Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Hippo insurance

Hippo Insurance  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό HIPO ... εδώ ....

Presentation Hipo ... εδώ ...
Investors Hipo ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 24,310.892 εκατομμύρια μετοχές

Τομέας : Ασφάλιση σπιτιού με τεχνητή νοημοσύνη
Αριθμός εργαζομένων : 516


IPO : 250 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 3 Αυγούστου 2021.
Εισήλθε στον NYSE το 2021 μέσω μιας συγχώνευσης με το SPAC  Reinvent Technology Partners Z, σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρία σε χρηματιστηριακή αξία περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια ...
η Hippo έλαβε 550 εκατομμύρια δολάρια από την IPO.

Revesre split : Στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 στην μετοχή της Hippo πραγματοποιήθηκε reverse split μετοχών 1 προς 25.

Δραστηριότητα
H Hippo Insurance έχει την έδρα της στο Palo Alto της Καλιφόρνια και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015. Η Hippo δημιουργήθηκε με σκοπό να διευκολύνει την αγορά ασφάλισης κατοικίας μέσω διαδικτύου και να κάνει την κάλυψη πιο διαφανή. Η Hippo Insurance παρατήρησε ότι πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού στις ΗΠΑ ήταν υποασφαλισμένοι και πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν καταλάβαιναν πραγματικά ποια κάλυψη περιλαμβανόταν στα συμβόλαιά τους.

H Hippo Holdings παρέχει ασφάλιση προστασίας σπιτιού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα ασφαλιστικά προϊόντα της περιλαμβάνουν ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού έναντι κινδύνων πυρκαγιάς, ανέμου και κλοπής, καθώς και προσωπικών και εμπορικών ασφαλιστικών προϊόντων. Η εταιρεία προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα και ασφαλιστικές υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας της και της τεχνολογικής της πλατφόρμας, προσφέροντας τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά της online, τηλεφωνικά ή και μέσω αδειοδοτημένων ασφαλιστικών πρακτόρων. Παρέχει φροντίδα και προστασία στους ιδιοκτήτες σπιτιού, καθώς και λειτουργεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα προστασίας σπιτιού.

Τα συμβόλαια Hippo εκτελούνται γρήγορα και εύκολα στην αγορά.
Με τους κατεστημένους μεταφορείς, η αγορά ασφάλισης κατοικίας είναι μια επίπονη εργασία που βασίζεται στις ανάγκες του ασφαλιστή και όχι του πελάτη. Η διαδικασία επιβαρύνει τους πελάτες με μακροχρόνιες τηλεφωνικές κλήσεις, απαιτώντας από τους πελάτες να απαντήσουν σε έως και 60 μπερδεμένες ερωτήσεις χωρίς καμία δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς. Χρησιμοποιώντας προηγμένες προσεγγίσεις δεδομένων, η ιδιόκτητη μηχανή εκμάθησης επιτρέπει στην Hippo να
παρέχει μια προσφορά σε μόλις 60 δευτερόλεπτα και ένα πλήρως δεσμευμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε λιγότερο από 5 λεπτά και να τα παραδίδει μέσω διανομής σε όλα τα κανάλια που δραστηριοποιούνται οι καταναλωτές από όπου κι αν ψωνίζουν για ασφάλιση.

Τα ασφαλιστήρια έχουν σχεδιαστεί για τον σύγχρονο ιδιοκτήτη σπιτιού.
Σε αντίθεση με τα ξεπερασμένα συμβόλαια των παραδοσιακών ασφαλιστικών εταιρειών που αναγκάζουν τους ανθρώπους να πληρώνουν για κάλυψη που δεν χρειάζονται, τα συμβόλαια Hippo έχουν σχεδιαστεί για τις σύγχρονες ζωές, προσφέροντας κάλυψη για κρίσιμα αντικείμενα όπως εξοπλισμό γραφείου στο σπίτι και εφεδρικό νερό. Η σύγχρονη ασφαλιστική κάλυψη σημαίνει ότι οι πελάτες Hippo είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα ασφαλιστικά κενά στην κάλυψη σε περίπτωση απώλειας, μια κύρια πηγή απογοήτευσης από την εμπειρία αξιώσεων άλλων ασφαλιστικών εταιριών.


Η Hippo πρωτοπορεί στον κλάδο προσφέροντας το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα Smart Home.
Μέσω του προγράμματος Smart Home, οι πελάτες Hippo μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν μηνύματα και ενημερώσεις που προέρχονται από έξυπνες συσκευές που βοηθούν στον μετριασμό των ζημιών από νερό, φωτιά και κλοπή. Αυτά τα μηνύματα συνοδεύονται από αρχειοθετημένες και εγκεκριμένες εκπτώσεις. Η Hippo συνεργάζεται με τους βασικούς παίκτες στον χώρο του έξυπνου σπιτιού για να προσφέρει στους πελάτες της αυτές τις δωρεάν ενημερώσεις, καθώς και τα μηνύματα με επαγγελματική παρακολούθηση.

Επίσης η Hippo βοηθάει τους πελάτες της να συντηρούν τα σπίτια τους μέσω του Hippo Home Care, το οποίο προσφέρει μια εικονική υπηρεσία θυρωρού στο σπίτι. Οι πελάτες μπορούν να απευθυνθούν ανά πάσα στιγμή στην εταιρία για να ζητήσουν απομακρυσμένη υποστήριξη με ερωτήσεις ή ζητήματα που σχετίζονται με το σπίτι τους. Εάν ο εκπρόσωπος της Hippo Home Care δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση ενός ζητήματος εξ αποστάσεως, μπορεί να συστήσει έναν τοπικό επαγγελματία για υπηρεσίες στο σπίτι.

Αυτή η σουίτα προληπτικών προσφορών έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στη Hippo να βοηθά τους πελάτες να προστατεύουν καλύτερα τα σπίτια τους και να μειώνουν τις απώλειες με την πάροδο του χρόνου. Αυτό επιτρέπει καλύτερη τιμολόγηση σε όλες τις υπηρεσίες της Hippo, ενισχύοντας περαιτέρω την πρόταση αξίας για τον πελάτη και προσελκύοντας ακόμη περισσότερους πελάτες στη Hippo.

Με τη βοήθεια έξυπνων οικιακών συσκευών, οι ιδιοκτήτες σπιτιών, μπορούν να εντοπίσουν αν έχουν διαρροές στο νερό, αν υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πυρκαγιάς και να αποτρέπουν την κλοπή αντικειμένων προσφέροντας εκπτώσεις στους πελάτες που τις χρησιμοποιούν. Οι ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από τις έξυπνες οικιακές συσκευές βοηθούν τους πελάτες να εντοπίζουν γρήγορα και να επιλύουν προβλήματα προτού εξελιχθούν σε μεγάλες απώλειες.

Εφαρμογές Hippo Home
  • Αισθητήρες Διαρροής : Βοηθούν στον εντοπισμό διαρροών νερού προτού πλημμυρίσει το σπίτι. Καμία ζημιά στο νερό.
  • Συνδεδεμένες Κάμερες + Ανιχνευτές Κίνησης
  • Έξυπνοι Συναγερμοί Καπνού : Προστασία του σπιτιού με αισθητήρες που ανιχνεύουν καπνό και διοξείδιο του άνθρακα.
  • Αξιολόγηση Υγείας Στο Σπίτι
  • Εξατομικευμένα Σχέδια Συντήρησης
  • Οδηγοί DIY : Είτε το έχετε κάνει 100 φορές είτε είναι η πρώτη σας προσπάθεια, η υπηρεσία της Hippo δίνει οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο αντιμετώπισης σημαντικών εργασιών συντήρησης.
Ο κλάδος ασφάλισης κατοικιών
Με ετήσια ασφάλιστρα 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο κλάδος ασφάλισης κατοικίας των ΗΠΑ είναι μια βαθιά κατακερματισμένη αγορά. Η TAM για όλο τον κλάδο αναμένεται να φτάσει σχεδόν τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.
Ο κλάδος ασφάλισης κατοικίας των ΗΠΑ έχει ελκυστικές δυναμικές πελατών και υψηλά χαρακτηριστικά ανάπτυξης. Σύμφωνα με το Insurance Information Institute, οι πελάτες ασφάλισης κατοικίας παραμένουν στον επιλεγμένο ασφαλιστή για 8-10 χρόνια κατά μέσο όρο ... περισσότερο από το διπλάσιο του χρόνου των ενοικιαστών ή των πελατών ασφάλισης αυτοκινήτων. Επιπλέον, οι πελάτες ασφάλισης κατοικίας δίνουν κατά μέσο όρο 1.200 δολάρια σε ετήσια ασφάλιστρα, παρέχοντας στους ασφαλιστές μια συναρπαστική ευκαιρία επαναλαμβανόμενων εσόδων.

Πολλές από τις ανάγκες των πελατών δεν ικανοποιούνται. Τα σημερινά ασφαλιστήρια συμβόλαια συχνά περιλαμβάνουν κάλυψη για αντικείμενα που δεν κατέχουν οι σύγχρονοι ιδιοκτήτες σπιτιού, ενώ αποκλείουν την κάλυψη για κοινές κατηγορίες αξιώσεων, όπως εφεδρικό νερό, εξοπλισμός γραφείου στο σπίτι και άλλα ηλεκτρονικά είδη. Οι ζωές και τα ακίνητα των ιδιοκτητών σπιτιού έχουν εξελιχθεί, αλλά πολύ συχνά οι καλύψεις τους δεν συμβαδίζουν. Αυτή η νοοτροπία "ρυθμίστε και ξεχάστε" στην αναδοχή μπορεί να σημαίνει ότι ενώ οι ασφαλιστές εισπράττουν ασφάλιστρα, οι ιδιοκτήτες σπιτιού ανακαλύπτουν κενά ασφάλισης στην κάλυψη μόνο μετά από απώλεια.

Το Οικονομικό Μοντέλο της Hippo
Υπάρχουν τέσσερα βασικά στοιχεία του οικονομικού μοντέλου της Hippo. 

Πρώτον, ως γενικός αντιπρόσωπος διαχείρισης ("MGA"), διαχειρίζεται ολόκληρη την εμπειρία που αντιμετωπίζει ο πελάτης, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, την αναδοχή, την έκδοση και διαχείριση των συμβολαίων, όπως και τη διαχείριση των αξιώσεων. Σε αντάλλαγμα για αυτές τις υπηρεσίες, η Hippo κερδίζει επαναλαμβανόμενες προμήθειες και χρεώσεις που σχετίζονται με τα συμβόλαια που πουλήθηκαν. 

Αν και η Hippo έχει την αναδοχή και την ευθύνη για τη διαχείριση των συμβολαίων και των αξιώσεων, δεν αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου που σχετίζεται με τα συμβόλαια Hippo στον ισολογισμό της. Αντίθετα, συνεργάζεται με μια διαφοροποιημένη ομάδα ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών υψηλής αξιολόγησης που πληρώνουν προμήθειες στη Hippo με αντάλλαγμα την δυνατότητα να αναλάβουν αυτόν τον κίνδυνο στους δικούς τους ισολογισμούς.

Η Hippo κερδίζει επίσης έσοδα από προμήθειες ως αδειοδοτημένο ασφαλιστικό πρακτορείο που πωλεί ασφαλιστήρια συμβόλαια άλλων ασφαλιστικών εταιριών, μη Hippo, στους πελάτες της. Κερδίζει έσοδα από προμήθειες πρακτορείου όταν δίνονται

  • συμβόλαια αυτοκινήτων στους πελάτες ιδιοκτήτες σπιτιού, όταν
  • ένας πελάτης που αναζητά ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού είναι σε μια πολιτεία όπου τα συμβόλαια Hippo δεν είναι διαθέσιμα, ή 
  • όταν ένα συγκεκριμένο σπίτι δεν πληρεί τα κριτήρια αναδοχής Hippo, 
οπότε αυτοί οι πελάτες τοποθετούνται σε άλλη εταιρεία όποτε είναι δυνατόν. Καθώς η Hippo διευρύνει τις προσφορές προϊόντων της, διανείμει πρόσθετους τύπους ασφάλισης που προσφέρονται από άλλες εταιρίες. Τα έσοδα προμήθειας από αυτά τα συμβόλαια επαναλαμβάνονται καθώς οι πολιτικές ανανεώνονται επιτρέποντάς στην Hippo να κερδίζει περιθώριο σε σχέση με το κόστος απόκτησης πελατών.

Η Hippo κερδίζει έσοδα με έναν τρίτο τρόπο, χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες των παρόχων που συνεργάζεται για να προσφέρει ασφάλιση ως υπηρεσία σε άλλες MGA. Τα οικονομικά οφέλη για την Hippo από την παροχή αυτής της υπηρεσίας εκτείνονται πέρα ​​από τα περιθώρια κέρδους σε αυτά τα ασφάλιστρα, καθώς περιλαμβάνουν οφέλη κεφαλαιακής απόδοσης, αφού οι προσφερόμενες ασφαλίσεις επιτρέπουν στην Hippo να διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά τις ρυθμιστικές κεφαλαιακές απαιτήσεις της μέσω της αναγνώρισης των παροχών διαφοροποίησης. Δεδομένου του διαφορετικού χαρτοφυλακίου ασφάλισης ιδιοκτητών κατοικιών, το εποπτικό κεφάλαιο που καλείται η Hippo να διαθέσει για τα ασφάλιστρα που δημιουργούνται από αυτά τα τρίτα μέρη είναι χαμηλότερο από αυτό που θα χρειαζόταν να διαθέσουν αυτά τα μέρη εάν επρόκειτο να παράσχουν το δικό τους κεφάλαιο.

Τέλος, η Hippo κερδίζει έσοδα από τα ασφάλιστρα που διατηρεί σε συμβόλαια που εκδίδονται από την ίδια, αφού εκχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος του ασφαλιστικού κινδύνου στην ομάδα των υψηλής ποιότητας, αντασφαλιστικών συνεργατών της.

Η Hippo προσφέρει τις υπηρεσίες της κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναπτύσσει τις δραστηριότητές της μέσω τριών τμημάτων:

  • Υπηρεσίες (Services)
  • Ασφάλιση ως υπηρεσία (Services, Insurance-as-a-Service) και
  • Πρόγραμμα ασφάλισης σπιτιού Hippo (Hippo Home Insurance Program ).

Υπηρεσίες (Services)
Το Τμήμα Υπηρεσιών Hippo αποτελείται από το Consumer Agency, το οποίο εξυπηρετεί καταναλωτές που αγοράζουν ασφάλειες και το First Connect, το οποίο εξυπηρετεί ασφαλιστικούς πράκτορες που αναζητούν ραντεβού με τρίτους ασφαλιστικούς φορείς. Αυτές οι επιχειρήσεις βασίζονται σε αμοιβές και δεν εκτίθενται σε καμία αστάθεια που σχετίζεται με ζημίες που σχετίζονται με τα υποκείμενα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Ο τομέας των Υπηρεσιών κερδίζει έσοδα από αμοιβές ή και προμήθειες χωρίς να αναλαμβάνει τον κίνδυνο αναδοχής ή την ανάγκη αντασφάλισης. Γενικά αυτές οι αμοιβές δομούνται ως ποσοστό των ασφαλίστρων (των νέων και όσων ανανεώνονται) που τοποθετούνται ή υποστηρίζονται από κάθε επιχείρηση.

Consumer Agency
To Consumer Agency (Υπηρεσία Καταναλωτών) βοηθά τους καταναλωτές που αγοράζουν ασφάλειες να βρουν τα συμβόλαια που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους. Η Hippo πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας από το Πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικίας Hippo (ΗΗΙP) καθώς και από τρίτες ασφαλιστικές εταιρίες, όπως και άλλα συμβόλαια προσωπικών γραμμών από άλλες ασφαλιστικές. Η Hippo έχει άδεια να παρέχει υπηρεσίες πρακτορείου και στις 50 πολιτείες για την πώληση ιδιοκτητών κατοικιών, αυτοκινήτων, πλημμυρών, σεισμών, κατοικίδιων ζώων και άλλων ασφαλιστικών προϊόντων. Μέσω της πλατφόρμας Hippo έχουν δημιουργηθεί τεχνολογικές πλατφόρμες επόμενης γενιάς που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των αντιπροσώπων και τις πολιτικές ανά πελάτη, ενώ παράλληλα εξορθολογίζεται η ροή πελατών δίνοντας τα σωστά προϊόντα στον κάθε πελάτη.


Πρόγραμμα Φροντίδας στο σπίτι Hippo.
Η εφαρμογή για κινητές συσκευές Hippo Home Care Program λειτουργεί ως το κέντρο εντολών για την προληπτική προστασία του σπιτιού, ενδυναμώνοντας τους πελάτες με εργαλεία για να φροντίζουν καλύτερα τα σπίτια τους. Περισσότεροι από 100.000 χρήστες έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή με βαθμολογία 4,8 αστέρων, η οποία όχι μόνο τους επιτρέπει να διαχειρίζονται την πολιτική, τις αξιώσεις και τις πληρωμές τους εάν είναι επίσης πελάτες Hippo, αλλά τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να έχουν τον έλεγχο των αναγκών οικιακής φροντίδας και συντήρησης. Στον πυρήνα της είναι η αξιολόγηση Home Health, η οποία παρέχει εξατομικευμένα σχέδια συντήρησης που βασίζονται σε έως και 200 σημεία δεδομένων που προέρχονται από τρίτους παρόχους και δεδομένα χρηστών. Αυτές οι χρήσιμες πληροφορίες και οι λίστες ελέγχου βοηθούν τους χρήστες αυτής της εφαρμογής να κατανοήσουν την κατάσταση του σπιτιού τους και τους καθοδηγούν πώς να τη βελτιώσουν.


Επιπλέον, η πλατφόρμα Hippo Home συνδέει τους χρήστες με τους πόρους που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν τις ενέργειες συντήρησης εντός της εφαρμογής, ενισχύοντας τις γνώσεις τους, την αλληλεπίδραση με το Hippo και την προστασία του σπιτιού τους. Εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα ή ερώτηση, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με ειδικούς στο σπίτι κατ' απαίτηση 24/7 με μια συνδρομή Home Assist. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν προσφορές εντός της εφαρμογής, να αγοράσουν έξυπνες συσκευές, αισθητήρες διαρροών, ασφαλιστικές καλύψεις και πολλά άλλα για να βελτιώσουν την προστασία του σπιτιού τους.

First Connect
Η επιχείρηση First Connect Insurance Services είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει ανεξάρτητους πράκτορες παρέχοντας πρόσβαση σε ορισμένους από τους κορυφαίους ασφαλιστές των Η.Π.Α. Η πλατφόρμα με επίκεντρο τον πράκτορα παρέχει πρόσβαση σε παρόχους και μια ποικιλία προϊόντων που περιλαμβάνει σπίτι, αυτοκίνητο, κυβερνοχώρο, μικρές επιχειρήσεις, ζωή, εξειδικευμένες γραμμές και πολλά άλλα. Το First Connect's Carrier Store βοηθά τους πράκτορες να ανακαλύψουν επιπλέον παρόχους και ασφαλιστικούς παρόχους και προϊόντα που μπορούν να συνδυαστούν για να αυξήσουν τις πωλήσεις. Το First Connect ωφελεί επίσης τους συμμετέχοντες μεταφορείς βοηθώντας στη γρήγορη οικοδόμηση του δικτύου ανεξάρτητων πρακτόρων τους με βάση τις γεωγραφικές ανάγκες και το επιθυμητό προφίλ κινδύνου.


Ασφάλιση-ως-υπηρεσία (Insurance-as-a-Service)

Η διαχείριση του Insurance-as-a-Service γίνεται μέσω της θυγατρικής της Εταιρείας Spinnaker Insurance Company και των θυγατρικών της. Η επιχείρησή Insurance-as-a-Service επικεντρώνεται κυρίως στην παροχή ασφαλιστικής ικανότητας στους διαχειριστές προγραμμάτων και στη διαχείριση γενικών φορέων (που συλλογικά αναφέρονται ως "MGAs"). Η Spinnaker συνεργάζεται με MGA σε πολλαπλούς τομείς δραστηριότητας, προσφέροντας χωρητικότητα τόσο Admitted όσο και Excess και Surplus Lines (E&S). Η Spinnaker εκχωρεί το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου αναδοχής σε μια διαφοροποιημένη ομάδα αντασφαλιστικών εταιρειών υψηλής αξιολόγησης. Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος διάρθρωσης συναλλαγών στον ασφαλιστικό κλάδο αναφέρεται συνήθως ως «fronting».

Η Spinnaker εισήλθε στην αγορά το 2015 και εξαγοράστηκε από την Hippo το 2020. Η στρατηγική βασίζεται στην πρώτη προσέγγιση αναδοχής της Spinnaker σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της σε κινδύνους σε προγράμματα παράλληλα με τις αγορές αντασφάλισης. Αυτή η στρατηγική ευθυγραμμίζει τα συμφέροντα της Spinnaker με εκείνα των αντασφαλιστών και των MGA, δίνοντας προτεραιότητα στην κερδοφορία της αναδοχής έναντι του όγκου. Από την είσοδο της Spinnaker στην αγορά, ο αριθμός των εταιρειών fronting που συμμετέχουν στον κίνδυνο αναδοχής, που τώρα αναφέρονται ως συμμετοχικά μέτωπα, έχει αυξηθεί σε πάνω από 20. Ο δείκτης εταιρειών fronting, όπως αναφέρεται από την Dowling Partners, έχει αυξηθεί από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια Ακαθάριστου Γραπτού Ασφάλιστρου το 2015 σε 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, σημειώνοντας αύξηση 41% από έτος σε έτος. Αυτή η ανάπτυξη τροφοδοτήθηκε από τη σημαντική αύξηση των MGAs κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η διάθεση ανάληψης κινδύνων της Spinnaker εστιάζεται κατά κύριο λόγο σε μικρές επιχειρηματικές γραμμές. Τα προγράμματα αντασφαλίζονται γενικά χρησιμοποιώντας αντασφάλιση μεριδίων ποσοστώσεων για συγκεκριμένο πρόγραμμα με το XOL να συμπληρώνει τη δομή του προγράμματος. Οι δομές αντασφάλισης έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν προστασία του Spinnaker τόσο από συμβάντα χαμηλής συχνότητας περιόδου επιστροφής όσο και από μεγάλα γεγονότα έως την περίοδο επιστροφής 1:250 ετών. Η Spinnaker έχει τη δυνατότητα στις προγραμματικές της συμφωνίες να της επιτρέπουν να μην ανανεώνει τις δραστηριότητές της εάν τα προγράμματα που υποστηρίζει δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ικανοποιητική αντασφάλιση. Το οικονομικό μοντέλο της Spinnaker δημιουργεί περιθώριο κέρδους τόσο σε βάση αμοιβής όσο και σε παραδοσιακή βάση αναδοχής (π.χ. συνδυασμένη αναλογία) με βάση τον κίνδυνο που διατηρεί. Η Spinnaker κερδίζει εισόδημα από επενδύσεις από τα ασφάλιστρα και την προμήθεια που διατηρεί ενώ περιμένει να πληρώσει τις απαιτήσεις ή να διακανονίσει υποχρεώσεις, που συνήθως αναφέρονται ως float.

Πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικίας Hippo (ΗΗΙP)
Το Πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικίας Hippo είναι η επιχείρηση ασφάλισης ιδιοκτητών κατοικιών της Εταιρείας με την επωνυμία Hippo.
Η σύγχρονη τεχνολογία παρέχει την ευκαιρία να μεταμορφωθεί ο κλάδος ασφάλισης κατοικίας των ΗΠΑ 133 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιτρέποντας προόδους και αποτελεσματικότητες σε όλο τον κύκλο ζωής των πελατών. Υπάρχει σημαντική ευκαιρία σε αυτή την αγορά, η οποία αναμένεται να φτάσει σχεδόν τα 142 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024 (σύμφωνα με τα δεδομένα του κλάδου από την S&P Global) για μια εταιρεία που είναι ψηφιακή, πελατοκεντρική, όπως η Hippo.


Οι στοχευμένοι πελάτες της Hippo, είναι μια δημογραφική ομάδα που ονομάζεται «Generation Better» και είναι ιδιοκτήτες κατοικιών που συντηρούν προληπτικά τα σπίτια τους, είναι ανοιχτοί στη χρήση τεχνολογίας για να το κάνουν και καλωσορίζουν μια σύγχρονη ασφαλιστική επωνυμία. Υπολογίζεται ότι η Generation Better αντιπροσωπεύει το 33% όλων των ιδιοκτητών κατοικιών στις ΗΠΑ.

Η κύρια πηγή εσόδων του προγράμματος Hippo Home Insurance είναι τα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι πελάτες ιδιοκτήτες σπιτιού. Τα έσοδα περιλαμβάνουν προμήθειες για ασφάλιστρα που εκχωρούνται σε τρίτους, αμοιβές συμβολαίων και υπηρεσιών και έσοδα από επενδύσεις. Η στρατηγική μας είναι να διατηρήσουμε τον κίνδυνο αναδοχής όπου πιστεύουμε ότι οι στρατηγικές πρόληψης ζημιών είναι οι πιο αποτελεσματικές.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2023, η διοίκηση της Hippo, αποφάσισε ότι θα πρέπει μειώσει την μεταβλητότητα του χαρτοφυλακίου Hippo Homeowners Insurance Program, κατόπιν των σημαντικών έκτακτων απωλειών καταστροφών (CΑΤ) που συνέβησαν στο δεύτερο τρίμηνο 2023, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των επιτοκίων.
Έτσι αποφασίστηκε ...

  • Μη ανανεώσιμα συμβόλαια σε πολιτείες και περιοχές που έχουν υψηλό κίνδυνο CAT.  
  • Αύξηση των εκπτώσεων για τον άνεμο και το χαλάζι σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.
  •  Μείωση δαπανών σε όλη την Εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του προσωπικού που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2023.

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ
Συνολικό Παραγόμενο Ασφάλιστρο (Total Generated Premium)
Για το οικονομικό έτος 2023 τα παραγόμενα ασφάλιστρα ανά τομέα έχουν ως εξής :

Services
Το τμήμα Υπηρεσιών (Services) είχε Συνολικό Ασφάλιστρο Παραγωγής 459,7 εκατομμυρίων δολαρίων, παρουσιάζοντας αύξηση 28,4% από 358 εκατομμύρια δολάρια το 2022, ενώ τα έσοδα ήταν 44,3 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 20% από 36,9 εκατομμύρια δολάρια το 2022. 

Η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από την ανάπτυξη του καναλιού κατασκευαστών της Hippo για νέες και ανανεωτικές δραστηριότητες, καθώς διατηρούνται υψηλότερα ποσοστά διατήρησης ασφαλίστρων, που συνοδεύτηκαν απο αυξήσεις στα ποσοστά ασφαλίστρων. Η ανάπτυξη οφείλεται επίσης στην αύξηση του συνολικού βιβλίου εργασιών στο κανάλι συγκέντρωσης.

Η προσαρμοσμένη λειτουργική ζημιά ήταν 37,6 εκατομμύρια δολάρια, εμφανίζοντας μείωση 23% σε σύγκριση με τη ζημιά των 49 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022 που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων όπως σημειώθηκε παραπάνω, καθώς και στη μείωση του κόστους πωλήσεων και μάρκετινγκ, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από αύξηση του κόστους τεχνολογίας και ανάπτυξης.

Insurance - as - a - Service
Το τμήμα Insurance-as-a-Service, το οποίο μέσω του παρόχου, Spinnaker, παρήγαγε, για το έτος 2023, συνολικό ασφάλιστρο 513,9 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 84,5% από 278,6 εκατομμύρια δολάρια το 2022, ενώ τα έσοδα ήταν 70,7 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 91,1% από 37 εκατομμύρια δολάρια το 2022. 

Η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στην απόδοση τόσο των νέων όσο και των υφιστάμενων προγραμμάτων.

Τα προσαρμοσμένο λειτουργικό κέρδος ήταν 18,3 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 239% σε σύγκριση με τα 5,4 εκατομμύρια το 2022, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων που αναφέρθηκαν παραπάνω, εν μέρει αντισταθμισμένα από την αύξηση των δαπανών που σχετίζονται με την ασφάλιση λόγω της ανάπτυξης του βιβλίου εργασιών.

Πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικίας (HHIP)
Το 2023, το Πρόγραμμα ασφάλισης ιδιοκτητών κατοικιών Hippo είχε συνολικό παραγόμενο ασφάλιστρο 360,5 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας μείωση 2% από 366,3 εκατομμύρια δολάρια το 2022, ενώ τα έσοδα ήταν 102,1 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 60% από 63,9 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

Η αύξηση των εσόδων οφειλόταν κυρίως στα υψηλότερα κερδισμένα ασφάλιστρα, τα οποία αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τη μείωση των εσόδων από προμήθειες, καθαρά, αντανακλώντας τις αλλαγές στις αντασφαλιστικών συμβάσεων του 2023, με αποτέλεσμα υψηλότερη διατήρηση των ασφαλίστρων και επίτευξη προγραμματισμένων αυξήσεων του επιτοκίου των ασφαλίστρων. 

Αύξηση σημειώθηκε και στα έσοδα από επενδύσεις λόγω αύξησης των αποδόσεων. Η αύξηση των εσόδων από κερδισμένα ασφάλιστρα αντισταθμίστηκε εν μέρει από το αυξημένο κόστος των ασφαλίστρων XOL για την καταστροφική κάλυψη, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του εκχωρημένου κερδισμένου ασφάλιστρου και χαμηλότερο καθαρό κερδισμένο ασφάλιστρο. Η Hippo αγόρασε το XOL για να καλύψει συμβάντα που υπερβαίνουν τα όρια ανά εμφάνιση με βάση την αναμενόμενη αύξηση της έκθεσης κατά τη διάρκεια του έτους.

Για τα έτη που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2023 και 2022, 31,1 εκατομμύρια δολάρια και 25,8 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, συμψηφίστηκαν με το κερδισμένο ασφάλιστρο για το XOL.
Η προσαρμοσμένη λειτουργική ζημία ήταν 180,3 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με τη ζημιά των 162,8 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Η αύξηση της προσαρμοσμένης λειτουργικής ζημίας οφειλόταν πρωτίστως στην αύξηση των καταστροφικών καιρικών συνθηκών PCS και άλλων καιρικών συνθηκών που οφείλονται κυρίως σε πέντε μεγάλα γεγονότα ανέμου και χαλαζόπτωσης στο Κολοράντο και το Τέξας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, εν μέρει αντισταθμισμένη από τη μείωση των άλλων λειτουργικών εξόδων και αύξηση των εσόδων, όπως προαναφέρθηκε.

Ο CEO και πρόεδρος της εταιρίας Richard Lyn McCathron, είναι ξεκάθαρος και τονίζει σχετικά με την μετεξέλιξη της Hippo:

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, μάθαμε ότι οι πελάτες μας θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν όχι μόνο ασφαλιστήρια συμβόλαια Hippo Home Insurance από εμάς, αλλά και άλλα είδη συμβολαίων από τρίτους ασφαλιστές. Το λάβαμε σοβαρά υπόψη μας και επικεντρώσαμε εκ νέου το πρακτορείο καταναλωτών στην εύρεση της καλύτερης πολιτικής για κάθε πελάτη, ανεξάρτητα από τον πάροχο. Πιστεύουμε ότι για τον πελάτη-στόχο μας, τη δημιουργία καλύτερων πελατών, ειδικά εκείνους που αγοράζουν ένα νεόδμητο σπίτι, η πολιτική ιδιοκτητών κατοικιών Hippo θα είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, εάν ένας πελάτης ταιριάζει καλύτερα με έναν άλλο μεταφορέα, θα εργαστούμε για να βρούμε την καλύτερη επιλογή από τους 50 και πλέον συνεργάτες μας.

Μάθαμε επίσης ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη στην αγορά για υπηρεσίες ασφαλίσεων που επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση των MGA, όπου συμβαίνει μεγάλο μέρος της καινοτομίας στην ασφαλιστική αγορά. Η Spinnaker Insurance-as-a-Service διαθέτει μια κορυφαία πλατφόρμα στον κλάδο και ισχυρές διαδικασίες αναδοχής που μας επέτρεψαν να αναπτυχθούμε με επιταχυνόμενους ρυθμούς το 2023, αποφεύγοντας παράλληλα πολλές από τις παγίδες που αντιμετώπισαν οι ανταγωνιστές μας τον περασμένο χρόνο. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που επιτύχαμε αυτή την ανάπτυξη διευρύνοντας παράλληλα το λειτουργικό μας περιθώριο σε αυτό το ήδη κερδοφόρο τμήμα της επιχείρησής μας, πράγμα που είναι πραγματικά ένα win-win τόσο για την Spinnaker όσο και για τους πελάτες της MGA.

Και τέλος, μάθαμε επίσης ότι υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι και ορισμένες γεωγραφίες στις οποίες προτιμούμε λιγότερη έκθεση, καθώς επιδιώκουμε να βελτιώσουμε την προβλεψιμότητα και την κερδοφορία του Προγράμματός μας Hippo Home Insurance. Όπως συζητήθηκε στην πρόσκληση κερδών του τελευταίου τριμήνου, το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ξεκινήσαμε ένα επιθετικό πρόγραμμα για την αύξηση των εκπτώσεων για τον άνεμο και το χαλάζι σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές και ξεκινήσαμε μη ανανεωτικές πολιτικές σε περιοχές με υψηλότερα cat όπου είχαμε υπερβολική συγκέντρωση. Αυτές οι ενέργειες αποσκοπούν στη μείωση της έκθεσης στα είδη των ζημιών που αντιμετωπίσαμε το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Είναι σαφές ότι η διοίκηση δίνει το στίγμα της Hippo ... η εταιρία δεν θα αναλαμβάνει πλέον υψηλό κίνδυνο σε συμβόλαια HHIP, ενώ ταυτοχρόνως επεκτείνεται σε μια πλατφόρμα ασφαλίσεων όχι μόνο ασφαλιστικών προγραμμάτων HIPPO.

Τα δύο τελευταία χρόνια, η HIPPO, διπλασίασε σχεδόν το συνολικό παραγόμενο ασφάλιστρο από 606 εκατομμύρια δολάρια σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ υπερδιπλασιάστηκαν τα έσοδα από 91 εκατομμύρια δολάρια σε 210 εκατομμύρια δολάρια, μειώνοντας παράλληλα τα πάγια έξοδα και βελτιώνοντας το ποσοστό ακαθάριστων ζημιών στο Πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικίας Hippo περίπου 40 ποσοστιαίες μονάδες.
Έτσι έχουμε ....

Συνολικό Παραγόμενο Ασφάλιστρο (Total Generated Premium)
Το συνολικό παραγόμενο ασφάλιστρο για το 2023 έφθασε στα 1.134,3 εκατομμύρια δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση κατά 39,84% σε σχέση με τα 811,1 εκατομμύρια δολάρια του 2022.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει το σύνολο των παραγόμενων ασφαλίστρων για τα έτη που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2023 και 2022 (σε εκατομμύρια):

Η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από την αύξηση του εγγεγραμμένου ασφάλιστρου εκτός Hippo (Gross Placed Premium) που υποστηρίζεται από την ασφαλιστική εταιρεία, Spinnaker, θυγατρική της Hippo, διατηρώντας σταθερά επίπεδα διατήρησης ασφαλίστρων, επιτυγχάνοντας προγραμματισμένες αυξήσεις των ασφαλίστρων, αύξηση των ασφαλίστρων στα αδειοδοτημένα ασφαλιστικά μας πρακτορεία και αύξηση των ασφαλίστρων για συμβόλαια που έχουν τοποθετηθεί σε ασφαλιστικές εταιρείες τρίτων.

Η μετεξέλιξη της Hippo δείχνει ότι η εταιρία αρχίζει να κερδίζει από τις αποφάσεις που έλαβε η διοίκηση κατά τη διάρκεια του Q2 2023. Μάλιστα η διοίκηση τονίζει ...
Εάν αντιμετωπίσουμε φέτος ακριβώς τις ίδιες χαλαζοπτώσεις με το ίδιο επίπεδο σφοδρότητας, το πρόγραμμα εκπτωτικών αλλαγών και επιλεκτικών μη ανανεώσεων σε περιοχές με συγκέντρωση Cats (εκτάκτων καιρικών φαινομένων) που βρίσκεται σε εξέλιξη θα μειώσει τις άμεσες απώλειες του Hippo κατά περίπου 55%. Επιπλέον, επειδή αυτές οι αλλαγές που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο χρειάζονται έναν ολόκληρο χρόνο για να περάσουν από τις ημερομηνίες ανανέωσης πολιτικής, τα οφέλη το 2025 θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα, σχεδόν 80% μείωση των άμεσων απωλειών εάν οι χαλαζοπτώσεις του δεύτερου τριμήνου του 2023 επαναληφθούν.

Αυτές οι πρωτοβουλίες, σε συνδυασμό με τις ενέργειες που λάβαμε το δεύτερο εξάμηνο του 2023 για να εξορθολογίσουμε τις δραστηριότητές μας και να μειώσουμε τα πάγια έξοδά μας, μας δίνουν μεγαλύτερη σιγουριά ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τους στόχους κερδοφορίας μας νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Με ένα μείγμα που μετατοπίζεται προς επιχειρήσεις με χαμηλότερη μεταβλητότητα και υψηλότερη προβλεψιμότητα. Καθώς μπαίνουμε στο 2024, πιστεύουμε ότι είμαστε απίστευτα καλά σε θέση να ανταγωνιστούμε για επιχειρήσεις στις βασικές αγορές μας και στα βασικά τμήματα πελατών μας. 

Ήρθε η ώρα για τη Hippo να επιστρέψει στην επίθεση.

Κατά τη διάρκεια του 2023, τα συνολικά έσοδα της Hippo αυξήθηκαν γρηγορότερα από το συνολικά παραγόμενο ασφάλιστρο (TGP).
Τα έσοδα του 2023 ανήλθαν σε 209,7 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 75,19% από τα 119,7 εκατομμύρια δολάρια του 2022. 


Αυτή η ανάπτυξη ήταν αποτέλεσμα των αυξήσεων της κλίμακας των τμημάτων Services και Insurance as a Service, σε συνδυασμό με διαρθρωτικές αλλαγές στη δομή αντασφάλισης του τμήματος HHIP για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.  

Σχετικά με το ρίσκο που αναλαμβάνει η εταιρία στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, τονίζει η διοίκηση ...
Το 2022, διατηρήσαμε μόνο το 12% των ασφαλιστηρίων που σχετίζεται με τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά διατηρήσαμε το 30% του κινδύνου. Το 2023, μπορέσαμε να διατηρήσουμε το 39% των ασφαλιστηρίων, αλλά μόνο το 46% του κινδύνου, μειώνοντας σημαντικά το χάσμα μεταξύ διατήρησης κινδύνου και διατήρηση ασφαλίστρων, με αποτέλεσμα να πληρωθούμε πληρέστερα για τον κίνδυνο που διατηρήσαμε. Με την αλλαγή πολιτικής από την προηγούμενη αντασφαλιστική μας δομή και εναρμονίζοντας περισσότερο τα ασφάλιστρα με την τον κίνδυνο που διατηρούμε, μπορέσαμε να αποκομίσουμε χρήματα από τον ασφαλιστικό κίνδυνο πιο αποτελεσματικά, που αποτελεί βασικό μοχλό τόσο για την αύξηση των εσόδων όσο και για την κερδοφορία.

Η οδηγία για τα έσοδα του 2024 είναι ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό σε σχέση με το TGP, και θα αυξηθούν περισσότερο από 60% και από 210 εκατομμύρια δολάρια το 2023 θα ανέλθουν σε περισσότερα από 340 εκατομμύρια δολάρια το 2024. Επίσης, αναμένουμε ότι η εταιρία θα μειώσει την αστάθεια και την έκθεση στις καιρικές συνθήκες που συνέβαλαν στις ιστορικές απώλειες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hippo Rick McCathron  τονίζει ότι αναμένει η εταιρία να δημιουργήσει θετικά προσαρμοσμένα EBITDA το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2023 η Hippo παρουσίασε προσαρμοσμένη απώλεια EBITDA ύψους 22,3 εκατομμυρίων δολαρίων μειωμένη κατά περισσότερο από 50% από την προσαρμοσμένη απώλεια EBITDA ύψους 47,3 εκατομμυρίων δολαρίων του τέταρτου τριμήνου του 2022.

Η οδηγία της διοίκησης είναι πως η προσαρμοσμένη απώλεια EBITDA θα είναι μόνο 41 έως 51 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος 2024, μειωμένη κατά περισσότερο από 75% από το 2023, που ήταν το προσαρμοσμένο EBITDA αρνητικό κατά 200,6 εκατομμύρια δολάρια. Περισσότερο απο το 90% αυτής της απώλειας σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA θα είναι θετικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η διοίκηση επαναλαμβάνει ...
Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια του 2023 στην πορεία μας προς την κερδοφορία. Μπήκαμε στο 2024 με αυξημένη πεποίθηση ότι θα το πετύχουμε νωρίτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι αναμενόταν.

Η Hippo έχει στον Ισολογισμό της μετρητά και επενδύσεις 490,9 εκατομμύρια δολάρια με μηδενικό χρέος.
Τα Good Wills και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία είναι μόλις 75,7 εκατομμμύρια δολάρια, ενώ τα ίδια κεφάλαια είναι 384,7 εκατομμύρια δολάρια ή 15,8 δολάρια ανά μετοχή.

Εξαιτίας των ζημιών που καταγράφει η εταιρία (371,4 εκατομμύρια το 2021 ... 326,5 εκατομμύρια το 2022 και 263 εκατομμμύρια το 2023) τα ίδια κεφάλαια είναι σε φθίνουσα τάση με αποτέλεσμα η Hippo να εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 1,234 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το γεγονός οδηγεί την εταιρία σε αρνητικές ταμειακές ροές με αποτέλεσμα να αιμορραγεί ταμειακά και έτσι να τίθεται σε αμφιβολία η λειτουργία της. Εξαιτίας αυτών των γεγονότων η μετοχή πιέστηκε από τα 250 δολάρια και έφτασε να καταγράψει χαμηλό όλων των εποχών τα 6,64 δολάρια.


Όμως η εταιρία δείχνει ότι έχει αλλάξει πολιτική στην αντιμετώπιση των ασφαλίστρων που αναλαμβάνει και φαίνεται ότι είναι κοντά στο σημείο break even. 
Παράλληλα η Hippo πέτυχε το 2023 ετήσια μείωση των πάγιων εξόδων της σε 138 εκατομμύρια δολάρια από 166 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Αυτή η βελτίωση της απόδοσης είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της κορυφαίας γραμμής, με τα πάγια έξοδα να μειώνονται από 138% των εσόδων του 2022 μόνο στο 66% των εσόδων του 2023 και περισσότερο ενθαρρυντικό είναι ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό του οφέλους από τα μέτρα μείωσης του κόστους στα τέλη του 2023 αντικατοπτρίζεται σε αυτούς τους αριθμούς.
Για το 2024, αναμένει η διοίκηση ότι τα πάγια έξοδα θα συνεχίσουν να μειώνονται κατά περισσότερο από 20% σε απόλυτους όρους σε δολάρια και σε λιγότερο από 31% των αναμενόμενων εσόδων του 2024.

Guidance 2024
  • Ετήσιο συνολικό ασφάλιστρο (TGP) : θα αυξηθεί σε περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια (1,3 - 1,375 δισεκατομμύρια)
  • Συνολικά έσοδα : θα αυξηθούν σε περισσότερα από 340 εκατομμύρια δολάρια (340 - 360 εκατομμύρια.)
  • Η αναλογία απώλειας ανάπτυξης HHIP θα είναι μεταξύ 72% και 78%, με το 20% να σχετίζεται με απώλειες έκτακτων καιρικών φαινομένων PCS και μεταξύ 52% και 58% να σχετίζεται με απώλειες εκτός PCS. Λόγω της εποχικότητας των καιρικών συνθηκών στις περιοχές όπου διανέμονται οι πολιτικές μας, αναμένουμε ότι το φορτίο CAT το 2024 θα κατανεμηθεί 29% στο πρώτο τρίμηνο, 41% για το δεύτερο τρίμηνο, 19% για το τρίτο τρίμηνο και 11% στο τέταρτο τέταρτο.
  • O δείκτης καθαρών ζημιών HHIP θα είναι μεταξύ 85% και 90%, με τον δείκτη καθαρών ζημιών HHIP του 4ου τριμήνου 2024 κάτω από 75%. 
  • To προσαρμοσμένo EBITDA θα είναι ζημιογόνο μεταξύ 41 και 51 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος, όπου περισσότερο από το 90% των ζημιών θα εμφανιστούν τα δύο πρώτα τρίμηνα .... και το προσαρμοσμένα EBITDA θα είναι θετικά το τέταρτο τρίμηνο.
  • Τα μετρητά και οι επενδύσεις και ενώ η εταιρία θα έχει προσαρμοσμένα EBITDA θετικά θα ξεπεράσουν τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

81 σχόλια:

  1. Άσχετο με το θέμα ... αλλά καλή ευκαιρία ξαναδίνει η FOUR με αφορμή τη δήλωση του CEO, ιδρυτη και διάνοιας Jared που ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν πωλείται σε αυτά τα νούμερα.

    Μπρεεε ... αν τη θέλετε την εταιρία, δώστε του 150 δολάρια για κάθε μετοχή ζεστά και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. QUIK.....
    Η μετοχή του Zacks... πετάει στα ουράνια........αυχενικό με έπιασε λεμε....(από τότε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η AKEBIA που πήρα τη Παρασκευή, πάει σφαίρα
    Η ROOT ....έχει πάρει τη έγκριση του κ.Τακη ,οπότε ΑΠΠ ΟΝΛΥ
    Η GCT πάτησε γραμμή υψηλής τάσης και διορθώνει βιαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την GCT να πω ότι τα νούμερα που ανακοινωνει είναι απίστευτα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να διορθώνει.

      Τον τελευταιο μήνα περίεργα πολύ παίζει ο γίγανταςστο ταμπο.

      Γνώμη μου ...
      Αν δεν πραγματοποιήσει ο Κινέζος την υπόσχεση του ... αλλαγή έδρας και έκδοση sec ως Αμερικάνικη εταιρία και όχι Χονγκ Κονγκ ... δεν την ακουμπάμε σε κανένα νούμερο.
      Πρέπει ο ιδρυτής να τηρήσει τώρα την υπόσχεση του και να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες ... ειδάλλως τα νούμερα του είναι σε αμφιβολία.

      Διαγραφή
    2. ROOT είναι φθηνή. Δείχνει ότι είναι σε σημείο break even ... και αυτό σε συνδυασμό ότι είχε πιεστεί πολύ και έχοντας τη συνεργασία με την Carvana που αναδιαρθρώθηκε απο funds την κάνουν πολυφερνη νύφη.
      Ο στόχος είναι σε πρώτη φάση ... ίδια κεφαλαιοποίηση, τουλάχιστον, με Lemonade.
      Κάποια στιγμή θα κάνει καλή διόρθωση ... όχι μεγαλύτερη απο 30% ... πιθανολογώ απο τα 70 με 90 δολάρια, ίσως.
      Μετά θα συνεχίσει ψηλότερα.

      Διαγραφή
    3. Γερό crash test θα δώσουν οι ασφαλιστικές στο Q1 και ειδικότερα το Q2 που είναι το άσχημο τρίμηνο τους.
      Εκεί θα αποδείξουν αν ROOT, HIPO, LMND έχουν αλλάξει ρότα και χρειάζονται όλο και λιγότερο τους αντασφάλιστές, διαχειριζόμενες τα CAT ( έκτακτα καιρικά φαινόμενα) δίχως να κινδυνεύει η ύπαρξη τους.

      Διαγραφή
    4. Πριν αλέκτωρ λαλήσει ήρθε η ώρα της διόρθωσης που έλεγα εχθές στη Root.
      Λίγο νωρίτερα απο ότι υπολόγιζα.

      Φτου, φτου γκαντεμόσαυρε. 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    5. KINS
      (Και εδώ είναι όλο το ζουμι)
      Λέει ο CEO ...

      θα έλεγα ότι η κορυφαία προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η λήξη του χρέους μας. Και όπως γνωρίζετε ότι έχουμε χρέος 20 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγει στο τέλος του έτους. Έχουμε λοιπόν εννέα μήνες για να καταλάβουμε τι να κάνουμε. Επομένως, αυτή είναι σίγουρα η κορυφαία προτεραιότητά μας όσον αφορά την κατανομή κεφαλαίων.

      Διαγραφή
  4. Sirius XM .......
    Δείτε τη κ.Τακη...είναι Warren Buffet stock

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου αρέσει που έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια, μεγάλο χρέος και μηδενικό ταμείο.
      Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει ο Μπαφετ εκεί πέρα.
      Εκτός αν θέλει να παίξει τον λευκό ιππότη, βάζοντας τα απαραίτητα κεφάλαια και αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της εταιρίας.

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή στην παρέα !!! Mε αφορμή το καρναβάλι μια αναφορά από brazilero μεριά για watch list . ΑΠΟΨΗ = DESPEGAR .COM CORP διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό DESP.. --> ..shares AI trip planer SOFIA ...--> Q4 Revenue +40% & adj EBITDA +248%, FY23 Revenue +31% & adj EBITDA +176%Growth accelerated.
    Guiding for 2024: at least 16% rev growth & 28% adj EBITDA growth.
    Trades at 0.9x NTM sales or 4.8X adj EBITDA, based on AH price .
    This thing is so cheap for the growth. ( !!! )
    Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής λέει ο CEO !!!
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Q4 2023 = https://s202.q4cdn.com/565082690/files/doc_financials/2023/q4/Despegar_4Q23_ER.pdf
    ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΈΠΕΤΕ ??
    Επ ευκαιρίας ROOT ή HIPO ΤΑΚΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ROOT είναι η ώριμη.

      Η Hipo έχει αλλάξει πλευρό και από ότι φαίνεται είναι 1 με 2 τρίμηνα σε διαφορά φάσης απο τη Root.

      Διαγραφή
    2. DESP και ο αλγόριθμος της ΑΙ με το Ελληνικό προσωνύμιο SOFIA.

      Δεν μου αρέσει που έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια και τα οποία γίνονται ακόμη πιο αρνητικά αν αφαιρέσουμε τα Good Wills και τα Άυλα της.

      Διαγραφή
  6. Ta charts μου λένε οτι ίσως από σήμερα ξεκινάει Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ στην Αμερική
    Κ.Τακη....τα αποτελέσματα STNE...πως τα βλέπετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. forecasting $160 million in EBITDA for FY24, or a forward p/ebitda of 4x
    PGY is forecasting $976 million in revenue for FY24, that's a forward p/s of 0.65x

    Eαν τα νούμερα βγούν σωστά τοτε αξίζει μια αγορά εδω ,αγορά στα 9,15 εγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://uploads.disquscdn.com/images/984d07580d7e420a7d36b0da2bb3fb3363892babc9015024794d798c92d1b9d4.png

      Διαγραφή
    2. Κύριε Mano και τα βρακιά μου βάζω εδώ ... Είμαστε στο 0,8 που έλεγα παλαιότερα θα δει θέλει δεν θέλει. Τότε που έπαιζε στο 1,3 με 1,4.

      Διαγραφή
    3. Μόλις τώρα ο zack την υποβάθμισε απο 1 σε 3.
      Αυτά είναι νέα. Superrrr

      Διαγραφή
    4. απο το 1 εως 3 δεν σημαίνει τίποτα
      εμένα μου στέλνει IN TIME...μεσα στη συνεδρίαση πολλες μετοχες σε RANK-3.....αλλα με τη προτροπή BUY NOW....exactly now...
      Rank-1 Rank 3......strong buy or hold.....ειναο το εύρος και ο αλγοριθμος που εχουν βγαζει παντα νικητές

      Διαγραφή
    5. Σημαίνει για εμένα ... γιαυτό το τόνισα.
      Ήταν σημάδι το χθεσινό.

      Διαγραφή
    6. O Zack rank απέτυχε να πιάσει το κύμα της Pagaya.

      O Takis rank γουστάρει στις βούτες υπό των ιδίων κεφαλαιων και δίνει στον Νο1 τιτλοποιητή ABS στις Η.Π.Α, στα 9,46 Takis rank 0 (όχι 1 ... 0 δίνει)

      Διαγραφή
    7. Να είστε καλά ... Παγγαρόπληκτοι και σορταροΠαγγάριοι ... συνεχίστε να με ταίζετε.


      9,5 ... είναι τα παλαιά 0,8 που είχα γράψει θα πάει θέλει δεν θέλει.

      Διαγραφή
  8. Rigetti computing


    https://uploads.disquscdn.com/images/dc5fd821e6765ccca6572fbf6bf9f367812e859677319f7c0db61780e172757c.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα περίπτερο πρώην spac ... δεν ξέρω τι προοπτικές μπορεί να έχει.

      Αντίθετα μου κάνουν εντύπωση τα νούμερα ενός άλλου πρωην spac που έχουν τρελαθεί προ το θετικότερο.
      Πρόκειται για τη HIMS ... απλώς ακόμη δεν έχω προλάβει να εμβαθύνω και να την μάθω καλά.

      Διαγραφή
  9. k Takh.....μια σουπερ μετοχη απο μενα......φρεσκα κουλουρια...(δεν υπαρχει περίπτωση να μη σας αρεσει)


    Perma-Fix Environmental Svcs Inc (PESI)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια απλή επιβεβαίωση από FED για 3 μειώσεις επιτοκίων μέσα στο έτος και εκτοξεύτηκαν UPST και PGY. Τι πάρτυ θα γίνει δηλαδή όταν οι μειώσεις γίνουν πράξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τοτε θα πουνε" προεξοφλημενο".......and sell the news

      Διαγραφή
    2. o πασίγνωστος elliot wave Avi Gilburt....με τη μελετη του βημα-βημα λεει πως τελος του μηνα με αρχες Απριλιου ....ξεκιναει το ξυλο στην Αμερικη


      https://www.elliottwavetrader.net/images/charts/202403/full-448c909cf703cdc19e4db7d079f48bc0903fcd73.jpg

      Διαγραφή
    3. Κύριε Aramis την ημέρα που θα ανακοινώνεται μείωση επιτοκίων θα πέφτει η αγορά, αλλά την επομένη ημέρα (ίσως και ενδοσυνεδριακα) θα συνεχίζει να ανεβαίνει ... είμαστε απλώς στην αρχή.

      Διαγραφή
    4. Εκεί στους θερινούς μήνες (δεν ξέρω πότε ακριβως) θα έχουμε ψιλοδιόρθωση.
      Είμαστε ακόμη στην αρχή ... οδηγοί μας οι ΡουμπινοΚΡΑΧΚλαιωτσακοι και οι BIG χασούριδες.

      Διαγραφή
  11. MUX
    Μόλις τώρα από Zacks

    https://m.investing.com/equities/mcewen-mining-inc-advanced-chart?cid=24336

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα στην παρέα! Έχει κάποιος άποψη για την CISS ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μετοχή στα 2 cents? Τι σας τράβηξε σε αυτή;

      Διαγραφή
    2. Η τρέχουσα αποτίμηση - $0,025 όταν γράφτηκε. Το πετυχημένο public offering (και ποιοί συμμετείχαν) στα $0.075 / +warrants στα $0.05 που εξασκήθηκαν. Το όνομα από πίσω (Βαφειάς). 5 το απόγευμα σήμερα έχει το conference call για το q4. Προτείνω να το ακούσετε.

      Διαγραφή
    3. https://finance.yahoo.com/news/c3is-inc-reports-revenue-13-132100655.html

      Διαγραφή
    4. https://edge.media-server.com/mmc/p/uyccpmi6/

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Off-Exchange Short Volume 4,836,307 shares - source: FINRA (inc. Dark Pool volume)
      Off-Exchange Short Volume Ratio 57.96 % - source: FINRA (inc. Dark Pool volume) - αυτά σκοπεύουν να τα καλύψουν με εξάσκηση των warrants, γιανα τους βγει όμως χαμηλό το strike ΠΡΕΠΕΙ η τιμή να παραμείνει εδώ ή παρακάτω.... αν για κάποιο λόγο αυτό χαλάσει........

      Διαγραφή
    7. ...χθες έπεσε μια τροχιοδεικτική

      Διαγραφή
    8. Bottom line: O Βαφειάς κάνει χοντρό παιχνίδι εδώ (αν δεν τον τσιμπήσουν και αυτή τη φορά)

      Διαγραφή
    9. Να τονίσω επίσης ότι εδώ κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με έναν νέο ΛΑΝΑΡΑ και όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη που είχαν οι κατά καιρούς ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ.

      Διαγραφή
  13. Όσο σκεφτομαι ότι δεν πήρα coinbase <40$ επειδή άκουγα τον Τζιμ Χάνο που έλεγε ότι το μοντελό της είναι γτπ και σκεφτομουν "κατι παραπανω θα ξέρει", νιώθω εντελώς μαλ*κας.

    Καθομαι και την κοιτάω σαν χάνος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι βλακοmemeδες που έλεγαν για χρεωκοπία της που χάθηκαν;
      Μαζεύουν λεφτα για να αγοράσουν στην κορύφωση της και bitcoin στα 150.000 ... διότι, ναι, ναι, ναι ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ... όσοι έφτυναν στα χαμηλά.

      Διαγραφή
  14. CMPO

    ZACKS live .....buy now

    https://uploads.disquscdn.com/images/180fb8a211a1bd2c5ebfd0fea1465ee845f3a555e0755fa937a5bb481f4e69b1.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά σε όλους κ ιδιαίτερα στους εορτάζοντες! Άλλη μια αναθεώρηση από την διοίκηση της aehr (2η στο 3μηνο) κ -20% για την μτχ. Πλέον είναι σε μηδενική ανάπτυξη για το 24 και φυσικά θα πρέπει να αναθεωρήσουν κ τις προβλέψεις για το 25. Θα περιμένω κ τα αποτελέσματα 3μηνου να δω σχετικά με τα αποθέματα που είχε αναφέρει ο κ. Τάκης αλλά η διοίκηση δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. PAYS.......the Teo stock...!!!
    Η μικρούλα τα πάει περίφημα ....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PAYS 4,11
      ΚINS 4,6

      Δίπλα στη μικρούλα βάζω ένα περίπτερο.
      Για να δούμε εντός του 2024 ποιά θα κάνει μεγαλύτερη απόδοση.

      Διαγραφή
  17. $ASTS There can be no assurance that we will be able to raise additional funds when needed or on favorable terms or at all. If we cannot raise additional funds when needed, our independent auditors or management may express substantial doubt about our ability to continue as a going concern in future financial statements

    https://twitter.com/kubsv/status/1774894790347309310

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ASTS
      Οι άλλοι ακόμη περιμένουν τον πύραυλο να εκτοξευθεί;.
      Και τα δύσκολα θα είναι όταν θα βγει στην παραγωγή και εφόσον πετύχει το εγχείρημα ...

      Δίνω τιμή στόχο 0,5 και περιμένω μεγάλο REVERSE SPLIT.

      Διαγραφή
    2. Αναμένω ότι απο εδώ θα βγάλω ένα σκασμό λεφτά ... αφού προηγουμένως χαθούν τόνοι χρημάτων.

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα κ.Τάκη! Tesla σε ποια τιμή θα ξεκινούσατε σταδιακά αγορές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλησπέρα αγορά tesla , mgni, pgy ξανά τα κομμάτια που είχα δώσει στα 10.20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Buy the dip.
      TAKIS RANK 0.
      Στο 10,33 σήμερα είναι σαν να αγοράζει κάποιος στο 0,86 ... αγοράζατε σαν παλαβοί στα 1,3 ... 1,5 ... 1,8 και 2 και άνω και τώρα μούγκα στη στρούγκα.
      ΓΙΑΤΙ;

      Διαγραφή
    2. TAKIS RANK 0, Τι σημαίνει κ. Τάκη?

      Διαγραφή
  20. SWVL....!!
    Από τις μικρές που γίνονται μεγάλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Teo και λοιποί φίλοι καλησπέρα... Μπορείς να μου πεις τι βλέπεις για BKKT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Buy the dip...! Βλέπω x5....αν θα γίνει στη πραγματικότητα δεν το ξέρω
      Πάντως βλέπω ένα x5 από εδώ που έφτασε φίλε μου!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Stali ο Ισολογισμός είναι ένα μάτσο χάλια ... αλλά σε αυτή τη φάση αυτό δεν μετράει, καθώς δεν πρόκειται να χρεωκοπήσει άμεσα, ύστερα μάλιστα και απο το πρόσφατο offer μετοχών σε διπλάσια τιμή απο τη σημερινή.

      Όμως το ερώτημα είναι ένα. Γιατί αυτή η BKKT υποχωρεί εν μέσω του bull run των κρυπτονομισμάτων, που θα στείλει το bitcoin σε τριψηφιο νούμερο ίσως και στα 150.000.
      Εδώ γλεντάει ο κάθε πικραμένος ... η BKKT γιατί τρώει φάπες;

      Διαγραφή
    3. Βέβαια ένα γερό reverse split 1:20 ή ακόμη και 1:40 θα ήταν ότι ομορφότερο ... έτσι βγάζουν έξω τον κάθε άσχετο meme της συμφοράς. Βλέπω όμως να το καθυστερεί η διοίκηση.
      Το ερώτημα ωστόσο παραμένει ...
      Γιατί πεφτει η BKKT ενώ τα κρύπτος πετάνε;

      Διαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. Έχω αποσυρθεί, προς το παρόν απο τα lidars ... δεν προβλέπεται ούτε το 2024 να είναι το σημείο εκκίνησης για αυτές τις εταιρίες, καθώς η εμπορευματοποίηση έχει προβλήματα ... θα τις ξανασκεφτώ - μελετήσει στο 2ο εξάμηνο του 2024

      Διαγραφή
  23. Το ιπποποταμάκι μεγαλώνει.. Χρειάζεται να πάρει κάποιες ανάσες και μετά προβλέπω να συνεχίσει σε τιμές άνω του 40.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο, αλλά ... όποιος αγοράζει ROOT στα 71 είναι σαν να αγοράζει στα 3,94.
      Ακόμη άβυσσος κάτω απο την IPO της.

      Διαγραφή
    2. K Τακη καλησπερα. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην Slqt την οποία αναφέρατε στην εισαγωγή της Root? Επίσης στην παρεμφερείς δραστηριότητας Goco η οποία έχει προβεί σε Reverse Split κ έχει ψοφήσει από όγκο. Μήπως έχουμε σε αυτές τις 2 μια νέα Root?

      Eιδικα τα νούμερα της Slqt τα βλέπω να βελτιωνονται

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ανδρέα σας δείχνω τον ήλιο και επειδή σας τυφλώνει το φώς του και δεν μπορείτε να τον κοιτάξετε ... ψάχνετε να δείτε τα αστέρια κάπου στο βάθος.

      Διαγραφή
    4. Μακάρι να έχετε δίκιο κ Τάκη κ να μην έχουμε πάλι κλάματα.
      Η αλήθεια είναι σας έχει βγει το bet μέχρι στιγμής. Οπότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

      Η ανάλυση έγινε στα επίπεδα των 40 δολαρίων ( όταν την είχε αρχικά επισημάνει ο κ Τεο κάτω από 10$ σε μια συζήτηση περί λεμοναδας). Αρα αν κ με πρόταση αγοράς στο 4× (10× από τα χαμηλα) σας έχει βγει ένα double άμεσα. ΕΥΓΕ!

      Να μας πείτε μόνο που βγηκατε γιατί κ πέρυσι υπερθεματιζαμε για stem k luminar κ μετά πήγαν κουβά...

      Δεν είδα κανεις να βγει να πει ρευστοποιησα με ζημιά!
      Αυτό βέβαια το έχω συνηθίσει 25 χρόνια στις αγορές...
      Προσωπικά δεν μπορώ να κυνηγάω στα 10× ή 4× (μέσα σε ένα μηνα) κ για το λόγο αυτό αναφέρθηκα στις άλλες 2 κ ειδικά στην Slqt που εχει k καλύτερα νούμερα (1,1 δις πωλήσεις, p/s 0.29, θετικό εκ νέου operating income k θετικά operating cash flows). Ένα RS ίσως να λείπει κ εδώ.

      Καλή συνέχεια!
      Mε εκτίμηση

      Βtw μια ερώτηση.. μιας κ έχετε αναφερθεί στο Btc κατά καιρούς παλιοτερα κ εκ νέου
      για τιμες 150Κ after halving, έχετε θέση? Είτε άμεσα είτε έμμεσα (mining stocks, microstrategy, Coin etc)

      Διαγραφή
    5. Προσωπικά στο btc (k ethe) είμαι ενεργός από τα μέσα του 2016 όταν άρχισα να μελετω τον μέγιστο Αndreas Antonopoulos (στον οποίο έχω αναφερθεί κ παλιοτερα αν έχετε αρχείο μηνυμάτων).

      O M. Saylor άρχισε να επενδύει κ να είναι από τους πιο φανατικούς bull του χώρου από τα μέσα του 2020 σε τιμές περι τα 11Κ.
      Βέβαια με εργαλείο την Wall έγινε ο μεγαλύτερος (γνωστός) θεσμικός στον κόσμο με 210K Btc k η αγορά τον έχει "ανεβάσει ανάλογα".

      Ψωνίζουν microstrategy στα 30Β αποτιμηση όταν τα αποθεματικά της εταιριας αξίζουν τα μισά κ αυτος φυσικά έχει ξεσκιστεί να πουλάει μετοχές ενώ παράλληλα βγαινει κ υπερθεματιζει την άποψη της Woods για τιμές 1-3 εκατ/btc μέχρι το 2034...

      Διαγραφή
    6. Καλό το ανέκδοτο ... ποιος θα κλάψει στη Root;
      Έχει τολμήσει κανείς; Να πάρει στα 32 όταν πρωτοείπα σε σχόλιο του κύριου Τεο;
      Μην με τρελάνετε τώρα κύριε Ανδρέα.

      Αυτή η Ιστοριούλα με το ποιος κερδίζει ή χάνει ή γελάει ή κλαίει με έχει κουράσει εδώ πέρα, εδώ και τόσα χρόνια.
      Τελικά οι ΝεοΈλληνες είναι ζουλιάριδες και φθονεροί ... μόνο τον άλλον κοιτάνε.
      ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

      Όποιος μπορεί να μιλάει με νούμερα ... να τα αντιλαμβάνεται και να αναμορφώνει τις επενδυτικές του στρατηγικές έχει καλώς. Θα έχει διάλογο - αντίλογο απο εμένα ...

      Διαγραφή
    7. "Οι άνθρωποι που επενδύουν, βγάζουν χρήματα για τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι που κερδοσκοπούν βγάζουν χρήματα για τον χρηματιστής τους" .

      Διαγραφή
    8. Δεν ξέρω αν αναφέρεστε σε εμένα ως Νεοέλληνα..

      Σας έγραψα κ παραπάνω Ευγε για την τόλμη κ την επιλογή σας κ ειπα απλα οτι εγώ δεν ακολουθώ στο επί 4 μέσα σε ένα μηνα. Αυτό δεν είπα?

      Προσωπικά μιλάω με στοιχεία κ όσον αφορά τις συγκεκριμένες μετοχές σας είπα να κοιτάξετε την εναλλακτική περίπτωση της Slqt κ έδωσα κ συγκριτικά στοιχεία κ μου γράφετε (ειρωνικά?) σαν σχολείο ότι με τυφλώνει ο ήλιος κ κοιταζω τα άστρα...

      Επίσης σας παραπέμπω σε παλιότερα σχόλια από τις αρχές του 2020 όταν πρωτογραφαμε εδώ για Αμερική με πολλούς αγαπητούς οι οποίοι πλέον έχουν αποσυρθεί.

      Δεν σας ειρωνεύομαι κ Τάκη μετά από 4+ χρόνια.
      Ούτε αμφισβητώ τον κόπο κτην προσπάθεια σας με τόσες αναλύσεις.
      Αν σας ενόχλησαν τα σχόλια μου περί stem, luminar, lemonade (προ συγχώνευσης με την άλλη που εσβησε), teladoc, skillz κ αλλα τοσα spacs k πόσες αλλες δεν σας κατηγόρησα αλλά αυτή είναι η αλήθεια.. αν εξαιρέσουμε το κομμάτι του trading k οποίος πρόλαβε 9 στις 10 περιπτώσεις έσβησαν.

      Αν θυμάστε σας είχα αναφέρει Ότο η απασχόληση μου ήταν σε family office οπότε τα νούμερα ήταν μεγάλα, πολύ μεγάλα..

      Δικό σας ειναι το blog οποτε φανταζομαι αρχείο θα έχετε. Δεν εμφανίστηκα από τον πουθενά ούτε είμαι χθεσινός...μα γεαφω ιοως λέτε ως κομπλεξικός Νεοέλληνας..

      Διαγραφή
    9. Κ Αδειμαντε θυμάμαι είστε παλιός.. πείτε μου λοιπόν αν 9 στις 10 περιπτώσεις που έχουν συζητηθεί εδώ είναι κερδοσκοπία ή επένδυση..
      Κ κάποιοι άνθρωποι αξιολογοι αλλα πιο συντηρητικοί που έγραφαν απο πολυ παλια (πχ ο κ Barren Wuffet) αποχώρησαν.

      Ατυχής ίσως η φράση θα έχουμε κλάματα αλλά περικλείει αλήθεια κ ας βγει κάποιος να με διαψεύσει...

      Bulls make money
      Bears make money
      But ships get slaughtered

      Διαγραφή
    10. Ας δούμε τα διαγράμματα για επιλογές που έχουμε όλοι μας κάνει εδώ σε βάθος 5ετιας από την έναρξη του covid κ μετά συζητάμε σε άλλη βάση περί του τι είναι επένδυση κ τι κερδοσκοπία.

      Αυτά κ σταματώ εδώ γιατί είναι Κυριακή κ κρίμα να χαλάμε τη διάθεση μας άνευ λόγου.

      Διαγραφή
    11. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

      Διαγραφή
  24. κ. Τάκη καλησπέρα. Καμιά γνώμη για AVXL που είχατε αναφέρει παλαιότερα? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επίσης κ. ΤΕΟ τα φώτα σας τεχνικά για την AVXL?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂