Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Redwire

Redwire  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό GNPK ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι ????
Αριθμός μετοχών : 68 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation Redwire
... εδώ ...



Το SPAC του GNPK
Στις 29 Ιουλίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία Genesis Park Acquisition Corp και δημιουργήθηκε το Spac - GNPK. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 4.094.060 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.

Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.

Στις 17 Νοεμβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 16.377.622 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 163.776.220 δολάρια. 
Η εταιρεία SPAC - GNPK εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50
δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση στον Χορηγό ένα σύνολο 7.292.541 Warrants και στους ασφαλιστές της IPΟ 439.627 Warrants, στην τιμή του 1 δολαρίου.



Η συμφωνία συγχώνευσης με την Redwire
Την 25 Μαρτίου 2021 το spac GNPK, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Redwire.
Η Redwire θα συγκεντρώσει 263 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 100.000.000 δολαρίων,
που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των
Senvest Management, LLC και Crescent Park Management, LP.


Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο "????"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Redwire, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 675 εκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Redwire θα έχει 60 εκατομμύρια δολάρια καθαρό ταμείο , συνεπώς η επιχειρηματική αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 615 εκατομμύρια δολάρια.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της GNPK δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Redwire (55%), τους μετόχους της GNPK (24%), τον χορηγό της GNPK (6%) και τους επενδυτές PIPE (15%).


Η Redwire ξεκίνησε να δημιουργείται το 2020 από την ιδιωτική εταιρεία  AE Industrial Partners (AEI) .... εδώ .... η οποία ειδικεύεται στις αγορές αεροδιαστημικής, αμυντικών και κυβερνητικών υπηρεσιών διαστήματος, καθώς και σε ειδικές βιομηχανικές αγορές.

Η AEI δημιούργησε τη Redwire συνδυάζοντας τον κατασκευαστή διαστημικών σκαφών Adcole Space με την εταιρεία μηχανικών διαστημικών συστημάτων Deep Space Systems. Το σύνθημα  «κληρονομιά + καινοτομία» της Redwire αναδεικνύει τον συνδυασμό εμπειρίας στον κλάδο με την καινοτομία για να βοηθήσει στην ανάπτυξη διαστημικής υποδομής επόμενης γενιάς.

Η Adcole Corporation .... εδώ .... είναι κατασκευαστής οργάνων δοκιμών και μετρήσεων ακριβείας με έδρα τη Μασαχουσέτη. Η Addison D. Cole ίδρυσε την εταιρεία το 1957.  Οι βασικοί πελάτες της Adcole προέρχονται από την αεροδιαστημική και την αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρεία είναι υπεργολάβος για τη NASA και κατασκευαστών δορυφόρων.
Τον Ιούνιο του 2020, η εταιρεία πούλησε το τμήμα Aerospace που συγχωνεύτηκε με το Deep Space Systems για να σχηματιστεί η Redwire.


Η Deep Space Systems, Inc ( DSS ) .... εδώ .... είναι μια ιδιωτική αεροδιαστημική εταιρεία αφιερωμένη στη μηχανική συστημάτων που υποστηρίζει το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την ολοκλήρωση, τη δοκιμή και τη λειτουργία των διαστημικών σκαφών επιστήμης και εξερεύνησης.
Η DSS ιδρύθηκε το 2001 και εδρεύει στο Littleton του Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της είναι ο Steve Bailey.


Η Redwire έκτοτε εξαγοράζει αρκετές ακόμη εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας Made In Space, της LoadPath, της Roccor, της μηχανικής εταιρείας Oakman Aerospace και πιο πρόσφατα, της Deployable Space Systems, ενός προγραμματιστή δομών διαστημικού σκάφους και ηλιακών συστοιχιών.

Made in Space .... εδώ ....
Η εταιρεία Made in Space αποκτήθηκε τον Ιούνιο του 2020 από την Redwire.
Η Made In Space, Inc. ( MIS ) είναι μια εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ και ειδικεύεται στη μηχανική και την κατασκευή τρισδιάστατων εκτυπώσεων για χρήση στη μικροβαρύτητα. Με έδρα το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, ο τρισδιάστατος εκτυπωτής Made In Space (εκτυπωτής Zero-G) ήταν η πρώτη συσκευή κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε στο διάστημα.


Τον Μάιο του 2013, η NASA και η Made In Space έστειλαν τον πρώτο 3D εκτυπωτή στο διάστημα, γνωστός ως 3D Printing in Zero-G Technology Demonstration (επίσης γνωστός ως 3D Printing in Zero-G Experiment ή 3D Printing in Zero-G). Ο επιστημονικός στόχος αυτού του πειράματος ήταν να αποδείξει ότι ένας 3D εκτυπωτής θα μπορούσε να αναπτυχθεί για χρήση σε μηδενική βαρύτητα. Αυτό το πετυχημένο πείραμα ήταν το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία ενός on-demand μηχανοστασίου στο διάστημα, ένα κρίσιμο συστατικό που επιτρέπει τις αποστολές στο διάστημα με πλήρωμα και την κατασκευή στο διάστημα.

Η Oakman Aerospace ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στο Littleton του Κολοράντο. Η Oakman κατασκευάζει έναν δορυφορικό επίγειο σταθμό με πιάτο 5,5 μέτρων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Chippewa County.

Η Roccor είναι κατασκευαστής ηλιακών συλλεκτών, κεραιών και αναπτυσσόμενων βραχιόνων. Η εξαγορά της από την Redwire ανακοινώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2020. Με έδρα το Longmont, Colorado, η Roccor ήταν εταιρεία 80 ατόμων κατά τη στιγμή της απόκτησης.

Η Redwire εντάσσεται σε ένα κύμα εταιρειών της Αεροδιαστημικής που έχουν ανακοινώσει σχέδια για να δημοσιοποιηθούν και να εισαχθούν στα Αμερικάνικα χρηματιστήρια μέσω των SPACs.
Κατά τους τελευταίους έξι μήνες οι εταιρείες της Αεροδιαστημικής που δημοσιοποιούνται μέσω spacs είναι :
  • η Momentus, μια εταιρεία διαστημικών μεταφορών
  • η AST Space Mobile, μια εταιρεία διαστημικών επικοινωνιών (ήδη είναι εισηγμένη με ticker ASTS) 
  • η Astra μια μικρή εταιρεία πυραύλων εκτόξευσης 
  • η Rocket Lab, η No2 εταιρεία πυραύλων εκτόξευσης
  • η Black Sky μια εταιρεία απεικόνισης και  
  • η εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών Spire Global.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις της βιομηχανίας, η παγκόσμια διαστημική αγορά θα μπορούσε να φτάσει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2040.
Η Redwire μέχρι στιγμής περνά απαρατήρητη, όμως θα μπορούσε να είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις στον κλάδο της Αεροδιαστημικής.

Οι εξαγορές έχουν μετατρέψει τη Redwire σε σημαντικό προμηθευτή της διαστημικής βιομηχανίας, τροφοδοτώντας την ανάπτυξή της. Πολλοί πιστεύουν ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι μια χρυσή 10ετία για την Αεροδιαστημική. Σε αυτό το πλαίσιο, η Redwire παρέχει τις εξαιρετικά εξειδικευμένες επιλογές και καινοτομίες που απαιτούνται για τη διαστημική βιομηχανία.

Η εταιρεία έχει περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των διαστημικών πτήσεων. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 150 αποστολές, ενώ διαθέτει τουλάχιστον 100 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καινοτομώντας στη στη διαστημική υποδομή.

Η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε όλες τις αποστολές της NASA στον Άρη, ενώ πήγε στον Πλούτωνα και προσγειώθηκε σε πολλούς αστεροειδείς καθοδηγώντας κάθε αποστολή με GPSS.
Τέλος, είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στο χώρο της αναπτυσσόμενης τρισδιάστατης εκτύπωσης, κατασκευής και ρομποτικής συναρμολόγησης στο διάστημα.



Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 119 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020, με προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 13 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Για το 2020 προβλέπεται ότι η Adcole Space θα έχει έσοδα 35 εκατομμύρια δολάρια, η Deep Space πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια, η Deployable Space Systems 7 εκατομμύρια δολάρια, η Load Path 5 εκατομμύρια δολάρια, η Made In Space πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια, η Oakman Aerospace πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια και η Roccor 15 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO Peter Cannito, της Redwire, προβλέπεται αύξηση των εσόδων στα 163 εκατομμύρια δολάρια το 2021, με προσαρμοσμένο EBITDA 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι το 2025, η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια με προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Redwire θα αποτιμάται 675 εκατομμύρια δολάρια, με την επιχειρηματική αξία της (ΕV) να ανέρχεται σε 615 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας καθαρό ταμείο 60 εκατομμύρια δολάρια, συνεπώς θα έχουμε EV/ πωλήσεις

  • 0,43 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,413 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025. 
  • 0,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 766 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024. 
  • 1,45 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 424 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023. 
  • 2,59 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 237 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022. 
  • 3,77 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 163 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021. 
  • 5,16 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 119 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2020.
και EV/EBITDA
  • 2,4 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025. 
  • 4,95 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024. 
  • 9,6 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023. 
  • 19,21 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2022.  
  • 30,75 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2021. 
  • 47,3 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2020.


Σημεία προβληματισμού
Η τιμή της μετοχής, στα 10 δολάρια, της Redwire, με βάση τις πωλήσεις του 2020, αλλά και των προβλέψεων της διοίκησης για την ανάπτυξη της εταιρείας φαντάζει ως μια τεράστια ευκαιρία.
Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία που δημιουργούν προβληματισμό.

  • Η χαμηλή τιμή με την οποία εκτιμήθηκε η εταιρεία. 
  • Με τις δυνατότητες που εμφανίζει η Redwire ... γιατί η AE Industrial Partners παραιτήθηκε από το 45% της ιδιοκτησίας σε αυτήν την αποτίμηση;  
  • Η AE Industrial Partners για να παραιτηθεί από το 45% εισέπραξε 75 εκατομμύρια δολάρια, αποδεχόμενη με έμμεσο τρόπο πως η αξία της εταιρείας, προ συγχωνεύσεως, είναι 170 εκατομμύρια δολάρια.  
  • Η ίδια η Redwire ισχυρίζεται πως δεν χρειάζεται τα μετρητά του SPAC για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της, ωστόσο εκχωρείται το 45% για να δημοσιοποιηθεί. 
  • Μήπως όλοι οι άνωθεν προβληματισμοί συνηγορούν στο ότι οι στόχοι ανάπτυξης της Redwire είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι;
  •  Τέλος, οι επιχειρήσεις που αποκτήθηκαν γιατί πουλήθηκαν τόσο φθηνά;

Η αποτίμηση και οι προοπτικές της Redwire φαίνονται σχεδόν πολύ καλές. Είναι όμως ρεαλιστικές; 

Υπάρχει σκεπτικισμός και αναμένεται εναγωνίως η κίνηση της μετοχής αμέσως μετά τη συγχώνευση.

78 σχόλια:

  1. Πολύ σημαντικοί οι προβληματισμοί. Τι πιστεύετε κύριε Τάκη; Σαν να μυρίζει απάτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός μίλησε για απάτη;
      Μου αρέσει η Redwire και μετά τη συγχώνευση θα μπω.

      Οι κίνδυνοι πρέπει να αναφερθούν .... αν εμφανισθεί κανένας σορτάκιας της συμφοράς, μετά τη συμφωνία, αυτούς τους κινδυνους θα επικαλεστεί, τάχα μου, πως θα μας ανοίξει τα μάτια.

      Διαγραφή
  2. Για την Clvr τι λετε; Εχει κατρακυλησει στα 8,5$ και χθες που ανεβαιναν ολες... αυτη κοιτουσε τα αστερια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, για την Redwire λέω, για τα σημεία προβληματισμού που γράφει ο κ. Τάκης παραπάνω.

      Διαγραφή
  3. Για την Clvr τι λετε; Εχει κατρακυλησει στα 8,5$ και χθες που ανεβαιναν ολες... αυτη κοιτουσε τα αστερια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μεσημέρι και καλό καλοκαίρι σε όλους,

    Αρχίζουν και γίνονται γνωστά τα πρώτα 13F που αφορούν αγορές - πωλήσεις μεγαλοεπενδυτών.

    Για να αγοράζουν τύποι όπως ο Σόρος, σε εταιρίες με πολύ μεγάλη πτώση (στο ξεπούλημα του fund Αρχηγός) μάλλον κάτι θα βλέπουν.

    Προσέξτε τι λέει η fund manager του Soros.
    “When there’s a dislocation, we’re prepared to not just double down but triple down when the facts and circumstances support that”.

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-15/soros-bought-up-stocks-linked-to-bill-hwang-s-archegos-implosion

    Όσον αφορά το Χ.Α. νομίζω ότι αν δεν πέσει κανένας κομήτης στο κεφάλι μας θα δούμε μεγάλα πράματα σε κάποιους κλάδους.

    Υγεία και κέρδη σας εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα αγαπητέ φαντάζομαι ότι στη viacom & στη baidu αναφέρεται η fund manager...φαίνεται ότι το πιεσμένο tech θα επανέλθει δριμύτερο. o Sir τι λέει για αυτά τα δύο?! για buy the dip προς το παρόν παραμένω 'σκυλάς' αναμονή..! κε. Ευρωβλάχε είδατε εσείς τίποτα ενδιαφέρον από τα 13F του Q1?

      Διαγραφή
    2. Κύριε gk, τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής γι αυτό και δεν έγραψα κάτι. Δεν είδα κάτι που να με βαρέσει κατευθείαν στο κεφάλι.

      Κάποιοι έχουν αγοράσει ΒΑΒΑ, Mohnish Pabrai, Charlie Munger και Greg Alexander.

      Ο Seth Klarman μικρή αύξηση σε INTC, μεγάλη αύξηση στη GOOG, μεγάλη αγορά στην WLTW και ακίνητος στην PSTH.

      Πηγή για να τσεκάρετε τον αγαπημένο σας superinvestor, εδώ:
      https://www.dataroma.com/m/home.php

      Διαγραφή
  5. Παρακαλώ να βάλουμε και στην NVVE την ετικέτα "αεροδιαστημική". Από τα 7 την Πέμπτη είναι σήμερα στα 10 με άνοδο αυτήν την στιγμή 20%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε Grinvest μάλλον δεν την είχατε όταν σε 2 μέρες έκανε 100% , εγώ την έχω και μάλιστα με αρκετά καλή θέση αλλά με μέσο όρο 11,4 , κύριε Τάκη που θα την δίνατε ? εγώ λέω αν κάνει τίποτα 90% πάλι να την κάνω με ελαφρά καθότι ειμαι και ψιλικατζής ( καλά το είχατε πει ότι δεν ειναι για χήρες και ορφανά )

      Διαγραφή
    2. Με αφορμή τη Nuvve νομίζω πως είναι χρήσιμο ένα σχόλιο.
      "Οι μετοχές αρχίζουν να ανεξαρτηκοποιούνται απο τους δείκτες. Όποιος νομίζει ότι θα δει απύθμενους πυθμένες ... θα αγοράσει πολύ ψηλότερα"

      Διαγραφή
    3. Στο στόχαστρο αρχίζει να μπαίνει η Coin.
      Πριν τη δημόσια εγγραφή περίμενα μια τιμή IPO 100 με 150.
      Την βάλανε 250 ... αναμένω, μήπως έρθει κανένα δωράκι.

      Διαγραφή
    4. κύριε Geopard, έτσι είναι στο +100% των 2 ημερών δεν την είχα. Μου αρέσει όμως, θέλω να την κρατήσω. Πιστεύω στις συνεργασίες της και στην τεχνολογία της. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος εξαγοράς.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη για Coinbase μιλάτε; με το tweet του Elon από χθες τα crypto πιέζονται μπορει να φτάσει στα 150 που ίσως να ειναι καλό σημείο εισόδου εκτός και αν έχετε να προτείνετε κάτι ποιο κάτω.

      - Κύριε Τάκη σας το δίνω ότι δεν έχετε σβήσει τίποτα και αν σβήσατε το κάνατε με προειδοποίηση γιατί είχε γεμίσει με άσχετα το blog και φυσικά το θέμα με τον τύπο με τα 1000 nick που μας έκανε μπιπ το φόρουμ και καλά κάνατε εκεί.

      Διαγραφή
    6. Κύριε GRinvest εγώ θα το δω κάπως διαφορετικά δηλαδη αν μου κάνει το 20+ γρήγορα θα φύγω μιας και δεν εχω απαιτήσεις για κάτι πολύ παραπάνω και ψάχνω για ρευστότητα. Έτσι και αλλιώς δεν την αγόρασα για να την κρατήσω και εκ των προτέρων γνώριζα ότι θα δώσει συγκινήσεις γιατί ειναι μαζεμένη και για αυτό κάνει τέτοια πράγματα στο ταμπλό.

      Διαγραφή
    7. Τελικά κ. Geopard φαίνεται να έχετε δίκιο, στο -22% η μετοχή προσυνεδριακά. Φαίνεται ότι πρέπει να την παίζουμε μπες βγες τουλάχιστον με ένα ποσοστό των μετοχών, μέχρι να σοβαρευτεί στις κινήσεις της.

      Διαγραφή
    8. Χθες κύριε GRinvest έδωσα το 1/3 περίπου στο 12,5 ελπίζοντας να τα ξαναπάρω αρκετά φτηνότερα και βλέπουμε. Εγώ το 20+ θέλω για να τα δώσω όλα τώρα έριξα τον μέσο όρο κάτω από 11.

      Διαγραφή
    9. κε GRinvest, που ακριβώς το είδατε το -22% προσυνεδριακά; Σε ποια εφαρμογη;

      Γιατί το NASDAQ δίνει χαμηλό τα 10,12 και δεδομενου ότι εκλεισε χθες 10,8, γύρω στο -6,κατι% έκανε χαμηλό.

      Διαγραφή
    10. Ξέχασα το λινκ..

      https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/nvve/pre-market

      Διαγραφή
    11. Άλλη μια μέρα που οι μετοχές παίζουν ανάποδα τους δείκτες.
      Να σημειωθεί!!!

      Διαγραφή
    12. Καλησπέρα , κύριε Τάκη οι μετοχές ούτε στην άνοδο των δεικτών ακολούθησαν (θυμάμαι αυτό που λέγατε ότι κοιτάτε εταιρίες και δεν σας ενδιαφέρουν οι δείκτες), εγώ έπαψα να κοιτάω δείκτες πολύ καιρό τώρα εκτός και αν θέλω να ανοίξω συμβόλαια σε forex σε sp500 και us30.

      Διαγραφή
    13. Να παρακολουθάτε βαθύτερα όσα γράφω.
      Η πώληση ήταν το Γενάρη.
      Ο Μάιος είναι αγορά!!!

      Διαγραφή
    14. Εδώ θα συμφωνήσω κι εγώ! Από όλους τους σχολιασμούς το τελευταίο τρίμηνο αυτός ίσως είναι ο πιο σημαντικός. Εδώ πρέπει να παίζει μυτόγκα Τάκαρου!

      Διαγραφή
    15. Κύριε Bugs Bunny έχετε δίκιο, δεν έκανε -22% αλλά το marketwatch μου έδειχνε κάποια στιγμή αυτό το νούμερο.

      Διαγραφή
  6. Είχε πιάσει και τα 13 πρόσφατα
    Έχει ακόμα περιθώριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους μετά από καιρό.
    Κ. Τάκη καλησπέρα, είχα ξαναζητήσει την άποψη σας,πριν ένα ενάμιση μήνα, σχετικά με το χαρτοφυλάκιο που διαθέτω. Είμαι από αυτούς που δεν το κατέχουν το αντικείμενο, και ακολουθούν με βάση το ένστικτο, και τις παρουσιάσεις που κάνετε. κατέχω ASTS, AYRO ,SKILLZ , SNPR, IPOE και TPGY ,την οποία είχατε ενημερώσει τότε να την κοιτάξω. Πούλησα ADMA και OBSV,και ενισχυσα τις παραπάνω θέσεις. Αν και έχω μια πτώση περίπου 35%-38% του κεφαλαίου μου,από την τελευταια φορά που σας έγραψα,δεν με απασχολεί γιατί ο στόχος μου είναι η μακροχρόνια διακράτηση. Επειδή δεν σας παρακολουθώ με την ίδια συχνοτητα όπως εν μέσω της καραντίνας, θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν πρέπει να αλλάξω κάποιο από τα χαρτιά που διαθέτω ή αν συνεχίζουμε ακάθεκτοι.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας, καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την EV Box (TPGY) υπάρχει ένα θεματάκι. Δεν θα είναι καλό να χαλάσει η συγχώνευση ...

      Διαγραφή
  8. κε Τάκη τα αποτελέσματα της STEM τα είδατε; Σας άρεσαν;

    Έμεινε in line με τις προβλέψεις τις και δηλωσε pipeline πάνω απο 1 δις, αλλά το τρίμηνο ήταν πολυ αδύναμο σε πωλήσεις πιστεύω. Επίσης, μου έκανε εντύπωση ότι έχει αρνητικό περιθώριο κέρδους.
    Το μειωσε βέβαια πολύ, σχεδόν πουλάει στο break even και κατανοώ ότι πουλάει τις μπαταρίες για να κλείσει 10ετή συμβόλαια για το λογισμικο, αλλα τόσο πολυ ανταγωνισμό έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,
      λογω εντονης εποχικοτητας το Q1 αποτελει 5-10% του ετησιου τζιρου οποτε ακομα και το ανωτερο οριο του 10% να λαβουμε υποψη, παει ηδη πανω απο το guidance για το 2021.
      Αυτα συμφωνα με το investor presentation που βρισκει κανεις στη σελιδα τους.
      Το backlog δειχνει επισης δυναμη, γενικως robust τριμηνο.

      Οσον αφορα τη μετοχη και τη τιμης της, εχουν χτυπηθει τοσο τα spac και τα growth που δεν εχει νοημα να συζηταμε για λιγο πανω, λιγο κατω σε σχεση με το πλανο, ζησαμε χρηματιστηριακη καθιζηση τυπου κοβιντ (ενω η αγορα εκανε νεα υψηλα καθε μερα). Ελπιζω να τελειωσε προς το παρον ο εφιαλτης, ξεσκιστηκα να ψωνιζω στα dip.

      Διαγραφή
    2. κε funda, ωραία όλα αυτά που γράφετε και συμφωνώ, αλλα το -1% ως margin δεν σας προβληματίζει;


      Όσον αφορά την μετοχή, παρουσιάζει λίγο περιεργο παίξιμο, το είχε από τότε που ήταν σπακ. Πολύ έντονα ξεπουλήματα ή spikes μέσα στη μερα. Anyway, δε μου άρεσε η σημερινη βύθιση, ακολουθεί αρκετά τους δείκτες, δεν διαφοροποιείται.

      Εγω κινήθηκα αντίθετα απο εσάς, ό,τι είχα παρει την παρασκευή και προχθές τη δευτέρα, το έδωσα σήμερα.

      Διαγραφή
  9. η RIDE ανακοίωσε ότι θα προσφερει ξενάγηση σε δημοσιογράφους και επενδυτες και όποιον άλλον γουστάρει βασικά, στο εργοστάσιό της στο τελος Ιουνίου. In line για την παραγωγή του Endurance στα τέλη σεπτέμβρη φέτος. Βέβαια, μετέφερε τα αποτελέσματα για τις 24/5.

    Είναι όμως υποδιερεύνηση απο την SEC για το ύψος των παραγγελιών κλπ. Πιστεύετε ότι θα διακινδύνευε παγαποντιά σε τέτοια συνθήκη? Εγώ πιστεύω όχι. Ανοιξα λοιπόν μια θέση σήμερα και βλεποντας και κανοντας.



    Η δε Φισκερ ανακοινωσε ότι συμφωνησε για να αρχίσει η κατασκευή του μοντέλου της στο τέλους του 2023. (τη φοβάμαι για το αν θα το βγαλει το αμαξι τελικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ CRYPTO!!!

    Είμαι ενθουσιασμένος!
    Έχω κατακοπεί από τα μαχαίρια, αλλά αυτά τα σκηνικά δε τα ζεις κάθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Barren λόγω Musk - Κίνας ή είναι κ τεχνική η πτώση;

      Διαγραφή
    2. Τι ξεπουπούλιασμα ήταν αυτό στα Crypto Κ. Barren , ανέβασε ο Elon κάποιο tweet πάλι. Νομίζω ότι μπορει να έχουν λίγο ακόμα κάτω αλλά όχι πολλά πράγματα πχ μέχρι τα 28,5 χιλιάρικα το Bitcoin https://prnt.sc/134f2gq έχει κάνει έναν ανεστραμμένο ΩΚΩ το πρωί τον κοίταζα αν και δεν το περίμενα ότι θα δει τιμές τόσο κάτω.

      Διαγραφή
    3. Μετά τα SPACS, γεια σας και στα κρύπτο...

      Διαγραφή
    4. Τι σημασία έχει το γιατί;
      Αυτό κάνουν τα crypto, ανεβαίνουν πολύ, πέφτουν πολύκαι μετά ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο (όχι όλα).
      Όποιος ενδιαφέρεται σοβαρά πρέπει να παρακαλάει για bear market. Αν και δεν είναι σίγουρο ακόμα, αν μπει σε ευρύ range το BTC μπορεί να δούμε παλαβά πραγματάκια στα alts. Αλλιώς θα ψωνίσουμε σε δεκαδικά του σεντ.
      ΤΑΒΛΑ

      Διαγραφή
    5. Για συγκεντρωθείτε κύριοι στο στόχο.
      Coinbase κάτω απο 200 και μεταξύ 100 με 150 θα είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για ένα εύκολο 6πλασιασμό.

      Εγώ, όπως τα βλέπω και τα πιστεύω, καραδοκώ ...

      Διαγραφή
    6. Εγώ να σας πω δεν καταλαβαίνω γιατί να επενδύσει ιδιώτης επενδυτής σε εταιρεία με αντικείμενο τα crypto. Αν τα crypto αποτύχουν, το ίδιο και αυτή. Αν τα crypto πετύχουν, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά με την εταιρεία.

      Αγοράζεις το assetάκι, το καταχωνιάζεις στο cold wallet και τάπες.

      Διαγραφή
    7. Θα προτιμουσα την πιο κατω...διοτι δυσκολο μου φαινεται να την ανταγωνιστουν στην περιοχη της, η amaζon κ. λ. π
      https://finance.yahoo.com/quote/JMIA?p=JMIA&.tsrc=fin-srch

      Διαγραφή
    8. Έχει αγοράσει κάποιος φίλος GOLD WALLET? Κύριε ,BARREN GEOPARD η οποίος άλλος???

      Διαγραφή
    9. Cold wallet k. Gerry, για τους μεγαλοκρυπτούχους βέβαια μπορεί να βγαίνει και σε gold :)
      Εγώ έχω από το '18 το Nano Ledger, αξιόπιστο θεωρείται και το trezor από όσο ξέρω.
      Μη με ρωτήσετε περισσότερα γιατί το χειρίζεται ο μικρός μου αδερφός, που είναι πιο tech savvy, εγώ είμαι ικανός να χάσω/ξεχάσω κωδικούς ή να στείλω τα crypto στο υπερπέραν. Θέλουν πολλή προσοχή αυτά, δεν υπάρχουν refunds.

      Διαγραφή
    10. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε BARREN ...ο δαίμων της τεχνολογίας ευθύνεται μαζί με την δική μου απροσεξία...

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Το σενάριο σε πλήρη εξέλιξη: προσωρινή ή μη διόρθωση των crypto, χρυσός τον ανήφορο, ark style μετοχές crash market όπως είχα αναφέρει πρόσφατα, αλλά και παλαιότερα...
    Εν τω μεταξύ ZIM αποτελεσματάρες και new 52 weeks' high με τον SP500 στο -1.50%...
    🧐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μένω προσηλωμένος στους μεγάλους νικητές του αύριο ... που για εμένα θα είναι οι τεχνολογικές εταιρείες και τα κρυπτος.
      Κρύπτο δεν έχω, ούτε θα αποκτήσω ... αλλά υπάρχουν περιπτώσεις εταιρειών που θα υπεραποδώσουν στα νέα νόμισματα που έρχονται.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Cornelius προς το παρών Crash market δεν έχει γίνει με την έννοια που το καταλαβαίνουμε όλοι..

      Διαγραφή
    3. Tο bitcoin ειναι σαν ένα ποδήλατο, το Ethereum ειναι BMW316 και το Cardano είναι Ferrari!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη βάλτε και το Dogecoin στην εξίσωση το σπρώχνει με χίλια ο Elon και ας ξεκίνησε για αστείο αλλά και για το XRP ακούγονται πολλά.

      Διαγραφή
    5. ΩΧ...Sir μην γράφετε τ έτοια για ETHEREUM και CARDANO...σας διαβαζει ο γιός μου είναι φορτωμένος....

      Διαγραφή
    6. Έχουμε ακόμα ένα leg down ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
      Από σήμερα πρωί ξανά nocoiner και με shortάκι XRP από 0,975. Stop 1.015 και στόχος 0.65~0.7.

      Κ. Τάκη συμφωνώ. Σε αυτό το πτωτικό θα φορτώσω ανελέητα ακριβώς τα τρία που γράψατε, μακάρι να δούμε σοβαρούς πάτους αν και δε το βλέπω.
      κ. Geopard το XRP είναι ανέκδοτο, DOGE θα βάλω ένα μικροποσό που μου έχει ξεμείνει στο Huobi από 0,2 και κάτω, έτσι για την αλητεία.

      Διαγραφή
    7. πάντως coinbase, si, sq από τα μεγάλα παιδιά που δεν δεσμεύονται με καταστατικό μόνο πωλήσεις είχαν. κανένας δεν αγόρασε. μόνο η Κάθυ...θα νικήσει μόνη της την αγορά?!

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα στην ομήγυρη! Κε GERRY δείτε λίγο αυτό το διάγραμμα σας παρακαλώ και πείτε μου τι καταλαβαίνετε...

      https://photos.app.goo.gl/uW9JLUUod69vckZE7

      Γιατί μπορεί κι εγώ να καταλαβαίνω κάτι λάθος και να βλέπω τις διορθωσούλες για crash... Μιλάω συγκεκριμένα για κάποιες Ark style μετοχές, όχι για την αγορά γενικά. Φιλικά πάντα 😉

      Διαγραφή
    9. Ακόμη και τώρα η TDOC είναι 5 φορές πάνω απο το 2017 και 100% απο το 2019.
      Όποιου του αρέσει η εταιρεία, είναι σε φάση διόρθωσης και πλέον μπαίνει σε αγοράσιμες τιμές!!

      Διαγραφή
    10. Κύριε Gerry.
      Απο μικρό και απο τρελό μαθαίνεις την αλήθεια!!
      Ο Τάκαρος είναι ο θεότρελος.

      Διαγραφή
    11. $TDOC μου αρέσει 😃 και ας την έχουμε από σπόντα (εξαγόρασε την $LVGO τον Αύγουστο του 2020) για κάθε $LVGO έδωσε 0,592 $TDOC και $11,30 σε μετρητά. LVGO έκανε εισαγωγή στο χρημ/ρίο Ιούνιο 2019.

      $TDOC
      Βασικά νούμερα 📈

      10.6 εκατ επισκέψεις 2020
      Πάνω από 40% των εταιρειών Fortune 500 χρησιμοποιούν Teladoc Health.
      Πάνω απί 600 συστήματα υγείας είναι ενσωματωμένη η TDOC.

      Τα έσοδα από τις χρεώσεις πρόσβασης συνδρομής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν + 188% στα 283 εκατομμύρια δολάρια (έναντι + 111% YoY το τρίτο τρίμηνο).
      Τα έσοδα από αμοιβές από επισκέψεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν + 82% στα 53 εκατ. $ (Έναντι 148% Y / Y το τρίτο τρίμηνο).
      Συνολική συνδρομή επί πληρωμή στις ΗΠΑ των 52 εκατ. (+ 41% YoY).
      Συνολικές επισκέψεις 3,0 εκατ. (+ 139% ΥoΥ).
      Τα έσοδα αυξήθηκαν + 149% στα 383 εκατομμύρια $ (επιτάχυνση από + 109% YoY το τρίτο τρίμηνο).
      Το μικτό περιθώριο ήταν 67,2% (+ 3,4 pp YoY).
      Καθαρή ζημιά (394 εκατ. $) Που περιλαμβάνει 390 $ κόστος που σχετίζεται με τη συγχώνευση).
      Τα μετρητά που χρησιμοποιήθηκαν στις πράξεις ήταν 54 εκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2020.
      Η εταιρεία είχε 787 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και επενδύσεις στον ισολογισμό της.
      Η καθοδήγηση (guidance) για το οικονομικό έτος 2021 είναι + 80%.

      Προσωπικά η είσοδος του γίγαντα ΑΜΖΝ στον τομέα της τηλεϊατρικής δεν είναι για τις μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις κίνδυνος- απεναντίας θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη της τηλεϊατρικής.

      Διαγραφή
    12. Καλησπέρα! Κε Butcher χαίρομαι που με αφορμή το post μου κάνετε αυτήν την ανάρτηση ✨

      Έχω επιθυμήσει η αλήθεια είναι την πρώιμη εποχή του Sir στο America που παρουσίαζε εταιρειάρες🚀

      Διαγραφή
    13. Κύριε Cornelius το θέμα είναι να βρω τις εταιρειούλες πριν γίνουν εταιρειάρες.

      Επειδή με ιντριγκάρατε θα δώσω μία εταιριούλα απο Λονδίνο μεριά ... που περιμένω μήπως διορθώσει λιγουλάκι για να την παρουσιάσω.

      Πρόκειται για solid state battery που μπαίνει και στα EVs και θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της QS.

      Ilika
      Στο Λονδίνο παίζει στα 200.
      Διαπραγματεύεται και ως ADR σε ΟTC με ticker ILIKF και τιμή, τώρα, 2,99.
      Συνεργάζεται με Toyota και Fiat .... λίγα βάζεις, λίγα χάνεις, αλλά πάμπολα κερδίζεις αν πετύχει το project!!

      Διαγραφή
    14. Κύριε Cornelius απ' το διάγραμμα προκύπτει αυτό που λέτε ... όμως θα ακολουθήσω την 👃 τού SIR.... πιστεύω θα την βρούμε χαμηλότερα....

      Διαγραφή
    15. Φωτιές ανάψατε SIR μου... είναι αγορασμενος CARDANO στο 0.80 και ETHEREUM 1400 ....δεν θέλησε να δώσει τίποτα στα ψηλά τους και ψώνισε ξανά CARDANO στο 1.38....Η όλα η μηδέν λέει...

      Διαγραφή
    16. Οι μικρότεροι αντιλαμβάνονται την νέα τεχνολογία.

      Για δείξτε του τη Sklz ... να δείτε τι θα σας πει για esports!!!

      Οι μεγαλύτερης ηλικίας δεν καταλαβαίνουν το νέο που έρχεται.

      Διαγραφή
    17. Κε Cornelius ωραία αφορμή δίνετε με την πρώιμη περίοδο του οικοδεσπότη που σερβίρει α' ποιότητας γεύματα και για όλα τα γούστα. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του (ή ο χρηματιστής του) και επιλέγει τί θα φάει και πως.

      Αναφέρω συνοπτικά λίγες από τις αναρτήσεις για να βλέπουμε ότι στον δρόμο της μακροχρόνιας διακράτησης δεν θα είχε μείνει κανείς δυσαρεστημένος.

      Ιαν+Φεβ 2020 (πρεμιέρα κ κηδεία):
      - luckin Coffee - εδώ επική κηδεία

      Μάρτιος 2020 (πέρασε το κέντρο):
      - SWN (1,31) τώρα 5,28
      - SND (0,90) τώρα 2,31
      - JNCE (4,72) τώρα 7,91
      - BYND (89,0) τώρα 108,13

      Απρίλιος 2020 (ζεστάθηκε):
      - INMD (35,91)-> 33,91
      - PBF (7,60)-> 15,10
      - AEM (2,11)-> 3,48
      - GRVITY(62,30)->130,87

      Μάιος 2020 (hat trick)
      - SE LTD (54,78) -> 244,00
      - CELH (5,05) -> 56,00
      - CNTY (4,10) -> 13,48

      Ιούνιος 2020 (καθυστερήσεις)
      - RADA (5,13) -> 11,80
      - VROOM (47) -> 43
      - INMD (33,91)-> 79
      - WTER (1,14) - 1,14

      Iούλιος 2020 (ώρα για μπάνια κ SPAC)
      - egw den kserei SPAC
      ξεχωρίζω SKLZ & ASTS

      Διαγραφή
    18. Aαααπ .... Carnival, norgewian, clean spark, beem δεν βλέπω!!!

      Όμως αυτά είναι περασμένα μεγαλεία.
      Τα καλύτερα είναι εμπρός!!

      Διαγραφή
    19. Αυτά σκέφτομαι Sir και αναρωτιέμαι μήπως ήρθε η ώρα να απαγκιστρωθείτε από τα Spacs
      με όλο το θάρρος, τον σεβασμό και φιλικά πάντα 😉

      Υγ. Την Asts (Npa) την είχα πρωτοσερβίρει πρώτος εγώ αν δεν κάνω λάθος στο τραπέζι του συμποσίου σας, αγορά 11.30 πάλαι ποτέ...✨

      Διαγραφή
    20. Δεν είπα ότι έγινε αναλυτική καταγραφή .. απλά για την δική μου φιλοσοφία που είναι αγορές σταδιακά και σε εταιρείες που είναι σε secular growth κλάδους, επίσης πουλάω μόνο όταν μετά από 2-3 τρίμηνα δεν επιβεβαιώνεται η ανάπτυξη και τα λεγόμενα της διοίκησης.

      Μου αρέσουν αρκετά οι εταιρείες Saa$. Αγοράζω εταιρείες κ μάνατζμεντ , όχι μετοχές.
      Κατέχω API, ATER, CELH, DAO, DOCU, ETSY, FSLY, FVRR, LAZY, LMND, MGNI, SMLR, TDOC, U, ZM ....

      Διαγραφή
    21. Εγώ κύριε Cornelius δεν βλέπω spacs .... όμως αλήθεια σας ρωτώ γιατί έχω μεγάλη περιέργεια.
      Η Clever Leaves, η Cubient, η Τattooed, η Topps δεν σας κάνουν ή απορρίπτονται οι 3 πρώτες επειδή είναι ετσιριούλες;

      Διαγραφή
    22. SIR μου ποια να του δείξω την SKLZ???Από αυτήν "κόλλησε" μαζί σας αγορασμενος τα πρώτα μαζί μου στο 20 και τα δεύτερα στο 14 και θααα πούλησει κάποια λέει(που δεν το βλέπω))στα 60 ...Δύο μετοχές κατέχει...SKLZ και ASTS καί θα δει όλο το έργο μετά από χρόνια...Πτυχιος Πολυτεχνείου Μηχανικός Ηλ υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών με έμφαση κατά 80% στις εφαρμογές για κινητά...Κάποιες από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στο κινητό σας (μια σίγουρα εφ όσον χρησιμοποιείτε εθνικές οδούς και όχι μόνο) είναι της ομάδας του ..Τι να του δείξω εγώ ο αναλφάβητος ???

      Διαγραφή
    23. Καλημέρα Sir! H Clever Leaves και η Tattooed μου κάνουν, αν και η πρώτη είναι σε κλάδο που θα'χει πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά για long μια χαρά είναι. Για την Kubient έχω τους ενδοιασμούς μου για το project και την διοίκηση. Δεν χωράνε παρωπίδες στις αγορές κε Τάκη, και Sofi μου κάνει και άλλωστε έχω αναφέρει πρόσφατα και την GENI...🙏

      Διαγραφή
  12. Το παραμυθάκι των εταιριών που θα ευνοηθούν απο το άνοιγμα της οικονομίας στη μετα-covid εποχή, οσονούπω τελειώνει. Καλό το παραμύθι αλλά έχει και κακό λύκο, την υπερχρέωση τους, την στήριξη (σε πολλές) από τα κράτη, αλλά είναι πολύ αδύναμες πια.

    Σύντομα θα αλλάξουν καραμέλα και θα θυμηθούν εταιρείες, όπως για παράδειγμα τη Fastly. Άλλο να αγοράζεις στο 100 και άλλο στο 40!!
    Χώρια που θα πέσουν και οι απαραίτητες εξαγορές απο τους μεγαλύτερους παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την ημέρα της μεγάλης πτώσης, αγόρασα λίγα FASTLY. 2 φορές την έχω αγοράσει και πουλήσει στο παρελθόν με κέρδος, την μια φορά δε, ιδιαίτερα μεγάλο. Ελπίζω να τριτώσει. Η γνωριμία μου με την κυρία, για να μην ξεχνιόμαστε, οφείλεται στον κ. Butcher.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι cryptowhales είναι μεγάλες παιχτούρες. Εξαιρετική, μαστόρικη θα έλεγα διανομή, πάνω στην καθοδική γραμμή τάσης και με ψευτοδιασπασούλες έχωσαν πολλά BTCιά. Βέβαι, τα εργαλεία (algos) κάνουν το μάστορα.
    Να δούμε τι θα ζωγραφίσουν στη μεγάλη εικόνα γιατί όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια κρυπτος μπορεί να κολλήσουν σε περιβαλλοντικά θέματα κατά την εξόρυξη τους. Εκεί υπάρχει ένα θεματάκι!!

      Όμως υπάρχουν κρυπτος που χρησιμοποιούν ελάχιστη ενέργεια, οπως Cardano, Polygon, Solana, XRP και ίσως είναι οι μεγάλοι νικητές!!

      Τα κρύπτος ήρθαν για να μείνουν. Είναι όπως το χρυσάφι που το πρωτοανακάλυπταν οι χρυσοθήρες!! Και κατόπιν έφτιαξαν τον κανόνα του χρυσού .... πριν αδειάστεί απο τους Δυτικούς!!!

      Διαγραφή
    2. Όντας άσχετος από τα κρύπτο και το τονίζω αυτό ΑΣΧΕΤΟΣ, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

      1. Δεν φοβάστε μην υπάρξει θεσμικό πλαίσιο που θα τα καταργεί ή απαγορεύει, κυρίως υπό το πρόσχημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος? Όπως επίσης δεν μπορούν οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες, όπως FED, ECB κ.ά. να εκδώσουν δικά τους κρύπτο και να τα θεσμοθετήσουν ως τα επίσημα? Δεν είναι τεχνικά εφικτό αυτό?
      2. Η κοινότυπη ερώτηση, πώς υπολογίζεις την εσωτερική τους αξία (intrinsic value) για να μπορείς να αποφασίσεις για αγορά και πώληση? Ο χρυσός στην τελική είναι και commodity, τον λιώνεις και φτιάχνεις βραχιόλια.

      Ps: Ένας φίλος που έχει XRP μου είπε ότι δεν είναι ακριβώς κρύπτο αλλά κατά κάποιο τρόπο μηχανισμός για στιγμιαία μεταφορά χρημάτων.

      Διαγραφή
    3. Χα, χα να δω κατόχους χρυσού και να τον λιώνουν να τον κάνουν βραχιόλια 😄😄😄

      Διαγραφή
    4. Επιτρέψτε μου Κε Τάκη να δανειστώ λίγο χώρο, μιας έχει ενδιαφέρον ο κοινός προβληματισμός των crypto.

      Κε Ευρωβλάχε, όντας αρχάριος αλλά και αρκετά πέριεργος για τον κόσμο των crypto, καθώς ορισμένα έχουν πολύ ενδιαφέρουσα φιλοσοφία, τεχνολογία και στόχο (Cardano> TOP κατ' εμέ,... Vechain, COTI), παραθέτω ορισμένες σκέψεις και προσωπικά συμπεράσματα για τα ερωτήματα που θέσατε:

      1)
      Και να υπάρξει θεσμική κατάργηση, στην ουσία ωστόσο, τι εμποδίζει εκατομμύρια ανθρώπους να ανταλάσσουν crypto και να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις πλατφόρμες που προσφέρουν;
      Πείτε το νόμισμα, πείτε το υπερ-ατού, πείτε το βραχιόλι.

      2)
      - Εφόσον πρόκειται για μέσο ανταλλαγής, αποθηκεύει αξία.
      - Το BTC (ως κώδικας) έχει συγκεκριμένο όριο τα 21M, άρα και συλλεκτική αξία καθώς και δεν πληθωρίζεται.
      - Τα ίδια τα "νομίσματα" π.χ. δολλάριο, θεωρείται FIAT, άρα καμία αντιστοιχία με χρυσό. (και πληθωρίζεται...)

      Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι εμποδίζει τον καθένα να χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό στοιχείο ανταλλαγής, του οποίου στόχος είναι η αποκεντροποίηση του ελέγχου απο κυβερνήσεις και κεντρικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς;

      Διαγραφή
  15. Ίσως θα πρέπει να δούμε παράλληλα και κάποια άλλα θέματα μακροοικονομικής φύσεως, τα οποία ενδεχομένως να
    επηρεάσουν αναπάντεχα την πορεία όλων των μετοχών, κάποιων λιγότερο και κάποιων όχι μόνο.
    Το 2019 είχε γίνει θέμα, από τους παλιούς εδώ σιγουρα θα το θυμούνται και καλώς είναι να δοθεί λίγη σημασία
    .Δεν είμαι ο ειδικός για να βγάλω συμπεράσματα, απλά μεταφέρω κάποια σχόλια και θα το εκτιμούσα εάν προκύψει ανταπόκριση.
    https://www.euretirio.com/symvolaia-epanagoras-reverse-repos/
    https://www.reuters.com/article/usa-fed-reverse-repo/feds-reverse-repo-volume-hits-all-time-high-idUSL2N2NP20Z
    https://www.reddit.com/r/DDintoGME/comments/nnvwyq/reverse_repo_trend/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3
    https://www.reddit.com/r/Superstonk/comments/nmxmri/clearing_up_the_fed_reverse_repos_and_what_it/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Redwire Corp (RDW)...δεν βρισκω καποια νεα που να δικαιολογουν την σημερινη της ανοδο. Εσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγορά έχει αλλάξει.
      Απορώ που δεν το βλέπετε.
      Τώρα πάμε σε φάση οι στρεβλώσεις να ισιώσουν.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂