Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

ROOT Insurance .... έκτακτο (Μέρος 1)

Root Insurance  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό RΟΟΤ ... εδώ ....

Presentation Root ... εδώ ...
Investors Root ... εδώ ... 

Αριθμός μετοχών : Σύνολο 14,6 εκατομμύρια μετοχές
  • 9,6 εκατομμύρια μετοχές Κατηγορίας Α και
  • 5 εκατομμύρια μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 10 ψήφους.

Τομέας : Ασφάλιση αυτοκινήτων με τεχνητή νοημοσύνη
Αριθμός εργαζομένων : 680

IPO : 486 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης, 28 Οκτωβρίου 2020.
Προσφέρθηκαν 2,3 εκατομμύρια νέες μετοχές σε τιμή 486 δολαρίων (27 δολάρια ήταν η IPO αλλά αργότερα έγινε reverse split 1/18) ανά μετοχή και στο ταμείο της εταιρίας εισέρρευσαν καθαρά 1,098 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με την IPO της η Root πέτυχε αποτίμηση 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που τοποθετούσε τη Root πολύ υψηλότερα από τις ασφαλιστικές εταιρείες SelectQuote και Lemonade, οι οποίες είχαν επίσης τις IPO τους το 2020 και αποτιμήθηκαν σε 3,25 δισεκατομμύρια δολάρια και 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. 

Revesre split : Στις 12 Αυγούστου 2022 η μετοχή της Root έκλεισε στα 95 σεντς και στις 15 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε reverse split μετοχών 1 προς 18.

Χρέος Root : 300 εκατομμύρια δολάρια σε πενταετές δάνειο
Η Root έχει ένα ακριβό πενταετές δάνειο 300 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εκδόθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2022. Η λήξη είναι στις 27 Ιανουαρίου 2027.
Στο τέλος του 2023, η Root είχε 171,2 εκατομμύρια δολάρια σε βραχυπρόθεσμες και σταθερές επενδύσεις συν 678,7 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Εφόσον η Root βρίσκεται σε σημείο break even, όπως όλα δείχνουν, με τις λειτουργικές ταμειακές ροές και τα προσαρμοσμένα EBITDA να καθίστανται θετικά η εταιρία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αποπληρώσει το χρέος της, είτε να το αναχρηματοδοτήσει με καλύτερους όρους το 2027. Διαφορετικά το δάνειο αυτό θα είναι ένα σημείο προβληματισμού.


Συνεργασία με Carvana ... εδώ ...
Τον Οκτώβριο του 2021, η Root έκδωσε εξαγοράσιμες μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές στην Carvana μέσω μίας Επενδυτικής Συμφωνίας. Η Root έλαβε 126,5 εκατομμύρια δολάρια με σκοπό την έκδοση 14,1 εκατομμυρίων μετοχών εξαγοράσιμων μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών. 


Σήμερα, κατόπιν και του reverse split, η τιμή μετατροπής είναι 162 δολάρια ανά μετοχή ενώ θα εκδοθούν 0,8 εκατομμύρια μετοχές κατηγορίας Α. 
H συνεργασία αφορά τις τεχνολογίες και των δύο εταιρειών με σκοπό να αναπτυχθεί μια ενσωματωμένη εμπειρία για τους πελάτες που αγοράζουν αυτοκίνητο με την Carvana.

Δραστηριότητα
Η Root ιδρύθηκε το 2015 με βάση την πεποίθηση ότι η ασφάλιση αυτοκινήτου πρέπει να βασίζεται κυρίως στις συμπεριφορές οδήγησης και όχι στα δημογραφικά στοιχεία. Η εταιρεία έχει φέρει επανάσταση στον κλάδο της αρχαϊκής ασφάλισης αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και επιστήμη δεδομένων για να προσφέρει δίκαιες, εξατομικευμένες τιμές σε καλούς οδηγούς.

Η εταιρεία έχει συλλέξει 20 δισεκατομμύρια μίλια δεδομένων κινητής τηλεματικής για να βελτιώσει και να ενημερώσει τα μοντέλα τιμολόγησης. Με περισσότερες από 12 εκατομμύρια λήψεις, η σύγχρονη εμπειρία εφαρμογής επιτρέπει στους οδηγούς να λαμβάνουν το συμβόλαιό τους σε λιγότερο από 1 λεπτό, να διαχειρίζονται την πολιτική τους και να υποβάλλουν αξίωση. Ένα ιδιόκτητο σύστημα αξιώσεων, σε συνδυασμό με προηγμένες τεχνικές μηχανικής εκμάθησης, επιτρέπει την αυτοματοποιημένη δαπάνη ζημιών, τη γρήγορη πληρωμή αξιώσεων και την υψηλότερη ικανοποίηση των πελατών.

Η Root είναι ο πρώτος αδειοδοτημένος ασφαλιστικός φορέας της χώρας που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από κινητά και αυτή τη στιγμή προσφέρεται σε 34 πολιτείες.

Η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ
Η βιομηχανία ασφάλισης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ είναι τεράστια. Το 2024, εκτιμάται ότι τα ασφάλιστρα θα ανέλθουν σε 360 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο συνολικός στόλος οχημάτων των ΗΠΑ αποτελείται από 280 εκατομμύρια οχήματα, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε αυτοκίνητο πληρώνει περίπου 1.300 δολάρια σε ετήσια ασφάλιστρα.


Οι μεγαλύτεροι ασφαλιστές σε αυτόν τον χώρο είναι οι State Farm, Geico, Progressive και η Allsta που φθάνουν και οι τέσσερις μαζί ένα συνολικό μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 55%.

Για να τιμολογήσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οι παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων επικεντρώνονται σε δημογραφικά στοιχεία όπως η ηλικία, ο ταχυδρομικός κώδικας, το επάγγελμα και το πιστωτικό σκορ. Αντίθετα, το επιχειρηματικό μοντέλο της Root είναι επικεντρωμένο στην παροχή ασφάλειας αυτοκινήτου που βασίζεται κυρίως στην οδηγική συμπεριφορά παροχής ασφάλισης αυτοκινήτου βασισμένη κυρίως στην οδηγική συμπεριφορά και όχι στα δημογραφικά στοιχεία.

Για να λάβουν μια προσφορά, οι πιθανοί πελάτες της Root πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή root και να οδηγήσουν για περίπου τρεις εβδομάδες προτού λάβουν μια προσφορά. Κατά τη διάρκεια αυτής της αρχικής «δοκιμής οδήγησης», η εφαρμογή Root συλλέγει δεδομένα οδήγησης σχετικά με την οδήγηση, την ταχύτητα των στροφών, τις ώρες της ημέρας, τα μίλια και τις διαδρομές. 
Αυτό το τεστ οδήγησης των τριών εβδομάδων λαμβάνεται υπόψιν με βαρύτητα 40% στα αλγοριθμικά μοντέλα της Root προκειμένου να δοθεί μια τελική προσφορά στον υποψήφιο πελάτη.

Η Root δεν τους ασφαλίζει όλους. Οι χειρότεροι οδηγοί θα λάβουν πιο ακριβές προσφορές ασφαλιστηρίων συμβολαίων από τους καλούς οδηγούς, ενώ οι κακοί οδηγοί μπορεί να μην λάβουν καθόλου προσφορά.
Κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής, οι πελάτες δίνουν στο root την άδεια να "επιτρέπεται πάντα" το GPS. Μια πιθανή ανησυχία είναι ότι οι πελάτες Root μπορεί να επιβαίνουν στο αυτοκίνητο που οδηγεί κάποιο άλλο άτομο. Η Root ισχυρίζεται στον ιστότοπό της ότι οι αλγόριθμοι μηχανικής εκμάθησης προσδιορίζουν μοτίβα στη θέση και τα δεδομένα κίνησης που διαφέρουν ανάλογα με το αν κάποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή είναι επιβάτης.


Η Root συνεχίζει να παρακολουθεί τη συμπεριφορά οδήγησης μετά την αρχική δοκιμή οδήγησης. Η Root δεν χρησιμοποιεί τακτικά δεδομένα συνεχούς παρακολούθησης για τις τιμές ανανέωσης. Ωστόσο, «αντιδρούν» κατά καιρούς, όταν οι άνθρωποι χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου.

Η Root έχει συλλέξει 20 δισεκατομμύρια μίλια δεδομένων κινητής τηλεματικής. Η εφαρμογή τους έχει ληφθεί περισσότερες από 12 εκατομμύρια φορές. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους οδηγούς να διαχειρίζονται την πολιτική τους και να υποβάλλουν αξίωση. Χρησιμοποιώντας ένα ιδιόκτητο σύστημα αξιώσεων και μηχανική εκμάθηση, το Root επιτρέπει αυτοματοποιημένες δαπάνες ζημιών, γρήγορη πληρωμή αξιώσεων και, συνεπώς, υψηλότερη ικανοποίηση πελατών. Η εφαρμογή τους έχει 65.000 κριτικές με μέση βαθμολογία 4,7.

H Root ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στον Nasdaq στην τιμή των 27 δολαρίων που αντιστοιχεί σε σημερινή τιμή 486 δολάρια. Αποτιμήθηκε σε 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια ... μια αποτίμηση που ήταν απαιτητική. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος όπως και ότι τα επόμενα έτη με κορύφωση το 2022 χάθηκαν κάποια συμβόλαια, σε συνδυασμό με τις υψηλές ζημιές και τις αρνητικές ταμειακές ροές όπου έτρωγαν τα ίδια κεφάλαια και το ταμείο της εταιρίας ... η μετοχή εισήλθε σε κατακόρυφη πτώση.

Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι άλλαξε, καθώς η εταιρία πέτυχε αναδιάρθρωση των εργασιών της και σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία τρίμηνα που την έχουν φέρει σε σημείο break even. 



Αποτελέσματα 4ου τριμήνου 2023
Η Root ανακοίνωσε ότι ο αριθμός συμβολαίων εν ισχύ (Policies in force)

  • αυξήθηκαν κατά 55,1% στα 341.764 σε σχέση με τα 220.354 του τέταρτου τριμήνου του 2022 και
  •  κατά 31,7% σε σχέση τα 259.522 συμβόλαια του τρίτου τριμήνου 2023.

Ο μέσος όρος του ασφαλίστρου ανά πελάτη ανήλθε στα 1.423 δολάρια, από 1.398 δολάρια το Q3 2023 και 1.220 το Q4 2022.

Αν πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των συμβολαίων (Policies in force) με το μέσο όρο του ασφαλίστρου ανά πελάτη (premiums per policy) τότε βρίσκουμε το ποσό που θα εισπραχθεί από τα υπάρχοντα συμβόλαια στο εξάμηνο, καθώς τα συμβόλαια είναι 6μηνιαία.
Αν αυτό το αποτέλεσμα διπλασιαστεί τότε βρίσκουμε το Inforce premium, όπου είναι το ποσό που θα εισπραχθεί από τα υπάρχοντα συμβόλαια στο έτος.

Οι ασφαλιστικές αποτιμούνται βάσει του inforce premium όταν γίνονται κερδοφόρες και έχουν θετικές ταμειακές ροές. Ένα λογικός αριθμοδείκτης, αποτίμησης των ασφαλιστικών, είναι το πηλίκο κεφαλαιοποίηση/inforce premium να είναι μεταξύ του 1,5 με 2.

Η Lemonade το 2023 έχει In-Force premium 747 εκατομμύρια δολάρια στα 17,25 δολάρια η μετοχή δίνει κεφαλαιοποίηση 1,21 δισεκατομμύρια.
Άρα κεφαλαιοποίηση/inforce premium = 1,62.

Η Root το 2023 έχει In-Force premium 973 εκατομμύρια δολάρια στα 41,9 δολάρια η μετοχή δίνει κεφαλαιοποίηση 612 εκατομμύρια.
Άρα κεφαλαιοποίηση/inforce premium = 0,63.

Η Root για να φθάσει κεφαλαιοποίηση/inforce premium = 1,62 (όσο και η Lemonade) θα πρέπει να φθάσει σε κεφαλαιοποίηση στα 1,576 δισεκατομμύρια ήτοι 108 δολάρια!!!!

To άρθρο είναι εισαγωγικό .... συνεχίζεται προσεχώς.

103 σχόλια:

  1. Root θα επανέλθω με το μέρος 2.

    Αύριο ανακοινώνει η ΗIPO
    Στα 15 δολάρια σήμερα είναι σαν να την αγοράζουμε στο 0,6 (πρώην spac) ... έχει γίνει reverse split 1/25!!
    ΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. HIPO αν καταφέρει να πεισει ότι πλέον είναι κοντά στο σημείο break even και δεν θα καίει πλέον μετρητά τότε αυτή είναι ακπμη πιο φθηνή.

      Διαγραφή
    2. ΗΙPO
      O ιπποπόταμος πετάει;
      Πετάει και ατενίζει απο ψηλά.

      Διαγραφή


  2. Πολυ καλη αναλυση κ.Τακη
    Καπου εδω...τα δικα μου εργαλεια τη βγαζουν ΣΕΛΛ.....(profit taking not short).........
    στα 22-25 $ αμα παει θα ειναι λουκουμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω ολοκληρώσει κύριε ΤΕΟ.
      Βλέπω και άλλα πράματα, πολλά ...
      Τα χαρτιά είναι λίγα ... όποιος τολμάει πουλάει ... και θα χάνει τα χαρτιά του.
      Είδατε τι έγινε με γίγαντα GCT ....

      Διαγραφή
  3. Όπως είπα.. (πριν ανοίξει η συνεδρίαση κιόλας...SELL..(profit taking)
    ,Αν θα πάει εκεί που θέλω.. θα μπω με πεπεισμένος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι είναι πιο κοντά ;
      Το 25 ή το 125;

      Εγώ αντιθέτως ... αγοράζω σε κάθε νούμερο.
      STRONG BUY.

      Διαγραφή
    2. Επαναλαμβάνω εις κόντρα zack rank ...

      ROOT takisrank 1

      Διαγραφή
    3. ROOT
      Στο 52,89 είναι σαν να την αγοράζουμε στο 2,94 .... Ακόμη είναι κάτω 89% της IPO της.

      Διαγραφή
  4. Κ Τάκη...την QUIK που μου έστειλε ο Zacks...την είδατε τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μικρή εταιρία.
      Η Unibios μπροστά της είναι πολυεθνική.
      Με μια γρήγορη ματιά δεν είδα κάτι να μου τραβάει το ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  5. Pilgrims pride...(PPC)
    Μόλις μου έστειλε μειλ ο Zacks...strong immediately BUY....μαζί με μια λίστα για short sell(το οποίο δεν με ενδιαφέρει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ.ΤΕΟ τι μύτη είναι αυτή? Και πυροβολείς πιο γρήγορα από τη σκια σου. Be QUIK or be dead όπως λεγαν και οι Maiden

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αλλο ενα δωρο απο ZACKS κ.Τακη.......


    https://www.investing.com/equities/vtex-chart

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φρεσκα κουλουρια απο ZACKS


    https://www.investing.com/equities/rigetti-computing-inc-chart

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας. Αγορά tesla στα 177 και προ ημερών ενίσχυση upst με μέσο όρο 25.10
    Κ Τάκη δεν ξέρω αν οι επιλογές μου σε αυτές τις τιμές είναι καλές για διακράτηση ?,τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές , τα επιτόκια δεν μπορεί να μην μειωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. MONEY LION

    FY 2023 Record Revenue of $423.4 Million, Up 24% Year-over-Year

    FY 2023 60% Gross Profit Margin, Compared to 57% in FY 2022

    FY 2023 Net Loss of $45.2 Million and Q4 2023 Net Loss of $4.2 Million

    FY 2023 Record Adjusted EBITDA of $46.4 Million; Q4 2023 Record Adjusted EBITDA of $16.5 Million

    Management Expects Accelerating Revenue Growth and First Positive GAAP EPS Quarter in 2024

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. MEDIFAST INC (MED)

    k.Τακη ..τι γινεται με αυτη την εταιρεια....? Ολα καλα....πολυ καλα απο τη μια.... και η τιμη εχει φτασει στα ταρταρα ολο πεφτει......κρυβεται κατι η ειναι buying opportunity????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Paymentus......Moneyline....σχεδόν το ίδιο διάγραμμα......super bull!!!
    Είναι τωρα η σειρα της PAGAYA....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ παιχνιδιάρες η Pgy και η Gct... -13 η μια, unaudited results η αλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Αυτά τα νούμερα είναι 4 ετών.. βλέπετε κάτι που δεν βλέπω κ. Olymp???

      Διαγραφή
    2. Οχι κ. Παναγιώτη, απλα μια υπενθύμιση κάνω.!

      Διαγραφή
  15. Pagaya ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΛΕΤΕ ΠΑΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους ήρθε ... και ας άργησε.
      Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον ...

      https://investor.pagaya.com/news-releases/news-release-details/pagaya-announces-public-offering-class-ordinary-shares

      Διαγραφή
    2. Σε τι τιμή να δούμε θα κάνουν το offering...

      Διαγραφή
    3. 13 με 13,5 λέω για να μπορέσει να πάρει την κατοστάρα που θέλει.

      Διαγραφή
    4. καλα τα λεει αυτος (PGY)

      https://twitter.com/KevinLMak/status/1768237330475696417

      Διαγραφή
    5. Τι κάνουμε λοιπόν σήμερα με την PGY; Παίρνουμε τις ζημίες μας και αποχωρούμε ή συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην εταιρία κ. Τάκη και λοιποί φίλοι;

      Διαγραφή
    6. Eγώ πάντως έδωσα μια εντολή στα 11.80, καμμιά φορά τα μηχανάκια των συναλλαγών κάνουν τρελλά πράγματα. Βέβαια καλοβλέπω και την upst πρόσφατα μου έκανε ενα τίναγμα στα 28 και κάτι και την άδειασα με κέρδος 3 $ ανα μετοχή σε 3 ημέρες

      Διαγραφή
    7. Αντε να δούμε, θα κάνει καμια καλή έκπτωση στα 10 να ψωνίσουμε?

      Διαγραφή
    8. Δηλαδή κάνει σήμερα offer στο 12,7 ... και θα βάλουν οι μεγάλοι λεφτά στο 12,7 για να πάει 10;
      Τότε να περιμένουν το 10 και να μην βάλουν φράγκο στο offering.

      Διαγραφή
    9. Τελικά έγειρε η ζυγαριά στη upst , με 23.80 Στην Τέσλα παραμένω ακόμα με ενίσχυση κοντά στα gaps

      Διαγραφή
    10. Μονά ζυγα δικά μας τα θέλουμε, εμεις τα τσιμπούρια, κ.Τάκη, δεν πουλήσαμε με καλό κέρδος στα 19-20 όταν έπρεπε, τη θέλουμε κ στα μισά στον επόμενο πάτο

      Διαγραφή
  16. πατριώτη προσωπικά δεν ξέρω....αλλά τα σφικτά Stop Losses, ειδικά στο USA, μειώνουν τις αγωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. SOUNara με κάποιο τρόπο το 9,5 θα το φτάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Pagaya !!!!!
    Ο μέσος όρος μου είναι στα 1.04$........71,8% ολικής θέσης
    Σήμερα στα 1$...(12$)...έβαλα εντολή να πάρω τα υπόλοιπα αλλά την ακύρωσα
    Μπορεί να πάει 20% παρακάτω...στο 9.6$....η 0.8$...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νου σου Τεο !!! οπως παει θα τα πιασει σημερα τα $10 ..χα χα χα καινουριο παλτο μας βγηκε....εγω απορω αμεσως μετα απο split κανουν offering...αν περιμεναν λιγο θα πηγαινε καλυτερα...7,5 μυρια το offering και εχει κανει μεχρι στιγμης 10,5 μυρια ....τα πετανε απο τα παραθυρα οι μαριδαιοι ...χαμηλο ετους $0,78 (σημερινα $9,36) ... Εγω λεω θα δει και πιο κατω !!!

      Διαγραφή
    2. Pagaya το zacks την εχει στο 1 δυνατή αγορά

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα σας κύριοι. Μετά το τρομπόνι διάρκειας στην Αμερική με τους δείκτες σε all time high, αφήνω τις τσαχπίνικες στρατηγικές και ακολουθώ παλιές καλές στρατηγικές Ελλάδας που μου έχουν χαρίσει αρκετές 3ψηφιες αποδόσεις μπας και ρεφάρω κάποιο ποσοστό κι εκεί. Είπαμε, έχει και το μουαγιέ το όριο του. Κατά τα άλλα, να είναι καλά το ΧΑΑ και τώρα ειδικά η ΤΕΝΕΡΓ όπου τα έσπρωξα χοντρά λόγω του πρόσφατου sell off και επικείμενου deal (φυσικά διατηρώ τη μακροπρόθεσμη θέση μου από τα 4 ευρώ την οποία θα αξιολογήσω ανάλογα με τις εξελίξεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Pagaya
    Γκουρούδες ...
    Αν και τα αναλύω, μετά λύπης μου, διαγνώνω ότι δεν τα αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι με αποτέλεσμα πετάνε νούμερα δίχως να έχουν λογική καμιά.
    Ας επαναλάβω ορισμένα

    Επενδύσεις σε δάνεια 714,303 εκατομμύρια απο 462,969 εκατομ το 2022.
    Είναι στο φουλ μοχλευμεύνη ... ούτε τράπεζα να ήταν με τόσα δάνεια που έχει στον Ισολογισμό της.

    Μπορεί να εμφανίζει ζημιές το 2023, αλλά είναι σε σημείο break even καθώς 134,510 εκατομμύρια είναι απομείωσεις χρεογράφων διαθέσιμων προς πώληση.

    Όποιος δεν φοβάται ότι θα σκάσει καμιά πιστωτική κρίση ... εδώ είναι τσάμπα και εύκολα θα βρει επενδυτές να της δώσουν όσα κεφάλαια χρειάζεται.

    Η Pagaya υποχρεούται να κρατάει το 5% των δανείων που χορηγεί .... αυτό την κάνει μια μικρή τράπεζα ... και η αγορά θα την αποτιμά με όρους bv.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ UPST.

    Mαζι με τις προνομιούχες έχει 68 εκατομμύρια μετοχές ... στα 13 δολάρια δίνουν κεφαλαιοποίηση 884 εκατομμύρια.

    Τα ίδια κεφάλαια της είναι 665.
    Μια χαρά είναι το offering στο 12,7 ... δίνουν και ένα premium οι επενδυτές, σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια, λόγω ανάπτυξης της εταιρίας και εν αναμονή μείωσης των επιτοκίων.

    Mετά τον χθεσινό πανικό και τις φάπες που έπεσαν ....
    Δεν νομίζω να πάει κάτω απο12 αφού δεν είναι ακριβώς τράπεζα.
    Και οι τράπεζες στα καλά τους όταν βγάζουν σούπερ κέρδη πάνε οι αποτιμήσεις τους και 3 φορές τα ίδια κεφάλαια τους.
    Τώρα που βρίσκονται σε ύφεση είναι κάτω απο τα ίδια κεφάλαια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα εσείς ξέρετε ...
      Οι γκουρούδες πάντα θα κερδίζετε και θα είστε πολύυυ χαμηλά αγορασμένοι ... ενώ οι κλαψούριδες θα γκρινιάζετε για το κακό που σας βρήκε και πέφτει άλλη μια φάπα στο σβέρκο σας.

      Διαγραφή
    2. Έρχεται η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα.
      Να φρεσκάρω λίγο τις γνώσεις μας..

      https://mitarola.blogspot.com/2023/11/dlocal.html?showComment=1701868737683&m=0#c6554935800999379074

      https://mitarola.blogspot.com/2023/11/upstart-e.html?showComment=1700170576368&m=0#c6339952173894051151


      Διαγραφή
    3. PAGAYA

      Οι πάμπολες θετικές αναφoρές του Seeking καθώς και μια σειρά αναλυτών που ένθερμα δίνουν συστάσεις BUY και STRONG BUY που διαφημίζουν την πρόοδο και την επιτυχία της Pagaya ως τιτλοποιητή ABS (Asset-backed Security, όπως και ο Zack Rank που την έβαλε 1 ... έβαλαν πολλούς ασχέτους memeδες στο χαρτί, πολλούς περισσότερους από όσους είχε προ τριμήνου.
      Αμφιβάλω αν αυτοί οι σαλτιμπάγκοι αντιλαμβάνονται τι ακριβώς κάνει η εταιρεία και αν έχουν δει το παραμικρό νούμερο μελετώντας αναλύοντας sec.
      Aυτοί οι σαλτιμπάγκοι πρέπει και θα αποχωρήσουν κακήν κακώς ... με πόνο και με αιμορραγία οικονομική.

      Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

      Διαγραφή
    4. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι οι σορταδόροι της Pagaya που νομίζουν ότι πιάσαν τον Πάπα απο τα @ρχίδια και αυτά γεννούν όσα λεφτά θέλουν ... αυτοί σορτάρουν ανελέητα ακόμη και εχθές. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις πως τάχα μου οι ιδιοκτήτες της εταιρίας έχουν πουλήσει μετοχές αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι τέτοιος ο πανικός, εξαιτίας και της κατακόρυφης πτώσης, που τσίμπησαν ακόμη και έμπειροι παίκτες. Πω, πω, πω, πουλάνε οι ιδιοκτήτες.

      Αν οι memeδες χάνουν τα χαρτιά τους με ζημιά ... οι σορταδόροι θα χάσουν και τα βρακιά τους παρόλο που για την ώρα κερδίζουν απο μια Ferrari.Ούτε μαντήλι δεν θα τους αφήσουν για να κλάψουν.

      Έτσι λέω εγώ και σας παροτρύνω να πάτε να μελετήσετε το τελευταίο sec της εταιρίας.

      Διαγραφή
    5. Και ένα τελευταίο άσχετο ....
      Μην.μου ξανασυγκρίνετε Pagaya με UPST. Η μέχρι στιγμής δραστηριότητα τους δείχνει τελείως διαφορετικές εταιρίες.

      Διαγραφή
    6. Το offer έκλεισε εχθές. Sec βγήκε.

      Ίσως η διοίκηση βγάλει την επίσημη ανακοίνωση σήμερα. Εκτός αν δεν ξεφορτώθηκαν ακόμη τους βλακοσαλτιμπάγκους που μπήκαν στο χαρτί τους.

      Διαγραφή
    7. Aυτό και τέλος .... μετά απο κανένα τρίμηνο θα ξανασχοληθώ μαζί της.

      Εδώ στα 10 πλην βρίσκεται στα ίδια κεφάλαια της δίχως να έχει τίποτα σπουδαία good wills.
      Kρατήστε και αυτό ... και στο εξής όταν λέμε για την Pagaya ο τίτλος της είναι :

      Pagaya ο Νο1 τιτλοποιητής ABS στις Η.Π.Α ... και κάθε δάνειο που δίνεται απο το δίκτυο της πρέπει να συμμετέχει με ποσοστό 5% με ίδια κεφάλαια της.

      Διαγραφή
    8. PGY

      Shares purchased by the underwriters for $12.065 each. Shares purchased are: Citigroup 2.25 m., Jeffries 2.25 m., Keefe, Bruyette & Woods 1.125m., B. Riley Securities 1.8m., The Benchmark Company .75 m. Total of around $90 million raised.

      https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1883085/000114036122037724/ny20004893x12_6k.htm

      Διαγραφή
    9. Pagaya ο Νο1 τιτλοποιητής ABS στις Η.Π.Α.

      Διαγραφή
    10. Το 12,065 είναι τα καθαρά λεφτα που πήραν.
      12,7 είναι το offer!!

      Διαγραφή
  21. κε Τάκη, είχατε γράψει ότι στο προτελευταιο 3μηνο, όχι αυτό που μόλις πέρασε, η UPST είχε κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της μετοχοποίηση των δανείων που είχε δώσει και τα είχε πουλήσει. Κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει η PGY αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό.

    Ήθελα να σας ρωτήσω, στο τελευταίο 3μηνο, τι έκανε με αυτήν την τάση; Τη συνέχισε, τη σταμάτησε; Είδατε τα αποτελέσματα; Είχε κατι γι' αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν τιτλοποιήσει η UPST υποχρεούται και αυτή να συμμετάσχει με 5% ... όμως το σημαντικό δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι ο αλγόριθμος να δουλεύει, να είναι καινοτόμος και να γίνεται εξυπνότερος.

      Διαγραφή
    2. Τον Νοέμβριο πάντως είχατε γράψει ότι είχε τιτλοποιήσει ήδη

      https://mitarola.blogspot.com/2023/11/upstart-e.html?showComment=1701031289955&m=0#c2662641054151233633

      Διαγραφή
    3. Είπα κάτι διαφορετικό τώρα;

      Εφόσον τιτλοποιεί δάνεια η UPST υποχρεούται και αυτή να συμμετάσχει με 5% ... κατά βάση όμως δεν κάνει αυτό. Η τιτλοποίηση στην UPST είναι η εξαίρεση.

      Διαγραφή
    4. Ορίστε πως είναι η κατάσταση του χαρτοφυλακίου δανείων της UPST, που διακρατεί στον Ισολογισμό της.

      https://prnt.sc/9B_feZ2Jd4Ms

      Διαγραφή
  22. AKBA
    αγορα σημερα στο 1.65 $

    Μου ξέφυγε η VERITONE...αργησα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. GCT....τα μαμισε ουλα........αππππ ονλυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επόμενη στάση στα 49,5 και μετά στα 62 κ. ΤΕΟ;

      Διαγραφή
    2. Αν μεταφέρει την εδρα στην Αμερική ... να μην σας πω καλύτερα που θα είναι η επόμενη στάση. Θα πάθουμε παράκρουση ...

      Όμως τώρα πρέπει να υλοποιηθεί αυτή η υπόσχεση ... διότθ η επόμενη στάση θα είναι στα αζήτητα.
      Περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης.

      Διαγραφή
    3. Προσοχή λίγο με τη GCT.
      Βλέπω πολλά sec να πηγαινοέρχονται, σε καθημερινή βάση, που funds δίνουν χαρτιά.

      Ο πρόεδρος να προχωρήσει στην υλοποίηση της υπόσχεσης του!!!.

      Διαγραφή
    4. Κε Τάκη στο conference call ο Larry Wu είπε ότι το πρώτο 10-Κ θα βγει μέσα στον μήνα. Ειδωμέν...

      Διαγραφή
    5. Ήδη σήμερα έβγαλε sec που μετατρέπει 1.950.000 μετοχές του κατηγορίας Β σε Α.
      Προσοχή.
      Τι θέλει να κάνει ο ποιητής;

      Διαγραφή
    6. "I want to remind everyone that you will see our first 10-K filed within the month.

      This year will represent our first year as an S-1 filer. We believe this is an important step to gain broader access to the international capital markets and are pleased to have completed this transition in a timely fashion. Going forward, GigaCloud will have the same reporting disclosure and filing obligations as other S-1 issuers, and you can expect the same cadence of filings, such as 10-Q and 10-K, as you would from any domestic NASDAQ-listed company. With that, I would like to turn the call over to Iman.

      Διαγραφή
    7. Παρότι τον φοβάμαι τον Κινέζο και το Χονγκ Κόνγκ του ... η σημερινή συμπεριφορά στο ταμπλό μου είπε "έλα πίσω".
      Έτσι έβαλα το τσιγκινο σωβρακάκι μου και επέστρεψα.

      Διαγραφή
    8. κε Τακη ερωτηση ενα filling 144 της holding company του Larry Wu που λέει ότι προτιθεται να πουλήσει 1.095.120 μετοχες μέχρι 27/3 θεωρούμαι ότι έγινε και δεν θα επηρεάσει? Έχετε άποψη?

      Διαγραφή
    9. Το έχω αναφέρει πιο πάνω.
      https://mitarola.blogspot.com/2024/03/root-insurance-1.html?showComment=1711027731586&m=1#c7566385556689354275

      Διαγραφή
    10. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης και CEO δέχεται να χάσει το 10πλάσιο των ψήφων που είχε για καθεμιά κοινή μετοχή ... με αντάλλαγμα να γίνουν οι μετοχές του κατηγορίας Α, που του δίνουν το δικαίωμα να τις πουλήσει εάν θέλει.

      Εδώ να συμπληρώσω ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες πάνε και έρχονται sec που καθημερινώς γίνονται πωλήσεις της μετοχής απο διάφορα Κινεζικα funds.
      Αυτό σημαίνει ότι ήδη μπορεί να έχει πωλήσει.

      Αυτό δεν με προβληματίζει. Αν θέλει να γίνει μια πραγματική Αμερικανική εταιρία θα πρέπει να αυξήσει τη διασπορά και να βάλει μέσα στην μετοχική σύνθεση άλλα funds ... Αυτό μένει να το δούμε ...

      Αυτό που χρήζει προσοχής στον Γίγαντα είναι τα νούμερα να είναι αληθή και ...
      πως δεν έχει δώσει guidance για ολόκληρο το έτος ... το μόνο guidance που έχει δοθεί είναι τα έσοδα του Q1 2024.

      Αυτό το γεγονός μπορεί να κρύβει παγίδες αλλά μπορεί να είναι και εκ του πονηρού.
      Η απάντηση θα δοθεί στην ανακοίνωση του Q1.

      Διαγραφή
  24. PAGAYA-chart
    https://uploads.disquscdn.com/images/984d07580d7e420a7d36b0da2bb3fb3363892babc9015024794d798c92d1b9d4.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://mitarola.blogspot.com/2023/11/upstart-e.html?showComment=1700170576368&m=0#c6339952173894051151

      Διαγραφή
    2. Και όπως έλεγα πριν μερικούς μήνες ... που τα διαγράμματα έδειχναν το διάστημα ... η μετοχή δεν θα πάει πάνω, μέχρι να συνθηκολογήσουν οι memedes και να πετάξουν τα χαρτιά τους απο τα παράθυρα και τότε θα δείχνουν τα διαγράμματα τον πάτο τον απόπατο. Τότε θα είναι η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα ... αγοράζω όπου βρω.

      Διαγραφή
    3. Και για να βοηθήσω λίγο περισσότερο ... οι προνομιούχες είναι στο 1,25 παλαιό ή 15 δολάρια με το reverse ... ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

      Διαγραφή
    4. Ποιος θα πάει να δώσει 12,5 όταν στο ταμπλό έχει 10,5 δεν μπορώ να καταλάβω.

      Διαγραφή
    5. Bo Riley και η παρέα του;
      Αυτοι που πήγαν την μετοχή στα 20 δολάρια και άρχισαν το σορτάρισμα απο εκεί;
      Οι ίδιοι δεν είναι που θα αγοράσουν και στα 12,6 και στα 10,7 και θα αλλάξουν τα λερωμένα σωβρακάκια κάθε meme που πιστεψε ότι εύκολα θα κάνει λεφτά;

      Διαγραφή
  25. Κύριε Τάκη καλησπέρα! Έχουμε καιρό να τα πούμε. Ποια είναι η άποψη σας για Peri κ Clearflied? Είστε ακόμα επενδεδυμένος στην καθε μια εταιρία? Επίσης αν θελετε μου αναφερεται, σε ποιες μετοχές έχετε θεση-μπαουλο (long term εννοω).

    Με εξαίρεση την Clsk (είχα μπει τέλος του 2022 όταν είχε υποχωρήσει το btc κ αυτή έγραφε 2.2) k κάποιες μετοχές στη Sea κάτω από τα 40$ οπως είχα αναφερει, δεν ήμουν ιδιαίτερα ενεργός το 2023. Αλλά σας διαβάζω.. μεγάλη επιτυχία το Gct κ με καλά νούμερα! Ελπίζω να μην σας πέταξε τελειως εξω (τη μερα που έγραψε ξαφνικά πτωση 30%).

    Γενικά με ενδιαφέρουν εταιριες να έχουν νούμερα (καλή ώρα η Gct που έβγαζε μάτι.. )

    Με εκτιμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ είναι Αμερική ... όλα γίνονται γρήγορα και θέλουν στενή παρακολούθηση. δεν είναι κύριε Ανδρέα Ελλάδα τα ζώα μου τα αργά ... είμαστε στο χρηματιστήριο της ταχύτητας. Συνεπώς ο καθένας πρέπει να κοιτάζει τι μπαούλα έχει, τι χρώματα έχουν, πόσες κλειδαριές έχουν και πόσο μεγάλα είναι.

      Εγώ κατά βάσει δεν ψάχνω τα καλά νούμερα ... ψάχνω που θα βγούν τα καλά νούμερα.
      Στο θέμα μας ... Peri πολύ καλά νούμερα εδώ κάτω πιστεύω κάποιος αγοράζει και κρατάει ... Clearfield δεν έχει καλά νούμερα. Ερωτηματικό εδώ.

      Αυτή την περίοδο το ψευδώνυμο μου στους φίλους μου είναι Τάκης ο RootJumiaνόπληκτος ο ιπποποταμάκιας.

      Άσχετο κύριε Ανδρέα ... ρίξτε μια ματιά αριστερά στο Ιστολόγιο, ακριβώς πάνω απο τα τελευταία σχόλια και τον μικρομέτοχο.

      Διαγραφή
  26. K Tακη φανταζομαι εννοειτε εκει που αναφέρετε τις εταιρίες? (Gct, Upstart, Λεμονάδα, Pagaya k Root).

    Όσον αφορά αυτά που λέτε συμφωνώ. Εξάλλου είμαι από τους παλιούς εδώ από την αρχή της μετάβασης στο Αμερικα το 2020 επί covid. Ενδεικνειται για trading αλλά θέλει και τύχη κ timing.

    Συγκεκριμένα θυμαμαι περυσι παίζατε κ είχα κ εγώ θέση σε stem k luminar (k γράφαμε για προοπτικές κλπ). Τελικά πήγαν κουβά κ θυμαμαι
    τη μέρα που ανακοίνωσε η stem πούλησαμε κάποια κ μετά την πήρε η κάτω βόλτα.
    Βγήκα αν θυμάμαι τελικά κ από τις 2 είτε στα λεφτά είτε με μικρό στοπ λος.

    Τότε είχα πάρει κ Jumia κοντά στα 5 δολάρια κ είχα ρωτήσει και τον κ Teo πως τη βλεπει τεχνικά κ ήταν θετικός. Τελικά γύρισε στα 2 κ μόλις πρόσφατα έπιασε τα 7 (δεν ξέρω εσείς πότε την έχετε πάρει κ με τι μου γιατί την παίζαμε κ παλια)...

    Θέλω να πω ότι είναι τέτοιο το volatility που είτε αν έχεις κάνει λάθος εκτίμηση πας τελειως κουβά είτε μπορεί να έχεις κανει σωστή εκτίμηση κ να σε πετάξει έξω.

    Άπειρα τα παραδείγματα εταιριών ή spac που παίζαμε κ μηδενισαν...

    Όσον αφορά τις υπόλοιπες τι να πω. Lemonade? Την παίζαμε έμμεσα από την εποχή της συγχώνευσης.. Κ την πήραμε προίκα.. όποιος έμεινε μέσα από τότε χαμένος βγήκε. Upstart? Ναι έχει κάνει κάποια ξεσπάσματα αλλά αλήθεια από τότε που την πρωτοείδαμε κ από τα πρώτα κομμάτια που αγόρασε κάποιος αν έχει μείνει ακομα κ με νέες αγορες τι μέσο όρο έχει τελικά? Κάποια στιγμή αν δεν κάνω λάθος μου είχατε αναφέρει μο κάπου στα 35 δολάρια?

    Root πέταξε ναι. Την ανέφερε ο κ Τεο όταν σε κάποιο σχόλιο του λέγατε για Λεμονάδα κ μάλιστα αν θυμάμαι είπε ότι δεν πήρε κιόλας. Να μπούμε που? Στο επί 3 ή επί 5 που έκανε μέσα σε ένα μήνα?

    Καταλαβαίνετε πιστεύω τι θέλω να πω. Τα λεφτά είναι πεπερασμένο κ οι επιλογές άπειρες..

    Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι μια τακτική που μπορείς να ακολουθείς τελικά είναι όταν κάποια επιλογή διπλωνει να μένεις στη μετοχή με τα κέρδη μόνο ώστε αν έχεις πέσει μέσα στο next big thing να μην σε πετάξει τελειως εξω (Celsius καλή ωρα κ προσφατα Gct που θεωρω οτι οι περισσοτεροι πουλησαν στο γυρισμα). Εσείς ολόιδιος έχετε επανελλειμενα υποστηρίξει την άποψη πρώτα πουλάμε κ μετά ρωτάμε ακόμα κ για περιπτώσεις που τις πιστεύετε πολύ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Ανδρέα ... τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
      Ο καθένας διαχειρίζεται όπως καλύτετα νομίζει το χαρτοφυλάκιο του.
      Η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα.

      Διαγραφή
    2. Για μένα έχει νόημα μετά από κάποια χρόνια να βγαίνουν κάποια συμπεράσματα... ειδικά όταν ανταλλάσουμε επενδυτικές ιδέες κ απόψεις από το μπλοκ εδώ κ χρόνια..

      μην το παρετε προσωπικά αλλά δεν έχω ακούσει πλην ελαχιστων περιπτωσεων (μόνο τον κ Τεο) να βγει κ να πει μου κάναν κηδεία εδώ κ εδώ.. ή πήρα τη ζημιά μου κ έφυγα ή αυτές οι περιπτωσεις που ανέφερα τελικά ήταν λάθος επιλογές κ αναθεωρώ..

      Διαγραφή
    3. Και εμένα κύριε Ανδρέα μου είναι αδιανόητο, εδώ και χρόνια, να μην μπορεί να βρεθεί κάποιος να μιλάει συγκεκριμένα για εταιρία με νούμερα και να εξηγεί τι δεν είναι καλό, τι είναι κακό και αν απορρίπτει μια επιλογή αν τα νούμερα δεν είναι καλά ή χάλασαν ή να αποδέχεται μια άλλη εταιρία επειδή τα νούμερα είναι αναπτυξιακά και δείχνουν long.

      Και σκέφτομαι ... πως είναι δυνατόν να κερδίσει κάποιος αν δεν αντιλαμβάνεται, δεν αναλύει και δεν προσπαθεί να προεξοφλήσει νούμερα.

      Αλλά το έχω συνηθίσει και δεν δίνω σημασία πλέον.

      Διαγραφή
  27. Όσον αφορά για την Ελλάδα έχετε κ εκεί δίκιο. Αγορα που καίει κάρβουνο. Όμως επειδή είστε παλιός θα πρέπει να συμφωνήσετε ότι λεφτά έχουν βγει κ αρκετά κ με μικρότερο ρίσκο. Από το 2020 για να μην πω από το 2016 που για μένα ξεκίνησε αυτός ο κύκλος (δεν αναφέρω το 2012 γιατί τότε ήταν οι συνθήκες περιεργες) οι μεγάλοι δώσανε πολλά λεφτά ειδικά για κάποιον που είχε την άνεση να παρκάρει σε εταιρίες που βγάζανε μάτι. Σε συγκεκριμένες μάλιστα περιπτώσεις μόνο από τα μερίσματα έχεις πάρει το κεφάλαιο πίσω ή από τις τιμές αγοράς έχεις μερισματικες αποδόσεις κάθε χρόνο τρελές. Για να μην πω για εταιριες όπως η Προφ που την αγοράζαμε σε τιμές ενός καλού διαμερίσματος προ 8ετιας στα 5-6 εκατ.

    Η Αμερική ναι εξ αι άλλο πράγμα. Αλλά το έχετε πει κ ο ίδιος. Πόσοι θα βρουν τη νέα Tesla, NVDIA από την πρόσφατη εποχή κ τελικα οποίος τι βρει θα μείνει μέσα να δει το έργο ή θα τον πετάξει έξω από το τρελό volatility?

    Eδω κ Τάκη στην πρόσφατη πτώση πήγε η meets σε τιμές 2015 κάτω από τα 90 δολάρια. Πόσοι από εδώ μέσα πήραν κ έχουν ακόμα?

    Αυτά κ ελπίζω να μην σας κούρασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όσον αφορά την Ελλάδα θα ήθελα να σας ρωτήσω την άποψη σας για την Αραιγ. Την κίνηση της να επαναγοράσει τα warrants σπο το κρατος σε τιμή περί τς 11.5 ε, τα αποτελεσματα, το μέρισμα αρκετά πάνω από τις προβλέψεις καθώς κ τις αναλύσεις κ εκτιμήσεις (μεταξύ αυτών κ του ΤΜ ο οποίος έγραφε προ 8ετιας για την Τετρα , κατόπιν για το Μυτιλήνη κ πέρυσι για την Πειραιως) για τιμή στόχο στα 30ε μεσοπροθεσμα.

    Έχω μεγάλη θέση στην εταιρία κ θα με ενδιέφερε η άποψη σας αν έχετε φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με Ελλάδα δεν ασχολούμαι. Δεν με ενδιαφέρει και όπως έχω πει δεν έχει τίποτα καινοτόμο η χώρα.

      Διαγραφή
    2. Ok κ Τάκη ευχαριστώ. Θα ανταλλάσουμε απόψεις μόνο για το Αμερικα λοιπόν 😎

      Διαγραφή
  29. Πάει και η Arrival.. Όσο σκεφτομαι ότι είχα βγάλει χρήμα απο αυτή ως spac, είχα αγοράσει με μεση τιμη περίπου 24-25$ και πουλησα στα 29$ τρελαίνομαι.. Βασικά, έχω λερώσει το σώβρακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τα 13 εγώ ... πολλά λεφτά βγάλαμε απο τα spacs. Και απο Lucid, και απο Ride και απο Faraday , LEV, Ayro , Zev , Νuvve.
      Όμως όλες οι EVs θα χρεοκοπήσουν ... αν διασωθεί μία άντε 2 το πολύ.

      Φρέσκα κουλούρια. Ψάχνουμε το επόμενο ΕλΝτοράντο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Bunny
      Δεν φοράμε σώβρακα στην Αμερική. 😉😉

      Διαγραφή
  30. Fastly
    Τα νούμερα του έτους και Q4 δεν ήταν άσχημα, τουναντίον. Και όμως οι υπερβολικές τιμές που ζητούσαν οι αναλυτές ... έκαναν να φαίνεται ότι η εταιρία είναι εκτός στόχων.

    ο ερχομός του Nightingale δεν είναι τυχαίος. Κάτι μου λέει ότι πέφτει νοικοκύρεμα και στο επόμενο τρίμηνο θα δούμε πράματα και θάματα.
    Θύελλα νυκτός στο επόμενο τρίμηνο ... κάντο όπως το έκανε η S!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. FASTLY (THE CHART).....THE LOW IS INNNNNNNNNNNN....!!!!!!!!

      https://uploads.disquscdn.com/images/4170d801c3c0c8b2f87fc3c6d7be650dd38b71eeebb53ad94be9dfc0c1b8bee0.png

      Διαγραφή
  31. APPίστευτη
    Κόντρα σε κάθε διάγραμμα ... κοντόφθαλμο το ΟΧΙ των μετόχων της U για συνεργασία και συγχώνευση.
    Θα είχαμε τώρα την TOP εταιρία με στόχο το άπειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα !! Υπενθύμιση . μάλλον πρέπει να φτάνει η ώρα για να πιάσουμε το eurojoker = IBRX.
    Eχω αναφέρει και παλιότερα στο blog τις απόψεις μου για την λεγάμενη ...

    Επίσης, 80 % των μετοχών κατέχει ο ιδρυτής , 8% θεσμικοί και τα λοιπά μικρομέτοχοι .
    short interest πανω απο 20 % έως 37% ( λένε ) .

    Ενα bet ίσως να αξίζει ..23/4/24 έχουν επανεξέταση .. έτσι και τους << αφήσουν >> ...πιστεύω πως θα γίνει της πόπης !!! Μου μυρίζει gamestop .. ( εκτός κι αν κάνουν κανένα offer αν τους εγκρίνουν ) .Αλλά και πάλι θα είναι πολλά τα μελλοντικά κέρδη ..οπότε πράξατε κατά βούληση ..προσωπικά προς το παρόν λέω να το πάω μέχρι τέρμα αν εγκριθούν...( μην σας πάρω και στον λαιμό μου για λεφτά μιλάμε ) .

    Πάντως λεφτά υπάρχουν προς το παρόν και για αυτούς

    https://ir.immunitybio.com/news-releases/news-release-details/immunitybio-announces-320-million-investment-oberland-capital?field_nir_news_date_value[min]=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6.85-6.95 εχει φοβερή αντίσταση....

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια ALEX .
      Έκανα και εγώ την έρευνα μου και τοποθετήθηκα την προηγούμενη εβδομάδα μέσω όρο 5,40.
      Τι βλέπεις να γίνετε από εδώ και πέρα;

      Διαγραφή
  33. CMPO

    ZACKS live .....buy now

    https://uploads.disquscdn.com/images/180fb8a211a1bd2c5ebfd0fea1465ee845f3a555e0755fa937a5bb481f4e69b1.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. LILIUM

    https://uploads.disquscdn.com/images/0994f319454e39e154e64dab14c1e86413932929d1cebda23ef9b82e131a6dd4.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂