Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Ελληνική χρηματαγορά Νο7

Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη  Ελληνικό Χρηματιστήριο


208 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Γιατρέ, λέτε να γράψει νέα χαμηλά η ΑΛΦΑ? Η συμπεριφορά της σήμερα θύμισε ακραία περιφέρεια από το +6 στο -6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος φοβάται πάει για ύπνο σύντεκνε. Εγώ σήμερα γιάντα είδα ευκαιρία για μάζεμα χαρτιών σε Alpha και Eurobank?????

      Εεεεεεεεεεεεεερχεται μπρε κοπέλια. Ζουνάρια μπρε φορέστε.

      Διαγραφή
    2. Γιατρέ μου ... το κακό με το Ελληνικό είναι πως είμαστε διαρκώς σε ΥΠΝΟ 🤣🤣

      Διαγραφή
    3. Εγώ σύντεκνοι μάζεψα σήμερα για ένα γρήγορο 20000 Ευρωβ στα .3860 μέση.

      Διαγραφή
    4. Γειά σου Γιατρέ μου.
      Μου αρέσεις διότι δεν μασάς και ανακοινώνεις μάγκικα και ανοικτά τις κινήσεις σου .... σε αντίθεση με κάτι άξεστους προφήτες κατά φαντασία που κρύβονται πίσω απο τις φουστίτσες τους!!!

      Διαγραφή
    5. Σύντεκνε έβαλα ένα stop σε δαύτη 3% παρακάτω. .3740

      Διαγραφή
    6. Σε άλλες εποχές οι τράπεζες θα είχαν ήδη διαλυθεί.
      Να το βάλετε και αυτό στην εξίσωση.

      Διαγραφή
    7. Στο .4031 τα έχωσα σύντεκνοι. Βγάλαμε κάτι ψιλάκια για παγωτό.

      Διαγραφή
    8. Μπράβο Γιατρέ! Είδαμε σήμερα και ανάκαμψη ΑΛΦΑ. Άραγε θα εκπορθησει το τιμημένο 0,70?

      Διαγραφή
    9. Σύντεκνοι έχω στηθεί να πάρω ξανά τα χθεσινά πουλημένα από 0.385 και λίγο παρακάτω. Μια μαρκετιά θέλομε.

      Διαγραφή
    10. και γω Δόκτωρ πήρα ΕΤΕ στο 1.239 και ΚΟΡΔΕ στο 0.193

      Διαγραφή
    11. Σύντεκνε εμένα δεν έφτασε σήμερα η Γιουρμπανκ εκεί που ήθελα. Αύριο θα την περιμένω κάτω από 0.38€ μήπως και τα τσιμπήσω.

      Διαγραφή
    12. Σύντεκνοι στημένος την περιμένω από 0.378 και κάτω να τα ξαναπάρω.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα στην παρέα.
    Μια ερώτηση σχετική με την εφαρμογή του ΔΠΧΑ 16.
    Όταν υπολογίζεις τον καθαρό δανεισμό δεν πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τις υποχρεώσεις από μισθώσεις?
    Αντιγράφω από ετήσια έκθεση το εξής:
    "Τέλος, η εφαρμογή του νέου προτύπου δημιούργησε θετική επίδραση στο EBITDA του Ομίλου και της Εταιρείας, η οποία ανήλθε σε περίπου € 811.076, καθώς με βάση το ΔΛΠ 17 οι πληρωμές από λειτουργικές μισθώσεις συμπεριλαμβάνονταν στο EBITDA, αλλά μετά την εφαρμογή του ΔΠΧΑ 16 οι αποσβέσεις των δικαιωμάτων χρήσης περιουσιακών στοιχείων και οι τόκοι των υποχρεώσεων από μισθώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον στον υπολογισμό του EBITDA."
    Στον υπολογισμό όμως του καθαρού δανεισμού της εταιρείας δεν λήφθηκαν υπόψη οι υποχρεώσεις από μισθώσεις.
    Αυτό δεν είναι λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνοντας μια βόλτα στα γνωστά forum-παιδικές χαρές γέμισα αισιοδοξία διαπιστώνοντας ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από την Τουρκιά. Οι Έλληνες μαριδαίοι είναι έτοιμοι για όλα, να βυθίσουν καράβια, να καταλάβουν βραχονησίδες, να πάρουν την Πόλη... μάλλον γι' αυτό δεν έπεσε το JUMBO, έτρεξαν όλοι να πάρουν νεροπίστολα και στρακαστρούκες.
    Η οργή ξεχειλίζει, δε φτάνει η ιστορία με την Αγιά Σοφιά, ο παρανοϊκός δικτάτορας τόλμησε ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΧΑΑ, πάνω που πήραμε το μάμαλο από τα φρουγκάλια και θα πέταγε.
    Διάβασα μάλιστα την εύστοχη άποψη ότι έγινε υπολογισμένα η κίνηση κατόπιν της καλής είδησης, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι short πριν απογειωθεί! Ο Έρντο λοιπόν βρισκόταν πίσω από τους short και έριχνε τις τράπεζες όλο αυτό τον καιρό, ώστε να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Τουρκίας. Οι short είναι Τούρκοι!!!
    Wolfgang γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά για όσους δεν έχουμε ζήσει παλιότερα εντάσεις τέτοιες στο χρηματιστήριο (με τούρκους) μερικές συμβουλές για την γενικότερη συμπεριφορά των επενδυτών και γενικότερης πορείας; Δηλαδή τις πουλάμε όσο όσο τις θέσεις η αναμένουμε να φύγει η τρομοκρατία;

    κ. Barren παρά την χαζοαισιοδοξία της βλακώδους μάζα πιστεύετε πως έχουν έστω την οικονομική δυνατότητα οι Τούρκοι για να προχωρήσουν σε κάτι παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Frances δεν είμαι κατάλληλος για να κάνω γεωπολιτική ανάλυση, απλώς έκανα λίγο χιούμορ για τα ωραία που διάβασα. Φυσικά έχω άποψη (Ελληνάρας είμαι αδερφέ!) αλλά και την αυτεπίγνωση να μη την αναλύσω εδώ.
      Για το ΧΑΑ έχω εδώ και αρκετό καιρό την άποψη ότι κανονικά δε θα έπρεπε όσοι ζούμε εδώ να έχουμε θέση, καθαρά για λόγους διασποράς κινδύνου (δεν το τηρώ ακόμα πλήρως, το οργανώνω). Η χώρα μας (ή ο χώρος που έλεγε ο Tony ο Saddle) είναι το πιο σάπιο κομμάτι ενός ημιθανούς οργανισμού (ΕΕ). Αν με κάποιο τρόπο πάνε καλά τα πράγματα θα ωφεληθούμε ποικιλλοτρόπως, αν πάνε στραβά τουλάχιστον ας έχουμε επενδύσει εκτός. Πιστεύω πως ο υπόλοιπος κόσμος έχει λαμπρό μέλλον και απέχει επενδυτικά μερικά κλικ, δε χρειάζεται να καβαλήσουμε και υπερωκεάνιο δα.

      Διαγραφή
    2. Όταν ξεκινάς από κάπου τείνεις να ξεκινάς από όσα έχεις γνωστά. Άλλο να ξέρεις τα ΕΛΠΕ και τη ΜΟΗ από τα παιδικά χρόνια που πήγαινες διακοπές με τους γονείς σου και άλλο να μπαίνεις σε ευμετάβλητες αγορές. Για εμάς τους νέους λοιπόν είναι η αρχή η Ελλάδα, προσωπικά έχω κλειδώσει ένα 13% στα κεφάλαια μου αποκλειστικά στην μετά κορώνα εποχή που καταπιάστηκα με τις αγορές, αλλά όπως ξέρετε είναι εύκολος ο εγκλωβισμός. Ειδικά αυτό το χάλι σήμερα με την ΓΕΚ που από τα 6,50 είδε προς στιγμήν νομίζω τα 5,93. Αλλά επειδή είμαι μοιρολάτρης κιόλας πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην ανάπτυξη η Ελλάδα και νομίζω είναι ευκαιρία με τον Μωυσή, χωρίς να έχει παράξει έργο μέχρι στιγμής. Άλλωστε αυτό που λέει ο κ. Κωνσταντίνος από κάτω, έχει ανοίξει τόσα μέτωπα γύρω του, να πάει να κάνει τι;

      Διαγραφή
  5. Οι Τούρκοι εκμεταλευοντε την διαρκή υποχωρητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων,οι Τούρκοι διαχρονικά κινούνται με σίγουρα μια,θέλουν ένα επεισόδιο να μας σύρουν σε διαπραγματεύσεις,αν αντιληφθούν αποφασιστικότητα δική μας για γενική σύρραξη θα υποχωρήσουν διότι κινδυνεύουν σε τέτοια περίπτωση να τους χτυπάμε αλύπητα εμείς,οι Αιγύπτιοι στην Λιβύη,ο ασαντ στο ινλιμπ,οι Κούρδοι στο εσωτερικό μέτωπο,οι Αρμένιοι θα παρατάξουν στρατό στα σύνορα και έχουμε Ισραήλ και Γαλλία που ίσως απλώσουν το χεράκι τους και να μην ξεχάσω,το πιστεύω ακράδαντα,τα ΗΑΕ θα είναι οι σίγουροι που θα μας βοηθήσουν.και ρωτάω εσύ αν ήσουν ερντογυφτος θα το ρισκαρες;αν είσαι τρελός ίσως ναι,ας το δοκιμάσει να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευκαιρια αγορων ηταν η σημερινη. Ειναι το κατω μερος του range. Σιγα τα ωα με την τουρκια. Μακροπροθεσμα ο σουλτανος θα στιγματιστει ως το μαυρο προβατο και δικτατορας. Κερδισμενοι θα βγουμε με μια κυβερνηση με σωστα αντανακλαστικα που θεωρω οτι αυτη τη στιγμη εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑΑ=tragiccccccccccc χτίσε χφ σου λένε μετά
    Θα τα "βροντήξω" όλα και θα φύγω για τα ξένα...είναι ποιο συναρπαστικό το ταξίδι εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά.
      Μετά από πολύ καιρό, +144%!!!(mist)
      Θυμήθηκα τον παππού Buffett,που έλεγε το χρηματιστήριο είναι ο μηχανισμός μεταφοράς κεφαλαίων από τους ανυπόμονους στους υπομονετικούς!!!!
      Και τώρα σκέφτομαι τους υπομονετικούς των τραπεζών!!!!
      Οι συνειρμοί δικοί σας.......

      Διαγραφή
  8. Kυριε Τάκη καλημέρα, με το Φριγο τι κάνουμε? Δεν τα ακούω καλά τα πράγματα μεσα από την εταιρεία..

    Μεγάλο παλτό φάγαν κ τεράστιες ακυρώσεις σε ψυγεία αυτό το διάστημα..

    Σκεφτεστε για stop loss κ αποχώρηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο το Α τρίμηνο ήταν γνωστά αυτά ... το Β τρίμηνο χαμένο ήταν.

      Διαγραφή
    2. κ. Ανδρέα την έχασε τη χρονιά, πάει. Ποιος θα πίνει παγωμένες μπύρες και κοκακόλες το χειμώνα?
      Κάπου άκουσα ότι υπάρχει έλλειψη λέει σε φιαλίδια για τα εμβόλια, να έχουν άραγε τέτοια παραγωγική δυνατότητα? Δε τους το προτείνετε, γιατί αυτοί είναι εντελώς ανεπρόκοποι.

      Διαγραφή
    3. K Barren δυστυχώς πρώην μεγαλοστελεχη της εταιρίας μου τα λένε μαύρα.... Μπαχαλο...

      Τόσο πολύ που σκεφτομαι σοβαρά να γράψω τη ζημια κ να φύγω..κ είναι κ μεγαλη

      Διαγραφή
    4. Η αλήθεια είναι πως εν γνώση του ρίσκου που ανέλαβα εκείνη την στιγμή ( στιγμές για την ακρίβεια ) ήταν υπερβολικά μεγάλο ...
      Μας πρόλαβε ο ιός κύριοι ..τώρα είτε κάνουμε υπομονή είτε ότι περίσσεψε ( 50% της συγκεκριμένης Θεσης για εμένα )το χώνουμε σταδιακά σε Αμερική

      Διαγραφή
    5. Προσοχή όμως στο Αμέρικα.
      Είναι πολύ ψηλά.
      Ίσως οι ναυτιλιακές ξεμυτήσουν σιγά σιγά..

      Διαγραφή
  9. Ναι οκ..το θέμα είναι τι κάνουμε... Αν κ η πιθανότητα ανακοίνωσης εμβολίου το Σεπτέμβριο από την ΑstraZeneca ίσως τονώσει την ψυχολογία σε συνδυασμό με το πακέτο που συμφωνήθηκε και αντιδράσει κ αυτό το ψωραλογο.

    Ας ελπίσουμε να μην έχουμε ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελιξεις
    στο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρατηρώ ένα γενικό μούδιασμα με αυτά που γίνονται στην αγορά μας. Το καλό είναι οτι η αγορούλα μας δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε στις διακοπές μας. Νομίζω οτι διανύουμε περίοδο εκπτώσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά παρατηρείτε και σωστά νομίζετε κύριε eloy68,η αγορά μας έχει τιμολογήσει μέχρι και την Δευτέρα Παρουσία.Καλά το χοντρό γέλιο πέφτει όπου για 1808η φορά περιμένουν κορυφώσεις στο αμερικάνικο,μέχρι και ο παππούς ο Γουώρεν το κατάλαβε και αγοράζει αβέρτα.

      Να το πω άλλη μια φορά,μέχρι να εμφανισθεί πληθωρισμός σε Ευρώπη και ΗΠΑ,τα μαγαζιά θα είναι για μόνο UP...

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κ. Tzo,
      Επειδή έχετε δηλώσει εδώ ότι είστε μέτοχος της ΕΥΠΙΚ εδώ και πολλά χρόνια, θα ήθελα την άποψή σας για αυτήν.
      Παρότι αποτελεί ήδη την μεγαλύτερη θέση στο χαρτοφυλάκιό μου, στα 3,4€ την θεωρώ πολύ μεγάλη ευκαιρία και σκέφτομαι να ενισχύσω κι άλλο.

      Διαγραφή
  11. Κεφαλαια προς Ευρωπη βλεπουν να ερχονται συμφωνα με οικους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 23/7/22020 ανακοίνωση space..έργο Software Defined Networking στο Data Center της Εθνικής Τράπεζας.
    Ωραια η ανακοίνωση αλλά μήπως να μας έλεγαν και οικονομικά στοιχεία ? λέω εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γειά σας σύντεκνοι. Σήμερα πήρα αρκετά Λαμδα με 5.81€ και 5.83€. Εδά θα έχω υπομονή. Στημένος μπας και πάρομε ξανά αυτά τα ρημάδια τα Γιουρομπανκ πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εικόνα είναι κάκιστη κ. Γιατρέ. Μέχρι και 2,35 δε θα μου κάνει εντύπωση. Καλή δύναμη.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς αναφέρεστε σε τζόγο-trading και όχι σε επένδυση Γιατρέ. Μακάρι να έχετε χαμηλό προσδοκώμενο κέρδος ώστε να σας βγεί. Προσωπικά προ 15νθημέρου περίπου είχα κάνει το παρακάτω σχόλιο τόσο στο μπλογκ όπως και δίπλα στην "ελεύθερη γνώμη".


      Με αφορμή την έκδοση του ομολόγου χάζευα τα αποτελέσματα των 3 τελευταίων ετών της ΛΑΜΔΑ. Ζημιές-ζημιές-ζημιές (τα περσινά "κέρδη" των 49,9 εκ. οφείλονται σε έκτακτη αναπροσαρμογή των ακινήτων κατά 65 εκ περίπου...δίχως αυτό ξανά ζημιές)

      Η εταιρεία "υπερηφανεύεται" ότι η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων αγγίζει σταθερά το 100%, ενώ συνέχισε να καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από νέους μισθωτές. Αναρωτιέμαι...αν με όλα τα μαγαζιά νοικιασμένα δεν καταφέρνει να βγάλει κέρδη πότε στην ευχή θα τα καταφέρει?

      Ως προς το Ελληνικό νομίζω το τοπίο έχει σκοτεινιάσει επικίνδυνα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα ξεκινήσει φέτος. Είναι εμφανές ότι ο καριόλης ο Λάτσης εάν δεν πάρει την άδεια για το καζίνο δεν πρόκειται να βάλει τούβλο. Η Black Rock-σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Γεωργιάδη που είδα προ τριμήνου στην τηλεόραση-είναι πιθανό να συνεχίσει να ανακαλύπτει λάθη του διαγωνισμού και να βάζει δικαστικά προσκόμματα. Η Mohegan Gaming & Entertainment όπως το σύνολο των καζίνο χτυπήθηκε βάναυσα απ΄την πανδημία και αγωνίζεται για την επιβίωση της. Ζόρικα, πολύ ζόρικα τα πράγματα και μακάρι για τη χώρα τα παιδιά μου κι εμένα να κάνω λάθος.

      https://www.cnn.gr/oikonomia/story/224096/ritra-mi-ptoxeysis-gia-omologo-500-ekat-dolarion-ypegrapse-i-mohegan-gaming-entertainment

      Οπότε αναρωτιέμαι...Λάτσης όπως Στασινόπουλος ή Λάτσης όπως Εμφιετζόγλου?

      15 Ιουλίου 2020 - 3:41 μ.μ.



      Λάτσης όπως Στασινόπουλος ή Λάτσης όπως Εμφιετζόγλου?

      Διαγραφή
    3. Σύντεκνε δεν μου αρέσει η τεχνική ανάλυση. Εγώ είμαι επενδυτής της μύτης.

      Διαγραφή
    4. Στόχος δικός μου τα 8.5€. Για trading μονο Γιουρμπανκ. Αύριο μάλλον ήρθε η ώρα να πάρω όσα τους εχωσα με λίγο κέρδος.

      Διαγραφή
    5. Τόσο για τη μετοχή όσο και για το ομόλογο της λάμδα τα έχουμε πει και τα έχουμε γράψει,με πρώτο και καλύτερο τον εξαίρετο κο Χίπυ. Δεν γνωρίζω αν ο Λάτσης θα γίνει Στασινόπουλος η Εμφιετζόγλου. Αυτό που ξέρω είναι οτι όλες ως τώρα οι επιχειρηματικές του κινήσεις του έχουν βγεί. Σίγουρα είναι ενα πολύ φιλόδοξο πρότζεκτ σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Ελπίζω για το καλό όλων μας η επένδυση να τελειώσει, το συντομότερο δυνατό. Θα είναι το μεγαλύτετο στοίχημα για τη χώρα μας.

      Διαγραφή
    6. Σύντεκνοι ας χάσω όπως θα χάσουν ο Κάτσος με τον Γερμανό και τους μετόχους των Αττικών καταστημάτων. Και ας έχω τιμή χαμηλότερη απο τα κοπέλια. Στην Γιούρομπανκ έχω ενεργοποιηθεί και τους περιμένω μπας και τα ψαρέψουμε.

      Διαγραφή
    7. Δεν πήραμε πράμα απο Γιούρομπανκ. Βέβαια η μέρα είναι ακόμα στην αρχή.

      Διαγραφή
    8. Είπα να σου γράψω Γιατρέ μου να ανέβαζες λίγο τον πήχη, γιατί είχε επανεμφανιστεί ο βλακοχαζοπροφήτης και κορόιδευε (που πιο άμπαλο και άσχετο δεν έχω δει στα χρονικά), αλλά σκέφτηκα ότι αν στο έγραφα θα αγόραζε ο άφραγκος εξυπνάκιας και θα τον είχαμε πάλι στο σβέρκο μας.
      Σου έχωσε ο άχρηστος και μερικά κοσμητικά επίθετα .... αλλά δεν τον παρεξηγούμε. Οι αφραγκιές φέρνουν εκνευρισμό!!

      Διαγραφή
    9. χαχαχαχαχχα. Περαστικά να του μεταφέρεις του γρόθου.

      Διαγραφή
    10. Στο 3% το stop loss σύντεκνοι. Δηλαδή 0.375. Να χάσω όσα κέρδισα στο προηγούμενο trade δηλαδή.

      Διαγραφή
    11. Εχτυπησαν τα στοπ σύντεκνοι.

      Διαγραφή
    12. Άμα πάει προς τα 30 λεπτακια την ξαναπαίρνω.

      Διαγραφή
    13. Επήρα 25000 κομμάτια πάλι στα. 03483€ μέση.Περιμενω αλλά τοσα αν μου πάει προς το 0.31

      Διαγραφή
    14. Σύντεκνε Τακαρε υποθέτω σήμερα ο γροθος που έχεις στην υπογα θα σου γράφει ότι τα, πακετάκια στον ΔΡΟΜΕΑ τα πήρε αυτός.😂😂😂😂

      Διαγραφή
    15. Ο παπαρολόγος έχει σκυλιάσει εκεί αλυσοδεμένο που τον έχω. Όσο το ΧΑχΑ τρώει τις φάπες του, τρελαίνεται και μου γράφει όλο βλακείες. Κάποια μέρα θα του αφήσω να περάσει ένα σχόλιο, έτσι για να μην αισθάνεται το πατσακλό μόνο του .... που δεν το παίζουν τα άλλα παιδάκια.

      Διαγραφή
    16. Τα εσπρωξα στο 0.3610€. Παγωτάκι για το Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
    17. Να είσαστε καλά κύριοι με κάνατε και λύθηκα στα γέλια...
      Χιούμορ, χιούμορ...το καλύτερο όπλο, τα "σκοτώνει" όλα...

      Διαγραφή
    18. Σύντεκνοι trade ναμπερ θρι με την Γιουρομπανκ. Την περιμένω πέριξ του 0.34€.

      Διαγραφή
    19. 0.3441 και 0.3442 επήρα 25.000. Τα υπόλοιπα αν μας έρθει προς το 0.3

      Διαγραφή
    20. Καλησπέρα γιατρέ Την πώληση του trade που την βλέπετε; και όσον αφορά το 0.3 μήπως είναι λίγο δύσκολο τώρα;

      Διαγραφή
    21. Σύντεκνε δεν υπάρχει αδύνατο στα χρηματιστηρια. Για Γιουρμπανκ κάτσε να δω κλείσιμο σήμερα. Βλέποντας και κάνοντας.

      Διαγραφή
    22. Πακετάκια προς το κλείσιμο στο χαρτί. Για καλό για κακό θα δούμε μπρε.

      Διαγραφή
    23. Θαρρώ ήρθε η ώρα των τραπεζών.

      Διαγραφή
    24. Καλησπέρα γιατρέ έτσι πιστεύω καί εγώ και είμαι φορτωμένος τράπεζες. Ο κίνδυνος τώρα δεν είναι νά χάσουμε αλλά νά μήν μας πετάξουν νωρίς έξω.

      Διαγραφή
    25. Ο ιός δηλητηρίασε πολλούς πελάτες των συστημικών επαναφέροντας εκ νέου τον κίνδυνο γάγγραινας μετά τον αρχικό ακρωτηριασμό με τα διάφορα προγράμματα ενίσχυσης τους. Ο κλάδος συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Καίει χρήμα.

      Είμαι πολύ δύσπιστος απέναντι στα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα προσφέρουν από 22-72 δις (ανάλογα με το πόσο φιλικό είναι προς την κυβέρνηση το μέσο ενημέρωσης που υπολογίζει το ποσό). Δεν αμφισβητώ τα χρήματα. Αμφισβητώ το χρόνο που θα έλθουν και κυρίως τους μηχανισμούς απορρόφησης των οποίων το παρελθόν δείχνει μειωμένους ρυθμούς λόγω ανικανότητας και συχνά αδιαφορίας.

      Προσωπικά δεν συγκινούμε από τα πολλά θα θα θα (που όλα τάχα ΘΑ περάσουν μέσα από τις τράπεζες) και κρατώ μικρό καλάθι. Δίχως θέση στον κλάδο. Εννοείται ότι εύχομαι να κάνω λάθος και τούτη τη φορά να δούμε την ευχάριστη έκπληξη (για τα παιδιά μου ρε γαμώτο)

      Διαγραφή
    26. Σύντεκνε Χίπυ εκτός απο την Alpha δεν παντρευόμαστε τις άλλες.

      Διαγραφή
    27. 0.3646€ τα χαιρέτησα σύντεκνοι. Παγωτάκια για όλη την γειτονία!

      Διαγραφή
    28. Φίλε Γιατρέ ειλικρινά ΘΕΛΩ ο δείκτης των τραπεζών να ξαναπιάσει τις 900 μονάδες της φετινής πρωτοχρονιάς και η ΑΛΦΑ σου τα €2...καλό είναι όμως να είμαστε και λίγο υποψιασμένοι...κατά τα λοιπά νομίζω με ξέρεις και σε ξέρω...είμαι επενδυτής ενώ εσύ παίχτης (κι εκ του αποτελέσματος καλός-ΚΕΚΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΡΩΒ μερικά που θυμάμαι)

      Διαγραφή
    29. Ναι μπρε σύντεκνε. Ειμεθα διαφορετικής επενδυτικής φιλοσοφίας. Εγώ είμαι του τζόγου περισσότερο. Βέβαια παντρεύτηκα Ελλακτωρα και ΑΛΦΑ. Να δούμε που θα με βγάλουν.

      Leader

      Διαγραφή
    30. Σύντεκνοι μια γρήγορη ερώτηση ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ: Οι ανοιχτές εντολές (αγοράς η πώλησης) φαίνονται στον αντικρυστή η όχι?

      Διαγραφή
    31. Ναι ... όταν μπαίνει το μιξεράκια προλαβαίνει και βλέπει και ξέρει που ανοίγει κάθε φορά

      Διαγραφή
    32. Όλοι βασικά το βλέπουν.
      Εκτός αν ρωτάς κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    33. Οταν βάζω ελεύθερη εντολή μέσω eurobank equities δεν μου την δείχνει. Γιαυτό ρωτάω.

      Διαγραφή
    34. Γιατρέ, νομίζω ότι είναι θέμα προγράμματος. Αυτοί που έχουν monopoly τα βλέπουν όλα.

      Διαγραφή
    35. Σύντεκνε Τακαρε μια και ο λόγος για μιξεράκια, οπότε τα βλέπω και παίρνουν μπρος σε χαρτί που έχω τους τα δίνω. 9 στις 10 έχω βγει κερδισμένος.

      Διαγραφή
    36. Οι αντικρυστες Γιατρε μου βλεπουν τα πάντα ειδικά αυτοί που έχουν ΟΑΣΙΣ... εντολές Ελευθερες,εντολές των Μarket makers etc...

      Διαγραφή
    37. Σας διαβάζω άπαντες συνάδελφοι αλλά σημειώνω απουσίες με πρώτο εμένα που θα μείνω στην ίδια τάξη λόγω καλοκαιρινής ραστωνης...

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα φίλοι! Το κοινό ευρωπαϊκό ταμείο ανάπτυξης δημιουργεί εκ του μηδενός μια σημαντική ομολογιακή αγορά, που αφορά τα δάνεια που θα δοθούν με ευρωπαϊκό καπέλο στις επιμέρους χώρες για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του covid. Το γεγονός αυτό φαίνεται να επιδρά θετικά στη ζήτηση του ευρω, ιδίως έναντι του δολαρίου, οδηγόντας στην άνοδο του κοινού νομίσματος.

    Όμως ένα ακριβό ευρω τώρα, ενώ τα δάνεια θα αρχίσουν να έρχονται μετά το 2021, μειώνει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών, αλλά ταυτόχρονα μειώνει και πάγια κόστη, όπως πχ αγοράς καυσίμων κτλ.

    Για τις εγχώριες εταιρίες, που ασχολείται ο καθένας μας σε διαφορετικό βαθμό και ενδιαφέρον, έχουμε εικόνα των συνεπειών της ενίσχυσης του ευρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προφανής απάντηση είναι οι εισαγωγικές.
      Πρώτη και καλύτερη που σκέφτομαι η μόλτο ΜΠΕΛΑ.

      Διαγραφή
  15. Γιατρέ, μαζί σου!!!
    Η μύτη, κυριαρχούσε τον κόσμο,στην ταινία "ο υπναράς" του Woody Allen, και που έγινε πολύ δημοφιλής στη χώρα μας, το 1977 με 1979, επειδή μετά από 500 χρόνια ( υποτίθεται ταινία επιστημονικής φαντασίας) μόνο οι Έλληνες βγάζανε τα μάτια τους κανονικά,-σεξ-ενώ οι υπόλοιποι καλωδιωνόντουσαν!!!
    Ειμασταν οι μόνοι από σεξουαλική πάστα!!!
    Και φυσικά, χαμός στα θεωρεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διαπίστωσα ότι η οτοελ εκτός από αγορά ιδίων βάζει καθημερινά το χέρι στην τσέπη ο ιδιοκτήτης και αγοράζει για την πάρτη του,έχω χάσει τον αριθμό,στην εχαε δεν φαίνεται κάποια αγορά ,αλλά οι ανακοινώσεις το επιβεβαιώνουν,βλέπω καλές αποδόσεις και σύντομα καιμεσοπροθεσμα,εκτός αν κάνουν ντου τα μεμετια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κ.Τακη καλησπερα.Σε μια μικρουλα της πληροφοφικης με αρχαιοελληνικο ονομα-απο τα αρχικα των θυγατερων του βασικου μετοχου-στον προσφατο απολογισμο του δ.σ φαινεται οτι γινονται σοβαρες προσπαθειες για επιστφοφη σε κερδη και σε διανομη μεχρι και μερισματος το 2021.Εχει δηψηφια αναπτυξη το α εξαμηνο του 2020. Επισης Θα προσπαθησει να μειωσει τον δανεισμο της,και ακουσον-ακουσον,ο βασικος μετοχος δεν πηρε καμια αμοιβη το 2019.Επισης εχει καλο ανεκτελεστο για τα...κυβικα της.Ο γραφων κατεχει μετοχες της εταιριας.Αν βρειτε λιγο χρονο,ριχνεται πανω της την εμπειρη ματια σας;Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μανώλη μου είπατε τώρα για Ανύφα και μου θυμίσατε ΨαροΚώστενα και ξενέρωσα.

      Εγώ τώρα κοιτώ μια Αμερικάνικη που θα είναι το απόλυτο growth.
      Δίκαιη τιμή Χ10 .... τιμή στόχος, άγνωστο. Προσεχώς!!

      Διαγραφή
    2. κ.Τάκη κάτι πρέπει να έχουμε και ΕΛΛΑΔΑ έχει δίκιο ο κ. Μανώλης που αναφέρει ελπιδοφόρες εταιρίες .
      Για τη συμμετοχή αναφέρω και εγώ ΙΝΤΚΑ που ζωηρεύει ,έχει αγορά ιδίων ,είναι σε πληροφορική ,έχει κατασκευές και κάποια στιγμή θα πέσει και χρήμα στην αμυντική βιομηχανία .
      Τι λέτε ?

      Διαγραφή
    3. Κυριε Τακη,εχετε τα δικαια σας.Καταντησε κουραστικο το...παιγνιο στο ΧΑΑ.Οι αγορες ομως που ασχολειστε εσεις ειναι για μεγαλα παιδια.Ο γραφων ειναι μαριδουλα.Sorry για το ξενερωμα.Ευχομαι καλα κερδη.Καλο σας απογευμα.

      Διαγραφή
    4. Και εγώ κατέχω μετοχές γιατί την θεωρώ ελπιδοφόρα για το μέλλον...Έχω στο μυαλό μου και μια μικρή ενίσχυση της θέσης μου!

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα την υστέρηση της ΑΛΦΑ σε σχέση με τις άλλες τράπεζες πως την εξηγειτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο ο χαζόβλαξ καντα φαντασία προφήτης βλέπει τις άλλες να πετάνε και το Ελληνικό ΧαχΑ να υπεραποδίδει.
      Οπότε δεν έχω να εξηγήσω τίποτα .... οσονούπω τα μαντάτα.

      Διαγραφή
  19. Βλάξ, ανόητε, ανάγωγε και ασχετοχαζοβιόλη τρολάκι καταφαντασία προφήτη Αυνανία πάλι ήρθες να πεις την μπούρδα σου. Ι5 στο στρατό εσύ θα έπρεπε να πάρεις, αν πήγες ακόμη μόμολο.

    Ο Τάκαρος ήταν Ανθυπολοχαγός και κάτι τρολάκια σαν και εσένα τα καρπάζωνε και τα έτρεχε ... λουφαδόρε.
    ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ... θα βράζεις στο ζουμί σου και στο Ελληνικό ΧΑχΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη πιο εύκολα θα απαλλαγουμε από τον Κορονωιο πάρα από τον Αυνανο'ιό...

      Διαγραφή
    2. Καπετάνιο μου για λύπηση είναι ο καψερός.
      Απορώ γιατί γράφει .... δεν κουράζει τα δακτυλάκια του;
      Αγενής, άξεστος και ΜΟΝΟΣ!!!

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα σε όλους!
    Εντάξει αυτό που γίνεται με το 1τμχ. σε διάφορες μετοχές εδώ και καιρό (βλ. ΚΥΡΙΟ) είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ......να τους χαίρονται εκεί στην επιτροπή ανεγκεφαλο-αγοράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη και λοιποί συνάδελφοι,
      Λόγω της ανωνυμίας που μας προσφέρει το μπλόγκ μπορώ να εκφράσω τις απόψεις μου για το “ανέκδοτο” που λέγεται Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (την πρώτη μου μτχ την πήρα στα 90’s οπότε θεωρώ πως έχω δει αρκετά).
      Γιατί γκρινιάζουμε όλοι κατά καιρούς για αυτό τον “θεσμό” η χώρα είναι μικρή όλοι ξέρουμε πάνω κάτω πως λειτουργεί με ποιά κομματικά κριτήρια γίνονται προσλήψεις (όπως και στην Ελλάδος, από τις θέσεις των ΤΕ μέχρι και τον Διοικητή), ο τρόπος που “λειτουργεί” είναι δεδομένος, τα συμφέροντα των ελλήνων μετόχων δεν είναι πρώτη προτεραιότητα ούτε η δημιουργία μιας ελκυστικής και αποτελεσματικής αγοράς.
      Οπότε δεν έχουμε κάτι να περιμένουμε, επενδύουμε σε εταιρείες με σοβαρούς μεγαλομετόχους, όχι σε καθαρά κομματικά λαμόγια που υπόσχονται δουλειές από το παράθυρο με κατασπατάληση του κρατικού χρήματος είτε κατάχρηση αγοράς.
      Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι εξ υμών αργά η γρήγορα ουσιαστικά αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε το Χά-λι.
      Υστερόγραφο, τι έχουμε κάνει όλοι εμείς τόσα χρόνια για να αλλάξει ο ρόλος της Επιτροπής?

      Χίλια συγνώμη κύριε Τάκη κόλλησε ο κομπιούτορας...

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνε τι φταίει η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς? Δεν υπάρχει πλαίσιο που να απαγορεύει αγορές η πωλήσεις 1 τεμαχίου.

      Διαγραφή
    3. Η AUTOHELLAS A.T.E.E. σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3556/2007 γνωστοποιεί ότι, στις 27/07/2020, ο μέτοχος, και Υπεύθυνος Τμήματος Μετόχων της AUTOHELLAS A.T.E.E. κος Ζαχαρίας Βιτζηλαίος του Ιωάννη, (που έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο υπόχρεων προσώπων του άρθρου 13 παρ.3 του Νόμου 3340/2005), προέβη στην Αγορά συνολικά 144 ονομαστικών μετοχών της AUTOHELLAS A.T.E.E. αξίας Ευρώ 488,16 και στις 28/07/2020 προέβη στην αγορά 100 ονομαστικών μετοχών της AUTOHELLAS A.T.E.E. αξίας Ευρώ 337,50.

      Πολύ large ο άνθρωπος...Σάρωσε την προσφορά

      Διαγραφή
    4. Τα μικρά ατίθασα που εντοπίσθηκαν από τον κύριο Τάκη και άλλους σχολιαστές του μπλογκ στην πλειοψηφία τους σκίζουν. Αλλά και οι μεγάλες αλλοδαπές με προοπτικές (φαρμακευτικές, πληροφορική, τεχνολογία) σε γενικές γραμμές μια χαρά αρμενίζουν. Στην ερώτηση του καθρέφτη "αφού τα βλέπω γιατί μένω Ελλάδα" απαντώ "για τα μερίσματα". Οι καλές του 25άρη και πληρώνουν και δεν ιδρώνουν στο ταμπλό.

      Ναι αλλά οι τράπεζες? Τι να πω? Άλλοι τα τρώνε σε διακοπές, άλλοι σε γυναίκες, άλλοι τα καίνε στις συστημικές (για την αδρεναλίνη). Γούστα είναι αυτά.

      Διαγραφή
    5. Θερμή παράκληση...στο παραπάνω σχόλιο ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ κριτική, καμιά ειρωνεία...μην διαβαστεί λάθος...δηλώνω και είμαι μαριδαίος με πολλά λάθη στο ενεργητικό μου. Απλά ΔΕΝ πιστεύω σε ανάσταση νεκρών και σε δευτέρα παρουσία. Τα τελευταία 25 χρόνια ψάχνω, ψάχνω, ψάχνω και μόνο τον Παπουτσάνη. Φτάνει για να μου αλλάξει την κοσμοθεωρία?

      Διαγραφή
    6. Γνώμη για Πετρόπουλο κανείς ;

      Διαγραφή
    7. Σύντεκνε Χιπυ στα μικρά μπαίνεις και βγαίνεις του Αγίου π.... Στις τράπεζες μπαινοβγαινεις αέρα. Εγώ προσωπικά έχω βάλει χοντρό πακέτο στην ALPHA για μέσο προθεσμα.Κατω από 1.2 δεν δίνω λεπι. Στην Γιουρμπανκ το πρώτο τρειντ βγήκε στο δεύτερο χάσαμε τα κέρδη του πρώτου. Σόου γουατ. Πάμε για 3 γύρο.

      Διαγραφή
  21. Κύριοι, όποιος πιστεύει ότι είναι ξεφτίλα αυτό που γίνεται με το 1 τεμάχιο(είναι όντως ξεφτίλα, αλλά αυτά γινόταν πάντα) δεν ασχολείται με αυτή τη μετοχή...αν όμως έχει μέλλον η εταιρεία και καλά θεμελιώδη και είμαστε αγορασμένοι δεν ασχολούμαστε καθημερινά, αλλά την ξανακοιτάμε μετά από 1 ή 2 χρόνια...αλλιώς πάμε σε άλλες με καλές συναλλαγές καθημερινά...έχει δίκαιο ο Γιατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  22. Μόνο οι παπατζηδες μείνανε στο ΧΑ,και όσοι έχουμε χαρτιά και δεν πουλάμε,το θέατρο της ξεφτιλας πέφτουν γιατί πέφτουν οι Αμερικάνοι ,Μ ανύπαρκτος τζίρους,αν εξαιρέσουμε τα χαρτιά των διαχειριστών τον μετοχών εκτιμώ τον σημερινό τζίρο στα 5 εκατομμύρια ,το λέω γιατί σ' ένα χαρτί που παρακολουθώ για να δείξει ότι έκανε χαρτιά στο 1.9 βάλανε τα μηχανάκια και αγοραζανε τα δικά τους χαρτιά σε χρόνο dt,εκεί κάνανε το 80% του τζιρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αισιόδοξο σας βλέπω κύριε Τάκη,υπάρχουν και χειρότερα,και επί της ευκαιρίας και άλλη δουλίτσα η ΣΠΕΙΣ με το ΕΜΠ αξίας 1270000,όλο δουλειές παίρνει και έχει τρελαθεί στο κολοβαρεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SPACE δεν πουλώ ... όταν έρθει η ώρα της θα γίνει ότι και στην Ικτίνος!!

      Διαγραφή
    2. Αν θέλουν να την πάνε στα 15 και τώρα την πάνε .... and so what?
      Όλα εν καιρώ!!

      Διαγραφή
  24. Ούτε εγώ πουλώ ,να λέμε καμμία κουβεντουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νέο breakout για το €/$, αν κρατήσει πάει για 1,25 σε πρώτη φάση και αργότερα 1,40.
    Ήταν είναι και θα είναι η καταδίκη μας. Θα μας μείνουν τα τζατζίκια για αλοιφές στα εγκαύματα φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε barren τα θέλει ο κόλπος μας πήγα διακοπές και η μαρίδα ο γαύρος είχαν δέκα ευρώ η μερίδα,όταν την αγοράζουν 2 ευρώ το κιλό ,σου σερβίρουν 330 γραμμάρια την μερίδα ,άρα τιμή αγοράς 2,τιμή πώλησης 27 το κιλό,σε τρώει ,δεν την τρως,της αρπαχτης όλοι,τα ξενακια για την ώρα τελείωσαν,μάθανε όλοι να ασκούν τουριστικά,παρασιτικά επαγγέλματα,κάνα πορτοκαλί καμμία φράουλα δεν πάνε να μαζεψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τον παλιό καιρό, για να άνοιγε η μτχ με τιμή διαφορετική από το κλείσιμο, έπρεπε να ήταν πάνω από 100.000δρχ,αν θυμάμαι καλά.
    Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα.
    Διαφορετικά,στη τιμή κλεισίματος.
    Αλλά τώρα ενδιαφέροντα για τα μπόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιατρέ
    Τους θεσμούς τους δημιουργεί η ΕΚ.
    Αν προτεραιότητα της δεν είναι ο ίδιος ο θεσμός και η προστασία των μικρομετοχων, και κοιτάνε να αυξήσουν προκαταβολικά τα "έξοδα " το θεωρώ
    ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ !!!!!!
    Όσο βλέπω την LK και την HERTZ να διαπραγματεύονται,έστω και otc και εδώ έχουμε καμιά 50ρια, μαζί με Φφ ,κρετα, και βλέπω πως με προστατεύει.....
    Μόνο Ελάντα κύριοι.
    (Πείτε μου έναν τρόπο να πουλήσω 1000 πλαίσιο, χωρίς να κινδυνεύω να πληρώσω 5€ προμήθεια για πώληση 1μτχ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα σε όλους...έχει κανείς την flexopack στο radar του? Έχει άποψη για το πακέτο που έφυγε σε τιμή των 4 ευρώ? Ανάλογα πακέτα είχαν πραγματοποιηθεί κ τον Φεβρουάριο σε τιμές περί των 5 ευρώ?
    Την παρακολουθώ καιρό και είναι ο λόγος που διστάζω να μπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σήμερα πουλάνε και οι πεθαμένοι στον ικτινο,καμμία καβουρομανα να ψωνίσει;ΧΑ,χα στα 0.3 θα ψωνίσω και εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα σε ολους! Γραφω για πρωτη φορα μεχρι τωρα μονο διαβαζα με σεβασμο τα σχόλια και τις συζητήσεις. Ειμαι μακροχρόνια εγκλωβισμενος, εδω και μια δεκαετία απο νεαρη ηλικία μετα απο προτροπή συγγενικού μου προσώπου με axon Euromedica allapis lavipharm ΣΕΛΟΝΤΑ ΝΗΡΕΥΣ και αφου εδω και τοσα χρονια αλλες φύγανε αλλες εξαγοράστηκαν εχω αρχισει σαν τις κοτες στα αποφαγια να τις ψαχουλευω μπας και σωσω τιποτα η ζημια ειναι τεραστια με το ζορι εχουν μεινει το 1/5 του αρχικου κεφαλαιου.
    Θελω την γνωμη σας για Lavipharm αν αξιζει να την κρατησω μήπως και αλλαξει κατι και euromedica, axon αν ξαναγυρίσουν και παιξουν στο Χ.Α.
    Ανοιξα προσφατα λογαριασμο στο degiro το θεωρείται ασφαλές εχει το πιο χαμηλό κόστος και αρκετη πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπερα σε ολους πως την βλέπετε την Lavipharm? πιστευω οτι κανει σκληρο αγωνα να μαζεψει τις μετοχες αγοραζει καθημερινα στο 0.22-0.26 4000 τμχ και ταυτοχρονα πουλαει στο 0.29,
    εχει ψωμι η υπόθεση? πιστεύεται θα ανεβεί ο κλαδος της υγείας λογο covid?
    εκανε και μεγαλη δωρεά αντισηπτικού στισ αρχες θα τον ανταμείψουν τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε Voltron είναι ξεκάθαρο ότι η στρατηγική του συγγενικού προσώπου δεν πέτυχε. Υπάρχουν επαγγελματίες που μπορούν να σας βοηθήσουν.
    Δηλώσατε και μια δεκαετή αδράνεια (όχι αναμονή) που δυσκολεύει τα πράγματα ειδικά αν ακολουθήσετε την νέα στρατηγική «εγώ πιστεύω και νομίζω».
    ΥΣ οι εταιρείες που αναφέρατε είναι στοιχεία έντονου προβληματισμού. Ευτυχώς που δεν είπατε ότι είχατε και τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγόρασα λίγα ΠΕΡΦ ακόμα αυτή τη βδομάδα. Είναι το μόνο χαρτί που με εμπνέει στο ΧΑ αυτή τη στιγμή.
    Τη Δευτέρα έχει και ΓΣ για διάθεση κερδών μεταξύ άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κάποιες μετοχές πλησιάζουν σιγά σιγά σε ελκυστικά σημεία εισόδου. Ενδεικτικά αναφέρω ΕΥΑΠΣ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ. Προς το παρόν δεν μπαίνω καν στον πειρασμό να σκεφτώ για αγορές.

    Έχουμε μπροστά πολύ σημαντικά πράγματα που θα φέρουν αναταράξεις, όπως τα ελληνοτουρκικά, η αύξηση των κρουσμάτων αλλά κυρίως οι επιπτώσεις του κορονοιου στην ελληνική οικονομία και οι αμερικάνικες εκλογές.

    Πιστεύω πως θα υπάρξουν καλές ευκαιρίες, οπότε η διακράτηση ρευστότητας θεωρείται επιβεβλημένη.

    Στον αντίποδα, η ανακοίνωση ενός εμβολίου (γιατί για φάρμακο δεν γίνεται καν λόγος για έρευνα, μόνο κοκτέιλ από τα υπάρχοντα φτιάχνουν χωρίς κάποιο να είναι πλήρως αποτελεσματικό) θα φέρει σίγουρα μια έντονη αντίδραση, καθώς το σύνολο της αγοράς θα τρέξει να προεξοφλήσει την έξοδο από την κρίση ακόμη κι αν αυτή έρθει μετά από 6 ή 12 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Με βρίσκει σύμφωνο η άποψη σας "προς το παρόν δεν μπαίνω καν στον πειρασμό να σκεφτώ για αγορές". Στις επιλογές σας θα πρόσθετα τον ΑΔΜΗΕ περί τα €2 μετά την αποκοπή του μερίσματος (24/08/2020). Υπάρχουν νέα μπροστά που νομίζω τον κάνουν να αξίζει να βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο. Αναφέρομαι στην περαιτέρω πώληση ποσοστού από το κράτος όπου πιθανολογώ τιμή αρκετά υψηλότερη από τα περίπου €2,93/μετοχή που πλήρωσε το 2017 η State Grid καθώς μιλάμε για άλλη, καλύτερη εταιρεία.

    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3471278/aulaia-stin-apokratikopoiisi-tou-deddie-to-fthinoporo

    https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/2033966/o-admhe-kai-ta-siniala-gia-to-merisma.html

    Φυσικά δεν ξεχνώ ότι σημαντικό λόγο έχουν οι ευρωπαίοι μανδαρίνοι που συχνά είναι περισσότερο αναβλητικοί από τους κυβερνητικούς δικούς μας. Οπότε ως προς την περαιτέρω αποκρατικοποίηση δεν περιμένω λευκό καπνό πριν την Άνοιξη/2021 (στην καλύτερη περίπτωση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω αγαπητέ μου Χίπυ οτι ο ΑΔΜΗΕ πρίν την αποκοπή μπορει να γραψει και τα 2.4. Τώρα σχετικά με την ιδιωτικοποιηση με προβληματιζει το οτι η κυβερνηση θα πρεπει να βαλει δυο καρπουζια σε μια μασχαλη. Απο τη μια οι κινεζοι δειχνει οτι θελουν διακαως να αγορασουν, αλλα απο την αλλη δεν θελουν οι ευρωπαιοι να πανε στους κινεζους εταιρειες υποδομων. Το σηριαλ μαλλον θα εχει αρκετα επεισοδια. Καπου διαβασα οτι υπαρχει ενδιαφερον απο τον ιταλικο διαχειριστη ενεργειαςστον οποιο οι κινεζοι κατεχουν το 25%. Ισως αυτη να αποδειχτει η χρυση τομη.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα έδωσα την μισή θέση στην ΚΟΥΕΣ. Ο κ. Φέσσας είναι πολύ δυνατός, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε τομείς που κάθε άλλο παρά απειλούνται απ΄την επιδημία αλλά όπως έλεγε ο δάσκαλος "κέρδος είναι ότι μπαίνει στην τσέπη, τα άλλα λέγονται υπεραξίες". Μακάρι η μετοχή να συνεχίσει ανοδικά και να φουσκώνει το υπόλοιπο 50%.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας αγαπητέ μου χίπυ "εν τι παλάμη και ούτω βοήσωμεν" ελπίζω να κρατήσατε τη θέση σας στην τενεργα.

      Διαγραφή
  37. Κύριε Hippy, για την ΜΟΗ που πλησιάζει στα χαμηλά της?
    Νωρίτερα είχατε γράψει για ανταγωνισμό από Τουρκία. Το διυλιστήριο εκεί έχει γίνει?
    Πάντως, για να το γυρίσω στα ξένα, θυμάμαι τον Κινέζο μου για τη sohu, τότε 7, τώρα 22!!!! στις 6/8 αποτελέσματα με προσδοκία eps -0,13!!!
    ενώ το τελευταίο θετικό ήταν το 2015!!
    Κάποια σχόλια που είδα στο investing, ανέφεραν, για λανσάρισμα παιχνιδιού με διαφημίσεις.
    Μήπως πρέπει να την δείτε καλύτερα, η εδώ παρέα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Αδειούχε την παρακολουθώ την ΜΟΗ. Την Παρασκευή με συνολικό όγκο 367.000 μετοχές οι 130,000 μπήκαν με εντολή αγοράς στην δημοπρασία και αρχικά έδειχνε κλείσιμο κοντά στα 12 ευρώ. Στη συνέχεια προστέθηκαν άλλες 30,000 στους πωλητές και η μετοχή έκλεισε στα €11,44. Έχω την εντύπωση πως υπάρχουν εν δυνάμει πωλητές στην εταιρεία (συν βέβαια η ασάφεια στις επιχειρηματικές κινήσεις του κ. Βαρδινογιάννη).

      Το τουρκικό διυλιστήριο έχει γίνει, τούτη την περίοδο γίνονται κάποιες εργασίες συντήρησης νομίζω.

      Διαγραφή
    2. Aν έχετε κάποια άποψη και για την sohu...

      Διαγραφή
  38. Ξεκινάει η «Εβδομάδα Τεχνολογίας», ένα αφιέρωμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις εισηγμένες εταιρείες του κλάδου Τεχνολογίας - Πληροφορικής.

    Το αφιέρωμα περιλαμβάνει :

    Παρουσίαση της εξέλιξης των συνολικών μεγεθών των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου την τελευταία 10ετία
    Factsheet για κάθε μία εταιρεία με χρηματιστηριακά και οικονομικά στοιχεία.
    Video στελεχών κάθε εταιρείας, οι οποίοι θα αναφέρονται στην πορεία αλλά και τις προοπτικές αυτής

    https://www.athexgroup.gr/el/it-companies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα σε όλους.
    Frigoglass: Ζημίες στο Β’ τρίμηνο 2020
    https://www.thereport.gr/frigoglass-%ce%96%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%92-%cf%84%cf%81%ce%af%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%bf-2020/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είναι .... εδώ άλλοι περίμεναν να πέφτουν κοτρόνια.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ κ. Τάκη. Παραμένω στη θέση μου χωρίς καμία ενίσχυση (μουαγιέν). Του χρόνου με τους Ολυμπιακούς βλέπουμε...

      Διαγραφή
  40. Εκτιμήσεις για το που μπορεί να φτάσει η αμαξοστοιχία εξπρές με το όνομα ΤΕΝΕΡΓ;Γρήγορη και χωρίς τέλος η άνοδος.Σκέφτομαι να δώσω μικρό μέρος της θέσης μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σοβαρός μεγαλομέτοχος πιστοί μικρομέτοχοι (όσοι έχουν απομείνει )μοδάτος κλάδος σε αλματώδη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια σταθερό μέρισμα με αυξητικές τάσεις (κάτοχος τις από το 2018) εγώ προσωπικά έχω βάλει στην επομένη τριετία στόχο τα 20 εύρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ερώτημα προς γνώστες: ποιοι παράγοντες στην τρέχουσα χρονική περίοδο, θα μπορούσαν να αναστρέψουν το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα στις τράπεζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε εγώ όπου διαβάζω βλέπω απογοήτευση και πωλήσεις στα τραπεζικά. Καλό σημάδι.

      Διαγραφή
    2. Τα χρηματιστήρια φίλε μου ανεβαίνουν με λεφτά και πεύτουν με χαρτιά. Με τέτοιους τζίρους μήν περιμένεις άνοδο διαρκείας στις τράπεζες, απλώς ανακυκλώνονται τα ίδια κεφάλαια.

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια είναι ότι έχει παραγίνει το κακό. Σήμερα 3,5 ώρες συνεδρίαση και ο τζίρος δεν είναι ούτε 7.000.000€. Κυριολεκτικά περίπτερο.
      Το δυστύχημα είναι ότι η ΕΧΑΕ δεν έχει μεγαλομέτοχο ώστε να αναλάβει δράση και να κυνηγήσει (όχι απλά διώξει, κυνηγήσει) όλους αυτούς που έχουν θρονιαστεί στην εταιρεία και όχι απλά δεν κάνουν τη δουλειά τους, αλλά έχουν και το θράσος να αυξάνουν τις αμοιβές τους κατά το δοκούν (βλ. αποτελέσματα εξαμήνου).

      Διαγραφή
  43. Παιδια καλημερα σας
    Ακουσε κανεις τιποτα για 30% φορο απο 35 % για τον ΟΠΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα σε όλους σας .Θα ήθελα να ρωτήσω τι γνώμη έχετε για την τιτλοποίηση της αλλά του πακέτου Galaxy + orion και αν αυτό το νέο μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για μεσοπροθεσμη άνοδο.Επισης πιστεύετε ότι ο Ηρακλής φτιάχτηκε κυρίως για άλφα και ετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα του Οτε, θέλω να βάλω ένα προσωπικό στοίχημα, εδώ μέσα.
    Λέω, πως η απόδοση του ΟΤΕ, θα ξεπεράσει σε βάθος 2ετίας, του ΟΠΑΠ, του ΑΔΜΗΕ, των ΜΟΗ και ΕΚΛΕ, της ΕΕΕΚ κι όλων των μπλου τσίπς, με εξαίρεση τον ΜΥΤΙΛ.
    Αυτά τα 2 χαρτιά θα έχουν την καλύτερη μεσοπρόθεσμη απόδοση.
    Ξέρω ότι οι περισσότεροι εδω μέσα δεν ασχολείστε με μεγάλα χαρτιά , γιατί δεν δίνουν μεγάλο και σύντομο κέρδος. Μιλάω για διπλασιασμό σε επιπεδο διετίας, μαζί με τα μερίσματα.
    Εμένα μου αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που βασίζετε αυτήν σας την πρόβλεψη αγαπητέ;

      Διαγραφή
    2. Κ.Κερδη 6μήνου 181 εκ ευρω +73%
      "Ελεύθερες Ταμειακές Ροές περίπου €610 εκατ. και Ελεύθερες Ταμειακές Ροές €350 εκατ.
      Η αμοιβή των μετόχων για το 2020 αναμένεται να ανέλθει σε €400 εκατ., σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρά τα επίπεδα ρεκόρ των εκτιμώμενων πληρωμών για άδειες φάσματος και τα έξοδα αναδιάρθρωσης."
      Προσωπικά πιστεύω πως θα τα περάσει τα 400 εκ, αλλά ας πουμε 400 εκ για το δύσκολο με covid19 2020. Αυτό μας δινει μερισμα 5%.
      Σε μερικά χρόνια με αυτές τις χρηματοροές θα έχει μηδενίσει τον δανεισμό και τότε το μέρισμα θα περάσει το 10% με σημερινές τιμές. Λέτε να μην ακολουθήσει η τιμή ?

      Διαγραφή
    3. Επίσης στο Β' τρίμηνο πήραν εθελούσια 450 υπάλληλοι. Δεν θα τους έχει στα έξοδα μισθοδοσίας τα επόμενα τρίμηνα.

      Κάτι αντίστοιχο γράφει σήμερα και ο Γιώργος Κατικάς www.bankingnews.gr
      ΟΤΕ: Η Eurobank διατηρεί τη σύσταση αγοράς και χαρακτηρίζει τη μετοχή κορυφαία επιλογή με τιμή στόχο τα 14,40 ευρώ. Δε βρίσκει λόγο γιατί η ελεύθερες ταμειακές ροές να μην ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ το 2021 υποθέτοντας πως οι συνθήκες θα ομαλοποιηθούν και περιμένει περί τα 500 εκατ. ευρώ επιστροφές στους μετόχους που αντιστοιχεί σε απόδοση 8-9%.

      Διαγραφή
    4. Και εγώ συμφωνώ ... Ο ΟΤΕ είναι απο τις μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις η κορυφαία μετοχή.
      Θα έδινα τιμή στόχο τα 20 , αλλά δεν είναι για εμένα.

      Διαγραφή
  46. OTE (Hellenic Telecoms) | First thoughts: Cost discipline leads to 0.8% yoy growth in EBITDAL, fully underpinning our FY20e

    Rating: Buy

    Target Price: EUR 14.40



    Resilient quarter on cost control; FY targets reiterated – OTE has released Q2’20 operating results c3% ahead of our expectations, managing to deliver EBITDAaL (after leases) +0.8% higher yoy (vs our -2.5% estimate) as the roaming drag (€9-10m) was more than offset by cost containment and a strong performance in Romania (€7m higher yoy). Revenues suffered a -3% drop yoy (Greece -3.8%) largely driven by roaming and domestic mobile, but were in line with our estimate. Adj. net profit shaped at €118m, +20% yoy, also boosted by lower depreciation. Cash flow generation was healthy, with adj. FCF shaping at €185m (EEe €148m), +7% yoy on lower capex, with OTE on track to deliver its FY20 target (adj. FCF €610m). In sync with our estimate, financial net debt was reduced to €459m as of end June (from €546m in end Q1), as the strong underlying FCF was only partly diluted by VES payments (€50m) and buybacks (€39m).

    … underpinning FY20 EBITDAaL at this stage – With roaming being even more important in Q3 from a seasonality perspective, the FY20 performance largely hinges on the % of the c€25-30m roaming revenues (normally generated in the third quarter) that OTE will be able to recover. Our estimates currently assume a 55% decline in Q3 roaming but with risk on the downside given the incoming tourism trends so far (July passenger traffic in AIA down c70%). That said, we believe there can be an offset from data growth, VDSL upselling and cost savings, with the H1 performance (Greece flat EBITDAaL yoy) providing a significant cushion for the full year. As a result, we do not feel there is such downside risk to our FY20 EBITDAL of €1,347m (c€6m lower yoy) as to compromise the thesis. More colour on the latest trends (especially the extent of the bounce-back for Greek mobile) will be offered at the conference call at 15:00 UK time (Dial-in: +30 210 9460 800, +49 69 2222 4493, +44 (0) 203 059 5872, +1 516 447 5632).

    Q2 in more detail: resilient domestic fixed, weak mobile, good Romania – Greek fixed trends stayed resilient with solid BB take-up (net adds of 44K vs 30K in Q1) and strong VDSL adoption (53K vs 45K in Q1). Pay TV was affected by the pandemic (positive net adds but pressure on revenues), but this was largely anticipated. In mobile, besides the roaming headwind, performance was weighed down by promotions, offloading to wifi and lower out-of-bundle consumption, thereby driving an 8.8% decline in mobile service revenues, reversing the +3.3% increase in Q1. Overall, Greek revenues dropped -3.8% but EBITDAaL fell just 1.7% on cost containment. In Romania, despite the 1% revenue decline, EBITDAaL was up 26%, on easy comps and a more limited COVID-19 impact.

    Valuation – We base our valuation on a blended methodology effectively valuing OTE at c5.7x 2020e EV/EBITDA, small discount to the EU sector. We reiterate that we view OTE as an attractive defensive exposure against the background of fragile risk appetite on concerns over the duration of the COVID-19 induced crisis. We also stress that shareholder returns this year will be c€400m (with limited downside risk), translating to a compelling c7% yield. Assuming conditions normalize in 2021, we see no reason why adj. FCF will not exceed €600m, thereby expecting shareholder returns of >€500m, translating to a yield near 8-9%. We reiterate OTE as one of our top picks.



    For our full disclaimer refer to the document provided through the link above


    Eurobank Equities Investment Firm S.A.: 10 Filellinon Str. 105 57 Athens Greece


    Οι καιροί είναι δίσεκτοι. Ας πιάσει πρώτα τα €14 με ορίζοντα 8μήνου (το θεωρώ δύσκολο) και μετά βλέπουμε. Σε κάθε περίπτωση η μετοχή αξίζει να βρίσκεται σε κάθε προσανατολισμένο στο (ΧΑΑ) επενδυτικό χαρτοφυλάκιο

    (έχω θέση και συνεπώς λόγο να τον προμοτάρω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κύριε Τάκη μας λείπουν πολύ οι αναλύσεις σας για την ελληνική χρηματαγορά. Βέβαια δικαιολογημένα ασχολείστε κυρίως με Αμερικη, δεν συγκρίνονται τα δύο χρηματιστηρια. Ωστόσο, τι θα λέγατε να κάνετε κάποια στιγμή μια συγκριτική παρουσίαση στον κλάδο της Πληροφορικής και στον κλάδο των Τραπεζών? Θα ήταν κάτι εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τη μονάδα ανάλυσης αγοράς και επικοινωνίας του ATHEXGroup, η αύξηση όλων των βασικών επιδόσεων των εταιρειών του κλάδου τεχνολογίας από την χρήση του 2017 έως την χρήση του 2019 είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, με τις πωλήσεις στο +88%, το EBITDA στο +55%, τα κέρδη προ φόρων στο +106%(!), τα διαθέσιμα στο +60%, τις λειτουργικές ροές στο +77% και τον αριθμό προσωπικού στο +18%.

      Διαγραφή
    2. Αναμενόμενο και προφανώς είμαστε ακόμη στην αρχή

      Διαγραφή
    3. Αν μου βρείτε την μετοχές ή τις μετοχές της νέας τεχνολογίας στην Αμερική .... θα σας χρυσώσω το βάρος σας!!!

      Διαγραφή
    4. κ. Τάκη οι περισσότερες κουκλάρες του μέλλοντος, οι νεογέννητες είναι private. Αν κάποιος ωστόσο μπορεί να λάβει ιδιότητα accredited investor, μπορεί να συμμετάσχει πριν καν εισαχθούν φυσικά με τεράστιο ρίσκο. Υπάρχουν πλατφόρμες όπου γίνεται και trading (πχ equityzen), αλλά η πληροφόρηση είναι περιορισμένη και το ρίσκο επαναλαμβάνω ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

      Διαγραφή
  48. Κε Τάκη θεωρείτε φυσιολογική την παράλληλη άνοδο χρηματιστηρίων και χρυσού. Θυμάμαι μάλιστα για τον χρυσό ήσασταν ανέκαθεν αρνητικός. Άλλαξε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βεβαίως είναι φυσιολογική η ανοδος του χρυσού .... αφού κυκλοφορούν περισσότερα δολάρια που τα ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΛΑ!! Το δολάριο πέφτει, την παρούσα φάση.
      Θα ανέβει και άλλο το χρυσάφι και κατόπιν θα έρθει να κοιμηθεί κάπου μεταξύ 1800 με 2200. Μέχρι στιγμής αυτό το νούμερο βλέπω ....

      Διαγραφή
  49. Καλησπέρα σε όλους,
    Έδωσα την θέση μου σε ΤΕΝΕΡΓ (η αποτίμησή της θεωρώ ότι πλέον είναι πολύ απαιτητική, όσο και αν ο κλάδος είναι πολύ hot, συν το γεγονός ότι διπλασίασα το κεφάλαιό μου σε 1 1/2 χρόνο) και ΚΟΥΕΣ (καλή εταιρεία, αλλά μάλλον θα πληγεί από τον COVID και η αποτίμησή της τώρα είναι δίκαιη, κέρδος 12% σε 2 μήνες).
    Ενίσχυσα (σχεδόν διπλασίασα) την θέση μου στην ΕΥΠΙΚ (την πιστεύω πολύ -και τον ασφαλιστικό κλάδο εν γένει, ειδικά αν προχωρήσει ο δεύτερος πυλώνας του ασφαλιστικού μπορούμε να δούμε τρελά πράγματα- και είναι πλέον με διαφορά η μεγαλύτερη θέση στο χαρτοφυλάκιό μου) και σε ΑΔΜΗΕ - ΟΛΠ, καθώς θεωρώ ότι έχουν θετικά νέα μπροστά τους (ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ, έκρηξη επενδύσεων κλπ, όπως έχουν αναλύσει καλύτερα από εμένα οι φίλτατοι σχολιαστές εδώ, με πρώτο τον κ. hippy).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Για ιντρακατ βλέπω ότι τα έργα ΣΔΙΤ είναι πολλά ,κάτι θα τσιμπήσει και μια διαπίστωση ο ceo μάζεψε 100000 τεμάχια περίπου και τα βάλε σε κοινό λογαριασμό με τα παιδιά του,άρα προσβλέπει σε υψηλές αποδόσεις,πότε;δεν μπορώ να ξερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρ όλα αυτά τα δεδομένα κ.Κωνσταντινε έγραψε ένα μεγαλοπρεπές -11% σήμερα!

      Διαγραφή
    2. Αν μου επιτρέπετε, στον κοινό λογαριασμό με τα παιδιά πουλάς όποτε θες. Η μαγκιά θα ήταν να αγόραζε σε λογαριασμό ΜΟΝΟ των παιδιών, όπου μπορούν να πουλήσουν ΜΟΝΟ αφού ενηλικιωθούν. Και βέβαια να ξέραμε την ηλικία τους.
      Θέλω να πω πως μου κάνει λίγο σε κοκκαλομαρκετίστικο τέχνασμα.

      Διαγραφή
    3. 🤣🤣🤣✌✌✌
      🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲

      Διαγραφή
  51. Τα μεμετια μυαλό δεν βαζουν. Πάντως εγώ αναμένω μια αναμπουμπουλα και καρτερω για ένα ακόμα τρειντ την Γιουρμπανκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Την Γιουρμπανκ την περιμένω προς το 0.33 για να πάρω το στοίχημα. Αλλιώς δεν ακουμπώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως είναι η Grivalia που κρατά την αξία και κάνει την διαφορά με τις άλλες συστημικές (15,8 ΕΥΡΩΒ => 1 ΓΡΙΒ). Η τιμή στόχος 0,33 νομίζω είναι καλή καθώς αντιστοιχεί σε €5,21 στην τιμή της "κραταιάς" εταιρείας ακινήτων. Η δε τιμή 0,30 που έγραψες στο άλλο θέμα φίλε γιατρέ εξαιρετική καθώς είναι η τιμή "πόρτας" (€4,80) για τον Prem Watsa.

      https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1682016/eurobank-stis-225-h-pistosh-ton-neon-metohon-.html

      https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1170622/efproapo-141-h-askhsh-dikaiomatos-ths-amk.html

      Διαγραφή
    2. Γιατρέ, ΑΛΦΑ στα 0,49 δεν σας ελκύει για trade ή τη βλέπετε πιο μακροπρόθεσμα?

      Διαγραφή
  53. Καλημέρα,αυτη η κατηφόρα στην κώλο MIG ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ..... ΕΛΕΟΣ !!!! Το management που θελει να την φτάσει Δηλαδή στο 0 ???? Η ντροπή του χρηματιστηριου ...... ΑΠΑΤΕΟΝΕΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πώς τα βλέπετε τα πράγματα; ΧΑ σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και στο background Covid εκτός ελέγχου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. TESLEΡΓΑ...δεν μετανιώνω που αγάπησα κι εσένα μόνο...και πες πως την πούλησες την ατίθαση...τι στην ευχή να πάρεις...ΣΑΡ? ΟΤΕ? ΚΡΙ? ΚΟΥΕΣ? κι αυτά όμως δεν είναι φθηνά...

    άρα? Κάνε ότι κι ο Buffet...Cut Losses & Let Profits Run

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Hippy, να υποθέσω ότι αναφέρεστε στην ΤΕΝΕΡΓΑ και χτύπησε ο δαίμων με λογοπαίγνιο γιατί δεν νομίζω να ασχολείστε με την TESLA σε αυτά τα υψίπεδα.

      Εμένα πάντως η επόμενη αγορά θα με βρει από μόνη της, δεν θα την βρω εγώ.

      Αναφέρω ξανά τη λίστα η οποία περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές, τις ακόλουθες μετοχές:

      ΔΕΗ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ, ΑΣΚΟ, ΚΡΙ, ΠΛΑΚΡ, ΕΥΑΠΣ, ΕΥΠΙΚ (η σειρά είναι τυχαία).

      Από πλευράς τιμών απέχουν αρκετά ακόμα από τα επιθυμητά επίπεδα, οπότε αναμονή.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά αναφερόμουν στην TENΕΡΓΑ...και όντως δεν έχω TESLA. Απλά ήθελα να επισημάνω το (κατά τη γνώμη μου) λάθος να πουλάς το χαρτί που τρέχει και ν΄αγοράζεις αυτό που χωλαίνει....7/10 επιλογές σας υπάρχουν και στο δικό μου χαρτοφυλάκιο (δεν έχω ΑΣΚΟ, ΚΡΙ, ΠΛΑΚΡ, αν και τις εκτιμώ). Πλέον αυτών σταθερά πιστεύω στην αξία των επιλογών ΑΔΜΗΕ και ΟΛΠ.

      Ως προς το ΧΑ-τα ελληνοτουρκικά και τον Covid νομίζω το συζητήσαμε προ ημερών...σφίγγουμε το υπάρχον ρευστό και περιμένουμε για καλύτερες μέρες με καθαρότερο ορίζοντα. Θα συμφωνήσετε φαντάζομαι ότι επανάληψη των μέτρων του Απριλίου είναι σχεδόν απίθανο ενδεχόμενο, Τράπεζες και Σια ΔΕΝ έχουμε, συνεπώς πράγματα έχουμε να φοβηθούμε κατά την αναμονή μας για τυχόν σημαντική ευκαιρία.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Hippy θα συμφωνήσω μαζί σας ότι δεν θα ξαναέχουμε lockdown και τα συναφή. Όσον αφορά τις τράπεζες, προσωπικά, δεν ασχολούμαι γιατί με επηρεάζουν ψυχολογικά οι διακυμάνσεις. Ο λόγος είναι ότι δεν έχω ένα αντικειμενικό τρόπο να τις εκτιμήσω με αποτέλεσμα να κινούμαι με βάση τη διαίσθηση και οι διακυμάνσεις να κάνουν την ψυχολογία μου φτερό στον άνεμο. Πέραν αυτού υπάρχουν πολύ καλύτερες επιχειρήσεις για να ασχοληθεί κανείς.

      Όσον αφορά τις επιλογές των ΟΛΠ και ΑΔΜΗΕ θα τις βάλω κι αυτές στο ραντάρ, κι ας είναι οι Κινέζοι μέσα. Ο ΟΛΠ είναι καλή επιλογή, θεωρώ ότι στην τιμή που έχει έρθει αποζημιώνει για τις όποιες δυσκολίες έφερε η κρίση, πχ μείωση κρουαζιέρας. Με τον ΑΔΜΗΕ δεν ασχολήθηκα ποτέ γιατί πάντα μπερδευόμουν με το τι είναι αυτό που βλέπουμε, δηλαδή είναι ο ΑΔΜΗΕ Holdings που κατέχει το 50% του ΑΔΜΗΕ, άρα στο ταμπλό βλέπουμε το 50% του ΑΔΜΗΕ...?

      Κατά τ'άλλα πιστεύω ότι η επόμενη καλή ευκαιρία θα έρθει από το ελληνικό ΧΑ.

      Όσον αφορά τον Αμερικάνο, είμαι πολύ επιφυλακτικός και γενικότερα όλη η προσπάθειά μου επικεντρώνεται στην αποφυγή παραβίασης των βασικών κανόνων. Γενικά, δυσκολεύομαι να διακρατήσω αξίες στο αμερικάνικο για "σοβαρό δεσμό" και δεν θέλω να ακολουθώ τυφλά επιλογές αν δεν τις έχω κατανοήσει. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να κατανοήσω γιατί εταιρείες που δεν βγάζουν κέρδη δικαιολογούν αποτίμηση 5 και 10 φορές τις πωλήσεις τους, εταιρείες με κέρδη να έχουν P/E ~75, τιμές να πενταπλώνουν για πλάκα μέσα σε τρεις μήνες και το κορυφαίο να βγαίνουν αρκετοί και να κράζουν τον Buffett. Δεν έχω γίνει αρκούδι, αλλά θέλει προσοχή. Μπορεί κάποιος να βγάζει κέρδη για 2-3 χρόνια και να του ρα πάρουν πίσω στο πι και φι.

      Διαγραφή
  56. Επειδή πολλοί συγκρίνουν και αναρωτιούνται γιατι ανεβαίνει σημερα το Τουρκικο χρηματιστήριο και πέφτει το Ελληνικό και κάνουν στρατιωτικές αναλύσεις, σχετικά με το ηθικό και κλπ, έχω να πω το εξής.
    Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Αν είχαμε δραχμή, όλοι θα αγοράζαμε σημερα.
    Οταν έχεις ενα νομισμα που κατρακυλάει συνεχώς, δεν βαζεις χρηματα στην τραπεζα. Αγοράζεις μετοχές, εμπορεύματα, χρυσό, τα ξοδεύεις στο κάτω κάτω.
    Αυτό συμβαίνει στην Τουρκία.
    Στο δικό μας απλά βρωμίζει σιγά σιγά το πτώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χωρίς μάχη έχασε το 0.55 η Αλφα που έγινε πια και αντίσταση.{5/8/00 με 0.563}
    Το σημερινό χάσμα της πάντως πιστεύω οτι θα το καλύψει αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Gerry,κοκαλοχαρτα γαρ,όλα τα κοράκια εκεί,απλώς αναρωτιέμαι η ΙΝΚΑΤ,με καλά οικονομικά στοιχεία,με έργα αρκετά και με 80% του μετοχικού κεφαλαίου στον Κόκκαλη και στον Κούτρα δεν θα καταγράψει υπεραξίες,εσαεί θα βολοδερνει στην χρηματιστηριακή ανυπαρξία,και με πολύ μικρό αριθμό μετοχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δικαιούται καλύτερη τύχη στο ταμπλό κ. Κωνσταντίνε.

      Διαγραφή
  59. Μου είπανε ότι θα κάνει πόλεμο ο χρεοκοπημένος, μυστακιοφόρος Τουρκόγερος και ακόμη γελάω.
    Βρε για το ΔΝΤ έβγαλε τα πλοία του ... να υποδεχτεί τους ΘΕΣΜΟΥΣ που λένε και οι Τσιπρολάγνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Υποδοχή ΕνΠλώ κύριε Τάκη...Οι Ζαιοι τους πήγαιναν Hilton, καθόλου φαντασία...😅😅😅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Κύριε Τάκη με την διαρκή υποχωρητικότητα του πολιτικού συστήματος θα μας πάρουν τα βρακιά χωρίς σφαίρα,εγώ ξέρω όταν παραβιάζουν θάλασσα αέρα γη,βυθυζωνται και καταρρίπτοντας,δεν τους πάμε βόλτα συνοδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που την βρήκε την υποχωρητικοτητα μπρε σύντεκνε?? Ο Μητσοτάκης τους πήρε τα σωβρακα τρεθς φορές σε λιγότερο από 1 χρονο. Μια στον Έβρο, μια στο Αιγαίο που έφυγαν κακήν κακώς πίσω και μια με την ανακυρηξη ΑΟΖ με την Κύπρο.

      Διαγραφή
    2. Οι Σούπερ Γκούφηδες (ουτε καν Μίκηδες) του λεγόμενου "μπατριωτικού" χώρου,αλλά ομοίως και όρισμένοι αστοιχείωτοι ντιπ της αριστεράς οι οποίοι όντως εσχάτως ανταγωνίζονται τους "μακεδονομάχους" που μέχρι ψες λοιδωρούσαν (καλά τους τά ΄σουρε ο Τσακαλώτος)και γενικά όσοι έχουν προάγει εαυτούς εις Ναυάρχους όπισθεν του πληκτρολογίου ,παρακαλούνται να ξαναπεράσουν μιά ταχύρυθμη εκμάθηση της ελληνικής ,μπας και καταφέρουν να ξεχωρίσουν τις εννοιες "ΑΟΖ","Υφαλοκρηπίδα" ,"Χωρικά" και "Διεθνή" ύδατα .

      Να βοηθήσω όμως,αν σας αφήνει η γενική ασχετοσύνη και η κομματική μας στραβομάρα...

      "Υφαλοκρηπίδα " είναι ότι ακουμπά και σχετίζεται με τον βυθό,αυτό που λέμε τον "με τον πάτο " της θάλασσας.
      Αυτός ο βυθός ανήκει στο κυρίαρχο κράτος η στεριά του οποίου παράγει ως προβολή στο βυθό την "υφαλοκρηπίδα" .

      Οτι είναι πάνω από το βυθό ,αν δεν έχει υπάρξει ανακήρυξη ΑΟΖ ,είναι ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ.

      Η Τουρκική NAVTEX λοιπόν αφορά ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ υπερκέιμενα της Ελληνικής και Κυπριακής Υφαλοκρηπίδας.

      Το ORUC REIS λοιπόν σούρνει καλώδια άνωθεν της Ελληνικής Υαφαλοκρηπίδας ,στα ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ και προς ώρας ΔΕΝ παρανομεί.

      Αν επιχειρήσει έρευνες σε επαφή με το βυθό ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία.

      Το προσέξατε οι λοιδωρούντες και επισπέυδοντες πιστολέρος πως η Τουρκία ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να ακουμπήσει την γειτνιάζουσα μόλις χθες ανακηρυχθείσα ΑΟΖ Ελλάδας -Αιγύπτου ;;;;

      Αντιλαμβάνεστε ότι αν "χτυπήσουμε τώρα ",όπως κράζετε σαν τις...ανύμφευτες κουρούνες ,οι γείτονες θα αποκτήσουν πλεονέκτημα στο Διεθνές Δίκαιο όπως ακριβώς το 74;

      Φυσικά και δεν αντιλαμβάνεστε.

      Γιατί ακριβώς είσαστε αστοιχείωτοι και το καλύτερο υλικό για την προπαγάνδα του εκάστοτε Χατζηαβάτη.

      Βουλώστε το όμως.
      Κοινώς βγάλτε το σκασμό και:

      Σεβαστείτε τα πληρώματα των πολεμικών μας που θαλασσοδέρνονται σε κατάσταση "εμπλοκής" αντί να διακοπάρουν και να φουμάρουν στους καφενέδες .
      Σεβαστείτε τους πιλότους μας που 15 μέρες τώρα ιδρώνουν στα "τολ" μέσα στα "φορτωμένα" αεροπλάνα τους .
      Σεβαστείτε τους ακρίτες μας που 15 μέρες περιμένουν με το δάκτυλο στην σκανδάλη .

      Αν χρειαστεί να υπερασπιστούν και εσάς .
      Για το "ολον του Εθνους"

      Το οποίο φυσικά,όπως συμβαίνει σε όλα τα Εθνη, περιλαμβάνει και ανόητους.

      Γιώργος Παπαδάκης

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Οι Τούρκοι βαδίζουν εκ του ασφαλούς και βασίζονται στα διαχρονικα λαθη των εκαστοτε Ελληνικων κυβερνησεων

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ και επαυξάνω αγαπητέ...

      Διαγραφή
    5. Πως τους πετσόκοψες έτσι Γιατρέ μου!

      Διαγραφή
  62. Τα σωστά τ αφήνω,τα λάθος τα σημειώνω,η χώρα δεν έχει ανακηρύξει τα 12 ναυτικά μίλια που είναι δικαίωμα μας και έχουμε τους Τούρκους στα πόδια μας,πλεονέκτημα αποκτά οποίος χτυπήσει πρώτος,αυτός που θ αμυνθεί θα τον φάει η μαρμάγκα,δεν διαβάζετε αγαπητέ καλά τους Τούρκους,εθελοτυφλειτε και δεν γνωρίζετε,οι στόχοι πάντα οι ίδιοι ,αμφισβήτηση,οικοιοποιηση κατάκτηση,λέτε χονδρικά ότι επιτρέπετε η διέλευση και όχι η έρευνα,συμφωνώ,ξέρετε εσείς αν κάνανε έρευνα υποτυπώδη;άρα γριζαρουν.οσο για τους ένστολους τους τιμώ ,περισσότερο από μερικούς άλλους,πόσες φορές δεν άκουσα απ' αυτούς " αν μας άφηναν",το πολιτικό σύστημα χόρεψε ζεμπεκιες με τους Τούρκους,έκανε κουμπάρες ,γιατί θέλανε να χαϊδεύουν το θηρίο,τόσο μαλακές.και συνεχίζουν την ενδοτική και κακομιρικη πολιτική και το κυριότερο κύριε Παπαδάκη,αυτό το πολιτικό σύστημα ανέθρεψε απατριδες ,ανιστορητους, ατομικιστες που νιώθουν ότι τους χρωστάει η πατρίδα,ενώ αυτοί χρωστάνε και δεν θα ξεχρεωσουν ποτέ,τελειώνοντας η γονιμότητα των κυβερνώντων συνεχίζετε,φοβούνται και τον ίσκιο τους,αφορά το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας και για τους ανόητους και τα συναφή δεν Μ αφορούν,αφορούν αυτός που τα εκστομίζουν χωρίς ντροπή,ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Οδού για τους γκουφηδες και τις θιασώτες τους σας τους περιγράφω,βάλτε εσείς τα ονόματα,ΙΜΙΑ,12 ναυτικά μίλια και αιτία πολέμου απ' τους Τούρκους,χάραξη ΑΟΖ με Αίγυπτο όχι στην μέση γραμμή,ακύρωση παραγγελίας των γαλλικών φρεγατών και αμυντικής συμμαχίας με Γαλλία και φυσικά το φοβερό το Αιγαίο δεν έχει σύνορα,και μια δήλωση ενός νεόκοποι συμβούλου των κυβερνώντων ότι πονταραμε σε λάθος άνθρωπο στην Λιβύη,αναφερόμενος στον χαφταρ,αυτούς υπερασπίζεστε;όσο ότι θα με υπερασπίσουν το δέχομαι,αλλά και εγώ το έκανα και μπορώ να το κάνω και τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φρεγάτες σύντεκνε δεν έχουν ακυρωθεί. Μην διαβάζεις αριστερά δεξιά ότι σου σερβίρουν. Όσο για την ανακήρυξη της ΑΟΖ είσαι λάθος. Μόνο ότι ο Τούρκος βγήκε από τα ρούχα του λέει πολλά. Επίσης σε ενημερωνω ότι η συμφωνία ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί. Ο Μητσοτάκης σύντεκνε τους έχει πάρει τα σωβρακα είτε σου αρέσει είτε όχι.

      Διαγραφή
    2. Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Η φράση αποδίδετε στον Μπίσμαρκ.

      Μια χαρά κινείται η κυβέρνηση στην εξωτερική της πολιτική. Όμως ακόμα κι αυτοί που (εντίμως) διαφωνούν οφείλουν κατα την διάρκεια της κρίσης να στοιχηθούν πίσω της και όταν με το καλό τελειώσει ας κάνουν την (καλοπροαίρετη) κριτική τους. Αλλιώς προσφέρουν κακές υπηρεσίες συσκοτίζοντας το λαό.

      Διαγραφή
    3. Νομζω οτι τελικα η Ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστει κατω απο τις πιεσεις ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ να προχωρήσει σε παραχωρήσεις. Είναι μια πάγια θέση που εξέφραζε εδώ και δεκαετίες ενα κομματι της αριστερας στην Ελλάδα και τελικα νομιζω οτι θα επαληθευτεί. Πλέον πρεπει ολοι να καταλαβουν οτι στο προτεκτοράτο που λεγεται Ελλας άλλοι κάνουν κουμαντο!

      Διαγραφή
    4. Eloy δεν το βλέπω. Όχι με αυτή την κυβέρνηση. Αν ήταν ο Αλ6ς ήδη το 50% του Αιγαίου θα πήγαινε απέναντι.

      Διαγραφή
    5. Αφού Γιατρέ μου η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Τι να πάει στους απέναντι;
      Έτσι είχε πει το παιδί!!!

      Διαγραφή
    6. Καλύτερα να είμαστε ρεαλιστές και να αποφεύγουμε την απαξίωση και την αυτολύπηση...ΟΛΟΣ ο πλανήτης έχει αφεντικό

      Διαγραφή
    7. Κύριε hippy είστε όαση λογικής και ψυχραιμίας, ευχαριστώ, ο δε οικοδεσπότης ανεπαναληπτος

      Διαγραφή
    8. Μάλλον κυνικός είμαι κι αυτό συχνά μ΄ενοχλεί αλλά δυσκολεύομαι να το αλλάξω...ευχαριστώ πολύ πάντως

      Διαγραφή
  64. Κύριε Hippy θαυμάζω άλλη μια φορά τα γραφόμενα σας...συμφωνώ απόλυτα.
    Το επιθυμητό δεν είναι πάντα εφικτό...για τους επαναστάτες του πληκτρολογίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Μακάρι γιατρέ να τους έχει πάρει τα σωβρακα όπως λες,το καλό της πατρίδας μου θέλω,αλλά διαβάζω για πόντιση καλωδίων,αυτό είναι παραβίαση,αναμένω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παιδεία παίζει ...

      να μην δουν αν τα καλωδιάκια τους είναι μακρουλά και αν φτάνουν κάτω;
      Να μην σας πω ότι ψάχνουν για τη χαμένη Ατλαντίδα. Κάποιοι λένε ότι ήταν στο Αιγαίο.

      Διαγραφή
    2. Αμα στείλουμε τους γύφτους, έχουν κλέψει τα καλώδια στο άψε σβήσε.
      Χαμπάρι δεν θα πάρουν οι Τούρκοι τι έγιναν τόσα χιλιόμετρα καλώδια.

      Διαγραφή
  66. Για να αλλάξω σκηνικό,σας έγραψα από το 1,9,για τα πλαστικά Θράκης,βλέπω πολύ δρόμο,κοιταξτετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο γιατρέ για της φρεγάτες οι Γάλλοι είδη εκαναν καινούργια πρόταση με πολύ λιγότερα χρήματα.

      Διαγραφή
  67. Οι Γάλλοι μπορεί να κάνανε νέα πρόταση,εμείς τι κάνουμε;τα ανταλλακτικά με τα Μιράζ ακόμα τίποτα,οι τορπίλες για τα υποβρύχια Παπανικολής τίποτα,συν Αθηνά και χείρα κεινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Η δήλωση του τουρκογυφτου μην χτυπήσετε το or re κάτι μου μυρίζει,κάτι συζητείται,θα δούμε εξελιξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικώς έχουμε φτάσει στο σημείο να μοιραστεί η πίτα. Οι πιθανότητες είναι περισσότερες στο να συμβεί κάτι παρά να μην συμβεί. Ότι και να είναι τουλάχιστον αψιμαχίες θα υπάρξουν.

      Διαγραφή
  69. Στον φίλο του Μπανανια τον Δρομεα τινάζουν την αχλάδια μέρες τώρα. Δεν έχω πάρει πράμα όμως ακόμα. Παρακολουθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Βλέπω να παίζει το σενάριο του deal για πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από τις συνεργαζομενες τράπεζες για τα δάνεια του παράλληλα με καποιο έργο μιας και εκκρεμούν διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. H RWE ακολουθώντας το παράδειγμα της SAP κάνει σήμερα ψηλό 5ετίας...τι να πούμε? 'Αντε και στης ΔΕΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂