Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ελληνική Χρηματαγορά Νο6

Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη  Ελληνικό Χρηματιστήριο


210 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Το μεγαλύτερο ράλι όλων των εποχών?? :-)

      Διαγραφή
    2. έρχεται το ΕΛΛΗΝΙΚΟ !! όχι όπως παλιά .
      https://tovatraxi.com/business/archeologikos-xwros-to-elliniko-meta-tin-anakalypsi-skeletou-arxaiou-ependyti/#.Xv3Txedx2Uk

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα κύριε Τάκη. Την ίδια ώρα ξυπνήσαμε,μου δίνετε θάρρος.
    Έρχεται,ήλθε,αναμένουμε.Το ερώτημα είναι ποιόν καρτερούμε,όχι βέβαια τον Γκοντό.Καλή συνέχεια αγαπητέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος έρχεται κε Τάκη, και δεν το πήρα είδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Τάκη Τι εεεεερχεται? Δώσε μας λίγο στίγμα!!!!καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σύντεκνος μόλον εννοεί την εισαγωγή της Ενετ στην Κύρια αγορά που πιθανόν θα ακοκουθήσουν και άλλες νέες εισαγωγές.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον εννοεί ότι έρχεται το ντουμάνι στις τράπεζες!

      Διαγραφή
  5. Το εμβόλιο και το καλοκαιρινό ράλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MENTI

    Παραλειπόμενα από την Γ.Σ. της 1/7/20:
    1) Η επίπτωση του κορονοιού στον κύκλο εργασιών του Α'Εξαμήνου είναι της τάξης του -5% (-300 χιλ. ευρώ), από ταυ οποία περίπου τα 2/3 (περίπου 200 χιλ) οφείλονται στην πτώση του τζίρου των διαγνωστικών εργαστηρίων (δουλεύανε κατά την διάρκεια του λοκντάουν στο 10% του κανονικού τους τζίρου περίπου), ενώ το υπόλοιπο 1/3 (περίπου 100 χιλ.) οφείλονται στην πτώση του τζίρου από προμήθειες νοσοκομείων (οι εξαγωγές ήταν σταθερές). Η διοίκηση, βλέποντας και την πολύ καλή επίδοση του Ιουνίου αναμένει οτι μέρος αυτής της πτώσης του 5% μπορεί να καλυφθεί στο Β'εξάμηνο, ώστε το σύνολο του έτους η πτώση να είναι της τάξης του 2,5%, δηλαδή από τα 13,45 εκ. ευρώ τζίρο να κινηθεί περίπου στα 13,10 εκ. ευρώ τζίρο. Όλα αυτά υπό την προυπόθεση μη ύπαρξης νέου λοκντάουν, που σίγουρα θα επηρεάσει εκ νέου τις εργασιες της εταιρίας.
    2) Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου που είχε με την Eurobank η εταιρία, όπου διεκδικούσε 900 χιλ. ευρώ από την Eurobank, όμως η απόφαση ήταν τελικά απορριπτική. Εξετάζεται να γίνει προσφυγή σε μεγαλύτερο βαθμό.
    3) Η σκέψη για επιστροφή κεφαλαίου μετατίθεται για το μέλλον (η Διοίκηση δεν ήταν αρνητική), ωστόσο λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της συγκεκριμένης χρονιάς και της αβεβαιότητας για το μέλλον, θεωρείται ως πιο σώφρων επιλογή να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ρευστότητα και να είναι θωρακισμένη η εταιρία έναντι οποιουδήποτε ενδεχομένου.
    4) Εφ'οσον ευωδοθούν οι προσπάθειες θα ανοίξουν 2 ακόμα διαγνωστικά εργαστήρια εντός του έτους (η Διοίκηση εξετάζει καθημερινά και νέους χώρους, ώστε να επιλεγούν οι κατάλληλοι για την επιτυχία του εγχειρήματος). Το διαγνωστικό εργαστήριο στα Πατήσια έκλεισε (ήταν το μοναδικό που είχε οριακά αρνητικό αποτέλεσμα).
    5) Γίνονται προσπάθειες για την επέκταση στον μοριακό έλεγχο για την ανάπτυξη νέων προιόντων. Βρίσκεται σε αναζήτηση των κατάλληλων υπαλλήλων που θα στελεχώσουν το αντίστοιχο τμήμα.
    6) Οι σχεδόν διπλάσιες αποσβέσεις του 2019 δεν θα επαναληφθούν και το 2020 (θα κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα).

    Σε γενικές γραμμές υπάρχει ικανοποίηση για την μέχρι τώρα πορεία το 2020 και αισιοδοξία για καλύτερες μέρες σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Luckincoffee έχουμε κανένα νέο; Αγοράζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριοι, σας παρακαλώ πολύ. Χαλαρώστε ... μην ανοίγετε κόντρες μεταξύ σας.

    Η επιτυχία ή η αποτυχία, το κέρδος ή η ζημία δεν οφείλεται ούτε στους γκουρούδες, ούτε σε όσους κάνουν προτάσεις ή αναλύσεις ... αλλά αποκλειστικά και μόνο στις δικές σας επιλογές και στις όποιες αποφάσεις σας.

    Σβήνω όλα τα ατυχή σχόλια που πιθανόν να δημιουργούν κόντρες ή αντιπάθειες.
    Συμπαθάτε με.

    Σεβόμαστε το χώρο, συμμετέχοντας στις συζητήσεις συμφωνώντας ή διαφωνώντας με επιχειρήματα και ευπρέπεια.
    Δεν είναι τόσο δύσκολο νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Τάκη, τι το ήθελες το Έεεεεερχεται!!!, Πήρε φωτιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Τάκη αυτό ήταν πάντα το ζητούμενο .Οταν όμως εντελώς απρόκλητα έρχεται ο καθε πικραμένος και βρίζει με εκφράσεις όπως σιγουριά και βλαμενοι να με συμπαθατε αλλα δεν θα πάρουμε την αγιαστουρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου το βλαμμενος δεν πηγαινε για σενα αλλα για τον αλλο απο πανω. απλα πρωτη φορα εγραφα στο μπλογκ ως απαντηση και προφανως την εβαλα σε λαθος μερος.
      λυπαμαι για την παρεξηγηση. ισα ισα εγω συμφωνουσα μαζι σου.
      να σαι καλα...

      Διαγραφή
    2. Κύριοι μην παίζετε το παιχνίδι του χαζοτρόλ.
      Επαναφέρω για μικρό χρονικό διάστημα τον έλεγχο σχολίων ... καθώς ο ανόητος βλάξ, χρησιμοποιεί την παλιά του μέθοδο, να χρησιμοποιεί δηλαδή nicks άλλων.

      Λίγο υπομονή. Η βλακεία είναι ανίκητη, αλλά η υπομονή ενός βλάξ γρήγορα εξαντλείται.
      ΜΗΝ ΠΑΊΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    3. Κύριε TATA κανένα πρόβλημα και όπως έγραψα εφ όσον δεν αναφερθηκατε σε μένα δεν ισχύει αυτό που έγραψα.

      Διαγραφή
    4. Κύριοι να πω κάτι άσχετο;

      Έεεεεεερχεται !!!
      Πω, πω το μούρλανα το χαζοτρολ. Έχει τρελαθεί σας λέω .... τι έρχεται;

      Τον τρέλανα. Άνω κάτω τα έκανε το βλαμμένο.

      Εεεεεερχεται βλάξ!!!

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη μου αυτό δεν είναι δίκαιο να βλέπετε την επιθεώρηση μόνο σας ...I'm joking my friend
      ..

      Διαγραφή
    6. Θα του άφηνα του βλάκα να περνάει που και που κανένα σχόλιο, έτσι να παίρνει λίγη δόξα, ότι κάτι είναι. Αλλά άρχισε τις περσινές του ηλιθιότητες ... να μιμείται άλλα nicks.

      Διαγραφή
    7. Μετά το μπάνιαρισμα χρειάζεται Μπαλαουρο Κύριε ΤΑΚΗ !

      Διαγραφή
    8. Με κομπλεξικούς και με μυαλό πίθηκα δεν ασχολούμαι. Μου είναι αδιάφοροι και καθόλου χρήσιμοι.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη πόσους μήνες τώρα γράφω πως απορώ με την υπομονή σας και δεν ήταν ρητορική η ερώτηση. Ευτυχώς εξαντλήθηκε για τους λόγους που αναφέρετε παραπάνω...

      Διαγραφή
  11. Το να ζητάς απ' τον κύριο Τάκη μια ανάλυση ενός ισολογισμού είναι κατανοητό ,το να του ζητάς μετ' επιτασεως να σου πει ένα χαρτί να ψωνίσεις είναι γυφτιά,αυτό είπα,γιατί τόσο μιγιαγγιχτος ζητήσατε να σας προτείνει χαρτί;όχι δεν το βλέπω,γιατί τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας σχολίασα γιατί υπάρχει και καλύτερος τρόπος αν θέλετε να σχολιάσετε κάποιον (παρ' ότι είναι γεγονός ότι δεν αφορούσε εμένα το σχόλιο σας).Υπάρχουν και φίλοι που είτε είναι νέοι στο άθλημα καθ ότι κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος οπότε αφήστε τους να ζητούν απαντήσεις που ίσως δεν πάρουν ποτέ. Δέστε τους σχολιασμούς των φίλων Ηippy Barren Andrea Ευρωβλαχου και πολλών άλλων για να μην αδικώ κάποιον και κρίνετε. Πάνω απ όλα σεβασμός εφ όσον ο άλλος απλά ρωτα..

      Διαγραφή
  12. Αφορμή για να τα γράψω μου έδωσε κάποιος,δεν βλέπω το μήνυμα του τώρα,ίσως διαγράφηκε,που έλεγε ότι η αλφα δεν ανεβαίνει κλπ κύριε cook μην εμπλέκετε αλλά ονόματα στην μεταξύ μας συζήτηση,τους διαβάζω και τους εκτιμώ.και το βλαμμένος δεν το έγραψα εγώ,αλλά άλλος.τελος ,γιατί θα χει δίκαιο ο κύριος Τάκης να μας τα χωσει





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειρήνη κύριοι. Το παλιό γνωμικό, δες τον χαρακτήρα του άλλου όταν παίζει χαρτιά μαζί σου βρίσκει έδαφος θωρώ και στην παρούσα συγκυρία. Ας βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό, η ανωνυμία μας δίνει και αυτό το δικαίωμα να φύγουμε απτη βιτρίνα της επωνυμίας και να είμαστε αυθεντικοί. Κε. Τάκη μετά από αυτό το χαμούλη νομίζω ότι πρέπει να έρθουν και τα αποκαλυπτήρια του...Έεεεεερχεται!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε σεις μην ταΐζετε το βλακοτρόλ ....

      Όχι δεν θα έρθουν τα αποκαλυπτήρια. Τα αποκαλυπτήρια εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα γίνουν απο τον ίδιο .... υπομονή.
      Στις αγορές κερδίζουν οι έξυπνοι και οι υπομονετικοί.

      Διαγραφή
    2. οκ δίκιο έχετε και πάλι. θα κάνω τουμπεκί ψιλοκομμένο.

      Διαγραφή
    3. Χρονος και υπομονη εγραφε ο Τολστοι κυριε Τακη.

      Διαγραφή
  14. Μήπως είναι αυτό που έρχεται?

    https://money.yahoo.com/coronavirus-stimulus-checks-white-house-considering-second-round-seriously-since-first-round-worked-very-well-165017526.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έξυπνοι και υπομονετικοί,κρατάω το υπομονετικοί,μήπως αφορά την εταιρεία που συζητούσαμε με τον κύριο hippy και του είπατε για υπομονή κύριε Τάκη;ΧΑ,ΧΑ,να την ονοματισω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στη παρακάτω αναφορά αναλύεται η πορεία του κλάδου της υαλουργίας παγκοσμίως και προβλέπει πως ο συγκεκριμένος κλάδος θα μεγεθύνεται από το 2020 έως το 2027 με ρυθμό 5.1% το χρόνο. Το ερώτημα είναι ποσο μεγάλο κομμάτι από τη πίτα θα καταφέρει να αποκτήσει η frigoglass τα επόμενα χρόνια...
    https://www.databridgemarketresearch.com/reports/global-glass-bottle-market/amp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ψάχνετε πολύ. Ξέρουμε καλά ποιά είναι η αξία της εταιρείας. Αλλά θα πρέπει να κάνει πίσω και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και να δεχτεί μια "αραίωση".
      Αλλά θα μου πείτε εδώ στην Ελλάδα η πλειοψηφία θεωρεί τις εταιρείες τσιφλίκια τους και πως πρέπει να τις ελέγχουν πλειοψηφικά. ΝΑ ΜΗ ΤΙΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΤΕ!!

      Διαγραφή
  17. Όποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω την θέση των θεσμικών σε συγκεκριμένη μετοχή ας μου το υποδείξει να ψάξω,ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχει λίστα που δημοσίευται και ενημερωνεται τακτικά από την ΕΧΑΕ νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω βάλει στο μάτι μια μετοχή μικρομεσαία,έχω ενδείξεις ότι αλλάζει επίπεδο και μπορεί να δώσει υψηλές αποδόσεις,αγόρασα μόνο 1100 κομμάτια,μόλις ψωνίσω την επόμενη βδομάδα και τα υπόλοιπα θα σας την πω,δείχνει ότι από το στάδιο των επενδύσεων και της διεύρυνσης να στοχεύει στην αύξηση της κερδοφοριας,.στο παρελθόν ,ενώ είναι καλή εταιρεία,έχει κουράσει,επιτρέψτε μου να σας την πω το επόμενο σαββατοκύριακο και να δω και τις απόψεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για αρμαγγεδωνα μετα απο τη καταστρατηγηση της καμπυλης των αποδοσεων απο τις κεντρικες τραπεζες κανουν λογο κυριε Τακη. Καθολου αισιοδοξια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι τα ευχάριστα.
      Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που τα λένε είναι οικονομολόγοι που δεν έχουν αγοράσει ποτέ τους μετοχές.
      ΠΟΛΥ ΧΑΊΡΟΜΑΙ.

      Διαγραφή
  21. Κύριε Τάκη ποια η γνώμη σας για την ΠΕΡΦ? Είναι αγοράσιμη σε αυτά τα επίπεδα ή δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τα κέρδη μίας και μόνο χρονιάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το ψιλικατζίδικο δεν μπορώ να ασχολούμαι πλέον. Για τη λεγάμενη τα είχα πει και παλαιότερα ... πάει πολύ καλά. Αλλά δε μου λέτε; Αν πάρει κάποιος 5.000 κομμάτια (δεν είπα και πολλά) με ποιό τρόπο θα καταφέρει να τα δώσει; Μετά απο λίγο θα αρχήσει η γκρίνια.
      Δεν υπάρχουν εντολές, μακρυά οι αγοραστες απο τους πωλητες, η μετοχή δεν κουνιέται και δεν ανεβαίνει και κάτι τετοια γκρινιάρικα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΑΡΩΚΩΣΤΕΝΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό δεν είναι χρηματιστήριο κ Τάκη. Μπακάλικο είναι...

      Κακώς δεν τα έχω μπουμπουνισει όλα. Το χρόνο μας χάνουμε εδω. Είναι λέει ψηλά η Αμερική κ θα γυρίσει, λες κ αν όντως γυρίσει εμείς εδώ θα κάτσουμε να κοιτάμε...

      Δεν ανεβαίνουμε στην άνοδο κ πέφτουμε στην πτώση.. Για γέλια..

      Διαγραφή
    3. Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
      Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
      Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

      Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
      Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
      ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.

      Παρ΄όλα αυτά προσωπικά μάλλον ενεχυροδανειστής αισθάνομαι παρά μπακάλης. Δανείζω χρήματα με ενέχυρο τον (υπερσιβηρικό) ΑΔΜΗΕ και σε 3-4 χρόνια θα τον επιστρέψω 50% ακριβότερα (και με τα μερίσματα 65%). Ομοίως και με άλλα ασημικά.

      Ναι βρε Χίππη αλλά το WTER έδωσε αυτήν την απόδοση σε ένα ένα μήνα και η SAP σε τρεις...ε και? έχουμε κι αυτά τόσα όσα αντέχει η καρδιά μας

      Διαγραφή
    4. Ποια water k hippy??

      Δείτε τι γίνεται ευρύτερα... Σε κλάδους όπως το cloud, το cybersecuriry, το e- commerce, το e- signature etc.. μιας κ είστε κάποιας ηλικίας δείτε βασικά τι γίνεται στη wall από τα 80ς μέχρι σήμερα...

      Βάλτε μια επένδυση 50.000 ευρώ όταν εδώ παίζανε όλοι τράπεζες κ τα χασάν όλα πόσα έχουν γίνει όχι σε εταιρίες άγνωστες αλλά σε κολοσσούς...

      Από το 2004 μέχρι σήμερα πχ στην apple το κεφάλαιο αυτό είναι σχεδόν 17 εκατ, στην amazon 3 από το 2009. etc. Συγνώμη αλλά τι συγκρίνετε??

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα Κύριοι και συνάδελφοι. 35 χρόνια γιοματα στις αγορές συναντήθηκα με κάθε λογής επενδυτές από μέτριους μέχρι παιχταραδες. Εγώ συγκαταλογομαι στους μέτριους. .Θελω να μου βρείτε και να μου υποδειξετε κάποιον που κάθησε πάνω σε μια μετοχή από τα χαμηλά της Και την πούλησε στα υψηλά της είτε είναι η Amazon η Google η Αpple etc..Κανεις..Γιατι? Γιατι κανένας δεν αντέχει τα ύψη των πολαπλασιων αποδόσεων..

      Διαγραφή
    6. Καπετάνιος δεν διαφωνώ έδωσα ένα παράδειγμα για να δείξω τη διαφορά μέσα σε ένα εύρος 10ετιας plus.

      Μιλάμε για ταχεία... 30 χρονια άνοδος με τις διορθώσεις της. Μη τη συγκρίνουμε με το περιπτερο εδώ. Εδώ λεφτά τέτοια βγήκαν μόνο την τριετία 97-99.Και τα λεφτά που σηκώθηκαν τότε εκατοντάδες εκατ σε ΑΜΚ γίναν κοτερα, σπίτια κ καταθέσεις στην Ελβετία κατά βάση.

      Πιο παλιά δεν ξέρω ήμουν πολύ μικρός. Πλέον δυστυχώς δεν έχουμε αγορά. Αντί να κοιτάνε οι έταιριες πως να μπουν κοιτάνε πως να βγουν.

      Διαγραφή
    7. "Όταν κάποιος πιστεύει πως κάτι θα συνεχίζεται μονίμως στο μέλλον, επειδή απλώς συνέβη για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρελθόν, τότε οι ξένοι λένε πως πάσχει από το… σύνδρομο της γαλοπούλας.

      Το συμπαθές αυτό πουλί βλέπει κάθε πρωί ένα ανθρώπινο χέρι να ανοίγει το κλουβί του και να το ταΐζει. Διαπιστώνοντας ότι αυτό επαναλαμβάνεται για 364 συνεχόμενες μέρες, πιστεύει πως το ίδιο ακριβώς γεγονός θα συνεχίζεται επ’ άπειρον.

      Την 365η μέρα όμως του χρόνου -συνήθως λίγο πριν από τα Χριστούγεννα- η γαλοπούλα μένει έκπληκτη, καθώς το ίδιο χέρι που επί μεγάλο χρονικό διάστημα την τάιζε έρχεται τώρα να την πνίξει"

      Από το σύνδρομο της γαλοπούλας έπασχε η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτών στη χώρα μας το 2000 αλλά και στις ΗΠΑ με την επιτυχία και εν συνεχεία κατάρρευση των dot.coms. Το έργο ξαναπαίχτηκε με την ίδια επιτυχία το 2008 με την χρεοκοπία της ΛΗΜΑΝ κι ελπίζουμε, παρακαλάμε, προσευχόμαστε στον Μεγαλοδύναμο να μην το ξαναζήσουμε τουλάχιστον φέτος.

      Κύριε Ανδρέα είστε παλιός, τα ξέρετε αυτά, ομοίως όμως κι εμείς, μην μας υποτιμάτε. Είναι ωραίο που είστε αισιόδοξος, σκεφθείτε όμως ότι ο Dow Jones ανανεώνεται, εταιρείες που μεσουρανούσαν κάποτε αργότερα χρεοκόπησαν κι αντικαταστάθηκαν (πχ Eastman Kodac) όπως κι η General Electric που παλεύει για την επιβίωση της. Επιχειρήματα όπως "παρακολουθούμε και θα πάρουμε έγκαιρα είδηση την "στραβή" και θα πουλήσουμε" που διατυπώσατε το πρωί προσωπικά δεν με πείθουν, το ζήσανε αρκετοί με την Lucid Coffee πρόσφατα, την Enron παλαιότερα κλπ (στην κρίση της Λημαν χρεοκόπησαν πάνω από 2.000 τράπεζες στην Αμερική)

      ΑΣΧΕΤΟ για την ιστορία να σας πω ότι σε ένα ιστολόγιο στον Capital που μια παρέα γράφαμε το 2011-12 αγοράσαμε την Apple "άκοπη" στα $180. Ψαρώσαμε και την δώσαμε σε μια διόρθωση λίγο πριν τα $400 ακριβώς όπως εύστοχα περιέγραψε ο καλός καπετάνιος. Αντίθετα τα ΟΕΔ που αγοράστηκαν το 2012 στα €14,25 δεν έχουν πουληθεί ακόμα. Ο λόγος απλός...δίνουν αδιάλειπτα καλό τόκο.

      Διαγραφή
    8. Κύριε hippy η αγορά εδώ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ ... προτιμώ λοιπόν να ψάχνω στην αγορά των dot.com , της Λημαν και ειδικά των Lckink Coffe παρά στην ανυπαρξία των Κουτσολιούτσων, των Ζαβλιάριδων και των ζομποτραπεζών που απο το 2007 ΜΗΔΕΝΙΣΑΝ.

      Εδώ είναι GAME OVER.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη τελικά η υπομονή σας εξαντλήθηκε και αποεπενδυθηκατε εντελώς από την ψοροκωσταινα;;
      Kill bill

      Διαγραφή
    10. Κ Hippy δεν υποτιμώ. Διαπιστώσεις κάνω... Εξάλλου το γεγονός ότι όλη η Ελλάδα από ιδιώτες μεχρι ασφαλιστικά ταμεία μηδένισαν από τις τράπεζες είναι γεγονός. Οικογενειακα λεφτά χάσαμε κ εμείς δυστυχώς. Όλη η προηγούμενη γενιά αγοραζε Εθνικές,Εργασιας, Εμπορικές, Πιστεως κλπ κλπ για αποταμίευση και σύνταξη.

      By the way, το σύνδρομο της γαλοπούλας (σελ. 93 Black Swan, NNT)
      δεν ξέρω αν ταίριαζει στην περίπτωση αν και εύστοχο. Δανειζόμενος από το ίδιο βιβλίο έναν όρο (καθώς αναφέρθηκα στο παρελθόν κάνωντας προβολή στο μέλλον) μάλλον πιο εύστοχο θα ήταν ο όρος "αναδρομικη στρέβλωση".

      Θεωρώ πάντως ότι αυτά που γράφω περί μη ύπαρξης αγορας πλεον δεν μπορείτε να μην τα παραδεχτειτε. Το ότι μπορεί να υπάρχουν 5-10 αξιόλογες εταιρίες δεν σημαίνει τπτ για μένα. Αν ο θεσμός λειτουργούσε σωστά γιατί δεν έχουμε νέες εισαγωγες? Δεν χρειάζονται λεφτα οι επιχειρήσεις να αναπτυχθούν? Στα ΤΕΠΙΧ αλήθεια πως τρεξαν τόσες χιλιάδες να κάνουν αιτήσεις για δανειοδότηση έως 40% του τζίρου τους? Μήπως γιατι έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν? Δανεικα κ αγύριστα?? Για ρωτήστε αν έχετε τραπεζικά στελεχη να σας πουν τι παίζει...

      Διαγραφή
    11. Κατ΄αρχήν να συγχαρώ το βασικό κριτήριο επιλογής σας (μεγάλη αύξηση πωλήσεων) που μαζί με την γνώση των θεμελιωδών έδωσε τις πολλές διαδοχικές επιτυχίες και πιθανολογώ πως αυτό θα συνεχιστεί.  Ζαβλιάρηδες και ζομποτράπεζες, το ξέρετε, υπάρχουν παντού. Σάμπως η Citi, η Merrill Lynch , η RBS τι ήσαν...πουλέν? Είπαμε, πάνω από 2000 τράπεζες (μεταξύ τους κι αρκετές σημαντικές) χρεοκόπησαν. Σε ότι με αφορά τοίχο τοίχο και διακριτικά...φοβάμαι, οι παίχτες εκεί δεν έχουν τον θεό τους. Από την γη στον ουρανό και τούμπαλιν.

      Κατά δεύτερον άθελα σας αδικείτε φίλο καλό αναλυτή, τον καλύτερο που έχω γνωρίσει, ο οποίος κυριολεκτικά έσκισε την περίοδο 2017-2018 με τις επιλογές του σε υποτιμημένες μετοχές που μόλις ξυπνούσαν απ΄το λήθαργο. Θέλω να πιστεύω πως όταν οι συνθήκες ωριμάσουν θα επανεμφανιστεί να το επισημάνει. Νομοτελειακά θα γίνει. 

      ΑΣΧΕΤΟ...Θεωρώ λάθος εκ μέρους μου την αναφορά στην LK που τραυμάτισε τα χαρτοφυλάκια αρκετών φίλων. Θα ήταν σωστότερο να είχα καταδείξει την επικινδυνότητα στις ΗΠΑ αναφέροντας το παράδειγμα του πετρελαίου τον Απρίλιο που-δόξα τω Θεώ-δεν είχε θύματα για τους θαμώνες του μπλογκ. Εάν δεν υπήρχε ο έλεγχος σχολίων θα το είχα είχα διορθώσει διαγράφοντας το αρχικό σχόλιο.

      Διαγραφή
    12. Είτε είναι ελληνική είτε αμερικάνικη η μετοχή υπάρχει τιμή που συμφέρει να την αγοράσεις. Η αμερικάνικη αν έχεις διασπορά και μεγάλο χρονικό ορίζοντα ήταν πιο ανεκτική στα λάθη γιατί οι δείκτες είχαν ανοδική πορεία. Πουθενά όμως δεν είναι "εύκολα" τα πράγματα. Ο κύριος hippy που από ότι έχω καταλάβει είναι μαθηματικός θα μπορούσε να συμπληρώσει στο παράδειγμα της γαλοπούλας και το diversity prediction theorem για να δείξει πόσο δύσκολο είναι να εντοπίσεις και να ακολουθήσεις την ευκαιρία της κάθε apple ακόμα και αν είσαι ειδικός και παρακολουθείς από κοντά τον κάθε κλάδο.

      Διαγραφή
    13. Πραγματικά το ρευστό στο ΧΑΑ είναι είδος σε έλλειψη. Δεν πάει πολύς καιρός άλλωστε που με παράδειγμα την ΣΠΕΙΣ κι εγώ γκρίνιαζα για την ανοχή της επιτροπής κεφαλαιαγοράς στην χειραγώγηση της τιμής κλεισίματος με μονοψήφιες συναλλαγές. Κάτι που επίσης με θυμώνει με δαύτους της επιτροπής είναι ότι σε τέτοιους δύσκολους καιρούς διευκολύνουν την μεταφορά ρευστότητας με τις τεράστιες (για την αγορά) εκδόσεις εταιρικών ομολόγων διαπραγματεύσιμων στο ΧΑΑ. Είναι στραβό το κλίμα το τρώει κι ο γάιδαρος.

      Διαγραφή
    14. Αρα κ. Hippy (με ολο το σεβασμό) μάλλον τελικά δεν πρέπει να πουλάμε με τίποτα!!!!! μετοχή με συνεχόμενη ανάπτυξη-συνεχόμενα κέρδη . Και αν αυτή η μετοχή διαπραγματεύεται - απευθύνεται σε χώρα που διαθέτει και το μηχάνημα για τύπωμα χρήματος, παγκόσμια αποδεκτό και ανενόχλητα ( να έχει και καμιά τριανταριά αεροπλανοφόρα για να υποστηρίξει το τύπωμα ) τότε ακόμα καλύτερα .( κατα την άποψη μου πάντα )
      Δηλαδή U.S.A μόνο με λίγα λόγια ή το πολύ πολύ και καμιά ΚΙΝΑ για λίγο φθηνότερες μετοχές και για διασπορά.
      Και πάνω απ όλα να είναι οπωσδήποτε ολες αντικορόνα και μόνο αυτή την περίοδο.


      Κύριε Τάκη λέτε να σοβαρολογούν οι αναλυτές για την VIPS για κέρδη στο Q2 = 1.295 δις $ με αποτίμηση 14 δίς $ .

      Κατέχω 500 τεμ VIPS απο εχθές.

      Διαγραφή
    15. VIPS https://list.vip.com/100554164.html?ff=6|11|2|1|14

      Διαγραφή
    16. Το αμερικάνικο χρηματιστήριο μπορεί να σου δώσει αποδόσεις 4 και 5 φορές πάνω και μετά να σου τα πάρει πίσω χωρίς να το καταλάβεις. Οι διακυμάνσεις είναι τέτοιες ώστε η ψυχολογία να υπερβαίνει τα θεμελιώδη. Ειδικά, αυτή η πλατφόρμα του Robin Hood που άνοιξε εκεί θα κάψει πολύ κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιος για trading και αργά ή γρήγορα να μην τον τσουρομαδήσουν.

      Έχω μόνιμα στο μυαλό μου το πολύ καλό διδακτικό ανέκδοτο που είχε γράψει ένας φίλος εδώ στο blog, με τον σκύλο των 100 εκ δρχ που τα λεφτά από την πώλησή του έγιναν 2 γάτες των 50 εκ.

      Εδώ έχω να προσθέσω και κάτι άλλο. Ο κάθε επενδυτής έχει ένα δικό του μοναδικό στυλ και κάποιες αγαπημένες μετοχές. Θα πρέπει, λοιπόν, να κάνει τις δικές του επιλογές και να μην παρασύρεται από άλλους, άσχετα αν μπορεί να παίρνει ιδέες από άλλους. Αυτό γιατί όταν η επένδυση θα γυρίσει κάτω θα πρέπει να είναι σε θέση μόνος του να τη διαχειριστεί, να αξιολογήσει τι έχει πάει στραβά για να δει αν θα μείνει ή θα φύγει και κυρίως να μην σιχαίνεται την επιλογή του.

      Κι επειδή είναι και καλοκαίρι, έχουμε δικαίωμα να κάνουμε και κανένα όνειρο.
      Έχω κάνει λοιπόν την ακόλουθη Dream list για αγορά:
      ΜΥΤΙΛ από 5,xxx (και κάτω εννοείται), ΔΕΗ από 2, ΜΟΗ από 8, ΟΠΑΠ από 6,5, ΑΣΚΟ-ΚΡΙ-ΠΛΑΚΡ-ΕΥΑΠΣ 30-40% φθηνότερα, αν και όποτε έρθουν!

      Διαγραφή
    17. Κύριε Alex σχετικα με την VIPS ύπάρχει και ο παρακάτω κίνδυνος

      The oversight bill, which was passed by the Senate last week, requires all foreign companies listed in the U.S. to certify that "they are not owned or controlled by a foreign government" and that they must submit audits for inspection by the Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB), which currently audits every U.S. company.
      Over the past couple of days, investors have been selling first and asking questions later as shares of Chinese companies have tumbled on the news. However, investors are missing a BIG point in that companies have three years to provide the information before it would lead to the delisting of a company's shares. Yet that hasn't stopped the recent selling pressure that has caused shares to drop significantly despite the market indices climbing higher throughout the past week.

      Διαγραφή
    18. Κύριε ALEX ο καθένας μας έχει τη μοναδική επενδυτική του φιλοσοφία και ψυχολογία. Το-κατά τη γνώμη μου-εύστοχο κριτήριο επιλογής βάσει της θεαματικής ανάπτυξης των πωλήσεων αναφέρθηκε από τον κύριο Τάκη προ ημερών. Ο συντηρητικός εγώ για αυτοάμυνα προσθέτω το "τοίχο τοίχο" και διασπορά.

      Ανέφερα πιο πάνω την επιτυχημένη κερδοσκοπία το 2012 της Apple. Παρέλειψα (κακώς, κάκιστα) μια αποτυχημένη κατά το τελευταίο 3μηνο του 2018 όταν η εταιρεία από τα $230 έχασε το 1/3 της κεφαλαιοποίησης της διορθώνοντας μέχρι τα $140 άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας μαζί με τις υπόλοιπες του κλάδου της. Το αποτυχημένο μου στοίχημα ότι δεν θα σπάσει τα $200 έκλεισε 10% χαμηλότερα κι έκτοτε δεν ξαναασχολήθηκα με την εταιρεία. Κάποιος θα πει "κακώς",  να θυμίσω όμως ότι το δικό μας μαγαζί με τον Κυριάκο unde portas πετούσε.

      Φίλε Ευρωβλάχο εάν η ΕΥΑΠΣ πάει κάτω από 3 ευρώ θα πουλήσω το σπίτι μου και θα την αγοράσω. Σε μερικούς μήνες θα πάρω δύο σπίτια χα χα. Άριστες επιλογές και τιμές αλλά για το συνολικό καλό των μικροεπενδυτών και την ψυχική μας υγεία ελπίζω να μην τις δούμε (η ΑΣΚΟ μόνο μου φαίνεται κάπως κουρασμένη)

      Διαγραφή
    19. Christos C πολύ σωστή η επισήμανση σου και σ ευχαριστώ.
      Δες λίγο και αυτή την άποψη
      Will Chinese Companies Be Delisted?
      Tensions are rising between the U.S. and China again. Back in May, the Senate voted on a bill that could force many Chinese companies to delist from the U.S. stock exchanges. The bill still has to pass through the House of Representatives and President Trump, but this hasn’t stopped investors from speculating and exiting their Chinese positions over the past few weeks.

      The reality is the new bill is aimed at uncovering Chinese companies that are “owned or controlled by a foreign government.” It also states that the SEC needs to require companies to have more visibility into their financials (i.e., the Public Company Accounting Oversight Board needs access to foreign companies’ audits for three-straight years).

      The bill has had overwhelmingly bipartisan support, so far, which raised a recent concern about one of our stocks…

      “If I’m not mistaken, the U.S. may soon require Chinese companies to comply with certain requirements. How will this impact VIPS? Is it likely that Chinese companies will be delisted, or will delist from U.S. exchanges?”

      First, it’s important to note that the Senate bill doesn’t impact any Chinese stocks that comply with all U.S. and global accounting standards. You may recall that American Depositary Receipts, or ADRs, are created by American banks to enable investors to invest in the shares of a foreign company. ADRs provide financial reports in English and they comply with U.S. accounting conventions. Also, ADRs must file disclosure statements with the SEC.

      On the other hand, non-ADR stocks do not necessarily comply with these regulations and requirements. So, non-ADR Chinese stocks could get hit by the posturing in Washington, D.C., but not the quality ADRs.

      ...all of the Chinese companies that I recommend, including Vipshop Holdings Ltd. (VIPS), are financially sound, quality ADRs. Vipshop Holdings has been transparent in releasing quarterly results and filing annual reports. As a result, I don’t expect it to be impacted by the Senate bill.

      Μεγάλα παιδιά είμαστε και θα πρέπει να προσέχουμε.
      Προσωπικά πάντως θα το πάω το στοίχημα .Το πολύ πολύ να μου της μετατρέψουν σε κινέζικες μετοχές και να διαπραγματεύονται ΚΙΝΑ (χωρίς να γνωρίζω αν μπορει να γίνει κάτι τέτοιο) .

      Διαγραφή
    20. Καλησπέρα Ηλία hippy,καλησπέρα φίλοι.
      Κύριε ALEX KLO φίλος χρηματιστής που έφυγε νωρίς με ερωτούσε για ποιό λόγο να πωληθεί μια μετοχή με καλά θεμελιώση σε ανοδική τροχιά.Δεν τον άκουσα πολλές φορές πουλώντας με κέρδος ΜΟΗ στα 9.30 ή ΤΕΝΕΡΓ στα 5,66 κρατώντας όμως τις ΟΤΕ,ΜΥΤΙΛ και αργότερα την ΑΔΜΗΕ.Θέλω να πω ότι κάποιες φορές αξίζει να κρατάς κάποιες μετοχές για χρόνια,μετοχές που δίνουν μέρισμα,που σέβονται τον μέτοχο,που τηρούν κανόνες.
      Φίλτατε Ηλία με έκανες να ξαναδώ τον ΟΛΠ,από το 2003 με την δημόσια εγγραφή έως το 2005 είχα ασχοληθεί με αυτόν.Ξαναμπήκε στο χαρτοφυλάκιο,τώρα πλέον σταθερό μέλος.
      Ας μην γκρινιάζουμε για το ΧΑΑ.Έχουμε ξαναδεί την απαξίωση του,έχουμε δει και την κατάρευση της Wall.Και στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι εξαιρετικά ρευστά.Έχοντας γιό στις ΗΠΑ μαθαίνω από πρώτο χέρι τις καθημερινές ανατροπές,όχι τις χρηματιστηριακές αλλά τις ανατροπές της καθημερινότητας,των σχεδίων των νέων,του τρόπου ζωής των ανθρώπων.Την αναβίωση του ρατσισμού,την αύξηση των διχαστικών κυρηγμάτων,την ξενοφοβία μέσα στην κατ΄εξοχήν πολυπολιτισμική κοινωνία.Τώρα αν αυτά θα επηρεάσουν κάποια στιγμή τα χρηματιστήρια της υπερδύναμης; Ο καθείς δίνει την δική του απάντηση.

      Διαγραφή
    21. Υποψιαστηκα ότι θα έπαιρνε φωτιά το ΜΠΛΟΓΚ μετά απ αυτό που σχολίασα στον φίλο Ανδρέα.Ηθελα να ιντριγκαρω τον Φίλο ΗΙPPY και τους υπόλοιπους φυσικά γιατί είχε πέσει λίγο (δικαίως?)η τάση και δεν είναι καλό...Παραμενω Ελλαδα παραμενω ΧΑΑ με 45% ρευστότητα. Το ΧΑΑ θα πληρώσει αργά ή γρήγορα και στα μικρά ποιοτικά..

      Διαγραφή
    22. Φίλε Νίκο σκεφτόμαστε θετικά. Η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές, ο γιος φτιάχνει ένα εξαιρετικό βιογραφικό στις ΗΠΑ, μακάρι κάποια στιγμή να τον δούμε καθηγητή στο Μετσόβιο. Κι αν γίνει στη θέση της ασήμαντης Περιστέρας διπλή χαρά χα χα χα.

      Νομίζω πως ο ΟΛΠ πληρώνει τα απόνερα της κρουαζιέρας. Έκανε πολλές επενδύσεις εκεί. Όποιος πιστεύει ότι ο κλάδος θα ανακάμψει μέσα στην προσεχή 3ετία (εγώ ναι) δεν έχει λόγο να αμφιβάλλει ότι η μετοχή θα ξαναδεί τα περσινά €25 κι αρκετά παραπάνω. Είναι το 12% του χαρτοφυλακίου μου.

      Διαγραφή
  22. nickname "hunter": Κάτι συμβαίνει με την ΦΡΙΓΟ και παει να ανοίξει με μεγάλη πτώση και πολλά κομμάτια σε σχέση με τους όγκους που έκανε τελευταια; Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Μπαφετάκος αντελήφθη ότι τα πολλά παρκαρισμένα κασέρια τη σήμερον ημέρα είναι άνευ αντικρίσματος και προχωράει σε αγορές.Στα χαμηλά της αγοράς πουλούσε και μας έλεγε ότι δεν βρίσκει ευκαιρίες,είδε όμως έστω και τώρα το φως το αληθινόν και αυτό που έεεεεεεεεερχεται...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριοι ολοκλήρωσα τις αγορές μου,δεν κομίζω γλυκά εις Αθήνας,αλλά βλέπω ψωμί στα πλαστικά Θράκης,δεν τα συμπαθούσα αλλά βλέπω κινήσεις μαζέματος ανά τον κόσμο και στόχευση υψηλότερη κερδοφορία,θέλω και τις απόψεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω ξαναμπήκα στο χαρτί, μετά από χρόνια.
      Βλέπω να κάνει τη διαφορά φέτος.

      Διαγραφή
  25. Τάκη τα είπες όλα..δεν κάνει κομμάτια.... και εγώ που βρήκα το ΣΠΙ θεωρώ ότι αν δεν κάνει όγκους δεν αγοράζεται. Ενώ το βιοσώλ με τα καλά και τ α άσχημα του τουλάχιστον κάνει κομμάτια και κάποια στιγμή το 0,40 θα το ακουμπήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Με πράξη 1 μετοχής η ΕΒΡΟΦ πέφτει 21%... είμαστε έστω και λίγο σοβαροί σε αυτό το μαγαζάκι που λέγεται Ελλάδα; Αηδιασα εντελώς σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. https://www.bankingnews.gr/index.php?id=507471
    Αυτό κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνει τις τράπεζες να πετάξουν προσωρινά, λόγω κλεισίματος των ανοιχτων θέσεων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Star surgical και εδώ μια που παίζει χωρίς ανταγωνισμό αφού είναι κ μοναδική στο είδος .καποιος οφθαλμίατρος ίσως βοηθούσε να μας πει την γνώμη του .Προσφερει λύσεις για μυωπία και πρεσβυωπία κ καταρράκτη .collamer lenses οι πατενταρισμένο φακοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Vision correction is certainly an elective procedure, and we can expect ongoing disruption from COVID-19. In the first quarter, sales rose 9% despite the pandemic — which is remarkable, considering that a high proportion of sales come from China, and surgeries were essentially halted for seven weeks of the quarter. Nevertheless, the continued spread of the pandemic will slow growth and hinder the launch of new products like the EDOF lens.
    The U.S. market is still a large opportunity, but it's a difficult one. The company's top-selling lens, the EVO+ (which offers an expanded optical zone and an easier, less invasive means of implantation) is still not approved in the U.S., although it is over large parts of the world including Europe, India, and Japan.
    Even so, cost is a factor that could continue to limit adoption to those with more severe vision problems. LASIK correction for two eyes averaged about $4,500 last year. Visian ICL often costs around twice that much. And to the extent that fear of the procedure limits people from getting LASIK, ICL certainly isn't likely to fare any better. The procedure requires implantation of the ICL on top of the natural lens but under the iris. It is a 20- to 30-minute procedure, similar to cataract surgery, but is still likely to seem more invasive than LASIK to many people.
    It’s possible that the kind of cultural shift toward ICL that has happened in some Asian markets may never come to the U.S., leaving the company more geographically focused and more open to eventual competition. With the stock priced for growth, that could cloud our vision.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα σας!! Τάκαρε πέταξες κοτρώνα στα λιμνάζοντα νερά του ΧΑΑ με το "έεερχεται..."

    Πάντως οφείλω να δώσω ένα μεγάλο respect στον κ.Vasilisg, γιατί ψάχνοντας να θυμηθώ κάτι και ξανακοιτώντας παλιότερα ποστ πέριξ του Μαρτίου, είδα ότι αντιλήφθηκε εγκαίρως την αλλαγή προς το θετικότερο και γενικότερα τα σχόλια του ήταν πολύ δυνατά, κρίνοντας τα σήμερα και αφού γνωρίζουμε πως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

    Φίλοι εσωτερικού την άποψη σας για αυτό το νέο/ενδεχόμενο (μέρισμα από μπάνκια και δη ελληνική !!!):
    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2031937/eurobank-pos-tha-dianeimei--eidiko-merisma-stoys-m.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έεεερχεται και λένε ότι είναι και βαρυ!!

      Διαγραφή
    2. Μηπως κανενα πακετο για τις τραπεζες;

      Διαγραφή
    3. Έεεερχετε... μήπως κ Τάκη εννοείτε την νέα φόλα?
      Ιντραλότ στην επιτήρηση !
      Τι έρχεται τέλος πάντων ο Χαρίλαος με τον Λέανδρο Περπέρη?
      https://www.youtube.com/watch?v=V2J3GgjCEpE

      Διαγραφή
    4. Έεεερχεται!!!

      Πυ-πυ-ππππύραυλος!!!

      https://finance.yahoo.com/news/coronavirus-european-stocks-mixed-as-eurozone-ministers-set-to-discuss-stimulus-080142633.html

      Πλάκα κάνω! Δεν νομίζω ότι είναι αυτό. Οι Ευρωπαίοι μας έχουν συνηθίσει στη μετριότητα. Αν και η μητέρα των μαχών θα δοθεί την άλλη εβδομάδα με τους 4 βόρειους να αντιτίθενται στον δανεισμό άνευ όρων και τους υπόλοιπους να θέλουν απεγνωσμένα ρευστό.

      Διαγραφή
    5. Σωστός!! Τα μέτρα λογικά θα ληφθούν, το πιθανότερο όμως σε μεταγενέστερο χρόνο. Προς το παρόν τα γνωστά...pretend and expand. Δεν είναι κακό να φτιάξουμε λίγο ρευστότητα (για μένα κυρίως μιλάω)...ο ευκολότερος για την εποχή τρόπος είναι διακράτηση των μερισμάτων πχ ΕΥΑΠΣ, ΟΤΕ

      Διαγραφή
  31. Κύριε Τάκη αυτό το βαρύ που εεεεερχεται είναι θετικό η θα μας ερθη στην κεφαλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάντως ο παπαγαλεω διαρκώς φιλοξενεί άρθρα για το πόσο καταστροφική θα είναι η
    Bad bank για τις τράπεζες για τους μετόχους για το κράτος.Το θέμα είναι από ποιους
    Τα παίρνει κ τα λέει αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι τέτοιοι όπως και κάτι παπαγάλοι άσχετοι, τύπου ψευδοπροφήτες Μπανανίες (ο ψυχοπαθής των nicknames) διευκολύνουν κάποιους άλλους στην ολοκλήρωση των σχεδιασμών τους.

      Διαγραφή
    2. το θέμα είναι, ότι δεν παίρνει απάντηση στο ερώτημα του, "ποιός θα βάλει τα λεφτά"

      Διαγραφή
  33. Απαντήσεις
    1. Η ΔΕΗ είναι μια απο τις λίγες μακροπροθεσμες επιλογες για Ελλάδα. Αλλά τα ζώα μου τα αργά ....

      Διαγραφή
  34. Καλήμερα σας Κε Τάκη
    Παρακολουθήσω ανελλιπώς τις συζητήσεις σας και είναι η πρώτη φορά που γράφω...και ξέρετε γιατί? τα νευρά μου με τον ΚΟΡΔΕ.....έλεος πια με την ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ...αφού δεν υπάρχει Χρυσόμαλλο δέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χθεσινή ανάρτηση από το Capital για ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ κύριε Vangelis :

      Σήμερα τριπλασίασα τη θέση που έχω στην ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ και έχεις δίκιο να λες ότι η συμπεριφορά της μετοχής είναι σκέτη απογοήτευση.

      Θεωρώ ωστόσο πως σε κάποιες περιπτώσεις ευθύνονται άλλο τόσο και οι επενδυτές με τις μή ορθές επιλογές τους.

      Η συγκεκριμένη εταιρεία, με τις τιμές των μετάλλων στα χαμηλά τους και την ζήτηση στα τάρταρα λόγω ανομβρίας έργων, έχει καθαρή αξία 0,34 € ανά μετοχή που σημαίνει 82,99 % απόσταση από τη σημερινή της τιμή.
      Αναφέρομαι πάντα στην καθαρή αξία και όχι στη λογιστική που πολλές φορές ξεγελάει.

      Η ονομαστική αξία της μετοχής είναι 0,42 € που σημαίνει 124,60 % απόσταση απο τη σημερινή της τιμή.

      Θα μπορούσα να αναφερθώ και στο τι θα σημάνει για την εταιρεία μία άνοδος των τιμών στα μέταλλα, όπως και η εκκίνηση των μεγάλων έργων που κάποια στιγμή νομοτελειακά θα γίνει, ως μόνο αντίδοτο του κράτους σε μια επερχόμενη περίοδο ύφεσης.

      Με λίγα λόγια αν ο κάθε επενδυτής αντί να αγοράζει προβληματικά ζόμπι και υπερτιμημένες μετοχές, γυρνούσε το κεφάλι δίπλα του και πρόσεχε κάποιες καλές ευκαιρίες, θα έβγαινε διπλά κερδισμένος.

      Όταν βλέπω το αποτέλεσμα μιας ενδοοικογενειακής διαμάχης να δημιουργεί εξόφθαλμη στρέβλωση, την εκμεταλλεύομαι και περιμένω.

      Αν αυτό το εντοπίσουν πολλοί επενδυτές η στρέβλωση θα λήξει γρήγορα και αυτός που επέλεξε να βγει από τη μετοχική σύνθεση μέσω της αγοράς αντί ενός πακέτου, θα φύγει μια ώρα αρχύτερα.

      Μπορεί η αναμονή να κουράζει αλλά η υπομονή αποζημιώνει. Μπορεί η στρέβλωση να αποκατασταθεί ή μπορεί να συνεχιστεί στέλνοντας την τιμή στα 0,10 € και εγώ θα ξανατριπλασιάσω τη θέση μου.

      Δεν με ενδιαφέρει και τόσο, πόση είναι η πτώση από την τρέχουσα τιμή μιας μετοχής αλλά με ενδιαφέρει πολύ, πόση είναι η πτώση από τη καθαρή αξία μιας μετοχής.

      Διαγραφή
    2. δηλαδή ενδεικνύεται το συνεχές μουαγεν?

      Διαγραφή
    3. Να σχολιάσω μόνο το εξής ... η ονομαστική αξία δεν παίζει κανένα, μα κανένα ρόλο. Μην την προσμετράτε σε κανέναν υπολογισμό σας!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη έχετε δίκιο και σύμφωνα με την οικονομική-λογιστική βιβλιογραφία όπως γνωρίζω εδώ και χρόνια, πράγματι , η ονομαστική αξία δεν παίζει πουθενά και σε κανένα υπολογισμό ρόλο.

      Κάποιοι τη συνδέουν μερικές φορές με τη δυνατότητα-άνεση της εταιρείας να κάνει επιστροφές μετοχικού κεφαλαίου.

      Ο λόγος που εγώ όμως την αναφέρω είναι απλά γιατί κάτι μου δείχνει, συνδυαστικά με πολλούς άλλους παράγοντες, για μια εταιρεία. Όχι τόσο ως απόλυτο νούμερο, αλλά ως απόσταση από τη πραγματική και από τη τρέχουσα αξία μιας μετοχής.

      Δεν ισχύει πάντα, ούτε μια ονομαστική αξία από μόνη της σημαίνει κάτι, πάρτε το ως προσωπική εκτίμηση, άλλωστε είστε κατά πολύ ανώτερος μου στα οικονομικά και ξέρετε πολύ περισσότερα από μένα.

      Κύριε Βαγγέλη όχι, δεν εννοώ αυτό. Το συνεχές μουαγέν είναι ότι πιο καταστροφικό υπάρχει και δεν το ακολουθώ ποτέ.

      Εγώ αναφέρομαι σε προσαρμοσμένη τακτική tarantula trading και αποκλειστικά για περιπτώσεις που γνωρίζουμε και μπορούμε να υπολογίσουμε ορθά, τη πραγματική αξία μιας εταιρείας – μετοχής.

      Όχι επειδή απλά βλέπουμε την τιμή μιας μετοχής να πέφτει και νομίζουμε ότι πρέπει να αγοράσουμε.

      Σε όποια περίπτωση, αυτός που το κάνει, θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει διαφορετικά η οικονομική καταστροφή είναι εγγυημένη από χέρι…

      Διαγραφή

    5. "Όταν βλέπω το αποτέλεσμα μιας ενδοοικογενειακής διαμάχης να δημιουργεί εξόφθαλμη στρέβλωση, την εκμεταλλεύομαι και περιμένω."
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      θέλω να πιστεύω ότι δεν το εννοείτε.
      Αλλιώς ελάτε να αγοράσετε λίγες creta ή Δομικά Φιλίππου

      Διαγραφή
    6. Σωστός! Αλλά η περίπτωση Κορδελου δεν φαίνεται να εμπιμπτει σ αυτήν την κατηγορία μέχρι στιγμής τουλάχιστον...

      Διαγραφή
    7. Δομικά Φιλίππου φταίνε οι εποπτικές αρχές .... αλλά για άλλη μια φορά δεν αναλάβαν τις ευθυνες τους.

      Creta αυτα τα περι ενδοοικογενειακής κόντρας τα ακούω βερεσέ. Τη βούλιαξαν την εταιρία και οι δύο .... από πότε, τάχα μου, προέκυψε η ενδοοικογενειακή κόντρα; Από όταν σταμάτησαν ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ;

      Διαγραφή
    8. Κε Τακη,επειδη διαμενω στην ιδια πολη(εδρα της CRETA ) ενα θα σας πω..ΝΥΦΕΣ

      Διαγραφή
    9. Καλά, τι θυμηθήκατε κύριε Τάκη...την αλητεία και την αδιαφορία της ψωροκώσταινας απέναντι στα τρωκτικά που δαγκώνουν τα παιδιά της

      Η ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ είναι νομίζω η ΑΙΣΧΡΟΤΕΡΗ περίπτωση εισαγωγής στο ΧΑΑ εταιρείας.

      Οι ΑΦΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΥ (που είχαν μια μικρή εταιρεία που έφτιαχνε τούβλα) ενοποίησαν με πλαστά έγγραφα δωρεάν παραχώρησης την κατασκευαστική εταιρεία ΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ που ανήκε στο θείο τους (μεγάλη εταιρεία στην εποχή της είχε κατασκευάσει με την ΑΕΓΕΚ το 1ο μέρος του ΜΕΤΡΟ) και με διαδικασία εξπρές μπήκαν στο ΧΑΑ τέλος Αυγούστου 1996 αν θυμάμαι καλά.
      Μετά 3 περίπου μήνες ο θείος τους (που τάχα ήταν σε διακοπές όταν έγινε αυτό) έκανε αγωγή και ζήτησε την έξοδο της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ από το ΧΑΑ και φυσικά το πέτυχε αφού η εισαγωγή ήταν παράνομη (χωρίς την έγκριση του βασικού μετόχου.
      Βασικός Ανάδοχος στην εισαγωγή ήταν η Εμπορική Τράπεζα η οποία ΟΦΕΙΛΕ να είχε ελέγξει την νομιμότητα των δικαιολογητικών πριν την κατάθεση του φακέλου.
      Κανείς από τους "υπευθύνους" ( ?) της επιτροπής κεφαλαιαγοράς (άλλη αμαρτία αυτή) δεν της ζήτησε ευθύνες (για εισαγγελέα ούτε λόγος) αλλά ούτε και από τις υπόλοιπες υποανάδοχες τράπεζες που καρπώθηκαν την αμοιβή εισαγωγής.
      Καμία αγωγή δεν έγινε απ΄αυτούς κατά των Αφων Φιλιππου για την παρανομία (ο θείος μετά ένα 6μηνο πέθανε).
      Από την επόμενη χρονιά η Φιλίππου Δομικά Εργα βγάζει συνέχεια ζημιές (για μέρισμα ούτε λόγος).

      (ευτυχώς αυτήν την μπανανόφλουδα δεν την πάτησε ο σχετικά νέοςστο ΧΑΑ Χίππης και με τα μυαλά φουσκωμένα)

      Μερικά χρόνια αργότερα, το 2000, οι μεγάλοι κατασκευαστές (ΑΚΤΩΡ, ΕΛΤΕΧ, ΓΕΚ κλπ) κατάφεραν να σταματήσουν την εισαγωγή του Καλογρίτσα στο ΧΑΑ μια μέρα πριν ολοκληρωθεί κι ενώ η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη. Με (φουσκωμένα) ίδια κεφάλαια 2 δις δραχμές είχε κανονίσει ο άθλιος να του εγκριθεί ΑΜΚ 20 δις δραχμές !!!!!!! Ο ορισμός της αγυρτίας.

      Διαγραφή
    10. Και αυτόν τον "Κύριοι "ήρθαν κάποιοι ΑΘΛΙΟΤΑΤΟΙ ΤΥΧΟΔΙΏΚΤΕΣ να τον ξαναβαλουν στην σκακερια πριν 3 χρόνια..Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ..

      Διαγραφή
    11. Ναι κύριε Αδειούχε εννοώ κάθε λέξη. Νόμιζα ότι γράφω κατανοητά Ελληνικά.

      Νόμιζα είναι αυτονόητο ότι όποιος διαβάζει το κείμενο μου καταλαβαίνει πως αναφέρομαι σε περιπτώσεις που η πραγματική αξία μιας εταιρείας είναι μεγαλύτερη από την τρέχουσα (εξόφθαλμη στρέβλωση).

      Σίγουρα πάντως δεν εννοώ ότι είμαι ένας περιφερόμενος μπούφος που αγοράζει το τίποτα, που έχει πραγματική αξία το τίποτα και τρέχουσα αξία το τίποτα άρα εξ ορισμού δε μπορεί να υπάρχει στρέβλωση αφού στο τέλος θα έμενα και πάλι στο χέρι με το τίποτα.

      Μάλλον δεν το διατύπωσα εγώ σωστά.
      Να με συγχωρείτε.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Κων/νε, για κανέναν εδώ, όπως και σε όλα τα forums, δεν σχολιάζω ή απαντάω απρεπώς, ίσα ίσα, αρκετά συχνά, βάζω και λίγο χιούμορ, και ας μην γίνεται πάντα αντιληπτό.
      Απλά, λόγω εμπειρίας μετά από δεκαετίες στον τραπεζικό χώρο, έχουν δει τα μάτια μου απίστευτα πράγματα, που δεν παίρνουν γιατρειά...
      Πχ.Δομ.Φιλιππου.

      Κυρίε Hippy.
      Τα Δ.Φ μπήκαν το καλοκαίρι του 95, και βγήκαν τον Ιανουάριο του 96.!!!!!!
      Τιμή εισαγωγής 2.150 δρχ.
      Πότε δεν πήγαν + στο κλείσιμο!!!!
      Τα Φιλίππου Δομικά,ήταν μια εταιρεία τούβλων στη Θεσσαλονίκη,με πολλά πάγια, ενώ τα Δομικά έργα των ανηψιών του,
      ( τους είχε υιοθετήσει) αν και νέα εταιρεία, θα είχε τα κέρδη από το μετρό, ξεκινώντας από την πλ.Καραϊσκακη.
      Ο παππούς Βαλλής, που τα είχε τετρακόσια, σε ηλικία 70+, παντρεύτηκε την γραμματέα του!!! ,η όποια είχε 2 υιούς (και αυτοί μηχανικοί) και οι οποίοι ζήτησαν από τα 2δις της Δ.Ε 500εκ!!!
      Τα ανίψια φυσικά, αρνήθηκαν, ο παππούς,τα πήρε στο κρανίο, τους αποκλήρωσε, και η συνέχεια στα δικαστήρια, με θύματα,ΕΜΑΣ.
      Ο παππούς είχε δώσει τις μετοχές των ΔΦ στα ανίψια και είχε κρατήσει μόνο το 3% επικαρπία.
      Οι κακόμοιροι μικρομετοχοι, προσπάθησαν με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα να βρουν το δίκιο τους!!!
      Είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες.
      Μια με επικεφαλή τον Καραγκούνη(φαντάζομαι τον ξέρετε όλοι οι παλαιότεροι) και η άλλη με επικεφαλή τον Αλβανό.(λογικά θα τον ξέρετε και αυτόν).
      Εγώ ήμουν με τον δεύτερο.
      Κάναμε μια συγκέντρωση, όπου προτάθηκαν, και εμείς αποδεχτήκαμε, να τρέξουν την διαδικασία ο πρόεδρος του τεχν.επιμελητήριου, κος Λιασκας
      αν θυμάμαι καλά,ένας γιατρός ,μεκ δεντδεν θυμάμαι το όνομα του,και ο δικηγόρος Αλυφαντακης, που το γραφείο του ανέλαβε την υπόθεση των ασφ.μετρων, καταβάλλοντας το 1% της αξίας των μτχ του καθενός.....

      Ήταν ομολογουμένως καλοφάγωτα...

      "Ευτράπελα"
      Ο χαρακτηρισμός της όλης διαδικασίας, και στο δικαστήριο, όπου εκπρόσωπος της εταιρείας ήταν ο λογιστής, αστείες ερωτήσεις από την μεριά του Καραγκούνη και μόνο, απάντηση δεν έχουμε πάρει από κανέναν, και το αποκορύφωμα?
      Πήγα προσωπικά,να κάνω αγωγή σε ΧΑ,ΕΠ,αναδόχους και ένας φίλος δικηγόρος,μου κατέβασε τον τόμο της δικονομίας, όπου σε κάποιο σημείο, έλεγε, ότι οι παραπάνω, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ!!!
      Συγνώμη αν σας κούρασα, μπορώ να γράψω και βιβλίο για αυτή την υπόθεση.


      Ε Κ Δ Ο Τ Ο



      Διαγραφή
    13. Ομολογουμένως κύριε Αδειούχε έμαθα κάμποσα. Ο κ. Γιώργος Αλβανός είναι καλόκαρδος άνθρωπος και γείτονας μου (200 μέτρα). Σε γενικές γραμμές ζημιωμένος (μόνο το διαμέρισμα του διέσωσε κατά την κρίση 2000-2003). Τον συναντώ καμιά φορά που βγαίνω για περπάτημα. Κάπου κερδίσαμε οι ΠΑΣΕΧΑδες (Datamedia, Dionic) αλλού τ΄ακουμπήσαμε (Θεσσαλική). Είχα την εντύπωση πάντως πως ηλικιακά είσαστε μικρότερος και θα τα γνωρίζατε αυτά.

      Για το σκάνδαλο της εταιρείας ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ νομίζω κύριος φταίχτης ήταν ο βασικός ανάδοχος η Εμπορική τράπεζα, δευτερευόντως η κεφαλαιαγορά και φυσικά η δικαιοσύνη. Παρόμοια ιστορία έγινε με την ΒΕΤΑΝΕΤ (λίγους μήνες μετά την ΑΜΚ χρεοκόπησε) με ενόχους κατά τη γνώμη μου επίσης την κεφαλαιαγορά και την δικαιοσύνη. Οι ίδιοι ευθύνονται και για την ΦΟΛΙ ΦΟΛΙ. Να πω την αλήθεια κουράστηκα να ελπίζω. Πιστεύω ότι σ΄αυτή την ζωή δεν θα δω να σπάει το κακό σπυρί της δικαιοσύνης. Δεύτερη ζωή δεν έχει άρα μόνη άμυνα για τους μικρούς εμάς "τοίχο τοίχο και γωνιά γωνιά".

      Διαγραφή
    14. Εγώ γιατί θυμάμαι ότι δεν μου έδωσαν καθόλου μετοχές από την εγγραφή στην Α.Μ.Κ, ενώ είχαν κρατηθεί τα αντίστοιχα χρήματα; Δεν θυμάμαι καλά;

      Διαγραφή
    15. Κύριε Hippy, μικρή σημασία έχει για το ποιός φταίει Εγώ νομίζω, ανάδοχος ήταν η ΕΤΕ, αλλά οκ,ίσως κάνω λάθος.
      Ανέφερα το παράδειγμα των ΦΔΕ, σαν απάντηση, προσωπική άποψη και σύσταση στον Κων.νο να αποφεύγει τα οικογενειακά..
      Και είμαι 57.
      Keep walking 😜

      Διαγραφή
    16. Και κάποιοι φίλοι χαλιουνται για να το πω κομψά επειδή δεν "τραβάει" ο Βαγγελας η ο Κανελλόπουλος..

      Διαγραφή
    17. Με τέτοια θεμελιώδη εάν ο Βαγγέλας διαπραγματευόταν στην Αμερική η κεφαλαιοποίηση θα ήταν τουλάχιστον διπλάσια...δεν πωλείται (τουλάχιστον από εμένα) φίλε καπετάνιο.

      Για τον Κανελλόπουλο δεν έχω άποψη (οι ανταγωνίστριες κάπου εκεί κοντά είναι)...έχω μικρή θέση, δεν φοβάμαι αλλά ούτε κι ενδιαφέρομαι να την αυξήσω

      Διαγραφή
    18. Φίλε Ηippy o κύριος Τάκης Κανελλόπουλος θα τους(μας)1 σιγοψηση σε χαμηλη φωτιά για κάποιο διάστημα(Πότε δεν έκανε μάγκες τους γρήγορους)Και μετά πεδίον δόξης λαμπρόν...Δες τε τι έγινε με το προνόμιο. Τι ετι χρειαν έχομεν μαρτύρων?

      Διαγραφή
  35. Sir Τακη μια ερώτηση να πουλησω ΟΛΠ και να παρω intrakat τι λέτε !!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε lef δεν μου πέφτει λόγος,άλλωστε δεν ρωτάτε εμένα,πριν λίγες μέρες έκανα το ίδιο,πούλησα ολπ και πήρα ιντρακατ στο 1,16 γνωρίζοντας ότι αναλαμβάνω ρίσκο Κόκκαλη,τι θα κάνετε εσείς δεν ξερω

      Διαγραφή
  36. Κυριε Τακη παμε για Ηρακλη νο.2 απο τη μια για bad bank απο την αλλη. Η εθνικη φερνει εμπροσθοβαρως στον Ηρακλη νο.1 τα NPL's. Και στην Ευρωπη απ' οτι διαβαζω εργαζονται πανευρωπαικη για bad bank. Γενικα υπαρχει επισπευση των διαδικασιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. καλησπερα!

    διαβαζω πως καποια μελη εχουν ΟΛΠ κ σκεφτονται να πουλησουν.το 2020 θα ειναι απο μετρια εως κακη χρονια για πολλες εταιρειες.
    βραχυπροθεσμα ολα ειναι πιθανα.
    μακροπροθεσμα ομως τα οικονομικα μεγεθη του ολπ δημιουργουν αυξημενες προσδοκιες.μπορει στη φαση αυτη να μην ειναι φθηνη, τα οικονομικα στοιχεια ειναι εξαιρετικα ομως.
    εχει ασχοληθει καποιος με τις οικονονικες καταστασεις του ολπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε nikdan βλέπω τα πράγματα περίπου όπως κι εσείς (βέβαια εάν διαφωνούσα θα ήταν μεγαλύτερης αξίας το σχόλιο μου καθώς θα αιτιολογούσα πιθανά "μελανά" σημεία και έθετα προβληματισμούς). Έχω γράψει ένα σχόλιο προ ημερών σε άλλο μπλογκ

      "Καλημέρα

      τα αποτελέσματα του ΟΛΠ για το 2019 ήταν εξαιρετικά. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €149 εκατ. αυξημένος κατά 12,3% σε σχέση με το 2018, ενώ είχε και επιμέρους αύξηση εσόδων τόσο στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής κατά 25%, όσο και της κρουαζιέρας κατά 18,3%. Στα κέρδη μετά φόρων υπήρξε ιδιαίτερη βελτίωση κατά 27%, με 35,4 εκατ. ευρώ.

      Αύξηση και στα ρευστά διαθέσιμα με 106 εκατ. € έναντι 80,9 εκατ. € του 2018, ενώ το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι και αυτό αυξημένο κατά 27%, με 0,5388€ έναντι 0,4240€ του 2018.

      Στον τομέα διακίνησης εμπορευμάτων το λιμάνι του Πειραιά πέτυχε νέο ρεκόρ κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς με 5,35 teu. Σημαντικές οι επιδόσεις στην και κρουαζιέρα όπου σύμφωνα με στοιχεία της Ένωση Λιμένων Ελλάδος το 2019 αφίχθησαν στον Πειραιά 622 κρουαζιερόπλοια και 1,1 εκατ. επιβάτες, εκ των οποίων οι 410.000 (+16%) αφορούσαν επιβάτες homeporting, δηλαδή τα κρουαζιερόπλοια είχαν βάση ελληνικά νησιά και δεν διέρχονταν απλώς από αυτά.

      Η αύξηση των μεγεθών της κρουαζιέρας οδήγησε στην ανακήρυξη εκ μέρους του ΟΛΠ στις 3 Φεβρουαρίου του οριστικού αναδόχου του έργου επέκτασης του επιβατικού λιμένα, προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ.

      Ο κορονοϊός όμως έφερε τα πάνω κάτω. Η κρουαζιέρα είναι το αδύνατο στοιχείο της φετινής χρήσης. Ενώ με βάσει τις προκρατήσεις περίμεναν άνοδο 12% σε σχέση με το 2019 τελικά ο τομέας για φέτος θα πατώσει. Προσωπικά είμαι προβληματισμένος γενικότερα για τον τουρισμό και για την επόμενη χρήση του 2021. Εάν όμως ανοίξουμε το χρονικό παράθυρο σε 2-3 έτη μου φαίνεται λογικό ότι θα ξαναπιαστούν τα νούμερα του 2019.

      Συμπερασματικά θεωρώ σωστή και δίκαιη την πίεση στην τιμή της μετοχής στο ταμπλό περί τα 17-20 ευρώ με τις φετινές προοπτικές. Για κάποιον όμως που ψάχνει προοπτική και σιγουριά στις τοποθετήσεις νομίζει αξίζει να βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο.


      (το χαρτοφυλάκιο του Χίππη έχει σημαντική θέση στην μετοχή-περίπου 8%)
      23 Ιουνίου 2020 - 11:09 π.μ. "

      http://freeforumstocks.blogspot.com/2020/06/blog-post_23.html#more

      1) Στην ανωτέρω διεύθυνση υπάρχει και μια μικρή τεχνική ανάλυση
      2) Έχω αυξήσει ενδιάμεσα το ποσοστό στο χαρτοφυλάκιο...με ορίζοντα 3ετίας πιστεύω ότι η μετοχή θα ξεπεράσει εύκολα τα περσινά €25. Είναι όμως εμφανές ότι η εταιρεία  (όπως και ο ΑΔΜΗΕ) δεν προσφέρεται για κερδοσκόπους που κυνηγούν τα γρήγορα αναλαμβάνοντας φυσικά και το αντίστοιχο ρίσκο.

      Διαγραφή
  38. Άποψη για ολυμπιακη μια και πάτωσε στο 148 δις υπάρχει κόλπο η φούμαρα; ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα σε όλους,
    Σήμερα εισπράχθηκε το μέρισμα από ΠΛΑΚΡ. Περιμένω και τα μερίσματα της άλλης εβδομάδας από ΕΥΑΠΣ και ΦΛΕΞΟ, προκειμένου να φύγουν όλα μαζί για Κύπρο και ΛΟΤΖ.
    Δημοσίευσε το πρώτο τρίμηνο, το οποίο ήταν εντός αποδεκτών (από εμένα ορίων), μείωση 50% προερχόμενη από μείωση επενδυτικών κέρδων και όχι από την λειτουργική δραστηριότητα (η οποία απέδωσε μια χαρά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κύριε Ξενοφών! Είναι περίοδος σοδειάς, χαίρομαι που τα πήγατε καλά!

      Εγώ τα μερίσματά μου σκέφτομαι να τα κατευθύνω προς την ΛΟΞΕ.

      Για την ΛΟΤΖ δεν το έχω αποφασίσει γιατί δεν μπορώ να ζυγίσω καθαρά τα συν και τα πλην:

      Στα συν βάζω την χαμηλή αποτίμηση, την μόνιμη κερδοφορία της κύριας δραστηριότητας, το ότι ο κύριος μέτοχος κ. Ειρήναρχος Βαρνάβας είναι και ο ιδρυτής πριν πολλά χρόνια, καθώς επίσης είδα πολύ δυνατά βιογραφικά στο Board of directors.

      Στα πλην βάζω τη χαμηλή εμπορευσιμότητα, την περίεργη διαφοροποίηση και πλοκή των επενδύσεων, το χαμηλό περιθώριο κέρδους στην κύρια δραστηριότητα.

      Στον τομέα της πληροφορικής έχω εστιάσει στην ΠΕΡΦ αλλά βίωσα με τη μία αυτό που ανέφερε ο κύριος Τάκης για την χαμηλή εμπορευσιμότητα. Δεν μπορείς να πάρεις πολλά κομμάτια με τη μία. Έχω μαζέψει κάποια κομμάτια γύρω από τα 3,70 αλλά τώρα που πάτησε στα 4 δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να μαζεύω άλλα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κ. Ευρωβλαχε,
      Η σοδειά φέτος (δόξα τω Θεώ) πήγε πολύ καλά! Αν μάλιστα μου κάνουν την χάρη η ΕΛΒΕ και ο ΒΟΣΥΣ και μοιράσουν το κάτιτις τους, θα είναι η καλύτερη χρονιά ever! Έπαιξε σε αυτό βέβαια ρόλο αφενός το ότι το χαρτοφυλάκιο μου είναι προσανατολισμένο στα μερίσματα, αφετέρου δε τα ανέλπιστα υψηλά ποσά που μοίρασαν η ΠΠΑΚ και η ΕΥΠΙΚ.
      Σε σχέση τώρα με τα δικά μας, συμφωνώ στην ανάλυση σας για την ΛΟΤΖ (πλην του παράγοντα της εμπιστευτικότητας που μου είναι αδιάφορος οσο η εταιρεία αυξάνει τα μεγέθη της και μοιράζει μερίσματα, αν φυσικά αυτό σταματήσει εκεί ναι θα υπάρξει πρόβλημα...).
      Γενικά θέλω να στρέψω το χαρτοφυλάκιο μου προς την Κύπρο (στόχος στην επόμενη πενταετία θέλω η Κύπρος να αντιπροσωπεύει το 20%, από 5% που είναι τώρα), καθώς οι αποτιμήσεις είναι φθηνές, τα μερίσματα πολύ καλά (και αφορολογητα) και η νοοτροπία των Κυπρίων καλύτερη από τη δική μας (οι άνθρωποι είναι ρεαλιστές και ξέρουν να προοδεύουν, εδώ έχουμε γεμίσει αριστεριλα και θολοκουλτουρα, στην Ελλάδα ακόμη και η δεξιά σοσιαλιζει). Διάβαζα τις προάλλες μια μελέτη για το φορολογικό σύστημα της Κύπρου και με έπιασε κατάθλιψη όταν το συγκρινα με το δικό μας.
      Σε πρώτη φάση η ΛΟΤΖ θέλω να αποτελεί το 2% του χαρτοφυλακίου μου, στην πενταετία το 5% (οι άλλες τοποθετήσεις μου είναι σε ΤΣΙΒ και ΣΑΛΑ). Είναι νομίζω ένα λελογισμένο στοίχημα. Αν έχω αξιολογησει καλά την ΛΟΤΖ θα μου δώσει μια πολύ καλή απόδοση. Αν έχω κάνει τόσο μεγάλο λάθος, θα με πληγώσει αλλά θα συνέλθω (οπως εγραφα τις προάλλες και για την ΦΡΙΓΟ, αποτελούσε το 2% του χαρτοφυλακίου μου και πλέον -λογω πτωσης- το 1%. Ειρησθω εν παρόδω, δεν έχω δώσει ούτε μια μετοχή. Θα μείνω μέχρι τέλους για να το δω όλο το έργο.).
      Την ΛΟΞΕ την γλυκοκοιταζω κι εγώ. Εντούτοις θεωρώ ότι είναι ακόμη ψηλά σε σύγκριση με ΤΣΟΚΟ (καλά εδώ δεν δημοσίευσε ούτε την χρήση του 2019, οπότε πρέπει να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα) και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Ναι μεν είναι μακράν η καλύτερη εταιρεία ξενοδοχείων στην Κύπρο, αυτό όμως δεν αναιρει το γεγονός ότι φέτος θα πληγεί πολύ άσχημα από τον ιό. Αν αυτό αποτυπωθεί σε αδυναμία της μετοχής, εδώ θα είμαι. Μέχρι τότε απλά θα παρακολουθω.
      Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την ΠΕΡΦ (που ομοίως μου αρέσει). Έκανε ενα τίναγμα και πήγε στα 4€. Αν την βρω κάτω από τα 3,5€ θα αγοράσω.

      Διαγραφή
    3. Εμπορευσιμοτητα ηθελα να γράψω κι όχι εμπιστευτικότητα. Ο δαίμων του κορρεκτορα...

      Διαγραφή
  40. Καλησπερα,
    Θα ήθελα την γνώμη σας για motor oil.
    Έχω αγοράσει στα 14.5 τώρα βρίσκεται πιο κάτω. Βλέπω ένα πατερν όμως και σκέφτομαι να επανατοποθετηθω από Δευτέρα στα 12.34. Τι πιστεύετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΜΟΗ είναι μια από τις αγαπημένες μου μεγάλες. Αυτή τη στιγμή δεν την έχω για 2 λόγους:

      1. Θα αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από το καινούργιο διυλιστήριο της Τουρκίας το οποίο αν θυμάμαι καλά έχει δυναμικότητα όσο τα ΕΛΠΕ και η ΜΟΗ μαζί.
      2. Είναι στους πληττόμενους κλάδους της τρέχουσας συγκυρίας και αυτό θα φανεί στα αποτελέσματα των επόμενων μηνών. Βέβαια, δεν με φοβίζει αυτό γιατί ο μεγάλος όγκος των ζημιών προέρχεται από την αποτίμηση αποθεμάτων, όμως με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου αντίστοιχα θα δίνει κέρδη. Στο προσεχές διάστημα θα βγάλει όμως νούμερα που σε πρώτη ματιά θα δείχνουν απογοητευτικά.

      Γενικότερα, έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση της εταιρείας ότι θα κάνει τα σωστά βήματα προσαρμογής στις επερχόμενες συνθήκες. Παρόλα αυτά δεν βιάζομαι γιατί θεωρώ ότι θα υπάρξουν πιο δύσκολες μέρες για όλες τις μετοχές. Προσωπική άποψη πάντα, η οποία δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση μετοχών.

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά σε αυτα τα επίπεδα προτιμώ τα ελπε. Ερευνες για υδρογονανθρακες, πωληση δεπα υποδομων απο την πωληση της οποιας θα επιστρέψει το 50% στους μετοχους

      Διαγραφή
    3. Εγω θα πρότεινα μακριά από ΜΟΗ και ΕΛΠΕ για την ωρα.
      Μολις βγάλουν τα αποτελέσματα 6μήνου που θα είναι απογοητευτικά και φάνε καμιά καλή σφαλιάρα είτε για λόγους καθαρά θεμελιωδών , είτε για λόγους καινούριας ανόδου του κορονοιού, τότε το ξανασυζητάμε για αυτά τα δύο.
      Πιστεύω πως θα βρεθεί αφορμή για βουτιά, σε αυτά τα 2 χαρτιά πάντα.

      Διαγραφή
  41. Χαίρετε!Είμαι νέος στην ωραία παρέα σας.Τι άποψη έχετε για την μικρή την Ίλυδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. μπορουν να τιναξουν πολυ το χαλι με τις τραπεζες ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναμπήκα σε Αλφα για γρήγορο.
      Πρώτη τοποθέτηση.

      Διαγραφή
    2. Εγω με -20% σχεδόν, σκέφτομαι να παρω τα μπογαλάκια μου και τις ζημιές μου και να φύγω.
      Αν δεν ειχα τις τραπεζες, η πτώση των τελευταίων ημερών δεν θα με είχε αγγίξει.

      Διαγραφή
  43. Εγώ ρωτάω κάτι άλλο.
    Από Σεπτέμβριο, θα έχουμε τα τουρκικά.
    Πουλάμε και τα πάμε έξω ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αμερικανάκια του κυρίου Τάκη πάνε σούπερ. Αλλά κι αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές (τεχνολογία, ενέργεια πληροφορική) πάνε αρκετά καλά με λογικότερα θεμελιώδη...πχ SAP σε νέα απόλυτα ψηλά, RWE, DTE πολιορκούν τα δικά τους. Μια χαρά άμυνα προσφέρουν κατά τη γνώμη μου (είναι το 20% του μετοχικού χαρτοφυλακίου μου)

      Διαγραφή
  44. CENTRIC: Υπάρχει μία μάλλον ξεχασμένη συμμετοχή της εταιρείας στην CD Media. Έχει την αντιπροσώπευση βιντεοπαιχνιδιών στα Βαλκάνια, σε Ελλάδα και Κύπρο. Κατέχει το 16,2% με αποτίμηση 1,33 εκατ. ευρώ. Αυτή λοιπόν η εταιρεία είχε κέρδη το 2018 2,3 εκατ. ευρώ και πέρυσι έδωσε μέρισμα στη Centric 243 χιλ. ευρώ. Δηλαδή μερισματική απόδοση 18%.

    Έχοντας αποτιμήσει τα 16% 1,33 εκατ. ευρώ τότε το 100% αποτιμάται στα 8,3 εκατ. ευρώ. Με βάσει τα κέρδη το p/e είναι στις 3,6 φορές. Μάλλον θα πρέπει να κάνει η Centric μία νέα αξιολόγηση και να την αποτιμήσει πιο ορθά ή να το κάνει η αγορά.

    Γιώργος Κατικάς
    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κάνω μια σκέψη και θα ήθελα και ρην πολύτιμη γνώμη του αγαπητού μου φίλου κου Hippy. Γιατί να αγοράσει κάποιος το ομόλογο της lamda με επιτόκιο3,5 και όχι της Attica στο 82 με το ίδιο επιτόκιο; Άλλωστε το ομόλογο της Attica έχει και εξασφάλιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ 100% κι επαυξάνω. Δεν μου αρέσει διόλου η ΛΑΜΔΑ, μετοχή και ομόλογο, για πολλούς λόγους. Κατ΄αρχήν κρατάμε αυτό (από το ενημερωτικό)

        Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΙΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Ή ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ Ή ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ. 

      Εάν έβγαινε στη διεθνή αγορά για senior ομόλογο σαν τον Ελλάκτωρα ή την Φριγο το κουπόνι θα ήταν 7+.

      Εννοείται ότι δεν θα γραφτώ...γενικότερα πάντως αυτή η αγορά είναι πια τραυματισμένη με ευθύνη της επιτροπής κεφαλαιαγοράς που ενέκρινε στις τελευταίες εκδόσεις να "σηκώσουν" πολλά λεφτά με μικρά κουπόνια.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου χίπυ εκτιμώ πολύ τη γνώμη σου και σε ευχαριστώ. εύχομαι υγεία και ευτυχία σε εσένα και στην οικογένειά σου.

      Διαγραφή
    3. Τι εννοείτε όταν λέτε ότι έχει εξασφάλιση το ομόλογο της Αττικα?

      Διαγραφή
    4. Η εξασφάλιση αφορά 4 πλοία της ετσιρείας το bluestar1 bluestar paros blue star naxos και blue star delos η συμολική τους αξία καλύπτει την τιμή της έκδοσης 175εκ!

      Διαγραφή
    5. τα πλοια με οτι τιμη πιασουν εννοω με τετοιες συνθηκες πχ covid kl

      Διαγραφή
    6. Μία εναλλακτική πρόταση που οι πιο πολλοί του χώρου δεν την γνωρίζουν είναι και το ομόλογο της ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΉ που έχει κουπόνι 5,5% και διαπραγματεύεται πέριξ της ζώνης 95-98.Βλέποντας τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας θα έλεγα πως παρότι μικρή, είναι μία καλή επιλογή για όσους προσδοκούν καλές αποδόσεις.Ο κλάδος είναι hot!

      Διαγραφή
    7. Δηλαδή η lamda δεν έχει εξασφάλιση στο ομόλογο της? Γιατί το σκέφτομαι να γραφτώ έστω και με λίγα κομμάτια.
      Η γνώμη σας είναι αρνητική για την lamda?

      Διαγραφή
    8. Άρα να αποφύγω το ομόλογο της lamda?
      Δεν έχει εξασφάλιση?

      Διαγραφή
    9. Κανένα εταιρικό ομόλογο που διαπραγματεύεται στο ΧΑΑ δεν έχει εξασφάλιση πλην της ΑΤΤΙΚΑ που έχει τα πλοία όπως ανέφεραν πιο πάνω οι καλοί συνάδελφοι.

      Απλά ενδεικτικά αναφέρω ότι το ATTICAB1 έχει κουπόνι 3,40%-λήξη 26/7/2024 και κάποιος μπορεί να το αγοράσει τώρα στο ταμπλό πληρώνοντας στον πωλητή 85,20. Σε αυτήν την τιμή έχει ετήσια απόδοση 7,70%.

      Για το εάν αξίζει όμως να αγοράσετε το ΑΤΤΙΚΑ, το ΛΑΜΔΑ, κάποιο τρίτο ή κανένα εταιρικό ομόλογο προφανώς πρέπει να συμβουλευτείτε τον χρηματιστή σας.

      Διαγραφή
  46. Το ομόλογο της ΑΤΤΙΚΑλήγει σε 4 χρόνια οπότε τα πλοία σε οτι τιμή πιάσουν το 2024. Το συγκεκριμένο ομόλογο διαθέτει διαβάθμιση ΒΒ( χαμηλού ρίσκου )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Το μοσχοπουλησε η τερναεν., ομως τα παλια, που παρέτεινε για το 2025 απο το 2020 την ατικατ. Ανεμ. Πέρασε στα ψιλά, εκει δεν ξερω την αξία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι...οξυδερκής και πανάξιος ο κύριος Περιστέρης

      https://www.capital.gr/epixeiriseis/3468399/big-deal-gia-tin-terna-energeiaki-stis-ipa

      Από τη μια σκέφτεσαι οι καιροί είναι δύσκολοι, έχει δώσει πολλά κέρδη, μήπως να ρευστοποιούσα, έστω μερικώς?

      Από την άλλη βλέπεις ότι η πώληση αιολικού πάρκου των 138 MW έναντι 215 εκατομμυρίων δολαρίων υποδηλώνει €1,56 εκατ EV / MW δηλαδή η εταιρεία με την απομένουσα συνολική εγκατεστημένη ισχύ των περίπου 1260 MW σε τιμές αγοράς αξίζει 1,95 δις (έναντι 1,18 δις στο ταμπλό) δλδ €17,10/μετοχή.

      Οπότε λες άστο γι αργότερα και γυρίζεις πλευρό.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου χίπυ αν και δεν έχω τώρα ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (τα είχα δώσει με καλό κέρδος) ακόμα και μετά το σημερινό +4 δεν θα έδινα ούτε λέπι.

      Διαγραφή
    3. Κε hippy εν προκειμενω διαφωνω γιατι γνωρίζετε ότι κλαθε αιολικό έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανεμολ. Δεδ, αποσβέσεις, τεχν.προδ. και διάρκεια ζωής κλπ.

      Διαγραφή
    4. Έναν απλό μπούσουλα έδωσα κύριε LARIS...σίγουρα κάποια πάρκα είναι περισσότερο αποδοτικά κι άλλα λιγότερο.

      Διαγραφή
    5. Δεν διαφωνώ τροφή για σκέψη δίνω. Σίγουρα υπάρχει αξία στην εταιρία και ο Περιστέρης ξεπερνά τα εσκαμμένα διαφοροπ. χαρτοφ., ξεπέρασμα κατα το δυνατό της ελληνικής γραφειοκρ. (ΑΘΛΟΣ), κ.λ.π. Απλά αν κάποιος θέλει να αισθάνεται ασφαλής με την εταιρία πρέπει να πιάσει ένα ένα τα αιολικά και να τα αποτιμήσει, να ξέρει την τρέχουσα αξία της εταιρίας, με τα σημ. δεδομένα.

      Διαγραφή
  48. Φίλε Λάρι δεν πρόκειται να πουληθούν τα καράβια για να πληρωθεί το ομόλογο. Θα τα ξαναβάλει "" ενέχυρο"" για να ξαναδανειστεί, θα αποπληρώσει το ομόλογο και κλπ. Άλλωστε τα ίδια θα κάνουν και οι άλλες εταιρείες που έχουν κάνει εκδόσεις ομολόγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τσίμπησα κι εγώ λιγούλια ΑΛΦΑ σήμερα στο 0,60 , αν και δεν πολυπιστεύω σε απογείωσή τους, για την περίπτωση να κάνω λάθος (και επειδή είμαι πολύ καιρό εκτός και έχω στερητικό).
    Με stop βέβαια πολύ πολύ κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού έχετε θέσει το stop στο κοντέρ κ.Μπάρεν;

      Διαγραφή
    2. Χτύπησε την Παρασκευή κ. kirkonet.
      Ξεχαρμάνιασα, δεν είναι για χόρταση.

      Διαγραφή
  50. Προς λογιστές και λοιπούς γνώστες ισολογισμών..γνωρίζει κανείς τι είναι η αρνητική υπεραξία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τα λιγότερα ευρώ που δινει μια επιχείρηση Α, σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια, για να εξαγοράσει μια επιχείρηση Β.

      Δηλαδή αν η επιχείρηση Β εχει ιδια κεφάλαια 100 εκατ και για να την εξαγοράσει η Α έδωσε 70 , τοτε εχει μια αρνητική υπεραξία 30 εκατ.

      Διαγραφή
    2. Για ποια εταιρεία μιλάτε; Δεν ειναι φυσιολογικό ούτε υγιές μια εταιρεια να πουλιέται κάτω απο τα ίδια κεφαλαια της.

      Διαγραφή
    3. Ειναι. Αν η εξαγορασθείσα ειχε άυλα , θα δίνατε εσεις το νουμερο που έλεγαν τα ιδια για την αγοράσετε?
      Απλά τα ίδιά της ηταν μαγική εικόνα.

      Διαγραφή
    4. Ψαχουλεύω ισολογισμό ΔΗΜΗΤΡΑΣ από Μεγαλόνησο..κέρδη ρεκόρ..αλλά όπως φαίνεται λογιστικά.

      http://www.demetra.com.cy/EN/InvestorRelations/AnnualReports/Annual%20Report%202019%20GR.pdf

      Διαγραφή
    5. Έκανε εξαγορά σε τιμή χαμηλότερη από τη λογιστική αξία κατά το ποσό αυτό, το οποίο λογίζεται ως κέρδος αλλά μη ταμειακό, εξ ου και αφαιρείται από τις λειτουργικές ροές.
      Κατ' αρχήν αφαιρείται το ποσό από τα κέρδη ως μη επαναλαμβανόμενο και έπειτα, καθώς πρόκειται για συμμετοχή σε ανακεφαλαιοποίηση τράπεζας και η λογιστική αξία της συμμετοχής προσμετράται στα Ίδια Κεφάλαια, μάλλον χρειάζεται κάποιος έλεγχος ως προς την ποιότητα των Ιδίων της τράπεζας.
      Καλό κουράγιο.

      Διαγραφή
    6. Είχα ξαναπετύχει παρόμοια περίπτωση στην BRIQ Properties και απλά ήθελα να μάθω τι είδους λογιστικό μαγείρεμα είναι.

      Διαγραφή
    7. Δεν είναι λογιστικό μαγείρεμα.
      Απλώς πρέπει να ξέρουμε τι διαβάζουμε όταν μελετάμε ένα ισολογισμό!!

      Διαγραφή
    8. Η αλήθεια είναι ότι έχω κενά.Γι'αυτό και είμαι εδώ για να μαθαίνω απο τους παλαιότερους και γνώστες.Ισως έπρεπε να γράψω 'μαγείρεμα'.Φυσικά και δεν είναι κάποια παρατυπία των εταιριών.Μαθαίνουμε κ.Τάκη.

      Διαγραφή
  51. Τα τρία καλύτερα διαγράμματα στο ταμπλό είναι ΤΕΝΕΡΓ, ΣΑΡ και ΔΕΗ λέει ο καλός αναλυτής κύριος Ηλίας Ζαχαράκης. Και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Κύριε Τάκη έχει πέσει δίψα στις αναλύσεις ελληνικών εταιρειών. Να πω την αλήθεια όμως δεν ξέρω αν θα προτιμούσα ανάλυση της κακής-κατά τη γνώμη μου-ΛΑΜΔΑ που ΔΕΝ έχω ή της ΔΕΗ που έχω.

    http://neoforum.gr/viewtopic.php?f=6&t=11927&sid=88462ba208f5d849703ebfa7d0e33876

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κύριε Τάκη, η διοίκηση της SPACE έκανε λόγο για νέα αύξηση κύκλου εργασιών για το α εξάμηνο του 2020. Η μετοχή παραμένει όμως φαίνεται να παραμένει εδώ και καιρό σε επίπεδα 4,4-4,5. Ποια η εκτίμηση σας για τη συνέχεια? Άραγε μπορεί να φτάσει φέτος κύκλο εργασιών ακόμη και 100 εκ.€?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ταμπλό βλέπουμε ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ 45 εκ.κεφ/ση και ΣΠΕΗΣ 28εκ, ενώ πλέον κάνει συναλλαγές των 500 τεμαχίων. Πώς κρίνει ο κύριος Τάκης αλλά και άλλοι φίλοι αυτή την τωρινή εικόνα;

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει επιφυλακτικότητα για το αν η προαναγγελθείσα αύξηση του τζίρου θα ακλουθηθεί από αύξηση κερδών. Κοινώς αν η εταιρία δουλεύει με ικανοποιητικά περιθ. κέρδους και αν αυτά τελικά φτάνουν στην τελική γραμμή. Πιστεύω ότι θα υπάρξει βελτίωση και σε αυτόν τον τομέα. Μένει να δούμε την εξέλιξη. Πάντως από έργα, τεχνογνωσία και αξιοπιστία είναι πολύ δυνατή, είναι γνωστό.

      Διαγραφή
    3. Ο κλάδος θα παίξει γιατί δεν επηρεάζεται από την κρίση. Ακόμα και οι "ακριβές" κρατάνε γερά. Εμένα η αγαπημένη μου είναι η ΠΕΡΦ αλλά ο φίλος μας ο μ/μ δεν μας αφήνει να σταυρώσουμε κομμάτι, κάθε δεύτερη μέρα κάνει promotion.

      Διαγραφή
    4. O οικονομικός διευθυντής της ΣΠΕΙΣ Γιάννης Δουλαβέρης στη Γ.Σ. δηλωσε οτι τοσο στο Α εξαμηνο οσο και στο συνολο της χρονιας περιμενουν αύξηση του κυκλου εργασιων. Θα θέλαμε και ένα update σχόλιο - εφόσον το επιθυμεί - από τον κύριο Τάκη.

      Διαγραφή
    5. Κάποιοι λένε ότι ο κύκλος εργασιών του 6-μηνου μπορεί να πλησιάσει τον ετήσιο. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό.
      Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος με πωλήσεις 6μηνου στα 40 με 50 εκατ.

      Διαγραφή
  53. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΓΕΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΑΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλημέρα κύριε Τάκη είχατε αναφερθεί σέ προηγούμενο σχόλιο στις τράπεζες και είχατε γράψει ότι πιθανόν έχουν δεί τά χαμηλά τους. Εχει αλλάξει κάτι σέ αυτή σας την θέση; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι πολύ πιθανό κάτι τέτοιο. Μια μακροπρόθεσμη πτωτική ταση 12ετίας δεν αλλάζει έτσι εύκολα.

      Διαγραφή
    2. Εσείς όμως, δεν θα μας πείτε τι πιστεύετε;

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη ευχαριστώ για την απάντηση σας. Πιστεύω στην κυκλικότητα τών αγορών καί όχι μόνο. Ο κλάδος τών τραπεζών υποφέρει για πολλά χρόνια. Στο ίδιο διάστημα η οικονομία είναι στο ναδίρ και για ανάπτυξη ούτε λόγος. Θεωρώ λοιπόν και εγώ ότι τα χαμηλά τά έχουμε δεί καί ή άνοδο θά έχει οδηγό τίς τράπεζες. Το χαρτοφυλάκιο μου έχει μόνο τράπεζες καί όποιο trading γίνεται έχει στόχο την αύξηση των τεμαχίων.

      Διαγραφή
  55. Κύριε Τάκη συντάσσομαι με την άποψη σας. Πιστεύω στην κυκλικότητα τόσο τών αγορών όσο και των κλάδων. Ό τραπεζικός κλάδος υποφέρει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Για το ίδιο διάστημα η οικονομία είναι στο ναδίρ. Νομίζω λοιπόν ότι από κάπου εδώ θα ξεκινήσει μια πολυετή ανοδική κίνηση. Γι'αυτό και το χαρτοφυλάκιο μου είναι μόνο τράπεζες. Καί ότι trading γίνεται σκοπό έχει να αυξήσει τά κομμάτια ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα δε με βρίσκετε σύμφωνο πως ενα χαρτοφυλάκιο πρέπει να έχει μόνο τράπεζες και γενικότερα δεν πρέπει να έχει μόνο εταιρείες του ίδιου κλάδου.

      Διασπορά και σύνθεση!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ευάγγελε μπορεί να έχετε δίκιο (προσωπικά βέβαια είμαι στην αντίθετη όχθη με μηδενική θέση στον κλάδο). Γιατί όμως να ταλαιπωρείστε σ΄ένα κλάδο με θολό ορίζοντα που δεν τραβάει αντί να διαλέξετε έναν περισσότερο αποδοτικό, όπως τεχνολογία, ενέργεια, πληροφορικής? Που είναι δικαίως στην μόδα και έλκει τη ρευστότητα? Γιατί δεν γυρίζετε πχ μέρος του χαρτοφυλακίου σας σε ΔΕΗ που ίσως αποδειχτεί το μεγαλύτερο (από άποψη μεγέθους) turn around story του ΧΑΑ και το πιστεύουν τόσο ο κύριος Τάκης όσο και άλλοι διαβασμένοι συνάδελφοι-κερδοσκόποι στο μπλογκ?

      Διαγραφή
    3. Εγώ θα συμφωνήσω με τους κυρίους Τάκη και Χίπυ. Απο την άλλη όμως σκέφτομαι μια ρήση του Τσε Γκεβάρα: Αξίζει να αγωνιστείς για το όνειρό σου, ακόμα κσι αν είναι να καείς απο αυτό. Ο ίδιος κάηκε, όπως κάηκαν και όσοι έπαιξαν τράπεζες. Επειδή όμως άνοδος χωρίς τράπεζες δεν νοείαι, ακολουθήστε το όνειρό σας και αφήστε τι λέμε εμείς. Μεγάλο ρίσκο μεγάλο κέρδος!!!

      Διαγραφή
    4. Εγώ αγωνίζομαι για τα πολλά μου όνειρα. Πολλάαααα και γλυκά όνειρα

      Διαγραφή
    5. Η μία και μοναδική λέξη για να επιβιώσουμε μακροχρόνια είναι μία.Διασπορά.Αν πάλι θα επέλεγα μία τράπεζα υποχρεωτικά απο Ελλάδα..αυτή θα ήταν η ΕΛΛ.Ούτε να αγχώνεσαι αν θα πάει πολύ πανωκάτω..ούτε τίποτα.Και το μερισματάκι σταθερό.Θα προτιμούσα να τα ποντάρω στο 29 μαύρο και στο 7 κόκκινο απο το να αγοράσω τράπεζες στην Ελλάδα.Οι κατεστραμμένοι του ΧΑΑ οφείλουν στην πλειοψηφία τους τις ζημιές τους σε αυτά τα 4 χαρτιά και ο λόγος που η αγορά μας είναι απλά τζογαδόρικη είναι αυτός ακριβώς.Μην πάτε για το γρήγορο.Φιλικά.

      Διαγραφή
    6. Ενα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα ενός παίκτη -επενδυτή (όχι μόνο των αγορών)ειναι να μπορεί να προσαρμοζει την στρατηγική του στις συνθήκες του εκάστοτε παιχνιδιού.Το ότι πολλοί καταστράφηκαν από τις τράπεζες στο ΧΑΑ αυτό δεν αποτελεί για μένα προσωπικά τουλάχιστον ούτε κίνητρο ούτε αντικίνητρο για να συμμετάσχω η όχι στο εν λόγω παιχνίδι.Δεν υπάρχει αγορά που να μην είναι τζογαζορικη αλλά και επενδυσιμη απλά αυτό που διαφοροποιεί τον ορισμό της είναι το TIMING. ΠΆΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ...

      Διαγραφή
  56. Επειδή όμως άνοδος χωρίς τράπεζες δεν νοείται κάνεις λάθος νοείται δες οτέ μπελά τενεργα κουεστ όλοι μπερδεύονται με τον γενικό δείκτη όταν το χαρτοφυλάκιο μου έχει τις παραπάνω μετοχές δεν με ενδιαφέρει ο γενικός δείκτης (και οι τράπεζες έχουν μηδενίσει 4 φορές) χτισμένο χαρτοφυλάκιο από το 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Φίλε eloy68 η παρατήρηση μου για τις τράπεζες είναι γενικότερη, οικουμενική. Τη στηρίζω σε παρατηρήσεις και όχι δική μου προκατάληψη.

    1) Κανένας από τους ομολογουμένως πολύ καλούς επενδυτές των ξένων εταιρειών του μπλογκ δεν έχει προτείνει τράπεζα.

    2) Βγάζει καταπληκτικά αποτελέσματα (+60%) προχθές η Goldman Sachs για το Q2 (κέρδη ανά μετοχή $6.26, έναντι εκτιμήσεων για $3.90) και η μετοχή στο ταμπλό σημείωσε κέρδη στο ταμπλό 1,30%. Να θυμίσω ότι η WTER με λιγότερο εντυπωσιακά αποτελέσματα κέρδισε σχεδόν 50%. Ομοίως χθες η μετοχή της Morgan Stanley έκλεισε με άνοδο μόλις 2.50% με τα κέρδη να σημειώνουν ρεκόρ και να διαμορφώνονται στα $2.04/μτχ σε σχέση με $1.14/μτχ (+80%). Αντίθετα η Wells Fargo με πολύ μικρή μείωση κερδών τιμωρήθηκε με -10% στην αρχή της εβδομάδας.

    Θα μου πείτε "ναι αλλά οι συστημικές έχουν BV 0,25"...σωστό, αλλά και η ΒΝΡ με BV 0,40, κέρδη (Ρ/Ε 6,8), μέρισμα 8,40%, απέχει 50% απ΄τα προ ιού επίπεδα και δεν λέει να ξεκολλήσει.


    (εξηγώ τους λόγους που με προβληματίζει ο κλάδος γενικά, καθόλου, μα καθόλου, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κύριοι Καλησπέρα ευχαριστώ θερμά για τίς παρατηρήσεις σας. Σας διαβάζω καιρό και σέβομαι και εκτιμώ τίς γνώσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Φίλε μου Χίπυ είμαστε της ίδιας σχολής και συμφωνώ απολύτως μαζί σου . Δεν έχω και ούτε εχω σκοπο να αγορασω και ας κανουν +50. Ομως σκεψου ενα σεναριο με το γδ στις1100 . Σε τι τιμες θα ειναι οι τραπεζες και απαντω και στον κο Γιωργο αν και οποτε ο δεικτης παει στις 1100 δεν θα παει μονο με μπελα τερνα κουεςτ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κυρ.Eloy68 προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εάν ο ΓΔ πάει 1100 τότε δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι τράπεζες στην σύνθεση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Φίλε Hippy δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζι σου. Για τις Ελληνικές Τράπεζες (δεν έχω καθ ότι πούλησα ΑΛΦΑ στο 70 )πιστεύω πως αν η Αγορά συνεχίζει στον τωρινό μοτίβο της και οι Έξω διορθώσουν (θα διορθώσουν)θα επαναπροσέγγισουν τα χαμηλά τους με μια μικρή απόκλιση.Θεωρω δεδομένη την αύξηση κεφαλαίου είτε για λόγους κεφαλαιακής επάρκειας λόγω κόκκινων δανείων είτε για καθαρά αναπτυξιακούς. Δεν ξέρω τον χρόνο αλλά θα γίνει και με κεφαλαία καθαρά Ιδιωτικά. Θα είναι δε η τελευταία...Πιστευω λοιπόν πως πρέπει να βρίσκονται στο μικροσκόπιο μας ανεξαρτήτως επενδυτικού προφίλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Σύντεκνοι διακρίνω μεγάλη απογοήτευση για τις τραπεζικές σε ότι φόρουμ διαβάσω. Αυτό μου λέει πολλά. Ο γράφων ειναι φορτωμένος ΑΛΦΑ εκεί στα 0.60€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αλφα πάει καλά για την ώρα.
      Σε εξέλιξη ο δεξιός ώμος με στόχο μετά εφόσον ενεργοποιήσει τον ωκω της το 1 ή ακόμα και το 1.2 που έχω προαναφέρει καιρό τώρα.
      Αλλά δεν θέλουν οι ταύροι να χάσει όμως το 0.580.
      Δίοτι τότε θα αρχίσουν ΤΑ ΔΎΣΚΟΛΑ.

      Διαγραφή
  63. Γιατρέ κάνω μπανάκια στην πατρίδα σου,όσο για το ΧΑ ας κουρευτούν μας τα κάναν τούμπανο τα λαμόγια,διατηρώ τις θέσεις μου κυρίως Πλαθ και οτοελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τέτοια ταύτιση με τον DAX με ξεπερνάει...
    Στημένα στις οθόνες είναι τα δικά μας αετοπουλα..?
    Σκέφτομαι να παρακολουθώ τους γερμανούς...καλυτερες ενδείξεις θα έχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Χρόνια πολλά με υγεία στον κύριο Hippy και όσες/όσους γιορτάζουν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Έχω την αίσθηση ότι η αγορά περιμένει υπομονετικά για να σορτάρει Ευρώπη, όπως οι γύπες περιμένουν υπομονετικά τον τελευταίο σπασμό του ημιθανούς γεύματός τους πρωτού το κατασπαράξουν.
    Το σύνθημα μάλλον θα είναι η ανακοίνωση συμφωνίας από τους μισόχαζους ηγετίσκους. Όλες οι οικονομίες αντίστοιχης τάξης μεγέθους μετράνε τα πακέτα ανάκαμψης σε τρις και οι δικοί μας "φειδωλοί" δεν τα βρίσκουν λέει με τους φτωχομπινέδες για 10 δις και το βαθμό αυστηρότητας. 390 δις λένε τα φρουγκάλια, 400 δις τα τζιτζίκια!!! Ελπίζω μόνο να καταλήξουν σε ένα από τα δύο και όχι 395 γιατί θα τους σορτάρουν και οι πέτρες.
    Πιστεύω ότι είμαστε για DAX 13.100~13.200 μετά την ανακοίνωση και μετά πάμε σε διόρθωση όλης της αντίδρασης.
    Το τι θα γίνει στο τζατζικιστάν σε αυτή την περίπτωση, προτιμώ να μη το σκέφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Γνώμες για ιντρακάτ,ίλυδα και unibios?Η τελευταία σαν αρχίζει να με κουράζει κάπως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Μισοχαζους...χαχαχα το λένε στο χωριό μου
    Πολιτικοί Νάνοι κ. Barren για μην πω χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂