Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Clever Leaves

Clever Leaves .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό
CLVR ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 26,512 εκατομμύρια μετοχές


 
 
Presentation Clever Leaves ... εδώ ...

Προηγούμενη αναφορά ... εδώ ...

Clever Leaves Με μία Ματιά 
 
 

Βασικά Χαρακτηριστικά
1) Η Clever Leaves κατέχει στην Κολομβία, πάνω από 175 στρέμματα καλλιεργησίμων θερμοκηπίων και περίπου 1200 στρέμματα γεωργικής γης, με την επιλογή να αποκτήσει περίπου 6700 επιπλέον στρέμματα για την επέκταση της καλλιέργειας. 

2) Το κόστος λειτουργίας των Clever Leaves, όπως μετράται από το κόστος ανά γραμμάριο ξηρού άνθους κάνναβης, είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με το κόστος εταιρειών κάνναβης που έχουν τις εγκαταστάσεις τους στον Καναδά.
Οι ελάχιστοι μισθοί στην Κολομβία είναι σημαντικά χαμηλότεροι από τον Καναδά. Στην Κολομβία τα ωρομίσθια είναι χαμηλότερα των 2 δολαρίων, έναντι 8 με 12 στον Καναδά.
Έτσι, το κόστος παραγωγής των Clever Leaves είναι μικρότερο από 0,20 $ / γραμμάριο, πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο του καναδικού κόστους των 1,89 $ /γραμμάριο. Αυτό είναι περίπου 1/10 του μέσου κόστους των μεγάλων εγκαταστάσεων παραγωγής στον Καναδά.


3) Διαθέτει την πιστοποίηση GMP της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εκχυλίσματα κάνναβης, καθιερώνοντας τις εγκαταστάσεις της Clever Leaves στην Κολομβία ως την πρώτη και μοναδική επιχείρηση που έλαβε την πιστοποίηση GMP της ΕΕ στη Λατινική Αμερική και μία από τις λίγες επιλεγμένες στον κόσμο. Η πιστοποίηση, η οποία απαιτείται γενικά για την εισαγωγή ιατρικών προϊόντων κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέπει στην Clever Leaves να παράγει API, ημιτελή και τελικά προϊόντα για διανομή σε φαρμακευτικά κανάλια.

4) Η Clever Leaves διαθέτει προσωρινή άδεια στην Πορτογαλία από την Infarmed, την πορτογαλική υγειονομική αρχή που επιτρέπει στα Clever Leaves να καλλιεργούν, να εισάγουν και να εξάγουν ξηρό άνθος για ιατρικούς και ερευνητικούς σκοπούς.
Η Clever Leaves Portugal διαθέτει σε λειτουργία έκταση 800+ στρεμμάτων, όπου τα 10 στρέμματα είναι καλλιεργήσιμα θερμοκήπια.


5) Τα Clever Leaves επεκτείνονται στη Βραζιλία (και στο Περού) μέσω διαφόρων συμφωνιών. Θα προμηθεύουν τελικά προϊόντα CBD και θα διανέμουν φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης στην αγορά κανναβινοειδών της Βραζιλίας. 


6) Κάθετα ολοκληρωμένη. Ξεκινά από τη γενετική έως τη διανομή και τη δημιουργία brands names.

Tα βασικά περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν την IQANNA με έδρα τη Γερμανία (100% θυγατρική) και την Cansativa (ποσοστό συμμετοχής 17%), οι οποίες ασχολούνται με τη φαρμακευτική κάνναβη.
Η IQANNA είναι ο κάθετα ολοκληρωμένος ιατρικός τομέας των Clever Leaves που εστιάζει στην έρευνα, την καλλιέργεια, την εξαγωγή, την επεξεργασία και τη διανομή φαρμακευτικής κάνναβης. Με εγκαταστάσεις καλλιέργειας και συλλογής βαθμού GMP στην Κολομβία και δευτερευούσης τοποθεσίας, υπό κατασκευή, στην Πορτογαλία, τα πρώτα ιατρικά προϊόντα αναπτύσσονται επί του παρόντος και θα διανέμονται, αρχικά μέσω φαρμακείων στη Γερμανία.



Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021
Τα έσοδα του πρώτου τρίμηνου του 2021 αυξήθηκαν κατά 19,3% και ανήλθαν σε 3,477 εκατομμύρια δολάρια από 2,914 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια περίοδο του 2020. Αυτό οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη σημαντική αύξηση των πωλήσεων κανναβοειδών, οι οποίες έχουν επεκταθεί περαιτέρω καθώς η Εταιρεία επιδιώκει παγκόσμιες επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και εισέρχεται σε νέες αγορές.


Το συνολικό κόστος ανά γραμμάριο του ξηρού λουλουδιού το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν 0,13 δολάρια ανά γραμμάριο, από 0,15 δολάρια του προηγούμενου τριμήνου. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό λόγω του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους στην Κολομβία, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από το κόστος παραγωγής που σχετίζεται με την αύξηση των αρχικών σταδίων ανάπτυξης της Εταιρείας στην Πορτογαλία.

Το μικτό κέρδος του πρώτου τρίμηνου του 2021 αυξήθηκε ελαφρώς στα 2,231 εκατομμύρια δολάρια από 2,161 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του 2020. Το μικτό περιθώριο του πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν 64,16% από 74,16% για την ίδια περίοδο του 2020. Η μείωση του μικτού περιθωρίου, όπως αναμενόταν, οφείλεται από την ανάπτυξη στο τμήμα κανναβοειδών, όπου τα περιθώρια δεν έχουν ακόμη ωριμάσει πλήρως σε σχέση με το τμήμα μη κανναβοειδών.

Τα λειτουργικά έξοδα του πρώτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν στα 10,0 εκατομμύρια δολάρια.
Η καθαρή ζημιά ήταν 13,765 εκατομμύρια δολάρια. Η καθαρή ζημιά (εξαιρουμένης της ζημίας 4,851 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την επανεκτίμηση της ευθύνης των ενταλμάτων) το πρώτο τρίμηνο του 2021, βελτιώθηκε σε 8,9 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 10,2 εκατομμύρια δολάρια. Η βελτίωση οφείλεται σε χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα κατά τη διάρκεια του τριμήνου ως αποτέλεσμα των μέτρων ελέγχου του κόστους που άρχισαν το δεύτερο τρίμηνο του 2020, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από την προαναφερθείσα αύξηση των δημόσιων δαπανών της εταιρείας.

Τα ταμειακά ισοδύναμα, στις 31 Μαρτίου 2021, της εταιρίας ανήλθαν σε 69,2 εκατομμύρια δολάρια από 79,5 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Αυτό οφείλεται κυρίως στις λειτουργικές ζημίες αλλά και σε επενδύσεις κεφαλαίου του Α΄τριμήνου, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από την άσκηση των ενταλμάτων.

Η οδηγία της διοίκησης είναι πως οι πωλήσεις της εταιρείας για το 2021 θα κινηθούν στα επίπεδα των 17 με 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η οδηγία απογοήτευσε τους επενδυτές καθώς αναθεωρήθηκαν οι προβλέψεις των εσόδων, για το 2021, όπως είχαν αυτά παρουσιασθεί στο presentation της εταιρίας προ 6 μηνών, από 57 εκατομμύρια δολάρια προς τα κάτω.

Παρόλο που η οδηγία της διοίκησης είχε δοθεί από τα τέλη Μαρτίου, η αγορά το αντιλήφθηκε πρόσφατα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Α τριμήνου. Έτσι η μετοχή κινήθηκε προς τα 8 δολάρια, από όπου εδώ και 8 συνεδριάσεις έχει ανακάμψει δυναμικά και έχει ανέλθει στα 12,23 δολάρια ..... δίνοντας την πεποίθηση ότι βραχυπρόθεσμα δύναται να φθάσει, τουλάχιστον, έως και τα 16 δολάρια προκειμένου να κλείσει ένα ανοικτό gap. 

Ωστόσο η διοίκηση, έχει αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τη διετία 2022 - 2023 στοχεύοντας σε έσοδα 220 εκατομμυρίων δολαρίων με EBITDA 90 εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος η μακροπρόθεσμη στόχευση είναι να καταφέρει να πάρει μερίδιο περίπου 1% από την παγκόσμια αγορά κάνναβης και να προσεγγίσει έσοδα 500 εκατομμύρια δολάρια με το EBITDA να φθάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.


171 σχόλια:

  1. Αφού είναι με 5% και Ο Escobar, NO FEAR OF THE DARK, αντίλογος στον Βruce!!
    Βy the way, EVFM ROCKET LAUNGH???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε βγαίνετε? Εγώ εγώ στηθεί να βγω 1.19 με είσοδο 0.84

      Διαγραφή
    2. Είχα αρχικό στόχο στο 1 με το swap με την ship, αλλά κάτι καμένο μου μυρίζει εκεί, και αναθεωρω σε 2 αρχικά...
      Στο μεταξύ η μύτη του sir, απέχει από shipping, όποτε περιμένω γοργόνες να μου κουνήσουν την ουρά τους!!!!

      Διαγραφή
  2. H Αμερικάνικη χρηματαγορά συνεχίζει να αδειάζει τους απίστους. Είναι πιο δυνατή από ποτέ.
    Το ίδιο θα συμβεί και στα σπακ με τις εταιρείες που αξίζουν .... θα γίνει επικό άδειασμα και θα κυνηγάνε τα χαρτιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι κινείται σε Latch και Hyzon

      Διαγραφή
    2. H oμάδα που βάζει τη Hyzon .... βάζει και τη Tritium. Δείτε σπακ DCRN!!

      Διαγραφή
    3. το dcrbακι δειχνει κατι να κουνιεται στην ισοηλεκτρικη γραμμη του . . ρε λες?

      Διαγραφή
    4. Μακαρι να παρουν μπρος κι αυτα γιατι προς το παρον κοιμουνται υπνο βαθυ! Συγχαρητηρια παντως για την εμπιστοσυνη σας, οταν ολοι μας τρεμαμε! Ευτυχως ακουσαμε την μυτογκα σας και ειμαστε μεσα 100%!!

      Διαγραφή
    5. H fubo διπλασίασε σε λιγότερο από μήνα

      Διαγραφή
    6. και η STEM κε apipapi. Και το ίδιο κοντεύει να κάνει και η πεθαμένη η RIDE.
      η SOFI χτυπησε +70% κλπ. Γενικά, όσες είχαν πιεστεί πήραν από 60 εως 120%. Μεσα σε ένα μηνα.

      Τι να λέμε απίθανα πράγματα.. Σεβασμός κι απο εμένα στο κο Τάκη για την πίστη του.

      Το ερώτημα του ενος εκατομμυρίου, επειδή αυτά θα ξαναγίνουν νομοτελειακά, είναι: Πως το αναγνωρίζουμε για να είμαστε 100% έξω στην πτωση και να μπουμε στα χαμηλά.

      Στη δική μου ψυχολογία, παρατήρησα ότι έπαιζαν ρόλο οι προμήθειες. Γι' αυτο και άνοιξα κωδικο έξω. Μου την έσπαγε που για να κινήσω τα χρηματά μου έπρεπε να δώσω -1% σε προμηθειες. Αν έπεφτε και ενα -3% η μετοχή, αντίο χιλιάρικο.

      Με βρήκα να διστάζω και να πουλάω εν τέλει σε χειρότερες τιμές.

      Διαγραφή
  3. Απο εκει που ημασταν στο καναβατσο πριν μερικες εβδομαδες, κανουμε τωρα ονειρα για διακοπες με "χρυσα κουταλια".
    Οι μονες που εχω ακομα στο νεκροκρεβατο ειναι οι ASTS, Agora/API αλλα για ενα περιεργο λογο απλα κανω υπομονη και περιμενω την ωρα τους.

    Για να αποδωσουμε του "Καισαρος τω Καισαρι" κε. Τακη η μυτη σας ειναι σπουδαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Με την ASTS τι βλέπετε κ. Τάκη; Σας ρωτάω γιατί τις προάλλες άλλαξα τη volta για να διπλασιάσω στους δορυφόρους μας!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , άντε να ξεκινήσει και ειμαι πολύ φορτωμένος Volta με 18% περίπου βαρύτητα τώρα στο χαρτοφυλάκιο μου και μέσο όρο 12,69 .

      Πραγματικά δεν πρέπει να κοιτάς Αμερική και να είσαι συνέχεια από πάνω θα σε τρελάνουν , εγώ έχω αρκετό δρόμο για να συνέλθει το χαρτοφυλάκιο μου πλήρως (40% - 45%) αλλά έχω υπομονή και χρόνο .

      Για πολλοστή φορά ένα ακόμα respect σε εσάς κύριε Τάκη και ένα ευχαριστώ στους υπόλοιπους της παρέας .

      Διαγραφή
  5. Ο Μάρτιος-Απρίλιος του 2021 ήταν ένα πολύ καλό τεστ αντοχών για τους πάντες.
    Προσωπικά έμεινα πιστός στο δόγμα "δεν δίνουμε λέπι", εκτιμώντας για άνοδο των σπακ μας το καλοκαίρι ( "μίνι εκδίκηση" την χαρακτήριζα δεδομένου του ψυχοφθόρου βρωμόξυλου που φάγαμε την άνοιξη).
    Οι σορταρισμένες όσο δεν πάει IPOE και SKLZ μας χαρίζουν απλόχερα χαμόγελα, προσωπικά τις βλέπω αμφότερες με το 3 μπροστά όταν ανοίξουν τα σχολεία. Ο Ιούλιος θα ανήκει στην THCB/Microvast αν όλα πάνε καλά, ενώ και η ARVL ζεσταίνει μηχανές.
    Volta και ASTS (αναφέρομαι σε όσες κατέχω) οι άγνωστοι χ του καλοκαιριού και ίσως όλου του 21(;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sklz
      Βλέπω 40 με 50 εντός των θερινών μηνών. Θα πέσει λίγο δούλεμα στο 24 με 25 να αδειάσουν και όσοι το έπαιξαν πονηροί και μπήκαν , λόγω της έκδοσης των νέων μετοχών και μετά πιστεύω πως θα επαληθευθεί η προφητεία που έχω δώσει εδώ και 2 μήνες.

      Διαγραφή
    2. θεωρω δεδομενο οτι θα κλεισει το deal της THCB τον Ιουλιο. Οποτε μονο πανω απο δω και περα.

      Διαγραφή
  6. Επέστρεψε εκεί που είχα πουλήσει το CLOV (IPOC)... Άντε και καλό 100αρικο σε όσους έχουμε μείνει στη μετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άντε και στα κεφαλάκια μας.....

      Διαγραφή
    2. Nα ασφαλίσουμε τα κεφαλάκια μας με MILE!!

      Διαγραφή
    3. Λίγο πιο πάνω από 16$ ήταν όταν είδα κ. Τάκη.

      Διαγραφή
    4. Αγοαρασμενος στα 12 πουλησα τις μισες στα 18 και μετακόμισα στη Κολομβία

      Διαγραφή
    5. Έδωσα και τελευταία CLOV.
      Εγώ λέω να τα ασφαλίσω με ELECTRIC LAST MILE.
      Πιθανά είναι η ώρα τής.

      Διαγραφή
    6. Προσωπικά δεν πουλάω τίποτα! Είναι μέσα τα κέρδη που είχα από το IPOC και ή θα περιμένω να πουλήσω στο 100+ μακροπρόθεσμα ή αν δω το short squeeze να ξεπερνάει τα 50$ τότε στο καλό CLOVaki...

      Διαγραφή
    7. Ωραίο παίξιμο και αυτός είναι ο σωστός τρόπος να επενδύει κάποιος. Ούτε φιλοσοφίες, ούτε θεωρίες, ούτε ψυχολογικά δράματα, ούτε τίποτα!!

      Διαγραφή
    8. Nα θυμίσω ότι η FIII ακόμη είναι σπακ. Που σημαίνει δεν μπορούν να αγοράσουν όλοι οι μεγάλοι.

      Δεν το έχω απίθανο να κάνει μια βόλτα προς τα 7 όταν γίνει η συγχώνευση .....

      Διαγραφή
    9. K. Tάκη, πιστευετε οτι θα το δει μετά το 30 η πριν?

      Διαγραφή
    10. Δεν ξέρω ... παίζει ρόλο και πόσο καρασορταρισμένη είναι και πόσο ζορίζονται οι σορτακιδες της συμφορας.

      Διαγραφή
    11. Το Clov έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά .... το 12αρι, όπως είπα έρχεται.

      Διαγραφή
  7. Αξιότιμε κ. Τάκη on a long term, κατά την ταπεινή μου άποψη, η ασφάλιση αυτοκινήτου δεν έχει ψωμί λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων (αυτόνομη οδήγηση κ.λπ.). Ασφαλώς για τις γρήγορες τοποθετήσεις δεν υπάρχει άποψη αλλά τύχη. Σας ευχαριστώ προσωπικά για τις σκέψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γίνει ο θάνατος του Εμποράκου ... που πουλάει μέσα από ένα γραφειάκι ασφάλειες.
      Οι ασφάλειες θα ψηφιοποιηθούν και θα ανθίσουν οι πολύ μεγάλες εταιρίες με την απαραίτητη τεχνογνωσία!!

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως όπου υπάρχει κίνδυνος θα υπάρχει και ανάγκη ασφάλισης, άσχετα ποιος έχει τον έλεγχο.
      Για τη MILE που λέτε, μη κοιτάτε το Chamathinio, ο David o Friedberg φαίνεται πολύ σοβαρός άνθρωπος.

      Disclosure - I don't have a position.

      Διαγραφή
    3. Πιστεύετε κ. Τακη ότι η Mile θα είναι μια από αυτές?

      Διαγραφή
    4. Σύντεκνοι, η ΜΙLE ποια είναι? Την έχει παρουσιάσει ο κ. Τάκης?

      Η CIIC τι απέγινε?

      Διαγραφή
  8. Γιατί έχω μια φαγούρα ότι στο Σοφάκι θα σκάσει short report προσεχώς;
    Αν γίνει έτσι μετά την ανακοίνωση θα αυξήσω λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να βγείτε και σωστός. Η συμπεριφορά της πάντως μετά τη συγχώνευση είναι πολύ υποτονική.

      Διαγραφή
    2. Στη Sklz να δείτε τι θα γίνει ... που τώρα κοροϊδεύουν με το επίπεδο 24-25.

      Διαγραφή
  9. ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ.. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ OBSEVA ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Βιοτεχνολογίες ακόμη κοιμούνται ... αν περάσει το 3,3 βλέπουμε για την Obseva.

      Διαγραφή
    2. Λογικά, όταν έχουμε την μετά covid εποχή. Υπάρχουν και άλλες ασθένειες...

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα στην παρέα! Έδωκα clovw και ψάχνω να βρω κάτι που να έχει μείνει πίσω. Καμιά ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. έλεγα να αυξήσω ASTS αλλά όσπου να βάλω εντολή πήγε στο +15 :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To 10 ειναι σίγουρο ... στο 12 θα το σκεφτει.

      Στο 17 έχει γκαπ ... που θα το καλύψει.

      Διαγραφή
    2. Η βραχυπρόθεσμη προφητεία ... μόλις εκπληρώθηκε.
      ---‐-----------
      Τάκης Μορφονιός3 Ιουνίου 2021 - 8:48 μ.μ.
      Εγω είμαι πεπεισμένος ότι η ASTS μέσα στις επόμενες 5 με 7 συνεδριάσεις θα χτυπήσει τουλάχιστον 10 δολ.
      -----------
      Πάμε για τους επόμενους στόχους.

      Διαγραφή
    3. Τα εύσημα στον κύριο Τάκη για μια ακόμη φορά. Το πρόβλεψε την προηγούμενη εβδομάδα. Μπράβο!

      Διαγραφή
    4. Παιχταρά κε Τάκη, έτοιμο φαγητό στο πιάτο μας δίνετε!

      Διαγραφή
    5. κ.Τάκη ομολογώ ότι η μυτόνγκα σας μυρίζει πολύ καλά.Η ASTS 10$+.Και ακολούθησα.Οφείλω κέρασμα.

      Διαγραφή
    6. ευχήθηκα προηγουμένως στα κεφαλάκια μας και δεν άργησε(ASTS). Εύχομαι να είμαι γουρλής για όλους στο φόρουμ γιατί από ότι καταλαβαίνω υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα που παίζουν το χαρτί. Άντε και στο υπόλοιπο καλαθάκι μας!

      Διαγραφή
    7. Έδοσα και εγώ της ASTS μου. Ευχαριστούμε κε Τάκη

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα , χαρά στην παρέα σκορπίζει η Space mobile σήμερα , κύριε Τάκη μια ερώτηση , που θα δώσετε κομμάτια στην κυρία ? γιατί αν τριπλασιάσατε θέση σίγουρα τα αγοράσατε για να τα δώσετε και να έχετε μηδενική τιμή κτήσης αν γίνετε , για το 17 σας κόβω αλλά είπα να ρωτήσω μήπως και δώσετε και στα 12 αν πάει , αυτά τα γρήγορα με τρομάζουν λίγο δεν το κρύβω και ας μου αρέσουν όταν κατέχω τις μετοχές.

      Ευχαριστώ και τον κ. Τάκη αλλά και τον Κ. Barren για την σημερινή κίνηση.

      Διαγραφή
    9. Και εγώ για 17 με κόβω. Δεν βιάζομαι ... θέλω να δω πως θα παίξει στο 12.

      Διαγραφή
    10. Κ.Τάκη ότι και να πούμε λίγο είναι.. Ευχαριστούμε πάρα πολύ! Τα έδωσα και εγώ στο 12.30 και τώρα θα κλείσω ενα ωραίο κατάλυμα για τις καλοκαιρινές διακοπές 😃😃

      Διαγραφή
    11. Εύγε, κύριε Τάκη!!
      Άντε και στην μακροπροθεσμη πρόβλεψη της sklz τώρα...

      Και μια ερώτηση παρακαλώ για την coinbace.
      Τώρα ή να περιμένω ακόμα για την πρώτη τοποθέτηση;
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    12. Καλύτερα να χάσεις μια καλή περίπτωση παρά να αγοράσεις ψηλά.
      Λόγω αδυναμίας κρυπτονονισμάτων ... περιμένω τα 150 και εκεί θα σκεφτώ.

      Αντίθετα η Mile είναι έτοιμη για τα δικά μου δεδομένα να πάει προς τα 19 ... και μου αρέσει η φιλοσοφία και το στήσιμο της εταιρείας.
      Αν αύριο ανοίξει normal δίχως γκαπ και άλματα μάλλον θα μπω .... Ίσως και για μακροπρόθεσμα. Εδώ κάτω ... μάλλον είναι τσάμπα.

      Διαγραφή
  12. ΞΥΠΝΑΕΙ ΚAI Η ΖΕV.. ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ , ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ SPAC ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ Κ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΑΣ.Η Ilika ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ OTC TI ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ κύριοι τα τεμάχια ASTS από το 7.3 τα έδωσα στο 10 και τα έκανα μια μικρή θεσούλα της νέας αγαπημένης του κ. Τάκη, FLGC @ 3.60.
    Η βασική θέση ASTS φυσικά διακρατείται για ανώτερα επίπεδα τιμών naoum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι κ. Barren.? Εφοσον η θεση που δωσατε εινα μια μικρη θεση και χρονικα η Κολομβιανη θα αντιδράσει συντομωτερα της ASTS, εννοω πανω σε μακροπροθεσμη βαση δεν χασατε και τιποτα ακομα και εαν η ΑΣΤΣ παει και στα 13.

      Διαγραφή
    2. από περιέργεια κ. Barren, αν θέλετε βεβαίως, τι στόχο έχετε βάλει? Εγώ προσωπικά σκέφτομαι τριψήφιο (λογική μπαούλου) με επαναξιολόγηση βεβαίως-βεβαίως βάσει των εκάστοτε συνθηκών και προοπτικών του χαρτιού.

      Διαγραφή
    3. Μεγάλη κίνηση... ξαφνική... πούλησα στο 11.24 κι εγώ, άφησα τα κέρδη της κίνησης να τρέχουν μαζί με τη βασική θέση και από αύριο ξανακάνω "volta"

      Διαγραφή
    4. Αν θέλουν τα αλάνια της ASTS ... την κάνουν QS. Ποιός θα τους εμποδίσει;

      Διαγραφή
    5. Δεν έχω στόχο κ. Ευλόγησον, η θέση είναι μακροπρόθεσμη, εξακολουθώ να έχω +50% από τα κομμάτια που θέλω να κρατήσω, θα γίνει παιχνίδι για να φτιαχτεί η θέση (κόστος κτήσης και μέγεθος) και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    6. Θα χτυπήσει η asts αύριο τιμές πάνω από 17 με 20 δολάρια? Τι λέτε κύριε Τάκη?

      Διαγραφή
    7. Προσκυνώ Κο Barren και λοιπούς συνδαιτυμόνες 👌

      Διαγραφή
  14. Εβαλε κανά δορυφόρο η ASTS και είναι τώρα στο +35%? Ξέρει κανένας τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέλος η RIDE για εμένα μετά το σημερινό... έφυγε και άργησε κιόλας και ας πάει και 1000 δολάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευτυχως προλαβα και απεγκλωβιστηκα με ελαχιστη χασουρα στο 12. ΕΥΤΥΧΩΣ. αν δει βγει παραγωγη τελικα παει για 5ευρω μη σου πω και 1.

      Διαγραφή
    2. Στο κάτω κάτω ας γίνει το κεφάλαιο της RIDE κάτι άλλο που "τραβάει" κιόλας! Αρκετά με αυτή τη ταλαιπωρία!

      Διαγραφή
    3. Την έβλεπα που ανέβαινε αλλά τελικά δε πουλησα, γιατί τέτοιο γυρισμα προς τα κάτω;;

      Διαγραφή
    4. ανακοινωσε οτι δε μπορει να αρχισει την παραγωγη το Σεπτεμβρη αν δε βρει αμεσα κεφαλαια.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Γεωπόνε αυτά είναι μπούφλες που λέει ο Μπάρνς.
      Αν θέλει να βρει κεφάλαια βρίσκει ... ας εκδώσει μετοχές και να μπουν επενδυτές.

      Εγώ λέω ότι δεν προλαβαίνει και δεν μπορεί να βγάλει το Endurance Σεπτέμβρη ....
      Γιαυτό, κάθομαι όξω και περιμένω πόσο χρονοκαθυστέρηση θα υπάρχει.

      Διαγραφή
  16. Σόδομα και Γόμορρα, τρελό γύρισμα και SOFI.
    Μπουρλότο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γίνει της Sofάρας.

      Μια υπερβολή προς τα 50 τους επόμενους 2 μήνες και δίχως είδηση .... θα με βρει πωλητή και θα περιμένω χαμηλότερα.

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια κ στους 2! Πετύχατε με εκπληκτική ακρίβεια την απογείωση της asts
      Καιρό είχα να νιώσω τόση ένταση κατά τη συνεδρίαση
      Επισκιάστηκε κ η πολύ καλή άνοδος της Tuscan με 17%
      Νομίζω πως κ η alus αρχίζει να δείχνει σημάδια ζωής

      Διαγραφή
  17. https://newsfilter.io/a/765ecbf5f4bb55102b3fb96e84ff6366
    Για οσους διακραττουν ακομα THCB. Με χαροποιησε αφανταστα και αυτη η ανακοινωση.
    Υστερα απο 2 μηνες επεστρεψα στο κεφαλαιο μου και δε γραφω λογιστικες ζημιες. Απο εδω και περα παμε να ετοιμαζουμε βαλιτσες για διακοπες.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ υποσχομενη συνεργασία για την microvast κε Γεωπονε. Σ'αυτό πιθανόν οφείλεται η αποψινή άνοδος
    Σε αναμονή τώρα για τη συγχώνευση στις 16 Ιουλίου
    Ελπίζω να μην υπάρξει κ άλλη αναβολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έδωσα και γω την ast, αλλά νωρίς, στο+15!! και τα έκανα cps στο 7,87.
    Αυθημερόν έφυγαν στο 8,44 γιατί είδα την ride -20, και δεν κρατήθηκα. Τελικά μπήκα στο -16%, αλλά μάλλον με ελαφρά πηδηματακια με βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 16,8 στήθηκαν για πώληση το 1/3 ASTS που έχω.
      Αν δεν τα πάρουν σήμερα, θα ακριβύνω την τιμή απο αύριο.

      Διαγραφή
    2. άποψη μου ότι θα δει τις επόμενες ημέρες τιμές αρκετά ψηλότερα. Η σχετική άποψη θα επαναξιολογηθεί από τον όγκο που θα κάνει σήμερα. Σε κάθε περίπτωση ασφαλώς, ο καθείς καλά κάνει και διενεργεί ότι ορίζει το σκεπτικό του.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , κύριε Τάκη το γκαπ είναι στο 17,5 , θα μου πείτε στα 70 λεπτά κολλάω? ας τα πάρουν σήμερα στο 16,8 και αύριο μεθαύριο τα παίρνουμε πίσω με μια καλή έκπτωση , plus 100% σε τόσες λίγες συνεδριάσεις τα παίρνεις και λες και ευχαριστώ δεν ειναι κάθε μέρα γιορτή να ειναι καλά ο Κ Barren που τους πήρε μυρωδιά νωρίς νωρίς.

      Διαγραφή
    4. Έβαλα και εγώ μερικά pre market στο 16,90 hiden να δοκιμάσω και τύπο της εντολής που λογικά δεν θα φαίνονται και μπορει να τα πάρει κάποιος κατά λάθος.

      Διαγραφή
    5. Κ Τάκη αλλάζουμε τιμή στο στήσιμο για πώληση της ASTS?

      Διαγραφή
    6. Πλέον κύριε Nek ακρίβυναν.
      Τώρα αν θέλουν τα κομμάτια θα τα πάρουν ψηλότερα.

      Διαγραφή
  20. Τα σέβη μου στον αξιότιμο οικοδεσπότη και σε όλους τους εκλεκτούς φίλους του blog.


    https://content.ftserussell.com/sites/default/files/russell_3000_index_additions_-_2021.pdf

    https://content.ftserussell.com/sites/default/files/russell_microcap_additions_-_2021.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κ Τάκη πως ερμηνεύεται ένα αρνητικό EV/EBITDA;
    πχ: (SKLZ) EV/EBITDA = -66.09

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν επιτρέπετε, μαγνήτης λέγεται αυτό....απλά δεν αποτελεί και απαραίτητα αξίωμα.

      Διαγραφή
  22. https://ir.thealkalinewaterco.com/news-events/press-releases/detail/360/the-alkaline-water-company-set-to-join-russell-microcap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επαναγορά SNPR στο 10,4 και ενίσχυση θέσης στη Τοσκάνη στο 13,9. Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπερα σε ολους!
    κε Τακη εχετε ακομη τη θεση στα νερα; για να δουμε, ηρθε η ωρα της ή θα κανει παλι πίσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφσλώς και έχω νεράκια , τα οποία κάνουν και πολύ ωραία κίνηση στα μουλωχτά και μακρυά απο τα φώτα της δημοσιότητας.

      Βραχυπρόθεσμα πιστεύω ότι υπάρχει ένα θεματάκι στο επίπεδο 1,6 με 1,7. Αν περάσουμε απο εδώ, πιστεύω, θα κάνει τρέλες.
      Η σημερινή κίνηση, προς το παρόν, δεν μου αρέσει.

      Θα ήθελα κλείσιμο πάνω απο 1,6 και αν είναι δυνατόν να γράψει τιμή ενδοσυνεδριακά και 1,47.
      Σε αντίθετη περίπτωση ίσως κουράσει λίγο ακόμη.
      Δεν πιστεύω όμως ότι θα γυρίσει πίσω ...

      Διαγραφή
    2. Η κινηση από τα χαμηλα ειναι οντως εξαιρετική και με χαμηλο ογκο. Σημερα δεν μου αρεσε και μενα το γυρισμα, αλλα ας περιμενουμε το κλεισιμο.

      Θα περιμενω τις τρελες ετσι κι αλλιως.

      Διαγραφή
    3. Shaq effect!
      Ο τυπάς πίνει νερό 1lt και φαίνεται λες και κρατάει μπουκαλάκι 330ml😂
      https://www.instagram.com/p/CP6JkPND7M5/?utm_medium=copy_link

      Διαγραφή
    4. Sir Takis τα νεράκια θα εκδώσουν νέες μετοχές για να βάλουν μπαγιοκο στο ταμείο...τι πιστεύετε..?

      Διαγραφή
  25. καλησπέρα σας, αγόρασα σήμερα GNK (αλλαξοπίστησα κε. Cornelius για την ώρα από τη ΖΙΜ) και για πρώτη φορά ζήτησα να βάλω stop εντολή GTC και έμαθα ότι δεν υποστηρίζεται από το σύστημα!
    όταν μπει λέει το ztrade θα το υποστηρίζει. από ότι βλέπω μόνο η Alpha Finance και η Εθνική Χρηματιστηριακή έχει ztrade από τις τραπεζικές χρηματιστηριακές, έχει κανείς άποψη για αυτές? να έχουμε εναλλακτική αν τους πάρει πολύ ακόμη καθώς πλέον έχω 28 εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο και θέλω μηχανικά να κάνω διαχείριση ρίσκου και να κάνω και κάτι άλλο από το να είμαι από πάνω καθημερινά! εξάλλου σε post covid περίοδο δεν ξέρω αν θα μπορώ να βλέπω καν συνεδρίαση. Δεν μιλάω για πλατφόρμες θέλω τραπεζική χρηματιστηριακή και να μπαίνουν stop εντολές Αμέρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Alpha Bank χρησιμοποιεί την interactive brokers που διαθετει τέτοιου ειδους εντολές, αλλα οι χρεώσεις ειναι εξωφρενικές σε σχέση με την ίδια την ib.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ κε. Bugs Bunny. και η Optima έχει ΙΒ αλλά για να μπορούν οι ίδιοι να βάλουν πχ τηλεφωνικά stop εντολή θέλουν να τελειώσει η υλοποίηση που κάνουν με την ztrade. από ότι καταλαβαίνω από το σχόλιο του unkwown πιο κάτω η Εθνική δεν έχει ξένα με ztrade, οπότε θα καλέσω σήμερα Alpha Finance για να με κατατοπίσουν. Έχει κάποιος εμπειρία από Alpha Finance?

      Διαγραφή
    3. κ. gk, μην περιμένετε πολλά από τις ελληνικές χρηματιστηριακές. Βρίσκονται σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και οι ηλεκτρονικές τους πλατφόρμες έχουν πολλούς περιορισμούς (πχ. στην Εθνική δεν έχει premarket ή ακόμα έχουν βάλει όρια τιμών για τη διενέργεια συναλλαγών τα οποία για την Αμερική λόγω της μεταβλητότητας δεν σε αφήνουν να κάνεις πράξεις). Με άλλα λόγια μην κουραστείτε να ψάχνετε!

      Διαγραφή
    4. ευχαριστώ κε. Ευλόγησον! θα κάνω μια διερευνητική Alpha Finance και θα επανέλθω δημητριος!

      Διαγραφή
  26. Εθνική Χρηματιστηριακή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ζτραδε για ξένες αγορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Καλή επιλογή κε gk. GOGL, GNK, 2020(Norway) με το more upside potential στις dry bulk σύμφωνα με τον κο Joakim Hannisdahl (Twitter)

    https://photos.app.goo.gl/mVVkhoG2SrGKynXe7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόλις γράφτηκα στην cleaves.no του Joakim Hannisdahl ευχαριστώ για το εποικοδομητικό σας σχόλιο κε Cornelius πολύ καλημέρα σας!

      Διαγραφή
    2. 👍
      Παρακολουθήστε και τον κο J. Mintzmyer (Twitter - γράφει και στο Seeking Alfa) και είστε καλυμμένος για marine industry🧐
      Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
    3. ευχαριστώ αγαπητέ Cornelius! εύχομαι να ανταποδώσω! καλό ΣΚ

      Διαγραφή
  28. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΙLE? ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαριδογκουρουδιά (αν κάτσει κάνω το μάγκα, αλλιώς την ξεχνάμε, οκ?) :
    Κλείσιμο σήμερα SKLZ 24+ και αύριο δίνουμε κανά ψιλό κοντά στο 30.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Κ. Barren με αυτά που μας έκανε η κυρία έχω μουλαρώσει λίγο και κάτω από 50 λέω να μην δώσω τίποτα άλλωστε δεν νομίζω να έχουμε ποιο δυνατή εταιρεία στο χαρτοφυλάκιο μας και το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι είμαι πολύ φορτωμένος για τα δεδομένα μου.

      Διαγραφή
    2. για πλουραλισμό απόψεων και μόνο, επειδή ξύνομαι μέρες για το χαρτί, με κρατάει ότι περιμένω ένα μικρό ξεφούσκωμα της Αμερικής. Νομίζω ότι όποιος διαθέτει ρευστότητα καλό είναι να την κρατήσει για λίγο. Ο ενδοιασμός μου ασφαλώς μπορεί να βγει μπαρούφα.

      Διαγραφή
    3. Κουβά η γκουρουδιά. Δεν πειράζει, μπορεί να κάνει το +40% αύριο.
      Εγώ κ. Geopard από 30 και πάνω δίδω και αν πάει εκεί που λέτε θα με βρει με τη μισή θέση της τωρινής.
      Εντάξει έχουμε προσδοκίες, αλλά σιγά μη παντρευτώ τον Αντρίκο τον Παραντάις τον "κλειδώνω αλλά χώνω" naoum.

      Διαγραφή
    4. Από Δευτέρα μάλλον κ. Barren. Αν έχουμε επιβεβαίωση του σημερινού hammer. Τι βλέπετε εσείς;

      Διαγραφή
  30. Tritium
    Αν δεν το έχετε δει ...

    https://www.mikrometoxos.gr/wall-street-tritium-me-tin-ypografi-toy-amerikanoy/

    Εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η εταιρία, όμως (επειδή τα σπακ δεν κουνιούνται αυτή την περίοδο) σκοπεύω να μπω μετά τη συγχώνευση.

    Η ομάδα που φέρνει την Tritium στον Nasdaq είναι η ίδια που :
    Φέρνει τη Hyzon μέσω του DCRB .... ενώ με το DCRC στοχεύει solid state battery.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πουλαμε EVOFEM στο 1.2 ή την βλεπετε για πιο πανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κ.Τάκη εγώ που μπήκα τώρα στην dcrn ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ την συγχώνευση. Παρακαλώ διαφωτιστε με λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά ... ίδιες μετοχές θα έχετε, δίχως να χρειαστεί να κάνετε τίποτα.

      Το DCRC ψιλοπέταξε ... μάλλον έρχεται η solid state battery.

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη για Dcrb (Hyzon) τι βλέπετε;

      Διαγραφή
  33. Τάκαρος buy in May and go away.ο ορισμός της Μυτόγκας. Ο VX πόσο πάτο να πιάσει?! 10ετές κάτω...μας τα πήραν τα χαρτιά πατριώτη!
    και SKLZ όπως τα πε. respect.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα!
    κ Τάκη αν έχετε την διάθεση και το χρόνο.. βλέπετε κάποιο ενδιαφέρον σε αυτές τις δύο;
    GNUS - ASXC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κ Barren στο RTP εχετε μπει? Αν θυμάμαι καλά σας άρεσε. Έχει αγοράσει και η CATHY 1 εκ κομματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει μπει κ την πιστευει...! Μπηκα κι εγω στα 15,5... και απο τοτε σερνεται στο 10.., μαζι με ολα τα υπολοιπα..,!

      Διαγραφή
    2. K Drleon αυτα τα πρότζεκτ η πάνε x20 η μηδενίζουν.Βεβαια πεσαμε όλοι στην φρενητιδα των spacs και η αγορά μας τιμωρησε Λόγω του ότι δν έχει πωλήσεις ακόμα αλλά με μεγάλα ονόματα πίσω της Toyota, Uber πιθανότατα θα ταλαιπωρηθεί λίγο μετά την συγχώνευση και μετά θα φυγει. Επίσης και η Θεία κορόιδο δεν είναι. Οπότε εκτιμώ ότι στα 8 θα σας κάνω παρέα μέχρι τα 50 κάποια στιγμή. Βέβαια ας πάει από τώρα 50 και ας μην αγοράσω εγώ.

      Διαγραφή
    3. Ναι κ. Aris έχω μπει, αλλά βιαστικά (>15), βιαστικά επίσης έκανα μουαγιέν στο 13.
      Ο μόνος λόγος που δεν έχω αυξήσει στο 10 είναι ότι δεν υπάρχει ρευστό (θα το κάνω αν ξεπεταχτεί καμιά τρελιάρα πριν την RTP και μου δώσει δυνατότητα take profit).
      Και βέβαια η συμπεριφορά της δείχνει ότι μάλλον θα ακολουθήσει την πεπατημένη και μετά τη συγχώνευση θα περάσει από το 7~8 όπου και θα φτάσω στο διπλάσιο της θέσης που έχω τώρα (~6% Χ/Φ).

      Είναι μέρος της 5άδας στο Χ/Φ μου (μαζί με U, PLTR, SOFI & DM) που δίνω τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εξακολουθώ να κατέχω σε 5 χρόνια και προσδοκώ σε >10x απόδοση από τα τρέχοντα επίπεδα.

      Επίσης δε θεωρώ ότι θα χρειαστεί να φτάσουμε στο 2024 για να τρέξει η μετοχή. Αυτή τη στιγμή οι προσδοκίες είναι πολύ χαμηλά, είμαστε στο στάδιο του εξωπραγματικού. Αλλά μέχρι να φτάσουμε στην έναρξη εμπορικών πτήσεων μεσολαβούν αρκετά στάδια αδειοδότησης/ πιστοποίησης καθώς και εκτέλεσης. Πιστεύω πως σε κάθε ένα από αυτά τα ορόσημα η μετοχή θα ανταποκρίνεται.
      Επίσης θεωρώ ότι τα eVTOLs είναι μια κοντινή πραγματικότητα που είναι ακόμα βρέφος. Οπότε μακάρι να πάει η JOBY και στο $1 μετά τη συγχώνευση, ευκαιρία για μεγαλύτερες αποδόσεις.

      Διαγραφή
    4. Γιατι οχι Ehang, οι κινεζοι εχουν μεγαλυτερη εσωτερικη αγορα, εχουν αποδειξει οτι αγκαλιαζουν πιο γρηγορα νεες τεχνολογιες και η εταιρεια εχει ηδη ετοιμο προιον και παραγωγικη μοναδα. (δεν εχω μετοχες σε καμια στο χωρο)

      Διαγραφή
    5. Για Εhang υπήρχε στο παρελθόν αναφορά για παραποίηση οικονομικών στοιχείων .
      Αυτός είναι ο λόγος που από 100 $ επέστρεψε στα 24 $ οπότε ψάξιμο για το τι έγινε και προσοχή !!

      Διαγραφή
    6. k. Indiefunda, σε ότι αφορά εμένα :

      1. Είναι Κινέζικη
      2. Έχει ήδη ένα short report στην πλάτη
      https://wolfpackresearch.com/research/ehang/

      Ένα κι ένα κάνουν δύο.
      Προτιμώ να πάρω το bet στα eVTOLs με τη Joby του Joeben του Bevirt που φαίνεται καλό παιδί κι έχει και τις πλάτες της Toyota, της Uber και συνεργασία με τη USAF.

      Διαγραφή
    7. Κι έχει και το Reidaro το Hoffman στο team ως σπόνσορα μην ξεχάσω.

      Διαγραφή
    8. Αυτα ειναι γνωστα και ενσωματωμενα στη τιμη της μετοχης, απο την αλλη short report απο τη Wolfpack μαλλον παρασημο το λες.

      Δεν ειμαι ακομα ετοιμος να επενδυσω στο τομεα, αλλα αν το εκανα με το μαχαιρι στο λαιμο σημερα, θα τα εσκαγα στη κινεζουλα.

      Διαγραφή
    9. Γούστα είναι αυτά, εγώ με τους Κινέζους έχω γίνει λίγο ρατσιστής επενδυτικα (και γενικά δλδ με τα ριόλια).

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα στην παρέα .Για ΘΕΡΜΟ καλοκαίρι στους Τακαρόπληκτους έτσι για να μην πλήττουμε = Venco Ventures με τίκερ BBIG market cap = 143 εκ $ .Εν τάχει...θέλει να εξαγοράσει την εφαρμογή Lomotif ( ανταγωνιστής λέει του TikTok το οποίο εχει αποτίμηση περιπου 400 ΔΙΣ $ !!)
    Μετοχή για μεγάλα παιδιά , αποκλείονται άτομα με προβλήματα υγείας!!
    Πολλά τα κέρδη και σύντομα αν βγεί το σενάριο , κατά την αποψη μου πάντα!
    Να προειδοποιήσω οτι ειναι μετοχή προτεινόμενη << κοινότητας reddit = wallstreetbets reddit >> για SORT SQUEEZE . Και εδώ θέλω να επισημάνω να μην υποτιμάται καθόλου την κοινότητα. ( έχουν βγει τρελά και σύντομα κέρδη)


    https://www.reddit.com/r/Vinco_Ventures_BBIG/comments/nuoeg5/vinco_ventures_inc_bbig_stock_the_perfect_short/

    ...2 Ιουνίου, ο Zash Entertainmentemtn ανακοίνωσε ότι "η Lomotif διέσχισε τις 25 κορυφαίες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, φτάνοντας στον αριθμό 23 " και χθες "η Lomotif έφτασε στο νούμερο 4 στο App Store στη Νιγηρία την περασμένη εβδομάδα"...

    Μια μίνι αναφορά για παραπάνω πληροφορίες https://www.optifinancialnews.com/post/vinco-ventures-and-crypto.

    Και κάτι που βρήκα για τις ημερομηνίες . Σιωπηρή παράταση για την συναλαγή μεχρι 31/8/21 .

    Πριν από 1 ημέρα
    Η ημερομηνία λήξης δεν είναι Ιούλιος. Διαβάστε τις φόρμες SEC, είναι στις 31 Αυγούστου "Στις 28 Μαΐου 2021, τα μέρη συνήψαν τη συγκεκριμένη δεύτερη τροποποίηση της συμφωνίας (η" δεύτερη τροποποίηση ") για να ορίσουν ορισμένα ορόσημα με ημερομηνίες που πρέπει να ολοκληρωθούν για την ολοκλήρωση του κλεισίματος του ιδιωτικού Lomotif Περιορισμένη εξαγορά ("Lomotif") και η συγχώνευση ZASH. (i) η Εταιρεία και η ZASH σκοπεύουν να εξαγοράσουν τη Lomotif μέσω της κοινοπραξίας τους, ZVV Media Partners, LLC (η «Κοινοπραξία») · (ii) τα Μέρη έχουν ολοκληρώσει μια Τροποποιημένη και Επαναδιατυπωμένη Συμφωνία Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης για την Κοινοπραξία στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αναμενόμενη απόκτηση της Lomotif μέσω της Κοινοπραξίας. (iii) Οι Υπηρεσίες αποτίμησης Gemini θα ολοκληρώσουν και θα παρουσιάσουν μια ανεξάρτητη αποτίμηση τρίτου μέρους στο ZASH στις ή πριν από τις 11 Ιουνίου 2021 · (iv) να υπογράψει την τελική συμφωνία και το σχέδιο συγχώνευσης και αναδιοργάνωσης στις ή πριν από τις 24 Ιουνίου 2021 · (v) εκδίδει επίσημο πληρεξούσιο στους μετόχους για την έγκριση της συγχώνευσης ZASH με την Εταιρεία στις ή πριν από τις 15 Ιουλίου 2021 · και (vi) παράταση της ημερομηνίας λήξης έως τις 31 Αυγούστου 2021, αλλά το αργότερο την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την ικανοποίηση ή παραίτηση από όλες τις προϋποθέσεις στις υποχρεώσεις των μερών για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. "

    Υ.Γ κατέχω 1000 + μετοχες bbig με τιμή 5,18 $.Επίσης να ενημερώσω οτι πούλησα ολη την μικρή θεση μου σε OPEN με ζημιά 30% και την πήγα σε BBIG.

    Πάω να δαγκώσω τον αλιγάτορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. BBIG και κάτι που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ οψη ( παλιότερο άρθρο)

      https://www.techinasia.com/singapore-vcs-passed-local-tiktok-rival

      Διαγραφή
  37. Επίσης για τους λάτρεις της ανάπτυξης και των cryptoς ας δουν και την diginex τίκερ ΕQOS ( έχω αναφέρει παλιότερα πως την κατέχω ) . +25 % την Παρασκευή
    ...η τιμη της μετοχης εχει μειωθεί κατά 50 % περίπου από το υψηλό του Φεβρουαρίου ,Οι πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν μόλις κάτω από 4 εκατομμύρια δολάρια την τρέχουσα οικονομική χρήση και τα επόμενα δύο χρόνια θα αυξηθούν στα 128 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι σχεδόν 32Χ ανάπτυξη...

    Ενώ η Diginex χάνει χρήματα προς το παρόν, ο ολοένα και πιο σημαντικός δρόμος προς την κερδοφορία είναι ευδιάκριτος. Δύο χρόνια από τώρα, τα κέρδη προβλέπεται να φτάσουν τα 1,35 $ ανά μετοχή.

    ...Οι αναφορές Diginex που περιλαμβάνονται στη Nasdaq καταγράφουν τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών σε EQUOS 200 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
    Ο όγκος συναλλαγών 30 ημερών αυξάνεται περισσότερο από 40% στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ . 50% Αύξηση της τιμής EQO Token από τον Απρίλιο του 2021

    https://finance.yahoo.com/news/nasdaq-listed-diginex-reports-record-132500646.html

    Υ.Γ καμία απο τις ΔΥΟ μετοχες BBIG και ΕQOS δεν ειναι αυτή που εχω στο στόχαστρο και θέλω να τσεκαρει ο Τάκης - λοιποί αγαπημένοι Τακαρόπληκτοι οπως είχα αναφέρει .
    Δεν έχω αγοράσει μετοχές της ακόμα οπότε δεν θα την αναφέρω . Λέω να μην ξαναπροτείνω ειδικά στο blog μετοχή που δεν κατέχω για τον εαυτό μου. ( για λόγους ηθικής και αντικειμενικότητας μιας και το πομπάρισμα στο ΑΜΕΡΙΚΑ είναι σίγουρο οτι δεν παίζει απο πλευράς μου τουλάχιστον.

    ΥΓ 2 Καλή επιτυχία στον Σ.ΤΣΙΤΣΙΠΑΚΟΥΛΑ , με την ΝΙΚΗ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα στην ομάδα.
      Μπορεί ο Τάκαρος να μην αναφέρεται στα cryptos και καλά κάνει κατ΄εμέ, μια αναφορά στους cryptofan.
      Μήπως πήρατε χαμπάρι, τι έγινε με το FBI και την επίθεση στα πετρέλαια?
      ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΛΥΤΡΑ ΣΕ BTC KAI ΤΟΥΣ TA ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ !!!!!!
      Συμπέρασμα? ότι κρυπτογραφείται, αποκρυπτογραφείται, γι αυτό προσοχή!!!!!
      Μη ξεχνάτε το όνομα. ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ
      Και για να μη θεωρηθώ οπισθοδρομικός, έχω 2!!xrp με σκοπό να ζήσω το όνειρο του btc στα 60.000!!!! ( αν δεν πατελονιαστούν νωρίτερα,χαχαχα)
      Παω να δω ΡΕΝΤΙΓΚΤΟΝ (BLACK LIST, NETFLIX) κορυφαίο!!!

      Διαγραφή
    2. Δε νομίζω ότι έγινε έτσι.
      Αν δε γνωρίζουν private key ούτε ο θεός δεν τα παίρνει πίσω.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα
      https://www.nytimes.com/2021/06/09/technology/bitcoin-untraceable-pipeline-ransomware.html
      https://www.nytimes.com/2021/06/07/us/politics/pipeline-attack.html?action=click&module=Spotlight&pgtype=Homepage

      Διαγραφή
  38. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ = Vinco Ventures, Inc. με τίκερ (BBIG) ( KAI OXI Venco Ventures ΠΟΥ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΕΓΡΑΨΑ ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα στην παρέα. Η LAZY 28 ΙΟΥΝΙΟΥ στον Russell 300
    ...Tampa, FL –Lazydays Holdings, Inc. (NasdaqCM: LAZY) is set to join the broad-market Russell 3000® Index at the conclusion of the 2021 Russell indexes annual reconstitution, effective after the US market opens on June 28, according to a preliminary list of additions posted June 4....

    https://www.lazydays.com/investor-relations/press-releases/lazydays-holdings-inc-set-to-join-russell-3000-index

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. evfm καλά το πάει το τραίνο, ετοιμάζεται ταξιδάκι για πάρτη της και αυτοκόλλητο με την νέα μοτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως βλεπεις τη δουλεια στο EVFM? θα μεινεις να δεις το παιχνιδι μεχρι 2 ή?

      Διαγραφή
  41. Εγώ γιατί νομίζω sofi, sklz & wter το βράδυ θα πρασινίσουν...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα στην παρέα . Τάκη ένα δώρο θα ήθελα να σου κάνω για το καλοκαίρι ( εννοείται και σε όλους τους αγαπητούς συμμετέχοντες ).

    Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη σου ,αν και δεν το νομίζω ,(εγώ πάντως τώρα το είδα πρώτη φορά ) = https://wsbdaily.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Για proterra κε Τάκη τι λέτε? Αξίζει το ρίσκο σε αυτά τα επίπεδα?
    https://www.proterra.com/press-release/proterra-becomes-public-company/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παρουσία του Παλιχαπιτίγια αποτελεί εγγύηση ότι στη Proterra θα πάνε όλα καλά .... και ίσως κινηθεί ανάποδα απο τον τρόπο που κινούνται τα σπακ (αυτή τη χρονική περίοδο) μετά τη συγχώνευση. Δηλαδή να κάνει κίνηση όπως η Sofi. ΠΑΝΩ!!!

      Διαγραφή
    2. κε apipapi,

      προσωπικά την παρακολουθώ από πολυ κοντά την Proterra. Δυνατή και θέλει να μπει και στο κομμάτι της διαχείρισης ενεργειας.

      ΑΛΛΑ'
      η διευθυντική ομάδα είναι boomers ρε γαμώτο.

      Και η εταιρία ψάχνει για συμβόλαια με το δημόσιο ή με τις πόλεις, δηλαδή θυμίζει λίγο τον ΑΚΤΩΡα ως αναλογία.

      Θα ανεβεί όταν ανεβαίνει η αγορά, θα πιάσει κάποια στιγμη σίγουρα τα 40 κι ίσως λιγο αργότερα τα 50$ όταν πάρει συμβόλαια και ανεβάσει πωλήσεις, αλλά δε θα γίνει ποτέ disruptive.

      Είναι ο λόγος που η συγκεκριμενη με τόσες πωλήσεις εχει κεφαλαιοποιηση το 1/4 της Arrival και αποτιμάται ακόμα και πιο κάτω απο τη Nikola.

      -------------------------
      Ανοιξα θεση τον τελευταίο καιρό αλλά λεω να τη δώσω.

      Διαγραφή
  44. καλησπέρες εις άπαντες!
    νομίζω θα λάβει χώρα διόρθωση στο Αμέρικα. Απαιτείται εξαέρωση του συστήματος και ως εκ τούτου συνίσταται κατ΄εμέ διακράτηση ρευστότητας.
    Συνήθως οι αρχικές μου εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται. Όταν τις αλλάζω τα κάνω μαντάρα (συχνό φαινόμενο). Η ανωτέρω αποτελεί 1η εκτίμηση εδώ και μέρες. Αν γράψω αργότερα κάτι άλλο, παρακαλώ αγνοήστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τι να διορθώσει ο Nasdaq?
      Απο την 3η κορυφή του 14.200. Να μου πείτε ότι παιζει σε range OK ... αλλά διόρθωση;

      Διαγραφή
    2. Κοιτάτε μην κάνει καμμιά καλή διάσπαση ο NASDAQ και κλάψει κάθε πικραμένος σορτάκιας.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω αν θα υποχωρήσει η αγορά αλλά δείχνει μια αδυναμία. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στο τι θα χάσουμε αν πάει στραβά το πράμα, παρά στο μόνο τι θα κερδίσουμε αν πάει καλά.

      Έτσι, λοιπόν, σήμερα έκανα τις εξής κινήσεις:
      Πώληση PSTH το 1/2 της θέσης στα 22,50,
      πώληση THCB το 1/2 της θέσης στα 12,80.

      Αγορά BABA (ADR) το 1/2 της επιθυμητής θέσης στα 210,50.

      Αύριο σκοπεύω να κάνω τις ίδιες ακριβώς κινήσεις και μετά κλείνω οθόνες και κοιμάμαι ήσυχος! Επίσης, τις επόμενες δύο εβδομάδες σκοπεύω να κλείσω και ότι άλλη μικρή θέση έχω στο ΧΑ με τελικό στόχο να έχω ένα πολύ συγκεντρωμένο χαρτοφυλάκιο από 4 μετοχές (2 ξένες & 2 ΧΑ).

      Τα βάζω λίγο με τον εαυτό μου που παρασύρθηκα και μπλέχτηκα με τα SPACS. Το καλό είναι ότι έχουν τουλάχιστον αυτή την προστασία pre-merger και οι απώλειες μου ήταν σχετικά μικρές (~15%), αν και ξόδεψα πολλή πνευματική και ψυχική ενέργεια. Στο τέλος πάντως θα αποδειχθούν μεγάλες αλογομουριές κι ας πάνε 5-10 φορές πάνω από αύριο το πρωί.

      Αγνοήστε αυτά που γράφω...απλά έπινα το καφεδάκι μου και είχα οίστρο! Καλή επιτυχία σε όλους από καρδιάς!

      Ps: Για όποιον έχει όρεξη και τον ενδιαφέρει, σας συστήνω το βιβλίο "Richer, Wiser, Happier" του William Green, πρόσφατη έκδοση του 2021. Είναι απολαυστικό και διδακτικό με πολύ συμπυκνωμένη γνώση και παρακίνηση τόσο για επενδύσεις όσο και για τη ζωή.

      Διαγραφή
    4. Πάντως το διάγραμμα του SP το τελευταίο εξάμηνο είναι ο ορισμός του "climbing the wall of worry".
      Εγώ λέω ότι έχουμε Ιούνιο 1995, κι ας επιμένει ο κ. Τάκης ότι έχουμε 2021.
      Σακαταπάνννννν

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα στην ομήγυρη! Μπορεί και να έχουμε Ιούλιο 1997...

      https://photos.app.goo.gl/oGrFK4g7TJPFwB2u5

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα κύριε Cornelius νομίζω φαίνεται το όνομα σας και το επίθετο σας σε αυτό που ανεβάσατε.

      Διαγραφή
    7. Aρχίζω να ετοιμάζομαι για ένα ταξιδάκι again, στην Τοσκάνη.

      Διαγραφή
    8. Ενίσχυσα και εγώ τις προάλλες κατά 50% στα 14$(ανυπόμονος δυστυχως) Μ.Ο. στα 11.98 πλέον... Ας μας δώσεις το 20αρικο η κυρία! Μπορεί;

      Διαγραφή
    9. Τα αφεντικά της κυρίας μπορεί να της κάνουν ένα ταξιδάκι στο 10-.
      Μπορεί όμως να την παίξουν ανάποδα .... καθώς οι περισσότεροι περιμένουν το ταξιδάκι!!

      Τα μάτια ανοικτά!!

      Διαγραφή
    10. Μάλλον συμφωνεί και η FED ότι έχουμε Ιούνιο (διορθώνω) 1997🧐💥🚀

      Διαγραφή
    11. Όσο καθυστερεί η FED να τσιμπήσει λίγο το φρένο, θα αναγκαστεί στο τέλος να το κοκκαλώσει!

      Διαγραφή
  45. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ,σχετικά με την μετοχή που έχω αναφέρει παλιότερα πως έχω βάλει στο στόχαστρο είναι η cowen group με τίκερ COWN .

    https://www.cowen.com/

    Επισυνάπτω λίνκ με Q1 2021 Earnings Call Transcript για συνοπτική παρουσίαση και έλεγχο.

    https://finance.yahoo.com/m/574bac6e-4720-36a7-84c6-075801b9615c/cowen-group-inc-cown-q1.html

    Κατέχω μετοχές της από σήμερα ,μιας και να ενημερώσω πως μηδένισα όλη την θεση στην UXIN ( με αιτια την είσοδο στρατηγικών ... και σε τι τιμη θα μπουν...??? ) οπότε την αντάλαξα με COWN .

    Θα ήθελα την άποψη σου αγαπητέ Τάκη καθώς και όποιου άλλου συμμετέχοντα έχει τη διάθεση για COWN , προσωπικά νομίζω πως βάση αριθμών αξίζει τον κόπο ( αν και ότι έχει σχέση με τραπεζικά μου φαίνονται λίγο πολύπλοκα για αυτό θα ήταν καλύτερα να περιμένετε την άποψη του Τάκη - ή όποιου βλέπει κάτι που εγώ δεν βλέπω ) .

    Υ.Γ UXIN αγορά 1,05 $ 11/11/2020 πώληση 4,15 $ σήμερα .( έκανε και το 6 $ σήμερα προσυνεδρίαση αλλά ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πολλά "χαρμάνια" Sir αναμένουμε την άποψη σας για τα αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂