Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

NerdWallet

NerdWallet  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό NRDS ... εδώ ....

Presentation NerdWallet ... εδώ ...
Investors NerdWalletn ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 77.537.424 μετοχές

  • 45.851.772 είναι μετοχές Κατηγορίας Α και 
  • 31.685.652 είναι μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 10 ψήφους.

ΤομέαςΧρηματοοικονομικές υπηρεσίες - Fintech
Αριθμός εργαζομένων : 770

IPO : 18 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 4 Νοεμβρίου 2021.
Προσφέρθηκαν 8.337.500 νέες μετοχές και  εισπράχθηκαν καθαρά 140 εκατομμύρια δολάρια. Η τιμολόγηση των 18 δολαρίων αποτίμησε την NerdWallet σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης οι μετοχές της NerdWallet εκτινάχθηκαν περισσότερο από 57% καθώς έκλεισαν στα 28,3 δολάρια, έχοντας καταγράψει ενδοσυνεδριακά ολικό υψηλό 34,44 δολάρια.

Δραστηριότητα
Το NerdWallet ιδρύθηκε το 2009 και ουσιαστικά βοηθάει τους χρήστες που χρησιμοπούν την πλατφόρμα του να κάνουν τις σωστότερες επιλογές σε χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και φοιτητικά δάνεια. Οι περισσότεροι χρήστες επισκέπτονται το NerdWallet για να συγκρίνουν αυτούς τους τύπους χρηματοοικονομικών προϊόντων. Αυτό το κάνουν μέσω της εφαρμογής NerdWallet ή της διαδικτυακής πύλης NerdWallet.


Ο ιστότοπος και η εφαρμογή προσωπικής χρηματοδότησης του NerdWallet παρέχει στους καταναλωτές αξιόπιστες και ενημερωμένες οικονομικές πληροφορίες, ώστε να μπορούν να κάνουν έξυπνες κινήσεις χρημάτων. Από την εύρεση της καλύτερης πιστωτικής κάρτας μέχρι την αγορά ενός σπιτιού, το NerdWallet είναι εκεί για να βοηθήσει τους καταναλωτές να λαμβάνουν οικονομικές αποφάσεις με σιγουριά. Οι καταναλωτές έχουν δωρεάν πρόσβαση στο εξειδικευμένο περιεχόμενο του NerdWallet και στις συγκρίσεις των χρηματοοικονομικών προιόντων, καθώς και μια εφαρμογή που βασίζεται σε δεδομένα, η οποία τους βοηθά να παραμένουν στην κορυφή των οικονομικών τους και να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν τη σωστότερη επιλογή.

Το NerdWallet εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και είναι διαθέσιμο για τους καταναλωτές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Η NerdWallet παρέχει αμερόληπτη καθοδήγηση στους καταναλωτές, καθώς και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,με στόχο να τους βοηθήσει να βρουν τις καλύτερες πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια, ασφάλειες, δάνεια και οικονομικούς συμβούλους. Είναι δηλαδή ένας πάροχος πληροφοριών οικονομικής ευεξίας, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους να βρίσκουν τις σωστές πιστωτικές κάρτες και επιτόκια στεγαστικών δανείων, να αναχρηματοδοτούν τα φοιτητικά τους δάνεια, να παρακολουθούν τις δαπάνες τους και πολλά άλλα.

Για να δούμε όμως πως ξεκίνησε η εταιρία ...

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NerdWallet είναι ο Tim Chen. Είναι πρώην αναλυτής μετοχικών κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου που ειδικεύεται σε εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών, δίκτυα πιστωτικών καρτών και εταιρείες τεχνολογίας. Ο Chen εργάστηκε ως αναλυτής έρευνας μετοχών στην Credit Suisse First Boston. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ με πτυχίο στα οικονομικά.
Αφού εργάστηκε τέσσερα χρόνια σε hedge funds όπως η Perry Capital και η JAT Capital Management, ο Chen στην οικονομική κρίση του 2008, γύρω στα Χριστούγεννα, έμαθε ότι απολύεται και αυτό το γεγονός τον στιγμάτισε.

Σχολιάζει ο Chen ...''Ήταν εξαιρετικά καταστροφική η απόλυση γιατί σε όλη μου τη ζωή είχα μόνο επιτυχίες''. Ωστόσο αυτή η αποτυχία ήταν κομβική στιγμή στη ζωή του Chen. Αποδείχθηκε ότι ήταν ο καταλύτης που τον μεταμόρφωσε σε επιτυχημένο επιχειρηματία. «Πάντα ονειρευόμουν να κάνω κάτι επιχειρηματικό, αλλά ποτέ δεν ένιωσα ότι είχα την ευκαιρία» είπε.

Η ιδέα για το NerdWallet ήρθε στον Τσεν κατά την περίοδο της ανεργίας του, όταν είχε άφθονο χρόνο ελεύθερο. Όλα ξεκίνησαν με ένα email από την αδερφή του, η οποία ζούσε τότε στην Αυστραλία, ζητώντας του συμβουλές για την εύρεση πιστωτικής κάρτας με χαμηλότερες χρεώσεις συναλλαγών στο εξωτερικό.

Προς έκπληξή του, όταν έψαξε στο Google για σχετικές πληροφορίες, δεν μπόρεσε να βρει κάτι ουσιαστικό που να μην ήταν απλώς ένα υλικό μάρκετινγκ ή διαφημιστικό. Ο Chen διεξήγαγε εκτενή έρευνα για μια εβδομάδα για να συντάξει μια ολοκληρωμένη ανάλυση διαφόρων προσφορών από μεγάλες τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών. Κατέληξε να στείλει στην αδερφή του ένα υπολογιστικό φύλλο Excel που να περιγράφει τις δυνατές επιλογές της. Το υπολογιστικό φύλλο σύντομα κέρδισε δημοτικότητα πέρα ​​από τον άμεσο κύκλο της οικογένειας και των φίλων του, κάνοντας τον Τσεν να συνειδητοποιήσει το υπάρχον πρόβλημα στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς οι καταναλωτές έπρεπε να κοιτάξουν τα περίπλοκα υλικά που παρείχαν οι τράπεζες χωρίς τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία χρηματοοικονομικού συμβούλου, κάνοντας τις συγκρίσεις των προϊόντων δύσκολες.

«Ο πάροχος του λογαριασμού όψεως μπορεί να σας δώσει ένα στεγαστικό δάνειο, μια πιστωτική κάρτα, ένα δάνειο αυτοκινήτου, υπηρεσίες ασφάλισης ή διαχείρισης περιουσίας και θα αποκομίσουν περίπου 50.000 δολάρια από εσάς κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Έτσι λειτουργεί ολόκληρο το σύστημα», λέει ο Τσεν.
Έτσι ...
Με όραμα να προσφέρει διαφάνεια στις διαδικτυακές συμβουλές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο Chen ξεκίνησε το NerdWallet με μόλις 800 δολάρια από τα δικά του χρήματα. Ξεκίνησε να παρέχει στους αναγνώστες τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, να απαντά στις ερωτήσεις τους και να προσφέρει καθοδήγηση μέσω άρθρων που γράφτηκαν από επαγγελματίες δημοσιογράφους προσωπικών οικονομικών, όλα από την άνεση του διαμερίσματός του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.


Οι πρώτες μέρες του NerdWallet ήταν δύσκολες. Ο Τσεν έπρεπε να μετακομίσει στο διαμέρισμα της κοπέλας του για να εξοικονομήσει χρήματα. Κατά τον πρώτο χρόνο του NerdWallet, ο ιστότοπος του απέφερε περίπου 75 δολάρια σε έσοδα. Η αφοσίωση του Τσεν ήταν ακλόνητη. Συχνά εργαζόταν 16 έως 20 ώρες ημέρες, περικόπτοντας τα έξοδα όπου ήταν δυνατόν.

Παρά τις δυσκολίες, το NerdWallet άρχισε να κερδίζει δυναμική τη δεύτερη χρονιά του, με τους αριθμούς των επισκεπτών και τα έσοδα να τριπλασιάζονται από μήνα σε μήνα. Κατά το δεύτερο έτος του NerdWallet, η εταιρεία πραγματοποίησε περίπου 60.000 δολάρια σε έσοδα. Ο Chen δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να συνεχίσει το εγχείρημα ή να προσπαθήσει να βρει δουλειά σε άλλο hedge fund. Τελικά, αυτή η πρόοδος έκανε τον Τσεν να εγκαταλείψει κάθε σκέψη να επιστρέψει στη Wall Street.

Το 2015, το NerdWallet εξασφάλισε χρηματοδότηση περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο. Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων προσωπικού λόγω χαμένων στόχων κέρδους. Ο Τσεν αναγνώρισε τον πόνο που προκλήθηκε από αυτές τις απολύσεις, αλλά παρέμεινε αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας.

Παρατηρείται μια σταθερότητα στους μηνιαίους ενεργούς χρήστες .... όπου καταδεικνύεται μια δυσκολία για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας.

To NerdWallet κερδίζει χρήματα μέσω προμηθειών συνεργατών. Όταν ένας χρήστης του NerdWallet συγκρίνει και στη συνέχεια εγγράφεται για ένα χρηματοοικονομικό προϊόν, το NerdWallet λαμβάνει μια αμοιβή από τον κάτοχο του χρηματοοικονομικού προϊόντος.

Τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο του 2023 αναμένονται μεταξύ 142 και 147 εκατομμυρίων δολαρίων, με ρυθμό αύξησης 1% από έτος σε έτος.
Το προσαρμοσμένο EBITDA αναμένεται να κυμαίνεται από 18 έως 20 εκατομμύρια δολάρια



Η εταιρία έχει ίδια κεφάλαια 365 εκατομμύρια δολάρια (4,71 δολάρια ανά μετοχή) αλλά τα Good Wills και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία είναι ύψους 166,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρία δεν έχει χρέος, οι συνολικές υποχρεώσεις της ανέρχονται σε μόλις 45,6 εκατομμύρια δολάρια, που καλύπτονται από τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 67,1 εκατομμυρίων δολαρίων και τις απαιτήσεις 92,4 εκατομμυρίων δολαρίων.



89 σχόλια:

  1. Κ Bunny δεν δινω πολυ σημασια στα σχολια τυπου Catse Apanman κτλ
    Ωραια τα λενε αλλα καλυτερα τα λενε οι AT&T VODAPHONE NOKIA που μολις εκανε 5G αμεσως τρεξανε να το ανακοινωσουν επισημα οτι ειναι συνεργατες
    Συνεπως λειτουργει επιβεβαιωσαν την τεχνολογια
    Να δουμε αν θα πεσει και κανα $$$ επισημα.
    Τωρα η τιμη εχετε δικιο, κατρακυλησε .
    Δικαιωθηκατε .Ισως ο πατος να ειναι εδω και να ξαναμπειτε με καλυτερο μ.ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PAGAYA
    κοιταμε να κρατησει το επιπεδο 1.56 δολαρια ......ειναι 61.8% retracement......ολης της κίνησης απ τα υψηλα της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προσωπικά έκανα πρόσθετες αγορες ..στο 1.58

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. PAGAYA

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_e2e9faf2db9c17b5f0333e74fd425c76.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. GCT
    αγορες μετοχης στη ζωνη 9.80 δολαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. VIX
    (volatility index)
    ο VIX πεφτει κατω...οι αγορες επανω ....

    http://uploads.disquscdn.com/images/8c0f57416218b838ab4b3db27b4618a6fbe44c2a58daa90bb78454051bede1a2.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. PAGAYA

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_be5de50a9eca69a20c83571cf019977e.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κε Τάκη ποια είναι η άποψη σας για την tdoc αν φτάσει στα 17$? Σ'αυτή την τιμή θα έχει περίπου 10 ev/ ebitda (fw) , όσο και ο μ.ο. του κλάδου. Έχει moat, τους περισσότερους γιατρούς, ανάπτυξη περίπου 10%, θετικές cf. Τα αρνητικά είναι κυρίως ότι δεν έχει ακόμη κέρδη, σημαντικό sbc (200-250m). Ο κλάδος της τηλειατρικής δεν είναι πλέον ενδιαφέρων αλλά νομίζω στα 17$ μια τοποθέτηση θα δώσει καλή απόδοση μέχρι τέλος Οκτωβρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. PAGAYA
    Διανύουμε το τελευταιο κομμάτι (φαση ) της πτωσης λενε ολες οι ενδείξεις μου .ο δεικτης φοβου VIX κανει τη τελευταια ανοδο του , οπως σας εβαλα χθες το τσαρτ με την ανοδικη σφηνα η οποια κανει το 5-το μικρο κυμα πανω σπαει κατω

    Τελευταίες αγορες PAGAYA σημερα στο 1,55
    καπου εδω τελειώνει αυτη η πτωση βραχυπροθεσμα τουλάχιστον (και βλεπουμε την δομή της ανοδου μετα για λεμε περισσοτερα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_d64b48adcc5bdde61df2e5981f54494a.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Τεο τελικά να την κρατήσουμε κ άλλο την Pgy... Κάθε μέρα γράφουμε απώλειες... Έχουμε ελπίδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη η αγορά της Αμερικής
      πεφτει...πέφτει και Pagaya

      Διαγραφή
    2. κ. Τεο αφού έχασε το 1.56 πάμε πρώτα προς 1.4 ή και 1.25? Τι λένε τα διαγράμματα σας?

      Διαγραφή
    3. https://seekingalpha.com/article/4637549-pagaya-exponential-growth-opportunity-in-ai-lending-at-a-discount

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα σας, διαβάζω καθημερινα, καιρό τωρα τα ενδιαφεροντα άρθρα και τα σχόλια σας.
    Σκέφτομαι να αγοράσω μετοχές της LUMINAR ποια είναι η γνώμη σας νά το κάνω τώρα η να περιμένω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πιστεύω ότι η Luminar θα χρειαστεί ρευστό, για να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή. Ο CEO δείχνει ότι μπορείς να τον εμπιστεύεσαι και φαίνετσι ότι είναι εργασιομανής και όχι άρπαγας να λαμβάνει υπερογκες αμοιβές εις βάρος των μετόχων, δίχως η μετοχή να ανεβαίνει.

      Διαγραφή
    2. Στα 4 δολάρια η μετοχή ίσως κάνει διπλό πάτο και δώσει ανοδικό ξέσπασμα.
      Όμως αν δεν κρατήσει το 4 και σπάσει τον πάτο προς τα κάτω, δεν θα απέκλεια να δω και το 1 δολάριο.

      Διαγραφή
    3. Ο Ισολογισμός πάντως είναι αδύναμος!!!

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Τάκη.

      Διαγραφή
  13. SP-500

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_8c43fb5c2e1b251d6b76dc0c8beeb6e9.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. PAGAYA-live chart
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_c98dd39cf34da04f5039e2d47529000a.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. PAGAYA-LIVE NEWS
    https://www.businesswire.com/news/home/20230927096548/en/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. LILIUM
    Η μετοχή έπιασε το δικό μου στοχο 0.78 $ μετά το σπάσιμο της γραμμής λαιμού, του σχηματισμό ΩΚΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απαντήσεις
    1. Υπερβολές κύριε jkal.

      H Pagaya έχει ενεργοποιήσει διπλή κορυφή.
      Το 1,2 είναι ο ελάχιστος στόχος της ... μετά 0,9. Το 0,9 πάντως το θεωρώ υπερβολή.
      Το 0,74 δεν το πιστεύω.

      Βέβαια αυτά δεν είναι πανάκεια ... μπορεί να βγουν, μπόρεί και όχι.
      Αν δε βγεί το σενάριο μου, παίξαμε και χάσαμε και πάμε για άλλα. Αν επαληθευθώ, θα βρεθώ με διπλάσια κομμάτια, απο όσα είχα.
      Μακροπρόθεσμα είμαι θετικός ... είναι μέσα στις 5 καλύτερες επιλογές μου, κατω απο UPST.
      No 4 την έχω ... βραχυπρόθεσμα όμως δείχνει αδύναμη και οι market makers σε κάθε ευκαιρία την πιέζουν.

      Διαγραφή
    2. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας κύριε Τάκη και τις υπόλοιπες 3 καλύτερες μακροπρόθεσμες επιλογές σας; Ας κάνω κ εγώ την αρχή με τις 5 καλύτερες δικές μου μακρο επιλογές 1) upst, 2) pgy, 3) gct, 4) four, 5) tsla.

      Διαγραφή
    3. Aν πιστεύεται και σε ανοδικές τιμές του Ουρανίου ... δείτε και την UEC

      Διαγραφή
    4. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_501baf9d69052c564d34811bf802faa9.png

      Διαγραφή
    5. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας κύριε Τάκη!

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς αυτή θα τη στείλει στο 1,2 κύριε ΤΕΟ.

      Διαγραφή
    7. Και τον στόχο τον βλέπω σύντομα ... Οκτώβριο, εως μέσα Νοεμβρίου. Να προλάβουμε και το January effect.

      Ελπίζω να μην επαληθευθώ ...

      Διαγραφή
    8. Το μέγιστο ταργκετ ΔΚ ειναι 1.56 οπως το βαζω στο τσαρτ...δεν υπαρχει αλλο ταργκετ της διπλης κορυφης

      Αν ειναι να παει πιο κατω ΝΑΙ...μπορει να παει αλλα οχι λογω ΔΚ
      Η διπλη κορυφη ειναι ο πιο εύκολος σχηματισμος να καθορίζει κανεις το στοχο του
      Μηπως λετε κατι αλλο ισως ??

      Δειτε https://www.vantagemarkets.com/en-au/education/analysing-chart-patterns-double-top-double-bottom/

      Διαγραφή
    9. δειτε και εδω


      https://www.babypips.com/learn/forex/double-top-and-double-bottom

      Διαγραφή
    10. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_cb15d8529f2f0579884444e4261cd20a.png

      Διαγραφή
    11. Θα πάει εκεί ακριβώς απο όπου ξεκίνησε το τελευταίο ανοδικό κύμα.

      Διαγραφή
    12. Οπότε ... μικρή σημασία έχει αν σταματήσει στο 1,4 ή στο 1,2 ή στην υπερβολή 0,9 .... αν κάποιος πιστεύει την εταιρία μακροπρόθεσμα βλέπει 7 δολάριακαι 10 και άνω ... και δεν βγήκε εγκαίρως να εκμεταλλευθεί τη βραχυπρόθεσμη κίνηση ... τα γράφει όλα τα π@π@ρια του.

      Τέλος πάντων ... εγώ λίγο θορυβήθηκα απο την εκδήλωση ενδιαφέροντος να εξαγοράσει τη θυγατρική της GS για 700 με 800 εκατ δολάρια.
      Αν την πάρει θα είναι ταφόπλακα για την Pagaya .... εκτός αν μπει μέτοχος η GS ... όπως έγινε με Taboola και Yahoo ... οπότε προτίμησα να βγω εξω εδώ και καιρό και να περιμένω τα μαντάτα, εκ του μακρόθεν.

      Διαγραφή
    13. μπορει να παει και εκει και παντου...αλλα στο τελευταίο χαμηλο 1,52-1.56 δίνουμε τη δέουσα προσοχή.......................



      https://uploads.disquscdn.com/images/9ffae8ea90a652f9760155b3df42709416764a628af3bacac71090432fff70e0.png

      Διαγραφή
    14. Τόσο η κάτω, όσο και η πάνω ανοδικές γραμμές του καναλιού είναι αυθαίρετες ... βρήκαμε μια κορυφή, βρήκαμε και ένα πατο και φέραμε δύο παράλληλες ... έτσι δημιουργήθηκε ένα ανοδικό κανάλι, απο το πουθενά.

      Διαφωνώ με την άνω γραμμή αντίστασης ... θα την έβαζα αλλιώς εγώ ... ενώ κάτω γραμμη στήριξης δεν υπάρχει προς το παρόν.

      Αλλά είπαμε ... αυτά είναι άνευ σημασίας, για όποιον βλέπει την μετοχή στο Χ6, Χ10 ή Χ20 ... το 1,7 θα κοιτάζει ή το 1,2; Σιγά τα ωα.

      Διαγραφή
    15. Να, έτσι θα τα έβαζα.

      https://finviz.com/quote.ashx?t=PGY&p=d

      Τελευταία ευκαιρία να γυρίσει η μετοχή είναι ο 200ρης.
      Αν δεν κρατήσρι και αυτό ... τη ξαναβλέπουμε μετά τα Θεοφάνεια.

      Διαγραφή
    16. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος ... αλλά η ζώνη 1,2 - 1,4 φωνάζει ότι θα τη δούμε.
      Ύστερα βλέπω και τις εντολές ... μόλις βρίσκουν ευκαιρια την πιέζουν.

      Πριν βγάλει αποτελέσματα κάλπαζε το χαρτί. Ακόμη και όταν η ημερα δεν τους πήγαινε καλά πηγαιναν στο afrer market και έφτιαχναν τις τιμές. Τώρα δείχνει ένα χαρτί παραμελημένο στην αγορά και αν ξεθαρρεύουν κάποιοι memeδες αρχίζουν να στήνουν κομμάτια και να πιέζουν.
      Εγώ σήμερα ... περίμενα να κάνει τουλάχιστον 10% πάνω, αλλά φεύ ..

      Διαγραφή
    17. Τα κανάλια είναι πολλά και διαφορετικά, υπάρχουν τα γρήγορα και τα πιο αργά.
      Αυτό που έβαλα είναι παραλλαγή του Pitchfork channel..!
      (Αν περιμέναμε απ τα κανάλια του Finvizz..που τα βλέπει όλος ο κόσμος,καήκαμε χεχε)
      Όσο για το 10% επάνω σήμερα καλύτερα που δεν τα
      έκανε...τη πρώτη μέρα αλλαγης τάσης!
      Ο SP500 πήγε ακριβώς στο σημείο του (κυμα IV)

      Διαγραφή
    18. Θα ήμουν πιο προσεκτικός όταν ο Nikkei συνεχίζει να προβληματίζει.
      Μην ξεθαρρεύετε ....

      Διαγραφή
  18. αγαπητέ κυριε ΤΕΟ ...αδυνατον να σας παρακολουθήσει κανείς..βλέπω πλειάδα αριθμών γραμμών και αναλύσεων.... την μια πάνω , αμέσως μετα σας το ελεγα εγω οτι παει κατω κοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτο ειναι αληθεια ...γραφω πολυ παραπανω απ τι μπορει να καταλαβει καποιος που δεν ασχολείται με τη τεχνικη αναλυση ..και δυσκολεύεται να καταλαβει τα διαγραμματα μου..... αυτα που βαζω ειναι αυστηρά για λιγους (ελάχιστους)
    Για τη Lilium ειχα βαλει διαγραμμα με τη γραμμη λαιμου στα 1.15-1.17...αν το εσπαγε ο μικροτερος στοχος ειναι 0.78 που εφτασε σημερα

    Για τη PAGAYA ...οδικο χάρτη το διαγραμμα της και ειναι παντα UPDATED
    Λοιπόν, ισως παρα τη θετική μου πρόθεση....μάλλον πιο πολυ σας μπερδεύω παρα σας βοήθαω ...οποτε τα σταματαω εδω και τωρα....
    θελουν και καποιο χρονο τα διαγραμματα και οι μετρήσεις χεχεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προτερα την proterra αμέσως σας βγηκε σε dt

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , μιας και πολύς λόγος γίνετε για την Pgy κύριε ΤΕΟ για δείτε αυτό το διάγραμμα https://prnt.sc/pbgU8PkLSqWW και πείτε μου την γνώμη σας γιατί νομίζω ότι ο κύριος Τάκης μας έχει βάλει τα γυαλιά και στην τεχνική ανάλυση που δεν είναι το δυνατότερο του σημείο αλλά τελικά και σε αυτό είναι μετρ ( είπα να εμφανιστώ και εγώ μετά από πολύ καιρό ) .

      Διαγραφή
    3. Συνεχίστε κύριε ΤΕΟ τις εξαιρετικές σας αναλύσεις με τα ξεκάθαρα διαγράμματά σας. Υπερπολύτιμη η βοήθεια σας. Συνδυάζεται ιδανικά η τεχνική σας προσέγγιση με την θεμελιώδη του κυρίου Τάκη. Τυχεροί που σας διαβάζουμε και μας προσφέρετε έτοιμη τροφή στο πιάτο.

      Διαγραφή
    4. ναι ολα τα σενάρια ειναι ανοιχτά, χωρίς εμμονές και ο καδένας αποφασίζει βάσει προσωπικής κρίσης

      Διαγραφή
  20. Πρόσθετες αγορές GCT στα 7.15
    PAGAYA -έχει την ευκαιρία του διπλού πάτου στη ζώνη 1.52-1.53
    Ο δείκτης RUSSELL 2000 small cap....αντιδρασε από τη κάτω γραμμή τριγώνου
    Τα αμερικανικά είναι στα σημεία τους
    ΥΠΟΜΟΝΗ...Ο πάτος είναι διαδικασία με πολλά πάνω κάτω πριν γυρίσει οριστικά για πανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας τρομάζει κύριε ΤΕΟ το report που κυκλοφόρησε σήμερα για την εταιρία; Εγώ προτίμησα να μηδενίσω την θέση μου ακόμα και με σημαντικές ζημίες.

      Διαγραφή
    2. καλύτερη αντίληψη πάνω στο θεμα θα εχει ο κ.Τακης..............φοβαμαι ναι...αλλα αν ηταν αλήθεια θα ηταν 80-90% κατω και 20 γιαυτο και μπηκα

      Διαγραφή
    3. https://www.benzinga.com/news/23/09/34978162/gigaclouds-e-commerce-success-story-is-fact-or-fiction-culper-researchs-short-report-raises-doubts

      Διαγραφή
  21. UPST
    Το χαρτι δείχνει θετικές αποκλίσεις εδώ και 3-4 ημέρες
    Κάποιες αγορές σε αυτή τη ζώνη τιμών δεν θα ήταν επικίνδυνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Short report και στην UPST

      https://www.bleeckerstreetresearch.com/research/upst

      Διαγραφή
    2. short report ομως στη PAGAYA μας ,δεν υπαρχει ακομα χεχεχεχεχε

      Διαγραφή
    3. Καλομελέτα και έρχεται .... άντε μπας και ανέβει και αυτή.

      Διαγραφή
    4. Το short report της UPST όλο λαλακίες λέει .... πιάνω την κοιλάρα μου απο τα γέλια με αυτή τη προχειράτζα.

      Διαγραφή
  22. K.Tακη καλησπερα...!! Ποια ειναι η γνώμη σας με τα σημερινά νεα...??
    https://wallstreetwaves.com/is-gigaclouds-e-commerce-success-story-too-good-to-be-true-culper-research-raises-doubts/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H εταιρία έχει έδρα το Χόνκ Κόνγκ και οι παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων είναι
      REPORT OF FOREIGN PRIVATE ISSUER ... αυτά απο μόνα τους καθιστούν την εταιρία ΕΥΑΛΩΤΗ σε επιθέσεις απο short sellers.

      H επίθεση ήταν αναμενόμενη ... τώρα αν τα νούμερα της GCT είναι μούφα, δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει. Πως θα ήταν κάτι τέτοιο δυνατό με μερικά τριμηνιαία sec που έχουν εκδοθεί;
      Αυτό είναι το κακό για τις νέες εταιριες ... με μερικά sec αν θέλουν μπιρουν να σε φουμάρουν. Οπότε δεν μπορώ να απαντήσω στους ισχυρισμους του σορτάκια, σν έχουν βάση ή όχι.
      Και εγώ θα μπορούσα να επιτεθώ με short report στη GCT ... σε άλλα όμως σημεία που με προβληματίζουν, σχετικα με τις πωλήσεις. Εύκολο είναι ... αυτό όμως δεν αποδεικνύει όμως μια πιθανή απάτη.

      Διαγραφή
    2. Θα μου πείτε και τι κάνουμε τώρα?

      Αφού γνωρίζαμε ότι ήταν θέμα χρόνου να επιτεθεί κάποιος σορταδόρος .... δεν θα πάρω αποφάσεις με αφορμη αυτό το γεγονος.

      Τι πρέπει να γίνει ...
      Να κάνει ο CEO και ιδρυτής όσα έχει τάξει και μάλιστα ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ!!!
      Δηλαδή να κάνει την εταιρεία Αμερικάνικη με κανονικά sec και όχι sec αλλοδαπής ... διαφάνεια με Αμερικάνο ελεγκτή και όλα θα πάνε κατευχήν.
      Το έχω γράψει πολλές φορές αυτό!!!

      Eλπίζω να έχει ξεκινήσει και αγορες ιδίων, όπως έχει πει εως 25 εκατομμύρια δολάρια.

      Αν όλα είναι καθαρά ... ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ ΣΤΟ SHORT REPORT.
      Όσο περισσότερο επιχειρηματολογήσει κατά των κατηγοριών του short report ΘΑ ΤΟ ΕΚΛΑΒΩ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ και θα πράξω αναλόγως.

      Έργα λοιπόν και όχι λόγια.
      Οι σορταδόροι επιχειρήματα πάντα βρίσκουν. Στη DLO με τις παπαρδέλες τους την στείλαν μέσα σε 2 ημέρες απο τα 20 στα 10.
      Αλλά η διοίκηση έπραξε τα δέοντα!!!

      Να μην θυμηθώ τη FOUR που ο σορταδόρος πήρε το τρίτο το μακρύτερο του Jared.

      Διαγραφή
    3. Να θυμίσω την περιπτωση της DLocal

      https://dlocal.gcs-web.com/news-releases/news-release-details/dlocal-refutes-short-seller-report-and-announces-share-buyback/

      Και το short report που χαρακτηρίζει τη DLO AΠΑΤΗ.

      While we have found no pictures of its CEO wearing black turtlenecks, our research leads us to believe that DLO is likely a fraud. We also have concerns over its disclosures about, and controls of, client funds.

      https://www.muddywatersresearch.com/research/dlo/mw-is-short-dlo/

      Διαγραφή
    4. GCT
      Τώρα θέλουμε έργα από τη διοίκηση .... να κάνει την εταιρία Αμερικάνικη. ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΑΞΕΙ.

      Χρηματιστηριακά, θα πρέπει η μετοχή να διασπάσει το 9,5 και να απομακρυνθεί μια και καλή, για να θεωρήσω ότι έληξε ο συναγερμός.

      Διαγραφή
    5. Πήγαν λέει έξω απο τις αποθήκες και τράβηξαν φωτογραφίες και δεν είδαν κίνηση.
      Μπρεεεε, κάνατε τόσο κόπο .... μπείτε και μέσα, να δείτε είναι γεμάτες τίγκα στα έπιπλα ή είναι άδειες.
      Πάντως τις βρήκαν τια αποθήκες. ΥΠΑΡΧΟΥΝ.Καλό αυτό.

      Διαγραφή
  23. 1 απο τους πολλούς λογους που δείχνει οτι ΕΔΩ ΓΥΡΟ .....ηταν-ειναι ο πατος ...

    http://uploads.disquscdn.com/images/56c7029d7f9568d7d07243225878397e22bd62416dee1ca1fea6e740a8370c5c.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. RUSSELL 2000

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_d23ad1db2ac3a7cd7efdcfb560511f1f.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. άσχετο......... αλλα αφορα μονο το Ελληνικο Χρηματιστήριο για σημερα

    η ανοδικη προσπάθεια απ τα σημερινά χαμηλα ,σε συνδυασμό με ...

    1-στοχος ΩΚΩ σχεδόν πιάστηκε (1180 απο 1175)

    2- τα ξενα έχουν ολοκληρώσει τη κάθοδο τους (μπορει ακομα κανα leg down mikro)

    3-υπαρχει τρομερή δυσπιστία σε καθε ανοδική κίνηση

    4-τα σμαλλ καπς ανιχνεύουν πρώτες τους πατους (μικρους ...μεγαλους)

    Ολα αυτα συνηγορούν DUE FOR A BOUNCE (at first)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. LILIUM συνεχίζουν και τιμολογούν μετοχές στα 2 usd. Καλησπέρα στους συνοδοιπόρους και φυσικά στον συνδαιτυμόνα κο Τάκη
    https://seekingalpha.com/news/4012770-lilium-discloses-stock-offering-of-about-40m-shares

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. GCT

    Aμαρτία οσοι πούλησαν χθες στο πανικο ........!!! This is America

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ πάντως σε εμένα .... όλοι πούλησαν. Μόνο ο κυρ Χασάπακλας δεν ενέδωσε!!!

      Διαγραφή
  28. O Butcher είναι καλός...Ο Αδειμαντος πολύ καλός...εξίσου και ο φίλος μου ο Barret Wafen....nr 1..χεχεχε
    Που χάθηκαν όλοι τους..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μικρή η συμμετοχή στο μπλογκ κ .Τάκη!
    Κάποτε "έβραζε " από συμμετέχοντες..!
    Ένα από τους λόγους νομίζω είναι ότι τα small caps τρώνε ανελέητο ξύλο από τα υψηλά του 2021
    Μόλις αλλάξει η πολιτική FED για τα επιτόκια, τα small -mid caps θα κάνουν τρομερό rally..
    Το θέμα είναι ότι μήπως θα ζήσουμε με υψηλά επιτόκια για πολλά χρόνια ακόμα πριν γυρίσει η καμπύλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως κ. ΤΕΟ γιατί είμαστε όλοι χαμένοι και οτι στο ΑΜΕΡΙΚΑ είναι απίθανο να κερδίσει κάποιος μικρός. Δε σε αφήνουν οι ΣΟΡΤΑΔΟΡΟΙ μεγαλοκαρχαρίες.

      Διαγραφή
    2. Καλό αυτό. Έχουμε και ησυχία ...
      Δεν σας το κρύβωκύριε ΤΕΟ, πως σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να τα έκλεινα τα σχόλια ... αλλά ευτυχώς ακκμη η αγιρά αποθαρρύνει τους πολλούς να ασχοληθούν μαζί της.

      Τα υψηλά επιτόκια δεν με τρομάζουν. Δηλαδή στις μη αναπτυγμένες αγορές που έχουν πάντα υψηλά επιτόκια, για να μην υποτιμάται το νομισμα τους δεν ανεβαίνουν οι μετοχές;

      Το μόνο που με φοβίζει στην Αμερικάνικη αγορά είναι η απεραντοσύνη της ... και αυτό με δυσκολεύει να βρω τις εταιρίες που πρέπει να ανεβουν ...
      Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που αφήνω τα σχόλια ανοικτά.
      Μήπως κάποιος πετάξει κανένα ticker και ανακαλύψω κάποια εταιρία, που πρέπει να ανεβει.

      Διαγραφή
    3. Μιας και το έφερε η κουβέντα.
      Μια εταιρεία που πρέπει να ανέβει είναι η Clearfield (Clfd).
      Aν φτάσει 20 δολάρια πλέον ληστεύεις εκκλησία.
      Καθαρή, διχως χρεος, διχως αυλα goodweels ... με μια CEO που κάνει για 100 άνδρες και που είχε προειδοποιήσει ότι στο 2ο εξάμηνο οι δουλειές θα είναι προβληματικές.
      Όμως το 2024 δεν θα ειναι έτσι τα πράγματα ...

      Διαγραφή
    4. Ήδη ο Biden έχει προαναγγείλει ότι η κυβέρνηση θα αναβαθμίσει το διαδίκτυο και προχωράει σε μεγάλες επιδοτήσεις για να επιτευχθεί αυτό.
      Το 50% της Αμερικής δεν έχει οπτικές ίνες ... και δεν είναι μόνο αυτό. Η Clearfield έχει μπει πλέον και στην Ευρωπαική αγορα

      Διαγραφή
    5. Το υψηλό των 100 δολαρίων ... θα έρθει στιγμή που θα φαίνεται λίγο.
      Το μόνο που δεν ξέρω είναι ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.
      Το 2024, το 2025 ή το 2026;

      Διαγραφή
    6. Και αφού αναφέρθηκα στη Clfd ... δώστε ένα διαγραμμα κύριε ΤΕΟ.
      Ένα απο τα ωραία σας.
      Ξέρω ότι θα μου πείτε ... μαχαίρια που πέφτουν δεν τα πιάνουμε.
      Εγώ, τα πιάνω .... αλλά ας δω και την δική σας οπτική μέσω ενός διαγράμματος σας.

      Διαγραφή
    7. Ορίστε ...

      Εξίσου σημαντικό με το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό ... είναι το διαδίκτυο.

      Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν 42 δισεκατομμύρια δολάρια για να δώσουν «κάθε άτομο στην Αμερική» πρόσβαση στο Διαδίκτυο έως το 2030


      https://moneywise.com/investing/stocks/biden-us-42-billion-internet-access-3-stocks?utm_content=thenewsdesk%2Fmagazine%2FBusiness&utm_source=flipboard

      Διαγραφή
  30. Για την APPS (Digital Turbine) που κάποιος κύριος με ρώτησε, αλλά δεν μπορώ να βρώ το σχόλιο του, απαντώ εδώ ...

    Το πρόβλημα της, τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως και των περισσοτέρων εταιριών του κλάδου, είναι η ύφεση που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες της ψηφιακής διαφήμισης.

    Δείτε τι γίνεται στην APPS
    https://prnt.sc/KiKUyXMlqsFV

    Οι πωλήσεις ανά τρίμηνο όλο και και φθίνουν και ήδη η εταιρία έχει δύο ζημιογόνα συνεχόμενα τρίμηνα. Η εταιρία πλέον δεν αναπτύσσεται .... αντίθετα συρρικνώνεται. Γιαυτό και η τιμή της μειώνεται .... και γιαυτό ο στόχος είναι τα 4 με 4,5 δολάρια, αν δεν αλλάξει αυτη η κατάσταση.

    Τώρα ο Ισολογισμός δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός. Αν χρειαστεί χρήμα και πάει σε έκδοση μετοχών ή ακόμη χειρότερα αποφασίσει να σβήσει τα υπέρογκα Good Wills και τα άυλα, τότε θα έλεγα ότι τα 2 δολάρια δεν τα γλυτώνει.
    Εγώ την παρακολουθώ, αλλά αποφεύγω να σκεφτώ να αγοράσω .... εκτός αν αντιληφθώ εγκαίρως ότι η ύφεση στα AddTech τελείωσε και αρχίζουν οι εταιρίες να αναπτύσσονται.

    Θα συνιστούσα απο AddTech (μιας και η APP πάει πια ξέφυγε) την Taboola. Aν ο CEO και ιδρυτής Signola διαβάζει σωστά την αγορά και τη δυναμική που του προσφέρει η συνεργασία με τη Yahoo, που πλέον είναι και μεγαλομέτοχος, απο τέλη 2023 και όλο το 2024 τα νούμερα της εταιρίας του θα είναι άκρως ανοδικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την APP στα τρέχοντα επίπεδα τη θεωρείτε υπερτιμημένη?

      Διαγραφή
    2. Μετοχή που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τριπλασίασε δεν την κοιτάζω .... ειδικά όταν την είχα και την πάτησα πουλώντας της.
      Κατα τα υπόλοιπα η APP είναι κορυφή και φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

      Διαγραφή
    3. Μαζέψαμε στον πάτο των 12 την APP και έχωσα στα 22 για να την ξαναπάρω στα 17, λόγω γκαπ ...
      Η τιμωρία μου είναι να αγνοήσω την APP.

      Διαγραφή
    4. to GAP ειτε θα κλεισει...ειτε θα δοκιμαστεί (as support)... .....συντομα !!!

      Διαγραφή
    5. Κε Τάκη για την perion τι λέτε γύρω στα 27 αν φτάσει; Χωρίς χρέος, 12% περίπου roic για το 23, το gpt συνεχώς βελτιώνεται, τρέχουν και μια δική τους εφαρμογή ai, τη sort, που παρήγαγε το 20% των εσόδων. Τα έσοδα αυξάνονται αλλά είχε μείωση στα κέρδη και γι'αυτό πιστεύω πιέστηκε η τιμή της

      Διαγραφή
  31. CLFD

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_2966fcb26aaadfa9d9c7a1970679b37a.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. CFLD
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_87a49fd20586c23db065d308da0e3a02.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Pagaya's chief executive in a podcast

    https://www.fintechnexus.com/gal-krubiner-co-founder-ceo-of-pagaya-on-using-ai-to-lend-to-more-consumers-at-better-prices/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂