Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Upstart - Eπανάσταση στον τρόπο έγκρισης των δανείων

Upstart .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό UPST ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 84.056.131 μετοχές


Presentation Upstart ... εδώ ...
Investor UpStart ... εδώ ...

Προηγούμενη αναφορά ... εδώ ...


Τομέας : Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (Fintech)
Η πίστωση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οικονομίας των ΗΠΑ και η πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή πίστωση είναι κεντρικής σημασίας για το ξεκλείδωμα της οικονομίας και την εκμετάλλευση των διαφόρων ευκαιριών. Η βαθμολογία FICO επινοήθηκε το 1989 και παραμένει το πρότυπο για τον προσδιορισμό ποιανού δάνειο εγκρίνεται για ποια πίστωση και με ποιο επιτόκιο.

Η βαθμολογία FICO είναι μια πιστωτική βαθμολογία που δημιουργήθηκε από την Fair Isaac Corporation (FICO). Οι δανειστές χρησιμοποιούν τη FICO βαθμολογία για τους δανειολήπτες, μαζί με άλλα στοιχεία και πιστωτικές εκθέσεις ώστε να αξιολογήσουν τον πιστωτικό κίνδυνο και να καθορίσουν εάν θα επεκτείνουν την πίστωση. Οι βαθμολογίες FICO λαμβάνουν υπόψη δεδομένα σε πέντε τομείς για τον προσδιορισμό της πιστοληπτικής ικανότητας, όπως ιστορικό πληρωμών, τρέχον επίπεδο χρέους, τύποι πιστώσεων που χρησιμοποιήθηκαν, διάρκεια πιστωτικού ιστορικού και νέοι πιστωτικοί λογαριασμοί.

Τι κάνει η UPSTART
Ενώ το FICO είναι συνήθως η μόνη πληροφορία σε μια απόφαση δανεισμού, οι περισσότερες τράπεζες χρησιμοποιούν συστήματα βασισμένα σε κανόνες που λαμβάνουν υπόψη μόνο έναν περιορισμένο αριθμό μεταβλητών. Επειδή πρόκειται για παλαιού τύπου πιστωτικά συστήματα ενίοτε αποτυγχάνουν να προσδιορίσουν και να ποσοτικοποιήσουν σωστά τον κίνδυνο. Έτσι εκατομμύρια φερέγγυα άτομα μένουν εκτός συστήματος και άλλοι πληρώνουν υψηλά επιτόκια για να δανειστούν χρήματα.

Η Upstart χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει την πρόσβαση των καταναλωτών στην πίστωση. Οι τράπεζες χρησιμοποιούν διάφορα μοντέλα πίστωσης. Λαμβάνουν όμως υπόψη περίπου 8-30 μεταβλητές για να αποφασίσουν ποιος πληροί τις προϋποθέσεις για ένα δάνειο και να καθορίσουν το επιτόκιο.

Η Upstart διαθέτει διακριτά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση τελών, την απάτη εισοδήματος, τη στόχευση εξαγορών, τη στοίβαξη δανείων, την πρόβλεψη προπληρωμής, την απάτη ταυτότητας και την πρόβλεψη προεπιλογής με χρονικά οριοθετημένο τρόπο.
Η πλατφόρμα της Upstart καταγράφει περισσότερες από 1600 μεταβλητές και παραπέμπει σε όλα αυτά τα διαφορετικά σημεία δεδομένων με συμβάντα αποπληρωμής. Έχει 21,6 εκατομμύρια συμβάντα αποπληρωμής αυτή τη στιγμή που χρησιμοποιεί ως βάση αναφοράς.


Κάθε φορά που κάποιος κάνει μια πληρωμή, το AI της πλατφόρμας γίνεται λίγο πιο έξυπνο και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Υπάρχει μελέτη που δείχνει ότι η πλατφόρμα της UpStart μειώνει τα ποσοστά απωλειών κατά περίπου 75% ενώ διατηρεί σταθερά τα ποσοστά έγκρισης.

Η Upstart είναι καινοτόμος.
Έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί για να αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα των πιθανών δανειοληπτών με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από το παραδοσιακό σύστημα βαθμολόγησης FICO. Η εταιρεία δεν δανείζει χρήματα η ίδια. Αντίθετα, λαμβάνει προμήθειες για τη χρήση της τεχνολογίας της για τη δημιουργία δανείων για συνεργαζόμενες τράπεζες.
Το επιχειρηματικό της μοντέλο, εγκυμονεί πολύ λιγότερο πιστωτικό κίνδυνο και έχει ανοίξει το δρόμο για την απίστευτη ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς δεν υπόκειται στους ίδιους περιορισμούς ή κανονισμούς όπως μια τράπεζα.


Η τεχνολογία της Upstart αναλύει 1.600 σημεία δεδομένων σε έναν αιτούντα και το κάνει αρκετά γρήγορα ώστε να παρέχει μια άμεση απόφαση στο 70% των περιπτώσεων.

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της Upstart παρέχονται σε τραπεζικούς συνεργάτες στο πλαίσιο μιας εφαρμογής cloud που απευθύνεται στους καταναλωτές, η οποία βελτιστοποιεί τη διαδικασία της χορήγησης ενός δανείου. Αυτά τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούν και αναλύουν δεδομένα από όλους τους τραπεζικούς συνεργάτες της Upstart. Έτσι, αυτά τα μοντέλα εκπαιδεύονται από κάθε δάνειο που υποστηρίζεται από την Upstart και κάθε τραπεζικός συνεργάτης επωφελείται από τη συμμετοχή σε μια κοινή πλατφόρμα δανεισμού AI.

Ιστορικό Upstart
Η Upstart Network, Inc. ιδρύθηκε στο Delaware το 2012, ενώ αναδιαρθρώθηκε ως Upstart Holdings, Inc. τον Δεκέμβριο του 2013 και έγινε η εταιρεία συμμετοχών της Upstart Network, Inc. Η Εταιρεία αυτή τη στιγμή λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έχει έδρα το Σαν Ματέο της Καλιφόρνια και το Κολόμπους του Οχάιο.


Η Upstart ξεκίνησε αρχικά να χορηγεί προσωπικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, η οποία είναι μια αγορά 96 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Όμως, το 2021, επεκτάθηκε στην αγορά χρηματοδότησης αυτοκινήτων που είναι μια αγορά 727 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξαγοράζοντας την πλατφόρμα πωλήσεων αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Prodigy.

Στους καταναλωτές στην πλατφόρμα της Upstart προσφέρονται γενικά μη εξασφαλισμένα προσωπικά και εξασφαλισμένα δάνεια αυτοκινήτου που κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 δολάρια, με επιτόκιο δανεισμού που κυμαίνεται συνήθως από περίπου 6,5% έως 35,99%, με όρους που κυμαίνονται συνήθως από τρία έως επτά χρόνια, με μηνιαίο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Στις 17 Μαρτίου 2021 η Upstart ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την απόκτηση του Prodigy Software, Inc., ένα πάροχο λογισμικού λιανικής πώλησης αυτοκινήτων που βασίζεται σε cloud. Η Prodigy τον Απρίλιο του 2021 μετονομάστηκε σε Upstart Auto Retail.
H Prodigy διαθέτει μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, η οποία επιτρέπει την εύρεση οχημάτων στο διαδίκτυο και εντός του καταστήματος, την αίτηση πίστωσης και την ολοκλήρωση αγοράς. Η Prodigy δίνει τη δυνατότητα στις αντιπροσωπείες να εξυπηρετούν τους καταναλωτές με μια λύση λογισμικού που θα φέρει τα δάνεια αυτοκινήτων της πλατφόρμας της Upstart με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης σε αντιπροσωπείες σε όλες τις ΗΠΑ, όπου συναλλάσσονται σημαντικός αριθμός δανείων αυτοκινήτων.
Το συνολικό τίμημα που παρείχε η Εταιρεία για το Prodigy ήταν περίπου 89 εκατομμύρια δολάρια, όπου τα 17,151 εκατομμύρια δόθηκαν μετρητά, ενώ τα 70,121 εκατομμύρια δόθηκαν σε 568.339 μετοχές UpStart που αντιστοιχεί σε 123,33 δολάρια ανά μετοχή.

Μέσω της Prodigy η Upstart επεκτείνεται στο δανεισμό αυτοκινήτων σε 33 πολιτείες των ΗΠΑ, όπου ζουν τα 2/3 του πληθυσμού των ΗΠΑ. Η πλατφόρμα ήδη χρησιμοποιείται από 410 τοποθεσίες αντιπροσώπων, από 111 το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Μάλιστα η διοίκηση της Upstart στην οδηγία για το 2022 προβλέπει ότι θα πετύχει, η εταιρεία, μέσω της πλατφόρμας της, να δοθούν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δανεισμό αυτοκινήτων.
Ωστόσο, η διοίκηση της Upstart σχεδιάζει το 2023 να μπει και στην αγορά των στεγαστικών δανείων, που είναι μια αγορά 4,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.
Η Upstart στοχεύει σε μια αγορά 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Η πλατφόρμα δανεισμού AI της Upstart
Οι καταναλωτές μπορούν να πάρουν δάνεια που υποστηρίζονται από την Upstart με έναν από τους δύο τρόπους: είτε μέσω του Upstart.com είτε μέσω των ιστοτόπων των τραπεζών που συνεργάζεται η εταιρεία.
Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της Upstart ενσωματώνουν περισσότερες από 1.500 μεταβλητές, οι οποίες είναι ανάλογες με τις στήλες ενός υπολογιστικού φύλλου. Έχουν εκπαιδευτεί από περισσότερα από 21,6 εκατομμύρια συμβάντα αποπληρωμής, ανάλογα με σειρές δεδομένων σε υπολογιστικό φύλλο.


Τα δάνεια που εκδίδονται μέσω της πλατφόρμας Upstart μπορούν να διατηρηθούν από τους τραπεζικούς εταίρους της εταιρείας ή να διανεμηθούν σε θεσμικούς επενδυτές και αγοραστές που επενδύουν σε δάνεια που υποστηρίζονται από την Upstart ή να χρηματοδοτηθούν από τον ισολογισμό της Upstart.

Το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021, το 16% των δανείων που χρηματοδοτήθηκαν μέσω της πλατφόρμας Upstart διατηρήθηκαν από την συνεργαζόμενη τράπεζα και το 80% των δανείων αγοράστηκαν από θεσμικούς επενδυτές μέσω των προγραμμάτων για τη χρηματοδότηση δανείων.

Ένα μεγάλο μέρος των συνολικών δανείων που πωλήθηκαν σε θεσμικούς επενδυτές στο πλαίσιο των προγραμμάτων για χρηματοδότηση δανείων προέρχονται από την Cross River Bank ή CRB.

Κατά το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

  • Από τη CRB προήλθαν το 55% των δανείων που χορηγήθηκαν στην πλατφόρμα Upstart και οι προμήθειες που έλαβε η εταιρεία από την CRB αντιστοιχούσαν στο 56% των συνολικών. 
  •  ένας δεύτερος τραπεζικός εταίρος απέκτησε το 36% των δανείων που χορηγήθηκαν στην πλατφόρμα και αντιστοιχούσε στο 27% των συνολικών εσόδων. 

Η Upstart εξακολουθεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε έναν μικρό αριθμό πελατών τραπεζών και συνεταιριστικών ενώσεων. Ο λογαριασμός Cross River Bank και ένας άλλος τραπεζικός συνεργάτης είναι σημαντικός αναλογικά των δανείων που προέρχονται από την πλατφόρμα της Upstart καθώς και των εσόδων της.
Η μεγάλη συγκέντρωση των πελατών της Upstart είναι ένα πρόβλημα.

Έσοδα Upstart
Τα έσοδά της Upstart προκύπτουν κυρίως από προμήθειες που πληρώνουν οι τράπεζες. Η χρέωση της προμήθειας για κάθε δάνειο που χορηγείται μέσω της πλατφόρμας Upstart ανέρχεται περίπου στο 6,8% του χορηγηθέντος δανείου.
Οι συμφωνίες της Upstart με τους τραπεζικούς συνεργάτες δεν είναι αποκλειστικές, έχουν γενικά όρους 12 μηνών που ανανεώνονται αυτόματα, με την επιφύλαξη ορισμένων διατάξεων πρόωρης καταγγελίας.

Πριν από ένα χρόνο η UpStart είχε συνεργασία με 10 τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις στην πλατφόρμα της. Σήμερα έχει 42 συνεργάτες και τους προσθέτει πιο γρήγορα από ποτέ. Μάλιστα 7 δανειστές στην πλατφόρμα Upstart δεν έχουν την παραμικρή απαίτηση βαθμολογίας FICO.
Επίσης συνεργάζεται με 150 θεσμικούς επενδυτές που χρηματοδοτούν δάνεια στην πλατφόρμα Upstart, παρέχοντας διάφορες πηγές ρευστότητας.


Αποτελέσματα 2021
Το τέταρτο τρίμηνο 2021 ήταν άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο τριψήφιας ανάπτυξης και κερδών της UpStart.
Βασικά σημεία 4ου τριμήνου 2021

  • Το 70% των δανείων εγκρίθηκαν άμεσα και ήταν πλήρως αυτοματοποιημένα. 
  • Εγκρίθηκαν 495.205 δάνεια ύψους 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 301% από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όπου εγκρίθηκαν 123.000 δάνεια ύψους 1,249 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Το μέσο επιτόκιο που δόθηκε ήταν 24% το τέταρτο τρίμηνο του 2021, από 17% το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Το 92% των εσόδων της UpStart προήλθαν από προμήθειες από τράπεζες ή από υπηρεσίες χωρίς πιστωτική έκθεση.
  • Συνολικά έσοδα 304,848 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 252% από τα 86,71 του 4ου τριμήνου του 2020. 
  • Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 60,414 εκατομμύρια δολάρια, από 10,393 εκατομμύρια δολάρια του 4ου τριμήνου του 2020.
  • Καθαρά κέρδη 58,944 εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος τα κέρδη συνεισφοράς ήταν 149,5 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 261% από το τέταρτο τρίμηνο του 2020, με περιθώριο συνεισφοράς 52% σε σύγκριση με περιθώριο συνεισφοράς 49% του ιδίου τριμήνου του 2020.

Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 91,0 εκατομμύρια δολάρια, από 15,5 εκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ήταν 30% των συνολικών εσόδων, από 18% το τέταρτο τρίμηνο του 2020.


Οικονομικά αποτελέσματα 2021
  • Δόθηκαν συνολικά 1,314 εκατομμύρια δάνεια, συνολικού ύψους 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε ολόκληρη την πλατφόρμα μας το 2021, αυξημένα κατά 338% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 
  • Το μέσο επιτόκιο που δόθηκε ήταν 24%, από 15% το 2020.

Τα συνολικά έσοδα ήταν 848,589 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 264% από το 2020, όπου τα έσοδα είχαν ανέλθει σε 233,416 εκατομμύρια δολάρια.

Τα συνολικά έσοδα από τέλη και προμήθειες ήταν 801,275 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 256% σε ετήσια βάση και αποτέλεσαν το 94,5% των εσόδων της UpStart.

Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 140,881 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 1097% σε σχέση με τα λειτουργικά έσοδα των 11,765 εκατομμυρίων δολαρίων του 2020.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 135,443 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 2163% σε σχέση με τα 5,983 εκατομμύρια δολάρια καθαρά κέρδη του 2020.

Τα κέρδη συνεισφοράς ήταν 398 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 279% από το 2020, με περιθώριο συνεισφοράς 50% σε σύγκριση με περιθώριο συνεισφοράς 46% το προηγούμενο έτος. 

Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 232 εκατομμύρια δολάρια, από 31,5 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος. Το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA για ολόκληρο το έτος 2021 ήταν 27% των συνολικών εσόδων, από 13% το 2020.


Η UpStart έχει ταμειακά διαθέσιμα 1,199 δισεκατομμύρια δολάρια με το χρέος της να ανέρχεται σε 795,798 εκατομμύρια δολάρια. Όμως τα 645 εκατομμύρια δολάρια αντιστοιχούν σε ομολογιακό χρέος που μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές όταν ωριμάσουν οι ομολογίες. Τα ομόλογα λήγουν στις 15 Αυγούστου 2026, εκτός εάν έχουν εξαργυρωθεί, επαναγοραστεί ή μετατραπεί νωρίτερα. Η Upstart δεν μπορεί να εξαργυρώσει τα χαρτονομίσματα πριν από την 20 Αυγούστου 2024. Η Upstart μπορεί να εξαργυρώσει σε μετρητά όλα ή οποιοδήποτε μέρος των χαρτονομισμάτων, κατά την επιλογή της, την 20 Αυγούστου 2024 ή μετά, εάν η τελευταία αναφερόμενη τιμή πώλησης της κοινής μετοχής της Upstart έχει τουλάχιστον 130% της τιμής μετατροπής που ισχύει τότε για τουλάχιστον 20 ημέρες διαπραγμάτευσης (είτε συνεχόμενες είτε όχι) κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε περιόδου 30 διαδοχικών ημερών διαπραγμάτευσης. Επομένως, εάν τελικά μετατραπούν τα ομόλογα σε μετοχές θα εκδοθούν 2,318 εκατομμύρια μετοχές UpStart. Το επιτόκιο έχει καθοριστεί σε 0,25% και οι τόκοι θα καταβάλλονται κάθε 6μηνο. Τα ομόλογα θα λήξουν το 2026 και θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές στην τιμή των 285,26 δολάρια ανά μετοχή.

Το σύνολο του Ενεργητικού ανέρχεται σε 1,82 δισεκατομμύρια δολάρια με τα 86,968 εκατομμύρια δολάρια να αντιστοιχούν σε GoodWill και άυλα περιουσιακά στοιχεία. Οι Συνολικές υποχρεώσεις φθάνουν τα 1,013 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα ίδια κεφάλαια είναι ύψους 807 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι καθαρές ταμειακές λειτουργικές ροές για το 2021 ανήλθαν στα 168,353 εκατομμύρια δολάρια από 15,697 εκατομμύρια το 2020 και 31,582 το 2019.
Στις αρχές του 2021, η Upstart έδωσε οδηγία στους επενδυτές ότι θα αποφέρει έσοδα 500 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος. Στα τρίμηνα που ακολούθησαν, αναθεώρησε αυτή την καθοδήγηση προς τα πάνω στα 600 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια στα 750 εκατομμύρια δολάρια, πριν τα επίσημα αποτελέσματά της για το 2021, όπου τα έσοδα τελικώς ανήλθαν σε 849 εκατομμύρια δολάρια. Ακόμη και η ίδια εταιρία και ο CEO της εταιρείας αδυνατούν να προβλέψουν πόσο γρήγορα αναπτύσσονται.

Guidance 2022
Για το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Upstart αναμένει:
Έσοδα του 295 - 305 εκατομμύρια δολάρια
Περιθώριο συνεισφοράς περίπου 46%
Καθαρά κέρδη 18 - 22 εκατομμύρια δολάρια
Προσαρμοσμένο καθαρά κέρδη 50 - 52 εκατομμύρια δολάρια
Προσαρμοσμένο EBITDA του 56 - 58 εκατομμύρια δολάρια


Για ολόκληρο το έτος 2022, η Upstart αναμένει:
  • Έσοδα περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή αναμένεται μια αύξηση κατά 65%.
  • Περιθώριο συνεισφοράς περίπου 45% 
  • Προσαρμοσμένο EBITDA περίπου 17%
Αυτή η καθοδήγηση υποδηλώνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) της εταιρείας είναι κατάλληλη για τον χώρο των αυτοκινήτων. Αυτό προμηνύει ότι η Upstart θα μπορέσει να καταλάβει αποτελεσματικά μερίδιο αγοράς και στον τεράστιο τομέα των στεγαστικών δανείων, στον οποίο σχεδιάζει να εισέλθει το 2023.

Ο αλγόριθμος AI της Upstart δημιούργησε δάνεια αξίας 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, από τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια που έκανε το 2020. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρεία αναμένει να χορηγήσει δάνεια αυτοκινήτων 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο το 2022 και στηριζόμενοι στην οδηγία των 1,4 δισεκατομμυρίων εσόδων τότε αναμένεται, μέσω της πλατφόρμας Upstart, να χορηγηθούν συνολικά το 2022 πάνω απο 18 δισεκατομμύρια δάνεια.

Εκτιμήσεις αναλυτών
Τον Δεκέμβριο του 2021, ο τραπεζικός κολοσσός της Wall Street CitiGroup αναβάθμισε τη μετοχή της Upstart σε αγορά και της έδωσε τιμή στόχο 350 $. Ο αναλυτής της Citi, Peter Christiansen, σημειώνοντας την επέκταση της εταιρείας σε άλλους τομείς δανεισμού, πιστεύει ότι η τρέχουσα πτώση της τιμής της μετοχής της αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία αγοράς.

Αλλά η Citi δεν είναι μόνη. Συνολικά 6 αναλυτές έχουν δώσει αξιολόγηση αγοράς στη μετοχή Upstart και 3 έχουν δώσει hold. Ο μέσος στόχος τιμής τους ανέρχεται στα 213,33 $.

Πολλοί αναλυτές της Wall Street ήταν επίσης αισιόδοξοι για τα θεμελιώδη μεγέθη της Upstart μετά την έκθεση κερδών του 4ου τριμήνου. Στις 17 Φεβρουαρίου, ο Nat Schindler της Bank of America αύξησε την αξιολόγησή του στη μετοχή UPST κατά δύο βαθμίδες, μεταβαίνοντας από "υπό απόδοση" σε "αγορά''
Ονομάζοντας τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας «ισχυρό ρυθμό», πιστεύει ότι η εταιρεία θα έχει «υψηλότερη κερδοφορία». Ο Σίντλερ πιστεύει επίσης ότι η καθοδήγησή της διοίκησης της Upstart για το 2022 μπορεί να είναι συντηρητική. Ο αναλυτής έθεσε στόχο τιμής 255 $.


Ο αναλυτής της Piper Sandler Arvind Ramnani επανέλαβε μια αξιολόγηση «αγοράς» με στόχο τιμής 230 $ για την UPST.
Ο αναλυτής της JMP Securities, Andrew Boone , έδωσε άλλη μια αξιολόγηση «αγοράς» για την UPST με στόχο τιμής 245 $.
Ο αναλυτής της Wedbush, David Chiaverini, δεν είναι τόσο ανοδικός, επαναλαμβάνοντας την αξιολόγησή του "hold" παράλληλα με τον στόχο τιμής τα 110 $.

H Upstart με την ανακοίνωση των ετησίων αποτελεσμάτων ανακοίνωσε και ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 400 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών δεν υποχρεώνει την Upstart να αποκτήσει κάποιο συγκεκριμένο ποσό κοινών μετοχών και το πρόγραμμα μπορεί να ανασταλεί ή να τερματιστεί ανά πάσα στιγμή  χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Η Ustart στα 135 δολάρια έχει μια κεφαλαιοποίηση 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Με βάση τα προβλεπόμενα έσοδα του 2022 η μετοχή της UpStart αποτιμάται :
  • Τιμή/Πωλήσεις = 9,58 ,  Τιμή/Κέρδη (2021) = 85 και Τιμή/EBITDA (2021) = 49
Ωστόσο ο συναρπαστικός λόγος για να παρακολουθεί κάποιος επενδυτής την Upstart είναι ότι απέχει ακόμη κατά πολύ από τις δυνατότητές της. Η εταιρεία έχει τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης στις αγορές προσωπικών δανείων και δανείων αυτοκινήτων. Ωστόσο όμως, ακόμη, δεν λαμβάνεται υπόψη ποια θα μπορούσε να είναι η ανάπτυξη της εταιρείας εφόσον εισέλθει και στα στεγαστικά δάνεια.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η συνολική αγορά δανείων που στοχεύει ανέρχεται στα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Αν ο αλγόριθμος της Upstart είναι όντως τόσο καινοτόμος και πρωτοπορεί στην ανάληψη δανείων με τη βοήθεια της AI τότε εφόσον πετύχει να πάρει ένα 5% των ετησίων χορηγήσεων των 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τότε θα δίνεται μέσω της πλατφόρμας της 300 δισεκατομμύρια δάνεια.
Από τις χορηγήσεις των 300 δισεκατομμυρίων η Upstart θα έχει έσοδα τουλάχιστον 6,8% ήτοι 20 δισεκατομμύρια πωλήσεις και από αυτά τουλάχιστον ένα 20%, δηλαδή 4 δισεκατομμύρια θα μπορούν να εμφανίζονται ως καθαρά κέρδη.
Με ένα πολλαπλασιαστή P/E = 30 θα μπορούσε η Upstart μέχρι το 2030 να έχει μια κεφαλαιοποίηση 120 δισεκατομμύρια δολάρια.
Έχοντας η Upstart το πλεονέκτημα της ''πρώτης κίνησης'' είναι εξαιρετικά πιθανό να αναδειχθεί ως ο Leader στο χώρο των χορηγήσεων δανείων, με συνέπεια οι παραπάνω υπολογισμοί να αποδειχθούν συντηρητικοί.
Αν όλα πάνε όπως δείχνουν σήμερα ίσως στην περίπτωση της Upstart να έχουμε το ''The Next Big Thing'' 

200 σχόλια:

  1. Το Upstart έχει τώρα περίπου το μέγεθος που είχε η Google τη στιγμή που μπήκα σε αυτήν την εταιρεία στις αρχές του 2004. Έτσι, έχω δει αυτήν την ταινία στο παρελθόν και ελπίζω να χρησιμοποιήσω όσα έμαθα εκεί για να μετατρέψω το Upstart στο πιο εντυπωσιακό FinTech στον κόσμο.

    Giruard (CEO & FOUNDER UPST)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eπόμενος στόχος 180.
      Μετά 270.
      Και τέλος θα δουμε αν ξεπεράσει εντός του 2022 την κορυφή.

      Διαγραφή
  2. Τι σας κανει κ. Τάκη να πιστεύετε ότι αυτή θα πετύχει τους στοχους της ανάπτυξης που λέει γιατί όπως βλέπουμε το 90% των εταιρειών αποτυγχάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Nek με μόλις 1 με 1,5 χρόνο ενασχόλησης στις Αμερικάνικες χρηματαγορές προλάβατε και αποφανθήκατε πως το 90% των εταιρειών αποτυγχάνει στους στόχους τους;

      ΟΚ. Ανεβάστε το ποσοστό λίγο ψηλότερα καθώς και οι στόχοι που έβαζε η UPST απότυχαν, καθώς τους συνέτριψε όλους κατά πολύ ψηλότερα.

      Στην περίπτωση της
      UPST βλέπω ένα αλγοριθμο AI που μάλλον δουλεύει για προσωπικά δάνεια και οι συνεργαζόμενες τράπεζες απο 10 έγιναν 42 σε τόσο μικρό διάστημα. Βλεβαια ακόμη οι 2 απο αυτές δόνουν το 90% των εσόδων. Αυτό, προς ώρας, είναι ένα πρόβλημα.

      Λέω λοιπόν .... αν οι τράπεζες απο 42 γίνουν 420 σε μερικά χρόνια και πετύχει ο αλγόριθμος και στα δάνεια αυτοκινήτων .... μετά ανοίγει η όρεξη για ενυπόθηκα δάνεια .... και τότε θα λέει άλλα νούμερα στο ταμπλό η μετοχή, η οποία υπόψη είναι ήδη κερδοφόρος.

      Αν πάλι κάτι αλλάξει στα νούμερα .... προς το χειρότερο, δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναθεωρήσσω άποψη/εκτίμηση.

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν έχω, ούτε σχεδιάζω να τοποθετηθώ, για λόγους που δεν αφορούν τη συγκεκριμένη εταιρία.

      Αλλά απ' ότι βλέπω το μαγαζί μαμεί πώλους. Έχει διαλύσει όλες τους τις προβλέψεις, ξερνάει ρευστό και σε αυτά τα επίπεδα είναι τζάμπα. κ. Νεκ συγγνώμη, αλλά μου φαίνεται ότι κάνετε conviction farming, είναι πιο δημιουργικό να κάνετε τη δική σας έρευνα και να μοιρασδτείτε εσείς τους λόγους που σας κάνουν να αμφιβάλλετε για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.

      Εγώ να πω σε φιλοσοφικό επίπεδο το εξής:
      Έχουμε την τάση όταν ακούμε αλγόριθμος ΑΙ, machine learning κλπ να θεωρούμε ότι είναι κάτι αλάνθαστο, ανίκητο, ότι δεν παίζει να πάει στραβά. Αυτό όμως είναι ψευδαίσθηση, καθώς όσο ασύλληπτη και αν είναι η υπολλογιστική ικανότητα ενός αλγορίθμου, πάντα το αποτέλεσμα θα επηρεάζεται σημαντικά από παραμέτρους που έχουν ορίσει αυτοί που το ελέγχουν.

      Υπάρχει στην επιστήμη των υπολογιστών ο όρος Greedy Algorithms, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να φέρνουν βέλτιστο αποτέλεσμα υπό συγκεκριμένες συνθήκες, χωρίς να υπολογίζουν τις ενδεχόμενες συνέπειες αν οι συνθήκες αλλάξουν δραματικά, οπότε και θα μπορούσαν να επιφέρουν εξαιρετικά άσχημα αποτελέσματα.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Greedy_algorithm

      Δυστυχώς, όπου ακούμε ΑΙ πρόκειται για μαύρο κουτί. Κανείς εκτός από τους ειδικούς της εταιρίας δε γνωρίζει ακριβώς πώς έχει παραμετροποιηθεί. Αν πχ έχει σχεδιαστεί απλώς για να μεγιστοποιεί την έγκριση δανείων με ασφάλεια σε ένα ευνοϊκό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, χωρίς να λαμβάνει υπόψην την περίπτωση του να βρεθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε κρίση, μπορεί να πάει κατά διαόλου. Αν όμως σε μια τέτοια περίπτωση αποδειχθεί ότι τα δάνεια που έχει εγκρίνει ο αλγόριθμός τους έχουν μικρότερο ποσοστό αστοχίας από τις συμβατικές μεθόδους, τότε μάλλον η UPST θα εξελιχθεί σε κολοσσό.

      Αυτή τη στιγμή νομίζω πως κανείς δε μπορεί να το γνωρίζει.

      Διαγραφή
  3. Εντωμεταξύ, ένας φίλος παλιουρόπουλος μου στέλνει μήνυμα : "Καβάλησα Gazprom στο γερμανικό @2,92."

    Του λέω "είσαι αλογομούρης".
    Μου απαντάει "είσαι νινί ακόμα".

    Στο 3,72 τώρα, πραγματικά δεν έχω άποψη.
    Γνώμες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσω ποιας πλατφόρμας την αγορασε γιατί εγώ δεν μπορω να την πάρω ουτε μεσω Interactive Brokers ουτε μεσω Εθνικης Χρηματιστηριακής.

      Διαγραφή
  4. Αύριο πριν το άνοιγμα ανακοινώνει το Τέσσερο (FOUR), οπότε κάνω λίγη προετοιμασία ξαναμελετώντας τα δεδομένα του Q3 2021.

    Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλά, αλλά σε πιο μακροπρόθεσμη θεώρηση, πιστεύω πως αυτό το νιάνιαρο ($4,3 Β) θα εξελιχθεί σε ένα κράμα SQ ($70 B) & SHOP ($85 B). Νομίζω πως έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά, μεγαλύτερος κίνδυνος μη χάσουμε το Jared στο άουτερ σπέης (φτου φτου)

    Μαρκ μάι φρήκιν γουόρντς naoum.

    Εννοείται πως θα επανέλθω με σκέψεις για το Q4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανυπομονω κ Μπαρεν. Θα ηθελα και μια αναλυση της εταιριας αυτης εκτος και αν την εχετε καπου πιο παλια και μου εχει ξεφυγει.

      Διαγραφή
    2. k. Γεωπόνε για αναλύσεις είμαι ελαφρώς τεμπέλης. Έχω κάνει σποραδικές αναφορές με σκοπό να δελεάσω τον κ. Τάκη να κάνει τη δουλειά, αλλά δε το πέτυχα.

      Εγώ πάντως θεωρώ ότι με ορίζοντα πενταετίας το βρέφος μπορεί να είναι 20bagger από αυτά τα επίπεδα. Μετά τα αποτελέσματα θα γράψω κάποια πράγματα, υποθέτω πως όσο πιο τάβλα είναι τόσο πιο πολλά θα έχω να πω ...

      Για την ώρα να υπενθυμίσω ότι έχει την αποκλειστική διαχείριση πληρωμών της Starlink για 5ετία και ότι στα ~$4Β της κεφαλαιοποίησής της αυτή τη στιγμή τα ~$100 Μ είναι συμμετοχή στη SpaceX (~$100 Β Valuation). Για μένα που πιστεύω ότι η SpaceX θα γίνει εταιρία $10 Τ μια μέρα, είναι μια καλή έμμεση έκθεση, εκτός από τα υπόλοιπα χαρίσματά της.

      PS. O Jared την ίδρυσε στα 16 και τη διοικεί επί 22 συναπτά έτη.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Barren.
      Έχετε άποψη για Asana και γιαυτό τον δαιμόνιο τύπο τον Μόσχοβιτς;

      Διαγραφή
    4. Αγοράζει συνέχεια κ. Τάκη
      https://finviz.com/quote.ashx?t=ASAN&ty=c&ta=1&p=d

      Διαγραφή
    5. Δυστυχώς όχι κ. Τάκη, δεν έχω ασχοληθεί μαζί της.

      Διαγραφή
    6. Έχει γνώση ο κ Χασάπακλας για τον ανταγωνιστή της, την MNDY (Μοnday.ltd)
      Σίγουρα θα ξέρει κάτι περισσότερο

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα , κάπου διάβασα ότι οι πόλεμοι αγοράζονται: https://prnt.sc/qfTSg8G6bWiu έχει βάση αυτό; αυτό που ανέβασα το επικροτεί σε μεγάλο βαθμό εγώ δεν μπορώ να το τεκμηριώσω απλά το παραθέτω προς σχολιασμό αλλά και για να υπάρχει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ κ. Geopard Aνατρίχιασα!
      Εσείς και ο Νέηθαν ο Ρότσιλντ!

      https://www.rothschildarchive.org/business/n_m_rothschild_and_sons_london/nathan_mayer_rothschild_and_waterloo

      Η αλήθεια είναι ότι στους αμερικάνικους δείκτες, ΟΠΟΤΕ και αν τοποθετήθηκε κάποιος, λίγα χρόνια μετά έγραφε καλά κέρδη.

      Ακόμα και στις απόλυτες κορυφές πριν από crash, πολλώ δε μάλλον μετά από βαθειές πτώσεις, ασχέτως αφορμής.

      Διαγραφή
  6. https://finance.yahoo.com/news/esports-entertainment-group-announces-pricing-013000651.html
    Την ισοπεδωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά της εκαναν.
      Είχε την ευκαιρία της να έχει γερό ταμείο ... αλλά ξέμεινε από χρήμα.

      Όμως απο εδώ .... ίσως γίνει ένα γερό παίγνιο.

      Διαγραφή
  7. ΡΕ ΤΗ MULLEN 150%! ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΥΚΑΡΙΟΥΛΑ. ΔΕΙΛΙΑΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΣΤΩ ΛΙΓΑ..ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν ειχα ρευστο να ξαναπαρω κ DDIN καθοτι εχω ξεκινησει στα 9,8 στο 5 και πριν μια βδομαδα στο 1.08 για να κατεβασω μ.ο ,τωρα 3.3
      Πιστευω οτι θα ξαναδει το 10 ισως και παραπανω
      Εγινε τρελο παιχνιδι πτωσης απο 5 σε 0.5 σε ενα μηνα και θα εχει διαρκεια πιστευω

      Διαγραφή
    2. πειτε κ σε εμάς την άλλη φορά ..εμείς μπορεί να έχουμε

      Διαγραφή
    3. K JKAL και τωρα να μπειτε ( λογικα θα διορθωσει λιγο) καλα ειναι
      Αν δεν πτωχευσει οπως νομιζαν οι περισσοτεροι με τετοια πτωση τοτε εχει πολυ ψωμι ακομα.
      Οπως επισης GMBL στο 0.71 που ηταν εχθες
      Μικρο το ρισκο εδω κατω και στα 2

      Διαγραφή
    4. K JKAL 0.94 αγορά MULΝ. Εβαλα και τις κάλτσες μου

      Διαγραφή
  8. Σε λίγο αποτελέσματα LCID & LAZR
    Do you feel lucky..
    https://youtu.be/V7Nci-GVuHE?t=79

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα βγάζει και η ΑΙ.
      Για το τρίμηνο, η C3.ai αναμένει έσοδα μεταξύ 66 και 68 εκατομμυρίων δολαρίων

      Lazr ... o Ζacks περιμένει 12 εκατ για το τρίμηνο.

      Διαγραφή
    2. Luminar 12,3 έσοδα με γεμάτα τα ταμεία. Δεν λέει να πέσει με τίποτα η μετοχή.
      Τελικά πρέπει να το πάρω απλιφαση ....

      Διαγραφή
  9. Κύριε Τάκη, είχατε πει πως μόνο σε περίπτωση ύφεσης θα βλέπατε αλλαγή τάσης στα χρηματιστήρια...πιστεύετε ότι οι συνέπειες από τη σύγκρουση στην Ουκρανία θα φέρουν τελικά ύφεση ή απλά θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη; Αν και νομίζω ότι η Αμερική θα επηρεαστεί λιγότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κ Barren Wuffett περιμείνουμε την άποψη σας επι αποτελεσμάτων της FOUR όποτε μπορέσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΥΛΑ.
    ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσα έγραψα. Έχω μια υπόνοια ότι μπορεί να αλλάζει σελίδα .... όμως άλλες με σαγηνεουν.

      Διαγραφή
    2. ΕΛΕΓΑ ΜΗΠΩΣ ΔΙΝΑΤΕ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ GUIDANCE.
      ΟΤΙ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ

      Διαγραφή
    3. $SKLZ Citigroup Lowers Skillz PT To $5 From $9 - for what it's worth

      Διαγραφή
  12. K Tακη είδατε τελικά τη Vroom? Tα λέγαμε τις προάλλες που ήμουν αρνητικός...
    Τελικά τι κάνατε εσείς? Φαντάζομαι αν τη βρίσκατε δελεαστική όταν τη συζητήσαμε σήμερα στο μείον 40% άποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα ... όχι.
      Που να πάω να μπλέξω με μαντράδες;
      Έχω μπλέξει με άλλες περιπτώσεις.

      Διαγραφή
    2. Δείτε τι κανει αυτός ο μουρλός.

      https://www.secform4.com/insider-trading/1549917.htm

      Διαγραφή
    3. μονο και μονο για την επιμονή του αξίζει ένα Bet η asana

      Διαγραφή
    4. εγω πιστευω οτι τη σορταρει παραλληλα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε deligianaki γιατί το σβήσατε;
      Πολύ ωραία ήταν η αναλυση σας στο SKLZ!!

      Διαγραφή
    6. Αsana πολύ ακριβή.
      Ίσως να αξίζει ένα bet στα 45 για τους τολμηρους.

      Η μετοχή είναι ακριβή, όμως η ανάπτυξη είναι τρελή και ο Μόσχοβιτς ζουρλός καθώς ενώ έχει το 46% συνεχίζει να αγοράζει την εταιρεία του.

      Εκτιμήσεις αναλυτών
      2020 Ανακοινώθηκαν Έσοδα 227 εκατομμύρια ..... Ζημιές 211 εκατομ.

      2021 Έσοδα 372 εκατομμύρια ..... Ζημιές 277 εκατομ.

      2022 Έσοδα 507 εκατομμύρια ..... Ζημιές 315 εκατομ.

      2023 Έσοδα 673 εκατομμύρια ..... Ζημιές 348 εκατομ.

      Αν κάποιος θέλει να ρισκάρει τότε 1η αγορά τα 45 δολάρια. Όμως αν σπάσει εκεί θα πάει πολύυυυ χαμηλότερα. Ο Μόσχοβιτς δεν έχει πρόβλημα να αγοράσει και χαμηλότερα και άλλα περισσότερα.

      Το προιόν είναι καινοτόμο και δουλεύει πολύ καλά. Αρέσει!!!!
      Τα περιθώρια μεικτού κέρδους στο φοβερό και τρομερό 90%!!

      Επειδή κλείνει ετήσια αποτελέσματα κάθε 31 Ιανουαρίου ... θα περιμένω την ημέρα ανακοίνωση τους, ελπίζοντας να κάνει κανένα shell off εκείνη τη ημέρα .... τότε θα μπω. Μου αρέσει να έχω Ceo τρελούς, νέους σε ηλικία, δισεκατομμυριούχους που αγοράζουν και πιστεύουν το μαγαζί τους.

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα , τόσο χάλια ειναι τα αποτελέσματα της Protera και την σκίζουν στο AH? κύριε Τάκη τα είδατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κύριε Τακη έχω ένα αίτημα θεματικό που πιστεύω ότι θα σας αρέσει πολύ. μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα cybersecurity εισηγμένα μαγαζιά? θα πέσουν πολλάααααααααα κονδύλια. βρείτε τα και δώστε τροφή στο λαό :) οι πληροφορίες που έχω και η εικόνα του CYSE μιλάει από μόνη της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. cybersecurity
      S, ZS, CRWD, NET, ΟΚΤΑ, PANW
      Δεν ξέρω αν θέλει να τοποθετηθεί ο κύριος Χασάπακλας που το έχει ψαξει.

      Διαγραφή
    2. Πιο εύκολα μεταφέρεις τα αρχαία από τον Σταθμό Βενιζέλου για να λειτουργήσει το μέτρο παρά να εξηγήσεις τι ξεχωριστό κάνει η καθεμία.

      SentinelOne $S η πιο φρέσκια εισαγωγή στο χρηματιστήριο.
      ZScaler $ZS τα τελευταία τρίμηνα (χρονιά ανά χρονιά ΥοΥ) αυξάνει τους τζίρους της συνέχεια κάθε τρίμηνο.
      +46.2%, +52%, +55%, +59%, +56%*, +61% κ τώρα +62.8%
      Crowdstrike $CRWD από τις πρώτες που πρόσφερε αποκλειστικά cybersecurity από το cloud.
      Cloudflare $NET καταιγιστική σε ρυθμούς ενσωμάτωσης νέων προγραμμάτων & πανάκριβη. ΥΣ θα κάνω νέο πόστ με αναφορά για αυτήν. Εδώ κρατάμε την ορολογία zero trust & SASE.
      ΟΚΤΑ - δεν την έχω κοιτάξει - ίσως και αυτός να είναι ένας λόγος που αξίζει να την δείτε πιο καλά (sic)
      PaloAlto Network $PANW ο γερόλυκος του cybersecurity που κρατιέται νέος.

      Διαγραφή
    3. Έχω επιλέξει την CRWD. την έχω από τα 100. Κάτι είχε γίνει με το Ιράν τότε και την πήρα. Χθες ξεκίνησε αγορές και η Κάθι.

      Διαγραφή
    4. ευχαριστώ! S & OKTA βλέπω κινητικότητα. επειδή θα παίξουν κονδύλια στην Ευρώπη ξετρύπωσα και αυτό https://fundcentres.lgim.com/uk/en/fund-centre/ETF/Cyber-Security/#Portfolio
      L&G Cyber Security που έχει διάφορες κυρίες μέσα, 56 στο σύνολο. Αμερικάνες, Εβραίες, Αγγλίδες, Γιαπωνέζες, Καναδέζες, Γαλλίδες, Σουηδέζες και Κορεάτισες. δεν τις είδα όλες αλλά βλέπω κινητικότητα σε Nortonlifelock, vmware, juniper, qualys. το κρατάω για το μέλλον. κε Antep η Κάθυ δεν με έχει πείσει για το timing της το αντίθετο μάλιστα πάει να γίνει αντιδείκτης. η διαφάνεια έχει και το front running της...

      Διαγραφή
    5. κ gk θα συμφωνήσω για την Κάθυ και το timing των επιλογών της, στην προσπάθειά μου να το εξηγήσω δίνω αρκετές πιθανότητες να έχει γίνει πλέον στόχος σορταδόρων.
      Ίσως θα είδατε ότι και ακόμη και στη CRWD από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι αγόρασε μόνο κάτω έχει, και αυτήν την πήρε σε τοπικό υψηλό. Αν ισχύει αυτό (στόχος βραχυπρόθεσμων σορταδόρων) προβλέπω σύντομα να σταματίσει τις καθημερινές ανακοινώσεις.

      Διαγραφή
    6. CRWD +50% από την αγορά η κάθυ. Να τα λέμε και αυτά.

      Για να δούμε τώρα και την PATH...

      Διαγραφή
  15. Κύριε Τάκη η Proterra είδα ότι έβγαλε λιγότερα 3 εκατομμύρια από ότι υπολόγιζαν και την έσκισαν , σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά από τα λίγα που σκαμπάζω .

    https://s27.q4cdn.com/212581898/files/doc_financials/2021/q4/Proterra-Q4-2021-Quarterly-Letter-FINAL.pdf

    Η Sofi πετάει από ότι βλέπω κύριε Barren άντε σε καλή μεριά εγώ δεν έχω γιατί τα εχω γυρισει σε Upst και σήμερα τον δεν είχε όρεξη μετά από τόση τρεχάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά το σχίσιμο. 17% στην Αμερική είναι ΜΗΔΕΝ.
      Η κατώτατη γραμμή δεν άρεσε.
      Μια χαρά η κυρία.

      Διαγραφή
    2. Συνολικά 25% έφαγε σήμερα ε δεν το λες και λίγο ακόμα και για Αμερική και με καλά αποτελέσματα νομίζω , εντάξει έβγαλε λιγότερο 1,8% σε έσοδα σε μια χρονιά που υπήρχαν τρελές ελλείψεις στα πάντα, οκ η αγορά τιμωρεί αλλά και τον στόχο να έβγαζε πάλι θα την έριχναν πιστεύω γιατί κράτησε πολύ καλά θα έλεγα στην πτώση , βασικά δεν θέλω νέο χαμηλό γιατί μπορει να μπει σε περιπέτειες.

      Διαγραφή
    3. Σας είπα ... κοιτάνε τη μεγέθυνση των ζημιών. Αυτή την περίοδο αυτά κοιτάνε. Την τελικη γραμμή.
      Πέρσι θα κοιτάγανε την 1η γραμμή (πωλήσεις)

      Διαγραφή
    4. Το κατάλαβα κύριε Τάκη τώρα είμαστε για κάτω και κοιτάμε τα στραβά μόνο και τα καλά τα πετάμε.
      Matterport είδατε που ξαναγύρισε σχεδόν εκεί που βγήκαν τα αποτελέσματα το ίδιο θα γίνει και με την Sofi που θα κάνει καλό ανοδικό αύριο αλλά θα γυρίσει κάτω πάλι.

      Διαγραφή
    5. Τώρα να γράψω τον καημό μου, είχα στήσει αγορά στο ΑΜ στο 10,24 και πριν απογειωθεί βούτηξε μέχρι ..10,25

      https://ibb.co/r5XCPM3

      Διαγραφή
    6. Μatterport με τα δεδομένα της αρκουδιάρικης εποχής μας, είναι ακόμη πολλυυυ ακριβη.
      Μου αρέσει τρελά ... αλλά θα την πετιμένω εκεί που είπα. Στα 4!!
      Σημεία των καιρών!!

      Διαγραφή
  16. Παρακολουθώντας την όμιλια του Mr ALTZ σήμερα τα ξημερώματα άκουσα και είδα να π
    βρίσκεται στην αίθουσα του Αμερικανικού Κογκρέσου ο Πρόεδρος της INTEL που θα επενδύσει επί Αμερικανικού εδάφους 100δις... Φανταστείτε στην αντίστοιχη δική μας αίθουσα (αυτή που για όσους τραγουδούσαν πριν μόλις 8 χρόνια να καεί να καεί το....)να βρίσκονταν ο Βαγγέλας η ο Περιστέρης η ο Φεσσας...όταν η Αμερική ύψωνε ΦΟΥΓΑΡΑ (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ)εμείς εδώ στην Ψωροκωσταινα αμπωναμε τα κάρα....και τώρα που η Αμερική δεν μιλάει αλλά είναι στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης εδώ κάποιοι ακόμη μιλάνε για γουναραδικα και ότι άλλο πιο αναχρονιστικό και διχαστικό μπορείς να σκεφτείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς ήμαστε στην τεχνητή αποβλακοσύνη. Και η πλάκα είναι ότι οι βλάκες κύριε Gerry μας κουνούν τα χέρια τους και μας λένε ότι αυτοί είναι οι έξυπνοι.

      Ωιμέεεεε
      Μωρω μωρίαν οφλισκάνω!!!

      Διαγραφή
    2. Τι να την κάνεις την τεχνητή απόβλακοσυνη Κύριε ΤΑΚΗ όταν έχεις την Αυθεντική την Φυσική Βλακοσυνη από γεννησημιου σου ???πειράματα θα κάνουμε όταν κατέχουμε το Know How λόγω Copy right??? Μιλάμε για πιστοποίηση με 1334568864378..
      Το πιάσατε το υπονοούμενο ετσιιι...?




      Διαγραφή
    3. από Αριστοφάνη σε Σοφοκλή. Καλό ήτανε, δε τόξερα κι όλας.
      ο άμυαλος ίσως γι᾽ άμυαλη με παίρνει

      Διαγραφή
  17. Shift4 (FOUR) – ER 2021-Q4

    Ανακοίνωσε λοιπόν αποτελέσματα έτους το Τέσσερο μαζί με ΔΥΟ νέες εξαγορές και έδωσε κάθε λόγο στην αγορά (με την τρέχουσα φοβική ψυχολογία της) να τη στείλει στο -12%! Καλά της έκανε, τόσο το καλύτερο για μένα.

    Έχουμε και λέμε, Q4 2021 :

    Revenue $399.4 M (+89% YoY, +98% Yo2Y, flat με το αναμενόμενο)
    Gross Profit $84.1 M (+64% YoY, GP Margin 21% από 24% τα προηγ. 2 χρόνια)
    EPS $-0.17, Adj. EPS $0.08 (Miss ~55%, $-0.28 το 2020)

    FY 2021:
    Revenue $1367,5 M (+78% ΥοΥ, +87% Yo2Y)
    Gross Profit $278.4 M (+57% YoY, GP Margin 20.4% από 23% το 2020)
    Net Loss $48.2 M (από $18,4 Μ το 2020)

    Στα $46,6 έχουμε με στοιχεία ΤΤΜ:
    Marcet Cap $4 B
    Net Debt $507 M
    Enterprise Value $4.5 B
    P/Sales 2.91
    EV/Sales 3.29
    EV/GP 16.14
    EV/EBITDA 81.23
    Current Ratio 7.91
    3Yr Avg Growth 34.6%

    FY 2022 Guidance:
    EtE Payment Volume $68~70 B (+46~+50%)
    Revenue $1.9~2.0 B (+37~+44%)
    Adj. EBITDA $240~250 M (+44~+50%)

    Άρα ΝΤΜ έχουμε :
    P/S 2.05 & EV/S 2.31

    To χρέος της εταιρίας $1,77 Β είναι εξολοκλήρου μακροπρόθεσμο και αποτελείται από :

    $632,5 Μ μετατρέψιμα ομόλογα λήξης 2027, 0,5% επιτόκιο, τιμή μετατροπής $122,66
    $690 Μ μετατρέψιμα ομόλογα λήξης 2025, 0% επιτόκιο, τιμή μετατροπής $80,48
    $632,5 Μ μη μετατρέψιμα ομόλογα λήξης 2026, 4,625% επιτόκιο

    Μαζί με τα αποτελέσματα ανακοίνωσε και ΔΥΟ νέες εξαγορές, της Finaro και The Giving Block και σε μεγάλο βαθμό εκεί αποδίδω εγώ το χαμούλη. Συνδυαστικά θα της κοστίσουν άμεσα $579 Μ ($213 Μ ζωντανά και 7,2 εκ. μετοχές =>~9% dilution) και σε μελλοντικά earn-outs άλλα $875 Μ ($61 Μ ζωντανά και 4,6 εκ. μετοχές=>~5% dilution). Lock-up για τις άμεσες μετοχές 1 χρόνος και για τα earn-outs 3 χρόνια. ΤΑΒΛΑ η αγορά!

    Η Finaro είναι ευρωπαϊκή εταιρία πληρωμών eCommerce, με τραπεζική άδεια και δραστηριότητες σε ΗΒ, Ευρώπη, Χονγκ Κονγκ και Ιαπωνία. Η The Giving Block είναι εταιρία διαχείρισης crypto δωρεών σε ΜΚΟ. Και οι δύο εξαγορές εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής διπλής εξάπλωσης της εταιρίας, σε νέους τομείς και γεωγραφικά, καθώς και σε πληρωμές crypto. Θα χρειαστεί αρκετή μελέτη και θα επανέλθω άλλη στιγμή πιο ενημερωμένος.

    Λίγα λόγια για τη Shift4:

    Η εταιρία έχει ιδρυθεί από τον 38χρονο Jared Isaacman, ο οποίος εγκατέλειψε το σχολείο για να την ιδρύσει στα 16 και τη διοικεί επί 22 χρόνια. Το βασικό αντικείμενό της είναι η διαχείριση πληρωμών στο λιγότερο σέξυ και περίπλοκο κομμάτι του κλάδου, που είναι οι δραστηριότητες brick & mortar. Ιστορικά το πελατολόγιό της αποτελείται από εστιατόρια, ξενοδοχεία, καζίνο, γήπεδα γκολφ κλπ, στα οποία παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης πληρωμών και λογισμικό λειτουργίας.

    Βρίσκεται όμως στο μεταίχμιο της επέκτασης γεωγραφικά, αλλά και σε νέους τομείς, όπως Sports & Entertainment, Gaming, non profit, αερομεταφορές, eCommerce, τηλεπικοινωνίες. Εντός του 2021 κατέγραψε σημαντική πρόοδο σε όλους τους τομείς με σημαντικότερη όλων (κατά τη γνώμη μου) την αποκλειστική 5ετία συνεργασία για τις πληρωμές τις Starlink. Θεωρώ ότι πρόκειται για προσωπική νίκη του Jared, η οποία οφείλεται σε προσωπική σχέση που έχει αναπτύξει με το Musk, καθώς είναι από τους μεγαλύτερους ιδιώτες πελάτες στα διαστημικά προγράμματα της SpaceX ως κυβερνήτης αποστολών. Βέβαια, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Musk υπήρξε ο ιδρυτής της PayPal, γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο και σίγουρα η εμπιστοσύνη που έδειξε στη Shift4 αποκλείεται να οφείλεται σε προσωπική σχέση και μόνο. Διαθέτει επίσης την πλατφόρμα Shift4Shop, η οποία παρέχει πλήρεις δυνατότητες ανάπτυξης και διαχείρισης eshops.

    Η εταιρία θέλει πολύ ψάξιμο για να κατανοηθεί σωστά, δεν έχω ολοκληρώσει. Θεωρώ ότι πρόκειται για έναν κολοσσό εν τη γεννέσει. Η αγορά φοβήθηκε το miss στο EPS, τα συμπιεσμένα περιθώρια και το μπαράζ εξαγορών, σε μια εταιρία που μεθοδικά πλασάρεται για οργιώδες growth τα επόμενα χρόνια. Θα περιοριστώ σε αυτά για την ώρα, αν η αγορά στην παρούσα συγκυρία τη φέρει περί ή ακόμα καλύτερα κάτω από $40 θα αυξήσω σημαντικά τη θέση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα κάνει μια προεργασία στη Four .... αλλά έμπλεξα αλλού και δεν ολοκλήρωσα.
      Θα την δω ...

      Διαγραφή
    2. Αναμένω αναμμένος κ. Τάκη.

      Πιστεύ ότι θα σας αρέσει και το μαγαζί και ακόμα περισσότερο ο Jared.

      Για μένα έχει πολύ ψάξιμο ακόμα, λόγω του ότι προσπαθώ να κατανοήσω παράλλα τη βιομηχανία πληρωμών, ένεκα που είμαι αγράμματος σχετικά. Εσείς θα τα τσιμπήσετε όλα στο φτερό, θετικά και πιθανές παγίδες.

      Θεωρώ πάντως ότι ο Jared μαγειρεύει κάτι πολύυυυ μεγάλο.

      Διαγραφή
    3. k. Barren ψαχνω να βρω τα σχολια σας για την U οταν ανακοινωσε τριμηνο αλλα δε θυμαμαι που τα ειχατε γραψει. Μια βοηθεια παρακαλω?

      Διαγραφή
    4. Γιατί θυμάμαι εγώ κ. Γεωπόνε;
      Απέλυσα και τη γραμματέα μου πρόσφατα λόγω στενότητας, καταλαβαίνετε.

      Πάντως μη παιδεύεστε. Τα αποτελέσματα ήταν γαμw και PT 5ετίας 999,99.

      Διαγραφή
    5. τσιμπησα λιγα στα 107 αλλα θελω να ανεβασω απλα περιμενω λιγο μεχρι τις 16 του μηνα να δω τι θα πει το στομα του powel παλι.

      Διαγραφή
    6. Jared τέτοιοι τύποι μου αρέσουν, όπως και Μόσχοβιτς. Νέοι, δραστήριοι, ευφυείς και ακόρεστοι για ζωή και καινοτομία .... και φυσικά σχεδόν παντα απο πισω υπάρχει και ένας Εβραίος.

      Διαγραφή
    7. Ναι, είναι να τουε χαίρεσαι κι ας είναι κι εσκιμώοι.

      Ο Jared βέβαια φτάνει για να προωθήσει το μαγαζί κυριολεκτικά στα άκρα. Μέχρι και space walk στο outer space θα κάνει, τι να λέμε. Και σεμνό παιδί.

      Διαγραφή
    8. Τα νούμερα της Four ειναι πολυ ενδιαφέροντα.

      Διαγραφή
    9. Για κύριο Barren και όχι μόνον.
      SHIFT4SHOP κοντράρει Shopify

      https://mywifequitherjob.com/shift4shop-vs-shopify/#Frequently_Asked_Questions_About_Shift4Shop

      Διαγραφή
    10. Barren Wuffett28 Φεβρουαρίου 2022 - 4:03 μ.μ.
      Αύριο πριν το άνοιγμα ανακοινώνει το Τέσσερο (FOUR), οπότε κάνω λίγη προετοιμασία ξαναμελετώντας τα δεδομένα του Q3 2021.

      Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλά, αλλά σε πιο μακροπρόθεσμη θεώρηση, πιστεύω πως αυτό το νιάνιαρο ($4,3 Β) θα εξελιχθεί σε ένα κράμα SQ ($70 B) & SHOP ($85 B). Νομίζω πως έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά, μεγαλύτερος κίνδυνος μη χάσουμε το Jared στο άουτερ σπέης (φτου φτου)

      Μαρκ μάι φρήκιν γουόρντς naoum.

      Εννοείται πως θα επανέλθω με σκέψεις για το Q4.

      http://mitarola.blogspot.com/2022/02/upstart-e.html?showComment=1646056986315#c5829635885971825358

      Θεωρώ πως με το Jared στο τιμόνι η εξίσωση

      SQ+SHOP = FOUR

      είναι εφικτή.

      Και αν επαληθευτεί, τα $50 Β κεφαλαιοποίηση έως το 2025 θα είναι απλά το ορεκτικό.

      Διαγραφή
    11. Και για όσους βαρέθηκαν να διαβάσουν το link του κ. Τάκη, ο κυριούλης που κάνει τη σύγκριση θεωρεί πως:

      -Το Shift4Shop είναι καλύτερο value for money από το Shopifi, γιατί είναι ΔΩΡΕΑΝ.
      -To Shift4Shop προσφέρει περισσότερα features στη βασική του έκδοση, με τίμημα να είναι λίγο πιο περίπλοκο στη χρήση.
      -To Shopify λόγω κλίμακας προσελκύει περισσότερους developers, άρα έχει περισσότερα 3rd party Apps διαθέσιμα και yp to date features (με σημαντικό κόστος.
      -To Shift4Shop έχει καλύτερες λειτουργίες SEO και social media/ content.

      Αν κάποιος ασχολείται ενεργά με το e-commerce κι έχει άποψη ας μας διαφωτίσει, εγώ είμαι λίγο μεσάνυχτας.

      Διαγραφή
    12. ξεχνατε ομως οτι η shopify εχει το πλεονεκτημα του network effect.Οπως ειπατε τραβαει περισσοτερο κοσμο και κατα συνεπεια περισσοτερους developpers που θελουν να δημιουργησουν περισσοτερα third party apps για την εταιρια. Ολα αυτα εχουν μια εκθετικη δυναμικη και δημιουργουν εμποδια για πιθανους ανταγωνιστες. Εαν καταφερει να βρει μια λυση σε αυτη την εξισωση η FOUR τοτε την βλεπω για παραπανω και απο 50Β κεφαλαιοποιηση. Εως τοτε θα μεινω θεατης αν και για ειμαι ειλικρινης δεν εχω εμφαθυνει και στην εταιρια οσο πρεπει.

      Διαγραφή
    13. Θα συμφωνήσω με την προσέγγιση. Αυτές οι εταιρίες είναι καλύτερα να αγοράζονται στις διασπάσεις για σιγουριά.

      Κι εγώ αν δεν ήμουν ήδη μέχρι το λαιμό θα περίμενα να σπάσει το $104 και να μιλά όλο το Twitter γι' αυτή για να τοποθετηθώ.

      Διαγραφή
    14. Εγώ κύριε Barren σε διασπάσεις ανοδικές δεν μπαίνω ποτέ ... μόνο για κάτι βραχυπρόθεσμο και σχετικά γρήγορο.

      Η 4 εμένα με έχει πείσει ότι πάει για μεγάλα πράγματα. Όσο την μελετάω, αντιλαμβάνομαι ότι κάνει σχεδόν τα πάντα.
      Ο Ceo είναι εκπληκτικός με διορατικό management. Εφόσον έχω και την έγκριση του κυρίου Χασάπακλα, δεν έχω καμιά αμφιβολία για την Four .... όμως θα αγοράσω στις αδυναμίες της μετοχής.

      Πως σκέφτομαι.
      Ο Zacks rank την έστειλε στο 5, strong sell.
      O Navellier την δίνει sell.
      Αυτών, οι αλγόριθμοι, υποβαθμίζουν τη σύσταση της μετοχής λόγω του χρέους των 1,7 δις. Όμως οι αλγόριθμοι δεν εντοπίζουν ότι το 1,35 δις είναι ομολογιακό χρέος μετατρέψιμο σε μετοχές. Έτσι πέφτουν στην παγίδα ρου χρέους και βγάζουν μπούρδες.

      Υπάρχουν δυο μικρά γκαπάκια.
      Το ένα κλείνει στα 52 δολάρια και το πρώτο στο 43.
      Θεωρώ δεδομένο ότι το 52 θα βρει τρόπο και αφορμές να το κλείσει. Για την ώρα, δεν ξέρω αν πάρω 1η θέση εκεί .... θα ήθελα το 45.

      Ειρήνη να έχουμε και η μετοχή θα ζωγραφίσει, εν καιρώ, στο ταμπλό.

      Διαγραφή
    15. Τη ζώνη των 59 δολαρίων προσπάθησε 3 φορές πρόσφατα να τη διασπάσει ανεπιτυχώς.
      Θέλω να πιστεύω πως ούτε τώρα θα το πετύχει. Θα κάνει τη διορθωσούλα της και την επόμενη φορά ... ιδού πεδίο δόξης λαμπρό.

      Διαγραφή
    16. k. Τάκη νόμιζα ότι είναι προφανές ότι αστειεύομαι (περί αγοράς στη διάσπαση του 104 κλπ!).

      Προσωπικά πιστεύω ότι έως το 2025 τα $500 είναι ρεαλιστικός στόχος, πιο μακροπρόθεσμα θα έλεγα και σεμνός ίσως, οπότε $10 πάνω $10 κάτω δεν τα πολυψάχνω. Την τελευταία αύξηση την έκανα στο εύρος 40~45, όπως είχα γράψει ότι θα κάνω μετά τα αποτελέσματα (αρχικό σχόλιο). Οι πιθανότητες να γράψει νέο τοπικό χαμηλό (<39), θεωρώ πως έχουν μειωθεί σημαντικά, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται σε αυτή την αγορά.

      Πασατέμπο για μένα κι ελπίζω να γυρίσει ο Jared σώος από το επόμενο διαστημικό ταξίδι (τέλος του έτους νομίζω), εκεί εντοπίζω το μεγαλύτερο κίνδυνο στη μετοχή προσωπικά.

      Διαγραφή
  18. Ένα ενδιαφέρον βίντεο για όποιον ενδιαφέρεται να καταλάβει καλύτερα τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

    https://www.youtube.com/watch?v=If61baWF4GE&list=PLnZweJIof2hzVO1JsxSo9cAO7maQ3A7xT&index=1

    Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο Πούτιν δεν είναι απλά τρελός όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν. Ζητήματα ασφάλειας, ορυκτού πλούτου, υδάτινων πόρων και δημογραφικό πρόβλημα της Ρωσίας φαίνεται πως καθιστούν τον έλεγχο της Ουκρανίας, τουλάχιστον μέχρι τον ποταμό Δνείπερο, ζήτημα ζωής και θανάτου για το καθεστώς του.

    Καλά ξεμπερδέματα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και το Περλ Χάρμπορ
      https://www.euro2day.gr/specials/dr_money/article/2121750/oi-oikonomikes-kyroseis-enantion-ths-rosias-kai-to.html

      Διαγραφή
    2. Ο Πούτιν αργά ή γρήγορα θα καταντήσει σαν τον Καντάφι ή τον Σαντάμ.
      Θα τον φάνε οι δικοί του χωρίς οίκτο.

      Διαγραφή
    3. Ο Δυτικός Κόσμος του είναι ευγνώμων που κατάφερε σε μια μέρα ότι δεν κατάφεραν οι Ευρωπαίοι εδώ και 30 χρόνια ...1000 merci σύντροφε Βλαντιμίρ ..ραντεβού στην κόλαση η όπως λένε οι εδώ οπαδοί σου ραντεβού στα γουναραδικα...Καλοταξιδος και στα τσακιδια...

      Διαγραφή
    4. Ο λογαριασμός έρχεται πάντα στο τέλος ...βλέπε Περλ Χάρμπορ τι ήρθε μετά στους σχιστοματηδες κοντομυτηδες ..και τώρα Ουκρανία βλέπε τι έρχεται στον σύντροφό Βλαντιμίρ...

      Διαγραφή
    5. Η Λιβύη και το Ιράκ αντίστοιχα δεν είναι και πολύ καλύτερα, μετά τη σωτηρία τους από τους δυτικούς όμως.

      Επίσης, αν δει κανείς τι χώρες παρέλαβαν οι δυο συγκεκριμένοι, θα έχει καλύτερη εικόνα. Με όλα τα πολλά αρνητικά τους για ταδικά μας δεδομένα, για ορισμένους λαούς η καλύτερη περίπτωση είναι τέτοιου είδους ηγέτες.

      Η Ρωσία δε, αν δεν είχε υπάρξει ο Εξαποδώ, το πιθανότερο θα είχε ακολουθήσει τη μοίρα της Γιουγκοσλαβίας προ 10ετίας τουλάχιστον. Και λογικά αυτή θα ακολουθήσει αφού το βγάλουν από τη μέση, το ξέρει και γι' αυτό είναι επικίνδυνος.

      Διαγραφή
    6. Και οι λαοί του Ιράκ και της Λιβύης δεν περνάνε καλά και εμεισ πληγώνουμε το πετρέλαιο ακριβότερο. Με όλα αυτά τα εμπάργκο που επέβαλε η Δύση πόσο έχει εκτοξευτεί η τιμή της ενέργειας στην Ευρώπη. Αρα ο απλός λαός χάνει ή κερδίζει?

      Διαγραφή
  19. ezgo +15 anpc +17.
    Aκόμα δεν πιστεύω ότι έπιασε δουλειά ο Κινέζος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του Θανάτου στην Σούδα στην Αλεξανδρούπολη στην Λάρισα...εμείς δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών και ιμπεριαλιστων ..εμείς διαλέγουμε την πάλη των λαών..ποιος είναι ο Ποιητής???Κουτσουμπας με τους Παμιτες να τον χειροκροτούν...τώρα αν οι Τούρκοι φθάσουν σε δύο μέρες πάνω από την Ερεικούσσα καί τούς Οθωνούς υπάρχει πρόβλημα ???δεν νομίζω...ερε ...που λείπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άσχετο, ερώτηση κρίσεως. Αφού το επόμενο commodity που θα εκτιναχθεί η τιμή του είναι τα σιτηρά, δεν θα ήταν καλή ιδέα η αγορά ενός etf long (ίσως και 3x) για ένα καλό κέρδος σε ορίζοντα εξαμήνου ή έτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ ΕΥΡΩΒΛΑΧΟ ΤΟ WEAT ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ. ΓΝΩΜΕΣ ΟΛΕΣ ΔΕΧΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Κύριε DDIN, μάλλον αργήσαμε να το σκεφτούμε το σιτάρι (WEAT, 3WHL) ή και που το σκεφτήκαμε έπρεπε να ρίξουμε κατευθείαν εντολή. Αν και μετά το καζο που είχε παιχτεί στο πετρέλαιο την άνοιξη του '20 πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Όπως είχε γράψει τότε ο μικρομέτοχος: στα παράγωγα 100 φορές να τους έχεις κερδίσει, θα έρθει η ώρα που θα κάνεις ένα τρέιντ που θα σου τα πάρουν όλα όσα κέρδισες τις 100 προηγούμενες.

      Πάντως για να είμαι ειλικρινής το ρευστό έχει αρχίσει και με πιέζει με τον ρυθμό που ανεβαίνουν οι τιμές. Έχω αρχίσει και σκέφτομαι σοβαρά να παρκάρω μετρητό στην BNB.BR για αντιστάθμιση.

      Τα θετικά:
      1. Μέρισμα 6% (αν και ποτέ δεν ήμουν dividend driven).
      2. Τα λεφτά θα είναι σαν να βρίσκονται στο εξωτερικό.
      3. Μικρότερο περιθώριο πτώσης.
      Τα αρνητικά:
      1. Δεν παύει να είναι μετοχή, οπότε μπορεί να βρεθείς με ζημιά όταν θα χρειαστείς τα λεφτά.
      2. Το δυνητικό κέρδος είναι μικρό.

      Αυτή τη στιγμή η BNB.BR είναι στα 1635 ευρώ, έρχεται από συνεχή πτώση από τα 3500 που είναι και πολυετής αντίσταση και το χαμηλό της είναι στα 1100 πίσω στις αρχές του 2000.
      Αν κρίνω όμως απ' την Ελλάδος αυτή έδωσε ένα 50% σχεδόν.
      Θα το ψάξω παραπάνω και θα σας πω αν βρω κάτι αξιοσημείωτο.

      Διαγραφή
    3. ProShares Ultra VIX Short-Term Futures ETF (UVXY) δείτε κι αυτό για αντιστάθμιση σε μια στραβή μπορεί να διπλω-τριπλωσει, ενώ το χω τμήσει

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ ΕΥΡΩΒΛΑΧΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΧΑΛΑΣΤΗΚΑ. ΚΑΙ LESS RISKY TO WEAT ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ LEVERAGED ETF ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ, ΔΗΛ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ.. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ.

      Διαγραφή
    5. Εναλλακτικά, στο ίδιο πνεύμα επένδυσης, υπάρχει η BATS.L κύριε Ευρωβλάχο. Με 6,65% αφορολόγητο μέρισμα και σημαντικά μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα. Βρίσκεται βέβαια +20% το τελευταίο τρίμηνο, χοντρικά στο ίδιο επίπεδο με την προ covid περίοδο, στο -50% απ΄το ανώτερο 5ετίας. Προσωπικά, έχοντας πουλήσει το σύνολο των ομολόγων είμαι dividend driven. Έχω θέση και στις 2 εταιρείες. Στο νησί (για το μέρισμα) έχω θέση και στην GSK.L αλλά και την MNG.L για την οποία έχω επιφυλάξεις λόγω κλάδου (είναι το κομμάτι διαχείρισης της ασφαλιστικής Prudential). Η μετοχή κατά την απόσχιση ξεκίνησε στις 200 GBP.

      Διαγραφή
    6. Επανέρχομαι πάλι στο WEAT μιας και ξεφουσκώνει σήμερα. Από τη στιγμή που μιλάνε για "supply shock of a lifetime" μήπως είμαστε στην αρχή ακόμα κι αξίζει ένα συνετό trade με ορίζοντα 1-2 ετών?
      Για να κάνει καινούργιο υψηλό το WEAT θέλει 100-150% άνοδο από εδώ που είναι.

      https://finance.yahoo.com/news/grain-markets-set-supply-shock-231848390.html

      Διαγραφή
  22. Καλημέρα, ποιοι συμφωνούν με τον συγγραφέα;;

    https://www.fool.com/investing/2022/03/01/2-growth-stocks-down-75-double-says-wall-street/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Coupang (CPNG) – ER 2021-Q4

    Ανακοίνωσε αποτελέσματα χθες μετά το κλείσιμο η Coupang και η αγορά τα υποδέχθηκε με ανάμικτα συναισθήματα, καθώς έπαιξε αρκετό ping pong στο ΑΗ -5%~+5%. Αυτό που υποθέτω είναι πως στην αρχή την άδειασαν λόγω εκτεταμένων ζημιών και συμπίεσης περιθωρίων και στη συνέχεια μάλλον χρύσωσε το χάπι ο Bom στο Earnings Call.

    Q4 2021:
    Revenue $5.08 B (+34% YoY)
    Gross Profit $806 M (+24% YoY, Margin 15.9% από 17% Q4 2020)
    Adj. EBITDA -$285 M (από -$82 Μ το Q4 2020)
    Net Loss $404 M (από $83 Μ Q4 2020)

    FY 2021 :
    Revenue $18.4 B (+54% YoY)
    Gross Profit $2.95 B (+49% YoY, Margin 16% από 16.6% το 2020)
    Adj. EBITDA -$747 M (από -$357 Μ το 2020)
    Net Loss $1,54 Β (από $463 Μ το 2020)

    2022 Guidance:
    Growth 30%+ για Q1 2022
    Adj. EBITDA loss <-$400 M για FY 2022
    Δε θέλησαν να δώσουν καθοδήγηση για FY Revenue, λόγω πολλών αστάθμητων παραγόντων στις συνθήκες της αγοράς (COVID, Sypply chain etc)

    Στα $25,4 έχουμε με στοιχεία ΤΤΜ:
    MCap $44.5 B
    Net Cash $1.69 B
    Enterprise Value $42.8 B
    P/S 2.42
    EV/S 2.33
    EV/GP 14.51

    Άλλα ενδιαφέροντα metrics που αναφέρθηκαν:
    Αύξηση πελατών YoY 21% στα 18 εκ. (37 εκ. οι ενεργοί e-customers στη χώρα, 45 εκ. ο πληθ.)
    Συνδρομητές premium WOW 9 εκ. (+50% ΥοΥ)
    Όλες οι κοορτές μέχρι και του 2010 είχαν αύξηση κατανάλωσης >30%

    Βλέπουμε λοιπόν λίγο πολύ το ίδιο έργο που εμφανίζεται σε διαφορετικούς βαθμούς σε COVID beneficiaries. Δηλαδή επιβράδυνση του Growth και συμπίεση περιθωρίων, που αποδίδονται εν πολλοίς σε έξοδα λόγω COVID, supply chain, έλλειψη εργατικού δυναμικού. Ο Bom Kim ξεκαθάρισε ότι το 2022 θα είναι έτος πιο πειθαρχημένης ανάπτυξης, με έμφαση στη βελτίωση περιθωρίων. Kαθοδήγησαν GP margin 18% για Q1 2022, από 16.9% το Q1 2021 και θετικά περιθώρια Adj. EBITDA για Q4 2022, από -2,6% το Q4 2021.

    Στο πλαίσιο αυτό δήλωσαν πως εφεξής θα παρέχουν στοιχεία για δύο διακριτά τμήματα:
    Product commerce, που θα περιλαμβάνει τις ώριμες δραστηριότητες όπως retail, Fresh & διαφήμιση
    Growth Initiatives, που θα περιλαμβάνει Eats, video, fintech & διεθνή επέκταση

    Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι να δείξουν ότι στους πιο ώριμους κλάδους που δραστηριοποιούνται είναι σε καλό δρόμο προς την κερδοφορία, ώστε να μη χάνεται στο σύνολο. Καλώς το κάνουν, καθώς αφενός στις τρέχουσες συνθήκες η υπομονή για την επίτευξη κερδοφορίας εξαντλείται, αφετέρου καίγοντας >$1 Β ετησίως και με καθαρό ταμείο $ 1,7 Β, κάποια στιγμή το αργότερο αρχές 2023 θα πρέπει να ανζητήσουν κεφάλαια. Είτε το κάνουν με δανεισμό είτε στην αγορά, θα πρέπει το 2022 να έχουν δείξει ένα πιο ώριμο προφίλ.

    Για διεθνή επέκταση δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες καθόλου.

    Do nothing για εμένα η κατάσταση. Ο CSA του BWF (δηλαδή εγώ) διατηρεί σύσταση BUY με PT 2025 $112.37

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία η είσοδος στα 17 - 19 που έλεγα. Δείχνει ότι πάει να αλλάξει την πτωτική τάση.

      https://finviz.com/quote.ashx?t=CPNG

      Τώρα, σε αυτή τη φάση αποκλείω να διασπάσει το 30. Λέω, εγώ τώρα, θα βρει λόγο και αφορμή να τεστάρει τα ολικά χαμηλά της.

      Διαγραφή
  24. Τέτοια πλήρης αποσύνδεση μεταξύ SP500 και ARKK δεν έχει υπάρξει όλο το χρόνο της διάλυσης που έχει περάσει. Πλέον δεν ανεβαίνει λιγότερο και πέφτει περισσότερο, απλά διαλύεται εντελώς παρόλο που ο SP500 ανεβαίνει!

    Η πλάκα είναι ότι 3 μήνες τώρα το growth διαλύεται γιατί ακούμε όλο και πιο τραγικά σενάρια για τα επιτόκια. Αλλά από εχθές που βγήκε το Ζερόμ και είπε ότι πάμε για 0,25% αύξηση το Μάρτη, διαλύεται τρισχειρότερα, διότι λέει η αγορά το ερμηνεύει ως αδυναμία της οικονομίας και πάμε για ύφεση.

    Με άλλα λόγια, ότι και να γίνει ο Mr Market μας λέει πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να εγκαταλείψουμε παντελώς το growth-innovation και ότι επί Alzheimer θα επιβιώσουν μόνο οι FANGMAN, οι συνδικαλιστές και οι κατσαρίδες.
    Άρα εγώ κάνω το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο θείος σας θα επιβιώσει αφού η Berkshire +30% στο έτος ενώ εμείς πτώση από 50-80% . Το growth σενάριο μάλλον το γράφουν οι ίδιες οι εταιρείες με τα αποτελέσματα τους.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, κύριε Barren και έλεγα ότι μόνο οι δικές μας εταιρίες τρώνε ξύλο , βεβαία στην Αμερική έχουν δώσει άλλο μέτρο στα νούμερα πχ ένα -30% δεν πρέπει να μας κάνει καν αίσθηση ενώ στην παιδική χαρά του ΧΑΑ λέμε πωπωωωω τι ξύλο ειναι αυτό με -5% , σήμερα για παράδειγμα δεν το έχουν σε τίποτα να το γυρίσουν πάνω στο τέλος και από -5% το χαρτοφυλάκιο μου στις 5:00 να κλείσει +3% το βράδυ στις 11:00 και χθες το ίδιο έκαναν αν και σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να το κανουν , να πω την αμαρτία μου δεν αντέχετε το να είσαι από πάνω ειναι τρελοί στο πάνω κάτω και ειμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα και μπορει να δούμε νέα χαμηλά στις εταιρείες μας αλλά δεν ρισκάρω να βγω γιατί συνήθως πέφτω έξω στις προβλέψεις μου.

      Διαγραφή
    3. Για ποιε λέτε κ. Νεκ;
      Γιατί οι δικές μου έχουν βγάλει όλες από εκπληκτικά έως αρκετά καλά αποτελέσματα και πάλι ξύλο τρώνε.

      Δεν είναι θέμα θεμελιωδών πλέον. πχ σήμερα η DDOG που έσκισε πώλους χάνει 10%, όσο και η θλιβερή SKLZ.

      Διαγραφή
    4. DDOG 46 δις κεφαλαιοποίηση
      UPST 12,5 δις.

      Αναρωτιέμαι .... με βάση τους αριθμους που βλέπω .... αν η DDOG αξίζει 46 η άλλη, πόσα θα έπρεπε να λέει στο ταμπλό;

      Διαγραφή
    5. Nα μην πιάσω την άλλη, την Cloudflare. 33 δις λέει!!
      UPST πόσο;

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη κατά την άποψη σας πόσο θα έπρεπε να λέει η UPST σε σχέση με τις λεγάμενες που γράφετε;

      Αν θέλετε επίσης για πείτε μας κύριε Τάκη πως βλέπετε και την αγορά , θα έχουμε και άλλο κάτω ή δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλή πρόβλεψη αυτήν την περίοδο ,βγήκε χθες και ο μπαγλαμάς να μας πει ότι θα αυξήσει τελικά τα επιτόκια τον Μάάρτιο.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Geopard, πάντως όχι λιγότερο απο αυτές. Εγώ αισθάνομαι σαν να έχω κάτσει πάνω σε 1 trillion.

      Τώρα για τα επιτόκια που λέτε. Ποιός τα "μαμεί"; Καλά θα κάνει να τα ανεβάσει .... η αγορά η Αμερικάνικη θα πάει σφαίρα πάνω, αρκεί να τελειώσει πειστικά και οριστικά η Ιστορία της Ουκρανίας, δίχως να ανοίξει άλλο μέτωπο αλλού. Μέχρι τότε, μιζέρια και ταλαιπωρία

      Διαγραφή
    8. Το γεγονός ότι οι εταιρείες βγάζουν καλά έως πολύ καλά αποτελέσματα αλλά τρώνε το ξύλο της Αρκούδας και αν κάποιες από αυτές κάνουν το" λάθος"και πρόσκαιρα αντιδράσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα χάνουν ότι πήραν και περισσότερο αδυνατώντας να κρατήσουν ένα επίπεδο μας λέει κάτι συνάδελφοι ???Άλλο τι κάνουν οι δείκτες...εμένα δεν με αφορά καθόλου γιατί δεν παίζω δείκτες... έτσι να υπάρχει... αν κάποιος επενδύει όπως ο Φίλος μου BARREN που ομολογεί ότι τα θέλει 50 και 70%κατω από εδώ για να φόρτωσει ανεξάρτητα πόσο αγορασμενος είναι τότε οκ ...πόσοι όμως από εμάς επενδύουν έτσι...???

      Διαγραφή
    9. Τέλος ο Ξανθός δεν ξέρω αν έχει απασφαλισει (εύχομαι όχι ) αλλά είμαι απόλυτα σίγουρος πως μασάει κάτι που ούτε ο ίδιος δεν ξέρει αν μπορεί να το καταπιεί....έτσι να υπάρχει ...πληρώνω κάτι???

      Διαγραφή
    10. Ο πρώην Ξανθός, που πλέον είναι ξανθοκαραφλός έχει τελειώσει. Την πάτησε!!
      Θα έχει την τύχη του Καντάφι ή του Σαντάμ. Θα τον φάνε οι δικοί του ... ίσως να έχει λίγο καλύτερη τύχη σαν αυτή του Μιλόσεβιτς.
      Την πάτησε άσχημα!!!

      Διαγραφή
    11. Διαφωνώ ...
      "Το γεγονός ότι οι εταιρείες βγάζουν καλά έως πολύ καλά αποτελέσματα αλλά τρώνε το ξύλο της Αρκούδας"

      Η πραγματικότητα είναι ότι ήταν ακριβές .... με αρχηγό της ακρίβειας την NET.
      Οι μεγάλες σε κεφαλαιοποίηση πρέπει να φτηνηνουν λίγο ακόμη. Στο ταμπλό ανεβαίναν πολύ πιο γρήγορα απο την σνάπτυξη τους.

      Διαγραφή
    12. Ως προς τον Ξανθό συμφωνώ απόλυτα ότι είναι τελειωμένος από την πρώτη στιγμή που έκανε την εισβολή ...το τέλος του με τον α ή β τρόπο είναι τελεσίδικο... μέχρι τότε τι θα κάνει και θα συμβεί είναι το ζητούμενο...αν έχει αιματοκυλησει την Ουκρανία και ότι άλλο τότε τι να το κάνω... υπάρχει πρόβλημα ....υποστηριξα από την πρώτη ημέρα πως το Ουκρανικό δεν πρέπει να υποβαθμιστεί από κανέναν ...

      Διαγραφή
    13. Το σίγουρο είναι πως αν η κατάσταση δεν εκτονωθεί σύντομα (προσωπικά το βλέπω απίθανο και μακάρι να διαψευστω )τα αποτελέσματα που θα φανούν σύντομα μόνο καλά δεν θα είναι...ίσως και ΠΟΛΎΥΥΥ κακά.. απευχομαι...

      Διαγραφή
    14. Ως προς τις τιμές των μετοχών σαφώς και είχαν φουσκώσει σας αερόστατα και κάποιες είναι ακόμη φουσκωμένες όχι τόσο Βέβαια...για αυτό και απείχα και απέχω αγοράζοντας πολύ επιλεκτικά και προσεκτικά ελάχιστα πράγματα...όμως αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα ως προς την συμπεριφορά που ανέφερα...Εν ολίγοις κύριε Τάκη συμφωνούμε !!!🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    15. Ότι η Αγορά Κύριε ΤΑΚΗ θα κάνει ένα ξέσπασμα ανακούφισης είναι σίγουρο και απόλυτα δικαιολογημενο και φυσιολογικό...Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου όμως είναι η εξής:από ποιο επίπεδο τιμών θα το κάνει που πολύ απλά αν πχ η Χ ψ μετοχή που τώρα είναι 💯 δολάρια το κάνει από εδώ η πρώτα έχει δει το 50 και κάποιος την έχει στο χαρτοφυλάκιο του επειδή την πιστεύει τότε δώρο αδωρο μιας και θα θέλει μόνο 💯% να φθάσει το 100 ξανα ...αν δε το κόστος κτήσης του είναι πάνω από το 💯 τότε ας μια τρύπα στο νερό.... εκτός και έχει ρευστότητα να την ανέβασει την θέση του και κατεβάσει το μέσο όρο κτήσης... τροφή για προβληματισμό ... φιλικά πάντα...

      Διαγραφή
    16. Α, εδώ θα ταχθώ με τον κύριο Barren, κύριε Gerry.
      Αν η μετοχή των 100 πάει 50 ή και παρακάτω, μικρή σημασία έχει. Θα έλεγα ότι είναι αδιάφορο!!! Το ζητούμενο είναι η σωστή επιλογή!!
      Αν πιστεύεις την εταιρεία που η μετοχή έχει 100 και βλέπεις το 1000 ή και το 2000 τότε προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν κατά τη διάρκεια ενός bear market πάει στο 50.
      Το πάτο ουδείς τον βρίσκει.
      Προσωπικώς, απο τις αγορές τα πολλά φράγκα δεν τα έχω βγάλει απο τις bull markets όπου όλοι βαράνε τις πιστολιές και κερδίζουν ψιλοκοκό. Αλλά απο τις αρκουδιάρικες αγορές με σωστή επιλογή των εταιρειών και μένοντας πιστός στο δόγμα, ότι η εταιρεία αναπτύσσεται, είναι φτηνή και θα έρθει η ώρα της συγκομιδής. Επομένως μπαίνω στο καταφύγιο, αν έχω χρήμα αγοράζω και άλλα. Αν δεν έχω δεν κάνω τσάρκες εκτός καταφυγίου. Θα πουλήσω στα 1000 και 2000.

      Το δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις τα σχατά απο τα διαμάντια και να περιμέεεεεενεις.

      Συντάσσομαι με το δόγμα Barren.
      Για την Αμερική αυτή την περίοδο ψάχνεις εταιρείες σχετικά φτηνές, με τρελή ανάπτυξη και να έχουν γερό ταμείο από πίσω.

      Διαγραφή
    17. Διότι ένας που δεν αγοράζει στο 100, δεν θα αγοράσει ούτε στο 50. Και μετά όταν επιστρέψει στο 100, θα ξαναπεριμένει το 50. Θα του έρθει όμως το 200 και θα το φαίνεται ακριβή.
      Κάποια στιγμή, αν δεν μπει κάπου αλλού, θα ρίξει μια πιστολιά στο 500 και θα βγεί με την πρώτη ευκαιρία και θα το παίζει μάγκας,πως τάχα μου κέρδισε εκ του ασφαλούς.
      Τα έχω ζήσει χρόοοοονια αυτά.

      Διαγραφή
    18. Πολύ σωστά κ. Τάκη αλλά ποιες είναι αυτές MILE, FUBO, SKLZ, PLTR, CLVR, ZEV, UPST, KBNT, AI, FOUR κτλ

      Διαγραφή
    19. Κύριε Τάκη αξία δεν έχει με ποιον συντασομαστε αλλά αν κάνουμε αυτό που πιστεύουμε σωστό για μας ...και σ αυτό νομίζω συμφωνούμε αν και στην ουσία το ίδιο λέμε...Η στρατηγική του Φίλου μου BARREN είναι η δική του στρατηγική και μπορεί να το βεβαιώσει ο ίδιος (άλλωστε το έχω γράψει και εδώ) ανεξάρτητα αν εγώ την ακολουθώ συμφωνώ μαζί του διότι είναι απλά ένα στοίχημα που παίρνει γνωρίζοντας το ρίσκο που αναλάμβανει αν του βγει..Έχω γράψει επίσης όχι μόνο μια φορα πως δεν ψάχνω ούτε πατους ούτε κορυφές γιατί είναι αυταπάτες... σύμφωνω με την στρατηγική που αναφέρετε πως αγοράζει κάποιος στις έταιρειες που πιστεύει ότι θα τον ανταμείψει στο τέλος...όμως αυτό είναι ανάλογα το προφίλ αυτού που επενδύει... δηλαδή αν Εγώ πχ με ενδειαφερει να έχω μια απόδοση όχι *3 5 10 σε 5 η 10χρονια λόγω αναγκών η ότι άλλο φυσικά και θα με νοιάζει να μην έχω αγοράσει στο 100 αλλά πολύ πιο κάτω...

      Διαγραφή
    20. Προσωπικά δεν μπορώ να μην λαμβάνω υπ όψιν τις συγκυρίες που διαμορφώνουν την Τάση της Αγορας και ανάλογα το ποσό επισφαλείς είναι να διαμορφώνω την στρατηγική μου και να προσαρμόζομαι.. αυτό όμως κάνω εγώ ...για κάποιον άλλο μπορεί να είναι τελείως λάθος ...πάντως σε όλες τις περιπτώσεις ο λογαριασμός καλός η κακος θα μας έρθει στο μέλλον...

      Διαγραφή
    21. Και όλα αυτά φυσικά κύριε Τάκη έχουν να κάνουν καί θά το λέω μέχρι τελικής πτώσεως ότι είναι αναλογικσ με την Ρευστότητα... δηλαδή εσείς εγώ η οποίος άλλος πιστεύει μια εταιρεία και έχει πάρει το 80 % και όλη την θέση του στο �� και την δεί στο 50 η στο 20 χωρίς να μπορεί να κατεβάσει τον μέσο όρο εγώ το θεωρώ λάθος και δεν το κάνω ..πχ κάποιος διακρατει μια μετοχή επειδή την πιστεύει από τα 20 που την πίστεψε για*5 10 και τώρα την βλέπει στο 2 η 3...τι κάνει???

      Διαγραφή
    22. Για να είμαι ειλικρινής κ. Gerry, το δόγμα "φόρτωμα ακόμα και 50~70% κάτω" βρίσκεται σε καθεστώς αναθεώρησης, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ο Alzheimer σε καθεστώς lame duck, δηλαδή όταν θα του απομένει λιγότερο από ένας χρόνος.

      Εγώ θεωρώ πως το πρόβλημα τόσο για την παγκόσμια οικονομία όσο και τη γενικότερη σταθερότητα (ως επακόλουθο, γιατί ιστορικά οι γεωπολιτικές εντάσεις προέρχονται από τα οικονομικά αδιέξοδα) λέγεται "Χλιδάτος Σοσιαλιστικός Απολυταρχισμός" και εδρεύει στο Λευκό Οίκο. Πιο προβεβλημένοι εκπρόσωποί του:
      Ένας ανίκανος διανοητικά Alzheimer που στήνει πολέμους για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά του συμφέροντα, ενώ παράλληλα νοθεύει την ελεύθερη οικονομία και τη Δημοκρατία στη χώρα του, για τον ίδιο λόγο.
      Μια διεφθαρμένη κάργια, το Νάνσυ το Πελόζι η οποία χρησιμοποεί την εσωτερική πληροφόρηση από το αξίωμά της για να γίνει η μακράν πιο επιτυχημένη trader όλων των εποχών (η θειά πρέπει να έχει ποσοστά επιτυχημένων trades 99,99%, δεν έχει ξαναγίνει).
      Μια τεμπέλα άεργη κάργια ονόματι Warren, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με εκστρατείες παραπληροφόρησης και δυσφήμισης για τους πιο επιτυχημένους αμερικανούς επιχειρηματίες, αυτούς που κρατάνε την Αμερική στη θέση της, ώστε να τους ελέγχει το καθεστώς.

      Νέο κεφάλαιο όσο η Αμερική διαλύεται από αυτό το καθεστώς θα το σκεφτώ σοβαρά για να βάλω. Θα διαχειριστώ έως τότε ότι έχω ήδη και το επιπλέον κεφάλαιο θα κατευθυνθεί κυρίως (ή και εξολοκλήρου) στα crypto. Εννοείται πως τίποτα δε θα μείνει στις τράπεζες, περιμένω ένα αξιόπιστο stable coin από το Cardano για να διακόψω εντελώς επαφές με το τραπεζικό σύστημα (μόνο ως transit).

      Short στις δυτικές δικτατορίες με άλλα λόγια.

      Διαγραφή
    23. Anyway για να μην το κουράζω και μιλώντας προσωπικά δεν επιτρέπω ποτέ στον εαυτό μου να γράψει ζημιά 50 60 70 % σε μια θέση και ειδικά υπολογίσιμη θέση του χαρτοφυλακίου μου ... γιατί άλλο έχω ένα χαρτοφυλάκιο πχ 100.000 και είμαι επενδεδυμένο το 50% και μια θέση αποτελεί το 2% του οπότε σε περίπτωση που για Χ. Ψ λόγους συμβει οπότε no harm done και άλλο στο 20 η το 30%...στο. Στις Αγορές στον Πόλεμο στη Ζωή υπάρχουν κανόνες ...οποιος τις παραβλέπει και τις καταστρατηγεί στην συντριπτική πλειονότητα των το πληρώνει πανάκριβα...μόνο από τύχη κάποιες φορές γλυτώνει...αυτό όμως είναι απλά η εξαίρεση του Κανόνα...εγώ έχω επιλέξει να μην είμαι στον Κανόνα ...η εξαίρεση δεν με αφορά γιατί οι πιθανότητες είναι συντριπτικά κατά μου ...

      Διαγραφή
    24. Φίλε BARREN το τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει χωρα πολύ συζήτηση μεταξύ Τυρού και Αχλαδιου αναξαρτητα αν κάποιος συμφωνεί η διαφωνεί με τις ανωτέρω θέσεις σας και φυσικα εννοείτε πως αυτό είναι η εξυπνάδα του να αναθεωρείς την ταχτικη σου ανάλογα την συγκυρία...δεν νομίζω να χρειάζεται ανάλυση αυτό...όμως εδώ μιλάμε για ταχτικες επένδυσης...και το ξαναλέω οποίος ξεμένει από πυρομαχικά από τις Αγορές τον Πόλεμο και γενικότερα στην Ζωή είναι κατά 99% τελειωμένος ... ελπίζει μόνο στο θαύμα ...μόνο που επειδή εγώ δεν πιστεύω στα θαύματα φροντίζω να χω πυρομαχικά πρώτα να επιβιώσω και μέρα να επιτεθω...Τα υπόλοιπα για μένα (άποψη μου φυσικά) έχουν ελάχιστη αξία...

      Διαγραφή
    25. Μην παραξηγηθώ, τις θέσεις που ήδη έχω θα τις κρατήσω. Απλά πλέον δε βλέπω το λόγο να ψάχνω πάτους και να ρισκάρω νέο κεφάλαιο σε μια οικονομία που συστηματικά αποδυναμώνει το τρέχον καθεστώς. Πολλώ δε μάλλον που το καθεστώς αυτό απέδειξε με τα πρόσφατα γεγονότα ότι προκειμένου να συγκαλύψει την ανικανότητά του και να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα δεν έχει όρια στη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει. Τουλάχιστον ο άλλος ο παρανοϊκός ο Bush Jr, με ψέμματα και αυτός πάλι τότε, δεν ενεπλάκη με τη δεύτερη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, μέχρι εκεί του έκοβε.

      Διαγραφή
    26. Η ανάληψη του οποίου εγχειρήματος αν ξεκινά από την πεποίθηση της βεβαιότητας επιτυχίας του τότε καλά κρασιά...άλλο η βεβαιότητα και άλλο η πίστη στην επιτυχία...μην τρελαθουμε ...πόσο πιο καθαρά να το πούμε ...το ποτέ το πάντα και η βεβαιότητα στις αγορές απλά σκότωνει...

      Διαγραφή
    27. Κάποιοι στο μακρινό 1999 dot com όπως και στο XAAMENO ήταν τόσο σίγουροι για αυτό που έκαναν....δεν ταυτιζω ούτε και λέω ότι αυτό θα συμβεί τώρα... αλλά όποιος έχει την βεβαιότητα ότι δεν θα συμβεί η τουλάχιστον όχι τώρα ας ρώτησει τον Ουκρανο πολίτη πριν μια ένα 10 μέρος...τώρα αν κάποιος θέλει να πηδήξει από την Ακρόπολη χωρίς αλεξίπτωτο και πιστεύει πως θα σταθεί όρθιος και θα βρει και πορτοφόλι τίγκα εγώ πάω για ιστιοπλοΐα καλύτερα...

      Διαγραφή
    28. Mr BARREN στα Μύδια σου ποιος και αν θα σε παρεξηγήσει κάποιος η όλος ο Πλανήτης ...και αυτό ισχύει για όλους μας ...οπότε γουστραρει κάποιος αλλάζει την ταχτικη του κατά το δοκούν...μαζί θα τα χάσουμε η μαζί θα θα φάμε...Ημαρτον ...παίξε την μπάλα σου όπως γουστάρεις εσύ και όλοι μας ...λέμε όλοι την άποψη η την γνώμη μας και μέχρι εκεί..

      Διαγραφή
    29. Όλα τα υπόλοιπα είναι για μένα που έχουν αξία.
      Όταν βλέπουμε τις δυτικές δικτατορίες να κατάσχουν τα νομισματικά αποθεματικά ενός κράτους, επειδή βρίκεται σε σύγκρουση με άλλο κράτος με το οποίο δεν τους δεσμεύειη ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ συνθήκη.
      Όταν κάνουν το ίδιο με τους πολίτες τους οι οποίοι διαφωνούν με τις πολιτικές τους, δηλαδή κατάσχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
      Τότε το να κρατάς κεφάλαια στο τραπεζικό σύστημα του καθεστώτος δεν είναι και πολύ πιο ασφαλές από να τα έχεις σε μετοχές που μπορεί και να μηδενίσουν.

      Διαγραφή
    30. Κύριε nek.
      Αυτό καλείται ο καθένας να το ανακαλύψει μόνος του. ΑΝ ΜΠΟΡΕΊ.
      Αν δεν μπορεί είναι προτιμότερο να cashάρει και να περιμένει την ώρα που θα ανεβαίνουν όοοολα και να ρίξει τις τουφεκιες του.

      Διαγραφή
    31. Καπτα-Gerry η διευκρίνισή μου αφορά τη φράση " Short στις δυτικές δικτατορίες".
      Δε θα βγω short σε μετοχές εννοείται.
      Έχω πει ότι η επενδυτική μου στρατηγική είναι long στην καινοτομία μέσω των εταιριών που επιλέγω και short τις κυβερνήσεις μέσω των crypto.

      Αυτή τη στιγμή η Αμερική δυναστεύεται από το πιο εχθρικό καθεστώς στην καινοτομία από ιδρύσεως. Συνεπώς νέο κεφάλαιο θα τοποθετηθεί μόνο στο κομμάτι "short τις κυβερνήσεις", ειδικά τώρα που πυροβολούν τα πόδια τους στην τρικυμία που έχουν προκαλέσει.

      Διαγραφή
    32. Εδώ ολόκληρο ARK δε μπορεί τις βρει κ. Τάκη θα μπορώ εγώ, εννοείται πως όχι.

      Διαγραφή
    33. Mε τις περισσότερες επιλογές του ΑRK διαφωνώ. Πιο πολύ με ευκαιριακές τοποθετήσεις μου κάνουν, traderίστικης λογικής.
      Δηλαδή, για π.χ. με ποιά λογική μπήκε στη Workhorse και κατόπιν ξεφόρτωνε όπου να είναι;
      Πρέπει να το δουλέψει λίγο επιμελέστερα η Κάθυ.

      Διαγραφή
  25. (EOSE)εχει ξαφνικα ανεβασει στροφές. Υπαρχει καποιο θετικο νέο, διοτι δεν βρισκω κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμίζω στα 6,75 είναι τοποθετημένοι οι Καταριανοί στη Fluence.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΣΑΝ ΝΑ ΣΤΟΠΑΡΕΙ ΣΤΑ 10.25 ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ Η FLUENCE Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
  26. Κυρι Τακη την asts πως την βλεπετε?βλεπω πως η συμπεριφορα της ειναι πολυ καλη στο ταμπλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την σπρώχνουν και όσο φτάνουμε κοντά στην εκτόξευση πιστεύω θα δούμε καλύτερα νούμερα , αυτά που λέει στο άρθρο ειναι πολύ σωστά . https://seekingalpha.com/article/4492335-ast-spacemobile-broadband-internet-through-satellites

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει αλλάξει κατι. Ακόμη ήμαστε στο ΘΑ. Σε μια τέτοια αγορά, προβληματική και αρκουδιάρικη, ακόμη και αν φύγουμε απο το ΘΑ και να πάμε στο ΙΣΩΣ ΝΑ, θα δοθούν ουκ ολίγες ευκαιρίες για τοποθέτηση.

      Διαγραφή
    3. Είμαστε σε άκρως προβληματική αγορά...η Αμερική είχε πάντα μεγάλο Volatility... Όχι όμως στο βαθμό που έχει το τελευταίο διάστημα...και το Volatility όπως αναφέρετε είναι αρκουδιαρικο και όχι ♉...

      Διαγραφή
    4. Καί η έλλειψη μεγάλης Ρευστότητας (και δεν μιλαω μόνο για σήμερα η χθές μιλάω και μιλούσα πόλους μήνες πριν ) ισοδυναμεί με ...(βάλτε ότι θέλετε..)... εκτός και είσαι ο Mr BARREN...😏😏😏

      Διαγραφή
    5. Θα το πω έτσι όπως το σκέφτομαι και το διαπιστώνω: Διαβάζοντας σαν αργοσχολος που είμαι τα γύρω Μπλογκ να περνάει η ώρα είμαστε το μοναδικό μπλογκ που εκτός μιας δύο το πολύ περιπτώσεων συναδέλφων που να αναφέρεται στην αναγκαιότητα της ΡΕΥΣΤΌΤΗΤΑΣ και την σπουδαιότητα της στις Αγορές ...ας το σκεφτούμε... για μένα λέει πολλά πάρα πολλά... για να μην παρεξηγηθω ούτε λόγος μου πέφτει ούτε από την τσέπη μου θα τα βγάλει χάσει κερδίσει κάποιος....διαπίστωση κάνω ..

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα στην παρέα, ΖΙΜ και VXTRF. ZIM αποτελέσματα 9/3/22 before the U.S. financial markets open... όποιος δεν φοβάται την θάλασσα ένα 10% -20 % min στο after market ή στο pre market θα το κάνει σίγουρα .Επισυνάπτω δείκτη containers https://fbx.freightos.com/ όπου φαίνονται οι τιμές τον container καθημερινά οπότε θα υπάρχει έστω και ένα μικρός μπούσουλας για τα μελλοντικά κέρδη σε όσους πάνε για διακράτηση . Να ενημερώσω εδώ ( σχετικά με παλαιότερη ανάρτηση μου ) οτι η DEUTCHE BANK έχει μειώσει το ποσοστό της https://ibb.co/Y8QNyS5 . Εχει ναυλώσει νέα πλοία https://investors.zim.com/news/news-details/2022/ZIM-Announces-New-Chartering-Agreement-for-Thirteen-Vessels/default.aspx , διαθέτει 110 πλοία δικά της ,και εδώ να σημειώσω ότι η navios maritime κάπου πήρε το μάτι μου ότι πούλησε 2 παλιά πλοία για 120 εκατομμύρια $!!! οπότε τα 110 πλοία που έχει η zim ( με τα αποτελέσματα που αναμένω ότι θα βγάλει ) = δώρο στους μετόχους + τα υπολειπόμενα μερίσματα της χρήσης του 2021 + τα μερίσματα της χρήσης του 2022 + το ότι σχεδόν όλες οι ναυτιλιακές που δημοσιεύσανε καλύτερα αποτελέσματα στο Q4 έχουν πάει καλά έκτοτε .... κάντε τους υπολογισμούς σας!!

    VXTRF για το 20022 λέει ο ceo αναμένουν .
    << triple digit growth .. >> και οι καταλύτες στο επισυναπτόμενο video

    https://midasletter.com/2022/02/voxtur-analytics-vxtr-vxtrf-2022-growth-catalysts/



    Κατέχω ΖΙΜ ( αύξηση θέσης στο 72 ) και vxtrf πρώτη τοποθέτηση στο 0,81.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχετε να προτείνετε κάποια μετοχή εναλλακτικής ενέργειας; γιατί αν οι τιμές των ορυκτών καυσίμων, οι οποίες ευνοούνται προς το παρόν, παραμείνουν τόσο ψηλά, οι εναλλακτικές όπως πυρηνική ενέργεια, υδρογόνο, ανανεώσιμες κλπ θα φαντάζουν ελκυστικότερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ke Panoramix, θα μπει η NuScale μεσω του SPAC SV.

      Διαγραφή
    2. κ. Bugs ακομα προσπαθω να συνελθω απο τον ολεθρο τον Spacs και απ οτι ειδα στα γρηγορα τον πρωτο της αντιδραστηρα θα τον εχει τοποθετησει το 2029 στην Πολωνια η NuScale. Σκεφτομουν πιο πολυ κατι σε ηδη καθιερομενους leaders του χωρου στην Ευρωπη που εχει και το ενεργειακο προβλημα. Σε μετοχες τυπου θα δουμε σε 5 χρονακια ειμαι χοντρα τοποθετημενος στις ASTS και GENI

      Διαγραφή
    3. L'Air Liquide S.A. (AI.PA) κύριε Panoramix. Εταιρεία με ιστορία όχι χθεσινή starlet. Που σημαίνει σημαντικά μικρότερες προσδοκίες για εξωπραγματικά κέρδη. Με αντιστάθμισμα όμως σιγουριά. Με συνέργιες και περισσότερες πηγές κερδών (νοσοκομεία), καλή συμπεριφορά στο ταμπλό, κερδοφορία, πολύ καλά θεμελιώδη, μέρισμα κλπ. Χαρτί για Δρυίδες θα λέγαμε 😁

      Διαγραφή
    4. Επεκτείνω το συλλογισμό ως δρυίδης. Εάν ο ουκρανικός πόλεμος ολοκληρωθεί εντός των επομένων 2-4 εβδομάδων (νομίζω πως είναι το πιθανότερο) πιστεύω πως η προσθήκη καμένου καραμελοχρώματος θα βελτιώσει τις πωλήσεις του μαγικού φίλτρου και την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας που το παρασκευάζει (ΕΕΕ) κατά 40-50% ίσως και πριν λήξει το καλοκαίρι. Δεν ξεχνώ, πως σε κάθε χρονική φάση, η αγορά προσδοκίες προεξοφλεί. Έχει και 71 σεντς μέρισμα (4%). Τα λεφτά δεν είναι άπειρα οπότε σε ότι με αφορά αυτό το σενάριο προτιμώ. Η L'Air Liquide και οι λοιπές εταιρείες του είδους μπορούν να περιμένουν μερικούς μήνες (προσωπική επενδυτική άποψη).

      Πάντως εάν ήμουν ο Ζελένσκι κι έβλεπα να καταστρέφεται η χώρα μου θα έψαχνα μια παραλλαγή του παραδείγματος του Αθηναίου βασιλιά Κόδρου.

      https://www.mixanitouxronou.gr/kodros-o-teleytaios-vasilias-tis-athinas-poy-thysiastike-gia-tin-poli-metamfiestike-se-choriko/

      Διαγραφή
    5. κε hippy θα θ'ελατε να λοιτάξετε τη sci (nyse) ? Εταιρεία με παρελθόν και τουλάχιστον σύμφωνα με τον ko Keyns (in the long run e.t.c) με προιόν που συναντά το μελλον. Αναπόφευκτα.
      Η BKD (NYSE) μ ενδιαφέρει προσωπικά, αλλά δε γνωρίζω αν είναι turn around story, η ως τρόφιμος της, μέχρι να ξαναγίνει κερδοφόρος , χρησιμοποιήσω πρώτα τις υπηρεσίες της sci
      Εγώ την Αμερική την έμαθα απ αυτό το μπλόκ. Δεν τη ξέρω, δεν έχω θέση και ζητώ την επιείκεια σας για τα λάθη που κάνω και θα κάνω προσπαθώντας να καταλάβω κάτι.Μ'εχρι το 2024 θάχω θέση στην αμερική και ευχαριστώ το κο Τάκη που μου άνοιξε τά μάτια.

      Μουσικά τώρα τι κηλαιδόνης και φλωριές. Ρεμπέτικα. Στα γαλλικά.
      https://www.youtube.com/watch?v=BhEEqfOqN_8

      Διαγραφή
    6. Κύριε amici miei πρώτη φορά άκουσα το "γαλλικό". Κεφάτο αν και τα ρεμπέτικα σε μένα αφήνουν μια λυπημένη επίγευση. Η ψυχή μου ανασταίνεται στις συναυλίες.

      https://www.youtube.com/watch?v=jj0jIwdN0X0&list=RDGMEMc6JZQrQ__ROET3gGdz-Trw&index=3

      https://www.youtube.com/watch?v=gvr7huCUQTw&list=RDGMEMc6JZQrQ__ROET3gGdz-Trw&index=2

      Κατά τα λοιπά μου δίνετε αξία που δεν έχω. Γνωρίζω κάμποσο από ΧΑΑ, γνωρίζω από ομόλογα αλλά ως εκεί. Στις ΗΠΑ γνωρίζω όσα κι εσείς. Ελάχιστα (ευτυχώς βέβαια, γνωρίζω ότι ΔΕΝ γνωρίζω, και δεν ακολουθώ σκιές στα τυφλά). Επίσης ως "αρχή επιβίωσης" αποφεύγω τα περίπτερα (κεφαλαιοποίηση < 5 δις). Από μια ματιά που έριξα ωστόσο καμία απ΄τις δύο δεν μου κάνει κλικ. Στη μεν BKD μου φαίνεται λογικότερο να επενδύσουμε στα φτηνά ξενοδοχεία στην Κύπρο απ΄τα "γηροκομεία" στις ΗΠΑ. Στην δε μερισματοφόρο SCI βρίσκω πολύ μικρή απόδοση το 1,50% μικτό (1,15% καθαρό). Γενικά για μερίσματα προτιμώ εταιρείες στο αφορολόγητο Λονδίνο.

      Διαγραφή
    7. (Με κάθε επιφύλαξη) εάν "ψήνεστε" για μερίσματα κύριε amici miei μελετήστε τούτη εδώ

      https://finance.yahoo.com/quote/MNG.L?p=MNG.L&.tsrc=fin-srch

      Η MNG.L μπήκε προ 2,5 περίπου ετών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ως απόσχιση της ασφαλιστικής Prudential με τιμή 2,00 GBΡ. Ουσιαστικά είναι το κομμάτι διαχείρισης. Από μόνη της η Prudential ήταν περίπλοκη και δύσκολα κατανοητή, με πολλές εταιρείες περίπλοκες, θυγατρικές κλπ. Ιστορική εταιρεία όμως.

      Μετά την απόσχιση, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε, ανάμεσα στη διαχείριση ενεργητικού που είναι η M&G (άρα είναι τα έσοδα από προμήθειες διαχείρισης) που υπόσχεται υψηλότατη μερισματική απόδοση που έλκει τους κυνηγούς μερισμάτων και από την άλλη είναι η Prudential που είναι οι ασφάλειες. Στη δεύτερη παίζεις το στοίχημα της ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς ζωής-υγείας στην Ασία (έχει και λοιπές αναδυόμενες και φυσικά Αμερική) και η μερισματική απόδοση είναι μικρότερη.

      Στην M&G είναι πιο εύκολα τα πράγματα, από την άποψη ότι δεν έχει τις υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, διαχειρίζεται απλώς χρήματα. Χωρίς τις υποχρεώσεις, τις δεσμεύσεις και τους όποιους κινδύνους αναλαμβάνει η ασφαλιστική. Αν τα νούμερα είναι έτσι όπως φαίνονται, πρόκειται για τίμια αποτιμημένη μετοχή. Ωστόσο ΔΕΝ διαφαίνεται κάποιο growth. Ειδικά στη διαχείριση κεφαλαίων ιδιωτών τα πράγματα δεν δείχνουν ενθαρρυντικά για την εταιρεία. Είχε βγει από τους χειρότερους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων της Ευρώπης σε πωλήσεις με σημαντικές καθαρές εκροές τα τελευταία χρόνια (ωστόσο απέφυγε το χρυσό βατόμουρο)

      Νομίζω επίσης ότι οι επενδυτές δεν πολυενδιαφέρονται για την M&G καθώς τη βλέπουν ως μια αγγλική μετοχή. Σκεφτείτε ένα Αμερικάνικο fund που είχε Prudential (ως ADR) και ξαφνικά βρέθηκε με M&G. Θα ψαχνόταν τι θα το κάνει όπως εμείς με τον ΑΔΜΗΕ όταν αποσχίστηκε απ΄τη ΔΕΗ. Προσωπικά σκέφτηκα πως έχει ενδιαφέρον και πήρα ένα μικρό στοίχημα (στον ΑΔΜΗΕ πήρα ένα μεγάλο τότε που τον ξεπουλούσαν οι μέτοχοι της ΔΕΗ στα €1,80  με σκοπό να μην τον πουλήσω ποτέ)

      Τότε, το μακρινό 2019, (δυο συμφορές-ευκαιρίες έκτοτε), την είχαν “buy” εν όψει της εισαγωγής της Deutsche Bank και η Shore Capital

      ________________________________
      M&G Initiated at Buy, One of Highest Div. Yields in Sector: BofA
      2019-10-22 08:31:43.118 GMT


      By William Canny
      (Bloomberg) -- M&G initiated at buy at Bank of America
      Merrill Lynch with a PT of 260p, broker says the co. has strong
      positions in U.K. asset gathering and asset management.

      * M&G has an attractive dividend yield of 8.5% 2020E, and an
      additional GBP100m FY19 special dividend

      * Leverage is above-average and M&G offers negative earnings
      growth in the short term as one-offs fall away, but co. offers
      one of the highest dividend yields in the sector

      * PruFund is M&G’s source of growth and BofAML expects it to
      attract net inflows annualizing at average 19% a year

      * Stock falls 2.4% to 212.8p at 9:26am in London in second day
      of trading

      * NOTE: Oct. 21, Prudential shares readjust to imply gain
      following M&G demerger

      Διαγραφή
  29. Επειδή win win situation στο Ουκρανικό δεν υπάρχει εδώ που φθάσαν τα πράγματα ούτε φυσικά θα βγει κάτι από τις τωρινές διαπραγματεύσεις για αποκλιμάκωση είναι προφανές και από τις χθεσινές δηλώσεις Μακρόν ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει πουθενά και θα κλιμακωσει τις επιθέσεις με όλα τα μέσα ώσπου να καταλάβει την όλη την Ουκρανία καί νά βάλει δική του Κυβέρνηση που αυτό ήταν και είναι το αρχικό του σχέδιο...
    Και μετά θα καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...Θα το πετύχει γιατί μην μου πει κάποιος πως η Δύση θα στείλει στρατό στο έδαφος της Ουκρανίας ???αν κάποιος το πιστεύει αυτό επειδή η Αμερικανική πρεσβεία δεν θα δίνει VISA ας την κάνει για Νότιο Αφρική η ακόμη καλύτερα Νότιο Πόλο αν προφθάσει...Και επειδή κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε η Ουκρανία θα πέσει και πως θα πέσει στα χέρια του Πούτιν καλό θα ήταν να έχουμε στο νου μας το : Φύλαγε τα ρούχα σου να σου μείνουν και κάποια...που ξέρεις μπορεί να έρθει βαρυχειμωνεια μες στο Κατακαλοκαιρο...Λέω εγώ τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θέλω να πω καλό θα ήταν να την αφήσουμε τα σχέδιαγραματα και τις ασκήσεις επί χάρτου πχ τεχνικές αναλύσεις και αντιστάσεις -στηριξεις -αντιδρασεις τούτη την ώρα γιατί η χρησημοτητα τους είναι όσο το να αλατιζεις τον Ατλαντικό....εδώ δεν του Βγήκε του Ξάνθου με τόσους στρατηγούς η Άσκηση επί χάρτου σε μας θα βγει??? Στα πραγματικά πεδία των μαχών(και των Αγορών) είναι αλλιώς ...λέω εγώ τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα τι συμπεριφορά στο ταμπλό η Upst! η χαρά του trader -13% έτσι με το τίποτα βέβαια τα ίδια κάνει και στην άνοδο , μέχρι που την βλέπετε να διορθώνει κύριε Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τι εγινε με την UPST βγήκε κανα κακο νέο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AI θέλατε και εσείς κύριε nek με τεχνίτη νοημοσύνη μας τον φοράνε σήμερα , επιεικώς απαράδεχτη συμπεριφορά ποτέ δεν θα καταφέρω σε αυτήν να βγάλω trade και να μην χάσω σε φτάνει στα όρια σου πουλάς και φεύγει πάνω επιτόπου, σε αυτήν την εταιρεία το trade το έχει μια χαρά ο κύριος Τάκης και για αυτό τον ρώτησα , την ακούμπησα σήμερα στο 134 και κάηκα πραγματικά δεν ξέρω που μπορει να σταθεί και να δώσει αντίδραση .

      Διαγραφή
    2. Τώρα είδα και ποια άλλη τρώει το ξύλο της αρκούδας η c3.AI τι λέτε τυχαίο? και παίζουν και σχεδόν με τα ίδια ποσοστά πτώσης.

      Διαγραφή
    3. Κ Geopard το Αμερικα δεν παίζεται στην πάρτη άνοδο τρέμε σορταρισμα της αρκούδας χωρια ου πουλάνε και οι insiders. https://finviz.com/quote.ashx?t=UPST&ty=c&ta=1&p=d

      Διαγραφή
    4. TREDE σε αυτή την αγορά???Θου Κύριε... Πότε κάνετε Trade κύριε Τάκη και δεν σας κατάλαβα στην UPST???

      Διαγραφή
    5. Κύριε nek τώρα είδα τι πούλησε πάλι ο Ceo χθες ωχ ωχ ωχ τι θα γίνει την δευτέρα https://www.secform4.com/insider-trading/1647639.htm , κύριε Τάκη την δευτέρα λέτε να ανακοινώσουν κάτι κακό και να πουν ότι συγχωνεύουν την UPST με την C3.AI και για αυτό πέφτουν μαζί σήμερα με τα ίδια ποσοστά ?

      Διαγραφή
    6. Τι θα γίνει τη Δευτέρα; Θα πετάξουν χαρταετό μαζί ο Girouard και ο Siebel?

      Για AI
      O αναλυτής της Deutsche Bank Patrick Colville, μείωσε την αξιολόγησή του στη μετοχή σε Sell από Hold, με νέο στόχο τιμής 18 $, από 36 $.
      Αυτός είναι ο λόγος της μεγαλύτερης πτώσης, από όσο θα έπρεπε, της μετοχής.

      Διαγραφή
    7. Για UPST τι να πω τώρα;
      Πρόκειται για προκαθορισμένες συναλλαγές SEC σύμφωνα με ένα σχέδιο συναλλαγών του Κανόνα 10b5-1 που εγκρίθηκε στις 28 Μαΐου 2021.

      Και ο "μάγος" των αλγορίθμων και συνιδρυτής GU έδωσε εχθές δικαιώματα του προαιρεσης, αλλά και η General Counsel and Secretary .....

      Τώρα να παω να ψάξω τον Κανόνα 10b5-1 για να δω τι έχει συμφωνηθεί και πως αμολάνε καλούμπα για να πετάξουν χαρταετό;
      Δεν με νιάζει.

      Κύριοι σοβαρευτείτε. Έχουμε ΠΟΛΕΜΟ που δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει και αν θα επεκταθεί. Εσείς τι περιμένετε; Η Αμερικάνικη αγορά να ανεβαίνει; Αδιανόητο!!!
      Αυτή τη στιγμή η αγορά τιμολογεί τον πόλεμο και θα προεξοφλήσει αν η Αμερική, εξαιτίας του πολέμου, θα μπει σε ύφεση, καθώς και το βάθος του πολέμου.
      Οπότε μην τρελένεστε που ο Gu και ο Giruard ενεργοποίησαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

      Αμ ο άλλος ο αναλυτής της Deutsche Bank τι θέλετε να κάνει; Μέσα αε αυτό το περιβάλλον να ανεβάζει τιμές στόχους, ειδικά για μετοχή που ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ;

      Διαγραφή
    8. Ορίστε. Δείτε ποιο πακέτο μετοχών του ενεργοποίησε.
      Έχει ακόμη 87.114 ο Giruard , απο αυτό το πακετάκι. Να μη πάρει τα συμφωνηθέντα δεδουλεμένα του;

      https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1647639/000162828022004985/xslF345X03/wf-form4_164634906857483.xml

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα , κύριε Τάκη όντος χθες το βράδυ κοίταζα και η τιμή της μετοχής δεν έχει καμία σχέση με το πότε πουλάει https://www.secform4.com/insider-trading/1832805.htm και σίγουρα δεν προκύπτει inside trading δείτε στα πολύ χαμηλά που έδωσε 1.000.000 κομμάτια στο 18,6.

      Τώρα για τον πόλεμο και το ΣΚ να τα βρούνε και να λήξει πάλι κάτω θα πάμε αφού ο Αλτσχάιμερ ειναι για τα μπάζα και μόνο να σπέρνει διχόνοιες ξέρει , ο κύριος Barren έχει χίλια δίκια που τον κράζει , θα λέμε Τραμπ και θα κλαίμε που μπορει να ήταν ότι ήταν (εκκεντρικός θα έλεγα) αλλά στην οικονομία δεν έκανε κακό σε αντίθεση με του τωρινούς.

      Διαγραφή
    10. Απλώς για να καταγραφεί και η δική μου άποψη.
      Διαφωνώ με τον κύριο Barren. Είμαι με τον Bidden και όχι φυσικά με τον τρελό που έκανε κατάληψη στο Καπιτώλιο.

      Διαγραφή
    11. Εκκεντρικός ο Τραμπ??? Δεν είναι ο Κωστετσος ούτε ο Ζαμπουνης...Φασισταριο Ρατσισταριο του κερατά και ότι χειρότερο χρειάζεται η ανθρωπότητα σαν αυτόν τον Ερντογάν τον Πούτιν που μπροστά τους ο KIM Κορεάτης μοιάζει αγγελούδι
      ..Τώρα για την Αγορά: Γίνεται της επί χρήμασι εκδιδόμενες γυνης το κιγκλίδωμα και καθόμαστε και συζητάτε για στηρίξεις αντιστάσεις αναλύσεις επί χάρτου τεχνικής ανάλυσης ακόμη και Θεμελιωδών και τι θα κάνει η αγορά σήμερα η αύριο???Έχουμε μνήμη χρυσόψαρου γιατί μάλλον αυτό συμβαίνει...όταν ξεσπάει ένας ασυμετρος κίνδυνος και τι κίνδυνος ΠΟΛΕΜΟΣ και κάποιοι κρατάνε τις θέσεις τους ατόφιες από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα και μάλιστα περιμένουν άνοδο της αγοράς με πετρέλαιο στα 120 φυσικό αέριο στα 200 και χωρίς να ξέρουμε πότε και πώς θα τελειώσει όλο αυτό τότε τίθεται το ερώτημα:Στραβά είναι τα πέλαγα η στραβά αρμενιζουμε ???Εγώ σαν ιστιοπλόος την απάντηση την έγραψα την πρώτη μέρα... Κύριοι μην υποβαθμισουμε το Ουκρανικό σε καμμία περίπτωση...και ξαναγράψα όταν στρίμωξαν την Ρωσία με το SWIFT...Δεν θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να ακολουθήσει... πραγματικά έχει νόημα η ερώτηση τι θα κάνει η Αγορά όταν ξεσπάει Πόλεμος και μάλιστα με Ρωσία απέναντι στην Δύση??Αν όντως έχει νόημα τότε εγώ κλείνω τους κωδικούς μου στις Αγορές και πάω στην Λευκάδα για ψάρεμα ...Λέω εγώ τώρα ο Αμπαλος...

      Διαγραφή
    12. Αυτό μας ελειψε τώρα να ταχθουμε με τον Τραμπ και τον Πούτιν...Θα μου πεις Δημοκρατία έχουμε τι σε κόβει εσένα GERRY?.. τίποτα απολύτως...

      Διαγραφή
    13. Τώρα ότι την Αγορά την διαλύει ο Πρόεδρος ο Πρόεδρος της FED η Χριστίνα ο Μακρόν και ο Ντραγκι προσωπικά μόνο σαν ανέκδοτο μου ακούγεται και σαν άλλοθι...όταν η Αγορά από το Μάρτιο του 2020 τουμπανιασε και οι αποτιμήσεις πήγαν στον Άρη μάλλον από ότι φαίνεται τις πήγαν ο Πούτιν ο Κιμ και το πόπολο ...και τώρα ήρθε οι άλλοι οι κακοι και άσχετοι και τις γκρεμίζουν...περί ορεξεως Δημοκρατία...

      Διαγραφή
    14. Κ. Τάκη σίγουρα διαφωνούμε.

      Εγώ δεν είμαι ούτε με τον τρελό Trump ούτε με το δικτάτορα Οbamiden.

      Αξιωματικά θεωρώ όλους τους πολιτικούς διεφθαρμένους και ανίκανους. Το κράτος πρέπει να εκφυλιστεί σε βαθμό που να αντιπροσωπεύει κάτω του 5% της οικονομίας και όλοι κηφήνες με τις στρατιές τους να βρουν μια κανονική παραγωγική δουλειά για να ζήσουν, αντί να αφαιμάζουν τον ιδιωτικό τομέα.

      Αν θα έπρεπε οπωσδήποτε να υποστηρίζω κάποιον, αυτή τη στιγμή είμαι με το Nayib το Bukele.

      Διαγραφή
    15. Είχε γράψει ο Κύριος ΤΆΚΗΣ για DOW 100000...εγώ λέω 150000...και SP 10000 no problem μέχρι εδώ ....απνευστι θα πάει από το 4500??? Η με τα σχέδιαγραματα του Μάνθου??.Οκ τότε ολααααα τα λεφτά μεσααααα εδώ στο 4300 και πάμε για ψάρεμα μέχρι τις 10000 του SP... αλλά μέχρι τότε η οποία γκρίνια είναι επιεικως απαράδεκτη... πιστεύω την SKLZ πχ η την UPST ότι θα πάει στο 1000 γιατί έτσι την αξιολογω με τα δεδομένα που βλέπω ...μπαίνω φορτώνω και από την στιγμή που για Χ ψ λόγους δεν μου βγαίνει και από το 20 που αγόρασα Σκύλα κάθομαι και την κοιτάζω μέχρι το 2 γιατί την πιστεύω ...αφού την πιστεύω πως θα πάει στο 1000 γιατί διαμαρτύρομαι??? Γιατί δεν έφυγε από το 20 να πάει 60 που το έδειξε η τεχνική ανάλυση και η τιμή στόχος του Χ αναλυτή εκεί εγώ να αδειάσω το 50 % και να συνεχίσω μέχρι το 1000 ..σοβαρά τώρα και παίζουμε Χρηματηστηριο ??και over all μετά φτάιει ο Αντρικός ο Πάουελ και το Σύμπαν αλλά εγώ όχι...Οκ no problem...

      Διαγραφή
    16. Κύριε GERRY θέλετε να πείτε ότι ο Αλτσχάιμερ δεν έχει βάλει το χεράκι του στην Ουκρανία και ότι δεν κρύβει την ανυπαρξία του πίσω από τον πόλεμο;

      Ενώ ξέρουν ότι θα τσακίσουν την ιδιωτική οικονομία θέλουν να ρίξουν τις επιχειρήσεις σε περιβάλλον τοξικό σε θέμα δανεισμού και στα @@ αν θα κλείσουν και μερικές.

      Τώρα αν η UPST αν ειναι να πάει στα 1000 θα πάει , τι τώρα τι σε 3-4 χρόνια αρκεί να υπάρχει οικονομία και ο κόσμος να έχει δουλειές και να μειώνετε η ανεργία , όχι όμως κάνοντας πολέμους. Όσο για την Sklz προ πολλού έπαψα να την πιστεύω γιατί θεωρώ ότι το όλο project είναι μια απάτη για να οικονομήσει ο Paradise η τιμή της στο ταμπλό άλλωστε "σχεδόν" πάντα λέει την αλήθεια , 95% πτώση από τα υψηλά της δεν το λες φυσιολογική συμπεριφορά από υγιή εταιρεία .

      Διαγραφή
    17. Εγώ είμαι πιστός στο δόγμα .... πως αν μια χώρα έχει διεφθαρμένους πολιτικούς έχει και διεφθαρμένο λαό μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.

      Συμφωνώ με το δόγμα Πλάτωνα.
      Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους

      Διαγραφή
    18. Τι δουλειά έχει ο πόλεμος που ξεκίνησε ο δικτάτορας Πούτιν, με την UPST και τη SKLZ;
      Mε τους πολέμους και την πολιτική δεν θα ασχοληθώ.

      Skillz το ότι πέφτει η τιμή της μετοχής δεν την καθιστά άρρωστη. Δηλαδή υγιής είναι μια εταιρέία όταν ανεβαίνει η μετοχή της; Νομίζω αυτό είναι λάθος.

      Η Skillz μπήκε με μια ακριβή αποτίμηση .... όπως είχε μπει κάποτε η Τενέργα στα 12 και έπεσε μέχρι 1,5 ευρώ. Δηλαδή η Τενέργα στο 1,5 ήταν άρρωστη και τώρα που ξαναγύρισε στα 12 είναι υγιής;
      Η Skillz δεν μπόρεσε να δείξει ότι αναπτύσσεται. Ίσα ίσα έδειξε κορεσμό. Άρα η Αμερικάνικη αγορά πρέπει να την αποτιμήσει με άλλη λογική.
      Η Ride αν έβγαζε το Endurance και το πούλαγε και κυκλοφορούσε στους δρόμους το 2021, όπως ήταν το guidance, σήμερα θα έγραφε τρελά νούμερα. Δεν το έβγαλε ... στο πυρ το εξώτερον η μετοχή.
      Παρόμοια ισχύουν για AYRO και ELMS. Που είναι τα αμάξια; Κυκλοφορούν; Πουλιούνται; Εγώ δε βλέπω τίποτα.

      Θέλω να πω ... μην λέμε ότι μας φταίνε οι πολιτικοί ή οι πόλεμοι ή και ότι το κλίμα είναι κακό.

      Για UPST.
      Αν ο αλγόριθμος δεν δουλέψει καλά ατα δάνεια αυτοκινήτων και από το 2023 στα στεγαστικά δάνεια.... εμείς τι θα λέμε ότι μας φταίει; Ο Μορφονιός που είπε για 1000 και 2000;
      Οι εταιρείες αυτές είναι καινούργιες, καινοτόμες. Δουλεύει το project? Τότε θα έχουμε βρεί τους νέους κολοσσούς.
      Δεν βγαίνει το project? Γειά σας.
      Θέλουν μια μικρή παρακολούθηση.

      Για UPST εγώ έχω επικεντρωθεί στα δάνεια που θα δοθούν στα αυτοκίνητα. Ο Giruard έχει μιλήσει για 2,5 δις εντός 2022. Αν ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το νούμερο, τότε ο αλγόριθμος δουλεύει και το ακριβό θα γίνει πανάκριβο. Μετά θα δούμε με τα στεγαστικά, ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕΙ ο αλγόριθμος. Αν και εκεί το πράμα πάει σφαίρα, τότε θα έχουμε μια κατάσταση 1 trillion. Διαφορετικά θα πρέπει να περιοριστεί η μετοχή σε χαμηλότερες πτήσεις.

      Ποιός Biden και κουραφέξαλα τώρα;

      Διαγραφή
    19. Nek
      Άρα βάζουμε ένα στοίχημα όπως με τις προηγούμενες ride, sklz, elms, clvr κτλ που παίξαμε και χάσαμε αφού τα περισσότερα spac δεν πέτυχαν την ανάπτυξη που είχαν υποσχεθεί.

      Διαγραφή
    20. Εγώ δεν βάζω στπιχήματα κύριε Nek σε μια πτωτική αγορά.
      Στοιχήματα έβαζα στην τρέλα προ 1,5 έτους. Όταν αγόραζα Arrival στο +30% για παράδειγμα .... και καθόμουν πάνω στην τρελή τάση.

      Σε πτωτική αφορά ή βγαίνεις όξω με το cash σου και περιμένεις την αλλαγή τάσης ή αγοράζεις εταιρείες που πιστεύεις, εν γνώση σου πως μπορεί να δεις και χαμηλότερα νούμερα.

      Διαγραφή
    21. ride, elms, clvr, ayro, asts και ένα σωρό άλλες .... τι πωλήσεις είχαν οεοοοο;

      Γιαυτό βγήκα απο ASTS διότι δεν θέλω σε αυτή την αγορά να βάζω ατοιχήματα. Ας σηκωθούν οι δορυφόροι, ας δουλέψει το προιόν και εδώ είμαι ..... αν όμως υπάρξει αναβολή εκ νέου,τότε με αυτή την αγορά θα φύγει για τα 2,5 δολάρια.

      Διαγραφή
    22. άρχοντας ο κος Τάκης, σιγά μην πάμε κόντρα στο ρεύμα.

      Διαγραφή
    23. αυτοσυγκράτηση θέλει τώρα...

      Διαγραφή
    24. Δεν νομίζω πως έγραψα τίποτα διαφορετικό από αυτό που ο SIR TAKIS σχολιάζει Κύριε GEOPARD ...έγραψα ακριβώς το ίδιο με άλλες λέξεις ...το κάθε παιχνίδι το παίζεις με τους κανόνες του ...τους αγνοείς κερδίζεις αν ποτέ κερδίσεις μόνο από τύχη ... γνωρίζουμε από τι καί πώς παίζονται οι Αγορές ..πέρα από την οικονομική κατάσταση μιας εταιρείας παίζουν ρόλο οι εκάστοτε συγκυρίες οικονομικές γεωπολιτική ασυμετρες απειλεί ...οποίος δεν το ξέρει η κάνει πως δεν το ξέρει καλύτερα να ασχοληθεί με άλλο σπορ ...πάντως όχι με τις Αγορές... αυτό για μένα τουλάχιστον είναι το Α του αλφαβήτου των Αγορών...τα υπόλοιπα είναι να χάμε να λέγαμε...και όντως ο Χ Biden γνωρίζεις ότι βάζει το χεράκι του στην Ουκρανία η αύριο κάπου αλλού στα γεωπολιτικα η η FED στα επιτόκια η όπου αλλού και δεν μπορείς να το αποδεχτείς τότε δεν ασχολείσαι ... εκτός και μόλις ανακάλυψαμε τον τροχό των Αγορών... Κύριε GEOPARD όποιος δεν αντιλαμβάνεται η δεν μπορεί η και δεν θέλει να αποδεχθεί πως δεν καθορίζει ο ίδιος ούτε κατ υπόνοια τις συνθήκες που διαμορφώνουν τίς Αγορές να το πω απλά Βοήθεια του ο Άγιος των Αγορών ...Τώρα αν θέλουμε να κάνουμε κριτική σωστή η λάθος για τις αποφάσεις του Χ Biden να την κάνουμε αλλά το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο...ο BIDEN θα κάνει την δουλειά του και εμείς σαν επενδυτές την δική μας ...πάντως να βάλουμε τον Biden η τον Αντρικο της SKKZ να κάνει αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό ώστε να κερδίσουμε ντε και καλά είναι σαν να θέλεις να τρυπήσεις το προστατευτικό περίβλημα του πυρηνικού αντιδραστήρα με καρφιτσακια...θα το λέω καί ας φάω όσες Πετριές θέλετε όχι εσείς προσωπικά ...οποίος αγνοεί τούς κανόνες του κάθε παιγνιδιού και Παρ όλα αυτά πιστεύει πως θα κερδίσει στο τέλος ας αλλάξει πλευρό...

      Διαγραφή
    25. Εν ολίγοις κύριε GEOPARD στις Αγορές υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας που δεν είναι πάντα αρνητικός μπορεί να είναι και θετικός αλλά εδώ μιας και μιλάμε για ζημιές σε όσους τις έχουν μας ενδιαφέρει ο αρνητικός...και αν θέλουμε να λέμε τα σύκα σύκα αν δεν έχουμε κατά νου ότι την ύπαρξη του και την πιθανή εμφάνιση του και εκτιθομαστε στην Αγορά περισσότερο από όσο αντέχει η τσέπη και η ψυχολογία μας τότε όταν κάνει την εμφάνιση του μην προσποιούμαστε πως πέσαμε από τα σύννεφα και μετά φτάιει Biden η ο Αντρικός...Η Αγορά δεν είναι κινηματογραφική ταινία που την σκηνοθετεις ούτε συνταγή για παστίτσιο περισσότερο δε πείραμα σε συνθήκες αποστειρωμενου εργαστηρίου ώστε να εκμηδενισουνε τον κίνδυνο...Ηθικό δίδαγμα:Ανάληψη προσωπικής ευθύνης για τις επιλογές μας και επίγνωση τι κάνουμε πως το κάνουμε και τι μπορεί να πάει λάθος...κατά Αριστοτέλη ...οποίος ταυτίζει τις οποίες επιθυμίες του με την πραγματικότητα καλλιεργεί και ζει με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες...δεν έχει σχέση αυτό με την αγορά???

      Διαγραφή
    26. Στα υπ΄όψιν ότι υπάρχουν κι εταιρείες ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ, των οποίων οι διοικήσεις πέτυχαν και με το παραπάνω τους στόχους τους. Κι οι οποίες έχουν τώρα την ευκαιρία να "κουρσεύουν" πελάτες και κυρίως στελέχη απ΄τις ανταγωνίστριες που απέτυχαν. Θεμελιώνοντας έτσι πιο στέρεα το μέλλον. Ταυτόχρονα η αγελαία συμπεριφορά των παιχτών έχει λογικέψει τις αποτιμήσεις τους. Δεν έχω σήμερα θέση, έχω όμως εξαιρετικές αναμνήσεις. Ονόματα δεν λέμε, πρόσωπα δεν θίγουμε, αλλά η άνοιξη προσφέρεται για ζευγαρώματα.

      https://finviz.com/quote.ashx?t=inmd&ty=c&ta=1&p=d

      Διαγραφή
    27. Tελικά η αγελαία συμπεριφορά των παιχτών έχει λογικέψει τις αποτιμήσεις τους ή τάχα μου κάποιο λομπάκι που αποχώρησε, αφού προηγουμένως τις ανέβασε στα ύψη;

      ΑΝ, CARG, UMC LAZY είναι κάποιες που μου έρχονται στο μυαλό, για ζευγαρώματα παντός καιρού!!! Ουχί μόνο της Ανοίξεως.

      Διαγραφή
    28. To 80% των Αμερικάνων είναι επενδυτές των 2 ημερών .... άντε το πολύ 2 εβδομάδων. Απο αυτό το 80% ίσως και οι μισοί μπαινοβγαίνουν στα χαρτιά εντός συνεδρίασης. Ενίοτε παραπάνω απο 1 φορά.

      Διαγραφή
    29. Κύριε Τάκη θα συμφωνήσετε φαντάζομαι πως κάθε "συμφορά" είναι και ευκαιρία για μεγάλα, πολύ μεγάλα κέρδη. Ο αγαπημένος Αντρέ έχτισε τη φήμη του μεταπολεμικά αγοράζοντας τα ομόλογα της χρεωκοπημένης Γερμανίας με λιγότερο απ΄το 1/10 της ονομαστικής αξίας τους. Το ίδιο έγινε και στην Ελλάδα το 2012 με το psi. O covid προ 2ετίας έκανε πολλούς-αν όχι πλούσιους-σίγουρα πιο "άνετους". Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα υπάρξει επανάληψη του έργου προσεχώς. Σορτάροντας πετρέλαιο και αέριο ίσως?? (αυτό μου έρχεται πρώτο). Ίσως κάτι άλλο.

      Κατά τα λοιπά νομίζω ότι σωστά οι θαμώνες του μπλογκ παρατηρούν τη συμπεριφορά του Biden και του Powell καθώς βρίσκονται στην κορυφή των αρχών της υπερδύναμης. Δεν κερδίζουμε όμως τίποτα με το να τους "κρίνουμε". Κέρδος θα πετύχουμε μελετώντας τους και προβλέποντας σωστά τις επόμενες κινήσεις τους.

      Διαγραφή
    30. Πάντως δεν έγινε το ίδιο, ας πούμε, με τα ομόλογα της τελειωμένης Follie.

      Για το πετρέλαιο θυμάμαι την προηγούμενη κορυφή. Όπως απάντησα πρόσφατα σε κάποιον κύριο που με ρώτησε ... Νομίζω το 120 δολάρια θα το δει σίγουρα.
      Όμως η προηγούμενη κορυφή ήταν το 145, τότε το 2008 όπου η Glodman Sachs προσπαθούσε να μας το πουλήσει στα 200 δολάρια.
      Αν ήμουν σορταδόρος θα το πούλαγα στα 140 με 150 δολάρια, έχοντας υπόψιν μου ότι μπορεί σε κάποια λήξη συμβολαίων να δούμε και ενδοσυνεδριακά κανένα τρελό νούμερο (1000 ας πούμε) όπως είδαμε, τάχα μου, το αρνητικό νούμερο το 2020.

      Διαγραφή
    31. Απλώς ανέφερα ως καλή ιδέα το σορτάρισμα πετρελαίου-αερίου κ. Τάκη τώρα που η συντριπτική πλειοψηφία βλέπει συνέχεια της ανόδου τους. Φυσικά και μπορεί να συνεχιστεί για λίγο ακόμα η κίνηση τους και η ευκαιρία να γίνει μεγαλύτερη. Δεν ξεχνώ άλλωστε την προσωπική μου ιστορία με την αντίθετη κίνηση προ 2ετίας με το crud.l (μπήκα νωρίς, μπορούσα πολύ καλύτερα).

      Που το θυμηθήκατε το ομόλογο της Folli. Ως συνήθως τις μεγάλες ζημιές τις έφαγαν οι θεσμικοί (αμοιβαία και μεγαλοπελάτες του private banking). Το ομόλογο σε ευρώ είχε πολύ μικρό κουπόνι 1,75% και ήταν μετατρέψιμο μετά παρέλευση 5ετίας σε μετοχές με τιμή μετατροπής 40,70 ευρώ (ανατριχιάζω με τις παρόμοιες ιστορίες μετατροπής στις ΗΠΑ). Επειδή έφερε πολύ μικρό για την εποχή επιτόκιο "έπαιζε" περί το 75 στο ξεκίνημα του το 2014 φτάνοντας μέχρι το 90 λίγο πριν την πρεμιέρα του έργου "αποκάλυψη τώρα". Την 1η "ανησυχητική" εβδομάδα όποιος φοβόταν ή φύλαγε καλού κακού τα ρούχα του μπορούσε να πουλήσει όσα ήθελε στο 60-68 κάνοντας stop loss. Οι θεσμικοί και κάποιοι ελάχιστοι τζογαδόροι δυστυχώς την πλήρωσαν. Ως συνήθως.

      «Κάθε αλήθεια περνάει τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίδραση. Στο τέλος θεωρείται αυτονόητη» 

      Διαχρονικός  Arthur Schopenhauer

      Διαγραφή
  33. Η διπλωματία του Twitter από το State Department την εποχή του Alzheimer.
    Τι ζούμε ρε φίλε?

    “All – do not/not retweet Embassy Kyiv’s tweet on shelling of the facility being a possible war crime,” the message said. “If you have retweeted it – un-retweet it ASAP.”

    https://edition.cnn.com/europe/live-news/ukraine-russia-putin-news-03-04-22/h_e964009d3573fc564e6d3edcbe4c6679

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Oil demand probably hit a secular peak last year and, thanks to #EVs, now is in secular “decline”. Though ARK has no formal forecast, I believe that #Oilprices are on their way back to $12, the level reached after the 1973 oil cartel crisis, or lower, now that EVs are taking off. Τάδε έφη Kathie Wood.

    Σε άλλες ειδήσεις, το πετρελαιο πλησιάζει τα 10 * 12=120, ο Μασκ δηλωσε ότι χρειαζομαστε περισσότερο και ο Μπαφετ χθες αγορασε 30 μυρια μετοχες OXY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Zacks Rank & Μετοχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη
    Επί του παρόντος, το C3.ai φέρει Zacks Rank #3 (Hold).

    Ορισμένες μετοχές με καλύτερη κατάταξη από τον τομέα Υπολογιστών και Τεχνολογίας Zacks είναι το Model N MODN, το LivePerson LPSN και το Paycor HCM PYCR, καθεμία από τις οποίες φέρει μια Zacks Rank #2 (Αγορά). Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των σημερινών μετοχών Zacks #1 Rank (Strong Buy) εδώ .

    Το μοντέλο N έχει ESP ESP +5,0% και Zacks Rank #2.

    Το MODN σημείωσε πτώση 39% το περασμένο έτος σε σύγκριση με την πτώση της βιομηχανίας Zacks Internet - Software κατά 44,3% και την άνοδο του κλάδου Υπολογιστών και Τεχνολογίας κατά 5,3% το περασμένο έτος.

    Το LivePerson έχει ESP Κέρδους +4,69% και Zacks Rank #2.

    Το LPSN μειώθηκε κατά 57,2% το περασμένο έτος έναντι της ανόδου του κλάδου Zacks Internet – Services κατά 10,7% και της αύξησης του κλάδου Υπολογιστών και Τεχνολογίας κατά 5,2%.

    Το Paycor HCM έχει ESP ESP +9,82% και Zacks Rank #2.

    Η PYCR αυξήθηκε κατά 7,5% το περασμένο έτος σε σύγκριση με την πτώση της βιομηχανίας Zacks Internet – Software κατά 44,3% και την άνοδο του κλάδου Υπολογιστών και Τεχνολογίας κατά 5,3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Strong buy ποιες ειναι; Νομίζω μια είναι η SBSW.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H AutoNation η μετοχάρα και η CarGurus. Εταιριάρες που ουδείς τις καταδέχτηκε όταν τις σχολίασα.
      Ο κύριος Barren μόνο είχε μπει στη CarGurus.

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα, ZIM και VXTRF απόψεις. ZIM 1 https://gcaptain.com/zims-long-term-charter-strategy-is-outgunning-its-rivals/?subscriber=true&goal=0_f50174ef03-73c299bae7-170005665&mc_cid=73c299bae7&mc_eid=83a8ba3678

    ΖΙΜ 2 https://www.businessinsider.com/russia-war-ukraine-could-triple-ocean-shipping-rates-experts-2022-3 .

    Για όποιον δεν τα κατάφερε να γίνει εφοπλιστής << ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν >> !!

    VXTRF = https://valuefund.substack.com/p/voxtur-500-growth-in-20222023-21-12-14?s=r
    Ενδιαφέρον !!
    Καλό τριήμερο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου στις αρχές με μέσα καλοκαιριού θα ήταν που θα πουλούσε η danaos τις μετοχες που είχε στη ζιμ είχαν πει. Δε θυμάμαι ακριβώς πότε. Εγώ έχω μ.ο 43 € αλλά έχω πάρει κεφάλαιο έξω και έχω αφήσει τα κέρδη να τρέχουν.

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα , όπως τα είπατε κύριε Τάκη σε πτωτική αγορά τα κακά νέα υπερισχύουν βγήκε ο άλλος σήμερα και λέει τιμή στόχο τα 75 και παρ την κάτω την Upst https://seekingalpha.com/news/3815909-upstart-stock-drops-after-wedbush-downgrades-to-underperform λέτε να την στείλει κάτω από τα 100 πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θα ήταν χρυσή ευκαιρία..

      Διαγραφή
    2. Κύριε Geopard
      Να κάνω καταρχήν μια αφελή ερώτηση.
      "Είστε σίγουρος ότι η αγορά είναι πτωτική;"

      Και μια επισήμανση.
      Όταν οι τιμές των μετοχών ανεβαίνουν όλοι οι αναλυτές ανεβάζουν τις τιμές στόχους και το αντίθετο όταν οι τιμές πέφτουν.
      Πάμε τώρα και στον εν λόγω αναλυτή. Απο την προηγούμενη τιμή στόχο του είναι ολοφάνερο ότι είναι αρκούδος με την Upst. Για τους δικούς του λόγους δεν πιστεύει στην εταιρεία ... and so what?
      Πάντως ήταν, είναι και θα είναι αρκούδος. Το νέο θα ήταν αν γίνει bull με την UPST σε κάποιο μέλλον.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη νομίζω ότι είμαστε στο γύρισμα από πτωτική αγορά σε ανοδική αγορά , πάντως οι αρκούδες στην Upst θα το θυμούνται πολύ καιρό το σημερινό ειμαι σίγουρος , όπως σίγουρος ειμαι ότι έχασαν πολλοί τα χαρτιά τους σήμερα. Ο αναλυτής αυτός έχει καλή βαθμολογία από ότι είδα , πάντως η αλήθεια ειναι ότι η αγορά τον έπαιξε ανάποδα και μάδησαν πολλές αρκούδες εξαιτίας του .

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα , ερώτηση: αυτό ειναι καλό για την UPST https://www.businesswire.com/news/home/20220323005826/en/KBRA-Assigns-Preliminary-Ratings-Upstart-Securitization-Trust

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα κάτι που διάβασα στα αποτελέσματα της Opendoor OPEN και ίσως να αφορά και την UPST

    https://investor.opendoor.com/static-files/f8414fc7-9caa-4819-9376-5b4ab5fb463b

    Την οποία OPEN μετά τα πρώτα κερδοφόρα αποτελέσματα έχω αρχίσει να την βλέπω με καλό μάτι πλέον για long term και έκανα και μια μικρή πρώτη τοποθέτηση .. και βλέπουμε .

    Απόσπασμα απο το Letter toShareholders ( OPEN )
    ...Additionally, we are preparing to launch a fully
    digital financing product that can provide a pre-approval in less than
    60 seconds…..

    … as FHA/VA loans, ensures financing-product coverage across our
    ever-expanding market footprint, and adds fulfillment flexibility. This is
    particularly important as our mortgage team launches our digital
    Opendoor financing app in the coming weeks...
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ UPST,ΙΣΩΣ ...σε 60 δεύτερα αυτή εγκρίνει δάνεια ( απ ότι διάβασα σχετικά στην ανάλυση του Τάκη )
    Επίσης πρώτη τοποθέτηση και σε Upst στα 80 μέσο όρο .

    Υ.γ θα επανέλθω με μετοχή << περίπτερο καρατζάμπα >> ίσως η φτηνότερη μετοχή μετά την ΖΙΜ φυσικά σε σχέση με αριθμούς κερδοφορίας κ.τ.λ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂