Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Metromile (Car Insurance)

Metromile .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό MILE ... εδώ ....

Αριθμός μετοχών : 126.065.460 μετοχές
Presentation Metromile ... εδώ ...


Το SPAC του INAQ
Τον Οκτώβριο του 2018 εκδόθηκαν για την Insurance Acquisition Corp 7.846.667 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - INAQ.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί. 

Κατόπιν στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 ακολούθησε εισαγωγή της εταιρείας στο Nasdaq.
Εκδόθηκαν 23.000.000 κοινές μετοχές της κατηγορίας Α , στην τιμή των 10 δολαρίων.
Συγκεντρώθηκαν 230.000.000 δολάρια.


Κάθε αρχική μονάδα μετοχής INAQ εδικαιούτο το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 540.000 μονάδων στην τιμή των 10,00 $ ανά μονάδα τοποθέτησης σε ιδιωτική τοποθέτηση στον χορηγό Insurance Acquisition Sponsor II, LLC και Cantor Fitzgerald & Co. ("Cantor"), δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 5.400.000.

Η συμφωνία συγχώνευσης με τη Metromile
Στις 24 Νοεμβρίου 2020, το Spac INAQ, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Metromile.
Η Metromile θα συγκεντρώσει 390 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 160.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές, με επικεφαλή το Social Capital του Chamath Palihapitiya, συμπεριλαμβανομένων των Miller Value, Clearbridge, Hudson Structured, Mark Cuban και New Enterprise Associates. Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στον Nasdaq με το νέο σύμβολο "MΙLE"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Metromile, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

H Metromile ιδρύθηκε το 2011 στο Redwood City του Σαν Φρανσίσκο, από τον Ντέιβιντ Φρίντμπεργκ και δραστηριοποιείται στη Βιομηχανία Ασφάλειας Αυτοκινήτων.
Η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ υπερβαίνει τα 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά είναι κατακερματισμένη. Καμία εταιρεία, στις ΗΠΑ, δεν έχει μερίδιο αγοράς άνω του 20%, ενώ πάνω από 110 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ασφάλιση αυτοκινήτου έχουν πωλήσεις περισσότερες 100 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος.

Κτήριο Metromile τη νύχτα, Σαν Φρανσίσκο

Η Μetromile το 2020 εξυπηρετεί μόνο 8 Πολιτείες, που είναι οι εξής : Καλιφόρνια, Ιλινόις, Νιου Τζέρσεϋ, Πενσυλβάνια, Βιρτζίνια, Ουάσιγκτον, Αριζόνα και Όρεγκον.
Έως το τέλος του 2021 θα έχει επεκταθεί σε 21 πολιτείες.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας είναι έως το τέλος του 2022 να έχει επεκταθεί και στις 49 Πολιτείες.

Η Metromile είναι μια εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων, του Σαν Φρανσίσκου,  που προσφέρει ασφάλιση πληρωμής ανά μίλι.
Η ασφάλιση πληρωμής ανά μίλι είναι ένας τύπος ασφάλισης όπου ο ασφαλισμένος ασφαλίζεται και πληρώνει ανάλογα με τα μίλια που διανύει μηνιαίως, έχοντας όμως μια πάγια κατώτατη ασφάλιση του αυτοκινήτου του.

Αυτό το μοντέλο χρέωσης έχει σκοπό να ωφελήσει τους οδηγούς που δεν οδηγούν πολλά χιλιόμετρα και δεν λαμβάνει υπόψη το στυλ οδήγησης ή τη συμπεριφορά του οδηγού, για τον καθορισμό τιμών ή εκπτώσεων.

Ride Along ™  εφαρμογή  .... "δοκιμάστε πριν αγοράσετε"
Με τη λήψη του δωρεάν Ride Along ™ της Metromile, οι υποψήφιοι ασφαλισμένοι θα μπορέσουν να μάθουν τι θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν με τη Metromile πριν αλλάξουν ασφάλιση, για να πάρουν την καλύτερη τιμή.
Οι πελάτες θα συνδεθούν με την πλατφόρμα της Metromile για περίπου δύο εβδομάδες και η εταιρεία θα μετρήσει πόσα μίλια διανύθηκαν κατά τη διάρκεια του Ride Along. Όταν ολοκληρωθεί το Ride Along, θα σταλεί ένα email από τη Μetromile όπου θα ενημερώνει την τελική τιμή.
Μέσω της δοκιμής Ride Along το 20% των χρηστών θα ασφαλιστούν στη Metromile.

Για τη μέτρηση των χιλιομέτρων, συνδέεται η συσκευή Metromile Pulse στην ενσωματωμένη θύρα διαγνωστικών (OBD-II) του αυτοκινήτου. Η θύρα OBD-II είναι η ίδια θύρα που χρησιμοποιούν οι μηχανικοί για τη διάγνωση ζητημάτων και ελέγχου του κινητήρα. Στη συνέχεια, η συσκευή μεταδίδει δεδομένα χιλιομέτρων στους διακομιστές.
Η Metromile φέρνει επανάσταση στην κατακερματισμένη αγορά, 250 + δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην ασφάλιση αυτοκινήτου στις ΗΠΑ.


Περίπου τα δύο τρίτα των οδηγών των ΗΠΑ θεωρούνται ότι διανύουν μικρές αποστάσεις σε μίλια και θα μπορούσαν να πληρώνουν μικρότερα ποσά για την ασφάλιση των αυτοκινήτων τους. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, εφόσον ασφαλιζόντουσαν πληρώνοντας ασφάλιστρα ανάλογα των μιλίων που διανύουν. Σήμερα, οι ασφαλιστικοί πελάτες της Metromile εξοικονομούν κατά μέσο όρο 47% σε σύγκριση με όσα πλήρωναν στους προηγούμενους ασφαλιστές των αυτοκινήτων τους. 

Η συσκευή Pulse, που παρέχεται στους ασφαλισμένους πελάτες, εκτός από το να καταμετρά τα μίλια που διανύει ο ασφαλισμένος, συλλέγει και άλλα δεδομένα σχετικά με τα ταξίδια και την υγεία των αυτοκινήτων. Στις λειτουργίες περιλαμβάνονται ειδοποιήσεις που αφορούν την υγεία του κινητήρα του αυτοκινήτου, όπως και που είναι είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο.
Αφού συγκεντρωθούν όλες αυτές οι πληροφορίες γνωστοποιούνται στους ασφαλισμένους. Η δυνατότητα εντοπισμού του αυτοκινήτου, που δείχνει πού είναι σταθμευμένο, έχει βοηθήσει στο να ανακτούνται τα κλεμμένα οχήματά. Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη για τηλέφωνα Apple iOS και Google Android.


Μέση εξοικονόμηση πελατών 47% από το προηγούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου, εφόσον διανύουν λιγότερα από 10.000 μίλια ανά έτος.

Μέσω της Metromile Enterprise, η Metromile χορηγεί την τεχνολογική της πλατφόρμα σε ασφαλιστικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το λογισμικό βασίζεται σε cloud και είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους παρόχους να λειτουργούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, να αυτοματοποιούν και να αναλύουν τα διάφορα δεδομένα, να μειώνουν τις απώλειες που σχετίζονται με την απάτη και να ξεκλειδώνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων. 

Το Metromile Enterprise, κυκλοφόρησε το 2019 και ουσιαστικά είναι μια υπηρεσία που παρέχει άδεια σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες. στην τεχνολογική πλατφόρµα της Metromile.
Το 2024 αναμένεται η Μetromile να πετύχει έσοδα 48,3 εκατομμύρια δολάρια από την τεχνολογική της πλατφόρμα Metromile Enterprise.

Το TAM της αγοράς ασφάλισης αυτοκινήτων των ΗΠΑ είναι απίστευτα μεγάλο, ενώ η αγορά είναι ιδιαιτέρως κατακερματισμένη.
Το 2020 στις ΗΠΑ πωλήθηκαν περίπου 15 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα και περίπου 36 εκατομμύρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Συνολικά υπάρχουν περίπου 287 εκατομμύρια εγγεγραμμένα αυτοκίνητα στην Αμερική. Η αγορά είναι τεράστια.


Με δεδομένη τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η Metromile και στις 49 πολιτείες έως το τέλος του 2022, από τις 8 που προσφέρει τις υπηρεσίες της σήμερα αναμένεται αύξηση των πωλήσεων. Η διοίκηση κάνει μια πρόβλεψη ότι το 2024 θα έχει έσοδα από τις ασφάλειες περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια. 

Η ικανότητα της Metromile να πάρει μερίδιο αγοράς από τους γίγαντες ασφάλισης, όπως η State Farm ή η GEICO, που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε διαφημίσεις και μπορούν να συνδυάσουν ασφάλιση (Home & Auto), ενώ είναι πολύ γνωστές στον μέσο Αμερικανό είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Η Geico (του ομίλου της Berkshire Hathaway), ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς ασφαλιστές αυτοκινήτων για το 2019 είχε έσοδα 35,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη προ φόρων το 2019.
Υπάρχουν 16 ασφαλιστές που αντιπροσωπεύουν το 80% της αγοράς ασφάλισης αυτοκινήτων ...... όμως το υπόλοιπο 20% (περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια) είναι πολύ κατακερµατισµένο.

H επένδυση στη Metromile είναι μακροπρόθεσμη και με αξία. Η εταιρεία, παράλληλα πωλεί ένα προϊόν SaaS (Enterprise) σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες που από μόνο του, θα μπορούσε, στο μέλλον, να είναι μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης θα μπορούσε η Metromile, όπως κάνει η GEICO και η State Farm, να ξεκινήσει να συνδυάζει και άλλα ασφαλιστικά προϊόντα, όπως η ασφάλιση κατοικίας. Αυτή τη στιγμή η αποτίμηση της Metromile είναι απαιτητική.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Metromile υπάρχουν επιχειρηµατίες/επενδυτές όπως οι Chamath Palihapitiya, Mark Cuban και Ryan Graves που βλέπουν την επένδυση στη Metromile ως έναν τρόπο για να πετύχουν αυτό που έκανε ο Warren Buffett με τη GEICO.



191 σχόλια:

  1. 1η τοποθέτηση Mile στα 9,3.
    2η και τελευταία (αν πάει) κάτω απο 8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ Τάκη ούτε EV/ πωλήσεις ούτε ΕV/ EBITDA?

      Διαγραφή
    2. Ασφαλιστική ..... δεν υπάρχουν τέτοια.
      Η διοίκηση πάντως μιλάει για 1 δις έσοδα απο ασφάλιστρα το 2024

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλό σημείο εισόδου κ.Τάκη.Μου αρέσει το όλο concept για μακροχρόνια τοποθέτησηση.

      Επίσης καθοδική κίνηση δίνει και η αγαπημένης Flora.Ενισχύω και εκεί λίγο θέση.

      Διαγραφή
    4. Metromile σκοπεύω να αγοράσω γύρω στο 7,6 όπου είναι και ο στόχος ενός ΚΩΚ (έκανε και retest στη neck line στο 8,6)

      Διαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ SUPER ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο μεταξυ το SKLZ αργοπεθαινει παλι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι πιστεύω ότι πετάνε έξω τους τελευταίους που έχουν απομείνει πριν την ανηφόρα αρχικά προς τα 30.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, κύριε Ari δεν αργοπεθαίνει της δίνουν και καταλαβαίνει μια χαρά , εγώ κρατάω μέχρι τέλους και θα δώσω αρκετά υψηλότερα από εδώ πέρα μέρος της θέσης μου και ας κανουν ότι θέλουν το πολύ πολύ αν την πάνε αρκετά ποιο κάτω να αυξήσω την θέση μου και άλλο αν και δεν ειναι σωστό για να κρατήσω κάπως τις ισορροπίες στο χαρτοφυλάκιο μου. Πάντως έτσουξε η σημερινή αλλά και η χθεσινή συνεδρίαση αν το πάμε με θέμα αποτιμήσεων σε όλο το χαρτοφυλάκιο .
      Στην NVVE μου έστειλαν αυτό https://www.proxydocs.com/0/001/634/761/nuvve_holding_corp_ps.pdf αφορά έγκριση ενταλμάτων και αναβολή συνέλευσης για όσους την έχουν και ενδιαφέρονται 20 σελίδες είναι.

      Διαγραφή
    3. https://finance.yahoo.com/news/sklz-alert-klein-law-firm-224400508.html

      Διαγραφή
  4. ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ REDDIT ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ...KOSS = Οι μετοχές διαπραγματεύονταν γύρω στα $ 2 για πέντε χρόνια. Τον Ιανουάριο, χωρίς καταλύτη εκτός από τις ενέργειες των διαβόητων εμπόρων λιανικής της Reddit, η μετοχή της KOSS αυξήθηκε πάνω από 1.600% σε μόλις τρεις συνεδρίες. Η KOSS έκλεισε στα 64,00 $ στο αποκορύφωμά της στις 29 Ιανουαρίου. Ακόμα και μετά την αναπόφευκτη διόρθωση, οι μετοχές εξακολουθούν να είναι σχεδόν 614% μέχρι σήμερα το 2021 !!! ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίζει και το ASTS το reddit πολύ από ότι διαβάζω Κ Alex

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει απο προχθές μεγάλη δραστηριότητα στο call του Αsts, των 12,5 $ του Ιουνίου...λήγουν την Παρασκευή.

      Είπαμε .... πλέον ακριβύναμε στο στόχο για το χαρτί!!

      Διαγραφή
    3. Παίζει παίζει .
      Δείτε και μια άποψη κάποιου για την ASTS απο το reddit.

      https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/o1583q/asts_the_spacex_for_mobile_phones_6mm_yolo_with/

      Διαγραφή
  5. Κινητικότητα στην ARVL: https://investorplace.com/2021/06/arvl-stock-why-redditors-are-betting-on-a-short-squeeze-for-ev-maker-arrival/?mod=mw_quote_news

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε αυτήν δεν ηταν δυσκολο, έχει 1 εκατ float..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή κίνηση στην ASTS. Κλείσιμο σήμερα πάνω από 13? Στα 17 δίνουμε τα πρώτα κομμάτια κύριε Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπέρα.
    Η λέξη "διόρθωση" που ανέφερα εχθές ήταν ατυχής. Εννοούσα πτώση, ποτέ μου δεν κατάλαβα τι σημαίνει η λέξη διόρθωση στις αγορές. Εύλογες οι επισημάνσεις σας.
    Η ASTS πάντως από εχθές το βράδυ έδειξε κάπου στα μισά της συνεδρίασης ότι θα κάνει παιχνίδι σήμερα.
    Ήταν λάθος μου που δεν το επισήμανα έστω και με επιφύλαξη. Δεσμεύομαι να επανορθώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Ευλόγησον.
    Παρατηρώ αρκετό καιρό τώρα, σε πολλά χαρτιά, (εξαιρείται η Skillα), γίνονται ενδοσυνεδριακές διορθώσεις.
    Και όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε ... χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το νεράκι wterάκι αρχίζει να γίνεται καταρράκτης ....

      Μετανοείτε άπιστοι!! 😄😄😄

      Διαγραφή
    2. Με ενα 3δολλαρο για να φύγει το 1/4 της θεσης μου συμβιβάζομαι για αρχή!

      Διαγραφή
    3. Ας περασει πρωτα το 1,80 και βλεπουμε για παραπανω

      Διαγραφή
    4. Αθόρυβα και στα μουλωχτά όλο και ψηλότερα και όλο και σταθερότερα.

      Διαγραφή
    5. Για όποιον δεν είδε αυτή την ανακοίνωση εχθές.
      https://www.businesswire.com/news/home/20210617005225/en/

      Εγώ κρατάω αυτό:“Demand is so strong that we are already in discussion with both manufacturers to double east coast capacity over the next six to twelve months,” continued Mr. Wright.

      Χρειαζόμαστε το μαγικό νούμερο 100 στις πωλήσεις φέτος! Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, με όσο το δυνατόν λιγότερο dilution.

      Διαγραφή
  10. Στο παρακάτω βιντάκι περιγράφεται αρκετά παραστατικά και απλά η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.

    Η μπάρα άνοιξε μόλις το Νοέμβρη, όσο περισσότερο αντέξουμε τόσο καλύτερα θα ανταμειφιούμε κατ' εμέ.

    https://www.youtube.com/watch?v=Szp7AjDPINc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα.
      φοβερή η παραβολή! Δύσκολο πολύ το ψυχολογικό, ειδικά αν έχεις καεί στο παρελθόν.

      Προσωπικά, ΑΝ η SKLZ δει το 17, σκέφτομαι ένα ταξίδι μέχρι το 27, τύχης θέλοντος!
      (αποτελεί 1η σκέψη που όταν την αλλάζω τα κάνω μαντάρα)

      Διαγραφή
    2. Το τελευταιο πονεσε. Πρεπει να ηταν ο δικος μας Μαης. Ζαλιστηκαμε για τα καλα.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σε όλους. Το tick που πατάγαμε και μας ερχόντουσαν οι αναρτήσεις του κ. Τάκη σας δουλεύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. στην ASTS γίνεται παιχνίδι λαϊκής. Άδειασα τα 4/5 (1/5 στο χρηματοκιβώτιο)και περιμένω για επαναγορά γύρω στις 22.00 αν την βρω κάτω από 10.70. Συνήθως στο τελευταίο μισάωρο κάνει κανα ξέσπασμα - αν είμαι τυχερός. Αλλιώς αναμονή λόγω άποψης περιόδου.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα στοιχημάτιζα ότι στο κλείσιμο θα πάει για ραλάκι με κλείσιμο 12+.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , κύριε Τάκη από περιέργεια πόσο ακρίβυναν αυτά που θα δώσετε στην Space mobile εγώ θα ήθελα το παλιό υψηλό αλλά είμαι υπερβολικά αισιόδοξος ορισμένες φορές.

      Διαγραφή
    3. μακάρι κ.Τάκη, αλλά νομίζω ότι θα παίξει μέχρι 11,40 και θα ξαναπέσει. Φοβάμαι ότι από αύριο θα πέσει ο όγκος και η τιμή. Μακάρι να λέω βλακείες.

      Διαγραφή
    4. Για εμένα ... το παίζει ότι ζορίζεται να σπάσει την αντίσταση.
      https://finviz.com/quote.ashx?t=ASTS

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Κύριε Άρη όπως είχα πει η μετοχή έπρεπε να αγοραστεί στα 28 , όταν και έκλεινε το 1ο γκαπ.

      Τώρα τι να σας πω;
      Εγώ δεν έχω αμφιβολία ότι θα πάει για νέα υψηλά ...

      Διαγραφή
    2. Στα 56 θα έβγαζα τα μισά και θα επένδυα τσάμπα ...

      Διαγραφή
  14. Με την NVVE τι κάνουμε τώρα; Την σουτάρουμε για να την περιμένουμε πιο κάτω ή κρατάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GRinvest εγώ θα ήθελα να κάνει κλείσιμο πάνω από 13,5 γιατί μετά έχει στόχο περίπου τα 19 και εκεί εχω σκοπό να την δώσω για ρευστότητα , γενικά το έχει γυρισει στο σιγανό και δεν έχει μεγάλες εξάρσεις αλλά στο τίναγμα της θα την κάνω γιατί νομίζω θα δώσει ευκαιρία για επαναγορά ποιο χαμηλά και πάλι.

      Διαγραφή
    2. Κύριε GRinvest η Nvve σήμερα ενεργοποίησε τον ανεστραμμένο ωκω με στόχο την περιοχή του 19,5 περίπου ελπίζω να μην ειναι ψευδή η διάσπαση και να το κάνει γρήγορα όπως μόνο αυτή ξέρει γιατί ψάχνω ρευστότητα και εχω μια καλούτσικη θεση να ρευστοποιήσω σε αυτήν αν ξεσαλώσει.

      Διαγραφή
    3. Άντε να δούμε κύριε Geopard. Πάντως η ASTS σημέρα που γινόταν πάρτυ δεν ακολούθησε καθόλου, αντιθέτως ...

      Διαγραφή
  15. Πως σας φανηκε η παρουσιαση της Volta στο Investor Day?
    https://vimeo.com/showcase/8549299?video=563813706
    Κωδικος: VoltaInvestorDay

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλημέρα εις άπαντες!
    Κύριοι κάποιος τεχνικάριος αν μπορεί να δει λίγο το διάγραμμα της SUNW και να μας ενημερώσει αν ετοιμάζεται πλάνο διαφυγής (σφήνα).
    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα σας κύριοι! Για την nuntius έχετε άποψη παρακαλώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόνο τραπεζικές ΑΧΕ. αλλιώς κάτω των 25.000 ευρώ να είναι το υπόλοιπο σας. σε μελλοντικό κανόνι χάνετε ότι είναι πάνω από 25k υπόλοιπο. τον καλύτερο ισολογισμό από ιδιωτικές τον έχει ο δεπόλας.

      Διαγραφή
    2. Nuntius πολύ καλή εμπειρία.

      Διαγραφή
    3. Αν κ είμαι οπτιμα θεωρώ οτι ο Αλέξανδρος κάνει πολυ καλή δουλειά στη Nuntious..

      Διαγραφή
  18. Αν υποψιαστώ ότι συμβαίνει rotation προς growth μεριά, ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνει το ντάλαρ, θα πηδηχτώ από το παράθυρο.
    Αν δε σέρνονταν και τα crypto θα ήμουν πολύ χάπυ naoum.

    Στα υπόψιν : με την Αρχηγάρα στο -1,5% από το ΑΤΗ, ο δείκτης Greed & Fear στο 36 δείχνει φόβο!
    Καλό αυτό μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απότι φαίνεται το σενάριο αύξησης επιτοκίων το χαιρετάμε...growth growth growth...τα τραπεζόνια τρώνε φάπες, για να δούμε η Κάθυ θα παρτάρει...κάτι U και κάτι BLI θωρώ ότι θα παίξουν μπάλα. το ΚΝΒΕ κε Τάκη φαίνεται καλό και είναι σε very sexy industry, τι λέει η μυτόγκα σας? τρέχει βέβαια ήδη αλλά κάτι μου λέει ότι τώρα ξεκίνησε το 1ο κύμα, καλό καλοκαίρι αγαπητοί...κε. Cornelius τα βαπόρια έχουν αρχίσει να κουράζονται...πάμε για growth...

      Διαγραφή
  19. Δίδοντας IPOD, IPOF που μου είχαν μείνει αμανάτι καβάλησα 60% θέσης ATER @15,4. Την ήθελα 11-12 και πιθανότατα θα το κάνει, αλλά θέλω να είμαι μέσα.

    Είμαι σε κινητό και δε μπορώ να επεκταθώ, αλλά κ. Τάκη πιστεύω πως αξίζει να την περιλάβετε.

    LOOOOONG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχετε την καλοσυνη να μου εξηγησετε τι σημαινει αυτο κυριε barren? one time charge ειναι αυτο ? και απο που οφειλεται η αλλαγη της στο fair value.
      Net loss of $(82.6) million, which includes $50.3 million of net charges from the changes in fair-value of and cancellation of warrants and includes $15.6 million of charges from the change in fair-value of earn out liabilities, increased from a net loss of $(15.0) million in the first quarter of 2020.

      Διαγραφή
    2. k. Γεωπόνε για να είμαι ειλικρινής στα warrants είμαι λίγο αδιάβαστος.
      Αλλά από ότι διαβάζω και αν καταλαβαίνω σωστά οφείλονται στην αύξηση της τιμής της μετοχής από την έκδοση των warrants το Δεκέμβρη και Φλεβάρη και είναι λογιστικά μόνο.

      Άρα ναι, είναι one off και, δεδομένου ότι τα warrants αυτά ακυρώθηκαν και αντικαταστάθηκαν στη συνέχεια από νέο ομόλογο (με 8%!), πιθανότατα στο επόμενο Q να αναιρεθούν κι όλας. Αλλά μάλλον αδιάφορο και αυτό.

      Το θέμα είναι ότι η εταιρία κυνηγάει τα M&As=> χρειάζεται συνεχώς κεφάλαιο => το ακριβοπληρώνει. Όπως είπε και ο CEO o Yaniv o Sarig στη συνέντευξη με το Jonah το Lupton, "σε αυτό το στάδιο δεν είναι προτεραιότητά μας να βελτιστοποιήσουμε την κεφαλαιακή μας διάρθρωση, αλλά να αναπτυχθούμε".

      Ίσως κάποιος φίλος μπορεί να μας εξηγήσει καλύτερα σχετικά με τα warrants. Έχει πάντως ενδιαφέρον πως με την έκδοση του πρώτου (1/12/2020) και τιμή εξάσκησης τα $9 άρχισε ο καλπασμός της μετοχής από τα $7και λίγο μετά το δεύτερο (8/2/2021) άρχισε η πτώση. Πιθανόν να μη μπόρεσε να εκδόσει τις απαιτούμενες μετοχές για την εξάσκησή τους (υπήρχε πρόβλεψη για υποχρεωτική εξάσκηση στο 200%=$18), εξ'ού και στη συνέχεια τους έγδαραν για να μην υπάρξει default, δεν είμαι σίγουρος αλλά δε με πολυκαίει.

      Διαγραφή
  20. σκυλί η SKLZ!

    την ASTS την πάνε τσούκου τσούκου για ισοφάριση στη χθεσινή της τιμή.

    Καλό τριήμερο σε όλους και καλή ξεκούραση σε όσους την χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Τοσκάνη έτοιμη να εορτάσει τον ερχομό της Microvast.

      Στο δρόμο που χάραξε η SOFI ... σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

      Διαγραφή
  21. Aterian (ATER) Announced Private Placement of 2.7M Shares at $15/shJune 10, 2021 9:01 AM Aterian, Inc. (Nasdaq: ATER) (“Aterian” or the “Company”) announced today that it has entered into a securities purchase agreement with several institutional investors for a private placement of the Company’s common stock (the “Private Placement”). The Private Placement is expected to result in gross proceeds to the Company of approximately $40 million before deducting placement agent fees and other transaction-related expenses payable by the Company. Aterian will issue 2,666,667 shares that will be sold at a purchase price of $15.00 per share.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα και χρονια πολλα! Διαβαζω αρκετους αριστερα και δεξια, που μιλανε για μεγαλη επερχομενη διορθωση στην Αμερικη...! Ποια η αποψη σας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Who cares??

      Παρεμπιπτόντως οι γκουρούδες του ολέθρου, της συμφοράς και του crash εδώ και 1 χρόνο βλέπουν μεγάλη πτώση / διόρθωση.

      Πρίν απο την πτώση, του Μαρτίου 2020, λόγω covid, 10 χρόνια τα ίδια έλεγαν οι μαύροι καβαλάρηδες της Αποκάλυψης.
      Κάποια στιγμή θα πέσουν μέσα .... αλλά τότε είναι άφραγκοι και από την πολύ φάπα που έχουν φάει έχουν ξεχάσει να παίξουν τα ρέστα του στο short. Όταν το θυμούνται η αγορά τους μαστιγώνει.

      Διαγραφή
    2. Παντως σημερα τα φιουτσερς δειχνουν να τους ταπωνουν...! Πουληστε φωναζανε την Παρασκευη... θα γινει χαμος τη Δευτερα λεγανε... η πτωση στα κρυπτο θα μεταφερθει στις μετοχες...καντε ρευστοτητα 90%...! Εμεις κύριο Τακη ξερουμε, αυτον εμπιστευομαστε...!!

      Διαγραφή
    3. A, ώστε έτσι. Δίνουν και ραντεβουδάκια στις χρηματαγορές.
      Πείτε τους να είναι σεμνοί και ταπεινοί.

      Διαγραφή
    4. Αυτά τα "από Δευτέρα κάτω" κοκ είναι γελοία! Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι όλοι φοβούνται το κάτω, κι όλοι είναι αγορασμένοι! Η αγορά οφείλει να μπερδέψει για το τι θα κάνει. Κι επειδή κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, η δική μου προσέγγιση περιλαμβάνει στροφή σε πιο αμυντικές επιλογές, συγκέντρωση του χαρτοφυλακίου, μείωση στάθμισης στο US και αύξηση ρευστότητας στο 40-50%.

      Διάβασα κι ένα ωραίο σχόλιο ενδεικτικό της περιόδου που διανύουμε!
      The new kind of long term investing:
      I am a long-term holder but if this stock doesn't triple in the next two months I'm dumping it all!

      Πολύ αληθινό έχω πιάσει τον εαυτό μου να το κάνω κι εγώ τελευταία!

      Διαγραφή
    5. Όταν πέρσι τον Σεπτέμβρη είχα hyllion αγορασμένη στα 22$ και είχε φτάσει στα 56$ όλοι είχαμε μεθύσει και περιμέναμε τα 70 με 80 κατά τη συγχώνευση. Συγχώνευση που ήταν 2 βδομάδες μακριά.

      Φυσικά δεν πούλησα. Κάποια γατόνια όμως, πουλησαν στο ευρος 56-58$, λέγοντας "αν κάνει να πάει πιο πάνω, εγω είμαστε. Οι υπόλοιποι τους έλεγαν "είσαι καλά? δεν μπορεις να κρατήσεις τις μετοχές σου για δυο βδομάδες?"

      Μέσα στις επόμενες δυο βδομάδες, η μετοχή έφαγε δυο βυθίσματα, το ένα στα 32$ Ξαναγύρισε λίγο πάνω απο τα 50$ ευτυχώς, και πουλησα στα 51,8$ περίπου. Με τη συγχώνευση έφυγε κάτω και δεν ξαναγύρισε ως τωρα.


      Τι θέλω να πω με αυτό:
      Ότι στις ΗΠΑ, των μηδενικών προμηθειών, η νοοτροπία είναι πολυ διαφορετική.
      Ναι, αν η μετοχή που είναι μεσα δεν τρεχει, αλλα τρεχει η διπλανη, θα την πουλήσουν για να πάνε στη διπλανή και θα την ξαναγοράσουν σε 10 μέρες. Δεν τους στοιχίζει τίποτα.

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα, έδωσα τα eναπομείναντα ψοφοCARG για να τα γυρίσω σε ολοκλήρωση βασικής θέσης DM (MO 12.04). Πλέον οι κερδοφόρες εταιρείες με πολύ μέτρο και υπό αυστηρές προϋποθέσεις στο Χ/Φ.
    Επίσης με κάτι ψιλούλια που περίσσεψαν πήγα στο 85% τη Θέση ATER. Για τη συνέχεια βλέπουμε, επέσπευσα την ΑΜΚ του Σεπτεμβρίου για να έχω πυρομαχικά.

    Όχι μόνο κρατιόμαστε πάνω στον ταύρο, αλλά ενίοτε του βάζουμε και πωποδάχτυλο για να ζωηρεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιττό να πω ότι το timing στο γύρισμα CARG=>DM αποδείχτηκε εντελώς λάθος, γι' αυτό χωρίς να χάσω χρόνο δίνω τα DM και τα ξανακάνω CARG!

      Όχι εντάξει, αστειεύομαι. Συνεχίζουμε με DM, ιν σίκνες εντ χελθ, τιλ ντεθ ντου ας παρτ naoum.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε όλους.
      Barren περιμένω τη DM μήπως κάνει καμία κίνηση για κάτω από 10 να φορτώσω αλλά δεν το βλέπω. Τα έχω γράψει παλαιότερα για τον κλάδο τον οποίο πιστεύω σε ορίζοντα 5ετίας. Βέβαια όπως και στα bio, έτσι και στο 3d printing νομίζω ότι είναι καλύτερα να πας με καλάθι 3-4 μετοχών. Γι' αυτό από τα τέλη Νοεμβρίου που μπήκα και στους 2 κλάδους πήρα 3D Systems και XONE. Δυστυχώς μπήκα με μικρή θέση σε αυτές τις δύο και από τότε περιμένω να διορθώσουν για να ενισχύσω αλλά του κάκου... :(((

      Διαγραφή
  24. Κύριε BARREN την έχετε δει τεχνικά την DM και την ASTS???...η οποίος φίλος έχει άποψη... Πήρα τώρα την μισή θέση μου καί στις 2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ASTS γρίφος, δε φαίνεται να έχει μπει σε τάση, μάλλον για ευρύ range πάμε. Το βασικό είναι να μη χάσει το χαμηλό στο 7, οπότε το RR είναι ζάχαρη.

      Η DM μου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί παίξει στο 10 ή και λίγο κάτω και μακάρι. Και στις δύο προσδοκώ το *10, οπότε όσο πιο κάτω τις πάνε τα αλάνια τόσο καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , κύριε GERRY σας είχαμε χάσει καλώς ήλθατε πίσω , κύριε Barren στην Space mobile εγώ κρατάω αυτό που έχει πει ο κύριος Τάκης ότι η μετοχή τώρα έχει ακριβύνει από τα 16,8 αν θυμάμαι καλά , ευσεβείς πόθος δικός μου τα παλιά υψηλά.
      Κύριε Τάκη είχατε πει για την ILIKF που ειναι OTC και σήμερα την κοιτάζω σίγουρα θα κλείσει το γκαπ στο 1,65 αλλά δεν ξέρω πόσο ποιο κάτω θα πάει για ένα μικρό bid και μετά να την ξεχάσω , ειναι νομίζω από τις εταιρίες που έχουν τα φόντα να τινάξουν την μπάγκα στον αέρα αλλά μπορει και να τα χάσεις όλα , την κοιτάτε ακόμα ?

      Διαγραφή
    3. Κύριε BARREN σας ευχαριστώ...ASTS τα έχει πει ο SIR Takis...για DM και εγώ θα θελα το 10 για κλείσιμο θέσης... φίλος που είναι στο τομέα 3D την έχει για μεγάλα πράγματα... ιδωμέν...

      Διαγραφή
    4. Κύριε Geopard η Ilika διαπραγματεύεται και στο LSE.

      https://finance.yahoo.com/quote/IKA.L?p=IKA.L&.tsrc=fin-srch

      Εγώ θα την κοιτάξω κάτω απο 100.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ κύριε Τάκη θα την κοιτάω.

      Διαγραφή
    6. Σας ευχαριστώ κύριε GEOPARD...είχα δήλωσει πως όταν θα πάρω θέσεις στην αγορά ξανά θα τα λέμε...όλο αυτό το διάστημα σας διαβάζω όλους ανεξαιρέτως με πρώτο τον SIR... Χαίρομαι που κάποια από τα χαρτιά σας είναι πιο πάνω από τα χαμηλά τους ...Από αυτά που εγώ είχα και πούλησα ψηλά μέχρι στιγμής μόνο η SOFI είναι ψηλότερα...SKLZ στο στόχαστρο μου μαζί με OPEN FLORA ASTS DM METROMILE..και όχι μόνο... ΚΎΡΙΕ BARREN απολαμβάνω το ΧΙΟΎΜΟΡ ΣΑΣ...και τον αυτοσαρκασμο σας ... απόδειξη έξυπνου ανθρώπου...

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα, κύριε Τάκη σήμερα η Ilika κάνει μια δοκιμαστική χωρίς εμάς αλλά ποιος ξέρει αν θα προλάβουμε να επιβιβαστούμε σε δεύτερο χρόνο και καλύτερες τιμές , χθες έκλεισε το γκαπ και εκτινάχθηκε σαν να την τσίμπησε μύγα η OTC που παρακολουθούσα.

      Διαγραφή
    8. H Ilika η αλήθεια είναι πως έχει χαμηλή κεφαλαιοποίηση, παρόλο που έχει 4πλασιάσει από τα χαμηλά της.
      Ωστόσο έχω αρχίσει να ζαχαρώνω και να παρακολουθώ στενά τη Solid Power (DCRC) παρόλο που ΘΑ έχει υψηλή κεφαλαιοποίηση ... ελπίζω μόνο να μην κάνει κανένα άλμα όπως QS. Οι ισχυροί partners είναι εγγύηση.

      Διαγραφή
  25. Να φορτώσουμε λίγο FIII ακόμα η να περιμένουμε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν όψει της συγχώνευσης δεν θα απέκλεια να τη δω στα 7. Η συμπεριφορά της, αυτό προδίδει.
      Εγώ μεταξύ 7 με 8 θα περιμένω .... αν έρθει.

      Διαγραφή
    2. Δείτε το επόμενο διάγραμμα που αφορά τη συγχώνευση της Gik σε Zev.
      Εγώ θα ποντάρω η πορεία της FIII τους επόμενους 2 μήνες .... να είναι παρόμοια του διαγράμματος της ZEV.

      Διαγραφή
    3. Κάποια εκτίμηση για τη ZEV κύριε Τάκη;

      Διαγραφή
    4. Η αλήθεια είναι πως δεν μου αρέσουν οι προτάσεις των ZEV και XL.
      Όμως θεωρώ βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα βρουν τον τρόπο να τις τραβήξουν στο 20ρικο για να ενεργοποιήσουν τα εντάλματα.

      Διαγραφή
    5. Υπομονή λοιπόν... ;-)
      Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    6. Ελπίζω την zev να την τραβήξουν μέχρι τα 15 για να μπορέσω να απεγκλωβιστώ σε πρώτη φάση για να τα χώσω στην volta.

      Διαγραφή
  26. Αυτες τις ημέρες έχουμε και ALUS έχουμε και DCRB έρχεται και η THCB .
    Άντε να δούμε τι θα γίνει.
    Διατηρώ θέσεις σε όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Στέλιο όλες τις έχω αδειάσει και περιμένω χαμηλά ... νομίζω μόνο η Τοσκάνη δεν θα μου κάνει τη χάρη να πάει κάτω απο 10 .... αλλά αυτή, όπως είχα γράψει είχε φύγει ψηλά, στα 20.

      Διαγραφή
    2. Πάντως απο την ομάδα της Decarbonization μου αρέσει περισσότερο η Solid Power μέσω του DCRC και κατόπιν η Τritium που θα έρθει απο το DCRN.

      Και οι 3 επιλογές της ομάδας είναι ιδιαιτέρως γοητευτικές.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη τι κάνατε πάλι σήμερα στον ακατανομαστο...με τα 1208000045..nik names...!!!!

      Διαγραφή
  27. Fubo ...παει τρενο...! Εσπασε το 30αρι για πλακα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μετοχή για 100ρα ... έτσι και ξεκινήσει το live betting μέσα από τις οθόνες της.
      Δυστυχώς έχω μείνει όξω και απλά την κοιτώ ... όμως θα χαρώ αν την δω να απογειώνεται και ας είμαι έξω.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχως την αγορασα στα 36$...! Πλησιαζει ομως ...!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη τι λέτε για την παλιά μας αγάπη CLOV.. μετά το πέταγμα στο 29 και το τακισμα εδώ στο 11???που θα την θέλατε ιδανικά? Κύριε BARREN να υποθέσω πως έχετε ακόμη όλη την συλλογή του CHAMATINIO στην κατοχή σας???

      Διαγραφή
    4. Όχι κ. Gerry, παραιτήθηκα και από το προεδρείο του fun club, παρέδωσα και την ταυτότητα μέλους.
      Κρατώ μόνο SOFI, OPEN, LATCH με σοβαρά μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον μόνο στην πρώτη. Η OPEN σε τυχόν καλό ξεπέταγμα θα φύγει, για τη LATCH βλέποντας και κάνοντας.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ κύριε BARREN...απολαυστικος όπως πάντα...οργίασε στο άνοιγμα η CLOV...μετά καθίζηση...πιο στρωτά η DM...SOFI την θέλω ένα διφραγκο πιο κάτω ...

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη θεωρώ ότι οι επιλογές που προανέφερα και διατηρώ θέσεις αξίζουν την υπομονή μου.
    Έτσι και αλλιώς πάντως Κυριακή κοντή γιορτή.
    Υ.Γ Είμαι με το δάχτυλο στην σκανδάλη για τη FTOC αν κατέβει κάτω από τα 8 θα ανοίξω μια μικρή θέση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πως εξηγείτε την σημεριή κίνηση της FIII;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγόρασε σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας 500.000 μετοχές η διοίκηση της fiii, εγώ πιστεύω ότι ίσως έχει αρχίσει να υπάρχει ξανά appetite γύρω από τα SPACs και πιστεύουν ότι δεν θα γυρίσει στα επίπεδα των 8$ όπως κάναν τα περισσότερα το τελευταίο διάστημα. Αλλιώς, ίσως πιστεύουν ότι δεν θα ψηφιστεί το merger (?). Όπως και να 'χει είναι καλό σημείο εισόδου τα 10- και δεν νομίζω να μην ξέρουν, ειδικά αυτοί, τι αγοράζουν και σε τι τιμή. Εν καιρώ θα δούμε

      Διαγραφή
    2. η εταιρεία ανακοίνωσε αγορές της, αξίας 5εκ $ ή 500κ τμχ...
      με λίγη τρομοκρατία στις αγοραπωλησίες, ψώνισαν μέχρι και στο -10% εν όψη της Συνέλευσης περί συγχώνευσης (23/6).
      όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος
      ναι, συμβαίνει και αλλού :)

      Διαγραφή
    3. Και η διοίκηση της ASTS με τους βασικούς μετόχους αγόρασαν εκατομμύρια μετοχές στο 10 .... αυτό δεν εμπόδισε τη μετοχή να πάει στα 8.

      Η διαφορά είναι ότι αυτοί δεν βιάζονται .... οι παίκτες ΠΆΝΤΑ βιάζονται.

      Διαγραφή
    4. Εγω θα συνεχίσω να ποντάρω στο σενάριο .... στα 8 θα αγοράσω, μετά τη συγχώνευση.

      Διαγραφή
  30. Θα πω γκουρουδιά με αρκετή δόση κουβαδιάς.

    Πολύ ζωηρή, με αρκετό fun club αν και αρκετά ακριβή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι η EV Go. Όταν το ticker αλλάξει απο CLII την βλεπω να δίνει συγκινησεις. Συγχώνευση σε λιγες μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Nasdaq που όλο τον καταρρέουν οι γκουρούδες του ολέθρου ... ήδη βρίσκεται σε νέα Ιστορικά υψηλά.
    Η πλάκα θα είναι να γίνει όπως πέρσι το καλοκαίρι και να πάει αε επιτάχυνση, δίνοντας επιπλέον των 14.200 μονάδων, άλλες 2000 με 3000 μονάδες.

    Ώ, ρε τι θα έχουμε να ακούμε απο τους μαύρους καβαλάρηδες της Αποκάλυψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μετοχές μας όμως πέφτουν κ. Τάκη

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , κύριε nek και τι έγινε πως πέφτουν μήπως θέλετε σήμερα να πάτε ταμείο ? Μην κοιτάτε αν δεν αντέχετε και εγώ στην ίδια κατηγορία είμαι , πχ σήμερα την έτρωγα από παντού ευρώ μετοχές crypto , λοιπόν έβαλα να βλέπω βίντεο και ρίχνω κλεφτές ματιές μπινελικώνω και συνεχίζω τα βίντεο έχω δει ότι κυκλοφορεί για την Ελληνική επανάσταση στο δίκτυο και στα κανάλια χώρια του τι εχω διαβάσει , περίμενα και την Nvve αλλά με πούλησε η άτιμη έγινε σιγανοπαπαδιά αυτή που ήταν τσαχπίνα και αλανιάρα ( ήθελα να πάω ταμείο για ρευστότητα τρομάρα μου ), κινήσεις θα κάνω αργά και βασανιστικά αυτήν την περίοδο.
      Κύριε Τάκη εγώ θέλω να δω τις φάπες που θα φάνε στα crypto οι σόρτιδες και εκεί δεν κανουν αστεία θα τους κανουν να ξεχάσουν και το όνομα τους από την σφαλιάρα , εμένα με ούτε 1% στο χαρτοφυλάκιο μου δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν αλλά αν πέσει και άλλο θα αυξήσω θέση.

      Διαγραφή
  32. Το Wterάκι συνεχίζει αθόρυβα να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια. Πλέον και ό όγκος του στρώνει ..... είπαμε το 1,6 με 1,8 θα το έχει εύκολα. Αν περάσει απο εδώ ... τότε αρχίζουν τα ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sir Takis ελπίζω να τα δούμε τα ωραία...
      Μην το tradαρουνε όπως πέρσι το καλοκαίρι φοβάμαι...
      Δεν θα απογοητευτώ όπως και να έχει...Το wteraki το έχω για πολύ long...μέχρι να γίνει celh τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    2. Άσχετο... Αυτό το μήνα, όσοι ακουληθήσαμε πέρυσι τέτοια εποχή τον κ. Τάκη και τον κ. Butcher γίναμε και επίσημα long investors στα νεράκια.

      Διαγραφή
    3. Δε θα μου κάνει εντύπωση να επιστρέψει 1,35~1,40. 4άκι φαίνεται να κάνει.
      Εγώ κύριοι 2,3~2,8 με το καλό θα δώσω ένα 40% μάλλον και αν πράγματι είναι σε inflection point θα το δω με free θέση. Τα αποτελέσματα ελπίζω να μας διαφωτίσουν.
      Φοβού τους κατσαπλιάδες και λόγια λέγοντες.
      Για CELH εξέλιξη δε το βλέπω κ. Δημήτρη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

      Διαγραφή
    4. Monsieur Barren αν ο κατσαπλιας έδινε κάνα 7M μετοχές στο Ronaldo και το γυναικάκι του...εκεί να δεις!
      Που να σκεφτεί ο κατσαπλιας να εκμεταλλευτεί το γεγονός με την coca cola ?

      υ.γ.
      Για να μην τον αδικώ...Ένας είναι ο μέγας ψευτοαναρχοαριστεροΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ... Ο Αλ6ς 🙃

      Διαγραφή
    5. Κύριε Παναγιώτη ήταν λάθος μας πέρσι που δεν βγήκαμε απο τα νεράκια στα 2+ , άντε στο 1,9 με 2.

      Ανέβαιναν πολύ γρήγορα και μπλέχτηκαν πολλοί παίκτες και διαγραμματιστές .... ο ΑΘΟΡΥΒΟΣ ρυθμός που πάει πάνω τώρα είναι ο σωστός. Αν αρχίσει το ράλι , όξω.

      Διαγραφή
    6. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάει σε έκδοση νέων μετοχών. Θα χρειαστεί χρήμα ...

      Διαγραφή
    7. Ο 1 χρονος εμπειρίας μου από το Αμερικανικό χρηματιστήριο μου έχει δείξει πως, όταν μια μετοχή ανεβαίνει πολύ και σε σύντομο χρονικό διάστημα (ASTS, SKLZ πρόσφατα προσωπικά παραδείγματα), πρέπει πάντα να δίνουμε ένα μέρος της θέσης μας και αν "πιστεύουμε πολύ" την εκάστοτε μετοχή, να αγοράζουμε πίσω τα κόμματα μας αν και εφόσον τη συναντήσουμε αργότερα σε χαμηλότερα επίπεδα...

      Άρα ναι! Η διάρκεια και το μέγεθος της ανόδου της WTER πέρυσι ήταν για ξεφόρτωμα!

      Το ερώτημα όμως είναι φέτος που είναι το ταβάνι; Αξίζει να δώσουμε τα κομμάτια που κρατήσαμε με νύχια και με δόντια για 1 χρόνο τώρα;

      Διαγραφή
    8. Sir Takis μέχρι να στρώσει το μαγαζί πρέπει να μπαίνουμε May and go away July. Λέτε να επιβεβαιωθεί και φέτος η πρόβλεψη?

      Διαγραφή
    9. Κύριε Barren εχετε καπου διαθεσιμο το διάγραμμα με τη μετρηση;

      Διαγραφή
    10. Κ. Constantine μη το δένετε και κόμπο, ζωγραφιά είναι. Θα μπορούσε και το 3 μου να είναι i/3 και να απογειωθεί αλά Falcon, θα μπορούσε και το 1-2-3 να βγει 3κυμματικό και να το πάρει η κάτω βόλτα.

      Στο δικό μου πλάνο έχω ολοκλήρωση του 5 στην περιοχή 2,30~2,80 και μετά διόρθωση προς 1,5~1,7. Έτσι θα το παίξω (μέχρι 40% θέσης) κι ότι βγει.

      https://prnt.sc/16g8ydw

      Διαγραφή
    11. Κε Barren κομπους δενω μονο οταν χανω πραγματα! Ευχαριστώ για τη ζωγραφιά, δεν διαφωνώ σε γενικες γραμμές.

      Διαγραφή
  33. Άνοιξα μια μικρή θέση στην flora στα 3,28
    Ευχαριστώ κε Τάκη για την παρουσίαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω στο 3.29...! Χαχα... για να δουμε... θα ξαναδει το 4 συντομα...;;

      Διαγραφή
    2. Καλα το παει η σκεψη μας...

      Διαγραφή
    3. Καλά το πάει dr αλλά δεν με πειθει ο ογκος της για σημαντική κίνηση στην παρούσα φάση

      Διαγραφή
  34. σκέψεις για 1η τοποθέτηση σε ADMΑ αντί της ASTS (με τρώει καιρό η σκέψη για την ADMA).
    Τις ευλογίες σας, καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω μια τοποθετηση την εκανα σημερα στην adma στο 1,66

      Διαγραφή
    2. με τις ευλογίες μας να ζήσουμε τις προσδοκώμενες συγκινήσεις!

      Διαγραφή
  35. Διατείνομαι πως η SOFI μόλις ξεκινάει την κίνηση για νέο υψηλό.
    Αν βγω λάθος το ξεχνάμε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά μαμιέται το Σοφάκι ... πάει για -4% gap down.
      Σήμερα ξεκλειδώνουν οι πιπαδόροι λέει.
      Ελπίζω να βγει στήριξη στο 20άρικο και να φύγει για πάνω γεμίζοντας το gap.
      Αλλιώς υπομονή, shit happens.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , κύριε Barren με τις υγείες μας και ψαχνόμουνα γιατί τρώει ξύλο στο pre market θα την αντέξουμε , δεν πουλάω ότι και να κανουν οι πιπαδόροι που αν έχουν κέρδη θα παντελονιάσουν μέρος από αυτά.
      Σίγουρα ευχαριστημένος θα ειναι ο κύριος GERRY που την ήθελε 1-2 δολάρια ποιο κάτω.

      Διαγραφή
    3. Πήρα το 1/3 τής παλιάς θέσης μου στο 19.50 ...Ας φύγει πάνω Κύριε GEOPARD και δεν πειράζει να μείνω Μ αυτά... Κύριε BARREN αυτή που G@MIET@I στην Κυριολεξία είναι η SPACE GALACTIC...δεν λέει να φρενάρει από το πρόσφατο 15 που έκανε..

      Διαγραφή
    4. Κύριε BARREN εδώ θα δικαιωθείτε SKLZ...

      Διαγραφή
    5. Αουτς έχασε και το 19 προς στιγμή , διάβασα ότι στις 28 ξεκλειδώνουν οι πιπαδόροι στο κουτσομπόλικο και αναξιόπιστο stocktwits , κύριε GERRY καλά κέρδη στο Σοφάκι .

      Διαγραφή
    6. Σε όλους μας κύριε GEOPARD... Χαίρομαι που έχετε κουλαρει... Απολαύστε το από εδώ και πέρα!!!

      Διαγραφή
    7. Κύριε GERRY κακά τα ψέματα δεν θα αλλάξει κάτι αν ειμαι χαμένος και εκνευρισμένος ίσα ίσα θα κάνω ποιο εύκολα λάθος επιλογές όταν δεν πρέπει, βέβαια τώρα κοιτάω μακρυά και όχι κοντά (μην το μπερδέψουμε με την πρεσβυωπία που έτσι και αλλιώς μου χτυπάει την πόρτα και ας αρνούμαι να το παραδεχτώ και να φορέσω γυαλιά) οι επιλογές είναι καλές και σιγά σιγά θα αρχίσουν να πληρώνουν.

      Διαγραφή
    8. Δεν φθονώ την πορεία της SPCE .... γιατί έχω ASTS και θα κάνει την ίδια ακριβώς πορεία.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη στην SOFI προφανώς αναφέρεστε???

      Διαγραφή
    10. Εδώ αναφέρομαι στη Sofi. (διορθώνω ένα λαθάκι)

      Σιγά μην περιμένουν οι πιτσαδόροι να πουλήσουν τις πίτσες τους όταν θα είναι έτοιμες .... ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

      Αυτά είναι κολπάκια για να παίξουν λίγο τους ποπολάριους στο χαρτί.

      Κάτω απο 18 θα αρχίσω να γεμίζω για μακροπρόθεσμα.
      Τα κομμάτια που έχω τώρα .... αν γεμίσω όσα θελω κάτω απο 18 ... θα φύγουν όταν κλείσει το γκαπ και κτυπήσει 24.

      Διαγραφή
    11. Αν το μαγαζί είναι για πολλά, η μαγκιά θα είναι να κλείσει σήμερα εκεί που άνοιξε κοντά στο 19,8 και τη Δευτέρα να ανοίξει στο 20,80 με island reversal, αφήνοντας ένα διπλό γκαπ που δε θα κλείσει ποτέ και τους σημερινούς πωλητές λαλάκες naoum.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Barren από ότι βλέπω δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό σήμερα , εμένα δεν θα με χαλάσει να φορτώσω λίγα χαμηλότερα μειώνοντας λίγο την θέση μου στην Volta , εκεί στο 17,5 θα αρχίσω την τράμπα ελπίζω να τρέξει λίγο η Volta για να εχω καλύτερο deal γιατί δεν υπάρχει σάλιο στο ταμείο (και σκεφτείτε μετά να αρχίσει να γκαζώνει η Volta και να με αφήσει παγοκολόνα να κοιτάω αντί να πάει κάτω ).

      Διαγραφή
    13. Με το κλείσιμο της συνεδρίασης έσκασε και πομπάρισμα από το seekingalpha για την Space mobile λέτε να ήρθε η ώρα της να τρέξει αφού θα την ανακαλύψουν ?
      https://seekingalpha.com/article/4436321-ast-spacemobile-company-for-those-in-the-know?utm_campaign=June%2B25%2BMust%2BReads&utm_medium=email&utm_source=Sailthru&utm_term=must_reads

      Διαγραφή
  36. Κε Ευρωβλάχος από την άλλη μεριά του Ατλαντικού ποιες είναι στο χ/φ - υπάρχει ακόμα η τεμπέλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Butcher έχω BABA, LAZY και τα μισά THCB.
      Τη LAZY την κρατάω μέχρι να δω τι στίγμα θα δώσει για το q2 εντός Ιουλίου. Μου αρέσει πολύ που κάνει εξαγορές πάνω στον τομέα της αλλά φοβάμαι ότι αν στραβώσει το κλίμα δεν θα βγει αλώβητη.

      Διαγραφή
    2. Αν στραβώσει το κλίμα ....
      ΝΑΙ, κάπου, κάπως, κάποτε θα συμβεί και αυτο.
      AND SO WHAT?

      Διαγραφή
  37. Με την Σκυλα τι γινεται..;;; Γιατι τετοια κακομοιρια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα δείχνει πάντως έντονη κινητικότητα στην Προαγορά. Έχει κάνει x5 στον φυσιολογικό της όγκο μια ώρα πριν το άνοιγμα της αγοράς.

      Διαγραφή
    2. Aπορώ που ακόμη δεν έχει γίνει αντιληπτό το τι θα γίνει εδώ!!!

      Διαγραφή
    3. Αν αυτό που ξεκίνησε είναι 3/(3) (το μακρύτερο δηλαδή) δέστε ζώνες και πάρτε δραμαμίνες.
      Θα είναι πολλά τα G.

      Διαγραφή
    4. Προσχομεν!! Αμην!!
      Και οι Σκυλες φοβερα θελουν τελικα...!

      Διαγραφή
    5. Μέσα για το Κάγκελο Κύριε ΤΑΚΗ...και για τα G Κύριε BARREN!!!

      Διαγραφή
    6. Με προβληματίζει ότι δεν έκλεισε το gap στο 17,59. Βέβαια αυτό είναι και σημάδι bull

      Διαγραφή
    7. Δεν βλέπω κανένα γκάπ.

      https://finviz.com/quote.ashx?t=SKLZ

      Γενικά πάντως το 1ο γκαπ αν είναι σχετικά μικρό και συνοδεύεται απο είδηση, ΤΟ ΘΕΛΩ και συνήθως δεν κλείνει ποτέ.

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα σε όλους
      παρακολουθώ αρκετό καιρό αλλά γράφω πρώτη φορά
      στις 28/5/2021 το yahoo στα data για SKLZ έχει ψηλό 18.35(περιλαμβάνει και pre-market και after-hours όμως)άρα δεν υπάρχει gap

      Διαγραφή
    9. 1 με 2/6 εννοώ
      Είναι θέμα ορισμού του gap
      για μένα δεν υπάρχει καλύπτει η 28/5

      Διαγραφή
    10. Να συμπληρώσω κατά την ταπεινή μου γνώμη το gap δεν αφορά (αυστηρά) δύο διαδοχικά κεριά αλλά την λίγο μεγαλύτερη εικόνα της (ίδιας) κίνησης. Στην ανοδική κίνηση (χαμηλό 13/5 με υψηλό 9/6) δεν υπάρχει κενό συναλλαγών που θα πρέπει να κλείσει μελλοντικά.

      Διαγραφή
  38. Η κίνηση της Fiii πως σας φαίνεται κ. Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η συνέλευση αύριο και σε συνδυασμό με την αγορά 500.000 μετοχών προχθές ... επικρατεί αισιοδοξία.
      Την εταιρεια ELMS τη θεωρώ, απο τα σπακ της ηλεκτροκίνησης, ως μία απο τις δυνατότερες και πιο στέρεες επιλογές .... όμως πιστεύω ότι μετά τη συγχώνευση θα την κάνουν μια βόλτα προς τα 8.

      Διαγραφή
    2. Την βλέπετε τη FIII?

      Εγώ την ELMS την πιστεύω πολύ και πιστεύω ότι θα ξεχωρίσει και θα γοητεύσει.
      Όμως οι marker makers μου δείχνουν ότι θα ψωνίσω ELMS στα 8 .... μπορεί και 7.
      Αν έχω δίκιο, θα αγοράσω και θα κρατήσω σφιχτά.

      Διαγραφή
    3. Και οι χειριστές της Volta, μου δείχνουν ότι θα κάνουν ανάλογο παίξιμο όπως με FIII.

      Σκέφτομαι .... ότι μπορώ να τους πιάσω στον ύπνο.
      Αφού, σύντομα θα λερωθούν (μπρος, πίσω) πολλά σωβρακάκια απο ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΣΠΑΚαδόρους.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα , κύριε Τάκη η Volta είναι το μοναδικό spac που κρατάω και είναι πολύ μεγάλη θέση στο χαρτοφυλάκιο μου αλλά δεν βλέπω να την αφήνουν να πάρει ανάσα λίγο να ξεμυτίσει την χώνουν με την μια , αν πάνε προς τα 12-13 ( δύσκολο να πάει) πριν το merge θα βγάλω μερικά έξω μιας και ειναι το 18% του χαρτοφυλακίου μου αλλά και πάλι δεν έχω θέμα θα το δω και εδώ όλο το έργο εδώ το είδα στην space mobile , sklz , Nvve που με πήγε βόλτα μέχρι τα 7 και αυτή αλλά άντεξα , με το παρόν χαρτοφυλάκιο μου γενικά αισθάνομαι ποιο άνετα και ας έχω λιγότερες εταιρίες , λίγο στα ποσοστά τα εχω χαλάσει https://prnt.sc/16mubz3 αλλά παρακάτω πιστεύω θα τα φτιάξω αφού χρόνο έχουμε , AYRO Nvve είναι για ρευστοποίηση στις τιμές που ζητάω (13 η AYRO και 19 η Nvve ) τα άλλα θα τα κρατήσω άσχετα αν κάνω κάποια trade .

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ κ. Τάκη. Έχω fiii από τα 13 κ την διακρατω. Φοβάμαι να ενισχύσω. Έχετε ίσως κάποια τιμή στόχο?

      Διαγραφή
    6. ELMS, θα μαζέψει καναν ξεχασμένο ή μας έφυγε το τρένο?

      Διαγραφή
  39. Κύριε drleon. Είχατε γράψει πριν 2 μέρες:

    ....Πουληστε φωναζανε την Παρασκευη... θα γινει χαμος τη Δευτερα λεγανε... η πτωση στα κρυπτο θα μεταφερθει στις μετοχες...καντε ρευστοτητα 90%...

    Τέτοιες κραυγές, είναι πολύ σημαντική πληροφορία. Που όμως τις είχατε διαβάσει? Εγώ χαμπάρι δεν πήρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φωνες ειναι σημαντικες αν προερχονται απο σημαντικα ατομα, οπως ο κυριος Τακης... αλλιως ειναι θορυβος που σε αποπροσανατολιζει και μπορει να σε ριξει στις ξερες! Ευτυχως που δεν τους ακουσα και μπορω να απολαμβανω αυτην την συγκλονιστικη χρηματιστηριακη εβδομαδα! Αλλως θα εκλαιγα με μαυρο δακρυ, οπως οι σορτοκαμενοι που προφητευουν μονιμως καταρτροφες!
      ΥΓ: γενικα εκτος απο δω, διαβαζω Εκηβολο τα σχολια και Soltrade...! Εχει και κει αξιολογα ατομα, με σοβαρες αποψεις και τεκμηριωμενες... αρκει να μπορεις να τους διεχωρισεις απο κατι σορτηδες της συμφορας...!

      Διαγραφή
  40. Παιδες μην ξεχνάτε ότι σε δυο μερες ολοκληρώνονται οι προσθηκες και οι διαγραφές από τον Russell.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την καλημέρα μου σε όλους σας. Στον δείκτη προστίθεται και η CLVR με έναρξη διαπραγματεύσεων από 28 και έχοντας ανακοινώσει συμφωνία επέκτασης σε Μεξικό και Αυστραλία.

      Διαγραφή
  41. Καλημέρα !

    https://markets.businessinsider.com/currencies/news/cathie-wood-ark-invest-bitcoin-buys-dip-volatility-grayscale-2021-5-1030468211

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Cruuuuuush


    Στην κεφάλα των σόρτιδων.


    Ε, βρε τι έχουμε να τραβήξουμε, από τους μαύρους καβαλάριδες της Αποκάλυψης, για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κ.Barren να ζητήσω ένα update στο τεχνικό του BTC?

    Έχω μπει στα 32Κ αλλά το ένστικτό μου λέει να την κάνω και να περιμένω πιο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Πάνο, σας έχω κάτι καλύτερο, μια πρόταση/ συμβουλή αν επιτρέπετε:

      Μην ασχολείστε με τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις. Αν πιστεύετε ότι αυτό το διαόλι μπορεί να κάνει *10~20 την επόμενη 5 ετία, τι σημασία έχει αν πάει και 20 κ? Μακάρι να το κάνει και να συμπληρώσουμε χαμηλότερα. Είναι βέβαιο ότι οι σοβαρές αποδόσεις για τον απλό κόσμο σαν εμάς στα crypto έρχονται με τη μακροπρόθεσμη διακράτηση ποιοτικών projects.

      Άρα είναι προτιμότερο να αφιερώνουμε το χρόνο σε DD, να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις, να κάνουμε περιοδικές αγορές ειδικά στις βαθειές διορθώσεις, να βάζουμε τα PoS coins σε staking και να παίρνουμε ένα 5~10% / έτος και τριμαρίσματα μόνο στις εξόφθαλμες υπερβολές.

      Συγγνώμη για την εκτός θέματος απάντηση, αλλά εκεί είναι η ουσία και δυστυχώς πάμε όλοι για το γρήγορο υπερκέρδος και δε τα τηρούμε
      Τα παραπάνω τα γράφω κυρίως για να τα επαναλαμβάνω στον εαυτό μου.
      Κάποια στιγμή θα ανεβάσω κι ένα διάγραμμα (γιατί δεν κρατιέμαι), αλλά καλύτερα μη δίνετε και πολλή σημασία.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον κύριο Barren.
      Οι αγορές (στα πάντα) πρέπει να γινονται με μσκροπρόθεσμη λογική ... όποιος πιστεύει σε υπεραποδόσεις αδιαφορεί για τα -10% και -30%. Μπαίνει, αγοράζει, κρατάει. Όποιος παύει να πιστεύει πουλάει.

      Όλα τα υπόλοιπα είναι tradeρίστικες λογικές και προσωπικά δεν μπορώ να βοηθήσω.
      Αν κάποιος εμπιστεύεται το ένστικτο του και την εμπειρια του και είναι πραγματικά καλός τότε ακολουθεί τον εαυτό του.

      Διαγραφή
    3. Τι να επιτρέπεται κ.Barren..δεν το συζητάω. Είμαστε ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος.

      Με αυτήν τη φιλοσοφία κινούμαι στις μετοχές, τουλάχιστον σε όσες έχω αγοράσει με σιγουριά και πίστη. Έχω κλείσει και απλά παρακολουθώ ανά διαστήματα. Πάνω-κάτω με αφήνουν αδιάφορο.

      κ.Τάκη το έχετε και εσείς επαναλάβει πολλές φορές. Είναι από τις συμβουλές που έχω κρατήσει πολύ γερά.

      Απλά τώρα να πως να σας το πω.. Βγήκαμε από το αβγό, θέλουμε και μαγκιές.
      Έλεγα αν τεχνικά υπήρχε κάτι εξόφθαλμο κ.Barren να βγάζαμε κανα ψιλομεροκάματο..

      Ευχαριστώ και τους δύο.

      Παρεμπιπτόντως κ.Τάκη, τα νερά φαίνεται να κωλώνουν στο 1.60

      Διαγραφή
  44. καλημέρα.

    Νομίζω ότι στην SUNW κάτι ετοιμάζεται. Μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου, έχω θέση από 8,70 και σε περίπτωση που το ξαναδεί την ρευστοποίησα. Προσωπικά την επέλεξα μόνο για να τσεκάρω αν την διάβασα καλά. Αν επιβεβαιωθώ, θα κόψω το λαχείο της Τρίτης γιατί η τύχη μου θα έχει εξαντληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι ακόμα, στο σενάριο μου είναι το 16 εφόσον σπάσει το 11,50.
      Μην με πάρετε όμως πολύ στα σοβαρά, λόγω πανδημίας είδα πολλά έργα και το μυαλό μου φτιάχνει σενάρια!

      Διαγραφή
  45. καλημερα
    η μεγαλυτερη βλακεια μου κυριε Τακη που εδωσα celsius στα 18,80, αγορασμενα 1000 τμχ στα 10 νομιζοντας θα τα παρω ξανα πιο κατω. Τα δωσα για να καλυψω καποιες αλλες απωλειες που ειχα αλλου. Μετα αγορασα 100 τμχ στα 20 και τα κραταω και δεν τα δινω. Χτυπαω τη κεφαλα μου. Και τη πιστευα πολυ τρομαρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να νιώσετε καλύτερα, εγώ είχα δώσει TSLA στο 69 (345 προ split).
      AN την είχα κρατήσει έως τώρα (που δεν υπήρχε περίπτωση βέβαια), θα άξιζε η θέση όσο το σύνολο του τωρινού μου Χ/Φ.
      Και την πίστευα κι εγώ πολύ.
      Συμβαίνουν αυτά.

      Διαγραφή
    2. ετσι ειναι κυριε barren . . .
      επρεπε τουλαχιστον ενα μερος να δοθει εκ μερους μου. . .

      Διαγραφή
    3. Καλημερα σας,

      ΝΙΟ αγορα 2,4 εδωσα στα 9,3 και σε βαθος 6 μηνου ειχε παει 61.

      Ειναι ενα μικρο κομματι απο το αρθρο του Jason Zweig “The Intelligent Investor” in The Wall Street Journal.

      To use Phil Mickelson's phrase, how do you "elongate your focus" with your investments? How do you keep your attention on your long-term goals in a short-term world?

      Here are a few of my favorite responses.

      I remind myself that my goals are different than [those] of my “board of directors" (short list of people I discuss investing ideas with) and of a few times years ago I missed out when I let certain opinions steer my decision to invest. —Patti Weinberg, New York

      Remind yourself of the innate benefits, such as smaller capital-gains tax rates after a year. Do I think I will be able to hold this for more than a year? This will give you a framework to decide which stocks will be best in the long term, and thus best for you overall. —Mateen Sekandari (age 17), Glendale, Ariz.

      Save old newspapers and read them a few years later. It gives you great perspective and the ability to sift through hype with something that looks like wisdom. —Brian Hamburger, Cresskill, N.J.

      Investing is like riding a bike: where we look at is where we will end up at. The deeper I dig into the workings of the underlying business, the more I focus on the long term, because business strategy and execution take time to play out. By focusing more on the business...short-term price...doesn’t drive my decisions anymore. —Kangping Wang, Singapore

      Write down the goal or objective for making the investment. Then write under the goal the reason(s) you believe the investment will support achievement of the goal. It may also help to note in your log the frame of mind you are in along with the input that drove your investment decision. Visit this log when you have second thoughts or impulse to deviate. —Matt Constantino, Atlanta

      Διαγραφή
    4. https://stockcharts.com/h-sc/ui?s=spce

      Εδώ η Κάθυ βγήκε από τα 25 ως τα 15$ ασταμάτητα και ο Παλιχαπιτίγιας στα 30-35$ για να βάλει τα λεφτά σε άλλες επενδύσεις.

      Διαγραφή
    5. O Chamath πρώτος μάγκας.
      Μέσα σε 1,5 χρόνο τριπλασίασε το κεφάλαιο του.
      Έβαλε 100, όταν όλοι κορόιδευαν ... πήρε περισσότερα απο 300 εκατομμύρια

      https://www.secform4.com/insider-trading/1706946.htm

      Διαγραφή
  46. Καλημέρα στην ομήγυρη! Κε Τάκη ο Αρχηγός τις έστειλε τις αρκούδες σε θερινή νάρκη 😅

    ZIM, GNK, DAC, ESEA New 52 weeks high χθες και συνεχίζουμε 🚢🚀

    Υγ. @Gk Τα πλοία θα ξεκουραστούν μετά το 2023🧐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. https://mobile.twitter.com/FreightAlley/status/1408271591864160256

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. κύριε Τάκη, θα μπορούσατε να εκτιμήσετε την προοπτική της boxabl? Βέβαια δν είναι ακόμη public, αλλά προσεχώς..
    Keep going !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πάει η 3D Systems. Δεν τη βλέπω να γυρνάει πίσω. Αυτό είναι. Να έχεις βρει τη μετοχή που θα σου κάνει Minimum x10 μέσα στην 5ετία και από λάθος στρατηγική να έχεις μπει μόνο με το 1/4 της θέσης που θέλεις. Τώρα μου φαίνεται ακριβή.
    Γι' αυτό έγραφα και προ ημερών για καλάθι μετοχών αν μας αρέσει ένας κλάδος. Το ίδιο και στην ΧΟΝΕ (The ExOne). Εύχομαι και για την DM το ίδιο που έχει και τη βαρύτερη θέση στο 3d printing χαρτοφυλάκιο μου.

    Καλά κέρδη σε όλους εύχομαι.

    PS: Την spacemobile την πιστεύω πολύ και νομίζω ότι έχει τα 500 δολ. στην 5ετία. Ειδικά μετά τις διακοπές (αποσυνδέσεις) που έχω το τελευταίο διάστημα στο internet, αν ήταν το δίκτυο της έτοιμο θα έβαζα asap. Δεν λέω ότι θέλω να φύγω για διακοπές και αναγκαστικά έχω internet από 2 παρόχους για να είμαι σίγουρος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κύριε BARREN δείχνει να δικαιωνεστε αυτή την φορά για SKLZ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτάξτε, μια στις τόσες πρέπει να δικαιωνόμαστε γιατί θα απογοητευτούμε και θα μας χάσουν από πελάτες.

      Πάντως για να ισχύει ότι είναι στο τρίτο του τρίτου (το μακρύτερο δηλαδή), θα πρέπει η κίνηση να είναι καταιγιστική έως το 37~38 τουλάχιστον και μετά να ακολουθήσει ρηχή διόρθωση / συσσωρευσούλα.
      Αν αρχίσει τα "ναι μεν αλλά", τα "θέλω και δε θέλω" κλπ θα προβληματιστώ να σας πω.

      Διαγραφή
  51. ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ Η ELMS ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ, ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ? Η ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΚΑΤΩ? ΕΙΔΩΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂