Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Asana

Asana .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό ASAN ... εδώ ....

Presentation Asana ... εδώ ...
Investors Asana ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : 97.690.349 μετοχές κατηγορίας Α και 88.739.069 μετοχές κατηγορίας Β.
Οι μετοχές της κατηγορίας Α και της κατηγορίας Β είναι πανομοιότυπες, εκτός από τα δικαιώματα ψήφου. Κάθε μετοχή της κατηγορίας Α δικαιούται μία ψήφο. Κάθε μετοχή κατηγορίας Β δικαιούται 10 ψήφους και είναι μετατρέψιμη σε μία μετοχή κοινών μετοχών Κατηγορίας Α.

 

Η Asana, Inc. ιδρύθηκε στην πολιτεία του Ντέλαγουερ στις 16 Δεκεμβρίου 2008 και έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Smiley Abstractions, Inc. και άλλαξε το όνομά της σε Asana, Inc. τον Ιούλιο του 2009.
Η Asana είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει και λειτουργεί πλατφόρμες διαχείρισης εργασίας, προσφέροντας το λογισμικό της, ως υπηρεσία, σε άτομα, επικεφαλής ομάδων και στελέχη στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς. Μέσω της πλατφόρμας βοηθούνται οι ομάδες να οργανώνουν την εργασία τους γρηγορότερα, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δέσμευση των εργαζομένων, επιτρέποντας σε όλους να δουν την πρόοδο της εργασία τους που συνδέεται με την εταιρεία ή το γραφείο για το οποίο εργάζεται η ομάδα.


Η πλατφόρμα της Asana προσθέτει δομή στη μη δομημένη εργασία, δημιουργώντας σαφήνεια, διαφάνεια και υπευθυνότητα σε όλους μέσα σε έναν οργανισμό, στα άτομα, στους επικεφαλής των ομάδων και στα στελέχη, ώστε να γίνεται αντιληπτό ακριβώς ποιος κάνει τι και πότε το κάνει.

Η τιμολόγηση της Asana
Η δωρεάν έκδοση της Asana είναι διαθέσιμη για ομάδες έως 15 ατόμων.
Το Asana Premium κοστίζει 10,99 € ανά χρήστη ανά μήνα όταν χρεώνεται ετησίως και 13,49 € ανά χρήστη ανά μήνα όταν χρεώνεται μηνιαία.
Η τιμή του Asana Business είναι 24,99 € ανά χρήστη ανά μήνα όταν χρεώνεται ετησίως και 30,49 € όταν χρεώνεται μηνιαία.

Οι δυνατότητες αυτοματισμού της Asana είναι πιο ισχυρές από τους ανταγωνιστές της. Το λογισμικό της Asana προσφέρεται σε μια μέτρια τιμή και είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να ταιριάζει με τον τρόπο που γίνονται οι επιχειρήσεις.

Η Asana έχει το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα από κάθε λογισμικό διαχείρισης έργου. Τα περισσότερα δωρεάν προγράμματα λογισμικού PM είναι τόσο περιοριστικά που στην πραγματικότητα δεν είναι λειτουργικά για μικρές επιχειρήσεις. Όμως η Asana το τολμά. Προσφέρει το δωρεάν πρόγραμμα της, το οποίο υποστηρίζει απεριόριστες ομάδες, έργα, μηνύματα, αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων, αποθήκευση αρχείων, πολλαπλές προβολές έργων και πολλά άλλα. Εάν η ομάδα αποτελείται από λιγότερους από 15 χρήστες τότε μπορεί κάποιος να παραμείνει στο δωρεάν πρόγραμμα για πάντα.

Το δωρεάν πρόγραμμα υποστηρίζει ομαδική συνεργασία με έως και 15 χρήστες. Περιορίζει σε 1.000 εργασίες ανά ομάδα, αλλά αυτό είναι συνήθως υπεραρκετό για μικρά έργα. Οι βασικοί χρήστες επωφελούνται επίσης από απεριόριστα έργα, μηνύματα, ομάδες, δραστηριότητα καταγραφής και αποθήκευση αρχείων.
Αν κάποιος θέλει να μεταφέρει το Asana στο επόμενο επίπεδο, θα πρέπει να το αναβαθμίσει σε Premium ή Business.
Η Asana λύνει το πρόβλημα του συντονισμού της ομάδας.
Τα τεχνολογικά εργαλεία της Asana μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων συντονισμού της ομάδας. Για παράδειγμα, μέσω της πλατφόρμας της Asana :
  • ξοδεύεται συνήθως 33% λιγότερος χρόνος σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάθε καθημερινός χρήστης Asana εξοικονομεί περισσότερες από 3 ώρες επιπλέον την εβδομάδα, ανά ημέρα.
  • είναι  42% πιο γρήγορη στην εκτέλεση επιχειρηματικών διαδικασιών. Κάθε καθημερινός χρήστης Asana εξοικονομεί περισσότερες από 2 ώρες επιπλέον την εβδομάδα, ανά ημέρα.
  • το 72% των υψηλόβαθμων στελεχών είναι ευχαριστημένα.
  • ένα μέλος της ομάδας πωλήσεων μπορεί να αναπτύξει περίπου 20 συμφωνίες το μήνα, όπου  χωρίς το Asana θα ήταν ίσως πέντε συμφωνίες.
Το Asana είναι ευέλικτο και εφαρμόζεται σε σχεδόν κάθε περίπτωση χρήσης σε τμήματα και οργανισμούς όλων των μεγεθών. H πλατφόρμα σχεδιάστηκε ώστε να είναι εύκολη στη χρήση και διαισθητική για όλους τους χρήστες, ανεξαρτήτως ρόλου ή τεχνικής επάρκειας. Οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν ένα έργο μέσα σε λίγα λεπτά και να επιβιβαστούν τα μέλη της ομάδας άμεσα χωρίς εξωτερική υποστήριξη. Επιτρέπεται τους χρήστες να λειτουργούν όπως θέλουν, με τη διεπαφή που τους ταιριάζει, χρησιμοποιώντας λίστες, ημερολόγια, πίνακες, χρονοδιαγράμματα και φόρτο εργασίας.

Ο Dustin Aaron Moskovitz γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1984, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας του Διαδικτύου, Εβραϊκής καταγωγής και ίδρυσε το 2004 μαζί με τον Mark Zuckerberg, τον Eduardo Saverin, τον Andrew McCollum και τον Chris Hughes το Facebook (τώρα γνωστό ως Meta). Το 2008, άφησε το Facebook για να ιδρύσει την Asana μαζί με τον Justin Rosenstein.
Τον Μάρτιο του 2011, το Forbes ανέφερε ότι ο Moskovitz είναι ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στην ιστορία, με βάση το μερίδιο του 2,34% στο Facebook. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η καθαρή περιουσία του εκτιμήθηκε σε 24,04 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.


Τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις ήταν συγκάτοικοι (Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Chris Hughes και Dustin Moskovitz) ίδρυσαν το Facebook στον κοιτώνα τους στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ τον Φεβρουάριο του 2004. Αρχικά ονομαζόταν thefacebook.com, προοριζόταν ως ηλεκτρονικός κατάλογος όλων των φοιτητών του Χάρβαρντ για να βοηθήσουν τους φοιτητές να εντοπίσουν μέλη άλλων κατοικιών. Τον Ιούνιο του 2004, οι Zuckerberg, Hughes και Moskovitz πήραν ένα χρόνο άδεια από το Χάρβαρντ και μετέφεραν τη βάση των εργασιών του Facebook στο Palo Alto της Καλιφόρνια και προσέλαβαν οκτώ υπαλλήλους. Στο Facebook, ο Moskovitz ήταν ο πρώτος επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας.

Στις 3 Οκτωβρίου 2008, ο Moskovitz ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το Facebook για να δημιουργήσει μια νέα εταιρεία που ονομάζεται Asana με τον Justin Rosenstein, διευθυντή μηχανικών στο Facebook. Η αποστολή της Asana είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα μεταξύ των υπαλλήλων γραφείου, παρέχοντάς τους ένα εργαλείο για τη διαχείριση και την παρακολούθηση έργων και εργασιών. Ο Moskowitz παρέμεινε Διευθύνων Σύμβουλος, με τον Rosenstein να υπηρετεί πλέον ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και σύμβουλος της Asana.
Οι συνιδρυτές της Asana Dustin Moskovitz και Justin Rosenstein
Ο Justin Michael Rosenstein (γεννημένος στις 13 Μαΐου 1983) είναι Αμερικανός προγραμματιστής λογισμικού και επιχειρηματίας.
Ο Rosenstein μεγάλωσε στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο και παρακολούθησε το The College Preparatory School στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και αποφοίτησε με πτυχίο στα μαθηματικά σε ηλικία 20 ετών.
Ο Rosenstein εγκατέλειψε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη των υπολογιστών στο Stanford το 2004 για να ενταχθεί στην Google ως υπεύθυνος προϊόντων. Στη Google ο Rosenstein ηγήθηκε έργων στο τμήμα επικοινωνίας και συνεργασίας. Τα έργα του περιελάμβαναν αρχικά το Google Page Creator, τον πρόδρομο των Ιστότοπων Google και ένα έργο με την εσωτερική κωδική ονομασία "Platypus", το οποίο τελικά έγινε Google Drive. Επίσης, δημιούργησε και έγραψε το αρχικό πρωτότυπο για το Gmail Chat και πολλές από τις δυνατότητες του προγράμματος επεξεργασίας εμπλουτισμένου κειμένου της Google.


Τον Μάιο του 2007, ο Rosenstein εγκατέλειψε την Google για να γίνει επικεφαλής μηχανικός στο Facebook, συνεργαζόμενος στενά με τον Mark Zuckerberg και τον Dustin Moskovitz. Ήταν τεχνικός υπεύθυνος για τις σελίδες του Facebook, το κουμπί "Μου αρέσει" στο Facebook και το Facebook Beacon.

Τον Οκτώβριο του 2008, ο Rosenstein εγκατέλειψε το Facebook για να ιδρύσει την εταιρεία λογισμικού Asana μαζί με τον Moskovitz. Είναι συχνός ομιλητής σε θέματα επιχειρήσεων και τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει απόψεις για τη δημιουργία αποτελεσματικού συνεργατικού λογισμικού στο Wired, στρατηγική ηγεσίας και σχεδιασμό εταιρικού λογισμικού στη Fast Company και επιχειρηματικότητα στο TechCrunch και παραγωγικότητα στο TIME.

Το 2008, ο Moskovitz και ο Rosenstein παρουσίασαν την πλατφόρμα ψηφιακής διαχείρισης Asana.
Δεν εντυπωσιάστηκαν όλοι με την Asana στην αρχή. Το 2011, το Business Insider το χαρακτήρισε «γελοίο» και το Bloomberg είπε ότι ήταν «ClubMed για κωδικοποιητές».
 

Το προϊόν κυκλοφόρησε εμπορικά τον Απρίλιο του 2012.

Μέχρι το 2016, μετά από τρεις γύρους χρηματοδότησης, η Asana αποτιμήθηκε στα 600 εκατομμύρια δολάρια με επενδυτές υψηλού προφίλ όπως οι Zuckerberg, Sam Altman και το Founder's Fund του Peter Thiel.
Το 2018, η Asana έγινε επίσημα μονόκερος με αποτίμηση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τον γύρο χρηματοδότησης της Series E. Μέχρι εκείνο το σημείο, είχε συγκεντρώσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.


Τον Φεβρουάριο 2020, η Asana κατέθεσε αίτηση στο NYSE προκειμένου να δημοσιοποιηθεί με απευθείας εισαγωγή, η οποία έγινε διαθέσιμη τον Αύγουστο.
Την 30 Σεπτεμβρίου του 2020, η Asana εισήχθη στο χρηματιστήριο, με τιμή εισαγωγής τα 21 δολάρια και με χρηματιστηριακή αξία περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Κατά την 1η ημέρα διαπραγμάτευσης η μετοχή άνοιξε στα 27 δολάρια, έκανε υψηλό ημέρας στα 29,96 δολάρια και τελικώς έκλεισε στα 28,8 δολάρια.
Τον Μάιο του 2021 η μετοχή εκτινάσσεται από τα 28 δολάρια και φθάνει στις 15 Νοεμβρίου να καταγράφει το ολικό υψηλό της στα 145,79 δολάρια. Η μετοχή μέσα σε 5 μήνες 5-πλασίασε την τιμή της. Έκτοτε, από τα τέλη Νοεμβρίου 2021, έως και σήμερα η μετοχή βρίσκεται σε πτώση. Μέσα σε 3 μήνες έχει επανέλθει στα 45 δολάρια, σημειώνοντας μια πτώση της τάξης του 70% από τα υψηλά της.


Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Moskovitz από την IPO της ASANA αγόραζε περιοδικά μετοχές καθ' όλη τη διάρκεια του 2021 σε διάφορα επίπεδα τιμών. Όμως τους 2 μήνες του 2022 έχει ανεβάσει τον ρυθμό και την ποσότητα των αγορών του. Μόνο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2022, ο Moskovitz αγόρασε  9,25 εκατομμύρια μετοχές της μετοχής της ASAN, αξίας περίπου 535 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια εποχή που τόσοι πολλοί Insiders χρησιμοποιούν αρχικές δημόσιες προσφορές για να εξαργυρώσουν τις συμμετοχές τους, ο ηγέτης της Asana ακολουθεί την αντίθετη προσέγγιση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ντάστιν Μόσκοβιτς, κατέχει το 47,84% της εταιρείας και αγοράζει μετοχές συνεχώς.

Την 25η Φεβρουαρίου 2022 ο Moskovitz κατέχει 91,655 εκατομμύρια μετοχές και ελέγχει  το 47,84% των μετοχών, ενώ ο συνιδρυτής της εταιρίας Rosenstein κατέχει 20,394 εκατομμύρια μετοχές και ελέγχει το 10,64% των μετοχών.

Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι τα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία κατείχαν μετοχές της Asana από τότε που ήταν ιδιωτική, διατηρούν ακόμη τις μετοχές τους, τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ η τιμή της μετοχής αυξήθηκε από 33 $ σε 146 $.

Από την ίδρυση της Asana, πάνω από 35 εκατομμύρια χρήστες έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα και εκατομμύρια ομάδες σε σχεδόν κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει το Asana.

Στις 31 Οκτωβρίου 2021, η Asana είχε 2 εκατομμύρια χρήστες επί πληρωμή, περισσότερους από 114.000 πελάτες που πληρώνουν και εκατομμύρια πελάτες και οργανισμούς να κάνουν χρήση της δωρεάν εφαρμογή σε 190 χώρες.


Το οικονομικό έτος της Asana λήγει κάθε 31 Ιανουαρίου εκάστοτε έτους.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022
Ο συνολικός αριθμός πελατών της εταιρείας που πληρώνουν αυξήθηκε κατά 7.000. Μέχρι το τέλος του τριμήνου, το τρέχον σύνολο ξεπέρασε τις 114.000
σημειώνοντας αύξηση 28% από έτος σε έτος.
Ο αριθμός των πελατών που ξοδεύουν από 5.000 έως 50.000 $ σε ετήσια βάση αυξήθηκε σε 14.143, σημειώνοντας αύξηση 58% από έτος σε έτος. Τα έσοδα από αυτούς τους πελάτες αυξήθηκαν κατά 96% σε ετήσια βάση.
Ο αριθμός των πελατών που ξοδεύουν 50.000 $ ή περισσότερα σε ετήσια βάση αυξήθηκε σε 739, σημειώνοντας αύξηση 132% από έτος σε έτος.

Το συνολικό καθαρό ποσοστό διατήρησης πελατών με βάση το δολάριο ήταν πάνω από 120%.
Το καθαρό ποσοστό διατήρησης για πελάτες με ετήσιες δαπάνες 5.000 με 50.000 δολάρια ήταν υψηλότερο του 130%.
Το καθαρό ποσοστό διατήρηση πελατών για πελάτες με ετήσιες δαπάνες 50.000 $ ή περισσότερο ήταν πάνω από 145%.
Αν δεν υπάρξει ένα νέο εργαλείο, διαχείρισης εργασίας, κατά πολύ καλύτερο από το Asana, είναι πιθανό οι πελάτες της Asana να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, καθώς η μετακίνηση των δεδομένων και η επανεκπαίδευση των μελών της ομάδας απαιτεί πολύ μεγάλο χρόνο.

Πελάτες παγκοσμίως όπως η Amazon, η Japan Airlines, η Sky και η Affirm βασίζονται στην Asana για να διαχειριστούν τα πάντα, από τους εταιρικούς στόχους και τον ψηφιακό μετασχηματισμό έως την κυκλοφορία προϊόντων και τις καμπάνιες μάρκετινγκ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η Warner Music Group, η Benevity και η Team Rubicon θα χρησιμοποιήσουν το Asana με 8-ψήφιες προσφορές.

Τα τριμηνιαία έσοδα της Asana ξεπέρασαν το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και έφθασαν στα 100,337 εκατομμύρια δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση 70% από έτος σε έτος και κατά 12,1% σε σχέση με τα έσοδα των 89,478 εκατομμυρίων δολαρίων του δεύτερου τριμήνου του 2022.
Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 90,756 εκατομμύρια δολάρια, με το περιθώριο του μεικτού κέρδους να ανέρχεται στο 90,45%.

Οι λειτουργικές ζημίες έφτασαν στα 68,887 εκατομμύρια δολάρια ή 68,6% των εσόδων, σε σύγκριση με λειτουργικές ζημίες 61,934 εκατομμυρίων δολαρίων ή το 105% των εσόδων, το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021. 
Η καθαρή ζημιά ανήλθε στα  69,28 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά των 73,289 εκατομμυρίων δολαρίων του τρίτου τριμήνου του 2021.

Αποτελέσματα 9-μήνου 2022
Τα έσοδα της Asana ανήλθαν σε 266,488 εκατομμύρια δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση 68% σε σχέση με τα έσοδα των 158,635 εκατομμυρίων δολαρίων του 9μήνου του 2021.
Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 239,124 εκατομμύρια δολάρια, με το περιθώριο του μεικτού κέρδους να ανέρχεται στο 89,73%.

Οι λειτουργικές ζημίες έφτασαν στα 178,121 εκατομμύρια δολάρια ή 66,8% των εσόδων, σε σύγκριση με λειτουργικές ζημίες 124,603 εκατομμυρίων δολαρίων ή το 79,44% των εσόδων, το  9-μηνο του οικονομικού έτους 2021. 
Η καθαρή ζημιά ανήλθε στα 198,293 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά των 150,2 εκατομμυρίων δολαρίων του τρίτου τριμήνου του 2021.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν αρνητικές κατά 44,44 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με αρνητικές 74,705 εκατομμύρια δολάρια του 9-μήνου του οικονομικού έτους 2021. 


Guidance
Για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022, η Asana αναμένει:

  • Έσοδα από 104,5 εκατομμύρια δολάρια έως 105,5 εκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύουν ετήσια αύξηση 53% έως 54%.

Λειτουργική ζημιά εκτός GAAP από 53,0 εκατομμύρια $ έως 51,0 εκατομμύρια $.
Καθαρή ζημιά χωρίς GAAP ανά μετοχή από 0,28 $ έως 0,27 $, υποθέτοντας ότι οι βασικές και αραιωμένες μέσες σταθμισμένες μετοχές ανέρχονται σε 187 εκατομμύρια περίπου.


Για το οικονομικό έτος 2022, η Asana αναμένει:

  • Έσοδα 371,0 εκατ. $ έως 372,0 εκατ. $, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 63% σε 64%. 
  • Λειτουργικές ζημίες εκτός GAAP ύψους 166,0 εκατομμυρίων δολαρίων έως 164,0 εκατομμυρίων δολαρίων. 
  • Καθαρή ζημιά χωρίς GAAP ανά μετοχή από 0,96 $ έως 0,95 $, με την προϋπόθεση ότι οι βασικές και αραιωμένες μέσες σταθμισμένες μετοχές ανέρχονται σε περίπου 176 εκατομμύρια.
Στον ισολογισμό της, η εταιρεία έχει 343,396 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις. To κυκλοφορούν ενεργητικό της ανέρχεται σε 418,556 εκατομμύρια δολάρια, με το συνολικό της χρέος να είναι 255 εκατομμύρια δολάρια και τις συνολικές υποχρεώσεις 472,320 εκατομμύρια δολάρια. Επομένως η Asana έχει ρευστότητα μερικών ετών για να καλύψει τις ζημίες της καθώς προσπαθεί να εξελιχθεί σε μία βιώσιμη επιχείρηση.
Συνολικά, υπάρχουν 8 πρόσφατες αναλύσεις αυτής της μετοχής και η μέση τιμή στόχος των αναλυτών είναι 80,75 δολάρια.

 
Ενώ οι αγορές του Μόσχοβιτς είναι ενθαρρυντικές, η Asana εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Τα περισσότερα από αυτά είναι ενδημικά στον τομέα λογισμικού αυτή τη στιγμή.

Η Asana είναι μια εφαρμογή ιστού και κινητών που επιτρέπει στις εταιρείες να διαχειρίζονται, να οργανώνουν και να παρακολουθούν τα επερχόμενα έργα και τις ροές εργασίας τους. Αυτή η δραστηριότητα έχει μεγάλο ανταγωνισμό στην αγορά λογισμικού ως υπηρεσίας (SaaS) με πολλούς ανταγωνιστές όπως η Monday.com (MNDY) και η Smartsheet (SMAR).
Στις πρώτες μέρες αυτής της βιομηχανίας SaaS, υπήρχαν πολλές νέες αγορές και πελάτες για να προσεγγισθούν. Οι εταιρείες μπορούσαν να αναπτυχθούν με υψηλούς ρυθμούς χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να προσπαθούν να κλέψουν πελάτες η μία από την άλλη. Τώρα, όμως, πολλοί από αυτούς τους κλάδους SaaS έχουν αρχίσει να γεμίζουν πελάτες.


Η δυνατότητα αυτής της αγοράς έχε εκτιμηθεί ότι αξίζει μόλις 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα.
Αυτό σημαίνει ότι για μια εταιρεία όπως η Asana, χρειάζεται όλο και περισσότερο να απομακρύνει τους πελάτες της από έναν ανταγωνιστή όπως η Monday.com ή να προσθέσει νέες υπηρεσίες ή εργαλεία για να διευρύνει την εμβέλειά της. Η προσθήκη νέων εργαλείων, ωστόσο, θα μπορούσε να φέρει την Asana σε άμεσο ανταγωνισμό και με άλλους καλά χρηματοδοτούμενους και μεγαλύτερους ανταγωνιστές από γειτονικές κατηγορίες SaaS.

Αυτό είναι ένα σημείο  που αναγκάζει τους επενδυτές να σκεφτούν ότι, ίσως, θα πρέπει να αποτιμηθούν χαμηλότερα οι μετοχές SaaS αυτής της κατηγορίας. Η αύξηση των εσόδων είναι πιθανό να επιβραδυνθεί και να υπάρξει κάποια πίεση στα περιθώρια κέρδους, οπότε οι επενδυτές μπορεί να χρειαστεί να μειώσουν λίγο ακόμη τις εκτιμήσεις αποτίμησης.

Η IDC εκτιμά την αγορά συνεργατικών εφαρμογών διαχείρισης έργων και χαρτοφυλακίου σε 22,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και προβλέπει ότι θα φτάσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024. Παρόλο που η Asana επί του παρόντος δεν προσφέρει όλα τα προϊόντα και τις δυνατότητες που περιλαμβάνει αυτή η αγορά, αλλά ένα μικρό κομμάτι, δίνεται η ευκαιρία στην εταιρεία σε έναν περαιτέρω διάδρομο ανάπτυξης, δυσκολότερο όμως από την 1η φάση.

Ακόμη και στην αγορά που εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή, η Asana έχει μια σημαντική αναξιοποίητη ευκαιρία. Σύμφωνα με τη Forrester, υπάρχουν περίπου 1,25 δισεκατομμύρια εργαζόμενοι στην πληροφόρηση παγκοσμίως. Με τους 2 εκατομμύρια περίπου χρήστες της, που πληρώνουν, η Asana έχει διεισδύσει σε λιγότερο από το 3% αυτής της αγοράς.

Ωστόσο, προς το παρόν, οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της Asana θα επιβραδυνθούν το 2022.

Ο μέσος όρος των προβλέψεων των αναλυτών που καλύπτουν την Αsana είναι :
2021 Ανακοινώθηκαν Έσοδα 227 εκατομμύρια ..... Ζημιές 211 εκατομ.
2022 .... Έσοδα 372 εκατομμύρια ..... Ζημιές 277 εκατομμύρια.
2023 .... Έσοδα 507 εκατομμύρια ..... Ζημιές 315 εκατομμύρια.
2024 .... Έσοδα 673 εκατομμύρια ..... Ζημιές 348 εκατομμύρια.


Η Asana στα 45 δολάρια έχει μια αποτίμηση περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ουσιαστικά αποτιμάται 22 φορές των εκτιμώμενων πωλήσεων του 2021, των 370 εκατομμυρίων δολαρίων. Διαπραγματεύεται επίσης 17 φορές των εκτιμώμενων πωλήσεων του 2022, των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι ώριμες εταιρείες Oracle, Salesforce και η Google αποτιμώνται από 5 έως 8 φορές τις πωλήσεις τους. H άμεση ανταγωνίστρια της Asana, η Monday.com αποτιμάται 19 φορές τις πωλήσεις του 2021.
Η Asana για να φθάσει την αναλογία Τιμή/Πωλήσεις στο 5 θα πρέπει να ανεβάσει τις ετήσιες πωλήσεις της στα 1,7 δισεκατομμύρια έσοδα ή η μετοχή να πέσει μεταξύ 10 και 20 δολαρίων.

H Asana για να αυξήσει τις πωλήσεις της στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια απαιτείται CAGR 40% για τα 5 επόμενα χρόνια.
Λαμβάνοντας υπόψιν την τρέχουσα ανάπτυξη της 60% σε ετήσια βάση, τότε θα μπορούσε να επιτευχθεί ο στόχος των 2 δισεκατομμυρίων πωλήσεων νωρίτερα από τα 5 χρόνια.
Το ΤΑΜ είναι μόνο 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν η Asana καταφέρει να κυριαρχήσει θα μπορούσε να πάρει μερίδιο αγοράς 30% και να ανεβάσει τις ετήσιες πωλήσεις της στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.

Με ένα περιθώριο καθαρού κέρδους στο 20% με 30% θα μπορούσε να εμφανίσει καθαρά κέρδη 3 με 4,5 δις και με ένα P/E στο 30 θα της έδινε μια κεφαλαιοποίηση στα 90 με 135 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτός είναι ο ιδανικός στόχος, αν συνεχίσει η Asana να δραστηριοποιείται σε αυτήν την αγορά με ΤΑΜ 50 δις και εφόσον καταστεί ο leader της.

Παρόμοιοι υπολογισμοί ισχύουν και για την monday.com.

197 σχόλια:

  1. Αποτελέσματα ASANA την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν την σορτάρετε, αφού έχετε τέτοια σιγουριά;

      Διαγραφή
    2. Είπαμε SIR η σιγουριά σκότωσε την Γάτα 🐱 όχι η περιέργεια...😉😉😉

      Διαγραφή
    3. Εγώ το έπαιξα αυτό. Αγορασα το put λήξης 18/3 για 130$. Ίσως να μπορέσω να το πουλήσω αύριο κανα 350$. Να δουμε.

      Διαγραφή
    4. Sorry 1.3$ για strike 35$. Συνολικά 130$. Το put της Αsan.

      Διαγραφή
    5. Mακάρι να σας βγει και αν είναι δυνατόν να μου έρθει ακόμη πιο κάτω .... στο 30 που θα την ήθελα.
      Όμως νομίζω ότι στην παρούσα φάση, δύσκολα θα κάνει κατώτερο χαμηλό από το πρόσφατο 41 δολαρια.
      Θα εξαρτηθεί βέβαια και πως θα είναι και το πολεμικό τοπίο.

      Δείτε εδώ
      https://finviz.com/quote.ashx?t=ASAN
      Η ζώνη των 40 με 45 δείχνει πως προς το παρόν θα αντέξει.
      Αν δεν ήταν τόσο ακριβή η Asana, εγώ εδώ θα έκανα την 1η μου τοποθέτηση. Όμως κοιτώ προς το 30- αν έρθει κάποια στιγμή.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ. Επειδή ο broker μου δεν μου δίνει δυνατότητα να κάνω συναλλαγή option after hours, αγορασα και 25 τεμάχια στα 39.8 για να κλειδώσω μέρος των κερδών. Αυριο θα κλείσω τις θέσεις και θα κάνω ταμείο. Δεν ειμαι σίγουρος αλλά νομίζω παλιά μας δινατε και short ιδέες. Νομίζω είναι καλή ιδέα γενικά.

      Διαγραφή
    7. Αν σοτάραμε ολες τις εταιρίες την προηγούμενη των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τους 9 στα 10 θα είχαμε κέρδη. Νομίζω κ. Τάκη ότι οι τεχνικές αναλύσεις δεν πολυμετράνε με αυτο το κλίμα

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ, ότι το σορταρισμα μέχρι τώρα θα ήταν καλή στρατηγική, αλλά κανε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο. Τελικά τα trades μου απέτυχαν επειδή έπεσε η μεταβλητοτητα του option και βγήκα με οριακά κερδη 14$. Την επομένη φορά θα πρέπει να το κάνω με μακρινό option που έχει μικρότερη μεταβλητοτητα. Κρίμα γιατί ήταν καλή ευκαιρία να βγει λίγο χρημα.

      Διαγραφή
    9. Για την ADMA τι λέτε κύριε Nek?
      Θα συμβεί αυτό που λέτε όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της;

      Διαγραφή
    10. Νομίζω ότι η ADMA θα είναι η εξαίρεση αφού αναμένει πολύ καλά αποτελέσματα και ελαβε έγγριση του FDA για το πέμπτο κέντρο συλλογής πλάσματος. Δεν εχι εξάρσεις στις τιμεs ανεβαίνει σιγά και σταθερά και τέλος εχει P/S=5

      Διαγραφή
    11. Μακάρι κύριε Nek και έχω μπόλικα απο δαύτη.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα καλή σαρακοστή, σήμερα βάλτε αναπνευστήρες και μειώστε την μόχλευση όσοι έχετε , θα γίνει χαμός τούτη την εβδομάδα , με 124 τώρα το πετρέλαιο το 150αρι το έχει στην τσέπη του , το ευρώ γκρεμίζετε λογικά θα αντιδράσει στο 1,08 περίπου αλλά δεν ξέρω αν φτάνει , να δούμε πόσο κάτω θα πάμε στην Αμερική σήμερα γιατί έχω μια υποψία ότι θα μας τσακίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν να μας λένε οι Ουκρανοί .... θα μας ρίξουν βόμβες και σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , το euro πάντως από εδώ μπορει να δώσει αντίδραση να δούμε και τα υπόλοιπα κύριε Τάκη https://prnt.sc/UTNxXuvVzWJs . Νομίζω ότι το ξεπούλημα θα μπορούσε να γίνει τούτη την εβδομάδα αλλά ο Πούτιν δείχνει αδιάλλακτος και μπορει να το τραβήξει το σχοινί , 4:00 νομίζω έχουν συνάντηση και βολεύει μια χαρά να γίνει παίγνιο, το πετρέλαιο ειναι μακρυά από τα υψηλά μέρας πιθανότατα να μην μπορέσουμε να βγούμε sort.

      Διαγραφή
    3. εγώ λέω ότι είναι ευκαιρία για ψώνια...και από cyber τελικά γουστάρω splunk, σήμερα μπήκα και τη Παρασκεύη 3Ε. μπορεί να χει και ενδιαφέρον για αφιέρωμα Sir η Splunk.

      Διαγραφή
  4. 4 ΜΑΡΤΊΟΥ 10.02...Αν η κατάσταση δεν εκτονωθεί σύντομα προσωπικά δεν το βλέπω το αποτέλεσμα μόνο καλό δεν θα είναι ...μάλλον ΠΟΛΎΥΥΥ κακό θα έλεγα...το απευχομαι και ελπίζω να διαψευστω...και λίγο πριν την εφαρμογή του SWIFT:Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα δούμε σε περίπτωση που εφαρμοσθεί το SWIFT.. δυστυχώς τα είδαμε όχι όμως όλα ακόμη...το απευχομαι ξανά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα έξυπνο πουλάκι (με μεγάλη μύτη )μου είπε το πρωί πως η Αμερική μπορεί να κλείσει πολύ πάνω σήμερα ...να μην πει και αυτός μια γκουρουδια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν καταλάβουν από το Ασπροσπιτο ο BIDEN και η κακη συμμορία του πως ο Ξανθός είναι ξεβρακωτος και με την πλάτη στον τοίχο ούτε ψύλλος στον κόρφο του...που μάλλον τον έχουν κατάλαβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι δικτάτορες όλοι έχουν την ίδια τύχη.
      Να δω σε λίγο καιρό τι θα λένε στο Ελλάντα οι φιλοΠουτινιστές, Αλτσχάιμερ θα τους πιάσει.

      Ένα περίέργο πράμα .... σαν τον Γιάνη με τα IOU και τον Αλλεξιο τον εκπορδητη του μνημονίου που ουδείς στήριξε το 2015.

      Διαγραφή
  7. Αν δει ο πουτίγκας ότι η ευρώπη και αμερική συνεχίζει να αντιδρά αμεσα και ενωμένα βρίσκοντας διεξόδους στο ενεργειακό, πχ τύπωμα χρήματος, εναλλακτικές πηγές και συμφωνίες κλπ, σε συνδυασμό με την σθεναρή αντίσταση ουκρανών και λαζόπουλου, δηλ βλέποντας εξελίξεις που δεν τις φανταζόταν, θα αναδιπλωθεί ενδεχομένως, αφού φυσικά για τα μάτια και όχι μόνο κερδίσει κάτι, που να δικαιολογεί την εισβολή (πχ Κριμαία αλλαγή συντάγματος για μη ένταξη ΝΑΤΟ)
    Διαφορετικά η φθορά όλων θα είναι μεγάλη αλλά η Ρωσία χάνει συγκριτικά πλεονεκτήματα δια παντός, απομονώνεται και ας κερδίζει εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ SAFE ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Κ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΓΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΧΥ. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΜΕ COMMODITIES ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαχείριση και αποθήκευση ενέργειας.
      Ιδού το μέλλον.

      Fluence , Stem και τετοια.
      Οι πετρελαικές PBF και έτσι ήταν πριν 2 χρονια.

      Διαγραφή
    2. Διότι κύριοι πως να το κάνουμε; Αλλιώς είναι να ασχολείσαι και να αγοράζεις στους πάτους και αλλιώς όταν η αγορά ξυπνάει και βλέπει ευκαιρίες στα ψηλά.

      Μπορούμε να ξεχάσουμε την PBF (ανακάλυψη του κυρίου Barren) όταν στους πάτους των 4, 5, 6 και 7 δολαρίων μας ξεπατώναν οι πωλητές όταν αγοράζαμε και το σωβρακάκι μας λερωνόταν μπρος και πίσω;
      Τότε αγοραζόταν .... τότε που μας έλεγαν ότι θα πτωχεύσει.
      Τώρα; Τι περιθώρια μπορεί να έχει; Άντε μέχρι 40 λέω εγώ ....

      Συνεχίζω να επικεντρώνομαι σε αγορές καινοτόμων, τεχνολογικών με AI λογισμικό εταιριών με μπόλιο cash στο ταμείο.
      Εδώ είμαστε .... ξεπατώστε μας!!!

      Σημερα αποτελέσματα ASAN. Mια υπερβολή προς τα 25 νε 30 δεν θα με χάλαγε .... αν και ακόμη είναι ακριβή.

      Διαγραφή
    3. Ζήτω συγγνώμη δεν θυμόμουν πως η PBF ήταν πρόταση του BARREN... για την αποκατάσταση της αλήθειας...

      Διαγραφή
    4. Και η PBF και η Criteo. Aλήθεια ποιος τη θυμάται; Και παιζει με P/E στο 10 .... και μετά λέμε για φθηνό ΧΑχα!!

      Four ευκολάκι να γυρίσει στα κέρδη.

      Διαγραφή
    5. Και η SWN και η GRVY (δεν καβάλησα αυτή), αλλά η αλήθεια είναι ότι ότι και αν αγοράστηκε Φλεβάρη-Απρίλη 2020 στην Αμερική πλήρωσε αδρά.

      Δυστυχώς προσωπικά τότε έχασα πολύ χρόνο με το ΧΑΑ αντί να έχω γυρίσει απευθείας ολοκληρωτικά ΗΠΑ. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που όσο ξύλο και να φάω στην Αμερική μου φαίνεται αδιανόητο να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο.

      Διαγραφή
    6. Κ. Barren, αυτή η GRVY, (τώρα την είδα), καλή δεν είναι για αγορά εδώ; Φτηνή μου φαίνεται, ή κακώς μου φαίνεται;

      Διαγραφή
    7. Κ. Socrates στο διάγραμμα έτσι φαίνεται, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα (τα σημαντικά δλδ) ειλικρινά δεν έχω καθόλου άποψη.

      Διαγραφή
  9. Η κωλοτουμπα η τσάμπα μαγκιά και η μνήμη χρυσόψαρου είναι τα βασικά συστατικά του Νεοέλληνα κύριε Τάκη...δεν είναι εύκολο να αλλάξεις όταν χαλάσεις εντελώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά συγνώμη όταν βομβαρδίζουν οι δυτικοί για τα συμφέροντα τους το Ιράκ τη Συρία τη Λιβύη τη Σερβία είναι δημοκράτες και ο Πούτιν για τα δικά του δικτατατορας.
    Νεκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Πούτιν είναι δικτάτορας .... βομβαρδίσει, δεν βομβαρδίσει.
      Για δείξτε μου κύριε nek την αντιπολίτευση του!!

      Διαγραφή
    2. Αν δεν συμφωνείς μαζί του ή φυλακίζεσαι ή δηλητηριάζεσαι ή σε στέλνουν εξορία στην καλύτερη των περιπτώσεων.

      Διαγραφή
    3. Μαθηματικούς συμψηφισμους θα κάνουμε τώρα να δούμε ποιος είναι ο πιο καλός??? Αλήθεια αφού είναι τόσο κακος ο Δυτικός κόσμος και ειδικά η Αμερική και ο καπιταλισμός και δεν άρεσει αυτή η Δημοκρατία γιατί όλος ο Ανατολικός κόσμος ψάχνει παντι τρόπο να έρθει στην Δύση και να ζήσει??Όση σχέση έχει ο Ελεύθερος Δυτικός Κόσμος με τους Δικτάτορες Πούτιν Ερντογάν Κινέζο και όσους Αγιατολάχ βλέπουν την Ελευθερία και την Δημοκρατία τόση σχέση έχει η ####με την βούρτσα...

      Διαγραφή
    4. Μήπως να δώσουμε αφού μάλλον χρειάζεται ένα παράδειγμα :κάποιοι δικοί μας νεόκοποι τσάμπα μάγκες επαναστάτες του πωπου που όταν ακούν εξάτμιση αυτοκινήτων να σκάει λερώνουν την πάνα τους το Καλοκαίρι δεν θυμάμαι σε ποιο νησί ξάπλωσαν στην άμμο πασπαλισμενοι με μπόλικο αντηλιακό σαν λαδοποντικες και έγραψαν με τα σώματα τους Γ#μιεσαι Μητσοτάκη...και το ανέβασαν στα Μέσα Κοινωνικής Αποβλακωσης ... Δεν τους ενόχλησε κάνεις ...κάτι τέτοιο είναι η Δημοκρατία για όσους δεν το πήραν ακόμη χαμπάρι...Ερωτών αν αυτό συνέβαινε στην Ρωσία Τουρκία Κίνα Βόρεια Κορέα Ιράν Βενεζουέλα που θα βρίσκονταν τώρα ???Ποια είναι η απάντηση...στο σπίτι τους γιατί ούτε που θα διανοουνταν να το κάνουν... γιατί αν το έκαναν ...

      Διαγραφή
    5. Σε αυτό συμφωνώ κ. Τάκη, αλλά πιστεύω ότι αν η Ευρώπη την είχε εντάξει τη Ρωσία στους κόλπους της θα είχαμε αμοιβαία οφέλη ενώ τώρα μας στραγγάλισαν οι Αμερικανοί καθώς οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι Ευρωπαίοι. Νεκ

      Διαγραφή
    6. Πως θα ενταχθει κύριε Νek ένας δικτάτοράς σε μια δημοκρατική Ευρώπη;
      Σιγά μην κάτσει ο δικτάκτορ να δέχεται αποφάσεις πλειοψηφίας.

      Διαγραφή
  11. Τον Πούτιν τον στηρίζουν ανοιχτά η Λευκορωσία η Βόρεια Κορέα η Συρία και η Ερυθραία.Ενα κόμπο δηλαδή προόδου ελευθερίας και σεβασμού στον άνθρωπο ...Α τον στηρίζουν επίσης εδώ στο Ελλαδισταν και κάτι Πουτινακια γιατί "το ξανθό γένος ...ο Άγιος Πα'ι'σος "και γιατί "η κακια Δύση κτλ" Να χαίρεστε την όμορφη παρέα σας ...ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΉΣΟΥΜΕ ...μην μας αγχώνεστε και μας πάθετε και τίποτα...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άλλος κατέβασε ολόκληρο αεροπλάνο για να το προσγειώσει στη Λευκορωσία για ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ που του κάνει αντιπολίτευση.

      Βρε είμαστε καλά;
      Πάρτε κανένα IOU του Γιάνη και σχίστε τα μνημόνια με ένα αρθρο και ένα νόμο.

      Διαγραφή
    2. Τουρκία αγαπημένη της δυσης και με μεγάλο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα , κύριε Τάκη πως το βλέπετε το πετρέλαιο εδώ πέρα λέτε να είδαμε την κορυφή του; Ψάχνω να δω πως θα σορτάρω , IB εχω λογαριασμό μετρητής , το 3ois.m που βρήκα ειναι κάτι αντίστοιχο του Loil με 3Χ αντί για 2Χ το έχει και η Πειραιώς , από πλατφόρμες Plus500 ή Fxcm ποια θα πρότεινε κάποιος αν και δεν τις γουστάρω και πολύ (έχω λογαριασμό και στις δυο βέβαια και μπορει να τροφοδοτηθεί άμεσα) θέλω να ανοίξω μια μικρή θεση γιατί νομίζω ότι τα 40-50 $ σε ένα χρόνο περίπου θα τα ξαναδεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη δεν βλέπω υπερβολή στο πετρέλαιο. Στα 120 δολάρια είναι στα φυσιολογικά του, δεδομένων και των βραχυπρόθεσμων καταστάσεων.

      40; 50;
      Δεν νομίζω.
      Νομίζω ότι η βάση του είναι το 60 με 70.

      Διαγραφή
  13. Κύριε Τάκη όσο ποιο ψηλά τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα γίνει στην παγκόσμια οικονομία αλλά το θέμα μας ειναι που θα ανοίξουμε στο πετρέλαιο , το ευρώ σήμερα έκανε καλή αντίδραση , στην Αμερική πέφτει καλό ξύλο τουλάχιστον στο χαρτοφυλάκιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά τη ζημιά. Μόνιμα θα μείνει ψηλά; Αν κάνει τσάρκα στα ψηλά, όπως έκανε στα χαμηλά το 2020, δεν τρέχει τίποτα.

      Ευκαιρία να αφήσουμε τα πετρέλαια πίσω μας.
      Πράσινη ενέργεια με Fluence, καινοτομία και τεχνητή νοημοσύνη.

      Διαγραφή
  14. ΔΑΝΕΙΚΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟ
    Ρωσία, Απαράδεκτη η χρήση βίας και η επέμβαση σε γειτονική χώρα. Αλλά στο τέλος της ημέρας υπάρχει και μέτρο. Δεν διαλύεις το σύμπαν για να περάσεις το μήνυμα σου. Οι δυτικοί μάλλον υπερβάλουν λιγάκι. Θα πετύχαιναν και αν απλά πτώχευαν το 30% των Ρώσων.
    Όχι να τους μηδενίσουν γιατί στο τέλος θα βρεθούμε όλοι μαζί στην ουρά για φαγητό. Καλά για τον δικό μας τον Αρχηγό ούτε λέξη. Στην διπλωματία οι δηλώσεις γίνονται για να κερδίσεις κάτι. Αν δεν έχεις να κερδίσεις κάτι δεν μιλάς και πολύ και το κυριότερο δεν στέλνεις και όπλα. Ειδικά, όταν 150.000 ομογενείς κινδυνεύουν να βρεθούν μειονότητα σε μια κατακτημένη χώρα.
    Φιλικά ΟΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι γίναμε διπλωμάτες, πρωθυπουργοί.

      Εγώ θα μείνω σε αυτό ...
      Ο δικτατορας έχει τελειώσει.

      Διαγραφή
  15. Ναι σωστά δεν στέλνεις όπλα στον Ουκρανο αλλά τριαντάφυλλα στον Ρώσο...Ώρε διπλωμάτες της καρπαζιας μπορείτε να μας θυμισετε ποτέ ο Ρώσος ήταν μαζί μας ???Στην Κύπρο το 74 ?στα Ίμια ? στον Έβρο το 2020...???Ρε δε πάτε στον αγύριστο που καίτε κάρβουνο αντί γλυκογόνο στον εγκέφαλο σας ...άι σιχτιρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Τάκη τι έπαθε η UPST και την έχουν τσακίσει με πτώση 25% σε 2 συνεδριάσεις χωρίς κάποιο σημαντικό νέο , μήπως μου ξέφυγε κάτι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η UPST είναι μόνο που έχει τσακίσει???με το κερί 🕯️ ψάχνεις και αν βρεις κάποια ....την εξαίρεση στον κανόνα...AI..BE... μέχρι να στραβωσει τελείως το κλίμα και να τις πάρει και να τις σηκώσει κι αυτές...με τέτοιο κλίμα χρειάζονται δικαιολογίες για να πέσουν???του φευγατου η μάνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Ζελένσκι θα συνθηκολογήσει πολύ γρήγορα. Αυτό διαβάζω εγώ στις ειδήσεις πίσω από τις γραμμές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λόγοι για τους οποίους πιστεύω αυτό που αναφέρω 1. Δεν έχει αεροπορία 2. Δεν έχει ηλεκτροπαραγωγή και έλεγχο δεξαμενών ύδατος 3. Το ΝΑΤΟ έχει δηλώσει απερίφραστα πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εισδοχής της χώρας του 4. Πυκνώνουν οι επαφές των λοιπών παικτών (Κίνα, Ισραήλ, Τουρκία, ΕΕ, ΗΠΑ) για λύσεις 5. Ο ΑΝΣΚ του Πούτιν έχει σχεδόν επιτευχθεί και δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλακεί σε αντάρτικο πόλεων που θέλει-ήθελε ο Ζελένσκι (κάτι για offshores ακούω πως βγαίνουν στον αέρα) 6. Κάθε μέρα που περνά η κατάσταση της χώρας του επιδεινώνεται 7. Η απειλή παγκόσμιας ύφεσης εν μέσω υπερπληθωριστικού σπιράλ θα αναγκάσει ΟΛΟΥΣ να βάλουν νερό στο κρασί τους 8. Η ρητορική του έχει γίνει πιο ήπια γιατί ξέρει πως οι άμαχοι στη χώρα του θα καταδικαστούν από την τανάλια των ρωσικών δυνάμεων γύρω από τις μεγάλες πόλεις

      Διαγραφή
    2. Εάν από την άλλη συμπεριλάβουμε στο σκεπτικό ότι ο βρεγμένος λίγα έχει να φοβηθεί απ΄τη βροχή μου φαίνεται λογικό το "γρήγορα" να αντιστοιχεί σε 2-3 εβδομάδες κ. Βασίλη (δυστυχώς για τους άτυχους Ουκρανούς πολίτες)

      Διαγραφή
  19. Το ΧΑΑΜΕΝΟ σα να χει τον ασυμαζευτο η μου φαίνεται??? κάποιος να ετοιμάσει τα κάρβουνα για τα φιλέτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύετε ότι το ΧΑΑΜΕΝΟ θα πεσει πιο πολύ από τα πρώην SPAC?

      Διαγραφή
    2. Θα πέσει όσο πρέπει και χρειάζεται.

      Διαγραφή
    3. Σχεδόν όλα τα growth stocks και τα de-spacs είναι -80% από τα υψηλά τους. Και όταν λέω σχεδόν όλα, εννοώ όλα. Ανοίξτε διαγράμματα και δείτε τι έγινε από τα Peaks τους!!! Όσο για το ΧΑΑ η απάντηση στο ερώτημα σας είναι ΟΧΙ

      Διαγραφή
    4. Με το σκεπτικό ότι τόσο καιρό "σφίγγαμε" τη ρευστότητα κύριε ΝΕΚ άλλη είναι η ερώτηση. Ποιες απ΄τις μετοχές του ΧΑΑ θα επανέλθουν νωρίτερα, ποιές πιθανότατα, ποιες μόνιμα. Γιατί από τα SPACs δύσκολα.

      Απ΄όσο διάβασα Ρωσία και Ουκρανία αντιπροσωπεύουν το 20% περίπου τζίρου κ κερδών της ΕΕΕ ενώ το χαρτί στο ταμπλό χάνει σχεδόν 45% (δλδ σε πιθανό rebound απέχει 90% απ΄τα φετινά ψηλά του). Η εταιρεία έχει 10 εργοστάσια στην Ρωσία που προφανώς δεν έχουν πάθει (ούτε θα πάθουν) ζημιά στην παραγωγική τους δυνατότητα. Παρόμοια η εικόνα και στο Λονδίνο. Προσωπικά μου αρέσει ως κερδοσκοπία και ξεκίνησα τοποθετήσεις. Ορίζοντας τουλάχιστον 6μήνου.

      Διαγραφή
    5. μαζί στην ΕΕΕ αγαπητέ contrarian έχει ήδη τιμές covid.

      Διαγραφή
    6. ΚΥΡΙΕ HIPPY ΣΤΗΝ ΕΕΕ ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ Η ΑΛΛΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΚΛΠ

      Διαγραφή
    7. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα κύριε ΤΑΤΑ. Ωστόσο το θέμα είναι να κερδίσουμε. Αδιαφορο από που. Εγώ από ΕΕΕ, εσείς από άλλη επιλογή. Καλή μας τύχη.

      Διαγραφή
    8. Με το χρέος στο 205% του ΑΕΠ, με τον Τούρκο πάνω απ' το κεφάλι μας (τον κάλεσε για "γεύμα" λέει, εδώ γελάμε), με εκλογές το πολύ σε ένα χρόνο (ενδεχομένως με παρατεταμένη ακυβερνησία), με την ακρίβεια στα ύψη και το ενδεχόμενο ύφεσης, μάλλον για failed state πρέπει να μιλάμε και όχι για ευκαιρίες στο ΧΑΑ.

      Μακάρι να περάσει ο καιρός και να μου πείτε ότι έλεγες βλακείες αλλά πολύ φοβάμαι πως κάτι θα επαληθευτεί από τα ανωτέρω.

      Σκεφτόμουν να κάνω κίνηση με ακίνητο αλλά διστάζω με όλα αυτά και περιμένω.

      Από την άλλη σκεφτόμουν να βγάλω τα λεφτά μου έξω και να ψηφίσω Αλ6. Να πάρουμε τη θέση που μας αναλογεί ως χώρα και να τελειώνουμε. Όχι ότι αυτοί τώρα είναι καλύτεροι και θα μας οδηγήσουν αλλού (μην παρεξηγηθώ κιόλας), απλά τα άλλα τα παλικαράκια θα επιταχύνουν τη διαδικασία (αποδεδειγμένα είναι καλοί σε αυτό).

      Για να το επαναφέρω στο ΧΑΑ, στις παρούσες τιμές, μια πληροφορική κι ο κόσμος όλος. Γιατί: δεν θα έχουν τόσο αυξημένα κόστη πληθωρισμού, θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια του ταμείου στήριξης, είναι αντικείμενο με ζήτηση και λόγω μεγέθους μπορεί να γίνει και κανά παίγνιο.

      Διαγραφή
    9. Τι λέτε κύριε Ευρωβλάχο; 😲😲😲
      Και που να ήσασταν τοποθετημένος σε μετοχές. Τι θα διαβάζαμε τότε;

      Μας βλέπω μέχρι και ΧΑχα στο τέλος τέλος να ξαναγοράζουμε που λοιδορούσαμε τόσο καιρό.

      Διαγραφή
    10. Και γιατί να ψηφίσετε Αλέξη .... ψηφίστε Γιάνη ... να σας γεμίσει τις τσέπες με IOU να το ευχαριστηθείτε κιόλας.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Τάκη γιατί μου το χαλάτε τώρα που το βάλαμε σε μία σειρά να ησυχάσουμε??? Υπομονή να ηρεμήσουν τα πράγματα και τα "παιδιά" δεν θα έχουν να νοιάζονται για τίποτα μόλις βρεθούν στην γη της Ανατολικής Επαγγελίας...το IOU και κουραφεξαλα...τώρα ειδικά με την ισοτιμία Ευρώ με Ρουβλι αντί να ψάχνουν τι θα κάνουν τα λεφτά τους αγορά ακινήτου η ότι άλλο θα γίνουν κατ ευθειαν πλούσιοι αγοράζοντας έξω από την Κόκκινη πλατεία μια καντίνα να πουλάνε ρωσικά πυροσκι και μπαμπουσκες και ζωή και" ΚΟΤΑ" και τι κότα λιρατη... γιατί άντε να γράψεις εκεί αυτές τις "εξυπνάδες"που γράφεις εδω μέσα... Ημαρτον...τι άλλο θα διαβάσουμε ακόμη...ήσυχα GERRY Δημοκρατία έχουμε η μήπως όχι ???

      Διαγραφή
    12. Μου αρέσει που φοβάστε μη γίνουμε failed state!!!
      Εξ ιδρύσεως είμαστε failed state, αυτό ήταν και το νόημα της ίδυσης τούτης της μπανανίας.

      Δυο και μόνο ευκαιρίες υπήρξαν ιστορικά να γίνουμε κάτι άλλο.
      Τη μία την κλωτσήσαμε το 1831 δολοφονώντας τον Καποδίστρια.
      Τη δεύτερη την κλωτσήσαμε το 1920 με απόπειρα δολοφονίας και έπειτα διώχνοντας το Βενιζέλο (έφταιγε και αυτός όμως).

      Έκτοτε διοικούμαστε διαρκώς και αποκλειστικά από διεφθαρμένες μαριονέτες, καμία ελπίδα να γίνουμε σοβαρή χώρα δεν υπήρξε ξανά.

      Δεν ξέρω πραγματικά αν υπάρχει άλλο κράτος στη γη που ενώ ήταν με το στρατόπεδο των νικητών και στους δυο παγκοσμίους πολέμους, όχι μόνο δεν κατάφερε να καρπωθεί αλλά μετά τη λήξη τους διαλύθηκε εντελώς. Δεν πρέπει επίσης να υπάρχει άλλη "δημοκρατία" στην παγκόσμια ιστορία, που να είχε παππού, γιο και εγγονό πρωθυπουργό.

      Είμαστε ο ορισμός της μπανανίας, άκου φοβάστε ότι θα γίνουμε failed state, χαχχα. Μη φοβάστε.

      Διαγραφή
    13. Όλα αυτά Κύριε Ευρωβλαχο περί χρέους ΑΕΠ Τουρκίας κλπ σήμερα το πρωί τα ανακαλύψατε η τα είχατε κατά νου και τα θυμηθηκατε σήμερα το πρωί???μια απορία εγώ τουλάχιστον την έχω...

      Διαγραφή
    14. Εν ολίγοις Κύριε Ευρωβλαχο ..η θα βρέξει η θα χιονίσει η καλό καιρό θα κάνει...να με συμπαθατε αλλά όλο αυτό που γράψατε παραπάνω είναι ο ορισμός της ανωτέρω έκφρασης...

      Διαγραφή
    15. κε Hippy ατυχήσαμε και πήραμε τα losses, βγήκα από ΕΕΕ λόγω της απώλειας της Ρωσικής αγοράς.

      Διαγραφή
    16. Σε ότι με αφορά προσωπικά δεν φοβάμαι απολύτως τίποτα μα απολύτως ... γιατί όταν δεν μου αρέσει κάτι παίρνω το καπελάκι μου χαιρετώ για την Κακή Αμερική η όπου αλλού μου άρεσει όπως έκανα από τα 20χρονια μου έχοντας πλήρη επίγνωση ποιος κυβερνάει και πως ...Για την ώρα γουστάρω και ζω εδώ από επιλογή ούτε από ανάγκη ούτε από συνήθεια.. Έχω μάθει να επιλέγω στην ΠΡΑΞΗ και όχι στις θεωρίες.....οι πόρτες της είναι ακόμη Ανοιχτές για μένα...

      Διαγραφή
    17. Πάντως Κύριε Ευρωβλαχο σας ευχαριστώ που εκφράζετε την θέση σας ότι σκέφτεστε να ψηφίσετε Αλέξη...δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι και πόσο με βοηθάτε...το εννοώ.. χαίρομαι για τις παλιές επιλογές μου στο να εργασθω και να ζήσω μεγάλο μέρος από τα δημιουργικά μου χρόνια οξω από εδώ και να κρατήσω τις Πόρτες ορθανοιχτες για μένα και το παιδί μου όπως για την επιλογή μου να διατηρώ το 90% των φορολογουμένων το τονίζω των νομίμων αποκτηθεντων και φορολογουμενων κόπων μου στις Δικτατορίες της Δύσης Αμερικής και Ευρώπης ώστε να μην σκέφτομαι ότι ο ΓΙΑΝΗΣ o ΛΑΦΑΖΑΝ η οποίος άλλος Δημοκράτης (που έχει τα κλεμμένα του εκεί ακριβώς που τα έχω και εγώ )θα έρθει με την ψήφο του κάθε Δημοκράτη επιδοματικου εισοδηματια να μου πει τώρα παπαλα και σου δίνω IOU...εγώ λοιπόν του απαντώ το εξής:ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ γιατί προτιμώ να μου τα φάει ο πληθωρισμός του Μπάρμπα Σαμ του κακου και της παλιοευρωπης παρά να πίνει στην υγεία μου ο κάθε Δημοκράτης Γιάνης και όσοι τον ψήφισαν...Αυτό ως απόδειξη πώς όταν λέω πως ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΣΕ ΤΙ ΚΌΣΜΟ ΖΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ και πως με βλέπει η αυταπάτη του οποίου άλλου...και να σας πω και ένα μυστικό συνάδελφοι οσοι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα?.?1000 ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΖΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ...Και Κύριε Ευρωβλαχο δεν είναι προσωπικό το θέμα μαζί σας η με οποιοδήποτε άλλον εδώ γιατί όπως έχω πει Δημοκρατία έχουμε και λέμε όχι μόνο αυτό που πιστεύουμε αλλά και αυτό που ΚΑΝΩ...

      Διαγραφή
    18. Κύριε Gerry, δεν είναι καθόλου ήξεις αφήξεις αυτά που γράφω, είναι μονόπλευρα αρνητικά.

      Ας πιάσουμε μόνο το πρώτο, ότι δηλαδή το χρέος είναι 205%. Με 120% και 140% χαρακτηρίστηκε μη βιώσιμο και μπήκαμε σε δύο μνημόνια. Οπότε για να αντιμετωπιστεί αυτό τα πράγματα είναι πολύ απλά. Στον λόγο Χρέος/ΑΕΠ μπορείς να κάνεις δύο πράγματα:
      α. Να μειώσεις τον αριθμητή, δηλαδή περικοπές λιτότητα κοκ, που δημιουργούν ύφεση, άρα μειώνουν και τον παρονομαστή και μπαίνεις σε ένα πτωτικό σπιράλ χωρίς αποτέλεσμα.
      β. Να αυξήσεις τον παρονομαστή, δηλαδή το ΑΕΠ. Κι επειδή δεν είμαστε κανένα growth story, ο μόνος τρόπος να αυξήσεις το ΑΕΠ είναι λογιστικά μέσω του πληθωρισμού. Αυτό όμως αν γίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό που χρειάζεται για να επηρεάσει το χρέος, θα σημαίνει εξανεμισμός των καταθέσεων και μεγάλη φτώχεια.

      Αυτά δεν τα έβλεπες τόσο καιρό θα μου πείτε; Τα έβλεπα αλλά περπατούσα στις μύτες. Ο πόλεμος της Ουκρανίας πυροδότησε πολλά.

      Επίσης, μου την έχει δώσει που όλα τα εγχώρια sites γράφουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολυετή ανοδικό κύκλο για το ΧΑ. Αυτό, αν μη τι άλλο, είναι παραπλανητικό, γιατί ο μέσος άνθρωπος που το διαβάζει νομίζει ότι θα αγοράσει κάτι και θα έχει ένα 10-15% αβίαστα, ενώ στην πράξη πρώτα μπορεί να του πάρουν τα χαρτιά με μια μεγάλη βύθιση και μετά (ίσως) να έρθει η μακροχρόνια άνοδος.

      Και κάτι τελευταίο για τις μετοχές. Η άνοδος του πληθωρισμού, ανεβάζει το κόστος πωληθέντων σε πολλές επιχειρήσεις, το οποίο με τη σειρά του συμπιέζει το περιθώριο κέρδους και εν τέλει μειώνει τα καθαρά κέρδη. Νομίζω ότι οι περισσότεροι παραβλέπουν αυτή τη λεπτομέρεια.

      Διαγραφή
    19. "Με το χρέος στο 205% του ΑΕΠ, με τον Τούρκο πάνω απ' το κεφάλι μας (τον κάλεσε για "γεύμα" λέει, εδώ γελάμε), με εκλογές το πολύ σε ένα χρόνο (ενδεχομένως με παρατεταμένη ακυβερνησία), με την ακρίβεια στα ύψη και το ενδεχόμενο ύφεσης, μάλλον για failed state πρέπει να μιλάμε και όχι για ευκαιρίες στο ΧΑΑ."

      Φίλε κ. Ευρωβλάχο μπορώ να απαντήσω μια προς μια τις απολύτως λογικές ενστάσεις σας. Προτιμώ όμως να απευθυνθώ στην χρηματιστηριακή σας λογική και να ρωτήσω τούτο: "Αν δεν αγοράσετε μέσα στη μαύρη μαυρίλα πότε θα το κάνετε? Σάμπως οι νικητές του 2008 της ΛΗΜΑΝ, του 2012 της ελληνικής χρεοκοπίας, του 2015 του δημοψηφίσματος συριζα, σε καλύτερες συνθήκες τόλμησαν?"

      Απολύτως φιλικά. Εννοείται πως αναφέρομαι για τοποθετήσεις στο ΧΑΑριτωμένο που γνωρίζουμε και όχι στο άγνωστο με βάρκα της ελπίδα (κι ας έχει τον Χρ. Κολόμβο στο τιμόνι)

      Διαγραφή
    20. Κύριε gk μην τρελλαθούμε. Το χαρτί δεν έγινε ξαφνικά ακριβό επειδή από τα 18 πήγε στα 19. Τον Σεπτέμβρη θα γράφει 25 και τα Χριστούγεννα (που ίσως πουλήσουμε) 29.

      Διαγραφή
    21. Κύριε Ευρωβλαχο λυπάμαι αλλά δεν θα απαντήσω στο ανώτερο ...δεν έχει νόημα ...ας το κάνει οποιαδήποτε άλλος θέλει...

      Διαγραφή
    22. μαλλον δεν εγινε αντιληπτο το σχόλιο αλλα δεν εχει σημασία. η ερώτηση είναι αν προεξοφλείτε σε αυτές τις τιμές η απώλεια της Ρωσικής αγοράς λόγω αποχώρησης Coca Cola που το νέο βγήκε στην πορεία. Δεν νομίζω καθώς η ΚΟ στο Αμέρικα εχθές έκανε το break...η τιμή είναι σούπερ αλλά δεν σκοπεύω να κάτσω να το μάθω, ...υπάρχουν κιαλλού πορτοκαλιές

      Διαγραφή
    23. Όταν κοιτάμε χρέος πρεπει να κοιτάμε ... ποιός το έχει, ημερομηνία λήξης και όρους.

      Δεν χαρακτηρίζεται ένα χρέος βιώσιμο ή όχι ... αλλά η εξυπηρέτηση του.
      Αν για παράδειγμα κύριε Ευρωβλαχο εσείς έχετε ένα χρέος 100.000 ευρώ και πρέπει όοοολο να το γυρίσετε αύριο στις 8 η ώρα το πρωί. Τι λέτε; Είστε βιώσιμος;
      Εγώ όμως έχω χρέος 1.000.000.000 ευρώ και θα το επιστρέψω σε 1000 χρόνια. Τι λέτε; Είμαι βιώσιμος ή όχι;

      Διαγραφή
    24. Να θεωρήσετε δεδομένο ότι η Ρωσία θα χρεοκοπήσει και ο Πούτιν γονυπετής θα εκλιπαρεί σε συμβιβασμό ... αν δεν τον φάνε νωρίτερα οι δικοί του επιδιώκοντας συνθηκολόγηση με καλύτερους όρους.

      Διαγραφή
  20. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο όσοι θέλετε για την "δημοκρατική" Ουκρανία. https://www.youtube.com/watch?v=pPicz9IqUiw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίλα στο Μαϊάμι αντί 56 εκατ δολαρίων και 1,2 δις σε λογαριασμούς στην Κόστα Ρίκα
      Κυριακή 6 Μαρτίου 2022


      Ο Ilya Kiva, μέλος του Verkhovna Rada από το κόμμα Opposition Platform For Life (OPPL), είπε ότι περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (πάνω από 95 δισεκατομμύρια ρούβλια) είναι αποθηκευμένα σε ξένους λογαριασμούς του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στην Κόστα Ρίκα. Ο βουλευτής μίλησε σχετικά στο κανάλι του στο Telegram .

      Σύμφωνα με το pledgetimes.com «Δόσεις απο 12-35 εκατομμυρίων δολαρίων γίνεται μέσω διαφόρων διαύλων,(Έμπιστα άτομα} όπως τον Rinat Akhmetov και τον Viktor Pinchuk μέσω της First Union Bank και της Deutsche Bank, καθώς και από τον Igor Kolomoisky από τους λογαριασμούς του στη Γενεύη στην Banque Nationale de Paris. λέει. στο μήνυμα.

      Ο Kiva πρόσθεσε ότι η διακίνηση τέτοιων κεφαλαίων θα ήταν αδύνατη χωρίς τον έλεγχο των γερμανικών και γαλλικών αρχών. Σύμφωνα με τον βουλευτή, τα χρήματα φυλάσσονται στους λογαριασμούς της Dresdner Bank Lateinamerika στην Κόστα Ρίκα.

      Σχετικά υλικά:

      «Εκτός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στην Dresdner Bank, ο επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας έχει λογαριασμούς [Андрея] Yermak για ένα μικρό ποσό 56 εκατομμυρίων δολαρίων και η Svetlana Tikhanovskaya για 4,5 εκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα από τα οποία μετέφερε τον Δεκέμβριο του 2020 σε η τράπεζα HSBC στα γραφεία του Λονδίνου», γράφει ο Kiva.

      Επιπλέον, είπε ότι μία από τις μεγάλες αγορές του Βλαντιμίρ Ζελένσκι ήταν μια βίλα στο Μαϊάμι για 56 εκατομμύρια δολάρια.

      Νωρίτερα, ο Ilya Kiva είπε ότι τα γειτονικά ευρωπαϊκά κράτη θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ορισμένα εδάφη που έγιναν μέρος της Ουκρανίας κατά τη σοβιετική εποχή. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Ρουμανία μπορούν να υποβάλουν εδαφικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία.

      https://www.epixirimatias.gr/2022/03/volodymyr-zelensky-56-12.html

      Διαγραφή
    2. https://www.google.com/search?q=Ilya+Kiva&tbm=isch&source=iu&ictx=1&vet=1&fir=3ZfHr8fP3WgBnM%252CGFFc25wtqLJxFM%252C_%253BonoIuAv8OSuZFM%252Ce5Pt-79tdRJdFM%252C_%253BbD4DmxvEjxP6cM%252CJOpuXfMUB5-_PM%252C_%253BEQLcsN-nRK1XuM%252Ca2FPuigM71XigM%252C_%253BBOAHUj0P1lLp7M%252CZMXiYUepRXiFdM%252C_%253BEPGsVhs_hgAgmM%252CR7jud0BAPM7UQM%252C_%253BBp7FHYXqfnE5GM%252C4oO8-Lg3-hYdWM%252C_%253BlR6RJRu8E-sNbM%252CPvNWqeQZz1RCFM%252C_%253B2ib5cHcvZnIzCM%252Ca2FPuigM71XigM%252C_%253Bgux8A_8vyoXKRM%252C5tdXQQiZktIq3M%252C_&usg=AI4_-kSX7ZtOVY_rYOgJ50gW051JbeXZhA&sa=X&ved=2ahUKEwiN9JnS37b2AhVbhP0HHRhjDrMQ9QF6BAhJEAE#imgrc=mpcDcPZM-QmXoM

      Διαγραφή
    3. https://www.google.com/search?q=Ilya+Kiva&tbm=isch&source=iu&ictx=1&vet=1&fir=3ZfHr8fP3WgBnM%252CGFFc25wtqLJxFM%252C_%253BonoIuAv8OSuZFM%252Ce5Pt-79tdRJdFM%252C_%253BbD4DmxvEjxP6cM%252CJOpuXfMUB5-_PM%252C_%253BEQLcsN-nRK1XuM%252Ca2FPuigM71XigM%252C_%253BBOAHUj0P1lLp7M%252CZMXiYUepRXiFdM%252C_%253BEPGsVhs_hgAgmM%252CR7jud0BAPM7UQM%252C_%253BBp7FHYXqfnE5GM%252C4oO8-Lg3-hYdWM%252C_%253BlR6RJRu8E-sNbM%252CPvNWqeQZz1RCFM%252C_%253B2ib5cHcvZnIzCM%252Ca2FPuigM71XigM%252C_%253Bgux8A_8vyoXKRM%252C5tdXQQiZktIq3M%252C_&usg=AI4_-kSX7ZtOVY_rYOgJ50gW051JbeXZhA&sa=X&ved=2ahUKEwiN9JnS37b2AhVbhP0HHRhjDrMQ9QF6BAhJEAE#imgrc=H3ovGZSTqoIPcM

      Διαγραφή
    4. https://www.ellinikahoaxes.gr/2022/03/01/evropaiko-koinovoulio-pos-thorakizomai-apenanti-stin-parapliroforisi/

      Διαγραφή
  21. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε εξέφρασαν, επίσης, την αντίθεσή τους στην απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών ενέργειας, για την οποία πίεζαν οι ΗΠΑ. Από το Euro2day

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγνώμη κύριε Τάκη για την κατάχρηση του χώρου.
    Τι λέει ο καθ. Μάζης για την Ουκρανία και η ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να θέσουμε και εμείς κάποια θέματα μας
    https://www.youtube.com/watch?v=Nx33fAKEhLY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είμαι σε απίστευτο δίλημμα να πουλήσω τα πάντα και να γυρίσω 100% all in PLTR.

    Υποψιάζομαι ότι όλες οι δυτικές δικτατορίες αλλά και μεγάλες εταιρίες υπογράφουν σωρηδόν συμβόλαια ας γουή σπηκ.

    Δε θα βιατώ να το κάνω, αλλά θα είναι το βασικό θέμα στο επόμενο ΔΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren αυτός εδώ https://www.youtube.com/watch?v=o5lMTwfxIAo την θάβει ελαφρώς την PLTR βέβαια δεν ξέρω αν έχει δίκιο αλλά πέφτει γκρίνια για τις εταιρείες που έχει επενδύσει .

      Διαγραφή
    2. Ψιλοzbucham, δε θα το δω καν.

      Οι εταιρίες που έχει επενδύσει είναι ήδη σχεδόν free ride, ότι βγει από την επένδυση αν πετύχουν θα είναι καθαρό κέρδος. Η στρατηγική της στις επενδύσεις είναι μεγαλειώδης. Το έχω εξηγήσει και βαριέμαι τις πολλές επαναλήψεις.

      Διαγραφή
  24. Κοιτάξτε αγορές στην Safehold Inc. (SAFE) https://finviz.com/quote.ashx?t=SAFE&b=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα , τι έπαθε η Ayro σήμερα δεν την έχω αλλά την παρακολουθώ σαν δείκτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα ev's ανεβαίνουν κε Geopard. Πιθανολογώ ότι προεξοφλούν τις δηλώσεις και τις πολιτικές που ανακοινώνονται σχετικά με την απεξάρτηση της Δύσης από φ.αέριο και πετρέλαιο . Δεν πιστεύω ότι θα είναι διατηρήσιμη η κίνηση, απλά παίζουν το momentum.

      Διαγραφή
  26. Μετά το Βρετανό κεντρικό Τραπεζίτη που κάλεσε τους συμπατριώτες του να πεινάσουν για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του πληθωρισμού, έρχεται τώρα το Ευρωπέος Αντιπρόεδρος, το Φρανς το Τίμερμανς να μας καλέσει να πολεμήσουμε τη Ρωσία ... κλείνοντας τα καλοριφέρ.

    Είναι επίσημο : διοικούμαστε από ηλιθίους.

    Και δικτάτορες και ηλίθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ξύπνιοι οι Ευρωπαίοι βαλθηκαν με τις κυρώσεις να τους μηδενίσουν τους Ρώσους και στο τέλος θα βρεθούμε όλοι μαζί στην ουρά για φαγητό.

      Διαγραφή
    2. 4 χρόνια πριν :
      ο "φιλορώσος" Trump προειδοποιεί για την επικινδυνότητα της ενεργειακής εξάρτησης των Ευρωπέων από τη Ρωσία, καθώς και για τη μη συμμετοχή τους στις αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ. Χρειάστηκε να φτάσουμε εδώ για να τα πάρουν χαμπάρι τα γερμανά και λοιπά Ευρωπέη.

      https://www.youtube.com/watch?v=Vpwkdmwui3k

      1 χρόνο πριν : ο Alzheimer σε μια από τις πρώτες του ενέργειες ως POTUS σκοτώνει για 2η φορά (μετά τη μαριονέτα Ομπάμια) τον αγωγό Keystone που θα μετέφερε πετρέλαιο από Καναδά =>ΗΠΑ και αυτό ενώ προφανώς είχε ατζέντα να εξωθήσει τη Ρωσία σε πόλεμο. Σήμερα σκέφτεται να αρχίσει τα τσιμπ0uk!@ στο Μαδούρο και τη θεοκρατία του Ιράν για να μετριάσει τη ζημιά.

      https://www.politico.com/news/2021/01/20/joe-biden-kills-keystone-xl-pipeline-permit-460555

      Αν βγαίνει ένα συμπέρασμα από αυτά που ζούμε, είναι πως η Δύση τα τελευταία 20 χρόνια διοικείται από διανοητικά ανεπαρκείς και επικίνδυνα διεφθαρμένους πολιτικούς νάνους. Εδώ ο προπροηγούμενος καγκελάριος είναι υπάλληλος της Gazprom, τι να λέμε τώρα.

      Διαγραφή
    3. Σέβομαι και εκτιμώ όσο δεν πάει τον κύριο Barren .... όμως διαφωνώ, κάθετα και οριζοντίως με την τελευταία τοποθέτηση του.

      Διαγραφή
    4. Συντασομαι και το γω με την ανωτέρω δήλωση SIR... Σέβομαι και εκτιμώ τον Φίλο BARREN όμως διαφωνώ τρισδιάστατα με την ανωτέρω τοποθέτηση...προς το παρών τουλάχιστον ζούμε στην Δημοκρατία του Δυτικού κόσμου που μπορούμε να συνυπαρχουμε ακόμη και να διαφωνούμε...

      Διαγραφή
    5. Αυτή είναι η μαγεία της "δημοκρατίας" μας κύριοι, ότι μπορούμε να εκτιμούμε και να σεβόμαστε κάποιον με τον οποίο διαφωνούμε.

      Δυστυχώς, οι δικτατορίσκοι που μας κυβερνούν δεν είναι τόσο ανεκτικοί στην αντίθετη άποψη, μόνο στο τι συζητάμε μεταξύ μας υπάρχει ελευθερία για την ώρα. Για τους διαφωνούντες με την ηγεσία (λέμε τώρα) έχει φίμωση, οικονομικό αποκλεισμό και φυσικά ξύλο, πολύ ξύλο.

      Προσωπικά έχω άλλη αντίληψη για τη δημοκρατία. Το να λέμε ελεύθερα την άποψή μας είναι μια παραφυάδα (σημαντική δε λέω) της δημοκρατίας. Δημοκρατία όμως σημαίνει εξ' ορισμού να έχουμε λόγο στη λήψη αποφάσεων. Τώρα, αν το να ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια 300~500 άεργα ρετάλια, οι οποίοι εκλέγονται με το 40% του 50% που ψηφίζει (δηλαδή βαριά από το 20% του ενήλικου πληθυσμού) και μάλιστα με ψέμματα για τα οποία ποτέ δε δίνουν λόγο και όταν ο λαός πάει να πει "μα... άλλα μου έλεγες" πέφτει ξύλο, οκ. Έχουμε δημοκρατία.

      Αλλά θα συμφωνήσω με αυτό που έχετε πει κ. Τάκη, ότι οι λαοί έχουν την ηγεσία που τους αξίζει. Διότι αν αυτό το 50% που βαριέται/ δεν καταδέχεται να μαζέψει τη χοντροκωλάρα του και να πάει στην κάλπη έστω για να ψηφίσει λευκό (αφού προφανώς δε θεωρεί κανέναν υποψήφιο δικτατορίσκο κατάλληλο), δεν αξίζει και τίποτα καλύτερο.

      Διαγραφή
    6. Τοιούτος λαός τοιούτοι Αρχιερείς ημών πρέπει...άλλο όμως αυτό και άλλο να περάσουμε στην απέναντι όχθη...εγώ προσωπικά προτιμώ αυτήν την Ολίγη Δημοκρατία από την ΟΛΙΓΑΡΧΊΑ...

      Διαγραφή
    7. Πάντως χαίρομαι που έστω και έτσι κάποιοι κατάλαβαν ότι αυτές οι συζητήσεις έχουν θέση και εδώ σε ένα μπλογκ Αγορών..

      Διαγραφή
  27. Τελικά η μύτη μάλλον η μυτογκα 👃 έπεσε μια μέρα έξω από την πρόβλεψη της ...θα μου πεις αυτό σε χάλασε?..όχι βέβαια...εδώ κάποιοι πέφτουν ένα χρόνο οξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κύριε GERRY ουτε σήμερα το πέτυχε η μύτη του φίλου σας από ότι βλέπω , δύσκολο να κλείσουμε και πράσινοι έτσι που πάει η δουλειά.

      Διαγραφή
    2. Η μυτόγκα καλά μύρισε.
      Τελικώς δεν ήταν συναχωμένη.
      Εύγε στη μυτόγκα 😄😄😄

      Διαγραφή
    3. Η Μυτογκα άργησε μια μέρα... Δεν βαριεστε Κύριε ΤΑΚΗ.. τι είναι μια μέρα μπροστά στην αιωνιότητα...

      Διαγραφή
  28. Τι να κάνω Κύριε GEOPARD ...προσπαθώ αλλά άλλες οι βουλές των Αγορών.. ήταν πολύ καλό για να ναι αληθινό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει κύριε GERRY ότι ειναι να έρθει θα έρθει αλλιώς θα προσπεράσει σιγά να μην μπορούμε εμείς να αλλάξουμε την ροή της αγοράς , να μαντέψουμε προσπαθούμε και με άξιο καπετάνιο ( τον κύριο Τάκη βέβαια ) αλλά και πάλι τα πράγματα ειναι δύσκολα .

      Διαγραφή
    2. The night is still young Κυριε GEOPARD...

      Διαγραφή
    3. Μία καλή Μυτογκα συνήθως μύριζει σωστά Κύριε GEOPARD ... καμμιά φορά μπορεί να είναι και συναχωμενη ..τι να κάνουμε.... ουδείς άσφαλτος..😂😂😂

      Διαγραφή
  29. Δυστυχώς δεν διαδασκόμαστε ούτε απο το πρόσφατο παρελθόν μας. Επαίτες της Δύσης και αυτή στην αγκαλιά των Αμερικάνων με συνοπτικές διαδικασίες και ενεργειακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επαίτες της ευρώπης διορθώνω, σορρυ

      Διαγραφή
    2. Ας είμαστε ρεαλιστές κ. LARI...10 εκατομύρια κάτοικοι με σοβαρό δημογραφικό απέναντι σε 80 εκατομύρια τούρκους με υπεργεννητικότητα. ΝΑΙ στη Σούδα, ΝΑΙ στη Λάρισα, ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ, ΝΑΙ στην Ελλάδα ως το νότιο σύνορο της ΕΕ. ΝΑΙ στο Ισραήλ, ΝΑΙ στην Αίγυπτο, ΝΑΙ στον αγωγό East Med.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς, θα πρέπει να διδασκόμαστε απο το παρελθόν. Με τον πολιτισμό, την Ευρώπη και με την Αμερική.

      Άσχετο με τη λογική του Ιστολογίου, που είναι χρηματιστηριακή .... αλλά για να καταγραφει και η δική μου οπτική.

      Ποτέ επαίτης, σλλά πάντα Δυτικός και δημοκράτης.

      Διαγραφή
    4. Όταν ο GERRY τόλμησε να αναφερθεί σε θέματα εκτός ιστολογίου πολλοί "μαχητές "εδώ μέσα ύψωσαν αγωνιστική γροθιά 👊 πως εδώ είναι Ιστός που αφορά μόνο Αγορές και τίποτα άλλο λες και έγραφα για συνταγές Μουσακά και κρεμ μπρουλε...Τώρα τι έγινε ξαφνικά???"μας "χάλασαν την νιρβάνα που "ήμασταν "οι κακοι Δυτικοι που έριξαν και ρίχνουν τις Αγορές γιατί δεν είπαμε όλοι μαζί στον Δημοκρατη Πούτιν Σπασιμπα και Νασντραβια..?ΝΑΙ ΣΕ :ΣΟΥΔΑ ΛΑΡΙΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΝΑΤΟ ΑΙΓΥΠΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΛΕΥΚΆΔΑΣ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ...Ναι στους κακούς Ευρωπαίους και τους πιο κακούς Αμερικανούς με τον καπιταλισμό τους και να την Νεοφιλελεύθερη πολιτική τούς Και για να μην χαλιομαστε μεταξύ μας Δυτικοι και Πουτινακια έχω μια πρόταση :Μόλις ξεκαθαρίσει το πράγμα ο καθένας μπορεί να πάρει όποιο μέσο μπορεί και με μια βαλίτσα στο χέρι να περάσει στην αντίπερα όχθη ...τι φοβάται σε τρένο η αεροπλάνο θα μπει να πάει να ζήσει στις Ανατολικές Δημοκρατίες καί ας αφήσουν εμάς τους βλάκες να ζούνε στην Δικτατορία της Δύσης των καπιταλιστών...εδώ οι δύστυχοι Ουκρανοί φεύγουν με τα παιδιά τους αγκαλιά και μια σακούλα στο χέρι ✋ με τα πόδια ενώ δίπλα τους πέφτουν οβίδες με -5 για να περάσουν στην Δύση της δικτατορίας...μάλλον βαρέθηκαν την εκεί Δημοκρατία και έρχονται για να δοκιμαστούν ...κάτι σαν το SURVIVOR δηλαδή...πόσο θέλουν να μας τρελάνουν κάποιοι σε τούτο δω τον τόπο???

      Διαγραφή
    5. Είμαστε γεμάτα 63 ετών ...είχα την ευκαιρία και την τύχη να ταξιδέψω σχεδόν σε όλο τον Δυτικό κόσμο και εννοώ στον μετά την πτώση του τείχους συμπεριλαμβανομένων των χωρών του πρώην Ανατολικού μπλοκ... Ρωσία δεν έχω πάει και όσο κυβερνάει ο Δημοκρατικός Πούτιν δεν ... εκεί που δεν έχω πατήσει και δεν πρόκειται να πατήσω το παιδί μου και να τους αφήσω ούτε την σκόνη από τα παπούτσια μου είναι η Τουρκιά ...μπορώ να ζω και χωρίς ιμάμ σουτζούκ κτλ...χωρίς Αξιοπρέπεια δεν μπορώ ...

      Διαγραφή
    6. 2009εως και 2012 εργαζομουν και ζούσα τον μισο μήνα στην Αθήνα και τον άλλο μισό στη Σόφια στο γραφείο που διατηρούσα τότε στο κέντρο της ...Έτσι είχα την ευκαιρία να γυρίσω την Βουλγαρία από άκρη σ άκρη καθώς και τις Όμορες χώρες...ας πάει όποιος δεν έχει πάει ακόμη μια βόλτα στην επαρχία της Βουλγαρίας και όχι πολύ βαθιά λίγο έξω από το αεροδρόμιο και μετά ελάτε να το συζητήσουμε...σ αυτή την ζωή δεν γίνεται να τα έχεις όλα όπως τα θέλεις...λέω εγώ τώρα...

      Διαγραφή
    7. Μία από τις μεγαλύτερες παθογένειες σε τούτο δω τον τόπο είναι ότι παράγουμε περισσότερη Άριστερα (της δεξιάς τσέπης φυσικά)από αυτή που μπορούμε να καταναλωσουμε...οπότε όπως είπα πιο πάνω ..ιδού πεδίον δόξης λαμπρό όταν ηρεμήσουν τα πράγματα με ξεκινήσουν οι εξαγωγές μιας και το ισοζύγιο είναι πλεονασματικο του κερατά...άντε μπας και κονομησουμε και πάνω απ' όλα ησυχάσουμε επιτέλους...

      Διαγραφή
  30. Δε βλέπω κανείς να σχολιάζει την πορεία, στο ταμπλό, της ADMA.
    Να υποθέσω ότι έμεινα μόνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ βγήκα πάντως και έγιναν UPST κύριε Τάκη , εύχομαι να πάνε καλά και οι δυο απλά η UPST νομίζω έχει μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου ελπίζω να μην την πατήσουμε αν και μέχρι τώρα η UPST πάει πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις.

      Διαγραφή
    2. Ήταν αθόρυβη από το 1$ και μας κοίμησε στο γενικό χαμό.Καπου εδώ μέχρι το 1.9 νομίζω έχει αντιστάσεις και θα χρειαστεί περισσότερη δύναμη. Να δούμε και τα earnings 24/3 και βλέπουμε που θα δώσουμε κάποια κομμάτια

      Διαγραφή
    3. Όσο το Zachs Rank είναι 2 δε φοβούμαι τίποτα. Αν γίνει 1 ακόμη καλύτερα.
      Στο 3 ή 4 θα το ξανασκεφτώ.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη λίγο μπάχαλο τα έχει κάνει το Zachs Rank τώρα η ADMA ειναι στο 3 και η UPST στο 3 αλλά θυμάστε ότι η UPST είχε 5 κάτω από τα 100 .

      Διαγραφή
    5. Μια χαρά λειτουργεί το Zacks Rank. Είναι συνάρτηση τιμή μςτοχής και αριθμών.

      Απλώς αυτό που έχω μια κάποια ένσταση είναι ότι ουσιαστικά στο μοντέλο του δεν βάζει τους αριθμούς της εταιρείας, αλλά τους αριθμούς που εκτιμάει το zacks rank. Με αποτέλεσμα αν εκτιμάει υψηλά νούμερα το zack rank και πάνε λίγο κάτω ή πολύ τα νούμερα που ανακοινώνει η εταιρεία το 2 μπορεί να γίνει 4 ή ανάποδα αν η εταιρεία υπερβεί τις προβλέψεις του zacks rank.

      Διαγραφή
    6. Παρών και γω, στο 1.76. Ελπίζω να έχει πάρει επιτέλους το δρόμο της και να μη προχωρήσει σε περεταίρω dilution.

      Διαγραφή
    7. Ζacks Rank Asana
      Zacks Rank #2.


      Η εκτίμηση της συναίνεσης του Zacks για τα έσοδα ανέρχεται στα 105,7 εκατομμύρια δολάρια, ....Για το οικονομικό τέταρτο τρίμηνο, η Asana αναμένει ότι η καθαρή ζημία εκτός GAAP θα είναι 28-27 σεντ ανά μετοχή

      Βάση του τι θα ανακοινωσει σήμερα ο Μόσχοβιτς θα βγεί το νέο Zacks Rank.
      Ας υποθέσουμε ότι είναι 3.
      Αν πέσει πολύ πολύυυυυυ η μετοχή μέσα στο τρίμηνο, μπορεί το 3 να γίνει 2 ή 1 ..... αν ανέβει πολύυυυυ το 3 θα γίνει 4 ή και 5, μέχρι να βγεί το επόμενο τρίμηνο.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη στην UPST είχε μεγάλη αστοχία νομίζω λέτε να φταίει ότι εκτίμησε λάθος τους αριθμούς της εταιρείας;

      Διαγραφή
    9. Όντως .... όμως εδώ στην
      UPST πέφτει τελείως έξω και ο Giruard στις προβλέψεις.
      Η ανάπτυξη της εταιρείας τους έχει ξεπεράσει όλους ... ακόμη και τον Ceo και ιδρυτη.

      Εχθές η UPST ανακοίνωσε μια νέα μεγάλη συνεργασία. Ο αλγόριθμος αρέσει ...
      Μακάρι να έχω δίκιο και να συνεχίσει έτσι. Να δουλεύει ο αλγόριθμος και στα αυτοκίνητα και στα δάνεια ακινήτων .....και ο Zacks θα το δει.

      Διαγραφή
    10. Zacks Rank: Fluence Energy (FLNC) 4-Sell, Lemonade (LMND) 4-Sell, Zevia (ZVIA) 4-Sell και fuboTV (FUBO) 3-Hold

      Διαγραφή
    11. Προς το παρόν ας φτάσει στα προηγούμενα υψηλά της και στο βάθος βλέπουμε για τους βραχυπρόθεσμους στόχους με το τετραψήφιο να ειναι το νουμερο που θα ήθελα να δει το 23 , το "trillion" δεν το σκέφτομαι καν , αν όμως ο αλγόριθμος ειναι τόσο δυνατός θα το δούμε στην πορεία , τα νούμερα της θα το έχουν δείξει πολύ νωρίτερα . Προς το παρόν δεν θα με χάλαγε ένα ανοδικό πάνω από τα 200 πολλά ζητάω; με τα νούμερα που έβγαλε το αξίζει και με το παραπάνω νομίζω βέβαια το κλίμα μας τα χαλάει αυτήν την περίοδο .

      Διαγραφή
    12. Πολλά ζητάτε κύριε Geopard.
      Δηλαδή η αγορά διαλύεται και εμείς θέλουμε UPST πάνω απο 200 για να αδειάσουμε και να παρουμε κάτι άλλο απο τα διαλυμένα;
      Αυτά δεν γίνονται.

      Διαγραφή
    13. Το nek rank θα ήθελα να δω.

      Ο zack μια χαρά βαθμολογεί. Σχεδόν όοολη την αγορά την έχει 3 ή 4 ή 5.
      Αν τους είχε όλους 1 και 2 ποιός θα του έδινε συνδρομή; Εξάλλου η αγορά και οι εταιρείες της είναι ακριβές με βάση το
      σήμερα. Αυτό τώρα το ανακαλύπτετε κύριε nek?

      Αν θέλετε φθηνές μετοχές, στην Κύπρο.
      Στην Αμερική κοιτάμε μόνο το αύριο.
      Ας είχε Ζacks rank 2025 και θα του έδινα τη συνδρομή.

      Διαγραφή
    14. Τα προχθές SIR όπως και παλιότερα ...θέλουμε αυτό που θέλουμε εδώ και τώρα ...εμ δεν γίνεται συνάδελφοι...

      Διαγραφή
    15. Παρών και εγώ. Εξαιρετική συμπεριφορά στα δύσκολα! Δείχνει να πατάει γερά. Αργά και σταθερά. Πιστεύω θα επιβεβαιωθείτε σ’ αυτό που είχατε πει. Ότι μέχρι τα αποτελέσματα, θα είναι αρκετά πάνω από τα 2$. Κτήση πριν ένα χρόνο στα $2. Περίμενα στο 1$ να αυξήσω αλλά δεν. Χωρίς επίπτωση στο ΧΦ η διακράτηση της. Άλλωστε όπως είχα γράψει στις αρχές του 2021, είμαι φουλ ρευστότητα.

      Διαγραφή
  31. Όσοι υπερασπίζονται την ΔΥΣΗ και το μοντέλο πολιτικής και οικονομικής λειτουργίας της το κάνουν γιατί η ΔΥΣΗ τους προσφέρει το περιβάλλον και τις συνθήκες να ζουν και να προκοβουν ειρηνικά!!!Απόσπασμα από το σημερινό άρθρο του Κ .Στούπα "τα πλυντήρια του Βλαδίμηρου"στο Capital με τον οποίο Παρ ότι παλιός γνωστός έχω διαφωνήσει μαζί του σε πολλά σημεία και τοποθετήσεις του όσον αφορά τις Αγορές..αν το είχα διαβάσει δεν θα χρειαζόταν να γράψω τα ανωτέρω...διαβάστε το και ας συγκρουστούμε όπως λέει με το Παγόβουνο της πραγματικότητας...και ας σταματήσουμε προσθέτω να διαβάζουμε τι συμβαίνει γύρω μας μέσα από την κλειδαρότρυπα του πως πάει τό προσωπικό μας χαρτοφυλάκιο στις Αγορές δηλαδή κοντόφθαλμα όπως μας βολεύει και σαν άλλοθι για τις λανθασμένες επιλογές και τοποθετήσεις μας γιατί εδώ ισχύει του στραβου μπιπ του φταίνε οι τρίχες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εντάξει, οφείλω μια συγγνώμη νομίζω.

    Συγγνώμη που τολμάω να έχω διαφορετική άποψη από τα δελτία των 8.
    Συγγνώμη που όσο και να ψάξω πίσω στο χρόνο βλέπω ότι μια χώρα σαν τη Ρωσία άκμασε μόνο όταν είχε ικανούς δεσποτικούς ηγέτες και καταστράφηκε όταν είχε ανίκανους δεσποτικούς ηγέτες. Αλλά δεν είχε ποτέ οτιδήποτε άλλο από δεσποτικούς ηγέτες.
    Συγγνώμη που θεωρώ ιστορικά (και πάλι κόντρα στα δελτία των 8) ότι ο Πούτιν, είτε μου αρέσει είτε όχι, παρέλαβε ένα ναυάγιο και το έκανε χώρα, στο ίδιο διάστημα που οι ανίκανοι δυτικοί ηγετίσκοι από αναμφισβήτητοι παντοκράτορες κατάφεραν να βρεθούν εδώ που είναι σήμερα, ξοδεύοντας όλο το οικονομικό, πολιτικό και οικονομικό τους κεφάλαιο σε άστοχες και διεφθαρμένες πολιτικές.

    Συγγνώμη κυρίως που έχω άλλη αντίληψη για τη δημοκρατία και θεωρώ πως αυτή που μας σερβίρουν στα δελτία είναι ψευδεπίγραφη και δε μου αρκεί.

    Καταλαβαίνω πού φταίω, καταλαβαίνω κατόπιν τούτων ότι οφείλω να ανανεώσω το διαβατήριό μου και να το κόψω για ανατολή μεριά.

    Από την πολλή δημοκρατία πόνεσαν τα κόκκαλά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρώσω το εξής:

      "Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times."
      G. Michael Hopf

      Για Ευρώπη μιλώντας, είμαστε στο "weak men create hard times".

      Διαγραφή
    2. Σε ότι με αφορά ξανά και αυτοπροσώπως:Ο καθένας έχει το ελεύθερο δικαίωμα στην δική μου αντίληψη περί Δημοκρατίας να εκφράζει την οποία σκέψη του και πίστη η πεποίθηση του περί Δημοκρατίας Οικονομίας Κοινωνίας Θρησκείας Φιλοσοφίας η ότι άλλο θέλει αρκεί να μην θέλει να μου το επιβάλει δια της βίας όπως δεν κάνω εγώ σε αυτόν ...τόσο απλά... Μπορεί να Ζει να ψηφίζει να επενδύει να πιστεύει να τρώει κτλ ότι του αρέσει πάντα με την ανωτέρω προϋπόθεση...Ξανά σε ότι με αφορά Αυστηρά Προσωπικά και έχοντας απόλυτη ευθύνη των γραφομενων μου και επειδή το αποτέλεσμα μέτραει τουλάχιστον μέχρι στιγμής και το τονίζω μέχρι στιγμής οι δικές μου σκέψεις και πεποιθήσεις για τα ανωτέρω που έγιναν από επιλογή μου πράξεις με δικαίωσαν τα ΜΈΓΙΣΤΑ... τα υπόλοιπα είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε...το τονίζω και το ξεκαθαρίζω δεν έχω να μοιρασω απολύτως τίποτα εδώ μέσα με κανένα οπότε και τίποτα προσωπικό εναντίον του ...Τώρα αν κάποιοι δεν αντέχουν την διαφορετικότητα δεν με αφορά γιατί δεν είναι δικό μου θέμα...Αυτή είναι η δική μου αντίληψη περί Δημοκρατίας και Ελευθερίας ...των άλλων με αφήνει παγερά αδιάφορο...

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου BARREN συγνώμη που τολμώ να έχω διαφορετική άποψη με όλα τα δελτία του πλανήτη ακόμη και των εξωγήινων γιατί έχω έχω το δικό μου δελτίο Δημοκρατίας...Τώρα το ότι ο Πούτιν πήρε μια χώρα ναυάγιο και την έκανε αυτό που λέτε χώρα μήπως να ρωτήσουμε λίγο τον λαό του όχι στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα αλλά παραεξω τι λέει και σε τι κατάσταση βρίσκεται ακόμη σε σχέση με τις δικές μας μπανανιες εδω??? Τέτοιο Χώρα πίστεψε με φτειαχνω και εγώ που λέει ο λόγος και εξηγώ :Μοιράζω τις βαριές Βιομηχανίες στα κολληταρια μου όπως γουστάρω εγώ και αν σας αρέσει Κολητηρια Λαέ δηλαδή και βγάλτε τον σκασμο από δω και στο εξής και να λέτε και ευχαριστώ που δεν σας στέλνω στην Σιβηρία όλους να σπάτε παγάκια για την Βότκα του Κρεμλίνου των Ολιγαρχων.. καθίστε στα αυγά σας γιατί θα σας θυμίσω με την πρώτη ευκαιρία τα "δικαστήρια" και τα συναφή δημοκρατικά μέσα του ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ όταν χρειαστεί καλή ώρα που μου θέλετε και διαδηλώσεις σκουλήκια για τον πόλεμο...δεν νομίζω πως χρειάζεται να γράψω αλλά ...πάντως εγώ αυτή την Χώρα και αυτή την Δημοκρατία λυπάμαι αλλά ΤΣΟΥ δεν θα πάρω ...θα γύρω προς Δυσμάς οδό πιο Δυτικά μπορώ... τουλάχιστον να μπορώ να ανασαίνω με την άνεση μου.. αυτά σε ότι με αφορά προσωπικά ξανά...

      Διαγραφή
    4. Κύριε Barren δεν αφήνετε τις πολιτικές αμπελοφιλοσοφίες; Στα κοινωνικοπολιτικά ο καθείς γραφει την αρλουμπα του και λογαριασμό δεν πληρώνει.
      Εσας σας χρειάζομαι στα χρηματοοικονομικά. Ενας αναλυτής του επιπέδου σας είναι χρήσιμος εκει που πλερώνονται οι λογαριασμοί.

      ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ. Για ελατε απο την ομάδα. Μην χαλάτε το μυαλό σας με τα κοινωνικοπολιτικά.

      FOUR πολύ καλά νούμερα. Δεν θα την άλλαζα με PLTR, με τίποτα.
      Ακόμη την ψάχνω ... είναι μια κάρτα σαν τις V και ΜΑ; Ποιές οι διαφορές;

      Διαγραφή
    5. Μην μου χαλάτε το μυαλό του κυρίου Barren με αυτά κύριε Gerry.
      Επικεντρωνομαστε στη δουλειά μας. Εκεί που πλερώνονται οι λογαριασμοί!!!!

      Διαγραφή
    6. Τον Φίλο BARREN τον εκτιμώ και τον αγαπώ ... αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το πώς βλέπει ο καθένας τα πράγματα...Σε ότι με αφορά SIR αυτή ήταν η τελευταία μου ανάρτηση στο μπλογκ περί Δημοκρατίας και άλλων δαιμονίων και δίνω το λόγο μου δημοσίως ..και όταν ο GERRY λέει κάτι το εννοεί...καλή ψήφο σε όλους ...

      Διαγραφή
    7. k. Τάκη αυτή την περίοδο για προσωπικούς λόγους δε μπορώ να είμαι ιδιαίτερα χρήσιμος, αλλά όταν θα μπορέσω θα γίνω.

      Για τη FOUR τώρα, όπως έχω πει προσπαθώ ακόμα να καταλάβω καλύτερα τη βιομηχανία πληρωμών και την εταιρία ειδικότερα. Ο Jared έχει απλώσει πολύ τον τραχανά, αλλά το κάνει μεθοδικά και πιστεύω ότι το έχει.

      Αυτά που θεωρώ πως έχω καταλάβει:
      Η Shift4 παραδοσιακά δεν είναι payments processor όπως οι V & MA (δεν τις έχω ψάξει όμως, αλλά payments gateway. Δηλαδή παρέχει το κομμάτι της διαχείρισης πληρωμών που αφορά την επικοινωνία της κάρτας (είτε φυσικά είτε online) με τον processor, o οποίος στη συνέχεια επικοινωνεί με τις τράπεζες των εκδότη και πελάτη για την έγκριση της συναλλαγής και επιστρέφει το αποτέλεσμα στο gateway για την ολοκλήρωσή της.

      Παρέχει δηλαδή το hardware (πχ POS) και το software για τη διεκπεραίωση του κομματιού gateway. Έχει αναπτύξει όμως και δυνατότητες processor και επιδιώκει να πάρει μερίδιο και από αυτό το κομμάτι της συναλλαγής, μετεξελισσόμενη σε end-to-end processor. Επίσης παρέχει ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης εστιατορίιων, ξενοδοχείων, θερέτρων κλπ που καλύπτει όλο το φάσμα δραστηριότητας, από μισθοδοσία έως παραγγελίες, κρατήσεις κλπ.

      Αυτή τη στιγμή ενώ έχει δυνατή ανάπτυξη και μεγάλους πελάτες (πχ Hilton, Caesars, Applebees, Diesel κλπ) στο παραδοσιακό της αντικείμενο που είναι το brick & mortar, η δραστηριότητά της περιορίζεται στην Αμερική. Αυτό ετοιμάζεται να το αλλάξει βρισκόμενη στο έναυσμα της διεθνούς επέκτασής της, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται και οι τελευταίες εξαγορές.

      Παράλληλα έχει ήδη αρχίσει να επεκτείνεται σε νέους τομείς όπως non profit, spοrts & entertainment (στάδια, συναυλίες κλπ), gaming - betting, e-commerce, τηλεπικοινωνίες και πληρωμές crypto. Η πιο χαρακτηριστική της νίκη είναι η η 5ετής συνεργασία για τη διαχείριση των πληρωμών της Starlink διεθνώς. Είναι τεράστια όχι μόνο γιατί είναι ο "βατήρας" της για διεθνή επέκταση, αλλά γιατί φανερώνει πως υπάρχει κάποια ειδική σχέση μεταξύ Jared και Musk (ο οποίος είναι φυσικά γνώστης του αντικειμένου), με ότι υπόνοιες για μελλοντικές συνεργασίες μπορεί να αφήνει.

      Επίσης έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα Shift4Shop, η οποία παρέχει δωρεάν όλο το φάσμα υπηρεσιών για τη δημιουργία e-shop. Για την ώρα δεν αξιοποιεί οικονομικά την υπηρεσία, παρά μόνο υποθέτω με τη διαχείριση πληρωμών των e-shops που δημιουργούνται μέσω αυτής.

      Ο Jared δείνει να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τα συμφέροντα των μετόχων με πολλούς τρόπους και συχνά με προσωπικό κόστος. πχ οι αποστολές τις SpaceX που έχει αγοράσει και έχουν συμβάλει σε νίκες της εταιρίας (πχ Starlink & St Jude's Hospital) και φυσικά διαφήμιση έχουν γίνει με προσωπικά του έξοδα. Πρόσφατα ανακοίνωσε πρόγραμμα RSUs για όλο το προσωπικό της εταιρίας, με το 50% να προέρχεται από τη δική του θέση. Επίσης, με την εξαγορά της The Giving Block ανακοίνωσε φιλαθρωπική εκστρατεία, στην οποία δεσμεύθηκε ότι θα συνεισφέρει ο ίδιος ποσό ίσο με αυτό που θα συγκεντρωθεί. Το παλληκάρι είναι εκεί και έχει (αν δεν κάνω λάθος) 30% του μαγαζιού.

      Άρα συνοψίζοντας, η bull θέση μου είναι:

      1. Δυναμικός και νέος ιδρυτής-CEO (38 ετών) με τεράστια εμπειρία (22 χρόνια) και skin in the game.

      2. Δυναμικός κλάδος πληρωμών, από τον οποίο αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό.

      3. Τεράστιο optionality με την εταιρία να βρίσκεται στην έναρξη διπλής επέκτασης, σε νέους κλάδους και γεωγραφίες.

      4. Παρά το δυνατό growth η εταιρία είναι οριακά ζημιογόνος, θα μπορούσε εύκολα να είναι κερδοφόρος, αλλά δίνει έμφαση στην αύξηση της ΤΑΜ και στο Growth.

      Διαγραφή
    8. Εμένα μου αρέσει ... Ελπίζω όμως μηπως και ερθει προς την τιμή της IPO.

      Διαγραφή
  33. Τώρα στα της Αγοράς : Αυτό που στο δικό μου μυαλό κάνει ειδικά εδώ στην Αμερικανική Αγορά ο Κύριος ΤΆΚΗΣ εδώ και δύο χρόνια και το τονίζω αυτό που αντιλαμβανόμαι εγώ είναι το εξής ΔΎΣΚΟΛΟ: Ψάχνει στο χάος εταιρίες τις αναλύει τις σταμπαρει τις αρχειοθετει στα πολύτιμα αρχεία του ώστε να του χρησιμεύσουν την κατάλληλη στιγμή για ΑΓΟΡΈΣ όταν έρθει η σωστή στιγμή το σωστό timing... εταιρίες που κάποιες από αυτές πόσες δεν το ξέρει κανείς σίγουρα στο μέλλον θα κελαηδούν ασταμάτητα τραγουδώντας κάτι κέρδη και αποδώσεις που θα τρίβουμε τα μάτια μας...Τώρα αν κάποιοι μάγκες των αγορών το έχουν μπερδέψει με το τι έγινε πέρσι με τις SPACO εταιρείες όπως τις λένε που επειδή καβαλησαμε το κύμα και πήγαμε όπου πήγαμε ο καθένας τέλος πάντων και λόγος δεν του πέφτει κανενος και την είδαν εδώ και τώρα και τώρα βλέπουν τις τιμές στα τάρταρα λυπάμαι ...ας προσέχαμε όλοι μας και ας προσέξουμε ξανά από δω και πέρα.....Εγώ δεν βλέπω ούτε μπορώ να δω διαφορετικά την Δύσκολη δουλειά που κάνει ο SIR...όχι μόνο δύσκολη αλλά και πολύ Χρονοβόρα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο...Χάρη μας κάνει που το κάνει δημόσια και ανιδιοτελως...προτιμώ το Λιβανισμα από την Αχαριστία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για όσους επενδύουν σε Τράπεζες Ελληνικές (όχι tradeνταρουν κοινώς τζογαρουν τις συγκυρίες)...RAW .DE...μόλις προχθές χαμηλό 10.20 ...μόλις σήμερα 14.20...για BNP τα είχαμε πει και γράψει εδώ (,όχι μόνο εγώ πριν σχεδόν 2 χρόνια)BNP low 24.30...πριν τον λίγο καιρό μόλις 65...Κατά τα άλλα οι δικές μας είναι επενδυσημες... γιατί να μην είναι τώρα αφού μηδένισαν 3 η 4 φορές..δεν θυμάμαι είναι και η ηλικία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ειδικά αν μας ξαναφερετε τον Άλεξ έστω και χωρίς τον Γιανη (δεν τον χρειάζεται πια μιας και έχει πλέον το know how) εκεί να δείτε επενδυσημες τράπεζες και γενικότερα επενδύσεις ...και εννοείται δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο με αυτά που ακούω και διαβάζω εδώ μέσα και όχι μόνο ... γιατί μόλις ο Νεοελλην πάει συντόμως ξανά στην κάλπη με 2.20 -κσι 2.50 την απλή κτλ τι πιστεύετε θα θυμάται το Χρυσόψαρο μου τα Capital Controls το παγκόσμιο ρεκόρ της Κωλοτουμπας του Άλεξ και το δικό του φυσικά και όλα τα ωραία που ζήσαμε το 2022???Μια φορά Κωλοτουμπας για πάντα Κωλοτουμπας... είναι αυτό που λένε... καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα...τι να σου βγει δηλαδή ?..με συμπαθατε για την Ρεντα σήμερα αλλά... καταλάβενετε όσοι τέλος πάντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε Τάκη τι λέτε σαν πιο ειδικός ???Αν ο μη γένοιτο για τα Πουτινακια κτυπησει την πόρτα του κακου ΔΝΤ η Ρωσία μήπως να τους στέλναμε εμείς εγκαίρως τον Γιάννη Μπαρουφα να τους μιλήσει για τα IOU και perpetuals να σωθούν οι άνθρωποι???πως το βλέπετε... γιατί εγώ βλέπω την PBF στα 24 μέρα 2 χρόνια που την βάλατε στο Τραπέζι στα 4 και είναι *6...και έχει ο Θεός της Κακης Αμερικής που όλοι παίζουμε Πουτινακια και Δυτικακια...την βλέπω και μουτζωνομαι φυσικά...τώρα κάποιοι άλλοι την ανακάλυψαν στα 19 στο δίπλα μαγαζί και διδάσκουν και αυτόι επενδυτική ταχτικη και μπράβο τους που λέει ο Βουλαρινος...τώρα θα μου πεις πήγε σε 3 μέρες 30%πανω και τι έγινε... σωστά όταν κάποιοι εδώ αγαπούν ΜΟΗ ΚΑΙ ΕΛΠΕ που για να δουν *6(λέμε και καμμιά μαλακια να περνάει η ώρα) για να δουν λοιπόν 30% συν σε 3 μέρες πρέπει να σηκωθεί ο Λάζαρος από τον τάφο του ξανά τότε περί ορεξεως ΜΟΗ ΚΑΙ ΕΛΠΕ... Βέβαια εκεί στα 4 με πετρέλαιο στα Τάρταρα τότε θα πτωχευε ο Μεξικανοαμερικανος ενώ οι δικοί μας εδώ φυσικά και όχι... Ρε GERRY δεν μας παρατάς πρωινατικα αφού τα ξέρουμε αυτά... εκεί στην ΚΑΚΙΑ ΑΜΕΡΙΚΉ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ Ο ΆΚΡΑΤΟΣ ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΌΣ ενώ εδωωωω το ΚΡΆΤΟΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ...ΩΡΕ ΠΑΩ ΓΥΡΕΎΟΝΤΑΣ ΝΑ ΦΑΩ ΚΑΜΜΙΆ ΠΟΥΤΙΝΕΖΙΚΗ ΟΒΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΆΛΑ...ΑΣ ΠΡΌΣΕΧΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ρωσία θα χτυπήσει την πορτα του ΔΝΤ, αλλά δεν θα εχει Πούτιν ... αυτός τελείωσε, απλώς χρειαζεται λίγο χρόνο για να το μαθουμε όλοι. Ίσως 2 χρονάκια max.

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος για τον Πούτιν αλλά το εύχομαι...

      Διαγραφή
    3. Kαι αφού αναφέρθει η PBF ... ο Κάρλος Σλημ ξεκίνησε να αγοράζει απο τα 30 δολάρια. Αν θυμαμαι καλά οι τελευταίες του αγορές ήταν κάπου στα 6.

      Διαγραφή
    4. Έτσι ακριβώς είναι αλλά μου είχε διαφύγει πως ήταν πρόταση BARREN..

      Διαγραφή
    5. Ορίστε.
      Τη γλωσσοφάγατε τη PBF. Κόκκινη σήμερα.

      Διαγραφή
  37. 4%π πάνω το ΧΑΑΜΕΝΟΥ και ο ΟΛΠ μείον ...Ω καιροί Ω ήθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. https://finance.yahoo.com/news/ast-spacemobile-announces-multi-launch-133100781.html
    ΩΡΑΙA ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ASTS! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην σας πάρω στο λαιμό μου ..... αλλά ευκαιρία για έξιδο, σήμερα αυριο. Θα παιχτούν πολλά σήριαλ ακόμη.

      Τα ακουτε κυριε Geopard?

      Διαγραφή
    2. Το διαβάζω κύριε Τάκη και κοιτάζω την UPST μην με δείτε να γίνω μονομετοχικος.

      Διαγραφή
    3. Ότι ανοδικό γκαπ ανοίγει σε πτωτική αγορά, ο κανόνας μου λέει πως πάντα, αργά ή γρήγορα, κλείνει. ,

      Διαγραφή
    4. Η Asts άνοιξε με γκαπάρα η UPST όχι πάλι με το χθεσινό κλείσιμο που είχε.

      Διαγραφή
    5. Η ASTS βραχυπρόθεσμα μπορεί να δώσει πολύ καλά κέρδη. Επίσης χθες ανακοίνωσε αποτελέσματα η DM, η οποία φαίνεται να βαδίζει σύμφωνα με το πλάνο της. Και άλλο ένα κορίτσι που κινείται αθόρυβα προς τα πάνω το τελευταίο διάστημα είναι η MVST...

      Διαγραφή
  39. Πωπω γλέντια στο πετρέλαιο , προχθές το είχα αναφέρει αυτό το προϊόν που ειναι σορτ Χ3 στο πετρέλαιο https://gr.investing.com/etfs/3ois?cid=1171409 δυστυχώς το ήθελα ποιο κάτω και δεν μπήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όμως αυτό είναι στο +25% ενώ το LOIL που αναφερατε πάλι εσείς ειναι στο -17% την ίδια ακριβώς μερα? Η λογική θα έλεγε το LOIL να ήταν πχ. στο +15% αφού εχει λιγότερη μοχλευση.

      Διαγραφή
    2. Το έγραψα ότι αυτό το προϊόν ειναι σορτ 3Χ στο πετρέλαιο ενώ το Loil ειναι Long 2Χ .

      Διαγραφή
    3. πολυ σωστός, apologies. Απο κεκτημενη ταχυτητα ειχα βαλει το loil στη λιστα με τα Short.

      Διαγραφή
  40. Καλό το ραλάκι σήμερα, κράτησε ήδη μιάμιση ώρα, σημαντική βελτίωση.

    Το κακό είναι ότι αύριο βγαίνει πληθωρισμός Φεβρουαρίου. Περιμένουν λέει 8.04%.

    Ελπίζω να μη βαρέσει κανά διψήφιο. Όχι για το Χ/Φ, αλλά γιατί ο Αλτσχάιμερ είναι ικανός να κλιμακώσει κι άλλο την ένταση για να αλλάξει θέμα. Δηλαδή πάλι οι Ουκρανοί θα την πληρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κύριε Τάκη πως βλέπετε την Upst γιατί δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει η συμπεριφορά της σήμερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που κάνει σήμερα η UPST δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου , μήπως βγήκε κάτι που δεν το εχω πάρει είδηση.

      Διαγραφή
    2. Ξέρετε πολλές απο τις μετοχές της νέας τεχνολογίας, που έχουν φάει βουτιά, να γράφουν απο τα χαμηλά τους 50% κέρδος μέσα σε αυτό το περιβάλλον; Για γράψτε μου μερικές κύριε Geopard.
      Θεωρητικά λοιπόν σε σύγκριση και με τις υπόλοιπες θα μπορούσε να έπαιζε στα 75 και στα 80 και όχι στο 115.

      Διαγραφή
    3. Και με πρόσφατο υψηλό "μόλις"162 για τους γρήγορους...162-75= 87 ...

      Διαγραφή
    4. ASTS κύριε Τάκη με 4,89 χαμηλό και παίζει τώρα Χ2 εντάξει εδώ παίζει γερο νέο αλλά και η Upst έφαγε ένα 30% την περασμένη εβδομάδα και από τα 160 πήγε 107 χθες και δεν λέει να αντιδράσει με το που δει το 120 τρώει σφαλιάρα. Το θέμα ειναι μήπως υπάρχει κάποιο άλλο θέμα.

      Πάει και το πετρέλαιο όνειρο ήταν και πέταξε.

      Διαγραφή
    5. Κύριε GERRY ξέρετε πολλούς να το πέτυχαν αυτό το νουμερο που γράψατε !!!

      Να δείτε που θα κλείσει κόκκινη η UPST σήμερα έφαγα και 1,6% από το ευρώ σήμερα μια χαρά χάλια και ενώ όλοι θα γράφουν κέρδη εγώ σήμερα θα γράφω ζημιές το απόλυτο ξενέρωμα βέβαια η Upst ειναι πολύ πάνω από το μισό χαρτοφυλάκιο μου πλέον και για αυτό γκρινιάζω , μου κάνει πλάκα ο Θεός του χρηματιστηρίου.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Geopard κάποιοι όμως, ουκ ολίγοι τα πήραν αυτά τα κέρδη. Όπως επίσης, να σημειωθεί, πως είναι Χ5 η μετοχή απο την τιμή της IPO της.
      Κάποιοι δεν είναι λογικό πως θα τα γράψουν αυτά τα κέρδη και θα μπουν κάπου αλλού που πιέστηκε;

      Η ASTS τι κέρδη έχει απο την τιμή που μπήκε στην αγορά;
      Και σήμερα είχε μια ανακοίνωση για να την τινάξουν. Καθίστε να δούμε που θα είναι η Asts τέλη Μαρτίου και τα ξαναλέμε.

      Για UPST
      Εγγραφείτε εδώ

      https://ir.upstart.com/ir-services/email-alerts/

      Και θα σας έρχονται άμεσα όλες οι ενημερώσεις.
      Δεν είναι σαν το Ελλάντα που όποτε γράφτηκα σε τετοια πράγματα δεν πήρα ποτέ ούτε ένα email.
      Εκεί είναι Αμέρικα .... κάθε μέρα υπάρχει ενημέρωση.

      Διαγραφή
    7. Δεν ξέρω αν επηρεάζει την UPST, αλλά σήμερα έσκασε και αυτή η είδηση και φαίνεται σοβαρή.
      Τα δεινά μετά τον COVID, τον υπερπληθωρισμό, τον πόλεμο και την πιθανότατη ύφεση, φαίνεται πως δε σταματούν εδώ.

      https://www.theguardian.com/us-news/2022/mar/08/invasive-joro-spider-us-east-coast

      Διαγραφή
    8. Άντε να πω και την γκουρουδιά μου και ας πέσω όξω.

      ASTS
      Στα 100.000.000 μετοχές, αθροιστικά, σήμερα και αύριο, όξω.
      45.000.000 μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη ευχαριστώ γράφτηκα στο mail της UPST .

      Στην Asts το σχόλιο δεν το κατάλαβα 100 εκατομμύρια μετοχές θα αλλάξουν πριν τελειώσει το παίγνιο αυτό θέλετε να πείτε;

      Διαγραφή
    10. Τι να πω κι εγώ που πούλησα τα τελευταία κομμάτια ASTS, χτες στο ξεκίνημα! χαχα
      Αυτό είναι που λένε, όταν σε θέλει....

      Διαγραφή
    11. η ASTS έχει μπροστα της ξεκλείδωμα του PIPE την επομενη εβδομαδα, έτσι δεν ειναι κε Τάκη?

      Διαγραφή
    12. Έχω παρατηρήσει σε άλλες περιπτώσεις ότι τινάγματα σαν το σημερινό, δίχως να έχει ανακοινωθεί κάτι εξαιρετικά σοβαρό, που να αλλάζει τα νούμερα άρδην, ξεφουσκώνουν όταν γίνουν περίπου 100.000.000 μετοχές.
      Δείτε κύριε Geopard και την ZEV πόσα έκανε στο τιναγμα όταν ανακοινωθηκε η συμφωνία με την εταιρεία του Μπάφετ.

      Asts 47.000.000 μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Σωκράτη, φοβερή γκαντεμιά!!

      Διαγραφή
    14. Κάπου εδώ νομίζω πως είναι το ξεκλείδωμα.
      Άρα τους παίρνει σε όσους θέλουν να βγουν .... να ανοίξουν short απο ψηλά.
      Έτσι δεν είναι κύριε Bunny,

      Διαγραφή
    15. Κύριε Τάκη μόνο για την Asts αναφέρετε το short; αν το συνδυάσεις οι pipers πρέπει να την ξεχείλωσαν για να πουλήσουν σε καλύτερες τιμές . Στο πετρέλαιο τι λέτε τα 130 ήταν τα υψηλά του; ή θα μας κάνει την έκπληξη να δει το 150 εκεί που δεν το περιμένει κανένας.

      Διαγραφή
    16. Πως θα πουλήσουν κύριε Geopard αν ακόμη είναι κλειδωμένες οι μετοχες τους?
      Πρεπει να σορτάρουν.

      Διαγραφή
    17. Κύριε GEOPARD είπα απλά τι έκανε η μετοχή ...τι κάναν οι άλλοι δεν με αφορά...τι έκανα και κάνω εγώ με νοιάζει...

      Διαγραφή
    18. Ακριβως όπως το είπατε κε Τάκη.

      Θα σοσρτάρουν οι PIPErs και μετά να πλημμυρίσουν την αγορά με χαρτί.

      Διαγραφή
    19. δηλαδη κ Bugs?
      Γιατι να σορταρουν τωρα και να πουλησουν χαμηλα μετα
      και οχι να ανεβασουν για να πουλησουν καλυτερα?

      Διαγραφή
  42. Επειδή δεν είδα κάπου σχόλια για την fubo θα παραθέσω κάποια δεδομένα και όποιος έχει διάθεση καταθέτει και την άποψη του.
    4Q21 1.13m συνδρομητές +20% από 3Q21,Arpu $74,52 +8% vs 4Q20, ACPU $66,3 +8,5% vs 4Q20 , ACM έπεσε από 11,7% στο 11%, έσοδα 231m +124% vs 4Q20.
    Στα ετήσια τώρα +190% έσοδα, +45% τα λειτουργικά έξοδα, +16% ARPU ($72,7), +16% ACPU ($65,62), ACM στο 10%, μετρητά 380m, net loss 382m, ocf -192m, s/m expenses 116m. Τα έσοδα από συνδρομές είναι το 88% (από 85% το '20) το υπόλοιπο 12% της διαφήμισης ενώ τα έσοδα από τον στοιχιματισμό δεν θα είναι διαθέσιμα ούτε το ΄22. Δεν ξέρω πόσο θα επηρεάσει η άνοδος του πληθωρισμού τις συνδρομές και τα έσοδα γενικότερα αλλά το θετικό είναι ότι παραμένει φθηνότερη επιλογή από την καλωδιακή τηλεόραση. Η οδηγία της εταιρείας για το '22 είναι 1,7m συνδρομητές +50%, έσοδα 1,1b +70%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αλλά και ο κ. Barren δεν έχει άδικο, που τα χώνει στους δέσποτες και τους πολιτικάντηδες. Έλα ντε όμως, που και αυτοί περάσανε τις αντίστοιχες "εξετάσεις"....
    Στα δικά μας τώρα, χωρίς να έχουν τελειώσει οι Ρώσοι την δουλειά τους, σήμερα όλα στο Θεό, προεξόφληση θα μου πείτε, αλλά λόγω volatility......
    Κάτι για την UPST.
    Ένας αλγόριθμος καθορίζει την έγκριση δανείων...
    Και επειδή "αρέσει", τριπλασιάζονται τα δάνεια, άρα κάνει τα στραβά μάτια, ή έχει πρόσβαση στα social media!!!(βλ.Φλώρο με τρελή ζωή, σε αντίθεση με τον Πετζετάκη) ή και στα κρύπτο.
    Μάλλον κάνω λάθος, γιατί δεν κατάφερα να φτάσω την δόξα των golden boys των τραπεζών μας, αλλά θα την ονάμαζα GUPST, G=Golden χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πάει 1000+
    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άν δεν έμπαινε ανθρώπινο χεράκι, μέχρι τον τελευταίο διευθυντή του τελευταίου υποκαταστήματος όλων των Ελληνικών τραπεζών δεν θα έπαιρνε δάνεια ο κάθε μπαμπουίνος.
      Ένας σοβαρός ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ τραπεζίτης σίγουρα θα ήθελε την τεχνολογια αρωγό του για να μην χρεοκοπήσει η τράπεζα του.
      Εκτός αν πιστεύετε πως ο Κωστόπουλος και ο Λάτσης θέλαν να μηδενίσουν τα μαγαζιά τους. ΛΑΘΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ο μόνος σοβαρός ιδιοκτήτης τράπεζας,ήταν ο αείμνηστος Κ.Καψάσκης, αλλά δυστυχώς για αυτόν και για την χώρα μας, τον νίκησε ο καρκίνος και όχι ο Κωστόπουλος ή ο Λάτσης. Ίσα ίσα, ο καπετάνιος, το μόνο που προσπαθούσε ήταν να δίνει εντολές σε χρηματιστηριακές,να κανονίσουν ώστε η μτχ της Εργασίας να μην περάσει ΠΟΤΕ της Πίστεως. Ηταν ο πρώτος που έφερε τους υπολογιστές στο τραπεζικό σύστημα και ο πρώτος που σε συνεργασία με το ανερχόμενο τότε Πλαίσιο του Γεράρδου, μοίραζε τους Η/Υ turbo x στους υπαλλήλους!!!
      Θα συμφωνήσω κ. Τάκη, οι υπολογιστές χρειάζονται, αλλά εγώ καταλαβαίνω ότι θα κάνει χαλαρό credit για αυτό και ο χαρακτηρισμός μου GUPST.
      Δεν σημαίνει ότι τα την απορρίψουν οι τράπεζες ή οι νεοτράπεζες, το αντίθετο, τον λογαριασμό να δω σε λίγα χρόνια..

      Διαγραφή
  44. Asana
    Η εκτίμηση της συναίνεσης του Zacks για τα έσοδα ανέρχεται στα 105,7 εκατομμύρια δολάρια, ....Για το οικονομικό τέταρτο τρίμηνο, η Asana αναμένει ότι η καθαρή ζημία εκτός GAAP θα είναι 28-27 σεντ ανά μετοχή
    ----------
    H Asana ανακοίνωσε έσοδα 111,9 εκατομμύρια δολάρια.
    Η καθαρή ζημιά εκτός GAAP ανά μετοχή ήταν 0,25 $.

    Τίποτα το ιδιαίτερο. Το ταμπλό μπουρδολογεί.

    Στα αρνητικά Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν αρνητικές 39,3 εκατομμύρια $, έναντι αρνητικών 18,2 εκατομμυρίων $ το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν αρνητικές 41,2 εκατομμύρια $, έναντι αρνητικών 17,5 εκατομμυρίων $ το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021.


    Θετικά
    Το συνολικό καθαρό επιτόκιο διατήρησης με βάση το δολάριο το τέταρτο τρίμηνο ήταν πάνω από 120%.
    Το καθαρό ποσοστό διατήρησης βάσει δολαρίων για πελάτες με ετήσιες δαπάνες 5.000 $ ή περισσότερο το τέταρτο τρίμηνο ήταν πάνω από 130%.
    Το καθαρό ποσοστό διατήρησης βάσει δολαρίων για πελάτες με ετήσιες δαπάνες 50.000 $ ή περισσότερο το τέταρτο τρίμηνο ήταν πάνω από 145%

    Guidance
    Για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, η Asana αναμένει:

    Έσοδα από 114,5 εκατομμύρια δολάρια έως 115,5 εκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύουν ετήσια αύξηση 49% έως 51%.
    Λειτουργική ζημιά εκτός GAAP από 68,0 εκατομμύρια $ έως 66,0 εκατομμύρια $.
    Καθαρή ζημιά χωρίς GAAP ανά μετοχή από 0,36 $ έως 0,35 $, με την προϋπόθεση ότι οι βασικές και αραιωμένες μέσες σταθμισμένες μετοχές είναι σε κυκλοφορία περίπου 189,0 εκατομμυρίων.
    Για το οικονομικό έτος 2023, η Asana αναμένει έσοδα από 527,0 εκατομμύρια δολάρια έως 531,0 εκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύουν ετήσια αύξηση 39% έως 40%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κ.Τάκη και λοιποί φίλοι,ρίξτε μια ματιά στην ezgo και το link.
    https://sec.report/Document/0001213900-22-010774/ea156283-f3_ezgotech.htm
    Βλέπετε διαδρομή έως το 1,5?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εχει ασχοληθεί κανεις με το Shopify (SHOP)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂