Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

UNIBIOS, Fieratex, Ιντερτεκ,ΚΛΜ

Σχόλια εκτιμήσεις Νο2 για αποτελέσματα Ά εξαμήνου και κλείσιμο χρήσης 2019 ...
Το μενού περιλαμβάνει UNIBIOS, Fieratex, Ιντερτεκ, ΚΛΜ

UNIBIOS
Η Unibios πρώην Βιοσώλ έχει πλέον ως κύρια δραστηριότητα την κατασκευή, εμπορία και εγκατάσταση μηχανημάτων για την επεξεργασία ύδατος που αποτελεί το κύριο αντικείμενο λειτουργίας της Εταιρείας «WATERA HELLAS» καθώς και των θυγατρικών στην Βουλγαρία και την Τσεχία. Η WATERA HELLAS επικεντρώνει την δραστηριότητα της σε μεγαλύτερα έργα που αφορούν εφαρμογές επεξεργασίας ύδατος σε δημοτικά δίκτυα, την βιομηχανία, τα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία. Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα γνωστή καθώς έχει εγκαταστήσει ορισμένα από τα μεγαλύτερα συστήματα αφαλάτωσης που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα. Η εταιρεία ασχολείται και με οικιακού χαρακτήρα εφαρμογές επεξεργασίας νερού, όπως φίλτρα ποσίμου ύδατος, σπα,κλπ).

Η πραγματικότητα είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια η εταιρία επιτέλους να περάσει σε κερδοφόρες χρήσεις. 
Στο Α΄εξάμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 4,173 εκατ. ευρώ απο 4,791 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. 
Τα EBITDA ανήλθαν σε 493 χιλιάδες ευρώ, απο 400 χιλιάδες.
Τα προ φόρων κέρδη έφθασαν στα 81 χιλιάδες ευρώ, απο 34 χιλιάδες ευρώ. 
Για να εμφανίσει μια ικανοποιητική κερδοφορία ο όμιλος θα πρέπει οι ετήσιες πωλήσεις να ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ και ίσως τότε μετεξελιχθεί σε turn around story.

Στα αρνητικά έχουμε :
1) Τη δυσκολία να μπορέσουν οι βασικοί μέτοχοι και ιδιοκτήτες να σχηματίσουν απαρτία στις Γενικές Συνελεύσεις καθώς δεν έχουν ικανοποιητικά ποσοστά πλειοψηφίας.
2) Ο πρόεδρος δεν είναι δυνατόν να είναι και υπεύθυνος εξυπηρέτησης μετόχων, κάτι το οποίο παραπέμπει σε μικρή εταιρία όπου ένα ή δύο άνθρωποι τα κάνουν όλα. 

Πρόκειται για μια μετοχή ερωτηματικό. Αν κάποια στιγμή, η εταιρία, αλλάξει σελίδα από το κακό παρελθόν με κάποιο τρόπο δεν θα υπάρχουν και τα αρνητικά 1 και 2 που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα εταιρία και ας είναι εισηγμένη από την 30 Αυγούστου 1972. Η προσέγγιση της θέλει προσοχή!!

Fieratex
Η εταιρία ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Ανεζουλάκη και δραστηριοποιείται στον πολυπαθή κλάδο των κλωστοϋφαντουργικών εταιριών.
Η δραστηριότητα της εταιρίας είναι η παραγωγή υφασμάτων, η επεξεργασία και εμπορία αυτών είτε είναι ίδιας παραγωγής είτε παραγωγής τρίτων
.

Εξαιτίας των προβλημάτων της Τουρκικής οικονομίας (κύριου ανταγωνιστή των Ελληνικών επιχειρήσεων στην εν λόγω αγορά), που παρά τις σημαντικές επιδόσεις και την μεγάλη υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος, συνεχίζει να υπερθερμαίνεται και να χάνει πελάτες από την Ευρώπη, οι οποίοι στρέφονται πλέον στις χώρες της Νότιας Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Έτσι τα τελευταία 2 χρόνια, τα αποτελέσματα της Fieratex είναι βελτιωμένα.

Οι πωλήσεις στο Ά εξάμηνο του 2019 έχουν σταθεροποιηθεί στα 16,371 εκατ. ευρώ, απο 16,765 εκατ. του 2018. Είναι βελτιωμένες σε σχέση με τα 13,394 εκατ. του 2014 και τα 13,842 εκατ. ευρώ του 2016. Το 35% των πωλήσεων διενεργείται στο εσωτερικό της χώρας, ενώ το 65% είναι πωλήσεις προς το εξωτερικό, όπου το 47% με 50% είναι πωλήσεις προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων ανήλθαν σε κέρδη 1.283 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 1.423 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.
Τα κέρδη μετά φόρων έκλεισαν στις 241 χιλιάδες ευρώ, απο απο 81 χιλιάδες στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.


Ωστόσο λόγω των χαμηλών περιθωρίων κέρδους που έχει η εταιρία, είναι δύσκολο να καταφέρει στο κλείσιμο της χρήσης να έχει κέρδη. Οι συνολικές πωλήσεις έτους αναμένονται να κινηθούν στο επίπεδο των 30 εκατ. ευρώ, όπως συνέβηκε στα 2 τελευταία χρόνια. Το περιθώριο EBITDA δεν αναμένεται να κινηθεί πάνω απο το 6%. Επομένως τα EBITDA στο κλείσιμο της χρήσης του 2019 θα είναι δύσκολο να κινηθούν πα΄νω απο τα 1,8 εκατ. ευρώ.
Με αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα περισσότερα απο 2 εκατ. ευρώ, είναι δύσκολο να εμφανίσει η εταιρία κέρδη προ φορων.

Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 12,317 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 1,21 ευρώ ανά μετοχή. Κάποτε τα ίδια κεφάλαια ήταν 29,608 εκατ. ευρώ (2007). Μέσα σε 12 χρόνια η εταιρία έκαψε 17 εκατ. ευρώ απο τα ίδια κεφάλαια της.
Στο ταμείο υπάρχουν 55 χιλιάδες ευρώ και ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε μόλις 6 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια νοικοκυρεμένη εταιρία, που όμως ο κλάδος που δραστηριοποιείται έχει πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να φθίνει η Fieratex αργά και σταθερά.


Ιντερτέκ
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 η κατηγορία Ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά , που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τηλεοράσεις και οικιακές συσκευές ψυχαγωγίας (PMP, DVD-Players, Camcorders κλπ.) παρουσίασε πτώση έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2018 της τάξεως του 7% ήτοι 141 εκατ.ευρώ. 
Ωστόσο η Ιντερτέκ κατάφερε να διατηρήσει τις πωλήσεις της στα 9,584 εκατ. ευρώ, έναντι 9,631 του Ά εξαμήνου 2018.

Όμως για άλλη μια φορά τα λειτουργικά έξοδα (έξοδα διάθεσης + έξοδα διοίκησης) ήταν περισσότερα από τα μικτά κέρδη της εταιρίας.
Το μεικτό κέρδος έφθασε στα 2,015 εκατ. ευρώ, από 1,904 , ενώ τα λειτουργικά έξοδα αποκλιμακώθηκαν στα 2,108 εκατ. ευρώ από 2,394 εκτ. ευρώ,
Συνεπώς, αν αφαιρέσουμε τα λειτουργικά έξοδα απο τα μεικτά κέρδη η εταιρία ξεκινάει με ζημιές 93 χιλιάδες ευρώ.

Αυτό παρατηρείται διαχρονικά στην Ιντερτέκ. Από το 2010 εμφανίζει ζημιές με το ''καλημέρα''.
Μεικτά κέρδη - Λειτουργικά έξοδα = ζημιές από το 2010. Στα ετήσια του 2008 είχε κέρδη 521 χιλιάδες ευρώ και του 2009 εμφάνισε κέρδη 669 χιλιάδες ευρώ. Κατόπιν μόνο ζημιές.


Τελικώς, η εταιρία εμφάνισε προ φόρων ζημιές 260 χιλιάδες ευρώ, απο 594 χιλιάδες ευρώ πέρσι.

Στο ταμείο της Ιντερτέκ υπάρχουν μόλις 69 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 4,258 εκατ. ευρώ. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι οι λειτουργικές ταμειακές ροές της Ιντερτέκ δεν είναι καλές, καθότι η εταιρία είναι ζημογόνος, δημιουργούν ένα θεματάκι ρευστότητας.
Έτσι η εταιρία προέβει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και άντλησε 1,404 εκατ ευρώ, με την έκδοση 2.808.300 μετοχών.

Με τα χρήματα της ΑΜΚ, όταν εμφανιστούν στον Ισολογισμό, η Ιντερτέκ θα εμφανίζει ίδια κεφάλαια περίπου 9,4 εκατ. ευρώ, που αναλογούν σε 1,12 ευρώ ανά μετοχή .... 

Εδώ να τονίσουμε ότι ο κύριος Αμοιρίδης, όπου η αγορά έχει στηρίξει πάνω του πολλές ελπίδες προκειμένου να μετεξελιχθεί η εταιρία από ζημιογόνος σε κερδοφόρος, προς το παρόν είναι ακόμη απλό μέλος στο Δ.Σ. 

Κλουκίνας Λάππας
Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην αγορά, εισαγωγή και εμπορία ειδών ένδυσης - υπόδησης, βρεφικών και παιδικών ειδών, παιχνιδιών, επίπλων, καλλυντικών και ειδών οικιακής χρήσεως.
Η εμπορική δραστηριότητα της ΚΛΜ επιτυγχάνεται μέσω των καταστημάτων Mothercare και της θυγατρικής της Early Learning Centre όπου έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα franchise της εταιρίας παιχνιδιών ELC μέχρι το 2027.
Η Early Learning Centre αναπτύσσει αλυσίδα καταστημάτων με παιχνίδια για μικρές ηλικίες .
Ο όμιλος ΚΛΜ αριθμεί 32 καταστήματα Mothercare στην Ελλάδα και 10 καταστήματα στα Βαλκάνια.


Επίσης η ΚΛΜ δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας, μέσω του υδροηλεκτρικού σταθμού Κεράσοβου, (Βόρεια Πίνδος) όπου το κύριο μέρος της παραγωγής του σημειώνεται κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους,

Κατά το Α ́ εξάμηνο του 2019, οι πωλήσεις του εμπορικού τομέα ανήλθαν σε 11,744 εκατ. ευρώ. έναντι 12,808 εκατ. μειωμένες κατά 8,31% σε σχέση με το Α ́εξάμηνο του 2018, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές 586 χιλιάδες ευρώ, έναντι κερδών 233 χιλιάδων ευρώ σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2018.

Ο κύκλος εργασιών του ενεργειακού τομέα ανήλθε σε 457 χιλιάδων ευρώ, έναντι 727 χιλιάδων ευρώ, μειωμένος κατά 37,15% σε σχέση με το Α ́εξάμηνο του 2018, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε 210 χιλιάδων ευρώ, έναντι 488 χιλιάδων μειωμένα κατά 56,94% σε σχέση με το Α ́ εξάμηνο του 2018. Το πρώτο εξάμηνο του έτους 2019 η παραγωγή ήταν σημαντικά μειωμένη λόγω χαμηλού υετού στην περιοχή της Β. Πίνδου.

Έτσι, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 12,201 εκατ ευρώ, έναντι 13,535 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 9,86% σε σχέση με το Α ́εξάμηνο του 2018.
Τα αποτελέσματα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε 2,165 εκατ. ευρώ, έναντι 1,604 εκατ. το Α ́εξάμηνο 2018 σημειώνοντας αύξηση κατά 34,97%.


Το οξύμωρο είναι ότι ενώ τα EBITDA είναι αυξημένα σε σχέση με πέρσι κατά 561 χιλιάδες ευρώ, ο όμιλος στο Α΄εξάμηνο του 2019 εμφανίζει στα προ φόρων κέρδη, ζημιά 376 χιλιάδων ευρώ, έναντι κερδών 722 χιλιάδων στο αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.
Αυτό συμβαίνει διότι οι φετινές αποσβέσεις απογειώθηκαν στα 1,836 εκατ. ευρώ, απο 0,586 εκατ. πέρσι, ενώ τα χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν στις 727 χιλιάδες ευρώ, απο 315 χιλιάδες πέρσι.


Το γιατί είναι τόσο αυξημένες οι αποσβέσεις δεν το γνωρίζω, με βάση τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του Α εξαμήνου 2019. Το βέβαιο είναι ότι με αποσβέσεις στα 1,836 εκατ. στο εξάμηνο και πιθανόν στα 3,6 στην ετήσια χρήση,  η ΚΛΜ θα είναι σχεδόν αδύνατο να μπορεί μέσω της εμπορικής της δραστηριότητας να εμφανίζει κέρδη.

Στα αξιοσημείωτα επίσης ... εμφανίζονται :
  • στο Ενεργητικό του ομίλου, περιουσιακά στοιχεία με δικαίωμα χρήσης = 24,238 εκατ. ευρώ 
  • στις υποχρεώσεις του ομίλου, μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις από μισθώσεις = 22,356 εκατ. ευρώ , ενώ 
  • τα χρηματοοικονομικά κόστη έχουν διπλασιαστεί στις 727 χιλιάδες ευρώ, απο 315 χιλιάδες.
Είναι γνωστή η προσπάθεια του Λουκά Σπεντζάρη να δημιουργήσει ΑΕΕΑΠ, μέσω της ΚΛΜ, ωστόσο τα αποτελέσματα 6μηνου δημιουργούν πολλά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων, που μάλλον θα διευκρινιστούν στα ετήσια αποτελέσματα.
Στα υπόλοιπα ... τίποτα το ιδιαίτερο.

205 σχόλια:

  1. Κύριε Τάκη κατέχετε μετοχές του δρομεα;πως βλέπετε την πορεία του από δω και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπρε σύντεκνε τα έχει πει το κοπέλι εκατοντάδες φορές. Λες να άλλαξε κάτι απο πριν σχεδόν 1 μήνα?Όσο δείχνετε άγχος ορισμένοι τόσο θα σας δουλεύουν στο ταμπλό.

      Διαγραφή
    2. Έφτασε το στόχο που έθεσε έχει πει στο 0.5, με το 0.458 που έφτασε το χαρτί( κομμάτια πάντως από 0.42 και πάνω ελάχιστα εκανε..τεσπά..υπάρχουν και νέοι στόχοιπου έχουν γραφτει?

      Διαγραφή
    3. Σε ζουλιαρικα και φθονερα μπαναρισμενα από παντού τρολλ δεν λέμε τους νέους στόχους. Τα αφήνουμε να υποθεσουν και να στηθούν με όσα τους έχουν απομείνει από τις κατραπακιες του παρελθόντος μπας και ψωνισουν.

      Διαγραφή
    4. Γιατρέ μου δώσεις δεν δώσεις στόχο τα τρολ το "βιολί "τους θα το παίξουν...

      Διαγραφή
    5. Σωσίπατρος λέει!!! Που το βρήκε; Εχει αρχίσει να ξεμένει απο ψευδώνυμα και κάνει όλο και πιο ευφάνταστες επιλογές.

      Διαγραφή
    6. Καλά το παει κυριε halki7 το επόμενο θα είναι Σωσιατρος για να μπερδεψει τον Γιατρό.

      Διαγραφή
    7. Ακόμα να πιάσει το Λουδοβίκος, το Αρτέμης, κάτι βρε αδερφέ....

      Διαγραφή
    8. Αν εννοείτε το 0.60 στόχο που αναφερε και ο μαύρος κύκνος που δεν είδε!! τον ΩΚΩ που σχηματιζοταν στο χαρτί τον Σεπτέμβρη,να περιμένει το αναπόφευκτο τσάκισμα του χαρτιου για να αγοράσει,είναι εφικτός ΜΟΝΟ παράλληλα με αντίστοιχη με την πέρυσινη κίνηση του ΧΑΑ..δηλαδή να τρέξουν στο τέλος όλα τα μικρά,και να το πάρει και αυτό η μπαλλα..Να κινηθεί ανεξάρτητα του ΧΑΑ,το χαρτί ούτε με σφαίρες...

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ μου το ότι παραλείπετε πως έχω και άλλες μετοχές όπου υπάρχουν κέρδη όπως και τα κέρδη που έχω αναφέρει σε πωλήσεις μου απλά δείχνει ότι ο Ιατρός έχει απόλυτο δικιο σε όσα σας καταλογιζει.Εχετε κολλήσει σε 2 τίτλους και από το πρωί μέχρι το βράδυ γράφετε για αυτούς δείγμα ότι έχετε καεί σε μεγάλο βαθμό στο παρελθόν από τους 2 αυτούς τίτλους.

      Διαγραφή
    10. Ο ντοκτορ βλέπει τον Περσέα τώρα και τρίβει τα μάτια του...

      Διαγραφή
    11. Τα σέβη μου στον κύριο mylovos που τους τα εχωσε στο κεφάλι την κατάλληλη στιγμή..να γράφετε πιο συχνά αν μπορείτε,το κατέχετε το αθλημα...

      Διαγραφή
    12. Μπράβο στο παλικάρι,αλλά εμάς επιτρεψατέ μας να πηγαίνουμε για παραπάνω, με μια δικαιολογημένη καθυστέρηση.

      Διαγραφή
    13. Από τον φιλτατο Θανάση Σταυρόπουλο:ενώ πιέστηκε ο Περσέας (-4,20%), εν μέσω πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες “συζητήθηκε η αγωγή κατά της Σελόντα για απαιτήσεις συνολικού ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, όμως το Δικαστήριο επιδίκασε ένα μικρό μέρος της παραπάνω οφειλής”.
      Ερώτηση: οι απαιτήσεις του Περσέα είναι υπαρκτές στα ποσά που διαβάζουμε η καμμία σχέση....

      Διαγραφή
    14. Φαντάζομαι ότι τα 9 εκατ. Προβλέψεις δεν τα βλέπετε από άγνοια ... όπως και το γεγονός ότι απο τα 40 εκατ απαιτήσεις τα 28 αφορούν επιταγές , το 1.5 εκατ απαιτηση είναι απο ΦΠΑ και 350 χιλιάρικα είναι αγορές υπο παραλαβή.

      Τέλος τα 35.3 εκατ των απαιτήσεων είναι του τελευταιου 6μηνου.
      537 χιλιάδες των απαιτησεων ειναι 6 εως 9 μηνων, ενώ 710 χιλιάδες εινσι 9 εως 12 μηνων. Η προβλεψη παιρνεται όταν οι απαιτήσεις ειναι ανω του 1 ετους.

      Διαγραφή
    15. Γιατί δεν παίρνετε ενα σταθερό nick και αλλάζετε διαρκώς τα ψευδώνυμα σας; Γιατί δεν σταθεροποιήστε... και δεν συμμετέχετε στις συζητήσεις ως κανονικός άνθρωπος και γιατί καθε τρεις και λίγο σβήνετε τα δικά σας σχόλια;
      Ντρέπεστε γιαυτά που γράφετε;

      Διαγραφή
    16. Το συγκεκριμένο μήνυμα ήταν μια απάντηση σε καποιον χανομαριδαιο,δεν είχε νόημα να παραμείνει...στο δρομεα πάνω από 0.33 δεν κάνει πράξη ούτε με σφαίρες..μόνο στο κλείσιμο το διαμορφώνουν υψηλότερα με αλχημείες..όσο είναι κάτω από 0.35 αλλά πραγματικά κλεισίματα και όχι μαϊμού βλέπει ως στόχο το 0.247..δεν λέω ότι θα πάει αλλά είναι ορθανοιχτο...

      Διαγραφή
    17. Και για να μην μένουνε εντυπώσεις αν φύγει δυνατά πάνω από 0.35 πολυυυυ δύσκολα θα ξανακοιταξει πίσω το χαρτί...

      Διαγραφή
    18. Από μικρομετοχο που έχει άρθρο με τις 5 χειρότερες μετοχές για το 2019..Δεν θάναι και ο Περσέας μέσα?
      "Τέλος η Περσεύς επίσης παρουσίασε αδύναμα αποτελέσματα και η υψηλή εξάρτηση από το βασικό μέτοχο (Σελόντα), έχει δημιουργήσει ανησυχίες. Οι πληροφορίες ότι η δικαστική διαμάχη με τη Σελόντα μάλλον δε θα έχει την κατάληξη που ήθελε η διοίκηση της Περσεύς, οδήγησαν χθες τη μετοχή σε νέες απώλειες. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα υψηλά των 1,35 ευρώ που έγραψε στις 9 Σεπτεμβρίου σήμερα είναι στα 0,9580 ευρώ και από την αρχή του έτους η άνοδος έχει περιοριστεί στο 2,4%."

      Διαγραφή
    19. Βούτυρο στο ψωμί μου! Ο κ. Κατικάς, που γράφει το άρθρο, επειδή θεωρείται από τους σοβαρούς επηρεάζει πολύ κόσμο μέσα από το bankingnews. Η μετοχή έρχεται από πρόσφατη πτώση από τα 1,25 και πλησιάζει την υπερπουλημένη περιοχή. Αν δω κάποια πτωτική υπερβολή στην αρχή της εβδομάδας θα τολμήσω αύξηση θέσης κι ας μην το είχα σκοπό.

      Διαγραφή
    20. Χώρις να γνωρίζω κάτι που είναι πιθανό να γνωρίζουν άλλοι εδώ και με βλέπωντας μόνο τα στοιχεία ισολογισμού είναι ΟΚ ο ΠΕΡΣΕΑΣ, αλλά για εμένα μεγάλο το downside (λόγω της συμφωνίας και πιθανού κουρέματος) χώρις τρελά μεγάλο upside. Θεωρητικά μπορεί να πάρει η εταίρια μετόχες με βάσει τα χρωστούμενα αλλά θεώρω ότι θα φάει ένα κούρεμα και θα πιέσει και η ΑΜΕΡΑ προς αυτή την κατεύθυνση υποθέτω χώρις να γνωρίζω τίποτα.

      Διαγραφή
    21. Δεν γνωριζεις αλλα μπορει να γινουν ολα αυτα.Εμενα βρασε με, απο αυτα που γραφει ο κ.Τακης πιο πανω τι δεν καταλαβαινεις;Ειναι μεγαλο το downside απο αυτο το σημειο;

      Διαγραφή
    22. Να μη δίνετε και πολύ σημασία σε ότι διαβαζετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σας το γράφω πολύ φιλικά αυτό. Μόνο στα νούμερα να δίνετε σημασία, τα οποία θα πρέπει να τα μεταφράζετε όσο σωστότερα μπορείτε.

      Αυτό μπορώ να σας πω ...

      Διαγραφή
    23. Γιατί τόση εμμονή και επιμονή με τον Περσεα?(Εκτός του κυρίου Τάκη φυσικά που το έχει αναλύσει το θεμα στο έπακρον).

      Διαγραφή
    24. Χρησιμοποίησες την σωστή λέξη καπετανιε. Εμμονή...
      Νομίζω ότι πλέον η κατάσταση έχει γίνει πλεον παθολογική για το γνωστό τρολ (προφανώς δεν αναφέρομαι στον κ. silentpacience που εξέφρασε ευπρεπως την άποψη του ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε) και μόνο ο γιατρός (λόγω επαγγέλματος) μπορεί να βοηθήσει.
      Τα πραγματα είναι απλά. Όποιος την πιστευει την αγοράζει. Όποιος θεωρει ότι υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες την πουλά ή δεν την αγοράζει. Νισαφι πια με την κλαψα.
      ΥΓ. Για να μην παρεξηγηθω προσωπικά έχω πουλήσει την θέση μου στον ΠΕΡΣΕΑ (κι αγόρασα ΕΚΤΕΡ οπου έφαγα ένα γερό χαστούκι αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Είδα (εσφαλμένως όπως αποδείχθηκε) καλύτερες προοπτικές στην ΕΚΤΕΡ και πούλησα. Δεν έκατσα εδώ να κλαίγομαι, αλλάζοντας nicknames, και να δοκιμάζω την υπομονή του κ. Τάκη και των λοιπών αξιόλογων σχολιαστών.

      Διαγραφή
    25. Με έβαλε σε σκέψεις η φράση του κυρίου Τάκη τα νούμερα καλά, οι ταμειακές όχι ιδιαίτερα στο εξάμηνο. Δεν έχω παρατηρήσει αν έχει εποχικότητα η μετόχη βέβαια και δεν είμαι ειδικός στον κλάδο. Θα το πω και αλλιώς γιατί έχει δίκιο ο κύριος Τάκης να μην επιρεαζόμαστε από ότι διαβάζουμε. Εγώ θα πω ότι ιστόρικα έχουν πέσει αρκετά κουρέματα αν δούμε πχ. Σκλαβενίτη με Μαρινόπουλο (ένα παράδειγμα). Εγώ θέλω ασφάλεια στο χαρτοφυλάκιο μου και δε μου αρέσουν 'υποσημειώσεις' και με αυτό κλείνω την αναφόρα μου στη μετόχη. Δεν αποκλείω το γεγόνος να δώσει πάντως μεγάλες αποδώσεις και συγκινήσεις το ξαναλέω το ΠΕ είναι μικρό και το πβ είναι στο 0.63. Σέβομαι το γεγόνος ότι κάποιοι εκνευρίζονται με την παρεμβάση μου γιατί έχουν μετόχες και δε θα ξαναναφερθώ στη μετόχη. Δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου άλλωστε, επενδύω αποκλειστικά για εμένα και την οικογένεια μου.

      Ξενόφων σε ευχαρίστω για τα καλά σου λόγια κοιτώντας το επενδυτικό σου προφιλ σε γενικές γραμμές είμαστε κοντά κοίτα την ΚΕΟ και την ΦΒΙ που έχω αναφέρει πιο κάτω ειδικά η ΚΕΟ πιστεύω ότι είναι δυνητικά ένας καλύτερος Κανάκης πέριξ του 1.3
      με τις ταμειακές να είναι εξαιρετικές όπως ανέφερα.

      Διαγραφή
    26. Όντως είμαστε κοντά σε σχέση με το επενδυτικό προφίλ μας.
      Από Κύπρο έκανα την πρώτη μου κίνηση πριν λίγο καιρό (αμέσως μετά την άρση των capital controls) και αγορασα ΤΣΙΒ (περιμενω και την επιταγή με το πρώτο μέρισμα).
      Την ΚΕΟ την έχω υπό παρακολούθηση καθώς τα νούμερα της είναι πολύ καλα και γενικά σε αγορές με έντονο το τοπικιστικό στοιχείο μου αρέσουν τοπικές εταιρείες με πολύ δυνατά brand names. Δεν μου αρέσει μόνο το ότι μέρος του μερίσματος το δίνει υποχρεωτικά σε μετοχες.
      Την ΦΒΙ δεν την ήξερα. Θα την ψάξω. Αν προκειται για τον Παπαδόπουλο της Κύπρου όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τότε όντως έχει ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    27. Αυτό που πάθατε εσείς είναι είναι στη σελίδα 74 του βιβλίου του max weber...παράδειγμα προς αποφυγήν σε άπειρους επενδυτές....Είσαι μακροπρόθεσμος σε μετοχή που πάει κόντρα στο γενικότερο θετικό ρεύμα,χάνεις όλη την άνοδο της αγοράς,και καταλήγεις στη σπασμωδική κίνηση να την δώσεις,αλλά να αγοράσεις τι πλέον όταν έχει τρέξει όλη η αγορά και τα χαρτιά...,,? Έτσι παίρνεις εκτερ σε λάθος χρονο στο 1.8!! και κοιμάσαι? με εφιάλτες κάθε βράδυ...

      Διαγραφή
    28. Άπειρος επενδυτής? Μέσα πέσατε όπως πάντα άλλωστε... Το άκουσα κι αυτό...
      Ειλικρινα χαραμιζεστε εδω με τόσες γνωσεις. Τουλάχιστον Yale...

      Διαγραφή
    29. Κύριε Ξενοφών δεν υπάρχει μεγαλύτερο κερδος από το να αναγνωριζεις το λάθος σου και να αναλαμβανεις την ευθύνη.Ενα από τα μεγαλύτερα ατού στις αγορές (και οχι μονο)είναι να προσαρμοζεσαι στις εκάστοτε συνθήκες και καταστασεις και να στριβεις εγκαιρως το τιμόνι.Αποτελουν και τα δύο βασικές αρχές του Risk management που τυγχάνει να είναι η δουλειά μου.

      Διαγραφή
    30. Αυτό πιστεύω κι εγώ καπετανιε.
      Το πιο δύσκολο στο να διορθώσεις ένα λάθος είναι να το εντοπίσεις και να το αποδεχτεις (ο εγωισμός συνήθως δεν σε αφήνει).

      Διαγραφή
    31. Αγάπητε κύριε Ανάνια θα ήθελα να σας εμημερώσω πως όποιος δεν έχει χάσει ή ψέμματα λέει ή σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με μια σκλήρη χρηματιστηριακή πραγματικότητα. Θα μοιραστώ μαζί σας και μια σόφια τις μετόχες που έχω δεθεί με κάποιο τρόπο συνήθως δεν πήρα τα προσδωκόμενα. Έγω θέωρω τίτλο τιμής το ότι είμαι άπειρος ακόμα και περιμένω να μας διδάξετε όπως λέει και ο κ. Τάκης με την εμπειρία σας εκθέτοντας την άποψη σας διαδικτυακά αντί να κριτικάρεται άλλους επενδύτες. Μιλήστε μας λοιπόν για κάποιο χαρτί αν θέλετε.

      Ξενοφών όλοι πληρώνουμε διδάκτρα άλλοι μεγαλύτερα και άλλοι μικρότερα. Συμφώνω με τον καπετάνιο όποιος δεν αναγνωρίζει το λάθος δεν μαθαίνει.

      Διαγραφή
    32. Σύντεκοι ακόμα ταιζετε τον μουσκαρο με τα 1000 ψευδώνυμα???

      Διαγραφή
    33. Γιατρε μου πλάσμα του Θεού είναι κι αυτό.Απλα στραβωσε το καλούπι στο στεγνωμα!

      Διαγραφή
    34. By the book το χαρτί ξαναγύρισε στα 2!! Χιλ τεμάχια την ημέρα..Κατά τις 10 Γενάρη το ξανακοιταμε,δεν έχει νόημα πλέον..

      Διαγραφή
    35. Όπως βλέπετε κύριε Ανανία, ή με όποιο άλλο nick μας γράφετε τα πράγματα στα χρηματιστήρια δεν είναι τόσο απλά όπως μας τα γράφετε ... και είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ κάποιος να επιλέγει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ όταν προσπαθεί να προβλέψει την πορεία μιας μετοχής. Λίγοι μπορούν να το κάνουν με επιτυχία.

      Διαγραφή
    36. Εγώ πάντως σύντεκνε Τάκαρε τις πιστόλιασα λίγο πάνω από 0.37€. Πήραμε 5 λεπτάκια καθαρά ανά τεμάχιο και κοιτάζομε αλλού.

      Διαγραφή
    37. BY THE BOOK το χαρτί γύρισε στα 2000 τεμάχια την ημέρα αλλά Χ 35φορες μέχρι στιγμής....και δεν είμαστε ούτε στις 10 του Νοέμβρη ....Τα σχόλια περιττά γελάνε και τα πόμολα...

      Διαγραφή
  2. ΕΥΠΙΚ,άλλη μία μικρομεγάλη που αδειάστηκε σήμερα άγαρμπα όπως συνέβη το τελευταίο 2μηνο με αρκετές άλλες. Γι'αυτήν το κοινό του κυρίου Τάκη είχε ειδοποιηθεί όταν είχε ανακοινώσει το 6μηνο και τι ακριβώς είχα γράψει με αιτιολόγηση.

    Φαίνεται ότι θεσμικοί και πακετάδες εγγράφουν τα κέρδη τους για το 2019 και αυτό είναι το θετικό σενάριο.Το αρνητικό λέει ότι αυτές τις υψηλές τιμές,πολλές μικρές και μεσαίες εταιρείες θα τις ξαναδούν ύστερα από μερικά χρόνια.Τα σημάδια στις ΗΠΑ,στην Ευρώπη και την Κίνα δεν είναι θετικά και αν δεν υπήρχαν τα buybacks στη Wall θα είχε ήδη ξεκινήσει ο κατήφορος.Όσο αργεί να έρθει(ο κατήφορος),τόσο πιο σφοδρή θα είναι η πτώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε διαφωνώ κάθετα. Η συγκεκριμένη που αναφέρεις έχει γράψει επί 10 απόδοση. Υπάρχουν αρκετές μικρές που δεν έχουν καν ξεκινήσει. Κοιμούνται.

      Διαγραφή
    2. Η γνώμη μου είναι ότι βιάζεστε πολύ κ. Τζο να βγάλετε συμπεράσματα και να δηλώσετε δικαιωμένος στις αναλύσεις σας από μια μόνο συνεδρίαση. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι το ραλυ στα ελληνικά ομόλογα συνεχίζεται (άρα και οι υπεραξίες στις ασφαλιστικές), η φορολογία μειώνεται, η πρώτη αναβάθμιση της οικονομίας ήρθε (εστω από μια μικρή εταιρεία, την Παρασκευή περιμένουμε τα ευχάριστα και από την μεγάλη). Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει αποτυπωθεί ούτε στην ΕΥΠΙΚ ούτε σε πολλές άλλες εταιρειες (πολλές από τις οποίες κοιμούνται όπως σωστά γράφει ο γιατρός).

      Διαγραφή
    3. Τα πραγματικά σημάδια -και όχι αυτά που αντιλαμβάνεται το "μέσο" παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι- τα γνωρίζουν ελάχιστοι και οι πολλοί θα τα μάθουμε κατόπιν εορτής.
      Καλοί οι αριθμοδείκτες,το hedging,τα long,τα short κτλ.,αλλά η οικονομία έπεται της πολιτικής.Και το γενικό πλαίσιο αυτής είναι:

      Φιλελεύθεροι/Δεξιοί-->Λιγότεροι φόροι-->Μικρότερες δημόσιες δαπάνες-->Μεγαλύτερη εταιρική κερδοφορία.
      Δημοκρατικοί/Κέντρο-->Μεγαλύτεροι φόροι-->Μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες-->Μικρότερη κερδοφορία για τις επιχειρήσεις.

      Είδατε πώς αποτίμησε η αγορά το αποτέλεσμα των εκλογών,βλέπετε τί κάνει και ο Trump για το μαγαζί του.Το είπατε κι εσείς άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς, ότι ενώ είμαστε για φούντο το μπαλόνι συνεχίζει να φουσκώνει...Και -προσωπική άποψη πάντα- δε θα σπάσει πριν το 2022-2023.

      Απόρροια των ανωτέρω,αυτά που παραθέτουν οι φίλοι Ξενοφών & Γιατρός.
      Όσο για ΕΥΠΙΚ, συμφωνώ με μ/μ...760.000€ τζίρος και πτώση μόλις 6%,μάλλον κακό του κεφαλιού τους όσων "άδειασαν" μου κάνει!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Γιώργο υπήρξα υποστηρικτής του Τραμπ απ'τις προκριματικές κιόλας εκλογές των Ρεμπουπλικάνων το 2016.Κατανοούσα από τότε το σκεπτικό του,γνωρίζοντας ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και άρα θα προξενούσε αντιδράσεις με το στυλ του,ότι οι αγορές κινούν την πραγματική οικονομία. Όμως ουδείς είναι πάνω απ'την αγορά,όπως και να λέγεται αυτός ή ακόμα και αυτοί που δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές.

      Βεβαίως εμείς οι ταπεινοί μικροεπενδυτές και οι απλοί πολίτες είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης,για να μπορούμε να εντρυφήσουμε στα πραγματικά σημάδια όπως τα αποκαλέσατε. Εσείς θα αισθανόσασταν ήρεμος για παράδειγμα,εάν βλέπατε μια χώρα να έχει 3,5% ανεργία και οι μισθοί των εργαζομένων να αυξάνονται με μικρότερους ρυθμούς απ'το ΑΕΠ της χώρας,όταν όμως αυτή η χώρα στηρίζεται επί τω πλείστω στην κατανάλωση?

      Ο Τραμπ σωστά έχει αξιολογήσει τη μικρή και τη μεγάλη εικόνα,το θέμα είναι το εάν και το πότε θα επιτύχει αυτό που θέλει για να μην πέσει στο κεφάλι του και κατ'επέκτασιν των ίδιων των ΗΠΑ οι συνέπειες του παραδείγματος που προανέφερα.

      Διαγραφή
    5. Παίδες όλες αυτές οι αναλύσεις περί αγορών και μαλιστα στην παρούσα φάση κάθε άλλο παρά αχρειαστες είναι.Ομως μετά από έναν βαρβάτο οικονομικο κύκλο 11 ετων και βάλε το να εικαζουμε πως θα συμπεριφερθουν οιΕκλογες λόγω Αμερικανικων εκλογών QE και ότι άλλο ενεσιμο χρησιμοποιειται για να κρατηθουν στο Θεό μοιάζει με πρόβλεψη σεισμού με οριζοντα 2ετιας! Εφικτό? Αν ναι τότε PASO εγω δεν τα βλέπω...

      Διαγραφή
    6. Πώς θα συμπεριφερθουν οι Αγορές (διορθώνω)!

      Διαγραφή
  3. Γεια σας κ. Tzo72. Γιατί νομίζετε ότι η ΕΥΠΙΚ είναι υπερτιμημένη? Με p/e στο 8.37 και p/bV κοντά στο 1 μάλλον από τις ελάχιστες ακόμα υποτιμημένες του ΧΑΑ είναι. Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν πολύ θετικά από την μεγάλη άνοδο του χρηματιστηρίου και των ομολόγων που έχει στην κατοχή της η εταιρία αλλά ακόμα και χωρίς αυτά η εταιρία αναπτύσσεται και αποκτά μερίδιο απο ανταγωνιστές, όμως και η ίδια αγορά των ασφαλίστρων μεγαλώνει συνεχώς όπως βγαίνει η χώρα από την κρίση. Επίσης μετά το πρώτο εξάμηνο οι τιμές των ομολόγων συνέχισαν να βελτιώνονται ακόμα περισσότερο οπότε ίσως να δούμε και πάλι πολύ καλά αποτελέσματα στο τέλος τις χρονιάς για την εταιρία.
    Το γιατί έπεσε έτσι σήμερα η τιμή, ίσως κάποιος που να έχει γνώση εκ των έσω να μας πει!

    Από την άλλη η Pasal γιατί κάνει συναλλαγές σε τέτοιες τιμές? Μου διαφεύγει κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη μου για την Pasal μάλλον η απάντηση βρίσκεται κάπου κοντά στην Κολοκοτρώνη Aveneu..😉

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα κ. Cook. Η Κολοκοτρώνη Avenue δεν μου λέει κάτι!

      Πάντως γράφτηκε κάτι σχετικά με αυτό σήμερα:

      https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1703487/to-mikro-thayma-ths-moto-kai-oi-mahes-harakomaton.html

      Και επειδή και εγώ έπιασα το κομπιουτεράκι όπως λέει το άρθρο,τους αριθμούς δεν τους βγάζω ούτε μεσοπρόθεσμα ειδικά με το ρίσκο που υπάρχει.

      Διαγραφή
    3. Ούτε εμένα μου βγαίνουν τα νούμερα κ. Δημητρη. Το dilution θα είναι τεράστιο.
      Θεωρώ ότι πρόκειται περι άγνοιας (δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει) ή περί καθαρού τζόγου και μόνο (κάτι αντίστοιχο με ΣΑΤΟ και ΒΑΡΑΓΚΗ που ανακοίνωσαν ότι κλείνουν και οι μέτοχοι μένουν στον άσσο και τις επόμενες μέρες ακολούθησαν ραλακια).

      Διαγραφή
    4. Ελάτε κυριε Δημήτρη μου στην Κολοκοτρώνη εδράζεται ο "Μπογιας"της Αγοράς μας που λέει ο λόγος δηλαδή...

      Διαγραφή
    5. It's all Greek to me κ. Cook 😂

      Διαγραφή
    6. Κύριε Δημήτρη απαντώ σε εσάς και στους κυρίους Ξενοφώντα,George Paragopoulo και τον Γιατρό με αυτά που είχα αναφέρει στις 25 Σεπτεμβρίου: "Tzo72 25 Σεπτεμβρίου 2019 - 6:16 μ.μ.
      Κύριε Χρήστο θυμάμαι το μακρινό 2011,τότε που πρωτοπαρουσίασε ο κύριος Τάκης την ΕΥΠΙΚ,που μας είχε γράψει ότι όσο η κεφαλαιοποίηση μιας ασφαλιστικής εταιρείας πλησιάζει τα ίδια κεφάλαιά της τόσο μειώνεται και η αξία της μετοχής της.Σήμερα τα ίδια κεφάλαια της ΕΥΠΙΚ,με βάσει το δημοσιευμένο 6μηνο,είναι 132,7 μύρια και η κεφαλαιοποίηση με το σημερινό κλείσιμο φθάνει τα 145,2 μύρια.

      Συνεπώς σήμερα η ΕΥΠΙΚ είναι ελαφρώς υπερτιμημένη."

      "Tzo72 25 Σεπτεμβρίου 2019 - 8:36 μ.μ.
      Κύριε Ξενοφών απλά ανέφερα πώς πρέπει να διαβάζουμε τις ασφαλιστικές εταιρείες,εάν ενθυμούμε σωστά βεβαίως απ'όσα μας είχε παρουσιάσει ο κύριος Τάκης.Προσωπικά,το έχει αναφέρει και ο οικοδεσπότης μας,κατείχα μετοχές της ΕΥΠΙΚ απ'το 2011(δεν χρειάζεται να αναφέρω τιμές κτήσεως κλπ)και τις οποίες πούλησα πέρυσι στα 3.80-3.90 λόγω ακριβώς του γεγονότος ότι πλέον τα ίδια κεφάλαια είχαν έρθει πλησίον της τότε κεφαλαιοποίησης.

      Σαφώς μπορεί να πάει και πιο πάνω,όπως ανέβηκε και φέτος από 4 στα 5+ ευρώ.Εάν η ελληνική οικονομία και το παγκόσμιο περιβάλλον δεν λοξοδρομήσουν,είναι βέβαιο ότι η μετοχή θα πάει να δει διψήφια νούμερα εις το εγγύς μέλλον.Όμως επειδή είχα διακρίνει ότι δεν θα μπορούσε να μου προσφέρει επιδόσεις ανάλογες με αυτές που την αγόρασα,επέλεξα να ρευστοποιήσω τη θέση μου και να κοιτάξω αλλού."

      Διαγραφή
    7. Σύντκενε εγώ σου απάντησα γιατί έγραψες ότι θα πάρει η μπάλα ΟΛΕΣ τις μικρές πράγμα για το οποίο διαφωνώ. Για ΕΥΠΙΚ που έφερες ως παράδειγμα σου απάντησα επίσης.

      Διαγραφή
    8. Μια από αυτές που "κοιμούνται" ίσως είναι και η ΕΛΑΣΤΡΟΝ.

      Διαγραφή
    9. Το Έμπλαστον θα μπει μέσα στο παιχνίδι όταν ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα.

      Διαγραφή
  4. Χαιρετω παιδες.. γεγονος ειναι οτι παντα θα υπαρχουν χαρτια που θα τρεχουν αλλα κ οπως οτι οι επιλογες του στυλ επι 3 κ 4 κ 5 λιγοστεψαν.. τρεξανε πολυ κ πολλα τα τελευταια 3-4 χρονακια.. αρα αλλαζουν τακτικη οσοι σηκωσαν πακετα.. λογικο το βλεπω.. καλη συνεχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. rouanos ότι ανεβαίνει έτσι κατεβαίνει και το 2012 αν τα βάλεις κάτω έβρισκες τα πάντα σε τιμές υπερξεφτίλας. Άλλες επόχες τότε άλλες τώρα πολλά τα χαρτάκια που έχουν μεταλαχτεί αλλά και άλλα που κατέρευσαν. Συμφώνβ όμως ότι τα καλά χαρτιά αυτή τη στιγμή δεν είναι φθήνα αλλά ούτε και ακριβά τα λες όσο κατεβαίνει ο συντελεστής μην ξεχνάς θα φαίνονται περισσότερο και τα κέρδη και το ΦΠΑ αν κατέβει και αυτό θα βοηθήσει. Προσωπικά έχω πουλήσει αρκετά και άλλα τα διακράτω χρόνια και μέχρι να τσιμπήσουν λίγο δεν έχω λόγω να δώσω ενδεικτικά αναφέρω ΒΟΣΥΣ ειδικά αν έχεις πολύ χαμηλή τιμή κτίσης και παίρνεις και μερισματάκια. Τώρα ΚΕΟ μάζεψα τι ταμειακές έχει αυτή και κέρδη, αγάπη μεγάλη. Βλέπεις ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπος εκεί στην Κύπρο είναι business oriented.

      Διαγραφή
    2. Κύριε silentpatience στη ΚΕΟ από την άποψη upside potential τι βλέπετε; Γιατί με μια ματιά ναι μεν φαίνεται νοικοκυρεμένη, αλλά όχι και τόσο ευκαιρία. Εντυπωσιακό που ανήκει στο παπαδαριό.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Silent Patience τον ΚΑΡΑΤΖΗ πού θα τον τοποθετουσατε? Τον θεωρώ από τις λίγες σχετικά φτηνές όμως α)δεν δίνει μέρισμα β) ενδέχεται να προβεί σε τεράστια ΑΜΚ ή να αυξήσει δανεισμό για τη μονάδα φυσικού αερίου που έχει εγκριθεί αλλά από ο,τι βλέπω η επένδυση αυτή υπερβαίνει κατά πολύ τα ίδια κεφάλαια? Θα ήθελα και την άποψη και άλλων εξαιρετικών συμμετεχόντων όπως οι κύριοι Captain Cook και Ξενοφών.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Gerry δεν έχω άποψη για ΚΑΡΑΤΖΗ δεν ήταν στο μικροσκόπιο μου ούτε και τώρα!Φίλος μου όμως παλιός και εξαιρετικος παικτης και κατ εξοχήν επενδυτής έχει θέση και την κρατά για ψηλοτερα νούμερα αγορασμενος βεβαια πολύ πιο χαμηλά.Ξερω δεν βοηθά απλά τον αναφέρω γιατί είναι διαβασμενος και πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Gerry καλησπέρα. Είχα πολλά κομματια ΚΑΡΑΤΖΗ και τα έδωσα πριν περίπου 4-5 μήνες για να αγοράσω ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ (επειδή έχω και FLEXOPACK δεν ήθελα υπερεκθεση στον κλάδο των πλαστικών).
      Αναμφίβολα προκειται για πολύ καλυ και υποτιμημένη μετοχή. Οι βασικοι λόγοι που την πούλησα (όπως είχα αναφερει κι εδώ) είναι αυτα που αναφερατε.
      1. Δεν δίνει μέρισμα.
      2. Έχει την ΚΕΝ (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπλεχτηκε με την λιανική, ειδικά τώρα με την καταργηση των ΝΟΜΕ βλέπω προβλήματα, από που θα προμηθευτεί ενέργεια σε ανταγωνιστικές τιμές?).
      3. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα χρηματοδοτηθεί η μονάδα παραγωγής ρεύματος (μιλάμε για τεράστιο ποσό).
      Εκμεταλλευτηκα λοιπόν την πτώση των ΠΛΑΚΡ στα 10,50€ και τα γύρισα όλα σε ΠΛΑΚΡ.

      Διαγραφή
    6. Καθόλου άσχημα Κύριε Ξενοφων.

      Διαγραφή
    7. Ακριβώς καπετανιε! Πήρα και το μέρισμα και κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Πραγματικό θωρηκτό!

      Διαγραφή
    8. Silentpatience δε διαφωνω αλλωστε ο καθενας ακολουθει βαση του προφιλ του κ τη στρατιγικη του.. πχ εγω που εκλεισα το μαρτζιν κ εχω κανα 30% ρευστοτητα νομιζω τωρα οτι ειμαι εξω τελειως απ το χαα..😆😆

      Διαγραφή
    9. Αγαπήτε Μιχάλη οι ταμειακές στην ΚΕΟ και το γεγονός ότι ανήκει στους παππάδες με καθίστα αρκετά ήσυχο επίσης αν έχει μετοχές από την Ελληνική τράπεζα που φαίνεται να πηγαίνει καλά και θα έχει κέρδη και επίσης από την τσιμεντοβιομηχανία βασιλικού. Βασικά η εταίρια είναι ένα ατυπο conglomerate για εμένα (όμιλος) στον οποίο έχουν βάλει ικανούς μάνατζερ επίσης ότι κέρδη έχει τα δείχνει και στις ταμειακές και με τις αποσβέσεις να είναι δυνατές. Είναι αυτό που λέει ο κύριος Τάκης εισπράτει τα κέρδη της και με το παραπάνω. Εμένα μου αρέσει πολύ κοντά στο 1.3 και δίνει ένα π/β 0.8 (περίπου) (μετά μερίσματος) και πε 8 (περίπου) με αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Επίσης έδωσε ένα μεγάλο μέρισμα το όποιο αν συνεχίσει την αναπτύξη μπορεί εύκολα να το δίνει τα επόμενα χρόνια. Αν πουλήσει τις επενδύσεις που διακρατεί αν και δεν με πειράζει μπορεί να δώσει ένα παχυλότατο μέρισμα και να μηδενίσει δανεισμό. Δείκτη δανειακής μόχλευσης έχει πολύ χαμηλό έχει μετρητά λίγο πάνω από 6.5 και δάνεια κοντά 8.2 αν βάλω και υπεραναληψεις και μισθώσεις μέσα. Πιστεύω φέτος θα φτάσουν τα ίδια πάλι κοντά στα 70 μύρια ίσως και λίγο πάνω λόγω αύξησης της αξίας των επενδύσεων. Μακάρι να κατέβει και άλλο αν και δε το βλέπω αν κατέβει πάντως θα την τιμήσω.

      ΚΑΡΤΖ πρώτον είναι φθηνή. Όσο για τα άλλα θα δούμε προσωπικά θα ήθελα να πουλήσει ΚΕΝ και τα ξενοδοχεία και να κρατήσει την παραγωγική μονάδα αλλά δεν το βλέπω. Αν ανοιχτεί πολύ με δανεισμό και παει για κατασκευή της μονάδας (εαν δεν έχει σκοπο να την πουλήσει) θα βγω από τη μετόχη για τον απλό λόγο ότι πιστεύω πως δεν έχει ουτε την τεχνογνώσια και ότι θα τον φάνε τα μεγάλα ψάρια.

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα κύριοι,

      Ως κάτοικος Κύπρου, το μόνο που μπορώ να σας πω για την ΚΕΟ είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά brands του νησιού, και να μην μπερδεύετε το μάνατζμεντ της εκκλησίας της Κύπρου με αντίστοιχες ελληνικές καταστάσεις. Μιλάμε για πρακτική τεχνοκρατών που σπάνια συναντά κανείς ακόμη και σε αμιγώς ιδιωτικές εταιρίες

      Διαγραφή
    11. Πες τα ρε Άγγελε και δεν έχουν βάλει και άυλα ίδιαιτερα; ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ. Τεχνόκρατες μιλάμε όμιλος εταίριων εκεί η εκκλησία έχουν καταλάβει ότι το μάνα δεν έρχεται εξ ουρανού είναι μπρόστα η εταίρια. Επίσης μου αρέσουν τα μπισκότα ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ που τα πιέζουν αυτές τις μέρες δείτε τις επενδύσεις σε μετόχες εξωτερικού και τα μερίσματα που παίρνει μέχρι και επένδυσεις σε χρυσό έχει. Παίζουμε και άμυνα και επίθεση με αυτές αλλά κυρίως δύσκολα να χάσουμε.

      Διαγραφή
    12. Το αντίπαλο δέος της ΚΕΟ είναι ο όμιλος Φωτιάδη (Carlsberg), η οποία τελικά δεν παράγεται μόνο στη Δανία! Η ΚΕΟ ωστόσο είναι η παραδοσιακή μπύρα του νησιού, με χαρακτηριστική πικρή γεύση (Προσωπικά δεν είμαι της μπύρας). Άκουγα από το 2008 που πρωτοήρθα εδώ για τους "traders" και managers της Αριχεπισκοπής και δεν το πίστευα, μέχρι που το διαστάυρωσα από αρκετές πηγές. Δεν έχω επίσημα στοιχεία αλλά η Αρχιεπισκοπή θεωρώ πως είναι ο νο1 επενδυτής και γαιοκτήμονας της χώρας

      Διαγραφή
    13. Κύριοι silentpatence και Άγγελε ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις σας. Έμαθα κάτι καινούριο σήμερα.

      Διαγραφή
  5. Τα Φρου Φρου στην Κύπρο είναι κάτι σαν τα μπισκότα Παπαδοπούλου, δεν γνωρίζω κατά πόσο έχουν εξαγωγές όμως για να είμαι ειλικρινής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Τάκη και οι υπόλοιποι κύριοι, πώς είδατε τα αποτελέσματα ΜΥΤΙΛ;
      Στα θετικά για μένα η μεγάλη αύξηση πωλήσεων.
      Ωστόσο δεν υπήρξε ανάλογη άνοδος στα καθαρά μετά φόρων κέρδη. Παραμένει ισχυρός όμιλος που επεκτείνεται.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα. Η μικρή αύξηση καθαρών κερδών (παρόλο την μεγάλη αύξηση πωλήσεων) οφείλετε στην τιμή του αλουμινίου που βρίσκεται κολλημένη στα τάρταρα..όταν ανέβει το αλουμίνιο θα ανέβουν και περισσότερο τα κέρδη του.

      Διαγραφή
  6. Κύριε Gerry η εταιρεία είναι f35 που θα έλεγε και ο κύριος Τακης μόνο που θέλει τώρα πια υπομονή δεν γίνεται τέτοια μεγέθη να διπλασιάζουν τόσο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις 23.10.2019, η ICAP πραγματοποίησε επαναξιολόγηση της εταιρείας MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
    Α.Ε. και υποβάθμισε το Credit Rating της εταιρείας στη ζώνη πιστοληπτικής διαβάθμισης C από
    την ζώνη πιστοληπτικής διαβάθμισης B που ήταν προηγουμένως.

    https://www.icap.gr/Documents/Press%20Release_MLS_23.10.2019.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαιρετω παιδες.. καμια αποψη γενικα για το μελλον των ακινητων ? Σενιορ hippy - μιας κ χτιζεται - Τακαρε κ λοιπες δυναμεις τι λετε ? Καλη συνεχεια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάνε πολύ πολύ καλύτερα

      Η Ντορα ενημερωτικά σας λέω ... ότι αγοράζει σωρηδόν ακίνητα στην υποβαθμισμένη Κυψέλη σε τιμές καρασκοτωμένες ... καμμία σχέση με τις τιμές του 2005 - 2007.

      Διαγραφή
    2. Θεώρω ότι καλά θα πάνε τα ακίνητα rouanos. Λογικό είναι ιδιαίτερα αν αρχίσουν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια πάλι. Τελοσπάντων ευκαιρίες υπάρχουν, αλλά όπως πάντα τις γνωρίζουν λίγοι και συνήθως αυτά γίνονται στο μιλητό. Τώρα στη Χρύση ευκαιριά σπιτόγατους κλπ. δύσκολο να βρεις κάτι σε τιμή ευκαιρίας. Αυτά τα όλιγα.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδες να σαστε καλα καλη συνεχεια..!!

      Διαγραφή
    4. Senior Hippy χτιζεται κοδομη? Σας θαυμάζω...και σκεφτομαι να κανω το ίδιο...η χωρα αυτή ειναι τελειωμένη και μετα απο 10 χρονια κρίση όλοι περιμενουν να ανοιξουν τη στροφυγγα οι τραπεζες για να ξαναπαρουν στεγαστικό....σιγουρα λεφτα και profit margins στο θεο...

      Διαγραφή
    5. Απολύομαι αγαπητέ φίλε....κάτι καθρέφτες στα μπάνια των παιδιών και τέλος...απολύομαι θεέ μου και τρελαίνομαι (δύσκολος ο χειρισμός στα μαστόρια)


      https://www.youtube.com/watch?v=aNs8xSuSK6E

      Διαγραφή
    6. Καλά να είσαστε κύριε hippy όλη η οικογένεια να το ζείτε,συμφωνώ απολύτως δύσκολη ιστορία τα μαστοριά.

      Διαγραφή
    7. Φίλε hippy,
      Αν και δεν γράφω συχνά, θέλω να ευχηθώ με όλη μου την καρδιά να το χαίρεσαι. Για τους μαστόρους θα έλεγα τα χειρότερα κοσμητικά επίθετα αν δεν μου το επέτρεπε η ευγένειά μου εδώ. Δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που να έχτισε ή να επισκεύασε και να έχει πει καλό λόγο. Αλλά αφού τέλειωσες…

      Εν τέλει τι είναι καλύτερο, η οικοδόμηση από εσένα ή η αγορά έτοιμου από τον κατασκευαστή; Επίσης πως απέκλεισες την εκδοχή ενός μη νεόδμητου ακινήτου (μικρής έως μέτριας παλαιότητας); Η αίσθηση που έχουμε για την μεγαλύτερη από τη δίκαιη απόκλιση τιμής (από ότι θα έπρεπε) μεταξύ νεόδμητων και παλιών είναι σωστή; (υψηλές τιμές στα νεόδμητα)

      Πες μας αν θέλεις οτιδήποτε χρήσιμο από την εμπειρία σου της οικοδομής, που μέσα από τα βιώματα ενός σοφού και συνετού ανθρώπου, αποκτά άλλη αξία (π.χ. τι πρέπει να προσέξουμε, για τι πρέπει να προνοήσουμε, τι πρέπει να αποφύγουμε).

      Επίσης αν έχεις κάνει έρευνα αγοράς ακινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές (όχι στη δική σου – δεν θέλουμε να τη φωτογραφήσουμε εδώ), θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε από έναν έντιμο άνθρωπο τιμές. Τα ακίνητα δεν είναι όπως οι μετοχές. Αν τηλεφωνήσεις σε 3 μεσιτικά της ίδιας περιοχής θα πάρεις τρεις διαφορετικές τιμές για την αγορά και 3 διαφορετικές εκτιμήσεις αξίας!

      Νομίζω ότι δεν είμαι εκτός θέματος, μιας και το ακίνητο είναι επένδυση και θα ενδιέφερε πολλούς στο blog.
      Καλό μήνα σε όλους.

      Διαγραφή
    8. Φίλε Σύλβιο δεν είμαι δα κι ο πιο κατάλληλος για να έχω άποψη. Είμαι φανατικά υπέρ της κινητής περιουσίας (μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα). Ωστόσο σαν κλασικός μικροαστός θέλω να μένω κάτω απ΄το δικό μου κεραμίδι, αλλά ως εκεί. Αυτό που τώρα τελείωσε είναι από ένα διαμέρισμα σε κάθε παιδί (τα παιδιά είναι μεγάλα, 35 και 36 χρονών δίχως προς το παρόν διάθεσης απόκτησης οικογένειας, αλλά δεν τα πιέζω)

      Από κοινού με μια φίλη αγοράσαμε το οικόπεδο  στη Γλυφάδα στο τέλος του 2014 σε τιμή περίπου 50% των αντιστοίχων προ κρίσης καθώς φοβόμουνα τον επερχόμενο σίφουνα ΣΥΡΙΖΑ. Φτιάξαμε 4 οροφοδιαμερίσματα για τα 2+2 παιδιά μας. Κόστισε περίπου 2200* ευρώ/τετραγωνικό (800 ευρώ/τμ το οικόπεδο + 1400 η κατασκευή). Εννοείται απολύτως σύγχρονο (θερμοπροσόψεις, ενδοδαπέδια θέρμανση, αντλίες θερμότητας, υπόγειο παρκιν κλπ). Είχα ενδιαφερθεί για αγορά διαμερίσματος 10-15ετίας εκείνη την περίοδο. Έβρισκα στην περιοχή με περίπου 1600-2000 ευρώ/τμ. Πέρα όμως από την ποιότητα κατασκευής το σημαντικότερο είναι πως όταν το φτιάχνεις μόνος σου διαμορφώνεις τους χώρους όπως τους επιθυμείς.

      Ένα καινούργιο διαμέρισμα στην περιοχή σήμερα κοστίζει για αγορά περί τις 3000-3500/τμ (1ος-2ος όροφος) κι ενοικιάζεται περίπου 1100-1400 ευρώ/μήνα. Δηλαδή μετά από φόρους 20% και ΕΝΦΙΑ έχει απόδοση περί το 3,30--3.50%. Ακριβώς παρόμοια απόδοση έχει κι ο κουνιάδος μου (πολ. μηχανικός) σε διαμέρισμα 10ετίας στην Καρδίτσα. Συμπερασματικά θα λέγαμε λοιπόν πως τούτη την περίοδο ΝΑΙ συμφέρει η απόκτηση ακινήτου προς ενοικίαση ιδιαίτερα η αγορά μεταχειρισμένου (απ΄όσο έχω δει βγάζουν οι τράπεζες σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε καλές τιμές). Ωστόσο προσωπικά δεν μ΄ενδιαφέρει. Προτιμώ το 3-5% των μερισματοφόρων μετοχών.

      Διαγραφή
    9. Ως προς το ενοίκιο αναφέρομαι σε 100 τμ περίπου

      Διαγραφή
    10. Πολύ ενδιαφέρον κύριε Χίππη, ευχαριστούμε.

      Απ' τα λίγα που χω διαβάσει και δει, η αγορά ακινήτων εμπεριέχει και το συναισθηματικό παράγοντα, ειδικά όταν πρόκειται για δικό σου. Θεωρητικά τα ακίνητα διατηρούν την αξία τους στο χρόνο και προσαρμόζονται στο πληθωρισμό. Είναι επίσης "χειροπιαστά", το οποίο έχει τη χάρη του. Άλλο να βλέπεις το σύμβολο μιας μετοχής ως λέξη στην οθόνη και άλλο να καμαρώνεις ένα κτίριο. Τελευταίο, έχεις εσύ το πλήρη έλεγχο, αν σου ανήκει εξολοκλήρου προφανώς, και κάνεις εσύ κουμάντο. Στα μείον το έξτρα άγχος/τρέξιμο, αντί για ένα απλό κλικ στην οθόνη.


      Διαγραφή
    11. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες του κου Hippy. Κατ'εμέ ένα ακίνητο για να κατοικείς είναι αρκετό!! Και αν θέλεις ακίνητα αναζήτησε REITS στο εξωτερικό, ή εισηγμένες ΑΕΕΑΠ με ένα βασικό κριτήριο αποτίμησης τα FFO (funds from operations https://www.investopedia.com/terms/f/fundsfromoperation.asp), όπου απολαμβάνεις όλα τα πλεονεκτήματα μίας επένδυσης σε ακίνητο!

      Διαγραφή
    12. Τεινω με τη αποψη σας κυριε Vasilisg... εννοειται οποιος ενδιαφερεται υπαρχουν κατοικιες με σιδερο - σκελετο με το μισο κοστος απ αυτο που πληρωσε ο κυριος hippy μας..πχ σουιτες 36τμ κομπλε επιπλωμενες 25000 ευρακια.. στο στηνουν σε 2 μερες κ πληρωνεις 3 ενσημα κι αυτα δωρο δλδ τα χρεωνεται η εταιρεια.. ουτε να μπλεκεις με μαστορια ουτε χρονος ουτε τπτ.. μπορω να σας δωσω σαιτ οποιος θελει.. το εργοστασιο ειναι καπου στη μεσσηνια..

      Διαγραφή
    13. Αγαπητέ hippy,
      Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου. Είσαι αξιέπαινος. Πιο πολύ όμως σου αξίζουν συγχαρητήρια για το ότι έκανες την κίνησή σου (την αγορά του οικοπέδου, γιατί αυτή είναι ουσιαστικά η βασική συνιστώσα διαμόρφωσης κόστους του τελικού προϊόντος) την κατάλληλη χρονική στιγμή. Λίγο πριν αντιστραφεί η καθοδική τάση και όταν η μόδα της Airbnb και το ενδιαφέρον για ακίνητα στη Γλυφάδα ήταν ακόμα ιδέες άγνωστες. Για όλα παίζει ρόλο το timing. Έτσι δεν λένε; Χαίρομαι για σένα, γιατί σου αξίζει. Σωστός χρονισμός στα ΟΕΔ, σωστός και στα ακίνητα.

      Δεν θα είχα το θράσος να ζητήσω ατομικές πληροφορίες, αλλά αφού τις έδωσες είναι χρησιμότατες. Απάντηση ουσιαστική και εμπεριστατωμένη, όπως αρμόζει σε έναν μαθηματικό. Είδες άλλωστε τις θερμές αντιδράσεις των συμμετεχόντων εδώ. Και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κατασκευής σωστά, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις.

      Για την προτίμηση στις κινητές αξίες, ως επένδυση, μπορεί να έχεις δίκιο. Υπάρχουν όμως και τα διδάγματα των παππούδων μας όπου σε ακραίες ιστορικά στιγμές (πόλεμοι, οικονομικές καταστροφές, διάλυση των πάντων) τα ακίνητα διασώθηκαν, σε αντίθεση με τις εταιρείες που χάθηκαν, ενώ ο χρυσός (χρυσές λίρες στην εποχή τους) και τα εμπορεύματα -σε φυσική μορφή- τους βοήθησαν να επιβιώσουν. Ακόμα και το etf χρυσού, που συνιστά ένα απλό πιστοποιητικό, δεν ξέρω ποιο θα είναι το πραγματικό αντίκρισμα που θα έχει, αν βιώσουμε μια ακραία οικονομική καταστροφή στο μέλλον. Εκεί η κατοχή «πραγματικών» αξιών αποκτά άλλη σημασία.

      Η αληθινή όμως αξία είναι τα παιδιά, για τα οποία έγιναν όλα. Να είναι γερά και να τα χαίρεσαι.

      Διαγραφή
    14. REITs: Την τελευταία δεκαετία έχουν κάνει τρομερή άνοδο κ. Βασίλη. Και στην Αμερική και στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες. Και η είσοδος είναι αποτρεπτική. Και με χρηματιστηριακές τιμές προς FFO ουδόλως ελκυστικές. Να πέφτανε εκεί για 3 συνεχή χρόνια τα ακίνητα και θα προεξοφλούσαν πτώση για άλλα τόσα και θα σας έλεγα σε τι discount θα διαπραγματευόντουσαν. Μακάρι να εντοπίσετε ως αναλυτής και να μας προτείνετε χώρες που είχαμε σημαντική πτώση των τιμών των ακινήτων, όπως η Ελλάδα καλή ώρα (και να υπάρχουν και REITs εκεί) ή κλάδους των REITs που έχουν απαξιωθεί για κάποιους λόγους, αλλά δεν είναι τελειωμένοι και θα σας ακούσουμε με πολύ προσοχή. Και να μην έχουν και δανεισμό, γιατί στα περισσότερα REITs ο δανεισμός είναι στο Θεό.

      Διαγραφή
    15. Φίλε Σύλβιε μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά ότι έχω την εκτίμηση σου και σταθερά επιθυμώ να σε γνωρίσω εκ του σύνεγγυς. Άλλωστε η οπτική σου το 2011-12 στο marketzone, όπως και του εξαιρετικού συναδέλφου Kikou βέβαια, με βοήθησε πολύ στο τρόπο που βλέπω τις εταιρείες.

      Το σλόγκαν των γονιών μας "ποτέ κανείς δεν έχασε αγοράζοντας γη" αντανακλά τις συνθήκες της εποχής τους (1974-2000). Της εποχής της αύξησης  του "κράτους",  της υπέρμετρης αύξησης του κρατικού δανεισμού και του υψηλού πληθωρισμού (πάνω από 20%). Οπότε τα πάντα όλα-και τα ακίνητα-έτρεχαν να καλύψουν τον πληθωρισμό δίχως όμως να αυξάνεται η πραγματική-αποπληθωρισμένη αξία τους σε δραχμές.

      Με την υιοθέτηση του σκληρού ευρώ και δίχως τη δυνατότητα διολίσθησης του νομίσματος αυτό κανονικά έπρεπε ν΄αλλάξει. Ωστόσο ο αλόγιστος τραπεζικός δανεισμός αρχικά καθυστέρησε την υπερβολή στις τιμές και σε δεύτερο χρόνο, στη μεταΛΗΜΑΝ εποχή τις επανέφερε τραυματίζοντας τον κλάδο. 

      Νομίζω ότι ξαναζούμε πάλι ένα μκρό φούσκωμα ιδιαίτερα στις τιμές των ενοικίων. Δεν μου πολυαρέσει σε τρέχουσες τιμές ο κλάδος των reits (έχω μικρή μόνο θέση στην ΙΝΤΕΡΚΟ). Σε ότι με αφορά τούτη την περίοδο προτιμώ την επένδυση σε  ενεργητικές αξίες (μετοχές) αντί για τις παθητικές (ομόλογα, ενοίκια). Ιδιαίτερα σε εταιρίες που έχουν αξία (υποδομές) και δίνουν σταθερά-διαχρονικά μέρισμα. Νομίζω επίσης ότι η δυνατότητα που έχουμε τώρα να επενδύσουμε σε μεγάλες μερισματοφόρες ευρωπαϊκές εταιρείες  δεν πρέπει να πάει χαμένη.

      Εννοείται ότι δεν είμαι σίγουρος ότι έχω δίκιο και ότι θα δικαιωθούν οι επιλογές μου, αυτό όμως μου συμβαίνει σχεδόν πάντα.

      Διαγραφή
    16. Αγαπητέ κύριε Hippy,
      είναι χαρά μου να διαβάζω επίκαιρους και 'ανθρώπινους' διαλόγους ανάμεσα σε εξαιρετικά μέλη του έντιμου αυτού forum.
      Ιδιαίτερα δε , όταν αυτοί αφορούν επενδυτικά διλλήματα, μεταξύ κινητών ή ακίνητων αξιών και για κάποιον που μπορεί να έχει συγκεντρώσει κάποιες οικονομίες και αναζητά την ιδανική κατεύθυνση τοποθέτησης.
      Δανείζομαι λοιπον την αναφορά σας, οτι επιλέγετε τοποθετήσεις σε μερσματούχες μετοχές σε σχέση με το ενοίκιο και ιδιαίτερα σε εταιρίες που έχουν αξία (υποδομές) και δίνουν σταθερά-διαχρονικά μέρισμα.
      Πόσο εύκολο θα ήταν για εσάς παρακαλώ (ή και για τους φίλους που τύχει να διαβάσουν αυτό το μύνημα) να μου δώσετε 2-3 ενδεικτικές προτάσεις παραπάνω μετοχών, με υψηλή μερισματική απόδοση (σε σχέση με την τωρινή τους τιμή και τις μελλοντικές επιχειρηματικές τους προσδοκίες);

      Μια δική μου επιλογή θα ήταν η Autohellas , αν σας βρίσκει σύμφωνο.

      ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Rory G για πιο σιγουριά χρημάτων παρόλο δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας θα κοιταζα τα νερά με προτίμηση της συμπρωτεύουσας αλλά θα ήταν ενδιαφέρουσα η άποψη του Κυρίου Τάκη κατ'εμε μακριά από την auto και ας λένε ότι θέλουν.Καλο βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
    18. Κατ΄αρχήν κύριε Rory ευχαριστώ πολύ. Μου δίνετε αξία που δεν έχω, ειλικρινά, αλλά μια και με ρωτάτε απαντώ.

      Κατά τη γνώμη μου η ΟΤΟΕΛ δεν είναι απλά μια μετοχή με σταθερό διαχρονικά σημαντικό μέρισμα, είναι μια μετοχή την οποία ο βασικός μέτοχος αγαπά και στηρίζει αδιαλείπτως, ακόμα και στα γκρίζα χρόνια της συριζοκρατίας. Οπότε ΝΑΙ, την θεωρώ καλή επιλογή...και για μένα καθώς τούτη τη στιγμή δεν την κατέχω.

      Βασικές δικές μου επιλογές είναι 

      α) ΑΔΜΗΕ, διόδια ηλεκτρικού ρεύματος για όλους, ΔΕΗ και εναλλακτικούς. Με πολύ μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, με σημαντικές επιδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

      http://ecopress.gr/?p=16255  

      β) ΤΕΝΕΡΓ μηχανή παραγωγής θετικών ταμειακών ροών,   ανήκει σε hot πανευρωπαϊκά κλάδο,και όπως και η ΟΤΟΕΛ  αγαπιέται στηρίζεται από τον βασικό μέτοχο κ. Περιστέρη (πρόσφατα επαναγόρασε 476000 μετοχές λίγο παρακάτω από τα τρέχοντα επίπεδα-στα 7,08 ευρώ/μετοχή)

      https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1694854/tenerg-agora-476097-metohon-apo-ton-georgio-perist.html  

      γ) ΜΥΤΙΛ γιατί τον λένε Βαγγέλη και δεν καταλαβαίνει από κρίσεις, χαμηλές τιμές αλουμινίου κλπ...ο ορισμός του "πίστευε και μη ερεύνα"

      δ) με λίγο υπομονή ΟΠΑΠ, όχι νωρίτερα όμως από μεθαύριο 7/11 (ίσως και αργότερα στις 27/11) όπου θα δείξει τις αντοχές του στις υποχρεωτικές πωλήσεις των passive funds FTSE και MSCI

      Επίσης εάν δούμε τάση εξομάλυνσης στα προβλήματα ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ στο παγκόσμιο εμπόριο τότε μερικές γερμανικές μετοχές (με πάνω από 4% διαχρονικά μέρισμα) διαπραγματεύονται σε πολύ καλές τιμές αρκετά κατώτερες από τα διετή υψηλά τους.







      Διαγραφή
    19. Ο Νοέμβριος, όλοι το ξέρουμε, είναι στατιστικά κακός μήνας. Έχουν κλείσει και τα βιβλία τους στις 31/10 τα golden boys και περιμένουν τα bonus...παρά τον Κυριάκο (τον οποίο πιστεύω) και τις αντοχές που δείχνει το ΧΑΑ μας προσωπικά κύριε Rory θα προτιμούσα τον επόμενο μήνα σαν ασφαλέστερο timing για αγορές.

      Διαγραφή
    20. Το παγουράκι Θεσσαλονίκης κύριε Κίτσο ήταν-είναι αγαπημένη επιλογή των τακαρόπληκτων ήδη από το 2015 και τα 2,60-2,80 ευρώ/μετοχή. Στα χαρτοφυλάκια των παιδιών δεν έχει πουληθεί λέπι. Με θέλγει επίσης και το θέμα της αποκρατικοποίησης. Ωστόσο μου φαίνεται λογικότερο να αποφασιστεί διάθεση ποσοστού με παραίτηση των παλαιών μετόχων στο ΧΑΑ (μην κατηγορηθούν για "ξεπούλημα") ή το πιθανότερο τίποτα. Επιπλέον πιθανολογώ-φοβάμαι ότι κάποια στιγμή οι εταιρείες ύδρευσης ίσως κληθούν να καταβάλλουν "έξοδα αγοράς ακαθάρτων υδάτων" όπως έγινε με την ΕΥΔΑΠ το 2013.

      Διαγραφή
    21. Α, ναι. Αυτή ξέχασα να τη μνημονεύσω. Παραμένει απείρακτη. Αυτή δεν είναι χαρτοφυλάκιο παιδιών, αλλά αμυντικό χαρτοφυλάκιο για παντός είδους κρίση. Αποκτήθηκε κυρίως χάρις στην επιμονή του κ. hippy σ’ αυτό το blog τις ιστορικές εκείνες εποχές.

      Διαγραφή
    22. Κύριοι Κίτσο,Hippy,Σύλβιε, ευχαριστώ πολύ για τις τοποθετήσεις σας.
      Δεν περίμενα κάτι λιγότερο, με καλύψατε.

      Η αλήθεια είναι ότι έχω στήσει ηδη ένα επιθετικό χαρτοφυλάκιο με μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχω κάποια περίσσια ρευστότητα στη τράπεζα να κάθεται με μηδενικό εισόδημα.

      Σκεφτόμουν λοιπόν να πάρω ίσως ένα ακίνητο,αντί άλλης επένδυσης,

      Αλλά θα συμφωνήσω και εγώ ότι το κόστος απόκτησης και διακράτησης ενός ακινήτου, έχει γίνει δυσβάσταχτο πλέον.
      Ιδιαίτερα δε αν δεν υπάρχει το κίνητρο της ιδιοκατοίκησης.

      (Φορολογία 6% στην αγορά, μεσιτικά 2%, φορολογία ενοικίων στην κλίμακα εισοδήματος + εισφορά αλληλεγγύης 7% στα μισθώματα, κόστος συντήρησης ακινήτου από φθορές, πιθανές αστοχίες μίσθωσης και είσπραξης ενοικίων κλπ.κλπ

      Οπότε , όπως με προέτρεψε ο αγαπητός κος Hippy
      θα "σπεύσω βραδέως" στα μερίσματα.

      Καλό σας βράδυ και ευχαριστώ και πάλι.

      Διαγραφή
    23. Φίλε hippy,
      για τις ξένες που μου είχες πει, δεν υπεκφεύγω, αλλά μη νομίζεις ότι ασχολούμαι και έχω καμία σοφία να προσφέρω. Τώρα βρήκα λίγη ησυχία και ήθελα να σου γράψω στα γρήγορα.

      Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις σήμερα ευρωπαϊκές εταιρείες από τις μεγάλες που θέλεις που να δίνουν τα καλά μερίσματα που ζητάς και να είναι σε δίκαιη τιμή. Υποτιμημένες πάντως σίγουρα όχι. Το μέρισμα από μόνο του «διαμορφώνει χρηματιστηριακή τιμή», ιδιαίτερα στις δύσκολες για τους εισοδηματίες μέρες που ζούμε με τα μηδενικά επιτόκια. Ενδεχομένως οι ίδιες μετοχές, με τα ίδια κέρδη, να είχαν πολύ χαμηλότερα, αν ξαφνικά έκοβαν τελείως το μέρισμα (ακόμα και για λόγους οικονομίας, εξυγίανσης, μείωσης δανεισμού, επενδύσεων κλπ, χωρίς μεταβολές στην εικόνα του ισολογισμού τους). Αλλά σου λέω και το άλλο: Τι θα συμβεί στην τιμή των μετοχών αυτών όταν τα επιτόκια πάρουν κάποια στιγμή την ανηφόρα; Ασχέτως της κρατούσας σήμερα αίσθησης για μια μακρά διατήρησή τους.

      Για να βρεις μεγάλες ευρωπαϊκές, με διαχρονικά καλά μερίσματα, που να έχουν σήμερα υψηλή μερισματική απόδοση, στις τρέχουσες τιμές και στο σημερινό περιβάλλον, τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν α.) να δίνουν μέρισμα μεγαλύτερο από τα ετήσια κέρδη που εισπράττουν, άρα να αυξάνουν το δανεισμό ή να μειώνουν το ταμείο β.) να δίνουν μέρισμα μικρότερο από τα ετήσια κέρδη που εισπράττουν, σε βάρος όμως των επενδύσεων που θα όφειλαν να κάνουν για το μέλλον τους ή γ.) να έχουν καλά θεμελιώδη, να το αξίζουν το μέρισμα, αλλά να βρίσκονται σε κλάδο που η αγορά θεωρεί «προβληματικό» ή υπό συρρίκνωση στο μέλλον. Άλλωστε όλοι οι μεγάλοι οίκοι, αναλυτές, fund managers τις έχουν ξεσκονίσει τις μεγάλες του εξωτερικού. Τις έχουν όλοι στο μικροσκόπιο.

      Διαγραφή
    24. Ας δούμε μερικές περιπτώσεις που θα μπορούσαν να υπαχθούν στην κατηγορία (γ).
      Εταιρείες καπνού. Παραδοσιακά καλά μερίσματα. Ποιος τις πλησιάζει με το τσιγάρο υπό δίωξη και τις πωλήσεις να πέφτουν στις ΗΠΑ (κυρίως σε όγκο πωλήσεων, όχι τόσο σε αξία, αφού αντισταθμίζεται προς το παρόν με αυξήσεις τιμών); Ας πάρουμε την British American Tobacco (BATS), μιας και δείχνει η καλύτερη από τις ομοειδείς και έχει έδρα UK και δεν παρακρατεί φόρο στο μέρισμα, ασχέτως ότι είναι διεθνής (το 40% των εσόδων από Αμερική). Τιμή 2,740. Τρέχον μέρισμα 2.03. Μερισμ απόδ 7,4%. Εντυπωσιακό track record. Αυξάνει μέρισμα κάθε χρόνο από εισαγωγής. Dividend Payout Ratio 0,73 PE Ratio 10. Forward PE Ratio 8. PB Ratio 0,95 Price-to-Free-Cash-Flow και Price-to-Operating-Cash-Flow γύρω στο 6. Debt-to-Equity 0,77. Interest Coverage 6,06. (Συγνώμη hippy, τα στοιχεία γράφτηκαν με τιμές μετοχής Δευτέρας. Ήθελα να σου γράψω, κάποιος με διέκοψε και τα παράτησα - αλλά δεν νομίζω ότι διαφοροποιούνται αισθητά).

      Ίσως να μην την απέκλειε κανείς εντελώς αν ξαναχτυπήσει τα 2300p και κάτω, σε μια φάση κακών ειδήσεων. Τώρα, αν το τσιγάρο πεθάνει…

      Διαγραφή
    25. Άλλη περίπτωση: Προβληματισμός υπάρχει στις εταιρείες πετρελαίου (και φυσικού αερίου), που βρίσκονται υπό πίεση, λόγω της μη ανάκαμψης των τιμών του και της μειωμένης ζήτησης, ενόψει και της κλιματικής αλλαγής και της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, των αλλαγών στην τεχνολογία και του φόρου στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Οι Shell και BP που αναφέρατε, έχουν μερισματικές αποδόσεις 6,5%, αλλά η αγορά τις αντιμετωπίζει αρνητικά, συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι ο κλάδος έχει στο παρελθόν υποφέρει (υπήρξαν αρνητικές προειδοποιήσεις για επιβράδυνση και από τις 2 εταιρείες). Γενικά τα κέρδη των εταιρειών αυτών πέφτουν φέτος, το ίδιο και για ExxonMobil (XOM) and Chevron (CVX) και όλες τις ομοειδείς. Ορισμένα funds έχουν μειώσει τις μετοχές πετρελαίου από το χαρτοφυλάκιό τους, γεγονός που ωθεί τις εταιρείες πετρελαίου να δεσμεύονται για υψηλότερα μερίσματα (βλ. υποσχέσεις της Γαλλικής Total για αυξανόμ μέρισμα την επόμενη 5ετία). Η Aramco επίσης, προκειμένου να πετύχει η δημόσια εγγραφή της, υπόσχεται υψηλά μερίσματα από το 2020 έως το 2024 (παρεμπιπτόντως κι αυτή εμφανίζει φέτος μειώσεις κερδών).

      Η Shell έχει δεσμευτεί για την καταβολή υψηλών μερισμάτων την επόμενη 5ετία και βρίσκεται και σε γιγαντιαίο τριετές πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αναρωτιέμαι πως θα τα κάνει όλα αυτά, αν συνεχίσουμε σ΄αυτό το περιβάλλον. Φυσικά με τον τρόπο αυτό αυξάνει το χρέος της. (Shell βέβαια = αύξηση μερίσματος κάθε χρόνο από το τέλος του β΄ παγκοσμίου πολέμου μέχρι σήμερα). Α, επ’ ευκαιρία, την έχουν κατηγορήσει ότι έχει μειώσει τις επενδύσεις και θα το βρει μπροστά της στο μέλλον.

      Δεδομένων των συνθηκών πάντως και των αποτιμήσεων εταιρειών άλλων κλάδων, τις προτιμώ τις Shell και BP από πολλές άλλες. Κι ας γκρινιάζω.

      Η ουσία είναι μία. Πολλές από τις εταιρείες στις οποίες επενδύουμε μπορούν να υποφέρουν από διαταραχές. Πιστεύω ότι, για τις περισσότερες επιχειρήσεις, η μακροπρόθεσμη επιβίωση εξαρτάται από την προσαρμογή. Οι παραπάνω δύο που ανέφερες έχουν τον απαιτούμενο χρόνο. Θα το κάνουν;

      Διαγραφή
    26. Αλλά αφού λες για ενέργεια και υποδομές, κοίταξε και τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ένας άλλος κλάδος στον οποίο είναι εμφανής η αρνητική προεξόφληση. Δεν λέω αν η αγορά έχει δίκιο. Δεν ξέρω. Έχει όμως ενδιαφέρον. Η Plains All American Pipeline (PAA) για παράδειγμα (μεταφορά πετρελαίου από σχιστολιθικά πετρώματα της Αμερικής, αλλά και φυσικού αερίου με κεφαλαιοποίηση 12,95 δισ δολάρια). Σημερινό κλείσιμο 18,74$ Μέρισμα 1,44$. Μερισματική απόδοση 7,7%, με dividend payout ratio 0,31 (31%). Όχι να δανείζομαι για να πληρώνω μερίσματα (ΟΠΑΠ καλή ώρα). Είναι Αμερική βέβαια, αλλά δε νομίζω ότι θα έχεις την παρακράτηση 30% γιατί είναι MLP (Master Limited Partnerships). Λογικά θα πρέπει να είναι καθαρό κι αυτό.

      Υπέστη τα στραπάτσα της στο παρελθόν, έχει μειώσει τα μερίσματά της (δεν έχουμε διαχρονική αύξηση μερισμάτων εδώ) έφαγε τα χαστούκια της και τώρα που συμμαζεύεται κανένας δεν την εμπιστεύεται. PE Ratio 4,67. Forward PE Ratio 9,49. PB Ratio 1,15. PS Ratio 0,46. Debt-to-Equity 0,78. Debt-to-EBITDA 2,32. Interest Coverage 6,84. Current Ratio 1. Altman Z-Score 2,24. Credit Rating BBB-. Price-to-Graham-Number 0,55.

      Η ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ https://www.plainsallamerican.com/ Μια πρόσφατη και εκτενή ανάλυση της εταιρείας μπορείς να βρεις στο https://seekingalpha.com/article/4301670-3-reasons-best-time-11-years-buy-8-percent-yielding-plains-american?li_source=LI&li_medium=liftigniter-widget

      Όλες αυτές τις πετρελαϊκές, ξέρεις τι, να πάει το πετρέλαιο στα 30-40 και να πας με γενναιότητα να τις αγοράσεις μισοτιμής. Εκεί σε θέλω. Κάτι σαν οικόπεδα Γλυφάδας 2014. Με το ίδιο θάρρος.

      Διαγραφή
    27. Γενικά οι μερισματούχες που έχουν έδρα την Αγγλία μου αρέσουν, γιατί δεν έχουν παρακράτηση. Το ίδιο ισχύει νομίζω και για την Κύπρο, ενώ από του χρόνου θα ισχύει και στην Ολλανδία, αφού η παρακράτηση φόρου μερισμάτων στην πηγή καταργείται στη χώρα.

      Εκτός από Shell, BP, ετησίως αυξανόμενο μέρισμα από τότε που εισήχθη, καλό ιστορικό και δίκαιη αποτίμηση στο UK έχει και η WPP, η μεγαλύτερη ίσως διαφημιστική εταιρεία στον κόσμο (τρέχουσα τιμή 994p, κεφαλαιοποίηση 12,5 δις στερλίνες, μέρισμα 0.60, με μερισματική απόδοση 6,0%, PE Ratio17,5. Forward PE Ratio 10,3. Dividend Payout Ratio 1.11 αλλά του χρόνου βελτιώνεται δραστικά). 23 χρόνια αυξάνει το μέρισμα. Δεν ξέρω αν σου κάνει. Είχα πάρει λίγο παρακάτω στα 800p, σε μια φάση απογοήτευσης της αγοράς (ανακοίνωση μείωσης κερδών του 2018 και προειδοποιήσεων για κακό α’ 6μην 2019), οπότε η μερισματική απόδοση για μένα διαμορφωνόταν στα 7,5%, πράγμα που με ικανοποιούσε και την κρατάω. Τώρα η εικόνα έχει βελτιωθεί. Θα μπορούσες να περιμένεις σε κάποιο βύθισμα της αγοράς, αλλά δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει ο κλάδος.

      Διαγραφή
    28. Για τον αγγλικό ΟΤΕ (BT), που ανέφερες hippy, προσωπικά θα πουλούσα σήμερα όλο τον ελληνικό που παρεμπιπτόντως έχει ανέβει 44% από την αρχή του χρόνου και βρίσκεται σε πολλών ετών υψηλά και θα πήγαινα εκεί. Αυστηρά κάτω από τα 190p και σε στάδια, όσο πέφτει, τόσο θα βάζω. Αδιαφορώντας για τυχόν αναπτυξιακές προοπτικές του ελληνικού. [Δεν παρακολουθώ συνέχεια την ισοτιμία της λίρας, γιατί έχω λίρες στο νησί]

      Υπενθυμίζω ότι insider έκανε σημαντικές αγορές. Είναι ο νέος chief executive Philip Jansen ο οποίος τον Ιούνιο, αγόρασε £ 3 εκατ. από τις μετοχές της εταιρείας στα 202p και αύξησε την συμμετοχή του το Σεπτέμβριο με επιπλέον £ 1 εκατ. στα 171p. Κάτι θα ξέρει.

      Κι εδώ προηγήθηκε δραματική πτώση της τιμής για κάποιο λόγο (κακές επιδόσεις τα προηγούμενα χρόνια, απογοήτευση της αγοράς). Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο έτος ενός τριετούς σχεδίου ανάκαμψης, η διοίκηση έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για τη μείωση 13.000 θέσεων εργασίας, μια σημαντική κίνηση μείωσης του κόστους. Φιλοξενούνταν πολλοί άχρηστοι εκεί, όπως και στον δικό μας ΟΤΕ.

      Προσοχή: το μέρισμα μπορεί να φαίνεται καλό στις τρέχουσες τιμές των 190p (απόδοση 7,8% με Dividend Payout Ratio 0,7), αλλά ο οργανισμός δεν έχει αυξητική συνέπεια στην καταβολή των μερισμάτων ιστορικά. Πληρώνει ότι θέλει και ότι μπορεί. Μειώνει το μέρισμα όποτε θέλει. Επίσης η διοίκηση έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να μειώσει το μέρισμα "σε κάποιο στάδιο στο μέλλον" για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της φιλόδοξης επέκτασης των ευρυζωνικών δικτύων. Που σημαίνει ότι θα το μειώσει. Το πότε δεν ξέρουμε!
      Σημερινό κλείσιμο 193,14p. PE Ratio 9,2. Forward PE Ratio 8,44.

      Για να έχουμε επίγνωση του τι λέμε (πάντα οι μετοχές είναι για μεγάλα παιδιά όπως γράφετε συχνά, αδιακρίτως μετοχής): Μετοχή ΒΤ. Οι ετήσιες απώλειες της 4ετίας, ανά έτος: 2016 - 19,2%, 2017 -21,8%, 2018 -6,8% 2019 (έως τώρα) -19,5%. Υψηλότατος δανεισμός και συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις του ομίλου. Debt-to-Equity 2,32. Debt-to-EBITDA 4,89. Interest Coverage10,39. Η εταιρεία δεν αναπτύσσεται και έχει υπερβολικό χρέος. Πιστεύω όμως ότι κάτι αλλάζει. Και τουλάχιστον έχει λογική αποτίμηση.

      Διαγραφή
    29. Αναφέρομαι σε όσες από αυτές που έγραψες προχτές έχω εικόνα ή τις κατέχω. Για τις φαρμακευτικές δεν έχω άποψη. Για την SSE που επίσης παρέθεσες (τρέχουσα μερισματική απόδοση 7.6% όπως ξέρεις), έχει μακρά αυξητική ιστορία στα μερίσματα για 26 χρόνια. Ελπίζω να τη συνεχίσει. Είναι παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας και ανήκει στους 'Big Six' παρόχους ηλεκτρισμού της Βρετανίας. Οι 'Big Six' δεν είναι στα καλύτερά τους στο UK (ευγενικά το διατυπώνω) και ίσως πάνε λίγο ακόμα χειρότερα. Από τη μία είναι τα πλαφόν που έχουν μπει στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειες, από την άλλη είναι οι εναλλακτικοί πάροχοι που τρώνε μερίδιο στους μεγάλους και εν γένει ο ανταγωνισμός. Το τοπίο άσχημο. Βάλε και την προεκλογική δέσμευση για εθνικοποίηση πολλών από αυτών από τους Εργατικούς… Η έτερη των 'Big Six', η Centrica (ο μεγαλύτερος οικιακός προμηθευτής φυσικού αερίου της Βρετανίας) θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον στις τρέχουσες τιμές για κάποιον τολμηρό (χαμηλό 22ετών). Δεν έχει όμως παράδοση σταθερά αυξητικών μερισμάτων και μείωσε πρόσφατα δραματικά το μέρισμα της -και ορθώς- στα 5p ετησίως (μερισμ απόδοση 6,89% μετά την περικοπή, με τιμή μετοχής στα 72,56p χτες). Όλες με υψηλό χρέος. Γι΄αυτές θα μπορούσε να πει κάτι παραπάνω ο Βασίλης Κωνσταντινίδης που είναι μόνιμος κάτοικος και τις ζει από κοντά ως καταναλωτής.

      Σκόρπιες σκέψεις μόνο. Ελπίζω να σε ευχαρίστησα κάπως. Δεν έχω ούτε τα αναγνώσματα, ούτε τα προγράμματα, ούτε την τεχνολογία, ούτε τα μέσα και τη συστηματική ενασχόληση των επενδυτών που συχνάζουν εδώ. Σκέψεις μόνο.

      Διαγραφή
    30. Ευχαριστούμε κ.Σύλβιε ,κ.Hippy !
      Εξαιρετική συζήτηση ,σας παρακολουθώ .

      Διαγραφή
  9. Κύριε Τάκη και αγαπητοί σχολιαστές, θα ήθελα τη γνώμη σας για ΑΤΕΚ.

    Στα αρνητικά:
    -τελείως εκτός μόδας ο κλάδος σε υποχώρηση διεθνώς
    -υψηλές υπεραξίες στο ενεργητικό
    -χαμηλή εμπορευσιμότητα

    Στα θετικά:
    -πάει φέτος για την υψηλότερη κερδοφορία της από το 2013 (έχει προβεί σε μείωση προσωπικού που θα της εξασφαλίσει εξοικονόμηση 1 εκ. ευρώ στον Όμιλο), μονοψήφιο Ρ/Ε
    -έχει επιτυχει σοβαρή απομόχλευση τα τελευταία χρόνια (από 42 εκ. υποχρεώσεις το 2013, σήμερα στα 20 εκ.)
    -ισχυροι μέτοχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 210 συνεδριάσεις του 2019 έχουν αλλάξει χέρια 296,700 μετοχές (δλδ 1.412 μετ/συνεδρίαση αξίας 450 ευρώ περίπου). Αυτό μου φαίνεται το πιο σημαντικό απ΄όσα παραθέσατε κύριε Στέλιο...θέλει πολύ υπομονή

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς...μιλάμε για "άκρα περιφέρεια"...

      Διαγραφή
  10. Γνώμη μου ξαναριξε μια ματιά στις συμμετοχές της εταιρείας ειδικά στην λάμψη Τηλέραμα και η σερβική νομίζεις ότι αξίζουν και οι τρεις 14.600 δεν νομίζω και οι άλλες δεν νομίζω ότι είναι καλύτερες και επισφαλειες γράφει 2.500 για ξανακοίτα τες.Καλο βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και δε νομίζω ότι αξίζουν τόσο, αυτό άλλωστε αναφέρει και ο ορκωτός στην ετήσια έκθεση (σχετικά με τη μέθοδο αποτίμησης που ακολουθεί η εταιρία). Στον όμιλο αποτυπώνεται σαν υπεραξία (περίπου 8.500 σε σύνολο ασώματων ακινητοποιήσεων 9.950) και εξέφρασα τον προβληματισμό μου και παραπάνω. Σίγουρα όχι κελεπούρι, αν όμως καταφέρει με μια άνοδο της διαφημιστικής αγοράς ένα αποτέλεσμα γύρω στα 800-900 χιλ. μετά φόρων, αποκτά ενδιαφέρον νομίζω...

      Διαγραφή
  11. Ποιος θα το περίμενε στον Περσέα ,εδώ κοντά στις υπογραφές του Ντηλ,και της απαγκιστρωσης από σελοντα,να βολοδερνει και να έχει 15!Χιλ τεμάχια προσφορά μέχρι το 1.03 και να μην αγγίζει ούτε ο αέρας...η προσφορα το τελευταίο διαστημα είναι η μεγαλύτερη φέτος,μετά από άλλο ένα ψευδέστατο στράγγισμα του χαρτιού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν ο Ικτινος ηταν στα 0,75 με ποιο nick εγραφες;Θα ξαναδεις τα ιδια παλι,καλο κουραγιο.

      Διαγραφή
  12. Κύριε Πεζοπορε εδώ χρειάζεται γιατρός άλλης ειδικότητας.Ο Συντεκνος Γιατρός μας το γνωρίζει καλύτερα το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. https://www.capital.gr/epixeiriseis/3390528/h-dg-comp-enekrine-tin-polisi-monadon-ton-nirea-selonta
    Ε τώρα τίποτα δεν το σταματά τον Περσέα ...θα πρέπει να τρέξει με χίλια να καλύψει το χαμένο έδαφος για φέτος....Το μεγάλο αγκαθι δεν υφίσταται πλέον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ήταν άραγε αυτό που δεν άρεσε και έμεινε σχεδόν καθηλωμένος με ελάχιστες συναλλαγές;

      Διαγραφή
    2. Εγω προσωπικα και πιστευω η πλειονοτητα του blog,σου ευχομαστε καλο halloween.

      Διαγραφή
    3. Συγνωμη που χαλασα λιγο τα σχολια.

      Διαγραφή
  14. Απίστευτα βαρετές συνεδριάσεις, συσσώρευσης συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την άνοιξη του 2018 μπήκε πολυυυυς κόσμος στο Περσέα.. αρκετοί με 15 Χιλ έως 35! Χιλ τεμαχια..ξέρω αρκετους...Νομίζω η απρόβλεπτη και αυξανόμενη προσφορά το τελευταίο διαστημα,που δεν την περίμενε ούτε ο πιο φανατικός οπαδός της μετοχής είναι από αυτούς..καθημερινά Χιλιαδες τεμάχια γύρω από το 1 ευρω ξαναφυτρώνουν σαν μανιτάρια..Απηυδησαν οι άνθρωποι δικαιολογημένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παρακαλώ προτάσεις:
    Μεγάλη συστημική τράπεζα μου εμφάνισε αξία χαρτοφυλακίου 4.567.954.723,00 ευρώ. Πρόλαβα και εκτύπωσα το statement πριν την διόρθωση που ακολούθησε.Τι λέτε; α)Να νοικιάσω φορτηγά για την μεταφορά των μετρητών μετά την ρευστοποίηση;Και που θα πάει τότε ο ΓΔ; β)Να αγοράσω την τράπεζα και να μου μείνει χρήμα για δύο άλλες εισηγμένες του 20άρη; γ)Να πολιτευτώ με την υπόσχεση ότι το ποσό θα διατεθεί για την εξώφληση του κρατικού χρέους; δ)Κάτι άλλο;
    Καλησπέρα σας αγαπητοί,το statement φυλάχτηκε σε σίγουρο μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάλε φωτοτυπίες, πήγαινε το βράδυ σε ένα καλό μπαρ, άφησε να το δουν με τρόπο τα πιπίνια, πάρε 2-3 μαζί σου και νιώσε για μια βραδιά σείχης...τυχεράκια φιλαράκο

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Νίκο , να είσαι προσεκτικός!
      εμένα, συστημική τράπεζα, κατα την μεταφορά του χαρτοφυλακίου μου , απο την τράπεζα σε άλλο χειριστή, μου εμφάνισε μετά απο 3 ημέρες, ξανά μια μετοχή στο λογαριασμό μου, ενώ την έβλεπα και στο νέο μου χαρτοφυλάκιο στο νέο χειριστή.
      Εγω....χάρηκα ..τις πούλησα και εκείνοι με πίστωσαν (χαχαχα).
      Μετά απο 3 μέρες όμως... ανακάλυψαν το λάθος και με υποχρέωσαν να τις ξαναγοράσω σε υψηλότερη τιμή και με χρέωσαν και την διαφορά και το πινακίδιο :-(

      Διαγραφή
    3. @ Rory G

      https://www.youtube.com/watch?v=LsRmQE58hHg

      (τι μου θυμήσατε)

      Διαγραφή
    4. Έτσι αγαπητέ @hippy, να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι λίγο μεγαλύτεροι.
      Μονο αγάπη για τον Ιρλανδό!

      Διαγραφή
    5. Προς κύριο Rory G να σας πω ότι ήμουν Φιλαδέλφεια μέσα εννοείτε και λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια έφυγα και πήγα στο irish pub στην πλάκα λογω παρέας παρόλο ότι ο Rory ήταν ανεπανάληπτος μεγάλη μορφή.Καλο βράδυ τυχεροί ήμασταν.

      Διαγραφή
  17. Σήμερα τα αποτελεσματα 9μηνου απο το παπακι. Για να δουμε τι θα δουμε....Εχω μεγαλη αγωνια..
    Ελπιζω και οι αλλες εταιρειες να παραδειγματιστουν και να ανακοινωσουν και αυτες 9μηνα..Ετσι για τον σεβασμο ως προς τον μετοχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ μαζί σας!
      Πραγματικό παραδριγμα προς μίμηση προς όλους!
      Σκόνη και πέρσυ τέτοια εποχή που τα νούμερα δεν ήταν καλά, δημοσίευσε κανονικά και δεν κρυφτηκε πίσω από το γράμμα του νόμου.
      Και το καλύτερο? Όταν (μετά τα άσχημα αποτελέσματα) κάποιοι πουλουσαν, ο μεγαλομέτοχος αγόραζε καθημερινά.

      Διαγραφή
    2. Το "ακόμη" έγινε σκόνη... Ο κορρεκτορας κύριοι... Αυτενεργει...

      Διαγραφή
    3. Κυριε Ξενοφων πιστευω οτι φετος θα δουμε μεγαλα νουμερα (στα κερδη). Το 9μηνο θα μας δειξει πολλα για την χρονια..Θα το ''σκισουμε'' το διφραγγο αραγε φετος και αν κατα πόσο?? Αλλα ασε μην πω πολλα μην την ματιασω...Καλο απογευμα

      Διαγραφή
    4. Τελικα 1,358 εκατ στο 9μηνο, 3377 εκατ τα ebitda, αυξημενος ο κυκλος εργασιων. Περιμενα λιγο παραπανω αλλα και παλι τα αποτελεσματα ειναι πολυ καλα. Υπαρχει και μειωση δανεισμου.

      Διαγραφή
    5. Πολύ καλή αυξηση κερδών, αλλά σε αυτή την κεφαλαιοποίηση νομίζω την έχει προεξοφλήσει.
      Παίζει με Ρ/Ε 12,5. Οχι ακριβή, αλλά ούτε φθηνή. Θα αναπτυχθεί με 30-40% τα επόμενα χρόνια?
      Κι εκεί που φαίνεται να μειώνει λίγο τον δανεισμό της, αυξάνονται οι Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις μίσθωσης.
      Ταμειακές ροές θετικές.

      Διαγραφή
    6. Περίμενα 5-10 λεπτά παραπάνω κερδη (ενδεχομένως η υστέρηση σε σχέση με αυτά που περίμενα εξηγείται από την πολύ μεγάλη αύξηση των αποσβέσεων).
      Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και οι ταμειακές ροές απιστευτες! Αν συνεχίσει έτσι του χρόνου θα γίνει αυτό που έλεγε ο κ. Τάκης. Θα μετρητα στο ταμριο θα είναι περισσότερα από τα δάνεια.
      Προσωπικά θεωρώ δικαιη τιμή τα 7 ευρώ και δεν πουλάω τιποτα.

      Διαγραφή
  18. Συμφωνώ μαζί σας. Δεν θέλω κι εγώ να πω νούμερα, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος!
    Ιδωμεν... Σε μια ώρα περίπου θα ξέρουμε.
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο ΑΔΜΗΕ έχει κάνει βάση πάνω απ΄τα 2 και δείχνει να έχει διάθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείςοι συνετοί έχουμε το 20% του χαρτοφυλακίου στον ΑΔΜΗΕ (ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ) ,όπως τονίζει ο κύριος Τάκης.Και δεν μετανοιώνουμε φυσικά.
      Φίλε Ηλία σε ευχαριστώ που με επανέφερες πριν κάποιες μέρες στην τάξη όταν μου απέδωσες-πάντα καλοπροαίρετα- τον χαρακτηρισμό του traderά.Χτύπησαν τα κουδούνια,αφυπνίσθην προς λύπην της χρηματιστηριακής,μαζεύτηκα.Όλα αυτά τα χρόνια έχω καταφέρει οι προμήθειες και οι φόροι επι των συναλλαγών να ανέρχονται στο 12% του χαρτοφυλακίου.Πιστεύω ότι καλά τα πήγα,απλά τώρα τελευταία είχα εκτροχιαστεί.Επιπλέον που να κάνεις trade τις τελευταίες μέρες στις νεκραναστηθεισες;

      Διαγραφή
    2. Φίλε Νίκο η εκτίμηση μου απεριόριστη. Το trade πολλοί αγάπησαν η (ψυχική) φθορά του όμως μεγάλη. Σταθερός στην επενδυτική τετράδα μου απέχω αλλά παρατηρώ. Ελπίζω σε δικαίωση στο προσεχές 4μηνο. Χαρτζιλίκι πάντως δίνουν σχεδόν καθημερινά και υγιή μεσαία. Ψίχουλα βέβαια, ίσα για την χαρά του παιχνιδιού.

      Διαγραφή
  20. Για τον ΚΛΜ τι λετε υπαρχει μελλον μεσοπροθεσμα ? Μας παρεσυρε ο μικρομετοχος και την πατησαμε μεχρι τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα κυριε Τακη.Σας διαβαζω τακτικα και σας ευχαριστουμε για τις αναλυσεις σας.Η ερωτηση μου εχει να κανει με τις Τραπεζες.Εχετε καιρο να γραψετε κατι.Μηπως να αρχισουμε να τις κοιταμε η βιαζομαι λετε.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι έγινε ρε παιδιά; Η Επίλεκτος turnaround;
    Από 6 λεπτά ζημιά ανά μετοχή το 2018, σε 6 λεπτά κέρδος φέτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά σχέση. Μπαίνει μέσα με τα μπούνια.
      Τα κέρδη είναι λογιστικα και οφείλονται σε διαγραφή οφειλών της προς πιστωτές της κατόπιν συμφωνίας εξυγίανσης.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και καλό μήνα! Εν προκειμένω συμφώνησαν οι Τράπεζες με τον Δοντα και κούρεψαν τη ΔΕΗ 5.500.000€.
      Κατ' εμέ τέτοιοι νόμοι ειναι ο ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού.
      Δεν πληρώνουμε συστηματικά ΔΕΗ (οι οφειλές είχαν ξεπεράσει τα 12.000.000€), μετά την κουρευουμε και εν τω μεταξύ παριστάνουμε τους βιομηχανους με τα λεφτά των άλλων.
      Και κάτι τελευταίο. Τι έκανε η ΔΕΗ? Γιατί δεν έκοβε το ρεύμα στους Δονταδες? Τι περιμενε? Να φτάσουν 100.000.000€ οι οφειλές και να έχει μια νέα ΛΑΡΚΟ? Μόνο σε μικρούς και φτωχούς ξέρει να κόβει το ρεύμα?

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!
      Κύριε Ξενοφών, γνωρίζω ότι υπάρχει συμφωνία εξυγίανσης με τις τράπεζες.Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες όμως. Έχω 2 ερωτήσεις αν μου επιτρέπετε.
      1.Γνωρίζετε αν αυτή η συμφωνία εξαντλείται σε αυτό το κούρεμα οφειλής ΔΕΗ και μόνο;ή μηπως περιέχει και άλλα ευεργετικά μέτρα;
      2.και αν ναι, τότε αυτό ισχύει εφάπαξ; δεν θα έχει μακροπρόθεσμα όφελος ο ισολογισμός του ομίλου;

      Σας Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Rogy, απ' όσα διάβασα στις οικονομικές καταστάσεις η συμφωνία κουρεύει άπαξ με περίπου 5.500.000€ τη ΔΕΗ και με άλλα περίπου 100.000€ τους λοιπούς προμηθευτές (αντιλαμβάνομαι ότι η εταιρεία πλήρωνε όλους τους προμηθευτές της πλην της ΔΕΗ). Αυτο ισχύει εφάπαξ.
      Περιέχει επίσης επιμηκυνση των δανείων της και περίοδο χαριτος (θα αρχίσει να πληρώνει περιπου ένα χρόνο μετα). Δεν είδα κάτι για μείωση επιτοκίων. Χωρίς μείωση επιτοκίων δεν βλέπω κάποιο μακροπρόθεσμο όφελος.

      Διαγραφή
  23. Χαιρετω κυριε Ξενοφων.. Καλα τους εκανε ετσι δουλευει το συστημα γιατι εχουμε κ το πιο ακριβο ρευμα στην ευρωπη.. δε γινεται να κρινουμε αυστηρα τον καθε Δοντα οταν απεναντι του εχουμε την πιο μπαχαλοεταιρεια που υπαρχει.. καλη συνεχεια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους κρίνω αυστηρά γιατί και οι Πολύχρονοι και οι Κιτσικοπουλοι είναι κύριοι και δεν χρωστάνε σε κανέναν. Αυτοί γιατί το πληρώνουν το ακριβό ρεύμα και οι Δονταδες οχι? Για να δίνουν οι Δονταδες στους εαυτούς τους πάνω από 400.000€ αμοιβές για την καλή δουλειά που κανουν?
      Και το χειρότερο για εμένα είναι ότι με τα φέσια χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκά και μονάδες παραγωγής ρεύματος από βιοαέριο. Φεσωνουνμε δηλαδή τη ΔΕΗ για να της πουλάμε πιο ακριβά το δικό μας ρευμα.
      Ας ηλεκτροδότησουν τα εργοστάσια τους με το δικό τους ρεύμα. Όχι εις βάρος των μετοχων της ΔΕΗ και τελικά των φορολογουμένων.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητοί συνοδοιπόροι γιατί στους Δονταδες έγινε έτσι και στους υπόλοιπους Ξεδονταδες έγινε γιουβετσι η απάντηση είναι μια κατα την γνώμη μου :Αυτή η Στανη(Ελληνικο Κράτος αν ποτέ έχει συσταθεί? )τέτοιο γάλα βγάζει.Τωρα το ότι το βιομηχανικό ρεύμα στην Ψωροκώσταινα είναι πανάκριβο είναι γνωστό οπότε η οποία εταιρεία το χρησιμοποιεί το γνωρίζει εκ των προτέρων στην αναληψη ρισκου οταν κανει το Business Plan της και εφ όσον δεν την συμφερει και δεν βγαίνει πράττει τα δέοντα και δεν συνεχίζει να κάνει δουλειές With others people money. YOU KNOW? Γιατί εν κατακλείδι με ξένο κ@λ@ γινομαι και εγώ Π@@στ@ς!

      Διαγραφή
  24. Καλα δε καταλαβα τι συζηταμε τωρα.. καταρχας κ στα νοικοκυρια αλλος πληρωνει αλλος δεν.....( για δεη λεω ).... το ιδιο κ στα δανεια στις τραπεζες....(κουρεμα παντου)... κ ασφαλιστικα ταμεια (παντου κουρεμα) κ δοσεις οποιος μπορει..και... και...και...βαριεμαι να γραφω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΙ πείτε Κύριε rouano. Δεν χρειάζεται να γράψετε κάτι μην κουραζεστε και εκνευρίζεστε. Στην χωρα της Φαιδρας Πορτοκαλεας ακόμη και ο γάιδαρος πετάει. Αλοιμονο ποιος είμαι εγώ που θα πω το αντίθετο?

      Διαγραφή
  25. Ο κύριος Ξενοφών με τη σύγκριση του πως λειτουργει ο Πολύχρονος σε αντίστοιχη εταιρεία (ΚΛΩΣΤΉΡΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ) τα είπε όλα. Για το ελληνικό κράτος -μπ@ελο και τις κωλοΤΡΑΠΕΖΕΣ η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι πολύ λίγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπρε κοπέλι Μορφονιε άσε τα μίτινγκ και έλα στον λαό σου. Μας έλειψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Γιατρέ μας απών ο κύριος Τακης και ξεσαλωνουμε.Καμμια καλή πρόβλεψη κύριοι.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας,

      κοίταζα σήμερα τον Πειραιώτη-μαουνιέρη και αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος...
      Στη σελ.12 αναφέρεται το εξής:

      "Η συγγενής εταιρεία ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 23,75% παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους 208.735,49€".

      ( https://www.athexgroup.gr/documents/10180/43442/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%88%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%20%CE%9D.+%CE%9B%CE%95%CE%92%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%97%CE%A3%20%CE%91.%CE%95.+%282018%2C%CE%95%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82%20%CE%99%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%2C%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%29.pdf/8305313b-d0bb-4330-b2ac-fc12c4f4056a?version=1.0 )

      Και η ερώτησή μου είναι εάν ολόκληρη η ενεργειακή (100%) παρουσιάσε 208.735,49€ κέρδη, ή εάν αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο 23,75% της συμμετοχής.

      Διαγραφή
    3. Να κοιτάξετε κύριε George πάνω πάνω τι αναφέρει η ορκωτός ελεγκτής σχετικά με την συνέχεια της λειτουργείας της εταιρείας κατά τα άλλα με διαθέσιμα 1100 ευρώ και τζίρο 640.000 χιλιάδες στο εξάμηνο δεν έχει μέλλον,βγηκε από συρματουργεια και καλά έκανε αλλά με 1.200.000 την χρόνια τι μπορεί να περιμένει?

      Διαγραφή
    4. Κε George αναφερεται στο 100% της ενεργειακης.Στο 6μηνο τα κερδη της ηταν κοντα 125χιλ€ οπου 29χιλ αντιστοιχουν στο ποσοστο της Λεβεντερης.Μπορειτε να το δειτε στην εκθεση 6μηνου σελ.13 οπου αναφερει αποτελεσματα απο συγγενεις εταιρειες.Για την Λεβεντερης ο τζιρος εχει πεσει παρα πολυ σε σημειο που δεν μπορει να εμφανισει κερδη το μικτο κερδος ηταν μολις 200χιλ και τα ebitda αρνητικα.Επισης το κεφαλαιο κινησης ειναι αρνητικο κατα 318χιλ ομως ο ΔΔΜ κατω του 0,5.Νομιζω οτι αξιζει να σημειωθει οτι η εταιρεια εχει ακινητα κ οικοπεδα αξιας 6,9εκ € σημαντικης αξιας βασει μεγεθων κ κεφαλαιοποιησης.Θεωρω πως αν μπορει με καποιο τροπο να τα αξιοποιησει στο μελλον θα επαιρνε σημαντικη ανασα.Τελος ανακοινωσε οτι φετος δεν θα πληρωσει τοκους στους κατοχους προνομιουχων μετοχων λογω των οικονομικων προβληματων.Τετοια περιοδο συνηθως το ΛΕΒΠ εκανε κινηση αφου παιρναν περιπου 0,04 ανα μετοχη

      Διαγραφή
    5. Kύριοι σας ευχαριστώ θερμά.
      Όλα τα αρνητικά που αναφέρετε τα είχα διαπιστώσει,όπως και το 1,5εκ. δάνειο που πήρε πρόσφατα,καθώς και το ότι δεν έχει ισολογισμό με κέρδη από το 2010 & μετά.
      Έτσι εστίασα στην ενεργειακή, μήπως και εξαγόραζε ολόκληρο το ποσοστό της...Άρα και ολόκληρο να το αγοράσει,πάλι -200.000 θα γράψει στο τέλος,οπότε...άκυρος ο συναγερμός.
      Σας ευχαριστώ και πάλι!

      Διαγραφή
  27. Κανένα νέο για ιντρακατ και δρομέα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ιντρακατ δεν κουνιέται φύλλο,ότι γράφει ο μικρομετοχος, πάντως η πορεία τους λέει μακριά από κόκκαλοχαρτα,όσο για τον εταιρο μια!! μόνο δουλειά έχει ανακοινώσει για το 2019,αυτή με το γερμανικό στρατό την ανοιξη,Μιλάμε για μεγάλη ξηρασια..Ο διαγωνισμός για τα 40 χιλ γραφεία που έλεγαν για το καλοκαίρι,τρεις μήνες μετά το εφετείο τον μαιο ,δεν ξέρει κανεις αν έγινε η επαναπροκηρυξη..Ξανακοιτα τον από μέσα Γενάρη,θα είναι σε κώμα μέχρι τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Η Beta ξεκινάει κάλυψη της μετοχής με τιμή στόχο τα 2,17 ευρώ (κλείσιμο 1,6350) και σύσταση αγοράς. Η ανάπτυξη δεν έχει ακόμα τιμολογηθεί σημειώνει στον τίτλο της έκθεσης ο αναλυτής. Η εισηγμένη αποτιμάται 41 εκατ. ευρώ και η Beta περιμένει καθαρά κέρδη το 2019 1,59 εκατ. ευρώ. Για το 2020 περιμένει 2,70 εκατ. ευρώ και 3,55 εκατ. ευρώ για το 2021.

    Δηλαδή η μετοχή παίζει 11,2 φορές τα καθαρά κέρδη του 2021 και 14,7 φορές του 2020. Επειδή το 2020 δεν είναι μακριά θεωρούμε καλό το P/E. Στην τιμή στόχο βέβαια θα έχει αποτίμηση περίπου 55 εκατ. ευρώ άρα το p/e του 2020 θα είναι 20 φορές.

    Θεωρούμε πολύ καλή την εταιρεία με εξαιρετικό προϊόν και brand name και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης λόγω της τουριστικής βιομηχανίας. Όμως στην τρέχουσα αποτίμηση και όπως βλέπουμε το γράφημα θεωρούμε ότι έχουν τιμολογηθεί αρκετά.

    Από bankíngnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε Λεπι σύντροφοι όπως λέει και ο Οικοδεσπότης μας να'ναι πάντα καλά και να μας φιλοξενεί.Και ας το έχει ρίξει στα σκληρά και μείς μαζί του.Τι ήταν ο ΠΑΠ όταν τον προτεινε?Τι θα είναι τα μπουκαλοψυγεια σε κάτι τερμηνα? Respect στον Μαέστρο της ορχήστρας !Σε χάσαμε αφεντικό...

      Διαγραφή
    2. Το Bankingnews γράφει ότι στα 1,6350 έχουν τιμολογηθεί αρκετά. Τα ίδια έγραφε πριν 3-4 εβδομάδες και ο Μικρομέτοχος ενώ τώρα γράφει:
      ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Τιμούν τα παντελόνια που φορούν σεβόμενοι την μετοχή τους και τα κεφάλαια που έχουν επενδύσει σε αυτήν οι λοιποί μέτοχοι της. Δυνατά τα μεγέθη οδεύουν προς αύξηση εσόδων μεγαλύτερη από 20% στο β’ εξάμηνο της χρονιάς με καλύτερα περιθώρια κερδοφορίας. Το εργοστάσιο λειτουργεί στο 50% της δυναμικότητας του και τα προϊόντα είναι απόλυτα συμβατά με αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς κερδίζοντας συνεχώς μερίδιο αγοράς στο εξωτερικό.


      Πλέον ο τζίρος είναι ισόποσα μοιρασμένος μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού. Το λανσάρισμα του νέου σαμπουάν κέρδισε αμέσως μερίδιο αγοράς 1,5% ενώ το 2020 αναμένεται διπλασιασμός των πωλήσεων. Η στρατηγική της εταιρίας εστιάζει και στην προώθηση των ιστορικών ετικετών τα οποία λόγω της χρήσης ελαιόλαδου έχουν κερδίσει κοινό που ευαισθητοποιείται σε οικολογικά θέματα.

      ΣΥΜΦΩΝΩ. ΟΥΤΕ ΛΕΠΙ. Εκεί στα 3 ευρώ βλέπουμε.

      Διαγραφή
    3. Ο Παπουτσάνης θα πάει πάνω και άλλο πάνω ...
      Μούγκα όσοι έβγαλαν χολή όταν τον είχαμε πρωτοπροτείνει ... και περισσότερο μούγκα όσοι έγραφαν τα διάφορα πικρόχολα σχόλια επειδή έγραψα ότι πουλάω.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη καλήμερα.Οποιος δεν θέλει η δεν μπορεί να καταλάβει ότι η αγορά δεν είναι παιδικη χαρά και πως οι αποφάσεις επιλογών στις αγορές και τις πωλήσεις είναι καθαρά υπεύθυνη προσωπική υπόθεση ανεξαρητα του τι προτείνετε εσείς και ο κάθε καλοπροαίρετος συντεκνος εδώ μεσα τότε μάλλον πρέπει να ασχοληθεί με άλλο σπορ.Εσεις και όποιος άλλος είναι ελεύθερος να εκφράζει την γνώμη του και να πουλάει η να αγοράζει στην εκάστοτε τιμή και στιγμή απιφασιζει. Τι να συζητησουμε τώρα τα αυτονοητα ?Ειλικρινά στα χρόνια που σας διαβάζω και στο ελάχιστο που με φιλοξενειτε δεν μπορεί κανείς να σας προσάψει το παραμικρό .Εύγε και για την προσφορά και το ήθος σας.

      Διαγραφή
    5. Οσο για το καραβάκι μάλλον για υδροπλανο μου φαίνεται όσο το κοιτάζω!

      Διαγραφή
  30. τι εγινε ΣΕΡ επεσε μιζα απο τον Μενελαο?? .πριν λιγες μερες πουλησες στο 1.50 και τωρα πας να χωσεις το ποπολον παλι στον παπουτσανη.Αλλα ο Μενελαος λαδωσε πολλους για να στηριξει το χαρτακι του. μια γυρα στα οικονομικα σαιτ και μπλογκ θα σας πεισει για του λογου το αληθες. ολοι σταζουν μελι για τον σαπουνια και προεξοφλουν κερδοι αμυθητα για μακρυνα ετοι φωτος .κατα τα αλλα κοιταμαι μονο αριθμους ετσι??.εκτειθεστε στο ποπολον και στο τελος δεν θα σας πιστευουν ουτε και οι πετρες .απο που καταλαβαινει καποιος οταν η ανοδος μιας μετοχης ειναι μουφα?? ευκολακι .μα φυσικα απο τον ογκο συναλαγων οταν αναιβαινει αλλα κυριως οταν πεφτει που δεν μπορει να πουλησει τιποτε κανενας εκτος και αν στειλει το χαρτι στα ταρταρα .αυτην την εικονα εχει ο σαπουνιας .ΣΤΟ 1.41 ΜΕΝΕΛΑΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΠΑΡΗΣ. ΓΙΔΙΑ ΤΡΕΧΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΑΠ .ΚΤΗΝΙΑΤΡΕ ΤΟΝ ΤΖΑΡΑΚΙΑΝ ΚΟΙΤΑΝ ΤΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΧΩΣΑ ΣΤΟ 4 ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ .Υ.Γ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΧΩΣΕ ΔΕΝ ΕΚΛΑΨΕ ΠΟΤΕ .Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΠΑΝΙΑ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ Ο ΣΕΡ ΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΔΙΑ ΑΠΑΞΙΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις περιμένατε στο 1 ευρώ να παει κατω και οτι με το reverse θα γινει ο κακος χαμος.
      Δυστυχως για εσας δεν το εχετε ... εχετε πεσει ήδη 65% εξω.

      Διαγραφή
    2. Για τη ΔΕΗ μούγκα στη στρούγκα κύριε Ελλάνιε και τις τιμες στόχους που μας δινατε ...

      Μας γράφετε για ΤΖιρακιάν που σας το ανεβάζουν με πενταροδεκάρες οτι ταχα μου πουλήσατε στο 4.
      Εσεις μας ειχατε γραψει οτι πουλήσατε Τζιρακιάν στα 1.2 με 1.5 (δεν θυμαμαι ακριβως) και Λαβιφαρμ και οτι ειχατε αγοράσει Περσέα.

      Είστε ασχετος ... δυστυχως ειστε τοσο ασχετος που δεν είστε ούτε ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

      Διαγραφή
    3. Μπρε σύντεκνε Τάκαρε πως μιλάς έτσι στον μέγιστο κουρού τον αγορών????Αυτόν που προσέλαβαν μεγάλοι διεθνείς οίκοι να τους δώκει τα φώτα του και ο οποίος δεσμεύεται απο τότε με ρήτρες άρα δεν μπορεί να δώκει στον λαό τις εκτιμήσεις του???

      Διαγραφή
    4. ΣΕΡ ΛΑΒΙΦΑΡΜ ειχα πουλησει και ναι ειχα παρει περσεα.εγλωβιστικα και εγω σε αυτο το παλιοχαρτι και βγηκα με ζημια οπως και τοσος αλλος κοσμος. να δουμε ομως γιατι δεν εχουμε δει ακομα το τελος της ιστοριας διοτι νομιζω οτι θα τον κανει μια χαψια η σελοντα και αυτον και τον νηρεα.τον τζακ τον εχωσα στα τεσσερα. το θεμα ειναι ΣΕΡ οτι δεν γινετε την μια μερα να λετε οτι πουλατε ενα χαρτι και μετα απο δυο εβδομαδες να βγαινετε και να λετε οτι θα παει επανω .τοτε γιατι πουλησατε ΣΕΡ??αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα. ο παππουτσανης εχει κερδοι και ΕΒΤΙΔΑ αναλογα με αυτα του ΣΠΥΡΟΥ που εχει τεσσερης φορες λιγοτερα κεφαλαια και τον εχετε για φουντο .γιατι λοιπον το ενα χαρτι να βρισκετε πανω απο 1.50 λεπτα και το αλλο κατω απο 0,30 λεπτα ???ο Μενελαος εβαλε στο τιμονι του μαγαζιου του τον τυπο που ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΗΝ σελοντα προχθες τον εβγαλε.πουλησε μαζι μετους αλλους πανω απο 1.70 ευρω και αυτο ηταν που εξοργησε και εσας και αλλους και πουλησατε κατοπιν. χρωσταει τα μαλλιοκεφαλλα του σε ολους τους προμηθευτες αλλα το χαρτι το παρατησε σε καποια φαση .για την ΔΕΗ επεσα εξω αλλα το σηριαλ εχει πολλα επισοδεια ακομα .ΣΕΡ εχετε εγλκωβισει πολλους σε διαφορα πατσαβουροχαρτα οπως βιοσωλ ,δρομεα, ιντερτεκ περσεα ,ανθρωπους οι οποιοι δεν καταλαβαν οτι μπαινετε για λιγο και θα βγητε στην πρωτη στροφη .ξεχασατε και το δηψηφιο νουμερο που δινατε στον ικτινο προ ριβερ και εχαμε εδω μεσα κοντρα με πολλους.ο παπουτσανης σε αυτα τα νουμερα ειναι παρα πολυ ακριβος λοιπον και εσεις ο ιδιος βγηκατε και ειπατε προ ολιγον ημερων οτι εαν χασει το 1.40 τα πραγματα θα ειναι ασχημα. τελος ο φιλος σας ο Μ/Μ Ο ΜΠΙΛΑΡΑΣ γελαει μαζι σας τελευταια και λεει οτι το εχετε ριξει στα σκληρα και ψωνιζετε φριγγο για την οποια εγω ακομη δεν εκφραζω γνωμη διοτι περιμενω να δω εαν θα συνεχισει να βγαζει τα αποτελεσματα αυτα και τα επομενα 5 τριμηνα.βλεπετε λοιπον οτι οι φιλοι σας ειναι κακκοπροαιρετοι και οχι εγω .το καλυτερο χαρτι το δινει ο κυριος χιπυ και αρχιζει απο Α. .δεν γινετε λοιπον την μια μερα να πουλατε ενα χαρτι και την επομενη να το πρωτεινετε για αγορα .τι αλλαξε στο μεταξυ??επισης μεγα λαθος που συστηνετε πατσαβουροχαρτα με ανυπαρκτη εμορευσιμοτητα. να θυμαστε οτι η εμπιστοσυνη και ο σεβασμος δυσκολα αποκτιουνται και ευκολα χανονται .ο φιλος σας ο Μ/Μ που λεει οτι παιρνετε τα σκληρα ενω το πηγαινε καλλα το πραγμα εχει καταντησει τελευταια ΓΕΛΟΙΟΣ με τις προτασεις του .Η απληστια τον κατεστρεψε και πλεον δεν τον λαμβανει κανεις στα σοβαρα .στο τελος διαπιστωσε και ο ιδιος οτι χρειαζετε να ξεσαβουρωσει το χαρτοφυλακιο του .προσοχη μην διαπιστωσετε και εσεις το ιδιο ενα πρωι. καλλημερα σας και συγνωμη για την αναστατωση που προκαλεσα σε εσας και στο ποπολο σας

      Διαγραφή
    5. Έλατε"Κύριε Νανοτεραστιε"που είστε σε θέση εσείς να προστατεύσετε εμάς τον πόπολο.Γελανε και τα πόμολα μ αυτά που γράφετε. .

      Διαγραφή
    6. Κύριε Ελλανιε. Ειναι φοβερο να μιλάει κάποιος με τις ωρες και να μην λέει τίποτα.
      Φαίνεται ότι χρειάζεται να εχει κάποιος IQ πάνω απο 150 για να αντιληφθεί το σχόλιο.
      ----‐---------------
      Τάκης Μορφονιός5 Οκτωβρίου 2019 - 8:26 π.μ.
      Στον Παπουτσάνη να ξέρετε ότι στη ζώνη του 1,45 με 1,47 τα σκουπίζουν όλα ... αν σπάσει αυτή θα υπάρχει πρόβλημα. Εγώ κύριοι αποεπενδύθηκα με βαριά καρδιά .... Πιστεύω στην εταιρία και θα ανεβαίνει διαρκώς. Ο λόγος που βγήκα είναι ότι πιστεύω ότι άλλα χαρτιά μπορούν ευκολότερα να διπλώσουν και να τριπλώσουν απο τον παπουτσάνη. Έτσι μετά απο ένα 200% και πάνω τον αποχωρίστηκα και πιέσαμε λίγο την μετοχή.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη συγχαρητήρια για την ψυχραιμία και το ήθος σας. Κρείττον του λαλειν το σιγαν!

      Διαγραφή
    8. Να επανέλθω.
      Όσο μπορώ ευγενικότερα σας το ξαναγράφω κύριε Ελλάνιε. Είστε παντελώς άσχετος ... και αυτό δεν είναι κατανάγκη κακό. Το κακό είναι να νομίζετε ότι ξέρετε και πετάτε διαφορα νομίζοντας ότι ξέρετε.

      Είναι δυνατόν να συγκρίνετε Σπύρου με παπουτσάνη; ... επειδή είδατε ενα 6μηνο, νομίζετε ότι το κατέχετε το πράμα;
      Αν δείτε καθαρά λειτουργικά κέρδη στο έτος σφυράτε μου κλέφτικα.
      Δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα.

      Διαγραφή
    9. ΣΕΡ ακριβως το ιδιο πραγμα κανατε και εσεις με την ΦΡΙΓΚΟ η οποια μαλιστα βρισκετε και στην επιτηρηση και με αρνητικα κεφαλαια .Εσεις δηλαδη ποσα εξαμηνα στην ΦΡΙΓΚΟ ειδατε και σας εκανε να την θεωρησετε ευκαιρια?? επιπλεον πως ξερετε οτι τα επομενα 3μηνα θα βγαλει καλλα αποτελεσματα ??Δεν ξεχνω οτι καποτε θελατε να κοιμοσατε ησυχος τα βραδυα και οτι ποτε δεν θα μπαινατε με τα μπουνια μια εταιρεια με αρνητικα κεφαλαια.τι αλλαξε αραγε απο τοτε ?? .παρολο αυτα εγω προσωπικα δεν σας λογοκρινα--οπως ο φιλος σας ο Μ/Μ Μπιλαρας-- για αυτη την επιλογη σας. διοτι οντος μπορει να εχετε δικαιο, αν και η διοικηση εχει δειξει ασχημο παρελθον με κατσελη ,παπουτσανη ιντεαλ και την πατσαβουρα τον μουριαδη. περιμενω λοιπον να δω τα επομενα τριμηνα πως θα κινηθουν τα αποτελεσματα της φριγκο για να βγαλω οριστικα συμπερασματα . τον Σπυρου δεν τον συστησα για αγορες αλλα τον παρεθεσα μονο συγκρητικα για να δειξω ποσο ακριβος ειναι ο παπουτσανης σε τιμες πανω απο 1.40 τιποτε περισοτερο . Τελος παραδεχομαι οτι μπροστα σας ειμαι παντελος ασχετος .βλεπετε ειμαι ειλικρινης με τον εαυτο μου και δεν εχω κομλεξ κατωτεροτητας για να μην το παραδεχτω αυτο.επιπλεον εχω κανει παρα πολλα λαθοι και εχω φαει μεγαλες φαπες εδω και 30 χρονια . σας ζητω λοιπον συγνωμη αν σας εθιξα και αν εχω παρεκτραπει στο παρελθον .Σε καμια περιπτωση δεν θελω να παω κοντρα μαζι σας ουτε να κανω τον εξυπνακια ουτε και να σας μειωσω το εργο σας το οποιο αναγνωριζω,το εκτιμω και μπραβο σας .τελευταια οπως συστηνατε πατσαβουροχαρτα--- τα εχω αναφερει σε προηγουμενο σχολιο--και το κυριοτερο χαρτια ανηπαρκτης επορευσιομοτητας .μακαρι να δικαιωθειτε και στη φριγγκο και να κλεισει το στομα του φιλου σας του Μ/Μ που λεει οτι παιρνετε σκληρα. .αυτος να δειτε τι χαρτια συστηνε μεχρι προσφατα .λες και επαιζε προπο .τελος παντων συγνωμη και παλι για την παρεμβαση .καλλο ειναι οποτε αλλαζετε γνωμη να το δηλωνετε εγκαιρα .δεν ξεχνω οτι καποιοι-- λεγε με λαρης και κτηνηατρος κτλ -- περιμεναν τον ικτινο να γραψει δηψηφια νουμερα.το τι κραξιμο ειχα φαει τοτε απο ολους εδω μεσα τοτε επειδη τολμησα και ειπα οτι αυτο δεν θα συμβει ποτε δεν λεγετε.καλλο ειναι να μην τρεφουμε το ποπολο με ψευτικες ελπιδες .δικαιολογηστε μου λοιπον βαση ποιας λογικης θα κανει επι τρια ο παπουτσανης απο τις σημερινες τιμες . συγνωμη και παλι για την αναστατωση .προσωπικα να ξερετε οτι σας εκτιμω για το εργο σας και αυτο δεν αλλαζει εαν ασκησω καποια φορα μια μεμονομενη κρητικη .εξαλου σπανια εμφανιζομαι .καλλημερα σας .υ.γ συγνωμη και απο οσους μορφωμενους μουτσους κτηνιατρους κτλ ενοχλουνται απο τα ορθογαφικα μου λαθοι. παιδια μεχρι την τριτη δημοτικου πηγα .

      Διαγραφή
    10. Κυριε Ελλανιε άλλα λογια να αγαπιόμαστε .... προκειται για εποχική εταιρία.
      Καντε ενα μικρό κόπο να δείτε τους τζιρους της στα Α εξάμηνα και κατοπιν στα ετήσια.

      Διαγραφή
    11. Καντε επίσης ένα κόπο να δείτε τι μετά φόρων κέρδη παρουσιάζει στα Α εξάμηνα και τι γίνεται στα ετήσια.

      Επίσης δείτε τι γράφει ο ορκωτός στα αποτελέσματα του Α εξαμήνου 2019.
      Η εταιρία έχει πρόβλημα ... θέλει χρήμα για να διατηρηθεί εν ζωή. Ας βάλει ο βασικός μέτοχος χρήμα απο την τσέπη του σε μια ΑΜΚ ... δε βάζει όμως.

      Διαγραφή
    12. Συγγνώμη πάλι αν σας έθιξα. Το παντελως άσχετος πηγαινε στο Σπύρου ... που είδατε ή κάποιοι πιθανόν πόμπαραν το Α εξάμηνο του, αγνοώντας τεχνηέντως ή απο ασχετοσύνη το τι επακολουθεί στα ετήσια.

      Διαγραφή
    13. ΣΕΡδεν την συστησα για αγορα γνωριζω οτι ειναι εποχικη εταιρεια .η αναφορα ηταν για συγκριση με τον παπουτσανη και μονο επαναλαβανω και οχι προταση για αγορα . εσεις ομως δεν απαντατε στα ερωτηματα μου για την επιλογη σας στην φριγκο και πως θα κανει ο παππουτσανης που για εμενα ειναι ηδη πανακριβος το επι τρια απο τις σημερινες τιμες .βγηκατε απο τον παπουτσανη που θα κανει το επι τρια για να πατε να αγορασετε φριγγο που ειναι στην επιτηρηση και δεν εχουμε σαφη εικονα εαν θα συνεχισει να βγαζει κερδοι στα επομενα τριμηνα . δεν σας αναγνωριζω ΣΕΡ

      Διαγραφή
    14. Δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση Σπύρου με Παπουτσάνη.
      Αν γνωρίζατε οτι ειναι εποχικη εταιρία δεν θα μου συγκρίνατε ΕΒΙΤDA, κέρδη και ίδια κεφάλαια των δύο αυτών εταιριών.

      Στα υπόλοιπα εχω απαντήσει μέσα απο τις αναρτήσεις των treads και των αναλύσεων.

      Διαγραφή
    15. περισσοτερες πιθανοτητες δινω στον ΣΩΚΡΑΤΗ να γυρισει το μαγαζι που λεγεται ΙΝΤΡΑΛΟΤ ,περισσοτερες πιθανοτητες δινω να κανει την εκλπηξη ο ΑΒΑΞ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ παρα η ΦΡΙΓΓΟ και ο ΠΑΠΠΟΥΤΣΑΝΗΣ . προσσοχη για πιθανοτητες μειλαω δεν προτεινω αγορες στα συγγεκριμενα χαρτια.υ.γ δεν θιγομαι ΣΕΡ αναγνωριζω οτι ειστε καλυτερος απο εμενα λογο επιτυχημενου παρελθοντος και αποτελεματος στα χαρτια που εχετε προτεινει

      Διαγραφή
    16. να ειστε καλλα .θα ηθελα την αποψη σας εαν θελετε για τα συγκεκριμενα χαρτια .αλλα μαλλον δεν θα την πειτε διοτι γνωριζω οτι απεχθανεστε τις κατασκευες τον ομιλο του Σωκρατη και τον Μυλωνα ισως δεν τον εχετε μελετησει .καλλημερα και απο εμενα και μακαρι να σας βγει το μεγαλο και ριψοκινδυνο στοιχημα που βαλατε στην φριγγο και σε εσας και σε οσους σας ακολουθουν .πραγματικα αυτη η επιλογη σας εξεπληξε οχι μονο εμενα αλλα και παρα πολλους αλλους παιχτες της αγορας κυριως για το οτι ψωνισατε παρα πολυ απο την συγκεκριμενη εταιρεια .

      Διαγραφή
    17. Η Ιντραλότ είναι τελειωμένη. Δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα δάνεια της. Ήδη περνάει σε αρνητικά ίδια κεφάλαια ... χρειάζεται μια μεγάλη ΑΜΚ με καταβολή μετρητών και σχέδιο εξυγίανσης.
      Μέχρι να δω αυτά δεν με ενδιαφέρει.

      Μυλωνας το ότι ανεβαίνει η μετοχή στο ταμπλό δεν μου λέει τίποτα. Πρόκειται για προβληματική εταιρία. Επίσης χρειάζεται μια μεγάλη ΑΜΚ με καταβολή μετρητών και ένα σοβαρό σχέδιο εξυγίανσης.

      Διαγραφή
    18. ο.κ σας ευχαριστω δεν ειπατε για τον αβαξ αλλα γνωριω την αποψη σας για τις κατασκευαστικες οποτε δεν χρειαζετε. καλλο απογευμα ΣΕΡ

      Διαγραφή
    19. Με περιθώριο μεικτού κέρδους της τάξης 5% με 8% τι να περιμένει κανείς; Ριχνουν τις τιμές προκειμένου να αναλάβουν κανένα έργο μπας και επιβιώσουν, ελπίζοντας ότι η κατάσταση στη εσωτερικό της χώρας θα βελτιωθεί και θα ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα και θα ξαναμπει μπρος η οικοδομικη δραστηριότητα. Αν συμβεί αυτό ίσως έχουν ένα καλύτερο αύριο. Δυστυχώς όμως γις τις κατασκευαστικές έχουν ανοιχθεί σε μεγάλο τραπεζικό δανεισμό και αυτό είναι πρόβλημα στο να γίνουν turn around stories.

      Διαγραφή
    20. δηλαδη εσας τα συχρηματοδοτουμενα ,η σταθερες ταμειακες ροες απο αυτοκινητοδρομους βλεπε αττικη οδος κτλ ,η παραγωγη και εμπορια ηλεκρικης ενεργειας,οι μαρινες ,η δραστηριοτητα στο θεμα της εκμεταλευσης αποριματων και τα τεραστια εργα που πηρε στο εξωτερικο--ντουμπαι κτλ δεν σας βγαζουν κατι θετικο .ο.κ ευχαριστω και παλι για την αμεση απαντηση σας

      Διαγραφή
    21. Αυτά που λέτε είναι έσοδα απο κοινοπραξίες ... εγω αναφέρθηκα στον κυκλο εργασιών και τα ""σκοτωμένα" έργα που αναλαμβάνουν και έχουν μικρα περιθώρια κερδών.

      Διαγραφή
    22. Μαλιστα .δηλαδη τα εσοδα απο κοινοπραξιες δεν ειναι εσοδα ??/την στιγμη μαλιστα που ειναι και σταθερα και επαναλαμβανομενα ??δηλαδη επειδη δεν ειναι εσοδα στο 100 τοις 100 δεν πρεπει να τα λαβουμε υποψην ??για εμενα ειναι τα καλυτερα εσοδα διοτι ειναι σταθερα και επαναλαμβανομενα.τελος εχω διαπιστωσει οτι σε καποιες εταιριες κοιτατε πολυ τον δανεισμο και τα ιδια κεφαλαια ενω σε αλλες οπως η φριγγο οχι. οπως λετε πολυ σωστα το θεμα ειναι να μπορει να πληρωνονται τα δανεια .νομιζω λοιπον οτι οι τρεις εταιριες που ανεφερα προηγουμενος θα καταφερουν να πληρωσουν τα δανεια τους και να το γυρισουν το μαγαζι τους.επισης μην ξεχνατε οτι βρισκομαστε σε καθεστος αρνητικων επιτοκιων .αρα μπορουν να δανειστουν ευκολα.το ταμπλο παντος μειλαει απο μονο του ειδικα για τον αβακα και ελπιζω συντομα θα μειλησει και για την ιντραλοτ και για τον μυλωνα .προσωπικη αποψη και δεν τις συστηνω για αγορες σε κανεναν.οπως και να εχει σας ευχαριστω που μειλεισατε αμεσα μαζι μου . νομιζο εξανλησαμε τα θεματα .καλλο απογευμα και παλι σερ και καλλη τυχη με την φριγγο σας που εχει περισσοτερα δανεια, αρνητικα κεφαλαια και διοικηση περιεργη.μακαρι να κερδισετε ολοι σας .δεν ειμαι ζηλιαρης οπως βλεπετε .αν δω στο επομενο τριμηνο της κερδοι της να επαναλαμβανονται ισως ψωνισω και εγω φριγγο.τελικα ολα ειναι θεμα οπτικης γωνιας .αλλα εσεις τελικα μαλλον βλεπετε καλυτερα γιατι σας βγαινουν οι επιλογες σας ενω εγω μαλλον ουτε για τελευταιος τροχος της αμαξης δεν κανω .αντιο σας .

      Διαγραφή
    23. Έσοδα είναι κύριε Ελλάνιε.
      Απλώς εντοπίζω το πρόβλημα των κατασκευαστικών που είναι :
      1) Υψηλός δανεισμός
      2) Μικρό περιθώριο μεικτού κέρδους. Δηλαδή ανακοινώνει μια κατασκευαστική ότι ανέλαβε έργα ύψους 1 δις ... δεν είναι πρόβλημα αν απο αυτά τελικά θα πάρει μόλις 50 εκατ ευρώ ας πούμε; Βάλτε μετά έξοδα διοίκησης, έξοδα διάθεσης, χρηματοοικονομικά έξοδα τι μένει; ΖΗΜΙΕΣ και μονο ΖΗΜΙΕΣ

      Που πήγε το 1 δις οέοοο;

      Το τι θα κάνουν οι μετοχές στο ταμπλό είναι αλλη ιστορία.

      Διαγραφή
    24. Όι μουτσοι και οι κτηνίατροι σας επιπληξαν(χρειάζεται να σας εξηγήσω τι σημαίνει μιας και τελειώσατε μετά βίας την Τρίτη δημοτικού?)Όχι για τα ορογραφικα σας λάθη αλλά για την έλλειψη σεβασμού και αξιοπρέπειας που σας διέπει.Εγω προσωπικα αδιαφορώ Κύριε μου αν εσύ η κάποιος άλλος έχει 10 πτυχία η Κανένα αρκεί να έχει τον στοιχειώδη σεβασμό όταν απευθύνεται σε ανθρωπους και ειδικά αν δεν τούς γνωρίζει προσωπικα ευτυχώς γι όλους μας.

      Διαγραφή
  31. Τι λέ ρε μεγάλε? Ανατριχιασαμε δεν θα κοιμηθούμε απόψε όσοι έχουμε κάτι δεκάδες χιλιάδες Καραβάκια από το 0.22 προ RS.Ρε τι μας βρήκε νυχτιάτικα! Ευτυχώς μας εσωσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευκρίνιση καπετάνιο. Δεν σκοπεύω να αγοράσω ΠΑΠ γιατί είναι ακριβός με βάση τους υπολογισμούς μου.
      Δυστυχώς άργησα να καταλάβω τι συμβαίνει και έχασα το τραίνο...
      Εσύ αντιθέτως ήσουν διορατικος και μπράβο σου!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ξενοφών μου σας ευχαριστώ γιατί εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμο ποιος την έχει μεγαλυτερη την χρηματηστηριακη παιδεία. Είμαστε εδώ να ανταλασουμε απόψεις γνώμες αναλύσεις με σκοπό να γίνουμε καλύτεροι και σοφότεροι στο σπορ.Αλλα τι να κάνουμε υπάρχουν και....Βάλτε εσείς όποιο χαρακτηρισμο επιθυμείτε...

      Διαγραφή
  32. Τρικυμία εν κρανιω και ορθογραφία δημοτικού...
    Κατά τα άλλα θα επεμβαίνει αυτόκλητα... Σαν τον batman ένα πράγμα...
    Το σύνδρομο του Ναπολέοντα...
    ΥΓ. Δεν έχω και ούτε σκοπεύω να αγοράσω ΠΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ποσα απωθημένα μπορεί να έχει καποιος Νεοελλην και πόσες φαπες πρέπει να έχει σβερκωσει για να μιλάει με τόσο εμπάθεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεοέλληνα "γίγαντα"της καρπαζιας αντιδρώ μόνο για την εμπάθεια και την αγένεια με την οποία απευθύνεσαι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και ευτυχώς για μας ούτε και πρόκειται.Αν είχες την στοιχειωδει ανθρώπινη συμπεριφορά και ευγένεια αλλά ποιός την έχασε για να την βρει κάποιος σαν και εσένα και έγραφες το σχόλιο σου έστω και ανορθογραφο θα ήταν δεκτο. Ελπίζω να μην μεγαλώνεις παιδιά με τέτοιες συμπεριφορές.Θα σου απαντούσα έτσι ακόμη αν δεν είχα κάμποσες χιλιάδες Καραβάκια .Δεν ενοχληθηκα γι αυτό οπότε μην έχεις ψευδαίσθησεις.

      Διαγραφή
    2. Σερ Τάκη άσε τους νεκρούς να προχωρούν! Το ταμπλό μιλάει για σένα. Κε Ξενοφώντα και κε captain cook έχω την εντύπωση οτι είσαστε σοβαροί άνθρωποι . Μην ασχολείστε με ηλίθιους

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ κα eloy68 θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά μέχρι σ ένα σημείο .Βεβαια γνωρίζω ότι you can not beat the stupid αλλά όταν περνάει με κόκκινο τότε πρέπει να πάρει την αμαλιγη απάντηση.Οι συγκεκριμένη πάστα ανθρώπου έχει τα θέματα της και πρέπει κάπου να βγάλει τα απωθημένα.Τον αφήνουμε να ζήσει στην κοσμάρα του με την ελπίδα ότι κάποτε μπορεί να γίνει κανονικός άνθρωπος.Δυσκολο αλλά όχι αδύνατο.

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα κύριε Τάκη,
    Μήπως είναι καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με τις συστημικες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂