Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Follie ... η απάτη και η ατιμωρησία. Σχολιάζουμε εδώ

Τελικά Έλληνες είστε άσχετοι μικρο-μεγαλο επενδυτές .... είστε και κορόιδα και μεγάλα χασούρια.

Folli Follie: Σε 23 μέρες «σβήνει» η μεγάλη απάτη

202 σχόλια:

  1. Καλήμερα κύριε Τάκη και λοιποί συντεκνοι που θα λεγε και ο αγαπητός γιατρός μας.Στην χώρα της φαιδρας πορτοκαλεας ευδοκιμούν και ζουν και επιχειρούν πλείστοι Κουτσολουτσοι όχι μόνο στο επιχειρηματικο πεδίο αλλά σε όλα τα φάσματα του οικονομικού πολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι ανεξαρτήτως μεγέθους .Εκτος ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα το μέγιστο κομμάτι αυτού του φάσματος επιχειρεί συνναλασεται και δρα εις βάρος του συνόλου γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα πέσει στα μαλακά αν όχι στην ασυλία για ευνόητους λόγους. Απόδειξη και αποτελεσμα όλου αυτού αποτελει η θέση που καταλαμβανει η χώρα στην Παγκόσμια λίστα ανταγωνιστικοτητας .Μια λίστα που περιέχει όχι δέκα αλλά δεκάδες παραμέτρους για να συνταχθεί και που μόνο αδαείς θα την προσπερνούσαν σφυρίζοντας αδιάφορα.Εις υγείαν των κορόιδων φίλοι μου και καλή Κυριακή σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν αναμονή κάποιου σχολίου από πλευράς σας για ΜΕΝΤΙ στο νέο θέμα με σχολιασμούς εξαμήνων, απλώς να αναφέρω ότι στην περίπτωση της ΜΕΝΤΙ όπως έμαθα το μειωμένο EBITDA οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αγορά μηχανημάτων (έκτακτο έξοδο) ύψους 200-250 Χιλ. Ευρώ (εξ ου και οι αυξημένες αποσβέσεις) και στην αύξηση των μισθών των εργαζομένων (μόνιμο έξοδο) κατά 7% ή περίπου 100 Χιλ. ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα,

      Μέχρι το 17 ορκωτός ήταν ο Βαρθαλιτης που «έλεγχε» την FF. Λέτε να του έχει «ξεφύγει» και εκεί τίποτα;

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας,
      Θεωρώ ότι ο εν λόγω απρόσεκτος κύριος κάτι χρειαζοταν για να μην προσεχει. Και στην φόλα με τα 2 ομολογιακά το κατι υπήρχε και περισσευε.
      Αντιθέτως εκείνη την περίοδο στην ΜΕΝΤΙ δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν όχι να μοιράζουν δεξιά κι αριστερά. Άλλωστε η εταιρεία τότε ήταν πτωχευμένη και αυτό αποτυπωνόταν στους ισολογισμούς της.
      Συνεπώς θεωρώ πολύ μικρή την πιθανότητα να έχει "ξεφύγει" κατι.
      ΥΓ. Έχω μετοχές ΜΕΝΤΙ

      Διαγραφή
    3. Απο τις τελευταίες πραγματικά φτηνές μετοχές.
      Η εταιρία διασώθηκε και παίζει με μονοψήφιο P/E.
      Παρόλο που έχω πουλήσει ... πιστεύω ότι θα γράψει το 3 ανετότατα, εντός του 2020. Έτσι εκτιμώ ... εγώ πήρα το ρίσκο όταν ουδείς τόλμαγε ...

      Διαγραφή
    4. Πάντα διορατικός κύριε Τάκη, πέρα από την εξαιρετική ανάλυση των στοιχείων των ισολογισμών , διαθέτετε και την ιδιότητα της φαντασίας που μαζί με εκείνη της πρωτοβουλίας και της ηγεσίας σας φέρνει πιο μπροστά από τον μέσο επενδυτή.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Larsen, ουσιαστικά ο Βαρθαλιτης ήταν ορκωτός και το 2018, άλλο που δεν υπέγραψε τις οικονομικές καταστάσεις. Αλλαγή ορκωτού έχουμε από την χρήση του 2019, μετά από την λήψη προσφορών απο την εταιρεία.

      Η συγκεκριμένη ελεγκτική εταιρεία είχε τουλάχιστον άλλες 6 εισηγμένες που συνεργαζοντουσαν μαζί της. Γιατί να μην διερωτηθουμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες? Σε κάθε περίπτωση, κι επειδή το σκάνδαλο της ΦΦ είχε να κάνει με εικονικούς τζίρους, στην περίπτωση της ΜΕΝΤΙ, το γεγονός ότι μεγαλύτερος πελάτης της είναι το δημόσιο και όλες οι πωλήσεις αναρτώνται στην Διαύγεια διευκολύνει πολύ όποιον έχει αμφιβολίες. Επίσης το ότι πληρώθηκαν οι τράπεζες έναν σκασμο λεφτά τα τελευταία 2 χρόνια κι έπεσε ο δανεισμός εκεί που έπεσε, επίσης απαντά την οποία αμφιβολία...

      Διαγραφή
  3. Τεράστιες οι ευθύνες διαχρονικά της εισαγγελίας του Αρείου πάγου - όχι μόνο γι αυτό το σκάνδαλο.
    Καθημερινά διαβάζουμε βλέπουμε τέρατα και ο μόνο εκεί δεν τα βλέπουν.
    Σε καταστολή τους έχουν;

    Να θυμίσω την πρόσφατη διαδήλωση στο άγαλμα Truman - όλοι η Ελλάδα είδε τον καρατεκα εκτός από τις εισαγγελικές αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλουκίνας Λάππας
    Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην αγορά, εισαγωγή και εμπορία ειδών ένδυσης - υπόδησης, βρεφικών και παιδικών ειδών, παιχνιδιών, επίπλων, καλλυντικών και ειδών οικιακής χρήσεως.
    Η εμπορική δραστηριότητα της ΚΛΜ επιτυγχάνεται μέσω των καταστημάτων Mothercare και της θυγατρικής της Early Learning Centre όπου έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα franchise της εταιρίας παιχνιδιών ELC μέχρι το 2027.
    Η Early Learning Centre αναπτύσσει αλυσίδα καταστημάτων με παιχνίδια για μικρές ηλικίες .
    Ο όμιλος ΚΛΜ αριθμεί 32 καταστήματα Mothercare στην Ελλάδα και 10 καταστήματα στα Βαλκάνια.

    Επίσης η ΚΛΜ δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας, μέσω του υδροηλεκτρικού σταθμού Κεράσοβου, (Βόρεια Πίνδος) όπου το κύριο μέρος της παραγωγής του σημειώνεται κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους,

    Κατά το Α ́ εξάμηνο του 2019, οι πωλήσεις του εμπορικού τομέα ανήλθαν σε 11,744 εκατ. ευρώ. έναντι 12,808 εκατ. μειωμένες κατά 8,31% σε σχέση με το Α ́εξάμηνο του 2018, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές 586 χιλιάδες ευρώ, έναντι κερδών 233 χιλιάδων ευρώ σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2018.

    Ο κύκλος εργασιών του ενεργειακού τομέα ανήλθε σε 457 χιλιάδων ευρώ, έναντι 727 χιλιάδων ευρώ, μειωμένος κατά 37,15% σε σχέση με το Α ́εξάμηνο του 2018, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε 210 χιλιάδων ευρώ, έναντι 488 χιλιάδων μειωμένα κατά 56,94% σε σχέση με το Α ́ εξάμηνο του 2018. Το πρώτο εξάμηνο του έτους 2019 η παραγωγή ήταν σημαντικά μειωμένη λόγω χαμηλού υετού στην περιοχή της Β. Πίνδου.

    Έτσι, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 12,201 εκατ ευρώ, έναντι 13,535 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 9,86% σε σχέση με το Α ́εξάμηνο του 2018.
    Τα αποτελέσματα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε 2,165 εκατ. ευρώ, έναντι 1,604 εκατ. το Α ́εξάμηνο 2018 σημειώνοντας αύξηση κατά 34,97%.

    Το οξύμωρο είναι ότι ενώ τα EBITDA είναι αυξημένα σε σχέση με πέρσι κατά 561 χιλιάδες ευρώ, ο όμιλος στο Α΄εξάμηνο του 2019 εμφανίζει στα προ φόρων κέρδη, ζημιά 376 χιλιάδων ευρώ, έναντι κερδών 722 χιλιάδων στο αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.
    Αυτό συμβαίνει διότι οι φετινές αποσβέσεις απογειώθηκαν στα 1,836 εκατ. ευρώ, απο 0,586 εκατ. πέρσι, ενώ τα χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν στις 727 χιλιάδες ευρώ, απο 315 χιλιάδες πέρσι.

    Το γιατί είναι τόσο αυξημένες οι αποσβέσεις δεν το γνωρίζω, με βάση τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του Α εξαμήνου 2019. Το βέβαιο είναι ότι με αποσβέσεις στα 1,836 εκατ. στο εξάμηνο και πιθανόν στα 3,6 στην ετήσια χρήση, η ΚΛΜ θα είναι σχεδόν αδύνατο να μπορεί μέσω της εμπορικής της δραστηριότητας να εμφανίζει κέρδη.

    Στα αξιοσημείωτα επίσης ... εμφανίζονται :
    στο Ενεργητικό του ομίλου, περιουσιακά στοιχεία με δικαίωμα χρήσης = 24,238 εκατ. ευρώ
    στις υποχρεώσεις του ομίλου, μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις από μισθώσεις = 22,356 εκατ. ευρώ , ενώ
    τα χρηματοοικονομικά κόστη έχουν διπλασιαστεί στις 727 χιλιάδες ευρώ, απο 315 χιλιάδες.

    Είναι γνωστή η προσπάθεια του Λουκά Σπεντζάρη να δημιουργήσει ΑΕΕΑΠ, μέσω της ΚΛΜ, ωστόσο τα αποτελέσματα 6μηνου δημιουργούν πολλά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων, που μάλλον θα διευκρινιστούν στα ετήσια αποτελέσματα.

    Στα υπόλοιπα ... τίποτα το ιδιαίτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την οικονομική έκθεση. Επίσης ο σταθμός υπέστη βλάβη στη γεννήτρια της μονάδας (εκτίμηση απωλειών: c. 420.000kWh).

      “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” κατά της Πρωτοβουλίας Σπετσών Α.Ε., για την οποία διεκδικεί το ποσό των 2,2 εκ. ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων.
      Τα όποια είχε πει στη γενική συνέλευση, ότι τα περιμένουν φέτος κατά τον Οκτώβρη-Νοέμβρη. Επισημαίνω ότι έχω μετόχες.

      Διαγραφή
    2. Εδώ κ. Τάκη έχει 2 θέματα σε εξέλιξη. Πρώτον πώς θα εξελιχθεί η προσπάθεια της ΑΕΕΑΠ και με πια μορφή, για παράδειγμα θα πάρουν τίποτα και οι παλαιοί μέτοχοι και σε τι μορφή, και δεύτερον η προσπάθεια διείσδυσης στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Προσπάθεια που αν πετύχει θα μειώσει κόστη και θα επιτρέψει και επιπλέον τη διάθεση κάποιων ακινήτων, αφού πλέον δεν θα χρειάζονται ως εμπορικά σημεία της εταιρίας.
      Σε γενικές γραμμές υπό παρακολούθηση και αναζήτηση τιμών και χρονισμών.

      Διαγραφή
  5. Ιντερτέκ
    Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 η κατηγορία Ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά , που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τηλεοράσεις και οικιακές συσκευές ψυχαγωγίας (PMP, DVD-Players, Camcorders κλπ.) παρουσίασε πτώση έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2018 της τάξεως του 7% ήτοι 141 εκατ.ευρώ.

    Ωστόσο η Ιντερτέκ κατάφερε να διατηρήσει τις πωλήσεις της στα 9,584 εκατ. ευρώ, έναντι 9,631 του Ά εξαμήνου 2018.

    Όμως για άλλη μια φορά τα λειτουργικά έξοδα (έξοδα διάθεσης + έξοδα διοίκησης) ήταν περισσότερα από τα μικτά κέρδη της εταιρίας.
    Το μεικτό κέρδος έφθασε στα 2,015 εκατ. ευρώ, από 1,904 , ενώ τα λειτουργικά έξοδα αποκλιμακώθηκαν στα 2,108 εκατ. ευρώ από 2,394 εκτ. ευρώ,
    Συνεπώς, αν αφαιρέσουμε τα λειτουργικά έξοδα απο τα μεικτά κέρδη η εταιρία ξεκινάει με ζημιές 93 χιλιάδες ευρώ.

    Αυτό παρατηρείται διαχρονικά στην Ιντερτέκ. Από το 2010 εμφανίζει ζημιές με το ''καλημέρα''.
    Μεικτά κέρδη - Λειτουργικά έξοδα = ζημιές από το 2010. Στα ετήσια του 2008 είχε κέρδη 521 χιλιάδες ευρώ και του 2009 εμφάνισε κέρδη 669 χιλιάδες ευρώ. Κατόπιν μόνο ζημιές.

    Τελικώς, η εταιρία εμφάνισε προ φόρων ζημιές 260 χιλιάδες ευρώ, απο 594 χιλιάδες ευρώ πέρσι.

    Στο ταμείο της Ιντερτέκ υπάρχουν μόλις 69 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 4,258 εκατ. ευρώ. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι οι λειτουργικές ταμειακές ροές της Ιντερτέκ δεν είναι καλές, καθότι η εταιρία είναι ζημογόνος, δημιουργούν ένα θεματάκι ρευστότητας.
    Έτσι η εταιρία προέβει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και άντλησε 1,404 εκατ ευρώ, με την έκδοση 2.808.300 μετοχών.

    Με τα χρήματα της ΑΜΚ, όταν εμφανιστούν στον Ισολογισμό, η Ιντερτέκ θα εμφανίζει ίδια κεφάλαια περίπου 9,4 εκατ. ευρώ, που αναλογούν σε 1,12 ευρώ ανά μετοχή ....

    Εδώ να τονίσουμε ότι ο κύριος Αμοιρίδης, όπου η αγορά έχει στηρίξει πάνω του πολλές ελπίδες προκειμένου να μετεξελιχθεί η εταιρία από ζημιογόνος σε κερδοφόρος, προς το παρόν είναι ακόμη απλό μέλος στο Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. UNIBIOS

    Η Unibios πρώην Βιοσώλ έχει πλέον ως κύρια δραστηριότητα την κατασκευή, εμπορία και εγκατάσταση μηχανημάτων για την επεξεργασία ύδατος που αποτελεί το κύριο αντικείμενο λειτουργίας της Εταιρείας «WATERA HELLAS» καθώς και των θυγατρικών στην Βουλγαρία και την Τσεχία. Η WATERA HELLAS επικεντρώνει την δραστηριότητα της σε μεγαλύτερα έργα που αφορούν εφαρμογές επεξεργασίας ύδατος σε δημοτικά δίκτυα, την βιομηχανία, τα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία. Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα γνωστή καθώς έχει εγκαταστήσει ορισμένα από τα μεγαλύτερα συστήματα αφαλάτωσης που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα. Η εταιρεία ασχολείται και με οικιακού χαρακτήρα εφαρμογές επεξεργασίας νερού, όπως φίλτρα ποσίμου ύδατος, σπα,κλπ).

    Η πραγματικότητα είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια η εταιρία επιτέλους να περάσει σε κερδοφόρες χρήσεις.

    Στο Α΄εξάμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 4,173 εκατ. ευρώ απο 4,791 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Τα EBITDA ανήλθαν σε 493 χιλιάδες ευρώ, απο 400 χιλιάδες.

    Τα προ φόρων κέρδη έφθασαν στα 81 χιλιάδες ευρώ, απο 34 χιλιάδες ευρώ.

    Για να εμφανίσει μια ικανοποιητική κερδοφορία ο όμιλος θα πρέπει οι ετήσιες πωλήσεις να ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ και ίσως τότε μετεξελιχθεί σε turn around story.

    Στα αρνητικά έχουμε :
    1) Τη δυσκολία να μπορέσουν οι βασικοί μέτοχοι και ιδιοκτήτες να σχηματίσουν απαρτία στις Γενικές Συνελεύσεις καθώς δεν έχουν ικανοποιητικά ποσοστά πλειοψηφίας.

    2) Ο πρόεδρος δεν είναι δυνατόν να είναι και υπεύθυνος εξυπηρέτησης μετόχων, κάτι το οποίο παραπέμπει σε μικρή εταιρία όπου ένα ή δύο άνθρωποι τα κάνουν όλα.

    Πρόκειται για μια μετοχή ερωτηματικό. Αν κάποια στιγμή, η εταιρία, αλλάξει σελίδα από το κακό παρελθόν με κάποιο τρόπο δεν θα υπάρχουν και τα αρνητικά 1 και 2 που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα εταιρία και ας είναι εισηγμένη από την 30 Αυγούστου 1972. Η προσέγγιση της θέλει προσοχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε κ. Τάκη. Η συμπεριφορά της έως τώρα πολύ καλή. Έδωσε δυνατότητα εξόδου με ένα +10% στους βιαστικούς. Κράτησε τα περίπου 0,34 (τουλάχιστον σε κλείσιμο) στην πίεση και τώρα πραγματοποιεί άνοδο με όγκο, που πλησιάζει να καλύψει το gap στα 0,40.

      Με μια πρόχειρη ματιά η περιοχή του 0,42 φαίνεται και σημαντική για την περαιτέρω άνοδο αλλά και εφικτός στόχος. Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα ψιλο-συσσώρευση κοντά στα 0,38-40 και κατόπιν κίνηση με όγκο, που αν διασπά το παραπάνω επίπεδο (0,42)

      Διαγραφή
    2. Μαζί σας κυριε Lorac και ενισχυμένος ... το παίρνω το στοίχημα.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας κύριε Τάκη, μαζί κι εγώ στο στοίχημα και σας ευχαριστώ!
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα κάπου διάβασα ότι θα κάνει placement ο δρομέας (capital συζήτηση για δρομέα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι δεν ρωτάτε αυτούς; Και αν κάπου, καποτε κάνει placement θα το κάνει σε αυτά τα επίπεδα; Μην τρελαθούμε τωρα ... γραφει ο καθενας μια αρλουμπα και ρωτατε εμένα;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη ειλικρινά σας συγχαίρω για την υπομονή το χιουμορ και γενικότερα την στάση σας ...Να είστε καλά.

      Διαγραφή
  8. Συγνώμη αλλά ρώτησα εάν γνωρίζετε?και τι σημαίνει,και συγνώμη εάν ενοχλησε η ερώτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν γνωριζετε τι ειναι τα placements και τι σημαινουν ... να μην ασχολειστε με τις χρηματαγορες. Θα σας ξεπουπουλιάσουν.

      Διαγραφή
    2. Τακαρε μην ταΐζεις το τρολλ. Ο γνωστός είναι. Στο capital βγήκε με νέο nickname john33

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ είσαι φοβερό γατονι!Τρέλανε μας!.

      Διαγραφή
    4. Σύντεκνε εκτός από το σφόλι που έχει φάει από ΔΡΟΜΕΑ ΠΕΡΣΕΑ πριν χρόνια έμαθα ότι είχε ψωνίσει και ΝΗΡΕΑ στα 0.30€. Μιλάμε μεγάλος παίκτης το κοπέλι.

      Διαγραφή
    5. Ο τζωνης για banio? Μιλάς με γρίφους γέροντα (Κύριε Τακη)

      Διαγραφή
    6. Καπεταν Μαγειρα εννοει το γνωστο τρολ που με καινουργιο nick (εγραψε παραπανω ο Γιατρος) στο capital στο μιτο του ΔΡΟΜΕ ο mod τον εστειλε παραλια !

      Διαγραφή
    7. Έχετε δίκιο Κύριε john M
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  9. Κάνετε λάθος δεν είμαι το τρόλλκαινούργιος είμαι με λένε στεφανο και έχω δρομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με λένε Γιατρό και είμαι καλά! 😂

      Διαγραφή
    2. Γιατρέ μου θα μας πεθάνεις δεν παίζεσαι.Θα ανεβασουμε επιθεωρήση.Τιτλος:Το Τρολ του Περσέα και το placement του Δρομέα!

      Διαγραφή
    3. Xα χα χα! Να στε καλά κύριε Captain Cook!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Gerry μου αν δεν το "επιθεωρησουμε" λίγο το θέμα την βάψαμε.Ο Γιατρός έχει αναλάβει σενάριο και σκηνοθεσία.Για παραγωγό ψάχνω γιατί δεν νομίζω να θέλει ο κύριος Τάκης...

      Διαγραφή
  10. Κύριε Τάκη έχουμε κάποιο σχόλιο για6μηνο κυριακουλη και προφιλ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κ. Τάκη περιμένουμε να σχολιάσετε την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ που πιστεύω ότι διακρατάτε ακόμα
    Δημήτρης Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδα ενα καλυτερο 6μηνο σε σχεση με το περσινο ...

      Διαγραφή
    2. Συνολικά, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν σημαντικά και ανήλθαν για τον όμιλο και την εταιρεία σε €1.524 χιλ και €999, έναντι €1.375 χιλ και €684 χιλ, της αντίστοιχης περιόδου.

      Ως αποτέλεσμα του έκτακτου μη επαναλαμβανόμενου κονδυλίου των €750 χιλ., τα ενοποιημένα και εταιρικά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €537 χιλ και €20 χιλ έναντι €928 χιλ και €289 χιλ.

      Χωρίς το έκτακτο κονδύλι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε €1.287 χιλ και σε €770 χιλ για τον όμιλο και την εταιρεία αντίστοιχα.

      Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν σημαντικά κατά την τρέχουσα περίοδο ανήλθαν για τον όμιλο σε €2.191 χιλ έναντι € 1.986 χιλ. και για την εταιρεία σε €1.557 χιλ έναντι €1.164.

      Τα 2 προϊόντα που συνέβαλαν στις αυξημένες πωλήσεις ήταν η ΦΕΤΑ ΠΟΠ (διπλασίασε τις πωλήσεις στην περιοχή του ΕΒΡΟΥ) και το το καινοτόμο γάλα Jersey είχε σημαντική συμβολή στην ανοδική πορεία, αφού ήδη καταγράφει εξαιρετικά μερίδια στην αγορά. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο προϊόν, με 18% υψηλότερη πρωτεΐνη, 20% περισσότερο ασβέστιο και μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμινών και ιχνοστοιχείων

      Διαγραφή
  12. Κύριε Τάκη έχουμε κάποιο σχόλιο από οικονομικής και Διοικητικής κατάστασης για την ΣΕΝΤΡ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Asterix δεν θα λαβετε απαντηση απο τον κυριο Τακη καθως εχει δηλωσει επανειλημμενα οτι δεν ασχολειται με Ροδολφους.

      Διαγραφή
  13. Παράλληλα, ο μέσος χρόνος είσπραξης απαιτήσεων από πελάτες αυξήθηκε στις 148 ημέρες, από 80 ημέρες στο τέλος του 2018, ενώ ο μέσος χρόνος πληρωμής των υποχρεώσεων προς προμηθευτές αυξήθηκε σε 797 ημέρες, από 441 στο τέλος του 2018.

    Οι απαιτήσεις από πελάτες στο τέλος του περασμένου Ιουνίου ανέρχονταν στα 15,3 εκατ. ευρώ, από 8,7 εκατ. ευρώ. Η MLS ελέγχεται πλέον από την εταιρεία PKF Ευρωελεγκτική – Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές, η οποία αντικατέστησε πρόσφατα τη ΣΟΛ Α.Ε. που επί σειρά ετών πραγματοποιούσε τον έλεγχο της εταιρείας.

    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3387569/pos-ilthe-i-katarreusi-tis-mls-sto-xrimatistirio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Τακη έχετε ανεβάσει κάτι για Λάμδα η σας είναι αδιαφορη? Σκοπευετε να ανεβάσετε κατι?Με ενδιαφέρει η γνώμη σας όπως και άλλων φίλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Hello συντεκνοι...
    Μιμης1 Ιουλίου 2019 - 11:40 π.μ.
    Περσέας, σαν να μην υπαρχει στο ταμπλό για το επομενο τρίμηνο... Μεσα φθινοπώρου θα μπουκαρουμε,χαλαρα και ωραια στο 1 ευρω ,λιγο πανω, λιγο κατω...
    Δρομεας: ήρθε το πουλάκι μου στο 0.29?αχουυ το μουυυυυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σύντενοι καλημέρα. Δεν έδωκα πράμα στην ΜΛΣ θα δω το μεσημέρι. Οι Δρομείς με όγκο με το καλημέρα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άξιος (και το εννοώ). Οι περισότεροι νικημένοι απ΄τον εγωισμό τους αρνούνται ν΄αναγνωρίσουν το λάθος και κάνουν μουαγέν.

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνε δεν παίζουν με αυτα ασχετα αν το ποσό ήταν μικρό. Χρήματα είναι.

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ μου σ αυτά πρέπει να σαι πολύ γρήγορος και στα 2 περίστροφα αριστερό-δεξί μήπως και μπλοκάρει το ένα. Μπράβο σου....

      Διαγραφή
  17. Θεσμικοί στην ΜΛΣ στις 30/06.
    Σύνολο μετοχών 846.598 = 6,82% των μετοχών

    92.698 μετοχές το Alpha Επισθετικής Στρατηγικής Ελληνικό
    165.500 το CPB Ελληνικό μετοχικό
    240.000 το Alico Μεσαίας κ Μικρής κεφ
    320.400 το 3Κ Μετοχών εσωτερικού.......SOS....SOS
    11.000 το 3Κ ΝΝ μετοχών εσωτερικού
    17.000 το 3Κ Greek value

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέραν των ανωτέρω, στις 30-06-2019, είχε και 27.000 τεμάχια το Attica Μετοχικό εσωτερικού (δεν έχει ακόμα ενημερώσει τον Πίνακα Επενδύσεων στις 30-09-2019) και 8.501 τεμάχια το THETIS ελληνικό μετοχικό (πλέον στις 30-09-2019 το THETIS δεν τα έχει).

      Το Alico είναι το MetLife Ελληνικό Μετοχικό Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης και δεν έχει ακόμα ενημερώσει τον Πίνακα Επενδύσεων στις 30-09-2019.

      Τα A/K της 3Κ στις 30-09-2019 είχαν ακόμα αμετάβλητη (και τα 3) τη θέση τους στην MLS.

      To ALPHA Επιθετικής στρατηγικής στις 30-09-2019 είχε 91.193 μετοχές της MLS (πούλησε μόλις 1500 τεμάχια).

      Το CPB στις 30-09-2019 είχε 119.500 μετοχές της MLS (πούλησε 45.500 τεμάχια).

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνε το 3Κ ίσως έχει θέματα τελικά γιαυτό και επιθετικές πωλήσεις σε άλλα μικρά χαρτιά την Παρασκευή που δεν είχαν θέμα. Και η πίεση στον ΙΚΤΙΝΟ ας πούμε.

      Διαγραφή
    3. Μιας και πιάσαμε τα 3Κ : ως προς τον ΙΚΤΙΝΟ διατηρούσαν αμετάβλητη τη θέση τους στη μετοχή στις 30-09-2019 και τα 4.
      Για την ακρίβεια στις 30-09-2019 είχαν συνολική θέση 2.700.000 μετοχές ΙΚΤΙΝ και στις 30-06-2019 είχαν 657.000 (χ4 = 2.628.000), άρα αύξησαν κατά 72.000 (νέες) μετοχές τη θέση τους (αύξησε λίγο το NN, μείωσε λίγο το Μικτό και εντελώς αμετάβλητα το Greek Value και το Μετοχικό Εσωτερικού).

      Διαγραφή
    4. Η δύναμη της ομάδας έναντι της μονάδας!! Ευχαριστώ συνάδελφοι

      (το ψάχνω για ομολογιούχο φίλο...δεν έχω θέση...δεν σκοπεύω να πάρω...όταν πρόκειται για τζόγο απευθύνομαι στην εταιρεία μου...ΟΠΑΠ χε χε)

      Διαγραφή
    5. Και εγώ χαίρομαι φίλε Ηλία για την ποιότητα των απαντήσεων,την αμεσότητα και την εξειδίκευση πολλών συμμετεχόντων. Θησαυρός η σελίδα του κυρίου Τάκη.

      Διαγραφή
    6. http://lobbystas.gr/maic-%cf%80%ce%b5%cf%83-%ce%bc%ce%b1%cf%83-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%83%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1/

      Διαγραφή
    7. Σε κανένα επίπεδο τιμών δεν υπαρχει κάτι ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  18. Κύριε Τάκη πως διατηρείται η ΠΕΙΡΑΙΏΣ σε αυτά τα επίπεδα τιμών κοντά στα 3€? Τώρα παίρνει πρόβλεψη και για ΜΙΓ 110εκ. Τι θα γίνει με τα cocos και γενικότερα πως την κρατάνε φουσκωμενη σε αυτά τα επίπεδα? Δεν βλέπουν τα τρομερά προβλήματα που έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Τάκη μήπως γνωρίζετε εάν στην Φριγο υπάρχουν πολλά "πακετάκια" των 500 χιλιάδων για πώληση? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κύριος Τάκης είναι γκουρού και όχι χαρτοριχτρα φίλε μου.Αυτη είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου φίλε μου.

      Διαγραφή
    2. Πάντως κάποιος μέσα από τον Όμιλο συνεχώς αγοράζει βάσει ανακοινώσεων...

      Διαγραφή
    3. Ενδιαφέρον ότι το Α/Κ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού (από τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όποιο χρονικό διάστημα και αν επιλέξεις είναι στην πρώτη ή τις πρώτες θέσεις) στις 30-09-2019 είχε στην κατοχή του 500.000 τεμάχια ΦΡΙΓΟ.
      Αστείο μεν το ποσό, αλλά από την άλλη Αμοιβαίο να αγοράζει μετοχή σε επιτήρηση είναι σπάνιο...

      Στις 30-06-2019 κανένα Αμοιβαίο δεν είχε θέση στη μετοχή.

      Διαγραφή
    4. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι θα μπει στο στόχαστρο των θεσμικών θα δούμε άλλα κόζα....πρέπει ίσως πρώτα να βγει από την επιτήρηση το οποίο δεν θα είναι άμεσο.

      Διαγραφή
    5. Είπαμε ... είναι ότι πιο hot κυκλοφορά ... αλλά ακόμη γελάνε κάποιοι μαζί μου.
      Στα ετήσια ... τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
    6. Εκ των έσω μου έχει επικοινωνηθεί ότι σε ανακοίνωση του CEO ενημερώθηκαν τα στελέχη της εταιρείας ότι τα νούμερα μέχρι τώρα υπερβαίνουν τις προβλέψεις τους ενώ ο Ευάγγελου που αγοράζει μετοχές ( μέχρι τώρα 750Κ) είναι το Νο 2 της εταιρείας ο οποίος είχε έρθει στην εταιρεία για να την συνεφέρει κατά την τελευταία φάση αναδιάρθρωσης...ε κάτι θα ξέρει αυτός!

      Διαγραφή
    7. Πριν μπει στο στοχαστρο των θεσμικών θα έχει κάνει την κινησουλα της....Πάντως έχει κάτι Ψιμαρια και κάτι γκουρουδες της φαπας ανάμεσα τους που δεν παίζονται

      Διαγραφή
    8. Βέβαια κάποιους τούς έχουν "κρεμάσει"μεγαλομέτοχοι αφού ξέρουν ότι στην πιο κάτω διασταυρωση περιμένει άλλο θύμα...

      Διαγραφή
    9. Μακάρι να σας βγει κύριοι προσωπικά Δαυιδ με ανρητική θέση και ίδια στους μετόχους μειοψήφιας και να ανεβαίνουν, το βλέπω μεγάλο ρίσκο δε θα πάρω ας κερδίσουν άλλοι. Θέλω να κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ μου. Πρόσωπικα αν και είναι δύσκολο προσπαθώ να μην επιρεάζομαι πολύ από φήμες και να αφήνω τους ισολογισμούς να μου μιλάνε από μόνοι τους. Τώρα αν εμπιστεύεται πολύ κάποιος και ξέρει κάτι από μέσα πάω πάσο.

      Διαγραφή
    10. @silent
      Τα αρνητικά σβήνονται εν μία νυκτί με μια ΑΜΚ.
      Το θέμα είναι ότι θέλει να έχεις "γερό πορτοφόλι" γιατί όσες μετοχές έχεις τώρα, θα χρειαστούν άλλα τόσα μετρητά όταν την κάνει...
      Ένα λογικό σενάριο που έχω σκεφτεί είναι reverse 4/1 και μετά ΑΜΚ 1/1 στα 1€ και να σου τα τα 80....Αλλά πόση ρευστότητα να έχει κάποιος...μικροεπενδυτές είμαστε όχι η Fed...χαχα

      Διαγραφή
    11. @George Paragopoulos

      Έκαναν ήδη αν δεν κάνω λάθος μια ΑΜΚ οι Δαυιδ. Πιστεύω ότι δε θέλουν να ρίξουν και άλλο χρήμα χώρις όμως να γνώριζω κάτι. Αν γίνει ΑΜΚ θα πάρω μετα ή από τα δικαιώματα, αλλιώς καλό της ταξίδι.

      Διαγραφή
  20. Επιτρεπεται μια ΑΕΔΑΚ να εχει θεσεις σε εισηγμενη της οποιας ο βασικος μετοχος ειναι και μετοχος της ΑΕΔΑΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρώτο μου μύνημα και συγχαρητήρια για τις αναλύσεις Κε Τάκη. Η Autohellas έχει βρεθεί στο επίκεντρο τελευταία με μεγάλη αύξηση συναλλαγώ και άνοδο τιμής. Εξακολουθείτε να έχετε την ίδια αρνητική άποψη? Πως σας φάνηκε το εξάμηνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχω αρνητική άποψη ...έχω κάνει ανάλυση και εξηγώ.

      Ότι γράφει δεν ξεγράφει!!!

      Διαγραφή
  22. Κυριε τακη για κορδελλο μια τοποθετηση σας,μετα και την αναδιαρθρωση του δανεισμου της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενα ότι θα κρατηθεί πάνω απο το 0.5 ... όμως ξαναγυρισε στα παλια του λημέρια.

      Έχω γράψει ότι η ενδοοικογενειακή κόντρα δεν ειναι κατι καλό ... οποτε προσωπικως εχω χαλαστεί.

      Διαγραφή
    2. Μια ΚΟΡΔΕΛΛΑ μας έχωσε περίπου το 3% στο κεφάλι ,έτσι δεν πάμε πουθενά.

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα σας. Ένα σχολιασμό για το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ με απόδοση 2,6-2,9?
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανολογώ υπερκάλυψη της ομολογιακής έκδοσης δύο τουλάχιστον φορές και κουπόνι στα 2,60% (οπότε θα πάρετε λιγότερα από το 50% όσων ζητήσετε). Οπότε υπάρχει χώρος και για τα δύο (αν κι εγώ με τα ρέστα θα προτιμούσα κάποια άλλη μερισματοφόρο μετοχή για διασπορά κινδύνου).

      Κάπως παρόμοια περίπτωση (για σύγκριση) είναι η 7ετής ομολογιακή έκδοση της ΑΡΑΙΓ προ εξαμήνου. Ζήτησε 200 εκ. και της προσφέρθηκαν 527 εκ. δηλαδή ο εγγραφόμενος πήρε λίγο κάτω από το 40% των αιτουμένων. Το επιτόκιο είχε καθοριστεί ανάμεσα στα 3,50%-3,90% και κλείδωσε τελικά στα 3,60%. Σήμερα έκλεισε στα 105,35 έχοντα γράψει ψηλά 106,60 την προηγούμενη εβδομάδα. Πιθανολογώ πως το ομόλογο της ΤΕΝΕΡΓ θα κάνει πράξεις γύρω στο 103 σε κανένα μήνα αλλά ως εκεί (λόγω του μικρότερου επιτοκίου)

      https://www.capital.gr/epixeiriseis/3347804/pos-apogeiothike-to-etairiko-omologo-tis-aegean

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ κύριε hippy. Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    3. Προς το 2,7% φαίνεται να πηγαίνει.Αρκετά καλά για την περίοδο των μηδενικών επιτοκίων που διανύουμε..Να υπενθυμίσουμε ότι το ομόλογο δεν μπορεί να ανακληθεί απο την εταιρία.Για λίγα κουκιά καθότι 7 χρόνια..είναι πολλά.

      Διαγραφή
    4. Χαιρετώ.
      Κύριε kirkonet το ότι δεν μπορεί να ανακληθεί είναι καλό και πρέπει πάντα να ελέγχεται.Το επιτόκιο θα είναι στο 2,64Χ που είναι πολύ καλό.Θα κάνω αύριο αίτηση με σκοπό να λάβω το 35 με 40% των αιτουμένων.

      Διαγραφή
  24. Κύριε Γρήγορη αν είχα να διαλέξω μεταξύ ομολόγου με κουπόνι 2,80 ας πούμε και μεταξύ της μετοχής σαφώς θα προτιμούσα την μετοχή και τα δυο αναφέρονται στην ίδια εταιρεία άρα το ρίσκο είναι το ίδιο με μόνη διαφορά ότι έχουν προτεραιότητα σε περίπτωση άσχημης οι ομολογιούχοι είδαμε τι παθανε οι ομολογιούχοι frigoglass όπως και οι μέτοχοι άλλωστε.Ποια η διαφορά.Κατ'εμε τα ομόλογα αυτά είναι καλά μόνο για την εταιρεία οπότε αν τα αγοράσουν θα είναι καλυτερα για τους μετόχους της εταιρείας φτηνό χρήμα γαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα. Στα 0.72$ δόθηκε ολόκληρη η θέση στην Golden Bull. 50% καθαρή απόδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεράστιος και κυρίως....χωρις να καταλαβω καν γιατι συνέβει....καλοφαγωτα φίλε Μαύρε Κύκνε.

      Διαγραφή
  26. Αυτά τα 20!! χιλ τεμαχια εδώ και μια εβδομαδα στον Περσέα ,μαζεμένα στο 1 έως 1.03 υπάρχει περίπτωση να το δώσουν?εκτός αν βρουν πετρέλαιο στο Ζευγολατιό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα..από τον μικρομετοχο σήμερα.."Μεγάλες πιέσεις σε ΠΕΡΣΕΑ, όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτο"
    Και υποτίθεται ότι είναι θέμα ημερών όπως γράφουν άρθρα τις τελευταίες μέρες να κλείσει το Ντηλ στα ψάρια... Μήπως το μεγάλο αγκαθι δεν είναι η σελοντα να σωθει και να περάσει στην αμμερα και η εξασφάλιση των απαιτήσεων..να εχει προεξοφληθει αυτο δηλαδη,και να είναι κάτι άλλο που δεν έχει τονιστει πχ σχετικα με κάποια συγχώνευση η αψιμαχία,διαμαχη των μεγαλομετόχων οσονουπω,που ξέρουμε που οδηγει μια μετοχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως σύντεκνε σε παραδέχομαι στα ψευδώνυμα. Και στο κουράγιο σου να σε φτύνουν μπανάρουν όλοι και εσύ να συνεχίζεις!!!!!!!!Οσκαρ αξίζεις!

      Διαγραφή
    2. Εμένα θα μου άρεσε και το Λουδοβίκος για nickname....Ε Ζαχαρία?

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ μου πιστεύω ότι δεν εχουμε δει τίποτα ακόμη...Και που να ήταν εργοχειρο η ...

      Διαγραφή
    4. Τώρα κυριε mixalio μου γιατί του βάζετε ιδέες. Ας τον να "κεντησει" μονος του...Καλά το πάει. .

      Διαγραφή
  28. Γιατρέ άσε τους νεκρούς να προχωρούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κ.ΒΑΜΜΕΝΕ για πάρτη σας:

    http://www.typologies.gr/tritos-pleistiriasmos-gia-to-akinito-tis-quot-iridas-quot/

    Λέτε να το πήραμε και να δούμε κάναν νέο ΔΟΛ να γεννιέται...?!

    (Πιο παλιό αναλυτικό άρθρο εδώ: https://www.mononews.gr/life-style/media/xana-sto-sfiri-i-egkatastasis-tis-iridas-ton-mpompola-psichari )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για την αφιέρωση ,για να δούμε .Πάντως ο κλάδος εκτύπωσης χάνει την δυναμική του ,ποτέ δεν βλέπω κάποιο να διαβάζει εφημερίδα ή περιοδικό

      Διαγραφή
  30. Συμφωνα με το Bloomberg φαίνεται να επιτυγχάνεται συμφωνια για το brexit.
    Εξαιρετικά ευχάριστο νέο για την αγορα, καθώς επιλύεται μια πολύ σημαντική πηγή αβεβαιότητας.
    Στα δικά μου εξαιρετικο νέο για ΚΡΙ και ΦΛΕΞΟ (20% και 10% του τζίρου αντιστοιχως εξαγεται στο ΗΒ).
    Αν επιβεβαιωθεί η είδηση βλέπω πάρτυ αύριο (δεδομένων και των πρόσφατων πολύ θετικών νέων, αρνητικά επιτοκια δανεισμού του δημοσιου, πολύ καλά επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων, αυξανόμενη ανάπτυξη, μειωση φορων - πριν λίγες ώρες μάθαμε για το νέο μέρισμα στις επιχειρήσεις, σχέδιο για τράπεζες κλπ) με πλέον ωφελημένα τα ΠΛΑΘ.
    Κύριε Τάκη πριν λίγες ημέρες μιλούσατε για January effect.
    Εγώ βλέπω να ερχεται στο Mitsotakis effect (και στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται ακόμη με το αν θα γίνουν ΠΑΣΟΚ ή όχι και για το πώς θα λέγονται...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ξενοφών η αγορά σφυρίζει αδιάφορα το τελευταίο διάστημα παρα τον Ηρακλή τα χαμηλά επιτόκια και την συμφωνία για το Brexit...Απλά το επισημαινω..
      .

      Διαγραφή
    2. Σωστός ο κύριος Captain Cook. Άποψη μου πως αρκετά χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έχουν "ταβανιασει" ή είναι πανάκριβα, οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια και στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση δυσκολεύεσαι να βρεις μετοχές με μονοψήφιο p/e. Μην κοιτάμε τον στρεβλό τραπεζοκεντρικο ΓΔ που λέει 860 μονάδες, παρα πολλά χαρτιά έχουν κάνει τεράστια άνοδο. Λίγες πολύ λίγες οι ελκυστικές μετοχές.

      Διαγραφή
    3. Έχετε δίκιο στο ότι η αγορά αδυνατεί να αντιδράσει σε μια σειρά θετικών ειδήσεων.
      Δεν νομίζω ότι είναι μόνο ζήτημα αποτιμήσεων (προσωπικά εντοπίζω ακόμη εταιρείες με ελκυστικους δεικτες / η αλήθεια είναι όχι στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση, πλην της ΤΕΝΕΡΓ, την οποία θεωρώ άκρως ελκυστική).
      Ίσως βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο αναμονής. Ίσως η αύξηση της ΛΑΜΔΑ απορροφά ρευστότητα. Ίσως κάτι άλλο.
      Ο,τι και να συμβαίνει το μόνο σίγουρο είναι ότι οι στρεβλώσεις (και προς τα πάνω και προς τα κατω) θα αποκατασταθουν (η αγορά βραχυπρόθεσμα είναι κάλπη, δεν ξέρεις τι θα βγάλει, μακροπρόθεσμα είναι ζυγαριά ακριβείας, κάθε εταιρεία/μετοχή παιρνει αυτό που αξίζει).
      Προσωπικά εκμεταλλευομαι αυτο το διάστημα και αυξάνω θέσεις σε μετοχές που θεωρώ υποτιμημένες.

      Διαγραφή
    4. Ποιες μετοχές θεωρείτε υποτιμημένες κύριε Ξενοφώντα. Εγώ με βάση τα μεγέθη την ΕΥΠΙΚ, ωστόσο έχει κάνει μεγάλη κίνηση τα τελευταία χρόνια. Τη ΜΕΝΤΙ θεωρώ από τη μικρή κεφαλαιοποίηση αρκετά φτηνή.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Gerry με βάση τους υπολογισμούς μου υποτιμημένες είναι οι ΤΕΝΕΡΓ, ΕΥΠΙΚ, ΜΕΝΤΙ, ΠΛΑΚΡ, ΦΛΕΞΟ, ΚΑΡΤΖ, ΚΕΠΕΝ, ΚΡΙ και ΠΠΑΚ

      Διαγραφή
    6. Κυριε Gerry όντως έτσι είναι και στην μεγάλη και στην μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. Με βάση τα θεμελιώδη εκτος από την ΤΕΝΕΡΓ και τον Μυτιλ δύσκολα επιλέγεις...Φίλος μου καλός αναλυτής επισημαινει και τα Ελπε...

      Διαγραφή
    7. Κύριε Ξενοφών σας διαβάζω όπως και όλους τούς Φίλους του μπλογκ.Απλα να εξηγήσω δεν με απασχολει ο δείκτης σαν νούμερο αλλά η εν γένει εικόνα και συμπεριφορά της Αγοράς.Σε μια αγορά που δεν" ακούει " τα καλά νέα (όπως τα ακούν οι έξω Dax Dow SP etc παρ' όλο που είναι ταβανιασμενες στην κυριολεξία και δεν δικαιολογούν τέτοιες αποτιμήσεις ) η τα έχει προεξοφλησει η κάτι άλλο υποκρύπτει.Και σίγουρα κοιτάμε μετοχές και όχι δείκτες αλλά σε ενδεχομεμο πισωγυρισμα καίγονται και τα χλωρά μαζι με τα ξερά ..

      Διαγραφή
    8. Καπετανιε συμφωνώ μαζί σας ότι σε ενδεχόμενο πισωγυρισμα θα πέσουν ακόμη και οι υποτιμημένες (ενδεχομένως όχι τόσο, αλλά σίγουρα θα πεσουν).
      Από την άλλη πλευρά αν δεν πιέζεται κάποιος για ρευστό, αυτό είναι καλή ευκαιρία ενίσχυσης θέσης σε καλύτερες τιμές (στις εκπτώσεις).
      Οι υποτιμημένες εταιρείες θα ανέβουν αργά ή γρήγορα και μέχρι τότε θα μοιράζουν χορταστικα μερισματα.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Ξενοφών έτσι είναι αλλά εξαρτάται και από το μέγεθος της διόρθωσης καθ ότι έχουμε δει το έργο ουκ ολίγες φορές να πετάνε τα χαρτιά απ τα παράθυρα λόγω margin calls λόγω πανικού etc..Βέβαια δεν το επιθυμώ παρ' όλο που έχω 50%ρευστότητα!Δεν νομίζω πως έχει λογική για κάποιον που είναι αγορασμενος έστω και με αυτή την ρευστότητα να εύχεται πτώση.

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα,

    Ακούγεται ότι το deal Πειραιώς Intrum δεν προχωρά και ότι ο chief του υπό απόσχιση τμήματος είναι στο εξωτερικό προς αναζήτησή άλλου αγοραστή.
    Κανονικά 1-10 θα ξεκιναγε λειτουργία η Intrum.
    Αν οντως ναυάγησε, θα έχει σοβαρό θέμα η Πειραιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Φριγο προς συμψηφησμο ζημιών με 0.10...?

      Διαγραφή
    2. Κύριε Captain Cook γεια σας. Αν δεν κάνω λάθος ο κύριος Τάκης απήντησε σε άλλο forum (ΦΡΙΓΟ) λίγο νωρίτερα. Καλό σας βράδυ.

      Διαγραφή
    3. Καπετάνιε, μην ασχολείσαι, καθαρά λογιστικό τερτίπι δεν αλλάζει τίποτα στην εικόνα της εταιρείας ούτε για τους μετόχους ουσιαστικά. Άλλωστε είχε αποφασιστεί από τον Ιούλιο, απλά καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ πρόσφατα. Περσινά ξινά σταφύλια και αδιάφορα για εμάς.

      Διαγραφή
    4. Το γραφω και εδω για να διαβαζεται ευκολοτερα.
      -------------------
      Δεν αλλάζει κάτι στα ίδια κεφάλαια ... απλώς αρχίζει να μειώνει τα αρνητικά "κέρδη εις νέον" ... τα ίδια κεφάλαια γυρίζουν θετικά με ένα απο τους παρακατω τόπους ή με συνδυασμο των επομένων.

      1) Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών τουλάχιστον 80 εκατ.

      2) Εμφάνιση μετά φόρων κερδών τουλάχιστον 80 εκατ.

      3) Ανατίμηση κάποιων παγίων περιουσιακών στοιχείων, κατά 80 εκατ.
      ‐------------------------
      Απαντώ και στο σχόλιο του Κυρίου Captain Cook.

      Captain Cook 17 Οκτωβρίου 2019 - 9:51 μ.μ.
      Κύριε Τάκη αν έχω καταλαβει καλά πιστεύετε πως η αύξηση κεφαλαίου είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη-προϋποθέση για να γυρίσει το παιγνίδι?
      -----------------
      Απαντηση
      Δεν με ενδιαφέρει αν τα ιδια κεφαλαια ειναι αρνητικά. Εμένα με ενδιαφερει η εταιρία να εχει σταθερα και αν ειναι δυνατόν πολλά και αυξανόμενα μετα φορων κέρδη. ΧΑΜΗΛΟ P/E θέλω και τα κερδη να εισπράττονται, μεσα απο τις χρηματοροες.

      Την ΑΜΚ θα την ήθελα για μειωση του τραπεζικου δανεισμού ... λιγοτερα δανεια, λιγοτερα εξοδα τοκων, περισσοτερα κερδη.

      Η μειωση δανεισμου, σε συνδυασμο με την εξυγιανση της εταιριας, θα οδηγησει σε λιγοτερα χρηματοοικονομικα εξοδα.
      Ειναι και αλλα που βλέπω ... όπως ότι το νοικοκυρεμα θα οδηγησει και σε καλύτερα επιτοκια δανεισμου, που για την ωρα ειναι ψηλά.

      Επαναλαμβάνω
      Τα αρνητικά ίδια δεν με ενδιαφερουν, όπως και δεν με ενδιαφερει αν μια μετοχη εχει χαμηλό Ρ/BV.
      Η πεμπτουσία όλων είναι να πέφτουν τα φραγκα (καθαρα κέρδη) ... όσο περισσοτερα φραγκα πέφτουν, τοσο ψηλότερα πάνε οι μετοχες. ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ ΑΥΤΟ.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ κύριε Τάκη απόλυτα κατανοητό!

      Διαγραφή
  32. Χαιρετω παιδες.. Σαραντησε κ το μωρακι σμρ..πω πω πολυ γρηγορα μεγαλωνουν τα παιδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου ζήσει! Και μένα σχεδόν 9 μηνών πλέον. Μεγαλώνουν εκθετικά στην αρχή, όποτε τράβα άπειρες φωτογραφίες τώρα που είναι εφικτό.

      Διαγραφή
  33. Εδωσα το 40% της θέσης ΒΙΟΣΚ με 25% κέρδος. Ευχαριστούμε θερμά κύριε Τάκη!
    Θα έπρεπε να σας δίνουμε προμήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δε δινω ... ανεβαζω !!

      Εσεις να ειστε καλα να τα παίρνετε κυριε Γιαννη.

      Διαγραφή
    2. Dr. john ?
      ακούστε τι μου θυμήσατε !
      https://www.youtube.com/watch?v=S4Q9pFHauu4

      Διαγραφή
    3. Μεγάλος αγαπημένος ο Dr John κύριε Βαμμένε.

      https://www.youtube.com/watch?v=M0nMHBFZc_E

      Ευχαριστούμε και πάλι κύριε Τάκη. Εκ μέρους όσων σας παρακολουθούν αλλά για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν συμμετέχουν στη συζήτηση.

      Διαγραφή
    4. Ανέβηκα κι εγω στο τραίνο της ΒΙΟΣΚ εδω και 10 μερες και προχθές διπλασίασα τη θέση μου.
      Πλέον αποτελεί το 8% του χαρτοφυλακίου μου.
      Λέω να την ξεχάσω στο σεντούκι κανά δυό χρόνια και ...βλέπουμε.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα σας! Η μικρή unibios έφτασε τα 6,5 εκατ. κεφαλαιοποίησης. Θυμίζω πριν την ΑΜΚ είχε ιδία 8,115 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 6,481 υπεραξία ενοποίησης). Αν αφαιρέσουμε από τα 6,5 εκατ. τα 3,75 της αμκ τότε είναι σαν βρίσκεται στα 2,7 τα παλιά.
      Συγκριτικά θυμίζω όταν μας έγραφε ο κυρ-Μορφονιός το θέμα του είχε 3,125 εκατ μετοχές σε τιμές 0,45, άρα κεφαλαιοποίηση (στις 21 Ιουλίου 2019) : 1,4 εκατ ευρώ.
      Αρκετά καλή απόδοση για ένα τρίμηνο περίπου!

      Θυμίζω... "Με μια πρόχειρη ματιά η περιοχή του 0,42 φαίνεται και σημαντική για την περαιτέρω άνοδο αλλά και εφικτός στόχος. Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα ψιλο-συσσώρευση κοντά στα 0,38-40 και κατόπιν κίνηση με όγκο, που να διασπά το παραπάνω επίπεδο (0,42)"

      Διαγραφή
  34. Κύριε Τάκη, καλημέρα. Ποια είναι η διαφορά "κέρδη εις νέον" από το "αποθεματικό"; Νομίζω ότι και τα δύο αφορούν κέρδη που δεν μοιράζονται στους μετόχους. θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας εξηγήσετε κάποια στιγμή μερικούς όρους ενός ισολογισμού για να μπορούμε να τον κατανοούμε καλύτερα. Προσωπικά καταλαβαίνω αρκετά πράγματα, χάρη και στη βοήθειά σας, αλλά όχι όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.euretirio.com/kerdi-eis-neon/ ίσως σε βοηθήσει.

      Διαγραφή
    2. Να επικεντρώνεστε στο Συνολο του Ενεργητικού και στις Συνολικες υποχρεωσεις.

      Ιδια κεφαλαια = Συνολο Ενεργητικου - Συνολικες υποχρεώσεις.

      Διαγραφή
  35. Ευχαριστώ πολύ chris. Ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτή τη διεύθυνση και την αποθήκευσα. Βοηθάει αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα σε όλους ερώτηση κύριε Τάκη κοιτώντας τις οικονομικές καταστάσεις του ΑΟΣ είδα το εξάμηνο καλό αλλά με έμφαση θέματος από ορκωτό grand thornton λόγω διαπραγμάτευσης με τράπεζες και δεύτερο πολλές ζημιές εις νέο αλλά τα αποτελέσματα είναι καλά ταμειακές ροές αύξηση τζίρου και μετά φόρων κέρδη νομίζετε ότι αξίζει να της ρίξουμε καμμία μάτια πιο σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγροτικός Οίκος Σπύρου γιατρέ μου.Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω πολύ κακή εικόνα ... τον έχω για συντριβή.
      Θα ανοίξω να δω το εξαμηνο, που δεν θα το κοιταγα, μονο και μονο επειδή το αναφέρατε εσεις κυριε Κιτσο και θα σας πω

      Διαγραφή
    2. Κύριε Κίτσο το 1999 που πρωτασχοληθηκα με το ΧΑΑ άκουσα από κάποιον πολύ παλιό επενδυτή το "Σπύρος Σπύρου και Υιός και η απάτη πάει εμπρός'.
      Εννοείται δεν την ακούμπησα ποτέ και ούτε σκοπεύω να το πράξω.

      Διαγραφή
    3. καλησπερα!κακη εικονα στις εικονομικες καταστασεις της εταιρειας.εγινε συζητηση κ αλλου για την εταιρεια αυτη κ απο περιεργεια εριξα μια ματια στις οικονονικες της καταστασεις.πολλα προβληματα κ πολλες επαναλαμβανομενες μη λειτουργικες ζημιες....πραγμα που σωκωνει πολυ συζητηση...
      δεν θα την κοιταζα με τα δεδομενα αυτα.

      Διαγραφή
  38. Καλημερα σας.Κυριε κιτσο ο ΣΠΥΡ ειχε βελτιωμενο 1ο 6μηνο ωστοσο στο 2ο δημιουργουνται ολες οι ζημιες καθως περιοριζεται σημαντικα ο τζιρος.Τα ιδια εχουν συρρικνωθει στα μολις 4,3 εκατομ. κ τα χρωσταει σχεδον 4 φορες σε δανεια.Τελος αυτο που σημειωνει ο ορκωτος ειναι οτι εχει αρνητικο κεφαλαιο κινησης - οι βραχυπροθεσμες υποχρεωσεις ειναι μεγαλυτερες απο το κυκλοφορουν ενεργητικο ωστοσο καταφερε να μειωσει λιγο το χασμα.Θεωρω πως ειναι μονο για παιγνιο για λιγα κ μεχρι να αλλαξει κατι δραματικα.Απο Σεπτεμβριο η eurobank ειδικος διαπραγματευτης οπου βαζει 150 κ 200 τμχ σε καθε δυο δεκατα.Εχει κανει δρομολογια 0,22 με 0,3 αρκετες φορες στο παρελθον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ευχαριστω Rfs είχα δει όμως ότι Φεβρουάριο και Ιούλιο έγιναν κάποιες αλλαγές από τον παππού στην θυγατρική στην Κύπρο επειδή ήξερε για το τέλος και συνήθως αυτά γίνονται σε χαμηλές τιμές για φορολογικούς λόγους,και νομίζω ότι με τις τράπεζες σχεδόν έχουν συμφωνήσει στην γενική συνέλευση έγινε με την μια 3 είχαν το 72.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. H Pasal γιατί ανεβαίνει τόσο και με τέτοιον όγκο? ΟΚ με τον νέο επενδυτή και την πώληση του Athens Heart οι δανειακές υποχρεώσεις θα μηδενιστούν και τα ιδία κεφάλαια ίσως πάνε στο μηδέν από αρνητικά. Αλλά και πάλι αν η Sterner Stenhus βάλει 10 εκατομμύρια για το 90% του μετοχικού κεφαλαίου, τότε η σημερινή κεφαλαιοποίηση θα έπρεπε να ήταν στο 1.1 εκατομμύριο αντί για 3.29 σήμερα.
    Από την άλλη σκέφτομαι αν την πάτησαν πολλοί που αγόραζαν την παρασκευή με την είδηση που κυκλοφορούσε ότι η Sterner Stenhus θα μπει με 50%.. όπου τότε το dilution θα ήταν πολύ μικρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κάτι δεν μου" κάθεται "Καλά εκεί έξω συντεκνοι που θα λεγε και ο Γιατρός τής παρέας.Πολυ ψήσιμο με Brexit πολύ ενεσιμο στο QE ένθεν κακείθεν Ευρώπη και ΗΠΑ.Μηπως κρατάμε το μεγάλο ασθενή με τεχνική υποστήριξη?Δεν είμαι η ΝOMOURA ούτε η Phoenix..O Captain Cook είμαι και είμαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Captain σε μάκρο φάση γενικά,δεν πιστεύω να υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που να βλέπει πώς μπορεί να εξυπηρετηθεί αυτό το παγκόσμιο χρέος.
      Σε πιο μίκρο φάση το 2020 έχει εκλογές το USA και για να επαληθευτεί το 8-δικά μας/8-δικά σας (Δημοκρατικοί-Ρεπουμπλικανοί) -εκτός του ότι ο Trump θα θέλει να πουλήσει αφήγημα- δεν πιστεύω να σκάσει κάνα κακό συναπάντημα.
      Θα ανησυχούσα μόνο εάν "έσπαγε" η ως άνω συνθήκη (της 8ετίας).

      Σε γενικές γραμμέςπάντως,rollover τα χρέη και ο λογαριασμός στο πόπολο.

      Διαγραφή
    2. Φίλε George δεν θα διαφωνήσω ούτε στο μακρο ούτε στο μικρό σενάριο.Ομως δεν ξέρω πόσο συντηρισιμο είναι το μικρό σενάριο γιατί μέχρι τις Αμερικανικές εκλογές το χρονικό διάστημα είναι πολυυυυυ μεγάλο και δεν ξέρω αν είναι εφικτή η διατήρηση ενός επιπέδου στα σημερινά νούμερα. Πέρα από τον απρόβλεπτο παραγοντα μήπως η Στρουθοκάμηλος βγάλει το κεφάλι της από την άμμο να δει τι γίνεται?

      Διαγραφή
    3. Και ένα σενάριο που όλοι το βλέπουν και το ξέρουν η ιστορία (των αγορών αλλά και γενικότερα)σπανίως φθάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες σαν ταινία με Happy End.Ας μην εφησυχάζουμε χωρίς να θέλω να γίνω προάγγελος κακών εξελίξεων...

      Διαγραφή
    4. Και εγώ ανησυχώ για αύτο κύριε Κουκ. Πιστεύω όμως ότι τα μεγάλα μπουλ μαρκετ πέθαναν σε ακόμη μεγαλύτερη ευφορία. Εδώ πρώτον όλοι το περιμένουν δες μπαφετ και μετρητά στην άκρη και δεν έχουν μπει καν οι ριταιλ επενδύτες τα κατα κόσμον κορόιδα στην Αμερική. Θεώρω ότι κάτι θα έχει συμβεί πρίν και θα γίνει κάτι τέτοιο. Εκτιμώ πάντως ότι θα το δούμε από 21-22 και μετά. Η ποσοτική επέκταση ναι μεν το κάνει χειρότερο αλλά και το επιμηκυνει ταυτόχρονα.

      Διαγραφή
    5. Φίλε silentpatience σίγουρα έχουν βάση αυτά που λέτε(Φίλος μου επαγγελματιας και επενδυτής κατ εξοχήν των ξένων αγορών που μιλάω μαζί του από το 2009 είναι της ίδιας άποψης ότι το ξύλο θα πέσει από τα μέσα του 2020 και μετά εφ όσον διατηρηθούν οι ίδιοι παράμετροι που ισχύουν σήμερα).Θεωρεί απόλυτα εφικτό το 3200 του SP και στην υπερβολη το 3500.Το αιτιολογεί δε καθ ότι είναι στην διεθνή αγορά ομολόγων 17 χρόνια τώρα λέγοντας πως με την τεράστια ρευστότητα που υπάρχει και το ιλλιγκιωδες πόσο τοποθετημένο σε τίτλους ομολόγων με αρνητικες έως οριακά μηδενικές αποδόσεις ένα πολύ μικρό ποσοστό να φύγει (χρησιμοποιεί τον όρο να κλ@σουν τα ομόλογα)Και να παει στις μετοχές είναι εύκολη η υπερβολή.Ολα αυτά τα χρόνια πιο σωστός δεν γίνονταν να ήταν στις προβλέψεις του ειδικά από τις 1450 του SP και πάνω.Εγω όμως στην παρούσα φάση έχω μαζευτεί τα μαλλα. Ίδωμεν..
      .Καλή Κυριακή σε όλους μας..

      Διαγραφή
    6. Θα αιτιολογήσω λίγο περισσότερο την άποψη μου. Αν και το τωρινό είναι το μεγαλύτερο μπουλμαρκετ είναι το μεγαλύτερο τεχνητό μπουλ μαρκετ, αφού με πλεονάζουσα ρευστότητα τα κράτη στηρίζουν μετόχες και όμολογα. Απ την άλλη θεωρώ πως και μετρητά και χρυσό να έχεις δε θα σωθείς από τη λέλαπα αν σκάσει απλά θα χάσεις λιγότερο. Προσωπικά με την τωρινή κατάσταση των τραπεζών θα προτιμούσα να τα έχω κάτω από το στρόμα αλλά εκεί έχεις άλλα θέματα. Τι κάνουμε λοίπον τα σπάμε τα λεφτά σε καλές ποιότικες υποτιμημένες μετόχες χρυσό και μετρητά και ελπίζουμε ότι θα αντέξουν. Με την τωρινή κατάσταση των Ελληνικών και ευρωπαίκων τραπεζών προτίμω πάντως να τα έχω σε μετόχες και επειδή ο χρυσός είναι παθητικό (δε σου δίνει μέρισμα). Τώρα οι κυκλοί προηγουμένως διαρκούσαν 7 χρόνια περίπου εκτίμω ότι ο τώρινος που διανύουμε θα λήξει μεταξύ 11 χρόνια και 4 μήνες περίπου και 13 χρόνια και 4.5 μήνες (από την εκκίνηση του το 2009) με την πτώση
      να γίνεται μεγαλύτερη όσο καθηστερεί. Είμαι πάντως αρκέτα σίγουρος πως επειδή η διόρθωση θα είναι βαθιά όταν έρθει και λόγω του ότι πολλές συναλλαγές γίνονται με μηχανάκια θα είναι και επιταχυνόμενη η πτώση. Με βάσει τις πράξεις των κεντρίκων τραπεζών και κυβερνήσεων τείνω προς τη δεύτερη ημερομηνία, αλλά αυξάνω ρευστότητα όταν ακριβαίνουν οι αποτιμήσεις των εταιριών μου.

      Διαγραφή
    7. Αρα η μονη σιγουρη επενδυση τα ακινητα my friend οπως λεει κ ο πατερας μου,ουτε αγχος ουτε τπτ αξιοπρεπεις(σχετικα) σιγουρη σποδοση.Κ το σημαντικοτερο χωρις αγχος

      Διαγραφή
    8. Vaggelis Υπάρχει και καλύτερο όπως λέει και ο Μπάφετ αλλά ή πρέπει να ξέρεις να το δουλεύεις ή να έχεις αρκετά λεφτά ώστε να το δουλεύουν άλλοι για εσένα (Μπαφετ). Αυτό είναι η καλλιεργήσιμη γη τα χωράφια τον άρτο τον επιούσιο που λέει και ο λαός.

      Διαγραφή
  42. Καλησπερα σε ολους, μια ερωτηση που αφορα την ΦΡΙΓΟ και τα αρνητικα ιδια κεφαλαια της...θα μπορουσε αντι για ΑΜΚ με μετρητα να γινει ΑΜΚ με τη συγχωνευση των 2 θυγατρικων της που ηδη εχει ανακοινωσει απο την προηγουμενη εβδομαδα? Θα βοηθουσε αυτο στα ιδια κεφαλαια της εταιριας, οπως αλλωστε εγινε με τη Eurobank και τη Grivalia? Καταλαβαινω απολυτα την αποψη του κου Τακη για τη σημαντικοτητα στην κερδοφορια..μηπως ομως τα αρνητικα ιδια κεφαλαια ειναι που κρατουν ακομα τη μετοχη υπο επιτηρηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Grivalia συνεισέφερε στην Eurobank τα ακίνητα και τα χρηματικά διαθέσιμά της. Η μία θυγατρική της frigo με την άλλη δεν ξέρω αν μπορούν να συνεισφέρουν κάτι (μάλλον όχι). Επίσης η Grivalia δεν ήταν θυγατρική της Eurobank, απλά είχαν κοινό βασικό μέτοχο, οπότε το παράδειγμα της συγχώνευσης Eurobank/Grivalia δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τα της Frigo.

      Διαγραφή
  43. Καλησπέρα κ. Τάκη. Πως βλέπετε την δουλεια στη ΔΕΗ.?Αξίζει να μπει καποιος τωρα στη μετοχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα αγοράζουμε στα χαμηλά, όταν δεν πομπάρει κανείς. Τα είχαμε γράψει, τα εξηγήσαμε ... ερχόταν ούριος άνεμος Κυριάκος Μητσοτάκης ... φώναζε το χαρτί ότι θα έχει τρελή κούρσα.
      Τώρα ... περιμενουμε το January effect ... σαν καλά παιδάκια.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολυ κ.Τάκη.Θερμές ευχαριστίες και πάλι.

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα κ.Τάκη. Έχω ρωτήσει παλιότερα για το Πλαίσιο και μου είχατε απαντήσει ότι πρόκειται για ένα θωρηκτό. Βλέπω όμως ότι όχι μόνο δεν αντιδρά ανοδικά αλλά διολισθαίνει σιγά σιγά χαμηλότερα.Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να με ενημερώσετε αν υπάρχει κάποιο αρνητικό νέο.ευχαριστω. ΕΥΆΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδατε μήπως κ. Ευάγγελος τα αποτελέσματα του εξαμήνου? Δεν ήταν ικανοποιητικά. Επίσης ο κλάδος στον οποίο δραστηριοποιείται έχει μεγάλο ανταγωνισμό.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ευάγγελε η εταιρία είναι θωρηκτό ...
      έχω αναφερθεί και στην τιμή της μετοχής.

      Διαγραφή
  45. Κύριε Βαγγέλη ως προς τα ακίνητα να ρωτήσετε αυτούς που πήραν δάνεια τα προηγούμενα 10-15 χρόνια να σας πουνε,όσο για το πλαίσιο έχει απαντήσει αρκετές φορές περί θωρηκτού αλλά ευκαιρία την βλέπει γύρω στα 3.Να με συγχωρεί ο κύριος Τακης για την απάντηση αντ' αυτού.Καλο μεσημέρι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ ... κάτω απο 3 και όσο πιο κάτω ακόμη καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Κίτσο δεν ξέρω για τους πολλούς πάντως προσωπικά στην άγορα ακινήτου πάντα κασέρι ποτέ δάνειο ποτέ όμως ακόμα και να μου χαρίζαν τα επιτόκια. Στην Ελλάδα έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη και γενικά ο Έλληνας δεν παίρνει εύκολα δάνεια στη μεγάλη πλειοψηφία. Προσωπικά εδω και 3 γενεές η οικογένεια μου δεν έχει πάρει δάνειο και θεώρω ότι γενικά οι ανθρώποι δεν θα έπρεπε να παίρνουν δάνεια αν έχουν τη δυνατότητα και πρίν πάρουν να το σκέφτονται πολύ. Δυστήχως η οι βασικές αρχές διαχείρησης πλούτου και χρημάτων λείπουν από τη μεγάλη πλεοψηφία των Ελλήνων.

      Διαγραφή
  46. Κύριοι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γεια σας σύντεκνοι. Μόλις πιστόλιασα τα ΙΝΛΟΤ που είχα αγοράσει στα 0.36.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 14.5% σε λίγες μέρες ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ DOCTOR....καλοφάγωτα και μαζι στα επόμενα

      Διαγραφή
  48. Καλησπέρα σε όλους,
    Σημερα ολοκλήρωσα τις αγορές μου στον ΝΑΚΑ (αγόραζα υπομονετικά εδώ και δύο χρόνια).
    Άριστη ρευστότητα και εξ αντικειμένου (μουσικη) και ισχυρού brand name (οσοι γνωστοί μου ασχολούνται με μουσική θεωρούν σχεδόν αυτονόητο να ψωνίζουν από εκεί) περισσότερο προστατευμένος έναντι του ανταγωνισμού (σε σχέση πχ με το ΠΛΑΙΣΙΟ σε παρεμφερές τομέα δραστηριότητας).
    Η διοίκηση δήλωσε ότι αναμένει αύξηση μεγεθών για το νέο ετος, ενώ μέρισμα συν επιστροφή κεφαλαίου φέρνουν μια απόδοση κοντά στο 10%.
    Χαλιεμαι έντονα από τις αμοιβές της διοίκησης (όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ΠΠΑΚ). Ελπίζω οι μελλοντικές επιδόσεις τους να τις δικαιολογούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από μένα πήρες στο 2.2 αν αγόρασες 760 κομμάτια έχω άλλα 2340 δίνω 1340 ακόμα εδώ στο 2.2 και τα άλλα τα έχω τσάμπα ουσιαστικά.

      Διαγραφή
    2. Εγώ έκανα σήμερα όλο τον τζιρο, οπότε ναι εγώ τα αγορασα (αγόραζα αυστηρά μέχρι τα 2€, απλά σήμερα βγήκαν μαζεμένα πολλά κομμάτια και αναγκάστηκα να ανεβάσω την τιμή για να ολοκληρώσω τις αγορές μου / μετά από δύο χρόνια είχα βαρεθεί το τσουκου τσουκου).
      Εχω μέση τιμή κτήσης (χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν μερίσματα και επιστροφες κεφαλαίου) 1,8€. Δεν σκοπεύω να πουλήσω συντομα. Με βάση τους υπολογισμούς μου η δίκαιη τιμή είναι στα 2,8€

      Διαγραφή
    3. Μπρε σύντεκνοι σε χαρτιά με τέτοια εμπορευσιμοτητα μην γράφετε κινήσεις γιατί αυτόματα σας γνωρίζουν (αν αυτό ενδιαφέρει). Σύντεκνε Ξενοφώντα μαζεύεις τόσα χρόνια για να πάρεις ένα 50%??? Με τον κίνδυνο να μην μπορείς τελικά να τα πουλήσεις όλα στην τιμή που θες λόγω εμπορευσιμοτητας.

      Διαγραφή
    4. Γιατρέ δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται κανείς για τις δικές μας κινησεις. Είμαστε πολύ μικρά ψάρια.
      Προσωπικά μαζεύω για την μερισματικη απόδοση του 5-10% ετησίως. Όσο μου την δίνει δεν με ενδιαφέρει να πουλήσω για αυτό και μπαίνω σε τέτοια χαρτιά (όπως και την ΕΛΒΕ που την έχω για ακριβώς τον ίδιο λογο). Επί της ουσίας έκανα εσωτερική αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου από ΙΝΤΕΡΚΟ (το είχα αναφέρει εδώ ότι πουλησα) σε ΝΑΚΑ.
      Ξέρω ότι χάνω άλλες μεγαλύτερες αποδόσεις, αλλά είναι ο μόνος τρόπος που με αφήνει να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια (δεν το κρύβω ότι θαυμάζω τις πολύ επιτυχημένες κινήσεις που έχεις αναφέρει εδώ, ΑΛΦΑ και σημερα ΙΝΛΟΤ, αλλά δεν ταιριαζουν με την ιδιοσυγκρασία μου).

      Διαγραφή
    5. Σύντεκνε έχουμε διαφορετικό επενδυτικό προφιλ. Για μέρισμα μια χαρά είσαι με 5% έως 10%(!!!).

      Διαγραφή
    6. Γιατρέ λίγα τα χαρτιά. Επίσης η συγκεκριμένη έχει πολύ μικρό ποσοστό στο χαρτοφυλάκιο μου έτσι κι αλλιώς δεν έβρισκες κομμάτια και να ήθελες. Δεν βιάζομαι να δώσω όποιος θέλει στο 2.2 μου τα παίρνει. Σιγά τώρα που θα ασχολούνται για τόσα κομμάτια αν πιεστεί μετά την επιστροφή και το μέρισμα μπορεί και να ξαναμαζέψω.

      Τώρα κοιτάζω λίγο πάλι την Ίλυδα αν και δεν μου αρέσουν οι εταιρίες πληροφορικής έχει καλές ταμειακές και μεγάλες αποσβέσεις. Δεν είχα πάρει πιο πριν και ακόμα κοιτάω. Πάντως θεωρώ ότι εύκολα μπορεί να κατέβει το ΠΕ και λόγω του ότι είναι μικρή. Απ την άλλη αρκετά τα άυλα. Ξενοφών ρίξε μια ματιά και εσύ αν θες

      Διαγραφή
    7. Σύντεκνε στην Ιλυδα είχαν κάμει κάτι αλλαξοκωλιες με ακίνητα πριν λίγα χρόνια. Αγόραζε η εταιρία και πούλαγε ο ιδιοκτήτης. Δεν μου αρέσει προσωπικά.

      Διαγραφή
    8. Εμένα μου δωκε λεφτά πάντως αυτή είχα πάρει στο 0.24 και τους τα ξεφόρτωσα αέρα πατέρα στο 0.4. Όταν έβγαλε τα διθυραμβικά σχόλια ο μ/μ. Σκέφτομαι να κάνω το ίδιο άκουσα ότι κάνει καλό έτος φέτος και μαζί με τα θεμελιώδη που είναι οκ (χώρις αυτά δεν έχουν νόημα τα άλλα) σκέφτομαι να ξαναπάρω. Τις ξέρω τις αλλαξοκώλιες Γιατρέ θεώρω ότι λαμογίες γίνονται το θέμα είναι το πόσο μεγάλες είναι. Πιστεύω ότι το διπλό μπορεί να το κάνει πιο εύκολα άπο αρκετές άλλες και λόγω μικρού μεγέθους.

      Διαγραφή
    9. 676.578 χωρίς τις προσαρμογές για μεταβολές λογαριασμών κεφαλαίου κίνησης.

      Σύνολο εισροών / (εκροών) από λειτουργικές δραστηριότητες (α) 149.744

      Και η εταίρεια πάει καλύτερα από τον όμιλο. Άρα αν μειώσει δανεισμό δίνει και ένα μικρό μερισματάκι.

      Διαγραφή
    10. Σύντεκνε την εβαζω στην 2η οθόνη να την παρακολουθώ με κάτι άλλες τσαπινογαργαλιαρικες.

      Διαγραφή
    11. Ετσί είναι για το εξτρα χαρτζιλίκι τσαχπίνα.

      Διαγραφή
    12. Κι εμένα αυτά που είχαν γίνει με τα ακινητα με έχουν χαλασει συν το ότι δεν εμπιστεύομαι τις ελληνικές εταιρείες πληροφορικής. Θα την παρακολουθώ παντως.

      Διαγραφή
  49. Ποιος πήρε δρομεα γιατί είδε μεγάλη εμπορευσιμοτητα? Οσονουπω μια θα ανοίγει μια όχι το χαρτί...κόβει το μάτι του!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μένει να το δούμε τρολλοκοπελι με τα 1000 ψευδώνυμα!

      Διαγραφή
    2. Γιατρε μου γιατι τα"ι"ζεις το τρολ?😉

      Διαγραφή
    3. Τελικά Ιατρε μου δίκιο είχατε. Σήμερα μια χαρά όγκο έχει κάνει. Αλίμονο στα τρολλ!!

      Διαγραφή
  50. Από μικρομετοχο σήμερα:
    ΨΟΦΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ από μερικές μετοχές που δεν δείχνουν διαθέσεις ανάνηψης από τα υπόγεια… (χαρακτηριστικότερες αυτές των ΚΟΥΑΛ, ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ, ΠΕΡΣΕΥΣ (δεν κάνουμε αναφορές φυσικά σε πεθαμένα ζόμπι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψόφια-Ξεψόφια,σα τα κοράκια πέσανε πάντως στη δημοπρασία μόλις είδαν 3.000τεμ. στο 0.65...

      Διαγραφή
  51. Καλησπέρα σας. Με την ΕΚΤΕΡ που γράφω λογιστική χασούρα μεσοσταθμικά 24% τι μου προτείνετε να κάνω? Να τη βάλω στο χρονοντούλαπο? να τη δώσω δρόμο και να έχω ταμειακή χασούρα 24% ή τέλος να ξαναγοράσω στα χαμηλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τα εδωσα, κλείδωσα την χασουρα μου και τράβηξα για άλλες πολιτείες.
      Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα. Κάτι άλλο πολύ άσχημο πρεπει να υπάρχει για τέτοια βυθιση. Δεν ξέρω τι και δεν θέλω να μάθω.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την ειλικρίνειά και την άμεση απάντησή σας κύριε Ξενοφών. Μήπως υπάρχει συνταγή από το κύριο Γιατρό της παρέας?

      Διαγραφή
    3. Πότε δεν είχα ΕΚΤΕΡ παιχνίδι κάναν μόνοι τους και σπονσοράραν την εταίρια τους από κύκλους όταν τα ακούω γενικά αυτά μακριά και αγαπημένοι. Επίσης οι μεγαλομέτοχοι έπαιρναν υπερ-παχηλές αμοιβές εν μέσω της κρίσης ετσί να τα λέμε και αυτά γενικά επείδη τυχαίνει να γνωρίζω τον κλάδο από πρώτο χέρι, ελάχιστοι φέρονται με εντιμότητα και από αυτούς τους περισσότερους τους έφαγε η κρίση και οι φόροι.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Γρηγόρη το πράμα βρωμάει από μίλια μακριά. Ποιοί και γιατί έδωσαν 140000 σήμερα εδώ κάτω στα 1.25 μέσο όρο. Ποσώς με απασχολει Ποιός τα αγόρασε. Η σουπα για μένα έχει κόψει. Το μόνο χαρτί που στην προσφατη διορθωση δεν λεει να σηκώσει κεφάλι. Ακόμη και το ΜΛΣ από 1.45 ανασανε...Αλλα μεγαλα παιδια είμαστε...
      ..

      Διαγραφή
    5. Είχε γράψει και ο κ.Τακης νομίζω όταν είχε ερωτηθεί για κατασκευαστικές ότι "αν σας γραψω σε τι τιμή θα την αγόραζα θα τρομάξετε" (αν θυμάμαι καλά).

      Διαγραφή
    6. Κατι ειχε πει παλιοτερα για 0,40 αν θυμαμαι καλα.

      Διαγραφή
    7. Κύριοι χσλαρωστε ... η εταιρία είναι καθαρή και δεν έχει κίνδυνο.

      Διαγραφή
    8. Από τις λίγες φόρες που διαφώνω με τον εξαίρετο κύριο Τάκη όχι στο ότι είναι καθαρή, αλλά στο ότι δεν έχει κίνδυνο με αυτή τη διοίκηση. Μακάρι να έχω άδικο πάντως εγώ απέχω από τη συγκεκριμένη.

      Διαγραφή
    9. Ο κύριος Τάκης ειχε πει 0.70 οτι θα αγόραζε...

      Διαγραφή
    10. Εχω πει οτι την ΕΚΤΕΡ την ειχα προτεινει και ημουν θετικος σε τιμες 0.4 ... οπωσδηποτε κατω απο 0.5.
      Σε αυτά τα νούμερα υπήρχε η ευκαιρια της μεγαλης υποτιμησης και η βάσιμη προσδοκία να γραψει καποιος υπεραποδόσεις της ταξης του Χ3 και του Χ5.

      Τότε ομως το πόπολο δεν την ήθελε γιατί δεν εκανε κομματια στο ταμπλό. Όταν εκανε κομματια εγραφε υψηλές τιμες και την ηθελαν πολλοί ... μονο που τότε η τιμη ήταν τσιμπημένη.

      Διαγραφή
    11. Καλημερα.Ειναι κατι που βλεπω το τελευταιο διαστημα στην αγορα κ δεν μου αρεσει καθολου.Την ιδια μετοχη που αγοραζαμε π.χ 0,8 παμε κ την αγοραζουμε για την ιδιο ακριβως λογο 1,6 και 2€..σαν να μην παιζουν οι τιμες ρολο για την επιλογη μας απλως κυνηγαμε τιμες κ προσδοκιες.Προφανως καποιοι σε ΕΚΤΕΡ ενθουσιαστηκαν απο τα γραφομενα κ αγορασαν ψηλα.Ενω για πολλα χρονια ηταν απο φτηνο ως τζαμπα εφτασε να κανει τους μεγαλυτερους ογκους σε τιμες πανω απο την book value κ οταν ηρθαν τα αποτελεσματα οπως ηταν φυσιολογικο διορθωσε σημαντικα.Δεν παιζουμε λοιπον μονο ενα στορυ αλλα βλεπουμε κ αριθμοδεικτες,συγκριση αποτιμησεων,την εκαστοτε ταση της αγορας,δεν κυνηγαμε κ γενικα υπαρχουν πολλοι παραγοντες που μπαινουν στην εξισωση.Προσωπικα θα την προσεχα κατω απο 1€ αν κ εφοσον πηγαινε κ βαζοντας το 1/3 των χρηματων που θα θελα συνολικα να τοποθετησω.Αν παλι δεν παει εχει καλως..

      Διαγραφή
    12. Κυριε Rfsσυμφωνώ και ειδικά με το πρώτο κομμάτι της αναλυσης σας.Χωρις τιποτα ουσιαστικά να αλλαζει σε μια εταιρεία και εννοώ εν τις πραγμασι και όχι προσδοκιες αγοραζουμε στα ύψη από 1εως2 φορες πάνω.. Υπαρχουν παρα πολλά παραδείγματα..

      Διαγραφή
    13. Ετσι ακριβως αγαπητε Κυριε Cook.Η αγορα πολλες φορες οτι θυμαται χαιρεται κ μερικοι τσιμπανε σαν να υπαρχει ειδησεογραφια.Για τιμες φυσικα δεν κυνηγαμε κ αν μας φυγει μια μετοχη κραταμε ρευστοτητα εξαλλου αν κ υπαρχουν ακομα καποια υποτιμημενα χαρτια δεν υπαρχουν οι τεραστιες ευκαιριες του παρελθοντος ή και να υπαρχουν δεν ειναι ευκολο να ανιχνευτουν για την ωρα.Επειδη λοιπον ανεβηκαν νομιζω οτι η πλειοψηφια των μετοχων θα κινηθει συμφωνα με τον ΓΔ (θα ξεχωρισουν ελαχιστες) οποτε πρεπει να ειμαστε με ρευστο σε περιπτωση που διορθωσουν τα ξενα

      Διαγραφή
    14. Αυτό ακριβώς προσπαθησα να πω Κύριε Rfs σε προσφατες αναρτησεις μου.Οπως έχω πει ότι δεν θέλω να διορθώσει η αγορα γιατί είμαι τοποθετημενος κατά 50%.Ας βγάλω λιγότερα από το να τρώγω ξυλο με την προσδοκια να καλύψω την ζημιά και να βγάλω και από πάνω.

      Διαγραφή
  52. Στην ΕΚΤΕΡ τους πήραν χαμπάρι τους ιδιοκτητες. Οι ίδιοι σαμποτάρουν την εταιρεία, πουλάνε τις μετοχές τους και κάνουν παρόμοιες δουλειές με προσωπικές εταιρείες όπως το ξενοδοχείο στην Πάρο. Εξαφάνισαν τα ταμειακά διάθεσιμα από 14 εκ. το 2014 σε 5εκ.το 2018. Μέρισμα δεν δίνουν και εισπράττουν αμοιβές διοίκησης 400 χιλ.το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς! Για αυτό ισχύει ο βασικός κανόνας όταν αγοράζουμε μια εταιρεία αγοράζουμε και το μάνατζμεντ και την εντιμότητα! Οποίοι ιδιοκτήτες φέρθηκαν λαμογιστικα στο παρελθόν θα το επαναλαμβάνουν δοθεισης ευκαιρίας!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Gerry μου η εντιμοτητα στις αγορές και δη τις κεφαλαιαγορες είναι είδος προς εξαφάνιση εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.Η συνταγή είναι να αποφευγουμε να συναλασομεθα με σεσημασμένους ονοματα να μην λέμε..Άλλωστε είναι μικρη η Πιάτσα...

      Διαγραφή
  53. Καλησπέρα σε όλους κύριε Γρήγορη χωρίς να θέλω να σας πάρω στο λαιμό μου την έκταση 322 στρέμματα στη Πάρο είναι δικά της αν κάνει το ξενοδοχείο ίσως να χρειάζεται συνεργάτες πιθανόν να γίνονται μετοχικές ανακατατάξεις αλλιώς ποιος αγοράζει είναι ένα ερώτημα.Καλο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κύριοι σας ευχαριστώ για τη θερμή ανταπόκριση. Καλό βράδυ. Μακάρι να μπορούσα να σας το ανταποδώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μπρε κοπέλια το ΧΑΚ πάει για ιδιωτικοποίηση??Αν ισχύει θα δούμε ομορφιές στο προσεχές μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂