Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Clever Leaves - Μια μικρή εταιρεία στην αγορά της Κάνναβης

Clever Leaves .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό SAMA ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι CLVR
Αριθμός μετοχών : 25,3 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation Clever Leaves ... εδώ ...



Το SPAC του SAMA
Στις 11 Ιουνίου 2018 ιδρύεται η εταιρεία Schultze Special Purpose Acquisition Corp. και δημιουργήθηκε το Spac - SAMA
Στις 13 Δεκεμβρίου 2018, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 13.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 130.000.000 δολάρια.

Η εταιρεία SPAC - SAMA εισάγεται στον Νasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και ένα εξαγοράσιμο ένταλμα. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 4.150.000 ΔΑΜ στην τιμή του 1 δολαρίου ανά ιδιωτικό ένταλμα. Τα εντάλματα δόθηκαν στο χορηγό του spac και ο οποίος έχει 3.250.000 μετοχές.


Η συμφωνία της συγχώνευσης
Στις 25 Ιουλίου 2020 το Spac συνάπτει συμφωνία συγχώνευσης με την εταιρεία Clever Leaves, μια εταιρεία που οργανώθηκε σύμφωνα με τους νόμους της Βρετανικής Κολομβίας, του Καναδά.

  • Προηγουμένως, στις 9 Ιουνίου 2020, σε ειδική συνεδρίαση αντί της ετήσιας συνάντησης των μετόχων του spac, οι μέτοχοι ενέκριναν την παράταση της ημερομηνίας κατά την οποία έπρεπε να ολοκληρωθεί μια συγχώνευση με κάποια εταιρεία. Σε αυτήν την ψηφοφορία εξαργυρώθηκαν 34.868 μετοχές, οπότε ένα ποσό 356.341 δολαρίων (ή περίπου 10,22 $ ανά μετοχή) απελευθερώθηκε από τον λογαριασμό εμπιστοσύνης για να πληρωθούν αυτοί οι μέτοχοι.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, σε ειδική συνέλευση, οι μέτοχοι του spac ενέκριναν μια τροποποίηση για την παράταση της ημερομηνίας κατά την οποία πρέπει να ολοκληρωθεί η εξαγορά κάποιας επιχείρησης για τρεις επιπλέον μήνες, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 έως την 31 Δεκεμβρίου 2020. Σε σχέση με την ψηφοφορία για έγκριση της Δεύτερης Επέκτασης, εξαγοράστηκαν 4.473.579 μετοχές της κοινής μας μετοχής. Ως αποτέλεσμα, ένα συνολικό ποσό 45.690.268 δολάρια (ή περίπου 10,21 $ ανά μετοχή) απελευθερώθηκε από τον λογαριασμό εμπιστοσύνης στις 2 Οκτωβρίου 2020 για την πληρωμή αυτών των μετόχων.

Στις 9 Νοεμβρίου 2020, στο spac υπάρχουν 11,741,553 μετοχές, ενώ στον ειδικό λογαριασμό του spac υπάρχουν περίπου 84 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους τροποποιημένους όρους, οι θεσμικοί επενδυτές έχουν δεσμεύσει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας ιδιωτικής τοποθέτησης (PIPE) που θα χρηματοδοτήσει την νέα εταιρεία, κατά το κλείσιμο του Συνδυασμού Επιχειρήσεων. Όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση αναμένεται στον λογαριασμό της εταιρείας να υπάρχουν πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια μετρητά στον ισολογισμό της.


Βιομηχανία Κάνναβης στις ΗΠΑ
Πριν από δύο δεκαετίες, η μαριχουάνα ήταν παράνομη και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Σήμερα 33 πολιτείες διαθέτουν ευρεία νομοθεσία που επιτρέπει τη χρήση μαριχουάνας σε κάποια μορφή.

Ας σκεφτούμε τις πολιτείες ως ντόμινο που παρατάσσονται ένα δίπλα στο άλλο. Όταν το πρώτο ντόμινο πέφτει, οδηγεί σε αλυσιδωτή αντίδραση που προκαλεί την πτώση των περισσότερων (αν όχι όλων) ντόμινο. Αυτό γίνεται και συνεχίζει να συμβαίνει με την κρατική νομιμοποίηση της μαριχουάνας. Το χρονοδιάγραμμα για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ δείχνει πώς τα ντόμινο συνεχίζουν να πέφτουν.

Το Όρεγκον ήταν η πρώτη πολιτεία που αποποινικοποίησε τη μαριχουάνα το 1973. Η πολιτεία επέβαλε πρόστιμο μόλις 100 δολάρια για κατοχή έως και μια ουγγιά. Τα επόμενα 15 χρόνια μετά τη νομική αλλαγή του Όρεγκον, τουλάχιστον δώδεκα άλλες πολιτείες αποποινικοποίησαν τη μαριχουάνα. Ωστόσο η παραγωγή και πώληση μαριχουάνας παρέμεινε παράνομη.

Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας, όχι μόνο επιτρέπει την κατοχή ατομικής μαριχουάνας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, επιτρέπει επίσης τη νόμιμη παραγωγή και πώληση του ναρκωτικού. Υπάρχουν δύο τύποι νομιμοποίησης μαριχουάνας .... η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης και η νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ατομικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Όλες οι πολιτείες των ΗΠΑ, εκτός από τέσσερις, έχουν κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις που νομιμοποιούν τη μαριχουάνα για ιατρικούς λόγους. Ωστόσο, 13 πολιτείες επιτρέπουν μόνο τη νόμιμη χρήση κανναβιδιόλης (CBD) ή ιατρικής κάνναβης που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC). Το CBD είναι ένα χημικό συστατικό του φυτού κάνναβης που δεν είναι ψυχοδραστικό, ενώ το THC είναι το κύριο ψυχοδραστικό συστατικό στην κάνναβη. Αυτές οι 13 πολιτείες συνήθως δεν περιλαμβάνονται στον αριθμό των κρατών που έχουν νομιμοποιήσει την ιατρική μαριχουάνα, επειδή οι νόμοι τους θέτουν αυστηρούς περιορισμούς στη μορφή και τον τρόπο χρήσης της ιατρικής μαριχουάνας. Τριάντα τρεις πολιτείες, ωστόσο, επιτρέπουν στους ασθενείς την ευρεία πρόσβαση στη μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς.

Έντεκα πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια έχουν θεσπίσει νόμους για την κάνναβη που επιτρέπουν τη νόμιμη χρήση μαριχουάνας τόσο για ιατρικούς όσο και για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Δεν απαιτείται συνταγή για τα άτομα που χρησιμοποιούν μαριχουάνα σε αυτές τις δικαιοδοσίες. Ωστόσο, ορισμένοι από τους νόμους που ρυθμίζουν τη μαριχουάνα είναι αρκετά ασυνήθιστοι . Για παράδειγμα, η Περιφέρεια της Κολούμπια επιτρέπει τη νόμιμη χρήση μαριχουάνας αναψυχής, αλλά τεχνικά εξακολουθεί να απαγορεύει την αγορά και πώληση του ναρκωτικού.

 

Σημαντικοί νόμοι που ψηφίστηκαν
Υπήρξε μεγάλη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια για την προώθηση της νόμιμης χρήσης μαριχουάνας για ιατρικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς. Πέντε από αυτούς τους νόμους ξεχωρίζουν ιδιαίτερα λόγω του σημαντικού τους αντίκτυπου.


Πρόταση Καλιφόρνια (1996).
Με αυτήν την πρωτοβουλία ψηφοφορίας, η Καλιφόρνια έγινε το πρώτο κράτος που νομιμοποίησε την ιατρική μαριχουάνα. Η Καλιφόρνια ήταν το πρώτο ντόμινο που έπεσε και έδωσε τη δυνατότητα στους καλλιεργητές μαριχουάνας να πιέσουν για τη νομιμοποίηση της ιατρικής μαριχουάνας και στις άλλες πολιτείες.

Τροποποίηση (2012) του Κολοράντο.
Το Κολοράντο έγινε ένα από τα πρώτα δύο κράτη που νομιμοποίησαν την ψυχαγωγική μαριχουάνα μέσω μιας πρωτοβουλίας ψηφοφορίας. Η πολιτεία έθεσε επίσης τα πρότυπα για τον τρόπο ρύθμισης της ψυχαγωγικής μαριχουάνας.


Πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον (2012).
Οι κάτοικοι της πολιτείας της Ουάσιγκτον ψήφισαν να νομιμοποιήσουν την ψυχαγωγική μαριχουάνα ταυτόχρονα με το Κολοράντο.


Πρόταση της Καλιφόρνια (2016)
Η θετική ψηφοφορία της Καλιφόρνιας για τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής μαριχουάνας είναι σημαντική λόγω του μεγέθους της πολιτείας. Η νόμιμη αγορά μαριχουάνας στην Καλιφόρνια ήταν πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος της συνολικής αγοράς μαριχουάνας του Κολοράντο .

Vermont's H. (2018)
Η μικρή πολιτεία Βερμόντ αξίζει τη διάκριση ως το πρώτο κράτος που νομιμοποιεί την ψυχαγωγική μαριχουάνα μέσω του κρατικού νομοθέτη και όχι μέσω μιας πρωτοβουλίας ψηφοφορίας. Ωστόσο, υπήρξε μια στροφή με το νόμο του Βερμόντ. Ενώ επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας αναψυχής έως και μια ουγγιά, η πώληση μαριχουάνας αναψυχής εξακολουθεί να είναι παράνομη, προς το παρόν.


Εμπόδια στη νομιμοποίηση
Παρά τον αριθμό των πολιτειών που έχουν νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα, το φάρμακο παραμένει παράνομο σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Η μαριχουάνα είναι μια ελεγχόμενη ουσία σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχει αποφανθεί ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να καταργήσει τους εφαρμοστέους ομοσπονδιακούς νόμους ακόμη και σε πολιτείες που έχουν νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα.


Ωστόσο, 33 πολιτείες έχουν επιλέξει να νομιμοποιήσουν τη μαριχουάνα παρά τους ομοσπονδιακούς νόμους για το αντίθετο. Γιατί δεν έχουν προχωρήσει και οι άλλες πολιτείες στη νομιμοποίηση; Ο μεγαλύτερος λόγος είναι πιθανώς η ανησυχία για την πιθανότητα κατάχρησης μαριχουάνας και τα κοινωνικά προβλήματα στα οποία μπορεί να συμβάλει αυτή η χρήση.

Μελλοντική προοπτική βιομηχανίας κάνναβης
Η μαριχουάνα είναι ήδη μια μεγάλη βιομηχανία, με τις πωλήσεις των ΗΠΑ το 2019 να εκτιμώνται σε πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το 2022, οι πωλήσεις μαριχουάνας στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να φτάσουν τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επενδυτές μαριχουάνας δεν θα βρουν πάρα πολλές βιομηχανίες που θα μπορούσαν να διπλασιαστούν σχεδόν σε τρία χρόνια.

Η βιομηχανία μαριχουάνας αναμένεται να τριπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια και πολλοί επενδυτές αναζητούν κέρδη. Καθώς οι πολιτείες των ΗΠΑ και ολόκληρες χώρες αποποινικοποιούν ή νομιμοποιούν την κάνναβη ή και τα συστατικά της, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες και για τις υπάρχουσες εταιρείες.


Clever Leaves
Η Clever Leaves είναι μια παγκόσμια εταιρεία κανναβινοειδών, ένας πολυεθνικός φορέας εκμετάλλευσης κάνναβης και αδειοδοτημένος παραγωγός κανναβινοειδών φαρμακευτικής χρήσης. Η Clever Leaves διαθέτει δραστηριότητες και επενδύσεις στην Κολομβία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Η Clever Leaves εργάζεται για την ανάπτυξη μιας από τις κορυφαίες, χαμηλού κόστους παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού από επιχείρηση σε επιχείρηση με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών προϊόντων και προϊόντων ευεξίας σε πελάτες και ασθενείς σε ανταγωνιστικές τιμές. 

Από το 4ο τρίμηνο του 2020, εξάγει προϊόντα κάνναβης σε 14 διαφορετικές χώρες και σε 5 ηπείρους . Τα προϊόντα κυμαίνονται από πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένων ενεργών φαρμακευτικών συστατικών (API) και ημιτελών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων λευκής ετικέτας.
Σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς κάνναβης στις χώρες που εξυπηρετούνται, το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Εταιρείας έχει εξαχθεί στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Χιλή, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, τις Κάτω Χώρες, το Περού, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Clever Leaves κατέχει σήμερα, στην Κολομβία, πάνω από 175 στρέμματα καλλιέργειας θερμοκηπίου και περίπου 1200 στρέμματα γεωργικής γης, με την επιλογή να αποκτήσει περίπου 6700 επιπλέον στρέμματα για την επέκταση της καλλιέργειας.

Η Clever Leaves έχει μία από τις μεγαλύτερες δραστηριότητες καλλιέργειας και εξαγωγής στη Λατινική Αμερική και είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αδειοδοτημένων παραγωγών του Καναδά και των κορυφαίων εξαγωγέων. Ως αποτέλεσμα των πρωταρχικών δραστηριοτήτων της στην Κολομβία, το κόστος λειτουργίας του Clever Leaves, όπως μετράται από το κόστος ανά γραμμάριο ξηρού άνθους κάνναβης, είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με το κόστος εταιρειών κάνναβης που έχουν τις εγκαταστάσεις τους στον Καναδά.
Κατέχει ηγετική θέση στην καλλιέργεια και την εξόρυξη κάνναβης με χαμηλό κόστος, με ιατρική εστίαση.


Τον Ιούλιο του 2020, το Clever Leaves έγινε μια από τις μικρές εταιρείες κάνναβης στον κόσμο που έλαβε την πιστοποίηση GMP της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εκχυλίσματα κάνναβης, καθιερώνοντας τις εγκαταστάσεις της Clever Leaves στην Κολομβία ως την πρώτη και μοναδική επιχείρηση που έλαβε την πιστοποίηση GMP της ΕΕ στη Λατινική Αμερική και μία από τις λίγες επιλεγμένες στον κόσμο. Η πιστοποίηση, η οποία απαιτείται γενικά για την εισαγωγή ιατρικών προϊόντων κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέπει στην Clever Leaves να παράγει API, ημιτελή και τελικά προϊόντα για διανομή σε φαρμακευτικά κανάλια. Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2020, η Clever Leaves έλαβε προσωρινή άδεια στην Πορτογαλία από την Infarmed, την πορτογαλική υγειονομική αρχή που επιτρέπει στα Clever Leaves να καλλιεργούν, να εισάγουν και να εξάγουν ξηρό άνθος για ιατρικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Μετά από δύο χρόνια αναπτυξιακών εργασιών, τον Αύγουστο του 2020, η Clever Leaves Portugal έλαβε προσωρινά άδεια για εμπορικές πωλήσεις σε λειτουργία έκτασης 800+ στρεμμάτων.

  • 10 στρέμματα υπαρχόντων και λειτουργικών θερμοκηπίων 
  • Προσωρινή άδεια για εμπορικές πωλήσεις τον Αύγουστο του 2020

Η Clever Leaves έχει επενδύσει σε μια οικολογικά βιώσιμη, μεγάλης κλίμακας, βοτανική καλλιέργεια και επεξεργασία ως τον ακρογωνιαίο λίθο της ιατρικής επιχείρησης κανναβινοειδών και συνεχίζει να αναπτύσσει στρατηγικά κανάλια διανομής και μάρκες.

Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί, στην εταιρεία, 125 εκατομμύρια δολάρια, από θεσμικούς επενδυτές με αποδεδειγμένο ιστορικό στον τομέα της κάνναβης. Η Clever Leaves  έχει περίπου 500 υπαλλήλους και έχει δημιουργήσει σημαντική υποδομή σκοπεύοντας να επιτύχει παγκόσμια εμβέλεια μεταξύ των δραστηριοτήτων καλλιέργειας της Κολομβίας, τις εγκαταστάσεις στην Πορτογαλία και την παγκόσμια υποδομή διανομής της στην ΕΕ, η οποία εδρεύει σήμερα στη Γερμανία. Ο κατασκευαστής διατροφικών φαρμακευτικών προϊόντων της Clever Leaves, Herbal Brands, θα παράσχει πρόσθετες δυνατότητες διανομής για προϊόντα που δεν σχετίζονται με την κάνναβη και είναι σε καλή θέση σε περίπτωση νομιμοποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν και όποτε συμβεί κάτι τέτοιο.

Πιστοποιημένη παραγωγή GMP φαρμακευτικής ποιότητας ΕΕ εγκεκριμένη για εξαγωγή. Η Clever Leaves έγινε πρόσφατα μία από τις λίγες, πλήρως ενσωματωμένες εταιρείες κάνναβης στον κόσμο που έλαβε πιστοποίηση ορθών πρακτικών παρασκευής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU GMP) για τη φαρμακευτική της εγκατάσταση μετά τη συγκομιδή για την παραγωγή ενεργών φαρμακευτικών συστατικών (API), ημιτελή και τελικά προϊόντα κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. Απαιτείται πιστοποίηση GMP της ΕΕ σε πολλές περιπτώσεις για την εμπορία ιατρικών προϊόντων κάνναβης στην ΕΕ και αναμένεται να επεκτείνει την ικανότητα της Clever Leaves να εξυπηρετεί διεθνείς αγορές. Αυτό το ορόσημο αναμένεται να επιτρέψει στα Clever Leaves να διανέμουν τα προϊόντα τους σε επιλεγμένες βασικές φαρμακευτικές αγορές στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Το μέλλον της βιομηχανίας κάνναβης φαίνεται λαμπρό. Οι ψηφοφόροι στην Αριζόνα, στο Νιου Τζέρσεϋ, στη Μοντάνα και τη Νότια Ντακότα νομιμοποίησαν τη μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση και ενδέχεται να ακολουθήσουν περισσότερες πολιτείες. Πολλές χώρες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέπουν ήδη την ψυχαγωγική χρήση. Το Λουξεμβούργο θα επιτρέπει τις πωλήσεις , για ενήλικες, από το 2022, ενώ άλλες χώρες προχωρούν ακόμη πιο γρήγορα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι εταιρείες κάνναβης θα πετύχουν σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά.

Τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλοι εταιρείες παραγωγής κάνναβης όπως η Canopy Growth Corporation (CGC), η Aphria Inc. (APHA), η Tilray Inc. (ΤLRY), αλλά και η Aurora Cannabis Inc. (ACB) και η Sundial Growers Inc. (SNDL) έχουν μεγάλα κόστη λειτουργίας, με τις δαπανηρές εγκαταστάσεις παραγωγής που διαθέτουν σε χώρες όπως είναι ο Καναδάς

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχει το Clever Leave είναι τα κολομβιανά στοιχεία παραγωγής του.
Η τοποθεσία της Κολομβίας κοντά στον ισημερινό παρέχει ένα 12ωρο κύκλο ημέρας και νύχτας, ποιοτικό έδαφος, άφθονο νερό και ζεστό καιρό. Αυτό δίνει την δυνατότητα καλλιέργειας κάνναβης όλο το χρόνο χωρίς την ανάγκη για συμπλήρωση φωτός, ενώ το υψηλό υψόμετρο οδηγεί σε βελτιωμένο μετριασμό των παρασίτων, με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα εφοδιασμού.


Επίσης, οι ελάχιστοι μισθοί στην Κολομβία είναι σημαντικά χαμηλότεροι από τον Καναδά. Στην Κολομβία τα ωρομίσθια είναι χαμηλότερα των 2 δολαρίων, έναντι 8 με 12 στον Καναδά.

Έτσι, το προβλεπόμενο κόστος παραγωγής των Clever Leaves είναι μικρότερο από 0,20 $ / γραμμάριο, πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο του καναδικού κόστους των 1,89 $ /γραμμάριο. Αυτό είναι περίπου 1/10 του μέσου κόστους των μεγάλων εγκαταστάσεων παραγωγής στον Καναδά.

Πράγματι αν παρατηρήσουμε τα αποτελέσματα των Canopy Growth Corporation (CGC), Tilray Inc. (ΤLRY) και της Aurora Cannabis Inc. (ACB) είναι φανερό ότι οι ζημιές τους ξεκινάνε απο το μεικτό κέρδος, καθώς πουλάνε φτηνότερα απο όσο τους κοστίζει η παραγωγή της κάνναβης.

Οι μεγάλοι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται με επίκεντρο τον Καναδά αγωνίζονται να μειώσουν το κόστος κάτω από 1 δολάριο ανά γραμμάριο. Το πιο πρόσφατο κόστος παραγωγής της Tilray ήταν 3,97 δολάριο ανά γραμμάριο, ενώ της Aphria ήταν 0,88 δολάρια ανά γραμμάριο.
Οι επενδυτές μπορεί να αναρωτιούνται εάν η κολομβιανή κάνναβη πληροί τα ίδια ποιοτικά πρότυπα με τα φυτά που καλλιεργούνται σε αυστηρά ελεγχόμενα καναδικά θερμοκήπια. Ωστόσο, η Clever Leaves συνέχισε να λαμβάνει βασικές πιστοποιήσεις που της επιτρέπουν να παράγει προϊόντα φαρμακευτικής ποιότητας.

Πιο πρόσφατη πιστοποίηση ηταν τον Ιούλιο του 2020, που έγινε από την Ευρωπαϊκή Ένωσης (EU GMP). Αυτό επιτρέπει στην εγκατάσταση μετά τη συγκομιδή να παράγει Ενεργά Φαρμακευτικά Συστατικά (API), ημιτελή και τελικά προϊόντα κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. Αυτό θα καθιερώσει τα Clever Leaves ως έναν από τους τρεις μόνο παραγωγούς εκχυλίσματος κάνναβης με πιστοποίηση GMP της ΕΕ.

Tέλος, ''οι ετήσιες εξαγωγές κάνναβης από την Κολομβία αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο απο 20 φορές, έως 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαετία'', προβλέπει ο Peter Wright της ερευνητικής εταιρείας Intro-Blue, LLC σε πρόσφατη αναφορά του.

Επίσης σημαντική είναι η κλίμακα παραγωγής που έχει ήδη επιτύχει η Clever Leaves - η θέση της για να καλύψει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση κάνναβης. Η εταιρεία, στην Κολομβία, έχει 176 στρέμματα καλλιεργητικής ικανότητας, πολύ περισσότερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές της και όχι μακριά από την Aphria, η οποία έχει συνολικά 227 στρέμματα.

Το Clever Leaves έχει επίσης τη δυνατότητα να επεκταθεί μέσω ενός υπαίθριου τόπου καλλιέργειας 6780 στρεμμάτων. Αυτό δημιουργεί την ευκαιρία να παράγει πέντε φορές τη συνολική παραγωγή όλων των μεγάλων καναδικών παραγωγών, σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας στους επενδυτές.

Η εταιρεία είναι κάθετα ολοκληρωμένη. Ξεκινά από τη γενετική έως τη διανομή και τη δημιουργία brands names.
Tα βασικά περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν την IQANNA με έδρα τη Γερμανία (100% θυγατρική) και την Cansativa (ποσοστό συμμετοχής 17%), οι οποίες ασχολούνται με τη φαρμακευτική κάνναβη.
Η IQANNA είναι ο κάθετα ολοκληρωμένος ιατρικός τομέας των Clever Leaves που εστιάζει στην έρευνα, την καλλιέργεια, την εξαγωγή, την επεξεργασία και τη διανομή φαρμακευτικής κάνναβης. Με εγκαταστάσεις καλλιέργειας και συλλογής βαθμού GMP στην Κολομβία και δευτερευούσης τοποθεσίας, υπό κατασκευή, στην Πορτογαλία, τα πρώτα ιατρικά προϊόντα αναπτύσσονται επί του παρόντος και θα διανέμονται, αρχικά μέσω φαρμακείων στη Γερμανία.

Η HERBAL BRANDS INC   ... εδώ ...
με έδρα την Αριζόνα, είναι κατασκευαστής και διανομέας προϊόντων υγείας και ευεξίας. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επωνυμίες της περιλαμβάνουν προϊόντα διατροφής και ποτά.



Το τμήμα brands names επικεντρώνεται στη δημιουργία και τη διανομή των καλύτερων προϊόντων ευεξίας, ομορφιάς και τρόπου ζωής στον κόσμο. Η ανάπτυξη αυτών των προϊόντων βασίζεται κυρίως στην ενίσχυση του μη ψυχοδραστικού συστατικού του φυτού, γνωστό ως CBD, για να προσφέρει στους ανθρώπους εναλλακτικές λύσεις για προϊόντα που συμπληρώνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες υπέρ της καλύτερης ευεξίας και των συνθηκών υγείας τους γενικά.

Η εταιρεία πωλεί νόμιμα προϊόντα CBD στις ΗΠΑ, αλλά όχι την ψυχοδραστική ουσία THC.
Η ευρωπαϊκή θέση της εταιρεία είναι επίσης πολύ σημαντική, διότι η κάνναβη είναι πολύ πιο ακριβή σε επίπεδο λιανικής σε ολόκληρη την περιοχή από άλλες αγορές. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, το λιανικό λουλούδι κάνναβης κοστίζει κατά μέσο όρο 22 δολάρια το γραμμάριο έναντι 5,10 δολάρια το γραμμάριο στις ΗΠΑ και 7,4 δολάρια στον Καναδά, επισημαίνει η Clever Leaves στο presentation της στους επενδυτές.

Σε πολλά μέρη του κόσμου, οι μεγάλες συνεργασίες καταδεικνύουν τη ζήτηση για το προϊόν της Clever Leaves. Η εταιρεία υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με την Canopy Growth Corporation για την προμήθεια προϊόντων εκχυλίσματος κάνναβης από τη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με τη συμφωνία, τα Clever Leaves θα παρέχουν στον συνεργάτη τους σταθερή προμήθεια εκχυλισμένων προϊόντων κάνναβης. Η συμφωνία είναι ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης για δύο επιπλέον χρόνια. Η πρώτη αποστολή έγινε τον Ιανουάριο του 2020 από τις  πιστοποιημένες, με GMP, εγκαταστάσεις της Clever Leaves στην Κολομβία.

Επέκταση στη Βραζιλία
Στις 23 Νοεμβρίου 2020 τα Clever Leaves επεκτείνονται στη Βραζιλία μέσω πολυετούς συμφωνίας προμήθειας με την GreenCare.
H εταιρεία έλαβε μια αρχική πληρωμή 2 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την υπογραφή του Συμφωνητικού.
Η GreenCare είναι μια κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία, στην ιατρική, στην πρόσβαση και στη διανομή προϊόντων στην αγορά κανναβινοειδών της Βραζιλίας. Η εμπορική συμφωνία περιλαμβάνει την αδειοδότηση και τη διανομή ορισμένων προϊόντων που προέρχονται από κάνναβη από τη λευκή ετικέτα της Clever Leaves. Τα προϊόντα που θα παραδοθούν στην GreenCare θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις με πιστοποίηση EU-GMP της Clever Leaves στην Κολομβία.
Η τριετής συμφωνία προβλέπει ότι η GreenCare θα αγοράσει τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δολάρια προϊόντος από την Clever Leaves με τα 2 εκατομμύρια δολάρια να έχουν καταβληθεί στην Clever Leaves κατά την εκτέλεση της σύμβασης.


Αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη Λατινική Αμερική για προϊόντα κανναβινοειδών και θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως οδηγός για πρόσθετες συνεργασίες εφοδιασμού που ενδέχεται να σημειωθούν στην περιοχή. Σύμφωνα με τη συμφωνία, το Clever Leaves θα παρέχει ένα προϊόν, κατά αποκλειστικότητα, έτοιμο για ασθενείς, το οποίο θα εξαχθεί στη Βραζιλία και θα καταχωριστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του οργανισμού υγείας της Βραζιλίας (ANVISA). Το αρχικό κυρίαρχο προϊόν CBD που θα αποσταλεί από την Clever Leaves θα εμπορευματοποιηθεί και θα διανεμηθεί από την GreenCare σε φαρμακεία και άλλα εξουσιοδοτημένα φαρμακευτικά κανάλια της χώρας

Η εταιρεία για το 2020 αναμένεται να έχει συνολικές πωλήσεις 13 εκατομμύρια δολάρια. Περίπου το ήμισυ, αυτών των πωλήσεων, της παραγωγής της εταιρείας προορίζεται για την Ευρώπη, άλλο 32% στη Λατινική Αμερική, 14% στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, και 5% στον υπόλοιπο κόσμο. 

Με βάση τις προβλέψεις του 2022, οι πωλήσεις θα ανέλθουν σε 124 εκατομμύρια δολάρια, από 57 εκατομμύρια το 2021.
Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια που αντιπροσωπεύει :

  • 2 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2022.
  • 4,38 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2021
  • 19 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2020.
Η επιχειρηματική αξία της εταιρείας (στα 10 δολάρια) ανέρχεται 1,8 φορές και 5,4  φορές τα προβλεπόμενα έσοδα και EBITDA του 2022 αντίστοιχα.

Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2020 και η νέα εταιρεία αναμένεται να έχει 81 εκατομμύρια δολάρια μετρητά και μόλις 35 εκατομμύρια δολάρια χρέους.
Τα έσοδα της εταιρείας  αναμένεται να αυξηθούν με ετήσιο ρυθμό 162%, μεταξύ 2019 και 2022. Αν αυτή η πρόβλεψη επαληθευθεί τότε η μετοχή, στα 10 δολάρια, τιμολογείται πολύ φθηνότερα από άλλους σημαντικούς ανταγωνιστές της.
Η επιχειρηματική αξία της εταιρείας (στα 10 δολάρια) ανέρχεται 5,4 φορές τα προβλεπόμενα EBITDA του 2022. Συγκριτικά, η Tilray έχει επιχειρηματική αξία 17 φορές τα EBITDA του 2022, η Aphria 10,8 φορές και η Aurora 22 φορές, σύμφωνα με τη Sentieo, μια ερευνητική πλατφόρμα με δυνατότητα AI.

Μέχρι το 2022, η εταιρεία εκτιμάει ότι θα έχει 140 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και 47 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA). Μακροπρόθεσμα, ο στόχος είναι 500 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και 200 ​​εκατομμύρια EBITDA.

188 σχόλια:

  1. Ας απολαύσουμε άλλη μια πτήση https://m.marketscreener.com/quote/stock/PIVOTAL-INVESTMENT-CORPOR-65220663/news/Pivotal-Investment-II-Announces-Effectiveness-of-Registration-Statement-and-Annual-Meeting-of-Stoc-31966565/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη ανάλυση...κυριε τακη σας ευχαριστω πολυ.
    Αξίζει ενα μπετ..! τα νουμερα εχουν μια υπεραισιοδοξία η μου φαινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένοι μου συμφορουμίτες, κάτι πήρε το μάτι μου ότι το Clamath ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να βάλει στο χρηματιστήριο την RIVIAN μέσω του IPOF. Βέβαια, κάποιοι λένε ότι μέσω του IPOF θα βάλει την SoFi (ούτε που ξέρω ποια είναι αυτή).

    Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής:
    Όποιος δει οτιδήποτε για την εισαγωγή της RIVIAN, είτε έχει να κάνει με το ipof είτε όχι δεν εχει σημασία μας είναι αδιάφορο το spac που θα τη βάλει, παρακαλείται να το γράψει ΑΜΕΣΑ.

    Μιλάμε για τον απόλυτο μονόκερο των EVs, όλοι μα όλοι θα πέσουν επάνω της. Θα γράψει 50$ σε 3 μέρες μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, ρε δόξες που θα ζήσουμε και με δαύτη. Ό,τι καλύτερο!!
      Με μεγαλοπελάτη της την Amazon? Θα καεί το πελεκούδι ... ειδικά αν μπει μέσω Παλιχαπιτίγια.

      Ιpof? Για να το βάλω στις άμεσες προτεραιότητες μου.

      Διαγραφή
    2. Rivian = Amazon
      Η Αmazon έχει επενδύσει στη Rivian και θα ειναι και πελάτης της βέβαια ...

      https://www.cnbc.com/2020/10/08/amazon-new-electric-delivery-vans-created-with-rivian-unveiled.html

      Και εδώ ...
      https://www.autocar.co.uk/car-news/motor-shows-la-motor-show/amazon-leads-%C2%A3544-million-investment-ev-start-rivian

      Διαγραφή

    3. Ασχετο με το θέμα, αλλα ... Μεγάλες δόξες στο Αμέρικα .... αρκει να μην ήμαστε κολλημένοι και να μην έχουμε ανοίξει ομπρέλα, όταν βρέχει μιλιούνια δολάρια.

      Δείτε τι σκεφτονται οι άνθρωποι ....

      https://www.aptera.us/

      Διαγραφή
    4. Too good to be true?
      Παρήγγειλα ένα κιόλας!!!!!
      Εγώ πάντως απορώ.
      Όλες οι εταιρείες που εμφανίζονται εμφανίζονται τώρα, δεν υπολογίζουν τον ξενοδόχο?(tesla)?

      Διαγραφή
    5. Μόνο η Tesla είναι? Όλες οι υπάρχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπουν στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Ενδεικτικά, η VW που είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής με το ID3, η Honda με το e, η Toyota, η ΜΑΝ στα λεωφορεία κοκ.
      Αυτές που μπαίνουν με τα SPACS είναι start-ups, θα πάρουν ένα μερίδιο αλλά δεν θα επιβιώσουν όλες. Αυτές που έχουν κάποια στήριξη από μεγάλα ονόματα όπως η Arrival έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τα πάνε καλά. Λίγοι θα αγοράσουν long-term, οι περισσότεροι προσβλέπουν σε ένα άμεσο (max μήνα) ~100-200% χοντρικά και μετά στο επόμενο. Κι απ' ότι φαίνεται μέχρι στιγμής αυτό δουλεύει. Διορθώστε με αν κάνω λάθος!

      Διαγραφή
  4. Να διευκρινήσω ότι ΔΕΝ ΠΗΡΑ Ipof, ούτε σας προτρέπω να πάρετε. Απλά ό,τι δείτε για την rivan, γράψτε το ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Τάκη καλημέρα σας,καθώς και σε όλους τους συντεκνους εδώ μέσα!Σας παρακολουθώ καιρό και από χθες έγινα συμπορευτης σας στο Αμέρικα και αγόρασα BFT. Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές και απόψεις που προσφέρεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι συμβαίνει με HAACU...είναι πολύ μεγάλα και καλά παιδιά εκεί...δεν είναι κουίζ αλλά κάτι συμβαίνει ..Ακολουθώ τον Κύριο Τάκη δεν μπαίνω αν δεν έχει κλείσει αλλά με εξαίρεση THCB και HAACU μπήκα με το 30%της θέσης που θα έπαιρνα αν είχε deal...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεκωλλησε τελικά κ η Pic που σέρνοταν τόσο καιρό στα 11+ κ έβαλε πλώρη για πάνω από 20!!

    https://www.google.com/amp/s/finance.yahoo.com/amphtml/news/pivotal-announces-effectiveness-registration-statement-210500723.html

    Κύριε Τάκη κ τελικά μέχρι στιγμής από τόσα μόνο η Ipoc δεν λέει να πάρει μπρος... Κ αςγυρνανε τις τελευταίες μέρες τόσα κομμάτια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η PIC ζορίζεται γενικώς, τώρα με το 17. Προχωράει μεν αλλά δεν έχει τον "αέρα" των άλλων SPACs.
      Δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω αυτό.

      Διαγραφή
  8. Tι γίνεται με αυτό το Qs!!! K πήρε μπρος κ η Rmg πάλι!!

    Αν κλείσει η Thbc δεν ξέρω τι τιμές θα δούμε με τέτοιο φο(υ)μαρισμα που πέφτει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για δειτε λίγο Τοσκάνη ... κάτι λέει ότι έρχεται!!

      Διαγραφή
    2. Καιρός ήταν....IPOF= Πιταγια? καλά διάβασα?

      Διαγραφή
    3. Η Τοσκάνη όμως θα είναι με την Microvast?

      Το λέω γιατί βρήκα αυτό

      https://finance.yahoo.com/news/freight-startup-transfix-talks-public-180147273.html

      Είναι άλλο αυτό, 2ο?

      Διαγραφή
    4. Sir Takis με μεγάλη μου χαρά θα σας κερνουσα espresso στην Βενετία για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για ότι μας προσφέρετε απλόχερα. Respect!!!

      υ.γ. προς αποφυγή παρεξηγήσεων...😅😅😅πρώην παντρεμένος με παιδί.

      Διαγραφή
    5. Μαζί σας κι εγώ με λίγα Τουσκάνια (THCB) στα $15,65. Πήρα 25% λιγότερα κομμάτια από αυτά που σκεφτόμουν αρχικά για να αντισταθμίσω τη σημερινή άνοδο.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα σε όλους,
      Πήρα μια 1η θέση στην THCA. Στην THCB είμαι με πλήρη θέση από 10,9 δολ.
      Απίστευτη η QS και σήμερα στα 72 δολ. (μου φάνηκε πολύ ακριβή και δεν είχα αγοράσει).
      Υγεία και κέρδη σε όλους εύχομαι.

      Διαγραφή
    7. Βέβαια υπάρχουν και καλύτερα. Η Greenwich LifeSciences Inc (GLSI) έχει άνοδο σήμερα 816%!!!
      Αα ρε Αμέρικα.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Ευρωβλάχο, τι να πω;
      Το κάνατε πάλι το θαύμα σας!!

      Απίστευτος ... πως το γυρίσατε έτσι το χαρτί; Και όλη την αγορά!!

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη σας παρακαλώ μια χαρά το έκανε ο Κύριος Ευρωβλαχος για όσους δεν είχαν επιβιβαστεί επαρκώς... Πάντα τέτοια...

      Διαγραφή
    10. Έχω το άγγιγμα του Μίδα, αλλά από την ανάποδη! Πιάνω το χρυσάφι και λιώνει. Αυτό το trade πιστεύω θα είναι για καλό. Ή θα βγάλω μεροκάματο ή θα παρατήσω τα αλογομούρικα. Μου θυμίζει κάτι από ΑΛΦΑ, που την έδιωξα και ησύχασα!

      Διαγραφή
    11. Καλησπέρα συγχαρητήρια κύριε Τάκη σας βγήκε το IPOB μια χαρά και αν κλείσει και και το γκαπ στο 21,5 θα έχετε παντελονιάσει την πτώση , εμένα με χαλάει λίγο το ξύλο σήμερα , την CIIC την δώσατε γιατί εγώ σήμερα χαλάστηκα για το γύρισμα της από το +10% στο -8% πάνω που έλεγα στα 40 να άρχιζα να δίνω , στο Ipof μπήκατε ή περιμένετε ανακοινώσεις ?

      Διαγραφή
    12. Κύριε Geopard ποτέ δεν πρόκειται να μπω σε spac χωρίς να ξέρω την εταιρεία που θα πάρει. Εκτός αν κάνω front running σε πληροφόρηση
      του Bloomberg.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Τάκη η THCA είναι BUY η απλά την βάλατε στο μικροσκόπιο σας?

      Διαγραφή
    14. Για την THCA είχα διαβάσει και αυτό στο Bloomberg. Την προηγούμενη φορά έπεσε μέσα.
      https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-12-01/freight-startup-transfix-said-in-talks-to-go-public-via-spac

      Διαγραφή
    15. Κύριε GERRY δεν έβαλα στο μάτι την THCA ... απλώς μπερδεύτηκε ο κύριος Ευρωβλάχος και έγραψε για την Transfix που θα συγχωνευόταν με την Τοσκάνη

      https://finance.yahoo.com/news/freight-startup-transfix-talks-public-180147273.html

      Διαγραφή
    16. Και απλώς εγώ του έδειξα ότι έγινε λάθος και αφορούσε το άλλο apac της Τοσκάνης.

      Aυτό ...

      https://finance.yahoo.com/quote/THCA?p=THCA&.tsrc=fin-srch

      Διαγραφή
    17. Κύριε Τάκη σας ευχαριστώ.θυμιστε μου για Ω NGA ποιος είναι ο πρώτος στόχος πριν την συγχώνευση ... κάτι ανάλογο με ARRIVAL?

      Διαγραφή
    18. Όχι κύριε GERRY ... το Arrival είναι άλλη κλάση και θα γράψει πολύ μεγάλα νούμερα.

      Το Lion Electric έχει κάποια θεματάκια ... για να δούμε.

      Διαγραφή
    19. Έχω κρατηθεί Κύριε Τάκη Arrival παρ' όλο που βρέθηκα στο τσαφ να την διώξω προχθές ...αποφασισα να δω το 50 αν κάτσει..Για NGA ρώτησα γιατί σκέφθηκα να δώσω τα μισά και να παρω κι αλλά IPOC όσο το βλέπω να γυρνάει στο 11..βέβαια δεν έχω και λίγα...

      Διαγραφή
    20. Κάτι μου λέει ότι με το κλείσιμο της συνεδρίασης ... θα ανακοινωθεί και ο γάμος!!!

      Τοσκάνη με Microvast!!
      Ήρθε η ώρα.

      Διαγραφή
    21. Κύριε Τάκη λέτε να ζήσουν κάτι σαν QS στην ΤΟΣΚΆΝΗ?

      Διαγραφή
    22. Κύριε Τάκη λέτε να ζήσουν κάτι σαν QS στην ΤΟΣΚΆΝΗ?Πιο μέσα δεν γίνονταν να πέσετε για το DEAL... Χιλιάδες Μπράβο και πάντα τέτοια...

      Διαγραφή
    23. Είμεθα καλύτεροι και απο Ρομέο και απο QS. Είμαστε και πιο παιχνιδιάριδες .... είμαστε ΚΙΝΕΖΟΙ!!!

      Θέλουμε και άλλα;

      Άντε να ξορκίσει και το κακό ο κύριος Ευρωβλάχος!!

      Διαγραφή
    24. Να δω αύριο την THCB στην πρώτη πεντάδα των trends στο Yahoo finance ...και τι στον κόσμο!
      Έπρεπε να το είχα τολμήσει λίγες μέρες νωρίτερα!

      Διαγραφή
    25. Κατσε κάτω απο την μπάρα κύριε Ευρωβλάχο ... κλείστε και την οθόνη. Μην κοιτάτε New York ....

      Διαγραφή
    26. Ο Κύριος Ευρωβλαχος έκανε αυτό που έπρεπε!Τον βλέπω μετά απ αυτό να πηγαίνει για VISA να περάσει κι αυτός απέναντι μ εμας...

      Διαγραφή
    27. Κύριε Τάκη μου κλέψατε την ατάκα...που την θυμηθηκατε!!!!!!

      Διαγραφή
    28. Κύριε Gerry από όλα έχουμε. Και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες και μαριχουάνες , από όλα ...

      οσονούπω και βιοτεχνολογίες. Too hot!!

      Διαγραφή
    29. Sir Takis μην μας φέρεται καμιά GLSI και πέφτουν τα εμφράγματα βροχή...😃

      Διαγραφή
    30. κε Τάκη σε τι θεματάκια του Lion Electric αναφέρεστε; Διαβάζω θα κάνει split μετοχών.

      όχι το NGA, η Lion.

      Διαγραφή
    31. Κύριε Τάκη που μπορω να σας στείλω κάτι να δείτε για TRNE να το αξιολογήσετε γιατί αν αυτό που καταλαβαίνω είναι όντως έτσι είμαστε έξω από πύραυλο...Μου το έστειλε ένας φίλος που είναι η ειδικότητα του πτυχιούχοςMIT...

      Διαγραφή
  9. Τα βλέπω.. έχω ενισχύσει εκεί κ περιμένω!! Τι τιμές βλέπετε εκεί αν ανακοινωθει?? Νομίζω θα γίνει οποίο χαμοςςςς!!

    Rmg τι βλέπετε? Αν συνεχίσει το fomo κ πρεξοφλησουν τα στοιχεία του 2025 μπορεί να δούμε κ τριπλασιασμό από δω!! Τελικά αυτό αν θυμάμαι το αφήσατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. DMYD ποιός συνάδελφος το είχε αναφέρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλώνω παρόν, είμαι γνωστός αλογομούρης...
      Και στο tdac (lottery.com)
      Τη ζημιά την έπαθα από μικρός, ΟΠΑΠ έχω από την εισαγωγή...

      Διαγραφή
    2. Psofia gata σας ακολούθησα σ αυτό καί στον πατριώτη..TRNE το έχω αναφέρει καί άλλου δείχνει πώς είναι για μεγάλη πτήση...Πιο είναι το νέο σύμβολο...

      Διαγραφή
  11. Κύριε Τάκη με το IPOB πώς το βλέπετε? Θα παραμείνετε και μετά τη συγχώνευση? Την άλλη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία μέρα και από 21 θα είναι με το νέο ticker.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην με ρωτάτε τέτοια πράματα, όταν είναι ψηλά και υπεραποδίδουν τα χαρτιά. Γιατί μπορεί να είμαι έξω σήμερα και μέσα μεθαύριο.
      Αυτή την ώρα βγήκα όξω στο IPOB.
      Και αν δεν γυρίσει κάτω;
      Θα μπω σε άλλο που θα ξεκινάει τώρα από τα χαμηλά ... ένα σωρό χαρτιά έχει το Αμέρικα.

      Πάντως επειδή θέλω να σας απαντήσω ... τώρα είμαι όξω στο IPOB. Λέω μήπως κάνει προσωρινά διπλή κορυφή και γυρίσει να μισοκλείσει το πρόσφατο γκαπάκι ... αν δεν γυρίσει , όπως προείπα, φρέσκα κουλούρια.

      Διαγραφή
    2. Έχει κάποιος άλλος φίλος άποψη για το IPOB? Ένα γύρισμα μέχρι τα 21 δεν θα με πείραζε αλλά σκέφτομαι μην κουράσει χρονικά. Βλέπω ας πούμε και την RIDE που πηγαίνει πάνω κάτω κι ακόμα 50άρικο δεν είδε. Κάπως έτσι κι εδώ. Στον αντίποδα θα πει κάποιος ότι έκανες τόσο κόπο για ένα 60-70%? Το ίδιο θα μπορούσες να το πετύχεις και με μια ΜΟΗ ή μια ΔΕΗ στο ίδιο διάστημα.

      Διαγραφή
    3. Σωστά το λέτε κ. Ευρωβλάχε και θα το πετύχαινε κάποιος χωρίς το αγχος της ισοτιμίας, αλλά μόνο για φέτος. Ή το 2019. Για να πετύχεις κάτι ανάλογο με τη ΔΕΗ σε άλλη χρονιά έπρεπε να πας στο 2012.

      Αυτή είναι η διαφορά με τις ΗΠΑ. Ότι εδώ θα βρεις κάθε χρόνο μερικές δεκάδες εταιρίες που θα το κάνουν αυτό.


      Μου επιτρέπετε μια ερώτηση; Θα μου πείτε την ηλικία σας; Διαβάζω τα γραπτά σας και μου θυμίζουν πως σκεφτόμουν το 2012 περίπου.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Bugs Bunny θα μου επιτρέψετε με όλο το σεβασμό να μην αποκαλύψω νούμερο, καθότι δεν νομίζω ότι έχει και μεγάλη σημασία. Πάντως δεν είμαι ούτε πολύ μεγάλος, ούτε πολύ μικρός. Από τα γραφόμενά μου μπορεί να δείχνω πιο μεγάλος, αλλά μάλλον έχει να κάνει με το ότι έχω επηρεαστεί από τα βιβλία Value investing που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Από τα χαζο-trades που κάνω όμως φαίνεται ότι δεν έχω ωριμάσει ακόμα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ευρωβλαχο με κάθε σεβασμό συγκρίνετε πυραύλους με αραμπαδες και μάλιστα σε διαφορετικο σύμπαν USA με ΧΑΑ...Την ΔΕΗ την κοιτάζουν την ημέρα 2000 μάτια και μια μετοχή στην USA κάποια δεκάδες η και εκαντοντάδες εκατομμύρια μάτια...Δεν παίζεις Πινγκ πονγκ με τους κανόνες και τα προσόντα του ΤΈΝΙΣ...

      Διαγραφή
    6. κ. Ευρωβλάχο σέβομαι την επιθυμία σας να μην αποκαλύψετε τον αριθμό, αλλά στο αν εχει σημασία ή όχι κάνετε τεράστιο λάθος.

      Η ηλικία μαζί με την οικογενειακή κατάσταση είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία που επηρεάζουν την άποψη χρηματιστηριακή άποψη κάποιου.

      Κι επειδή έκανα την αρχή και ρώτησα, να πω για όλους ότι εγώ είμαι 41 και ανύπαντρος.

      Διαγραφή
  12. Sama καλορίζικη 12,8.
    Ώρα να αρχίσω το τσιγαράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους,

    Ρίξτε μια ματιά εδώ: https://splendit.ch/invest/

    Η πλατφόρμα προσφέρεται για επενδύσεις σε φοιτητικά δάνεια στην Ελβετία με 6-7% return. Σύμφωνα με την ιστιοσελίδα έχουν επενδυθεί c. $2m με μηδενικό default rate. Δεν είναι τρελό return αλλα σε αυτή την παρανοική αγορα ίσως υπάρχουν επενδυτές στο forum πού αποζητούν μεγαλύτερη ασφάλεια για ένα κομμάτι του χαρτοφυλακίου τους.

    Κ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε BigShorty, όπως καταλαβαίνω το 6% περιλαμβάνει και τον συναλλαγματικό κίνδυνο που για CHF/EUR είναι αρκετά σημαντικός εκτός εάν ήδη έχει κανείς CHF

      Διαγραφή
    2. Ναι συμφωνώ! Αναφέρεται σε επενδυτές που είτε έχουν στην διάθεση τους CHF είτε έχουν σχηματίσει άποψη για την πορεία του CHF/EUR.

      Διαγραφή
  14. Κ. Τάκη άντε και στα δικά μας.
    Απίστευτη ημερήσια άνοδος 998% για μετοχή βιοτεχνολογίας στη Wall Stret. Έφθασε έως 2.941% σε κάποια στιγμή.
    https://www.thereport.gr/%ce%91%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b7-%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-998-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7-wall-stret/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://www.reuters.com/article/us-weedmaps-m-a-silver-spike-acq/exclusive-cannabis-review-site-weedmaps-nears-1-5-billion-deal-to-go-public-sources-idUSKBN28K09S

    1,5 b ? Μα τι καπνίζουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. DM το σύμβολο της TRNE...δεν το έχει ούτε στο YAHOO... έχει ήδη άλλαξει και κάνει πράξεις στο preopening...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. K Taki στην καινούρια μπήκατε? Την έχετε μελετήσει καθόλου?

    C3ai

    K Butcher να δείτε ένα καινούριο Ιpo που έρχεται τη Wish να μου πείτε άποψη✌️🤞

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι κρίμα που δεν μπορούμε να μπούμε σε IPO από την Ελλάδα. Θα παίρναμε Airbnb για μια μέρα, 100+% και γεια σας! Παλιά μου τέχνη κόσκινο από το '99. Και για $1000 να σου δίναν (αν και δεν ξέρω πώς δουλεύει στο Αμέρικα η IPO) θα έβγαζες έναν καφέ!

    Η THCB μάλλον ανέβηκε έτσι χθες χωρίς κάποιο νέο. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν προκύψει το νέο. Κοντός ψαλμός αλληλούια, γιατί από όσο ξέρω το spac είναι σε παράταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να δυσκολεύεστε να μπείτε σε IPO απο Ελλάδα ... αλλά ευκόλως μπαίνουμε σε spacs. Aλλά οι σοφοί της Σιών στο Ελλάντα έρχονται να τα δαιμονοποιήσουν. ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!!

      Διαγραφή
    2. Το τι ακούω Κύριε Τάκη δεν φαντάζεστε...απο το ότι είναι αέρας κοπανιστός μέχρι για Μαφία των SPACS...Λες και στις Αγορές παίζουν αρνάκια και οι Λύκοι πήγαν για ύπνο...

      Διαγραφή
    3. Είναι άσχετοι .... ζουλιάριδες και φθονεροί τύποι.
      Μην δίνετε σημασία.

      Διαγραφή
  19. Αγορά immp στο+188%!!!!! και τα μυαλά στα κάγκελα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η εφαρμογή της wish ειναι τέλεια.
    Θέλει βέβαια και προσοχή στην τιμή αυτού που αγοράζεις όταν την επιβεβαιώνεις, σε σχέση με την αρχική της προσφοράς, που πολλές φορές είναι διαφορετική!!!
    Το after sales service και η επικοινωνία με το ρομπότ,είναι καλύτερο από τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια ερωτηση πρς τους σοφους του blog.Ποτε συνηθως σε ενα spac τις μερες
    της συνχωνευσης ειναι το peak της μετοχης και ποτε αρχιζει νς πεφτει.Δηλαδη στατιστικα ποτε θα ειναι ορθο καποιος να πουλησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα ....Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχετε ακούσει τον όρο SPAC. Φαίνεται να είναι σε οικονομικά πρωτοσέλιδα σε καθημερινή βάση αυτές τις μέρες ... και με καλό λόγο .

    Σε γενικές γραμμές, τα SPAC είναι απλώς «κενά», εταιρείες που αποτελούν αντικείμενο δημόσιας διαπραγμάτευσης που υπάρχουν με μοναδικό σκοπό τη συγχώνευση με άλλη εταιρεία και τη δημοσιοποίηση αυτής της εταιρείας. Προσφέρουν ουσιαστικά μια εναλλακτική διαδρομή για να ξεκινήσουν οι νεοσύστατες επιχειρήσεις εκτός της παραδοσιακής διαδικασίας IPO.

    ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΟΔΕΝΔΡΑ ΤΗΣ USA.

    Είναι σημαντικό ότι τα SPAC δεν περιλαμβάνουν τράπεζες, και ως εκ τούτου, τείνουν να είναι φθηνότερα , ταχύτερα και απλούστερα από τα IPO.

    Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους σημερινούς υψηλότερης ποιότητας ξεκινήματα είναι παρακάμπτοντας IPOs και επιλέγουν να πάνε κοινό μέσω SPACs αντ 'αυτού .

    Δείτε: Draftkings, Luminar, QuantumScape και Virgin Galactic.

    Πριν από το 2020, αυτές ήταν μερικές από τις πιο συναρπαστικές, καινοτόμες και πολλά υποσχόμενες νεοσύστατες τεχνολογίες στον κόσμο. Τώρα, χάρη στην εμφάνιση των SPAC, μπορείτε να επενδύσετε σε αυτές ως δημόσιες εταιρείες σήμερα .

    Οι επενδυτικές επιπτώσεις εδώ είναι απλές και ξεκάθαρες.

    Αν θέλετε να επενδύσετε στο μέλλον ... σε τάσεις υπερανάπτυξης ... στις σημερινές πιο αποδιοργανωτικές εταιρείες ... ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να αγοράσετε SPAC .

    Και αυτό μας φέρνει σε μια συζήτηση για το πώς να επενδύσουμε πραγματικά σε SPAC.

    Ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα, τα SPAC έχουν τρία στάδια:

    Προανακοίνωση. Αυτό συμβαίνει όταν τα SPAC είναι απλά SPAC. Έχετε μια εταιρεία ελέγχου, με διοικητικό συμβούλιο, η οποία έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να αποκτήσει κάποια εταιρεία σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία υπερανάπτυξης - αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποια εταιρεία.
    Μετά την Ανακοίνωση, Προ-Συγχώνευση. Αυτό συμβαίνει όταν τα SPAC εξακολουθούν να είναι SPAC, αλλά στην αιχμή να γίνουν εταιρείες υπερανάπτυξης. Η SPAC ανακοίνωσε μια εταιρεία-στόχο που θα αποκτήσει και έχει ορίσει ημερομηνία για τους μετόχους να ψηφίσουν για τη συγχώνευση.
    Μετά τη συγχώνευση. Αυτό συμβαίνει όταν το SPAC παύσει να υπάρχει, και μετατρέπεται επισήμως στην εταιρεία στόχου υπερανάπτυξης. Η συγχώνευση κλείνει. Το ticker αλλάζει. Η νέα εταιρεία υπερανάπτυξης είναι επίσημα δημόσια.
    Μπορείτε να επενδύσετε σε οποιοδήποτε στάδιο του κύκλου ζωής του SPAC. Αλλά οι επενδυτικές παράμετροι, προφανώς, είναι διαφορετικές σε κάθε στάδιο.

    Στο Στάδιο 1, στοιχηματίζετε αποτελεσματικά την ομάδα διαχείρισης του SPAC για να κάνετε μια καταπληκτική και πολλά υποσχόμενη απόκτηση. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα - αλλά μερικές φορές, αξίζει τον κόπο, επειδή πολλά από αυτά τα SPAC διευθύνονται από μερικούς πολύ εντυπωσιακούς ανθρώπους, όπως ο επενδυτής VC Chamath Palihapitiya στο Social Capital Hedosophia Holdings Corp. III (NYSE: IPOC ).

    Τα δύο προηγούμενα SPAC του Chamath έχουν φέρει το κοινό της Virgin Galactic και του Opendoor (NYSE: IPOB ) και ήταν τεράστια επιτυχία. Το στοίχημα στο τρίτο SPAC του Chamath για να είναι εξίσου επιτυχημένο δεν είναι φοβερό στοίχημα.

    Εν τω μεταξύ, στο Στάδιο 2, βασικά στοιχηματίζετε σε έναν συνδυασμό της μακροπρόθεσμης επιτυχίας της εταιρείας-στόχου και της ικανότητας του SPAC να κλείσει επίσημα τη συγχώνευση, επειδή υπάρχει πάντα κάποιος κίνδυνος εκτέλεσης ότι το SPAC δεν θα κλείσει τη συγχώνευση και τον στόχο η εταιρεία παραμένει ιδιωτική.


    Στο Στάδιο 3, αφαιρούνται όλοι οι κίνδυνοι τεχνικής εκτέλεσης και έχετε ένα καθαρό στοίχημα για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της εταιρείας-στόχου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. SPAC συνεχεια ..Ιστορικά, έχουμε δει τις τιμές των μετοχών της SPAC να αυξάνονται σε κάθε στάδιο .

    Κανονικά, τα SPAC ανταλλάσσουν περίπου $ 10 στο Στάδιο 1. Στη συνέχεια, όταν μπείτε στο Στάδιο 2, συνήθως βλέπετε μια άνοδο στην τιμή και ένα άλλο άλμα όταν μπαίνουν στο Στάδιο 3.

    Με άλλα λόγια, όσο νωρίτερα επενδύετε σε ένα SPAC, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος, αλλά και τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανή απόδοση.

    Δεν υπάρχει έκπληξη εκεί.

    Και γι 'αυτό προτιμώ να επενδύσω στο Στάδιο 2 σε SPAC. Είναι ένα χαρούμενο μέσο όπου γνωρίζετε ακριβώς σε ποια εταιρεία επενδύετε, αλλά είστε ακόμα αρκετά νωρίς στο πάρτι.

    Επειδη σε διαβαζουν παρα πολλοι φιλοι που ισως δεν γνωριζουν τι ειναι τα spac.
    ( με google translate ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. +150% premarket
    https://www.businesswire.com/news/home/20201210006109/en/(Photo:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fiii merging with last Mile,
      Βγήκε από το halt το χαρτί, δεν έχω προλάβει να το"δω".
      Έχει κανείς άποψη;

      Διαγραφή
    2. Ψόφια Γατα

      Δείτε αύριο στο μικρομέτοχο.
      Θα την αναρτήσω και εδω

      Διαγραφή
  25. Η ηλικία αγαπητοί λίγο έχει να κάνει με την ωριμότητα...Βαδίζω ήδη στην αρχή της 7ης δεκαετίας της ζωής μου (γιατί να το κρυψωμεν άλλωστε,) και έχω γνωρίσει 8ορηδες ανώριμους και 25ρηδες υπεύθυνα ώριμους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Andrea καί οποίος άλλος φίλος (το έχω επισημάνει ξανά όταν ανεβάζει κάποιο σχόλιο για SPAC να αναγράφει το σύμβολο... πχ GIK ... Για την οικονομία του χρόνου και όχι μόνο ... Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χθες το spac GigCapital3 Inc (σύμβολο GIK) υπέγραψε με την Lightning Emotors, η οποία είναι μια εταιρεία ηλεκτροδότησης στόλου με τμήμα φόρτισης. Είναι ένα σχετικά υποτιμημένο EV spac με νούμερα όπως RIDE, NGA.
    Αν προλάβω και δεν φύγει πολύ ψηλά μπορεί να πάρω θέση. Ήδη είναι +15% στο premarjet.

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-12-10/lightning-emotors-to-go-public-in-reverse-merger-with-spac

    Με την τιμή της μετοχής χθες στα 12,6 δολάρια έχουμε:
    1,4 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 640 εκατ. δολαρίων, του 2023.
    0,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,165 δισ. δολαρίων, του 2024.
    0,5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 2,012 δισ. δολαρίων, του 2025.

    Τι λέτε κ. Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ μόλις άνοιξα θέση στο FIII
      Συγχώνευση με την Electric last Mile .

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω βρει το presentation tης Lightning Emotors

      Αν το έχετε κύριε Γιώργο ... ποστάρε μας το Link.

      Διαγραφή
    3. https://www.gigcapitalglobal.com/wp-content/uploads/Project-Power-Announcement-Deck_vF.pdf

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ κύρια Βαμμένε

      Να ζητήσω και του EVBOX το presentation;
      Ή πολλά ζητάω;

      Διαγραφή
    5. https://www.tpg.com/sites/default/files/2020-12/201210%20Project%20Edison%20Announcement%20Presentation_vF.pdf

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα μόλις είδα δεν ανοίγει οπότε μόνο αυτό
      file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/193402-20201210215005000000000-evbox-group-to-become-public-company-via-.pdf

      Διαγραφή
    7. Δεν ανοίγει κανένα αρχείο κύριε Βαμμένε.
      Αλλα μάλλον για την EVBOX πρόκειται ..... σε σχέση με Blnk και CHARGE POINT, η τιμή στόχος είνσι 50 με 70 δολάρια.

      Διαγραφή
    8. https://www.gigcapitalglobal.com/wp-content/uploads/Project-Power-Announcement-Deck_vF.pdf

      Διαγραφή
    9. Τα έχω κύριε Βαμμένε .... για ψάξτε λιγο το FIII. Έχει μερικά πιπεράτα

      Διαγραφή
    10. Θα το κάνω αλλά μάλλον δεν θα τα βρω και θα τα διαβάσω στο μικρομέτοχο .

      Διαγραφή
    11. 1)κινέζικες πλάτες (έτοιμη τεχνογνωσία) άρα καιχαμηλό κόστος
      2)προπαραγγελλίες
      3)αρκετό cash

      Διαγραφή
    12. Υπάρχει και ένα πριμ 5.000.000 μετοχών μισές αν η μετοχή είναι πάνω από 14 $ για 20 μέρες και τα άλλα μισά αν αντίστοιχα είναι πάνω από 16 $

      Διαγραφή
  28. Δίπλωσα και στη ROMEO.
    Πλέον μόνο τα κέρδη μέσα.
    Άσχετο. Κύριε Τάκη συνεχίζω στη CLSK, στα 17 δολ., πλέον με μ.ο. τα 2,8 δολ.
    Καλή επιτυχία σε όσους παραμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στην ride μάλλον ξεκίνησε το short covering
    December 11, 2020 7:11 AM EST)

    Goldman Sachs analyst Mark Delaney initiates coverage on Lordstown Motors (NASDAQ: RIDE) with a Buy rating and a price target of $31.00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έχω κλειδώσει από χθες το βράδυ την απόφαση ότι τα IPOB φεύγουν...

    Βάζω εντολή πώλησης στις 16:50 στα $26,35. Περιμένω! Την κατεβάζω μια ώρα μετά στο 25,85 και περιμένω. Αυτή έχει βαλθεί να κλείσει το gap στα 21 σήμερα. Μέχρι το τέλος θα έχει φύγει ακόμα και μάρκετ!

    Το ποσό θα γυρίσει τη Δευτέρα που θα είναι διαθέσιμο σε Ακμανάκια.

    Πάω μια βόλτα να πάρω λίγο αέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτελέστηκε η εντολή τελικά στα 25,85 αφού με πήγε μια βόλτα από την κόλαση. Ευτυχώς πήγα μια βόλτα έξω και ξέφυγα από τη δίνη της Wall street για λίγο. Με 15,85 αγορά είναι $10 κέρδος στο τεμάχιο. Not bad! Αν και πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα το δει το 50+. Παρ' όλα αυτά προτίμησα να πάρω το μετρητό και πάμε γι άλλα.

      Διαγραφή
  31. Πέφτει ξύλο απόψε ?Μπα ιδέα μου είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για δείτε κ. Τάκη και αυτή file:///C:/Users/user/Downloads/PharmaCielo-Ltd-Investor-Presentation-May-2020.pdf . Με παραγωγή στη Κολομβία και κοστος παραγωγής 0,04$/γρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OTC κύριε Δεληγιανάκη. OTC.

      Άσχετο ... αν θυμάμαι καλά, ασχολείστε με βιοτεχνολογικές. Θυμάμαι καλά;

      Διαγραφή
  33. Κύριε Τάκη διάβασα έναν "αναλυτή" έντελως τυχαία με χθεσινή ανάρτηση τού πως το DEAL της IPOC δεν έχει κλείσει ακόμη ... πόσα θέλουν να μας τρελάνουν; Τέλος ενημερωτικά ένα SPAC τι χρονικό ορίζοντα έχει από την εισαγωγή του να βρει deal καί τί γίνεται αν δεν βρει? Εννοείται απαντά οποίος άλλος φίλος ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα DEAL για κανένα SPAC δεν έχει ολοκληρωθεί αν δεν ψηφιστεί απο τη συνέλευση του spac. Γιαυτό όταν κλείνεται η αρχική η συμφωνία απο τις διοικήσεις (spac και εταιρείας που θα συγχωνευτεί) περνάει κάποιο διάστημα μερικών μηνών. Όαν είναι έτοιμα τα διάφορα γραφειοκρατικά τότε πάνε σε συνέλευση οι μέτοχοι του spac και αποφασίζουν. Εφόσον ψηφίσουν ΝΑΙ (τυπικό είναι το θέμα) τότε την επόμενη μέρα μπαίνει η νέα εταιρεία και ολοκληρώνεται η συγχώνευση.

      Ο χρονικός ορίζοντας για να βρεί ένα spac μια εταιρεία συνήθως είναι 2 χρόνια ... και έχει καθοριστεί απο την αρχή. Αν περάσουν τα 2 χρόνια ή διαλύεται το spac και επιστρέφονται 10 δολάρια ανά μετοχή ή ζητείται απο τη διοίκηση του spac παράταση του χρόνου ζωής του spac.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Εύχομαι να έχετε πάντα επιτυχίες....

      Διαγραφή
  34. Κύριε Τάκη, είχατε αναφέρει στο παρελθόν την SNPR. Βλέπω να κινήται τελευταία...
    Επίσης για την τοσκάνη τι βλέπετε; Δυσκολεύεται στο 17-18...
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τοσκάνη ακόμη δεν έχει κλείσει το deal. Είμαστε στο μάλλον συμφωνούμε ...

      Διαγραφή
    2. Αν δεν κλείσει το deal υπάρχει εγγυημένο το 10 δόλλαρο. Πιο safe για αυτούς που μπήκαν στα 11-12, λίγο πιο βαρύ για όποιον μπήκε στα 15-16.

      Εσείς κύριε Τάκη από ένστικτο και μόνο τι πιστεύετε, θα κλείσει το deal?

      Διαγραφή
    3. H αίσθηση μου είναι ότι το χαρτί δεν το ανέβασαν ΡόμπινΧούντιδες. Η αίσθηση μου λέει ότι παίζουν μπάλα μεγάλα παιδιά και θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

      Ελπίζω να κλείσει το deal όταν θα υπάρχει καλό κλίμα ώστε η υπερβολή να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
      12 hudge funds είναι σε αυτό το spac.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για την απάντηση! Αναμονή λοιπόν!

      Διαγραφή
    5. Θα συμφωνήσω μαζί σας απόλυτα Κύριε Τάκη ... ειδικά εμείς που είμαστε πιο χαμηλά αγορασμενοι ούτε λεπι.... Είναι αν έχω παρατηρήσει καλά από τα πολύ λίγα SPACS που ενώ δεν έχει κλείσει πήγε 70 % πάνω και μάλιστα με διπλή κορυφή ... Αξίζει το ρίσκο ούτε συζήτηση...

      Διαγραφή
    6. Πάντως στο stocktwits όταν άνοιξα θέση στη Tuscan (νομίζω την ίδια μέρα με εσάς κ. Τάκη) είχε 3 με 4 χιλιάδες άτομα που τη παρακολουθούσαν. Τώρα είναι στους 13.000 θεατές! Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει πολλά μάτια στραμμένα πάνω της...

      Διαγραφή
    7. Νομίζω ότι τους περισσότερους φανατικούς τους έχει το VGAC .... Και που να βρει και μια κσλή εταιρεία

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα κ.Τάκη θα ήθελα να δείτε 2 διαγράμματα όχι μετοχές .
    Πρώτα βάλτε αυτό σε 3 Years
    https://ycharts.com/indicators/cme_sandp_500_consolidated_combined_total_reportable_short_positions
    Δεν ξέρω τι είναι shorts παρατηρώ όμως σταθερή άνοδο και ένα μικρό spike επαναλαμβανόμενο και ανοδικό κάθε 3 μήνες στο τέλος του τριμήνου (μέσα ΜΑΡ,ΙΟΥΝ,ΣΕΠ,ΔΕΚ)
    https://www.investing.com/indices/us-spx-500-chart
    Μια εβδομάδα πριν από αυτή τη μέρα ξεκινάει μια νευρικότητα ,νομίζω και αυτή την εβδομάδα το είδαμε πλησιάζοντας τις 15 Δεκεμβρίου το προηγούμενο ήταν 15 Σεπτεμβρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους,
      κ. Βαμμένε είναι το Triple witching (ταυτόχρονη λήξη δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών - δεικτών και δικαιωμάτων προαίρεσης δεικτών) όλα την ίδια ημέρα. Συμβαίνει 4 φορές το χρόνο: την τρίτη Παρασκευή Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου. Επειδή τρεις κατηγορίες επιλογών λήγουν όλες την ίδια ημέρα, μπορεί να προκαλέσει αυξημένο όγκο συναλλαγών και ασυνήθιστη δράση στις τιμές μετοχών.
      Το έχουμε και στο Χ.Α. (την επόμενη Παρασκευή 18 Δεκ.)

      Διαγραφή
    2. Γειά σας κ.Γιώργο το έχω ακούσει χωρίς να ξέρω τι είναι ακριβώς ,μου φάνηκε ότι το σύνολο των short ανεβαίνει απότομα μια εβδομάδα νωρίτερα και κάνει νευρική την αγορά ,αλλά δεν κοίταξα long ίσως ανεβαίνουν κι αυτά .

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς έτσι είναι Κύριε Γιώργο...

      Διαγραφή
  36. Εντάξει κοπελια αγόρασα και εγώ την Παρασκευή οπότε λογική και η κατάρευση σήμερα, όλα καλά, οποίος προλάβει πουλάει, χρυσό πιάνω σκ@τα γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσό πιάσατε , διαμάντια θα βγάλετε ... με μπόλικη κάνναβη.

      Να ξέρετε ότι τη θεωρώ, ίσως, την καλύτερη επιλογή μου .... και πιθανόν να είναι και μακροπρόθεσμη, Εκτός αν εκτοξευτεί (oπότε φευγει)

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κ. Τάκη και κ. Psaraka. Αναφέρεστε στην Τοσκάνη υποθέτω και την σημερινή της πτώση.

      Διαγραφή
    3. Που κολλάει η Τοσκάνη; Στα clever leaves (οσονούπω) αναφέρεται ... που ξεγέλασαν κόσμο στην αρχή.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη δεν ειχα δεί το σχόλιο σας για SAMA....Διπλωσα θέση σήμερα στο 12.70 χάρη μας κάνουν...

      Διαγραφή
    5. Κύριε Psaraka,
      Αν θέλετε να μάθετε να κάνετε trade, ελάτε να σας δείξω εγώ. Θα έπρεπε να με πληρώνουν για να γράφω τις κινήσεις μου.

      Πώληση την Παρασκευή, +15% τη Δευτέρα (IPOB). Γκαπ στα 21 σου λένε οι τεχνικάριοι κατά τ'άλλα.

      Αγορά THCB την προηγούμενη εβδομάδα, πάρτην κάτω τώρα. Εδώ το θυμήθηκε ότι έχει ένα γκαπ στα 12,70.

      Γκαπ στην κεφάλα του Ευρωβλάχου! Που να ασχοληθώ με EV, καναβούρια και βιοτεχνολογίες, θα με πάρουν σηκωτό!

      Διαγραφή
    6. Πολύ σαρκαστικό σχόλιο ...
      Κύριε Ευρωβλάχο θα κάνετε καμία κίνηση με τα νεράκια...?😄
      Έχετε χιούμορ...ξέρετε είναι ένδειξη ευφυΐας.

      Διαγραφή
    7. Νεράκια αγοράζετε άφοβα! Δεν τα κοιτάζω καθόλου πλέον...

      Διαγραφή
    8. Καλά κύριε Βλάχε δεν με περνάτε με τπτ. Έδωσα μυτιλ και άλφα στα 9,85 και 0,81 με 30% + και από τότε δύο εβδομάδες μόνο πάνω είναι.

      Διαγραφή
  37. Κε Τάκη καλησπέρα! Με όλο το θάρρος, τι θα αγοράζατε κοντά στα 20 και $ RMG ή TPGY; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μεσααααα αν μας το κάνει ... είμαι στο 18.20 και 17.40 αν τό κάνει απόψε.... δύσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χαίρετε, μπούκαρα κι εγώ στους χασισέμπορες @13,1 και στο τελευταίο μίλι @11,66.
    Κ. Τάκη πυροβολάτε κυριολεκτικά πλέον, κοιμάστε καθόλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μπάρεν όχι απλώς πυροβολώ με όπλο, αλλά με οπλοπολυβόλο.
      Ούτε που θυμάμαι τι έχω και τι έχω πουλήσει. 🤣🤣🤣

      Για δείτε σας παρακαλώ διαγράμματικά την ADMA να μου πείτε τι βλέπετε ... την έχω για μεγάλα πράγματα. Έχει και ένα ατού που δεν το ανέφερα ... αν βγει το ατού τότε θα ζήσουμε πολύ μεγάλες στιγμές.

      Διαγραφή
  40. Κύριε Τάκη η διαφορά μας είναι ότι ακόμα θυμάμαι τι έχω και τι δεν έχω...αλλα ως ποτέ?🤣🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είναι κανείς μέσα? Γνώμες? Το χασισακι βλέπω να μας βγαίνει πικρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γιατί ΚΎΡΙΕ psarakas?από που σας προκύπτει αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η πλατφιορμα που έχω αγοράσει μου έχει παγωσει την διαπραγμάτευση της από τις19/12 και μετά, τι μπορεί να συμβαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κρίθηκε παράνομη και βγήκε από το ταμπλό...

    CLVR το νεό σύμβολο...

    https://finance.yahoo.com/quote/CLVR?ltr=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην του λέτε τέτοια κύριε Δημήτρη και μας πάθει τίποτα.

      Αφού ορισμένοι δεν το κατέχετε ... τι θέλετε και πάτε και μπλέκετε;

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη αυτό δεν φαίνεται να τραβάει. Τι κάνουμε; Περιμένουμε ή πάμε γι' άλλα;

      Διαγραφή
    3. Η SAMA έγινε Clever Leaves Holdings Inc. (CLVR). Γιατί όμως τέτοια πτώση;

      Διαγραφή
    4. Πωωωω άκυρο σχόλιο έστειλα. Τωρα το προσεξα καλυτερα.

      Πάντως αληθεύει, τουλάχιστον εμένα έτσι μου είπαν και δε μου την αγορασαν.

      Διαγραφή
    5. Εντάξει το διέγραψα
      .... πλάκα έκανε ο κύριος Δημήτρης.

      Προφανώς κύριε Bugs Bunny σαχλαμάρες σας είπαν απο την χρηματιστηριακή .... όπως και σαχλαμάρες είναι ότι τα tickers δεν αλλάζουν αυθημερόν.
      Τέτοιες σαχλαμάρες λένε στο Ελλάντα και στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους.

      Διαγραφή
    6. Όσο αφορά τις εταιρείες καναβης ορισμένες ευρωπαϊκές πλατφόρμες αρνούνται να κάνουν συναλλαγή και επικαλούνται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο είναι γεγονός...Για τα tickers έχουν αρχίσει και τα αλλάζουν σχετικά πιο γρήγορ(μάλλον έχει πέσει πολύ πίεση) αλλά παρατηρείται το φαινόμενο ενώ έχουν το νέο ticker να μην μπορείς να πουλήσεις την μετοχή σου μέχρι να γίνει εταιρική πράξη λένε και να πιστωθεί στο λογαριασμό μας...σε μεγάλες θέσεις προσωπικά φεύγω πριν την συγχώνευση η εκτός και είμαι καραlong οπότε δεν με νοιάζει...η εκτός και δεν έχει τρέξει καθόλου αλλά πιστεύω το spac και μένω με κάποια κομμάτια..

      Διαγραφή
    7. Η ελβετική Swissquote δεν μου έχει ακόμα αλλάξει το SAMA σε CLVR και σε σχετικό μου αίτημα, προ 2ημέρου, μου απάντησαν το κάτωθι :

      We kindly inform you that we have forwarded your request to the responsible department for further clarification.
      Please note that we will book the merger automatically as soon as we receive the instruction from the company or our custodian.
      Should you have any further questions, please do not hesitate to contact us by phone on...

      Διαγραφή
    8. Θα προσθέσω ότι είναι πολύ πιθανό σε ότι αφορά το τσιγαριλικι να σε πάρει ο Broker σου και να σου πει πούλα τώρα δεν έχω το δικαίωμα να το υποστηρίξω πια σαν ISIN.... Αμερική με Ευρώπη ...πως λεμε Π@τσα με βούρτσα...

      Διαγραφή
  45. Πολύυυυ ξύλο το τσιγαριλικι....α να στρίψω ένα διπλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Έκανε 10,20Low!!!! σήμερα???? Πλάκα μας κάνουν? Εκκλησία κλέβαμε .... Ούτε που το ειδαγ@μω τον Πιταγια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κλάδος της κάνναβης γενικά σήμερα πονάει ... αυτή πονάει λίγο περισσότερο καθώς πλέον δεν υπάρχει η ασφάλεια του πάτου των 10 δολαρίων.

      Διαγραφή
  47. Άλλο μας πονάει απόψε Κύριε Τάκη μου ...μην ξυνετε πληγές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατοι καλημέρα, επιτρέψτε μου μια αδόκιμη φράση “έχουμε χεστεί στο τάληρο” στους Γιάνκιδες!
      Ξέρει κάποιος μέχρι πόσα τεμ CLVR μπορούμε να έχουμε για ιδία κατανάλωση???
      Προσωπικά την πιστεύω και μετά την ανάλυση του κυρίου Τάκη την αγαπώ.

      Έχω ξεκινήσει να μπαίνω σε SPACS on line gambling (όπως έχω γράψει) και γιατί πιστεύω τον κλάδο και για διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου.
      Κύριε Τάκη θέλετε να τα δούμε πιο ζεστά?

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε βλέπω θες να το ρίξουμε στα "σκληρά"....

      Διαγραφή
    3. TRIT bussiness update call σε δύο λεπτά θα "γδάρουμε" short sellers, μεγάλο γλέντι!!!!

      Διαγραφή
  48. Να τους γδαρουμε συνάδελφε αλλά γιατί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσφατα βγήκε ένα "πρόχειρο" short report, επειδή, αν θυμάμαι καλά οι trail έχουμε μόνο το 10% και έγινε συντονισμένη επίθεση στο χαρτί, έπεσε στα τάρταρα (-40% σε μια μέρα)
      Χθες, η διοίκηση ως όφειλε έκανε ενημέρωση, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε κίνηση ανάλογα με τα νέα δεδομένα.
      Την γλίτωσαν φτηνά τα παλικάρια.

      Διαγραφή
    2. Όντως φίλε μου τους σκίζουν σήμερα !!

      Διαγραφή
    3. είμαι long σε spot & derivatives, λογικά πριν να βγει το έτος θα έχει πιάσει τα $15 ήταν καλό το investors call & guidance.

      Διαγραφή
  49. Στην degiro παίζει κανονικά.
    Αξίζει να μπούμε εδώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γύρισμα από nbac&flll σε Τοσκάνη και μάλιστα στο -1%, αλλά για την πώληση δεν ξέρω αν έκανα καλά.
      Λέτε να τα ξαναπαρω?

      Διαγραφή
  50. Τα φυλλαράκια είναι Hot.... μακροπρόθεσμα... Μέχρι και εξαγορά από κάποιον μεγάλο του χώρου στα 50+ μπορεί να έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Φωτιά στη βιομηχανία κάνναβης.
    Ο Biden έρχεται και κερδίζει παντού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο έρχεται το ραμολιμέντο τόσο ξύλο τρώει το ντόλαρ για όλους εμάς που είμαστε αγορασμένοι στο Αμέρικα στα 1.18$ ισοτιμία.

      Διαγραφή
    2. Ιδανικό Γιατρέ!!!
      Να ανεβαίνει η οικονομία σου να ελέγχεις τα πάντα και ταυτόχρονα να πέφτει το νόμισμα σου ... ταυτόχρονα να τυπώνεις όσα γουστάρεις και να τα θέλουν όλοι.
      ΦΟΒΕΡΟ!!

      Διαγραφή
    3. Το εντελώς αντίθετο από τη γριά Ευρώπη δηλαδή, με πεθαμένη οικονομία του 19ου αιώνα και το νόμισμα να καλπάζει. Με το γερμανό νταβατζή να εκδίδει τα γιουσουφάκια του (το νότο βασικά) με αντάλλαγμα να της επιτραπεί η δραστηριότητα στην Κίνα.
      Ας πρόσεχαν τα γιουσουφάκια βέβαια, αλλά κι ο νταβατζής δε θα πάει μακρυά.

      Διαγραφή
    4. Το θέμα είναι να μην φτάσει να αμφισβητηθεί το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό

      Διαγραφή
    5. Το δοκίμασαν κάποιοι κ. apipapi αλλά βλέπουν τα ραδλικια ανάποδα πλέον.

      Διαγραφή
    6. https://www.youtube.com/watch?v=7bzcrwBFD34
      Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα πάντως.

      Διαγραφή
  52. Η δική μας γενιά δεν θα δεί αμφισβήτηση του δολλαρίου ... είναι κοινό μυστικό ...έχουν το μαχαίρι 🗡️ έχουν καί τό 🍈... κατά τα άλλα η Ευρώπη είναι φθηνή και η USA ακριβή...τωρα γιατί μόλις φταρνιζεται o Θείος Σαμ οι υπόλοιποι παθαίνουν πνευμονία λέει κάτι η είναι ψιλά γράμματα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Γιατρέ μου συγνώμη που το γράφω και εδώ ..
    Τι νόημα έχει η ισοτιμία όταν εσύ θα πουλάς στο 3 δολλάρια τα νερά η Κάποιος που είναι αγορασμενος SE η NIO στα 5 6 7 δολλάρια?Εσύ είσαι παίχτης δεν είσαι 🐈...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν παρατηρήσει κανείς καθημερινά αλλά και τη μεγάλη εικόνα, θα δει ότι υπάρχει αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ EURUSD και αμερικάνικης αγοράς. Όσο πέφτει το $, τόσο καλπάζει η αμερικάνικη αγορά, αλλά και οι περισσότερες του κόσμου.
      Στο τραπέζι πόκερ του παγκόσμιου εμπορίου, όλοι νιώθουν ασφαλείς όσο υπάρχει ξεκάθαρο κορόιδο. Το κορόιδο είναι η Ευρώπη βεβαίως.

      Διαγραφή
    2. Οσο το δολάριο ήταν δυνατό δηλαδή στο 1.03 1.07 η αγορά κάλπαζε στην Αμερική τόσα χρόνια με τον Τράμπ. Τώρα τρώει φάπες.

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ μου IPOE
      και με δίχως εμμονές!!!

      Διαγραφή
    4. Ο κύριος Barren,που έχει όλη τη σειρά, ήδη στήνει πάρτυ.

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαχ, SoFi κ. Τάκη, σας λέει κάτι?
      Social Finance, online lending.
      Δυστυχώς στα D και E είμαι με 50%, το F έχω ολοκληρώσει.
      Αλλά να δούμε τι παίζει, δεν έχει οριστικοποιηθεί, όλο και θα γίνει παίγνιο.

      Διαγραφή
    6. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για πολύ δυνατό deal .... πάει να γράψει πολύ μεγάλα νούμερα.

      Διαγραφή
    7. Η αλήθεια είναι ότι η αγορά το υποδέχθηκε με ενθουσιασμό.
      Ο Chamath μιλάει για 43% προβλεπόμενο Growth στην 5ετία
      6,7 EV/Rev 2021
      1.8 EV/Rev 2025
      Την EV μάλλον την υπολογίζει στο $10/μτχ μάλλον ε?

      Διαγραφή
    8. Kύριε Barren

      https://www.google.com/amp/s/www.forbes.com/sites/jeffkauflin/2020/04/07/sofi-is-buying-payments-company-galileo-for-12-billion/amp/

      Διαγραφή
    9. Το πιάσαμε το μήνυμα.
      Στα 17 με 17,5 αγοράζουμε IPOE!!

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη έναν μπούσουλα τι να περιμένουμε από το IPOE?

      Διαγραφή
    11. ke Τάκη, το PIPE της IPOE έχει lockout period?

      Γενικά, που μπορουμε να βρίσκουμε τέτοια πληροφορία; Προφανως στα κατατεθιμένα έγγραφα στη SEC, αλλά σε ποιον τύπο εγγράφου?

      Διαγραφή
    12. Ευχαριστώ κ. Τάκη, φαίνεται σοβαρό μαγαζί.
      Να δούμε, ίσως δώσει καμιά ευκαιρία κοντά στο 15.

      Διαγραφή
    13. Σχεδόν το αποκλείω να πάει 15.

      Κύριοι αύριο θα ξέρουμε και θα έχουμε μελετήσει την νέα εταιρεία ... η οποία ασχολείται και με κρυπτονομισματα.

      Διαγραφή
    14. SoFi

      https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1818874/000110465921001951/tm211973d1_ex99-2.htm

      Διαγραφή
    15. Συμφωνώ κι εγώ κύριε Τάκη μαζί σας με την πρώτη ματιά που έριξα, πρόκειται για πολύ σοβαρό μαγαζί, ο Chamath έκανε πάλι το θαύμα του, ο στόχος που είχατε θέσει στην IPOB (OPEN) εδώ θα είναι υψηλότερος...

      Διαγραφή
  54. Podcast (SeekingAlpha)
    CEO CLEVERLEAVES
    Μου άρεσε αρκετά ο CEO μας, έχει ενδιαφέρον το συγκεκριμένο Podcast.

    https://seekingalpha.com/article/4398721-spac-week-clever-cannabis-podcast?source=all_articles_title

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. CLEVER LEAVES
    Μια εταιρεία που απευθύνεται μόνο σε όσους πιστεύουν στην διεθνή αγορά κάνναβης.
    Μια μετοχή που απευθύνεται μόνο σε μακροπρόθεσμους επενδυτές και όχι σε είδα φώς και μπήκα ...

    Στο δρόμο που χάραξε, διαγραμματικά, η GTBIF.

    https://finance.yahoo.com/news/clever-leaves-ethypharm-announce-german-130000262.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂