Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Root - Η τεχνητή νοημοσύνη στην ασφάλιση αυτοκινήτων (Μέρος 2)

Root Insurance  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό RΟΟΤ ... εδώ ....

Presentation Root ... εδώ ...
Investors Root ... εδώ ... 

Δείτε το προηγούμενο άρθρο που ήταν εισαγωγικό και έγινε στα 39 δολάρια στις 5 Μαρτίου 2024

Αριθμός μετοχών : Σύνολο 14,6 εκατομμύρια μετοχές

  • 9,6 εκατομμύρια μετοχές Κατηγορίας Α και
  • 5 εκατομμύρια μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 10 ψήφους.

Τομέας : Ασφάλιση αυτοκινήτων με τεχνητή νοημοσύνη
Αριθμός εργαζομένων : 680

IPO : 486 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης, 28 Οκτωβρίου 2020.
Προσφέρθηκαν 2,3 εκατομμύρια νέες μετοχές σε τιμή 486 δολαρίων (27 δολάρια ήταν η IPO αλλά αργότερα έγινε reverse split 1/18) ανά μετοχή και στο ταμείο της εταιρίας εισέρρευσαν καθαρά 1,098 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με την IPO της η Root πέτυχε αποτίμηση 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που τοποθετούσε τη Root πολύ υψηλότερα από τις ασφαλιστικές εταιρείες SelectQuote και Lemonade, οι οποίες είχαν επίσης τις IPO τους το 2020 και αποτιμήθηκαν σε 3,25 δισεκατομμύρια δολάρια και 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. 

Revesre split : Στις 12 Αυγούστου 2022 η μετοχή της Root έκλεισε στα 95 σεντς και στις 15 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε reverse split μετοχών 1 προς 18.

Χρέος Root : 300 εκατομμύρια δολάρια σε πενταετές δάνειο
Η Root έχει ένα ακριβό πενταετές δάνειο 300 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εκδόθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2022. Η λήξη είναι στις 27 Ιανουαρίου 2027.
Στο τέλος του 2023, η Root είχε 171,2 εκατομμύρια δολάρια σε βραχυπρόθεσμες και σταθερές επενδύσεις συν 678,7 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Εφόσον η Root βρίσκεται σε σημείο break even, όπως όλα δείχνουν, με τις λειτουργικές ταμειακές ροές και τα προσαρμοσμένα EBITDA να καθίστανται θετικά η εταιρία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αποπληρώσει το χρέος της, είτε να το αναχρηματοδοτήσει με καλύτερους όρους το 2027. Διαφορετικά το δάνειο αυτό θα είναι ένα σημείο προβληματισμού.


Συνεργασία με Carvana ... εδώ ...
Τον Οκτώβριο του 2021, η Root έκδωσε εξαγοράσιμες μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές στην Carvana μέσω μίας Επενδυτικής Συμφωνίας. Η Root έλαβε 126,5 εκατομμύρια δολάρια με σκοπό την έκδοση 14,1 εκατομμυρίων μετοχών εξαγοράσιμων μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών. 


Σήμερα, κατόπιν και του reverse split, η τιμή μετατροπής είναι 162 δολάρια ανά μετοχή ενώ θα εκδοθούν 0,8 εκατομμύρια μετοχές κατηγορίας Α. 
H συνεργασία αφορά τις τεχνολογίες και των δύο εταιρειών με σκοπό να αναπτυχθεί μια ενσωματωμένη εμπειρία για τους πελάτες που αγοράζουν αυτοκίνητο με την Carvana.

Δραστηριότητα
Η Root ιδρύθηκε το 2015 με βάση την πεποίθηση ότι η ασφάλιση αυτοκινήτου πρέπει να βασίζεται κυρίως στις συμπεριφορές οδήγησης και όχι στα δημογραφικά στοιχεία. Η εταιρεία έχει φέρει επανάσταση στον κλάδο της αρχαϊκής ασφάλισης αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και επιστήμη δεδομένων για να προσφέρει δίκαιες, εξατομικευμένες τιμές σε καλούς οδηγούς.

Η εταιρεία έχει συλλέξει 20 δισεκατομμύρια μίλια δεδομένων κινητής τηλεματικής για να βελτιώσει και να ενημερώσει τα μοντέλα τιμολόγησης. Με περισσότερες από 12 εκατομμύρια λήψεις, η σύγχρονη εμπειρία εφαρμογής επιτρέπει στους οδηγούς να λαμβάνουν το συμβόλαιό τους σε λιγότερο από 1 λεπτό, να διαχειρίζονται την πολιτική τους και να υποβάλλουν αξίωση. Ένα ιδιόκτητο σύστημα αξιώσεων, σε συνδυασμό με προηγμένες τεχνικές μηχανικής εκμάθησης, επιτρέπει την αυτοματοποιημένη δαπάνη ζημιών, τη γρήγορη πληρωμή αξιώσεων και την υψηλότερη ικανοποίηση των πελατών.

Η Root είναι ο πρώτος αδειοδοτημένος ασφαλιστικός φορέας της χώρας που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από κινητά και αυτή τη στιγμή προσφέρεται σε 34 πολιτείες.

Τι κάνει η Root
H ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων ROOT δραστηριοποιείται στον κλάδο με σκοπό να διαταράξει τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αντί να βασίζεται σε δημογραφικά στοιχεία για τον καθορισμό των πασφαλίστρων, η Root συνδυάζει μηχανική εκμάθηση (ML) και αναλυτικά στοιχεία δεδομένων για να παρέχει εξατομικευμένα ασφάλιστρα.

Τι είναι η τηλεματική αυτοκινήτου;
Η τηλεματική είναι ένας τύπος τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με έναν οδηγό και τις συνήθειές του στο δρόμο. Ένα σύστημα τηλεματικής μετρά μια σειρά δεδομένων όπως η τοποθεσία του αυτοκινήτου, τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει και την ταχύτητα του. 


Το σύστημα, επίσης, καταγράφει ακόμη και ένα ισχυρό φρενάρισμα ή άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες οδήγησης που μπορεί να προκύψουν. Για εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων όπως η Root, αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται, αφού αναλυθούν από τους αλγορίθμους, προκειμένου να παρέχουν στον οδηγό μια προσφορά συμβολαίου η οποία αντικατοπτρίζει την οδηγική του συμπεριφορά.

Πώς λειτουργεί ένα σύστημα τηλεματικής αυτοκινήτου
Υπάρχει μια ποικιλία τηλεματικών συσκευών για αυτοκίνητα που συλλέγουν δεδομένα οδήγησης. Μια συσκευή τηλεματικής OBD μπορεί να συλλέξει τα δεδομένα, μέσω των ιχνηλατών OBD (ενσωματωμένοι διαγνωστικοί έλεγχοι) που πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στη θύρα OBD-II του αυτοκινήτου για να λειτουργήσουν. Συνήθως, αυτή η θύρα υπάρχει κοιτάζοντας κάτω από το ταμπλό και ακριβώς κάτω από τη στήλη του τιμονιού.

Οι ιχνηλάτες OBD χρησιμοποιούνται συνήθως και από τους μηχανικούς για να αντλήσουν βασικές πληροφορίες από το όχημά προκειμένου να διαγνώσουν ένα εσωτερικό πρόβλημα.
Για ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν ασφάλιση πληρωμής κατά την οδήγηση, ο ιχνηλάτης OBD μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει πόσα μίλια διανύθηκαν καθώς και να γίνουν γνωστές οι συνήθειες οδήγησης, κάτι που τους επιτρέπει να παρέχουν στους πελάτες εκπτώσεις ασφαλούς οδήγησης.

Άλλες ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για κινητά για να παρακολουθούν την οδηγική συμπεριφορά και συνεπώς δεν χρειάζεται πάντα να εγκατασταθεί μια συσκευή στο αυτοκίνητο.

Πώς χρησιμοποιεί λοιπόν η Root την τηλεματική;
Στη Root, χρησιμοποιείται μια εφαρμογή που μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα στο smartphone του κάθε οδηγού και μέσω αυτής να γίνει η απαραίτητη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις οδηγικές συνήθειες του εκάστοτε υποψηφίου πελάτη.


Ένα σύστημα παρακολούθησης τηλεματικής βασίζεται στη χρήση ενός εργαλείου καταγραφής των δεδομένων. Η Root το επιτυγχάνει αυτό μέσω της εφαρμογής της ... ROOT : Better car insurance ... που συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την απόδοση ενός αυτοκινήτου και του οδηγού του στο δρόμο. Όλα τα δεδομένα οδήγησης που λαμβάνονται από το σύστημα τηλεματικής αποθηκεύονται σε ένα «κέντρο πληροφοριών» ή βάση δεδομένων. 

Για να τιμολογήσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οι παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων επικεντρώνονται σε δημογραφικά στοιχεία όπως η ηλικία, ο ταχυδρομικός κώδικας, το επάγγελμα και το πιστωτικό σκορ. Αντίθετα, το επιχειρηματικό μοντέλο της Root είναι επικεντρωμένο στην παροχή ασφάλειας αυτοκινήτου που βασίζεται κυρίως στην οδηγική συμπεριφορά παροχής ασφάλισης αυτοκινήτου βασισμένη κυρίως στην οδηγική συμπεριφορά και όχι στα δημογραφικά στοιχεία.

Για να λάβουν μια προσφορά, οι πιθανοί πελάτες της Root πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή Root και να οδηγήσουν για περίπου τρεις εβδομάδες προτού λάβουν μια προσφορά. Κατά τη διάρκεια αυτής της αρχικής «δοκιμής οδήγησης», η εφαρμογή Root συλλέγει δεδομένα οδήγησης σχετικά με την οδήγηση, την ταχύτητα των στροφών, τις ώρες της ημέρας, τα μίλια και τις διαδρομές. 
Αυτό το τεστ οδήγησης των τριών εβδομάδων λαμβάνεται υπόψιν με βαρύτητα 40% στα αλγοριθμικά μοντέλα της Root προκειμένου να δοθεί μια τελική προσφορά στον υποψήφιο πελάτη.

Η Root δεν τους ασφαλίζει όλους. Οι χειρότεροι οδηγοί θα λάβουν πιο ακριβές προσφορές ασφαλιστηρίων συμβολαίων από τους καλούς οδηγούς, ενώ οι κακοί οδηγοί μπορεί να μην λάβουν καθόλου προσφορά.

Η καινοτόμος προσέγγιση της Root Insurance τη διαφοροποιεί σημαντικά από τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες αφού  αξιοποιείται η τεχνολογία για τον εξορθολογισμό των εργασιών και τη μείωση των γενικών εξόδων. Το μοντέλο της Root, επικεντρώνεται σε μια εφαρμογή για κινητά για τα πάντα, από τη διαχείριση συμβολαίου έως την επεξεργασία αξιώσεων, μειώνει εγγενώς την ανάγκη για εκτεταμένη φυσική υποδομή καθώς και περιορίζει τις ανάγκες για προσωπικό που είναι χαρακτηριστικά των παραδοσιακών ασφαλιστικών εταιρειών.

Η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ
Η βιομηχανία ασφάλισης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ είναι τεράστια. Το 2024, εκτιμάται ότι τα ασφάλιστρα θα ανέλθουν σε 360 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο συνολικός στόλος οχημάτων των ΗΠΑ αποτελείται από 280 εκατομμύρια οχήματα, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε αυτοκίνητο πληρώνει περίπου 1.300 δολάρια σε ετήσια ασφάλιστρα.


Οι μεγαλύτεροι ασφαλιστές σε αυτόν τον χώρο είναι οι State Farm, Geico, Progressive και η Allsta που φθάνουν και οι τέσσερις μαζί ένα συνολικό μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 55%.
Καθώς τα οφέλη από την τιμολόγηση της ασφάλισης αυτοκινήτου με βάση την οδηγική συμπεριφορά είναι αρκετά προφανή και δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν, θα ήταν περίεργο αν η Root ήταν η μόνη εταιρία που χρησιμοποιεί τηλεματική.

Η Progressive, ηγέτης του κλάδου, πειραματίζεται με την τηλεματική από το 2013. Επί του παρόντος, προσπαθεί να δώσει κίνητρα στους πελάτες να επιλέξουν το Snapshot, το πρόγραμμα τηλεματικής της, προσφέροντας έκπτωση 94 δολάρια για κάθε εγγραφή. Επιπλέον, η Progressive διαφημίζει ότι οι πελάτες που ανανέωσαν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους πως κέρδισαν έκπτωση Snapshot και εξοικονόμησαν κατά μέσο όρο 231 δολάρια. Η Progressive παραδέχεται επίσης, ότι το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί με την οδήγηση υψηλού κινδύνου. Όμως, «μόνο» περίπου 2 στους 10 οδηγούς λαμβάνουν στην πραγματικότητα αύξηση.
Το γεγονός είναι ότι πολλοί ανταγωνιστές της Root προσφέρουν παρόμοια κίνητρα τηλεματικής, ωστόσο, η προσέλκυση πελατών μέσω τηλεματικής δεν φαίνεται να είναι πολύ επιτυχημένες μέχρι στιγμής.

Μια πρόσφατη μελέτη από την National Alliance for Insurance Education and Research παρέχει μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία:
  • Το 27% των ερωτηθέντων οδηγών εμπορικών αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τηλεματική για την παρακολούθηση της οδήγησης τους.
  • Μόνο το 6,25% έχει ισχυρές υποδομές για τη διαχείριση μεγάλων όγκων τηλεματικών δεδομένων
  • Περίπου το 78% των εμπορικών ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων βρίσκεται στη φάση της έρευνας για την προετοιμασία για προϊόντα ασφάλισης βάσει χρήσης (UBI).

Περίπου 8 εκατομμύρια πελάτες της Progressive συμμετέχουν στο Snapshot, που αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του πελατολογίου της Progressive. Τι γίνεται με το υπόλοιπο 70%; Μάλλον δεν είναι τόσο σίγουροι για την ικανότητα των οδηγικών τους δεξιοτήτων όσο το 30% που επιλέγει να οδηγεί μέσω τηλεματικής.

Η Root στοχεύει και προσελκύει πελάτες που αισθάνονται άνετα με την τεχνολογία τηλεματικής και είναι πρόθυμοι να παρακολουθείται στενά η οδήγησή τους με σκοπό να μειωθούν τα ασφάλιστρά τους. Αυτή η αυτοεπιλογή μπορεί να οδηγήσει σε μια πελατειακή βάση που είναι, κατά μέσο όρο, πιο ασφαλής. Η ευρύτερη πελατειακή βάση της Progressive, ακόμη και με σημαντική υιοθέτηση της τηλεματικής, μπορεί να μην ταιριάζει με αυτό το επίπεδο αυτο-επιλογής για ασφαλέστερες οδηγικές συνήθειες.


Στη Root, όλοι οι νέοι πελάτες πρέπει να κάνουν εξετάσεις οδήγησης, όχι μόνο το 30% της πελατείας για να λάβουν την τελική προσφορά του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τους.Στους κακούς οδηγούς δεν θα γίνει προσφορά ή τα ασφάλιστρα θ είναι αυξημένα σε σχέση με τους καλούς οδηγούς.

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ
Η Root ανακοίνωσε ότι ο αριθμός συμβολαίων εν ισχύ (Policies in force)

  • αυξήθηκαν κατά 55,1% στα 341.764 σε σχέση με τα 220.354 του τέταρτου τριμήνου του 2022 και
  •  κατά 31,7% σε σχέση τα 259.522 συμβόλαια του τρίτου τριμήνου 2023.

Ο μέσος όρος του ασφαλίστρου ανά πελάτη ανήλθε στα 1.423 δολάρια, από 1.398 δολάρια το Q3 2023 και 1.220 το Q4 2022.

Αν πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των συμβολαίων (Policies in force) με το μέσο όρο του ασφαλίστρου ανά πελάτη (premiums per policy) τότε βρίσκουμε το ποσό που θα εισπραχθεί από τα υπάρχοντα συμβόλαια στο εξάμηνο, καθώς τα συμβόλαια είναι 6μηνιαία.
Αν αυτό το αποτέλεσμα διπλασιαστεί τότε βρίσκουμε το Inforce premium, όπου είναι το ποσό που θα εισπραχθεί από τα υπάρχοντα συμβόλαια στο έτος.

Η Progressive έχει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ασφαλιστήρια συμβόλαια με Inforce Premium (ετήσιο ασφάλιστρο) περισσότερα από 61 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μετοχή στα 211 δολάρια διαπραγματεύεται με κεφαλαιοποίηση 123 δισεκατομμύρια δολάρια, που αναλογεί σε Κεφαλαιοποίηση/Infοrce Premium περίπου 2 φορές. Αυτό δείχνει ότι ακόμη και ένας ώριμος κολοσσός του κλάδου μπορεί, εάν λειτουργεί σωστά, να διαπραγματεύεται με κεφαλαιοποίηση σε σχέση με τον όγκο των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του.

Η Lemonade, με τιμή μετοχής 16,73 δολάρια, έχει κεφαλαιοποίηση 1,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2023 πέτυχε inforce-premium 747,3 εκατομμύρια δολάρια, συνεπώς η Lemonade διαπραγματεύεται με Κεφαλαιοποίηση/Infοrce Premium = 1,57 σε σχέση με το inforce-premium της.
H Root στα 83 δολάρια διαπραγματεύεται με κεφαλαιοποίηση 1,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το inforce-premium της Root του 2023 ήταν 972,7 εκατομμύρια δολάρια. Η Root, προς το παρόν, αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τη Lemonade, είναι επίσης πολύ πιο κερδοφόρο, καθώς έχει πετύχει προσααρμοσμένο EBITDA break even το τέταρτο τρίμηνο. 

H Root, στα 83 δολάρια, διαπραγματεύεται  Κεφαλαιοποίηση/Infοrce Premium = 1,24

Η Root για να φθάσει  σε κεφαλαιοποίηση/inforce premium = 1,57 (όσο και η Lemonade) θα πρέπει να φθάσει σε κεφαλαιοποίηση στα 1,527 δισεκατομμύρια που αντιστοιχεί σε 104 δολάρια!!!!
Για να φθάσει η Root σε κεφαλαιοποίηση/inforce premium = 2 θα πρέπει να φθάσει σε κεφαλαιοποίηση στα 1,945 δισεκατομμύρια ήτοι 133 δολάρια!!!!

Εάν η αγορά έχει τιμολογήσει σωστά τη Lemonade τότε αδικεί την Root και την αποτιμά χαμηλότερα από όσο θα έπρεπε.

Το Inforce Premium της Root δείχνει ότι αναπτύσσεται ταχύτατα τα τρία τελευταία τρίμηνα ... και από 516 εκατομμύρια στο 1ο τρίμηνο του 2023 έφθασε στα 972,7 εκατομμύρια στο τέλος του 2023.

Η Root στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου ανακοίνωσε ότι πέτυχε προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, μηδενικά και έδωσε οδηγία ότι τα EBITDA θα είναι θετικά από εδώ και στο εξής.
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε αρνητικό προσαρμοσμένο EBITDA 0,3 εκατομμύρια δολάρια, από -24,5 εκατομμύρια το Q4 2022, -73,4 εκατομμύρια το Q4 2021 και -84,2 εκατομμύρια το Q4 2020,

Ακόμη πιο εκπληκτικό, η Root πέτυχε αυτήν την πρόοδο στην κερδοφορία, ενώ ταυτόχρονα πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη:
  • Policies in force (αριθμός συμβολαίων) αυξήθηκαν κατά 55% στις 341.764
  • Gross premiums written (εγγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα) υπερδιπλασιάστηκαν στα 279 εκατομμύρια δολάρια στο Q4 2023
  • Gross premiums earned (ακαθάριστα ασφάλιστρα) αυξήθηκαν κατά 50% στα 214 εκατομμύρια δολάρια στο Q4 2023
  • Gross Loss Ratio (ακαθάριστος δείκτης ζημιών) περιόδου ατυχημάτων 66%
Η διοίκηση της Root αποδίδει μεγάλο μέρος της προόδου σε αυτό το εκρηκτικό τρίμηνο στο τεχνολογικό της πλεονέκτημα:
«Το τεχνολογικό μας πλεονέκτημα καταδεικνύει την ικανότητά μας να αντιστοιχίζουμε αποτελεσματικά την τιμή με τον κίνδυνο, όπως αποδεικνύεται από τους ανώτερους δείκτες ζημιών μας. Τα αποτελέσματα αναδοχής βελτιώθηκαν σημαντικά καθ' όλη τη διάρκεια του 2023, με την απόδοσή μας το 4ο τρίμηνο του 2023 να χαρακτηρίζεται από τις πιο ισχυρές από την ίδρυση της εταιρείας μας. Ο ακαθάριστος δείκτης ζημιών περιόδου ατυχημάτων μας 66% προέκυψε με ρεκόρ τριμηνιαίων ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων ύψους 279 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των λειτουργικών μας ζημιών στα 12 εκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο έναντι 48 εκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Αυτό είναι ισχυρή απόδειξη ότι το τεχνολογικό μας πλεονέκτημα συνεχίζει να εξελίσσεται και να μεταφράζεται σε βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία της μονάδας. Επιπλέον, αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τη συνεχιζόμενη, πειθαρχημένη προσέγγισή μας στην αναδοχή εστιάζοντας στην κερδοφόρα ανάπτυξη.»


Στον πυρήνα της στρατηγικής της Root βρίσκεται η αυτοματοποιημένη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης με τα δεδομένα που συλλέγει, η οποία αξιοποιεί την ιδιόκτητη μηχανική εκμάθηση σε όλα τα στοιχεία της αλυσίδας αξίας της ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης πελατών, της αναδοχής, της τιμολόγησης, της τηλεματικής και των απαιτήσεων.

Λέει η διοίκηση ...
«Η τεχνολογική πλατφόρμα μας επιτρέπει να βλέπουμε αλλαγές στο κόστος των αξιώσεων και να ανταποκρινόμαστε γρήγορα. Με αυτήν την ικανότητα, μπορέσαμε να εντοπίσουμε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο πληθωριστικό περιβάλλον και να προσαρμόσουμε τις τιμές μας ώστε να μας θέσουμε σε κερδοφόρα ανάπτυξη. Με αυτό το φόντο, η Root θέλει να επεκτείνει τη γεωγραφική μας εμβέλεια σε ακόμη περισσότερους πελάτες.»

Η χρεοκοπία της Root μπορεί να φάνταζε ως πιθανότητα πριν από 1 και από 2 χρόνια ... καθώς

  • οι ζημιές της εταιρίας ήταν πολύ μεγάλες 363 εκατομμύρια δολάρια το 2020, 521,1 το 2021 και 297,7 το 2022
  • τα προσαρμοσμένα EBITDA ζημιογόνα 249,5 εκατομμύρια δολάρια το 2020, 446,1 το 2021, 185,9 το 2022
  • και η εταιρία να αιμορραγεί οικονομικά χάνοντας απο λειτουργικές ταμειακές ροές 287,2 εκατομμύρια δολάρια το 2020, 403,4 το 2021 και 210,6 το 2022
  • με το Gross Loss Ratio να μην πέφτει κάτω από το 82%.

Έτσι η μετοχή εισήλθε σε κατακόρυφη πτώση τα τελευταία χρόνια χάνοντας ακόμη και περισσότερο από 90% από τα ιστορικά υψηλά της.
Τα αποτελέσματα όμως του Q4 2023, σε συνδυασμό και με τα Q3 και Q2 2023 αποτέλεσαν εφαλτήριο για την αλλαγή τάσης της μετοχής.

Τρία χρόνια μετά την IPO της, η Root δείχνει επιτέλους έτοιμη και ώριμη να διεκδικήσει μεγάλυτερα μερίδια αγοράς δίχως να κινδυνεύει με χρεωκοπία. Ο CEO Timm και η εταιρεία δείχνουν να προσαρμόστηκαν στην νέα πραγματικότητα έχοντας πετύχει μια σταθερή βάση για συνετή ανάπτυξη. Ποιος θα σταματήσει τώρα τη Root από το να πάρει μερίδιο αγοράς με τη μοναδική ανταγωνιστική της θέση σε μια αγορά που μοιάζει ώριμη για ψηφιακή ασφάλιση;

Η μετοχή έμοιαζε εδώ και καιρό με σκουπίδια οδεύοντας προς την πτώχευση ... ωστόσο αυτό έχει αλλάξει και η αγορά τείνει βιαίως να αποτιμήσει δικαιότερα την μετοχή.

Τα μη επιβαρυμένα μετρητά ήταν 507 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2023 σε σύγκριση με 559 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2022, αντικατοπτρίζοντας ετήσια χρήση 52 εκατομμυρίων δολαρίων ... και  μόλις έχει πετύχει το σημείο break even.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης της Root έρχεται μέσω του Direct Channel (Άμεσο κανάλι). Το Direct Channel της Root καθοδηγείται από τη μηχανή εκμάθησης, που βασίζεται στην επιστήμη των δεδομένων, που αναπτύσσει συστηματικά στοχευμένες δαπάνες μάρκετινγκ για τη βελτιστοποίηση των οικονομικών στοιχείων της μονάδας και τον εντοπισμό τάσεων στο κανάλι Direct χρησιμεύει επίσης ως ισχυρός παράγοντας διαφοροποίησης.

Επιπλέον, η Root αποκτά νέους πελάτες μέσω του λεγόμενου Embedded Channel (ενσωματωμένο κανάλι). Ένα βασικό παράδειγμα είναι η συνεργασία με την Carvana, όπου οι πελάτες της Carvana μπορούν ταυτόχρονα να αγοράσουν ασφάλιση Root όταν αγοράζουν ένα καινούργιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο:
«Μέσα από την εργασία Carvana, ουσιαστικά «κάναμε API» ολόκληρη τη στοίβα τεχνολογίας μας, οπότε τώρα είναι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο για τους μηχανικούς να συνδέσουν αποτελεσματικά την ασφάλεια και τη στοίβα τεχνολογίας Root».

Η Root στοχεύει σε νεότερους οδηγούς, συνήθως μεταξύ 25 και 35 ετών. Το πρωτοποριακό της επιχειρηματικό μοντέλο έχει την ικανότητα, για τους πελάτες όταν εμφανίζονται στον ιστότοπο Root ή όταν εμφανίζονται στην εφαρμογή Root, να δημιουργήσει μια προσφορά και να την δώσει στον υποψήφιο ασφαλισμένο σε λιγότερο από ένα λεπτό. Επίσης, αποδεικνύεται ότι είναι πολύ πολύτιμο για τους ενσωματωμένους συνεργάτες της, όταν θέλουν να προσφέρουν ασφάλιση στους πελάτες τους να το πετύχουν με μόλις 2 ή 3 κλικ… Η Root έχει μια διαφοροποίηση προϊόντων, όπως αποδεικνύεται από την υλική βελτίωση στα ποσοστά επισύναψης που υπάρχουν στην πλατφόρμα Carvana και θα συνεχίσει να κλιμακώνει.

Η αγορά μόλις έχει αρχίσει να παρατηρεί και να αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες της Root.

52 σχόλια:

  1. Το Thread αυτό το είχα υποσχεθεί στους φίλους και συνεργάτες μου ότι θα το σηκώσω στα 70 με 80 δολάρια όταν πάει η Root.
    Τους το αφιερώνω ... ο 1ος στόχος επιτευχθεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος αγοράζει ROOT στα 90 ... είναι σαν να την αγοράζει 5 δολάρια, όπου εκεί θα στριμωχνόντουσαν όλοι οι λιμοτάγαροι.

      Διαγραφή
  2. Μακροπρόθεσμα αναμφίβολα η Root είναι ενα ασφαλές και ενδιαφέρον καταφύγιο για επενδυτές. Σας ευχαριστούμε.

    Ασχετο δεν θα παρεξηγηθώ αν δεν απαντήσετε.Πως βλέπετε μεσοπρόθεσμα τις Ελληνικές τράπεζες τώρα. Γνωρίζω την αλλεργία σας πια για τα Ελληνικά πεπραγμένα αλλά αν θέλετε κατα εξαίρεση πείτε την γνώμη σας.Ζητώ συγνώμη που ξέφυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Ελληνικές τράπεζες θα θυμαστε τόοοοτε που ήταν στους πάτους τους απόπατους, τότε που η ΔΕΗ έπαιζε στα 1,5 ... έλεγα ότι είναι ό,τι αξίζει για υπεραποδόσεις Χ10 τουλάχιστον.

      Σιγά μην ήμουν το 2024 στο ΧΑΑ και έπαιρνα π.χ Μυτιληναίο.
      Αν σας ενδιαφέρουν Ελληνικές τράπεζες δείτε τα ίδια κεφάλαια τους και εφόσον η κεφαλαιοποίηση είναι κάτω απο τα ίδια θα έπαιρνα.

      Διαγραφή
    2. ROOT αν μου κάνει το 110 με 160 εντός του 2024 ... μάλλον θα έχω φύγει.

      Διαγραφή
  3. H microsoft έριξε όλα τα risk analysis των αλγόριθμων και των αναλυτών για την Perion στον κουβά https://www.streetinsider.com/Corporate+News/Perion+Network+%28PERI%29+Preliminary+Q1+Results+Miss+Consensus/23037941.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mόλις γίνει zack rank 3 ... ακόμη 1 την έχει ... ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα!!!
      Αν την κάνει 4 ακόμη καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Και μόλις έγινε zack rank 3 ... απο 1 που ήταν εδώ και βδομάδες και έφαγε όοοολη την πτώση.

      Γιάννη δεύρο όξω!!

      Διαγραφή
    3. Peri
      Και την Παρασκευή ο zack rank την έδωσε 5. 🤣🤣🤣
      Ωιμέεεεε.
      Είμαστε ακριβώς στην ώρα του Γιάννη Βαλαώρα.

      Peri και στα 12,5 δολάρια Enterprise Value 157 εκατομμύρια.

      Δηλαδή στα 9,5 δολάρια έχει Enterprise Value ΜΗΔΕΝ????

      ΘΕΕ και Κύριε!!!

      Διαγραφή
  4. Akομα κ με εκτίμηση 78-82 εκατ EBITDA για το 2024 μιλάμε για μξα καλη περιπτωση. Με 10-15 × Ebitda στην ξεφτίλα μιλάμε για 17-26$ όταν όλοι παίζουν με ζημιές κ p/s στη στρατόσφαιρα. Back to 2021 Era..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Peri και στα 12,5 δολάρια Enterprise Value 157 εκατομμύρια.

      Δηλαδή στα 9,5 δολάρια έχει Enterprise Value ΜΗΔΕΝ????

      ΘΕΕ και Κύριε!!!

      Πόσο άσχετος μπορεί να είναι κάποιος να σορταρει εδώ;

      Βραχυπρόθεσμα παίζεται άνετα στο 12,5 ... θα βγει και καλό κερδάκι.
      Τώρα μακροπρόθεσμα τι να πω;
      Αν γυρίσει σε ζημιογόνες χρήσεις και επαναλαμβανόμενες τότε OK ... θα παίξουμε και θα χάσουμε

      Διαγραφή
    2. Inmode
      Άλλη μια Ισραηλιτικη που μειώνει το guidance.

      Όμως εδώ έχω βάλω λίγο χαμηλότερα ακόμη το στόχο.
      Οι Ισραηλίτες θα μας κάνουν με λεφτά εφόσον πιάσουμε τα γυρίσματα τους.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας.

      Έχω μπει κι εγώ PERI χθες, μάλλον για βραχυπρόθεσμα, γιατί θεωρώ ότι δεν έχει σοβαρά καθοδικά περιθώρια. Με εκτιμώμενο EV/EBITDA 2024 = 2 δεν φοβάμαι κάτι, εκτός ίσως κάποιου πολύ άσχημου γεγονότος που δεν γνωρίζουμε. Ο πιθανότερο είναι να καλύψει ένα μέρος της πτώσης αλλά γενικά θεωρώ ότι χωρίς νέα θα είναι ένα σχετικά μίζερο τρίμηνο.

      Η άλλη αγαπητή εβραιοπούλα INCR κοντεύει να μου δώσει 100%. Αναμένω γύρω από τον πρώτο στόχο μου των 3$ να δώσω ένα μέρος.

      Διαγραφή
    4. Κόμη μου ... μια χαρά γρήγορα θα ανακάμψει. Εδώ είναι Αμερική όλα γίνονται γρήγορα. Δεν είναι Ελλάδα όπου απαιτούνται 20 χρόνια για να συμβούν όσα γίνονται στο Αμέρικα σε 2 χρόνια.

      Το θέμα είναι άλλο ... η Peri είναι ακόμη σε τάση ... πτωτική τάση ... ίσως να έχει λίγο ακόμη πιο κάτω. Λίιιιιγο...

      Οι μεγάλοι και τα funds ξέρουν ότι το 99% των memeδων είναι άσχετοι. Οπότε τους παίρνει να δίνουν τρόμο ή ευφορία όσο γουστάρουν κάθε φορά.

      Κρατάω στο μυαλό μου ...
      Peri και στα 12,5 δολάρια Enterprise Value 157 εκατομμύρια.

      Δηλαδή στα 9,5 δολάρια έχει Enterprise Value ΜΗΔΕΝ????

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα κύριε Τάκη και φίλοι του ιστολογίου. Λίγο πιο κάτω ίσως. Να παίξει όμως στα καθαρά μετρητά της το θεωρώ απίθανο με τα υπάρχοντα δεδομένα, καθώς η εταιρεία παράγει, είναι καινοτόμος και κερδοφόρος. Συνεπώς, είτε θα πρέπει να έχουμε σοβαρό αρνητικό γεγονός που θα την στείλει εκεί, είτε σταδιακή ανάκαμψη η οποία θα θα πάρει φόρα αν και εφόσον έχουμε κάποια θετική εξέλιξη, αφού και τα θεμελιώδη το υποστηρίζουν.

      Για την INCR ποια η άποψη σας; Θεωρώ όπως έγραψα ότι θα βρει μια δίκαιη αποτίμηση αρχικά γύρω στα 3$ και μετά σταδιακά θα μπει σε φάση profitable growth λαμβάνοντας υπόψη και τις θετικές πολιτικές εξελίξεις στον κλάδο της κάνναβης. Ίσως η μόνη κερδοφόρος στο χώρο και το μάνατζμεντ μου φαίνεται ξύπνιο. Έχει δε καθαρίσει και κερδίσει στα δικαστήρια ενώ θα λάβει πλήρεις αποζημιώσεις λόγω Χαμάς. Ήταν ευκαιρία η τοποθέτηση μετα την εισβολή της Χαμάς.

      Διαγραφή
  5. Πώληση ROOT σήμερα στα 83.3 $

    Θα δω που...και αν θα ξαναμπώ
    Την ανακάλυψα τη μετοχή στα 11$ όταν εδώ συζητούσαν για τη Λεμονάδα πόσο καλή ήταν....αλλά μέσα στο χαρτί μπήκα ομως στα 16.2$.....(δυστυχώς με μόνο 6000 ευρω οταν συνήθως παίζω με δεκάρια)
    Αναμονή και παρακολούθηση μέχρι που θα φτάσει η διόρθωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κε Τάκη μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε Money Hero (MNY) και Digi Asia (FAAS) ?

    Η 1η συγχωενύτηκε με spac του Peter Thiel και φαίνεται να παίζει σε ένα εύρος 1$ - 4$ ενώ η δεύτερη έχει καλά έσοδα πιστεύω και γίνεται κάτι σαν μεσάζων ανάμεσα στους φτωχούς της Ινδονησίας και τις τράπεζες.

    Πιστεύετε έχει μέλλον κάποια από τις δύο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. SEA(SE)

    Ειναι παρα πολυ καλη τεχνικά...αλλα γενικα η αγορα ειναι χαλια και αυτο με φοβίζει να μπω.
    κ.Τακη...τη γνώμη σας για το χαρτί που το ξέρετε πολυ καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H μετοχή πλέον είναι φθηνή. Αν σας κάνει διαγραμματικά ορμάτε. Και είναι φθηνή διότι, προς το παρόν, δεν έχει growth ... νομίζω όμως ότι η αγορά υπερβάλλει υποτιμητικά και λόγω του ξένου εκδότη.

      Διαγραφή
  8. QUICKLOGIC (QUIK)
    O Zacks επιμένει με τεκμηριωμένη ανάλυση ότι η μετοχή γυριζει σελίδα ...είναι σε αρχικό στάδιο...και θα έχει λαμπρό μέλλον
    Έχω την ανάλυση σε pdf (τη πλήρωσα)...αλλά δεν ξέρω πως να ανεβάσω 13 σελίδες pdf εδώ περα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o Altman του chatGPT είναι σε ένα spac το ALCC, που θα συγχωνευτεί με την oklo που έχει να κάνει με πυρηνική ενέργεια. Στην oklo είναι στο δσ. Είχε φτάσει 18$ πριν λίγες μέρες, τώρα είναι στα 13 τριγύρω. Ελπίζω να του τραβήξουν λίγο παραπάνω το χαλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1η μικρή τοποθέτηση στην Tesla στα 150. 23/04 ανακοίνωση αποτελεσμάτων . Αναλογα τι θα δείξει την Τρίτη και αν κινηθεί προς 130-120 θα ενισχύσω. Την παρακολουθείς κε Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 56- 58 $ ...αν πάει....εκεί έχω στόχο ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΠΩ

      Διαγραφή
    2. Κ. ΤΕΟ την Tesla περιμένετε σ' αυτά τα επίπεδα; Κι αν ναι, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί; Το διάγραμμα και μόνο; Ή σε συνδυασμό με γεγονότα που αφορούν την εταιρεία;

      Διαγραφή
    3. Τόσο χάλια το διάγραμμά της; Αν πάει εκεί κε TEO δεν θα την πατήσω ξανά όπως με την meta. Θα μπω και όπου με πάει ο Elon. Μπορεί στον Άρη μπορεί και στον Άδη :)

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα κ ΤΕΟ. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο διάγραμμα της Tilray? Μετά την πρόσφατη ραγδαία άνοδο στον κλάδο απο το Μαρτη είναι η μόνη που γύρισε σχεδόν στα χαμηλά της.

      Διαγραφή
    5. TCMD.....καλή περίπτωση και είναι ακόμα χαμηλά

      Διαγραφή
  11. Game over λέει ο elliotistas...για το SP 500.......ξύλο μέχρι Οκτώβριο 2024...φέτος...(κυμα Α)...μετά αντιδραση πανω για ένα χρόνο μέχρι Οκτώβριο του 25...χωρίς νέα υψηλά...(κυμα B).....και μετά του χρονου τον Οκτώβρη 2025 ξεκινάει το καταστροφικό κυμα C...με στόχο 2200 μονάδες
    Αξίζει να σημειώσω ότι ο Ελλιοτιστας είναι BEARISH...για πρώτη φορά στην ιστορία
    Επειδή τον παρακολουθώ χρόνια....τον έχω πολύ σε εκτίμηση...ειδικά στη μεγάλη εικονα...

    https://www.elliottwavetrader.net/images/charts/202404/full-6b378a28b14cfd0f9aefc8bcb4acf2dd76a45f29.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Τεο, μας βαζετε και το σχόλιο του εάν θελετε η και τον ισότοπο του άρθρου!

      Διαγραφή
    2. Ως πρώτη σκέψη μου έρχεται το ερώτημα, θα πέσουν οι δείκτες 25-30% μέχρι τις εκλογές και το βαθύ κράτος θα αποτύχει σε όλες τις προσπάθειες να δημιουργήσει θετικό κλίμα?

      Διαγραφή
    3. Το εν λόγω σενάριο της Αποκάλυψης αν βγει αληθινό την επόμενη 15ετία, δεν θα χει νόημα να ασχολούμαστε με μετοχές, μόνο η επιβίωση θα μετράει (-80% ως το 2040?). Να τονιστεί ότι ο αναλυτής μιλάει για μαύρα σύννεφα και ότι το σενάριο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα πλήρως (να τελειώσει το μεγάλο 3 από το 1939). Αν δεις το παρελθόν, το 2016 έδινε τέλος του 3αριου στο 3200, μετά στο 3700 και ανέβαζε το στόχο ως σήμερα...Το θέμα είναι πότε θα τελειώσει αυτό το 3αρι των 90 ετών και αυτός ο υπερκύκλος. Αυτά καταλαβαίνω, ας μιλήσουν και οι γνώστες της ΤΑ
      https://www.elliottwavetrader.net/trading-room/post-type/initial/section/31/section/237/keyword/SPX/keyword/SP500/advanced/match-any/header/AviWeekend/links/1

      Διαγραφή
    4. Eίμαστε στην αρχή της νέας bull market. Δεν έχουμε κσλύψει ούτε το 10% της διαδρομής.

      Τα σενάρια αποκάλυψης ... όταν αντικατασταθεί το δολάριο απο κάποιο ψηφιακό νόμισμα και δεν θα είναι πλέον το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Την ίδια απορία έχω και εγώ...

      Διαγραφή
    2. Μάλλον επειδή οι μέτοχοι της Matterport θα λάβουν για κάθε μετοχή 2,75$ μετρητά και 2,75$ σε μετοχές της coStar

      Διαγραφή
    3. γιατί μπορεί να ακυρωθεί το deal, γιατί πολλοί δεν ειναι διατεθιμένοι να περιμενουν και πουλανε παρακατω κλπ.

      Ειδικά αν γίνει με ανταλλαγή μετοχών, ακουλουθείται η διακύμανση και της αλλης μετοχης. (δεν διαβασα καθόλου πως θα γινει, δεν εχω ιδέα)

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα κ καλό Πάσχα. Για την roku ενδιαφέρομαι, υπάρχει κάποια βοήθεια σχετικά με το διάγραμμα της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. https://seekingalpha.com/news/4095149-clever-leaves-announces-voluntary-delisting-and-sec-deregistration?mailingid=35178829&messageid=2900&serial=35178829.27&utm_campaign=rta-stock-news&utm_content=link-3&utm_medium=email&utm_source=seeking_alpha&utm_term=35178829.27
    Μας αποχαιρετά και η clever leaves

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Αριστο επειδη δε μπορω να καταλαβω τη μεταφραση, λενε στο 1/30 της τιμης εξασκησης στα 11.30. Αυτο σημαινει οτι θα αγορασουν τις μετοχες για 11.30 τη μια ή 0.376 η μια?

      Διαγραφή
    2. Κε Γεοπόνε απ'ότι κατάλαβα και λαμβάνοντας υπόψιν την βουτιά της μετοχής , 0,376 πιστεύω ότι θα είναι η τιμή. Θα εκδόσουν και sec για το delisting

      Διαγραφή
  15. QUICKLOGIC (QUIK)

    Τελικά άξιζε η πληρωμή που έκανα στη ZACKS.....αλλά εκείνοι είναι τρελοί....λένε ×20 από εδώ που είναι τώρα...χμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα, δεν εχω συνδρομή (ακόμη) στον Ζακ αλλά βρήκα αυτό σχετικά με τα παραπάνω γραφέντα σας (δεν ξέρω..ίσως να είναι μέρος της ίδιας έκθεσης που έχετε) https://www.tradingview.com/news/zacks:03548b856094b:0-quicklogic-quik-surges-7-2-is-this-an-indication-of-further-gains/

      Διαγραφή
    2. Zacks λεει QUIK...
      is the next Nvidia..at early stage

      Διαγραφή
    3. Από τώρα, η QuickLogic κατέχει μια κατάταξη Zacks #3 (Διατήρηση).
      Zacks Equity Research Τετ. 1 Μαΐου 2024, 12:45 π.μ. GMT+3

      Διαγραφή
  16. clvr 11.3/30 =0.3766 ,εχουν βγει παλτα εδω οχι και λιγα.. ετοιμοι για βορειο πολο μονιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πυροβόλανε οι φούντες σήμερα!!! Έγραφα σχετικά τις προάλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂