 : 27,8 εκατομμύρια δολάρια ... Κέρδος 1,4
Με 30 εκατομμύρια πωλήσεις, θα μπορούσε η κεφαλαιοποίηση να ανέλθει στα 120 με 150 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα η εταιρεία έχει κεφαλαιοποίηση λίγο κάτω απο τα 100 εκατομμύρια.

Όταν πάψει μια εταιρεία να αναπτύσσεται και έχει αρχίσει να είναι κερδοφόρος τότε αρχίζει η αγορά να την αξιολογεί βάσει της κερδοφορίας της. Αν υποθέσουμε ότι καταφέρει η εταιρεία να εμφανίσει κέρδη 15 εκατομμύρια δολάρια (1/10 των πωλήσεων των 150 εκατομμυρίων) τότε δεν θα ήταν παράλογο να την αποτιμάει με ένα P/E 20 ως 30 .... δηλαδή να της δώσει μια κεφαλαιοποίηση 300 με 450 εκατομμύρια δολάρια.


Κατά τη διάρκεια του 2019, η εταιρεία είχε δύο πελάτες, την Πόλη της Νέας Υόρκης και την περιοχή Monterey Bay Air Resources District που αντιπροσώπευαν το 44% και το 22% των εσόδων της, αντίστοιχα.
Ιστορικά, η εταιρεία έχει κερδίσει έσοδα κυρίως από την πώληση EV ARCs σε μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, όπως η Google, η Genentech και η Johnson & Johnson, και κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η Πόλη της Νέας Υόρκης, η Πολιτεία της Καλιφόρνια και το Ναυτικό των ΗΠΑ. Το συμβόλαιό της με την πόλη της Νέας Υόρκης ανανεώθηκε τον Μάρτιο του 2020 και παρατάθηκε έως τον Απρίλιο του 2021 ... ενώ το συμβόλαιο με την Πολιτεία της Καλιφόρνιας λήγει στις 23 Ιουνίου 2020, έχει δύο επιλογές ανανέωσης ενός έτους έως τις 23 Ιουνίου 2022, σύμφωνα με την επιλογή της Πολιτείας της Καλιφόρνια.



Ετήσια αποτελέσματα 2019
Τα έσοδά της εταιρείας για το έτος 2019 ήταν 5,111 εκατομμύρια δολάρια όπου σε σύγκριση με τα 6,162 εκατομμύρια δολάρια του 2018 παρουσιάστηκε μια πτώση 17% στις πωλήσεις. Αυτά τα έσοδα προήλθαν κυρίως από την παράδοση 65 μονάδων EV ARC το 2019, σε σύγκριση με 90 μονάδες που παραδόθηκαν το 2018.


Τα μικτά κέρδη της εταιρείας είναι ζημιογόνα κατά 153.774 δολάρια, όπου σε σύγκριση με τη μεικτή ζημία 192.100 δολαρίων του 2018, παρατηρήθηκε μια μείωση κατά 20%. Η ζημιά στο μικτό κέρδος βελτιώθηκε στα προϊόντα που παραδόθηκαν, κυρίως επειδή στην μονάδα EV ARC έχουν πραγματοποιηθεί βελτιώσεις κόστους.

Τα έξοδα λειτουργίας ανήλθαν σε 3.117.793 δολάρια αυξημένα κατά 33% σε σύγκριση με τα 2.337.446 δολάρια του 2018. Η αύξηση των εξόδων οφείλεται :
  • στην αύξηση των δαπανών Ε & Α κατά 248.472 δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής εργασίας και της μηχανικής συμβολαίων, που σχετίζονται με την ανάπτυξη του EV ARCTM 2020, του συστήματος γρήγορης φόρτισης EV ARCTM DC και του Solar Tree® DC Fast Χρέωση προϊόντος 
  • 126.500 δολάρια για αποζημίωση και κόστος πρόσληψης που σχετίζεται με τη θέση του Chief Financial Officer 
  • 99.965 δολάρια για δαπάνες σχέσεων με επενδυτές και δημοσίων σχέσεων
  • 81.917 δολάρια για Nasdaq και τέλη κατάθεσης λόγω εγγραφής
  • 80.000 δολάρια για έξοδα συμβούλου για έναν πρώην διευθυντή για ανάπτυξη επιχείρησης
  • 70.000 δολάρια για δεδουλευμένο μπόνους
  • 55.774 δολάρια για έξοδα αποζημίωσης εκτός μετρητών για την κατοχή μεριδίων περιορισμένης ευθύνης του διευθυντή που αντισταθμίζονται από χαμηλότερα έξοδα μετοχών και άλλες αυξήσεις 17.713 $.
Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι πως η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 3,933 εκατομμύρια δολάρια αυξημένες κατά 9% σε σχέση με τις ζημιές των 3,598 εκατομμυρίων δολαρίων του 2018.

H εταιρεία έχει συσσωρευμένες ζημιές 45,809 εκατομμύρια δολάρια. Από την έναρξη των δραστηριοτήτων της, το 2009, εμφανίζει ζημιές, σε κάθε τρίμηνο. Για αυτά τα 11 χρόνια, οι συνολικές λειτουργικές εκροές της είναι ύψους 21 εκατομμύρια δολάρια. Για να λειτουργήσει και να μπορέσει να αναπτυχθεί, χρειάζεται απαραιτήτως χρηματοδότηση. Αυτό συμβαίνει αυτά τα 11 χρόνια, με συνέπεια κάθε φορά την αραίωση των μετόχων.
Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας έως και το 2018 ήταν αρνητικά κατά 2,481 εκατομμύρια δολάρια. Το 2019 (και κατόπιν το 2020) με την έκδοση μετοχών που έκανε η εταιρεία και τη χρηματοδότηση που έλαβε, τα ίδια κεφάλαια, γυρίζουν θετικά σε 5,269 εκατομμύρια δολάρια (Μάρτιος 2020).
Να σημειώσουμε εδώ ότι με την αύξηση κεφαλαίου κατά 11,5 εκατομμύρια που έγινε τον Απρίλιο του 2020, θα δούμε τα ίδια κεφάλαια, στα εξαμηνιαία αποτελέσματα να ανεβαίνουν, περίπου, στα 15 εκατομμύρια δολάρια.



Ά Τρίμηνο 2020
Στους τρεις πρώτους μήνες του 2020 η εταιρεία είχε μια ποικιλία πελατών, συμπεριλαμβανομένων των δήμων από τέσσερις πολιτείες, δύο κολέγια και μια μεγάλη εμπορική επιχείρηση. Φαίνεται πως η εταιρεία επιτυγχάνει επέκταση του εύρος των πελατών της.

Τα έσοδα του Α τριμήνου 2020 ανήλθαν σε 1,317 εκατομμύρια δολάρια αυξημένα σε σχέση με τα 1,189 εκατομμύρια δολάρια του Α τριμήνου του 2019, τα οποία όμως είχαν προκύψει από την παράδοση 18 μονάδων σε έναν μόνον πελάτη, που ήταν η πόλη της Νέας Υόρκης.
Το μεικτό κέρδος ήταν ζημιογόνο κατά 39.641 δολάρια όπου σε σύγκριση με τα 53.102 δολάρια του αντίστοιχου τριμήνου του 2019, ήταν βελτιωμένο κατά 25%.

Η εταιρεία παρουσίασε ζημιά 942.521 δολάρια για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου 2020 απο ζημιά 949.631 δολάρια για την ίδια περίοδο το 2019. Η μείωση των εξόδων τόκων που προέκυψε από την εξάλειψη του χρέους επενδύθηκε σε υψηλότερα λειτουργικά έξοδα κυρίως για πωλήσεις και δραστηριότητες μάρκετινγκ που στοχεύουν στην αύξηση των εσόδων.

Κυριότερα σημεία του πρώτου τριμήνου του 2020
  • Πώληση και παράδοση προϊόντων σε περισσότερους πελάτες από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο τρίμηνο.
  • Η θυγατρική της Volkswagen, Electrify America, παραγγέλνει 2 εκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα Envision Solar που αναμένεται να παραδοθούν το 2020.
  • Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ εκδόθηκε για το EV Standard ™, το ανανεώσιμο ενεργειακό προϊόν streetlamp της εταιρείας, το οποίο παρέχει φόρτιση EV.
  • Εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το προϊόν EV ARC ™ με ασύρματη / επαγωγική φόρτιση.
  • H βετεράνος της Apple, Sandra Peterson, συμμετέχει ως αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Στις 31 Μαρτίου 2020, η εταιρεία είχε μετρητά 2,432 εκατομμύρια δολάρια, που ήταν μειωμένα, σε σύγκριση με τα μετρητά των 3,849 εκατομμυρίων δολαρίων του Δεκεμβρίου 2019. Η μείωση των μετρητών το τρίμηνο προήλθε κυρίως από την ζημία.

Το κεφάλαιο κίνησης (κυκλοφορούν ενεργητικό - βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις) ανέρχεται σε 4,576 εκατομμύρια δολάρια.
Το χρέος της εταιρείας είναι μόλις 224 χιλιάδες δολάρια, οι συνολικές υποχρεώσεις φθάνουν τα 1,744 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στο ταμείο υπάρχουν 2,432 εκατομμύρια δολάρια.
Μετά και την τελευταία έκδοση μετοχών και την εισροή στο ταμείο της εταιρείας επιπλέον 11,5 εκατομμύρια δολάρια, ο Ισολογισμός δυναμώνει εξαιρετικά. To Altman Z Score εκτοξεύεται στο 23,05 και η εταιρεία μπορεί να ''κάψει'' χρήμα χρηματοδοτώντας τις εργασίες της για άλλα 2 με 3 χρόνια ακόμη.




ΚΙΝΔΥΝΟΙ
  • H εταιρεία, λόγω ζημιογόνων χρήσεων και αρνητικών λειτουργικών ταμειακών ροών, έχει ανάγκη χρηματοδότησης για την επέκταση των πωλήσεων της και των καμπανιών μάρκετινγκ για τις τρέχουσες αγορές καθώς και για την επέκταση της επιχείρησης σε νέες αγορές, όπως η Κίνα και η Ευρώπη.
Ιστορικά, η εταιρεία δεν υπήρξε ποτέ κερδοφόρος και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα καταστεί κερδοφόρα στο μέλλον. Αν δεν μπορέσει κάποια, στιγμή, να βρεί τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αναπτύξει, να διαχειριστεί ή να διαθέσει με επιτυχία τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2019, είχε ένα συσσωρευμένο έλλειμμα 45.809.581 δολάρια και ανεμένονται στο μέλλον επιπρόσθετες ζημίες.
Δεν μπορεί να υπάρξει διαβεβαίωση ότι θα επιτύχει κερδοφορία. Η μελλοντική της βιωσιμότητα, η κερδοφορία και η ανάπτυξη της εξαρτώνται από την ικανότητά της να συγκεντρώσει κεφάλαια ώστε να λειτουργήσει με επιτυχία και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της.


  • Έντονος ανταγωνισμός και κυβερνητικοί κανονισμοί μπορεί να εμποδίσουν την απόδοση της Εταιρείας.
  • Η εταιρεία έχει, ακόμη, μια μικρή πελατειακή βάση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συγκέντρωση εσόδων και εισπρακτέων λογαριασμών. Το 2019, τα έσοδα από δύο πελάτες αντιπροσώπευαν το 44% και το 22% των συνολικών εσόδων, ενώ για το έτος 2018, τα έσοδα από έναν πελάτη αντιπροσώπευαν το 50% των συνολικών εσόδων, χωρίς κανένα άλλο ο πελάτης να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% των εσόδων.
  • Είναι ακριβό το προιόν που εμπορεύεται (60.000 με 65.000 δολάρια η κάθε μονάδα) και δεν απευθύνεται σε πελάτες λιανικής.

181 σχόλια:

  1. Sir Τάκη άρχοντα, ούτε θερινή ραστώνη ούτε τίποτα δε σε πιάνει, ευχαριστούμε για ακόμη μια έξοχη ανάλυση.
    Πάντα πίστευα ότι η ηλιακή ενέργεια ως εναλλακτική πηγή ήταν υπερτιμημένη διότι δεν είναι αρκετά αποδοτική, αλλά η νέα λύση που τα συνδυάζει όλα (ηλιακή, άνεμο και παροχή) με εξέπληξε θετικά, η εταιρεία φαίνεται φοβερή και με ευρεσιτεχνίες διαμάντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αλλά αυτός ο Wheatley Desmond μου φέρνει λίγο σε Steve Jobs.
      Δεν τον ξέρω ... αλλά από αυτά που μελέτησα όοοολη η εταιρεία εξαρτάται από αυτόν.
      Για να δούμε .... τι θα πιάσουν οι καινοτόμες εφευρέσεις.

      Διαγραφή
    2. Και απο το λιγο που μελέτησα όλοι έχουν να λένε μια καλή κουβέντα για τα προϊόντα της εταιρείας .... σε αντίθεση με Clean Spark και BLNK που διαβάζω διάφορες γκρίνιες.
      Γιαυτό λέει και ξαναλέει ότι δεν του ακυρώθηκε ποτέ παραγγελία, ούτε του επιστράφηκε προϊόν ως ελαττωματικό.
      Ίδωμεν

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη με εντυπωσιάζει ότι στις συνεντεύξεις τύπου για τον σχολιασμό αποτελεσμάτων, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από μικροεπενδυτές που είναι fan της εταιρείας.

      Διαγραφή
  2. Nαι κονομησαμε... Χαχαχα

    Προσωπικά εγώ στα 5 την ανακάλυψα κ την επόμενη μέρα αν θυμαμαι πέταξε στα 7+.. δεν πρόλαβα ούτε να μελετήσω ούτε να συζητήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάκη σόρρυ αλλά γράφω από την παραλία μέσω κινητού😎🤣🤞💪

    Τσεκαρε σε παρακαλώ άμεσα μια περίπτωση που μου σφύριξαν από το εξωτερικό.. τεχνολογική μου είπαν που συνεργάζεται κ με τη Μάσα.

    Astrotech

    Ρώτα κ τους δικούς σου.

    By the way, πήρε δυνατά μπρος κ η zovio που σου είχα πει όταν μπηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα κύριε Ανδρέα ... τα νούμερα δεν μου λένε τίποτα. Θα την ρίξω μια ματιά ΠΙΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΈΝΑ.
      Τεχνικώς μου λένε, ότι είναι έτοιμη για διαφυγή .... αλλά συνάμα μου λένε ότι στο παρελθόν υπήρχαν φήμες εξαγοράς και ότι δεν αξίζει σοβαρής ενασχόλησης.

      Διαγραφή
    2. Κ Τάκη μέσω μιας θυγατρικής έβγαλε πατέντα με φορητους αναπνευστηρες με πληροφόρησαν. Οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση της πανδημιας

      Διαγραφή
    3. K Taki πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να μπούμε στην Gluu. νομίζω είναι έτοιμη κ διαβάζω πολύ καλά λόγια.

      Την είχαμε συζητήσει μάλιστα.

      Διαγραφή
    4. Astrotech
      Όντως, τα νούμερα είναι αέρας κοπανιστός, όμως υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι ίσως επίκειται ΑΝΟΔΙΚΟ ράλλυ.

      Διαγραφή
    5. Εγώ ψώνισα πάντως χθες στο τελος

      Διαγραφή
    6. K Τάκη καλημέρα! Να σου πω... Sea το σκέφτεστε για αγορά? Ναι μεν μας έφυγε, ίσως γιατί ήταν από τις πρώτες που αναλύσαμε κ δεν είχαμε τόσο γρήγορα αντανακλαστικά μέχρι να προσαρμοστούμε στις διακυμάνσεις (έχοντας ίσως επιρεαστει από τα τόσα χρόνια ύπνου εδώ) όμως τα νούμερα κ το growth είναι απίστευτα.

      Διαβάστε αυτό το απόσπασμα:

      -- I wouldn't be surprised if Sea Limited is a far larger company a decade from now, with a market cap in the hundreds of billions of dollars -- maybe even above $1 trillion -- compared to its mere $58 billion valuation today.

      Είναι από άρθρο πρόσφατο με ανάλυση στο motley fool. Αναφέρει πράγματα που έχεις γράψει κ εσύ!

      Μήπως δεν είναι πολύ αργά? Με αναμενόμενες Πωλησεις για το 21 πάνω από 6Β κ διατήρηση του πολλαπλασιαστή P/S στο 20 μιλάμε για 120 Β market cap. Aσε που αν η αγορά πιστέψει στο growth μπορεί να αυξήσουν κ τον πολλαπλασιαστή! Δείτε πχ σε τι νούμερα διαπραγματεύονται άλλες αντιστοιχα

      Διαγραφή
    7. Κύριε Ανδρέα αν "πιστεύεις" αγοράζεις - και ειδικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η ολιγωρία τιμωρείτε.
      Είμαστε στο κύκλο που υπάρχουν καρέκλες και τα μέλη της μουσικής μπάντας είναι από τις εταιρείες που αναπτύσσονται και οι εκτιμήσεις των αναλυτών υπερβαίνονται.

      Διαγραφή
  4. SEA ασταμάτητη...τι τρένο είναι αυτό...
    Οι φοβιτσιαρηδες όπως και εγώ δεν επιβιβάστηκαν...τώρα κλαμααααα
    Συγχαρητήρια κ. Τάκη για αλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά ασταμάτητη .... και το φοβερό είναι ότι ακόμη είναι πολύ χαμηλά.

      Διαγραφή
    2. "Few bets, big bets, infrequent bets", Monish Pabrai

      Αυτό είναι το καινούργιο αγαπημένο μου μότο (παρήγγειλα και το βιβλίο του "The Dhandho Investor" για χαλάρωση στις διακοπές).

      Για να το συνδέσω και με την Sea που αναφέρατε και μας έχει μείνει ο καημός, τέτοια περίπτωση αν την πιστεύεις φορτώνεις ένα φορτηγό και βαστάς γερά.

      Βασική προϋπόθεση για να πιστέψεις και να κρατήσεις γερά είναι να κάνεις καλή ανάλυση ή αν βασιστείς σε ανάλυση άλλου, όπως κάνουμε οι περισσότεροι με τις αναλύσεις του κυρίου Τάκη, θα πρέπει να την έχεις κατανοήσει πολύ καλά και να σε έχει εμπνεύσει.

      Από εκεί και πέρα, κάτι καλό θα ξανάρθει. Αναμονή και υπομονή!

      Διαγραφή
    3. Κε ευρωβλαχε ειχα διαβασει ενα αλλο που μου αρεσε οτι οταν τοποθετησε δεν αφορα χρηματα αλλα ρισκο οπως οριζεται απο το volatility οποτε οσο μεγαλυτερο volatility τοσο προσαρμοσμενη ειναι και η θεση βαση αυτου. Και ετσι κοιμασαι ησυχος...Το ερωτημα για τη sea και τωρα να μπει καποιος ειναι που βγαινει...Θα παει με τις κινησεις των insiders? Των funds? Μπαινει και περιμενει να χτυπησει ενα stop loss? Θα ειναι καθε μερα απο πανω η απτη πλατφορμα του δινεται η δυνατοτητα για να χτυπηθει το stop loss σε καθημερινη βαση? Πολλα ερωτηματα οταν μας πιανει ιλιγγος! Εαν απαντηθουν τοτε θεωρητικα κανενα τρενο δεν εχει φυγει!

      Διαγραφή
  5. Ελπιδοφόρα είναι τα νέα που έρχονται από την αμερικανική εταιρεία Regeneron Pharmaceuticals, στην οποία πρωτεύοντα ρόλο παίζουν Ελληνοαμερικανοί και Έλληνες επιστήμονες.

    Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων κατά της Covid-19 που αναπτύσσει, προστάτευσε δύο είδη πειραματόζωων (36 μαϊμούδες μακάκους και 50 τρωκτικά χάμστερ) να αρρωστήσουν, ενώ παράλληλα θεράπευσε όσα είχαν τη λοίμωξη.

    Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι ο συνδυασμός των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων «σχεδόν μπλόκαρε τελείως τη μόλυνση από τον ιό». Επίσης, το «κοκτέιλ» μπόρεσε να ελαχιστοποιήσει τη λοίμωξη σε μια δεύτερη μελέτη, όπου τα ζώα είχαν μολυνθεί με πολύ μεγαλύτερο ιικό φορτίο. Η προφυλακτική δράση ήταν πολύ μικρότερη με τη χαμηλότερη δόση του φαρμάκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα κ.Τάκη, λαμβάνοντας υπόψη την ανάλυση και τους κινδύνους που αναφέρεται για την EVSI θα ήθελα να που πείτε τι χρονικό ορίζοντα διακράτησης θα δίνατε; Επίσης θα ήθελα να μου πείτε τι τιμή στόχο θα βάζατε; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με προβληματίζουν 2 πράγματα.
      1) Ζημιά στο μεικτό κέρδος ... που σημαίνει πουλάει κάτω του κόστους.
      2) Το προιόν είναι ακριβό και δεν πουλιέται στη λιανική. Απευθύνεται σε πολύ μεγάλους πελάτες.

      Έχει 4 funds στο μετοχολόγιο, πήρε πρόσφατα φρέσκο χρήμα .... άρα θα δούμε.
      Πάντως στην ανάλυση ... αν επαληθευθούν οι μελλοντικές αισιόδοξες προβλέψεις του προέδρου, γράφω τι κεφαλαιοποίηση θα μπορούσε να πιάσει.

      Διαγραφή
    2. Beam Global (πρώην EVSI)

      Κατέληγα στην παραπάνω ανάλυση ....
      Η μονάδα παραγωγής της εταιρείας είναι ένα εργοστάσιο στο Σάν Ντιέγκο, 50.000 τετραγωνικών ποδών. Σε αυτήν την εγκατάσταση, επί του παρόντος, λειτουργεί μία βάρδια, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Η μέγιστη δυνατή παραγωγή μπορεί να φτάσει στις 260 μονάδες ετησίως, οι οποίες θα αποφέρουν περίπου 16 εκατομμύρια έως 17 εκατομμύρια δολάρια. Συνεπώς η κάθε μονάδα της εταιρείας έχει τιμή πώλησης περίπου 60.000 με 65.000 δολάρια.

      Η διοίκηση τονίζει ότι έχει τη δυνατότητα, μεταβαίνοντας σε τρεις βάρδιες για επτά ημέρες την εβδομάδα, και επενδύοντας σε έναν αρκετά ελαφρύ αυτοματισμό, πως θα μπορέσει σε αυτό το εργοστάσιο, να φτάσει να παράγει πάνω από 2.000 μονάδες. Αυτό θα έδινε έσοδα από 130 εκατομμύρια έως 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ανάλογα με το συνδυασμό προϊόντων που θα πουλιούνται.

      Αν η εταιρεία έφτανε να έχει 130 με 150 εκατομμύρια πωλήσεις και συνέχιζε να αναπτύσσεται θα μπορούσε η μετοχή να είχε μια κεφαλαιοποίηση 4 με 5 φορές ψηλότερα των πωλήσεων (P/S = Price/Sale = 4 με 5), δηλαδή 550 με 700 εκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίηση. Πολλές φορές μια ταχέως αναπτυσσόμενη, καινοτόμος και γενικά hot εταιρία, μπορεί να την δούμε να διαπραγματεύεται με P/S = 10 ή και πολύ ψηλότερα.

      Οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι :
      Πωλήσεις 2020 : 5,6 εκατομμύρια δολάρια ... ΖΗΜΙΑ 2,5
      Πωλήσεις 2021 : 22,1 εκατομμύρια δολάρια ... Κέρδος 0,8
      Πωλήσεις 2022 : 27,8 εκατομμύρια δολάρια ... Κέρδος 1,4

      Με 30 εκατομμύρια πωλήσεις, θα μπορούσε η κεφαλαιοποίηση να ανέλθει στα 120 με 150 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα η εταιρεία έχει κεφαλαιοποίηση λίγο κάτω απο τα 100 εκατομμύρια.
      -----------------------------------
      Σήμερα (16/11/2020), με τιμή μετοχής στα 21 δολάρια, η εταιρεία έχει φτάσει στα 150 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση. Οπότε έχει επαληθευθεί η ελάχιστη τιμή στόχος!!!
      Η μέγιστη τιμή στόχος είναι τα 100 δολάρια .... όπου για να επιτευχθεί θα πρέπει η εταιρεία να μπορεί να φτάσει να κάνει πωλήσεις 150 εκατομμύρια δολάρια .... κάτι που για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια δεν φαίνεται εφικτό από πουθενά.
      Το μέσο σενάριο είναι η BEEM να έφτανε σε μια κεφαλαιοποίηση 250 εκατομμύρια και να έπαιζε με P/S περίπου 10 με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις, των 25 εκατομμυρίων δολαρίων των ετών 2021 - 2022. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 35 δολάρια η μετοχή.

      Διαγραφή
  7. Έχετε υπόψη σας ότι πλησιάζει σιγά-σιγά το τέλος του καλοκαιριού και οι βασικοί μέτοχοι αγοράζουν πετρελαϊκές όπως η αγαπημένη PBF, γι αυτό έστρωσε κε Τάκη.
    VSTM, συμπληρωματική θεραπεία με το REMDESIVIR της Gilead για covid-19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. VSTM μη επιβεβαιωμένη πληροφορία. Ισως κάποιοι ψάχνουν τρόπο να την κουνήσουν.

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Μόλις πούλησα τα μισά zovio με 92% απόδοση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα(!) και αγόρασα λίγα NBEV (εκεί μου έπεσε το μάτι). Τι να πω; Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Με παρασύρει ο FOMO που λέει κι ο κ. Barren. Το μόνο που καταφέρνω προς το παρόν, είναι να βάζω λίγα χρήματα, για να αποφύγω οδυνηρές συνέπειες τύπου LK. Τις εταιρείες αυτές ούτε που τις είχα ακουστά, πριν τις αναφέρετε εσείς. Ελπίζω να προκάνω, μαζί με σας βέβαια όταν έρθουν τα δύσκολα. Θα μου πείτε: αυτό ελπίζει όλος ο κόσμος. χαχα ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

      Διαγραφή
  9. Κοιτάζω την AMD στα 85$. Από τα 2$ του 2016 στα 85$ σήμερα, σε 4,5 χρόνια Χ42!

    "Δε σορτάρουμε ποτέ ταύρους", τάδε έφη Μορφονιός στις 6 Ιανουαρίου 2020, εξ αφορμής του άρθρου του κυρίου Κουτσουμπού.
    http://mitarola.blogspot.com/2020/01/2020.html

    Ου παντός πλειν ες Κόρινθον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία κ. Koutsan, δε την ήξερα! Εγώ για να είμαι ειλικρινής και να είχα μπει νωρίς το *42 δε θα το έπαιρνα, άντε να έπαιρνα κανένα *3, βαριά *4.
      Πάντως σύμφωνα με κάποια διαγραμματικά ματζούνια που κοιτάω θα διορθώσει σοβαρά το αργότερο τέλη 2045. Μπορεί και νωρίτερα.

      Διαγραφή
  10. OSS (One Stop Systems), όποιος φίλος θέλει να ρίξει κάποια ματιά... αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό αλλά έχει αρκετές διακυμάνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H πρώτη εικόνα της μου αρέσει.
      Πειτε μας τίποτα για τα προιόντα της ... αν έχετε ψαξει.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κ. Τάκη,
      η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται στη παραγωγή υπολογιστικών συστημάτων και λογισμικού υψηλών αποδόσεων. Στο σάιτ της βλέπω ότι τα βασικά της προϊόντα είναι Servers (https://www.onestopsystems.com/servers-and-workstations), GPU Compute Accelerators (https://www.onestopsystems.com/gpu-acceleration), Flash Array Storage (https://www.onestopsystems.com/flash-storage-systems), I/O Expansions (https://www.onestopsystems.com/pcie-expansion)(https://www.onestopsystems.com/pci-expansion).
      Τα προϊόντα της ΟSS έχουν εφαρμογή σε πολλούς κλάδους όπως τα χρηματοοικονομικά, η άμυνα, η ιατρική, η τεχνητή νοημοσύνη, τα ΜΜΕ κ.α. και στους οποίους η χρήση των προϊόντων της αφορά την ταχύτερη δυνατή επεξεργασία και αποθήκευση πληροφοριών. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα που διάβασα, στο τομέα της άμυνας συνεργάζεται με τον Αμερικανικό στρατό για τη παροχή flash storage στο ''DCGS-A Intelligence program'', ένα πρόγραμμα που επιτρέπει τη συλλογή, την επεξεργασία, την ανάλυση και την κοινοποίηση πληροφοριών (δεδομένων) σε ένα ''κοινό'' σύστημα και αυτές οι πληροφορίες αφορούν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, χαρτών, βιομετρικών πληροφοριών κ.λπ. τα οποία απ' ότι καταλαβαίνω χρησιμοποιούνται από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Αμερικανικού Στρατού για μελλοντικές επιχειρήσεις και αποστολές.
      Για να μην γράφω πολλά, υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις εφαρμογές στο σάιτ (https://www.onestopsystems.com/) της OSS και τέλος, να αναφέρω ότι συνεργάζεται με πολύ γνωστά ονόματα του χώρου όπως την nvidia, την intel, την HP και άλλες μεγάλες εταιρείες και επίσης, ξεχώρισα 2 δυνατά ονόματα που αποτελούν πελάτες της OSS τη boeing και τη lyft.

      Διαγραφή
    3. Αυτά τα κοιτάζω ... έλεγα μην έχετε κάτι άλλο , πιο πιπερατο.
      Μου φέρνει κάτι απο ΑΕΜ, ΑΜD ... και RADA.
      Σε όλα μέσα είναι ...

      Διαγραφή
    4. Όχι δεν έχω κ. Τάκη, χθες τυχαία τη πήρε το μάτι μου. Θα τη ψάξω και λίγο εκτενέστερα, απλά είμαι από κινητό λόγω διακοπών και είναι λίγο δύσκολο...

      Διαγραφή
    5. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι τέτοια προϊόντα έχουν και θα εχουν πάντα ζήτηση και ειδικά αυτή την εποχή με την έλευση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, όσο πιο πολύ η τεχνολογία αλυσίδας συστοιχιων (Blockchain) και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπαίνουν στη καθημερινότητα μας τόσο πιο αναγκαία θα είναι τέτοια προϊόντα για τις αντίστοιχες εταιρείες. Βέβαια μόνο στη τεχνητή νοημοσύνη βλέπω να έχει μπει μέχρι στιγμής και πιο συγκεκριμένα στα αυτόνομα αυτοκίνητα...

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα παιδιά...! Συγχαρητήρια για την ομαδική προσπάθειά σας..με τον κ.Τακη leader όπως παντα ...!
    Για εκείνους που ενδιαφερονται επένδυση σε εταιρίες εξόρυξης χρυσού ...ας δουν ενα μοχλευμενο προϊόν .............NUGT.....JNUG.....Αξίζει ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και εγώ πήρα μερικά VSTM στο 1.44, φίλη από παλιά η λεγάμενη. Ωραίο παίξιμο PBF με αγορές από insiders

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PBF
      Όντως.
      https://www.secform4.com/insider-trading/1534504.htm

      Πετρέλαιο στα ύψη, θα συνεχίσει και αλλο, τα αποτελέσματα κάηκαν ... νομίζω ώρα να ξαναδεί το 11.

      Διαγραφή
    2. Είμαι φοβερός! Πάλι στο χειρότερο σημείο πούλησα! Αξίζει τώρα να ξαναμπώ ή θα πάθω αυτά που έπαθα τις προάλλες με την ΑΛΦΑ?

      Διαγραφή
    3. Τι εννοείτε κάηκαν κ. Τάκη? Μια χαρά δεν ήταν τα αποτελέσματα? 3,24 $/μτχ κέρδη, ακόμη κι αν αφαιρέσουμε τα 471 εκ. που ενέγραψε ως κέρδος από αποεπένδυση πάλι έβγαλε σχεδόν $1/μτχ. ενώ την περίμεναν με ζημιές.
      Μακάρι να πετάξει, κυρίως για τον Κάρολο τον οποίο έψαξα λίγο το μικρό διάστημα που συνεταιριστήκαμε και τον εκτίμησα.
      Εγώ όμως δε θα την κυνηγήσω, όταν παίζω λάθος (το λάθος ήταν κυρίως ότι δεν πούλησα περισσότερο στα ψηλά) μια μετοχή προτιμώ να απέχω για κάποιο διάστημα, αποφεύγω να μπω στη λογική της ρέφας.
      Θα ασχοληθώ ξανά μαζί της αν τη δω στα τέσσερα ($).

      Διαγραφή
    4. Εννοώ δεδομένων των συνθηκών και του κακού Α τρίμηνου.

      Διαγραφή
    5. Αν κατάλαβα καλά τα $3,19 είναι ζημιές και όχι κέρδη. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει κάτι στις αρχικές εκτιμήσεις, όλα είναι αναμενόμενα μέχρι στιγμής. Το θέμα δεν είναι αν θα πάει στα 12 τώρα στο άμεσο μέλλον, το θέμα είναι αν μπορείς να κλείσεις τα μάτια και σε 2 με 3 χρόνια να τη δεις στα $24 με $30. Πώς να αντέξεις να το κάνεις αυτό αν έχεις μια θέση βαριά και οι διακυμάνσεις είναι με διψήφιο ποσοστό? Και είμαι και συναισθηματικός τύπος, για να απαντήσω και στο παραπάνω σχόλιο.

      Διαγραφή
    6. Ζητώ συγγνώμη αν σας ενόχλησε, για καλό το έγραψα ειλικρινά.
      Αν πιστεύετε ακράδαντα ότι σε 3 χρόνια θα είναι $25, δε θα πρέπει να σας επηρεάζει τίποτα και να την ξανακοιτάξετε ότι η λέξη "COVID" θα έχει ξεχαστεί.
      Επίσης βοηθάει και μια λιγότερο βαριά θέση, αν κάποιος επηρεάζεται πολύ από τη μεταβλητότητα.
      Συγγνώμη και πάλι.

      Διαγραφή
    7. Και είναι κέρδη τριμήνου, απλά τα ~$2/μτχ είναι έκτακτα λόγω πώλησης asset.

      Διαγραφή
    8. Κέρδη κύριε Ευρωβλάχο.
      Κέρδη έβγαλε η εταιρεία ... δεν έχει ζημιές.
      Για το τρίμηνο μιλάμε. Το Β τρίμηνο ....

      Διαγραφή
    9. Εγώ πάντως , τη κερδοφόρα θέση που έχω κρατήσει ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΩ στα 40, όποτε έρθουν.
      Δεν με νοιάζει τι θα κάνει στο ενδιάμεσο.
      Ευχαριστώ, για άλλη μια φορά, κύριε Barren που μας την υποδείξατε.

      Διαγραφή
    10. Και πιστεύω Crude Oil συντόμως στα 70 δολάρια.
      Άποψη μου ...

      Διαγραφή
    11. κ. Τάκη όταν έχω αντίθετη οπτική από τη δική σας με αγχώνει, αλλά με ιντριγκάρει κι όλας.
      Παρότι καλπάζει αυτή τη στιγμή, εγώ θα περίμενα μια τοπική κορύφωση 46~47. Αλλά με πολλές πολλές αμφιβολίες.

      Διαγραφή
    12. Για το συντόμως αγχωθήκατε;
      Εννοώ εως του χρόνου τέτοια εποχή.
      Το σύντομο μου είναι εως 1 έτος.

      Διαγραφή
    13. Αν είναι έτσι μαζί σας.
      Εγώ έχω άλλη κλίμακα timeframe, πεταλουδίσια.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Barren να διευκρινίσω ότι δεν τίθεται καν θέμα για παρεξήγηση, ίσα ίσα όπως έχω ξαναπεί είναι ευπρόσδεκτη κάθε καλοπροαίρετη κριτική και πείραγμα.

      Από εκεί και πέρα, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει λίγο που μπορώ να βρω αναλυτικά τα αποτελέσματα. Αυτό που ανέφερα για ζημιές το βρήκα συνοπτικά εδώ

      https://finance.yahoo.com/news/recap-pbf-energy-q2-earnings-115025694.html?guce_referrer=aHR0cHM6Ly9maW5hbmNlLnlhaG9vLmNvbS9xdW90ZS9QQkY_cD1QQkYmLnRzcmM9ZmluLXNyY2gmX2d1Y19jb25zZW50X3NraXA9MTU5NjYyMjg4OA&guce_referrer_sig=AQAAAEsltOZP65WoIZNuHFVroa0E18puJvSHmtFEUFIzVjE6Kbdw9HN7DjzMvHOeb8sUqR3Q2xPNgJYwQFoZeb4bcA_LzsIdrHvV0jfuqkurxt-EOyCV_8KDLG9Wvt3ztVVc8HIICwjMVaEPiYmVbT3ZNf1fFgy_HotOjrL0HNsaIEiI&_guc_consent_skip=1596623164

      Ο κλάδος των διυλιστηρίων είναι μεν προβληματικός αυτή την περίοδο αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να ανακάμψει. Για αυτό και καλοβλέπω την ΜΟΗ αλλά φοβάμαι τα ελληνοτουρκικά, καθώς θεωρώ ότι δεν έχει κλείσει αυτό το θέμα κι έτσι παραμένω εκτός.

      Γενικότερα για να μπεις σε διυλιστήρια χρειάζεται να βάλεις πολλά, αλλά μάλλον με την PBF είναι σαν να παίζεις με μόχλευση. Ίσως το κλειδί να είναι όντως μια μικρότερη θέση αλλιώς είναι δεδομένο ότι χάνεις τον ύπνο σου.

      Διαγραφή
    15. Τα αποτελέσματα από το site της εταιρίας
      https://otp.tools.investis.com/clients/us/pbf_energy3/SEC/sec-show.aspx?Type=page&FilingId=14301680-60659-454542&CIK=0001534504&Index=11000
      κ. Ευρωβλάχε δεν ήταν καν πείραγμα, το έχω παρατηρήσει και βρήκα την ευκαιρία να σας το επισημάνω. Η σεμνή θέση είναι όντως κλειδί, κι εγώ έτσι την πάτησα. Άφησα τη θέση να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο στο Χ/Φ από όσο θα έπρεπε και σε συνδυασμό με την υπερβολική εμπιστοσύνη (αλαζονεία) στη βραχυπρόθεσμη εκτίμησή μου την αύξησα περαιτέρω πρόωρα (βγήκα εκτός αρχικού πλάνου). Το αποτέλεσμα ήταν όταν στράβωσε και μπήκαν τα καταστροφικά σενάρια στο παιχνίδι να είμαι υπερβολικά εκτεθειμένος. Αν είχα μείνει στο αρχικό μου πλάνο θα είχα μια λογική θέση με ΜΟ κάτω από 6,0 αυτή τη στιγμή.
      Αλλά δε βαριέστε, έτσι μαθαίνουμε (αυτά που ήδη ξέρουμε).

      Διαγραφή
    16. Thanks για τα αποτελέσματα. Αυτά τα 4b χρέος είναι κάμποσα. Θα καθίσω να διαβάσω το transcript από το conference call να δω τι είπαν.

      Διαγραφή
    17. "Crude Oil συντόμως στα 70 δολάρια" νομίζω δύσκολο...απ΄τη μια τα κοφτήρια των κεντρικών τραπεζών τροφοδοτούν αβέρτα απ΄την άλλη όμως η ανεργία συγκρατεί τον πληθωρισμό.

      Νομίζω η άνοδος του πετρελαίου έχει να κάνει και με την πτώση του δολαρίου, κυρίως λόγω τυπώματος ($26τρις πλέον το χρέος της υπερδύναμης, η FED έχει φθάσει αισίως σε $7 τρις ενεργητικό μέρος του οποίου είναι το χρέος). Αρχικά ευνοήθηκαν χρυσός και ασήμι από τους "συντηρητικότερους" (και bitcoin από τους "τολμηρότερους") και μάλλον η άνοδος διαχέεται και στα υπόλοιπα εμπορεύματα (π.χ. πετρέλαιο, σιδηρ/λευμα, χαλκός, κλπ.). Η Morgan Stanley ισχυρίζεται ότι έρχεται πληθωρισμός, όμως εδώ και 20 χρόνια το ακούμε αλλά δεν το βλέπουμε.

      Σε ότι με αφορά είπα να εκλογικεύσω τη θέση μου στο CRUD και την μείωσα κατά το 1/3

      Διαγραφή
    18. Σχετικα με τη pbf. Το 2ο τριμ ηταν χειρότερο, τα κέρδη που εμφανίζει είναι λογιστικά, το Gross refining margin σκέτη καταστροφή

      Διαγραφή
    19. Toυ Α τριμήνου ... δεν ήταν οι ζημιές λογιστικές;

      Διαγραφή
    20. Στο 2ο τριμ αν αφαιρεθεί η επίδραση των special items από την αποτιμηση αποθεμάτων και την πώληση των παγίων υδρογόνου από κέρδη 390 εκ μ. φ. έχει ζημιές 384 εκ. Αντίστοιχα στο 1ο τριμ είχε ζημιές 143 εκ. προ special items και ζημιές 1076 εκ συμπεριλαμβανομένου των special items.
      Αντίστοιχα ο όγκος πωλήσεων από 77,6 εκ βαρέλια έπεσε στα 61,4 εκ. Tο Toledo να πουλά κάτω του κόστους διύλισης ενώ το Torrance and Martinez είναι οριακό.

      Διαγραφή
    21. Μόλις διάβασα το Q2 2020 earnings call transcript της PBF.

      Η εταιρεία είχε ένα δύσκολο τρίμηνο με προσαρμοσμένα αποτελέσματα $-3,19 ανά μετοχή. Η μειωμένη ζήτηση την έχει αναγκάσει όπως είναι φυσιολογικό να δουλεύει σε μειωμένο capacity (τη στιγμή που άλλες εταιρείες έχουν παύσει έστω προσωρινά μονάδες τους) ενώ ακόμη διαθέτει υψηλά αποθέματα. Στόχος - προτεραιότητα της εταιρείας είναι η επαναφορά στην κανονικότητα με τη σταδιακή αύξηση της ζήτησης να επιφέρει αύξηση στις ταμειακές ροές ώστε στη συνέχεια να ασχοληθούν με την απομόχλευση του δανεισμού. Τα capex είναι μειωμένα για τη διατήρηση της ρευστότητας.

      Άποψη του CEO είναι ότι το χαμηλό σημείο της ζήτησης το έχουμε δει και από το Q3 θα ξεκινήσει σταδιακή αύξηση της ζήτησης.

      Όλα αυτά θα πάρουν χρόνο, μέχρι να ανακάμψει αρκετά η ζήτηση, να φτάσουν να δουλεύουν σε full capacity και ειδικά το διυλιστήριο του Martinez από το οποίο φαίνονται πολύ ικανοποιημένοι αλλά δεν μπορούν να το δουλέψουν στο maximum. Στη συνέχεια η αποπληρωμή του πρόσφατου δανείου του 1bn με διάρκεια 5 έτη και no-call period τα 2 έτη.

      Κατά τη γνώμη μου, η εταιρεία δείχνει να μην αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης με τα μέχρι τώρα δεδομένα της πανδημίας και κάπου εδώ ίσως ήταν ένα σημείο καμπής, καθώς όλοι αναμέναμε ότι το Q2 θα είχε τα χειρότερα αποτελέσματα. Εξού μάλλον και οι αγορές από insiders στα $8.

      Διαγραφή
    22. Αν αντιμετωπίσει θέμα επιβίωσης η PBF καλύτερα να ανοίξουμε ένα λάκκο όλοι και να κρυφτούμε.
      Μου θυμίζει τη MOH στις δύσκολες ημέρες της .... σε κάθε όμως περίπτωση ο κλάδος δεν θα δώσει άμεσα αποδόσεις.

      Διαγραφή
  13. καλησπερα παιδια..!
    ριξτε μια ματια............Cardinal Energy ltd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν κατάλαβα καλά αξίζει να μπούμε τώρα στην PBF όσοι δεν πρόλαβαν την προηγούμενη άνοδο κ. Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη ο κλάδος έχει τα προβλήματα του και δεν είναι της μόδας. Ο λαός παίζει αλλού ....
      Προσωπικά ακόμη τον φοβάμαι τον κλάδο. Απλώς η PBF έδειξε ότι θα αντέξει!!

      Διαγραφή
  15. Και το NG έχει σημάνει λήξη μακροπρόθεσμης πτώσης κ. Τάκη, δεν ξέρω αν το παρακολουθείτε.
    Μπορεί να την πάτησα με την PBF, αλλά κρατάω σφιχταγκαλιασμένα τα free SWNάκια μου.
    Ελπίζω και σε καμιά ευκαιρία 1,5~2,0 μήπως ανακτήσω τα πωληθέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαθημερινά κοιτάζω το SWN και κάθε φορά με ξεγελάει ότι θα κάνει ένα πέρασμα απο τα 2 δολάρια ... αλλά γρήγορα την επαναφέρουν στα 3 ... και μένω να την κοιτώ.
      Και τη Smart Sand κοιτάζω .... αλλά ακόμη κοιτώ.

      Διαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Ποιός τα είπε πρώτος στο Ελλάντα;

      https://www.fool.com/investing/2020/08/05/forget-penny-stocks-2-better-stocks-to-buy-in-augu.aspx

      Διαγραφή
    2. αψογος για αλλη μια φορα κυριε τακη.
      αυτη η jumia που λεει το αρθρο, e commerce αφρικη να λεει κατι καλο?

      Διαγραφή
    3. Συγχαρητήρια κ. Τάκη.
      Από τις λίγες που πραγματικά έχω στενοχωρηθεί που έμεινα έξω. Αυτ΄ξ και τη LVGO του κ. Butcher.
      Αλλά το να λέει ο Motley ο Fool ότι είναι για αγορά ΤΩΡΑ, είναι κατά τη γνώμη μου μια τεράστια κόκκινη σημαία (σαν αυτές των Τούρκων στις πλαγιές).

      Διαγραφή
    4. Πάμε για άλλες κ. Τάκη.
      Κ. Μπάρεν μην υποτιμάται και την FVRR.

      Σχετικά με την LVGO την αποχαιρέτησα γιατί δεν μου αρέσε το χρονικό σημείο ανακοίνωσης συγχώνευσης με την TDOC. Θα την έχω υπόψην αν πέσει κάτω από το τριψήφιο νούμερο. Βέβαια ισχυροποιεί την θέση της τώρα που μπαίνουν στην μεγάλη μάχη οι γίγαντες ΑΜΖΝ, APPL, GOOGL ...

      Δεν παρακολουθώ το fool.com αλλά μου κάνει εντύπωση που καταπιάστηκε με μικρή κεφαλαιοποιήση και λίγες ώρες πριν βγάλουν τα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη τι στόχο έχετε στο μυαλο σας για την Celsius.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Δημήτρη ο στόχος που είχα βάλει ήταν 1 δις κεφαλαιοποίηση ... την έπιασε. Απο εδώ και πέρα δεν υπάρχουν στόχοι ... μόνο να δεις το προιόν να κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

      Αν είστε αγορασμένος απο τα πολύ χαμηλά των 4+ δολαρίων, θα συμβούλευα βγάλτε το κεφάλαιο έξω και ένα μέρος των κερδών και τα άλλα αφήστε τα επί μακρόν.

      Θα βρούμε και άλλα τέτοια χαρτιά ... χρειάζεται και ρευστό!!

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ για την απάντηση... Είμαι στο 100%. Θα δώσω τα μισά και τα άλλα θα τα αφήσω να τρέχουν. Το ίδιο έκανα και με την clean spark. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την επιλογή... Με κάνατε και βλέπω χρηματιστήριο μετά τις 4.30μμ.

      Διαγραφή
    8. The next Αmazon https://www.fool.com/reports/next-amazoncom/
      (Τροφή για σκέψη). Μέσα στο άρθρο γίνεται αναφορά για ανταγωνιστή της sopify (SHOP) την bigcommerce (BIGC μαλλον αυτη πρεπει να ειναι).

      bigcommerce (και νομίζω οτι έκανε + 200 % εχθές )
      https://www.websitebuilderexpert.com/ecommerce-website-builders/bigcommerce/bigcommerce-reviews/

      bigcommerce vs Shopify
      https://www.websitebuilderexpert.com/ecommerce-website-builders/comparisons/bigcommerce-vs-shopify/

      ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗ ΑΠΟ Lucy Carney
      https://www.websitebuilderexpert.com/authors/lucy-carney/

      Για να ξέρουμε τι ΠΕΡΊΠΟΥ παίζει μιας και έγινε αναφορά στο e-comerce ΤΑΚΗ.

      Δεν κατέχω καμία από τις παραπάνω μετοχές. ( Το σκέφτομαι όμως).

      Κατέχω μονο VIPS ( Discount e-comerce) και περιμένω να ανακοινώσει στο Β τρίμηνο τα κέρδη που υπολογίζουν κάποιοι αναλυτές που κάνουν λόγο για ΚΑΘΑΡΑ κέρδη ρεκόρ 1.25 δις $ για το β τρίμηνο ΜΟΝΟ .( έστω και το 50% των εκτιμήσεων τους να βγάλει ) σκέφτομαι να καραφορτώσω μέχρι τέρμα. Και επειδή είναι και κινέζα ,έστω και 30% μαγειρεμένα να είναι τα νούμερα ( λέω ΑΝ ) και πάλι είναι πολλά τα λεφτά!!!

      Amazon ΑΜΖΝ με 11 δις $ ετήσια κέρδη έχει αποτίμηση 1.6 τρίς $.

      Alibaba ( Κινέζα ) 9,5 δις Ετήσια κέρδη Έχει αποτίμηση 750 δις $

      VIPS με 1.25 δις δολάρια Εκτιμώμενα κέρδη β τριμήνου .Άρα Χ 3 τρίμηνα = 3,75 δις $ για το 2020 και 5 δις $ για το 2021 (1.25 δις $ Χ 4) αποτίμηση = 15 δις $ μόνο. Δεν νομίζω για πολύ ακόμα.

      ΟΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΖΝ ΚΑΙ ΒΑΒΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΥΑΗΟΟ
      FINANCE.

      Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ VIPS ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ LUIS NAVELIER (INVESTORPLACE) ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ

      ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG NA ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.


      Διαγραφή
    9. Ο NAVELIER είναι καλός και αξιόπιστος.
      Εγώ τον μελετάω ...

      Διαγραφή
    10. As we discussed in the July Growth Investor Monthly Issue, Vipshop Holdings has been well-positioned to benefit from the increase in e-commerce sales during the global coronavirus pandemic. First-quarter revenue came in at $2.7 billion, and earnings jumped 20.8% year-over-year. Adjusted earnings per share ADS were $0.20, crushing the consensus estimate for $0.11 per share by 81.8%.

      For the second quarter, earnings per share are forecast to surge 768.2% year-over-year to $1.91 per share, up from $0.22 per share in the same quarter a year ago. Analysts also increased their earnings forecasts by a whopping 607% in the past week alone! So, another quarterly earnings surprise is likely.

      Διαγραφή
  17. κοιτάξτε κ.Τάκη....την μακροχρόνια απόδοση της MONSTER BEVERAGE.....ας ελπίσουμε ότι θα κάνει μια κίνηση καλή και η Celsius

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. CELH με τα αποτελέσματα που έβγαλε - έφτασε το εικοσάρικο. +86 % αύξηση τζίρου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
      Σε μία εβδομάδα έρχεται η σειρά της μικρούλας.

      Διαγραφή
  18. Κύριε Τάκη ριξτε μια ματιά στην MYGN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κ Τάκη καλημέρα! Κοιτούσα την ΟSS που ανέφερε ένας φίλος στο blog. Είναι περίπτωση που νομίζω δεν έχει ανακαλύψει ακόμα η αγορά. Δείτε την. Παραθέτω κ το παρακάτω απόσπασμα..

    One Stop Systems (OSS

    One Stop Systems, a tech company specializing in high-performance computers (HPCs) in markets requiring the world’s fastest data processing and storage capacities. The applications include AI, deep learning, seismic research, financial modeling, and security and defense. One Stop offers systems for both single-HPC servers and rack-scale multi-HPC server deployments. The company’s record of success includes designing server systems for complex defense, manufacturing, and telecom clientele.

    In the past three months, OSS has reported over $6.6 million in new sales, and for the quarter ending March 31 showed 33% year-over-year in revenues, to a total of $13.3 million. At $3.4 million, gross profits represented 25.4% of the total revenues. These strong results came even as the company is in the midst of a management transition, with CEO Steve Cooper stepping down this past February, and David Raun stepping up in an interim capacity.

    With a price tag of $1.79 per share, some members of the Street believe the share price reflects an attractive entry point.

    Covering the stock for Roth Capital, analyst Scott Searle was impressed by the company’s agility during the management transition. He wrote, “…we believe that OSS is taking meaningful strides under interim CEO Dave Raun. Notably, increased transparency, op-ex optimization and improved liquidity appear to be an early indicator for other changes as illustrated by a record pipeline of 27 large opportunities which continue to diversify the historically concentrated sales base.”

    To this end, Searle rates OSS a Buy, while his $5.50 price target implies a hefty upside potential of 207% for the coming year. (To watch Searle’s track record, click here

    All in all, OSS shares rate a Strong Buy from a unanimous analyst consensus. Three reviewers have given approval of this stock in the past month. Meanwhile, the average price target of $4.33 implies a robust 142% one-year upside.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα προσυπογράφω ότι η αγορά ακόμη δεν την ξέρει ... ούτε πομπάρισμα, ούτε αναλύσεις βρίσκω. Λες και την έχουν στα αζήτητα ....

      Θα την κοιτάξω εξονυχιστικά το Σ/Κ.

      Διαγραφή
    2. Ανακοινώνει και αποτελέσματα σήμερα, οπότε μπορεί να ανοίξω μια θέση αν δεν φύγει πάνω..
      https://ir.onestopsystems.com/ir-calendar/detail/2819/second-quarter-2020-conference-call

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε όλους,
      Για OSS. Όπου βλέπω Roth Capital μακριά. Η εταιρία έχει κατηγορηθεί από πολλούς στο παρελθόν για εικονικές συγχωνεύσεις Κινεζικών εταιριών με εταιρίες κελύφη στις ΗΠΑ. Δείτε το ντοκιμαντέρ The China Hustle. Τώρα, όσων αφορά τη μετοχή αυτή μπορεί πολύ καλά αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά....

      Διαβάστε ποια είναι η Roth Capital στο wiki.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Roth_Capital_Partners

      Διαγραφή
  20. Δείτε κ αυτή την περίπτωση μιας κ ψάχνουμε αντίστοιχες περιπτώσεις σ μικρές...

    Synchronoss Technologies (SNCR

    We’ll start in the world of e-commerce. Synchronoss develops online vendor platforms, and helps customers create solutions for finding new revenue, reducing costs, and improving the buyer experience, and increasing site visitor engagement.

    Synchronoss has been posting an enviable record on earnings – for three quarters in a row, including Q1 2020, the ‘coronavirus quarter,’ the company has shown sequential gains in EPS and beaten the estimates by wide margins.

    An aggressive marketing strategy towards big-name commercial sites is paying off for Synchronoss, several analysts believe that at $3.07 per share, now is the time to pull the trigger.

    Among them, Michael Walkley, 5-star analyst from Canaccord, stands out. He writes of SNCR, “With several Cloud deals starting to ramp including AT&T, continued growth potential at Verizon that experienced low-teens subscriber growth in 2019, progress on blue-chip DXP and IoT partnerships with Amazon, Rackspace, AT&T and others, and strong annual RCS revenue contributions anticipated from the CCMI deal, we believe there are several strong building blocks…”

    "We believe the current <1x 2021E EV/revenue valuation levels versus peers at ~3x present a compelling entry point for investors," Walkley concluded.

    To this end, Walkley rates the stock a Buy, and his $10 price target implies an amazing 225% one-year upside to the stock. (To watch Walkley’s track record, click here

    Overall, three 5-star analysts have rates SNCR a Buy recently, making the analyst consensus on this stock a Strong Buy. Even the average price target suggests room for an impressive upside; at $8.50, it predicts 176% growth from the current share price.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα κύριε Τάκη.
    Η μη προώθηση μερικών μυνημμάτων του blog στο προσωπικό email (για να μην χάνουμε ΤΙΠΟΤΑ) είναι δικό μου πρόβλημα ή παρατηρείται και από άλλου φίλους ? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα περνάω ... εκτός απο του βλάξ και αναγωγου χαζοπροφήτη Αυνανία.
      Και ο γιατρός μου παραπονέθηκε για κάποιο σχόλιο του, πως δε βγήκε ..

      Διαγραφή
    2. Είναι πρόβλημα στο blog. Και εγώ έχω θέμα... Τα σχόλια του κ. Τάκη εμφανίζονται κανονικά στο blog αλλά στο mail τις τελευταίες ημέρες δεν έρχονται πολλά μηνύματα.

      Διαγραφή
  22. Σύντεκνοι ο φίλος μου ο fund manager που μου έδωσε τις μπαταρίες μου είπε ότι έρχεται δυνατή διόρθωση διεθνώς της τάξεως του 20%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έρχεται φίλε ΝΑΙ....τεχνικά οι αγορές βρίσκονται σε κάποιο 5-το κύμα αλλά δεν μπορούμε
      να ξέρουμε πότε τελειώνει....(το timing πιάνεται μόνο απο τύχη)

      Διαγραφή
    2. μόλις γίνανε πρόσθετες αγορές στην Alkaline Waters...σε range 1.82-1.84

      Διαγραφή
    3. Ωχ, ωχ έτοιμοι είναι να ξεβρακώσουν κάθε σορταδόρο που κυκλοφορεί.
      Όπως τότε τις ωραίες εποχές της Μαντάμ ΣΟΥ ΣΟΥ που όλο σορτάρανε απο ψηλότερα και είχαν φτάσει εχουν 10030303390 , τάχα μου, συμβόλαια ανοικτά.

      Οι παλαιοί αναγνώστες θα θυμούνται τις ωραίες εποχές του 2008!!!

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάντως σύντεκνε άνοιξα στο 3328 τα πρώτα σορτ στον ΣΠ

      Διαγραφή
    5. Γιατρέ μου ο SP500 θα κάνει μια μικρή διορθωσούλα ... δεν ξέρω αν την κάνει λίγο κάτω ή λίγο πανω απο το Ιστορικό υψηλό του.
      Μικρή .... να προσέχετε, γιατί εγώ βλέπω θα ξεβρακώσουν κάθε σορτάκια που κυκλοφορεί.
      Θα κάνει ότι και ο Nasdaq.

      Διαγραφή
    6. Ποτέ δεν κατάλαβα το να shortάρει κάποιος τον SP500. Μαζί κι εγώ, πιστεύω αρκετό καιρό ότι επίκειται διόρθωση καλή.
      Αλλά αν κάνει ο SP500 -10~15%, δε θα κάνει ο DAX -20~30% και ο 25άρης -40~50%? Κάπως σα βίτσιο μου φαίνεται.

      Διαγραφή
    7. κ. Γιατρέ δεν υπάρχει λόγος να αρπάζεστε. Όταν κάποιος διατυπώνει μια γνώμη αντίθετη στη δική σας δε σημαίνει ότι θέλει να σας πικάρει, απλώς την έχει και τη διατυπώνει. Το σέβας είναι δεδομένο.
      Απλώς μου φαίνεται λογικό, αν κάποιος περιμένει σοβαρεί καθοδική κίνηση, να σορτάρει το asset που θα διαλυθεί και όχι αυτό που απλώς θα διορθώσει και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην κάνει καν αυτό.
      Εν πάσει περιπτώσει, σορτάρετε εσείς τον SP500 κι εγώ τον DAX, εκεί θα τα χαλάσουμε?
      Ούτως ή αλλως και οι δύο στην κόλαση θα πάμε.

      Διαγραφή
    8. Μπρε σύντεκνε ο γιατρός ποτέ δεν αρπαζεται. Σεν κοπέλι. Αλλά το ενδεχόμενο ο ΔΠ να φάει περισσότερο ξύλο από το DAX μάλλον δεν έχεις στην εξίσωση μπρε. Εγώ έτσι το βλέπω

      Διαγραφή
    9. Χαχαχα όχι κ. Τάκη, ο κουβάς είναι μέρος του παιχνιδιού. Εξάλλου αυτές οι δουλειές γίνονται με stop, μεθοδικό χτίσιμο, κουβαδάκι θα 'ναι όχι καμιά κολυμπήθρα.
      Η κόλαση που θα πάμε είναι η πραγματική, από τις κατάρες των συνμαριδαίων που πιστεύουν ότι την αγορά τη ρίχνουν οι short.

      Διαγραφή
    10. Οι σορταδόροι ανεβάζουν τις αγορές.

      Διαγραφή
    11. Σύντεκνοι εγώ στο 3378 θα διπλασιασω την θέση. Στοπ 3428.Και η θα τους τα παρομε χοντρά η θα τα δώσουμε χοντρα

      Διαγραφή
    12. Έγινε ο 2πλασιασμος. Άιντε να δούμε κοπέλια.

      Διαγραφή
    13. Χτύπησε το στοπ και επήρα χοντρή ζημιά. Μένω με τα νερά και τα ayro φορτωμένος από Αμερικα.

      Διαγραφή
    14. Εγώ σύντεκτε βλέπω Νταου Πεντέλης στα 100.000+ ... μόνο ήρωες θα σορταρουν, στο εξής.

      Διαγραφή
    15. Έτσι κι αλλιώς την έχουν δει αλλιώτικα οι υπερατλαντικοί....βγάζουν εκτός δείκτη την General Electric που σέρνεται και βάζουν το καθαρόαιμο της Apple σε όλους τους δείκτες. Όχι σαν και το ΧΑΑλι μας που μείωσαν τις σταθμίσεις σε ΕΕΕ, ΟΤΕ στον 25αρη κι αύξησαν τις σταθμίσεις στα βαμπίρ, τις συστημικές.

      Αν θυμάμαι καλά είναι η 3η φορά που παίχτηκε το έργο την τελευταία 7ετία...και μετά μελετούν τάχα οι τεχνικοί αναλυτές και γράφουν για τις 630-650-680 μονάδες ΓΔ...τίνος? Αφού είναι αλλιώτικος απ΄τον αντίστοιχο προ 6μήνου της μελέτης τους.

      Διαγραφή
  23. Τι γίνεται με τη WTER γνωρίζει κάποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ ΚΑΛΑ (technical speaking)

      1.79-1.81 ...περνάει ο κινητός μέσος όρος 50 ημερών (normal correction in a bull trend)

      Παρακάτω χαλάνε τα πράγματα σε πολύ βαθυ διόρθωση με στόχο μέχρι 1.40 αρχικα

      Διαγραφή
    2. Κανεις δεν παίρνει στα σοβαρά τον CEO αυτό γίνεται. Μόνο ότι βγαίνει για καφέ με τους φίλους του δεν λέει στα PR της εταιρίας.

      Επίσης, κάποιος πήρε μετοχές πάλικαι φαγαμε αραίωση. Πόση είναι δεν ξερω
      https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1532390/000108503720000048/xslFormDX01/primary_doc.xml

      Γενικά είμαι πολυ εκνευρισμένος, οι πωλήσεις πάνε τρένο και μετά τα αποτελέσματα δεν εχει σηκώσει κεφάλι με τις @@ της διοίκησης.


      υ.γ. Ιστορικά, η εταιρία ανεβάζει στροφές στα αποτελέσματα αλλά χάνει τους στόχους.
      Εγώ ως εξήγηση δίνω ότι βάζουν μουσαντένιους στόχους για να πομπάρεται η μετοχή στο ενδιάμεσο.

      υ.υ.2.
      Στο χθεσινό διαδικτυακό συνέδριο είπε ότι περιμενει buyout για το κομμάτι των νερών γύρω στα 500m.

      υ.γ. Τα warrants που υπάρχουν στελνουν τις μετοχές στα 85εκατομ στο σύνολο (μου το ειπαν στο stocktwits αυτό)

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ ήθελα να αυξήσω τη θέση μου αλλά δεν το έκανα. Θα περιμένω για πιο κάτω αν έρθει.

      Θα συμφωνήσω με τον κύριο Bugs bunny. Κι εμένα με προβληματίζει το διαρκές dilution και οι υπέρμετροι στόχοι. Παρ' όλα αυτά πιστεύω πολύ στην εταιρεία.

      Ο πρόεδρος δεν ξέρω αν είναι αλεπού, αλλά έχει το κλασικό αμερικάνικο στυλ το επικοινωνιακό - παπατζίδικο. Όταν βλέπω βιντεάκια του με πιάνουν τα γέλια. Μου θυμίζει και λίγο από Μαστοράκη και τον Μητσικώστα που τον σατύριζε.

      Διαγραφή
    4. Το ερώτημα είναι ένα.
      Θα πιούμε Alcaline 88 στην Ελλαδα;

      Άσχετο ... ποτέ δεν αγοράζουμε σε υψηλότερες τιμές. Είναι ΛΑΘΟΣ

      Διαγραφή
    5. Τα νερά της μικρούλας είναι ανάρπαστα (ρωτήστε γνωστούς στις ανατολικές ακτές της Αμερικής να σας μεταφέρουν την κατάσταση).

      Ο πρόεδρος όπως λέει ο κ. Τάκης είναι αλεπού (το βιογραφικό του είναι γνωστό). Όσους ενσωματώνει στην Αlkaline είναι doers και ξέρουν το αντικείμενο της θέσης που αναλαμβάνουν.

      Η φωτό με την εισαγωγή της εταιρείας στην εναρκτήρια συνεδρίαση του NASDAQ τα δείχνει όλα - είναι άκρη-άκρη δεξιά και αφήνει την ομάδα να το απολαύσει.

      Χτίζει brand πάνω στο «smooth hydration» & Α88. Πόσες εταιρείες καταφέρνουν να έχουν τα τελευταία 5 χρόνια ετήσια μεσοσταθμική αύξηση CAGR 62% (από 3.2 εκατ $ στα 41.1 εκατ $).

      Προβλέπω από δω και πέρα να αραιώνουν και οι εμφανίσεις του - αφού μπήκε και διαφημιστική εταιρεία.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη, γιατί λέτε ότι είναι λάθος να αγοράζουμε σε ψηλότερες τιμές? Δεν αναφέρομαι στην Wter αλλά γενικότερα το λέω σαν τακτική. Κάποιες φορές το πυραμίδωμα προς τα πάνω δουλεύει καλύτερα.

      Διαγραφή
    7. Δεν κυνηγάμε τιμές και δεν ανεβάζουμε τη μέση τιμή κτήσης, ούτε αγοράζουμε σε υψηλότερες τιμές απο την τιμή αγορά μας, επειδή, τάχα, έκανε διόρθωση μια μετοχή .... εκτος αν:
      1) είχαμε πουλήσει ψηλότερα
      2) τα νούμερα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

      Διαγραφή
    8. Στην Ελλάδα κ.Τάκη οι επενδύσιμες μετοχές μια και δεν είναι πολλές σε υποχρεώνουν σε αγοραπωλησίες ,πυραμίδωση ,έχουν κινητικότητα πριν τα μερίσματα ή πριν κλείσει το έτος ...
      Στην Αμερική δεν υπάρχει πρόβλημα ,βρίσκεις άλλες και μάλλον είναι και καλύτερο για διασπορά.

      Διαγραφή
  24. https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_29c3673287475b59d79671224d12b8c7.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Gaia

    52-week Range: $4.70-$10.49

    Dividend Yield: N/A

    Boulder, Colorado-based Gaia, formerly known as Gaiam, is a global digital video streaming service and online community. Those investors who participate in yoga-related events likely know of the company’s meditation, fitness, and yoga-focused content. It has over 650,000 fee-paying subscribers in 185 countries. There are around 8,000 titles in its streaming library. Over 90% of the library is exclusive to Gaia, and about 80% of the views are generated by content produced or owned by Gaia.

    In June, the group provided a business update which highlighted that it’d be “generating positive earnings and cash flows beginning July 1st as planned.” CEO Paul Tarell said, “The momentum we saw in member additions in April continued through May despite stay-at-home orders relaxing.”

    The group is expected to report its second quarter 2020 earnings results in early August. Investors would like to see further positive momentum in revenue and subscribers. If you are looking for a cheap stock of a streaming company that serves a like-minded community, GAIA may just fit the bill.

    Furthermore, in the coming months, GAIA stock may also become an acquisition target. For example in June, Lululemon Athletica (NASDAQ:LULU) announced that it was buying home fitness start-up Mirror, which has an interactive workout platform that features live and on-demand classes. This acquisition is likely to be a stepping stone for LULU to become a technology company as internet-connected workouts increasingly become the norm. Lululemon, or alternatively, a streaming company such as Netflix (NASDAQ:NFLX), may find value in adding the group’s customer and product base to their own.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. EVSI Envision Solar Announces Patent-Pending on UAV ARC™ Rapidly Deployed Drone Re-Charging Network
    https://www.envisionsolar.com/envision-solar-announces-patent-pending-on-uav-arc-rapidly-deployed-drone-re-charging-network/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι αεροπλάνο είναι αυτή η CleanS...

    Βιαστηκαμε! Και μου τα λ φαν ότι ο κλάδος είναι μέλλον κ η εταιρία εξειδικευμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γνωρίζει κανείς που θα σταματήσει ο κατήφορος της WTER?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. το ποσοστό διόρθωσης.... η σφοδρότητα... το volatility ...αλλά και ο όγκος της ALKALINE σήμερα..θυμίζουν "ΠΑΤΟ"...

    έκλεισα όλη τη θεση μου στη CLEANSPARK περιξ 9.35...και προσθεσα και αλλα "ΝΕΡΑ" (1.62-1.63)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο παίκτης!!
      Λέτε να βάλει το 2 εμπρός;

      Διαγραφή
    2. Σημασία για μένα Sir έχει ... η επιβεβαίωση του inverted candlestick....(ανάποδο κερί) ...τα καλά θα τα δούμε πιο μετά..
      Ο πάτος πολλές φορές ειναι one off...αλλά άλλες τόσες μια διαδικασία (με πολλα πανω-κατω)

      Πιο πάνω ανέβασα ενα δικό μου chart ...που δείχνει ότι η CLEANSPARK..ισως ..ισως λέμε (με κάθε επιφύλαξη) ...ηταν ενα GOOD SELL-trigger point....σήμερα
      ΙΔΩΜΕΝ..!

      Διαγραφή
    3. H Clean Spark έτσι παίζει .... θα της κάνουν ένα γύρισμα προς 7,4 με 7,6 (υποθέτω) και μετά πάνω ... είναι βίαιος ο market maker.

      Διαγραφή
    4. https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_496eff2bd610135f08babfa49ca358e9.png

      Διαγραφή
  30. Σήμερα πήρα λίγα EVSI εκεί κοντά στα χαμηλά. Έχει πάρει κανείς άλλος; Ή μόνο εγώ;
    Επίσης πήρα και λίγα από την GLUU του κ. Ανδρέα. Έχω αυξήσει τα πονταρίσματα σε εταιρείες του μέλλοντος, (που φαίνεται ότι θα πάρει χρόνια για να εμφανίσουν κέρδη) και αν γίνει σύντομα κάποιο σημαντικό γύρισμα των αγορών όπως κάποιοι φίλοι εδώ έχουν προβλέψει, νομίζω ότι αυτές οι μετοχές θα πληγούν περισσότερο. Ίδωμεν. (Τώρα μην με ρωτήσετε αφού το βλέπω έτσι, γιατί πράττω τοιουτοτρόπως! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Κύριοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σωκράτη και εγώ είμαι στην EVSI.
      Δεν είναι απο τις πρώτες επιλογες μου, αλλά έχω καλή θεσούλα.

      Διαγραφή
    2. Α οκ. Ησύχασα λίγο τώρα.. χαχα

      Διαγραφή
  31. Καλημέρα σε όλους. Μπήκα και εγώ στην EVSI. Την ήθελα κοντά στο 12.5 και πήρα εκεί. Την φοβάμαι όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλό μεσημέρι σε όλους

    Έχοντας περισσότερο χρόνο σήμερα και καθώς επέστρεψα από διακοπές με γεμάτες μπαταρίες, παραθέτω 2-3 σκέψεις προς τους φίλους του blog του κ. Τάκη.
    Η Αμερική δεν είναι Ελλάδα. Μπορεί να φας μια μέρα 80% πτώση γι’ αυτό προσοχή πως επενδύουμε. Προσωπικά δεν τοποθετώ σε μετοχή άνω του 3% του Χ/Φ όσο και αν μου αρέσει.

    Στην Αμερική καλό είναι να δουλεύουμε όλοι μαζί (όπως γίνεται και σήμερα στο blog) καθώς δεν είναι Ελλάδα ώστε να πομπάρουμε χαρτιά για να τα φορτώσουμε σε άλλους μαριδαίους.

    Δεν είναι διαγωνισμός. Αν βοηθήσουμε όλοι ή οι περισσότεροι, μπορεί να πάμε ακόμη καλύτερα ή να αποφύγουμε κακοτοπιές.

    Γι’ αυτό καλό θα είναι να γράφουμε προτάσεις μετοχών ή παρατηρήσεις ή νέα που αφορούν τις μετοχές που προτείνει ο κ. Τάκης ή να βοηθούμε με όποιο άλλο τρόπο μπορούμε. Πχ. Προ ημερών που ανακοινώθηκε κάτι για τη Cleanspark, θεώρησα ότι έπρεπε να ενεργήσω όπως κάνω και στην Ελλάδα και τους πήρα τηλέφωνο για το «…current proposal pipeline of approximately $10.0 million.» και μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να αναφέρουν δημόσια κάτι επιπλέον αυτή τη στιγμή. Δεν έγραψα κάτι στο blog γιατί δεν μου είπαν κάτι νέο. Ίσως κάποιος φίλος που ζει στην Αμερική να μπορεί να κάνει ερωτήσεις στους υπεύθυνους μετόχων χωρίς να πληρώνει τηλεφωνικό Κόστος όπως κάποιος από Ελλάδα.

    Ακόμη και όταν δεν μπαίνουμε σε κάποια μετοχή γιατί κάτι δεν μας κάθετε καλά να το γράφουμε γιατί μπορεί κάτι να ξέφυγε από τον κ. Τάκη.

    Τέλος, οι φίλοι Barren και theodorx (μου επιτρέπει τον ενικό αν είναι ο ΤΕΟ από το sortrade), ας ανεβάζουν γραφήματα όταν βλέπουν ότι κάτι αξίζει να αναφερθεί στο blog. Πχ χθες ο ΤΕΟ ανέβασε την άποψή του για την ALKALINE WATER και από το αποτέλεσμα φάνηκε ότι είναι σωστή. Από τη σιγουριά του και μόνο σκέφτηκα να το ακολουθήσω αλλά δεν το έπραξα καθώς παρότι πιστεύω στην εταιρία έχω σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα τη θέση που θέλω και ξέρω ότι δεν πρέπει να ξεπεράσω το 3% του Χ/Φ.

    Είμαι σίγουρος ότι η μύτη του κ. Τάκη θα ανακαλύψει και άλλες ευκαιρίες στο USA.

    Καλό ΣΚ και καλά μας κέρδη εύχομαι.

    PS: Από τις μετοχές που έχω τοποθετηθεί στις ΗΠΑ, περισσότερο πιστεύω στις Cleanspark, Alkaline water και Smart Sand (1,5% του Χ/Φ εδώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο συμφωνώ με όλα όσα γράφεις. Αν και δε θεωρώ σωστό να κάνω αξιολογήσεις σχολιαστών (ακόμα και θετικές), οφείλω να πω ότι συμπυκνώνεις σε μεγάλο βαθμό πολλές από τις ορθές πρακτικές του παιχνιδιού, οπότε τα γραφόμενά σου χρίζουν πάντα προσοχής.
      Παρατηρώ το τελευταίο διάστημα να διαμορφώνεται μια δυναμική τάση προς την επενδυτική μετανάστευση (προφανώς λόγω της κατάντιας του ΧΑΑ σε συνδυασμό με τον καλπασμό της Αμερικής), μια τάση που ξεκίνησε εδώ ο κ. Τάκης προ εξαμήνου περίπου. Φοβάμαι πως σύντομα αυτή η πεντακάθαρη ακρογιαλιά, με τα καταγάλανα νερά και το μαγικό βυθό σύντομα θα γεμίσει ρακέτες, μπιτάκια και επιπλέουσες σακούλες. Καταλαβαίνω βέβαια ότι κάποια στιγμή, όταν εμφανίστηκα και ο ίδιος με τα κλαπατσίμπανά μου ίσως χάλασα τη μαγεία για τους παλαιότερους, ωστόσο χρειάζετει εγκράτεια.
      Προσωπικά προσπαθούσα εξ' αρχής να είμαι φειδωλός με τα διαγράμματα (το κατά δύναμη δηλαδή), διότι πιστεύω πως η ουσία είναι αλλού. Μπορούμε κάλλιστα να ερχόμαστε, να αντιγράφουμε τις καλές επιλογές που αναφέρονται και να κάνουμε τους μάγκες στην παρέα μας για τη χρηματιστηριακή μας ρέντα. Μπορούμε όμως και να αποκωδικοποιούμε και αντιγράφουμε τον τρόπο σκέψης που οδήγησε σε αυτές τις καλές επιλογές αυτούς που τις μοιράστηκαν (πχ κ. Τάκης, κ. Butcher, κ. Ανδρέας, κ. Hippy, εσείς και άλλοι που ίσως μου διαφεύγουν) και να γίνουμε μάγκες για την υπόλοιπη χρηματιστηριακή μας ζωή.

      Διαγραφή
    2. Καλό μεσημέρι σε όλους,

      Barren προς Θεού, με φειδώ οι απόψεις μας, όχι να το κανιβαλίσουμε. Στο blog μπαίνουμε κυρίως για τις απόψεις και τις αναλύσεις του κ. Τάκη αλλά πολλών συνδαιτημόνων του, όπως εσύ. Αν κάποιος έχει κάποια άποψη, θετική ή αρνητική για κάποια πρόταση μετοχής, την οποία την τεκμηριώνει, φυσικά και θέλω να τη διαβάσω (στα site που επισκέπτομαι διαβάζω κυρίως όσους διαφωνώ).

      Το έγραψα και προ ημερών. Πριν καμιά εβδομάδα είδα στο Netflix το ντοκιμαντέρ “The China Hustle” (παραγωγής του 2017). Αν το είχα δει πριν τον Απρίλιο – Μάιο να είσαι σίγουρος ότι θα βάραγα καμπάνες εδώ μέσα σχετικά με την LK και φυσικά θα είχα πουλήσει ASAP με το που βγήκε το report από τη Muddy Waters. Εκεί άκουσα και για την επενδυτική Roth Capital και το ρόλο που παίζει στη WS γι’ αυτό το ανέφερα όταν (νομίζω ο κ. Ανδρέας) τους ανέφερε για την OSS.

      Αυτό εννοώ. Η ισχύς εν τη ενώσει.

      Καλή Κυριακή εύχομαι.

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα....! Πρεπει να παραδεχτώ δημοσίως οτι αν ξέρω λιγα πράγματα απο τεχνική ανάλυση.....απο θεμελιώδη ειμαι τελείως άσχετος
    Η γνωμη μου ( με καθε επιφύλαξη) ειναι οτι η EVSI...δεν ειναι χαρτί για μεγαλο ανοδικό ταξίδι....τουλάχιστον με τα τωρινα τεχνικα δεδομενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Sorry ρε παιδια...εγώ είμαι ο Unknown πιο πάνω...απλά έγραψα από κινητό τηλ. και είχα εκεί άλλο λογ.google
    (O TEO του Soltrade )
    Γιώργο Τ. ...μόλις κοίταξα τη SMART SAND τεχνικά....και μου άρεσε πάρα πολύ
    Ειτε τελειωσε το μεγαλο μακροχρονιο πτωτικο ταξιδι της....ειτε εχει ενα μικρο υπολοιπο κατω..και παει για 5-πλασιασμο
    Αν ξερεις οτιδήποτε καλο-κακο για την εταιρία βαλτα ολα...ειμαι υποψήφιος BUYER εδώ
    (απο μια ερευνα που εκανα τα πραγματα ειναι ουδετερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Αρμοδιότερος όλων ο κ. Τάκης. Είναι πολύ επικίνδυνο χαρτί γιατί μπορεί όντως να πάει 5 φορές πάνω, ίσως και παραπάνω, αν τελικά καταφέρει να επιβιώσει από την κρίση. Για το λόγο αυτό έχω μόνο το 1,5% του Χ/Φ και ίσως είναι και πολύ. Είδες πόσο εύκολα πήγε στο 1,7 και από εκεί στο 1. Ευτυχώς είχα καλό σημείο εισόδου και δεν αγχώθηκα από την πτώση.

      Περισσότερα από τον κ. Τάκη εδώ:
      http://mitarola.blogspot.com/search/label/Smart%20Sand

      Διαγραφή
  35. Από στοιχεία που βρήκα στο marketwatch, και αν δεν κάνω κάπου λάθος, τα θέτω για συζήτηση. Έχουμε λοιπόν τα εξής:
    CELH 1o τρίμηνο πωλήσεις 28 εκατομμύρια και κεφαλαιοποίηση 1,5 δις περίπου δηλ. επί 50 φόρες
    WTER 1o τρίμηνο πωλήσεις 12 εκατομμύρια και κεφαλαιοποίηση 108 εκτμ. περίπου δηλ. 9 φόρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. nek κατ' αρχήν τον πολλαπλασιαστή πωλήσεων πρέπει να τον υπολογίζετε στιs trailing πωλήσεις 12 μήνου και όχι σε ενός 3μήνου.
      Έπειτα παίζουν ρόλο και πάρα πολλά άλλα πράγματα, με πιο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Celsius είναι έστω οριακά κερδοφόρος, ενώ η WTER είναι αρκετά ζημιογόνος ακόμα. Παίζουν ρόλο και αρκετά άλλα πράγματα βέβαια όπως η ποιότητα του ισολογισμού, της διοίκησης, αν την έχουν περιλάβει οι μεγάλοι παίκτες για να την τρέξουν και άλλα τα οποία αναλύει διεξοδικά ο κ. Τάκης.
      Πάρτε μολύβι και χαρτί.

      Διαγραφή
    2. Κ. Barren Waffett είναι όπως τα λέτε για το πολλαπλασιαστή πωλήσεων σε 12 μήνη βάση. Άπλα εγώ συγκρίνω στο τρίμηνο την τεράστια διάφορα επί 50 η μια και μόνο επί 9 η άλλη. Για να έρθει στα ίδια (υποθετικά πάντα) στο 12μηνο πρέπει η CELH κάνει στο υπόλοιπο του χρόνου 120 εκτμ πωλήσεις και η WTER 0 εκτμ. Τότε θα έχουμε CELH 12μηνο/1,5 δις κεφαλαιοποίηση δια 150 πωλήσεις = 10 και WTER 108 εκτμ κεφαλαιοποίηση δια 12 πωλήσεις= 9.

      Διαγραφή
  36. ALKALINE WATER

    Για την ώρα απλα βρέθηκε ενα σημείο ισορροπίας και τίποτα παραπανω ....η μετοχή τυπικά ειναι σε φάση διόρθωσης ..!!
    https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_bc62103ec8ab467e61ccbe0b575541fc.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. K Taki καλημέρα.

    Δείτε την περίπτωση της Etsi (online). Την πρωτοείδα τον Μαιο- Ιούνιο κ πάει τραινο. Οι πωλήσεις τρέχουν, ειναι κερδοφορος και οι εκτιμήσεις για τα επόμενα χρόνια θετικότατες. Διαβάστε κ αυτό..

    Εven after Etsy stock has ballooned 150% higher so far this year, I think it's a relative value. It trades for 9.3 times one-year forward expected sales compared to a mind-boggling 41 times expected sales for Shopify.

    Additionally, Etsy is profitable. As a high-growth outfit that continues to funnel funds into new initiatives, that's a significant achievement.

    Διαβάστε κ μια ανάλυση στο Μοtley fool στην οποία έπεσε το μάτι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φόρτωσα και άλλες στα 1,65 στα νερά. Το χουνέρι που έπαθα με την celcius που της έδωσα νωρίς δεν χωνεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΄χρυσοσ ασημι καποιοες σκορπιες σκεψεις... τον ιανουαριο εμφανιστηκαν στην ιταλια αμερικανοι οι οποιοι ηθελαν να αγορασουν χρυσο και να πληρωσουν με επιταγη μεταχρονολογημενη αλλα με τον χρυσο στην τιμη των 65-70.000 δολλαριων με πληρωμη τον σεπτεμβρη ....δεν ξερω τι μπορει να σημαινει αυτο ....και κατι ακομα η σχεση χρυσο ασημιου συνηθως ειναι στο 90 αρχεσ μαρτιου εφτασε στο 120 και τωρα ειναι στο 70 με οτι αυτο μπορει να σημαινει για τα 2 πολυτμα μεταλλα και τελος η σιτυ προτεινει μετ επιτασεως αγορα χρυσου που προσωπικα εμενα δεν μου αρεσει ...προερχομαι απο οικογενεια χρυσοχοων με εμπερια πολλων ετων στα πολυτιμα μεταλλα ...καλο σας απογευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κύριε Barren διαγραμματικά έχετε κάτι για EVSI;

    Κύριε TEO?
    Κάποιος άλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα φιλε.......με μια πρόχειρη ματιά

      https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_f57d4369e40505676c1b2668bf46489a.png

      Διαγραφή
    2. το 1.72 στην ALKALINE WATER δεν θα πρέπει να παραβιαστεί καθοδικά απόψε....αλλα πρέπει να γίνει μαξιλάρι κραδασμών ......για να μην πάει σε νεα χαμηλά... (τεχνικά και μονο)

      Διαγραφή
    3. απόψε άνοιξα μικρή θέση στην Smart Sand ....πέριξ 1.34

      Διαγραφή
    4. Μου αρέσει το διάγραμμα ... με 4 hedge funds πλέον στις μηχανές της. Πιο ώριμη απο ποτέ!!!

      Διαγραφή
    5. Κ. Τάκη σε ποιά αναφέρεστε με τα 4 hedge funds?

      Διαγραφή
  41. τα μάτια στραμμένα στην SMART SAND....(τεχνικά και μονο)

    μπορεί να κανει γερο BREAKOUT αυριο...και σήμερα κάνει μονο τη προθέρμανση
    πήρα μόνο μισή θέση διότι οι "μικρές" ειναι παράξενες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους.
      ΤΕΟ δες και εδώ για SND FAQ (Frequently Asked Questions)
      Η Cleanspark έφτασε και το 100% της πτώσης fibo (13 δολ.). Τι βλέπεις για συνέχεια?

      https://www.marketbeat.com/stocks/NASDAQ/SND/?RegistrationCode=SocialMedia-StockTwits&utm_source=GeneralSocialMedia&utm_medium=Social&utm_campaign=SocialMedia

      Διαγραφή
    2. μου αρέσει πάρα πολύ διαγραμματικα φίλε μου ......τα καλά νεα πάντα τα μαθαίνουμε τελευταίοι...

      Διαγραφή
    3. Eχω μια απορία.. αν ισχύουν όλα αυτά και αναμένουν πωλήσεις 300 εκατ το 2025 όπως διάβασα σε projections της εταιρίας, τοτε γιατί ο Ceo κ οι λοιποί τόσο καιρό από το 1+ δολάριο δεν έχουν προβεί σε αγορές?

      Στην παρούσα φάση παίζει ήδη 20 φορές τις πωλήσεις που αναμένει το 2020.

      Διαγραφή
    4. Στην Smart sand θα περιμένω να αγοράσω λίγα ακόμα σε περίπτωση που έρθει
      στην ζώνη 1,00 έως 1,10.

      Διαγραφή
  42. για να δουμε....θα το κρατήσει το 1.72 το Αλκαλαιν ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλημέρα σας κύριοι. Θα μπορούσε να προτείνει κάποιος ποιό έμπειρος στις διεθνείς αγορές κάποια αξιόπιστη πλατφόρμα για κρυπτονομισματα; Η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ δεν υποστηρίζει τα συγκεκριμένα προϊόντα και θα πρέπει να αναζητήσω αλλού στέγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  44. ALKALINE WATER


    https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_c462a5e5a8e02449344de6cc0c4f70ac.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κ Τάκη στα νερά είσαι all in να φανταστώ? Που βλέπεις πάλι σημείο εισόδου? Εκεί μου έκατσε θα έλεγα είχε βγει όπως είχα γράψει καθώς δυσκολευόταν να περάσει τα 2.4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Επαναγορά στο 1.65 μέρος της θέσης. Αν δω ότι φεύγει πάλι για πάνω θα τα πάρω όλα πίσω μες τη μέρα όσα πούλησα κ δεν ήταν κ λίγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σημαντικές οι πωλήσεις Ά τριμήνου .... θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα.

      Διαγραφή
  47. https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_822b09eff559aa327f5c16774f034dee.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. WTER :
    Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία. Σύντομα θα μάθουμε. Απλά αναφέρω αυτά που άκουσα από τον πρόεδρο στις 22/Ιουλίου

    Το α’τριμηνο (Απρ-Μάιος-Ιούνιος) τρέχει με υψηλά διψήφια ποσοστά πωλήσεων.
    Το 2021 θα είναι με υψηλές προοπτικές και μια νέα χρονιά με ρεκόρ.
    Θα υπάρχει guidance για τις πωλήσεις στην επόμενη συνέντευξη.

    Η μελέτη της Nielsen με στοιχεία μέχρι 11/Ιουλίου αναφέρει ότι τα προϊόντα της WTER τρέχουν με υψηλά ποσοστά πωλήσεων και προτιμήσεων από τους καταναλωτές.

    Δεν ξεχνώ #1
    ήταν στέλεχος σε μια από τις μπιγκ-φορ και παρών σε πάνω από 100 συγχωνεύσεις και εξαγορές

    Δεν ξεχνώ #2
    Η εταιρεία είναι στην κατηγορία πενυ στοκ - οι διακυμάνσεις θα είναι έντονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι...κι εγώ έχω θέση (και μάλιστα σχετικά ψηλά, λίγο κάτω απ΄τα $2)...κι εγώ ανησυχώ και μάλιστα αναρωτιέμαι: Λίγο πολύ όλοι οι νεολαίοι στα ίδια μπλογκς συχνάζουν κι ενημερώνονται (Robinhood, Seeking Alpha etc)...λογικά αυτά που γράψατε πρέπει να τα ξέρουν...οπότε κρατώ μικρό καλάθι

      Διαγραφή
    2. Εγώ ανησυχώ αν καταφέρω να κρατηθώ και μήπως πουλήσω νωρίτερα απο 500 εκατ κεφαλαιοποίηση ....

      Διαγραφή
  49. Και κάτι ακόμα...σήμερα (και κάθε μέρα) η WTER είχε συναλλαγές 1,610 εκατ μετοχών ή 3,23% του συνόλου...πολλές, πάρα πολλές. Είναι σαφές (στη σκέψη μου) ότι στο χαρτί επικρατεί ο τζόγος. Γενικά αυτό δεν είναι κακό, εγώ όμως δεν είμαι τζογαδόρος. Δεν συμπαθώ τις μετοχές που σε μια κακή είδηση-όχι απαραίτητα για την εταιρεία-θα πρέπει να γίνω 100στάρης για να προλάβω να βγω απ΄την στενή έξοδο.

    Κάτι παρόμοιο και για την RADA...περίπου το 2% άλλαξε χέρια (ή 4% του free float)...η χθεσινή σημαντική άνοδος νομίζω δείχνει ότι κάποιοι "διαβασμένοι" παίχτες (όπως εσείς φίλε butcher) ανέμεναν τα εντυπωσιακά νέα και πήραν θέση νωρίτερα. Προσωπικά πήρα τα σημαντικά κέρδη κι αποχώρησα απ΄τη μετοχή. Ευχαριστώ πολύ, χρωστώ κέρασμα (επίσης σημαντικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι επενδυτές σαν την Ελλάδα ... εκεί, στο Αμέρικα, είναι FOMO ζίδες και τρειντεράδες.

      Διαγραφή
  50. UPDATED-CHART

    https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_d615ba319df3a6ca85e1a7e5b20b613f.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΕΛΛΑΔΑ..........με καθε επιφύλαξη....χθες και σήμερα αγοράζουμε BANKS...!!

    https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_14bfa1e40bd789618702e7994ae8d237.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. GRWG διπλασίασε τιμή μέσα σε έναν μήνα και έβγαλε πολύ καλά αποτελέσματα σήμερα... έπρεπε να είχα ανοίξει μια θέση όταν την είχα αναφέρει και εδώ 😕

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θυμάμαι κ.Panagioti πολύ καλή επιλογή ,νομίζω πρόσθεσε σχόλιο ο κ.Barren.Την είχα δει χωρίς να αγοράσω ,όλες που αναφέρονται τις κοιτάω ,μην στεναχωριέστε το καλό της Αμερικής είναι ότι θα βρείτε άλλη.

      Διαγραφή
  53. πολύ καλή η τεχνική εικονα της...αν την είχα δει πριν...θα την άρπαζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. μας την εκανε η Αlkaline....10 πανω ...και τωρα 10 κατω στο afterhours

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Έβγαλε η Blink αποτελέσματα https://tinyurl.com/y2ujcqe9

    Η μετοχή το γιορτάζει με +12%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλημερα σε όλους.
    Ερώτηση κρίσεως.
    Αν η Τέσλα βγάλει την περίφημη μπαταρία του 1εκ.χλμ(σε συνεργασία με Κινέζους!!!) θα ασκηθούν πιέσεις...για να την χρησιμοποιούν και οι υπόλοιποι?
    Αν ναι,με τι κόστος?
    Ταυτόχρονα, η blnk, envision,κλπ, γιατί να υπάρχουν?
    Να ακονισουμε το μυαλουδακι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. https://www.mononews.gr/business/i-peripeties-mias-dinastias-pos-enas-exadelfos-mavrise-to-onoma-tis-ikogenias-fourli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η HC Wainwright & Co. ξεκίνησε την κάλυψη της Envision Solar International Inc (NASDAQ: EVSI ) με σύσταση αγορά. Η τιμή στόχος για την Envision Solar Intl ορίζεται σε 30,00 $.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Χαρτάρα!!
    Πάει για 1 δις κεφαλαιοποίηση

    https://finance.yahoo.com/quote/BEEM?p=BEEM&.tsrc=fin-srch

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂