Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Instacart - Maplebear

Instacart (Maplebear)  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό CART ... εδώ ....

Presentation Instacart ... εδώ ...
Investors Instacart ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 279,33 εκατομμύρια μετοχές

  • ???? είναι μετοχές Κατηγορίας Α και 
  • ???? είναι μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 10 ψήφους.

Τομέας : Ηλεκτρονικό Εμπόριο - Τρόφιμα & Ποτά
Αριθμός εργαζομένων : 3486


IPO : 30 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 19 Σεπτεμβρίου 2023.
Προσφέρθηκαν 22.000.000 νέες μετοχές .... όπου τα 14.100.000 πωλήθηκαν από την εταιρία με έκδοση νέων μετοχών και 7.900.000 πωλήθηκαν από υφιστάμενους μετόχους.

Καθαρά έσοδα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε συμφωνία με την PepsiCo, Inc., σύμφωνα με την οποία η PepsiCo αγόρασε για 175 εκατομμύρια δολάρια εξαργυρώσιμες μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές της Σειρά Α. Οι μετοχές θα έχουν τιμή μετατροπής ίση με την αρχική τιμή δημόσιας προσφοράς των 30,00 δολαρίων ανά μετοχή και θα είναι εξαργυρώσιμες ή μετατρέψιμες υπό ορισμένες συνθήκες.
Δραστηριότητα
Η Instacart είναι μια εταιρεία τεχνολογίας παντοπωλείων, με στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ψωνίζουν.
Η Maplebear Inc., που δραστηριοποιείται ως Instacart, παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες αγορών παντοπωλείου σε νοικοκυριά στη Βόρεια Αμερική. Πουλά και παραδίδει μια σειρά προϊόντων, όπως τρόφιμα, αλκοόλ, υγεία των καταναλωτών, φροντίδα κατοικίδιων ζώων, έτοιμα γεύματα και άλλα. Η εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω της εφαρμογής της για κινητά και της ιστοσελίδας της.

Παρέχει επίσης λύσεις λογισμικού ως υπηρεσία σε λιανοπωλητές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.
Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερα από 1.400 εθνικά, περιφερειακά και τοπικά banners λιανικής για να διευκολύνει τις ηλεκτρονικές αγορές, την παράδοση και τις υπηρεσίες παραλαβής από περισσότερα από 80.000 καταστήματα σε όλη τη Βόρεια Αμερικήστο Instacart Marketplace, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 85% της βιομηχανίας παντοπωλείων των ΗΠΑ.

Από την ίδρυση της εταιρίας, το Instacart Marketplace, έχει δημιουργήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια GTV, σε περισσότερες από 900 εκατομμύρια παραγγελίες, περίπου 20 δισεκατομμυρίων ειδών.
Η Instacart δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της λιανικής να προσεγγίσουν 7,7 εκατομμύρια μηνιαίες ενεργές παραγγελίες που ξοδεύουν περίπου 317 δολάρια το μήνα κατά μέσο όρο στο Instacart. Οι έμποροι λιανικής προσεγγίζουν πελάτες τόσο μέσω του Instacart Marketplace, όπου οι πελάτες μπορούν να ψωνίσουν από τους αγαπημένους τους λιανοπωλητές μέσω της εφαρμογής ή του ιστότοπου της εταιρίας, όσο και των διαδικτυακών βιτρινών που ανήκουν και λειτουργούν από τους λιανοπωλητές που υποστηρίζονται από την πλατφόρμα Instacart Enterprise, την ολοκληρωμένη τεχνολογική λύση της εταιρίας που περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο.


Όταν οι καταναλωτές ψωνίζουν για είδη παντοπωλείου, θέλουν να έχουν πολλές επιλογές, καλή ποιότητα, αξία και ευκολία και ψωνίζουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Το Instacart ξεκίνησε ως ένας τρόπος για τα νοικοκυριά να διαχειρίζονται άνετα τις εβδομαδιαίες αγορές παντοπωλείου τους. 
Σήμερα, οι πελάτες της Instacart, μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο παραλαβής της παραγγελίας τους και την ταχύτητα που επιθυμούν να ολοκληρωθεί η παραγγελία. Για παράδειγμα, ένας πολυάσχολος γονέας μπορεί να προτιμά την αξιοπιστία της παράδοσης των ειδών παντοπωλείου της οικογένειάς του κάθε Κυριακή, αλλά αν χρειάζεται μερικά είδη στη μέση της εβδομάδας, μπορεί να εμπιστευτεί το Instacart για να βοηθήσει στην παράδοση των αντικειμένων που χρειάζονται με παράδοση κατά προτεραιότητα (το ίδιο γρήγορα ως 30 λεπτά).

Apoorva Mehta ο 37χρονος που άφησε την Amazon, ξεκίνησε 20 εταιρείες Startups, οι οποίες δεν τα κατάφεραν, προτού καταλήξει στην δημιουργία της Instacart

Το 2010, ο Mehta ζούσε στο Σιάτλ και εργαζόταν στον τομέα των logistics για την Amazon ως μηχανικός εφοδιαστικής αλυσίδας. Παράτησε τη δουλειά του και μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο με την επιθυμία να δημιουργήσει μία δική του επιτυχημένη startup αλλά δίχως να έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Γιαυτό το λόγο άφησε τη δουλειά του στην Amazon. Ήθελε να γίνει επιχειρηματίας, αλλά ακόμη δεν ήξερε τι είδους εταιρία να ιδρύσει. 
Τα επόμενα δύο χρόνια, οι επιχειρηματικές του προσπάθειες περιλάμβαναν μια διαφημιστική startup για εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, όπως και ένα κοινωνικό δίκτυο για δικηγόρους. Όλες οι προσπάθειες του απέτυχαν. Περίπου 20 αποτυχημένες startups επιχείρησε, πριν καταλήξει στην Instacart.

Η κατανάλωση τροφίμων και ο εφοδιασμός τους "ήταν ένα διαρκές πρόβλημα για μένα", είπε ο Mehta και σκέφτηκε ότι μάλλον δεν ήταν μόνος. Είδε επίσης ένα κενό σε μια ακμάζουσα αγορά διαδικτυακής παράδοσης. «Το 2012 παραγγέλναμε τα πάντα διαδικτυακά, εκτός από τα παντοπωλεία», είπε ο Mehta. "Αποφάσισα ότι επρόκειτο να το αλλάξω. Άρχισα να κωδικοποιώ την πρώτη έκδοση της εφαρμογής Instacart και τρεις εβδομάδες αργότερα, γεννήθηκε το Instacart."

Το Instacart ξεκίνησε δύσκολα. Ο Mehta ήθελε να μπει στο πολυπόθητο startup accelerator Y Combinator, αλλά έχασε μια προθεσμία για να υποβάλει αίτηση. Κατάφερε ωστόσο να εντυπωσιάσει τους συνεργάτες του Y Combinator χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του.

Το Y Combinator βοήθησε το Mehta να αποκτήσει 2,3 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση επιχειρηματικού κεφαλαίου μέσα σε λίγους μήνες και το Instacart εξαπλώθηκε γρήγορα πέρα από το Σαν Φρανσίσκο. Τώρα παραδίδει είδη παντοπωλείου από περισσότερα από 80.000 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων αλυσίδων όπως η Kroger, η Costco και η Wegmans, σε περισσότερες από 14.000 πόλεις σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική.
O Apoorva Mehta παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 2022 και αντικαταστάθηκε από τον Fido Simo, στέλεχος του Facebook. Φημολογείται ότι αυτή η αλλαγή προήλθε κατόπιν απαιτήσεως της Sequoia, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία. Ο Mehta, αξίζει να σημειωθεί ότι κατείχε μόνο το 10% των μετοχών της εταιρείας το 2022.

Το Instacart λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ πελατών και παντοπωλείων, όπου οι πελάτες επιλέγουν το παντοπωλείο από το οποίο θα ήθελαν να ψωνίσουν και τα είδη που θα ήθελαν να αγοράσουν σε αυτό το κατάστημα και το Instacart κάνει τα υπόλοιπα.
Οι πελάτες πληρώνουν τέλη παράδοσης με μια χρέωση υπηρεσιών 5-10% του λογαριασμού, ανάλογα με το κατάστημα και τον αριθμό των αντικειμένων που αγοράσθηκαν. Το Instacart προσφέρει επίσης ένα μοντέλο συνδρομής, το Instacart Express, όπου οι συνδρομητές μέσω της συνδρομής (ετήσια ή μηνιαία) λαμβάνουν δωρεάν παραδόσεις.

Το Instacart, διευρύνει την πελατειακή βάση των παντοπωλειών, φέρνοντας τους πελάτες που δεν μπορούσαν ή δεν θα είχαν ψωνίσει από το κατάστημα με φυσικό τρόπο. Τα καταστήματα πρέπει να πληρώσουν τέλη εκπλήρωσης στην Instacart, τα οποία μερικές φορές περνούν ως υψηλότερες τιμές στα προϊόντα.

Καθώς οι καταναλωτές και οι έμποροι λιανικής μετακινούνται στο διαδίκτυο, οι επωνυμίες CPG μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις διαφημίσεις Instacart ως έναν νέο τρόπο προσέγγισης πελατών στο σημείο αγοράς και μέσα σε λίγα λεπτά από την παράδοση και την κατανάλωση. Σήμερα, περισσότερες από 5.500 επωνυμίες χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις Instacart και είναι πλέον πιο εύκολα ανιχνεύσιμες καθώς οι πελάτες γεμίζουν τα ψηφιακά τους καροτσάκια. Το Instacart Ads προσφέρει στις επωνυμίες μια εξαιρετικά μετρήσιμη διαφήμιση που αξιοποιεί τα δεδομένα συναλλαγών πρώτου μέρους για να μετακινήσει τα προϊόντα από τα ράφια των καταστημάτων πιο αποτελεσματικά.
Είδη Παντοπωλείου
Τα είδη παντοπωλείου είναι η μεγαλύτερη κατηγορία στο σύνολο του λιανικού εμπορίου, με ετήσια δαπάνη περίπου 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022. Παρά το μέγεθος της αγοράς, τα παντοπωλεία ήταν ιστορικά πολύ πιο αργά να κινηθούν στο διαδίκτυο σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες καταναλωτών. Το 2022, μόνο το 12% των αγορών ειδών παντοπωλείου στις ΗΠΑ πραγματοποιούνταν μέσω διαδικτύου, σε σύγκριση με το 66% των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, το 38% των ενδυμάτων, το 23% των καταναλωτικών υπηρεσιών τροφίμων και το 20% των οικιακών ειδών.  

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, αυτή η δαπάνη μετατοπίστηκε από το offline στο online με επιταχυνόμενο ρυθμό. Η διείσδυση των ηλεκτρονικών παντοπωλείων χρειάστηκε 10 χρόνια για να τριπλασιαστεί από 1% των συνολικών πωλήσεων παντοπωλείων το 2009 σε 3% το 2019 και μόλις τρία χρόνια για να τετραπλασιαστεί στο 12% το 2022. Η διείσδυση στην αγορά αναμένεται να διπλασιαστεί με την πάροδο του χρόνου.

Η διαδικτυακή επιλογή
Τα ψώνια παντοπωλείου διαφέρουν από άλλα ψώνια, για πολλούς λόγους. Δύο είναι τα μεγάλα μειονεκτήματα των διαδικτυακών αγορών παντοπωλείου ...
  • Πρώτον, οι πελάτες συνήθως προτιμούν ένα συγκεκριμένο παντοπωλείο (ή μερικά καταστήματα) για τις περισσότερες από τις αγορές τους στα παντοπωλεία. Ένας λόγος για αυτό είναι η εξοικείωση με τη διάταξη του καταστήματος, καθώς ο πελάτης γνωρίζοντας που βρίσκονται τα προϊόντα που ψάχνει μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός ταξιδιού 20 λεπτών στο κατάστημα και ενός ωριαίου slog. 
  • Δεύτερον, για τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, ειδικά τα κρέατα και τα προϊόντα, το να μπορείς να δεις και μερικές φορές να αγγίξεις αντικείμενα πριν τα αγοράσεις είναι ένα πλεονέκτημα, έναντι των διαδικτυακών φωτογραφιών των ίδιων προϊόντων. 
Για αυτούς τους λόγους, Ακόμα και έτσι, πάντα υπήρχε ένα τμήμα του πληθυσμού που ήταν ανοιχτό σε διαδικτυακές αγορές παντοπωλείου, άλλοτε λόγω φυσικών περιορισμών και άλλοτε λόγω χρόνου και ευκολίας (πολυάσχολη εργασία και οικογενειακά προγράμματα). Αυτό το τμήμα θεωρούνταν μια εξειδικευμένη αγορά και μέχρι το 2020, οι συμβατικοί παίκτες στον κλάδο των παντοπωλείων δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό, με εξαίρεση την Amazon. 
Όμως λόγω του COVID, το 2020, άλλαξε η δυναμική της διαδικτυακής επιλογής των αγορών ειδών παντοπωλείου, καθώς οι διαδικτυακές αγορές παντοπωλείων δεν έγιναν απλώς μια επιλογή, αλλά μερικές φορές η μόνη επιλογή, για ορισμένους.

H Instacart δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, με αποτέλεσμα να έχει το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης. Έτσι, είδε πελάτες, παραγγελίες και έσοδα να εκτινάσσονται στα ύψη κατά τη διάρκεια του έτους 2020.
Καθώς ο COVID έχει υποχωρήσει, πολλοί από αυτούς που αγόρασαν είδη παντοπωλείου στο Διαδίκτυο επέστρεψαν στις φυσικές αγορές, αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι υπάρχουν ορισμένοι που αποφάσισαν ότι η ευκολία των διαδικτυακών αγορών υπερβαίνει κάθε μειονέκτημα και συνέχισαν αυτήν την πρακτική. Στην πραγματικότητα, ενώ υπάρχει αβεβαιότητα σε αυτό το μέτωπο, η πρόβλεψη είναι ότι το ποσοστό των αγορών παντοπωλείου που θα γίνονται ηλεκτρονικά θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου ...

Είναι φανερό ότι το ανώτατο όριο στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο παντοπωλείων θα παραμείνει πολύ χαμηλότερα από το ανώτατο όριο των ηλεκτρονικών αγορών σε άλλους τομείς στο λιανικό εμπόριο. Στο πιο αισιόδοξο σενάριο η διαδικτυακή αγορά παντοπωλείου το πολύ να φτάσει στο 20%.

Κατά τους πρώτους μήνες του 2020, λόγω του COVID, το Instacart ήταν κυρίαρχο, επειδή η πλατφόρμα του σχεδιάστηκε για διαδικτυακές αγορές. Αυτή η κυριαρχία, ωστόσο, ήταν βραχύβια, αφού τα παντοπωλεία ταχύτατα άρχισαν να προσφέρουν υπηρεσίες ηλεκτρονικών αγορών στον πελάτη τους. Η εξοικονόμηση κόστους για τους πελάτες ήταν σημαντική, καθώς τα περισσότερα παντοπωλεία δεν είχαν τέλη εξυπηρέτησης και χρησιμοποιούσαν υπαλλήλους ως αγοραστές, για τους διαδικτυακούς τους πελάτες. 

Στον απόηχο του COVID, τα παντοπωλεία έχουν εδραιώσει την κυριαρχία τους στην ηλεκτρονική αγορά παντοπωλείων. Στο επόμενο πίνακα φαίνονται τα μερίδια αγοράς των μεγαλύτερων διαδικτυακών καταστημάτων λιανικής ...

Η Walmart και η Amazon είναι οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες στην αγορά των διαδικτυακών παντοπωλείων. Η Instacart, ενώ έχει χάσει μερίδιο αγοράς από το 2020, βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση. Οι Kroger's και Albertsons, οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες παντοπωλείων, έχουν επίσης βελτιώσει τη θέση τους.

Η Instacart, είναι η μόνη εταιρία σε αυτή τη λίστα που δραστηριοποιειται αμιγώς στη διαδικτυακή αγορά παντοπωλείων και επιτρέπει στους πελάτες της πρόσβαση σε πολλαπλές επιλογές παντοπωλείου και περισσότερες επιλογές όσον αφορά την παράδοση ... ωστόσο ακόμη και έτσι αρχίζει να αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό από τις Uber Eats, DoorDash και GrubHub.

Με λίγα λόγια, η Instacart πολύ δύσκολα θα καταφέρει διατηρήσει το υπάρχον μερίδιο αγοράς της, ακόμα και αν η διοίκηση τα κάνει όλα σωστά.

Για σχεδόν επτά χρόνια μετά την ίδρυσή της το 2012, η ​​Instacart δυσκολευόταν να αναπτυχθεί, καθώς σχετικά λίγοι πελάτες ήταν πρόθυμοι να εκτελέσουν αγορές παντοπωλείου μέσω του διαδικτύου.
Το 2019 η Intacart είχε περίπου 50 εκατομμύρια εντολές αγορών, 215 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε GTV που είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό στην αγορά παντοπωλείων των 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, λόγω Covid, τα έσοδα το 2020 εκτινάσσονται σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου και το GTV φθάνει στα 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Καθώς οι συνδρομητές και οι πωλήσεις ειδών παντοπωλείου στην πλατφόρμα Instacart αυξήθηκαν μεταξύ 2019 και 2023, η Instacart μετατράπηκε από μία ζημιογόνο εταιρία σε μια εταιρία που είναι ελαφρώς κερδοφόρα ...
Σε προσαρμοσμένη βάση του πληθωρισμού, ειδικά το 2021 και το 2022, το μέσο μέγεθος παραγγελιών μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό, από μόνο του, μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα, εάν οι πελάτες του Instacart παραγγέλνουν πιο συχνά, ειδικά καθώς παραμένουν στην πλατφόρμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και για να απαντήσω σε αυτό, εξετάζω τις εκτιμήσεις εσόδων του Instacart, ανά κατηγορία κοόρτης:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η εταιρία οι πελάτες που εντάχθηκαν στην πλατφόρμα το 2017, το 2018, το 2019 και το 2021 ξοδεύουν όλο και περισσότερα στην πλατφόρμα της Instacart. Όμως, οι πελάτες που εντάχθηκαν το 2020, τη μεγαλύτερη χρονιά ανάπτυξης χρηστών της Instacart, ξοδεύουν λιγότερα στην πλατφόρμα το 2021 και το 2022, γεγονός που δείχνει ότι ορισμένα από τα κέρδη του COVID εξαφανίζονται. Αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, καθώς πολλοί πελάτες που χρησιμοποίησαν το Instacart το 2020 το έκαναν μόνο επειδή δεν είχαν εναλλακτικές λύσεις και μόλις έληξε το κλείσιμο, επέστρεψαν στις παλιές συνήθειές τους.

Η IPO στα 30 δολάρια δεν θεωρείται ότι δίδει στην εταιρία μια πανάκριβη αποτίμηση, σε σχέση με τις περισσότερες IPO. Ωστόσο είναι απαιτητική. Η δραστηριότητα της εταιρίας είναι ενδιαφέρουσα και μακροπρόθεσμα η μεγαλύτερη μάζα των καταναλωτών θα ψωνίζει όλο και περισσότερο από το διαδίκτυο.

Εφόσον η μετοχή υποχωρήσει, όπως συνήθως γίνεται με τις περισσότερες IPO, σε τιμές κάτω των 20 δολαρίων, τότε είναι πιθανόν και η μετοχή της Instacart να αρχίζει να αποκτάει ενδιαφέρον, εάν και τα νούμερα της εταιρίας αναπτύσσονται δυναμικότερα από σήμερα.

192 σχόλια:

  1. Πολύ καλή δουλειά κάνατε κ.Τακη
    Διαγραμματικα δεν μπορώ να δω κάτι, είναι new IPO.
    Απλά θέλω να προσθέσω κάτι από Motley Fool


    Γιατί το Instacart είναι επικίνδυνο
    Ο μακροπρόθεσμος κίνδυνος με την Instacart είναι η έλλειψη ουσιαστικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Δεν υπάρχει τίποτα αποκλειστικό όσον αφορά την προσφορά υπηρεσιών παράδοσης ειδών παντοπωλείου -- η Uber και η DoorDash κάνουν το ίδιο. Και δεν υπάρχουν σημαντικά εμπόδια εισόδου για να εμποδίσουν άλλες εταιρείες να εισέλθουν στον χώρο ή για να φέρουν οι ίδιοι οι παντοπωλεία παραδόσεις στο εσωτερικό.

    Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται. Για το δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις 716 εκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν μόνο κατά 15% σε ετήσια βάση. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 40%. Ο πληθωρισμός σίγουρα παίζει ρόλο σε αυτή την επιβράδυνση, καθώς οι καταναλωτές πρέπει να βρουν τρόπους να περιορίσουν τις δαπάνες.

    Θα μπορούσε όμως να έρχεται άλλος αντίθετος άνεμος: η επανέναρξη της αποπληρωμής των φοιτητικών δανείων. Κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας, σημειώθηκε αύξηση των δαπανών σε ολόκληρη την οικονομία και η παράδοση τροφίμων επωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Όμως, με την εξάλειψη των κινήτρων για τον COVID και τη σύσφιξη των προϋπολογισμών, οι καταναλωτές θα αρχίσουν να αποπληρώνουν φοιτητικά δάνεια και τον επόμενο μήνα. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί μια μεγάλη δοκιμασία για την Instacart για να δει πόσο ισχυρές είναι πραγματικά οι προοπτικές ανάπτυξής της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ στοιχημάτισα με το φίλο μου τον κυρ Χασάπακλα ότι τα 20 δολ. θα τα δει.

      Διαγραφή
  2. Τα charts λένε ότι θα έχουμε μια θετική εβδομάδα...!!
    Για να δούμε..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Nikkei πάντως αν και ξεκίνησε ανοδικά, με κέρδη άνω του 1%, όχι μόνο τα έχασε, αλλά γύρισε και αρνητικός.

      Διαγραφή
  3. O Nikkei είναι (και ηταν) πάντα laggard indicator not leading

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με δυνατό δολάριο και αδύναμο Nikkei η Αμερική δεν μπορεί να πάει πολύ μακρυά.

      Διαγραφή
  4. Ο Nikkei και ο SP500 πάνε οπως ο σκύλος με το αφέντη μια μπροςτα ο ενας μια πίσω αλλος...στο προορισμό ομως πάντα συναντιουνται..
    Για το θέμα του δολαρίου ΝΑΙ...το δυνατό δολαρίου είναι ένα αγκάθι που δεν επιτρέπει το λεγόμενο carry trading

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάλια και σήμερα ο Nikkei ... 1,5% κάτω. Κλάψτε τα ... εκεί που έλεγα άντε να περάσει τις 34.000 μοναδες και μετά ποιός μας πιάνει ... τώρα προσευχόμαστε η Αμερική να μείνει στο αγκομαχάει ...

      Διαγραφή
    2. Nikkei απώλειες άνω του 2% ... όλο και πλησιάζει η ώρα της συνθηκολόγησης των memeδων ... ή αλλιώς πετάω τα χαρτιά απο τα παράθυρα.
      Δεν ξέρω για Nikkei, αλλα η Αμερική είναι φθηνή και ας μην το καταλαβαίνει ο γκουρού της NVDA, πόυ όλα τα αποδίδει στους αλγοριθμους.

      Διαγραφή
  5. NNOX
    το χαρτι ειναι ετοιμο για καλη κίνηση και βρίσκομαι στην ουρα αγοραστών ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

    κ.Τακη,το χαρτι δεν εχει τα νουμερα που θα θελατε αλλα ειναι ενα καλο (παραμύθι)...GROWTH STORY with good technicals....δε τέλειο σημείο εισόδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ενα τέλειο σημείο ΕΙΣΟΔΟΥ ...ενοούσα !!!

      Διαγραφή
    2. Είχατε την Talk ... και ψάχνετε να βρείτε ένα τέλειο σημείο εισόδου σε μια ανύπαρκτη της ιατρικής που θα θα και θα.
      Είπαμε καλή η τεχνική ανάλυση αλλά δεν θεοποιείται!!!

      Διαγραφή
  6. PAGAYA-UPDATED


    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_1bda089cd1ff1233eb0cd0c0809d7737.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 1,36 ο 200ρης της Pagaya. Και η UPST πλησιάζει επικίνδυνα το 200ρη.
      Οι 200ρηδες και των δύο έχουν ελαφρώς ανοδική κλίση.
      Ποντάρω ότι θα παίξουν και οι δύο κάτω από το 200ρη.
      Ωραίες μακροπρόθεσμες επιλογές ... αλλά βραχυπρόθεσμα πλησιάζει η ωρα ΝΑ ΠΕΤΑEΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ!!

      Διαγραφή
    2. το 50..100...200 δεν τα κοιτάμε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ σε τετοιες μετοχές .....αλλα μονο σε δείκτες αλλα και εκει με επιφύλαξη (οταν υπαρχει impulsive wave και οχι range διότι μπορει να σε τρελαίνουν )
      Στις μετοχες που εχουμε εμεις κοιταμε τα θεμελιώδη (πανω απ ολα) , ενώ για γρηγορες κινήσεις , σχηματισμούς ... κυματα ....φιμπο αλλα και διαίσθηση

      Διαγραφή
    3. PAGAYA
      αφου επιμένετε για το επιπεδο 1.20 κ Τακη ,ξανακοιτάω το διάγραμμα με τη δικια σας οπτικη και βλεπω πως στο 1.18 περιπου ειναι το κυμα C= 1.618 toy A......και βγαινει περιπου στα 1.175
      Εδω που ειναι τωρα το κυμα C=to kyma A

      https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_51ea6f8122e1500feff3ffa1ed9e356f.png

      Διαγραφή
    4. Κύριε ΤΕΟ
      Το επίπεδο του 1,2 με 1,4 είναι φυσιολογικό. Εγώ δεν βλέπω ακόμη τίποτα .... ή μάλλον περιμένω όλοι οι φανατικοί του χαρτιού να πετάνε τα χαρτιά τους σπο τα παράθυρα και έντρομοι να βλέπουν χάος και να γράφουν ότι ήρθε το τέλος Αυτό περιμένω να δω ... σωβρακάκια καφέ πίσω, κίτρινα εμπρός 😁😁😁.
      Εμείς όμως ξέρουμε τα νούμερα και θα ορμήσουμε στον πανικό των memeδων που στην πλειονότητα τους είναι άσχετοι.
      Άρα δεν ξέρω αν το 1,2 μου κάνει ... προς το παρόν βλέπω όλο και μεγαλύτερες εντολές στημένες στους πωλητές. Πανικό όμως δεν βλέπω ακόμη ...

      Διαγραφή
    5. 4165-4180 target SP-500
      αν το παραβιαζει καθοδικα .......αλλάζουν τα πάντα ολες οι μετρήσεις αλλα και στην οικονομια...τι soft landing kai τι παπαριες...
      Στο τελος ξυρίζουν παντα τον γαμπρο

      https://uploads.disquscdn.com/images/5a4b5b161d134811c061c5e7689b2cc09aecf6a2850c17c5edf42e0470caa18b.png

      Διαγραφή
    6. GCT...κραταει άψογα
      ΝΝΟΧ........σουπερ

      Διαγραφή
    7. και κατι αλλο ,τα PAGAYA WARRANTS .....εχουν βρει τον πατο 21 Σεπτεμβρίου και ανεβαίνουν (σχεδον 40%)...και τ βλεπω πολυ ύποπτο (καλο) αυτο
      Δειτε το παρακατω τσαρτ και βαλτε στο διαγραμμα 6 μηνες

      https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/pgyww

      Διαγραφή
    8. 8.212 τεμάχια σήμερα ... τα warrants δεν μου λενε τίποτα. Δικαιώματα είναι.

      Το καλό θα είναι να δούμε πανικό στη μετοχή.

      Διαγραφή
    9. Αλλά αφου πιάσατε τα Warrants ... ήδη έχει προδοθεί το παίγνιο.
      1 warrant = 1 μετοχή με 0,5 δολάρια.
      Αφου το warrant αξίζει 0,32 με 0,4 κάποιοι στοχεύουν η μετοχή να τους κοστίσει 0,8 με 0,9 και να έχουν σίγουρο κέρδος ... τουλάχιστον 20%.

      Βλέπουν το 1,1 με 1,2 που λεω ως πάτο ... κάπου εκει θα γίνει ο πανικός.
      Έτσι λέω... για να δουμε ...

      Διαγραφή
    10. Φαίνεται πιθανό να ολοκληρώθηκε η διόρθωση της Pagaya, στο 1,07.
      Πήρα μερικά τεμαχια.
      Όμως υπάρχει ένας σχηματισμός (διαγραμματικός) που την στέλνει στο 0,75 με 0,8. Η κρίση της Γάζας και το κακό κλίμα ίσως την στείοιυν και εκεί.
      Στο 0,8 το νέο ραντεβουδάκι ... αν πάει φυσικά.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα στην παρέα! Κ Τάκη πως την βλέπετε την Sea? Προσωπικά πήρα θέση τον προηγούμενο μήνα λίγο πάνω από το χαμηλό της κ σκέφτομαι να την ξεχάσω.
    Είναι από τις περιπτώσεις που λόγω μεγέθους κ αντικείμενου θα μπορούσε να κα το τη διαφορά. Την προηγούμενη φορά πριν το μεγάλο ρακί την είχανε εντοπίσει πάνω από τα 50$ αν θυμάμαι ορθά.

    Ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει κ ο κ. Τεό με μια τεχνική ματιά.

    Πάντως 9 στα 10 που δεν πουλήθηκαν μέσα στον Αύγουστο μετά το ράλι από τον Μάιο τα πήρε κ τα σήκωσε.

    Μετά από 3 χρόνια ενασχόλησης σε καθημερινή βάση και με τόσες περιπτώσεις που έχουμε είτε προσεγγίσει και σε αρκετές έχουμε κάνει trades κατά. βαση, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Αμερική είναι για αυτό ακριβώς. Οποίος έμεινε μέσα δυστυχώς έχασε και τα λεφτά του. Το να ψάχνεις τη νέα amazon, fb, apple etc είναι μεν ονειροπόλο αλλά μοιάζει σα να ψάχνεις "γωνία στο δεκαρικο" που λέγαμε παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ειδα φιλε τεχνικα, και δεν βγάζω συμπεράσματα
      Ειναι πια LONG TERM -HOLD.....Θα ταλαιπωρηθεί νομίζω σε χρονο και τιμες
      Αφου την πηρες εκει στα χαμηλα ...εχεις μια ασφαλεία τουλαχιστον

      Διαγραφή
    2. Η SEA Limited είναι όνειρο. Τέλεια νούμερα ... βέβαια έχει τα προβληματάκια της με Garena και την ατυχή επεκταση της εκτός της περιοχής της, αλλά πλέον τα νούμερα της είναι μούρλια.
      Η αγορά όμως πιο εύκολα θα ανεβάσει τη Grab!!

      Διαγραφή
  8. δειτε μια μετοχη κ .Τακη ..............OWL...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντελώς αδύναμος ο Ισολογισμός!!!
      Όσο υπάρχουν σύννεφα, κρίσεις χρέους, υψηλά επιτόκια, πάνω απο τις χρηματαγορές εγώ μακρυά απο τέτοιους Ισολογισμούς.

      Διαγραφή
  9. Κύριε Τάκη μια γνώμη για STEM. Την είχατε προτείνει. Σε αυτά τα επίπεδα είναι καλή αγορά; Κύριε ΤΕΟ καμιά βοήθεια με διάγραμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδα...έχει ένα διάγραμμα έντονα πτωτικο
      Είναι στο τελευταίο καθοδικο κυμα...5 το...το οποίο μπορεί να πάει πολύ πιο κάτω αν δεν βοηθήσουν οι δείκτες των small cap (Russell 200)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ. ΤΕΟ. Σύμφωνα με το διάγραμμάς σας που μπορεί να τελειώσει το 5;

      Διαγραφή
    3. Κύριε Δημήτρη εγώ βλέπω ότι μπορεί να παιξει στην ζώνη 2,2 με 2,5.
      Εκτός αν κάνει διπλό πάτο σε αυτά τα επίπεδα.
      Αν μου βάζατε το μαχαίρι στο λαιμό θα έλεγα ότι θσ το δει το 2,5 ... εχω πολλά επιχειρήματα γιαυτό.
      Εγώ εκεί θα περιμένω ...

      Διαγραφή
    4. ΣΤΕΜ...........για τον κ.Δημητρη

      https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_474f49feac2102bb1c4dcd8695a88750.png

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ κ. Τάκη και κ. ΤΕΟ

      Διαγραφή
    6. Τον διπλό πάτο είδα και εγώ και μπήκα αλλά με κοντινό stop loss

      Διαγραφή
  10. TALKSPACE

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_3ecf530e2ca48740f4ef2cc7a517a2bc.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. SP 500

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_4fcb3abc13c8c209e01079c11e906f8d.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. SP 500
    προσωπικά αναμενω gap-down....αδύναμο άνοιγμα και στη συνέχεια ΘΕΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. SP 500 .....very very very important point of view


    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_579ebc732e8da000dc54e18a6dc8dcfc.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. k.Tακη ,με ολο το σεβασμο ,μηπως πρεπει να ψωνίσετε σημερα? Ολα ειναι ιδανικά και με ενα καλο κλείσιμο ενεργοποιείται το ανοδικο σεναριο
    (και παλι σας το λεω ταπεινά με πολλή καλή πρόθεση)
    Η αληθεια ΝΑΙ ειναι οπως την είπατε ,ακομα δεν πετανε τα χαρτια απ το παράθυρο η οπως λενε και οι Αμερικάνοι (throwing the baby out with the bathwater).... αλλα.......αυτο μπορει και να μη συμβει σε αυτη τη φαση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ένα καλό κλείσιμο ενεργοποιείται το ανοδικό ανοδικό σενάριο ... και με δύο κακά κλεισίματα ενεργοποιείται το καθοδικο σεναριο.
      Έτσι συμβαίνει με τις γραμμες ...

      Διαγραφή
  15. PAGAYA-BUYING SIGNAL(UPDATED)

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_8666d8624e86111ca47ef2d359a60fe4.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Στη Pagaya θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση της στο 1,37.

      Αλλά όπως είπαμε αυτά μικρη σημασία έχουν, αν πιστεύει καποιος τα 7 δολάρια και τα 10+ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα 2τίας.

      Διαγραφή
    2. Απαράδεκτη εικόνα.
      ΑΣΌΒΑΡΗ ΜΕΤΟΧΉ.
      Κάνει τόσο αγώνα για να κερδίσει 12 σεντς, ενώ εχει χάσει 1 δολάριο ... και έρχονται οι μάγκες και την στέλνουν στο μείον με 500.000 μετοχές στο after market.
      OK. Το πιάσαμε το μήνυμα περί συνθηκολογήσεως των memeδων.

      Διαγραφή
    3. Επειδη την παρακολούθουσα στο aftermarket λόγω του νέου...τα 480000 γίνανε στη ζώνη 1.50 και μονο με λίγα, πολύ λίγα κομμάτια κατέβηκε πιο κάτω και μετά ισορροπησε πάλι στο 1.50
      Σήμερα θα μας πει την αλήθεια φίλε μου..!!

      Διαγραφή
    4. Kαλά .... δείτε τι ετοιμάζει να κάνει η Taboola!!!

      Διαγραφή
    5. Καλησπερα μετα απο καιρο κ.Τακη. Σας παρακολουθω 1 χρονο τωρα αλλα δε με αφηνε να κανω σχολια μεσα απο το google chrome. Δε καταφερα να λυσω ποτε το προβλημα, τωρα που δοκιμασα μεσω microsoft edge με αφησε. Ηθελα να σας ρωτησω την taboola την βλεπετε σαν βραχυχονιο παιγνιο ή μακροπροθεσμη θεση. Γιατι απο θεμελιωδη δεν ειναι σειφ επιλογη τετοια εποχη θεωρω.

      Διαγραφή
    6. Μια χαρά safe είναι η Taboola ... η σχέση συνεργασιας με τη Yahoo και η μετοχική πλέον σχέση θα απογειώσουν τα νούμερα της Taboola.
      O Signola έχει πει πρώτο εξάμηνο 2023 τα νούμερα δεν θα είναι καλά, αλλά απο τέλη 2023 η εταιρία θα δέίξει πολύ αυξημένα νουμερα.
      Αν οι προβλέψεις που έχει κάνει επαληθευθούν (δείτε και το thread της Taboola τι υπολογισμούς κάνω) τότε τα 7 δολάρια θα τα πιασει εύκολα.
      Πιστευω ότι η μετοχη θα ξσναδεί νουμερα παρόμοια με αυτά που είχε απο την εποχή που ήταν spac.

      Διαγραφή
    7. Αγορά 8800 τεμάχια PGY στο 1,4985

      Σύνολο θέσης 16600 τεμάχια.

      Διαγραφή
  16. Ο Nikkei 2 20% κάτω και ο Nasdaq 1.60% πάνω
    Γιαυτό δεν τον κοιτώ και τον θεωρώ σκύλο του αφέντη ...χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι έτσι.
      Ο σκύλος είναι σε υψηλά 5ετίας και δεν μπήκε σε bear market ποτέ.
      Αντίθετα ο αφέντης αγκομαχάει και μπήκε σε bear market, από το οποίο αγκομαχάει να πείσει ότι βγήκε.
      Να τον παρακολουθείτε στενά τον σκύλο ... μαρτυράει που θα βρεθεί ο αφέντης.

      Διαγραφή
  17. Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση

    https://aswathdamodaran.blogspot.com/2023/09/putting-instacart-before-grocery-horse.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Larsen το έχω μελετήσει.
      Πράγματι , πρόκειται για ανάλυση επαγγελματία και γιαυτό ένα μεγάλο μέρος του δικου μου thread στηρίχτηκε πάνω σε αυτη την ανάλυση.

      Διαγραφή
    2. Τα υπόλοιπα δεδομένα είναι απο την ίδια την εταιρία.

      Όποιος κάτσει και μελετήσει όλη την ανάλυση και τα sec (που δεν είναι πολλά, καθώς είναι νέα η εταιρια) τότε ξέρει εις βαθος την Instacart.

      Διαγραφή
  18. Κύριε Τάκη ένα άσχετο ερώτημα.Παλαιότερα είχατε ασχοληθεί με μία μετοχή εισηγμένη στο χακ την r1 energy έχω μετοχές και πρό έτους με πήρε τηλέφωνο ο κ Ηλιάς Ζαχαράκης ότι η μετοχή θα μετεφερθεί στο ελληνικό χρηματιστήριο και να κάνω τις απαιτούμενες ενέργειες τις οποίες έκανα.Οι μετοχές εξαφανίστηκαν απο το χαρτοφυλακιο μου και περίμενα να εισαχθούν στο ελληνικό χα όπως μου είχαν πεί απο την ροεν την άνοιξη 2023.Επειδή δεν έγινε αυτό τους τηλεφώνησα ξανά που μου είπαν οτί είμαι μέτοχος στην εταιρεία σε private τοποθετηση που δεν θα διαπραγματεύεται Παρακαλώ είναι νόμιμο αυτό η μία εξαπάτηση ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Μάνο δεν ξέρω περισσότερα ... όταν και σε εμένα έγινε το αντίστοιχο τηλέφωνο, με το που το έκλεισα, εγώ πούλησα τα πάντα.
      Δεν ξέρω αν κάποιος κύριος γνωρίζει περισσοτερα για να σας διαφωτίσει.

      Διαγραφή
    2. Χαιρετώ.
      Κύριε Μάνο δείτε κι αυτό:
      https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2210854/rota-gia-thn-enallaktikh-agora-toy-euronext-vazei.html

      Διαγραφή
    3. κυριε spooky ευχαριστώ Αν έχετε μετοχές ροεν παρακαλω επικοινωνήστε μαζί μου στο disk1964@yahoo.com να μην ζαλίζουμε τους άλλους

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα σας.Θα ήθελα να ευχαριστήσω το blog και τον διαχειριστή Κ Τάκη που δημοσίευσε την ανάρτηση μου σχετικά με το πρόβλημα των μετοχών ΡΟΕΝ ,όπου μας έμειναν στα χέρια μετά την διαγραφή απο το ΧΑΚ το 2022 ,και την μη έναρξη διαπραγμάτευσης στο Ελληνικό ΧΑ.Μέσω του blog βρήκα τον εξαίρετο Κύριο Spooky ,με το ίδιο πρόβλημα,μιλήσαμε βρεθήκαμε συνεργαστήκαμε ,και επισκεφτήκαμε τον Κ Ζαχαράκη ,o οποίος ήταν η χρηματιστής ο υπεύθυνος και διαχειριστής της μεταφοράς της ΡΟΕΝ απο το χακ στο χα,είδε την ανησυχία μας για το μέλλον της μετοχής και πρός ΤΙΜΉ του μας αγόρασε εξωχρηματιστηριακά όλες τις μετοχές μας στην τιμή κλεισίματος πρίν την έξοδο απο το χακ πέρυσι 10 ευρώ .

      Διαγραφή
    5. wow!! μπράβο σας και μπράβο του!!

      Διαγραφή
    6. Κύριε Μάνο ο κύριος Spooky είναι φίλος και πολύ δυνατός επενδυτής του ΧΑΑ και του ΧΑΚ. Πάντα έχει δυνατές επιλογές ... με λίγα λόγια είναι η κορυφή των κορυφών.

      Ο δε Ζαχαράκης είναι κυριος με τα όλα του, σωστός και δίκαιος. Αυτός που κανει "νερά" είναι ο ιδιοκτήτης ... αυτός ήταν και ο λόγος που βγήκα απο το χαρτί, αν και ήμουν απο τους πρώτους που μπήκα στο χαρτί στον απόλυτο πατο.

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ τον κο Μάνο και κο Τάκη για τα καλά τους λόγια.
      Τα περισσότερα που έμαθα ήταν διαβάζοντας Τάκαρο για ΧΑ και ΧΑΚ και τον οποίον ευχαριστώ για την γνώση και τα κέρδη που έχω αποκομίσει.
      Έχω την ίδια γνώμη με σας για τον κο Ρ. Τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας πολύ άσχημα.
      Ο κύριος Ηλίας Ζαχαράκης της Fast finance εξαιρετικός . Όχι μόνο έδωσε άμεσα λύση στο πρόβλημα που σερνόταν 1,5 χρόνο , αλλά με βοήθησε ενημερώνοντας με για κάποια πιο σύνθετα χρηματιστηριακά θέματα, παρά το ότι δεν ήμουν πελάτης του κερδίζοντας την εκτίμηση μου.

      Διαγραφή
  19. PAGAYA
    ενα νεο που μολις βγηκε τωρα ,μαλλον καλο ακούγεται με οτι διαβασα, αλλα η αγορα θα το κρίνει καλυτερα

    https://quantisnow.com/insight/5006240

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tipranks ειναι για τους κοινούς θνητούς...........μπεεεεεεε
      ....που λεει κ ο sir.Tακης

      Διαγραφή
  20. Δεύτερη ευκαιρια να μπει κανεις στην αγορα σημερα ......οι τιμες πεφτουν αλλα ο RSI σταθερα δυνατος...αρα η πτωση ειναι ΜΟΥΦΑ....(κατι μικροκυματα καθοδικα έλειπαν ,και να τα κανει τωρα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. RUSSEL 2000-small caps

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_18980e0a5bc6c5f91cc88e8140d86c70.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. k.Tακη, αν εχετε τη καλοσύνη ξαναδείτε λιγάκι (πιο βαθιά ) την OWL
    Kατι τρεχει ,το chart σε ολους τους χρονους απλα ειναι ΤΕΛΕΙΟ.....τωρα κανει και breakout

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αξίζει παιδιά..!!
    Mark Hulbert
    The stock market is building up to a major ‘buy’ signal

    https://www.marketwatch.com/story/the-stock-market-is-building-up-to-a-major-buy-signal-d30fc7bd?mod=bnbh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. bottoming is not an event...its a procedure ....λενε στη WALL STREET....εξου και τα πανω κατω ακριβως στα σημεία που έπρεπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. AURORA CANNABIS...............(only for trading not a HOLD)

    https://uploads.disquscdn.com/images/3a3fdb34f9ede4e84a47fdc675a9011473fe92f2d495e2a75dad9e548153aea3.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αχαχαχα τι είναι ετούτοι εδώ ρε 'σεις.

    Βγήκαν οι θέσεις εργασίας διπλάσιες απο το κανονικό. - 1% και τώρα +1% γιατί στο ενδιάμεσο είδαν το φως το αληθινό χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ απλά φίλε,η αγορά πάτωσε εχθές, και οι ειδήσεις είναι ΠΑΝΤΑ πίσω απ τη καμπύλη όχι μπροστά
      Τρόμαξε μερικούς, πετάξανε τα χαρτιά τρομαγμένοι και τσουκ γύρισε ΑΠΠΠΠΠΠΠ

      Διαγραφή
    2. OWL....strong breakout πριν μερικές μέρες...τώρα κάνει follow through move up
      Κάτι καλό παίζει εδω

      Διαγραφή
  27. XERIS PHARMA (buy signal today)

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_1f8e342ac56932165a10158e80f21cd2.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. NNOX....everything perfect


    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_ea41c50448a498203a2777a263dfbf06.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η ΜΕΤΑ πέταξε το ίδιο και αρκετά χαρτιά στο τομέα της τεχνολογίας. Η pypl οχι ακόμα.Σε πτωτικό λήθαργο είναι.Γιατί? Σεαναμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να δούμε τι επίδραση θα έχουν τα γεγονότα, στη PAGAYA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλεπετε λοιπον Κ Τεο γιατι δεν υπαρχει σχολιασμος στο φορουμ?
      Μας εχουν παρει μαζι με τα σωβρακα και τις γλωσσες οι αμερικανοι
      Κερδιζει ΕΝΑΣ να μιλησει??????

      Διαγραφή
    2. Αυτή είναι και η δική μου απορία κ. Αρη. Έχει κερδίσει κάποιος στην Αμερική? Εγώ όχι.

      Διαγραφή
    3. μεγαλη κουβεντα κ Νεκ
      Ας την αφησουμε για του επαγγελματιες
      Καποιοι σιγουρα θα εχουν
      Το θεμα ειναι αν δεν τι κανεις?
      Μενεις να χασεις ισως και και αλλα ισως οχι ή φευγεις και το ξεχνας?

      Διαγραφή
    4. Η μονη λύση που εχω βρει εγώ ειναι το etf TQQQ Nasdaq long x3. Κάθε μήνα ένα ποσό σε βαθος χρόνου πιστευτώ οτι αποδίδει.

      Διαγραφή
  31. Οι Αμερικανοί μια χαρά τα πάνε...!!!
    Δεν ξέρω για τα σωβρακα,αλλα αυτο είναι προσωπική υπόθεση Η επιλογή μιας μετοχής και η τιμή εισόδου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπετε κ Τεό
      Μονο εσεις μιλήσατε
      Μπραβο σας που τους τα παιρνετε και κανετε σωστες επιλογες μετοχων και εισόδου
      Εγω σιωπω και μαλλον θα σιωπησω δια παντως

      Διαγραφή
    2. Κύριε Άρη ... αν επιτρέπεται, τι χαρτιά έχετε;

      Διαγραφή
    3. Sit δεν ειναι αυτο το θεμα
      Ας παρουμε το Stem ,LAZR ,MTTR PSNY GCT LILM απο τα φρεσκα
      Παρε -50% στην κεφαλα
      Ακομα και το PGY ριξε οβιδες
      Ασε τα παλια
      μηδενησαν
      Μονο TBLA & TALK ειναι +
      Οταν κερδιζεις απο καπου στην επομενη γωνια στα ΑΡΠΑΞΑΝΕ

      Εχω παρει κερδος απο UPST ADMA FLNC IONQ HYZN
      Εχω μηδενησει με KBNT SKLZ CLVR GMBL LMND
      ΚΑΙ εχω kρατησει Sofi ASTS ( μεγαλη θεση)
      RDW και λιγα GAME
      πρωτα κοβιντ ,πληθωρισμος
      μετα Ουκρανια & Ισραηλ
      Παρακολουθω Εσας .τον κ Τεο τον κ Αδειμαντο τον κ Αλεξ τον κ Χασαπακλα
      και ολους τους φιλους αλλα δεν βλεπω φως
      Τι να αλλαξω και τι να διορθωσω
      - 65 % χαρτοφυλακιο και δεν μπορω να ισιωσω












      Διαγραφή
    4. Και όχι τίποτα άλλο βλέπω και ASTS κάτω από 2 και μετά θα δούμε ...
      Αλλά δεν λέω κατι άλλο, μην σας πάρω στο λαιμό μουκαι το έχω κρίμα.

      Διαγραφή
    5. Για αυτο λεω να φυγω να σωθω
      Το ιδιο εργο βλεπω και εγω

      Διαγραφή
    6. Οταν φτάνεις σε σημειο αγανάκτησης,ετσι οπως περιγραφεις την κατασταση σημαίνει οτι οτι μολις πατώσαμε...(σβησε την οθόνη και κατσε μακρια της για λιγες μερες) ...ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

      1-(φτανει παντα μην εχει σκουπίδια στο χαρτοφυλακίου σου)
      2-(Η οι δεικτες Αμερικής μη κόψουν οριστικά με πανω απο 2 κλεισίματα τον 200-ρι τους

      Διαγραφή
  32. κύριε Άρη και λοιποί κύριοι, θα γράψω τη δική μου εμπειρία των 3,5 ετών.


    Οι μεγαλύτερες επιτυχίες μου, ήταν μέχρι πρότεινος η Hylliion και η Stem. Την πρώτην την είχα πάρει όταν ήταν spac γύρω στα 22$ και την πούλησα στα 48$ πάλι όταν ήταν spac και την άλλη την πήρα στα 24 περίπου και την πουλησα στα 45$ όταν ο Cramer είχε τρελαθεί με δαύτην. Φαντάζεστε να τις είχα κρατήσει;

    Μιλάμε για αρκετά χρήματα σε λίγο χρονικό διάστημα. Κι όμως αφενός έχω φτάσει να χάνω!! Αφετέρου η μεγαλύτερη επιτυχία μου στην ιστορία μου ήταν η ΔΕΗ το 2019 από φλεβάρη μέχρι τέλος 2019. Γιατί;

    Το 2ο σκέλος είναι εύκολο. Είδα τη ΔΕΗ στο 1,5€ τον Φλεβάρη '19 και έβαλα όλα τα λεφτά μου σε αυτή. Όλα όμως, δεν άφησα ούτε 2 ευρω απέξω. ΉΞΕΡΑ ότι θα βγει ο Μητσοτάκης, δεν γινόταν να μη βγει ο Μητσοτάκης. Και δεν τον υποστήριζα, αλλά αυτό για εμάς στις αγορές δεν έχει καμία αξία, ήξερα ότι θα συνέβαινε και θα ανεβεί το χρηματιστήριο. Πούλησα στα 4€ και μετά "μετακόμισα" στις ΗΠΑ.

    Τεράστιο λάθος που με covid δεν ξαναπήρα τη ΔΕΗ στο 1,5€ ή στα 2€ και αντ' αυτού πήρα την Norwegean κλπ.
    Γιατί πολυ απλά αυτές τις εταιρίες δεν την ξέρω και βάζω απλά ένα μέρος του χαρτοφυλακίου μου, ενώ τη ΔΕΗ την ήξερα ανακατωτά και θα τα έβαζα πάλι όλα σε αυτή. Και μετά μιλάμε πήγε στα 11,5€ και 12€ θα είχα χεστεί στο χρήμα.

    Κι ενώ και στην Norwegean κέρδιζα αρκετά χρήματα σε κάποια φάση ΜΕΣΑ ΣΕ 2,5 ΜΗΝΕΣ, είχα αγοράσει μέσα Απρίλη '20 ένα ωραίο απόγευμα τον Ιούνιο '20 τα άδειασαν όλα. Την έστειλαν από τα 26$ στα 16€ μέσα σε δυο μέρες. Κι εγώ είχα μείνει να κοιτάω σα μαλάκας. Από εκεί που κέρδιζα 12$ /μετοχή έμεινα με κέρδος $2/ μετοχη περίπου.

    Γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Λόγω της απεραντοσύνης της αμερικανικής αγοράς που λέει ο κος Τάκης. Όταν πιαστούν οι στόχοι τους, απλά τσεπώνουν το χρήμα και πάνε παρακάτω.

    Τότε, στα 26$ της Norwegean ήταν και το μεγαλύτερο κέρδος μου. +90% σε όλο το χαρτοφυλάκιο. Αν είχα πάρει ΔΕΗ, ΤΟΤΕ τον Ιούνιο του '20 κάπου εκεί θα ήμουν. Μετά η ΔΕΗ θα με είχε πάει στο +500% ή +600% ενώ η αμερικανική αγορά (και κάποια προβλήματα της υγείας της μητρός μου που με ανάγκασαν να ρευστοποιήσω μετοχές σε σημεία που κανονικά δε θα το έκανα) με έστειλε μέσα σε 1,8 έτη, ξέρετε που; Στο -63,5%..
    Κι αυτό μόλις τον φετινό Απρίλη, τώρα το '23.

    Προσέξτε, όλα αυτα έγιναν ενώ ενδιάμεσα συνέβαιναν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ trades μου όπως έγραψα παραπάνω σε Hyliion kai Stem (στα κέλυφη βασικά). Όμως υπήρξαν και απίστευτα μαλακισμένα trades, σε Prottera, σε αυτή με τις μπαταρίες που χρεοκόπησε, την Romeo, κλπ. Γιατί; Αφενός γιατί διακρατούσα.

    Αφετέρου, γιατί ήμουν σε ελληνική τραπεζική χρηματιστηριακή. Δεν είχε τα ticker symbols. Επρεπε να τους πάρεις τηλέφωνο να τα βάλουν ή να δώσεις εντολή απο το τηλέφωνο. Και καλά στο pre-market που είναι 13.00 ή 14.00 το μεσημερι. Στις 02.00 το βράδυ στο after hours ποιον να πάρεις τηλέφωνο;
    Αφετέρου, είχε όρια αγοράς πώλησης +50% και - 50% και μάλιστα υπήρχε και κάποιο bug και δεν ήταν από την δολλαριακή τιμή της προηγούμενης ημέρας αυτό το εύρος. Φαίνεται να έπαρνε κάτι σαν μ.ο. κάποιων ημερών και να έβγαζε τις επιτρεπόμενες τιμές. Αποτέλεσμα, να σε άφηνε να κάνεις πράξεις σε εύρος τιμων που απλά δεν υπήρχε στο ταμπλώ..

    Είχα στείλει ενα αναλυτικότατο e-mail με παραδείγματα και print screens για το τι συμβαίνει, ζητώντας κάποιες εξηγήσεις για το πως βγαίνει το εύρος. Φυσικά απάντηση δεν πήρα καμία. Αποτέλεσμα όλων αυτών; Όταν "χόρευαν" τα spacs φθινόπωρο '20 δεν μπορούσα να εκμεταλλευτώ την κατάσταση όπως έπρεπε.

    Οπότε αναγκάσηκα να ποντάρω όπως όταν ήμουν στην Ελλάδα. Δεν λειτουργεί έτσι στις ΉΠΑ όμως..



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φυσικά μετακόμισα στους I.B. Και τι έκανα; Διατηρούσα το ίδιο στυλ πονταρίσματος..!!! Έκανα buy and hold όντας σε χρηματιστηριακή πάμφτηνη.


    Είχα Upst που είχε πέσει στα τάρταρα και μερικές άλλες επιλογές, όλες "φτηνές" εταιρίες, με προοπτικές. Και με είχαν στείλει πραγματικά στο διάολο.

    Εννοείται είχα και το το παλτό την ASTS την έδωσα τέλη του '22 και ησύχασα. Με μεγάλες ζημιές εν τέλει, αν και μου έδωσε trades με κέρδη, κατάλαβα καθυστερημένα το πολυ βρώμικο παιχνίδι που παίζουν στο twitter κάτι Anpanman, κατι CatSE κλπ. Ποια ASTS? Εδώ η Amazon ανέβασε ήδη τους δυο πρώτους της δορυφόρους.


    Και τότε, ήρθε η Ανάσταση. Αφενός γιατί ανέβηκε η αγορά. Είχα κρατήσει την UPST η μόνη μου θέση και την ενίσχυσα αρκετά στον πάτο με τεραστιο άγχος, γράφοντας Μ.Ο. 20$. Έφτασε να είναι το 50% τους χαρτοφυλακιου μου. Δυστυχώς, φοβήθηκα να το κάνω 100%..

    Στην τρελή της κούρσα πήγα και πουλησα μερικές φορές και ξαναεπαιρνα αμέσως έστω και λίγο πιο ακριβά εφόσον δεν γύριζε εκεί που περίμενα. Έφτασε τα 70$ πούλησα στα $68 τη μισή μου θέση. Φυσικά ΔΕΝ πηρα 48$/μετοχή αλλά γύρω στα 38$, οι μπες/βγες μαγκιές μπορεί και να κοστίζουν. Αυτά μπήκαν στην τσέπη.

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΤΣΕΠΩΣΕΙ, ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ Norwegean..

    Εννοείται ότι για 3 μήνες μας "εκπαίδευσαν" ότι η μετοχή δεν γυρνάει κάτω. Αν θυμάστε ήταν όλα κόκκινα μερικές μέρες και η UPST ίσα που κοκκινίζε, με πολυ πολυ ζόρι. Και πολλές φορές, προς το τέλος έβγαινε πράσινη. Κρατήσα λοιπόν τη μισή μου θέση, σε αυτή τη μισή θέση συνέβη ό,τι με την Norwegean.. Δεν την έχω πουλήσει, την διακρατώ ακόμα.

    Τωρα το κοιτάω και λέω, τι μαλάκας ήμουν, ανέβηκε x6 μέσα σε 3 μήνες. Τι περίμενα να συμβεί ακριβώς; Να ανεβεί x8? x10? Δυστυχως η απληστία τρώει χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ BUGS BUNNY, Η ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΚΙΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.. UPST ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΑ 100! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ! SPACS ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!

      Διαγραφή
  34. Αφενός λοιπόν η Ανάσταση ήρθε επειδή ανέβηκε η αγορά. Αφετέρου γιατί άλλαξα εγώ τροπάρι. Κάπου είπα "κάτσε ρε φίλε, εχω μια γαμάτη χρηματιστηριακή, πάμφθηνη, με πρόσβαση παντού και κάθομαι και ποντάρω σα να παίζω απο το τηλεφωνο στην Ελλάδα;"

    Και τον τελευταίο καιρό, συμβαίνει στην αγορά κάτι που λέγεται "high redemption ticker change". Spacs που οι επενδυτές ανταλλάσουν τις μετοχές του κέλυφους με χρήμα ΠΡΙΝ την συγχώνευση και άρα εμφανίζουν πολύ μικρό αριθμό τελικών μετοχών κάνουν κάτι τρελά τινάγματα ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ακριβώς την ημέρα που αλλάζει το ticker τους.
    Η κατάσταση εκεί είναι λίγο Λόττο, αλλά υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που δίνουν κάποιες ενδείξεις ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. πχ να ΜΗΝ είναι βιοτεχνολογίες σε clinical stage, να έχουν έσοδα, να έχουν κάποια σχέση με ai έστω και αν είναι μούφα, εννοείται κινεζιές και hong kong είναι plus.

    'Eχω καταφέρει να πάρω έτσι αρκετά χρήματα το τελευταίο 3μηνο. Η μεγαλύτερη επιτυχία μου ήταν η Roadzen ινδική ασφαλιστική. Την πήρα στα 10,8$ ακριβώς τη βραδιά πριν αλλάξει το ticker, την πούλησα στα 23,5$ στις 11:20 περίπου ακριβώς την επόμενη ημέρα που αλλαξε στο ticker στο pre-market. Η μετοχή έπιασε τα 43$ εκείνες τις ώρες. Τώρα είναι <5$.. Αν το καλοσκεφτειτε, σε πραγματική συνεδρίαση την κράτησα καμιά ώρα ως κέλυφος και καθόλου ως συγχωνευμένη εταιρία.

    Ανάλογα πράγματα έκανε και η Αmerican Οncology Network (δεν την είχα δυστυχώς) και φυσικά η Vinfast. Πιο παλιά το είχε κάνει η Tygo (είχε πιάσει τα 57$, εγώ την είχα πουλήσει 18$ περίπου). Και πολλες άλλες.

    Αν δεν στοχεύσει κάποιος πολυ ψηλά σε τιμή και περίμενει να πάρει ένα 90%, 100%, 150% θα το πάρει σχεδόν σίγουρα.

    Φυσικά έχω φάει και φόλες πχ complete solaria (έφαγα το τυράκι της ύπαρξης του TJ Rogers) ή την HubC. Αλλά είναι σαφώς λιγότερες από τις νίκες και με κατάλληλο noney managment (πχ ποτε δεν αυξάνουμε το αρχικό ποντάρισμα όσο καλά και να τα εχουμε πάει, πάντα 300-500 μετοχές maximum) μπορούν να έρθουν 3χιλιαρα, 4χιλιαρα 5χίλιαρα overnight.

    Δυστυχώς μόλις την Παρασκευή την Falcon Beyond την έχασα. Είχα πάει σινεμά στις Νυχτες Πρεμιέρας την Πέμπτη και δεν πήρα χαμπάρι το ticker change. Και έδωσε ευκαιρία την άλλη μερα, αλλα δεν ειχα ξαναδει την διαδρομη 10 -> 27 -> 10 -> 40 παρά μόνο στην vinfast.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Anyway, όλο αυτό συμβαίνει λόγω IB. Αν διαβάσετε στο twitter και στο stocktwits πολλοί brokers ΔΕΝ αλλάζουν το ticker παρα μόνο αν περάσουν 1-2 μέρες. Όσοι είναι σε αυτούς απλά δεν εχουν καν την ευκαρία αυτή. Όποιος δεν ειναι στους Ι.Β να πάει αμέσως.

    Anyway, επειδή πλάτιασα, με αυτά και με αυτά, έχω φτάσει στο -7% από το -63,5%. Μέσα σε 5,5 μήνες. Και είμαι σίγουρος ότι τον επόμενο καιρό θα τους πάρω πραγματικά τα σώβρακα. Αν δεν είχε κάνει αυτή τη βουτιά η UPST θα ήμουν στο + σε όλο το χαρτοφυλάκιο τώρα.

    Ζήσαμε την πιο γρήγορη άνοδο επιτοκιων στην ιστορία, προφανώς οι growth μετοχές δε θα έμεναν ανεπηρέαστες. Όμως στις ΗΠΑ θέλει trading. Τελεία και παύλα. Θέλει trading. Άσε που είμαστε και σε περίοδο για trading, με όλα αυτα΄τα γεγονότα γιατί είμαστε σε κάτι σαν πριόνι και σε εύρος.

    Επίσης στις ΗΠΑ valuation is a state of mind. ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ "ΦΤΗΝΕΣ" ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Πηγαίνεται σε όσες έχετε παρατηρήσει ότι ξεπετάγονται πρώτες όταν πρασινισει ο δείκτης. Ναι η stem ειναι φτηνότερη από την Fluence. Γιατί να πάω όμως στη Stem που είναι όντως φτηνή και αααααν ανεβεί και να μην πάω να πάρω 7$/μετοχή στην Fluence στα σίγουρα στο January effect? Αυτή τη στιγμή fluence δεν έχω έτσι κι έρθει προς τα $18 θα πάρω. Ας είναι στο 1$ η stem. Τα 26$ αργά η γρήγορα θα τα ξαναπιάσει. Αφού το βλέπετε, η μετοχή ΔΕΝ πέφτει.

    Το θέμα λοιπόν δεν ειναι να βγαζουμε καλα λεφτά και μετά να τα χάνουμε, το θέμα ειναι να βγάζουμε λιγότερα, να βγάζουμε με έναν καλό ρυθμό και να τα διατηρούμε. Αυτό, μονο με τσεπωμα και trading.
    Πχ τώρα με τα αποτελεσματα της Pagaya εριξα μια πιστολιά, στο 2,8, δεν πούλησα στα 3,xx που πηγε, ε, την έστειλα με ζημιά στα 2,4. Δεν καταλαβαίνω γιατί να κρατήσω μια μετοχή που πάει κάτω και όoooποτε ανεβεί. Ναι η εταιρία έχει πολυ πολυ καλά νούμερα. Ε, και τι με αυτό; Αφού βλεπετε πως την πιέζουν.

    Επίσης, προσοχή λίγο στις εταιρίες με μεγάλο αριθμό μετοχών. Δεν έχουν μεγάλες συμπάθειες.


    Ελπίζω όσοι φίλοι χάνουν να πήραν θάρρος ότι το παιχνίδι αντιστρέφεται. Για τους ίδιους λόγους που χάνουν, απεραντοσύνη αγοράς, πέταγμα χαρτιών απο το παράθυρο αν κάτι πάει στραβα, για τους ίδιους λόγους θα κερδίσουν απλά να αλλάξουν λίγο το στυλ τους οι ίδιοι.


    υ.γ. από spacs που μπορεί να δώσουν χρήμα, αυτή τη στιγμή είναι CFFE με πολυ λιγο όγκο δυστυχώς δεν πρόκειται να μπω με τόσο λίγο ογκο, BTWN, MOBV, ACAQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο κ. Bugs_Bunny που εσείς τους τα παίρνετε και ας μην καταλαβαίνω πως επιλέγεται αυτές τις εταιρίες.

      Διαγραφή
    2. Σωστος κ Bugs
      Καθηγητης θα ελεγα καλυτερα

      Διαγραφή
    3. Έγραψα πως επιλέγω εταιρίες κε Νεκ.

      Η κατάσταση εκεί είναι λίγο Λόττο, αλλά υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που δίνουν κάποιες ενδείξεις ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. πχ να ΜΗΝ είναι βιοτεχνολογίες σε clinical stage, να έχουν έσοδα, να έχουν κάποια σχέση με ai έστω και αν είναι μούφα, εννοείται κινεζιές και hong kong είναι plus.


      Ακόμα και το ραμολί η Estrella δείτε εδώ τι έκανε. Και μιλάμε για pre-clinical stage bio. Κοινώς, θα κάψει χρήμα με τη σέσουλα. https://stockcharts.com/h-sc/ui?s=esla

      Η Aonc εδώ. https://stockcharts.com/h-sc/ui?s=aonc

      Δυστυχώς δεν μπορώ να σας δείξω την Roadzen γιατί το έκανε όλο στο pre_market και δεν έχει αποτυπωθεί στα διαγράμματα.

      Πχ σήμερα έκλεισε το deal το spac που είναι μέσα ο Thiel με τη MoneyHero. Hong Kong, Σιγκαπουρη και δε συμμεζεύεται. Εταιρία ΜΕ ΕΣΟΔΑ. ΝΑΙ ζημιογόνα.
      Αν και τα τυράκια των συμμετεχόντων τα έχω πληρώσει, ε, δε μπορούσα να μείνω απέξω. Πήρα στα 6,80$. Αν πάει και σταθεροποιηθεί στα 9-10 αυριο μεθαύριο θα πάρω άλλες τόσες. θα έχω μ.ο. γύρω στα 8 με 8,50.

      Αν μου κάνει ένα πέταγμα στα 20$ για κάποια λεπτά στο pre-market όταν αλλάξει το ticker (λογικά την Παρασκευή στις 13 του μηνα) θα έχω υπερδιπλασιάσει. Αν όχι, θα έχω χάσει πόσο; Θα χάσει -40% ή 50% σε μια μέρα; Κάπου τόσο θα χάσει. Άρα, λογικά θα πάει στα 5$ γύρω κι εγώ θα είμαι -3$/μετοχή.

      Ρισκάρω 3/μετοχή για να πάρω κέρδος 10$ με 12$/μετοχή.
      Καλo bet μου φαίνεται.

      -------------------------------------------------------------

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ, Ε; ΕΓΩ ένας απλός ερασιτέχνης είμαι, ΕΙΠΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    4. Που βρίσκεται τα spac k.Bugs_Bunny?

      Διαγραφή
  36. RUSSELL 2000-SMALL CAP


    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_60a0da79d709de9d021429d5b9e86ae4.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. TALKSPACE

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_4129614d1ac2208ac21607ebf7d21557.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προβλέπω ότι ο δεξί ώμος θα εξελιχθει σαν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που έπαιζε προς τα πάνω. Δηλαδή θα τον ανεβάσετε τελικώς κάπου στο 1,8.
      Εγώ θα είμαι εκεί ... κινδυνεύοντας να την χάσω την κυρία για 20 ψωροσέντς.

      Διαγραφή
  38. Θα σας ήταν εύκολο κύριε ΤΕΟ να ανεβάσετε 2 από τα μαγικά σας διαγράμματα για TBLA και UPST; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fustly κύριε Aramis.
      Ξαναδίνει ευκαιρία.
      Ιδανικό σημείο εισόδου το 15,70 με 16 ... σύμφωνα με τους οφθαλμούς μου. Στόχο βάζω το 26 με 28 κάπου εκεί στο January effect.

      Διαγραφή
    2. Επανέρχομαι με το 1/4 των Pagaya μου που τους είχα ξεφορτωσει .... και ευελπιστώ σε Pagaya run ... να πάρω και άλλα κάτω του 1,37.

      Διαγραφή
    3. Πετάξτε τα χαρτιά σας να σωθείτε!!
      Συνθηκολόγηση ή και άλλο κάτω.

      Διαγραφή
    4. Άλλο 1/4 των Pagaya μου που τους είχα ξεφορτωσει επανήλθε στη φαρέτρα μοθ.... ευελπιστώ συνθηκολόγηση Pagaya run ...

      Διαγραφή
    5. "Goldman Sachs (GS) said Wednesday it reached an agreement to sell lender GreenSky to a consortium led by investment firm Sixth Street Partners..." PGY is not involved with Sixth Street Partners. So now we know officially, PGY will not be involved in any purchase of GreenSky.

      κ. Τάκη καλησπέρα... 1.34 η PGY... Πήρατε σε αυτά τα επίπεδα ή αναμένετε κι άλλο κάτω;

      Διαγραφή
    6. Κύριε Πέτρο είμαι αναλυτικότατος.
      Αν δικαιωθώ περί συνθηκολογήσεως εδώ θα βρεθώ με διπλάσια κομμάτια όσων είχα.
      Προς το παρόν με 2/4 αυτών που είχα ... απομένουν άλλα 6/4.
      Αν δεν δικαιωθώ θα πάρω 2/4 ακόμη που δεν ξέρω που.

      Διαγραφή
    7. Fustly κ Τακη
      Κατω και απο τα 15 που ζηταγατε

      Διαγραφή
  39. GCT (new update)

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_3c1b09b5124d5fc26880578f64fb6ea9.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναβάζω εδώ προηγουμενο σχόλιο μου για GCT ... γιατί πριν φαίνεται ότι σχολιαζω στο πουθενά, αφού κύριε ΤΕΟ διαγράψατε το δικό σας σχολιασμό/διάγραμμα.
      -----
      Θα συμφωνήσω μαζί σας (πλέον, εν μέρει και όχι 100%, όπως πρίν.

      Η μη κατοχύρωση του 9,5 και η μη οριστική υπέρβαση του (καταλυτικό σημείο το 9,5 για εμενα) καθώς και η ύπαρξη του σορταδόρου, που δεν θα την αφήσει σε ησυχία ... μου δίνει την εντύπωση ότι θα ξανατεστάρει τα χαμηλά της.
      Εκεί στο τεστάρισμα θα δούμε αν θα γίνει διπλός πάτος ή θα πάμε σε ολικό ξεπάτωμα.

      Τα δύο επόμενα sec ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ... για τη μακροπρόθεσμη πορεία της εταιρίας

      Διαγραφή
  40. TBLA

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_1aa0a985495afd2326d4113e0573a609.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. UPST

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_01e924aec6ef69c2f2827eda42add55e.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΤΕΟ είσαστε εξαιρετικός! Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για τον κόπο και για τον χρόνο σας!

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή να πάει με τη μία 100+ δεν παίζει με τίποτα.

      Διαγραφή
  42. Άσχετο .... αλλά περιμένω υπομονετικά απο τα 100 δολαρια και θα σκάσω αν δεν το πω.

    Clearfield
    Στα 20 δολ είναι η book value της. Με cash, δίχως χρέος, θωρηκτό ... ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑ 20!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σας στην CLFD κ εγώ κύριε Τάκη! Στημένος στα 20 για να πολλαπλασιάσω θέση! Πραγματικό θωρηκτό, με CEO αστέρι!

      Διαγραφή
    2. Η Ceo είναι όντως αστέρι και κάνει για 100 άνδρες Ceo.
      Έχει προειδοποιήσει τι θα γίνει και πριν 6 μηνες και τώρα. Όποιος καθεται και μελετάει αντιλαμβάνεται τι λέω.

      Η μόνη ένσταση μου κύριε Aramis είναι ότι όσο πέφτει αργα, αργά κάαααθομαι και πετάω φελλούς. Γουστάρω shell off για να μπω .... διαφορετικά θα περιμένω τη στιγμή που θα ανεβαίνει αργάααα, αργά. Όταν θα την έχουν ξεχάσει όλοι.
      Πάντως κάτω απο 20 δεν ξέρω αν μπορεσω να κρατηθώ άλλο. Μερικά συλλεκτικά κομμάτια μπορεί και να ζητήσω να μου τα δώσουν.

      Διαγραφή
  43. CLEARFIELD
    το εχω ξαναπεί...ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑ......το χαρτι παει για 11.5-13 δολαρια.......αλλα και να παει εκει ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ......χαμενος ο χρονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μάλιστα θα τη ζευγαρώσω με κάποιο χαρτί παρόμοιας συμπεριφοράς ... που ακόμη δεν θα πω το νούμερο, καθώς περιμενω τους όρους της έκδοσης των νέων μετοχών LAZY.

      Διαγραφή
    2. Στη δυάδα Clfd, Lazy ... πλέον αρχίζω να κοιτάζω και Inmode αρκετά χαμηλότερα όμως, αν και δύσκολα θα πάει κάτω απο 20. Όμως εγώςχω στόχο ...

      Διαγραφή
    3. LAZY έχω κάποια κομματια. Έχετε κάποια πρόταση κε Τάκη σχετικά με την έκδοση?https://finance.yahoo.com/news/lazydays-holdings-updates-rights-offering-100000648.html

      Διαγραφή
    4. Βραχυπρόθεσμα νομίζω μπορεί να γίνει ένα παίγνιο ή στη χειρότερη να κρατηθεί η μετοχή σε αυτά επίπεδα, προκειμένου να πετύχει η αύξηση κεφαλαίου των 100 εκατομ και ταυτόχρονα οι γρήγοροι να βγάλουν ένα κέρδος 10% με 20% απο την έκδοση των νεων μετοχών.

      Τελικώς όμως , πιστεύω, αργά η γρήγορα το χαρτί θα κινηθεί προς τα 5,5 δολάρια τουλαχιστον.
      Εγώ θα αρχίσω να σκέφτομαι κατω απο 5, αν πρέπει να μπω, που και πότε.

      Διαγραφή
    5. H διοίκηση πάντως έχει κάνει πολλές βλακείες.
      Αν ήμουν μέτοχος με μεγάλο ποσοστο που θα μπορούσα να επηρεάσω καταστάσεις θα την αμφισβητούσα και θα ζήταγα να σηκωθεί και να φύγει.

      Διαγραφή
  44. KINGSOFT CLOUD

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_1cd8e71d6271ec8de88f95db35c52fef.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Tempest Therapeutics’ stock jumps 2600% as liver-cancer treatment shows promise

    https://www.marketwatch.com/investing/stock/tpst?mod=search_symbol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. k. TEO απο κατι σαπακια που μου εχουν μπαστακωθει με 60-90% χασουρα τυπου ACST, BKKT, ASTS, ZIM, LMND, NIKOLA kai SKLZ εχεις μηπως κανενα καλο νεο για καποιο απο αυτα ? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι σαπάκι η Lmnd.
      Δε συμφωνώ.
      Εγώ αυτές τις ημέρες επανήλθα.

      Διαγραφή
    2. κρατα τα ....μπορει να εχουμε January effect....

      rule nr -1.......δεν δίνουμε τις σαπιλες Οκτώβριο - Νοέμβριο , αντιθέτως τις μαζεύουμε
      rule nr -2.....οταν γινουν ανοδικα ξεσπασματα και κρατανε πανω απο μηνα ...να εισαι σιγουρος μεσα σου..... οτι κατι τετοιο σε αυτες τις μετοχες θα ξαναδεις ΜΟΝΟ
      μετα απο 3-4- χρονια....ΟΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΔΙΩΧΝΕΙΣ

      Διαγραφή
  47. PAGAYA -UPDATED

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_6aa38f3f74a22920f6754feb71f280fc.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά εγώ βλέπω ότι η συνθηκολόγηση πλησιάζει. Έτοιμη η κυρία γιαυτό που περιμένω να δω, δηλαδή πετάξτε τα χαρτιά σας να σωθείτε.

      Διαγραφή
  48. TEMPEST THERAUPETICS======4000% απόδοση σε μια μερα...

    δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. κ.Τακη , τη KINGSOFT CLOUD πως τη βλεπετε ..? Τεχνικα ειναι ΡΕΑΝΤΥ , καπου εδω η μπορει ελάχιστα πιο κατω ξεκινάει καλη κίνηση νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε ΤΕΟ
      Κινέζικες δεν κοιτάζω.
      Το έχω πει πολλάκις.
      Με το διάολο δεν συνομιλούμε.

      Διαγραφή
  50. VIX-volatility index

    https://uploads.disquscdn.com/images/155e1240543bc05bd7d840b4e30a382523b7123d8e47c63bbc2ae986f29540e4.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. PAGAYA-UPDATED

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_d361cb233c56aa1f66bb704bf0da4f5b.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπάνε margin ... η αγορά είναι στα χέρια μας.
      Βear η λεγάμενη είναι 2 μήνες τώρα.
      Τώρα είναι η ώρα της συνθηκολόγησης.

      Οι memeδες δεν αντιλαμβάνονται τη φθήνια.
      H Goldman Sachs δεν πουλάει την Green Sky για 700 μιλιούνια.
      https://finance.yahoo.com/m/2788effa-9933-3201-9fdd-a6cb5bc0e6cb/goldman-sachs-passed-on-a.html

      Διαγραφή
  52. Ασχετο, αλλά πείτε στον γκουρού της NVDA, που κορόιδευε, λες και πέτυχε η γκουρουδία του, ότι να τραβήξει φώτο το 500 να την έχει ως αναμνηστική.Μέχρι να γίνει No1 σε κεφαλαιοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Την έστειλα την BTWN στα 6.7$ τωρα στο after hours. Ζημιά, 10 cents μετοχή.

    Μη με ρωτήσετε γιατί, απλά ένστικτο. Κατι δε μου αρέσει.
    Εχουν απομείνει και αρκετές μετοχές, >5 εκατομ.

    Καλύτερα διαφύγοντα κέρδη παρά ζημίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρελαίνομαι να έχω δίκιο. $3.35 με -45% ή MoneyHero.
      Τελικά, θέλει πολλή μύτη η αγορά.

      Διαγραφή
  54. GNS όπως μπορεί να ξέρεις είναι σουπερ - ΣΑΠΙΛΑ....!
    Σε βραχυ κάνει μια προσπαθεια ..αλλά το παιχνίδι καθοδηγείται από παίχτες τύπου αρπάζω-διώχνω-χώνω.....που να τους πιάσεις αυτούς....???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Γεια χαραντάν κύριε Τάκη.

    Χρόνια και ζαμάνια. Πολύ ξύλο και ίσως και μόνιμο νοκ αουτ στις μετοχές ακινήτων reits που αγαπώ. Παρόμοια και στις τεχνολογικές, αν και βλέπω κάποιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για μακροπρόθεσμα (OPEN, DNA).

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τα επιτόκια που τα βλέπετε να κάθονται; Γιατί αν συνεχίζουν ν' ανεβαίνουν δε θα μείνει κολυμπηθρόξυλο.

    Επίσης αν θέλετε, πέρα απ' τα βραχυπρόθεσμα, έχετε κάποιες μετοχές για μπαούλο; αν ναι, ποιές;

    Χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. TABOOLA

    η μετοχή μολις μου εδωσε σημα SELL.....δειτε το παραπάνω τσαρτ...που λεω αναλυτικά ποτε θα έβγαζε το σημα αυτο..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. RUSSELL 2000

    τσαμπα κοιταξτε μια μια τις μετοχες παιδες μου......εδω ζωγραφίζει ο δεικτης ,,,,ποτε να μπεις και ποτε να βγεις ( το βαζω για πολλοστή φορα )


    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_d8751488a8c94fe64fe6faa87b241715.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. PAGAYA

    Pagaya Technologies (NASDAQ:PGY) PT Lowered to $2.25 at JMP Securities
    Posted by Bonnie Powley on Oct 17th, 2023

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ACMR

    μια πολυ καλη μετοχη ...
    https://gr.investing.com/equities/acm-research-inc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Και μια παλιά αγαπημένη.
    Καλό νέο που μάλλον πέρασε απαρατήρητη .
    Aug 21 (Reuters) - :SKILLZ BOARD OF DIRECTORS AUTHORIZES $65 MILLION SHARE REPURCHASE PROGRAM AND EXPLORATION OF DEBT REPURCHASES.SKILLZ INC - TO UTILIZE EXISTING CASH, CASH EQUIVALENTS TO FUND ANY REPURCHASES MADE UNDER SHARE REPURCHASE PROGRAM OR DEBT REPURCHASE AUTHORIZATION.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ACMR
    Έχετε άποψη κ.Τακη για τη μετοχή..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΤΕΟ, ACMR

      Διαγραμματικά (σύμφωνα με τους δικούς μου οφθαλμούς) ολοκλήρωσε ένα σχηματισμό ώμων και κεφαλής (ολικό υψηλό) που έδινε τιμή στόχο κάπου στα 5 με 6.
      Αν μου την είχατε εντοπίσει προ 1,5 με 1 έτος σίγουρα θα είχα μπει με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με στόχο τουλάχιστον τα σημερινά της νούμερα. Εννοείται αφού θα την εψαχνα και θα είχα εμβαθύνει στα νούμερα της. Εαν συνεχίζει να αναπτύσσεται είναι βέβαιο ότι θα ξαναδεί τα ολικά υψηλά της.
      Εαν είχα αγοράσει στα χαμηλά σήμερα θα ήμουν hold.

      Όμως δεν έχω αγοράσει ... συνεπώς, σήμερα θα δυσκολευόμουν να μπω σε μια μετοχή που έχει τριπλασιάσει μέσα σε σε ένα έτος ... και φαίνεται ότι έχει μια δίκαιη αποτίμηση.
      Πάντως εαν εσάς κάνει διαγραμματικά, ορμάτε ... έχει καλά νούμερα.

      Διαγραφή
    2. Όπως βλέπετε κύριε ΤΕΟ στην Αμερική όλα γίνονται γρήγορα ... δεν είναι Ελλάδα τα ζώα μου τα αργά.
      Εν κατακλείδι ... γιατί να κοιτάξω την ACMR, όταν έχω ανάλογες σημερινές περιπτώσεις;
      Σας εντοπίζω δύο ... CLFD και INMD. Απίστευτα φθηνές. Ούτε αυτές ξέρουν γιατί πέφτουν. Ή μάλλον είπαν στους memeδες ότι το growth τους περιορίζεται.
      Περιμένω ένα sell off , ίσως και ένα πτωτικό γκαπ σε κάποιο αδύναμο τρίμηνο ... έτσι εγινε και με την
      ACMR , όπου τον πάτο τον είδε με τη γκαπάρα που άνοιξε εκεί στον πάτο.
      Το ξέρω, ρισκαρω και μπορεί να τις χάσω και να τις δω σε 1 έτος στο Χ3. Όμως θα περιμένω ... αν γυρίσουν ανοδικά και το καταλάβω εγκαίρως θα μπω. Τις παρακολουθώ στενότατα ...

      Διαγραφή
    3. Και οι δύο μετοχές κ.Τακη είναι άστα να πάνε (τεχνικά παντα)....ειδικά η πρωτη....αλλά και η INMODE....αν είναι κυμα C..αυτό που κάνει τώρα...θα πάει πολυυυυ κατω

      Διαγραφή
    4. E, και;
      Σαν πως η Pagaya είναι καλύτερη διαγραμματικα; 1,2 η κυρία και έχει ο Θεός ... θα βρούμε τα καλά νούμερα και θα αρχίσουμε να φορτώνουμε.
      Η συνθηκολόγηση είναι κάπου εδώ κοντά.

      Διαγραφή
    5. Πάντως το 1,2 είναι άριστο επίπεδο για αγορά Pagaya.
      Μετά κοιτάζω το 0,8 ή το sell off.
      Όλε ο ταύρος.

      Διαγραφή
  62. PAGAYA
    ABC διόρθωση τέλος νομιζω...
    αγορα αλλα κομμάτια σημερα στο 1.22................ο ΜΟ μου ειναι 1,34
    Σε λιγακι βαζω τσαρτ που τεκμηριώνω το τι εστί η ζωνη 1.17-1.18 που ο sir Tακης τοσο καιρο μας ελεγε οτι περιμένει τη μετοχη εδω περα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω κύριε ΤΕΟ να ισορροπήσει σε αυτό το επίπεδο, διαφορετικά το sell off δεν θα το γλυτώσει και θα μας δώσει μεγάλη ευκαιρία για εμάς που πιστεύουμε στην εταιρία, να τη βρούμε ακόμη πολύ χαμηλότερα.

      Διαγραφή
  63. PAGAYA
    η γλήγορη πτωτική γραμμή τάσης ειναι στα 1.27......αυτο θα πρεπει να πηδηξει για να κατοχυρώσει το τελος της πτώσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_94a44cb2a4894efa66d9c1e115ae2397.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κ.ΤΑΚΗ.....!!
    δειτε παρακαλώ το σχολιο μου ......πιο πανω

    TEO 3 Οκτωβρίου 2023 στις 3:18 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. H TSLA έσπασε τη γραμμή τάσης, θα μας κάνει τη χάρη να πάει 160?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 180 έχει το support αλλά δεν ξέρω αν θα πάει εκεί να το τεστάρει

      Διαγραφή
    2. Τesla το 190 το έχει σχεδόν κάνει ... αν δεν κρατήσει, εγώ στήθηκα να μου χώσουν στο 120..
      Θα έλεγα ότι έχω 50% πιθανότητα να επαληθευθώ.

      Διαγραφή
    3. Η περιοχή 115-150 είναι γεμάτη gap στο ημερήσιο. Θείο δώρο θα ήταν στα 120. Ανεβαίνει κ ο όγκος στο μηνιαίο, νομίζω έχει κι άλλο κάτω ως τα 130-140 που θα συναντήσει την ανερχόμενη γραμμή τάσης. Συνήθως λέω μλκ όπως την προηγούμενη φορά που δεν πήρα στα 100

      Διαγραφή
  67. RUSSELL 2000 (small cap)....live chart

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_23f773406beae9ee98f3841ac96e8fc2.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. H ASANA πάει να διαμορφώσει ένα δεξί ανάστροφο ώμο που με ανεβασμένους όγκους και σπάσιμο του λαιμού στα 24 δίνει περίπου 40. Αλλά ας μη λέμε μεγάλα λόγια με τέτοιο κλίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τι λέτε για Enph τώρα στα 99$?
    Έβγαλε αποτελέσματα η Solar Edge και δεν είναι καλά και την ακολουθεί.

    Μιλάμε για trade 2-3-4 μερες, όχι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρα τελικά χθες στο 99, ίδρωσα σήμερα το πρωί βλεποντας το 96 και τα έστειλα στο pre-market στο 99.75..
      Projects που πραγματοποιούνται αποκλειστικά στα τραπεζικά δάνεια λένε τα παληκάρια στο twitter και ποιος είμαι εγώ να τους αμφισβητήσω..

      Βέβαια, η SEDG ήταν καλό trade σήμερα στο άνοιγμα, αλλά αυτά είναι μετά Χριστόν προφητείες..

      Όσο περνάει ο καιρός πιστεύω όλο και περισσότερο ότι για το January effect κατάλληλη εταιρία είναι η IONQ. Πρωτοπόρα, χωρίς να βασίζεται σε οικονομικά στοιχεία για να πετάξει, μπορεί να έρθει και κανα συμβόλαιο κυβερνητικό. Μια χαρά εν ολίγοις.

      Διαγραφή
    2. εφυγε ο συνιδρητης της IONQ
      παρε -15%

      Διαγραφή
    3. Αφήστε κε Άρη, αυτό σκεφτόμουν χθες το βράδυ που το είδα. Να έχεις μπει τώρα στην πτώση και να περιμένεις να κάνεις ταμείο και να σου σκάσει αυτό..

      Τι να κάνουμε τα εχει αυτά η Αμερική. Αντιδρά τρελά ακραία στα νέα.
      Εγώ δεν εχω ακόμα, ξερογλειφόμουν είναι η αλήθεια, αλλά τώρα δen ξερω τι να κάνω.

      Το είχα σκεφτεί και για την Upst όταν ανέβαινε, πχ να είχε κανα τροχαίο ο Girouard.

      Διαγραφή
    4. Χαχαα
      Τελικα πουθενα δεν πιανετε αυτη η ρημαδα η Αμερικη.
      Δειτε και την li cycle. Κανονι παει να ριξει

      Διαγραφή
    5. Όπως έλεγα κύριοι

      https://mitarola.blogspot.com/2023/09/moneylion.html?showComment=1695361154152&m=0#c2686545635861815342


      Η Ionq είναι πάνακριβη στα 20 και τα 9 δολάρια δεν θα τα γλυτώσει.
      Φρονώ ότι αύριο θα τα βρει.
      Η ακρίβεια ρίχνει την μετοχή ... τα άλλα είναι αφορμές για να πέσει.

      Διαγραφή
  70. PALADIN ENERGY
    Παίδες....εχω βρει ένα διαμάντι...για μακροπροθεσμα...!!
    URANIUM ...είναι το μέλλον και τα διαγράμματα του κλάδου αυτό λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Κυριε ΑΔΕΙΜΑΝΤΕ περιμενουμε το σημα σου για πωλησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Στην MCRB θα ηθελα να μου πειτε τι θα κανετε.
    Σορυ που δεν ημουνα ξεκαθαρος πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. 4 εβδομάδες άντεξε ο 200ρης στην upst να δουμε που θα προσγειωθεί. Πάντως φαίνεται να πηγαίνουμε σε ακόμα μία αύξηση επιτοκίων.

    Τη στιγμή που θα ανακοινωθεί ή λίιιιιγο μετά την ανακοίνωση, βλέπω να ξεπέταγμα. Για προεξόφληση βεβαίως βεβαίως ότι θα είναι η τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂