Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

ClearField

Clearfield  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό CLFD ... εδώ ....

Presentation Clearfield ... εδώ ...
Investors Clearfield ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : 15,2 εκατομμύρια

Τομέας : Τεχνολογία - Επικοινωνιακός εξοπλισμός
Αριθμός υπαλλήλων : 407



Οι οπτικές ίνες είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων όπου η Clearfield κατέχει ισχυρή ανταγωνιστική θέση καθώς οι τεχνολογίες 5G και NG-PON2 αναπτύσσονται. Οι λύσεις της εταιρείας για την προστασία, τη διαχείριση και την παράδοση ινών επιτρέπουν την ταχεία και οικονομικά αποδοτική ανάπτυξη με τροφοδοσία ινών στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Η Clearfield είναι κορυφαίος πάροχος δικτύων επικοινωνίας, τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και λύσεων υποστήριξης. Η εταιρεία αναπτύσσεται εντός ενός ισχυρού περιβάλλοντος ζήτησης, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια των αγροτικών φορέων εκμετάλλευσης ευρυζωνικής πρόσβασης να καθιερωθούν ως κυρίαρχοι πάροχοι ευρυζωνικής πρόσβασης. Επιπλέον, η Clearfield κερδίζει έδαφος με τους αερομεταφορείς Tier 2 που στοχεύουν να επεκτείνουν τη συνδεσιμότητα οπτικών ινών τους σε ολόκληρη τη χώρα των Η.Π.Α.

Η σημερινή διευθύνουσα σύμβουλος Cheryl Beranek όταν διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος, άμεσα παρέδωσε το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο της εταιρείας μέσα σε τρεις μήνες από την ανάληψη της.
Προηγουμένως η Clearfield ήταν ζημιογόνος για 20 χρόνια.


H Cheri Beranek είναι ιδρυτικό μέλος της Clearfield και θεωρείται οραματιστής της επικοινωνίας. Υπό τη διεύθυνση της, η Clearfield έχει καταγράψει 14 συνεχόμενα χρόνια κερδοφορίας!!!!!! Aπό το 2008, έως και σήμερα ...
Σήμερα, η Clearfield είναι μια πολυεθνική επιχείρηση με περισσότερους από 800 πελάτες.


Όταν μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών με την επωνυμία APA Enterprises επαναβαφτίστηκε ως Clearfield στις 2 Ιανουαρίου 2008, η μετοχή είχε σχεδόν καταρρεύσει. Είχε βέβαια η εταιρεία συγκεντρώσει 40 εκατομμύρια δολάρια σε καλύτερες μέρες αλλά δεν είχε ποτέ κανένα λειτουργικό κέρδος και η μετοχή της διαπραγματευόταν μόλις 1 δολάριο, μειωμένη κατά 98% από το ανώτατο όριο του 2000 των 54,50 δολαρίων.

Η νέα Διευθύνων Σύμβουλος Cheri Beranek, με εμπειρία δεκαετιών ως στέλεχος σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και δικτύων, ήρθε να προσπαθήσει να επαναφέρει την εταιρεία από το χείλος του γκρεμού. Εστίασε εκ νέου την εταιρεία στην «κοινοτική ευρυζωνική», στοιχηματίζοντας ότι η τεχνολογία οπτικών ινών που κατασκεύαζε για την παροχή internet υψηλής ταχύτητας και καλωδιακής τηλεόρασης σε γειτονιές γύρω από τις ΗΠΑ θα ήταν το κλειδί για το μέλλον της.

Η Beranek έχτισε τη Clearfield κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης του 2008. Γρήγορα επέστρεψε στην κερδοφορία και επωφελήθηκε όταν ο νόμος για την ανάκαμψη του 2009, που υπέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα, περιλάμβανε δισεκατομμύρια δολάρια σε κίνητρα για την επέκταση της ευρυζωνικής πρόσβασης. Έτσι η Clearfield στάθηκε ξανά στα πόδια της εγκαίρως για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους νικητές της εποχής της πανδημίας.  Η τιμή της μετοχής  έχει δεκαπλασιαστεί από τον Μάρτιο του 2020 προσεγγίζοντας ακόμη και τα 135 δολάρια ανά μετοχή, αφού τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν περισσότερο από 70% τα δύο τελευταία χρόνια, φθάνοντας τα 270 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2022. Αυτές οι επιδόσεις συνέβαλαν στην τρίτη συνεχόμενη εμφάνισή της Clearfield στον ετήσιο κατάλογο του Forbes με τις Καλύτερες εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης της Αμερικής, καταλαμβάνοντας το Νο. 4 φέτος.

Η Clearfield, Inc. ιδρύθηκε το 1979 και έχει την έδρα της στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως APA Enterprises, Inc. και άλλαξε το όνομά της σε Clearfield, Inc. τον Ιανουάριο του 2008 από APA Cables.
Ωστόσο, δεν ήταν το νέο όνομα που επανέφερε την επιχείρηση σε τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας. Ήταν η κυκλοφορία του Clearview Cassette, μιας πλατφόρμας διαχείρισης οπτικών ινών που επιτρέπει στους παρόχους ευρυζωνικών επικοινωνιών να κλιμακώσουν την κυκλοφορία οπτικών ινών. Τα προϊόντα της θεωρούνται από τα καλύτερα του κλάδου.


Όταν ανέλαβε η Beranek, η Clearfield είχε έσοδα 18,6 εκατομμυρίων δολαρίων και ζημιά 2,1 εκατομμύρια δολάρια. Στην τελευταία της οικονομική χρήση (τέλος Σεπτεμβρίου), τα έσοδα της εταιρείας ήταν 270,88 εκατομμύρια δολάρια και το καθαρό κέρδος 49,362 εκατομμύρια δολάρια.

H Clearfield κατασκευάζει τα εξαρτήματα οπτικών ινών της από το εταιρικό της γραφείο στη Μινεάπολη της Μινεσότα και από το εργοστάσιο της στην Τιχουάνα του Μεξικού.
Η Clearfield κατασκευάζει, εμπορεύεται και πουλά τυπικά και προσαρμοσμένα προϊόντα παθητικής συνδεσιμότητας στις αγορές οπτικών ινών στις εγκαταστάσεις, σε επιχειρήσεις και σε κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς. 

Η εταιρεία προσφέρει το FieldSmart, μια σειρά από πάνελ, ντουλάπια, κιβώτια τοίχου και άλλα περιβλήματα. Παρέχει επίσης το WaveSmart, που είναι οπτικά στοιχεία ενσωματωμένα για σύζευξη σήματος, διαχωρισμό, τερματισμό, πολυπλεξία, αποπολύπλεξη και εξασθένηση για ενσωμάτωση στην πλατφόρμα διαχείρισης ινών καθώς και ντουλάπια εξωτερικού χώρου και προϊόντα ντουλαπιών ενεργών ινών.

Επίσης προσφέρει το StreetSmart, ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων διαχείρισης ινών, το FieldShield, ένα μονοπάτι οπτικών ινών και μια μέθοδος προστασίας για τη μείωση του κόστους της ευρυζωνικής ανάπτυξης και την πλατφόρμα YOURx που αποτελείται από σκληρυμένα τερματικά, δοκιμαστικά σημεία πρόσβασης και διάφορες επιλογές καλωδίων πτώσης για τμήματα του δικτύου πρόσβασης σε διάφορα μέσα καλωδίων πτώσης οπτικών ινών. Παρέχει επίσης CraftSmart, μια σειρά περιβλημάτων οπτικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένων ολοκληρωμένων λύσεων CraftSmart Fiber Protection Pedestals και CraftSmart Fiber Protection Vaults βελτιστοποιημένες για να στεγάζουν προϊόντα FieldSmart στο τελευταίο μίλι πρόσβασης του δικτύου σε εγκαταστάσεις ανώτερης ή κατώτερης ποιότητας. 

Η εταιρεία προσφέρει τα προϊόντα της βάσει βιομηχανικού προτύπου και η διαμόρφωση τους καθορίζεται από τον πελάτη, ενώ σχεδιάζει και κατασκευάζει προσαρμοσμένες λύσεις για in-the-box συγκροτήματα και συνδεσιμότητα δικτύου ειδικά για τη σειρά προϊόντων του συγκεκριμένου πελάτη. Παρέχει την πλατφόρμα οπτικής ίνας, οπουδήποτε, και για διάφορους κατεστημένους τοπικούς φορείς ανταλλαγής, ανταγωνιστικούς τοπικούς φορείς ανταλλαγής, ασύρματους χειριστές και πολλαπλούς χειριστές συστημάτων και εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης, καθώς και για τις αγορές κοινής ωφελείας/δήμου, επιχειρήσεων και κέντρων δεδομένων.

Η Clearfield πουλά τα προϊόντα ινών της σε εκατοντάδες διανομείς και μικρούς παρόχους που βοηθούν τους κατοίκους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας που χρειάζονταν για να εργαστούν από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Beranek ισχυρίζεται ότι η οπτική ίνα της Clearfield μπορεί να φτάσει σε περισσότερα σπίτια σε μια μέρα και να συνδέσει τα σπίτια σε ευρυζωνικά δίκτυα γρηγορότερα από τους ανταγωνιστές της και επωφελήθηκε από άλλα 65 δισεκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν στην ευρυζωνικότητα στον περσινό νόμο για τις υποδομές.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά στη ζωή σου», λέει η Beranek. "Είναι σαν να βάζουμε ηλεκτρισμό στα σπίτια μας πριν από 100 χρόνια ή το τηλέφωνο.

Η Clearfield αναπτύσσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο θύρες οπτικών ινών κάθε χρόνο.
Σχεδιάζει, κατασκευάζει και διανέμει προϊόντα διαχείρισης, προστασίας και παράδοσης οπτικών ινών για δίκτυα επικοινωνιών. Η πλατφόρμα "fiber to anywhere" εξυπηρετεί τις μοναδικές απαιτήσεις των κορυφαίων κατεστημένων τοπικών εταιρειών ανταλλαγής (παραδοσιακών εταιρειών), ανταγωνιστικών τοπικών εταιρειών ανταλλαγής (εναλλακτικών εταιρειών) και εταιρειών MSO/καλωδιακής τηλεόρασης, καλύπτοντας παράλληλα τις ευρυζωνικές ανάγκες της κοινής ωφέλειας/δήμου , επιχειρήσεις, κέντρα δεδομένων και στρατιωτικές αγορές.
Έκδοση μετοχών
Την 7η Δεκεμβρίου 2022, η Clearfield έκδωσε 1,2 εκατομμύρια μετοχές στην τιμή των 100 δολαρίων.
Η τιμή προσφοράς συνεπαγόταν έκπτωση 9,4% στην τιμή κλεισίματος της Clearfield στις 6 Δεκεμβρίου των 110,37 δολαρίων.
Τα αναμενόμενα ακαθάριστα έσοδα είναι 120 εκατομμύρια δολάρια.
Τα έσοδα από την προσφορά θα εξυπηρετήσουν κεφάλαιο κίνησης και γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Θεμελιώδη - Το οικονομικό έτος λήγει κάθε Σεπτέμβριο
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 η Clearfield είχε 22,452 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, όμως με την έκδοση μετοχών του Δεκεμβρίου 2022, το ταμείο της εταιρείας θα είναι ενισχυμένο κατά 120 εκατομμύρια δολάρια και υπερβαίνει τα 140 εκατομμύρια δολάρια.

Το απόθεμα της εταιρείας ανερχόταν σε 82,208 εκατομμύρια δολάρια, από 27,524 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Αυτό καταδεικνύει ότι η εταιρεία αναπτύσσεται και πως τα προϊόντα της έχουν μεγάλη ζήτηση. 
Το χρέος και η υποχρέωση μακροπρόθεσμης μίσθωσης αυξήθηκαν από 2,53 εκατομμύρια δολάρια σε 36,854 εκατομμύρια δολάρια.
Τα Good wills και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται σε μόλις 12,779 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας φθάνουν τα 81,546 εκατομμύρια δολάρια.
Τα ίδια κεφάλαια της Clearfield φθάνουν τα 147,582 εκατομμύρια δολάρια ή 10,68 δολάρια ανά μετοχή.


Επίσης, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η διοίκηση είναι φειδωλή στην έκδοση μετοχών και τα stock options είναι περιορισμένα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστικά αραίωση μετόχων. Το Δεκέμβριο του 2008 η Clearfield είχε 11,938 εκατομμύρια μετοχές .... το Σεπτέμβριο του 2022 είχε 13,819 εκατομμύρια και σήμερα μετά και την έκδοση των μετοχών του Δεκεμβρίου 2022 έχει 15,2 εκατομμύρια μετοχές. 

Η Εταιρεία κατανέμει τις πωλήσεις από εξωτερικούς πελάτες σε γεωγραφικές περιοχές με βάση την τοποθεσία στην οποία μεταφέρεται το προϊόν. Οι πωλήσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών αφορούν κυρίως πελάτες στην Ευρώπη, την Καραϊβική, τον Καναδά και την Κεντρική και Νότια Αμερική.
Στον επόμενο πίνακα είναι φανερό πως, τα τελευταία τρία χρόνια, περίπου το 95% των πωλήσεων της Clearfield γίνονται στις Η.Π.Α.

Η Εταιρεία πουλά τα προϊόντα της στην αγορά του Παρόχου Ευρυζωνικών Υπηρεσιών. Επιπλέον, η Εταιρεία παρέχει υπηρεσίες παλαιού τύπου για κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού που απαιτούν συγκροτήματα καλωδίων χαλκού και ινών κατασκευασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους.

Η Clearfield είναι ηγέτης στην επεκτεινόμενη βιομηχανία ευρυζωνικότητας στον κυβερνοχώρο. Παρέχει λύσεις κυβερνοπροστασίας, διαχείρισης στον κυβερνοχώρο και παράδοσης οπτικών ινών που επιτρέπουν την ταχεία και οικονομικά αποδοτική ανάπτυξη της τροφοδοσίας οπτικών ινών σε όλο τον χώρο του παρόχου ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η κύρια τελική αγορά είναι η κοινοτική ευρυζωνική σύνδεση.
Εξυπηρετεί επίσης παρόχους υπηρεσιών στην αγορά εθνικής κινητής τηλεφωνίας Tier 1 και φορείς εκμετάλλευσης καλωδιακής τηλεόρασης πολλαπλών συστημάτων ή MSO, καθώς και ορισμένους διεθνείς παρόχους υπηρεσιών στον Καναδά, την Καραϊβική, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική.

Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι το ανεκτέλεστο ποσό είναι 165 εκατομμύρια δολάρια και αναμένει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα είναι ισχυρό. Ωστόσο, υπάρχει αβεβαιότητα για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς οι πελάτες της προσπαθούν να βρουν αρκετό προσωπικό για να επεκτείνουν τα δίκτυα.

Η ανάπτυξη της εταιρίας αναμένεται να είναι 40% έως 45% το 2023, με την καθοδήγηση για το 2023 να προβλέπει έσοδα από 380 έως 393 εκατομμύρια δολάρια.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2022, της Clearfield, ήταν άλλο ένα εκπληκτικό τρίμηνο οικονομικών αποτελεσμάτων. Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 95,029 εκατομμύρια δολάρια, όπου περιλαμβάνεται συνεισφορά 7 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Nestor Cables που αποκτήθηκε στις 26 Ιουλίου 2022. Επίσης, σημειώθηκε νέο ρεκόρ στα ετήσια αποτελέσματα για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2022 με συνολικές καθαρές πωλήσεις 270,883 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αύξηση των καθαρών πωλήσεων οφειλόταν στην υψηλότερη ζήτηση στις βασικές τελικές αγορές, ιδιαίτερα στις κοινοτικές ευρυζωνικές υπηρεσίες, MSO, στη καλωδιακή τηλεόραση, και στην εθνική αγορά αερομεταφορέων.
Η ισχυρή δυναμική και οι κρατήσεις πωλήσεων συνεχίστηκαν κατά το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού 2022, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αύξηση κατά 148% από έτος σε έτος στο υπόλοιπο των παραγγελιών πωλήσεών της Clearfield. Οι εκκρεμείς παραγγελίες αυξήθηκαν στα 165 εκατομμύρια δολάρια στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, από 157 εκατομμύρια δολάρια στις 30 Ιουνίου 2022 και από 66 εκατομμύρια δολάρια στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις για το οικονομικό έτος 2022 αυξήθηκαν κατά 92% στα 270,883 εκατομμύρια δολάρια (η Nestor Cables απέφερε έσοδα 7 εκατομμύρια δολάρια) από 140,755 εκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2021.

Στο επόμενο πίνακα φαίνεται η ταχύτατη ανάπτυξη της Clearfield από το 2008, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων (γαλάζια στήλη), όσο και στα καθαρά έσοδα λειτουργίας (κόκκινη στήλη).


Η ανάπτυξη της Clearfield από έτος σε έτος είναι σίγουρα εντυπωσιακή. Οι μέτοχοι της εταιρείας θα πρέπει να είναι ακόμη περισσότερο αισιόδοξοι καθώς ενώ τα έσοδα της εταιρείας αυξάνονται, τα περιθώρια EBIT διευρύνονται ακόμη περισσότερο από 18% σε 24%.
Τα κέρδη της Clearfield έχουν απογειωθεί με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ και η αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι αρκετά λογική σε σχέση με άλλες περιπτώσεις.


Τα τελευταία τρία χρόνια, η Clearfield αύξησε τα κέρδη ανά μετοχή με εντυπωσιακό ρυθμό από 0,534 δολάρια το 2020 και 1,48 δολάρια το 2021, σε 3,25 δολάρια το 2022.
Για το οικονομικό έτος 2022 η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 49,362 εκατομμύρια δολάρια, από 20,327 εκατομμύρια δολάρια του 2021, 7,293 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και 4,566 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Προβλέψεις αναλυτών
2023 έσοδα 386 εκατομμύρια δολάρια .... καθαρά κέρδη 64 εκατομμύρια δολάρια
2024 έσοδα 469 εκατομμύρια δολάρια .... καθαρά κέρδη 75 εκατομμύρια δολάρια
2025 έσοδα 567 εκατομμύρια δολάρια .... καθαρά κέρδη 115 εκατομμύρια δολάρια


Υπολογίζοντας 15,2 εκατομμύρια μετοχές η εταιρεία στα 80 δολάρια έχει μια κεφαλαιοποίηση 1,216 δισεκατομμύρια δολάρια και Enterprise Value 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε έχουμε

EV/Ebitda2022 = 18,3 και Ρ/Ε2022 = 24,8 .... όμως με βάση τα προβλεπόμενα κέρδη των 65 εκατομμυρίων του 2023 P/E2023 = 18,7

Στα 60 δολάρια το P/E2022 θα έπεφτε στο 18,6 και το προβλεπόμενο P/E2023 στο 14.

77 σχόλια:

  1. Clearfield μια εντυπωσιακή ιστορία ανάπτυξης .... και μετά την εξαγορά της Φινλανδικής εταιρείας Nestor Cables, σχεδιάζει και την επέκταση της στην Ευρώπη.
    Το κύριο εργοστάσιο στο Oulu της Φινλανδίας που κατασκευάζει καλώδια και το δευτερεύον στο Keila της Εσθονίας όπου κατασκευάζονται και συναρμολογούνται εξαρτήματα συνδεσιμότητας, θα έρθουν να προστεθούν στα δύο εργοστάσια της εταιρείας στη Μινεάπολη της Μινεσότα και στην Τιχουάνα του Μεξικού.

    Αν μπορούσε να διόρθωνε λίιιιιιγο ακόμη .... αν και 40% κάτω από τα ολικά υψηλά της, ίσως να είναι και πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nestor Cables

      https://www.nestorcables.com/news/recent/clearfield-closes-acquisition-of-nestor-cables-oy.html

      Διαγραφή
    2. Δηλ. έχει ανταγωνιστή την cener?
      χμμμμμμ. δυσκολάκι το βλέπω, τι λέτε?

      Διαγραφή
  2. Κε Τάκη για την PUBM τι λέτε, θα πάει προς νέα χαμηλά? Σκέφτομαι μια 1η αγορά καθώς βλέπω κούπα με στόχο 20% πάνω αν σπάσει. Και TBLA που έδωσε ένα άνετο +25% δεν βλέπω διάθεση για σοβαρή διόρθωση. Και οι 2 έχουν gap προς τα κάτω. Βλέπω πολλά μικρά (σαπάκια και μη?) κάνουν 20-30αρια... Ευχαριστούμε για τα χρήσιμα σχόλια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν θα πάει σε νέα χαμηλά η Pubmatic. Ήδη είναι πολύ φθηνή .... θα έχει καλό 4ο τρίμηνο απο άποψη πωλήσεων. Δεν ξέρω όμως αν κάψει τα κέρδη, όπως έκανε το 3ο τρίμηνο. Αν γίνει κάτι τέτοιο, ίσως δώσει μια καλή ευκαιρία για τοποθέτηση σε μονοψήφιο νούμερο.

      Απο το χώρο της ψηφιακής διαφήμισης έχω ξεχωρίσει την Perion, όπου δίπλα στη Four περιμένω μια καλή σοδειά σε πολύ υψηλές πτήσεις στις τιμές των μετοχών

      Διαγραφή
  3. Καλημερα,
    Νομιζω πως δεν ειδα φετος τις τοπ5,τοπ10 επιλογες των συμμετεχοντων στη σελιδα του κ. Τακη, ισως επειδη περσι πηγαμε οι περισσοτεροι απατοι.
    Να κανω την αρχη;
    Tdoc, UiPath, Twilio, StoneCo, Roku, Sofi, Nio και μια απολα AdTech.
    Πιο ασυμμετρα Upstart, Lemonade, Cleanspark και στο πολυ βαθος Opendoor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Indiefunda μάλλον επειδή εκτεθήκαμε το 2022. Θα δώσω και γω: PagSeguro (Βραζιλιάνικη εταιρεία fintech), DDOG (κυβερνοασφάλεια), Rapid7 (κυβερνοασφάλεια), Marvell Technology (ημιαγωγοί) και ΤΙΤΑΝ από Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να διορθωσω, η Datadog ειναι addon για Monitoring/Telemetry με integration σε διαφορα cloud, δεν εχει να κανει με κυβερνοασφαλεια, περα ισως του συμβουλευτικου κομματιου και εκει ειναι αμεση ανταγωνιστρια και της Rapid7. Το προβλημα μου σε αυτο ειναι γιατι να παρω και να πληρωσω addon και να μη στηριχτω στο ιδιο το Cloud και το functionality που υποστηριζει οταν μαλιστα τις περισσοτερες φορες ειναι δωρεαν; H Datadog δηλαδη ειναι καθαρα addon, δεν στηριζεται στα δικα της ποδια, προσφερει centralised μια γκαμα μονιτορινγκ για 3ους.
      Παντως οι αριθμοι της ειναι καπως πιο προσγειωμενοι, απλα για μενα που μου αρεσει να βλεπω τα πραγματα με ψυχρη λογικη, δεν τικαρει ολα τα κουτακια. Παντως αλλοι εχουν καλυτερη αποψη για Datadog, ας πουμε για το Azure:
      https://devonburriss.me/choosing-a-telemetry-platform/
      (Προσωπικα ολα αυτα θα τα εκανα με components που προσφερει το Azure αλλα περι ορεξεως.. )
      ---
      Ασχετο αλλα στη κυβερνοασφαλεια πεφτουν κορμια, ειναι πολυ κορεσμενος ο χωρος. Ευτυχως η παλαβη περιοδος με τις εξωπραγματικες κεφαλαιοποιησεις περασε αλλα ειναι ακομα ακριβουτσικες. Αν αρχισω να απαριθμω τους παιχτες σε καθε υποειδος του security νομιζω θα κουρασω αλλα και εκει θα παω με τη ..Microsoft.

      Διαγραφή
    2. Κυβερνοασφάλεια; Όλες ακόμη και τώρα πανάκριβες. Αλλά σε λίγο όλα στο Αμέρικα θα είναι πανάκριβα again.

      Διαγραφή
    3. Tη SentinelOne κοιτάζω απο κυβερνοασφάλεια αλλά από όπου και αν τη δω είναι η κεφαλαιοποίηση της αναλογεί για μετά από 5 χρόνια.

      Διαγραφή
    4. Μου αρεσετε, συμφωνω κε. Τακη,
      Δεν μπορω να καταλαβω πως η αγορα κρινει οτι ολες αυτες, Crwd, S, Fortinet, Panw, Rapid7, Zscaler κλπ κλπ ολες θα τρεξουν μεταξυ 30% και 100+% για τα επομενα αρκετα χρονια και εξου ακομα δικαιολογει με ακομα παλαβα EV/GP. Απλα δεν υπαρχει τετοιο ΤΑΜ, δεν θελω να τους στεναχωρησω αλλα ο εχων το λειτουργικο/Cloud εχει αυτοματως και το πλεονεκτημα και για μενα δεν ειναι αλλος απο τη Microsoft.

      Κε. Τακη παραμενετε στη Λεμοναδα; Δεν καταλαβαινω γιατι σερνεται, δημιουργει μακροχρονιο πατο τσουκου τσουκου 'η θα βγουν ασχημα μαντατα στο Q4 και παμε για αρκετα πιο κατω;

      Διαγραφή
    5. FWIW Datadog θεωρείται best in class γι αυτό που είναι, afaik κ. indiefunda

      Διαγραφή
    6. Ναι οντως ειναι leader στο monitoring και εχει τρομερους ρυθμους αναπτυξης αλλα εχει επισης υπερβολικα υψηλο SBC οπως επισης λογο EV/GP 19..
      Προτιμω αλλες εταιρειες λογισμικου οπως τη Path που ειναι επισης leader σε ενα χωρο με ακομα μεγαλυτερο TAM και EV/GP 7.5, νομιζω πως η μια θα κανει dereaccelerate και η αλλη reaccelerate στο growth. Δε τη θεωρω κακη εταιρεια, απλως ακριβη.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Indiefunda αφού ψάχνετε για leader, growth και μονοπωλιακές καταστάσεις, για δείτε την Confluent.
      Την ξέρετε; Έχετε άποψη;

      Διαγραφή
  5. Εμένα οι επιλογές μου για το 2022 πήγαν καλά, συγκεκριμένα:
    LONG
    1. ASTS 8,22 ----> 4,82
    2. URNM 38,82 ---> 31,49
    3. ΜΥΤΙΛ 15,18 ---> 20,30

    SHORT
    CVNA: 239,63 ---> 4,74

    Συνολικά δηλαδή αν είχαμε μοιράσει 2500 ευρώ σε κάθε μια από τις long θέσεις θα είχαμε τα παρακάτω

    1465 ευρώ από την ASTS, 2015 από URNM, 3329 από Μυτιλ

    και από το short στη CVNA κέρδος 2348 ευρώ. Δηλαδή με αρχικό κεφάλαιο 7500 ευρώ θα είχαμε στο τέλος της χρονιάς: 9157 ευρώ

    Για το 2023 οι επιλογές μου είναι:
    Long: URNM, VEA, Μυτιληναίος, ΑΝΕΚ






    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να γράψω και εγώ τα πιο φρέσκα .... τελευταίων ημερών.
      FASTLY , PATH!!

      Διαγραφή
    2. UiPath Inc. (PATH Quick QuotePATH - Free Report) : This robotic process automation company has seen the Zacks Consensus Estimate for its current year earnings increasing 250% over the last 60 days. https://www.zacks.com/commentary/2041123/new-strong-buy-stocks-for-january-20th?art_rec=quote-stock_overview-zacks_news-ID01-txt-2041123

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας κ.Τακη, σας διαβάζω χρόνια αλλά δεν εχω σχολιάσει ξανά, το σχόλιο για την KBNT με ανάγκασε να συνδεθώ για να ρωτήσω, μιας και είμαι HODLER, έχετε δει κατι; Μιας και η εταιρία είναι κλινικά νεκρή τους τελευταίους μήνες, με μηδενικά νέα deals / πελάτες και τα χρήματα να τελειώνουν μέσα στο '23. Εκτός και αν εξαγοραστεί δεν βλέπω πως μπορεί να σωθεί

      Διαγραφή
    4. Η διοίκηση της Kubient κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Όπως έγραψα παικτικά την επαναπροσεγγίζω για υπέρβαση του 1 δολαρίου. Μέχρι που; Θα δούμε ...

      Διαγραφή
  6. Η ALLY έβγαλε αποτελέσματα και η αγορά χάρηκε. Θα μας τα σχολιάσετε κε Τάκη;

    Θυμίζω ότι ήταν αυτή που στο προηγούμενο τρίμηνο τράβηξε με τα άσχημα αποτελέσματά της κυρίως την UPST (και λιγότερο την AFRM) στον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα κ. Τάκη,

    Χρόνια και ζαμάνια. Καλή χρονιά με υγεία.

    Αναρωτιέμαι, μετοχές μερισματούχες έχετε, μυρίζεστε, και αν ναι, μπορείτε να μοιραστείτε κάτι μαζί μας;

    Από growth θα πρότεινα να ρίξετε μια ματιά σε:
    1) NU (Βραζιλιάνα νεο τράπεζα, επεκτείνεται σε Μεξικό και Κολομβία) - θεωρώ πως βρίσκεται σε ελκυστική αποτίμηση με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα
    2) OPEN (OpenDoor!): η τιμή της αντανακλά χρεοκοπία. Η σχέση ρίσκου/απόδοσης είναι κατ' εμέ ελκυστική.
    3) DNMR ( Danimer Scientific ) - έπεσα πάνω σ' αυτή χθες: βιοδιασπώμενα πλαστικά με βάση φυτικά έλαια.. Δεν την έχω μελετήσει ακόμα, αλλά θεωρώ πως είναι προϊόν που οφείλει να υπάρξει
    4) PBR-A (PetroBras preferred) - για όποιο/α γουστάρει πετρέλαια, ασταθές πολιτικό περιβάλλον, διαφθορά, κρατική εταιρία, σοσιαλισμό/λούλα, με καλή κατ' εμέ σχέση ρίσκου απόδοσης.

    Χαιρετισμούς από Χανιά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σχολίαζα για OPEN ότι προτιμώ OPAD.
      Χρεωκοπία θα έρθει, μόνο αν αναγκαστούν να υποτιμήσουν στους Ισολογισμούς τα σπίτια που κατέχουν περισσότερο σπο 20%, μία και έξω.
      Δεν βλέπω πρόβλημα για το 2023 ... εκτός αν προκύψει κάτι άλλο που θα χειροτερέψει τα πράγματσ.

      Διαγραφή
    2. OPAD τι άλογο πάλι μας δώσατε κε Τάκη!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα κ. Τακη!
    Καλή Χρονια!

    Τι αποψη εχετε πανω στο Αμερικανικο χρεος και την διαχειριση του για το 2023?

    *Με αφορμη το παρακατω αρθρο:

    https://seekingalpha.com/news/3746436-can-a-trillion-dollar-coin-solve-the-debt-ceiling-impasse?lctg=63ce50d9e0817dc13301bec2&mailingid=30329122&messageid=wall_street_breakfast&serial=30329122.3433194&userid=58018652&utm_campaign=WSB%201_23_23&utm_medium=email&utm_source=seeking_alpha&utm_term=wall_street_breakfast

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο το δολάριο παραμένει το μόνο αξιόπιστο αποθεματικό νόμισμα, δίχως το παραμικρό αντίπαλο δέος .... το χρέος της Αμερικής δεν είναι πρόβλημα. Η Αμερική θα κόβει όσα δολάρια της λείπουν.

      Άσχετο, αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον, κάποια ψηφιακό νόμισμα θα έρθει να υποκαταστήσει το δολάριο.

      Διαγραφή
  9. Κε Τάκη καλησπέρα, ZEVIA ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αντισταση στο 5.06.
    τι λέτε πάμε για διαφυγή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι. Είναι θέμα αποτελεσμάτων .... που δεν ήταν καλά στο Q3.
      Αν όντως γίνει διαφυγή δίχως λόγο, θα χαιρετήσω και θα δοθούν όλα τα χαρτιά.
      Θέλει δουλειά η εταιρία. Γιαυτό πιστεύω ήρθε η Amy Taylor.

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα σε ολους.. εγω πιστευω για διαφυγη πρεπει να περασει τα προηγουμενα υψηλα των 5,30 που εκανε τον Αυγουστο..εγω τη φοβαμαι λιγο γιατι απο τοτε τη διαδρομη 5 με 3,50-4 την εχει κανει 3 φορες χωρις να καταφερει να τα διασπασει..για να δουμε και αυτη τη φορα!!

      Διαγραφή
    3. Διαφυγή με τη διάσπαση του 5,49 και μετά στόχος το 7,6.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα Φέτος θα ρεφάρω.......Ενίσχυση χθές mgni απο το cash της zevia ......ανανέωσε την σύμβαση με το disney news.Πάμε για το εικοσαδόλλαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πάει ο Μαγνήτης 20 .... ας μην σας πω που θα πάει ο PERIman.
      Θα πέσουν και τα τσιμέντα.

      Διαγραφή
    2. Ας παει και η peri, no problem ειπαμε ad tech μετοχες μου mgni, perion, apps, trade desk.

      Διαγραφή
    3. Την stem λοξοκοιταω τωρα, δεν μου αρεσει που ηταν spac, αλλα αν δω το 7 μπροστα θα ανοιξω μια θεση

      Διαγραφή
    4. θα την κοιτάξω και αυτή μήπως πάρω κάποια κομμάτια, μην φάμε μόνο πάλι καμμιά πατάτα σαν την σκύλλα

      Διαγραφή
    5. Κύριε George όπως σας είπα .... αν πάει η Magnite στα 20 η Peri θα βρίσκεται στο διάστημα.
      Α Σ Τ Α Μ Α Τ Η ΤΗ η Peri .... και ακόμη είναι φθηνή.

      Διαγραφή
    6. Αυτή και η Four δεν λένε να πέσουν με τίποτα (slow bull), τι παραγάδια στήσαμε, τι αποκλίσεις και ώμους είδαμε, τι κατάρες ρίξαμε, είναι ατάραχες και μουλωχτές όταν οι αλλοι καταρρέανε. Την Peri την πήρα με βαριά καρδιά στα 27 όταν έβλεπα το gap στα 8, στα 45 έχει διπλή κορυφή αν δώσει κάποια ευκαιρία. Η άλλη μου ξέφυγε ενώ τη ζήτησα στα 45. Και όλο λέω ακριβή φαίνεται, θα πέσει

      Διαγραφή
    7. H Peri έχει ξεφύγει και ξεχωρίσει απο τον κλάδο ADTECH.
      Προσωπικώς δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να έχει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση το Trade Desk!!!!

      Aλλά η παρέμβαση μου έχει να κάνει με γκουρουδιά στις ADTECH.

      Taboola
      Ύφεση στη ψηφιακή διαφήμιση , ασθενές το guidance της διοίκησης για το 2023 και η μνήμη των επενδυτών ΜΝΗΜΗ ΨΡΥΣΟΨΑΡΟΥ. Ήδη ξέχασαν τη συμφωνία με τη Yahoo .... σε πτωτική τάση η μετοχή και με διάσπαση των 2,5 - 2,55 .... έχω ήδη στήσει δίχτυα στο 1,8 - 1,9.
      Ένα πρώην σπακ που σίγουρα θα ξαναδεί το 10ρικο.

      Διαγραφή
  11. Άσχετο, αλλά μπουχαχαχαχα

    http://mitarola.blogspot.com/2022/11/perion-network.html?showComment=1670675409745&m=0#c2462762673504938397

    Τελικά σταμάτησε στα 101,81!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες σε όλους! Ευχαριστούμε κε. Τάκη για την ανάλυση της Clearfield. Πολύ ενδιαφέρουσα εταιρεία, με προοπτικές και ενδιαφέρον κλάδο. Έπεσε και 10% περίπου χθες. Έχετε μήπως εικόνα αν η τεχνολογία και τα προϊόντα της είναι ανταγωνιστικά ως προς τις εταιρείες παροχής δορυφορικού ίντερνετ (τύπου starlink) ή χρησιμοποιούνται και από αυτές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη βιαστείτε ακόμη με ClearField. Είναι άσχημο το διάγραμμα της και εδώ και 10 μέρες έχει κάποιον μεγάλο πωλητή. Αν την έβλεπα, σήμερα 45 με 55 θα αγνοουσα τα πάντα και θα έπαιρνα. Τσαμπα πράμα εκεί!
      Για την ώρα την περιμένω στη ζωνη 55 με 65 και να δούμε αποτελέσματα 1ου τριμήνου στις 2 Φεβρουαρίου.

      Clearfield
      Αποτελέσματα (1ο τριμηνο 2023) Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου .... και πως να ερμηνεύσω, τώρα εγώ, αυτή την αδυναμία της μετοχής;

      Αν βγάλει 95 με 100 εκατομμυρια έσοδα και 17 με 20 εκατομμύρια καθαρά κέρδη δεν θα μπορέσω να κρατηθώ .... και σε αυτά τα αποτελέσματα φεύγει για 100+.

      οι αναλυτές αναμένουν ότι η Clearfield θα δημοσιεύσει κέρδη 0,97 $ ανά μετοχή (κάτι λιγότερο απο 15 εκατομμύρια) που αυτό θα σήμαινε ετήσια αύξηση 29,33%. Τα έσοδα προβλέπονται καθαρές πωλήσεις 85 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 66,31% σε σχέση με την περσινή περίοδο

      Διαγραφή
    2. Κύριε Αριστο έχει κάνει μια εξαγορά στην Ευρώπη και μέσω αυτής έχει στόχο επέκτασης και στην Ευρώπη.
      Αυτά προς το παρόν .... συνεχίζουμε να την ψάχνουμε.
      Μου αρέσει πολύ η εταιρεία και η CEO της.

      Διαγραφή
    3. Clear field και αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2023.

      H καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος είναι πωλήσεις 380 με 393 εκατομμύρια. Αύξηση 40% με 45% απο το 2022.

      Τα τελευταία 3 χρόνια στο Α εξάμηνο η εταιρεία κάνει το 40% των ετήσιων πωλήσεων της.

      Στο Α τρίμηνο 2023 είχε η εταιρεία πωλήσεις 85,9 εκατομμύρια.
      Αν υποθέσουμε ότι στο Β τρίμηνο έχει παρόμοιες πωλήσεις τότε στο εξάμηνο θα έχει 171,8 εκατομμύρια πωλήσεις.

      Επομένως στο έτος η εταιρεία μπορεί και να ανακοινώσει εως και 430 εκατομμύρια πωλήσεις .... παρουσιάζοντας αύξηση κατά 58,7%σμ σε σχέση το 2022.

      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
      Η καθοδήγηση για έσοδα 380-393 είναι εξαιρετικά συντηρητική και λέω ότι θα την ξεπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία. Επομένως μόνο θετική έκπληξη θα έχουμε απο εδώ.

      Το ποσοστό των καθαρών εσόδων της εταιρείας, στο σύνολο των εσόδων, είναι πάνω απο 20%.
      Το 2021 ήταν 18%, το 2022 με διπλάσιες πωλήσεις ηταν 23,56%1 .... ενώ το Α τρίμηνο του 2023 έφθασε στο 20,81%.
      Άρα με 400 εκατομμύρια πωλήσεις θα εμφανίσει σίγουρα 85 εκατομμύρια προ φόρων και 68 εκατομμύρια δολάρια μετά φόρων.

      Οι αναλυτές δεν θα έχουν δυσάρεστη έκπληξη στα κέρδη.

      Με 420 εκατομμύρια πωλήσεις και καθαρό περιθώριο εσόδων λειτουργίας στο 22% τότε κέρδη προ φόρων 92,4 και μετά φόρων στα 75 εκατομμύρια.

      Κάπου εκει βάζω τον πήχη ... καθαρά κέρδη 2023 70 με 75 εκατομμύρια δολάρια που αναλογούν σε περίπου 4,9 με 5 δολάρια ανά μετοχή.

      Οπότε στα 55 δολάρια P/E 2023 =11
      H καθοδήγηση της διοίκησης είναι καθαρά κέρδη 4,3 με 4,5 δολάρια ανά μετοχή.

      ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ
      Συντηρητική πρόβλεψη και δεν θεωρώ ότι θα έχουμε αρνητική έκπληξη σε σχέση με το Guidance

      Διαγραφή
    4. CLFD πολυ συντηρητικοί οι αναλυτές για το 2ο τρίμηνο. εάν βγάλει καλύτερα αποτελέσματα λέτε να έχουμε κανένα άλμα?

      Διαγραφή
  13. Κ Τάκη καλησπέρα, σε προηγούμενη δημοσίευση είχατε πει ότι δε θέλετε Ράλι αλλά να ανέβουν οι μετοχές σιγά σιγά. Δεδομένου ότι πολλές έχουν κάνει ανά +30% -50% από την αρχή του χρόνου τι πιστεύετε; θα ξαναγυρίζουν στα χαμηλά να πουλήσουμε τίποτα για ρευστότητα έστω κ με ζημιά ή τα είδαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο, ούτε βλέπω January effect. Βλέπω αυτό το ανοδικό κύμα να μην μοιάζει με κανένα ανοδικό κύμα εντός της τελευταίας 2τίας.
      Το τι θα κάνει ο καθένας με τις μετοχές του δεν ξέρω ....

      Διαγραφή
    2. Ναι σίγουρα κ Τάκη και ευχαριστώ για το σχόλιο. Απλά ήθελα να ξέρω πως βλέπετε την μεγάλη εικόνα με την ως τώρα κατάσταση.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα στην παρέα ! Iσως μια γρήγορη επιλογή απο BIO μεριά με καταλύτη 9/2/23. Immunic, Inc. (IMUX) Αναβάθμιση PT σε 39$ και τιμή 2,2 $ !
    Μετρητά $116 εκατομμύρια και MC $100 εκατομμύρια
    Καταλύτες ζεύγους 1ο τρίμηνο και 1ο εξάμηνο 2023!
    Σχόλιο από τον αναλυτή σε φωτο https://ibb.co/CWqkk6r
    Έχουν 9 διαφορετικές δοκιμές μεταξύ φάσης δύο 1 έως φάση , έξι φάσης 2 και μίας φάσης III
    Επίσης..did private placement back in Oct at $4.35! Deep Track Capital, Commodore Capital, BVF Partners LP, RTW Investments, LP, Great Point Partners, Logos Capital, Vivo Capital, Invus, Adage Capital Partners LP, Parkman Healthcare Partners, and Sphera Healthcare. ..πάνω από 50% έκπτωση σε αυτά τα κεφάλαια! Έτρεξε περισσότερο από 4 έως σχεδόν 12 μετά την ιδιωτική τοποθέτηση και δεν είδε καμία πώληση !
    ..2.55 $ then big Gap fill !
    Υ.Γ Μικρή θέση με μ.ο 1,88 $ ( αυξημένου ρίσκου επιλογή κατ εμέ ) για να δούμε ..
    Υ.Γ 2 από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα όπου μπήκε το Deep track έχει τριπλώσει η τιμή ..
    ( κρατήστε το ως δεδομένο αν το συναντήσετε πουθενά στο μέλλον ..αν αυτό λέει κάτι ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. BIO 2 για watch list = NeuroSense Therapeutics Ltd. (NRSN) τιμή 1,69$ αποτίμηση 20 εκ $ ...προσέχετε αυτό το όνομα ..είχαν θετική μελέτη Βιοδείκτη Alzheimer και δεν κάνανε προσφορά μετά !!!
    https://finance.yahoo.com/news/neurosense-therapeutics-reports-positive-final-135200403.html
    Έχουν επίσης δοκιμή ALS και αναμένουν υποβολή IND για τη νόσο του Πάρκινσον το 1ο εξάμηνο του 2023! μικρή θέση για μένα... αν μελλοντικά βγάλει πάλι θετικά αποτελέσματα..
    ( η sava που μυρίζει απάτη εφτασε 4 billion $ αποτίμηση και τώρα είναι ακόμη στα 1,2 $ bill. οπότε μάλλον ένα πολύ μικρό bet εδώ ίσως να αξίζει τον κόπο )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα σας μια και αναφερατε bio χθες για ενα γρηγορο τζογαρισμα 1.5% του χαρτοφυλακιου μου altimmune ALT Προσοχη οχι για χηρες και ορφανα οπως λεει Ο Κ Τακης Μορφονιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κε Τάκη μια άποψη για την sofi σχετικά με τα χθεσινά αποτελέσματα; Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται γρήγορα (+60% έσοδα, +374% adj ebitda, +50% νέα μέλη, +50% νέα προϊόντα) αλλά είναι ακόμη με ζημιές (-320m) μειωμένες βέβαια σε σχέση με το 21 κατά 35%. Για το 23 το guidance δίνει +30% στα έσοδα περίπου 2b, και ότι θα περάσει σε κερδοφορία το Q423 . Επίσης ο ceo noto και άλλοι insiders αγόρασαν αρκετές μετοχές το τελευταίο διάστημα. Μειώθηκαν οι χορηγήσεις στεγαστικών και φοιτητικών δανείων αλλά εκτοξεύθηκαν τα προσωπικά δάνεια (αυτό θεωρώ πως είναι και το στοίχημα της δηλ. κατά πόσο θα αποδειχτούν φερέγγυοι στην αποπληρωμή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Αρίστο
      Έχω πάψει να την βλέπω τη Sofi .... αν έχει κάποιος UPST για ποιό λόγο να έχεις και Sofi?

      SOFI 5,5 δις
      Upst 1,5 δις κεφαλαιοποίηση.
      ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ.
      Ας πάει 6 δις η Upst και τότε θα ξανασκεφτώ.

      Διαγραφή
    2. κε Τάκη έχετε εξήγηση γιατί η Affirm υπεραποδίδει της Upstart?
      Στην ουσία καταναλωτικά δάνεια βραχυχρόνια δεν δίνει και αυτή;

      Διαγραφή
    3. Ακριβή η Affirm και δεν βρίσκω κατι καινοτόμο πάνω της.

      Διαγραφή
    4. Το πιστευω κι εγώ, αλλά γιατί παραμένει τόσο ακριβή; Τι πιστεύετε της βρίσκουν;
      Και κάνει και όγκους, όχι αστεία, δεν είναι ότι διατηρείται ψηλά χωρίς ιδαίτερη πίεση.
      Υπάρχουν μεγάλες πωλήσεις που ματσάρονται από μεγάλες αγορές.

      Διαγραφή
    5. Το ακριβή το είπα σε σχέση με UPST.

      H Αμερικάνικη αγορά είναι φθηνή. Δείτε το FB τι τους φτιάχνει τους ΡουμπινοΚλαιωτσάκους.

      Διαγραφή
    6. Άσχετο, αλλά ήρθε, επιτέλους, η ώρα για Asana.

      Διαγραφή
    7. Και γιατί είναι φθηνή η UPST?
      Επειδή, λόγω του ότι είναι νέα εταιρεία, υπάρχει αμφιβολία για τον αλγόριθμο της.

      Διαγραφή
    8. Μετοχή των 100 δολ ... κάθονται και την κοιτάνε.

      Διαγραφή
    9. κ. Τακη Καλησπερα! Ο billionaire k FCBK co/owner ιδιοκτητης της Asana αγορασε 350.000.000 στα 18.16 USD. Εχει σχεδον το 50%. Τι τιμη εισοδου βλεπετε για αγορα?

      Διαγραφή
    10. Και η ώρα της UPST και πολλών άλλων, τα 15-20αρια βροχή!! ¨Οσο πέφτουν τα US10-30Y, ο Nasdaq θα ναι πρώτος και στην άνοδο, όπως ήταν στην πτωση. Το θέμα είναι πως θα δημιουργήσουμε ρευστότητα και που θα σταματήσει αυτό το bear(?) market rally. Κε Τάκη τα tips που δώσατε ήταν φοβερά!

      Διαγραφή
    11. Ζηλεψε και η σκυλλα την kbnt, αν καταφερω ποτε και βγω με κερδος απο αυτην, θα ειναι το μεγαλυτερο χρηματιστηριακο come back, της ζωης μου. Ε ναι δεν θα την εβγαζε απο τον nasdaq ο ceo

      Διαγραφή
    12. Η upstart πως και δε ξέφυγε με τόσο σορταρισμα που έχει φάει;

      Διαγραφή
  18. Το παρακάτω είναι ένα copy paste από σχόλιο που βρίσκεται κάτω απο αυτό εδώ το άρθρο

    https://www.marketwatch.com/story/bear-market-unlike-anything-ive-seen-since-starting-on-the-street-in-1980-says-short-selling-legend-jim-chanos-11675161730?mod=home-page

    αντιγράφω:
    Joseph Cafariello
    22 hours ago

    Chanos' sentiment seems quite right, and is supported by the "10 minus 2" (the 10-year treasury yield minus the 2-year yield), which is the most inverted it has been since 1981.
    .
    Since 1980, the yield curve has been inverted 5 times... 1980-81, 1989, 2000, 2006, and 2022-23.
    .
    Recession followed each one of the first 4 inversions, and recession will follow the current inversion too. If the depth of the inversion is any indication, this upcoming recession will be a hard one, given how deeply negative the 10-2 currently is relative to the others.
    .
    How soon? In the prior cases, recession came at the end of the inversion period, or a few months after the 10-2 turned positive. Since the 10-2 is nowhere near turning positive yet, recession is likely to take until summer.
    .
    But here is the most important part... The equity market bottomed in the middle to the end of those recessions, after the 10-2 had turned positive. The equity market never bottomed while the 10-2 was negative. This means the bottom in equities is not here yet; the 10-2 needs to turn positive first.
    .
    Given how negative the 10-2 is, it could take another 6 months to turn positive. This means the bottom in equities may not come until late-23 or early-24. Then there's the presidential election, notoriously sluggish years.
    .
    Don't expect the next bull run to begin until 2025, which is supported by the presidential cycle, as year 1 of presidencies tend to be rip-roaringly bullish. For '23 and '24, buy when the VIX spikes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΞΕΦΟΡΤΩΣΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ Κubient ΣΤΟ 1.5. ΜΑΛΛΟΝ ΤΥΧΕΡΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΙΜΗ ΚΤΗΣΗΣ 1.45 ΜΙΑ ΧΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έβγαλα το 1/3 στο 1,2 .... 1/3 στο 1,5 και θα δω για τα υπόλοιπα. Για σήμερα στήθηκαν στο 1,8.

      Πρέπει να μείνει 2 βδομάδες πάνω από το 1 δολάριο για να πληροί τον όρο του Nasdaq ... τιμή μεγαλύτερη του 1, ειδάλλως ξουτ ή reverse split.
      Ήταν ένα εύκολο trade .... έβγαζε μάτια.

      Διαγραφή
    2. Η ANPC πάντως, μετά το rs 1/20, τρίπλαρε!!!!!
      Σήμερα η Φλώρα πήγε +60% όπου έφυγα με κέρδος+70%, ( σκέφτομαι να τα ξαναπάρω), με κφπ 40 εκ και ανακοίνωση για πωλήσεις 23 στα 90-110!!!

      Διαγραφή
    3. Eγώ θα μείνω να δω το έργο ως το τέλος στο KUBIENT

      Διαγραφή
    4. Κύριε Άρη αυτό ήταν το 2ο trade στη Κubient.
      Θα επανέλθω.

      Διαγραφή
  20. Ξεφόρτωσα και εγώ τα μισά μου KBNT ,αγορασμένα στο 0.777, στο 1,33. Τα υπολοιπα τα εχω στημένα για το 2+. Επείδη το εχει κανει αλλες 2 φορές, θα τα ξαναπάρω όλα μολις πέσει παλι στο 0.77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. CLFD εφτασε τα νουμερα που λέγατε κε Τακη αλλά το guidance τραγικό... έναρξη τοποθέτησης από εμένα με μακρινό ορίζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Clearfield
      H λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά. Αν μελετήσετε προσεκτικά στο άρθρο μου για την Clearfield ...
      Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι το ανεκτέλεστο ποσό είναι 165 εκατομμύρια δολάρια και αναμένει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα είναι ισχυρό. Ωστόσο, υπάρχει αβεβαιότητα για το δεύτερο εξάμηνο του έτους!!!!!

      Το 28, νομίζω, είναι ένα καλό σημείο εισόδου ... και πιστεύω πωε θα το ξαναδεί.

      Διαγραφή
  22. Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η CLFD κύριε Τάκη και λοιποί φίλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂