Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Tritium

Tritium charging  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό DCRN ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι DCFC
Αριθμός μετοχών : 170,3 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation Tritium
... εδώ ...


Το SPAC του DCRN
Στις 4 Δεκεμβρίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία Decarbonization Plus Acquisition Corporation II και δημιουργήθηκε το Spac - DCRN. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 10.062.500 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 8 Φεβρουαρίου 2021, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 40.250.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 402.500.000 δολάρια.
Η εταιρεία SPAC - DCRN εισάγεται στον Nasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση στον Χορηγό ένα σύνολο 7.366.667 Warrants, στην τιμή του 1,5 δολαρίου.



Η συμφωνία συγχώνευσης με την Tritium
Την 25 Μαίου 2021 το spac DCRN, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Tritium.
Η Tritium θα συγκεντρώσει 403 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων. Ο συνδυασμός της Tritium με την Decarbonization Plus II δεν περιελάμβανε PIPE.


Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο "DCFC"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Tritium, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 1,703 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Τritium θα έχει 300 εκατομμύρια δολάρια καθαρό ταμείο , συνεπώς η επιχειρηματική αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 1,403 δισεκατομμύρια δολάρια.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της DCRN δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Tritium (70%), τους μετόχους της DCRN (24%), τον χορηγό της DRN (4%).

Η Tritium ιδρύθηκε το 2001 από τρεις πρώην φοιτητές μηχανικής του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ τους David Finn, James Kennedy και Paul Sernia.
Η Tritium είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία γρήγορης φόρτισης στον κόσμο μετά από τον σουηδικό γίγαντα μηχανικής ABB. Έχει αναπτύξει περίπου 4400 από τις μονάδες της παγκοσμίως, παρέχοντας περισσότερες από 2,7 εκατομμύρια φορτίσεις για EVs σε 41 χώρες σε μεγάλους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Shell.

Η Tritium εδρεύει στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Παράγει λογισμικό και υλικό φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών αντλιών μεγέθους μεγάλων ψυγείων, που αναπτύσσονται σε εμπορικά κέντρα και στάσεις αυτοκινήτων σε 41 χώρες. Έχει προμηθεύσει δίκτυα που ξεκινούν από τη Volkswagen AG και τη Ford Motor Co.

Οι σταθμοί φόρτισης της Tritium αναπτύσσoνται με επιτυχία τόσο σε σκανδιναβικές συνθήκες κάτω από το μηδέν όσο και στην εξαιρετικά ζεστή κοιλάδα της Καλιφόρνια. Οι χρόνοι φόρτισης ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας.

Ένας γρήγορος φορτιστής DC για ηλεκτρικό όχημα είναι κάτι παραπάνω από 50 κιλοβάτ. Έτσι υπάρχουν οι αργοί φορτιστές IC και οι γρήγοροι φορτιστές DC. Ένας φορτιστής 50 κιλοβάτ, έχει εύρος 50 χιλιομέτρων με μια φόρτιση περίπου 10 λεπτών. Ένας φορτιστής 175 κιλοβάτ, δίνει αυτονομία στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο 175 χιλιομέτρων με μια φόρτιση περίπου 10 λεπτών.

H Tritium ισχυρίζεται ότι σε χρόνο 10 λεπτών ή λιγότερο μπορεί να παρέχει φόρτιση για να καλυφθεί μια απόσταση 350 χιλιομέτρων σε ένα EV με τον φορτιστή 350 κιλοβάτ.

Η χρηματοδότηση από τη συμφωνία θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της κατασκευαστικής λειτουργίας της Tritium, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του αμερικανικού εργοστασίου της στο Torrance, του Λος Άντζελες, καθώς και την επέκταση των εγκαταστάσεων του Άμστερναμ, αλλά και τη δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής εγκατάστασης σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Το υπάρχον εργοστάσιό του στο Μπρίσμπεϊν θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο παραγωγής Ασίας-Ειρηνικού. 

H Tritium παρέχει παγκόσμια κάλυψη υπηρεσιών από 3 τοποθεσίες (Μπρισμπέιν, Λος Άντζελες, Άμστερνταμ)

  • Όλοι οι φορτιστές συνδέονται και παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω 4G.
  • Η ομάδα υποστήριξης των πελατών είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένους και εκπαιδευμένους μηχανικούς. 
  • Μέσα σε 8 χρόνια λειτουργίας η αθροιστική διάρκεια φόρτισης φτάνει στα 40 εκατομμύρια ώρες αθροιστικής διάρκειας φόρτισης.
  • Οι εγγυήσεις διατίθενται έως και 10 χρόνια.
  • Διαθέσιμα συμβόλαια και υπηρεσίες για όλη τη διάρκεια ζωής του φορτιστή.
  • Διατίθενται υπηρεσίες χωρίς εγγύηση, όπως επισκευές και ανταλλακτικά για τη συνολική διάρκεια ζωής του φορτιστή.

Η Tritium είναι μια καθαρά εξαγωγική εταιρία καθώς το 93% με 95% των προϊόντων της, πωλούνται εκτός Αυστραλίας. 

Περίπου το 70% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την Ευρώπη, το 20% από την Αμερική και περίπου 10% από την γεωγραφική περιοχή Ασίας - Ειρηνικού.

Τα πρώτα προϊόντα της Tritium πουλήθηκαν το 2014. Τα έσοδα της εταιρείας από το 2016 αυξάνονται με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, CAGR, που ανέρχεται στο 56%.
Το 2016 είχε πωλήσεις μόλις 10 εκατομμύρια δολάρια. Για το 2020 η εταιρία είχε έσοδα 59 εκατομμύρια δολάρια, από 50 εκατομμύρια το 2019, ενώ για το 2021 αναμένονται έσοδα 84 εκατομμύρια δολάρια.

Η διοίκηση προβλέπει το 2025 η εταιρεία θα φθάσει να έχει πωλήσεις 982 εκατομμύρια δολάρια και το 2026 να ανέρχονται σε 1,522 δισεκατομμύρια δολάρια.



Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Tritium θα αποτιμάται 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :
  • 1,11 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,522 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2026.
  • 1,73 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 982 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 2,81 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 603 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 4,73 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 359 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 9,44, φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 170 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 20,23 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 84 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.
και σε σχέση με τα EBITDA
  • 4,89 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2026.
  • 7,71 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025. 
  • 12,43 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
  • 23,99 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.

199 σχόλια:

  1. - Units, each consisting of one share of Class A common stock and one-third of one warrant
    DCRN 9.88 & DCRNU 10.29
    BUY 3 DCRNU / SELL 3 DCRN = 3 DCRNW + $0.05
    Με βάση την παραπάνω εξίσωση φαίνεται ακριβό!!! (σε κάποιους αμερικάνικους brokers μπορεί να γίνει το παραπάνω ανέξοδα...)
    Η τιμή των δικαιωμάτω δείχνει ότι μια τόσο καλή περίπτωση την έχει φάει το κακό timing.
    warrants are dirty cheap

    “We have the ability to redeem outstanding warrants at any time after they become exercisable and prior to their expiration, at a price of $0.01 per warrant, provided that the last reported sales price of our Class A common stock equals or exceeds $18.00 per share (as adjusted for stock splits, stock dividends, reorganizations,recapitalizations and the like) for any 20 trading days within a 30 trading-day period”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε mayrh gata, στο δευτερο μελος της εξίσωσης γιατί βάλατε το 3;

      3DCRNU - 3DCRN = 1 DCRNW

      Διαγραφή
    2. εγώ το συγκρίνω με τα warrants αντίστοιχων μετοχών στα $10. Δεν θέλω να δεσμεύσω $10,29 per share, δεσμεύω $1,28 και αν/όταν πάει στα $18 η μετοχή, προσδοκώ να έχω κέρδος $5,21 (18-[11,50+1,29]) δηλαδή 407% απόδοση. Και έχω 4 χρόνια για να συμβεί αυτό. Δηλαδή 100% το χρόνο, σε περίπτωση που ο στόχος επιθευχθεί προς το τέλος του διαστήματος. Τα αποτελέσματα αυτών των στοιχημάτων βέβαια θα τα μάθουμε πολύ ποιο γρήγορα..

      Διαγραφή
  2. Rosenblatt Securities analyst Sean Horgan maintained a Buy rating on SoFi Technologies on Sunday, setting a price target of $30, which is approximately 62.16% above the present share price of $18.5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , δεν έχει και τόσο καλή βαθμολογία ο συγκεκριμένος https://www.tipranks.com/analysts/sean-horgan.

      Εγώ έχω Sofi πάντως , να πω και αυτό που έχω παρατηρήσει , όταν βγάζουν θετικές για μια εταιρεία αυτή στο ταμπλό πέφτει (όχι πάντα).

      Διαγραφή
    2. Συνεπενδυτης απο σημερα, αγορασμενη στα 18. Εχω κρατησει πυρομαχικα και για λιγο πιο κατω.
      Το κοντινο γκαπ στο ημερισιο θα κλεισει και γρηγορα κιολας θεωρω.

      Διαγραφή
  3. Πάμε καμιά μαριδογκουρουδιά να περάσει η ώρα;

    Εγώ λέω κλείσιμο σήμερα η SKLZ 24,18.
    Άλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αργότερο 1η βδομάδα Αυγούστου θα έχει γράψει πάνω απο 40.

      Διαγραφή
    2. απλά για το παιχνίδι... νομίζω 21,30 - 21,50.
      αλλά εύχομαι για την ομάδα από καρδιάς να πάει και 30 σήμερα.

      Διαγραφή
    3. Το βλέπω για αύριο Κύριε ΒARREN το σπάσιμο του 24..ελπίζω φυσικά να είστε σωστός εσείς...

      Διαγραφή
    4. ΚΎΡΙΕ ΤΆΚΗ η σιγουριά σας με FOMOΣΕ τα μάλα...Αύξησα θέση στο 21.95...και Γαία Πυρί....

      Διαγραφή
    5. Το παει καλα... μαλακωσιά...! Στα 22... κοντοσταθηκε να ξεκουραστει...! Δεν πειραζει κι αυριο μερα ειναι...!

      Διαγραφή
    6. srsi θετικος. . .λογικα θα επιταχυνει . .ο χρονος με το μερος μας

      Διαγραφή
    7. Sofi 30 μέσα Αυγούστου
      Τοσκάνη 35 μέσα Αυγούστου

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα, εγώ απολαμβάνω την διαδρομή 28% plus είναι η Sklz στο χαρτοφυλάκιο μακάρι να βγει η πρόβλεψη και του κυρίου Τάκη αλλά και του κυρίου Barren , προσωπικά εγώ λέω κάτω από 22 θα κλείσει σήμερα γιατί δεν θέλω να ξεσαλώσει τα δυνατά πάνω άρχισαν να μην μου αρέσουν ίσως γιατί δεν ειμαι τόσο γρήγορος .
      Αυτή που θέλω να ξεσαλώσει όμως δεν το κάνει (NVVE) το παίζει Παρθενόπη, λέω ότι το 19 θα το δει αυτήν την εβδομάδα (19,5 έχει στόχο νομίζω ο ανεστραμμένος ωκω).

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη ψωνίσατε Sofi αυτά που θέλατε? εγώ έψαχνα το 17,5 και κάτω για να ρισκάρω αγορές όμως από ότι φαίνεται με δούλεψαν κανονικά μέχρι στιγμής , πάμε για το επόμενο trade.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα καιν απο μένα.Σας διαβάζω αρκετό καιρό τώρα και ευχαριστώ όλους την βοήθεια σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα των αγορών.(και επί το πλείστον στον οικοδεσπότη)
    Ερώτηση σε όσους έχουν την DEGIRO.Ενώ μου έχει αλλάξει το ticker απο FII σε ELMS δεν αφήνει να κάνεις συναλλαγές στην μετοχη.Στο δεξί μέρος της μετοχής εχει ενα μπλέ κουμπί που λέει ED(end of day).Ξλερει κάποιος γιατί το κάνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K kegha αύριο θα μπορείς κανονικά

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Αν είναι πρώτη μέρα, θα σας αφήνει από αύριο. Σήμερα μόνο τηλεφωνική εντολή ίσως περνάει...

      Διαγραφή
    3. θα περιμενεις 1 με 2 ημέρες

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις

      Διαγραφή
  5. πως βλεπται την κινηση της FII/ELMS πρωτη μερα? Δινει ρεστα απο οτι βλεπω. Μηπως τωρα που εφτασε σχεδον 12 πρεπει να δωσω τωρα που ηρθα ξανα στα λεφτα μου και να περιμενω γυρισμα? Σιγουρα θα την πιεσουν δε μπορει ετσι απλα να ξεφυγει... λεω εγω τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλοι, ανά τον πλανήτη, έχουμε θεματάκι με τη μή άμεση αλλαγή του ticker, οπότε συναλλαγές δεν γίνονται
      φοβάμαι ότι μόλις λυθεί το θέμα σε 1-2 μέρες , μάλλον θα έχουμε ξεφόρτωμα των αγοραστών πέριξ των 10$....
      εκεί στο Αμέρικα πρέπει να είναι πολύ του "μπες-βγες"

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα ακολουθήσω το σενάριο που έχω προκρίνει.
      Στα 8 με 8- θα κάνω 2 με 3 σταδιακές αγορές .... τα μισά θα κρατήσω μακροπρόθεσμα, τα υπόλοιπα θα φύγουν, για να παίξουν τα μακροπρόθεσμα δωρεάν.

      Ι 💖💖 ELMS

      Διαγραφή
  6. Κύριοι σας χαιρετω. Θεωρώ σκόπιμο να σας πληροφορήσω για διάφορα συμβάντα με προμήθειες?!! Ευροχρμα έκανα μία δοκιμαστική αγορά χιλίων δολαρίων 30 δολάρια προμήθεια . Στην γνωστή μπλε 500 ασκούν την απάτη σε επίπεδο επιστήμης!!! Σε κατασταση τρομακτικής πτώσης του ευρώ, μου κλειδώνουν τη διαπραγμάτευση σε πουτ 21100 και 21150 και την επόμενη μέρα μου κλείνουν όλες τις θέσεις για δήθεν έλλειψη ρευστού και μου μένει υπόλοιπο 1650 ευρώ?! Ανάμεσα στις θέσεις και call 225 23 καιπουτ 185 που κερδίζουν?!; Στην διαμαρτυρία μου απαντούν εν ψυχρώ ότι έχουν πάντα το δικαίωμα να μου κλείνουν ότι θεςσεις θέλουν, αν θεωρούν επικίνδυνο!!! Σε άλλη περίπτωση μου κλείνουν τα καλ στις 9:00 μ.μ. με αποτέλεσμα να χάσω την μεγάλη αντίδραση πού ήρθε την άλλη μέρα. Και από σχολια μαθαίνω ότι είναι η συνηθισμένη μέθοδος εξαπάτησης αυτή. Στην δε 24 real εκ Κύπρου συνεχής παρενόχλησης από συμβουλάτορες, διαφορά 2,5 εως 3 πιπς , δυστροπία της πλατφόρμας να δεχτεί εντολές την κρίσιμη ώρα?? πλασματική επίδειξη τις καταστασης κερδος ζημιές, για ξεγέλασμα??! Και μπόλικες κρυφές χρεώσεις.
    Λεφτά δεν προσπάθησα να πάρω ακόμα η προστάτιδα ας ελπίζουμε ότι δεν θα δω και εκεί το αμπελίβερπουλ?;?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Degiro εως τωρα ειναι υπερ-αξιοπιστη. Οπως και η Interactive brokers. Απορω γιατι ασχολειστε με ολες τις αλλες.

      Διαγραφή
  7. Ήλπιζα ρε γμτ να δούμε ράλυ SKLZ με παράλληλο χαντάκωμα SOFI μήπως έκανα κανένα μικροαλοκέησιον.
    SKLZ κοντά 30 με SOFI κοντά 15 θα ήταν τάβλα (με κ), αλλά δε το βλέπω τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren αφήστε το χάλι μαύρο, δεν βγαίνει κανένα trade , ούτε στο μυαλό μας να ήταν εγώ ήθελα να κάνω τράμπα Volta με Σοφάκι με σκοπό να τα ξαναπάρω (τα Volta) αν πάει χαμηλότερα μετά το merge αλλά με άφησαν να κοιτάζω σαν χάνος. Πολύ τσουκου τσουκου το πάνε.

      Διαγραφή
    2. Έτοιμη

      https://finviz.com/quote.ashx?t=KBNT

      Δεθείτε.

      Διαγραφή
    3. KBNT 2 ημέρες στήθηκα και δεν μου δώσαν τα κομματια που ήθελα. ΤΤCF εκανα μια κίνηση με σκοπό το 26, μπορεί το κάτι παραπάνω κε Τάκη και να ξεφύγει από την πλάγια κίνηση που κάνει τους τελευταίους μήνες? Η NVVE μου έδωσε ένα 21% αλλά έφυγε προς τα πάνω και φαίνεται να έχει κι άλλο

      Διαγραφή
    4. Κubient
      Εγώ βλέπω αυξάνει προσωπικό.
      Έναν ακόμη μεγαλοπελάτη να κλείσει και θα απογειωθει το πουλάκι.

      Διαγραφή
  8. Πιστεύετε ότι η Arrival ανέβηκε με σπρώξικο από τα 13$ μόνο και μόνο για να εξασκησουν τα warrants και τώρα βρίσκεται στη "φυσική" τιμή της
    ή αντίθετα τώρα κρατιέται τεχνητά κάτω και θα τη δούμε πάνω απο τα 20$ με τη λήξη του μηνός εξάσκησης?


    Πιστευω ότι 13 εκατομ μετοχές είναι πολύ μικρή αραίωση για μια τέτοια κινηση.


    As of the date hereof, the Company has 12,937,493 Public Warrants outstanding. If all such currently outstanding Public Warrants are exercised prior to the Redemption Date, the Company will issue an aggregate of 12,937,493 Ordinary Shares and receive potential gross exercise proceeds of approximately $148.8 million.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ASTS κάλυψη από DB με στόχο τα 35$ και ασφαλώς σύσταση BUY.
    Με κάποια επιφύλαξη αλλά στην προαγορά παίζει με volume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχουμε κάλυψη από DB για ASTS με pt 35 δολάρια και περιθώριο για σημαντική αύξηση εφόσον εκτελέσει το 5 ετες της πλανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα κύριε Τάκη. Δείτε την πολύ έντονη κίνηση στην προαγορά της ASTS. Θα βγείτε κι εδώ νομίζω αληθινός... Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Asts κάλυψη από DB και ανεβαίνει premarket 22%! Έδωσε τιμή στόχο 34

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Deutsche Bank initiates coverage for ASTS. price target 35$.
    stock +32%..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι κανουμε asts, ολο big pumps. One day up 35%, 5 μερες down 2-4%. Τεχνικη εικονα λίγο όπως να ναι. Αρχίζω και χάνω την πίστη μου κε. Τακη, δε δειχνει εμπιστοσυνης. Τι λετε; ειδικά αυτά τα τρελα price target μυριζουν κατι σαπιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είπα, θα πουλήσω πιο ακριβά τα έξτρα ASTS.

    Στο δρόμο που έχει χαράξει, πρώτη, η SPCE.

    Οι τιμές στόχοι που δίνονται είναι μόνο για γέλια και μόνο για φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sir λέτε μετά το wifi της cuen να πάμε για για τα G της asts ?
      Θα πηδηχτω από το διαστημικό παράθυρο...😄

      Διαγραφή
  16. DM μάλλον θα μας πάνε μία βολτιτσα μέχρι το 10+κάτι ψιλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έδωσα την μισή θέση στα 14,60$.Μέση τιμή κτήσης 8,05$.Αυτά μόνο στο Αμέρικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. διωχνουμε μερικα εξτρα στα 18 ή οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε ποια τιμή λετε κ. Τάκη να τα δώσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριοι για το ASTS ότι τιμή και να το δώσετε θα το μετανιώσετε οπότε ξεκινήστε τις πωλήσεις σας από 25 και πάνω και αν. ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙ? Υπομονή προτείνω. Εγώ προσωπικά δεν πουλάω φέτος. Το τρειντ στην Αμερική είναι δύσκολο και μόνο όποιος βλέπει το μέλλον το πέτυχαινει. Όταν πάει 50 κάτι θα δώσω έως τότε HOLD. Υπάρχουν άλλα χαρτιά για πώληση όταν φτάσουν τους στόχους τους. Εδώ δεν υπάρχει στόχος. Sky is the limit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι πληζ μη το λέτε αυτό το μότο, μου θυμίζει το Τζώρτζη.
      Ας λέμε "to the moon" καλύτερα, είναι πιο trendy.

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά δεν είμαι άπληστος.Πλέον διακρατώ τα υπόλοιπα και τα tradάρω χωρίς άγχος.Η απόδοση είναι εξωπραγματική για τόσο μικρό χρονικό διάστημα.Πιστεύω τις επόμενες ημέρες σε μία μικρή διόρθωση.

      Διαγραφή
  21. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΒΑΛΕ:
    Τι πιστεύετέ ότι θα κάνει το χαρτί (ASTS) αύριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως μια μετοχή διορθώνει μετά από μεγάλες ανόδους (με έξυνε το χέρι να δωσω χθες), εικάζω ότι θα κάνει νέο υψηλό σύντομα για βραχυπρόθεσμη κίνηση

      Διαγραφή
    2. Συσσώρευση πριν το επόμενο ξέσπασμα.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , κύριε apipapi έχετε δίκιο αλλά το κακό σε αυτόν τον συλλογισμό ειναι αν η χθεσινή άνοδος ειναι η τοπική κορυφή ή θα έχουμε και συνέχεια σήμερα , τα ξεσαλώματα του χθεσινού τύπου δεν μου αρέσουν γιατί ακολουθεί και μεγάλη διόρθωση και ειναι η χαρά του trader με κίνδυνο να σε πετάξει εκτός από την μετοχή ή να αναγκαστείς να την αγοράσεις ακριβότερα, εγώ δεν έκατσα να πιω την γκαζόζα τόσο καιρό στην space mobile που από τα 14 μέσο όρο τον κατέβασα στα 11,6 για να κάνω trade για 1-2 δολάρια τώρα , τουλάχιστον τα προηγούμενα υψηλά θέλω για να δώσω κομμάτια ή να το πει ο κύριος Τάκης.

      Διαγραφή
    4. Για το παιχνίδι βραχυπρόθεσμα μιλάμε κε Geopard, για να μην πήξει το μυαλό από τη ζέστη... μακροπρόθεσμα όπως είπε και ο κ.Τάκης οι τιμές στόχοι στα 35 είναι για γέλια (το σίγουρο είναι ότι θα ξεκαρδιστούμε σε τέτοιες τιμές)!!!

      Διαγραφή
  22. 2.54 μμ λέω: σήμερα κλείσιμο πέριξ του 12,50 και από αύριο ανεβάσματα συνεχόμενα μέχρι τα 18 (με την προϋπόθεση ότι η Αγορά θα είναι στα χαλαρά της)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το σενάριο της SUNW παρακαλώ να καεί αν κλείσει σήμερα κάτω από 10,50.

    Τσεκάρω αυτόν τον καιρό την ATERIAN του αξιότιμου κ. Barren και από τι πρωτοδιαπιστώνω ο καπετάνιος της (Yaniv Zion Sarig) έχει επαγγελματικό ιστορικό στο Ισραήλ και υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις! Κομάντο! Μάλλον τον προσεχή καιρό θα του εμπιστευτώ λίγα από την τύχη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι με Revenue Guidance 2021 360~380 m (χωρίς τυχόν νέες εξαγορές), Gross Margin 50~55% και Growth >80%, αποτιμάται στα ~400 m.

      Βέβαια λόγω του μοντέλου συνεχών M&As, το dilution θα είναι διαρκές και αβυσσαλέο, τουλάχιστον μέχρι να ξεφύγει η μετοχή σε υψηλότερα επίπεδα.

      Αν όμως μας προκύψει ο κομάντο ο Rockfeller του ecommerce την κάναμε λαχείο naoum, πάμε για *50.

      Διαγραφή
  24. Καλησπερα κυριοι. Καμιά γκουρουδιά για την AYRO έχουμε να κανουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. $15 μέχρι τέλος Αυγούστου.
      Είναι καλά, να το αφήσω ή θέλετε να προβλέψω κάτι παραπάνω?

      Διαγραφή
    2. Και εγώ μαζί σας κύριε Constantine στην AYRO ,υστερεί από τις Solo Fuv αλλά δεν έφαγε το ξύλο που έφαγαν αυτές γενικά η Fuv έδωσε καλύτερη αντίδραση από τις 3 , η AYRO πιστεύω ότι φέτος θα δει τα 13 και μπορει και παραπάνω αλλά θα μας βγάλει το λάδι εντελώς πρώτα , το ίδιο είχε κάνει και από στα 2,5 που βρέθηκε στο 10,5 χωρίς να πάρουμε χαμπάρι τι έγινε.
      Τεχνικά ίσως να χτίζει έναν δεξί ώμο από έναν ανεστραμμένο ωκω που με διάσπαση του 6,10 περίπου μας δίνει ένα στόχο στα 8,5 χοντρικά , αυτό ειναι που βλέπω στο βραχυπρόθεσμο .

      Διαγραφή
    3. Μόνο καλά νέα έχει δώσει τελευταία. Δε θεωρώ ότι η κίνηση της μετοχής έχει να κάνει με τις επιδόσεις της. Έχω θέση από 3.9 και είμαι ακουνητος ακόμα και στο 5.8 που έκανε. Περιμένω έντονο ξέσπασμα μέχρι τέλος Ιουλη

      Διαγραφή
    4. Χωρίς να είμαι ειδικός, μου φαίνεται ότι κάνει ανάποδο ΩΚΩ με neck line 5,88 περίπου. Εκεί μπορεί να πάει αν κρατήσει τον προηγούμενο υψηλότερο πυθμένα στο 4,66 και περάσει τον ΕΜΑ 40.

      Διαγραφή
    5. Κρατώ το $15, καλα ειναι. Προσθεστε μονο κε Barren να παει η ELMS περίπου $7 δυο μερες μετα το $15, μπας και κανουμε κι εμεις ενα trade της προκοπης.

      Διαγραφή
  25. Κύριοι καλησπέρα, λοιπόν μου ζητάνε από χρηματιστηριακή εξωτερικού να τους δώσω : "Dematerialized Securities System digit investor share (DSS)." Το έδωσα τον αριθμό μερίδας ΣΑΤ που έχει 11 ψηφία αλλά μου λένε ότι αυτό που θέλουν έχει 10 ψηφία. Ξέρει κάποιος κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. To λοιπόν, DM ολοκλήρωσα @11.12.
    Στο 150% της βασικής θέσης με ΜΟ 11.85.
    Τα σημερινά κομμάτια είναι δανεικά, πιστεύω πως ο συναγωνιστής που μου τα έδωσε ευχαρίστως θα τα πάρει πίσω λίγο πάνω από $20.
    Η βασική θέση θα πάει πολύ μακρυά, plata o plomo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζι σας κι εγω..! Να κατακτησουμε τις εκτυπωσεις!!

      Διαγραφή
    2. Κε Barren έχετε τοποθετηθεί κ σε άλλες του κλάδου; Ή θα πορευτείς μόνο με την DM?

      Διαγραφή
  27. FREYR (ALUS)
    Η επόμενη που μπαίνει στο στόχαστρο (όπως ELMS) μετά την συγχώνευση σε τιμές 8 και 8- ..... με σκοπό κάποια κομμάτια να διακρατηθούν μακροπρόθεσμα.
    Πολύ μεγάλοι παίκτες και μεγάλα χρηματιστηριακά γραφεία απο πίσω. Δεν θα κολλήσουν πουθενά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα νεράκια έχουν βαλθεί να μας βγάλουν από τα ρούχα μας. Μηδέν σεβασμός προς το επενδυτικό κοινό!
    "Ricky σ' ευχαριστώ έξω οι μίζεροι από εδώ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. H WTER είχε προαναγγείλει αποτελέσματα για σήμερα αλλά ανέβαλε γιατί δεν έχει υποβάλλει ακόμα 10Κ λέει.
    Η αγορά αμταποκρίνεται στο γεγονός ότι ο τσίου είναι εντελώς βλήμα.
    Καλά το ξέραμε, να δούμε αν πούλησαν κανά νερό είναι το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ικανοποιήσουν τα αυτιά μας τα αποτελέσματα όμως; Έχω αρχίσει και κουράζομαι!

      Διαγραφή
    2. https://finance.yahoo.com/news/alkaline-water-company-reports-record-233100503.html σχόλια??

      Διαγραφή
    3. https://finance.yahoo.com/news/alkaline-water-company-reports-record-233100503.html

      Αποτελέσματα WTER

      Διαγραφή
    4. Ψιλοαπογοητευτικά μου φάνηκαν.
      Δεν έχω δει ακόμα 10Κ, αλλά από ότι κατάλαβα το Q4 ήταν πεσμένο και σε Πωλήσεις και σε μικτό περιθώριο. To guidance για 62 m Πωλήσεις όταν ήλπιζα για 70~80+, επίσης απογοητευτικό.
      Το μόνο που μένει και πάλι είναι οι προοπτικές (νέες αγορές, νέα προϊόντα, βελτίωση marketing) + η πιθανότητα να δούμε καμιά ευχάριστη έκπληξη στο Q1 '22 και δώσει λίγο αέρα στα πανιά.
      Αλλιώς και άλλη ταλαιπωρία, συνηθίστηκε.

      Διαγραφή
    5. Σήμερα έχει συνέλευση... αν δεν ακούσω κάτι πειστικό θα μειώσω στη μισά τη θέση μου.

      Διαγραφή
    6. Οριστε και το 10Κ που δεν ειχαν κανει.

      https://last10k.com/sec-filings/wter

      Διαγραφή
    7. κ. Τάκη, θα μπορούσατε παρακαλώ να προσθέσετε κάποια σχόλια για τα αποτελέσματα από WTER; Σας αφήνουν ικανοποιημένο; Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    8. H WTER είναι πίσω στα έσοδα που αναμέναμε τα τελευταία 2 χρόνια. Έπρεπε ήδη να είχαμε πωλήσεις στα 70 εκατομμύρια .... άρα δεν είμαστε καλά. Απο την άλλη μεριά η κεφαλαιοποιηση της εταιρείας έχει διπλασιαστεί , ενώ η μετοχή είναι σταθερή. Το χούι της διοίκησης να εκδίδει μετοχές σε χαμηλές τιμές δεν κόβεται.

      Όμως στην παρουσα φάση βρισκόμαστε σε εξέλιξη παιγνίου που η διάσπαση του 1,6 θα μας στείλει σε τιμές 2 και 2,4 ..... εκεί θα είναι οι δύσκολες αποφάσεις, αν πρέπει να πουλήσει κάποιος ή να διακρατήσει.

      Να σημειώσω και αυτό.
      Η διοίκηση για πρώτη φορά έχει προχωρήσει σε guidance εσόδων για το έτος 2021. Στα παρελθόντα έτη .... πέταγε χαρταετό.

      Διαγραφή
    9. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Τάκη για την απάντησή σας.

      Διαγραφή
    10. Συμφωνώ πως με τα τωρινά δεδομένα η περιοχή ~2,40, άντε ~3 στα τσακίρ κέφι αν ξεσαλώσει η αγορά είναι το ταβάνι. Εκτός αν βγάλει εξαιρετικά αποτελέσματα (πχ στο Q1 τον Αύγουστο) που να προδιαθέτουν σοβαρή υπέρβαση του guidance.

      Το μαγαζί θέλει $90 m έσοδα για breakeven καιμάλλον παραπάνω δεδομένου ότι τα έξοδα θα ανέβουν (1st national campaign, επέκταση σε νέες αγορές κλπ).
      Το θέμα είναι επίσης πού και πόση χαρτούρα θα εκδόσουν. Αν πχ χρειάζονται ~25 m, στο 2,5 τα παίρνουν με 10% dilution, ενώ στο 1,25 με 20%, έχει σημασία.

      Επίσης θα ήθελα να έχω εικόνα εσόδων ανά κλάδο, δλδ πόσο είναι τα νερά και πόσο τα άλλα CBD προϊόντα (ingestibles, locals). Δε βρήκα ανάλυση, μάλλον δεν είναι σοβαρό το μερίδιο ακόμα, δε τους βλέπω και ζεστούς.

      Για μένα αν πάει 2,4~3,0 δεν υπάρχει δίλημμα, ένα 40% θα φύγει σε δυο δόσεις.
      Και βλέπουμε.

      Διαγραφή
  30. Η Astra σήμερα έχει φύγει για γεωστατική τροχιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτός ο Nasdaq πότε καταρρέει;
    Μετά τον DOW ή μετα τον SP?
    😄😄😄😄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το υπουργειο δικαιοσυνης των ΗΠΑ αρχίζει ερευνα για την ride. Δευτερη έρευνα μετά την SEC.
    Ελπιζω οι φίλοι εδω να εχουν πουλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. εγω δε μπορω να καταλαβω τι παιχνιδι παιζεται στην RMO. Φαινεται ξεκαθαρα απο τα bids οτι υπαρχει market manipulation και εχουν βρει το προβλημα με τα τσιπς και σορταρουν αλλα εφοσον εχει τοσες ανακοινωμενες δουλειες που θα φερνουν εισοδημα μεχρι το 2025 σιγουρα δικαιολογειται τετοια πιεση βρε παιδια? Ειμαι 40% μειον αλλα εχω κολλησει και εξακολουθω να πιστευω οτι η μετοχη ειναι για μεγαλα νουμερα. Τι γνωμη εχετε εσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μέλλον είναι οι solid state batteries. Όποιοι κατακτήσουν πρώτοι την τεχνολογία θα είναι οι μεγάλοι νικητές και οι μέτοχοι αυτών των εταιρειών θα παντελονιάσουν μυθικά ποσά.

      Η Romeo εμπορεύεται μπαταρίες λιθίου .... αυτή τη στιγμή τιμωρείται για :
      1) τις ατυχείς μελλοντικές προβλέψεις της διοίκησης και την αναθεώρηση των μελλοντικών αποτελεσμάτων (προς το χειρότερο) αμέσως μετά τη συγχώνευση.
      2) το άτσαλο παίξιμο και το άδειασμα εκατομμυρίων μετοχών στην κεφάλα των "είδα φως και μπήκα" σε τιμές ακόμη και πάνω απο 130, μετά τη συγχώνευση.


      Όμως εδώ στα 7 δολάρια φαίνεται πως έχει ένα εύκολο και γρήγορο τουλάχιστον 50% εμπρός της.

      Διαγραφή
  34. Κύριε Τάκη καλησπέρα. Λέω να πουλήσω την SEA, μιας και έχω πολύ μικρή ρευστότητα και να περιμένω κάποια ευκαιρία σε κάμμια μετοχή που έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Τι νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το ερώτημα είναι το εξής;
      Να δώσω Sea Limited νσ πάρω τι; Δεν βρίσκεις κάθε μέρα μετοχές που είναι γισ Χ10 και X20 και να πετυχαίνεις και το timing.
      Θυμίζω, εντοπίστηκε πέριξ των 45 δολαρίων και δεν κοίταξε πίσω.

      Τώρα, η μετοχή πάει για διάσπαση των ιστορικών υψηλών της. Εγώ όταν πιστεύω εταιρείες δεν τις πουλάω ποτέ σε αυτό το σημείο .... διότι αν διασπάσει τα υψηλά των 300 δολαρίων τότε θα πάει σε επιτάχυνση της ανόδου.

      Ένα 15% πάνω στα 300 δολάρια .... είναι ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ .... Οι αποδόσεις πλέον τρελαίνουν.

      Διαγραφή
    2. Για εμένα η μετοχή είναι για πάνω .... για πολύ πάνω, αλλά θα πρέπει να διορθώσει.
      Κάποια στιγμή .... ίσως βρει ευκαιρία να κλείσει το γκαπ στο 230. Οι μακροπρόθεσμοι, όμως, νομίζω δεν πουλουν.

      https://finviz.com/quote.ashx?t=SE

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση.

      Διαγραφή
    4. $SE η μετοχή είναι σε τρελή πορεία - επίσης δεν έχει παρουσία στην Ευρώπη - αν - βάλει πλάνο και για άμεση παρουσία σε Ευρώπη θα απογειωθεί. ´Ιδωμεν 🤐

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα. Να ρίξω και εγώ μια "γκουρουδιά", νάχουμε να λέμε. Τζάμπα είναι.
    Οι ξένες αγορές δεν πρόκειται να διορθώσουν, παρά μόνο αφού προηγουμένως, οδηγήσουν τον δείκτη ψωράλογο (CAC 40), σε νέο ιστορικό υψηλό.
    Το προηγούμενο 6945, ήταν τον Μάρτιο του…. 2000!!!! Ένα 5% περίπου από εδώ.
    Μετά ίσως διορθώσουν. 5, 10, 15%... ποιος ξέρει πόσο.

    Αν πάλι δεν γίνει έτσι, ξεχάστε το. (Δανεισμένο από τον κ Barren)
    Άλλωστε γκουρού δεν είμαι, τι δουλειά έχω με τις γκουρουδιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γειά σας.παρατηρώ ότι η sea limited ειναι ζημιογόνος εταιρια τα τελευταια 3 χρόνια που έψαξα. Πως εξηγείται την τρελή πορεία της μετοχής? Ευχαριστώ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Κώστα, ...διότι απλά όταν σε 2 περίπου χρονια από σήμερα θα έχει κέρδη, τοτε δεν θα την δειτε με τιμή κάτω των 800 USD...! η τρελή πορεία, προνοει το growth!!

      Διαγραφή
  37. Καλησπέρα, η Tlry έχει πιεστεί αρκετά, τρέχει κάτι ή ευκαιρία για αγορά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα, ξεκίνησα αλλαγή Volta με Sofi στο 17,32 αύξησα κατά 33% την θέση μου και βλέπουμε πόσο κάτω θα πάει το Σοφάκι ελπίζω να πάει και ποιο κάτω για να αυξήσω την θεση μου που στο γύρισμα της να βγω με δωρεάν αν γίνετε και ρευστότητα για να ξαναγοράσω τα Volta που έδωσα και θα δώσω σε καλύτερες τιμές (ελπίζω κάτω από 8) καθότι ρευστότης μηδέν και δεν θέλω margin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ πιστεύω πως τη Volta θα την παίξουν στο 10 και κάτω ....
      Θέλω Tritium, θέλω Volta και θέλω και EVBOX.
      Θα δω πως θα μπω .... ο έλεγχος είναι στους μεγάλους που μπορούν άνετααααα να παίξουν λίγο κάτω τα spac μετά τις συγχωνεύσεις.

      Διαγραφή
    2. Και γω έκανα αλλαγή Volta σε Κubient με stop το 5 και περιμένω Metromile. H ELMS μου φαίνεται κάνει ένα ΩΚΩ κι αν σπάσει εκεί γύρω στο 9,93 δίνει 2$ κάτω

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη όπως τους βολεύει παίζουν τα Spac οι μεγάλοι και εγώ ποντάρω στο κάτω 50-50 είναι οι πιθανότητες ίδωμεν .
      Κύριε apipapi την εχω και εγώ υπόψιν μου την KBNT αλλά την θέλω στο 4,8 μήπως μας κάνει κάποιο γρήγορο τίναγμα να βγάλουμε χαρτζιλίκι στα γρήγορα και να την δούμε στα 15 πριν το καταλάβουμε καλά καλά , ψάχνω με κάθε τρόπο ρευστότητα αλλά δεν κάθετε κάτι άμεσα από αυτά που εχω στο χαρτοφυλάκιο μου.

      Διαγραφή
    4. Είμαι μέσο όρο στην Volta 12,30, θα μας δώσει την ευκαιρία να βγούμε πριν την συγχώνευση λέτε, η θα φύγει κάτω άμεσα

      Διαγραφή
    5. Τα περισσότερα σπσκ στην τιμή 10 είναι ακριβά ειδικά αυτά που δεν έχουν πωλήσεις για φέτος. Γιαυτό και πέφτουν μετά την συγχώνευση. Η VOLTA έχει μεγάλο growth αλλά στο παρόν είναι ακριβή όπως και το ALUS η το elms πιστεύω πως θα πιεστεί και θα δώσει ευκαιρία πιο κάτω. Τα γράφει ο Κ Τάκης αναλυτικά στις παρουσιάσεις του EV/. Πωλήσεις. Βέβαια είναι μοναχικό άθλημα και καλή είναι η προσωπικη κρίση. Εγώ έτσι πράττω πλέον. Και μην ξεχνάμε ότι μετά έχει ανηφόρα γιατί υπάρχουν και εντάλματα για bonus

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα , σήμερα η Kbnt έκανε το 4,8 δεν μπήκα εδώ θέλω να δω συμπεριφορά αν θα κρατήσει το εδώ επίπεδο ή αν έχει και ποιο κάτω , βέβαια είμαι κυρίως προσηλωμένος στην Sofi που αν κάνει κάτω από 16 θα αρχίσω αγορές πάλι και βλέπουμε , εκεί στο 15 να βάλω τα ρέστα μου ή θα κάνω την κοτούλα .

      Διαγραφή
  39. Αγαπητέ οικοδεσπότη , πάμε και σε φρέσκα κουλούρια, θα γίνει αναφορά στην μικρή Καναδέζα γιατί έτσι όπως το πάει η κεφ θα φτάσει τα 3 δις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα σας στη Docebo αναφερεστε;

      Εαν ναι τα παρακατω σχολια πως τα αξιολογείται;

      As employees return to in-person work, Docebo will need to show that churn rates don't increase substantially.
      Growth in investment in research and development has lagged revenue growth slightly. That hasn't affected new product development to date, but if it does, it would be a warning sign.
      How Docebo handles its strategic decisions on the alliance and acquisition front will play a key role in driving future growth.
      The learning management system (LMS) market is crowded with competitors, from fast-growing private competitors to established players like online course giant Coursera (NYSE: COUR), which has its sights set on the enterprise LMS market. Docebo will need to continue to invest in research and development and its AI products to maintain its attractive growth rate.

      Διαγραφή
    2. Τα νούμερα έχουν αντληθεί από τα οικονομικά αποτελέσματα Q1-2021 και λένε α) κύκλος εργ. +62% χρονιά προς χρονιά (ΥοΥ)
      Q1-20: 13,63 εκατ.
      Q2-21: 21.74 εκατ.
      β) έρευνα κ ανάπτυξη +72%
      Q1-20: 2,90 εκατ.
      Q2-21: 4,14 εκατ.

      και στα ετήσια (2020 - 2021) πάλι έχει
      Τζίρο +65%
      Ε&Α +72%
      Σίγουρα είναι σημαντικό στοιχείο το κονδύλι της έρευνας κ υπό στενή παρακολούθηση.

      Για τον ανταγωνισμό είναι σωστή η επισήμανση - αλλά το πελατολόγιο δείχνει υψηλού επιπέδου εταιρείες - ο μέσος όρος των συμβολαίων είναι αξίας $35.739,00

      Το ζήτημα για μένα είναι με ποιον τρόπο θα φύγει το Venture Capital που έχει το 45% της $DCBO - μέσα στο επόμενο 6Μ θα έχουμε μάθει.

      Διαγραφή
  40. Πολύ ξύλο ρε παιδιά πάλι σήμερα.... Λέτε τα σενάρια που γράφουν κάποιοι ότι έκανε τον κύκλο του το χρηματιστήριο και αρχίζει η κάτω βόλτα από 6/7 και μετά λέτε να ισχύει? Δε μπορώ να εντοπίσω γιατί τέτοιο ξεπούλημα παντού. Βρήκε κάνεις κάποια πληροφορία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νέα ραντεβουδάκια δίνουν οι κρασαδόροι και οι μαύροι ιππότες της συντέλειας του κόσμου;
      Το χούι τελικά δεν κόβεται!! Μία φορά σορτάκιας πάντα πωλητής
      ..... μια φορά αποτυχημένος, μια ζωή καμμένος και δαρμένος.

      Διαγραφή
    2. O πετράν στο bankingnews έγινε μέχρι και αντιεμβολιαστής μήπως και καταφέρει η μετάλλαξη δέλτα να οδηγήσει σε κρασάρισμα της αγορές. Ο τύπος πρέπει να έχει χάσει τα μαλλιόκεφαλά του.

      Διαγραφή
  41. Πολύ ξύλο και σήμερα, πόνεσε το κοκαλάκι μου. Καλές εκπτώσεις σε αυτές που έχουμε και όχι αυτές που θέλουμε. Άντε ρε Σακίλ βάλε και κανα πόντο στη Wter. Και η SKLZ μας έβγαλε τα συκώτια (έκλεισε κι εκείνο το υποτιθέμενο gap, για να μου φύγει η ιδέα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "It ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward."
      Rocky Balboa

      Μην ανησυχείτε, θα παίξουμε το σύστημα Rocky, αντέχουμε περισσότερο να τρώμε ξύλο από ότι αντέχουν να μας βαράνε. Αργά η γρήγορα θα έρθει το γρήγορο νοκ άουτ.

      Διαγραφή
    2. Έγραψες πάλι ανηψιε mr BARREN...

      Διαγραφή
    3. Ήμαστε έτοιμοι να αντέξουμε δεύτερο γύρο φάπας σήμερα;

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα , σήμερα θα χρειαστούμε την αντοχή στο ξύλο κύριε barren πιθανόν να δούμε την Sofi κάτω από 16 , αλλά τα κακό ειναι ότι όλα τα βασικά χαρτιά μας θα φάνε χοντρό ξύλο όπως το βλέπω στο άνοιγμα αφού ήδη άρχισε το χώσιμο στο pre market και από την μια θέλω να κάνω αγορές αλλά από την άλλη θα με σαπίσουν στο ξύλο τα καλόπαιδα και δεν θα θέλω να παρακολουθώ , όχι τίποτα άλλο και το ευρώ κόντρα μας πάει σήμερα πάνω που άρχισαν να φτιάχνουν κάπως οι αποτιμήσεις.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα , αντέξαμε στο ξύλο και σήμερα για να δούμε κουράστηκαν να χτυπάνε. Sofi φόρτωσα τελικά και τώρα λέω να αρχίσω να πετάω τάπες εκεί , ένα πέταγμα μέχρι τα 24 δεν θα το κάνει η Sofi να ξεφορτώσω αν και θα ήθελα να κάνει μια διαδρομή μέχρι τα 45-50 κάτι σαν την Space του Chamath που τριπλασίασε από τα χαμηλά της . Το σημερινό ελπίζω να δώσει ένα δυνατό γρήγορο ανοδικό ξέσπασμα .
      Kbnt η αλήθεια ειναι ότι δεν μου άρεσε που έδωσε νέο ενδοσυνεδρικό χαμηλό ελπίζω να κρατήσει το 4,71 τις επόμενες συνεδριάσεις αν και ακόμα δεν εχω θέση.

      Διαγραφή
    6. Χωρίς inactivity fee στην IBKR, τις FAANG να δείχνουν το δρόμο με ATH και το Ρόκυ πιο έτοιμο παρά ποτέ, το επόμενο διάστημα αναμένεται καυτό: Gonna Fly Now (με βλέπω στις παραλίες να τρέχω να βρω σήμα, έσπασα πλευρό από πρόσφατη παρόμοια δραστηριότητα).

      Διαγραφή
  42. Τακαρε τι βλεπεις εξω? Μηπως να ανεβασουμε λιγη ρευστοτητα και να μεινουμε εκτος κρατωντας μονο τα πολυ long term plays?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν κουβαλάω μαζί μου ομπρέλα ποτέ όταν βλέπω σύννεφα στον ουρανό.
      Εχω στο στοχαστρο πολλές περιπτώσεις με πρώτη την ELMS στα 8 ....

      Διαγραφή
    2. Τώρα βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που κουβαλούν ομπρέλα και την ανοίγουν όταν έχει πολύ ήλιο.
      Δεν θελουν να μαζέψουν βιταμίνη D

      Διαγραφή
    3. Mε τρέλα και μεταξωτή κορδέλα και άλλα KUBIENT 💖💖💖

      Διαγραφή
    4. KAΙ MILE ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ, ΕΠΕΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΜΙΖΩ..

      Διαγραφή
    5. Άργησε να πιστωθεί το έμβασμα.Αυξάνω θέση σήμερα σε Kubient,ADMA και FLORA αν πάνε λίγο πιο κάτω.Και το Σοφάκι παιδιά..μη το ξεχνάμε.Έχει γίνει πολύ ελκυστικό τις τελευταίες ημέρες.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα , εγώ Sofi σχεδόν έχω τριπλασιάσει την θέση μου αλλά περιμένω μήπως δω ρευστότητα από κάποια πώληση στις Nvve Ayro αλλά αργούν από ότι βλέπω αυτές , άρα κάθομαι και πετάω τάπες γιατί νέο χρήμα δεν βάζω μέσα για κανένα λόγο .

      Διαγραφή
  43. Δεν θα ρθει και η σειρα μας...να εχουμε κατι αναβασεις οπως και αυτη? Που θα παει!!
    https://finance.yahoo.com/quote/NEGG?p=NEGG&.tsrc=fin-srch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πούλησα όλη τη θέση στα νερά σήμερα στο 1.40... Με προβληματίζει πολύ ότι θα συνεχιστεί το dilution εις βάρος του επενδυτικού κοινού και ειδικά φέτος όπου τελειώνουν και τα μετρητά της εταιρείας.
    Αν τη δω πάλι στο 1$ και έχω ρευστότητα θα επανέλθω. Προς το παρόν αυξάνω ρευστότητα μηπως διορθώσει λίγο τις επόμενες μέρες ο Nasdaq και βρούμε κάποια ευκαιρία. Στο στόχαστρο AYRO, SOFI, OPENDOOR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνοιγμα θέσης στη SOFI στο 16.29

      Διαγραφή
    2. Αν διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα μπαίνω και εγώ σήμερα.

      Διαγραφή
    3. Μπήκατε; Αν πάει 15 ή και πιο χαμηλά θα διπλασιάσω, εκτός και αν δω καμία άλλη περίπτωση όπως αυτή της proterra, η οποία έφτασε στο 13 σήμερα. Υπομονή!

      Διαγραφή
  45. Eυκαιρία για αγορές σήμερα και αύριο νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για κάτι τέτοιες ημέρες είναι ευλογία να έχεις διαθέσιμα για αγορές.
      Προσωπική εκτίμηση και μόνο, το κάτω θα μας ταλαιπωρήσει για λίγο καιρό αλλά προσδοκώ ανάσταση...!

      Διαγραφή
    2. Κε Ευλόγησον, εκείνο το bet με την ΑΤΕRIAN το πήρατε? Πήρα κάποια κομμάτια στο 13,5, τι εκτιμάτε, θα κρατήσει άραγε το προηγούμενο χαμηλό στο 11,8?

      Διαγραφή
    3. δεν έχω μπει ακόμα στο χαρτί (ATER) γιατί περιμένω να κλείσω θέση σε άλλο χαρτί και να αντικαταστήσω.
      Πάντως λίγη σημασία έχει το 13 με το 11 όταν ποντάρεις πάνω σε ένα χαρτί για καιρό.

      Το βασικότερο από όλα όμως κατ΄εμέ είναι να υπάρχει πάντα ρευστότητα! Δεν είμαι shortakias αλλά μου αρέσει όταν πέφτει ξύλο να μπορώ να ψωνίσω! Οι Αγορές θέλουν ψυχραιμία-μέτρο, ειδικά για εμάς τους μαριδαίους-και τύχη φίλε μου!

      Διαγραφή
  46. Η IBKR καταργει το μηνιαιο inactivity fee.
    Dear Client,

    While many of our clients actively trade or maintain substantial equity in their account, we have decided to eliminate our monthly inactivity fee so there are no impediments to maintaining an account with IBKR.

    Effective July 1, 2021, you will no longer be charged USD 10 for not maintaining a minimum balance or transaction activity for account ....... This change will be reflected in your August 2021 account statement.

    Our decision to remove inactivity fees aligns us with industry standards and reflects our ongoing commitment to provide clients with low-cost trading solutions.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. αν και από εμπορευσιμότητα δεν λέει...λίγα κομμάτια στην CLVR πέριξ του 8,50 δεν θα έλεγα όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μην ξεχνάμε και το bet FREYR, τα είπε ο κ.Τάκης, 8,81 τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. 29 η τιμη στόχος της Barclay's για την ASTS, λίγες μόνο μέρες μετά το 35 της DB και την επόμενη της επιτυχούς πτήσης της VG. Σαν να ζεσταίνονται οι μηχανές για ραλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα το πουλήσουν το ξεπέταγμα κε Πανοραμίξ.

      πιστεύω πως κόντά στην εκτόξευση του δορυφόρου θα πάει προς τα 20-25 και θα περιμενει τα αποτελέσματα της δοκιμής. Αν ειναι καλά, πάμε για βαση γύρω στα 30, αν δεν ειναι ας μην το σκεφτόμαστε..

      Μέχρι τότε βλεπω ταλαιπώρια γύρω στα 12-13.

      Ελπίζω να κανω λάθος και να μην κοιταξουμε πισω μετα το σημερινο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Bugs_Bunny ο δορυφόρος είναι να εκτοξευτεί φέτος;

      Διαγραφή
    3. ναι, ειναι προγραμματισμενη για τελος του ετους η εκτόξευυση.

      Είναι λίγο διαφορετικος τεχνικά από τους "κανονικους" πχ εχει ανοιγμα κεραιας 10 μετρα, αντι για 30 των κανονικών.

      Διαγραφή
  50. Καλησπέρα Τάκη! Άντεξα, παρά τις κακοτοπιές και τις πιέσεις στην INDI και τώρα ελπίζω να δει το 15 κατ ελάχιστο σιγά σιγα.
    Τιμή στόχο τα 18 από craig hallum.

    Έχει και αποτελέσματα, τα οποία λόγω spac τα ψιλοφοβάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. κυριε τακη καλησπερα σας.
    Ξερω οτι εχετε παθιαστει με το αμερικα. Ωστοσο θα σας παρακαλουσα να ριξετε μια ματια στη γερμανιδα TEAMVIEWER. Καινοτομο πεδιο με πολλες προοπτικες, μεγαλοι πελατες οπως PHILLIPS SIEMENS, συνεργασια με κολοσο SAP και προπαντων πολυ χαμηλη τιμη τη στιγμη αυτη που θα μπορουσε εδω να τρεχει ενα 2 στα τελειωματα του αρα θα μπορουσε εδω να αποτελει ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τοποθετηση. Αυτη τη στιγμη παιζει στον MDAX κοινως στη μεσαια κεφαλαιοποιηση. Μηπως σε μερικα χρονια τη δουμε και στη μεγαλη?
    Δειτε την λιγο σας παρακαλω μηπως αποτελει εδω κατω κελεπουρι?
    Ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κύριοι αύριο έχουμε πληθωρισμό και την Τετάρτη biege book της FED. Από Πέμπτη μπορουμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι θα γίνει ως το τέλος των διακοπών, στη labor day του Σεπτέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ Κ ΛΟΙΠΟΙ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΠΩΣ Η SPCE ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΧΤΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 15% ΚΑΤΩ? ΚΑΙ ΕΧΕΙ,ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΠΡΟΣ 250000$ ΕΚΑΣΤΟΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ,500 ΜΥΡΡΙΑ SPCE ΜΕΤΟΧΕΣ ΟΠΟΤΕ ΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα σε όλους,
    Γιατί χτυπάνε έτσι την Proterra μήπως είναι ευκαιρία να μπούμε;
    Εκτός και αν συμβαίνει κάτι που δεν το ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπηκαν οι μετοχές του PIPE χθες. Σημερα ειναι η 2η μερα. Εγω χθες άνοιξα μια θεση στα 14,3. Θα την ηθελα στα 12,5$ και λιγο παρακατω τις επομενες μερες για να παω all in.

      Θα πιασει την προηγουμενη τιμή των 18$ σε χρόνο dt κατά τη γνωμη μου.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

      Διαγραφή
    3. κε Στέλλιο, εδώ το παληκάρι μας https://www.tipranks.com/analysts/itay-michaeli
      έβγαλε συσταση Διακράτηση και τιμη στοχο 16$/

      Δεν τον λες και ακριβώς επιτυχημένο στις προβλεψεις του όμως, λεω να τον κοντράρω.
      Όταν διακινηθούν 25+ εκατομ κομματια εδω κατω θα φορτωσω δυνατά. Είμαστε στα 16 εκατομ αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
  56. Όταν μπει η Inlot us με το κεφαλαιοποίηση την βλέπετε και πόσο θα έχει τότε η ΙΝΛΟΤ και πόσο η ΙΝΤΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για την ΙΝΛΟΤ με τα αρνητικά ίδια κεφάλαια της οποίας τα όποια κέρδη "αρμέγουν" διοίκηση και οι μέτοχοι μειοψηφίας? Της οποίας οι βασικοί μέτοχοι "λεφτάδες" δεν κάνουν ΑΜΚ για να μην βάλουν φρέσκο χρήμα?

      Κι αν ΔΕΝ μπει η Inlot us? Κι αν μπει και κατηφορήσει? Σε ότι με αφορά για τον τζόγο προτιμώ το "παμε στοίχημα" συνάδελφε. Κι ας την προμοτάρει ο καλός "μικρομέτοχος".

      https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1684710/h-intralot-kai-oi-tyheroi-metohoi-meiopshfias.html

      Διαγραφή
  57. FREY Ώρα για επιβίβαση Κύριε ΤΑΚΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα στην παρέα LAZY αποτελέσματα ? Q2 21
    https://d18rn0p25nwr6d.cloudfront.net/CIK-0001721741/d36e2033-5a39-4a87-96aa-f40d24b6b601.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικά τα αποτελέσματα! Να είναι καλά ο κ. Τάκης που μας την πρόσφερε στο πιάτο σε πολύ χαμηλότερες τιμές κ αυτήν! Προσωπικά, στα 25 δολάρια προ ημερών, έχοντας απόδοση καθαρών κερδών στο 120%, πήρα το αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης πίσω, και άφησα τα καθαρά κέρδη να τρέχουν. Δεν τα κουνάω μέχρι να δω τριψήφιο νούμερο.. Ήρεμη δύναμη το χαρτί, αργά και σταθερά..

      Διαγραφή
    2. Πώς γίνεται με τόσο καλά αποτελέσματα να μην κλείνει το gap αποτίμησης - αξίας? Πώς γίνεται στην Αμερική της αισιοδοξίας να έχεις μια μετοχή value & growth μαζί με P/E κάτω από 10?
      Τι φοβάται η αγορά μη διατηρησιμο growth, μαγείρεμα των στοιχείων ή dilution από τα πολλά warrant?

      Διαγραφή
    3. Για ποια αναφέρεστε κ. Ευρωβλαχε?

      Διαγραφή
  59. SolidEnergy Systems, την φέρνει το SPAC IVAN. Έχει στήριξη (PIPE) από GM, Kia, Hyunday.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα , τελικά αν και τείνω να μην ειμαι προληπτικός σήμερα μας τσάκισαν λιγάκι Τρίτη και 13 , ευτυχώς που έδωσαν και 29 τιμή στόχο στην Space mobile! , ας κανουν αυτό που θέλουν τα παιδιά απλά δεν μπορώ να βγάλω trade με τίποτα οπότε ας βλέπουμε πετώντας τάπες περιμένοντας , αφού ρευστότης μηδέν.
    Κύριε Τάκη τι οσφραίνεται η μύτη σας για την συνέχεια κοντεύουν τα παιδιά ή θα το συνεχίσουν πολύ καιρό το πάνω κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκάνε γάιδαρο τα παιδιά, ειδικά όταν ο NASDAQ κάνει νέα υψηλά. Η λύση είναι τάπες. Και γω 0/3 trade έχω προσώρας. Ψήνομαι για MILES, περιμένω την απόκλιση να επιβεβαιωθεί

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , ακόμα νομίζω ότι δεν έχει αρχίσει το ξύλο αν και δεν θα ξανακάνω προβλέψεις γιατί εχω βαρεθεί να με κανουν ρόμπα , συνεχίζω να πετάω τάπες περιμένοντας το January effect μπας και ρεφάρω γιατί νωρίτερα δεν βλέπω φως αυτοί κατάντησαν χειρότεροι και από το Χαα-μένο , στο χαρτοφυλάκιο μου εχω τρεις πολύ δυνατές εταιρίες στην κατοχή μου (Sofi Asts Sklz) άλλες δυο με προοπτικές (ADMA FLGC) ενώ άλλες δυο (AYRO NVVE) ειναι για να δοθούν σχετικά κοντά αν κανουν δρόμο που δεν το βλέπω προς το παρόν , δεν ανησυχώ τόσο αν και πάντα όταν βλέπεις τις αποτιμήσεις σε χαλάει γιατί θα μπορούσες να μπεις σε καλύτερες τιμές , να δούμε αν τελειώσει σύντομα το ξύλο στον κλάδο μας το Fear & Greed Index https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/ θεωρητικά ειναι σε επίπεδα αγορών.

      Διαγραφή
    3. χαχα κε Geopard το έχω νιώσει κι εγω αυτό με τη ρόμπα.

      Εχετε υπόψη σας πάντως ότι το leg up του January Effect θα συμπεσει στην περιπτωση της ASTS με την εκτοξευση του πειραματικου δορυφόρου. Αν πετύχει, θα ειναι πολύ δυνατό.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα , κ Bugs_Bunny εγώ στα προηγούμενα υψηλά της space mobile αν πάει θα αδειάσω το 1/3 της θέσης μου για να εχω το κεφάλι μου ήσυχο.

      Διαγραφή
  61. Καλησπέρα στην παρέα.
    Είχα δει το μύνημα του ALEX KLO σχετικά με την BBIG και εδώ και μέρες την είχα βάλει στο radar.
    Σήμερα λοιπόν άνοιξα θέση .
    Είναι για γρήγορο bet.Αν δεν τα πάρουμε θα μας τα πάρουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σχετικά με BGFV ( νομίζω αφορά και LAZY εν μέρη ) .....εχει επωφεληθεί πάρα πολύ από όλο και περισσότερους ανθρώπους που αναζητούν υπαίθριες δραστηριότητες εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας. Μια πρόσφατη έκθεση από την Ένωση Βιομηχανίας Υπαίθρου αποκάλυψε ακόμη και ότι περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι πεζοπορία το 2020 από ό, τι το 2019, υπήρχαν 3,4 εκατομμύρια νέοι ψαράδες πέρυσι και το κάμπινγκ αυξήθηκε κατά 28%.
      Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς πάνω από το 60% των ατόμων που συμμετείχαν σε υπαίθριες δραστηριότητες τον τελευταίο χρόνο σχεδιάζουν να συνεχίσουν αυτές τις δραστηριότητες φέτος.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σχετικά με BGFV ( αφορά και LAZY εν μέρη ) ....εχει επωφεληθεί πάρα πολύ από όλο και περισσότερους ανθρώπους που αναζητούν υπαίθριες δραστηριότητες εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας. Μια πρόσφατη έκθεση από την Ένωση Βιομηχανίας Υπαίθρου αποκάλυψε ακόμη και ότι περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι πεζοπορία το 2020 από ό, τι το 2019, υπήρχαν 3,4 εκατομμύρια νέοι ψαράδες πέρυσι και το κάμπινγκ αυξήθηκε κατά 28%.
      Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς πάνω από το 60% των ατόμων που συμμετείχαν σε υπαίθριες δραστηριότητες τον τελευταίο χρόνο σχεδιάζουν να συνεχίσουν αυτές τις δραστηριότητες φέτος.

      Διαγραφή
  62. Το ARK αγόραζε μετοχές OPEN στα 19 με 20$ και πουλάει στα 15 με 16$. Έχω μπερδευτεί παιδιά με το Αμέρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ είδα κι εγώ, αλλα ειναι σχετικά λίγες ως τώρα σε σχέση με ό,τι κατέχει.

      Η μεγαλη επιτυχία της Καθυ πάντως είναι το άδειασμα της SPCE στα 20κατι ενω μετά τριπλασίασε μεσα σε ενα μηνα.

      Διαγραφή
    2. φίλτατοι μην τρελένεστε με την Κάθυ και την οποιαδήποτε Κάθυ! Άλλες οι δυνατότητες και κυρίως άλλη η στρατηγικής της για την επίτευξη των στόχων της και άλλη της μαρίδας, δηλαδή ημών. Ακόμα και μεταξύ μας, διαφορετικές οι αντοχές και οι δυνατότητες!

      Διαγραφή
    3. Ξεχνάτε ότι η Κάθυ ότι διαχειρίζεται funds!!

      Λατρεύω να μελετάω Κάθυ .... αλλά τις αποφάσεις και τις αγορές τις παίρνω εγώ!!

      Διαγραφή
  63. Πηγα για φορολογικη δηλωση σημερα και ο λογιστης μου υπολογισε φορο 15% για τις υπεραξιες. Απο μεριας μου επεμεινα οτι απαλλασονται απο φορο (κατω του 0.5 μετοχικου κεφαλαιου) και φορολογουνται με ειδ. φορο αλληλεγυης απο 2.2 εως 10%. Περιμενω να το ψαξει. Εχω καπου λαθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει λάθος ο λογιστής.
      Καταργήθηκε ο φόρος αλληλεγγύης.

      Διαγραφή
    2. k Panoramix μια χαρα τα λετε. Οι μετοχικές υπεραξιες δεν εχουν φόρο.
      Φορο έχουν μονο τα κερδη απο παραγωγα προϊόντα.

      Οι μετοχικές υπεραξίες φορολογουνται μονο με την Εισφ. Αλληλεγγύης που για φέτος όπως γραφει ο κ Τάκης καταργήθηκε.

      Καλοφάγωτα λοιπόν.

      (γραψτε μας τι σας ειπε)

      Διαγραφή
    3. θα πρότεινα να σκεφτείτε να αλλάξετε λογιστή, ειδικά αν επιμείνει στην αρχική του θέση. Δυστυχώς και σε αυτό το επάγγελμα υπάρχουν αρκετοί ημιμαθής. Σημειωτέον ότι και για το 21 δεν θα ισχύσει η φορολόγηση της σχετικής υπεραξίας.

      Διαγραφή
    4. Μαλλον παω για αλλαγη λογιστη τελικα γιατι αν και παραδεχτηκε οτι οντως τα κερδη απαλλασονται απο φορολογια εισοδηματος, μου λεει τωρα οτι φορολογούνται με μειωμενη εισφορα αλληλεγυης. Εντωμεταξυ εχω μελετησει τα σχετικα αρθρα του ΚΦΕ οπως τροπ. και ισχυει και Θελω να δω τι θα μου πει απο κοντα οταν τον παραπεμψω σε αυτα.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα , το τι λέει ο λογιστής καμία αξία δεν έχει αφού την εκκαθάριση δεν την κάνει αυτός αλλά το σύστημα , τα υπόλοιπα είναι με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε , μην ξεχνάτε ότι δεν ειναι ενεργοί και πάρα πολλοί στο χρηματιστήριο που να έχουν κέρδη άρα του δικαιολογώ αυτήν την άγνοια .

      Διαγραφή
  64. Premia Properties (με αφορμή το άρθρο της κ. Αντιόπης Σχοινά στο Liberal)

    https://www.liberal.gr/LiberalMarkets

    Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (από 14.07.2021 έως 23.07.2021) μοιάζει λίγο "ραντεβού στα τυφλά" με κυριότερους προβληματισμούς από πλευράς μου την ασήμαντη εμπορευσιμότητα και το ότι ο βασικός μέτοχος έκανε πέρσι μια ΑΜΚ με €1,10. Μου αρέσει ο κλάδος των ακινήτων και η Premia στοχεύει να γίνει ΑΕΕΑΠ μεχρι τέλους του χρόνου για μειωμένη φορολογική μεταχείριση. 'Έχει καλούς ενοικιαστές στα ακίνητα, έχει μια μικρή απόσταση ασφαλείας καθώς η ΑΜΚ γίνεται στο €1,44 ενώ η μέση τιμή στο ταμπλό είναι περί το €1,60. Σκέφτομαι πως εάν ήμουν Σκλαβενίτης, MediaMarkt ή κάτι άλλο, θα με συνέφερε να πληρώνω ενοίκιο 8% το οποίο μειώνει τα κέρδη μου αντί να πληρώνω 22% φόρο επί αυτών. Δεν ξέρω εάν είναι ευκαιρία ωστόσο μια μικρή τοποθέτηση 2-3% του χαρτοφυλακίου μάλλον θα την κάνω. Η ΑΜΚ είναι σαν τις πρόσφατες τραπεζικές, δεν υπάρχουν-δεν απαιτείται αγορά δικαιωμάτων.


    http://www.premia.gr/wp-content/uploads/2021/07/Premia_Anakoinosi_Diathesis_Enimerotikou_Deltiou_09072021.pdf

    http://www.premia.gr/wp-content/uploads/2021/07/ENHMEROTIKO_DELTIO_09_07_2021.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αυτήν την είδηδη για την ASTS την είδατε?
    https://finance.yahoo.com/news/ast-spacemobile-opens-uk-headquarters-113200404.html

    Ομολογώ ότι ξενέρωσα αρκετά. Δεν τους έφταναν τα άλλα hubs, ήθελαν και στην Αγγλία;
    Ελπίζω να μην πεταχτούν αδικα τα λεφτά του SPAC και να αρχίσουμε την εκδοση χαρτούρας μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζει κάποιος το ύψος του φόρου στο μέρισμα γαλλικής εταιρείας (για παράδειγμα της total) που θα παρακρατηθεί για Έλληνα πολίτη ; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Η SEC έριξε προστιμο στην Momentus και στον χορηγό του SRAC για ελλιπή πληροφορηση του επενδυτικού κοινού.

    https://finance.yahoo.com/news/spac-merger-space-firm-momentus-200001420.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε Ρώσοι ιδρυτές σε εταιρεία Αεροδιαστημικής.
      Προσοχή!!
      Είναι πολλά τα ανοικτά μέτωπα.

      Διαγραφή
  68. Κ. Τάκη, τι θα λέγατε για την πιο κάτω?
    https://core1labs.com/
    https://finance.yahoo.com/quote/clabf/
    https://en.wikipedia.org/wiki/Legal_status_of_psilocybin_mushrooms

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλησπέρα, τελευταία έχω αρχίσει και μελετάω την περίπτωση των Naspers / Prosus. Η Naspers είναι μία εταιρεία στη Νότια Αφρική, η οποία ξεκίνησε ως εκδότης εφημερίδας και το 2001 έκανε μία επένδυση στην Tencent με 33m αγοράζοντας περίπου 31% το οποίο τώρα αξίζει περίπου 200b. Μιλάμε δηλαδή για μια αποδοση 6000x. Τα νούμερα είναι χοντρικά αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι τύποι καβάλησαν το κύμα για 20 χρόνια.

    Η Naspers λοιπόν με κεφαλαιοποίηση 90b καταλαμβάνει σε αξία το 1/3 της κεφαλαιοποίησης του χρηματιστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ με αποτέλεσμα οι θεσμικοί να αναγκάζονται σε πωλήσεις λόγω κανονισμού για αποφυγή υπερσυγκέντρωσης. Για να μπορέσει το management να ξεκλειδώσει αξία έκανε spin-off την εταιρεία Prosus (PRX.AS), της έδωσε όλο το χαρτοφυλάκιο των διεθνών επενδύσεων και την έκανε εισαγωγή στο Άμστερνταμ.

    Αυτή τη στιγμή η Prosus με cap 125b έχει περίπου το 28% της Tencent με discount περίπου 25% και ένα καλάθι επενδύσεων περίπου 10b σε πάρα πολλές εταιρείες. Κάποιες από αυτές μπορεί ακόμη και να φαληρισουν και κάποιες να πάνε πολύ καλά.

    Βασική στρατηγική της εταιρείας είναι η δραστηριοποίηση κυρίως στον τομέα του food delivery, όπου αποτελεί ένα τομέα που καλύπτει μια θεμελιώδη ανάγκη και έχει χώρο για ανάπτυξη 20x σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Δεν FOMαρομαι αλλά προσπαθώ να δω αν αυτό το concept μπορεί να δουλέψει με buy and forget για τα επόμενα 20 χρόνια, όπως δούλεψε τα προηγούμενα 20. Δεν είναι fund είναι holding company.

    Την εταιρεία αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο Monish Pabrai λέγοντας ότι του αρέσει. Θα με ενδιέφερε η άποψη σας ή αν κάποιος την έχει μελετήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. SKLZ θα μας τα κάνει τσουρέκια καλοκαιριατικα Κύριε BARREN???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν ήμασταν στο μακρύτερο, ελπίζω να προκύψει.
      Τέσπα, εγώ θυσίασα από 35% σε κάποια SPAC που είχα κολλημένα στο 10 ( RTP, BTWN, SNPR) και ψιλοαύξησα DM, SOFI, SKLZ, U.
      Και βλέπουμε.

      Τσουρέκια πάντως είναι η λέξη που περιγράφει καλύτερα την κατάσταση, χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Κύριε Barren εγώ ακολουθώ την προσφιλή σας ενασχόληση "πετάω τάπες" γιατί βλέπω να μας πάνε καροτσάκι μέχρι το January effect , εκεί δεν αστειεύονται και το κατάλαβα μια χαρά ότι δεν ειναι για χήρες και ορφανά το USA , με μόχλευση σε έχουν μηδενίσει χωρίς να το πάρεις χαμπάρι , βέβαια μια εταιρία να σου κάτσει που θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα (10Χ-20Χ) θα σου βγάλει τα σπασμένα για όλες , ενώ παίζει οι μισές εταιρίες που έχουμε στην κατοχή μας να το κάνουν αυτό αλλά το κακό ειναι ότι θέλει φοβερή υπομονή και παγωμένο αίμα ώστε να αντέξεις .

      Διαγραφή
    3. Ποιές τάπες κ. Geopard, έχουμε βγάλει λέπια απ' τα μπάνια, καλοκαιράκι είναι.
      Ας παίξουν όσο θέλουν και January effect 2025 κάνουμε ταμείο με το καλό.
      Zbuchams.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα,κύριε Barren καλά κάνετε ,η αλήθεια ειναι ότι μου έχουν χαλάσει την διάθεση και δεν εχω όρεξη για μπάνια είναι και τα θέματα με τον εγκλεισμό είναι και ο μικρός λίγο μπουκωμένος.
      Το φόρουμ έχει πάει διακοπές από ότι βλέπω και τα παλικάρια το χαβά τους άντε να κλείσει το χάσμα στο 10,2 η Space mobile να μην αφήνει εκκρεμότητες αν και δεν θα με χάλαγε να μην το κλείσει και να τρέχουν να την αγοράσουν ποιο ψηλά οι traders .

      Διαγραφή
    5. Κύριε BARREN Zbuchams μαζί με τα τσουρέκια μας...

      Διαγραφή
    6. Zbuchams. Ποιο ειναι το ticker στο Nasdaq?

      Διαγραφή
  71. ARRIVAL ειναι νομιζω για χωσιμο σε αυτες τις τιμες. και νεα συνεργασια με leaseplan! 3000 vans

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂