Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Xometry

Xometry  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό XMTR ... εδώ ....

Presentation Xometry ... εδώ ...
Investors Xometry ... εδώ ... 

Αριθμός μετοχών : Σύνολο 47.968.499 μετοχές

  • 45.292.345 είναι μετοχές Κατηγορίας Α και
  •  2.676.154 είναι μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 20 ψήφους.

Τομέας : Εκτυπώσεις 3D - Ειδικά Βιομηχανικά Μηχανήματα

Αριθμός εργαζομένων : 914

IPO : 44 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 30 Ιουνίου 2021.

Προσφέρθηκαν 7,906 εκατομμύρια νέες μετοχές και  εισπράχθηκαν καθαρά περίπου 325,3 εκατομμύρια δολάρια. Η τιμολόγηση των 44 δολαρίων αποτίμησε την Xometry σε περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, οι μετοχές της εταιρείας, έκλεισαν στα 87,39 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 98,6%, ενώ το υψηλό της ημέρας ήταν τα 97,57 δολάρια. Έκτοτε η μετοχή εκτονώθηκε καθοδικά καταγράφοντας χαμηλό 12,45 δολάρια στις 4 Μαΐου 2023.

Δραστηριότητα
Η Xometry δεν κατασκευάζει εκτυπωτές ή υλικά εκτύπωσης. Ουσιαστικά δεν κατασκευάζει τίποτα. Είναι μια διαδικτυακή αγορά που συνδέει αγοραστές και πωλητές.

Μέσω του ιστότοπού της, οι ιδιώτες μπορούν να παραγγείλουν μικρά τρισδιάστατα εκτυπωμένα αντικείμενα και οι εταιρείες μπορούν να παραγγείλουν μεγάλες ποσότητες εξαρτημάτων και εργαλείων με τρισδιάστατη εκτύπωση. Η Xometry έχει αναπτύξει ένα σημαντικό και βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με υψηλά εμπόδια εισόδου που είτε θα προσφέρει οργανική αύξηση των πωλήσεων είτε θα την καταστήσει στόχο για εξαγορά στη βιομηχανία.

Η Xometry, Inc. ιδρύθηκε το 2013, από τους Randy Altschuler, David Burns και John Coburn και έχει την έδρα της στη North Bethesda του Μέριλαντ. Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως NextLine Manufacturing Corp. και άλλαξε το όνομά της σε Xometry, Inc. τον Ιούνιο του 2015.

Η Xometry είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα 3D εκτύπωσης και CNC, που συνδέει τους πελάτες με τους κατασκευαστές για να παράγουν εξαρτήματα κατόπιν παραγγελίας.
Η Xometry προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών 3D εκτύπωσης και CNC, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης εκτύπωσης 3D, της εκτύπωσης 3D με υλικά σύνθετα και της κοπής CNC. Η εταιρεία συνεργάζεται με ένα δίκτυο περισσότερων από 10.000 κατασκευαστών σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορεί να προσφέρει μια γρήγορη και οικονομική λύση για την παραγωγή εξαρτημάτων.


Χρησιμοποιώντας την αποκλειστική τεχνολογία της Xometry έχει δημιουργηθεί μια αγορά - marketplace όπου δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές να προμηθεύονται αποτελεσματικά κατασκευασμένα εξαρτήματα και μέσω αυτής της αγοράς οι προμηθευτές υπηρεσιών κατασκευής αντικειμένων να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους.

Η τεχνολογική πλατφόρμα της Xometry με δυνατότητα AI τροφοδοτείται από ιδιόκτητους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και ένα σύνολο δεδομένων, με αποτέλεσμα μια εξελιγμένη αγορά διπλής όψης που ψηφιοποιεί γρήγορα τη βιομηχανία παραγωγής. Ως αποτέλεσμα, οι αγοραστές μπορούν να προμηθεύονται τα προϊόντα που επιθυμούν κατόπιν παραγγελίας και οι προμηθευτές μπορούν να εκμεταλλεύονται τις παραγωγικές ευκαιρίες που ταιριάζουν με τις συγκεκριμένες δυνατότητες και την ικανότητά τους. Οι αλληλεπιδράσεις στην αγορά της Xometry παρέχουν πλούσιες πληροφορίες δεδομένων που με τη βοήθεια τους να βελτιώνονται συνεχώς τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και να δημιουργούνται νέα προϊόντα και υπηρεσίες, τροφοδοτώντας ισχυρά εφέ δικτύου καθώς η εταιρία κλιμακώνει.

Η πλατφόρμα της Εταιρείας δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές να λαμβάνουν γρήγορα τιμολόγηση, αναμενόμενους χρόνους παράδοσης, σχόλια σχετικά με την κατασκευαστικότητα και τελικώς να κάνουν τις παραγγελίες τους. Το δίκτυο επιτρέπει στην Εταιρεία να παρέχει μεγάλους όγκους μοναδικών ανταλλακτικών, συμπεριλαμβανομένων προσαρμοσμένων εξαρτημάτων και ανταλλακτικών για τους αγοραστές της.

Οι δυνατότητες των προμηθευτών της Xometry περιλαμβάνουν την κατασκευή αριθμητικού ελέγχου ηλεκτρονικών υπολογιστών, τη διαμόρφωση λαμαρίνας, την κοπή φύλλων, την τρισδιάστατη εκτύπωση (συμπεριλαμβανομένης της μοντελοποίησης εναπόθεσης, άμεσης πυροσυσσωμάτωσης μετάλλων με λέιζερ, PolyJet, στερεολιθογραφίας, επιλεκτικής πυροσυσσωμάτωσης με λέιζερ, εκτόξευσης συνδετικού υλικού, σύνθεση ψηφιακής δέσμης άνθρακα και σύνθεσης πολλαπλού φωτός, φωτοπολυμερισμός υποστρώματος λιπαντικού), χύτευση υπό πίεση, σφράγιση, χύτευση με έγχυση, χύτευση ουρεθάνης, κοπή σωλήνων, κάμψη σωλήνων, καθώς και υπηρεσίες φινιρίσματος, ταχεία κατασκευή πρωτοτύπων και παραγωγή μεγάλου όγκου. 

Η σουίτα υπηρεσιών των προμηθευτών περιλαμβάνει ένα σύστημα εκτέλεσης παραγωγής που βασίζεται σε cloud (Workcenter) και προϊόντα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για τη σταθεροποίηση και τη βελτίωση των ταμειακών ροών. Επιπλέον, προσφέρονται στους προμηθευτές λύσεις ψηφιακού μάρκετινγκ και δεδομένων και λύσεις βασισμένες στο SaaS ώστε να βελτιστοποιήσουν την παραγωγικότητά τους.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο χρησιμοποιούν την Xometry για την παραγωγή εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Boeing, Airbus, General Electric, NASA, Bosch, ΒΜW και η Ford. Η εταιρεία έχει επίσης λάβει βραβεία για την καινοτομία της, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Fast Company's Most Innovative Companies.

Η Xometry έχει λάβει χρηματοδότηση από μια σειρά επενδυτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Kleiner Perkins Caufield & Byers, Bessemer Venture Partners και Accel Partners. Η εταιρεία είχε αξιολογηθεί σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη της εταιρείας επιταχύνθηκε με την υποστήριξη των GE Ventures, BMW i Ventures και Highland Capital Partners, οι οποίοι της παρείχαν εισφορά μετρητών 38 εκατομμυρίων δολαρίων, πριν ο Όμιλος Foundry πραγματοποιήσει επένδυση 25 εκατομμυρίων δολαρίων και η Greenspring Associates συνεισφέρει επιπλέον 50 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.
Χρησιμοποιώντας αυτήν την υποστήριξη, η Xometry μπόρεσε να επεκταθεί στην Ευρώπη με την εξαγορά του άλλου παρόχου υπηρεσιών Shift και να πιέσει για περαιτέρω κερδοφορία με την κυκλοφορία της δικής της πιστωτικής κάρτας . Η ταχεία πρόσφατη επέκταση της εταιρείας αναγνωρίστηκε από τη λίστα Technology Fast 500 της Deloitte στη Βόρεια Αμερική, στην οποία πιστώνεται ότι έχει αυξηθεί κατά 949% την περίοδο 2016-19.

Ο Randolph Altschuler (γεννημένος στις 8 Δεκεμβρίου 1970) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και πολιτικός. Ήταν υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού και του Συντηρητικού Κόμματος για το Κογκρέσο στην 1η Περιφέρεια του Κογκρέσου της Νέας Υόρκης το 2010 και το 2012. Είναι ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Xometry.

Ο Altschuler γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Νέας Υόρκης από μια ανύπαντρη μητέρα, τη Sheila Brody και αποφοίτησε από το γυμνάσιο Hunter College το 1989. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, εργαζόμενος στο σχολείο ως μάγειρας και φύλακας της πανεπιστημιούπολης. Αποφοίτησε το 1993 με Bachelor of Arts (BA) στις Γερμανικές Σπουδές και τη Λογοτεχνία. Το 1994, ο Altschuler σπούδασε, με υποτροφία, στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Το 1998, ο Altschuler αποφοίτησε από το Harvard Business School κερδίζοντας πτυχίο Master of Business Administration (MBA) με διάκριση.

Ο Altschuler εργάστηκε ως επενδυτικός τραπεζίτης στις Donaldson, Lufkin & Jenrette και υπηρέτησε ως βοηθός του Διευθύνοντος Συμβούλου της Deutsche Bank North America, εστιάζοντας σε θέματα στρατηγικής και διαχείρισης. Αφού πήρε το MBA του, ο Altschuler εργάστηκε σε private equity στη The Blackstone Group. Ως επιχειρηματίας, ο Altschuler έχει συνιδρύσει τρεις επιτυχημένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Office Tiger το 1999, CloudBlue το 2001 και τελευταία τη Xometry το 2013, όπου είναι Διευθύνων Σύμβουλος

Το 1999, ο Altschuler και ο συμμαθητής του Princeton, Joseph Sigelman, ξεκίνησαν την OfficeTiger, μια εταιρεία outsourcing επιχειρηματικών διαδικασιών (BPO) που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης back-office για αμερικανικές εταιρείες. Τον Ιούλιο του 2005, το περιοδικό Business Week ανέφερε ότι η OfficeTiger ήταν η μόνη επιτυχημένη εκκίνηση στη βιομηχανία outsourcing της Ινδίας που ανήκει και διοικείται από Αμερικανούς επιχειρηματίες.

Η OfficeTiger εξαγοράστηκε από την RR Donnelley τον Απρίλιο του 2006 για 250 εκατομμύρια δολάρια και μέσω συνδυασμού με μια άλλη εξαγορά της Donnelley, την Astron BPO, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006 η OfficeTiger είχε επεκταθεί σε 29 γραφεία και 42 τοποθεσίες πελατών σε εννέα χώρες και απασχολούσε 4.000 άτομα στην Ινδία, στην Ευρώπη 4,00 , 1.000 στη Σρι Λάνκα, 750 στις Ηνωμένες Πολιτείες και 300 στις Φιλιππίνες.

Το 2001 ο Altschuler συνίδρυσε μια εταιρεία ανακύκλωσης ηλεκτρονικών απορριμμάτων (e-waste) CloudBlue Technologies με έδρα το Norcross Georgia, έχοντας μετακομίσει εκεί το 2011 από την Alpharetta, GA . Υπηρέτησε ως εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας και εργάστηκε από τα γραφεία τους στο Port Jefferson, στη Νέα Υόρκη. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, η ClouldBlue εξαγοράστηκε από την Ingram Micro, έναν μεγάλο χονδρικό διανομέα τεχνολογίας


Θεμελιώδη Xometry
Τα έσοδα της Xometry προέρχονται από

  • Έσοδα από τους αγοραστές, στους οποίους πωλούνται τα ανταλλακτικά κατόπιν παραγγελίας.
  • Έσοδα από υπηρεσίες προμηθευτών, όπου περιλαμβάνονται πωλήσεις διαφημίσεων στην Thomasnet, υπηρεσίες μάρκετινγκ, προμήθειες, προϊόντα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και άλλα προϊόντα fintech.

Ενεργοί αγοραστές (Active Buyers)
Η Εταιρεία ορίζει ως «αγοραστές» τα άτομα που έχουν υποβάλει παραγγελία για αγορά ανταλλακτικών ή συγκροτημάτων κατά παραγγελία στην αγορά της Xometry. Η Εταιρεία ορίζει τους Active Buyers ως τον αριθμό των αγοραστών που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία αγορά κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες.


Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023 :
  • Το Marketplace Active Buyers αυξήθηκε κατά 44% από 33.491 στις 30 Ιουνίου 2022 σε 48.294 στις 30 Ιουνίου 2023.
  • Οι λογαριασμοί Marketplace με δαπάνη τελευταίων δώδεκα μηνών τουλάχιστον 50.000 δολαρίων αυξήθηκαν 30% από 894 στις 30 Ιουνίου 2022 σε 1.159 στις 30 Ιουνίου 2023.
  • Το Ποσοστό εσόδων Marketplace από υπάρχοντες λογαριασμούς ήταν 96%.

Λογαριασμοί με δαπάνη τελευταίων δώδεκα μηνών τουλάχιστον 50.000 δολαρίων

 
Ενεργοί προμηθευτές (Active Suppliers)
Ως  προμηθευτές ορίζονται άτομα ή επιχειρήσεις που έχουν εγκριθεί από τη Xometry είτε να κατασκευάζουν ένα προϊόν στην πλατφόρμα για τους αγοραστές είτε έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες προμηθευτών της Xometry, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ψηφιακού μάρκετινγκ, των υπηρεσιών δεδομένων, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ή προμηθειών. 

  • Οι Active Paying Suppliers αυξήθηκαν κατά 5% από 7.202 στις 30 Ιουνίου 2022 σε 7.553 στις 30 Ιουνίου 2023.

Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου 2023 ανήλθαν σε 111,008 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 16% σε σχέση με τα 95,615 εκατομμύρια δολάρια του Q2 2022 και κατά 5,4% από τα 105,326 εκατομμύρια του πρώτου τριμήνου του 2023.

Η αγορά Marketplace συνεχίζει την ισχυρή ανάπτυξη κατά 24% σε ετήσια βάση και 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, τα έσοδα από τις Υπηρεσίες Προμηθευτών επηρεάστηκαν κατά περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση, λόγω της διακοπής των πωλήσεων προμηθειών στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο.

Στο 6μηνο του 2023
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 20,66%, από 179,286 εκατομμύρια δολάρια για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 σε 216,334 εκατομμύρια δολάρια για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023. Αυτή η αύξηση ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων από την αγορά Marketplace, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από μείωση των εσόδων από υπηρεσίες προμηθευτών.

Τα έσοδα από το Marketplace αυξήθηκαν 40,2 εκατομμύρια δολάρια ή 29% από 140,013 εκατομμύρια δολάρια για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 σε 180,191 εκατομμύρια δολάρια για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023. Η αύξηση στα έσοδα από την αγορά οφειλόταν κυρίως στην αυξημένη δραστηριότητα των αγοραστών στην πλατφόρμα για τους έξι μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2023, σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα από υπηρεσίες προμηθευτών μειώθηκαν 3,1 εκατομμύρια δολάρια ή 8% από 39,3 εκατομμύρια δολάρια για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 σε 36,1 εκατομμύρια δολάρια για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023. Η μείωση των εσόδων οφειλόταν κυρίως στην έξοδό από την επιχείρηση προμηθειών στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Τα συνολικά έσοδα για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023 και 2022, ήταν 189,3 εκατομμύρια δολάρια και 163,7 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, για το λειτουργικό τομέα των ΗΠΑ και 27 εκατομμύρια δολάρια και 15,6 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, για τον τομέα Διεθνούς λειτουργίας.

Η εταιρία ακόμη είναι ζημιογόνος και εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 294,264 εκατομμύρια δολάρια.
Το προσαρμοσμένο EBITDA είναι αρνητικό κατά 20,425 εκατομμύρια δολάρια από αρνητικό 21,026 εκατομμύρια δολάρια στο εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με οδηγία της διοίκησης το προσαρμοσμένο EBITDA θα γίνει θετικό στο τέταρτο τρίμηνο του 2023.
Η εταιρία είχε ζημιές 44,898 εκατομμύρια δολάρια στο εξάμηνο του 2023 από ζημιές από 36,565 εκατομμύρια δολάρια στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.


Η οδηγία της διοίκησης για το 2023 είναι ...

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν τη Xometry είναι :

  • To 2023 Πωλήσεις 468 εκατομμύρια ... ζημιά 69 εκατομμύρια
  •  Το 2024 Πωλήσεις  594 εκατομμύρια ... ζημιά 35 εκατομμύρια
  •  Το 2025 Πωλήσεις 755 εκατομμύρια ... break even


Συνεργασία με Alibaba
Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ξεκίνησε η άμεση προσφορά για τις υπηρεσίες παραγωγής κατ' απαίτηση  στο 1688.com του Ομίλου Alibaba μέσω της Xometry Asia. Η συνεργασία δίνει στους αγοραστές στην Κίνα τη δυνατότητα να λαμβάνουν άμεσες προσφορές και χρόνους παράδοσης από Κινέζους προμηθευτές, με δεδομένα που τροφοδοτούνται από το Instant Quoting Engine της Xometry που λειτουργεί με AI. Η Xometry είναι ο μόνος συνεργάτης που ειδικεύεται στα δομικά μέρη στο 1688.com που θα παρέχει τιμολόγηση και χρόνους παράδοσης σε πραγματικό χρόνο.

Η Alibaba διαχειρίζεται μια αγορά χονδρικής B2B στην Κίνα που ονομάζεται 1688.com ... εδώ ... και έχει περισσότερους από 30 εκατομμύρια ετήσιους χρήστες. Η Alibaba θα ενσωματώσει τη μηχανή αναφοράς Xometry στο 1688.com και θα είναι η αποκλειστική μηχανή προσφοράς 3D εκτύπωσης με αυτό το θέμα.

Η Xometry έχει ήδη σημαντική παρουσία στην Κίνα μέσω της δικής της ιστοσελίδας και μιας μεγάλης κατασκευαστικής βάσης που καλύπτει ένα πλήρες φάσμα προϊόντων και διαδικασιών σε λειτουργία. Οι πελάτες της Alibaba B2B θα λάβουν την προσφορά τους απευθείας μέσω του ιστότοπου 1688.com και θα παραγγείλουν προϊόντα εντός του 1688.com χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες λογαριασμούς και τη διεπαφή τους. Τα προϊόντα της Xometry θα είναι μπροστά σε 30 εκατομμύρια επιχειρήσεις.

Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, τα μετρητά και ισοδύναμα μετρητών καθώς και οι εμπορεύσιμοι τίτλοι ήταν 286,149 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι απαιτήσεις ανέρχονται σε 57,658 εκατομμύρια δολάρια.
Τα ίδια κεφάλαια είναι 342,476 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο τα goodwills και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία φθάνουν στα 300,591 εκατομμύρια δολάρια.


Η Xometry έχει χρέος 301,716 εκατομμύρια δολάρια, όμως το μεγαλύτερο μέρος του είναι ομολογιακό χρέος που δύναται, υπό προϋποθέσεις να μετατραπεί σε μετοχές.
Αν υποθέσουμε ότι το χρέος μετατρεπόταν σε μετοχές, ενώ ταυτόχρονα απομειώσουμε good wills  και άυλα τότε τα ίδια κεφάλαια θα ανέρχονταν σε περίπου 328 εκατομμύρια δολάρια που θα αντιστοιχούσε σε 6,2 δολάρια ανά μετοχή

Χρέος μετατρέψιμο σε μετοχές
Στις 4 Φεβρουαρίου 2022, η Xometry συγκέντρωσε 287,5 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας προσφοράς ομολόγων.
Το επιτόκιο καθορίζεται σε 1% και οι τόκοι θα καταβάλλονται κάθε 6μηνο, την 1η Φεβρουαρίου και 1η Αυγούστου. Τα ομόλογα θα λήξουν την 1η Φεβρουαρίου 2027 και θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές στην τιμή των 56,11 δολαρίων ανά μετοχή.

Πιο συγκεκριμένα κάθε 1.000 δολάρια κεφαλαίου θα είναι μετατρέψιμα σε 17,8213 μετοχές Xometry που ισοδυναμεί με τιμή μετατροπής περίπου 56,11 δολάρια ανά μετοχή και εφόσον θα μετατραπούν θα εκδοθούν 5,123 εκατομμύρια μετοχές.
Η εταιρία έλαβε συνολικά καθαρά έσοδα από την προσφορά χρέους, περίπου 278,2 εκατομμύρια δολάρια.

36 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλοι. Περί enphase ο λόγος. Έχω μια μικρή θέση. Και σκέφτομαι να αυξήσω εδώ που είναι η τιμή. .

    https://www.insidermonkey.com/blog/is-enphase-energy-enph-a-great-investment-pick-1190558/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα.
    Ezgo technologies.
    Είχε 1,76$, ανακοινώνει προσφορά 10εκ στο 1,13$ και τώρα έχει 0,3!!!!!!
    Θα αγοράζατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ Κινέζους δεν αγοράζω ... αλλά είναι ανεξήγητο το σημερινό.
      Θα αγόραζα ... αλλά όχι Κινέζους.

      Διαγραφή
    2. Ούτε εγώ δεν γουστάρω τις κινεζουλες....αλλά ένα BET..σήμερα θα το έκανα
      Δεν θα βιαστώ στο premarket

      Διαγραφή
    3. κε ΤΕΟ αν θέλετε bet ριξτε μια ματια στην SWIN. Μπήκε σήμερα. Έδρα hong Kong, δραστηριοποιηση κεφαλαιαγορές.

      Εγώ ένα bet μικρούλι στα 6,6$ το έριξα σήμερα. Ή την απογειώνουν ή τον πίνουμε.

      Διαγραφή
    4. Στη τύφλα δεν κάνω μπετ φιλαράκι ....πρώτη μέρα διαπραγμάτευση...δύσκολα..!
      Μόλις μπήκα στην EZGO στα 0.206

      Διαγραφή
  3. κ.Τακη αν θελετε ....ριξτε μια ματια στη TABOOLA.........τεχνικα ειναι ΟΚ....και σε αρχικο σταδιο.....αμαρτια να μας φυγει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη Τaboola έχω δηλώσει ότι είναι ένα απο τα spac που θα επιστρέψει πάνω απο τα 10 δολάρια.
      Τη συμφωνία με τη yahoo ήδη η μάζα την ξέχασε ...

      http://mitarola.blogspot.com/2022/12/taboola.html?m=0

      Διαγραφή
    2. Επίσης ένα απο τα spac που δείχνει ότι θα πάει καλά είναι και η ML.
      Εδώ έχει γίνει reverse split οι 30 μετοχές έγιναν 1.
      Ο Ισολογισμός φαίνεται αδύναμος, αλλά τα νούμερα δείχνουν μεγάλη άνοδο. Μόλις 10 εκατομμύρια μετοχές.

      Διαγραφή
    3. Kύριε ΤΕΟ
      Δώστε μας και ένα απο τα ωραία διαγράμματα σας για την Taboola.
      Βλέπω τριγωνάκι να σπάει και η εταιρία απο τέλη του χρόνου θα τρέχει σε φούλ ρυθμους.

      Διαγραφή
    4. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_4aab60d726e1a3b7b5bf9cbe53c474e4.png

      Διαγραφή
    5. Taboola
      Στις 10 Μαΐου 2023, η Εταιρεία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών για την επαναγορά έως και 40,0 εκατομμυρίων δολαρίων των κοινών μετοχών. Το πρόγραμμα δεν έχει ημερομηνία λήξης.

      Εως 30 Ιουνίου 2023, ήδη έχει επαναγοράσει 1,442 εκατ μετοχές δαπανώντας 4,358 εκατομ δολάρια.
      Μέση τιμή κτήσης λίγο πάνω απο 3 δολάρια.

      Πλέον η Yahοο είναι ο μεγαλομέτοχος της Taboola με 25%.
      Εκδόθηκαν για Yahoo
      45.198.702 άνευ ψήφου και
      39.525.691 με ψήφο.

      Τaboola
      Πιστεύω ότι 7 δολάρια τα έχει άνετα ... όμως ...

      Θα μπορούσε μέχρι το 2025 να φθάσει σε κεφαλαιοποίηση απο 10 εως 25 δις. ΣΕ ΚΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΙΛΑΩ και εφόσον βγάλει 300 εκατ προσαρμοσμένο Ebitda και 2,5 δις πωλήσεις.

      Διαγραφή
    6. Να κάνω άλλο ένα σχόλιο για Taboola ... αν η μετοχή πάει να κλείσει τα γκαπς, που δείχνει ο κύριος ΤΕΟ, δίχως στο Αμερικάνικο χρηματιστήριο να έχει πέσει πυρηνική βόμβα, τότε στην εταιρία θα κάνω delete και η μετοχή της δεν θα με ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    7. Αντιθέτως...αν η μετόχι πέσει προς τα γκαπς...με ένα ωραίο ριτεστ του μεγάλου μαύρου καθοδικου καναλιού...τεχνικα είναι BULLISH..για τη συνέχεια διότι καθαρίζει από εκκρεμότητες...είναι ταλαιπωρία σε βραχυ..αλλά πολύ καλό για τη συνέχεια

      Διαγραφή

  4. αν θα επαιζα ΧΑ ....σημερα θα ειχα μπει ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ...

    https://uploads.disquscdn.com/images/665dfda702dd61e2f17e7028bdcd7a97e6afab78aef2ce793f4650e60dd33c21.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για γρήγορο trade εννοείτε κε ΤΕΟ? ημέρας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τοπικός πάτος αρχικά....και βλέποντας την δομή της ανόδου...πράττουμε ανάλογα
    Το σημείο πάντως είναι...δυνατό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρετε και αγαλλιάσθε!
    Ποια η άποψη σας για την Arm Holdings?
    Ticker: ARM
    Θα μπαίνατε στο IPO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ASTS & BW3...

    https://twitter.com/VodafoneGroup/status/1700109226549395955?t=OzPqmljDnLrYRHNinu0A6w&s=19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ. Τάκη.. ένα αξιόπιστο "πουλακι" από Αμερική μου ψιθύρισε στο αυτί μου..ότι πρέπει να είμαστε both legs in....σε cannabis stocks
    Κοίταξα μερικές μετοχές του κλάδου...TILRAY...SNDL...etc...και μου δείχνουν ότι έχει δημιουργηθεί BOTTOMING στα charts τους...και όλα είναι READY...για final countdown
    Ίδωμεν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΤΕΟ αφήστε. Αυτά τα αξιοπιστα πουλάκια τα προλαβαίνω νωρίτερα. Η κούρσα που κάνουν οι μαριχουάνες οφείλεται σε κάτι δηλώσεις που έκανε ο Μπαιντεν υπερ της Αμερικάνικης κάναβης. Στην πραγματικότητα όμως όποιο ράλλυ και αν γίνει θα είναι για μια 5ετία τουλάχιστον με πήλινα πόδια και η πλειοψηφία των εταιριών στο τέλος θα χρεοκοπήσει.

      Εγώ απο τα λάθη μου προσπαθώ να μάθω και να μην τα επαναλαμβάνω. Εταιρία κάνναβης στην Αμερική δεν ξαναγοράζω μόνο για την προοπτική ... θα το πράξω μόνο αν υπάρχουν τα κατάλληλα νούμερα.
      Από όλες όσες έχω δει αυτή είναι η GTBIF. Το λέω 3 χρόνια αυτό ... το επαναλαμβάνω και τώρα.
      Η GTBΙF ή τίποτα. Το είχα γράψει πρόσφατα στο Ιστολόγιο αυτό. Μάλιστα επιχείρησα δύο μέρες να πάρω στο 6,7 και κάπου εκει γύρω, αλλά λόγω του ότι είναι OTC δεν τα κατάφερα ούτε μέσω Interactive Brokers.
      Oπότε στη κάνναβη θα μείνω με το ΤΙΠΟΤΑ.

      Διαγραφή
    2. Εκτός αν απο Κάνναβη έχει κάποιος να προτείνει κάποια καλή εταιρεία ΣΤΡΩΜΕΝΗ, με καλά νούμερα. Τότε να τη δω και να το ξανασκεφτώ.

      TILRAY και SNDL αποκλείεται. Αυτές δεν είναι εταιρίες ... τζόγος είναι.
      ΚΑΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ έχει κάποιος να προτείνει;
      Αλλιώς GTBIF ή τίποτα

      Διαγραφή
    3. Kύριε Κόμη ... γιατί είναι έτσι χαμηλά αυτή;
      Έχει κάποια παγίδα;

      Διαγραφή
    4. Αν βλέπω καλά η εμπιρευματοποίηση της ιατρικής κάναβης γίνεται μόνο στο Ισραήλ. Προσεχώς στοχεύει να προχωρήσει την εμπορευματοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, εφόσον ρυθμιστεί η Ευρωπαική αγορά. Για ΗΠΑ δεν βλέπω τίποτα.

      Διαγραφή
    5. Και τα sec και όλα τα νούμερα της παντού είναι σε Ισραηλινό νομισμα.

      Διαγραφή
    6. Υπήρχαν ενδοιασμοί για το αν συνεχίσει να αναπτύσσεται, συν κάποια δικαστική διαμάχη (η οποία κερδήθηκε). Ο κλάδος έχει αβεβαιότητα. Θεωρώ όμως ότι έχοντας κατακτήσει την κερδοφορία (πράγμα άπιαστο για την πλειοψηφία των εταιρειών του κλάδου) και με Γερμανία και ΗΒ να έρχονται έχει αναπτυξιακό story μπροστά της και η τιμή είναι κοντά σε πάτο. Θεωρώ σωστή και την κίνηση να αποχωρήσει από το χρηματιστήριο του Καναδά. Εγώ εκεί θα πήγαινα για κάνναβη τώρα. Τιμή στόχος αρχικά γύρω στα 3 δολάρια. Αν δεν κάνει κόπο και στον κύριο ΤΕΟ ας τη δει και τεχνικά.

      Διαγραφή
  10. ΑΣΧΕΤΟ αλλα ωραίο......(παρα λιγο θα ειχα μπει)


    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_24b1e71f0128101fa450654919ea171d.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μου κάνετε τώρα;
      Και έχω τον κύριο Χασάπακλα που με πιλατεύει εδώ και 2 εβδομάδες με τα τσιπάκια και τις γκοφρέτες της λεγάμενης. Εδώ πάνω του λέω .. ξέχασε το. Πανάκριβη και έχει προεξοφλήσει τα περισσότερα ... πριν 2 χρόνια ακριβώς ήταν 2,5

      Διαγραφή
  11. Κοιτάξτε επίσης...τη μετοχή Gambling.com......
    Βλέπω τρομερή υπεραποδοση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα νούμερα δεν μου προδίδουν κάτι. Επιφανειακά την είδα ... βοηθήστε με γιατί θα πρέπει να εμβαθύνω;

      Διαγραφή
  12. Κύριε Τάκη...η GTC...ζητούσα μια διόρθωση μέχρι τα 8-9$ ....βάσει ΤΑ...για να έμπαινα στο χαρτί..
    Έκανε όμως ένα intraday διόρθωση μέχρι τα 10$...και ούτε που τη πήρα χαμπάρι
    Η ΤΑ...μου λέει ότι το πρώτο σκέλος ανόδου ολοκληρώνεται στα πέριξ 17$......οπότε αν διορθώσει σε χρόνο η τιμές...θα βάλω μεγάλο ποσό διότι το χαρτί ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα ψαρωτικό -10% έκανε εκείνη την ημέρα όπου στο 10,8 διπλασίασα τη θέση μου. Θα ήθελα να είχα άλλα τόσα κομμάτια από όσα έχω πάρει ... αλλά ευελπιστώ να το πράξω σε κάποια μελλοντική διόρθωση.

      Λάβετε υπόψην ότι ο 50ρης Κινεζάκος CEO και ιδρυτής της δείχνει ότι θέλει να τα αλλάξει όλα. Ήδη στο ΔΣ όποιος ήταν Κινέζος είδε την πόρτα της εξόδου. Το μήνυμα που δίνει είναι ξεκάθαρο ... η εταιρία δεν είναι Κινέζικη και δεν θα είναι μια έκδοση εταιρία ξένου εκδότη, αλλά Αμερικάνικη όπου θα υπάρχει παντού διαφάνεια και πλήρη ενημέρωση. Η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία πλήρης εναρμόνισης με ότι ζητάει η SEC ώστε να γίνει η εταιρία Αμερικάνικη.
      Πρόκειται για δέσμευση του Ceo και ιδρυτή της ...
      "Θα ήθελα επίσης να ανακοινώσω τη μετάβαση της GigaCloud από έναν ξένο ιδιωτικό εκδότη ή FPI, στην τήρηση των ίδιων υποχρεώσεων αναφοράς και γνωστοποίησης με τις εγχώριες εταιρείες. Όπως πολλοί από εσάς έχετε ήδη δει, στις 3 Ιουλίου, δημοσιεύσαμε ένα δελτίο τύπου ανακοινώνοντας ότι από το τέλος του δεύτερου τριμήνου, καθορίστηκε ότι το GigaCloud δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις ως FPI. Πρακτικά, αυτό που θα σήμαινε για το GigaCloud και την επενδυτική κοινότητα είναι ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 και το GigaCloud θα υπόκειται στις ίδιες αναφορές, υποχρεώσεις γνωστοποίησης και υποβολής, όπως οι άλλοι εκδότες του S-Form. Από το επόμενο έτος, μπορείτε να περιμένετε τον ίδιο ρυθμό καταθέσεων, όπως 10-K και 10-Q. Και όπως θα κάνατε, οποιαδήποτε εγχώρια εταιρεία εισηγμένη στο NASDAQ, πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης για τους επενδυτές στην ιστορία μας και επικεντρωνόμαστε στο να γίνουμε ακόμη πιο δεσμευμένοι και διαφανείς με τους μετόχους και τους πιθανούς μετόχους μας"

      Διαγραφή
    2. Στην δυναμικά ανοδική πορεία της μετοχής των τελευταίων ημερών πιθανολογώ ότι μάλλον έχουν ξεκινήσει οι αγορές ιδίων μετοχών ... αλλά αυτό θα το ξέρουμε στο επόμενο τρίμηνο.

      GCT πάει για 60 εκατομμύρια καθαρά κέρδη με πωλήσεις πάνω απο 600 εκατομμύρια δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας δεν μπορεί να είναι χαμηλότερα απο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια. Αρα κατ'ελάχιστο η τιμή της μετοχής δεν μπορεί να είναι κάτω απο 35 δολάρια. Όμως αν δεν μας επιτεθεί κάποιος short seller εκμεταλλευόμενος ότι η έδρα είναι Χονγκ Κονγκ και πάνω σε αυτό στηρίξει κάποιο short report και παράλληλα η εταιρία πείσει για τη διαφάνεια της ... τότε σύντομα, πολύ σύντομα ίσως δούμε και τριψήφιο νούμερο και γιατί να μην ξεπεράσουμε την τιμή της Celsius?

      Διαγραφή
  13. Ωραία τότε...!
    Όταν τη βγάλατε η μετοχη ήταν γυρο στα 12.5 δολάρια .
    Επιμενω ότι στα 17 δολάρια θα παρθούν κάποια κέρδη τεχνικα και μονο...
    Οπτικά και με γυμνό μάτι η μετοχη φαίνεται overextended
    Πάντως κάθε ΝΤΙΠ...αγοραζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂