Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

BΡΙQ Properties


BRIQ Properties
Η εταιρεία συστάθηκε, το 2016, με εισφορά 7 ακινήτων, αποτελούμενα από 4 κτίρια γραφείων και 3 κτίρια αποθηκευτικών χώρων (logistics),που βρίσκονται στην περιφέρεια της Αττικής με συνολική αξία αποτίμησης 24,091 εκατ. ευρώ .... η αντικειμενική αξία είναι στα 16,178 εκατ. ευρώ.
Το αρχικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της ήταν :

Ακίνητα εισφερθέντα από την «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» 
1. Κτίριο γραφείων επί της οδού Αργυρουπόλεως 2Α, Καλλιθέας Αττικής.
2. Κτίριο γραφείων επί της οδού Αλεξάνδρου Πάντου 19-23, Καλλιθέα Αττικής.
3. Κτίριο γραφείων επί της οδού Αλεξάνδρου Πάντου 25, Καλλιθέα Αττικής.
4. Κτίριο γραφείων επί της οδού Αλεξάνδρου Πάντου 27, Καλλιθέα Αττικής.
5. Κτίριο αποθηκευτικών χώρων (logistics) επί της Λεωφόρου Κηφισού 119, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής.
6. Κτίριο αποθηκευτικών χώρων (logistics) επί της Λεωφόρου Κηφισού 125-127, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής.

Ακίνητο εισφερθέν από την «UniSystems συστήματα πληροφορικής ανώνυμη εμπορική εταιρία»

7. Κτίριο αποθηκευτικών χώρων (logistics) επί της οδού Λουτρού 65, Αχαρνές Αττικής

Την κατάσταση των επενδύσεων, του 2016, θα τη βρείτε  ..... εδώ ....

Η εταιρεία κατά  52,84% ανήκει στον Θ. Φέσσα και 26,49% στην Ε. Κουτσουρέλη. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας είχε οριστεί στα 2,30 ευρώ ανά μετοχή .... όσα ήταν δηλαδή και τα ίδια κεφάλαια.

Τα έσοδα της ΑΕΕΑΠ αφορούν ενοίκια που εισπράττει  από την εκμίσθωση των ακινήτων της, βάσει συμβάσεων λειτουργικής μίσθωσης, κυρίως σε εταιρείες του Ομίλου Quest. Πρόκειται για ακίνητα που στεγάζουν τη Quest Group στην Καλλιθέα, τα ακίνητα της Info-quest στη Λ. Κηφισού στο Ρέντη και το logistics center στις Αχαρνές. 

Η θέση των ακινήτων δεν είναι ιδιαίτερα καλή .... τα 7 ακίνητα της BRIQ αποτιμώνται 50% υψηλότερα της αντικειμενικής τους αξίας, όταν της ΠΑΝΓΑΙΑ αποτιμώνται 27% ψηλότερα της αντικειμενικής τους αξίας και τα ακίνητα της GRIVALIA, τα εντός Ελλάδος, είναι αποτιμημένα κατά 37,2% της αντικειμενική τους.

Τα έσοδα της ΜΠΡΙΚ απο ενοίκια, για το 2016, ήταν 392 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα ακίνητα υποτιμήθηκαν κατά 568 χιλιάδες ευρώ.
Προ φόρων ανακοινώθηκαν ζημιές 408 χιλιάδες ευρώ ... αλλά δίχως την αναπροσαρμογή των ακινήτων θα υπήρχαν 160 χιλιάδες κέρδη προ φόρων.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της ανέρχεται σε 27,327 εκατ. ευρώ .... δηλαδή 2,29 ευρώ ανά μετοχή.
Δεν υφίστανται δανειακές υποχρεώσεις και στο ταμείο υπάρχουν 3,434 εκατ. ευρώ  (0,29 ευρώ ανά μετοχή). Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 468 χιλιάδες ευρώ.


Σήμερα ...
το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας αποτελείται από 16 ακίνητα (συνολικής επιφάνειας 51.979 τ.μ.) αποτελούμενα από 7 κτίρια γραφείων, 4 κτίρια αποθηκευτικών χώρων (logistics),  1 κατάστημα, 1 κτήριο κοινωνικής πρόνοιας, 1 οικόπεδο, και 2 ξενοδοχεία, 1 στην Πάρο και 1 στην Τήνο .
Η συνολική αξία αποτίμησης των ακινήτων ανέρχεται στα 43,842 εκατ. ευρώ .... η αντικειμενική αξία είναι στα 35,019 εκατ. ευρώ. H αξία κτήσης είναι 41,709 εκατ. ευρώ.
Την κατάσταση των επενδύσεων, θα τη βρείτε  ..... εδώ ....

Τα έσοδα ενοικίων ανέρχονται σε 2,175 εκατ. ευρώ (χρήση 2018) , ενώ στο εξάμηνο του 2019 ήταν 1,367 εκατ. ευρώ.
Τα προ φόρων κέρδη του 2018 ήταν 3,121 εκατ. ευρώ, αλλά με δίχως τις αναπροσαρμογές των ακινήτων ήταν 1,387 εκατ. ευρώ.

Στο Α΄εξάμηνο του 2019 τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 1,265 εκατ. (απο 0,888 το 2018) και δίχως τις αναπροσαρμογές των ακινήτων 0,586 εκατ. (απο 0,548 εκατ. ευρώ το 2018)
Επομένως τα προ φόρων κέρδη κινούνται προς τα 1,4 με 1,5 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,12 με 0,13 ευρώ ανά μετοχή.

Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 31,378 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 2,62 ευρώ ανά μετοχή.
Η αξία των ακινήτων έχει αποτιμηθεί σε 43,654 εκατ. ευρώ, στο ταμείο υπάρχουν 1,206 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός είναι 13,064 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις φθάνουν τα 14,079 εκατ. ευρώ.



Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών
Η εταιρία θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 50.070.430 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της και έκδοση έως 23.843.062 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου, μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,10 ευρώ η καθεμία, σε αναλογία δύο (2) νέες μετοχές για κάθε μία (1) υφιστάμενη μετοχή και τιμή διάθεσης που θα ορισθεί με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συνεπώς η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών προβλέπεται ότι θα γίνει στην τιμή των 2,1 ευρώ ανά μετοχή, που είναι και η νέα ονομαστική αξία της μετοχής.

Ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, ως βασικός μέτοχος της Εταιρείας που κατέχει το 52,64% της εταιρίας , θα έπρεπε να καταβάλλει στην επικείμενη ΑΜΚ το ποσό των 25.000.000 ευρώ. Όμως δεσμεύτηκε να ασκήσει μερικώς τα δικαιώματα προτίμησης που του αναλογούν, καταβάλλοντας το ποσό των 15.000.000 Ευρώ.

Η κα. Ευτυχία Κουτσουρέλη, ως βασικός μέτοχος της Εταιρείας που κατέχει το 26,49% της εταιρίας, θα έπρεπε να καταβάλλει στην επικείμενη ΑΜΚ το ποσό των 13.245.000 ευρώ δεσμεύτηκε να ασκήσει μερικώς τα δικαιώματα προτίμησης που της αναλογούν, καταβάλλοντας το ποσό των 5.000.000 Ευρώ.

196 σχόλια:

  1. κ. Τάκη γιατί νόμίζετε ότι η ΑΜΚ θα γίνει στο 2.10?

    Η ανακοίνωση λέει:

    (iii) να μπορεί η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών να είναι ανώτερη της
    χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας κατά το
    χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

    Επίσης το γεγονός ότι η ΑΜΚ γίνεται με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, καλό δεν είναι? Η Trastor και η Prodea θα κάνουν με ΑΜΚ με κατάργηση του δικαιωμάτος προτίμησης οπότε οι παλιοί μέτοχοι θα έχουν dilution.

    Δίνεται συνήθως κάποια έκπτωση στην ΑΜΚ με το δικαίωμα προτίμησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προβλέπω ότι η ΑΜΚ θα γίνει στο 2.1. Όλες οι ενέργειες σε αυτό συνηγορούν.

      Τι dilution μου γράφετε; Dilution με τιμή μετοχής στα 2.26 και τιμή αύξησης 2.1 δεν υπάρχει.
      Dilution είναι οι παλαιοί μέτοχοι να μην μπορούν να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ και η τιμή της αύξησης να είναι πολύυυυυ κάτω της χρηματιστηριακής τιμής.

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκη επαληθεύτηκατε στην τιμή!
      https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1706365/briq-sta-210-h-timh-diatheshs-ton-neon-metohon.html

      Συναλλαγές όμως γιατί γίνονται πάνω σε τιμές 2.20-2.30 όταν η τιμής της ΑΜΚ είναι 2.10? Μου διαφεύγει κάτι?

      Διαγραφή
    3. Ετσι γινεται ... αυτο ειναι το φυσιολογικο.
      Η μετοχη να διαπραγματευεται πάνω απο την τιμη της ΑΜΚ.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για το άρθρο.
    Δυστυχώς στερούμαστε σοβαρών ΑΕΕΑΠ, κατάλληλων για τον επενδυτή στην Ελλάδα σήμερα. Είτε στερούνται γραφείων Α' Κατηγορίας, είτε η θέση των ακινήτων τους δεν είναι για όλα ιδιαίτερα καλή, είτε έχουν μεγάλη εξάρτηση από ένα μόνο μισθωτή, είτε εξυπηρετούν απλώς ένα sale and lease back των ακινήτων των επιχειρήσεων του μεγαλομετόχου και στην ουσία ο μεγαλομέτοχος είναι και ο ενοικιαστής (σύγκρουση συμφερόντων), είτε δεν έχουν το απαραίτητο μέγεθος ώστε να λειτουργήσουν σωστά με οικονομίες κλίμακας, είτε δεν έχουν βάθος και ικανό αριθμό συναλλαγών στο ΧΑΑ, είτε όλα αυτά μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα μου φαίνεται ψιλοακριβή η Briq όπως και οι περισσότερες εταιρείες ακινήτων. Εσείς κύριε Τάκη πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να συμμετάσχει κανείς στην αύξηση? Κι αν ναι, για ποιο λόγο, επειδή είναι της μόδας οι ΑΜΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γίνει η ΑΜΚ στα 2.1 ακόμη και αν πάρει κάποιος όλα τα χαρτιά στο 2.1 δε βρίσκω πολλά περιθώρια προς τα πάνω.
      2.3; 2.5; Δεν μπορώ να δω βραχυρόθεσμα να πιάνει απόδοση μεγαλύτερη του 20%.
      Άρα δεν μου κάνει και δεν θα συμμετάσχω ...

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση! Από ξένες αγορές έχετε εντοπίσει κάποιο καλό χαρτί?

      Διαγραφή
    3. ΜΠΡΙΚ
      Με την ΑΜΚ στα 2,1 προβλέπω ότι προκειμένου να πετύχει η ΑΜΚ θα πρέπει μετά την αποκοπή του δικαιώματος να τραβήξουν το χαρτί έως τα 2,5 με 2,6 (όπου κάπου εκεί είναι και τα ίδια κεφάλαια). Όποιος νομίζει ότι ικανοποιείται με μια απόδοση της τάξης πέριξ του 15% μπορεί να πάρει τα ρίσκα του.
      Εγώ όπως έχω γράψει δεν θα ασχοληθώ με αυτή την ΑΜΚ.

      Διαγραφή
  4. Ανάλυση HSBC για Ελλάδα / navigator autumn 2019

    https://www.business.hsbc.com/-/media/cmb/campaigns/navigator-2019/pdf/navigator-report-greece-en?pid=HBEU:RA:1743:GEN:XX:CAM:1019:040:NAV19_GD:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που θα συμβαίνει σιγά- σιγά σε όλες τις ΑΕΕΑΠ θα είναι το εξής. Θα προβαίνουν σε μεγάλες για τα μεγέθη της αυξήσεις κεφαλαίου ή και εκδόσεις ομολογιακών δανείων. Στις υπάρχουσες μετοχές άλλες τόσες. Ή ακόμα χειρότερα, όπως στη ΜΠΡΙΚ στη 1 π, 2ν! Και τι θα κάνουν μ’ αυτά; Θα αγοράσουν νέα επαγγελματικά ακίνητα απόδοσης. Άντε να βρουν γραφεία Α΄ προβολής! Ούτε υπάρχουν πολλά, ούτε είμαστε στην εποχή του 2014-2015. Άφησε που αν τα αρνητικά επιτόκια ήρθαν για να μείνουν, οι μισθωτικές αποδόσεις των επαγγελματικών ακινήτων θα συνεχίσουν να πέφτουν. Τα funds, οι ασφαλιστικές, τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία θέλουν να βάλλουν κάπου τα λεφτά τους με απόδοση.

    Τι θα γίνει λοιπόν; Τα νέα ακίνητα θα αγοράζονται σιγά – σιγά με χαμηλότερες αποδόσεις και θα είναι όλο και λιγότερα τα Α’ κατηγορίας. Αγοράζεις εσύ ή κατέχεις μια ΑΕΕΑΠ σήμερα π.χ. ΙΝΤΕΡΚΟ και ξέρεις ότι έχεις μέση απόδοση ενοικίου 8%. Τα καινούργια θα αγοραστούν ύστερα από λίγα χρόνια με 5% για παράδειγμα. Αμέσως η μεσοσταθμική σου απόδοση ως κατoχου της ΑΕΕΑΠ θα πέσει στο 6.5%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Aρνητικά επιτόκια ήρθαν για να μείνουν, οι μισθωτικές αποδόσεις των επαγγελματικών ακινήτων θα συνεχίσουν να πέφτουν"

    Αυτό πάντως κ. Σύλβιε είναι θετικό για τις εταιρίες που έχουν ήδη πολλά ακίνητα διότι μείωση αποδέσεων σημαίνει αυτόματα άυξηση τιμών ενώ τα ενοίκια είναι στάσιμα ή αυξανόμενα.

    Σχετικά με την απόδοση 8% που φέρατε ως παράδειγμα, αυτό είναι χωρίς την μόχλευση και στην τιμή της NAV. Με μόχλευση π.χ. 50% και έκπτωση 10%-15% στην NAV η απόδοση αυξάνεται στο 12-14%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, έτσι είναι. Αλλά δεν τις θέλω και τις υψηλές μοχλεύσεις. Να ξέρω που πατάω και που βρίσκομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.bankingnews.gr/index.php?id=467932
    Δεν ξέρω αν οι πληροφορίες του άρθρου είναι ακριβείς, αλλά αν είναι ίσως αυτό σηματοδοτεί και την πτώση των μισθωτικών αποδόσεων των γραφειακών χώρων στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Τάκη καλησπέρα,
    Μεταξύ των ΑΕΕΑΠ ποια θεωρείτε πιο υποτιμημενη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμμία ΑΕΕΑΠ.
      Δεν είναι του στυλ μου και δεν βλέπω υπεραποδόσεις.

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκη οι ΑΕΕΑΠ είναι στην κατηγορία του fixed income, σαν τα ομόλογα. Δεν είναι για υπεραποδόσεις. Είναι για αυτούς που θέλουν να κοιμούνται ήσυχα τα βράδια! Έχουν και αυτές ρίσκο αλλά πολύ μικρότερο από άλλες μετοχές.

      Παρεμπιπτόντως, οι μετοχές τις Intu κατέρρευσαν σήμερα (τι ειρωνεία με τα παραπάνω που είπα!). Το είχα αναφέρει ότι δεν είναι επενδυτική ευχαιρία ακόμη και με τέτοιο χαμηλό p/bV, δυστυχώς νομίζω ότι πολλοί πήραν αρκετά κομμάτια.

      Διαγραφή
    3. Γι΄αυτό και δεν είμαι υπέρ της μόχλευσης. Κερδίζεις περισσότερο, αλλά όταν τα ακίνητα γυρίσουν ή η κατηγορία στη οποία επενδύεις βγει εκτός μόδας την έβαψες. Δεν θα μιλούσαμε για καμιά κατάρρευση, παρά τα έντονα προβλήματα στον κλάδο της, αν δεν ήταν δανεισμένη. Το ακίνητο εισοδήματος που κατέχεις ο ίδιος, χωρίς δανεισμό χωρίς τίποτα, θα κάνει τους κύκλους του, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι σε εγρήγορση, να παρακολουθείς και να διαβάζεις.

      Η μεγάλη πτώση υποθέτω ότι συνέβη σήμερα λόγω της προειδοποίησης ότι μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι πιθανή. Κατά τα άλλα υπάρχει προειδοποίηση ότι θα έχουμε στην Intu μειώσεις ενοικίων και φέτος και το 2020. Σίγουρα μπορείτε να δώσετε περισσότερες πληροφορίες εσείς που ζείτε εκεί. Το ξαναλέω ότι αν γίνει γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πάω. Δεν έχω μετοχές, παρά το γεγονός ότι από σήμερα στα 32p αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρουσα. Όχι ως ΑΕΕΑΠ ασφαλής, για να κοιμάσαι ήσυχος (το αντίθετο), αλλά ως μετοχή.

      Αν κανείς θέλει να αποκτήσει αγγλικά εμπορικά κέντρα, κινούμενος αντίθετα με το ρεύμα και το πνεύμα της εποχής, θα ήταν πιο ασφαλής η Hammerson, που επηρεάζεται σήμερα από τα νέα κι αυτή. Όμως η μείωση του μερίσματος της τελευταίας, που κάποια στιγμή ενδέχεται να επέλθει, θα επιφέρει μείωση στην τιμή της μετοχής. Θα προτιμούσα να την είχε ήδη κάνει. Και ατυχώς είναι + 38% από τα χαμηλά της. Θα την ήθελα χαμηλότερα.

      Διαγραφή
  10. https://www.capital.gr/epixeiriseis/3391795/dromeas-nees-sumbaseis-upsous-5-ekat-euro-me-ton-germaniko-strato

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καλώς το τρολλακι με τα 1000 ψευδώνυμα που το έχουν μπαναρει από παντού. 100 η αλεπού 101 το αλεπουδάκι.

      Διαγραφή
  11. Πώληση της ΚΕΝ από την ΚΑΡΑΤΖΗ. Αναμφίβολα κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση (κατ' εμέ δεν είχε καμία δουλειά να μπλέξει με την λιανική ρεύματος).
    Από την άλλη πλευρά η διοίκηση της εταιρείας με απογοήτευσε άλλη μια φορά από την απαξία της προς τους μικρομετοχους της. Καμιά απολύτως αναφορά στην ανακοίνωση για το τίμημα της πώλησης και για τις ακριβείς επιπτώσεις στα μεγέθη του ομίλου.
    Μισή γραμμή μόνο ότι θα υπάρχει θετική επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη και ας μυρίσουν οι άλλοι τα νύχια τους.
    Ελπίζω σε διευκρινιστικο ερώτημα από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δούμε και ποιος αγόρασε χθες όμως τα κομμάτια που βγήκαν για πώληση!!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό όντως θα έχει ενδιαφέρον!

      Διαγραφή
    3. Προφανώς χθες υπήρχε επιλεκτικη πληροφόρηση. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κλασικά κοιμάται.
      Η Καράτζης πάντα είχε χεσμένους τους μικρομετόχους σε θέματα πληροφόρησης.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ κ. Χρήστο μαζί σας.
      Ήταν από τους βασικούς λόγους που πούλησα την μεγάλη θέση που είχα.
      Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πώληση της έκτασης στην Ιεράπετρα, όταν και περιμέναμε τα ετήσια αποτελέσματα (πάνω από 6 μήνες μετά την πώληση) για να μας κάνουν την τιμή να μας ενημερώσουν για το τίμημα της πώλησης.

      Διαγραφή
    5. Ειχα κάποτε Καράτζη, από τα 4 στα 5 ευρω νομίζω, αλλά μόλις μιλησα με την εξυπηρέτηση μετόχων και είδα με πόση ειρωνεία, αγένεια και απαξίωση απαντούσαν στις ερωτήσεις, πούλησα και δεν ξαναγόρασα, αν και μου άρεσε η εταιρία.
      Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...

      Διαγραφή
    6. Χαρτάρα. Εταιριάρα.
      Όταν φτασει σε διψηφιο νουμερο ... θα δουμε και τα placements. Ετσι εκτιμώ.

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ σε όλα μαζί σας κ. Τακη.
      Δεν ξεχνώ ότι χάρη σε δική σας ανάλυση πριν αρκετά χρόνια (κατόπιν ερωτήματος μου) έκτισα την μεγάλη μου θέση και καρπώθηκα υψηλότατες υπεραξιες.
      Το γεγονός ότι πούλησα (προτιμώντας τα ΠΛΑΚΡ) για τους λόγους που εξήγησα, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν είναι στολίδι. Ειδικά μετά την πώληση της ΚΕΝ ξεκαθαρίζει ο οριζοντας. Αν λήξει και το ζήτημα με την μονάδα παραγωγής ρεύματος δεν βλέπω τον λόγο να μην ανέβει (και πολύ).

      Διαγραφή
    8. Μόλις ανακοινώθηκε ότι προχθές τις 300.000 μετοχές τις αγόρασε ο πρόεδρος της εταιρείας.
      Άρα την πιστευει την εταιρεία του και το δείχνει.

      Διαγραφή
    9. Μόλις ανακοινώθηκε ότι τις 300.000 μετοχές τις αγόρασε ο πρόεδρος της εταιρείας. Πιστεύει την εταιρεία του και το δείχνει. Αυτό είναι προς τιμή του.

      Διαγραφή
    10. Inside information θαρρώ!!! Αγοράζει και την επόμενη ημέρα ανακοινώνεται η πώληση της ΚΕΝ. SEC που είσαι......

      Διαγραφή
    11. Χεχε.. Ετσι κυριε Vasilisg.. υπαρχουν πολλοι τυποι 'Δονταδες' που δαγκωνουν γενικως.. καλη συνεχεια..!!

      Διαγραφή
    12. Αγαπητοί φίλοι μου έκατσε αυτές τις μέρες ένα ιατρικό θέμα και είχα και δουλειές και δεν πρόλαβα να γράψω. Ηθέλα επιγραμματικά να ενημερώσω χώρις να προσθέσω κάτι άλλο πως έφυγα γρηγόρα γρήγορα από το λαμογίο της ΚΑΡΑΤΖ κάποιοι γνωρίζουν τι έκανε και γιατί τον χαρακτήριζω έτσι πλέον μακριά από το χαρτί μπήκε σε μαύρη λίστα.

      Διαγραφή
    13. Κύριε silentpatience παρακαλώ ενημερώστε μας τι είδους μαϊμουδιά/ές έκανε να 'χουμε μια εικόνα. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    14. Εαν επιθυμείτε να μάθετε μπορείτε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα στο capital που έχω το ίδιο ψευδώνυμο.

      Διαγραφή
    15. Κατόπιν επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγορας η διοίκηση της εταιρείας δεησε να ανακοίνωση την άπαξ επίπτωση στα μεγέθη της (σαν ηλαδη να πούλαγε ένα μη παραγωγικο ακίνητο και όχι μια συμμετοχή σε ενεργό εταιρεία). Καμία αναφορά στην επίπτωση που θα έχει η πώληση, στον τζίρο, το ebitda και τα κερδη του ομίλου. Καμία αναφορά στα πόσα δάνεια θα πάρει μαζί του ο αγοραστής και από πόσες εγγυήσεις θα ελευθερωθεί η μητρική.
      Ο ορισμός δηλαδή του μου τα βγάζουν με το τσιγγελι.
      Η εταιρεία αυτή δυστυχώς είναι μη επενδύσιμη. Η διοίκηση της δεν μας θέλει τους μικρομετοχους και μας το δείχνει με κάθε τρόπο. Δεν έχει κανένα νόημα να πας κάπου στοχεύοντας σε απόδοση 20-30% όταν σου έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν σε θέλουν.
      Προσωπικα πιο πιθανή βλέπω μια δημόσια πρόταση για έξοδο από την αγορά, παρά κάποιο placement.

      Διαγραφή
    16. Αν ηθελε να κάνει ΔΠ θα αφηνε την μετοχή να ανεβαίνει για να κάνει τη ΔΠ σε υψηλή τιμή; Τι περιμένει δηλαδή; Να παει η μετοχη στα 10 ευρώ και εκει να κάνει Δημοσια Πρόταση;

      Διαγραφή
    17. Δεν ξέρω κ. Τάκη, δεν έχω απάντηση σε αυτό. Κι εμένα με προβληματίζει.
      Απλά μου φαινονται πολύ μοναχοφαηδες οι Καρατζηδες για να μοιραστούν το οτιδήποτε.Όποτε επαγωγικά θεωρώ πιο πιθανή μια ΔΠ παρά ένα placement.

      Διαγραφή
    18. Δεν ξέρω αν γνώριζεται τι έκανε ο ανθρώπος για αυτό λέτε ακόμα καλά λόγια. Πως πήρε τα κομμάτια. Τελοσπαντών δε με ενδιαφέρει μου έδωσε ένα ικανοποιητικό κέρδος το χαρτί αν και φθήνο. Πλέον απέχω μπαίνει σε λίστα στασινο, κοκκαλο, κλπ. χαρτιών.

      Διαγραφή
    19. Από πότε τα χρηματιστηρια είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα μπρε σύντεκνε σιωπηλή υπομονή??

      Διαγραφή
    20. Σώστο και αυτό γιατρέ. Μπορούμε όμως και εμείς να επιλέγουμε σε ποιούς θα επενδύσουμε αυτό. Βλέπεις σημάδια προειδοποιητικά για κάποιους αυτό ανεφέρω έμαθα για τον συγκεκριμένο και λήγω εδώ το θέμα.

      Διαγραφή
  12. Το Πλαίσιο φαίνεται ότι αργά ή γρήγορα θα το δουμε σε τιμές κάτω από τα 3€. Αν συμβεί αυτό, θα δοκιμάσω την τύχη μου (όπως είχε γράψει και ο κ. Τάκης εκεί θα υπάρχει σημαντικο margin of safety).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να είναι η 3κ. Ελέγξτε τη θέση από τα δημοσιευμένα στο site τους στοιχεία.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ξενοφώντα νομίζω ότι επειδή το περιμένουμε πολλοί δεν νομίζω να την δούμε εκεί την τιμή εκτός αν μας κάνουν το δώρο οι θεσμικοί λόγω αύξησης κεφαλαίου lamda αν συμβεί σαφώς και θα την τιμήσω προσωπικως.Καλο βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε ολους.
      Λόγω πωλήσεων θεσμικών επενδυτών θεωρώ ότι είναι πιθανόν να δούμε το Πλαίσιο κάτω από τα 3€ (είτε η 3Κ είτε καποιος άλλος θεσμικός από τους πολλούς που έχουν μετοχές του).
      Μόνο κάτω από 3€ θα τοποθετηθω και όχι υψηλότερα. Αν δεν πάει κάτω από 3€ δεν θα αγορασω, καθώς με έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τα συνεχή αδύναμα αποτελέσματα και από την αδυναμία του να παρουσιάσει καλά κέρδη.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ξενοφών συμφωνώ στη γενική σας τοποθέτηση. Ωστόσο με προβληματίζει γενικότερα ο κλάδος για το μέλλον. Μεγάλος ο ανταγωνισμός και από το διαδίκτυο. Δεν ξέρω μήπως ξεπεραστεί το μοντέλο "Πλαίσιο". Δεν είναι τυχαίο που δεν μπορεί να βγάλει αξιόλογα κέρδη.

      Διαγραφή
    5. Κι εμένα με προβληματίζει κ. Gerry και το έχω αναφέρει πολλές φορές εδώ.
      Αν αποφασίσει η amazon να μπει στην Ελλάδα, την επόμενη μέρα το πρωί παπαλα το Πλαισιο. Επίσης δεν μου αρέσει που νοικιάζει καταστήματα από εταιρείες του Γεράρδου (στις οποίες έχει μόνο το 20%), είναι δηλωτικό της νοοτροπίας του μεγαλομετόχου.
      Από την άλλη στα 3€ και με καθαρό ταμείο περίπου 15.000.000€ θεωρώ αξίζει το ρίσκο δεδομένου ότι:
      Α. Θα αργησει η amazon να μπει στην Ελλάδα (μπορεί να μην μπει και ποτέ σε μια τόσο μικρή αγορά, ειδικά μετά τις τελευταίες πανωλεθρίες των ξένων / fnac, media markt κλπ),
      Β. Η αγορά λογικά θα αρχίσει να αναπτύσσεται, ενώ οι παίκτες έχουν μειωθεί δραστικά (στην κρίση πέραν των ως άνω ξένων, εξαφανίστηκαν και πολλά ελληνικά δυνατά ονόματα / Ράδιο Κορασίδη, Ηλεκτρονική Αθηνων κλπ).

      Διαγραφή
    6. Το 2019 χρονιά επενδύσεων οπότε χαμηλή ορατότητα για μερίσματα και γλυκαντικά, μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν οι κινήσεις της δκσης. Οπότε περίοδος αδιαφορίας και θα έλεγα απαξίας. Από την πλευρά του τμηματικού αγοραστή λοιπόν, ας έρθει και στα 3 που λέτε και παραπάνω. Λάβατε υπόψη, αν και ξέρω ότι σε πολλούς δεν αρέσουν η τεχνική ανάλυση και προτιμούν τα θεμελιώδη, ότι πλέον βρίσκεται σε "υπερπωλημένα" επίπεδα σε εβδομαδιαίο. Κατάσταση που δεν συμβαδίζει με τα βασικά οικονομικά της νούμερα.

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστούμε κ. Lorac.
      Πράγματι είμαι από αυτούς που δεν ασχολούνται καθόλου με την τεχνική ανάλυση και η αλήθεια είναι ότι δεν την θεωρώ και ιδιαίτερα αξιόπιστη (αυτό φυσικά αποτελεί προσωπική μου άποψη και μπορεί κάλλιστα να κάνω λάθος, δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά...).
      Για εμένα το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι στο πρώτο εξάμηνο δεν έβγαλε ούτε 1 σεντ κέρδος (για την ακρίβεια έβγαλε κέρδος 0,008€). Αν αυτό δεν αλλάξει η μετοχή δεν έχει μέλλον. Μου είναι αδιάφορο αν ο τζίρος ξεπέρασε τα 300.000.000€ αν αυτός ο τζίρος δεν αφήνει κέρδη.
      Είμαι επιφυλακτικός και για τις μεγάλες επενδύσεις που πραγματοποιεί φέτος για ανακαινίσεις καταστημάτων (ο Κωτσοβολος έκανε περισσότεραες) και για την είσοδο στα λευκά (πολύ μικρά ποσοστά κέρδους, με πολύ υψηλότερο ανταγωνισμό και δυσανάλογα μεγάλη αύξηση στο κεφάλαιο κίνησης). Φοβάμαι ότι μπορεί να πρόκειται για αυτό που λέει ο Buffett, για ανάπτυξη που όχι μόνο δεν δημιουργεί αξία, αλλά απομυζα αξία.
      Για αυτό ανέφερα παραπάνω ότι μόνο αν πάει κάτω από 3€ θα πάρω το ρίσκο. Αλλιώς προτιμώ άλλες περιπτώσεις με καλύτερες πιθανότητες (πάντα σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου).

      Διαγραφή
    8. Μια φορά άνοιξα να διαβάσω ισολογισμό και είδα πως νοικιάζει τα ακίνητα των γεραρδων. Φαντάζομαι εκεί πάνε τα όποια κέρδη. Θυμάμαι μου 'χε κάνει εντύπωση με ποσό χαμηλά περιθώρια κέρδους δουλεύει.

      Απ' την άλλη, σε μια αγορά που ψόφησε, το πλαίσιο επιβίωσε, και επεκτείνεται. Αν έκανα περισσότερη έρευνα , θα κοίταζα τη πορεια και στρατηγικη του best buy στην Αμερική.

      Όσο για ανταγωνισμό από Amazon κλπ, αυτός είναι ήδη εδώ και λέγεται skroutz.gr (εταιρία στολίδι παρεμπιπτόντως).



      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ σε όλα μαζί σας κ. Μιχάλη.
      Όσο για το skroutz πριν αγοράσω οτιδήποτε (από λαπτοπ μέχρι βρεφικο γάλα) τσεκάρω πάντα τις τιμές εκεί. Οι διαφορές τιμών είναι απίστευτες!
      Όπως και στο ΧΑΑ, έτσι και στην ζωή προτιμώ να ψωνίζω στις εκπτώσεις.

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα,
      απλά για να βοηθήσω τη συζήτηση και μόνο , να αναφέρω ότι,
      την περασμένη εβδομάδα που ήμουν στην Γερμανία, στα πλαίσια επαγγελματικής συνάντησης που είχαμε σε μεγάλη Γερμανική Πολυεθνική εμπορική εταιρία , μας είπαν ότι η Amazon έχει ήδη στείλει κλιμάκιο και ψάχνουν χώρους στον Ασπρόπυργο.

      Διαγραφή
    11. Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία κ. Rory.
      Εφόσον αληθευει αλλάζει όλα τα δεδομένα και δικαιολογεί και την πίεση στην μετοχή.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Ξενοφών, ναι.
      φυσικά σας την μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη,καθώς δεν μου μεταφέρθηκε απο στέλεχος της amazon... αλλά απο τρίτα πρόσωπα.
      το κλίμα όμως και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μετέφεραν ειλλημένη απόφαση.
      Είδωμεν.

      Διαγραφή
    13. ειλημμένη, συγνώμη ο δαίμων

      Διαγραφή
  13. https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1705352/nhreys-h-diplh-anagnosh-toy-mod-kai-h-dhmosia-prot.html
    Με το καλημέρα δείχνουν ποιος ειναι το αφεντικο στο μπλογκ της μειοψηφίας και όχι μόνο ,η της αμμερα...προειδοποίηση έμμεσα,η δεχοσαστε την ΔΠ η θα σας μηδενίσουμε τις μετοχές σας...σειρά μετά έχει ο Κυριακού το γατάκι και ο Περσέας..μια χαψια θα τον κάνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπρε κοπρλι δεν πρόλαβες να γράψεις χθες για 1000 τεμάχια όγκο στους Δρομεις και σήμερα σε ξεβρακωσαν. Δεν έχεις βαρεθει το ξεβρακωμα από πσντου?? Εκτός από μπατιρης εινσι σίγουρο ότι δεν έχεις ούτε φίλους ούτε εργασια αλλιως δεν θα ξημερωβραδιαζοσουν στο ίντερνετ.

      Λύπηση μόνο...

      Διαγραφή
    2. Τι σχέση έχει ο φάντες με το ρετσινόλαδο;

      Διαγραφή
  14. Άλλα 500 κομματάκια στο σακούλι σήμερα πουρνό πουρνό.
    39 και σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια για την αγορά σας κύριε G Paragopoule. Δεν μας είπατε μόνο τι αγοράσατε. Καλή σας μέρα.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα κ.Γρηγόρη και σας ευχαριστώ θερμά,
      Χαιδεμένο πήρα.Εδώ στα 0.70 βλέπω έχει ρίξει άγκυρα,δεν κάνει πράξεις παρακάτω ούτε με σφαίρες...Εν αναμονή του πλειστηριασμού για την Ίριδα στις 17 Δεκεμβρίου όπως πληροφορήθηκα...

      Διαγραφή
  15. Καλή η δουλειά που έκλεισε ο δρομέας και σε σύντομο χρονικό διάστημα η υλοποίηση, σε σχέση με τα κυβικά του..την είχε προαναγγείλει στο athex small cap ,για άλλη εταιρεία ήμουν εκεί αλλά το πήρε το αυτί μου..βέβαια το ταιμινγκ δεν είναι καλό υπάρχει μεγαλη καχυποψία ειδικά στα μικρομεσαία το τελευταίο διάστημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορείς να μας ενημερώσεις τι άλλο είπαν για δρομέα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πέρυσι πριν! περάσουν οι προθεσμίες για υποβολή ένστασης από τρίτους,ανακοινώνει τρέχοντας το χαμηλο τίμημα με τα 40 χιλ γραφεία και πέφτουν οι ενστάσεις και ακυρώνεται ο διαγωνισμός των 15 εκατ!..φέτος λέει για τέλος του έτους,και ξαφνικά τα ανακοινώνει Νοέμβρη που είναι ο χειρότερος χρηματηστηριακος μήνας για τα μικρό μεσαία..αστο για μετά τα Χριστούγεννα ,θέλεις και να ανέβει το χαρτί..πως θα την πάρεις από εδώ την εταιρεία όπως έχεις δηλωσει,με τέτοιες τιμές δεν σε δέχονται έξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός θα πάρει απο εδώ την εταιρία. Και που θα την πάει;
      Να προσγειωθούμε λίγο και να μην πολυδίνουμε βάση στα φούμαρα που πετάνε οι διάφοροι εισηγμένοι.

      Και εγώ θέλω ένα ελικόπτερο να μετακινούμε στην πόλη για να μην μπλέκω στην κίνηση της πόλης ...

      Διαγραφή
    2. Ο Nasdaq περιμένει το Δρομέα δηλαδή; Μήπως θα κτυπήσει ο Παπαναγιώτου και το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης;

      Να αλλάξει έδρα της εταιρίας για φορολογικούς λόγους ... ΟΚ. Ας την πάει αλλού αν μπορεί ... αλλά πρώτα πρέπει να βγάζει κέρδη για να τον απασχολήσει το φορολογικό καθεστώς.

      Διαγραφή
  18. Ανακοίνωσε 5 εκατ και όχι τα 15 εκατ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπάρχει κανένα βίντεο από το road show smal cap?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνεχίζω εδώ κύριε Ελλάνιε.
    Κάποτε η ΕΒΖ εν λειτουργία εμφάνιζε ζημιές απο τα μεικτά κέρδη και όμως η μετοχή ανέβαινε ... αλλά ήταν πολύ εύκολο κάποιος που κοιτάζει νούμερα να αντιληφθεί ότι η εταιρεία πάει για φούντο και δεν επρόκειτο να πουληθεί όπως έλεγαν τα διάφορα παπαγαλάκια τόοοοοοτε και ανέφεραν και νούμερα 3 ευρω εως και 4 ανά μετοχή.

    Δεν λέω ότι ο ΑΒΑΞ πως είναι μια ΕΒΖ ... απλά εντοπίζω το πρόβλημα των κατασκευαστικών και αιτιολογω το γιατί εγω δεν τις θέλω.
    Πολλά δάνεια και χαμηλά περιθώρια κέρδους. Αν ξεσπάσει μια μεγάλη διεθνή κρίση κάποιες θα σκάσουν σαν καρπούζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλος θέλω να πω ότι τα 2 theeads που έχω αναρτήσει για ΦΡΙΓΟ δείχνουν τα πάντα ... και το παρελθόν της κακοδιαχείρισης και το παρόν. Δεν νομίζω κάποιος να έχει διαβάσει πουθενά αλλού τόσο αναλυτική παρουσίαση της εταιρίας. Έχω αναλύσει και αναδείξει σχεδόν τα πάντα.

      Μένει να δούμε το μέλλον. Ουδείς μπορεί να πει δεν ήξερα τους κινδύνους. Αν τώρα έχω διαβάσει σωστά τα μελλούμενα θα δείξει ...

      Κακώς λοιπόν να γράφετε διαρκώς για τη Φριγο ... εγώ έκανα 2 αναλύσεις και όπως βλέπετε δεν ασχολήθηκα ξανά.

      Διαγραφή
    2. Μαλιστα κυριε τακη .το θεμα ειναι οτι δεν κανατε μονο δυο αναλυσεις για την φριγγο αλλα ανακοινωσατε οτι μπηκατε με τα μπουνια και ψωνισατε ανοιγοντας μεγαλη θεση στο ποιο χοτ χαρτι που υπαρχει αυτη την στιγμη επειδη ειδατε ενα κερδοφορο εξαμηνο. ξεχασατε στο παρελθον φαινετε οτι δηλωνατε οτι δεν ακουμπατε εταιρειες με αρνητικα ιδια κεφαλαια.το οτι δεν ασχοληθηκατε ξανα πιθανον να σημαινει οτι θελετε να κοιμαστε ησυχος τα βραδυα και πολυ πιθανον να εχετε βγει εξω απο το χαρτι .προσπαθω να καταλαβω τον τροπο που προσεγγιζετε και επιλεγετε μια εταιρεια αλλα βλεπω οτι ο τροπος προσεγγισης σας ειναι αντιφατικος. δεν μπορει απο την μια να κατακρινετε εταιρειες που εχουν δανεια και αρνητικα κεφαλαια πχ ΙΝΤΡΑΛΟΤ και απο την αλλη να αγοραζετε με τα μπουνια εταιριες με τα ιδια χαρακτηριστικα οπως ΦΡΙΓΓΟ που βρισκετε μαλιστα και στην επιτηρηση, επειδη εβγαλε ενα κερδοφορο εξαμηνο και με αναξιοπιστη διοικηση.ισως ομως να ειμαι στουρνος εγω και να μην καταλαβαινω Τελος παντων εαν ειστε ακομη μεσα στην φριγγο σας ευχομαι να σας βγει το καλυτερο σεναριο. ζηλιαρης δεν ειμαι ,επικρητικος ειμαι μονο και μονο γιατι δεν μου αρεσει να ειμαι παπαγαλος και να σας ακουω στα τυφλα οπως κανουν οι μουτσοι στο πλοιο .τελικα ομως ισως αυτη θα ηταν και η σοφοτερη επιλογη .σας ευχαριστω για το βημα που μου δωσατε δεν θελω αλλο να σας γεμιζω τον χωρο .καλλημερα σας

      Διαγραφή
    3. Δεν πωλείται κύριε Ελλάνιε. Για να μην μείνετε με την απορία.

      Διαγραφή
    4. δεν πουλησατε δηλαδη την θεση σας υποθετω λοιπον .αρα το βραδυ μαλλον θα εχετε εφιαλτες και ανησυχο υπνο .δεν απαντησατε για την αντιφαση στην οποια εχετε υποπεσει σε σχεση με αυτα που λεγατε ομως στο παρελθον για εταιρειες με αρνητικα κεφαλαια και τεραστιο δανεισμο τις οποιες και αποφευγατε .για εμενα η φριγγο και η ΙΝΤΡΑΛΟΤ εχουν παρομοια χαρακτηριστικα .εσεις προτειματε φριγγο χωρις να μας εξηγητε γιατι η ιντραλοτ που δεν ειναι ουτε σε επιτηρηση αλλα στον 25νταρη δεν αξιζει αλλα αξιζει η φριγκο . ισως να μην θελετε να μας πειτε .ο.κ σεβαστο

      Διαγραφή
    5. Όταν θα μπει σε επιτήρηση θα βγει και απο τον 25ρη.

      Διαγραφή
    6. η φριγγο ομως που συστηνετε εσεις ειναι ηδη σε επιτηρηση. δεν απαντατε στο ερωτημα γιατι αναθεωρησατε οσα λεγατε στο παρελθον για τα αρνητικα κεφαλαια για και για τον υπερβολικο δανεισμο .για εμενα αυτες οι δυο εταιρειες εχουν κοινα χαρακτηριστηκα και αναξιοπιστες διοικησεις ειναι δε ικανες για το καλυτερο αλλα και το χειροτερο σεναριο .γιατι λοιπον η μια ειναι καλλη και η αλλη οχι δεν μπορω να καταλαβω ο χοντροκεφαλος .μαλλον εσας σας επηρεασε πολυ ενα θετικο 6μηνο της φριγγο και αναθεωρησατε τις αποψεις σας .εκτος και εαν εχετε αλλου ειδους εσωτερικη πληροφορηση που ειναι και το πλεον πιθανον.το θεμα ειναι οτι δεν μπορω τουλαχιστον εγω να καταλαβω τον τροπο σκεψης σας .ισως φταιει οτι πηγα μονον μεχρι την τριτη δημοτικου

      Διαγραφή
    7. Εκεί θέλετε λοιπόν να καταλήξετε; Μήπως έχω Inside Info?

      Κοιτάζω το αύριο ...
      Και για την Ιντραλοτ μπορεί να αναθεωρήσω αν δω αυτά που θέλω να δω, με συνοδεία ενός σοβαρού σχεδίου εξυγίανσης.

      Διαγραφή
    8. το θεμα για εμενα ειναι οτι αναθεωρησατε την βασικη σας θεση οτι δεν ψωνιζετε εταιριες με αρνητικα ιδια κεφαλαια και ψηλο δανεισμο γιατι θελετε να κοιμαστε ησυχος. ομως μπηκατε με τα μπουνια στην φριγγο αυτο για εμενα και οσους σας διαβαζουν συγνωμη και χωρις καμια διαθεση ζηλιας κτλ ειναι ανεθεωρηση στα οσα λεγατε μεχρι τωρα και το κυριοτερο χωρις να εξηγητε τι σας εκανε να αναθεωρησετε.παντος σας θαυμαζω και για την τολμη σας να αναθεωρητε και το οτι ανακοινωσατε την μεγαλη θεση σας στην φριγγο ενα χαρτι με τεραστιο ρισκο πολυ μεγαλυτερο και απο την ιντραλοτ για εμενα.δυστυχως δεν μας εξηγησατε γιατι αναθεωρησατε τις αποψεις σας .καλλο σας απογευμα και μακαρι να σας βγει γιατι σας ακολουθουν πολλοι αλλοι στα τυφλα καπετανιε .

      Διαγραφή
    9. Έχω πάρει μια βασική θέση. Όχι με τα μπούνια.
      Όταν βγουν τα ετήσια θα είμαι σίγουρος για το τι θα γινει. Εκεί μπορεί να βάλω και το βρακί μου, αναλόγως βεβαιως και της τιμης που θα γραφει στο ταμπλό.

      Διαγραφή
    10. Παρεμπιπτόντως όποιος ακολουθεί κάτι στα τυφλά είναι βέβαιο ότι θα χάσει τα πάντα. Καλύτερα να μην ασχολείται με χρηματαγορές.

      Διαγραφή
    11. και το βρακι σας .με εκλησετε .σας ειχα για ποιο συντηρητικο .εσεις πλεον παιζετε ποκερ .εχετε αναθεωρησει ολικα τις αποψεις σας .τελικα καταλαβαινω οτι το μοναδικο κρητηριο σας ειναι τα κερδοι μιας εταιρειας. μεγα λαθος κατα την γνωμη μου διοτι τα κερδοι μιας χρονιας μπορει την επομενη να γυρισουν παλι σε ζημιες ειδικα σε εταιριες με αρνητικα κεφαλαια .η συκγεκριμενη εταιρεια μαλιστα φημιζετε για τετοια σκαμπαναευασματα .πραγματικα με εκληξατε ειστε αλλος ΣΕΡ ΤΑΚΑΡΟΣ δεν σας αναγνωριζω πλεον καμια σχεση με τον παλιο τακη.εχετε προβληματιστει για αυτη σας την αλλαγη .καταστρατηγησατε σε μια νυχτα ολους τους επενδυτικους σοφους κανονες που τοσα χρονια σοφα διδασκετε .συγμνωμη αλλα μηπως ειστε ερωτευμενος ? βρε πως αλλαζει ο ανθρωπος. παντος σας ευχαριστω για την σημασια που μου δωσατε και την ωρα που μου αφιερωσατε με τις απαντησεις σας .ενα εχω να πω εχω μεινει καγγελο .

      Διαγραφή
    12. Δεν θα είναι η πρώτη φορά κύριε Ελλάνιε που βάζω βρακιά ...

      Δειτε και μια άλλη εταιρία που είχε αρνητικα ίδια κεφάλαια.

      http://mitarola.blogspot.com/2017/09/medicon-llas-high-risk-no1.html?m=0

      Ήμουν ίσως ο μοναδικός που τόλμησα να εκφέρω άποψη ότι η εταιρία θα γυρίσει.
      Και γύρισε ...
      Τι μου σούρνανε για δαύτη, δε λέγεται.

      όλοι οι αντιφρονούντες πάντα μου λένε "αυτή τη φορά δεν είναι σαν την προγούμενη. Θα την πατήσεις. "
      ΟΚ ... κάποτε θα γίνει και αυτό. Κάποτε ....

      όμως πάντα θα λέω δυνατά αυτό που πιστεύω όσο αντιθετικο και αν είναι.

      Διαγραφή
    13. η συγκεκριμενη δεν εκανε και ογκους .πως μπορεσατε και βγηκατε .?? αν εχετε βαλει βρακια σιγουρα ειστε ακομη μεσα. τελος παντων εχω μεινει αγαλμα με τα γραφομενα

      Διαγραφή
    14. Ένα γενικό σχόλιο να κάνω και γω.

      Παρότι θα ήθελα να μπω στο μυαλό του κυρ Τάκη και να μάθω πως σκέφτεται/αναλύει, γιατί αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο παρά συγκεκριμένες επιλογές, αντιλαμβάνομαι, και είμαι ΟΚ με αυτό, ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να το κάνει.

      Επίσης, κανείς, γενικά δεν είναι υποχρεωμένος να μένει σταθερός στην άποψη του. Αν αλλάξουν τα δεδομένα, είναι σοφό κάποιος ν' αλλάξει και άποψη. Και αν αλλάξει άποψη, δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον ένα και τον άλλο γι αυτό.

      Δε πληρώνουμε εδώ συνδρομή. Αν πληρώναμε, θα είχαμε και περισσότερες απαιτήσεις.

      Τέλος είμαστε ενήλικοι και θεωρητικά χρησιμοποιούμε το νιονιό μας πριν πάρουμε αποφάσεις, πόσο μάλλον όταν αφορούν χρήματα.



      Διαγραφή
    15. Κύριε Ελλάνιε τώρα κολλήσατε στα βρακιά; πήρα όσα έβρισκα στα 0.5 και πέριξ ... και άλλος ένας πρέπει να έβγαινε αγοραστής σε αυτό το επίπεδο.

      δεν με παρακολουθείτε ... έχω δηλώσει ότι βγήκα στα 2 και λίγο κάτω, ενώ πιστεύω ότι η μετοχή θα γράψει το 3 μπροστά, μόλις βγει απο την επιτήρηση, που κακώς την έχουν ακόμη.

      Σιγά σιγά αγοράζω ... συνήθως δεν προλαβαίνω με τον τρόπο που ψωνιζω να βάλω τα βρακιά μου ... και σιγα σιγα πουλάω.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Μιχάλη όταν βλέπεις τα νούμερα 20ετιας είναι εύκολο να εντοπίσεις την "πουστιά" όπως και την αλλαγη με μεγάλη πιθανότητα.

      Αυτό δεν το κάνει σχεδόν κανείς αναλυτής.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Τάκη ειλικρινά σας θαυμάζω για τον χρόνο που διαθεσατε στον ανωτέρω νεοέλληνα.Ειμαι σίγουρος πως γνωρίζετε την φράση: You can not beat the:STUPID πόσο μάλλον τον Κακοήθη.Με όλο τον σεβασμό εννοείτε ότι θέλετε κάνετε απλά εντύπωση μου προξένησε εντύπωση.

      Διαγραφή
    18. Καπετάνιε μου.
      Είναι απλά τα πράγματα. Οι περισσότεροι ψωνίζουν με βάση τις φήμες και τις Inside Informations.
      Η αγωνία τους είναι ότι μήπως κάτι πιπεράτο γνωρίζω και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να μου το εκμαιεύσουν, μην μπορώντας να αντιληφθούν τα νούμερα που παρουσιάζω.
      Τα έχω 400 και αντιλαμβάνομαι με ποιόν συνομιλώ κάθε φορά.

      Διαγραφή
    19. Κύριε Τάκη ακριβώς επειδή τα έχετε 400 μου έκανε εντύπωση που ασχοληθήκατε τόσο πολύ και ειλικρινά το λέω χωρίς την παραμικρή μομφή στο πρόσωπο σας.Το έχω γράψει ξανα η ευθύνη όχι μόνο στις αγορές αλλά στην ζωή γενικότερα είναι καθαρά προσωπική.Οποιος ψάχνει άλλοθι μάλλον κάτι δεν παει καλά. Καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ εσεις και κάθε σοφρων άνθρωπος ...

      Διαγραφή
  21. Κυριε Τακη διαβαζοντας ενα αρθρο στο μικρομετοχο απο το τευχος του περιοδικου χρημα&αγορα το οποιο αναφερεται στο χα απο το 1890 μεχρι προσφατα διαπιστωνει τις προταγωνιστριες που δεν ειναι αλλες παρα οι τραπεζες. Το ποσοστο σε κεφαλ. κυμαινεται απο 37% μεχρι 60% και μεγαλυτερο αριθμο τραπεζων. Ευλογα προκυπτει το ερωτημα τι θα γινει στο μελλον αν δηλαδη καλυψουν αυτα τα ποσοστα και σε ποιο βαθμο μιας και τωρα ο αριθμος ειναι και μικροτερος. Προσωπικα δε βλεπω αλλες εισηγμενες να καλυπτουν αυτο το "κενο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ είναι εταιρείες που εισήλθαν στο ΧΑΑ τα τελευταία 25 χρόνια και πήραν (δικαίως) τμήμα απ΄το ποσοστό κεφ/σης των τραπεζών στο ΧΑΑ. Στη χώρα μας εστιάζουμε στο τεράστιο πρόβλημα των κόκκινων δανείων και ανοιγμάτων. Ωστόσο πέρα από αυτό αυτό στην ΕΕ όπου επίσης ταλαιπωρείται ο τραπεζικός κλάδος στα χαμηλά 7ετίας τουλάχιστον υπάρχει κι ο προβληματισμός για τις επιπτώσεις στην κερδοφορία τους από τα χαμηλά-αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ που ήρθαν αλλά θα φύγουν πότε??

      Νομίζω ότι ο αρθρογράφος καθώς εστιάζει μόνο στο χρόνο κι απομονώνει τον κλάδο από αιτίες και συνθήκες μάλλον προσωπική επιθυμία εκφράζει παρά αιτιολογημένη άποψη.

      Διαγραφή
    2. Πραγματι ετσι ειναι. Το συμπερασμα δικο μου ειναι. Απλα λεω οτι επειδη αρκετα απο τα blue chips ειναι αρκετα πανω και οι τραπεζες ειναι μονο 10% περιπου της συνολικης κεφ. και η σχεση κεφ/ΑΕΠ καπως χαμηλα με ΑΕΠ αυξανομενο τοτε λογικο ειναι να παιξουν δυνατα οι τραπεζες οπως στο παρελθον...

      Διαγραφή
  22. Πολύ σωστός κε hippy! Νομίζω οτι τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα θα ταλαιπωρεί για αρκετά χρόνια τις χρηματαγορές. Εχω όμως μια φιλοσοφική ερώτηση. Μήπως πρέπει να ξαναρχίσουμε να διαβάζουμε το Μάρξ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά δεν ενοώ να γίνουμε κομμουνιστές, αλλά να προσπαθήσουμε βα κσταλάβουμε τις αιτίες που οδηγούν σε οικονομικές κρίσεις και ύφεση στην παγκόσμια οθκονομία και φυσικά στο ρόλο των τραπεζών.

      Διαγραφή
  23. καλησπερα κ εδω!

    εκτος απο τις τραπεζες, ειναι ακριβες η φθηνες οι μετοχες μεγαλης κεφαλαιοποιησης στις τρεχουσες τιμες;

    εχουν ηδη ξεκινησει κ ανακοινωνουν 9μηνα.
    οταν εχουμε πιο πολλες ανακοινωσεις, μεσα στις επομενες 3 εβδομαδες δηλαδη, θα εχουμε πιο πολλα να πουμε για το αν ειναι ακριβες η φθηνες οι μετοχες μεγαλης κεφαλαιοποιησης...

    απο τα πρωτα στοιχεια που εχω δει παντως, η απαντηση ειναι συνθετη, κ μαλλον μη αναμενομενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβές ως προς τα ίδια κεφάλαια τους και την ποιότητα αυτών. Φτηνες ως προς τα λειτουργικά τους κέρδη.

      Ας πάνε πάνω δίχως εμένα. Ωρα τους καλή.

      Διαγραφή
    2. κ ομως δεν εννοω αυτο.
      θα πουμε πιο πολλα αφου ανακοινωσουν κ αλλες αποτελεσματα ομως, κ με την προυποθεση να γινει αυτο που υποψιαζομαι.

      Διαγραφή
    3. Μαλλον θα εχουμε εκρηξη απο τις αλλες. Αυτο εννοεις. Καλοδεχουμενο κι αυτο.

      Διαγραφή
    4. Μια μετοχή που προσωπικά μου φαίνεται ακριβή είναι η μετοχή του ΟΤΕ. Τόσο σε απόλυτες όσο και σε σχετικές τιμές (σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές). Πιστεύω ότι εν μέρει οφείλεται στην συνεχή αγορά ιδίων μετοχών. Διαβάζοντας και για την μείωση του φόρου σε stock options στο προσεχές φορολογικό νομοσχέδιο μου φαίνεται αρκετά πιθανό να έχουμε επανάληψη του φαινομένου 2014. Προσφορά μετοχών εκ μέρους του οργανισμού σε χαμηλές τιμές και βιαστική ρευστοποίηση από τα στελέχη. Δεν έχω θέση στη μετοχή ούτε προτίθεμαι να πάρω.

      Διαγραφή
    5. ας δουμε αποτελεσματα 9μηνου 2019 κ απο αλλες εταιρειες κ θα εχουμε πιο πολλα να πουμε για την αγορα συνολικα αγαπητε.οι λιγες που εχουν ανακοινωσει μεχρι τωρα, παρουσιαζουν νουμερα μαλλον μη αναμενομενα.

      Διαγραφή
    6. Για ΑΔΜΗΕ έχει κάποιος άποψη σ αυτα τα επίπεδα γιατί δεν τον έχω κοιτάξει μέχρι σήμερα? Ίσως ο κύριος hippy που είναι οπαδός και( καλά κάνει)εταιριών που δινουν καλά μερίσματα?

      Διαγραφή
    7. κ εμενα μου αρεσει πολυ ο αδμηε αγαπητε.ταιριαζει με το επενδυτικο μου προφιλ δηλαδη.

      Διαγραφή
    8. εχω ανοιξει κ εναν μιτο στο capital για τη μετοχη αυτη αλλωστε.

      Διαγραφή
    9. ΑΔΜΗΕ προσοχή. Ένα από τα 16 σημεία της ελληνο-κινεζικής διακήρυξης σήμερα. Μάλιστα σε 2 διαστάσεις α) αγορά επιπλέον ποσοστού από State Grid και β) συμμετοχή στο επενδυτικό πλάνο διασυνδέσεων (που έχουν έντονο ευρωπαϊκό αποτύπωμα).

      Διαγραφή
    10. Ευχαριστώ Κύριε nikdan και Κύριε Lorac.Να είστε καλά!

      Διαγραφή
    11. Κύριε nikdan σας αναζητώ στο Capital αλλά...Γράφετε με άλλο nick name?

      Διαγραφή
    12. καλημερα!

      οχι αγαπητε, με το ιδιο γραφω παντου.

      αν εχεις χρονο πηγαινε στους μιτους για τον αδμηε κ θα τον βρεις κ αυτον που λεω.

      ΑΔΜΗΕ-εξασφαλιση στην κερδοσκοπια! (αυτος ειναι ο τιτλος του)

      Διαγραφή
    13. Σ ευχαριστώ φίλε μου θα σας αναζητήσω! Καλήμερα.

      Διαγραφή
    14. Σας διάβασα Κύριε nikdan.Που θα μπορουσα να επικοινωνησουμε μαζί σας προσωπικα? Αν βέβαια το θέλετε. Ούτως ή άλλως σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    15. θες να μου στειλεις καποιο μηνυμα στο capital αγαπητε;
      δεν ξερω αν γινεται κ απο εδω κατι τετοιο, να μου στειλεις μηνυμα προσωπικο δηλαδη.
      η αν υπαρχει καποιος αλλο τροπος.

      οπως καταλαβαινεις δεν ειναι τοσο ευκολο να γραψω τηλ δημοσια...
      ομως σε προσωπικο μηνυμα δεν εχω προβλημα να σου δωσω κ καποιο τηλ.

      Διαγραφή
    16. Φυσικα Κύριε nikdan με την πρώτη ευκαιρία.Ευχαριστω .

      Διαγραφή
    17. Κύριε nikdan δοκίμασα να σας στείλω προσωπικο μηνυμα αλλά για κάποιον λόγο δεν με έβαζε στο σύστημα.Θα το δοκιμάσω μεσα στο ΣΚ γιατι έχω πολύ φόρτο με την δουλειά. Θα μιλήσουμε και ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

      Διαγραφή
  24. Κυριοι Καλημερα σας. Το καθε blog να ξερεται εχει τους αντιρησιες και τρολ του, μην εκνευριζεσται. Εγω επραξα τις αλλαγες του χαρτοφυλακιου ως εξης 1.ΔΕΗ 40% 2 ΕΛΛ 25%(ενισχυσα την θεση μου) 3.ΕΥΑΠΣ 15%(Παλια θεση αγορασμενη απο παλια) 4.Περσεας 10% μο 0.80 5.τα υπολοιπα για κατι τζογαρισματα. Πουλησα τραπεζες, παπουτσανη, κεκρ. Τωρα κοιμαμαι ησυχος, και ασε τον donald duck να γραφει στο twitter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σας πρώτη φορά γράφω στο μπλογκ..Αφορμή η πορεία της μετοχής του Περσέα φέτος και η απόφαση μου να τον δώσω μετά από 1+ χρόνο που ταξιδέψαμε μαζί...10 Χιλ τεμαχια έχω,και λέω να τα βάλω με εντολή διάρκειας στο 1.05 με 1.07..Πως το βλέπεται μπορεί να γίνει στα επίπεδα αυτά και να απεμπλακω από την επένδυση μέσα στο νοεμβριο?Μια γνώμη θα ήθελα από τους πιο έμπειρους..ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν στήνονται τα κομμάτια που είναι για αγορά ή για πώληση. Ποτέ δε δίνουμε στον αντισυμβαλλόμενο την δυνατότητα να γνωρίζει τις προθέσεις μας.

      Διαγραφή
    2. Αν και είμαι 98% σίγουρος ότι είσαι ο τρολλης με νέο ψευδώνυμο, το νο 1001, έχω ξαναγράψει ότι σε τούβλα πώλησης αγοράζουμε από κάτω και σε τούβλα αγοράς τους τα δίνουμε ευχαρίστως. Σε χαρτιά σαν αυτό με εμπορευσιμοτητα μικρή τους τα χώνουμε η τους τα παίρνουμε γλυκά γλυκά όπως γράφει και ο Τακαρος.

      Διαγραφή
    3. Γιατρε μου στο χω ξαναγραψει είσαι μεγάλο γατονι...Ξαφνικά εμφανίσθηκε απ το πουθενά νεουδι του Περσέα...Μπααα

      Διαγραφή
  26. Κύριε Χρήστο Η εταιρία θεωρώ οτι είναι παμφθηνη σε αυτά τα επίπεδα.Εάν μπορούσε να βρεί (Εξασφαλισμένη)πελατεία για το εξειδικευμένο προιόν της,Θα εγραφε ιστορικά νούμερα.Ομως οι πελάτες είναι λίγοι και νομίζω οτι ο Κυριος Τάκης εχει δίκιο!!!!!Μάλλον πανε την εταιρία για πούλημα. Η εκτίμηση μου είναι οτι θα τα βρούν πέριξ του 2.25 ευρώ. (10 εκ. μετοχές * 2,25= 22,5 εκ ευρώ για το υπολοιπο σχεδόν 60% της εταιρίας) και όχι 32 εκ ευρώ που χρωστάει η Σελόντα (Αμέρρα) στον Περσέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μου θυμίζετε τους εναπομείναντες θαυμαστές του Νηρέα που γράφουν για δπ πάνω από 0.4 ,υπάρχει και ένας ειδική περίπτωση που το ανεβάζει πολύ πιο πάνω ,και η μετοχή είναι κολλημένη ένα χρόνο τώρα στα 20 λεπτά...κύριε Χρήστο και 1.5 ευρώ να υπήρχε περίπτωση να γίνει ΔΠ σε κάνα δίμηνο στο 1.05 που λέτε θα τα βάλετε αύριο θα πρέπει να σας τα σαρωσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γνωρίζει κανείς τι είπαν για δρομέα στο small cap η εάν υπάρχει κανένα βίντεο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπρε σύντεκνε εσύ περιμένεις να γίνονται δημόσιες δηλώσεις για να πάει ένα χαρτί πάνω ή κάτω?? Αφήστε τους Δρομείς και πιάστε αλλά χαρτιά γιατί θα κλαίτε και θα σας φταίνε οι άλλοι πάλι.

      Διαγραφή
    2. Και να πουν κάτι τους πιστεύεις? Πέρυσι είπε για τζίρο φέτος 10 με 20% πάνω φέτος, αμετάβλητος στο εξάμηνο..είπε για επαναπροκηρυξη των 40 χιλ τεμ τέλη καλοκαιριού,τον είδε κανένας?άσε που βγάζει στη φόρα επιχειρηματικό νέο μεγάλο σχετικά με τα κυβικά του και μια μέρα ανεβαίνει και τις επόμενες δύο,καεί το νέο σαν να μην το ανακοίνωσε..και η Ashley home ,να τον αγοράσει που ήρθε Ελλάδα προσφατα ,δύο μέρες θα παίξει το χαρτί και μετά χωσιμο στο κεφάλι..αυτά τα χαρτιά έπρεπε να είναι μόνιμα σε επιτήρηση να γλυτώνουν οι μαριδαιοι από την τραυματική περιπέτεια με δαυτα..

      Διαγραφή
    3. Ο,τι είναι να πάει πάνω θα πάει πάνω και ό,τι είναι να πάει κάτω αργά ή γρήγορα θα ισχύσει ο νόμος της βαρύτητας.

      Διαγραφή
  29. Τελικά πότε και πόσο θα γίνει η δπ του Νηρέα έχετε κάποια εικόνα
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σας εγραφα πόσα θα εδινα εγω, θα πέφτατε σέκος.
      θεωρω κάτι παραπάνω απο βέβαιο ότι η Αμέρα την πάτησε ασχημα με αυτά τα πτώματα που έμπλεξε. Αλλά πλέον δεν μπορεί να κάνει πίσω.

      Διαγραφή
    2. Κύριε cohara, ως προς το πότε, η δημόσια πρόταση θα γίνει έναν μήνα μετά την μεταβίβαση των μετοχών στους αγοραστές (προβλέπεται τέλος Νοεμβρίου, οπότε δημόσια πρόταση τέλος Δεκεμβρίου)...ως προς την τιμή της δημόσιας πρότασης...είναι η ερώτηση του εκατομμυρίου...

      Διαγραφή
  30. 27 οι γενικες συνελευσεις,αμέσως μετά οι υπογραφές και έχουν διορία ένα εικοσαημερο για δπ,αλλά μαλλον θα μπει εκτιμητής και μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω διορία γιατί δεν πρόκειται να γινει πανω από 25 λεπτά στην ιδανικοτερη των περιπτώσεων...είναι και ο νομος..μετά όσοι δεν δώσουν τα χαρτιά τους θα εξαυλωθουν μαζί με αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλήμερα κ.Τάκη σε εσάς και σε όλα τα αξιόλογα μέλη. Μια ερώτηση σχετικά με την ΔΕΗ.Σε παλαιότερες αναρτήσεις επί εποχής ΤσιπροΚαμμενων βλέπατε την ΔΕΗ με αλλαγή πολιτικής ΄και σε βάθος χρόνου να βλέπει υψηλά και σίγουρα διψήφια νούμερα. Ισχύει ακόμα η ίδια εκτίμηση?Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τοτε εχουν αλλαξει πολλά.
      Εχει αποσχισθει ο ΑΔΜΗΕ και οι Τσιπροκαμμένοι την αποτελειωσαν.

      Όνειρο θερινής νυκτός το διψήφιο νούμερο.
      Χρειαζεται δουλεια, πολλη δουλεια.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ κ.Τακη...Θα ήθελα να σας ρωτήσω όμως, μετά τα μέτρα της νέας διοίκησης (εθελούσια έξοδος,κυνήγι κακοπληρωτών κλπ. ) δεν θα μπορούσε μαζί με τον ΑΔΜΗΕ να δει επίπεδα 2014.

      Διαγραφή
    3. Πάμε για 1 δις κεφαλαιοποίηση και βλέπουμε ... η μετοχη ειναι για πανω. Μολις σπασει τα 3.2 θα τρεξει αναλαφρα.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα, νομίζω ότι τώρα ανακαλύπτουν τη ΔΕΗ οι μεγάλοι παίκτες. Στη μετοχή μπαίνουν / θέλουν να μπουν πολύ χοντρά πορτοφόλια. Προσπαθούν να τη ρίξουν και δεν πέφτει με τίποτα. Η μετοχή μάλλον θα πάει πολύ σύντομα στο 1 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση ώστε να εκδώσει ομολογιακό με καλύτερο επιτόκιο (όπως έκανε η Τρ. Πειραιώς). Στον πολύ ενδιαφέροντα πίνακα του περιοδικού Χρήμα και Αγορά, μπορείτε να δείτε τις κινήσεις (αγορές) θεσμικών στην ΔΕΗ ανά τρίμηνο, όπως και όλες τις κινήσεις τους σε μετοχές του Χ.Α.

      https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRLnixBuTCN4nC7en3SHPIqZfvAktXoyWP6AnVvYG609ABOrKrQvn0bMzsHYbjGHy6v9RFLliaHTSQZ/pubhtml?gid=597234208&single=true

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη κάτι τελευταίο για την ΔΕΗ.Την διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργού και της διοίκησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ πως πιστευέτε ότι θα επηρέασει την πορεια της μετόχης μιας και αποτελεί ασημικό για την εταιρεία?

      Διαγραφή
    6. ο σηριαλ με την δεη εχει πολλα επεισοδια ακομη .Ας απαντησει λοιπον καποιος σταεπομενα ρητορικα ερωτηματα για να δουμε εαν ειναι η ΔΕΗ ακριβη η φτηνη τωρα .οταν γινει με το καλλο η αναδιαρθωση της εταιρειας και κλεισουν τα λιγνητικα και πουληθει το καλυτερο περιουσιακο στοιχειο της ο ΔΕΔΔΗΕ --που για εμενα ειναι λαθος που θα πουληθει--ποια θα ειναι η αξια της ΔΕΗ ???ποσα θα ειναι τα χρεει της???ποσα θα ειναι τα ιδια κεφαλαια και ποσους πελατες θα εχει ??/.ποσα θα καταφερει να εισπραξει απο τους πολλους κακκοπληρωτες που εχει και χρηματοδοτει ακομη ??? τελος απο που θα βρει κεφαλαια να φτιαξει νεες μοναδες φυσικου αεριου και ανανεωσιμες πηγες ενεργειας??/ . τελος νομιζετε οτι οι γερμανοι θα ψωνισουν ακριβα σε αυτεςτις τιμες ???εχει και εκεινο το ρημαδι το κενο αφησει πολυ κατω απο το διφραγκο δεν θα πρεπει να το κλεισει καποια στιγμη ???
      ειπα και παλι ρητορικα τα ερωτηματα και περιμενω αποψεις με επιχειρηματα .για εμενα η ΔΕΗ ειναι γριφος μην ειστε σιγουροι για τιποτε.ΚΑΙΡΙΟΣ ΕΡΜΗΣ πρωην ΕΛΛΑΝΙΟΣ

      Διαγραφή
    7. Κυριε Ερμη η δικη σας αποψη ποια ειναι ;;
      Οσο πιο αναλυτικα μπορειτε και με επιχειρηματα !
      Ευχαριστω

      Διαγραφή
    8. ΚΑΙΡΙΟΣ ΕΡΜΗΣ πρώην ΕΛΛΑΝΙΟΣ και ενίοτε ΦΟΙΒΟΣ ΑΚΕΡΣΕΚΟΜΗΣ.
      Γιατί αλλάζετε διαρκώς nicks μερικοί?
      Ειλικρινής απορία.

      Διαγραφή
    9. περιμενω να δω πρωτα πως θα γινει η αναδιαρθωση ,με τι θα μεινει τελικα η ΔΕΗ ,ποσα θα ειναι τα ιδια κεφαλαια ,ποσα θα ειναι τα χρεει της και οι πελατες της κτλ .δεν θα την ψωνιζα σε αυτες τις τιμες με τοσα ανοιχτα θεματα .θα την περιμενω κατω απο το διφραγκο .εχει αφησει μεγαλο κενο που πρεπει να κλεισει.αρα αγορες μονον εφοσον ξαναδει τιμες κατω απο 2ευρω .η εκτιμηση αυτη δεν ειναι ολοκληρομενη αποψη διοτι για να εχει καποιος ολοκληρομενη αποψη πρεπει να απαντησει στα ερωτηματα που εθεσα .αναμενω λοιπον να παρω απαντησεις που αργα η γρηγορα θα φανερωθουν απο την εταιρεια

      Διαγραφή
    10. κυριε μπαφετιδη περιεργεια και η καχυποψια σκοτωσε την γατα.ξερετε γιατι?? γιατι εγινε κοντοφαλμα κακκοπιστα και κουτοπονηρα .ετσι η γατα εφαγε την γλωσσα της τελικα γλυφοντας την λυμα που την περασε για ποντικο .αλλαξα λοιπον αλλα αναφερα και το παλιο .αρα δεν κρυβω και δεν αναιρω το παρελθον μου αλλα το ανακαινιζω οπως καποιο διαμερισμα που χρειαζετε επισκευη .προσωπικα το αλλαξα διοτι δεσμευομουν και απο μια υπογραφη που ειχα απο καποια συνεργασια η οποια εληξε και κατοπιν προτροπης και συμβουλης του δικηγορου μου .επλιζω να ικανοποιησα την περιεργεια σας και εσας και καθε αλλου εξυπνακια

      Διαγραφή
    11. Μας κάνατε γούρικο ποδαρικό κ.ΚΑΙΡΙΕ ΕΡΜΗ ,στην επόμενη ανακαίνιση σκεφτείτε το ΚΕΡΔΩΟΣ ΕΡΜΗΣ .

      Διαγραφή
    12. Κύριε Καίριε ρωτώ γιατί το παραπάνω σχόλιο το έχετε αναρτήσει και στον ΕΚΗΒΟΛΟ 2-3 φορές ως Φοίβος.
      Πανομοιότυπο, ακόμα και στα ορθογραφικά λάθη.
      Άρα ή δε σκέφτεστε αυτόνομα, ή είστε διχασμένη προσωπικότητα.
      Διαλέξτε.

      Διαγραφή
    13. Ρε καλώς τον Νεοέλληνα της φαπας. Αληθεια που βρισκόσασταν εσύ και μερικοί άλλοι όταν με το ίδιο nick name εγραφα στο 1.25 -1.30 οτι εδώ η ΔΕΗ τα χαμηλά τα είδε και μάλιστα δύο φορές. Πρρρρρ σαλαγατα...Συγνωμη Κύριε Τάκη και λοιποί συνοδοιποροι αλλά δεν θα μας τρελάνει ο κάθε....

      Διαγραφή
  32. Κύριε Χρήστο βγάλτε την εντολή με τα 10000 Χιλ τεμαχια στο 1.07 θα το κλειδώσετε στο μείον το πατσαβουροχαρτο..δεν προκειτε να τα δώσετε ούτε με τρισάγιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε Τάκη και λοιποί συμφορουμίτες, πώς σας φαίνονται τα ΕΛΠΕ σε αυτή την φάση στα 8,5 ευρώ. Πιστεύετε θα προχωρήσει η αποκρατικοποίηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ΕΛΠΕ είναι ακριβά και δεν έχουν περιθώριο ανόδου, γιατι επιπλέον θα διατεθούν πολλές μετοχές στο κοινό. Ολους μας συμφέρει το κράτος να πουλήσει όσο το δυνατόν πιο ακριβά, αλλά μετά τι περιθώριο ανόδου θα έχει?
      Η ΜΟΗ έχει πολυ καλυτερα θεμελιώδη.

      Διαγραφή
    2. IPO Aramco δημιουργεί έντονο συμφέρον από πολλούς και ετερόκλητους παίκτες να κρατήσουν τιμές πετρελαίου σχετικά χαμηλά. Λέτε να την επηρεάσει στη λογιστική απεικόνιση αποθεμάτων αυτό? Επίσης πώληση ποσοστού πάει πίσω χρονικά, να εισπράξει και τίποτα από μερίσματα το κράτος, αλλά και να έχει και πρώτο λόγο σε πωλήσεις εμπορικών μερών ΔΕΠΑ.

      Διαγραφή
    3. Επαναλαμβανομαι.
      Αγορες κανω μονο στις εκπτωσεις.
      7 και κάτω.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

      Διαγραφή
  34. Κ.Ευρωβλάχε δίχως να είναι ειδήμων στον κλάδο,έχω την εντύπωση ότι στις πετρελαικές μας,παίζει ρόλο η τιμή ανά βαρέλι.Οπότε ουσιαστικά παίζετε πάνω/κάτω από 60$.Σχετικά safe ο κλάδος,γιατί με συμβόλαια στα 70$ και την τρέχουσα τιμή στα 50$,οι πετρελαιάδες πάλι κέρδη βγάζανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Να επαναληφθω για ΜΛΣ

    Τάκης Μορφονιός 15 Οκτωβρίου 2019 - 7:42 π.μ.
    Σε κανένα επίπεδο τιμών δεν υπαρχει κάτι ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Η ΜLS ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΦΟΛΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ??? ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ???

      Διαγραφή
    2. Η ΜΛΣ δεν ειναι ΦΟΛΙ που τα φαγαν οι Κουτσολιουτσοι και βγαζαν μουσαντενιους Ισολογισμους.

      Στην ΜΛΣ απλώς απετυχσν οι επενδυσεις της και βρισκεται να ασφυκτιά απο έλλειψη ρευστοτητας. Τα δε Ασωματα Παγια ειναι υψηλότερα απο τα ιδια κεφαλαια ... αρα για μενα πλεον δεν εχει ιδια κεφαλαια.

      Μακρυά ... ας προχωρήσει σε ΑΜΚ και βλέπουμε.

      Διαγραφή
  36. Με τι έκπτωση θ αγοράζατε τον Μυτιληναίο κύριε Τάκη,εννοώ σε ποια τιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχετε σκοπο για διακράτηση 10ετιας δεν θα πρεπει να σας πολυενδιαφερουν οι τιμες.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα κύριε Τάκη,δέκα χρόνια είναι πολλά για 2_3 εντάξει,ευχαριστώ παντως

      Διαγραφή
    3. Σε 2 με 3 χρόνια δεν αναμένω υπεραποδοσεις.
      Κάπου 12 με 13 ευρώ τον βλέπω. Αντε 15 το πολύυυ.

      Διαγραφή
    4. Απ΄το στόμα σας και στου Θεού τ΄αυτί κύριε Τάκη. Για τα δεδομένα της εποχής (μηδενικά επιτόκια) 40-50% μου φαίνεται εξαιρετική απόδοση...και ενδιάμεσα 4% μέρισμα ανταμοιβή στους επενδυτές που την εμπιστεύθηκαν.

      Διαγραφή
    5. Επειδή εχεται οπαπ,όπως γράψατε,εκτιμώ πως τα επόμενα χρόνια με τους κουλοχερηδες θα θεσπιστεί στο ταληρο

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς όπως με τον ΜΥΤΙΛ έχω σαν τιμή στόχο τα 12 ευρώ που μου φαίνεται εξαιρετική απόδοση...και ενδιάμεσα 7% μέρισμα ανταμοιβή στους επενδυτές που την εμπιστεύθηκαν.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη και κύριε Hippy την Τράπεζα της Έλλαδος λόγω μερίσματος αλλά και γενικότερων προοπτικών πως την κρίνετε ως μεσοπρόθεσμο στόχο?Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    8. Την θυμάμαι προ αρκετών χρόνων στα 195ευρω και έλεγαν για δημόσια πρόταση όπως έκανε και το Βέλγιο εκεί είχε γίνει στα 300 αν θυμάμαι καλά έτσι και αλλιώς η αποτίμηση κατ'εμε είναι αστεία μόνο τα ακίνητα της αξίζουν πολύ περισσότερα αλλά θέλει υπομονή ιωβια.

      Διαγραφή
    9. Δεν μπορώ να καταλάβω την ύπαρξη της Ελλάδος ως μετοχής από τη στιγμή που δεν έχει ξεκάθαρα εμπορική δραστηριότητα. Βγάζει καλά κέρδη τα οποία τα μοιράζει με μέρισμα κατά το δοκούν στο δημόσιο και τους λοιπούς μετόχους. Μου διαφεύγει κάτι?

      Διαγραφή
  37. Περσέας πωλητές 20!!Χιλ έως 1.07 τα 10 Χιλ του κυρ Χρήστου,(και την πρωτοχρονιά εκεί θα είναι!) τέσσερις! αγοραστές,2.5 Χιλ στο 0.93 και 0.94 και τα άλλα 800 κομμάτια στο 0.9 και 0.89..θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για το χαρτί αυτο, τέτοιο τρολλαρισμα δεν έχω ματαδει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε το κυρ Χρήστο.
      Την πρωτοχρονιά βλέπω να κερδίζει το φλουρί.

      Διαγραφή
  38. Αμ ο άλλος ο καθυστερημένος από το capital που υπογράφει ως eki αγόρασε δρομέα τον Ιούλιο κοντά στο 0.4 και προχθές ξαναπήρε στο 0.355!! γιατί λέει εξασφάλισε τζίρο και το 2020 η εταιρεία..που πας ρε καραμητρο πρρρρ ,χανει και στην τωρινή αγορά και που εισαι ακόμα..θα κάνει μουαγιεν.. και κάτω από 0.3 οσονουπω το παρταλι..βρε και 30 εκ τζίρο να ανακοινώσει κέρδη δεν πρόκειται να βγάλει στον αιώνα των αιώνων για χίλιους δυο λόγους....θα φυτοζωει η εταιρεία αυτή διαχρονικά και αβίαστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γουστο σας κάνω. Πάντα με αυτες τις δύο.
      Ερωτας ... όχι αστεία.

      Απο δω η γυναικα μου και απο δω το αισθημα μου.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9ΜΗΝΟΥ ΑΠΟ ΦΡΙΓΟ?

      Διαγραφή
  39. Εξαιρετική δουλειά !
    https://www.mikrometoxos.gr/giannis-siatras-exetasame-tis-syntheseis-olon-ton-302-ellinikon-amoivaion-kefalaion/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σε συνέχεια της από 29.10.2019 ανακοίνωσης, η Εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.» (εφεξής Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μεταξύ της
    εταιρείας με την επωνυμία «Τ.Ο. International Holding Ltd» και της εταιρείας με την
    επωνυμία «BELTERRA INVESTMENTS Ltd» καταρτίσθηκε μνημόνιο συναντίληψης (MoU) για
    τη διενέργεια διαπραγματεύσεων σχετικά με την πώληση μετοχών της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ
    ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε» που ανήκουν στην «ΤΟ International Holding Ltd». Αντίστοιχη συμφωνία
    καταρτίσθηκε και για τις μετοχές της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε» που ανήκουν σε συνδεδεμένα
    με την Εταιρεία πρόσωπα. Η κατάρτιση της οριστικής σύμβασης τελεί υπό συγκεκριμένους
    όρους και προϋποθέσεις (διαμόρφωση των τελικών όρων, έγκριση των αρμόδιων αρχών
    κ.λπ.). Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε με τον ογκώδη δανεισμό της ίντα θα γίνει???

      Μακριά μπρε.

      Διαγραφή
    2. Απλά την ανακοίνωση αναδημοσίευσα!! Η Belterra είναι συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Την μετοχή την είχα προτείνει ως υποψήφια έκπληξη για το 2019, λόγω της πιθανότητας πώλησης του Πόρτο Καρρά. Έκτοτε πολύ νερό κύλισε και πλέον ο καθένας μπορεί να κρίνει αν θα πουλήσει ή θα αγοράσει τη μετοχή!!

      Διαγραφή
    3. Την πεντάδα τότε συμπλήρωναν οι ΚΤΗΛΑ (0,73) , ΚΥΡΙΟ (0,93) , ΣΕΝΤΡ (0,122) και ΙΝΛΙ (1,60)

      Διαγραφή
    4. Εξαιρετικές επιλογές πάντα με ισχυρά θεμελιώδη ο κύριος Vasilisg.

      Διαγραφή
  41. Από τα 5.000 τεμ που είχα εξ'αρχής,έδωσα τα 2500 στο 1,80 προ μηνών και σήμερα στο 1,41 τα 1500.Θα κρατήσω τα 1000 για την περίπτωση συμφωνίας.Είναι μία εταιρία που μου δημιουργούσε άγχος.Κάθε μέρα η πρώτη μετοχή που κοίταζα ήταν η ΟΛΥΜΠ.Προτιμώ ποιό ήρεμες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Στη Lamda συντονισμένη ομοβροντία θετικών εκθέσεων με τιμές στόχους διψήφιους!! Αυξημένες συναλλαγές, υποθέτω πως πολύ σύντομα θα έχουμε αποκοπή δικαιώματος. Άντε μπας και σταματήσουν να πουλάνε τα ημεδαπά "θεσμικά" ότι βρουν μπροστά τους, προς δημιουργία ρευστότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9ΜΗΝΟΥ ΑΠΟ ΦΡΙΓΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Στην πιάτσα ακούγονται για ΔΠ στα ψάρια ,για Νηρέα 0.22 για σελοντα 0.5 και για Περσέα ένα μήνα μετά στο 0.95 με τη σύμφωνη γνώμη και του βουτυρομπεμπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα
    Είμαι vέος στην παρέα και στο χρηματιστήριο γενικότερα. Το ερωτημά μου αφορά την Aegean.Ενώ σύμφωνα με την δική μου ανάλυση μοιάζει ιδανική για αγορά στα σημερινά δεδομένα. Όμως δεν την βλέπω να "παίζει" πουθενά, υπάρχει κάποιος λόγος γι' αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω μικρή θέση κάποια χρόνια τώρα. Έχω πάρει τίμια μερίσματα. Το κύριο ρίσκο με τις αεροπορικές είναι ότι το μεγαλύτερό τους έξοδο ( καύσιμα ) δε το ελέγχουν.

      Η ΑΡΑΙΓ απ' την άλλη είναι κυρίαρχη στην Ελλάδα, το οποίο είναι καλό ως μέτοχος.

      Εμένα αυτό που με ενόχλησε και οδήγησε σε μείωση θέσης είναι ότι ενώ σήκωσαν ένα τσουβάλι λεφτά για επέκταση του στόλου (το 20 ή 21 νομίζω, θα έχει execution risk τότε) πήγε και πέταξε κάμποσα εκατομμύρια στη ΛΑΜΔΑ για να 'ναι και καλά επίσημος αερομεταφορέας και βούρτσες μπλε.

      Διαγραφή
  46. Αγαπητέ κε Lorac,καλησπέρα σας. Έχω μία απορία και θα ήθελα την γνώμη σας(και όποιος άλλος το επιθυμεί), για τα διυλιστήρια. Η κατασκευή και λειτουργία του νέου διυλιστηρίου στη Τουρκία (Oskar),δεν θα επηρεάσει αρνητικά, σε βάθος χρόνου τα 2 Ελληνικά διυλιστήρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την προηγούμενη εβδομάδα έτυχε να επισκεφθώ επαγγελματικά τη Motor Oil (φοβερή εταιρεία). Εκεί μας εξήγησαν ότι η δυναμικότητα του νέου διυλιστηρίου της Τουρκίας θα έχει δυναμικότητα όσο και τα τρία διυλιστήρια μαζί (2 των ΕΛΠΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 1 της ΜΟΗ) περίπου στα 500.000 βαρέλια ημερησίως. Επίσης θα έχει πολύ καλή θέση. Με την κοινή λογική δείχνει απειλητικό. Στην πράξη όμως δεν τους είδα αγχωμένους. Αυτό που κατάλαβα επίσης είναι ότι το πετρέλαιο είναι πάνω απ' όλα εμπόριο, εκεί παίζεται το παιχνίδι. Και η ΜΟΗ δεν έχει θέμα γιατί είναι κατά 80% εξαγωγική.

      Διαγραφή
    2. k. Polytimos ενδεικτικά το 2017 είχαμε ως χώρα εξαγωγές συνολικού ύψους 1,951 δις ευρώ στην Τουρκία, με την κατηγορία ορυκτά καύσιμα-λάδια να ανέρχεται σε 1,073 δις ευρώ. Οι εισαγωγές στην ίδια κατηγορία από Τουρκία ήταν 173 εκατ. ευρώ σε σύνολο 1,433 δις ευρώ.
      Συνολικά για το 2017 οι εισαγωγές της Τουρκίας σε καύσιμα ήταν 32,9 δις ευρώ σε σύνολο 207 δις ευρώ εισαγωγών, επομένως το ποσοστό που μας αναλογεί είναι περίπου 3%.

      Όπως προκύπτει από αυτή την εικόνα, που είναι διαχρονική, οι ελληνικές εξαγωγές καυσίμου αποτελούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του διμερούς μας εμπορίου και θα λέγαμε το δυνατό μας στοιχείο στο πλεονασματικό υπέρ μας ισοζύγιο, αλλά ταυτόχρονα πολύ μικρό ποσοστό για τις συνολικές τουρκικές εισαγωγές.

      Υπόψη ότι, η παραπάνω σχέση καθιστά σχεδόν αμελητέο το κόστος «αποσύνδεσης» για την Τουρκία, αλλά δυσανάλογα μεγάλο το αντίστοιχο κόστος για εμάς.

      Στην ΜΟΗ που αναφέρεται, στο 2ο τρίμηνο του 2019 οι συνολικές εξαγωγές ήταν 5 εκατ. μετρικοί τόνοι σε καύσιμα (διύλιση και εμπορία) και λιπαντικά (διύλιση) και συνολικά 2,347 δις ευρώ, με τις πωλήσεις στην εσωτερική αγορά να είναι 1,679 εκατ. μετρικοί τόνοι και 1,733 δις ευρώ. Δηλαδή οι εξαγωγές του ομίλου είναι κατά 35% υψηλότερες από τις πωλήσεις εσωτερικού, εκφρασμένες σε ευρώ.

      Επομένως η λειτουργία του νέου διυλιστηρίου στη γείτονα χώρα εγκυμονεί τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί πολιτικά, ώστε να πλήξει τα δικά μας συμφέροντα και κατ' επέκταση και τις ελληνικές εταιρίες που εμπορεύονται καύσιμα εκεί. Χωρίς όμως αυτό να αφορά αποκλειστικά και μόνο την ΜΟΗ, αλλά το αναφέρω ως γενικό συμπέρασμα.

      Διαγραφή
  47. Κ. Τάκη καλησπέρα! Κινητικότητα βλέπω στο Νιους κ σχετικο όγκο. Λες να ήρθε η ώρα του?? Έχω ρίξει αγκυρα μήνες εκεί κ αγναντεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριοι όταν σας την έδινα ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ στα 0.27 στις 17 Οκτωβρίου 2017 δεν σας άρεσε.

      http://mitarola.blogspot.com/2017/10/newsphone-2.html?m=0#more

      Προτιμάτε τα πομπαρίσματα και να σας τραβάνε τις τιμούλες πάνω και αμέσως τρέχετε και τσιμπάτε.

      Το σχόλιο είναι γενικότερο και δεν απευθύνεται στον κύριο Ανδρέα.

      Να προτιμάτε τα ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ και να ακολουθείτε ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ έχοντας κάνει τις σωστές επιλογές... κάποτε θα έρθουν τα πομπαρίσματα και τότε αντί να τρέχετε να αγοράζετε, να τους τα πετάτε τα κομμάτια στην κεφάλα τους.

      Είναι δύσκολο να το πράξετε ... το ξέρω. Προτιμάτε το γρήγορο και βιαστικό που στο τέλος μένει η ζημία.

      Διαγραφή
    2. σοφές κουβέντες απ' το κύριο Τάκη

      Διαγραφή
    3. Προσωπικά την ανάλυση την έχω διαβάσει σε μεταγενεστερο χρόνο καθώς την εποχή εκείνη δεν γνώριζα τον δυστυχώς τον κύριο Τάκη, κ ως εκ τούτου το blog. Παρόλαυτα εχω τοποθετηθεί σε χαμηλότερες τιμές (λίγο κάτω από 0.4) θεωρώντας ότι ο Ζακυνθινός αν κάνει κίνηση εν τελει (όπως παλια) θα είναι για να βγουν αποδόσεις, εκμεταλλευόμενος τη γενικότερη συγκυρία. Ανεξαρτητα από αυτό συμφωνώ με τα λεγόμενα του κυρ Τάκη ως άνω. Θα ήθελαεπίσης μια αναθεωρημένη -αν υπάρχει- άποψη για την εταιρία με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία.

      Διαγραφή
    4. Στη συγκεκριμένη μετόχη ναί τότε ήταν πολύ φθήνη αλλά υπήρχαν και πολλές άλλες τότε με πολύ καλύτερα θεμελιώδη και καλύτερες αποδώσεις. Οπότε όλα είναι σχετικά.

      Διαγραφή
  48. Σσσσσσσσσσςςςςς θα μας την ματιάσετε !!!!
    Πολύ την αβαντάρει ο μ/μ !
    Εγώ πάντως αγναντεύω 2 χρόνια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρα εσείς κύριε Βαμμένε. Σχεδόν έχετε διπλώσει.
      Τα νούμερα τα ξέρετε ... μπορείτε να τους χώνετε κιόλας αν γουστάρετε. ✌✌

      Διαγραφή
    2. Κοινώς..η μάνα του χωσε δεν έκλαψε ποτέ... 😂🤣😂

      Διαγραφή
  49. Κανείς δεν μου απαντάει για αποτελέσματα εννιάμηνου ΦΡΙΓΟ.Αγωνιώ γιατί κατέχω 1.000.000 μετοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα λεγατε να ρωταγατε τον χρηματιστη σας καλυτερα αντι να περιμενετε απαντηση απο τον καθενα χρηστη σχετικο η μη ;;Δεν ειναι ο πιο αρμοδιος καθως η πληρωμη του προερχεται κατα ενα μερος και απο τις προμηθειες που καταβαλλετε και οφειλει να απαντησει με τεκμηριωση;;

      Διαγραφή
  50. Καλά τα λέτε κύριε John M.αλλά πολλές φορές μέσω των blogs μαθαίνεις περισσότερα από τους χρηματιστές.Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εχετε βαλει τοσα λεφτα ΜΟΝΟ στη ΦΡΙΓΟ τοτε η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα.
      Φανταζομαι πως θα εχετε χαρτοφυλακιο των 5.000.000 ευρώ τουλάχιστον.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂