Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Solid Power DCRC

SOLIDpower  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό DCRC ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι SLDP
Αριθμός μετοχών : 184,2 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation Solid Power
... εδώ ...



Το SPAC του DCRC
Την 29 Ιανουαρίου 2021 εκδόθηκαν για την Decarbonization Plus Acquisition Corporation II 8.750.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - DCRC.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί. 


Κατόπιν στις 26 Μαρτίου 2021 ακολούθησε η εισαγωγή της εταιρείας στο Nasdaq.
Εκδόθηκαν 35.500.000 κοινές μετοχές της κατηγορίας Α , στην τιμή των 10 δολαρίων.
Συγκεντρώθηκαν 355.000.000 δολάρια.
Κάθε αρχική μονάδα μετοχής DCRC εδικαιούτο το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 6.666.667 ΔΑΜ στην τιμή των 1,5 $ ανά ένταλμα τοποθέτησης σε ιδιωτική τοποθέτηση στον χορηγό Decarbonization Plus Acquisition Sponsor III LLC, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 10.000.000 δολάρια.


Η συμφωνία συγχώνευσης με τη Solid Power
Στις 15 Ιουνίου 2021, το Spac DCRC, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Solid Power.
Η Solid Power  θα συγκεντρώσει 520 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 165.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των
Koch Strategic Platforms, Riverstone Energy Limited, Neuberger Berman fund και Van Eck Associates Corporation. Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στον Nasdaq με το νέο σύμβολο "SLDP"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Solid Power, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Solid Power θα έχει 596 εκατομμύρια δολάρια καθαρό ταμείο, συνεπώς η επιχειρηματική αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 1,246 δισεκατομμύρια δολάρια.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της DCRC δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Solid Power (67%), τους μετόχους της DCRC (19%), τον χορηγό της DCRC (5%) και τους επενδυτές PIPE (9%).

Η Solid Power με έδρα το Κολοράντο των Η.Π.Α., ιδρύθηκε το 2012 και είναι μία από τις πολλές εταιρείες που εργάζονται για την ανάπτυξη των λεγόμενων μπαταριών στερεάς κατάστασης (Solid State Battery), οι οποίες παραλείπουν τον υγρό ηλεκτρολύτη που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου που τροφοδοτούν τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα σήμερα.

Μεταξύ των πολλών εταιρειών που στοχεύουν να δραστηριοποιηθούν στις μπαταρίες στερεάς μορφής, η γνωστότερη είναι η QuantumScape, η οποία πρόσφατα εισήχθηκε στο NYSE (μέσω spac). Μεταξύ των επενδυτών στο QuantumScape είναι :

  • η Volkswagen, με την οποία συνεργάζεται από το 2012 και η οποία συμφώνησε να διαθέσει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία 
  • ο ιδρυτής της Microsoft o Bill Gates και 
  • η Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ.

Η μετοχή της QuantumScape σήμερα διαπραγματεύεται πάνω από τα 25 δολάρια ενώ μετά τη συγχώνευση, πριν καταρρεύσει, έφτασε ακόμη και σε τιμές μεγαλύτερες των 120 δολαρίων.

Η Solid Power, είναι μια εταιρία πολλαπλά ελπιδοφόρα που υπόσχεται να κατασκευάσει με επιτυχία την μπαταρία στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά οχήματα. Υποστηρίζεται από τη Ford Motor και τη BMW.
Όποιος πιστεύει πως τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον, τότε, ίσως, για τη Solid Power να αξίζει να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά. Είναι μια εταιρεία με πραγματικές δυνατότητες, με μερικούς μεγάλους πελάτες να περιμένουν τα προϊόντα της και με τεχνολογία που είναι πολύ πιο κοντά στη μαζική παραγωγή από εκείνη των πιο διακεκριμένων ανταγωνιστών της.


Στις 3 Μαίου 2021 η Solid Power προχώρησε  σε χρηματοδότηση 130 εκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλείς τη Ford και την BMW.
H Ford Motor Company, μέσω αυτού του γύρου χρηματοδότησης, αύξησε το μερίδιο συμμετοχής της στη Solid Power (βασικό αντίπαλο της QuantumScape).
Η Ford, επένδυσε για πρώτη φορά στη Solid Power το 2019 και μόλις ολοκληρώθηκε ο γύρος χρηματοδότησης, η Ford και η αντίπαλη αυτοκινητοβιομηχανία BMW, η οποία επένδυσε επίσης σε αυτό το γύρο, θα έχουν ίσα μερίδια στη Solid Power.

Τόσο η Ford όσο και η BMW είναι επενδυτές στη Solid Power. Και οι δύο συμμετείχαν στον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας και οι δύο αναμένουν να λάβουν, για δοκιμή, παρτίδες από τις μπαταρίες των 100 Ah στα δικά τους ηλεκτρικά οχήματα το επόμενο έτος και με την προϋπόθεση ότι εφόσον οι δοκιμές πάνε καλά, θα είναι οι πρώτοι πελάτες για την εταιρεία, όταν θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή.

Επίσης, η Solid Power υποστηρίζεται από εξέχοντες επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, Hyundai, Volta Energy Technologies και Solvay.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, θα έχουν μικρότερο βάρος και μικρότερο κόστος, αλλά για να μπορέσουν να παραχθούν μαζικά θα απαιτηθούν κάποια χρόνια.

Η Solid Power φαίνεται να είναι πιο κοντά στη μαζική παραγωγή από τους αντιπάλους της. Οι περισσότερες προσπάθειες μπαταρίας στερεάς κατάστασης απέχουν τουλάχιστον μερικά χρόνια από την παραγωγή. Η QuantumScape, για παράδειγμα, ελπίζει να ξεκινήσει πιλοτική παραγωγή των μπαταριών της σε περίπου τρία χρόνια. Ωστόσο, η Solid Power παράγει ήδη τις μπαταρίες των 20 αμπέρ (Ah) δεύτερης γενιάς σε μια πιλοτική γραμμή παραγωγής και αναμένει να ξεκινήσει πιλοτική παραγωγή των μπαταριών 100 Ah πλήρους κλίμακας το επόμενο έτος.

Η Solid Power με οκτώ χρόνια τεχνολογικής ανάπτυξης (από το 2012) και τρία χρόνια κατασκευαστικής ανάπτυξης (από το 2019), έχει στόχο - να παράγει μπαταρίες όλων των στερεών καταστάσεων με καλύτερη απόδοση και χαμηλό κόστος.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης της Solid Power θα μπορούσαν να προσφέρουν στα ηλεκτρικά οχήματα εύρος σχεδόν 500 μιλίων με μία μόνο φόρτιση και η οποία θα είναι 50 έως 75% μεγαλύτερη από οποιαδήποτε εμπορική διαθέσιμη μπαταρία ιόντων λιθίου σήμερα.

Η Solid Power σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει τις μπαταρίες στην πιλοτική γραμμή παραγωγής της εταιρείας στις αρχές του 2022, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης δέσμευσης των συνεργατών της. Η Ford και η BMW Group θα λάβουν κυψέλες 100 Ah πλήρους κλίμακας για δοκιμές πιστοποίησης και ενσωμάτωσης της μπαταρίας στα ηλεκτρικά τους οχήματα.

Ενώ οι άλλες προσπάθειες κατασκευής μπαταρίας στερεάς κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των QuantumScape's, πιστεύεται ότι απέχουν αρκετά χρόνια από την κατασκευή, η Solid Power παράγει ήδη μπαταρίες μπαταρίας 20 αμπέρ (Ah) δεύτερης γενιάς σε πιλοτική γραμμή παραγωγής.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας της για επένδυση στην Solid Power, η Ford θα λάβει πρωτότυπο κυψελών μπαταρίας 100 Ah τρίτης γενιάς από τη Solid Power για δοκιμή στα EV της, από το επόμενο κιόλας έτος.


Με σχεδόν 220 δισεκατομμύρια δολάρια συνολική αγορά TAM, η Solid Power βρίσκεται σε καλή θέση για σημαντική ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια.



Η SOLID POWER παράγει αυτή τη στιγμή την μπαταρία των 20 ΑH, που φαίνεται αριστερά. Δεξιά διακρίνεται η μπαταρία των 5 Ampere - Hour της εταιρείας.

Από πλευράς κόστους, η Solid Power πιστεύει ότι η τεχνολογία της μπορεί να μειώσει το κόστος μιας μπαταρίας EV από 142 δολάρια / kWh σήμερα σε μόλις 85 δολάρια / kWh. Με τις μπαταρίες ως το πιο ακριβό συστατικό ενός EV, η μείωση του κόστους είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για την αύξηση των πωλήσεων EV και της προτίμησης από τους πελάτες. Ένας άλλο σημαντικό πρόβλημα για τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ότι χρειάζονται πολύ χρόνο για να φορτιστούν. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της φόρτισης γίνεται στο σπίτι, οι μπαταρίες της Solid Power θα επιτρέψουν μια φόρτιση 90% σε μόλις 10 λεπτά. Αυτό καθιστά τα οδικά ταξίδια με ένα EV πολύ πιο εύκολο από σήμερα.

Η Solid Power επίσης καταδεικνύει πως οι μπαταρίες της θα είναι οι ασφαλέστερες, καθώς όλες οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης εξαλείφουν τον εύφλεκτο, υγρό, ηλεκτρολύτη που είναι υπεύθυνος για τις πυρκαγιές της μπαταρίας, βελτιώνοντας περαιτέρω το πλεονέκτημα ασφάλειας που προσφέρουν τα EV.
Τέλος, οι μπαταρίες Solid-Power αναμένεται επίσης να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του οχήματος, σε διάρκεια περίπου 400.000 μίλια πριν από την ανάγκη αντικατάστασης της μπαταρίας.


Σύμφωνα με την παρουσίαση της Solid Power θα χρειαστούν ακόμη περίπου 3 με 5 χρόνια μέχρι να μπορέσει να εμπορευματοποιήσει πλήρως την παραγωγή των μπαταριών της και να αρχίσει να αποφέρει έσοδα. Όπως φαίνεται μόλις επιτευχθεί αυτό, η ανάπτυξη αυξάνεται αρκετά γρήγορα με ρυθμό 239%, 297% και 691% χρόνο με το χρόνο από την πρώτη ημερομηνία παραγωγής.

Με βάση τις πωλήσεις των 1,674 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκτιμάει η διοίκηση της Solid Power, ότι θα έχει το 2028, αναμένεται η αξία της εταιρείας από 8 ως 15 δισεκατομμύρια δολάρια .... δηλαδή 5 με 9 φορές τις πωλήσεις.

Στα 10 δολάρια η μετοχή η Solid Power έχει κεφαλαιοποίηση 1,842 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κίνδυνοι
Θα πρέπει να γίνει σαφές πως οι μπαταρίες της Solid Power, δεν αναμένεται να είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν στους δρόμους πριν το 2026. Κατά συνέπεια μπορεί να είναι ένα καλό και ελπιδοφόρο bet η μετοχή της Solid Power, όμως 5 χρόνια μέχρι να κατασκευαστεί και να ''ωριμάσει'' η μπαταρία είναι πολλά. Μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να βρεθούν ολοκαίνουργιες τεχνολογίες που να αλλάξουν το τρόπο που θα ηλεκτροδοτούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Ακόμη και αν όλα εξελιχθούν ομαλά για την Solid Power και κατασκευάσει με απόλυτη επιτυχία την μπαταρία της επιτυγχάνοντας τη φόρτιση του 90% σε 10 λεπτά, ουδείς μας εγγυάται ότι δεν θα βρεθεί κάποιος άλλος ανταγωνιστής που θα πετύχει όσα λέει η Solid power νωρίτερα.


Στο presentation της Solid Power η διοίκηση έθεσε σαν στόχο ότι το 2028, πως αναμένει πωλήσεις 1,674 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα EBITDA αναμένονται στα 480 εκατομμύρια δολάρια, με περιθώριο 29%. Η ελεύθερη ταμειακή ροή σε αυτό το επίπεδο του EBITDA θα έφτανε περίπου σε 317 εκατομμύρια δολάρια.
Εάν αυτές οι προβλέψεις της διοίκησης επαληθευθούν, τότε με βάση αυτό το σενάριο η Solid Power πιθανότατα θα ήταν μια εταιρεία αξίας τουλάχιστον 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων .... που αντιστοιχεί σε 17,5 φορές τα EBITDA και 25 φορές τις ελεύθερες ταμειακές ροές.


Ωστόσο αυτές οι προβλέψεις δεν είναι εγγυημένες. Το 2028 είναι αρκετά μακρυά και οι στόχοι δεν ξέρουμε αν επαληθευθούν.
Παρόλο που η Solid Power παραμένει πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές τη, ωστόσο, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, καθώς ορισμένες νεοσύστατες επιχειρήσεις θα αναπτύσσουν τις δικές τους τεχνολογίες. Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν, επίσης, εισέλθει στην αγορά μπαταρίας.

151 σχόλια:

  1. Εδώ συνεχίζουμε τους σχολιασμούς που αφορούν ξένες χρηματαγορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη πολύ κακός μήνας για τους αγορασμένους ο Ιούλιος μέχρι στιγμής , βλέπετε να συνεχίζουν αυτό το βιολί στις growth εταιρίες για καιρό ακόμα;

      Διαγραφή
    2. By the way, οι τερμίτες φαίνεται να έχουν μεταπηδήσει από τα spacs και στις υπόλοιπες εταιρείες του Nasdaq και τρώνε την ψυχολογία των επενδυτών αριστοτεχνικά με τους δείκτες να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά. Γενικότερα, δεν νομίζω ότι θα έχουμε απότομη αύξηση του πληθωρισμού αλλά πιστεύω ότι υπάρχει υπέρμετρη αισιοδοξία και δεν μπορώ να φανταστώ ότι το εγγύς μέλλον επιφυλάσσει θετικές εκπλήξεις. Όλοι έχουν αγοράσει κάτι το οποίο πρέπει να βρουν στη συνέχεια κάποιον άλλον να το αγοράσει.
      Να μην τα πολυλογώ, αύριο θα φύγουν μάρκετ και κάποια τελευταία (μετά από πολύ μακρά περίοδο χάριτος) και θα μείνω με τρεις θέσεις κι αυτό γιατί όλοι μα όλοι οι γκουρού λένε να μην βγαίνεις ποτέ εντελώς από τις αγορές. Έχω αυξήσει τη ρευστότητα στο 50% γιατί φοβάμαι ότι αργά ή γρήγορα η αγορά θα μου αποδείξει ότι τα μέχρι τώρα κέρδη δεν ήταν αποτέλεσμα καλών αναλύσεων και κινήσεων αλλά απλά η συμμετοχή σε μια ανοδική αγορά.
      Και κάτι τελευταίο, το "cash is trash" είναι λιγάκι μύθος. Τα μετρητά είναι αυτά που θα σου δώσουν τη δύναμη να αγοράσεις τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν.
      Τα ανωτέρω δεν συνιστούν προτροπή για αγορά ή πώληση μετοχών. Είναι απλά προσωπικές απόψεις για σκοπούς ψυχαγωγίας και μόνο.

      Διαγραφή
    3. Απορώ κύριοι.
      Γιατί χαλιέστε .... όποιος δεν πιστεύει στην αγορά και στις εταιρείες του πρέπει να πουλάει.

      Αυτό το σοδομαζοχισμό δεν τον αντιλαμβάνομαι.

      Διαγραφή
  2. κυριε Τακη με βαζει την αβεβαιοτητα της αγορας θα μπορουσατε να κανετε μια σουμα με τις θεσεις που πιστευετε και διακρατειτε ακομα? Ποιες κρατατε μακροπροθεσμα και ποιες θα μειωσετε? Εγω η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο δυσκινητος και δε μαρεσει να αλλαζω γνωμη μονο και μονο επειδη πεφτουν τιμες χωρις θεμελειωδη να αλλαζει κατι απλα θα ηθελα ας πουμε να μας πειτε γνωμη αν ειχαμε ακομα volta ή blacksky ή οτιδηποτε παρεμφερες που ειναι κολλημενο σαν spak Μηπως θα ηταν καλυτερο να πουλησουμε εστω και με λοςς και να τα βαλουμε σε καποιες που θεωρειτε ευκαιριες σε ενδεχομενη πτωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SKLZ νομίζω τεχνικά έχει χαλάσει πολύ... Κύριε BARREN και GEOPARD τα φώτα σας??? Πήρα κάτι ψιλά στο 15...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H SKLZ καθαρα τεχνικα στο σημειο που βρισκεται παιζεται για αναστροφη, εχει σε σχεση με αλλες καλη τεχνικη εικονα. Απο τα υψηλα του Ιουνιου εχει κανει γκελ σε ολα τα fibo της διαδρομης 21 απριλη - 9 ιουνιου. Αν θεωρησουμε τη κινηση ως προωθητικη τοτε μεχρι και εδω που σταματησε σημερα το λες διορθωση και περιμενουμε ενα βιαιο ανοδικο τριαρι. Εκανε και ενα ωραιο hammer σημερα οποτε γιατι οχι. Αν τωρα φυγει και απο αυτο τη φιμπο παμε γιατι οχι για νεα χαμηλα, προσωπικα θα αυξησω σε αυτη τη περιπτωση αλλα αρκετα χαμηλοτερα, δεν βλεπω καθολου ογκους στη πτωση οποτε προκρινω το σεναριο καπου εδω να τελειωσουμε με τη διορθωση.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, κύριε GERRY αυτό το κανάλι βλέπω https://prnt.sc/1bnwl1t στην Sklz αν και δεν θέλω να την κοιτάω τεχνικά γιατί σίγουρα θα με πετάξουν έξω , μένω στο ότι θέλουν να πετάξουν έξω όσους μπήκαν στα 24 και τους βιαστικούς όπως έγκαιρα είχε πει ο κύριος Τάκης τώρα για τα 40 τον Αύγουστο το βλέπω δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο , εγώ προσωπικά έχω να δώσω κομμάτια μόνο πάνω από τα 60 όποτε και αν πάει , μέχρι τότε θα περιμένω και ας κανουν τα παιχνίδια τους .

      Διαγραφή
  4. https://finance.yahoo.com/news/skillz-announces-redemption-public-warrants-123000408.html

    Μέχρι τις 16 Αυγούστου μάλλον υπο πίεση θα είμαστε στη SKLZ αν οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράζουν στα 11,50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως πότε παλληκάρια, θα ζούμε στα στενά
    Μονάχοι σαν λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;

    https://finviz.com/quote.ashx?t=WTER&ty=c&ta=1&p=d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλησιαζει η ώρα Sir, η σημαια κυματιζει ήδη!

      Διαγραφή
    2. Και τι δεν έχουμε δει:τρίγωνα, ανάποδες κεφαλές, κούπες και χερούλια, καφετζούδες, άμα ο Σακίλ δεν καρφώσει με δύναμη δουλειά δεν γίνεται

      Διαγραφή
    3. Φτάνει να μην έχουν τον πιάσει κορόιδο, όπως κάνουν με τους εδώ ποδοσφαιριστές....

      Διαγραφή
  6. Έρχεται και η Nuvve προς τα κάτω.
    Στα 8,1 (αν πάει) θα αρχίσω να σκέφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε Τάκη τι έχετε στο μυαλό σας σαν στόχο στην Nuvve , γιατί αν θυμάμαι κάτι για 3χ είχατε πει όταν θα μπείτε όπως επίσης ξέρουμε ότι ειναι καραμαζεμένη και την πάνε όπου θέλουν ενώ ειναι και αρκετά καλή σαν εταιρία.

      Διαγραφή
  7. sklz ayro υπάρχει κάποια περίπτωση να επανέλθουν στα υψηλά τους???? οι δείκτες καλπάζουν ,αλλά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sure thing και βάλε, είναι απλά θέμα χρόνου.
      Δηλαδή απλά δεν ξέρουμε αν θα γίνει σε 5-6 μήνες ή σε 5-6 χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί και σε 5 - 6 μέρες.
      Αμέρικα εδώ ....

      Διαγραφή
    3. Eδώ το Luckin coffee θα κάνει νέα υψηλά ....

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα , προχθές στα 15 την κοίταζα την LKNCY αλλά έχει δρόμο από να κλείσει το γκαπ που σίγουρα θα το κλείσει , αν δεν βγει πάλι το αφεντικό να πει ότι έβαλε χέρι στο ταμείο ή κάτι άλλο τρελό ( Κινέζο δεν ξανά ακουμπάω).

      Διαγραφή
    5. H sklz μιά καί βλέπω έχετε πολλοί εδώ μέσα ανακοινώνει αποτελέσματα 2 τριμήνου την 3 Αυγούστου.Πιστεύω να μην είναι άσχημα αλλιώς στο προηγούμενο er δεν θα ανακοίνωνε full year guidance .Τα warrants δεν είναι τόσο πρόβλημα γιατί είναι μόνο 8 εκατ.Αν τα αποτελέσματα είναι κατώτερα των προσδοκιών την βλέπω κάτω απο 10$

      Διαγραφή
    6. Ανακοίνωσε αναθεώρηση της FY guidance από 366$ που είχε δηλώσει τον Μάρτιο, σε 375$ εκ. τον Μάιο.

      Διαγραφή
    7. το ark etf πάντως βγήκε πωλητής.

      Διαγραφή
    8. η sklz αγόρασε την εταιρεία Aarki, a demand-side advertising company, για $150 εκατομ. .
      Η Skillz θα πληρώσει 60% σε μετρητά,( $90 εκτ). Το υπόλοιπο 40% θα δωθούν 4 εκατ μετοχές.Η aarki έχει διεθνή παρουσία ,και το στοίχημα της sklz είναι η επέκταση στην ινδία.Προς το παρόν το 90% των εσόδων προέρχεται απο τις ΗΠΑ.Αναμένεται σκληρό ρόκ μέχρι μέσα Αυγούστου

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα και καλή εβδομάδα , κύριε Τάκη έχετε να σχολιάσετε κάτι για αυτά που έγραψε ο κύριος George σχετικά με την Sklz, ότι έκανε πωλήσεις το ark , για την εξαγορά της Aarki καθώς και για τα warrants , η αλήθεια είναι μετά τα 30 δεν την έχουν αφήσει να πάρει ανάσα στο ταμπλό εδώ και 4-5 μήνες , καταιγισμός νέων αλλά και μεγάλες διακυμάνσεις η χαρά του trader θα έλεγα αν και το έχω κόψει τελείως .

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    10. H μετοχή έχει μπαουλιαστεί .... δεν με ενδιαφέρει.
      ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ.

      Οι traders οι δυνατοί, οι καλοί και οι λίγοι (γιατί οι πολλοί χάνουν πάντα) χαίρονται όταν υπάρχει range. Όταν τελειώσει το range η κονόμα η μεγάλη πάει σε αυτούς που διαβάζουν σωστά τα μακροπρόθεσμα!!

      Διαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ROMEO TI ΛΕΤΕ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν βγει ένα σωρό πωλήσεις απο Insiders και προσφάτως στο 8,46 απο το CEO.
      ΛΈΩ να περιμένω ...

      Aντίθετα στη Zev , υπήρξε στήριξη στα 10 δολ
      https://www.secform4.com/insider-trading/1757932.htm

      Με τον αναλυτή 5 αστέρων της Oppenheimer

      https://www.tipranks.com/analysts/colin-rusch

      να εχει ξεκίνησε κάλυψη για τη ZEV με τιμή στόχο 15.

      Διαγραφή
    2. Kυριε Τακη που το ειδατε οτι πουλαει ο selwood. Μπορειτε να στειλετε ενα λινκ?

      Διαγραφή
    3. LIGHTNING eMotors
      https://www.mikrometoxos.gr/19-7-2021-wall-street-lightning-emotors-me/

      (για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν εμφανίζονται οι εικόνες)

      Υπήρξε στήριξη στα 10 δολάρια
      https://www.secform4.com/insider-trading/1802749.htm

      Με τον αναλυτή 5 αστέρων της Oppenheimer

      https://www.tipranks.com/analysts/colin-rusch

      να έχει ξεκίνησε κάλυψη για τη ZEV με τιμή στόχο 15.

      Διαγραφή
  9. Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων δεν ακολουθώ τόσο πιστά το blog (όσο θα ήθελα),

    κάπου πήρε το μάτι μου μέσα στην εβδομάδα για τη φορολόγηση των κεφαλαιακών κερδών από Αμέρικα (και γενικά τις ξένες αγορές), νομίζω πως οι κεφαλαιακές υπεραξίες (από ημεδαπές ή αλλοδαπές εισιγμένες εταιρείες στις οποίες κατέχουμε κάτω του 0.5% του μετοχικού κεφαλαίου, όπως νομίζω όλοι μας…) καταχωρούνται στον κωδικό 659 (πληροφοριακού χαρακτήρα “ Κέρδη πώλησης εισηγμένων μετοχών με ποσοστό συμμετοχής μικρότερο του 0,5%”).
    https://tinyurl.com/8dte83kf (taxheaven.gr).
    Όσον αφορά τις αμερικάνικες χρηματιστηριακές ή όποιες γενικά τηρούν τη χρηματική μας καρτέλα σε $ ενώ εμείς πρέπει να τα καταχωρίσουμε σε Ευρώ, ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε την ισοτιμία 31/12/2020 (κανείς καμία άλλη ιδέα?)
    Στο κομμάτι των κερδών από ΠΑΡΑΓΩΓΑ υποτίθεται ότι δεν γλυτώνουν της φορολόγησης, αλλά οι ξένες χρηματιστηριακές στο ετήσιο report τα έχουν μαζί με τα κέρδη/ζημίες της spot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κε Τακη είχατε πει κάποια στιγμή για την Enovix. Συγχωνεύτηκε και κρατάει σχετικά καλά κάποιες μέρες τώρα. Την έχετε στο στόχαστρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσιμπημένη μου φαίνεται .... και το κακό είναι ότι κρατάει.

      Αντιθέτως νομίζω ότι είναι ώρα για ΖΕV με μια 1η θεσούλα.

      Διαγραφή
    2. Απο μπαταρίες πάντως κοιτάζω Solid state ... τις λιθίου θα τις πάω για trade.

      Διαγραφή
  11. Για την ιστορία το deal του Ακμαν ματαίωσε. Έφαγε πόρτα από την SEC. Κλάιν μάιν δηλαδή.

    Η THCB από την άλλη μεγάλο κάρο με πατάτες. Νιώθω σαν να χάνει η ομάδα μου σε τελικό championsleague με 4-0 και τρώει κι ένα ακόμα γκολ και το χαίρομαι για το διασυρμό. Ούτε ένα γκολ για την τιμή των όπλων βρε παιδιά? Πώς περιμένουν να ψηφίσει ο άλλος συγχώνευση με την τιμή στα 10,xx?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως ψηφίζουν συγχώνευση με τιμή στα 10 ακόμη και 10- .... και κάποιοι άλλοι εξαγοράζουν τις μετοχές με 10 και κάτι.
      Εν τω μεταξύ να θυμίσω ότι η Τοσκάνη έδωσε τιμές και πάνω απο 20 δολάρια και όχι μόνο μια φορά. Τώρα όμως είναι η ώρα που ''σφίγγουν οι κώλοι''.

      Διαγραφή
    2. Και ο Ακμαν έδωσε και 30 δολάρια δίχως να υπάρχει η παραμικρή συμφωνία .... τώρα όμως είναι ζόρικα τα πράγματα, αφού κάνει ο αντίπαλος επίθεση!!!

      Διαγραφή
  12. ELMS
    Δείχνει να μην θέλει να αφήσει τα 9 δολάρια. Κρατάει δυνατά.
    Μεγάλος αντίπαλος του η ΖΕV στα οχήματα τελευταίου μιλίου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά σιγά να μπαίνει στη σειρά και η Proterra.
      Άιντα παλικάρια .... για φοβηθείτε λίγο.

      Διαγραφή
    2. Και Velodyne κάτω από τα 8$ αν πάει λίγα κομμάτια για μπαούλιασμα.

      Διαγραφή
    3. Τι να φοβηθούνε κ. Τάκη!
      Με την αγορά στο -3,5% από ATH έχουμε Fear & Greed 17: Extreme Fear!!!
      Ένα -5% ακόμα και θα έχουμε παγκόσμια επιδημία εμφραγμάτων και εγκεφαλικών.

      Διαγραφή
    4. Λέτε κύριε barren να μπούμε όσοι δεν έχουμε μπει στη Proterra σε τιμές pipers??

      Διαγραφή
  13. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ Η FLORA ΕΔΩ ΣΤΑ 2.9 ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λίγο πάνω απο 3 την έχω αγοράσει .... το 1/3 της θέσης που έχω στο CLVR.
      Τώρα αν θα είναι ευκαιρία .... το μέλλον θα δείξει.

      Διαγραφή
  14. Την πτώση, καλώς η κακώς, την περιμέναμε (ΔΕΛΤΑ). Στο σενάριο που τρέχει στο κεφαλάκι μου θα αργήσουν λίγο τα φρένα (μεγάλο καράβι, αργεί να ακούσει τον καπετάνιο) αλλά λόγω παράτασης της πανδημίας θα αργήσει ακόμα το ξέσπασμα της κρίσης και ως εκ τούτου με τις ευλογίες μας θα γυρίσει πάλι ο τροχός. Απλά παίδες δεν πρέπει να είμαστε και άπληστοι...να βάζουμε μπουκιές που χωράνε στα στοματάκια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο το σκάνδαλο της ΔΕΛΤΑ χρηματιστηριακής με είχε φοβίσει .... αλλά τότε ήμουν νεώτερος. Τι νεώτερος? Έφηβος!
      Τώρα εμβολιασμένος .... τι να μας πει ο ΔΕΛΤΑ κορωνοιός?? Φρέσκα κουλούρια θέλουμε .... στα παλιά δεν ιδρώνει το αυτί μας.

      Διαγραφή
  15. Κ. Τάκη επειδή έχω μπερδευτεί τι αγοράζουμε, τι πουλάμε και τι μπανιαρίζουμε τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το παιχνίδι είναι όταν ΌΛΟΙ τα βλέπουν ΜΑΥΡΑ εσύ να ψάχνεις και να τολμάς αγορές και όταν ΟΛΟΙ είναι άπληστοι, εσύ να πουλάς και να κάθεσαι στην άκρη μέχρι να επιστρέψει η κατάθλιψη. Ελπίζω κάποτε να καταφέρω να συμπεριφερθώ κατά αυτό τον τρόπο, θέλει πολύ δύναμη και ασφαλώς τις ευλογίες της Ύψιστης θεάς ΤΥΧΗΣ.
    Για την ώρα έκανα επαναγορά στην SUNW, δεν ξέρω γιατί αλλά νομίζω ότι ο γέροντας στο Αμέρικα θα περάσει σύντομα νομοσχέδιο που θα μπουστάρει το λεγόμενο CLEAN ENERGY. Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει μια εταιριούλα μικρή που ασχολείται με διαφήμιση. Εχει αγοράσει 10.000 tablets lenovo και θα τα βάλει σε αυτοκινητα της UBER και της LYFT. Παρήγγειλε δε και άλλες 10.000 ταμπλετς.

      Ειδα μια συνέντευξη του CEO και έλεγε ότι θα κανουν σοχευμενη διαφήμιση χωρίς να παραβιάζουν το απόρρητο, χωρις πχ cookies. Δεν ξερω πως.

      Το όνομα αυτής, Alfi (ALF). Λαμβάνει πολλή αγάπη απο την αγορά απο τι στιγμη που μπήκε, τον Ιούνιο. Την περίμενα κατά τα 6-7$ να ανοιξω μια θεση μικρη και κερδοσκοπική, δε μου έκανε τη χαρη, χθες πηρε +30%.

      Πιστευω ισως μου την κανει λίγο αργότερα.

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,
    Πρώτη αγορά SKLZ στα 14,7 σήμερα στο 50% της θέσης.
    Τα υπόλοιπα στα 12,5 εάν πάει όπως και στα 10 δολ. (150% της θέσης).
    Υγεία και κέρδη σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως ηλθες και συ στο κλαμπ των Σκυλοκαμμενων...!!

      Διαγραφή
    2. Μια παρατήρηση!!!
      Στη SKLZ βλέπω και επικρατεί ανάλογο κλίμα και αισιοδοξία όπως πέρσι τέτοια εποχή με WTER. Όλοι ήθελαν να μπουν και όλοι αγόραζαν ...... τελικά η αγορά βρήκε τρόπο να τους ξεφορτωθεί τους περισσότερους.

      Το ίδιο ΙΣΩΣ συμβεί και στη SKLZ. Ένα χαρτί που θα μεγαλουργήσει και θα δώσει συγκινήσεις .... όμως σαν πολλοί δεν μαζευτήκαμε???

      Κρατάω γερά τα μακροπρόθεσμα μου και αδιαφορώ τι θα λέει το ταμπλό για τους επόμενους τουλάχιστον 6 μήνες.

      Διαγραφή
    3. Εγώ ευχαρίστως ανταλλάσσω επιπλέον χρόνο αναμονής για σημαντικά μεγαλύτερες αποδόσεις.
      Μακάρι να ψωνίσουμε και σε μονοψήφιο naoum, ήταν να μη μάθουμε στο ξύλο.
      Πονάνε τα παλληκάρια?

      Διαγραφή
    4. Αφού τα ξέρετε κύριε Barren.

      H αγορά ξερνάει τους παρείσακτους με συσσωρεύσεις, ουχί με πτώσεις.

      Άσχετο.
      Berkshire Grey (RAAC)
      Δείχνει και είναι ακριβή. Όμως τα παλικάρια του spac τώρα το ανακαλύπτουν και νομίζουν ότι είναι εξυπνότερα του Chamath.
      Όμως εδώ, ίσως, έχουμε την Amazon της αποθήκευσης/οργάνωσης.
      Ραντεβού στα 7 .... να τα ξαναπούμε. Ας περιμένουν κάποιοι κάτω του 5.... εγώ λέω δεν θα πάει.

      Διαγραφή
    5. Δεν κρατήθηκα και πήρα μια μικρή θεσούλα εδώ σε BGRY πρωην (RAAC). Ελπίζω να μην έκανα βλακεία.. 🤞

      Διαγραφή
    6. Πολύ καλή εταιρεία .... από τις καλύτερες επιλογές του Chamath και ας μην είναι ευρέως γνωστό το τι κάνει.
      Αυτοματισμός αποθηκών .... πολύ μέλλον!!

      Διαγραφή
    7. Sir ειναι οντως ακριβη τωρα?
      Κατω απο 8 αγοραζεται?
      Εκπληκτικη εταιρεια με πολυ μελλον

      Διαγραφή
    8. Κύριε Αρη όλες οι επιλογές του Chamath είναι διαλεγμένες, ακομη και αυτή η CLOV με το κακό παρελθόν.

      Επίσης,όλες οι εταιρείες που μπαίνουν στο χρηματιστήριο (είτε μέσω IPO είτε μέσω spac) δεν μπαίνουν φτήνά.
      Όμως..... σε κάποιες, θα μπούμε πιο φτηνά απο την τιμή κτήσης του Chamath.

      Διαγραφή
    9. Την έχω έτοιμη την εταιρεία ... μόλις βγάλει το 6μηνο θα την παρουσιάσω.

      Διαγραφή
    10. Berkshire Grey
      Παρατήρηση : 2η φορά πήγαν να την διαλύσουν, αλλά δεν το επέτρεψαν οι market makers του χαρτιού.

      Διαγραφή
    11. Έχω μπερδευτεί...
      https://finance.yahoo.com/quote/BGRY?p=BGRY ...357 Μ Κεφαλαιοποίηση

      https://www.google.com/finance/quote/BGRY:NASDAQ ...2,31 Β Κεφαλαιοποίηση

      ???

      Διαγραφή
    12. το 2ο ισχύει.
      Δεν έχουν περαστεί τα κομμάτια που ποροέκυψαν απο τη συγχώνευση.

      Διαγραφή
    13. Εμφανίστηκε στο ραντεβού μας η BGRY...
      Εμείς τώρα την καλωσορίζουμε και καθόμαστε στο τραπέζι μαζί ή θα της δώσουμε άλλο ;

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα σε όλους.
    Χρόνια πολλά σε όσες/όσους εορτάζουν και ιδιαίτερα στον κύριο Hippy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για την Tritium τι λέτε, θα κάνει μια βόλτα προς τα 7$, όπως οι άλλες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργεί ακόμη να γίνει η συγχώνευση .... και μέχρι τότε, μπορεί να παίζουν αλλιώς τα spacs.

      Διαγραφή
    2. Την κατρακύλα όμως την έχει πάρει το RAAC που συντόμως θα φέρει την εταιρεία ρομποτικής Berkshire Grey.
      Οι ποπολάριοι κάνουν λάθος που αδειάζουν .... εγώ θα περιμένω τη συγχώνευση. Ο Chamath ξέρει τι Pipe έχει!! Μακροπρόθεσμα, σε βάθος 2 με 3 έτη, σίγουρα κερδίζει και με το παραπάνω .... όπως έκανε με SPCE.

      Διαγραφή
  20. η Προτερρα, πάει ξεκάθαρα κάτω απο τα 10$. Ήταν βιαστική η αρχική μου αγορά. Κοιταω να ρίξω το κόστος ή να βγαλω τη ζημία από αλλού.

    Όσο βλεπω τα τρίκυκλα της FUV να εχουν τόσο καλή συμπεριφορά τρελαίνομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Proterra είναι λουκουμάκι .... με το ζόρι κρατιέμαι για να μην μπω.
      Δύσκολα θα πάει κάτω απο 10 ....

      Διαγραφή
    2. Έχουν βρει κορόιδα και πουλάνε το καθαρόαιμο.
      ΟΚ ... δεν θα πούμε ΟΧΙ, που κάποιοι ζορίζονται .... ας ζοριστούν περισσότερο!!! Είναι θέμα ωρών ή λίγων ημερών να ανοίξω θέση.

      Διαγραφή
    3. H προτερρα, ίσως να είναι το καλύτερο PIPE του Chamath.

      Διαγραφή
    4. Πάντως τα τρίκυκλα είναι δουλειά του 1, άντε 2 δις ..... ενώ η Proterra είναι μπίζνα των 50 δις!!!!

      Διαγραφή
    5. Το ξερω κε Τάκη για τις προοπτικές, αλλά το momemtum είναι εντελως εναντίον της. Και στις ΗΠΑ, πουλάνε δίχως αύριο ρε γαμωτο. Υπάρχει και θεματάκι με τα λεωφορεία τους.

      Στην Φιλαδέλφεια φαίνεται ότι έγινε μακακία στον σχεδιασμό των διαδρομων και του πως θα επαναφορτίζονται τα λεωφορεία, βάλανε μικρές μπαταρίες για να επαναφορτίζονται 10 λεπτάκια σε καθε διαδρομη (ο Χριστός!) και μετά δεν μπορουσαν να βάλουν φορτιστές στα άκρα των διαδρομων. Αλλαξανε τις μπαταρίες με βαρύτερες και έσπασε το σασί..

      Αλλά αν διαβάσετε εδώ https://www.duluthmonitor.com/2020/09/19/electric-bus-pilot-project-reveals-problems/

      πέρα από το άρθρο, το σχόλιο του Barry Niverson κάτω κάτω, που δηλώνει οδηγός λεωφορείου, είναι λιγο αποκαρδιωτικό.

      Βγήκε και ο αναλυτής και έδωσε τιμη στοχο 16$. Τέλεια (ενορχηστρωμένη;) καταιγίδα.

      Εγώ πιστεύω θα υπάρξει ταλαιπώρια. Μακάρι να έχετε δίκιο. Αν δεν ειχα μπει πάντως, θα περιμενα μηπως αρχίσω να παίρνω 10,5 και κατω.

      Διαγραφή
    6. Φανταστείτε τι προβλήματα έχουν όοοοοολοι οι ανταγωνιστές που ακόμη είναι τα σχέδια ..... εδώ είμαστε σε ένα project 30 με 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η αγορά έρχεται να δώσει την ευκαιρία, σε όσους την ακούν, την μελετούν και δεν παρασύρονται σε αγοραστικές τρέλες!!!

      Διαγραφή
  21. Εν τω μεταξύ η NVVE συνεχίζει να χαρίζει συγκινήσεις. Μετοχή είναι ή ασανσερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. το πιο ωραίο παίξιμο το κάνει το WTERάκι .... μάστορας και επαγγελματίας ο market maker!!!
    Χτίζει αθόρυβα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήρθε η ώρα να ξεδιψάσουμε.
      Αφού άδειασαν .... όσους ''είδαν φως και μπήκαν'' εδώ και 52 εβδομάδες, τώρα που επικρατεί το ''μούγκα στη στρούγκα'' παίζουν μπάλα.

      Στα υψηλά των 52 εβδομάδων που έρχονται .... θα ξαναδούν φως ''οι είδαν φως και θα ξαναμπούν''

      Το φετινό 4 είναι περσινό 7 με τόσα χαρτιά που έχουν κοπεί!!
      Γρηγορείτε !!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Sir Takis η υπομονή τελικά είναι χρυσός...
      Αντέξαμε το -30% αφυδάτωση πάθαμε...ήρθε η ώρα να πούμε δεν πειναγες...δειψαγες τελικά 😀😀

      Διαγραφή
    3. ΝΑΙ.
      Το φετινό 4 είναι το περσινό 7,29.
      Πέρσι τέτοια εποχή είχε 49 εκατ. μετοχές.
      Άρα ήδη η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ΣΗΜΕΡΑ .... είναι ίση με την κεφαλαιοποίηση που θα είχε πέρσι αν έφτανε η μετοχή στο 2,9.

      Διαγραφή
  23. Εχουν φαγωθεί διαφοροι σχολιαστές στα forums οτι η NextGen Acquisition Corp. II (NGCA), θα φέρει την Virgin Orbit. Δεν υπάρχει φυσικά ουτε DA ουτε LoI.

    Αν ακούσει κάποιος οτιδήποτε ας το γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπήκα και εγώ στον πειρασμό για να δοκιμάσω και την eurobank χρηματιστηριακή και να βιώσω 30 δολάρια προμήθεια για 1.000 δολάρια πινακίδα και ζω με δύο εδώ και δύο μέρες το απίστευτο. Το dcrb μετατρέπεται σε hyzn και χάνει 30% σε δύο μέρες ,καιίσως να υπάρχει και συνέχεια ?; Το DCRBU που έχει warαnt εν τω μεταξύ έχει εξαφανιστεί?! Και όπως επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα το 99 στα 100 spacs ειναι απάτη. Το παιχνίδι παίζεται νομίζω κατά των μικροεπενδυτών, μαρίδα. Και είναι στην δυσανάλογη σχέση ανταλλαγής. Από την μία καθαρό χρήμα !και από την άλλη εταιρεία ζημιογόνα, και με ύποπτες συναλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα σας συμβούλευα να μην ασχολείστε με πράγματα που δεν τα καταλαβαίνετε και στο τέλος καταλήγετε σε αυθαίρετα και γραφικά συμπεράσματα περί απατών και ζημιογόνων εταιρειών με ύποπτες συναλλαγές.
      καθίστε στην ησυχία σας ..... σιγά μην ασχολούνται με τους μικροεπενδυτές στην Αμερική!!!

      Η Hyzn είναι μια εταιρεία με πολύ ενδιαφέρον project. Αν πιάσει the sky is the limit .... αν όχι πούλα στο μηδέν.
      Εδώ κάτω έχει ενδιαφέρον .... αρχίζει καθημερινή προσωπική παρακολούθηση.

      Φευγάτε απο Αμερική .... μακρυά απο χρηματαγορές. Οι 9 στους 10 δεν το έχετε.

      Διαγραφή
    2. Τα εντάλματα της HYZN
      https://finance.yahoo.com/quote/HYZNW?p=HYZNW&.tsrc=fin-srch

      Γενικά όμως τα εντάλματα είναι για πολύ ειδήμονες .... μακρυά οι Έλληνες απο εντάλματα. Δεν τα ξέρουν, δεν τα κατανοούν.

      Διαγραφή
    3. k.ΤΑΚΗ ΓΕΙΑ ΣΑΣ .ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕ.Η DCRB ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ 10.33 $ ΚΑΙ Η ΗΥΖΝ ΣΤΑ 7.82$. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ Ή ΟΧΙ ??.ΚΑΠΟΥ ΕΧΩ ΧΑΘΕΙ ΛΙΓΟ .....

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχει πλέον το ticker DCRB. Μόνο HYZN!!

      Διαγραφή
  25. Μια γενική και απλοϊκή παρατήρηση περί την αγορά και ελπίζω η αγορά να μη μου τη σπάσει και πάλι.
    Το μακελειό στα small cap growth ξεκίνησε ουσιαστικά όταν το US10Y yield έσπασε την πορτοκαλί γραμμή πάνω στο ~1,25. Τώρα βρέθηκε και πάλι κάτω, αλλά συνέπεσε με ψιλοδιορθωσούλα της γενικής αγοράς και τα μικρά αντέδρασαν μεν, χωρίς αυτοπεποίθηση δε. Είδαμε ήδη τις προηγούμενες μέρες το ARKK και αρκετά μικρά να κρατάνε πολύ καλά στο βαθύ κόκκινο του S&P.

    (Θέλω να) πιστεύω λοιπόν, πως ΑΝ (πολύ μεγάλο ΑΝ) το US10Y yield παραμείνει σε καθοδική τάση και η γενικότερη αγορά κρατήσει επίπεδα, θα ζήσουμε εξαιρετικές καταστάσεις το επόμενο δίμηνο τουλάχιστον. Αν συμβεί έτσι, ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω για τους επόμενους 1~2 μήνες, ότι κάνω και τον τελευταίο καιρό που πέφτουν : μπανάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό ξέχασα να το κοτσάρω γμτ.

    https://prnt.sc/1dx4zgk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αρθράκι για LAZY, αρκετά bullish μακροπρόθεσμα παρά τον τίτλο.

    https://seekingalpha.com/article/4440071-lazydays-the-great-dilution

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα . Προσοχή στους κατέχοντες BBIG ( vinco ventures ) , ανάρτηση tweet από την zash https://twitter.com/ZashGlobal μιλάει για εκτίμηση απο την Gemini για valuation zash + lomotif min = 4.1 bilion $ εως max = 6.1 bilion $ !!! με την συγχώνευση . ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ .

    Κατέχω BBIG.

    Επίσης 26/7/21 BGFV και 28/7/21 COWN αποτελέσματα Q2 21 .
    Για να δούμε τι θα δούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έχω βγάλει λέπια Κύριε BARREN μου εδώ και 40 μέρες στο νησί 🏝️... χθές ξεκίνησα να βγάζω το ραχιαίο πτερύγιο...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς οι Νησιώτες τα έχουμε από μαμά κ. Gerry αυτά.

      Διαγραφή
    2. Ειδικά αν είσαι από Ιόνιο μεριά Κύριε BARREN μου ....

      Διαγραφή
  30. Κυριε Τακη proterra προλαβατε να μπειτε τελικα? Και δευτερη ερωτηση γιατι μετα που εκανε ανακοινωση η μικροβαστ συνεχιζει να πεφτει? πως πιστευετε οτι θα αντιδρασει αυτη η περιπτωση γιατι η μικροβαστ ειναι καλη εταιρια και απορω πως αντιδρουν ετσι οι επενδυτες. Θελω να μπω και σε αυτην απλα δε ξερω αν θα τα δουμε 8 ή 18 σε 20 μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γεωπόνε όχι δεν μπήκα ακόμη στην Proterra ..... διότι πιστεύω ότι θα ξανατσεκάρει τα επίπεδα των 11 με 12 δολαρίων. Ακόμη και γερά πάνω να πάει, θεωρώ βέβαιο ότι θα την ξαναδώ στα 13. Οπότε ρισκάρω ολίγον, προκειμένου να σιγουρευτώ. Τώρα είμαστε στη φάση που το παίζουμε δύσκολοι και το σκεφτόμαστε 2 φορές και καρατσεκάρουμε ..... το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2020, τρέχαμε να προλάβουμε πρώτοι και αγοράζαμε όπου να είναι. Τώρα έχουν αλλάξει τα κόζα .... δεν είμεθα κορόιδα!!!

      Εγώ την Proterra την πιστεύω ως την Τέσλα των λεωφορείων. Σίγουρα θα τοποθετηθώ ... ακόμη όμως θέλω λίγο να δω συμπεριφορά, εδώ κάτω. Παίζει να δει και λίγο κάτω απο 10.

      Διαγραφή
    2. Microvast
      Δεν βρίσκω κάποιο λόγο αμέσως μετά τη συγχώνευση να μην τη στείλουν κάτω απο 10. Αφού αυτή την περίοδο, όλα τα χαρτιά που έχουν έρθει απο σπακς έτσι παίζουν.
      Να σας πω όμως την αλήθεια .... δεν πολυτρελαίνομαι.
      Απο αυτά που έχω μελετήσει, το μέλλον πιστεύω είναι στα solid state battery ... όχι στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.
      Άρα για κάτι Romeo και Microvast μόνο για κάτι βραχυπρόθεσμο θα τις κοίταγα.
      Είμαι πιο πολύ για QS, Solid Power και Ilika , αλλά στα νούμερα που θέλω εγώ αν έρθουν. Για Solid Power αμέσως μετά τη συγχώνευση αν είναι εδώ κάτω θα μπω ... αλλά μετά τη συγχώνευση.

      Διαγραφή
    3. Για την Proterra να συμπληρώσω τα εξής, επειδή την εχω ξεσκονίσει τώρα τελευταία.

      α) Κάνει τη δουλειά της Romeo, δλδ συναρμολογει και πουλάει μπαταρίες με cells που αγοραζει απο την LG.
      β) Σχεδιάζει να φτιάξει εργοστάσιο που θα παράγει η ίδια τα cells των μπαταριών!
      γ) Θα μπει στο V2G, θα κάνει δηλαδή ό,τι και η Nuvve. Δεν ξερω αν θα το κανει αυτόνομα αναπτύσσοντας δικό της λογισμικό ή σε συνεργασία με τη Nuvve. Η Lion Electric το κανει συνεργατικά.

      Διαγραφή
    4. Να γραψω και ενα αρνητικό για την proterra. Δουλεύει με πολυ χαμηλά περιθώρια αυτή τη στιγμη. Είναι περίπου στο 5% και αναμένεται να ανεβεί στο 25% το 2025 όταν μπει η Proterra Power για τα καλα στο παιχνίδι.

      Αλλα η Τεσλα με τι margin δουλευει? Οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες?
      Επειδή δεν ξερω να τα βρίσκω, (κε Τάκη όποτε θελησετε να κανετε καποιο σεμινάριο στη θεμελιώδη αναλυση να ξερετε ότι θα βρείτε πολλα ευήκωα ώτα) διάβασα στο forbes, για 21% στην Τεσλα, 17% στην toyota και 10% στην gm.
      https://www.forbes.com/sites/greatspeculations/2020/10/08/tesla-can-post-apple-like-margins-heres-how/


      φυσικά, καραφλιάζεις αναλογιζόμενος τα margins των αλλων επιλογών μας, SKILZ ASTS κλπ.

      (οι φορτιστές πχ chargpoint πόσο margin να εχουν αραγες..)

      Διαγραφή
    5. Mια χαρά είναι το μικτό περιθώριο κέρδους στο 25% εφόσον μιλάμε για κατασκευαστές αυτοκινήτων.
      Η Lightning eMotors ακόμη έχει αρνητικό περιθώριο κέρδους .... απόλυτα φυσιολογικό αφού ακόμη έχει κόστη κατασκευής, ενώ οι πωλήσεις είναι περιορισμένες.

      ASTS και SKLZ ουσιαστικά προσφέρουν υπηρεσίες και δεν έχουν μεγάλα κόστη κατασκευής. Γιαυτό εκεί βλέπετε τέτοια μεγάλα περιθώρια κέρδους.

      Διαγραφή
  31. Άσχετο, μπήκα τυχαία να τσεκαρω μια διαφήμιση για interactivebrokers.hu και είδα ότι στην Ουγγαρία έχει επενδυτική προστασία 100.000 ευρώ, σε αντίθεση με την Ιρλανδία που έχει 20.000 και το συνεγγυητικο της Ελλάδας που έχει 30.000.
    Έχει κανείς άποψη επί του θέματος? Ίσως σκεφτώ να ανοίξω και στην Ουγγαρία αλλιώς θα κάνω διασπορά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άτυχος μέσα στην κwλοφαρδία μου!

    Πριν κάποιο καιρό άνοιξα μια μικρή θέση σε μια μικρούλα biotech, την IPA @~6,60.
    Κοντά στο $5 έλεγα να αυξήσω 50~100%, ανάλογα με τη δυνατότητα που θα είχα να απελευθερώσω ρευστό από αλλού.

    Αμ δε.
    Κοιτάω pre market, +50% (έως και +75%) το νινί.
    Τρέχω στον τελάλη το twitter και διαβάζω :
    "ImmunoPrecise's PolyTope™ TATX-03 Antibody Cocktail Potently Neutralizes SARS-CoV-2 Delta Variant in in vitro Pseudovirus Assays"

    https://www.businesswire.com/news/home/20210722005490/en/

    Μια και δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω θέση της προκοπής, μπανάκια μέχρι να περάσει το $30 τουλάχιστον.

    Την έχουμε τη Δέλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε ΚΎΡΙΕ BARREN... πάντα τέτοια!!!

      Διαγραφή
    2. Με 51 χιλιάδες μέσες ημερήσιες συναλλαγές και 77 εκατομμύρια συναλλαγές σήμερα, μέχρι τώρα, μυρίζομαι ξεφόρτωμα και θα πέσει κλάμα ... σήμερα είτε το αργότερο αύριο.

      Καλοφάγωτα κύριε Barren ... εγώ θα παντελόνιαζα. Αλλά μην σας παρασύρω, εσείς την ξέρετε καλύτερα την εταιρεία.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ κύριοι.
      κ. Τάκη δε την ξέρω πάρα πολύ καλά. Είναι νέα γνωριμία, εξ' ου και η θέση ξέμεινε μισή. Αλλά έχω καλές ενδείξεις.

      Αν είχα προλάβει να αυξήσω ένα 50% σήμερα θα έδινα τα περισσότερα. Μικρή η θέση (2.5% πριν το άνοιγμα), μικρή και η εταιρεία, θα της δώσω την ευκαιρεία να με εντυπωσιάσει, τουλάχιστον μέχρι να πλησιάσει το 15% Χ/Φ.
      Το πολύ πολύ να γυρίσει πίσω, το πιθανό upside όμως είναι πολύ δυνατό.

      Διαγραφή
    4. Κ Barren τι δυμβαινει με την DM? Γιατί τέτοια πτώση?

      Διαγραφή
    5. Κύριε Άρη δεν συμβαίνει τίποτα.
      Να είστε παρατηρητικός και να βλέπετε πως είναι η ψυχολογία του πόπολου.
      Δείτε σχεδόν σε όλες τις μετοχές που μεγαλουργούσαν προν 2 με 3 μήνες και 3πλο, 4πλασίαζαν τι ημερήσιους όγκους κάνουν και συγκρίνετε τους αριθμού με τους μέσους όγκους.
      Απλά οι makers τράβηξαν τις εντολές αγοράς και το πόπολο ζορίζεται .... το DM το αγόραζαν πάνω απο 20 θα το πουλήσουν κάτω απο 10. Θέλουν δεν θέλουν.

      Κύριε Barren την βλέπετε την IPA ....

      Διαγραφή
    6. Για να αγοράσουμε και φθηνότερα κ. Άρη;

      Διαγραφή
    7. Κ. Τάκη τη βλέπω, την καμαρώνω και μακάρι να τη δω και στο $2.
      Δύσκολο να χαλαστώ επειδή μετά από +130% ακολουθεί -50%.
      Εδώ έχουμε πτώματα που μετά από 70% πτώση και 30% αντίδραση πέφτουν 5% τη μέρα για ένα μήνα και ακόμα τα πιστεύω.
      Θέλω IPA στο $2.
      Ταμείο Γενάρη 2025 με υγεία.

      Διαγραφή
    8. Για πείτε μου κύριε Barren.
      Που να μπω πρώτα;
      PROTERRA ή DM?
      Τι λέει η διαίσθηση αας και τα ματζούνια σας;

      Εγώ Proterra θα έμπαινα που για εμένα, στο USA, είναι η Tesla των λεωφορείων. Αλλά μου σφυρίξαν ότι τεχνικά θα δει σίγουρα το 9,5. Έτσι περιμένω καραούλι .... εσείς τι λέτε;

      Διαγραφή
    9. Κ. Τάκη Proterra δεν παρακολουθώ καθόλου και DM είμαι μέχρι το λαιμό με ΜΟ 11.13, άρα δύσκολο να έχω αντικειμενική άποψη.

      Τα ματζούνια δε λένε κάτι, ειδικά από κινητό. Και τα δύο διαγράμματα για κλάματα είναι, ίσως στη DM να είναι λίγο πιο προχωρημένο το meltdown, δλδ πιο κοντά στη λήξη.

      Εγώ πάντως στη DM είμαι για πολύυυυ μακρινό ταξίδι.

      Διαγραφή
  33. Είστε σιγουρος ότι μπορειτε να εχετε 2 λογαριασμους στην ΙΒ? Σας το λεω επειδη εγω ως γνησιος ελληνάρας που πηγα να παρακαμψω την Ουγγαρία, εκανα αιτηση στην ιστοσελιδα του Λουξεμβούργου. Μεσα στην αιτηση δεν καταλαβαινες σε ποια οντότητα την κανεις, ηταν αρκετα γενικη.

    Όταν πηγα να χρηματοδοτήσω τον λογαριασμο μου, ειδα ότι εστελνα τα χρηματα στην ΙΒ Ουγγαρίας.
    Με κατέταξαν από μονοι τους δηλαδή, μην πω το εκανε ο υπολογιστής αυτόματα.

    Τελος, μου εχει κανει εντυπωση ότι συνδεομαι για trading σε διευθυνση .uk


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω την αίσθηση ότι πράγματι η επιλογή γίνεται τυχαία. Εσείς έχετε τσεκαρει ότι όντως η προστασία είναι στα 100k στην Ουγγαρία?

      Διαγραφή
    2. όχι κε Ευρωβλαχο, δεν το έχω ψαξει καθόλου. Δεν πιστεύω ότι θα καταρρεύσουν οι ΙΒ.
      Αν το σιγουρέψετε πάντως, ρίξτε μια επισήμανση.

      Διαγραφή
    3. Να σας πω την αλήθεια, πιο πολυ με ανησυχεί μπας και σουτάρουν την χώρα από την ΕΕ λογω του Ορμπαν. Ήδη το έχουν πει Λουξεμβούργο και Ολλανδία.

      Διαγραφή
    4. Να ρωτήσω όσους παίζετε από Interactive Brokers, αν έχει πολλές μετοχές από το Χ.Α.Α. γιατί στο demo που δοκίμασα δε μου έβρισκε πολλές εταιρείες...

      Διαγραφή
    5. Εγω κε Μαυρη Γάτα έχω αποσυρθει απο την ελληνική αγορά. Παίζω μονο την αμερικανική.
      Δεν βρισκω λογο όμως να παίξει κάποιος στο ΧΑΑ μεσω των ΙΒ. Μια χαρα ειναι οι ελληνικές τραπεζικές χρηματιστηριακές ΣΕ ΑΥΤΟ. Και μόνο σε αυτό.

      Διαγραφή
  34. Εχει γίνει κάτι με το DM ή πουλάνε οι γνωστοί λαλάκες που αγόραζαν στα 20 και 30;

    Εδώ κάτω και εμένα αρχίζει να με ενδιαφέρει.
    Ασκήθηκαν τα warrants?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι κε Τακη, ασκηθηκαν.
      https://www.businesswire.com/news/home/20210226005297/en/Desktop-Metal-Inc.-Announces-Redemption-of-Public-Warrants

      Διαγραφή
    2. Άρα 255.755.107 όλες οι μετοχές μαζί και με τις μετοχές που δόθηκαν να εξαγοραστεί η Envision TEC.

      Διαγραφή
  35. Φοβερή Τουσκαναρα. 1/2/21 ανακοίνωση συμφωνίας 25 δολάρια και 22/7/21 τελευταία μέρα πριν την συγχώνευση 10 δολάρια, δηλαδή πτώση 60%. Αν αυτό δεν είναι φούσκα τι είναι? Ακόμη και με μικρή θέση φάνηκε για τα καλά. Αυτό θέλει άνοδο 150% για να ρεφαρει. Θα μου πείτε στην Αμερική τέτοια άνοδο μπορεί να τη φέρει και σε μία ή δύο μέρες. Ας δεκαπλωσει αύριο το πρωί, εμένα δεν με ενδιαφέρει, μου έβγαλε την ψυχή.

    Anyway, no regrets in life just lessons learned!

    Και τα μαθήματα αρκετά σε αυτή την περίπτωση:
    1. Μην ακολουθείς τους πολλούς.
    2. Προστατέψου για το downside από το να αφοσιωνεσαι στο πόσα θα βγάλεις.
    3. Μείνε στα θεμελιώδη, όλα τα άλλα είναι προσδοκίες για στορυ και κουραφεξαλα.
    4. Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ spac ξανά!!! Ίσως ό,τι χειρότερο κυκλοφορεί ως προϊόν στη Wall.
    Σόρρυ για τη γκρίνια, δεν θα σας ενοχλήσω ξανά. Και για να μην παρεξηγηθω για το ύφος, η ευθύνη των πράξεών μου ανήκει αποκλειστικά σε μένα! Ίσως αυτή η αποτυχία να είναι ο σπόρος για ένα μεγαλύτερο όφελος στο μέλλον.
    Καλό καλοκαίρι, υγεία, αισιοδοξία και καλές επιτυχίες σας εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κύριε Ευρωβλάχε
      Είστε λάθος σε όλα όσα γράφετε. Δεν θα επιχειρηματολογήσω .... απλώς το καταθέτω για να ακουστεί ότι διαφωνώ.
      Αυτή την ώρα, όπως και τόοοοοτε που όλα πήγαιναν καλά και ο Ακμαν έφτανε στα 30 και η Microvast ξεπέρναγε τα 20, αντιδρούσατε ΜΟΝΟ ψυχολογικά και βλέπατε τα ποτήρια γεμάτα. Τώρα τα βλέπετε άδεια ....

      Εγώ είμαι μαζί σας. Αφού δεν το αντέχετε .... είναι προτιμότερο να πάτε μέχρι εκεί που φτάνουν τα χέρια σας.
      Όμως με το κείμενο και με τα μαθήματα που λέτε ότι πήρατε διαφωνώ!!!

      Microvast κάτω απο 9 θα ξαναμπώ. Για βραχυπρόθεσμο. Αυτή την ώρα πιστεύω και επενδύω μόνο σε solid state baterry οι λιθίου έχουν ημερομηνία λήξης. 2 με 3 χρόνια το πολύ. Άντε μια πενταετία.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα κύριε Τάκη, δεκτή η διαφωνία, δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Άλλωστε ο σκοπός μου δεν είναι η προσωπική αντιπαράθεση αλλά επειδή έχω πάρει πολλά από το ιστολόγιό σας οφείλω να πω το κάτι διαφορετικό που σκέφτομαι γιατί πιστεύω πως έχει να προσδώσει κάποια αξία.

      Ο Ακμαν, λοιπόν, από την αρχή ήταν μια περίπτωση "Heads I win, tails I don't lose much." Τελικά υπερίσχυσε το "tails I don't lose much". Ποιο ήταν το λάθος μου εδώ? Όταν είχε βγει το Φεβρουάριο και είχε πει δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι επενδυτές παίρνουν την PSTH σε τιμή πάνω από τη NAV και δεν παίρνουν την PSH κάτω από τη NAV, ήταν σαν να σου έλεγε ότι αυτό που θα σου φέρω στα 20 δολάρια είναι οριακά ακριβό γιατί πας και το αγοράζεις ακόμα πιο ακριβά? Έπρεπε να την είχα ψυλλιαστει τη δουλειά.

      Στην Microvast, μια εταιρεία με πωλήσεις 100m και cap 6b με τιμή στα 20, έλεγες ότι έχω current P/S 60 σε μια εταιρεία που υπάρχει από το 2006, όταν άλλες είχαν P/S 100 ή καθόλου πωλήσεις. Τι συζητάμε τώρα αν ήταν φούσκα η υπερφουσκα? Οτιδήποτε πάνω από P/S 10 είναι υπερβολικό και δεν μπορεί να βασίζεται κανείς σε projections για το 2025. Είναι πολύ θεωρητικό με μπόλικο wishful thinking μέσα.

      Το ρίσκο στα spacs λοιπόν, αν τα βλέπει κανείς επενδυτικά και όχι αλογομουρικα, δεν είναι η απόσταση από τα 10 δολάρια αλλά ότι σου φέρνουν πανάκριβες επιλογές στη NAV. Όλα καλά δηλαδή να φέρουμε εταιρείες από την πίσω πόρτα παρακάμπτοντας ελέγχους και χαρτούρα αλλά να τις φέρουμε και στην κεφάλα του μικροεπενδυτή.

      Anyway, όπως έχω ξαναπεί δεν έχουμε όλοι το ίδιο επενδυτικό στυλ. Ο καθένας πρέπει να προσαρμόζεται σε αυτό που του ταιριάζει.
      Πέρυσι τέτοιο καιρό πήγαινα back and forth με την ΑΛΦΑ την έπαιρνα στα 0,70 και την έδινα στα 0,50. Τώρα είναι στο 1,20 και μου περνάει αδιάφορη. Αποφάσισα ότι δεν είναι για μένα και βρήκα την ησυχία μου. Το ίδιο και με τα spacs.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα , κύριε Ευρωβλάχε πείτε ότι έχουμε τον γκαντεμομαγνήτη (μαζί και εγώ ) αν και είμαι ποιο άπειρος από πολλούς εδώ μέσα όμως το τελευταίο spac που είχα ήταν η Volta και καραδοκώ να την ξαναπάρω σε τιμές κάτω από 8 αν έρθουν , το συμπέρασμα ειναι ότι άλλαξε ο τρόπος που παίζονται τα spac αυτήν την περίοδο για αυτό και η γκρίνια αφού είχαμε καλομάθει να ψωνίζουμε σε οποιαδήποτε τιμή και σε 2-3 συνεδριάσεις να γράφουμε υπεραξίες 20-50% οπότε προσαρμοζόμαστε αναγκαστικά στα νέα δεδομένα και πρέπει να το κάνουμε .

      Πλέον εγώ είμαι με 7 μόλις εταιρίες από 20 παλιότερα και μηδενική ρευστότητα https://prnt.sc/1eph76n , αποτιμήσεις δεν με ενδιαφέρουν προς το παρόν και για να μην με χαλάει κοιτάω τιμές μετά το κλείσιμο (αν ειναι θετική συνεδρίαση κοιτάζω), γενικά η ρευστότητα μου προέρχεται από γυρίσματα στο χαρτοφυλάκιο μου και μπορώ να πω ότι δεν αισθάνομαι άσχημα ακόμα και στις πτώσεις με το παρόν χαρτοφυλάκιο και την σύνθεση του πείτε το και ως "άγνοια κινδύνου" αλλά 5 από τις 7 που έχω θα τις κρατήσω , AYRO και NVVE ειναι σχετικά βραχυπρόθεσμες επιλογές αλλά και οι 2 αυτές με κέρδος αυτήν τη στιγμή .

      Είμαι λίγο ποιο τυχερός στο θέμα των χρηματιστηριακών από εσάς η Degiro έχει 100 χιλιάδες ασφάλεια και η Ib Ουγγαρίας που με πήγαν όπως γράψατε έχει πάει στα 100 χιλιάρικα , στην Ελλάδα η Πειραιώς Αεπευ έχει 30 χιλιάδες εγγύηση αλλά δεν νομίζω να μας χρειαστεί αυτή η εγγύηση.

      Διαγραφή
  36. η DIDI έχει πεσει στην υπόγα με την αντιπαράθεση με τις κινεζικές αρχές.
    κ.Τάκη την εχετε υπόψην σας; θα το σκεφτόσασταν εδω κάτω για κατι βραχυπροθεσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. τελικα με Desktop Metal εχει ερευνησει κανεις γιατι πεφτει ετσι? Μπηκα οταν ειχε διαμορφωσει βαση στα 12.5 και απο τοτε την πηρε και αυτη η κατω βολτα. Θελω να παρω και αλλα τεμαχια για να χτισω τη θεση λιγο ακομα αλλα με τρομαζει η εικονα της. Εχει κανεις βρει κατι που δεν εχω υποψη? ΟΚ γνωριζε και πριν η αγορα οτι δεν εχει ακομα καθαρα κερδη παρα τις πωλησεις της. Δε νομιζω οτι τωρα το συνειδητοποιουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσέξτε τους όγκους .... ακόμη και μετά απο τετοια πτώση οι όγκοι της DM είναι πολύ χαμηλοί.
      Έχουν τραβήξει τις εντολές οι αγοραστές .... όχι μόνο στη DM αλλά στα περισότερα χαρτιά που μπήκαν στη αγορά μέσω της διαδικασίας του spac.
      Ξεπουπουλιάζουν κάθε βιαστικό ποπολάριο με εύθραστη ψυχολογία.
      Στα 8 και κάτι μπαίνω ... DM εκεί έχω βάλει στόχο που θα σκεφτώ ...

      Διαγραφή
    2. Θα κλάψουν και οι ποπολάριοι και οι σορταδόροι θα καούν. Θυμηθείτε τι έπαθαν οι σόρτιδες στο Clover 😄😄😄😄

      Διαγραφή
    3. Proterra, DM, Hyzon, ZEV τι ανέλπιστα δώρα μας έρχονται.
      Άντε και στα ELMS, BGRY, FREY ... μην μας κάνουν τους δύσκολους.

      Διαγραφή
    4. Και μετά έρχονται και άλλα καλούδια μόλις ολοκληρωθούν κάτι συγχωνεύσεις λουκουμάκια.

      Διαγραφή
    5. Και το QS βλέπω να ολοκληρώνει τη διαδικασία της ασκησης των ενταλμάτων.
      Λέτε να μας έρθει και άλλο δώρο απο εδώ ....

      Πείτε τους ο Μορφονιός αγοράζει κάτω απο 10. Ούτε σεντς παραπάνω. Αγοράζει και ξεχνάει 😉😉 αλλά κάτω απο 10.

      Διαγραφή
    6. Σε όσα πρωην spac που έπαιξαν πάνω απο 18 και ενεργοποιήθηκε η εξάσκηση των ενταλμάτων .... λίγη προσοχή δώστε κύριοι.

      Αντίθετα σκεφτόμαστε σε όσα χαρτιά δεν ενεργοποίησαν τη διαδικασία. Που σημαίνει πρέπει να πάμε πάνω απο 18.

      Διαγραφή
    7. proterra θεωρειτε οτι θα τη δειτε κατω απο 10? αμφιβαλλω. εγω ανοιξα ενα μερος στο 11.3 και περιμενω να βρω το επομενο εντρυ.

      Διαγραφή
    8. ΑΑΑ κυριε Τακη ξεχασα. Με το σοφακι τι βλεπετε? Και εκει εχω κρατησει πυρομαχικα γτ θελω να αυξησω και αλλο. Αυτες τις μερες εχω αρχισει και γινομαι απληστος και θελω ολο και περισσοτερα. Με το ζορι κρατιεμαι και περιμενω το παρακατω. Ειναι λουκουμακια οι ατιμες σε τετοιες αποτιμησεις.

      Διαγραφή
    9. H Sofi είναι ολίγον τσιμπημένη η αποτίμηση. Όσο δεν ενεργοποιούνται τα εντάλματα .... δεν βλέπω γιατί πρέπει να την πιέσουν.

      Διαγραφή
    10. Αυτό που είπατε κ Τάκη για την ενεργοποιηση των ενταλμάτων το σκεφτομαι όλη μερα στην ASTS. Είναι απίστευτο το πόσο καλα κρατάει μεσα σε τέτοια αγορά την επαφή με τα 12$.
      Ειμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ξεπέταγμα και plateau λιγο χαμηλοτερα.

      Ελπίζω να μην ειναι για τα warrants αλλα να κατακτάει επιπεδα μεχρι την πειραματικη εκτόξευση στο τέλος του ετους. (πιστευω ότι όταν την κανει η μετοχή θα ειναι περιξ των 25$)

      Διαγραφή
    11. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Insiders σκούπισαν μπόλικα κομμάτια στα 10 δολάρια .... τα πολλά τα πήρε η Rakuten.

      Διαγραφή
  38. KΥΡΙΕ ΤΑΚΗ PROTERRA ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ 10 Η ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΑΝΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περιμένω λίγο ακόμη.
      Έτσι λέω .... θεωρώ πάντως ότι όποιο1 αγοράζει EVs στην Αμερική δεν είναι δυνατόν να μην έχει proterra. Οπωσδήποτε Proterra σε τιμές pipe. Πριν είχε ξεφύγει η τιμή .... γιαυτό και δεν σχολίασα ποτέ την λεγάμενη.

      Διαγραφή
    2. Την THCB κ.Τάκη, την ξεχασατε?

      Διαγραφή
    3. Microvast πλέον κάτω απο 9 θα σκεφτώ για κανένα βραχυπρόθεσμο.

      Διαγραφή
    4. Κύριε ΤΑΚΗ ZEV και FREY έχετε μπει???ZEV μπήκα χθές με μισή θέση καθώς και DM με τα 3/5 ....CLOV περιμένω κοντά στο 7.50...

      Διαγραφή
    5. Κύριε Gerry στο ZEV έχω ανοίξει μια μικρή θέση στο 6,4 με 6,5 ... θα ενισχύσω.
      FREY δεν θα μπω ακόμη .... προέχουν DM και Proterra που θέλω να ανοίξω μακροπρόθεσμη θέση. Ακόμη δεν έχω μπει σε κανένα απο τα 2.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη σας ευχαριστώ..Protera την θέλω λίγο πιο κάτω...DM αν κάνει πιο κάτω θα πάρω τα υπόλοιπα...

      Διαγραφή
  39. Κ η TBLA TABOOLA έκανε πάντως 14%. Έχουμε κάτι νεότερο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂