Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

AppLovin Cosporation

AppLovin  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό APP ... εδώ ....

Presentation AppLovin ... εδώ ...
Investors AppLovin ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : 371.689.651 συνολικά, όπου : 
  • 293.027.029 μετοχές κατηγορίας Α  
  • 78.662.622 μετοχές κατηγορίας Β

Οι κοινές μετοχές κατηγορίας Α δικαιούνται μία ψήφος ανά μετοχή, ενώ οι κοινές μετοχές της Κατηγορίας Β είκοσι (20) ψήφους ανά μετοχή.

Βασικός μέτοχος : το ΚΚR & Co.Inc. κατέχει 99,640 εκατομμύρια μετοχές που αντιστοιχούν στο 26,81% του συνόλου των μετοχών.

Στις 17 Ιουλίου 2018 η KKR, μια κορυφαία εταιρεία επενδύσεων παγκοσμίως, επένδυσε στην AppLovin 400 εκατομμύρια δολάρια, αποκτώντας το 20% των μετοχών.
Η AppLovin αποτιμήθηκε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε εκτιμηθεί τον Νοέμβριο του 2017, όταν η κινεζική Orient Hontai Capital επένδυσε στο χρέος της AppLovin. Η Orient Hontai είχε αρχικά συμφωνήσει να αγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο της AppLovin, αλλά η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιτάχθηκε στη συμφωνία για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Όταν η KKR αγόρασε το μειοψηφικό μερίδιο στην AppLovin στα μέσα του 2018, αποτιμήθηκε η εταιρεία σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, Σύμφωνα με την TechCrunch, αυτός ο αριθμός φαίνεται εξαιρετικά χαμηλός, δεδομένων των εσόδων που ακολούθησαν - 483 εκατομμύρια δολάρια το 2018 και 994 εκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.

IPO : 80 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 15 Απριλίου 2021. 
Η Applovin πρόσφερε 22,5 εκατομμύρια μετοχές στην IPO για να συγκεντρώσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια και ο βασικός μέτοχος KKR Denali Holdings LP πρόσφερε 2,5 εκατομμύρια μετοχές για να συγκεντρώσει 200 ​​ εκατομμύρια δολάρια.
Η IPO έδωσε στην AppLovin κεφαλαιοποίηση 28,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης έκλεισε με πτώση 18,5%  στα 65,20 δολάρια, δίνοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση περίπου 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τομέας : Λογισμικό & Ψηφιακή Διαφήμιση - ΑdTech
Αριθμός υπαλλήλων : 1594


Η AppLovin ιδρύθηκε το 2011 στη Silicon Valley της Καλιφόρνια. Για τα πρώτα δύο χρόνια της, συγκέντρωσε 4 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές ενώ λειτουργούσε σε λειτουργία stealth. Ακόμη όμως και έτσι, μπόρεσε να αποκτήσει ορισμένες μεγάλες μάρκες ως πελάτες, όπως το Spotify και το OpenTable και οι οποίες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της.


Δραστηριότητα
Η AppLovin Corporation ιδρύθηκε το 2011 και έχει την έδρα της στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Δραστηριοποιείται στη δημιουργία μιας πλατφόρμας βασισμένης σε λογισμικό για προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά, προκειμένου να βελτιώσει το μάρκετινγκ και τη δημιουργία εσόδων από τις εφαρμογές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς.

Οι λύσεις λογισμικού της εταιρείας περιλαμβάνουν το
  • AppDiscovery, μια λύση λογισμικού μάρκετινγκ, η οποία ταιριάζει τη ζήτηση των διαφημιζόμενων με την προσφορά των εκδοτών μέσω δημοπρασιών.
  • Adjust, μια πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων που βοηθά τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να αναπτύξουν τις εφαρμογές τους για κινητά με λύσεις για τη μέτρηση, τη βελτιστοποίηση καμπανιών και την προστασία των δεδομένων των χρηστών
  • MAX, ένα λογισμικό υποβολής προσφορών εντός εφαρμογής που βελτιστοποιεί την αξία του διαφημιστικού αποθέματος μιας εφαρμογής εκτελώντας μια ανταγωνιστική δημοπρασία σε πραγματικό χρόνο. Οι επιχειρηματικοί πελάτες της περιλαμβάνουν διάφορους διαφημιστές, εκδότες, διαδικτυακές πλατφόρμες και άλλους.

Η εταιρία έχει περισσότερους από 410 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά στην πλατφόρμα της, ενώ οι εφαρμογές της αποτελούνται από περισσότερα από 350 δωρεάν παιχνίδια για κινητά, συμπεριλαμβανομένων των Word Connect, Slap Kings και Bingo Story.

Τα έσοδα της AppLovin προκύπτουν από την πλατφόρμα λογισμικού της, από τους διαφημιστές που διαφημίζονται με τη βοήθεια της πλατφόρμας λογισμικού της AppLovin. Τα έσοδα από την πλατφόρμα λογισμικού δημιουργούνται από τους διαφημιστές, συνήθως με βάση την απόδοση, το κόστος ανά εγκατάσταση και στη συνέχεια, αυτά τα έσοδα, μοιράζονται με τους διαφημιστικούς εκδότες της AppLovin, συνήθως με βάση το μοντέλο κόστους ανά εμφάνιση.

Επίσης, δημιουργούνται έσοδα από εφαρμογές τόσο από καταναλωτές όσο και από επιχειρηματικούς πελάτες.
Τα έσοδα καταναλωτή προέρχονται από IAP καταναλωτών που πραγματοποιούνται από χρήστες εντός των Εφαρμογών AppLovin. Τα επιχειρηματικά έσοδα δημιουργούνται από διαφημιστές που αγοράζουν διαφημιστικό απόθεμα από το χαρτοφυλάκιο εφαρμογών της AppLovin. Τα επιχειρηματικά έσοδα από τις εφαρμογές  ήταν 33% των συνολικών εσόδων από εφαρμογές για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.


Τα τελευταία χρόνια, η AppLovin, έχει γίνει μεγάλος παίκτης τόσο στα παιχνίδια για κινητά όσο και στην παροχή υπηρεσιών μάρκετινγκ εντός εφαρμογών. Συνοπτικά, πολλά από αυτά που κάνει τώρα περιλαμβάνουν τη βοήθεια προγραμματιστών, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στον τομέα των παιχνιδιών, να βρουν χρήστες και να δημιουργήσουν έσοδα από τις εφαρμογές τους.


Η AppLovin λειτουργεί δύο βασικούς επιχειρηματικούς τομείς

Το τμήμα της πλατφόρμας επιχειρηματικού λογισμικού που παρέχει εργαλεία δημιουργίας εσόδων από εφαρμογές για άλλες εταιρείες. Αυτές οι υπηρεσίες επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν διαφημίσεις στις εφαρμογές τους.
Τα έσοδα της πλατφόρμας λογισμικού δημιουργούνται από χρεώσεις που πληρώνουν οι διαφημιστές εφαρμογών για κινητά που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα λογισμικού της AppLovin για να αναπτύξουν και να δημιουργήσουν έσοδα από τις εφαρμογές τους.


Η πλατφόρμα λογισμικού παρέχει την τεχνολογία για την αντιστοίχιση διαφημιζόμενων και τρίτων κατόχων αποθέματος ψηφιακής διαφήμισης (Εκδότες) μέσω δημοπρασιών σε μεγάλη κλίμακα και ταχύτητες επιπέδου μικροδευτερόλεπτου. Η τιμολόγηση και οι όροι για όλες τις ρυθμίσεις διαφήμισης για κινητά διέπονται από τους όρους και τις προϋποθέσεις της Εταιρείας και γενικά ορίζουν όρους πληρωμής 30 ημερών μετά το τέλος του μήνα. Η σύμβαση είναι πλήρως ακυρώσιμη ανά πάσα στιγμή.
Οι πελάτες της πλατφόρμας λογισμικού περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία διαφημιζόμενων, από indie στούντιο προγραμματιστών έως μερικές από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες πλατφόρμες διαδικτύου, όπως το Facebook και η Google.

Η πλατφόρμα λογισμικού της AppLovin περιλαμβάνει το AppDiscovery, το MAX, το Adjust και το Wurl.

Οι πελάτες χρησιμοποιούν το AppDiscovery για να αυτοματοποιήσουν, να βελτιστοποιήσουν και να διαχειριστούν τις επενδύσεις απόκτησης χρηστών. Θέτουν στόχους μάρκετινγκ και ανάπτυξης χρηστών και το AppDiscovery βελτιστοποιεί τις διαφημιστικές δαπάνες τους σε μια προσπάθεια να επιτύχει την απόδοση των στόχων διαφημιστικών δαπανών και άλλους στόχους μάρκετινγκ. Το AppDiscovery περιλαμβάνει τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων από την πλατφόρμα λογισμικού της AppLovin. Τα έσοδα δημιουργούνται από τους διαφημιστές, συνήθως βάσει απόδοσης, κόστους ανά εγκατάσταση και μοιράζονται με τους διαφημιστικούς εκδότες μας, συνήθως με βάση το μοντέλο κόστους ανά εμφάνιση. Οι Εταιρικοί Πελάτες της Πλατφόρμας Λογισμικού μας είχαν καθαρό ποσοστό διατήρησης βάσει δολαρίων περίπου 166% για τους δώδεκα μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι πελάτες της πλατφόρμας λογισμικού χρησιμοποιούν το MAX για τη βελτιστοποίηση των αγορών του αποθέματος διαφημίσεων εφαρμογών. Το εργαλείο Compass Analytics στο MAX παρέχει πληροφορίες για τη διαχείριση σε σχέση με βασικούς δείκτες απόδοσης, την κατανόηση της μακροπρόθεσμης αξίας των χρηστών και τη διαχείριση της κερδοφορίας. Τα έσοδα από το MAX δημιουργούνται με βάση ένα ποσοστό των δαπανών του πελάτη. Καθώς περισσότεροι προγραμματιστές προχωρούν στη δημιουργία εσόδων από υποβολή προσφορών εντός εφαρμογής, αναμένουμε αύξηση στην υιοθέτηση και έσοδα από το MAX.

Οι πελάτες της πλατφόρμας λογισμικού χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μάρκετινγκ για κινητά SaaS της Adjust για να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδρομή των χρηστών τους, ενώ επιτρέπουν στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να λαμβάνουν πιο έξυπνες αποφάσεις μέσω μέτρησης, απόδοσης και πρόληψης απάτης. Τα έσοδα από το Adjust προέρχονται κυρίως από μια ετήσια συνδρομή λογισμικού.

Οι πελάτες της πλατφόρμας λογισμικού χρησιμοποιούν την πλατφόρμα CTV της Wurl για τη διανομή βίντεο ροής, τη μεγιστοποίηση των διαφημιστικών εσόδων και την απόκτηση και διατήρηση θεατών ή συνδρομητών. Τα έσοδα από το Wurl παράγονται κυρίως από εταιρείες περιεχομένου, συνήθως σε ένα μοντέλο που βασίζεται στη χρήση.

Επιχειρηματικός τομέας εφαρμογών
Τα έσοδα από εφαρμογές δημιουργούνται όταν ένας χρήστης μιας από τις Εφαρμογές AppLovin πραγματοποιεί μια αγορά εντός αυτής της εφαρμογής ("IAP") (Έσοδα Καταναλωτή) και όταν οι πελάτες αγοράζουν το απόθεμα ψηφιακής διαφήμισης του χαρτοφυλακίου των εφαρμογών AppLovin (Έσοδα από επιχειρήσεις).


Οι εφαρμογές της AppLovin είναι γενικά δωρεάν παιχνίδια για κινητά και δημιουργούν έσοδα καταναλωτή μέσω IAP. Τα IAP αποτελούνται από εικονικά αγαθά που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση του παιχνιδιού, την επιτάχυνση της πρόσβασης σε ορισμένα χαρακτηριστικά ή επίπεδα και την ενίσχυση άλλων ευκαιριών εξέλιξης παιχνιδιών για κινητά για τον χρήστη. Τα IAP αυξάνουν την αφοσίωση και την καλύτερη οικονομία από τις Εφαρμογές AppLovin. Η συντριπτική πλειονότητα των εσόδων της App Lovin από το IAP προέρχονται μέσω δύο καταστημάτων εφαρμογών, του Apple App Store και του Google Play, τα οποία χρεώνουν μια προκαθορισμένη προμήθεια για τα IAP. Τα έσοδα καταναλωτή αντιπροσώπευαν το 67% των συνολικών εσόδων από εφαρμογές το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι επιχειρηματικοί πελάτες που αγοράζουν διαφημιστικό απόθεμα από τις Εφαρμογές AppLovin είναι σε θέση να στοχεύσουν χρήστες με μεγάλη σημασία από το ποικίλο και παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της εταιρίας με περισσότερα από 350 παιχνίδια για κινητά. Οι πελάτες της AppLovin αξιοποιούν ένα ευρύ σύνολο μορφών διαφημίσεων για κινητά υψηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων βίντεο με δυνατότητα αναπαραγωγής και ανταμοιβής και είναι σε θέση να αντιστοιχίσουν αυτές τις διαφημίσεις με σχετικούς χρήστες, με αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση των διαφημιστικών δαπανών τους. Αυξάνοντας τον αριθμό των χρηστών και την αφοσίωση τους, καθώς και την καλύτερη αντιστοίχιση διαφημίσεων με το κατάλληλο κοινό-στόχο, μπορεί η AppLovin να αυξήσει τα έσοδά της από επιχειρηματικούς πελάτες που αγοράζουν διαφημιστικό απόθεμα από τις Εφαρμογές AppLovin. 

Τα έσοδα από επιχειρηματικούς πελάτες που σχετίζονται με τις Εφαρμογές  AppLovin δημιουργούνται από διαφημίσεις που αγοράζονται από διαφημιστές, καθώς και από συμφωνίες κατανομής εσόδων μεταξύ ορισμένων από τα στούντιο της AppLovin και μιας επιλογής στούντιο τρίτων για τα οποία δημοσιεύουν και δημιουργούν έσοδα από παιχνίδια. Τα έσοδα από επιχειρήσεις αντιπροσώπευαν το 33% των συνολικών εσόδων από εφαρμογές το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022


Πρόταση εξαγοράς της Unity
Την 11η Αυγούστου 2022 η AppLovin προσέφερε 1,152 μετοχές της Κατηγορίας Α με δικαίωμα ψήφου καθώς και 0,314 μετοχές της κατηγορίας Γ χωρίς δικαίωμα ψήφου σε αντάλλαγμα για κάθε μία μετοχή της Unity. Η προσφορά αποτιμούσε τη Unity στα 58,85 δολάρια περίπου ανά μετοχή, που θα ήταν 17% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματός της στις 9 Αυγούστου, αλλά περισσότερο από 70% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών του περασμένου Νοεμβρίου του 2021.

Εάν εγκρινόταν η συγχώνευση, οι μέτοχοι της Unity θα είχαν μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου 55% στη συνδυασμένη εταιρεία, αλλά θα διατηρήσουν μόνο 49% σε ψήφους λόγω της συμπερίληψης των μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου της AppLovin. Η πρόταση της AppLovin προέβλεπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Unity, John Riccitiello, να γινόταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της συνδυασμένης εταιρείας και ο δικός της CEO, Adam Foroughi, να γινόταν COO.


Η πρόταση απορρίφθηκε από τους μετόχους της Unity.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AppLovin, Adam Foroughi, τονίζει ότι η AppLovin «δεν είναι εταιρεία παιχνιδιών». Αντίθετα, δημιουργεί έσοδα από ένα χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών με διαφημίσεις και τα αξιοποιεί ως εργαλεία για τη συλλογή περισσότερων δεδομένων για τη διαφημιστική της επιχείρηση.

Η AppLovin ασχολήθηκε με το gaming, τον Ιούλιο του 2018, όταν κυκλοφόρησε έναν βραχίονα gaming, τη Lion Studios και δύο μήνες αργότερα απέκτησε την εταιρεία υποβολής προσφορών εντός της εφαρμογής, Max. Η υποβολή προσφορών εντός εφαρμογής είναι μια προηγμένη μέθοδος διαφήμισης κατά την οποία οι εκδότες για κινητές συσκευές μπορούν να πουλήσουν το απόθεμα των διαφημίσεών τους σε μια δημοπρασία, έτσι ώστε όλοι οι διαφημιστές τους να υποβάλλουν ταυτόχρονα προσφορές ο ένας εναντίον του άλλου.

Τον Φεβρουάριο του 2021, η AppLovin απέκτησε την start-up Adjust, με έδρα το Βερολίνο, με σκοπό να επεκτείνει περαιτέρω την τεχνολογική της πλατφόρμα. Η Adjust δημιουργεί εργαλεία που μετρούν το κοινό και αποτρέπουν την απάτη στις διαφημίσεις για κινητά. Το χαρτοφυλάκιο της AppLovin περιλαμβάνει επίσης τα στούντιο παιχνιδιών Machine Zone, Belka Games, PeopleFun και Firecraft Studios.

Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές της AppLovin;
Σύμφωνα με την εταιρεία Owler, η οποία παρέχει έρευνα και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο, οι AdColony, η Flurry και η InMobi είναι από τους πιο στενούς ανταγωνιστές της στον χώρο του μάρκετινγκ για κινητά. Ωστόσο, η AppLovin είναι τώρα τόσο πολύ εκτεθειμένη στο gaming που δεν συγκρίνεται αυστηρά με αυτές τις εταιρείες.


Οι δραστηριότητές της είναι πλέον ευρέως μοιρασμένες μεταξύ παιχνιδιών, που παράγουν έσοδα μέσω της πώλησης εικονικών αντικειμένων και εργαλείων μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν άλλοι προγραμματιστές παιχνιδιών για την ανακάλυψη και την προώθηση εφαρμογών.

Πέρυσι, το 49% των εσόδων προήλθε από επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το λογισμικό της και το 51% από καταναλωτές που πραγματοποιούσαν αγορές εντός εφαρμογής.


Εξαγορές 2022

Wurl  
Την 1η Απριλίου 2022, η AppLovin ολοκλήρωσε την εξαγορά της Wurl, μιας πλατφόρμας λογισμικού συνδεδεμένης τηλεόρασης (CTV), έναντι συνολικής τιμής αγοράς 378,2 εκατομμύρια δολάρια, όπου τα 219,3 εκατομμύρια δολάρια δοθήκαν σε μετρητά, και 137,4 εκατομμύρια δολάρια δοθήκαν μέσω 2.579.692 μετοχών της Κατηγορίας A.
Η συναλλαγή αναμένεται να επιτρέψει στην Εταιρεία να επεκταθεί στην αγορά της συνδεδεμένης τηλεόρασης (CTV). Η Εταιρεία λογιστικοποίησε την εξαγορά ως συνένωση επιχειρήσεων. Τα έξοδα συναλλαγής που πραγματοποιήθηκαν από την Εταιρεία σε σχέση με την εξαγορά, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών αμοιβών, ήταν 1,9 εκατομμύρια δολάρια.
Ο παραπάνω πίνακας συνοψίζει την κατανομή της τιμής αγοράς στην εύλογη αξία των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν και των αναληφθέντων υποχρεώσεων (σε χιλιάδες).

MoPub
Την 1η Ιανουαρίου 2022, η AppLovin ολοκλήρωσε την εξαγορά από το Twitter, Inc. ορισμένων περιουσιακών στοιχείων που αποτελούνταν από την επιχείρηση MoPub για συνολική τιμή αγοράς 1,03 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Η εξαγορά επιτρέπει στην Εταιρεία να ενσωματώσει ορισμένα χαρακτηριστικά προϊόντος της πλατφόρμας MoPub στο MAX, τη δική της πλατφόρμα διαμεσολάβησης εντός εφαρμογής της εταιρείας και να μεταφέρει εκδότες και συνεργάτες ζήτησης από την πλατφόρμα MoPub στο MAX. Η Εταιρεία λογιστικοποίησε την εξαγορά ως συνένωση επιχειρήσεων.
Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει την κατανομή του τιμήματος αγοράς στην εύλογη αξία των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν (σε χιλιάδες):

Αγορά Ιδίων μετοχών
Τον Φεβρουάριο του 2022, το διοικητικό συμβούλιο της AppLovin ενέκρινε την επαναγορά έως και 750 εκατομμυρίων δολαρίων των κοινών μετοχών.
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, η AppLovin είχε προχωρήσει σε επαναγορά 9.042.407 μετοχών διαθέτοντας 338,8 εκατομμύρια δολάρια.
Η μέση τιμή αγοράς αυτών των μετοχών ανήλθε σε 37 δολάρια.

Θεμελιώδη AppLovin
Η AppLovin δημιουργεί έσοδα από την πλατφόρμα λογισμικού και τις εφαρμογές της.

Τα έσοδα της πλατφόρμας λογισμικού προέρχονται από χρεώσεις που καταβάλλονται από διαφημιστές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα λογισμικού.
Η πλατφόρμα λογισμικού παρέχει την τεχνολογία για την αντιστοίχιση διαφημιζόμενων και τρίτων κατόχων αποθέματος ψηφιακής διαφήμισης (Εκδότες) μέσω δημοπρασιών σε μεγάλη κλίμακα και ταχύτητες μικροδευτερόλεπτου.

Τα έσοδα από την πλατφόρμα λογισμικού δημιουργούνται με την τοποθέτηση διαφημίσεων σε εφαρμογές για κινητές συσκευές που ανήκουν σε Publishers. Υποχρέωση απόδοσης της Εταιρείας είναι να παρέχει σε έναν διαφημιζόμενο πρόσβαση στην Πλατφόρμα Λογισμικού, η οποία διευκολύνει την αγορά αποθέματος διαφημίσεων από τους εκδότες για τον διαφημιζόμενο.
Μέσω της εξαγοράς της MoPub και του MAX, τα έσοδα της AppLovin από την πλατφόρμα Λογισμικού έχουν διπλασιασθεί σε σχέση με πέρσι και πλέον ανέρχονται στο 40% με 45% των συνολικών εσόδων.

Τα έσοδα εφαρμογών ανέρχονται στο 55% με 60% των συνολικών εσόδων με τα έσοδα καταναλωτή να κινούνται πτωτικά, σε σχέση με το 2021, ενώ τα έσοδα επιχειρήσεων  είναι μάλλον σταθεροποιημένα.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, τα έσοδά της AppLovin μειώθηκαν κατά 2% σε 713,099 εκατομμύρια δολάρια, από 726,951 εκατομμύρια δολάρια του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Η εταιρία παρουσίασε καθαρά κέρδη 23,771 εκατομμύρια δολάρια από καθαρά κέρδη 0,178 εκατομμυρίων δολαρίων του τρίτου τριμήνου του 2021.

Η εταιρία δημιούργησε το τρίτο τρίμηνο του 2022 προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 257,637 εκατομμύρια δολάρια από 190,696 εκατομμύρια δολάρια του τρίτου τριμήνου του 2021.

Για το 9-μηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, τα έσοδά της AppLovin αυξήθηκαν κατά 7,75% σε 2,114 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,999 δισεκατομμύρια δολάρια του 9-μήνου του 2021. Η εταιρία παρουσίασε ζημιά 113,234 εκατομμυρίων δολαρίων (εξαιτίας και ενός έκτακτου bonus εκδότη ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων) από καθαρά κέρδη 4,08 εκατομμυρίων δολαρίων του 9-μήνου του 2021.

Η εταιρία δημιούργησε το 9-μηνο του 2022 προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 803,61 εκατομμύρια δολάρια από 505,49 εκατομμύρια δολάρια του 9-μήνου του 2021.

Τέλος, τα καθαρά μετρητά της AppLovin από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν 249,6 εκατομμύρια δολάρια και 276,8 εκατομμύρια δολάρια για το εννεάμηνα που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και 2021, αντίστοιχα

Όπως τονίσθηκε και παραπάνω η σταθεροποίηση των πωλήσεων οφείλεται από την πτώση των πωλήσεων των εσόδων του καταναλωτή. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο, οι πωλήσεις 272,4 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν πολύ πτωτικές σε σύγκριση με τα 377,4 εκατομμύρια δολάρια της ίδια περιόδου πέρυσι. Αυτή η πτώση 28% οφείλεται κυρίως στις μειώσεις των εσόδων από δύο από τις κορυφαίες εφαρμογές της εταιρείας. Αυτά είναι τα Project Makeover και Machington Mansion. Αυτές οι δύο εφαρμογές, σε συνδυασμό με μια τρίτη εφαρμογή που ονομάζεται Wordscapes, εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των εσόδων παρά τη βουτιά στις πωλήσεις που σχετίζονται με τις δύο πρώτες. 

Η πραγματικότητα είναι ότι ο χώρος των εφαρμογών, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιχνίδια, μπορεί να διακυμανθεί σημαντικά σε μικρά χρονικά διαστήματα με βάση το συναίσθημα των καταναλωτών. Τα παιχνίδια που κάποτε ήταν δημοφιλή μπορούν να γίνουν αντιδημοφιλή σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη.

Αυτή η αδυναμία της AppLovin ήταν εμφανής εδώ και αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο του 2021, η εταιρεία είχε 2,9 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες μηνιαίως σε όλο το οικοσύστημά της που απέδιδαν, κατά μέσο όρο, 44 δολάρια ο κάθε ένας. Μέχρι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο αριθμός αυτός είχε πέσει στα 2,2 εκατομμύρια και στα 41 δολάρια.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα επιχειρηματικά έσοδα από τις λειτουργίες εφαρμογών για την εταιρεία επίσης μειώθηκαν κατά 14%, από 156,2 εκατομμύρια δολάρια σε 134,1 εκατομμύρια δολάρια.
Αυτή η πτώση, είπε η διοίκηση, οφείλεται κυρίως στη μείωση της τιμής ανά διαφημιστική εμφάνιση, παρόλο που ο αριθμός των διαφημιστικών εμφανίσεων παρέμεινε σταθερός. 


Ενώ η εταιρεία εφαρμογών βιώνει τέτοιου μεγέθους πτώση στα έσοδα της, η πλατφόρμα λογισμικού πηγαίνει απίστευτα καλά και τα έσοδα της εκτινάσσονται.
 Η πλατφόρμα λογισμικού της AppLovin, επικεντρώνεται σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως η προσφορά μιας ολοκληρωμένης σουίτας εργαλείων για προγραμματιστές, προκειμένου οι εφαρμογές τους για κινητά να ανακαλύπτονται και να κατεβαίνουν από τους σωστούς χρήστες, μεγάλο μέρος των οποίων επικεντρώνεται στο μάρκετινγκ και διαφημιστικές δραστηριότητες. Αυτό το τμήμα της εταιρείας συνεχίζει να ευδοκιμεί ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μόνο κατά το τελευταίο τρίμηνο, τα έσοδα εδώ ανήλθαν σε 306,592 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά είναι 59% υψηλότερο από τα 193,307 εκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι. 


Η επιτυχία του τμήματος της πλατφόρμας Λογισμικού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο AppDiscovery, με τις εγκαταστάσεις να είναι 19% υψηλότερες από έτος σε έτος και η τιμή ανά εγκατάσταση να αυξάνεται κατά 33% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σημαντική συμβολή είχε η Wurl και η συνεχής ανάπτυξης της προσφοράς του MAX.

Στο τέλος του τελευταίου τριμήνου, η εταιρεία διέθετε 538 SPEC (Software Platform Enterprise Clients), τους οποίους η εταιρεία ορίζει ως τρίτους πελάτες από τους οποίους έχει εισπράξει έσοδα άνω των 125.000 δολαρίων κατά το προηγούμενο 12μηνο. Αυτό ήταν υψηλότερο από τους 292 SPEC που αναφέρθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι και τους 503 SPEC που αναφέρθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Τα μέσα έσοδα ανά SPEC ήταν επίσης σε άνοδο, φθάνοντας συνολικά τα 1,90 εκατομμύρια δολάρια τους προηγούμενους 12 μήνες σε σύγκριση με τα 1,59 εκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο, αυτό το τμήμα της επιχείρησης κατείχε το μεγαλύτερο επίπεδο κερδοφορίας, αντιπροσωπεύοντας το 73,8% του τομέα EBITDA της εταιρείας.

Guidance
Η διοίκηση της εταιρείας με την ανακοίνωση του τρίτου τριμήνου 2022 περίορισε τις προβλέψεις της για όλο το 2022.
Τώρα, προβλέπει έσοδα μεταξύ 2,80 και 2,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Προηγουμένως, το εύρος ήταν μεταξύ 2,84 και 3,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το προσαρμοσμένο EBΙTDA αναμένεται να είναι μεταξύ 1,05 και 1,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων από 1,20 δισεκατομμύρια δολάρια που αναμενόταν προηγουμένως.



Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, τα μετρητά, τα ισοδύναμα μετρητών και οι βραχυπρόθεσμες τραπεζικές καταθέσεις ανήλθαν σε 943,508 εκατομμύρια δολάρια.

Η AppLovin έχει χρέος 3,285 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα Goodwills και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται σε 3,652 δισεκατομμύρια δολάρια.


Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 1,881 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχούν σε 5,06 δολάρια ανά μετοχή. Αν αφαιρέσουμε τα Goodwills και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τα ίδια κεφάλαια καθίστανται αρνητικά.

Προβλέπεται ότι για το επόμενο έτος θα υπάρξει μια πίεση στη διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών για κινητά που είναι βασική δραστηριότητα για την εταιρεία.
Οι ρυθμοί αύξησης των εσόδων της AppLovin θα μπορούσαν να συνεχίσουν να υστερούν σε σχέση με εκείνους της περιόδου πριν από την πανδημία για ακόμη δύο χρόνια.


Για το 2022 η εταιρεία προβλέπει ότι θα πετύχει έσοδα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια με το περιθώριο του προσαρμοσμένου EΒITDA να είναι περίπου 37% έως 38%. Οπότε αναμένεται το προσαρμοσμένο EBITDA να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Με 200 εκατομμύρια έξοδα αποζημίωσης βάσει μετοχών τα EBITDA της εταιρίας θα είναι περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια.

Στα 9 δολάρια η AppLovin θα έχει μια κεφαλαιοποίηση 3,345 δισεkατομμύρια δολάρια και Enterprise Value 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Οπότε

 EV/EBITDA = 7  και EV/προσαρμοσμένο EBITDA < 5,7

Αν υπολογίσουμε 200 εκατομμύρια έξοδα τόκων και άλλα 600 εκατομμύρια δολάρια σε αποσβέσεις, η εταιρία, με έσοδα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι οριακά κερδοφόρος με 100 έως 150 εκατομμύρια δολάρια το πολύ καθαρό κέρδος.

Ο στόχος της εταιρίας είναι να ολοκληρώσει το 2022 με μετρητά πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στον ισολογισμό της.

Προβλέψεις αναλυτών
2022 έσοδα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια .... ζημιά 100 εκατομμύρια δολάρια
2023 έσοδα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια .... κέρδη 100 εκατομμύρια δολάρια
2024 έσοδα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια .... κέρδη 308 εκατομμύρια δολάρια

H τιμή της ΑppLovin κάτω από τα 10 δολάρια θεωρείται φθηνή. Η αγορά εκτιμώντας ότι η εταιρεία δεν θα έχει τους υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης του πρόσφατου παρελθόντος και ίσως αναμένοντας συρρίκνωση εσόδων στο κοντινό μέλλον, ξεχνάει όλες τις δυνατότητες, δεν υπολογίζει νούμερα και τιμωρεί βάναυσα την τιμή.

Όμως το ΚRR μπήκε στην εταιρεία το 2018 σε μια κεφαλαιοποίηση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

32 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά και Καλή Φώτιση!

    Στην Λεγάμενη μπήκε το KRR τον Ιούλιο του 2018 αποτιμώντας την τότε 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
    Όταν και αν δω 2 δισεκατομμύρια το 2023, για όσους έχουν σώας τας φρένας..... ότι και αν δείχνει το ταμπλό δεν θα ξέρει τι θα του γίνεται. Όχι ότι ξέρει τώρα, αλλά λέμε και κανένα αστείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΣ ΤΗΝ 3Μ? ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΙΒΑ Η ΚΥΡΙΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φθηνή. Πολύ φθηνή.
      Δεν ξέρω όμως τι προοπτικές ανάπτυξης έχει .... για μεγάλες κούρσες.

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά. Προτάσεις μετοχών για το 2023 θα έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά ήταν κύριε Νεκ για την Ελλάδα που ήταν ακούνητη και προλάβαινες τις τιμές κάθε 1η Γενάρη.

      Άρα ....
      Στην Αμερική τι πρόταση να γίνεται κάθε 1η Γενάρη.
      Η FOUR πχ. 35 ήταν όταν επέμενα .... η Peri που πετάει;

      Τα λαβράκια θα πιάνονται στον καιρό τους!!!

      Διαγραφή
  4. Κ. Τάκη, ευχαριστώ για την ενημέρωση! Εγώ δεν βγήκα, παρά του ότι κάποια στιγμή μου έδινε 25% κέρδος (αγορά= 2,62). Την Δευτέρα, αν μου δώσει πάλι ευκαιρία, θα το πράξω. Στις πωλήσεις δυστυχώς είμαι ιδιαίτερα αναποφάσιστος, γι' αυτό έχω ανάγκη την συμβολή σας. Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ. Τάκη καλή χρονιά εύχομαι!!! Πριν από 2,5 - 3 χρόνια σας διάβαζα ανελλιπώς κ είχατε ένα, πολύ δυνατό blog. Τώρα, παρατηρώ ότι υπάρχει ένα σχόλιο κάθε 3 ημέρες περίπου. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή από το ΧΑΑ σε America η υπάρχει κάποιος άλλος λόγος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αναλυσεις δεν σας αρέσουν ?
      Τα σχόλια, τα κουτσομπολιά και τα μαλλιοτραβήγματα προτιμάτε;

      Πάντως ήμαστε σε βαθύ πάτο. Οπότε αυτό που πουλάει είναι οι Ρουμπινοκεφτέδες που έχει κρασάρει όλο το σύμπαν και οι Κλαιωτσάκοι που βλέπουν πόνο και οδυρμό στις αγορές.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα. Τα κουτσομπολιά τα προσπερνάγα ούτως ή άλλως... Οι αναλύσεις πολύ ωραίες δε τι συζητώ... Απλά οι προσωπικές σας πινελιές είναι ουσιαστικά η διαφορά... Αυτό αναζητώ καθώς οι αναλύσεις είναι κάτι ξερό κ ανάλατοι... Μιλάω πάντα καλοπροεραιτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Investor
      Πιστεύω ότι η Αμερικάνικη αγορά είναι σε βαθύ πυθμένα. Η αναστροφή ήδη έχει ξεκινήσει, στα μουλωχτά, κουτσου, κουτσου και δεν θα συμπαρασύρει όλες τις μετοχές .... και αυτή η άνοδος θα είναι ήπια.

      Του χρόνου τέτοια εποχή θα το έχουν πάρει οι πολλοί και σε 2 χρόνια, να ήμαστε καλά, θα γίνεται στα σχόλια ... το άσε και εμενα να σχολιάσω και έχω πολλά να πω.
      Θα τον βρουν τον δρόμο της επιστροφής όλοι .... είτε με το ίδιο nick, είτε όπως συνηθίζεται με διαφορετικά nicks. Τότε όλοι θα είναι πάνσοφοι και πολυγραφότατοι.

      Διαγραφή
    2. Μπαίνω στο blog 10 φορές κάθε μέρα λαχταρώντας σχόλια. Είναι πάντα ευχάριστο να διαβάζεις απόψεις εδώ. Ακόμα κι αν διαφωνείς. Οι αναλύσεις του host πάντα to the point. Παίρνουμε ιδέες και μετά ο καθένας κινείται κατά το δοκούν. Συμφωνώ ο πάτος είναι πίσω και όποιος ξύνει στα σωστά χαρτιά θα ανταμειφθεί. Ο host τολμώ να πω ότι βελτιωνεται και γίνεται σοφότερος σε κάθε νέα ανάλυση - και εμείς μαζί του.

      Διαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά sir Takis!
    Φυσικά και συνεχίζουμε να σας διαβάζουμε και ιδιαίτερα τις αναλύσεις σας ...και σας ευχαριστούμε γι αυτό!
    Προσωπικά πιστευω δεν έκανα ποτέ ανούσια σχόλια και έτσι θα συνεχίσω...χωρις αλλαγή nick name😀
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα . Μακάρι να έχετε δίκιο κ.Τακη και να είδαμε τα χαμηλά, όπως είχα και εγώ όταν έσκουζα εδώ " δεν φοβάστε τις αποτιμήσεις, τις αποδόσεις, τον αέρα κοπανιστό, τις επίσημες δηλώσεις- όχι αν και εφόσον - περί ανόδου επιτοκίων , κλπ,κλπ. Και για τα υποτιθέμενα κρύπτο φώναζα, αλλά και αυτά σαν asset(!!!!), είχαν την ίδια συμπεριφορά. Τα 2-3 μεγάλα είχαν την ίδια πτώση με την meta-tesla, και τα υπόλοιπα άπατα όπως οι αντίστοιχες του Nasdaq. Μακάρι να ρεφάρουν όλοι και να επανέλθουν, ήμασταν ωραία ομάδα και θα ξαναγίνουμε.
    Αν βέβαια, το θεωρείτε δεδομένο, προτείνω να το μεταδώσετε στο θρεντ του ΧΑΑ , που έχουν πάει οι περισσότεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αμερική είναι φθηνή, πιο φθηνή από ποτέ.
      Οι δείκτες δεν με ενδιαφέρουν ... ούτε θα ήθελα να μεταφέρω κάτι σε όσους ασχολούνται με ΧΑΑ. Καλύτερα να κάτσουν εκεί, γιατί στην Αμερική είναι για μεγάλα παιδιά και για πολύ μελετημένους και ψαγμένους ... όχι για όσους είδαν φως και μπηκαν, λίγο πριν την διακοπή ρεύματος.

      Διαγραφή
  9. Και κάτι ακόμα. Αν πιστεύετε στις Κινέζες, τώρα που άνοιξαν, θα ήθελα μια γνώμη για την NISN. Κάτι δεν πάει καλά ή σας θυμίζει ΦΦ, ή είμαι τελείως ηλίθιος και δεν βλέπω πέρα από την μύτη μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα σε ολους τους φιλους.. Κε Τακη μια γνωμη για volta αν εχετε χρονο. Τι βλεπετε για το μελλον της σε σχεση με την εξαγορα της απο τη shell στα $0,86 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη τι σχόλιο να κάνω για τη Volta που την πήρε η Κάτω Βόλτα με τον μπαγασάκο ιδρυτή της???
      Έχω κάνει ένα παλαιότερο σχόλιο για όλες αυτές τις εταιρείες που θα φορτίζουν αυτοκίνητα. Ισχύει ακόμη και το επαναλάμβάνω.

      Οι εταιρείες φόρτισης, είναι σαν τα σημερινά βενζινάδικα. Τα περιθώρια κέρδους θα είναι μηδαμινά και ο ανταγωνισμός οξύς. Φρονώ ότι σχεδόν όλες θα πτωχεύσουν ή θα πουλήσουν το δίκτυο τους σε μεγαλύτερους παίκτες.
      Έχω αφαιρέσει από το επενδυτικό μου ενδιαφέρον όλες αυτές τις εταιρίες ..... αντίθετα είμαι πολύ ζεστός για εξέρευση επενδυτικών ευκαιριών σε εταιρείες αποθήκευσης ενέργειας και διαχείριση της. Εκεί θα είναι το ''παντεσπάνι''!!

      Διαγραφή
    2. Ναι θυμαμαι την τοποθετηση σας... βεβαια ειναι εταιρεια παραγωγης φορτιστων και εκει νομιζω θα ειναι τα κερδη και στη διαφημιση.. εγω ρωτουσα αν θα βγει απο το nasdaq η εταιρεια ή αν θα γινει ανταλλαγη μετοχων με shell... τελος παντων εγω μπηκα στα χαμηλα της με ΜΟ 0.79 οποτε ελπιζω σε short squeeze σημερα και βλεπουμε... διοτι μετα το σημερινο νεο νομιζω το 0,86 της εξαγορας θα ειναι η τιμη που θα προσγειωθει μετα τη σημερινη μερα... αφου κλεισουν τα short δηλαδη

      Διαγραφή
    3. Εγώ αυτό που διάβασα είναι ότι η εξαγορά είναι εξ'ολοκλήρου με μετρητά.
      Θα δοθούν 0,86 δολ. σε μετρητά σε όλους τους μετόχους και η εταιρεία θα ανήκει 100% στη Shell και θα συγχωνευθεί.

      Διαγραφή
    4. Στις εταιρίες φόρτισης, υπάρχουν δυο ειδών εταιρικά μοντέλα, απ' ό,τι έχω καταλάβει.

      Εκείνες που κατασκευάζουν φορτιστές και τους πουλάνε. Δεν ξερω τι περιθώρια κέρδους έχει αυτή η δουλειά, του hardware. Εδώ ανήκουν οι wallbox και chargepoint. H Chargepoint όμως, χρεώνει τη συνδρομή μετά για να μπορέσεις να φορτίσεις, άρα κερδίζει απο το λογισμικό. Λογικά, θα κερδίζουν και απο τη συντήρηση, το σερβις θα το έχουν αυτοί.
      [νομίζω, χωρίς να το έχω ψάξει από ένα δημοσίευμα που διάβασα χθες ότι η BP παρήγγειλε φορτιστές απο την Tirtium, ότι και η αυστραλέζικη τους πουλάει τους φορτιστές]

      Και υπάρχουν και οι εταιρίες που κατασκευάζουν το δίκτυο με δικά τους έξοδα ώστε να τους ανήκει εξολοκλήρου. Εδώ το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ειναι η EVGO. Και η Volta ήταν τέτοια. Νομίζω, χωρίς να το έχω ψάξει και η Allego η ευρωπαϊκή είναι τέτοια.
      Αυτές έχουν απίστευτα έξοδα για να στήσουν το δίκτυο και λογικά θα τις φάει η μαρμάγκα.


      Ως εκ τούτου, δε νομίζω ότι έχει νόημα το ποντάρισμα σε άλλη εταιρία φόρτισης πέραν της chargepoint. (εγώ μετοχές εδώ δεν εχω)


      Ο κος τάκης έχει απόλυτο δίκιο, το ιερο δικοπότηρο ειναι η διαχείριση ενέργειας και η αποθηκευση και εδώ βάζω και όλες τις εταιρίες μπαταριών. Όποια βγάλει καλή μπαταρία θα την τινάξει την μπάνκα.



      Διαγραφή
  11. Μου φαίνεται θελκτική και η Coinbase, δείχνει να χτίζει πυθμένα. Αν πάει προς τα 40-45 ακομη καλύτερα, βέβαια είναι συνδεμένη με την πορεία των crypto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα έξοδά της τα έχετε δει; Ο Jim Chanos είχε πει ότι πάει για χρεοκοπία.
      Επίσης, αναφέρεται ως το exchange των θεσμικών, αλλά guess what, του θεσμικούς τους χρεώνει μηδαμινά, τους μικρούς τους γδέρνει.. Συνδεδεμένη όχι ακριβώς με την πορεία των κρύπτο, αλλά με τη διάθεση του "επενδυτικού κοινού" να κάνει συναλλαγες.

      Εγώ σε όλες αυτές, θα προτιμούσα την Microstrategy. Το bitcoin ως περιουσιακό στοιχείο. Ούτε εξοδα ρεύματος εξόρυξης και εξοπλισμού όπως οι miners, ούτε να κρατάει τα νομίσματα άλλων και να φοβάσαι μην τη χακάρουν ή μην καταρρεύσει, μόνο θέμα τα δάνεια για την αγορά των νομισμάτων.

      Και πολύ λίγες σχετικά μετοχές σε κυκλοφορία. Και δεν κόβει και χαρτί συνέχεια όπως η coinbase.

      Εξάλλου, αν δείτε τώρα απο τα χαμηλά, περίπου ίδιο ποσοστό με την coinbase ανέβηκε.

      Διαγραφή
    2. δείτε εδώ

      https://www.cnbc.com/video/2022/09/28/jim-chanos-on-coinbase-its-not-a-good-business-model.html

      Διαγραφή
  12. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ με το soft landing κλπ. Λες και είναι όλη η αγορά σε άρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. APPLOVIN
    Τους έσχισαν τους σορταδόρους.
    +37% στα 17,6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανοδική παγίδα και με κέρδη τριμήνου που εκ πρώτης όψης πάτωσαν και ήταν πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις (ΑPP)? Κι άλλες τέτοιες παγίδες βλέπω, νικάνε τις εκτιμήσεις πέφτουν με πάταγο (PERI, CLFD), κάτω από αυτές, gap up (βλ. META, Alphabet, Bill )!! Τι παίζει κε Τάκη? Πως βλέπετε τα αποτελέσματα της FLNC?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Αμερικάνική αγορά δουλεύει με τα guidance και όχι με τα αποτελέσματα. Καλύτερα αποτελέσματα απο το guidance πάνω η μετοχή και πάει λέγοντας.

      Επίσης PERI ( μπερδεύτηκε η αγορά με την αλλαγή CEO) και η CLFD εχουν παει 6 και 10 φορες πάνω τα 2 τελευταια χρόνια που η αγορά κράσαρε. ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ!!! Να μην διορθώσουν;
      Αντίθετα APP και ένα σωρό άλλες 90% κάτω απο τα υψηλά τους. ΕΛΕΟΣ, δηλαδή. Λες και πτώχευσαν .... τσάμπα ήταν, τσάμπα παραμένουν.

      Άσχετο ... ξεκίνησα και Matterport.

      Διαγραφή
    2. Clearfield μιας και την αναφέρατε. Ακόμη δεν έχω ανοίξει θέση, εξαιτίας κακού διαγράμματος.
      Είναι πολύ πιθανό να μην παει παρακάτω. ΡΙΣΚΑΡΩ ΕΔΩ να την χάσω .... ή θα μου έρθει στο 50 με 55 να ληστέψω το παγκάρι.

      Διαγραφή
    3. Ποντάρω στα 56,3 (τρομάρα μου, δεν έχω ιδέα). Τα διαγράμματα φτιάχνουν αποκλίσεις και είναι κοντά στη μακροχρόνια ανοδική γραμμή τάσης

      Διαγραφή
    4. Κύριοι μηπως να βλέπατε και το ASTS?
      Εχει αρχίει να ετοιμάζεται για απογείωση🚀🚀🚀🚀🚀

      Διαγραφή
    5. Using ChatGPT to create a song for spacemob...
      [Verse 1] AST Spacemobile, the future's in their hands Launching a constellation, with 5G satellites that span From coast to coast, and land to sea Providing internet and broadband, for all the world to see

      [Chorus] Investors, get ready for the ride of your life AST Spacemobile, making you rich, without any strife 5G satellites, spreading their wings Bringing in profits, and the future that it brings

      [Verse 2] The stock is rising, and the future looks bright With AST Spacemobile, your investment is just right With internet and broadband, for everyone to use Investors are getting rich, with this new 5G cruise

      [Chorus] Investors, get ready for the ride of your life AST Spacemobile, making you rich, without any strife 5G satellites, spreading their wings Bringing in profits, and the future that it brings

      [Bridge] From the city to the countryside, the 5G beams will shine With AST Spacemobile, profits will be yours all the time

      [Chorus] Investors, get ready for the ride of your life AST Spacemobile, making you rich, without any strife 5G satellites, spreading their wings Bringing in profits, and the future that it brings

      [Outro] So take a chance, and invest in what's true With AST Spacemobile, your future is brand-new.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂