Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ελληνικό χρηματιστήριο Νο17

 Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη  Ελληνικό Χρηματιστήριο


 

202 σχόλια:

  1. Αλφα και πετρελαια νομιζω εχουν αρκετο ακομα upside οσο η Αμερικη ειναι οκ φυσικα. Καποιος που βλεπει κατι που θα τρεξει πανω απο 30% εκτος απο αυτα που ειπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα συμφωνώ με το Κύριο olymp,τις έχω και τις 4 μονο φριγο είμαι κόκκινος .δεη,ελπε επίσης και πειρ μετά την εξυγίανση (δεν έχει κίνδυνο πλέον αμκ)΄Πηρα στην δημόσια εγγραφή και χθές στο limit down.Στον αμερικάνο κλείδωσα ότι έχω και δεν ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΟΥΜΕ.Αν 2-3 απο αυτές που έχω υπεραποδόσουν(μιλάω για τριψήφια νούμερα) είμαι οκ.Μέγιστη αναμονή 5 χρόνια .

      Διαγραφή
    2. ENTERSOFT, SPACE, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΗ

      Διαγραφή
  2. O xenos57, του οποίου τα σχόλια παρακολουθώ αραιά και που στο capital, γράφει ότι η ρευστότητα εκεί έξω είναι μια θάλασσα και μόλις τα επιτόκια καταθέσεων γυρίσουν αρνητικά, όπως αναμένει, τότε θα κατευθυνθεί πολύ χρήμα στο ΧΑ.

    Έχει μεγάλη βάση αυτό που λέει. Λέτε σε λίγο καιρό να αρχίσουμε να ακούμε για ΧΑ από φίλους και γνωστούς, που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ή έχουν από το '99 να ασχοληθούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον εκτιμώ πολύ. Αυτήν την κατεύθυνση ωστόσο δεν την βλέπω στο φιλικό περιβάλλον μου, παρά το γεγονός ότι πριν τον covid είχα πείσει κάποιους φίλους να επενδύσουν σε καλά μερισματοφόρα (ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ) όπου βγήκαν με καλούτσικο κέρδος πέρσι τον Φλεβάρη. Αντίθετα με ρωτούν μήπως υπάρχει ευκαιρία στο επικείμενο rebalancing του MSCI (τους είχα βάλει και στην ευκαιρία της ΜΟΗ πέρσι όπου βγήκαν πριν από μένα).

      Αυτό που βλέπω να γίνεται είναι "ψηστήρι" στους προθεσμιακούς πελάτες για είσοδο τους σε "μικτά προγράμματα"... πχ μικρότερο τμήμα του κεφαλαίου σε προθεσμία με τόκο κράχτη 0,6-1% και τα υπόλοιπα σε επενδυτικά καλάθια αμοιβαίων κεφαλαίων. Οπότε πάλι κάποια κεφάλαια επιστρέφουν στο ΧΑΑ αλλά σαφώς λιγότερα.

      Προσωπικά πάντως ξεκίνησα ν΄αυξάνω ρευστότητα με στόχο 45-50% μέχρι το τέλος Ιουνίου. Εννοείται πως έτσι θα θυσιαστούν κάποια μερίσματα (τυράκι στον αγοραστή)

      Διαγραφή
    2. Κυριε Ευρωβλάχο την ιστορια του λούστρου στην Wall street με τον John D. Rockefeller την γνωριζετε θαρρω ελπιζω να μη φτασουμε εκει παλι..

      Διαγραφή
    3. Κύριε Hippy, αυτό το ψηστήρι υποψιάζομαι κι εγώ ότι θα γίνει. Οι τράπεζες στην Ελλάδα ασχολούνται πλέον μόνο με ασφαλιστικά και προμήθειες. Αν λοιπόν δούμε αρνητικά επιτόκια -1% και πληθωρισμό 2% θα πούνε στον πελάτη που έχει 100k προθεσιακή. Είσαι χαζός να χάνεις 3k  το χρόνο? Βάλτα στο τάδε μικτό, ασφαλιστικό, αμοιβαίο. Τότε ο μέσος υποψήφιος πελάτης θα υποκύψει στο ψηστήρι, αψηφώντας το γεγονός ότι εισέρχεται στην πιο ρισκαδόρικη κατηγορία κεφαλαίων.

      Κύριε Χρήστο, δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εύκολα σε αυτά τα επίπεδα. Τα γερά πορτοφόλια έχουν τη μνήμη του '99 οπότε είναι πιο προσεκτικοί. Τα μικρά πορτοφόλια έχουν κατευθυνθεί ήδη στα κρύπτο.

      Πάντως γενικότερα παρατηρώ στους γύρω μου ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν συνέπειες γι αυτό που ζούμε. Δεν λέω να τα βάψουμε μαύρα αλλά υπάρχει τέτοια άνεση σαν να μπαίνουμε ξανά στην εποχή της "αστακομακαρονάδας".

      Διαγραφή
  3. Η ΔΕΗ έχει βαλει ρήτρα Co2 στα τιμολόγια γνωρίζει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΔΕΗ έχει βαλλει ρήτρα Co2 στα τιμολόγια, γνωρίζει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι περναει στον καταναλωτή και κυμαίνονται από 1-3€ ανά λογαριασμό. Το ίδιο και οι ιδιωτικές εταιρίες λόγω ΟΤΣ

      Διαγραφή
  5. https://www.capital.gr/agores/3544407/citi-o-ote-exei-to-kalutero-profil-ston-klado-ton-tilepikoinonion-sti-e-e
    ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΤΧ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή η ρευστότητα,αλλά η περίοδος είναι τέτοια που αν πουλήσεις ΟΤΕ και ΜΥΤΙΛ σ αυτά τα επίπεδα δεν ξέρω αν μπορείς να τα ξαναπάρεις φθηνότερα,βεβαίως κάποια άλλα ενδεχομένως να τα πάρεις φθηνότερα,πιθανή εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό θα ανεβάσει τις τιμές των ωαρίων χαρτιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.capital.gr/epixeiriseis/3544523/plastika-thrakis-stis-12-maiou-ta-apotelesmata-a-triminou-2021

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προς ολους τους αξιολοους συμμετεχοντες,πως βλεπετε χρηματιστηριακα απο εδω και περα τη τιμη των Ελπε μετα τις ραγδαιες αλλαγες που
    ανακοινωθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.thracegroup.com/uploads_file/2021/05/12/p1f5fgdvbl1l8g4klgod80ithij.pdf
    τζακ ποτ ευτυχως μονο τα 500 εδωσα και τα 6.500 ταξιδεύουν
    καλά κέρδη στους υπόλοιπους. Ελπίζω κάποιους να βοηθήσαμε, όπως αντίστοιχα βοηθιόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω τα ΠΛΑΘ κάτι χρόνια τώρα με Μ.Ο το 1€. Πέρυσι όμως, κουράστηκα από τα πάνω κάτω τόσες φορές και αποφάσισα να πουλήσω, (απογοητευμένος), πάνω από τα 2€. Έδωσα τα 4/5 της θέσης μου μεταξύ 2-3€ και κράτησα μόνο το 1/5, για να δω την συνέχεια. Τώρα πάλι με απογοήτευση, βλέπω την απόδοσή τους (του εναπομείναντος 1/5 δηλ.) στο 470%!!!!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα σε όλους,
    Τουλάχιστον εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των ΠΛΑΘ.
    Ως all in στον κλάδο των πλαστικών ευελπιστώ σε ανάλογα αποτελέσματα και από ΠΛΑΚΡ-ΦΛΕΞΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν κ. Ξενοφών (για ΠΛΑΚΡ-ΦΛΕΞΟ). Χαίρομαι για όσους έχουν ΠΛΑΘ...

      Διαγραφή
  11. Απ' ότι διάβασα στο euro2day μόνο η Eurobank μπήκε στους δείκτες MSCI. Η αγορά θεωρούσε δεδομένη την είσοδο του ΜΥΤΙΛ γι αυτό και  μετοχή πιέζεται. Αν πιεστεί αρκετά βέβαια ίσως μας δώσει μια ευκαιρία για αύξηση θέσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΡΟΜΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ κύριε Ξενοφών πουλούσα ΠΛΑΘ αυτές τις μέρες και σήμερα,μένω με το 25% της αρχικής μου θέσης,δεν Μ αρέσει ο τρόπος που το παίζουν ,το μέρισμα και η ύπαρξη πολλών θεσμικών στο χαρτί,άλλωστε ξεκίνησα και αγόραζα από το 1,9, ας βγάλουν και άλλοι,συνεχίζω και αυξάνω θέση σε ΜΥΤΙΛ,ΟΤΕ,ΠΕΤΡΟ και ΑΛΜΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φύγανε ούλα τα πλαϊνά.
    Δεν αντέχω ψυχολογικά την μείωση θέσης.
    Αν συνεχίσουν οι μεταλλάξεις του covid,θα ισοσκελισει την άνοδο της πρώτης ύλης. Βλέπω κορυφή εδώ,με αυτό το κλίμα και αυτόν τον πληθωρισμό στο US...
    Στενό μαρκάρισμα στο κλίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κε τάκη για πλαθ αξίζει να σηκώσετε μια ανάλυση, όπως τον παλιό καλό καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε lari αν δεν κάνω λάθος παρακολουθείτε τον Ικτίνο,μήπως είναι εύκολο να μου πείτε τι P/E έχει εδώ με τά κέρδη του 2019;

      Διαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Ξεφορτωμα??? Καλα εντάξει. Τα λέμε στο επόμενο..... ξεφορτωμα.

      Διαγραφή
  17. Κε Ευάγγελε υποχρεωτικό ξεφόρτωμα να λέτε. Αναμένω την αύξηση τζίρου από είδη που λόγω πανδημίας υστέρησαν πολύ σε πωλήσεις να προστεθούν στα είδη πανδημίας, που δεν θα μειωθούν τόσο απότομα, όπως κάποιοι πιστεύουν. Η τέλεια καταιγίδα από την ανάποδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυριοι επαναφερω το ερωτημα για Ελπε οσο ειναι ακομα χαμηλα , μην τα απαξιωνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γράφεις αρνητικά για μια εταιρεία είναι δυσάρεστο κύριε 65yearsold οπότε θα ήταν ευκολότερο εάν εσείς μας επισημάνετε τους λόγους που σας κάνουν να θέλετε τη μετοχή της.

      Είναι πολλοί οι λόγοι που εμένα με απωθούν απ΄την μετοχή. Το τέλμα στην πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της ΔΕΠΑ Υποδομών μου δείχνουν αναποτελεσματικό management. Το ίδιο  η αποχώρηση από τα τρία οικόπεδα έρευνας υδρογονανθράκων σε Αμβρακικό, Πατραϊκό και Κυπαρισσιακό κόλπο η είσοδος των οποίων είχε αναγγελθεί με τυμπανοκρουσιες από την προηγούμενη διοίκηση Τσοτσορού. Πόσα χρήματα κάηκαν άραγε στο αποτυχημένο πρότζεκτ?

      Επίσης επενδύσεις 4 δισ. ευρώ σε μια εταιρεία με κεφαλαιοποίηση 2 δις μοχλευμένη και υπερδανεισμένη με τρομάζει. Και σάμπως η αλλαγή της εταιρικής δομής του ομίλου με τη δημιουργία μιας holding εταιρείας κάτω από την οποία θα τεθούν οι θυγατρικές με τις επιμέρους δραστηριότητες θα αυξήσει πωλήσεις και κέρδη? Δεν νομίζω. 

      Για τους εργαζόμενους (λέει ο κύριος  Σιάμισης) δεν θα υπάρξει αρνητική αλλαγή παρά μόνο θετικές που θα βελτιώσουν και θα ισχυροποιήσουν τις εργασιακές προοπτικές τους. Να συμπεράνουμε (λέω εγώ) τη διατήρηση των 16 μισθών ή  και αύξησης τους?

      Και αν στην τελική υπάρχει αξία στον όμιλο πως και τόσα χρόνια δεν τον αγοράζει εξ ολοκλήρου ο Λάτσης?

      Βέβαια this is XAA, δηλαδή χώρος κερδοσκοπίας κι εγώ ερασιτέχνης με πολλά λάθη στο βιογραφικό μου. Μπορεί να λαθεύω και τώρα. Απλά προτιμώ να βάλω τα χρήματα σε άλλη επιλογή.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Δηλαδή κύριε hippy θεωρείτε ότι πρέπει νά απέχουμε από τίς πετρελαϊκές γενικώς;

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε κυριε Hippy ευχαριστω για την απαντηση σου ,ομως πιστευω οτι ολο το παιχνιδι αλλαζει λογω της μη εκλογης μελων στη διοικηση και της ευχερειας πλεον κινησεων ουσιας απο τη μετατροπη σε holding

      Διαγραφή
    4. υγ.εννοω οτι το δημοσιο δεν θα συμμετεχει στην εκλογη μελων αφου ολα θα εκλεγονται απο τη γενικη συνελευση.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ευάγγελε το πετρέλαιο κατά τη γνώμη μου έχει τουλάχιστον μια καλή 6ετία μπροστά του. Ωστόσο τα χρήματα δεν είναι άπειρα κι εγώ προτιμώ ν΄ακολουθώ το ρεύμα. Δεν έχω θέση σε ΕΛΠΕ, ΜΟΗ το ταμπλό όμως θα δειξει εάν κάνω καλά. Προτιμώ πληροφορική και πράσινη ενέργεια όπου εκτιμώ πως τα διυλιστήρια είναι κάπως πίσω.

      Διαγραφή
    6. Έκανα λάθος (ως προς τους μισθούς). Δεν είναι 16, είναι 17,5 φίλε 65yearsold. Προσωπικά έχω διαγράψει απ΄τις επιλογές μου τις εταιρείες που οι διορισμένες διοικήσεις σκορπούν τα έσοδα για να είναι "αγαπητές" στους χρυσοκάνθαρους αδιαφορώντας για τους μετόχους (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ).

      "Εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ

      Ενεργειακά μιλώντας, σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ΓΣ των μετόχων των ΕΛΠΕ για τις αλλαγές του καταστατικού και ο εναρμονισμένος ρόλος του Δημοσίου στην εκλογή μελών του ΔΣ.

      Το ΤΑΙΠΕΔ που κατέχει το 35,5% των μετοχών της εταιρείας αναμένεται να στηρίξει τις αλλαγές που προτείνει η διοίκηση Σιάμισιη.

      Πάντως, οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ έστειλαν εξώδικο στη διοίκηση του ΤΑΙΙΠΕΔ για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος της εταιρείας.

      Τακτικές (εξαφανισμένου από τον εκλογικό χάρτη) ΠΑΣΟΚ, από τους εργαζόμενους συνδικαλιστές των 17,5 μισθών.

      Γιατί όπως ξέρετε οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ λαμβάνουν κατ’ έτος 17,5 μισθούς."

      https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/ta-380-000-tou-ipertamiou-o-ioulios-keraras-ke-o-chatziminas

      Διαγραφή
  19. Ξεφόρτωναν δεν γίνετε στα ΠΛΘ,255 κεφαλαιοποίηση,25 μέρη τριμήνου 9 δανεισμός από 86 στα τέλη του 2019,φεύγουν κάποιοι θεσμικοί λόγω κερδών,διότι χαλαστηκανε από το τσιγκουνικο μέρισμα,διότι βλέπουν μια εταιρεία να μην μπορεί να αποτυπώσει την δίκαια αξίας στην τιμή της μετοχής της και εγώ έδωσα για να μην μου τα κάνει τούμπανο ο χαλιωρης και γιατί είχα καλά κέρδη.βλεπω πολλές προοπτικές στην ΑΛΜΥ με κεφαλαιοποίηση πενιχρή με εργοστάσια σε πολλές χώρες με ποιοτικά προϊόντα και αξία μεγάλη ,πιστεύω ότι μπορεί άνετα να ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση των 100 εκατ σε πρώτη φάση,κέρδη 2020 9.2 και ένα δεύτερο χαρτί που βλέπω με μεγάλες προοπτικές και πολύ σοβαρό επιχειρηματία είναι ο ΠΕΤΡΟ,δηλαδή τα 10 ευρώ θεωρώ θέμα χρόνου να τα ξεπεράσει,με κέρδη 1,8 στο τρίμηνο,τα έχω και τα δύο ,τον ΠΕΤΡΟ λίγο όψιμα,αλλά για μένα το δεκαδικό είναι της πλάκας και μια ερώτηση ρητορική ο ΝΑΤΣΗΣ γιατί ψώνισε ΠΕΤΡΟ ;νομίζω γύρω στα 6 ,για απόδοση 50%;δεν νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η αλμυ με τον τιμονιερη που έχει καλυτερα μακριά και αγαπημενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η πλειοψηφία των τιμονιερηδων είναι λαμόγια,το θέμα είναι να βρεθεί το χρονικό σημείο που θα κινηθεί θετικά,εγώ έχω γράψει για την ΑΛΜΥ από το 1,2 ,είναι στο 1,735,ψώνισα και Στασινόπουλο,κοιμήθηκα με ΕΛΒΑΛ και ξύπνησα με ΧΑΛΚΟΡ,η κλεμαν βγήκε τσάμπα απ' το ΧΑ,η φλι φιλί μπουμπούκια και άλλα πολλά,έχω ΠΛΑΘ,παίζουν 6,8 φορές τα κέρδη του2020,έβγαλε 25 εκ κέρδη στο τρίμηνο και σου δίνει 7 εκ μέρισμα,προτιμώ το ρίσκο της ΑΛΜΥ,εδώ θα μάθετε,θα τα ξαναπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όταν θα ξεπεράσει τα 3 ευρώ δηλαδή κεφαλ 100,να τα ξαναπούμε,τότε θα θεωρείτε επενδυτική ευκαιρία,και ίσως να ναι,τώρα προσφέρετε τσάμπα,όσο για τον μυλωνά εγώ δεν θα τον υπερασπιστώ είναι ένα απ' τα πολλά καλά παιδιά του ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και ο ΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ μιλά για ΑΛΜΥ,δεν τρελάθηκα με,εγώ προσπαθώ να δω πιο μακριά και για του λόγω το αληθές ψώνισα ΠΛΑΘ στα 1.9,όταν την είχαν όλοι για φτυσιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΡΑΙΓ-αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ 26/2014 της ΕΧΑΕ)

    Στις περιπτώσεις αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων ή και νέων μετόχων (Δημόσια Προσφορά), η παλαιά χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας προσαυξάνεται κατά τα αντληθέντα κεφάλαια και ισούται με τη νέαχρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.Η προσαρμοσμένη τιμή της μετοχής, Τπ, ισούται:

    Τπ = [(Νο x Τκ) + (Ν1 x Τδ)] / (Νο+ Ν1)

    Τπ = τιμή προσαρμοσμένη μετοχής (τιμή στο ταμπλό μετά την αποκοπή του δικαιώματος-έναρξης ΑΜΚ)
    Νο = αριθμός παλαιών μετοχών της εταιρείας = 71,717,100
    Τκ = τιμή κλεισίματος μετοχής (πριν την αποκοπή) = 5,63Τδ = τιμή διάθεσης νέας μετοχής = 3,20
    Ν1 = αριθμός νέων μετοχών της εταιρείας από καταβολή μετρητών = 18,500,00

    Στην περίπτωση της Aegean με το χθεσινό κλείσιμο 5,63 έχουμε Τπ = 5,13

    Συνεπώς εάν η ΑΜΚ ξεκινούσε την Δευτέρα ο σημερινός μέτοχος θα είχε μια μετοχή αξίας 5,13 ευρώ κι ένα δικαίωμα αξίας 0,50 ευρώ.

    Ο ενδιαφερόμενος να μπει στην αύξηση της εταιρείας για να αποκτήσει μια μετοχή χρειάζεται περίπου 1/0,262542164271582= 3,81 δικαιώματα Χ 0,50 = 1,905 ευρώ περίπου (+ 3,20 ευρώ για την εξάσκηση = 5,11 κόστος μετοχής)

    (μικρή απόκλιση 0,02 λόγω στρογγυλοποιήσεων)

    Καθώς αρκετοί παλαιοί μέτοχοι δεν έχουν τα απαραίτητα ρευστά (ή τη διάθεση) για να συμμετάσχουν πιθανολογώ πωλήσεις δικαιωμάτων με πίεση της τιμής τους στο ταμπλό κάνοντας την συμμετοχή στον νέο μέτοχο φθηνότερη (πχ πτώση δικαιώματος κατά 30% δίνει τελική τιμή εισόδου €4,53 περίπου)

    Προσωπικά θα μπω με αγορά δικαιωμάτων (δεν έχω θέση). Πιθανολογώ-ελπίζω πως με την 3η-4η-7η επαναληπτική δόση εμβολίου ο covid θα πάψει να είναι (μεγάλο) πρόβλημα.

    Ο κ. Βασιλάκης διαχρονικά αγαπά και στηρίζει τα χαρτιά του (έχω σταθερά θέση στην ΟΤΟΕΛ με τιμή στόχο €8,50 πήρα το μέρισμα, δεν πουλάω). Μου αρέσουν τα €3,20 ως τιμή ΑΜΚ στης Aegean.

    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2078808/aeroporia-aigaioy-oi-oroi-ths-amk-gia-thn-antlhsh.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα. Για ΔΕΗ τι βλέπετε? Ευχαριστω

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια κύριε Hippy για άλλη μια φορά για την ανάλυση που κάνατε

      Διαγραφή
  25. Αν 1/1/2019 κάποιος ανέφερε ως σενάριο ότι το 9Μ 2020 θα βγάλει 25 ΜΤΦ, αριθμός που αντιστοιχεί σε κέρδη τουλ 2 καλών χρήσεων της ΠΛΑΘ και ότι το Q1 2021 θα είχε κέρδη, όσα το εξωπραγματικό 9Μ του 2020 και ότι θα μηδένιζε τον δανεισμό θα γελούσαν και οι πέτρες και θα τον τρέχαν στο δαφνί.
    Το ίδιο και χειρότερα αν τους έλεγε ότι μετά από αυτά και αναμένοντας ένα σούπερ 6Μ η μτχ γυροφέρνει στα 6€.
    Θα ανέβει τελικά στην δίκαιη τιμή αλλά αυτόν τον παραλογισμό ζούμε τώρα στο ΧΑ. Απο τις φούσκες του 99 στο αντίθετο άκρο. Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την κεφαλαιοποίηση.
    Δεν παραπονιέμαι, κατανοώ τους λόγους και αισθάνομαι δικαιωμένος και τυχερός που επένδυσα στο σωστό timing, γιατί είναι προνόμιο από την μία, αν και άδικο απο την άλλη να κερδίζεις το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο με κάποιον που είναι πολλά χρόνια αγορασμένος σε μια μτχ αλλά έτσι είναι το Χρηματιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιστορία μου-Αμαρτία μου

      Δεν είχα την ΠΛΑΘ στο target group των επιλογών μου (ενώ αντίθετα έχω ΠΛΑΚΡ κ ΦΛΕΞΟ πάνω από 4 χρόνια). Πρωτοαγόρασα μετά το περσινό 9μηνο περί τα €3,60 επηρεασμένος απ΄την επιμονή του κυρίου Konstantinos n και την δική σας. Διπλασίασα μετά τα ετήσια αποτελέσματα στα €4,80 και πρόσθεσα 20% επιπλέον μετά τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου στο άνοιγμα της συνεδρίασης με εντολή market στα €5,50. Μετά την αποκοπή του μερίσματος κι αν κρατήσει τα €6 σκέφτομαι να προσθέσω επιπλέον 20% στην συνολική θέση (μου αρέσει να πυραμιδώνω αφού πρώτα έχει επιβεβαιωθεί η επιλογή).

      Γιατί δεν μπήκα δυνατά με τις πρώτες επισημάνσεις? Γιατί ακόμα και τώρα δεν φτιάχνω μια μεγάλη θέση πχ 10% όπως έχω στον ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΛΠ? Διότι απλά με ξενίζει αυτή η ξαφνική-βίαιη-θεαματική βελτίωση των αποτελεσμάτων, δεν αισθάνομαι άνετα λόγω του παρελθόντος του κ. Χαλιορή, κάτι που δεν συμβαίνει με τους κυρίους Λεμπιδάκη και Γκινοσάτη.  

      Ελπίζω να απάντησα μερικώς στην απορία σας "πως μπορεί να δικαιολογήσει κάποιος αυτή την κεφαλαιοποίηση" απ΄την πλευρά των μικροεπενδυτών.

      Το καλό επίσης είναι πως λιγότερο ή περισσότερο όλες οι επιλογές του ΧΑΑ έχουν αποδώσει. 

      Διαγραφή
    2. Κε hippy, δώσατε απάντηση με την ευθύτητα και σαφήνεια, που διαχρονικά σας διακρίνει. Την ολήρη απάντηση, προφανώς μόνο ο χρόνος θα την δώσει, λόγω της ιδιομορφίας της περιπτωσης. Πάντως θα μείνει στην ιστορία αυτό που γίνεται στο φτωχό μας χα και στα πλαθ. Και εγω ενίσχυσα στο 5,54, χωρίς δισταγμό.

      Διαγραφή
    3. k.Hippy δεν φοβάστε ότι τα κέρδη αυτά δεν θα είναι επαναλαμβανόμενα;Πιστεύω ότι η εταιρία δεν θα είναι σε θέση να κάνει τέτοιους κύκλους εργασιών και τέτοια κέρδη τα επόμενα χρόνια.

      Διαγραφή
    4. Από ότι διαβάζω το 2ο τρίμηνο θα είναι εξ΄ίσου καλό με το 1ο. Πιθανότατα μάλιστα θα μηδενίσει το δανεισμό και θα κλείσει με ελαφρά θετικό καθαρό ταμείο. Πλέον του μεσαίου μονοψήφιου Ρ/Ε. Τέτοιες επιδόσεις δεν τις βρίσκεις συχνά κι αξίζει να τις ποντάρεις.

      Διαγραφή
  26. Κύριε hippy ,έχω δύο απορίες,αν έχετε απάντηση σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,τα 120 εκ κρατικής ενίσχυσης πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδας η θα επιστραφούν;και βλέπω δύο μετόχους με πανομοιότυπο ποσοστό alensco και siana,τι παίζει εδώ; Ποιοι είναι;γιατί ταυτόσημο ποσοστό,ελπίζω να μην σας επρηξα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ θα ακολουθήσει η έκδοση τίτλων κτήσης μετοχών (warrants) της Aegean που θα αντιστοιχούν στο 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Τα warrants που θα μπορούν να ασκηθούν σε διάστημα δύο έως πέντε ετών, θα αποδοθούν στο ελληνικό δημόσιο, προκείμενου να καταβληθεί στη συνέχεια η κρατική ενίσχυση ύψους 120 εκατ. ευρώ, που αποφασίστηκε να δοθεί ως αντιστάθμισμα των απωλειών από την πανδημία και την αναγκαστική αναστολή των πτήσεων."

      "Τα warrants θα αποδοθούν δωρεάν στην Ελληνική Δημοκρατία και θα παρέχουν το δικαίωμα απόκτησης κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας 0,65 ευρώ, που θα αντιστοιχούν σε ποσοστό 11,50% του μετοχικού της κεφαλαίου, μετά την ΑΜΚ. Θα εξασκούνται, δε, σε τιμή ίση με την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου"

      Δηλαδή για να τα ασκήσει το ελληνικό δημόσιο θα (ξανα)πληρώσει 3,20 ευρώ/μετοχή όπως το καταλαβαίνω εγώ.

      https://www.capital.gr/epixeiriseis/3531892/aegean-h-amk-i-kratiki-enisxusi-kai-i-epomeni-imera

      https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2066105/aegean-h-kratikh-enishysh-h-amk-kai-oi-gkrizes-zon.html

      Οπότε προσωπικά, απολύτως πρόχειρα,, το καταλαβαίνω ως εξής:

      Τούτη την στιγμή η εταιρεία έχει 71.417.100 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,60 και θα εκδώσει επιπλέον 18.500.000. Συνεπώς το μετοχικό κεφάλαιο θα είναι 89.917.100 Χ 0,60 = 53.950.260

      Αρα το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλει 120.000.000 ευρώ και θα πάρει (εάν εξασκήσει τα warrants) 89.917.100 Χ 11,50% = 10.340.466 μετοχές πληρώνοντας επιπλέον 10.340.466 Χ 3,20 = 33,090 εκατ.

      Θα έδινα πιθανότητες 90% τα χρήματα να χαριστούν...ακόμα όμως και εάν εξασκηθούν τα  warrants νομίζω μια χαρά επιπλέον ενίσχυση θα είναι για την εταιρεία.

      Ωστόσο η ερώτηση είναι άλλη...φτάνουν τα 180 εκ. για την επιστροφή της εταιρείας όταν έχει ήδη ζημιές 296 εκατ. το 2020 ? (δηλαδή έχει κάψει 1,5 φορά τα χρήματα του ομολόγου)

      Προσωπικά σκέφτομαι την ΑΜΚ ως αρκετά καλή ευκαιρία για βραχυχρόνιο κέρδος. Ωστόσο είναι νωρίς ακόμα. Πιθανολογώ πως θα χρειαστεί περισσότερο από 1,5 μήνας μέχρι να εγκριθεί το ενημερωτικό απ΄την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και να ξεκινήσει. 

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση για την άσκηση των Warrants

      Έκανα ερώτηση στο τμήμα ανάλυσης της Optima AXE. Μου απάντησαν το εξής:

      Πώς εξασκούνται/μεταβιβάζονται τα warrants

      Τα warrants θα είναι ελεύθερα μεταβιβάσιμα, ενώ το Δημόσιο μπορεί να δηλώσει πρόθεση άσκησης μετά τη λήξη του δεύτερου έτους από την εκταμίευση της κρατικής ενίσχυσης. Εντός εξήντα (60) ημερών από την ημερομηνία της δήλωσης πρόθεσης άσκησης, η Aegean μπορεί να ασκήσει, με δήλωσή της, το δικαίωμα προαίρεσης και να αγοράσει τα warrants στην αγοραία αξία τους.

      Η αγοραία αξία ισούται με την τυχόν θετική διαφορά μεταξύ της μέσης σταθμισμένης με τον όγκο συναλλαγών χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, κατά τις τελευταίες εξήντα (60) ημέρες διαπραγμάτευσης, που προηγούνται της ημερομηνίας δήλωσης πρόθεσης άσκησης και της τιμής άσκησης.

      Εάν η Aegean δεν ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης, το Ελληνικό Δημόσιο παίρνει μετοχές της εταιρείας βάσει των όρων της συμφωνίας. Θα πρέπει να προηγηθεί έγκριση της εξάσκησης από την Κομισιόν.

      ΕΠΟΜΕΝΩΣ

      Το Ελληνικό Δημόσιο ΔΕΝ πρόκειται να πληρώσει επιπλέον ποσό για την εξάσκηση των warrants ώστε να μετατραπούν σε μετοχές. Η Aegean έχει το δικαίωμα 1ης προτίμησης εάν το Δημόσιο θέλει να πουλήσει τα warrants σε τιμή η οποία προκύπτει από VWAP 60 ημερών μείον τα EUR 3,20 της αύξησης. Συνεπώς εάν η τιμή της μετοχής (VWAP 60 ημερών) είναι πχ EUR 7,20 τότε το Δημόσιο θα λάβει EUR 7,20-3,20 = EUR 4,00 ανά warrant. Για να πάρει το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης πίσω, το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πουλήσει τις 10.360.218 μετοχές της Aegean στην τιμή των EUR 11,57/μετοχή (δηλαδή η Εταιρία να έχει κεφαλαιοποίηση EUR 1,167δις).

      Διαγραφή
  27. Αγαπητε κυριε συναδελφε ευχαριστω για την απαντηση σου που ανεξαρτητα του αν συμφωνω η διαφωνω ειναι απολυτως σεβαστη.Φιλτατε κυριε Hippy και παλι τα σεβη μου για το ηθος και τις γνωσεις σας .θα διαβαζα επισης με ενδιαφερον τη γνωμη σας για ΕΧΑΕ και ΛΑΜΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συναντιόμαστε στις επιλογές μας φίλε 65yearsold. Συναντιέστε όμως με το χαρτοφυλάκιο της κυράς μου η οποία υποστηρίζει πως πρέπει να δίνω μεγαλύτερη σημασία στο γυναικείο ένστικτο χε χε. Καλές συντηρητικές επιλογές με ελάχιστο κίνδυνο αλλά και μικρότερο περιθώριο κέρδους. Έχω παρατηρήσει πως στατιστικά η ΕΧΑΕ παρακολουθεί την άνοδο των τραπεζών από κοντά, ενώ την πτώση από μακριά. Για τη ΛΑΜΔΑ-γεφύρι της Άρτας τι να πούμε? Μόνο ο Μεγαλοδύναμος γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει το πρότζεκτ του Ελληνικού αλλά δεν μοιράζεται το μυστικό με την ασημαντότητα μου 😎 😄

      Διαγραφή
    2. κ.Hippy σας αγαπάμε,σας εκτιμάμε..αλλά μην ξεχνάτε..πυρ,γυνή και θάλασσα.

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη για το ντηλ της Ιντεάλ κάνε ένα σχόλιο αν δεν σου κάνει κόπο Γιοργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ μου λάρι, αυτά που γράφεις σε μια άλλη αγορά θα οδηγούσαν την τιμή της μετοχής στα 8 τουλάχιστον. Ζούμε όμως στην ελλάδα με την αγορά να βιώνει εδώ και χρόνια τις γνωστές παθογένειες. Πιθανολογώ μια συσσώρευση της τιμής τις μετοχής γύρω απο αυτά τα επίπεδα, μπορεί και λίγο παρακάτω, σύντομα, πιθανολογώ πρίν το τέλος του έτους κθνηση πάνω απο τα 7ευρώ. Τώρα περί τακτικής που θα ακολουθήσεις είναι στη διακριτική σου ευχαίρια. Εγώ προσωπικά έδωσα ένα 30% στα 6,11. Το υπόλοιπο είναι μπαουλιασμένο για πάνω απο 7,5 και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου eloy λογικά θα πρέπει να δει άλλα νούμερα, εκτός και αν έχουμε ανατροπές που δεν γνωρίζουμε, αφου η διοίκηση δεν μας δίνει ή δεν έχει ορατότητα, περαν λίγων μηνών για να βγάλουμε κομπιουτεράκια

      Διαγραφή
  30. Εγώ πάντως το 75% του χαρτοφυλακίου μου των Πλαθ το πούλησα και το αντικατέστησα με ΟΤΕ,ΜΥΤΙΛ,ΠΕΤΡΟ και με το καλό παιδί ,ΧΑ,ΧΑ,ποιο απ' όλα;τον Μυλωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δώστε περισσότερη τροφή κύριε τακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα σας. Υπάρχει κάποιο σχόλιο για το αν έχει ενδιαφέρον το ομολογιακό δάνειο της Costamare? Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρεία έχει παει εκπληκτικά το τελευταίο 12μηνο αφού οι ναύλοι στα containers εκτοξεύθηκαν. Σοβαρός επιχειρηματίας (όσο μπορεί να είναι κάποιος στον κλάδο του). Μοιάζει αξιοπρεπής επιλογή, αλλά όχι κάποια τρελή απόδοση ("ακούγεται" γύρω στο 2,5-3%). Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί βγάζει ομόλογο με προμήθεια 3%, όταν μπορεί να δανειστεί από τράπεζες με χαμηλότερο κόστος. Κάτι λένε ότι το κάνει για να τονώσει την αγορά κλπ. Δεν έχω δει κάποιον ''φιλανθρωπο'' να πετά έτσι 3εκ κερατιάτικα. Ίσως να περιμένει από κάπου αλλού το όφελος, π.χ. Costa Navarino, Aegean αφού κι εκεί είναι μέτοχοι.

      Αύριο θα μάθουμε επίσημα το εύρος του επιτοκίου. 

      Διαγραφή
    2. Η μεταβλητότητα των ναύλων καθιστά δύσκολο να διασφαλιστεί στους επενδυτές πάντα η έγκαιρη πληρωμή του κουπονιού.
      Για ναυτιλιακές εταιρείες όπου τα πλοία απασχολούνται με μακροπρόθεσμα συμβόλαια οι προοπτικές είναι ποιο ευνοϊκές .
      Πρέπει να δείτε εάν τα πλοία που έχει βάλει υποθήκη σαν εξασφάλιση για το ομόλογο έχουν συμβόλαια η βρίσκονται στην spot αγορά και βάση της δίκαιης αγοραίας αξίας τους η τράπεζες να του δίνουν δάνεια με μεγαλύτερο επιτόκιο οπότε στρέφεται στα ομόλογα.

      Διαγραφή
  33. Κε τακη θελουμε γνωμη για μορφωμα ideal, για Πλαθ, μια αναλυσούλα για εσας είναι παιχνιδι, βεβαια για ιντεαλ, ειναι πολύ νωρίς, ομως τι λεει η μυτόγκα σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριε Τάκη νομίζω ήρθε η ώρα να επιστρέψετε σταπατρια..Δεν νομίζετε??
    Kill bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη, έτσι και δώσετε ένα χαρτί για το ΧΑ θα πάρει φωτιά το ιστολόγιό σας. Έχουν αρχίσει να ανάβουν τα αίματα σιγά σιγά!

      Διαγραφή
  35. Διαβασα θα μπει μια νεα μτχ που χει σχεση με ανακυκλωση και αποθηκευση πρασινης ενεργειας. Μου διαφευγει το ονομα. Πιθανως να αναφερεται σε αυτη ο κυριος Τακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. SIR και λοιποί συμμετέχοντες, προτείνω να κανονίσουμε την συνάντηση που λέγατε. Ρίχνω και την ιδέα, αν θέλετε, να το κάνουμε και ανώνυμα, δηλ.να κάτσουμε στο τραπέζι που θα έχουμε κλείσει, χωρίς να λέμε ονόματα και nicknames!!!!
    Aν το παρεάκι εξελιχθεί καλώς, η αποκάλυψη να γίνει στην επόμενη συνάντηση, τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή η ιδέα σας κε Αδειούχε👍

      Διαγραφή
    2. κύριοι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι τον κορώνα μην τον υποτιμάτε, ταπεινή μου άποψη...το καλοκαίρι έχει δρόμο ακόμη...για να μαστε όλοι εδώ...το πείραμα συνεχίζετε...και θα μαζευτεί στο ελάντα κάθε καρυδιάς καρύδι, υπομονή...είναι σε συσσώρευση ακόμη το χαρτί!

      Διαγραφή
  37. κ. Αδειούχε είχα δηλώσει ενδιαφέρον και την πρώτη φορά που είχε γίνει η προταση, νομίζω από τον κ. Captain. Που είναι αυτή η ψυχή ? Είμαι σίγουρος ότι διαβάζει το ιστολόγιο.
    Όσον αφορά την ανωνυμία κ. Αδειούχε (προσωπικά δεν έχω πρόβλημα και με ταυτότητα μπορώ να έρθω) προτείνω ονομάτα αλλά La Casa de Papel με Professor φυσικά τον Sir Takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι θέλετε, ανοιχτό βιβλίο είμαι.Απλα φαντάζομαι το σκηνικό να καθόμαστε καμιά δεκαριά ή και παραπάνω άτομα, να λέμε τι έχουμε περάσει,-φανταζομαι ξεκινάμε με ευχάριστα-χωρις να ξερενομαστε. Μέχρι και κολοκυθιά να παίξουμε, μέχρι να βρούμε τον SIR, χαχαχα.
      Εγώ δηλώνω, ότι έρχομαι όπου θέλετε.

      Διαγραφή
  38. Ο Γιατρός που βρίσκεται ρε παιδιά?Τον έχουμε χάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν φτάσει η alpha 1,5 θα εμφανιστεί το κοπέλι. Με υγεία Γιατρέ να είστε καλά!

      Διαγραφή
  39. https://www.capital.gr/forbes/3546342/den-katarreoun-mono-ta-kruptonomismata-oi-fouskes-tis-agoras-pou-xefouskonoun-apo-tin-arxi-tou-etous

    ΥΓ ΕΛΧΑ ΚΕΡΔΗ 35 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ 26 ΜΟΥΣΑΝΤΕΝΙΑ την θεωρώ ακριβή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κέρδη της ΕΛΧΑ φίλε λάρι δεν είναι μουσαντένια. Είναι κέρδη απο αποθεματικά. Συμβαίνει και το αντίθετο. Εξαρτάται απο τις τιμές των πρώτων υλών. Το ίδιο ακριβώς ισχίει και κια τα διυλιστήρια. Παρότι είναι μεν λογιστικά ανεβάζοτν κατά πολύ το περθώριο κέρδους, ταμειακές ροές,δανεισμό, μερισματική απόδοση, κλπ

      Διαγραφή
    2. χαλκος και λιθιο το νεο πετρελαιο!
      απαραιτητα για την πρασινη ενεργεια ΠΑΝΤΟΥ!

      Διαγραφή
    3. Εloy, θερμές ευχαριστίες, για την πληροφόρηση, αλλά εμπειρικά το παρακολουθώ στα διυλιστήρια κυρίως. Αρα ότι πουλάει απο τα αποθέματα εχουν μεγ. Περιθ κέρδους, οκ σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  40. https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2079334/dipshfio-pososto-anaptyxhs-vlepei-h-space-hellas.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εχω την εντυπωση, ότι τις μεταποιτικές φριγγο, αλουμυλ, τις επηρεαζει αρνητικά η αυξηση αυτή αντιστροφα δηλ από ελβαλ μυτιλ, eloy, είναι έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά εν μέρη φίλε μου λάρι, αλλά παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα όπως συμβόλαια, ποσότητες, χρονικές σγορές, χεντζαρίσματα κλπ

      Διαγραφή
  42. https://m.thracegroup.com/gr/el/presentations/

    Η σημερινή παρουσίαση των ΠΛΑΘ στα πλαίσια του 4oυ ATHEX Mid Cap Conference.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αρα η επίδραση στην κερδοφορία είναι πραγμ, όχι λογιστική μόνο, όπως αναγράφουν. Αυτή όμως η έντονη κυκλικότητα με προβληματίζει και δεν είναι στο προφίλ μου, αν και ο όμιλος έχει πολλά ατού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γνωστό απο χρόνια οτι αυτοί οι κλάδοι πχ μέταλα ,διυλιστήρια,πλαστικά-χημικσ, ορυκτά, μεταφορές κλπ επηρεάζονται απο τις τιμές των πρώτων υλών κυρίως αλλά και όχι μόνο, για παράδειγμα ο αγαπημένος μας ικτίνος εκτός απο τους όγκους πωλήσεων που επανέρχονται θα επηρεαστεί θετικά και απο την αναμενόμενη αύξηση της τιμής των ογκομαρμάρων που αν και δεν είναι χρηματιστηριακό προιόν,εντούτις η τιμή του σίγουρα θα επηρεαστεί θετικά απο την αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών λόγω αυξημένης ζήτησης.

      Διαγραφή
    2. Όντως επειδη μαλιστα ελεγχει-εξορυσσει την πρωτη υλη δεν ειναι τόσο ευάλωτος

      Διαγραφή
    3. Επιβεβαιωθηκε η σκεψη για φριγγο, η αυξηση τιμων πρ. Υλης επηρεασε το περιθ. Κερδους κλαδο ψυγ

      Διαγραφή
  44. Q2 ΠΛΑΘ είδη ατομικηης προστασιας απο υψηλή ζήτηση, μετριασμένη. άρα ίσως να μην επαναληφθεί το Q1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ισως φανει χρήσιμο ελπιζω οχι
    Λοιπόν παιδες την ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !!
    θελω να μοιραστω μια εμπειρια μου μαζι σας, για να προστεψω εστω και έναν που μπορει να την πατησει.
    Αφορα την εταιρεια PLATIN MARKETS η οποια επικοινωνει τηλεφωνικα μαζι σας για να επενδυσετε χρηματα
    https://platinmarkets.com/?lang=el
    Προκειτε για σουπερ απατεώνες και γι αυτο να έχετε το νου σας.
    Εγω ειχα καταθεσει σε αυτους 2.500 ευρω.
    Παιξε παιξε…εγιναν 13.000ευρω.
    Μολις πηγα να τραβηξω ένα ποσο, με ενημερωσαν ότι δεν γινεται ΑΝ δεν πληρωσω ΠΡΩΤΑ φορους. Και μου ζητουσαν να πληρωσω ΠΡΩΤΑ 3.500ευρω φορους και ΜΕΤΑ να μπορω να κανω αναληψη.
    Και καλα επειδη η εταιρια εδρευει στην Ιρλανδια και εχει τα γραφεια της στο Λονδινο και λογω του Brexit και μπλα μπλα μπλα παπαριες τουμπανα.
    Επισης ηθελαν να καταθεσω και αλλα χρηματα στο bitcoin, στην Binance με την οποια δηθεν συνεργαζονταν.
    Εννοειτε οι δεν πληρωσα αυτά που μου ζητησαν και μου μηδενισαν τον λογαρισμο. Και από τοτε δεν μπορω να ξανα επικοινωνήσω μαζι τους.
    Το ιδιο ακριβως επαθε και το φιλαρακι μου και άλλες 2-3 περιπτωσεις που εμαθα στην πορεια.
    Καποιος μαλιστα όπως εμαθα πληρωσε ΚΑΙ τους φορους που του ζητηθηκαν και του τα εφαγαν ΚΑΙ αυτά.
    Γιαυτο να εχετε το νου σας.
    Διαδωστε το και ενημερωστε εάν ακουσει καποιον γνωστο να εχουν επικοινωνησει μαζι τους !!
    PLATIN MARKETS… μακριααααααα !!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε που το μοιράζεστε!

      Λέτε να πάθουμε κανά χουνέρι κι εμείς από την IBKR Ιρλανδίας?

      Πάντως η φορολόγηση κερδών νομίζω αφορά μόνο κατοίκους USA.

      Μεγάλη προσοχή με τις πλατφόρμες παιδιά γιατί είναι σχεδιασμένες για να χάνεις, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το αντίπαλο δέος, όπως πχ στα CFDs.

      Διαγραφή
    2. Βρε σεις πληρώστε καμία προμήθεια παραπάνω σε αναγνωρισμένα brands names ... μην πάτε και ανασταίνεται τον κάθε νεκρό εμποράκο της συμφοράς που υπόσχεται τη Γη της Επαγγελίας με μηδενικά έξοδα.
      Μάθετε να είστε large στις πληρωμές σας ... και short στο trading.

      Διαγραφή
    3. IB & Saxo από πλατφόρμες μην κοιτάτε αλλού (γνώμη μου)...Συμφωνώ απόλυτα με τον Sir. Και στις πλατφόρμες να έχετε βάλει συνδικαιούχους που να γνωρίζουν. Δεν ζούμε για πάντα.
      Και οι ΑΧΕ μια χαρά είναι ειδικά αν έχουν δυνατά τμήματα ανάλυσης παίρνεις πληροφορία έτοιμη και έχεις και έναν άνθρωπο να μιλήσεις. Θεωρώ πλέον ότι πλατφόρμα με ΑΧΕ δεν είναι ανταγωνιστικές αλλά συμπληρωματικές υπηρεσίες.

      Διαγραφή
  46. Κύριε Τάκη, πείτε κάποια πράγματα για Άλφα...Η τράπεζα με τους καλύτερους δείκτες, με τον μικρότερο αναβαλλόμενο φόρο και τη ξεσκίζουν στις φήμες για ΑΜΚ...πιστεύετε ότι χρειάζεται αύξηση η συγκεκριμένη; δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της με τη κερδοφορία των επόμενων χρόνων; Και επειδή πιστεύω ότι θα γίνει η ΑΜΚ, γιατί αλλιώς θα το είχε διαψεύσει αμέσως η διοίκηση...ούτε μία ανακοίνωση μετά από τόσες ώρες λες και δεν το ήξεραν...σε ποια τιμή βλέπετε κύριε Τάκη να γίνεται η αύξηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έλεγα για Αλφα στα 0,5 με 0,6 ... αν θυμάστε έλεγα πως Τάκαρος θα είναι όξω λίγο πάνω απο 1 εως 1,2.

      Διαγραφή
    2. Μία νέα για κάθε μια παλιά με 0,50 λεπτά/μετοχή φαίνεται να ταιριάζει με το ποσόν που γράφετε στα sites (800 εκ.). Σταθερά η ερώτηση παραμένει ίδια: "Είναι αρκετή?". Προσωπικά για την ΑΛΦΑ θα απαντήσω "ίσως", για την Πειραιώς εκτιμώ "όχι". Και τα χειρότερα για το φορολογούμενο είναι εμπρός, πλησιάζει κι η ώρα της Εθνικής.

      (το ΤΧΣ το ΤΧΣ κατέχει το 40,3% της ΕΤΕ, το 11% της ΑΛΦΑ, το 27% της ΠΕΙΡ μετά την ΑΜΚ...στην Eurobank (ευτυχώς) μόνο 1,34%)

      Η πρόταση της ΤτΕ (Στουρνάρας) για την bad bank, εάν εγκριθεί (ελπίζω όχι) θα κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο-φορολογούμενους περίπου 8 δισεκ. ευρώ. Αντίθετα εάν υποθέσουμε ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν να δαπανήσουν περί τα 8 δισεκ. ευρώ κεφάλαια για νέες προβλέψεις λόγω συνεπειών covid και αναβαλλόμενου φόρου (DTC) το ΤΧΣ θα εισφέρει χοντρικά 2-2,5 δις ευρώ. Που καθώς είναι άφραγκο θα τα πάρει μάλλον μειώνοντας ισόποσα το κεφαλαιακό μαξιλάρι των 37 δισεκ. ευρώ (ή με κάποια νέα έκδοση ομολόγου).

      Πολλά μεν, το 30% της κακής τράπεζας δε. You can't make an omelette without breaking eggs. Μπλέξαμε. Δυστυχώς!!



      Διαγραφή
  47. Πάνω που το έγραψα έβγαλε ανακοίνωση για άντληση 800εκ. Κύριε Τάκη, για μένα είναι θετικό σε όλη αυτή την ιστορία ότι προχωρούν γρήγορα για άντληση κεφαλαίων και παίρνουν τις προβλέψεις μπροστά οι τράπεζες...φτάνουν λέτε τα 800εκ. ή χρειάζονται 1,5δις; Επίσης, αν είναι αύξηση χωρίς να διαλύσουν τους παλιούς μετόχους, γιατί δεν το ανακοινώνει η ίδια η τράπεζα και αφήνει τις φήμες να οργιάζουν; Επιτέλους, εκεί στις διοικήσεις...αν πιστεύουν στο πλάνο τους τι κρύβονται και άλλα λένε τη μία και μετά η ίδια η αγορά τους διαψεύδει; έλεος πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γιατι να παρω αλφα, εστω στο μειον 30%, όταν δεν την ακουμπουσα πρόσφατα στο 0,60€, επί της ουσίας τί άλλαξε? Το ότι την πήγαν στο 1,30?
    Έχει τόσες υγιείς επιλογές. Και τί ειναι τα 800 εκ μπροστά στις ζημιές των τραπ. Ψίχουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη συνάδελφοι! Λσθος το ποσοστό του ΤΧΣ στην ΑΛΦΑ είναι περίπου 10%. Διάβασα οτι ο Λεωτσάκος έγραψε για μια τιμή γύρω στο 1 με δημόσια προσφορά και συμετοχή των παλαιών με συγκεκριμένο αριθμό επι των νέων μετοχών στα πρότυπα της ΑΜΚ της ΠΕΙΡ.

      Διαγραφή
  49. Πάρε ΑΛΜΥ θα βάλουμε παντζούρια σ όλη την Ελλάδα,τώρα που γυρνάει,με τον βόθρο του Χαλιώρη τι παίζει;έχει βρωμισει πανελλαδικά,ξεχείλισε ο βοθρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ξέρουμε το αντληθέν ποσόν, δεν ξέρουμε όμως πόσες μετοχές θα εκδοθούν. Νομίζω οτι το 0.50 που γράφει ο αγαπητός συνάλελφος χίπις θα είναι έγκλημα για τους υφιστάμενους μετόχους. Με δεδομένο οτι η συμετοχή του του τχς είναι νομίζω πετίπου 19% και απο οτι γράφεται η αύξηση θα γίναι χωρίς δικαίωμα υπέρ των υφιστάμενων μετόχων ,δηλαδή περίπτωση ΠΕΙΡ, μπορεί να γίνει και σε τιμή άνω του 0.80. Τώρα φυσικά το αν είναι ή όχι επενδύσιμη, είναι η ερώτηση που σηκώνει πολύυυυυυ κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σε άρθρο μου επενδυτής 2009 εχραφα ότι οι τράπεζες έχουν σκελετούς για να γεμίσουν τα νεκταφεια όλης γης! Οι άνθρωποι που τις διοικούν άσχετοι.. Στα την 4η αμκ υπό άλλες διοικήσεις επενδυσιμες!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΑΠΟ ΔΡΟΜΕΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δειτε τι γραφει ο πολυξερος πολυξερου...:ΕΥΠΙΚ: Διαπραγματεύεται με ένα μικρό discount 7% με 8%. Δεν μετράει το p/e στον κλάδο της, παρά μόνον το NAV.

    Δηλαδη δεν μας νοιαζει αν το p/e οπως σε ΙΝΛΙΦ ειναι 4 κ σε 4 χρονια μπορει να δημιουργησει αλλη τοση αξια οσο η χρηματιστηροακη της αξια...Αλλα οταν εχεις επενδυτες απο τα τζαμπο τρεχουν κ αγοραζουν μονο οτι γραφει ο μ/μ..Μαλλον εννοει οτι παιζουν με χαμηλο p/e.. το ΙΝΛΙΦ μηδενικοι οι ογκοι του πραγματικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετράνε τα κέρδη ασφαλώς, αρκει να αφαιρούνται τα κέρδη ή ζημιές απο την απόδοση του χαρτοφυλακίου.

      Γενικά εταιρείες όπως ΕΥΠΙΚ, ΙΝΛΙΦ, αλλά και οι τράπεζες θέλουν μεγάλη προσοχή στη θεμελιώδη προσεγγιση τους.
      Μπορεί να έχουν P/E μονοψήφια ή και κάτω του 3 (όπως οι τράπεζες) αλλά ένα κακό χαρτοφυλάκιο να δημιουργεί προβλήματα ... όπου μια κακιά συγκυριά μπορεί να μηδενίσει τα πάντα.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα σας...: https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2080395/interlife-ayxhsh-paragoghs-kai-kerdon-sto-trimhno.html

      Διαγραφή
    3. ΙΝΛΙΦ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΘΑΡΗΣ ΘΕΣΗΣ ΣΕ ΕΚ €..:

      2012: 27,8
      2013: 38,6
      2014: 43,2
      2015: 47,8
      2016: 55,6
      2017: 69,7
      2018: 75,5
      2019: 94,1
      2020:109,5

      Τετραπλασιασμος καθαρης θεσης μεσα σε 9 χρονια!!! σε ποσο σχεδον 82εκ. € αλλα μην τυχον περασει την bv....Αυτη τη στιγμη η p/bv στο 0,67 στο p/e σαν καλος σαμαρειτης θα αφαιρεσω ολα τα εσοδα επενδυσεων που ειναι σχεδον 5εκ μειον απο τα 15,4 μας κανει 10,4 ητοι p/e με κεφαλαιοποιηση 73,9 γυρω στο 7...

      Διαγραφή
  54. Σαφεστατα Κε Τακη απλως ποτε δεν αποσαφηνιζει..Ειναι εταιρειες που κ εδω εχουμε αναφερθει οτι επενδυουν ομολογα,αμοιβαια, μετοχες κλπ,κλπ υψηλου κινδυνου ολα αυτα αλλα να λεμε οτι δεν μας ενδιαφερει το p/e;;; Δηλαδη δεν μας ενδιαφερει αν εδωσε 0,30 μερισμα φετος το ΕΥΠΙΚ;;Δεν μας ενδιαφερει οτι π.χ η καθαρη θεση της ΙΝΛΙΦ εφτασε στα 109 εκ € απο πολυ χαμηλοτερη πριν χρονια;; Μας ενδιαφερει η bv εφοσον τι πεσει η μετοχη;; γιατι απο την κερδοφορια την ενισχυεις. Οσο για το τι την απασχολει προσωπικα πιστευω η παραλληλη διαπραγματευση...Δεν το κρυβω οτι οποιες αγορες εκανα σε χακ βγηκα στο δευτερολεπτο πωλητης σε χαα κλειδωνοντας το κερδος αυτο πιθανον να καναν κ πολλοι αλλοι πιεζοντας την μετοχη..Στο χακ βγηκε κ μια πωληση 20.000τμχ στο 3,9 ως αποκορυφωμα..Απο κει κ περα να καθονται καποιοι κ να ακουν σχολια του τυπου δεν μας αρεσει ο μαθιος οχι τελικα μας αρεσει ο μαθιος αλλαξα με γνωμη για μοντα οχι τελικα ειναι για υψηλοτερα το μοντα μετα τα ετησια ( εν τω μεταξυ κοντα σε κεφαλαιοποιηση οι κερδοφορες κ με μερισμα βοσυσ,κεπεν,νακας κ μεντι ακομα που δεν δινει κλπ) το θεωρω οτι να ναι κ το λεω γι αυτους που τα ακολουθουν κατα γραμμα κ βλεπουμε πολλες φορες να μεταφραζονται σαν ειδησεογραφια στο ταμπλο με πολυ +++ μετα απο αναφορα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πριν 3 μήνες η άλφα πλήρωσε 5% για ομόλογο 500 εκ, μόνο αυτό να ξοφλήσει από τα 800 μένουν 300!οι φανερές από μειώσεις.απο κόκκινα το 21,θα φθάσουν το 1,2 δις. Και λένε ότι θα βοηθήσουν την οικονομία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2080395/interlife-ayxhsh-paragoghs-kai-kerdon-sto-trimhno.html


    Φαίνεται να τα πήγε πολύ καλύτερα στο α τρίμηνο σε σχέση με ΕΥΠΙΚ...μήπως ήρθε η ώρα να κλείσει η ψαλίδα στην αποτίμηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Quest: Εκρηκτική αύξηση των κερδών στο Α’ τρίμηνο

    http://www.greekfinanceforum.com/gffinsider/gffinsider.html

    Με το project των ταυτοτήτων μπροστά, με την πώληση της cardlink επίσης (τεράστια έκτακτη κερδοφορία).

    Τι να πω? Άντε και στης Space

    (who gives a shit for the banks?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://banks.com.gr/quiz-pliroforiki-taftotites/

      Διαγραφή
    2. Κύριε hippy καλημερα,κάτι επίσημο εκτός από φήμες για ταυτότητες και space;

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω να ξέρει κανείς και σίγουρα όχι εγώ. Αυτό που συμβαίνει συνήθως βέβαια είναι ενστάσεις και καθυστερήσεις.

      "Μάχη Τσαμάζ (ΟΤΕ), Φέσσα (Unisystems) και Μανωλόπουλου (Space Hellas) για το έργο των νέων ταυτοτήτων, προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ"

      https://www.mononews.gr/business/machi-tsamaz-ote-fessa-unisystems-ke-manolopoulou-space-hellas-gia-to-ergo-ton-neon-taftotiton-proipologismou-515-ekat-evro

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ αναμονή και υπομονη

      Διαγραφή
    5. ΚΟΥΕΣ

      Σχόλιο της OPTIMA AXE για το 1Q21

      "Το 1Q21 είναι το καλύτερο πρώτο τρίμηνο για την Quest Group όσον αφορά τους πραγματικούς αριθμούς και την ανάπτυξη σε ετήσια βάση, λόγω της ισχυρής αύξησης των πωλήσεων και των προσπαθειών περιορισμού του κόστους

      · Προοπτικές για το 2021: Διοίκηση στοχεύει σε διψήφια έσοδα και αύξηση EBITDA για το 2021, αναμένοντας ήπιους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα τρίμηνα έναντι 1ου 2021

      · Το Capex θα κυμαίνεται μεταξύ 50-70 εκατομμυρίων ευρώ φέτος. Τα επενδυτικά σχέδια έχουν επαναπροσδιορισθεί εκ νέου το 1ο τρίμηνο 2021 λόγω της απόφασης που σχετίζεται με την Γ.E. Δημητρίου για την οποία έχει προγραμματιστεί capex 25 εκατ. Ευρώ. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να επενδύσει 5-6 εκατ. Ευρώ σε φωτοβολταϊκά πάρκα το 2021, ενώ παραμένει πολύ δραστήρια για  ευκαιρίες σε συγχωνεύσεις και εξαγορές.

      · Έργο Ταυτοτήτων: Η εταιρεία έχει μερίδιο μειοψηφίας στην κοινοπραξία, ενώ η διάρκεια του έργου είναι 15 χρόνια. Τούτου λεχθέντος, το πιθανό όφελος από αυτό το έργο των  515 εκατ. Ευρώ περίπου δεν είναι τόσο σημαντικό για την ομάδα.

      · Διάθεση της Teka Systems: Η εταιρεία θα σημειώσει συνολικό κέρδος 1,8 εκατ. Ευρώ από τις πωλήσεις του 25% της Teka και εισροή μετρητών 5 εκατ. Ευρώ το 2021.

      · Μόχλευση: Το καθαρό χρέος διαμορφώθηκε σε 23 εκατ. Ευρώ το 1ο 21ο από τα καθαρά μετρητά των 5,3 εκατ. Ευρώ το 1ο τρίμηνο. Αυτή η αύξηση αποδόθηκε σε υψηλότερες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης λόγω εύλογα αναμενόμενων παραγόντων ως εξής: α) 18 εκατ. Ευρώ σχετικά με πληρωμές προμηθευτών, β) 7 εκατ. Ευρώ κεφάλαιο κίνησης που συνδέεται με αυξημένη ζήτηση πληροφορικής και γ) αύξηση 23 εκατ. Ευρώ σε αποθέματα λόγω της επιχείρησης Clima , XIAOMI stock και το Πρόγραμμα Ψηφιακής Πρόσβασης για μαθητές χαμηλού εισοδήματος.

       Η  Quest Holdings ανακοίνωσε πωλήσεις 216 εκατ. Ευρώ (+ 46% ετησίως), EBITDA 18,4 εκατ. Ευρώ (+ 46% ετησίως) και καθαρά κέρδη 11,2 εκατ. Ευρώ (+ 152% ετησίως) για το πρώτο τρίμηνο του 21ου έτους. 

      Επιδόσεις εσόδων ανά επιχειρηματικό τμήμα: Προϊόντα πληροφορικής: + 64% y-o-y...υπηρεσίες IT: + 24% y-o-y...ACS: + 24,5% y-o-y...Cardlink: + 34,6% y-o-y...RES: -4% y-o-y"


      Νομίζω-μου φαίνεται λογικό πως μετά την πώληση της Cardlink  στη Γαλλική εταιρεία Worldline (υπεραξία €87 εκατ.περίπου) η μετοχή στο ταμπλό πρέπει να μηρυκάσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Καθώς έχει μπροστά της μέρισμα 0,45 ευρώ/μετοχή ΔΕΝ πουλάω, ούτε όμως αγοράζω.
      https://www.athexgroup.gr/documents/10180/6267902/623_3886_2021_Greek_1.pdf/dbd5cf97-eeca-409d-8f43-5718cc2f307b

      Διαγραφή
  58. https://www.capital.gr/diethni/3548666/lenovo-group-alma-512-sta-kerdi-triminou
    ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
    ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΠΛΑΘ ΦΥΓΑΝ ΟΙ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργά και σταθερά. Με τα αποτελέσματα του 6μηνου. Παρομοίως κι ο ΟΠΑΠ στο δρόμο για τα €15. Δίχως να εγκλωβίζουν (όποιος θέλει παίρνει τα κέρδη του και φεύγει).

      Διαγραφή
  60. Η Κουέστ, σύμφωνα με τα λεγόμενα της δεν "επένδυσε" στον διαγωνισμό για τις ταυτότητες. Έχει μικρή συμμετοχή η θυγατρική της στο έργο.
    Αν δεν είναι μπλόφα ο διαγωνισμός ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο και η πλάστιγγα γέρνει πλέον σε αυτόν που επένδυσε πολλά στον διαγωνισμό αυτόν και έχει και μεγάλη συμμετοχή στην εκτέλεση του τεράστιου έργου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Από τα 300 που λέγανε τα πτηνά έπεσε λίγο, βάλε και κόστος αγοράς κλπ.
    Πολύ καλό νέο εννοείται αλλά να που το παρουσίαζαν επί 3!
    Και άρα τα POS τελείωσαν πριν ξεκινήσουν για τον όμιλο. Καλή κίνηση αλλά μελλοντικά δεν θα δίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κέρδη μετά από φόρους για το εξαιρετικό 2020 αυξήθηκαν κατά 97% σε 16,3 εκατ. ευρώ.

      Από την αποεπένδυση στην Cardlink και την Cardlink One θα εισπράξει περίπου € 93 εκατ. σε μετρητά εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια απόδοση (υπεραξία €87 εκατ. περίπου).

      Τι μέρισμα θα δώσει του χρόνου? (αν δεν κάνει έκτακτη επιστροφή κεφαλαίου όπως περσι)

      Μην την απαξιώνετε. Φέσσας όπως Μίδας. Με στήριξη στη μετοχή της εταιρείας αλλά και με ένσημα στο προεδρείο του ΣΕΒ.

      Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές (Cardlink) στην περσινή χρήση 2020 σημειώθηκε αύξηση στις πωλήσεις (3,6%) αλλά μείωση στην προ φόρων κερδοφορία (-28,2%), που οφείλεται κυρίως στην ανανέωση της συμφωνίας με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, η οποία προβλέπει εκπτώσεις τζίρου για τα έτη 2018 – 2020 και μειωμένες τιμές στη νέα πενταετή διάρκειά της (2020 – 2024) καθώς και στην επίδραση του lockdown.

      Διαγραφή
    2. Δεν την απαξιώνω αλλά είχαν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ. Είναι γάτος ο Φέσσας εννοείται.

      Διαγραφή
  62. Κύριε LARIS που βλέπετε να γέρνει η πλάστιγγα?υ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εικασίες μόνο μπορώ να κάνω, οπότε θα προτιμούσα αυτό που σκέφτομαι να το αναφέρω μετά το τέλος του διαγωνισμού.
      π.χ. ολόκληρος ΟΤΕ γιατί βάζει μέσα την byte. Ίσως διότι χωρίς αυτήν να μην περνούσε το πρώτο στάδιο τεχ.προσφ. Μου δίνει δηλ την εντύπωση ότι δεν αφήνει κανένα έργο ανεξάρτητα αν έχει την δυνατ.-τεχνογν-εξειδίκευση να το πάρει.

      Διαγραφή
  63. Καλημέρα κύριοι έχουμε τίποτα φρέσκα κουλούρια; που λέει και ο κύριος Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Στην ΤΕΝΕΡΓΑ είχα δώσει το 50% της θέσης μου κοντά στο 13. Βλέπω μια σχετική απαξίωση της μετοχής, σημαντική πτώση της τιμής της (σήμερα στο 11.72). Σκέφτομαι σταδιακές επαναγορές γύρω απο αυτά τα επίπεδα. Θα ήθελα και τις γνώμες των αγαπητών συναδέλφων επι του θέματος και ειδικότερα του αγαπητού μου χίπυ και Λάρι. Σκέφτομαι οτι η πίεση της μετοχής είναι υπερβολική ή μήπως υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yπάρχει η αναμονή της απόφασης για παραμονή ή όχι στο TEXAS, με συνέπεια τα 50εκ.ebitda ετησίως ή όχι.
      Είναι και η μειωμένη τιμή στην ΟΤΣ - οριακή τιμή συστήματος. Εγώ σκέφτομαι να σορτάρω, δεχόμενος απόψεις πιο ειδικών.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ έχω πουλήσει μικρό μέρος της θέσης μου (15%) μετά την ατυχία στο Τέξας. Θεωρώ δύσκολο η μετοχή να χάσει τα €11 στα οποία έγινε η ΑΜΚ-ιδιωτική τοποθέτηση των 50 εκατ. ευρώ στους ξένους επενδυτές πέρσι τον Αύγουστο 2020. Εάν συμβεί (ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο) θα προχωρήσω σε ολική ρευστοποίηση (stop loss). Προς το παρόν ΔΕΝ αυξάνω θέση καθώς υπάρχουν μετοχές που σε τρέχουσες τιμές μου αρέσουν περισσότερο (πχ ΟΛΠ, προχθές ΜΠΕΛΑ) ή έχουν στόρι σε εξέλιξη (ΑΜΚ ΑΡΑΙΓ, ΕΛΧΑ είσοδος στο FTSE, έξοδος ΦΡΛΚ). Είπαμε, τα λεφτά δεν είναι άπειρα.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω οτι στα παρόντα επίπεδα έχει προεξοφληθεί η αποεπένδυση στο Τέξας και όσο για την ΟΤΣ η μείωση είναι συγκυριακή αφού απο το 2023 πάνω απο το 65% της παραγόμενης ενέργειας θα πρέπει να προέρχεται απο ΑΠΕ.

      Διαγραφή
  65. https://www.capital.gr/forbes/3549593/to-mellon-ton-diadiktuakon-agoron-isos-na-min-einai-oi-paradoseis-kat-oikon

    Για τους κατόχους ΒΟΣΥΣ...
    https://www.voyatzoglou.gr/metallika-rafia-apothikis-exoplismos/click-and-collect/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11828 τεμ. στην ΒΟΣΥΣ, και αυτή την στιγμή δεν τους δίνει κανείς ούτε ένα τεμάχιο.
      +9,19%

      Διαγραφή
  66. https://www.capital.gr/epixeiriseis/3549630/i-space-hellas-ulopoiise-to-proto-ergo-microsoft-azure-stack-stin-kupro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Vasilis S29 Απριλίου 2021 - 1:50 μ.μ.
    Για όσους έχουν Μύλοι Λούλη... από 4/1 - 28/4 έχουν αλλάξει χέρια 421129 τεμ. 2,46% των μετοχών. Δεν πρέπει να έχουν μείνει πολλά σε αυτόν που πουλάει...Οι αγοραστές τα μαζεύουν υπομονετικά πέριξ των 2,60-2,66.

    χθες 202496 1,18%
    Σήμερα (11:52, 83976, 0,49%)

    2,46+1,18+0,49=4,13
    Χωρίς να υπολογίσουμε τον μήνα ΜΑΙΟ και το Β εξάμηνο του 2020...
    Πρέπει να έχει τελειώσει ο Αυστριακός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζεύουν και μαζεύουν...για να δούμε ποιος είναι...

      Διαγραφή
    2. 1228837 τεμ. την εβδομάδα που πέρασε...Το 7,17% του συνόλου των μετοχών (από την αρχή της χρονιάς άλλαξε χέρια το 10% περίπου) Μπορεί σε σχέση με άλλες να μην φαίνονται πολλά, αλλά μιλάμε για τον ΛΟΥΛΗ που δεν ανοίγει για πολλές ημέρες. Αν εξαιρέσουμε και αυτά που έχει η οικογένεια ΛΟΥΛΗ + Άραβες... τότε...
      Θα μάθουμε τίποτα το Σαββατοκύριακο ή από Δευτέρα...και βλέπουμε?

      Διαγραφή
  68. Τελικα κυριε hippy αγορασατε δικαιωματα αραιγ?? Εγω εχω ηδη θέση κ θα παρω αυτες που μου αναλογουν κ για τις αδιαθετες. Η αληθεια ειναι πως σκεφτομουν να αγορασω δικαιώματα αλλα μου φαινονται ακριβα (μέχρι τωρα )!!Κ σκέφτομαι μήπως με την ληξη της αυξησης πιεστεί η τιμή. Αν δεν σας ειναι κοπος θα ηθελα την αποψη σας(κ οποιου αλλου η αποψη είναι καλοδεχούμενη εννοείται )
    (Αν κ ειμαστε μεγαλα παιδια να το σημειωσουμε : αποψη όχι πρόταση χα χα χα χα)
    (Κυριε Ηippy δεν σας γραφω διπλα γιατι υπάρχει δυστυχως πολυ μιρλα .Τι πολυ ??απειρη!! Κ έχει κουράσει.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Χθες στην δημοπρασία των 5:00 ίσως είδατε το πακέτο των 200,000 τεμαχίων ΑΡΑΙΓΔ που έβγαλε κάποιος μεγάλος για πώληση στα €0,60. Μπήκα στον πειρασμό κι αγόρασα τη μισή επιθυμητή θέση. Το κόστος συμμετοχής στην αύξηση με αυτήν την τιμή είναι οριακά ανεκτό (€5,50 με τα έξοδα). Θα διπλασιάσω μεθαύριο Πέμπτη πάλι στην δημοπρασία. Θα ζητήσω φυσικά και τις αδιάθετες που αντιστοιχούν αλλά δεν περιμένω πολλά. Πιθανολογώ περί το 5-7% των αιτουμένων καθώς οι βασικοί μέτοχοι δήλωσαν ότι θα κάνουν το ίδιο*. Ωστόσο είναι μια κίνηση που κάνω σταθερά επί 23 χρόνια (πρωτοζήτησα αδιάθετες στην ΑΜΚ της ΙΝΤΕΚ το 1997 νομίζω).


    *Για την ιστορία η μοναδική ατυχής περίπτωση που θυμάμαι είναι στην ΑΜΚ ύψους 451 εκατ. ευρώ της ΑΛΑΠΙΣ τον Σεπτέμβρη του 2009 η οποία υπερκαλύφθηκε κατά 1,522 φορές (το 2009 λεφτά υπήρχαν ��) και η τιμή στο ταμπλό ήταν 50% περίπου υψηλότερη περί τα €0,65. Οποτε σάρωσε τα αδιάθετα ο Λαυρεντιάδης κι εγώ πήρα σκάρτα το 0,50% των αιτουμένων. Βέβαια τελικά τά΄κανε χαρτί τουαλέτας ο καριόλης �� �� (κερδοσκοπία ήταν, εγώ είχα πουλήσει)

    Για τους συναδέλφους με σχετικά μικρό χαρτοφυλάκιο ενδιαφέρον ίσως έχει η ΑΜΚ του Τζιρακιάν που άρχισε σήμερα καθώς δεν υπάρχει ο περιορισμός στις αδιάθετες μετοχές (1-1) που υπάρχει στην Aegean.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ευχαριστώ πολυ που μοιραζεστε απλοχερα τις εμπειρίες , εκτιμησεις κ γνωσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. https://www.liberal.gr/economy/iktinos-konta-stin-polisi-tou-sitia-bay-resort-enischusi-ton-xenon-agoron/382055

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΕΥΑΠΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΑ 5 ΕΥΡ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν 2 μήνες περίπου είχε 4.30!
      .. και πριν αρχίσει η πανδημία 4.70!

      Διαγραφή
    2. ...και προ 2ετίας με νωπό τον ενθουσιασμό από την νίκη του Κυριάκου στα €5,50 τον Ιούλιο 2019!!

      Ρωτάει το εβραιόπουλο τον παππού του:

      -Παππού είναι καλύτερα να λέμε 3 τοις 100 ή 3 στα 100?

      -4 είναι καλύτερα παιδί μου!!

      Κάτι σαν το διαχρονικό μέρισμα της ΕΥΑΠΣ θα λέγαμε (4,46%). Εταιρεία με στασίδι σταθερά στην πρώτη σειρά των Greeks Aristocrats αν είχε τέτοιο δείκτη η κεφαλαιαγορά.

      Διαγραφή
  73. ΕΧΑΕ

    Διαβασμένος φίλος είχε την καλοσύνη να μου επισημάνει ορισμένα στοιχεία για την ΕΧΑΕ τα οποία καταρρίπτουν την πεποίθηση σου για αύξηση εξόδων στην ΕΧΑΕ. Συγκεκριμένα

    -στις σελίδες 20-21 των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων α' τριμήνου 2021 φαίνεται ότι οι αποδοχές προσωπικού στον όμιλο μειώθηκαν σε 2.560 εκ από 2.750 το 2020 παρά το γεγονός ότι οι υπάλληλοι αυξήθηκαν σε 231 άτομα από 223 το 2020.

    Η εταιρεία επίσης από το 2019 ως μέλος ευρύτερης κοινοπραξίας έχει αποκτήσει το 44% του μετοχικού κεφαλαίου του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ. Η συμμετοχή της ΕΧΑΕ αντιστοιχεί στο 0,78% της κεφαλαιοποίησης του συγκεκριμένου χρημ/ρίου κι έγινε έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου.

    https://www.athexgroup.gr/el/Boursa-Kuwait-privatization-process

    Επένδυση επιτυχής καθώς για την περσινή χρήση το Κουβέιτ έκοψε μέρισμα 0,04/μετοχή στις 12/04 ποσό που-εαν διατηρηθεί-στις επόμενες χρήσεις σημαίνει απόσβεση κεφαλαίου σε 10 χρόνια. Αξίζει  να σημειωθεί ότι η σημερινή αποτίμηση αυτής της συμμετοχής σήμερα είναι 4,409 εκ (φαίνεται στη σελ. 32).

    Επίσης η ΕΧΑΕ έσοδα από υποστηρικτικές εργασίες προς το εν λόγω χρηματιστήριο 126 χιλιάδες ευρώ το 1ο τρίμηνο, καθώς επίσης είχε σχεδόν τριπλασιασμό εσόδων από νεοσύστατο Χρηματιστήριο Ενέργειας (έσοδα  €309 χιλ. από €118 χιλ. το 2020) τα οποία μοιάζουν επαναλαμβανόμενα (σελ. 20). 

    https://www.athexgroup.gr/documents/10180/6268870/ATHEX_Q1_2021_Fin_Stmts_GR_Version_47_522.pdf/a3e42ccd-788b-4075-a081-5a03d0520566

    Με την προσθήκη των εκτάκτων εσόδων από τις φετινές ΑΜΚ είναι εύκολο να πιθανολογήσουμε δυνατό φετινό 6μηνο (και έτος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπέρα κύριε hippy την ευαπς εδώ πως την βλέπετε πολλά χαρτιά δεν βγαίνουν στα 5 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΑΠΣ: Μετοχή με αξία. Για Value Investorς.

      Αγαπημένη επιλογή του Χίππη από το 2015 που ως λαός βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας ψηφίζοντας τους τζιχαντιστές συριζας.

      Η ΕΥΑΠΣ στα 5€ έχει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 181 εκ ευρώ.

      Έχει ταμείο 81.916 εκ ευρώ, έχει υποχρεώσεις για μισθώσεις 438 χιλ ευρώ δηλαδή καθαρό ταμείο 81.478 εκ ευρώ.  Δηλαδή το 44.40% της κεφαλαιοποίησης.

      Νοικοκυρεμένη εταιρεία. Στην τελευταία χρήση  οι παροχές αποζημίωσης μειώθηκαν από 2.044 εκ ευρώ το 2019 σε 1.993 εκ ευρώ το 2020. Το  2020παρουσίασε EBITDA της τάξης του 22.6 εκ ευρώ. Δηλαδή η ΕΥΑΠΣ παίζει με ένα EV/EBITDA 2020 = 4.42 (πολύ χαμηλό) και με ένα P/E 2020 = 8.43 αν αφαιρέσουμε τα μετρητά από την κεφαλαιοποίηση.  

      Η ΕΥΑΠΣ είναι μια κανονική μηχανή παραγωγής μετρητών. Το 2020 είχε ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των 15.31 εκ ευρώ.  

      Από την άλλη βέβαια ως επενδυτές γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ τίθεται να ιδιωτικοποιηθεί ούτε η ΕΥΔΑΠ ούτε η ΕΥΑΠΣ ώστε να γίνουν πολύ περισσότερο αποδοτικές σαν εταιρείες. Οπότε πρέπει πάντα να τις βλέπουμε σαν dividend plays. Θα βγάζουν μεγάλα κέρδη τα οποία θα συνοδεύονται από υψηλές ελεύθερες ταμειακές ροές. Θα είναι δηλαδή πραγματικά, όχι faux και έτσι θα μπορούν να δίνουν υψηλό μέρισμα. Αεροπλανικές πτήσεις όμως όπως η ΕΠΣΙΛ, η  ΚΟΥΕΣ, η ΒΥΤΕ, η ΠΛΑΘ (εξαιρετικές επιλογές όλες) ΔΕΝ πρόκειται να κάνουν.

      Η ΕΥΑΠΣ κατά την γνώμη μου είναι το απόλυτο καταφύγιο. Να σε προστατεύσει από τις επιθετικές επιδρομές όπως η περσινή του covid. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ σε κάθε σπίτι (διασκεδάζουμε όμως στην αυλή).

      Θεωρώ τα €5,50 ταβάνι. Εκτός εάν γίνει κάποια σημαντική τραπεζική κίνηση και δώσει ώθηση στο μαγαζί προς τις 1200 μονάδες (ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο κατά τη γνώμη μου).

      Διαγραφή
  75. Καλησπέρα κύριοι, θά ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος να μου πει αν ή άνοδος τίς τιμής του πετρελαίου ευνοεί τις ΜΟΗ καί ΕΛΠΕ ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάχιστα ενδιαφέρει η τιμή του πετρελαίου, αφορά μόνο την αποτίμηση των αποθεμάτων κύριε Ευαγγελε. Το περιθώριο διύλισης έχει σημασία που πέρσι για τις περισσότερες μονάδες ήταν καταστροφικό (για τις "σύγχρονες" δικές μας όμως ελαφρά θετικό). Εάν η πανδημία νικηθεί οικουμενικά (και όχι μόνο στη Δύση) οι δικές μας θα απογειωθούν καθώς πολλές εταιρείες διύλισης μείωσαν σημαντικά την παραγωγή τους το 2020 και το πρώτο τρίμηνο του 2021.

      Θα νικηθεί φέτος όμως στην υφήλιο ο covid? Απ΄ότι λένε οι λοιμωξιολόγοι δύσκολο.

      Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Wood Mackenzie, ο ευρωπαϊκός κλάδος διύλισης θα καταγράψει απώλειες 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως μέχρι το 2023, εξαιτίας της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

      Το τελευταίο διάστημα πάνω από 8 διυλιστήρια στην Ευρώπη έχουν προχωρήσει είτε σε αναστολή είτε σε περιορισμό της λειτουργίας τους. Στη Γαλλία, εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης και των χαμηλών περιθωρίων, η Total προχώρησε σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του διυλιστηρίου Donges. Στην Πορτογαλία η Galp ανακοίνωσε ότι εντός του 2021 θα διακόψει τις εργασίες στο διυλιστήριο του Πόρτο.

      Το διυλιστήριο Heide της Γερμανίας θα μειώσει το προσωπικό του κατά 106 θέσεις, ενώ το διυλιστήριο στη Ριέκα της Κροατίας σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή του. Στη Φινλανδία, η Neste ανακοίνωσε το κλείσιμο του διυλιστηρίου Naantali μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ το διυλιστήριο της Αμβέρσας, ιδιοκτησίας του Ομίλου Gunvor, σταμάτησε την επεξεργασία αργού στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

      Μία από τις δύο μονάδες απόσταξης της Cepsa στο La Rabida της Ισπανίας βρίσκεται σε αδράνεια και θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία μόνο όταν βελτιωθεί η ζήτηση. Τουλάχιστον δύο διυλιστήρια στην περιοχή της Μεσογείου εξετάζουν το ενδεχόμενο οριστικού κλεισίματος.

      Ακόμη και στην Τουρκία η Tupras ανακοίνωσε μείωση της συνολικής παραγωγής διύλισης κατά 16,8% σε ετήσια βάση ενώ η Lukoil ανακοίνωσε ότι στα διυλιστήρια της Ρωσίας και της Ευρώπης, η παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 14,7% σε ετήσια βάση. Τέλος το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Πολωνίας PKN Orlen, γνωστοποίησε ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 η μείωση της παραγωγής του ανήλθε στο 12%, ενώ αντίστοιχη ήταν και η μείωση στα γαλλικά διυλιστήρια της Total.

      Διαγραφή
    2. Όλες οι εταιριες που εμπορεύονται και επεξεργάζονται πρώτες ύλες, όπως πετρέλαιο , σιτάρι , χάλυβας κ.λ.π θέλουν σταθερότητα στις τιμές για να μπορέσουν να έχουν τα αναμενόμενα περιθώρια κέρδους.

      Γενικά μια απότομη πτώση των τιμών της πρώτης ύλης είναι καταστροφικό για όσες εταιρείες έχουν υψηλά αποθέματα. Το αντίστροφο συμβαίνει σε μια απότομη (αλλά όχι υπερβολική ώστε να μειώσει τη ζήτηση) άνοδος των τιμών.

      Διαγραφή
    3. Μακροπρόθεσμα (το λέω απο το 2008 όταν το πετρέλαιο έφτανε 150 δολ και η Goldman Sachs έλεγε για 200) η τιμή στόχος του πετρελαίου και των εταιρειών που το εμπορεύονται είναι το ΜΗΔΕΝ.

      Όμως τώρα το πετρέλαιο θα πάει πάνω!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη, λέτε να περάσει τα 100δολ στο μέλλον; Και μέχρι πότε βλέπετε να διαρκέσει η άνοδος; στα επόμενα 2 χρόνια ή και παραπάνω;

      Διαγραφή
    5. Επίσης, θα επηρεάσει αρνητικά τα χρηματιστήρια ο παγκόσμιος εταιρικός φόρος που συμφώνησαν ή θα είναι ευκαιρία για καμιά διορθωσούλα το φθινόπωρο;

      Διαγραφή
    6. αν παει 150 το πετρέλαιο, πιστεύω θα είναι πολύ άσχημη εξέλιξη για τις εταιρίες γενικώς και την οικονομία

      Διαγραφή
  76. Κυριε Τακη θα ηθελα να μαθω την γνωμη σας για την μεσοπροθεσμη πορεια της Αλφα. Εγω βλεπω οτι ειναι σε δυνατα χερια, οι πιο πολλοι στα forums λενε οτι στο 1,10 μετα την αυξηση θα ειναι ακριβη. Αξιζει καποιος να μπει πριν την αυξηση και να παραμεινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εμένα οι τράπεζες (και δεν τα λέω αυτά σήμερα, τα λέω από πέρσι) είναι σε μακροπρόθεσμο πάτο. Αν δεν έχουμε άλλη εξέλιξη άσχημη, που δεν μπορεί να προβλεφθεί, ... σαν την έλευση του Τρίπρα το 2015 ή εξωγήνινων το 2022 ... τότε είμαστε στη φάση εξυγίανσης των κεφαλαίων τους. Οπότε μετά η αγορά θα κοιτάξει P/E για να δούμε πόσες φορές πάνω μπορούν να πάνε.

      Σε αυτή τη φάση δεν θα αγόραζα ΑΛΦΑ .... οι αγορές γινόντουσαν πέρσι όταν το έλεγα. Κανονικά τώρα οι προνοητικοί πάνε σε πωλήσεις και κρατάνε τα τσάμπα κομμάτια για να δούν την συνέχεια του έργου.

      Το επόμενο βήμα θα ήθελα να είναι ένα reverse split σε όλες τις τράπεζες ... να παίζουν απο 3 ευρώ και πάνω .... και εκεί να σταθεροποιηθούν πριν αρχίσει η μεγάλη ανάβαση!!!

      Εννοείται με Πειραιώς δεν ασχολούμαι ..... μόνο ο άσχετος με τα 13134213000200 nicks έβλεπε ευκαιρία την Πειραιώς πέρσι!!

      Διαγραφή
    2. Μια διορθωση ομως απο αυτα τα επιπεδα ειναι αρκετα πιθανη λογω κ των νεων κοκκινων δανειων που θα προκυψουν λογω πανδημιας. Κε Τακη επενδυτικα θα κρατουσατε μονο μια τραπεζα ή θα προτιμουσατε διασπορα στις 2 ή 3 που θεωρειτε επενδυσιμες;

      Διαγραφή
  77. Εγώ βλέπω μια έντονη άνοδο στην περιφέρεια του ΧΑ που είναι αδικαιολόγητη. Ανεβαίνουν χαρτιά πεθαμένα. Δεν μου αρέσει αυτό...

    Επίσης, φίλος μου παλιά καραβάνα του ΧΑ μου λέει ότι έχουν αρχίσει και τον ρωτούν άσχετοι για το τι γίνεται με το χρηματιστήριο, άκουσαν ότι είναι σε άνοδο. Είμαστε σε αυτή τη φάση...

    Αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο θα αρχίσουν να πέφτουν. Το αντίθετο μάλιστα μπορεί να τα δεις να τα τραβάνε στην ανηφόρα φουλ. Πάντως χρειάζεται προσοχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας κ. Ευρωβλαχε. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σοβαρές υπερβολές και στρεβλώσεις σε εταιρείες χωρίς κανένα μέλλον που δεν πρόκειται να εμφανίσουν ποτέ κέρδη (πόσο μάλλον να δώσουν μερισμα). Στην καλύτερη περίπτωση θα φυτοζωουν, στην χειρότερη θα κλείσουν. Αυτό δεν θα έχει σίγουρα καλό τέλος.

      Διαγραφή
    2. Εγώ δε συμφωνω καθόλου μαζί σας.
      Αφήστε τη χρηματαγορά να κάνει κανένα παίγνιο της προκοπής .... να πάει κανένα ψοφίμι 5 και 10 φορές πάνω.

      Αχ ... που είναι οι ωραίες εποχες προ 1999;;;!!! Κάτι κουνιόταν τότε ... τώρα ύπνε που παίρνεις τα παιδιά είναι το ΧΑχα μας.

      Διαγραφή
    3. κ. Τάκη, μιας και μιλάμε για ελληνικό χρηματιστήριο και small caps, θα ήθελα, αν την έχετε κοιτάξει καθόλου, μια ιδέα σχετικά με την ΤΖΚΑ, με βάση τα αποτελέσματα και μετά την επικείμενη αύξηση, μου φαίνεται σαν πραγματική ευκαιρία, υπάρχει κάτι που μου ξεφεύγει και το έχετε δει εσείς με την έμπειρη 👃 σας?

      Διαγραφή
    4. ΠΛΑΘΑΡΑ ΟΛΕ
      ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΟΥΛΗ ΛΙΓΟ ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΗΟΤ ΚΛΑΔΟ ΜΙΚΡΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΛΥ

      Διαγραφή
  78. Κύριε Τάκη καλημέρα.
    Θα ήθελα τη γνώμη σας για τον Τιτάνα. Δεν θέλω να τον κρίνεται ως εταιρία σε σχέση με τις Αμερικάνικες αλλά ως Ελληνική. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η μετοχή αλλά η εταιρία αν βλέπετε ότι πατάει καλά στα πόδια της και έχει προοπτική στο μέλλον.
    Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Για όσους ασχολούνται με τον ΛΟΥΛΗ... λέτε η LOULIS LOGISTICS SERVICES να κάνει την διαφορά αυτή την χρονιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Μερικές συγκρίσεις, σε συνέχεια ανάλυσης του κ. HIPPY για την ΕΥΑΠΣ:

    Με σημερινές τιμές το ETF iShares Global Water UCITS ETF USD έχει σύμφωνα με το yahoo! finance p/e = 37,04. Είναι επενδεδυμένο κατά 37,81% σε Utilities (προφανώς εταιρείες σαν τις δικές μας ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΠΣ) ΚΑΙ ΚΑΤΆ 59,37% σε Industrials (προφανώς εταιρείες εμφιάλωσης νερού ή κάτι σχετικό).

    Οι εξειδικευμένοι κύριοι που το διαχειρίζονται έχουν επενδύσει κατά:

    9,76% στην American Water Works Co Inc με p/e = 39,52 (TTM) & Yield 1,54% - US
    8,67% στην Xylem Inc με p/e = 71,40 & Yield 0,94% - US
    5,74% στην Veolia Environment SA με p/e = 93,89!!! & Yield 2,72% - FR
    5,02% στην Halma PLC με p/e = 57,06 & Yield 0,52% - GB
    4,75% στην Geberit AG με p/E = 36,79 & Yield 1,73% - SW
    4,66% στην Pentair PLC με p/e = 28,08 & Yield 1,15% - US
    4,55% στην Essential Utilities με p/e = N/A & Yield 2,12% - US
    4,22% στην Suez SA με p/e = N/A & Yield 3,24% - FR
    3,95% στην United Utilities Group PLC με p/e = 15,32 & Yield 4,32% - GB
    3,59% στην Severn Trend PLC με p/e = 28,08 & Yield 4,11% - GB

    Ο λόγος που διάλεξα ,ενα ETF είναι γιατι οι τοποθετήσεις είναι υποτίθεται πολύ καλές. Μόνον η United Utilities είναι συγκρίσιμη με τις δικές μας ΕΥΔΑΠ (p/e = N/A - εντελώς συγκυριακό) και ΕΥΑΠΣ(p/e = 15,48), χωρίς να επαναλαμβάνω στοιχεία από την ανάλυση του κ. HIPPY που στην ουσία μας δίνουν μονοψήφιο p/e.

    Η ΕΥΑΠΣ έχει μπροστά της μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που θα εκτελεστεί σε μεγάλο ποσοστό από επιδοτήσεις - τζάμπα λεφτά.

    Προσωπικά η ΕΥΑΠΣ είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή (8,29%) στο χαρτοφυλάκιό μου και η ΕΥΔΑΠ πολύ παρακάτω (2,8%). Σύνολο στα νερά = 11,09%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέροντα στοιχεία. Ευχαριστούμε!

      (κι εγώ πρεσβύωψ είμαι...και δεν αναφέρομαι μόνο στην όραση)

      Διαγραφή
    2. Μα και το δικο μου ψευδωνυμο δεν αναφερετσι στην οραση. Καθε αλλο...

      Διαγραφή
    3. Πρεσβύωψ = βλέπει καθαρά μακριά

      Διαγραφή
    4. Πρεσβύωψ = βλέπει καθαρά μακριά !!!!

      Διαγραφή
  81. Από ό,τι καταλαβα στην φριγγο μονο εγω δεν αγορασα! Πολλή σιγουρια και ενθουσιασμός, εγω θα κρατουσα μικρο καλαθι, αλλά μαλλον ειμαι μειοψηφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε LARI, από που προκύπτουν αυτά που λέτε? Ενθουσιασμός στα 12-13 λεπτά? Λίγο παράξενα μου ακούγονται. Καλοπροαίρετα ρωτώ.
      Έχω την αίσθηση.ότι οι περισσότεροι της παρέας, έχουν τοποθετηθεί προ πολλού, πέριξ του 0,20€. Έχω χάσει επεισόδια?

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω πότε τοποθετήθηκε ο καθένας, βλέπω όμως ό,τι αγαπιέται η μτχ

      Διαγραφή
  82. Διάβασα ότι εταιρεία παροχής ασφαλειών ρουμανικών συμφερόντων πάει για κλείσιμο,και έχει 180000 ασφαλισμένα ΙΧ,τι φθηνιαρηδες είμαστε;να ζεις δύο κοσμήματα ελληνικών συμφεροντωνΕΥΠΙΚ και ΙΝΛΙ και να πας να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σε εταιρείες του κόλπου,ρε καβουρομανες δώστε κανά ψιλό να ζήσει η χώρα,φραγκοφονιαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας κύριε Κωνσταντίνε. Απολαμβάνω την ευθύτητα και οξύτητα του λόγου σας. Ως έχω θέση σε αμφότερες τις εταιρείες και ως οπαδός του οικονομικού πατριωτισμού δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σας. Ασφαλιζομαστε μόνο σε ελληνικές εταιρείες!

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν έχω θέση σε ασφαλιστικές,αλλά κύριε Ξενοφών τα αυτονόητα γραφω

      Διαγραφή
  83. Κύριε Τάκη, λέτε να έχουμε κάποιες από τις παλιές ένδοξες μέρες για την Βιοσκ; Εδώ και περίπου έναν χρόνο την βλέπω ότι μπορεί να τρελάνει κόσμο...μου αρέσει και το αντικείμενό της πολύ...είναι κάτι σαν μονοπώλιο...αυτή και τη Γέβκα τις πιστεύω πολύ, όπως παλιότερα που σας έλεγα για Profile.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Άλλη μία που μου αρέσει είναι η Centric λόγω κρουαζιέρας και τουρισμού...με προβληματίζουν λίγο τα 100εκ μετοχές...θα ήθελα ένα reservr split εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Εγώ θα ξαναεπιμεινω,το κάνω από 1,2,ΑΛΜΥ,άλλο το παρελθόν ,άλλο το παρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΤΟ SITE ΤΟΥ IKTINOY
    https://www.iktinos.gr/el/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Κυριοι καλησπερα σας ,
    θα ηθελα να ρωτήσω -οποιον ισως γνωρίζει- εαν τα χρήματα της Αγορας της εταιρείας Chipita , θα εμφανιστουν ως ΑΕΠ (πχ εισοδος χρημάτων απο εξαγωγες)στο Q2 του 2021.
    Ευχαριστῶ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΕΠ γιατί;
      ΑΕΠ είναι η παραγωγή τελικών προιόντων και υπηρεσιών.
      Όχι η αγορά επιχειρήσεων.

      Διαγραφή
  88. Μήπως γνωρίζει κάτι για Σάτο? 18 εκ τζίρο και 7 edbita? Και δεν κουνιέται έχει κάποιος άποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.capital.gr/epixeiriseis/3394875/sato-to-2020-i-apofasi-gia-tin-amesi-epikurosi-tis-sumfonias-exugiansis

      Η εταιρεία ειναι κουφαρι. Αν εγκριθει η συμφωνία εξυγίανσης, η εισηγμένη θα εκκαθαριστεί και δεν θα μεινει τιποτα στους παλιους μετοχους.

      Διαγραφή
  89. χθες σκεφτόμουνα, ο Μάνθος ποιά έχει σειρά να πιάσει την ΑΛΟΥΜΥΛ. Μόλις είδα την ανάρτηση σήμερα. Έχουν γίνει τόσο προβλέψιμα τα πράγματα στο μαγαζάκι μας!! Καλά έβαλε και τον Μάνθο μαζι, πάρε τον ένα βάρα τον άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂