Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Σχολιασμοί Nasdaq - NYSE 1

 Συνεχίζουμε εδώ τους σχολιασμούς των Αμερικάνικων χρηματιστηρίων και το Ξένων αγορών, έως ότου ετοιμάσω νέο thread.

204 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ Η ZEVIA ΝΟΜΙΖΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΦΟΥΛΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 11 ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΚΑΠ. ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΕ Μ.Ο 9 ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΤΑ ΣΠΡΩΞΩ.ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΡΤΩΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι λέω πως λογικά θα πρέπει να την ξεφαντώσουν πάνω για να ολοκληρώσουν την IPO τους με έκδοση μετοχών, καθώς τα λεφτά της IPO πήγαν σε εξαγορές πακέτων παλαιών μετόχων.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα , κύριε Τάκη κατά την άποψη σας στο 1,5 δις κεφαλαιοποίηση θα κάνει την κίνηση δηλαδη στο 25-30;
      Στην Sofi διάβασα αυτό σήμερα https://seekingalpha.com/article/4485335-sofi-technologies-stock-short-interest-bank-charter και δεν μου φαίνεται παράλογο να ζητήσει χρήμα και να ειναι η αιτία που πιέζετε η τιμή της μετοχής όπως επίσης ότι αυξάνουν θέσεις οι σορτ δεν το λες και καλό βέβαια αν κάνει ανοδική διαφύγει θα πέσει πολύ κλάμα από τους σορτ.
      Είμαι πολύ επιφυλακτικός με την αγορά βραχυπρόθεσμα και κρατάω μικρό καλάθι άσχετα ότι ειμαι 100% μέσα (με έχουν τρομάξει αφάνταστα εδώ και 3 μήνες με το ξύλο που έχει πέσει ) .

      Διαγραφή
    3. Στην Tritium φαντάζομαι θα είδατε εχθές τι έγινε και κατόπιν στο After Hours.

      Διαγραφή
    4. Όχι δεν την είχα δει , αλλά ειναι μια ομορφιά η τιμή της μετοχής άντε και στις δικές μας σύντομα.

      Διαγραφή
    5. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΤΗ ZEVIA ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΡΟ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    6. Tritium κύριε Geopard. Ξαναδείτε την σήμερα. Αν είχα .... σήμερα θα έδινα.

      Κύριε ΤΑΤΑ σε όποια τιμή θέλουν μπορούν να εκδόσουν νέες μετοχές. Απλώς αν εκδόσουν ψηλά θα βγάλουν λιγότερα χαρτιά για να πάρουν τα χρήματα που θέλουν.
      Η εταιρεία θα έπρεπε να έχει τη μισή κεφαλαιοποίηση της CELSIUS.

      Διαγραφή
    7. President Biden
      @POTUS
      ·
      13h

      United States government official
      The Bipartisan Infrastructure Law included $7.5 billion for electric vehicle chargers, like this one at the White House today built by Tritium. Their new facility in Tennessee will create up to 500 jobs and build up to 30,000 chargers every year.

      Διαγραφή
    8. Tritium κύριε Geopard.
      Aπο το 18 στις 9 Φλεβάρη, στα 8,34 στις 17 Φλεβάρη.

      Αλλά εγώ κοιτάζω προς QS μεριά.

      Ά, ρε Αμέρικα. Αγοράρα!!!

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα , κύριε Τάκη Dcfc με νέο χαμηλό κάτω από 5,5 θα ήταν καλή είσοδο νομίζω ( απληστία alert ) , Mttr Ai έχω στο στόχαστρο αλλά το ταμείο ειναι μηδέν (αλλά πολύ ποιο κάτω Ai στα 10 και Mttr στα 4$ και 2$ εδώ ήδη εχω μια πολύ μικρή θέση για να την ακολουθώ ποιο ζεστά ) , λίγο με ξενερώνει η Sofi γιατί δεν τραβάει(αλήθεια κύριε Τάκη με την άδεια που πήρε πόσο αλλάζουν τα δεδομένα στην Sofi έχετε άποψη;)

      Διαγραφή
    10. Κύριε Geopard γιατί να μπει κάποιος Τritium εφόσον θέλει να αγοράσει το ακριβό QS?
      Σιγά μην αγοράσω FIATάκι .... Lucid θέλω. Η αγορά ήδη ξεχωρίζει τα επόμενα περίπτερα, απο τους νέους μεγαλους νικητές.

      Διαγραφή
    11. Και να μην διαβάζω διάφορες σαχλαμάρες (δεν αναφέρομαι σε εσάς κύριε Geopard) για τα κακά spacs που έβαλαν μέσα στην αγορά πανακριβες εταιρείες, δήθεν απατεώνων, που κορόιδεψαν τους επενδυτάς με υπεραισιόδοξες μελλοντικές προβλέψεις.
      Καλό το παραμύθι ...

      Να πάνε να δουν τις νέες εισαγωγές IPO να δουν τι τιμές έχουν σήμερα και μετά να έρθουν να μου αναπτύξουν το μανιφέστο τους για τα στιγματισμενα spacs.

      Διαγραφή
    12. Κ Τακη
      Τritium DCFC vs CHPT chargepoint
      Το QS vs Solid power SLDP

      Διαγραφή
    13. Σωστά κύριε Άρη. Mea culpa.
      Μπερδεύτηκα με τη Solid Power.

      Διαγραφή
    14. Και με αφορμή συζήτησης μας, να πω, πως πιστεύω ότι τα δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα έχουν μικρά περιθώρια κέρδους. Η μελέτη που κάνω, με οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Συνεπώς,βγάζω απο το στόχαστρο μου όλες αυτές τις εταιρείες, όπως Charge point, Tritium, Evgo,Blink, Volta .....
      Πιστεύω ότι δεν θα είναι το επόμενο μεγάλο θέμα "τα βενζινάδικα" ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά η αποθήκευση ενέργειας και η διαχείρισης της μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Επομένως επικεντρώνομαι σε εταιρείες τύπου Stem και Fluence ....

      Διαγραφή
    15. Μια και αναφερθήκατε στην αποθήκευση ενέργειας ως σημαντικό κλάδο στο μέλλον, δείτε εδώ τι έχουν σκεφτεί τα τυπάκια (από το 4:00):

      Gravity Storage (αντί του κλασικού με ταμιευτήρες)

      https://www.youtube.com/watch?v=euqhAxYtphA

      Διαγραφή
  2. Velodyne Lidar ( NASDAQ:VLDR ) . Ο κατασκευαστής βασικών αισθητήρων για χρήση σε αυτόνομα οχήματα σημείωσε άλμα 40% μετά την είδηση ​​ότι έλαβε μια σημαντική επένδυση από τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon ( NASDAQ:AMZN ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Warrant για Amazone με δικαίωμα να ασκήσει το warrant ανά πάσα στιγμή πριν από τις 4 Φεβρουαρίου 2030 στην τιμή των 4,18.

      Ζήσε Μάι μου να φας τριφύλλι.
      ΟΚ μπαίνει πιο ζεστά στο στόχαστρο μας ....αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Luminar θα μεγαλουργήσει.

      Διαγραφή
    2. Μέχρι ποια τιμή βλέπετε τη Luminar Κύριε Τάκη?

      Διαγραφή
    3. Κύριε Chris δεν δουλεύω έτσι.
      Ο κλάδος των Lidars είτε θα αποδειχθεί μάπα το καρπούζι και η Luminar θα μηδενίσει ή θα είναι το επόμενο μεγάλο θέμα που θα οδηγήσει στην αυτονομία των αυτοκινήτων.

      Απο όλο τον κλάδο των
      Lidars (τις έχω μελετήσει όλες τις εταιρείες, είναι και άλλες 2 που δεν έχω αναρτήσει στο Ιστολόγιο) προς το παρόν έχω εντοπίσει και ξεχωρίσει τη Luminar. O CEO και ιδρυτής της είναι μια ιδιοφυία, ενώ στην εταιρεία συνασπίζονται πολλά μεγάλα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Περιμένετε και θα δείτε την παρουσίαση της ....

      Η μετοχή είναι, προς ώρας, πανάκριβη. Και για τα επόμενα χρόνια θα είναι πανάκριβη και πάντα θα είναι πανάκριβη ακόμη και αν η εταιρεία πετύχει σε αυτό που θέλει να κάνει.
      Θα ήθελα μια βύθιση της για να ξεκινήσω τοποθέτηση .... αλλά μάλλον κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν φαίνεται δυνατό, αφού ο CEO αγοράζει (βέβαια είχε πουλήσει στα 21 δολάρια το καλοκαίρι του 2021), η εταιρεία αγοράζει και νέες συνεργασίες κλείνουν.
      Αν τα Lidars οδηγήσουν στην αυτονομία των αυτοκινήτων και η Luminar είναι ο Leader τότε τι τιμή να σας δώσω; Στο άπειρο και ακόμη παραπέρα.
      Προς το παρόν όμως εντόπισα και επικεντρώνομαι ...

      Διαγραφή
    4. O μέχρι στιγμής βασικός αντίπαλος δείχνει η Velodyne. Όμως ο πρόεδρος CEO και ιδρυτής David Hall πιάστηκε, μαζί με τη σύζυγό του, με τη γίδα στην πλάτη. Υπάρχουν θέματα και μηνύσεις με αγωγές. Στη Velodyne δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά .... όμως ήρθε η χθεσινή ανακοίνωση όπου η εταιρεία εξέδωσε ένα warrant που επιτρέπει στην Amazon να αγοράσει έως και 39,6 εκατομμύρια μετοχές της Velodyne, ή σχεδόν το 16% της εταιρείας, σε τιμή άσκησης 4,18 $ ανά μετοχή.
      Όμως αυτό το warrant μπορεί να ασκηθεί εως τις 4 Φεβρουαρίου 2030.

      Όλοι οι μεγάλοι παίκτες/επενδυτές βλέπουν ότι τα lidars ΙΣΩΣ είναι το επόμενο μεγάλο θέμα και παίρνουν θέσεις, με όσο το δυνατό περιορισμενο ρίσκο. Η Amazone για παράδειγμα ... δεν παίρνει κανένα ρίσκο στη Velodyne. Η Amazone βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία βλέποντας μια διαλυμένη εταιρεία, με μετόχους να σκοτώνονται μεταξύ τους και είπε : "Πηγαίνετε καλά, πείστε μας και τότε θα τα βάλουμε τα λεφτά μας σε μια πολύ χαμηλή τιμή".

      Διαγραφή
  3. Κυριε Τακη τη λεμοναδα πως την βλεπετε? Ο τεράστιος δείκτης ζημιών που δημοσίευσε (ή ο αριθμός των απαιτήσεων που κατέβαλε ως ποσοστό των ασφαλίστρων που κέρδισε) που προέκυψε από το πάγωμα του Τέξας έχει επισκιάσει ορισμένα από τα πρόσφατα επιτεύγματα της εταιρείας. Στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, αύξησε τα έσοδα κατά 101% και αύξησε τα ασφάλιστρα ανά πελάτη κατά 26% σε ετήσια βάση.Με την ασφάλιση αυτοκινήτου και την ασφάλιση ιδιοκτητών κατοικιών που μόλις ξεκίνησε,πιστευω οτι έχει άφθονες δυνατότητες να συνεχίσει να αναπτύσσει την πελατειακή της βάση και με τη σειρά της να βελτιώσει τις δυνατότητες αξιολόγησης κινδύνου βάσει δεδομένων και τις ζημίες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η D-Wave, παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα, το λογισμικό και τις υπηρεσίες Quantum Computing, ανακοινώνει σχέδια για να φέρει τον Commercial Quantum Computing στις δημόσιες αγορές μέσω συναλλαγής με την DPCM Capital, Inc.
    https://finance.yahoo.com/news/d-wave-global-leader-quantum-123000205.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Guidance από την EGLX γι'αυτό και το +20% απόψε
    Τα έσοδα το 4ο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να είναι 56,9 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 34% από τα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 με αποτέλεσμα τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα το 2021 να ανέρχονται σε 167,4 εκατομμύρια δολάρια +130% (2020 - 72,8 εκατομμύρια δολάρια).
    Το μικτό κέρδος το 4ο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να είναι 13,7 εκατομμύρια δολάρια, + 69% από το μικτό κέρδος το 4ο τρίμηνο του 2020 στα 8,1 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα το αναμενόμενο ετήσιο μικτό κέρδος το 2021 στα 37,8 εκατομμύρια δολάρια +100% (2020 - 18,7 εκατομμύρια δολάρια).
    Το μικτό περιθώριο το 4ο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να είναι 24,1%, από το μικτό περιθώριο το 4ο τρίμηνο του 2020 19,1%.
    Οι άμεσες πωλήσεις το 4ο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να είναι 8,8 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 167% από τις άμεσες πωλήσεις το 4ο τρίμηνο του 2020, ύψους 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα οι αναμενόμενες ετήσιες άμεσες πωλήσεις το 2021 να ανέρχονται σε 22,2 εκατομμύρια δολάρια +340% (2020 - 5,0 εκατομμύρια δολάρια).
    Οι συνδρομητές επί πληρωμή στις 31 Δεκεμβρίου 2021 αναμένεται να είναι 220.000, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 80% από τους συνδρομητές επί πληρωμή στις 31 Δεκεμβρίου 2020, των 122.000
    Το υπόλοιπο μετρητών στις 31 Δεκεμβρίου 2021, αναμένεται να είναι 22,7 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 4,3 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μagnite
    Όταν μου την επιλέγατε (δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα) σε 5πλάσιες τιμές, απαντούσα δεν κοιτάζω, ούτε ανοίγω sec μετοχής που έχει 10πλασιάσει μέσα σε ένα 6μηνο, έτος.
    Θα ήθελα λοιπόν να μου αναφέρουν οι κύριοι τι βλέπανε τότε στην εταιρεία; Σήμερα δεν βλέπουν αυτό που βλέπανε τότε; Γιατί τότε ήταν πολλάκις ένθερμοι και αγόραζαν δίχως αύριο.
    Ρωτάω καλοπροαίρετα .... γιατί σήμερα αρχίζω να βλέπω ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα, αν και υπάρχουν ορισμένα θέματα που προβληματίζουν (όπως η συγχώνευση).
    Ρωτώ γιατί έχω στο στόχαστρο κάποιες άλλες περιπτώσεις που προηγούνται στο χρονοδιάγραμμα μου. Αν πάρω κάποιες πειστικες απαντήσεις να την φέρω πιο κοντά χρονικά την έρευνα της. Διότι σας ξαναλέω για να βρω μια εταιρεία και να την κάνω κτήμα μου χρειάζομαι μήνες εργασίας. Δεν κάνω κοιτάγματα ορισμενων λεπτών.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως, προς το παρόν, συνδέθηκα με τα alerts της Magnite. Για να δούμε τι emails θα μας αποστέλνει!!!

      Διαγραφή
    2. Εγώ δε μπορώ να βοηθήσω. Πράγματι ασχολήθηκα με τη MGNI το διάστημα Οκτ~Νοεμ στο range 22~28 και πράγματι συνηθίζω να αγοράζω χωρίς αύριο.

      Επειδή όμως το μαγικό μου καπέλο είχε χαλάσει τότε, την έδιωξα στο breakdown @22.5 για να τοποθετηθώ σε άλλο κορίτσι, όπυ αφού επισκεύασα το μαγικό μου καπέλο συνέχισα να αγοράζω χωρίς αύριο.

      Εγώ θα προτιμούσα να πάρει σειρά στην έρευνά σας αυτή.
      http://mitarola.blogspot.com/2021/11/lilium-air-mobility.html?showComment=1637009789367#c5265122631136617495

      Διαγραφή
    3. Αυτά πας και μου κάνεις όταν δεν ακούς τον μπάρμπα GERRY ...πας και αφήνεις τα PANAMA μαγικά καπέλα σου όπου να ναι και μετά τρέχουμε να μαζέψουμε τα ασυμαζευτα Φίλε μου BARREN...!!

      Διαγραφή
  7. Κύριε Ανδρέα.
    Τελικά το σωστό παίξιμο ήταν Long Goco και Short SLQT και ακόμη η Goco είναι λιιιιιγο φθηνότερη
    Μην ξεγελιέστε απο τη κεφαλαιοποίηση που φαίνεται.Έχει 320 εκατομμύρια μετοχές.
    114.773.928 μετοχές κατηγορίας Α και
    205.934.452 μετοχές κατηγορίας Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκ του αποτελέσματος κ Τάκη κ αν κρίνω από τις τιμές ΙPO κ οι 2 περιπτώσεις είναι απογοητευτικες.

    Όσον αφορά την Slqt. Δείτε το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο, δείτε κ ποιο ήταν το guidance κ τελικά τι ανακοίνωσε η εταιρία. Αν έχετε χρόνο έχει αναρτηθεί η παρουσίαση στη σελίδα της εταιρίας. Σκέτη καταστροφή.

    Παραθέτω ένα απόσπασμα, αν σας ενδιαφέρει, μιας κ τις συζητήσαμε όπως κ το earnings call transcript.

    https://www.fool.com/earnings/call-transcripts/2022/02/08/selectquote-inc-slqt-q2-2022-earnings-call-transcr/

    "SelectQuote's consolidated revenue for the quarter totaled $195 million, and adjusted EBITDA finished at negative $163 million. Revenues decreased 45% compared to a year ago, and adjusted EBITDA declined significantly, driven by a number of unexpected factors this AEP season, which we will detail in a minute. Beyond the challenges within AEP in the quarter, we also recognized a cohort sale adjustment of $145 million in the quarter, which includes the potential risk previously disclosed".


    Όσον αφορά την Goco δεν ξέρω κατά ποσο είναι κ αυτή long play. Από τα 4$ έχει πέσει κάτω από τα 2 μεσα σε μόλις ένα μήνα! Κ πολύ φοβάμαι ότι τι Μάρτιο που θα ανακοινώσει αποτελέσματα θα έχει κ αυτή την ίδια μοίρα μιας κ είναι ίδιο αντικείμενο. Αν δεν μπήκατε όταν αναφέρατε ως πιθανότητα στα 3$ καλύτερα να το ξανασκεφτείτε κ ας γράφει μέσα σε ένα μήνα κάτω από τα 2 δολάρια.

    Προσωπικά χτες έκανα ένα trade όταν όταν έφτασε η τιμή στα 2.6 (πήγε κ πιο κάτω μετά) τα οποία έδωσα στο κλείσιμο, όμως οι ζημιές είναι μεγάλες. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γράψω τη ζημιά ή να περιμένω μια κάποια έστω αντίδραση μιας κ παλιότερα είχε κλείσει πτωτικά γκαπ σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα. Όμως νομίζω τα επόμενα τρίμηνα δεν θα είναι καλά σε καμία από τις 2. Έτσι έχει δείξει η ιστορία.

    Τώρα το τι θα κάνουν στο μέλλον σαν κλάδος κ ξεχωριστές εταιρίες θα φανεί..

    Έχω την αίσθηση τελικά ότι προσανατολιστηκαν σε άνοδο των πωλήσεων αυτά τα χρόνια προκειμένου να δείξουν ισχυρό growth εις βάρος των ταμειακών ροών, της ανόδου των εξόδων κ του δανεισμου. Κ κρίνοντας από αυτά που αναφέρει ο Ceo το μοντέλο αυτό είναι μη λειτουργικό.
    Ίσως το καναν both για να πιάσουν υψηλές τιμές ΙPO, από την άλλη όμως δεν εχω δει τρομερές πωλήσεις από insiders, μάλιστα κ στις 2 περιπτώσεις υπαρξαν αγορές το προηγούμενο διάστημα σε αρκετά υψηλότερες τιμές. Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.

    Αναμένω τις παρατηρήσεις σας κ το view αν έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν μπήκα. Αν έμπαινα θα το είχα γράψει.
      Αν δεν έχουν πρόβλημα με τις απαιτήσεις που είχαμε συζητήσει, είμαι βέβαιος πως θα ξαναγράψουν τις τιμές των IPO τους. Το πότε δεν γνωρίζω ...

      Διαγραφή
  9. BREAKING NEWS:
    Κύμα ανακούφισης στις ΗΠΑ, καθώς ο Πρόεδρος Αλτσχάιμερ απέδειξε ότι είναι ικανός να πει τη λέξη TESLA!

    "From iconic companies, like General Motors Co and Ford Motor Co building out new electric vehicle production, to Tesla, our nation's largest electric vehicle manufacturer," Biden said in his speech about his vision for a future made in America.

    Αυτό βέβαια μετά τη γενική κατακραυγή, συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών, μια διαφήμιση "Just Say It" στην Times Square και στα πλαίσια της ανάγκης να βοηθήσει ο Musk με το θέμα με την έλλειψη chip στην αμερικάνικη αυτ/νία.

    Βέβαια ο Musk έχει ήδη αποκαλύψει το μυστικό του για τη διαχείριση της έλλειψης chips : τροποποίησαν το λογισμικό. Διότι τα αυτ/τα Tesla είναι Operating Systems με ρόδες, ενώ τα EVs των άλλων είναι τζάκια με ρόδες.
    Μπουάαααχαχαχαχαχα

    https://www.msn.com/en-us/money/news/after-58000-signatures-and-an-elon-musk-billboard-biden-finally-recognizes-tesla/ar-AATCJdO?ocid=winp-st

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Clever Leaves μη Ελεγμένα Οικονομικά Αποτελέσματα
    4q21 vs 4q20
    Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 25% σε περίπου 4,2 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 3,3 εκατομμύρια δολάρια.
    Το μικτό κέρδος αναμένεται να αυξηθεί κατά 5% σε περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 2,3 εκατομμύρια δολάρια, με μικτό περιθώριο περίπου 56,8% έναντι 67,9%.
    Η καθαρή ζημία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ περίπου 17,1 και 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με 0,9 εκατομμύρια δολάρια.
    Adj EBITDA αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ περίπου (7,3) εκατομμυρίων $ και (7,7) εκατομμυρίων $ σε σύγκριση με (6,3) εκατομμύρια $.
    Στις 31 Δεκεμβρίου 2021, τα μετρητά, τα ταμειακά ισοδύναμα και τα περιορισμένα μετρητά της Εταιρείας αναμένεται να είναι περίπου 37 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 79,5 εκατομμύρια δολάρια.
    Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 27% σε περίπου 15,4 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 12,1 εκατομμύρια δολάρια.
    Το μικτό κέρδος αναμένεται να αυξηθεί κατά 28% σε περίπου 9,5 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 7,4 εκατομμύρια δολάρια, με μικτό περιθώριο περίπου 61,7% έναντι 61,2%.
    Η καθαρή ζημία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ περίπου 38,8 και 39,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με 25,9 εκατομμύρια δολάρια.
    Το adj EBITDA αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ περίπου (24,4) εκατομμυρίων $ και (24,8) εκατομμυρίων $ σε σύγκριση με (23,3) εκατομμύρια $.
    Προοπτικές και στόχοι για το 2022, η Εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδα ολόκληρου του έτους 2022 θα κυμαίνονται μεταξύ 20 και 25 εκατομμυρίων δολαρίων, με μεικτό περιθώριο κέρδους μεταξύ 50% και 55%. Η Clever Leaves αναμένει επίσης ότι το προσαρμοσμένο EBITDA θα κυμαίνεται μεταξύ (23) εκατομμυρίων $ και (20) εκατομμυρίων $. Η Εταιρεία αναμένει περίπου 2 έως 3 εκατομμύρια δολάρια ετήσιων κεφαλαιουχικών δαπανών, που αντιπροσωπεύουν εκτιμώμενη μείωση 70% σε σύγκριση με το 2021.
    Επίσης 24/03 αντικαθιστά τον ceo με τον ceo Κολομβίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μετοχή έχει πληρώσει τα υπερβολικά αισιόδοξα guidance του 2022. Τώρα έρχεται η εκλογίκευση των guidance ....

      Διαγραφή
    2. Κε Τάκη είναι εφικτοί οι στόχοι της για το 22; Το adj ebitda πάλι ζημιογόνο στα 20 εκ σύμφωνα με το guidance. Καλό 23 τώρα μήπως μειώσει αρκετά τις ζημίες. Λογικά κάπου στο 22 θα εκδόσει μετοχές ή ομόλογο γιατί το κασέρι θα μειωθεί αρκετά και το 22

      Διαγραφή
    3. Έχει ανακοινώσει ήδη ότι πάει για έκδοση μετοχών.

      Διαγραφή
    4. Τι αισθηση εχετε κυριε Τακη, μηπως να παρουμε τα κουβαδακια μας και να παμε σε καποια αλλη παραλια; Υπαρχουν ακομα καλες τιμες και ευκαιριες, μηπως ειναι κριμα να μεινουμε με το guidance τοσο χαμηλα και το dillution να ερχεται οπου ναναι;
      Απο την αλλη μηπως τρομπαρουν για να τα μοιρασουν απο πιο ψηλα; Τα φωτα σας, μιας και νομιζω πως ειναι μια μετοχη που στο παρελθον τουλαχιστον, ειχατε θεση.

      Διαγραφή
    5. ΚΥΡΙΕ INDI ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! :))) ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

      Διαγραφή
    6. Κε. Τατα, προσωπικα δεν ειμαι ικανοποιημενος απο τους χειρισμους το τελευταιο διαστημα. Οι κινησεις ειναι ιδιαιτερα αργες, για παραδειγμα μια δυο μεγαλες συνεργασιες οπως το Armajet και το Trivia Crack της Etermax δεν περπατανε. Το Armajet ειναι πλεον failed project ενω το Trivia Crack επεσε απο τη θεση 20 στη θεση 78 και ο καθημερινος τζιρος του ειναι επιπεδου τσιλικατζιδικο. Το Blackout Bingo και ολα τα παρεμφερη card/casino games ουσιαστικα τραβανε την εταιρεια. Το Big Buck Hunter βυθιζεται στα rankings και ο τζιρος στα καθημερινα πρωταθληματα ειναι ετσι και αλλιως μικρος για το πληθος των ενεργων χρηστων. Θεωρω πως απο αποψη τζιρου θα παμε on target στο Q4 και το MAU θα δειξει ελαφρα βελτιωση αλλα φοβαμαι για το λογο M&S/Rev, η αγορα θα ειναι ιδιαιτερα σκληρη αν δεν δει βελτιωση. Το guidance του Q1 2022 θα ειναι επισης ασχημο, δεν βλεπω αυτη τη στιγμη ποιο παιχνιδι θα ξεπεταχτει για να δωσει QoQ growth οταν η εταιρεια εχει βαλτωσει με τις μεγαλες τις συνεργασιες, πιεζεται απο τους αναλυτες στο λογο MS/Rev και βλεπω μια ελαφρα πτωση στα υπαρχοντα παιχνιδια. Εχω μειωσει τη θεση που εχει επενδυθει αλλου προσωρινα και με τη πρωτη ευκαιρια, εφοσον δω αυτα που επιθυμω, θα επανελθω.

      Επισης, μπηκε στην Ινδια, αλλα η Ινδια χρησιμοποιει κινεζικα ανδροιδ και οχι iOS. Θα πρεπει επιτελους ο AP να ερθει σε συμφωνια με τη Google, οτι και αν χρειαστει. Ειμαι σιγουρος πως το CPI οπως και το Churn στους χρηστες Ανδροιδ ειναι πολλαπλασιο απο τους χρηστες iOS. Στα θετικα, αρχιζει και κανει την εμφανιση της λιγο λιγο, το sync gaming που ενδεχομενως να μειωσει το churn/αυξησει το τζιρο, αλλα με ρυθμους χελωνας.

      Παντως ειδατε πως φερεται η αγορα σε μετοχες της Cathie(TWOU), ενα ασχημο earnings call και μπορει να χασει με ενα ανοιγοκλεισιμο του ματιου 50%, ελπιζω να μη μας κερασει πικρο καφε.

      Διαγραφή
    7. κε Indiefunda, δεν ειναι μονο αυτο, ... διαβαστε το πιο κάτω.
      https://www.highereducationinquirer.org/2019/10/college-meltdown-expands-to-elite.html
      Με προβληματίζει η Κάθυ μας, με ποιο τρόπο ερευνα και μελετα πριν μπει κάπου
      και να μην έχει ανιχνευσει άλλα σημαντικα σημεία εκτός των οικονομικών καταστάσεων.
      Αν δείτε , ο Ζακ τι έγραφε προ καιρου ...!!

      Διαγραφή
    8. Την έχετε γλωσσοφάει πια την Cathie!!!

      Για δείτε αυτή τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τα μικράτα της.
      Ίσως τη δείτε με άλλο μάτι.

      https://prnt.sc/26tvwjg

      Διαγραφή
  11. Πολύ φοβάμαι ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

    Να κρατάς εταιρίες που πιστεύεις σε βαθειές πτώσεις είναι εύκολο.

    Να συνεχίζεις να τις κρατάς όταν αρχίζουν τα ράλια, όταν σου έρχονται στη ΜΤΚ, όταν φτάνουν στη fair value (τη δικιά σου), όταν την περνάνε, όταν αρχίζουν να γίνονται ακριβούτσικες ... εκεί σε θέλω μάστορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε Barren δεν κρύβω ότι τον φόβο που εχω τώρα δεν τον είχα ουτε στην πτώση και το ξύλο που έφαγα ήταν επικό , ο κύριος Τάκης πάντως το είπε ότι τα χαρτιά θα πουληθούν στο πρωτο ανοδικό πραγματικά τώρα το καταλαβαίνω μια χαρά στο πετσί μου.

      Διαγραφή
    2. Όταν τα χαρτιά ξεπερνούν τη fair value έχεις δύο επιλογές:

      1. Πουλάς σε ένα προκαθορισμένο σημείο ανάλογα με το στυλ, δηλαδή είτε στη fair value (οι σκληροί value investors ίσως και λίγο πριν) είτε στο εύρος 50-100% πάνω από αυτή.

      2. Εφόσον δεν έχει χειροτερεύσει κάτι στην επιχείρηση, δεν πουλάς τίποτα για να μην διακόψεις το compound γιατί μετά θα ψάχνεις ξανά σημείο εισόδου, που δεν θα το βρεις ποτέ.

      Η επιλογή έχει να κάνει ξεκάθαρα με το επενδυτικό στυλ και τη στρατηγική του καθενός.

      Διαγραφή
    3. Εγώ μια φορά δε ξεπουλαω τις θέσεις που πιστεύω που να μηδενίσουν. Θα πάωεχρι τέλος. Με ορίζοντα 2025. Ή να βγάλω κάνα φράγκο να φτιάξω τίποτα ή να μην ασχοληθώ καθόλου.

      Διαγραφή
    4. Η ιδαιτερότητα με τις μετοχές που ασχολούμαστε είναι ότι ΑΝ (ΑΝ ΑΝ) πετύχουν σε βάθος χρόνου, ενώ γίνονται πιο ακριβές σε απόλυτη τιμή, γίνονται πιο φθηνές από άποψη πολλαπλασιαστών.

      Αν δείτε ΟΛΟΥΣ τους σημερινούς τεχνολογικούς κολοσσούς θα το διαπιστώσετε. Κοιτάμε σήμερα τις FANGΜΑΝ και λέμε "ρε γμτ να μην ασχολούμαι τότε να έχω φορτώσει και να γράφω σήμερα *10~*20~*30". Τότε όμως, στα μικράτα τους έδειχναν ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, σήμερα μετά από εικοσιδεκαπλώματα δείχνουν λογικά αποτιμημένες, έως και φθηνές.

      Στο growth investing ασχολούμαστε λοιπόν με το να αγοράζουμε "ακριβές" μετοχές και να τις πουλάμε "φθηνές", αλλά σε υπερπολλαπλάσια τιμή. Όχι ότι είναι εύκολο, ούτε και σίγουρο, κάθε άλλο και βέβαια θέλει πολύ χρόνο, δουλειά και υπομονή.
      Γι' αυτό και δεν ενδείκνυται για ορισμένες κατηγορίες επενδυτών:

      -Μεγάλες ηλικίες (δεν έχουν χρόνο, ούτε περιθώριο για μεγάλο ρίσκο)
      -Τεμπέληδες
      -Ανυπόμονους
      -Ανέμπνευστους
      -Επιπόλαιους
      -Λιγούρηδες

      Διαγραφή
    5. ΠΟΛΑ LIKES. . . .ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ ΕΙΜΑΣΘΕ. . !;))

      Διαγραφή
    6. Τώρα αυτό με τις μεγάλες ηλικίες τι το θελες μπορείς να μου πεις??? Εκεί που ήμουν έτοιμος να ενδώσω και να δοκιμάσω τον απαγορευμένο λωτό μου κόψες την φόρα...Βαλτος είσαι Κύριε BARREN μου η μου φαίνεται ???

      Διαγραφή
  12. https://www.fool.com/investing/2022/02/09/3-stocks-that-can-outperform-bitcoin/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η έκπληξη στην 3άδα νομίζω πως είναι η AMZN!

      Διαγραφή
    2. Το έχω πει και παλαιότερα. Δεν θα το πιστεύω αν δεν δει τριψήφιο νούμερο η
      FUBO.
      ΕΥΤΥΧΏΣ ήρθε χαμηλά και την τίμησα δεόντως. Μένει να δω, πότε χρονικά θα δικαιωθώ.

      Διαγραφή
    3. Άντε να τη δούμε και στο Ελλάδα.
      Να πίνουμε Celsius και να βλέπουμε Fubo TV. 🙉🙉🙉

      Διαγραφή
    4. Άμα καπινίζουμε και Clever Leaves ίσως και να έχουμε μέλλον ως χώρα.

      Αμήν, κι ας μην έχω αυτή τη στιγμή τίποτα από τα 3.

      Διαγραφή
    5. Και μετά την επόμενη ημέρα θα επιβαίνεις στη JOBYάρα να σε πηγαίνει στην εργασία σου με την ασφάλεια των lidars της Luminar. 😄😄😄

      Διαγραφή
    6. Το μέλλον προβλέπεται συναρπαστικό κ. Τάκη!

      Ώρες ώρες νιώθω την ανάγκη να πιστέψω στη μετά θάνατο ζωή μόνο και μόνο για παίρνω μάτι όλα τα εκπληκτικά που θα γίνονται.
      Αλλά δε μπορώ γμτ...

      Διαγραφή
    7. Να πιστέψεις τέκνο μου BARREN... εδώ άλλοι πιστεύουν πως είναι οι επόμενοι Μεσσίες Γκουρού Βούδες άντε και Κουδες και βάλε ... εκεί θα κολλήσουμε τώρα??? Και πες πως το πιστέψαμε και δεν μας βγήκε στην Mpouthcams... Μήπως θα πληρώσουμε κάνα πρόστιμο???που θα μας βρουν τότε..

      Διαγραφή
    8. Ελάτε κύριε Gerry.
      Ας επικεντρωθούμε στις αγορές και στις δικές μας προσωπικές εκτιμήσεις.

      Διαγραφή
    9. Ότι πείτε Κύριε ΤΑΚΗ ...πάω να ξαπλώσω γιατί έχω να σηκωθώ αξημερωτα να μελετήσω...πάνω απ' όλα η μελέτη μπας και μου ανοίξει τα μάτια και πάρω μπρος..

      Διαγραφή
    10. Sorry για την παρέμβαση αλλά πάτε και οι δύο σας να με ξαναχωσετε μέσα με όλο αυτό το σενάριο...δεν υπάρχει μια όμως...

      Διαγραφή
  13. To τι μάχη γίνεται μέσα μου αυτή τη στιγμή να τελικιάσω τη μόχλευση βλέποντας το ARKK να σπάει πάνω από το 75 ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ!!!

    Ο κανονικός ο Barren μέσα μου λέι "ΟΡΜΑ ΡΕ ΚΟΤΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥς ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!".

    Ο σοβαρός Barren λέει " Μην είσαι μ@λ@κ@1 αγορίνα μου, κι αν γυρίσει πάλι κάτω? Ξαναμανα τα ίδια?".

    Θα ακούσω το 2ο, τον ξενέρωτο. Δεν υπάρχει λόγος, στηκ του δε πλαν naoum.
    Ρόουμ γουόζεν'τ μπηλτ ιν ε ντέη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξανοίγεστε κύριοι γιατί μπορεί να παιχτούν εγκλωβισμοί.

      Συμφωνώ ότι μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο QE ever αλλά αυτό θα συνεπάγεται μεγάλο πληθωρισμό, ο οποίος θα ρίξει πρώτα τις μετοχές και μετά θα τις ανεβάσει.

      Γκουρουδιά by Ευρωβλάχος, for free! Αν πέσω έξω αγνοήστε την.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ευρωβλάχο, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω χρόοοοονια τώρα, πως στα χρηματιστήρια δεν υπάρχουν εγκλωβισμοι. Υπάρχουν μόνο αγορές και πωλήσεις. Και άντε στο Ελληνικό χρηματιστήριο να ψιλοκαταλάβω τον εγκλωβισμό, κατά κάποιον τρόπο. Αν κάποιος ας πούμε πήρε 30.000 ΚΥΡΙΟ στα 0,8 .... έτσι και χαλάσει το κλίμα πως θα βγει όσα και αν κερδίζει; Στην Αμερικάνικη αγορά όμως δεν καταλαβαίνω τον εγκλωβισμό με τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα κ.Τάκη. Οσοι αγοράσαμε πχ MILE στα 4$ θεωρούμαστε εγκλωβισμένοι αν καταλαβαίνω το συλλογισμό του κ. Ευρωβλάχου.

      Διαγραφή
    4. Με τον όρο εγκλωβισμό εννοώ permanent or semi-permanent loss και όχι προβλήματα liquidity ή fluctuation.

      Φυσικά μια μετοχή μπορεί να κάνει βραχυπρόθεσμα ένα συν πλην 50% χωρίς προφανή λόγο. Όπως επίσης μια μετοχή μπορεί να υποφέρει από χαμηλή εμπορεύσιμοτητα.

      Αν όμως φας ένα -80 με -90% στο κεφάλι και θέλεις 400-900% για να επανέλθεις, το οποίο μπορεί να μην έλθει ποτέ ή να έρθει μετά από 10 χρόνια, τότε έχεις αποτύχει. Κι έχεις αποτύχει γιατί έχεις εγκλωβιστεί, θέλεις πολύ δρόμο για να επανέλθεις στο break even, άσχετα αν μπορείς να κάνεις τις μετοχές dump ανά πάσα στιγμή μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

      Διαγραφή
    5. 1 μετοχή στα 10 δολάρια = 10 δολάρια.
      10 μετοχές στο 1 δολαριο = πάλι 10 δολάρια.
      Μέσος όρος 1,81.

      Αν πάλι τριπλασιάσεις στο 1 δολάριο το αρχικό κεφάλαιο θα έχεις 21 μετοχές με μέσο όρο 1,42.
      Δεν χρειάζεσαι πουθενά 400% με 900% για να βγείς στον αφρό.
      Θέλει μόνο σωστή διαχείριση και καλές επιλογές εταιρειών.
      Επαναλαμβάνω πουθενά δεν υπάρχουν εγκλωβισμοί .... μόνο σωστες επιλογες εταιρειών.
      Υπάρχει μόνο πουλάω, αγοράζω.

      Διαγραφή
    6. Αν στην CLVR έχεις βάλει ένα χιλιάρικο στα 10 $ και έχει γίνει κατοστάρικο πως να πας να ξαναβάλεις χιλιάρικο στο 1$?

      Διαγραφή
    7. Μου αρέσει κύριε Άρη όταν μιλάμε συγκεκριμένα και όχι υπέρ ανέμων και υδάτων.

      CLEVER LEAVES
      Mία μετοχή που με έχει πειράξει πολύ που ακόμη την έχω, ενώ θα μπορούσα να την αγόραζα τώρα. Ο λόγος είναι ότι είδα κάποιους ΑΝΤΙΔΕΙΚΤΕΣ να μπαίνουν σε αυτή και ενώ έπρεπε να βγω με ικανοποιητικά κέρδη, εγώ εκοιμήθει.

      Όχι δεν θα βάλεις (σύμφωνα με τη δική μου φιλοσοφία, στρατηγική) ούτε ένα δολάριo σε αυτή τη φάση στη Clever. Πρόκειται για καινούργια εταιρεία και δεν μπορεί ουδείς να εκτιμήσει το παραμικρό. Ή φέυγεις, αν έχεις χαλαστεί ή περιμένεις παίρνοντας το ρίσκο ότι μπορεί μπροστά σου να έχεις μια ΜΙΓ.

      Όταν πρωτοδιάβασα το project της Clever μετά απο μελέτη αυτομάτως σκέφτηκα ότι εδώ μπορεί να έχουμε μια μελλοντική εταιρεία του 1 δις κεφαλαιοποίηση. Το μόνο που με φοβίζει είναι η απάτη. Με προβληματίζει λίγο ή έκδοση μετοχών που γίνεται εδώ κάτω χαμηλά καθώς και οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις της διοίκησης για το 2022, που τώρα τις περικόπει και πολύ.

      Προσωπικά ακόμη δεν θα έβαζα άλλα δολάρια .... την παρακολουθώ. Οι ειδήσεις, οι άδειες που κερδίζει και η επίσημη είσοδος στις ΗΠΑ είναι στο σωστό δρόμο. Αν δεν υπάρχει απάτη, είναι θέμα CEO και το Κολομβιανό καθεστώς που θα ισχύσει στη Κάνναβη για να γυρίσει η σελίδα. Όταν και ΕΑΝ πειστώ ότι όλα γυρίζουν και οι πωλήσεις αρχίζουν να ανεβαίνουν ραγδαία, τότε θα βάλω το επιπλέον χιλιάρικο, μπορεί και διχίλιαρο είτε η μετοχή θα είναι 0,8 είτε 8 δολάρια.
      Μέχρι τότε απλώς παρακολουθώ .....

      Διαγραφή
    8. Πάντως -25% έφαγε με την αντικατάσταση του ceo. Δεν το λες και θετικό. Κάτι δεν πάει καλά, το τι θα το μάθουμε φυσικά τελευταίοι

      Διαγραφή
    9. Καλά του έκαναν.
      Παρουσίαση 3 Φεβρουαριου 2022 ... πωλήσεις πρόβλεψη 2022 : 20 με 25 εκατομμύρια. (Προηγούμενη προβλεψη για 2022 τα 124 έγινε η πρόβλεψη προ 1,5 έτους.

      https://d1io3yog0oux5.cloudfront.net/_90b5acc3d1e807a59ece0764f313c8cf/cleverleaves/db/858/7535/pdf/CLVR+Investor+Presentation+-+Feb+2022+-+FINAL.pdf

      Διαγραφή
    10. οταν δει το 0 μπροστα θα παρω για ενα χ8.

      Διαγραφή
    11. Πώς το εννοείτε κ. Γεωπόνε?
      0,99=>7,92?
      0,5 =>4,00?
      0,1 =>0,80?

      Δώστε καμιά διευκρίνιση, είναι πολύ ευρύ το range του παιγνίου.

      Διαγραφή
    12. Κυνηγάω το 0.96 αν κάτσει καλώς αλλιώς δε θα ασχοληθώ.

      Διαγραφή
    13. Τι σύμπτωση...!!

      laaps • 3 days ago
      ετοιμαστειτε εκει κατω στο 0.94 να τσιμπησουμε για ενα χ8

      Διαγραφή
  14. sklz πάμε χωρίς cathie πλέον.!!!! η KBNT θα παίξει σε διψήφιο νούμερο εντός 2022. καλά κέρδη σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. sklz will be a big player in meta verse. The oculus gaming..... wild step of growth. Στα 50$. θα δώσω τα μισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. H BKKT ...εδω και λιγες μέρες εχει διπλασιάσει και δεν λεει να διορθώσει. Την χάσαμε, τουλαχιστον εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ALERT ΜΉΝΥΜΑ προς κάθε αποδεχτη με ΠΡΩΤΟ ΠΡΏΤΟ ΕΜΈΝΑ και όσοι από έμας πιστεύουν πως δεν έχει καμμία σχέση με την Αγορά και το περιεχόμενο του μπλογκ που μας φιλοξενεί και πως είναι φιλοσοφία θα τους έλεγα να το ξανασκεφθουν αν θέλουν φυσικά...με το ζόρι δεν γίνεται...Και εξηγώ για να μην παρερμηνευτεί δεν γράφω για να στοχεύσω κάποιους συγκεκριμένους αλλά τροφή για σκέψη και προβληματισμό για το κοινό καλό....Ας ξεκινήσουμε από την παραδοχή ότι τα Πανεπιστήμια βγάζουν ειδικότητες και όχι προσωπικότητες κατ ανάγκη ποσω δε μάλλον χαρακτήρες...και το αναφέρω γιατί δεν μιλάω για γνώση του αντικειμένου στην συγκεκριμένη περίπτωση των Αγορών που μας αφορά εδώ γιατί είναι προφανές ότι κάποιοι εδώ όσο και αλλού είναι πιο έμπειροι πιο καταρτισμένοι σχετικά και πιο ταλαντούχοι...Νομίζω πως επ αυτού δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς μας επί της ουσίας εκτός και το κάνει απλά για να το κάνει οπότε και δεν έχει αξία...Εδώ αναφέρομαι στο κομμάτι της προσωπικότητας και του Χαρακτήρα δηλαδή της Αλήθειας του κάθενος μας ...γράφω από κινητό ...θα συνεχίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Thyssenkrupp Q1 results / turn around σε πλήρη εξέλιξη. Τρέχουσα κεφαλαιοποίηση με τιμή μετοχής 9,135 euro 5,5bn / θετικό ταμείο! εισαγωγή θυγατρικής NUCERA (hydrogen) το τρέχων εξάμηνο

    Ο γράφων έχει θέση στη μετοχή της εταιρίας (Τιμή στόχος μου 20+ εντός του 2022) και υπενθυμίζω πως σε κάθε χρηματιστηριακή επένδυση μπορεί να χάσετε όλα τα κεφάλαια σας!!

    "We had a good first quarter. The turnaround at thyssenkrupp is in full swing. We've made important progress in improving our performance and narrowing the focus of our portfolio. But we're still not where we want to be which is why we're not letting up and continue to work at full speed on implementing our plan. Our next major milestone is to reach break-even in cash flow. This is in line with our forecast for the current fiscal year, which we are clearly confirming", said Klaus Keysberg, CFO of thyssenkrupp AG.

    Full-yearforecast for the current 2021/2022 fiscal year: improvement in adjusted EBIT to between €1.5 and 1.8 billion, net income of at least €1 billion and break-even in free cash flow before M&A expected

    https://www.thyssenkrupp.com/en/newsroom/press-releases/pressdetailpage/transformation-of-the-group-of-companies-progressing--thyssenkrupp-makes-a-good-start-to-the-2021-2022-fiscal-year-and-confirms-full-year-forecast-129044

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη, αυτό το "υπενθυμίζω πως σε κάθε χρηματιστηριακή επένδυση μπορεί να χάσετε όλα τα κεφάλαια σας!!" πολύ μου αρέσει.

      Κι αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι όποιος το διαβάζει, κι εμού συμπεριλαμβανομένου, σκέφτεται "οι άλλοι ίσως, αν δεν έχουν μυαλό, εγώ αποκλείεται".

      Αυτή η Thyssenkrupp κάτι μου θυμίζει, ήταν σε τίποτα ναυπηγεία ή υποβρύχια; Πάντως ως μεταλλουργική έχετε σκεφτεί μήπως τα κέρδη είναι one-off από ανατιμήσεις αποθεμάτων, κάτι σαν το Έλαστρον και τον Κορδέλλο εδώ;

      Διαγραφή
    2. Θα βάζουμε και το "κάθε πετυχημένη επένδυση δεν εγγυάται και την επιτυχία της επόμενης." Ή αλλιώς αν τους πήραμε τις βράκες μία φορά, την επομένη μπορεί να τους τα γυρίσουμε πίσω!!!!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ευρωβλάχε, αναζητήστε αναλυτικά τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας, τις κινήσεις αναδιάρθρωσης στις οποίες έχει προβεί, τις προβλέψεις για φέτος, την αποτίμηση της και αν η εταιρία ήταν στις ΗΠΑ εισηγμένη τι αποτίμηση θα είχε!
      Κε Τάκη έτσι απλά όπως το είπατε, αλλά οι μνήμες εξασθενίζουν εύκολα για πολλούς.

      Διαγραφή
    4. Οι αρνητικές μνήμες κ.Βασίλη, γιατί ενοχλούν, οι θετικές παραμένουν αναλλοίωτες.

      Διαγραφή
  19. To US10Y φαίνεται να έχει κάνει βάση μετά τη διάσπαση στο 1,91% και να ετοιμάζεται για απογείωση.

    Κακό βέβαια αυτό για τα χαριά μας, αλλά ... είμαι περίεργος τι έργο θα παίξει η FED αν βρεθεί να παλεύει για την επόμενη διάσπαση εκείς στο 2,64% και μετά στο 3,2%.

    Το 'mmmmmurica ~12,5% έλλειμα (3 τρίλια) και χρέος 30 τρίλια υπενθυμίζω ... εμείς στο πόσο βαρέσαμε φαλιμέντο?
    Βέβαια εμείς δε μπορούσαμε να τυπώσουμε, αυτοί θα τυπώσουν?
    Όχι όχι απ' ότι λένε όχι, τέλος αυτά τέλος.
    Έτσι εύκολα ξεγίνεσαι από πρεζάκι βρε Ζερόμ μου?
    Μπουάααααααχαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια γράφε και λέγε για φαλιμεντο και καταστροφές να μου φτιάχνεις την διάθεση έτσι όπως είμαι...να μην μπορώ να κοιμηθώ από το άγχος αν θα μου κόψει τη σύνταξη το ραμολι από το Ασπροσπιτο... Ωραίος είσαι και είσαι και Φίλος μου..

      Διαγραφή
  20. Ας συμφωνήσουμε και στο εξής όσοι από εμάς θέλουν και μπορούν:Όταν γράφουμε την όποια Αλήθεια μας (το ξαναλέω δεν μιλάω για ΓΝΏΣΗ και το τι πιστεύει ο καθένας μας για την Αγορά και αν είναι σωστό η λάθος)απρόσωπα με ένα Ψευδώνυμο όπως εδώ καλη ώρα είμαστε όλοι ίσοι και στο ίδιο σημείο από την στιγμή που αυτό που γράφουμε από το τι έχουμε σπουδάσει την οικονομική μας θέση την οικογενειακή μας κατάσταση (σύζυγος παιδιά) μέχρι τι πόσες και ποιες μετοχές η αξίες αγοράσαμε η πουλήσαμε ΝΑΙ Η ΌΧΙ..από την στιγμή που όλα αυτά είναι δηλώσεις η προφανής απάντηση είναι ΝΑΙ είμαστε όλοι ίσοι ακριβώς ΊΣΟΙ...Δεν υπάρχουν αποδείξεις παρά μόνο δηλώσεις...Δεν είναι αυτή η Αρχή της Ισότητας της Ισονομίας ;Ακόμη και όταν πρόκειται για το πιο ειδεχθές έγκλημα είναι οι πάντες αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον...Τι είναι αυτό λοιπόν που κάνει κάποιους από εμάς εδώ η όπου αλλού στα μάτια η στα γραπτά κάποιου άλλου να πιστεύει και να προσπαθεί άμεσα η έμμεσα να δείξει ότι ότι αυτός λέει και γράφει είναι η απέραντη Αλήθεια χωρίς την παραμικρή αμφιβολία αλλά εγώ η κάποιος άλλος δεν γράφει την Αλήθεια του η την μαγείρευει???Η απάντηση είναι μια και χωρίς μάλιστα καμμιά αντίρρηση από κάποιον λογικά και δίκαια σκεπτόμενο άνθρωπο..
    Η Απάντηση είναι η εξής:Αυτό είναι Φασιστική Νοοτροπία μικροψυχια κακεντρέχεια κομπλεξ και φυσικά το ανώτατο επίπεδο βλακείας και Ηλιθιότητας... Ηλιθιότητας γιατί όταν ρε άνθρωπε δεν μπορείς η δεν θέλεις να σκεφτείς πως με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεσαι εσύ για όλους τους άλλους έχουν ακριβώς την ίδια δυνατότητα να σκεφτούν και αυτοί για σένα αν αυτό που λες και δηλώνεις ότι είσαι έχεις κάνει και κανείς είναι η όχι Αλήθεια όσο και να χτυπιέσαι από την στιγμή που είναι απρόσωπη δήλωση και όχι απόδειξη είναι τόσο Αληθινό η Ψεύτικο όσο όλων μας ...Αν αυτό δεν είναι απόδειξη απύθμενης βλακείας και υπέρτατης ηλιθιότητας τότε τι είναι ???Δηλαδή ξεκινάμε όλοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο γράφουμε είμαστε αυτό το άλλο εκείνο κάναμε και κάνουμε αυτό η το άλλο ΑΛΛΆ ότι εμείς λέμε είναι η απόλυτη αλήθεια κατά δήλωση ενώ κάποιου η κάποιον άλλων είναι ψέματα και μαγειρεμένα... Δηλαδή πόσο Ηλίθιος είναι κάποιος που σκέφτεται και εκφράζεται με αυτό τον τρόπο εδώ και όπου αλλού??? Γιατί συνάδελφοι το να είναι κάποιος Ηλίθιος δεν είναι το χειρότερο ...το χειρότερο είναι να είναι και να μην το ξέρει.... Όσοι από εμάς συνεχίζουν να πιστεύουν πως αυτά είναι φιλοσοφία καμμιά αξία και χρήση δεν έχουν με την Αγορά δεν πειράζει ...Άλλωστε ούτε αρεστοί είμαστε σε όλους ούτε μπορούμε να συμφωνήσουμε με όλους ... Αυτό που μπορούμε τουλάχιστον σε βασικό και αυτονόητο επίπεδο είναι να εφαρμόσουμε την αρχή της Ισότητας και της Ισονομίας αν θέλουμε να είμαστε εντάξει τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους ..
    Όσοι από εμάς θέλουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. DataDog (DDOG):

    Q4 ΥοΥ Rev growth 84%
    FY YoY Rev growth 70%
    Large customers (>$1M) count growth 114%

    FY 2022 Rev growth guidance 50% (και καλά)

    Ενα αναμονεί του Call Transcript για περισσότερα.

    Για την ώρα +15% PM

    Πάμε ρε BullDog!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχατε δικιο κ Barren
      DDOG & U σας δικαιωνουν με τα αποτελεσματα τους

      Διαγραφή
    2. Τι να το κάνω το δίκιο κ. Aris, ακόμα είμαι 75~90% κάτω από το μεσοπρόθεσμο στόχο.
      Υπομονή, τι άλλο να κάνω.

      Διαγραφή
    3. Παρ τους τα σωβρακα και μετά το κεφάλι φίλε μου BARREN!!!

      Διαγραφή
    4. Πιπέρι και μάλιστα Καγιέν...είπαμε πάνω από όλα επίπεδο ...

      Διαγραφή
    5. DDOG, μερικά στοιχεία ακόμα από το Earnings Call

      Οικονομικά Q4 2021:
      Gross Profit $259M +90% (Gross Margin 80% από 78%)
      Κέρδη $70Μ +268% (Net Margin 22% από 11%)
      FCF $107M +541% (FCF Margin 33% από 10%)

      Το guidance είναι κατά κανόνα συντηρητικό όπως είπαν, αλλά για 2022 Q1:
      Rev Growth 70%=> $334M
      EPS $0.1~0.12

      O Tσίου Olivier Pomel ανέφερε μεταξύ άλλων :

      Συνολικά 18.800 πελάτες από 14.200 το 2020 (+32%)
      2.010 με ARR>$100k από 1.228 το 2020 (+63%)
      216 με ARR>$1M από 101 το 2020 (+114%)

      DBR rate 130% σταθερά

      Churn παραμένει χαμηλό, παρά το δυνατό growth
      78% των πελατών χρησιμοποίησαν 2 ή περισσότερα προϊόντα (από 72%)
      33% >3 προϊόντα (από 22%)
      10% >5 προϊόντα (από 3%)

      Συνεχίζουμε να καινοτομούμε με αμείωτο ρυθμό.
      13 συνολικά προϊόντα (από 9 το 2020)
      Διεύρυνση συνεργασίας με AWS
      Έλαβε πιστοποίηση FedRAMP που επιτρέπει να επιβιβάσει περισσότερες ομοσπονδιακές Υπηρεσίες.
      Ιδιαίτερη έμφαση πλέον στον τομέα του cybersecurity, που είναι το νέο μεγάλο στοίχημα.

      Σε ερώτηση πού οφείλονται τα εξαιρετικά αποτελέσματα απάντησε:
      Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η μετανάστευση στο cloud (cloud migration) είναι δύο τάσεις που είναι ακόμα στην αρχή τους. Εμείς προσφέρουμε την πλέον ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πλατφόρμα στους πελάτες μας.

      Σε ερώτηση για τον ανταγωνισμό απάντησε:
      "Δε βλέπουμε τον ανταγωνισμό. Στην πραγματικότητα ανταγωνιζόμαστε τους εν δυνάμει πελάτες οι οποίοι θεωρούν πως μπορούν να αναπτύξουν δικά τους αντίστοιχα εργαλεία και μετά προσπαθούν να τα μεταφέρουν στο cloud χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν. Εμείς αναπτύσσουμε τα προϊόντα εξ' αρχής στο cloud, ενώ οι άλλοι όχι."

      Κατόπιν των ανωτέρο ο CSA του BWF (εγώ δηλαδή) αναβάθμισε τη μετοχή σε Strong Buy με PT:
      Μεσοπρόθεσμο (2025) : $999,99
      Μακροπρόθεσμο(2030) : $2.999,99

      Σεμνά και ταπεινά.

      Διαγραφή
    6. Κυριε Μπαρεν μετα απο τα σχολια σας τον τελευταιο καιρο με βαλατε σε πειρασμο να τη κοιταξω. Ειναι οντως πολυ ενδιαφερουσα αλλα μου φαινεται ακομα τσιμπημενη. Στο βραχυπροθεσμο μελλον μεχρι τι τιμη βλεπετε να κανει επιστροφη ωστε να μπορω να βρω μια πρωτη τοποθετηση?

      Διαγραφή
    7. Πείτε τα με τ' όνομά τους κ. Γεωπόνε: είναι τάβλα (με κ) και είναι πανάκριβη. Όποιος πιστεύει πλερώνει.

      Για το βραχυπρόθεσμο μέλλον τι να πω, ξεκινάει και ο ΓΠΠ λέει ο Αλτσχάιμερ, καταλαβαίνετε.

      Διαγραφή
  22. Αμιγώς στα της αγοράς τώρα θέλω να πω αυτό:Αποφάσισα πως δεν θα δημοσιοποιω από εδώ και στο εξής την οποία θέση έχω η δεν έχω στην Αμερικανική Αγορά και στο ΧΑΑΜΕΝΟ και αυτό γιατί για τους εξής λόγους:1) Γιατί πιστεύω πως δεν έχω να προσφέρω κάτι περισσότερο από αυτό που ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει αν λίγο ψαχτει μέσα του και γύρω τού 2)προτιμώ τα εν οίκω μη εν δήμω πια καθ ότι στη ζωή όλοι μας παθαίνουμε λίγοι όμως μαθαίνουν ...εγώ είμαι απ' αυτούς που μαθαίνουν)3) Γιατί αυτοί που θέλω και θέλουν εδώ (δεν είναι μόνο ο Φίλος πλέον Κύριος BARREN αλλά και άλλοι εδώ που βλέπουν διαβάζουν και γράφουν αλλά δεν μιλούν βλέπετε είναι μικρή η αγορά )έχω φροντίσει και έχουν και αυτοί φροντίσει να ξέρω και να ξέρουν τις κινήσεις μας και όχι τις δηλώσεις μας και αυτό μου φθάνει το ίδιο και σε αυτούς..και 4) γιατί ούτε μαζί τα βγάλαμε ούτε μαζι τα χάσαμε ούτε θα τα βγάλουμε η τα χάσουμε στο μέλλον ούτε μαζί τα φάγαμε η θα τα φάμε ...Θα τα φάμε μαζί με αυτούς που επιλέξαμε και επιλέγουμε στην Ζωή μας ...και αυτό ισχύει για όλους...Με την υπογραφή του Λευκαδιου GERRY τον χειμώνα και του CAPTAIN COOK τους 4 μήνες το καλοκαίρι όταν και βρίσκεται στο τόπο του την Λευκάδα... επεξήγηση μιας και τίποτα δεν πρέπει να μένει στο κενό...Tο CAPTAIN από την ιστιοπλοΐα που ασχολουμε από παιδί το COOK από το χόμπυ μου που είναι η μαγειρική...όχι τυχαία η επιλογή του nik name αυτού...το φαγητό κερασμενο σε όποιον φίλο βρεθεί εκεί και όχι μόνο ..
    Οι συνταγές επί πληρωμή ...μην είμαστε και πλεονέκτες ...,😂😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. All inclusive Φίλε μου και φεύγοντας από μια μπουκάλα στο κάθε χέρι για το δρόμο...Ούτως η άλλως τα σαβάνα δεν έχουν τσέπες ...ένα σεντόνι είναι για όλους...

      Διαγραφή
  23. O πληθωρισμός 7,5% στην Αμερική από 7,2% που ανέμεναν και ... ξύλο. (για την ώρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πληθωρισμός ήταν κάτι το προφανές ότι θα ανέβαινε πάρα πολύ από τον ιούνιο 2021 και μετά λόγω της σύγκρισης τιμών 2021 που άνοιγε η αγορά και ο κόσμος διψούσε να καταναλώσει, με 2020 που λόγω καραντίνας οι τιμές ήταν στα πατώματα εκτός λίγων κατηγοριών .Αυτό που με ενοχλεί είναι οτι ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό τότε μόνο χαρτιά κοιτούσα.
      Λογικά θα έχουμε αποκλιμάκωση από Μάιο-Ιούνιο και μετά μην πάμε και αρνητικά κιόλας ,μπορεί να γίνει και μια δυο αυξήσεις επιτοκίων και μετά η FED να πει ότι τα κατάφερε και να μην κάνει άλλες και όλοι ευχαριστημένοι.

      Διαγραφή
    2. "The FED is behind the curve!", τάδε έφη ο Mohammed El-Erian (σοβαρός) και πολλοί άλλοι.

      Μην κρυβόμαστε όμως, η Αμερική θέλει τον πληθωρισμό. Ο κόσμος δεν τον θέλει γιατί τους φτωχαίνει αλλά έτσι ξεχρεώνουν (στους σχιστομάτηδες).

      Και να θυμάστε, ο πληθωρισμός ρίχνει τις μετοχές!

      Διαγραφή
    3. Ο πληθωρισμός ρίχνει τις μετοχές .... και ο αποπληθωρισμός τι κάνει; Τις ανεβάζει;

      Ανάπτυξη = χρηματιστηριακή ανοδος.
      Ύφεση = πτώση χρηματιστηρίων.
      Ποσοτική νομισματική χαλάρωση = άνοδος.
      Μάζεμα του χρήματος = πτώση.
      Ακριβή μετοχή = πτώση.
      Φτηνή = άνοδος.

      Πέρσι μας ζαλίζσν με τα πετρέλαια και τις αρνητικές τιμές. Φέτος φοριέται το συνολάκι, άνοδος επιτοκίων και πληθωρισμός.

      Διαγραφή
  24. To λογότυπο της Palantir στα F1 της Ferrari, o τελικός του Super Bowl στο Sofi Stadium ... άντε να μη την ψωνίσει ο μπαρμπαΓούφετ με τα κορίτσα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άσχετο αλλά είδατε την νέα interim CEO της ELMS.? Η τύπισσα φαίνεται φοβερή. Βιογραφικό ωραίο και είχε μπει μέσα στις τοπ 30 γυναίκες στην βιομηχανία των ροβοτικς για το 2020. Παίζει ψωμί εδώ πιστευω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μιας και με πετύχατε σε καλή διάθεση θα σας αποκαλύψω και μερικές μετοχές που έχω στη watch list ή dream list, όπως θέλετε πείτε το.

    Mastercard στα 180 (μισή τιμή από εδώ που είναι)

    Airbnb στα 45 (περίπου 1/3 με 1/4 από εδώ, αλλιώς προτιμώ Booking ή Marriott hotels)

    3M στα 80 (μισή τιμή από εδώ)

    WIX στα 60 (μισή τιμή από εδώ)

    Carvana στα 150 (εδώ που είναι αλλά δεν ακουμπάω λόγω Αμέρικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ στη dream list έχω:

      Jessica Alba
      Scarlet Johanson
      Kate Upton

      Αλλά δεν ακουμπάω λόγω Αμέρικα.
      Αν είναι να ονειρευόμαστε ας είναι κάτι όμορφο.

      Διαγραφή
    2. Carvana δεν την ακουμπάτε λόγω USA.
      Οι άλλες πρέπει να πέσουν 50% εως 75% για να τις αγοράσετε .... αλλά πάλι δεν θα τις αγοράσετε λόγω Αμέρικα.
      Ωραία τα λέτε κύριε Ευρωβλάχο!!!

      Διαγραφή
    3. Άσχετο, αλλά μπορείτε Κε Barren και όποιος άλλος επιθυμεί, να μας δώσει την "dream team" των 1-2 βιβλίων για επενδυτές που δεν πρέπει να αγνοούμε?

      Διαγραφή
    4. Δύσκολη ερώτηση, είναι πολλά.
      Αλλά αν μιλάμε για dream team που δεν πρέπει να αγνοούμε:

      1. 10Q + 10K, by SEC
      2. EC Transcripts, by Any Company
      3. The Richest Man in Babylon, by George Clason

      Το τελευταίο είναι λογοτεχνικό οπότε διαβάζεται και ευχάριστα.

      Παραθέτω το ζουμί:

      THE FIVE LAWS OF GOLD

      1. Gold cometh gladly and in increasing quantity to any man who will put by not less than 1/10 of his earnings to create an estate for his future and that of his family.

      2. Gold laboureth diligently and contentedly for the wise owner who finds for it profitable employment, multiplying even as the flocks of the field.

      3. Gold clingeth to the protection of the cautious owner who invests it under the advice of men wise in it's handling.

      4. Gold slippeth away from the man who invests it in businesses or purposes with which he is not familiar or which are not approved by those skilled in it's keep.

      5. Gold flees the man who would force it to impossible earnings or who followeth the alluring advice of tricksters and schemers or who trusts it to his own inexperience and romantic desires in investment.

      Διαγραφή
  27. Εγώ πάλι είμαι σε πολύ κακη διάθεση λόγω Falimento οπότε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πάντως εγώ αν βρω APLLE στα 25 TESLA στα 50 AMAZON στα 100 και εφ όσον μου πει ο Κύριος BARREN πως συμφωνεί μπαίνω και ας είναι Αμερική...ας πάει και το παλιάμπελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Ξυπνάει τα βλέπει, αλλά είναι μπαγιάτικα σε σημείο που δεν τρώγονται. Ξανακοιμάται και ονειρεύεται να μην ξυπνήσει.

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς Κύριε ΤΑΚΗ...τα υπόλοιπα είναι να χάμε να λέγαμε...you know what I mean...

      Διαγραφή
  29. Κ Τάκη καλησπέρα. Τελικά με Upstart κάνατε κάτι ή θα περιμένετε μετά τα αποτελεσματα με ρίσκο να φύγει πάνω αν είναι καλά?
    Επίσης fubo (που εχουμε πάρει) τι άποψη έχετε πάλι όσον αφορά τα αποτελεσματα? Ενίσχυση στα επίπεδα αυτά ή αναμονή να δούμε πως θα πάνε?
    Upstart δεν έχω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. UPSTART δεν έχω πάρει. Ρισκάρω. Έχω δεί ένα σενάριο ότι θα ξαναδεί το 80 με 90. Επειδή ακόμη υπάρχουν πολλά κέρδη στο χαρτί δεν μπήκα, αν και η πρόβλεψη των 75 δολαρίων ήταν ονειρεμένο πρώτου σημείο εισόδου.

      FUBO έχω ολοκληρώσει με 3ο επίπεδο αγοράς το 8,9, πρώτο στο 16 και 2ο στο 11,96.
      Έχω μια μέση τιμή λίγο χαμηλότερα απο εδώ και νιώθω άνετα μαζί της. Πιστεύω στη διοίκηση και σε αυτό που θέλει να κάνει. Αν μας δικαιώσει .... τα τωρινά επίπεδα θα φαντάζουν στο μέλλον πολύ πολύ χαμηλά

      Διαγραφή
  30. Βλεπω ανεξαρτητοποιηση της Metromile απο τη Lemonade, θα περιμενε κανεις οτι αφου η συγχωνευση εχει εγκριθει και πλησιαζει η ημερομηνια ανταλλαγης η διαφορα στη τιμη τους να τεινει στο 0%, αντιθετως βλεπω πως ενισχυεται το χασμα. Να ανησυχουμε οι εχοντες Mile;
    Οχι τιποτα αλλο, η Metromile το εχει παρατησει τελειως το καραβι πλεον, αν κατι στραβωνε θα ισουται με χρεοκοπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο που προκύπτει η ανεξαερτικοποίηση;
      29,46 / 19 = 1,55 και στο ταμπλό λέει 1,48. 4,5% απόκλιση είναι λογικό.

      Διαγραφή
    2. Ναι κε. Τακη, στο 4.5% αναφερομουν, το θεωρω υψηλο οταν οι μερες πλησιαζουν για τη συγχωνευση. Αλλα εσεις εχετε σιγουρα μεγαλυτερη εμπειρια σε συγχωνευσεις, χαιρομαι που το κρινεται φυσιολογικο, αρα παραμενω διχως να κανω switch.

      Διαγραφή
  31. Πρέπει η Shopify Inc. να είναι στη λίστα αγορών σας; Είναι στο δικό μας...
    Μόλις αποκάλυψαν τις δέκα κορυφαίες επιλογές μετοχών που μπορούν να αγοράσουν οι επενδυτές αυτή τη στιγμή. Η Shopify Inc. μπήκε στη λίστα Motley Fool Stock Advisor
    Τι λετε κ. Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις προχθές την σκεφτόμουν. Οι επιλογές του Advisor πάντα είναι πολύ δυνατές και άψογες .... όμως το timing του ενίοτε δεν είναι καλό.

      Να πω και την UPSTART την είχε στις 10 κορυφαίες επιλογές ... και πλέον την αφαίρεσε.

      Διαγραφή
  32. O Αλτσχάιμερ, όπως κάθε αποτυχημένος ηγετίσκος που έχει χάσει τη μπάλα, έχει βάλει τις μηχανές αντιπερισπασμού σε πλήρη ισχύ.

    "Πηγές" του υπουργείου Άμυνας διέρρευσαν ότι η Ρωσία θα εισβάλλει στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα.

    Η Βρετανία καλεί τους υποκόους της να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία.

    Για να δούμε ... αν την άλλη εβδομάδα αρχίσει ο ΓΠΠ το παίρνω πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικα πιστευω οτι εαν ξεκινησουν οι τουφεκιες θα μπλεχτουμε πολλες χωρες κ ολοι θα βγουμε χαμενοι

      Διαγραφή
    2. Αν θα είναι η άλλη η επόμενη αυτό μόνο το Πόκεμον στο Ασπροσπιτο το ξέρει.. αλλά κάπου εδώ κοντά το υπολογίζω ...γι αυτό ας κάνουμε τα κουμάντα μας ... λάδια ξυδια ρίζια μακαρόνια 🍝 και τα συναφή...

      Διαγραφή
    3. Captain Gerry, ο Αλτσχάιμερ δεν κατάφερε να εκκενώσει το Αφγανιστάν σε μια κίνηση που ήταν προγραμματισμένη από μήνες, λέτε να γνωρίζει την επικοινωνία του Πούτιν με τους Στρατηγούς του;

      Για μένα είναι ανέξοδη προπαγάνδα, win win για τη μαριονέτα.
      Αν βγει: σας το είπαμε.
      Αν δε βγει: δεν έγινε επειδή το αποκαλύψαμε.

      Τα οφέλη του προφανή, σε μια περίοδο που στο εωτερικό μέτωπο τα έχει κάνει μαντάρα. Μνημειώδης ανικανότητα, τρικυμία εν κρανίω, τέτοια καραγκιοζιλίκια από το Bush Jr είχαν να συμβούν.

      Διαγραφή
    4. Παρεμπιπτόντως, η ιστορία δείχνει ότι το μόνο που είναι ικανές οι ΜΥ των ΗΠΑ είναι μα κατασκοπεύουν τους ίδιους τους πολίτες τους, όχι τους εχθρούς τους.

      https://www.theguardian.com/us-news/2022/feb/11/declassified-documents-reveal-cia-collecting-information-americans

      Διαγραφή
    5. O CAPTAIN MY CAPTAIN Mr BARREN μη μου πείτε πως πήρατε στα σοβαρά το σχόλιο μου για το Ασπροσπιτο και τον γιαλαντζη πόλεμο του επειδή δεν έβαλα 😂😂😂🙂🙂😉γιατί η μικρότερη πρωινή ποινή που θα σας επιβάλλω είναι άμα τη αποχώρηση σας από το ιστιοπλοϊκό σκάφος να φύγετε χώρις τα μπουκάλια ανά χείρας...

      Διαγραφή
  33. CLOVIS ONCOLOGY (CLVS) μου φαίνεται ότι ετοιμάζει κίνηση από τα παρόντα επίπεδα 1,93 για 4,01

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Fluence μια κοινοπραξία Siemens, AES.
    To Qatar Investment Authority με μέση τιμή στο 6,75. Μετά απο 10 μήνε μπαίνει στο Nasdaq στα 28.
    Σήμερα 13,34.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα κ Τακη εχει ακομα περιθωρια για κατω... νομιζω οτι η εταιρια εχει λσμπρο μελλον.

      Διαγραφή
  35. Cathie Wood:
    "This idea of "profitless tech" is ridiculous, just ridiculous. We are excited to share our models in the coming months ... so you can see how powerful the exponential growth trajectories they are on."

    Μας έφεξε μάγκες!

    https://www.youtube.com/watch?v=giydAxJTeow&t=3s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω μαζι της ειμαι αλλα οταν ελεγε οτι δεν εβλεπε το πετρελαιο πανω απο 80$ ειδατε τι εγινε

      Διαγραφή
    2. Δε μπορεί να πέφτει πάντα μέσα κ. Γεωπόνε.
      Να, και στην TESLA έλεγε θα πάει $3.000 (προ split) κι έφτασε $6.200.
      50% έξω έπεσε, να της πάρουμε το κεφάλι δηλαδή?

      Διαγραφή
    3. Το ζουμί σε αυτό που έγραψα είναι πως πλέον εκτός από τις σκέψεις και την έρευνά της (που θεωρείται η κορυφαία του είδους), θα δημοσιεύει και τα μοντέλα της.

      Έχουν πολλοί στο επίπεδό της τη διαφάνεια και τα φρύδια να το κάνουν?

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα! Έχει κάποιος συνάδελφος γνώμη για τη Βραζιλία; Οικονομία, ρίσκο, μετοχές κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. QUIZ:

    Τα παρακάτω στοιχεία τεχνολογικής μετοχής είναι TTM:

    P/S 87 (wow!!!)
    EV/Rev 84
    Gross Margin 60%
    Net Margin -72%
    EBITDA Margin -69%
    FCF Margin 5%
    3 Years Rev CAGR ~130%

    To Quiz δεν είναι ποιο είναι το παραπάνω πανάκριβο, τρελά ζημιογόνο αναπτυξιακό κτήνος.
    Το Quiz είναι :

    Ποιος καταξιωμένος, πολυδισεκατομμυριούχος, υπερήλικας, αρχετυπικός value investor κατέχει το 2% της εταιρίας, αξίας περίπου $1,5Β?

    Hint: Είναι κοντινός συγγενής μου.

    Στα 91 του ρεεεεεεεεε και μερικοί μου το παίζετε κυρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι η Snowflake, κάπου είχα διαβάσει ότι ήταν επιλογή κάποιου από το δίδυμο Ted and Todd, μάλλον του Ted Weschler. Απορώ πώς τον έπεισαν τον παππού να παίξει έτσι αλογομούρικα...!

      Διαγραφή
    2. Η αγορές από την Berkshire έγιναν πριν το IPO γύρω από τα $80 και όχι στα $240 την ημέρα που έγινε η εισαγωγή. Αυτή η κίνηση βοήθησε στο να πετύχει και η εισαγωγή της $SNOW

      Διαγραφή
  38. Να δώσω ένα σενάριο?

    Ο φόβος των αγορών για πόλεμο στην Ουκρανία είναι διάχυτος. Όλοι το θεωρούν δεδομένο ότι θα γίνει (σε ένα βαθμό είναι pre-priced). Οπότε αύριο ή μεθαύριο πες ότι γίνεται. Οι αγορές τρομάζουν και οι συμμετέχοντες πετάνε τα χαρτιά από τα παράθυρα. Κάπου εκεί επέρχεται τοπική κορύφωση της πτώσης των τελευταίων τριών μηνών και ακολουθεί ένα relief rally δυνατό, ελατηριωτό.

    Βέβαια, μια κουβέντα είναι αυτό γιατί ο τοπικός πυθμένας που αναφέρω, θα είναι ενδεχομένως σε τιμές δεικτών 10% κάτω από εδώ, άρα για μετοχές πες 20% και θα συνοδεύεται και από εξαιρετικά αρνητικές ειδήσεις.

    "Τι κάνουμε τώρα Billy?" που έλεγε κι ένα παλιό σποτάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν πιάνεται το σενάριο ... πες ότι δεν γίνεται!!!

      Διαγραφή
    2. Τα memeδόχαρτα έχουν πεταχτεί προ πολλού απο τους memeκατέχοντες

      Διαγραφή
  39. Καλημέρα!Ίσως να είναι κουραστικό για εσάς αλλά ένα σχόλιο Sir για το γάργαρο νεράκι? Πώς τα είδατε τα αποτελέσματα?Να αυξήσουμε τώρα τον χειμώνα και να περιμένουμε ένα x3 εκεί στον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες..?😃
    Μετά την πορεία της μετοχής τα τελευταία 3 χρόνια νομίζω είναι η πιο safe επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H εταιρεία ΔΕΝ αναπτύσσεται γρήγορα ή τουλάχιστον αναπτύσσεται με πολύ βραδύτερους ρυθμούς από ότι υπολόγιζα πριν 1,5 χρόνο όταν την πρωτομελέτησα.

      Η διοίκηση δίνει guidance 62 εκατομ για το 2022. Πωλησεις 2020 : 41,1 εκατομ .... 2021 : 46,6 εκατομ. δολάρια.
      Θα μου πείτε ότι έχει ανάπτυξη διετίας, ως προς τις πωλήσεις 50% .... ναι, αλλά σήμερα υπάρχουν 109.250.353 μετοχές από 48,985 εκατ. μετοχές.

      Συνεπώς η εταιρεία αναπτύσσεται βραδύτερα από τον αριθμό που κόβει μετοχές.
      Άρα στα μάτια μου υπάρχει Επιβράδυνση.
      Έχουμε Zacks Rank #3 (Hold).

      Παικτικά, νομίζω θα ξανακάνουν ένα παίγνιο προς τα 2 .... αλλά ίσως ξεκινήσουν χαμηλότερα απο το 1 δολάριο, καθώς παρατηρώ και την NBEV ότι κλάτταρε πολύ χαμηλότερα από τη συνηθισμένη βάση της, του 1,3 και έφτασε 0,68.

      Διαγραφή
    2. Σας παρακαλώ μην μου λέτε για safe και πιο safe επιλογές. Δεν υπάρχουν τέτοια. Ούτε άμυνες υπάρχουν, ούτε τίποτα τέτοια όταν μιλάμε για αγορές.

      Η μόνη safe επιλογή είναι ότι (κάπoτε) ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα Sir! Στο παίγνιο αναφέρομαι και ελπίζω όταν λέω safe.

      Διαγραφή
  40. Upstart
    Και αγορές μετοχών
    https://finance.yahoo.com/quote/UPST/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε Τάκη για κάντε και μια μετάφραση για την UPST αποτελέσματα στο Θεό και επαναγορά αλλάζουν τα θεμελιώδη κατά πολύ ή κάνω λάθος;
      Αν δουλεύει σωστά και ο αλγόριθμος θα επιβεβαιωθείτε μια φορά ακόμα , respect κύριε Τάκη .

      Διαγραφή
    2. Πάντως ειναι πολύ μαέστροι με το κόλπο που έκαναν ενδοσυνεδρικά πρέπει να άρπαξαν πολύ χαρτί από την μαρίδα.

      Διαγραφή
    3. Εσείς τι λέτε κύριε Geopard. Δεν δουλεύει;
      Το 2022 παύει να είναι αναδυόμενη η εταιρεία, αφού θα έχει πωλήσεις πάνω απο 1 δισεκατομμυριο δολάρια.

      Η Αμερική είναι φτηνή .... αν κάποιοι κοιτάζουν P/E και P/BV δεν πρόκειται να το καταλάβουν ποτέ.

      Διαγραφή
    4. Και δεν λέγονται μαρίδα στο USA. Λέγονται memeτιδες.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Geopard
      Αν πηρατε στο 75 .... εγώ στο after market θα έβγαζα τα μισά .... τα υπόλοιπα μπαούλο μέχρι το τετραψήφιο, εκτός αν χαλάσουν τα νουμερα.

      Διαγραφή
    6. Δυστυχώς δεν ψώνισα στο 75 περίμενα retest ενώ είμαι αγορασμένος πάνω από εδώ πέρα , το 146 το έκανε στο AH σχεδόν 2Χ από το 75 εχω μικρή θέση και θα κρατήσω ελπίζω μέχρι το γκαπ στα 300 για να βγάλω τότε το κεφάλαιο έξω , ειναι η τέταρτη σε μέγεθος θέση μου . https://prnt.sc/26wiys9

      Διαγραφή
    7. Νομίζω το retest ανεβαίνει πλέον στο 100 με 110 (όποιος δεν πάρει εδώ δεν θα πάρει ποτέ) .... να δούμε βέβαια και που θα ανοίξει αύριο.

      Διαγραφή
    8. Τα αποτελεσματα ειναι φανταστικα. Το μονο που με χαλάει ειναι οι πωλησεις των μτχν μεγαλοστελεχών ακομα και στα 100$ τα οποια ειναι από stock option. Εχει εκδώσει 10 εκ μτχς μεσα στο 2021 από Option Award, Grant κλπ. στα στελέχη και τους ιδιοκτήτες. Το φαινομενο του Λαικού καπιταλισμου που εφαρμοζεται κατα κορον στην Αμερικη αλλα μαλλον το παρακάνανε.
      Σχετικα με τις προβλέψεις δειχνουν πιο ηπια ανάπτυξη σε revenue αλλα ενω το Contribution Profit παραμενει το ιδιο, το margin EBITDA μειωνεται από 30% στο 17% δειγμα του ότι αυξανονται συνταρακτικα τα διοικητικα και τα εξοδα αναπτυξης του προιόντος δηλ. εξοδα πολλα στην ερευνα τροποποίησης του αλγοριθμου ή δημιουργίας νεων για άλλες εφαρμογες ? Για αυτο πηγαίνει για μειωση κερδων προ φορων. Αυτο δεν ξερω πως θα αποτιμηθει από την αγορά, σιγουρα στη teleconference θα δοθουν καποιες διευκρινησεις. Ηδη η Zacks δινει strong sell. Ειμαι λιγο επιφυλακτικος.

      Διαγραφή
  41. Και το ZEVIAκι καλά πήγε.
    Έχουμε απόσταση να καλύψουμε από τον Celsius, που παρεμπιπτόντως σε λιγότερο απο 2 μήνες, απέδειξε πως απο το 45 κοντύτερα ήταν το 65, ουχί το 25

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ΄όσο θυμάμαι εγώ το είχα γράψει αυτό. Όπως και ότι η Luckin Coffee ήταν υψηλού ρίσκου στοίχημα (κι ευτυχώς αυτήν την μπανανόφλουδα δεν την πάτησα). Καθώς επίσης ότι ο ΟΠΑΠ ήταν εξαιρετική επιλογή στα €9,50 και σίγουρα καλύτερη από την Skillz στα $20.

      Με Ρ/Ε ~ 560 το καλύτερο που μπορεί να πει κανείς για την Celsius είναι καλή τύχη. Κάποιος βέβαια θα έλεγε ότι αυτή τουλάχιστον είναι κερδοφόρος.

      Ως προς το τζόγο ισχύει η αιώνια αλήθεια: "κάνε με μάγο να σε κάνω πλούσιο".

      Ειλικρινά εύχομαι να σκίσει η ZEVIA και όλες οι επιλογές των "τολμηρών" του μπλογκ. Μόνιμα και αιώνια. Άλλωστε τα κέρδη θα καταναλωθούν στην χώρα μας αυξάνοντας το ΑΕΠ και μειώνοντας το Χρέος/ΑΕΠ.

      Σε ότι με αφορά προτιμώ αυτό που γνωρίζω. "Μένω ΧΑΑ". Κάποιες επιλογές τις έχω για νοσοκόμες, τις βλέπω να με συντροφεύουν μέχρι τον "οίκο ευγηρίας".

      Διαγραφή
    2. Αφού μένετε XAA καλό θα ήταν να περιοριστείτε στα σχόλια του ΧΑΑ και όχι να θυμόμαστε περιστασιακά ότι μας βολεύει.

      Προς το παρόν, το 65 της CELSIUS ήταν κοντύτερα .... απο το 25.

      Διαγραφή
    3. Και εφόσον παρακολουθείτε ΧΑΑ .... μελετήστε και ένα εξαίρετο φίλο και συνεργάτη.

      https://www.mononews.gr/politics/columns-the-politic/pios-kolossos-chtizi-thesi-stin-alpha-bank-ti-pezi-me-ton-ote-ke-enas-pithanos-stochos-exagoras

      Διαγραφή
    4. "ΠΕΤΡΟδιαμάντι"

      Εχουμε...έχουμε...και ΠΛΑΘ και ΜΟΤΟ και κάποια μεταλλουργικά που θα βγάλουν εξαιρετικά αποτελέσματα για το 2021.

      Το θέμα είναι τι κάνουμε μ΄αυτά που έχουμε.

      Ο πληθωρισμός στην παγκόσμια οικονομία φαίνεται δυστυχώς να μην είναι παροδικός. Ούτε πρόκειται να αποκλιμακωθει όσο γρήγορα φαντασιώνονται οι Κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις εάν οι τιμές στο πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μεταφορές, μεταλλεύματα παραμείνουν ψηλά όπως υποστηρίζουν οι "οίκοι" και η ανεργία υπό έλεγχο. Μου φαίνεται λογικό πως οι παρενέργειες που εμφανίστηκαν στις αγορές ομολόγων θα συνεχίσουν στις αγορές μετοχών από το 2ο εξάμηνο του 2022 ότι και να λένε FED, ΕΚΤ και οι συν αυτώ.

      Οπότε σε ότι με αφορά είμαι με το όπλο παρά πόδα περιμένοντας (ως προς το timing) τα ετήσια των εισηγμένων, το "στατιστικό" Πάσχα και τον Μάιο-Ιούνιο για σημαντική μείωση θέσεων. Μέχρι τότε παρατηρώ, "κυκλοφορώ κι οπλοφορώ".

      Διαγραφή
  42. Matterport από το χώρο του Metaverse.
    Tο ιδανικό είναι το 5 δολάριο.
    Επειδή με είχαν ρωτήσει .... εδώ φαίνεται καλά για 1η τοποθέτηση.
    Το Σ/Κ η παρουσιαση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυσκολο αλλα και στα 8 καλα ειναι πιστευω
      Ευχαριστω κ Τακη

      Διαγραφή
    2. Κυριε Άρη έρχεται το 5.
      Ετοιμαζόμαστε ... αλλά είμαστε άπληστοι. Ψάχνω το 4 εμπρός.

      Διαγραφή
  43. Κύριε Τάκη, εάν ήταν να επιλέξετε μεταξύ της MTTR & TLRY στα παρόντα επίπεδα τιμών ποιά θα επιλέγατε (σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα); Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Matterport.
      Την TLRY δεν την έχω δει αναλυτικά ... την αγορά κάνναβης δεν την εμπιστεύομαι.

      Διαγραφή
  44. Στο FB μου έχει δαγκώσει το πόδι ο αλιγάτορας και με ετοιμάζει για death roll κι όποιος αντέξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η μετοχή της fuboTV είναι αγορά;
    Η μετοχή έχει χτυπήσει - η τιμή της μειώθηκε κατά 77% το τελευταίο έτος και 33% από την αρχή του 2022 . Το κραχ το κάνει να πωλεί σε αναλογία τιμής προς πώληση 2,5, σχεδόν στο χαμηλότερο από ποτέ.
    Οι τεράστιες απώλειες στην κατώτατη γραμμή είναι ανησυχητικές, αλλά έχουν αποτελέσματα με τη μορφή ποσοστών άνω του 100% εσόδων και αύξησης συνδρομητών. Μπορεί να επιλέξει να αυξήσει τις τιμές, κάτι που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη, για να μπει σε βιώσιμο μονοπάτι. Εκεί βρίσκεται ένας σημαντικός κίνδυνος -- πόσο θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη εάν το fuboTV αυξήσει τις τιμές; Tο Motley Fool Stock Advisor ,μόλις αποκάλυψε ποιες πιστεύουν ότι είναι οι 10 καλύτερες μετοχές για να αγοράσουν οι επενδυτές αυτή τη στιγμή... και η fuboTV, Inc. δεν ήταν μία από αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην αυξήσει τις τιμές. Απο αλλού περιμένει να κερδίσει .... η τηλεόραση είναι η βιτρίνα.

      Διαγραφή
    2. κε Τάκη αφού μαλλον εννοείτε τα στοιχήματα στη Fubo και μαλλον σας αρέσει η συγκεκριμενη αγορά,η Draftkings δεν σας εχει κινήσει το ενδιαφέρον μετά παο τέτοια πτωση;

      Διαγραφή
    3. Η Draftkings έχει κεφαλαιοποίηση 7,2 δις και η Fubo 1,4.
      Βέβαια έχει ταμείο 2,4 δις με χρέος 1,3.
      Δεν ξέρω ... στα 3 δις κεφαλαιοποίηση νομίζω (αν πάει) θα ορμήξουν όλα τα κοράκια. 8 με 9 δολάρια ...

      Διαγραφή
    4. Στις 23 νομίζω ανακοινώνει και η FUBO αποτελέσματα οπότε λέτε να τη δούμε στα 6-7$?

      Διαγραφή
  46. ROKU

    Έβγαλε λοιπόν χθες μετά το κλείσιμο και το Ροκάκι αποτελέσματα, μέτρια κατά τη γνώμη μου και βέβαια, σε μια αγορά που τιμωρεί ακόμα και την τελειότητα … -22,5% AH & PM στο $112 περίπου και πάνω στη μακροπρόθεσμη γραμμή τάσης. Οκ, έχουμε και λέμε:

    Revenue : Q4 $865 M (miss 3.5%, +33%) / 2021 $2.765 B (+55.4%)
    Gross Profit : Q4 $380 M (+24%, margin 43.8%) / 2021 $1.41 B (+74%, margin 51%)
    Net Income : Q4 $23.7 M (-65%, beat 250%) / 2021 $242.4 M (από Loss $17,51 Μ)
    FCF : 2021 $ 188 M (+185%, margin 6.8%)
    Net Cash : $ 2.05 B

    Guidance:
    Q1 2022 : Rev $720 M (+25%), GP $360 M (+10%, margin 50%)
    FY 2022 : Rev $3.73 B (+35%)

    Στα $112 που φαίνεται πως θα ανοίξει έχουμε:

    Market Cap $ 15.9 B
    Enterprise Value $ 13.85 B

    ΤΤΜ:
    EV/REV : 5
    EV/GP : 9.8
    EV/ FCF : 73.67
    PE : 65.6

    NTM : EV/REV 3.71

    Θεωρώ πως με το άνοιγμα στα $112 η αγορά χτυπάει peak hysteria στη μετοχή. Αυτό που βλέπω είναι πως η εταιρία περνάει στην κανονικοποίηση της ανωμαλίας που προέκυψε λόγω COVID και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο που προκύπτουν όλα τα αρνητικά, ενώ στα αρχικά ήταν όλα θετικά.

    Εξηγούμαι:
    Στην αρχή της πανδημίας ήταν όλα ευνοϊκά, με τον κόσμο να μένει μέσα με περισσευούμενο χρήμα, τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας να μην έχουν εμφανιστεί και τα έξοδα επενδύσεων να μειώνονται δραστικά λόγω αβεβαιότητας. Άρα χωρίς ιδιαίτερα κόστος και προσπάθεια είχε γρήγορη αύξηση χρηστών, engagement, monetization και όλα αυτά οδήγησαν σε εκπληκτικό growth με παράλληλη βελτίωση περιθωρίων κερδοφορίας.

    Από το 2ο μισό του 2021 έχει βρεθεί στο τελικό στάδιο της ανωμαλίας, όπου όλα είναι ανάποδα πλέον. Έχει να συγκριθεί με την εκπληκτική επίδοση του προηγούμενου έτους με προβλήματα που τη χτυπούν διαδοχικά σε όλα τα στάδια του επιχειρηματικού της μοντέλου :

    -Προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας που οδηγούν σε αυξημένο κόστος νέων TV και δυσκολία προμήθειας => δυσκολότερη απόκτηση νέων χρηστών και μείωση περιθωρίων καθώς απορροφά το κόστος για να μη πληγεί το growth.

    - Αυξημένα έξοδα R&D και S/M, καθώς έχοντας ως προτεραιότητα το growth (και σωστά), οφείλει να επανέλθει σε καθεστώς δυναμικών επενδύσεων και marketing => κι από εδώ συμπίεση λειτουργικού περιθωρίου.

    -Τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας τη χτυπάνε και στο monetization της πλατφόρμας, καθώς πολλές διαφημιστικές δαπάνες δε γίνονται λόγω ελλειπών αποθεμάτων των διαφημιζομένων (πχ auto και CPG). Παράλληλα η σταδιακή άρση των lockdown χτυπάει το engagement καθώς ο κόσμος στρέφεται σε πιο εξωστρεφείς δραστηριότητες. Τέλος υπάρχει πάντα ο φόβος της ύφεσης που φυσικά θα πλήξει τη διαφήμιση.

    Ωστόσο δίνουν την εντύπωση πως αντιλαμβάνονται ακριβώς την κατάσταση και αντιδρούν με σωστό τρόπο. Το αντικείμενο του streaming είναι megatrend σε πολύ αρχικό στάδιο και καλώς δίνουν προτεραιότητα στο growth. Θεωρώ πως η βελτίωση στις επιδόσεις θα έρθει προς το τέλος του 2022 και ύστερα και εφόσον απομακρυνθεί το ενδεχόμενο ύφεσης.

    Κατόπιν των ανωτέρω ο CSA του BWF (εγώ δηλαδή) διατηρεί σύσταση Strong Buy (ειδικά εδώ στο κατοστάρικο), υποβαθμίζοντας όμως το μεσοπρόθεσμο PT (2025) από $999,99 σε $899,99.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα πάντως, πάλι σε στημένη εντολή μου έδωσαν ROKU στα 105,66!!! Όπως και με την PYPL είχα αισθανθεί, ότι θα δούμε απίστευτες τιμές.

      Διαγραφή
    2. Αν και ζηλεύω την είσοδό σας και κάτι μέσα μου με ωθεί να γίνω επιθετικός, μπορώ ωστόσο να πω ειλικρινά πως χαίρομαι για σας κ. Socrates.

      Αν δε κατορθώσετε και να κρατήσετε 5~10 χρόνια, βλέπω τα εγγόνια σας να σας φτιάχνουν προτομή σαν αυτή στο άβαταρ.

      Διαγραφή
    3. Και από κάτω να γράφουν :

      "Socrates, αγόρασε ROKU στα 105,66 και δεν πούλησε ποτέ!"

      χαχαχααχαχαχ

      Διαγραφή
    4. Φυσικά και δεν θα αντέξω 5-10 χρόνια Κ. Barren. Την δε ROKU την είχα αγοράσει άλλες 2 φορές, την 1η φορά περίπου στα 260$ και την 2η περίπου στα 155$. Την 1η φορά βγήκα με ζημιές (ευτυχώς όχι μεγάλες), την 2η με ελάχιστα κέρδη. Τώρα σκέφτομαι να μείνω (προς το παρόν), έχοντας βάλει την επόμενη αγορά (μην σας τρομάξω χαχα), στην περιοχή των 78$. Δεν τα έχω πάει καθόλου καλά, γενικά, στο Αμέρικα. Κατάφερα να μηδενίσω ένα καλό χαρτοφυλάκιο, λόγω απερίσκεπτης και επιθετικής δράσης μου, μετά από 10 χρόνια! Κι αυτό έγινε γιατί έβαλα καινούργιο χρήμα, τον τελευταίο χρόνο, που δεν τα πήγα καθόλου καλά. Εύχομαι η συνέχεια να είναι καλύτερη, με την βοήθεια όλων σας εδώ, αλλά και την τιθάσευση του εαυτού μου, που πολλές φορές στο παρελθόν υπήρξε ο "χειρότερος εχθρός μου". Γι' αυτό, όταν σας διαβάζω εδώ, που αναφέρεστε σε μόχλευση, (και προς θεού δεν θέλω επ' ουδενί να σας επηρεάσω),με διαπερνάει ένα "ρίγος", (χαχα), γιατί εμένα μου στοίχησε πολύ ακριβά στο παρελθόν. Εκτός από τις ζημιές, που έγραψα λόγω κακών επιλογών, τα χρήματα που μου πήρε η χρηματιστηριακή, ήταν πάρα πολλά. Τεσπα καλή συνέχεια να έχουμε, βοηθάτε πάρα πολύ εδώ, με τις γνώσεις και τις ικανότητές σας. Και για πολλοστή φορά θα πω, ότι τα τελευταία χρόνια, τα πήγα πολύ καλά στο Χ.Α, που με "ξελάσπωσε" από τις ζημιές στις ΗΠΑ, χαρίζοντάς μου και αρκετά κέρδη, με την βοήθεια του Κ.Τάκη φυσικά!

      Διαγραφή
    5. Γιατί να με τρομάξετε, και 60 να πάει δε θα μου κάνει εντύπωση. Αυτή τη στιγμή η τιμές έχουν αποσυνδεθεί από τα θεμελιώδη, ότι θέλουν κάνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η σφαγή των αμνών.

      Θα σας σύστηνα όμως να ψάξετε λίγο την εταιρία, μάλλον δε την έχετε καταλάβει. Θα γίνει μεγαλύτερη από το Netflix κατά τη γνώμη μου. Εδώ που μπήκατε μπορεί να αντιστοιχεί με AAPL μετά τη διόρθωση του '08 (~$2,5).

      Διαγραφή
    6. Για εμένα η Roku εδώ στο 110 ηρεμει. Τώρα μέχρι τα αποτελέσματα του επόμενου τριμήνου δεν έχει άλλο κάτω. Η ζώνη 100-110 θα αποδειχθεί ανθεκτική. Βουρ για 150.

      Διαγραφή
  47. Οι εταιρίες που βασίζουν τα αποτελέσματά τους στους τελικούς χρήστες (B2C) τον έχουν πιει αλύγιστον. (οκ η ENPH ειναι εξαιρεση)

    οι εταιρίες που βασίζουν τα αποτελέσματά τους σε άλλες εταιρίες (B2B) κάτι κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τεχνική βοήθεια για Facebook κανείς?

    Είμαι στο -10%, κανονικά στο -8% έπρεπε να κάνω stop loss.

    Έχει πιεστεί πάρα πολύ και παρόλα αυτά κεφάλι δεν σηκώνει.

    Ίσως είναι καλύτερα να πληρώσω τα ετήσια δίδακτρά μου για trading. Δευτέρα είναι και κλειστά στη Wall απ'ότι διάβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αγχώνεστε, άντε στη χειρότερη να πάει 125. Άντε να πέσω και λίγο έξω ως συνήθως και να το ξεχειλώσουν μέχρι το 60~99.

      Μασάνε οι Metamates?

      Σας πειράζω, ε, δεν έχω ιδέα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , κύριε Ευρωβλάχε δείτε τα γκαπ στο 198 και πιθανών να κινηθεί προς το επόμενο γκαπ 170-178 και κάπου στο 180-185 να γυρίσει και να τους αφήσει όλους άχαρτους , βέβαια αυτό ειναι άλλο ένα 10% κάτω και δεν ξέρω τι θέση έχετε αλλά αυτό που γίνετε ειναι η υπερβολή της υπερβολής με 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες .

      Διαγραφή
    3. Οι πιο πολλοί άνθρωποι κύριε Ευρωβλάχο βλέπουν το αύριο με τα δεδομένα του χθες. Αυτός είναι ο λόγος που στις στροφές βλέπουν ευθείες, μπαίνουν δίχως να κόψουν και εκτροχιάζονται. Εάν μπήκατε στο χαρτί για ξεπέτα (για το χαρακτήρα σας αυτό θεωρώ πιθανότερο) έπρεπε να είχατε πουλήσει ήδη. Μια και δεν έγινε, προσωπικά θα έδινα μια ευκαιρία 10 δολαρίων (-5%) στην ελπίδα και θα τοποθετούσα μια αυτόματη εντολή πώλησης-για το κακό σενάριο-εάν σπάσει τα $195.

      Εάν πάλι τοποθετηθήκατε επενδυτικά με έχει καλύψει ο κύριος Geopard (τα FAANG είναι άλλη κατηγορία, έτσι δεν είναι?)

      Διαγραφή
    4. Υπάρχουν και επενδυτές που βλέπουν το Αύριο με τα πιθανά δεδομένα του Αύριο .... όχι του χθές και σίγουρά όχι και του σήμερα.

      Στα χρηματιστήρια πρέπει να κοιτάμε μόνο το αύριο.

      Διαγραφή
    5. Σε ότι αφορά τον κύριο Ευρωβλάχο .... συμφωνώ με το σχόλιο του κυρίου hippy. Εφόσον ο κύριος Ευρωβλάχος μπήκε για να κάνει trade .... τι ψάχνει να βρει τώρα;

      Εγώ για FB είμαι ξεκάθαρος .... αν δεν τακτοποιήσει τα μεγάλα θέματα ασφάλειας, δεν είναι αγοράσιμη (για μένα) πουθενά.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Η αλήθεια είναι ότι έκανα χαζομάρα γιατί όντως πήγαινα για ξεπέτα αλλά απ' ότι φαίνεται είμαι άσχετος.

      Δεν καταστρέφομαι κιόλας από ένα χαζοτρέιντ αλλά με έβαλε στην κακιά συνήθεια να είμαι συνέχεια από πάνω και να τσεκάρω την τιμή κάθε λεπτό. Και τώρα θα ανέβει...άντε και λίγο ακόμα μπας και ρεφάρω...κι όλο κλείνει και πιο κάτω. Ότι είχα πάθει και με την Άλφα πριν κανά χρόνο.

      Καλά έλεγε στο intelligent investor για "spendthrift misers", σπάταλοι τσιγκούνηδες δηλαδή.

      Διαγραφή
    7. Να πω ότι παίρνω ως αφορμή τη ερώτηση, η στρατηγική όμως αναφέρεται σαφώς στο δικό μου χαρτοφυλάκιο.

      Διαγραφή
  49. "Στα χρηματιστήρια πρέπει να κοιτάμε μόνο το αύριο"

    Συμφωνώ απολύτως κύριε Τάκη. Διαφωνούμε όμως μάλλον στην κατεύθυνση. Εσείς νομίζω βλέπετε βόρεια την ανηφοριά, εγώ θεωρώ πιθανότερο μετά το Πάσχα μια μικρή οπισθοχώρηση και παίρνω τα μέτρα μου. Εάν έχετε δίκιο εσείς θα υπάρξουν διαφυγόντα. Εάν έχετε άδικο θα υπάρξουν ζημιές και καταστροφή κεφαλαίου.

    Δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι μπορεί να συνεχιστεί η συνεχής άνοδος των αγορών εν μέσω απόσυρσης ρευστότητας. Μου φαίνεται λογικότερη η στρατηγική "σφίγγω το ρευστό, χτυπώ την ευκαιρία και φεύγω". Και προς Θεού δεν κάνω μουαγέν. Για να πέφτει το χαρτί μου ενώ η αγορά "στέκεται" κάποιος λόγος θα υπάρχει που θα τον μάθω εν καιρώ.


    (το έβλεπα χθες και δεν τον πίστευα..σε νέα απόλυτα χαμηλά $18,70 η FSLY?? Που όταν χτύπησε το stop loss μου στα $80 κι έφυγε θεώρησα ότι έκανα την ανοησία της χρονιάς? Θεωρώ γενναιότητα ξεφύγει κάποιος από τις εμμονές του χθες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο σχόλιο μου ....

      Υπάρχουν και επενδυτές που βλέπουν το Αύριο με τα πιθανά δεδομένα του Αύριο .... όχι του χθές και σίγουρά όχι και του σήμερα.
      --------
      Αναφέρομαι στις εταιρείες.
      Αλήθεια τι αύριο βλέπατε στη Faslty που μόλις είχε κάνει 4 και 5 φορές πάνω και δεν το βλέπατε μετά; Και μάλλον δεν το βλέπετε ούτε τώρα στα 20.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη. Σε ότι με αφορά στο μπλογκ, ειλικρινά, δεν βλέπω Διάσημους και Μαχητές, βλέπω συνεργάτες. Οποτε...

      -για την Fastly δεν ξέρω τίποτα. Την πήρα κατόπιν υπόδειξης φίλου του μπλογκ, την πούλησα, έπαψα να την παρακολουθώ, την είδα χθες και μου πέσαν τα μαλλιά. Περιμένω πληροφόρηση από εσάς.

      -Ξέρω όμως κάμποσα για τα λιμάνια, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΟΠΑΠ, τον Πετρόπουλο και καμιά 20αριά εταιρείες που παρακολουθώ.

      Τα λεφτά είναι περιορισμένα, οι εταιρείες πολλές, ως ομάδα διαλέγουμε. Πρώτα όμως την μεγάλη εικόνα. Την τάση. Φαντάζομαι δεν θα διαφωνείτε.

      Διαγραφή
    3. Ραντεβού στα τυφλά λοιπόν!!!

      Ένα πουλάκι όμως σφύριζε όταν έπεφτε το γλέντι ορισμένων με τη Fastly πάνω απο τα 100. Τελικά ήρθε η απόφράδα ημέρα του -30% τόοοοτε ..... αλλά αυτά δεν ενδιαφέρουν τους υπόλοιπους.
      Με τη Fastly σας πέσαν τα μαλλιά .... για δείτε και κάτι άλλα χαρτιά όπως Mgni, api .... Ειλικρινά πως τα αγόραζαν κάποιοι στα ύψη που βρίσκονταν και δεν τα καταδέχονται στο 1/5 της αξίας;

      Κύριε hippy
      Δεν υπάρχουν ομάδες στις αγορές. Ο δρόμος πάντα ήταν μοναχικός. Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε διαφωνώ.

      Εγώ πάντως είμαι με τους Διάσημους, αλλά γουστάρω Μαρτίκα.

      Διαγραφή
  50. το πιασε το hype https://www.youtube.com/watch?v=UYrK803bewk SARK :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂