Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

RADA

Rada Electronic Instustries .... εδώ .... 

Διαπραγματεύεται στον Nasdaq με τον κωδικό RADA ... εδώ .... 

Αριθμός μετοχών : 43,389 εκατομμύρια μετοχές


H Rada Electronic ιδρύθηκε το 1970 και διαπραγματεύεται στον Nasdaq απο το 1980.
Μόλις τον Ιανουάριο του 2020 ολοκληρώθηκε μια προσφορά 4.819.052 κοινών μετοχών στην τιμή των 5,25 δολαρίων ανά μετοχή. Το ταμείο και ο Ισολογισμός της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 25 εκατομμύρια δολάρια.



Κατά το Ά τρίμηνο του 2020 η RADA είχε μετρητά 32,071 εκατομμύρια δολάρια απο 13,754 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2019. Το χρέος της RADA είναι μόλις 7,8 εκατομ, δολάρια .
Το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της ανέρχεται σε 18,892 εκατομ. δολάρια. Δηλαδή με τα μετρητά της μπορεί να καλύψει όλες τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της και να περισσέψουν 13,179 εκατομ. δολάρια (0,3 δολάρια ανά μετοχή).

Οι συνολικές υποχρεώσεις της RADA ανέρχονται σε 25,937 εκατομμύρια δολάρια.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονται σε 65,407 εκατ. δολάρια που αντιστοιχούν σε 1,51 δολάρια ανά μετοχή
  • Ταμείο / Χρέος = 4,11
  • Κυκλοφορούν Ενεργητικό / Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις = 3,86
  • Ειδική ρευστότητα = 2,81
  • Χρέος / Ίδια κεφάλαια = 0,12
  • Altman Z Score = 6,69
Η εταιρεία είναι υγιέστατη, με ένα ισχυρό Ισολογισμό και για το άμεσο μέλλον είναι οικονομικά εύρωστη και δεν έχει χρηματοοικονομικό χρέος.


Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της RADA είναι ο κ. Yossi Ben Shalom από τις επενδύσεις της DBSI (ισραηλίτικο Fund), ένα πολύ έμπειρο στέλεχος της ισραηλινής βιομηχανικής και χρηματοοικονομικής κοινότητας. Μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι ο MG Guy Zur (πρώην διοικητής των δυνάμεων εδάφους της ισραηλινής άμυνας) και ο BG Alon Dumanis (πρώην επικεφαλής της διοικητικής μέριμνας της Ισραηλινής αεροπορίας).

Η RADA είναι μια παγκόσμια εταιρεία ηλεκτρονικής άμυνας με έδρα το Ισραήλ.
Ειδικεύεται στην ανάπτυξη, κατασκευή, εμπορία και πώληση 
  • τακτικών ραντάρς εδάφους για αμυντικές δυνάμεις και εφαρμογών προστασίας
  • συστημάτων αεροηλεκτρονικής για επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η πελατειακή βάση της RADA περιλαμβάνει κορυφαίες δυνάμεις άμυνας, όπως οι IDF / IAF, US Army, USMC, USAF, US SOF, Rafael Advanced Defense Systems, Elbit Systems, Israel Aerospace Industries (IAI), Lockheed Martin, Boeing, Leonardo DRS, Rheinmetall Air Defense, ELT, Hindustan Aeronautics Ltd (HAL), Embraer .....



Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 50% των πωλήσεων της RADA κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ. Το 25% των πωλήσεων γίνονται στο Ισραήλ και οι υπόλοιπες πωλήσεις προέρχονται κυρίως από την Ευρώπη, η οποία θεωρείται, από την εταιρεία, ένας αναπτυσσόμενος γεωγραφικός τομέας.
Η θυγατρική της RADA στις ΗΠΑ, η Rada Technologies LLC , η οποία εδρεύει στο Germantown του Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών, παράγει και πουλάει ραντάρ στην αγορά των Η.Π.Α.
Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία επίτευξης Ειδικής Συμφωνίας Ασφαλείας με το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. 


Σύμφωνα με τη διοίκηση ....
  • η αγορά ραντάρ για συστήματα προστασίας θα κινηθεί στην περιοχή των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην την επόμενη δεκαετία και η ζήτηση θα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου. Σε αυτήν την αγορά, η RADA είναι τοποθετημένη μέσω του συστήματος ενεργής προστασίας IMI / Elbit Iron Fist, το οποίο επιλέχθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση για το Eitan AFV και βρίσκεται σε διαδικασία εγκατάστασης στο Bradley IFV του αμερικανικού στρατού.
  • η αγορά αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας, εκτιμάται ότι θα κινηθεί περίπου στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία και η ζήτηση θα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου. Προς το παρόν η RADA σε αυτή την αγορά εξυπηρετεί το πρόγραμμα IM-SHORAD του Στρατού των ΗΠΑ με δυνατότητα 144 οχημάτων. Παρέχει επίσης συστήματα στο επίγειο πρόγραμμα αεροπορικής άμυνας Marine Corps - US Marine Corps. 


Α΄ τρίμηνο του 2020
Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου 2020 σημείωσαν ρεκόρ και ανήλθαν σε 15,071 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 73% σε σχέση με τα 8,687 εκατ. δολάρια του Ά τριμήνου του 2019.
Το περιθώριό του μεικτού κέρδους ήταν σταθερό, και κινήθηκε πέριξ του 36% και είναι σταθεροποιημένο τα τελευταία 2 χρόνια.


Η RADA το τελευταίο έτος πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις, ειδικά στην έρευνα, στην ανάπτυξη, στο μάρκετινγκ, καθώς και στην υποδομή της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνεπώς τα λειτουργικά έξοδα ήταν αυξημένα και για όλο το 2019 έφτασαν συνολικά στα 18 εκατ. δολάρια.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, ο στόχος είναι το περιθώριο του μεικτού κέρδους να είναι σταθερό πέριξ του 36% και τα συνολικά έξοδα λειτουργίας να σταθεροποιηθούν ανά τρίμηνο στα 4,5 εκατ. δολάρια.


Η εταιρεία κατάφερε να γυρίσει σε κερδοφόρα αποτελέσματα νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν. Έτσι στο Α τρίμηνο του 2020 πέτυχε προσαρμοσμένο EBITDA 863 χιλιάδες δολάρια από αρνητικό 26 χιλιάδες δολάρια στο Α τρίμηνο του 2019.
Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της RADA 170.000 χιλιάδες δολάρια από ζημιά 485 χιλιάδων ευρώ που είχε στο πρώτο τρίμηνο του 2019.


Οι πωλήσεις για το 2020 αναμένονται να κινηθούν πάνω από 65 εκατομ. δολάρια και αυτό αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία.
Για το το 2021 η εκτίμηση είναι πως θα ανέλθουν πέριξ των 90 εκατομ δολαρίων και το 2022 θα ξεπεράσουν τα 110 εκατ. δολάρια.


Εφόσον οι πωλήσεις του 2020 κινηθούν, όντως, πάνω απο 65 εκατ. δολάρια, θα αντιπροσωπεύουν μια αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με τις πωλήσεις των 44,331 εκατ. δολαρίων του 2019.
Τα καθαρά κέρδη για το 2020 αναμένονται, σύμφωνα με τους αναλυτές να κινηθούν στα επίπεδα των 2 εκατομμυρίων δολαρίων ..... ενώ για το 2021 και 2022 αναμένονται καθαρά κέρδη 5 και 8 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

198 σχόλια:

  1. Χθες στήθηκα στα 6,26 και ψάρεψα κάτι λιγούλια...
    Αυτή είναι για ποιο σταθερή σχέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως, πέρα από την πλάκα, αν η BLNK κάνει σήμερα +50% λόγω της είδησης ότι επεκτείνει (???) τη δραστηριότητά της στηο Τζατζικιστάν θα κλάψουνε μανούλες.
    Είναι ότι πιο ύποπτο υπάρχει για λαμογιά μετά την Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το λέτε κ. Τάκη (κι επιτρέψτε μου την παρεκτροπή από τη θεματολογία), μετά από 10 χρόνια Μνημόνια, καταστροφή του ιδιωτικού τομέα και καπάκι τον ιό που θα πάει το ΑΕΠ μας στο -50% από το 2007, κανένα ρετάλι δε σκέφτηκε να νομιμοποιήσει την κάνναβη αναψυχής!!! Όπως ο Καναδάς, η Ολλανδία, αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ.
      Πάρε μερικές δεκάδες δις εξαγωγές, πάρε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους, πάρε 365 μέρες το χρόνο 99,999% τουριστική πληρότητα σε όλη την επικράτεια.
      Ρετάλια, ανίκανοι φορομπήχτες διαχειριστές της φτώχειας και της μίζας.

      Διαγραφή
    2. Ο Γιώργης ο πιστολάς έλεγε για χασίσια.
      Στην Ελλάδα .... δεν φταίνε οι πολιτικοί, αλλά οι πολίτες. Οι πολιτικοί δεν θέλουν να πάρουν το πολιτικό κόστος.

      Διαγραφή
  3. Αφού έχει έρθει ήδη Ελλάδα, φανταστείτε που αλλού έχει πάει. Απλά δεν την προλάβαμε και έχει μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισραήλ και Δομινικανή Δημοκρατία

      Διαγραφή
    2. Σαν πού αλλού να έχει πάει κ. Μηχανικέ με $3,5 Μ Πωλήσεις?
      Ο Κλουκίνας έχει 8 πλάσιες. Μην τρελαινόμαστε με τα hypes, οκ καλά θα 'ταν να είμαστε μέσα (θα είχα βγει αρκετά νωρίτερα να είμαι ειλικρινής), αλλά το νόμισμα έχει δύο όψεις και σύντομα μπορεί να δούμε και την ανάποδη (ρομπινχούντηδες στα κάρβουνα).

      Διαγραφή
  4. 3273 έχει βάλει ΗΠΑ. Θεωρώ ότι η επέκταση του δικτύου της θα γίνει πολύ γρήγορα.https://www.blinkcharging.com/blink-map
    Την ομοειδή EVSI που προσφέρει ολοκληρωμένο πακέτο με "καπέλο" πως την βλέπετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 31 Μαρτίου 2020, η εταιρεία είχε αναπτύξει 14.643 σταθμούς φόρτισης, εκ των οποίων, 5.283 ήταν εμπορικές μονάδες φόρτισης επιπέδου 2, 103 ήταν φορτιστές DC γρήγορης φόρτισης DC και 1.070 ήταν μονάδες φόρτισης κατοικιών. Επιπλέον, από τις 31 Μαρτίου 2020, είχε 342 εμπορικές μονάδες φόρτισης επιπέδου 2 σε άλλα δίκτυα και υπήρχαν επίσης 7.845 μη δικτυωμένοι, οικιστικοί σταθμοί φόρτισης Blink EV.
      -------------------------------
      Δεν την ήξερα την EVSI. Θα την κοιτάξω.
      Σας ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ΆΚΡΩΣ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ!

      Διαγραφή
    3. EVSI
      Έχω κάποιες ενστάσεις, αλλά μου αρέσει. Hot κλάδος, κινητικότητα βλέπω στην εταιρεία, λίγες μετοχές, αλλά με 4 hedge funds εντός.
      Αν δεν ξεκινήσει έντονα ανοδικά .... θα ανοίξω μια θέση.

      Διαγραφή
    4. Είδα λίγο τη σελίδα αν κατάλαβα καλά είναι λύση plug and play το τοποθετείς και δουλεύει μόλις φορτίσει η μπαταρία του.
      Λογικά θα έχει πολύ γρήγορη εξάπλωση ούτε χαρτιά ούτε άδειες για σύνδεση και τοποθέτηση (τέλειο για Ελλάδα ) με ερωτηματικό την χωρητικότητα της μπαταρίας

      Διαγραφή
    5. EVSI: Το καλό είναι ότι έχει αυτόνομα συστήματα(δεν επηρεάζονται από πτώσεις του ρεύματος, από το εάν διέρχεται ρεύμα, από τις διακοπές του ρεύματος σκεφτείται να είστε με τέτοιες θερμοκρασίες στην μέση της εθνικής με διακοπή ρεύματος από υπερφόρτωση και να περιμένεις να φορτίσεις το αυτοκίνητο). Με μηδενικο χρεος και 11m κασαδούρα. Το σημείο εισόδου ας το επιλέξουν οι ειδικοί

      Διαγραφή
    6. Η πρώτη ένσταση μου είναι η τιμή πώλησης. Πόσο είναι;
      2η επιφύλαξη πόσα αμάξια μπορεί να φορτίσει όταν ειναι πληρως φορτισμένο;

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα κύριοι,
    Τι θυμάστε την RESN (τα φιλτράκια για το 5g)?
    Έχει γίνει πυραύλος, μπαίνω στον πειρασμό να μειώσω θέση, αλλά τεχνικά δε βγάζω άκρη...
    Αν μπορείτε κύριε Barren να πείτε τη γνώμη σας;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Και μια είδηση που αφορά τα αποτελέσματα που αναμένονται.
    https://www.tickerreport.com/banking-finance/6015309/550000-00-in-sales-expected-for-resonant-inc-nasdaqresn-this-quarter.html

    Συγχαρητήρια ακόμη μια φορά στον κύριο Τάκη (που είναι πάντα ακούραστος και έχει μύτη asset!)
    Και στους υπόλοιπους συναγωνιστές!
    Οι προτάσεις που ανεβαίνουν στο blog είναι "second to none" και με έχουν βοηθήσει απίστευτα στην νεκρανάσταση του χαρτοφυλακίου μου, πριν σας βρω ουσιαστικά είχα μόνο τοποθετήσεις στο ΧΑλι.
    Ήθελα να σας γράψω για την triteras (ticker SPAC "NFIN")
    Ευτυχώς δεν βρήκα χρόνο, γιατί στράβωσε λίγο η δουλειά και πλέον ίσως δεν αξίζει τοποθέτηση σε αυτά τα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ούτε εγώ μπορώ να βγάλω άκρη. Παλεύει πάνω στην καθοδική γραμμή που ξεκινά από 15/2/2019.
      Γενικά της ρίχνει σφαλιάρες, θέλει προσοχή.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ κύριε Barren, την πιστεύω γενικά, αλλά θα αρχίσω να μειώνω έκθεση πάνω από τα 3$.

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Και εγώ αυτό κοίταγα προ ολίγου. Αλλά δεν μετανιώνω που έκατσα όξω .... υπήρχε(?) σκάνδαλο.

      Διαγραφή
    2. Την EVSI πως τη βλέπετε εσείς κύριε Ανδρέα;

      Διαγραφή
    3. H δικιά μου άποψη για την EVSI https://prnt.sc/try88g https://prnt.sc/trya2u κύριε Τάκη τεχνικά προσπαθεί να κάνει ανοδική διάσπαση της μακρινής τάσης επίσης παίζει μέσα σε ένα ανοδικό κανάλι, τα δείχνω σε δυο διαγράμματα που έβαλα θεωρητικά μπορει να πάει σήμερα και μέχρι τα 8 πάντως στην κάτω πλευρά του ανοδικού καναλιού μπορει να αγοραστεί με την προϋπόθεση ότι θα σπάσει την μακρινή καθοδική τάση ανοδικά.

      Διαγραφή
    4. Έπρεπε να είχα μπει σήμερα κάτω απο τα 14.
      Τη Δευτέρα ...

      εγώ βλέπω ότι είναι έτοιμη να πετάξει χαρταετό.

      Διαγραφή
    5. evsi otc δεν είναι ?
      δίνουν εντολές σε Otc oi χρηματιστηριακες σας ?

      Διαγραφή
  7. Καλό μήνα σε όλους!
    Άσχετο, διαπίστωσα το εξής και στις δύο χρηματιστηριακές που έχω λογαριασμό για ξένες αγορές. Το υπόλοιπο από τις αγοραπωλησίες παραμένει στο ξένο νόμισμα, δηλαδή σε δολλάρια, με αποτέλεσμα στα ποσά που προκύπτουν από πωλήσεις και κάθονται στο λογαριασμό να χάνω ακόμα περισσότερο. Διαφορετικά θα πρέπει να ζητήσω μετατροπή συναλλάγματος με τα ανάλογα κόστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είχα ρωτήσει και εγώ αλλά νομίζω δεν απάντησε κάποιος , μια πρόχειρη λύση ειναι να αγοράσεις πχ στην Fxcm το ισόποσο σε euro/usd δηλδη long και να κλειδώσεις την ισοτιμία το ίδιο μπορείς να κάνεις και για το ισόποσο σε ανοικτές θέσεις πχ αν οι ανοικτές θέσεις σου ειναι 20.000 $ πάρε 20 συμβόλαια στην FXCM long με margin γύρω στα 660 ευρώ έχει βέβαια κάποιο κόστος μετακύλισης αλλά κλειδώνεις ισοτιμία και δεν εχεις διακυμάνσεις από την ισοτιμία

      Διαγραφή
    2. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα ομόλογα μπήκα στον πειρασμό ν΄αγοράσω  κρατικά "εξωτικών" χωρών με πολύ καλύτερες αποδόσεις απ΄τις ευρωζώνης ή των ΗΠΑ. Ενέδωσα σε μερικά (Ρωσία, Βραζιλία) γρήγορα όμως διαπίστωσα πως οι ζημιές απ΄την υποτίμηση των νομισμάτων ήσαν μεγαλύτερες απ΄το κουπόνι. Ακόμα κι αν επρόκειτο για χώρες εύρωστες οικονομικά όπως η Νορβηγία (και λιγότερο η Αυστραλία). Οπότε ανέκρουσα πρύμναν. Αυτός ήταν άλλωστε και ο βασικός λόγος που προσπέρασα χωρίς δεύτερη σκέψη τις επιλογές καλών συναδέλφων σχολιαστών του μπλογκ σε Σιγκαπούρη, Ινδονησία κλπ.

      Η Αμερική όμως είναι άλλη περίπτωση. Είναι το κεφάλι της οικουμένης. Οτιδήποτε νέο, τεχνολογία, ιατρική, πληροφορική, επιστήμη εδώ θα παραχθεί, θα εξαγορασθεί,  θα τελειοποιηθεί γιατί αυτήν την νοοτροπία διδάσκονται οι νέοι της στα κολέγια. Οπότε θεωρώ ότι δεν γίνεται ένας επενδυτής που "ψάχνεται"  να μην θέση στο δολάριο. Το οποίο κάνει κύκλους με το ευρώ. Πού όταν πρωτοδημιουργήθηκε ορίσθηκε παρόμοια με την σημερινή ισοτιμία (€1 = $1,18) και βρίσκεται στα ίδια έχοντας ενδιάμεσα κινηθεί από τα (€1 = $0,83) μέχρι τα (€1 = $1,53).

      Προσωπικά έχω αποφασίσει ότι μέρος του χαρτοφυλακίου (15% στην περίπτωση μου) θα βρίσκεται σε δολαριακούς τίτλους δίχως να προσέχω την ισοτιμία. Με αυτήν θα ασχοληθώ εάν χρειαστώ τα χρήματα (ελπίζω ποτέ καθώς η ανάγκη συνήθως θεραπεύει άτυχη στιγμή)


      (ΑΣΧΕΤΟ ακόμα κι αν η τάση είναι προς το €1 = $1,25 φαίνεται λογικό στη σκέψη μου ένα retest του 1,15...ωστόσο μόνο στατιστικό είναι το ενδιαφέρον μου)

      Διαγραφή
    3. θεωρώ ότι δεν γίνεται ένας επενδυτής που "ψάχνεται"  να μην ΕΧΕΙ θέση στο δολάριο

      αχ βρε δαίμονα της απροσεξίας, ασταμάτητα με κατατρέχεις

      Διαγραφή
    4. Μπράβο κύριε Hippy για μια ακόμη άριστη ανάρτηση, να συμπληρώσω ότι θέλω να είμαι εκτεθειμένος στα fx (όσον αφορά το δολλάριο), διότι όσο πιο κάτω πέσει σε σχέση με το ευρώ, τόσο πιο κατά διαόλου θα πάει η Ευρωζώνη λόγω εξαγωγών, τουρισμού κλπ κλπ.

      Διαγραφή
  8. Το ζαβό (ZVO) δείχνει έντονη κινητικότητα. Στα 3.5 και κάτω και αναλόγου κλίματος θα την ξαναδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άσχετο.

    Η PBF σαν να παίρνει τα πάνω της. Μάλλον έκανε βάση στη στήριξη των $8 και μπορεί να πάρει τον ανήφορο. Το 'βλεπες, το 'παιξες; που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση για το στοίχημα.

    Η WTER γυροφέρνει στα 2 και λίγο πιο κάτω. Άγνωσται αι βουλαί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως η PBF τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να ''παίζει'' πιο όμορφα.
      Όμως ο κλάδος είναι προβληματικός, ενώ υπάρχουν άλλοι κλάδοι πιο hot.
      Κρατάω το κέρδος μου σε μετοχές!!!

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σαν καρδιογράφημα είναι το διάγραμμα της πάντως (SFIX) , ίσως να κάνει και νέο χαμηλό γιατί βλέπω ένα κανάλι πτωτικό, αλλά έχει αρκετές στηρίξεις και δεν γνωρίζω αν καταφέρει να κάνει νέο χαμηλό επίσης είναι φρέσκια και δεν είδα πολύ κόσμο να γράφει για αυτήν , εσείς κύριε Τάκη είδατε κάτι ενδιαφέρον για να την αναφέρετε? Γνωρίζω από τα γραφόμενα σας ότι θέλετε χρόνο για να την ξεκοκαλίσετε.

      Διαγραφή
    2. Βλέπω ότι οι λιανοπωλητές περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές στην Αμερική. Μια σειρά από εταιρείες πτωχεύουν και άλλες κλείνουν σωρηδόν καταστήματα.
      Η SFIX βλέπω πως τοποθετείται αρκετά καλά μέσω των ηλεκτρονικών πλατφόρμων στο χώρο ... και μάλλον θα διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.
      Αυτό, προς το παρόν, σκέφτομαι ... ψάχνοντας να βρω μια ανερχόμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, σε χαμηλή κεφαλαιοποίηση.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα κ.Τάκη αν έχετε χρόνο δείτε KIRK την είχα αγοράσει 2,5 πούλησα 4.15 και ειναι τώρα μετά από 1 εβδομάδα 6,20 πουλάει έπιπλα σε καταστήματα και έχει άνοδο σε ηλεκτρονικές πωλήσεις ένας σοβαρός ανταγωνιστής έκλεισε ,οι πωλήσεις επίπλων δεν είναι hot κλάδος το rally όμως συνεχίζεται ,ίσως αξίζει ,κεφαλαιοποίηση 87 Μ πωλήσεις 550 Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετοχή γένος θηλυκό....περνάνε κάποιες από το δρόμο σου και λες αυτή (rada) αξίζει να την "παντρευτώ", σταθερή όχι εξαλλοσύνες, θα φας και κανένα πιάτο φαΐ.
    Υπάρχουν και οι άλλες... οι "όμορφες", οι τρυφερές, που μπαλαμουτιάζεις, χουφτώνεις, ξέρεις κατά βάθος ότι είναι ξεπέτες. Γνωρίζεις επίσης ότι μπορεί να την χάσεις γιατί θα κοιτάξει και αλλού, μπορεί και να μείνεις νηστικός....
    Συγνώμη κ. Τάκη έτσι για να σπάσει η μονοτονία αλλά είχα οίστρο.....χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη, κάτι μου λέει ότι μόνο εσείς και εγώ ήμαστε εδώ ... άντε και ο κύριος Χασάπακλας.
      Θέλουμε διαφυγή και λίγο εξαλοσύνη ... να χορτάσουμε και να πάμε ΚΑΙ αλλού, όπου είναι νηστικοί.

      Διαγραφή
    2. Βγάζει αποτελέσματα σήμερα 2ου τρίμηνο ... γιαυτό ετοιμάζεται.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα sir Takis! Συμφωνώ μαζί σας...Θα περιμένω να ξεσαλώσει λίγο τουλάχιστον στα 8,5 (κτήση 6,26) και μετά θα "κοιτάξω" και εγώ αλλού, θα το παίξω "όμορφος" και εγώ...😅😅

      Διαγραφή
    4. Ο Zack δίνει τιμή στόχο 8 και την έχει αγορά ... αν βγάλει καλό τρίμηνο, μπορεί να την αναβαθμίσει σε strong buy

      Διαγραφή
    5. Κι εγώ ακολούθησα την έμπνευση του κυρίου Bucher στην RADA (και στην INMD)

      Διαγραφή
    6. Ουίιιιι

      https://finance.yahoo.com/news/rada-reports-record-q2-2020-110200540.html

      Διαγραφή
    7. Καλό μεσημέρι σε όλους.
      Παρών και εγώ στη RADA με σχεδόν πλήρη θέση (3% του Χ/Φ). Έχω και μια μικρή θέση και στην AYRO...

      Διαγραφή
    8. Πολύ καλή πρόταση. Ακολουθώ και εγώ με τιμή κτήσης 6,30$

      Διαγραφή
    9. Παρών κ εγώ στο χαρτί και στην παρέα σας από τα 6 δολάρια!

      Διαγραφή
    10. RADA & InMode είμαι μέσα.

      LVGO η έξοδος μου τελικά αποδείχθηκε σωστή και καλό-βλέπω την TDOC που σήμερα πήρα μια μικρή θέση και θα συνεχίσω ανάλογα.

      Διαγραφή
    11. Sir Takis,μετά τα αποτελέσματα μετριόφρων και σεμνή η κυρία...

      Διαγραφή
    12. Καλημέρα σε όλους!
      Μερικά σημεία του ceo που μου άρεσαν..

      We estimated our addressable market at about $5 billion in the coming decade.

      Competition today is rather limited. We know, it will come as it is an attractive market and we have build a very nice lead.

      So far we have not seen any cancellation of existing orders and in fact, we have continue to get new orders in a good pace luckily enough. And in the U.S. immediate defense spending is even increased to support the economy.

      Διαγραφή
    13. Βάζω ως τιμή στόχο τα 10 (που τα έχει) ... τα 14 είναι max.

      Διαγραφή
  13. Και εγώ είμαι μέσα αν και θα ήθελα να ήμουν περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέμπτη 13/8 τα αποτελέσματα της Alkaline Water και Conference Call.

    https://ir.thealkalinewaterco.com/news-events/press-releases/detail/310/the-alkaline-water-company-to-host-conference-call-to

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λογικά τα νεράκια θα γίνουν πύραυλος και ο ceo της canopy έλεγε πόσο καλά πάνε τα ροφήματα το τελευταίο διάστημα

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να εμφανίσει τα καλά αποτελέσματα που όλοι περιμένουμε επειδή από πολλούς υπάρχει μια ανησυχία... Δεν είναι και μικρή η διόρθωση της μετοχής αυτό διάστημα. Έχει χάσει όσα κέρδη έκανε τον Ιούλιο...

      Διαγραφή
    3. Alkaline Water
      Αριθμός μετοχών 64 εκατομμύρια
      Αναμενόμενες Πωλήσεις έτους : 55+ εκατομμύρια δολάρια

      Να διαπραγματευτεί η μετοχή 2 φορές τις πωλήσεις της θα πρέπει να πιάσει κεφαλαιοποίηση 110 εκατομμύρια .... άρα τιμή 110/64 = 1,718 (κάπου εδώ είναι ο πάτος και γιαυτό στοπάρει εδώ το χαρτί)

      Όμως η εταιρεία αναπτύσσεται και στην Αμερική τέτοια stories θέλουν.
      Άρα η κεφαλαιοποίηση θα παίξει 3 με 4 φορές τις πωλήσεις ... που σημαίνει κεφαλαιοποίηση 165 εκατ με 220.
      Άρα η τιμή της μετοχής θα κινηθεί μεταξύ 2,6 και 3,5.

      Αναμένω τιμή 3,3

      Διαγραφή
  15. Η μετοχή της RADA, ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ, έχει βάλει ως στόχο την ελάχιστη τιμή των 9 με 9,2 δολαρίων.

    Προσωπικώς βλέπω max τα 14 ... απο εκεί και πάνω, για φέτος, υπάρχει υπερβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μετοχή της ΦΡΙΓΟ, ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ, έχει κάνει μέχρι στιγμής (σε 2 δημοπρασίες) συνολικό όγκο 124 μετοχών αξίας €12,2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Συγνώμη κύριε Τάκη που σχολίασα σε λάθος thread αλλά με ιντριγκάρησε το ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ...εαν διολίσθησε σε τέτοια συμπεριφορά η ΦΡΙΓΟ τι μπορεί να περιμένει κανείς από Χαϊδεμένους, Μουζάκηδες, Πολύχρονους, Δοντάδες και λοιπούς "ήρωες" του 2018? Νομίζω στρίψατε υπερατλαντικά σε εξαιρετικό timing.

      "Η μοίρα των ανθρώπων είναι ο θάνατος, η μοίρα των Θεών η λήθη" έγραψε ο Μ. Καραγάτσης στον Γιούγκερμαν...στους τελευταίους μπορούμε νομίζω να προσθέσουμε και την μικρή κεφαλαιοποίηση του ΧΑΑ.

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα κύριε Τάκη!
    Τι λέτε για την USAU με πρόβλεψη για 20$/μτχ.?
    Η υστέρηση τιμής μετοχών χρυσού σε σχέση με την τιμή του χρυσού που προβλέπεται να ξεπεράσει τα 2Κ$ δεν είναι για ένα καλό trade..?
    Ήθελα να το γράψω χθες αλλά ενόψει διακοπών/internet με πρόλαβε το 2ο +15%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα σε όλους. Κ. Τάκη δείτε αν θέλετε την Axcella Health Inc. (AXLA). Την δίνουν με τιμή στόχο έως τα 17,6$.
    https://www.tipranks.com/news/article/goldman-sachs-these-3-stocks-are-poised-to-soar-by-at-least-30/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Goldman+Sachs%3A+These+3+Stocks+Are+Poised+to+Soar+by+at+Least+30&utm_campaign=story_wed_12082020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. DISH Network Corporation (DISH) προταση απο zacks για δυνατη αγορα.
    https://www.zacks.com/stock/quote/DISH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δείτε και αυτή Aravive Inc. ( ARAV ). Την εχουν για ανοδο 300%
    https://www.tipranks.com/stocks/arav/forecast

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

    Ο Buffett αγόρασε μετοχή εξόρυξης χρυσού και μείωσε στις τράπεζες. Το κακό είναι ότι εμείς τα μαθαίνουμε τελευταίοι. Επίσης, η Berkshire έχει κάνει και αγορές ιδίων.

    Από την σιωπή, περνάει σε μετρημένες κινήσεις. Γνώμη μου είναι ότι δεν έχει χάσει την επαφή, όπως επιμένουν πολλοί. Μάλιστα θεωρώ ότι και τα στελέχη που έχει συγκεντρώσει στην Berkshire έχουν φτάσει να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

    Σε κάποιο άρθρο διάβασα ότι πούλησε τις αεροπορικές στους Robinhooders, οι οποίοι υπεραποδίδουν της αγοράς. Εσείς ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει στο τέλος? Από μία άποψη το να έχει κανείς BRK-B είναι μια καλή αμυντική επιλογή, αλλά ίσως είναι καλύτερη για όσους έχουν πολλά λεφτά και δεν μπορούν να παίξουν σε μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

    https://finance.yahoo.com/news/warren-buffett-buy-barrick-gold-201428776.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας με ενημέρωσαν πριν από λίγο για την επικείμενη εισαγωγή νέας εταιρείας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα,η οποία θα τα προσφέρει μόνο με πακέτο συνδρομής (οπότε ο κάτοχος δε θα έχει καμία έγνοια, ούτε υποχρέωση ελάχιστης παραμονής κλπ)
      https://youtu.be/zm35YTLlZyg
      Μέσω SPAC (hcac)
      Sorry είμαι από κινητό...

      Κύριε Τάκη χρόνια σας πολλά και καλά, να είστε γέρος, να σας απολαμβάνουν οι δικοί σας άνθρωποι, και όσο σας ευχαριστεί να συνεχίσετε να μας επιμορφώνετε.
      Ευχαριστώ για όλα.

      Διαγραφή
  21. ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ WTER????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα, έχει μελετήσει κανείς την Vista oil and gas (VIST)? Είδα ότι το 9% το κατέχει η Baupost του Seth Klarman. Μικρό ποσό βέβαια για τα δεδομένα της Baupost αν σκεφτεί κανείς ότι η κεφαλαιοποίηση της Vista είναι στα 289m, αλλά σαν ποσοστό είναι αρκετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλό μεσημέρι και Χρόνια πολλά.
    Απ΄αυτά που λέει ο Μπιλ Γκειτς είμαι περισσότερο αισιόδοξος για τον κορονοϊό. Στις πλούσιες χώρες βλέπει το τέλος του κορονοϊού στο 1ο εξάμηνο του 2021 και έως τα τέλη του έτους στον υπόλοιπο κόσμο.

    https://www.thereport.gr/%ce%9f-bill-gates-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-5g/

    ps: κ. Τάκη χρόνια πολλά εις διπλούν και για την εορτή σας εύχομαι (αν είστε Παναγιώτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. test...δεν βλέπω σχόλια και διερωτάται εάν έχω κάποιο θέμα με το blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. “Launching in 142 locations across multiple states with one of the fastest-growing premium CBD retailers is a significant step to expanding our A88CBD brand,” stated Rickard Wright, President and CEO of The Alkaline Water Company. “We are starting to position the A88CBD brand as successfully as our flagship brand, Alkaline88.

    Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ρε πως γινεται αυτο το πραγμα? αυτη η celsius καθε μερα πρασινη κ αυτη η ayro καθε μερα κοκκινη? χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι απίστευτο, κάθε μέρα και χαμηλότερα η ayro.

      Διαγραφή
    2. Η CELSIUS ειναι σε ανοδικό trend...η ΑΥΡΟ σε καθοδικό....(αυτη ειναι η ουσία μιλώντας πάντα τεχνικά)

      Διαγραφή
  27. Ναι απο όλο τον κλάδο το Αyro είναι το μόνο που πάει κατά διαόλου.. κάθε μέρα κάτω μετά το τίναγμα που είχε κάνει όταν μπηκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα
      Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο αλλά υπάρχει μια καταγγελία απο την Arcimoto ότι το μοντέλο 311 της AYRO είναι μεταγενέστερο του FUV και πως έχουν αντιγράψει την πατέντα του τρίκυκλου και διθέσιου αυτοκινήτου.

      Πάντως και το SOLO έχει τα χάλια του τα μαύρα!!!

      Διαγραφή
    2. Λέτε να μας βρει καμιά νέα περίπτωση Luckin Coffee;

      Διαγραφή
    3. εφαρμοζουμε καποιο στοπ λος εδω? μουαγεναρουμε? η κατι αλλο?

      Διαγραφή
    4. Amber Alert...Ζητείται έμπνευση...Ο ευρών αμειφθήσεται...χε χε

      Διαγραφή
    5. K Taki εσύ τι θα κάνεις με το ayro?

      Θα τα παντρευτούμε?? Πολύ άσχημη εικόνα κ συνεχής η πτώση..

      Διαγραφή
    6. Αυτό κοιτούσα πριν το ανοδικό gap που έκλεισε από 2/7. Θα πρέπει να βγει αντιδραση..

      Διαγραφή
    7. retest στην κάτω πλευρά του καναλιού για να δούμε θα δώσει αντίδραση από εδώ ?

      Διαγραφή
    8. Έχω και άλλο ένα ωραίο.

      https://finviz.com/quote.ashx?t=OSS&ty=c&ta=1&p=d

      Διαγραφή
    9. τη ρουφιανα ...μπορει να παει ωςτα 3. στο τσακ ημουν να τη δωσω σημερα.. τωρα το ξανασκεφτομαι..

      Διαγραφή
    10. ενω η celsius ρε παιδια τρενο!
      φτου φτου.. περιμενω εξαγορα ατο τη coca cola...

      Διαγραφή
    11. Καλησπερα εκανα ενα χοντρο μπασιμο στην Αyro
      στα 3.28$.ελπιζω να μην φαω τα μουτρα μου

      Διαγραφή
    12. Κύριοι ξεκίνησα να ανοίγω θέση σε μια μετοχή που πιστεύω ότι θα γράψει τριψήφιο νούμερο.
      Επειδή έχει κάνει μεγάλη κούρσα , σας προλαβαίνω .... μπήκα για παντρειά και αν αρχίσει διόρθωση θα μαζεύω εως και τα 7 δολάρια.

      LAZY
      Ακούω τις απόψεις σας και τις διαγραματικές προσεγγίσεις σας.
      Κύριε Barren, ΤΕΟ

      Διαγραφή
    13. Τεχνικά δεν μπορείς να πεις πολλά...διότι απο το Απρίλη του 18' που μπήκε...είχε μόνο καθοδική πορεια (2 χρόνια τώρα) ....και από το Μάρτιο έως τώρα μόνο έντονη ανοδική κίνηση ...σε νεα υψηλά -ever
      Όλα πιθανά για να παει και υψηλότερα........αλλά εγώ θα περίμενα τη ζώνη 7.5-9 $....
      Κάποιοι δικοί μου δείκτες μου λενε πως κάνει διαδικασία topping εδώ γύρο
      Too much risk σε αυτα τα επίπεδα

      Διαγραφή
    14. Να που έγραψα το ""μέχρι 7" ... κάτι ήξερα.

      Όμως ...
      Απο τα χαμηλά Μαρτίου είναι ×7 και απο 1η Ιανουαρίου είναι ×3,5.

      Σκέφτομαι να την αναλύσω, αν γυρίσει 10 με 12.
      Για εμένα είναι για τριψήφιο νούμερο .... σε βάθος χρόνου.

      Ο κλάδος της είναι κατακερματισμένος. Ο leader του κλάδου έχει μερίδιο αγοράς 20% ... η λεγάμενη ειναι μέσα στην τριάδα του κλάδου της ... θέλει να ανταγωνιστει το leader που έχει 8-πλάσιο τζίρο.

      O Leader CWH έχει 3 δις κεφαλαιοποίηση ... αυτή η LAZY έχει 140 εκατ μόνο.

      Η Lazydays είναι ένας απο τους τρείς μεγαλύτερους εμπόρους RV (τροχόσπιτα) στον κλάδο των αντιπροσωπειών RV των ΗΠΑ. Το Camping World (CWH ) είναι ο μεγαλύτερος έμπορος με μερίδιο αγοράς περίπου 20%. Το 2019 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο. Μετά από μια δεκαετία, διψήφιας αύξησης των πωλήσεων για τη βιομηχανία RV, τα αποθέματα εφτασαν πολύ υψηλά το 2019, γεγονός που οδήγησε σε εκπτώσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία που επηρέασαν τα περιθώρια.

      Πάρκα ψυχαγωγίας, κρουαζιέρες, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, διεθνή ταξίδια κ.λπ. είναι όλα εκτός εικόνας, λογω Covid. Τα αεροπορικά ταξίδια και η διαμονή σε ξενοδοχεία εξακολουθούν να θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Το Camping και το RVing θα συνεχίσουν να είναι κερδισμένοι. Ο κόσμος έχει αλλάξει από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Μια αγορά ταύρων βρίσκεται σε εξέλιξη στη βιομηχανία ταξιδιών RV και το Lazydays βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της βιομηχανίας.

      Η LAZY & CWH είναι δύο μόνο από τους λίγους αντιπροσώπους με μεγάλο μέγεθος. Η βιομηχανία αντιπροσώπων RV είναι μια εξαιρετικά κατακερματισμένη βιομηχανία που αποτελείται κυρίως από περίπου 2.000 αντιπροσώπους mom & pop. Οι λειτουργίες της LAZY είναι πιο εξελιγμένες και έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου.

      Διαγραφή
    15. μπορεί να ειναι λανθασμένη η τεχνική μου προσέγγιση.....αλλά η ΑΥΡΟ..ειναι σε καθοδική πορεια με στόχο τουλάχιστον 1.3 $ short - term

      Διαγραφή
    16. Εγώ δεν θα έβαζα την υποδιαστολή .... προαίσθηση πείτε το.

      Διαγραφή
    17. Εγώ κ. Τάκη επειδή είμαι αισιόδοξος θα την περίμενα 5~7, τη LAZY λέω.
      Αξίζει να παρακολουθείται λέτε ε?

      Διαγραφή
  28. Ανέλπιστη πτώση η RADA, γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μη τα περιμένετε ΟΛΑ στα γρήγορα ρε παιδιά....σημασία έχει το ανοδικό TREND (τεχνικά).....και τα θεμελιώδη να ειναι καλά.....(ολα στην ώρα τους)
    ΥΠΟΜΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ALKALINE WATER...........

    https://www.smarteranalyst.com/new-blurbs/the-alkaline-water-company-wter-receives-a-buy-from-canaccord-genuity/?mod=mw_quote_news

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κ. Τάκη μήπως πρέπει να πάρουμε τις ζημιές και να φύγουμε από AYRO. Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ALKALINE WATER (UPDATED)

    https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_47561271d2c1bc38f9cac3473e1fb1dc.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατά τη γνώμη μου (κι ενώ έχω θέση στο χαρτί) δεν πιστεύω πως δεν θα τη σπάσει κύριε Τεό.

      Αν τη σπάσει που είναι η άλλη στηριξη?

      Προσωπικά βλεπω ενδοσυνεδριακό βύθισμα μέχρι το 1,4x. Αλλά είναι λιγο αυθαίρετο. Απλά θεωρώ οτι σε τέτοια κεφαλαιοποιηση δε θα ρισκάρουν να πουλήσουν.

      Διαγραφή
    2. Για φέτος η τιμή στόχος είναι το 3,2 .... ελπίζω του χρόνου, τέτοια εποχή, να έχει γίνει καλή δουλειά και να έχουμε άλλη μια Celsius στα χέρια μας.
      Προς το παρόν ... το χαρτί δεν έχει ούτε ένα hedge fund μέσα του. Έτσι είναι έρμαιο, ακόμη, στα ψυχολογικά του πόπολου.

      Διαγραφή
    3. Να προσθέσουμε ότι αυτή τη βδομαδα βγήκε στην αγορά το νερό με την κάνναβη.
      Να δούμε πως θα τα πάει.


      Διαγραφή
    4. Κ Τάκη δείτε και αυτο το χαρτι Otonomy (OTIC)ο Otonomy, το οποίο επικεντρώνεται στην παροχή νέων θεραπευτικών επιλογών σε ασθενείς που ζουν με τις εξουθενωτικές επιπτώσεις των διαταραχών του αυτιού. Ο ισχυρός αγωγός του και η τιμή της μετοχής των 3,51 δολαρίων το κέρδισαν ουσιαστικά από τους επαγγελματίες της Wall Street.
      Αυτή είναι η στάση του δισεκατομμυριούχου Steven Cohen. Αυξάνοντας το μερίδιό της στην εταιρεία κατά 388%, η Cohen΄s Point72 έφτασε τις 774.259 μετοχές στο 2ο τρίμηνο. Με το συνολικό μέγεθος της εκμετάλλευσης να φτάνει τώρα σε 974.259 μετοχές, η θέση αποτιμάται στα 3.527.000 $.
      Ο αναλυτής 5 αστέρων Charles Duncan δίνει τιμη στοχο τα 11$ με ανοδο 212%.

      Διαγραφή
    5. https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_be8b7902e96291fb9038ce9c42c6999c.png

      Διαγραφή
  33. To Blink το καταράστηκε ο κύριος Barren και ήρθε η θεία δίκη .... πως τα στοιχεία που έδινε η διοίκηση για τους σταθμούς φόρτισης που λειτουργούν είναι ψευδή και δεν είναι 15.000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πωπω νέα Φολί, American style.

      Μιλάνε για 2.200 σταθμους, τεράστια απόκλιση..

      Διαγραφή
  34. ALKALINE WATER-UPDATED

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ .......

    https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_dcb670b5fddb21429ffeb094155d5c3e.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. TESLA ...όπως λέμε Χαλυβδόφυλλα! Έχει πάει στο Θεό, ακούμπησε τα $2000. Πρέπει να χει κάψει πολύ κόσμο (σόρτηδες εννοώ).

    AYRO και WTER έχουν πιεστεί αρκετά και συνεχόμενα χωρίς αντίδραση. Ωστόσο, οι τζίροι των μετοχών έχουν πέσει στο 20-30% του μέσου όρου, το οποίο θα πει ότι εξασθενεί η ένταση των πωλητών.

    Η PBF λίγο αλλοπρόσαλλη ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε Τάκη καλημέρα. Ανοιξατε θέση τελικά στην Οss?

    Διαβάζοντας ένα άρθρο για το edge computing κ τις εφαρμογές που αναπτύσσει η εταιρία μου αρέσει. Επίσης σε όρους P/S μου φαντάζει φτηνή σε σχέση με όσα κοιτάμε κ τεχνικά όπως είδα αντεδρασε στο κάτω όριο του καναλιού που αναρτήσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι.
      Είναι πολύ δυνατή στο edge computing και όχι μονο εκει. Αν κερδίσει την μητερα όλων των μαχών με τα 3 δολ ... πιστευω οτι η μετοχη θα πεταξει.

      Διαγραφή
  37. Σκέφτεστε να τοποθετηθειτε ή αν σπασει το 3 πρωτα?

    Προσωπικά σκέφτομαι να ανοίξω μια θέση κ βλεπωντας... Εδώ πήγαν την cleans κ προσέγγισε τα 14 με τζιρο περιπτερου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Ανδρεα ... κανονικά κάποιος παιρνει στο 2,2. Το κακό ειναι ότι μας εχουν γανιασει τον εγκέφαλο με τις, ταχα μου, μεγάλες διορθώσεις και καταστροφές που έρχονται και έχουμε γινει ατολμοι.

      Διαγραφή
  38. WTER. Ελπίζω να μας κάνει τη χάρη και να διορθώσει μέχρι το 61,8% όλου του ανοδικού στο 1,24. Καλησπέρα σας κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σύντεκνοι αγοράστηκαν 15Κ Water με τιμές μεταξύ 1.55 και 1.57. Τα υπόλοιπα αν μου πάει προς το 1.20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά θεώρησα ότι το 1.65 είναι πάτος οπότε έκανα αγορές μέχρι το επίπεδο αυτό 25Κ.

      Τελικά έπεσα έξω.. αν τυχόν υποχωρήσει προς τα επίπεδα που αναφέρθηκαν θα ενισχύσω περαιτέρω.

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνοι επήρα και 10.6Κ AYRO με 2.955

      Διαγραφή
    3. Έφυγαν τα AYRO μεταξύ 3.05 και 3.07. Βγάλαμε κάτι ψιλά. Κάτι δεν μου αρέσει κοπελιά. Αν πάει κάτω από 2.5 ίσως την ξαναδώ. Καρτέρι τώρα για αλλά 15Κ Water αν πάει προς τα 1.20 που έχω σημάδι.

      Διαγραφή
    4. Aύριο θα ανέβασω και άλλο τη θέση μου.

      Διαγραφή
    5. Ξα σου μπρε κοπέλι. Εγώ αν δεν την δω κάτω από 2.5 δεν μπαίνω.

      Διαγραφή
    6. Το πετρέλαιο φαίνεται να βρίσκει το δρόμο του...μήπως να ξαναβλέπαμε την PBF?

      Διαγραφή
    7. Κύριε Hippy, την παρακολουθώ καιρό τώρα την PBF. Θέλω να πάρω θέση σε πετρελαϊκή, θα προτιμούσα σε ελληνική, αλλά λόγω της κατάστασης θα τις αφήσω για αργότερα τις ελληνικές.

      Θα μπορούσα να δω και άλλες όπως οι CVI, HFC. Ο λόγος που επιλέγω να κοιτάζω την PBF είναι ότι έχω ένα μπούσουλα για την τιμή στόχο, η οποία είναι αρχικά τα $24 που έχει μο ο Carlos Slim στις αγορές του τελευταίου έτους, κι αν περάσει στα κέρδη μπορούμε να μιλάμε και για παραπάνω. Μου αρέσει επίσης ότι είναι out of favour.

      Προσοχή θέλει η πολύ μεγάλη μεταβλητότητα που παρουσιάζει (Beta 2,59), η ενδεχόμενη αντιστροφή της τάσης στην Αμερική καθώς η ευφορία διαχέεται συνεχώς και το γεγονός ότι η ανάκαμψη μπορεί να πάρει χρόνια, όχι 1-2 που πιστεύουμε όλοι αλλά περισσότερα.

      Αν το αποφασίσω, θα είναι με μικρή ποσότητα, για να μην επηρεάζομαι ψυχολογικά, μοναδικό κριτήριο για να μπω θα είναι το αν πρόκειται για υποτιμημένη αξία και πρέπει να βρω κι ένα κριτήριο εξόδου. Μόνο έτσι μπορεί να δουλέψει το ηλεκτρονικό μου μπαούλο.

      Διαγραφή
    8. Κάπως έτσι τα βλέπω κι εγώ κύριε Ευρωβλάχο. Μόνη διαφορά μας στην ΜΟΗ. Ξεκίνησα να χτίζω θέση στα €11,40 (πρώτη αγορά 20% της επιθυμητής επενδυτικής θέσης). Γενικά το κλίμα* είναι σχετικά καλό για τους αγοραστές (πολύ γκρίνια, ακόμη και για τον Μητσοτάκη, πιθανολογούνται τα χειρότερα). Δεν ασχολούμαι με τα ΕΛΠΕ για αρκετούς λόγους (μικρή διασπορά που δυσκολεύει είσοδο στους μεγάλους διεθνείς δείκτες, σημαντικότατος πελάτης ο Τούρκος + Tupras, δύσκολο-άγνωστο-κοστοβόρο εγχείρημα η εξόρυξη εάν και όποτε)


      * (δεν ξεχνώ την προ 3μήνου γκέλα μου με τις "8 λέξεις"...αντιπαθώ τα λάθη μου αλλά μου τα θυμίζω στον καθρέφτη για να μην ξανοίγομαι)

      Διαγραφή
    9. Επίσης μου κάνει κλικ η ΜΠΕΛΑ. Πέφτει 8 μέρες συνέχεια από τα €16,25 (σήμερα η 9η)!! Στις 6 από τις 8 πτωτικές το κλείσιμο ήταν και το χαμηλό ημέρας. Έχω στήσει από νωρίς το πρωί μια πρώτη αγορά-είσοδο στα €14,70 που χάθηκε στον πόντο. Δεν την ανεβάζω (προς το παρόν) καθώς όγκοι και γράφημα με κάνουν να αισθάνομαι ισχυρή μεν τη βάση 14,50-14,60 αλλά σέβομαι και την δυναμική των πωλητών στην δημοπρασία των 5.00

      Διαγραφή
  40. Δυστυχώς μέχρι στιγμής μας κάναν κηδεία στα νερά...

    Μόνο το περίπτερο δεν καταλαβαίνει τπτ... Γύρισε κ πάνω από τα 11.25.

    Προσωπικά μου Αύγουστος δεν μου πήγε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γίνεται όλοι οι μήνες και όλες οι ημέρες να πηγαίνουν καλά.

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι!

      Θα φανεί στην πορεία αν έχουμε κάνει καλές επιλογές εν τέλει.

      Διαγραφή
    3. Θέλω να ξέρετε πως κορυφαία επιλογή από αυτές που δεν έχω αναλύσει ... έχω τη LAZY. Πήρα κάτι πολύυυυ λίγα, ίσα που πατά η γάτα, για το FOMO.
      Η ομάδα μου, με κρατάει να μην αγοράσω άλλα, καθώς περιμένουμε διόρθωση καλή στο χαρτί.

      Διαγραφή
    4. Εγώ σήμερα πήρα λίγα OSS. Tην Lazy την παρακολουθώ πλέον συνεχώς...

      Αλήθεια κ Τάκη..πλέον από τις υπάρχουσες θέσεις ποια έχετε ως κορυφαία σας επιλογή? Διότι κάποια υπεραποδωσαν στο 4 μηνο αρχής γενομένης της Celsius φυσικά!

      Διαγραφή
    5. Η Celsius όπως έγραψα θα ξεκουραστεί ... πιθανόν να γυρίσει στα 15.
      Φρεσκα κουλούρια.

      Ελπίζω η LAZY να κάνει μια καλη διόρθωση στα 7 με 8. Αν και εγω λέω κάτω απο 10,5 δεν πεφτει.
      Τέλος παντων όσο ειναι κόκκινη θα κοιταζω

      Διαγραφή
    6. Καλά η celh έπαιξε κ μάλιστα πολύ και γρήγορα από το Μάιο που είχαμε πρωτομπει.

      Από τα λοιπα αναφέρομαι ποια θεωρείτε κορυφαία επιλογή? Wter, Ayro ή κάποια που δεν έχω αντιληφθεί.

      Εκτός αν η στάθμιση σας είναι ισοβαρης σε όλες τις επιλογες..δεν έχω καταλάβει!

      Διαγραφή
    7. Κύριε Ανδρέα ... πάντα ξεκινάω να επενδύω ισόποσα την κάθε επιλογή. Ορισμένες όμως φορές (όταν φεύγει γρήγορα πάνω κάποια) δεν μου βγαίνει το ισόποσα.
      Από τώρα όμως σας λέω ότι την τεμπέλα θα τη φορτώσω χοντρά .... βλέπω και θεμελιώδη και παίγνιο εν εξελίξει, αλλά και τον κόσμο να φοβάται και μου αρέσει αυτό.

      Διαγραφή
    8. Όλες τις επιλογές μου τις θεωρώ κορυφαίες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα παιδιά μου, μέχρι να με προδώσει κάποιο.

      Διαγραφή
    9. Βιομηχανία οχημάτων αναψυχής - τροχόσπιτα (RV)

      Η βιομηχανία Recreation Vehicle (RV) χαρακτηρίζεται από την επένδυση των ενθουσιωδών Αμερικάνων που λατρεύουν τις διακοπές σε τροχόσπιτα (RV) και τη σταθερή δέσμευσή τους σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Ο εκτιμώμενος αριθμός των νοικοκυριών των ΗΠΑ που κατέχουν RV είναι περίπου 9 εκατομμύρια και συνηθίζεται να αγοράζουν ένα άλλο RV κάθε τέσσερα έως πέντε χρόνια.

      Σύμφωνα με την έρευνα του RV Industry Association (RVIA) του Δεκεμβρίου 2019 για τους κατασκευαστές :

      οι συνολικές αποστολές χονδρικής RV που έληξαν το 2019 έφθασαν στις 406.070 μονάδες, ελαττωμένες κατά 16,0% σε σύγκριση με τις 483.672 μονάδες του 2018.

      οι ρυμουλκούμενες μονάδες RV μειώθηκαν κατά 15,6% στις 359.441 μονάδες.

      οι αποστολές αυτοκινούμενων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 19,0% στις 46.629 μονάδες, σε σύγκριση με το σύνολο των αποστολών του 2018.

      Σύμφωνα με την έρευνα RVIA, οι αποστολές του 2019 ήταν το τέταρτο υψηλότερο ρεκόρ όλων των εποχών.
      Γενικά, τα μεταχειρισμένα RV πωλούνται σε χαμηλότερο επίπεδο τιμών από τα συγκρίσιμα νέα RV και η πώληση μεταχειρισμένων RV ιστορικά είναι πιο σταθερή μέσω από την πώληση νέων οχημάτων.

      Τα ταξίδια με RV παραμένουν ένας από τους φθηνότερους τύπους διακοπών, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες RV να ταξιδεύουν περισσότερο ενώ ξοδεύουν λιγότερα. Τα ταξίδια RV προσφέρουν εξοικονόμηση σε μια ποικιλία εξόδων διακοπών, όπως, μεταξύ άλλων, αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, επιβίβαση κατοικίδιων ζώων και φαγητό. Ενώ το κόστος των καυσίμων είναι μια επιβάρυνση του συνολικού κόστους των διακοπών, ωστόσο οι διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων δεν είναι σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόφαση μιας οικογένειας να πραγματοποιήσει ταξίδια με RV.

      Με βάση τις πληροφορίες της έρευνας RVIA, η μέση ετήσια κατανάλωση χιλιομέτρων ενός RV κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 5.000 μιλίων. Επιπλέον, η έρευνα των πελατών της Lazydays δείχνει ότι οι πελάτες έλκονται από την ιδιοκτησία RV με βάση το άνετο και βολικό ταξίδι που παρέχει.

      Σύμφωνα με έρευνα .... 46 εκατομμύρια Αμερικανοί σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι με RV τους επόμενους 12 μήνες. Αυτά τα θετικά νέα για τους κατασκευαστές RV, τους αντιπροσώπους και τα κάμπινγκ, ενισχύουν αυτό που οι αντιπρόσωποι των RV στις ΗΠΑ βλέπουν, ήδη να συμβαίνει, σε επίπεδο λιανικής.

      «Καθώς τα κράτη σε ολόκληρη την Αμερική συνεχίζουν να ανοίγουν, όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν τρόπους για να βγουν έξω και να αναδημιουργήσουν με υπευθυνότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της RV Industry Association Craig Kirby. «Τα RV παρέχουν έναν εξαιρετικό τρόπο για τους καταναλωτές να απολαμβάνουν διακοπές με τις οικογένειές τους, ακολουθώντας παράλληλα τις πολιτικές κοινωνικής απόστασης που είναι πιθανό να παραμείνουν σε ισχύ με κάποιο τρόπο προχωρώντας. Καθώς πλησιάζουμε στις αρχές του καλοκαιριού, η βιομηχανία RV βλέπει τόσο έντονη κυκλοφορία λιανικής, όσο και πωλήσεις, ειδικά με τους αγοραστές για πρώτη φορά. Υπάρχει μια τέτοια ποικιλία προϊόντων RV, που υπάρχει πραγματικά ένα RV για κάθε καταναλωτή για κάθε επίπεδο τιμής. "

      Μετά το COVID 19, το 20% των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ ενδιαφέρονται περισσότερο για τα ταξίδια με RV. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όπως αυτοκίνητο / σκηνή, κρουαζιέρα, ενοικίαση .... 51% αυτών σκοπεύουν να κάνουν οποιοδήποτε ταξίδι RV φέτος και ανέφεραν ότι οι τρέχουσες ανησυχίες για την υγεία αύξησαν το ενδιαφέρον τους για κάμπινγκ RV σε πολύ υψηλότερο από οποιαδήποτε από τις άλλες ταξιδιωτικές επιλογές

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη με πέτυχες ξάγρυπνο. Η τεμπελα είναι? Για να αναφέρεστε σε θεμελιώδη, παίγνιο κ φόβο στη wter να φανταστώ αναφέρεστε??

      Διαγραφή
    11. Καλημέρα ποια είναι η τεμπέλα κ. Τάκη. Η AYRO μήπως;

      Διαγραφή
    12. Καλημέρα βρήκα την παρακάτω σελίδα που θα σας αρέσει ο τρόπος που παρουσιάζει στοιχεία εταιριών
      https://www.macrotrends.net/stocks/charts/LAZY/lazydays-holdings,-inc/balance-sheet?freq=Q

      Διαγραφή
    13. Κύριε Βαμμένε δεν βιαζόμαστε ακόμη ... κοιτάμε προς τα 7 με 8 αν δεν κρατησει το 11,5 ... που δεν θα κρατησει.

      Διαγραφή
    14. Τέρμα τα διαθέσιμα για εξωτερικό κ.Τάκη τελευταίες αγορές ήταν SENEA στα 42 και FARM 7.25 .Οι επόμενες αγορές μόνο αν γίνουν πωλήσεις .

      Διαγραφή
    15. SENEA
      Πάνω απο 20 χρόνια στο Νasdaq και δεν εχει ούτε ενα αναλυτη να την καλύπτει;

      Διαγραφή
    16. έχετε δίκιο ξεχασμένη μετοχή και πολύ μικροί όγκοι .σε νέα υψηλά βέβαια αλλά με το πάσο της .

      Διαγραφή
  41. Δυστυχώς πάλι στα κόκκινα θα κλείσει η AYRO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτή η ayro τι κατρακύλα ...καλύτερα να είχα αγοράσει μιγ ,πτώσεις δίχως αύριο στον nasdaq

      Διαγραφή
  42. καλησπερα σας θα ηθελα να σας ρωτησω για δυο μετοχες που εχω εντοπισει κ με ενδιαφερουν την δεδομενη περιοδο της επενδυτικης ζωης μου η πρωτη ειναι οι Αφοι κορδελλου κ η δευτερη η λαβιφαρμ. ποια η γνωμη σας κυριε τακη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ayro κηδεία...δυστυχώς... Να δούμε τελικά αν θα πάει στο gap του Μαϊου..στο 1.2 αν δεν κάνω λάθος.. χοντρικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K Τάκη αναφέρομαι στο γκαπ σε εβδομαδιαιο διάγραμμα από 17-24/5...

      Το οποίο βέβαια μπορεί να είναι κ λαθος ως μέτρο συγκρισης καθώς ακολούθησε η συγχώνευση κ εισαγωγή στις 29/5 αν δεν κάνω λάθος..

      Για να μην παρεξηγηθω... Όπως κ να έχει ειναι ακομα νωρίς για κρίσεις κ συμπεράσματα..

      Έβλεπα σήμερα μια άλλη περίπτωση που είχα αναφέρει τον Ιούνιο την Shll. Ξεκίνησε δυνατά στα 14 με 17 έφτασε πάνω από 32 γύρισε πάλι πίσω στα 17 μέχρι πριν 1 εβδομάδα και σήμερα πήγε 40...

      Διαγραφή
    2. https://finviz.com/quote.ashx?t=inmd&ty=c&ta=1&p=d

      Μοιάζει να πλησιάζει η μέρα της απόφασης. Μόνο αυτήν έχω στις μικρές κεφαλαιοποιήσεις...με μέσο κόστος $31,50 και προαποφασισμένο stop loss τα $29...μάλλον για κάτω την κόβω

      Διαγραφή
    3. Και καθώς τα γραπτά μένουν κ ας γκρινιάζω... Κάτι μέσα μου με τρωει οτι θα βγουν λεφτά εδώ κάποια στιγμή.. πολλά..

      Απλά είμαι αυστηρός κ Ζοχαδας που μας παραμυθιασε κ ενισχυαμε πάνω από τα 4... Προσωπικά δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να δω τιμές κάτω από 3

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα σε όλους , μήπως είναι ώρα να δούμε πάλι την Jumia? Από τα 23 πλέον γύρισε στα 10.60

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. δείτε τη AMBARELLA (AMB).......Είναι σούπερ και τα θεμελιώδη και τα τεχνικά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τα νερά στο weekly πέφτουν 8 εβδομαδες σερί.. καλά παμε κ εδώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κύριε Τάκη δώστε μας λίγο κουράγιο για την Wter, γιατί πολύ ξύλο τρώμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για να δούμε η OSS θα πάρει μπρος... Να ενισχύσουμε πάνω από 2.9-3..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κύριοι γιατί κάνετε έτσι για τα νερά?
    Η μετοχή έχει κάνει μια 5κυμματική άνοδο 0,40=>2,6 (*6,5!!!), άσχετα που εμείς εδώ μπήκαμε 1,0~1,40. Είναι φυσιολογικό και υγιές να διορθώσει ως κύμμα 2 έως το 1,24, ακόμα και έως 0,86.
    Για όποιον πιστεύει σε καλή μακροπρόθεσμη πορεία της εταιρίας προτείνω υπομονή και 10 λεπτά διαλογισμό πρωί-βράδυ. Όποιος δεν πιστεύει κακώς είναι ακόμα μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είπα και εγώ πριν λίγες ημέρες... Στο 1.24 την έβλεπα. ο κ. Τάκης το βλέπει δύσκολο αλλά το κύμα 2 το βλέπω και εγώ στα νούμερα που λέτε...

      Διαγραφή
    2. googles "best 10 minute meditations for investors"

      Διαγραφή
  51. ενίσχυσα και άλλο την θέση μου στην wter.Θα ενισχύω όσο και αν συνεχίσει να πέφτει Το στραπάτσο που έφαγα με την celcius δεν χωνέυεται. πρέπει να πάρω το αίμα μου πίσω . Για ΝΙΟ τι λέτε κύριε Τακη για μιά μικρή θέση εις μνήμη των αναρτήσεων όταν έπαιζε στα 1 ευρώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθώνω ...
      Επαιζε 4 και μιλάγαμε να κλείσει το γκαπ στο 2,5.
      Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα μπορει να δει και τριψήφιο ... όμως εγώ στα EV έχω κάνει την επιλογή μου και αυτή θα ακολουθήσω.
      Όποιος δεν φοβάται Κινέζικες μαιμουδιές μπορεί να ακολουθησει το ΝΙΟ.


      Δυστυχως ... είχα μια ολοκληρωμένη αναλυση, για ΝΙΟ, αλλά δεν την σήκωσα ποτέ, καθώς ήταν πρόσφατο το φιάσκο της ΛΟΥΚΙΝ.

      Διαγραφή
  52. Kυριε Τάκη καλημερα! Την περίπτωση της Dphc στα Evs την έχετε δει καθόλου?

    Διαβάστε και την παρακάτω ανάλυση στο seeking alpha προτου κλειδώσει.

    Lordstown Motors: It's Time To Electrify Your Portfolio
    Aug. 17, 2020 11:59 AMDiamondPeak Holdings Corp. (DPHC)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LORDSTOWN
      Μου αρέσει ... με δικό της εργοστασιο και με δυνατη καινοτομία.

      Διαγραφή
    2. 45% άνοδο τον Αύγουστο...ας χωνέψει λίγο πρώτα και βλέπουμε...

      Μην με παρεξηγήσετε...ΟΛΟΙ οι παίχτες βλέπουν μέλλον στην ηλεκτροκίνηση...αυτό δεν το λες και καλό

      Διαγραφή
    3. Bigcomerce BIGC + 36.87 % εχθές, μάλλον από την παρακάτω είδηση.
      https://finance.yahoo.com/news/bigcommerce-teams-facebook-unlock-checkout-150500474.html
      ΑΓΟΡΑ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ + 25% τα πρώτα 1ΟΟ τεμάχια BIGC με σκοπό τον γάμο (εκτός επιδείνωσης ανάπτυξης) μετά την είδηση αλλά και με βαση το παρακάτω σκεπτικό

      ( ME GOOGLE TRANSLATE )
      Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε έναν μακροπρόθεσμο νικητή στο χρηματιστήριο;

      Φυσικά όσο το δυνατόν νωρίτερα .

      Και, στη Wall Street, πότε είναι "όσο το δυνατόν νωρίτερα";

      Ένα IPO .

      Η Tesla κυκλοφόρησε στα 17 δολάρια ανά μετοχή τον Ιούνιο του 2010. Από τότε, η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο 8.400 % .

      Το απόθεμα Shopify αυξήθηκε κατά 6.400 % από την IPO του 2015…

      Από τις IPO τους, η μετοχή της Roku σημείωσε άνοδο 1.150% , η μετοχή της Trade Desk σημείωσε άνοδο 2.750% και η μετοχή της Square σημείωσε άνοδο 1.600% .

      Το σχέδιο είναι κρυστάλλινο .

      Η επένδυση σε IPO είναι μια στρατηγική που κερδίζει για να κερδίσει τεράστια, μακροπρόθεσμα κέρδη .

      Αλλά πρέπει να επιλέξετε τα σωστά IPO.

      Και το σωστό IPO εμφανίζεται μόνο μία φορά κάθε λίγους μήνες ή τρίμηνα.

      Ευτυχώς, ένα από αυτά τα σωστά IPO συνέβη …
      Το BigCommerce έχει μόνο όριο αγοράς 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με ανώτατο όριο αγοράς 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Shopify. Οι πρώτοι διαπραγματεύονται στις πωλήσεις 44 φορές το 2019. Η τελευταία διαπραγματεύεται σε 76 φορές τις πωλήσεις του 2019. Έτσι, το απόθεμα BigCommerce είναι ένα παιχνίδι με έκπτωση στο megatrend SMB e-commerce .
      Η BigCommerce διαθέτει σήμερα μόνο 60.000 διαδικτυακά καταστήματα, έναντι του 1,05 εκατομμυρίων εμπόρων του Shopify στα τέλη του 2019, δίνοντας στο BigCommerce πολύ περισσότερο χώρο για να αυξήσει τη βάση πελατών και τα έσοδά του μακροπρόθεσμα .
      Το BigCommerce λειτουργεί με πολύ υψηλότερα μικτά περιθώρια κέρδους (75% -πλάσιο) από το Shopify (50% -πλάσιο), επειδή το πρώτο κερδίζει χρήματα σχεδόν αποκλειστικά από τις πωλήσεις συνδρομών λογισμικού εξαιρετικά υψηλού περιθωρίου, ενώ το δεύτερο δημιουργεί επιπλέον έσοδα από τις πωλήσεις στην αγορά χαμηλότερου περιθωρίου. Σε κλίμακα, τότε, το BigCommerce θα μπορούσε να είναι πολύ πιο κερδοφόρο από το Shopify .
      Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, το BigCommerce είναι ένα Shopify σε αρχικό στάδιο, διαπραγματεύεται σε μειωμένη αποτίμηση, με καλύτερα περιθώρια.

      Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή BigCommece θα μπορούσε να κάνει τα επόμενα χρόνια τι έχει κάνει η μετοχή της Shopify τα τελευταία χρόνια (δηλαδή αύξηση πάνω από Χ 10);

      Είναι σίγουρα δυνατό .


      ΣΕ συνέχεια σχετικά με VIPS μετά από ανακολουθία εκτιμήσεων κερδοφορίας από LOUIS NAVELIER !!! αγαπητέ ΤΑΚΗ μηδένισα τη θέση και μετέτρεψα ένα μέρος της σε JD αγορά στα 74$.

      Επίσης μηδένισα με ζημία και όλη μου τη θέση στο Ελληνικό χρηματιστήριο και σκοπεύω να μην ασχοληθώ ξανά αν δεν αλλάξει κάτι.


      Κατέχω επίσης BAIDU , JD ,WTER , KLAC και BIGC

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ανδρέα
      1 DPHC θα γίνει 1 Ride.

      Όμως πόσες θα είναι τελικά όοοοολες οι μετοχες της Ride?
      Αυτό ψάχνω .....

      Διαγραφή
    5. Διόρθωση = επειδή η αποτίμηση της BIGC ειναι πλεον 6,9 δις $ αποτιμάται Χ 61 φορές των ΠΩΛΗΣΕΩΝ της και οχι 44 που αναφερω στο παραπάνω άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε πριν 9 ημέρες και τότε είχε αποτίμηση 5 δις $ περίπου .

      Διαγραφή
    6. ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ FRESHPET FRPT ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ 4.5 ΔΙΣ $ ,ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ? ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΡΕΣΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ .ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 3,5 ΔΙΣ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΑΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ .(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ).

      GOD BLESS AMERIKA.

      Διαγραφή
  53. https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_67ef5e256070dd3e042b95b24e28d48c.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 50 % πισωγύρισμα (retracment) που εκανε η ALKALINE στα χθεσινά χαμηλά ...ειναι φυσιολογικό για ΚΥΜΑ 2 διορθωτικό ...όπως και το 61.8 % ...στα 1.19.......

      (παραμενουμε αισιόδοξοι)

      Διαγραφή
  54. AYRO δείχνει κίνηση από κάθε άποψη
    https://ir.ayro.com/news-events/press-releases/detail/23/ayro-inc-announces-investor-conference-participation
    https://twitter.com/InvestorWisdom/status/1298330048437485570/photo/4
    ayro-solo-spaq σε κίνηση
    Μετά το ξύλο της BLNK φορτιστή της οποίας είδα πριν 20 ημέρες και στην γειτονιά μου, η EVSI η οποία αδικως παρασύρθηκε δείχνει κάτι να προσπαθεί να κάνει σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, γιατί ...

      https://finance.yahoo.com/news/envision-solar-announces-order-national-123000092.html

      Διαγραφή
    2. Κοιτάτε μην ο ΤAYRO ανακοινώσει συνεργασία με το στρατό για το 511 και εκεί να δείτε ... τι έχει να γίνει.

      Διαγραφή
    3. https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_227c6382165176c9dcf241a9adc597b5.png

      Διαγραφή
  55. χα! νατη η ayro ! ρε τη βρωμιαρα τι μας εκανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ, πάντως ό,τι εχθές είπα το έκανα με το άνοιγμα.
      Πλέον είμαι μια ανάσα να γυρίσω θετική την ΑΥRO.

      Διαγραφή
    2. μπραβο! ευχομαι η συνεχεια ναναι η ιδια κ να δικαιωσει τελικα..

      Διαγραφή
  56. Κύριε Τάκη δεν σταματάτε να αγοράζετε AYRO να συμπληρώσω και εγώ τα κομμάτια που θέλω να αγοράσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν την πρωτοσυζητήσαμε έπαιζε στα 4,2 με 4,3.
      Ο στόχος μου ήταν στα 3,8 με 3,9 1η αγορά και 3,2 η 2η ..... λόγω γκαπ.
      Όμως λόγω FOMO ξεγελάστηκα και ξεκίνησα απο πιο πάνω , αφού με την ανακοίνωση της έκδοσης μετοχών στα 4,75 και 5 εκτινάχθηκε στα 5+.

      Το δύσκολο σημείο θα είναι το επίπεδο 5 με 7,5 ... ΑΝ περάσει απο εκεί, κάποια στιγμή, τα πράγματα θα είναι πολύ απλά.

      Διαγραφή
  57. η ayro θα δεί διψήφια νούμερα !!!! (κατά Τάκαρον ευαγγελιον) και εγώ την πιστεύω .Δυστυχώς είχα εξαντλήσει όλο το επιτρεπόμενο ρευστό όταν είχε 2.90$ αλλά έχω φορτώσει πολύ στα 3.28$ μέσο όρο.Καλά κέρδη σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που φοβόμαστε σε όλες τις Αμερικάνικες επιλογές είναι να μην έχουμε πέσει σε κανένα μαιμουδιάρη CEO που φτιάχνει τα νούμερα στο μιξεράκι.
      Δυστυχώς επειδή είναι καινούργιες εταιρείες ... και βλέπω μόνο λίγα χρόνια, είναι εύκολο να κάνουν την μαιμουδιά και να μην τους πάρουμε χαμπάρι.
      Γιαυτό ... ΔΙΑΣΠΟΡΑ!!!

      Διαγραφή
    2. Sir Takis, σήμερα σχεδόν ολα πράσινα στο Αμέρικα...
      Θα ζήλευε και το παλιό πασοκ😃😃
      Η κυρία μας, έκανε διακοπές με συντρόφους και παρασύρεται..?
      Είσαστε μεγάλος παίκτης...κατ'ευχήν με τον ταυρο🐃

      Διαγραφή
  58. και η σελσιυς ειναι κοντα τεχνικα για δυνατο πανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Sir Takis ανακοίνωσε κέρδη η κυρία μας (rada) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://seekingalpha.com/pr/18078305-rada-reports-q3-2020-results-record-performance-2020-revenues-projected-to-exceed-75-million

      Διαγραφή
    2. Άριστα.....Σεμνή και ταπεινή όπως λέγαμε, δίχως εξαλλοσύνες.
      Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. Διαπραγματεύεται δλδ με εκτιμόμενη P/S ~ 4, BV ~ 1,53, καθαρά κέρδη περί τα 0,10 $/μετοχή (ετησιοποιημένα) δλδ Ρ/Ε~72..άντε να δώσει μέρισμα για να γίνει κανονική μετοχή. Αστειεύομαι, το χαρτί έδειξε πολύ καλή συμπεριφορά στο ταμπλό, παρ΄όλα αυτά όμως έχω στήσει να δώσω σήμερα τη μισή θέση στα $7,50 με το γνωστό σκεπτικό (sell the news). Χθες έδωσα και την μισή INMD στα $44


      (μια χαρά παιδί ήμουνα πως στην ευχή κατάντησα τρειντεράς? Προφανής η απάντηση...φταίνε οι κακές παρέες)

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂